Page 1

www.losserjournaal.nl www.losserjournaal.nl

Dinsdag 25 januari 2011

F3 kampioen

3

>>>> pag

Senioren Actueel

9

>>>>> pag

Agenda >>>>> pag

10

Ledenvergadering Burgerforum

LOSSER - Tijdens de ledenvergadering van Burgerforum afgelopen week bij café Heijdemann, is Joop Koopmans tot bestuursvoorzitter gekozen. Samen met Petra Mensink en Bennie Haamberg vormen zij het nieuwe bestuur. Verder is het streven van de partij om in de toekomst te gaan werken met deelcommissies, om zo de werkzaamheden te verdelen en leden actief bij Burgerforum te betrekken. Interim voorzitter Petra Mensink blikte in haar jaarverslag terug op het afgelopen jaar en wierp een blik op de toekomst die haar partij vol vertrouwen tegemoet ziet. Fractievoorzitter Lies ter Haar deed verslag van de werkzaamheden van de fractie en kon alle leden al weer het vierde log- en persboek aanbieden. Daarmee een goede gewoonte voortzettend, om de leden bij het doen en laten van de fractie betrokken te houden en waarmee de fractie tevens verantwoording af wil leggen aan haar achterban. Na de ledenvergadering konden de leden tijdens de nieuwjaarsreceptie onder het genot van een drankje en Makelaars een hapje het nieuwe jaar inluiden.

M

Jansen

Huis Hypotheek Prestatiegerichte verkopen?

nodig? aankoopbegeleiding

0,5% Gratis en onafhankelijk Meer informatie? advies courtage losser@wittewoningmakelaars.nl

Gratis schilderles Academie Artica LOSSER - In een aangename omgeving in Losser, geeft Barbara de Jong al meer dan 25 jaar haar uitgebreide kennis van verschillende schildertechnieken door aan haar leerlingen.

De FNV Belastingservice actief in Losser, Overdinkel en De Lutte

www.wittewoningmakelaars.nl www.wittewoningmakelaars.nl Nieuwe Markt 7 • 7622 DD Borne

LOSSER - Met ruim 300.000 aangiftes per jaar is de FNV Belastingservice niet alleen de grootste belastingadviseur van Nederland, maar is ook vermaard om de kwaliteit van deze dienstverlening.

Waarheen, waarvoor?

Voor deze prestatie tekenen jaarlijks ongeveer 5000 goed opgeleide FNVleden, die in hun vrije tijd andere leden helpen met het invullen van hun aangiftebiljet.

Devoordeligste makelaars Brinkstraat 16 Brinkstraat 16 vanNederland! 7581 GC GC Losser Losser Tel: 053 053 -- 536 7581 Tel: 536 34 34 47 47 De voordeligste in volledige dienstverlening

Nieuwe Markt 7 • 7622 DD Borne

074 - 267 1885

Naar het adres waar een passend afscheid meer is dan begraven of cremeren alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: Broekhoekweg 20, Losser. Met het modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15. www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl

Ook in Losser, Overdinkel en De Lutte start de FNV weer met deze ISO-gecertificeerde service. Gezien de grote belangstelling is het wel noodzakelijk eerst een afspraak te maken. Voor Losser, Overdinkel en De Lutte kan men zich telefonisch aanmelden vanaf 1 februari tot en met 22 februari, iedere dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur via: 06-43445066. Op de dag van afspraak dient men het nieuwe lidmaatschapbewijs mee te nemen.

9e jaargang nr. 03 nr. 18 7e jaargang

De cursussen zijn voor beginners en gevorderden, in kleine groepen, wekelijks van 8.45 tot 11.45 uur of van 19.00 tot 22.00 uur. Er is een prima regeling om gemiste

lessen in te halen. Iedereen krijgt een individuele begeleiding.

les. Men hoeft geen materiaal mee te nemen.

Als U een aantrekkelijke hobby zoekt en geïnteresseerd bent, kunt u zich nu aanmelden voor een gratis proef-

Informatie Voor meer informatie kunt u bellen met: 053-5360023.

Judo Losser investeert in tatami Overdinkel OVERDINKEL - Onlangs was er een klein feestje in sportzaal De Spil in Overdinkel. De heer Rene Bons van Top Star uit Enschede kwam persoonlijk de nieuwe judomat voor Judo Losser afleveren.

Volgens penningmeester Robert Schopman investeert de judoclub hiermee in het Losserse kerkdorp: 'met deze aanschaf stellen we judolessen in Overdinkel voor de langere toekomst veilig. Kinderen van 4 tot en met 14 jaar kunnen door deze aanschaf de komende 20 jaar lessen om de hoek volgen'. In 2010 hebben de leden van Judo Losser zich ingezet om geld bij elkaar te verdienen voor de aanschaf van een nieuwe mat op deze locatie. Een groot gedeelte van het geld werd verdient met dat waarin leden het beste zijn; judoën. Een hele dag de mat op met alle lesgroepen bracht bijna 2.000 euro op, daarna zetten met name de jeugdleden zich nogmaals in door heel veel loten te verkopen in De Grote Clubaktie en daarmee was de helft van het streefbedrag al bij elkaar. De rest kwam van sponsoren en zodoende kon in december de tatami besteld worden.

Afgelopen week werd de lang verwachtte nieuwe mat in Overdinkel afgeleverd. Ruim 120 vierkante meter in de moderne kleuren geel met blauw. Judo Losser kan hiermee twee aan alle eisen voldoende wedstrijdmatten uitleggen. Hiermee is een wens van de wedstrijdcommissie ingewilligd. Zowel in Losser als in Overdinkel kunnen nu Clubkampioenschappen,

Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen. 074 -074 259- 66 25933 66 33

Spettertoernooien en Puntentoernooien relatief eenvoudig georganiseerd worden, zonder gesleep van matten tussen Losser en Overdinkel. De commissie organiseert ruim 8 toernooien en is door de aanwezigheid van twee complete wedstrijdmatten in beide lesplaatsen nu veel flexibeler in waar een toernooi georganiseerd gaat worden.

Oplage 9.600 exemplaren


‘contorno’. Tot slot maak je uiteraard een zoet dessert: de ‘dolce’. De workshop wordt gegeven in het Trefpunt in

Stichting Cluster, De Muchte telefoonnummer: 053-5369400 of mailen naar: info@clusterlosser.nl.

"

Tijd: 19.30 tot circa 21.30 uur, plaats: De Muchte,Vlasakker 2, Losser, kosten: 22,50 euro inclusief materiaal voor het

exposeert tot en met woensdag 2 februari in de bibliotheek van Losser.

elfjes, feeĂŤn, zeemeerminnen en zeemeermannen dansen en dartelen op de tekeningen en schilderijen van de jonge kunstenares. De sprookjesachtiNelleke tekent en schildert magi- ge expositie is tijdens de openingsuren sche wezens die de bossen tegen van de bibliotheek te bewonderen. (tegeninlevering van deze bon en als je blijft lessen)

Anja’s Rijopleiding

NU GRATIS INTAKE! Is er een keuze voor een goed levenseinde? AUTO-MOTOR-AANHANGER-BROMFIETS Bowlen & Cursus Reiki 1 bij De Jaspis Onbeperkt Spareribs LOSSER / OLDENZAAL - ArenA Studio gaat deze keer in op de vele vragen die te maken hebben met 'de zachte dood' en euthanasie. ArenA Studio is een programma dat wordt uitgezonden via RTV Losser-Oldenzaal op dinsdagavond 11 januari tussen 20.00 en 22.00 uur.

Over beslissingen rondom het levenseinde heersen vele misverstanden en taboes. Er is in Nederland slechts ÊÊn legitieme mogelijkheid voor een arts om een einde te maken aan het leven van een patiÍnt en dat is euthanasie. In dat geval heeft de patiÍnt zelf bij volle bewustzijn gevraagd om een ’zachte dood’. Als de arts een tweede arts heeft geraadpleegd en op voorwaarde dat er sprake is van ondraaglijk en

uitzichtloos lijden, kan de arts de doodswens van de patiĂŤnt honoreren. Er zijn veel mensen die denken dat er nog een wettige alternatieve route is die naar de dood leidt, dat is de palliatieve sedatie. Een weg, die schijnbaar, een stuk minder rompslomp oplevert voor zowel de behandelend arts als voor de patiĂŤnt zelf. De arts brengt door een spuitje de patiĂŤnt in diepe slaap, vocht en voeding worden niet meer toegediend en binnen afzienbare tijd is het doel bereikt: de patiĂŤnt overlijdt. Maar er is ook nog een andere mogelijkheid, de palliatieve zorg. Hieronder valt alle zorg die erop gericht is de patiĂŤnt met een levensbedreigende ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Palliatieve zorg is aan de orde

als de ziekte waaraan de patiÍnt lijdt, ongeneeslijk blijkt te zijn.Hoe denken de mensen die het aangaat, de familie, de kerk en artsen hierover? Wat zijn de (on)mogelijkheden als je in zo’n stadium komt? Daarover willen we in deze uitzending van ArenA praten. Hiervoor zijn onder andere de volgende gasten uitgenodigd: Ria Loohuis (Hospice Oldenzaal), Jan Bos (Dominee Hofkerk Oldenzaal), Rob Barenburg (Huisarts) en Drs. F. Duinkerken (Apotheek De Thij). Elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur is de uitzending van ArenA studio live te beluisteren in Oldenzaal en Losser via 106.2 en 107.4 en via de kabel 104.1. Ook live via internet op: www.rtvlosser-oldenzaal.nl.

DE LUTTE - Iedereen kan het leren. Het is geen geloof en je hoeft niet paranormaal begaafd te zijn. Je hoeft het alleen maar te toe te laten. Je kan het overal eenvoudig toepassen in allerlei situaties: op school, in huis, op je werk, overal waar stress, ongelukken of ziekte worden ervaren. Het woord "reiki" betekent universele levensenergie.

Zodat je Reiki kunt gebruiken voor jezelf vrienden en familie. Tijdens de cursus heb je genoeg tijd om te oefenen en om een complete behandeling uit te voeren. Je ontvangt informatie en een certificaat, wat de eerste stap is om een professionele Reiki Practitioner (TM) te worden. Deze Reiki 1 cursus is de eerste stap op je Reiki pad en een proces van innerHoofdstraatlijk 81groei •7586 Overdinkel en BL heling. De workshop is Reiki is een manier van energieover- ÊÊn dag van 10.00 tot 16.30 uur op dracht, waarbij de energie wordt zaterdag 22 januari 2011 en zaterdag doorgeeft via de handen. Het doorge- 5 maart 2011, inclusief koffie, thee en ven van energie is iets heel gewoons lunch. Opgeven kan via: 06-22040442, en ieder mens wordt met dit vermo- info@de-jaspis.nl en www.de-jaspis.nl gen geboren. In de cursus wordt de De Jaspis, Sandra Olde Rikkert, Reiki energie opnieuw geactiveerd. Smidskaamp 16 in De Lutte.

06 - 19538966

www.Anjasrijopleiding.nl

HENGELO | 074 247 07 86

SMUTSSTRAAT 41 (PARKEERTERREIN ACHTER DE HEMA)

ENSCHEDE | 053 431 54 55

HENGELOSESTRAAT 116 (TEGENOVER DE MEUBELBOULEVARD)

â‚Ź19 50

Ambition

p.p.

'(

EĂŠn uur bowlen Onbeperkt Spareribs, frites en salade

140 x 200

7(

/87

Spare Arrangement

van 2195,- voor

1395,-

Bowlen en dineren:boxspringset Dagmenu, inclusief een uur bowlen â‚Ź25 p.p. elektrische van 2245,voor 160 x 200 Losse baanhuur: â‚Ź17,50 per uur (maximaal 8 personen per baan). Uitgezonderd feestdagen.

Compleet incl hoofdbord 1495,en luxe pocketveringsmatrassen RESERVEREN? Bel: 0541-551215 Bentheimerstraat 21 | 7587 ND De Lutte 180|xwww.hoteldegrotezwaan.nl 200 van 2315,- voor 10 jaar garantie!

8JOUFSLFV[FNFOV HBOHFOWPPSÂź  )VJTHFNBBLUF4OFSUNFUSPHHFCSPPE FOLBUFOTQFLWPPSÂź  4UBNQQPUCVGGFUUFOVJUFJHFOLFVLFO WBOBGÂź QQ 7PPSNFFSJOGPUFMPGLJKLPQ G G K Q XXXFFUDBGFQMFYBUOM XXXFFUDBGFQMFYBUOM

LPSUJOHPQGFFTUFOFOQBSUJKFO

1595,-

ook leverbaar in 210 en 220 cm

Schijnwerper

grote Stuntverkoop! gro Voorruiten Bumpers Koelers

Buitenspiegels

damesschoenen damessc heren overhemden 6.30.Designschijnwerpers Tuning-delen

hoge kraag, Italiaanse stijl

o.a. slippers, 39.9939.99 laarzen, pumps, Nu per paar 29.9929.99 peeptoe’s, 19.9919.99 imitatie Uggs

2 paar

10.-

hoge kraag,slippers, Italiaanse stijl, tot xxxxxxl o.a. 79.99 Let op: Onze nieuwe webshop staat online!! laarzen, pum We beschikken over 30928 artikelen voor 810 verschillende autotypes van 33 verschil59.99 Per stuk peeptoe’s, lende merken.Kom kijken in onze webshop! RSP-Service uw adres uit het oosten!! 39.99 imitatie Uggs

50.-

Hoofdstraat 226 7586 BX Overdinkel Tel: 053 - 538 86 14

www.rsp-service.nl 2 voor 2 p

heren heren jeans damesbroeken jea 30.15.3 diverse modellen

49.9949.99 44.9944.99 Per stuk

Normaal

50.-

2 jeans voor 2

ook paardrijmodellen diverse merk Elvira

39.99 Per Nu per stuk stuk 29.99

25.-

jeans 2 voor

v

• pinnen mogelijk voorheen Canadian Stocks • elke week nieuwe aanvoer

Deurningerstraat Deurningers 4a Oldenzaal


Losser Journaal

Dinsdag 25 januari 201

Papieractie openbare basisschool De Saller

LOSSER - Op dinsdag 1 februari halen ouders van de openbare basisschool de Saller weer papier op in de Scholtinkstraat, de Wilgenkamp, Vogelbuurt, Gronausestraat, Kloppenstraat en alle tussenliggende straten.

3

Losser F3 kampioen in najaarscompetitie LOSSER - Door de inhaalwedstrijd tegen Quick ‘20 uit Oldenzaal te winnen, wist Losser F3 ongeslagen kampioen te worden in de najaarscompetitie.

Op de foto het succesvolle team van KVV Losser, het team bestaat uit: Jesse ter Huerne, Thijs Kroese, Thijn Hoepman, Jochem Scheffer, Twan Berning, Sven Kuipers, Stijn Bones,

Thom olde Heuvel, Tristan de Rijter. Het team wordt getraind en begeleidt door Leon ter Heurne en Mark Kroese.

Vanaf 18.00 uur staan de containers op de parkeerplaats bij de Fakkel. Hier kunnen de bewoners ook zelf het papier naar toe brengen.

VVV Twentegids 2011 is uit LOSSER - De VVV Twentegids van 2011 is uit en te verkrijgen bij VVV Dinkeldal. Deze gids staat boordevol informatie over evenementen, accommodaties en toeristische attracties. Ook als inwoner van de regio zult u verrast zijn door de hoeveelheid informatie die is opgenomen. U vindt een volledig overzicht van alle uittips in de regio, overzicht van restaurants in de regio en een beschrijving van de diverse Twentse gemeenten en nog veel meer. Een magazine met alle VVV informatie, hiermee wordt het optimaal genieten van Twente! Haal de gids vandaag nog in huis. De gids is voor 3 euro verkrijgbaar bij VVV Dinkeldal, locaties Losser en De Lutte. www.losserjournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Losser Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 9.500 exemplaren Verschijnt iedere dinsdag huis-aan-huis in Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen, De Lutte en het gedeeltelijke buitengebied Advertentie-adviseur: Marco Krabbe, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@losserjournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-44 511 851 Eser Oztas E-mail: redactie@losserjournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten Vormgeving: Raymond Waninge Marian Beerten Geen Losser Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Losser Journaal: Losser: Drukkerij Jansen, Albert Heijn, C1000, Gemeentehuis, Bibliotheek De Lutte: Spar Kuipers, Slijterij Segerink Overdinkel: Plus Bellers, Japin Glane: Tankstation Bagchus Beuningen: Sterrebosch/ VVV kantoor Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Losser Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Man aangehouden voor geluidsoverlast Losser - Een 39-jarige man uit Losser werd in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 januari aangehouden, omdat hij de buurt wakker hield met zeer luide muziek.

Jeugdvitrine in de Bibliotheek LOSSER - De 11-jarige Tessa de Vries en Anouk Hartgerink, leerlingen van basisschool De Veldzijde, exposeren een selectie van hun zelf gemaakte 3D-kaarten in de vitrines

van de Losserse Bibliotheek. De leuke wenskaarten zijn tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bewonderen.

De politie kreeg woensdag 19 januari omstreeks 23.30 uur melding van geluidsoverlast vanuit een woning aan de Flamingostraat in Losser. De politie constateerde geluidsoverlast en sprak de dronken bewoner hierop aan. Het geluid werd uitgezet, maar toen de agenten weg gingen zette de man zijn geluidsinstallatie weer vol aan. Aangehouden De zwaar dronken man werd aangehouden omdat hij begon te schreeuwen en het geluid niet wilde uitzetten.

Trainer gezocht

LOSSER - De dames van Pret aan 't Net en TZN zijn met spoed op zoek naar een enthousiaste trainer/ trainster. De jonge dames trainen op de dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur in de TCL zaal, hoek Primulastraat/Leliestraat. Heeft u interesse, neem dan voor verdere inlichtingen contact op met Carole Christenhusz: 06-27498293 of c.christenhusz@tele2.nl.

Algemene ledenvergadering EHBO De Lutte DE LUTTE - Op 24 januari is de algemene ledenvergadering van de EHBO-vereniging De Lutte. Deze begint om 20.00 uur in de Dorpsboerderij Erve Boerrigter. Alle leden zijn welkom. Op de agenda staat onder andere de

Marinus Heino

bestuursverkiezing en huldiging van de jubilarissen. Hebt u belangstelling voor een cursus EHBO of AED met reanimatie, neem dan contact op met het secretariaat via de mail e.h.b.o-de-lutte@hotmail. com of via: 0541-511872.

In de kantlijn

De jaarlijkse gids van de gemeente Losser is een bijzonder exemplaar geworden. Vanwege het feit dat Losser dit jaar het tweehonderdjarige bestaan viert als zelfstandige gemeente, bevat de kleurrijke en informatieve gids een speciale katern waarin Georg van Slageren van de Historische Kring Losser de geschiedenis van Losser beschrijft. Tweehonderd jaar is een mijlpaal waarvan verwacht mag worden dat dit wordt gevierd. Niet zoals ieder jaar de Slag bij Nieuwpoort, Leidens Ontzet of nog altijd nationaal Bevrijdingsdag 5 mei 1945. Maar toch, Losser is tweehonderd jaar zelfstandig. Ik besef heel goed dat na de financiële naweeën van de Laga in 2003 en de hedendaagse noodzakelijke bezuinigingen er weinig geld overblijft voor nog eens een feestje, maar met het Lossergevoel dat veel inwoners zeggen te hebben, mag de gemeenschap toch wel iets verwachten. Ik heb vernomen dat de gemeentelijke kip aan het broeden is. We wachten dus maar even op het ei. Veel Lossernaren voelt zich Lossernaar als de zelfstandigheid van de gemeente in het geding is. Die zelfstandigheid begon in 1811 door afscheiding van het richterambt Oldenzaal. Grenswijzigingen zijn van alle tijden. Dat begon voor Losser op 1 maart 1811 toen Napoleon het Koninkrijk Holland bij Frankrijk inlijfde. De burgerlijke stand werd ingevoerd en iedereen werd verplicht een familienaam aan te nemen. Zeven jaar later, na de toevoeging van de marken De Lutte, Beuningen en Berghuizen werd Godefrie Feuilleteau de Bruijn schout in Losser en in 1825 burgemeester. Zes jaar later wordt hij niet herbenoemd, hij had er een zootje van gemaakt. Zijn opvolger Christoffel Eekhout wil bij zijn installatie in 1832 het chaotische gemeentearchief niet overnemen. Volgens Van Slageren is het daaraan te wijten dat in het gemeentearchief van Losser geen stukken van voor 1832 aanwezig zijn. Dat betreur ik, want het was in deze periode dat mijn voorvader zich in Losser vestigde. Mijn ‘legendarische’ voorvader was in 1810 in Den Ham geboren en kwam als veldwachter naar Losser. Hier trouwde hij een Losserse. Hij werd vader van negen kinderen. In de vervolgcyclus van de familie ben ik de nazaat van steeds het oudste kind. Leuk om te weten, maar je kunt er geen pond suiker van kopen. Wel weet ik dat mijn nog verdere voorvader met de Rusluie vanuit Sint Petersburg is meegekomen naar Vriezenveen. Ook leuk om te weten, maar ook daar koop je niets mee. Naspeuring verder in de familiegeschiedenis is onmogelijk. Maar de geschiedenis weten van het dorp waar je zelf bent geboren, opgegroeid of woont, is en blijft een tastbaar stuk historie. Mijn complimenten dan ook voor het initiatief de historie van Losser te publiceren. Losser is tweehonderd jaar zelfstandig. In die tijd hebben zich al veel wijzigingen voltrokken. In die tijd heeft Losser ook al heel wat burgemeesters aan het hoofd gehad. Tijdens de oorlogsjaren ‘regeerde’ hier slechts enkele weken de NSB- burgemeester van Oldenzaal en tekende van 1870 tot 1906 burgemeester Warnaars voor de langste periode. De bij velen nog bekende burgemeester Van de Sandt maakte van 1946 tot 1976 dertig jaar vol. Als huidig burgemeester Jan Westendorp in september dit jaar wordt opgevolgd kan Losser haar twintigste burgemeester begroeten. Twee bescheiden feestjes binnen een jaar moet mogelijk zijn. Laten we het maar vieren, want tijden gaan snel. Samenvoegingen en grenswijzigingen ook. Dat leert de geschiedenis en de toekomst is ongewis. Marinus

Reageren: marinusheino@online.de


Losser Journaal

4

Voordat U bij een ander gaat bestellen,

EERST WASSINK BELLEN!!! Voor al uw

zonwering, lamellen, rolluiken, glas, kunststof ramen, puien en serres Vraag vrijblijvend inlichtingen Showroom open op afspraak

WASSINK

Ootmarsum B.V.

Galgenveld 11 - 7631 BS - Ootmarsum Telefoon 0541-292267 - 06-54764517 www.wassinkbv.nl

adv2007:Opmaak 1 18-06-09 18:30 Page 1

Dinsdag 25 januari 2011

Eendaags jeugdtennistoernooi ENSCHEDE - In de Twentehallen te Enschede is er op zondag 6 februari een eendaags jeugdtennistoernooi. Er zijn verschillende categorieën: mini-baan (rood), driekwart-baan (oranje), hele baan tot en met 10/11 jaar (groen), tot en met 14 jaar en tot en met 17 jaar (geel).

het tennis vak zitten. Deze heren worden bijgestaan door een 4-tal jeugdleden die maatschappelijk stage lopen voor de school. (Gijs Beernink, Kelly Hassing, Sophie Spithoven en Arnoud Eppinkbroek). Zo worden de spelers/ speelsters begeleidt op de banen door deze jeugd leden.

Mini-baan en driekwart-baan spelen van 9.00 tot 12.00 uur (iedereen aanwezig om 08.30 uur). Hele baan tot en met 10/11 jaar, tot en met 14 en tot en met 17 jaar spelen van 12.30 tot 17.00 uur (iedereen aanwezig om 12.00 uur).

De kosten voor deelname zijn 5 euro per kind. Opgave kan via: www.toernooi.nl (Knltb jeugdtennis toernooi februari 2011) of een mail sturen naar: hassingsport@home.nl met daarin al je gegevens. Opgave kan tot en met 31 januari.

De organisatie is in handen van: Ben Hassing en Roy Mathey. Zowel Ben als Roy zijn tennistrainers die al jaren in

Voor diegene die straks vanaf april de competitie gaan spelen (woensdag-

middag, zaterdag of de zondagcompetitie) is dit een mooie kans om wat wedstrijden te spelen tegen andere kinderen.

Op zondag 13 maart is er nog een dag waarop je wedstrijden tegen anderen kunt spelen. Ook dan wordt er gespeeld in de Twentehallen te Enschede. Bij de prijsuitreiking ontvangt ieder kind een medaille (altijd prijs dus).

Voor verder vragen kan men bellen naar: Ben Hassing, 053-5381634 of langs komen bij: Hassing Tennis Sport aan de Hoofdstraat 106, te Overdinkel of bellen naar: Roy Mathey, 06-27317798.

Opnieuw winst voor Losserse waterpolodames GRONDVERZETBEDRIJF BV

Te Huur:

• Mini gravers en mini shovels 4

(incl. machinist)

Vanaf 70 cm. breed t/m 260 cm. breed

• Tevens levering en afvoer van:

Bridgen een van goed • Ook spittenvoor en egaliseren tuinendoel Zwarte grond, vulzand, groenafval, stobben, puin etc.

ENSCHEDE - Voor liefheb- 1.50 euro. Er zijn 6 ronden bers van het Bridgen•isContainers er elke á 4 spellen. Elke middag maandagmiddag vanaf 28 juni wordt onder de deelne• Straatwerk een BRIDGE-INSTUIF in het mers (als paar) twee flessen Odd Fellowhuis aan de Nic. wijn verloot. De opbrengst • Rioleringswerkzaamheden Beetsstraat 44 te Enschede. is voor Maatschappelijke Deze instuif vindt plaats van Activiteiten van de Odd 13.15 uur tot 17.00 uur. U Fellows. Inlichtingen: L. dient zich als paar ter plaatse Boersma, tel. 074-2420342 Goormatenweg 43 - Overdinkel vóór 13.10 uur aan te melof H. Janssen, tel. 053Tel. 053-5387386 - Mob. 06-51335090 den. Kosten per persoon 5721255.

Voet-, knie- of rugproblemen?

Praktijk podologie Wim Benerink I.v.m toenemende drukte nu ook elke 1e en 3e zaterdagmorgen van de maand in Carintgebouw, Luttersestraat 2a in Losser.

A.s. zaterdag weer in Carint/Losser Wij leveren uit eigen werkplaats: * Handgemaakte opbouwzolen voor dames in diverse kleuren en diktes naar eigen wens (ook in open zomerschoen) * Voor heren in dagelijks schoeisel - werkschoenen maar ook in rubberlaarzen. * Voor kinderen- diabeet en reumapatienten * Geen wachttijden (binnen 1 week op zolen) * Reparatieafdeling ter plekke, dus correcties bij nacontrole kunt u op wachten * De meeste zorgverzekeraars vergoeden deels zoniet alle kosten * Zorgverzekeraar Menzis geen verwijzing nodig. * Met klachten die u niet vertrouwt raadpleeg eerst uw huisarts.

Bellen voor afspraak. Wim Benerink Brandkolk 11, 7635 LZ Lattrop. T 0541 - 229424 of 06-10342574 Register: Podoloog A-B ELKE 1E EN 3E ZATERDAG VAN DE MAAND!

LOSSER - In een directie confrontatie met De Hof, één van de mede laagstaande ploegen in de competitie, heeft Losser in Neede goede zaken gedaan door met 6-7 te winnen.

de 2-2 op het scorebord. Daarna nam Losser het heft in handen.Verdedigend werd goed gecontroleerd gespeeld, terwijl aanvallend de overtalsituaties goed werden afgemaakt. Halverwege de wedstrijd leidde Losser dan ook verdiend met 3-6. Op een tweetal Het begin van de wedstrijd was nogal uitsluitingen na aan Losserse zijde, Losser Journaal spectaculair. De eerste 4 aanvallen gebeurde er in de gehele derde periwerden allemaal doeltreffend afge- ode niets meer. In de vierde periode rond en na anderhalve minuut stond was dat anders. Losser scoorde nog

wel de 3-7, maar daarna kwam De Hof, mede door een aantal opbouwende en verdedigende fouten, weer in de wedstrijd terug en scoorde maar liefst 3 keer op rij. De laatste 22 seconden werden echter geroutineerd uitgespeeld, al was daar nog in de echte eindfase een time-out Dinsdag 2 voor nodig. Door deze overwinning is Losser gestegen naar een gedeelde 8e plaats.

Montana in de muziekkoep Zusjes succesvol op NK Twirl LOSSER - Esmée en Anouk Timmerman, beide lid van de majorettes van muziekvereniging Excelsior Losser, hebben onlangs succesvol deelgenomen aan het NK Twirl in Amsterdam. Beide dames hadden zich op basis van hun resultaten in 2010 geplaatst voor het onderdeel basic strut. Esmée (6 jaar) deed mee in de categorie 'peewee' en veroverde met een 7,3 een eervolle 11e plaats. Ook Anouk van 9 jaar deed goede zaken; zij behaalde in de categorie 'juvenile' een 5e plek met een 8,5 in een sterk deelnemersveld met vele tegenstanders.

Heeft u redactie voor het Losser Journaal? uw adres voor: J . M a n n e b e e k - Onderhoud Hofkamp 257 - Renovatie Mob: 06-57 54 02 40 - Netwerken 7582 GT Losser www.jmannebeek-elektrotechniek.nl - Aanleg Tel:-053-478 - Service OVERDINKEL Zangkoor Montana ver- toire ten gehore brengen. 74 50 info@jmannebeek-elektrotechniek.nl

stuur dit dan op naar: leid door piano, bas en drum. redactie@losserjournaal.nl bereidt zich nu voor op de jub

wisselt donderdag 1 juli haar vaste repetitieruimte in hetMob: Trefpunt met de Het programma is zeer gevarieerd; naar het Duitse Hochstadt en op Hofkamp 257 06-57 54 02 40 muziekkoepel. van dirigent er worden musical-, gospel-, popu- cert in Gronau met als thema: 7528 GT LosserOnder leiding www.jmannebeek-elektrotechniek.nl Turn key bouwkoor van bedrijfshallen, Staalconstructies, Redactiestukken met Het fotooptreden hebbenin Overdin HanTel:Schokker zal hetinfo@jmannebeek-elektrotechniek.nl 30-koppige laire- en klassieke liederen gezongen. Mehre’. 053-478 74 50 Geveldaken wandbeplating, machinebouw een muzikale doorsnede van haar reper- De zangers en zangeressen worden bege-omom 19.30 uur. grotere kans geplaatst te worden Ook gecertificeerd voor de Duitse markt.

Tijhuis Staalbouw B.V.

Installatiebedrijf Tijhuis B.V. Rabobank verrast Muziekschool met cheq Vanaf 27 januari op de markt in LosserLOSSER Gas, water, zink- en koperwerken, cv installaties, - Muziekschool De de gemeenschap. Tijdens de

BAKKERIJ ‘T STOEPJE Openingsknallers: DAIHATSU

-Kruidkoek € 1,00 per stuk TERIOS 1300.16V .....Terreinwagen 5 drs . “99 ............ € 5.450 FORD ESCORT ........Hatchback 5 drs ...... “97 ............ € 1.950

- Super Roomboter Gevulde HYUNDAI TRAJET ....Mini MPV 5-drs ........ “03 ............ € 8.450 Koeken 10 voor € 5.00

OPEL AGILA .............Hatchback 5 drs ...... “01 ............ € 3.950

- Roomboter Appelflappen OPEL€ ASTRA 5 drs ...... “03 ............ € 7.450 4 voor 3.95 + 16v 30 ......Hatchback zegels OPEL VECTRA .........Sedan 4 drs ............. “03 ............ € 8.450

- Altijd € 1,-: OPEL ZAFIRA ............Mini MPV 5-drs ......... “01 ............ € 7.350 Bruin Rond of Wit Rond. PEUGEOT 205 ..........Hatchback 3 drs ...... “91 ............ € 1.250

Graag ziens! SEAT tot CORDOBA........Sedan 4- drs .............“02.............€ 5.450

ketelvervanging, warmtepompen, zonnepanelen en Sleutel was er maar wát blij avondvierdaagse hebben ze zich installaties. mee, met de cheque airco van 400 al verdienstelijk gemaakt bij de euro van de Rabobank. Tijdens rolstoelgroepen en in oktober, Koninginnedag hebben vrijwil- november zullen ze zich opnieuw ligers van de Rabobank op het in zetten bij een viertal activiTurn key bouw van bedrijfshallen, Staalconstructies, en speciaalbouw aanhangwagens pleinVoor vanal uw hetonderhoud gemeentehuis teiten op de donderdag in de Gevel- dak- en wandbeplating, machinebouw pannenkoeken gebakken. De muziekschool. opbrengst hiervan wasBentheimerstraat bestemd 24 Ook gecertificeerd voor de Duitse markt. voor de muziekschool. Directeur Ben Kijl van de muziek7587 NH DE LUTTE school was in ieder geval blij René Koller van de Rabobank legt verrast door dit gebaar van de Postbus 1Rabobank en zal er voor zorgen uit dat dit jaar vrijwilligers namens Gas,besteed water, zinkDE LUTTE de bank zich, nog meer7587 dan ZG voordat het geld goed gaat en koperwerken, cv installaties, ketelvervanging, warmtepompen, zonnepanelen en heen, willen gaan inzetten voor worden. T: 0541-551216 airco installaties. T: 0541-551826 F: 0541-552263

Tijhuis Aanhangwagens B.V.Tijhuis Staalbouw B.V.

Installatiebedrijf Tijhuis B.V.

Jessy Notkamp wint aankoopbedr Tijhuis Aanhangwagens B.V. Tel. terug bij Shoeby info@tijhuis-bv.nl

Voor al uw onderhoud en speciaalbouw aanhangwagens Bentheimerstraat 24


Losser Journaal

5

Dinsdag 25 januari 2011

Eendaags jeugdtennistoernooi De Voorleeskampioen van Losser 2011

ENSCHEDE - In de Twentehallen te Enschede is er op zondag 6 februari een eendaags jeugdtennistoernooi. Er zijn verschillende categorieën: mini-baan (rood), driekwart-baan (oranje), hele baan tot en met 10/11 jaar (groen), tot en met 14 jaar en tot en met 17 jaar (geel).

Mini-baan en driekwart-baan spelen van 9.00 tot 12.00 uur (iedereen aanwezig om 08.30 uur). Hele baan tot en met 10/11 jaar, tot en met 14 en tot en met 17 jaar spelen van 12.30 tot 17.00 uur (iedereen aanwezig om 12.00 uur).

De organisatie is in handen van: Ben Hassing en Roy Mathey. Zowel Ben als Roy zijn tennistrainers die al jaren in het tennis vak zitten. Deze heren worden bijgestaan door een 4-tal jeugdleden die maatschappelijk stage lopen voor de school. (Gijs Beernink, Kelly Hassing, Sophie Spithoven en Arnoud Eppinkbroek). Zo worden de spelers/ speelsters begeleidt op de banen door deze jeugd leden.

De kosten voor deelname zijn 5 euro per kind. Opgave kan via: www.toernooi.nl (Knltb jeugdtennis toernooi februari 2011) of een mail sturen naar: hassingsport@home.nl met daarin al je gegevens. Opgave kan tot en met 31 januari. Voor diegene die straks vanaf april de competitie gaan spelen (woensdagmiddag, zaterdag of de zondagcompetitie) is dit een mooie kans om wat wedstrijden te spelen tegen andere kinderen.

Op zondag 13 maart is er nog een dag waarop je wedstrijden tegen anderen kunt spelen. Ook dan wordt er gespeeld in de Twentehallen te Enschede. Bij de prijsuitreiking ontvangt ieder kind een medaille (altijd prijs dus). Voor verder vragen kan men bellen naar: Ben Hassing, 053-5381634 of langs komen bij: Hassing Tennis Sport aan de Hoofdstraat 106, te Overdinkel of bellen naar: Roy Mathey, 06-27317798.

Spreekuur van MEE in Losser LOSSER - Sinds september heeft MEE Twente ook een spreekuurlocatie in Losser. 4 keer per week is er een consulent van MEE in de Muchte aan de Vlasakker 2, in Losser. Dit om de inwoners van de gemeente Losser nog beter van dienst te zijn. Naast een betere bereikbaarheid van MEE Twente voor de inwoners van Losser leert de ervaring dat, samen onder één dak zitten met verschillende andere organisaties, er een betere samenwerking, afstemming en doorverwijzing mogelijk is. Omdat ook vele andere organisaties, zoals Welzijn Ouderen, Stichting informele Zorg en Mediant, in het zelfde gebouw zitten, zijn contacten met andere organisaties snel gelegd. Dit helpt bij het vinden van de juiste hulp. Waar staat MEE voor? MEE Twente is een laagdrempelige, onafhankelijke organisatie voor mensen met een beperking, chronisch zieken. Zij geven informatie, advies en ondersteuning op het gebied van wonen, zorg en welzijn aan mensen met een handicap, functiebeperking of chronische ziekte. MEE Twente heeft als doel: zorgen dat mensen zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. De consulent van MEE zoekt samen met de cliënt naar de ondersteuning die nodig is. De MEE consulent helpt bij het beantwoorden van de vragen die mensen

hebben rondom hun beperking of chronische ziekte. MEE biedt ook cursussen aan waarin er met anderen gepraat kan worden en ervaringen kunnen worden uitgewisseld. MEE helpt om indicaties aan te vragen. MEE helpt als ouders het gevoel hebben dat hun kind anders is maar ze niet precies weten waarom. De consulent begrijpt waar mensen mee kunnen zitten. In een gesprek wordt duidelijk wat precies de vraag of het probleem is. Sámen met de consulent wordt er gezocht naar antwoorden. MEE kent ook de weg naar diverse hulpverlening- en vrijwilligersorganisaties.

LOSSER - De bibliotheek Losser organiseert op zaterdag 29 januari de Lokale Ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De voorleeskampioenen van alle 13 basisscholen in de gemeente Losser (3 scholen uit Overdinkel, 8 uit Losser, 1 uit De Lutte en 1 uit Beuningen) treden dan voor het voetlicht.

De kampioenen lezen een fragment voor uit een voor hun favoriet kinderboek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als beste voorlezer van hun school uit de bus. De Lokale Ronde vindt plaats in de

bibliotheek te Losser. Een deskundige jury, die bestaat uit mevrouw SaathofVaartjes(hoofdleidster van de peuterspeelzaal Ot en Sien in Overdinkel), mevrouw Kanbar(ambtenaar van onder andere cultuur van de gemeente Losser) en mevrouw Bouwhuis (sociaal-cultureel werker bij de Stichting Cluster) die beslist wie er gaat winnen. Het programma begint om 14.00 uur en is afgelopen rond 16.30 uur. De schoolkampioenen mogen maximaal 7 eigen supporters meenemen. De winnaar van de Lokale Ronde van de voorleeswedstrijd krijgt een Losserse wisselbeker (vorig jaar gewonnen door Iris Wolber van 'De Basis'). Wint

een school drie keer achtereen, dan mag die de beker permanent in de prijzenkast zetten. Bovendien gaat de Voorleeskampioen van Losser door naar de regionale vervolgronde, die dit jaar wordt gehouden op woensdag 16 maart in de bibliotheek van Enschede.

Als alles goed blijft gaan, wordt hij/ zij zelfs Voorleeskampioen van Overijssel! Die strijd wordt gestreden in het theater de Caroussel te Ommen op woensdagmiddag 20 april. De Voorleeskampioenen van alle provincies treffen elkaar tenslotte op woensdag 25 mei in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht voor de Landelijke finale.

Jubileumreceptie met geschenk voor De Lutte DE LUTTE - Dat de carnavalsvereniging De Bosdûvelkes uit De Lutte dit jaar haar 44-jarig jubileum viert, kan maar weinig mensen ontgaan zijn. In november begonnen de festiviteiten met een jubileumviering in de Plechelmuskerk. Tijdens de Instuif zijn er prachtige tegels onthuld met daarop de namen van alle oud hoogheden van de vereniging. Er zijn aan alle leden jubileumspeldjes verstrekt. Het orgaan van de carnavalsvereniging ’t Dûvelke, is in een speciale uitgave verschenen. Maar

daarmee zijn de activiteiten van de jubileumcommissie nog niet uitgeput. Op zaterdag 5 februari wordt ter gelegenheid van het jubileum, vanaf 18.00 tot 21.00 uur, een receptie gehouden in café/zalencentrum De Vereeniging, Dorpstraat 7 in De Lutte. Voor deze receptie worden alle leden, oud-leden, oud-bestuursleden, oud adjudanten van de oud-graven, oud-jeugdgraven (-gravinnen), oud adjudanten van de jeugdgraaf, vertegenwoordigers van alle Lutter verenigingen en stichtingen en allen die De Bosdûvelkes een warm hart toedragen uitgenodigd. Sprekers

of verenigingen die een bijdrage willen leveren kunnen hiertoe contact opnemen met Chef dé Protocol Paul Wiefferink, telefoon 06-20545986 of per mail: pwiefferink@home.nl. Vóór de receptie wordt door De Bosdûvelkes aan de bevolking van De Lutte een cadeau aangeboden. Hiertoe roept het bestuur van de carnavalsvereniging de inwoners op om zich rond 15.30 uur te verzamelen voor café/zalencentrum De Vereeniging. De leden van De Bosdûvelkes hopen dat vele Luttenaren getuige zullen (willen) zijn van deze handeling.

Wanneer is er een consulent van MEE in de Muchte? Op maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 11.00 en op dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur. Telefonisch een afspraak? Ook dat is mogelijk. U kunt bellen met het nummer 053-5369416. Moeilijk ter been? Of als het om een andere reden voor iemand niet mogelijk is om naar de Muchte te komen, kan de consulent iemand thuis bezoeken. Aan ondersteuning van MEE zijn voor geen kosten verbonden. Voor sommige cursussen kan het zijn dat er een kleine bijdrage betaald moet worden. Voor meer informatie: e-mail: info@meetwente.nl, website: www.meetwente.nl.

Nieuw: Aktie Games in Oldenzaal! OLDENZAAL - Vanaf heden kunnen alle gamers terecht In Den Vijfhoek 85 voor de laagst geprijsde games, accessoires en consoles. Aktie Games is een splinternieuwe winkel voor gamers van alle leeftijden. Bijzonder aan deze winkel is, dat het geopend is terwijl de winkel nog druk verbouwd wordt. Volgens de eigenaar Ceril Voorhuis, duurt de verbouwing nog ongeveer twee maanden en uiterlijk in september van dit jaar moet alles klaar zijn. Groot aanbod Aktie Games in Oldenzaal is hét adres voor games, accessoires en consoles. Games voor onder andere de PS3, PS2, Xbox 360, Wii, DS en de Gameboy Advance zijn allemaal verkrijgbaar bij Aktie Games. Naast het verkopen van nieuwe games en toebehoren, kunt u bij Aktie Games ook tweedehandse games kopen en inruilen. Ook voor reparaties van games en consoles en het pre-orderen van games, kunt u terecht bij Aktie Games. Toekomstplannen ‘Ik heb de winkel geopend met

oog op de toekomst’, vertelt Ceril Voorhuis. ‘Ik wil dat mijn kinderen later de zaak van mij overnemen en gaan runnen.’ Daarnaast vertelt Ceril dat hij veel expertise heeft op het gebied van gamen. ‘In Oldenzaal is er geen specifieke winkel voor games en ik ben geboren in Oldenzaal, voor mij genoeg reden om Aktie Games te openen in Oldenzaal’, aldus Ceril. In de toekomst is Ceril van plan om ook complete pc-systemen te verkopen onder de gebruikelijke winkelprijs. Goede service Naast reparaties en inruil heeft Aktie Games nog een bijzondere service. Daarmee onderscheidt Aktie Games zich van de concurrenten. Elke game die niet op voorraad is wordt, zodra deze binnen is, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Dus voor een goede service en lage prijzen kunnen alle gamers naar Aktie Games in Oldenzaal. Openingsactie Ook heeft Aktie Games een unieke openingsactie! Tot eind januari wordt elke tweede game, mits in voorraad, verkocht voor de helft van de prijs!

Voor €5,- per maand brengt u zieke kinderen en hun ouders dicht bij elkaar. Word nu donateur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

kinderfondsknuffels.nl


Carnaval in Losser! Pastoor Geerdinkstraat is Hoogheden Allee

Losserse Hooghedenbijeenkomst

LOSSER - De Losserse Hooghedenbijeenkomst werd onlangs gehouden bij de Dinkelbrug (Joop van Ommen). Dit was een bijeenkomst voor alle hoogheden van het carnavalsseizoen 2010-2011 van de Gemeente Losser.

de vrouwen moesten zich voorstellen. Toen iedereen zich had voorgesteld volgde de casino avond. Na flink gegokt te hebben was er een warm en koud buffet. Voordat de avond ten einde was, werd er onder het genot van een drankje nog nagepraat.

Onder het genot van een drankje kwam de avond langzaam op gang. Het begon met een voorstelronde.

Een geslaagde avond die door het Hoofdbestuur van de Gaffel Aöskes werd aangeboden aan alle hoogheden van de Gemeente Losser. Voor meer informatie over de Gaffel Aöskes kijk op www.gaffelaoskes.nl.

De Hoogheden, Adjudanten, hofchauffeur en ook de miss en

DE LUTTE - In grote samenhorigheid werd onlangs gewerkt in de Pastoor Geerdinkstraat in De Lutte. De straat werd door de bewoners omgedoopt tot Hoogheden Allee. Niemand minder dan jubileum Graaf Alphons I en zijn adjudant Raimond wonen aan de Pastoor Geerdinkstraat. Om uiting te geven aan hun trotse gevoel, dat het hoog-

hedenspan van de jubilerende carnavalsvereniging De Bosdûvelkes in hun straat woont, is door alle buren alles uit de kast gehaald.

den genoemd. Graaf Alphons en zijn adjudant Raimond openden de Hoogheden Allee door aan beide zijden een lint door te knippen.

Twee enorme groene bogen met de talrijk onmisbare roosjes en alle huizen voorzien van vlaggetjes, sieren nu de straat. Daarom mag de Pastoor Geerdinkstraat, in ieder geval tijdelijk, de meest kleurrijke straat van De Lutte wor-

Dat de bewoners de smaak te pakken hebben, moge blijken uit het opschrift van de borden in de bogen: 'Wie volgt!' Wat zoveel kan betekenen: wie volgen de Graaf en adjudant? Of wie is de volgende hoogheid?

www.losserjournaal.nl www.losserjournaal.nl

Leden Nachtülkes klaar voor 28ste Ülkes Gala LOSSER - De Nachtülkes zijn volop in voorbereiding om het komende gala, zoals ze gewend zijn, goed uit de startblokken te schieten.

Dinsdag 02 februari 2010

Senioren Actueel

Een unieke avond in Losser, waarbij een gala op het podium wordt gebracht uitsluitend door eigen leden. De gala vindt plaats op zaterdagavond 12 februari. Zowel de oudere garde als de jongeren hebben altijd wel weer ideeën om er een geslaagde en vooral gezellige avond van te maken. Dat deze gala ieder jaar weer een groot succes is, blijkt wel uit de opkomst van praktisch alle hoogheden uit de gemeente Losser. De editie van dit jaar vindt wederom plaats in de gala-zaal van Café Heydeman aan de Smalmaatstraat. Naast Prins Marcel II met zijn adjudanten Henri en Ronald en hofchauffeur Sebastiaan, zullen ook de jongerenprins Mark met zijn secondanten Stefan en Jeroen acte de presente geven. Het startschot wordt om 20.00 uur gelost door de galacommissie, die al maanden druk is met de voorbereidingen.

12

>>>>> zie pag

Woonbijlage >>>>> zie pag 6

&7

www.losse www.losse

Politiek café

DE LUTTE - Onder de noemer politiek café wordt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in De Lutte een debatavond georganiseerd. Alle vijf lijsttrekkers hebben hun aanwezigheid toegezegd om hun visie te geven over toekomstige politiek-bestuurlijke onderwerpen in de gemeente Losser en De Lutte in het bijzonder.

Naast de vele leden die optreden, vullen de Tetterkeerlkes de pauze op met veel fleur.

Voorafgaand aan dit politiek café in De Lutte worden alle inwoners opgeroepen onderwerpen aan te dragen, die zij graag aan de orde gesteld willen zien, zoals de herinrichting van de dorpskern, bestuurlijke toekomst gemeente, sociale en verkeersveiligheid, behoud voorzieningenniveau, een randweg om het dorp, woningbouw, de toekomst van de landbouw in het nationaal landschap Noord Oost Twente en andere actuele zaken. Tot uiterlijk 17 februari kunnen onderwerpen worden ingediend per email aan: politiekcafedelutte@kpnmail.nl of schriftelijk worden afgegeven bij café De Vereeniging, Dorpstraat 7 in De Lutte.

uit. Zaal Heydemann is zaterdag 12 februari om 19.00 uur open. Dinsdag De kaarten zijn op maandag en 09 februari 2010 donderdagavond, in de carnavalsHet motto dat de Nachtulkes al jarenSenioren hal van deActueel Nachtülkes op de Pol, te LOSSER - De Grösmeeierkes komen voeren zegt genoeg over de optre- koop bij M. Bulthuis of telefonisch zaterdag 13 februari met een hele De lokale politici krijgen hieruit een grote loopgroep op straat. De dens want: ‘het is better of te goan na 18.00 uur via: 06-51333774. selectie voorgelegd met voor de aanvereniging heeft echter zelf niet >>>>> zie pag 9 wezigen de mogelijkheid tot het stelgenoeg leden om deze groep heleas nig op te komm’n’, staat garant Kaarten kosten 7,50 euro per perlen van vragen en discussie. Vier jaar maal te vullen. Daarom zijn ze op geleden werd er eveneens onder grote zoek naar mensen die een keer voor een ongedwongen avondje soon. belangstelling een politiek café gehou-

l in Losser

Sluiting bibliotheken in de gemeente Losser

den. Destijds was het kerkdorp van de gemeente Losser flink in opschudding over kwesties als het Luttermolenveld, verplaatsing van de school en de herinrichting van de dorpskern. Bij de verkiezingen maakten toen maar liefst zes dorpsgenoten hun opwachting in LOSSER - In verband met de carnaval de nieuwe gemeenteraad. De organisatie verwacht wederom een grote is de bibliotheek in De Lutte maandag betrokkenheid van de Lutternaren en 15 februari gesloten. De bibliotheken levendige discussie. Het politiek café wordt twee dagen voor de verkiezinin Losser en Overdinkel zijn dinsdag gen op maandag 1 maart gehouden in 16 februari de hele dag gesloten. De Vereeniging en begint om 20.00 uur.

Derde dinkelloop Iphitos

LOSSER - Atletiekvereniging IPHITOS organiseert zondag 14 februari de derde Dinkelloop. De loop bestaat uit prestatielopen over zes verschilNaar het adres waar een passend afscheid lende afstanden.Het is een cross meer is dan begraven of cremeren alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: door het prachtige natuurgebied Broekhoekweg 20, Losser. Met het ‘De Zandbergen’ in Losser. Start modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15. en finish zijn bij het “Zaandhoes” www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl aan de Grensweg. Voor starttijden, inschrijven en andere informatie: Atletiekvereniging Iphitos, Telefoon: 053-5387887 en via www.av-iphitos.nl

Waarheen, waarvoor?

8e jaargang 7e jaargang nr. 3 nr. 18

Doe mee met de grote carnavalsoptocht in Losser mee willen lopen met de carnavalsoptocht in Losser. Wil jij meedoen bij de Grösmeeierkes, dan ben je van harte welkom. Je hoeft geen lid te zijn om mee te doen. Gewoon meedoen en de sfeer

proeven van de gezelligste carnavalsvereniging in Losser en zonder verdere verplichtingen een super optocht lopen.

de website: www.grosmeeierkes.nl en stuur een e-mail met je naam, telefoonnummer met de tekst: meelopen optocht Losser.

Je kan je aanmelden in de bouwloods op de Pol in Losser. Of je kijkt op

De vereniging neemt dan contact met je op voor verdere informatie.

Primeur voor Overijssel in bibliotheek Losser

Luttermolenveld is definitief een woonwijk

LOSSER - Esper Elschot uit de gemeente Losser heeft vorige week als eerste baby in Overijssel - samen met zijn moeder - het ‘Boekstartkoffertje’ in ontvangst genomen. Dit gebeurde in de bibliotheek van Losser aan de Brinkstraat 1.

LOSSER - Het Luttermolenveld met de uitspraak van de Raa van State van afgelopen woensdag definitief een woonwijk geworden Wethouder Holsheimer: ‘Dat is goe nieuws voor ons, maar vooral oo voor de bewoners van de wijk. D werkzaamheden om een van he Luttermolenveld een echte woon wijk te maken met alle voorzienin gen die daar bij horen starten z snel mogelijk.’

Boekstart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen en ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Dit alles in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en uitgevoerd door Stichting Lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Boekstart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind. Binnen het project “Boekstart”speelt de bibliotheek een actieve rol. De bibliotheek werkt samen met de gemeente en het consultatiebureau

074 -074 259- 66 25933 66 33

om ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met (het lezen van) boeken in aanraking te brengen. De ouders van baby`s van ongeveer 6 maanden krijgen vanuit de gemeente een brief toegestuurd waarbij een bon zit voor een gratis Boekstart pakket. Met deze babybiebbon kunnen ouders naar de bibliotheek toe gaan en hun baby gratis laten inschrijven. Zij ontvangen dan het Boekstartkoffertje waarin twee boekjes worden aangeboden.

de bibliotheek onder telefoonnummer 053-5382137. Meer informatie over het project is te vinden op de volgende website:www. boekstart.nl en via de website van de bibliotheek Losser : www.bibliotheeklosser.nl

De bibliotheek beschikt over een speciaal voor de baby ingerichte hoek waarin diverse boekjes voor ouders van jonge kinderen worden aangeboden. Er is tevens een mogelijkheid om kindjes te verschonen. Het consultatiebureau besteedt ook aandacht aan het project door ouders bij het zevenmaands bezoek erop te wijzen hoe belangrijk het is voor hun kindje om naar de bibliotheek toe te gaan. Het Boekstart koffertje kan iedere woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur in de bibliotheek van de hoofdvestiging aan de Brinkstraat 1 te Losser worden afgehaald. Als de woensdagmiddag niet lukt kan er altijd een afspraak worden gemaakt met

Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen.

De Raad van State is akkoord gegaa met detailhandel in de food-secto met een maximum van 1500 vierkant meter in het centrumgebouw op he Luttermolenveld. De overige ruimt kan worden bestemd voor maatschap pelijke voorzieningen, dienstverlenin kantoren, detailhandel in de secto non food en horeca bedrijven.

De Raad van State heeft de eigenare van de 18 woningen die niet wense te betalen voor de omzetting van ee recreatiepark naar een woonwijk i het gelijk gesteld, omdat hieraan gee ruimtelijke argumenten ten grondsla liggen. Gedeputeerde Staten van d provincie Overijssel zal op dit de van het bestemmingsplan een nieuw besluit moeten nemen.

Oplage 9.500 exemplaren


ec al u sp ec l ut sp c l a uto sp ci l a to p cia a to pe ia au tos e ia au os e ial u s ec al ut sp ec l ut sp c l a to p c sp ci l a to p cia a to pe ia a to e ia au os e ial u s ec al u sp ec l ut sp c l a to p ci l a to p cia a to pe ia au os e to spe cia l au tos pe cial au tos pec ial au tosp ec ial aut osp ec ial a uto sp eci al a uto sp ecia l a uto spe cia l au tos pe cia l au tos pe cial au tos pec ial aut osp to pe cia au tos pe ial au os ec ial au osp ec ial ut sp ec al a uto sp ci l a uto sp cia l a to pe cia l au tos pe ia au tos pe ial au os ec ial ut s au utos spe cial l au tos pec cial aut tosp pec ial aut tosp ec ial a auto osp eci ial a uto spe ecia al a uto spe ecia l au utos spe cia l au tos pec cial l au tos pec cial aut tosp pec ial a auto l p u s l c l a o a i c t p e u s s l a uto spe cia l a to pe cia l au tos pe cia au tos pec ial au os ec ial aut osp ec al a uto sp eci al a uto sp cia l a uto spe cia l au to pe cia l au tos pe ial au cia al a uto spe ecia l au utos spe cia l au tos spe cial l au tos pec cial aut tosp pec ial aut tosp eci ial a auto osp eci ial a uto spe ecia al a uto spe ecia l au utos spe cia l au tos pec cial l l p c i a o c l a to i a o e a u t p e a u s u s ia ia e ec al ut sp ec l a uto sp ci l a uto sp cia l a to pe cia au tos pe ia au tos e ial au os ec ial u sp ec al ut sp ec l a uto sp ci l a to pe cia sp eci ial a auto osp ecia ial a uto spe ecia al a uto spe cia l au utos spe cial l au tos pec cial l au tosp pec cial aut tosp pec ial a auto osp eci ial a auto osp ecia al a uto spe ecia l au utos spe t p p c e u s l a o i a o e a c l t p ia e t p i a o u s os e al u s ec l ut sp c l ut sp ci l a to p cia l a to pe ia a to pe ia au os e ia u s ec al u s ec l ut sp c l a to p ut osp eci al a uto sp ecia l a uto spe cia l a uto spe cia l au tos pe cia l au tos pec ial au tos pec ial aut osp ec ial a uto sp eci al a uto sp ecia l a uto spe cia l au tos ut sp ci l a uto sp cia l a to pe cia l a to pe ia au tos pe ia au os ec ial u s ec al ut sp ec l a uto sp ci l a to sp cia l a to pe cia au tos l a to pe cia a to pe ia au os e ia au os ec ial u s ec al ut sp c l a uto sp ci l a to p cia l a to pe ia au to pe ia au os e ial u au tos pe ial au os ec ial aut osp ec ial ut sp ec al a uto sp ci l a uto spe cia l a to pe cia l au tos pe cia au tos pec ial au os ec ial aut osp ec al a u ial au os ec ial ut sp ec al ut sp ec l a uto sp ci l a to pe cia l a to pe cia au tos pe ia au os e ial au os ec ial ut sp ec al ut sp ci l a ec ial aut osp ec ial a uto sp eci al a uto sp ecia l a uto spe cia l au tos pe cia l au tos pe cial au tos pec ial aut tosp ec ial aut osp ec ial a uto sp eci al a uto spe cia ec al ut sp ec l a uto sp ci l a uto sp cia l a to pe cia au tos pe ia au tos e ial au os ec ial u sp ec al ut sp ec l a uto sp ci l a to pe cia sp eci ial a auto osp ecia ial a uto spe ecia al a uto spe cia l au utos spe cial l au tos pec cial l au tosp pec cial aut tosp pec ial a auto osp eci ial a auto osp ecia al a uto spe ecia l au utos spe t p p c e u s l a o i a o e a c l t p ia e t p i a o u s os e al u s ec l ut sp c l ut sp ci l a to p cia l a to pe ia a to pe ia au os e ia u s ec al u s ec l ut sp c l a to p ut tosp eci ial a auto osp ecia ial a uto spe ecia al a uto spe cia l au utos spe cia l au tos pec cial l au tos pec cial aut tosp pec ial a auto osp eci ial a auto osp ecia al a uto spe ecia l au utos t p p c l a o i a o e ia c l t p ia e a u s t p i a o u s au os e ial au os ec ial ut sp ec al ut sp c l a uto sp ci l a to pe cia l a to pe ia au tos pe ia au os ec ial u os ec al ut sp ec l a uto al aut tosp pec ial aut osp ec ial a auto osp eci ial a uto spe ecia al a uto spe cia l au utos spe cia l au tos pec cial l au tos pec cial aut tosp pec ial a aut osp eci ial a auto osp ecia al a ial au os ec ial ut sp ec al ut sp ec l a uto sp ci l a to pe cia l a to pe cia au tos pe ia au os e ial au os ec ial ut sp ec al ut sp ci l a ec ial aut osp ec ial a uto sp eci al a uto sp ecia l a uto spe cia l au tos pe cia l au tos pe cial au tos pec ial aut tosp ec ial aut osp ec ial a uto sp eci al a uto spe cia ec al ut sp ec l a uto sp ci l a uto sp cia l a to pe cia au tos pe ia au tos e ial au os ec ial u sp ec al ut sp ec l a uto sp ci l a to pe cia sp eci ial a auto osp ecia ial a uto spe ecia al a uto spe cia l au utos spe cial l au tos pec cial l au tosp pec cial aut tosp pec ial a auto osp eci ial a auto osp ecia al a uto spe ecia l au utos spe t p p c e u s l a o i a o e a c l t p ia e t p i a o u s os e al u s ec l ut sp c l ut sp ci l a to p cia l a to pe ia a to pe ia au os e ia u s ec al u s ec l ut sp c l a to p ut tosp eci ial a auto osp ecia ial a uto spe ecia al a uto spe cia l au utos spe cia l au tos pec cial l au tos pec cial aut tosp pec ial a auto osp eci ial a auto osp ecia al a uto spe ecia l au utos p c t p l a o i a o e ia c l t p ia e a u s t p i a o u s au os e ial au os ec ial ut sp ec al ut sp c l a uto sp ci l a to pe cia l a to pe ia au tos pe ia au os ec ial u os ec al ut sp ec l a uto al aut tosp pec ial aut osp ec ial a auto osp eci ial a uto spe ecia al a uto spe cia l au utos spe cia l au tos pec cial l au tos pec cial aut tosp pec ial a aut osp eci ial a uto osp ecia al a ial au os ec ial ut sp ec al ut sp ec l a uto sp ci l a to pe cia l a to pe cia au tos pe ia au os e ial au os ec ial ut sp ec al a ut sp ci l a ec cial aut tosp pec ial a auto osp eci ial a uto osp ecia al a uto spe ecia l au utos spe cia l au utos spe cial l au tos pec cial l aut tosp pec ial aut tosp pec ial a auto osp eci ial a uto spe ecia a t p i a o c l a to t p e a l t p u s c l ia c e s pe cia au tos pe ia au os ec ial au os ec al ut sp ec l a uto sp ci l a uto sp cia l a to pe cia l au to pe ia au tos pe ial au os ec ial u sp os spe cial l au tos pec cial aut tosp pec ial aut tosp eci ial a auto osp ecia ial a uto spe ecia al a uto spe ecia l au utos spe cia l au tos pec cial l au tos pec cial aut tosp pec ial a auto to pe cia au tos pe ial au os ec ial au osp ec ial ut sp ec al a uto sp ci l a uto sp cia l a to pe cia l au tos pe ia au tos pe ial au os ec ial au utos spe cial l au tos pec cial aut tosp pec ial aut tosp ec ial a auto osp eci ial a uto spe ecia al a uto spe ecia l au utos spe cia l au tos pec cial l au tos pec cial aut tosp pec a o e ia au os e ial u s ec al u sp c l ut sp c l a to p ci l a to p ia a to pe ia au os e ia u os e al u s al l aut tosp pec ial aut tosp ec ial a auto osp eci ial a uto spe ecia al a uto spe ecia l au utos spe cia l au tos pec cial l au tos pec cial aut tosp pec ial a aut tosp eci ial a auto p c l l u s p c l c l a to p i a o c l t p c ia a o e a u s e a u s u s cia l a to pe cia l au tos pe ia au tos pe ial au os ec ial ut sp ec al ut sp eci l a uto sp ci l a to spe cia l a to pe cia au tos pe ia pe cia l au tos pe cia l au tos pec ial au tos pec ial aut osp ec ial a uto sp eci al a uto sp ecia l a uto spe cia l au to spe cia l au tos pe cial au tos pec pe cia au tos pe ia au os ec ial au os ec al ut sp ec l a uto sp ci l a uto sp cia l a to pe cia l au to pe ia au tos pe ial au os os spe cial l au tos pec cial aut tosp pec ial aut tosp eci ial a auto osp ecia ial a uto spe ecia al a uto spe ecia l au utos spe cia l au tos pec cial l au tos pec cial aut to pe cia au tos pe ial au os ec ial au osp ec ial ut sp ec al a uto sp ci l a uto sp cia l a to pe cia l au tos pe ia au tos pe ial au tos pe cial au tos pec ial aut osp ec ial aut osp ec ial a uto sp eci al a uto spe cia l a uto spe cia l au tos pe cia l au tos pec ial au tos pec au os e ial au os ec ial ut sp ec al ut sp c l a uto sp ci l a to pe cia l a to pe ia au tos pe ia au os ec ial u os al l aut tosp pec ial aut tosp ec ial a auto osp eci ial a uto spe ecia al a uto spe ecia l au utos spe cia l au tos pec cial l au tos pec cial aut tosp pec ial a aut p c l l u s c l a to p i a o c l t p c ia a o e a u s e a u s u s cia l a to pe cia l au tos pe ia au tos pe ial au os ec ial ut sp ec al ut sp eci l a uto sp ci l a to spe cia l a to pe cia pe cia l au tos pe cia l au tos pec ial au tos pec ial aut osp ec ial a uto sp eci al a uto sp ecia l a uto spe cia l au to spe cia l au tos pe pe cia au tos pe ia au os ec ial au os ec al ut sp ec l a uto sp ci l a uto sp cia l a to pe cia l au to pe ia au tos os spe cial l au tos pec cial aut tosp pec ial aut tosp eci ial a auto osp ecia ial a uto spe ecia al a uto spe ecia l au utos spe cia l au tos pec cial l au to pe cia au tos pe ial au os ec ial au osp ec ial ut sp ec al a uto sp ci l a uto sp cia l a to pe cia l au tos pe ia au utos spe cial l au tos pec cial aut tosp pec ial aut tosp ec ial a auto osp eci ial a uto spe ecia al a uto spe ecia l au utos spe cia l au tos pec p l u s c l a o a i t p e u s l a uto spe cia l a to pe cia l au tos pe cia au tos pec ial au os ec ial aut osp ec al a uto sp eci al a uto sp cia l a uto cia l a uto spe cia l au tos pe cia l au tos pe cial au tos pec ial aut osp ec ial aut osp eci al a uto sp eci al a uto spe cia l a cia l a to pe cia l au tos pe ia au tos pe ial au os ec ial ut sp ec al ut sp eci l a uto sp ci l a to spe cia pe ecia l au utos spe cia l au tos pec cial l au tos pec cial aut tosp pec ial a auto osp eci ial a auto osp ecia ial a uto spe ecia al au uto spe t p u s l a c a o i e t u s sp ci l a to p cia a to pe ia a to e ia au os e ial u s ec al u sp ec l ut sp c l a to to spe cia l au tos pe cial au tos pec ial au tosp ec ial aut osp ec ial a uto sp eci al a uto sp ecia l a uto spe cia l au to pe cia au tos pe ial au os ec ial au osp ec ial ut sp ec al a uto sp ci l a uto sp cia l a to pe cia au utos spe cial l au tos pec cial aut tosp pec ial aut tosp ec ial a auto osp eci ial a uto spe ecia al a uto spe ecia l au utos spe l p c l a o a i t p u s l a uto spe cia l a to pe cia l au tos pe cia au tos pec ial au os ec ial aut osp ec al a uto sp eci al a uto cia l a uto spe cia l au tos pe cia l au tos pe cial au tos pec ial aut osp ec ial aut osp eci ial a uto sp eci al a cia l a to pe cia l au tos pe ia au tos pe ial au os ec ial ut sp ec al ut sp ec l a uto sp ci pe cia au tos pe cia au os pec ial au os pec al aut osp ec al a uto sp eci al a uto sp ecia l a uto spe

Autospecial /87

'(

Let op: Onze nieuwe webshop staat online!!

www.rsp-service.nl

Inclusief APK

Excl. onderdelen

â‚Ź 99,-

• Telefoon 06-212 472 43 • WWW.KOAUTOS.NL

Nijverheidstraat 12 • Losser •

Bel voor meer informatie

of kom langs, de koffie staat klaar

nault Clio 1.2 Comfort BJ 2007, â‚Ź 8.950,-

Lowie Kellerhuis timmert al meer dan twintig jaar aan de weg. Die ervaring vertaald zich in een door Lowie Kellerhuis professioneel geleid bedrijf. Sinds drie jaar zit het bedrijf van Kellerhuis in een nieuw pand aan de Nijverheidsstraat 12 in Losser.

Grote beurt

Meer informatie is te vinden autorai.nl.

Al meer dan twintig jaar topservice bij KO Auto’s kleding en accessoires bij de passende segmenten. Daarnaast krijgen bezoekers, net zoals in 2009, de kans

scooters vormen een economisch verantwoord en goed alternatief voor het dagelijkse vervoer. r de zomer voorbij is, warme wegen. Als stelregel kunt u Omdat bovendien een kwart van de et tijd om na te denken aannemen dat je van winterbanden AutoRAI-bezoekers in het bezit is Bumpers ilig rijden in koude en gebruik moet maken als de tempevan een motorrijbewijs, ontbreken nterbanden zijn een ver- ratuur buiten onder de 7 graden de gemotoriseerde tweewielers ook Koelers aanschaf en zijn daarom Celcius is. komende AutoRAI niet: GoMotor is land en andere landen in in 2011 weer present. Buitenspiegels zelfs verplicht. Maar wat is Het beste is dus om twee sets van het verschil tussen win- vier banden te hebben,. Je kunt GoMotor bleek tijdens AutoRAI Designschijnwerpers en en gewone autobanden? banden aanschaffen met of zonder 2009 een schot in de roos. AutoRAITuning-delen velgen. Bij de garage worden de banbezoekers toonden grote belangstelmer en de winter zijn ver- densets twee keer per jaar verwisling voor gemotoriseerde tweewielers. e band-typen nodig om veilig seld (in de lente en de winter). Een kwart van de AutoRAI-bezoekers te kunnen rijden. ‘s Zomers heeft een motorrijbewijs en de helft der profielWe nodig omdat de Wanneer de auto weinig wordt hiervan heeft een motor of scooter in beschikken over 30928 artikelen voor 810 verschillende autotypes van 33 verschilover het algemeen droger gebruikt, en niet wordt gereden bezit. Maar GoMotor sprak niet alleen in onze webshop! de winterlende moetmerken.Kom een band kijken in echte barre omstandigheden, die groep bezoekers aan, ook juist de uw adres het oosten!! eel regen,RSP-Service hagel en sneeuw kan uit men toe met ĂŠĂŠn set banautomobilist zonder motor(rijbewijs), 226 7586den BX en Overdinkel - 538 14 de grip opHoofdstraat de weg houden. velgen. Tel: Let 053 erop dat86het door hem of haar op een laagdrempegebruik van winterbanden in somlige wijze kennis te laten maken met erband heeft dieper en meer mige landen in de winter verplicht is. dit alternatieve vervoersmiddel. De n heeft daardoor ook grip Je kunt een boete krijgen als je interesse voor GoMotor was vorige eg als er sneeuw, hagel of met zomerbanden in de winter in editie dan ook boven verwachting. p de weg valt. Deze band sommige zuidelijke gebieden van bv. er extra veel op droge en Duitsland rijdt. De aankomende editie doen de expoLowie Kellerhuis santen er nog een schepje boven-

Winterbanden: n verstandige aanschafSchijnwerper Voorruiten

- APK - Aircoservi - Onderhou

â‚Ź 3.500

v.a.

Inkoop • Verkoop • Reparatie alle merken

Type A6 2.4 Exclusive Automaat TT Roadstar 1.8 Turbo 318i Exclusive AUT C2 1.1 Airco 2004 C3 1.4 5 deurs airco Xsara Picasso 1.8 Seicento 1.1 Sporting Ka 1.3 Basis 2006 C-Max 1.8 2005 Getz 1.1 Gasinstallatie G3 A-klasse 160 2001 SLK Roadstar 200 AUT CLK Cabrio Avantgarde AUT Zafira 1.8 Elegance 7 pers 206 1,4 Airco 2001

Merk Audi Audi BMW Citroen Citroen Citroen Fiat Ford Ford Hyundai Mercedes Mercedes Mercedes Opel Peugeot

GoMotor in de spotlights tijdens Autorai 20

ziet nauw samenwerken bij het ontwik- zelfs mogelijkheden om de energiekelen en uitbreiden van de infra- productie voor de oplaadpunten op structuur voor het opladen van AMSTERDAM termijn CO2-neutraal maken. en – teMotoren

LPSUJOHPQGFFTUFOFOQBSUJKFO nant. De twee organisaties gaan elektrische auto’s. UNETO-VNI

Werkplaat

Fiat 500 1.2 Lounge Airco BJ 2008, â‚Ź 12.950,-

E-laad.nl werkt sinds enige tijd aan ze ook concreet aan hoe ze daarover het opzetten van een netwerk van met de buitenwereld gaan communioplaadpunten in de openbare ruimte. ceren. Daarnaast de stichting dat eigeop doorwilGoMotor tijdens AutoRAI om echt kennis te maken me naren auto’s gebruik Energieproductie zonder CO22011vanopelektrische een speciale manier aan het rijden. Op het buitenterrei kunnen maken van oplaadpunten uitstoot publiek te presenteren. De opbezoeook mensen zonder rijbew privĂŠterrein, meter’. ker kan ‘achter gerichtdeop zoek gaan naar motor stappen, onder het m UNETO-VNI beschouwt duurde motor van zijn of haar dromen the Bike’. Hiermee is GoM UNETO-VNI ziet in beide netwerken zame energieproductie als een van omdat de motoren worden geprecompleet evenement, datdeaa kansen voor elektrotechnisch instal- de belangrijkste uitdagingen van senteerd per oplaadpunten marktsegment. Of het de jaren. interesse van een groot lateurs, die de moekomende De ondernemersoreeninstalleren, toermotor, een sportmotor, dedenkt AutoRAI-bezoekers. tennugaan onderhouden en ganisatie dat het mogelijk is om beheren. E-laad.nlof en een chopper eenUNETO-VNI offroader is, op elk de langere termijn in Nederland gaan de komende 10.000 wat energieproductie te realiseren zonder segment toont twee in ĂŠĂŠnjaar oogopslag AutoRAI 2011 oplaadpunten realiseren en hebben uitstootGoMotor van CO2. Om dat te bereiken de afzonderlijke merken op de veris onderdeel van daarnaast afgesproken is een een verschuiving nodig van censchillende gebiedenominbestaande huis hebben. tweejaarlijks evenement kennis met elkaar te delen en samen trale naar decentrale energieproducDe bezoeker kan op deze manier tie, de waarbij ganiseerd wordt doorwordt en p nieuwe kennis te verzamelen, bijvoorenergie duurzaam wereld van de gemotoriseerde tweein Amsterdam RAI. De e beeld over het laadgedrag van (gebrui- opgewekt. wieler ontdekkenauto’s. en direct ervaren 2011 wordt gehouden van kers van) elektrische welk type motor het best bij zijnInofplaats metvan 23 grote april volgend jaar. H energiecentrales haar levensstijl past. Scooters vormen start op distributie 12 april 2011 Communicatie en eenment ingewikkelde ziet UNETO-VNI een toekomst waarin eveneens een belangrijk onderdeel gecombineerde pers- en vakd Het convenant dat en beide partijen dins- hun woonwijken, en van GoMotor hebben daarom 13 aprilbedrijventerreinen is AutoRAI en GoMo dageigen tekenen is nog maar begin van andere gebruikers methet kleinschalige platform in dehet GoMotor-hal op geopend voor grote pu eendesamenwerking in hun eigen stroombehoefAutoRAI. die al dit voorjaar productie openingstijden zijn doordew moet leiden tot een praktisch plan van te voorzien. De oplaadpunten voor 12.00 tot 22.00 uur.al Voor av aanpak. elektrische auto’s zouden binnen Compleet ten, geldig vanaf 17.00 uur, afzienbare tijd gebruik kunnen maken Behalve vanalleen motoren gereduceerd tarief. het Daarin gevendedeimporteurs partners niet van energie die dicht bij huis isIngeproen scooters ookom toeleveis Op de die beurs geopend uitvoering aan presenteren het voornemen duceerd. manier wordt van elekintensief samen werken, maar geven trisch rijden ranciers hunteproducten, zoals helmen, 17.00CO2-neutraal. uur.

APS: Elektrisch rijden wordt CO2-neutraal NEDERLAND - Vandaag sluiten stichting e-laad.nl en ondernemersorganisatie UNETO-VNI in Media Plaza in Utrecht een bijzonder conve-

Ombouw bus naar camper

De verhuizing naar het nieuwe pand is een stap vooruit. De welbekende service van KO Auto’s staat ook hier hoog in het vaandel. Bij het bedrijf kan de klant terecht met de meest uiteenlopende wensen. KO Auto’s helpt graag bij de bemiddeling van de Incl materiaal en keuring RDW inkoop en verkoop van uw auto. Mercedes C-KLASSE Combi Peugeot 207 1.4 XS Peugeot 407 SW Station En als2.0 uw auto in onderhoud is AUTO BJ 2006, ₏ 15.950 BJ 2009, ₏ 12.950 BJ 2006, ₏ 14.950,weet u dat uw vierwieler bij Lowie Kellerhuis in goede handen is. Groot of klein onderhoud, Bj Prijs Merk Type Bj Prijs APK-keuring, schade herstel Peugeot 307 SW 2.0 16v Premium 2005 10950 2002 29950 (inclusief ruitschade) en de invoer Peugeot 307 CC 2.0 16v Platinum AUT 2006 16950 2005 19950 van buitenlandse auto’s. Ook het Renault Twingo 1.2 Comfort 2003 3450 2008 29900 ombouwen van auto’s naar Renault Twingo 1.2 Comfort 2005 4950 5950 camper en verbouwen op maat 2002 5750 Renault Twingo 1.2 Comfort 2006 5750 van bedrijfsaanhangers en van 2003 7950 Renault Megane Station 1.6 16v 2003 7450 geel naar grijs kenteken is een van 2002 3950 Renault Scenic 1.6 16v Comfort 2004 8450 de services die KO Auto’s levert. 4950 Renault Espace 2.2 Dci Privilege 6 pers 2003 8950 Bij KO Auto’s draaien ze er hun Saab 9-3 Cabriolet 2.0 Exclusive 2007 29950 8950 hand niet voor om. Voor meer 2008 7950 Suzuki Jimny 1.3 4x4 cabrio 2008 12950 informatie of een afspraak is KO Auto’s te bereiken op 6950 Suzuki Swift 1.3 GLS 5 deurs 2006 8450 06-21247243. Suzuki Swift 1.3 Comfort 2007 9950 2000 9950 2005 29900 Suzuki Swift 1,3 Comfort 5 deurs 2009 13950 2003 7950 Volkswagen Fox Authentique 2006 6900 Volkswagen Golf Cabriolet 2.0 IV 1998 4950 4250

en Xsara Picasso 1.6 16v 006, â‚Ź 9.950,-

7(

8JOUFSLFV[FNFOV HBOHFOWPPSÂź  )VJTHFNBBLUF4OFSUNFUSPHHFCSPPE FOLBUFOTQFLWPPSÂź  4UBNQQPUCVGGFUUFOVJUFJHFOLFVLFO WBOBGÂź QQ G G K Q 7PPSNFFSJOGPUFMPGLJKLPQ XXXFFUDBGFQMFYBUOM XXXFFUDBGFQMFYBUOM


GARAGE STOEVENBELD

n e g a d t s e e f e g i APK t t APK Pre

Aircoservice Aircoservice Taxatie Taxatie Alle merken. merken. Tevens Tevens uw uw adres adres voor banden, banden, uitlaten uitlaten en en uitlijnen uitlijnen Jos en Robin Jos en Robin Nijverheidstraat 18 • 7581 PV Losser

Nijverheidstraat 18 • 7581 PV Losser Tel. 053-5364545 • Fax 053-5384544 • GSM Jos: 06-51305280 • GSM Robin: 06-53486787 Tel. 053-5364545 • Fax 053-5384544 • GSM Jos: 06-51305280 • GSM Robin: 06-53486787

Volvo XC90 Momentum BJ 2004, € 27.950,-

Fiat Punto 60 SX 5 deurs BJ 1995, € 1.950,-

Volkswagen Passat Highline BJ 2003, € 9.950,-

Opel Corsa 1.2 ENJOY 5 deurs BJ 2009, € 11.400,Merk Audi Citroen Citroen Citroen Citroen Fiat Ford Ford Ford Ford Ford Honda Hyundai Hyundai Hyundai Kia Kia Mercedes Mercedes Mercedes Opel Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot

Renault Modus 1.6 Tech Run BJ 2006, € 9.950

Type A4 Avant 2.5 Tdi AUT Saxo 1.1 5 deurs Saxo Automaat 1.1 Xsara Picasso 1.8 Xsara Picasso 1.6 Seicento 1.1 Sporting Ka 1.3 Authentique Ka 1.3 De Luxe Airco Ka 1.3 Basis Fiesta 1.4 Trend Focus 1.6 16v Trend Jazz 1.4 AUTOMAAT Exclusive Atos 1.0i Getz 1.1 5 deurs Getz 1.1 Gasinstallatie G3 Ceed 1.4 Cerato 2.0 G3 installatie A-klasse 160 SLK Roadstar 200 AUT CLK Cabrio Avantgarde AUT Corsa 1.2 ENJOY 5 deurs 107 1.0 12v Basis 206 1.4 5 deurs 206 CC 1.6 16v Platinum 206 CC 1.6 16v 207 1.6 XS 5 deurs 207 1.4 XS 5 deurs

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

Bj 2002 2000 2001 2003 2006 2002 2001 2005 2006 2009 2000 2008 1999 2005 2008 2008 2006 2001 2000 2005 2009 2006 2003 2004 2005 2007 2009

WWW.AUTO-REUVERS.NL

Prijs 6450 3450 4450 7950 9950 3450 2950 4950 4950 9950 4450 14950 2950 4950 7450 10950 7450 6950 9950 27950 11400 5450 5950 9950 9950 10950 11950

Renault Twingo Emotion BJ 2007, € 5.950 Merk Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Renault Renault Renault renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Suzuki Suzuki Suzuki Suzuki Suzuki Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo

Type 207 1.4 VTi Sport 3 deurs 207 1.4 VTi XS 5 deurs 207 CC Cabrio 1.6 THP 307 SW 2.0 HDI-F Premium 307 CC 2.0 16v Platinum AUT Twingo 1.2 Metropolis Twingo 1.2 Expression Twingo 1.2 Comfort Twingo 1.2 16v Dynamique Twingo 1.2 Expression Twingo 1.2 Expression Modus 1.6 16v Dynamique Megane 2.0 16V Dynamique Megane Cabriolet 2.0 16v AUT Scenic 1.6 16v Comfort Ignis 1.3 Sport Jimny 1.3 4x4 cabrio Swift 1.3 GLS 5 deurs Swift 1.3 Comfort Swift 1,3 Comfort 5 deurs V40 1.8 Comfort V40 T4 Edition V40 1.8 Europa Nav S70 2.5 Tdi Luxe S80 2.4 AUTOMAAT Bi fuel CNG C70 2.0 D Momentum V70 2.4 T5 Momentum

Peugeot 206 1.4 5 deurs BJ 2003, € 5.950,Bj 2009 2009 2007 2007 2006 1999 2001 2003 2004 2005 2006 2005 2004 2006 2004 2007 2008 2006 2007 2009 1999 1998 2004 1999 2002 2009 2004

Prijs 11950 11950 16950 15950 15950 2950 2950 3250 4950 4950 5750 8950 7900 15950 8450 10950 11950 7950 9750 12950 4450 4950 9950 3950 11950 37950 13950

Werkplaats - APK - Aircoservice - Onderhoud

Werkplaats

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

WWW.AUTO-REUVERS.NL Hoofdstraat 24a, 7586 BT Overdinkel. Tel. 053 - 536 35 19


Citaat Wie open kaart wil spelen, heeft gewoonlijk alle troeven in handen Graham Greene

25 januari 2010

Inspirerende filmmiddag bij Mediant

COLOFON

Senioren actueel verschijnt wekelijks. De redactie nodigt u uit om bijdragen in te zenden naar: Redactie Senioren actueel

p/a Stichting Cluster-Welzijn Ouderen, Vlasakker 2, 7582 AS Losser of Postbus 4, 7580 AA Losser email: welzijnouderen@clusterlosser.nl Telefoon: (053) 5369405 Kopij voor de maand maart 2011 dient voor 20 februari bij de redactie binnen te zijn. De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden stukken in te korten of niet te plaatsen.

HUMOR (Ontleend aan de internetpagina Levenskunst van Ouderen.nl) Een non komt na het winkelen terug in het klooster met een papegaai. “Kijk eens wat ik heb gekocht,” zegt ze opgetogen tegen de moeder-overste. “Als je aan zijn linkerpoot trekt, zingt hij het Hooglied. Als je aan zijn rechterpoot trekt, dan zingt hij het Onze Vader.” De moederoverste wil weten: “En als je aan allebei zijn poten trekt?” Zegt de papegaai: “Dan pleur ik op mijn bek, stomme trut!” Sam en Saar lopen door de Kalverstraat. Saar blijft stilstaan bij een sjieke boetiek waar een mooie jurk in de etalage hangt. ‘Vind je ‘m mooi?’ vraagt Sam. ‘Ja, heel mooi,’ zegt Saar. ‘Vind je ‘m echt heel erg mooi?’ vraagt Sam. ‘Ja, werkelijk prachtig,’ zegt Saar. ‘Nou, weet je wat?’ zegt Sam, ‘dan gaan we morgen weer kijken.’ Hij: niemand begrijpt me. Zij: wat bedoel je?

Op zaterdagmiddag 29 januari 2011 van 13.30 uur tot 16.30 uur organiseert Mediant een inspirerende filmmiddag. Het doel van deze middag is jezelf wapenen tegen depressie en ouder worden. We gaan dat doen door een prachtige film te bekijken en hier na afloop samen over te discussiëren. Iedereen ouder dan 55 jaar is van harte welkom.

den en wat u kunt doen om actief in het leven te blijven staan. De middag start met een inleiding over hoe het nu is om ouder te zijn en na afloop van de film wordt er stil gestaan bij wat je er aan kunt doen om actief in het leven te blijven staan. De filmmiddag is gratis en vindt plaats in het Helmertheater aan de Broekheurnering 1050 in Enschede. Iedereen ouder dan 55 jaar is van harte welkom.

In deze film zien we hoe kwieke zeventigers en tachtigers zich voorbereiden op hun nieuwe optreden. Ze zingen in een koor waarvan de meeste leden tegen hun gezondheid ingaan om deel te nemen. Het thema van deze middag gaat over ouder wor-

Als u meer informatie wilt, neem dan contact met op met Mediant, telefoon: (074) 256 32 40 of per email preventie@mediant.nl.

WETENSCHAP: Oude mensensoort zorgde voor oude invalide man Taal De Homo heidelbergensis had een groot brein en een zeer goed ontwikkeld binnenoor. Dat suggereert dat deze soort een bepaalde vorm van gesproken taal hanteerde en dat zou de binding tussen de individuen ten goede zijn gekomen.

Wetenschappers hebben de restanten van een gehandicapte man gevonden. De restanten zijn zeker 500.000 jaar oud en extra bijzonder, omdat de man in kwestie ondanks diens handicap toch nog 45 jaar oud is geworden. De fossiele resten vertellen het verhaal van een oermens die kon rekenen op het medeleven van diens soortgenoten. De man leefde in Spanje en maakte deel uit van de soort Homo heidelbergensis (geen directe voorouder van de mens, maar wel verwant aan onze soort). De man was zeker 45 jaar of ouder. En dat is zeer oud; de meeste graven bevatten mensen die aanzienlijk jonger zijn.

WIST U DAT…medeleven ook vandaag de dag nog werkt? Het activeert een stofje waardoor we bij ziekte eerder genezen! Medeleven Het onderzoek is niet het enige zeer oude bewijs van medeleven. Onlangs vonden wetenschappers de restanten van een Neanderthalerkind. Het kindje had een hersenafwijking, maar werd niet in de steek gelaten. Men zorgde voor het kind waardoor het zeker zes jaar oud is geworden. “Medeleven is misschien wel de meest fundamentele menselijke emotie,” meent onderzoeker Penny Spikins. “Het bindt ons samen en kan ons inspireren, maar is ook kwetsbaar en ongrijpbaar. En dat maakte de ontwikkeling ervan tot een unieke uitdaging voor onze voorouders.” Bron: Scientas.nl

Zo moet de man er ongeveer hebben uitgezien. Afbeelding: Fernando Fueyo & Atapuerca Research Team Stok De man heeft ongetwijfeld een lastig leven gehad. Zijn rugwervel was vervormd en dat veroorzaakte veel pijn. “Hij gebruikte mogelijk een stok, net als moderne ouderen doen,” vertelt onderzoeker Alejandro Bonmati. Naast de botten van deze man werden nog zo’n 6000 andere fossiele resten gevonden. Het zijn de restanten van een dorpje waarin ooit vele mensen leefden. De onderzoekers hebben wel een idee hoe zij met de gehandicapte en oudere man omgingen.

Sudoku 1

1

7

7

4

9

6

5

8

9 8

2

3

7

6

1

6 9

4

5

5

5

8

5

2

8 1

-

het kappen van een boom op het perceel Dr Frederiksstraat 8, 7582 AV Losser; het slopen van een dak van een woning op het perceel Pastoor van Laakstraat 47, 7586 CB Overdinkel; het kappen van 6 bomen op het perceel Rhododendronlaan 7, 7587 NL de Lutte; het slopen van een schuur op het perceel Beverborgsweg 4, 7588 PA Beuningen; het slopen en herbouwen van een afdak op de percelen Spinnersweg 28 en 30, 7586 CH Overdinkel; het plaatsen van handelsreclame op het perceel Langenkamp 1, 7581 JE Losser; het kappen van 4 bomen op het perceel Lutterzandweg 23, 7588 PB Beuningen; het uitbreiden van een werkplaats aan de Broekhoekweg 42, 7582 PT Losser

Deze bekendmaking heeft uitsluitend een informatief karakter. Tegen de bovengenoemde aanvragen om vergunningen kunnen geen bezwaren worden ingediend. N.B.: Het is mogelijk dat de tekeningen waarop, bij een positieve beslissing, de vergunning wordt verleend afwijken van welke ter inzage liggen.

VERLEENDE VERGUNNINGEN

VERLEENDE STOOKONTHEFFINGEN EEN OMGEVINGSVERGUNNING IS VERLEEND VOOR HET: verwijderen van asbest uit een schuur op het perceel Glanerbrugstraat 37, 7585 PK Glane Datum bekendmaking 7 januari 2011 kappen van een grote berk aan de voorzijde van de woning op het perceel Diepenbrocklaan 8, 7582 CZ Losser Datum bekendmaking 12 januari 2011 verwijderen van asbesthoudende golfplaten van een berging en een asbesthoudende bloembak op het perceel Dr. Ariënsstraat 51, 7586 EM Overdinkel; verwijderen van asbestplaten onder de cv ketel op zolder op het perceel Wilhelministraat 20, 7586 BE Overdinkel; verwijderen van asbestplaten van een dak van een garage op het perceel Julianastraat 25, 7586 AT Overdinkel; slopen van voormalige stallen op het perceel Denekamperstraat 23, 7588 PV Beuningen Datum bekendmaking 13 januari 2011 slopen van asbest uit een dakbeschot op de zolder op het perceel Tjibbe Knolstraat 45, 7586 BA Overdinkel Datum bekendmaking 19 januari 2011 saneren van asbest wandplaten in de woonkamper op het perceel Lutterstraat 64, 7581 BV Losser Datum bekendmaking 20 januari 2011

Tegen een vergunning kan een belanghebbende binnen 6 weken na de dag van verzending van de vergunning of het besluit bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 90, 7580 AB Losser. U kunt een verzoek om `voorlopige voorziening` indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Almelo, sector Bestuursrecht, Postbus 323, 7600 AH Almelo. Hieraan zijn kosten verbonden (griffierechten). Meer informatie hierover vindt u op de website www. rechtspraak.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met het team Bestuurszaken.

BEKENDMAKINGEN WET MILIEUBEHEER Eindbesluit

Bij de receptie van het gemeentehuis ligt het besluit met bijlagen ter inzage op de aanvraag om vergunning op grond van de Wet milieubeheer van: Wegdam Autoconsultancy, Broekhoekweg 42, 7582 PT Losser om een nieuwe, de gehele inrichting omvattende milieuvergunning voor een garagebedrijf met LPGtankstation, aldaar; Wij hebben de gevraagde vergunning verleend.

Het besluit ligt met ingang van 26 januari 2011 tot en met 8 maart 2011 ter inzage. Beroep tegen het besluit kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State binnen zes weken met ingang van de dag na de dag dat het besluit ter inzage is gelegd door: a. belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit; de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid b. advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit; belanghebbenden die zienswijzen hebben tegen wijzigingen c. die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht; d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Solidair “We zouden niet zeggen dat hij een last voor zijn groep was. Dit was een goed gesocialiseerde groep waarin de individuen solidair waren.” De oudere man had vanwege zijn leeftijd ongetwijfeld veel kennis over onder meer het vinden van voedsel. Hij was daarmee een waardevol groepslid. Het is dan ook helemaal niet ondenkbaar dat hij kon rekenen op het medeleven en hulp van zijn soortgenoten.

2

AANVRAGEN OM VERGUNNING AANVRAGEN OM OMGEVINGSVERGUNNINGEN

3 4

Een sudoku is een puzzel van negen bij negen vakjes met een klein aantal reeds ingevulde enkelvoudige cijfers. De kunst is de overige vakjes ook in te vullen op zo’n manier dat in elke horizontale lijn én in elke verticale kolom de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen. Bovendien is de puzzel onderverdeeld in negen blokjes van drie bij drie, die elk ook weer eenmaal de cijfers 1 tot en met 9 moeten bevatten

Indien vóór het einde van bovengenoemde termijn beroep is ingesteld en met toepassing van artikel 20.3 van de Wet milieubeheer, juncto titel 8.3 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, wordt het besluit niet eerder van kracht dan nadat op dat verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrecht¬spraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een beroep en een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. De mogelijkheid bestaat om een kwijtschelding van het griffierecht of een gedeelte daarvan te verkrijgen indien in de uitspraak op het geschil aan het beroepschrift of het verzoek geheel of gedeeltelijk wordt tegemoet gekomen. Voor inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunt u zich wenden tot de Raad van State (telefoon 070-3624871). Indien u nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met de afdeling VVH.


Agenda

n Kunstschatten Losser ­ Losser

Ontdek kunst in al zijn facetten. Op zondag 13 februari a.s. tonen zestien kunstenaars in De Lutte, Losser, Beuningen en Overdinkel hun werk aan belangstellende bezoekers. Op de site www.kunstschattenlosser.nl kunt u de adressen en openingstijden van alle deelnemers vinden. Bij Lunchroom de Brink aan het Brinkplein in Losser liggen de boekjes met uitgebreide informatie. Alle deelnemende galeries en ateliers zijn op deze zondag extra geopend van 13.00 – 17.00 uur. Kom in de open galerieën en ateliers. Keuze uit 16 locaties in de gemeente Losser. Het evenement Plaats: Losser Website: www.kunstschattenlosser.nl Datum: 13-02-2011 Openingstijden: 13:00 tot 17:00 n ‘t Gaffel Aöskes Sterrengala ­ Losser

n Filmavond ­ De Lutte

Op deze avond komt Hans Kolmschot een film vertonen over Oldenzaal met het vroegere Berghuizen. Deze film met muzikale ondersteuning is geheel door hemzelf samengesteld. U ziet o.a. fragmenten van het vroegere kloosterleven (Agnesklooster) het dagelijkse leven van burgers in voorgaande eeuwen, de opkomst van textiel en spoorwegen (naar Denekamp ) en villa’s rondom Oldenzaal. We zien allerlei gebeurtenissen tot de tweede wereldoorlog en ook oude stratenbeelden van Oldenzaal. De inkijkjes in de oude Bentheimerstraat en de Tankenberg zijn uniek. Het evenement. Plaats: De Lutte Locatie: Erve Boerrigter Website: www.dreemarken.nl Geopend Datum: 24-02-2011 Openingstijden: donderdag 19.30 - 20.00 n Poëzie Marathon ­

Frans Duijts, maar ook Albert West en de uitsmijters Helemaal Hollands komen naar de sporthal De Fakkel De Gala Commissie heeft weer echte toppers gecontracteerd. Frans Duijts, maar ook Albert West en de uitsmijters Helemaal Hollands. Ook plaatselijke artiesten, een blaaskapel en een showband verlenen hun medewerking. Het evenement Plaats: Losser Locatie: Sporthal De Fakkel Toegang Prijs: €30.00 p.p. Kaartverkoop bij Primera Marcel te Losser. Telefoonnummer 053-8725113 Datum: 19-02-2011 Openingstijden: vanaf 19:00

Enschede De nacht biedt bezinning, verdieping en rust, rangschikt belevenissen, reset, laadt op, opent de ogen van de ziel en reikt daarmee de sleutel aan om de werkelijkheid te zien. In de nacht zijn we het meest onszelf. Alleen na de nacht is morgen een nieuwe dag. De eeuwenoude fascinatie voor de nacht maakt het tot één van de meest bezongen onderwerpen.

Filmagenda n Yves Saint-Laurent: L’Amour Fou Concordia Enschede 27, 28, 30 januari

n Stukafest ­

n Carnavalsbeurs ­

Enschede

OLDENZAAL

Van cabaret tot dans, van muziek tot poëzie, alles zal op Stukafest voorbij komen. Zo zullen onder andere Ronald Snijders, Tin Men And The Telephone, awkward i en Robin Block hun podiumkunsten aan ons laten zien! De avond begint met de Stukahap in de MAC Berlijn, hier zal onder het genot van een lekkere maaltijd de avond afgetrapt worden met muziek van Mary Had A Little Band. Daarna zal iedereen zich te voet en te fiets verplaatsen naar verschillende studentenkamers in het centrum van Enschede. Alle artiesten treden driemaal een halfuur op, zo kunnen meerdere acts bezocht worden en kan iedereen zijn perfecte avond samenstellen. Na de laatste ronde op de studentenkamers komen alle bezoekers weer samen in de Atak waar het Stukafeest gehouden wordt, met de muziek van Lola Kite en Chef’Special zal het dak er zeker afgeblazen worden! Kaarten zijn vanaf 10 januari te koop bij onder andere cd-winkel Plato. Voor meer kaartverkoopadressen en informatie over Stukafest kun je terecht op www. stukafest.nl. Prijzen: 1 ronde € 4,50 3 rondes € 11,3 rondes + StukaFeest €14,StukaFeest € 4,50 Tijden: Ronde 1 20:30 – 21:00 Ronde 2 21:30 – 22:00 Ronde 3 22:30 – 23:00 StukaFeest vanaf 23:00

Op verschillende locaties in Enschede wordt een gevarieerd programma gebracht, vol proza, poezie, theater en muziek. Donderdag 27 januari is het Gedichtendag, het poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Op 29 januari wordt er bekend gemaakt wie zich in 2011 stadsdichter van Enschede mag noemen.

In aansluiting op de “carnavalsbeurs”die Amusé ’t Masker afgelopen jaar, januari 2010, heeft gerealiseerd en waar, binnen het geboren initiatief, nieuwe bronnen zijn aangeboord en nieuwe ideëen een plek hebben weten te verwerven, is dit jaar gekozen voor een enigszins, andere opzet. Naast de gebruikelijke toneel- en carnavalskleding, zal de beurs dit jaar uitgebreid zijn met andere stands, zoals onder meer te noemen: Stands met merkkinderkle ding,kindersieraden,(nagenoeg) nieuwe dameskleding, bijbehorend schoeisel(ook laarzen etc.) hoeden(mooie hoedendozen), sieraden voor een zacht prijsje, magazijnopruiming van een woonwinkel die nu haar eindvoorraad ten gunste van het Masker in de verkoop gaat doen. Likeuren, 3-D kaarten voor de liefhebbers, bedrukte t-shirts, lampen, etc. Verder is er een boekenstand, groencreaties, bloemenkransen, speelgoed, muziek, vermaak, kortom: een vol programma. Van de opbrengst van deze beurs komt 1/3 deel ten gunste van Amusé ’t Masker. Onder het genot van een kop koffie(met een lekker stuk taart) een glaasje ranja met een snoepverrassing voor de kids hopen we gelden te genereren voor de club en te genieten op deze gezellige zaterdag. Locatie van het evenement Plaats: Oldenzaal Locatie: Cafe de Boom, Bentheimerstraat 43 Toegang Prijs: n.v.t. Reserveren? Nee Geopend Datum / periode: 29-01-2011 Openingstijden: 10:00 tot 16:00

Ontroerend portret van de Franse modekoning Yves Saint-Laurent. Als de 21-jarige Yves eind jaren ‘50 Pierre Bergé ontmoet, vindt hij de man van zijn leven. De timide jongen heeft zojuist de leiding gekregen over het slechtlopende modehuis Dior en weet met zijn baanbrekende ontwerpen de aandacht van de wereld op zich te vestigen. Dior wordt weer een topmerk en al snel beginnen de twee voor zichzelf. Dit is het begin van een wervelende carrière en een leven gevuld met vrienden als Mick Jagger en Andy Warhol, doordrenkt van schoonheid en kunst, maar ook van drugs en bittere melancholie.

n Die Fremde Cineast Enschede 27, 28, 28, 29, 30 januari Umay - een weergaloze rol van Sibel Kekilli (Gegen die Wand) - is een jonge Turks-Duitse vrouw, die haar ongelukkige huwelijk ontvlucht en met haar zoontje aanklopt bij haar ouders, die in Berlijn wonen. Umay weet dat ze veel van haar ouders vraagt, maar hoopt dat hun liefde zwaarder weegt dan de culturele tradities. Maar niets is minder waar. Umay heeft haar familie tot schande gemaakt. Voor haar familie is er maar een manier om hun naam te zuiveren. Die Fremde werd bekroond op onder meer de filmfestivals in Berlijn en Gent en is de Duitse inzending voor de Oscars.

meer informatie op www.poeziemarathonenschede.nl

Donderslag XL

Agenda items svp doorgeven aan agenda@twentejournaal.nl Zie ook www.twentejournaal.nl voor de agenda van heel Twente

Atak Enschede

VVV-ANWB Oldenzaal VVV De Lutte-Losser VVV Enschede VVV Hengelo

www.vvvtwente.nl

Koopzondagen in de regio: 30 januari * Hengelo (centrum)

06 februari * Borne * Enschede (binnnenstad) * Oldenzaal (Meubelbranch)

Bron: www.koopzondagen.net

Het is weer zo ver; op 28 januari barsten de Donderstenen los. De eerste keer in 2011 donder je met niemand minder dan Aphrodite. De oorspronkelijke “king of the jungle” komt weer richting Donderslag. Deze legende van wereldfaam behoeft geen enkele introductie, zeker niet nadat hij al eerder Atak volledig heeft weten op te blazen. Daar zetten de Donderstenen het nieuwste Nederlandse drumnbass exportproduct naast; Nymfo. Met een hele reeks sterke releases, waaronder Proton Pack, 8-Band en Kempi (met

Black Sun Empire) wist hij in 2010 alle internationale ogen op zich te laten richten. Een fenomenaal optreden tijdens Lowlands heeft ervoor gezorgd dat hij ook in ons eigen landje 2010 tot zijn jaar heeft weten te betitelen. En dan zijn de Donderstenen nog niet klaar; naast deze grootheden zetten ze huismeester Jakuza neer en als het allemaal even gaat zoals ze willen, nog een paar beloftes voor 2011.

Meer informatie kun je vinden op www.atak.nl


Losser Journaal

Dinsdag 25 januari 201

11

Alsnog extra team uit Oost-Nederland naar finale van de First Lego League! REGIO - De First Lego League, een leerzame roboticawedstrijd voor kinderen van 9 tot en met 15 jaar, is in Oost-Nederland op zaterdag 11 december 2010 gehouden. Dit gebeurde op het Twents Carmel College in Oldenzaal. Uiteindelijk waren er aan het einde van de dag 3 teams die het best hebben opgetreden. Deze teams mogen 19 februari naar de Beneluxfinale bij het Discovery Center Continium in Kerkrade. Hier strijden alle winnaars uit de 18 regio’s tegen elkaar om

een plek in de Europese finale (2 tot en met 4 juni op de Technische Universiteit in Delft) te bemachtigen. Daarna, als een team gepresteerd heeft om bij de Europese top te horen, is het zelfs mogelijk om naar de Wereldfinale in St. Louis, Missouri (Verenigde Staten) te gaan.

ging bevatten was er nog één plek te vullen. Alle teams hebben hiertoe de kans gekregen op deze plek door het inzetten van een extra wildcard! Voor alle teams die zich voor de extra wildcard hadden ingeschreven was het een spannende dag, omdat hieruit één team getrokken zou worden.

Toch nog 2 extra finaleplekken Door een organisatorische fout in één van de regiofinales waren er dit jaar 41 teams, in plaats van 40, vanuit de regiofinales door naar de Beneluxfinale. Omdat het wedstrijdschema 42 teams

Stichting Techniekpromotie had veel leuke inzendingen ontvangen en tijdens het juryoverleg konden er

zelfs (door een afzegging) twee teams geselecteerd worden die een plek in de Benelux finale verdienden! Dit zijn 'KOE-kids en fysio-bots' uit Oost-Nederland en 'Infinity' uit Kennemerland geworden. Het is natuurlijk prachtig dat er nu 4 teams uit de regio Oost-Nederland door zijn naar de Beneluxfinale. Dit biedt mogelijkheden voor de Europese en wellicht zelfs Wereldfinale.

Al acht jaar is Stichting Technocentrum Twente betrokken bij de organisatie van de FIRST LEGO® League. In deze acht jaar is het evenement elk jaar gegroeid, dit jaar zelfs met 50%! De kaderregeling is gestopt per 31 december 2010, waardoor ook de verantwoordelijkheid voor de FIRST LEGO® League wordt overgedragen. Het wordt een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de Universiteit Twente en Saxion Hogescholen.

Rommelmarkt Concordia OVERDINKEL - Muziekvereniging Concordia houdt op zaterdag 29 januari haar jaarlijkse rommelmarkt. Van 9.00 tot 14.00 uur bent u welkom in het Muziekhoes aan de Hoofdstraat 66a, in Overdinkel. Heeft u overtollige goederen die geschikt zijn voor onze rommelmarkt, dan kunt u contact opnemen met een van de contactpersonen (geen grote meubels en koel/vriesapparatuur). Voor Losser kunt u bellen met: J. Herik

(053-5384127). Voor Overdinkel kunt u bellen met: W. Groener (053-5384129) en G. Nordkamp (053-5385048) of het Muziekhoes (053-5386818). Ook kunt u zelf uw goederen brengen op vrijdag 28 januari tussen 18.00 en 21.00 uur (Muziekhoes, Hoofdstraat 66a, Overdinkel). Zoals altijd kunt u in de koffiehoek genieten van een lekkere kop koffie.

Kijk ook eens op: www.losserjournaal.nl

Telefoon ABC

(

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco

E

Autobedrijf

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

C

Catering

KTV - VIDEO - WASAUTOMAAT - KOELING ENZ...ENZ...

OOK VOOR AL UW REPARATIES

0541 - 521 515

echtscheidingsspecialist

0541 - 521 515

B

Beauty

Voldoendegratis gratis parkeerruimte! Voldoende parkeerruimte! Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

053 - 4611428 4611428

Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

Electro

.. koopste d e o g e D n! n printe a v r e i n ma

Bezoek onze site voor het complete assortiment

www.stealx.nl - De Pol 3a Losser - 053 5361437

Radio Kortman

Verkoop en reparatie van T.V Audio en huishoudelijke apparatuur

Gronausestraat 1287 Glanerbrug

053 - 4611275

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

Heeft u redactie? redactie@losserjournaal.nl

M

Mode

Wij hebben extra grote maten tot XXXXXXXXXXL Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

Wij hebben nu voor u in de anbieding, lekker warm badstoffen ondergoed. Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

Gordijnen & Bedden

Gronau · Ochtruper Str. 89a · Tel. 0 25 6 2 / 9 66 55

V

Mr. D.G. Geerdink

0541 - 521 515

S

Mode

Nijverheidstraat 12 • Losser Telefoon 06 - 212 472 43

7581 EB Losser

Ontslag?

OOK IN LOSSER EN OVERDINKEL

Inkoop • auto’s Verkoop • Reparatie alle merken •

mr. M. Tijken

Kloppenstraat 85 Tel. 0535385620

SNEL EN VAKKUNDIG, ZONDER VOORRIJKOSTEN!!!

Lowie Kellerhuis

te veel of te weinig?

• knippen zonder afspraak • tevens haarverlenging • woensdag kinderen 8 euro

mr. drs. Carlo Verrillo

Al meer dan 20 jaar topservice bij

Alimentatie

Van opmeten tot plaatsen aan huis

Oldenzaalsestraat 101 7511 DZ Enschede Tel. 053-431 55 22

Incasso?

0541 - 52 32 93

WWW.KOAUTOS.NL

Voor uw gordijnen van A tot Z

Electro

Kerkstraat 18 18 Kerkstraat 7581 AB AB Losser Losser 7581 053 5381633 Tel. -053-538 16 33

Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

(

Steen NATUURSTEEN

NIBA NATUURSTEEN

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

T

Aanrechtbladen Dorpels Vensterbanken

Grafmonumenten Lasertechniek

Verf

noordkamp verfspeciaal zaak pastoor van laakstraat 39 overdinkel 053-5381869

V

Verhuur

Huurders Belangen Vereniging Losser (HBVL) Problemen met uw verhuurder? Schakel het huurderspreekuur van de HBVL in! Telefoon: 053-5369400 huurdersbelangenvereniginglosser.nl

Textiel Magazijnverkopen Baby-Kinder bovenkleding ondergoed en nachtkleding

Eerste maandagavond v/d maand van 18.30 uur tot 21.00 uur Iedere woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur

FYSIOTHERAPIE ARTHUR FEDDER Gronausestraat 157

Behandeling na telefonische afspraak van 7.00 tot 21.30 uur

Tel. 053-538 89 85

Elferinksweg 6 Overdinkel

Jouw bedrijf in het ABC? Bel vrijblijvend naar: 074 - 259 66 33 Of mail naar: info@losserjournaal.nl


21

1 ARTIKEL: 30% KORTING / KAN NIET GERUILD WORDEN / HOOGSTE PRIJS GELDT

WINTERMODE

&fashion

jeans

Borne Nieuwe Markt, Denekamp Grotestraat 17a, GlanerBruG Gronausestraat 1237, Goor Grotestraat 59, HaaksBerGen Markt 14, HenGelo Marktstraat 3, HolTen Dorpsstraat 6, losser de brink 23-25, olDenzaal Deurningerstraat 6, raalTe Grotemarkt 18, rijssen Haarstraat 43, TuBBerGen Grotestraat 39b, VriezenVeen Westeinde 48, VroomsHoop Julianaplein 4, zeVenaar Didamsestraat 8

LJ_25-01-11  

074 - 267 1885 074 - 267 1885 De FNV Belastingservice actief in Losser, Overdinkel en De Lutte F3 kampioen Agenda Senioren Actueel Gratis en...

LJ_25-01-11  

074 - 267 1885 074 - 267 1885 De FNV Belastingservice actief in Losser, Overdinkel en De Lutte F3 kampioen Agenda Senioren Actueel Gratis en...

Advertisement