Page 1

www.losserjournaal.nl www.losserjournaal.nl

Dinsdag 24 april 2012

Losser actief tijdens Nationale Sportweek

Koffieconcert Concordia

3

>>>>> pag

LOSSER - Van 21 tot en met 28 april vindt de 9e editie van de Nationale Sportweek plaats. In deze week worden in de gemeente Losser diverse sportieve activiteiten georganiseerd. ‘“De Nationale Sportweek is dé week in het jaar om de lokale sport extra te promoten. Want behalve gezond, is bewegen vooral ook leuk’, aldus wethouder Joop Hassink.

Dierenpraatjes

Dit geldt niet alleen voor bestaande evenementen als de Groene Grenstocht van de Losserse Wieler Club, maar ook voor nieuwe evenementen zoals de Skeelerinstuif van IJsclub Losser op woensdag 25 april.”

5

>>>>> pag

Seniorenactueel >>>>> pag

11

Weersvoorspelling Dinsdag

14° 4°

Woensdag

16° 6°

Donderdag

20° 8°

Amfibieënzoektocht op Elfterheurne DE LUTTE - In de poelen van Elfterheurne voelen salamanders en andere waterbewoners zich helemaal thuis. Je ziet ze niet zo gemakkelijk. De boswachter van Natuurmonumenten weet precies waar hij moet zoeken. Ga mee met een amfibieënzoektocht op 6 mei van 10.00 tot 12.00 uur. De start is op de parkeerplaats van restaurant Pan (voorheen restaurant/partycentrum De Tankenberg), Bentheimerstraat 9, 7587 ND De Lutte aan de N735 van Oldenzaal naar De Lutte. Kosten: drie euro voor leden Natuurmonumenten, vijf euro voor niet-leden. Aanmelden: via www.natuurmonumenten.nl/agenda of telefonisch (035) 655 99 11 (ledenservice).

Waarheen, waarvoor?

Naar het adres waar een passend afscheid meer is dan begraven of cremeren alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: Broekhoekweg 20, Losser. Met het modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15. www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl

Vol programma op Koninginnedag 2012 LOSSER - Koninginnedag wordt dit jaar voor het eerst afgetrapt met een groot Koninginnenachtfeest op zondag 29 april vanaf 20.00 uur op het Raadhuisplein. Tijdens dit feest, dat wordt georganiseerd door de gezamenlijke Losserse horecabedrijven, is er een optreden van de Perfect Showband.

Om 10.00 uur vindt de officiële opening van de activiteiten plaats op het Raadhuisplein door het hijsen van de vlag en een aubade aan de gedecoreerden door muziekvereniging Excelsior. Via deze weg worden alle oud gedecoreerde inwoners van Losser uitgenodigd voor de officiële opening.

Het Oranje Comité Losser organiseert op maandag 30 april de jaarlijkse kinderspelen op Koninginnedag.

De ontvangst is vanaf 09.30 uur op het gemeentehuis te Losser. Van 10.00 tot 13.00 uur zijn er op het

Martinusplein en het Raadhuisplein spectaculaire spelen voor de basisschooljeugd uit Losser. Vanaf 13.00 uur organiseert de Stichting Erve Kraesgenberg de Koninginneparty Op deze party vindt u muziek, spel en gezelligheid voor het hele gezin. Vanaf 14.00 uur organiseren de gezamenlijke Losserse horecabedrijven een Koninginnedagfeest met als hoofdact een optreden van de Tribute to the Cats Band.

Edelzang Losser e.o. viert 60-jarig jubileum LOSSER - Op 26 april is het 60 jaar geleden dat Edelzang Losser e.o. door enkele enthousiaste kanariekwekers werd opgericht. Aanvankelijk was het een club van zangkwekers die hun vogels kweekten en trainden voor hun tentoonstellingen. In de loop der jaren werd deze vereniging uitgebreid met kwekers van diverse kleurrichtingen en tropische vogels. Tegenwoordig gaat er veel belangstelling uit naar het houden en kweken van Europese cultuurvogels, zoals putters en goudvinken. In het verleden heeft deze vereniging vele successen

behaald, zowel nationaal als internationaal en mondiaal. Op dit ogenblik heeft Edelzang 70 leden, maar uitbreiding is zeer welkom: in het bijzonder jeugdleden, hiervoor zal Edelzang zich dan ook actief inzetten. Maar ook Edelzang ontkomt niet aan de tand des tijds. Jonge mensen die zij hard nodig hebben, melden zich niet meer. Toch blijft het kweken en verzorgen en tentoonstellen van vogels een prachtige vrijetijdsbesteding. Na 60 jaar wil de vereniging hier enige aandacht aan schenken. Niet door een uitbundig feest te vieren. Het bestuur

is al druk bezig om ter gelegenheid van dit jubileum een regio tentoonstelling te organiseren met medewerking van zusterverenigingen uit deze omgeving. Kinderen van het basisonderwijs worden uitgenodigd, en op zondag wordt een prachtige roofvogelshow gegeven door één van de leden. Edelzang beschikt tegenwoordig over een nieuw onderkomen dat beschikbaar is gesteld door de Karatevereniging Heiwa bij het sportpark in Overdinkel. Het laatste weekend van november vindt deze regiotentoonstelling plaats.

Hand- en voetbaltoernooi voor Losserse basisschooljeugd LOSSER - Ook dit jaar heeft de schoolsportcommissie het hand- en voetbaltoernooi voor de basischooljeugd uit de gemeente Losser georganiseerd. Op de velden van KVV Losser werd woensdag 11 april gestreden om het kampioenschap van de gemeente en de vertegenwoordiging hiervan tijdens de Twentse voetbal kampioenschappen.

fairplayprijs beschikbaar. De fairplayprijs bij het handbal is gegaan naar het team van de Pax Christi. De Basis ontving bij de voetballers deze prijs.

van strafworpen, een knappe 2e plaats was er dus voor het team van de Veldzijde. 3e en 4e zijn geworden De Imenhof en de Pax Christi.

Na het spelen van alle poulewedstrijden stonden de teams van de Martinus, Veldzijde, De Imenhof en de Pax Christi in de halve finales. De handbal finales werden beslist door het nemen van strafworpen.

Alle teams speelden fanatiek om de winst. Het winnen van de wedstrijden was echter niet het enige aandachtspunt van de teams en de schoolsportcommissie. De organisatie heeft dit jaar ook hoog ingezet op fairplay.

De organisatie vond het niet meer verantwoord om de meisjes nog te laten spelen op het inmiddels glad en nat geworden veld.

De finale van het voetbal toernooi ging tussen de Plechelmusschool en de Martinusschool. In deze finale bleek het team van de Plechelmus de bovenliggende partij. Zij hebben de finale uiteindelijk ook verdient gewonnen. Op de 2e plaats is geëindigd de Martinus. 3e en 4e zijn geworden de Wegwijzer en de Pax Christi.

Zo was er voor het sportiefste handbal- en voetbalteam een heuse

10e jaargang 7e jaargang nr. 15 nr. 18

De finale om plek 1 en 2 ging uiteindelijk tussen het team van de Martinus en Veldzijde. De Martinus bleek uiteindelijk het beste te zijn in het nemen

De organisatie blikt terug op een fair en goed verlopen toernooi, waarbij dit alles niet mogelijk zou zijn zonder de inzet van vrijwilligers van KVV Losser en handbalvereniging Combinatie 64.

Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen. 074 -074 259- 66 25933 66 33

Tijdens de Nationale Sportweek staan in ieder geval ook twee wandelingen op het programma. Op zondag 22 april starte vanuit het VVVonderkomen in het dorpshoes ‘Erve Boerrigter’ voor de eerste keer de zogenaamde “Noabertocht” van 6,5 of 11 km. Op zaterdag 28 april kan deelgenomen worden aan de voorjaarswandeling van Stichting Avondvierdaagse Losser. Deze tocht van 25 of 40 km heeft als start- en eindpunt steenfabriek De Werklust in Losser.

Ook het onderwijs doet mee aan de Nationale Sportweek. Het Twents Carmel College organiseerde maandag in sporthal de Fakkel de voorronde handbal van de Mission Olympic. De winnaar van deze voorronde plaatst zich voor de landelijke finale op 8 juni in Amsterdam. Ook in zwembad Brilmansdennen worden diverse activiteiten gehouden. Zo krijgen zwemleskinderen een bijzondere zwemles aangeboden en ouders mogen gratis meedoen. Ze mogen bovendien samen met hun ouders gratis komen zwemmen op zondag 29 april tussen 09.00 en 10.00 uur.

Op woensdag is er een speciale discomiddag voor de basisschooljeugd. En alle deelnemers aan de speciale groepen (zoals de vroege vogels, de lunchzwemmers, doelgroepzwemmers en baby & peuterzwemmers) hoeven in de Nationale Sportweek geen entree- of lesgeld te betalen mits ze een introducé meebrengen (die dan ook gratis meedoet). Een actueel overzicht van de activiteiten in de gemeente Losser is te vinden op www.losser.nl.

Enthousiaste bezorgers gezocht Voor de bezorging in de regio Losser Min. leeftijd 13 jaar Leuke bijverdienste Werken aan je conditie, lekker in de buitenlucht

TWENTE JOURNAAL verspreidingen bezorging@twentejournaal.nl

Oplage 9.600 exemplaren


LENTE KRIEBELS

Vacature Uitgeverij Het Twentsche Land BV is een sterk lokaal gerichte, zelfstandige uitgeverij. Met de huis-aan-huis bladen: Hellendoorn Journaal, Oldenzaal Journaal, Losser Journaal, Hart van Glanerbrug, Hengelo Journaal en Enschede Journaal wordt een oplage geboden van 158.000 exemplaren die zich steeds meer in de belangstelling mag verheugen van lezers en adverteerders. De Transportkrant, Welkom in Twente en GH 9ULMZLOOLJHUVNUDQW ]LMQ ]HHU JHZDDUGHHUGH SHULRGLHNHQ YRRU VSHFL¿HNH GRHOJURHSHQ 'H 8LWJHYHULM KRXGW ]LFK daarnaast bezig met het uitgeven van boeken, specials en folders, het exploiteren van internetsites en verspreiding van folders. De uitgeverij biedt al vijftien jaar een persoonlijke klantbenadering en uitgaven waarmee ze een vaste klantenkring heeft opgebouwd. Daartoe behoren o.a. de Gemeente Hellendoorn, Rabobank, Supercoop, Plus en de winkeliers van ’t Esrein in Hengelo. De grondleggers en een team van tien medewerkers, een aantal freelancers en ruim honderdtachtig bezorgers zijn gedreven en werken met grote betrokkenheid. Dit bepaalt in grote mate de cultuur van ambitie, betrokkenheid en saamhorigheid. De communicatielijnen zijn zeer kort en direct.

DOMAINE DE BEAUFORT Costières de NÎmes Rouge 0.75 Liter

â‚Ź

5.99

Vanwege een gestage groei van ons bedrijf zijn wij op zoek naar een:

Verkoopleider M/V met ambitie die wil meegroeien met ons bedrijf voor 36 uur per week

6 VOOR

De functie: Je formuleert samen met de bedrijfsleiding het verkoopbeleid, maakt de verkoopplanning en geeft leiding aan een klein team verkopers. Daarnaast ben je zelfstandig verantwoordelijk voor het opbouwen, onderhouden en uitbreiden van een klantenkring die je adviseert en overtuigt. Je ontplooit verkoopondersteunende activiteiten, je volgt marktontwikkelingen op de voet en rapporteert en adviseert aan de directie.

â‚Ź

HOOGHOUDT

Jonge Jenever â‚Ź 1.0 Liter

Advertentie Adviseur

Oakheart

Beerenburg

1.0 Liter

De functie: Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor het opbouwen, onderhouden en uitbreiden van een klantenkring die je adviseert vanuit het principe; wat goed is voor de klant, is goed voor ons. Je volgt marktontwikkelingen op de voet en rapporteert en adviseert aan de verkoopleider. Je bent: Een energieke, vasthoudende en creatieve commercieel in hart en nieren. Voor gesprekspartners op diverse niveaus ben je de verkoopadviseur die goed kan luisteren en snel het vertrouwen van de klant krijgt. Dit verkregen vertrouwen maakt dat je gaat voor optimale dienstverlening en betrokkenheid en de klant weet te overtuigen van zijn keuze voor de titels van uitgeverij het Twentsche Land. Je beschikt over MBO+ werk- en denkniveau en hebt aantoonbare ervaring in de advertentieverkoop. Uitgeverij Het Twentsche Land biedt; Een veelzijdige en commerciĂŤle functie binnen een klein team met ruimte voor zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je creĂŤert je eigen toekomst en er worden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden geboden.

van â‚Ź 12.99 VOOR

â‚Ź

â‚Ź

9.99

9.99

De Twentsche Kwaliteits Slijter:

Slijterij ‘t Raedthuis

St. Maartenstraat 57 tel. 053 - 538 6583 LOSSER

DarmkankerNederland nl zet darmkanker op de kaart

Ga naar

DarmkankerNederland.nl

AREND BEERENBURG 1,0 Liter •

8,45

AREND VIEUX 1,0 Liter •

8,99

AREND BORREL 30% 1,0 Liter •

7,99

JAGDTRAUM KRUIDENBITTER 0,7 Liter •

6,99

verhuur van: tafels/statafels div. stoelen kleden serviezen bestek glaswerk bars/taps koelkasten etc.etc. info@evenementenverhuurtwente.nl

Een nieuw gazon in 1 dag vanaf ₏7,00 m2 incl. egaliseren en zoden Oud gazon verwijderen en afvoeren ₏3,50 m2 .DVSHU*D]RQ‡

GRONDVERZETBEDRIJF BV

Te Huur: • Mini gravers en mini shovels (incl. machinist)

Vanaf 70 cm. breed t/m 260 cm. breed

Te Koop 10mm kunstof platen

06-53251628

Wil je weten hoe?

9,25

Openingstijden maandag t/m donderdag 09.00-18.00 vrijdag 09.00-21.00 zaterdag 08.30-17.00

div. maten v.a.: 20 x 300 cm 150 x 300 cm etc.

Voorrang voor darmkankerpatiĂŤnten

AREND JONGE JENEVER 1,0 Liter •

10.49

0.7 Liter

BOOMSMA

CLAYMORE SCOTCH WHISKY 13,99 1,0 Liter •

25.00

www.dewereldvandranken.nl

Gedreven verkoper M/V voor 16 tot 24 uur per week

De procedure: Reageer schriftelijk of mail je motivatie en CV T.a.v. Maurice Weustink Uitgeverij Het Twentsche Land Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo Mailadres: m.weustink@twentejournaal.nl Website: www.twentejournaal.nl www.welkomtwente.nl www.detransportkrant.nl www.rtvhellendoorn.nl

BACARDI geldig t/m 25 april 2012

Je bent: Een energieke, vasthoudende en creatieve commercieel in hart en nieren. Je hebt ervaring in het leiden van een verkoopteam. Verkoop heeft geen geheimen meer voor jou en je kan met je kennis en enthousiasme je teamleden ondersteunen, coachen en tot betere prestaties brengen. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt aantoonbare ervaring in de advertentieverkoop in deze regio.

Vaste lage prijzen

NIEUWE VRIJWILLIGERS ZIJN WELKOM BIJ VRIJWILLIGE TERMINALE ZORG

• Tevens levering en afvoer van: Zwarte grond, vulzand, groenafval, stobben, puin etc.

• Ook spitten en egaliseren van tuinen • Containers • Straatwerk • Rioleringswerkzaamheden Goormatenweg 43 - Overdinkel Tel. 053-5387386 - Mob. 06-51335090

Voor inlichtingen of aanmelden als vrijwilliger belt u:

06-23820282

www.leendertvriel.nl


Dinsdag 24 april 2012

Losser Journaal

Is dit uw kenteken?

Grote Rekendag op de Saller groot succes Benthe en Martijn talenten Judo Losser LOSSER - Tijdens de clubkampioenschappen werd in sporthal de Spil in Overdinkel Benthe Spoelman gekozen tot talent voor de toekomst, terwijl Martijn Sibbel het podium mocht beklimmen om de titel Judoka van het Jaar 2011 te ontvangen. Beide judoka’s kregen een wisselbeker. Benthe bewees haar talent eerder op de dag tijdens het judotoernooi voor jeugdspelers waar zij heer en meester in haar klasse was en de gouden medaille opeiste. Bij andere toernooien grossiert de Losserse judoka in eremetaal. Met name haar wedstrijdmentaliteit spreekt de coaches aan en natuurlijk zijn niet aflatende inzet op de trainingen.

Dan wint u een gratis wasbeurt bij Happy Carwash aan de Leusinkweg 3a in Losser op vertoon van deze krant. Geldig tot 14 dagen na verschijningsdatum. LOSSER - De tiende Grote Rekendag vond vorige week plaats. Net als voorgaande schooljaren heeft basisschool De Saller ook meegedaan. Het thema was dit jaar ‘dieren’.

www.losserjournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Losser Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53

3

De titel van de Grote Rekendag ‘Al tien jaar beestachtig leuk’ drukt uit hoe uitdagend en aantrekkelijk de activiteiten zijn. Het is het verkennen van de dierenwereld met allerlei reken-, meet- en meetkundevragen.’s Ochtends hebben ze eerst met alle kinderen, op het plein, het openingslied gezongen. Vervolgens mochten alle kinderen hun lievelingsdier kiezen en dit werd weergegeven in een ‘levende’ grafiek. Hierna gingen alle groepen met de opdrachten in de klas aan het werk.

In groep 1 en 2 stond het bespreken en maken van fantasiebeesten centraal. Bij groep 3 en 4 was het verkennen van (heel) kleine en grotere dieren het onderwerp. In groep 5 en 6 vormde het verkennen van de bijendans de aanleiding om aan de slag te gaan met verschillende aspecten van landbouwhuisdieren. In groep 7 en 8 zijn de leerlingen bezig geweest met meetgegevens en andere getalsmatige gegevens rond dieren. In de hal van de school is te zien waar de kinderen deze bijzondere dag aan gewerkt hebben. Het Freudenthal Instituut heeft ook dit jaar weer voor een bijzondere geslaagde rekendag gezorgd. Het was een leuke en leerzame ochtend.

Martijn speelt al sinds zijn jongste jeugd in de selectie van Judo Losser. Hij is een voorbeeld voor velen als het gaat om trainingsinzet en doorzettingsvermogen. Zeker de manier waarop hij na een ongelukkig vuurwerkincident terugkeerde op de tatami heeft bewondering bij de trainers gewekt. De wedstrijden in sporthal de Spil begonnen om 10.00 uur met de jongste jeugd en zo’n 50 judoka’s streden de hoogste eer. Luid aangemoedigd door het in grote getalen opgekomen

publiek. Duidelijk was te zien dat er technisch goed gejudood werd en dat het lerarenkorps in Losser en Overdinkel een prima jeugdopleiding verzorgd. De uitslagen van het toernooi zijn na te lezen op de internetsite www.judolosser.nl.

Om 11.30 werd de strijd onderbroken door een demonstratie van het Berenjudo (zaterdaggroep van 9.00 tot 9.45 uur in Losser) en de Beginnergroep (donderdagavond van 16.30 tot 17.30 uur in Overdinkel).

De jongens en meisjes lieten zien wat ze allemaal op judotechnisch en speltechnisch gebied hebben geleerd. Goed was te zien met hoeveel plezier en inzet de kinderen hun oefeningen uitvoeren. De lach was niet meer van hun gezicht weg te krijgen nadat ze allemaal een wedstrijdje tegen De Grote Beer hadden gewonnen en een blinkende medaille om hun nek hadden hangen.

Daarna ging het verder met het toernooi en werd er op de twee wedstrijdmatten vol overgave gevochten om de winst. Om 13.00 uur kon voorzitter Vreriks het eremetaal tijdens de prijsuitreiking om de nekken van de vele winnaars hangen. De wedstrijdcommissie kan dan ook terugzien op een succesvol toernooi.

Alpe d’HuZes komt dichterbij voor Jos Spanjer en teamgenoten

Gezellig Koffieconcert Concordia

Oplage: 9.500 exemplaren Verschijnt iedere dinsdag huis-aan-huis in Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen, De Lutte en het gedeeltelijke buitengebied Advertentie-adviseur: Jeroen Morshuis, 06-395 655 97 Emilio Ramon Kuipers, 06-106 969 09 E-mail: info@losserjournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-163 955 45 Jesper Vis E-mail: redactie@losserjournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten

LOSSER - Op 7 juni moet het gaan gebeuren. Zes maal de Alpe d’Hues beklimmen (en afdalen) op één dag. De start is ’s morgens rond 05:00 uur en rond 18:00 ’s avonds mag voor de laatste keer aan een klim worden begonnen.

Vormgeving: Renate Zwep Rathy Gopalaswamy Charlotte van Leeuwen Lindsy Grootelaar Geen Losser Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Losser Journaal: Losser: Drukkerij Jansen, Albert Heijn, C1000, Gemeentehuis, Bibliotheek De Lutte: Spar Kuipers, Slijterij Segerink Overdinkel: Plus Bellers, Japin Losser: Happy Carwash Beuningen: Sterrebosch/ VVV kantoor

OVERDINKEL - Het Koffieconcert van Muziekvereniging Concordia Overdinkel dat plaats vond op zondag 15 april was een geslaagde ochtend voor een overvolle zaal. Het publiek heeft kunnen genieten van prachtige optredens van verschillende groepen binnen de vereniging.

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Losser Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever. Aangeboden kopij kan zowe worden geplaatst in onze gedrukte als digitale uitgaven.

Als eerste speelde de blokfluitgroep onder leiding van Savanna Bos en Linda Masselink. Ze startten de muzikale morgen met “De Pauw“en eindigden met een gezamenlijk optreden. Daarna was het de beurt aan het beginnersorkest dat sinds januari samen speelt onder leiding van Kirsten Houtman. Zij speelden o.a. Star Chase en Mini March en brachten als toegift de Pollywollydoodle ten gehore. De B-drumband mocht daarna hun repertoire laten horen onder leiding van Jan Thravalos, die o.a. schitterden met de nummers Dancing Jimmy van T. van Campen en Blue Monday van H. Mennens. Natuurlijk ontbrak ook de drumband, eveneens onder leiding van Jan Thravalos, niet. Zij lieten o.a. “Loch Lomond” van L. Camp en “Heart of Brazil” van J. Schipper horen. Na deze optredens volgde een prettige onderbreking van het concert. Voorzitter Robert Bos verwelkomde als speciale gasten Hr. R. Koller en Hr.

J. Kraesenberg, die namens het coöperatiefonds van de Rabobank Twente Oost aan Muziekvereniging Concordia een cheque ter waarde van 2.200 euro aanboden voor de aanschaf van benodigde nieuwe muziekinstrumenten. Vervolgens werd door de voorzitster van de vriendenkring Mevr. M. Röhring ook nog een cheque ter waarde van 2000 euro aangeboden, geld dat met name bijeen gebracht werd door donaties van vrienden en supporters van Muziekvereniging Concordia. Door deze belangrijke financiële bijdragen van zowel de Rabobank als de vriendenkring werd het mogelijk een aantal benodigde instrumenten aan te schaffen. Deze nieuwe instrumenten (een saxofoon, een hoorn en een bariton) werden vol trots aan het publiek getoond. Na deze welkome onderbreking trad het A-orkest onder leiding van Andre van Huizen op. Ook zij verzorgden een excellent optreden, waaronder een grandiose solo van Baritonsaxofonist Johan Munsterman met “Der alte Brumbär” van Julius Fucik en een solo van de fluitisten Kim olde Meierink, Danique Harberink en Joanne Lowik met Pavane van Gabriel Faure. De ochtend eindigde met de mooie mars van Johan Wiggers “in rechte baan”.

Op de vraag ‘wat brengt iemand ertoe om deze bijna onmogelijke tocht te gaan ondernemen’, hoeft Jos niet lang na te denken: ‘Uiteraard doen we dit niet voor onszelf. We willen een groot bedrag kunnen doneren aan de KWF.’ Toen mijn vrouw, ruim 10 jaar geleden, nadat een verdacht vlekje op haar been was verwijderd, de diagnose kanker kreeg, konden wij niet vermoeden wat ons te wachten stond. Een periode met veel ziekenhuisopnames, operaties, chemokuren en ziekzijn volgde. Het was de kinderen, toen 1 en 4 jaar niet uit te leggen. Na 5 jaar bleek dat de kanker flink om zich heen had gegrepen. uitzaaiing naar de lever, beenmerg en buikholte werd vastgesteld. Helaas is ze op 37-jarige leeftijd overleden. Voor mij volgde een periode van “overleven” en vond het belangrijk dat de kinderen (6 en 9 jaar) een zo normaal mogelijk leven konden hebben.’ ‘Na een jaar heb ik mijn hobby, het Mountainbiken,weer opgepakt.Ik wilde graag eens een marathonwedstrijd gaan rijden in de Ardennen. Inmiddels heb ik mijn MTB-startlicentie en rijd komend seizoen voor het 9e jaar de RWP-marathoncup. “Met het fietsen heb ik heel veel woede en verdriet van me af kunnen trappen”. Toen de vraag dan ook kwam of ik, samen met mijn zwager, een team wilde opzetten voor de KWF Alpe d’HuZes onder de naam RTV Losser-Oldenzaal was de beslissing snel genomen. Inmiddels hebben we een aantal goede acties op touw kunnen zetten en de donaties komen binnen. Ook hele mooie reacties komen binnen. Zoals mijn

dochter schreef op de verjaardag van haar overleden moeder: ‘mama’s verjaardag kunnen we nooit meer vieren. Zij heeft gevochten voor ons…, nu kan jij vechten voor haar…’ ‘Dit zijn voor mij de “kippenvelmomenten” waaruit ik mijn motivatie put.’ Vele particulieren en bedrijven hebben hun donatie, in welke vorm dan ook gedaan. Neem bijvoorbeeld de PLUS van Marle in Losser.Vanwege het zes-jarige bestaan van de supermarkt hebben ze een Sponsoractie voor Losserse clubs en verenigingen op touw gezet. Ondanks dat wij geen club of vereniging zijn, heeft de heer van Marle direct een collectebus voor ons gereserveerd. Bij elke 10 euro krijgen de klanten een munt ter waarde van 0.10 euro, welke ze kunnen schenken aan één van de deelnemende clubs of verenigingen. Nu is het wel zo dat wij afhankelijk zijn van de gulheid van het winkelende publiek. Wij hebben namelijk geen leden, zoals een voetbalclub of muziekvereniging, welke, met behulp van eigen leden hun clubkas kunnen spekken. Wij moeten het doen met 4 personen uit Losser namelijk: Jan Selen, Remco Selen, Rick Bouwhuis en Jos Spanjer. Maar ik ben er van overtuigd dat het publiek uit Losser de KWF een warm hart toedraagt en de munten in de bus van de KWF zal doneren. De actie loopt van 23 april tot 15 juli. ‘Uiteraard zijn directe donaties van harte welkom. Wanneer u op de computer de naam rtvlosseroldenzaal of Jos Spanjer intoetst komt u vrijwel direct op een van de site’s welke zijn doorgelinkt naar de site van KWFAlpe d’HuZes (opgevenisgeenoptie) waar het steunen van onze actie mogelijk is. Uw donatie is mijn motivatie om deze actie tot een succes te maken…’


 " 

  !   

   

!               

"

 

   

Hendriksen Accountants en Adviseurs â€˜ĂŠĂŠn met de Oldenzaalse ondernemers‘ Hendriksen Accountants is ruim 10 jaar gevestigd in Oldenzaal. Wij voelen ons thuis in zo’n ondernemende stad. Steeds meer hebben wij het vertrouwen gekregen van ondernemers uit Oldenzaal en omgeving. Onze vestiging maakt jaarlijks groei door. We zien collega kantoren vertrekken uit Oldenzaal. Hendriksen Accountants en Adviseurs vindt het belangrijk om ĂŠĂŠn te zijn met de Oldenzaalse samenleving. Daarom zijn wij u graag van dienst vanuit de Berkstraat 100! Kijk op onze vernieuwde website www.hendriksen.nl Maak vrijblijvend een afspraak met accountants die het net iets anders doen. Hendriksen Accountants en Adviseurs Uw ondernemende (Oldenzaalse) businesspartner. Berkstraat 100

John Deere

7572 CD OLDENZAAL

Telefoon: 0541-57 00 80

TUIN- PARK- EN BOSBOUWMACHINES

Fax: 0541-57 00 81

VOORJAAR VOORDEEL WEKEN

Elke donderdag (en vrijdag 2 april) ’s avonds Elke donderdag ’s avonds tot 21.00 uur GEOPEND tot 21.00 uur GEOPEND

NIEUWE ZITMAAIERS Nieuw X 305 R Actie 155 R VANXJOHN DEEREnu voor

â‚Ź 3995,en deInXdiverse 125 uitvoeringen Ook nuinvoor diesel!â‚Ź 2695,-

Met vele aanbiedingen en demonstraties NU â‚Źspeciale 40,- tot â‚Ź 100,- extra korting GRATIS 5 op jaar Honda garantie op alle Honda loopmaaiers loopmaaiers

T T T T

Complete lijn STIHL en Viking • motorzagen Robotmaaiers ACTIEPRIJS*! NIEUW VE32 •Verticuteermachine bosmaaiers-bermmaaiers verticuteermachine VE32 •(incl. heggescharen opvangbak) 1500 W opvangbak) 1500 W Robotmaaiers van Viking STIHL MS171 230 STIHL MS • bladblazers R-zuigers • houtversnipperaars Vermogen: 1,8 2,7 PK ( 159,van - Vermogen pk VanafViking ₏ 1299,• cirkelmaaiers 3 - Cilinderinhoud 30,1cm cm3 Cilinderinhoud: 40,2 MI322 c gazonopp. 400 m2 - Gewicht kg Gewicht: 4,3 4,6 kg MI555 c gazonopp. 2000 m2 - Lengte zaagblad35 35cm cm Lengte zaagblad:

• zitmaaiers • ploegen • tuinfrezen Stiga verticuteermachine VE32 (incl. opvangbak) 1500 W

( 159,239,( â‚Ź399.-

nuvoor: voor nu

iMow iMow Nu ook John Deere Robotmaaiers

Email: info@hendriksen.nl

Honda zitmaaiers Beste grasvangeigenschappen op de markt!HRG (ook bij natCP gras) 415

GAZONMAAIERS ZITMAAIER

Beste grasvang-

NIEUWE eigenschappen op de markt! EN MODELLEN (ook bij nat gras) 2010

Nieuwe modellen Frontmaaiers Villa 12,5 HST Villa 12 12,5HST pk B&S, Leverbaar in diverse uitvoeringen b.v. 85 cm maaibreedte 12,5 pk B&S incl. • knikbesturing 85 cm maaidek nu voor • vierwielaandrijving Nu voor ₏ 2789,• diesel enz. Villa Silent Villa Classic

( 2690.-

13,5 pk HONDA,

12,5 pk B&S incl. 85 cm maaibreedte 85 cm maaidek nu voor Nu voor â‚Ź 2089,-

Nieuwe generatie Actie Honda gazonmaaiers bij uw Honda Dealer nu voor (Service Centrum Overijssel)

â‚Ź 399,-

Professionele Hogedrukreiniger 30-150 bar 230-500 liter/uur HD HD5/15 5/15cxCPlus Plus

Actieprijs ( 699.Actieprijs â‚Ź 625,-

excl. BTW ( 3049.- excl. BTW V E R K O O P - V E R H U U R - R E PA R AT I E S

REEKERS TUINMACHINES Tuin- Park en bosbouwmachines Lutkeberg 33 Geesteren (O) - Tel.: 0546 - 631 717

w w w. re e k e r s - t u i n m a c h i n e s . n l


Dinsdag 24 april 2012

Losser Journaal

Dierenpraatjes

5

Wim en Marijke Scheffer nemen afscheid na 30 jaar

LOSSER - School “De Basis” te Losser haalt woensdag 24 april weer oud papier op in wijk 2. De begrenzing van de wijk Broekhoekweg-StaringstraatGronausestraat-MuchtewegDiepenbrocklaan-Mozartstraat.

Neospora caninum Neospora caninum is een parasiet die in honden en koeien leeft. Neospora heeft een ingewikkelde levenscyclus. Honden zijn eindgastheer van deze parasiet, koeien zijn tussengastheer. Honden kunnen zich besmetten met Neospora door contact met vruchtwater, nageboorte of verworpen vruchten van runderen. In de hond plant de parasiet zich voort en gaat eitjes produceren die met de ontlasting van de hond worden uitgescheiden. Koeien kunnen zich besmetten door het eten van voer wat in contact is geweest met uitwerpselen van de hond. Neospora in de hond Een Neospora-besmetting in de hond verloopt meestal symptoomloos. Echter zijn er wel beschrijvingen van verlammingsverschijnselen en zelfs sterfte bij jonge pups. Nadat de hond besmet is, gaat deze meestal gedurende enige weken eitjes uitscheiden. Enkele honden blijven veel langer uitscheider of gaan dit later opnieuw doen.

LOSSER - Na een periode van bijna 30 jaar als ondernemer in de Brinkstraat is de tijd aangebroken dat Wim en Marijke Scheffer de winkel vaarwel gaan zeggen. Op 30 april is de winkel voor de laatste maal geopend.

Neospora in de koe Bij koeien geeft Neospora enorme vruchtbaarheidsproblemen. Deze problemen zijn o.a. abortus, versteende vruchten en slechte vruchtbaarheid. Een koe die besmet is blijft haar leven lang besmet. Bovendien is zo’n tachtig procent van de kalveren die ze krijgt ook besmet. Medicijnen of vaccins tegen Neospora zijn er (nog) niet. Schade door Neospora De schade op een veehouderijbedrijf door Neospora kan enorm in de papieren lopen. Vervroegde afvoer van koeien, minder melk doordat koeien niet of slecht weer drachtig worden, minder kalveren zijn oorzaken van financiële schade. Verder kunnen door Neospora soms hele goede koeien niet meer gebruikt worden voor fokkerij, wat voor een veehouder vaak erg jammer is. Voorkomen van Neospora Om problemen met Neospora door honden te voorkomen zijn 2 dingen van belang:

Het is voor Wim en Marijke niet gemakkelijk om de goede band, die met zoveel klanten in de loop der tijd is ontstaan, vaarwel te zeggen. Ze verwachten nog regelmatig aan deze periode met veel plezier terug te kunnen denken, hoewel dat misschien af en toe met een traantje zal gaan. Maar aan alles komt een einde en dit einde willen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Afscheidsreceptie Daarom houden Wim en Marijke op

1 mei voor alle belangstellenden, een afscheidsreceptie bij Café ’t Raedthuys van 18.00 tot 21.00 uur. ‘Iedereen die we in de afgelopen jaren hebben mogen leren kennen is van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje het glas te heffen op deze geweldige tijd. We stellen uw aanwezigheid zeer op prijs’, aldus Wim en Marijke. Na 30 april worden wel de Service en Reparatie voortgezet en blijft men bereikbaar onder telefoonnummer 053-5383209 of 06-22418516, of via de website: WimScheffer.nl. Hierop zal ook alle info komen te staan en via de site kunnen ook nieuwe aankopen worden gedaan. Wim en Marijke Scheffer: Brinkstraat 8-10 ; 7581 GC Losser.

Bustocht Rode Kruis richting Drente

Voorkom dat een hond zich kan besmetten. Dit is te doen door de hond weg te houden van plaatsen waar een nageboorte, vruchtwater of een verworpen vrucht kan zijn. Dit is niet alleen op de boerderij, maar ook in het weiland. Voorkom dat de uitwerpselen van de hond in contact komen met voer of water voor rundvee. Ook hier geldt: niet alleen op de boerderij, maar ook in het weiland. Kortom: Neospora kan enorm veel schade opleveren voor een veestapel. Ook uw hond kan daar een groot aandeel in hebben. Daarom hoort een hond niet in een weiland te komen. Let op waar u uw hond zijn/haar behoefte laat doen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom, zodat we allen goed kunnen wonen en werken!

De Nederlandse boer zal u dankbaar zijn! En bedenk nu zelf; de boer zet zijn koe toch ook niet bij u in de tuin????

Het voordeel van de Bio-poepzakjes is dat deze geheel biologisch afbreekbaar zijn en dus tevens in de grijze ton gedeponeerd mogen.

Shoppen en fun in de grensstreek REGIO - Wat is er leuker dan een dagje winkelen te combineren met het bezoek aan een leuk, spannend cultureel of feestelijk evenement? In de Duits-Nederlandse grensstreek weet men wat gezelligheid is en het winkelaanbod er is verassend uitgebreid en anders. Ook dit voorjaar maken de steden aan weerszijden van de grens zich weer op om bezoekers van heinde en verre te trekken met attractieve festiviteiten. De op een steenworp afstand van Enschede gelegen winkelstad Nordhorn pakt bijvoorbeeld op 28 april vanaf 10 uur uit met de ‘Holschenmarkt’, een historische ambachten- en kunstmarkt, met een podium- en kinderprogramma, live muziek in de binnenstad (ook ’s avonds) en een kindervlooienmarkt. Ooit al eens in het historische Bad Bentheim geweest? Op zondag, 6 mei vindt hier in de Wilhelmstraße de traditionele Bauernmarkt plaats, met onder andere: wol spinnen, boter karnen en veel streekproducten. De markt valt samen met een gezellige koopzondag van 11.00 tot 18.00 uur. Op naar Enschede! Het straattheater-

festival BUITENKANS is de kick-off van het straattheaterseizoen 2012. Op 11 en 12 mei krijgt jong talent de kans zich hier te presenteren. Geniet van de uitgebreide winkelmogelijkheden en laat je amuseren door jongleurs, acrobaten, poppenspelers, steltlopers, mimespelers en nog veel meer artiesten. De historische plaats Oldenzaal (1249) staat bol van bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden, maar is ook een gezellige winkelstad waar het verrassend shoppen is! Veel kleine winkeltjes en twee winkelcentra nodigen uit een aantal gezellige uurtjes door te brengen! Op Hemelvaartsdag, 17 mei, is ook de Woonboulevard geopend. Bezoek op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli de 10e kunstmarkt in het buitengebied van Winterswijk en bezoek dan van 25 t/m 31 augustus 2012 ook het zandsculpturenfestival met als thema ‘Reis door de tijd’ bij molen de Bataaf! Meer weten? Op www.grensbelevenis.nl vind je alle evenementen en een overzicht van alle koopzondagen in het grensgebied.

Uitgangspunt ophalen is de vierde woensdag van de maand s’avonds na 18:00 uur. Graag het oud papier gebundeld en/of in dozen langs de kant van de weg op het trottoir zetten. Met het plaatsen van papier rekening houden met de wind, zodat het niet overal over de straat waait. Spaar het papier zodat je het milieu ook spaart. De containers staan bij Sporthal de Fakkel. U kunt ook na 17:00 uur het papier zelf naar deze containers brengen.

Step- aerobics bij SSS Beatrix OVERDINKEL - Ook in Overdinkel bij de “Spil” kun je aan allerlei vormen van dansen doen. Dat bewegen belangrijk en gezond is in deze tijd van stil zitten, hoeven we niemand meer te vertellen. Actief bewegen op muziek is de hoofdzaak. Daarbij het plezier en werken aan conditie en uithoudingsvermogen. Dus mensen die niet stil kunnen blijven zitten komen helemaal aan hun trekken op woensdag in “de Spil” te Overdinkel.Van 19.30 tot 20.30 uur. Momenteel worden hier step-aerobic lessen gegeven. Kom eens binnen om te kijken of het iets is voor jou en doe gewoon een keertje mee!

Mooie prestaties SSS Beatrix

Kortom laten we met z`n allen hier wat begrip voor hebben,het is tenslotte hun eigendom waar we onze honden op laten rennen. Ruim ongelukjes ook op!

Mocht er onverhoopt toch nog een ongelukje gebeuren dan heeft Pets Place te Losser momenteel de nieuwe Bio-poepzakjes met houder voor slechts 0,99 p.st in de aanbieding ter ondersteuning van deze actie! Normale winkelprijs is 2,95. Breng hiervoor dit krantenbericht mee naar de winkel.

Oud Papier

LOSSER - De jaarlijkse busreis van het Rode Kruis, die ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, is vastgesteld op donderdag 7 juni. Om 10.00 uur vertrekt men en rijden zij via een mooie toeristische route richting Drente. In Drente verblijft het gezelschap in een prachtig gerestaureerde boerderij in Gasselte voor een goed verzorgd 3-gangen diner. Na het diner rijden zij door naar het plaatsje Veenhuizen. Er zijn meer dan 100 rijksmonumenten en vijf gevangenissen die nog steeds in gebruik zijn. Het gevangenismuseum wordt beschouwd als één van de mooiste en meest interessante musea van ons land. Als eerste gaat u een rondrit maken over het terrein onder leiding van een deskundige gids. Tijdens deze rondrit kunt u genieten van de bijzonder groene en natuurlijke omgeving. Ook ziet u verschillende dienstwoningen die voorzien zijn van spreuken zodat de gevangenen tijdens

hun wandelingen over het terrein kon worden ingepeperd hoe zij zich moesten gedragen. De dienstwoningen waren er in alle soorten en maten. De kleinste, voor de laagsten in rang waren zo klein dat de voordeur naar buiten open ging. Na terugkomst wordt u rondgeleid in het museum. Veenhuizen werd in 1832 gesticht om armen, wezen en landlopers te heropvoeden tot hardwerkende en eerzame boeren. Dit museum is leerzaam, vermakelijk en geeft stof tot nadenken. Maquettes, historische objecten, prenten, foto’s, video’s en verhalen schetsen een beeld van vier eeuwen strafrechttoepassing in Nederland. Om 19.00 uur komt het gezelschap weet aan in Losser. Voor inlichtingen over de tocht of aanmelding kunt u terecht bij: Ine Burink, tel: 0535384280. (bij geen gehoor kunt u inspreken).

De Lutte geeft gul voor actie Alpe d’HuZes DE LUTTE - In het centrum van De Lutte werd zaterdag voor het goede doel een sportief evenement gehouden. Voor de winkel van de plaatselijke bakker konden bezoekers en inwoners van De Lutte fietsen/ wielrennen tegen twee plaatselijke coryfeeën. Charles Haarman en Peter Hampsink gaan net als duizenden anderen op 7 juni de wereldberoemde berg in de Tour de France: Alpe d’huez, maar liefst zes keer beklimmen. De actie viel goed in de smaak van de sportieve dorpelingen. Op twee op een stan-

daard bevestigde wielrennerfietsen kon via een computer gevoelsmatig de Franse berg beklommen worden. Op een groot tv-scherm waren de verrichtingen te volgen. De burgemeester van de gemeente Losser fietste zelfs enkele bochten op het scherm mee met Charles Haarman. ‘Opgeven is geen optie’ is de slogan van de actie voor geldinzameling ten behoeve van onderzoek naar kanker. Charles Haarman heeft een streef bedrag van 10.000 euro. Op dit moment zit hij bijna op 7.000 euro. Meer achtergrond informatie is te vinden op: www.opgevenisgeenoptie.nl.

OVERDINKEL - Sporthal “de Spil” te Overdinkel was vorige week omgetoverd in een sfeervolle wedstrijdhal. Alle groepen van sportvereniging SSS Beatrix streden voor een titel. Dit zijn natuurlijk de eerste, tweede en derde plaats en daarnaast een netheidsprijs waarbij gelet wordt op kleding en verzorgdheid van de oefening. Deze prijs is gewonnen door Jennifer Pas. Dan is er nog de Henk Bosman trofee voor degene die de meeste punten heeft gescoord en dat was Anouk Bosch. Deze prijs is genoemd naar de oprichter van SSS Beatrix. Ook de jongensgroep liet zien wat zij allemaal op de brug en met sprong geleerd hadden. Ze waren er zelf erg trots over. Veel vrijwilligers hebben vrijdagavond en zaterdag geholpen om alles voor elkaar te krijgen. In de prijzen vielen: Springgroep: Jordan vd Linden (3), Sharony Visser (2), Lien Nordkamp, Nora Deghoughi (1), Marije Punte (1), Lotte Visschedijk (2), Anouk Bosch (3). Selectie: Anouk Bosch (1), Michelle vd Meulen (2), Nionne Husken (3). Meisjes1:Tisja Husken (1),NaomiOlde Riekerink (2), Marlie Bos (3). Meisjes 2: Kim Groothuis (1), Resy Hulsbergen (2), Lien Nordkamp(3). Meisjes 3: Jennifer Pas (1), Linde Mast (2), Audrey Jasper (3).

Jaarvergadering VVLO LOSSER - De visvereniging VVLO houdt vrijdag 27 april haar jaarvergadering in het Tukkershoes te Losser. De aanvang is om 19.30uur. Op 12 mei wordt er voor de 10e keer in Gronau tegen de Verein der Fischergemeinschaft e.v Gronau gevist. Er zijn nog plaatsen vrij, leden kunnen zich nog opgeven bij de secretaris J.Nijmeijer. De kosten bedragen tien euro€ per persoon. Na afloop is er een gezellig samenzijn.


6

Losser Journaal

Dinsdag 24 april 2012

HOUTHANDEL LENFERINK Tuinhuizen en prieelen op maat gemaakt. * Blokhutten * Speeltoestellen * Schuttingen hout/beton * Picknicktafels * Tuinmeubelen * Siergrind * Split * Tuinhout etc. www.houthandellenferink.nl ootmarsumseweg 273 - 7666 NB Fleringen - Telefoon (0541) 67 06 02 Spelmiddag AGV Losser groot succes

Intentieverklaring brede school Losser getekend LOSSER - De intentieverklaring voor de bouw van een brede school in Losser is vorige week getekend. Wethouder Joop Hassink, Consentbestuurder Marcel Poppink en SKOLO-algemeen directeur Ben Gengler hebben hun handtekening gezet onder een verklaring waarmee ze een verregaande vorm van samenwerking bevestigen.

de katholieke fusieschool De Basis-De Marke onder één dak samen te brengen. Met een nog te verwerven partner voor kinderopvang wordt dan een nieuwe brede school ontworpen en gebouwd. De drie organisaties blijven hun zelfstandigheid behouden maar er zullen gezamenlijke activiteiten voor de kinderen en de maatschappelijke omgeving worden opgezet.

Uit een haalbaarheidsonderzoek is gebleken dat er goede mogelijkheden zijn om openbare school Imenhof en

SKOLO, het bestuur voor de katholieke basisscholen in Losser en Overdinkel, wordt de bouwheer van de brede

school. In de komende weken wordt de planning van de vervolgactiviteiten opgezet, zodat de beoogde realisatiefase van de brede school, eind 2014, kan worden gehaald. Na het plaatsen van de handtekening gaf Ben Gengler namens SKOLO de partners een presentje in de vorm van een broodtrommel met gevarieerde inhoud. Hiermee wilde hij de huidige positieve samenwerking en de benodigde voortvarendheid voor de komende tijd symboliseren.

Beleef de natuur van Noordoost-Twente REGIO - Om het gebied te ontwikkelen en bewaren voor bewoners, bezoekers en toekomstige generaties werken veel partijen samen aan het Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Met het toeristisch seizoen voor de deur geven een nieuwe promotiebrochure en vijf nieuwe fietsroutes een extra impuls aan de beleving van Noordoost-Twente. De VVV’s en het Twents Bureau voor Toerisme (TBT) hebben de handen ineen geslagen om de bekendheid van het Nationaal Landschap te vergroten en het bezoek aan de streek te stimuleren. De VVV’s verzorgen met de ondernemers het gastheerschap en het TBT de promotie van de streek onder de vlag ‘Twente. Landgoed van Nederland’. LOSSER - Voor de 8 en 9-jarigen van AGV Losser stond vorige week een bosactiviteit op de agenda. Alles was tot in de puntjes geregeld, maar de weergoden gooiden roet in het eten. Gelukkig was de gymzaal ook besproken en konden ze daar terecht. Allereerst gingen de kinderen levend kwartetten waarbij je met je groep 4 voorwerpen moest verzamelen. Daarna werd het levend Master Mind

spel gespeeld. Het doel hiervan is om de code van 4 kleuren te achterhalen. Sommigen waren erg fanatiek en de code was snel gekraakt. Tijdens de pauze werden er broodjes knakworst uitgedeeld. Na de pauze kwam het James Bond spel. Er werden veel zakjes met “drugs” naar de andere kant gesmokkeld. De middag was snel voorbij en gewapend met een zakje snoep gingen de kinderen weer naar huis.

De informatieve brochure ‘Beleef Noordoost-Twente’ vertelt in een aantal thema’s wat het gebied met zijn vele natuurlijke en culturele attracties zo aantrekkelijk en authentiek maakt. De weelderige natuur, geologische monumenten, het religieus erfgoed, de tradities, de landgoederen en havezaten, het noaberschap en de gastvrijheid ze kenmerken het aanbod van de vier NoordoostTwentse gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Die

sfeer en beleving is ook terug te vinden in de vijf nieuwe fietsroutes, of het nu gaat om boerenmagie of om de smaak van Noordoost-Twente. Boerenmagieroutes Zo voeren de twee beschreven boerenmagieroutes ondermeer langs Saksische boerderijen met hun karakteristieke stiepel- en geveltekens, maalkruizen en oeleborden. Eén route start vanaf de VVV in Tubbergen (keuze uit 60 of 32 kilometer) en gaat o.a. langs Vasse, Ootmarsum, Nutter, Tilligte en Weerselo. De andere boerenmagieroute (35 kilometer) begint bij de VVV in De Lutte of Oldenzaal en doet o.a. Het Hulsbeek, Deurningen en Rossum aan. Boerenmagie is alles waaraan een magische en onheilafwerende werking wordt toegeschreven. Om die krachten te weren werden allerlei tekens op gevels en daken geplaatst. Al fietsend door het Nationaal Landschap NoordoostTwente wordt de betekenis van de vele gebruiken, rituelen en symbolen ter plekke toegelicht. Smaakfietsroutes De drie smaakfietsroutes door het Nationaal Landschap NoordoostTwente hebben een aantal culinaire stops waar de streek letterlijk geproefd kan worden. Pure streekproducten worden door de koks

van de deelnemende restaurants verwerkt in de gerechten op hun menukaart. Ook zijn enkele leveranciers van streekproducten onderweg te bezoeken, waaronder fruit- en aspergetelers, ijs-, vlees- en kruimelboerderijen. Er is keuze uit de volgende drie beschreven fietsroutes: OotmarsumDenekamp (34 kilometer), Natuurlijk Dinkeldal/Oldenzaal (35 kilometer) en Tubbergen (54 kilometer). De boerenmagie- en smaakfietsroutes zijn voor € 2,50 per stuk te koop bij de VVV’s in Noordoost-Twente en maken allen gebruik van het fietsknooppuntennetwerk. Het Nationaal Landschap NoordoostTwente is een samenwerking tussen de Provincie Overijssel, het Waterschap Regge en Dinkel, de Twentse gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen, de VVV’s in Noordoost-Twente en het TBT. Nederland kent twintig Nationale Landschappen. Stuk voor stuk gebieden die zich onderscheiden door een unieke combinatie van cultuurhistorische en natuurlijke elementen. Samen vertellen ze het verhaal van het Nederlandse landschap. Binnen de Nationale Landschappen wordt gewerkt aan behoud door ontwikkeling, met instandhouding van de authenticiteit.


Dinsdag 24 april 2012

Losser Journaal

7

Effing Hoveniers staat garant voor jarenlang tuinplezier Alzheimer cafe, dementie: wat is dat? OLDENZAAL - In het Alzheimer Café wordt op donderdag 26 april wederom een bijeenkomst gehouden, deze keer met het thema: Dementie: wat is dat? Dementie is een hersenaandoening die iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. Naast de ziekte van Alzheimer kan men ook te maken hebben met andere vormen zoals, vasculaire dementie of een frontotemporale dementie. De spreker van deze avond psychologe Ariane Kollen zal inzicht geven in de meest voorkomende vormen. Ook zal zij ruim aandacht geven aan die vormen van dementie die op jonge leeftijd voorkomen. Ongeveer 12.000 mensen krijgen dementie voordat ze 65 jaar zijn. De problemen worden vaak niet herkend, en kunnen leiden tot veel onzeker-

LOSSER - De ontwikkeling in de tuinaanleg staat nooit stil. Vanaf de hangende tuinen van Babylon, kloostertuinen in de middeleeuwen, Barokke tuinen tot aan de hedendaagse tuinen. Alle kenmerken zij zich door eigentijdse ideeën, religies en vooral ook emotionele betrokkenheid van de tuinliefhebbers. De tuinaanleg is namelijk voor veel mensen een grote inspiratiebron voor nog te rijpen ideeën. Hoveniersbedrijf Effing is gespecialiseerd in alles op tuingebied. U kunt bij het bedrijf terecht voor het ontwerp en de aanleg van een nieuwe tuin. Maar ook voor het onderhoud en de verfraaiing van uw bestaande tuin. ‘Ik zie het ontwerp vaak als een muziekstuk, een compositie waar een valse noot gemeden dient te worden

en goed geluisterd moet worden naar de klanten, zodat ik hun wensenpakket kan verwoorden in een goed ontwerp’, vertelt de heer Effing. ‘Eerst kom ik geheel vrijblijvend langs om kennis te maken, uw wensen aan te horen en vervolgens kijk ik naar de omgeving en architectuur van de woning, om zodoende het best mogelijke tuinontwerp te maken. Uw tuin maakt deel uit van uw leefcomfort en het is dan ook terecht dat u hieraan hoge eisen stelt.’ Of u nu voor trendy of authentiek kiest, voor tijdloos of rustiek, Hoveniersbedrijf Effing biedt u volop keuze met een zeer uitgebreid assortiment bestratings- en tuinproducten. Ook bieden zij een groot aanbod betonnen en natuurstenen siertegels,

sierbestrating, erfafscheidingen en gemetselde muren etc. Met de keuze voor Effing bent u verzekerd van professionaliteit, die vertaald wordt in aansprekende ontwerpen. Effing: ‘Wij maken een offerte die bij uw budget past. Dat voorkomt verrassingen achteraf. Of het nu gaat om een ontwerp, aanleg of onderhoud van de tuin, deskundigheid en service staan bij ons voorop.’ Actie Bij een vrijblijvende afspraak krijgt u een gratis beplantingsplan en bemestingadvies voor uw tuin. Deze actie is geldig tot en met 31 mei 2012.

Stichting Cluster stelt in dat kader de in haar accommodaties het Trefpunt in Overdinkel en de Muchte in Losser aanwezige computerlokalen en – apparatuur beschikbaar. De werving

Nieuwe röntgenapparatuur voor polikliniek LOSSER - Op signalen uit de samenleving dat de defecte röntgenapperatuur van het MST bij Zorggroep Sint Maarten niet zou worden vervangen, kwam het college van Losser in actie. Wethouder Joop Hassink: ‘Wij nodigden de huisartsen, bestuur MST en directie van het St. Maarten uit om met elkaar in overleg te gaan over de voortzetting van de polikliniek in Losser. Het college is dan ook zeer

verheugd met de uitkomsten van dit gesprek. We hebben driedubbele winst gehaald.’ Op de eerste plaats komt er nieuwe röntgenapperatuur en daarmee is ook de beslissing genomen een nieuw meerjarig contract aan te gaan voor het huren van de locatie door MST voor een polikliniek in Losser. Daarnaast zijn de partijen in het gesprek tot de conclusie gekomen dat

Ook thuis merken mensen veranderingen, zoals in het gedrag of met de taal. Wat is de impact van de ziekte op de partner en de soms nog jonge kinderen. Hoe is het als je op jonge leeftijd de diagnose dementie krijgt? U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12. Het programma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren, met een pauze van een half uur. De toegang is gratis. Na afloop is er, onder het genot van een drankje, ruim gelegenheid om na te praten. Voor meer informatie over het Alzheimer Café kunt u terecht op www.alzheimer-nederland.nl of via het Michgoriushuis te Oldenzaal, telefoon (0541) 58 57 00.

Workshop Internetbankieren LOSSER - Onlangs werd bekend dat de Rabobank Twente Oost haar sponsorovereenkomst met Stichting Cluster voor een periode van drie jaar verlengd. Eén van de onderdelen van deze overeenkomst vormt het gezamenlijk door de Rabobank en Stichting Cluster organiseren van workshops Internetbankieren voor inwoners van de gemeente Losser.

Effing Hoveniers, Losser. Meer informatie: www.effing.nl. Of bel: (053) 5360062.

heid en onbegrip. Jongeren vervullen nog andere rollen in de maatschappij, op het werk gaat het mis of het werk komt niet meer af.

van deelnemers geschiedt gemeenschappelijk en de Rabobank levert de docenten en het lesmateriaal. Op donderdagmorgen 12 april vond de eerste workshop van dit jaar plaats in de Muchte in Losser waaraan 15 inwoners van de gemeente Losser deelnamen. Bij voldoende belangstelling zullen Rabobank en Cluster deze gratis workshop opnieuw organiseren. Voor opgave kan men terecht bij de Rabobank in Losser en bij de centrale administratie van Stichting Cluster in de Muchte, Vlasakker 2 te Losser tel. 053 5369400 email info@ clusterlosser.nl.

Truck-Run 9 Juni 2012

in Losser een verdere specialisatie in geriatrische specialismen past. Het MST gaat hierover samen met Zorggroep Sint Maarten en de huisartsen een nieuw profiel voor Losser uitwerken dat zich richt op een diagnostisch centrum met geriatrische voorzieningen. ‘Een goede ontwikkling voor de steeds meer vergrijzende bevolking van de gemeente Losser’, aldus Hassink.

‘Oldenzaal en omgeving in de tweede wereldoorlog’ lokale geschiedenis en de Tweede Wereldoorlog. Er zijn ondermeer filmbeelden te zien van de paardenvordering in Oldenzaal op de Ganzenmarkt; het Nederlandse leger in die tijd; de Duitse inval in Oldenzaal; de terugkomst van krijgsgevangenen in Oldenzaal; de distributie op de Eiermarkt en het dagelijkse leven in Twente met beelden uit Hengelo en Enschede. Ook wordt veel aandacht gegeven aan de Oldenzaalse joden. Het laatste deel van de presentatie gaat over de bevrijding, met filmbeelden van binnentrekkende geallieerde tank in Oldenzaal, Enschede en Hengelo, de aanslag op het brandstofdepot in de Iepstraat en het bezoek van Prins Bernhard aan Oldenzaal, een week na de bevrijding.Veel van de filmfragmenten in de presentatie zijn niet eerder vertoond.

OLDENZAAL - Oldenzaler Hans Kolmschot heeft weer een deel van zijn vijfdelige foto- en filmproject Oldenzaal door de eeuwen heen gerealiseerd. Op dinsdagavond 1

mei om 19.30 uur presenteert hij in de Bibliotheek Oldenzaal het deel ‘De oorlogsjaren in Oldenzaal en omgeving’. Een bijzondere avond voor iedereen met interesse in de

De toegangsprijs is 3,00 euro voor bibliotheekleden en 4,50 euro voor niet-leden. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice in de bibliotheek of voor aanvang aan de zaal. Reserveren kan via 0541-512516, via www.bibliotheekoldenzaal.nl of per mail: info@bibliotheekoldenzaal.nl.

ENSCHEDE - De 21e Truck-Run wordt op zaterdag 9 juni geörganiseerd met bewoners van de Twentse Zorgcentra, georganiseerd door chauffeurs vereniging de Tukker Truckers. De cliënten van De Twentse Zorgcentra, en diverse thuis wonende verstandelijk gehandicapten, kunnen op deze dag weer genieten van een tocht in een echte truck. Dankzij de medewerking van diverse bedrijven zullen er ongeveer 350 trucks deelnemen aan de Truck-Run. Vanaf 9 uur zullen op de parkeerplaats van de Grolsch Veste alle vrachtwagens opgesteld worden. Rond half 11 zullen de eerste bewoners arriveren, en

plaats nemen in de trucks. Ook zal er een bus meerijden waarin bewoners die bedliggend zijn ook mee kunnen rijden. Om 12.30 zal het eerste konvooi vertrekken, er zal in 10 groepen gereden worden. Elke groep krijgt begeleiding van motorpolitie en langs de gehele route staan verkeersregelaars. Aanmelding voor vrachtauto’s is nog mogelijk via truckrun@tukkertruckers.nl.Rondom de tocht worden bij de Grolsch Veste diverse gezellige activiteiten georganiseerd. Dit alles om de cliënten van De Twentse Zorgcentra een onvergetelijke dag te bezorgen.

Tevens hebben wij die dag 15 marktkramen te huur! Deze kosten € 60,00 (incl 2x koffie en 2x maal lunch) U mag alles verkopen behalve eten en drinken Aanmelden via mail: truckrun@tukker-truckers.nl of e.hammink@home.nl


Binnenkort

ook in Losser! Feestelijke opening woensdag 2 mei* Locatie: Brinkstraat 19, Losser

*Filiaal zal om 9.00 uur geopend worden.

Vacature Uitgeverij Het Twentsche Land BV

is een sterk lokaal gerichte, zelfstandige uitgeverij. Met de huis-aan-huis bladen: Hellendoorn Journaal, Oldenzaal Journaal, Losser Journaal, Hart van Glanerbrug, Hengelo Journaal en Enschede Journaal wordt een oplage geboden van 158.000 exemplaren die zich steeds meer in de belangstelling mag verheugen van lezers en adverteerders. De Transportkrant, Welkom LQ7ZHQWHHQGH9ULMZLOOLJHUVNUDQW]LMQ]HHUJHZDDUGHHUGHSHULRGLHNHQYRRUVSHFL¿HNHGRHOJURHSHQ'H8LWJHYHULM houdt zich daarnaast bezig met het uitgeven van boeken, specials en folders, het exploiteren van internetsites en verspreiding van folders. De uitgeverij biedt al vijftien jaar een persoonlijke klantbenadering en uitgaven waarmee ze een vaste klantenkring heeft opgebouwd. Daartoe behoren o.a. de Gemeente Hellendoorn, Rabobank, Supercoop, Plus en de winkeliers van ’t Esrein in Hengelo. De grondleggers en een team van tien medewerkers, een aantal freelancers en ruim honderdtachtig bezorgers zijn gedreven en werken met grote betrokkenheid. Dit bepaalt in grote mate de cultuur van ambitie, betrokkenheid en saamhorigheid. De communicatielijnen zijn zeer kort en direct.

Lente Verwen week !

We hebben weer ruimte voor:

Stagiaires m/v VORMGEVING JOURNALISTIEK Op UT/HBO/MBO niveau

22 t/m 30 April a.s. Diverse speciale behandelingen, aanbiedingen, speciale aufgussen, hapjes, drankjes………kortom een verwennerij voor iedereen ! Meer informatie : www.saunakeizer.nl 0541-519152

Meld je aan voor een gevarierde en gedegen stage bij een erkend leerbedrijf. Mail je motivatie en CV T.a.v. Maurice Weustink Uitgeverij Het Twentsche Land Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo Mailadres: m.weustink@twentejournaal.nl Website: www.twentejournaal.nl www.detransportkrant.nl

www.welkomtwente.nl www.rtvhellendoorn.nl


Dinsdag 24 april 2012 (MRWHEKETVMP

Losser Journaal 0SWWIV.SYVREEP

$JHQGD 2EXMSREPI7TSVX;IIO 2EXMSREPI7TSVX;IIO

2EGLXZER3VERNI 2EGLXZER3VERNI

)RWGLIHIETVMP )RWGLIHIETVMP

)RWGLIHIETVMP )RWGLIHIETVMP

8SXIRQIX^EXIVHEKETVMP 8SXIRQIX^EXIVHEKETVMP MWIVMRHIFMRRIRWXEHIIR MWIVMRHIFMRRIRWXEHIIR [MWWIPIRHTVSKVEQQEQIX [MWWIPIRHTVSKVEQQEQIX WTSVXIRIRXIVXEMRQIRX WTSVXIRIRXIVXEMRQIRX

,IX: :ER,IIOTPIMRQIXHERGI ER,IIOTPIMRQIXHERGI ,IX QY^MIOMRHI%FWSPYXIP]*VIWL QY^MIOMRHI%FWSPYXIP]*VIWL 59))272-+,8 1IX 1IX STXVI STXVI 59))272-+,8 HIR ZER ZER 7-(2)= 7-(2)= 7%1732 7%1732 HIR :%83 +32>%0)7

 1' 1' :%83 +32>%0)7 8.)2 0% :9)28) *8 1' 8.)2 0% :9)28) *8 1' +)))%78 =392+%0)< +)))%78 =392+%0)< 1%(()2 9/ 

9/ &0%/) &0%/) 1%(()2 &6-<IR1'7,)603'/ &6-<IR1'7,)603'/

:ERXSXIRQIXETVMP :ERXSXIRQIXETVMP ZMRHXHIRIKIRHIIHMXMIZER ZMRHXHIRIKIRHIIHMXMIZER HI2EXMSREPI7TSVX;IIO HI2EXMSREPI7TSVX;IIO TPEEXW(IPERHIPMNOIEJXVET TPEEXW(IPERHIPMNOIEJXVET ZERIIR[IIOPERKWTSVXIR ZERIIR[IIOPERKWTSVXIR IRFI[IKIRMRLIXPERHZMRHX IRFI[IKIRMRLIXPERHZMRHX KVSSXWTPEEXWMR)RWGLIHI KVSSXWTPEEXWMR)RWGLIHI )IR[EEVWTSVXJIIWX[EEVFMN )IR[EEVWTSVXJIIWX[EEVFMN WTSVXWLS[IRIRXIVXEMR WTSVXWLS[IRIRXIVXEMR QIRXGIRXVEEPWXEER QIRXGIRXVEEPWXEER

3YHI 1EVOX 1EVOX QIX QIX XSTFERHW XSTFERHW 3YHI IREVXMIWXIR IREVXMIWXIR ,IX )M )M ZER ZER /S /S MR MR XVSTMWGLI XVSTMWGLI ,IX WJIVIRZER6MGS0EXMRS WJIVIRZER6MGS0EXMRS

(SRHIVHEKETVMPMWLIX /VYMWTYRX(I+VEEJJMR3VERNI (SRHIVHEKETVMPMWLIX /VYMWTYRX(I+VEEJJMR3VERNI LSSKXITYRXZERHI[IVIPH WJIVIR QIX QIX 2IHIVPERHWXEPMKI 2IHIVPERHWXEPMKI LSSKXITYRXZERHI[IVIPH WJIVIR VIGSVHTSKMRK3ZIVEPMRLIX QY^MIO VIGSVHTSKMRK3ZIVEPMRLIX QY^MIO PERHHERWIROMRHIVIRIR PERHHERWIROMRHIVIRIR NSRKIVIRHI³(SIHI´ NSRKIVIRHI³(SIHI´ QIX)RWGLIHIEPWOPSTTIRH QIX)RWGLIHIEPWOPSTTIRH LEVXZERHIVIGSVHTSKMRK LEVXZERHIVIGSVHTSKMRK )RWGLIHI(IVIGSVHTS )RWGLIHI(IVIGSVHTS KMRKZSSVLIXZSSVXKI^IX KMRKZSSVLIXZSSVXKI^IX SRHIV[MNWZMRHXTPEEXWSTHI SRHIV[MNWZMRHXTPEEXWSTHI 3YHI1EVOXSQYYV´W 3YHI1EVOXSQYYV´W 3GLXIRHWHERWIRHIOMRHI 3GLXIRHWHERWIRHIOMRHI VIRSTHIFEWMWWGLSPIREP VIRSTHIFEWMWWGLSPIREP

(YMWXIVRMW7TVIRKIRFIVK (YMWXIVRMW7TVIRKIRFIVK

&IZVMNHMRKWJIWXMZEP &IZVMNHMRKWJIWXMZEP

,EEVPIETVMP ,EEVPIETVMP

)RWGLIHIQIM )RWGLIHIQIM

3T HSRHIVHEKEZSRH HSRHIVHEKEZSRH  ETVMP ETVMP 3T ZER XSX YYV ZER XSX YYV PSSTX HI FSW[EGLXIV ZER PSSTX HI FSW[EGLXIV ZER 2EXYYVQSRYQIRXIR MR LIX 2EXYYVQSRYQIRXIR MR LIX HSROIVSZIVHI7TVIRKIRFIVK HSROIVSZIVHI7TVIRKIRFIVK ,IX ZIVXVIOTYRX ZIVXVIOTYRX MW MW HI HI TEV TEV ,IX OIIVTPEEXW FMN FMN -RJSWGLYYV -RJSWGLYYV (I (I OIIVTPEEXW 4EW 3YHI (IZIRXIV[IK MR 4EW 3YHI (IZIRXIV[IK MR ,EEVPI ,EEVPI

(SSV LIX LIX KILIPI KILIPI PERH PERH [SVHX [SVHX (SSV ST &IZVMNHMRKWHEK EGXMZMXIM ST &IZVMNHMRKWHEK EGXMZMXIM XIR KISVKERMWIIVH KISVKERMWIIVH 3SO 3SO MR MR XIR )RWGLIHI (I PMRI YT 7ZIR )RWGLIHI (I PMRI YT 7ZIR )PMEW 7YRRIV] 7YRRIV] .EQIW .EQIW 

 6]ER 6]ER )PMEW 1EVGMERS&MPP]XLI/PMX&PEOI 1EVGMERS&MPP]XLI/PMX&PEOI &VM\ (6EWLMH (6EWLMH (. (. 6SFFj 6SFFj &VM\ 6SZIKE*IIWX(.6YYHIXG 6SZIKE*IIWX(.6YYHIXG

)VOERQEEVIIROPIMRIKVSIT )VOERQEEVIIROPIMRIKVSIT QII HYW HYW EERQIPHIR EERQIPHIR ZSSV ZSSV QII EJ MW MW RSSH^EOIPMNO RSSH^EOIPMNO 8 8 

 EJ  SJ ZME HI [IF  SJ ZME HI [IF WMXI [[REXYYVQSRYQIRXIR WMXI [[REXYYVQSRYQIRXIR RPEKIRHE 0IHIR 0IHIR ZER ZER RPEKIRHE 2EXYYVQSRYQIRXIR FIXEPIR 2EXYYVQSRYQIRXIR FIXEPIR EGLX IYVS IYVS TIV TIV TIVWSSR TIVWSSR RMIX RMIX EGLX PIHIRFIXEPIRXMIRIYVS PIHIRFIXEPIRXMIRIYVS (IREXYYVMRLIXHSROIV (IREXYYVMRLIXHSROIV )IR WXVYMRXSGLX WXVYMRXSGLX HSSV HSSV IIR IIR )IR WGLIQIVMK SJ HSROIV FSW MW WGLIQIVMK SJ HSROIV FSW MW IIR ETEVXI IVZEVMRK %RHIVI IIR ETEVXI IVZEVMRK %RHIVI ^MRXYMKIR OSQIR OSQIR ST ST WGLIVT WGLIVT ^MRXYMKIR XI WXEER RIQIR LIX ^MGLX XI WXEER RIQIR LIX ^MGLX ZIVQSKIR SZIV ,IX MW RIX ZIVQSKIR SZIV ,IX MW RIX SJ KIPYMHIR FIXIV LSSVFEEV SJ KIPYMHIR FIXIV LSSVFEEV ^MNR SJ SJ IV IV QIIV QIIV KIYVIR KIYVIR ^MNR ^MNR ^MNR %PWHIFSW[EGLXIVIZIR[IK %PWHIFSW[EGLXIVIZIR[IK KEEXMWHIKVSITEPPIIR4VSIJ KEEXMWHIKVSITEPPIIR4VSIJ VYMO ZSIP ZSIP [EX [EX IV IV KIFIYVX KIFIYVX VYMO )IR OEQTZYYV QIX IIR OST )IR OEQTZYYV QIX IIR OST XLII YMX HI REXYYV WPYMX IIR XLII YMX HI REXYYV WPYMX IIR MRHVYO[IOOIRHIIVZEVMRKEJ MRHVYO[IOOIRHIIVZEVMRKEJ

0HPRUDEHOVHL]RHQ69'H/XWWH+DQGEDO Ingezonden brief: ‘KPJ Bedankt’ LOSSER - Naar aanleiding van de negatieve reacties over de KPJ die ik heb gehoord nadat het paasvuur in Losser vroegtijdig in brand was gestoken, wil ik graag een bedankje uitspreken aan de leden van de KPJ.

wel beseffen hoeveel tijd het kost voordat er een paasvuur is. Zelfs op Eerste Paasdag waren nog vele leden erg druk om alle voorbereidingen te treffen. Mag er dan na gedane arbeid geen pilsje worden gedronken? Dat doet u toch zelf ook!

Bij het paasvuur hoorde ik mensen meermaals zeggen dat de leden “beter op hun bier passen dan op het paasvuur”, maar als deze leden niet zo snel gereageerd hadden was er helemaal geen paasvuur meer geweest. Al bij de eerste vlammen hebben ze alarm geslagen, en met man en macht geprobeerd het vuur te blussen tot de brandweer arriveerde. Waarom dan al deze negatieve reacties en vooroordelen over de KPJ? Ik vraag me af of de inwoners gemeente DE LUTTE -van De de oogst van hetLosser weekend van 14 en 15 april voor S.V. De Lutte Handbal was een kampioenschap voor Dames 1 in de landelijke Regioklasse A en promotie voor Dames 2. Een memorabele afsluiting van het handbalseizoen 2011-2012.

Daarnaast organiseren ze vele andere activiteiten, zoals bijvoorbeeld sport- en spelactiviteiten voor de leden, maar denk ook eens aan St. Märten, en aan de vuurkorven voor de kerk op Kerstavond. Dit alles doen ze volledig vrijwillig voor onze gemeente, en naar mijn mening mag dit wel wat meer gewaardeerd worden. Dus daarom, leden van de KPJ, nogmaals hartelijk bedankt!

(EQIW WTIIPHI ^EXIVHEKEZSRH ETVMP IIR FIWPMWWMRKW[IHWXVMNH MR ;IWXIVFSVO XIKIR : 7 YMX +VSRMRKIR1EEVPMIJWXXSIWGLSY [IVW ^SVKHIR ZSSV IIR FSQZSPPI WTSVXLEP IR ^I [IVHIR RMIX XIPIYV KIWXIPH MR LIX ZIVXSSRHI WTIP ,IX [EW IIR [EEV WTIOXEOIPWXYO [EEVFMN HI 0YXXIVWI HEQIW SZIV LIX KILIIP KIRSQIRLIXFIWXIWTIPSTHI±QEX² PIKHI 2E IIR VYWXWXERH ZER ¯ MR LIXZSSVHIIPZER(I0YXXIFSY[HIR HI HEQIW HI ZSSVWTVSRK KIPIMHIPMNO YMXREEV¯1EEV: 7KEJRMIX STIRO[EQXIVYKXSX¯%RRI +VEWLSJ [EW QIX IIR IROIPFPIWWYVI YMXKIZEPPIR QEEV HI WTIIPWXIVW PMI XIR ^MGL LMIVHSSV RMIX YMX LIX ZIPH WPEERIRFPIZIRKIGSRGIRXVIIVHHSSV KEER(SSVIIRWXVEJ[SVTZER.SVMIOI 1IOIROEQTIRIIRZIVVEHIVPMNOWGLSX ZER 1EVPSIW:MWWGLIHMNO ^SEPW ^I HEX ^S KSIH OER [IVH LIX ¯ (I SZIV[MRRMRK[EWFMRRIRHIWGSVIZER

Trotse inwoner van de gemeente Losser. : 7 MR HI PEEXWXI QMRYYX OSR KIIR O[EEHQIIVIRQIXIIRSZIV[MRRMRK ZER ¯ ZER (I 0YXXI [EW LIX OEQTMSIRWGLET IIR JIMX )IR JERXEW XMWGL OEQTMSIRWGLET [EEVHSSV LIX XIEQ ZER .EET +VYFIR LIX ZSPKIRH WIM^SIR YMXOSQX MR HI I (MZMWMI RY RSK,SSJHOPEWWIKIREEQH >SRHEKETVMP[EWLIXHIFIYVXEER HI HEQIW ZER LIX I XIEQ 3SO ^MN WTIIPHIRIIRFIWPMWWMRKW[IHWXVMNH1IX 1MRONER(,: [IVH IV KIZSGLXIR SQTVSQSXMIREEVHIIOPEWWI3SO LMIV[EVIRHI0YXXIVWIHEQIWHILIPI [IHWXVMNHWXIVOIV 1IX IIR YMXFPMROIRHI 8IWW +SSPOEXI WXSRH LIX XIEQ HI LIPI [IHWXVMNH ZSSV (IPHIR FPIIJ KSIH FMN QEEV HI ZSSVWTVSRKZER(I0YXXIO[EQRSSMX IGLX MR KIZEEV 9MXIMRHIPMNO [IVH QIX IIRWXERHZER¯TVSQSXMIIIR JIMX >SRHEKQMHHEK [EW IV IIR JIIWXIPMNOI MRWXYMJMRHIOERXMRIZER7TSVXTEVO(I 7XSGOEOOIV:IIP WYTTSVXIVW IR WTSR WSVIR O[EQIR HI HEQIW JIPMGMXIVIR :SSV^MXXIV %RMXE 7GLSPXIR WTVEO HI OEQTMSIRWXIEQW XSI IR [IXLSYHIV ,EWWMRO ZER HI +IQIIRXI 0SWWIV O[EQHIXIEQWTIVWSSRPMNOJIPMGMXIVIR

9

/SRMRKMRRIHEK /SRMRKMRRIHEK +PERIVFVYK +PERIVFVYK +PERIVFVYKETVMP +PERIVFVYKETVMP

8MNH 8MNH (EY[TST (EY[TST

:MIV/SRMKMRRIHEKMR :MIV/SRMKMRRIHEKMR +PERIVFVYK(I[MROIPW^MNR +PERIVFVYK(I[MROIPW^MNR HI^IHEKSTIRXSX HI^IHEKSTIRXSX YYV/MRHIVIRXSXX[EEPJNEEV YYV/MRHIVIRXSXX[EEPJNEEV OYRRIR^MGLZIVQEOIRST OYRRIR^MGLZIVQEOIRST HIZVMNQEVOX3SO^MNRIV HIZVMNQEVOX3SO^MNRIV WTVMRKOYWWIRWEER[I^MK(I WTVMRKOYWWIRWEER[I^MK(I 7XVSEPTMITOIW^SVKIRZSSV 7XVSEPTMITOIW^SVKIRZSSV HIQY^MOEPIRSSX HIQY^MOEPIRSSX &VEHIVMI0SRRIOIV &VEHIVMI0SRRIOIV

,IPPIRHSSVRQIM ,IPPIRHSSVRQIM

0SRRIOIVETVMP 0SRRIOIVETVMP

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

-R0SRRIOIV[SVHXST -R0SRRIOIV[SVHXST /SRMRKMRRIHEKZER /SRMRKMRRIHEKZER XSXYYVHINEEVPMNOWI XSXYYVHINEEVPMNOWI FVEHIVMIKILSYHIR+SIH FVEHIVMIKILSYHIR+SIH ZSSVIPOIOIIV^S´RXS ZSSVIPOIOIIV^S´RXS FI^SIOIVW(MXNEEV FI^SIOIVW(MXNEEV OYRXYQIIVWXERHLSYHIVW OYRXYQIIVWXERHLSYHIVW HERZSVMKNEEVZIV[EGLXIR HERZSVMKNEEVZIV[EGLXIR QIXIIRHMZIVWEERFSH QIXIIRHMZIVWEERFSH

(IVSQQIPQEVOX^MXMRQMH (IVSQQIPQEVOX^MXMRQMH HIPWZSP:SSVHIMR[IRHMKI HIPWZSP:SSVHIMR[IRHMKI QIRWMWLIXLSVIGETPIMR QIRWMWLIXLSVIGETPIMR STKI^IX[EEVYXIVIGLXOYR STKI^IX[EEVYXIVIGLXOYR ZSSVIIRLETNIIRHVERONI ZSSVIIRLETNIIRHVERONI /MRHIVIROYRRIR^MGLYMX /MRHIVIROYRRIR^MGLYMX WXIOIRHZIVQEOIRQIXHI WXIOIRHZIVQEOIRQIXHI HMZIVWIOMRHIVEXXVEGXMIWHMI HMZIVWIOMRHIVEXXVEGXMIWHMI ZIVHIIPHSZIVHIVSYXIIR ZIVHIIPHSZIVHIVSYXIIR STLIXLSVIGETPIMRWXEER STLIXLSVIGETPIMRWXEER

'DPHV/RVVHUVSHOHQJHOLMNWHJHQ+HW5DYLMQ LOSSER - De waterpolodames van ZC Losser hebben op zondagmiddag punt meegenomen uit Nijverdal bij de wedstrijd van het op de vijfde plaats staande Het Ravijn 3.

KIRQEEVHSSVSRKIPYOOMKZIVHIHMKIR OSRHIR HI 2MNZIVHEPWIR XSGL RSK HIKIPMNOQEOIVWGSVIR&IMHITPSIKIR OVIKIR RSK [IP IIR TEEV OERWIR ST HI SZIV[MRRMRK QEEV HI IMRHWXVERH FPIIJ WXVIOIR FMN 7PIGLXW qqR TYRXNIQEEV[IPIIRFIPERKVMNOIZSSV 0SWWIV

-RIIRZSPOSQIRKIPMNOSTKEERHI[IH WXVMNH REQ 0SWWIV WXIIHW IIR ZSSV WTVSRK QEEV ZEEO RIX HEEVRE [MWX :SPKIRHI [IIO WTIIPX 0SWWIV HI ,IX6EZMNR[IIV[EXXIVYKXIHSIR FIPERKVMNOWXI [IHWXVMNH ZER LIX WIM 8SIRREHIHIVHITIVMSHI0SWWIVST ^SIR )IR SZIV[MRRMRK MR +VSRMRKIR IIR ZSSVWTVSRK O[EQ TVSFIIV XIKIR8VMZMEMWIIRŽQYWXŽSQEPPIWMR HIR HI 0SWWIVWI (EQIW IIR KEX ZER IMKIR LERH XI LSYHIR (I 0SWWIVWI HSIPTYRXIR ST LIX FSVH XI OVMN HEQIWKEERIVZSSV

,QJH]RQGHQEULHIҊ.3-%HGDQNWҋ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´X ,SJJ 6MER &SIVW -VMW ,SVWXLYMW /]VE 2MNLYMW %RRI 7GLVEHIV -WEFIP &SIVW IR 1IPERMI SPHI6MIOIVMRO 1MHHIR ZPRV8IWW SYHI )PJIVMRO IR 0SIW7GLVEHIV :SSVWXI VMN ZPRV 6IEROI :VMNOSVXI 1EVKSX SPHI 2SVHOEQT *VERGMW 7ERHIVMRO /MQ +VSIRIV 4EXX] +VSIRIVIR8IWW+SSPOEXI

LOSSER - Naar aanleiding van de negatieve reacties over de KPJ die ik heb gehoord nadat het paasvuur in Losser vroegtijdig in brand was gestoken, wil ik graag een bedankje uitspreken aan de leden van de KPJ.

[IP FIWIJJIR LSIZIIP XMNH LIX OSWX ZSSVHEXIVIIRTEEWZYYVMW>IPJWST )IVWXI4EEWHEK[EVIRRSKZIPIPIHIR IVKHVYOSQEPPIZSSVFIVIMHMRKIRXI XVIJJIR1EKIVHERREKIHERIEVFIMH KIIRTMPWNI[SVHIRKIHVSROIR#(EX HSIXYXSGL^IPJSSO

&MN LIX TEEWZYYV LSSVHI MO QIR WIRQIIVQEEPW^IKKIRHEXHIPIHIR ±FIXIV ST LYR FMIV TEWWIR HER ST LIX TEEWZYYV² QEEV EPW HI^I PIHIR RMIX ^S WRIP KIVIEKIIVH LEH HIR[EWIVLIPIQEEPKIIRTEEWZYYV QIIVKI[IIWX%PFMNHIIIVWXIZPEQ QIR LIFFIR ^I EPEVQ KIWPEKIR IR QIX QER IR QEGLX KITVSFIIVH LIX ZYYV XI FPYWWIR XSX HI FVERH[IIV EVVMZIIVHI ;EEVSQ HER EP HI^I RIKEXMIZI VIEGXMIW IR ZSSVSSVHIPIR SZIV HI /4.# -O ZVEEK QI EJ SJ HI MR[SRIVW ZER HI KIQIIRXI 0SWWIV

(EEVREEWXSVKERMWIVIR^IZIPIERHI VI EGXMZMXIMXIR ^SEPW FMNZSSVFIIPH WTSVX IR WTIPEGXMZMXIMXIR ZSSV HI PIHIR QEEV HIRO SSO IIRW EER 7X 1mVXIRIREERHIZYYVOSVZIRZSSV HI OIVO ST /IVWXEZSRH (MX EPPIW HSIR^IZSPPIHMKZVMN[MPPMKZSSVSR^I KIQIIRXIIRREEVQMNRQIRMRKQEK HMX[IP[EXQIIVKI[EEVHIIVH[SV HIR(YWHEEVSQPIHIRZERHI/4. RSKQEEPWLEVXIPMNOFIHEROX 8VSXWIMR[SRIVZERHIKIQIIRXI 0SWWIV

ik wacht op je telefoontje! Nee, je hoeft chimpansee Patrick niet te bellen. Maar je kunt hem wel helpen! Hoe? Door je oude mobiele telefoontje in te leveren voor Stichting AAP.

meer weten? Kijk op www.aap.nl


Volkswagen = Korting voor iedereen

NERGENS G ZOL VOORRAAANDG DE STRE

OEDKOPER!

KT

OP = OP Volkswagen Caddy Cadd dy 1.6 TDI 75 pk - Go pakket

Volkswagen Transporter Baseline 2.0 TDI L1H1 84 pk

Cr Crafter 28 Baseline 2.0 TDI L1H1 109 pk

Normaal:

13.350,-

17.900,-

19.700,-

Huiskes-Kokkeler netto voordeel premie:

1.855,-

1.405,-

1.705,-

Huiskes-Kokkeler Inruilpremie:

500,-

1.500,-

2.000,-

Netto prijs:

€ 10.995,-*

14.995,-*

15.995,-*

Financial lease

177,- p.mnd**

249,- p.mnd**

Goudstraat 65 7554 NG Hengelo

275,- p.mnd**

Tel. (074) 255 41 41 www.huiskes-kokkeler.nl

De vermelde bedragen zijn excl. kosten rijklaarmaken. Vraag naar de voorwaarden. Druk- en zetfouten voorbehouden. *Prijzen zijn exclusief BTW en BPM. **Financial lease via Volkswagen Bank op basis van 48 maanden. Alleen BTW aanbetalen. Vraag de voorwaarden bij de verkoper.

AudiVolvo A6 Station 2.0Kinetic TFSi Aut V50 1.8 2005€€11700 2009 28950

V70 D5 AWD AUTAut AudiVolvo A6 Station 2.0 TFSi 2009 €€29900 2009 28950

Werkplaats

RenaultScenic 1.6 16v Renault Scenic 1.6 Comfort 16V AUTOMAAT 2002 € 4450 Comfort 2002 €4450 Audi Audi Audi AudiAudi AudiAudi AudiAudi BMW Audi BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW BMW FiatBMW FiatFiat FordFiat FordFord Ford Mazda Mazda Mercedes Mercedes Nissan Nissan Nissan Nissan Nissan Nissan Opel Opel OpelOpel OpelOpel Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugoet

Skoda Octavia Peugeot 206 CCCombi Cabrio1.6 2.0 2007 € 11900 16V 2003 €7950

A3 Sportback 2.0 tdi A4 Cabrio 2.7 Tdi V6 AUT S-Line S4 4.2 V8 Quattro Cabrio A6 Station 2.0 TFSi2.7 AutTdi V6 AUT S-Line A4 Cabrio A5 Coupe 3.2 Quattro A6 Station 2.0AUT TFSi Aut A5 Sportback 3.03.2 Tdi Quattro S-Line A5 Coupe Quattro AUT 318iA5 Exclusive Opendak3.0 Climat Sportback Tdi Contr Quattro S-Line Roadster 320iZ3 Sedan ExclusiveCabrio AUT 1.8 Leder Exclusive Opendak Climat Contr 320i318i Touring Business AUT Sedan Exclusive 320320i D Station Exclusive Aut AUT Touring Business AUT 325320i D Station Exclusive D Station 325320 Ci Cabrio ExecutiveExclusive Aut Ci Cabrio Executive 500325 1.2 Sport 500 1.2T-Jet Sport Bravo 1.4 16v Sport Bravo 1.4Cool16v T-Jet Sport Ka 1.3 Edition Ka 1.3 Edition Cool Mondeo Station 2.0 TDCi 5 2.0Mondeo Exclusive 7Station persoons2.0 TDCi 5 2.0160Exclusive 7 persoons A Klasse A 1.2 Klasse 160 Micra Pure AUTOMAAT Micra 1.2 Pure AUTOMAAT Almera 1.5 comfort 5 deurs Almera 1.5 comfort 5 deurs Primera 1.8 Estate Staion Primera 1.8 Estate Staion Agila 1.0 Comfort Agila 1.0 Comfort Astra 1.6 1.6 Astra Zafira 1,8 Business Zafira 1,8 Business 106106 1.1 1.1 107107 1.0 12v 1.0XS12v XS 206206 1.4 XR1.4 XR 206206 SW 1.4 SW 1.4 206206 1.4 XS1.4 XS 206206 CC Cabrio Plus2.0+16v 1.4Exclusive XS 206 Plus + 1.4 XS 207 1.4 Vti XS

BMW 325Passat D Station Exclusive Volkswagen 2.0 Tdi Station 2007 €21950 AWD 4 Motion 2009 € 19900 207 CC 1.6 Vti

Audi A4 Avant 1.8 TFSi Volvo V50 1.8 Kinetic 2009€€26950 2005 11700

2007

15750

Peugeot

2

20092007 20092009 20112009 19992011 20041997 20051999 20072004 20072005 20012007 20102001 20092010 20052009 20052005 20062005 20012006 20092001 2009 2007 2007 2001 2001 2004 2004 20002000 20052005 20012001 20092009 20002000 20022002 20052005 20032010 2010 2009

28950 27950 44500 29950 54950 44500 745054950 99506900 7450 17950 10950 19950 18950 19900 19950 13950 13950 10900 10900 13950 375013950 69503750 6950 12900 495012900 4950 10750 10750 7900 7900 4450 4450 3750 3750 29502950 99509950 34503450 67506750 34503450 39503950 49504950 79509900 9900 9950

Peugeot 1.4 Comfort Peugoet 306 Station 207 1.4 Vti XS Peugeot Cabrio Peugeot 307 CC207 CC2.01.616vVti PeueotPeugeot 307 SW207 2.0 16v SWPremium 1.4 Vti XS Renault 1.2 Authentique Peugeot Twingo207 SW 1.6 Hdi-F Sport Peugeot Twingo307 CC Cabrio 2.0 16v Renault 1.2 Expression Peueot Modus307 SWDynamique 2.0 16v Premium Renault 1.6 16v Renault ScenicTwingo 1.2 Authentique Renault 1.6 16v Comfort Renault ScenicTwingo 1.2 Expression Renault 1.6 16v Comfort AUTOMAAT Renault ScenicClio 1.2Turbo 16vLuxe Extreme Renault 2.0 16v 1.6 16v Dynamique SkodaRenault OctaviaModus Combi 1.6 SuzukiRenault WagonScenic + 1.0 1.6 16v Comfort Renault Polo 1.4Scenic 2.0 16v Turbo Luxe Volkswagen Comfortline Suzuki Golf Station Wagon + 1.0 Volkswagen 1.6 Comfort Volkswagen Polo 1.4 Comfortline Volkswagen Passat 2.0 Tdi Station AWD 4 Motion Passat 16v Fsi Highline Station Volvo Volkswagen V40 2.0T Europa1.6 Sports Volkswagen Passat 2.0 Tdi Volvo V40 2,0T Europa Sports Station AWD 4 Motion Volvo S40 2.0V40 2.0T Europa Sports Volvo Europa Sports Volvo V50 1.8V40 2,0T Europa Sports Volvo Kinetic Volvo V50 1.6S40 2.0 Europa Sports Volvo D Comfort Opendak Volvo V50 2.0 D Comfort Volvo Volvo V50 2.0S80 D Comfort T6 AUTOMAAT Volvo Volvo S80 T6C70 AUTOMAAT Cabrio 2.0 T Momentum Volvo Volvo C70 Cabrio 2.0 T Momentum C70 Cabrio D5 Automaat Volvo Volvo V70 2.4V70 Comfort 2.4 Comfort Volvo Volvo V70 D5V70 Momentum D5 Momentum Volvo Volvo V70 D5XC AWD 70AUT AWD 2.4T Volvo Volvo XC 70 AWD 2.4T XC 70 AWD 2.4 D5 Momentum AUT Volvo Volvo XC 70 AWD D5 Momentum AUT AUT XC 702.4AWD D5 Summum Volvo Volvo XC 70 AWD Summum XC 70D5AWD D5AUT Summum Volvo XC 70 AWD D5 Summum

Peugeot 12.00 207 SW 1.4tot Vti XS 17.00 uur 2007AUTOSHOW 27900 2e paasdag2006 van Peugeot 207 SW 1.6 Hdi-F Sport 29900

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

WWW.AUTO-REUVERS.NL

011 2009 2011 2000 2005 2004 2003 2005 2005 1999 2002 2005 2007 2000 2003 2002 2009 1999 2002 2001 2005 2008 2005 2002 2004 2001 2003 2009 2000 2003 2006 2006

2009 2011 2009 2011 2005 2004 2003 2005 2008 2005 1999 2005 2000 2003 2006 2009 1999 2002 2001 2005 2002 2004 2007 2001 2003 2000 2003 2006 2006

19900 12950 21950 2950 9950 9950 19900 6950 12950 2500 21950 3950 9950 7950 6950 2950 2500 4450 3950 9950 5950 119007950 2950 2950 5450 9950 4450 2950 199005450 4450 13450 5450 21950 4450 4450 5450 11700 4450 13950 13950 139505950 5950 14950 1495019950 7950 7950 1295012950 295007950 7950 10950 1095026950 2595025950 24950

Werkplaats - APK - Aircoservice - Onderhoud

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

WWW.AUTO-REUVERS.NL Hoofdstraat 24

a , 7586 BT Overdinkel. Tel. 053 - 536 35 19

Volvo V70 D5 AWD AUT Werkplaats 2009 € 29500


Dinsdag 24 april 2012

Losser Journaal

Thuis Te leen en/of aan te vragen bij de bibliotheek:

Draaiorgelmanifestatie Enschede (VEEMSVKIPW IR GSRGIVXSVKIPW ZIV^SVKIR QY^MOEPI WIVIREHIW 3RHIVHIHIIPRIQIRHISVKIPW^MNRHIZSSVSRW FIOIRHIEPW(I8YOOIVIR´X4MITIRVIO 3SO±HI;VIHI±±HI6IQFVERHX²IRHI±6YMNWHEIP² ^YPPIRZERHITEVXMN^MNR ;EEVFMRRIRWXEH)RWGLIHI ;ERRIIVQIMZER¯YYV /SWXIRRZX

'303*32

7IRMSVIREGXYIIP verschijnt wekelijks. De redactie nodigt u uit om bijdragen in te zenden naar:

Tentoonstelling Bloemsierkunst Arboretum De Lutte PIIVPMRKIR ZER LIX %3' 3SWX PSGEXMI %PQIPS XSRIRLYROYRRIR %PPI PIIVPMRKIR OVIKIR IIR KIHMGLX ZER ;MPPIQ ;MPQMRO IIR WGLMPHIVMN ZER 8SR 7GLYPXIR IR IIR QERMIVZERXI\XMIPFI[IVOIR^SHEXIVYRMIOISFNIG XIR^YPPIRSRXWXEER ;EEV%VFSVIXYQ 4SSVX &YPXIR 0SWWIVWIWXVEEX MR(I0YXXI ;ERRIIVHILIPIQEERHQIMXYWWIR^SRWSTKERKIR ^SRWSRHIVKERK 8SIKERKKVEXMW

Redactie Senioren actueel

p/a Stichting Cluster-Welzijn Ouderen Vlasakker 2, 7582 AS Losser of Postbus 4, 7580 AA Losser email: [IP^MNRSYHIVIR$GPYWXIVPSWWIVRP Telefoon: (053) 5369405 /STMNZSSVHIQEERHETVMPHMIRXZSSVQIMFMNHIVIHEGXMI FMRRIRXI^MNR

Muzikale Wandeling, Delden (MZIVWI WSSVXIR QY^MIO ZER OPEWWMIO XSX QSHIVR ZERQERRIROSSVXSXIEW]PMWXIRMRKZERNE^^XSXPYMW XIVPMIHNIW ;ERRIIV QIM ZER XSX YYV EERZERK IRYYV ;EEV 3TIRMRK SQ ST HI QEVOX XI (IPHIR /EEVXZIVOSST:::(IPHIR /SWXIR 4EWWITEVXSYX ZSSV GSRGIVXIR º 3TFVIRKWX QIHMWGL IR QEEXWGLETTIPMNO TVSNIGX >EQFME

(IVIHEGXMIFILSYHX^MGLLIXVIGLXZSSVMRKI^SRHIRWXYOOIR MRXIOSVXIRSJRMIXXITPEEXWIR

3TPSWWMRK4Y^^IPZSVMKI[IIO /%/)0:)67 6387%2.)6 9-8703:)2 -14907-)* ;%%6():30 %//)60%2( +)0(/6%%2 )-/)2,398 233(+):%0

&LWDDW .IOSQXRMIXZIVEPWNIHMGLXFMN FIKMRX

9-8)28,9-71)-

Uit

24 april 2012

11

7MRKVEZIR3TIRHEKZSSV4EVOIR%VFSVIXYQ &I^SIOIVWOVMNKIRMRJSVQEXMIZERZVMN[MPPMKIVW ;ERRIIVQIMZERXSXYYV ;EEV1SPIRHMNO(IRIOEQT 8SIKERKKVEXMW

>ExHEKIWGLVIZIRHSSV%RRI'YRIS,IXPIZIRWZIV LEEPZER>ExHEIIRQSIHMKIMRXIPPMKIRXIZVSY[HMI NEEVMWKI[SVHIRQEEVSSONEEVKIWGLMIHIRMW LIIJXQIIKIQEEOXMRZIVWGLMPPIRHIPERHIR >IMWFILEPZIIGLXKIRSXIPMIJLIFFIRHIZVSY[QSI HIV ZVMIRHMR IR [IHY[IZER FIVSIT EVXW -R IIR SRKIFVYMOIPMNOI OIY^I ZSSV IIR ZVSY[ )IR PIZIRHMKXMNHWFIIPHIIRFSIMIRHFSIO &SZIRMWLIXWXMPKIWGLVIZIRHSSV+IVFVERH&EOOIV )IR FMN^SRHIV FSIO SZIV IIR FMN^SRHIVI FSIVIRJE QMPMI )IR TVEGLXMK ZIVLEEP SZIV ^[MNK^EQI QIRWIR LEVHI[IVOIVWHMILIXPIZIRSTLYRFMN^SRHIVI[MN^I PIZIR :EHIV IR ^SSR ^MNR LSSJHTIVWSRIR MR IIR ZIVLEEP HEX^MGLEJWTIIPXMRIIRSIV,SPPERHWPERHWGLET,IX FSIOLIIJXIIRLIIPWTIGMEPIWJIIV1SSMSQXIPI^IR ,IX WGLIVZIRXETMNX KIWGLVIZIR HSSV 0SIW HIR ,SPPERHIV%RRIPMIW IIR ZVSY[ ZER NEEV MW ZER FIVSIT ZIVXEEPWXIV >I ZIVPMIWX LEEV QER HSSV ^MR PSSWKI[IPH

:MNJXMKNEEVKIPIHIR 6 april %EROSQWX ZER 'PMJJ 6MGLEVH ST 7GLMTLSP [EEVLMNHSSVJERW[SVHXFIKVSIX:IVZSPKIRW XVIIHXLMNQIXHI7LEHS[WSTMR%LS][EEV LMN SRHIV ERHIV ±0MZMRK HSPP² FVIRKX ,IX STXVIHIR [SVHX ZSSVXMNHMK EJKIFVSOIR ZER [IKILIXPE[EEMZERHIXSIWGLSY[IVW 16 april &SF(]PER^MRKX±&PS[MR´MRXLI;MRH²ZSSV LIX IIVWX ZSSV TYFPMIO MR IIR ^EEPXNI MR +VIIR[MGL:MPPEKI2I[=SVO 29 april +IFSSVXIHEXYQ6SF(VYTTIVW2IHIVPERHW EXPIIX

(SSV HI HSSH ZER LEEV QER OSQX ^I MR IIR ZIV LEEPXIVIGLXHEX^IRSSMXLEHOYRRIRHVSQIR,EEV PIZIRW[IKFPMNOX^MGLXXIOVYMWIRQIXERHIVIZVSY [IR>IFPMNOIRSRPSWQEOIPMNOQIXIPOEEVZIVFSRHIR XI^MNR)IRFSIOSQZERXIKIRMIXIR 4STYPEMVI [IFXSITEWWMRKIR:MWMYEP 7XITW (MX FSIO QEEOX Y [IK[MNW MR GSQTYXIVPERH [EX FIXVIJX HI KVEXMW XSITEWWMRKIR ,SI HSI MO HEX OSTIR ZME 1EVOXTPEEXW#,SIHSIMOQIIQIX*EGIFSSO# :MHISFIPPIRQIX7O]TILSIVIKIPMOHEX#)IRTVEO XMWGLFSIOHEXNISTIIRIIRZSYHMKI[MN^IYMXPIKXLSI HMRKIR[IVOIRIRNIHQZIIRSIJIRJMPQZIVXVSY[IR KIIJXSQRMIY[IXSITEWWMRKIR^IPJEERXITEOOIR

0377)634)28&);))+89-2%46-0 LOSSER - Aanstaande vrijdag is het zo ver. Dan opent wethouder Joop Hassink officieel de Beweegtuin in de tuin van Zorggroep Sint Maarten in Losser. )IR FI[IIKXYMR FIWXEEX YMX IIR WIVMIJMXRIWWXSIWXIPPIRMRHISTIR PYGLX (SSV HI WMXYIVMRK QMHHIR MR LIX HSVT RSHMKX HI XYMR YMX SQ XI FI[IKIR XI ZIVFPMNZIR IR XI SRXQSIXIR 1IX HI XSIWXIPPIR OYRRIR ZIVWGLMPPIRHI SIJIRMRKIR [SVHIRKIHEER^SEPWHIEVQIR FIIRWTMIVIRXVEMRIRSJHILIYTIR PSW QEOIR ST HI LIYTX[MWXIV )R HEX LIPIQEEP KVEXMW ;ERX HI FI[IIKXYMR OER HSSV MIHIVIIR ZVMNKIFVYMOX[SVHIR

9[SVHXZERLEVXIYMXKIRSHMKHFMN HI SJJMGMtPI STIRMRK ZER HI XYMR EER[I^MKXI^MNR &ILEPZI;IXLSYHIV.SST,EWWMRO ^EP SSO LIX [SSVH KIZSIVH [SV HIRHSSVQIZVSY[-RIOI&EOOIV IR KIHITYXIIVHI ZER 3ZIVMNWWIP IR HI LIIV *VMXW 3SWXIVZIPH PIG XSV +I^SRHLIMH IR &I[IKIR FMN HI 7E\MSR ,SKIWGLSSP 2E LIX SJJMGMtPI KIHIIPXI MW MIHIVIIR YMX KIRSHMKH ^IPJ HI XSIWXIPPIR XI TVSFIVIR

QIXHIQSKIPMNOLIHIRZERHIXYMR )IR MRXVSHYGXMIGYVWYW FIWXEEX YMX ZMNJPIWWIRZERIIRYYV)V^MNRKIIR OSWXIRZIVFSRHIREERHIIPREQI

Gratis introductiecursus (I QSKIPMNOLIMH FIWXEEX SQ MR HI QEERHIR QIMNYRM EER IIR MRXVSHYGXMIGYVWYW QII XI HSIR 9 QEEOX HER SRHIV PIMHMRK ZER IIRIVZEVIRFI[IIKHSGIRXOIRRMW

,MIVZSSV OYRX Y ^MGL EERQIPHIR FMN7XMGLXMRK'PYWXIVXIPIJSSRRYQ QIV  SJ ZME MRJS$ GPYWXIVPSWWIVRP +IIJX Y FMN EER QIPHMRKEERREEV[IPOIGYVWYW SJ Y[ZSSVOIYVYMXKEEX

'YVWYWWXEVXSTQEERHEKQIM ZER YYV (I ZIVZSPK HEXE^MNRQIMIRNYRM SSOZERYYV 'YVWYWWXEVXSTHMRWHEKQIM ZER YYV (I ZIVZSPK HEXE^MNRIRQIMIRIR NYRMSSOZERYYV

Telefoon ABC

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519 Autobedrijf Autobedrijf Hein Franke

C

Catering

Electro

E

oopste.. k d e o g ! De printen n a v r e i man Bezoek onze site voor het complete assortiment www.stealx.nl - De Pol 3a Losser - 053 5361437

Telefoon: 053-5369400 huurdersbelangenvereniginglosser.nl

Verf

Radio Kortman Verkoop en reparatie van T.V Audio en huishoudelijke apparatuur

Gronausestraat 1287 Glanerbrug

053 - 4611275

0541 - 52 32 93

K

Kinderopvang

Gastouderbureau Snoesje

Al meer dan 20 jaar topservice bij

Uitsluitend betrouwbare en gediplomeerde gastouders.

-PXJF,FMMFSIVJT

Wij staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en lage tarieven voor ouders.

*OLPPQt autoâ&#x20AC;&#x2122;s VFSLPPQt 3FQBSBUJFBMMFNFSLFOt

WWW.KOAUTOS.NL WWW,0"6504/-

Leusinkweg 3a, Losser Tel. 053 - 750 11 89 industrieterrein: de Zoeker Esch www.happycarwash.nl

Problemen met uw verhuurder? Schakel het huurderspreekuur van de HBVL in!

V

Eekboerstraat 22 Oldenzaal

Pol 9 - Losser /JKWFSIFJETUSBBUt-PTTFS Telefoon 43 Telefoon06 06--212 212 472 472 43

Huurders Belangen Vereniging Losser (HBVL)

Voldoende gratis parkeerruimte! Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

053 - 4611428

Gezocht: gediplomeerde gastouders. Verdiensten minimaal: 4,60 p/u per kind en andere gunstige regelingen. Info: 053-5726115 www.gastouderbureausnoesje.nl

â&#x20AC;¢ knippen zonder afspraak â&#x20AC;¢ tevens haarverlenging â&#x20AC;¢ woensdag kinderen 8 euro

Kloppenstraat 85 Tel. 0535385620

noordkamp verfspeciaal zaak pastoor van laakstraat 39 overdinkel 053-5381869

7581 EB Losser

V Voor uw gordijnen van A tot Z

Van opmeten tot plaatsen aan huis

Gordijnen & Bedden

Verhuur

FYSIOTHERAPIE ARTHUR FEDDER IS VERHUISD NAAR: LUTTERSTRAAT 100 BIJ FITPUNT Behandeling na telefonische afspraak van 7.00 tot 21.30 uur

Gronau · Ochtruper Str. 89a · Tel. 0 25 6 2 / 9 66 55

Tel. 053-538 89 85


LJ_24-04-12  

Koffieconcert Concordia LOSSER - Ook dit jaar heeft de schoolsportcommissie het hand- en voetbaltoernooi voor de basischool- jeugd uit de gem...

Advertisement