Page 1

www.losserjournaal.nl www.losserjournaal.nl

Dinsdag 22 december 2009

Graaf Andries hoogheid bij De Bosdûvelkes

Senioren Actueel >>>>> zie pag 11

Autobijlage >>>>> zie

midden

DE LUTTE - Onder het de lijfspreuk van het nieuwe hooghedenspan ‘De kroam en kraant op zied, noe is ’t carnavalstied’ wordt bij carnavalsvereniging De Bosdûvelkes in De Lutte carnaval gevierd in 2010. Aan Graaf Andries en Adjudant Michel de eer om het Dûvelkesvolk te leiden door deze drukke carnavalstijd.

Grandioos Nieuwjaarsconcert LOSSER - Op zondag 10 januari 2009 om 15.00 uur kan iedereen in De Sleutel, het centrum van Muziek, Dans en Theater, genieten van een sprankelend nieuwjaarsconcert. Musici zetten hun beste beentje voor om dit nieuwjaarsconcert tot een succes te maken.

In een bomvolle feestzaal in de residentie Zalencentrum De Vereeniging werd er voorafgaand aan de opkomst van de nieuwe hoogheid afscheid genomen van Graaf Antoon en Adjudant Jeroen. Dit gebeurde op zeer

De sectie klarinet doet mee met onder meer de nummers “Fiësta Mexicana” en “Song of the Mexican Children”; Brechje Weijmans (viool) en Lydia te Dorsthorst (gitaar) verrassen u met “Por Una Cabeza” van Gardel le Pera en “Scherele” van fam. Lachmann; Irene Mesu (viool) met Belle Lisa; een optreden van het ensemble Fun 4-5, de band met “I’m yours” en “Valerie”, Chiel Bonnes en David Bakker spelen “Hallelujah” van Jeff Buckley en een ACDC medley. Ook het accordeon-orkest zal de sterren van de hemel spelen met “Lemon Tree” en “Funny Washboard”. Dit was nog maar een greep uit het programma. Komt allen en laat u verrassen door de optredens.

Proef de gezellige sfeer onder het genot van een drankje bij een warme vuurkorf of in de Böggelschuur. De entree is gratis. Wel zal er een melkbus klaarstaan voor een vrije gift.

Waarheen, waarvoor?

Naar het adres waar een passend afscheid meer is dan begraven of cremeren alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: Broekhoekweg 20, Losser. Met het modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15. www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl

7e jaargang nr. 50 nr. 18 7e jaargang

Hierna werd de weg vrijgemaakt voor de Technische Commissie die in het thema van de wagenbouw ‘Gokken’ met een enorme trekautomaat ten tonele verscheen. En natuurlijk na vele pogingen stond de automaat op Jackpot en kwam Graaf Andries tevoorschijn. Met veel enthousiasme werd hij begroet en volgde er een lange polonaise. Na van de eerste indrukken bekomen te zijn, werd Graaf Andries gevraagd wie er als adjudant aan zijn zijde zou staan. Niemand minder dan zijn boezemvriend Michel Lotgerink maakte hij bekend als zijn adjudant voor 2010. Na de nodige plichtplegingen en het uitreiken van de eerste onderscheidingen barstte het feest in alle hevigheid los en als dat een voorteken is voor de rest van het seizoen dan kan het feest der zotten bij De Bosdûvelkes helemaal niet stuk. De lijfspreuk ‘De kroam en kraant op ziet, noe is ’t carnavalstied’ heeft betrekking op het werk dat beide hoogheden in hun dagelijks leven doen.

Levende kerststal bij de Böggelschuur

LOSSER - Op Tweede Kerstdag wordt van 12.30 tot 17.00 uur de smederij bij de Böggelschuur op het erve Kraesgenberg in Losser voor de vierde keer omgetoverd tot een authentieke, levende kerststal. Dit verzorgt de Scouting Teylersgroep Losser.

ludieke wijze, middels een marmottenbak. Antoon moest verkleed als marmot de juiste opening vinden om weer terug te keren in zijn functie in het bestuur van de carnavalsvereniging.

Graaf Andries, 42 jaar, is in het dagelijks leven zelfstandig marktkoopman (vandaar de kroam) en verkoopt groente op de markten hier in de regio. Adjudant Michel, 43 jaar, is accountmanager bij de TC Tubantia (vandaar de kraant).

Verzameling bierdopjes te zien in Kerstmusical ’De kleine boom’ bibliotheek LOSSER – Vorige week donderdag en vrijdag konden de ouders van de openbare basisschool De Saller genieten van een heuse kerstmusical.

In het verhaal wordt een klein kerstboompje gevolgd dat van hand tot hand gaat en daarbij allerlei mensen tegenkomt die het goed of minder goed met hem menen. Op zijn reis “groeit” het kerstboompje door alles wat hij meemaakt. Als volwassen boom brengt hij de laatste nacht voor Kerstmis door op het plein bij de zwervers. Het wordt zo koud dat de zwervers telkens

een stukje van de boom afzagen en opbranden. Als het boompje tenslotte weer klein en eenzaam op straat achterblijft komt Guido langs. Hij herkent zijn boompje meteen en neemt het mee naar huis voor een gelukkige kerst.

Alle leerlingen van de school werkten aan deze musical mee en aan het eind kwamen ze allemaal op het podium om het slotlied ‘Zoals een Kerst zou moeten zijn’ te zingen. Gezien de enthousiaste reactie van de vele ouders mogen we spreken van een prachtig slot van de kerstviering op de Saller.

LOSSER - De 9-jarige Nikolay Even leerling van basisschool De Imenhof - exposeert tot en met woensdag 6 januari een selectie van zijn verzameling bierdopjes in de vitrines van de Losserse bibliotheek. Nikolay is geboren in Moskou en woont alweer vier jaar met zijn ouders in Losser. Elke keer als Nikolay’s moeder naar Moskou gaat, struint ze voor haar zoon straten en pleinen af op zoek naar bierdopjes. Alleen al in Moskou zijn meer dan 200 bierbrouwerijen gevestigd. Toch drinken Russen de helft minder bier dan West Europeanen, maar ze zijn met een snelle inhaalrace bezig. Zou het dan toch de Wodka zijn die lekkerder smaakt? Veel Russen zien bier als een vorm van limonade en beschouwen het dus niet als een alcoholische drank. De verzameling van Nikolay bestaat uit maar liefst 2000 bierdopjes. Deze bijzondere expositie is tijdens de openingsuren van de bieb te bewonderen.

Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen. 074 -074 259- 66 25933 66 33

Oplage 9.500 exemplaren


Damescollectie elk 2e artikel halve prijs.

Bakker Bart Losser wenst jou fijne feestdagen!

Zak afbakbroodjes

1+1 gratis

Kerststol met amandelspijs klein Kerststol met amandelspijs groot Kerststol klein Kerststol met amandelspijs en noten klein Proefstol, per stuk Kerststaaf, per stuk Kerstkransje, per stuk

Bakker Bart - Brinkstraat 33 en 37 7581 GB Losser - Tel: (053) 536 23 55

Kidscollectie

Bovenstaande actie is geldig van 21 t/m 26 december 2009.

4,50 6,95 4,25 4,75 1,05 2,95 0,55

De lekkerste

Café De Fakkel

2 halen 1 betalen.

cafedefakkel.nl Kerst bij Café de Fakkel Kerstmiddag met zuipbingo gewoon gezellig van 14:00 t/m 20:00u

Kinder- en Damesmode

1ste Kerstdag Live band: 30EUROLIVE v/a 21:00u / kaarten • 6,= op=op

Gronausestraat 1207 Glanerbrug Tel. 053 - 461 5790

2e kerstdag overdag Het Kerstvoetbal toernooi. alweer de 18de editie vanaf 11:00u 2e Kerstdag avond.

Het KERST PIRATENBAL MET LIVE: THE DUTCHBOYS

wie kent ze niet met nrs als: heb ie mien zwien ok zien, Boer Harms, enz enz

aanvang 21:00u / Entreé • 7,= 3e Kerstdag:

HET SJIKKERBATJES VOETBAL TOERNOOI

Een donders gezellig middagje vanaf 15:00u OUD & NIEUW

SILVESTERPARTY

KOOP JE ENTREEKAART VOOR MAAR 25 EURO EN BIJ BINNENKOMST KRIJG JE ER MAAR LIEFST 20 MUNTEN VOOR. Goedkoop en gezellig 2010 in !!!! Kaarten nu te koop. op=op vanaf 00:30u Koop nu je kaarten bij Café de Fakkel of Snackbar het Egeltje in Losser Cafedefakkel.nl /cafedefakkel.hyves.nl

Nu

l a a z n e d l O n geopend i

1e en 2

e kerstd ag geope nd van 12:00 tot 22: 00 uur

Tijdens de kerst

onbeperkt eten en drinken** voor €28,50 €28 50

*drinken incl frisdranken. Bier, wijn en sterke drank tegen kleine vergoeding

Uw adres voor:

Teppanyaki wokken Catering aan huis Afhalen

kinderen t/m 4 jaar gratis kinderen t/m 11 jaar € 1,65 x leeftijd volwassen vanaf 60 jaar € 26,50 Ook mogelijk bij Royal Plaza: Catering aan huis afhalen tijdens kerstdagen


Losser Journaal

Dinsdag 22 december 2009

Burgerlijke Stand Geboorten: Fem Maria Theresia dv. P. Unland en P.M.T. Sickman

3

Imenhof steunt projecten in Filippijnen

Huwelijksaangiften/ Partnerschapsregistratie: H.J. Moraal en S.R. Gerritzen Huwelijken/Partnerschapsregistratie: R. Kuiper en K. Oude Alink H.J.P. Timmerman en G.G. Rabeling H.Z. Even en G.V. Matsoulis Overlijden: P.F. Lubbers ev. M.G.J.Slot G.J. Rikhof wv. G. Brilman J.C. Flik ev J. Brandenburg

Heeft u of iemand uit uw omgeving brandwonden? Het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt.

www.brandwondenvereniging.nl

www.losserjournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Losser Journaal is een uitgave van: Uitgeverij “Het Twentsche Land” Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 info@losserjournaal.nl Oplage: 9.500 exemplaren Verschijnt iedere week in Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen, De Lutte en het gehele buitengebied Advertentie-adviseur: Niels Wildenborg, Mobiel: 06-395 655 97 Ingrid Schouten, Mobiel: 06-445 217 67 Martin Regtop, Mobiel: 06-413 930 67 Redactie: Leonie Jansen redactie@oldenzaaljournaal.nl Vormgeving en realisatie: Raymond Waninge Verspreiding: Uitgeverij Het Twentsche Land bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Losser Journaal: Losser: Drukkerij Jansen, Albert Heijn, C1000, VVV, Gemeentehuis, Bibliotheek, Ilona’s Hairteam, WitteWoningWinkel De Lutte: Spar Kuipers, Slijterij Segerink Overdinkel: Plus Bellers, Japin Glane: Tankstation Bagchus Beuningen: Sterrebosch/ VVV kantoor Kopij voor de eerstvolgende krant kunt u inleveren bij het redactieadres of per mail: redactie@losserjournaal.nl Druk: Drukkerij van Barneveld, Denekamp Geen Losser Journaal ontvangen? Klachten bezorging: bezorging@twentejournaal.nl of 074 - 259 66 33 of 06 - 143 959 56 tijdens kantooruren Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal. De uitgeverij is sponsor van:

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever. Persberichten en foto’s naar ons opgestuurd worden geacht vrij te zijn van rechten.

Marinus Heino

In de kantlijn

LOSSER - Elk jaar rond de kerstdagen zetten kinderen, ouders en team van de Openbare Jenaplan basisschool De Imenhof zich in voor een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor twee projecten op de Filippijnen. Aan het ene project, Alay Kapwa, werkt een leerkracht, Freddy Piek, van De Imenhof mee. Het tweede project is mede opgezet door een oud leerling van deze school, Marieke Stopel. Zij werkt nu voor de stichting Kalinga.

Beide projecten zijn opgezet om kinderen en ouders in de Filippijnen een betere toekomst te kunnen geven. Ouders maken van restmateriaal (chipszakjes, tijdschriften, etc…) onder andere tassen, placemats en kerstdecoratie. Door de verkoop van deze producten verdienen de ouders geld om hun kinderen naar school te kunnen laten gaan. Hierdoor kan de cirkel van armoede, waarin deze gezinnen verkeren, doorbroken worden. En kan er gezorgd worden voor een blijvende verandering in de toe-

komst van deze mensen. In een twee weken durend project leren de kinderen de situatie in de Filippijnen kennen. Ook zal er contact zijn tussen de kinderen in Losser en de kinderen op de verschillende scholen van deze projecten op de Filippijnen. Daarnaast zullen de gehele week de diverse materialen te koop zijn op De Imenhof. De verkoop wordt geregeld door de leerlingen van de school zelf.

Daore Trappers Kielenbal

Dinkel Open Darttoernooi

LOSSER - Bij café ‘t Raedthuys wordt op zaterdag 2 januari voor de vierde keer het Daore Trappers Kielenbal gevierd! Het feest begint om 20:00 uur en de entree is gratis.

OVERDINKEL Dartclub De Nachtwacht houdt op vrijdagavond 15 en zaterdag 16 januari het elfde populaire Dinkel Open Darttournooi. Deze vindt plaats bij Saksenstal Gerrit in Overdinkel.

Dit carnavalsfeest neemt u mee terug naar de goeie ouwe tijd van André van Duin, de twee pinten en Arie Ribbens.

Vrijdagavond 15 januari vindt het Koppel Darttournooi plaats voor iedereen vanaf vijftien jaar. Inschrijven kan in de zaal vanaf 18.00 uur en het tournooi begint om 20.00 uur. Tournooileider is Bennie Roode uit Oldenzaal, tel: 0612837885.

Op deze avond zullen er diverse carnavalskrakers de revue passeren. Met de live act ‘Otto Orgel’ gaat het dak er zeker af. De verdere muzikale omlijsting wordt verzorgd door niemand minder dan DJ Markus. Ook is deze avond de perfecte gelegenheid om met je vrienden en familie een nieuwjaarsborrel te komen drinken. De Daore Trappers is opgericht in 1957 en is hiermee de oudste vereniging van Losser. Al meer dan 40 jaar bepalen zij mede het gezicht van het carnaval in Losser en zijn daarom ook in staat een feest te organiseren zoals een carnavalsfeest hoort te zijn. Sinds vier jaar heeft de Daore Trappers haar residentie in café ‘t Raedthuys in Losser. Voor meer informatie kunt naar www. kielenbal.nl surfen.

Zaterdagavond 16 januari wordt het Single Darttournooi gehouden voor jongens en meisjes vanaf vijftien jaar. Deze avond wordt een aparte Heren Single en Dames Single Tournooi gehouden. Inschrijving vindt plaats vanaf 18.00 uur aan de zaal. Het darttournooi begint om 19.30 uur. Het Koppeltournooi kost twaalf euro per koppel en het Single Darttournooi zeven euro per persoon.

Aangepaste verschijningsdata en aanlevertijden: In verband met de feestdagen Di 29 december, aanleveren voor wo 23 dec 12.00 uur Di 5 januari, vervalt. De eerste editie van 2010 komt uit op Di 12 januari

Het team van Losser Journaal wenst u hele fijne feestdagen!

We staan met ons allen aan de vooravond van kerstmis. Voor de één het feest van de geboorte van Christus, voor de ander het feest van het licht. Maar kerstmis is voor iedereen het feest der feesten. Een feest van gezelligheid en sfeer, van bezinning en terugzien. Lief zijn voor elkaar is nodig, al is het soms maar voor één keer per jaar. Kerst is ook het moment om samen naar de toekomst te kijken. Vaak wordt dat gesymboliseerd door het schenken van bloemen of bomen. Toen ik als leerling van de basisschool ooit zelf een boom mocht planten, maakte dat op mij een geweldige indruk. Van een jaarlijkse boomfeestdag was toen nog geen sprake. De renovatie van de Ravenhorsterweg vanaf het dorp naar de Zandbergen, was aanleiding de kinderen van de scholen uit te nodigen bomen te planten. Mijn naamkaartje kwam met de namen van drie andere kinderen in een flesje en werd met de boom mee geplant. Het was de vierde boom van rechts. Tegenwoordig kijkt de boom naar de vuilstortplaats, maar ik kijk altijd nog graag naar ‘mijn’ boom. Helaas niet zo vaak als jaren geleden. De zogenaamde vooruitstrevende natuurvrienden in de gemeenteraad hebben er voor gezorgd dat met de auto geen rondje Zandbergen meer gemaakt mag worden. Het planten van de bomen in mijn jeugdjaren gebeurde in de vreugdevolle tijd dat aan Israël een heel bos werd geschonken. Een bos voor de vrede, voor de zuurstof, om leven mogelijk te maken. Om een handreiking voor vrede te zijn, heette het toen. Hoe het bos erbij staat weet ik niet, maar vrede in de wereld is nog altijd ver te zoeken. Hoe vergankelijk is een ideaal. Een boom in een tuin is vaak gezichtsbepalend. Voor een tuinarchitect is een tuin zonder boom niet echt een tuin. Alleen een stuk gras met een bloemenperk is een plantsoen. Gelukkig hebben we in Losser nog echte natuur en natuurlijke parken. Ik wijs graag naar het kerkenbos in De Lutte en het Gerardus Majellapark in Overdinkel. Losser krijgt met het Erve Kraesgenberg naast een cultuurpark ook een klein beetje het beeld van een volkspark. Het IVN levert hierin een bijdrage. Ter gelegenheid van het gouden jubileum kreeg de natuurorganisatie van burgemeester Jan Westendorp een envelop met een boom cadeaubon. Vorige week werd de Pterocarya fraxinifolia, ofwel op z’n Nederlands, de gewone vleugelnoot, op z’n plaats gezet. De opvallende boom kan met dank aan het IVN daar groeien en bloeien. Symbolisch kregen mijn echtgenote en ik met onze verhuizing van vrienden een treurwilg. Ze dachten dat we elkaar uit het oog zouden verliezen. Dat moet eigenlijk worden voorkomen. Soms wel even uit het oog, maar niet uit het hart. Dominee Wim Janssen kreeg in 1989 bij zijn intrede in Losser van vrienden een sparretje cadeau. Dankzij de goede zorgen en veel hemelwater deed de boom het in de pastorie heel goed. Bij zijn verhuizing bleef de boom staan. Uit de tuin van Herman Poorthuis moest na twintig jaar het gevaarte nu verdwijnen. Hij schonk, heel nobel, de overbodige boom als kerstboom aan de gemeente Losser. Eventjes mag iedereen er van genieten. Na kerst worden de lichtjes gedoofd. Graag wens ik mijn lezers een goede kerst. Marinus

Reageren: marinusheino@online.de


Losser Journaal

4 Vrijdag 9 oktober 2009

VOETBAL Handbaltoernooi Grotebasisscholen Blunder SVVN voor

NIJVERDAL - Door de grote blunder van leonie Jansen, LOSSER Handbalvereniging heeft SVVN in de laaste Combinatie’64 houdt op maanminuut het kampioenschap dag 28 en dinsdag 29 december het verloren. Leonie Jansen Kersthandbaltoernooi voordtp basisbekend als Zangeres, en scholen. Nietkwam minderindande21laatste teams, redactie, samengesteld leerlingen van groep minuut hetuit veld op lopen met 7thee, en 8 koffie van de en basisscholen in de bitterballen. gemeente Losser, hebben hierDe scheits zag haarzich echter voor ingeschreven. aan als 13e man en gaf een strafschop. Eindstand (1-2) Voor de 39ste keer strijden de scholen twee dagen lang (vanaf 9.00 uur VOETBAL ‘s morgens) om de titel in sporthal De Fakkel in Losser. Er is dit jaar gekozen voor een -iets andere opzet. NIJVERDAL Door de grote Alle herkansingsrondes zijn vervallen, blunder van leonie Jansen, dus men SVVN zal zich viainde de poulerondes heeft laaste rechtstreeks moeten plaatsen voor minuut het kampioenschap de kruisfinales. Leonie Na 45 poulewedverloren. Jansen strijden op dinsdagmiddag 29 bekendwordt als Zangeres, dtp en december felberedactie, gestreden kwam inomdedelaatste geerde bekers. minuut het veld op lopen met thee, koffie en bitterballen. Titelverdediger is bij de meisjes De De scheits zag haar echter Martinus-Losser en bij de De aan als 13e man enjongens gaf een Marke-Losser. Om 15.30 uur reikt strafschop. Eindstand (1-2) wethouder J.F. Hassink de prijzen uit. De nummer 1 bij zowel de jongens en meisjes ontvangt tevens de Gerrit VOETBAL Scholten-wisselbokaal en de uitnodiging om in het voorjaar 2010 deel te nemen aan de Twentse Schoolkampioenschappen. NIJVERDAL - Door de grote blunder van leonie Jansen, heeft SVVN in de laaste minuut het kampioenschap verloren. Leonie Jansen bekend als Zangeres, dtp en redactie, kwam in de laatste minuut het veld op lopen met thee, koffie en bitterballen. De scheits zag haar echter aan als 13e man en gaf een strafschop. Eindstand (1-2)

Grote Blunder SVVN

Grote Blunder SVVN

Dinsdag 22 december 2009

Hellendoorn Journaal

4

SPORT.

Succesvolle JUDO-eindstrijd Majorette Twirl spektakel in Hellendoorn DE LUTTE – Sportcentrum de Luttermolen was vorige week zaterdag voor een dag het middelpunt van judoend Nederland. De beste acht judoteams van ons land bevochten elkaar om de nationale titel mixteams. Onder hen het jeugdige team van Top Judo Twenthe. Het team van coach Dave de Vries draaide in de hoofdklasse. De verwachtingen waren hoog gespannen, want men had in de voorronden gewonnen van de tegenstander in de halve finale. Tot teleurstelling van de spelers en het vele plubliek viel juist zaterdag het dubbeltje de andere kant op en werd met 4-3 verloren van Brabant Open Judo. In de strijd om de derde plaats kon de ploeg het ritme HELLENDOORN K.C.M.V. Advendo houdt zaterdag 10 oktober het CBSD majorette/twirl concours in sporthal de Voordam in Hellendoorn. Vanaf 10.00 uur komen solisten, duo’s en kleine groepen van verenigingen uit heel Nederland uit in verschillende niveaus. Advendo neemt deel men een

niet meer oppakken en werd kansloos met 6-1 verloren van Hercules uit Limburg.

reserve bank steken.

De grote uitzondering in het TJTteam was Judo Losser speelster Linda Boers. Zij liet met sterk judo zien niet voor niets drie weken geleden een bronzen plak op het NK-dames te hebben veroverd. Met twee keer ippon-overwinning was ze de absolute kopvrouw in de ploeg in opbouw. Natuurlijk hielp het dat ze luid werd aangemoedigd door het Losserse thuispubliek. De jeugdleden zagen dat dorpsgenoot Nick Fhij verdienstelijk speelde, maar op de beslissende momenten net aan de verkeerde kant van de score zat. Robin Peters, Tom Fhij en Dennis Eulderink bleven op de

Abraham De leden van Judo Losser konden gratis naar binnen vanwege het 50-jarig bestaan van de actieve club die tevens voor de organisatie zorg droeg. Meer dan dertig vrijwilligers maakten een vlekkeloos verloop mogelijk. Voorzitter Jos van de Sandt sprak in zijn openingswoord woorden van dank voor de inzet van de leden van Judo Losser en gaf daarna de microfoon over aan wethouder Hassing. De wethouder was er trots op dat de eindstrijd in zijn gemeente plaats kon vinden en wenste alle deelnemers succes toe bij de wedstrijden. In de finale van de hoofdklasse ging na zeer spannende finale de nationale titel

groot aantal solisten en daarnaast met het Regionteam, Bouwgroep Greenline team, het FW Konijnenbeld team en de minirettes B. Met majorette en twirl staat Advendo op een goed niveau op de nationale concourswedstrijden. Om die reden is de vereniging onder auspiciën van de CBSD enkele jaren geleden begonnen dit concours ook naar de

gemeente Hellendoorn te halen. Zaterdag is tevens een belangrijke dag voor instructrice Marieke Schulenburg. Zij neemt na een zeer lange en succesvolle periode afscheid bij Advendo. Daarom heeft de majorette-commissie en het bestuur ’s avonds vanaf 20.00 uur een feestelijke bijeenkomst georganiseerd in het Advendohuis aan de Koersendijk in Nijverdal.

Agenda.

naar Brabant Open Judo. Verrassend verslogen zij de favoriet Budokan1 uit Rotterdam dat met het zilver genoegeng nam.SVVN Het brons-ging naar Hercules Nijverdal uit Eindhoven. Brabant Open Judo2 veroverde het goud 14 in deokt Eerste speelt wel zaterdag Klasse en daarmee promoveerde tegen: DES - Rijssen, uitde club. Zilver was 12:00 er voor het Aanvang: uurteam van Ben Rietdijk uit Velsebroek terwijl Essink brons -kreeg omgehangen g het SVVN Nijverdal uit handen van JBN-bestuurder van de Kerkhof. speelt zaterdag 14 okt

tegen: DES - Rijssen, uit

Linda Boers sprak na afloop Aanvang: 12:00 uur realistische woorden. ‘We hebben een jong team dat nog jaren meekan en als we nu al vierde van Nederland worden dan geeft dat voldoende vertrouwen voor de toekomst’; en dat was de spijker op zijn kop.

Bezorger worden ? 074 - 259 66 33

Majorette Twirl spektakel in Hellendoorn

Nicole`s Haarmode groeit ! VOETBAL

Grote Blunder SVVN

NIJVERDAL - Door de grote heeft een goed jaar achter de DE LUTTE - Nicole’s Haarmode blunder van leonie Jansen, rug. Een reden om een stap voorwaarts te maken. Uitheeft SVVN in weer de laaste minuut het een kampioenschap breiding leek logische keus. Iemand vinden die goed past verloren. Leonie Jansen bij de ambitie en de kwaliteit van het vaste team, is echter niet bekend als Zangeres, dtp en redactie, de laatste makkelijk.kwam Maar…invanaf 5 januari komt Wendy Brand, bekend minuut het veldWendy’s op lopen metat Home, het team van Nicole’s van haar bedrijf Hair thee, koffie en bitterballen. Haarmode De scheits versterken. zag haar echter aan als 13e man en gaf een strafschop. Eindstand (1-2)

‘We waren al een poosje op zoek naar een ervaren kapster, heel wat jaartjes in het vak zit’, legt eigenaresse HELLENDOORN Nicole uit. ‘Wendy en SVVN ik kennen elkaar al jaren, Advendo ze is familie,houdt en K.C.M.V. Grote Blunder zaterdag 10 oktober het ik vroeg haar dan ook geregeld of zij iemand kende. Uiteindelijk NIJVERDAL - Door de grote CBSD majorette/twirl hebben we samen besloten dat Wendy ons team komt versterblunder van leonie Jansen, concours in sporthal de ken.’ SVVN in de laaste heeft Voordam in Hellendoorn. VOETBAL iemand die al

minuut het kampioenschap Vanaf 10.00 uur komen verloren. Leonie Jansen solisten, duo’s en kleine Het voelde en vertrouwt. mijn klanten ingelicht bekend als goed Zangeres, dtp en ‘Ik heb groepen van verenigingen redactie, kwam in de laatste uit heel Nederland dat ik per 5 januari werkzaam zal zijn in De Lutte. Ik hoop uit in minuut het veld op lopen met verschillende niveaus.

ze te mogen verwelkomen bij Nicole`s Haarmode, en dat ze Advendo neemt deel men een straks tevreden zullen zijn met deze beslissing’, zegt Wendy Brand. Manon, Susan, Nicole en Wendy gaan met goede moed en veel enthousiasme straks het nieuwe jaar in. Samen hebben ze er het volste vertrouwen in en ze heten u van harte welkom bij Nicole’s Haarmode. Tot ziens namens het hele team van Nicole`s Haarmode.

groot aantal solisten en daarnaast met het Regionteam, Bouwgroep Greenline team, het FW Konijnenbeld team en de minirettes B. Met majorette en twirl staat Advendo op een goed niveau op de nationale concourswedstrijden. Om die reden is de vereniging onder auspiciën van de CBSD enkele jaren geleden begonnen dit concours ook naar de

gemeente Hellendoorn te halen. Zaterdag is tevens een belangrijke dag voor instructrice Marieke Schulenburg. Zij neemt na een zeer lange en succesvolle periode afscheid bij Advendo. Daarom heeft de majorette-commissie en het bestuur ’s avonds vanaf 20.00 uur een feestelijke bijeenkomst georganiseerd in het Advendohuis aan de Koersendijk in Nijverdal.

Via deze weg wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2010.


onderstaande ondernemers vroegtijdig wensen u fijneBestel kerst en een gezond 2010 Joop van Ommen

Catering & Zaalverhuur Hoofdstraat 2 7586 BT Overdinkel Tel.: 053 - 536 30 83 Mob.: 06 51 54 24 99 www.joopvanommen.nl

uw Kerstbuffet en salades

Geldig t/m woensdag 24 december 2008 Eetcafé PleXaT Dorpstraat 3 Bij Joop van 7587 AAommen De Lutte 0541 - 551350 Geniet van de

www.eetcafe-plexat.nl foto’s advertentie Jan Kienhuis

feestdagen

Bestel vroegtijdig uw Kerstbuffet en salades Hoofdstraat 2 7586 BT Overdinkel Tel.: 053 - 536 30 83 Mob.: 06 51 54 24 99 www.joopvanommen.nl

Pannenkoekhoes 500 gram

Bij Joop van ommen

Gourmetschotel de luxe Schotel ca. 800 gram Per 500 gram

foto’s advertentie Jan Kienhuis

7.

99 DeStroper 8.99 De Lutte Telefoon (0541) 55 15 15

www.pannenkoekhoes.nl

750 gram

Appelnotenstol Doos 750 gram

7 dagen per week

Hetopen team van Hotel voor lunch Restaurant en De dinerLutteweide wenst u een gewoon, lekker, gezellig 2010

Bentheimerstraat 80 7587 NJ De Lutte

Telefoon 0541 - 55 13 57 Fax 0541 - 55 12 18

E-mail info@delutteweide.nl Internet www.delutteweide.nl

Château Pradeau Mazeau Bordeaux Rood* Fles 75 cl

4.99 5.49

3.99 4.99

IJsbekers Belgian chocolate, butter-pecan of strawberry Beker 500 ml

Grote ananas Extra zoet Per stuk

1.99 2.99

0.99 1.99

3.99

Tiramisu Uit de koeling Doos 500 gram

4.69

Pepsi, Sisi of 7-Up Set 4 flessen à 150 cl Bijv. Pepsi Max

set 4 flessen

3.49 4.99

1.49

Gebakken beenham Pakje 100 gram

1.86

500 gram

6.49

Zalmfilet met huid Uit de koeling 500 gram

9.99

51/08 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. *Alcohol onder de 16, natuurlijk niet. Geldig van 14 april t/m 18 april

Geniet van de inspiratie van het extra dikke vr za do magazine! vr doza vr do Boodschappen

Speciale PLUS editie

za

www.losserjournaal.nl www.losserjournaal.nl

www.plus.nl

Dinsdag 15 december 2009

Senioren Actueel >>>>> zie pag 7

In de Kantlijn >>>>> zie pag 3

Invoering 60 km/uur zone Losser-Zuid LOSSER - De Regio Twente hecht zeer aan het duurzaam veilig inrichten van de regio en het toepassen van een herkenbare weginrichting. Dit met het doel om de weggebruiker, naast een duidelijk, ook een eenduidig snelheidsregime aan te bieden. Op de meeste plekken is dit inmiddels gerealiseerd. Binnenkort volgt het gebied aan de zuidkant van de gemeente Losser. ‘Goed overleg heeft er toe geleid dat de Regio Twente aan Losser subsidie verleent om het gebied, tussen de Glanerbrugstraat/ Gronausestraat (N732), Broekhoekweg/Voswinkelweg,

Centrum ondernemers geven kerstmarkt extra impuls LOSSER - De ondernemers uit de

wordt een groot podium geplaatst

de hoofdact die door de gezamenlijke

mens met onder andere wijn, bier en


Losser Journaal

Dinsdag 22 december 2009

200 euro voor invullen online enquête BENTELO/LOSSER – ‘Ik heb nog nooit iets gewonnen’, zo vertelt Ruud van der Velde uit Bentelo. Hij was blij verrast met de cheque van 200 euro die hij uit handen van Lars Kühlkamp van Kühlkamp Buitenhout overhandigd kreeg. Ruud werd uitgeloot uit de ruim 90 deelnemers die de enquête op de website www. kuhlkamp.nl hadden ingevuld. Wat vindt men van de service van Kühlkamp Buitenhout en hoe kan dit verbeterd worden? Dit was het thema van de enquête die Kühlkamp twee maanden lang op haar website had staan. Het doel van dit onderzoek is het verbeteren van de service voor

Engels voor beginners

LOSSER - Engels is een wereldtaal, in het dagelijkse leven kun je er niet meer omheen. Op vakantie gaan we naar het buitenland en in bijna elk land kun je met Engels terecht. Vandaar een cursus Praktisch Engels voor beginners. U leert bijvoorbeeld: Eten en drinken bestellen, vragen en aanbieden. De weg vragen en wijzen. Hulp vragen op straat, in het hotel en in een win-

de klanten van Kühlkamp Buitenhout. Iedereen mocht de enquête invullen. Door de huis-aan-huis verspreiding van een flyer en de verzending van e-mail nieuwsbrieven werden deelnemers attent gemaakt op dit onderzoek. De enige voorwaarde was dat de enquête compleet ingevuld werd, hetgeen voor velen een klusje van ongeveer 5 minuten betekende. Deelnemers maakten kans op een waardebon van 200 euro te besteden bij de vestigingen van Kühlkamp Buitenhout in Borne en Oldenzaal of bij Kühlkamp Buitendesign & Wellness in Oldenzaal.

kel. Een eenvoudig gesprek voeren. Aankopen doen en wetenswaardigheden over de Engelse cultuur. 20 januari 2010 begint de nieuwe cursus van het ROC van Twente met een proefles. Tijd: woensdagmorgen 9.00 - 12.00 uur. Plaats: De Muchte Vlasakker 2 in Losser. U kunt zich nu aanmelden via telefoonnummer 053-5369408, of tijdens de proefles.

Gezinsvieringen Kerstmis in parochieverband Maria Vlucht LOSSER - In de katholieke kerken van Losser wordt op Kerstavond 24 december weer een tweetal gezinsvieringen gehouden. In de Martinuskerk is de gezinsviering om 17.00 uur en in de Maria Geboortekerk om 19.00 uur. Aan beide vieringen zal het OuderKindkoor medewerking verlenen.

een gezinsviering gehouden. Diaken Huitink gaat voor in deze Woord- en Communieviering. Het kinderkoor zal prachtige kerstliederen zingen.

Kinderen van verschillende basisscholen spelen een kerstspel. In beide vieringen wordt communie uitgereikt. Na afloop is er voor alle kinderen een kleinigheidje.

Op Eerste Kerstdag, 25 december, wordt om 12.00 uur in de Martinuskerk te Losser een peuteren kleuterviering gehouden, bedoeld voor de allerjongsten uit heel het parochieverband Maria Vlucht. Op een speelse en eenvoudige manier wordt het Kerstverhaal vertelt, omlijst met allerlei bekende kerstliedjes, die iedereen mee kan zingen.

Overdinkel In Overdinkel wordt voor de kinderen van de basisschool op de Eerste Kerstdag, 25 december, om 10.30 uur

Deze viering is speciaal voor de peuters en de kleuters, die nog te klein zijn om naar de gezinsvieringen mee te gaan.

6

‘Hulp is indrukwekkend’

OOTMARSUM – Burgemeester Cazemier van de gemeente Dinkelland opende afgelopen vrijdag officieel de Kerst-inn. Dit is een expositie van onder anderen kerststallen en kerstversiering georganiseerd door de Stichting Litouwen, waarvan de opbrengst ieder jaar naar een project in Litouwen gaat. Dit jaar is er gekozen voor financiële ondersteuning van diverse kinderdagverblijven. Lang hoefde de burgemeester niet na te denken toen hij hiervoor gevraagd werd, zo vertelde hij de aanwezigen. ‘De Stichting Litouwen zet zich in voor mensen die de hulp écht hard nodig hebben. Hun hulp is indrukwekkend en ik word stil van het

Kerstwandeling Losser LOSSER - De VVV De Lutte-Losser houdt op zondag 27 december een kerstwandeling door de Zandbergen en het aangrenzende gebied in Duitsland.Voor deze tocht, die bij de VVV kiosk aan de Gronausestraat begint, kan van 11:00 tot 13:00 uur worden ingeschreven. Tijdens de tocht worden de deelnemers onthaald op koffie, thee of frisdrank en op het einde van de wandeling wacht bij Café ’t Raedthuys aan de Sint Maartenstraat een traktatie in de sfeer van Kerst: een plak baklever. De tocht voert door de Zandbergen, langs de uitkijktoren , de Oelermars en de vogelobservatiehut. Op Duits gebied aangekomen kunnen de wandelaars de route uitbreiden met een bezoek aan de kapel van het klooster Bardel waar een indrukwekkende kerststal valt te bewonderen. Ook zullen tijdens de wandeling (lengte ca. 7 km) de melancholieke klanken van de midwinterhoorn te beluisteren zijn. Deelnamekosten bedragen 3,50 euro en twee euro voor kinderen.

Bezorger gezocht? 074 - 259 66 33

enorme draagvlak.’

Voorzitter en coördinator Johan Mulder richtte een speciaal woord van dank aan de familie Rouwers uit Ulft, die ruim vijftig unieke kerststallen uit hun verzameling beschikbaar stelde. Ook refereerde hij naar de vele vrijwilligers die hebben geholpen met de opbouw. ‘Dit jaar waren er 48 mensen beschikbaar. Weken lang waren zij s‘ ochtends van 9 tot 12 aanwezig. En na het middageten kwamen zij terug om nog een paar uur door te werken. Hun inzet is onvoorstelbaar.’ Anderen die zich belangeloos voor de stichting inzetten, werden niet vergeten. Mulder: ‘In totaal telt onze stichting 120 vrijwilligers. Ik ben

echt trots op de hele organisatie.’ De Stichting Litouwen hoopt dit jaar minimaal een bedrag van 12.000 euro binnen te halen. Burgemeester Cazemier daarover: ‘Een stad als Ootmarsum lacht om een dergelijk bedrag. Ik roep iedereen dan ook op om stevig bij te dragen!’

De Kerst-inn is nog tot en met 31 december van dit jaar te bezichtigen. De exacte data en tijden vindt u op: www.stichtinglitouwen.nl

Op de foto van links naar rechts: voorzitter en coördinator Johan Mulder, penningmeester Hans Bolscher en burgemeester Cazemier (foto gemaakt door de Stichting Litouwen).

Kerst bij de Brink 1ste, 2e en 3e Kerstdag Vanaf 09:00u Kerstontbijt / brunchbuffet € 12,50 p.p.

incl. koffie, thee, melk en jus d’orange

Vanaf 13:00u High Tea met vele lekkernijen € 17,50 p.p. Vanaf 16:00u Een 3 of 4 gangen keuzemenu vanaf € 22,50 p.p. ( niet op 1ste kerstdag ) of laat u heerlijk verwennen.... Wij bezorgen vanaf 07:00u een lekker kerstontbijtje bij u thuis. Reserveren gewenst.

De Brink lunchroom & brasserie De Brink 12-16 7581 JA Losser

Tel: 053-5385141 Fax: 053-5388713 info@lunchroomdebrink.nlv


Zwanger? Gefeliciteerd! Ik kom graag kramen. Grote Losserse Carnavalsoptocht 2010 Marieke uit Overdinkel: “Met het roterend verzorgen

LOSSER - Op zaterdag 13 februari vindt de grote Losserse Carnavalsoptocht plaats. De optocht start voor deelnemers om 13.45 uur.

dat we doen (en aan ouders kunnen leren) verklein je de kans op veel huilen.”

“Alles wat we doen

“Goed leren verschonen

“Wij maken het baby-

“Als we temperaturen

houden we bij in jouw

is even oefenen, ik help

bedje altijd kort op.

kijken we of je baby

persoonlijke kraam-

je daar graag bij.”

Zo kan je kindje niet

zich goed warm kan

dossier. Nodig voor

per ongeluk onder

houden. Heel belang-

nu, leuk voor later.”

het dekentje terecht

rijk om te weten bij

komen.”

pasgeborenen.”

We doen meer dan beschuitjes smeren! • Jouw zwangerschap van week tot week via www.mijnnaviva.nl • Uniek Informatiemagazine met alles over zwangerschap en (borst)voeding • Babymassage in de kraamperiode

De optocht bestaat uit de volgende categorieën: Een- en tweelingen. Kleine groepen (3 t/11 personen) Grote groepen (12 personen of meer) Kleine wagens (max. 9 meter exclusief trekkend voertuig) Grote wagens (9 meter of langer) De sluitingsdata voor deelname aan de optocht is voor de categorieën: Grote en kleine wagens 1 januari 2010. Overige categorieën 1 februari 2010 Bezoek in de komende periode ook de website www.gaffelaoskes.nl en volg de link optocht. Hier vindt u de laatste actuele informatie over onder andere de route, opstelling, uitslag , foto’s enz. Voor meer informatie over inschrijven kunt u mailen naar optocht@gaffelaoskes.nl

• Gespecialiseerde kraamverzorgenden bij de thuisbevalling en de uurtjes vlak voor je bevalling • Een Babypark waardecheque Kijk op www.naviva.nl voor meer informatie en aanmelden.

Wij wensen je prettige feestdagen en een goed 2010

8.5 € 150 24

0

no

€ 1501.23

50

no

€ 149,-

1.00 € 150 11

no 5480

no

400 grams 1256

1377

1845

1378

1591

1403

1002

Kanonslag 200 stuks

p/slof

1,00

1256

Romeinse Kaars 7 + 10 shots

p/10

1,00

1377

Babyvuurpijl + fluit 100 in doos

p/doos

1,00

1378

Babyvuurpijl + knetter 100 in doos

p/doos

1,00

1403

Grondbloem 40 in doos

p/doos

1,00

1591

Bulkpack Asian Thunder NIEUW!!

p/50

27,50

1595

Asian T hunder Cake 25 shots

p/stuk

11,00

1845

Rainbow 15 pijlen

p/pakket

€ 45.00 no 1596

500 grams 1002

1595

9,50


Losser Journaal

Dinsdag 22 december 2009

8D

‘ De volkswagenspecialist in de regio’

LOSSER - Auto Center Losser is sinds 1999 een begrip in ondernemend Nederland als het om Volkswagen bedrijfsauto’s gaat. Vanaf de locatie aan de Nijverheidstraat 5 in Losser heeft deze leverancier van jonge, gebruikte en nieuwe auto’s een goede reputatie opgebouwd onder zowel de zakelijke als particuliere relaties.

Wielen wisselen & Monteren ‘s avonds geen probleem

Uiteraard kan Auto Center Losser u ook elk ander merk leveren. U staat als klant centraal. Zij willen dat u zich bij hun thuis voelt. Daarom streven zij - naast optimale service en kwaliteit - naar een prettige vriendelijke en persoonlijke benadering. De monteurs zijn, elk voor zich, Volkswagen specialist die om kunnen gaan met de modernste testapparatuur, en garant willen staan voor veel veilige kilometers. Als u contact met deze Volkswagenspecialist opneemt voor een afspraak voor onderhoud of reparatie, dan kijkt men meteen aan de hand van het kenteken naar uw auto. Met deze gegevens en de huidige kilometerstand van uw auto, kan de service-adviseur u vertellen welk onderhoud er aan de auto moet worden verricht. De benodigde onderdelen, de tijd die de monteur nodig heeft en de totale kosten, zijn direct bekend. U weet dus vooraf wat het onderhoud of de reparatie gaat kosten. Grote voorraad Aan de Nijverheidstraat zijn minimaal vijftig voorbeelden doorlopend te bekijken in de showroom. Heel direct kan Auto Center Losser over vijfhonderd andere wagens beschikken. Er is een minimale levertijd en ruime keus uit verschillende modellen en uitvoeringen. Voor alle extra’s, zoals belettering, hebben ze alle mogelijkheden om uw wensen uit te voeren. Met de slogan ‘meer mogelijkheden dan moeilijkheden’ maken ze hun unieke service helemaal waar.

Inruil en opslag winterbanden mogelijk Voor meer informatie en de garantiebepalingen kunt u kijken op de overzichtelijke site van Auto Center Losser: www.vw-center.nl.

Meijerink Banden in Overijssel bestaat al sinds 1995. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een hoogwaardige serviceverlener op het gebied van banden, wielen en overige accessoires.

Rolstoel

aanpassing

Eurotyre Meijerink Banden in Overijssel is lid van Eurotyre. Doordat wij zijn aangesloten bij dit internationale netwerk van bandenspecialisten, kunnen wij u een breed assortiment banden en producten leveren voor een goede prijs.

Auto Center Losser

Jarenlange branche-ervaring Sterk in het leveren Wij zijn een gevestigd bedrijf met ervaren en aanpassen van medewerkers. Vanwege onze jarenlange branche-ervaVW Bedrijfswagens ring kunnen wij Voor u uitstekend van dienst info:053-53 60 145 zijn met goede adviezen en kwalitatieve producten. www.vw-center.nl VW-bedr.wagen.-specialist Goede service Goede banden zijn wel op meer plaatsen te koop, goede service moet u krijgen. Meijerink Banden in Overijssel staat voor een duidelijk kostenoverzicht, correcte communicatie en goede afspraken met u als klant.

Tijd voor winterbanden! De herfst en winter komen er weer aan. Regen, modder, gevallen bladeren, sneeuw en ijs zorgen Auto Center voor gevaarlijke situaties op de Losser weg. Veilig op weg? Pas uw banden aan de weersomstandighenijverheidstraat 5-7 den aan! 7581 PV Losser

t: 053 53 601 45 F: 053 53 604 02 info@vw-center.nl

www.vw-center.nl

Rolstoel

aanpassing

Auto Center Losser Sterk in het leveren en aanpassen van VW Bedrijfswagens

GARAGE STOEVENBELD

n e g a d t s e e f e g i APK t t e r P Voor info:053-53 60 145 www.vw-center.nl VW-bedr.wagen.-specialist

Winterbanden presteren optimaal bij temperaturen lager dan 7°C. Dus niet alleen bij sneeuw en ijzel, maar ook tijdens het natte seizoen bieden winterbanden meer grip en dus veiligheid. Wist u dat Auto maar liefst 138 dagen jaar dezich gemiddelde Center Losserperheeft de etmaaltemperatuur onder ontwikkeld de 7°C ligt? als het laatste jaren sterk Grip! rubberaanpassingen van zomerbanden wordt bij temomHet rolstoel gaat. peraturen onder 7˚C minderwij flexibel. De grip op Voornamelijk passen Volkswagen het bedrijfsauto’s wegdek neemt/ minibussen hierdoor af. aan. Terwijl we dan juistJaarlijks extra grip nodig hebben. bouwen onze gespecialiseerde monteurs tal van auto’s om voor onder De andere: rubbersamenstelling van een winterband is zachter elastischer. Het speciale profiel is ont• en Particulieren, worpen om grote hoeveelheden water te kunnen • Taxi bedrijven, afvoeren en om niet en te snel met sneeuw dicht te • Stichtingen Verpleeghuizen. slibben. Ons concept is gebaseerd op kwaliteit, multifunctioneel, en niet te Verplicht? Vereniging eenvoud VACO, bedrijfstakorgavergeten uwbandenpersoonlijke wensen. advinisatie voor de en wielenbranche, seert automobilisten te allen tijde de bandenkeuze aan de weersomstandigheden aan te passen. In een aantal Europese landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Op www.debandenwisselweken. nl vindt u een compleet overzicht van de regelgeving omtrent winterbanden en sneeuwkettingen in Europa. De bandenwisselweken Jaarlijks schakelen we over van zomertijd naar wintertijd en omgekeerd. Een makkelijke vuistregel: gaat de wintertijd in?

Rolstoel aanpassingen / vervoer

Lowi

VW. Transporter’s, BMW Z3 roadster 1.8

Crafter’s, Multivan’s Dan is het tijd om uw banden te wisselen. Wij zijn 1996 € 8.750,Hand. klaar voor de bandenwisselweken. & California’s.Maak snel een afspraak en wij helpen de winter door! nieuw u&veilig gebruikt Peugeot Geel & grijs kenteken uit voorraad leverbaar

Financial lease

Auto Center Losser 60 145 Fiat StiloTel:053-53 uproad 1.9jtd VW bedrijfswagen specialist 103kW hand. 2006 € 10.950,-

Rolstoel aanpassingen / vervoer

Auto Center Losser heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld als het om rolstoel aanpassingen gaat. Voornamelijk passen wij Volkswagen bedrijfsauto’s / minibussen aan. Jaarlijks bouwen onze gespecialiseerde monteurs tal van auto’s om voor onder andere: • Particulieren, • Taxi bedrijven, • Stichtingen en Verpleeghuizen. Ons concept is gebaseerd op kwaliteit, multifunctioneel, eenvoud en niet te vergeten uw persoonlijke wensen.

Auto Center Losser nijverheidstraat 5-7 7581 PV Losser t: 053 53 601 45 F: 053 53 604 02 info@vw-center.nl

Hand.

BMW 5-touring 525d high executive aut Aut.

2005

€ 22.500

VW Lupo 55kW Hand.

Ford Focus wagon 1.6 ambiente hand.

1999

€ 3.750,-

www.vw-center.nl

Nissan Micra 1.3 gx hand.

1997

€ 1.950,-

nieuw & gebruikt Geel & grijs kenteken

uit voorraad leverbaar

Financial lease

Auto Center Losser Tel:053-53 60 145 VW bedrijfswagen specialist

Jos en Robin

Hand.

Renault L tour 1.9d

Aircoservice Taxatie Alle merken. Tevens uw adres voor banden, uitlaten en uitlijnen VW. Transporter’s, Crafter’s, Multivan’s & California’s.

A u t o p a g i n a

Tijd voor winterbanden!

Auto Center Losser

Opel Corsa 1.0 comfort Aut.

2002

Nijverheidstraat 18 • 7581 PV Losser Tel. 053-5364545 • Fax 053-5384544 • GSM Jos: 06-51305280 • GSM Robin: 06-53486787

€ 4.750,-

Opel Mov 84kw

Hand.

VW Multi 102pk Aut.

2

VW multi comfort a Hand.


Losser Journaal

8Dinsdag 22 december 2009

9

DeKO volkswagenspecialist in de regio Auto’s

Losser -‘Al Auto Centerdan Losser is sindsjaar 1999topservice’ een gewoonte om direct met hun klant contact op te meer twintig begrip in ondernemend Nederland als het nemen. Zo kunnen ze samen met u bepalen wat om Volkswagen bedrijfsauto’s gaat. Vanaf er aan uw auto zou moeten gebeuren, en komt u Kellerhuis timmert al meer jaar aan de teweg. Die de locatieLOSSER aan de– Lowie Nijverheidstraat 5 in Losser dusdan niettwintig voor verrassingen staan. ervaring vertaalt zich in een door Lowie Kellerhuis professioneel geleid bedrijf. heeft deze leverancier van jonge, gebruikte en Sinds twee jaar isreputatie dit autobedrijf van Kellerhuis gevestigd in een nieuw pand nieuwe auto’s een goede opgebouwd Grote voorraad Auto’s aan de de zakelijke Nijverheidsstraat 12 in Losser. onder zowel als particuliere relaties. Weet de onderneming een grote doelgroep te Aan de Nijverheidstraat zijn minimaal vijftig Nijverheidsstraat betekent een bereiken.De verhuizing naar het nieuwe pand aan de voorbeelden doorlopend te grote bekijken in de stap vooruit. De welbekende service van KO Auto’s staat echter ook hier hoog showroom. Heel direct kan Auto Center Losser het vaandel. het bedrijf kan de klant over terechtvijfhonderd met de meest uiteenlopende Uiteraardin kunnen zij uBij ook elk ander merk andere wagens beschikken. leveren. wensen. U staat als klant centraal. Zij willen Er is een minimale levertijd en ruime keus uit dat U zich bij hun thuis voelt. Daarom streven verschillende modellen en uitvoeringen. Voor Auto’s service helpt graag bij de bemiddeling de inkoop en verkoop van uw auto.hebben En zij naast KO optimale en kwaliteit, naar eenvan alle extra’s, zoals belettering, ze alle als uw auto in onderhoud is, weet u dat uw vierwieler bij Lowie Kellerhuis in goede prettige vriendelijke en persoonlijke benadering. mogelijkheden om uw wensen uit te voeren. handenzijn, is. Groot of klein APK-keuring, (inclusief ruitDe monteurs elk voor zich,onderhoud, Volkswagen Met deschade sloganherstel ‘ meer mogelijkheden dan schade) en de invoer van buitenlandse auto’s: alles is mogelijk. Ook het ombouwen specialist die om kunnen gaan met de modernste moeilijkheden’ maken ze hun unieke service van auto’s naar camper, verbouwen op maat van bedrijfsaanhangers en van geel testapparatuur, en garant willenhet staan voor veel helemaal waar. naar grijs kenteken enkele services die KO Auto’s levert. Bij KO Auto’s draaien veilige kilometers. Zij willenzijn dan ook samen met ze er hunde hand niet voor om. u vol vertrouwen toekomst tegemoet gaan. Garantie Auto Center Losser

ie Kellerhuis

Voor bieden meer informatie is KO(bedrijfs) Auto’s teauto bereiken aan de wordt door Vaste prijzen zekerheidof een afspraak Elke die verkocht Nijverheidsstraat 12 te Losser, en via tel. 06Auto 21 24Center 72 43. Losser Ook opheeft de site vindtde u afleverdata vanaf meer informatie: www.koautos.nl. Als u contact met deze Volkswagen 3 maanden volledige garantie. Deze auto’s bedrijfswagenspecialist opneemt voor een worden mits nodig afgeleverd met een nieuwe auto’s wenst iedereen een prettig afspraak voorKo onderhoud of reparatie, dan kijken A.P.K en een afleverbeurt. Deze afleverbeurt kerst en een gezond 2010 ze meteen aan de hand van het kenteken naar uw houdt in dat bij wordt gekeken welk onderhoud auto. Via de computer krijgen ze alle belangrijke deze nodig heeft en wordt dan vanzelfsprekend gegevens van uw auto, zoals bouwjaar, uitgevoerd. Auto’s, die verkocht worden onder chassisnummer, type motor, versnellingsbak en de € 4.500,00 hebben geen garantie. In overleg overige specificaties. Met deze gegevens en de is het wel mogelijk deze auto’s af te leveren met huidige kilometerstand van uw auto, kan hun een nieuwe A.P.K of beurt. Zodat deze auto’s service-adviseur u vertellen welk onderhoud er technisch gezien veilig de weg op kunnen. 206 1.9d xraan de auto moet worden verricht. De benodigde onderdelen, de tijd die de monteur nodig heeft Garantie verlenging 1999 € 2.750,en de totale kosten, zijn direct bekent. U weet dus vooraf wat het onderhoud of de reparatie Eventueel is er tegen betaling een garantie verlenging mogelijk. Deze garantie wordt gaat kosten. ondergebracht bij NSA Nederland. NSA is een En als er tijdens de controle van uw auto garantie verzekering maatschappij die de garantie onvoorziene reparaties noodzakelijk blijken te overneemt en dus direct zorgt dat het risico zijn, dan is het bij Auto Center Losser een goede niet meer bij de (nieuwe) klant ligt.Voor meer

Laguna grand dCi privilege 2002

Al meer dan twintig jaar topservice bij KO Auto’s

Auto Reuvers gaat voor kwaliteit Autobedrijf Bösing

€ 5.950,-

Lowie Kellerhuis timmert al meer dan twintg jaar aan de weg. Die ervaring verGemoedelijkheid, laagdrempeligheid, andere auto. Auto is taalt zich in een door Lowie Kellerhhuis professioneel geleid bedrijf. Sinds Reuvers 2 jaar eerlijke en goede service, openheid en pand eenaanautobedrijf dat 12occasions zit het bedrijf van Kellerhuis in een nieuw de Nijverheidsstraat in Losser. vertrouwen zijn de kernwaarden van Auto onderhoudt verricht.

‘Persoonlijk contact hoog in vaandel’

niet zomaar verkoopt en

Reuvers.

De verhuizing naar het nieuwe pand is (inclusief ruitscade) en de invoer van Het bedrijf biedt meer, waarbij professionaliteit een stap vooruit. De welbekende service buitenlandse auto’s. Ook het ombouwen Mensen moeten zich thuis kunnen voelen enauto’s kwaliteit de uitgangspunten van KO Auto’s staat ook hier hoog in het van naar camper en verbouwen op zijn. Van groot ENSCHEDE - Kwaliteit hette-vaandel bij vaandel. Bijtevreden het staat bedrijf hoog kan dein klant maat van bedrijfsaanhangers en van geel en klanten moeten zijn! Denniël belang is dat zij een BOVAG-bedrijf zijn. Graag foto twingo tekst Autobedrijf Bösing. Het 2001 bedrijf met aan wende recht met de meest uiteenlopende naar kenteken iszekerheden een van de services 5.950,Reuvers besloot oktober eenLenteweg Datgrijsbetekent op het gebied ( Renaultvan Twingo 1.2 sen. KO Auto’s graag bij de het bemiddie KO Auto’s levert. Bij KO Auto’s draaien 46 te Enschede vindthelpt men - naast leveren van bedrijf aan de Hoofdstraat in Overdinkel garantie. Op auto’s vanaf 4.500 euro 2001 biedt 3950 euro) deling van de inkoop en verkoop van ze er hun hand niet voor om. voor meer kwaliteit –Hij het begon persoonlijk contact met op u als Auto klant Graag foto Clio tekst te beginnen. redelijk rustig, zes maanden uw auto. En als uw auto in onderhoud is informatieReuver of een afspraak is KO Auto’s teBOVAGgarantie erg belangrijk. ( Renault Clio 1.2 16v parttime basis, met wat handel binnen de en drie maanden op auto’s die tussen 3.000 weet u dat uw vierwieler bij Lowie Kelbereiken op 06-21247243 2002 5 deurs 6450 euro lerhuis in goede handen is. Groot of klein kennissenkring. en 4.500 euro kosten. Op auto’s waarvan de ) ‘Bij onverwachte reparaties overleggen wij altijdaanschafwaarde met onderhoud, APK-keuring, schade herstel minder is dan 3.000 euro

o 1.4 comfort 2004

Lowie Kellerhuis

Rolstoel

Rolstoel aanpassingen / vervoer

aanpassing

Auto Center Losser heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld als het om rolstoel aanpassingen gaat. Voornamelijk passen wij Volkswagen bedrijfsauto’s / minibussen aan. Jaarlijks bouwen onze gespecialiseerde Excl. onderdelen monteurs tal van auto’s om voor onder BMW 5-touring 525d andere: executive aut5 m5 Losser Auto Center • Particulieren, Peugeot 106 aut. 1999 € 9.950,• Taxi bedrijven, Sterk in het leveren hand. 1998 € 2.250,• Stichtingen en Verpleeghuizen. en aanpassen van

eurt ote bAPK GrInclusief

€ 99

VW Bedrijfswagens

Voor info:053-53 60 145 www.vw-center.nl VW-bedr.wagen.-specialist

Omabroucawmbpuesr na

Ons concept is gebaseerd op kwaliteit, multifunctioneel, eenvoud en niet te vergeten uw persoonlijke wensen.

Ford Fiesta 1.3 champion hand. 2005 € 6 .950,-

Incl materiaal en keuring RDW

Renault Laguna grand tour hand. 2002 € 5.950,-

v.a.

€ 3.500 ger n a nh

Ford Focus wagon 1.6 ambiente hand. 1999 € 3.750,-

Auto Center Losser Volkswagen Lupo nijverheidstraat 5-7 hand. 2004 € 5.950,7581 PV Losser t: 053 53 601 45 F: 053 53 604 02 info@vw-center.nl Opel Tigra 1.4 16v

www.vw-center.nl hand. 1995 € 2.750,Nijverheidstraat 12 • Losser •

• Telefoon 06-212 472 43

aa w u oTransporter’s, at b a r e VW. m V op

Crafter’s, Multivan’s & California’s. nieuw & gebruikt Geel & grijs kenteken

uit voorraad leverbaar

Financial lease

Auto Center Losser Tel:053-53 60 145 • WWW.KOAUTOS.NL VW bedrijfswagen specialist

REUVERS OCCASIONS 25 okt KOOPZONDAG Van 12 tot 17 uur

Audi A3 1.6 Special 1999 6950 BMW 325 Ti Compact M-Style 2002 9950 BMW 316i Sedan AUT 2001 9950 Citroen Saxo 1.1 2000 2950 Citroen C2 1.4 Airco 2007 9950 Citroen Xsara Picasso1,8 16v Dif 2003 8950 Fiat Seicento 1.1 Team 2001 3250 uFiatkuntBravo bij ons 1.4 T-Jet Sport 2008 16950 terecht voor: Ford Ka 1.3i STB 2004 4950 Focus 1.4 16v Ambiente 2004 8500 • Ford reparatie & Nissan Micra 1.0 5 deurs 2000 3250 onderhoud Citroen Xsara Picasso1,8 16v Dif Nissan Almera 1.4 5 deurs Airco 2000 4950 • Opel apk keuring 2003, €8.950,Corsa 1.8 16v Gsi Sport 2002 7750 Astra 1.6 SE Airco 4950 • Opel diagnose specialist 2001 Opel Zafira 1.6 16v Comfort 7 pers 1999 4950 • Peugeot uitlijnen 106 1.1 XR en 1998 3250 balanceren Peufeot 107 1.0 12v 5 deurs 2006 7950 107 service 1.0 12v Airco 2006 haa 7950 • Peugeot airco L Peugeot 206 1.4 XS 2004 & 7700 • Peugeot chiptuning 206 1.6 16v Cabriolet b2004 ren 12500 g12950 Peugeot 207 1.4 SW X-Line se2007 r Renault Twingo 1.2 1993vice 1250 ! 1999 2400 uto Renault Twingo 1.2 a w u 2000 3750 eurd Renault Twingo 1.2 Comfort 2003 4950 gek ijL uRenault Twingo 1.2 Beach Renault Twingo 1.2 Day en Night 2008 9950 ! terw ht Renault Clio 1.2 Airco 2007 8950 wac Renault Megane 1.6 16v Grandtour 2003 8950 Renault Megane 1.6 16v Grandtour 2006 12950 Renault Scenic 1.6e RT 1998 2950 Renault Scenic 1.6 16v RXE 1999 4450 Renault Scenic 1.8 16v G3 gas 2002 8450 Renault Scenic 1.6 16v AUT 2004 12750 Renault Scenic Grand 1.6 16v 2005 12750 Skoda Fabia 1.4 Classic Airco 2003 5950 Toyota Corolla Verso 1.6 VVTi 7 pers 2005 15950 Peugeot 107 1.0 12v Airco Volvo C70 2.0 D Momentum 2009 48950 Volvo S40 2.0 T Aut 1998 3950 2006, €7.950,Volvo V70 2.4 Exclusive Aut 1998 3950 Volvo V70 2.4 Momentum 2004 15950 Volvo XC 70 2.4 D5 Exclusive 2006 28950 Volvo XC90 2.5 T Exclusive 2004 32950

.BV

reparatie geen hij onaangename Van u,hetzodat een uw kwam het ander, ging er watverrassing geven zij een nieuwe APK. Auto Reuvers is wordt.’ Dankzij goede vakkennis en geavanceerde onderhoud bij doen. Van lieverlee begon het geen bedrijf dat bol staat van de bling bling, Autobedrijf Bösing uw auto vano -2.5 tibedrijf 7 apparatuur steeds kan beter te draaien, waarbij hij efficiënt het oogt zelfs wat sober. kostenbesparend onderhouden en repareren. Bij veel en hulp van vrienden en familie kreeg. Niet Bösing vindt u de juiste balans tussen uw portemon2002 € 11.500,veel later kwam het onvermijdelijke moment Er wordt bij voorkeur geïnvesteerd in uw gemoedsrust. Want te veelen betalen niet mensen en apparatuur. Ze hebben dat nee hij en personeel moest aannemen nu isgoede nodig, maar besparen op werken er zeven personen, van wie vier in een werkplaats die netjes is en voorzien is veiligheid is nooit verantwoord. de werkplaats. van moderne technieken, zoals uitlees- en bandenapparatuur evenals apparatuur voor BOVAG onderdelen Volgens Denniël komen erExcl.steeds meer een grondige airco check. Verder beschikken Autobedrijf is één vanklanten de 3.300die ledenzevanover de vereiste milieucertificaten. klanten bij en Bösing dat zijn vaak de Onafhankelijke Autobedrijven, een afdeling van blijven. Na aankoop van een occasion zoeken Binnenkort kunnen ook leasebedrijven bij BOVAG. Elk lid werkt volgens de strenge richtlijnen ivan 2.5 TDI ze Auto Reuvers ook weer op voor onderhoud Auto Reuver terecht. Inruil van auto’s is van de BOVAG. Zoals gedragscode han- mogelijk. en reparatie of voor de de aankoop van ‘integer een altijd Lenteweg 46, 7532 rb enschede 2000 € 8.500,-delen’ of het uitvoeren van onderhoud en reparatie

t r u e b e t o APK GrInclusief Omabroucawmbpuer na v.a. € 3.500

volgens voorschriften van de autofabrikant.

ivan 2.5tdi aut 1997

€s99

Bij Autobedrijf H.T. Bösing vindt u een klein team met veel ervaring. U bent van harte welkom!

AKTIEPRIJZEN!

teL.: 053 - 461 16 16, info@bosing.nL, www.bosing.nL

Objectief advies Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Autobedrijf Bösing. ‘Zo zullen wij onze klanten altijd een objectief en onafhankelijk advies geven, omdat wij niet Incl materiaal en keuring RDW gebonden zijn aan een specifiek automerk. Bovendien kennen wij onze klanten persoonlijk en natuurlijk de auto’s die ze rijden.

€ 6.750,-

APK • ONDERHOUD VOOR

r e g n a h n a a w Verbou at op ma

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

WWW.AUTO-REUVERS.NL .BV Hoofdstraat 24a, 7586 BT Overdinkel. Tel. 053 - 536 35 19 u kunt bij ons terecht voor: • reparatie & onderhoud


Geelgouden slagring 0,29 ct van 1395,Nu 839,-

Actie ring

Zilveren oorhangers Parel met zirconia

Uit onze etalage Elke dag 100,- lager in prijs Op = weg

Van 69,Nu 35,-

grote voorraad goud en briljanten Met fabrieksgarantie inruil oud goud mogelijk gratis luxe verpakking

Van 1395,Nu 835,-

w eg t oe

m

s

m

s

De Driehoek 51 7571 ET Oldenzaal

s

lle

A

A

lle

m oe t

lle

w eg

s

lle

A

Met hoge korting

oe t

m s lle

lle

Nu voor de helft 310,-

A

Gouden armband met granaat Stenen van 620,-

m oet weg s o A w m lle e eg o s t m et w oe w t eg w e eg g

ook voor handelaren ruilen niet toegestaan maataanpassingen tegen kostprijs grotevoorraad goud zilver en briljant

A

Grote collectie Danish Design horloges

Geel/Wit gouden briljant ring PavĂŠ zetting

A

Orginal Zoppini Met chronograaf Van 198,Nu 99,-


Citaat Beknoptheid is de ziel van de wijsheid. (Shakespeare)

22 december AANVRAGEN OM VERGUNNING

UMTRENT KESMIS

COLOFON Senioren actueel verschijnt wekelijks. De redactie nodigt u uit om bijdragen in te zenden naar:

OUDERDOMSKWAALTJES KRIJGT IEDEREEN

Redactie Senioren Actueel P/a Stichting Cluster – Welzijn Ouderen Vlasakker 2, 7582 AS Losser (of Postbus 4, 7580 AA Losser). E-mail: welzijnouderen@clusterlosser.nl Telefoon: (053) 536 94 05.

Weuste weende zwöpt de beume, rèègn en hagel klettert daal ´t laand dat lig doar, zoo, verloaten en de weiden treustloos kaal.

Tijdens een interview met Prinses Margriet ter gelegenheid van haar 65-ste verjaardag, kwam het gesprek op “ouderdomskwaaltjes”. Iedereen kan er mee te maken krijgen. Prinses Margriet hierover: “Ach, als je de vijftig bent gepasseerd …… word je ’s morgens wakker en je voelt niets, dan ben je dood”.

Kopij voor de maand januari dient voor 4 januari bij de redactie binnen te zijn.

De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden stukken in te korten of niet te plaatsen.

De beeste bint now nig mear boet´n, dee stoat in nen waarmen stal, alleen ´n paar schaöpe stoat te hoek´n oet de weend, bie´j ´n eek´n wal.

Vergunningen APV Op grond van artikel 2.2.2 van de Algemene plaatselijke verordening (2003) zijn de volgende evenementenvergunningen verleend: Sterrengala, 30 januari 2010 in sporthal de Fakkel in Losser, datum bekendmaking 3 december 2009; Carnavalsoptocht in de Lutte op 15 februari 2010, datum bekendmaking 14 december 2009;

Geurt Leppink

!

!

!

!

%'

.,/$01'2$+)%%$%'$03$$'

-'

!

!

!

!

!

%!

-/4$0#'5$$1*$6$%''

-'

!

!

!

!

!

!

!

7$$%'8""0,,%1*,,%&'&$$5'

-'

!

!

!

!

!

!

6!

-5,6'&)$'$0'%)$*'3$$0')1'

-'

!

!

!

!

!

!

! +!

9"0&*'8,,6'+$&,,%'"#'$$%'1/4):;'

-'

!

!

!

!

!

!

%!

<"&)+'8""0'25"$&)+'8$08"$0'

-'

!

!

!

!

!

!

0!

-*0$$#'3$*'+0"*$'1%$54$)&'

-'

!

!

!

!

!

!

! %!

7"$&='3,,0'%)$*'4""+'+$>,,0&$$0&'

-'

!

!

!

!

!

!

+!

9,#$%2,55$*'

-'

!

!

!

!

!

!

!

9$++$8$0'

-'

!

!

!

!

!

!

0!

?$>$+)%+15$$0'

-'

!

!

!

!

!

!

!

!

! $!

@$'2$1*$'+$8$0''

-'

!

!

!

!

!

!

!

!

! 1!

-#$$5#5,,*1'3$*'8$$5'#(25)$6'

-'

@""0'0):6,,0&1'()*'4$*'>,*$0'+$4,,5&$'&)$0$%'

-'

! !

! !

! !

! !

! !

%! !

!

?""*'";'80"(>'

-'

!

!

!

!

!

!

! #!

@"$5'8,%'$$%'6""0'

-'

!

!

!

!

!

!

! +!

7,0$%'3,6$%'3$*'&)$0*:$1'

-'

!

!

!

!

!

%!

•Medisch Spectrum Twente (053) 487 20 00 •Stichting Cluster Welzijn Ouderen / Infopunt 55+ (053) 536 94 05 •Gemeente Losser (053) 537 74 44

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Wanneer zölt ze dan begriep´n de bosschop van dat kleane wicht, zodat ´n moal de hele weareld Kesmis viert met ´n blie´j gezicht.

!

Spreekuur Wijkagent Overdinkel-Glane-Glanebeekhoek: Iedere dinsdag van 14.00 – 16.00 uur in Trefpunt Overdinkel

N.B.: Het is mogelijk dat de tekeningen waarop, bij een positieve beslissing, de vergunning wordt verleend afwijken van welke ter inzage liggen.

En alleman hef neargens nog tied veur, ´t is ammoal vleeg´n, jachten, hoasten. Meer nen heel´n hoop bint verget´n ´n bettje leefde veur eer´n noasten

-'

Politie Algemeen: 0900-8844 Dit nummer belt u wanneer u wel politie nodig heeft, maar er geen spoed vereist is

Deze bekendmaking heeft uitsluitend een informatief karakter. Tegen de ingediende bouwaanvragen kunnen geen bezwaren worden aangevoerd.

In ´t zuuden, westen, oosten, noorden, ´t is netzölfde, woar´j ok zeet, de leu dee könt zich nig verdrèèg´n, ´t is kommer, ofgunst, haat, verdreet.

!"#$%&'()*+,,%'

Vertel direct wie u nodig hebt, wacht tot u doorverbonden bent Vertel dan wat er aan de hand is Noem steeds uw naam, adres en woonplaats

Aanvragen om sloopvergunningen zijn ingediend voor het: slopen van een bedrijfsgedeelte van een boerderij op het perceel Lossersestraat 64, 7587 PZ de Lutte slopen van AC-rioolbuis toilet/kelder op het perceel Aalsgaardenstraat 12, 7582 AD Losser

Dat op oonze weald is kömmen um oons te redden oet ´n nood. Mear zo völle wilt ´t nig begriepen de weald dee is ja glad oet ´t lood.

Het is al weer vroeg laat. Oost west, lest best!

In onderstaand diagram staan de in te vullen woorden cryptisch omschreven. Ze beginnen allemaal met de S van de Sint, die al weer vertrokken is. De eindletters zijn ook al ingevuld en in de gearceerde vakjes verschijnt, na correcte invulling een wens, die hopelijk voor iedereen uitkomt.

112 Brandweer 112 Ambulance 112 Politie

geheel plaatsen van een schuur op het perceel Bentheimerstraat 46, 7587 NH de Lutte geheel vernieuwen van een kap constructie schuur op het perceel Enschedesestraat 49, 7582 PL Losser geheel plaatsen van een overkapping op het perceel de Pol 28, 7581 CZ Losser gedeeltelijk vergroten van een woning op het perceel Möllenbergstraat 15, 7582 ZZ Losser

Disse wek, dan hew wear kesmis ´t feest van vrééde en van licht, viert de mèènske de geboorte van dat kleen onschöldig wicht.

WENSPUZZEL

Alarmnummers

Aanvragen om lichte bouwvergunningen zijn ingediend voor het:

´t Geet weer zachjes noar mir´weenter en ´s oams heur iej ´t al weer mangs, in de boerschop bint de vèènte met ´n mir´weenterhoarn wear gangs.

Zogezegd...!

Aanvragen om reguliere bouwvergunningen zijn ingediend voor het: veranderen van een boerderij op het perceel Lossersestraat 64, 7587 PZ de Lutte bouwen van een woning op het perceel Beltmolen 28, 7587 RL de Lutte bouwen van een werktuigenberging op het perceel Denekamperstraat 36, 7588 PW Beuningen plaatsen van een klokkentoren op het perceel Beuningerstraat 19, 7587 LC de Lutte gedeeltelijk veranderen van een woning op het perceel Markeweg 35, 7582 BZ Losser

lichte bouwvergunningen zijn verleend voor het:

!"#$"%&'()"#*&+# ,"+)-$"+# .'(/""0#1"+2(#/# 3)4+"# 3""2(%&5"+6#

*!

!

gedeeltelijk vergroten van een woning op het perceel Pastoor Geerdinkstraat 27, 7587 AP de Lutte datum bekendmaking 11 december 2009 gedeeltelijk veranderen van een schuur op het perceel Volterdijk 3, 7588 PS Beuningen geheel oprichten van een carport op het perceel Bentheimerstraat 49, 7587 NE de Lutte datum bekendmaking 16 december 2009 reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor het:

bouwen van een werktuigenberging op het perceel Beuningerstraat 83, 7588 RG Beuningen gedeeltelijk vergroten van een woning op het perceel Elfterheurneweg 6, 7587 NN de Lutte bouwen van een ligboxenmelkstal op het perceel Beuningerstraat 83, 7588 RG Beuningen datum bekendmaking 11 december 2009

1!

! 1!

Medische diensten Huisartsen Losser/Overdinkel Voor uitsluitend spoedgevallen kunt u tijdens kantooruren het alarmnummer bellen: 053-538 35 52 Thuiszorg Zorggroep Sint Maarten Uitleen hulpmiddelen van Maandag t\m Vrijdag van 09.00 – 12.30 uur en 13.30 – 15.30 uur, in pand aan de Gronausestraat 17 te Losser. Tel: 053-5369910. Na sluitingstijd via: 053-5375555. Ook uitleen Zaterdag en Zondag via Tel: 053-5375555. Bovenstaande telefoonnummers tevens voor Thuiszorg Huisartsen Dienst Twente-Oost (Gemeente Oldenzaal, Losser en Dinkelland) Voor spoedeisende huisartsenhulp buiten kantooruren kunt u contact opnemen met Huisartsendienst Twente-Oost (HDT-Oost), tel 0541-536769. HDT-Oost is op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 17.00 uur tot 08.00 uur de volgende ochtend. In het weekend en op officiële feestdagen is er een 24-uurs dienst. Bezoek aan de huisartsenpost alleen na telefonische afspraak. Apotheken Apotheek De Esch en Teylersapotheek, open van ma t/m vrij van 8.00 – 17.30 uur. Buiten deze tijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij: Apotheek Zuidberghuizen Burg.Wallerstraat 125 7574 AM OLDENZAAL •Tel: 0541-520705 Tandartsen

"#$%&'()*#+,#!-.&*/'#! 0#+.($#+!12&-##)3!! 45!6/+-/$.!5747!

geheel vergroten van een woonhuis op het perceel Beatrixstraat 40, 7587 AH de Lutte datum bekendmaking 16 december 2009 rectificatie sloopvergunning is verleend voor het: geheel slopen van diverse opstallen op het perceel Oldenzaalseveenweg 8, 7582 PE Losser datum bekendmaking 30 november 2009

Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na datum bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 90, 7580 AB Losser Naast het indienen van een bezwaarschrift kan bij de voorzieningenrechter te Almelo, Postbus 323, 7600 AH Almelo een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening De dienstdoende tandarts voor avond-, nacht- en weekenddienst worden ingediend. is bereikbaar via de Tandartsendienst Oldenzaal/Losser e.o., tele- Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Voor verdere informatie over de genoemde rechtgangen kunt u zich wenden tot het foon 0900 – 128 26 32. team Bestuurszaken van de gemeente Losser. Spreekuur zaterdag van 12.00–12.30 uur en van 18.30–19.00 uur. Spreekuur zondag van 12.00–12.30 uur Verloskundigen Voor verloskundige hulp kunt u bellen met praktijk Ashanty, Wolshagen 3 in Losser, tel: 053-5383342. Bij geen gehoor of langdurige ingesprektoon kunt u de dienstdoende verloskundige laten oproepen via het MST te Enschede, tel: 053-487 35 65

WELZIJN Vrijwilligers staan voor u klaar

In de gemeente Losser staan vrijwilligers klaar die dagelijks op pad gaan om mensen uit hun omgeving te ondersteunen? Het ‘Noaberschap’ in Twente werkt nog uitstekend en vrijwilligersorganisaties nemen daarin een belangrijke plaats.

Stichting Mantelzorg “Losser De Globe” Voor het belang van Mantelzorgers en hun Verzorgden, dagelijks bereikbaar. Telefoon 053-5381732

Twaalf organisaties werken samen in het ‘Vrijwilligersverband welzijn in de gemeente Losser’ om hun diensten nóg beter op elkaar af te stemmen. Daaronder valt ook de werving van nieuwe vrijwilligers. Op de website van de gemeente Losser (www.losser.nl) treft u de Naviva Kraamzorg Voor meer informatie over het aanvragen van kraamzorg kunt u organisaties aan die tot het Vrijwilligersverband horen. Achter elke organisatie staat wat haar vrijwilligers voor u kunnen doen en hoe de bellen naar: 088-777 76 66 of www.naviva.nl contactpersoon te bereiken is.

Dierenartsen Losser • H. Nengerman Mozartstraat 1, Losser. Tel. 053 – 538 28 08 • D. Bout/ C.I. Feenstra Enschedesestraat 23a, Losser. Tel. 053 – 538 23 85

De Lutte • O. Hamhuis Zwaluwstraat 62, De Lutte. Tel. 0541 – 53 00 05

Dierenambulance 0653-747678

Ook in de gemeentegids zijn de vrijwilligersorganisaties te vinden. Ook als u vrijwilligerswerk zoekt, kunt u uw licht eens opsteken bij de contactpersonen.


Losser Journaal

Dinsdag 22 december 2009

12

Advertorial

Cursussen van start bij Atelier Sankofa Landgoed de Wilmersberg in top 5 beste locaties van Nederland

DE LUTTE - Bilderberg Landgoed de Wilmersberg in De Lutte is door gebruikers van de website Hoteliers.com, genomineerd als Beste Locatie; een onderscheiding voor het mooist gelegen hotel van Nederland. Iedere bezoeker die via de website een overnachting reserveert, krijgt na afloop van het verblijf een bezoekersenquête toegestuurd. Aan de hand de enquêtes en de daaruit voortkomende rapportcijfers voor onder andere locatie, comfort en service, wordt een top 5 in de verschillende categorieën samengesteld. Landgoed de Wilmersberg is met een gemiddelde score van 9,6 voor locatie een van de grote kanshebbers voor het binnenhalen van de award voor Beste Locatie. De bezoekers roemen de uistraling van de voormalige residentie van de Familie Blijdenstein, de rust, het terras en de bijzondere ligging op het ruim 14 hectares tellende landgoed. Ook de 8,5 die het hotel ontving als totaalscore, is een rapportcijfer om trots op te zijn. Met deze nominatie en de in het verleden behaalde onderscheidingen, bewijst het hotel op diverse fronten te behoren tot de top van de Twentse hotellerie. OLDENZAAL - Bianca Minderhoud van Atelier Sankofa hield afgelopen zaterdag open atelier in de atelierruimte aan de Ereprijs 52 te Oldenzaal. Belangstellenden konden zich alvast inschrijven voor het komende cursusjaar.

22.00 uur.

Cursussen: 6 januari: start de nieuwe chakracursus. Woensdagavond van 19.0021.30 uur, serie van 8 lessen. In deze cursus gaan we kijken naar onze chakra’s, wat zijn chakra’s, wat doen ze en we gaan de chakra’s tekenen in een mandala. Geen ervaring nodig!

Op 12 en 26 mei organiseert Bianca een tweedelige workshop: Sprookjesachtig... We gaan in deze workshop zelf ons sprookje schrijven en tekenen. We leren veel over de betekenissen van sprookjes, de symboliek ervan en de weerslag op ons dagelijks leven. Twee woensdagavonden van 19.0021.30 uur.

14 januari gaan de doorlopende mandala tekenlessen - die eens in de veertien dagen gehouden worden (behalve basisschoolvak.) – van start. Op de donderdagavond van 19.00-

9 februari begint Bianca met mandala tekenlessen op de dinsdagochtend van 8.45-11.45 uur. De lessen worden eens in de veertien dagen gegeven (behalve basisschoolvak.)

Tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs in de jaarsbeurs te Utrecht, op 12 januari, zal Hoteliers.com de awards uitreiken. Foto: Het uniek gelegen Landgoed de Wilmersberg in De Lutte. Foto: Arie Kwast

Meer informatie op: www. ateliersankofa.nl of via telefoonnummer 0541-539803.

Rob Wolthuis Auto’s

Niets beloven dat je niet kan waarmaken!

OLDENZAAL - Eenmanszaak Rob Wolthuis Auto’s weet de recessie goed te doorstaan. Het gaat iets minder goed dan twee jaar geleden maar toch weet Rob Wolthuis, door hard te werken en altijd iets extra’s te bieden, het hoofd goed boven water te houden.

Wielen wisselen & Monteren ‘s avonds geen probleem Vanaf 2003 is Rob Wolthuis actief met zijn eigen zaak. Samen met zijn vader heeft hij het bedrijf opgebouwd. ‘’Een jongensdroom die uitkomt’’, volgens Rob. Voorheen is hij werkzaam geweest als bedrijfsleider en verkoper bij collega-bedrijven. In 2003 wist hij dat de kennis en talent voor het vak ruimschoots bij hem aanwezig waren. Met enorme gedrevenheid is hij zijn jongensdroom gaan verwezenlijken. Toen Rob het bedrijf ging starten bood zijn vader, die toen net in de fut zat, zijn hulp aan. Een vakkundig man die voor Rob een grote hulp is geweest in die belangrijke eerste jaren. Nadat zijn vader vorig jaar op 30 juli overleed, moest Rob het zonder zijn hulp doen. ‘’Een groot gemis’’, volgens Rob. Nog elke dag is Rob aan het bouwen aan zijn jongensdroom. Veel heeft hij al bereikt maar het einde is nog niet in zicht. ‘’Genoeg ideeën en zin om nog meer te presteren maken dat ik nog meer wil. En mijn kinderen. Voor hun wil ik ook iets opbouwen’’, verteld de enthousiaste Rob Wolthuis. In- en verkoop van auto’s, en onderhoud en reparatie van auto’s zijn de voornaamste zaken die Rob de klant te bieden heeft. ‘’Ik neem veel tijd voor mijn klanten en denk graag met ze mee. Je moet je wel bedenken dat het voor elke klant om veel geld gaat. Daarom vind ik dat ik er de tijd voor moet nemen om samen met de klant de juiste keus te maken. En ook een auto die gerepareerd moet worden is iets waarbij de klant graag antwoord wil op al zijn vragen. Persoonlijke benadering, vakwerk en niets beloven dat je niet waar kan maken zijn mijn speerpunten’’. Onlangs heeft Rob zijn zaak flink uitgebreid door het naastgelegen pand te kopen. In het voorjaar komt er een nieuwe werkplaat en wordt de gehele showroom gerenoveerd. De plannen zijn er en de uitwerking gaat komen!

Inruil en opslag winterbanden mogelijk Rob Wolthuis Auto’s heeft een speciale aanbieding in december: Tussen Kerst en Oud en Nieuw krijgt iedere klant die een auto van minimaal 5000,- euro koopt bij Wolthuis, 1000,- inruil.

Rob Wolthuis Auto’s is te vinden aan de Jaartsveldstraat 21/ Nijverheidsstraat 7 in Oldenzaal. Voor vragen en een goed advies is hij bereikbaar: Telefoon: 0541-510656 Mobiel: 06-50696660 E-mail: r.wolthuis@home.nl Of ga gewoon even langs!

Tijd voor winterbanden!

Meijerink Banden in Overijssel bestaat al Winterbanden presteren optimaal bij temperatusinds 1995. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid ren lager dan 7°C. Dus niet alleen bij sneeuw en tot een hoogwaardige serviceverlener op het ijzel, maar ook tijdens het natte seizoen bieden gebied van banden, wielen en overige acces- winterbanden meer grip en dus veiligheid. Wist u in alle prijsklasse’s soires. Altijd +/-120 auto’s op voorraad dat maar liefst 138 dagen per jaar de gemiddelde etmaaltemperatuur onder de 7°C ligt? Alle auto’s worden geleverd met een nieuwe APK Eurotyre Grip! Het rubber van zomerbanden wordt bij temMeijerink Banden in Overijssel is lid van Euro- peraturen onder 7˚C minder flexibel. De grip op tyre. Doordat wij zijn aangesloten bij dit interna- het wegdek neemt hierdoor af. Terwijl we dan Peugeot 307 2.0grip HDI Break BJ 03-2003 D tionale netwerk van bandenspecialisten, kunnen juist extra nodig hebben. groen metalic vv oa st bekr ,airco,cv,el wij u een breed assortiment banden en producten rmn,trekhaak,cruise control, ABS, 4 airleveren voor een goede prijs. De rubbersamenstelling van een winterband is bags, enz zachter en elastischer. Het speciale profiel is ontZeer nette auto 239000km € 4950,Jarenlange branche-ervaring worpen om grote hoeveelheden water te kunnen Wij zijn een gevestigd bedrijf met ervaren mede- afvoeren en om niet te snel met sneeuw dicht te werkers. Vanwege onze jarenlange branche-erva- slibben. ring kunnen wij u uitstekend van dienst zijnMazda met 5 1.8i Executieve 7 persoons bj goede adviezen en kwalitatieve producten. 09-2005 Verplicht? Vereniging VACO, bedrijfstakorgaZilver met vv oa cv+afstl,st bekr,el rmn,lmnisatie velgen,AIRCO,dubele schuifdeur4 advivoor de banden- en wielenbranche, airbags,seert ABSautomobilisten Traction control, enz de bandenkeuze Goede service te allen tijde Goede banden zijn wel op meer plaatsen te koop, aan de weersomstandigheden aan te passen. In Pefect mooie auto, 39500km € 15950,goede service moet u krijgen. Meijerink Banden een aantal Europese landen zijn winterbanden in Overijssel staat voor een duidelijk kostenover- zelfs verplicht. Op www.debandenwisselweken. Mitsubishi Space Wagon 2.4overzicht GDI &van perzicht, correcte communicatie en goede afspraken nl vindt u een compleet de regelsoons bj 10-1999 Groen met vv oa cv met u als klant. geving omtrent winterbanden en sneeuwkettin,st bekr, ABS airbags,trekhaakJaarlijks genelinrmn, Europa. De,4bandenwisselweken airco,enz Tijd voor winterbanden! schakelen we over van zomertijd naar wintertijd en omgekeerd. Een makkelijke Nette auto 175000km € 5450,- vuistregel: gaat de De herfst en winter komen er weer aan. Regen, wintertijd in? modder, gevallen bladeren, sneeuw en ijs zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg. Veilig op Dan is het tijd om uw banden te wisselen. Wij zijn Inruil van auto, motor, caravan, camper is Mogelijk! weg? Pas uw banden aan de weersomstandighe- klaar voor de bandenwisselweken. Maak snel een den aan! afspraak en wij helpen u veilig de winter door!

Een passende FINANCIERING regelen wij tijdens een kop koffie!! De Koffie word bij ons vers gezet!!

KIJK VOOR ONZE DIGITALE SHOWROOM OP WWW.ROBWOLTHUISAUTOS.NL


Losser Journaal

13

Heeft u of ieManD uit uw oMgeVing BranDwonDen? De Vereniging van Mensen met Brandwonden is het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt. Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Advertorial

Praktijk De Jaspis per 1 januari open

Dinsdag 22 december 2009

Oliebollen bestellen? Muziekvereniging Concordia bellen… OVERDINKEL - Ook dit jaar bakken de vrijwilligers van Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel weer de allerlekkerste oliebollen, krentenbollen en appelflappen. En u kunt ze bestellen simpelweg door even te bellen met Jan Herik, tel: 053 – 538 4790 of met Jan Schreur, telefoon: 053 – 538 4539. Digitaal bestellen kan natuurlijk ook, via een mailtje naar: www.concordia-overdinkel.nl.

Het is zelfs mogelijk om op 29 en 30 december nog uw bestelling te plaatsen, tot en met 30 december worden al uw bestellingen nog aangenomen, daarna gaat het bakken beginnen! Binnenlopen bij ons Muziekhoes aan de Hoofdstraat in Overdinkel kan natuurlijk ook. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, de oliebollen en krentenbollen kosten per stuk 0,50 eurocent en voor de appelflappen betaalt u 0,65 eurocent.

Streetdance in muziekschool LOSSER - Heb je ook zo’n zin aan meer beweging in het nieuwe jaar! Geef je dan snel op, want vanaf januari start er een nieuwe groep streetdance in de muziekschool. Het gaat om de doelgroep van 21 jaar en ouder. De groep staat onder leiding van Margaret

Warringa, tel. 06-53141240 (bereikbaar na 18.00 uur). Deze groep zal starten op de dinsdagavond van 20.45 tot 21.45 uur. Ook wordt er door Margaret zumba les gegeven op de dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen vrij.

Uitleg over de AED DE LUTTE - Op 25 januari 2010 wordt er een extra avond georganiseerd voor de leden maar ook voor de inwoners van De Lutte. Op deze avond komt er iemand van de Ambulance Oost om tekst en uitleg te geven over de AED. De automatisch elektrische defibrillator, het apparaat, het gebruik en de lekenhulpdienst. Dit alles om een ieder in het dorp op de hoogte te brengen van het nut, gemak en noodzaak van het gebruik van een AED. In het dorp bevinden zich ondertussen meerdere apparaten die door DE LUTTE - Voor Sandra Olde Rikkert liep de weg zoals die moest lopen. Zij start 1 januari de praktijk De Jaspis voor Psycho Energetische therapie, Reiki, Hotstone massage en creatieve ontwikkeling.

is een veelzijdige aanvulling naast de reguliere gezondheidszorg bij onder andere Psycho sociale klachten, stress, burnout, onverwerkte trauma’s, rouwverwerking, loopbaan- en levensvragen, energieblokkades enz.

Sandra Olde Rikkert is haar werkzame leven twaalf jaar geleden gestart als verzorgende en later als gespecialiseerd verzorgende binnen de thuiszorg. Hierin was zij vooral werkzaam in Multi probleem gezinnen en onder andere de doelgroep psychiatrie. Nadat zij de opleiding maatschappelijk werk had afgerond, vond Sandra het leren wel even genoeg. Ze verhuisde van de thuiszorg naar de SPD en later MEE Twente organisatie. Hier werkte zij als consulent voor onder andere mensen met een verstandelijke beperking.

Reiki Reiki is een helende energie, die tijdens een Reiki behandeling doorgegeven wordt aan de persoon. Reiki is een harmonische trilling, die van nature naar de plaats met de meeste disharmonie gaat. Het mooie is dus dat Reiki energie precies daar werk doet, waar dat het meest nodig is. Bij de één op het fysieke vlak, bij de ander psychisch of emotioneel.

Na een paar jaar begon het leren toch weer te kriebelen. Daarom begon Sandra met de vierjarige opleiding voor Psycho Energetisch Therapeut te Eibergen. Daarnaast een cursus Hotstone massage en Reiki tot Reiki Master. Het doel hiervan was om daar misschien in de hele verre toekomst iets mee te doen. Na acht jaar werken bij MEE Twente moet het er toch van komen. Haar eigen praktijk is vanaf 1 januari 2010 een feit! Wisselwerking Psycho energetische therapie is voor het herstellen van disbalans in de wisselwerking tussen de psyche en het fysieke lichaam. Psycho energetica duidt dus op de vele verschijningsvormen van levensenergie die in een therapie echter allemaal naar hetzelfde doel werken: het oplossen van blokkades in ons lichaam en onze geest waardoor we beter gaan functioneren en ons beter gaan voelen. Bij therapie worden dus de diverse uitdrukkingen en blokkades van levensenergie bestudeerd en wordt gewerkt aan het oplossen hiervan. De nadruk bij deze vorm van natuurgeneeskunde ligt op de toepassing van psychologische therapieën zoals gespreksen communicatietherapie, hypnotherapie en regressietherapie. Voor een belangrijk deel wordt er dus met het geestelijke / mentale deel van de cliënt gewerkt. Echter, de uitwerking hiervan is vaak juist lichamelijk en emotioneel. De Psycho energetische therapie 
 
 
 


Hotstone massage therapie is een geweldig intense warmte massage die een weldaad is voor lichaam en geest. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De Hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast ondersteunt de Hotstone massage alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert. Waar het vooral om gaat met als deze vormen van therapie en behandeling is het volledig mens-zijn, in het echte leven, elke dag weer. Het gaat erom dat we onszelf leren kennen door ons leven eerlijk onder ogen te zien. Want wees eerlijk we zijn verbonden met onszelf en de maatschappij rondom ons heen. Dit is ook het belangrijkste wat ik de mensen wil mee geven binnen de behandeling. Het gaat om de balans in hun zelf die meer evenwicht en zelfvertrouwen geven in hun eigen gevoel. Doordat zij hun gevoel beter leren begrijpen kun je ook beter met de beide benen op de grond staan en eigen verantwoording nemen in keuzes die belangrijk voor iemand kunnen zijn. Vanaf 4 januari heet Sandra Olde Rikkert van de Praktijk de Jaspis, aan de Smidskaamp 16, te De Lutte u welkom. Voor meer informatie kunt u bellen met 06-22040442 of via www. de-jaspis.nl.

De
Jaspis
 Psycho Energetisch Therapeut Reiki Master Hot Stone massage Creatieve Intuïtieve Ontwikkeling

Sandra Olde Rikkert

Smidskaamp 16 7587 BV De Lutte Mob: 06-22040442 Email: info@de-jaspis.nl www.de-jaspis.nl KvK 08211034

de mensen gebruikt kunnen worden bij een hartaanval. Alle inwoners van de Lutte die hiervoor belangstelling hebben worden op deze avond uitgenodigd om 20.00 uur in de Dorpsboerderij voor deze lezing. Op maandag 18 januari 2010 is er de algemene ledenvergadering. Deze begint om 20.00 uur in de Dorpsboerderij. Onderwerpen zijn onder andere: bestuursverkiezingen, huldigingen jubilarissen, regels m.b.t. geldig houden van het e.h.b.o. diploma.

Geslaagd kerstconcert in het Michgoriushuis OLDENZAAL - Het Michgorius senioren koor hield afgelopen woensdag haar jaarlijkse kerstconcert in het Michgoriushuis. De grote achterzaal was sfeerrijk verlicht en versierd. Ook stond er de traditionele kerstboom met een prachtige kerstgroep. De aanwezige belangstellenden hebben kerstliederen van nationale en internationale oorsprong de revue horen passeren. Ook was het de eer en de beurt aan het publiek om beurtelings met het koor kerstliederen ten gehore te brengen. Het koor begon met; ‘come o Jesus come to me’ van Cherubini, een kerstlied in gospelstijl. De toehoorders waren bij; ‘wij komen tezamen’ aan de beurt om te zingen. Het koor vervolgde met een in het Nederlands vertaals Pools kerstlied Het programma gaf aan dat er weer gezamenlijk gezongen kon worden met het publiek; ‘nu zijt wellekome’. Het koor nam het weer over met het mooie oorspronkelijk Duuitse kerstlied; ‘es wird schon gleich Dunkel’. Dimitri Bortnianski was de componist van het statig gezongen; ‘Du Hirte Israëls’. Na het voorlezen van het kerstevangelie werd het concert voortgezet met het meest bekende van oorspong Oostenrijkse, wereldberoemde kerstlied van Gruber/Mohr(± 1820); ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’. Voor de beurtzang stond het lied; ‘de herdertjes lagen bij

nachte’ (1852) geprogrammeerd. Het koor vervolgde met het van oorsprong Catalaanse vrolijke kerstlied; ‘Midden in de winternacht’. Een beschrijving van de wonderbaarlijke gebeurtenissen rondom Bethlehem werd bezongen in de melodie met een gelijknamige benaming; ‘Bethlehem’ van Jan v.d. Waart. De samenzang bestond uit het vrolijke, jubelende, doch plechtig gezongen lied; ‘eer zij God’ op een melodie van een oorspronkelijk Frans Volkslied. Na de pauze was het de beurt aan de sprankelende, enthousiaste stemmen van het kinderjeugdkoor van de Maria parochie uit Berghuizen. Zij vertolkten met solisten uit eigen gelederen achtereen volgens ‘hoe leit dit kindeke?’, ‘is het waar?’, de sfeervolle beurtzang met het publiek; ‘er is een kindeke geboren op aard’. Ook zij sloten af met; ‘stille nacht, heilige nacht’, nu in het Nederlands vertolkt,. Men kan terug zien op een geslaagd kerstconcert, waarbij door de juiste snaren te raken het publiek in een fijne kerstsfeer kon geraken. Mocht het uw belangstelling gewekt hebben, het koor begint medio januari 2010 weer met de repetities. Zowel dames (sopranen) als heren zijn van harte welkom om eens vrijblijvend een repetitie bij te wonen.

Alcoholcontrole met prijzen OLDENZAAL - Met de feestdagen in het vooruitzicht gaat de ‘Winter-BOB-campagne’ weer van start. De Overijsselse verkeersveiligheidpartners willen goed gedrag belonen. Daarom worden er tijdens twee grote alcoholcontroles in december Bob prijzen overhandigd aan de echte BOBs. Alcohol blijft in het verkeer een gevaarlijke metgezel. Jaarlijks vinden er ongevallen plaats waarbij alcohol in het spel is. Ruim twintig procent van de aanrijdingen met letsel of dodelijke afloop heeft met alcohol te maken. Zeker ook tijdens de feestdagen wordt er meer onder invloed van alcohol gereden. Daarom gaat politie Overijssel in december extra controleren op alcohol achter het stuur. Limiet Het gevolg van rijden onder invloed is niet alleen een veel grotere kans op een ongeval. Als je bij een alcoholcontrole gepakt wordt kost dat een behoorlijke boete. De wettelijke limiet is 0,5 promille en voor beginnende bestuurders 0,2 promille

(minder dan 1 biertje!). Maar ook het rijbewijs staat op het spel; bij meer dan 1,3 promille wordt het rijbewijs ingevorderd. Bij beginnende bestuurders ligt die grens op 0,8 promille.

Beloning Maar de echte BOBs worden beloond. De BOB (bestuurder die alcoholvrij rijdt en één of meerdere passagiers in de auto) krijgt tijdens de alcoholcontroles een Bob-lot overhandigd. Hij of zij kan meteen lezen wat de prijs is: Bob-glazen, Bob-slee, Bob-dienblad en de hoofdprijs is een slipcursus.

Deze actie is een initiatief van het ROVO (Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel) in samenwerking met de politie Overijssel en Veilig Verkeer Nederland. Aan het begin van een nieuwe campagneperiode wordt door middel van een startmoment de campagne onder de aandacht gebracht van de burgers in Overijssel. Mede dankzij de BOB campagne laten steeds meer mensen met een slok op zich rijden! In Twente zal dit startmoment plaatsvinden in Oldenzaal op zaterdag 19 december, vanaf 23.45 uur.

Bezorger worden ? 074 - 259 66 33 (of bezorging@twentejournaal.nl)


Losser Journaal Losser Journaal

14 10

Dinsdag 22 december 2009 Dinsdag 15 december 2009

Advertorial

Inzicht in zakelijke geldstromen bepalend voor toekomst Een goed softwarepakket maakt financiën inzichtelijk en creëert kansen Hengelo - Er zijn weinig ondernemers die met plezier alle details van hun afschrijvingen en BTWafdracht uitpluizen. Daar zijn ze tenslotte geen ondernemer voor geworden. Toch moeten facturen, urenbesteding, uitgaven en andere financiële aspecten van een organisatie worden bijgehouden. Want elke beslissing die je als ondernemer neemt, heeft invloed op de toekomst van je organisatie.

liggen. Na jaren met AccountView te hebben gewerkt, liepen zij steeds vaker tegen enkele praktische problemen aan. Zo kon de verkoop en vormgeving van advertenties niet gekoppeld worden aan de administratie en moesten daardoor veel handelingen dubbel of zelfs driedubbel uitgevoerd worden. AccountView had wel een oplossing voorhanden, maar die bleek vreselijk duur. Enkel met inzet van duurbetaalde accountantsuren bleek het mogelijk een rapportage uit te draaien die alleen relevante informatie liet zien. Herinneringen en aanmaningen uitdraaien , toch vrij relevant in deze tijd, kon pas na upgraden naar een hogere versie met de extra kosten van dien.. Directeur Maurice Weustink ging op zoek naar een gebruiksvriendelijk en betaalbaar alternatief en kwam – op advies van een deskundig familielid - uit bij osFinancials, een boekhoudkundig pakket dat gespecialiseerd is in het inzichtelijk maken van administratie(s) voor zowel grote als kleine organisaties.

OpenSource Software, wat betekent dat het basispakket gratis beschikbaar wordt gesteld en de gebruiker kan delen in de reeds opgebouwde kennis van andere gebruikers. Daarnaast kunnen gebruikers, tegen betaling, diverse uitbreidingen (plugins) of (online) support afnemen. Zo kan een ondernemer zijn administratie geheel afstemmen op zijn eigen organisatie, behoefte(n) en budget.

Door het open karakter van osFinancials kan een gebruiker feitelijk alles uit zijn datebase halen wat erin zit. “Maar”, weet Maurice Weustink inmiddels uit eigen ervaring, “een teveel aan informatie is dus ook niet goed! Omdat we osFinancials helemaal hebben aangepast aan onze eigen wensen en behoeften, hebben we nu het gevoel dat we meer halen uit onze boekhouding.. En of je boekhouden nou leuk vindt of niet, dat is wél belangrijk.” De toekomst van Twente Journaal Overzicht geeft inzicht Het overzicht dat osFinancials Zo ook voor Uitgeverij Twente aan ondernemers biedt, stelt ze in Journaal, uitgever van een reeks staat om hun administratie voor kranten waaronder de krant die Maatwerk zich te laten werken. Maurice: u op dit moment voor u hebt osFinancials is gebaseerd op “Solide bedrijven worden Daarom laat je je keuzes niet over één nacht ijs laten gaan. Helaas zijn veel boekhoudkundige pakketten uitgegroeid tot kolossen; log en onhandelbaar waarbij het gebrek aan schematisch inzicht en de hoge kosten een bron van irritatie zijn. Het is op die manier onmogelijk om een goed gefundeerde beslissing voor de toekomst te nemen omdat je simpelweg onvoldoende inzicht hebt in de cijfers van vandaag.

www.osfinancials.org

gevormd op basis van solide beslissingen en osFinancials leert je de informatie over je bedrijf te vinden én te analyseren. Een uitstekend startpunt dus voor grootste toekomstplannen!” Op termijn zou Maurice graag een webshop toevoegen aan de website www.twentejournaal.nl. Betaling, verzending, facturatie en voorraadbeheer kunnen dan via osFinancials volledig worden geautomatiseerd. “Gemak dient de mens”, vindt ook boekhouder Ilanko. Zelf zou hij graag op korte termijn de mogelijkheden van rapportages uitbreiden: “Tot nu toe vergeleken we winst en verlies maandelijks door de afzonderlijke rapportages, ook van voorgaande jaren af te drukken en naast elkaar te leggen. Op zich prima, maar om écht inzicht te krijgen, is het beter om deze getallen in één rapportage naast elkaar te zetten. Op basis van die gegevens wordt veel duidelijk over de (on)mogelijkheden die we hebben als organisatie.” We zijn dat ook gewend vanuit ons voorgaande pakket en willen dat ook in osFinancials. Het open karakter van dat programma maakt dat ook mogelijk, Nu al, doordat je uitstekend kunt exporteren naar bijvoorbeel excel, maar een dergelijke aanpassing is met beperkte kosten heel goed mogelijk binnen het programma. Juist die flexibiliteit maakt osFinancials een heel interessant pakket Ook betere informatie over openstaande posten is een wens van Twente Journaal: “ We willen osFinancials koppelen aan ons open source CRM pakket. Met zo’n overzicht kan je snel en efficiënt een paar telefoontjes plegen naar adverteerders die nog een post open hebben staan en verkoopinformatie uit je boekhoudpakket halen.” En het automatische berekenen van de afschrijvingen waardoor de administratie minder foutgevoelig en vooral minder tijdrovend wordt. Tijd die dan weer geinvesteerd kan worden in andere projecten. Ilanko ziet het als volgt: “Wanneer je door de bomen het administratieve bos niet meer ziet, kun je ook niet ondernemen. Financieel inzicht is de basis voor mogelijkheden om je onderneming sterker en leuker te maken.” Zowel Maurice als Ilanko zien dus grote meerwaarde in het gebruik van osFinancials. Behalve dat het de administratie sneller en minder complex maakt, is het in hun ogen ook belangrijk dat de kosten vooraf bekend zijn. Er zijn dus geen abonnementsvormen die eindeloos door blijven lopen of andere verborgen addertjes. Het basispakket is gratis en van elke uitbreiding die je wenst – op verzoek zelfs speciaal voor

jou geprogrammeerd – is van te voren bekend wat de kosten zijn. “En die zijn heel acceptabel” voegt Ilanko toe, “toch ook niet geheel onbelangrijk in deze tijden van crisis. In mijn ogen is osFinancials dus een betaalbaar product dat geen concessies heeft gedaan aan professionaliteit en support. Echt perfect voor ondernemers die hun huidige en toekomstige financiën helder voor ogen willen krijgen.”


15% korting op alle op maat gemaakte douchedeuren

Bij glasmontage hulshof bent u aan het juiste adres wanneer u op zoek bent naar een specialist in het plaatsen van o.a. douchedeuren en isolatieglas

www.glasmontagehulshof.nl

w w w . l o s s e r j o u r n a a l . n l

( Telefoon ABC

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519 Rioolreiniging

Electronica Radio Kortman

Verkoop en reparatie van T.V Audio en huishoudelijke apparatuur

Gronausestraat 1287 Glanerbrug

053 - 4611275

.. koopste De goed printen ! an manier v

Bezoek onze site voor het complete assortimen

www.stealx.nl - De Pol 3a Losser - 053 5361437

Elektro Vakman Alwie Zoontjes o.a. Bose, Loewe, Miele

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal

0541 - 51 51 20

TWENTS GENIET’N A AN DE R AND VAN OOTM ARSUM

E

Restaurant

Tel. 0541-291847 • E-mail info@dehaer.nl

w w w.dehae r.nl

FYSIOTHERAPIE ARTHUR FEDDER Gronausestraat 157

Behandeling na telefonische afspraak van 7.00 tot 21.30 uur

Tel. 053-538 89 85

Voor € 24,50 een 3-gangen keuzemenu, inclusief 1 glas bier, fris of wijn en een kop koffie na! (geldig van 01-12-09 t/m 24-12-09 en vanaf 16-01-10)

Bentheimerstraat 80 tel. 0541-551357 7587 NJ de Lutte www.delutteweide.nl

vervolg telabc op achterpagina

Glasmontage Hulshof BV De pol • 7581 CZ Losser • Tel: 053-5364064 • Fax: 053-5364063

Vanaf maandag, 4 januari nieuwe cursus

ZUMBA

Dance Masters Kolmschot Meijbreestraat 28, Oldenzaal Maandag: 19.00 – 19.45 uur Zumba beginners 19.45 – 20.30 uur Zumba intensive 20.30 – 21.15 uur Zumba intensive 21.15 – 22.00 uur Zumba beginners Dinsdag: 18.00 – 18.45 uur Zumba beginners 18.45 – 19.30 uur Zumba beginners 19.30 – 20.15 uur Zumba intensive 20.15 – 21.00 uur Zumba beginners Woensdag: 09.15 – 10.00 uur Zumba intensive 10.00 – 10.45 uur Zumba beginners Donderdag: 20.00 – 20.45 uur Zumba beginners Zaterdag: 17.00 – 17.45 uur Zumba Kids (7-12 jaar) 17.45 – 18.30 uur Zumba Jeugd (13-18 jaar) Vanaf dinsdag, 5 januari, in muziekschool De Sleutel in Losser! Tijd is van 20.30 – 21.15 uur.

Wij werken met gecertificeerde ZUMBA instructeurs en zijn aangesloten bij het Zumba Instructor Network! Prijs: Volwassenen, 12 weken: 1 x p/wk 75 euro, 2 x p/wk 112,50 euro Kids en Jeugd , 8 lessen voor 45 euro!

Voor info of opgave: Web www.kolmschot.nl Email: info@kolmschot.nl, Tel.: 0541-512294

TE KOOP AANGEBODEN:

GROND bij industrieterrein Gildehaus (D) AP-04 gekeurde partijen schone grond Prijs in onderling overleg Terra-X Prins Bernhardstraat 23, 7591 EG Denekamp T. 0541 - 35 60 69 M. 06 - 224 60 856 F. 0541 - 35 06 72 E. martijn@terra-x.nl


( Telefoon ABC

Geldig t/m zaterdag 26 december 2009 Ge

Autobedrijf

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

0541 - 52 32 93 Al meer dan 20 jaar topservice bij Lowie Kellerhuis

auto’s

Inkoop • Verkoop • Reparatie alle merken •

Nijverheidstraat 12 • Losser Telefoon 06 - 212 472 43

WWW.KOAUTOS.NL

B

Beauty

et kerst moet je pieken.

• knippen zonder afspraak • tevens haarverlenging • woensdag kinderen 8 euro

Kloppenstraat 85 Tel. 0535385620

7581 EB Losser Info@stofenzo.eu

Kleding

Wij hebben extra grote maten tot XXXXXXXXXXL Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

Wij hebben nu voor u in de anbieding, lekker warm badstoffen ondergoed. Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

Mode

500 gram

6.

99

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584 Pedicure Praktijk

Karin Berger

• Tevens Diabetische voet • Manicure • Spa Wellness voet/hand Potskampstraat 39 7573 CC Oldenzaal tel: 06-23787080

massagesalonJOSE ontspanning • hotstonemassage • • stoelmassage • voetreflexmassage • •

Jose Luttikhuis Masseur Enschedesestraat 143 7574 AB Oldenzaal

Gevuld met kruidenroomkaas, gemarineerd en omwikkeld met Italiaanse ham. Ovenschaal 500 gram

9.49

j.luttikhuis@planet.nl 0541 - 511 407 06 - 133 59 090

Reparatie

Pedicuresalon “Bernadette” Voor al uw voetproblemen Diabetische - reumatische en of schimmelnagel

Pastoor Geerdinkstraat 27 7587 AP De Lutte Voor afspraak bel 0541551943

Alwie Zoontjes

o.a. Audio Video Witgoed

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal

0541 - 51 51 20

NATUURSTEEN

NATUURSTEEN

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

Voldoendegratis gratis parkeerruimte! Voldoende parkeerruimte! Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

053 - 4611428 4611428 Catering

Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

Sneeuwpop wpop ijsjes

Steen

NIBA

C

Varkenshaas Prosciutto

Met vanille ill smaak. k Uit de diepvries s) Doos 200 ml (2 stuks)

Grafmonumenten Lasertechniek

MARCO VAN HUIZEN Het enige erkende stucadoorsbedrijf in de gem. Losser. Bel voor een afspraak aan onze showroom: Oldenzaalsestraat 102 Losser BTW tarief woningen ouder dan 15 jaar 6%. Tevens gespecialiseerd in decoratieve wandafwerking voor de badkamer.

Stoffen

Glas-in-Lood

Kretalaan 1 Oldenzaal 0541 - 514 549 of 06 - 534 27892 info@gerardglasinlood.nl www.gerardglasinlood.nl Oldenzaalsestraat 101 7511 DZ Enschede Tel. 053-431 55 22 Kerkstraat 18 18 Kerkstraat 7581 AB AB Losser Losser 7581 053 5381633 Tel. -053-538 16 33

Stof & Zo

maandags gesloten 9.00 - 12.00 13.30 - 17.30 10.00-14.00

Gerookte Noorse zalm Ambachtelijk gerookt kt andop beukenhout en handmatig gesneden. Pak 150 gram

SNEL EN VAKKUNDIG, ZONDER VOORRIJKOSTEN!!!

Hier uw bedrijf ? Bel dan naar 074 - 259 66 33 of mail naar: info@twentejournaal.nl

Kerstmanvlaai Gevuld een royale laag bosvruchtenbavaroise. Geschikt voor 10-12 personen

150 gram

3.99 5.49

Tiramisu Bereid met lange ange carpone vingers, mascarpone en koffielikeur. Uit de koeling Bak 500 gram

3.49 4.69

6.99 9.99

Gronausestraat 22, 7581 CG Losser 053-5360960 info@stofenzo.eu

bezorgers Gezocht!

KTV - VIDEO - WASAUTOMAAT - KOELING ENZ...ENZ...

OOK VOOR AL UW REPARATIES

9.74

Vensterbanken

Voor modestoffen en fournituren

Gerard Schulten

3.99

6.99

Dorpels

Stucadoor

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: Zaterdag

500 gram

500 gram

Aanrechtbladen

053 - 538 85 63 0654 - 294 391

Glas in Lood

2.99

Zalmfilet et d met huid

Bel: 074 - 259 66 33

of Mail: Bezorging@twentejournaal.nl

1.

49

Galia meloen eloen Per stuk

1.99

Tierra Buena ena Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Malbec, Merlot, Shiraz of Rosé* Ster- en omfietswijnen uit Argentinië 3 flessen à 75 cl naar keuze

3 flessen

10.

00

14.97

LET OP: de openingstijden kunnen rond de feestdagen gewijzigd zijn. Zie hiervoor het raambiljet in de winkel. 52/09 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

*Wij verkopen geen alcohol aan klanten jonger dan 16. Nog geen 20 jaar? Laat je legitimatie zien!

www.plus.nl

LJ_22-12-09  

7e jaargang nr. 50 Dinsdag 22 december 2009 &gt;&gt;&gt;&gt;&gt; zie midden In een bomvolle feestzaal in de residentie Zalencentrum De Veree...

LJ_22-12-09  

7e jaargang nr. 50 Dinsdag 22 december 2009 &gt;&gt;&gt;&gt;&gt; zie midden In een bomvolle feestzaal in de residentie Zalencentrum De Veree...

Advertisement