Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 12 december 2009

Vuurwerkverkoop zie pag. 5 Kerstbingo bij Vennemuskes

OLDENZAAL - OCV de Vennemuskes houdt dinsdag 15 december een kerstbingo in sportcafÊ de Kolk op de Essen te Oldenzaal. De zaal gaat om 19.30 uur open en vanaf 20.00 uur klinken de bernhards, isaaks en de otto’s door de zaal. Er zijn verschillende prijzen te winnen, waaronder de drie hoofdprijzen: een waardebon van 100 Euro, een magnetron en een uitgebreide gourmetset. De prijs per kaart is 3,50 euro en hiermee kun je 10 rondes meespelen, 3 kaarten zijn te koop voor de prijs van 10 euro.

Voorspeelmiddag Harmonie St. Joseph OLDENZAAL - Op zondag 13 december van 14.00 – 15.30 uur is een voorspeelmiddag georganiseerd bij Harmonie St. Joseph. Op deze middag staan de leerlingen van de harmonie centraal. Op het programma staan: � De AMV groep. Kinderen tussen de 7 en 10 die met behulp van de blokfluit de eerste stappen zetten in de muziek. Zij laten zien hoe snel je kunt leren muziek maken en hoeveel plezier je daaraan beleeft. � De leerlingen van de muziekopleiding. Kopersblazers, houtblazers en slagwerkers zullen laten horen wat ze kunnen. � Het jeugdorkest. Want alleen spelen is ook maar alleen. Muziek maken met een groep maakt het nog leuker en interessanter. � Een slagwerkgroep uit Borne bestaande uit allemaal jongedames, die laten zien dat slagwerk ook wat is voor dames en dat het erg leuk is om te doen. Ze heten niet voor niets ‘Op slag verliefd’. Heeft u een zoon of dochter die muziek wil maken, maar nog niet weet wat? Of vindt u het gewoon leuk om te komen? U bent van harte welkom om te komen kijken, luisteren en genieten.

‘Oldenzaal in Kerstsfeer’ volgens vertrouwd concept

foto: Jan Flits

OLDENZAAL - Zoals een goede coach een winnend team nooit zal wisselen, zo houdt de organiserende stichting De Boeskool is lĂśs ook dit jaar weer vast aan de al jarenlang succesvol gebleken formule van ‘Oldenzaal in kerstsfeer’. Het evenement ter opluistering van de kerstkoopzondag op 13 december zal voor het publiek dan ook veel vertrouwde elementen kennen, zoals rondtrekkende koren en standjes voor het goede doel van onder meer serviceclubs.

Grote blikvanger op 13 december van 12.00 tot 17.00 u. zal ongetwijfeld de levende kerststal zijn op de Groote Markt. Behalve Maria, Jozef en het kindeke Jezus, zijn in en rond de kerststal natuurlijk de nodige dieren aanwezig, tot kamelen aan toe. Evenals in voorgaande jaren zullen tijdens ‘Oldenzaal in kerstsfeer’ elf koren en zanggroepen door de binnenstad lopen en op verschillende plekken hun kerstliederen ten gehore brengen. In winkelcentrum de Driehoek heeft het koor Triple One ook dit jaar weer een vast

stekkie. Voor het eerst zal daar nu ook het koor Belcanto uit Fleringen het winkelend publiek toe zingen. In winkelcentrum In den Vijfhoek zal op 13 december, net als vorig jaar, het Oldenzaalse gospelkoor Voices of Joy van zich laten horen.

man/vrouw worden gebracht voor uiteenlopende goede doelen. Een greep uit het goede-doelen-aanbod: Rotary, Kiwaní’s, Lions/Boca, Inner Wheel, Semper Crescendo en de jongeren-afdeling van carnavalsvereniging De Oelewappers.

Goede doelen

Los hiervan zullen er ook dit jaar weer de nodige commerciĂŤle tentjes met hapjes en drankjes in winterse sferen aanwezig zijn.

Traditiegetrouw zullen tijdens ‘Oldenzaal in kerstsfeer’ diverse serviceclubs en andere verenigingen acte de prĂŠsence geven met kramen waar (etens)waren van allerlei aard aan de

vervolg op pagina 3

Voedselbank winnaar Vrijwilligersprijs Oldenzaal 2009 OLDENZAAL - In een volle stadhuishal werden afgelopen dinsdag de prijzen voor de vrijwilligersorganisatie en de aanmoedigingsprijs van 2009 uitgereikt. Winnaars zijn de Stichting Voedselbank Oldenzaal en Rene Smudde, vrijwilliger bij RTV Oldenzaal. De Stichting Voedselbank Oldenzaal ontving de Gouden Boeskool met een bijbehorende geldprijs. De jury bestond uit wethouder Willem Termijtelen, winnaars van voorgaande jaren en leden van het Lokaal ComitĂŠ. De jury vond het bijzonder dat de Stichting Voedselbank uitsluitend uit vrijwilligers bestaat, die zich allemaal enthousiast inzetten. ‘Ze leiden elkaar op en begeleiden elkaar. Het is een groep vrijwilligers die elkaar ondersteunt en samenwerkt waar mogelijk.’ Per week zijn 10 vrijwilligers actief als chauffeur, uitdeler of coĂśrdinator. Door jullie gedrevenheid zijn jullie vanaf maart 2008,

12e jaargang nr. 50

uitgegroeid tot een stichting met 60 vrijwilligers. Een stichting die belangrijk is, hoe je het ook bekijkt, voor onze samenleving’, aldus de jury. De jury heeft er alle vertrouwen in dat De Stichting Voedselbank haar eigen beleid in de toekomst zal weten te handhaven en de stichting een voorbeeld blijft voor de vele andere vrijwilligersorganisaties in Oldenzaal. Aanmoedigingsprijs Rene Smudde is 21 jaar en zet zich sinds 2002 in als vrijwilliger bij de lokale omroep RTV Losser-Oldenzaal. Rene verleent als vrijwilliger medewerking aan diverse uitzendingen van de omroep. Daarnaast geeft hij andere vrijwilligers instructies, altijd met een positieve instelling.

‘Door zijn enthousiaste aanwezigheid en hulp is hij van grote waarde voor RTV Losser-Oldenzaal. Daarmee is hij een groot voorbeeld voor de jonge vrijwilligers in Oldenzaal,’ aldus het juryrapport.

] [JFQBHJOB °,PNEFTGFFSQSPFWFO¹ UPUVVS]0QFOIVJT8JOUFS8POEFSMBOE

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, De Lutte, Rossum en Weerselo. 074 - 259 66 33

Oplage 16.500 exemplaren


Poeliersbedrijf Robert Oude Lashof Om ook dit jaar uw wensen tijdens de feestdagen te vervullen verzorgen wij voor u alles op het gebied van : • • • • • • • • • • •

Gourmetten Fondueën Steengrillen Koude en warme buffetten Opgemaakte salades o.a. rundvlees, kip, vis, waldorf Stamppotbuffetten Wild en gevogelte Diverse kantklare kipproducten Verse rauwkost, stokbrood en fruit Vleesschotels en diverse rollades Diverse soorten sausen/kruidenboter

Gezien ons omvangrijke assortiment zijn wij gaarne bereid u geheel vrijblijvend te informeren over onze vele mogelijkheden.

Afhalen tijdens de

en

mogelijk.

Wij wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2010

Poeliersbedrijf Robert Oude Lashof Boschweg 28 Rossum Tel. 06-53833009 Internet: www.poelieroudelashof.nl

Poeliersbedrijf Oude Lashof ook voor feesten en partijen ROSSUM - In 1991 is Robert Oude Lashof gestart met poeliersbedrijf Oude Lashof. Daarvoor is hij altijd werkzaam geweest in de vleesverwerkende industrie. In de loop der jaren heeft Robert de nodige diploma's gehaald en diverse cursussen gevolgd. Na het behalen van het diploma vakbekwaamheid voor poeliers, vond Robert de tijd rijp om een eigen poeliersbedrijf op te zetten. Nu is hij wekelijks op diverse markten in Twente te vinden. Op woensdagochtend in Rossum en op de vrijdagmiddag in Weerselo. Daarnaast verzorgd hij dagelijks koude en warme buffetten, barbecues, gourmetschotels en alles op het gebied van wild. Hij beschikt over een ruim assortiment "kant en klaar" producten en maaltijden. Met de koude dagen in het vooruitzicht, zijn zeker de heerlijke stapppotten van Oude Lashof een aanrader voor iedereen die van de Hollandse pot houdt. Een stamppot zoals we hem uit grootmoeders tijd nog kennen of op speciaal verzoek naar eigen smaak van de klant. Robert draait er zijn hand niet voor om. Dagelijks wordt alles vers aangeleverd door diverse leveranciers. Deze worden veredeld tot bruikbare producten zoals pootjes, drumsticks enzovoort. Alle bestellingen kunnen worden bezorgd door middel van een geïsoleerde koelbus (max. 2 graden Celsius) en tevens 7 dagen per week worden afgehaald. Alle verse producten, welke op de markt verkrijgbaar zijn, kunt u dagelijks bestellen via nummer 06-53833009 of mail naar info@poelieroudelashof.nl Kom gerust eens langs voor informatie of vraag om een vrijblijvende offerte. Poeliersbedrijf Oude Lashof zit aan de Boschweg 28 in Rossum (nabij Oldenzaal)


Oldenzaal Journaal

Zaterdag 12 december 2009

‘Oldenzaal in Kerstsfeer’

3

Stroadl Festival 2009 voor Voedselbank Oldenzaal Informatieavond GPS bij OWC

vervolg van voorpagina

OLDENZAAL - In het clubhuis van de Oldenzaalse Wielerclub OWC, Oude Almeloseweg 1, wordt op maandag 14 december om 19.30 uur begonnen met een informatieavond over het gebruik van GPS (Global Position System) in het algemeen en voor op de fiets in het bijzonder.

De schooljeugd van Oldenzaal zal dit jaar op een wat andere manier bij ‘Oldenzaal in kerstsfeer’ worden betrokken. Konden de kinderen van de 15 Oldenzaalse basisscholen vorig jaar versieringen maken voor de grote kerstboom op de Groote Markt, nu is de scholen gevraagd een spandoek te maken met daarop een originele kerstgedachte. De spandoeken zullen op verschillende plekken in de binnenstad boven een winkelstraat worden opgehangen.

Er volgen nog twee vervolgavonden, 11 januari en 8 februari 2010. Op deze avonden zal uitleg worden gegeven over een specifiek onderwerp, beantwoorden van vragen en het uitwisselen van ervaring met het GPS systeem.

Speciale openingstijden voor Kerst: Zondag 20 dec. 12.00 – 17.00 uur dinsdag 22 dec. 09.00 - 21.00 uur woensdag 23 dec. 09.00 - 21.00 uur donderdag 24 dec. 09.00 - 17.00 uur

Deze avonden, iedereen is welkom, zijn voor OWC leden gratis, overige geïnteresseerden betalen vijf euro inclusief twee consumpties per avond. Graag opgave vooraf via e-mail aan hergarden.ben@home.nl.

Rust en bezinning in de Plechelmus

OLDENZAAL - De Plechelmusbasiliek is tijdens ‘Oldenzaal in kerstsfeer’ op zondag 13 december de gehele dag geopend. Alle gelegenheid, dus, om tijdens of na een bezoek aan de Oldenzaalse binnenstad even een moment van rust en bezinning in te bouwen. Om 15.30 uur is er een Adventszangdienst, georganiseerd door de Oecumenische Liturgische Werkgroep Oldenzaal. In deze dienst zullen voorgaan Joke Flokstra-Meems en Constance Jansen-de Ridder. Aan deze dienst zal het koor Polyphonic uit Losser onder leiding van Monique Kokkeler zijn medewerking verlenen. Voorafgaand aan deze dienst, tussen 13.00 tot 14.00 uur, zal het koor de Potters uit Oldenzaal kerstliederen ten gehore brengen. Tussen 14.15 tot 15.15 uur zal vervolgens het koor Vocal Victory uit Oldenzaal onder leiding van Annemarie Schoenmaker zijn liederen ten gehore brengen. Onder de toren van de Plechelmusbasiliek zullen deze middag Amnesty International en de Wereldwinkel weer present zijn om hun activiteiten voor het voetlicht te brengen.

Adverteren? Bel: 074-259 66 33

OLDENZAAL – Op initiatief van stichting Noot voor Nood en Het Stroat Ensemble wordt woensdag 30 december het Stroadl Festival gehouden. Hoofdact dit jaar is Gruppo Sportivo – een toporkest uit de jaren ’80. Verder treden ruim tien bands op in de diverse cafés rond de Groote Markt. Buiten op het plein wordt een theatrale act opgevoerd in samenwerking met theatergroep Roest. Goede doel is de Voedselbank Oldenzaal – het geld wordt besteed aan een reeks

technische en logistieke voorzieningen om de beschikbare voedingswaren volgens de geldende normen te vervoeren, te bewaren en te verdelen. Op dit moment zijn er ruim vijftig huishoudens afhankelijk van de Voedselbank Oldenzaal. Het ‘Stroadl’- kunstwerk wordt dit jaar gemaakt door de schilderes Marijke Uittenbroek uit Leiden. Haar visie op de ‘Stroadl’ wordt weergegeven in een uniek kunstwerk dat tijdens het Stroadl Festival wordt geveild. Deze veiling woensdagavond 28 december

Drukke tijden voor Wereldwinkelmedewerkers

www.twentejournaal.nl

Kopij voor de eerstvolgende krant kunt u inleveren bij het redactieadres of per mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl Geen Oldenzaal Journaal ontvangen? Klachten bezorging: bezorging@twentejournaal.nl of 074 - 259 66 33 of 06 - 143 959 56 tijdens kantooruren Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal. De uitgeverij is ook lid van:

Regio-Media is een gezamenlijke activiteit van een groot aantal lokale, onafhankelijke uitgevers van huis-aanhuis bladen in de regio Overijssel en Gelderland. www.regiomedia.nu

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever. Persberichten en foto’s naar ons opgestuurd worden geacht vrij te zijn van rechten.

Tot en met eerste week januari 2010 kan men ook bij alle Oldenzaalse winkelkassa’s het wisselgeld kwijt in de bekende wisselgeldvarkentjes. De kaartverkoop begint rond 20.00 uur en de entree is 7,50 euro. Alle entree gaat honderd procent naar het goede doel.

Meer donkere dagen OLDENZAAL - Zaterdag 19 december staan de Nachtzusters (Kaat en Anna Schalkens) met het hilarische cabaretprogramma Meer donkere dagen in Stadstheater De Bond.

  

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij “Het Twentsche Land” Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 info@oldenzaaljournaal.nl Oplage: 16.500 exemplaren Verschijnt iedere week in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseur: Niels Wildenborg, Mobiel: 06-395 655 97 Ingrid Schouten, Mobiel: 06-445 217 67 Martin Regtop, Mobiel: 06-413 930 67 Redactie: Leonie Jansen redactie@oldenzaaljournaal.nl Vormgeving en realisatie: Niek Betten Verspreiding: Uitgeverij Het Twentsche Land bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: VVV Oldenzaal • Gemeentehuis oldenzaal Bibliotheek Oldenzaal • Mariahof • Kiosk Hesselink WBO • Q8 tankstation • Brug Restaurant van Gils Sauna Keizer • Shell de Thij • Kiosk de Thij C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien Avia van der AA Rossum • Spar Sprakel Rossum Kulturhus Rossum • Plus Tijhuis, Weerselo • Auto Reinders, Weerselo • Auto Hoogendijk Weerselo Auto Krabbe Weerselo • Silderhuis Supermarkt Saasveld • Kapsalon Kolmschot Saasveld

rond 23.00 uur in Ter Stege. Het wordt het 14e Stroadl-kunstwerk, Eerdere ‘Stroadls’ waren er van onder meer Jan te Wierik. Henk Schwankhuizen en Wiebe Bloemena.

OLDENZAAL – De medewerkers van de Wereldwinkel Oldenzaal zijn al weken in kerstsfeer: ze moeten alle zeilen bijzetten om de vele kerstpakketten op tijd af te kunnen leveren. In een grote ruimte worden alle artikelen verzameld, waarna ze op een creatieve manier gebundeld worden tot één pakket. Steeds meer ondernemers willen hun medewerkers verrassen met fairtrade producten: originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen

uit andere culturen, gemaakt met respect voor mens en milieu. Door producten bij de Wereldwinkel te kopen verdient de producent een leefbaar loon. Een loon, waarvan hij voedsel, kleding, onderdak en de bedrijfsvoering kan bekostigen, maar ook medische kosten kan betalen en z’n kinderen naar school kan laten gaan. Bij de Wereldwinkel aan de Bisschopstraat werken maar liefst 45 vrijwilligers om dit doel te bereiken.

Zij weten de donkere dagen in december te verlichten met een fijne Sinterkerstnieuwkoningenshow. U krijgt voorgeschoteld: een hilarisch verslag van de bezigheden van de dames tijdens de feestdagen (met streekrecepten voor paardenrug en mol in de zak), een authentieke Nieuwjaarsconference toegespitst op de actualiteit (een jaarverslag waar de NOS nog een puntje aan kan zuigen), een kerstverhaal geschreven door Tom Sijtsma en uitgevoerd als live-hoorspel en natuurlijk weer veel prachtige liederen onder leiding van de vaardige Maestro Poels.

Geheugenspreekuur Oldenzaal

OLDENZAAL – Iedereen vergeet wel eens iets. Dat is geen reden om ongerust te worden. Maar als de vergeetachtigheid toeneemt, kan het prettig zijn om daar eens met een deskundige over te praten. Elke eerste en derde dinsdag van de maand houden Stichting Welzijn Ouderen en Carint van 09.00 tot 10.00 uur een geheugenspreekuur in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12 in Oldenzaal.

Vergeetachtigheid kan verschillende oorzaken hebben. Door een ingrijpende gebeurtenis (bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare) zijn mensen vaak vergeetachtig. Door verdriet of vermoeidheid kunnen zij zich dan niet goed concentreren. Ook kunnen medicijnen en ziekten het geheugen beïnvloeden. Soms wijzen geheugenproblemen op een begin van dementie. Als u zich zorgen maakt over het geheugen kunt u of uw familielid naar het geheugenspreekuur komen.

Waar en wanneer? Elke eerste en derde dinsdag van de maand van 09.00 uur tot 10.00 uur kunt u het geheugenspreekuur bezoeken in het Michgoriushuis, Marktstraat 10-12 te Oldenzaal. U kunt ook vooraf een afspraak maken door te bellen naar (0541)-58 57 00.

De regie is in handen van Bart Oomen. Voor deze gelegenheid wordt het theater getransformeerd in het achterhuis van de dames Schalkens. U bent van harte welkom onder hun motto: “waarom je thuis vervelen als het ook ergens anders kan?” Tja… een goede reden om te komen.

Ria Heijdens, ouderenadviseur bij de Stichting Welzijn Ouderen is tijdens dit spreekuur aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Zo nodig neemt ook Egbert van Foeken, psycholoog bij de thuiszorgorganisatie Carint, deel aan het gesprek. Wanneer een bezoek aan het spreekuur niet mogelijk is kan de ouderenadviseur ook bij u thuis komen om de geheugenproblemen te bespreken.

Zaterdag 19 december 2009, Aanvang: 20.15 uur. Entree kost: 16,50 euro. Bondspakker: 12,50 euro (inclusief 2,00 euro pauzedrankje)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Michgoriushuis. Telefoon (0541) 58 57 00 tussen 09.00 uur en 12.00 uur.


Oldenzaal Journaal

Witte Winter Wandeling is mix van cultuur en ontspanning

OLDENZAAL - De Rotaryclub Oldenzaal zet zich in voor maatschappelijke doelen met ondermeer het bekende en succesvolle Streetsoccertoernooi. In het kader van die maatschappelijke betrokkenheid is in 2008 een nieuw initiatief opgepakt met het organiseren van een winterwandeling, waaraan door velen enthousiast werd deelgenomen.

Op 20 december wordt daarom opnieuw een Winterwandeling georganiseerd voor alle Oldenzalers en andere belangstellenden. Er is vanzelfsprekend een goed doel aan de wandeling gekoppeld, in dit geval een

Zaterdag 12 december 2009

Harmonie en Unieke Kerststal bij Mannenkoor Glanerbrug Havezathe Het Everloo DE LUTTE – Vast onderdeel in de aanloop naar de kerstdagen is in De Lutte het Kerstconcert. Dit jaar verzorgt de Plechelmus Harmonie dit samen met het Christelijk Mannenkoor uit Glanerbrug onder leiding van de Duitse dirigent Jürgen Etzrodt.

ROSSUM – Een volstrekt unieke kerststal wordt op Tweede Kerstdag opgebouwd rondom Havezathe Het Everloo in Valthe (Rossum). De bezoeker zal zich afvragen of de drie koningen echt zijn en zal verwonderd staan over de herders die maar niet lijken te bewegen.

Het bijna veertig man sterke zangkoor treedt regelmatig met succes op bij verschillende gelegenheden. In De Lutte laten de zangers zich van hun veelzijdige kant horen met traditioneel kerstrepertoire, zoals het sfeervolle en meerstemmige Stille Nacht, maar ook met een Pools lied en verrassend Engelstalig werk.

Is het kindje Jesus een baby of een pop en stoot de ezel zich deze middag driemaal aan dezelfde steen? Uitbaters Ton Meupelenberg en Roy in ’t Veld hebben samen met het Oldenzaalse Stroat Ensemble een Kerstverhaal geschreven dat uniek is voor OostNederland. Meupelenberg wil slechts een tipje van de sluier optillen: ‘Tussen 12.00 en 17.00 uur gaan we een ware kerstbeleving verzorgen voor iedereen die het kerstverhaal op creatieve wijze wil ondergaan.’

Samen met het orkest van de Plechelmus Harmonie zingen de heren de wereldberoemde Exodussong en onder begeleiding van een koperensemble Glory to the King of Kings.

bijdrage voor nieuwe kostuums voor het Stadsjongens-/ Jonge Mannenkoor uit Oldenzaal. Er is voor de wandeling een interessant en gevarieerd programma samengesteld. Start en eindpunt is café “de Boom”, Bentheimerstraat 43. Vertrek tussen 17.00 en 17.30 uur. De duur van de wandeling , inclusief diverse stops , is ongeveer 2 uur. Een mix van cultuur en ontspanning met muziek, voordrachten, midwinterhoornblazers, koorzang en een verhalenverteller. Bij terugkeer in “de Boom” wordt een stamppotmaaltijd

aangeboden die bij de deelnameprijs is inbegrepen. Hier kan, onder het genot van een drankje, gezellig worden nagepraat. Voorverkoop bij V.V.V. Oldenzaal en café “de Boom”. Volwassenen betalen vijf euro, kinderen 2,50 euro. Bij aanvang wandeling betalen volwassenen zeven euro en kinderen 3,50 euro. Er worden maximaal 400 deelnemers toegelaten. Op de website kunt u nadere informatie vinden over het programma. Bij weersomstandigheden die de wandeltocht verhinderen wordt op deze site een eventuele afgelasting vermeld. Zie ook www.wittewinterwandeling.nl

Het orkest onder leiding van Henk Veneman speelt - naast herkenbare kerstmuziek - ook swingende nummers en werken met een vrolijke feestelijke toon. Vanzelfsprekend ontbreekt de traditionele samenzang met de bezoekers niet en pastor H. Jacobs spreekt een korte kerstgedachte uit. De bezoekers worden vooraf al in stemming gebracht door leden van de Midwinterhoornbloazers De Lutte, die hun mystieke klanken over donker De Lutte zullen laten galmen. Het Kerstconcert mag zich immer in een grote publieke belangstelling verheugen en zorgt bij jong en oud voor een sfeervolle en muzikale voorbereiding op de feestdagen. Het Kerstconcert vindt plaats op zondag 20 december in de kerk van De Lutte en begint om 18.00 uur. De toegang is gratis.

Centrum ondernemers geven kerstmarkt Losser extra impuls

LOSSER - De ondernemers uit de Teylersstraat, Raadhuisstraat, Sint Maartenstraat, Plus van Marle en Restaurant de Oude Apotheek, presenteren dit jaar - tijdens de kerstmarkt op zondag 20 december - een gevarieerd muziekprogramma in het centrum van Losser. Dit om de toch al goed bezochte kerstmarkt in het centrum van Losser extra ‘body’ te geven. Ter hoogte van de kruising Teylersstraat en Raadhuisstraat wordt een groot podium geplaatst waar vanaf 14.00 uur een scala aan artiesten de aanwezige mensen zullen trakteren op een geweldige kerstshow met uiteraard veel kersthits!

Samenzang in de Stiftskerk

WEERSELO - Vrijdag 18 december om 19.00 uur wordt er een kerstsamenzang in de Stiftskerk te Weerselo gehouden. Initiatiefnemer is de oecumenische commissie Weerselo. Het is een dienst voor jong en oud, waarin samen veel bekende kerstliederen gezongen zullen worden. Organist Wilco Bos bespeelt het orgel Voor aanvang van deze kerstsamenzang wordt u op het Stiftsplein door midwinterhoornblazers verwelkomd met ‘n oaldn roop’. Na afloop is iedereen van harte welkom in de achter de Stiftskerk gelegen Stiftsschool om onder het genot van glühwein en chocolademelk nog even gezellig na te praten.

Om 14.00 uur zal Lossernaar Erwin Berger de sfeer verhogen met zijn aanstekelijke meezingers , de Tu-TaTuut roadshow geeft een voorproefje op hun latere optreden in ’t Raedthuys (vanaf 18.00 uur) en daarna zal het plaatselijke toptalent Justin Davidson de menigte opwarmen voor de hoofdact die door de gezamenlijke ondernemers is gecontracteerd. Kerstshow De uitsmijter van de dag is een unieke twee uur durende kerstshow. Veel recente kersthits worden ten gehore gebracht, maar ook kerstclassics in een hedendaags jasje zullen de revue passeren. Meezingen met “And so this is christmas” van John Lennon of “Do

they know it’s christmas time” van Band Aid. Voortreffelijk licht en geluid zorgen voor een goede atmosfeer. Een tappunt is er voor de innerlijke mens met onder andere wijn, bier en warme chocolade. Pannenkoeken In de Sint Maartenstraat wordt tot 17.00 uur gratis snert en pannenkoeken geserveerd worden en alle winkels zullen geopend zijn tot 17.00 uur. Na afloop van de show zal de Tu-Ta-Tuut roadshow de gezellige middag met feestmuziek en meezingers voortzetten in cafe ’t Raedthuys. De winkels zijn op 20 december van 13.00 uur geopend!

Donderdag 24 december 2009 wordt om 19.30 uur een feestelijke kerstavondviering voor jong en oud gehouden in de Stiftskerk. Vrijdag 25 december 2009 wordt er om 10.00 uur een sfeervolle kerstmorgendienst gehouden in de Stiftskerk. Deze dienst zal geleid worden door dominee Anke Oosting. Samen met de cantorij zal hierover in alle toonaarden gezongen worden. Iedereen is hierbij van harte welkom. Zondag 27 december wordt er om 10.00 uur een ochtendgebed gehouden in de Stiftsschool. Er zal een overweging gehouden worden over de lofzang van Simeon. Door de lector zal deze tekst tot leven komen en tot je spreken! Wees welkom!

In ’t Veld denkt dat de combinatie van vuurkorven, glühwein, eten en kerststal een extra tintje krijgt door het twintigkoppige Stroat Ensemble: ‘Hier gaan de mensen nog lang of napraten…’ Het openlucht Kerstevenement is gratis toegankelijk, terwijl Het Everloo is geopend voor een hapje en een drankje.

Kaartverkoop CV De Bosdûvelkes

DE LUTTE - Deur De Lutt, Veur De Lutt. Al jarenlang is dit het motto van de gala-avonden van CV De Bosdûvelkes. Ook voor de komende gala’s is de galacommissie er in geslaagd om een gevarieerd programma samen te stellen met zang, dans, sketches en natuurlijk buuts.

Diverse Lutterse artiesten zullen natuurlijk weer acte de presence geven en zorgen voor een ouderwets gezellige avond. De kaartverkoop voor de Lutter gala-avonden vindt plaats op maandag 28 december bij ‘De Vereeniging’ in De Lutte. De aanvang van de kaartverkoop is om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. De prijs van de kaarten is 12,50 euro per stuk.

De gala-avonden worden ook dit seizoen verspreid worden over twee weekenden. De data waarop de gala’s gehouden worden zijn 16, 22 en 23 januari 2010. Om teleurstellingen te voorkomen: kom op tijd, want vol is echt vol.

Missiewerk op winterfair

WEERSELO - Zaterdag 12 december staan de dames Sien Weiden en Lies Ribbert op de gezellige winterfair in restaurant De Stiftsschuur op ‘t Stift (van 11.00 tot 17.00 uur).

Tevens is de jaarlijkse verkoop voor het missiewerk ’s avonds na de H.Mis en op zondag 13 december in Terra Nova in Tilligte. Het werk van Sien Weiden en Lies Ribbert - met haar breiclubje - is hier een onderdeel van.

Sien Weiden maakt van stof kleden, spreien, kussens, schorten ed. Het is ook mogelijk om bij haar een bestelling te plaatsen bv een sprei met kussens in de door u uitgekozen kleuren. Lies Ribbert maakt met haar breiclubje uit Tilligte truitjes, sjaals,sokjes, slofjes en dekentjes. Dit allemaal van restjes breigaren. Er worden tiffany (glazen) engeltjes verkocht voor in de kerstboom of voor het raam: ook leuk om cadeau te geven.

Ook zijn er buitenschilderijen te koop: deze zijn geschilderd met watervaste verf op pallethout :het fleurt uw tuin op! En de opbrengst van dit alles is voor het missiewerk van Tilligte: de straatkinderen van Brazilië.


Topkwaliteit - Topdeals 20% op Tres kranen, douchepanelen 20% op douchedeuren 20% op alle natuursteen 20% op badmeubelen 20% op alle vloertegels 20% op alle lijm en voegmiddelen

20% korting Op alle Artikelen! van 14 december tot en met 31 december vraag in de winkel naar de voorwaarden

20% op alle laminaat

Seronera 45x90

Zeer natuurlijk uitziende antraciet gekleurde vloertegel. Strak gezaagd en door- en doorgebakken. In meerdere maten verkrijgbaar.

Adviesprijs € 69,99

Actieprijs:

€44 /m2

20% op alle wandtegels Badmeubel 90 cm breed Incl. spiegel

Leverbaar in kleuren: - Hoogglans wit - Grijs eiken - Zwart wenge

Adviesprijs € 1199

Actieprijs:

€479,20

Hengelo - Wegtersweg 5-11 - 074 2916023 WWW.TEGELTOKO.NL


( Telefoon abc

Autobedrijf A Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

B

0541 - 52 32 93

Beauty

Mode 25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

R

Reparatie

Alwie Zoontjes

o.a. Audio Video Witgoed

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

Restaurant Pedicuresalon “Bernadette” Voor al uw voetproblemen Diabetische - reumatische en of schimmelnagel

Pastoor Geerdinkstraat 27 7587 AP De Lutte Voor afspraak bel 0541551943

Voor € 24,50 een 3-gangen keuzemenu, inclusief 1 glas bier, fris of wijn en een kop koffie na! (geldig van 01-12-09 t/m 24-12-09 en vanaf 16-01-10)

Bentheimerstraat 80 tel. 0541-551357 7587 NJ de Lutte www.delutteweide.nl

Rioolreiniging

Pedicure Praktijk

Karin Berger

• Tevens Diabetische voet • Manicure • Spa Wellness voet/hand Potskampstraat 39 7573 CC Oldenzaal tel: 06-23787080

C

Catering

Catering, net iets anders... 25 hapjes v.a.: € 10,- (div. schalen)

S

Stof & Zo

(Gratis bezorgd, O’zaal)

Mobiel: 06 - 506 88 99 8 Tel. (prive): 0541 - 29 67 27

www.borreltijd.net

E

Electro Vakman

Alwie Zoontjes

Stoffen

Voor modestoffen en fournituren

Buffetten v.a.: € 7,- p.p.

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: Zaterdag

maandags gesloten 9.00 - 12.00 13.30 - 17.30 10.00-14.00

Gronausestraat 22, 7581 CG Losser 053-5360960 info@stofenzo.eu

o.a. Bose, Loewe, Miele

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

massagesalonJOSE ontspanning • hotstonemassage • stoelmassage • voetreflexmassage •

Jose Luttikhuis Masseur Enschedesestraat 143 7574 AB Oldenzaal

j.luttikhuis@planet.nl 0541 - 511 407 06 - 133 59 090

NATUURSTEEN

NIBA NATUURSTEEN

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

G

Aanrechtbladen Dorpels Vensterbanken

Grafmonumenten Lasertechniek

Glas in Lood

Gerard Schulten Glas-in-Lood

Textielstraat 22F Oldenzaal 06 - 534 27892 info@gerardglasinlood.nl www.gerardglasinlood.nl

K

Kleding

Wij hebben extra grote maten tot XXXXXXXXXXL Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

Wij hebben nu voor u in de aanbieding, lekker warm badstoffen ondergoed. Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

Stoffeerderij Stoffeerderij Pleijhuis

Het stofferen van al uw meubels. Tevens verkoop schuim.

Dahliastraat 7 7572 VG Oldenzaal 0541 - 511608 www.stoffeerderijpleijhuis.nl

T

Technische Handelsonderneming

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink

Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

Stadsbleek Winter Wonderland OLDENZAAL - WBO Wonen en Trebbe houden zondag 13 december tussen 12.00 en 16.00 uur een Open Huis in Stadsbleek Oldenzaal. Bezoekers kunnen kennis maken met Stadsbleek en de twee volledig ingerichte modelwoningen aan de Beatrixstraat 35 en 141 bezoeken.

Naast zondag 13 december zijn de twee modelwoningen ook tijdens het Open Huis op dinsdag 29 december, tussen 13.30 en 15.30 uur, te bezoeken.

op de woningmarkt. Doordat er nog 24 woningen van ’n Bleekerd blijven staan ontstaat er een afgesloten geheel rondom de binnentuin.

De sloop zal ongeveer twee maanden tijd in beslag nemen. Eén van de huidige bewoners van Stadsbleek zal het startsein geven voor de sloop.

Speciaal voor deze gelegenheid is deze dag de inmiddels in aanleg zijnde Prinsentuin van Stadsbleek omgetoverd tot een sfeervol Winter Wonderland. Bezoekers van het Open Huis kunnen onder het genot van een beker warme chocolademelk, glühwein en winterse lekkernijen een wandeling maken door de tuin en de kerstsfeer in Stadsbleek beleven.

Sloop ‘n Bleekerd Een deel van de tweede bouwfase van Stadsbleek wordt gerealiseerd op het terrein waar nu nog woongebouw ’n Bleekerd staat. De sloop hiervan start in maart 2010. 62 appartementen en een bedrijfsruimte worden gesloopt. Dat is het grootse deel van de ´n Bleekerd. Een klein deel, te weten de overige 24 appartementen (beneden en bovenwoningen) aan de Prins Hendrikstraat, blijven voorlopig staan in afwachting van de ontwikkeling

OLDENZAAL – Red Levens heeft in de vorm van sponsoring voor Stichting Hart voor Oldenzaal gratis mensen leren reanimeren en een AED bedienen. Men kon zich via de krant aanmelden. Er hebben inmiddels vijf cursussen plaatsgevonden waarbij 50 mensen zijn opgeleid.

OLDENZAAL - Nog steeds stijgt wereldwijd het aantal mensen dat enthousiast raakt door de Zumba. Ook bij Dance Masters Kolmschot in Oldenzaal zijn bijna 300 personen die wekelijks met veel plezier de lessen volgen onder begeleiding van opgeleide instructeurs.

Zumba voor Kids (7-12 jaar): Door het speelse karakter en danspasjes van Zumba spreekt het ook kinderen heel erg aan om mee te shaken en te swingen met de Zumbamuziek. Heel wat kinderen nemen deel aan de Zumba-lessen en zijn erdoor aangestoken.

Voorwaarde om voor de gratis cursus in aanmerking te komen, was dat de cursisten zich na afloop terplekke registreerden als lekenhulpverlener. Stichting Hart voor Oldenzaal is hiermee weer een stap dichterbij een sluitend netwerk van voldoende getrainde hulpverleners en AED‘s in Oldenzaal. Het initiatief van Red Levens heeft de stichting dan ook enorm gewaardeerd.

Vanaf 4 januari a.s. kun je weer meedoen met een nieuw cursusblok Zumba! Inschrijven kan vanaf heden via email info@kolmschot.nl of telefonisch 0541-512294. De cursus bestaat uit 12 lessen en de kosten zijn € 75,-per persoon. Wil je 2x in de week de Zumba volgen dan betaal je voor het 2e uur slechts € 37,50 per persoon.

De stichting is op 11 mei gestart met het project waarbij op dat moment slechts 17 hulpverleners en 3 AED‘s waren geregistreerd. De stand op 7 december is 150 geregistreerde hulpverleners en 15 AED‘s. Dat is zeker een stap in de goede richting doch nog steeds niet voldoende om het netwerk sluitend te kunnen noemen. Daarvoor zijn er nog veel meer mensen en apparaten nodig.

Vanaf dinsdag, 5 januari starten we ook weer met een Zumba cursus in de muziekschool De Sleutel in Losser. De tijd is van 20.30 uur – 21.15 uur

Kinderen hebben geen enkel probleem om de Latijns-Amerikaanse danspasjes en het snelle ritme aan te leren. Ze hoeven het maar 1 keer te zien en doen het na. Ze hebben plezier en zijn niet meer van de dansvloer weg te slaan.Voor Kids van 7 - 12 jaar hebben we een speciale Zumba cursus. Het cursusblok bestaat uit 8 lessen en de kosten zijn 45 euro. We starten op zaterdag, 9 januari a.s. en de tijd is van 17.00 - 17.45 uur.

Gratis cursussen reanimeren en AED groot succes

Voor meer informatie: www.hartvooroldenzaal.nl.

Winterse avond bij Cosmos

LATTROP - Altijd al de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop willen bezoeken, grijp dan nu uw kans. Want vooral de wintermaanden zijn erg geschikt om de sterrenhemel te bespieden. De hemel is dan vaak, als het onbewolkt is, knalhelder en de sterren spatten werkelijk van het firmament af. Op zaterdagavond 19 december is Cosmos geopend van 19.30 uur tot 22.00 uur. U wordt ontvangen met het typische geluid van de midwinterhoorn. Blazers van de Midwinterhoornbloazersgroep Oatmössche staan op het terrein van Cosmos te blazen op dit typische Twentse instrument. Binnen wacht u een sfeervol ingerichte sterrenwacht. Via een indrukwekkende multimediavoorstelling nemen we een kijkje in het zonnestelsel en vliegen door naar de uiteinden van het heelal. In het planetarium krijgt u tekst en uitleg over de actuele sterrenhemel, en vertellen we u graag wat meer over wat er allemaal te zien is met het blote oog. Dan gaan we omhoog naar het observatorium. Daarin staat de grootste computer gestuurde telescoop van Nederland. Door de telescoop kunt u kijken naar de sterrenhemel. Er is veel te zien, o.a. de prachtige Orionnevel in het sterrenbeeld Orion. In de pauze is er voor iedereen warme Gluhwein met een kleine traktatie. Voor de kids is er i.p.v. Gluwhwein frisdrank.

Stadsbleek Stadsbleek is een appartementencomplex met 86 woningen in het hart van Oldenzaal. Bewoners, zowel huurders als kopers, hebben alle voorzieningen binnen handbereik en kunnen genieten van een prachtige binnentuin, de Prinsentuin. Ruim 60 woningen zijn inmiddels bewoond.

Nieuwe cursussen Zumba bij Dance Masters Kolmschot vanaf 4 januari a.s.

Nog even in het kort: Zumba is fitness en dansen op meeslepende Zuid-Amerikaanse ritmes. De les is makkelijk te volgen en dus voor iedereen geschikt. Dance Masters Kolmschot is aangesloten bij het Zumba Instructor Network (ZIN). Dat houdt in dat onze instructeurs up-to-date zijn en dat we de nieuwste Zumba-muziek en Zumba-dansjes in huis hebben. Ook vanaf januari krijgt u in de cursus weer de nieuwste dansjes en muziek voorgeschoteld.

Zumba voor Jeugd (12-18 jaar): Ook krijgt de jeugd steeds meer in de gaten dat Zumba wel heel erg leuk is. Dat komt natuurlijk door de lekkere muziek, maar ook door de vette moves. Zumba kent namelijk veel invloeden van Hip Hop en Streetdance.

Ook voor de jeugd starten we met een Zumba-cursus. Deze cursus bestaat uit 8 lessen en de kosten zijn 45 euro per persoon. We starten op zaterdag, 9 januari a.s. en de tijd is van 17.45 - 18.30 uur. Opgeven kan via info@kolmschot.nl of bel 0541-512294!!


13 december koopzondag van 11.00 tot 17.00 uur

De best verkochte thrillerauteur

STIEG LARSSON 1 . Mannen die vrouwen haten 2. De vrouw die met vuur speelde 3. Gerechtigheid

Te huur:

Gemeubileerd kantoorgedeelte met receptie/balie ong. 200 m2 compleet met aansluiting t.b.v. telefoon en computers.

en

Grote opslagruimte in kelder en begane grond met automatische overheaddeur, OLDENZAAL - DENEKAMP HARDENBERG - TUBBERGEN Openingstijden: Maandag gesloten, dinsdag t/m vrijdag: 09.00 - 18.00 uur, Zaterdag: 17.00 uur, donderdag koopavond tot 21.00 uur

BESTEL ONLINE www.boekwinkelheinink.nl

geschikt als expeditieruimte Opp.+/-200 m2 Gelegen aan de Gunnerstraat te Weerselo

Inl.06-55155608

Hyundai bewijst kwaliteit: 3 jaar garantie zonder kilometerbeperking


te krijgen. Dat hij dan hier en daar een vette schwalbe moet maken, draagt alleen maar bij aan de feestvreugde. Zal het hem lukken om het publiek op het verkeerde been te zetten? Kom en oordeel zelf!

Kerstavond in De Bond OLDENZAAL - Op initiatief van Stadstheater De Bond verzorgen vrijdag 18 december drie verschillende koren elk een miniconcert in kerstsfeer. Deze uitdaging wordt aangegaan door Voices of Joy, Vocal Victory en Kleinkoor Ootmarsum. Voices of Joy, is het van oorsprong Oldenzaalse gospelkoor, o.l.v. Norma Edens. Dit koor is inmiddels uitgegroeid naar een Twents koor en geeft zo’n 8 à 10 concerten per jaar. Het tweede koor is Het

Muziekschool voor Unicef

Kleinkoor Ootmarsum met ongeveer 24 leden en staat onder leiding van Frans Heideman. Het jaarlijkse terugkerend passieconcert is voor dit koor een hoogtepunt.

De film begint in de jare met een burgertruttig rond Ulrike Meinhof op donderdag 3 december 2009, naaktstrand. Om dan sn 20.15 uur schakelen naar een ov Meer informatie op: lende gefilmde reconst www.stadstheaterdebond.nl de gewelddadige rellen bezoek van de sjah van Berlijn in 1976. Een co onmiddellijk het gevoel tie oproept dat veel pol gageerde jongeren in die O L D E N Z A A L – bellen en xylofoons onderhebben bewogen. Een Trompetgeschal en de meer ‘Jingle Bells’ horen.nair vuur dat tien jaar la warme klanken van De No Stress Big Bandaard in een zinloze reek harp, viool, dwarsfluit bijt de spits af, zodat delen en aanslagen. Na ee en diverse ensembles. bezoekers kunnen gelijk Het is een greep uit het genieten van een ontspan-kaping om gevangen RAF gevarieerde programma nen en sfeervol kerstcon-te krijgen, kiezen Baad van het kerstconcert van cert. en Raspe in hun Stammh De Muziekschool Twente, voor de meest radica dat op vrijdag 18 decem- Unicef ber om 19.00 uur plaats- Het kerstconcert staat inDer Baader Meinhof K de van regio: vindt inKoopzondagen de Hofkerk. hetinteken Unicef. Aaneen opwindende, onth het einde van het concert De Muziekschool Twente wordt hiervoor een vrij-realistische film waarin introduceert deze avond willige bijdrage gevraagd.rolspelers geweldig acte 6 december

Het derde koor: Vocal Victory bestaat uit 13 leden en vormt onder leiding van Annemarie Schoenmaker – Bos een uitgebalanceerd geheel. Een prachtige korenavond om alvast in kerstsfeer te komen. Aanvang: 20.15 uur. Entree kost twaalf euro.

Michgoriuskoor

OLDENZAAL – In het Michgoriushuis vindt woensdag 16 december een sfeervol concert plaats. Aanvang: 15.00 uur. De uitvoerenden in dit concert zijn de leden van het Michgoriuskoor. Algehele muzikale leiding is in handen van Pierre Oomen. Programma Op het programma staan koorwerken van; Jan van Ingen Schenau, D. Bortnianski, origineel Pools kerstlied bewerkt door Jan Kaasschieter, Franz Gruber/Joseph

kwijt op wat zij nastree Baader Meinhof Komp een onthullenden hardinkijkje in de wereld va terroristen.

Mohr, H. Schroeder/ S.Tukkers/M.Cherubibi, bewerkingen van Pierre Oomen, J. v.d. Waart en diverse gezamenlijk te zingen Nederlandse kerstliederen. Wij verwelkomen u met een kop koffie en/of thee. Na de pauze brengt het kinderkoor van de Mariaparochie u met sprankelende koorzang van hun kerstliederen in vervoering.

twee nieuwe kinderpop- Iedereen is van harte welOldenzaal koren •onder de naam- Tuincentra kom in Cultureel Centrum Amusing popkids en De Hof, Hofmeijerstraat Almelo - Tuincentra Amusing voices. 2 in Oldenzaal, aanvangMeer informatie? • Enschede - Binnenstad 19.00 uur. Voor meer Ook de jongste kinderen informatie kan men dewww.filmhuisoldenzaal.n zijn van de partij en laten website bezoeken: www. Bron: www.koopzondagen.net met keyboard, triangels, demuziekschooltwente.nl

Agenda items svp doorgeven aan agenda@twentejournaal.nl Zie ook www.twentejournaal.nl voor de agenda van heel Twente

Voor liefhebbers van koormuziek of aspirant zangers (M/V) een uitstekende gelegenheid eens geheel vrijblijvend kennis te komen maken. (met name sopranen).

VVV-ANWB Oldenzaal VVV De Lutte-Losser VVV Enschede VVV Hengelo

www.vvvtwente.nl

Gevarieerd kerstconcert St.Joseph Harmonie OLDENZAAL - Op zondag 20 december geeft de Koninklijke Harmonie St. Joseph haar inmiddels traditionele Kerstconcert in de Mariakerk. Het orkest van de harmonie, dat onder leiding staat van haar nieuwe dirigent Egbert van Groningen, komt uitgebreid aan bod komen in kerstmuziek en kerstgerelateerde muziek.

De dirigent heeft gekozen voor een programma waarin - naast de bekende Nederlandse en Amerikaanse kerstmuziek - ook plaats is voor Poolse en zelfs Russische kerstmuziek. En natuurlijk ontbreekt de Oldenzaalse kerstmuziek in ‘Een Kindelyn zo Lovelyk’ niet. Voor enkele van de te spelen werken

heeft dirigent Egbert van Groningen zelf de arrangementen geschreven.

Gevarieerd wordt het zeker door de keuze van de solist tijdens dit concert. Ook dit jaar is de harmonie er weer in geslaagd een solist van formaat aan te trekken. Na onder andere: Petra Berger, Thijs van Leer en Cor Bakker verleent dit jaar zangeres Denise Jannah haar medewerking. Denise Jannah is in Paramaribo geboren als dochter van een dominee. Ze speelde in de musical A Night at the Cotton Club, op het North Sea Jazz Festival en ontving voor haar tweede CD een Edison. Ze werd als eerste Nederlandse jazzmusicus gecontracteerd door het fameuze jazzla-

bel Blue Note Records. Ze treedt op met eigen band en orkesten zoals symfonieorkesten, de militaire orkesten en het Metropole Orkest. Naast de jazzmuziek ligt haar grote liefde bij de gospelmuziek. Haar opvoeding als dochter van een dominee is daar zeker debet aan. Hierdoor is ze een graag geziene en gehoorde gast in Kerstconcerten. Het Kerstconcert van St.Joseph wordt gehouden op zondag 20 december. In verband met restauratiewerkzaamheden in de Antoniuskerk is dit jaar uitgeweken naar de Mariakerk in Berghuizen. Het concert begint om 17.00 uur. Kaarten à 15 euro zijn te koop bij de VVV.

Aangepaste verschijningsdata en aanlevertijden In verband met de feestdagen Za 19 december, aanleveren voor do 17 dec 12.00 uur Za 26 december, deze editie is verschoven naar ma 28 dec aanleveren voor woensdag 23 dec 12.00 uur Za

2 januari, deze editie vervalt

Za

9 januari, eerste editie van 2010

Het team van Oldenzaal Journaal wenst u hele fijne feestdagen!


Hellendoorn Journaal

4

SPORT.

Verhuur:

Tappen Glazen

Programma ZVV De Esch

ajorette Twirl spektakel in Hellendoorn Zaterdag 19/12/2009 14:30 14:30 14:30 10:00 09:45

De Esch 6 De Esch A1 UD Weerselo B1 VV Den Ham E1 De Esch F3

- - - * -

Tenten

speelt zaterdag 14 okt tegen: DES - Rijssen, uit Aanvang: 12:00 uur

Wij hebben de beste hapjes & compleet verzorgde buffetten!

Koffiezetapparaten

Denekamperstraat 50 7573 GD Oldenzaal 0541 - 513227

OZ&PC minioren naar finale g SVVN - Nijverdal

speelt zaterdag 14 okt tegen: DES - Rijssen, uit Aanvang: 12:00 uur

Zondag 13/12/2009

Thuis 14:00 1202 11:00 9541 11:00 9565 09:00 58932 09:00 58931 09:00 58930 11:00 130768 LLENDOORN

Agenda.

Praattafels

g SVVN - Nijverdal

Juliana`32 7 UD Weerselo A1 De Esch B1 De Esch E1 Ouders F3

Programma Quick ‘20

Catering “de Meybree”

Quick ‘20 (zon) - Achilles ‘29 (zon) Quick ‘20 4 (zon) - NEO 2 (zon) Quick ‘20 5 (zon) - UD W. 3 (zon) Quick ‘20 11 (zon) - Stevo 8 (zon) Quick ‘20 12 (zon) - Oldenzaal 6 (zon) Quick ‘20 13 (zon) - RSC 5 (zon) Quick ‘20 DA2 (zon) (zon) - groot aantal solisten- Hengelo en daar-DA1gemeente Hellendoorn te

.M.V. Advendo houdt naast met het Regionteam, halen. Zaterdag is tevens een Uit 10 oktober het Bouwgroep Greenline team, belangrijke dag voor instrucrdag 9528 Jonge Kracht 2 (zon) - Quick ‘20 2 (zon) SD10:30majorette/twirl het FW Konijnenbeld team trice Marieke Schulenburg. 10:30in sporthal 9554 Rigtersbleek 2 (zon) - Quick ‘20 3 (zon) cours de en de minirettes B. Met Zij neemt na een zeer lange en 09:00in Hellendoorn. 58818 HSC ‘21/Carparc 6 (zon) - Quick ‘20 6 (zon) rdam majorette en twirl staat succesvolle periode afscheid 58615 DTC ‘07Advendo 2 (zon) - Quick ‘20 7 (zon) af 10:00 10.00 uur komen op een goed niveau bij Advendo. Daarom heeft 11:45 58786 TVV 5 (zon) - Quick ‘20 8 (zon) ten, duo’s en kleine op de nationale concoursde majorette-commissie en epen van reden‘20 is 9 (zon) het bestuur ’s avonds vanaf 10:00 verenigingen 130368 Victoria wedstrijden. ‘28 4 (zon) Om die - Quick heel Nederland in de3 (zon) vereniging onder auspi10:00 58872 uitBarbaros - Quick ‘20 10 20.00 (zon) uur een feestelijke chillende enkele georganiseerd 09:30 niveaus. 59027 UD W. 7ciën (zon) van de CBSD - Quick ‘20 14 bijeenkomst (zon) jaren geleden begonnen in het Advendohuis aan de endo neemt deel men een dit concours ook naar de Koersendijk in Nijverdal.

Programma VV Oldenzaal

Zondag 13/12/2009 Hengelo 1 VVO 2 Vasse 2 VVO 4 Glanerbrug 3 Quick´20 12 VVO 7 VVO 8

- Vv Oldenzaal 1 - DSVD 2 - VVO 3 - - VVO 5 - VVO 6 - KOSC 7 - RSC 7

14.00 10.00 10.00 vrij 10.00 09.00 09.00 12.00

ajorette Twirl spektakel in Hellendoorn

Snertloop De Lutte formidabel! DE LUTTE - De organiserende vereniging, de Loopgroep De Lutte kon met haar 25e editie van de Snertloop in De Lutte een formidabel deelnemerrecord in de boeken schrijven. Ruim 1200 deelnemers stonden aan de start bij deze bijzondr populaire hardloop wedstrijd in het loopenthousiaste dorp De Lutte. De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds, echter op een paar verdwaalde regendruppels na, bleef het de gehele morgen droog bij uitstekende hardloop temperaturen.

De uitslagen zijn: 2,4 km Jongens : Tom Benerink Hengelo 9.29 min Meisjes: Thessa Beernink Losser 10.28 min 5,3 km Heren: Dennis de Vries Hengelo 18.24 min , Frank Pol Hengelo 18.53 min , Mathias Hardt Gildehaus 19.00 min , Bart Withag Enschede 19.15 min , Anton van der Stoep Enschede 19.26 min. Dames: Ilona Pfeiffer Borgholzhausen 19.41 min. , Nynke Beunders Hengelo 21.20 min. , Marlin Nijhof Hengelo 21.27 min

OLDENZAAL - Tijdens de Kring Speedo Club Meet behaalde de miniorenploeg van OZ&PC een derde plaats in het Overijssels klassement. Na het opmaken van het klassement

Nieuwe hoofdsponsor FC Berghuizen

OLDENZAAL - Sinds dit seizoen is Visschedijk Facilitair de nieuwe hoofdsponsor van FC Berghuizen.

Om de goede relatie tussen bedrijf en vereniging te onderstrepen zijn LLENDOORN - voorbereid; groot aantal solisten te foto's gemaakt van het eerste De organisatie was er op 9,6 km: en daar- gemeente Hellendoorn onlangs .M.V. houdt met het Regionteam, halen. Zaterdag is tevens eenvan FC Berghuizen bij Visschedijk 300 ltrAdvendo snert was gereednaast en zelfs Heren: Florian Pehrs Gildehaus 31.03 elftal rdag 10 oktober het een Bouwgroep team, belangrijke dag voor instrucSinterklaas maakte nog tussen- Greenline min , Michiel Snuverink Enschede 33.22 Facilitair. Het contract loop nog tot SD het FW Konijnenbeld triceHengelo Marieke33.37 Schulenburg. stop inmajorette/twirl De Lutte. min. , Thijsteam Theunissen en met het seizoen 2011-2012. cours in sporthal de en de minirettes B. Strothmann Met Zij neemt na een zeer lange en min. Jörn Borgholzhausen rdam twirl succesvolle periode afscheid Op de in2,4Hellendoorn. km waren Tommajorette Benerink en 33.41 min. ,staat Jörg Mühlstegen Nordhorn naf 10.00 uur komen Beernink Advendo goed Advendo. heeft uit Hengelo en Thessa uitop een 33.44 min.niveau , Jörg Amtbij Gildehaus 33.48Daarom min sten, en kleine op de nationale de majorette-commissie en Losserduo’s oppermachtig. AndreconcoursOude Elfrink Denekamp 35.09 min. epen van verenigingen wedstrijden. Om die Klamer reden is35.35het bestuur ’s avonds vanaf , Marcel min. , Maik Voppen heel inde de vereniging onder auspiOp deNederland 5,3 km wasuit voor 3e keer in Denekamp 35.50 min20.00 uur een feestelijke schillende niveaus. van de Dames: CBSDRachel enkeleKlamer bijeenkomst georganiseerd successie Dennis de Vries deciën sterkste, Denekamp 34.25 OLDENZAAL - De hoofdmacht van jaren uit geleden begonnen het Advendohuis terwijl bij de dames Ilona Pfeiffer min , Brigit LandeweinBoekelo 38.41 min., aan VV de Oldenzaal heeft door een overendo neemt deel men een deditsterkste concoursDione ook Scheuten naar deOldenzaal Koersendijk Nijverdal. Borgholzhausen veruit 39.48 mininKarin tuigende 6-0 zege tegen Enschedese was. Klamer Denekamp 40.58 min. , Marlies Boys de koppositie behouden in de Schoonhoven Delden 41.47 min. 4e klasse A. Het klapstuk van de dag was de 9,6 km. Maar liefst 760 deelnemers hier Tot dusverre leed Oldenzaal één aan de start met 2 jonge talentvolle nederlaag, nota bene in de eerste winnaars. Florian Pehrs uit Gildehaus wedstrijd van het seizoen én tegen de won hier net als in 2008 met een tegenstander van vandaag, Enschedese overweldigende voorsprong. Boys. En deze nederlaag bood gelukOLDENZAAL - A.s. donderdagavond kig voldoende uitdaging om iets recht Bij de dames was het klasse verschil 17 december wordt de achtste te zetten, en dat gebeurde dan ook nog groter. Een formidabele Rachel ronde gespeeld in de kruisjas comzeer overtuigend. Binnen 20 minuten Klamer uit Denekamp verpulverde petitie van F.C. Berghuizen. was het duel al beslist en stond het hier het parcoursrecord met meer reeds 3-0 voor Oldenzaal. dan 1 minuut en liet zien tot de abso- In totaal worden er achttien avonden lute Nederlandse top te behoren. Van gekaart, de tien beste resultaten telHet eerste doelpunt kwam voort uit haar zullen we nog veel horen, voor al len mee voor de seizoenprijzen. Elke een mooie aanval over rechts. De in de triatlonsport. avond zijn er mooie dagprijzen te voorzet werd kundig en beheerst binwinnen. Kaartliefhebbers die willen nengetikt door aanvoerder Oguzhan De Loopgroep De Lutte is uitermate meedoen moeten zich voor 20:00 uur Sahin. Drie minuten later een mooie tevreden met dit succesvolle loop- in het clubgebouw aan de Schapendijk individuele actie van Niek Bosma, die evenement en blikt nu al weer naar 5 melden. Een ieder is van harte weluiteindelijk vanaf de rand 16 strak december 2010. kom! raak schoot. En weer enkele minu-

werd al gauw duidelijk dat de OZ&PC minioren een prima prestatie hadden neergezet. Ze waren vijfde tijdsnelste buiten de

nr. 1 ploegen van iedere Kring om. Ze mogen nu meedoen aan de landelijke finale van de Speedo Club Meet die zaterdag 6 maart 2010 in Amsterdam wordt gehouden.

Praktijkcursus bridge WEERSELO - In de periode 13 januari tot 10 maart 2010 is er een praktijkcursus voor de minder gevorderde clubspeler. De cursus wordt gegeven in Weerselo op woensdagmorgen. Uitgaande van praktijkspellen komt de theorie aan bod. Een greep uit de mogelijke onderwerpen: afspelen

(omgaan met troef heeft vele aspecten), tegenspelen (uitkomen, 2e hand, 3e hand, signaleren), bieden (sterke handen, kaart-herwaardering, slembiedingen, controlebiedingen, Multi) en tegenbieden (volgbod, verdediging tegen de Multi). Voor nadere inlichtingen stuur je een mail naar bridge@ home.nl of bel je de docent, S. van der Honing (0541-661575).

VV Oldenzaal zeer overtuigend naar winst

Kaarten Berghuizen

ten later werd de wedstrijd op slot gedraaid door Oldenzaal, door een prachtige goal van wederom Oguzhan Sahin. Vanaf ca. 25 meter volleerde hij de bal in de touwen, 3-0. Voor rust scoorde Oldenzaal nog een keer, toen Venancio Ramirez er als de kippen bij was toen een inzet van Oguzhan Sahin werd losgelaten door de keeper van de Enschedese Boys. De tegenstander was murw geslagen, en kon hier niets tegenover stellen.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, een aanvallend Oldenzaal en een Enschedese Boys dat alleen maar kon verdedigen. Helaas was de 2e helft kwalitatief wat minder, maar gezien de ruststand natuurlijk niet zo verassend. Gelukkig bleef Oldenzaal er wel alles aan doen het doelsaldo verder op te vijzelen, en kon het nog twee keer scoren. In beide gevallen werd een inzet van Peter Schasfoort via een speler van de Enschedese Boys in

het doel gewerkt, zodat de eindstand van 6-0 op het scorebord kwam. Al met al een redelijke wedstrijd waarin duidelijk het verschil tussen de nummer 1 en nummer 9 zichtbaar was. Nog 1 wedstrijd voor Oldenzaal dit kalenderjaar, waarna de winterstop zal beginnen. Zondag a.s. wacht op sportpark De Waarbeek in Hengelo het duel met de plaatselijke tegenstander met die naam, aanvang 14.00 uur! Hengelo behoorde voorafgaand aan het seizoen tot de kampioenskandidaten, maar beleeft tot dusverre een voor hun begrippen matig en wisselvallig seizoen. De 1e wedstrijd tussen beide rivalen werd door Oldenzaal met 1-0 gewonnen, Hengelo zal er alles aan gelegen zijn revanche te nemen voor deze nederlaag. Daarnaast zal Hengelo er alles aan gelegen zijn te laten zien dat het een


Oldenzaal Journaal

Zaterdag 12 december 2009

Elke Vrijdag van 21:00 - 3:00 uur

11

Vrijdag 11 Dec. Vrijdag 18 Dec.

WKD Party Back 2 1 WKD - 2 Munten Basic

Ook voor al uw Bedrijfs-en Themafeesten

www.discotijs.nl

20 stuks

..............

3,99

Voederkransen voor

.....................

6,99

Reinerink

BLOEMEN EN PLANTEN Tubbergen Almelo (Schelfhorst) Denekamp Borne Oldenzaal (Winkelcentrum De Essen)

Kom kijken om te vergelijken!

Ootmarsum De Mors 115 Tel. 0541-291741 www.kabra.nl

* pompen * slangen * drainage * sproei-installatie * electra * c.v. materiaal * sanitair * Paxton, Suevia

Voet-, knie- of rugklachten?

Praktijk podologie Wim Benerink * registerpodoloog A.B. aangesloten bij stichting LOOP

Elke woensdag om de week bij Carint Matenstraat 51 Oldenzaal van 8.00 tot 18.00 * Vergoeding zorgverzekeraars deels, zoniet alle kosten. o.a. Menzis per 1 januari 2008. Vergoeding pakket 1 -2 gedeelte lijk pakket 3 - 4 totale vergoeding. Nu één paar per jaar. Bij Menzis is geen verwijzing meer nodig.

* * * *

Ook voor diabeet-, reuma-, en kindervoeten. Schoenadvies evt. in overleg met uw schoenwinkel. Wij maken en leveren de zolen zelf dus geen wachttijden. Uiteraard garantie op de zolen (half jaar) Deze controle is gratis * En natuurlijk klaar terwijl u wacht.

Bellen voor afspraak. Wim Benerink

Brandkolk 11, 7635 LZ Lattrop. T 0541 - 229424 of 06-10342574 Praktijkadressen: Carint Denekamp: Mr. Mulderstraat 16 Carint Oldenzaal: Matenstraat 51 Carint Losser: Luttersestraat 2A NOH: Lindenallee 80

De best verkochte thrillerauteur

STIEG LARSSON 1 . Mannen die vrouwen haten 2. De vrouw die met vuur speelde

Voordat U bij een ander gaat bestellen,

EERST WASSINK BELLEN!!! Voor al uw

3. Gerechtigheid

zonwering, lamellen, rolluiken, glas, kunststof ramen, puien en serres Vraag vrijblijvend inlichtingen

sa le

Rozen

Check de site voor meer info & busvervoer

WINTERKEUZEMENU 2009 Goedegevulde groentesoep met balletjes of

Tomatensoep met in reuzel gebakken croutons

*********

Hollandse biefstuk met kruidenboter of

Schnitzel met jägersaus of

Snoekbaarsfilet met provençaalse saus

*********

Dessert IJs, pudding en fruit €

17,50

Kerstmenu’s voor 1e en 2e kerstdag worden u op aanvraag graag toegestuurd

20% KORTING M.U.V. DE BASISSCOLLECTIE.

DONDERDAG 10 T/M ZONDAG 13 DECEMBER

KOOPZONDAG 13 DECEMBER VAN 12-17 UUR EXPRESSO SANDWICH STAFF TRAMONTANA YAYA MAC MAC2B IL’DOLCE MOCCIO SHOES

Showroom open van maandag tot vrijdag en zaterdag op afspraak

WASSINK

Ootmarsum B.V. Galgenveld 11 - 7631 BS - Ootmarsum Telefoon 0541-292267 www.wassinkbv.nl - info@wassinkbv.nl

OLDENZAAL DENEKAMP HARDENBERG TUBBERGEN

Ook keuze uit overheerlijke wildgerechten. En natuurlijk ook à la carte! www.grootagelo.nl

Weerselosestraat 20 - Agelo. Tel. 0541-292744

VLEDDERSTR. 2A DENEKAMP T: 0541 351478 WWW.LABELMODETREND.NL


OJ_12-12-09  

De Stichting Voedselbank Oldenzaal ontving de Gouden Boeskool met een bijbehorende geldprijs. De jury bestond uit wethouder Willem Termijtel...

Advertisement