Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 1 september 2012

Dienstjubileum

Enthousiaste bezorgers gezocht

>>>>> zie pag 3

Impulskrant

Voor de bezorging in de regio Oldenzaal

>>>>> zie pag 4

Min. leeftijd 13 jaar Leuke bijverdienste Werken aan je conditie, lekker in de buitenlucht

Weersvoorspelling Zondag

21° 8°

Maandag

23° 11°

Dinsdag

23° 12°

TWENTE JOURNAAL verspreidingen bezorging@twentejournaal.nl

Zuzana completeert team Eurosped

OLDENZAAL - Het Eurosped dames TopVolleybalteam, uitkomend in de DELA Eredivisie, is klaar voor het seizoen 2012-2013.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht * Voor online redactie werkzaamheden. * Voor het aanleveren van foto en video-items t.b.v. websites. TWENTE JOURNAAL m.weustink@twentejournaal.nl

Red Levens geeft tips over hoe te handelen OLDENZAAL - Nachtmerrie in de zomer: gestoken worden in je keel na het drinken van een blikje fris. Wat te doen? Nicolet Meenderink van Red Levens legt uit. Red Levens is een Oldenzaals bedrijf dat trainingen geeft op het gebied van veiligheid.Vaak wordt Meenderink tijdens de trainingen gevraagd hoe gehandeld moet worden als een wesp je in je keel steekt. “Wespen komen op zoetigheid af en een blikje fris is een favoriet verstopplekje,” legt ze uit. “Dat geldt overigens ook voor ijsjes. Kinderen letten er vaak niet op. Een wesp in het nauw steekt. Dat kan op je tong zijn of in je keel.” Weinig mensen weten hoe ze na een dergelijke wespensteek moet handelen, ervaart Meenderink. “Wat is het probleem na een wespensteek? Het zwelt op. En dat is gevaarlijk, want de luchtpijp is ongeveer even dik als de doorsnede van je pink: een kleine ruimte dus. Het gevaar om te stikken, bestaat. Na een dergelijke wespensteek moet sowieso professionele hulp worden ingeschakeld. Zelf kun je echter ook al handelen door te koelen. Zuig op een ijsblokje. Dat voorkomt vaak al een ernstige zwelling.” Alleen 112 bellen is dus niet genoeg. “Voordat de hulpdiensten ter plaatse zijn, kan de zwelling al flink opgelopen zijn. Flink koelen is mijn devies, daarna de hulpdiensten hun werk laten doen. Zo voorkom je ernstige situaties, want in Nederland kosten wespensteken elk jaar levens.” Meer tips lezen van Red Levens? Kijk dan op www.redlevens.nl.

De OKids zomerweken zijn afgelopen OLDENZAAL - Na vijf prachtig zonnige woensdagen, kan OKids toch wel spreken van een zeer succesvolle reeks zomerweken! Zo werd er een diamant gestolen, welke 2 weken later weer gevonden werd. “Typisch dat er iedere week weer andere kinderen waren”, aldus oprichter Ken die toch wel tevreden is over het verschillende aanbod deelnemers. Hoewel OKids gerekend had op een groter aanbod, hebben de kinderen die toch aanwezig waren een fantastische middag gehad, vijf weken lang! Woensdag 29 augustus, werd er zoals beloofd spectaculair afgesloten en deze belofte werd goed nagekomen!

Er stond een gigantische stormbaan op het terrein en het tiental kinderen dat aanwezig was, genoot hier met volle teugen van! Ook andere onderdelen als het waterprogramma, de parachute en zelfs de tekenknutseltafel werden goed gebruikt! Een paar ouders keken tevreden vanaf de kant naar hun kroost, die de tijd van hun leven hadden.

donderdag 30 augustus de finale van OKids got talent zou worden gehouden. Deze wordt onder voorbehoud verplaatst naar 13 oktober, in verband met een tekort aan kandidaten. OKids schakelt de hulp in van basisscholen en hoopt op een spannende finale in oktober! Meer informatie over deze talentenjacht volgt op www.okidsgottalent.nl

Toen de klok vier sloeg, waren de vrijwilligers er zich van bewust, dat deze fantastische zomerweken weer tot een einde liepen! Alle spullen kunnen weer opgeborgen worden tot aan de herfst, waarin er weer nieuwe activiteiten worden opgezet! Eerder werd ook beloofd, dat de

In de herfstvakantie zijn er plannen voor een inzameling Bingo voor Serious Request. Om alle activiteiten van OKids in de gaten te houden en de foto's van deze zomervakantie en verleden activiteiten te bekijken kunnen bezoekers terecht op www. oldenzaalkids.nl

De scholen beginnen weer REGIO - Ieder jaar vallen er onder kinderen die op weg zijn van en naar school 35 doden en meer dan 600 gewonden. Om die reden voert Veilig Verkeer Nederland (VVN) vanaf 13 augustus tot en met 23 september de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. In regio Noord is deze campagne vandaag weer begonnen. De actie is niet alleen gericht op scholieren; ook de overige verkeersdeelnemers moeten weer wennen aan de grote groepen scholieren in het verkeer. Het is dus voor iedereen zaak extra alert te zijn. Voor ouders een prima moment om een bijdrage te leveren aan de veiligheid van hun kinderen. Na de zomervakantie gaan kinderen voor het eerst na lange tijd weer in grote groepen naar school. Ieder jaar doet zich in die periode een piek voor in het aantal slachtoffers in de leeftijdscategorie van 0 tot 14 jaar. Kinderen zijn een kwetsbare groep, doordat zij nog niet genoeg vaardigheid bezitten om zich

15e jaargang nr. 35

als een ervaren en volleerd deelnemer in het verkeer te verplaatsen.Sommige kinderen gaan voor het eerst naar de middelbare school met een nieuwe fiets en een tas vol boeken. Een andere schoolroute, soms kilometers fietsen. U en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN u extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening met elkaar houdt, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid! Tijdens deze eerste schoolweken houdt de politie toezicht, maar wordt ook gecontroleerd of kinderen veilig (gordels, kinderzitjes enz.) in de auto naar school worden gebracht. Bovendien wordt gelet op andere verkeersgedragingen, zoals parkeergedrag bij scholen en of men zich aan de aanwijzingen van verkeersbrigadiers bij een schooloversteekplaats houdt. Door extra aandacht te vestigen op dit soort zaken, hopen we gezamenlijk het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen.

Eurosped speelt haar eerste thuiswedstrijd op zondag 14 oktober om 17.00 uur in topsporthal IISPA in Almelo. Ter voorbereiding op de competitie oefent het team op donderdag 30 augustus om 19.30 uur in Almelo tegen Apollo D1. Inschrijven Volleybal Academie Twente Tevens zijn deze week de inschrijvingen voor de Volleybal Academie Twente van start gegaan.

De Volleybal Academie Twente is voor meisjes vanaf 11 jaar die ambitie hebben om op topniveau te volleyballen in Twente. Onder leiding van toptrainers en -speelsters kan meerdere keren per week worden getraind in de topsporthal van de IISPA in Almelo.

Weekendactiviteiten 55-plussers van start OLDENZAAL - Vanaf vrijdag 7 september starten in ‘t Noabershoes de weekendactiviteiten Cybercafé, Repair Café en Kuierzondag. Cybercafé: vrijdag 7september 14.00-16.00 uur Bij het Cybercafé kunt u hulp krijgen over allerlei zaken op computergebied. Het Cybercafé is elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur geopend (start 7 september) en er zijn geen kosten aan verbonden. Mensen kunnen onder andere terecht voor hulp bij het aanmaken van een e-mail adres of vragen over programma’s als Word. Vanaf oktober zal er maandelijks een thema verder uitgediept en toegelicht worden. Denk daarbij aan gebruik van de OV chipkaart, online winkelen, Silver Fit enz. enz. Repair Café zaterdag 8 september 10.00-13.00 uur Zaterdag 8 september gaat het Repair Café weer open. Mensen kunnen kapotte spullen van huis mee nemen en zelf aan de slag gaan. Eventueel met

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. 074 - 259 66 33

Met het vastleggen van Zuzana Buchlova, Tsjechische van oorsprong, is het team van Jan Berendsen compleet. De 26-jarige Buchlova is aangetrokken als passer/loper en heeft de afgelopen jaren speelervaring opgedaan bij teams op niveau, onder andere bij SCU Emlichheim in Duitsland en in Amerika.

hulp. Er zijn handige begeleiders en er is gereedschap en materiaal aanwezig om allerlei reparaties uit te voeren. Verder kunnen mensen terecht met simpele vragen over het gebruik van computer, telefoon en andere elektronica. Het Repair Café is er elke tweede zaterdag van de maand, van 10.00 tot 13.00 uur.

Kuierzondag zondag 9september 15.00-18.30 uur Mensen die opzien tegen die lange zondagmiddag, of het gewoon gezellig vinden om anderen te ontmoeten en samen te eten, kunnen vanaf zondag 9 september elke maand vanaf 15.00 uur terecht in ’t Noabershoes. In de lounge staat een biljart en er zijn allerlei spelen als rummycub, kaarten, enz. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Een professionele kok bereidt heerlijke, gezonde 2- en 3-gangenmenu’s. Elke maand is er een ander menu.

De kuierzondagmiddag is elke tweede zondag van de maand van 15.00 tot 18.30 uur.

Oplage 17.500 exemplaren


TE KOOP

FAMILIEBERICHTEN

Renault Clio - â‚Ź 2650,â‚Ź 1950,Kleur: Blauw Bouwjaar: 2000

Uw familiebericht in het Oldenzaal Journaal?

Vanaf heden is het mogelijk om uw familiebericht GRATIS in het Oldenzaal Journaal te plaatsen.

Denk daarbij aan: familieberichten, zoals geboortes, felicitaties, overlijdensberichten, dankbetuigingen, etc.... Stuur uw bericht, incusief eventuele foto of plaatje via email naar: redactie@oldenzaaljournaal.

Inclusief: - Dakraam - Nieuwe APK - Stuur bekrachtiging

nl met in het onderwerp: familiebericht Oldenzaal. Of stuur uw tekst/kaartje naar: Oldenzaal Journaal, Oldenzaalsestraat 232, 7557 GC te Hengelo. Wij hanteren een standaard ruimte voor deze advertentie. een grotere advertentie is natuurlijk mogelijk, tegen een kleine vergoeding.

Meer informatie: 074 - 2596633 06 - 51420945

Vraag naar de voorwaarden!

ANOUK VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE 4e VERJAARDAG! OP NAAR SCHOOL!

NIEUWE VRIJWILLIGERS ZIJN WELKOM

DIKKE KUS VAN:

BIJ VRIJWILLIGE TERMINALE ZORG

PAPA, MAMA & NAOMI

Voor inlichtingen of aanmelden als vrijwilliger belt u:

06-23820282 www.leendertvriel.nl

FORD FOCUS 16.16V Airco Stationwagon 5 drs “04 ............... â‚Ź 4.950 OPEL MERIVA Z1.6XE ....... Mini MPV 5 drs ...... “03 ............... â‚Ź 4.950 FORD FOCUS 16.16V ........ Hatchback 5 drs ...... “04 ............... â‚Ź 5.650 OPEL TIGRA ....................... Coupe 3 drs. .......... “00 ............... â‚Ź 3.250 PEUGEOT 205 ..................... Hatchback 3 drs ...... “91.............. .... â‚Ź1250 RENAULT MEGANE 16.16V Break Airco

............................................. Stationwagon 5 drs . “02.............. .. â‚Ź 3.450

SAAB 900 ............................ Hatchback 5drs 5 drs. “96............ .. â‚Ź 1.250 SEAT CORDOBA 1.4 16V Airco

............................................. Sedan 4 drs ............ “02 .............. â‚Ź 3.650

Auto van de week :

GOLF VI 1.6 TDI

VOLKSWAGEN PASSAT2.0 Stationwagon 5 drs . “03 .............. â‚Ź 5.950

WAT W A T VERDIENT ERDIEN DIE U? Uw Mercedes verdient onderhoud, maar wel voor een faire prijs. Zo verdient u zelf ook! #"! "  " " #" " " " " " " " #" " " " " "  #"" " " " " "  " #" " " " #" " "" #" " 

 ! Al 25 jaar Mer Mercedes cedes op topniveau Bij ons bent u klant, geen nummer

Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal TRENDLINE 5-DRS Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

navi, cruise, febr-12

www.heinfranke.nl

â‚Ź 22.450 p.m. va â‚Ź 225,00 bj.

prijs

p/m v.a.

ONIC, navi, xenon, *nieuwpr. â‚Ź 59.223,-* UXURY NORTHSTAR, navi, cruise, leder trekhaak TOMAAT 5DRS MFORT 5DRS, airco, cruise portstoelen, radio/cd/mp3 irco, blue&me S, airco, cruise, radio/cd/mp3 der TIVE, airco, radio/cd/mp3 RESSION, leder, stoelverwarming verw., lm velgen 386PK COMBI, xenon, navi, cruise g. Hardtop CABRIOLET 80TH ANNIVERSARY, airco HILI, panoramadak 5DRS, airco, cruise co, cruise Y WAGON, airco, cruise EDITION SPORTS TOURER, airco, navi airco, radio/cd ON 103KW, airco, cruise chtvering, navi, 20 inch uchtvering, PASM, PCM STYLE, airco E 5DRS, airco T BUSINESSLINE, navi, telefoon, cruise urbekrachtiging VVT-I LUNA, airco, cruise VVT-I SOL AUT. 7 PERS. airco, cruise o, radio/cd WD AUT. airco, navi, cruise DRS, radio/cd, trekhaak airco, cruise , cruise M GEARTRONIC, airco, cruise

mrt-12 jan-05 feb-05 jul-04 feb-06 sep-10 jan-10 mrt-09 jul-03 okt-10 feb-08 mei-07 jun-04 mrt-85 jan-04 jan-07 jun-07 feb-10 feb-05 mrt-10 jan-04 feb-09 apr-05 jan-11 jun-07 apr-08 mei-10 mei-06 jan-07 mrt-05 mei-10 jan-08 mrt-98 aug-07 jul-04 jul-04

46.450 10.950 4.450 6.750 6.950 10.950 12.750 12.950 16.450 27.950 12.450 11.450 17.450 9.950 8.450 12.950 8.450 15.950 6.450 23.950 5.950 15.450 19.950 94.950 12.450 8.450 24.450 4.450 10.950 10.950 11.450 21.950 2.950 12.950 8.750 11.450

465 110 45 68 70 110 128 130 165 280 125 115 175 100 85 130 85 160 65 240 60 155 200 950 125 85 245 45 110 110 115 220 30 130 88 115

ELEGANCE, airco FULL OPTIONS, *nieuwpr. â‚Ź 33.450,-* NE 5DRS, navi, cruise HLINE, airco, 17 inch ARIANT COMFORTLINE, navi 140PK COMFORTLINE, navi, cruise N WEGENBELASTINGVRIJ, airco, cruise N WEGENBELASTINGVRIJ, airco, cruise TLINE 7 PERS, navi, cruise

feb-09 feb-04 dec-11 feb-12 sep-02 sep-05 jan-12 nov-11 NIEUW dec-11

19.950 11.950 23.950 22.450 4.450 8.450 30.950 15.950 16.950 29.950

200 120 240 225 45 85 310 160 170 300

0PK DSG/AUT. HIGHLINE, DC LANG K DSG/AUT DC LANG, FULL OPTIONS

excl. BTW jun-11 31.450 NIEUW 44.450

Vanwege 1 jarig bestaan

20% korting!

ik wacht op je telefoontje!

Nee, je hoeft chimpansee Patrick niet te bellen. Maar je kunt hem wel helpen! Hoe? Door je oude mobiele telefoontje in te leveren voor Stichting AAP.

meer weten? Kijk op www.aap.nl

T.. 074-2780707 www.wesselink-autos.nl T www.wesselink-autos.nl SIRTAKI OLDENZAAL | GROOTE MARKT 5

w w w. t w e n t e j o u r n a a l . n l

TEL: 0541 - 53 97 46 Lokaal Optimaal

OVERAL BEREIKBAAR!

Voet-, knie- of rugklachten? Praktijk podologie Wim en Willeke Benerink

Elke woensdag Carint Oldenzaal, Matenstraat 51 Bel of mail voor een afspraak info@podoloog-wimbenerink.nl | www.podoloog-wimbenerink.nl 06-10342574 b.g.g. 0541-229424 Voor dunne handgemaakte opbouwzolen

op de gehele rekening Deze actie is geldig van 1-9 t/m 30-9

315 *niet in combinatie met andere acties en met feestdagen 445

Open van dinsdag t/m zondag 16.00 - 22.00uur

GA NAAR TWENTEJOURNAAL.NL


Oldenzaal Journaal

zaterdag 1 september 2012

Gezocht:

Theeliefhebber om met Riet (82, dementerend) verhalen over vroeger op te halen.

3

6 medewerksters Thuiszorg Carintreggeland vieren dienstjubileum Lees verder op www.losserjournaal.nl

Wilt u vrijwilliger worden? www.vrijwilligethuiszorg.nl

Bartina Koeman opent ‘Twente Beweegt’ TWENTE - Door middel van een ballonnen ceremonie zal zondag 16 september de tweede editie van de ‘Twente Beweegt’ geopend worden in het FBK stadion.

Nieuw seizoen Folkclub Twente start met Rallion

Wilt u vrijwilliger worden? www.vrijwilligethuiszor g.nl

BOEKELO - Het nieuwe seizoen van Folkclub Twente start op vrijdag 7 september met een optreden van Rallion uit Schotland. Dit betekent een tweede kennismaking met de groep. Foto gemaakt door: JanFlits

www.oldenzaaljournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere zaterdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseur: Edy Hammink, 06 - 519 404 50 Jeroen Morshuis, 06 - 395 655 97 Emilio Ramon Kuipers, 06 - 106 969 09 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl

OLDENZAAL/DE LUTTE - Afgelopen donderdag, 23 augustus, werden Riekie Schopman (25 jaar), Brigit Karthaus, Ingrid Dokter, Alie oude Nijhuis, Hermien Tichelhoven en Ans van Aalst (allen 12,5 jaar) in het zonnetje gezet vanwege hun dienstjubilea in dit jaar. Onder het genot van hapjes en drankjes werd het een gezellige middag op de prachtige locatie van land-

goed de Bekspring. De jubilarissen zijn werkzaam in verschillende teams binnen Oldenzaal/De Lutte. Carintreggeland werkt sinds januari van dit jaar met zelfsturende teams, de teams zijn of worden op korte termijn geplaatst in de Oldenzaalse wijken. Hierdoor zien collega’s uit de verschillende teams elkaar minder dan voorheen het geval was. Hierom werd in de teams besloten om de

voor leden van Natuurmonumenten en 7 Euro voor niet-leden.Aanmelding vooraf is noodzakelijk, want het aantal deelnemers is beperkt. Kijk hiervoor op natuurmonumenten.nl/cultuurmonumenten.

Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven.

Op de top van de 55 meter hoge Hakenberg staat een schitterende houten villa, gebouwd in 1927 door de familie Blijdenstein. Er omheen ligt een parkachtig landschap in Engelse landschapsstijl, een afwisseling van grasland, akkers, solitaire bomen, waterpartijen, loofbos en boerderijen.

Vormgeving: Renate Zwep Rathy Gopalaswamy Charlotte van Leeuwen Lindsy Grootelaar Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Oldenzaal Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

De weersomstandigheden waren prettig, mede daardoor werd het een zeer geslaagde middag.

Rondleiding licht en zicht op de Hakenberg

Redactie: Leonie Jansen, 06 - 163 955 45 E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl

Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis • Bibliotheek Mariahof • Brug Restaurant van Gils Sauna Keizer • Shell de Thij • Kiosk de Thij C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien Rossum: Avia van der AA • Kulturhus Weerselo: Auto Reinders • Auto Hoogendijk Auto Krabbe • Plus Tijhuis Saasveld: Silderhuis Supermarkt • ‘t Holscher

jubileumviering voor alle teams gezamenlijk te organiseren. Tijdens de viering werd dan ook heel wat bijgepraat en veel gelachen. De jubilerende dames werden persoonlijk door hun leidinggevende toegesproken, er werden vele handen geschud en natuurlijk waren er bloemen.

BEUNINGEN - De maand september is bij Natuurmonumenten Cultuur Monumenten Maand. Zaterdag 8 en zondag 9 september zijn bovendien de landelijke Open Monumentendagen. En het hele jaar 2012 is uitgeroepen tot Jaar van de Historische

Buitenplaats. Op zondag 9 september kunt u om 11.00 uur en om 14.30 uur deelnemen aan een begeleide wandeling met het thema ‘Licht en Zicht op de Hakenberg’. Deelname kost 4 Euro

De wandeling ‘Licht en Zicht’ begint bij de ingang aan de provinciale weg. Samen met de boswachter van Natuurmonumenten loopt u over het landgoed naar de villa. Daar bieden Paul en Anne-Marie Kamphuis u de bijzondere kans om het gebied direct rond hun hooggelegen huis van dichtbij te bekijken. Ze vertellen bovendien wat zij, samen met Natuurmonumenten, doen om de bijzondere cultuurhistorische waarden van de Hakenberg in ere te houden.

Fietsen in de Vredesweek van 2012 OLDENZAAL - Op de tweede zondag van de Vredesweek, op 23 september hebben de MOV-groepen van de Plechelmusparochie een fietstocht gepland..Er is gekozen voor het thema van IKV/Pax Christi: Grondstoffen als bron voor vrede. Het motto van IKV/Pax Christi luidt dan ook: POWERED BY PEACE.

voor vrede”. Kinderen zijn welkom, er is een speeltuin op het terrein. Tussen 15.30 uur en 16.00 uur de terugtocht. De “Oase”is een plek die verzorgd wordt door Nederlandse en Duitse vrijwilligers. Voor hun aktiviteiten vragen ze niets maar een vrijwillige bijdrage is welkom. De Duitse beheerder zei het zo“für jede Nase einen Euro”.

De fietstocht start om 12 uur vanaf het Plechelmusplein richting Losser. Tegen 13 uur aankomst in de “Oase”, een bijzondere plek langs de Dinkel (zie: oase gronau losser.) Edgar Koning o.carm.verzorgt een inleiding over het onderwerp: “Grondstoffen als bron voor conflicten, grondstoffen als bron

In verband met de organisatie willen we wel ongeveer weten hoeveel mensen meefietsen. U kunt dat laten weten door contact op te nemen met de MOV leden van uw geloofsgemeenschap of te bellen naar 0541-517771 (antwoordapparaat kan ingesproken worden) of 0541-516646.

Verkiezingscafe HENGELO - Onderling Sterk,MEE Twente en Overijssel Platform VG organiseren samen het Verkiezingscafé. Mensen met een verstandelijke beperking mogen 12 september ook stemmen voor de 2e Kamerverkiezingen.

Lachofikschiet

OLDENZAAL – Uit de talloze getagde personen op de Boeskoolfoto’s van Lach of ik Schiet is een winnares gekozen. Moniek Bulter wint de fotoshoot.

Volg ons op Twitter en Facebook:

@losserjournaal facebook.com/twente.journaal Nu op de proeftafel: “JG10 Pinot Blanc” Frivool bouquet van bloemetjes met een hint van abrikoos en kruisbes. Een kloeke wijn waarin u wat mineralen en florale elementen zult ontdekken. Dubbel lekker bij forel, zeeduivel of kabeljauw, maar uiteraard ook bij asperges.

Catering Catering Boerenwijn Wit Huur Huurtappen tappen Le Campuget Wij Wijbezorgen bezorgen

R o u sEigen s a nparkeerplaats ne, Eigen parkeerplaats g r e nHapjes ache blanc, Hapjes v i o g Tapas n i e rbufetten Tapas bufetten l i tWijnproeflokaal erfles Wijnproeflokaal

€ 4 Delicatessenmanden ,Delicatessenmanden 45 Kerstpakketten Kerstpakketten Supercadeaus

Supercadeaus D e nOverige e k a drank m p kan ekanr bij sbijtons r aterug at 50 Overigedrank onsterug Oldenzaal | 0541-513227 Alles Alleslekker lekkerbij bijde deMeybree! Meybree!

r v5e e r t i j d i g €u wRR4eetssh,ee9 ur ivset ea rp ,t ipj rdai g at-

ut w p reanazt.a f tehl su,i sgtl aa p z ,e n vt a o foerl sv,e g r jlaaaz rednaegnezn., v f eoeosrt jheest eEnK pvaoretti b j eanl

www.meybree.nl www.meybree.nl


Uw regiospecialist Oldenzaal Journaal

zaterdag 1 september 2012

4

in elke branche... Verfhandel

WAT W AT VERDIENT ERDIEN DIE U

R. Keupink Oranjestraat 60 Tubbergen Tel.: 0546 - 623306

Uw Mercedes verdient onderhoud, maar wel voor een faire prijs. Zo verdient u zelf ook!

Verkoop van alle Nederlandse

"  " " #"! #" " " " " " " " " " "  #" " " " " " "  " #"" " #" " " " " #" "" #" " 

 !

SIKKENS VERF tot 50% goedkoper dan elders Ma.de t/m do. van 13.30 uur tot 20.00 uur Auto van week : 13.30 uur tot 18.00 uur GOLF VIVrijdag 1.6 van TDI Zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur

Al 25 jaar Mer Mercedes cedes op to Bij ons bent u klant, geen

TRENDLINE 5-DRS navi, cruise, febr-12

€ 22.450 p.m. va € 225,00 Meubels & advies op maat Merk

Type

bj.

AUDI CADILLAC CITROEN CITROEN DAIHATSU FIAT FIAT HONDA INFINITY KIA KIA MERCEDES-BENZ MERCEDES-BENZ MERCEDES-BENZ MG MINI OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL PORSCHE PORSCHE SEAT SEAT SKODA TOYOTA TOYOTA TOYOTA TOYOTA TOYOTA VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLVO VOLVO

Q3 2.0 TDI QUATTRO S-TRONIC, navi, xenon, *nieuwpr. € 59.223,-* SRX 4.6 V8 AUT. SPORT LUXURY NORTHSTAR, navi, cruise, leder C2 1.1i FURIO 3DRS, airco, trekhaak C3 1.4 16V EXCLUSIVE AUTOMAAT 5DRS SIRION 2 1.3 16V AUT. COMFORT 5DRS, airco, cruise 500 0.9 TWINAIR SPORT, sportstoelen, radio/cd/mp3 500 1.4 LOUNGE SPORT, airco, blue&me JAZZ 1.4 ELEGANCE 5DRS, airco, cruise, radio/cd/mp3 FX35 3.5 V6 AWD, airco, leder SORENTO 2.4 AUT. X-ECUTIVE, airco, radio/cd/mp3 SPORTAGE 2.0 CVVT X-PRESSION, leder, stoelverwarming B-KLASSE 150, airco, stoelverw., lm velgen C-KLASSE 55 5.5 V8 AMG 386PK COMBI, xenon, navi, cruise SL 380 CABRIOLET, incl. org. Hardtop TF 1.8 120PK STEPSPEED CABRIOLET 80TH ANNIVERSARY, airco COOPER 1.6 16V 3DRS CHILI, panoramadak ASTRA 1.6 16V BUSINESS 5DRS, airco, cruise ASTRA 1.6 16V ENJOY, airco, cruise ASTRA 1.8 16V AUT. ENJOY WAGON, airco, cruise INSIGNIA 2.0 CDTI 160PK EDITION SPORTS TOURER, airco, navi MERIVA 1.8 16V COSMO, airco, radio/cd ZAFIRA 1.8 16V TEMPTATION 103KW, airco, cruise CAYENNE S 4.5 V8 AUT. luchtvering, navi, 20 inch PANAMERA 4 3.6 300PK, luchtvering, PASM, PCM ALTEA XL 1.6 16V ACTIVE STYLE, airco IBIZA 1.4 16V REFERENCE 5DRS, airco SUPERB 1.8 TSI COMFORT BUSINESSLINE, navi, telefoon, cruise AYGO 1.0 12V, radio/cd, stuurbekrachtiging COROLLA VERSO 1.8 16V VVT-I LUNA, airco, cruise COROLLA VERSO 1.8 16V VVT-I SOL AUT. 7 PERS. airco, cruise IQ 1.0 VVTi COMFORT, airco, radio/cd RAV4 2.0 16V VVTi SOL 4WD AUT. airco, navi, cruise GOLF IV 1.6 TRENDLINE 5DRS, radio/cd, trekhaak TOURAN 1.6 16V OPTIVE, airco, cruise V50 1.8 MOMENTUM, airco, cruise V50 2.4 140PK MOMENTUM GEARTRONIC, airco, cruise

mrt-12 jan-05 feb-05 jul-04 feb-06 sep-10 jan-10 mrt-09 jul-03 okt-10 feb-08 mei-07 jun-04 mrt-85 jan-04 jan-07 jun-07 feb-10 feb-05 mrt-10 jan-04 feb-09 apr-05 jan-11 jun-07 apr-08 mei-10 mei-06 jan-07 mrt-05 mei-10 jan-08 mrt-98 aug-07 jul-04 jul-04

Diesel / LPG LEXUS MERCEDES-BENZ VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN

IS 220D, airco, cruise E-KLASSE 220 CDI COMBI ELEGANCE, airco GOLF PLUS 1.6 TDI 77KW FULL OPTIONS, *nieuwpr. € 33.450,-* GOLF VI 1.6 TDI TRENDLINE 5DRS, navi, cruise NEW BEETLE 1.9 TDI HIGHLINE, airco, 17 inch PASSAT 2.0 TDI 103 KW VARIANT COMFORTLINE, navi PASSAT VARIANT 2.0 TDI 140PK COMFORTLINE, navi, cruise POLO 1.2 TDI BLUEMOTION WEGENBELASTINGVRIJ, airco, cruise POLO 1.2 TDI BLUEMOTION WEGENBELASTINGVRIJ, airco, cruise TOURAN 2.0 TDI COMFORTLINE 7 PERS, navi, cruise

feb-04 dec-11 feb-12 sep-02 sep-05 jan-12 nov-11 NIEUW dec-11

Merk Bedrijfswagens AUDI VOLKSWAGEN CADILLAC VOLKSWAGEN CITROEN CITROEN Motoren DAIHATSU BMW FIAT FIAT HONDA INFINITY KIA KIA MERCEDES-BENZ MERCEDES-BENZ MERCEDES-BENZ MG MINI OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL PORSCHE PORSCHE SEAT SEAT SKODA TOYOTA TOYOTA TOYOTA TOYOTA TOYOTA VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN

Type

bj.

Q3 2.0 TDI QUATTRO S-TRONIC, navi, xenon, *nieuwpr.DC € LANG 59.223,-* TRANSPORTER 2.0 TDI 180PK DSG/AUT. HIGHLINE, SRX 4.6 V8 AUT. SPORT LUXURY NORTHSTAR, leder CARAVELLE 2.0 TDI 180PK DSG/AUT DC LANG, navi, FULLcruise, OPTIONS C2 1.1i FURIO 3DRS, airco, trekhaak C3 1.4 16V EXCLUSIVE AUTOMAAT 5DRS SIRION 1.3dynamic 16V AUT. COMFORT 5DRS, airco, cruise K1300S 2incl. pakket 500 0.9 TWINAIR SPORT, sportstoelen, radio/cd/mp3 500 1.4 LOUNGE SPORT, airco, blue&me JAZZ 1.4 ELEGANCE 5DRS, airco, cruise, radio/cd/mp3 FX35 3.5 V6 AWD, airco, leder SORENTO 2.4 AUT. X-ECUTIVE, airco, radio/cd/mp3 SPORTAGE 2.0 CVVT X-PRESSION, leder, stoelverwarming B-KLASSE 150, airco, stoelverw., lm velgen C-KLASSE 55 5.5 V8 AMG 386PK COMBI, xenon, navi, cruise SL 380 CABRIOLET, incl. org. Hardtop TF 1.8 120PK STEPSPEED CABRIOLET 80TH ANNIVERSARY, airco COOPER 1.6 16V 3DRS CHILI, panoramadak ASTRA 1.6 16V BUSINESS 5DRS, airco, cruise ASTRA 1.6 16V ENJOY, airco, cruise ASTRA 1.8 16V AUT. ENJOY WAGON, airco, cruise INSIGNIA 2.0 CDTI 160PK EDITION SPORTS TOURER, airco, navi MERIVA 1.8 16V COSMO, airco, radio/cd ZAFIRA 1.8 16V TEMPTATION 103KW, airco, cruise CAYENNE S 4.5 V8 AUT. luchtvering, navi, 20 inch PANAMERA 4 3.6 300PK, luchtvering, PASM, PCM ALTEA XL 1.6 16V ACTIVE STYLE, airco IBIZA 1.4 16V REFERENCE 5DRS, airco SUPERB 1.8 TSI COMFORT BUSINESSLINE, navi, telefoon, cruise AYGO 1.0 12V, radio/cd, stuurbekrachtiging COROLLA VERSO 1.8 16V VVT-I LUNA, airco, cruise COROLLA VERSO 1.8 16V VVT-I SOL AUT. 7 PERS. airco, cruise IQ 1.0 VVTi COMFORT, airco, radio/cd RAV4 2.0 16V VVTi SOL 4WD AUT. airco, navi, cruise GOLF IV 1.6 TRENDLINE 5DRS, radio/cd, trekhaak TOURAN 1.6 16V OPTIVE, airco, cruise

mrt-12 jun-11 jan-05 NIEUW feb-05 jul-04 feb-06 apr-10 sep-10 jan-10 mrt-09 jul-03 okt-10 feb-08 mei-07 jun-04 mrt-85 jan-04 jan-07 jun-07 feb-10 feb-05 mrt-10 jan-04 feb-09 apr-05 jan-11 jun-07 apr-08 mei-10 mei-06 jan-07 mrt-05 mei-10 jan-08 mrt-98 aug-07

prijs

p/m v.a.

46.450 10.950 4.450 6.750 6.950 10.950 12.750 12.950 16.450 27.950 12.450 11.450 17.450 9.950 8.450 12.950 8.450 15.950 6.450 23.950 5.950 15.450 19.950 94.950 12.450 8.450 24.450 4.450 10.950 10.950 11.450 21.950 2.950 12.950 8.750 11.450

Auto van de week : 19.950 feb-09

GOLF VI 1.6 TDI

11.950 23.950 22.450 4.450 8.450 30.950 15.950 16.950 29.950

TRENDLINE 5-DRS navi, cruise, febr-12

€ 22.450 p.m. va € 225,00

Alle auto’s met foto op:

excl. prijs BTW 46.450 31.450 10.950 44.450 4.450 6.750 6.950 12.950 10.950 12.750 12.950 16.450 27.950 12.450 11.450 17.450 9.950 8.450 12.950 8.450 15.950 6.450 23.950 5.950 15.450 19.950 94.950 12.450 8.450 24.450 4.450 10.950 10.950 11.450 21.950 2.950 12.950

www.autoheisterkamp.nl

Uw regiospecialist WAT W A T VERDIENT ERDIEN DIE U in elke branche...

T. T. 074-2780707 www www.wesselink-auto .wesselink-auto

465 110 45 68 70 110 128 130 165 280 125 115 175 100 85 130 85 160 65 240 60 155 200 950 125 85 245 45 110 110 115 220 30 130 88 115

200 120 240 225 45 85 310 160 170 300

Voet-, knie- of rugklachten?

Uw Mercedes verdient onderPraktijk podologie Wim en Willeke Benerink houd, maar wel voor een faire Elke woensdag prijs. Zo verdient u zelf ook!

Carint Oldenzaal, Matenstraat 51

"  " " #"! " " " " " #" " " Bel of mail voor een afspraak info@podoloog-wimbenerink.nl | www.podoloog-wimbenerink.nl #" " " " " "  06-10342574 b.g.g. 0541-229424 #"" " " " " "  " Voor dunne handgemaakte opbouwzolen #" " " " #" " "" #" " 

 !

Mercedes cedes op to Al 25 jaar Mer Bij ons bent u klant, geen

T. T. 074-2780707 www.wesselink-auto www.wesselink-auto

p/m v.a. 465 315 110 445 45 68 70 130 110 128 130 165 280 125 115 175 100 85 130 85 160 65 240 60 155 200 950 125 85 245 45 110 110 115 220 30 130

Voet-, knie- of rugklachten? Praktijk podologie Wim en Willeke Benerink

Elke woensdag Carint Oldenzaal, Matenstraat 51 Bel of mail voor een afspraak info@podoloog-wimbenerink.nl | www.podoloog-wimbenerink.nl 06-10342574 b.g.g. 0541-229424 Voor dunne handgemaakte opbouwzolen


uitgave september 2012 PEUTERS

KINDEREN

BSO

JONGEREN

OUDER & KIND

VROUWEN

IMPULS

SENIOREN

WIJK & BUURT

INTEGRATIE

CURSUSSEN

VRIJWILLIGERS

Voorwoord In deze krant vindt u een selectie van wat Impuls allemaal te bieden heeft. U vindt informatie over onze peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang De Blikvanger, de Vrijwilligerscentrale en activiteiten en cursussen. Het volledige aanbod van Impuls kunt u bekijken op onze website: www.impuls-oldenzaal.nl.

Adressen Impuls Impuls, Directie en Secretariaat

Peuterspeelzaal Eigen-Wijs

Operalaan 150 7577 JA Oldenzaal ( 0541-571414

Helmichstraat 42B 7574 TX Oldenzaal ( 0541-571405

Bereik je Wijk! Dit project van Impuls om bewoners van Zuid Berghuizen en De Thij te helpen bij het realiseren van plannen voor verbetering van de wijk start dit najaar.

Impuls, Breedwijs

Peuterspeelzaal ‘t Krielheukske

Impuls, ‘t Blikpunt

Peuterspeelzaal Pino / Okkio

Kuierzondag (inclusief maaltijd) Gezelligheid op zondagmiddag. Elke maand een ander menu. De eerste keer is op zondag 9 september. Opgeven hiervoor kan tot woensdag 5 september.

Impuls, ‘t Noabershoes

Peuterspeelzaal Wolkewietje

Info Mist u iets of heeft u vragen? Natuurlijk kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen: 0541-571414. Of een mail sturen: info@impuls-oldenzaal.nl.

Helmichstraat 42B 7574 TX Oldenzaal ( 0541-571421 Operalaan 150 7577 JA Oldenzaal ( 0541-571419

Joh. van Burenlaan 226 7576 AW Oldenzaal ( 0541-571420

Vrijwilligerscentrale Oldenzaal Grevinkhof 50 7573 DD Oldenzaal ( 0541-571414

:

www.impuls-oldenzaal.nl

Operalaan 150 7577 JA Oldenzaal ( 0541-571403 Hunenveldlaan 4 7576 ZV Oldenzaal ( 0541-571404

Tijdelijk gehuisvest in de Meijbreeflat ( 0541-571407

BSO De Blikvanger Operalaan 150 7577 JA Oldenzaal ( 0541-571402

*

info@impuls-oldenzaal.nl

WWW.IMPULS-OLDENZAAL.NL


Oldenzaal Journaal

6

PEUTERS

KINDEREN

Een peuterspeelzaal : “een slim begin” De peuterspeelzalen van Impuls kenmerken zich door kinderen uit te nodigen om al spelenderwijs de wereld om zich heen te ontdekken. Ieder kind wordt gerespecteerd zoals het is, ieder kind krijgt de kans zijn eigen talenten te ontwikkelen. De leidsters begeleiden en stimuleren dit proces, waarbij elke peuter de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Door de gemoedelijke sfeer voelen de kinderen zich prettig en veilig en ervaren de peuterspeelzaal als een vertrouwde omgeving. De peuterspeelzalen van Impuls hanteren een voortdurend op de toekomst gerichte aanpak, waarbij het stimuleren van de ontwikkeling van elke peuter centraal staat. Uitgangspunten zijn hierbij: • ieder kind is uniek • iedere peuter is nieuwsgierig • peuters leren spelenderwijs • elk kind ontwikkelt zich in een eigen tempo De vier peuterspeelzalen werken met Piramide, een Voor- en Vroegschools Educatie (VVE) programma. Het programma biedt

zaterdag 1 september 2012

ondersteuning aan de ontwikkeling van peuters met een doorgaande “leer”-lijn voor 0- tot 6-jarigen, die uiteindelijk aansluit op de ontwikkelingslijn van de basisschool. Doordat uw peuter in een vaste groep deelneemt, doorloopt hij of zij het volledige Piramide programma. Ouders krijgen bij Impuls adequate antwoorden op opvoedingsvragen (opvoedkundige ondersteuning) en peuters met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand krijgen extra en effectieve aandacht. De peuters bezoeken de peuterspeelzalen drie dagdelen per week. Het accent ligt tijdens deze dagdelen op spelen, want peuters die spelen leren voor later! Heeft u belangstelling en wilt u uw kind opgeven? Meld uw kind dan aan bij de peuterspeelzaal in de wijk waar u woont, of bel met Impuls, tel. 0541-571414. U kunt uw kind ook aanmelden via de website van Impuls: www.Impuls-oldenzaal.nl. Hier vindt u ook nog meer informatie.

Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er bij Impuls altijd wel iets te doen. Allerlei leuke activiteiten en interessante cursussen. Ook in de vakantie kun je bij ons terecht. Kijk op onze website onder kinderen voor het complete aanbod.

Candy Girls

(10 t/m 12 jaar) Je wilt graag weten welke kleur oogschaduw mooi bij je ogen staat. Of wat een goede manier is om met die leuke jongen aan de praat te komen. Maar je wilt ook wel een keer je eigen shirt opleuken met een paar andere meiden. Elke week ga je met een vaste groep meiden samen iets leuks doen. Wanneer: Waar: Info: Kosten:

vanaf 4 september, elke dinsdag 15.30-17.00 uur ’t Blikpunt Linda Rijssemus € 0,80 per keer of € 7,00 voor een 10-rittenkaart

Kidsinloop De Thij

(basisschoolleeftijd) Vervelen in je vrije tijd?! Dacht het niet! In ’t Noabershoes is altijd wel iets te doen! Wanneer:

Waar: Info: Kosten:

vanaf 3 september elke maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdag middag - 15.30-17.00 uur elke woensdagmiddag 13.00-17.00 uur ’t Noabershoes Linda Rijssemus Maarten Dors GRATIS (voor de activiteit op woensdag moet je € 0,80 per keer betalen)

(4 t/m 12 jaar) Als je niks te doen hebt op dinsdagmiddag, kun je naar deze inloop komen! Je mag zelf weten wat je gaat doen: gamen, internetten, muziek draaien…. Of doe mee aan de activiteit van de week. Wanneer:

Meidengroep Breedwijs (8 t/m 14 jaar) Wanneer: Waar: Info: Kosten:

vanaf 5 september elke woensdag 15.30-17.00 uur Breedwijs Esra Türkdemir € 0,80 per keer of € 7,00 voor een 10-rittenkaart

Waar: Info: Kosten:

vanaf 4 september elke dinsdagmiddag 15.30-17.00 uur Breedwijs Koen Zieleman GRATIS

BSO De Blikvanger

Uw kind wordt iedere dag in een huiselijke sfeer opgevangen door dezelfde professionele leiding. Dat biedt duidelijkheid en structuur voor uw kind. De kinderen kunnen zelf kiezen waar ze mee willen spelen, maar er worden ook specifieke activiteiten aangeboden. Zo is er bijvoorbeeld een smikkelen smuldag, waarop keukenfanaten zich kunnen uitleven. Of een workshop dansen, waarin in acht weken een dansje wordt ingestudeerd. Met natuurlijk aan het eind een dansvoorstelling. Naast het aanbod van de BSO kunnen kinderen ook, als ze dat zelf willen, meedoen aan de activiteiten van Impuls. BSO De Blikvanger heeft een kinder-

Wij zorgen ervoor dat uw kind veilig van/en naar school wordt gebracht. Uw kind kan bij ons terecht vanaf 7.30 uur ‘s morgens. Hij/zij wordt dan om 8.15 uur naar school gebracht. Naschoolse opvang is er vanaf 15.00 uur, en op woensdag en vrijdag al vanaf 12.00 uur. In de vakantieperiode zijn we open van 7.30 uur tot 18.30 uur. We hebben dan een uitgebreid programma. Uw kind ontvangt van te voren een programmaboekje. Vanzelfsprekend zijn wij open als de school een studieof sportdag heeft.

• deskundige begeleiding

Waar: Info: Kosten:

Doe Mee

(4 t/m 12 jaar) Je kunt meedoen aan allerlei leuke activiteiten: knutselen, sport en spel, theater, muziek en nog veel meer. Kom met je vriendjes en vriendinnetjes en Doe Mee!!! Wanneer:

vanaf 5 september elke woensdagmiddag 14.00-15.30 uur Breedwijs Koen Zieleman € 0,80 per keer of € 7,00 voor een 10-rittenkaart

Waar: Info: Kosten:

Kids Action Mix

(8 t/m 13 jaar) Hier kun je naartoe om je vrienden te ontmoeten of nieuwe vrienden te maken. Je kunt er tafelvoetballen, internetten, gamen op de PS-ll, te veel om op te noemen…. Wanneer:

vanaf 5 september elke Woensdagmiddag 14.00-16.00 uur Breedwijs Mehmet Ünal GRATIS

Waar: Info: Kosten:

• elke middag een speciale activiteit • groene omgeving • kinderboerderij vlakbij • alle vakanties een leuk programma • ruime variatie in keuze voor opvang

informatie: Fenny Tolhuis 0541-571414

Geïnteresseerd in onze buitenschoolse opvang De Blikvanger? Kom gerust een keer langs bij ’t Blikpunt, Operalaan 150. Bellen kan natuurlijk ook: 571414 en vragen naar Fenny Tolhuis.

vanaf 5 september elke woensdagmiddag 14.00-15.30 uur Breedwijs Carla Boerrigter € 0,80 per keer of € 7,00 voor een 10-rittenkaart

vanaf 6 september elke donderdag 15.30-17.00 uur ’t Noabershoes Linda Rijssemus € 0,80 per keer of € 7,00 voor een 10-rittenkaart

Kidsinloop

raad. De kinderraad heeft een grote inbreng bij de beslissing welk speelgoed wordt gekocht en mag meedenken over huisregels en inrichting van de lokalen.

Wanneer:

(10 t/m 12 jaar) Eerst natuurlijk een kop thee drinken en kletsen over wat je de afgelopen week hebt gedaan. En dan gaat het beginnen... samen met de andere meiden iets gaan doen wat jullie zelf bedacht hebben. En een ding staat voorop: we maken er elke week een feestje van!

Waar: Info: Kosten:

BSO De Blikvanger zit in de prachtige, ruime locatie ’t Blikpunt in de wijk de Essen, vlakbij de kinderboerderij de Höfte. We zijn omringd door veel groen waar kinderen meer dan voldoende hun energie kwijt kunnen.

(4 t/m 12 jaar) Voor kinderen met een verstandelijke handicap (MLK en ZMLK-niveau). Spelen, knutselen, muziek maken, dansen, gewoon samen leuke dingen doen. Je moet je wel aanmelden (max. 10 kinderen).

Meidengroep De Thij

Wanneer:

BSO “De Blikvanger”

VTB Kinderclub

Streetdance

(8 t/m 16 jaar) Als je van dansen en bewegen houdt, is dit iets voor jou. Je leert verschillende dansen en het lijkt net alsof je in je eigen videoclip zit. Aanmelden verplicht. Wanneer: vanaf vanaf66september september elke elkedonderdagmiddag donderdagmiddag van van88t/m t/m12 12jaar: jaar: 16.15-17.15 16.15-17.15uur uur

Waar: Info: Kosten:

12 12t/m t/m16 16jaar: jaar: 17.15-18.15 17.15-18.15uur uur Breedwijs Breedwijs Carla CarlaBoerrigter Boerrigter € €9,00 9,00per permaand maand

Vervelen in je vakantie? Écht niet! Operalaan 150 , 7577 JA Oldenzaal | 0541-571402 | info@impuls-oldenzaal.nl | www.impuls-oldenzaal.nl

In de herfstvakantie organiseert Impuls allerlei leuke activiteiten. Dus houd onze website goed in de gaten!


JONGEREN

VERVOLG SENIOREN

Tienerinloop

Kookclub senioren

(12 t/m 16 jaar) Hier kun je naartoe om je vrienden te ontmoeten of om nieuwe vrienden te maken. In de loop van het seizoen worden er extra activiteiten opgezet. Zodra hier meer over bekend is vind je de info op onze website. Wanneer: Waar: Info: Kosten:

Wat is er nu gezelliger dan samen koken en eten? De kookgroep voor senioren, met name gericht op alleengaanden, biedt deze mogelijkheid. Samen wordt er per keer een menu samengesteld, de boodschappen gedaan en in de keuken van Breedwijs gekookt. En dan wordt er samen gegeten.

vanaf 3 september elke maandag 16.00-18.00 uur Breedwijs Mehmet Ünal GRATIS

Wanneer: Waar: Info: Kosten:

Jongeren clubinloop

(12 t/m 17 jaar) Kom darten, poolen, muziek draaien of luisteren, gamen, internetten of gewoon gezellig chillen. Elke twee maanden hebben we een ander thema (check onze website). Wanneer: Waar: Info: Kosten:

vanaf 4 september elke dinsdag 19.00-21.00 uur Breedwijs Mehmet Ünal GRATIS

Jongereninloop

(12 t/m 17 jaar) Neem je mp3-speler of cd’s mee en we sluiten hem aan op de muziekinstallatie. Maar je kunt natuurlijk ook achter de play-station, tafelvoetballen, poolen of tafeltennissen! Liever hangen op de bank voor de tv? Kan ook!! Wanneer: Waar: Info: Kosten:

vanaf 4 september elke dinsdag 18.30-21.00 uur ‘t Noabershoes Linda Rijssemus GRATIS

Muze-In Club

(12+) Met behulp van de computer je eigen muziek maken. Van componeren tot mixen. Improviseren en experimenteren. Je kunt allerlei muziekstijlen en effecten gebruiken voor je eigen super mix. Wanneer: Waar: Info:

vanaf half september, bij voldoende aanmeldingen ‘t Noabershoes Mehmet Ünal

Maandcup Junior

(11 t/m 15 jaar) Samen met anderen je eigen zaalvoetbalcompetitie afwerken. Winnen is niet het enige wat telt. Fair Play staat voorop. Je moet je wel opgeven. Schrijf snel in, want vol=vol!! Wanneer: Waar: Info: Kosten:

vanaf 7 september elke vrijdag 17.00-18.00 uur Gymzaal Helmichstraat Mehmet Ünal € 0,50 per keer

91ste minuut sportinloop (16 t/m 20 jaar) Na de wedstrijd nog even lekker chillen. Een goed begin van je weekend. Wanneer: Waar: Info: Kosten:

vanaf 7 september elke vrijdagmiddag 20.00-21.00 uur Breedwijs Mehmet Ünal GRATIS

Maandcup Senior

(16 t/m 20 jaar) Laat je voetbalkunsten zien of doe gewoon voor de gezelligheid mee aan dit zaalvoetbaltoernooi. Je moet je wel opgeven. Schrijf snel in, want vol=vol!! Wanneer: Waar: Info: Kosten:

vanaf 7 september elke vrijdag 19.00-20.00 uur Gymzaal Helmichstraat Mehmet Ünal € 0,50 per keer

Zakgeldproject Clean Ship (11 t/m 17 jaar)

Wil je iets nuttigs doen voor je wijk en er ook nog eens geld aan verdienen? In een team ga je bijvoorbeeld folders rondbrengen, kleine reparaties uitvoeren of schoonmaakwerkzaamheden doen. Iets voor jou? Voor meer info of om je aan te melden kun je bij Mehmet Ünal terecht.

SENIOREN Alleen, hoe dan verder?

Scrabblegroep

Het is altijd gezellig. U kunt zich aansluiten bij diverse spelletjes of de krant lezen en een praatje maken. De koffie staat klaar en u kunt zó aanschuiven.

(voor weduwen en weduwnaars van 60 jaar en ouder) Stichting Impuls en de Stichting Welzijn Ouderen organiseren samen een zestal bijeenkomsten voor mensen vanaf 60 jaar die het afgelopen jaar hun partner hebben verloren. Het overlijden van een partner brengt veel verdriet met zich mee. Praten over dit verdriet en eventueel steun vinden bij elkaar is het doel van deze bijeenkomsten. Een belangrijk gesprekonderwerp zal zijn: ‘hoe pak je de draad weer op.’ Aantal deelnemers: 6-8.

Scrabbelen is weer helemaal in. Wie heeft er zin om dit spel met anderen te spelen? Wanneer: vanaf 6 september elke donderdag 13.30-16.00 uur Waar: Breedwijs Info: Jos Nijmeijer Kosten: GRATIS

vanaf vanaf 44 september september elke dinsdagmiddag Breedwijs: 13.30-15.30 uur Blikpunt: 14.00-17.00 uur Noabershoes: 13.00-17.00 uur Info: Jos Nijmeijer Karin Lubbers Kosten: GRATIS

Wanneer: data in overleg met deelnemers 6 x op dinsdagmiddag 13.30-15.30 uur Waar: Michgoriushuis Info: Ria Heijdens (SWO) 0541-585700, tussen 9.00 en 12.00 uur Kosten: € 10,00 voor 6 bijeenkomsten

Koersbal

Koersbal is een spel, dat door iedereen gespeeld kan worden. De bedoeling is om een bal, vanuit een afspeelvak zo dicht mogelijk bij de “jack” (kleine witte bal) te rollen. Elke bal die dichter bij de “jack” ligt dan de beste bal van de tegenstander levert een punt op. Kom langs en doe mee! Wanneer: Waar: Info: Kosten:

vanaf 6 september elke donderdag 14.00-16.00 uur Breedwijs Jos Nijmeijer GRATIS

Wanneer:

Waar: Info: Kosten:

vanaf 12 september 1x per 6 weken woensdagavond 19.30-22.00 uur Breedwijs Jos Nijmeijer € 1,00 per keer

Ook worden er in onderling overleg op andere momenten door de week of in het weekend activiteiten aangeboden. Daarvan verschijnt een apart programma.

Biljartclub

Open Eettafel Breedwijs

In een huiselijke sfeer wordt op dinsdag en donderdag rond het middaguur de maaltijd geserveerd. Vanaf 11.00 uur bent u van harte welkom om een praatje te maken of een spelletje te doen. Er is een vast weekmenu. Aanmelden één week van te voren. Wanneer:

Waar: Info: Kosten:

vanaf 4 september elke dinsdag en donderdag 11.00-13.30 uur Breedwijs Jos Nijmeijer € 6,50 per keer

Inloopmiddag voor mannen

De inloopmiddag is een gezellige middag om er even uit te zijn, anderen te ontmoeten en aan een activiteit mee te doen. Er wordt gebiljart en gekaart. Bij belangstelling wordt er af en toe een activiteit georganiseerd zoals samen koken of een uitstapje maken. Wanneer: vanaf 6 september elke donderdagmiddag 13.30-16.00 uur Waar: Breedwijs Info: Jos Nijmeijer Kosten: GRATIS

Koor Impulsief

Voor iedereen die zin heeft om te zingen. Leden zijn nog steeds welkom. En met name mannen wordt gevraagd om vooral mee te komen zingen. Wanneer:

Dinsdagmiddagsoos

Wanneer:

vanaf 11 september elke dinsdagmiddag 15.30-18.30 uur Breedwijs Jos Nijmeijer € 5,00 per keer, excl. een kopje koffie of een drankje.

Bijeenkomst voor alleengaanden Eens in de zes weken elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar uitwisselen. In overleg met de deelnemers wordt voor een heel seizoen een programma opgesteld met activiteiten die vooral ontspanning bieden. De gezellige sfeer staat voorop.

Waar: Info: Kosten:

vanaf 33 september september vanaf elke maandag maandag elke 10.00-11.30 uur Breedwijs Jos Nijmeijer 1,50per perkeer keer €€1,50

Elke maandag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur zijn er een aantal heren actief aan het biljarten in ‘t Noabershoes. Dit gebeurt zowel recreatief als in competitieverband. De competitie loopt al, dus is het niet meteen mogelijk om hier voor aan te melden. Maar er is wel direct mogelijkheid om recreatief mee te biljarten. Voor informatie kunt u terecht in ‘t Noabershoes.

CYBERcafé

Heeft u hulp nodig bij allerlei zaken die te maken hebben met de computer? Heeft u vragen over programma’s als Word, het gebruik van het internet, of zou u willen leren skypen (via de computer gratis bellen)? Maar u kunt bijvoorbeeld ook uitleg krijgen over gebruik van OV chipkaart of internetbankieren. Wanneer: Waar: Info: Kosten:

vanaf 7 september elke vrijdagmiddag 14.00-15.30 uur ’t Noabershoes Karin Lubbers GRATIS

Kuierzondag (incl. maaltijd)

Anderen ontmoeten, samen eten .... gezelligheid op zondagmiddag. Heerlijk een keertje niet zelf te hoeven koken. Eén keer per maand op zondagmiddag maken we er samen iets gezelligs van in ‘t Noabershoes. In de lounge staat een biljart waar u gebruik van kunt maken en er zijn allerlei spelen als rummycub, scrabble en kaarten. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Elke maand is er een ander menu. U kunt zich tot aan de woensdag ervoor opgeven. Wanneer: vanaf 9 september 1x per per maand maand 1x zondagmiddag zondagmiddag 15.00-18.30 uur uur 15.00-18.30 Waar: Noabershoes ’t’t Noabershoes Info: Karin Lubbers Lubbers Karin Kosten: 6,00 (3 (3 gangen) gangen) €€ 6,00 4,75 (2 (2 gangen) gangen) €€ 4,75

OUDER & KIND Ouder- en Kindgroep

Een activiteit voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, die graag andere ouders en kinderen willen ontmoeten. Kinderen kunnen hier met andere kinderen spelen en hun eerste vriendschappen opdoen. Ouders, vaak de moeders (maar vaders zijn natuurlijk ook van harte welkom), treffen hier andere ouders. We praten over allerlei zaken; van zindelijkheid tot zakgeld. Met de bedoeling dat opvoeden je steeds makkelijker afgaat. Ouders met kinderen tot 4 jaar zijn van harte welkom. Wel graag van te voren opgeven. Wanneer:

Waar:

vanaf 13 september elke donderdagochtend 09.00-11.00 uur ’t Blikpunt

Info: Kosten:

Karin Lubbers € 6,00 per maand, incl. kinderoppas

Ouder- en Kindgroep: jonge moeders

(14 t/m 25 jaar) Als (bijna) moeder en nog lekker jong, heb je misschien soms extra behoefte om met andere jonge moeders te praten en ervaringen te delen. Dus meld je aan. Wanneer: Waar: Info: Kosten:

vanaf 12 september elke woensdagochtend 09.30-11.30 uur ’t Noabershoes Linda Rijssemus € 6,00 per maand, incl. kinderoppas


WIJK & BUURT Repair Café

U kunt uw kapotte spullen van huis mee nemen en zelf aan de slag gaan. Eventueel met hulp. Er zijn handige begeleiders en er is gereedschap en materiaal aanwezig om allerlei reparaties uit te voeren. Ook kunt u terecht met simpele vragen over het gebruik van de computer, telefoon en andere elektronica. Wanneer: Waar: Info: Kosten:

elke 2de 2de zaterdag zaterdag elke van de de maand maand van 10.00-13.00uur uur 10.00-13.00 Noabershoes ’t’tNoabershoes KarinLubbers Lubbers Karin GRATIS GRATIS

Creatieve Inloop Breedwijs

Gezellig met andere creatievelingen samen aan de slag. Iedereen die graag creatief bezig is kan gratis gebruik maken van een lokaal, werkbanken, gereedschap, naaimachines, enz. Materialen moeten zelf verzorgd worden. Wanneer: Waar: Info: Kosten:

vanaf 4 september elke dinsdagmiddag 13.30-15.30 uur Breedwijs Carla Boerrigter GRATIS

Berghuizen in Beweging

Het multiculturele programma Berghuizen in Beweging begint op zaterdag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur met de tentoonstelling “Oude Materialen” in de Mariakerk. Op zondag 9 september starten de

CURSUSSEN activiteiten om 10.00 uur met een multiculturele dienst. Zoals elk jaar is er op zondag van 11.00 tot 15.00 uur een kinderrommelmarkt in de tuin van de Mariakerk. Kinderen t/m 12 jaar mogen daar hun spulletjes verkopen. Kinderen die aan de rommelmarkt mee willen doen kunnen zich vanaf 10.00 uur melden in de kerktuin. Locatie van alle andere activiteiten: Burgemeester Wallerstraat en Park Stakenkamp.

Bereik je Wijk!

Woont u in De Thij of Zuid Berghuizen en heeft u een idee voor verbetering van uw wijk? Of vindt u dat uw wijk iets mist en heeft u wel een idee hoe dat aan te pakken, maar niet de kennis of financiën daarvoor? Impuls start een nieuw project dat buurtbewoners in de wijken De Thij en Zuid Berghuizen helpt om hun ideeën, plannen en dromen voor hun wijk ook echt te realiseren. Het nieuwe project werkt heel simpel. Een medewerker van het wijkteam van Impuls gaat buurtbewoners die plannen en ideeën hebben, actief benaderen, en daagt ze uit zelf een activiteit of project op te zetten in de wijk. Van begin tot eind blijven deze buurtbewoners als initiatiefnemer zelf eigenaar van het idee. Hij of zij voert het zelf uit (alleen of met anderen). Impuls zorgt voor begeleiding, financiering en publicitaire aandacht. Andere actieve bewoners worden via een lokale campagne in de wijken opgeroepen om ook hun

ideeën en plannen in te dienen. Vanaf dit najaar zult u meer over dit project horen.

Nationale Burendag

Op zaterdag 22 september is het Nationale Burendag. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Tuintjes opknappen, speelplekken mooier maken, klussen, poetsen en vooral ook met elkaar praten en lachen. Douwe Egberts en het Oranje Fonds kunnen daarbij ondersteunen met een financiële bijdrage. Wilt u ook meedoen met uw buurt, maar heeft u hierbij wat ondersteuning en advies nodig? Neem dan contact op met Impuls. Voor Zuid Berghuizen kunt u vragen naar Carla Boerrigter. Voor De Thij kunt u vragen naar Stephanie Vrijkorte.

Wijkfestijn De Thij

In De Thij wordt Nationale Burendag gecombineerd met het Wijkfestijn. Op zaterdag 22 september is er bij het winkelcentrum van alles te doen! Vanaf 11.00 uur begint een braderie, op initiatief van de winkeliersvereniging. Rondom de braderie is een groot aanbod aan sport- en spelactiviteiten: een springkussen, steppen, jeu de boules, dansen op het plein…….en meer! Aansluitend zorgen De Thijdarren voor feestelijk vermaak.

VROUWEN

VOOR COMPUTER Kijk voor onze computercursussen en –workshops op onze website.

VOOR KINDEREN Je bent een Kei!

(8 t/m 12 jaar) Groep waarin je leert om te gaan met onzekerheid en faalangst. Wanneer: vanaf vanaf2424september september 15x xop opmaandag maandag 15 16.00-17.15uur uur 16.00-17.15 Waar: Noabershoes ‘t‘tNoabershoes Wanneer: vanaf vanaf2727september september 15x xop opdonderdag donderdag 15 16.00-17.15uur uur 16.00-17.15 Waar: Breedwijs Breedwijs Info: CarlaBoerrigter Boerrigter Carla Kosten: €20,00voor voor15 15lessen lessen €20,00

Spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders

(7 t/m 12 jaar) In deze groep leren kinderen beter om te gaan met de scheiding van hun ouders. Wanneer er genoeg aanmeldingen zijn, gaan we starten. Het is dus nog niet bekend wanneer we precies beginnen met de groep. Maar je kunt je wel alvast aanmelden! Wanneer: start nog nader te bepalen maandag- of woensdagmiddag Waar: ’t Noabershoes Info: Karin Lubbers Kosten: € 15,00 voor 9 lessen

Vrouwen ontmoeten vrouwen in ‘t Noabershoes en Breedwijs Vrouwen 60+

Je bent vrouw, misschien moeder, oma. Je werkt niet meer of beperkt. Je bent 60 jaar of ouder, met of zonder partner, woont in De Thij of in de buurt ervan ……. Dan is deze activiteit misschien iets voor jou!! Wekelijks is er een gezellige ontmoetingsochtend in ‘t Noabershoes. Onder het genot van een kopje koffie praten we over allerlei hedendaagse onderwerpen, we organiseren creatieve activiteiten, we gaan we er af en toe op uit en er is altijd een luisterend oor. Een ochtend voor jezelf, waar je ook leeftijdsgenoten ontmoet. Wanneer: Waar: Info: Kosten:

start nog nader te bepalen ’t Noabershoes Karin Lubbers € 4,00 per maand excl. koffie/thee

Vrouwengroep

Wekelijks ontmoeten vrouwen andere vrouwen tijdens een gezellige, maar vaak ook leerzame, bijeenkomst. Deze ochtend is speciaal gericht op vrouwen die om welke redenen dan ook niet (meer) deelnemen aan het arbeidsproces.

Elke week komen vrouwen een gezellige ochtend met elkaar doorbrengen. Wekelijks wordt er onder begeleiding van een sportdocente intensief gesport. Daarnaast zijn er creatieve en leerzame activiteiten, gericht op vrouwen.

Wil je graag meer contact met andere mensen, heb je een duwtje in de rug nodig om iets nieuws op te pakken, wil je je horizon verbreden, meld je dan nu aan!

Wil jij je ervaringen delen, je horizon verbreden en lekker bewegen?

Voor informatie en advies over opvoedingszaken ben je om 09.00 uur al welkom.

Wanneer:

Wanneer: Waar: Info: Kosten:

vanaf 4 september elke dinsdagochtend 09.30-11.00 uur Breedwijs Carla Boerrigter € 5,00 per maand incl. incl. koffie/thee koffie/thee

VRIJWILLIGERS Bij de Vrijwilligerscentrale vindt u alles over vrijwilligerswerk. Niet alleen informatie voor vrijwilligers, maar ook voor vrijwilligersorganisaties, bedrijven en scholieren.

bij “wie helpt?”, vindt u de adressen en contactgegevens van een groot aantal maatschappelijke organisaties bij “info en advies”, en nog veel meer.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.vcoldenzaal.nl

Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen: 0541-571414 info@vcoldenzaal.nl

Daar vindt u ook de vacaturebank, kunt u particuliere hulpvragen kwijt

Turkse vrouwengroep

Kom dan elke donderdagochtend naar de Turkse vrouwengroep.

Waar: Info: Kosten:

vanaf 27 september donderdagochtend 09.30-11.30 uur Breedwijs Esra Türkdemir € 7,50 per maand incl. koffie/thee

Verdwalen in verf

(8 t/m 12 jaar) We beginnen met kleine schilderopdrachtjes en werken langzaam toe naar je eindopdracht. Deze presenteren we op een echte tentoonstelling. Of je nu al een geoefend kunstenaar bent of net komt kijken in de schilderwereld, het maakt helemaal niets uit. In deze cursus schildert iedereen op zijn of haar eigen niveau. Wanneer: vanaf 8 januari 6 x op dinsdagmiddag 16.00-17.30 uur Waar: ‘t Blikpunt Info: Maarten Dors Kosten: € 15,00 voor 6 lessen, incl. materiaal

VOOR SENIOREN Klusjes in en om huis

U leert allerlei kleine klusjes thuis zelf op te knappen. Met aandacht voor te gebruiken materiaal en gereedschap. Hierbij staat uw vraag centraal. Wanneer: Waar: Info: Kosten:

Nordic Walking Basis

5 lessen/wandeltochten. Ook voor mensen met problemen met gewrichten, overgewicht, suikerziekte, hartkwalen of andere ziekten. Wanneer:

Italiaanse Kookcursus

(9 t/m 12 jaar) Heerlijke, originele Italiaanse gerechten maken? De Italiaanse keuken bestaat uit veel meer dan alleen pizza en pasta. Leuk om je ouders eens te verrassen met een door jou gemaakte Italiaanse maaltijd! Wanneer: vanaf 25 september 6 x op dinsdagmiddag 16.00-18.00 uur en vanaf 26 februari 6 x op dinsdagmiddag 16.00-18.00 uur Waar: ‘t Blikpunt Info: Maarten Dors Kosten: € 20,00 voor 6 lessen

Techniek

(8 t/m 12 jaar) Wil jij ook weten als je een radio ziet, hoe dat van binnen werkt? Of waarom het licht aangaat als je de schakelaar op de muur indrukt? Doe dan met ons mee! Wanneer: vanaf 13 november 6 x op dinsdagmiddag 16.00-17.30 uur Waar: ‘t Blikpunt Info: Maarten Dors Kosten:

€ 10,00 voor 6 lessen

in oktober 2012 8 x op maandag 13.30-15.30 uur Breedwijs Jos Nijmeijer € 25,00 voor 8 lessen

Waar: Info: Kosten:

vanaf 3 september 5x op maandag 11.00-13.00 uur Breedwijs Jos Nijmeijer € 15,00 voor 5 keer

Scootmobieltraining

Impuls organiseert regelmatig scootmobieltrainingen, zowel in Zuid Berghuizen als in De Thij. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Jos Nijmeijer: 0541-571414.

Line Dance 55+

Line Dance staat voor gezelligheid en plezier. Er wordt gedanst op country en western muziek. Mensen die mee willen doen hebben geen danservaring nodig. Er wordt begonnen met het aanleren van de basispassen. Wanneer: vanaf 5 september elke woensdagochtend 09.30-11.30 uur Waar: Breedwijs Info: Jos Nijmeijer Kosten: € 18,00 per maand


9

Oldenzaal Journaal

Mooie plaatjes bij de Twente Ballooning

zaterdag 1 september 2012

Bartina Koeman opent 'Twente Beweegt'

Huis zijn aanwezig om handtekeningen uit te delen en/of lopen zelfs mee.

OLDENZAAL - De Twente Balloonning die van 22 t/m 25 augustus weer op recreatiepark het Hulsbeek werd gehouden mocht zich dit jaar weer verheugen op grote belangstelling. De deels fantasierijke balonnen kleurden ’s avonds de hemel boven Oldenzaal en dat leverde leuke plaatsjes op, zoals hier vanaf de Wieldraaierlaan.

TWENTE - Door middel van een ballonnen ceremonie zal zondag 16 september de tweede editie van de 'Twente Beweegt' geopend worden in het FBK stadion. Wandelen, hardlopen, fietsen, verschillende vormen van bewegen komen aan bod. Deze sportieve, maar vooral gezellige dag wordt georganiseerd in samenwerking met de FBKGames en atletiekvereniging MPM. Naast bewegen zijn er in het stadion verschillende activiteiten voor het hele gezin. Speeltoestellen, springkussens, live muziek, poffertjes, stroopwafels maar ook zijn er activiteiten waar leuke prijzen te winnen zijn Een aantal vrouwen van Fc Twente zullen hierbij aanwezig zijn en ook enkele bekende ambassadeurs van het Nije

Burgemeester Sijbom van de Gemeente Losser zal ook voor het inloophuis gaan rennen en hoopt dat meer burgemeesters en wethouders van de andere 13 Twentse gemeentes zullen volgen, het inloophuis voor kankerpatiĂŤnten is er immers voor heel Twente en zelfs daar buiten. Meerdere sportscholen zetten hun leden en personeel in om mee te bewegen en middels een crowdfunding pagina hopen we geld te genereren voor het inloophuis. Ook andere bedrijven, zzp-ers en MKB leden zijn van harte welkom en particulieren kunnen zich ook individueel inschrijven. Onder het motto: ik beweeg, wat beweegt jou? Zullen we 16 september allemaal bewegen en we hopen dat ook de rest van Twente inhaakt. Bewegen is goed. 30 minuten bewegen per dag vermindert de kans op bepaalde vormen van kanker met 30%. Op 16 september beweegt iedereen voor twee. Voor zichzelf, en voor iemand met kanker. Deelnemers steunen het Nije Huis: het eerste Twentse inloophuis voor iedereen met, na of naast kanker. Scholen en klassen die zich inschrijven kunnen een schoolreis winnen! Op www. twentebeweegt.nl is alle informatie te vinden. Ook kunt u zich hier inschrijven.Voor alle overige activiteiten kijkt u op www.hetnijehuis.nl Wilt u persoonlijk of met uw bedrijf een bijdrage leveren aan het evenement of aan onze stichting of wilt u graag een stand op het middenveld: Via sponsoring@denijestichting.nl voorzien we u graag van meer informatie.


AUDI A3 2.0L FSI Ambition

bj. 2006 80.000 km (sportback) LMV, ECC, audio (st.bed.) nieuwstaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

14.950,-

BMW 318 touring executive uitv.

bj. 2000 170.000 km o.a. LMV, ECC, PDF, lederen bekleding . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3.950,-

Chrysler PT Cruiser 2.4 Limited uitv.

bj. 2006, 101.000 km, zeer compleet met LMV, org, navigatie/audio, airco, cr.control, elektr. verstelbare stoelen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Citroên C-1

bj. 2010, 72.000 km, Ambiance uitv.,airco, toerenteller, 5 deurs . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MERK

BJ. TYPE

EURO

AUDI jan-00 TT ROADSTER 9.9501.8T 225pk QUATTRO xenon, leder, lm, NL-auto BMW mrt-98 Z3 1.8 ROADSTER 6.450 hardtop leder, lm CHEVROLET sep-09 AVEO 1.4-16V 6.950 LS 3drs, airco, audio DODGE nov-08 JOURNEY13.950 2.4 EX clima, cv, el ramen en spiegels FIAT jan-10 500 1.4-16V 12.750 LOUNGE SPORT 3drs wit, airco, cv, panorama FIAT mrt-08 GANDE PUNTO 7.950EDIZIONE COOL airco, cruise, mistlampen FORD jun-11 FOCUS 1.6 18.750 TI-VCT TITANIUM clima, cruise, pdc, bc, lm HONDA mrt-06 CR-V 2.0 I-VTEC 12.450 LS 4wd, airco, cruise, trekhaak HONDA jul-07 JAZZ 1.4 LS8.950 5drs, clima, audio, trekhaak KIA sep-10 SORENTO26.450 2.4 X-tra WIT airco, leder, navi, 18" KIA jan-06 SPORTAGE7.750 2.0 ACTIVE clima,cruise, half leder, navi, lm, trekhaak MERCEDES jun-01 C180 COUPE 6.450 ELEGANCE clima, cruise, lm MERCEDESsep-01 C180 ELEGANCE 8.450 COMBI clima, cruise, schuifdak MITSUBISHImrt-09 COLT 1.3 CLEARTEC 8.450 5drs, airco,cv, audio, lm 18 MITSUBISHIfeb-10 OUTLANDER 22.450 2.0 MIVEC FIRST EDITION 2wd, clima, cruise, dvd , 18 OPEL mrt-09 AGILA 1.2-16V 8.950 NJOY airco, audio, bc. Lm OPEL mei-08 AGILA 1.2-16V 8.450 NJOY airco, audio, bc. Lm OPEL mrt-11 ASTRA J 1.6 15.450 EDTION airco OPEL jan-08 ASTRA H 1.6-16V 9.950 TEMPTATION 5drs airco, cruise, lm OPEL mei-10 CORSA D10.950 1.2-16v 111-EDITION 5drs, airco, cruise, bc,lm OPEL jul-08 CORSA D 1.4-16v 8.450 ENJOY 5drs, airco, cruise, bc OPEL apr-08 CORSA D 1.4-16v 8.250 ENJOY 5drs, airco, audio trekhaak OPEL mei-07 CORSA D 1.2-16v 7.950 COSMO 5drs, clima cruise, bc, half leder, lm OPEL jun-05 CORSA C 1.8-16V 6.250 GSI 5drs clima, cruise, audio, bc, lm OPEL mrt-05 CORSA C 1.2-16V 4.950 RHYTHM 5drs cruise, audio OPEL nov-02 CORSA C 1.4-16V 4.250 ELEGANCE 5drs airco, lm, audio OPEL apr-06 MERIVA 1.8-16V 7.450 BUSINESS airco, cruise, lm, trekhaak OPEL feb-09 ZAFIRA 1.8-16V 16.950TEMPTATION airco, cruise, navi, park distance, lm OPEL feb-09 ZAFIRA 1.8-16V 15.450TEMPTATION clima, cruise, lm, trekhaak OPEL jan-06 ZAFIRA 2.2-16V 10.950TEMPTATION airco, cruise, trekhaak OPEL mrt-06 ZAFIRA 1.8-16Vnjoy 9.950 clima, cruise, el ramen en spiegels PEUGEOT jun-07 206 1.4-16V6.250 FOREVER 5drs airco, cv, el ramen trekhaak PEUGEOT aug-05 206 1.6-16V5.950 SW QUICKSILVER airco, cv, el ramen en spiegels, lm, trekhaak m PEUGEOT mei-08 207 1.6 VTI 10.450 TURBO LE MANS clima, cruise, half leder, pano, pdc, lm PEUGEOT aug-08 207 1.4 VTI8.450 COOL'N BLUE airco, cv, el ramen en spiegels PEUGEOT jan-04 307 1.6-16V5.450 XS PACK 5drs clima, cruise, lm, park distance PEUGEOT jan-06 407 1.2-16V6.750 XS SEDAN clima, cruise, lm, PEUGEOT apr-08 4007 2.4-16V 18.950 GT clima, leder, navi,dvd, xenon, 18" lm RENAULT jun-09 CLIO 1.6-16V 9.950 DYNAMIC 5drs airco, cruise, lm SEAT jun-07 ALTEA XL12.450 1.6 MPI COMFORTSTYLE clima, cruise, lm, trekhaak SEAT apr-08 IBIZA 1.4-16V 8.450 REFERENCE airco, cruise, audio, lm ekhaak SKODA mei-10 SUPERB 1.8 24.950 TSI COMFORT BUSINESSLINE clima, navi, cruise, trekhaak trekhaak SUZUKI apr-08 GRAND VITARA 17.450 2.0 HIGH EXECUTIVE clima, cruise, leder, xenon, trekhaak SUZUKI nov-07 SWIFT 1.3 SHOGUN 7.950 5drs airco, bc, park distance, trekhaak TOYOTA sep-09 YARIS 1.3 VVT-i 9.450ASPERATION 5drs airco, cv, audio, lm VOLVO mrt-07 V70 MOMENTUM 14.950 clima, cruise, leder, navi, lm, parrot VW jan-04 GOLF 1.6 FSI 8.950 TRENDLINE 5drs, clima, cruise, bc, lm, trekhaak VW jul-08 PASSAT VARIANT 17.950 2.0 TSI 4MOTION SPORTLINE clima, cruise, bc VW jul-05 TOURAN 1.6 9.450 airco, trekhaak DIESELS / LPG-G3 AUDI feb-10 Q5 3.0 TDI52.950 PRO LINE QUATTRO clima, leder, navi, xenon, 19" BMW jul-07 X3 2.0D EXECUTIVE 21.450 4WD clima, cruise, navi, pdc, bc, 18" lmv CITROËN mei-05 C3 COUPE5.950 1.6 HDI VTR airco, cruise, audio, trekhaak CITROËN apr-09 XSARA PICASSO 9.950 1.6-16V LPG-G3 IMAGE clima, cruise, pdc co, FIAT cruise sep-10 PUNTO EVO 12.450 1.3 MULTIJET DYNAMIC 5drs wegenbelasting vrij! Airco, cruise LANDROVERfeb-04 DISCOVERY 11.950 2.5 TD5 QUEST 4wd, leder, clima, trekhaak wenig km! LANDROVERjan-08 FREELANDER 14.950 2 E TD4 clima,cruise,lm, trekhaak MERCEDES jan-06 C200 COMBI 14.950 CLASSIC clima, cruis,. Leder, lm, trekhaak MERCEDESmrt-08 ML 280 CDI 36.950 4MATIC AUT. Luchtvering, leder, navi, xenon, trekhaak MITSUBISHI jul-06 OUTLANDER 9.450 2.4 MPI INTENSE LPG-G3 4wd, clima,lm, trekhaak MITSUBISHIfeb-03 PAJERO SPORT 9.450 2.5TD 4WD clima, leder, lm, trekhaak NISSAN okt-09 QASHQAI15.950 2.0 DCi TEKNA clima, cruise, leder, navi, lm belast. OPEL Vrij nov-10 CORSA 1.3 10.950 CDTi ECOFLEX airco, cruise, bc, led, park dist. Wegenbelast. Vrij er, lm OPEL jan-10 INSIGNIA 30.950 2.0 CDTi SPORT TOURER SPORTclima, cruise, navi, leder, lm ekhaak OPEL mrt-09 INSIGNIA 22.950 2.0 CDTi COSMO IRMSCHER AUT. Leder,xenon, navi, trekhaak OPEL jun-06 MERIVA 1.6-16V 8.450 LPG-G3 EDITION airco, lm OPEL mei-08 VECTRA 1.9 14.950 CDTi COSMO 110kw leder, clima, navi, park distance k, lm SUBARU sep-08 FORESTER 19.950 2.0 D LUXERY clima, cruise, xenon, schuifdak, trekhaak, lm verstelbaar TOYOTA jun-06 LANDCRUISER 21.950120 3.0 D-4D EXECUTIVE VAN 7pers 4wd hoogte verstelbaar Automaat on 435pk AUDI sep-07 S6 5.2 V1034.950 PRO LINE QUATTRO tiptr clima, leder, navi, 19"lm xenon 435pk CITROËN jun-04 C3 1.4-16V 6.750 EXCLUSIVE AUTOMAAT 5drs clima, cruise, trekhaak k DAEWOO mrt-04 TACUMA 2.0 4.450 CLASS 5drs AUT. Clima, el ramen spiegels,lm, trekhaak HONDA jan-08 CR-V 2.0 I-VTEC 19.950 ELEGANCE 4wd, clima, cruise, navi, lm rekhaak JEEP nov-05 GRAND CHEROKEE 14.950 4.7 V8 LIMITED 4WD AUT. Leder, clima, lm, trekhaak er, trekhaak MITSUBISHI jun-04 OUTLANDER 7.950 2.4 MPI SPORT WARRIOR AUT. 4WD clima,navi, leder, trekhaak NISSAN mei-08 X-TRAIL 2.5 10.950 ELEGANCE 4WD AUT leder, xenon, navi, trekhaak ce OPEL apr-10 CORSA 1.2 11.750 111 EDITION EASTRONIC airco, cruise, bc, park distance lmOPEL mei-10 INSIGNIA 30.950 2.0T SPORTS TOURER SPORT clima, cruise, navi, leder, lm k OPEL mei-06 VECTRA 2.2-16V 9.950 ELEGANCE leder, navi, clima, cruise, lm, trekhaak PEUGEOT mrt-10 5008 1.6 THP 22.950 ST 156 clima, cruise, pdc, panorama, lm TOYOTA jan-08 RAV4 2.0-16V 21.950 VVTi SOL AUT. 4WD clima, cruise, navi, lm VOLVO jun-01 XC70 2.4T AUT. 8.4504wd clima, cruise, leder, trekhaak VW jun-05 POLO 1.4 TENDLINE 8.450 AUT. 5drs, clima, cv. Audio 8"lmVW aug-08 TIGUAN 2.0 28.950 TFSI SPORT 4MOTION clima, cruise, park distance, 18"lm BEDRIJFSAUTO'S ex. btw, ex bpm VW jun-07 CADDY 2.07.450 SDI airco, cruise, trahaak, schuifdeur, achter deuren DEZE WEEK BINNEN!!!! ALFA 2006 GT 1.8-16V CITROËN 2009 C3 1.6 AUTOMAAT DAIHATSU 2007 SERION 1.3-16V FIAT 2009 CROMA 1.8-16V OPEL 2006 ZAFIRA 2.2-16V AUTOMAAT PEUGEOT 2009 107 1.0 PEUGEOT 2007 206 RC 2.0-16V PEUGEOT 2004 206 1.4 RENAULT 2004 CLIO 1.5 Dci SEAT 2008 IBIZA 1.6 TOYOTA 2004 COROLLA VERSO 1.8 VVTi 7 pers VOLVO 2009 S60 2.4i VOLVO 2007 V50 2.0D VW 2006 PASSAT VARIANT 1.9 TDI VW 2008 POLO 1.4 VW 2006 TOURAN 1.6

BJ.

jan-00 mrt-98 sep-09 nov-08 jan-10 mrt-08 jun-11 mrt-06 jul-07 sep-10 jan-06 jun-01 sep-01 mrt-09 feb-10 mrt-09 mei-08 mrt-11 jan-08 mei-10 jul-08 apr-08 mei-07 jun-05 mrt-05 nov-02 apr-06 feb-09 feb-09 jan-06 mrt-06 jun-07 aug-05 mei-08 aug-08 jan-04 jan-06 apr-08 jun-09 jun-07 apr-08 mei-10 apr-08 nov-07 sep-09 mrt-07 jan-04 jul-08 jul-05

EURO

9.950 6.450 6.950 13.950 12.750 7.950 18.750 12.450 8.950 26.450 7.750 6.450 8.450 8.450 22.450 8.950 8.450 15.450 9.950 10.950 8.450 8.250 7.950 6.250 4.950 4.250 7.450 16.950 15.450 10.950 9.950 6.250 5.950 10.450 8.450 5.450 6.750 18.950 9.950 12.450 8.450 24.950 17.450 7.950 9.450 14.950 8.950 17.950 9.450

feb-10 jul-07 mei-05 apr-09 sep-10 feb-04 jan-08 jan-06 mrt-08 jul-06 feb-03 okt-09 nov-10 jan-10 mrt-09 jun-06 mei-08 sep-08 jun-06

52.950 21.450 5.950 9.950 12.450 11.950 14.950 14.950 36.950 9.450 9.450 15.950 10.950 30.950 22.950 8.450 14.950 19.950 21.950

sep-07 jun-04 mrt-04 jan-08 nov-05 jun-04 mei-08 apr-10 mei-10 mei-06 mrt-10 jan-08 jun-01 jun-05 aug-08

34.950 6.750 4.450 19.950 14.950 7.950 10.950 11.750 30.950 9.950 22.950 21.950 8.450 8.450 28.950

jun-07

7.450

2006 2009 2007 2009 2006 2009 2007 2004 2004 2008 2004 2009 2007 2006 2008 2006

Kloppendijk 46

Kloppendijk 46

Denekamp

Denekamp

Tel: 0541-352152

Tel: 0541-352152

www.wiefferink.com

bj. 2006 80.000 km (sportback) LMV, ECC, audio (st.bed.) nieuwstaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6.950,6.950,2.950,-

bj. 2002, 190.000 km, met ECC, trekhaak, Recentelijk groot onderhuid gehad . . . . . . . . . . . . . . . . .

Fiat Multipla

1.250,-

bj. 1999, 190.000 km, 6 pers., airco (mooie vakantie-auto), apk . . . . . . . . . . . .

bj. 2000 170.000 km o.a. LMV, ECC, PDF, lederen bekleding . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . bj. 2006, 101.000 km, zeer compleet met LMV, org, navigatie/audio, airco, cr.control, elektr. verstelbare stoelen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Citroên C-1

bj. 2010, 72.000 km, Ambiance uitv.,airco, toerenteller, 5 deurs . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

bj. 2006-3, slechts 20.000 km met airo en in nieuwstaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Mini Cooper 1600

bj. 2002, slechts 106.000 km, mooi en compleet, 17” L.M.V, airco, nieuwe uitlaat . . . . . . . . . . . . . . . . .

5.950,5.950,-

3.950, Hyundai I30 bj. 2007, 5-drs, 104.000 km,org. radio, stuurbed., airco 7.950,bj. 06-2012 (nieuw), 17 km, airco, wegenbelasting vrij, org. radio/cd, rijklaar . . . . . . . . . . .

Hyundai Atos automaat

bj. 2006-3, slechts 20.000 km met airo en in nieuwstaat . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Mini Cooper 1600

bj. 2002, slechts 106.000 km, mooi en compleet, 17” L.M.V, airco, nieuwe uitlaat . . . . . . . . . . . . . . . . .

Nissan Note 1.6-16V

Renault Megane 2.0-16v automaat

Renault Megane 2.0-16v automaat

14.500,Nissan Pixo bj. 2011, 17.000 km, airco, wegenbel. vrij, nieuwstaat 7.950,Opel Astra 1600 Comfort bj. 1998, 5 deurs, 170.000 km. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1.950,Peugeot 106 Sketch uitv. bj. 2002, slechts 92.000 km, st. bekrachtiging, airbag 2.500,bj. 2005, slechts 88.000 km, zeer compl. o.a. schuifdak, ECC, LMV, PDC . . . . . . .

Renault Kango 1600 - 16V

Bj. 2002, slechts 120.000 km, airco, links + rechts schuifdeur, leuke auto . . . . . . . . . . . . . . . .

7.950,-

3.950,-

Renault Laguna 1.8-16v Dynamic

Bj. 2001 (stationcar), 180.000 km, L.M.V., E.C.C. (nieuwe koppeling) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3.400,-

Renault Laguna 2.0-16v Grand-tour Bj. 2006, 120.000 km, met L.M.V., G-3 installatie, E.C.C. (zeer nette auto) . . . . . . . . . . . . .

8.950,-

Renault Clio 1200-16V

7.950,-

bj. 2008, 78.000 km in sportieve 3-drs uitvoering met airco + L.M.V. . . . . . .

Renault Clio 1200 TCE (100 pk)

bj. 2008, slechts 57.000 km, 5-deurs, airco, cruisecontrol, radio-cd . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Renault Modus 1600-16v

bj. 2005, slechts 66.000 km, met airco, org. radio/ nav., tr.haak, nette auto . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8.950,5.950,-

Renault Scenic 2.0 L - 16V automaat

bj. 2009 (facelift), 46.000 km, style uitv., L.M.V., airco, cruise control, zeer mooi . . . . . . . . . . . . . . . .

Seat Leon 1.9 TDI

bj. 2007, met een super km-stand van slechts 104.000 km, nieuwe banden en remmen . . . . . . . .

8.950,5.950,5.950,-

14.500,Nissan Pixo bj. 2011, 17.000 km, airco, wegenbel. vrij, nieuwstaat 7.950,Opel Astra 1600 Comfort bj. 1998, 5 deurs, 170.000 km. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1.950,Peugeot 106 Sketch uitv. bj. 2002, slechts 92.000 km, st. bekrachtiging, airbag 2.500,bj. 2010, 59.000 km, luxe uitv. met o.a. navigatie, privacy glas, L.M.V . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

bj. 2005, slechts 88.000 km, zeer compl. o.a. schuifdak, ECC, LMV, PDC . . . . . . .

Renault Kango 1600 - 16V

Bj. 2002, slechts 120.000 km, airco, links + rechts schuifdeur, leuke auto . . . . . . . . . . . . . . . .

7.950,-

3.950,-

Renault Laguna 1.8-16v Dynamic

Bj. 2001 (stationcar), 180.000 km, L.M.V., E.C.C. (nieuwe koppeling) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3.400,-

Renault Laguna 2.0-16v Grand-tour Bj. 2006, 120.000 km, met L.M.V., G-3 installatie, E.C.C. (zeer nette auto) . . . . . . . . . . . . .

8.950,-

Renault Clio 1200-16V

7.950,-

bj. 2008, 78.000 km in sportieve 3-drs uitvoering met airco + L.M.V. . . . . . .

Renault Clio 1200 TCE (100 pk)

bj. 2008, slechts 57.000 km, 5-deurs, airco, cruisecontrol, radio-cd . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Renault Modus 1600-16v

bj. 2005, slechts 66.000 km, met airco, org. radio/ nav., tr.haak, nette auto . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8.950,5.950,-

Renault Scenic 2.0 L - 16V automaat

bj. 2003, slechts 94.000 km, zeer complete uitv., met o.a. E.C.C. lederen bekleding, L.M.V., orginele audio, tr.haak (komt binnen) . . . . . . . . . . . . .

Seat altea 1400 TSI

1.250,-

bj. 2005, 21.0000 km, zeer compleet met o.a. nav., elek. verstelbare stoelen, ECC, LMV, afn. trekhaak . . .

Nissan Note 1.6-16V

bj. 2010, 59.000 km, luxe uitv. met o.a. navigatie, privacy glas, L.M.V . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2.950,-

bj. 1999, 190.000 km, 6 pers., airco (mooie vakantie-auto), apk . . . . . . . . . . . .

Hyundai I10

8.950,-

6.950,-

Fiat Multipla

Hyundai I10

3.950, Hyundai I30 bj. 2007, 5-drs, 104.000 km,org. radio, stuurbed., airco 7.950,-

6.950,-

bj. 2002, 190.000 km, met ECC, trekhaak, Recentelijk groot onderhuid gehad . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ford Mondeo 2.0-16V Hatchback

bj. 2005, 21.0000 km, zeer compleet met o.a. nav., elek. verstelbare stoelen, ECC, LMV, afn. trekhaak . . .

Hyundai Atos automaat

3.950,-

Citroên Picasso 1800 - 16V

Ford Mondeo 2.0-16V Hatchback

bj. 06-2012 (nieuw), 17 km, airco, wegenbelasting vrij, org. radio/cd, rijklaar . . . . . . . . . . .

14.950,-

BMW 318 touring executive uitv.

Chrysler PT Cruiser 2.4 Limited uitv.

Citroên Picasso 1800 - 16V

r een jk! Voo r een ud aan alle mer ken mog elijk ! Voo Ond erho den. wor den. cht gezo cht wor gezo act vrijb lijve nde of fer te kan altij d cont

AUDI A3 2.0L FSI Ambition

4.950,-

15.950,10.950,-

Toyota Corolla 1600 SOL.

bj. 2005, 107.000 km, ecc., l.m.v., cr. control, zeer mooi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7.950,-

bj. 2003, slechts 94.000 km, zeer complete uitv., met o.a. E.C.C. lederen bekleding, L.M.V., orginele audio, tr.haak (komt binnen) . . . . . . . . . . . . .

Seat altea 1400 TSI

bj. 2009 (facelift), 46.000 km, style uitv., L.M.V., airco, cruise control, zeer mooi . . . . . . . . . . . . . . . .

Seat Leon 1.9 TDI

bj. 2007, met een super km-stand van slechts 104.000 km, nieuwe banden en remmen . . . . . . . .

4.950,-

15.950,10.950,-

Toyota Corolla 1600 SOL.

bj. 2005, 107.000 km, ecc., l.m.v., cr. control, zeer mooi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7.950,-

Jaguar X-type 2.5 v6 4wd EXE aut.

Jaguar X-type 2.5 v6 4wd EXE aut.

4.950,VW Golf IV 1600 FSI 81kw ocean uitv. bj. 2003, 190.000 km, met ecc en nieuwstaat . . . . . . 4.950,-

4.950,VW Golf IV 1600 FSI 81kw ocean uitv. bj. 2003, 190.000 km, met ecc en nieuwstaat . . . . . . 4.950,-

bj. 2001-10, 145.000 km, zeer compl. met o.a. gr.beeld navigatie, lederen bekleding, PDC, verw. stoelen, Xenon verl, etc, etc.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

bj. 2001-10, 145.000 km, zeer compl. met o.a. gr.beeld navigatie, lederen bekleding, PDC, verw. stoelen, Xenon verl, etc, etc.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

VW Polo 1400 comf. line

VW Polo 1400 comf. line

8.750,VW Polo 1400 bj. 1999, 158.000 km, dubbele airbag, centr. vergr. . . . 1.750,-

8.750,VW Polo 1400 bj. 1999, 158.000 km, dubbele airbag, centr. vergr. . . . 1.750,-

bj. 2007, slechts 68.000 km, 5 deurs, zeer mooi en compleet, o.a. airco, org. radio, centr. vergrendeling, 2 dikke sleutels . . . . . . . . . . . . .

Bedrijfswagens: Citroen Jumper 1.9D

bj. 2003, 198.000 km, met schuifdeur, tr.haak en zeer mooi ex. BTW. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Peugeot Partner 1600 HDI

bj. 2010 met slechts 15.000 km, airco en in nieuwstaat. ex. BTW . . . . . . . . . . . . . . . .

Peugeot Partner 1900

3.950,9.900,-

bj. 2001, 199.000 km, met centrale deurvergr. MARGE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1.950,-

bj. 2007, slechts 68.000 km, 5 deurs, zeer mooi en compleet, o.a. airco, org. radio, centr. vergrendeling, 2 dikke sleutels . . . . . . . . . . . . .

Bedrijfswagens: Citroen Jumper 1.9D

bj. 2003, 198.000 km, met schuifdeur, tr.haak en zeer mooi ex. BTW. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Peugeot Partner 1600 HDI

bj. 2010 met slechts 15.000 km, airco en in nieuwstaat. ex. BTW . . . . . . . . . . . . . . . .

Peugeot Partner 1900

3.950,9.900,-

bj. 2001, 199.000 km, met centrale deurvergr. MARGE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1.950,-

DIVERSE AUTOʼS MET COMPLETE SET WINTERBANDEN! Kijk ook op onze internet-site www.auto-jol.nl

DIVERSE AUTOʼS MET COMPLETE SET WINTERBANDEN! Kijk ook op onze internet-site www.auto-jol.nl

Tevens uw airco-servicestation

Tevens uw airco-servicestation

JAN OUDE LUTTIKHUIS Nobelstraat 4 - 7651 DC Tubbergen Tel. (0546) 624 184 - Fax (0546) 623 801

JAN OUDE LUTTIKHUIS Nobelstraat 4 - 7651 DC Tubbergen Tel. (0546) 624 184 - Fax (0546) 623 801


Oldenzaal Journaal

zaterdag 1 september 2012

11

Trainen voor een fitter en slanker lichaam? Auto van de week :

GOLF VI 1.6 TDI TRENDLINE 5-DRS navi, cruise, febr-12

€ 22.450 p.m. va € 225,00 Merk

Type

bj.

AUDI Q3 2.0 TDI QUATTRO S-TRONIC, navi, xenon, *nieuwpr. € 59.223,-* CADILLAC SRX 4.6 V8 AUT. SPORT LUXURY NORTHSTAR, navi, cruise, leder CITROEN C2 1.1i FURIO 3DRS, airco, trekhaak CITROEN C3 1.4 16V EXCLUSIVE AUTOMAAT 5DRS DAIHATSU SIRION 2 1.3 16V AUT. COMFORT 5DRS, airco, cruise FIAT 500 0.9 TWINAIR SPORT, sportstoelen, radio/cd/mp3 FIAT 500 1.4 LOUNGE SPORT, airco, blue&me HONDA JAZZ 1.4 ELEGANCE 5DRS, airco, cruise, radio/cd/mp3 INFINITY FX35 3.5 V6 AWD, airco, leder KIA SORENTO 2.4 AUT. X-ECUTIVE, airco, radio/cd/mp3 KIA SPORTAGE 2.0 CVVT X-PRESSION, leder, stoelverwarming MERCEDES-BENZ B-KLASSE 150, airco, stoelverw., lm velgen MERCEDES-BENZ C-KLASSE 55 5.5 V8 AMG 386PK COMBI, xenon, navi, cruise MERCEDES-BENZ SL 380 CABRIOLET, incl. org. Hardtop UW DAIHATSU BIJSTEPSPEED UITSTEK K CABRIOLET 80TH ANNIVERSARY, airco MG - SUBARU DEALER TF 1.8 120PK COOPER 1.6 16V0541 3DRS -CHILI, panoramadak OotmarsumsewegMINI 326, 7667 PC Reutum, Tel. 670100 OPEL ASTRA 1.6 16V BUSINESS 5DRS, airco, cruise OPEL ASTRA 1.6 16V ENJOY, airco, cruise OPEL ASTRA 1.8 16V AUT. ENJOY WAGON, airco, cruise OPEL INSIGNIA 2.0 CDTI 160PK EDITION SPORTS TOURER, airco, navi OPEL MERIVA 1.8 16V COSMO, airco, radio/cd OPEL ZAFIRA 1.8 16V TEMPTATION 103KW, airco, cruise PORSCHE CAYENNE S 4.5 V8 AUT. luchtvering, navi, 20 inch PORSCHE PANAMERA 4 3.6 300PK, luchtvering, PASM, PCM SEAT ALTEA XL 1.6 16V ACTIVE STYLE, airco SEAT IBIZA 1.4 16V REFERENCE 5DRS, airco SKODA SUPERB 1.8 TSI COMFORT BUSINESSLINE, navi, telefoon, cruise TOYOTA AYGO 1.0 12V, radio/cd, stuurbekrachtiging TOYOTA COROLLA VERSO 1.8 16V VVT-I LUNA, airco, cruise TOYOTA COROLLA VERSO 1.8 16V VVT-I SOL AUT. 7 PERS. airco, cruise TOYOTA IQ 1.0 VVTi COMFORT, airco, radio/cd TOYOTA RAV4 2.0 16V VVTi SOL 4WD AUT. airco, navi, cruise VOLKSWAGEN GOLF IV 1.6 TRENDLINE 5DRS, radio/cd, trekhaak VOLKSWAGEN TOURAN 1.6 16V OPTIVE, airco, cruise VOLVO V50 1.8 MOMENTUM, airco, cruise VOLVO V50 2.4 140PK MOMENTUM GEARTRONIC, airco, cruise

Autobedrijf Zuithof bv v

OLDENZAAL - Te lang niet aan sport gedaan? Na de vakantie werken aan een gezond en fit lichaam? Een paar pondjes afvallen? Het cholesterolgehalte verlagen? Botontkalking tegengaan? Trainen in de buitenlucht? Allemaal redenen om ( weer) te gaan sporten. Fit en fun biedt de mogelijkheid om in de week van 10 tot 15 september gratis en vrijblijvend een proefles fitwalking/nordic walking te volgen. In de week van 17 september starten de nieuwe lessen. Ook voor degene die lang niet aan sport hebben gedaan een unieke kans om mee te doen met deze sport. Wekelijks wordt onder des-

kundige leiding een uur in groepsverband getraind. Omdat er telkens 1 voet op de grond blijft is de kans op blessures veel kleiner dan bij andere sporten zoals bijv. hardlopen. Doel van de trainingen is een fitter en slanker lichaam. Naast het trainen tijdens dit uur is er ook tijd om te genieten van de mooie natuur op de Boerskotten en het Hulsbeek. Trainen in groepsverband is leuk maar werkt ook beter omdat mensen in de groep elkaar stimuleren en uitdagen aldus instructeur Toos Benneker. Bovendien is het veel gezelliger. En dan is er ook nog de trainer die zorgt voor leuke afwisselende en uitdagende oefeningen tijdens het fitwalken en nordic walken. Behalve

AUTOSCHADE?

aan de beenspieren wordt er ook aan arm, buik en rugspieren gewerkt tijdens de trainingen.

Laat het oplossen door een prof, ga naar:

Deelnemers merken na een paar weken het verschil. Men voelt zich fitter en energieker en kan meer aan; ook in het dagelijks leven. Als ook de voedingsgewoonten worden aangepakt is het kwijtraken van een aantal kilo’s mooi meegenomen.

Op dinsdag en donderdagavond worden er eventueel nieuwe groepen gestart maar er is ook mogelijkheid om op maandagavond, woensdag of donderdagochtend te trainen.

feb-09 feb-04 dec-11 feb-12 sep-02 sep-05 jan-12 nov-11 NIEUW dec-11

19.950 11.950 23.950 22.450 4.450 8.450 30.950 15.950 16.950 29.950

200 120 240 225 45 85 310 160 170 300

Bedrijfswagens VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN

TRANSPORTER 2.0 TDI 180PK DSG/AUT. HIGHLINE, DC LANG CARAVELLE 2.0 TDI 180PK DSG/AUT DC LANG, FULL OPTIONS

jun-11 NIEUW

excl. BTW 31.450 44.450

315 445

12.950

130

en 5 drs . “99 ............ € 4.950

Ieder jaar zijn de verwachtingen

gespannen, dus ook dit jaar 5 hoog drs ...... “97 ............ € 1.950 heeft het programma een hoogstaande en gevarieerde inhoud. Er

-drs “03 ............ € 7.950 staat........ een fantastisch podium op de

Groote Markt, waar The Zombies

C230 ...... “09 ............ € 48.950

5 drs ...... “01 ............ € 3.650

(

s ............. “03 ............ € 7.950

3 drs ...... “91 ............ € 1.250

rs A .............“02.............€ 4.950

Autobedrijven

Autobedrijf Hein Franke

3 drs.......“04..............€ 7.250 Eekboerstraat 22 Oldenzaal

75 AX Oldenzaal 0541 - 52 32 93 x 0541 - 52 18 93

ranke.nl

met Colin Blunstone en Rod Argent een internationaal samengesteld Motoren BMW K1300S incl. dynamic pakket optreden. Dit deel van het festival programma. is gratis. Voor de concerten in de Completely live in Oldenzaal diverse cafés in en direct rondom 21e editie op vrijdagavond 7 sepAlle auto’s met foto op: het centrum geldt een lijkt passeons partout featuring OLDENZAAL - Soms Twentetember groter met danThe het Zombies, in (€werkelijkheid 7,50 in de voorverkoop/€ 10,Colin Blunstone is. Zo verscheen er onlangs in Wierden& Rod Argent. aan deur).dat werd uitgegeven inEneigen verder: Erwin eendeboek beheer en Nyhoff, Ben dus plaatselijk beperkt blijft, maarValkenburg, dat ook Groove hier in on the roof, Folk AlNoordoost jaren is Twente Oldenzaal Survival Club, Try Acrobatics, D’n voor Muzikaal velen herinneringen oproept. Festival een begrip in Twente met Doars, June Noa & band, Suspended, bezoekers uitHeinink de gehele regio. De graag The uw Highway R&B Boekhandel vestigt daarom aandacht op Gang, The John organisatie verwacht ook25’, diteen jaargroot Cornwill Band, The de uitgave ‘Jan Aanstoot overzicht van deSurphonics, Let’s weer ruim meer vijfduizend Go Banana’s, Sheila Timmerman schilderijen van dedan Wierdense kunstenaar Jan Aanstoot. muziekliefhebbers naar hartje en de 1ste ronde van The Stroadl Oldenzaal te kunnen trekken met Award. Geen vreemde Voor velen in onze omgeving is Jan Aanstoot beslist geen vreemde: van 1976 tot 2007 was hij leraar tekenen aan het toenmalige Thijcollege, waar hij bovendien elk jaar de verantwoordelijkheid had voor leerlingen die eindexa- afkomstige Nicole Herink, oud-leerlinge van Jan Aanstoot men wilden doen in zijn vak. in zijn ‘Thijcollege’-periode en tegenwoordig als grafisch vormgeefster actief met haar bureau Oostenwind BNO, Beeldend kunstenaar te Enschede. Hoe belangrijk zijn leraarschap ook was, toch wist hij al Technische vanaf 1985 dat hij allereerst beeldend kunstenaar wilde Bovendien bevat het boek enkele portretten van Jan zijn. Dit boek doet daarvan in meer dan 200 pagina’s Aanstoot en werkfoto’s uit Handelsonderneming zijn atelier, die gemaakt zijn uitgebreid verslag. door de uit Oldenzaal afkomstige Erik Christenhusz. - Oud goud

Signeersessie Jan Aanstoot

Reutum

Kijk voor onze occasions op

www.zuithof.nl

Telefoon ABC

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco

Thijs westrate Het boek is overigens in meer opzichten verbonden met het Thijcollege en met Oldenzaal. Zo bevat het een zevental tekstbijdragen van Thijs Weststrate, tot 1997 als leraar Nederlands verbonden aan het Thijcollege.

uvers.nl

APK - Airco

kel tel. 053 -5363519

T

Technische

Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

En het geheel is vorm gegeven door de uit Weerselo

Adverteren in het Telefoon ABC? Telefoon abc Mail naar: info@oldenzaaljournaal.nl E

Electro Vakman

Feestje?

Alwie Zoontjes

o.a. Bose, Loewe, Miele

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal Party hapjesschalen 10,-20 0541 -v.a.: 51€51

K

Luxe hapjes - Amuse hapjes - Buffetten

Kleding Voor al uw catering moet u bij borreltijd zijn

Wij hebbenwww.borreltijd.net extra grote maten tot Mobiel: 06 - 506 88 99 8 XXXXXXXXXXL (bezorging aan huis)

Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, jogging-

NATUURSTEEN HurenAanrechtbladen Huurders Belangen Dorpels NATUURSTEENLosser (HBVL) Vereniging Industriestraat 8 Vensterbanken

H

NIBA

7582 CR Losser met uw Grafmonumenten verhuurder? 06 - Problemen 23835464 info@niba-natuursteen.nl Schakel het huurderspreekuur Lasertechniek www.niba-natuursteen.nl van de HBVL in!

Telefoon: 053-5369400 huurdersbelangenvereniginglosser.nl

Bentheimergraven 15a Oldenzaal 7577DA 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

T

T

TuinenTuinen

ZZp’er - 55 Plus heeft nog tijd over voor onderhoud van uw tuin en kleine klussen. Bel vrijblijvend naar 06-41520478 Marcel Bussmann

T

(

Goud is Geld!

Signeren Handelsonderneming Boekhandel Heinink presenteert dit boek graag op een Bruggink feestelijke manier aanP.J.G. het publiek in Oldenzaal en omgeAanhangwagens, ving. Op zaterdag 20 november isreparatie, Jan Aanstoot zelf van onderdelen, verhuur, installatie- Heinink in 15.00 tot 16.00 uur aanwezig in Boekhandel techniek, badkamers de Vijfhoek, in Oldenzaal, om exemplaren van zijn boek te signeren.

www.profipoets.nl Catering

apr-10

www.autoheisterkamp.nl Tel. 0541 - 670100 E-mail: johan@zuithof.nl

ProfiPoets Autocleaning Oldenzaal • 0541 531711

C

465 110 45 68 70 110 128 130 165 280 125 115 175 100 85 130 85 160 65 240 60 155 200 950 125 85 245 45 110 110 115 220 30 130 88 115

IS 220D, airco, cruise E-KLASSE 220 CDI COMBI ELEGANCE, airco GOLF PLUS 1.6 TDI 77KW FULL OPTIONS, *nieuwpr. € 33.450,-* GOLF VI 1.6 TDI TRENDLINE 5DRS, navi, cruise NEW BEETLE 1.9 TDI HIGHLINE, airco, 17 inch PASSAT 2.0 TDI 103 KW VARIANT COMFORTLINE, navi PASSAT VARIANT 2.0 TDI 140PK COMFORTLINE, navi, cruise POLO 1.2 TDI BLUEMOTION WEGENBELASTINGVRIJ, airco, cruise POLO 1.2 TDI BLUEMOTION WEGENBELASTINGVRIJ, airco, cruise TOURAN 2.0 TDI COMFORTLINE 7 PERS, navi, cruise

Muzikaal Festival Completely live in Oldenzaal Ootmarsumseweg 326 OLDENZAAL - Het Oldenzaal Muzikaal Festival heeft een vaste plek verworven in de agenda van vele duizenden liefhebbers van goede en gezellige livemuziek. Traditioneel staat het festival geprogrammeerd op de eerste vrijdagavond in september, 7 september.

p/m v.a.

46.450 10.950 4.450 6.750 6.950 10.950 12.750 12.950 16.450 27.950 12.450 11.450 17.450 9.950 8.450 12.950 8.450 15.950 6.450 23.950 5.950 15.450 19.950 94.950 12.450 8.450 24.450 4.450 10.950 10.950 11.450 21.950 2.950 12.950 8.750 11.450

Diesel / LPG LEXUS MERCEDES-BENZ VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN

Autobedrijf Zuithof

Zie hiervoor www.fitenfun.info of bel 0541 522123 voor informatie.

prijs

mrt-12 jan-05 feb-05 jul-04 feb-06 sep-10 jan-10 mrt-09 jul-03 okt-10 feb-08 mei-07 jun-04 mrt-85 jan-04 jan-07 jun-07 feb-10 feb-05 mrt-10 jan-04 feb-09 apr-05 jan-11 jun-07 apr-08 mei-10 mei-06 jan-07 mrt-05 mei-10 jan-08 mrt-98 aug-07 jul-04 jul-04

Technische Handelsonderneming

-

Wadi

Gouden horloges Gouden munten Tand goud Oud zilver Etc, etc...

Jewels & Watches

De hoogste prijs voor uw oude goud! De Driehoek 51 in Oldenzaal Tel: 0541 - 538846

W

Witgoed

BOLLEMA WITGOEDSERVICE

Reparatie en verkoop van nieuw en gebruikt witgoed. Alleen A merken. Wij berekenen geen voorrijkosten in Oldenzaal.

Telefoon 0612331147 of 0647161922.


Ons 12,5 jarig bestaan willen wij graag met u vieren. Bij bestelling van een dakkapel in de maand september gratis een rolluik of screen. Wat wilt u, een screen of een rolluik ? Is dit u nog niet gek genoeg? Daarboven worden de draaikiepramen ook nog eens tijdelijk voorzien van een inzethor.

Het vertouwde adres voor het ambachtelijke vakwerk : • Dakkapellen • Erkers • Uitbouwen - Serres Overkappingen • Verbouwingen • Rolluiken • Screens • Horren • Zonwering

OJ_01_09_12  
Advertisement