Page 1

www.losserjournaal.nl www.losserjournaal.nl

Dinsdag 28 september 2010

Tiroler Stimmungs Party >>>>> zie pag

3

Seniorenactueel >>>>> zie pag

9

Agenda >>>>> zie pag

10

Bezuinigingen nodig in Losser LOSSER - Het kabinet presenteerde vorige week de rijksbegroting en het belastingplan voor het komende jaar. In de troonrede stelde koningin Beatrix dat nu structurele maatregelen genomen moeten worden om de overheidsfinanciën op den duur gezond te maken. Voorwaarden voor duurzame ontwikkeling en welvaart zijn volgens haar een stabiel begrotingsbeleid. Het college van burgemeester en wethouders van Losser heeft zich precies dát al veel eerder gerealiseerd. Immers juist op gemeenteniveau worden de bezuinigingsmaatregelen van het rijk pijnlijk zichtbaar. Reden voor het college om samen met de raad te kijken naar de begrotingskeuzes die voor Losser gemaakt moeten worden.

Succes project sociale activering

ning houdend met de beperkingen die er zijn. Bij het maken van keuzes en het verdere verloop wordt u begeleid door een individueel trajectbegeleider van het project Sociale Activering. Het is dus mogelijk om voor een ieder die een WAO-uitkering heeft, een op maat gesneden traject aan te bieden. Een voormalig deelnemer zei aan het eind van zijn traject: ‘Twijfel niet aan jezelf. Het is soms lastig, maar uiteindelijk heeft het mij een heleboel leuke dingen opgeleverd waarvan ik van te voren niet eens wist dat het mogelijk was.’ Heeft u een WAOuitkering en wilt u actief worden en weer deelnemen aan de maatschappij kom dan naar de voorlichtings-ochtend die Stichting Cluster organiseert op woensdag 29 september om 10.00 uur in de Muchte, Vlasakker 2 in Losser. Wilt u van te voren informatie inwinnen dan kunt u bellen met 053-5361850 en vragen naar Mieke Bouwhuis; individueel trajectbegeleider van het project Sociale Activering.

ee

r nt e s

ti

a Gr

Nieuw in Overdinkel!!

e

LOSSER - In de afgelopen jaren heeft Stichting Cluster in samenwerking met het UWV met veel succes het project sociale activering uitgevoerd. Dit project is speciaal bedoeld voor mensen met een WAOuitkering en die geen zicht meer hebben op werk. Leven met een WAO-uitkering valt voor niemand mee. Uitzicht op werk is er helaas niet meer. Sociale- en werkcontacten verminderen of verdwijnen, de eenzaamheid slaat toe. En mensen hebben problemen met het oppakken van hun sociale leven. Zeker vijftig mensen met een WAO-uitkering hebben de afgelopen jaren deelgenomen aan het project van Stichting Cluster. Kenmerk voor deelname vormt dat er altijd gestreefd wordt naar een ‘op maat gesneden’ aanbod. De mogelijkheden zijn legio. U kunt denken aan deelname aan cursussen /activiteiten maar ook het vinden van vrijwilligerswerk. Hierbij reke-

150 mm

Opening zaterdag 16 Oktober 2010 vanaf 20.00 uur. Live de band “Geen I.D.” DJ Jerry Tot 21.00 uur ontvangt iedere bezoeker 3 consumptie-munten gratis. Iedereen is van harte welkom.

Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen. 074 -074 259- 66 25933 66 33

Zij hebben een menukaart opgesteld waaruit scholen hun eigen menu samenstellen, in de vorm van bijvoorbeeld kooklessen, smaaklessen, workshops voor ouders en voorlichtingsavonden. Het nut van een goed ontbijt, verantwoorde tussendoortjes en andere onderwerpen in relatie tot gezonde voeding komen hierin aan de orde.

e tr

8e jaargang nr. 36 nr. 18 7e jaargang

De lesmethode bestaat uit een reeks van acht lessen per leerjaar. In die praktijk en theorielessen komen drie thema’s steeds terug: voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes. Ook zijn er voor alle leerlingen thuiswerkboekjes met

opdrachten die samen met de ouders gemaakt kunnen worden. Verder worden er allerlei aanvullende activiteiten georganiseerd zoals een beweegmenu en kennismakingslessen bij verenigingen. Om de lessen op school een extra impuls te geven heeft Zilveren Kruis Achmea per school een werkbudget beschikbaar gesteld aan de gemeente. Thuiszorgorganisatie Carint gaat een actieve rol spelen de komende jaren.

en

Naar het adres waar een passend afscheid meer is dan begraven of cremeren alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: Broekhoekweg 20, Losser. Met het modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15. www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl

gramma IK Lekker fit!? aan. Lekker fit! is de lesmethode van de Nederlandse Hartstichting en Noordhoff Uitgevers en biedt scholen op een leuke en leerzame manier, de mogelijkheid om zich meer te verdiepen in de thema’s voeding, gezondheid en bewegen, met als motto: fit zijn is fijn! Dit alles om een gezonde en actieve leefstijl te bevorderen in onze gemeente. Lekker fit! is de enige lesmethode in Nederland die zich richt op voeding én bewegen en die een samenhangend programma biedt voor alle groepen.

s ti ra

Waarheen, waarvoor?

LOSSER/OVERDINKEL - Fitpunt gaf afgelopen donderdag de aftrap voor het basisschoolproject ‘IK Lekker fit!?’ waarin een gezonde en actieve leefstijl centraal staat. Op deze dag trapten de kinderen van Het Kompas, Pax Christi, Brede School Overdinkel en De Marke ieder met hun eigen school het project af. Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. Om die reden is het initiatief genomen om samen met Zilveren Kruis Achmea, Sportservice Overijssel, de GGD en thuiszorgorganisatie Carint Reggeland de komende jaren het project: IK Lekker fit!? uit te voeren. Vanuit dit brede collectief biedt de gemeente Losser/Overdinkel de scholen het integrale pro-

G

Voor 2011 bereidt het college een sluitende begroting voor, maar voor de jaren erna moet een andere lijn uitgezet worden. Vorige week kwamen college en raad opnieuw bijeen om de mogelijkheden tot invulling van die lijn te bekijken. ‘Bezuinigingen zijn nodig om perspectief te creëren, daar ontkomen we niet aan. Maar het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de donkere wolken boven Losser te verdrijven’, aldus wethouder Hassink, portefeuillehouder van Financiën. ‘Een bestuurder kan niet democratisch verantwoordelijk zijn als hij zich niet maatschappelijk gesteund weet.’ Hij bedankte de raad daarom voor haar bijdrage op de ontwikkeling van de toekomstvisie waarin het college ook aandacht voor beheer en onderhoud van bijvoorbeeld wegen en groen zal hebben.

Scholen gestart met ‘Ik Lekker Fit’

Na afloop kregen de kinderen een lekker appeltje

www.drostpartycentrum.nl

Oplage 9.600 exemplaren


Supersaucijs

1,

00

Vlaaien zijn verkrijgbaar bij jouw Bakker Bart in Losser Bestel via www.bakkerbart.nl

Bakker Bart Brinkstraat 33 en 37 7581 GB Losser Tel: (053) 536 23 55

De lekkerste

Thuiszorg Sint Maarten

poster A2 oldenzaal C.indd 1

31-07-10 00:42

FEEST WEKEN! OOGST WEKEN!

Extra week aanbieding Grolsch Herfstbok

Vanaf vrijdagmiddag 1 oktober verkrijgbaar

Boomsma Dujardin Estaro HoppeRumTheSafari Famous

Jonge Graanjenever Bruin of Wit Exotic Fruit Liqueur Vieux Jonge 0.7 Jenever Grouse 1.0 Liter Liter 0.7 Liter 1.0 Liter 1.0 Liter Scotch Whisky 1.0 Liter

9.99 10.49 8.99 17.99 9.99 10.49 DEWIJN WERELD WIJNEN! VANVAN DE MAAND

Deze wijn is gemaakt van de tinta de toro druiven en heeft een mooie diepe kleur. Een lekkere rondborstige en vooral fruitrijke wijn.

Rouge AC

Mooie, ronde, rode wijn vol

White fruit. Gemaakt van de druiven

6 pak 3.75

Aanbieding geldig t/m 9 okt

6 flessen voor

20.00 25.00 r

6 flessen voo

Deze wijn is samengesteld uit de druiven verdejo. Hij geurt verSyrah viura (70%)enen Grenache (30%). rukkelijk naar groene appel, ananas en banaan. In de smaak u verleid Een topper uit hetwordt gebied door nuances van citrusvruchten.

Costières de Nîmes. Rosé

Om zo te drinken, ofeen bij fris (vlees) Mooie levendige kleur en parfum (kersen, rode besjes) dat het maaltijden enmaakt salades. glas uitstuift. Het deze rosé tot een lekkere, elegante wijn.

5.99 4.69

14.99

LOSSER - Na het Heilig Doopsel is de volgende stap in het geloof de Eerste Heilige Communie.

0.75 Liter Liter 0.75

www.dewereldvandranken.nl www.dewereldvandranken.nl

Slijterij ‘t‘t Raedthuis Slijterij ‘t Raedthuis Raedthuys Slijterij

St.Maartenstraat Maartenstraat57 57 tel. tel.053 053 - - 538 538 6583 6583 59 St. LOSSER LOSSER

Door hun extra kennis van dementiezorg en hun aangeleerde vaardigheden op het gebied van begeleiding zal de kwaliteit, van zorg in de thuissituatie, voor cliënten met dementie merkbaar toenemen. Thuiszorg Sint Maarten is kleinschalig georganiseerd en werkt met kleine teams van zorgmedewerkers. Aan ieder team is een vaste (wijk) verpleegkundige verbonden, die de in dementiezorg gespecialiseerde medewerkers kan inzetten. Het nieuwe, in dementiezorg gespecialiseerde team, wordt ondersteund door andere professionals zoals psychologen, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers en artsen. Om in aanmerking te komen voor deze vorm van thuiszorg is een thuiszorgindicatie noodzakelijk.

Voor nadere informatie over deze nieuwe dienstverlening kan contact op worden genomen met het ZorgAdviesPunt telefoonnummer: 053-5375320 of bij één van de vestigingen van Thuiszorg Sint Maarten bij u in de buurt.

Tel: 053-5386488 bgg: 0614584872

graag mee willen doen en niet op het katholiek onderwijs zitten, dan kunt u hem/haar aanmelden voor 1 januari 2011 bij Wendy Tyman (06-20033871), met vragen kunt u ook bij haar terecht. Deze kinderen bereiden zich als groep voor gaan ook als groep de communie doen.

Sinds 1930 het adres voor al uw:

- Grafmonumenten - Grafaccessoires - Grafonderhoud tevens voor al uw: aanrechtbladen, vensterbanken, dorpels, tuintafels, tafelbladen etc.

Tijdelijk in BTW verlaagd Zie onze aanbiedingen ook voor HR CV ketels en Badkamers! Al meer dan 78 jaar een vertrouwd adres

info@evenementenverhuurtwente.nl

DeTwentsche TwentscheKwaliteits KwaliteitsSlijter: Slijter: De

Deze aanbiedingen zijn geldig tot en met 9 oktober

De Pol 25 7581 CZ Losser

E-mail: info@kempers-natuursteen.nl Website: www.kempers-natuursteen.nl

verhuur van: tafels/statafels div. stoelen kleden serviezen bestek glaswerk bars/taps koelkasten etc.etc.

inhoudelijke verdieping op het gebied van de psychogeriatrie. De opleiding wordt momenteel als beste opleiding door de branchevereniging gezien. De speciaal voor dementiezorg opgeleide medewerkers zijn straks binnen alle thuiszorgteams van Zorggroep Sint Maarten inzetbaar.

Aanmelding Eerste Heilige Communie In januari start de voorbereiding voor de Eerste Communie. Op katholieke scholen krijgen de kinderen van groep vier een briefje mee naar huis om zich aan te melden. Mocht uw kind ook

FC Naire Domaine Vino de la Tierra de Castilla y León de Beaufort Red

LOSSER - Thuiszorg Sint Maarten gaat met een team, van in dementie gespecialiseerde zorgmedewerkers, dementiezorg thuis aanbieden. Met het aanbieden van dementiezorg in de thuissituatie, in Hengelo, Oldenzaal, Hof van Twente , Dinkelland, Tubbergen, Losser, Overdinkel en De Lutte, komt Zorggroep Sint Maarten tegemoet aan de groeiende vraag naar dementiezorg voor deze cliënten en hun mantelzorgers. Nederland telt ruim 230.000 mensen met dementie. De belangrijkste en meest bekende oorzaak van dementie is de ziekte van Alzheimer. Bij mensen met dementie gaat het functioneren van de hersenen langzaam maar zeker achteruit. Zij worden in hun dagelijks leven steeds afhankelijker van de hulp van anderen. Een zorg die jaren achtereen, soms 24 uur per dag, door naasten in de thuissituatie wordt volgehouden.Gezien de toename van het aantal mensen met dementie bestaat er landelijk grote behoefte aan in dementie gespecialiseerde verzorgenden. Voor Zorggroep Sint Maarten aanleiding om de komende maanden 15 medewerkers de opleiding tot gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie te laten volgen. Deze nieuwe branche-erkende vervolgopleiding biedt verzorgenden de mogelijkheid tot beroeps-

Openingstijden maandag t/m donderdag 09.00-18.00 vrijdag 09.00-21.00 zaterdag 08.30-17.00

Oldenzaalsestraat 27 - 29 • 7581 AS Losser Tel. (053) 538 17 03 • Fax. (074) 259 63 53 info@wilkelosser.nl • www.wilkelosser.nl


Losser Journaal

Dinsdag 28 september 2010

Open dag Lossers Kunstcollectief

3

Organisatoren Tiroler Stimmungs Party zijn er klaar voor

Marinus Heino

LOSSER - Het Lossers Kunstcollectief houdt op zondag 3 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur open huis in de voormalige Martinusschool, Enschedesestraat 21 (ingang speelplaats Zweermanstraat), in Losser. In de twee ateliers en in de hal van het schooltje is er voor liefhebbers van beeldende kunst veel te zien. Zo is er een expositie te bezichtigen van werk van LKC leden, variërend van glas in lood, keramiek/boetseerwerk, landschap en portretfoto’s, schilderijen in olieverf en acryl tot modeltekeningen en etsen. In de ateliers zullen LKC leden demonstraties geven van verschillende technieken. Het is natuurlijk een uitgelezen kans om te ervaren hoe de werksfeer is, mocht men zelf ooit atelierlid willen worden van het LKC. Dit jaar en in de komende jaren is er ook extra informatie beschikbaar over de workshops van het LKC, in het kader van het grote project van de Provincie, onder de titel, ‘Overal! Overijssel’. De bedoeling is om via dit project de beeldende kunst dichter bij de mensen te brengen. Dankzij een subsidie van de Provincie Overijssel kan het LKC dit ambitieuze project uitvoeren. Ook vanwege het laagdrempelige karakter van het LKC moet het voor iedereen mogelijk zijn om in de workshops aan de slag te gaan. Alle workshops worden gegeven door erkende professionele kunstenaars. De gitaarmuziek van kunstenaar/musicus Marcel Leblanc geeft de open dag een extra feestelijk tintje. Voor de kinderen is een plekje ingericht om creatief bezig te zijn. Na afloop van de open dag is om 17.00 uur de prijsuireiking. Onder de bezoekers en deelnemers van de open dag wordt een aantal gedoneerde kunstwerken worden verloot. Uiteraard staat er de hele dag koffie en thee klaar voor de bezoekers en deelnemers. Mocht men niet in de gelegenheid zijn om de open dag te bezoeken, dan kan men ook een bezoekje brengen aan de bibliotheek Losser, waar het LKC in de maanden september en oktober een infohoek ingericht heeft. www.losserjournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Losser Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 9.500 exemplaren Verschijnt iedere dinsdag huis-aan-huis in Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen, De Lutte en het gedeeltelijke buitengebied Advertentie-adviseur: Marco Krabbe, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@losserjournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-44 511 851 Eser Oztas E-mail: redactie@losserjournaal.nl Perberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten Vormgeving: Raymond Waninge Marian Beerten Geen Losser Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Losser Journaal: Losser: Drukkerij Jansen, Albert Heijn, C1000, Gemeentehuis, Bibliotheek De Lutte: Spar Kuipers, Slijterij Segerink Overdinkel: Plus Bellers, Japin Glane: Tankstation Bagchus Beuningen: Sterrebosch/ VVV kantoor Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

In de kantlijn

Deze week laat ik mijn wekelijkse bijdrage aan mij en U voorbij gaan. Net als iedereen meen ik recht te hebben op enkele weken vakantie. Ook al is de tijd van het meenemen van ingeblikt vlees, stukken kaas en de onvermijdelijke pindakaas al lang verleden tijd, onze auto was zoals gebruikelijk voor vertrek weer aardig met bagage gevuld. Zelfs een paraplu is uit voorzorg ingeladen. Een laptop zit er heel bewust niet bij. Ik schrijf zelfs geen kaartjes tijdens mijn vakantie. Een pen gebruik ik uitsluitend om een puzzel op te lossen. In het besef dat in Losser en ook in Nederland door velen genoeg puzzels zijn op te lossen, laat ik mijn hersenspinsels een weekje rusten. Uitgerust hoop ik volgende week de kantlijn weer volledig in te vullen. Saluti Marinus

Reageren: marinusheino@online.de

OVERDINKEL - Het programma voor dit jaar is weer rond. De posters zijn klaar, de feesttent besteld en de artiesten zijn geboekt, de ‘Tiroler Stimmungs Party’, oftewel het Twentse Oktoberfeest, in Overdinkel kan van start gaan. Met de passende ondersteuning van Grolsch en enkele regionale ondernemers staat het evenement als een huis. De mensen zoeken de gezelligheid, de muziek en de juiste aankleding, precies de ingrediënten waar ze in Overdinkel het Tirolerfeest op bouwen. Lucien & Leoni Game van restaurant ‘Saksenstal Gerrit’ zijn als organisatie dan ook zeer enthousiast. Dit jaar wordt er, samen met presentator ‘Wijbrand van der Sande’, bekend van onder andere RTV Oost Oktoberfeesten, voor de derde keer een gezellig en gemoedelijk Oostenrijkse feestavond gepresen-

teerd. Sfeervolle en warme aankleding is erg belangrijk vindt de organisatie. Een grote Duitse feesttent met verwarming, ontvangst met muziek van de ‘Oberkrainergroep’ (Grenslandkapel) uit Overdinkel, een groot podium met uitloop, dat is wat de bezoekers weer kunnen verwachten. Maar ook de lange blauw-witte tafels met banken, de grote bierglazen, de vlotte Oostenrijkse Stimmungsmusik en natuurlijk veel Lederhosen en Dirndls. De best verklede Tiroler dame en heer wordt gekozen door het publiek en de artiesten zullen een boomstam moeten doorzagen.

maal vol. De opening van deze bijzondere avond wordt traditioneel ingeluid door het aanslaan van het ‘eerste’ vat bier. Het succes van de RTV Oost Oktoberfeesten wordt in Overdinkel voortgezet, met top artiesten zoals ‘Die Freddy PfisterBand’. Uit Niederbayern komt het Schlagertalent ‘Romy’. Met meer dan 950 live-optredens en 150 tv-optredens is zij één van de grootste en jongste talenten. Feestartiest ‘Alex’ gaat het feest compleet maken.

Ook dit jaar is weer een speciaal programma met veel up-tempo muziek en meezingers. Volgens de ambitieuze ondernemers gaat de tent net als de afgelopen jaren weer hele-

Het evenement wordt gehouden op zaterdag 16 oktober in Overdinkel bij restaurant ‘Saksenstal Gerrit’. Omstreeks 19.00 uur gaan de deuren open en zal de binnenkomstmuziek al spelen. Kijk voor entreekaarten, foto’s en meer informatie op: www. tirolerstimmungsparty.nl of  op www.saksenstal.nl.

en worden veelal als last gezien door de plaatselijke bevolking. De realiteit is dat er honden en katten langs de kant van de weg bevallen, aangereden worden of voor dood achtergelaten.

desinfecterend; Benches en vervoersboxen; Borstels, kammen en andere vachtverzorging; Wonderzorgende middelen en voeding snacks en kauwartikelen.

De organisatie Dierennood zet zich in voor deze lijdende dieren door o.a. opvang mogelijk te maken voor deze noodlottige dieren anderzijds sterilisatieprojecten te leiden en begeleiden. Hiernaast tracht de organisatie Dierennood de bevolking te informeren en adviseren over de harmonie tussen dier en mens.

Naast de particuliere bijdragen groot of klein worden de mede ondernemers uit Losser en omstreken hierbij ook uitgenodigd voor hun bijdrage in bovenstaande goederen. Onderwijl staat de teller op vier pallets handel. Dit alleen al gerealiseerd door het enthousiasme, de inzet en de contacten van Bert en Alise.

Mede met het oog op Wereld Dierendag en de aankomende strenge winter in deze landen, vragen de beide ondernemers uw hulp om gezamenlijk met u goederen in te zamelen voor deze honden en katten. Ten bate van de inzameling zijn zij niet op zoek naar een financiële bijdrage maar juist naar: oude of nieuwe dekens / handdoeken/dekbedden; RVS voer / drink bakken; Knuffels en speeltjes; Honden en katten manden; Halsbanden en riemen; Krab palen; Kattenbakken; Schoonmaakmiddelen bij voorkeur

Uiteraard gaat het duo uit van een volle vrachtwagen en dus een super Werelddierendag gevoel richting Bulgarije, Roemenie, Polen of Hongarije. Met de fantastische steun en giften van de inwoners en ondernemers van de gemeente Losser moet dit haalbaar zijn. Goederen groot of klein kunnen zaterdag 2 oktober tussen 09:00 en 16:00 uur en maandag 4 oktober (wereld dierendag) tussen 09:00 uur en 18:00 uur ingeleverd worden bij Pets Place te Losser.

Papieractie De Saller

LOSSER - Op dinsdag 5 oktober halen ouders van de openbare basisschool de Saller weer papier op in de Scholtinkstraat , de Wilgenkamp ,Vogelbuurt, Gronausestraat, Kloppenstraat en alle tussenliggende straten.

Vanaf 18.00 uur staan de containers op de parkeerplaats bij de Fakkel. Hier kunnen de bewoners ook zelf het papier naar toe brengen.

Heeft u redactie voor het Losser Journaal?

redactie@losserjournaal.nl

Ondernemersduo zet zich in voor dieren in nood LOSSER - Door hun gezamenlijke liefde voor dieren hebben Pets Place eigenaar Bert Wieberdink en Alise Hairdesign eigenaresse Alise Aalberts de handen in een geslagen, om zich gezamenlijk in te zetten voor het welzijn van dieren in nood. Bert en Alise zijn, middels hun liefde voor dieren, in contact gekomen met de organisatie Dierennood. Deze organisatie zet zich in voor dieren opvangcentra in Oost Europa. Helaas is het keiharde realiteit dat de erbarmelijke leefomstandigheden daar oorzaak zijn van veel dierenleed. Deze voor ons zo geliefde huisdieren vechten dagelijks op straat voor hun leven


Losser Journaal

4

KNFM Mars-Concours

Ontspanningsavond 2010

OVERDINKEL - Het KNFM MarsConcours vindt plaats op 2 oktober in de Diekmanhal in Enschede. Het concours begint om 13.00 uur.

LOSSER - De jaarlijkse ontspanningsavond van De Zonnebloem vindt dit jaar plaats op vrijdag 15 oktober.

De jubilerende drumband van muziekvereniging Concordia uit Overdinkel hoopt, in het jaar van hun 60-jarig jubileum, op dit concours een prima prestatie neer te zetten. De 16 drummers komen uit in de eerste Divisie Mars. Samen met hun nieuwe tamboermaitre Gerben Keujer en hun instructeur Jan Thravalos zullen ze twee Schotse stukken (Scottish Victory en Scottish Drum Games) ten gehore brengen. Het zou geweldig zijn als de jubilarissen met een mooie prijs richting Overdinkel terugkeren.

Dinsdag 28 september 2010

Voetballes op OBS Het Kompas

Deze avond wordt gehouden in muziekschool ‘De Sleutel’, Diepenbrocklaan 41, te Losser. Het feestduo Marijke en die Kale gaan zorgen voor een twee uur durende seniorenshow. De avond begint om 20.00 uur en de zaal opent om 19.30 uur. De entreeprijs is 7,50 euro, inclusief koffie/thee, een hapje en een drankje. Tijdens de pauze vindt de bekende Zonnebloem-verloting plaats met leuke prijzen. Voor meer informatie kunt bellen met de Ontspanningscommissie: Els ten Brake, tel: 053-538 54 79.

Bezinning, ontmoeting en maatschappelijke betrokkenheid Voor informatie kunt u bellen of mailen naar Dhr. Henny Geerts tel.: 06-53 61 84 96 Mevr. Ria Middeldorp tel.: 0545- 47 71 73 Website: www.twente.oddfellows.nl

OVERDINKEL - De leerlingen van de groepen 4 en 5 van OBS Het Kompas uit Overdinkel kregen vorige week maandag voetbaltraining van Johan Kroeze van de kidsclub van FC Twente. De leerlingen waren gekleed in de oranje- en gele hesjes die FC Twente ook gebruikt. Er werd getraind met de echte FC Twente –ballen. Het schoolplein was voor deze ochtend even het trainingsveld. Middels deze voetbalclinics wil FC Twente als voetbalclub een signaal

afgeven aan de jeugd dat ze meer moeten bewegen. Eén op de acht kinderen in Nederland is te zwaar. In sommige grote steden is dit zelfs onder de negen en tienjarigen één op de vier kinderen. De verwachting is dat de groep kinderen met overgewicht de komende jaren snel groter zal worden. Overgewicht is in de meeste gevallen het gevolg van meer energie innemen via eten dan je verbruikt door lichaamsbeweging. Kinderen met overgewicht hebben

vaak verkeerde eet- en leefgewoontes. Bevordering en stimulering van gezonde voeding en lichaamsbeweging is dan ook van groot belang.

FC Twente is dan weliswaar een voetbalclub, maar het maakt niet uit welke sport de kinderen doen, als ze maar sporten. Getuige de vele rode wangen zit het met de conditie van de meeste kinderen van Het Kompas wel goed. Ook de ouders zijn blij met het signaal dat de Enschedese landskampioen af geeft, dat sport en bewegen belangrijk is voor kinderen.

Prijs-uitreiking ballonwedstrijd De Lutte Jeugd Crescendo

Voordat U bij een ander gaat bestellen,

EERST WASSINK BELLEN!!! Voor al uw

zonwering, lamellen, rolluiken, glas, kunststof ramen, puien en serres Vraag vrijblijvend inlichtingen Showroom open op afspraak

WASSINK

Ootmarsum B.V.

Galgenveld 11 - 7631 BS - Ootmarsum Telefoon 0541-292267 - 06-54764517 www.wassinkbv.nl

uw adres voor: J . M a n n e b e e k - Onderhoud Hofkamp 257 - Renovatie Mob: 06-57 54 02 40 - Netwerken GT Losser www.jmannebeek-elektrotechniek.nl - Aanleg 7582 Service Tel: 053-478 74 50 info@jmannebeek-elektrotechniek.nl Hofkamp 257 7528 GT Losser Tel: 053-478 74 50

Mob: 06-57 54 02 40 www.jmannebeek-elektrotechniek.nl info@jmannebeek-elektrotechniek.nl

DE LUTTE - Onlangs heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden van de ballonwedstrijd, die georganiseerd was door de Dorpstraatspecialisten uit De Lutte in samenwerking met de jeugdcommissie van de Stichting Hellehondsdagen. De ballonwedstrijd die gehouden werd tijdens de Hellehondsdagen kende een record aantal deelnemers. Van een groot aantal deelnemers zijn de kaartjes retour gestuurd. Ook is er dit jaar weer een mooie afstand door de ballonnen afgelegd en velen zijn van uit De Lutte richting Noord-

Duitsland gedreven. Tijdens een gezellig samenzijn met de ouders, mochten de volgende kinderen prijzen in ontvangst nemen: de eerste prijs ging naar Daniel Kamphuis met 162 kilometer, de tweede plaats was voor Joost Koertshuis met 158 kilometer en de derde prijs was voor Jorik Wiesemann met een afstand van 122 kilometer. De drie prijswinnaars gingen na afloop ook voldaan en blij naar huis, met leuke prijzen die uiteraard ook aangeboden werden door de Dorpstraatspecialisten uit De Lutte.

Najaarskermis Oldenzaal: voor ieder wat wils OLDENZAAL - De septemberkermis in het centrum van Oldenzaal is ook dit jaar weer een groot feest voor jong en oud. Voor een ieder is er van vrijdag tot en met zondag wel wat van zijn of haar gading te vinden. De Autoscooter staat ongetwijfeld voor het nodige botsplezier garant, terwijl je in de Breakdance al ronddraaiend lekker heen en weer gezwiept wordt. De Polyp kan een echt snelheidsmonster zijn als de armen al dansend ronddraaien. Ga je liever wat hoger.... in de Maxximum Booster zoef je op vele tientallen meters hoogte door het luchtruim. Als een enorme propeller draait hij rond en bereikt snelheden die dicht bij de honderd kilometer per uur komen. Ook de jonge kermisvierder komen royaal aan bod middels de aanwezigheid van een kindermolen, Trampoline, Buggy, Ponyrijden en Vliegtuigmolen. En natuurlijk kun je ook eens een gokje wagen om dan onverwachts met een mega grote prijs naar huis te keren.

Clowns Clown Desalles bezoekt op zondag 26 september om 14.00 uur het kermisterrein. Als misschien wel de leukste clown van Nederland weet hij jong en oud te vermaken. Hij mag graag een grapje uithalen en is een kunstenaar met ballonnen. Op de foto?....geen probleem. Neem de camera dus mee en voor je het weet sta je met Clown Desalles op de kiek. Op maandag 27 september om 19.00 uur pleegt Clown Bassie met zijn lach- en spektakelshow opnieuw een aanslag op de lachspieren.

Overdinkel op kamp OVERDINKEL - De jeugd van muziekvereniging Crescendo uit Overdinkel is vorige week op kamp geweest. Jeugd Commissie Crescendo (JCC) organiseerde dit jaar het kamp met als thema “Tropical Beach Party”. Met maar liefst achttien jeugdleden ging de tocht naar ‘De Blokhut’ in Rossum. Bij aankomst werd de jeugd in 4 groepen verdeeld, moesten ze een groepsnaam bedenken en een groepsvlag maken. Zaterdag begon de echte strijd tussen de groepen. Na het ontbijt was er tijd om een optreden voor de bonte avond in elkaar te zetten. Daarna waren er een aantal spellen, waarbij punten te behalen viel. Zo moest de jeugd hoelahoepen, was het een worsteling om zo snel mogelijk een kokosnoot te openen en werd een estafetterace gehouden. Hierbij moest een parcours moest worden afgelegd van een zeepbaan, pingpongbal happen in een zwembad en vervolgens gekleed als een pinguïn terug naar de start rennen. Later werd er nog beach volleybal en levend beach kwartet gespeeld. Om 19.30 begon de bonte avond. Er was een jury die de optredens van de groepen beoordeelde. Verder was er karaoke en limbodansen. Zondag was er iets meer tijd om uit te slapen. Na het ontbijt begon men met inpakken. Daarna stond nog een wandeling op het programma, waarbij onderweg muzieknoten te vinden waren. Dit hield nog even spannend welk groepje de uiteindelijke strijd had gewonnen. Bij terugkomst was er nog een broodje knakworst.  


Roosdom Tijhuis in verkoop met de Saller 2a LOSSER - Als vervolg op de druk bezochte informatieavond van eind mei bij de gemeente Losser, start Roosdom Tijhuis op donderdag 30 september met de verkoop van 16 woningen in plan de Saller 2a.

type Zandbergen (4 hoekwoningen en 4 tussenwoningen) en 8 twee-onder-één-kapwoningen type Lutterzand. U bent van harte welkom bij de Rabobank, Brinkstraat 2 te Losser.

Degenen die bij de gemeente Losser voor bouwgrond ingeschreven staan, genieten een Op 30 september van 18.00 tot 20.00 uur or- voorkeurspositie als ze voor een woning van ganiseren Roosdom Tijhuis, Straatman Make- Roosdom Tijhuis kiezen. laardij, ten Hag Makelaarsgroep en Rabobank Twente Oost een start verkoop van 16 koop- Meer informatie over de woningen is vanaf 1 woningen. Op deze avond kunt u zich inschri- oktober te verkrijgen bij Straatman Makelaardij jven voor een optie op 8 geschakelde woningen te Losser en bij Ten Hag Makelaars te Enschede.

Roosdom Tijhuis: meer perspectieven in huis Roosdom Tijhuis is één van de toonaangevende uitvoerders van woningbouwprojecten in Nederland. We bouwen woningen in alle soorten en maten. Van huur tot koop en van rijwoningen tot twee-onder-een-kap tot vrijstaand. Verreweg de meeste van deze woningen realiseren we in projecten die we volledig zelf of in samenwerking met andere partijen ontwikkelen.

Woonlasten worden niet alleen bepaald door de hypotheek, maar ook door de energie- en onderhoudskosten. Deze laatste kosten weten we te beperken doordat we consequent degelijke, onderhoudsarme materialen gebruiken. Het energieverbruik dringen we onder meer terug door de keuze voor uitstekende isolatiematerialen en voor moderne, op het woningtype afgestemde verwarmingsinstallaties, vaak Belangrijk is dat we zoveel mogelijk de woon- in combinatie met warmwatervoorziening. wensen en -ideeën van onze kopers centraal stellen. Bij onze woningen kan gekozen worden We zeiden het net al: Roosdom Tijhuis stelt uit tal van aanbouw- of uitbouwopties, afbouw- woonwensen centraal. Daar maken we ons en inrichtingsvarianten. Zo richten onze kopers hard voor en dat wordt door ingewijde autohun woning volledig in naar persoonlijke smaak riteiten ook zwart op wit bevestigd. Onze oren levensstijl. ganisatie is in het bezit van het keurmerk Klantgericht Bouwen. Dit keurmerk, ingesteld door Onze woningen worden traditioneel en am- de Vereniging Eigen Huis (consumentenorganibachtelijk gebouwd. Hierdoor zijn ze van hoog- satie) en Bouwend Nederland (overkoepelende waardige en duurzame kwaliteit. Doordat we organisatie Bouwbedrijven), geeft u zekerheid gebruik maken van de modernste bouwtech- op twee essentiële punten: Kwaliteit op oplevnieken en constant aandacht hebben voor (op- ering en kwaliteit van dienstverlening. timalisering van) efficiency, is Roosdom Tijhuis in staat om een goede prijs/kwaliteit verhoud- Ook voor ú heeft Roosdom Tijhuis meer pering te bieden. spectieven in huis!

Bouwbedrij f Roosdom Tijhuis Rijss en B.V.

Jutestraat 8

Postbus 237, 7 4

De Saller

KOOP R E V START 30 SEPTEMBER

. G 0 UUR ERDA DOND 18.00 – 20.0 NK, VAN BOBA SER A R : E I S LOCAT AT 2 TE LO A R T S BRINK

Telefoon: (0548

60 AE Rijssen

Telefax: (0548)

) - 51 80 24

- 52 03 35

E-mail: inforijsse

n@roosdomti

jhuis.nl

De Saller 2a te Losser Zandbergen

Lutterzand

4 HOEKWONINGEN EN 4 TUSSENWONINGEN KAVELS VAN 135 M 2 – 234 M 2

8 HALF VRIJSTAANDE WONINGEN KAVELS VAN 281 M 2 – 335 M 2

NGEN Bouw, realisatie & ontwikkeling

Financieringsadvies

Verkoop & informatie

Rotij Projectbouw Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis bv www.roosdomtijhuis.nl

Rabobank Twente Oost 0541 68 15 00 www.rabobank.nl/twenteoost

Straatman Makelaardij 053 536 90 00 www.straatmanmakelaardij.nl

Ten Hag Woningmakelaars 053 850 60 70 www.tenhag.nl

dom ganiseren Roos tot 20:00 uur or 0 :0 18 nk n ba va r bo aars en Ra Op 30 septembe Ten Hag Makel ij, rd aa ond el ak ze M an gen. Op de av Tijhuis, Straatm n 16 koopwonin va p oo rk n ve ge t n star wonin 8 geschakelde Twente Oost ee or een optie op vo en ijv rzand. hr sc Lu in ingen type tte kunt u zich vrijstaande won lf ha 8 en en type Zandberg .

e welkom U bent van hart

k te Losser

bij de Raboban

K
NU GRATIS INTAKE!

F

]e s

2n

WHJHQLQOHYHULQJYDQGH]HERQHQDOVMHEOLMIWOHVVHQ

1X

$87202725$$1+$1*(5%520),(76DU

UeS

in N o o

Xs

KD iOGe

*

'ooUOoSenG nieXZe DDnbieGinJen in ZinWeU en ]oPeUbDnGen+RRIGVWUDDW‡%/2YHUGLQNHO

e KDG

J

iJin

esW

Y DWie

$ 8

Anja’s Rijopleiding

7

www.Anjasrijopleiding.nl

2

&oPSOeWe sFKDGe DIZiNNeOinJ YDn $ WoW = 0eW KoJe NoUWinJen en ]onGeU eiJen UisiFo

Gespecialiseerd in: Startermotoren, Dynamo’s en Aircopompen, Nieuw en Revisie

ZZZROGHWKHXVVLQNQO

RSP-Service | Hoofdstraat 226 | 7586 BX Overdinkel | Tel: 053 5388614 | info@rsp-service.nl | www.rsp-service.nl

/RVVHUVHWUDDW‡39'H/XWWH‡7HO

&oPSOeeW in onGeUKoXG sFKDGe UeSDUDWies en $3. NeXUinJen 2oN YeUNooS 2FFDsions en sFKDGe DXWoÂśs

 ) 1 +- .0('-#%/ .

" '/ Excl. onderdelen

â‚Ź 99,Incl materiaal en keuring RDW

â‚Ź 3.500

 0

 * 

*

 +.) 3. 

Nijverheidstraat 12 " Losser "

" Telefoon 06-212 472 43 " WWW.KOAUTOS.NL

$

   

1

v.a.

,

% ' /1'/. ( 

0,/2 + , /1 ). . 0

/ 1 ' ).0(0 #%/ . .

,,

+ ,0 ) -,')-* )  (, ) ./  )1 . #%/ ., ++'-)' )) +0 ) 

 0

0 /1/ ! ./1/  ), /). 1/)/101 '-$ 1 # ,/. + ), ) . "

 *  ), /) &#/ +.(,),.  ( /.*/.(,) ) 0 0 '/ )./ .% ,

' /1 0 / . ( 0' /1  0 ')-*. , +. 0 + +-. . 0 ).0(.)#%/ . 0 -#%/ .) 2,/ , ) 0

  *  * *. .#% / .'  

*

 ( /.*&#

Lowie Kellerhuis timmert al meer dan twintig jaar aan de weg. Die ervaring vertaald zich in een door Lowie Kellerhuis professioneel geleid bedrijf. Sinds drie jaar zit het bedrijf van Kellerhuis in een nieuw pand aan de Nijverheidsstraat 12 in Losser.

$

Lowie Kellerhuis

3

%eO YooU on]e sXSeU sFKeUSe SUiMs

APK Keuring en Reparatie van alle merken. Onderhoud grote en kleine beurt. Tevens onderdelen van alle merken.


Citroen Xsara Picasso 1.6 16v BJ 2006, â‚Ź 9.950,-

Citroen C3 1.4i 5 deurs airco BJ 2002, â‚Ź 5.750,-

Audi A3 1.6 TDI AUTOMAAT BJ 2010, â‚Ź 24.950,-

Fiat 500 1.2 Lounge Airco BJ 2008, â‚Ź 12.950,Merk Audi Audi BMW Citroen Citroen Fiat Ford Hyundai Mercedes Mercedes Mercedes Mercedes Mercedes Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot

Mercedes C-KLASSE Combi BJ 2006, â‚Ź 15.950

Type A6 2.4 Exclusive Automaat TT Roadstar 1.8 Turbo 318i Exclusive AUT C2 1.1 Airco Xsara Picasso 1.8 Seicento 1100 Ka 1.3 Basis Getz 1.1 Gasinstallatie G3 A-klasse 140 A-klasse 160 SLK Roadstar 200 AUT CLK Cabrio Avantgarde AUT Vito 108 Cdi excl btw 106 1.4 Sport 206 1.6 Quicksilver 206 1,4 Quicksilver 206 1.4 Quicksilver 206 CC 1.6 16v Platinum 207 1.6 5 deurs 207 CC 1.6 THP Sport

Bj 2002 2005 2008 2004 2003 2007 2006 2008 2001 2000 2000 2005 2003 2001 2003 2004 2005 2004 2007 2007

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

WWW.AUTO-REUVERS.NL Hoofdstraat 24a, 7586 BT Overdinkel. Tel. 053 - 536 35 19

Prijs 29950 19950 29900 5950 7950 4950 4950 7950 6950 5950 9950 29900 5950 3950 5950 5950 6950 9950 11950 17950

Peugeot 207 1.4 VTi XS Sport BJ 2009, â‚Ź 12.950 Merk Peugeot Peugeot Peugeot Renault Renault Renault Renault Saab Suzuki Suzuki Suzuki Suzuki Volkswagen Volkswagen Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo

Type 207 CC 1.6 AUT Leder Navi 307 SW 2.0 16v Premium 307 CC 2.0 16v Platinum AUT Twingo 1.2 Basis Twingo 1.2 Comfort Twingo 1.2 Comfort Clio 1.2 Comfort 5 deurs 9-3 Cabriolet 2.0 Exclusive Jimny 1.3 4x4 cabrio Swift 1.3 GLS 5 deurs Swft 1.3 Comfort Swift 1,3 Comfort 5 deurs Fox Authentique Golf Cabriolet 2.0 IV V40 T4 Edition S40 1.8 Kinetic V70 2.4 Comfort Line V70 2.4 D5 AUT Exclusive XC 90 2.5T 7 persoons

Peugeot 407 SW Station 2.0 BJ 2006, â‚Ź 14.950,Bj 2008 2005 2006 1997 2003 2006 2007 2007 2008 2006 2007 2009 2006 1998 1998 2005 2001 2004 2004

Prijs 19950 10950 16950 1950 3450 5750 8950 29950 12950 8450 9950 13950 6900 4950 4950 12950 11950 11950 29950

Werkplaats - APK - Aircoservice - Onderhoud

Werkplaats

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

WWW.AUTO-REUVERS.NL Hoofdstraat 24a, 7586 BT Overdinkel. Tel. 053 - 536 35 19

GARAGE STOEVENBELD

APK Aircoservice Taxatie Alle merken. Tevens uw adres voor banden, uitlaten en uitlijnen Jos en Robin

/JKWFSIFJETUSBBUt17-PTTFS 5FMt'BYt(4.+PTt(4.3PCJO


Losser Journaal

Dinsdag 28 september 2010

Jubilarissen bij Volker BV

8

Overijsselse sporters pakken wangedrag aan

REGIO - Deze week werd bekend dat elf landelijke sportbonden samenwerken om wangedrag van ouders aan te pakken op het sportveld. Sportservice Overijssel lanceert vrijdag 1 oktober de Fair Play scoort! campagne waarin jonge sporters zélf een signaal afgeven. Onder het motto ‘Fanatiek mag, maar houd ’t ff bij normaal gedrag’ pakken zij scheldende ouders aan, maar ook opzettelijk lompe tegenstanders en opstandig publiek.

DE LUTTE - Het was vorige week zaterdag feest bij Volker BV, Loonen grondverzetbedrijf. Hans Reinink, (49) en John Uit het Broek, (45) waren namelijk 25 jaar in dienst bij dit bedrijf. Hans (gemechaniseerd loonwerker/ kraanmachinist) en John (gemechaniseerd loonwerker/monteur) zijn tijdens het jaarlijkse personeelsfeest

van Volker BV, gehuldigd in verband met hun zilveren jubileum. Als blijk van waardering kregen beide heren, vele gelukwensen, diverse attenties, en de zilveren Cumelaspeld uitgereikt. Tevens waren er bloemen voor de echtgenotes. De talrijke aanwezigen, waaronder de kinderen en collega’s van de jubilarissen, genoot iedereen van deze gezellige avond.

De achterliggende gedachte van de campagne is dat sporters met een duidelijk statement laten zien dat zij een Fair Player zijn en schelden, spreek-

Het jongerenteam staat te popelen om hun harde werk te showen voor een

groot publiek. Dat doen zij op vrijdag 1 oktober met een Fair Play Party. Op ludieke wijze presenteren zij een nieuwe website (www.fairplayscoort. nl). Meteen na de lancering worden 50.000 krantjes, 75.000 gimmicks en 10.000 posters verspreid onder scholen, sportverenigingen en buurthuizen.

Voor de lancering krijgen de Fair Players hulp uit onverwachte hoek. De jongeren vonden Harley Davidson rijders bereid om het Fair Play principe te ondersteunen. Benieuwd wat een stoere biker, een pittig hockeymeisje en een gespierde waterheld met Fair Play hebben? Kom op 1 oktober naar het Harley Davidson Clubgebouw in Zwolle.

Bruids-Modeshow Dinsdag 5 oktober ‘10

Plaatsen vrij bij bridgecursus LOSSER - In de Muchte start op 4 oktober een bridgegroep voor beginners. Onder leiding van Herman Stulen leert u de beginselen van dit populaire kaartspel. In een blok van twaalf lessen krijgt u theorieles en natuurlijk praktische oefeningen. De lessen worden gegeven op maandagavond van 19.15 tot 21.45 uur in de Muchte in Losser.

koren, vals spelen of lomp gedrag niet langer tolereren. De campagne gaat niet uit van sancties, maar juist van een groeiende groep sporters die zich nadrukkelijk uitspreekt voor Fair Play. Deze campagne heeft power omdat het concept is ontwikkeld door de sporters zelf. Deze zomer hebben acht jongeren hard gewerkt aan een nieuwe verrassende Fair Play aanpak. Het statement van Fair Play dragen zij op hun lichaam en zij figureren zelf in de commercials en op de campagneposters. Sinds enkele weken prikkelen zij hun leeftijdsgenoten al via social media als Twitter en Hyves.

,,De Schout”

in hotel Ingang St. Nicolaasplein Denekamp Aanvang 20.00 uur

Als u belangstelling heeft kunt u bellen met de Muchte, 053 – 5369400 (vragen naar Haico).

Toegangskaarten à € 7,00 (incl. koffie en gebak) verkrijgbaar aan de zaak of telefonisch te reserveren.

Collectie 2011

Wij tonen U dan de nieuwste collectie voor bruid en bruidegom, alsmede exclusieve party-kleding voor moeder en zus. Aan deze avond wordt tevens medegewerkt door: Koopman Mode, Tuincentrum Oosterik, Beauty Salon Anke Lay Out ’99 (Kopie & Drukservice), Fotografie Kamphuis-Morsink Hofland Juwelier

Olde Hanter

De kosten zijn 88 euro inclusief een boek. Na de eerste twaalf lessen kunt u gelijk doorgaan met een tweede blok van twaalf lessen.

HOEDEN- EN BRUIDSHUIS Brinkstraat 22 - Denekamp - Tel. 0541-351335 (b.g.g. 353707)

Advertorial

ONVERVALSTE TWENTSE HUMOR IN DE SLEUTEL komt Twente Plat - na een paar jaar afwezigheid - weer naar de theaterzaal van De Sleutel, waar de groep het publiek zal trakteren op een onvergetelijke avond Twentse humor op z`n best. Al jarenlang lijkt Twente Plat patent te hebben op de originele, onvervalste, Twentse humor en jaarlijks schotelt het gezelschap haar publiek een oergezellige en onvergetelijke avond uit voor. Na het zeer succesvol verlopen seizoen 2009 / 2010 komt de groep dit jaar op de planken met een geheel nieuw en ijzersterk programma, dat nu al het beste uit de Twente Plat geschiedenis wordt genoemd. Doldwaas Natuurlijk is en blijft de heerlijke, doldwaze conference hoofdbestanddeel op het Twente Plat menu, maar daarnaast hebben de TWENTE PLAT ZATERDAG 15 OKTOBER IN LOSSER zes cabaretiers zich ook spectaculair doorontwikkeld Het is zo langzamerhand Twente Plat haar nieuwe acts doet Twente Plat ook in de (muzikale) comedy, al een echte traditie theatertoernee af. dit seizoen een aanslag op waarmee ze een unieke geworden. Bij het vallen Met een gloednieuw pro- de lachspieren. En er is goed theatervorm hebben van de bladeren en het gramma, boordevol keigoede nieuws voor de inwoners van geschapen. Hendurk & Geessie korten der dagen, trapt het nieuwe conferences en Losser en omgeving, want op vertellen wat ze allemaal met populaire humorgezelschap spectaculaire nieuwe comedy Zaterdag 15 Oktober de buren beleven, Tinus van

Tuundorp is als “De Lomperik” op zoek naar een vrouw, Mans vertelt over zijn allernieuwste belevenissen als “De Hooligan”, Mina zingt de sterren van de hemel en natuurlijk zijn ook Aaltje & Trijntje van de partij. Nog steeds hebben deze op leeftijd zijnde hartsvriendinnen het flink in het vet met hun “kerels” en bezorgen daarmee het publiek menige lachstuip. Haaksbergernaar Karel van De Kate completeert het Twentse humorgezelschap. Deze woordkunstenaar in hart en nieren heeft weer twee fantastische nieuwe avonturen in petto. De entreekaarten voor deze oergezellige, onvergetelijke avond uit zijn nu reeds in voorverkoop verkrijgbaar bij de kassa van: De Sleutel Diepenbrocklaan 41 Telefoon 053 5381309 Haast u met de aanschaf van uw kaarten, want de belangstelling is groot.

Voor meer info en tourdata : www.twenteplat.com


Citaat

Van alle mensen die niets te zeggen hebben zijn zij die dat zwijgend doen verreweg de aangenaamste

28 september 2010 COLOFON

Mike Barfield

DAG VAN DE MANTELZORG 2010 Thema: Op eigen wijze zorgen

Senioren actueel verschijnt wekelijks. De redactie nodigt u uit om bijdragen in te zenden naar: Redactie Senioren actueel

p/a Stichting Cluster-Welzijn Ouderen, Vlasakker 2, 7582 AS Losser of Postbus 4, 7580 AA Losser email: welzijnouderen@clusterlosser.nl Telefoon: (053) 5369405 Kopij voor de maand november dient voor 23 oktober bij de redactie binnen te zijn. De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden stukken in te korten of niet te plaatsen.

U kunt mantelzorgers aanmelden bij het steunpunt van de Stichting Informele Zorg

Op 10 november vindt de landelijke Dag van de Mantelzorg plaats. Jaarlijks is dit het moment waarop we mantelzorgers onze waardering willen tonen voor al het werk dat zij verzetten. Bovendien wordt de positie van mantelzorgers zo extra onder de aandacht gebracht. De Stichting Informele Zorg Twente, met in de regio 10 steunpunten, biedt een uitgebreid programma aan waarmee we mantelzorgers graag een moment van ontspanning willen bieden. Mantelzorgers zijn de stille motor van ons zorgsysteem. Bijna 1 op de 7 Nederlanders is mantelzorger! Toch blijken veel mensen weinig te weten over wat mantelzorg betekent voor de verzorgers in kwestie. En mantelzorgers zijn zich er vaak niet eens van bewust dat ze mantelzorger zijn. Mantelzorgers verlenen hun hulp vanzelfsprekend en met hart en ziel, maar soms wordt het een zware last. Ze voelen zich dan alleen, oververmoeid of onbegrepen. Ze hebben dan het gevoel niet meer aan zichzelf toe te komen. Met het verwenprogramma willen we hier, al is het maar voor een dag, verandering in brengen.

ren van, kunnen worden opgegeven, leeftijd vanaf 4 tot 18 jaar. Deze kinderen, die vaak in een zorgsituatie verkeren, kunnen niet altijd kind zijn. Zet een mantelzorger-(tje) eens in het zonnetje Iedereen kent wel iemand die langdurig een chronische zieke, psychische zieke, verslaafde of gehandicapte partner, ouder, buur, broer, zus of kind verzorgt . Zij kunnen die persoon bij ons aanmelden (ook kan de mantelzorger zichzelf aanmelden) vanaf 21 september 2010 tot en met 10 oktober 2010. Wij zetten ons dan in om hen een bijzondere dag te bezorgen. De bijeenkomst staat gepland op woensdag 10 november 20.00 uur, inloop om 19.30 uur.

Aanvragen om reguliere bouwvergunningen zijn ingediend voor het: gedeeltelijk vergroten van een schuur op het perceel Strokappenweg 1, 7582 PZ Losser geheel vernieuwen van een berging op het perceel Lakerinksweg 5, 7586 RS Overdinkel plaatsen van een werktuigenberging op het perceel Denekamperstraat 36, 7588 PW Beuningen vergroten van een woning op het perceel Hannekerveldweg 59, 7581 BD Losser geheel plaatsen van een kap op de garage op het perceel het Boerrigter 31, 7582 DD Losser Aanvragen om lichte bouwvergunningen zijn ingediend voor het: plaatsen van een erker op het perceel Haydnstraat 19, 7582 EZ Losser plaatsen van een erker op het perceel Welpeloweg 25, 7586 BJ Overdinkel vernieuwen van een brug op het perceel Lossersestraat 68 (Arboretum), 7587 PZ de Lutte gedeeltelijk vergroten van een badkamer en keuken op het perceel Gronausestraat 149, 7581 CC Losser Aanvragen om sloopvergunningen zijn ingediend voor het: geheel slopen van een kalverenschuur op het perceel Nijenhaerweg 29, 7588 RA Beuningen geheel slopen van een brug op het perceel Lossersestraat 68 (Arboretum), 7587 PZ de Lutte geheel slopen van een asbestcementen koker in de kelder op het perceel Beatrixstraat 5, 7587 AE de Lutte. gedeeltelijk slopen van golfplaten (asbest) van een dak op het perceel Denekamperstraat 2, 7587 NB de Lutte. Aanvragen om sloopmeldingen zijn ingediend voor het: slopen van bergingen op het perceel Lakerinksweg 5, 7586 RS Overdinkel slopen van geschroefde hechtgebonden asbestbevattende platen van een kalverstal op het perceel Kruisseltlaan 11, 7587 NM de Lutte vernieuwen van een brug op het perceel Lossersestraat 68 (Arboretum), 7587 PZ de Lutte Deze bekendmaking heeft uitsluitend een informatief karakter. Tegen de bovengenoemde aanvragen om vergunningen kunnen geen bezwaren worden ingediend. N.B.: Het is mogelijk dat de tekeningen waarop, bij een positieve beslissing, de vergunning wordt verleend afwijken van welke ter inzage liggen.

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Verleende vergunning APV Op grond van artikel 2.2.2 van de Algemene plaatselijke verordening (2003) is de volgende vergunning verleend: het organiseren van het Bokk’n & Bloaz’n Kapellenfestival bij café ’t Raedthuys op zondag 10 oktober 2010 van 14.00 uur tot 21.00 uur ¹ Datum bekendmaking 20 september 2010

Jonge mantelzorgers Ook jonge mantelzorgers, broertjes/zusjes, kinde-

Op grond van artikel 5.2.3 van de Algemene plaatselijke verordening (2003) is de volgende vergunning verleend: het innemen van een standplaats voor de verkoop van boterkoek, snoep en bakkersproducten tijdens de Gerardus Processie aan de Hoofdstraat in Overdinkel op zondag 17 oktober 2010 Datum bekendmaking 20 september 2010

Met Anneke Deen Gemeente Losser (053) 536 94 03 Of via onze website, www.siztwente.nl

Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na datum bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, tegen een besluit voorzien van een ¹ moet het bezwaarschrift worden gericht aan de burgemeester, Postbus 90, 7580 AB Losser

VOOR OUDEREN GEEN FEEST BIJ PRINSJESDAG Ouderen gaan er gemiddeld meer op achteruit dan andere Nederlanders. Dat stelt de koepel van ouderenorganisaties CSO in reactie op de plannen voor volgend jaar van het demissionaire kabinet. Nederlanders verliezen gemiddeld een kwart procent aan koopkracht. Bij ouderen ligt dat percentage op 0,75 procent, stellen ze. De schade kan nog oplopen omdat bezuinigingen op de AOW volgens de CSO nog niet eens zijn meegenomen in de berekeningen. Zorgbehoeftige senioren die een beroep doen op de WMO-zorg van de gemeente (thuiszorg) en/of op de AWBZ worden nog veel zwaarder getroffen. De Tweede Kamer zal het kabinet moeten terugfluiten zodat de plannen worden bijgesteld, vinden de ouderenbonden. (ANP) ‘Chronisch zieken zwaarst getroffen’

Puzzel SUDOKU

AANVRAGEN OM VERGUNNING

Chronisch zieke 65-plussers met een klein tot gemiddeld aanvullend pensioen worden het zwaarst getroffen door de bezuinigingsplannen van het demissionaire kabinet. Dat concludeert het Nibud in een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Chronisch zieken- en Gehandicapten Raad (CG-Raad). In het algemeen gaan de chronisch zieken en gehandicapten in Nederland er in 2011 0,4 tot 3,2 procent op achteruit in koopkracht, stellen de onderzoekers. ‘Gewone’ Nederlanders gaan er gemiddeld een kwart procent op achteruit. De achteruitgang in de koopkracht wordt vooral veroorzaakt door de stijging van de eigen bijdragen die ze moeten betalen voor zorg. De CG-Raad constateert dat de achterban, die vaak al een laag inkomen heeft, voor het derde achtereenvolgende jaar extra moet inleveren. De raad noemt dat onaanvaardbaar en roept een nieuw kabinet op om de gehandicapten en chronisch zieken bij nieuwe bezuinigingen te ontzien. De koepelorganisatie van patiëntenorganisaties NPCF sluit zich hierbij aan. Door steeds maar te bezuinigen ontstaat een ‘riskante verschraling’ van zorg, waar vooral chronisch zieken en gehandicapten de dupe van zullen zijn, verwachten beide organisaties.

Ook Actiz de koepelorganisatie voor verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen, is niet te spreken over de begroting. De tarieven worden steeds opnieuw verlaagd, terwijl tegelijkertijd wordt verwacht dat er meer zorg wordt geleverd. Volgens Actiz wordt het hoog tijd dat politici keuzes durven te maken en duidelijk maken welke zorg in de toekomst nog wel en welke niet meer wordt vergoed. Nu wordt volgens Actiz steeds alles in stand gehouden maar komt daar keer op keer een kaasschaaf overheen. (Bron: Het Parool, 21-09-2010)

Naast het indienen van een bezwaarschrift kan bij de voorzieningenrechter te Almelo, Postbus 323, 7600 AH Almelo een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Voor verdere informatie over de genoemde rechtsgangen kunt u zich wenden tot het team Bestuurszaken van de gemeente Losser. Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor het: geheel plaatsen van een carport op het perceel Prins Bernhardstraat 11, 7586 BH Overdinkel ² Datum bekendmaking 15 september 2010 -

geheel plaatsen van een berging op het perceel Everlo 19, 7581 RD Losser ² Datum bekendmaking 17 september 2010 -

geheel vergroten van een woning en een terras op het perceel Spinnekopmolen 4, 7587 RT de Lutte Datum bekendmaking 20 september 2010 -

geheel plaatsen van een terras overkapping en twee kolommen op het perceel Pelmolen 6, 7587 SG de Lutte Datum bekendmaking 21 september 2010

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor het: geheel plaatsen van een garage/veranda op het perceel Goormatenweg 2, 7586 RW Overdinkel bouwen van een landhuis op het perceel Stendermolen 26/28, 7587 RK de Lutte ² Datum bekendmaking 20 september 2010

Sloopvergunningen zijn verleend voor het: gedeeltelijk slopen van een AC-riool en een schouw op het perceel Rozenstraat 42, 7581 TA Losser slopen van een dakopbouw en het verwijderen van asbesthoudende platen op het perceel aan de Willem Gamestraat (ongenummerd), 7586 AP Overdinkel Datum bekendmaking 17 september 2010

Ook het komend jaar

-

geheel slopen van asbestcement golfplaten van een machineberging op het perceel Nijenhaerweg 6, 7588 RB Beuningen

Datum bekendmaking 20 september 2010

Tegen een vergunning kan een belanghebbende binnen 6 weken na de dag van verzending van de vergunning of het besluit bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 90, 7580 AB Losser. Tegen een vergunning verleend met een ontheffing voorzien van een ² kan een belanghebbende rechtstreeks in beroep gaan bij de Rechtbank Almelo, sector Bestuursrecht, Postbus 323, 7600 AH Almelo. U kunt echter alleen in beroep gaan als u een zienswijze naar voren hebt gebracht tegen het ontwerpbesluit. Tijdens de bezwaar-/ beroepsprocedure geldt het genomen besluit. Het indienen van een bezwaar-/beroepschrift leidt er niet automatisch toe dat er geen gebruik van de vergunning mag worden gemaakt. U kunt daarom een verzoek om `voorlopige voorziening` indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Almelo, sector Bestuursrecht, Postbus 323, 7600 AH Almelo. Hieraan zijn kosten verbonden (griffierechten). Meer informatie hierover vindt u op de website www.rechtspraak.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met het team Bestuurszaken.

Geen zoet • Heeft u te maken met veel instanties, wet- en regelgeving? • Bent u, door al die papieren, het overzicht kwijt? • Heeft u financiële problemen? • Wilt u persoonlijke aandacht en zorg bij u thuis?

Administratieve zorg Wij bieden u: • Ordening administratie • Ondersteuning bij aanvraag subsidies (PGB) • Een vaste persoon dus korte lijnen Hoe? Vraag informatie: Tel: 06 - 12165282 • E-mail: Bureaukleinrobbenhaar@ziggo.nl www.bureaukleinrobbenhaar.nl

BEKENDMAKINGEN

Verordening gemeentelijke basisregistratie personen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser maakt bekend dat de raad van de gemeente Losser in de vergadering van 6 juli 2010 de Verordening gemeentelijke basisregistratie personen Losser heeft vastgesteld. Deze verordening regelt het bestuurlijk-juridisch kader voor de persoonsinformatiehuishouding van de gemeente Losser. Geregeld wordt het beheer van persoonsgegevens binnengemeentelijk, gegevens die afkomstig zijn uit andere gemeenten en de verstrekking van deze gegevens uit het centrale bestand. Deze verordening treedt in werking een dag na deze publicatie. De verordening ligt met ingang van 29 september 2010 voor een ieder kosteloos ter inzage in het gemeentehuis in Losser. Tevens kan iedereen op verzoek een afschrift krijgen van deze verordening. Hieraan zijn legeskosten verbonden. De verordening is tevens te vinden op de www.losser.nl ( http://www. losser.nl/ ) Uitvoeringsbesluit afvalstoffenverordening Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser maakt bekend dat het college het uitvoeringsbesluit behorende bij de Afvalstoffenverordening Gemeente Losser 2010 heeft vastgesteld. In het belang van een doelmatige verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen bevat het Uitvoeringsbesluit gedetailleerde regels over de dagen, tijden, plaatsen en wijze waarop afvalstoffen kunnen worden overgedragen of ter inzameling aangeboden aan de bij of krachtens de Afvalstoffenverordening Gemeente Losser 2010 aangewezen inzameldienst en andere inzamelaars. Dit besluit treedt in werking de dag na deze publicatie. Het Uitvoeringsbesluit is tevens te vinden op de www.losser.nl


Agenda Agenda

n Taptoe ­ Schone Twente schijn in Rossum ­ n Happen ­ en Trappen n Taptoe Twente in Rossum OLDENZAAL ROSSUM

DE LUTTE ROSSUM

Filmagenda Fi

n Vision - Aus dem Leben n Happen ­ Trappen n Ioen Sono L’Amore

der Hildegard von Bingen

n

DE LUTTE Concordia Enschede Enschede Concordia

15, 16 t/m 22 september

23, 24, 26, 27, 29 september Na ‘Allo vorigwordt seizoen Voor dit‘Allo! concert denunieu-VoorHappen en Trappen in het mooieHappen en Trappen in het mooie dit concert wordt de nieuSchone Schijnomgebouwd in De Bond! Nog Stijlvol en ijzersterk we sportzaal tot eenwe sportzaal Dinkeldal. Happen en In dit prachtige kostuumdrama veromgebouwd tot Trappen een Dinkeldal. Happen engeacteerd Trappen Italiaans drama waarin Tilda steeds zijnconcertzaal. in NederlandHier de periMargarethe vonprachtige Trotta, de prachtige zal ditprachtige brengt u naar de meest prachtige concertzaal. Hier zal dit brengt ufilmde naar de meest Swinton zich stort in een onmodame van de Duitse cinema, kelen rondom Hyacinth “ Night of the Proms Bucket “ achtige“ Night plekjes in het mooie Dinkeldal.plekjes grand n Vera Mann en Wilbert ­ n Ladies ­ de Oude of the Proms “ achtige in leven het mooie Dinkeldal. gelijke liefdesrelatie. Een ariston Vera ­ Mann bij en Wilbert n Ladies ­ bij degigantische Oude het van Hildegard von Bingen reden voor kijkcijfers. concert met een mix van klasieke Een dag lang fietst u een schittecratische Italiaanse familie komt Gieske Apotheek concert met een mix van klasieke Een dag lang fietst u een schitte(1098-1179). Als abdis van een Apotheek Gieske n Gestyleerde Kleur in gale­ Naast Hyacinth, de enige echte n Muziekquiz ­ samen inwaarbij hunvrouwenklooster imposante landhuis en populaire muziek in moderneen populaire rende route, waarbij u onderwegrende route, Benedictijns ontmuziek in moderne u onderweg rieOLDENZAAL Artisto om deVon verjaardag de pater lady of the house,worden ziet u algegeven. die arrangementen stopt voor worden heerlijkegegeven. en verras-stopt voor LOSSER popte Bingen van (gespeeld door arrangementen heerlijke en verrasOLDENZAAL LOSSER familias te vieren. zich Wanneer die zijn OLDENZAAL andere bekende personages, Barbara Sukowa) als groot Een spectaculair concert zoals metEen sende gerechten. En dat alles spectaculair concert metvoorsende gerechten. En dat alles voor LOSSER plannen vooren dehumanist, bedrijfsovername intellectueel die de haar sullige echtgenoot Richard, drums, zang, dans en instrumeneenzang, vastedans prijs. en instrumen- een vaste De Oude Apotheek houdt op 23De Oude Aangrijpend toptoneel met VeraAangrijpend drums, prijs.kloosterregels toptoneel met Vera Apotheek houdt op 23 bekendmaakt, beginnenveranderde de geconstrenge Elke laatste woensdag van maand haar op seks beluste zussen tale hoogstandjes. september “Ladies” een 6 gangen Mann en Wilbert Gieske. In hoetroleerde manierenbeleid en devoerde. etiquette tale hoogstandjes. september “Ladies” een 6 gangen en een menselijker Kleurrijk, spontaan maar vooralMann en Wilbert Gieske. In hoeDaisy en Rose, haarwijnproeintens luie vanwas de het: Recchi-familie scheurtjes te Hoe werkt het: Op de dag datHoe werkt diner inclusief wijnproeverre heeft je leven noghun zin uitalsverreamuse Zij niet alleen spiritueel leider Op de dag dat heeft je leven nog zin als amuse diner inclusief indrukwekkend vanwege Speel mee met Juwelier de Twentse comvertonen. Emma die zwager Onslow en haar neuroen filosoof,Als maar ook(Swinton) dokter, De ruimte in deze nieuwe locau gaat fietsen meldt u zich ‘s verij. M.m.v. Vreriks, je op het toppunt van een glansDe ruimte in deze nieuwe locau gaat fietsen meldt u zich ‘s je op het toppunt van een glansverij. M.m.v. Juwelier Vreriks, zonderlijke vormgeving. Dat zijn avond chef-kok en Antonio ontmoet, en win fantastische prijzen. wetenschapper politicus. tische buurvrouw Elizabeth. De tie is Jaq niet onbeperkt, besteltie isochtends tussen dus 11.00 uur enochtends ZusenZo, Wonen Live withZusenZo, rijke carrière als celliste te horenrijke petitie niet onbeperkt, bestel 11.00 uur en Wonen Livedus with carrière alsJaq celliste te horen raakttussen zij inda deVinci ban van hem ennoemzijn de kunstwerken op de expositie Leonardo en Dante felbegeerde rol van Hyacinth tijdig de Beautysalon. toegangsbewijzen voortijdig13.00 uur bij VVV Dinkeldal, Djocey’s Beautysalon. krijgt dat je MS hebt die en dat jekrijgtstyle, kookkunsten. Passies bloeien enhun de toegangsbewijzen voor 13.00 uur bij VVV Dinkeldal, dat je MS hebt en dat je je style, Djocey’s den de Duitse abdis als een van Gestyleerde Kleur, totjeen Locatie: Cafe Markt 19 wordt gespeeld door rascospanningen groeien. dit uniek muziekspektakel bijdit Plechelmusstraat 10, De bij Lutte,Plechelmusstraat vak, waarin je zo bewonderd uniek muziekspektakel 10, De Defamilie Lutte, grote voorbeelden. waarin je zo bewonderd met 16 oktober te zien zijn bijvak, Website: www.markt19.nl médienne Doris Baaten, onder Recchi begint te beseffen dat alles de leden van de muziekverenihet startpunt van de route. Er zijn Locatie: Restaurant wordt, niet meer kunt uitoefede leden van de muziekverenihet startpunt van de route. Er zijn wordt, niet meer kunt uitoefeLocatie: Restaurant galerie Artisto te Losser. voortaan anders zal zijn. 20:00 n Klaas van der Eerden andere bekend van musicalhits ging,Devia info@henricus.nl of bijging,­ drie verschillende afstanden nen? Dit dilemma staat centraal innen? Openingstijden: De Oude Apotheek via info@henricus.nl of bij tedrie verschillende afstanden te Dit dilemma staat centraal in Oude Apotheek als Mamma Mia!, De de Nederlandse Kulturhus Rabo Cocer. weten:Rabo 30km, 47km. zes sessies bij deArtisto, psychiater metzes sessies Website: Kulturhus De40km, Cocer. weten: 30km, 40km, 47km. bij www.oude-apotheek.nl de psychiater met Website: www.oude-apotheek.nl Locatie: Galerie OLDENZAAL Fame en Anatevka. De regie is in De kosten bedragen €37,50De kosten bedragen €37,50 wie de beroemde Britse celliste Prijs: € 30,-p.p. wie de beroemde Britse celliste Prijs: € 30,-- p.p. Martinusplein n ­ Tiroler Stimmungs handen van Daniel Cohen. Een Plaats: Plaats: gewenst Rossum p.p. Rossum uitgezonderd de drankjesp.p. uitgezonderd de drankjes Jacqueline du Pré een zeer com-Jacqueline Reserveren du Prégewenst een zeer comReserveren Website:www.artistolosser.nl Terug in de dient Bond af omdat u hem Party geweldige avond komi- Locatie: Locatie: Sportzaal dedeze Rossweide die uSportzaal apart te rekenen. Datum : 23-09-2010 plexe relatie opbouwt. De toneelde Rossweide die u apart dient af te rekenen. plexe relatie opbouwt. De toneelDatum : 23-09-2010 met Periode: 25-08-2010 t/m niet mag missen! sche voorstelling. Website: www.taptoetwente.nl Kinderen onder de 12 jaar kunnenKinderen onder de 12 jaar kunnen voorstelling Duet for One ging invoorstelling Openingstijden: Website: www.taptoetwente.nl Openingstijden: 19:00 tot 23:00 Duet for19:00 One tot ging23:00 in 16-10-2010 In een razend tempo haalt rasenOVERDINKEL Prijs: € 7,50 naar€wens bestellen bij de diversenaar wens 1983 in Londendonderdag in première en1983 in Londen in première en Prijs:tertainer 7,50Klaas bestellen bij de diverse n The American Openingstijden: Locatie: Stadstheater de Bond locaties en ook van dit der moetEerden apartlocaties en ook dit moet apart werd een wereldhit, een wereldhit, ook werd 13.30 - ook 16.00werdwerdHet ook in deze ijzersterke show weer gidsenteam VVV Oldenzaal­ n Mosselparty Website:www.ruuddegraaf.nl n Mosselparty Concordia Enschede Datum: 17-09-2010 worden afgerekend. deze verfilmd met in de hoofdroldeze ­ Datum: verfilmd met in de hoofdrol vrijdag alles17-09-2010 uit de kast om de zaal com-worden afgerekend. staat garant voor een verrassende 30 September Prijs: € 19,50 Openingstijden: 20:00.uur Julie Andrews en13.30 is onlangs weer Openingstijden: 20:00.uur Julie Andrews en is onlangs weer - 16.00 DE LUTTE pleet uit haar daklekkers, te latenopgaan. n R U There en leuke beklimming. DE LUTTEincl. pauzedrankje Na koffie met wat een te zien geweestzaterdag op West End inte zien Na koffie wat lekkers, op een geweest op West End in De met tweede speelfilm van popfotoMuzikale hoogstandjes, Reserveren gewenst terras naar keuze in gestoorde De Lutte,terras graaf Londen. Nu in 13.30 Nederland Enschede naarConcordia keuze in (na DeControl) Lutte,is Nuwoensdagin Nederland inzaterdagde Anton Corbijn - 16.00in deLonden. Tongstrelende mosselen verwerkt typetjes, hilarische verhalen, Klaas Elke en n ­ The Soul of Motown Tongstrelende mosselen verwerkt Datum : 28-10-2010 n The ­ Soul of Motown 17 t/m 19 September gaat u op pad en via de knooppuntheaters. een zinderend misdaaddrama met gaat u op pad en via de knooppuntheaters. in de meest bijzondere gerechten. laat geen ukans onbenut om het middag beklimmen van dein deOpeningstijden: meest bijzondere gerechten. 20:15 George Clooney. Jack (Clooney) ten volgt de route. Onderweg ten volgt u de route. Onderweg OLDENZAAL Dat zijn de belangrijkste ingrepubliek aan zijn voeten te krijgen. St.Plechelmustoren (juni t/mDat zijn de belangrijkste ingredrama van de jonge OLDENZAAL een gestileerd huurmoordenaar bezoekt u nog vier restaurantsbezoektisFraai Locatie: Stadstheater de Bond Locatie: ueenberuchte nog vier restaurants Stadstheater de Bond diënten van onze mosselparty. filmmaker David dit jaar Dat hijudan hier en daar een vette en meester inVerbeek, zijn vak. Als sept.) Groepen vanaf 10 pers. opdiënten van onze mosselparty. waar een gerecht nuttigt, om Website: www.ruuddegraaf.nl Website: waar u een gerecht nuttigt, om www.ruuddegraaf.nl als enige Nederlandse film geseeen klus in Zweden moeizamer The Soul of Motown I & II waren Een party die niet plaatsvindt aan Schwalbe moet maken draagt afspraak (data in overleg). The Soul of Motown I & II waren Een party die niet plaatsvindt aan tenslotte terug te keren naartenslotte Prijs: € 17,50 lecteerd voorgedacht, het filmfestival van verloopt dan zweertnaar hij terug te keren Prijs: de Zeeuwse € 17,50 kust, zoals u mis-de Zeeuwse showspektakels met Motowns alleen maar bij aan de feestvreugshowspektakels metu als Motowns kust, zoals u misCannes. Deujonge professionele DeLutte, waar laatste nogDeLutte, dat zijn volgende zijn laatste Reserveren gewenst waar alsklus laatste nog Reserveren grootste hits. Vanwege groot schien gewenst zou verwachten, maar inschien de. Aanvang 14.00 en 15.00 uur. hits. Vanwege groot suczou verwachten, maar in suc-grootste gamer Jitze reist deopdrachtgever wereld over zal zijn. Zijn laatste een nagerecht kunt nuttigen. Datum: 18-09-2010 een nagerecht kunt nuttigen. Datum: 18-09-2010 ces en uitverkochte zalen komt hartje Twente op Landgoed de te doen aan videogamePlaats: Oldenzaal ces en uitverkochte zalen komt isom demee Belgische Mathilde (Thekla hartje Twente op Landgoed de Openingstijden: 20:15 uur Openingstijden: 20:15 wedstrijden. De echtevan wereld The Soul Een of Motown, in een nieu-The Zal Wilmersberg. Eenuur unieke ervaringWilmersberg. Reuten). In afwachting zijn intehetMotown, hem lukken om het Prijs: € 3,50 Soul of in een nieuunieke ervaring resseertduikt hemJack niet.onder Maar in alseen oogn St.Plechelmustoren ­ wapen, versie, terug. in een uiterst sfeervolle n St.Plechelmustoren publiek op het verkekeerde been­ we versie, terug. in eenwe uiterst sfeervolle getuige van een verkeersongeluk beklimmen idyllisch Italiaans stadje. Terwijl Jack beklimmen ambiance. te zetten? Dat weet u alleen als u ambiance. raakt hij doet van slag: kenniszijn best om de eenruwe nieuw leven n Multiculturele middag ­ OLDENZAAL. Locatie: Stadstheater de Bond Locatie: erbijOLDENZAAL. bent. making met deblijkt werkelijkheid doet Stadstheater de Bond op te bouwen, het moeilijk Website: www.soulofmotown.nl Onze chef-kok en sommelier hem zijn sterfelijkheid beseffen. om uit het leven te stappen waarin Website: www.soulofmotown.nl Onze chef-kok en sommelier OLDENZAAL Het gidsenteam VVVdeOldenzaal VVV Oldenzaal hij zich bevindt. Prijs: €27,- incl. pauzedrankje hebben de mosselparty tot in dehebben Stadstheater Bond Het gidsenteam Prijs:Locatie: €27,incl. pauzedrankje de mosselparty tot in de staat garant voor een verrassendestaat garant voor een verrassende Datum : 19-09-2010 20:15 puntjes voorbereid en ontvangen Website:www.klaasvan Datum : 19-09-2010 20:15 puntjes voorbereid en ontvangen De Bosnische Vereniging in en leuke dereerden.nl beklimming. en leuken beklimming. Pepperminta u graag op organiseert dinsdag 21 september Oldenzaal een pro-u graag op dinsdag 21 september vanaf 19.00 uur. Livemuziek maakt Prijs: € 15,50 gramma waarin de cultuur metvanaf 19.00 uur. Livemuziek maakt Concordia Enschede Elke woensdagen zaterdag-Elke woensdagen zaterdaghet plaatje compleet en doet incl. pauzedrankje n Kanoën op de Dinkel ­ 1 t/m 3 Oktober o.a. bosnische lekkernijen cen-uhet plaatje compleet en doet u n Kanoën ­ op de Dinkel middag beklimmen van de middag beklimmen de alles ongetwijfeld nog lekkerder Reserveren gewenst 6, 8 en 9 Oktobervan traal staat. Er zijn optredens vanalles ongetwijfeld nog lekkerder St.Plechelmustoren (juni t/mSt.Plechelmustoren (juni t/m smaken. Een belevenis die u zich DE LUTTE Datum : 29-10-2010 DE hetLUTTE Zangkoor Impulsief, Groepsmaken. Een belevenis die u zich sept.) Groepen 20:15 vanaf 10 pers. opsept.) Groepen Hoogst origineel, felgekleurd n Najaarsconcert ­ vanaf 10 pers. op nog lang herinneren, Openingstijden: zult herinneren, Crescendo daar zijn Melek enzult Nermin Tulic. daar zijnnog lang n Katinka Polderman ­ en(data optimistisch filmdebuut van afspraak (data in overleg). Muziekvereniging afspraak in overleg). we van overtuigd! Reserveer nu Vanaf september mag er weer Polderman Tuigt af we van overtuigd! Reserveer nu Vanaf september mag er weer de Zwitserse videokunstenaviaDinkel 0541 Stadstheater 585 551 of reserveringen op de Dinkel gekanood worden!op de 585 551 of reserveringen res Pippilotti Rist. De speelse gekanood worden! Locatie: de Bond via 0541 OVERDINKEL Aanvang 14.00 en 15.00 uur. n St.Plechelmustoren ­ AanvangPepperminta 14.00 en wil 15.00 uur.bevrijden @wilmersberg.nl. De OLDENZAAL Dinkel is één van de fraaisteDe Dinkel mensen n Clinic koor Polyphonic ­ @wilmersberg.nl. is één van de fraaiste Website:www.stadstheaterde n Clinic ­ koor Polyphonic Plaats: Oldenzaal beklimmen Plaats: Oldenzaal van hun angst en de wereld mensekanoriviertjes van de Benelux.kanoriviertjesbond.nl n Vreemd bloed van de Benelux. Muziekvereniging Crescendo Prijs: € 3,50 lijker maken. Ze woont in een futuPrijs: € 3,50 LOSSER Locatie: Landgoed Ze varen staat nu haar grensderdeWe Datum: We vanafmet de oude LOSSER Locatie: Landgoed varen vanaf de oude grens03-10-2010 OLDENZAAL. Overdinkel houdt op zaterristische regenboogstad Concordia Enschede en leeft Wilmersberg programma de Bond. overgang DeinPoppe bij DeLachen Lutteovergang de Wilmersberg De de Poppe bij Detot Lutte volgens haar eigen regels. ‘Altijd Openingstijden: 13:30 17:00 dag 16 oktober haar jaarlijkse 16 t/m 20, 22 September Koor Polyphonic geeft zangers enKoor Polyphonic geeft zangers en kijkt Katinka Poldermannaar naar de door het Lutterzand dedoorWebsite:www.wilmersberg.nl doen wat je niet durft, en dan zien Website:www.wilmersberg.nl het Lutterzand naar de Het gidsenteam van VVV najaarsconcert i.s.m. Soli Deo zangeressen in wording de gele-zangeressen in wording de gelewat er gebeurt’, is het advies van Prijs: €Vanaf 40,- p.p.10 persoopsmuk om zich heen10 en persovraagtKribbenbrug. Kribbenbrug. Vanaf Prijs:Gloria € 40,p.p. Prachtig familiedrama, geschreven Oldenzaal staat elke woensdag en uitzich Enschede. Dit te najaarshaar grootmoeder dat ze altijd met genheid vrijblijvend orien-genheid zich kan af: “Is nen je dit zelfnou eennormaal?” datum enTijd tijdnen kan je zelfexcl. door Maria Goos (Oud Geld, zich vrijblijvend te orienexcl. consumpties eenconsumpties datum en tijd zaterdag garant voor een verrasconcert wordt gehouden in haar meedraagt. NRC: “Een regenCloaca, Leef!) over drie opeenvolteren door een clinic van vier Reserveren gewenst om de boel eens flink5 afseptember te tuigenreserveren, reserveren, en van terensende dooreneen clinic van vierop de Reserveren gewenst en van 5 september boogkleurige guerrilla tegengeboalles leuke beklimming het Nederlands Hervormd gende generaties. Jere wordt keer bij te wonen.Clinic wordtkeer bij te wonen.Clinic wordt Datum : 21-09-2010 . Tijd chaos terugvaren te brentot enom metde24 oktober wetot en Datum : 21-09-2010 met 24 oktober varen we watop grauw en grijs1960, is in de wereld; St. Plechelmustoren in Oldenzaal. Verenigingsgebouw. ren kerstavond voorbegehouden 19:00 op donderdag 9, 16,gehouden op donderdag 9, 16, Openingstijden: om 19:00 gen zondagochtend tot overzichtelijke menselijelke om 10:30 uurelke zondagochtend 4 sterren.” Volkskrant: “Rists ideeOpeningstijden: 10:30 uur stemd om slager te worden. Zijn enrijkdom en visuele vernuft slepen 23 en 30 september. Gezongen23 en 30 september. Gezongen ke proporties. de ronkende voor individueleMet inschrijvingen. Devoor individuele inschrijvingen. De vader is slager, zijn grootvader was Elke woensdagen zaterdagLocatie: Nederlands Hervormd je telkens weer 4 sterren. wordt er van tot 22.15.uur wordt er van 20.15 tot 22.15.uur shovelduurt en de zachte twee plumeau, tocht ongeveer uur.tocht­ slager en aan zijnmee; broers Cor, Bolle ongeveer uur. ­ nduurt BadePark Badtwee Bentheim n BadePark Bad20.15 Bentheim middag beklimmen van de Verenigingsgebouw en Arie wordt van kinds af aan met de Franse en gezondInschrijven kan op de website. Inschrijven kan opslag de website. St.Plechelmustoren (juni t/m Hoofdstraat het slagersvak bijgebracht. Maar Locatie: Muziekschool147, De 7586 Sleutel,Locatie: Zeeuws verstand. Met gratie van BAD BENTHEIM Muziekschool De Sleutel, BAD BENTHEIM sept.) Groepen vanaf 10 pers. op BN Jere is anders; hij lacht en hij zingt Diepenbrocklaan 41, een havenarbeider Locatie: De Dinkel en het karak-Locatie: De Dinkel Diepenbrocklaan 41, graag. Moemoe, zijn grootmoeder, afspraak (data in overleg). Website:www.crescendo-over ter van een goed biertje: stevigWebsite:www.adventureking.nl Website:www.adventureking.nl Het nieuwe openluchtbad metHet Website:www.koorpolyphonic.nl besluit Kind, zoals ze hem noemt, Website:www.koorpolyphonic.nl nieuwe openluchtbad met dinkel.nl n ­ The Cops(beter gezegd springin bescherming te nemen tegen zijn Datum:(beter 09-09-2010 t/m in het :begin, daarna prikkelendDatum Datum 19-09-2010 springplank Datum: 09-09-2010 t/m : 19-09-2010 springplank gezegd springAanvang 14.00 en 15.00 uur. Datum: 16-10-2010 Tribute to thevoor police vastomlijnde toekomst en de ake30-09-2010 en met een zachte, Openingstijden: 10:30verfrissende tot 12:30 Openingstijden: toren) is ideaal 30-09-2010 10:30 tot gezinnen 12:30 mettoren) is ideaal voor gezinnen met Plaats: Oldenzaal Openingstijden: zaterdag lige trekken van de andere mannen Openingstijden: Donderdag afdronk. kinderen. Er is volop ruimte voor Openingstijden: Donderdag kinderen. Er is volop19.00 ruimte voor in de familie. Prijs: € 3,50 -23.00 OLDENZAAL 20.15 - 22.15 kinderen om te dollen en te spe-kinderen om te dollen 20.15 - 22.15 en te spelen. Het overdekte doorlen. Het overdekte bad oogt door Locatie: Stadstheater De Bond Eind jaren zeventig.bad Deoogt popmuzijn bijzondere architectuur lichtzijn bijzondere architectuur licht ziek verkeert in een impasse, Website: www.kantinkapolder en kind vriendelijk. Grote glazen maar ineens is daar The Police.en kind vriendelijk. Grote glazen man.nl vensters latenbrutale veel licht door die envensters laten licht door Wil jij jeveel inzetten vooren een Drie blonde, jongens Goede doelen voor dat je kunt scoren voor Prijs: € 10,50 de gunnen de bezoekers een kijkje bezoekers een kijkje Laat udemeevoeren door demidsfeer vanEén goed doel en een leuke alle conventies aan hun laars lap-de gunnen van de goede doelen waar van onze jezelf en voor mensen met een Laat u onze meevoeren door de sfeer naar buiten waardoor ze zich nietnaar buiten Reserveren gewenst dag hebben? enige waardoor ze zich nietwat oosterburen en Het kom naar het Oktoberfest pen. Hun muziek is emotioneel, jaarlijks geld voor naar wordthet bij-Oktoberfest verstandelijke beperking. oosterburen en kom opgesloten voelen. nodig hebtDit is een paar uurin feest voelen. in jeOldenzaal! legendarische zal Dit Datum: 29-09-2010 transparant en opzwepend en deopgesloten een gelopen is de Stichting Oldenzaal! legendarische feest zal tijd, een team van in van de je traditionele setting niet alleen maar De Stichting rafelige stem van zanger en bassist Startschot in deLeergeld. traditionele setting Leergeld niet alleen maar drie, vier of vijf collega’s enmaar De kinderen kunnen zich volop De kinderen kunnen zich volop in München bij te wonen zijn, ook in Sting bezorgt een hele generatie zorgt ervoor dat kinderen van Het in München bij te wonen zijn, maar ook in officiële startschot zal afgeeenmet klein beetje conditie. vermaken met Police een 60m lange glij-vermaken een 60m lange Oldenzaal. Vier dagen langglijstaat er eenOldenzaalse mega-Vier dagen Koopzondagen kippenvel.The is weliswaar gezinnen die onder vuurd worden om 17:30 uur. Het Oldenzaal. lang staat er een megaKoopzondagen baan . Pikant maar detail:nog aanaltijd het even eindbaan tent . Pikant detail: aan het eind op de Ganzenmarkt met aanstekelijke in geschiedenis, levenmet gewoon moment om in de startblokken tent de op armoedegrens de Ganzenmarkt aanstekelijke in de de regio: regio: De Boeskoolrace is andere de van de baan staat een meetappain de regio: van de baan staat meetappaSchlagers, vaneen onder Dieter Koblenz populair. kunnen meedoen aan de samente staan en te laten zien wat je Schlagers, van onder andere Dieter Koblenz variant de draait overuren raat waarop aftelezen is hoe hoograat waarop aftelezen is hoe hoog enOldenzaalse Falsche Heino. Devan bar leving. Het andere (nieuwe) waard bent. en Falsche Heino. De bar draait overuren 03 oktober RatRace, die pullen wereldwijd in veel de snelheid is waarmee zwem-de snelheid is waarmee dedie zwemdoor de vele over dedoor tooggoede gaan, De band coveren is de moeilijk. doel dit jaar is Stichting de vele pullen die over de toog gaan, steden wordtglijden. georganiseerd. Deonze in stijl mersde naar beneden glijden. naar beneden geserveerd worden door Dat nieuwe band The COPSmerswelke Stichting Goal zorgt welkeGOAL. geserveerd worden door er onze in Meer stijl info: www.boeskoolrace.nl * Oldenzaal (meubel- en eerste zakenrace voor het goede geklede serveersters. (Covers of The Police & Sting) geklede serveersters. autobranch) doel werd in 1987 georganiseerd Locatie: Bad Bentheim, Bad Bentheim, het wel voor elkaar krijgt, zegtLocatie:in New ** Almelo York. Oldenzaal kende volksfeest in Almelo (centrum) (centrum) Zum Feriengebiet 1 * alles Almelo (centrum) Zum Feriengebiet Het Oktoberfest is een1 jaarlijks over hun inzet en hun muziHet Oktoberfest is een jaarlijks volksfeest in * Enschede (binnenstad + in 2007 de primeur. 20 teams Website: www www Het geldt als het grootste München. bierfeskale mogelijkheden.Hun gehei-Website: München. Het geldt als het grootste bierfeswoonboulevard) legden een parcours af van 3 .badeparkbentheim.de tival .badeparkbentheim.de ter wereld en wordt jaarlijkstival door meer Bron: www.koopzondagen.net me wapen is de stem van zanger ter wereld en wordt jaarlijks door meer Bron: www.koopzondagen.net Bron: www.koopzondagen.net kmzeven en haalden daarmee Prijs: Het vanaf € 3,-vanaf €miljoen 3,-- p.p. mensenruim bezocht. Voor de Miller. lijkt tochp.p.echt of uPrijs: dan dan zeven miljoen mensen bezocht. Voor de €: 7.000 op in voor degeschiedenis Stichting organiseert Datum : 01-05-2010 t/muw ogenDatum 01-05-2010 t/m tweede keer haar Sting hoort zingen; sluit tweede keer in haar geschiedenis organiseert Agenda Agenda items items svp svp doorgeven doorgeven aan aan Leergeld Oldenzaal. In 2008 en 30-09-2010 Agenda items svp doorgeven aan 30-09-2010 Heineken het Oktoberfest in ons land. Bier agenda@twentejournaal.nl en geniet van deze muziek! Heineken het Oktoberfest in ons land. Bier agenda@twentejournaal.nl agenda@twentejournaal.nl 2009 waren er ruim 30lange teamsbanken en Openingstijden: 10:00 tot 22:00 Zie Openingstijden: 10:00 tot 22:00 op maat en traditionele maken Zie ook ook www.twentejournaal.nl www.twentejournaal.nl op maat en traditionele lange banken maken Zie ook www.twentejournaal.nl voor de agenda van heel Twente werd veel geld opgevoor de agenda van heel Twente voor de agenda van heel Twente het feestopnieuw compleet. Locatie: Stadstheater de Bond het feest compleet. haald voor het goede doel. De VVV-ANWB VVV-ANWB Oldenzaal Oldenzaal Website:www.pbmusicprom.nl VVV-ANWB Oldenzaal Boeskoolrace ieder jaar VVV VVV De De Lutte-Losser Lutte-Losser Kaarten kunt ukent bestellen op de volgende VVV De Lutte-Losser Prijs: €17,50 staconcert VVV VVV Enschede Enschede een andere route met nieuwe Kaarten kunt u bestellen op de volgende VVV Enschede website: VVV Reserveren gewenst website: VVV Hengelo Hengelo VVV Hengelo hindernissen en is bijzonder leuk www.hetoktoberfest.nl/locaties/oldenzaal/ Datum: www.vvvtwente.nl 23-10-2010 www.hetoktoberfest.nl/locaties/oldenzaal/ www.vvvtwente.nl www.vvvtwente.nl om aan mee te doen. kaartverkoop Openingstijden: 20:15 kaartverkoop

St Ita Sw ge cr sa om fam pla be tro va ve av ra ko sp Re vo

n

Fr film als lec Ca ga om we re ge ra m he

n

Pra doo Clo gen ren ste vad slag en het Jere gra bes in b vas lige in d

Boeskoolrace: de leukste Twente! Jetzt geht’s loss op geht’s 14,Fun(d)race 15,loss 16 en 17 Jetzt opvan 14,oktober! 15, 16 en 1

19 september 19 september


Losser Journaal

11

Dinsdag 28 september 2010

Inschrijving First Lego League gestart

OLDENZAAL - De First Lego League (FLL) is een robotwedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt, om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken, aan de hand van verschillende opdrachten.

De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. Aan de wedstrijden zijn verschillende prijzen verbonden. Deze zijn te winnen in de categorieën beste robotprestatie, robotontwerp, onderzoeksproject en teamwork. De hoofdprijs gaat naar het team dat in alle categorieën goed presteert. Dit team mag dan deelnemen aan het World Festival van 28 tot 30 april 2011, in Missouri (Verenigde Staten). Kunnen de FLL teams de kwaliteit van leven verbeteren? Met het challenge thema van 2010 ‘Body Forward’ gaan kinderen de grensverleggende wereld van de Biomedische Technologie verkennen. Dit doen ze door innovatieve manieren te ontdekken om letsel te genezen, genetische aanleg te overwinnen en de mogelijkheden van het menselijk lichaam te maximaliseren, met de insteek om een gelukkiger en gezonder leven te leiden. Biomedische technologie combineert

(bio-)medische kennis met techniek. Het klinkt wellicht wat ingewikkeld maar leerlingen gaan concreet aan de slag met het gezamenlijk onderzoeken van een maatschappelijk probleem vanuit verschillende invalshoeken. Ook gaan ze de creatieve oplossingen presenteren. Hierbij leren ze hoe zij zelf een verschil kunnen maken. Verder gaan de kinderen ook bezig met het bouwen en programmeren van een robot. Zo zetten zij hun eigen ideeën om in resultaten.

HENGELO - Maar liefst dertien bluesformaties geven vrijdag 8 oktober acte de présence op het jaarlijkse bluesfestival in metaalstad Hengelo. Het festival staat in het teken van de regionale bands, waarvan Harp Mitch and the Bluescasters, John Cornwill Band, BluesPower, Blues On Blonde en Guitar Ray’s Groove Organza de bekendste namen zijn. Vanzelfsprekend hebben we gekeken naar bands die het waard zijn om op een festival te spelen.” PassePartouts zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende horecagelegenheden, PoPeye en de VVV.

Wat is je (w)aarde?

Technocentrum Twente organiseert samen met Cosmos Sterrenwacht en het Twents Carmel College, de FLL regiofinale voor Oost-Nederland. Deze vindt plaats op zaterdag 11 december op het Twents Carmel College, De Thij in Oldenzaal. Teams kunnen zich tot 30 september inschrijven voor de First Lego League via de website: www.firstlegoleague.nl. Begin september zijn de opdrachten bekend gemaakt die de teams met hun zelf ontworpen robot moeten uitvoeren.

OVERDINKEL - In de St. Martinuskerk te Losser is er zaterdag 2 oktober weer een Thomasviering . Het koor Hooge Noodt uit Overdinkel verzorgt de muzikale omlijsting. De viering begint om 19.00 uur.

Deze keer staat de viering in het thema van dierendag. De dag van de Heilige Fransiscus, die goed was voor de planten en dieren op deze aarde. Voor de Heilige Chaos zijn er mensen van de dierenambulance uitgenodigd om te vertellen over hun werk, ook kunt u met een biologische slager praten over de voor- en nadelen van biologisch vlees. Natuurlijk is de klaagmuur aanwezig, de stiltehoek en het gebedenboek. Met de kleinsten wordt er gewerkt aan een mooie nieuwe aarde en voor iedereen is er het mysterie van de bloembol.

De deelnemende teams hebben ruim twee maanden de tijd om een robot te ontwerpen en een presentatie voor te bereiden, voordat zij 11 december uitkomen in de regiofinale. De best presterende teams zullen uitkomen in de Benelux finale en deze wordt gehouden worden op 19 februari 2011 bij Discovery Center Continium, in Kerkrade.

Telefoon ABC

(

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519 Autobedrijf

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

C

Catering

E

Electro Oldenzaalsestraat 101 7511 DZ Enschede Tel. 053-431 55 22 Kerkstraat 18 18 Kerkstraat 7581 AB AB Losser Losser 7581 053 5381633 Tel. -053-538 16 33

Lowie Kellerhuis

OOK VOOR AL UW REPARATIES SNEL EN VAKKUNDIG, ZONDER VOORRIJKOSTEN!!!

Inkoop • auto’s Verkoop • Reparatie alle merken •

E

WWW.KOAUTOS.NL Beauty

053 - 4611275

o.a. Bose, Loewe, Miele

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal

0541 - 51 51 20

TWENTS GENIET’N A AN DE R AND VAN OOTM ARSUM

Kloppenstraat 85 Tel. 0535385620

7581 EB Losser

M

Tel. 0541-291847 • E-mail info@dehaer.nl

w w w.dehae r.nl

Gordijnen & Bedden

Klein onderhoud aan woning

Tel: 06-57328274

O

Ongediertebestrijding

Wij hebben extra grote maten tot XXXXXXXXXXL Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

Gronau · Ochtruper Str. 89a · Tel. 0 25 6 2 / 9 66 55

V

Verf

Rick Visschedijk

Ongediertebestrijding

Hogeweg 77 7582 CB Losser (T) 06 506 13 663 (E) rickvisschedijk@hetnet.nl

noordkamp verfspeciaal zaak pastoor van laakstraat 39 overdinkel 053-5381869

www.ongediertebestrijdinglosser.nl

R

Reparatie

Alwie Zoontjes

V

Verhuur

Huurders Belangen Vereniging Losser (HBVL)

0541 - 51 51 20

Problemen met uw verhuurder? Schakel het huurderspreekuur van de HBVL in!

S

Telefoon: 053-5369400 huurdersbelangenvereniginglosser.nl

Steen NATUURSTEEN

NIBA NATUURSTEEN

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

Mode

Wij hebben nu voor u in de anbieding, lekker warm badstoffen ondergoed.

Voldoendegratis gratis parkeerruimte! Voldoende parkeerruimte! Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

Tuin onderhoud, schuttingwerk, raambewassing

• knippen zonder afspraak • tevens haarverlenging • woensdag kinderen 8 euro

Electro

Alwie Zoontjes

Voor uw gordijnen van A tot Z

Van opmeten tot plaatsen aan huis

55 plusser zzp zoekt klussen

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal

Radio Kortman

Verkoop en reparatie van T.V Audio en huishoudelijke apparatuur

Onderhoud

o.a. Audio Video Witgoed

www.stealx.nl - De Pol 3a Losser - 053 5361437

E

053 - 4611428

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

Bezoek onze site voor het complete assortiment

Gronausestraat 1287 Glanerbrug

Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

.. koopste De goed printen ! an manier v

Nijverheidstraat 12 • Losser Telefoon 06 - 212 472 43

0

OOK IN LOSSER EN OVERDINKEL

Mode

Electro

(

KTV - VIDEO - WASAUTOMAAT - KOELING ENZ...ENZ...

0541 - 52 32 93

Al meer dan 20 jaar topservice bij

B

Bluesfestival Hengelo

S

Aanrechtbladen Dorpels Vensterbanken

Grafmonumenten Lasertechniek

Uw bedrijf in het ABC? Mail dan naar: info@twentejournaal.nl of bel naar 074 - 259 66 33

Stucadoor

MARCO VAN HUIZEN Het enige erkende stucadoorsbedrijf in de gem. Losser. Bel voor een afspraak aan onze showroom: Oldenzaalsestraat 102 Losser BTW tarief woningen ouder dan 15 jaar 6%. Tevens gespecialiseerd in decoratieve wandafwerking voor de badkamer.

053 - 538 85 63 0654 - 294 391

FYSIOTHERAPIE ARTHUR FEDDER Gronausestraat 157

Behandeling na telefonische afspraak van 7.00 tot 21.30 uur

Tel. 053-538 89 85


www.losserjournaal.nl www.losserjournaal.nl

Geldig t/m zaterdag 18 september Dinsdag 12 januari 2010

Bezorgers gezocht (m/v)

Telefoon ABC

>>>>> zie pag 7

Senioren Actueel

>>>>> zie pag

6

Het Losser Journaal zoekt bezorgers.

Nieuw in Overdinkel!

Meer informatie? pagina 5 Zwanger? Gefeliciteerd! Ik kom graag kramen.

7.49

Ben jij 13 jaar of ouder?

Bel nu voor meer informatie: 074 CV - 259 33 Open Dag de 66 Grösmeeierkes

Marieke uit Overdinkel: “Alles wat we doen houden we bij in jouw persoonlijke kraamdossier. Nodig voor nu, leuk voor later.”

www.naviva.nl

Geldig t/m zaterdag 2 oktober Varkenshaas lang Per 500 gram

LOSSER - Op 17 januari presenteren de Carnavallisten van CV de Grösmeeierkes hun vereniging aan het publiek. Die dag gaan de deuren van hun bouwloods op het carnavalscomplex op de Pol in Losser open.

om hun carnavalscreatie voor de carnavalsoptocht op zaterdag 13 februari 2010 vorm te geven en het publiek weer een carnavalesk hoogstandje aan te kunnen bieden.

lige Open Dag om het publiek alvast een voorproefje te geven wat er komen gaat.

Onder het genot van een drankje en een hapje omlijst met gezellige muziek nodigen de Grösmeeierkes iedereen uit een kijkje te komen nemen.

Of mail onze bezorg afdeling: bezorging@twentejournaal.nl OBS De Saller opent haar deuren Al weken zijn de bouwers aan de gang

Op zondag 17 januari 2010 houden de Grösmeeierkes een grandioos gezel-

En laten zij zien hoe creatief je bezig kan zijn bij de Grösmeeierkes en hoe je, je vrije tijd kan invullen samen met andere gezellige mensen.

Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom in de bouwhal van de Grösmeeierkes op de Pol in Losser.

Taart voor uitstekend presterend personeel verzorgingshuis

LOSSER - Het college van B en W laat vrijdag gebak bezorgen voor het personeel van verzorgingshuis St. Maartens-Stede.

Waarheen, waarvoor?

Naar het adres waar een passend afscheid meer is dan begraven of cremeren alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: Broekhoekweg 20, Losser. Met het modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15. www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl

Het Losserse verzorgingshuis eindigde op een tweede plaats in een onderzoek dat de Volkskrant hield onder nagenoeg alle Nederlandse instellingen naar de kwaliteit van de zorg. Winnaar werd het Jacoba Gasthuis in Schiedam. De Volkskrant stelde een ranglijst op van 321 verpleeghuizen en 947 verzorgingshuizen en verzorgingshuizen met een verpleegunit. Voor de positie op de ranglijst gelden twee waarden: het oordeel van de bewoners en de objectieve “rapportcijfers”. Beide elementen wegen even zwaar.

bij de zorggroep St. Maarten wordt geprezen in het inspectierapport.

Bij de beoordeling van de onderliggende scores tellen sommige aspecten extra zwaar mee. zoals fouten met medicijnen, probleemgedrag, gebruik van sufmakende medicijnen, aanwezigheid van een arts, beschikbaarheid van personeel, mentaal welbevinden, het aanbod van dagbesteding en de kwaliteit van leven. Bij de verpleeghuizen eindigde Oldenhove uit Losser op een 210e plaats. Hier eindigde verpleegunit De Klink uit Metslawier op de eerste plaats.

Ouders die zich oriënteren op een school voor hun zoon of dochter zijn van 8.45 tot 10.15 uur van harte welkom om de verschillende lessen te volgen. Door aanwezig te zijn,

Vooral de persoonlijke betrokkenheid van het management

8e jaargang nr. 1 nr. 18 7e jaargang

LOSSER - Openbare basisschool De Saller houdt tot en met vrijdag 15 januari kijkochtenden bij de groepen 1, 2 en/of 3. Iedereen, die benieuwd is naar het onderwijs op de Saller, krijgt de gelegenheid om dit in de praktijk mee te maken.

Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen. 074 -074 259- 66 25933 66 33

krijgt men een duidelijk beeld van het onderwijs op de Saller. De school wil graag weten op welke ochtend belangstellende ouders wensen te komen.

4.

99

12.39

PER KRAT

8.

99

Heineken of Brand Pils Krat 24 flesjes à 30 cl Maximaal 6 kratten per klant

3 + 1 GRATIS

4.49

2.

99

Opgave kan telefonisch worden doorgegeven via 053-5361078 of obs@ saller.nl. Contactpersoon is mevrouw Dales. Voor nadere informatie kan men terecht op www.saller.nl.

Oplage 9.500 exemplaren

Frisdrank

Alle smaken naar keuze

4 flessen Pitloze à 1,5 liter druivenmix Verschillende combinaties mogelijk. Per combinatie

kan de1.49 prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs. 2.99

50% korting

Rundergehakt Per kilo

Bak 500 gram

3.99

1 + 1 GRATIS

2.49

Karvan Cévitam Alle Korenlanders Limonade siroop vloerbrood Vers uit eigen oven

Alle smaken

2 bussen à 750 ml Verschillende combinaties mogelijk.naar Per combinatie kan de keuze 2 hele broden

prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

4.50

2 VOOR

3.

Roomboter appeltaart Vers uit eigen oven

Geschikt voor 5-6 personen Amstel Pils

Alle varianten M.u.v. losse blikjes of flesjes à 25, 30 en 33 cl

99

11.99

2e 7.99 HALVE

2 stuks Maximaal 6 kratten per klant Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

PRIJS

Sukadelappen Per kilo

‘Hete thee… oorzaak nr. 1 van brandwonden’ Voorkom brandwonden bij kleine kinderen!

Street Beanz veroveren Street Beanz Nederland! veroveren Kijk snel op www.PLUS.nl. Nederland!

37/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Eén kopje hete thee… meer dan dat is er “Mijn vriendje niet nodig Daan om bij is eenziek. peuter zeer ernstige hij ligt al lang in het ziekenhuis. brandwonden te veroorzaken. Gelukkig logeren zijn ouders in het Ronald McDonald Huis De Brandwonden Stichting doet er alles en zijn zebrandwonden altijd dichtbij. aan om te voorkomen en slachtoffers helpen. heel fijn!” Dat vindt te Daan Steun ons! Giro 20 21 22

Meer informatie? www.brandwondenstichting.nl Voor €5,- per maand brengt u zieke kinderen en hun ouders dicht bij elkaar. Word nu donateur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

www.kinderfondsknuffels.nl

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Kijk snel op www.PLUS.nl.

39/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Losser_28-09-10  

G ratis Opening zaterdag 16 Oktober 2010 vanaf 20.00 uur. Live de band “Geen I.D.” DJ Jerry Tot 21.00 uur ontvangt iedere bezoeker 3 consump...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you