Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 23 juni 2012

Pluk van de Pletteflat

Enthousiaste bezorgers gezocht

>>>>> zie pag 3

Voor de bezorging in de regio Oldenzaal

Afscheid Burgemeester

Min. leeftijd 13 jaar Leuke bijverdienste Werken aan je conditie, lekker in de buitenlucht

>>>>> zie pag 5

Familieberichten

TWENTE JOURNAAL verspreidingen bezorging@twentejournaal.nl

>>>>> zie pag 2

Voordelige rijbewijskeuring voor senioren

Weersvoorspelling Zondag

20° 10°

Maandag

20° 12°

Dinsdag

20° 9°

OLDENZAAL - Senioren die op de datum waarop hun rijbewijs verloopt 70 of ouder zijn, dienen een medische keuring te ondergaan. Sinds 2005 moet ook iedereen die in het bezit is van een rijbewijs C en/of D (ook jonger dan 70 jaar) bij vernieuwing een medische keuring ondergaan bij een bedrijfs- of arbo-arts.

Lutheria zegt: Bedankt DE LUTTE - Volleybal vereniging Lutheria houdt traditiegetrouw op 2de Pinksterdag een rommelmarkt. Ook dit jaar was dit weer een groot succes. Wij willen alle inwoners van De Lutte dan ook hartelijk danken voor het aandragen van mooie, oude en nuttige spullen voor de rommelmarkt. Zonder uw hulp is het namelijk niet mogelijk om deze rommelmarkt te houden. Tevens danken we ook iedereen die een steentje heeft bijgedragen om de rommelmarkt wederom succesvol te laten zijn. Volleybal vereniging Lutheria

Oldenzaal beachvolleybaltoernooi 'On the Beach' OLDENZAAL - Volleybalvereniging ‘Klaboem’ houdt zondag 8 juli voor de achttiende keer haar jaarlijkse “Sport-Inn ”beachvolleybaltoernooi in Oldenzaal op het strand van het Hulsbeek. Dit is het enige beachvolleybaltoernooi in Twente dat ook echt ‘On the beach’ is.

Inschrijving is mogelijk voor Oldenzaalse vrijetijdsteams en andere gelegenheids- of nevobo teams. Er wordt gespeeld met 3 tegen 3 of 4 tegen 4. Inschrijven kan tot en met 25 juni via het bij de organisatie per e-mail aan te vragen inschrijfformulier:

klaboem-beachvolley@hotmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt twintig euro. Het toernooi begint om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Zoals ieder jaar zijn de door de Firma “Sport –Inn Losser” gesponsorde wedstrijdballen als prijzen beschikbaar.

Lutterzanddag FC Berghuizen groot succes

OLDENZAAL - De masters van De Dinkel hebben afgelopen weekend met 16 zwemmers deelgenomen aan het wereldkampioenschap masters zwemmen in Riccione, Italië. Een zeer succesvol toernooi met vele persoonlijke records en wereldtitels.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht * Voor online redactie werkzaamheden. * Voor het aanleveren van foto en video-items t.b.v. websites. TWENTE JOURNAAL m.weustink@twentejournaal.nl

Regelzorg hanteert aantrekkelijke tarieven voor alle rijbewijskeuringen en heeft keuze uit meer dan 225 locaties. Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u niet terecht bij de locatie zelf maar dient u contact op te nemen met het landelijk afsprakenbureau via tel: 088 23 23 300 of op www.regelzorg.nl, bijvoorbeeld voor: Locatie: SWO Oldenzaal. Marktstraat 10-12, Oldenzaal. Tarief: 35,00 euro voor de B/E en seniorenkeuring. Data 2012: 28 juni, 26 juli, 23 augustus en vervolgens eens per maand. Het is raadzaam direct na de herinneringsbrief van het RDW een afspraak te maken, de hele procedure kan soms enkele maanden in beslag nemen.

Dames De Dinkel wereldkampioen

De dames 100+, Franca Willeme, Karin Hidding, Marlies Reinders en Anique Willeme pakten op beide estafettes, 4x 50 wisselslag (2.05.03) en 4x 50 vrije slag (1.52.88) de 1e plaats. Beide tijden zijn tevens nieuwe Europese records. Persoonlijk werd er ook goed gezwommen met titels voor Marlies Reinders (100 vrij) en Karin Hidding (50 school). Uitslagen van de andere zwemmers zijn te vinden op www.finamasters2012.org.

Met ingang van 1 januari 2013 gaat de geldigheid van dit zogenaamde ‘groot’ rijbewijs terug van tien naar vijf jaar. Voor chauffeurs van wie dit rijbewijs in 2013 verloopt, loont het de moeite om de vernieuwingsdatum te verschuiven. In 2012 krijgen zij het nieuwe rijbewijs nog voor tien jaar mee.

Wie goedgekeurd is ontvangt een Verklaring van Geschiktheid. Daarmee kan tot een jaar na afgifte een nieuw rijbewijs worden aangevraagd. OLDENZAAL - Vijftig kinderen van FC Berghuizen stonden zaterdag klaar voor de derde Lutterzanddag. Dit jaarlijkse evenement staat in het teken van sport/spelactiviteiten voor de kinderen van de D&E – jeugd.

een parcours af langs 20 verschillende spelletjes, variërend van hooghouden en spijkerbroekhangen tot kratten stapelen en kegelvoetballen. Scoutingvereniging Peerke Donders hielp mee met de organisatie.

De kinderen legden in groepjes

In de pauze waren er lekkere broodjes

knakworst en kaas, aangeboden door C1000 Jan Kuipers Berghuizen. Na een spannende strijd ging de eerste prijs bij de D-groep voor het tweede jaar achtereen naar Ensar Uzun. Bij de E-groep was Job Nijhuis de sterkste. Bij de meisjes ging Mirthe Günter er met de prijs vandoor.

Alzheimer Café Oldenzaal, thema: Dementie en bewindvoering OLDENZAAL - In het Alzheimer Café regio Oldenzaal wordt donderdag 28 juni een bijeenkomst gehouden, deze keer met het thema: Dementie en bewindvoering. Eén van de kenmerken van dementie is dat het verstandelijke functioneren van de patiënt achteruit gaat. Er komt een moment dat het moeilijker voor hem of haar wordt om situaties goed te overzien en te beoordelen. Het nemen van beslissin-

15e jaargang nr. 25

gen wordt lastiger. De dementerende heeft minder zicht op de gevolgen van zijn keuzes. Om ervoor te zorgen dat de belangen van de dementerende zijn gewaarborgd, is het mogelijk een vertegenwoordiger te benoemen. Deze persoon helpt bij het maken van de juiste keuzes of neemt beslissingen voor de dementerende als deze dat zelf niet meer kan. De vertegenwoordiger komt op voor de belangen van de dementerende. Gastsprekers van deze avond zijn Mr. H.R.K.Valk en juri-

disch medewerker L. Knook. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12. Het programma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren, met een pauze van een half uur. De toegang is gratis. Na afloop is er ruim gelegenheid om na te praten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.alzheimer-nederland.nl of via het Michgoriushuis te Oldenzaal, telefoon (0541) 58 57 00.

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. 074 - 259 66 33

Boekverkoop Bibliotheek OLDENZAAL - Op zondagochtend 1 juli houdt de bibliotheek een boekverkoop van afgeschreven materialen. Deze vindt binnen plaats van 10.00 tot 12.30 uur. Er worden boeken voor zowel jeugd als volwassenen ter verkoop aangeboden.De materialen zijn aantrekkelijk geprijsd: 0,50 euro voor een jeugdboek en 1,00 euro voor alle andere boeken. Deze verkoop is altijd extra aantrekkelijk. Niets is zo handig als afgeschreven boeken mee te nemen op reis. Immers, boek uit? Boek weg! Verder is er het gehele jaar door, op de begane grond in de Bibliotheek zelf, een doorlopende boekverkoop waar een selectie van de afgeschreven materialen te koop zijn.

Oplage 17.500 exemplaren


www.martinstevelink.nl

Uw familiebericht in het Oldenzaal Journaal? Vanaf heden is het mogelijk om uw familiebericht GRATIS in het Oldenzaal Journaal te plaatsen. Denk daarbij aan: familieberichten, zoals geboortes, felicitaties, overlijdensberichten, dankbetuigingen, etc.... Stuur uw bericht, incusief eventuele foto of plaatje via email naar: redactie@oldenzaal-journaal.

nl met in het onderwerp: familiebericht Oldenzaal. Of stuur uw tekst/kaartje naar: Oldenzaal Journaal, Oldenzaalsestraat 232, 7557 GC te Hengelo. Wij hanteren een standaard ruimte voor deze advertentie. een grotere advertentie is natuurlijk mogelijk, tegen een kleine vergoeding. Vraag naar de voorwaarden!

Voorbeeld bericht Deze ruimte heeft u beschikbaar mocht u er voor kiezen om een familiebericht te plaatsen.

“In India worden duizenden meisjes gedwongen tot Ć‰ĆŒĹ˝Ć?Ć&#x;ƚƾĆ&#x;Ğ͘ Dit moet Ć?ĆšĹ˝Ć‰Ć‰ÄžĹśÍ˜Í&#x;

Ootmarsumseweg 362, 7667 PC Reutum Telefoon 06 - 25 22 65 26 of 0541 - 67 01 86

• HET ADRES OM UW STOELEN EN BANKEN TE LATEN HERSTOFFEREN • PROJECT STOFFERING • LEER REPARATIES • BOOT- EN CARAVANKUSSENS

Groot assortiment aanbiedingen in stof, leer en skai!

Ga naar stopkindermisbruik.nl en word donateur.

Dit blok is door u vrij in te vullen, met of zonder het gebruik van een foto of ander toepasselijk plaatje.

WAT W AT VERDIENT ERDIEN DIE U?

Gefeliciteerd Jop! Premium Partner: THE RED SUN

Lieve Jop, Van harte gefeliciteerd met je 3e verjaardag! We gaan binnenkort nog een ijsje met spikkeltjes eten!

Uw Mercedes verdient onderhoud, maar wel voor een faire prijs. Zo verdient u zelf ook! #"! "  " "  #" " " " " " " "  #" " " " " "  #"" " " " " "  " #" "  " " #" "  " #" "  

 !

Kusjes van Pappa, Mamma en Neri

Hier adverteren? Neem contact op met Jeroen Morshuis, tel: 06 - 395 655 97

Mercedes cedes op topniveau Al 25 jaar Mer Bij ons bent u klant, geen nummer

T.. 074-2780707 www.wesselink-autos.nl T www.wesselink-autos.nl

 e n zijn! l l a v f a n a dig k Zo eenvou agen! anden d 2 n e n n i Start b tingen in de mamerkor o z a r t x E

tus!!

ugus a n e i l u j

Bio-HCG+ Afslankkuur De oplossing om snel en verantwoord af te vallen!

Slanker de zomer in? - De snelst werkende afslankkuur in 24 dagen - Gewichtsverlies van 8% tot 12% - Geen hormonen, injecties of hongergevoel - Een natuurlijk product en geen jojo effect Tel.: 053-85 11 057 XXXNBBUTDIBQQFMJKLF[PSHFOXFM[JKOOMtJOGP!NBBUTDIBQQFMJKLF[PSHFOXFM[JKOOM


zaterdag 23 juni 2012

Oldenzaal Journaal

3

Pluk van de Petteflat: meer dan een schoolreisje

Lees verder op www.oldenzaaljournaal.nl

Taxatiemiddag DE LUTTE - Hotel Berg en Dal aan de Bentheimerstraat 34 in De Lutte opent donderdag 28 juni van 13.00 tot 16.00 uur haar deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken en of oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.......

Altijd het laatste nieuws uit ons verspreidingsgebied?

Volg ons op Twitter en Facebook via: @oldzaaljournaal & www.facebook.com/ twente.journaal www.oldenzaaljournaal.nl

ZZZWZHQWHMRXUQDDOQO

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere zaterdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseur: Edy Hammink, 06 - 519 404 50 Jeroen Morshuis, 06 - 395 655 97 Emilio Ramon Kuipers, 06 - 106 969 09 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl

OLDENZAAL / DE LUTTE – Voor groep 1 en 2 van obs de Linde stond er een schoolreis als afsluiting van het thema ‘Pluk en de Petteflat’ op het programma. Een schoolreis is een jaarlijks terugkerende traditie op scholen, maar deze reis startte al vier weken eerder.

Vier werken lang stonden de kringactiviteiten, speel, taal- en rekenhoeken in het teken van dit thema. Met een heuse musical halverwege het thema voor vele ouders, opa’s en oma’s werd er al een kijkje in de keuken gegeven. Als afsluiting gingen alle kleuters verkleed als Pluk en Aagje in een huifkar met de majoor en de burgemeester

op de bok door de Torteltuin van het Abortetum en aten friet bij Vader Stamper Bij Egwijk aan zee in het Lutterzand. Ze gingen op bezoek bij Dollie de Duif, de heen en weer Wolf, Zaza de kakkerlak en vogel Krullevaar. Om niet te verdwalen wees Lispeltuut de weg terug naar school. Een reis om nooit te vergeten…

Spectaculaire vondst bij opgravingen St. Plechelmusplein OLDENZAAL - Bij de opgravingen op het St. Plechelmusplein zijn restanten, uitbraaksleuven, gevonden van een 10e of 11e eeuwse stenen kerk. Regioarcheoloog Hans Oude Rengerink: 'Het is zeer goed mogelijk dat dit de kerk is die bisschop Balderik heeft laten bouwen toen hij in 954 in Oldenzaal een kapittel met zestien kanunniken stichtte. In eerste instantie werd nog uitgegaan van een zaalgebouw, een belangrijk bestuurlijk gebouw. Nu de restanten verder opgegraven zijn lijkt het een heel belangrijk kerkelijk gebouw te zijn: de kerk van bisschop Balderik, dé voorganger van de huidige St. Plechelmusbasiliek.'

Bisschop Balderik bouwde een stenen kerk op de plek waar de gelovigen uit de wijde omgeving al eeuwenlang samenkwamen. Dit blijkt ook uit nog oudere paalsporen van houten gebouwen die op dezelfde plek door de archeologen zijn aangetroffen. Die duiden op een nederzetting die hier in ieder geval al vanaf de 8e eeuw rond het eerste houten kerkje van Plechelmus bestond. Binnen de vermoe- delijke 10e of 11e eeuwse kerk zijn nog paalsporen van een exact gelijk georienteerd gebouwtje gevonden. Mogelijk heeft hier dus nog een ouder houten kerkje gestaan.

Afmetingen stenen kerk Van de vermeende stenen kerk zijn vermoedelijk restanten van een zijbeuk, een middenschip en een koor aangetroffen. Er van uitgaande dat de kerk twee zijbeuken had, dan is de kerk minimaal 21 meter breed geweest. De lengte is niet bekend, maar zal ongeveer het dubbele geweest zijn. In het middenschip, tegen het koor aan, zijn twee graven gevonden. De stenen kerk heeft tot ongeveer 1200 bestaan. Toen is de huidige St. Plechelmuskerk gereed gekomen en zal de oude kerk zijn afgebroken.

Buitenconcert muziekgezelschap Amusé Watermolen van Bels

Redactie: Leonie Jansen, 06 - 163 955 45 E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl

Lezing Triple P OLDENZAAL - De lezing Triple P ‘Veerkracht bevorderen’ wordt woensdag 27 juni in Oldenzaal gehouden. Deze lezing is bedoeld voor alle ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar (m.n. vanaf 4 jaar) die informatie willen over het opvoeden van kinderen....

13e plek Vincent OLDENZAAL - In het Drentse Exloo stond OWCer Vincent Kip zaterdagmiddag met 167 renners klaar om een koers van 83 kilometer te rijden. De winnaar van deze koers mag zich Nederlands Kampioen 2012 in de categorie Nieuwelingen noemen. De organisatie had een parkoers uitgestippeld, bestaande uit 2 lussen van resp. 14 en 10 kilometer.....

Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Vormgeving: Renate Zwep Rathy Gopalaswamy Charlotte van Leeuwen Lindsy Grootelaar

Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633

Zilver voor Anneke

Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: 3PHIR^EEP ::: ˆ +IQIIRXILYMW ˆ &MFPMSXLIIO 1EVMELSJˆ&VYK6IWXEYVERXZER+MPW 7EYRE/IM^IVˆ7LIPPHI8LMNˆ/MSWOHI8LMN 'HI8LMNˆ*MX4PE^Eˆ,EEVWXYHMS(ERMIR 6SWWYQ%ZMEZERHIV%%ˆ/YPXYVLYW ;IIVWIPS%YXS6IMRHIVWˆ%YXS,SSKIRHMNO %YXS/VEFFIˆ4PYW8MNLYMW 7EEWZIPH7MPHIVLYMW7YTIVQEVOXˆ³X,SPWGLIV

OLDENZAAL - De 82-jarige Anneke Logtenberg, masterzwemster van OZ&PC Oldenzaal, heeft van 10 t/m 16 juni deelgenomen aan de 14e FINA World Masters Championschips 2012 die in Riccione (Italie) werden gehouden....

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Oldenzaal Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier

OLDENZAAL - Wegens groot succes geeft muziekgezelschap Amusé ’t Masker uit Oldenzaal op zondag 24 juni vanaf 14:00 tot 16:00 uur een buitenconcert op de prachtige locatie “De Watermolen van Bels”, te Mander.

horen, waarbij ook de zingende waard Martin Bels, zijn muzikale aandeel zal gaan leveren.

Deze middag wordt u een muzikaal spektakel ten gehore gebracht, waaronder bekende stukken uit opera, operette en musical (b.v.stukken uit Les Miserables, Mamma Mia, Sound of Music, Glückliche Reise etc.) ook zijn er diverse solistische stukken te

Onder het genot van een drankje kunt u extra lekker genieten want de toegang voor dit buitenconcert is gratis. Gezien de grote opkomst vorig jaar is het raadzaam tijdig aanwezig te zijn om verzekerd te zijn van een mooie plaats.

De schare vaste bezoekers weten dan al dat het een muzikaal gezien mooie, gevarieerde middag gaat worden.

Voorrang voor darmkankerpatiënten Wil je weten hoe?

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

voorrangskaart

Dhr. J. A. van der Veldhuijzen 2011/2012

Nu op de proeftafel:

Lange wachtrijen voor het toilet zijn

Darmkanker Nederland komt met een oplossing:

vervelend voor iedereen, maar zijn voor

een kaart waarmee darmkankerpatiënten

darmkankerpatiënten een reden om bepaalde

voorrang kunnen krijgen bij het openbaar

openbare locaties te vermijden. Lang ophouden

toilet. Met DarmkankerNederland.nl vragen we

kan voor hen namelijk, meer dan voor anderen,

aandacht voor de ziekte: patiënten staan er

problemen opleveren. Patiëntengroep

niet alleen voor.

DarmkankerNederland nl zet darmkanker op de kaart

“JG10 Pinot Blanc”

Catering Huur tappen Wij bezorgen Eigen parkeerplaats Hapjes Tapas bufetten Wijnproeflokaal Delicatessenmanden Kerstpakketten Supercadeaus Overige drank kan bij ons terug

Alles lekker bij de Meybree!

Frivool bouquet van bloemetjes met een hint van abrikoos en kruisbes. Een kloeke wijn waarin u wat mineralen en florale elementen zult ontdekken. Dubbel lekker bij forel, zeeduivel of kabeljauw, maar uiteraard ook bij asperges.

€ RR4ee ss,ee9rr vv5ee ee rr tt ii jj dd ii gg

u w t h u i s t a p, p ra at tafels, glazen enz. voor het EK voetbal buurtfeestje?

www.meybree.nl


Ligt jouw hart in de zorg en ben je op zoek naar een organisatie waar je zelf kunt meebouwen aan de totstandkoming van kleinschalige zorgteams?

KOM WERKEN BIJ BTK ZORG! Welke vacatures zijn er? Enschede 1x flex verzorgende IG met uitzicht op vaste uren 1x flex verpleegkundige vanaf niveau 4 met uitzicht op vaste uren

Hengelo 1x verzorgende IG voor 16-24 uur per week 1x verpleegkundige vanaf niveau 4 voor 16- 24 uur per week

Borne 2x verpleegkundige vanaf niveau 4 voor 16-24 uur per week 1x verzorgende IG voor 16-24 uur per week 1x flex verzorgende IG met uitzicht op vaste uren

Hof van Twente 1x verzorgende IG voor 16-24 uur per week, gebied Goor-Markelo 1x verzorgende IG voor 10-14 uur per week, gebied Goor-Markelo 1x flex verzorgende IG met uitzicht op vaste uren

Oldenzaal 1x verzorgende IG voor 16-24 uur per week 1x verpleegkundige vanaf niveau 4 voor 16-24 uur per week 2x flex vanaf niveau verzorgende IG met uitzicht op vaste uren

www.btkzorg.nl | T 088 238 37 37 Interesse? Samen aan de slag! Stuur je brief voorzien van motivatie en cv naar vacature@btkzorg.nl. Meer informatie over één van deze functies? Kijk op www.btkzorg.nl/werkenbij of bel 088 - 238 37 37.

‘Like’ ons op facebook: Facebook.com/btkzorg of volg ons op twitter: @btkzorg


zaterdag 23 juni 2012

Oldenzaal Journaal

Webshop uitbreiding bij Gameshop Twente HENGELO/ENSCHEDE – Games zijn uitgegroeid naar ÊÊn van de grootste branches ter wereld, qua grootte vergelijkbaar met de filmindustrie. Bijna iedereen speelt wel eens een game. Het is al lang niet meer alleen weggelegd voor hardcore gamers. Het is een waar sociaal gebeuren geworden. Dat de gamesindustrie maar blijft groeien is ook merkbaar bij Gameshop Twente. Eind vorige eeuw begon men met het verkopen van games en consoles op braderieÍn, maar inmiddels zijn er al langere tijd twee ruime vestigingen te vinden in de binnensteden van Hengelo en Enschede, de grootste en goedkoopste van Nederland zelfs! Vele mensen die geïnteresseerd zijn in de systemen van de jaren ’70 tot nu kwamen uit heel Nederland en Duitsland langs. Maar u kunt hier ook terecht voor elk platform.

over een drietal machines, die in staat zijn om krassen uit discs te halen n de Technische Dienst repareert bijna elke spelcomputer voor u. De zomer van games Het wordt een geweldige zomer voor gamers. Met de recentelijk uitgekomen topgames Diablo 3 ,Max Payne 3, Ghost Recon Future Soldier, Dragon’s Dogma, Dirt Showdown en nog veel meer, zullen Gameshop Twente haar klanten zich niet gaan vervelen. Via Gameshop Twente of hun website www.gameshop-twente.nl kun je alle geweldige titels alvast pre-orderen en op deze manier profiteer je van fantastische kortingen. In Hengelo in dewinkel gevestigd aan de Markt 1c en in Enschede aan de Haverstraatpassage 1.

Uitbreiding webshop Ondanks al dit gaat Gameshop Twente toch weer uitbreiden met een webshop, deze is sinds korte tijd online. Via www.gameshoptwente.nl kunnen klanten vanaf overal ter wereld bestellen wat ze maar willen tegen zeer scherpe prijzen. De tweedehands afdeling is ook iets waar de Gameshop Twente al bekend om staat. Ook dit is terug te vinden in de webshop. De ingeruilde spellen worden gerepareerd en in goede conditie voor een lage prijs verkocht. De winkel beschikt

7 dagen in strijd met de wereldtop

5

Advertorial

Kalkvrij water in huis een heerlijke luxe Een waterontharder biedt zoveel voordelen dat je niet meer zonder wilt. Veel huidproblemen zijn, net als kalkaanslag op sanitair en glas, helemaal voorbij. Een waterontharder van Waterluxe haalt alle kalk uit het water. Zacht water LVHUJÂżMQYRRUPHQVHQPHW HF]HHPGURJHKXLGMHXNHQ DQGHUHKXLGSUREOHPHQ.DON EOLMNWELMGLHSUREOHPHQDOWLMG HHQUROWHVSHOHQ'DQN]LM EHVSDULQJHQRSVFKRRQPDDN DUWLNHOHQRQGHUKRXGHQ ver- vangingskosten van GHZDVPDFKLQHFYNHWHO VDQLWDLUHQPHHUYHUGLHQWX GHDDQVFKDISULMVVQHOWHUXJ Met een waterontharder gaat VFKRRQPDNHQJHPDNNHOLMNHU HQVQHOOHUPHWHHQRSWLPDDO resultaat.

:DDUQRUPDOLWHU]HHSUHVWHQHQ vuil een ruwe laag kalkaanslag KHEEHQRP]LFKDDQWH KHFKWHQEOLMYHQWHJHOVHQ sanitair gewoon glad en is alles JHPDNNHOLMNZHJWHYHJHQGRRU water zonder kalk te gebruiken. Een waterontharder is al vanaf ÂźYHUNULMJEDDU

0HHUZHWHQ".HQQLVPDNHQ PHW]DFKWZDWHUNDQLQRQ]H VKRZURRP7HYHQVNDQXZ water getest worden en leggen we u alles uit over waterontharding en de vele voordelen. 8EHQWZHONRPDDQGH Industriestraat 66 in Haaksbergen. Contact: 053-572 7808 of info@waterluxe.nl Zie ook: www.waterluxe.nl

Burgemeester Leo Elfers neemt afscheid OLDENZAAL - Burgemeester Leo Elfers neemt met ingang van 1 juli 2012 afscheid van de gemeente Oldenzaal. Ter gelegenheid van zijn afscheid vindt op maandag 25 juni aansluitend aan de raadsvergadering een openbare afscheidsreceptie plaats in het stadhuis. Aanvang is aansluitend aan de raadsvergadering, omstreeks 20.30 uur. Elfers was waarnemend burgemeester van Oldenzaal vanaf mei 2011.

HENGELO - Zeven dagen de tijd krijgen ze om het zware parcours van vijfhonderd kilometer te voet, op de mountainbike en in de kajak af te leggen. Het Team Dutch BioniX neemt in september deel aan het wereld kampioenschap Adventure Racing dat zich dit jaar in Frankrijk afspeelt. Zij vertegenwoordigen daarmee Nederland in een deelnemersveld dat er niet om liegt. De route doorkruist het gebied van de Alpen tot aan Monaco. Adventure Racing is een hele zware Multi-sport wedstrijd voor gemengde teams van vier personen. De teams moeten in die week een bizar parcours afleggen. AndrĂŠ Moes (42), woonachtig in Hengelo, licht toe; ‘We moeten een hoogte overbruggen die overeenkomt met meer dan twee keer het beklimmen van de Mount Everest vanaf zeeniveau, zo’n 18.000 meter. Tijdens de race mag je niet wisselen van samenstelling, je doet alles tegelijk en samen. Teveel slapen gaat van je tijd af en die tijd heb je hard nodig, dus dat komt waarschijnlijk neer op maximaal drie uur slaap per nacht’. Het team moet alles samen doen en alle materiaal met zich meedragen.' Op de moeilijke mentale en fysieke momenten moet het team klaar staan voor elkaar. ‘Mooi is dat we allemaal van te voren weten dat we onze dipjes zullen krijgen en dan van elkaar afhankelijk zijn’ voorspelt Harm Bartholomeus (35), teamcaptain van Dutch Bionix. ‘Daarom werken we ook met sleeplijntjes op de fiets en aan de rugzak. Zo kun je elkaar toch mooi ontlasten of lopend even je ogen sluiten om weer energie op

te doen. Hulp vragen moeilijk? Ons ego laten we gewoon een weekje thuis.’ Ervaring, specialisatie en tegelijkertijd allround zijn is een belangrijk aspect van deze race. Dutch Bionix is een voor dit gelegenheid samengesteld team. Samen hebben ze al veel ervaring in het adventure racen en ieder heeft zijn eigen kwaliteiten. ‘We moeten trekkings door de Alpen maken op 3500 meter hoogte, gletsjers veilig oversteken, mountainbiken in de bergen, kajakken op wild water en op de zee, raften in kolkende rivieren, canyoning, speleologie (red.: grot oriĂŤntatie), abseilen en verticaal minimaal 50 meter vrijhangend omhoog kunnen overbruggen’, somt Lisette de Graauw (33), de enige vrouw in het team, op. “Niets is gemotoriseerd en bij alles wat we doen kan het ook midden in de nacht zijn.’ Naast hun sponsoren X-Bionic, LOWA en Sportvoedingwebshop.nl is het in deze tijd moeilijk een financiĂŤle sponsor te vinden. ‘We betalen bijna alles zelf en hebben een begroting van zo'n 15.000 euro. Omdat een financiĂŤle sponsor ontbreekt verkopen we loten waarmee je kans kunt maken op prachtige prijzen zoals een uitdagende high ropes teambuilding activiteit voor twaalf personen of een kinderfeestje bij het Outdoor Challenge Park in Oldenzaal, een mountainbike clinic en diverse sportkleding pakketten. Dat vinden mensen prachtig. En wij hopen daardoor een grote bus te kunnen huren.’ Ga voor meer informatie naar www.dutchbionix.nl of stuur een mail (voor loten of meer informatie) naar wk2012@teamxbionic.nl.

Tevreden terugblik Burgemeester Leo Elfers kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn periode in Oldenzaal: “Zoals ik bij mijn benoeming in Oldenzaal al voorspelde heb ik met veel genoegen het afgelopen jaar dit ambt bekleed. Ik heb veel respect gekregen voor de Oldenzalers; hoe zij werkelijk samen deze stad maken. Er worden in Oldenzaal veel evenementen en activiteiten georganiseerd. De vrijwilligers die dit organiseren verhogen zo samen de leefbaarheid van de stad. Mooi om te bemerken dat ook in deze economisch minder florissante tijden, de Oldenzalers vierkant achter hun stad staan. Dat is ook terecht; Oldenzaal is een stabiele gemeente, onder andere door het degelijke financiele beleid.� Elfers roemt de goede samenwerking van Oldenzaal binnen de Regio Twente en Netwerkstad, maar ook met de Noordoost Twentse gemeenten en Bad Bentheim. Hij kijkt met een zeer positief gevoel terug op de opbouwend kritische raadsvergaderingen, de prettige samenwerking binnen het college van b en w en de veelvuldige contacten die hij met inwoners van de Boeskoolstad had, onder andere tijdens carnaval. Voor de toekomst geeft Elfers aan nog volop energie te hebben en dus graag actief te willen blijven binnen het openbaar bestuur. Hij gaat de komende vrije periode zijn mogelijkheden verkennen. Alternatieven zijn het intensiveren van zijn vrijwilligers-

werk en het oppakken van een studie Spaans om met zijn in Spanje woonachtige kleinkinderen te kunnen communiceren. Bewuste keuze Leo Elfers is op 16 mei 2011 door Commissaris van de Koningin Ank BijleveldSchouten benoemd tot waarnemend burgemeester van Oldenzaal. De vacature van burgemeester in Oldenzaal is ontstaan door het vertrek van burgemeester Frans Backhuijs naar Nieuwegein. Na overleg met de fractievoorzit- ters van de Oldenzaalse gemeenteraad heeft Ank Bijleveld besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen. Dit gaf de gemeenteraad van Oldenzaal ruimte om een zorgvuldige selectieprocedure te volgen voor de nieuwe burgemeester. Deze nieuwe burgemeester is gevonden in de persoon van Theo Schouten, nu wethouder in de gemeente Almelo. Schouten wordt op maandag 2 juli als burgemeester van Oldenzaal geïnstalleerd. Carrière Leo Elfers Burgemeester Leo Elfers heeft een grote staat van dienst op bestuurlijk terrein. In 1978 werd hij gekozen in de gemeenteraad van Kampen, waar hij in 1982 werd benoemd tot wethouder. In 1985 werd hij burgemeester van Koudekerk aan de Rijn (Z-H), om vervolgens in 1990 burgemeester te worden van de toenmalige gemeente Dalfsen. Hij begeleidde het samengaan van Dalfsen met het toenmalige Nieuwleusen en werd aansluitend burgemeester van de fusiegemeente Dalfsen. In 2000 nam hij naast zijn functie in Dalfsen korte tijd het burgemeesterschap van Ommen waar. In 2010 legde hij deze functie na 20 jaar neer om aansluitend de burgemeesterfunctie in Steenwijkerland te gaan waarnemen. Aan die waarneming kwam begin 2011 een einde door het aantreden van burgemeester Marja van der Tas. Leo Elfers was van 16 mei 2011 tot 1 juli 2012 waarnemend burgemeester in Oldenzaal.


Oldenzaal Journaal

6

zaterdag 23 juni 2012

advertorial

Thuiscreche Makio, Manny Smellink heeft haar eigen Thuiscreche in Oldenzaal In Makio te Oldenzaal worden door Manny Smellink, sinds 1990 al werkzaam als gastouder, maximaal 6 kinderen opgevangen. In haar eigen huiselijke sfeer vangt ze door de week kinderen op in de leeftijd van 0 jaar tot 12 jaar. Makio is gevestigd in Oldenzaal in de omgeving van de A1, dus goed bereikbaar vanaf verschillende invalswegen. Makio heeft een apart gedeelte aan huis waar de kinderen kunnen spelen en slapen. Buiten is er volop ruimte en speelgoed. Elk kind zal zich thuis voelen in de Thuiscreche “Makio�. De opvang kenmerkt zich door de kleinschaligheid. Er is rekening gehouden met alle nieuwe eisen om-

trent kinderopvang en de door de GGD gestelde eisen. Alle faciliteiten zijn aanwezig en ook qua veiligheid voldoet het aan alle nieuwe eisen. Er worden maximaal 6 kinderen opgevangen. Hierdoor is er voldoende persoonlijke aandacht met daarbij een positieve benadering, waarbij wordt aangesloten bij de belevingswereld van het kind. Onder andere in de sprookjesachtige tuin kunnen de kinderen hun fantasie toepassen. In de lente, de zomer, de herfst en in de winter kunnen de kinderen

elke dag genieten van het buitenleven bij de thuiscrèche Makio. Omdat het dagelijks contact met de natuur niet meer tot de vanzelfsprekendheden behoort, vindt Manny het wel belangrijk om kinderen een natuurlijke omgeving te bieden. De liefde en de passie voor het buitenleven wordt hier gestimuleerd. Binnen is er tijd om vrij te spelen, lekker te eten en te drinken, gezellig samen te zijn, te rusten of een leuke activiteit te ondernemen. Bent u nieuwsgierig of heeft u interesse‌‌ U bent natuurlijk altijd vrij om contact op te nemen met Manny Smellink en om een afspraak te maken. Er zijn nog plekken vrij voor kinderen van 0 jaar tot 4 jaar. Kinderopvangtoeslag Manny Smellink is sinds 1 maart 2011 geregistreerd als gastouder bij ParbÊdie Kinderopvang. Zij is in het bezit van een geldig Hel-

pende Welzijn diploma en heeft de EHBO cursus Kind-ongevallen gevolgd volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. ParbĂŠdie Gastouderbureau ParbĂŠdie Gastouderbureau is onderdeel van ParbĂŠdie Kinderopvang en wekelijks bemiddelen wij voor 600 kinderen de kinderopvang. ParbĂŠdie Kinderopvang is een totaal aanbieder van Kinderopvang, kinderdagverblijven, thuiscreches en gastouderopvang in Noord-Oost Nederland en het hoofdkantoor is gevestigd in Hengelo (ov). Mocht u vragen hebben over de kinderopvang zoals de aangeboden wordt door Manny Smellink dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. ParbĂŠdie, kinderopvang Martine Bouman: 074 - 34 918 34 "Makio", thuiscreche Manny Smellink 0541 - 53 13 79

Gerard de Jong verlaat lokale omroep

MXQLELM%UDYR

+ROODQGVH NRRS]RQGDJ 1HGHUODQGVJURRWVHYRXZZDJHQVKRZURRPKRXGWYDQ+ROODQG %HOHHIKHW]RQGDJPHHPHWRDKHHUOLMNHKDSMHVQLHXZVWH PRGHOOHQHHQVXSHUDDQELHGLQJHQYRRU]XLQLJH+ROODQGHUV =LHRRNZHEVLWH.RRS]RQGDJRSHQYDQXXU

LOSSER/OLDENZAAL - Gerard de Jong presenteert op woensdag 27 juni zijn laatste radioprogramma Muziek Melange. Na bijna twintig jaar verlaat hij om persoonlijke reden RTV Losser-Oldenzaal. Dat het geen makkelijke beslissing is geweest laat zich raden. Gerard begon in het voorjaar van 1993 bij de toenmalige Kabelkrant Oldenzaal als fotograaf en redacteur Kunst en Cultuur.Toen de Kabelkrant samenging met Radio Ziekenomroep en Radio Oldenzaal werd, ging Gerard ook voor de radio presenteren en kwam eveneens in de redactie van het programma ‘van Lunch tot 2’. Vanaf september 1998 presenteert Gerard het programma ‘Muziek Melange’. Eerst tweewekelijks, maar na de fusie tussen RTV Losser en RTV Oldenzaal ging hij het programma wekelijks presenteren. Van 19.00 tot 20.00 uur bestaat ‘Muziek Melange’ uit muziek uit de platenkast

van Gerard zelf en van 20.00 tot 22.00 uur is er altijd een bijzondere gast die zijn eigen muziek meebrengt. Hoogtepunten waren de 250e en de 500e uitzending die vanuit Stadstheater De Bond live werden uitgezonden. Met onder andere optredens van Oldenzaalse artiesten die ooit in de uitzending te gast waren geweest, werden het twee zeer bijzondere ‘Muziek Melanges’. Ook de allerlaatste uitzending van 27 juni lijkt een bijzondere te worden. Het eerste uur van 19.00 tot 20.00 uur laat Gerard de geschiedenis van de Tango horen. Van 20.00 tot 22.00 uur volgt op de radio een herhaling van de uitzending waarin Gerard zelf werd geĂŻnterviewd door Kim KĂśtter. Tijdens deze uitzending van 20.00 tot 22.00 uur is iedereen welkom in de studio van RTV Losser-Oldenzaal om Gerard de Jong de hand te komen schudden en misschien nog even herinneringen op te halen over zijn omroepcarrière.

Streekproductenmarkt trekt steeds meer bezoekers ROSSUM – Dat de behoefte naar een eerlijk en lekker versproduct meer en meer toeneemt, blijkt uit het groeiend aantal bezoekers dat maandelijks de streekproductenmarkt bij Havezathe Het Everloo bezoekt. Initiatiefnemers van deze markt zijn: Hans Oude Hesselink (IJsboerderij Oude Hesselink) uit Saasveld en Ton Meupelenberg (Het Everloo) uit Rossum. Laatstgenoemde legt uit waarom de streekproductenmarkt wordt georganiseerd: 'Steeds meer mensen zijn op zoek naar een eerlijk en vers product, dat wordt verkocht door de producent zelf. Wij zorgen voor een centrale plek, waar zoveel mogelijk versproducten worden aangeboden, zodat men slechts eenmaal hoeft te rijden en zodoende ook weer een bijdrage levert aan

een schoner milieu.' Volgens Oude Hesselink is ook de animo onder de producenten groot om maandelijks naar Het Everloo af te reizen: 'De producenten zijn zeer enthousiast over deze locatie, mede omdat het dicht bij grote plaatsen als Oldenzaal en Hengelo is gelegen. Het merendeel gaat zelf achter de kraam staan, zodat de consument vragen kan stellen over de producten en de herkomst ervan.' De streekmarkt wordt omlijst met een maandelijks wisselend randprogramma. De volgende streekproductenmarkt wordt georganiseerd op zondag 24 juni. Openingstijden: 11.00 t/m 16.00 uur.

Zomerconcert Stadsjongenskoor Oldenzaal OLDENZAAL - Het Stadsjongenskoor Oldenzaal geeft zondagmiddag 1 juli om 15.00 uur het jaarlijkse zomerconcert in het Cultureel Centrum De Hof te Oldenzaal. Tijdens dit concert zullen alle koren van het Stadsjongenskoor afwisselend en samen optreden.

+DDUVZHJ+-2PPHQ‡7HO ZZZEUDYRYRXZZDJHQZHUHOGQO

Het Opleidingskoor 2011-2012 was een groot succes en de jongens staan te popelen om te mogen optreden. Ook het Middenkoor zal een aantal liederen zelfstandig zingen. Het

Concertkoor en Jongemannenkoor hebben mooie liederen op het programma van Engelse musical tot aan Duitse Romantiek. Het zomerconcert is het laatste concert in het seizoen 2011 – 2012. Het concert begint om 15.00 uur en het geheel zal ongeveer 75 minuten duren. Kaarten kosten zeven euro voor volwassenen en kinderen tot 18 jaar betalen vier euro. De kaarten zijn te bestellen via dekoorknaap@ hotmail.com of telefonisch 0541-511248.


zaterdag 23 juni 2012

Oldenzaal Journaal

7

Deltics Derby Days in Oldenzaal krijgt vorm OLDENZAAL - De organisatie van Derby Days heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om er op zaterdag 4 augustus een topevenement van te maken. Met ingang van 19 juni van dit jaar is Deltics de hoofdsponsor van Derby Days. Het nieuwe voetbalinitiatief gaat nu verder onder de naam Deltics Derby Days en wordt voor de eerste keer georganiseerd in Oldenzaal op Sportpark Vondersweijde.Op zaterdag 4 augustus strijden de beste amateurclubs uit de regio tegen elkaar tijdens dé seizoensopening van het Twentse amateurvoetbal. Het Hengelose bedrijf Deltics, dat gespecialiseerd is in IT-infrastructuren en datacenter oplossingen, was direct enthousiast en ziet zelfs kansen voor Derby Days in heel Nederland: ‘Derby Days is een fantastisch initiatief waarmee het amateurvoetbal in Twente een geweldige seizoenstart krijgt. Wij herkennen ons in het enthousiasme, de nuchterheid en professionele aanpak van de organisatoren en zijn trots om als hoofdsponsor samen de uitdaging aan te gaan!’, aldus Eric van Otten, algemeen directeur van Deltics. KVV Quick’20, HHC Hardenberg, HSC’21, Rigtersbleek en Excelsior’31 strijden op zaterdag 4 augustus op het hoofdveld van Sportpark Vondersweijde om het ‘kampioenschap van Twente’. Ieder team speelt tegen elkaar en de wedstrijden duren 30 minuten. Naast winst of gelijkspel krijgen de teams ook een punt per

Nieuw bij Sportcentrum Marian:

Kids Taekwondo OLDENZAAL - Sportcentrum Marian start woensdag 27 Juni met Kids Taekwondo. Vincent van der Neut gaat deze lessen verzorgen voor kinderen van vijf tot en met vijftien jaar. Vincent, zelf in het bezit van de zwarte band, is een door de bond bevoegde taekwondo leraar, hij is erg enthousiast bezig met zijn sport en wil dit graag overbrengen op de kinderen. Hij nodigt alle kinderen uit voor een gratis open les op woensdag 27 juni, start om 15:00 uur. doelpunt. ‘Met Deltics Derby Days hopen we hiermee voor veel spektakel en entertainment te zorgen’, aldus Bart van Essen, één van de organisatoren van Derby Days. Behalve het prestatievoetbal zijn er allerlei leuke activiteiten. Kinderen kunnen met Rising Stars ervaren hoe profvoetballers leven. Ze krijgen clinics van de Voetbalacademie FC Twente, een echte sportmaaltijd en worden de hele dag behandeld als echte sterren. De inschrijving is inmiddels geopend op de website: www.derbydays. nl. Daarnaast spelen G-voetballers een

4-tegen-4 toernooi en zal de FC Twente Kidsclub aanwezig zijn om er samen een fantastisch Twents voetbalfeest van te maken. Het programma is aantrekkelijk voor iedereen, van jong tot oud en biedt een fantastisch dagje uit voor het hele gezin. Vanaf de deelnemende clubs wordt er busvervoer aangeboden. Het voetbalevenement is gratis toegankelijk voor alle bezoekers.

Na afloop is het mogelijk dat de kinderen zich inschrijven zodat er snel gestart kan worden met de lessen. Sportcentrum Marian draagt zorg voor een zo laag mogelijk contributiebedrag, zodat het voor iedereen mogelijk is deze lessen te volgen.

Verder wordt er in September gestart met de zelfverdedigingssport Systema. Dit na een zeer geslaagde open les. Deze lessen worden verzorgd door Raymond van Kammen. Leeftijd vanaf 15 jaar.

KEUKENS - BADKAMERS - INTERIEUR

Voet-, knie- of rugproblemen?

Praktijk podologie Wim Benerink Elke woensdag Carint Oldenzaal, Matenstraat 51 Bellen voor een afspraak: 06-10342574 b.g.g. 0541-229424 Voor dunne handgemaakte opbouwzolen: Praktijk Denekamp, Oldenzaal, Losser en Nordhorn. TE KOOP Renault Clio - € 2650,€ 1950,Kleur: Blauw Bouwjaar: 2000 Inclusief: - Dakraam - Nieuwe APK - Stuur bekrachtiging

Maak kennis met onze vernieuwde showroom en ontdek de nieuwste collecties! Showroom Keukens, inbouwapparatuur, badkamers van hoogwaardige kwaliteit Interieurbouw op maat, Renova ewerken, Prach ge schouwen 250 m2 Donderdag koopavond Ruime parkeergelegenheid naast de deur. De Krön 7 - Harbrinkhoek (Bij supermarkt rechtsaf) Tel: 0546-473953 www.houiskeukens.nl

Meer informatie: 074 - 2596633 06 - 51420945

 A

Autobedrijven

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal 0541 - 52 32 93

Auto-Reuvers.nl Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

3UR¿3RHWV $XWRFOHDQLQJ 2OGHQ]DDO‡

ZZZSURILSRHWVQO

CTelefoon ABC

Catering

Adverteren in het Telefoon ABC? Mail naar: info@oldenzaaljournaal.nl

Feestje? Party hapjesschalen v.a.: € 10,Luxe hapjes - Amuse hapjes - Buffetten

Voor al uw catering moet u bij borreltijd zijn

T

Technische Handelsonderneming

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Bentheimergraven 15a Oldenzaal 7577DA 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

T

T

Tuinen

Tuinen

ZZp’er - 55 Plus heeft nog tijd over voor onderhoud van uw tuin en kleine klussen. Bel vrijblijvend naar 06-41520478 Marcel Bussmann

www.borreltijd.net Mobiel: 06 - 506 88 99 8 (bezorging aan huis)

T

Technische Handelsonderneming

Goud is Geld! -

Oud goud Gouden horloges Gouden munten Tand goud Oud zilver Etc, etc...

Wadi

Jewels & Watches

De hoogste prijs voor uw oude goud! De Driehoek 51 in Oldenzaal Tel: 0541 - 538846

W

Witgoed

BOLLEMA WITGOEDSERVICE Reparatie en verkoop van nieuw en gebruikt witgoed. Alleen A merken. Wij berekenen geen voorrijkosten in Oldenzaal.

Telefoon 0612331147 of 0647161922.


*521$86(675$$7 $&(16&+('(   

02%,(/ =$$. )$; 

 

(.

:( ( ' 1 9$ $872

72<27$5$9 997,/,1($ ¼

),$7%5$92 9'<1$0,& ¼

%0:L (;(&87,9(7285,1* ¼

68=8.,6:,)7 6+2*81 ¼

)25')2&86 9&20)257 ¼

$8', 3(8*(27 23(/ %0: 5(1$8/7 92/.6:$*(1 +<81',$ 5(1$8/7 6($7 23(/ 23(/ %0: %0: 72<27$ )25' &+(952/(7 92/.6:$*(1 5(1$8/7 92/92 $8', 6($7 '$,+$768 5(1$8/7 

$8',$9 $8720$$7 ¼

3(8*(27 $//85(97, ¼

&+(952/(7$9(2 9/6 ¼

$9$8720$$7  $//85(97,92/$8720$$7 &256$*6,72363257%- L&283e(;(&87,9(  &/,2963257  32/219&20)257/,1( $72635,0(  0e*$1(&283e9  72/('26,*180  &256$%675$'$  9(&75$&67$7,21:$*21'7, ,   ()$&(/,)7,0(73. 5$9997,/,1($62/:' )2&869&20)257(;'(02 .$/26%/$&.0$*,& *2/)99)6,&20)257/,1( &/,20(;;8,792(5,1* &&283e7  &283e9  ,%,=$9&20)257 &825(1:02'(/  &/,2'  

),$7*5$1'(381 72(',=21( ¼

¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼

0(5&('(6$ $9$17*$5'( ¼

3(8*(27 &&97, ¼

68=8.,6:,)7 9*7,63257 ¼

23(/7,*5$ 963257 ¼

92/.6:$*(1 32/27285 ¼

(ONHZHUNGDJYDQWRWXXUJHRSHQG =DWHUGDJYDQWRWXXU=RQGDJRSDIVSUDDN

OJ 23-06-12  

20° 12° Wie goedgekeurd is ontvangt een Verklaring van Geschiktheid. Daarmee kan tot een jaar na afgifte een nieuw rijbewijs worden aange- v...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you