Page 1

www.losserjournaal.nl

Woensdag 17 april 2013

FNV belastingservice

Stichting Jurrestrijd >>>>> pag

OVERDINKEL De FNV Belastingservice actief in Losser, Overdinkel en de Lutte houdt op maandag 22 april een inloopavond voor leden en belangstellenden.

2

Leden welke nog een aangifte 2012 willen doen kunnen een afspraak maken.

Hooikoorts????? >>>>> pag

Ook als men nog een aangifte wil doen van voorgaande jaren. Tevens kunnen wijzigingen of aanvragen voor de verschillende toeslagen worden gedaan. De avond begint om 19.30 uur tot 21.00 uur in de Het Trefpunt in Overdinkel.

5

Weersvoorspelling donderdag 18 apr 12° / 20°

7

vrijdag 19 apr 10° / 16°

8

zaterdag 20 apr 3° / 14°

9

Belegde broodjes op de grens OVERDINKELBroodjeszaak Fanny opent op de grens tussen Overdinkel en Gronau een winkel met allerlei belegde verse broodjes. Op deze plek aan de grens zat eerst een speciaalzaak in kaas. Fanny denkt met het aanbod van verse broodjes de groeiende markt aan hongerige duitse klanten te kunnen voorzien van een lekkere en gezonde snack.

Raadsel opgelost

Hooge Noodt in de muziekkoepel OVERDINKEL - Het eerste optreden in de muziekkoepel van dit seizoen wordt verzorgd door het koor “Hooge Noodt’. Op vrijdag 19 april treedt het koor voor de eerste keer op in de koepel. Het koor is in 2001 opgericht door enkele leden van het jongerenkoor Dynamique van de Gerardus

Majellaparochie. Het koor heeft nu ongeveer 25 leden en staat onder leiding van Raymond Breukers. Hij is tevens de pianist van de zangeressen en zangers.

Het repertoire bestaat uit lichte muziek, variërend van musical tot popmuziek. Het koor heeft een grote diversiteit aan optredens

ligers zullen zorg dragen voor een juist verloop van het toernooi. Zij doen dienst als scheidsrechter, jurylid, begeleiden de judoka’s of verzorgen de catering. Bezoekers zijn meer dan welkom en daarom is de entree dan ook gratis. Om 11.30 geven de judoka’s van het Berenjudo (zaterdaggroep van 9.00 tot 9.45 uur in Losser) en de Beginnergroep (donderdagavond van 16.45 tot 17.30 uur in Overdinkel) een demonstratie.

www.twentejournaal.nl

OVERDINKEL - In sporthal de Spil in Overdinkel vindt zondag 21 april een groot judotoernooi voor jeugdspelers plaats. Een jaarlijks terugkerend toernooi waar alle leden van Judo Losser op de mat verschijnen. De wedstrijden zijn opgezet volgens een systeem waardoor startende judoka’s elkaar altijd tegenkomen en ook de meer ervaren wedstrijdvechters bij elkaar in de

André de Jong zie achterpagina zie pagina 8

11e jaargang 7e jaargang nr. 16 nr. 18

Het optreden in Overdinkel begin om 19.30 uur. Het hele jaarprogramma 2013 van de muziekkoepel staat op de site van de dorpsraad: www.dorpsraadoverdinkel.nl.

Buren en vrienden hebben groots uitgepakt met meerdere Abrahams die niets aan de verbeelding over laten. Tinus: bij deze ook de felicitaties van het Losser Journaal!

Judotoernooi in sporthal de Spil

Vanaf nu elke vrijdag op

TWENTE JOURNAAL TV

gehad: concerten van muziekverenigingen, het Korenfestival, kerkdiensten en kerstconcerten in de kapel van zorggroep Sint Maarten.

LOSSER - Het grote raden heeft een eind. Alle speculaties kunnen naar het land der fabelen worden verwezen. Na 10 weken lang de middenberm op de Gronausestraat te hebben gedomineerd is nu de bedoeling bekend. Lossernaar Tinus Nijhuis is 50 jaar geworden.

poule komen. Zo speelt iedereenaltijd tegen tegenstanders van gelijke sterkte. De wedstrijden in sporthal de Spil beginnen om 10.00 uur met de jongste jeugd en naar verwachting zullen rond de klok van twaalf de laatste finales gespeeld worden. De organisatie verwacht 60 judoka’s te mogen begroeten die, verdeeld over 2 wedstrijdmatten, zullen strijden om de hoogste eer. Vijftien vrijwil-

Deze groepen zullen laten zien wat zij vanaf begin 2013 tot en met nu allemaal al op judotechnisch en speltechnisch gebied hebben geleerd. Het ongedwongen (speelse) karakter van deze lessen zal ongetwijfeld uit de demonstratieles blijken. De toernooi past in de cyclus van eigen onderlinge toernooien (een jaarlijks clubkampioenschap en daarnaast vier spettertoernooien) die dienen als opstapje naar de “grotere” toernooien in de regio.

Losser Journaal op zoek naar uw verhaal

Maak van uw spaargeld meer geld! Investeer uw geld in een goed project. Met zekerheid tussen de 10 en 15% rente per jaar. Als u serieus bent kunt u mij bellen

0647 - 857 991

Waarheen, waarvoor?

Naar het adres waar een passend afscheid meer is dan begraven of cremeren alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: Broekhoekweg 20, Losser. Met het modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15. www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl

Heeft u een anekdote over een Koninginnedag uit het verleden? Iets leuks meegemaakt met bijvoorbeeld iemand van ons Koningshuis? Mail uw bijzondere verhaal voor woensdag 24 april naar: redactie@twentejournaal.nl. De leukste verhalen plaatsen wij in onze speciale oranjekrant op zaterdag 27 april.

Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen. 074 074 - 259 66 33 - 259 66 33

Oplage 9.600 exemplaren


2

Losser Journaal

Oud papier de Marke

LOSSER - Op woensdag 24 april haalt basisschool de Marke vanaf 18.00 uur weer oud papier op in wijk 2; begrenzing : Broekhoekweg, Dr.Staringstraat, Gronausestraat, Muchteweg, Diepenbrocklaan, Mozartstraat. Vriendelijk verzoek het papier gebundeld of verpakt aan te bieden. Diezelfde dag staan vanaf 15.00 uur ook de papiercontainers weer gered bij de Fakkel.

Ook adverteren in het Losser Journaal?

Stuur een e-mail naar: info@twentejournaal.nl

Woensdag 17 april 2013

Ga mee vogels kijken tijdens de Nationale Vogelweek Maak kennis met LOSSER - Van 4 t/m 12 mei barst seren Vogelbescherming Nederland zoek naar de ijsvogel. Onder begede Nationale Vogelweek los. De en Sovon Vogelonderzoek leiding van enkele gidsen krijgt restaurant Split Nederlandse natuur is dan op z’n Nederland de Nationale Vogelweek u de mooiste plekjes te zien en mooist en door het hele land worden vogelexcursies en activiteiten georganiseerd. Ook in Losser kunt u met ervaren vogelliefhebbers op pad om vogels te ontdekken. Doe mee en reserveer je plek op www. vogelweek.nl.

Iedereen herkent vogels als ekster, huismus, koolmees, reiger of meeuw. Maar hebt u wel eens een wielewaal, nachtzwaluw of ijsvogel van dichtbij gezien? Dat is een ervaring om nooit te vergeten. Precies daarom organi-

van 4 t/m 12 mei. In elke provincie zijn er vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere leuke vogelactiviteiten, onder leiding van enthousiaste en deskundige gidsen. U zult vogels ontdekken die u nooit eerder heeft gezien of nog nooit van zo dichtbij. Iedereen kan meedoen en vrijwel alle activiteiten zijn gratis. In Losser organiseert Vogelwerkgroep Losser een wandelexcursie naar de Zandbergen en de Oelemars en gaan we op

uitleg over de prachtige natuur. Tijdens deze tocht maken we kans op het zien van bijzondere vogels als ijsvogel, grote gele kwikstaart, oeverzwaluw, fitis, ooievaar, bonte vliegenvanger, groene specht en zwarte specht. De excursie is op zaterdagmorgen 4 mei van 08.00 tot 11 uur. We hopen dat u er bij bent. Opgeven voor deze excursie kan gratis via www.vogelweek.nl. U krijgt dan een bevestigingsmail met plaats en tijdstip van vertrek. Wees er snel bij, want vol is vol!

Bustocht Rode Kruis afdeling Losser LOSSER - De eerste jaarlijkse busreis van het Rode Kruis die ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers is vastgesteld op woensdag 22 mei. Om 10.30 uur vertrekt men via een toeristische route naar Langeveen, waar men verwacht wordt voor een uitgebreid 3-gangen diner.

Na het diner rijdt het via een van de boerderij. Bovendien is er natuurrijke route naar het zoge- een unieke en uiterst waardevolle naamde “kastelenstedeke” in verzameling van circa 800 herinDiepenheim: het agrarische bedrijf nerings- en herdenkingsborden, alle Nieuwe Haghuis aanzaterdag de Prinsendijk. 08 juli 2011met een relatie tot het Huis van 06 - 39 56 55 97 Dit is sinds begin september 2006 Oranje te bewonderen. een Oranjemuseum wat gehuisvest is in de geheel nieuw opgetrokken De terugkomst in Losser is tegen authentieke Saksische schuur, die 18.30/19.00 uur. De 2de busreis pal naast de de Gelderse is gepland op donderdag 12 sepboerderij staat. tember. Deze dag gaat het gezelschap naar onze oosterburen in Na het paleis het Loo in Bad Rothenfelde. Dankzij de vele Apeldoorn en de musea in vrijwilligers die zich inzetten voor Gratis uw familiebericht in het Losser Journaal? het Oranjedstadje Buren de jaarlijkse collecte week kan het en ’s Gravendeel is dit Rode Kruis de eigen bijdrage voor Stuur uw bericht, incusief eventuele foto of plaatje via email naar: redactie@ het vierde oranjemuseum deze busreizen zo laag mogelijk losserjournaal.nl met in het onderwerp “Familiebericht Losser.” in ons land. Het museum houden.Voor inlichtingen of aanmelPlaatsing in vast kader is gratis. Grote berichten tegen meerprijs. herbergt onder meer de den: Ine Burink – tel: 053-5384280 privé- collectie Oranje – of bij Mariët Heskamp – tel: 053artikelen van de bewoners 5360102.

of bel

GRONAU/LOSSER - Beste gasten en vrienden van restaurant Split, sinds februari heeft de familie Akfidan het bekende restaurant Split in Gronau overgenomen. Bij deze willen zij u in het nieuw ingerichte restaurant uitnodigen voor een inwijdingsdrankje en -hapje, op maandag 22 april aanstaande vanaf 17.00 uur. Wilt u zo vriendelijk zijn om u aan te melden. Dat kan per telefoon of e-mail. Zie de website www.split.de.

Dames Losser op de drempel van het kampioenschap LOSSER - De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdag een goede stap richting het kampioenschap gezet door in Enschede metOldenzaal 6-10 van EZC Journaal te winnen. Door dit resultaat heeft Losser uit de laatste twee wedstrijden nog één overwinning nodig om zichzelf tot kampioen van de 1e klasse District Gelderland/Overijssel te kronen.

Beachvolley Boeskool 2011

FAMILIEBERICHTEN

Heeft u een actie ten bate van de Stichting Jurre? Mail uw verhaal naar redactie@losserjournaal.nl.

Geheugenspreekuur

Als concurrent ENC –Arnhem in OLDENZAAL De Stichting Wel de aankomende wedstrijden geenReggeland zijn Ouderen en Carint punten meerhouden verliest, moet Losser spreekuur in het Michgo van de komende riushuistwee voorwedstrijden mensen die vragen er één winnen. De over Losserse dames Ieder hebben het geheugen. zullen er alles doen om eenaanvergeet wel het eensniet iets. Dat i op de laatstegeen wedstrijd aan te laten reden om ongerust te worden komen, dus Maar wordt er verwacht wanneer u merktdat dat de ver na de wedstrijd van aanstaande geetachtigheid toeneemt kan he zaterdag tegen uit met een prettigNDD/He-Key zijn om daar eens Doetinchemdeskundige de kampioensvlag kan praten over te kunnen worden gehesen. Deze wedstrijd begint om 17:15 uur. Het geheugenspreekuur kan u infor matie en advies bieden en een des kundige beoordeling van de pro blematiek. Op verzoek kan er een geheugentest worden afgenomen. U vindt op het geheugenspreekuur in ieder geval altijd een geduldig luiste OVERAL BEREIKBAAR! rend oor. w w w. t w e n t e j o u r n a a l . n l

L o k a a l

KPJ Doneert

LOSSER - Zoals elk jaar, heeft ook dit jaar KPJ-Losser het grote paasvuur van Losser georganiseerd. De kijkers konden een vrije gift doneren. Dit jaar is een bedrag van 486,- euro opgebracht. Dit bedrag zal worden gedoneerd aan de stichting JurreStrijd.

OLDENZAAL - Beachvolley Boeskool wordt dit jaar voor de 17e keer in successie gehouden. Van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 augustus is de Ganzenmarkt weer het decor van zon, strand, palmen, gezellige terrasjes en nog veel meer!

Extra koopavond Shoeby LOSSER - De vestiging van Shoeby fashion aan de Brinkstraat in Losser houdt donderdag 18 april aanstaande een extra koopavond. Bijzonder aan deze koopavond is dat van de gehele omzet die avond er 20% naar de stichting Jurrestrijd gaat.

de jaren is uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. Ieder jaar wordt er weer massaal ingeschreven voor het volleybaltoernooi en ook de onderdelen voetvolley en beachtennis kennen een sterk deelnemersveld.

Elke eerste en derde dinsdag van de maand van 9.00 uur tot 10.00 uur kunt u het geheugenspreekuu bezoeken in het Michgoriushuis Marktstraat 10-12 te Oldenzaal. U kunt ook vooraf een afspraak maken door te bellen naar 0541-585700.

Wietske Haasbeek psycholoog bi de Carintreggeland en Ria Heijdens ouderenadviseur bij de Stichting Welzijn Ouderen, zijn tijdens di spreekuur aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Dus heeft u zin in een sportieve uitdaDit in verband met het grootste ging tijdens het grootste Oldenzaalse Klanten kunnen tevens gebruik zomerfeest maken van een zogeheten Oldenzaalse dat alweer zomerfeest? Geeft u zich dan op voor ´Kleuranalyse´. Deze kost 5,00. voor de 41e keer georganiseerd zal één van de toernooien! worden dit jaar. De Boeskool is lös! Wanneer een bezoek aan het De koopavond voor Jurre is van 18.00 tot 22.00. Voor meer informatie over het pro- spreekuur niet mogelijk is kan de GA NAAR Tijdens de Boeskool is er zoals gebrui- gramma en over het inschrijven voor ouderenadviseur ook bij u thuis TWENTEJOURNAAL.NL kelijk weer een beachvolley toernooi. de toernooien: www.beachvolleyboeskomen om de geheugenprobleHet is een toernooi dat in de loop van kool.nl men te bespreken.

Nieuw in onze collectie *** Beeren Bodywear *** Leuke boxershorts en hemden voor meiden en jongens. Bij aankoop van een short of hemd de tweede voor de helft over het artikel met de laagste prijs. Deze actie loopt van 15 t/m 18 april.

WELKOM bij live cooking restaurant Royal Plaza

Het Winkeltje van Poespas. De leukste bedrijfswinkel voor€kids ouders. Onbeperkt wokken en teppanyaki, vanaf 20enp.p. all inclusive Met merken als Poespas, Lief, Dirkje en Blue Seven. Jarig? maandag t/m donderdag van 14.00 uur tot 16.30 uur Openingstijden: Elferinksweg Openingstijden: iedere jarige die 10, opOverdinkel Tel: 053-5382126

Voor zijn verjaardag naar restaurant Royal Plaza komt

O p t i m a a l

Afhaal:


Losser Journaal

Woensdag 17 april 2013

Vroege vogels op Egheria op 28 april DE LUTTE - Vroeg op pad, dwars door het veld: veel vogels, waaronder vijf soorten spechten, voelen zich thuis op landgoed Egheria. In het voorjaar, als er nog nauwelijks blad zit aan de bomen, zijn zingende vogels gemakkelijker te ontdekken. Zie www.natuur monumenten.nl/agenda Datum: 28 april 08.00 tot 10.00 uur Start: beheerkantoor Natuurmonumenten, Bentheimerstraat 15a, 7587 ND De Lutte. Kosten: 4,00 leden Natuurmonumenten, 7,00 niet-leden. Aanmelden: www. natuurmonumenten.nl/agenda of telefonisch (035) 655 99 11

Zakenvrouw, weduwe zoekt goede vriendschap of relatie om zakelijk of privé iets mee op te bouwen. Leeftijd to 75 jaar. Ik wacht uw telefoontje met spanning tegemoet.

0647 - 857 991

Op weg naar de Eerste Heilige Communie

DE LUTTE - Als voorbereiding op de Eerste Heilige communie hebben de kinderen uit De Lutte een bezoek gebracht aan de bakker. Dit is één van de activiteiten die worden gedaan ter voorbereiding. De kinderen uit groep 4 van de Plechelmusschool kregen uitleg van bakker Wantia (en zoon) over het bakken van brood.

Daarna mochten ze zelf broodjes gaan bakken. Met veel enthousiasme en zorgvuldigheid maakten de kinderen hun

Lees verder op www.losserjournaal.nl eigen broodjes die ze daarna mee naar huis mochten nemen. Het was een leuke, gezellige en bovendien leerzame middag.

DE LUTTE - Sportvereniging De Lutte houdt haar jaarlijkse bloemenactie op zaterdag 20 april. Zoals u kunt lezen heeft er een naamsverandering plaatsgevonden. De bekende geraniumactie heeft plaats gemaakt voor bloemenactie. Men biedt u al jaren lang een mooi uitgebreid assortiment bloemen aan, vandaar deze naamswijziging.

weer geleverd door kwekerij Aarninkhof en kwekerij Evers.

De bloemen worden ook dit jaar

Kortom: Een uitgereid assortiment

Er zijn volop staande en hangende geraniums, Spaanse margrieten, vlijtige liesjes en andere soorten bloemen in alle kleuren aanwezig. Tevens is er een uitgebreid assortiment hangpotten en terraspotten te koop.

Redactie: Leonie Jansen, 06-16 39 55 45 E-mail: redactie@losserjournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding. Vormgeving: Jesper Vis Sharona Rouing Geen Losser Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Losser Journaal: Losser: Albert Heijn, C1000, Gemeentehuis, Bibliotheek De Lutte: Spar Kuipers, Slijterij Segerink Overdinkel: Plus Bellers, Japin Losser: Happy Carwash Beuningen: Sterrebosch/ VVV kantoor

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Losser Journaal en Hart van Glanerbrug.

Het Losser Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte als digitale uitgaven.

bloemen om uw borders en bloembakken op te vrolijken. Zoals gebruikelijk leidt de route door De Lutte, Beuningen en het mooie Luttermolenveld. En natuurlijk is ook de wijde omgeving van De Lutte en Beuningen in de route opgenomen.

Revenge op zoek naar leden

OVERDINKEL - Afgelopen dinsdag hebben de jongste twirlsters van Revenge een optreden verzorgd bij de Tiekerhook in Overdinkel. De bewoners genoten van de vertederende demonstraties. Revenge zoekt nieuwe leden vanaf 6 jaar. Kom eens kijken op een dinsdagavond in karatezaal Heiwa in Overdinkel of bel voor meer info; 053-5388541.

Tot zaterdag 20 april. Dan komen de mensen van SV De Lutte bij u aan de deur.

HV Combinatie ‘64 Kampioen

was kampioen. Voor aanvang van de wedstrijd had Combinatie 1 punt voorsprong. Het was een spannende gelijk opgaande strijd. Ruststand was 11-10 voor Avanti.

Volg ons op Twitter en Facebook:

Uiteindelijk was de eindstand 17-17. HV Combinatie kampioen.

Losser Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53

Advertentie-adviseur: Jeroen Morshuis, 06-395 655 97 E-mail: info@losserjournaal.nl

De eerste communie gaan de kinderen doen op zondag 26 mei om 11.00 uur in de Plechelmuskerk in De Lutte.

Bloemen-actie SV De Lutte

Colofon

Oplage: 9.500 exemplaren Verschijnt iedere woensdag huis-aan-huis in Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen, De Lutte en het gedeeltelijke buitengebied

3

LOSSER - De dames 1 van Handbalvereniging Combinatie ‘64 zijn zaterdag kampioen geworden in de eerste klasse.

Om 19.30 uur begon de wedstrijd in sporthal De Brug in Glanerbrug. HV Combinatie moest tegen de concurrent Avanti. De winnaar

Op de foto staan: Staand: Trainer/coach Eddie Veld, Bernice Hesselink, Nanique Hesselink, Marian Kwekkeboom, Lieke Olde Keizer, Anouk Koop, Lieke Velthuis, Karin Lemmink. Knielend: Karin Heupers, Maud Bakker, Danique Theussing, Maaike Geerdink, Joyce Mazeland, Wencke Ellenbroek,, teambegeleidster Erna Geerdink. Voor: Rianne Hulst

@losserjournaal facebook.com/twente.journaal

Vriendjes- en vriendinnetjesconcert LOSSER - Alle jeugdleden van het Alg. Drum- en Trompetterkorps De Tukkers uit Losser verzorgen zondag 21 april verschillende optredens voor hun ouders, opa’s en oma’s en voor hun vriendjesen vriendinnetjes. Vandaar ook dat besloten is om aan dit jeugdconcert de naam “Vriendjes- en vriendinnetjesconcert” te verbinden.

Dit jaar doen voor het eerst ook de TukkerKidz mee aan het concert. Deze vorig jaar in oktober gestarte groep kinderen zal onder leiding van hun lerares Martine Bauhuis zeker voor een verrassing gaan zorgen, zegt jeugdcoördinatrice Miranda Scheffer. De kinderen zijn ontzettend enthousiast en vormen een leuke groep.Verder laten dit jaar ook een groot aantal jeugdslagwerkertjes hun kunnen horen. Sommigen hebben slechts enkele maanden les, maar kunnen al heel wat laten horen. Samen met hun instructeur Erik Nijland verheugen zij zich op hun optreden in het eigen clubgebouw van De Tukkers ’t Tukkershoes. Na deze jeugdslagwerkertjes laat de jeugddrumband van De Tukkers, ook onder leiding van Erik Nijland, zich van hun beste kant horen. Bij hen is met name

het samenspel van groot belang. Zij brengen enkele leuke stukken ten gehore. Tussendoor spelen enkele kinderen die al les hebben op een blaasinstrument en die daarvoor lessen volgen aan Muziekschool De Sleutel, enkele liedjes voor. Na een korte pauze, waarin er voor alle jeugdige aanwezigen nog een verrassing zal volgen, zal het jeugdorkest van De Tukkers haar beste beentje voorzetten. Zij spelen enkele stukken die zij ook op het jeugdorkestenfestival ten gehore hebben gebracht. Tenslotte sluiten alle kinderen af met een spetterende finale. Kortom, kom op 21 april naar ’t Tukkershoes aan de Bookholtlaan 21 in Losser. De aanvang van het gebeuren is om 11:00 uur! Verder staat er natuurlijk een kop koffie of thee voor iedereen klaar en is de entree ook nog eens gratis.

• Kinderdagverblijf • Peutergroep (VVE) • Buitenschoolse Opvang Flexibele kinderopvang tegen laag tarief € 6,36. Verzorgd door Stichting Kinderopvang VCO Maak vrijblijvend een afspraak

Brede School Overdinkel Ds. Pasmastraat 2, Overdinkel www.bsoverdinkel.nl

Meester Snelschool Kloosterstraat 13, Losser www.meestersnelschool.nl


4

Losser Journaal

Woensdag 17 april 2013

Nieuws van

Nieuws Nieuws Nieuws van van van Nieuws Nieuws Nieuws van van van Knutselmiddagen voor onderwerpen zoals hoe je werk kinderen van 4 t/m 12 jaar in en moederschap kunt combinezowel De Muchte in Losser als ren, financiën, opvoeding van je Het Trefpunt in Overdinkel, iedere kind(eren). Samen organiseren we woensdagmiddag van 13.30 gezellige en interessante activitei15.00 uur. ten die je niet zo snel in je eentje Kom langs, je hoeft je niet op te Geef je dan snel op. doet of waar je anders niet aan geven. Kosten € 1,25 per keer. De cursus bestaat uit drie avontoekomt. Even tijd voor jezelf activiteit; activiteit; activiteit; In In 2010 2010 Innemen 2010 heeft heeftal heeft Stichting Stichting Stichting Tienerinloop Kids en Fun, Kinderen zolang den. Woensdag van 18.30 - ong. De groep is op woensdag van ••10.00 •is isiser erereen een prullenbak prullenbak prullenbak bijbij dede Cluster Cluster Cluster in in opdracht opdracht in opdracht van van Stichting Cluster bestaat eenvan voor kinderen uit groep 7 20.30 incl. excursie. - een 11.00 uur in de Muchte, Troelstrastraat Troelstrastraat Troelstrastraat geplaatst geplaatst de de gemeente gemeente de gemeente Losser een een eenen 8. Lekker tafelvoetballen, belangrijke plaatsLosser in bijLosser de Kosten: € 15,00 voor 3 Vlasakker 2 in Losser. Deelne••men •is isisop op opdiverse diverse diverse niveau’s niveau’s aanaansociale sociale sociale buurtaanpak buurtaanpak buurtaanpak en en en darten, computeren, internetten, samenstelling van het activibijeenkomsten. In het Trefpunt, is gratis, behalve als er iets dacht dacht dacht besteed besteed besteed aan aan de de overoverovereen een uitvoeringsplan uitvoeringsplan een uitvoeringsplan voor voor voor teitenaanbod. kletsen met je vrienden etc. in de Startdatum in succesvol overleg. bijzonders wordt georganiseerd, Een Een Een succesvol succesvol project project project in in in het het het kader kader kader van van van Hart Hart Hart voor voor Overdinkel Overdinkel Overdinkel steek steek steek van van van de dedeHoofdstraat. Hoofdstraat. Overdinkel Overdinkel Overdinkel ontwikkeld. ontwikkeld. ontwikkeld. Het Het Het Muchte/De Accu, op woensdagzoals een dagje uit. Allerlei Allerlei Allerlei zaken zaken zaken die dietottot een een project wordt wordt wordt gefinancierd gefinancierd gefinancierd Voorproject dezeproject doelgroep worden gemiddag van 13.30 - 15.00 uur. In het kader van eenmalige- en Heb jewil geen oppas dan kun je je Iedereen Iedereen Iedereen vindt vindt vindtopvoeden opvoeden opvoedenwel weleens eens eenslastig lastig lastigen en ensoms soms soms wil wil je jeje hier hier meer meer leefbaarder leefbaarder leefbaarder en en en sociale sociale klimaat klimaat door doorde door de de provincie provincie de provincie Overijssel Overijssel Overijssel Iedereen Iedereen Iedereenvindt vindt vindtopvoeden opvoeden opvoedenwel weleens eens eenslastig lastig lastigen en ensoms soms soms wil wil wil je jeje hier hier meer meer durende hele week activiteiten Kosten € 1,25 per keer. vakantie activiteiten staan er tot kindje meenemen. Heb jeklimaat vragen, informatie informatie informatie of of of advies advies advies over. over. Ook Ook Ook hiervoor hiervoor hiervoor kun kun kun je je je terecht terecht terecht bij bij bij het het CJG CJG inin leiden leiden leiden in ininde de de straat straat straat ofof buurt. buurt. en en is isen onder onder is Losser, onder de de bezielende bezielende de bezielende aangeboden in Overdinkel Techniek/houtbewerkingshet eind van het schooljaar dan kun je bellen met Maaike op informatie informatie informatie of of of advies advies advies over. over. Ook Ook Ook hiervoor hiervoor hiervoor kun kun kun je je je terecht terecht terecht bij bij bij het het CJG CJG inin Bewoners Bewoners Bewoners weten weten weten inmiddels inmiddels leiding leiding leiding van van Ben Ben van Koenen Ben Koenen Koenen Losser. Losser. Losser. Onze Onze Onze medewerkers medewerkers medewerkers werken werken werken samen samen samen met met met deskundigen deskundigen deskundigen op op het het en de Lutte. Activiteiten die wecursus nog 4 evenementen op het 06-39589042 Losser. Losser. Losser. Onze Onze Onze medewerkers medewerkers medewerkers werken werken werken samen samen samen met met met deskundigen deskundigen deskundigen op op het het de de de weg weg weg te te te vinden vinden vinden naar naar de de (regisseur) (regisseur) (regisseur) uitgegroeid uitgegroeid uitgegroeid tot tot tot gebied gebied gebied van van vanopvoeden. opvoeden. opvoeden.Deze Dezeprofessionals professionals professionalsbeantwoorden beantwoorden beantwoordenjejetelefonitelefonikelijks te bezoeken zijn, zoals de 6 Weken lang samen met andere programma. een speciaLe aandacht teamleden teamleden teamledenvan van van de de Overdinkel Overdinkel Overdinkel De De Overdinkel Overdinkel De Overdinkel Generator. Generator. Generator.kinderen in de leeftijd van 8 t/m gebied gebied gebied van van vanopvoeden. opvoeden. opvoeden.Deze Dezeprofessionals professionals professionalsbeantwoorden beantwoorden beantwoorden je je telefonitelefoniknutselmiddagen op woensdag, Kindertheater. Voorstelling: voor onze speciaLe In ontwikkeling voor het sche sche sche of of of digitale digitale digitalevragen vragen vragenen enzijn zijn zijnaanwezig aanwezig aanwezigin in inhet het het Loes-inlooppunt. Loes-inlooppunt. Loes-inlooppunt. Het Het Generator Generator Generator of ofofkomen komen komen langs langs sche sche sche of of of digitale digitale digitale vragen vragen vragen en en zijn zijn zijn aanwezig aanwezig aanwezig in in in het het het Loes-inlooppunt. Loes-inlooppunt. Loes-inlooppunt. Het Het en daarnaast allerlei creatieve- en 12 jaar aan de slag met hout. Lentefeest. In de Muchte verkinderactiviteiten Nieuwe seizoen 2013/2014 Loes-inlooppunt Loes-inlooppunt Loes-inlooppunt is is is ook ook ook in in het het CJG CJG CJG in in in Losser Losser Losser gevestigd. gevestigd. gevestigd. Bij Bij Bij het het LoesLoesin ininhet het hetTrefpunt Trefpunt Trefpuntaan aandede Prins Prins De De Overdinkel Overdinkel De Overdinkel Generator Generator Generator is is is educatieve activiteiten/cursusDeze cursus wordt op woensdag zorgt door leerlingen van het ROC In samenwerking met MEE VoorzichtigBij beginnen we al weer Loes-inlooppunt Loes-inlooppunt Loes-inlooppunt is is is ook ook ook in in het het CJG CJG CJG in in in Losser Losser Losser gevestigd. gevestigd. gevestigd. Bij Bij het het LoesLoesHendrikstraat. Hendrikstraat. Hendrikstraat. een samenwerkingsverband samenwerkingsverband een samenwerkingsverband inlooppunt inlooppunt inlooppunt kan kan kanjeje jeterecht terecht terecht met met metal al al je jevragen vragen vragenover over over opgroeien opgroeien opgroeien en enopvoeopvoesen,een workshops op het gebied middag 15.30 - 17.00 van gegevan Twente. Woensdag 10 april Twente organiseert Stichting Nieuw opgezet inje Overdinkel met de voorbereiding van het inlooppunt inlooppunt inlooppunt kan kan kan je je jeterecht terecht terecht met met met al al alje je je vragen vragen vragenmaken over over overopgroeien opgroeien opgroeien en enopvoeopvoetussen tussen tussen de de gemeente gemeente de gemeente Losser, Losser, Losser, ding. ding. ding. Je Je Je kan kan kan zo zo zo binnen binnen binnen lopen. lopen. Een Een Een afspraak afspraak afspraak maken maken is is is niet niet niet nodig. nodig. van theater, dans, muziek, koken ven in de Muchte en kost a.s. 14.00 - 15.00. Leeftijd 4 t/m Cluster in de Muchte al enige Ontmoetingsgroep voor jonge volgende seizoen en zijn bezig De De DevOlgenDe vOlgenDe vOlgenDe stap stap Stichting Stichting Stichting Cluster, Cluster, Cluster, woningcorpowoningcorpowoningcorpoding. ding. ding. JeJe Je kan kan kan zo zo zobinnen binnen binnen lopen. lopen. Een Een Een afspraak afspraak afspraak maken maken is isisniet niet niet nodig. nodig. etc. In schoolvakanties worden € 36,- incl. materiaal. 8 jaar. Toegang gratis. jaren, gecombineerd op woensmoeders met kinderen van maken met plannen voor de een theaterHet Het Hetteam team teamvan van vandedeOverdinkel Overdinkel ratie ratie Domijn, ratie Domijn, Domijn, Carintreggeland Carintreggeland Carintreggeland speciale activiteiten georgaWerken met klei Roefelmiddag woensdag 17 dagmiddag en maandagavond 0-4 activiteit,kun dansen voor kinderen Veel Veel Veel informatie informatie informatieen en entips tips tipsjaar. over overopgroeien opgroeien opgroeienen en enopvoeding opvoeding opvoeding kun kun jede je ook ook vinvinGenerator Generator Generator laat laat laatde werkgroepen werkgroepen werkgroepen en en de deen politie politie de politie Twente. Twente. Twente. Tevens Tevens Tevens is is is niseerd, waarbij de jaarlijkse Hier leer je verschillende techapril a.s. Een jaarlijks terugkerenactiviteiten voor kinderen met en Deze activiteit is opgezet samen (o.a. kidsswing, en zumba), Veel Veel Veel informatie informatie informatie en en tips tips tipsover overopgroeien opgroeien opgroeien en en en opvoeding opvoeding opvoeding kun kun kun je je ook ook vinvinden den den op op op de de dewebsite website website www.Loes.nl. www.Loes.nl. www.Loes.nl. Op Op Opdeze deze deze site site site kun kun kun je je je 24 24 24 uur uur uur per per dag dag in ininde de de van van van het het het Talmaplein Talmaplein Talmaplein en en het het een een hetproject project een project van van ’Hart ’Hart van ’Hart voor voorvoor Zomerspelweek een wel heel nieken om mooie werkstukken de activiteit, waarvoor altijd grote een lichte verstandelijke, dan wel met bewoners (burgerkracht) van workshops en cursussen. Houd Spinnersweg Spinnersweg Spinnersweg (nog) (nog) (nog) niet niet los, los, Overdinkel’ Overdinkel’ Overdinkel’ den den den op op op de de de website website website www.Loes.nl. www.Loes.nl. www.Loes.nl. Op Op Op deze deze deze site site site kun kun kun je je je 24 24 24helemaal uur uur uur per per dag dag terecht. terecht. terecht. Staat Staat Staat je je je vraag vraag vraag er er niet niet bij bij bij of of of kom kom kom je je je er er er toch toch toch niet niet niet helemaal helemaal uit uit speciale is. te maken, je gaat glazuren en belangstelling bestaat. Kinderen lichte lichamelijke beperking. Overdinkel naar aanleiding van de hiervoor de website van Stichting maar maar maar gaat gaat gaatwel wel wel beginnen beginnen in in de dede De De Overdinkel Overdinkel De Overdinkel Generator Generator Generator is is is terecht. terecht. terecht. Staat Staat Staat jeje jevraag vraag vraag er erniet niet bij bij bij of of of kom kom kom je je je er er er toch toch toch niet niet niet helemaal helemaal helemaal uit uit dan dan dan kun kun kun je je jecontact contact contact opnemen opnemen opnemen met met het het het CJG CJG CJG of of of het het het inlooppunt inlooppunt inlooppunt bezoebezoehet werkstuk wordt gebakken 5 t/m 12 jaar gaan een kijkje Op de woensdag middag van enquêtes die met de Overdinkel GeneCluster www.clusterlosser.nl en volgende volgende volgendebuurt buurt buurtininOverdinkel, Overdinkel, Overdinkel, een een werkwijze werkwijze een werkwijze (methodiek) (methodiek) (methodiek) om om om Belangrijk is dat alle activiteiin de kleioven. In het Trefpunt in achter de schermen nemen. 14.00 - 16.00 uur wordt de rator tot nu toe heeft uitgevoerd deinlooppunt kranten in de gaten. dan dan dan kun kun kun je je je contact contact contact opnemen opnemen met met met het het het CJG CJG CJG of of of het het het inlooppunt inlooppunt bezoebezoeken. ken. ken. namelijk namelijk namelijkde de deJulianastraat Julianastraat Julianastraat enen de dede neerd neerd voor voor voor de de de landelijke landelijke landelijke Hein Hein Hein de in buurt, de buurt, buurt, parkeerproblemaparkeerproblemaparkeerproblema- neerd bouwd bouwd op opbasis basis op basis van vanvan een eeneen aantal aantal aantal ininde Overdinkel Overdinkel Overdinkel sociaal, sociaal, sociaal, leefbaar leefbaar leefbaar en en enbouwd Het HetGeneratorteam Generatorteam Generatorteambestaat bestaat bestaat ten en cursussen die worden Overdinkel Nationale straatspeeldag 12 Doe-middag ’De Club’ gein Overdinkel. ken. ken. ken. Tjibbe Tjibbe TjibbeKnolstraat. Knolstraat. Knolstraat.DeDe bewobewoRoethofprijs. Roethofprijs. Roethofprijs. Een Een Een prijs prijs prijs voor voor voor tiek tiektiek etc. etc. etc. leefgebieden leefgebieden die diebelangrijk die belangrijk belangrijk vitaal vitaalvitaal te te houden houden te houden en en te teen versterversterte verster- leefgebieden uit, uit,achteraan achteraan achteraanvan van vanlinks links linksnaar naar naar ontwikkeld en aangeboden zijn Kosten € 32,25 voor 6 lessen juni voor alle kinderen uit de organiseerd. Onder de bezieSinds 1 januari 2013 is de moaLgemene informatie ners ners nersvan van van deze deze dezestraten straten worden worden worden vernieuwende vernieuwende vernieuwende projecten projecten projecten op op op het het het zijnvoor zijn voorvoor het hetwelbevinden het welbevinden welbevinden van vanvan ken, ken, onder onder ken, onder het het motto motto het motto ’op ’op naar naar ’op naar zijn rechts: rechts: Hennie Hennie HennieWevers Wevers Wevers (Politie: (Politie: (Politie: In In In Losser Losser Losser en en en omliggende omliggende omliggende gemeentes gemeentes gemeentes zijn zijn zijn regelmatig regelmatig regelmatig interessante interessante interessante afgestemd op de interesse en incl. materiaal gemeente Losser. lende leiding van een vakkracht gelijkheid om elke woensdagochSinds dit jaar is de afspraak eerdaags, eerdaags, eerdaags, door door doormiddel middel van van een een een gebied gebied gebied van van van sociale sociale sociale veiligheid veiligheid veiligheid en en en DeDe generatOrbeurs generatOrbeurs generatOrbeurs bewoners. bewoners. bewoners. Er Erworden worden Er worden vragen vragen vragen De een een energieK energieK een energieK dorp’. dorp’. dorp’. jeugdagent), jeugdagent), jeugdagent), Corine Corine Corine Jansen Jansen Jansen themabijeenkomsten, themabijeenkomsten, themabijeenkomsten, lezingen lezingen lezingen of of of cursussen. cursussen. cursussen. Veel Veel Veel daarvan daarvan daarvan zijn zijn In In In Losser Losser Losser en en en omliggende omliggende omliggende gemeentes gemeentes gemeentes zijn zijn zijn regelmatig regelmatig regelmatig interessante interessante interessante belevingswereld vanCentrum de kinderen. Kook-/bakcafé voor kids En natuurlijk onze spectaculaire ondernemen de kinderen allerlei tend van 9.00 - 11.00 uur met gemaakt met de basisscholen Het Het Het Centrum Centrum voor voor Jeugd Jeugd Jeugd en en en Gezin Gezin Gezin in in in Losser Losser Losser huis huisaan aan aanhuis huis huisflyer, flyer, flyer,door door dede criminaliteitsbestrijding. criminaliteitsbestrijding. Om Om Om deze deze deze collectieve collectieve collectieve ambities ambities ambities criminaliteitsbestrijding. gesteld gesteld gesteld over over over wonen, wonen, wonen, werken, werken, werken, EnergieK EnergieK EnergieK met met een een met hoofdletter hoofdletter een hoofdlettervoor (Wooncorporatie (Wooncorporatie (WooncorporatieDomijn), Domijn), Domijn),Pim Pim Pim huis Kinderen gaan recepten lezen, Zomerspelweek in de 2de week activiteiten. Van knutselen tot je leuke kind(eren) naarof het Trefpunt te in uit dedaarvan gemeente Losser dat alle gratis. gratis. gratis. Het Het Het is is is ook ook ookeen een een leuke gelegenheid gelegenheid gelegenheid om om om in in contact contact contact met met met andere andere themabijeenkomsten, themabijeenkomsten, themabijeenkomsten, lezingen lezingen lezingen of of cursussen. cursussen. cursussen. Veel Veel Veel daarvan daarvan zijn zijn leden leden leden van van vanhet het hetGeneratorteam Generatorteam Generatorteam Uit Uit Uit 56 56 56 projecten projecten projecten werd werd werd de de de OverOverOverte terealiseren te realiseren realiseren wordt wordt wordt er erdoor er door door ontmoeting, ontmoeting, ontmoeting, opvoeding, opvoeding, opvoeding, K, K, wat wat K,Het staat staat wat Het staat voor voor voor kracht kracht kracht van van van voor Damhuis Damhuis (Politie: (Politie: (Politie: wijkagent), wijkagent), wijkagent), Het Centrum Centrum Centrum voor voor Jeugd Jeugd Jeugd en en en Gezin Gezin Gezin in in in Losser Losser Losser Waar Worden onze zelf koken/bakken, samen eten van de zomervakantie bakken engratis. uitstapjes. komen. Onder het genot vanom een ouders de folder van de kinderacis is de de is de basis basis basis van van van de de de Losserse Losserse Losserse zorgstructuur. zorgstructuur. zorgstructuur. ouders ouders ouders te te te komen. komen. komen. gratis. gratis. Het Het Het is is is ook ook ook een een een leuke leuke gelegenheid gelegenheid gelegenheid om om in in in contact contact contact met met met andere andere op op opde de dehoogte hoogte hoogtegesteld gesteld van van hun hun hun dinkel dinkel dinkel Generator Generator Generator samen samen samen met met met bewoners bewoners en enhet en hethet team team team het het het scholing, scholing, werken, werken, werken, geldzaken, geldzaken, geldzaken, bewoners bewoners bewoners bewoners (burgerkracht), (burgerkracht), (burgerkracht), want wantwantscholing, Frank FrankMedendorp Medendorp Medendorp(Carintreg(Carintreg(Carintregkinderactiviteiten en opruimen. Na 6 lessen, 3 keer Thema 2013: Santa Di Mama Uitgangspunt is dat de kinderen kopje koffie/thee kun je samen tiviteiten van Stichting Cluster 1 x bezoek bezoek bezoekHet Het Het Generatorteam Generatorteam vier vier anderen anderen anderen genomineerd genomineerd genomineerd voor voor voor middel middel van van van een een een Generatorbeurs Generatorbeurs Generatorbeurs vier gezondheid gezondheid en enveiligheid. veiligheid. en veiligheid. ProProPro- middel de de bewoners bewoners de bewoners staan staan centraal centraal centraal in in van in gezondheid geland), geland), Ben Ben Ben Koenen Koenen Koenen Wil Wil Wil je je je weten weten weten wat wat wat het het het aanbod aanbod in in in de de dekomende komende komendeperiode periode periode is is isGeneratorteam kijk kijk kijkhiervoor hiervoor is is de de isstaan de basis basis basis van van de de de Losserse Losserse Losserse zorgstructuur. zorgstructuur. zorgstructuur. ouders te tekomen. komen. komen. uitgevoerd. bakken en drie 3 keer koken, er plezier ouders inouders hebben.te met andere moeders praten per kwartaal digitaal toegestuurd hoopt hoopt hoopt in inin maart maart maart2013 2013 tevan te starten starten starten de de de hoofdprijs. hoofdprijs. hoofdprijs. Een Een Een delegatie delegatie delegatieen ingezet. ingezet. ingezet. Voor Voor Voor een een een dergelijke dergelijke dergelijke fessionals fessionals en enterecht bewoners bewoners enterecht bewoners komen komen komen de de Overdinkel Overdinkel de Overdinkel Generator. Generator. Generator. De De iedereen De fessionals Vooraan Vooraan van van vanlinks links linksnaar naar naar rechts: rechts: rechts: Daarom Daarom Daarom kan kan kan iedereen iedereen bij bij ons bij ons ons terecht voor voor voor advies advies advies en enen informatie. informatie. informatie. op op op www.loes.nl www.loes.nl www.loes.nl en en klik klik klik op op“Agenda” “Agenda” “Agenda” Dan Dan Dan krijg krijg je je je een een een overzicht overzicht overzicht van Wil Wil Wil je je je weten weten weten wat wat wat het het het aanbod aanbod in in inde de dekomende komende komende periode periode periode is is iskijk kijk kijkhiervoor hiervoor Stichting Cluster maakt voor de neem je je eigen receptenboekje Op het programma staan nog de Samen met hen wordt het proover van alles en nog wat. Inkrijg de krijgen. in in in de de de Julianastraat. Julianastraat. Julianastraat. van van van bewoners, bewoners, bewoners, politiek, politiek, politiek, orgaorgaorgabeurs beurs beurs worden worden worden de de de maatschapmaatschapmaatschapin in contact contact in contact met met met elkaar elkaar elkaar en en er er en er Overdinkel Overdinkel Overdinkel Generator Generator Generator is is gestart gestart is gestart Henk Henk Schutte Schutte Schutte (gemeente (gemeente (gemeente Soms Soms Soms weet weet weet je je niet niet jeiedereen niet zo zo goed zo goed goed waar waar waar je je naartoe je naartoe naartoe moet moet moet met met met je je je vraag. vraag. vraag. Het Het Het themabijeenkomsten themabijeenkomsten themabijeenkomsten en en cursussen cursussen cursussen die die diebinnenkort binnenkort binnenkort in in in Losser Losser Losser en en omomuitvoering van haar activiteiten mee naar huis. workshops: gramma samengesteld. tussentijd spelen de kinderen met Natuurlijk is ons aanbod ook te Daarom Daarom Daarom kan kan kan iedereen iedereen bij bij ons bij ons ons terecht terecht terecht voor voor voor advies advies advies en en en informatie. informatie. informatie. op op op www.loes.nl www.loes.nl www.loes.nl en enklik klik klik op op “Agenda” “Agenda” “Agenda” Dan Dan Dan krijg krijg krijgje je je een een een overzicht overzicht overzicht van van nisaties nisaties en en en bedrijfsleven bedrijfsleven bedrijfsleven isis is inin inen pelijke pelijke organisaties, organisaties, organisaties, de dede politiek politiek politiek nisaties wordt wordt wordt vooral vooral vooral ingezoomd ingezoomd ingezoomd op opde op de de pelijke in in begin begin in begin 2011 20112011 en en de deen pilot pilot de pilot Losser), Losser), Henk Henk HenkFreling Freling Freling (Woon(Woon(WoonCJG CJG CJG is is je je is graag graag je graag behulpzaam behulpzaam behulpzaam om om om je je verder je verder verder te te helpen. te helpen. helpen. Samen Samen Samen besprebesprebespregebruik vanSoms haarSoms eigen accomDeze cursus vindt plaats in de Cupcakes versieren en de elkaar. Voor de kinderen is er een vinden op de site van Stichting geving geving geving plaatsvinden. plaatsvinden. plaatsvinden. Soms weet weet weet je je niet niet je niet zo zo goed zo goed goed waar waar waar je je naartoe je naartoe naartoe moet moet moet met met met je je je vraag. vraag. vraag. Het Het Het meer meer meer weten? weten? weten? den den den Haag Haag Haag aanwezig aanwezig aanwezig geweest geweest geweest bijbij bij corporatie enhet en hethet bedrijfsleven bedrijfsleven bedrijfsleven van van van eigen eigen kracht kracht kracht van vande van debewoners: bewoners: de bewoners: en loopt looptloopt door door door tot tot eind eind tot 2013. eind 2013. 2013. De De De eigen corporatie Domijn), Domijn), Domijn),Mieke Mieke Mieke themabijeenkomsten themabijeenkomsten themabijeenkomsten en encursussen cursussen cursussen die die diebinnenkort binnenkort binnenkort in in in Losser Losser Losseren enomommodaties de Muchte, Vlasakker professionele keuken inin,het hippe shamballa armband mapoppen-, leesen verkleedhoek Cluster www.clusterlosser.nl en ken ken wij wij wij je je vraag vraag je vraag en en zoeken en zoeken zoeken naar naar mogelijke mogelijke mogelijke oplossingen oplossingen zodat zodat zodat je je je Om Om OmDe De DeOverdinkel Overdinkel OverdinkelGenerator Generator de de prijsuitreiking. prijsuitreiking. prijsuitreiking. Helaas Helaas Helaas voor voor voor Overdinkel Overdinkel Overdinkel uitgenodigd. uitgenodigd. uitgenodigd. Tijdens Tijdens Tijdens de waar waar waar ben bennaar ben je je goed goed jeom goed in, wat wat in, wat isisjeje iste jeoplossingen organisaties organisaties organisaties hebben hebben hebben de de ambitie ambitie de ambitie Bouwhuis Bouwhuis(Stichting (Stichting (StichtingCluster) Cluster) Cluster) CJG CJGken CJG is is je jeis graag graag je graag behulpzaam behulpzaam behulpzaam om om je je verder je verder verder te helpen. te helpen. helpen. Samen Samen Samen besprebesprebespregeving geving geving plaatsvinden. plaatsvinden. plaatsvinden. 2 teuitgesproken Losser (tel. 053 -5369400) Trefpunt in Overdinkel. Kosten ken in het Trefpunt in Overdinkel. en kan er aan kleine tafeltjes maken we voor het melden van bij bij bijalle alle alleinwoners inwoners inwonersvan van Overdinkel Overdinkel Overdinkel de de Overdinkelgenerator Overdinkelgenerator Overdinkelgenerator geen geen geen de deGeneratorbeurs de Generatorbeurs Generatorbeurs verzorgen verzorgen verzorgen de eigen eigen kracht kracht kracht en enambitie ambitie en ambitie en enhoe en hoehoe uitgesproken uitgesproken om omkan. zich zich omkan. ook zich ook na ook na na eigen verder verder kan. Je Jevraag bepaalt bepaalt Jeen bepaalt zelf zelf zelf welke welke welke oplossing oplossing oplossing je jewel je wel wel of of of niet niet niet geschikt geschikt geschikt ken kenverder ken wij wij wij je je vraag vraag je en zoeken en zoeken zoeken naar naar naar mogelijke mogelijke mogelijke oplossingen oplossingen oplossingen zodat zodat zodat je jeje en het Trefpunt, Prins Hen€ incl. woensdag 22 mei geknutseld worden. Kom voor langs en actuele zaken gebruik van de onder onderde de de aandacht aandacht aandacht tete brengen brengen brengen ne ne nehart hartmet met speelplekje speelplekje speelplekje voor voorde de de onder hoofdprijs, hoofdprijs, hoofdprijs, maar maar maar de de de nominatie nominatie nominatie werkgroepen werkgroepen van van van bewoners bewoners bewoners kun kun je kun jebelangrijk daar daar je ingrediënten. daar andere andere andere bewoners bewoners bewoners inin Cupcakes in werkgroepen 2013 2013 2013 in in te te blijven in blijven teWij blijven zetten zetten zetten op op de de ophet de32,50 vindt. vindt. vindt. Wij Wij vinden vinden vinden het het belangrijk belangrijk dat dat dat de de de oplossingen oplossingen oplossingen ertoe ertoe ertoe bijdragen bijdragen bijdragen drikstraat 1 te Overdinkel (tel. Computertypen 13.30 14.30 5 t/m 7 jaar; ervaar het samen met je kind. Je plaatselijke en regionale media. verder verder verder kan. kan. kan. Je Je bepaalt bepaalt Je bepaalt zelf zelf zelf welke welke welke oplossing oplossing oplossing je je wel je wel wel of of of niet niet niet geschikt geschikt geschikt is is is er er er een een een boekje boekje boekje gemaakt. gemaakt. In In dit ditdit kinderen kinderen kinderenen ende de deoplossing oplossing oplossingvan van van leverde leverdetoch toch toch €€€ 5.000,5.000,5.000,op. op. op. eeneen presentatie presentatie presentatie waarin waarin waarin zij zijhun zij hun hun leverde de debuurt buurt de buurt of ofininof Overdinkel Overdinkel in Overdinkel mee mee mee een Overdinkel Overdinkel Overdinkel Generator. Generator. Generator. dat dat je dat je verder verder je verder kunt. kunt. Soms Soms Soms kan kan doorverwijzen doorverwijzen doorverwijzen naar naar naar professionele professionele 053-5361850). Ook worden er in kunt. Opleiding in dekan Muchte voor 14.30 - professionele 15.30 8 t/m 12 jaar bent van harte welkom! Vanaf volgend seizoen worden vindt. vindt. vindt. Wij Wij Wij vinden vinden vinden het het het belangrijk belangrijk belangrijk dat dat dat de de de oplossingen oplossingen oplossingen ertoe ertoe ertoe bijdragen bijdragen bijdragen boekje boekje boekje komen komen komenbewoners bewoners van van de dede de de deparkeerproblematiek. parkeerproblematiek. parkeerproblematiek. Deze Deze Deze grote grote grote som som som geld geld geld zal zal zal bebebeproject project project aanbieden/aanprijzen aanbieden/aanprijzen aanbieden/aanprijzen ondersteunen. ondersteunen. ondersteunen. Aan Aan Aan de de andere andere deofandere (samenwerking met) het Dorpsficieel diploma van debewoners VSLM voor €een 3,50 p.p. voor 4tot cupalle kinderactiviteiten ook op hulpverlening hulpverlening hulpverlening het het het advies advies advies zijn. zijn. zijn. Het Het Het CJG CJG CJG werkt werkt werkt nauw nauw nauw samen samen samen met met met Spinnersweg Spinnersweg Spinnersweg en enenhet het Talmaplein Talmaplein Talmaplein Op Opbasis basisvan van vande de decollectieve collectieve collectieve schikbaar schikbaar worden worden worden gesteld gesteld gesteld voor voor voor Op en en een en een oproep oproep oproep doen doen doen tot tot sponsponspon- schikbaar kant kant kant worden worden worden bewoners bewoners ook ook ook inin in Kosten De De werkwijze werkwijze De werkwijze van van van De De De dat dat je dat je verder verder je verder kunt. kunt. kunt. Soms Soms Soms kan kan kan doorverwijzen doorverwijzen doorverwijzen naar naar naar professionele professionele professionele hoesOverDinkelgeneratOr ErveOverDinkelgeneratOr Boerrigter in de professionals. Lutte kinderen groep 8gesteld basisonen 1en popcake, incl. leuke een poster aangeboden op wat dewat andere andere andere professionals. professionals. Daarom Daarom kunnen kunnen kunnen wij wij wij je jecakes ook je ook ook helpen helpen helpen bij bij bij het het het aan aan aanhet het hetwoord. woord. woord. ZijZijvertellen vertellen wat ambities ambities ambitiesvan van vande de debewoners bewoners bewonersvan van van de de bewoners bewoners bewoners van van van Overdinkel. Overdinkel. Overdinkel. soring soring soring en of en ofmedewerking of medewerking medewerking door door door de de deDaarom gelegenheid gelegenheid devan gelegenheid gesteld gesteld om om om OverDinkelgeneratOr hulpverlening hulpverlening hulpverlening het hethet advies advies advies zijn. zijn. zijn. Het Het Het CJG CJG CJG werkt werkt werkt nauw nauw nauw samen samen samen met met met activiteiten/cursussen/workshops derwijs en groep 1uiten voortgezet verpakking. scholen. over over over hun hun hun ervaringen ervaringen ervaringen over over de de de de de Spinnersweg Spinnersweg Spinnersweg en en en Talmaplein: Talmaplein: Talmaplein: Op Op Op welke welke welke manier manier manier het het het bedrag bedrag bedrag de de gemeente, de gemeente, gemeente, organisaties organisaties organisaties en en en hun hun zorgen hun zorgen zorgen te te uiten te uiten en en indien indien en indien Wat Wat heeft heeft Wat heeft de de Overdinkel Overdinkel de Overdinkel vinden vinden vinden van vanvan passende passende passende hulpverlening hulpverlening hulpverlening en enen behulpzaam behulpzaam behulpzaam zijn zijn zijn bij bij bij de de de aanaanaanvoorGenerator kinderen aangeboden. onderwijs. Kosten € 182,50 incl. maken van andere andere andere professionals. professionals. professionals. Daarom Daarom Daarom kunnen kunnen kunnen wij wij wij je jeShamballa’s ook je ook ook helpen helpen helpen bij bij bij het het het Overdinkel Overdinkel OverdinkelGenerator Generator Generator enen wat wat eenontmoetingsochtend ontmoetingsochtend ontmoetingsochtend besteed besteed zal zal zal worden worden worden isisis nog nog nog niet niet niet • ••isiseen bedrijfsleven. bedrijfsleven. bedrijfsleven. Hierdoor Hierdoor Hierdoor ontstaan ontstaan ontstaan besteed daaraan daaraan daaraan behoefte behoefte behoefte bestaat bestaat bestaat kan kan kan Generator Generator tot tot nu nu tot toe toe nugebracht gebracht toe gebracht vraag vraag vraag hiervan. hiervan. hiervan. lesmateriaal en kosten examen. echte glinster in facet geslepen Voor aanmelding en informatie het het hetvoor voor voor hen hen henzelf, zelf, zelf, als als bewobewovoor voormoeders moeders moedersmet met metjonge jonge jonge helemaal helemaal duidelijk, duidelijk, duidelijk, maar maar maar het het het zal zal zal matches matches matches die die die door door door beide beide beide partijen partijen partijen helemaal daar daar daar dan dan door dan door door het hetteam het team team van van van en en bereikt bereikt en bereikt en en wat wat envan gaat gaat watvan gaat het het het vinden vinden vinden van passende passende passende hulpverlening hulpverlening hulpverlening en en en behulpzaam behulpzaam behulpzaam zijn zijn zijn bij bij bij de de de aanaanaandoor Worden onze cursussen op woensje leert tevens deen kunt uenterecht bij de centrale ner, ner,en en voor voor voorde dede buurt buurt heeft heeft kinderen kindereninin inde de deleeftijd leeftijd leeftijdvan van van0-4 0-4 0-4 ner, hoe hoe hoe dan dan dan ook ook ook passen passen passen binnen binnen binnen de de de ondertekend ondertekend ondertekend worden worden worden en en zo zozo professionals professionals professionals aandacht aandacht aan aanaan steentjes, ons onsWie in inons de de in toekomst toekomst de toekomst brengen brengen brengenMeerdere Het Het CJG Het CJG CJG en enhet het enaandacht Loes-inlooppunt het Loes-inlooppunt Loes-inlooppunt zijn zijn zijn gevestigd gevestigd gevestigd in inde in dede Muchte Muchte Muchte vraag vraag vraag hiervan. hiervan. hiervan. activiteiten/cursussen en besteed donderdagmiddag. knooptechniek. Kosten € 10.00 is er een lekkere administratie opgeleverd. opgeleverd. van Stichting Clusjaar jaaropgezet. opgezet. opgezet.Elke Elke Elkewoensdag woensdag woensdag opgeleverd. doelstellingen doelstellingen doelstellingen van van van het het het project. project. project. kunnen kunnen de debewoners de bewoners bewoners zelf zelf zelf aan aan aan Hiernaast besteed besteed worden. worden. worden. om om Overdinkel Overdinkel om Overdinkel tot tot een een totvitaal vitaal een vitaaldagVlasakker Vlasakker Vlasakker 2, 2,7582 7582 2, 7582 AS ASte AS teLosser Losser te Losser kunnen uitgevoerd armband incl. materiaal ’Chill’-avond voor deze speciale ter inboekjes de Muchte, Vlasakker 2 in Deze Deze Deze boekjes boekjes worden worden in in maart maart maart ochtend ochtendvan van van9.00 9.00 9.00–––11.00 11.00 11.00 de de slag de slag slag om omom hun hun hun project project teteop te Naast Naast Naast de de individuele individuele de individuele wensen, wensen, wensen, voor dorp dorp vol dorp vol burgerkracht burgerkracht vol burgerkracht te te laten laten te latentelefoon: Het Het CJG Het CJG CJG en en het het en Loes-inlooppunt het Loes-inlooppunt Loes-inlooppunt zijn zijn zijn gevestigd gevestigd gevestigd in in de in deproject de Muchte Muchte Muchte telefoon: telefoon: 053-5369411 053-5369411 053-5369411 Alle uitgroeien? kinderactiviteiten activiteiten inburgerkracht de Lutte dinsdag 4 juni a.s. Geef je snel doelgroep. Twee keer per maand Losser. Tel: 053-5369400 verspreid verspreid verspreid op op op alle alle alle huisadreshuisadreszijn zijn deze deze moeders moeders moeders welkom welkom welkom in in in De De De resultaten resultaten resultaten van van van De De De verwezenlijken. verwezenlijken. verwezenlijken. zorgen zorgen zorgen en en burgerkracht burgerkracht en zijn zijn zijn er er er uitgroeien? uitgroeien? worden Vlasakker Vlasakker Vlasakker 2, 2, 7582 7582 2, 7582 AS AS te AS te Losser Losser te Losser Email:coordinator.cjg@losser.nl Email:coordinator.cjg@losser.nl Email:coordinator.cjg@losser.nl uitgevoerd door een vakkracht, Workshops: Cupcakes versiewant vol vol. op maandag van 18.30 – 20.00 email info@clusterlosser.nl sen sen senin ininde de debebouwde bebouwde bebouwde kom kom van van van het hetTrefpunt Trefpunt Trefpuntinin inOverdinkel; Overdinkel; Overdinkel; OverDinkelgeneratOr OverDinkelgeneratOr OverDinkelgeneratOr Zowel Zowel ten tenis ten behoeve behoeve behoeve van van van het het het natuurlijk natuurlijk natuurlijk ook ook ook altijd altijd altijd bewoners bewoners bewoners opZowel telefoon: telefoon: telefoon: 053-5369411 053-5369411 053-5369411 Geopend: Geopend: Geopend: die in vele gevallen wordt ren en Shamballa’s maken. uur Overdinkel. Overdinkel. Overdinkel. • • • is is een een gezamenlijke gezamenlijke gezamenlijke werkwerkwerkMomenteel Momenteel Momenteel zijn zijn zijn de de de teamleden teamleden teamleden Talmaplein Talmaplein Talmaplein als als als ten ten ten behoeve behoeve behoeve van van van die die een een die zelfde een zelfde zelfde doel doel doel voor voor voor ogen ogen ogen Het Het gevormde gevormde Het gevormde Generator-team, Generator-team, Generator-team, Email:coordinator.cjg@losser.nl Email:coordinator.cjg@losser.nl Email:coordinator.cjg@losser.nl maandagmaandagmaandagen enwoensdagochtend woensdagochtend en woensdagochtend ondersteund en/of Voor info enof aanmelding Voor deelname aan kinderactiVoor Voor Voormeer meer meerinformatie informatie informatie over over het het het groep groepuit uitbeide beide beidestraten straten straten van van de de de Overdinkel Overdinkel Overdinkel Generator, Generator, Generator, deSpinnersweg de Spinnersweg Spinnersweg werd werd werd met met met veel veel veel van hebben hebben hebben of iets iets of iets samen samen samen met metmet anan- an- de dat dat bestaat bestaat dat door bestaat uit uitstagiairs medewerkers medewerkers uit medewerkers Geopend: Geopend: van vanGeopend: van 09.00 09.00 09.00 --11.30 11.30 - 11.30 uur uuruur en en en vrijwilligers. www.dorpshoes.nl. Lijkt het u leuk als ouder ombezig uw viteiten geldt dat mensen met project project projecten en enhaar haar haar methodiek methodiek kunt kunt kunt gestart gestartdie die dieactiviteiten activiteiten activiteitenvoor voor voor samen samen samen met met met de de de bewoners, bewoners, bewoners, bezig bezig succes succes een een een Generatorbeurs Generatorbeurs Generatorbeurs deren deren op opwillen willen op willen pakken. pakken. pakken. Hierbij Hierbij Hierbij succes van van de de van hierboven hierboven de hierboven genoemde genoemde genoemde deren maandagmaandagmaandagen en woensdagochtend woensdagochtend en woensdagochtend dinsdagdinsdagdinsdagen en donderdagmiddag donderdagmiddag en donderdagmiddag kind mee te laten doen aan deze inkomen rond het minimum uueen ude de deteamleden teamleden teamleden ininOverdinkel Overdinkel Overdinkel kinderen kinderenorganiseert; organiseert; organiseert; met met met de de de uitwerken uitwerken uitwerken van van van de de de laatlaatlaatgeorganiseerd. georganiseerd. kangedacht kan gedacht gedacht worden worden worden aan aanaan het hethet georganiseerd. organisaties, organisaties, organisaties, is is met met is een met een boekje boekje een boekjekan van vanvan 14.00 14.00 14.00 --16.30 16.30 -eigen 16.30 uur. uur. 09.00 09.00 09.00 11.30 11.30 11.30 uur uuruur. uur en en en *nieuw* Zelf je geweldige activiteiten voor deze een beroep kunnen doen de aanspreken, aanspreken, dan dan danwel wel contact contact • ••wordt wordtererop op opwoensdagmiddag woensdagmiddag woensdagmiddag aanspreken, ste ste ste collectieve collectieve collectieve en en en individuele individuele individuele organiseren organiseren organiseren van van een van een een buurtfeest, buurtfeest, buurtfeest, vol vol vragen vragen vol vragen op op stap stap op gegaan stap gegaan gegaan en en en dinsdagdinsdagdinsdagen en donderdagmiddag donderdagmiddag en donderdagmiddag AM-frequentie radio bouwen. doelgroep? Kom dan gewoon en Donnaproject ineen de Muchte in gemeente losser, waarbij men tot opnemen opnemen opnemen of of of even even even binnenwandebinnenwandebinnenwande13 13 maart maart a.s. a.s. a.s. een een kledingkledingkledingambities ambities ambities van van van het het het Talmaplein Talmaplein Talmaplein en en nOminatie nOminatie vOOr vOOr vOOr de detuinen tuinen de tuinen aanpakken, aanpakken, aanpakken, zorgen zorgen zorgen nOminatie heeft heeftheeft huisbezoeken huisbezoeken huisbezoeken afgelegd afgelegd afgelegd bij bij bij Christina Christina Christina ten tenten Klooster, Klooster, Klooster, je van tussen en 80 jaar blijlangs en laat uw kind een aantal Losser 75% van de deelnemersbijdrage van van 14.00 14.00 14.00 --de 16.30 16.30 -816.30 uur. uur. uur. len len len bij bij bij het het het Trefpunt Trefpunt Trefpunt aan aan de de Prins Prins Prins beurs beurs gehouden; gehouden; gehouden; de de de Spinnersweg. Spinnersweg. Spinnersweg. Hein Hein rOetHOfprijs rOetHOfprijs rOetHOfprijs dat dat de dat destoepen stoepen de stoepen sneeuwvrij sneeuwvrij sneeuwvrij blij-blij- Hein bewoners bewoners bewoners van van het het vanTalmaplein Talmaplein het Talmaplein en enBen en coördinator coördinator coördinator Centrum Centrum Centrum voor voor voor en ven, wil jeven, onder toezicht van de meedraaien. Dan ziet ufocus Ben je zwanger ofaan jonge moeterug kan krijgen. Jeugd Jeugd Jeugd en enGezin en Gezin Gezin Losser Losser Losser keer Hendrikstraat Hendrikstraat Hendrikstraat 1 1ininOverdinkel, Overdinkel, Overdinkel, ••wordt wordt gewerkt gewerkt gewerkt aan aanhet het het Bij BijBij het het het Talmaplein Talmaplein Talmaplein ligt ligt ligt de de de focus focus • DeOverdinkel De Overdinkel Overdinkel Generator Generator Generator werd werd werd ven, activiteiten activiteiten activiteiten voor voor voor kinderen kinderen kinderen De later later de later de Spinnersweg. Spinnersweg. de Spinnersweg. Christina Christina Christina ten tenten Klooster, Klooster, Klooster, vanzelf of er aansluiting is bij de Vereniging voor der? Kom dan naar de jonge telefoon telefoon telefoon053 053 0535361850. 5361850. 5361850. opzetten opzetten van van van een een een computercomputercomputerop op op de de de uitwerking uitwerking uitwerking van van van het het het groegroegroeininnovember november in november 2012 2012 2012 genomigenomigenomien enjongeren, jongeren, en jongeren, verdraagzaamheid verdraagzaamheid verdraagzaamheid Het Het vragenboekje vragenboekje Het vragenboekje is is opgeopgeis opge- Nederlandse coördinator coördinator coördinator Centrum Centrum Centrum voor voor voor Experimenteel Radio Onderzoek groep. moedersgroep Donna in Losser. Jeugd Jeugd Jeugd en enGezin en Gezin Gezin Losser Losser Losser een eigen AM radio bouwen? Bij Donna bespreken we allerlei

Stichting Cluster volwassen in Kinderwerk

Wat is er te beleven voor alle kinderen een greep uit ons aanbod:

Vragen Vragen Vragen over over over Vragen Vragen Vragen over over over De DeOverdinkel Overdinkel Overdinkel Generator Generator Generator

In het het het Centrum Centrum Centrum voor voor voor Jeugd Jeugd Jeugd en en In In In het het het Centrum Centrum Centrum voor voor voor Jeugd Jeugd Jeugden en en en Gezin(CJG) Gezin(CJG) Gezin(CJG) in in Losser Losser Losser zijn zijn zijn alle alle alle Gezin(CJG) Gezin(CJG) Gezin(CJG) in inin in Losser Losser Losser zijn zijn zijn alle alle alle kinderen, kinderen, kinderen, ouders, ouders, ouders, jongeren jongeren jongeren en en kinderen, kinderen, kinderen, ouders, ouders, ouders, jongeren jongeren jongerenen en en en professionals professionals professionals welkom welkom welkom voor voor voor professionals professionals professionals welkom welkom welkom voor voor voor informatie informatie informatie en enen advies advies advies over over over informatie informatie informatie en enen advies advies advies over over over opvoeden opvoeden opvoeden en enen opgroeien. opgroeien. opgroeien. opvoeden opvoeden opvoeden en enen opgroeien. opgroeien. opgroeien.

opvoeden opvoeden opvoeden en opgroeien opgroeien opvoeden opvoeden opvoeden en en en opgroeien opgroeien opgroeien opgroeien

DeDe Overdinkel Overdinkel Overdinkel Generator Generator Generator levert levert leverteen een eenbelangrijke belangrijke belangrijkebijdrage bijdrage bijdrageaan aan een eenenergieK energieK energieKOverdinkel. Overdinkel. Overdinkel.

NU NUBIJ BIJPETER’S PETER’S PETER’S WOONCOMFORT: WOONCOMFORT: WOONCOMFORT: NU NU BIJ BIJ PETER’S PETER’S PETER’S WOONCOMFORT: WOONCOMFORT: WOONCOMFORT: PVC PVC VLOER VLOER VLOER VAN VAN VAN EIGEN EIGEN EIGENIMPORT IMPORT IMPORT VANAf VANAf VANAf e e 45.45.45.- PER PER M M22 Inclusief Inclusief Inclusief egaliseren, egaliseren, egaliseren,pvc pvc pvcen en enhet het hetleggen leggen leggenvan van vande devloer vloer PVC PVCVLOER VLOERVAN VAN VAN EIGEN EIGEN EIGEN IMPORT IMPORT IMPORT VANAf VANAf VANAf e e 45.45.45.- PER PER M M22 aDvertentie aDvertentie aDvertentie

Inclusief Inclusief Inclusief egaliseren, egaliseren, egaliseren,pvc pvc pvcen en enhet het hetleggen leggen leggenvan van vande devloer vloer

Tevens Tevens Tevensuw uw uwadres adresvoor: voor: voor: -Tevens -Tevens -Tevens Tapijt Tapijt Tapijtuw uw uwadres adresvoor: voor: voor: ------Karpetten Karpetten Karpetten Tapijt Tapijt Tapijt ------Gordijnen Gordijnen Gordijnen Karpetten Karpetten Karpetten

---Laminaat Laminaat Laminaat ------Vinylcollecties Vinylcollecties Vinylcollecties Laminaat Laminaat Laminaat ------Binnenzonwering Binnenzonwering Binnenzonwering Vinylcollecties Vinylcollecties Vinylcollecties

---Gordijnen Gordijnen Gordijnen

---Binnenzonwering Binnenzonwering Binnenzonwering


Losser Journaal

Woensdag 17 april 2013

5

Veel belangstelling Reünie GSV Glane

GLANE - In 1999 kwam er door een verder teruglopend ledental een eind aan de voetbalvereniging GSV Glane. Een samenkomst vorig jaar van een groep oud-GSVspelers vormde aanleiding voor de organisatie van een reünie op zaterdag 15 juni 2013, aanvang 16.00 uur in het Dorpshuis in de Glane. Het aantal aanmeldingen nadert inmiddels de 80 en de initiatiefnemers rekenen uiteindelijk op een nog grotere belangstelling.

En wat En wat doedoe jij? jij?

weten gsvglane@gmail.com.

Als men adressen heeft van andere oud-leden dan ook graag vermelden. Aan de reünie zijn geen kosten verbonden. De organisatoren realiseren zich dat wellicht de oudste oud-leden niet zullen beschikken over email, maar hopen dat in voorkomende gevallen gebruik gemaakt kan worden van de diensten van een bekende, kinderen of kleinkinderen.

De balans opmakend constateren zij dat meerdere oud-leden enthousiast gereageerd hebben, maar nog niet zijn overgegaan tot aanmelding. I.v.m. de voorbereiding worden belangstellenden dringend verzocht om zich aan te melden via een speciaal emailadres, te

Wat te doen tegen hooikoorts?

Hooikoorts is een vorm van neusverkoudheid. Het wordt veroorzaakt door een allergische reactie op pollen (stuifmeelkorrels) van grassen, bomen, planten of kruiden. Het wordt ook wel seizoengebonden allergische rhinitis genoemd. De verschijnselen zijn: - niezen, vol gevoel in het hoofd; - loopneus of (soms) verstopte neus; - jeuk aan de neus; - jeukende, tranende, rode ogen; - jeuk aan het gehemelte; - soms droge keel, jeuk aan de oren en hoesten

Heeft u hooikoortsklachten? Mediq apotheek heeft een vernieuwde hooikoortsservice zowel op internet als via een app voor smartphones. in deze service kunt u advies, tips, filmpjes en een pollenverwachting vinden. ook kunt u uw eigen klachten en medicijngebruik invullen om een persoonlijk advies te krijgen. Door het gebruik van deze service wordt u beter geïnformeerd en kunt u uw klachten verminderen.

Hooikoortsklachten ontstaan voornamelijk tussen februari en september. Vooral bij droog, warm en winderig weer. De oorzaak van hooikoorts is eigenlijk niet het stuifmeel, maar de reactie van het lichaam hierop. Stuifmeel is op zichzelf een onschuldige stof die geen kwaad kan als je het in de neus of ogen krijgt. Bij iemand die hooikoorts heeft, reageert het lichaam heftiger dan nodig is op stuifmeel. Hierdoor komen verschillende stoffen vrij in het lichaam, vooral de stof histamine. Histamine veroorzaakt vervolgens de bekende verschijnselen van hooikoorts.

Kom binnen voor advies! Mediq Apotheek De Esch, arendstraat 14-16 7581 Et losser Mediq Apotheek Teylers Bernhard leurinkstraat 1-3, 7581 ar losser AANDACHT VOOR AL JOUW GEZONDHEIDSVRAGEN

Kijk jij wat jij kunt Kijk wat kunt doendoen op op staoptegenkanker.nl/inactie staoptegenkanker.nl/inactie

Ik sta voor Ik sta op op voor mijn man Hipke mijn man Hipke

www.hooiKoortsapp.nl

Lukt het genoeg? terecht len om

vermijden van stuifmeel niet goed U kunt bij uw Mediq Apotheek voor advies en voor middeuw hooikoortsreacties te voor-

komen of te verminderen. Er bestaan bijvoorbeeld tabletten en drank die u zonder recept bij ons kunt verkrijgen. Voorbeelden hiervan zijn cetirizine en loratadine. Daarnaast zijn er neussprays en oogdruppels beschikbaar, bijvoorbeeld azelastine en cromoglicinezuur. Deze middelen helpen vooral tegen het niezen, jeuk aan de neus en de loopneus. Ook werken ze tegen brandende en tranende ogen. Verder biedt uw Mediq Apotheek de gratis Hooikoorts App en de Hooikoortsmodule (www.mediq-apotheek.nl). Met de App (zowel in de App Store als Google Play) kunt u: - Dagelijks een actuele pollenverwachting voor de komende dagen bekijken. - Binnen 1 minuut een persoonlijk advies ontvangen op basis van de hoeveelheid pollen, uw ingevulde klachten en medicijngebruik. - Inzicht krijgen in het verloop van uw hooikoortsklachten. Met de Hooikoortsmodule kunt u daarnaast ook: - Achtergrondinformatie vinden over hooikoorts, ondersteund met informatieve en instructieve video’s. - Uw mening geven in de Mediq pollen poll. - Een vraag stellen aan de apotheker over uw hooikoorts. Wij wensen u een goed voorjaar toe en hopen u te mogen begroeten in een van onze apotheken.

HOE

ZIE JIJ DE

LENTE? % 0 1 KORTING N ZONNEBRILLEE OP STERKJUTNI 21 G EL D IG T/M

Nummer één in oogzorg en mode. meer nieuws, acties en aanbiedingen op facebook.com/HoflandOptiekTwente

www.hoflandoptiek.nl Raadhuisstraat 7 • Losser • T 053-5388299


6

Losser Journaal

De Plechelmus en de Saller winnen schoolvoetbaltoernooi

Woensdag 17 april 2013

Lezing over éénjarigen en kuipplanten LOSSER/ENSCHEDE Woensdagavond 24 april organiseert Groei & Bloei EnschedeLosser een lezing door Geert Borgonje over kuipplanten en éénjarigen.

meer nieuwe soorten en variëteiten aan het sortiment toe. Hierdoor is een prachtig kleurenpatroon ontstaan in de groep van zomerbloeiers. Voor meer informatie zie: www. enschede.groei.nl

Het gebruik en het sortiment van deze planten is de afgelopen 20 jaar enorm toegenomen.

Van 20.00 tot 22.00 uur in De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17, 7535 BZ Enschede. Kosten: 2,50 euro.

Veredelingsbedrijven voegen steeds

Geraniummarkt op het Kompas

LOSSER - De schoolsportcommissie hield woensdag 10 april het voetbaltoernooi voor de basisschooljeugd uit de gemeente Losser. Op de velden van KVV Losser werd ‘s middags gestreden om het kampioenschap van de gemeente Losser. De kampioenen zullen de gemeente vertegenwoordigen tijdens de Twentse voetbal kampioenschappen. Nieuw dit jaar waren de wedstrijden voor het meisjes. In de voorgaande jaren was er voor de meiden een handbaltoernooi. Er werd door alle teams fanatiek gespeeld om de winst. Het winnen

van de wedstrijden was echter niet het enige aandachtspunt van de teams en de schoolsportcommissie. De organisatie heeft ook dit jaar gekeken naar sportiviteit. De fairplayprijs voor het sportiefste team was een prooi voor de Imenhof. Na het spelen van alle poulewedstrijden werden de finales gespeeld.

De finale bij de meiden is gespeeld tussen De Saller en de Plechelmus. Het meidenteam van de Saller mocht zich uiteindelijk winnaar van het toernooi noemen. De 2e plaats was voor de Plechelmus. Op de 3e plaats is de Martinus geëindigd en de 4e plaats was voor de Marke.

De finale van het voetbaltoernooi bij de jongens ging tussen de Plechelmus en de Pax Christi.

De organisatie kijkt erg tevreden terug op een fair en goed verlopen toernooi.

In deze finale bleek het team van de Plechelmus de sterkste. Op de 2e plaats eindigde de Pax Christi, op de 3e en 4e plaats eindigden resp. de Martinus en de Basis.

Daarbij willen we K.V.V. Losser bedanken voor de ondersteuning bij dit toernooi, dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de vrijwillige inzet van deze vereniging!

OVERDINKEL - Op het Kompas, Schoolstraat 23 te Overdinkel was het erg gezellig toeven op de voorjaarsmarkt. Alle kinderen hadden werkstukjes gemaakt om te kunnen verkopen tegen zeer schappelijke prijzen. Enkele creatieve ouders stonden met een stand om hun producten te verkopen.

Hiervoor kunt u lijsten invullen om bloemen te bestellen, op school verkrijgbaar of via de site. Ook op die middag zijn er planten in de vrije verkoop. Er zijn volop stekgeraniums (hangend, staand of Oostenrijkse), fuchsia’s (hangend, staand, in hangpotten en op stam), petunia’s, tuinbegonia’s, margrieten (op stam) en potgrond te koop.

In de gezellige high-tea bar werd aan het rad van avontuur gedraaid om leuke prijsjes te kunnen winnen.

De planten kunnen woensdag 24 april tussen 12.15 uur en 18.00 uur worden afgehaald op Het Kompas.

Ook waren er workshops waar kinderen konden knutselen, geschminkt werden of heuse tattoos konden laten aanbrengen.

Speciale actie: Bij besteding van 50,00 euro of meer één zak potgrond van 40 liter gratis.

Heel veel ouders/oma’s en opa’s heeft men mogen verwelkomen en zodoende heeft de school weer wat geld ontvangen om extra dingen voor de leerlingen te kunnen doen.

De bestellijsten voor de geraniummarkt moeten uiterlijk vrijdag 19 april ingeleverd zijn. De geraniummarkt vindt plaats op het schoolplein van Het Kompas aan de Schoolstraat 23 in Overdinkel. Zie ook www.obshetkompas.nl.

Geraniummarkt Op woensdag 24 april houdt Het Kompas de jaarlijkse geraniummarkt van 12.00 tot 18.00 uur.

Haaksbergerstraat 133 7513 ER Enschede T 053-4342447 enschede@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Naast onze achttien kantoren door heel Nederland, kunt u nu ook terecht in één van onze mobiele kantoren. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Emmen Alkmaar Zwolle Haarlem

Amersfoort Apeldoorn

Den Haag

Goudwisselkantoor d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg

Groningen

Utrecht Rotterdam Nijmegen Klaaswaal Breda Goes

Den Bosch Eindhoven

Enschede


Losser Journaal

Woensdag 17 april 2013

7

Vrijwilligerswerk na je pensioen? Het doen van vrijwilligerswerk na uw pensioen kan veel voldoening geven. Het zorgt voor voldoende bezigheden, u focust op bezig zijn, het geeft u regelmaat en voorkomt het gevoel van eenzaamheid.

17 april 2013 COLOFON

U kunt zelf kiezen wat u leuk vindt om te doen en er zijn vele mogelijkheden.

Senioren actueel verschijnt wekelijks.

De redactie nodigt u uit om bijdragen in te zenden naar: Redactie Senioren actueel

P/a Stichting Cluster-Welzijn Ouderen Vlasakker 2, 7582 AS Losser of Postbus 4, 7580 AA Losser E-mail: welzijnouderen@clusterlosser.nl Telefoon: (053) 536 94 05 Kopij voor de maand mei dient voor 24 april bij de redactie binnen te zijn.

Vrijwilligerswerk is onbetaalde arbeid die u verricht voor derden en die vaak een maatschappelijk doel dienen. U kunt bijvoorbeeld in een bejaardenhuis helpen bij de activiteiten, stervensbegeleiding doen in een hospice, bezoeken brengen aan eenzame mensen om deze een luisterend oor te bieden of u kunt zelf iets opbouwen om het maatschappelijk doel te dienen. Denk hierbij b.v. aan het inzamelen en uitdelen van goederen. Vrijwilligerswerk is niet hetzelfde als vrijwillige inzet, dat alleen slaat op de hulp aan familie en vrienden

De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden stukken in te korten of niet te plaatsen.

Uit overgrootmoeders tijd

Vrijwilligers mogen niet Men mag best eens over u lopen betaald krijgen voor hun maar niet heen en weer. werkzaamheden. Wel mogen ze de onkosten uitbetaald krijgen. Dit kan in de vorm van een declaratie voor de wer- ligerswerk: ga naar de Losserse kelijk gemaakte kosten of een vrijwilligerscentrale: www.vrijwilmaximum bedrag per dag, per ligerscentralelosser.nl of bel: (053) kwartaal of per jaar. Dit bedrag 5369400. is vast bepaald en wordt jaarlijks geïndexeerd. Bron: www.senioren-plaza.nl

zonder dat u ondersteund wordt door een professionele organisatie. Langdurige hulp aan familie is mantelzorg.

Het komt voor dat vrijwilligers als goedkope krachten worden gezien die men met gemak de vervelende klusjes kan toebedelen. Goed georganiseerd vrijwilligerswerk is met voldoende begeleiding en een duidelijke taakomschrijving. Begeleiding van vrijwilligers is zowel op organisatorisch vlak als op beleidsvlak noodzakelijk, willen beide partijen – werkgever en vrijwilliger- de samenwerking langdurig en op prettige wijze voortzetten.

U kunt in uw omgeving zelf aankloppen bij de instanties van uw keuze met de vraag of ze nog vrijwilligers zoeken. U kunt ook zoeken naar bij u passend vrijwil-

Bij onduidelijkheid in de verwachtingen van zowel werkgever als vrijwilliger, kan het gebeuren dat de vrijwilliger juist op zijn eigen manier binnen de organisatie opstart of juist snel opgeeft en gemaakte afspraken niet nakomt. In beide gevallen komt dit de samenwerking niet ten goede.

8 dagen  Kirchberg.       €  549,-­‐  p.p   Vertrek  op:  24  mei,  26  juli,  23  augustus     8  dagen  Flachau       €  599,-­‐  p.p   Vertrek  op:  14  juni,  9  augustus     8  dagen  Reith  im  Alpbach   €  559,-­‐  p.p   Vertrek  op:  11  juli     8  dagen    Zillertal                                              €  559,-­‐  p.p   Vertrek  op:  28  juni     6  dagen  Almabtrieb  Kirchberg   €  439,-­‐  p.p   Vertrek  op:  27  september     Deze  reizen  zijn  incl.     Half  pension.   Culinaire  verzorging  op  de  heen/terug  reis.   Muziekprogramma’s  en  div  excursies  enz.                                                    Martin  Keizer                                                  06-­‐30024917                                        mkeizer@home.nl  

WOORDZOEKER ©JPL

Verklaring van eenige woorden en uitdrukkingen welke in de keuken gebruikt worden

Als u bij de letters in het diagram de overeenkomstige cijfers van de SUDOKU plaatst, leest u bij achtereenvolgens de 1, 2, 3 enz. negen woorden van negen letters. De eerste letters van de gevonden woorden vormen ook een woord.

A Agar-Agar Is een plant die langs de kust van den Indischen Archipel groeit. Zij wordt in den handel gebracht in vierkante (langwerpige) vormen. In kokend water opgelost geeft zij gelei, waarvan men in Indië gebruik maakt om pudding stijf te maken.

Let op: als u met een gedeeltelijk gevonden woord het hele woord weet te maken, kan dat u helpen bij het oplossen van de SUDOKU.

Angélique De stengel van een plant die onder de schermbloemigen behoort en geconfijt in den handel wordt gebracht. In comestibles- en kruidenierswinkels en door banketbakkers wordt angélique per gewicht verkocht.

Succes!

Het wordt gebruikt tot het garneeren van taarten, waartoe het groene stengeldeel zich bijzonder goed leent.

Een uitspraak van Tina Turner (1939) “Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik eerst mijn gebit en gehoorapparaat nodig heb om te vragen waar mijn bril ligt”

Aspic Gelei-spijs of wel koud vleesch of vischspijs met een gelei-achtige saus. Wordt vervolgd...

           

Telefoon ABC A

Autobedrijf

C

Catering

E

Electro

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

oopste.. k d e o g ! De printen n a v r e i man

0541 - 52 32 93

Bezoek onze site voor het complete assortiment

Al meer dan 20 jaar topservice bij Lowie Kellerhuis

Inkoop • auto’s Verkoop • Reparatie alle merken • Pol 9 - Losser Nijverheidstraat 12 • Losser Telefoon 43 Telefoon06 06--212 212 472 472 43

WWW.KOAUTOS.NL WWW.KOAUTOS.NL

V

Verhuur

Huurders Belangen Vereniging Losser (HBVL) Problemen met uw verhuurder?

Schakel het huurderspreekuur van de HBVL in! Telefoon: 053-5369400 huurdersbelangenvereniginglosser.nl

www.stealx.nl - De Pol 3a Losser - 053 5361437

Oplossing “droedels” vorige week: kaas, roos, inzetten, opstel.

     Busreizentirol  

SUDOKU

(Ontleend aan het Haagse kookboek uit 1895 van mej. A.C. Manden)

Citaat

www.busreizentirol.nl  

AANBIEDING VOOR DOE HET ZELF’ERS Inbouwreservoirs, douchegoten, (led)spotjes, cv ketels, remeha bosch intergas enz. radiatoren, sanitair, schakelmateriaal, cv, boilers voor houtkachels, verlichting, kabel, grohe kranen, rookgasafvoer (hout) kachels. Kortom alle installatiematerialen op voorraad. Kijk op www.kabra.nl of bel: 0541 291741 Kabra Ootmarsum bv de mors 115 Ootmarsum

V

Verf

Radio Kortman

Verkoop en reparatie van T.V Audio en huishoudelijke apparatuur

noordkamp verfspeciaal zaak pastoor van laakstraat 39 overdinkel 053-5381869

Gronausestraat 1287 Glanerbrug

053 - 4611275

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Enschedesestraat 32 Losser tel. 053 -5363519

Voor uw gordijnen van A tot Z

Van opmeten tot plaatsen aan huis Gordijnen & Bedden

FYSIOTHERAPIE ARTHUR FEDDER IS VERHUISD NAAR: LUTTERSTRAAT 100 BIJ FITPUNT

Behandeling na telefonische afspraak van 7.00 tot 21.30 uur

Gronau · Ochtruper Str. 89a · Tel. 0 25 6 2 / 9 66 55

Tel. 053-538 89 85

       




 



 

  

 









 

 







   

















 



  

















  













 

 





  













 







 







 













 







  









   









  







   

 

   

 

 





 



 



  

  



 









 

 

  

  

 

 

 

  

 













    

 

 

 

 

 







  







 

 



 





  

 

 







  









  

 

 



   





 





  

 





 









 

 

















  

 

  

 

 





 







  



C1000 André de Jong 

 











 











  







 De Brink 46 7581 JB, Losser

   









 

 

    

T 053-5369390



 

Losser 17-04-13  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you