Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 06 februari 2010

Carnaval >>>>> zie pag 6

&7

Agenda >>>>> zie pag 10

Voorlichtingsavond W.M.O. afgelast OLDENZAAL - De door de Reumapatiëntenvereniging geplande voorlichtingsavond over de W.M.O. op dinsdag 16 februari bij café De Boom in Oldenzaal, kan helaas door omstandigheden niet doorgaan. De avond is verplaatst naar dinsdag 28 september 2010

KORTING TOT 70 % !!! kijk snel op pagina 5 voor meer informatie www.juwelierwissink.nl

Hofavond in de Hofkerk OLDENZAAL – ‘Als je voor het nu zorgt, zorgt het nu voor de toekomst.’ Over zo’n stelling valt veel te zeggen. Bijvoorbeeld als je je ervan bewust bent wat er in je speelt en wat er in de wereld om je heen gebeurt, als je daar aandacht en ruimte aan geeft, dan heeft het ‘nu’ een positieve invloed op ‘straks’. Op de Hofavond van 10 februari willen we het met elkaar hebben over soortgelijke stellingen. Door onze inzichten, wijsheden en ideeën te delen, proberen we meer begrip te krijgen voor onszelf, elkaar en de wereld. Iedereen is van harte welkom op woensdag 10 februari. We beginnen om 20.00 uur, in de Hofkerk, hoek Ganzenmarkt/Hofmeijerstraat, te Oldenzaal. Koffie en thee staan klaar vanaf 19.45 uur.

Verkiezingsmarkt OLDENZAAL - In de bibliotheek Oldenzaal wordt op vrijdag 19 februari van 13.00 tot 20.00 uur een verkiezingsmarkt gehouden. Deze is bestemd voor iedereen die zich goed wil voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen en een weloverwogen stem wil uitbrengen. Op woensdag 3 maart mag elke inwoner van Oldenzaal van 18 en jaar en ouder, zijn of haar stem uitbrengen om mede te bepalen door welke partijen de gemeente, de komende 4 jaar bestuurd gaat worden..

Carnaval in Oldenzaal

Zondag 31 januari vindt het Kindergala 2010 plaats van de Oelewappers

OLDENZAAL – Het zal niemand zijn ontgaan. Oldenzaal staat al weken, zo niet…maanden, geheel in teken van carnaval. Komend weekend barst het carnaval helemaal los. Op zondag 14 februari is het tijd voor de Grote Twentse Carnavalsoptocht. De optocht start om 12.30 uur. Zondag 7 februari vindt het jaarlijkse Carnaval Totaal plaats in het Noabershoes. Opperdar Tonnie en Sik Carel ontvangen weer vijf-

tien Carnavalsverenigingen uit Oldenzaal en omgeving, vergezeld van kapellen en dansgroepen. Ook is er een carnavalsbeurs waar nieuwe en gebruikte carnavalskleding gekocht kan worden alsmede ook andere carnavalsartikelen. Voor de kleintjes is Clown Henkie aanwezig en zullen de bezoekende hoogheden worden getekend door een sneltekenares. De zaal gaat open om 12.30 uur en het programma begint om 13.00 uur. De entree is gratis.

Carnaval in Oldenzaal is al 55 jaar een begrip in Twente en ver daarbuiten. Elk jaar trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht ruim 100.000 bezoekers naar de Boeskoolstad en ook op de andere carnavalsdagen doet 't Stedke van Plezeer haar naam eer aan. In 1954 werden de Kadolstermennekes opgericht en dat jaar werd ook voor het eerst een optocht gehouden door de Oldenzaalse binnenstad. Heden ten dage telt Oldenzaal 8 carnavalsverenigingen, 2 optochtverenigingen en

nog vele kleinere verenigingen en vriendengroepen die op carnavalszondag deelnemen aan de optocht. Maar het carnaval in Oldenzaal is veel meer dan alleen deze grote optocht! Al maanden vantevoren wordt er gebouwd aan de praalwagens en vanaf oktober worden door alle verenigingen vele feesten en evenementen georganiseerd en op Rosenmontag trekt jaarlijks een bonte stoet van duizenden kinderen en ouders in de kinderoptocht door de Oldenzaalse straten.

Impuls organiseert weer een spetterende meidendag OLDENZAAL - Je voelt kriebels in je buik, je zit op een roze wolk, je tekent hartjes om zijn naam, je krijgt geen hap meer door je keel als je aan hem denkt..Je bent verliefd! Wat doe jij allemaal als je verliefd bent? Wat gebeurt er met je lichaam? Hoe kijken jongens en meiden tegen verliefdheid aan? Hoe zeg je ‘nee’ tegen die jongen die jou leuk vind maar jij hem niet zo?

van Impuls Oldenzaal organiseert ieder jaar weer een meidendag. Tijdens deze dag kunnen meiden meedoen aan spannende, leuke en leerzame workshops en activiteiten. Met als doel een leuke dag te hebben waarbij ze nieuwe meiden uit hun stad ontmoeten, dingen leren en doen die te maken hebben met wat meiden leuk vinden! Dit jaar vindt de meidendag van Impuls plaats op maandag 22 februari.

Dat zijn vragen die meiden beantwoord kunnen krijgen op de meidendag van 2010.

Tijdens die dag kunnen meiden in 2 leeftijdscategorieën meedoen aan diverse workshops. Zo staat er een workshop ‘weerbaarheid’ op het programma maar ook een workshop ‘lief-

Het kinder- en jongerenwerk

13e jaargang nr. 05

de gaat door de maag’. Daarnaast is er een gezamenlijke lunch en wordt er natuurlijk aan het eind van de middag weer de befaamde Goodie Bag uitgereikt aan ieder meisje dat heeft deelgenomen aan de meidendag 2010.

jaar zijn kunnen zij 1 workshop zelf uitkiezen en zullen ze aan de tweede workshop, die in het teken van Loverboys staat, gezamenlijk deelnemen. Ook dat programma is van 11.00 – 15.00 uur.

Net als de voorgaande jaren is er een gevarieerd programma samengesteld.

De kosten om deel te nemen zijn € 2,50 per persoon. Dat is inclusief lunch en goodie bag.

Voor de meiden in de leeftijd van 9 – 12 jaar is het programma van 11.00 – 15.00 uur. Zij kunnen bij binnenkomst aangeven aan welke 2 workshops ze willen deelnemen. Wanneer meiden tussen de 13 – 18

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, De Lutte, Rossum en Weerselo. 074 - 259 66 33

Meiden die mee willen doen aan de meidendag moeten zich van te voren aanmelden. Dit moeten ze doen voor woensdag 17 februari bij Linda Rijssemus. Tel. 0541 -571414 of mail: l.rijssemus@impuls-oldenzaal.nl

Oplage 17.000 exemplaren


Ootmarsum De Mors 115 Tel. 0541-291741 www.kabra.nl

* pompen * slangen * drainage * sproei-installatie * electra * c.v. materiaal * sanitair * Paxton, Suevia

Vrijdag 5 feb.

Vrij. 12 en zon. 14 feb.

ALWAYS CARNAVALSWEEKEND TIJS

100 munten voor de mooist gekostumeerde

Gun uw vertrouwde meubelen, gebruikt of versleten, een nieuw leven!

De best verkochte thrillerauteur

STIEG LARSSON GERRY WEBER

Dinsdag 9 en 23 februari 2010. Inclusief een kop koffie

€ 17.00

9, 19 en 28 april 2010. Incl. entree

€ 31.00

17, 19 en 22 mei 2010. Incl. entree

€ 31.00

2e Paasdag maandag 5 april 2010 Hemelvaartsdag donderdag 13 mei 2010 2e Pinksterdag maandag 24 mei 2010

€ 61.00 € 61.00 € 61.00

KEUKENHOF

LIBELLE ZOMERWEEK

“LOAT OE VERRASSEN”

De invulling van de tochten zijn per datum verschillend. Geheel verzorgd excl. drank. Bovenstaande ritten zijn de opstapplaatsen in overleg naar gelang de aanmeldingen.

CONCERTEN 2010 SPIEL MIR EINER HÜTTENPARTY! De leukste SKIHUT (INCL. VERVOER) Locatie: Olde Beth Wehl, 6 maart 2010

AMIGOS LIVE 2010

€ 40.00

Zondag 28 maart 2010. Munsterhalle in Munster € 61.50 SPIEL MIR EINER LIVE 29 mei 2010 Tennishal de Huet Doetinchem met Karl Moik € 65.00 Sigrid en Marina - Die Grubertaler - Florian Fesl - Günter Sturm - Die Hegl - Bayerischer Hias.

4 DAGEN BERLIJN incl. diverse excursie €195.00

Speciale aanbieding

O.b.v. logies en ontbijt 26 t/m 29 maart 2010. VOL IS VOL

DE NIEUWE REISGIDS 2010 IS UIT!! DEZE IS GRATIS AAN TE VRAGEN Reserveer op tijd om teleurstelling te voorkomen

Prijzen p. p., excl. reserveringskosten en annuleringsverzekering Reserveren maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur, afdeling touringcar. Ook voor touringcarverhuur, schoolreisjes, personeelsfeesten en groepsdagtochten. zet- en drukfouten zijn voorbehouden

Kienhuis touringcars Rossum T. 0541-538365 WWW.KIENHUIS-TOURINGCARS.NL - INFO@KIENHUIS-TOURINGCARS.NL

1 . Mannen die vrouwen haten 2. De vrouw die met vuur speelde 3. Gerechtigheid

Goedkope meubelstoffen, skai - leer uit voorraad leverbaar Zie vernieuwde website + webwinkel:

www.martinstevelink.nl

Ootmarsumseweg 362, 7667 PC Reutum Telefoon 06 - 25 22 65 26 of 0541 - 67 01 86


Oldenzaal Journaal

Zaterdag 06 februari 2010

3

Muziek met Scoutinggroepen bieden peuters burgemeester Backhuijs taart aan OLDENZAALVanaf zaterdag 6 maart begint de Muziekschool in Oldenzaal met een nieuwe cursus Muziek met Peuters. Deze cursus richt zich op kinderen tussen de 13 maanden en vier jaar. Het spelenderwijs omgaan met muziek staat centraal. De cursus bestaat uit tien lessen die op de zaterdag worden gegeven. Het begint om 09.00 uur met peuters van 2 tot 3 jaar. Om 10 uur zijn de kinderen van 13 tot 24 maanden aan de beurt en de groep kinderen van 3 tot 4 jaar heeft les om 11.00 uur. Naast de kinderen zelf zijn ook de ouders/verzorgers welkom. De bijeenkomsten duren 60 minuten, inclusief een kwartier vrij spelen voor de kinderen. De kosten voor de gehele cursus bedragen € 92,- inclusief een kopje koffie en liedmateriaal. Leden van Carint+ krijgen één les korting. Jonge kinderen worden van nature geboeid door muziek. Daarnaast hebben muziek in het algemeen en zingen een grote invloed op de totale ontwikkeling van het kind. Daarom richt de cursus Muziek met Peuters zich op het aanbieden van bekende en nieuwe liedjes, versjes en muzikale spelletjes die aansluiten bij de ontwikkelingsfase van de kinderen. De kinderen leren allerlei liedjes zingen en luisteren naar muziek. Ze mogen ook met speelgoed en eenvoudige instrumenten spelen. Verder biedt de cursus voor de ouders/verzorgers de mogelijkheid om informatie uit te wisselen met de docent en met elkaar. Aanmelden is mogelijk vóór 1 maart via de website www.demuziekschooltwente.nl of bel 053 – 485 87 77.

Uw nieuws in het Oldenzaal Journaal?

Van A tot Z is een prachtig en vooral verrassend album. Twaalf nummers, stuk voor stuk intense liedjes, zowel tekstueel als muzikaal. Liedjes die ergens over gaan en herkenbaar zijn voor iedereen.

Met deze nieuwe CD is een project voltooid waaraan Freek langer heeft gewerkt dan aan welke andere artistieke onderneming dan ook.

Samen met Ocobar (o.a. de muzikale begeleiding bij Wilfried de Jongs’s Holland Sport) brengt Freek een theaterprogramma dat naadloos aansluit bij het nieuwe album. Kaartverkoop Bond OLDENZAAL - De Scoutinggroepen Peerke Donders, Arthur Primmer en de Titus Brandsma trakteren op taart vanwege 100 jaar Scouting in Nederland. Wie jarig is trakteert! Dat is het devies van de scouts. Tijdens een koffiemoment overhandigen de scouts

de burgemeester een lekkere jubileumtaart om zo het jubileumjaar van Scouting in te luiden. In 2010 bestaat Scouting in Nederland 100 jaar. De grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland viert deze mijlpaal met diverse nationale en lokale jubileumactiviteiten. De Scoutinggroepen uit Oldenzaal vieren dit feest volop mee.

Openbare ouderavond ‘de Klim-op’

Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij “Het Twentsche Land” Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 info@oldenzaaljournaal.nl Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere week in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseur: Niels Wildenborg, Mobiel: 06-395 655 97 Redactie: Leonie Jansen redactie@oldenzaaljournaal.nl Vormgeving en realisatie: Niek Betten Verspreiding: Uitgeverij Het Twentsche Land bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: VVV Oldenzaal • Gemeentehuis oldenzaal Bibliotheek Oldenzaal • Mariahof • Kiosk Hesselink WBO • Q8 tankstation • Brug Restaurant van Gils Sauna Keizer • Shell de Thij • Kiosk de Thij C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien Avia van der AA Rossum • Spar Sprakel Rossum Kulturhus Rossum • Plus Tijhuis, Weerselo • Auto Reinders, Weerselo • Auto Hoogendijk Weerselo Auto Krabbe Weerselo • Silderhuis Supermarkt Saasveld • Kapsalon Kolmschot Saasveld Kopij voor de eerstvolgende krant kunt u inleveren bij het redactieadres of per mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever. Persberichten en foto’s naar ons opgestuurd worden geacht vrij te zijn van rechten.

Op zondag 25 april gaan de 3 groepen zich gezamenlijk presenteren in de binnenstad. Er staan allerlei activiteiten gepland op het Plechelmusplein. Deze activiteiten zijn er voor de scoutingleden, maar ook voor u. Bent u geïnteresseerd in wat scouting allemaal te bieden heeft, kom dan kijken en doe ook mee!

OLDENZAAL - Kinderen en hun kwaliteiten – waar kijken we naar? Wat kun je als ouder en leerkracht doen om de eigen motivatie van het kind wakker te maken? Tijdens een openbare ouderavond op 8 februari zal samen worden stilgestaan bij kwaliteiten van kinderen en onszelf. Ieder kind is uniek . Door ze bewust aan te spreken, ontstaat er bewustzijn van de individuele competenties. Hierdoor zijn kinderen beter in staat juist de belangrijkste talenten te ontplooien en zich te handhaven in de maatschappij van tegenwoordig. De openbare ouderavond zal worden verzorgd door Maarten Haalboom. Vanuit de onderwijspraktijk heeft hij

zich ontwikkeld tot o.a. trainer kernreflectie. Een boeiende en praktische avond om eens stil te staan bij wat wezenlijk is aan je kind, jezelf en de onderlinge relatie. Nieuwsgierig? We hopen het! De avond is bedoeld voor een ieder die belangstelling heeft. Iedere ouder, maar ook leerkracht, opa of oma, is op 8 februari om 20.00 uur welkom op Jenaplan school ‘de Klim-op’, locatie ‘ Essen’. ‘De Klim-Op’ heeft daarnaast open dagen, namelijk op woensdag 17 februari van 8.30 tot 12.15 uur, locatie de Thij (Zandhorstlaan 99) en donderdag 18 februari van 8.30 tot 12.00 uur, locatie de Essen (Oosterikweg 1).

Stadstheater

De

De kaartverkoop is uitsluitend persoonlijk aan de kassa en start op maandagavond

1 maart a.s. van 19.00 tot 21.00 uur. Entreeprijs: € 20,00 p.p. Meer informatie: www.freekdejonge.nl

Kansen voor anderen via Edukans Going Global OLDENZAAL/LOSSER - Het Twents Carmel College heeft twee Edukansambassadeurs, die voor het goede doel naar Kenia gaan. Dit zijn Anne de Boer en Jelmer Schütte.

www.oldenzaaljournaal.nl

Colofon

OLDENZAAL - Op donderdag 11 maart treedt Freek de Jonge op in Stadstheater De Bond. Dit is voor het eerst in Oldenzaal en zelfs met deze voorstelling eenmalig in Oost- Nederland. Een bijzondere avond dus!

Van A naar Z heet ook zijn nieuwe studioalbum dat hij op 16 maart presenteert in theater Carré in Amsterdam.

Het Oldenzaal Journaal is op zoek naar uw nieuws! Artikelen, persberichten, aankondigingen, verslagen, sportverslagen, noem maar op… kunt u mailen naar: redactie@oldenzaaljournaal.nl. De deadline is donderdagmiddag 15.00 uur.

www.twentejournaal.nl

Freek de Jonge naar De Bond!

In de voorjaarsvakantie (17 tot 26 februari 2010) vertrekken Anne en Jelmer samen met 71 andere middelbare scholieren naar Kenia. Het Twents Carmel College doet mee met Edukans Going Global, een internationaliseringprogramma dat jongeren betrekt bij ontwikkelingswerk. Het is de twaalfde keer dat Edukans het programma organiseert. Dit jaar doen 58 scholen mee. Op het Twents Carmel College hebben meerdere kandidaten gesolliciteerd naar de functie van verslaggever in Kenia. Ze hebben een brief met cv gestuurd en een presentatie gehouden voor een sollicitatiecommissie van docenten en Edukansmedewerkers. Anne en Jelmer kwamen als beste uit de bus. Anne en Jelmer ontmoeten tijdens

deze reis leeftijdsgenoten uit Kenia en bezoeken onderwijsprojecten van Edukans. Na de reis doen zij op school uitgebreid verslag van de onuitwisbare ervaringen. Ook zullen zij samen met andere leerlingen van de school acties voeren voor de projecten die zij in Kenia hebben bezocht. Het Twents Carmel College vindt het van groot belang dat de school mee doet aan Edukans Going Global. Het programma van Going Global vergroot de betrokkenheid van jongeren bij ontwikkelingswerk. ‘Kenya here we come’

Anne en Jelmer hadden 11 en 12 december een trainingsweekend. Daar ontmoetten zij de 71 andere leerlingen. Zij maakten kennis met de Keniase cultuur tijdens de ‘Kenya here we come!’-quiz. Vakmensen trainden de leerlingen in het maken van foto’s, het schrijven van artikelen en het houden van interviews voor radio en tv. Ze gingen in redactieteams aan de slag met verschillende thema’s die tijdens de reis aan de orde komen.


Carnaval in Oldenzaal

Aanbieden Darr’n Proat

OLDENZAAL - Afgelopen zaterdag is op ludieke wijze het carnavals blad van O.C.V. De Thijdarren aangeboden aan Opperdar Tonnie en Sik Carel.

Drie dames van de commissie PP&S hadden zich uitgedost als echte schaatsers. Onder het mom van It giet Oan is de Darrn’n Proat uit een

Druk weekend Vennemuskes

rugzak vol Elfstedentocht benodigdheden te voorschijn gekomen.

op een zeer handzaam formaat in full-color Darr’n Proat.

Alles was aanwezig voor het volbrengen van een goede (Twaalf inclusief Oldenzaal) Elfstedentocht: een kanariegeel wedtrijdschaatspak, Berenburger, rookworst en de echte mutsen van 1963. De Thijdarren zijn dit jaar overgegaan

Met dank aan de sponosren is het een geweldig mooi blad geworden. Voor diegenen die de Darr’n Proat niet ontvangen, maar deze wel graag in hun bezig willen hebben. De Darr’n Proat is af te halen bij de C-1000 en het Shell tankstation op de Thij.

OLDENZAAL - Zaterdagavond 6 februari organiseren zij het 9e gala. In een volledig uitverkochte sporthal de Kolk zal een keur van artiesten, groepen, etc optreden. De deelname uit eigen gelederen groeit elkaar jaar. De galacommissie heeft ook voor het komende gala een fantastisch programma in elkaar gezet. Na de gala is er de bekende after party met live muziek. Er zijn voor de gala geen kaarten meer beschikbaar. Op zondagmorgen 7 februari begint het grootste Show en dansgarde toernooi van het Oosten in sporthal de Kolk. Er doen dit jaar een record aantal verenigingen en groepen mee. In totaal komen er ca. 500 dansmariekes naar Oldenzaal uit het hele land! Zij dansen in verschillende categorieën van minioren tot hoofdklasse in totaal nemen er 14 verenigingen deel waaronder 4 verenigingen uit Duitsland. Ook in Duitsland krijgen de Vennemuskes steeds meer bekendheid. Het danstoernooi zit met 62 dansen volledig vol, helaas hebben de Vennemuskes vele andere verenigingen moeten teleurstellen, zoveel aanvragen voor deelname hebben zij ontvangen. Mede door de vele aanvragen groeit ook het niveau van het toernooi. Het toernooi kent een sterk deelnemersveld! Met name de groepen uit Nijmegen en Hengelo en Losser en Groningen zijn kanshebbers voor de hoofdprijzen! Ook de groepen van de Vennemuskes zelf zullen voor de hoofdprijzen gaan. De dansafdeling van de Vennemuskes groeit als kool! De zalen zijn vanaf 9.30 uur open, de Vennemuskes hebben een belangrijke verandering doorgevoerd, de entree is verlaagd van € 3,= naar slechts € 1,=!! Het is de moeite waard om te komen kijken op deze spectaculaire dag. Verder is er op deze dag van alles te doen in de Kolk o.a. in het voorcafé bezoeken ca. 15 verenigingen de Jonkheer en Secondant met groot gevolg. Het danstoernooi is geschikt om gezellig met de hele familie te komen kijken!

Volop carnaval bij RTV Oost HENGELO - Vanaf komende maandag besteedt RTV Oost ruim aandacht aan het naderende carnaval, dat van zaterdag 13 t/m dinsdag 16 februari in grote delen van Overijssel weer uitbundig zal worden gevierd. Hoogtepunt van de carnavalsuitzendingen bij RTV Oost is het live verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal op zondagmiddag 14 februari.

Carnaval Totaal OLDENZAAL - Eén van de leukste feesten bij O.C.V. De Thijdarren is het Carnaval Totaal. Op de laatste zondagmiddag voor de 3 dolle dagen, is het al jaren een gezellige drukte bij De Thijdarren.

In zijn residentie Het Noabershoes ontvangt Opperdar Tonnie en Sik Carel diverse bevriende carnavals verenigingen uit de hele regio en Duitsland. Zo zullen o.a. de volgende verenigingen aanwezig zijn: * De Keilebijters Rotterdam * CV De Nachtuulkes Denekamp * OCV De Blanke Boeskeulkes * OCV De Oelewappers * OCV De Markloawen * OCV De Kadolstermennekes * CV De Smoezen * Dansmariekes De Smoezen * OCV De Spanvoggel * CV De Bosduvelkes * En…. NZA Manner Tanzgruppe “Die Wellenbrecher” De verenigingen presenteren zich met Hoogheid en groot gevolg, meestal

met muzikale ondersteuning van de eigen boerenkapel. Zo ontstaat er de hele middag een bont gezelschap van duizend carnavallisten. Een kakofonie van geluid overheerst het feest. De vele kapellen spelen om het hardst de boventoon. Tussen het voorstellen door dansen de dansmariekes van de bezoekende verenigingen. Een sneltekenaar tekent met snelle – soepele bewegingen de bezoeken hoogheden. Clown Henkie vermaakt de kinderen met zijn ballonkunsten en andere grappen. Dit afgewisseld met podiumzangers en andere artiesten. Bij diverse stalletjes worden carnavals kleding en andere attributen verkocht en ook de prachtige hoedjes van mevrouw Ine Dokter uit Zwolle. De toegang is gratis en de zaal van Het Noabershoes is open van 13.00 uur. Wij hopen u allemaal te mogen begroeten op zondag 7 februari a.s.

Volop carnaval bij RTV Oost (2)

Grote Twentse Carnavalsoptocht

TV Oost verzorgt dit jaar weer een rechtstreekse uitzending van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. De live-uitzending is zondag 14 februari te zien vanaf 12.30 uur. Oene Loonstra verzorgt het commentaar bij het live tv-verslag, bijgestaan door Hans Siers van de Oldenzaalse carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. Esther Rikken

loopt door de optocht en knoopt gesprekjes aan met carnavalsvierders. Het verslag wordt dezelfde avond herhaald van 19.10 tot 21.00 uur. Ook Radio Oost doet zondag 14 februari in live flitsen verslag vanuit Oldenzaal. Het live TV-verslag van de Grote Twentse Carnavalsoptocht wordt mede mogelijk gemaakt door KroeseWevers accountants en belastingadviseurs.

In de aanloop naar het Feest der Zotten verzorgt TV Oost van maan-

dag 8 t/m vrijdag 12 februari elke avond om 21.50 en 22.50 uur een speciaal carnavalsjournaal onder de titel ‘Nog Efkes’. Daarin besteedt presentatrice Esther Rikken aandacht aan het laatste carnavalsnieuws uit de provincie, van spectaculaire carnavalswagens tot nieuwe trends bij de optochten. Daarbij is er ruimte voor eigengemaakte filmpjes van Overijsselaars. Iedereen kan een foto, filmpje of programmatip inzenden via carnaval@rtvoost.nl. De leukste inzendingen zullen te zien zijn in ‘Nog Efkes’ en op www.rtvoost.nl.

Onderscheiding voor CV Schuddebuik

OLDENZAAL - Het Oln’zels Plezeer Orkest heeft CV Schuddebuik onderscheiden tijdens het Groot Schuddebuikfeest. Het Oln’zels Plezeer Plezeer Orkest heeft voor de jubilerende vereniging speciale jubileumspeldje ter ere van haar 11-jarig bestaan laten maken.

OPO zorgde niet alleen voor de muzikale omlijsting van de avond, maar onderleiding van Ronnie Neef werd er een prachtig levensloop van De Schuddebuik voorgespiegeld. OPO is al jaar en dag de hofkapel van CV Schuddebuik.

Als dank voor haar bewezen diensten zorgde CV Schuddebuik op het kapellenfestival Toeten & Bloazen festival van afgelopen zondag het carnavaleske optreden. Op de muzikale tonen van OPO werd een prachtige act opgevoerd welke leidde tot de derde plaats.

Foto: Baron Bastian wordt de jubileumspeld opgesteld door Ronnie Neef (OPO) Jan Flits


KORTING TOT 70% tijnsdag KIJK OOK ONZE ETALAGE VOOR MEER AANBIEDINGEN

14 februari valen ZILVER

UW OUDE GOUD IS GELD WAARD!

Zilveren armband met zwarte en witte zirconia’s Van 119,- voor

39,-

Massief zilveren slavenband grote maat Van 185,- voor

65,-

Zilveren fantasie armband met zirconia’s

45,-

Van 129,- voor

ZILVEREN RINGEN O.A. : 1: Van 49,-

voor

2: Van 69,-

voor

3: Van 45,-

voor

4: Van 119,-

voor

5: Van 129,-

voor

6: Van 45,-

voor

7: Van 59,-

voor

8: Van 45,-

voor

19,-

Zilveren fantasiecollier met zirconia’s en parels Van 85,- voor

Casio dames Physical horloge met diverse hardloopfuncties Van 49,- Voor

25,-

49,-

65,-

GOUD 14 krt. gouden ring met briljant geslepen zirconia Van 265,- voor

29,-

135,-

14 krt. gouden ring met 5 zirconia’s Van 149,- voor

Zilveren collier met fonkelend hart Van 29,50 voor

9.

50

6 7

5 8

2

Prisma bicolor dames edelstaal met saffierglas 50 m. waterdicht Van 179,- voor

Police heren staal met stalen band, 100 m Van 129,- voor

Police staal / leer 50 m. waterdicht Van 139,- voor

79,65,59,69,-

DIAMANT

75,-

14 krt. gouden creolen 26 mm, bewerkt Van 185,- voor

Van 369,- voor

99,-

Van 225,- voor

Prisma titanium bicolor 100 m. met saffierglas Van 139,- voor

59,-

Prisma titanium heren chronograaf 100 m. Van 198,- voor

99,-

Police alarm chronograaf staal met leren band 50 m waterdicht Van 179,- voor

89,-

219,-

14 krt. gouden ring met diamant 0.03 crt.

179,-

25,-

1

14 krt. gouden ring met diamant en edelstenen

14 krt. massief gouden herenring Van 369,- voor

Zilveren creolen bezet met briljant geslepen zirconia’s Van 95,- voor

4

Police dames leren band, 50 m. Van 119,- voor

Prisma Top Line modern edelstalen dameshorloge Van 159,- voor

25,-

Zwart koord met zilveren hanger bezet met zirconia’s Van 89,- voor

15,19,50 15,39,25,10,19,15,-

HORLOGES

Police heren staal met leren band 100 m. waterdicht Van 99,- voor

Zilveren collier met fraaie fantasiehanger Van 59,- voor

3

ENORME COLLECTIE

135,-

Seiko dames Vivace 50 m. edelstaal Van 250,- voor

Prisma dames edelstaal tweekleurig Van 98,- voor

Massief collier edelstaal, 50 cm Van 189,-

49,-

voor (ook bijpassende plaatarmband voor 35,-)

14 krt. gouden oorsieraden met diamant en edelstenen Van 269,- voor

149,-

Diverse gouden hangers met diamant o.a. Van 79,- voor

39,-

Moderne zilveren armband Van 239,- voor

119,-

14 krt. gouden choker volledig massieve uitvoering Van 2.945,- voor

1.595,-

45,-

STAAL

14 krt. gouden creolen 30 mm, glad Van 209,- voor

115,-

www.juwelierwissink.nl

69,-


Carnaval Totaal bij O.C.V. De Thijdarren

Zondag 7 februari

Carnaval in Grote Twentse Ca

In zijn residentie Het Noabershoes ontvangt Opperdar Tonnie en Sik Carel diverse bevriende carnavalsverenigingen uit de hele regio en Duitsland. Zo zullen o.a. de volgende verenigingen aanwezig zijn: * De Keilebijters Rotterdam * CV De Nachtuulkes Denekamp * OCV De Blanke Boeskeulkes * OCV De Oelewappers * OCV De Markloawen * OCV De Kadolstermennekes * CV De Smoezen * CV De Weidemennekes * Dansmariekes De Smoezen * OCV De Spanvoggel * CV De Bosduvelkes * En…. NZA Manner Tanzgruppe “Die Wellenbrecher” De verenigingen presenteren zich met Hoogheid en groot gevolg, meestal met muzikale ondersteuning van de eigen boerenkapel. Clown Henkie vermaakt de kinderen met zijn ballonkunsten en andere grappen. Dit afgewisseld met podiumzangers en andere artiesten.

Toegang is gratis Het Noabershoes is open vanaf 13.00 uur

LAAGSTE PRIJS GARANTIE!

Net als met carnaval . . . . . . . Zetten wij de tent op de kop!!!

R E E Z T E M S E L AL

Burgemeester Wallerstraat 78 Oldenzaal - Tel. 0541-53 86 78

WWW.TRENDBED.NL

! ! ! N E G N I T R O K E HOG

‘n WERELD VAN CARNAVAL In het land van Van Benthem

Totale leeg verkoop

25% 50% 75% KORTING

Carnalvalscentrum van Benthem Ootmarsumsestroat 92 Tel 0541-535654

Twentse Carnavals Optocht, zondag 14 februari OLDENZAAL - De optocht start om 12.30 uur en trekt om ± 12.40 uur voorbij in de Steenstraat. Om ± 12.50 uur zijn ze op het Plechelmusplein en om ± 13.00 uur langs het stadhuis. Daarna voor de eerste keer de Markt over en vervolgens richting Bisschopsstraat, waar men rond 13.10 uur doortrekt. Het gezelschap komt om 13.30 uur in de Oliemolenstraat aan en gaat verder naar de Kruisstraat en vervolgens naar de Dr. Ariënsstraat, waar ze om ± 13.40 uur langsgaan. Daarna via de Anjerstraat, ± 13.50 uur, naar de Huurnestraat en om ± 14.10 uur aan het einde van de Nieuwstraat waar men weer linksaf de Steenstraat ingaat en vervolgens rechtsaf bij de stadspomp over het Plechelmusplein richting stadhuis.


n Oldenzaal arnavals Optocht

Oelewapper Journaal

De tijd vliegt voorbij, nog maar even te gaan en we staan voor de dolle dagen van het carnaval. Maandag 25 januari Deze avond staat in het teken van onze gezinnen, we hebben geen verplichtingen vanavond. Lekker met z’n allen op de bank tv kijken. Dinsdag 26 januari De Hoogheid en de Sik hebben vanavond wederom geen verplichtingen. Maar dat geldt niet voor de Dollegien en de Truttebel. Zij zijn uitgenodigd bij de wagenbouw en dragen hun steentje bij door een aantal carnavalskoppen te plakken. Woensdag 27 januari Vanavond zijn we uitgenodigd bij ĂŠĂŠn van de bestuursleden en zijn vrouw. Een bijzonder gezellige avond met karaoke (kearl wat kan de Hoogheid zingen als een nachtegaal). De carnavalsfeesten passeren de revue en het is genieten met elkaar. Donderdag 28 januari Vanavond de 1e gala en wel voor de senioren. Zo’n 100 feestvierende mensen in de zaal zien een prachtige gala. De Hoogheid is tevens voorzitter van de galacommissie en heeft alles uit handen moeten geven aan “zijnâ€? commissie en dat vindt hij niet altijd even gemakkelijk. Maar alles is meer dan goed gekomen, wat een pracht feest. De Dollegien en Truttebel zagen er oogverblindend uit, een superverrassing voor de Hertog en zijn Sik. Vrijdag 29 januari De vader van de Sik is jarig en natuurlijk gaan we hier een uurtje op bezoek. ’s Avonds hebben we de 2e gala, waar veel vrienden, familie, buren, collega’s aanwezig zijn. Ondanks dat we voor de 2e keer dezelfde artiesten zien, blijft het een genot om naar te kijken. De after-party was top, de dansvloer stond de hele avond vol. 3.30 uur snel naar bed. Zaterdag 30 januari Eerst lekker uitslapen, alle kinderen zijn logeren dus we kunnen het rustig aan doen. ’s Avonds de laatste gala met een publiek wat bestaat uit voornamelijk leden van de Oelewappers. Het dak ging eraf net als bij de after-party. De positieve geluiden over het feest zijn niet mals. Organisatiecommissie top geregeld! Zondag 31 januari 13 acts starten om 14.00 uur, niet bij het kapellen festival, maar bij de kindergala van de Oelewappers. Wat een genot om de kinderen te zien optreden, de toekomst van de vereniging. Het was weer volle bak bij de Zon met papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. De kinderen zijn door de vereniging wederom in de watten gelegd met gratis ranja, patat een snack en een snoepzakje. Kinderen jullie zijn allemaal winnaars vandaag! Om 18.00 uur zijn we uitgenodigd voor een diner bij de vice-voorzitter en zijn vrouw. Een verrukkelijke pasta kregen we voorgeschoteld. Keukenprinses bedankt. Tegen 20.00 uur zijn we allemaal weer thuis en stoppen we onze kinderen in bed. Wat een mooie week was het weer! Good goan! Hertog Peter en Sik Jeroen

14 feb. 2010

Vanaf 15:00u Leraren-Carnaval Vanaf 22:00u Opkomst Prins Strontvleeg’n

Vanaf 12:00u Kris Kras Dweil Pas

Vanaf 15:00u blaanke bossel bokaal Vanaf 20:00u Carnaval a la Markt 19

Vanaf 12:00u Rosenmontag

&$0MEFO[BBMt5FM *OGP!NBSLUOMtXXXNBSLUOM


FINOVION Finovion Grip op uw zaak

Hoe is de liquiditeit van mijn bedrijf de komende tijd? Is er ruimte voor een nieuwe medewerker? Waar moet ik ingrijpen om mijn resultaten te Grip op uw zaak verbeteren? Daarover adviseert FINOVION Oldenaal MKB-ondernemers. “Door onze pro-active houding, het tijdig signaleren en als sparringpartner naast de ondernemer staan krijgt deze meer grip op de zaak. Dat is onze meerwaarde.” zegt Marcel Brinkhof van de nieuwe vestiging van FINOVION in Oldenzaal. OLDENZAAL - Hoe is de liquiditeit van mijn bedrijf de komende tijd? Is er ruimte voor een nieuwe medewerker? Waar moet ik ingrijpen om mijn resultaten te verbeteren? Daarover FINOVION Oldenaal MKB-ondernemers. FINOVION is een vrij jonge adviseert organisatie, met ervaren medewerkers, van administratiekantoren, met inmiddels 25 vestigingen in Nederland. Sinds 1 “Door jl.onze houding, in hetOldenzaal. tijdig signaleren en als sparringpartner november is erpro-active ook een vestiging Hiervandaan kunnen de naast de ondernemer staan krijgt deze meer grip op de zaak. Dat is onze ondernemers in Twente worden ondersteund. meerwaarde.” zegt Marcel Brinkhof van de nieuwe vestiging van FINOVION in Oldenzaal. Naast de traditionele werkzaamheden van een administratiekantoor, zoals het is een vrij jonge organisatie, management met ervaren rapportage, medewerkers, doenFINOVION van de financiële-, salarisadministratie, devan administratiekantoren, met inmiddels 25 vestigingen in Nederland. Sinds 1 jaarrekening, en advies, verzullen we ook de rolkunnen van Controller novemberbelastingaangiften jl. is er ook een vestiging in Oldenzaal. Hiervandaan de voor ondernemers de MKB ondernemer. eenondersteund. Controller komen zaken als liquiditeit, in TwenteVoor worden investeren en adviseren juist aan de orde. Naast de traditionele werkzaamheden van een administratiekantoor, zoals het van de financiële-, salarisadministratie, rapportage, deDit jaarVoordoen dit alles is een tijdige verwerking van allemanagement informatie noodzakelijk. kan door rekening, belastingaangiften en advies, verzullen we ook de rol van Controller de ondernemer zelf worden gedaan via onze internet applicatie, waarbij de rol van voor de MKB ondernemer. Voor een Controller komen zaken als liquiditeit, FINOVION voornamelijk adviserend is, orde. tot het volledig uitbesteden van de investeren en adviseren juist aan de administratie aan FINOVION. Daarom worden er vooraf afspraken gemaakt wie Voor dit alles is eenuitvoert tijdige verwerking van frequentie. alle informatie noodzakelijk. Dit welke werkzaamheden en met welke kan door de ondernemer zelf worden gedaan internet Ook bestaat de mogelijkheid om FINOVION alleenvia alsonze klankbord te applicatie, gebruiken voor waarbij de rol van FINOVION voornamelijk adviserend is, tot het volledig vraagstukken, welke zich incidenteel voordoen. uitbesteden van de administratie aan FINOVION. Daarom worden er vooraf Hierdoor ontstaat een wie maatwerk product dat helemaal afgestemd op de afspraken gemaakt welke werkzaamheden uitvoertwordt en met welke frequenvraagtie.van de ondernemer. Ook bestaat de mogelijkheid om FINOVION alleen als klankbord te gebruiken een voorkennismakingsgesprek vraagstukken, welke zichwordt incidenteel voordoen. Tijdens dit alles zo goed mogelijk doorgenomen. Hierdoor ontstaat een maatwerk product dat helemaal wordt afgestemd op Aan de hetvraag eindevan van dit gesprek kunnen we al een indicatie geven van de de ondernemer. maandelijkse kosten, want bij FINOVION gaat u een abonnement aan, waarbij de Tijdens een kennismakingsgesprek wordt dit alles zo goedhet mogelijk doorgenojaarlijkse kosten van de verwerking van de administratie, opstellen van de men. Aanen hethet einde van ditde gesprek kunnen we alworden een indicatie geven van de jaarrekening doen van diverse aangiften gespreid over maandelijkse kosten, want bij FINOVION gaat u een abonnement aan, waarbij maanden. Hierdoor wordt een verrassing achteraf voorkomen. de jaarlijkse kosten van de verwerking van de administratie, het opstellen van de jaarrekening en het doen van de diverse aangiften worden gespreid over We willen graag samenwordt met deeen ondernemer een zo optimaal mogelijk maanden. Hierdoor verrassing achteraf voorkomen. bedrijfsresultaat realiseren, zodat hij zijn tijd kan steken in de bedrijfsvoering, terwijl We willen graag samen met de ondernemer een zo optimaal mogelijk bedrijfsFINOVION zorgt voor de ondersteuning en adviezen. resultaat realiseren, zodat hij zijn tijd kan steken in de bedrijfsvoering, terwijl FINOVION zorgt voor de ondersteuning en adviezen.

Hinmanweg 11f, 7575 BE Oldenzaal, 0541 532073, oldenzaal@finovion.nl

een reclamebedrijf met een duidelijke visie.

Holland Signs ‘Wie wies toe de weg deur`t carnaval’ HENGELO - Holland Signs BV is gevestigd in Hengelo en vierde 1 februari j.l. haar eerste lustrum. Het zijn momenteel drukke tijden voor de eigenaar Herman Vollenbroek die momenteel tevens als Prins Herman de 3 van de Gemeente Losser, door het leven gaat.

Torenlaan 32, 7559 PJ Hengelo (T) 074 - 267 35 25 info@hollandsigns.nl www.hollandsigns.nl

Holland Signs BV is gespecialiseerd in elke vorm van belettering. Hierbij valt te denken aan neon, lichtbakken, beursborden, autobelettering, bewegwijzering. Het motto van Prins Herman 3 is gebaseerd op de bewegwijzering. Wie wies toe de weg deur`t carnaval. Bijna alle parken van Center Parcs zijn door Holland Signs bewegwijzerd. Naast de adjudanten Henk en Hans heeft Prins Herman 3 ook nog een hofchauffeur Barry en mascotte Esther. Esther is helemaal idolaat van het Lossers carnaval en zal, voor zover mogelijk, zoveel mogelijk bij de festiviteiten aanwezig zijn. Kinderen met een verstandelijke beperking lopen als een rode draad door de familie Vollenbroek. Echtgenote Fini is inmiddels al 40 jaar werkzaam op de Losser Hof en ook de kinderen van Prins Herman 3 zijn regelmatig als invalskrachten op de Losser Hof te vinden. Daarnaast betrekt het overkoepelend orgaan, De Gaffel Aoskes, de Losser Hof regelmatig bij de carnavalsactiviteiten. Denk daarbij aan de opkomst van de Prins en Prinses van de carnavalsvereniging De Opkikkers, de vereniging van de Losser Hof. Ook organiseert Saksenstal Gerrit in Overdinkel samen met CV de Veldmuuskes belangeloos de gehandicaptenmiddag, 9 februari a.s., waarbij alle kinderen met een versdtandelijke beperking, welkom zijn. Daarnaast bezoeken de Losserse Hoogheden de feestavond van de clienten van de Losser Hof, vrijdag a.s. Namens Prins Herman 3 en Holland Signs BV allemaal een heel fijn carnaval toegewenst onzer het motto: Wie wies toe de weg deur`t carnaval, alaaf.

een reclamebedrijf met een duidelijke visie.


Sonja zoekt thuis

Wij willen Sonja aan jullie voorstellen. Sonja is een kruising Windhond van bijna 13 jaar oud. Ze zit hier wegens afstand omdat haar oude eigenaar niet meer voor haar kon zorgen wegens gezondheidsproblemen. Sonja kan niet met katten en andere honden. Kleine kinderen is ze niet gewend en willen haar daarom ook niet bij te kleine kinderen plaatsen. Ze is gek op wandelen en houd dit

PLUIZUIT

wel een uurtje vol, ook spelen met een bal op het speelveld vindt ze prachtig.

Monsters bestaan niet Auteur: Illustrator: Leeftijd:

Wie komt Sonja nog een paar leuke jaartjes geven?? Sonja verblijft in Dierentehuis Oost Twente Aan de Boerskottenlaan 33 te Oldenzaal. Ons telefoonnummer 516659

is

0541-

www.dierentehuisoosttwente.nl Advertorial

Vanaf 1 maart is alleen een theorie-examen niet meer voldoende om in het bezit te komen van een bromfietsrijbewijs. Je zult een heus praktijkexamen moeten afleggen bij het CBR voor je op de brommer stapt! Moeilijk? Nee hoor. Zolang je kiest voor Verkeersschool Brookhuis (Bovag 3-sterren rijschool) en je tijdens de praktijklessen laat zien dat je rekening houdt met het verkeer om je heen, is het examen een eitje. Het bromfietsrijbewijs bestaat al sinds 1 oktober 2006 en ziet er bijna hetzelfde uit als een autorijbewijs. Zo’n roze pasje dus. Tot nu toe kreeg je dit bromfietsrijbewijs na het behalen van een theorie-examen. Paar avondjes studeren, en dan op naar het CBR. Kopte je het examen in dan kon je direct bij de gemeente je bromfietsrijbewijs aanvragen. Maar daar komt nu verandering in. Want vanaf 1 maart 2010 zal naast het theorie-examen ook een praktijkexamen worden ingevoerd voor het behalen van het bromfietsrijbewijs. Je zult enkele lessen moeten volgen en tijdens een praktijkexamen moeten laten zien dat je een bromfiets kunt besturen (voertuigbeheersing) en dat je weet hoe je je in het verkeer moet gedragen (verkeersdeelneming). Het theorie-examen blijft bestaan. Net als voor het besturen van een auto of een motor zal je dus ook voor het brommerrijbewijs twee examens moeten afleggen. Zeker voor het praktijkexamen is het noodzakelijk les te nemen bij een rijschool.Verkeersschool Brookhuis heeft voor jou de lesbrommers al klaarstaan. Praktijkles Om brommerrijles te kunnen volgen moet je in bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Verkeersschool Brookhuis verzorgt voor jou ook theorielessen waarin je voorbereid wordt op het examen. Je bent dan al klaar voor het ‘echte werk’ als je voor het eerst op de brommer stapt. Een lesbrommer, helm en een ‘oortje’ (om contact te houden met de instructeur tijdens de les) worden eveneens door Verkeersschool Brookhuis verzorgt. In een groepje van maximaal vier leerlingen ga je de weg op. De instructeur rijdt met jullie mee. Bij verkeersschool Brookhuis wordt een versnelde opleiding in één pakket aangeboden. Na het behalen van je theoriecertificaat wordt een 1-daagse praktijkopleiding gepland. Je krijgt dan enkele praktijklessen en legt diezelfde dag nog het praktijkexamen af bij het CBR. Wil je het toch liever wat rustiger aan doen dan kun je natuurlijk ook voor losse rijlessen kiezen! Examen Het praktijkexamen begint met een kennismaking met je examinator. Net als tijdens de rijlessen word je gevolgd tijdens een rit van ongeveer 30 tot 40 minuten. Foutloos rijden hoeft niet, maar je moet laten zien dat je de bromfiets beheerst en dat je rekening houdt met het verkeer om je heen. Anticiperen zoals dat met een mooi woord heet: vooruitkijken en verkeerssituaties zo vroeg mogelijk inschatten. Na de rit vertelt de examinator je direct of je geslaagd bent of niet. Stap dan nog niet meteen op de bromfiets, want je moet eerst bij het gemeentehuis je rijbewijs ophalen. En dat duurt meestal een paar dagen… Even geduld dus nog, maar dan stap je daarna ook met een veilig gevoel op de bromfiets! Bromfietsrijbewijs halen bij Verkeersschool Brookhuis Theoriepakket: keuze uit zelfstudiepakket of een complete cursus inclusief lesmateriaal. Je moet je theoriecertificaat behaald hebben voordat je de dagopleiding kunt volgen. Dagopleiding: bestaat uit enkele praktijklessen (+/- 5 rijlessen) en het praktijkexamen. Na het behalen van je theoriecertificaat plan je de dagopleiding en volg je enkele praktijklessen. Diezelfde dag nog leg je het praktijkexamen af bij het CBR. Snor en brom populair Snorfietsen en brommers zijn momenteel razend populair. Steeds meer mensen ontdekken dat je snel op de plaats van bestemming bent en bovendien altijd kunt parkeren, meestal nog gratis ook. Bovendien zijn moderne brom- en snorfietsen een lust voor het oog! Van betaalbare sportieve modellen tot hippe retro-scooters met veel chroom en een hoog windscherm op het stuur. Ga eens langs bij een BOVAG tweewielerbedrijf en bekijk alle nieuwe modellen van dichtbij. Op www.bovag.nl vind je het adres van een goede winkel bij jou in de buurt. Motor De grote broer van de brommer, de motor, is helemaal in. Ga maar na: je mag stapvoets langs de file rijden, bent altijd als eerste weg bij het stoplicht en parkeerproblemen zijn al helemaal geen issue. Bovendien is motorrijden verrassend betaalbaar en geeft het je het ultieme gevoel van vrijheid. Motorrijles volg je natuurlijk ook bij Verkeersschool Brookhuis dan weet je zeker dat je goed en veilig opgeleid wordt. Ook voor het behalen van je motorrijbewijs is een versnelde opleiding mogelijk. Kom gerust langs bij één van onze shops in Oldenzaal,Enschede of Hengelo voor meer informatie of uitleg. Je kan natuurlijk ook onze website bezoeken! www.verkeersschoolbrookhuis.nl. Wil je meer informatie over het behalen van je bromfietsrijbewijs of een van de andere cursussen kom dan gerust langs bij één van onze shops in Oldenzaal, Enschede of Hengelo. Je kunt natuurlijk ook onze website bezoeken via www.verkeersschoolbrookhuis.nl. Eventuele wijzigingen onder voorbehoud. Verkeersschool Brookhuis Oldenzaal, Spoorstraat 16, 0541-531221 Verkeersschool Brookhuis Enschede, Piet Heinstraat 21, 053-4323030 Verkeersschool Brookhuis Hengelo, Gieterij 206 (ROC), 074-2596767

W W W. O L D E N Z A A L J O U R N A A L . N L

Theorie én praktijkexamen voor het bromfietsrijbewijs!

Smallman. Steve Caroline Pedler +3

Kleine Beer heeft een eigen slaapkamer gekregen en is dolgelukkig. Grote Beer vindt het ook fijn, nu heeft hij zijn kamer eindelijk voor zichzelf. Maar als het tijd is om te gaan slapen, beseft Kleine Beer dat hij nu helemaal alleen is. Het lukt hem niet om in slaap te geraken. Hij ziet zelfs een monster, maar dat blijkt maar een knuffel op een stoel te zijn. Ook onder bed vermoedt hij een monster, maar daar ligt alleen een stinkende sok. Dan brengt Grote Beer de favoriete knuffel van Kleine Beer, die zal hem gezelschap houden in zijn bed. Nu lukt het wel om te slapen. Maar als Grote Beer gaat slapen hoort hij een eng geluid. Het komt uit de slaapkamer van Kleine Beer. Wat is er aan de hand? Een eigen kamer krijgen is voor kleuters een hele belevenis. Overdag vinden ze dat geweldig, maar ’s avonds lijkt het plots wel eng. Ook deze beer heeft daar last van. Hij moet nog even wennen aan zijn kamer, aan de schaduwen, aan de geluiden. Maar ook de grote beer moet wennen. Door dit verhaal kunnen kleuters meeleven met de twee beren. Ze zien dat ook de grote beer moet wennen aan de nieuwe situatie en dat bang zijn niet nodig is. De uitnodigende kaft belooft een spannend verhaal, dat aan het einde gelukkig kan weggelachen worden.

Mik Ghys

Grrauw Auteur: Illustrator: Leeftijd:

Joosse, Barbara Jan Jutte +5

Milan, een ondernemend kereltje, is alleen thuis met zijn mama en moet gaan slapen. Maar de klok tiktakt en het bos doet ‘krik en krak’. En zijn hart bonst: ‘gevaar!’. Om zichzelf en zijn mama te beschermen bouwt hij in zijn kamer een fort met takken, touw en slagroomtaart en gromt gevaarlijk: ‘Grrauw!’. Slapen lukt niet, want hoe moet hij die gevaarlijke, grommende beer nu verschalken? Maar eind goed al goed, na een lang en heldhaftig avontuur met de beer en bessen en vissen enzomeer, kan hij rustig gaan slapen. Dit fantasierijke en uiterst herkenbare prentenboek (voor kleine ‘helden’ die af en toe de slaap niet kunnen vatten) verscheen eerder onder de titel ‘Roawr!’ en is het eerste Amerikaanse prentenboek dat Jutte illustreerde. En dat doet hij met verve; zijn relativerende toon zet de fantasie in zijn juiste dimensie en geeft lucht en humor aan het verhaal. Hij speelt met fantasie en realiteit en laat beiden naadloos in elkaar overvloeien. De kleurrijke composities zitten vol details die je met veel plezier en af en toe een glimlach ontdekt. Het verhaal zit vol herhalingen die je met veel plezier leest en bouwt zich gestaag op naar een verlossend en deugddoend einde.

Eric Vanthillo

Dag vos, dag Haas Auteur: Illustrator: Leeftijd:

Vanden Heede, Sylvia Ann de Bode +6 Piep, Tok en Iek verhuizen naar de stad. Het wordt tijd dat Iek naar school gaat. Het leven in het bos gaat voor Uil, Vos en Haas gewoon verder. Tot Uil een brief krijgt uit de stad. Niet van Tok of Piep of Iek, maar van Pluim. Ze schrijft dat ze op bezoek komt. Uil kijkt er erg naar uit. Hij is wel geshockt als hij ziet dat Pluim een lift krijgt van Ever, op een motor. Het is weer even wennen aan de maniertjes van Pluim. Stadsmaniertjes. Pluim trekt in het hok van Tok, Piep en Iek dat nu toch leeg staat in. Ze maakt er haar buitenhuis van. Pluim heeft even genoeg van de drukte van de stad, maar krijgt het ook al snel op de zenuwen van het saaie leven in het bos. Wanneer ze weer vertrekt keert de rust terug in het bos, maar flakkert bij Uil al snel het verlangen naar Pluim weer op.

Vos en Haas zijn al lang geen onbekenden meer. Er bestaan intussen al tientallen boeken, een eigen website en een eigen tijdschrift. Een ijzersterk concept, duidelijk getypeerde personages die onderhand zo vertrouwd aanvoelen dat hun reacties, hun gedragingen voorspelbaar worden. Opnieuw slaagt Vanden Heede erin op een technisch laag leesniveau een schitterend en humoristisch verhaal neer te zetten, vol grappige woordspelingen, dat bij jonge lezers het taalgevoel voedt en stimuleert. Enkele voorbeelden: Iek leert schrijven en stuurt een brief. Vos denkt dat het zomaar wat krabbels zijn maar Haas verklaart: dit zijn hanenpoten. En het is slechts schijn dat er een stukje uit de maan is. Vos begrijpt het: maneschijn! Héérlijk! Dit is opnieuw een aanrader.

Inge Umans


Agenda

n Rabo Literatuurprijs ­ NIJVERDAL 9 feb.

n Virga Lipman ­ NIJVERDAL 14 feb.

Na de succesvolle editie van de Rabobank Literatuurprijs van vorig jaar wordt deze prijs in 2010 opnieuw vergeven. Alle literaire talenten van de gemeente Hellendoorn worden weer uitgedaagd tot het schrijven van een verhaal. Alle verhalen worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van wethouder mevrouw Paalman. Op 9 februari vindt de uitreiking van de Rabobank Literatuurprijs plaats tijdens een feestelijke avond en dan zal bekend worden wie er met de hoofdprijs van €250,- vandoor gaat.

Wat is de zee toch groot!

Meer informatie: www.zinin.com n Nacht van de Passie ­ NIJVERDAL 12 feb. Aan de vooravond van Valentijnsdag krijgt de passie alle ruimte in het ZINiN Theater. Ligt úw passie in de melancholieke Argentijnse tango, de magische klanken van de Kelten, de feestelijke merengue en bolero uit Cuba of in het vrolijke Braziliaanse carnaval. In al die gevallen kunt u uw hart ophalen. Want ze komen alle vier uitgebreid aan bod. En u kunt ook de passie van anderen ontdekken. U hoeft namelijk niet te kiezen, want vanaf 20.30 uur wisselen ze elkaar af tot 01.00 uur zaterdagmorgen. Maar liefst vierenhalf uur non stop pure emotie. Op twee verschillende plekken in het ZINiN theater. U wordt dus niet gehinderd door decorwisselingen of technische aanpassingen. U neemt een drankje en wandelt rustig naar het volgende passionele hoogtepunt. meer informatie: www.cultuurpleinhellendoorn.nl

n Mathilde Santing ­ NIJVERDAL 13 feb. Voor de tweede keer doet Mathilde Santing een theatertournee waarin ze in steeds grotere zalen gaat spelen. Haar band groeit geleidelijk aan tot een klein orkest met een batterij zangers, blazers en strijkers. Mathilde’s karakteristieke keuze voor ijzersterke songs, sublieme muzikanten en uiteenlopende muzikale stijlen maakt haar muziek geschikt om zowel sober en gestript als geraffineerd en rijk gearrangeerd te laten horen. En altijd blijft Mathilde veelzijdig, expressief, overtuigend en intens. Meer informatie: www.cultuurpleinhellendoorn.nl Agenda items svp doorgeven aan agenda@twentejournaal.nl Zie ook www.twentejournaal.nl voor de agenda van heel Twente VVV-ANWB Oldenzaal VVV De Lutte-Losser VVV Enschede VVV Hengelo

www.vvvtwente.nl

Freddy gaat naar een klein eiland midden in de zee en moet voor de radio aan de luisteraars vertellen welke dieren hij allemaal ziet, hoe ze eruit zien, wat ze eten, hoe ze vliegen, hoe ze lopen en hoe ze klinken. Hij zoekt naar sporen, hij graaft, hij snuffelt, hij luistert. Maar… hij voelt zich wel een beetje alleen op het eiland. En de zee is zo groot; en zo ver hij kan zien is er alleen maar water. En er is geen dier te bekennen. Dus als hij voor de radio iets moet zeggen, weet hij niets te vertellen. Maar Freddy heeft een plan. Hij bedenkt een paar vrolijk gekleurde fladderen springvogels. Hij verzint nog een zeemeermin ook. En de luisteraars vinden het prachtig. Als er een enorme storm komt, loopt zijn eiland helemaal onder water. Freddy en zijn huisje verdwijnen in de golven. En wie komt hem redden? Is dat een zeemeermin? Poëzie, vertedering, humor en spanning, dat zijn de ingredienten waarmee Virga haar voorstellingen maakt. De producties zijn een lust voor oog en oor. Het is een beeldende voorstelling, met een minimum aan woorden, veel muziek en fantasierijke poppen voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Meer informatie: www.cultuurpleinhellendoorn.nl

n Swing met stoere muziek ­ NIJVERDAL 17 feb. Probeer je ook altijd de vetter movves uit videoclips na te doen, maar krijg je het niet onder de knie? Grijp dan nu je kans! Tijdens deze Street- / Breakdance workshop leer je alle bewegingen van deze “coole” dansvorm. Streeten Breakdance vraagt om veel lenigheid, kracht en oefening om de bewegingen onder de knie te krijgen. Nog geen ervaring? Geen probleem. Tijdens deze les leer je de basisvaardigheden. Meer informatie: www.cultuurpleinhellendoorn.nl n Micha Wertheim ­ NIJVERDAL 19 feb. Hard, genadeloos, soms ontroerend, maar altijd onweerstaanbaar grappig, dat is Micha Wertheim. Publiek en pers zijn razend enthousiast over zijn intelligente, ongrijpbare, maar altijd meedogenloze humor. Meer informatie: www.zinin.com

n Thijronde Het Hulsbeek ­ OLDENZAAL.

n Anuar – Ongeremd ­ OLDENZAAL 19 feb.

Elke woensdag:

Na het grote succes van de voorstelling Ik ben, het enthousiaste publiek en lovende kritiek is hij nu in Oldenzaal met de voorstelling Ongeremd. Anuar (winnaar van Cameretten Festival Juryprijs 2004) was met regelmaat als comedian te zien bij de TV-programma’s The Comedy Factory en Raymann is Laat. Net zoals in zijn eerste voorstelling hoef je in Ongeremd geen diepgang, politieke kwesties of wereldverbeterende filosofie te verwachten. Maar wat dan wel? Nieuwsgierig? Ga kijken naar deze brutale, ondeugende, maar vooral charmante comedian die contact zoekt met u!

Voor een ieder die zin heeft om met anderen te wandelen (6 á 7km.). Bij terugkomst staat er koffie/thee voor u klaar bij het Noabershoes. m.u.v. schoolvakanties Meer informatie: Henk Köiter; tel. 0541-511094 n Carnavals kinderwagen­ optocht OLDENZAAL 12 feb. Een klein, maar o zo gezellig carnavalsfestijn op de vrijdagavond in de binnenstad. De wagens kleurrijk versierd, de kleintjes (en groten) carnavelsk uitgedost en de aftrap van het carnalsgebeuren kan plaatsvinden.

meer informatie: www.stadstheaterdebond.nl

Filmagenda n Le Hérisson Enschede 11 t/m 14 feb. Luchtig Frans drama over een elfjarig meisje dat niet lekker in haar vel zit, maar door bijzondere ontmoetingen weer zin in het leven krijgt. De intelligente Paloma is aan het puberen en weet soms geen raad met zichzelf. Er spookt veel door haar hoofd. Ze overweegt zelfs zelfmoord, maar eerst geeft ze zichzelf een half jaar, om er zeker van te zijn dat het leven niet alsnog mooi genoeg is. In haar flat wonen ook de conciërge Renée, een kluizenaarstype, en de mysterieuze Japanner Kakuro. Tussen hen ontstaat een onverwachte vriendschap waardoor Paloma een andere kijk op het leven krijgt. Winnaar Film by the Sea 2009. regie : Mona Achache tijdsduur : 100 min Meer informatie: www.concordia.nl

Openingstijden: 19:00 tot 21:00 Meer informatie: www.vvvoldenzaal.nl n Grote Losserse ­ Carnavalsoptoch LOSSER 13 feb. Op zaterdag 13 februari zal er in Losser de Grote Carnavalsoptocht plaatsvinden De optocht start om 13.45 uur. De optocht zal bestaan uit Een- en Tweelingen, Kleine Groepen, Grote Groepen. Kleine Praalwagens en Grote Praalwagens. Meer informatie: www.vvvlosser.nl

n A Serious Man ENSCHEDE 11 t/m 17 feb.

n Carnavalsoptocht ­ LOSSER 13 feb. Op zaterdag 13 februari zal er in Losser de Grote Carnavalsoptocht plaatsvinden De optocht start om 13.45 uur.

n Grote carnavalsoptocht ­ OLDENZAAL 14 feb.

De optocht zal bestaan uit Een- en Tweelingen, Kleine Groepen, Grote Groepen. Kleine Praalwagens en Grote Praalwagens.

De grote Twentse Carnavalsoptocht door de straten van Oldenzaal. Met elk jaar weer prachtige praalwagens, grote en kleine loopgroepen en eenlingen.

n Klankbeeldlezing over ­ Zweden LOSSER 17 feb.

Openingstijden: 12:30 tot onbekend.

Het eiland “Gotland”. Janneke en Bertus van der Woude laten u kennis maken met dit mooie eiland gelegen in de Oostzee. Het is 120 km lang en 56 km breed. Gotland heeft een geweldige natuur met van oudsher visserij, handel en landbouw als belangrijkste bron van inkomen.

Verfijnde en persoonlijke zwarte komedie van de Coen broers (Fargo, The Big Lebowski). Na het Oscarwinnende No Country for Old Men kozen ze ervoor een film te maken, die geïnspireerd is op hun eigen jeugd in Minnesota. Larry Gopnik is een goed mens. Hij is een liefhebbende echtgenoot, betrokken vader en toegewijde docent. Maar op een dag begint alles mis te gaan. Zijn vrouw breekt met hem, maar kan niet uitleggen waarom. Haar nieuwe vriend weet Larry ervan te overtuigen dat het beter zou zijn voor kinderen als hij naar een goedkoop motel zou verhuizen. En zijn toekomst als docent komt in gevaar na valse aantijgingen. NRC: “A Serious Man is een onvervalst meesterwerk. Met de scherpe ironie, de schitterende vormgeving en het majestueuze camerawerk (..) een verpletterende ervaring; 5 sterren.” meer informatie: http://www.concordia.nl/

Meer informatie: www.vvvlosser.nl

Rowwen Hèze (11 februari)

Een kwart eeuw Rowwen Hèze in 2010. Een zilveren jubileum voor een Nederlandse band die zich in vijfentwintig jaar ontwikkelde tot een vast gegeven binnen het popcircuit in Nederland. In de opmaat naar de jubileumactiviteiten trekt de band in januari en februari 2010 de podia uit het clubcircuit langs. Concerten van Rowwen Hèze spelen zich vooral af in feesttenten, in theaters en af en toe ook in een stadion. In 2005/2006 trokken de Limburgers voor het eerst langs de kleinere clubs. Daar werden concerten gegeven waar liefhebbers wekenlang naar uitkeken. Rowwen Hèze in de club is: Kort op het publiek, meer interactie en een ontspannen sfeer. Plaats genoeg om rustig te genieten of mee te deinen met klassiekers die speciaal voor de clubs worden bewerkt. Geschikt derhalve voor de echte fan, de geïnteresseerde muziekliefhebber en voor jong en oud. Kijk voor meer informatie op de site van Rowwen Hèze. www.rowwenheze.nl of op www.atak.nl


Oldenzaal Journaal

Zaterdag 06 februari 2010

Nieuwe hofauto voor de Pin’n

11

DAIHATSU CUORE ...................... Hatchback 3 drs ....... “96 ............ € 1.350 DAIHATSU TERIOS 1300.16V ...... Terreinwagen 5 drs ... “99 ............. € 5.950 FORD ESCORT ......... Hatchback 5 drs ........ “97 ............. € 1.950

Autobedrijf Zuithof bv

UW DAIHATSU - SUBARU DEALER BIJ UITSTEK Ootmarsumseweg 326, 7667 PC reutum, Tel. 0541 - 670100

HYUNDAI TRAJET ..... Mini MPV 5-drs ......... “03 ............. € 8.950

U kunt bij ons terecht voor:

OPEL AGILA .............. Hatchback 5 drs ........ “01 ............. € 3.950 OPEL ASTRA ............. Stationwagon 5 drs ... “02 ............. € 7.950 OPEL CORSA ............ Hatchback 5 drs ........ “99 ............. € 3.150 PEUGEOT 205 ........... Hatchback 3 drs ........ “91 ............. € 1.250

Foto: De heer Kienhuis van autobedrijf Zuithof overhandigt de sleutels aan Prins Blacky I. Adjudant De Pann kijkt goedkeurend toe. REUTEM - Carnavalsvereniging De Pin’n uit Reutum hebben de beschikking over een nieuwe hofauto. Prins Blacky en adjudant De Pann hebben zaterdag 23 januari de sleutels overhandigd gekregen van een luxe Subaru Outback station wagen. De hofauto is beschikbaar door autobedrijf Zuithof BV uit Reutum. Namens autobedrijf Zuithof mocht de heer Johan Kienhuis de sleutels overhandigen aan Prins Gerard de vierde, in Reutum beter bekend als Prins Blacky. Zijn adjudant Erik Pannen vergezelde hem hierbij. De fraaie hofauto zal de beide hoogheden met de hofdames Agnes en Maud naar de diverse

PEUGEOT 306 ........... Stationwagon 5 drs ... “99 ............. € 2.950

carnavalsfestiviteiten in de regio vervoeren.

Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

Autobedrijf Zuithof is officieel Daihatsu en Subaru dealer en gespecialiseerd in bedrijfswagens. Zuithof heeft een vestiging in Bornerbroek en in Reutum. De garage met showroom in Reutum is te vinden aan de Ootmarsumseweg 326.

www.heinfranke.nl Traditie en symboliek in het dagelijks leven.

Het thema van de Pin’n uit Reutum is dit jaar “Kats apat”. Alle activiteiten van de oudste carnavalsvereniging uit de gemeente Tubbergen zullen dit jaar in dat teken staan. En als de voortekenen niet bedriegen dan gaat dat zeker lukken.

Voor informatie kunt u bellen of mailen naar Dhr. Henny Geerts tel.: 06-53 61 84 96 Mevr. Ria Middeldorp tel.: 0545- 47 71 73 E-mail: odd.fellows.nl@gmail.com

- Onderhoud van alle merken: personen auto’s (klein & groot) en lichte bedrijfswagens. Gratis leenauto. - APK - Focwa lid - Schade: 4 jaar garantie en reparatie - Airco-service: reparatie en onderhoud. - 24 uurs tanken: met een korting van € 0,10 op benzine en € 0,08 op diesel. - Verkoop van alle merken auto’s: nieuw en gebruikt.

Kijk voor onze occasions op

www.zuithof.nl

Telefoon abc

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

A

Autobedrijf

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

B

C

Catering

K

Kleding

Wij hebben extra grote maten tot XXXXXXXXXXL

Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

R

 Reparatie

Alwie Zoontjes

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

Wij hebben nu voor u in de aanbieding, lekker warm badstoffen ondergoed. Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

T

TWENTS GENIET’N

Tel. 0541-291847 • E-mail info@dehaer.nl

25 hapjes v.a.: € 10,- (div. schalen) Buffetten v.a.: € 7,- p.p. (Gratis bezorgd, O’zaal)

Mobiel: 06 - 506 88 99 8 Tel. (prive): 0541 - 29 67 27

Pedicuresalon “Bernadette”

• Tevens Diabetische voet • Manicure • Spa Wellness voet/hand Potskampstraat 39 7573 CC Oldenzaal tel: 06-23787080

Technische Handelsonderneming

Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Catering, net iets anders...

Karin Berger

maandags gesloten 9.00 - 12.00 13.30 - 17.30 10.00-14.00

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink

w w w.dehae r.nl

Pedicure Praktijk

Stof & Zo

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: Zaterdag

Gronausestraat 22, 7581 CG Losser 053-5360960 info@stofenzo.eu

A AN DE R AND VAN OOTM ARSUM

Beauty

Pastoor Geerdinkstraat 27 7587 AP De Lutte Voor afspraak bel 0541551943

Stoffen

Voor modestoffen en fournituren

o.a. Audio Video Witgoed

0541 - 52 32 93

Voor al uw voetproblemen Diabetische - reumatische en of schimmelnagel

S

www.borreltijd.net

E

Electro Vakman

Alwie Zoontjes

o.a. Bose, Loewe, Miele

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

NATUURSTEEN

NIBA NATUURSTEEN

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

Aanrechtbladen Dorpels Vensterbanken

Grafmonumenten Lasertechniek

Mode

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

Restaurant

Voor € 24,50 een 3-gangen keuzemenu, inclusief 1 glas bier, fris of wijn en een kop koffie na! (geldig van 01-12-09 t/m 24-12-09 en vanaf 16-01-10)

Bentheimerstraat 80 tel. 0541-551357 7587 NJ de Lutte www.delutteweide.nl

Bezorger worden? Wij zoeken bezorgers ! Voor het centrum van Oldenzaal bel nu: 074 - 259 66 33 of mail je gegevens naar: bezorging@twentejournaal.nl

Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl


Oldenzaal journaal  

Oldenzaal journaal van 6 januari

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you