Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 12 maart 2011

Koffieconcert >>>>> zie pag 3

Biebsearch TCC >>>>> zie pag 4

Nieuwe wandelroute De Lutte-Oldenzaal OLDENZAAL - Over bergen, door dalen, langs hel en hemel, dit is de titel van een wandelroute die u laat kennismaken met een schitterend deel van Noordoost Twente en de Oldenzaalse stuwwal. De wandelroute is 9 kilometer lang maar u kunt ook voor de kortere routes kiezen, Paasberg 6,1 en Tankenberg 2,7 kilometer. In de route over de Tankenberg en Paasberg tussen Oldenzaal en De Lutte kunt u kennismaken met de rijke natuur, historie, geologie en archeologie en tevens subtiele energie ervaren die in deze omgeving waarneembaar is. Ontmoet de Hellehond, luister naar murmelende beekjes, lees hoe textielbaronnen op één van de mooiste plekjes van Twente terechtkwamen. De routebeschrijving is voorzien van veel informatie en foto’s, de kosten bedragen 3,50 euro en is verkrijgbaar bij VVV Dinkeldal locatie De Lutte en Losser. De route begint en eindigt op de parkeerplaats aan de Bentheimerstraat 25, De Lutte.

Twents Lezersfeest OLDENZAAL - Het eerste lustrum is een feit. Op zaterdag 19 maart 2011 vindt de vijfde editie van het Twents Lezersfeest plaats in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Het is een prachtige avond waarop verrassende literatuur, humor en muziek centraal staan. Ook voor deze vijfde editie komen weer bijzondere auteurs naar Oldenzaal. De auteurs zijn Abdelkader Benali, Herman Brusselmans, Ben Siemerink, Deborah Campert en Barbara van Kooten. De muzikale omlijsting is door Esther Groenenberg. Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door Esther Groenenberg. In het najaar van 2008 scoorde zij een YouTube hit met Oh meisje, een vrolijke aanklacht tegen het huidige schoonheidsideaal. Hoewel ze in 2007 al veel publiciteit kreeg door haar optreden bij Mooi! Weer de Leeuw brak ze echt door na haar optreden bij De wereld draait door. In februari 2010 kwam haar eerste album Slingers & ballonnen uit, een cd vol Nederlandse popliedjes, veelal luchtig en vrolijk. Op zaterdag 2 april 2011 staat zij avondvullend met haar programma Slingers en Ballonnen in Stadstheater De Bond.

Foto ‘s Carnaval 2011 op pagina 13

Finale The Choice of Twente REGIO - “The Choice of Twente” is een show waarin cliënten van De Twentse Zorgcentra de kans krijgen om zichzelf te laten zien als ware artiesten die kunnen zingen en performen. Tijdens drie zinderende voorrondes op de hoofdlocaties van DTZC zijn acht finalisten gekozen. Zij zullen op

3 April in het Rabotheater in Hengelo strijden om de titel: “The Choice of Twente”. De voorbereiding op de finale van TCOT is in volle gang. De businessclubs “Twentse Heeren” en “T4” laten zich hierin niet onbetuigd. Zij doen er samen met stichting GOAL alles aan om het voor de finalisten, maar ook

voor het publiek, zo mooi en professioneel mogelijk te maken. Een groot deel van de organisatie hebben zij op zich genomen en het netwerk van de businessclubs wordt flink aangesproken. Dat brengt een “olievlek van enthousiasme” met zich mee. Intussen zijn Kim Kötter en ErnstDaniël Smid door hen vastgelegd om de presentatie op zich te nemen. Zij

krijgen beide een co-presentator of presentatrice met een verstandelijke beperking naast zich, wat de spanning en sensatie zeker ten goede zal komen. Ter voorbereiding op de finale heeft Kim Kötter de finalisten al even bezocht op hun werkplek en een interviewtje met hen afgenomen.

Talenten gezocht voor Catalpa Talent Tour OLDENZAAL - De drukinkt van de posters en flyers waarin Catalpa haar 2011 editie aankondigt van de Catalpa Talent Tour is nauwelijks droog of de aanmeldingen stromen al binnen.

‘Geweldig om te zien dat er zo enthousiast gereageerd wordt door de kinderen. Natuurlijk weten wij uit eigen ervaring dat kinderen enorm creatief zijn. Dat is de reden dat mijn collega’s en ik, na het succes van de Catalpa Talent Tour in 2010, hebben besloten er een jaarlijks terugkerend evenement voor basisschoolkinderen van te maken’ licht Diana Severijn (locatiemanager van de Catalpa Kinderopvang vestigingen in Oldenzaal) toe. Inschrijven Alle basisschoolkinderen met een passie kunnen zich voor de talententour inschrijven.

14e jaargang nr. 10

Of je nu een leuk dansje komt doen, je zelfgeschreven gedicht gaat voorlezen, samen met je beste vrienden een vlotte rap laat horen, de bal wel honderd keer hooghoudt of samen met je vriendinnen een zelfgeschreven lied zingt: alle kinderen zijn welkom!

De enige voorwaarden zijn dat je nog op de basisschool zit en je act niet langer dan vijf minuten duurt. Deelname aan de Catalpa Talent Tour is gratis. Inschrijven kan via www.catalpa.nl/ talenttour. Lokale voorrondes ‘Wij zijn niet de enige stad waar een voorronde plaatsvindt. Ook in Almelo, Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser worden lokale voorrondes georganiseerd’ gaat Diana Severijn enthousiast verder. ‘De winnaars van deze lokale voorrondes zullen vervolgens de kleuren van hun stad ver-

dedigen tijdens de grote regiofinale in Enschede op 30 maart’. De winnaar van de finale gaat niet alleen naar huis met een prachtige beker maar mag 25 vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen voor een bioscoopbezoek.

Het vervoer van de winnaar verzorgen wij natuurlijk helemaal in stijl: in een limousine! ’Schrijf je snel in, want

Voorronde Oldenzaal De Oldenzaalse voorronde van de Catalpa Talent Tour vindt plaats op woensdag 23 maart in basisschool De Linde (waarin ook BSO ’t Lindehonk is gevestigd), Hunenveldlaan 2 – 4,, Oldenzaal.

GRATIS SENIORENFITNESS kijk op www.plazatheater.nl

Gezellig, jk aantrekkeli ar! én betaalba

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. 074 - 259 66 33

het aantal plaatsen is beperkt!’ voegt zij er nog aan toe.

Oplage 17.500 exemplaren


Sportcentrum Marian

SNS Bank Oldenzaal staat voor je klaar! In de SNS Winkel Oldenzaal staat een team van specialisten voor je klaar. Samen geven we antwoord op al je financiële vragen. En helpen we je met advies en uitleg over internetbankieren, pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Wist je dat SNS Bank ook hypotheken van andere banken en verzekeraars aanbiedt?

Wij zijn klaar voor de lente, U ook?

Zo vind je bij ons altijd je ideale hypotheek. Je bent altijd welkom in onze SNS Winkel, maar onze adviseurs komen net zo graag bij je thuis. Je kunt telefonisch via snsbank.nl of via 0900 - 18 50 (lokaal tarief) een afspraak maken. Maar je kunt natuurlijk ook even binnenlopen in onze winkel.

Oostwal 2 7571 CR Oldenzaal

Maak een keuze uit onze vele mogelijkheden zoals de perfecte dansles: Pinto’s Move Of probeer eens een van onze andere groepslessen

Meer informatie op: www.sportcentrummarian.nl

Beter Belly: de opvolger van de Slim Belly Nu met nog meer resultaat! Voor 12 keer Leden € 30,- |Niet leden: € 60,-

Van links naar rechts: Edger, Eva, Sissi, Marjon en Jeroen

NU: V.A.€17.900,- BELASTINGVRIJ!!

BEL Zon dag AST 13 ING ma VRI art: JE 10. 00 tot 17. 00 uur

OW

Belasting ? Dat hebben wij!

10X SEAT LEON 1.4 4 TSI STYLE Nieuw: € 23.500,Demokorting: € 6.600,-

NU: € 16.900,-

x

x

45

20

8x

x

OSH

Vraag niet hoe het kan maar PROFITEER ERVAN!

V.A. € 16.700

NU: € 14.900,-

x

x 15 Bouwjaar: 2008 Kmstand: +/- 75.000

AUT

vrij

Wegenbelasting 15X OPEL ZAFIRA 1.8 8 140PK 7 7-P P

Nieuw: € 20.500,Demokorting: € 5.600,-

x

BELASTING VRIJ!!

10

10

Nieuw: € 23.500,-, Demokorting: € 5.000,-

voorraad leverbaar. Vraag snel naar uw voordeel!

10

NU: € 10.999,- BELASTING VRIJ!!

5X HONDA INSIGHT 1.3 3 VTEC HYB. HYB 10X FORD FOCUS WAG. G 1 1.6 6 STYLE

15

EN POLO 10X VOLKSWAGEN BLUEMOTION, Diverse uitvoering DIRECT uit

Nieuw: € 14.900,Uw korting: € 3.900,-

5x

20X SMART FORTWO LIMITED MITED THIRD

20

x

2/28/11 2:32 PM

x

ADV_A5_voorstellen_oldenzaal.indd 1

8X HYUNDAI I30 CW 1.4 4 EDITION

20X SKODA FABIA 1.2 2 5-DEURS 5 DEURS

45X CHEVROLET NUBIRA

15X SEAT IBIZA 1.4 4 SPORT

Nieuw: € 17.500,Demokorting: € 2.600,-

Nieuw: € 13.500,Demokorting: € 3.550,-

Nieuw: € 19.900,Demokorting: € 5.200,-

Bouwjaar: 2008 Kmstand: +/- 55000

NU: € 14.900,-

NU: € 9.950,-

NU: € 14.700,-

NU: € 9.950,-

0546 - 639 639 ALMELO WWW.LENFERINK.NL


Oldenzaal Journaal

zaterdag 08 12 januari maart 2011 2011

Tubbergen De Höftemiddelpunt veiliger van het poppenspel OLDENZAAL - De Höfte is inmid-

dels een bekende plek voor veel TUBBERGEN de achtste Oldenzalers.- Voor Ouders, opa’smaal en wordt op 27met maart van 13.00 oma’s er brengen hun (klein)kinuur tot veelvuldig 16.30 uur een een groots deren bezoek popaan penfestival georganiseerd in de de kinderboerderij die onderdeel is binnenstad van enTubbergen. Maar van het natuur milieu educatief liefst zeven uit centrum. Naarpoppentheaters schatting brengen onder andere Leiden, Weesp en jaarlijks zo’n 35.000 bezoekers Drachten geven twaalf een bezoek aan De Höftevoorstelen het lingen in tenten en presenteren stadspark De Roosboer. rondlopende poppen op straat. De Höfte doet er alles aan om al die aansprekende Dit allesbezoekers vindt plaatseen in het teken van maar vooral ook veilige Bijzonder omgeving de wereldpoppenspeldag. te jaar bieden, waar zij kunnen geniedit is dat er voorstellingen zijn ten poppen van devan dieren natuur. met papierenendekeramiek. Een veilige is echSpeciale gastomgeving dit jaarcreëren is Nate van ter Kous, gespecialiseerd vakmanschap. der de nieuwslezer van het Om die reden heeft DeAlle Höfte de Provinciaal Jeugdjournaal. voorhulp ingeroepen de firma Red stellingen zijn gratisvan toegankelijk. Levens. Op vakkundige en enthousiaste biedt Meenderink Na hetwijze succes vanNicolet de afgelopen jaren van de de Tubbergse firma Red Levens cursussen zet ondernemersveraan opook gebied medische eniging dit van jaar brand, weer de eerste problemen, van of andere koopzondag het jaarnoodgevallen. in het teken van het straatpoppenspel. Er is voor Werknemers van De Höfte hebben ieder wat wils, voor groot en klein. de cursus Bedrijf Hulp Verlening met goed gevolg de Speciaal dit jaardoor komtlopen. theaterDoor Popject cursus nu hoe te“Midas”. handeuit Leidenweten met dezijvoorstelling len bijzondere bij levensbedreigende situaties, Een voorstelling met popzoalsvan reanimatie, en hoe te handelen pen papier. Marionettentheater bij brand. praktijk try-outs staat voorPeter Hepp De presenteert van op,nieuwe er is veel geoefend“De op gebied de voorstelling laatste van ontruimen en van reanimeren. Ridder” met poppen keramiek. Met grote poppen komt Theater Medewerkers voelen met zicheen nu oeueen Fatsnerran uit Weesp stukoverzicht beter voorbereid op de dagevre van hun voorstellingen. lijkse praktijk. Zekerstaat tijdens activiInteractie met publiek centraal. teitendagen is dit van onschatbare waarde, zoals ten tijde vande de kerstZes voorstellingen met echte markt afgelopen december 600 Jan Klaassen worden doorwaar Theater bezoekers een bezoek aanKras De Höfte Punch en Theater Kris verbrachten. Het is vanzal levensbelang dat zorgd. Tussendoor Peter Hepp medewerkers hoe het om te gaan met Nate van weten der Kous nieuws metdedeze mensenmassa’s ten tijde van Provincie Overijssel vertellen. vanmobiele, calamiteiten. De rondlopende poppenacts komen van Tinke van Montfort en Peter Hepp. Het startsein wordt om Kortom Höfte isineen veiliger 13.00 uurDe gegeven destuk grote tent geworden dankzij firma Redmet Levens. door Poppentheater Punch een Daarvoor is Devoorstelling Höfte Nicolet echte Jan Klaassen aan de Meenderink van Firma Red Levens Almeloseweg. erg dankbaar. www.oldenzaaljournaal.nl www.oldenzaaljournaal.nl

www.twentejournaal.nl www.twentejournaal.nl

Colofon Oldenzaal Journaal is een een uitgave uitgave van: van: Twentsche Land Land BV BV Uitgeverij Het Twentsche Maurice Weustink 232 Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 exemplaren Oplage: 17.000 exemplaren zaterdag huis-aan-huis huis-aan-huis in in Verschijnt iedere zaterdag Rossum, Weerselo Weerselo en en De De Lutte Lutte Oldenzaal, Rossum, Advertentie-adviseur: Advertentie-adviseur: 06-395 655 655 97 97 Marco Krabbe, 06-395 06-304 059 059 76 76 Henk te Nijenhuis, 06-304 info@oldenzaaljournaal.nl E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: 06-44 511 511 851 851 Leonie Jansen, 06-44 Larissa Bakker Eser Oztas E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl redactie@oldenzaaljournaal.nl Persberichten en foto’s foto’s die die naar naar ons ons opgestuurd opgestuurd worden, worden geacht geacht vrij vrij te te zijn zijn van van rechten rechten Vormgeving: Niek Betten Raymond Waninge Jesper Vis Marian Beerten

Journaal ontvangen: ontvangen: Geen Oldenzaal Journaal Uitgeverij Het Twentsche Twentsche Land Land bezorging@twentejournaal.nl E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Oldenzaal Journaal: Journaal: Afhaaladressen Oldenzaal Gemeentehuis •• Bibliotheek Bibliotheek Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis Restaurant van van Gils Gils Mariahof • Brug Restaurant Sauna Keizer • Shell de deThij Thij •• Kiosk Kiosk de deThij Thij Fit-Plaza •• Haarstudio Haarstudio Danien Danien C1000 de Thij • Fit-Plaza der AA AA •• Kulturhus Kulturhus Rossum: Avia van der Reinders •• Auto Auto Hoogendijk Hoogendijk Weerselo: Auto Reinders Tijhuis Auto Krabbe • Plus Tijhuis Supermarkt ••‘t‘t Holscher Holscher Saasveld: Silderhuis Supermarkt Het Het Twentsche Twentsche Land Land is is uitgever uitgever van van o.a. o.a. Hellendoorn HellendoornJournaal, Journaal,Hengelo Hengelo Journaal, Journaal, Borne Borne Journaal, Journaal, Oldenzaal Oldenzaal Journaal, Journaal,Enschede EnschedeJournaal Journaalen en Losser Losser Journaal. Journaal.

3

Nieuwe Stadsprins Mountainbiken Het Twentse Ros Koffieconcert Jubileumeditie ’tbij Dûvelke verschenen

de Zevenster

OLDENZAAL - Zaterdag 8 januari is het zover. In Dans- en Partycentrum Rouwhorst zal de 57e Stadsprins van Oldenzaal z’n opwachting maken. OLDENZAAL - Het Zevenster KoffieDe feestcommissie concert luidt op 20 heeft maart de de afgelente lopen absoluut nietvanstilgein met periode de Frühlingssonate Ludzeten. de voortekenen ons niet wig vonAls Beethoven (deel I). Gespeeld bedriegen wordt de opkomst van de door de talentvolle violiste CharlotHoogheid wederom(15 door eenenspette Basalo Vázquez jaar) piaterende showGroenhuijzen omlijst. niste Marthe (17 jaar).

REGIO - De jeugd van mountainbikevereniging Het Twentse Ros is zondag 27 februari gestart met de voorbereiding op het nieuwe wedstrijdseizoen. Ondanks de mindere weersomstandigheden kon er twee uur lang goed getraind worden op de Tankenberg en Paasberg.

Er werd zowel getraind op techniek, inhoud en interval. “We hebben te maken met een groep zeer gedreven en getalenteerde renners en rensters, zoals ze ook vorig jaar op het NK mountainbike allemaal bewezen hebben” aldus trainster Linda ter Beek. “Doordat ze allemaal zo gedreven zijn pakken ze de trainingsadviezen allemaal goed op en helpen ze elkaar naar een hoger niveau.” In maart beginnen de eerste wedstrijden voor de jeugdrenners. Ze rijden zowel een nationaal als internationaal programma met wedstrijden uit de NRW-cup in Duitsland. Eén van de hoogte punten van het seizoen zal het NK mountainbike zijn in Burgh Haamstede op 4 juni. “Met deze groep hebben we zeker kans op een rood-

wit-blauwe trui” aldus Ter Beek. MTB Clinic Hulsbeek Om ook de jeugd van Twente gelegenheid te geven om meer te weten te komen en zelf ook te gaan mountainbiken is er op zaterdag 9 april een MTB clinic op het Hulsbeek in Oldenzaal. Jongens én meisjes vanaf

acht jaar, die zelf een mountainbike hebben, kunnen dan met hun eigen bike kennis maken met deze sportieve en aantrekkelijke vorm van sport. Voor meer informatie en opgave kunt u een email sturen naar frank@ mtbhettwentseros.nl of kijken op www.mtbhettwentseros.nl.

Vrijwilligerswerk onder de aandacht DE LUTTE - Bestuursvoorzitter Jeroen ter Braak heeft onlangs vers van de pers het eerste nummer van het ‘t Dûvelke aangeboden aan regerend OLDENZAAL - Vrijdag 18 maart staat hoogheden graaf Alphons en adjuin hetRaimond teken van dant van vrijwilligerswerk. De Bosdûvelkes. Dit is de Vrijwilligerscentrale Dezejaar carnavalsvereniging viert dit van in het bestaan kader van NL jaar Impuls haar 44-jarig en dat Doet door TCC Degaan. Thij laat zebenaderd niet ongemerkt voorbij met een vraag om vrijwilligersklussen 300 leerlingen. Er is voor Naastvoor allerlei extra feestactiviteiten gekozen klussen te laten die door om een de speciale jubileumcomplaatsvinden in de wijkligtDeerThij onmissie zijn voorbereid, nu dus der “Samen voor wijk”. ook de eentitel jubileumeditie van ’tdeDûvelke. Dit blad gunt inwoners van De Lutte Het is teeen hopen datinhetdeopkeuken vrijdagvan 18 al jaren kijkje maart mooi carnavalsvereniging weer is, want dan gaan de oudste van ruim 300 tweedeklassers van TCC De De Lutte.

Het speciale jubileumnummer rond 44 jaar Bosdûvelkes is extra dik en voorzien van een omslag die sterk aan de vroegere Twentsche Courant Thij in dedoet wijk denken. aan de slag. De werkTubantia In het magazaamheden zijn voornamelijk buiten. zine zijn allerlei wetenswaardigheEr een ruime variatieover aan de klussen. denis terug te vinden vele Van verkeersborden en commissies (louter schoonmaken vrijwilligers) die groenwerkzaamheden het het in kaart verantwoordelijk zijn tot voor reibrengen van de leefbaarheid in de wijk len en zeilen van De Bosdûvelkes. (wijkschouw). Vrijwilligerscentrale, jongerenwerkers Groepsfoto’s en opbouwwerker van Impuls zijn drukvooral bezig geweest om Hierbij trekken de pracheen keus aan nuttige klussen te tige flinke groepsfoto’s van professional verzamelen. Tessa Olde Riekerink de aandacht. Felicitaties zijn er o.a. van de Losserse Een groot aantal organisatieseninvoorDe burgemeester J. Westendorp Thij met van een het klus;overkoeAveleijn zitterdoen J. in mee het Veld

pelende carnavalsorgaan De Gaffel Aöskes. Verder ontbreken terugblikken en een stuk historie opgetekend uit de mond van de allereerDe Hunenborgh, basisscholen niet. De ste graaf Hennie Swennenhuis Maten, De Wendakker, De Klimop, De Zevenster,over Impuls, MaarLinde vooralendeDeinformatie alle de Jeu de die Boulle Run’71, activiteiten nog vereniging, op de agenda voor Hengelsportvereniging OHV, Suryoye 2011 staan en een nadere kennisAramese Vereniging, Quick Tennis en making met de huidige jubileumgraaf VV en Oldenzaal. zijn adjudant, maken ’t Dûvelke de moeite van het lezen waard. Daarnaast kan er bij De Höfte een nieuw Thuiseducatief bezorgdprogramma uitgetest en worden. Leerlingen Het geëvalueerd blad, dat voor de liefhebbers en van De Sluis alle harde werinsiders een gaan echt voor bewaarexemplaar is, kers de keuken van ’t Noabershoes wordtin een dezer dagen bij alle inwolunchpakketjes klaarmaken. ners van De Lutte thuis bezorgd.

Stapstadmunt kost onveranderd twee euro

Leuke activiteiten bij Vondersweijde OLDENZAAL - De prijs van de Oldenzaalse stapstadmunt bedraagt ook in het nieuwe jaar onveranderd twee euro. Dat hebben de Oldenzaalse horecaondernemers, bij wie de munt als betaalmiddel geldt, bepaald in nauw overleg met het bestuur van de stichting Oldenzaal Carnavals Stapstad.

end van 8 en 9 januari verkrijgbaar zijn, als het nieuwe carnavalsseizoen in Oldenzaal losbarst.

Stapstadmunten worden, behalve tijdens carnaval, ook gebruikt bij andere evenementen in het centrum van Oldenzaal zoals de manifestatie ’n Boeskool is lös. Het systeem dateert

Er komt met ingang van januari 2011 een nieuwe munt, maar ook de ‘oude’ gele munten blijven hun waarde houden. Ze zijn, net als de nieuwe, in ieder geval goed voor een pilsje bij de aangesloten horecabedrijven. Stapstadmunten kunnen desgewenst tot 1 mei 2011 worden ingewisseld. Met het vaststellen van de muntprijs willen de Oldenzaalse horecaondernemers duidelijkheid scheppen voor hun klanten. Het is de bedoeling dat de nieuwe munten - blauw met een witte rand - in ieder geval vanaf het week-

van 1985 en heeft in de afgelopen 25 jaar zijn waarde dubbel en dwars bewezen. Begonnen met een kleine groep, vooral rond de markt is het

aantal horecaondernemers dat zich aansloot gestaag toegenomen. Ook dit jaar is het aantal deelnemers waar met de stapstadmunt betaald kan worden uitgebreid. De munt wordt nu ook geaccepteerd bij sportcafé De Kolk (de Essen) en bij de residentie van carnavalsvereniging de Oelewappers die gevestigd is in het voormalige hotel De Zon. De Stichting Oldenzaal Carnavals Stapstad is er trots op dat de munt zich als betaalmiddel door de jaren heen heeft kunnen bewijzen. Oldenzaal is daarin uniek gebleken. Het onafhankelijke stichtingsbestuur wijst er op dat het mes aan twee kanten snijdt. Naast het gemak van de betaalmunt wordt het voordelig saldo - niet alle munten worden immers uitgegeven en ook gaan er wel eens wat verloren – jaarlijks aangewend ter promotie van het carnaval en andere evenementen in de Boeskoolstad.

Het Het Oldenzaal Oldenzaal Journaal Journaal is is lid lid van: van:

Optimaal Optimaal adverteren adverteren in in Overijssel Overijssel en en Gelderland: Gelderland: meer meer dan dan 500.000 500.000 ex ex oplage oplage in in sterk sterk lokale lokale titels titels voor voor een een scherpe scherpe prijs. prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze Deze uitgave uitgave is is gedrukt gedrukt op: op:

gecertificeerd gecertificeerd papier papier Deze Deze uitgave uitgave is is met met de de nodige nodige zorg zorg tot tot stand stand gekomen. gekomen. Eventuele Eventuele (druk)fouten (druk)fouten of of andere andere onvolkomenheden onvolkomenheden en en daaruit daaruit voortvloeiende voortvloeiende schade schade voor voor lezers lezers of of andere andere partijen partijen komen komenniet niet voor rekening van de uitgever. voor rekening van de uitgever.

OLDENZAAL - Zwembad Vondersweijde heeft een aantal leuke activiteiten op een rij. Sinds kort wordt er op zondagen iets extra’s georganiseerd met vaak een actueel thema. 20 februari was er een goed bezochte carnavalszondag. Zondag 20 maart kunnen de kinderen snoephappen. Woensdagmiddag 23 maart kunnen de kinderen komen snorkelen en vrijdag 25 maart is er weer een spetterende disco met DJ Dani Banani van 18.15 tot 21.00 u.

43e span uit de vlinder

Vastenperiode van start

GRATIS SENIORENFITNESS

DE LUTTE – Nu het carnaval voorbij is begint de vastenperiode. Een tijd van veertig dagen om tot bezinning te komen. In die periode vinden er in de St. Plechelmuskerk in De Lutte een viertal vastenmeditatievieringen plaats. Op 15, 22, 29 maart en 5 april om 19.00 bent u hierbij van harte welkom.

Gezellig, jk aantrekkeli ar! én betaalba

U kunt bezinnen op duurzaamheid en solidariteit met mensen in het zuiden, met name de Filipijnse bevolking en ons eigen concreet handelen. Als u zich voelt aangesproken kunt u langskomen op de genoemde dagen en tijd.

Het is ook mogelijk je kinderfeestje te www.vondersweijde.nl. Hier kun je organiseren tijdens een van de disco altijd het laatste nieuws en informatie avonden. Je wordt dan door DJ Dani bekijken. Banani in het zonnetje gezet. Waarna je lekker kunt zwemmen en swingen met je vrienden kijk op www.plazatheater.nl op de feestmuziek. Nieuwsgierig? Kom swingen of kijk voor meer informatie op de actuele website

Soul studeren aan het ArtEZ Beide De feestcommissie ook niet Conservatorium in dekon vooropleiding. stilzitten deze unieke show Ook van want het Conservatorium, richstaatmuziektherapie, helemaal in het tekenopvan de ting treden Annika soulmuziek. Soul,Zwart een swingende Meinsma, Shanna en Nienke muziekstijl ontstaan rhythm-andDuijve. Ondanks hunuit jeugdige leeftijd blues gospelmuziek. kwam op van 18en jaar hebben dezeHet dames al veel onder de muzieken Afro-Amerikaanse podiumervaring. Opbevolklariking piano in hetenzuiden van de Verenigde net, accordeon verzorgen zij Staten in de optreden. jaren 50 Ine en Holsbeek 60 van een Klezmer de 20e eeuw, kende bij hoogzingt twee nummers uit ons de opera’s tijdagen de jaren ‘70 en beleeft Serse en in Orfeo. Met pianobegeleiding haarRichard absolute van von hoogtepunt den Benken. tijdens het prinsenbal van 8 januari 2011. Nieuw en verrassend is het duo John Swingen en Sheila Timmerman. Zij Kluijtmans U bent vanaf 21.45 uur van welkom gaan luisterliedjes brengen Alicia om mee te swingen in soulKeys en anderen. De (liefst nummers woroutfit) op deze geweldige muziek. den teruggebracht tot kleine, eigen Het spetterendewaarbij feest de kent natuurarrangementen, bijzondere lijk zijnvanhoogtepunt om 23.11 stem Sheila centraal staatuur. en Dan zullen we weten wievan ditJohn jaar een de waarin de improvisaties 57e Stadsprins van deSheila Boeskoolstad belangrijke rol spelen. begeleidt zal zijn op engitaar welke hem zichzelf en Sik piano; Johndaarbij speelt ondersteunt. De avond zal muzikaal tenoren sopraansax. Zoals altijd uiteraard weer worden opgeluisterd biedt het Zevenster Koffieconcert een door de hofkapel de Kopperbloazers. afwisselend programma, is de sfeer bijzonder en het concert geschikt Aanvang: 21.00 uur,Speciaal zaal open: voor alle leeftijden. kinde20.30 uur. Prijs leden: 5,00 ren worden vanhonoraire harte uitgenodigd te euro en de prijs voor niet leden: komen. 10,00 euro. Vrije gift Het Zevenster Koffieconcert op 20 maart duurt van 10.30 tot en met 12.30 OLDENZAAL uur, de entree - Hetis carnaval een vrije gift. is Het de concert Boeskoolstad vindt plaats is weer in de in Theaterzaal alle hevigvan heidVrijeschool losgebarsten, de Zevenster en zo ookaan achde Jan ter van het Hartenstraat spoor. Zaterdag 2 in 8Oldenzaal, januari op komt de Thij. het Voor 43e meer span informatie van O.C.V.kunt de uSpanvöggel terecht opuitdedewebsite vlinder.www.vrijeschoololdenzaal.nl of contact opnemen Ook met in deMarie-José Marke Barghoez’n Nassette,barst haar emailadres het feest der is zotten m.nassette@versatel.nl, in alle hevigheid ulos! kunt Want ookop bellen zaterdag naar 06 8 –januari 20724687. zullen in zaal Kothman de 43e Hoogheid Het en Rentmeester Zevenster Koffieconcert van de Marke is een initiatief Barghoez’n, van de ouders enigste vanMarkies basisschool en Vrijeschool Rentmeesterdevan Zevenster. de Boeskoolstad In nauwe samenwerking en van O.C.V. de met Spanvöggel de schoolzich worden aan de hun concerten groot gevolg vrijwillig en al de en anderen kostenneutraal die het weten georganiseerd willen, bekendmaken! met als doel het onder de aandacht brengen van muziek Begeleidalsdoor kunstvorm de Sputterkearls onder ouders, zulkinderen len ze hun en andere eerste polonaise geïnteresseerden lopen van in een buiten bommetje de school. vol Genieten zalencentrum staat voorop. Kothman. Het Zevenster Koffieconcert wordt gewaardeerd met een bijdrage uit Jaren het Cogas ‘70 Cultuurfonds. Tijdens de avond maken enkele sterren uit de jaren ‘70 hun opwachting, zoals: ABBA, Kiss en The Village People. Om te zien wie de vereniging in het 43e jaar vertegenwoordigt, wordt iedereen uitgenodigd bij Zalencentrum Kothman. De zaal is vanaf 20.30 geopend, en rond de klok van tienen zal het nieuwe Span hun gezicht laten zien. De entree is zoals gebruikelijk gratis! Het Zevenster Koffieconcert vindt dit jaar plaats op 20 maart Receptie Tevens vind op zondag 9 januari vanaf 12.00 de receptie plaats van het nieuwe span. Iedereen die het nieuwe span feliciteren wil, is vanaf 12.00 welkom bij Café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat in Oldenzaal.


Bij ons is de maat nooit vol!

Cursussen vanaf maart/april 2011 !!

ZUMBA

Nieuw blok van 12 weken start vanaf maandag, 4 april a.s. 12 lessen voor 75 euro p.p. Instromen altijd mogelijk!

ZUMBA for Kids

Zumba voor kinderen vanaf 7 jaar. vanaf dinsdag, 5 april a.s. Tijd: 18.00 – 18.45 uur. 12 lessen 50 euro p.p. Gratis proefles op woensdag, 16 maart a.s. van 16.45 – 17.30 uur

ZUMBA GOLD

Zumba voor beginners, ouderen of mensen met een fysieke beperking. Instromen altijd mogelijk! Cursusblok van 12 lessen start op vrijdag, 4 maart. Tijd: 09.15 – 10.00 uur. 12 lessen voor 75 euro p.p.

STREETDANCE HIP HOP

Beginnerscursus vanaf maandag, 18 april a.s.. Tijd: 17.00 – 18.00 uur en 18.00 – 19.00 uur Prijs: 12 lessen voor € 50,- p.p. We hebben ook gevorderden en een wedstrijdgroep

Voor opgave of info mail naar info@kolmschot.nl of bel 0541-512294 Website: www.kolmschot.nl

Planvorming voor Centrum De Thij rond OLDENZAAL - Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de planvorming voor Cen-trum De Thij. Hiermee komt de herstructurering van Centrum De Thij een forse stap dichterbij. In het project werken gemeente, WBO Wonen en de winkeliers samen. Zowel in de wijkvisie voor De Thij als in het huidige bestuursakkoord vormt de herstructurering van Centrum De Thij een belangrijk onderdeel. Belangrijke mijlpalen.

OUD GOUD & TANDHEELKUNDIG GOUD

Contante inkoop van Goud & Zilver

Tandheelkundig Goud (ook met tanden)

Kettingen

Zilver

Adviseur

Uw komt langs !

Ringen

16 en 17 maart 10:00-17:00 uur

Munten

Contante uitbetaling

Gratis advies

Hotel Dalzicht Grotestraat 285 7441 GS Nijverdal

Voor meer informatie zie

www.kelimidor.nl

Legitimatie verplicht

Odd Fellows zijn mensen die streven naar een betere samenleving, ongeacht opleiding, religie of cultuur.

Belangstelling?

Investering gemeente Realisatie van bovengenoemde ontwikkelingen leidt tot een herinrichting van de openbare ruimte. Hier-voor had de raad al € 400.000,- beschikbaar gesteld. Het college zal de raad voorstellen om aanvul-lend hierop € 1,2 miljoen beschikbaar te stellen uit de eerder gereserveerde motiegelden om zodoende het gemeentelijk aandeel te concretiseren. Dit omvat in elk geval de parkeerruimten, het verbeteren van de (directe) verbinding Cato Elderinklaan-Vloedbeldlaan en het aan te leggen centraal gelegen ontmoetingspleintje. Aangrenzende stedelijke ruimten worden indien nodig meegenomen met de herin-richting (Johanna van Burenlaan, Willem Dingeldeinstraat).

Investering WBO Wonen WBO Wonen hecht groot belang aan de leefbaarheid in de wijk. Zij wil daarom hetzelfde bedrag als de gemeente investeren in Centrum De Thij, tot een maximum van € 1,5 miljoen. De invulling hiervan wordt samen met WBO Wonen en de andere partijen bepaald. In verband met de sloop van welzijnsgebouw ’t Noabershoes met aangrenzende gymzaal wordt geke-ken of WBO Wonen een rol kan spelen in de huisvestingswensen van de parochie (ontmoetingsruimte) en andere welzijnsfuncties en zoja, onder welke voorwaarden. Vanwege het groot aantal partijen en de vele door hen te nemen beslissingen is in dit stadium de defi-nitieve uitwerking nog niet volledig bepaald. Dit zal in het verdere verloop van het proces z’n vorm moeten krijgen. Het betreft hier met name het aantal te slopen en nieuw te bouwen woningen, de om-vang van het gezondheidscentrum en het aantal parkeerplaatsen.

Biebsearch op Twents Carmel College

Gebroken Goud

Platina

Familie Juwelen

Volgens wethouder Ruimtelijke Ordening Frits Rorink zijn er de afgelopen maanden belangrijke mijlpa-len gezet in de besluitvorming van de projectpartijen, te weten het besluit van Schuitema, eigenaar van C1000, tot sloop en vervangende nieuwbouw van de supermarkt, de beslissing over de keuze van het gezondheidscentrum voor de huidige locatie en het besluit van de kleinere winkeliers om vooralsnog niet te investeren. Wethouder Frits Rorink: “Wij hebben achter de schermen

vele gesprekken gevoerd en de kernpartners opgeroepen principiële beslissingen te nemen. Dat is gelukt. Ik durf dit een bestuur-lijke doorbraak te noemen.”

Kijk op: www.twente.oddfellows.nl

Daar vindt u contactpersonen en informatie over o.a. de Enschedese loges. Loge bijeenkomsten: Odd Fellowhuis, Nicolaas Beetsstraat 44 te Enschede

REGIO - Het Twents Carmel College heeft de handen ineen geslagen met de bibliotheken in Losser, Oldenzaal en Dinkelland in een uniek samenwerkingsconcept: Biebsearch. Alle 5000 leerlingen en personeelsleden hebben een bibliotheekpas gekregen waarmee ze op, en via, school gebruik kunnen maken van de diensten van de Bibliotheek. Biebsearch brengt de Bibliotheek letterlijk in de school. Diensten van de Bibliotheek, zoals de catalogus met boeken, tijdschriften en krantenartikelen, zijn toegevoegd aan de website en het intranet van het Twents Carmel College (TCC). Leerlingen en

personeelsleden hebben hiermee één omgeving waarbinnen bronnen op school en de Bibliotheek worden ontsloten. Bibliotheekpas voor alle leerlingen en personeelsleden Bovendien hebben alle leerlingen en personeelsleden van de scholengemeenschap een bibliotheekpas gekregen waarmee ze boeken kunnen bestellen. De Bibliotheken werken hierbij nauw samen met de schoolmediatheken van het TCC waar de bestelde boeken worden afgeleverd. Zowel bibliotheken als het Twents Carmel College profiteren van de samenwerking. Met Biebsearch snijdt het mes aan twee kanten. Voor de bibliothe-

ken betekent deze samenwerking dat opeens 5000 leerlingen en personeelsleden hernieuwd kennismaken met de diensten en expertise van de Bibliotheek.

Het TCC biedt leerlingen met Biebsearch aan de andere kant één omgeving met alle schoolen bibliotheekbronnen. Dit maakt het zoeken naar informatie niet alleen een stuk gemakkelijker, het zorgt er bovendien voor dat leerlingen gestimuleerd worden gebruik te maken van betrouwbare bronnen.

Biebsearch is inmiddels geïntroduceerd in drie vestigingen van het TCC in Oldenzaal en de vestigingen in Denekamp en Losser.

SingerSongWriterFestival gaat voor record ROSSUM – Met maar liefst veertig singersongwriters is er zondag 27 maart al sprake van een indrukwekkend aantal artiesten op het eerste SingerSongWriterFestival in Havezathe Het Everloo in Rossum.

Toch kijken organisatoren Roy in ’t Veld en Ton Meupelenberg al naar de toekomst. In ’t Veld benadrukt dat door de samenwerking met KCO (Kunst en Cultuur Overijssel), KCG (Kunst en Cultuur Gelderland) en het Bam-Festival een groot aantal singersongwriters snel bereid waren om naar Rossum af te reizen: “Zonder die hulp

hadden we het niet gered, want het is logistiek een behoorlijke operatie. ”Meupelenberg droomt al van een festival met minimaal honderd optredende singersongwriters: “Het zou

een leuke bijkomstigheid zijn als we ook worden opgenomen in het Guinness Book of Records, als zijnde het grootste SingerSongWritersFestival van Europa.

GRATIS SENIORENFITNESS kijk op www.plazatheater.nl

Gezellig, jk aantrekkeli ar! én betaalba


BOEKENWEEK KRANT VAN 16 t/m 26 maart Geschreven portretten curriculum vitae

fotoŠMerlijn Doomernik

Boekenweekgeschenk De kraai van Kader Abdolah

U A E

D A C

De kraai is een ode aan Multatuli (en de Nederlandse cultuur) en aan de Perzische cultuur. Een bijzonder cadeau voor klanten die voor ten minste â‚Ź 12,50 aan boeken kopen. Ook verkrijgbaar het eBookgeschenk van Lydia Rood - De kop van de pauw.

Gratis met de trein op 20 maart:

Op vertoon van het Boekenweekgeschenk De kraai Tijdens Boekenweekzondag 20 maart 2011 laten vele tienduizenden reizigers met een triomfantelijk gebaar De kraai van Kader Abdolah zien. Want zo is het nu al vele jaren: dankzij hoofdsponsor NS mag iedereen vrij reizen op vertoon van het nieuwe Boekenweekgeschenk. Een immens succesvolle actie, zeker nu ook regionale vervoerders als Connexxion, Arriva, Syntus en Veolia meedoen.


%XCLUSIEF

tuinboeken Chris Young Encyclopedie voor tuinontwerpen

bij Blz. Hoe god verdween uit Jorwerd van Geert Mak

Het allesomvattende ontwerphandboek met vernieuwende en haalbare ideeën voor uw tuin

€ 29,95

Ian Spence Een jaar in de tuin Tuinieren van maand tot maand

€ 24,95

van € 24,95 voor

van € 17,95 voor

€ 10,00

€ 19,95

€ 10,00

Exclusief bij Blz.

Deze actie is geldig zolang de voorraad strekt.

van € 17,95 voor

4,95

berg arden a 4) H n i gin Mak Geert . a.s (zie pa art 22 ma

voorjaarsaanbiedingen tegen inlevering van deze waardebon

Wandelgidsen (stap voor stap) - SALLAND-Vechtdal - Rijk van Nijmegen - De zevendaagse van Nijmegen

- Ardennen - Gooi en Utrecht - Achterhoek - Noord Veluwe

per deel van € 8,95 nu voor

€ 2,99

Water molens Twente Prachtig gebonden boek van € 28,50 nu € 7,50 op=op

8,50 an 2

v

4,99

nu

1 van

0 € 7,5

nu

9 9 , 9 €

9 9 , 4 €

nu

Dubbel CD Hitzone 56 Alle hits van dit moment

Kleurrijke moestuinen 1001 tuinplanten

Vele adviezen om uw tuin om Een unieke selectie van de te toveren tot een paradijs mooiste planten

€ 19,99

nu

9

€ 4,9

nu

9

€ 4,9 Boerderij

Dobbelspelletjes

Vol leuke spelletjes met beker en dobbelstenen

Zoek en vind 100 woorden, lezen en puzzelen

u

,95 n

17 van

5 9 , 5 € nu

9 € 7,9 Fiets, 200 tips voor de racefietser

Grote wereldatlas

4,95 an 2

v

nu

9 € 6,9

Focus, hondengids

u

,95 n

24 van

9 € 6,9

Focus, kattengids

4,95

1 van

nu

9 9 , 4 €

Slim vissen

Bestel op www.boekwinkelheinink.nl en laat uw boeken GRATIS thuisbezorgen! Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, de volgende dag in huis!!


Essay van de boekenweek:

literatuur

Christine Otten en Erik Kessels

Good Luck

Kluun Haantjes

Sophie van der Stap En wat als dit liefde is

der zegt gedag. Ze woont in Parijs. € 17,95

Aan het einde van de negentiende eeuw bestijgt een nieuwe sjah de Perzische troon. Hij volgt zijn vader op, maar hij mist de daadkracht en de ambitie om zijn stempel op het bestuur te drukken. In een prachtig historisch en tegelijkertijd actueel verhaal vol betoverende personages verweeft Kader Abdolah de harde strijd om bodemschatten, land en macht met de magische sfeer van het aloude Perzië.

Herman Koch Zomerhuis met zwembad

Kluun’s derde roman is een terugblik op het leven van Stijn en Carmen, toen hun yuppenbestaan nog zonder zorgen was.

Huisarts Marc Schlosser heeft een medische fout begaan waardoor een van zijn patiënten, de beroemde acteur Ralph Meier, is overleden.

€ 20,95

€ 17,95

AFJ?8QN88E

PARNASSIA PARNASSIA

Sophie van der Stap (1983) veroverde de harten van honderdduizenden lezers met haar boek Meisje met negen pruiken, waarin ze haar succesvolle gevecht tegen kanker beschreef. Het boek werd een wereldwijde bestseller en wordt momenteel verfilmd. In 2008 verscheen haar tweede bestseller, Een blauwe vlin-

Kader Abdolah De koning

€ 22,50

Download uw e-books via onze website:

www.boekhandelheinink.nl Marion Bloem Meer dan mannelijk In Meer dan mannelijk schrijft Marion Bloem op een wervelende manier over een man die ten onder dreigt te gaan aan zijn eigen begeerte. Het is Bloems krachtigste en tegelijk intiemste roman tot nu toe: een overdonderend verhaal over lust, het grote verlangen, oneindige liefde en de vernietigende kracht daarvan. € 17,95

Ieder jaar wordt een auteur uitgenodigd een essay te schrijven over het thema van de Boekenweek. Het Boekenweekessay is dit jaar voor € 6,verkrijgbaar in de boekwinkel.

Josha Zwaan - Parnassia

Het is 1942 en de vervolging van joden in Nederland wordt steeds grimmiger. De kleine Rivka wordt door haar ouders ondergebracht bij een kinderloze dominee en zijn vrouw in Zeeland, die zich vol liefde over haar ontfermen. Rivka wordt Anneke en voor de buitenwereld zijn haar ouders omgekomen bij het bombardement op Rotterdam. Hoewel Rivka haar ouders aanvankelijk verschrikkelijk mist, gaat ze zich steeds meer thuis voelen bij haar nieuwe 'papa en mama' die hun Anneke koesteren als een prinsesje € 19,95 ( voor de lezers van Haar naam was Sarah)

Jonas Jonasson De 100 jarig man die uit het raam klom en verdween

Allan wordt 100 en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. € 19,95

Kim Edwards Een vrouw van glas

Een vrouw van glas is opnieuw een adembenemend spannend verhaal van de schrijfster van Gebroken licht

€ 19,95

fair trade vilt uit Nepal: Paashaan of paashaas voor € 6,95 per stuk Jean M. Auel Het lied van de grotten De vele fans van Jean Auel komen eindelijk te weten hoe het verder gaat met Ayla, Jondolar en hun dochtertje Jonayla. De saga gaat verder met de opleiding die Ayla geniet tot Zelandoni, een spiritueel leider en genezer. gebonden 928 pag. € 29,95 verschijnt 29 maart!

Annejet van der Zijl Sonny Boy boek filmeditie € 12,50

T. de Rosnay Haar naam was Sarah boek filmeditie € 10,00 DVD 19,99

Jean M. Auel eerder titels: nu € 15,00 per deel! (verschijnen ook op 29 maart a.s.)

Bestel op www.boekwinkelheinink.nl en laat uw boeken GRATIS thuisbezorgen! Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, de volgende dag in huis!!


Boekwinkel Heinink agenda

by night met o.a. een optreden van de Oldenzaalse auteur Ben Siemerink

Vrijdag 25 maart 2011 Tubbergen

Oldenzaal - 5e Twents Lezersfeest Zaterdag 19 maart

Met dit jaar als gasten: Herman Brusselmans, Abdelkader Benali, Barbara van Kooten en Deborah Campert en Ben Siemerink. De muziek wordt verzorgd door Esther Groenenberg Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur. Kaarten kosten € 19,00 en zijn te koop bij Stadstheater de Bond in Oldenzaal.

Hardenberg - Geert Mak - Dinsdag 23 maart

In samenwerking met de openbare bibliotheken van Hardenberg organiseren wij tijdens de boekenweek een lezing van Geert Mak! Kaarten á € 7,50 incl. koffie of thee zijn verkrijgbaar bij Boekwinkel Heinink en de bibliotheek van Hardenberg. Aanvang 20.00 uur

w w w. k a m e r f e s t i v a l . n l

Oldenzaal - Boekenmarkt zaterdag 30 april

Op Konginnedag zaterdag 30 april staan wij met enkele kramen op de boekenmarkt in Oldenzaal. Ook is zaterdag 30 april de winkel geopend in Oldenzaal en Hardenberg.

Ben Siemerink is te gast op het Twents Lezersfeest en komt een lezing geven bij Kaft by Night, in de bibliotheek van Tubbergen Ben Siemerink Koningsoffer € 12,95 Ben Siemerink & Wim Coster Darius Dhlome € 22,50

Ca Da ch

Download uw voor ineerd sel Genom overijs k van e o b beste

Boekensalon Hardenberg Dokter Frank donderdag 28 april Het boek Gezond slank met dr. Frank deel 2 is uit! € 19,95

In zijn tweede boek “Gezond Slank met Dr. Frank, Deel 2” beschrijft hij hoe u op gewicht kunt blijven of verder af kunt vallen. Deze vragen zal Dr. Frank van Berkum beantwoorden op donderdag 28 april in Hardenberg. Hij zal een lezing verzorgen, met “tips en trics” om af te vallen en op gewicht te blijven. In de pauze is er de mogelijkheid om uw boek te laten signeren. In Theater de Voorveghter, aanvang 20.00 uur. Kaarten verkrijgbaar bij De Voorveghter, Boekwinkel Heinink en Bibliotheek Hardenberg voor € 7,50 incl. koffie/thee en garderobe.

Steve Razzetti - Fietstochten over de hele wereld

Na boeken met autosportroutes en motortochten is het nu de beurt aan de fiets: fietstochten over de hele wereld beschrijft 34 fietstochten gegerangschikt per werelddeel. Elke tocht is tot in detail beschreven en voorzien van een handig overzicht van de beste tijd om te gaan, tijdsduur, benodigde uitrusting, eventuele vergunningen en beperkingen, kaarten en gegevens over touroperators, accommodatie en bezienswaardigheden onderweg. Elke route is op een bijgevoegd kaartje ingetekend.

€ 24.50

e-books via

Young adult/chicklit

onze website: www.boekhandelheinink.nl

Ja Da No

Koopzondagen Boekwinkel Heinink OLDENZAAL: Op zondag 27 maart zijn wij geopend van 12.00 tot 17.00 uur

Jill Mansell

Lauren Conrad

De smaak te pakken € 17,95

Sugar en Spice, deel 3

Stephen Chbosky

Emily Horner

€ 14,95

TUBBERGEN: Op zondag 27 maart zijn wij geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

De belevenissen van een muurbloem € 14,95

Liefdesverhaal met mijn dode beste vriendin in de hoofdrol € 14,95

Fra Ho

Bestel op www.boekwinkelheinink.nl en laat uw boeken GRATIS thuisb


kinderboeken

5 13,9

weer/ 4 een et irri ouders

Winnie de Poeh 6 boekjes om uit te delen

nu

nu

7,50

ens en m chtje slapen..

3,95

0 € 7,5 Jacques Vriens Lekker zelf lezen

Jeff Kinney Het leven van een loser (3)

Bram Botermans vindt zichzelf perfect! Er valt niets meer aan hem te verbeteren. Maar jij en ik weten wel beter....

5 9 , 8 €

omen f ik wild breien...

5

€ 9,9

5 € 9,9

9 9 , 8 €

Sesamstraat, vriendjes voor altijd Een fijn groot boek met liedteksten en heel veel plaatjes van jouw vriendjes uit Sesamstraat... Plus een cd met 35 liedjes

nu

0 5 , 7 €

Jacques Vriens Oorlogsgeheimen

K3 de nieuwe DVD Show de wondermachine € 15,99 Zijn

Geronimo Stilton De ontdekking van de superparel nr. 42

5

,9 5 1 €

Thea Stilton De koraalprinses Prinsessen van Fantasia

5 9 , 4 €2 De nieuwe Twentse kinderbijbel: Mirjam Boomkamp en Anne van der Meiden Leazen oet de wiebelbiebelboot Bijbelverhalen in het Twents en Nederlands met prachtige tekeningen € 24,95

Paul van Loon - Raveleijn Het allernieuwste boek van Paul van Loon verschijnt op 22 maart met een feestelijke opening en presentatie van Raveleijn in de Efteling!

50 , 7 1 €

Waar raven ruyters zullen zijn.. Thomas, Joost, hun broer Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa lijken hele gewone kinderen... todat Joost ze voorgaat, onder de poort door van de magische stad Raveleijn. Tot hun verbijstering groeien ze uit tot ruiters te paard, en dat is niet zomaar! Volgens oude voorspellingen hebben zij een belangrijke opdracht. Ze moeten Raveleijn en haar bewoners bevrijden van hun overheerser Graaf Olaf Grafhart.

9 9 , 5 €1 Arend van Dam & Alex de Wolf - Een hele kunst

Nederlandse kunstenaars en hun werk in vijftig voorleesverhalen, met gratis poster! Verschijnt 6 april! Arend en Alex waren vorig jaar onze gast tijdens het kinderboekenfeest in Oldenzaal

rgen! Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, de volgende dag in huis!!


nieuw binnen! Marjan Berk Ik neem toch een hond € 14,95

Siddhartha Mukherjee De keizer aller ziektes Een biografie over kanker € 29,90

Simone van der Vlught Jaboba, dochter van Holland Historische roman € 12,50

Maeve Binchy - En toen kwam Frankie

En toen kwam Frankie is een verhaal over onconventionele gezinnen, relaties die niet zijn wat ze lijken en het kleine meisje dat al deze mensen met elkaar verbindt. ‘De verhalen die Maeve Binchy vertelt zijn keer op keer uitstekend.’ Margriet ‘Een bijzonder getalenteerde schrijfster.’ € 19,99

Elsevier belastingaangifte 2011 Elsevier Aangifte cd-rom € 32,50 Elsevier Belasting cd-rom € 67,50 Elsevier Almanak ePub € 25,95

Tanny Dobbelaar

ALLE GIDSEN OP VOORRAAD! Ook een ruim assortiment

5

,9 4 1 €

95 , 3 1 €

en taalgidsen

DVD Eat pray love € 19,99

Verfilming het boek: eten, bidden en beminnen boek: € 10,00

Gizzi Erskine Gizzi’s keukenmagie

- Gizzi maakt van de keuken the place to be! Heerlijke, toegankelijke recepten in een inspirerend maar vooral ook praktisch kookboek. - Wie kan nog zelf de perfecte jus maken, of verse pasta of zelfgebakken brood? De Britse culi-auteur Gizzi maakt alle kooktechnieken toegankelijk met haar praktische stap-voor-stap instructies. - Van soep, salade, toetjes, brood, taart en koekjes tot gerechten met ei, vis, vlees en groenten, en de perfecte saus; dit boek is compleet en gebruiksvriendelijk. - Prachtige, trendy vormgeving. - Voor iedereen die het plezier van koken wil ontdekken: van de jonge thuiskok tot de goddelijke huisvrouw, dit boek is het perfecte cadeau! € 24,95

De vlucht van een Roma-jongen uit een geheime wereld - Het waargebeurde verhaal van een homoseksuele Roma-jongen die zijn eigen gemeenschap de rug toekeert. Mikey Walsh werd geboren als Roma. Een gesloten gemeenschap waarover weinig bekend is. Wie kiest om hen te verlaten, kan nooit meer terug. Op 15-jarige leeftijd kiest hij ervoor om te vluchten, getergd door het misbruik van zijn oom en het geweld van zijn vader. Een ontroerend eerlijk boek, hard en kritisch voor zijn eigen volk, maar waaruit ondanks alles ook een grote trots en respect voor zijn afkomst spreekt.

€ 17,99

Auke Kok Holleeder - de jonge jaren

CAMPING-

reisboeken

- Familieverhalen

Familieverhalen zijn ongekend populair, getuige de grote aandacht voor en de hoge verkoopaantallen van onder meer Het pauperparadijs van Suzanna Jansen, Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer en recent Asta’s ogen van Eveline Stoel. Ook vele Nederlanders vertrouwen het verhaal van hun eigen familie aan het papier toe. Ze duiken in archieven en interviewen familieleden die ze soms al heel lang niet meer hebben gezien. Een kale stamboom is niet meer genoeg om de geschiedenis van de eigen familie te vertellen. € 15,00

Mikey Walsh - Zigeunerkind

Vele Amsterdammers dachten in de herfst van 1983 hetzelfde. Ze zagen zijn foto in de krant en riepen uit: 'Hé? Wimpie?' Dat Willem Holleeder tot zoiets in staat was. Van de andere drie gefotografeerden hadden ze het misschien voor mogelijk gehouden dat ze achter de ontvoering van Freddy Heineken zaten, maar niet van onze Willem. Later, na zijn straf, kwam Holleeder opnieuw in de publiciteit, als vermeende bendeleider en sluwe afperser van zakenlieden. Maar wat ging nou precies aan zijn misdaden vooraf? Hoe kwam hij zover? € 18,90

De zomer van de zilveren lepel

Stel je voor, écht Italiaans eten aan een lange houten tafel, in een heerlijke avondzon. Dat is precies het gevoel dat deze zomerse uitgave van de makers van De Zilveren Lepel oproept. De recepten in De zomer van De Zilveren Lepel maken optimaal gebruik van het geweldige aanbod van groente en fruit die de zomermaanden je bieden. Deze heerlijke recepten zullen alle thuiskoks inspireren tot het maken van smaakvolle seizoensgerechten. € 35,00 (verschijnt 15-03)

RIta Aalderink- Rita’s Diner idee

Het is al weer een aantal jaren geleden dat ik kookcursussen gaf en kookboekjes voor de combimagnetron heb geschreven O.a. de Hollandse keuken en een boekje voor een magnetronfabrikant, waarvan er 350.000 zijn verspreid in de loop der jaren. Ik kreeg dan ook heel vaak het verzoek: \"Schrijf nog eens een kookboekje, maar wel simpel\". En wat ik regelmatig te horen kreeg: \"Hoe kan ik een diner samenstellen?\" In dit boek gebruik ik zowel de magnetron, als de kookplaat en de oven. De recepten zijn zeer eenvoudig en gemakkelijk te bereiden. Er worden door mij geen dure en moeilijk te verkrijgen ingredienten gebruik. RIta heeft in Hardenberg gewoont. € 14,95

Bestel op www.boekwinkelheinink.nl en laat uw boeken GRATIS thuisbezorgen! Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, de volgende dag in huis!!


Boekenweekgeschenk De Kraai van Kader Abdolah

Spannende boeken

De kraai is een ode aan Multatuli (en de Nederlandse cultuur) en aan de Perzische cultuur.

Lars Kepler Contract € 19,90

Lars Kepler Hypnose nu € 15,00

Lineke Dijkzeul Verloren zoon € 19,95

De Pandigital Novel is een multifunctionele en zeer voordelige eReader en tablet-pc in één en biedt op een handzame manier een breed scala aan functies. In de Android-software van de Pandigital Novel is de webshop van Libris geïntegreerd, zodat u zeer snel toegang heeft tot ruim 6300 eBooks en op de hoogte wordt gehouden van nieuwe titels. De Pandigital Novel is verkrijgbaar bij boekwinkel Heinink voor slechts € 249,

Karen Slaughter Verbroken € 19,90

Andy McNab Oorlogswond € 7,50

Loes den Hollander Zielsverwanten € 19,95

Ruth Rendell Slapende honden € 19,95

Een bijzonder cadeau voor klanten die voor ten minste € 12,50 aan boeken kopen.

Suzanne Vermeer Zwarte Piste

Saskia van Lieshout wil weg uit Nederland. Weg van haar agressieve ex-man Richard die haar niet met rust kan laten en weg van haar baan als supermarktcheffin, terwijl ze voor de crisis binnenhuisarchitecte was.

James Redfield Het twaalfde inzicht € 19,95

Arnaldur Indridason Moordkuil € 10,00

tot 1

mei

0

,0 € 15

Camilla Läckberg Vuurtorenwachter

Henning Mankell De gekwelde man Uitgeroepen tot beste thriller van het jaar Crimezone.nl/5 sterren VN Thrillergids € 21,90

De langverwachte nieuwe thriller van een van de succesvolste Scandinavische thrillerauteurs. Wederom een verbluffend, spannend verhaal dat tot in de details is uitgewerkt. Inspecteur Patrick Hedström gaat na een langdurig ziekteverlof weer aan het werk. Hij is zijn kantoor nog niet binnen of hij krijgt al een moordonderzoek toegewezen. Er is een man gevonden in zijn flat, gedood door schot in zijn achterhoofd.

€ 19,95

Cadeau-tip: GUTSCHEINBUCH Genieten, beleven en ervaren. De nieuwe pocketuitgave van het blauwe GUTSCHEINBUCH is weer uit! 2x Eten - 1x betalen en nog veel meer! Dat is het succes van het blauwe Gutscheinbuch. (Grafschaft Bentheim) Met 69 waardebonnen, geldig tot 29-02-2012. Met 10 nieuwe adressen ook in Nederland! Verkrijgbaar bij alle filialen van boekwinkel Heinink ..................

(het perfecte cadeau voor de echte levensgenieter)

0 8 , 6 €1

Bestel op www.boekwinkelheinink.nl en laat uw boeken GRATIS thuisbezorgen! Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, de volgende dag in huis!!


waardebon

waardebon

kageldig t/m 19 juni, zolang de voorraad strektgeldig t/m juni, zolang de voorraad strektvvan € 49,9t/m

Wandelgidsen (stap voor stap)

Kopieerpapier pak 500 vel, 80 grams

- SALLAND-Vechtdal - Rijk van Nijmegen - De zevendaagse van Nijmegen

van € 3,99 nu voor

€ 2,50

- Ardennen - Gooi en Utrecht - Achterhoek - Noord Veluwe

€ 2,99

per deel van € 8,95 nu voor slechts

geldig t/m 27 maart, zolang de voorraad strekt

geldig t/m 27 maart, maximaal 2 pakken per klant

waardebon

waardebon

Marian Keyes Kom terug bij mij

CARTRIDGE

Bij aankoop van een cartridge van minimaal € 20,00 ontvangt u

van € 17,90 nu voor

€ 6,99

€ 5,-- korting

waardebon

waardebon

geldig op alle merken, voor alle printers!

geldig t/m 27 maart, zolang de voorraad strekt

geldig t/m 27 maart, zolang de voorraad strekt.

Stabilo

John Grisham

easy sʼmove, links of rechtshandig in nieuwe kleuren van € 6,99 nu voor

gebonden jubileumuitgave De jury

€ 3,99

van € 10,00

geldig t/m 27 maart, zolang de voorraad strekt, max. 2 pennen per klant

nu

€ 3,99

geldig t/m 27 maart, zolang de voorraad strekt

Deze aanbiedingen zijn alleen geldig tegen inlevering van de waardebon, tot en met 27 maart 2011, Wees er snel bij want OP = OP!

volg ons op twitter: #boekheinink

Drukfouten en prijswijzingen voorbehouden

BOL.COM voordelig?

bij Bol.com betaalt u minimaal € 1,95 verzendkosten BESTEL vandaag uw boeken voor 18.00 uur, morgen

gratis thuis bezorgd, (alleen geldig op werkdagen)

www.boekwinkelheinink.nl

Tubbergen Grotestraat 55a Tel. 0546-623429

Hardenberg De Markt 23 Tel. 0523-271983

Denekamp Eurowerft 3 Tel. 0541-354071

Oldenzaal In den Vijfhoek 63/65 Tel. 0541-535398


Carnaval 2011 weer voorbij

OLDENZAAL - Het carnaval 2011 is weer voorbij. Het Oldenzaal Journaal maakte voor u een mooie foto-im-

pressie. Gemaakt door Jan Flits. Meer foto’s van het carnaval kunt u vinden op: public.fotki.com/JanFlits/carnaval


Oldenzaal Journaal

14

zaterdag 12 maart 2011

Leerlingen Klim-op bakken pizza Keyboardclub Anacrouse viert tienjarig bestaan De leden van de keyboardclub Anacrouse in Hengelo vieren dit jaar op 13 maart hun tienjarig bestaan. De club is in 2001 opgericht waarbij de leden zelf de naam van de club hebben gekozen. De naam “Anacrouse” betekent in de muziek een onvolledige maat, die vaak voorkomt aan het begin van een partituur, en vormt samen met de muziek tekens die hierin staan “de anacrouse”.

De doelstelling van de club is, het verzorgen van optredens waarbij bekende muziek zal worden gespeeld. Gezelligheid en het genieten van deze muziek staat hierbij voorop. De doelgroep van de club zijn voornamelijk de ouderen die meestal bewoners van de verzorging- en verpleegtehuizen zijn.

OLDENZAAL - In stamgroep ‘de Toekans’ (groep 1, 2 en 3) van Jenaplanschool de Klim-op, hebben de kinderen de afgelopen periode hard gewerkt aan het thema ‘restaurant’. De kinderen waren heel nieuwsgierig hoe het in een restaurant aan toe gaat. Tijdens de kring momenten is er over gepraat en de kinderen hebben vooral zelf geoefend. Ze mochten de tafels mooi dekken en versieren en de ouders mochten in de klas komen eten. Ook de werkjes van de kinderen waren er op afgestemd en er zijn prachtige borden met verschillende pizza ’s en allerlei soorten spaghetti gemaakt. Natuurlijk is er ook nagedacht over welke producten je nodig hebt om te kunnen koken. Samen zijn hierover collages gemaakt.

Omdat de kinderen nu ook wel heel nieuwsgierig waren geworden naar hoe het ‘in het echt’ zou zijn, werd onlangs het thema afgesloten met een bezoek aan pizzeria La Fontanella, waarvan een ouder van leerlingen de eigenaar is. Zelf pizza bakken Nu kon alle opgedane ervaring in de praktijk worden gebracht. Het was geweldig voor de kinderen om zelf hun tafel te mogen dekken, het drinken in te mogen schenken en zelfs hun eigen pizza te mogen maken. De pizza bodems werden onder begeleiding gerold, gegooid en gemaakt. Daarna mocht elke leerling een helft versieren met allerlei lekkere etenswaren. En daarna was het smullen geblazen! “We hebben nog nooit zulke lekkere pizza’s gegeten”, glunderden de jonge Klim-op leerlingen na afloop.

Ambiq opent deuren in Oldenzaal OLDENZAAL - Op 19 maart opent Ambiq de deuren van de locatie aan de Akkerkers 62 in Oldenzaal. Ambiq is een nieuwe organisatie die gespecialiseerd is in begeleiding en behandeling van jeugd en volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Maak kennis met Ambiq en kom erachter hoe Ambiq in Overijssel en Drenthe de begeleiding en behandeling vorm geeft. Op 19 maart kunt u op de locatie Akkerkers 62 tussen 11.00 uur en 14.00 uur kennis maken met Ambiq, het nieuwe orthopedagogische centrum in Noord en Oost Nederland. Op de locatie zal een klimwand opgesteld staan, jongeren die wonen bij Ambiq zullen zorgen voor heerlijke poffertjes. Dus hopelijk kunnen we veel mensen informeren over de behandelmogelijkheden van Ambiq. Opvoeden en begeleiden Orthopedagogisch centrum Ambiq heeft een behandelaanbod en begeleidingvormen voor jongeren en met een licht verstandelijke beperking. Van hulp voor ouders bij opvoedingsproblemen, het aanleren van vaardigheden bij kinderen tot het begeleiden van jongeren die leren zelfstandig te wonen. Ambiq streeft er naar dat een kind zo

lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Als het kan biedt Ambiq behandeling, hulp en ondersteuning in de directe omgeving van het gezin. Afhankelijk van de problemen die ouders in de opvoeding ervaren, kan die behandeling langer of korter duren en meer of minder intensief zijn. Echter, soms vraagt een kind zoveel zorg en aandacht dat dit voor een gezin alleen moeilijk is op te brengen. Ambiq biedt dan een veilige thuisbasis voor het kind, wat het gezin wat lucht geeft. Ambiq biedt een veilige plek waar een kind, voor een korte of langere periode, behandeld kan worden. Dagbesteding Naast hulp bij opvoeding en begeleiding van jongeren, biedt Ambiq (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking mogelijkheden om zo zelfstandig en normaal mogelijk te kunnen leven. Met dagbesteding en de mogelijkheid tot wonen op een boerderij in een prikkelarme omgeving draagt Ambiq bij aan de sociale, geestelijke en maatschappelijke ontwikkeling van (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking. De dagbesteding bestaat uit activiteitenprogramma’s die aan de wensen en behoeften van de bewoners worden aangepast. De avondactiviteiten vinden plaats in een ontspannende sfeer, met sport en spel.

Open avond Odd Fellows REGIO - De IOOF, Independent Order of Odd Fellows, is een niet aan politiek of kerk gebonden internationale organisatie, die zich bezighoudt met persoonlijke ontwikkeling, onderlinge vriendschap en maatschappelijke betrokkenheid.

Op 16 maart houdt de Enschedese Verdraagzaamheidloge een open avond. Deze wordt gehouden in het Odd Fellowhuis, Nic. Beetsstraat 44

Elke dinsdagavond vanaf 19.30 tot ongeveer 22.00 uur zijn de leden van de Keyboardclub Anacrouse te gast bij Wijkcentrum ’t Vogelkwartier aan

de Leeuwerikstraat 36 in Hengelo. Zij hebben dan hun repetitie avond en oefenen dan met bekende en minder bekende liedjes. De club bestaat op dit moment uit tien leden. Het repertoire is voornamelijk gericht op de ouderen en bevat veel meezingers. Denk maar eens aan liedjes als ‘De klok van Arnemuiden, de Sneeuwwals, Twee reebruine ogen’, maar ook liedjes van onze oosterburen als ‘Tanze mit mir in den Morgen, Ganz in Weiss, Tiroler Holzhackerbaum’. Ook zit muziek van Frans Bauer en Marianne Weber in hun repertoire. Het hele repertoire is erg gevarieerd en vrij omvangrijk, zodat altijd qua repertoire bij een optreden gevarieerd kan worden. Het tienjarig bestaan van de club wordt dit jaar gevierd met een gezellige bijeenkomst op de jubileumdatum 13 maart. Daarnaast hebben de leden zich in nieuwe kleding gestoken, zodat de uitstraling bij een optreden nog

mooier is. Later dit jaar zal er nog een activiteit worden georganiseerd ter ere van het tienjarig bestaan.

Oh ja, nieuwe leden kan de club best wel gebruiken. Misschien vind u het wel leuk en als u zelf thuis ook op een keyboard speelt, is het misschien aanleiding om dat eens gezamenlijk met anderen te doen. Samen met anderen musiceren is gezelliger, je leert er veel meer van en niemand zal er van opkijken dat je fouten maakt bij het spelen. Dat gebeurt bij iedereen, vooral als nieuwe liedjes ingestudeerd worden.

U mag gerust binnen lopen tijdens een repetitie en ondertussen tijdens het luisteren eventueel een kopje koffie of een drankje bestellen. Mocht u daarvoor interesse hebben, neem dan eens contact op met Marianne Voorhuis (tel. 06-20422319), Jan Lokken (tel. 06-28323482) of Willy Zwier (tel. 0742665601).

Geniaal maar extreem irritant OLDENZAAL - Carnaval vieren dat kunnen ze. De vier vrienden Robert Jan, Richard Schasfoort, Patrick van der Lied en Marco Engbers uit Oldenzaal. Elk jaar komen ze met een nieuw outfit.

Twee jaar terug kwamen ze ten tonele als ware kerstboom met maar liefst 500 brandende leds. Dat jaar erna even rust, met als thema 'der 4 Heino's'. Dit jaar zien we vier goed afgewerkte douchegordijnen met natuurlijk verlichting erin. Mensen reageren erg verschillen op de verschijningen. Dit jaar was er een mede carnavalsvierder die het, na het ontnemen van het zicht door de gordijnen, erg kort samenvatte met de woorden; 'Geniaal maar extreem irritant'. 'Natuurlijk is dit niet de bedoeling geweest want carnaval is voor iedereen', zo vertelt Robert Jan. Wat het

Foto: www.janflits.nl volgend jaar gaat worden, geven de heren niet prijs. Wel zeggen ze het volgende; 'De voorpret bij weer een nieuw idee alleen al, is uniek om

Finalisten Cameretten Festival komen naar de Bond OLDENZAAL - Jasper van Kuijk is de winnaar van de 45e editie van het Cameretten Festival. Op zaterdag 27 november 2010 won hij in een uitverkocht Nieuw Luxor Theater Rotterdam zowel de jury- als de publieksprijs op een van de sterkste finales sinds jaren. Op vrijdag 18 maart staat hij samen met de finalisten Martijn Koning en Oeloek in Stadstheater De Bond.

ce en hoort duidelijk thuis op het podium. ‘’t Kan nie op’ is een spannend en geloofwaardig pleidooi tegen versimpeling en animatie.(…..) Zijn programma vol schrijnende humor zit goed in elkaar. De opsluiting vormt een mooie rode draad en zijn actuele bespiegelingen getuigen van sterk persoonlijk en maatschappelijk engagement.”

De jury was erg te spreken over het niveau van de finalisten van deze editie van Cameretten. Winnaar Jasper van Kuijk ontving uit de handen van presentator en oudwinnaar Vincent Geers de National Academic juryprijs.

Martijn Koning, sinds 2006 lid van de Comedytrain, is een onweerstaanbare verteller die zijn verhalen feilloos opbouwt en goed lardeert met slimme grappen, aldus de jury. Het viertal Oeloek bracht een energiek en toneelmatig programma met veel fysieke scènes.

De jury over Jasper van Kuijk: ”Jasper van Kuijk heeft een overtuigende podiumprésen-

De aanvang is om 20.15 uur en de entree bedraagt 12,00 euro.

te Enschede. De open avond en begint om18.30 uur met een warme maaltijd. Voor belangstellenden is deelname aan de maaltijd gratis. Voor wie niet aan de maaltijd wil of kan deelnemen begint de avond om 20.00 uur.

GRATIS SENIORENFITNESS

Informatie en opgave Voor informatie en/of opgave voor deelname aan de avond kunt u terecht bij Ben van Lochem, tel. 053 - 5363069, e-mail: benvanlochem@hetnet.nl.

Gezellig, jk aantrekkeli ar! én betaalba

te genieten en dat maakt het nog mooier. Meer foto's van het Carnaval 2011 in Oldenzaal vindt u op www. janflits.nl.

TEGELDOMEIN

BESTAAT

1JAAR

JUBILEUMACTIE: WOENSDAG 16 T/M WOENSDAG 23 MAART

BTW VRIJE DAGEN (NIET GELDIG I.C.M. LOPENDE ACTIES)

*** NIEUW *** VENSTERBANKEN, WAND- EN PLAFONDPANELEN Kom gerust eens kijken in onze showroom en geniet van een lekkere kop koffie!

kijk op www.plazatheater.nl

www.tegeldomein.nl Marconiweg 2 Denekamp - Tel: 0541-350830


Finale avond Cultuurprijs Geert Christenhusz Combinatie menu OLDENZAAL / LOSSER - De finale van de eerste Cultuurprijs-verkiezing TTE vindt plaats op donderdag E LU18 noD vember in het Oldenzaalse StadsDAIHATSU theater De Bond. Een deskundige TERIOS 1300.16V .....Terreinwagen 5 drs . “99 ............ € 4.950 jury, bestaande uit Mariette Effing, Ton Ouwehand, Piet Haitjema, MoFORD ESCORT ........Hatchback 5 drs ...... “97 ............ € 1.950 nique Krabbe en Laurens ten Den, heeft 7 talentvolle kandidaten geselecteerd die met hun optreden gaan MERCEDES-BENZ ...C-KLASSE C230 ...... “09 ............ € 48.950 strijden om de 1e, 2e en 3e prijs.

Zaanse Mosterdsoep met bosui en croutons

Autobedrijf Zuithof bvv Of

UW DAIHATSU - SUBARU DEALER BIJ UITSTEK K

Twentse Siepelsoep met een kaasbroodje Ootmarsumseweg 326, 7667 PC Reutum, Tel. 0541 - 670100

(deze soepen worden geserveerd met stokbrood en roomboter)

AUTOSCHADE? *****

Varkenshaasje met champignonroomsaus

NISSAN PRIMERA ...Hatchback 5 drs ...... “97 ............ € 1.750 Kandidaten

Of

Laat het oplossen door een prof, € 18,50 ga naar:

De kandidaten Nadya Bolhaar, Chiel

OPEL AGILA .............Hatchback 5 drs ...... “01 ............ € 3.650 Bonnes, Rianne Damhuis, Danique

Gebakken Kabeljauwfilet met hollandaisesaus

Harberink, Ellen Peters, Emma Veldhuis en Pim Weierink presenteren zichzelf OPEL ASTRA 1.6 .......Hatchback ............... “04 ............. € 7.250 op de website www.cultuurprijsgchristenhusz.nl. Daar is te lezen, wie ze zijn OPEL VECTRA 1.8 ...Sedan 4 drs ............. “03 ............ € 7.950 en wat ze gaan doen. De presentatie is handen van Dorothy Oosting.

(deze gerechten worden geserveerd met friet, geb. aardappelen en rauwkost)

OPEL COMBO ..........Bestelwagen ............ “98 ............ € 1.650

Vanaf 1 maart ’11 zijn we ook weer op de maandag geopend vanaf 11.00 uur

De Cultuurprijs Geert Christenhusz

is bedoeld om jong artistiek talent PEUGEOT 205 ..........Hatchback 3 drs ...... “91 ............ € 1.250

en een bedrag ter waarde van 1500 teurs en het verenigingsleven. Kaartjes euro (1000 euro 2e prijs, 500 euro om deze finale bij te wonen zijn te AFHAAL: 3e prijs) dat dient te worden aange- reserveren bij Stadstheater De Bond. Schnitzelmenu v.a.om € 8,00 wend voor verdere ontwikkeling van De finale begint 20.15 uur en duurt het talent. Geert Christenhusz gaat tot ongeveer€ 22.00 Spareribsmenu 11,50uur. De entree is op donderdag 18 november de prijzen gratis. Haassatémenu € 9,50 uitreiken. Portie friet Traditie € 2,00 Sponsoren De Stichting Cultuurprijs Geert Frikadel/kroket € 1,60 De uitreiking van deze Oma’s Cultuurprijs Christenhusz hoopt gehaktbal € 3,00 met het uitreiken is financieel mogelijk gemaakt door van deze prijzen een traditie in de regio de gemeenten Dinkelland, Losser en in te zetten waarbij artistiek talent Voor verdere info www.eetcafe-plexat@live.nl Oldenzaal, diverse sponsoren uit kijk het opbeter zichtbaar wordt en gestimuleerd Prijzen individuele donawordt om zich verder te ontwikkelen. De eerste prijs bestaat uit een beeldje bedrijfsleven, diverse Dorpstraat 3 - 7587 AA De Lutte - Tel. 0541-551350 OLDENZAAL - Soms lijkt ons Twente groter dan het in werkelijkheid is. Zo verscheen er onlangs in Wierden een boek dat werd uitgegeven in eigen beheer en DAIHATSU dus plaatselijk beperkt blijft, maar dat ook hier in TERIOS Uw 1300.16V .....Terreinwagen 5 drs . “99 ............ € 4.950 redactie in het Oldenzaal Journaal? Noordoost Twente voor velen herinneringen oproept. in de regio Noordoost Twente (lees: de gemeenten Dinkelland, Losser en SEAT CORDOBA........Sedan 4- drs .............“02.............€ 4.950 Oldenzaal) voor het voetlicht te brengen en te stimuleren door het toeSEAT IBIZA ...... ..........Hatchback 3 drs.......“04..............€ 7.250 kennen van een prijs aan het meest veelbelovende talent, op het gebied van muziek en andere podiumkunsten. Dit Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal kan in de ruimste zin van het woord opgevat: het genre is niet enkel Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93 worden bepalend, maar juist het talent en de toegevoegde waarde in de uitoefening.

www.heinfranke.nl

Autobedrijf Zuithof

Signeersessie Jan Aanstoot

Tel. 0541 - 670100 extra korting op E-mail: johan@zuithof.nl € tot 2.500,uw nieuwe keuken. Boekhandel Heinink vestigt daarom graag uw aandacht op

In Weerselo: geld terug voor uw oude keuken!

FORD ESCORT ........Hatchback 5 drs ...... “97 ............ € 1.950

Wij zijn altijd op zoek naar leuke HYUNDAI TRAJETverhalen ....Mini MPV 5-drs ........ “03 ............ € 7.950 en nieuwtjes. Foto’s zijn ook welkom. MERCEDES-BENZ ...C-KLASSE C230 ...... “09 ............ € 48.950

de uitgave ‘Jan Aanstoot 25’, een groot overzicht van de schilderijen van de Wierdense kunstenaar Jan Aanstoot.

redactie@oldenzaaljournaal.nl OPEL VECTRA .........Sedan 4 drs ............. “03 ............ € 7.950

Geen vreemde Voor velen in onze omgeving is Jan Aanstoot beslist geen vreemde: van 1976 tot 2007 was hij leraar tekenen aan het toenmalige Thijcollege, waar hij bovendien elk jaar de verantwoordelijkheid had voor leerlingen die eindexamen wilden doen in zijn vak.

PEUGEOT 205 ..........Hatchback 3 drs ...... “91 ............ € 1.250 kleinschalige,

Beeldend kunstenaar

OPEL AGILA .............Hatchback Mail naar:5 drs ...... “01 ............ € 3.650 Wij verzorgen

GRATIS SENIORENFITNESS

Hoe belangrijk leraarschap ook was, toch wist hij al Echelpoelweg 1, zijn Weerselo vanaf 1985 dat hij allereerst beeldend kunstenaar wilde zijn. Dit boek doet daarvan in meer dan 200 pagina’s Tel. (0541) 66 verslag. 25 25 uitgebreid

aangepaste vakanties SEAT CORDOBA........Sedan 4- drs .............“02.............€ 4.950 voor ouderen. Bel voor onze gratis SEAT IBIZA ...... ..........Hatchback 3 drs.......“04..............€ 7.250 vakantiebrochure: 51 83 Eekboerstraat 22 (0318) - 757548AX Oldenzaal Of kijk op onze site: Tel. - Fax 0541 - 52 18 93 , 0541-52 32 93 www.smsvakanties.nl Gezellig

kijk op www.plazatheater.nl

www.heinfranke.nl jk aantrekkeli ar! én betaalba

Stichting Mens en Samenleving

(

SMS 38x100 fc.indd 1

Auto-Reuvers.nl Auto-Reuvers.nl

Onderhoud -- APK APK -- Airco Airco Onderhoud Hoofdstraat 24a 24a Overdinkel Overdinkel tel. tel. 053 053 -5363519 -5363519 Hoofdstraat

AA

Autobedrijf Autobedrijf

Autobedrijf Hein Hein Franke Franke Autobedrijf Eekboerstraat 22 22 Eekboerstraat Oldenzaal Oldenzaal 0541 -- 52 52 32 32 93 93 0541

����������� Alimentatie �������������

���������������������

te veel of te weinig?

������������������������ mr. M. Tijken

�������������� echtscheidingsspecialist 0541 - 521 515

BB

Beauty Beauty

Thijs westrate Het boek is overigens in meer opzichten verbonden met het Thijcollege en met Oldenzaal. Zo bevat het een zevental tekstbijdragen van Thijs Weststrate, tot 1997 als leraar Nederlands verbonden aan het Thijcollege.

KEUKENS | BADKAMERS | INSTALLATIE

17-02-11 11:54

En het geheel is vorm gegeven door de uit Weerselo

www.zuithof.nl afkomstige Nicole Herink, oud-leerlinge van Jan Aanstoot in zijn ‘Thijcollege’-periode en tegenwoordig als grafisch vormgeefster actief met haar bureau Oostenwind BNO, te Enschede. Bovendien bevat het boek enkele portretten van Jan Aanstoot en werkfoto’s uit zijn atelier, die gemaakt zijn door de uit Oldenzaal afkomstige Erik Christenhusz. Signeren Boekhandel Heinink presenteert dit boek graag op een feestelijke manier aan het publiek in Oldenzaal en omgeving. Op zaterdag 20 november is Jan Aanstoot zelf van 15.00 tot 16.00 uur aanwezig in Boekhandel Heinink in de Vijfhoek, in Oldenzaal, om exemplaren van zijn boek te signeren.

Telefoon abc EK

NIBA NIBA

Alwie Zoontjes Wij hebben extra grote maten tot o.a. Bose, Loewe, Miele

XXXXXXXXXXL Hyacinthstraat 61 Oldenzaal

0541ondergoed, - 51 51 20 Voor heren: T-shirts, sweatshirts, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

KWij hebbenKleding nu voor u in de aan-

Wij hebben extrawarm grotebadstoffen maten tot bieding, lekker ondergoed. XXXXXXXXXXL

NATUURSTEEN NATUURSTEEN

Industriestraat88 Industriestraat 7582CR CRLosser Losser 7582 06- -23835464 23835464 06 info@niba-natuursteen.nl info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

Wij hebben nu voor u in de aanbieding, lekker warm badstoffen Mode ondergoed.

M

Incasso?

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

R

Reparatie

mr. Zoontjes drs. Carlo Alwie

Verrillo

0541 -61521 515 Hyacinthstraat Oldenzaal 0541 - 51 51 20 o.a. Audio Video Witgoed

Dorpels Dorpels

Vensterbanken Vensterbanken

Grafmonumenten Grafmonumenten

Lasertechniek Lasertechniek

Tuinen

ZZp’er - 55 Plus heeft nog tijd over voor onderhoud van uw tuin en kleine klussen. Bel vrijblijvend naar 06-41520478 Marcel Bussmann

Technische Technische Handelsonderneming Handelsonderneming Technische

0541 - 521 515 ��������������

O

T

TT

Mr. D.G. Geerdink �����������������

MWooldriksweg 19 Enschede

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Aanrechtbladen Aanrechtbladen

Ontslag? ��������

Tel. 0049-59415596 Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingFa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) broeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, 4 km van grensovergang Ootmarsum jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

053-4320584

 ( NATUURSTEEN NATUURSTEEN

Electro Vakman Kleding

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen. Mode

Catering Catering

Kijk voor onze occasions op

www.loohuiskeukens.nl

Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

CC

Ootmarsumseweg 326 Reutum

Ongediertebestrijding

Technische Handelsonderneming Handelsonderneming P.J.G. Bruggink P.J.G. Bruggink Aanhangwagens, reparatie, onder-

Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, delen, verhuur, installatietechniek, badkamers badkamers

Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal 0541 - 53 60 51 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl www.thbo.nl

��������

Wil u in het ABC?

Rick Visschedijk

Ongediertebestrijding stuur dan vrijblijvend����������������������� een mail naar:

Hogeweg 77 7582 CB Losser (T) 06 506 13 663 (E) rickvisschedijk@hetnet.nl

�������������� info@oldenzaaljournaal.nl

www.ongediertebestrijdinglosser.nl


Kom naar de nationale OPENDEURDAGEN van de renovatiespecialist nr. 1 in europa

AFSLUITKRANEN

AGRARISCHE ARTIKELEN

BEREGENING

BEVESTIGINGSMATERIAAL

BUIZEN

DRAINAGE / INFILTRATIE

ELECTRA

FILTERS/KEERKLEPPEN

FITTINGEN

GOTEN

STAALKABELS

ZINKEN MAATWERK

WERKSCHOENEN GRISPORT

POMPEN + TOEBEHOREN

SLANGEN

SANITAIR

VERWARMING

TERRAS OVERKAPPINGEN

VLOERVERWARMING

Vrijdag 18 maart van 10.00 - 20.00 uur Zaterdag 19 maart van 10.00 - 17.00 uur

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!!!

De Mors 115/117, 7631 BA Ootmarsum Telefoon: 0541­291741 Fax: 0541­291757 www.kabra.nl info@kabra.nl

Voordat U bij een ander gaat bestellen,

EERST WASSINK BELLEN!!! Voor al uw

zonwering, lamellen, rolluiken, glas, kunststof ramen, puien en serres Vraag vrijblijvend inlichtingen Showroom open van maandag tot vrijdag en zaterdag op afspraak

www.meenhuis-interieur.nl 'n Mös 10 - 7678 WC Geesteren Tel: 0546 - 639010 - Fax: 0546 - 639014

Voet-, knie- of rugproblemen?

Praktijk podologie Wim Benerink Elke woensdag Carint Oldenzaal, Matenstraat 51 Bellen voor een afspraak: 06-10342574 b.g.g. 0541-229424

Voor dunne handgemaakte opbouwzolen: Praktijk Denekamp, Oldenzaal, Losser en Nordhorn.

WASSINK

Ootmarsum B.V.

Galgenveld 11 - 7631 BS - Ootmarsum Telefoon 0541-292267 www.wassinkbv.nl - info@wassinkbv.nl

OJ_12-03-11  
OJ_12-03-11  

zaterdag 12 maart 2011 Inschrijven Alle basisschoolkinderen met een passie kunnen zich voor de talententour inschrijven. het aantal plaatsen...

Advertisement