Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 5 februari 2011

Opening BSO ruimte >>>>> zie pag 3

De Klim Op >>>>> zie pag 3

Vier keer goud

OLDENZAAL - De 80-jarige Anneke Logtenberg heeft bij de Open Nederlands Masters Kampioenschappen Zwemmen in Heerenveen maarliefst vier nationale titels behaald. Logtenberg is masterzwemster van OZ&PC Oldenzaal. Goud was er voor haar op de 50 meter vrije slag. Ook won ze zowel de 50 meter, 100 meter als 200 meter schoolslag. Anneke Logtenberg kwam uit in de categorie 80+.

Streektaal TV OLDENZAAL - Op RTV Oldenzaal/ Losser gaat er in de dialectmaand maart iets unieks gebeuren. Elke dag wordt er namelijk een half uur lang streektaalclips uitgezonden. Volgens het tv-station zijn zij de eerste lokale omroep die Streektaal TV gaat uitzenden. Er zijn al heel veel clips binnengekomen uit heel Nederland, graag zouden ze ook nog wat meer clips binnenkrijgen uit Twente. Mocht u nog een clip hebben gemaakt in het Twente of een andere streektaal moet u dat laten weten. Positieve reacties De reacties van de artiesten is fantastisch. Er zijn onder andere clips van Gé Reinders, Harm en Roelof, Herman Finkers, The Flying Stars, Martijje, Nynke Laverman, Piter Wilkens, Gerrit Breteler, Aalt Westerman, Gerard Buisman, The Spitfiers, Diet Gerritsen, Anne van der Meiden, WC Experience, Herman Lippinkhof en Brook Duo. In totaal zijn er al ruim 160 clips binnen en nog steeds komen er nieuwe bij. De eerste uitzending is op 1 maart en zal beginnen met het bekende nummer "Dialekt van Luuks Nijsingh". Streektaal TV is het broertje van het populaire radioprogramma “streektaal“ dat elke maandagavond wordt uitgezonden op Accent FM

Carnaval op pagina 5

Foto: www.JanFlits.nl

Hertog Peter krijgt onderscheiding OLDENZAAL - Hertog Peter van Carnavalsvereniging de Oelewappers kreeg onlangs een cadeau aangeboden van zijn noabers. Samen met zijn vader en sik Alois nam hij deze verrassing in ontvangst.

Het cadeau is een spiegel met daarop een graveerde onderscheiding. Op de foto poseert hij met dit prachtige exemplaar. Ook is zichtbaar dat de naam van het plein, waarop deze uitreiking plaats vond, is veranderd

in Hertog Peter Laan. Het plein is verder prachtig versierd. Peter Roord is de 44e, en daarmee jubileum, Hertog van Oldenzaalse Caranavalsvereniging de Oelewappers Iedereen was erg verbaasd toen Peter zijn vader Alois

koos als Sik. Inmiddels is gebleken dat dit duo heel goed weet hoe je carnvaval viert. Bekijk voor nog veel meer carnaval de carnavalspagina op pagina 5.

Quick’20 informeert leden Meidendag februari bij Impuls OLDENZAAL - In een informatiebijeenkomst met de leden en vrijwilligers van de club gaf het bestuur van voetbalvereniging Quick’20 woensdagavond openheid van zaken over de ontstane situatie rondom het eerste elftal. In een vol clubgebouw, met zo’n 130 aanwezigen, legde het bestuur verantwoording af voor het gevoerde beleid inzake de randvoorwaarden en de benoeming van de nieuwe trainer Wiljan Mossing Holstein. Voorzitter Jeroen Keizer ging daarbij niet uit de weg dat er fouten zijn gemaakt in de communicatie naar de spelers en de begeleiding van het eerste elftal toe. In een bijeenkomst een dag eerder kregen de spelers te horen dat alle afspraken met hen worden nagekomen. Voor het komende seizoen gaat het bestuur zeer binnenkort met de spelers om de tafel, om ook voor dat seizoen zo snel mogelijk duidelijkheid te creëren. Zoals bekend maakte een drietal spelers (Tim Engbers, Kevin Winkelhuis en Jordi Kamphuis) onlangs

14e jaargang nr. 05

bekend dat ze na dit seizoen op zoek gaan naar een nieuwe club, omdat ze het niet eens zijn met de gang van zaken bij Quick’20. Prestaties Frank Brummelhuis, voorzitter van de commissie prestatievoetbal bij Quick’20, zei nogmaals dat de deur voor de spelers wagenwijd openstaat, evenals voor René Roord de assistenttrainer die eveneens aan het einde van dit seizoen een stap terug doet. Voor ons als Quick’20’, zo sloot voorzitter Keizer de bijeenkomst die anderhalf uur duurde af, is nu belangrijk dat we ons weer kunnen gaan bezighouden met de prestaties op het veld.’ Focus Keizer toonde zich tevreden over de bijeenkomst, omdat de leden het stuk voor stuk goed voor hadden met hun club. Daardoor is er ook met respect gediscussieerd en daar is Quick’20 bij gebaat.’ De selectie gaf woensdagavond aan dat vanaf nu de volledige focus weer op het voetbal te willen richten. Te beginnen komende zondag, thuis tegen Hollandia, aanvang 14.00 uur.

OLDENZAAL - De Meidendag vindt dit jaar plaats op maandag 21 februari. Voor alle Oldenzaalse meiden in de leeftijd van acht tot en met veertien jaar is er van 12.30 tot 17.30 uur bij Breedwijs een gevarieerd programma. Het kinder- en jongerenwerk van Impuls Oldenzaal organiseert ieder jaar weer een meidendag. Tijdens deze dag kunnen meiden meedoen aan spannende, leuke en leerzame workshops en activiteiten. Met als doel een leuke dag te hebben waarbij ze nieuwe meiden uit hun stad ontmoeten, dingen leren en doen die te maken hebben met wat meiden leuk vinden! Werkelijkheid of niet? Overal zie je het, modellen, mode en schoonheid! Maar is dit de werkelijkheid of houden ze je voor de gek? Wat is schoonheid eigenlijk? Vind je jezelf mooi? Wat is in de mode? Wat vinden jongens mooi? Is het de werkelijkheid wat je op tv ziet? Dat zijn vragen die meiden beantwoord kunnen krijgen op de meiden-

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. 074 - 259 66 33

dag van 2011. Dit jaar staat er verder een workshop ‘zelfverdediging’ op het programma, maar ook een workshop ‘glamour’.

Daarnaast is er een gezamenlijke High Tea en mogen de meiden zich uitleven in een les Zumba. De organisatie Tactus is er bovendien met een infohoek en een computertest. En natuurlijk wordt er aan het eind van de middag weer de befaamde Goodie Bag uitgereikt aan ieder meisje dat heeft deelgenomen. Workshops Bij binnenkomst kunnen de meiden aangeven aan welke twee workshops ze willen deelnemen. De kosten om deel te nemen zijn € 2,50 per persoon. Dat is inclusief high tea en goodie bag. Aanmelden Als je mee wilt doen moet je je voor woensdag 16 februari aanmelden. Dat kan telefonisch door te bellen naar 0541-571414, een email te sturen naar: info@impuls-oldenzaal.nl, of op de website www.impuls-oldenzaal.nl.

Oplage 17.500 exemplaren


WWW.SHARONSHAIRTEAM.NL

Nieuw in Oldenzaal: Retourtje kapper Wat houd een retourtje kapper in? Als je gelijk weer afspreekt voor de volgende keer krijg je:

BEZORGERS GEZOCHT

korting op je knipbehandeling! Ben jij 13 of ouder?

Wil jij het Oldenzaal Journaal bezorgen?

Kijk op onze website voor alle info! Mail dan nu je gegevens naar: www.sharonshairteam.nl Openingstijden di

wo do vr za

08:30 08:30 08:30 08:30 08:00

-

12:30 12:30 12:30 12:30 14:30

bezorging@twentejournaal.nl

13:30 13:30 13:30 13:30

-

18:00 20:00 18:00 18:00

WWW.SHARONSHAIRTEAM.NL

WELKOM bij live cooking restaurant Royal Plaza Onbeperkt wokken en teppanyaki,

vanaf â‚Ź 20 p.p. all inclusive

Jarig? Voor iedere jarige die op zijn verjaardag naar restaurant Royal Plaza komt een gratis diner! Bel snel om uw tafel te reserveren, vanaf 2 personen. (Legitimatie is vereist, deze aanbieding geldt alleen op de verjaardag zelf en alleen voor de jarige)

Openingstijden: Afhaal: maandag t/m zondag 12.00 - 22.00 uur

Restaurant: maandag t/m zaterdag 16.00 - 22.00 uur zon- en feestdagen 15.00 - 22.00 uur

Royal Plaza Denekamperstraat 72 7577 PB Oldenzaal T +31(0)541-533225 F +31(0)541-532566 E info@wokroyalplaza.nl www.wokroyalplaza.nl

tel 0541-531935 | Burgemeester Wallerstraat 103 | 7574 AL Oldenzaal

AKTIE

Binnenkort de opening in oldenzaal GAMES

Inkoop, verkoop, inruil

Wij zijn druk aan het verbouwen aan DE game winkel van twente We zijn gewoon open Tijdens de verbouwing!

Nu Tijdens de verbouwing:

elkE 2e gebruikte game

50% korting

Goedkoop met service U kunt ons vinden in den vijfhoek 85 Wij zijn open van Dinsdag t/m Donderdag 10.00 - 18.00, Vrijdag 10.00 - 21.00, Zaterdag 10.00 - 17.00 Zondag en maandag zijn we gesloten

VOOR ALLE MENSEN MET VOETKLACHTEN

DEMONSTRATIE STEUN VEREN

Woensdag 6 Februari in onze zaak in Oldenzaal... hebben wij de gehele dag greserveerd voor mensen met rug- en voetklachten. Een voetkundige komt naar onze zaak en maakt dan gratis een voetafdruk en demonstreert u tevens de Vibrion Veer, een Zweedse uitvinding. In tegenstelling tot de bekende harde, statische steunzool, is de Vibrion Veer verend. Deze activeert de spieren en bloedsomloop en zorgt er voor dat u weer dagelijks, zonder vermoeide en pijnlijke rug en voet op natuurlijke wijze kunt lopen. Een deskundig advies en dan ook nog gratis, dat krijgt u niet elke dag.

Maak daarom even een afspraak, Beverdam Modeschoenen Ootmarsumsestraat 60 - Oldenzaal tel. 0541 - 513354


Oldenzaal Journaal

zaterdag 5 februari 2011

Bridge liefhebbers OLDENZAAL - Voor liefhebbers is er plaats om op vrijdagmiddag in een vriendelijke sfeer te komen bridgen.

3

Opening BSO-ruimte Nutsschool Succes OZ&PC

OLDENZAAL - OZ&PC heeft van 28 t/m 30 januari deelgenomen aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen Korte Baan 2011 in Terneuzen. Een groep van elf zwemmers heeft daarbij een aantal fantastische prestaties neergezet.

Er wordt gespeeld in competitieverband, middels twee groepen. Toch is gezelligheid de intentie van deze leuke middag. De aanvang is om 13.45 uur en het is afgelopen rond 16.30 uur. Mocht u interesse hebben kunt u contact opnemen met Peter Standhardt, telefoon 0541-514058.

De 4 x 200 meter vrije slag estafette voor jongens junioren behaalde een fraaie zilveren medaille. Dit team bestaat uit Hein Rödel, Niels Kemperink, Mirco Leardini en Damon Peperkamp. Voor Niels Kemperink was dat nog niet genoeg. Hij won namelijk ook nog brons op de 100 meter rugslag, 200 meter rugslag, 200 meter vrije slag en de 400 meter vrije slag, een uitstekende prestatie dus.

Viering in Hofkerk OLDENZAAL viering van op zondag ring vindt

- De tweede Taizédit seizoen is gepland 13 februari. De vieplaats in de Hofkerk.

Lindy Nijhuis was goed op dreef op de 400 meter vrije slag, ze behaalde op deze afstand de bronzen medaille. Ook de zwemmers die geen medaille hebben behaald hebben het prima gedaan, velen verbeterden hun persoonlijke tijden.

Taizévieringen zijn gebaseerd op de vieringen zoals die plaatsvinden in de communiteit van Taizé, een klein plaatsje in Bourgondië, Frankrijk.

Geweldige prestaties dus van de Oldenzaalse Zwem- & Poloclub die tijdens dit kampioenschap. De zwemmers stonden onder leiding van trainers/coaches Tom Rikhof en Ramon Grootelaar, en de begeleiders Nancy Heijnekamp en Jan Willem Slootweg.

Deze internationale oecumenische kloostergemeenschap wordt jaarlijks door duizenden, met name jongeren, uit allerlei landen bezocht. Ze komen bijeen voor ontmoeting en bezinning. Prachtige liederen Taizé staat bekend om de prachtige liederen die er gezongen worden. Ook tijdens de viering in de Hofkerk zingen we deze liederen. De kerkzaal wordt sfeervol ingericht en naast het zingen zijn er stiltemomenten, worden er teksten gelezen en is er ruimte voor ontmoeting.

OLDENZAAL - De leerlingen van de Nutsschool hebben afgelopen week hun nieuwe BSO-ruimte geopend. Met lekkere nep-champagne en een smakelijk versierde cake werd deze prachtige multifunctionele ruimte in gebruik genomen.

De Taizéviering op zondag 13 februari begint om 16.30 uur en duurt tot ongeveer 17.15 uur. Plaats is de Hofkerk in Oldenzaal, op de hoek van de Hofmeijerstraat en Ganzenmarkt. Iedereen is van harte welkom.

De twee nieuw aangebouwde lokalen en overblijfruimten zijn niet alleen een welkome aanwinst voor de school, maar ook voor Kiekeboe. Dit kinderdagverblijf huurt de nieuwe ruimten en verzorgt de buitenschoolse opvang.

www.oldenzaaljournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere zaterdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseur: Marco Krabbe, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-44 511 851 Larissa Bakker E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten Vormgeving: Niek Betten Jesper Vis Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis • Bibliotheek Mariahof • Brug Restaurant van Gils Sauna Keizer • Shell de Thij • Kiosk de Thij C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien Rossum: Avia van der AA • Kulturhus Weerselo: Auto Reinders • Auto Hoogendijk Auto Krabbe • Plus Tijhuis Saasveld: Silderhuis Supermarkt • ‘t Holscher Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Oldenzaal Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

De invulling van de feestelijke openingsweek, met tal van oudhollandse

spelletjes, werd ook verzorgd door Kiekeboe. De officiële opening voor genodigden was op woensdagmiddag 26 januari en werd verricht door Iris van negen jaar, en haar broertje Guus van vijf. Hij verscheen verkleed als burgemeester ten tonele. Getooid met zelfgemaakte ambtsketting knipte hij onder toeziend oog van zijn zus het met vlaggen versierde lint door. Ook de onthulling van het logo was een eervolle taak die beiden zeer serieus verrichtten. Directeur van de Nutsschool Gé Koedijk sprak bij de opening van een fijne samenwerking, waarbinnen

Kiekeboe en de Nutsschool samen de BSO tot ontwikkeling hebben gebracht. Koedijk zei: “ik ben ervan overtuigd dat beide partijen ook in de toekomst de zaken goed op elkaar af zullen stemmen”. Daarbij bracht hij de Brede School-gedachte ter sprake. Daarvan repte ook Kiekeboe-directeur Roger Hensen in zijn toespraak.

FC ’t Hoekje verliest

De Speelvijver is de tweede BSOlocatie waarbij Kiekeboe aanhaakt bij een basisschool. Op basisschool De Zevenster draait de Kiekeboe groep Zilverlinde. Daar biedt de groep De Ster ook kinderopvang voor baby’s en peuters.

Coach Jos Poorthuis kon niet beschikken over zijn volledige selectie. Bovendien duurde het veel te lang voordat het team het gevoel kreeg dat er, tegen deze goed ingespeelde tegenstander, mogelijkheden waren.

De Klim-op bundelt krachten OLDENZAAL -Om de toekomst stevig tegemoet te kunnen treden is het belangrijk dat oecumenische jenaplanschool de Klim-op haar krachten op één locatie bundelt. Daarom wordt met ingang van het nieuwe schooljaar locatie de Thij gesloten en gaan ze samen door op de locatie aan de Oosterikweg in de wijk de Essen. Daar gaat men met nieuw elan en een krachtig team het jenaplanonderwijs in Oldenzaal verder profileren. Het jenaplan is een unieke vorm van onderwijs in Oldenzaal, waarin onderwijs en opvoeding nauw met elkaar verbonden zijn en ieder kind op een individuele positieve manier wordt benaderd. Baisvaardigheden Uiteraard worden de basisvaardighe

den als lezen, taal, rekenen en schrijven geleerd, waarmee kinderen niet alleen de wereld gaan ontdekken maar ook hun individuele kernkwaliteiten. MarCanT De stichting MarCanT onderwijs, waar de Klim-op deel vanuit maakt, heeft in overleg met het team en de MR besloten alle activiteiten te concentreren op één locatie met ingang van 1 augustus 2011. Dit om financieel meer armslag te hebben, zeker nu het onderwijs getroffen wordt door ministeriële bezuinigen. Kostenbesparing Twee locaties op één budget is begrotingstechnisch niet meer verantwoord. De kostenbesparing zal ten goede komen aan versterking van de school.

OLDENZAAL Zaalvoetbalvereniging uit Oldenzaal heeft afgelopen maandag opnieuw een nederlaag geleden. Tegenstander was het sterke Club HAC 2, dat uiteindelijk wist te winnen met 5-6.

FC 't Hoekje/Toyota kreeg vooral in de eerste minuten goede kansen, maar deze werden helaas omzeep geholpen door de onnauwkeurigheid. Verdedigingsfoutjes werden afgestraft en ook keeper Ard had niet zijn topvorm.

Er is gekozen voor locatie de Essen omdat dit gebouw beter voldoet aan de eisen van deze tijd.

Club HAC leidde bij rust met 1-4, en dat was volkomen terecht. Even later stond het 2-5 maar met nog tien minuten te gaan gebeurde eindelijk waar iedereen op zat te wachten.

Hiermee is het jenaplanonderwijs in Oldenzaal voorbereid op de toekomst. En met deze gebundelde krachten blijft de Klim-op in de eerste plaats de kinderen voorbereiden op de toekomst. Vanuit hun eigen nieuwsgierigheid ontdekken ze de wereld, om van daaruit te groeien.

Spannende slotfase Het doel van de tegenstander werd weer gevonden en zo knokte FC 't Hoekje zich terug in de wedstrijd, uiteindelijke kwam het net tijd tekort om het tij te keren. Club HAC 2 hield stand en won deze spannende wedstrijd met 5-6.

Open dag Iedereen is welkom op de Klimop en kom naar de open dag op 15 februari van 8.30 tot 11.30 uur om de sfeer van de Klim-op zelf te ervaren. Op die manier kunt u een bewuste keuze maken voor de toekomst van uw kind.

Aanstaande donderdag speelt FC 't Hoekje/Toyota een inhaalwedstrijd in Rijssen tegen Excelsior'31. En op vrijdag 11 februari volgt de Oldenzaalse derby, uit in Sporthal Vondersweijde tegen Jong Eagles/Markt'19. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur.


Voet-, knie- of rugproblemen?

Praktijk podologie Wim Benerink Elke woensdag Carint Oldenzaal, Matenstraat 51 Bellen voor een afspraak: 06-10342574 b.g.g. 0541-229424

Voor dunne handgemaakte opbouwzolen: Praktijk Denekamp, Oldenzaal, Losser en Nordhorn.

De best verkochte thrillerauteur

STIEG LARSSON 1 . Mannen die vrouwen haten

AFSLUITKRANEN

AGRARISCHE ARTIKELEN

BEREGENING

BEVESTIGINGS� MATERIAAL

BUIZEN

DRAINAGE / INFILTRATIE

ELECTRA

FILTERS/� KEERKLEPPEN

FITTINGEN

GOTEN

STAALKABELS

ZINKEN MAATWERK

WERKSCHOENEN GRISPORT

POMPEN + TOEBEHOREN

SLANGEN

SANITAIR

BTS Saasveld * Precisie sloopwerken

2. De vrouw die met vuur speelde 3. Gerechtigheid

* Asbestsanering * Straatwerken * Grondwerken * Containervervoer Tel. 074 - 349 43 78 of 06 - 53 12 67 54

www.martinstevelink.nl Ootmarsumseweg 362, 7667 PC Reutum Telefoon 06 - 25 22 65 26 of 0541 - 67 01 86

• HET ADRES OM UW STOELEN EN BANKEN TE LATEN HERSTOFFEREN • PROJECT STOFFERING • LEER REPARATIES • BOOT- EN CARAVANKUSSENS

Groot assortiment aanbiedingen in stof, leer en skai!

TUBBERGEN DENEKAMP HARDENBERG OLDENZAAL www.boekwinkel heinink.nl

VERWARMING

TERRAS OVERKAPPINGEN

VLOER� VERWARMING

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!!!

De Mors 115/117, 7631 BA Ootmarsum Telefoon: 0541-291741 Fax: 0541-291757 www.kabra.nl info@kabra.nl


Carnaval in Oldenzaal! Oldenzaal Journaal

zaterdag 5 februari 2011

Frühshoppen met de Vennemuskes

5

Carnaval Totaal bij de Thijdarren OLDENZAAL - Het jaarlijkse Carnaval Totaal van Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Thijdarren is dit jaar op zondag 13 februari.

Het Noabershoes wordt dan weer omgebouwd tot een ware feesttempel. Vele bezoekende verenigingen van binnen en buiten Oldenzaal zullen zich laten zien en horen. De muziek zal worden verzorgd door onder andere het Olnzels Plezeer Orkest en de bezoekende kapellen. Ook zullen enkele dansgroepen uit Gronau en

Munster een demonstratie geven. Naast alle activiteiten op het podium zal er een loterij worden gehouden, kan er carnavalskleding met bijpassende accessoires worden gekocht en zal Clown Henkie met zijn ballonnen de jeugd vermaken. De deuren van het Noabershoes gaan om 13.00 uur open en het programma zal tot ongeveer 18.00 uur duren. De toegang is gratis en iedereen is natuurlijk welkom om dit feest samen met de Thijdarren te vieren.

Noabermiddag bij O.C.V. de Spanvöggel

OLDENZAAL – Afgelopen zondag vond het Frühshoppen Vennemuskes plaats bij Semper door de Bonkenbarg kapel. Dit was de eerste keer. Stadsprins Jeroen was met zijn aanhang aanwezig, net als Jonkheer Alexander en Vorst Leo. Foto: www.janflits.nl

Fenomenale gala-avond De Bosdûvelkes DE LUTTE - De onlangs gehouden gala-avond van carnavalsvereniging De Bosdûvelkes uit de Lutte was een groot succes. Louter artiesten van eigen bodem zorgden voor een fenomenale gala-avond. Juist in het jubileumjaar van deze vereniging schitterden alle sterren. De Line-dance groep uit het dorp van de Hellehond beet het spits af met de Elvis Dance. Daarmee werd het publiek al snel opgewarmd.Vervolgens werd de bühne vrijgemaakt voor Proat Paul, alias Paul Wiefferink. In een rap tempo, met enorme kwinkslagen, wilde hij alleen maar positieve gebeurtenissen uit het dorp belichten. Natuurlijk pakte dat anders uit, tot grote tevredenheid van het talrijke toegestroomde publiek. Menig onderwerp uit zijn buut werd met applaus eenstemmig ontvangen. Paul liet zich dit jaar vergezellen van een gelegenheidskoortje dat het bekende carnavalsnummer “Nie Kniezen, Nie Zeuren, van pastoor Cornelissen als achtergrond ten gehore bracht. Nieuw en verrassend op het gala was Tessa Gilbers. Met haar fantastische stem zong zij in het Twents, hetgeen de Hellehond in het midden van het dorp allemaal waar nam. De zaal was ademloos stil en het lied bezorgde menigeen kippenvel. Frappant detail was dat De Hellehond een eigen twitteraccount, namelijk hellehondx, blijkt te hebben. Hilariteit volgde met het stuk van de Jukebox. Gerard Veldscholte, Hans Olde Theussink en Johnny Koop acteerden mooi verkleed in een grote jukebox als poppetjes in een draaiorgel. Annemarie Scholten en Elke Athmer beleefden hun primeur op de Lutter Gala. De dames namen, gezeten op een hometrainer in de sportschool, het doen en laten van hun mannen op de korrel. De lachsalvo’s volgend elkaar op bij zoveel klunzige bezigheden van de mannen. De uitsmijter die de dames tot slot in zaal in slingerden was: “Kearls loester better noar oe vrouwleu, dan kuj ‘n mooi leef’n hebb’n”. De presentatie voor de nominaties van de Lutter Leppel was uiteraard weer in handen van de oude rotten, John Meyerink en Arjan Arends. Dit jaar kon Frans Zanderink deze trofee, met een twijfelachtige reputatie, in ontvangst nemen. Hij liet een buurjongen in de neus van een koe blazen om zo het kalveren te bevorderen. Hofkapel van De Bosdûvelkes, genaamd Dûvels Geweld,

OLDENZAAL - Carnavalsvereniging O.C.V. de Spanvöggel viert zondag 6 februari voor de 22e keer de altijd gezellige Noabermiddag. Zestien carnavalsverenigingen uit Oldenzaal en omstreken zullen dan weer met hun kapellen, hoogheden en groot gevolg naar binnen trekken in de zalen van Kothman. Zij brengen een bezoek aan Markies Bert en zijn Rentmeester Jeroen. Het feest wordt georganiseerd in samenwerking met café restaurant Kothman. Het is een middag voor verenigingen, buren en iedereen die daar zin in heeft. De Noabermiddagcom-

missie van de Spanvöggel is er weer in geslaagd een leuk programma samen te stellen dat van 13.30 uur tot 19.00 uur zal duren. De entree is gratis. Deze activiteit is een succes omdat er na 22 jaar nog steeds verenigingen zijn die vragen of zij ook mee mogen doen, om zich vervolgens te presenteren op deze Noabermiddag. De Noabermiddagcommissie is er trots op dat het ook dit jaar weer is gelukt een geweldige middag te organiseren en nodigt iedereen uit dit feest te komen vieren, vooral in dit 22e jaar!

Carnavals discozwemmen

OLDENZAAL - In het zwembad van Sportcentrum Vondersweijde wordt vrijdag 5 februari een disco georganiseerd in het teken van de carnaval. Op geheel carnavaleske wijze met passende muziek kun je samen met DJ Dani Banani lekker komen zwemmen, hossen en de polonaise lopen. Met je vrienden en vriendinnen genieten van de muziek, lol maken in het water en racen door de glijbaan. Van bracht een medley van meezingers ten gehore. De kapel is de laatste jaren sterk gegroeid in haar muzikaal presenteren. Voor derde keer traden Ties Hampsink en Daan Senger op. Net als de vorige jaren hadden de heren maar weinig woorden nodig om de lachers op hun hand te krijgen. In nagenoeg volledig stilzwijgen brachten zij vier verschillende schetsjes, die naadloos in elkaar overliepen. De Meidengroep De Lutte, twee keer winnaar van de Hellehond trofee tijdens de Hellehondsdagen, dansten op Brand New Day van de musical The Wiz. In prachtige kleurrijke jurkjes werd een mooie synchrone dans opgevoerd waarbij het pallet, de inrichting van het podium samen met de verlichting, een lust voor het oog was. Als Ludwig Olde Riekerink eenmaal op het podium staat is hij niet meer te stoppen. Vooraf uitgeschreven teksten kunnen overboord gekieperd worden. Deze Luttenaar voelt zich zo vrij en gemakkelijk op het podium dat geen enkel optreden hetzelfde is. Dit jaar speelde Ludwig de eigenaar van de onlangs in De Lutte geopende pizzeria. Samen met Manon Wonniger bracht hij de zaal in vervoering. Het publiek kon er geen genoeg van krijgen. Otto Reinink zong een medley van Nederlandse liedjes en verhoogde daardoor de feeststemming in zalencentrum De Vereeniging. Tot slot was alle aandacht gericht op het werk van de Raad van Elf. Het publiek geniet al jaren van hun professionele camerawerk. Dit jaar werd de familie van Graaf Alphons al zappend voor de TV uitgebeeld. Samen keken zij

naar diverse programma’s opgenomen in De Lutte. Als laat op de avond blijkt dat zoon Stef live op TV belt met dames van lichte zeden, is het Prosshuis te klein. De presentatie van het gala was in handen van de zeer bedreven Peter Benneker die zich, in verband met het 44-jarig jubileum, liet bijstaan door vier gastpresentatoren. De oudpresentatoren van de Lutter Gala zijn: Hennie Swennenhuis, Gerard Pross, Jos Senger en Hans Damgrave. Oud-presentatrice Daniëlle Nijhuis is onlangs bevallen van een jonge zoon en kon daarom niet presenteren. De leiding over geluid, licht, podium en algehele technische ondersteuning was in handen van Charles Haarman, die zich zoals gewoonlijk liet ondersteunen door een zeer ervaren team. De galacommissie en het bestuur van De Bosdûvelkes kunnen terugkijken op een geweldig evenement. Het niveau van de optredens was hoog en na elk optreden volgde een staande ovatie. De commissie, bestaande uit Richard Pot, José Bossink, Bjorn Schreur en Kelly Senger, hebben voor 2012 in ieder geval al vast een uitdaging!

18:15 tot 21:00 uur ben je vanharte welkom. De entree bedraagt 3,50 euro. Voor kinderen zonderzwemdiploma is begeleiding van een volwassenen verplicht. Het is ook mogelijk je kinderfeestje te organiseren tijdens één van de disco avonden. Je wordt dan door DJ Dani Banani in het zonnetje gezet.Waarna je lekker kunt zwemmen en swingen met je vrienden op decarnavalsmuziek.

Foto: www.janflits.nl

Valentijn..... U wilt iemand écht verrassen? Wat denkt u van C’est Ciel? Geef eens een fijne behandeling cadeau, bijvoorbeeld een uitgebreide schoonheidssessie in combinatie met massage of een effectieve huidverjongende behandeling, een preventieve anti-rimpelbehandeling dmv. MICRO-DERMABRASIE. Alles kan! Maak uw keuze en C’est Ciel geeft de juiste zorg. Kwaliteit betekent dat wij werken met hoogwaardige en huidvriendelijke producten. Deze zijn uiteraard verkrijgbaar bij C’est Ciel. U wilt een cadeaubon geven? Ook dat kan! bv: Gehele behandeling, incl. epileren, verven wi. wb, harsen, massage, masker 90 min v.a. € 40,Micro-Dermabrasie 60 min. € 60.-A Mariastraat 8, 7574 ZM Oldenzaal

T 0541-520080

M 06-51256574

E info@cestcielsalondevisage.nl


31 1 ARTIKEL: 50% KORTING / KAN NIET GERUILD WORDEN HOOGSTE PRIJS GELDT

WINTERMODE

jeans

&fashion

Borne Nieuwe Markt, Denekamp Grotestraat 17a, GlanerBruG Gronausestraat 1237, Goor Grotestraat 59, HenGelo Marktstraat 3, HolTen Dorpsstraat 6, losser de brink 23-25, olDenzaal Deurningerstraat 6, raalTe Grotemarkt 18, TuBBerGen Grotestraat 39b, VroomsHoop Julianaplein 4


Exclusief bij Joosting: Haardvuur zonder afvoer Autobedrijf Zuithofbv Autobedrijf Zuithof vbvv UW DAIHATSU - SUBARU DEALER UITSTEK UW DAIHATSU - SUBARU DEALER BIJ BIJ UITSTEK K K Ootmarsumseweg 326, 7667 PC Reutum, Tel. 0541 - 670100

Ootmarsumseweg 326, 7667 PC Reutum, Tel. 0541 - 670100

AUTOSCHADE? AUTOSCHADE? Laathet hetoplossen oplossen Laat door een prof, door een prof, ga naar: ga naar:

Vloeren • Schouwen • Keukenbladen • Kachels Sacharovstraat 12 • Oldenzaal • Tel.: 0541-66 27 17 • info@joosting.nl • www.joosting.nl

Autobedrijf Zuithof

Autobedrijf Zuithof

Ootmarsumseweg 326 Gra�s leenauto!

Reutum 326 Signeersessie Jan Aanstoot Ootmarsumseweg

DAIHATSU TERIOS 1300.16V ......Terreinwagen 5 drs .. “99 ............. .€ 4.950 OLDENZAAL - Soms lijkt ons Twente groter dan het in

Reutum

werkelijkheid is. Zo verscheen er onlangs in Wierden FORD ESCORT .........Hatchback 5 drs ....... “97 ............. .€ 1.950 een boek dat werd uitgegeven in eigen beheer en DAIHATSU dus plaatselijk beperkt blijft, maar dat ook hier in TERIOS 1300.16V .....Terreinwagen drs . “99 ............ € 4.950 Noordoost Twente voor velen herinneringen oproept. MERCEDES-BENZ ....C-KLASSE5 C230....... “09 ............. .€ 48.950 Boekhandel Heinink vestigt daarom graag uw aandacht op FORD ESCORT ........Hatchback 5 drs5 ...... “97 ............ € 1.950 OPEL AGILA ..............Hatchback drs ....... “01 ............. .€ 3.650

de uitgave ‘Jan Aanstoot 25’, een groot overzicht van de

schilderijen van de Wierdense kunstenaar Jan Aanstoot. HYUNDAI TRAJET ....Mini MPV 5-drs ................ ........ “03 ............ € 7.950 OPEL ASTRA..............Hatchback “04.............. .€ 7.250

Volg ons op Twitter via

Kijk voor onze occasions op E-mail: johan@zuithof.nl

Geen vreemde OPEL VECTRA ..........Sedan 4 drs .............. “03 ............. .€ 7.950 Voor velen in onze@TwenteJournaal omgeving is Jan Aanstoot beslist geen vreemde: van 1976 tot 2007 was hij leraar tekenen aan OPEL AGILA .............Hatchback 5 drs ...... “01 ............ € 3.650 het toenmalige Thijcollege, waar hij bovendien elk jaar de PEUGEOT 205 ...........Hatchback 3 drs ....... “91 ............. .€ 1.250 verantwoordelijkheid had voor leerlingen die eindexaOPEL VECTRA .........Sedan 4 drs ............. “03 ............ € 7.950 men wilden doen in zijn vak. SEAT CORDOBA........Sedan 4- drs ..............“02.............€ 4.950

MERCEDES-BENZ ...C-KLASSE C230 ...... “09 ............ € 48.950

PEUGEOT 205 ..........Hatchback 3 drs ...... “91 ............ € 1.250

Beeldend kunstenaar

SEAT IBIZA....... ..........Hatchback 3 drs.......“04..............€ 7.250 Hoe belangrijk zijn leraarschap ook was, toch wist hij al

SEAT CORDOBA........Sedan 4- drs .............“02.............€ 4.950

SEAT IBIZA ...... ..........Hatchback 3 drs.......“04..............€ 7.250

Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal

Eekboerstraat 7575 AX0541 Oldenzaal Tel. 0541-52 22 32 -93 - Fax - 52 18 93 Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

www.heinfranke.nl www.heinfranke.nl

www.zuithof.nl

Kijk voor onze occasions op

www.zuithof.nl

afkomstige Nicole Herink, oud-leerlinge van Jan Aanstoot in zijn ‘Thijcollege’-periode en tegenwoordig als grafisch vormgeefster actief met haar bureau Oostenwind BNO, te Enschede.

Bovendien bevat het boek enkele portretten van Jan Twente Journaal mobiel! Aanstootgaat en werkfoto’s uit zijn atelier, die gemaakt zijn door de uit Oldenzaal afkomstige Erik Christenhusz. Kijk voor de mobiele website Thijs westrate Signeren Het boek is overigens in meer opzichten verbonden Boekhandel Heinink presenteert dit boek graag op een met het Thijcollege en met Oldenzaal. Zo bevat een telefoon feestelijke manierop aan het publiek in Oldenzaal en omgeviahetje zevental tekstbijdragen van Thijs Weststrate, tot 1997 ving. Op zaterdag 20 november is Jan Aanstoot zelf van als leraar Nederlands verbonden aan het Thijcollege. 15.00 tot 16.00 uur aanwezig in Boekhandel Heinink in http:/www.twentejournaal.nl de Vijfhoek, in Oldenzaal, om exemplaren van zijn boek En het geheel is vorm gegeven door de uit Weerselo te signeren. vanaf 1985 dat hij allereerst beeldend kunstenaar wilde zijn. Dit boek doet daarvan in meer dan 200 pagina’s uitgebreid verslag.

Telefoon abc

(

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

A

Tel. 0541 - 670100 E-mail: johan@zuithof.nl Tel. 0541 - 670100

Autobedrijf

Autobedrijf Autobedrijf Hein Hein Franke Franke Eekboerstraat 22 Eekboerstraat 22 Oldenzaal Oldenzaal 0541 0541 -- 52 52 32 32 93 93

Alimentatie �����������

te veel of te weinig? ���������������������

mr. M. Tijken �������������

echtscheidingsspecialist ������������������������

0541 - 521 515 ��������������

B

Beauty

NATUURSTEEN

Kleding Vakman KE Electro Alwie Zoontjes

Wij hebben extra grote maten tot

NIBA

broeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

o.a. Bose, Loewe, Miele

XXXXXXXXXXL Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20 Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, jogging-

KWij hebben Kleding nu voor u in de aan-

Wij hebben extrawarm grotebadstoffen maten tot bieding, lekker ondergoed. XXXXXXXXXXL

NATUURSTEEN

Wij hebben nu voor u in de aanbieding, lekker warm badstoffen ondergoed. Mode

M

Catering Catering

Incasso?

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

Rmr. drs.Reparatie Carlo Verrillo

Alwie Zoontjes

0541 - 521 515

o.a. Audio Video Witgoed

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

Vensterbanken Grafmonumenten

Lasertechniek

O

T

Ongediertebestrijding

Tuinen

ZZp’er - 55 Plus heeft nog tijd over voor onderhoud van uw tuin en kleine klussen. Bel vrijblijvend naar 06-41520478 Marcel Bussmann

T

0541 - 521 515

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Mode Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Dorpels

����������������� Mr. D.G. Geerdink ��������������

Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

Aanrechtbladen

�������� Ontslag?

Tel. 0049-59415596 Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingFa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) broeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, 4 km van grensovergang Ootmarsum jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

M C

( 

Technische Handelsonderneming

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink

Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

��������

Wil u in het ABC?

Rick Visschedijk

stuur dan vrijblijvend����������������������� een mail naar: Ongediertebestrijding

Hogeweg 77 7582 CB Losser (T) 06 506 13 663 (E) rickvisschedijk@hetnet.nl

info@oldenzaaljournaal.nl ��������������

www.ongediertebestrijdinglosser.nl


Carnavals Wereld Bespaar 30 tot 80% bij ...

de grootste carnavalsspeciaalzaak van Oost Nederland Stewardes

Slipjas

+ cape + hoed

Dames & heren

Pracht kostuum

12,50

12,50

Echt de allergoedkoopste !

Pluche beer

Elvis

11,=

6,50

Ruim 80.000 artikelen uit voorraad leverbaar !

De beste kwaliteit !

Alles van onze site is ook in de winkel verkrijgbaar !

Boa

Tuinbroek kids

Pruiken big red

v.a

1,25

2,50

2,95

Confetti, ballonnen, panty’s, handschoenen, snorren, schoenen en nog veel meer !!!

Bij ons houdt u nog geld over om carnaval te vieren Ma: Di: Wo: Do: Vr: Za:

Openingstijden 13.00 10.00 10.00 10.00 10.00 10.00

-

18.00 18.00 18.00 18.00 21.00 17.00

CARNAVALS WERELD

Ootmarsumsestr. 15 - 17, Oldenzaa (Tegenover Aldi, naast Rouwhorst)

1100 m2 carnavalsplezier!!!!

WWW.CARNAVALSWERELD.NL

OJ_05-02-11  

koos als Sik. Inmiddels is geble- ken dat dit duo heel goed weet hoe je carnvaval viert. >>>>> zie pag 3 Focus Keizer toonde...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you