Losser Magazine 03-05-2024

Page 1

Maker Festival in Bibliotheek Afvalbrengpunt wordt Kringloopplein Avondexcursie Elfterheurne Scholen zaaien inheemse bloemen bij Aarde Dag Feestelijke activiteiten bij Nationale Molendag www.losserjournaal.nl www.twentejournaal.nl Hét Magazine voor Losser Gemeente-Info + UIT-agenda MagazineLosser HET DIGITALE MAGAZINE VAN DE GEMEENTE LOSSER 03-05-2024 Korenfestival

Volg Weeronline op twitter en facebook

In het weekend weer iets zachter Het weekend kent buien, maar ook dagdelen met zonneschijn. Het wordt een paar graden warmer dan vandaag. Op lange termijn is zicht op een drogere periode met veel zonneschijn.

Zaterdag: vrij zonnige start, vanuit het zuiden buien

Zaterdagochtend start droog met een mix van wolken en zon. Om 10:00 uur is het 12 tot 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten tot zuiden.

Morgenmiddag neemt vanuit het zuiden de buienkans verder toe. Bij deze is ook kans op onweer. Het blijft op de meeste plaatsen tot de avond droog. Het wordt 16 tot 18 graden. Tijdens een stevige bui zakt het kwik naar een graad of 11. De wind is zwak of matig en waait veelal uit zuidelijke richtingen. Rondom buien is de wind vlagerig.

Zaterdagavond trekken de (onweers)buien verder noordwaarts. Op veel plaatsen moet tijdens Dodenherdenking rekening worden gehouden met buien. Het is daarbij een graad of 11. In de nacht komen nog enkele buien voor, maar geleidelijk wordt het vanuit het zuiden droog. De minima komen uit rond 9 graden.

Bevrijdingsdag: festivals in het zuiden de beste papieren

Zondag, Bevrijdingsdag, is kans op en enkele buien, maar naarmate de dag vordert overheersen de droge perioden en komt er meer ruimte voor de zon. Het wordt op de meeste plaatsen 15 tot 17 graden en dit is een hele gebruikelijke temperatuur voor begin mei. De wind is matig van kracht en waait uit het zuidwesten.

Maandag en dinsdag nog buien Ook maandag en dinsdag is het nog licht wisselvallig met een mix van wolken, zon en buien. De middagtemperatuur komt uit tussen 14 graden in het noordwesten en 18 graden in het binnenland.

Daarna: droge en zonnige periode van start

Vanaf woensdag breekt een overwegend droge periode aan met veel zonneschijn. Aanvankelijk ligt de middagtemperatuur tussen 15 en 18 graden, maar richting het volgende weekend kan het kwik landinwaarts oplopen naar zo’n 20 graden.

LosserMagazine INHOUD

Colofon

Twente Journaal BV

Sponsored Magazines LosserMagazine.nl

Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo 074-259 66 33 info@TwenteJournaal.nl

LosserMagazine.nl

Lokaal nieuws, gesponsorde berichten, cultuur, sport, natuur en uit-agenda van Losser, Beuningen, de Lutte, Overdinkel, Glane, Glanerbeekhoek, Lonneker en Twente.

Advertenties en gesponsorde berichten: Maurice Weustink 06-51 420 945 info@LosserMagazine.nl

Redactie: info@LosserMagazine.nl

Cartoon: Leo Kemper

Persberichten en beeldmateriaal die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukteals digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding.

Het Losser Magazine is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 0651 420 945 www.regionaleuitgeversgroep.nl

TwenteJournaal is uitgever van o.a. HellendoornMagazine.nl, HengeloMag. nl OldenzaalMagazine.nl , EnschedeMag. nl, LosserMagazine.nl AlmeloMag.nl en GlanerbrugMagazine.nl, De Transportkrant, Welkom in Twente , TwenteJournaal.nl en

3
Nieuws & Achtergrond: 4 Uitagenda pagina’s: 34 24 Natuur 28 Cultuur 22 Sport

College wil van Afvalbrengpunt kringloopplein maken

LOSSER - Als het aan het college ligt, wordt het huidige gemeentelijke afvalbrengpunt in Losser omgevormd tot een kringloopplein en wordt voor het innemen van grof restafval samengewerkt met de gemeenten Enschede en Oldenzaal.

Het huidige afvalbrengpunt aan de Ravenhorsterweg voldoet niet meer aan de wetgeving. Dit afvalbrengpunt is al tientallen jaren in gebruik zonder bouwkundige vernieuwingen. In de huidige staat is het niet meer toekomstbestendig. Knelpunten zijn onder meer de trage doorstroming van bezoekers (vaak opstoppingen), het ontbreken van een weeginstallatie en beperkte inzamelvoorzieningen. Op de huidige locatie is te weinig ruimte om de noodzakelijke uitbreiding te realiseren om wel aan de

eisen te kunnen voldoen. In de (nabije) toekomst zal deze situatie niet verbeteren.

Wethouder Jan Engels: “We hebben drie scenario’s voor een toekomstig afvalbrengpunt laten onderzoeken. De scenario’s zijn afgewogen op basis van de criteria ‘service’, ‘milieu’ en ‘kosten’. Daarbij kwam de doorontwikkeling van het huidige afvalbrengpunt tot een kringloopplein als beste scenario uit de bus. Bij het kringloopplein kunnen inwoners gratis spullen inleveren die nog een

Afvalbrengpunt Losser een

tweede leven kunnen krijgen. Het gaat daarbij primair om het recyclen van goederen en niet om afval. Tuinafval kunnen inwoners vanaf 1 januari 2025 gratis naar een groenbrengpunt op industrieterrein De Pol in Losser brengen. En het groffe restafval kan men, tegen betaling, naar de afvalbrengpunten van Twente Milieu in Enschede-Oost en Oldenzaal brengen. Deze moderne afvalbrengpunten liggen binnen een straal van 15 minuten rijden voor inwoners van onze gemeente.”

Samenwerking met Kringloop De Beurs en de afvalbrengpunten Enschede-Oost en Oldenzaal

Voor het innemen van kringloopgoederen gaat de gemeente samenwerken met kringloopbedrijf De Beurs. Op het kringloopplein komt een innamestraat voor spullen die hergebruikt kunnen worden, zoals meubels en speelgoed. Voor het inleveren van grof tuinafval komt er een samenwerking met Olde

Foto: Google Streetview

Bolhaar Ecoservice op industrieterrein De Pol in Losser. Op vertoon van de afvalpas kunnen inwoners bij dit groenbrengpunt hun tuin- en snoei-afval brengen. Startdatum is 1 januari 2025.

Experiment met Afvalbalie in De Lutte en Beuningen

In de kernen De Lutte en Beuningen kunnen inwoners, in eerste instantie als een experiment, gebruik maken van de Afvalbalie van Twente Milieu. De Afvalbalie neemt, op vertoon van de afvalpas, gratis grondstofstromen in.

De gemeenteraad besluit over het voorstel van het college. Zodra de gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel van het college, kan de gemeente starten met de ombouw van het afvalbrengpunt. Inwoners kunnen in elk geval al vanaf 1 januari 2025 gebruikmaken van het groenbrengpunt in Losser en van de afvalbrengpunten Enschede-Oost en Oldenzaal.

Korenfestival

LOSSER - Op zondag 26 mei organiseert Fundament Losser voor de 2e keer het AutoReuvers korenfestival in het openluchttheater Brilmansdennen.

Op deze middag, die vorig jaar een geweldig succes was zullen een 6-tal koren uit Losser en omgeving optreden.

Het festival begint om 12.00 met een optreden van het Martinikoor uit Losser.

Maker Festival Twente

LOSSER - Op dinsdag 21 mei stap je in de Bibliotheek Losser, onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers, in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media.

Experimenteer in het MaakLab met creatieve technieken zoals de nieuwste

Make-It techniekkit of maak een kunstige robot. Leer in het FilmLab alles over films en duik in de wereld van AR en VR. Er is zoveel om te ontdekken.

Dus wees welkom en creëer je eigen

Maak Experience op 21 mei tussen 14.00 en 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Voor sommige

Twente

Ga op ontdekkingstocht molens!

TWENTE - Op 11 en 12 mei is het weer Nationale

Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland

Honderden traditionele wind- en watermolens door heel Nederland openen hun deuren om bezoekers te ontvangen. De organisatie is in handen van De Hollandsche Molen in samenwerking met Het Gilde van Molenaars en de deelnemende molens.

Molenaars en molengidsen staan overal klaar om bezoekers te laten genieten van dit oer-Hollandse monument. De geuren, geluiden en indrukwekkende oude techniek in een molen moet iedereen een keer beleven. Iedere molen is uniek en heeft grote aantrekkingskracht. Het is dan ook niet verwonder-

langs Overijsselse

lijk dat duizenden vrijwilligers actief zijn in molenland. Op veel plaatsen worden extra feestelijke activiteiten georganiseerd. Op nationalemolendag.nl zijn alle deelnemende molens te vinden. Voor kinderen is er een spaaractie: door vijf molens te bezoeken en stickers te verzamelen, ontvangen ze een uitnodiging voor een groot molenfeest in oktober.

Wissink’s Möl, Usselo De molenaars staan op 11 mei klaar om je van alles te vertellen over deze standerdmolen. Kinderen kunnen met een

Foto: Mees Wijnen

kweern (handmolen) zelf graan malen. Ook zijn er ambachtslieden, zoals een kantklosser en een klompenmaker, aan het werk te zien. Vlakbij de molen is een markt met een kleurrijke variatie aan keramiek, kunst, handgemaakte cadeaus en nog veel meer.

Openingstijden deelnemende molens Op www.nationalemolendag.nl zijn de bijzonderheden en de openingstijden van alle deelnemende molens te vinden. Ook tref je er fiets- en wandeltochten aan.

ontdekkingstocht

Viering van Aarde Dag bijenonderwijs in Oldenzaal

LOSSER/OLDENZAAL - ter gelegenheid van de Dag van de Aarde, hebben verschillende scholen in Oldenzaal en Losser een kleurrijke transformatie ondergaan.

In een unieke samenwerking tussen de gemeente, Groene Loper, en lokale ‘groene’ verenigingen, zoals de Imkervereniging Oldenzaal en IVN Losser-Oldenzaal, werden inheemse bloemen ingezaaid. Dit initiatief was niet alleen bedoeld om de scholen op te fleuren, maar ook om kinderen de liefde

voor natuur te laten ontdekken.

De kinderen hadden eerder in de week de eerste les gehad van een echte imker, die de basisschoolleerlingen alles leerde over het belang van inheemse bijen voor ons ecosysteem.

Tijdens de bijeenkomst bleek hoe goed

Dag met bloemen en Oldenzaal en Losser

de kinderen hadden opgelet: ze konden precies vertellen hoe het zit met wilde bijen en andere insecten en de bestuiving.

Bij De Maten in Oldenzaal was wethouder Evelien Zinkweg aanwezig om de inspanningen van de kinderen aan te moedigen. Maar ze toonde zichzelf ook als een ervaren tuinvrouw en ondersteunde de kinderen bij het harken en inzaaien.

Naast de activiteiten op de scholen konden inwoners van Losser en Oldenzaal inheems bloemzaad aanvragen via de

Groene Loper om hun eigen tuinen of buurt te verrijken.

Dit initiatief is een prachtig voorbeeld van hoe onderwijs en actieve betrokkenheid van de gemeenschap kunnen samenkomen om zowel lokale als globale milieukwesties aan te pakken. Het inzaaien van inheemse bloemen is een eenvoudige maar krachtige manier om te helpen bij het creëren van een duurzamere en bloeiendere toekomst voor iedereen.

Workshop Fotonmobiel

LOSSER - Kom op woensdag 8 mei naar de MaakLab workshop Fotonmobiel maken!

De Fotonmobiel is een zelfgemaakte racewagen die wordt aangedreven door een propeller op een motortje, met behulp van een zonnecel en schakelaar. Door de zonnecel gaat de racewagen tijdens zonnig weer energie opslaan. Deze zonne-energie wordt omgezet in beweging van de motor. Daarop zit een propeller die tijdens het draaien lucht verplaatst. Zo rijdt de

Fotonmobiel maken

racewagen vooruit, de wielen worden in beweging gezet door de propeller.

Als je zelfgemaakte racewagen rijdt, dan kan je deze versieren met stiften, verf en knutselmaterialen. Hoe ziet jouw ideale racewagen eruit? Tegen wie ga jij racen?

Voor deze workshop moet je je wel aan-

melden via info@fundamentlosser.nl.  Er is plaats voor 10 deelnemers.

Tijden: 15.00 uur – 16.30 uur

Locatie: MaakLab, Raadhuisplein 1

Losser

Leeftijd: 8-12 jaar

BoesCoolTuur zoekt culturele

OLDENZAAL - Om basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Oldenzaalse cultuursector heeft Stichting BoesCoolFit de culturele tak BoesCoolTuur.

In het najaar van 2024 gaat alweer de negende editie van BoesCoolTuur van

start. Basisschoolleerlingen kunnen kennis maken met de Oldenzaalse cul-

culturele aanbieders

tuursector door een 4 weken durende cursus te volgen bij een culturele aanbieder. Meer dan 1800 kinderen hebben hier ondertussen met veel plezier aan deelgenomen. De komende editie hopen we weer tot een groot succes te maken samen met de culturele aanbieders. Op het moment wordt achter de schermen gewerkt aan het opstellen van het cursusaanbod voor de negende editie.

Doel is een zo gevarieerd mogelijk aanbod te presenteren door een veelheid aan verschillende aanbieders uit Oldenzaal. Als er culturele aanbieders (of particulieren/individuen) zijn die een culturele kennismakingscursus willen aanmelden kan contact op worden genomen met projectleider Nikki Sneep-Snijders via info@boescooltuur.nl.

Militaire oefening regio IJsselland

TWENTE - Van 14 t/m 16 mei en van 21 t/m 23 mei is er een militaire oefening in delen van regio IJsselland en Twente, onder andere in de gemeente Tubbergen.

Het gaat om een oefening waarbij helikopterbemanningen worden getraind.

Er wordt geoefend met het opsporen van doelen, waarbij ook laag gevlogen wordt. Er worden VW Amarok’s en opblaasbare doelvoor-

stellingen gebruikt in de omgeving van Tubbergen, Fleringen, Reutum en Albergen. Twee helikopters moeten deze doelvoorstellingen opsporen. De helikopters vliegen tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

IJsselland en Twente

De oefenende eenheid maakt zo veel mogelijk gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. In andere gevallen wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder. Er wordt alles aan gedaan om overlast en hinder te voorkomen. De oefenende eenheid zal geen gebruik maken van (oefen) munitie.

Schaderegeling

Indien er ondanks alle voorzorgsmaatregelen schade is ontstaan door de oefening, kan men dit melden

op onderstaand adres. Graag zoveel mogelijk gegevens vermelden, zoals: eenheid, voertuig kenteken, datum en tijd, plaats, soort schade etc.

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims

Postbus 90004

3509 AA Utrecht

Telefoon 088 – 9561 951

Jdvclaims@mindef.nl

Sport

Rob Scholten en Sophie EK Klootschieten

HARBRINKHOEK

-Neuharlingersiel, een klein plaatsje in het noorden van Duitsland rechts van de Eemshaven en de Waddenzee.

Het dorp telt normaal zo’n 1000 inwoners, echter van 9 t/m 12 mei zal dit aantal ruimschoots verdubbelen, want dan vindt hier het Europees Kampioenschap Klootschieten plaats. Waar deze mooie sport hier in het oosten van Nederland erg populair is, is het klootschieten in het noorden van Duitsland tig keer zo populair, zo niet sport nummer 2 aldaar.

Als vereniging zijn we enorm trots dat we ook dit Europees Kampioenschap weer 2 clubgenoten mogen afvaardigen, Rob Scholten, Europees Kampioen op het veld in 2016 en 2e tijdens

het laatste EK in 2022 en Sophie Koebrugge, opkomend talent en Queen of the Road (winnaar BH Tree services eurochallange) bij de meisjes 2023. Rob zal uitkomen op het onderdeel veld en zetten en Sophie mag zich bewijzen op alle 3 de onderdelen, de straat, het veld en het zetten.

Als voormalige Europees Kampioen was Rob Scholten een van titelkandidaten bij de heren op veld. Hij maakte hier zijn favorietenrol dan ook waar. Met slechts 2 verliespunten, 4x een eerste plaats en 2x een tweede plaats liet hij zien waarom hij nog steeds de beste

Sophie Koebrugge naar

veldschutter van Nederland is. Hij liet de concurrentie ver achter zich en is ook dit jaar op het EK één van de titelkandidaten voor het Europees Kampioenschap. Het hele seizoen al, maar vooral de laatste weken zijn

Samen met hun wijzers en begeleiders zullen Rob en Sophie woensdag 8 mei vertrekken richting Neuharlingersiel. Donderdag zal hier de opening plaatsvinden en vrijdag, dat zal de dag worden waarop Rob zich gefocust heeft, dan vindt het veldtoernooi plaats waar hij hoopt opnieuw een gooi te doen naar de titel van Europees Kampioen. Uiteraard zal ook Sophie zich van haar beste kan laten zien deze dag. Naast de wijzers en begeleiders die het hele toernooi daar aanwezig zullen zijn, reizen deze dag ook 2 bussen met supporters vanuit Harbrinkhoek af om Rob en Sophie aan te moedigen.

De zaterdag staat in het teken van het straattoernooi, waar Sophie een gooi naar het podium zal doen bij de dames. Op zondag zal het EK worden afgesloten met het onderdeel zetten. Hier zullen de Nederlanders geen poot aan de trapper krijgen, dit is het onderdeel van de Duitsers waar zij ongetwijfeld de Europees Kampioen zullen leveren.

Wij wensen Rob en Sophie enorm veel succes en plezier dit EK. Ook de wijzers en begeleiders, alsmede de supporters wensen we een fantastische tijd in Duitsland en we hopen er stiekem op dat we maandag, zodra de kernploeg weer terug is gekeerd een mooi feestje kunnen vieren met een Europees Kampioen in ons midden.

Avondexcursie door het Elfterheurne

DE LUTTE - Maak met een natuurgids van IVN Oldenzaal/Losser e.o. een verrassende avondwandeling door het mooie natuurgebied van Elfterheurne.

Een coulissen landschap met bos, weilanden met houtwallen, graanakkers en schilderachtige kruidenrijke natte hooilanden met wilde planten die nu

in volle bloei staan, o.a. de orchideeën. Eveneens is de kans groot om een ree en vogels te spotten. Tijdens deze excursie is er aandacht voor de geschie-

brongebied van

Natuur

denis van de omgeving. Vergeet je fototoestel niet voor de mooiste kiekjes.

Dinsdag 14 mei of dinsdag 21 mei

2024

Van 18:45 uur tot 21:00 uur

Afstand: ca. 3,5 km. Trek stevige schoenen en een lange broek aan.

Neem je verrekijker en of je fototoestel mee

Niet toegankelijk voor mindervaliden, de wandeling gaat van de paden af Honden niet toegestaan.

Locatie: parkeerplaats bij de Tankenbergweg 5, 7587 MK De Lutte, vlakbij de afslag vanaf de Bentheimerstraat (N735).

De kosten bedragen €3,00 per persoon. Voor IVN-leden is de deelname gratis. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. www.ivn.nl/afdeling/oldenzaallosser-eo/

het

Ga mee ‘OpStap’ in natuurgebied

OMMEN - Dinsdagavond 7 mei organiseren wij een ‘OpStap’ excursie in natuurgebied Beerze.

Onder leiding van twee gidsen maakt u een prachtige wandeling van ongeveer twee uur in dit gevarieerde gebied met zandverstuivingen, bos, heide en veenputten. Tijdens de wandeling is er aandacht voor natuurverschijnselen en de cultuurhistorie van het gebied. De wandeling start om 19.00 en duurt ongeveer 2 uur. Meld je aan en wandel met ons mee!

Beerze Het natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder, omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natteen droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met onze natuurgidsen loop

natuurgebied Beerze

je door en langs een aantal van deze landschapstypen en kun je genieten van de schitterende planten – en dierenwereld. De gidsen vertellen je hier alles over maar ook is er volop de gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel is aanbevolen voor deze excursie.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 20 personen. Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op

Foto: Martijn Hulst

www.landschapoverijssel.nl/opstap2024

Kosten

De kosten zijn € 5,- per persoon. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben jij al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen.

Wicked Little Letters bij

CULTUUR

OLDENZAAL - Op dinsdag 14 mei vertoont

Filmhuis Oldenzaal de film Wicked Little Letters. Een ‘heerlijk vulgaire’ en messcherpe zwarte komedie-mysterie vol Britse humor.

In de jaren 1920 ontvangen diverse bewoners van het Britse kustplaatsje Littlehampton anonieme brieven vol grove scheldkanonnades. De verden-

king valt al snel op een vrijgevochten alleenstaande moeder, maar een slimme politieagente heeft zo haar eigen theorie.

bij Filmhuis Oldenzaal

Deze Britse komedie is gebaseerd op een waargebeurde zaak; de bizarre inhoud van de brieven schijnt historisch te kloppen. Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar die blijven vechten voor gerechtigheid in een oneerlijk rechtssysteem.

Cinemagazine: ‘Regisseur Sharrock brengt een verfrissende dosis humor in de actie, waardoor de film lichtvoetig en toegankelijk blijft’

Dinsdag 14 mei om 20.00 uur. Entreeprijs: € 10. Voor Vrienden van Filmhuis Oldenzaal: € 7.

Het vertoningsadres is Stadstheater De Bond, Molenstraat 25. Volg Filmhuis Oldenzaal op Facebook en Instagram.

Voor verdere info zie http://filmhuisoldenzaal.nl

Feest, muziek, cross, spektakel bij Zomerfeesten

ISIDORUSHOEVE - Zomerfeesten de Hoeve is een 4-daagse mix van feest, muziek, cross, kermis en spektakel tijdens het Hemelvaartweekend met jaarlijks ruim 30.000 bezoekers.

Dit jaar komen o.a. Jannes, Miss Montreal, Mooi Werk, Smoorverliefd op Doe Maar, Drock, Snollebollekes , Radical Redemption etc etc.

Combinerace

De combinerace is in Nederland ontstaan bij Zomerfeesten de Hoeve. Het idee is destijds overgevlogen vanuit Frankrijk. Anno 2024 bestaat er een

cross, kermis en Zomerfeesten de Hoeve

Nederlands kampioenschap voor combineracen met races in Sint Isidorushoeve, Mariënvelde, Yde de Punt, Emmeloord en Afferden. Ongeveer 50 rijders uit binnen- en buitenland strijden om deze prijs.

Kaarten

Het terrein van Zomerfeesten de Hoeve bestaat uit het feestterrein (incl. kermis) en een crossterrein. Voor het betreden van het feestterrein hebben personen vanaf 14 jaar een geldig ticket nodig

Foto: www.zomerfeestendehoeve.nl

op donderdag 9 mei (vanaf 14:00) en zaterdag11 mei (vanaf 19:00).

Het feestterrein is gratis te betreden op donderdag (tot 14:00), vrijdag, zaterdag (tot 19:00) en zondag. Voor het betreden van het crossterrein hebben personen vanaf 14 jaar te allen tijde een geldig ticket nodig.

Randrock 2024: nieuw podium, up en vermaak in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Reuring in Vriezenveen: Randrock staat voor de deur.

Donderdag 9 mei van 13.00 uur ’s middags tot 1.00 uur ’s nachts kan het publiek genieten van de beste optredens, veel bekende artiesten en bands, goeie dj’s en lekker eten en drinken. Op de mainstage treden o.a. Stones Sessions op, gevolgd door optredens

van Mell VF, Flemming en Vandenberg. Bij Randrock Junior kunnen de kleintjes meedoen met Fien & Teun, bekend van de boerderijavonturen op tv. Randrock sluit af met een show van Mother Mercury, Europa’s meest authentieke Queen coverband enerzijds en The

podium, mooie lineVriezenveen

Partysquad en Jody Bernal op Dance anderzijds.

Randrock Junior

Voor de jongere bezoekers is op Randrock Junior van alles te beleven! Met optredens van het liefste boertje en boerinnetje Fien & Teun tot magische momenten met goochelaar Sander. Kinderen die zelf  aan de slag willen, kunnen meedoen met verschillende creatieve workshops als graffiti

spuiten of een drumworkshop door de Vriezenveense Harmonie. En blije gezichten zijn gegarandeerd na een bezoekje aan de schminkers of de airbrush met tattoos en glitters.

Meer info over het festival is te vinden op de socials en via www.randrock.nl.

Deze uitagenda is opgesteld in samenwerking met www.visittwente.nl. De redactie wordt gedaan door de VVV/Tourist Info’s in Twente.

Voor een actueel overzicht kijk op: www.visittwente.nl/uitagenda of www.uittwente.nl. Evenementen en activiteiten aanmelden kan via de plaatselijke VVV/Tourist Info en redactie@twentejournaal.nl

34
twente.nl
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49 twente.nl
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.