Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 06 november 2010

Schlagerpromotor >>>>> zie pag 3

Winterfair zie

>>>>> zie pag 5

Inloopochtend OLDENZAAL - Na de bazaar is er altijd vraag om eens een kijkje te nemen in de kleuterklas. Dat kan op donderdag 11 november. De vrijeschool is een brede school met een goede dienstverlening aan de ouders en kinderen. Naast het onderwijs met brede vorming is er opvang en ondersteuning. (de 3 O’s).

In het schoolgebouw is een locatie van Kinderopvang Kiekeboe. De kleinschalige, huiselijke sfeer in combinatie met een goede kindgerichte methode van werken spreekt veel ouders aan. Er is kinderopvang 0 tot 4 jarigen en Buitenschoolse Opvang. Meer informatie wordt gegeven op 11 november. Belangstellenden zijn van harte welkom op donderdag 11 november van 9.00 tot 11.00 uur.Verdere informatie is er ook op www.vrijeschoololdenzaal.nl.

Diabetesdag OLDENZAAL - Op woensdag 10 november van 14.30 tot 19.00 uur organiseert de Diabetes Vereniging Nederland, samen met Bibliotheek Oldenzaal, een diabetesdag. Iedereen kan gratis zijn of haar glucosewaarde laten testen en informatie krijgen over diabetes. Het grote succes van een soortgelijke middag vorig jaar, is mede aanleiding om iedereen opnieuw de gelegenheid te bieden om naar de bibliotheek te komen. Tijdens de inloopdag wordt aandacht besteed aan wat diabetes is, wat de risico’s en de mogelijke gevolgen zijn, wat mensen zelf kunnen doen om diabetes te voorkomen en waar ze terecht kunnen als er iets aan de hand is. Een gecertificeerde prikker van de Diabetes Vereniging Nederland test gratis de glucosewaarde. Uit deze test blijkt direct of er sprake is van een verhoogd risico op diabetes. Bovendien is er een voorlichter aanwezig. Deze dag wordt georganiseerd het kader van Werelddiabetesdag 14 november, en de Week van Chronisch Zieken (vrijdag 5 tot met zaterdag 13 november).

in op de en

Steeds meer mensen in Nederland hebben diabetes of suikerziekte. Er zijn ongeveer 850.000 mensen met diabetes. Van die 850.00 weten 250.000 mensen niet dat ze suikerziekte hebben, en maar liefst 1 op de 3 Nederlanders loopt het risico om het binnen een paar jaar te krijgen. Op steeds jongere leeftijd komt diabetes voor, waarbij overgewicht of erfelijkheidsfactoren een grote rol spelen. Veel bewegen (sport) is een goede remedie tegen diabetes.

Dance East elfde op WK in Moskou

OLDENZAAL - Op het WK voor Latin Formationteams in Moskou, heeft het Dance East team uit Oldenzaal een prachtige elfde plaats weten te bemachtigen.

De doelstelling voor dit jonge team, bestaande uit dansers van Dance Masters Kolmschot, was om in de

halve finale te komen. Dit is dus duidelijk gelukt. Winnaar werd het team uit Rusland, gevolgd door Litouwen en Duitsland. Dance Masters Kolmschot Naast de WK waren er afgelopen weekend nog 2 wedstrijden in het land, waar paren van Dance

Masters Kolmschot aan meededen. Hier volgen de uitslagen daarvan. Regionale SOND wedstrijd in Almelo: Hans en Ans ten Berge - 6e plaats B klasse Ballroom senioren Roy Lutkehaus en Dominique van de Graaf - 3e plaats open klasse Ballroom Nick Groeneveld en Janneke Bekhuis

- 2e plaats open klasse Ballroom Dennis en Manon Dikkers - 1e plaats open klasse Ballroom

Landelijke NADB wedstrijd in Amstelveen: Thys Gerritsen en Esther Kuipers - 4e plaats A klasse Latin Andras Koops en Iris Elburg - 3e plaats A klasse Latin.

Try-outconcert Semper Crescendo Oldenzaals schoolzwemkampioenschap

OLDENZAAL - Naar aanleiding van het op handen zijnde muziekconcours te Enschede, waaraan de Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo uit Oldenzaal en Fanfare Levenslust uit Fleringen deelnemen, hebben deze ‘noabers’ besloten om gezamenlijk een tryoutconcert te geven.

14 november vindt vanaf 15.00 uur, in het gemeentehuis te Oldenzaal, het Noaberconcert van Semper Crescendo plaats. De orkesten zijn al maanden aan het repeteren om op het concours op 20 november in Enschede een goed resultaat te behalen. Turandot Semper Crescendo, uitkomend in de 1e divisie, gaat onder andere een prachtige bewerking uit de opera Turandot ten gehore brengen van de Italiaanse componist Giacomo Puccini. Om de finesses van dit stuk optimaal door de bezetting van een harmonieorkest tot zijn recht te laten komen, is het ‘vooral een kwestie van het overbrengen van de passie voor

13e jaargang nr. 43

de fantastische muziek’, aldus dirigent Pletting.

Vol vuur De dirigent, die wekelijks 370 kilometer aflegt om de repetitie in Oldenzaal te kunnen leiden, vertelt vol vuur over operamuziek en zijn missie om de diversiteit van muziekstijlen en muzikale mogelijkheden van ‘blaasorkesten’ te laten horen. ‘Wie dacht dat harmonie- en fanfareorkesten alleen maar hoempapa op straat spelen zal na een bezoek aan dit orkest op geheel andere gedachten worden gebracht.’ Kortom, een voor de liefhebber niet missen programma, waar beide orkesten het beste in zichzelf naar boven zullen halen.

OLDENZAAL - Na een succesvolle wedstrijd vorig jaar wordt er dit jaar wederom een Oldenzaals schoolzwemkampioenschap gehouden. De organisatie is in handen van OZ&PC, in samenwerking met Vondersweijde en de gemeente Oldenzaal. Na evaluatie van het kampioenschap vorig schooljaar is de opzet enigszins gewijzigd. Dit jaar is het kampioenschap voor alle leerlingen van de groepen 4 en 5 van de Oldenzaalse (speciale) basisscholen. Om mee te doen schrijven scholen in met teams van 4 leerlingen. Een school kan zelf bepalen met hoeveel teams ze mee willen en kunnen doen.

Het Oldenzaals schoolzwemkampioenschap vindt plaats in het wedstrijdbad van Vondersweijde op woensdagmiddag 10 november van 13.00 tot 15.30 uur. Overigens is wethouder Yuri Liebrand aanwezig om de prijzen uit te reiken. Supporters zijn uiteraard van harte welkom op de tribune. Informatie Voor meer informatie kunt u mailen naar: schoolzwemkampioenschap@ ozpc-oldenzaal.nl.

Individueel Iedere deelnemer zwemt individueel 25 meter vrije en 25 meter rugslag. De tijden van de 4 teamleden worden bij elkaar opgeteld. De snelste 3 teams winnen een beker en alle deelnemers ontvangen een oorkonde. Op dit moment hebben zich al 21

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. 074 - 259 66 33

teams ingeschreven. Aan het eind van dit kampioenschap wordt er een funestafette gezwommen waarbij de snelste school een mooie schoolprijs wint.

Oplage 17.500 exemplaren


Oldenzaal Journaal

2

Nieuwe ontwikkelingen crematorium Schipleidelaan OLDENZAAL - Onlangs presenteerde de gemeente Oldenzaal het nieuwe plan betreffende het crematorium. Het plan diende volgens de gemeente te worden aangepast in verband met het verblijf van dassen in het gebied waar de verbrandingsoven was geprojecteerd. De nieuwe locatie komt nu 150 meter naar voren richting Schipleidelaan / woonwijk. De belofte aan de bewoners van de aanliggende woonwijk, de verbrandingsoven zo ver mogelijk achteraan te plaatsen, wordt daarmee teniet gedaan. De nieuwe toegang tot begraafplaats en crematorium, wordt op de kruising Schipleidelaan ingang Hulsbekenkamp gedacht. Achter deze inrit zijn direct de

parkeerplaatsen gelegen, wat zeker zal leiden tot verkeersopstuwing op de Schipleidelaan. Waarom er niet gekozen is voor een gescheiden in- en uitrit is niet duidelijk. Ook is er niet gedacht om de auto’s te laten rondrijden op de parkeerplaats, om te bufferen, om op die manier opstoppingen op de Schipleidelaan te voorkomen. Het is duidelijk dat er zeker op het gebied van de verkeersafwikkeling de huidige plannen voor grote problemen gaat zorgen. Dit geldt ook voor de ontsluitingsweg naar Het Groote Veld. Deze zal uitmonden op de Schipleidelaan. Recreatieverkeer en rouwstoeten gaan zodoende allemaal langs de Schipleidelaan. Onderzoekbureaus Arcadis

en Oranjewoud konden geen inschatting maken van de verkeersafwikkeling, omdat de verkeersgegevens van respectievelijk de Hulsbeekvisie en het beoogde crematorium niet samen behandeld mochten worden.De keuze van het crematorium op deze plek blijft ongewenst. Beter zou zijn ofwel een andere locatie te nemen, ofwel de plechtigheid aan de Schipleidelaan te Oldenzaal te houden en de verbranding zelf te Usselo/Almelo plaats laten vinden. Capaciteitsproblemen zijn er immers niet. Wilt u meer weten over de ontwikkelingen rond de begraafplaats/crematorium aan de Schipleidelaan bekijk de website van de Stichting tot Behoud Woonomgeving de Thij: www.hulsbeek-crematorium.nl.

zaterdag 06 november 2010

www.sportcentrummarian.nl Voor Pilates of Body Balance kiest u natuurlijk ook voor ons sportcentrum. Heeft u belangstelling voor een van de andere groepslessen vraag dan een gratis dagpas aan via onze site.

Adres: Helmichstraat 18 7575 AG Oldenzaal Telefoon: 0541-520444

The Fureys and Davey Arthur Holland tour OLDENZAAL - Woensdag 10 november treden The Furey Brothers and Davey Arthur uit Ierland op in Stadstheater De Bond, met de voorstelling The Fureys and Davey Arthur Holland tour. Sinds de oprichting, alweer 32 jaar geleden, zijn ze een begrip in de folkwereld en treden ze wereldwijd op. Naast Eddy en George Furey en hun boezemvriend Davey Arthur wordt de band aangevuld met de zeer muzikale Luke Crowley en Dominic Leech. Ze hebben een groot aantal hits op hun naam staan, waaronder: Good Night Irene, Green Fields of France en Steal Away. De muziek van The Fureys, die een

zeer breed publiek aanspreekt, heeft een hoog swinggehalte. Ze spelen niet alleen traditionele Ierse Jigs en reels, maar brengen ook prachtige emotio-

neel geladen love- en sadsongs. The Fureys and Davey Arthur zijn woensdag 10 november, om 20.15 uur, te zien in De Bond. De entree is 20 euro (inclusief 2 euro pauzedrankje).

VAN

BEKENDE

MERKEN..

.

✂


Oldenzaal Journaal

zaterdag 06 november 2010

Festival of Lessons & Carols in het Twents

3

Feestelijke intocht Sinterklaas in Oldenzaal

OLDENZAAL - Op zaterdag 18 december presenteert TwenTaal het tweede Festival of Lessons & Carols in het Twents, in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Het Festival is een oude traditie die is komen overwaaien uit Engeland.

Fractievoorzitter Yuri Ankoné: ‘Het rijk heeft een situatie van rechtsongelijkheid gecreëerd door het aantal supermarkten dat per plaats open mag op zondag te beperken. Gelukkig zit er met de toerismebepaling ook de ruimte in de wet om dit te voorkomen. Wij willen weten of het college bereid is om van deze ruimte gebruik te maken. Mochten zij hier niet toe bereid zijn, dan zullen we volgend jaar zelf met een initiatiefvoorstel komen.’

Het muzikale gedeelte komt voor rekening van Scaramouche onder leiding van Geert Christenhusz, geen onbekend koor in Oldenzaal en omstreken. Overigens schreef Geert Christenhusz ook de meeste liedteksten en enkele composities, speciaal voor dit zeer aansprekende ‘festival’.

Het geheel blijft niet bij lezen en zingen; TwenTaal heeft Muziek Theaterbureau Mélange in de arm genomen om te zorgen voor de artistieke invulling van dit programma en de geweldige theatrale sfeer. Het podium is geheel in stijl aangekleed en oogt als een sprookje. TwenTaal wil met deze voorstelling laten zien dat de Twentse taal zich op het podium niet hoeft laten te beperken tot leut en jolijt. Met de eigen taal als ‘voertuig’ keump Kerst wa heel kotbiej. Het Festival begint om 20.15 uur, kaarten zijn te reserveren bij De Bond. www.oldenzaaljournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere zaterdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseur: Marco Krabbe, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-44 511 851 Eser Oztas E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten Vormgeving: Raymond Waninge Marian Beerten Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis • Bibliotheek Mariahof • Brug Restaurant van Gils Sauna Keizer • Shell de Thij • Kiosk de Thij C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien Rossum: Avia van der AA • Kulturhus Weerselo: Auto Reinders • Auto Hoogendijk Auto Krabbe • Plus Tijhuis Saasveld: Silderhuis Supermarkt • ‘t Holscher Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Oldenzaal Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

OLDENZAAL - Recent heeft het Oldenzaalse collega van B en W bekend gemaakt dat er voor twee supermarkten een ontheffing komt om op zondag de deuren te openen. Hoewel D66 Oldenzaal blij is dat er ook eindelijk in Oldenzaal supermarkten open mogen op zondag, zijn de Oldenzaalse democraten niet tevreden over de beperking in het aantal supermarkten dat open mag. D66 Oldenzaal heeft hierover vragen gesteld aan het college tijdens het vragenuur van de raadsvergadering van maandag 1 november.

Lezingen/verhalen worden afgewisseld met zang. De lezingen wordt gedaan door een aantal bekende en minder bekende Twentenaren/ Oldenzalers. Zo nemen onder andere Joop Munsterman (FC Twente), Thea Kroese, Leonie ter Braak, Herman Padberg en burgemeester Bakhuis een aantal lezingen voor hun rekening. Anne van der Meiden vertelt twee kerstverhalen.

Scaramouche gaat een groot aantal liederen in het Twents zingen, zoals ‘Weer thoes in Twente’ en een hedendaagse versie van ‘ Een Kindelyn so lovelyck is oons geboren heude’.

Meer open op zondag

OLDENZAAL - Het is weer bijna zover. Sinterklaas komt weer naar Oldenzaal. Nog een paar weken en dan staat de intocht van de Sint weer op het programma. De feestelijke intocht van Sinterklaas is op zaterdag 13 november om 14.00 uur. Sinterklaas wordt om 14.00 uur verwacht bij het begin van de Deurningerstraat. Vanaf de Deurningerstraat rijdt de koets met Sinterklaas en zijn 70 pieten,

onder begeleiding van De Koninklijke Harmonie St. Joseph, door de Grootestraat en de Kerkstraat naar de Ganzenmarkt. Miniplaybackshow Na het grote succes van vorig jaar, wordt er dit jaar weer een miniplaybackshow voor de kinderen van Oldenzaal georganiseerd. Deze miniplaybackshow vindt plaats op de Ganzenmarkt in Oldenzaal en uiteraard worden de kinderen weer beoordeeld door een echte jury.

Dans-act De miniplaybackshow start om 14:45 uur met diverse optredens van kinderen. Het feest bevat dit jaar onder andere; een dans-act van zwarte pieten, verzorgd door Dans- en Partycentrum Rouwhorst. Dit alles onder muzikale begeleiding van Relight Licht & Geluid. Ook zijn er kartpieten die worden getraind door Kartbaan Oldenzaal. Verder voorziet Outdoor Challenge Park Oldenzaal het marktplein van avontuurlijke activiteiten.

Jan Punt gekroond tot ‘Schlagerpromotor 2010’ OLDENZAAL - Tijdens het Tiroler Schlager Festival in Rossum, is Jan Punt onlangs onderscheiden als ‘Schlagerpromotor 2010’. De Oldenzaalse actievoerder verzamelde via de website www.schlagertvmoetblijven.nl de afgelopen twee jaar duizenden steunbetuigingen om de Duitstalige muziekzender SchlagerTV op de kabel te krijgen in Twente.

Sophie Mellema OLDENZAAL - Tot en met Oudejaarsdag exposeert de Oldenzaalse kunstenares Sophie Mellema bij Galerie Kistemaker, Kerkstraat 6 in Oldenzaal. De expostie bestaat uit foto´s, genaamd ‘Embalse de Yesa’, kleimensen in Spanje, en in de Kluis schilderijen genaamd ‘Apocalyps’.

Embalse de Yesa is een bijna drooggevallen stuwmeer in noord Spanje. Op de bodem ervan ontspringen hete bronnen, die geleid hebben tot het ontstaan van een kuuroord voordat de vallei onder water werd gezet. In droge tijden valt het stuwmeer gedeeltelijk droog. De Spanjaarden trekken er naar toe om in het warme water te liggen en zich in te smeren met de modder, wat geneeskrachtig zou zijn. Dit levert een enigszins bizar tafereel op waarvan op deze tentoonstelling een groot aantal beelden te zien is.

Directeur Gerard Ardesch van SchlagerTV maakte gebruik van een korte pauze in het programma om de verraste Jan Punt in het zonnetje te zetten. Punt ontving naast de onderscheiding een reischeque voor een 10-daagse vakantie in het Oostenrijkse Mayrhofen. Jan Punt heeft zich de afgelopen jaren onvermoeibaar ingezet voor SchlagerTV. Zijn inspanningen werden beloond, want sinds 1 oktober van dit jaar is SchlagerTV opgenomen in het basispakket van de Almelose kabelexploitant Cogas, in een kanaaldeling met TV Oranje. Volgens Gerard Ardesch is SchlagerTV veel dank verschuldigd aan Jan Punt. Hij roemde diens inzet en doorzettingsvermogen. Het publiek van het Tiroler Schlager Festival reageerde positief op de korte onderbreking van het programma en barstte uit in een spontaan ‘Jantje bedankt’. Jan Punt gaf aan dat zijn actie

‘Daar waar de overheid met regels komt voor het bedrijfsleven, horen deze regels wel alle bedrijven gelijke kansen te bieden. Door het aantal supermarkten dat open mag op zondag te beperken is dat nu niet het geval. Deze ongelijkheid zullen we recht moeten trekken.’

nog niet als voltooid moet worden beschouwd: ‘We gaan door!’ De organisatie van het Tiroler Schlager Festival toonde zich graag bereid om in het programma ruimte te maken om Jan Punt te huldigen. Het Twentse plaatsje Rossum ligt midden in het uitzendgebied van Cogas Kabel, waar SchlagerTV sinds een maand te ontvangen is. Tijdens de vierde editie van het Tiroler Schlager Festival bleek eens te meer de enorme populariteit van schlagers en ’Volkstümliche’

muziek. Bijna 2000 bezoekers genoten in een verwarmde en sfeervol verlichte feesttent van optredens van de Grenslandkapel, de Brixental Buam en de feestformatie Wahnsinn. Op SchlagerTV worden 24 uur per dag videoclips en andere beelden met Volksmusik uitgezonden. Naast bekende schlagerzangers krijgen ook minder bekende artiesten een kans. SchlagerTV is vrij van reclameblokken. Meer informatie is te vinden op www. schlagertv.nl.

Apocalyps is de titel van haar schilderwerk dat tentoongesteld wordt in de Kluis. De schilderijen zijn onderdeel van een serie. Ook deze serie is gebaseerd op de modderbaden in het stuwmeer in Spanje. Een man of vrouw wordt op de rug gezien, kijkend naar of onderdeel uitmakend van een imaginaire wereld met surrealistische elementen waar hemel en aarde door elkaar lopen. Hun huid is gebarsten en aangetast, kwetsbaar gemaakt. Elk schilderstuk bestaat uit een tweeluik. De galerie is geopend dinsdag, woensdag, donderdag van 12.00 tot 18.00 uur, vrijdag 12.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.


Oldenzaal Journaal

4

De Bosdûvelkes

DE LUTTE - Ter gelegenheid van het 44-jarig jubileum van de carnavalsvereniging De Bosdûvelkes uit De Lutte, wordt op 11 november in de H. Plechelmuskerk in De Lutte, een eucharistieviering gehouden.

zaterdag 06 november 2010

Blaasmuziek ten top

Op deze datum, de elfde van de elfde, start ook het jubileumseizoen van deze bruisende carnavalsvereniging. Iedereen wordt van harte uitgenodigd bij deze jubileumviering, die begint om 19.00 uur.

De gala-avonden trekken jaarlijks volle zalen, waarbij menig bezoeker bij lange na niet als echte carnavalsliefhebber te boek staat. Ook de (kinder)optocht mag zich ieder jaar verheugen in grote aantallen (oud) inwoners van De Lutte als toeschouwers. Het bestuur en de jubileumcommissie van De Bosdûvelkes nodigen alle Luttenaren en leden van bevriende verenigingen uit om even stil te staan bij het feit dat het vierenveertig jaar geleden, naar het idee van een kapelaan allemaal begonnen is in De Lutte. Pastoor Victor Bulthuis gaat voor in de eucharistieviering, waaraan het dames- en herenkoor en de kapel Dûvels Geweld medewerking verlenen. De eerste Graaf van De Bosdûvelkes, oud-Graaf Hennie Swennenhuis, gaat tijdens de viering in op de geschiedenis van deze bloeiende carnavalsvereniging.

Musicalproductie OLDENZAAL - Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november speelt Theatergroep De Verstrooiers, de musicalproductie ‘Je kunt het toch niet meenemen’ in Stadstheater De Bond.

Het was nota bene een oud-directeur van Natuurmonumenten, Frans Evers, die de knuppel in het hoenderhok gooide. De Europese voorschriften om kwetsbare natuur te beschermen, zouden in Nederland te rigide zijn uitgevoerd. Bovendien zetten ze boeren en andere ondernemers recht tegenover de natuurbeschermers, en dat zou onnodige polarisatie zijn, betoogde Evers. OLDENZAAL - Op zaterdag 27 november geeft de Oldenzaalse Bonkenbargkapel samen met de Oldenzaalse Köpperbloazers een gezamenlijk concert. De Bonkenbargkapel is sinds 2010 een zelfstandige vereniging geworden en de Köpperbloazers bestaan dit jaar 25 jaar. Om daar op een unieke manier bij stil te staan, proberen ze op deze avond zoveel mogelijk trombonisten bij elkaar te krijgen, die samen met deze twee kapellen 76 trombones gaan vertolken. Verder kunt u op deze avond

een unieke samenwerking horen tussen twee top kapellen uit Oldenzaal. Zo spelen zij natuurlijk hun eigen repertoire, maar er zijn ook wat solistische uitwisselingen tussen de twee kapellen. Verder worden er werken gespeeld door een samenstelling van enkele mensen van beide kapellen. Door deze bijzondere samenwerking en unieke opzet van deze avond, met twee top kapellen, is daarom de toepasselijke titel van deze avond bedacht, ‘Blaasmuziek Ten Top’. Het concert begint om 20.30 uur en

OLDENZAAL - Al ruim voor openingstijd was het een drukte van belang voor de kapsalon aan de Burg. Wallerstraat. Dinsdag 26 oktober kwam het team van Sharons Hairteam in actie voor de Kankerbestrijding. Klanten konden zich die dag laten knippen voor een tientje.

‘We hebben een fantastische dag beleefd met zijn allen, het was ongelooflijk druk’, vertelt Sharon Wessels, eigenaresse van de kapsalon. De acties vonden plaats in het kader van de ‘Denk aan Henk dag’. Henk is de vader van Sharon. Hij overleed drie jaar geleden op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zeer agressieve vorm van maagkanker.

seerde collega is de hele dag bijvoorbeeld druk geweest om alles logistiek in goede banen te leiden. Mensen die geen tijd hadden, droegen - zonder geknipt te worden - hun steentje bij. Er was koffie, thee en gesponsorde hapjes. Het koor waarin mijn vader altijd zong, kwam rond de klok van vier uur zingen en er was veel belangstelling van de pers. Masterphoto heeft prachtige fotoreportages gemaakt van onze klanten. Ik kan eigenlijk maar één ding zeggen: hartverwarmend! Hoezo gaat tegenwoordig iedereen alleen maar voor zichzelf? De ‘Denk aan Henk dag’ liet zien hoe we met z’n allen opstaan voor het goede doel, geweldig!’

26 oktober 2010

Aanmelden Wilt u meer informatie hebben, of zich nog willen aanmelden om mee te spelen op trombone met 76 trombones dan kunt u deze informatie vinden op de sites: www.bonkenbargkapel.com en www.kopperbloazers.nl.

Catering “de Meybree”

Krant niet ontvangen?

Tappen Glazen

Geen tijd om te knippen of langs te komen? Praattafels Jouw gift overmaken mag ook! Tenten

Ten name van: Sharons Hairteam

Wij hebben de beste hapjes & compleet verzorgde buffetten!

Denekamperstraat 50 7573 GDhet Oldenzaal Waarom KWF? 0541 Bankgegevens: - 513227

OLDENZAAL - Op dinsdag 9 en woensdag 10 november worden weer de eindavonden gehouden met de prijsuitreikingen van de mooiste balkonbakken van de WBO en SHO flats en woningen, in Oldenzaal. Ook worden de prijswinnaars van de mooiste tuinen in de wijk Binnenstad van Oldenzaal bekend gemaakt. Dit jaar was voor de bloemen- en tuinenliefhebbers een moeilijk jaar vanwege de extreme weersomstandigheden, zoals de hitte in juli en de vele regen in augustus. Uiteraard is daar rekening mee gehouden en zijn de prijswinnaars inmiddels bekend en zij worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd. De avonden worden gehouden in de WBO-ontmoetingsruimte De Abdij, Zuidwal 82 te Oldenzaal. Als gastspreker geeft de heer Henk van der Aa uit Hoge Hexel, een lezing over De Uil. De avond begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Naast Groei & Bloei leden zijn andere belangstellenden hierbij ook van harte welkom.

DENK AAN HENK DAG

Koffiezetapparaten

wordt gehouden bij Zaal en Party Centrum Rouwhorst te Oldenzaal, Ootmarsumsestraat 9. Kaarten zijn te verkrijgen bij Hobbyhuis Kaptein te Oldenzaal of ’s avonds aan de zaal bij Rouwhorst. Ook kunt u kaarten bestellen via de sites van beide kapellen.

‘Een warme fantastische dag’ Groei & Bloei

Het geheel speelt zich af in New York, rond 1930. De familie Sycamore leeft het leven zoals zij dat willen, wars van conventie en gevestigde orde. Hun ‘Door middel van deze actiedag wilhuis staat open voor iedere paradijs- den wij uitdragen dat er meer geld vogel. Deze voorstelling is tot musi- beschikbaar moet komen voor ondercal bewerkt door Karel Kunne, met dezoek naartenkanker. is er Wij knippen hele dag bate vanUiteindelijk de kankerbestrijding, hiervoor speciaal gecomponeerde 4040,38 euro het Koningin Wilhelmina Fonds. opgehaald, het dubmuziek van Hans van Barkel. De bele van wat we verwacht hadden. muzikale leiding is in handen van Fantastisch,’ aldus Sharon. ‘We zijn Wij knippen met zijn tienen van 10 uur ‘s ochtends tot Hans van Roest. De musical is te zien eerder open gegaan, omdat er al veel 19.00 uur zonder afspraak voor te eenwachten. tientje! op vrijdag 12 en zaterdag 13 novem-‘s avonds mensen buiten stonden JIJ KOMT TOCH OOK? ber. Het begint om 20.15 uur en de Het gehele team zette zich voor de entree is 17,50 euro. volle honderd procent in. Een geblesVerhuur:

OLDENZAAL / LOSSER - ArenA Studio staat dinsdag 9 november in het teken van de natuur in Nederland en in het bijzonder Noordoost Twente. Het thema van deze radio-uitzending is: De natuur heeft geen prioriteit meer, wat zijn de gevolgen?

Om de natuur in Europa als geheel te beschermen en te ontwikkelen, werken de lidstaten van de Europese Unie samen aan Natura 2000. Daarnaast kent Nederland de Ecologische Hoofdstructuur een samenhangend netwerk van natuurgebieden en landbouwgebieden met veel natuurwaarden. Voorbeelden hiervan zijn beken en rivieren, oevers, houtsingels, bossen, heidevelden met vennen en struweel, maar ook kruidenrijk grasland en graanakkers. Dit stelsel had in 2018 klaar moeten zijn.

In de carnavalswereld is het getal 11 een symboliek. De Bosdûvelkes vieren dan ook komend carnavalsseizoen voor de vierde keer een jubileum. Vierenveertig jaar geleden was er in De Lutte geen sprake van een tent op het kerkplein, volle cafés, twee carnavalsverenigingen, wagenbouw, dweilorkesten, gala’s of een carnavalsoptocht. Juist een geestelijke, in de persoon van kapelaan Jan Albers van de parochie, gaf de aanzet tot het vieren van carnaval in De Lutte. Tijdens het 33-jarig jubileum van De Bosdûvelkes was hij eregast op de receptie. Toen was hij al verrast hoe deze vereniging enorm was gegroeid. Kerk en carnaval zijn in historisch opzicht nauw met elkaar verbonden. Hoewel veel Luttenaren geen carnaval vieren, is het dorpscentrum tussen kerk en kroeg op Rosenmontag, vol met carnavalsvierders.

Geen prioriteit

STEUN ONS

Bel: 074-2596633 Sharons Hairteam Burg. Wallerstraat 103 7574 AL Oldenzaal 0541 - 531 935 www.sharonshairteam.nl

Bij het nieuw kabinet heeft de natuur geen prioriteit meer. De provincie Overijssel heeft geen geld meer en roept en halt tegen verdere uitbreiding van natuurgebieden. Is al het werk en geld dat is geïnvesteerd in de natuur voor niets geweest? Boeren zijn er niet rouwig om; maar natuur organisaties willen redden wat nog te redden valt. Daarbij komt nog dat juist de natuur in Nederland in het algemeen belang is voor recreatie en toerisme maar ook voor de leefbaarheid van de bewoners. Dit geldt in het bijzonder voor Noordoost Twente. Over dit onderwerp wordt er op dinsdag 9 november gepraat met: Jan Evering (Statenlid CDA fractie en agrariër), Eddie Nijenhuis (beheerder Noordwest-Veluwe Vereniging natuurmonumenten), Peter Waardenburg (Bioloog) en Han Roeleveld (landbouwer en lid LTO afdeling Overijssel). Elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur is de uitzending van ArenA studio of ArenA + live te beluisteren in Oldenzaal en Losser via 106.2 en 107.4 en via de kabel 104.1. Ook live via internet op www.rtvlosseroldenzaal.nl > AccentFM live en terug horen via uitzending gemist.

Extra voorstelling

OLDENZAAL - De extra ingelaste voorstelling is op zaterdagmiddag 9 april om 14.30 uur. De avondvoorstelling, op diezelfde dag, is dus reeds uitverkocht. De voorstelling van ‘Ode aan de Wierdense Revue’ Datum is op zaterdag 9 april 2011 en begint om 14.30 uur. De voorstelling van 20.15 uur is uitverkocht. De entree is 19,50 euro (inclusief pauzedrankje).

De Essen Outdoor Jacht en schietsport Oldenzaal

* Jachtgeweren, kogelbuksen, kijkers, nachtkijkers, geweerkasten, patronen enz. * Jachtkleding, laarzen (o.a. Aigle, Dubarry) schoenen * Zware luchtbuksen: Webley, Axor, Logun, pre-charged (alle vergunningvrij) * Schietbioscoop (ook te huur) Oude Ootmarsumsestraat 49 7577 PG Oldenzaal Tel. 0541 - 53 38 76

www.essenoutdoor.nl


Oldenzaal Journaal

zaterdag 06 november 2010

5

Nieuwe expositie in Nijverdal ratie komen opdoen presenteert de galerie een breed aanbod aan kwalitatief hoogstaande, hedendaagse kunst. Bij Sous-Terre geen reproducties of prints, de galerie exposeert alleen unieke kunstwerken.

Door de diversiteit aan kunstvormen en het brede aanbod is er iets exclusiefs te koop voor iedere portemonnee. Naast advies aan particulieren bij de verfraaiing van hun huis en tuin, verzorgt Sous-Terre al meer dan 20 jaar de inrichting van bedrijven met hedendaagse kunst.

NIJVERDAL - Na haar succesvolle eerste expositie brengt galerie Sous-Terre vanaf 6 november nieuw werk van de bekende kunstenaars Wim Kömhoff, Peter Meijer en Ada Stel. Begin september 2010 opende de burgemeester van Nijverdal, de heer van

Overbeeke, de vierde vestiging van één van Nederlands grootste galeries. Binnen het ‘Inspiratiepark Serbonne’, een enorm complex van 4 hectare dat de bezoeker alles biedt op het gebied van (ver)bouw en inrichting van huis en tuin, heeft galerie Sous-Terre haar plek gevonden. Voor de duizenden bezoekers van Serbonne die inspi-

NIJVERDAL - Het bouwen of verbouwen van uw woning gaat gepaard met het maken van vele keuzes. Een dagje Serbonne is de oplossing!

Heeft u bouw of verbouw plannen, dan is een dagje Serbonne zeker de moeite waard. Het park is 6 dagen per week geopend.

In het park treft u een compleet aanbod van productgroepen voor de bouw of verbouw van uw huis. Wij presenteren u; badkamers, houtenvloeren, alle types wandafwerking, alle types plafonds, natuursteenvloeren, zonwering maar ook houtbouw, maatwerk interieur, terrasoverkappingen, tuinmeubilair, domotica, verwarming, serres, siersmeedwerk, kunstobjecten, raamdecoratie, interieur advies etc.

Serbonne WinterFair Op zaterdag 27 en zondag 28 november vindt bij Serbonne Inspiratiepark, de Serbonne WinterFair plaats. In dit weekend kunt u alvast de sfeer proeven van de winter en de gezelligheid van de feestdagen. Naast de huidige showrooms, zullen er verdeeld over het park diverse stands aanwezig zijn met onder andere mode, sieraden, kunst, delicatessen, beauty en deco-

ciaties oproepen laten vele “werelden” zien, op een verassend direct geschilderde manier. Ada Stel maakt keramische, bronzen en grote polyester beelden, waarin de vrouw centraal staat. Haar reizen naar Afrika gaven haar de inspiratie. Afrikaanse vrouwen verrichten vaak ondankbaar en onzichtbaar werk, desondanks blijven zij fier en trots een groot besef van eigenwaarde uitstralen. Die houding komt in al haar beelden tot uitdrukking. Het is een eerbetoon aan deze vrouwen.

Wim Kömhoff verwerkt in klei, gips, was en brons zijn eigen emoties. Tegelijkertijd gaat zijn belangstelling uit naar de reacties die zijn werk bij de toeschouwers oproept. Zijn beelden variëren tussen abstract en figuratief, zonder ooit hun sierlijkheid te verliezen. Door zijn degelijke, ambachtelijke werkwijze heeft Kömhoff het hele proces van materiaalkeuze en productie tot en met de uiteindelijke vervaardiging en afwerking tot het perfecte beeld zelf in handen. Misschien is dit wel de sleutel naar het geheim van de fascinatie die de werken van de kunstenaar oproepen bij het publiek.

Het werk van deze exposerende kunstenaars, is naast dat van diverse andere kunstenaars die aan de galerie verbonden zijn, te zien vanaf zaterdag 6 november tussen 10.00 en 17.00 uur. De expositie loopt tot en met 8 januari 2011 en is te bezoeken op maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Peter Meijer is een expressionist pur sang. Met een krachtige manier van schilderen, een gedegen vakmanschap en een grote materiaalbeheersing gebruikt hij een abstracte beeldentaal, die zo vanzelfsprekend is, dat hij door de toeschouwer als een werkelijkheid wordt ervaren. Kleurvlakken die asso-

Meer informatie Voor meer informatie over de galeries of de kunstwebwinkel van SousTerre: www.galerie-sous-terre.nl / www.kunstwebwinkel.com.

ratie. De stands zullen veelal binnen opgesteld staan. Kortom: tijdens de Serbonne WinterFair wordt er alles aan gedaan om u in de juiste stemming te brengen voor de gezellige wintermaanden en de daarbij behorende feestdagen!

Inspiratiepark, ontvangt u 2,50 euro korting op de toegangsprijs van 5,00 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot de Serbonne WinterFair.

Galerie Sous-Terre is te vinden in het ‘Inspiratiepark Serbonne’ gevestigd aan de Van den Bergsweg 3, 7442 CK te Nijverdal. Telefoon: 0548-616838 of 0412-482159. E-mail: info@galeriesous-terre.nl.

Voor meer informatie over het inspiratiepark: www.serbonne.nl.

Winterfair op Serbonne Inspiratiepark

OLDENZAAL - De Doar’n Dölls bestaan dit jaar 22 jaar. De Doar’n Dölls bestaan tegenwoordig uit 34 mannen, die verbonden zijn aan voetbalvereniging Quick ’20. Zowel actieve als passieve voetballers behoren tot de Doar’n Dölls.

Ze doen al 22 jaar onafgebroken mee aan het Oldenzaals Leedkesfestival. En redelijk succesvol, hoewel het al lang geleden is dat ze gewonnen hebben. Voor de Doar’n Dölls betekent het deelnemen echter een (korte maar hevige) voorbereidingstijd, met veel plezier en een altijd memorabele avond op de 11de van de 11de. De meest legendarische presentatie was toch wel de ‘engel’, die letterlijk uit het plafond kwam bij, toen nog, Roord. Via de trap naar de zolder mocht men op vrijdagavond de zaak voorbereiden. Door een katrolconstructie daalde ’s avonds, bij de presentatie van het lied, de engel neer. In 1989 werd, met de tweede deelname aan het Leedkes festival, met het nummer ‘Feeske’ voor het eerst gewonnen. Door vele Doar’n Dölls wordt dit nummer nog steeds als ‘klassieker’ aangemerkt. Met medewerking van destijds, kapel de Blaanke Bloasers, werd het een waar spektakel. Op 6 november houden de Doar’n Dölls eerst nog een ‘Jubileum Feeske’ bij café Moatman. Groepen die ooit meededen aan het Leedkes Festival, kregen een uitnodiging. Een aantal van hen gaan één van de winnende nummers van de Doar’n Dölls uitvoeren. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Chris van den Heuvel, volgens de formule ‘piano house’, DJ Zombie en enkele kapellen.

Telefoon abc

(

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

A

WinterFair bezoeken? Wilt u deze gezellige WinterFair bezoeken kom dan naar het Serbonne Inspiratiepark op zaterdag 27 & zondag 28 november. De fair is beide dagen geopend van 10.00 – 17.00 uur. Als u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief van Serbonne

Deelnemen aan de WinterFair? Heeft u een bedrijf op gebied van Lifestyles, decoratie, mode en accessoires, beauty, delicatessen, cadeaus en kunst. En vindt u het leuk om de nieuwste trends, producten en ideeën voor de wintermaanden en de feestdagen te presenteren? Neemt u dan gerust contact op met de organisatie om de mogelijkheden te bespreken.

22 jaar Doar’n Dölls

Autobedrijf

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

B

Beauty

te veel of te weinig?

mr. M. Tijken

echtscheidingsspecialist

0541 - 521 515

NATUURSTEEN

Electro Vakman

NIBA

Alwie Zoontjes

o.a. Bose, Loewe, Miele

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

In het ABC? 074 - 259 66 33 info@twentejournaal.nl

K

NATUURSTEEN

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

Kleding

Wij hebben extra grote maten tot XXXXXXXXXXL

Wij hebben nu voor u in de aanbieding, lekker warm badstoffen ondergoed.

C

Catering

Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

M

Mode

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

Aanrechtbladen Dorpels Vensterbanken

Grafmonumenten Lasertechniek

Ontslag? Mr. D.G. Geerdink

0541 - 521 515

Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

0541 - 52 32 93

Alimentatie

E

(

O

Ongediertebestrijding

Rick Visschedijk

Ongediertebestrijding

Hogeweg 77 7582 CB Losser (T) 06 506 13 663 (E) rickvisschedijk@hetnet.nl

www.ongediertebestrijdinglosser.nl

R

Reparatie

Alwie Zoontjes

o.a. Audio Video Witgoed

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

T

Technische Handelsonderneming

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink

Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

Incasso? mr. drs. Carlo Verrillo

0541 - 521 515


Het tweede artikel met

50%

AFSLUITKRANEN

AGRARISCHE ARTIKELEN

BEREGENING

BEVESTIGINGS� MATERIAAL

BUIZEN

DRAINAGE / INFILTRATIE

ELECTRA

FILTERS/� KEERKLEPPEN

FITTINGEN

GOTEN

STAALKABELS

ZINKEN MAATWERK

WERKSCHOENEN GRISPORT

POMPEN + TOEBEHOREN

SLANGEN

SANITAIR

VERWARMING

TERRAS OVERKAPPINGEN

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!!!

VLOER� VERWARMING

De Mors 115/117, 7631 BA Ootmarsum Telefoon: 0541-291741 Fax: 0541-291757 www.kabra.nl info@kabra.nl

KORTING

Leon Valencia en Liduine Zumpolle

‘S ZONDAGS GEOPEND

Oostwal 12, 7613 JE Ootmarsum Tel. 0541-294014

TANJA

BOEKENTIP

18 Juli 2007. Bij een aanval op guerrillastrijders in de Colombiaanse jungle wordt een dagboek buitgemaakt. Het blijkt van de Denekampse Tanja Nijmeijer te zijn, een jonge Nederlandse vrouw die zich heeft aangesloten bij de FARC. Deze Colombiaanse guerrillabeweging is berucht vanwege het geweld en de ontvoeringen en wordt in de vs en de eu beschouwd als terroristisch. Wie is Tanja en wat beweegt haar? Dit boek is gebaseerd op haar dagboek, op uitgebreide research en vele interviews en is een betrouwbare reconstructie in verhaalvorm van Tanja’s leven. Het boek bevat nooit eerder gepubliceerde feiten.

Nu voor € 17,95

TUBBERGEN DENEKAMP HARDENBERG OLDENZAAL www.boekwinkel heinink.nl

Nieuw. Hyundai ix20. Nét even anders.

DENKT ANDERS

Vanaf nu is geen dag meer hetzelfde. Eindelijk wordt de regelmaat doorbroken. Standaard vormen raken uit beeld. Spannende, onverwachtse vloeiende lijnen komen er voor in de plaats. De nieuwe Hyundai ix20 is allesbehalve standaard. Zijn stijlvol vormgegeven uiterlijk en futuristische cockpit. Zijn panoramazonnedak. Zijn ruimte. Dit alles gecombineerd met een keuze aan efficiënte zuinige motoren. Zijn B-label met 20% bijtelling dankzij het start-stopsysteem. En ten slotte zijn veiligheid. Dit maakt deze Hyundai ix20 nét even anders.

Nieuw. Hyundai ix20. Al vanaf € 15.995,Of lease de Hyundai ix20 vanaf € 359,- p/m.

www.hyundai.nl TM

U 5 jaar Garantie zonder km-beperking

HYUNDAI PETERMAN DAAR WORDT U BETER VAN

U 5 jaar Hulp bij pech onderweg Uoertuiginspectie 5 jaar V

Zoveel meer. Hyundai.

Gecombineerd brandstofverbruik: 4,3 - 6,5 (l/100 km) / 23,3 - 15,4 (km/l); CO 2 - emissie: 114 - 154 (g/km). Uitstoot- en brandstof ver bruik gegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. GENOEMDE PRIJZEN ZIJN INCL. BTW EN BPM, EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, LAKTOESLAG EN VERWIJDERINGSBIJDRAGE. AFGEBEELD MODEL KAN AFWIJKEN VAN HET STANDAARDMODEL. VRAAG UW DEALER NAAR DE VOORWAARDEN. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. GENOEMDE LEASEPRIJS IS INCL. BPM EN EXCL. BTW GEBASEERD OP 20.000 KM / 60 MND. DIT AANBOD WORDT GEDAAN DOOR HYUNDAI LEASE.

HYUNDAI PETERMAN B.V. ELSMORSWEG 2, OLDENZAAL, TELEFOON 0541-533889, WWW.HYUNDAI.NL/PETERMAN


Voet-, knie- of rugklachten?

Praktijk podologie Wim Benerink * registerpodoloog A.B. aangesloten bij stichting LOOP

Elke woensdag om de week bij Carint Matenstraat 51 Oldenzaal van 8.00 tot 18.00 en elke 1e en 3e zaterdagmiddag van de maand in Losser * Vergoeding zorgverzekeraars deels, zoniet alle kosten. o.a. Menzis per 1 januari 2008. Vergoeding pakket 1 -2 gedeelte lijk pakket 3 - 4 totale vergoeding. Nu één paar per jaar. Bij Menzis is geen verwijzing meer nodig.

* * * *

Ook voor diabeet-, reuma-, en kindervoeten. Schoenadvies evt. in overleg met uw schoenwinkel. Wij maken en leveren de zolen zelf dus geen wachttijden. Uiteraard garantie op de zolen (half jaar) Deze controle is gratis * En natuurlijk klaar terwijl u wacht.

Bellen voor afspraak. Wim Benerink

Brandkolk 11, 7635 LZ Lattrop. T 0541 - 229424 of 06-10342574 Praktijkadressen: Carint Denekamp: Mr. Mulderstraat 16 Carint Oldenzaal: Matenstraat 51 Carint Losser: Luttersestraat 2A NOH: Lindenallee 80

Voordat U bij een ander gaat bestellen,

EERST WASSINK BELLEN!!! Voor al uw

zonwering, lamellen, rolluiken, glas, kunststof ramen, puien en serres Vraag vrijblijvend inlichtingen Showroom open van maandag tot vrijdag en zaterdag op afspraak

WASSINK

Descotech Metal B.V. Marconiweg 8 7591 HH Denekamp

Gevraagd: Constructie-bankwerker (32-40 uur per week) welke zelfstandig vanaf tekening complete producten maakt. Werkzaamheden o.a.:

zagen, boren, Tig-lassen, MIG/MAG-lassen, bijwerken. Bel voor het maken van een afspraak of nadere informatie. Tel: 0541-352335 - Mob: 06-23952960 Schoolgaande jongeren met interesse en/of opleiding richting techniek kunnen ook reageren. Mogelijkheid voor leer- arbeidsovereenkomst

Voor meer informatie kun je kijken op www.descotechmetal.eu

Ootmarsum B.V. Galgenveld 11 - 7631 BS - Ootmarsum Telefoon 0541-292267 www.wassinkbv.nl - info@wassinkbv.nl

DEELS TE HUUR LUTKEBERG 69 GEESTEREN OV

OPENINGSA ANBIEDING 1

STA MPPOT BUFFET t; Boerenkool, • 3 soorten stamppo Hutspot & Zuurkool • 3 soorten vlees; Hachee, Speklap, Rookworst

€ 12.50

OPENINGSA ANBIEDING 2

ALLE HOOFDHTEN GEReEC bistro kaart • van onz

€ 15.00

OPENINGSA ANBIEDING 3

Zoals u vorige week in dit weekblad heeft kunnen lezen biedt De Delmar kantoormeubelen een gedeelte van haar pand te huur aan. De Delmar kantoormeubelen blijft in haar eigen pand actief. Bent u op zoek naar een uitstekende verkooplocatie dan is dit de kans voor u! Nogmaals De Delmar kantoormeubelen is en blijft gevestigd in bovenstaand pand en zal ook in de toekomst zorg dragen voor uw complete kantoorinrichting. Bel ons voor een afspraak (0546-632525) of kijk op onze site www.delmar.nl Voor informatie inzake verhuur belt u met TL Makelaardij, 0546-632565.

HAP & STAP ENT EM NG AR Rf draAnkje n Wij , ,Fris Bier s; • Inclusie van de grill, • Inclusief kleine gerechtjes . of uit de keuken en Zaterdag • Vanaf 22.00 uur op Vrijdag afe ie-C in ons Brasser

€ 7.50

p.p.p.u.

ig van 1 november Alle aanbiedingen zijn geldtdagen en oud en nieuw. tot 1 januari. M.u.v. de kers

Almeloseweg 113 • Harbrinkhoek Tel. (0546) 86 69 20 • www.k ampkuiper.nl

HORECA IN OPTIMA FORMA

Lutkeberg 69, 7678 AJ Geesteren (ov.)


OJ_06-11-10  

Dance Masters Kolmschot Naast de WK waren er afgelo- pen weekend nog 2 wedstrijden in het land, waar paren van Dance >>>>> zi...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you