Page 1

www.losserjournaal.nl www.losserjournaal.nl

Dinsdag 20 december 2011

Ronald Bor nieuwe chef-kok bij Landgoed de Wilmersberg

Zeer geslaagde winterwandeltocht Erve Kraesgenberg LOSSER - Met maar liefst 71 deelnemers, beduidend meer dan voor de zomeravondwandeling, is de winterwandeltocht zeer geslaagd verlopen. De wandelaars waren vooral afkomstig uit Losser en Twente, maar ook van verder, zoals Beerserveld, Apeldoorn, het Duitse Emsdetten en, nog verder, bijvoorbeeld uit Duelmen. Twee broers uit Duelmen hebben zelfs alle drie de wandelingen die de Kraesgenberg dit jaar organiseerde, gelopen. Ze zijn nog steeds enthousiast, net als hun bejaarde moeder (78), die telkens meekomt, een stukje meeloopt en dan geniet van de sfeer van de Kraesgenberg.

DE LUTTE - Ronald Bor is vanaf 1 december de nieuwe chef-kok bij Landgoed de Wilmersberg in De Lutte. Bor werkte sinds 2006 als sous-chef bij Hotel de Wiemsel in Ootmarsum, bekroond met een Michelin-ster.

Directie Boudewijn en Githa vanVilsteren zijn blij met de komst van Bor. “Sinds 2010 is er veel veranderd bij Landgoed de Wilmersberg, de kamers, de lounge en het restaurant zijn vernieuwd. Het hotel is voorzien van een nieuw elan, we zijn ambitieus en daar hoort een goede keuken bij. Met Ronald halen we een gepassioneerde kok in huis die onze keuken naar het gewenste niveau kan tillen.”

Het is vooral ook die sfeer rond en in de boerderij die veel wandelaars aanspreekt.Net als de gemoedelijkheid onder de wandelaars en niet te vergeten het landschap zelf met zijn -zeker in deze tijd- vaak verstilde vergezichten. Dankzij de medewerking van de heer Ter Beek, was er voor de wandelaars een rustpunt ingericht op de deel van zijn Erve. ‘Veel lof was er ook ditmaal over de mooie en vooral afwisselende route, de goede bewegwijzering, de feestelijke ontvangst in de met Kerstbakjes en Kerstboom versierde Erve Kraesgenberg èn.... vanwege de muzikale omlijsting door de klanken van de midwinterhoorn. Kortom, 'ook deze wandeltocht is voor herhaling vatbaar’, aldus interimvoorzitter Ben van Lochem van de Kraesgenberg.

Bor was na 6 jaar sous-chef bij de Wiemsel toe aan een nieuwe uitdaging. “Het was altijd mijn ambitie om chefkok te worden en bij Landgoed de Wilmersberg zie ik die wens in vervulling gaan. Ik werk graag met mooie producten en houd van puur koken met een knipoog naar de regio.Vers en verrassend zijn steekwoorden, in de toekomst wil ik nog meer met biologische producten gaan werken.”

Teampresentatie RTV Losser-Oldenzaal

s Sale a m t s i r h C & Nickelson ry Jack Luxe p de Kijk snel o a in achterpag

Waarheen, waarvoor?

Naar het adres waar een passend afscheid meer is dan begraven of cremeren alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: Broekhoekweg 20, Losser. Met het modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15. www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl

LOSSER - Team RTV LosserOldenzaal presenteert zich op woensdag 28 december voor het publiek. Deze presentatie vindt plaats bij partycentrum Rouwhorst in Oldenzaal en begint om 20:30 uur. Om 22:00 uur wordt het team aan het publiek voorgesteld door Tom Veelers van Skil-Shimano. De avond zal worden opgeluisterd door Martin Ankoné met live-muziek. RTV LosserOldenzaal is deze avond aanwezig en doet hiervan verslag op TV. Het team RTV Losser-Oldenzaal, bestaande uit 8 wielrenners uit Oldenzaal en Losser, gaat op 7 juni proberen de Alpe d'Hues zes maal te bedwingen. Onder het motto OPGEVENISGEENOPTIE wordt geprobeerd zoveel mogelijk sponsoren te verbinden aan deze actie. Het team heeft zich als doel gesteld om 37 000 euro in te zamelen voor de KWF. Inmiddels heeft de eerste actie, de teamkleding, 12 500 euro aan sponsoren opgeleverd. Een tweede actie is gestart. Er zal worden geprobeerd om sponsoren virtueel te koppelen aan één van de 21 bochten van de Alpe d'Hues. Meer hierover is te zien op site www.rtvlosseroldenzaal. nl. Uiteraard wordt elke donatie, groot en klein, gewaardeerd en zal bijdragen om deze actie tot een succes te maken.

9e jaargang nr. 48 nr. 18 7e jaargang

Bosdûvelkes doen goede zaken in zout en dennen DE LUTTE - Afgelopen zaterdag hadden de leden van de Raad van Elf van de carnavalsvereniging De Bosdûvelkes in De Lutte een markt ingericht aan de Dorpstraat in De Lutte. Een markt, met vuurkorven en passende muziek, was louter voor de verkoop van kerstdennen en strooizout. Zowel kerstdennen als de zakken met zout vonden gretig aftrek. Vorst van de Raad van Elf, Gerben de Cock van Delwijnen: “De markt was voorgaande jaren gesitueerd op het plein onder de bomen, dicht bij de horeca. Maar het blijkt nu, dat hier aan de Dorpstraat, tussen de Dorpstraatspecialisten, een prima plek is gevonden. Het is op zaterdagochtend altijd druk bij deze winkels. Bovendien zijn deze winkels allemaal al

in Kerststemming versierd. De etalages van de winkels zijn in winterse sferen en zonder uitzondering brandt de kerstster aan de gevels van de panden. De verkoop was perfect we hebben een dubbele omzet geboekt ten opzichte van vorig jaar”, zo besluit de Vorst van de Raad van Elf. De kersverse regerende hoogheden: Graaf Louis en adjudant Bob brachten de mannen een hartversterkertje. De Dorpstraatspecialisten lieten zich niet onbetuigd en trakteerden de marktkooplui verschillende warme hapjes. De opbrengst van de markt verkoop is voor de jeugd van de Bosdûvelkes. Mensen die nog een boom of strooizout willen kunnen contact opnemen met Gerben de Cock van Delwijnen, telefoon 06-22223892.

LOSSER - In januari start Groei & Bloei Enschede-Losser weer met bloemschikcursussen op de dinsdagavond en bij voldoende belangstelling ook op maandagavond. Meer informatie en opgave via e-mail: bloemschikles@gmail.com of telefonisch bij Monique v. Heijst tel. 06 14 584 220.

Data op de dinsdagavond: 24 januari, 14 februari, 6 maart, 27 maart en 24 april. Op de maandagavond: 16 januari, 6 februari, 27 februari, 19 maart en 9 april. Tijden: 's avonds van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten: leden 35 euro, niet-leden 47,50 euro. De lessen worden gegeven in De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17 7535 BZ Enschede. Uw deelname is pas definitief na ontvangst van de deelnemerskosten (bankrekening 59.26.17.254 t.n.v. KMTP afd. Enschede, o.v.v. bloemschikcursus en de avond van deelname).

De Heurne 23 (Noorderhagen) 06-16406293

Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen. 074 -074 259- 66 25933 66 33

Bloemschikken Groei & Bloei

Oplage 9.600 exemplaren


Wij bieden u niet alleen

Meubelstoffeerderij

Kunststof Kozijnen

Alexander

Maar ook: * deuren * serres * terras-overkappingen

Eigen fabrikaat van uitstekende kwaliteit. Vakkundige montage!

Overbeck ------ Showroom ----Waldweg 7 48720 R.- Holtwick Tel. 0049-2566-1243 Fax 0049-2566-1705 www.overbeck-fenster.de Showroom (direct over de grens) Verkoop Tel. 0049-2564-98163 Mob. 0049-170-5391039

Kies voor Alexander want dan zit u pas goed! • Herstoffering stof/leer • Opvullen zitting met koudschuim polyether • Bies- en rietmatwerk • Singels en veerpakketten • Antiekreparatie • Tevens boot- en caravankussens • Houtwormbehandeling Wij komen geheel vrijblijvend een prijsopgave doen. Slecht zitten ‌ geen probleem meer ‌ wij vullen uw zitcomfort naar uw zitvlak! Zuideinde 74 I 1541 CE Koog aan de Zaan I 06 - 851 446 76 Tevens kunnen werkzaamheden ter plaatse worden verricht.

Bij inlevering van deze bon ontvangt u

60+* korting! Deze korting geldt natuurlijk alleen als u ook werkelijk 60+ bent! * Niet geldig in combinatie met andere acties.

morgen zijn we er nog dichterbij

EĂŠn op de drie Nederlanders krijgt kanker. KWF Kankerbestrijding investeert daarom in wetenschappelijk onderzoek. En met resultaat. In 1949 overleefde slechts 25% van de patiĂŤnten de eerste vijf jaar en inmiddels is dat al 60%. Samen met uw hulp komen we steeds een stapje dichterbij. Kijk vandaag nog op kwfkankerbestrijding.nl om te zien wat Ăş kunt doen.

WELKOM bij live cooking restaurant Royal Plaza Onbeperkt wokken en teppanyaki,

vanaf â‚Ź 20 p.p. all inclusive

Jarig? Voor iedere jarige die op zijn verjaardag naar restaurant Royal Plaza komt een gratis diner! Bel snel om uw tafel te reserveren, vanaf 2 personen. (Legitimatie is vereist, deze aanbieding geldt alleen op de verjaardag zelf en alleen voor de jarige)

Openingstijden: Afhaal: maandag t/m zondag 12.00 - 22.00 uur

Restaurant: maandag t/m zaterdag 16.00 - 22.00 uur zon- en feestdagen 15.00 - 22.00 uur

Wij wensen u prettige feestdagen en zijn u ook in JUDDJZHHUYDQGLHQVW

Groepen vanaf 10 personen ontvangen bij vooraf reserveren 10% korting op de totale rekening (niet geldig in combinatie met andere acties en op feestdagen)

Royal Plaza Denekamperstraat 72 7577 PB Oldenzaal T +31(0)541-533225 F +31(0)541-532566 E info@wokroyalplaza.nl www.wokroyalplaza.nl

+RRIGVWUDDW‡%7 2YHUGLQNHO‡7HO

www.joopvanommen.nl


Dinsdag 20 december 2011

Losser Journaal

3

Marinus Heino

Jeugdhoogheden Gaffel Aöskes 2012 Voorverkiezing

KVV LOSSER zorgt bij sneeuw ook voor de juiste ondergrond

LOSSER - Het carnavalsseizoen staat weer voor de deur! Het lijkt misschien nog wat vroeg, maar niets is minder waar. De Jeugdcommissie van de Gaffel Aöskes is weer op zoek naar enthousiaste kandidaten.

In de kantlijn

Heb je zin in carnaval en zit je in groep 7 of 8, in Losser of Overdinkel, geef je dan bij je leraar of lerares op voor kandidaat Jeugdprins, Jeugdprinses of Gaffel Aöske. Je kunt een onvergetelijke tijd beleven, en je komt op feesten waar je nog nooit bent geweest.

De Jeugdcommissie, bestaat uit 15 leden en zal jullie het hele seizoen begeleiden. Dus als jij zin hebt in een onvergetelijk carnaval… De voorverkiezing voor seizoen 2012 vindt plaats op zaterdag 7 januari bij de Muchte. Het begint om 14:00 uur. Je komt hier alleen voor in aanmerking als je je via de school hebt opgegeven. De uitnodigingen zijn al naar de scholen verstuurd. Kijk ook eens op onze site als je nieuwsgierig bent geworden. www.gaffelaoskes.nl/jeugdcommissie

www.losserjournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Losser Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere dinsdag huis-aan-huis in Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen, De Lutte en het gedeeltelijke buitengebied Advertentie-adviseur: Edy Hammink, 06-519 404 50 Jeroen Morshuis, 06-39 56 55 97 E-mail: info@losserjournaal.nl

LOSSER - De afgelopen jaren zijn we in Nederland meerdere malen verrast door plotselinge sneeuwval waardoor wegen en stoepen spiegelglad werden. Het strooizout was in alle gevallen in no-time verbruikt en uitverkocht. Zoals we allen hebben kunnen lezen, verwachten de meteorologen uit Duitsland en Engeland een erg zware winter.

Geen Losser Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Losser Journaal: Losser: Drukkerij Jansen, Albert Heijn, C1000, Gemeentehuis, Bibliotheek De Lutte: Spar Kuipers, Slijterij Segerink Overdinkel: Plus Bellers, Japin Glane: Tankstation Bagchus Beuningen: Sterrebosch/ VVV kantoor Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Losser Journaal.

De opbrengst van deze actie wordt

Burgemeester Sijbom van Losser kocht op 10 december de eerste zak. Andy Lubbers van de D4 en organisator Rita Roolvink kwamen speciaal daarvoor naar het gemeentehuis.

In het Losser Journaal van vorige week kon u lezen over prestaties van het Ensemble Liberation. Helaas is er een verkeerde foto bij het artikel geplaatst. Bij deze onze excuses.

op 3 december deel aan het NK te Almere. Sanne, Kimberly Carola en Sylvia kwamen uit in de Basisklasse sectie A en kwamen zeer goed voor de dag.

Het dit seizoen debuterende Ensemble van MTS Liberation nam

In het algemeen klassement eindigden de dames op de zesde plek. Het niveau lag hoog en erg dicht bij elkaar.

Ensemble majorettes Excelsior succesvol op NK LOSSER - Het ensemble van de majorettes van muziekvereniging Excelsior Losser, bestaande uit Jorieke Hinnen, Daisy Hof, Sanne Slot en Jessica Bagchus heeft zaterdag 3 december een vierde plaats behaald op de Nederlandse Kampioenschappen in Almere.

Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en

Het Losser Journaal is lid van:

Om goed voorbereid deze wintermaanden door te komen houdt KVV LOSSER op 17 december een unieke actie u te wapenen tegen al deze overlast. Dan verkoopt KVV LOSSER deur aan deur zakken strooizout met een inhoud van 20 kg voor 10 euro.

gebruikt om de toestroom bij de jeugd gestructureerd op te vangen, kwalitatieve jeugdtrainers voor de volgende competitie aan te trekken en voor het organiseren van speciale dagen voor de jeugdelftallen.

Rectificatie Ensemble Liberation

Redactie: Leonie Jansen, 06-163 955 45 E-mail: redactie@losserjournaal.nl Persberichten en foto’s die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding. Vormgeving: Niek Betten Leroy Versmissen Renate Zwep

Kortom lage temperaturen en veel sneeuw.

Tijdens dit NK streed het ensemble

van Excelsior in de senior middenklasse met vier andere ensembles om de titel Nederlands Kampioen 2011. Het niveau lag hoog en erg dichtbij elkaar. De dames kunnen terugkijken op een geslaagd optreden, dat met een puntenaantal van 72 goed was voor een vierde plaats in het algemeen klassement.

Genomineerden Sportverkiezing gemeente Losser Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 06 24192003 Meer info: www.regionaleuitgeversgroep.nl Het Losser Journaal is lid van:

LOSSER - De Sportraad Losser houdt op 9 januari 2012 wederom een Sportgala, waarbij de Rabobanksportverkiezing van 2011 zal plaats vinden. Het sportgala vindt plaats in het zalencentrum De Vereeniging aan de Dorpstraat 7 in De Lutte en staat onder leiding van de heer Henk Oosterveld.

Sportvrijwilliger: HenkWullink van AGV Losser, Tom Geertshuis van HV Combinatie’64, Harry Brandt van IJsclub

Losser, Johnny uit het Broek van IJsclub Losser en Gerard Veger van de Losserse Wielerclub.

De genomineerden zijn:

Lokale Media Partners is de nummer 1 verkooporganisatie voor nationale adverteerders in huis-aan-huisbladen. Professioneel, transparant, toegankelijk en met landelijke dekking en de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Meer informatie: www.lmp.nl

Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Sportvrouw: Linda Boers van Judo Losser en Leonie Aveskamp van KV Vooruit Losser Sportman: Joris Eshuis van Hockey Vereniging HIC, Jamo Sanders van Racing Team Oldenzaal, F. Wegman van Biljart Vereniging Pomerans en Herman ten Broeke AV Iphitos. Sportploeg: Jeugd C1 van Combinatie’64 en Kaderteam van Biljartvereniging Pomerans Sporttalent: Rutger Vreriks van Judo Losser, Pascal Bloemen van OZ&PC Oldenzaal, Demi Rothe van OZ&PC Oldenzaal, Django Klos van De Dinkel Denekamp, Anniek Pelleboer van ZC Losser en Romee Spin van ZC Losser

Kwaliteit voor Knalpreizen!!! Alle Hollandse soorten kazen keuze uit wel 25 soorten Vaste lage prijs van € 6,50 per kilo

Alle light kazen keuze uit wel 6 soorten Vaste lage prijs van € 6,50 per kilo

Wij wensen iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig 2012 U kunt ons vinden op de donderdag markt van losser. (voor het gemeentehuis)

Bij de jubileumreceptie van atletiekvereniging Iphitos in september 1992 verraste toenmalig sportwethouder Jan Ensing de club met de mededeling dat het grasveldje op ’t Zijland weldra moest worden ingeruild voor een eigen 400-meterbaan bij de TAR- velden op sportpark ’t Hannekerveld. Hij vertelde ook dat een werkgroep op korte termijn met voorstellen en een kosten- en exploitatieopzet moest komen waarna met de betrokken verenigingen het plan kon worden uitgewerkt. Het is echt geen sprookje, ik was er zelf bij. Een jaar later, in november 1993, waren de plannen vergevorderd. Het ontwerpplan een voetbalveld te verplaatsen en daaromheen een 400 meter rondbaan aan te leggen, kreeg de instemming van TAR en van Iphitos. Een belangrijke stap was gezet, maar de belangrijkste hindernis moest nog worden genomen. De gemeente had voorlopig geen geld beschikbaar om het plan te realiseren. Het geld diende te komen uit de ontwikkeling op ’t Zijland. Ook dit was geen sprookje, ik maakte zelf het verslag. Vanaf dat moment veranderde de weg naar het doel in een heuse marathon. Even leek in 1995 het einddoel in zicht. De gemeente stelde een krediet beschikbaar. Dat gebeurde in juni voorafgaand aan een marathonzitting over de meerjarenbegroting. Het geld werd eventjes overgeheveld van de post jeugdspeelgelegenheden. Iphitos was tevreden en rekende zich rijk. Maar het sprookje ging niet door. Voetbalvereniging TAR ging dwars en wilde zelfs met de gemeente niet meer onderhandelen. Beslissingen van het ‘oude’ bestuur werden door het ‘nieuwe’ bestuur verworpen. Ook Iphitos gaf te kennen geen gebruik te willen maken van de kleedaccommodatie van de voetbalclub. De verwikkelingen stapelden zich op. De fusie van TAR en PJ tot AJC’96 kwam tot stand. Het veldenprobleem werd opgelost en Iphitos stond langs de zijlijn. De politiek vergat gewoon dat politici zijn ingehuurd om beslissingen te nemen. Een nieuwe periode brak aan. Eisen werden opgeschroefd. Het werd zoeken naar een plek voor een baan die niet voorhanden was en het werd zoeken naar geld dat niet beschikbaar was. Bijna vijf jaar geleden vonden Iphitos en IJsclub Losser elkaar. Beiden waren ‘op zoek’ naar een accommodatie. Iphitos voelde het gemis van een baan wekelijks en de IJsclub ontbeerde strenge winters om de ‘moeilijke’ ijsbaan van een ijslaag te voorzien. Stichting MAN zocht met een multifunctionele accommodatie aan de Nitertweg naar een uitweg. Ook die weg was niet geplaveid met rozen. De weerstand van de burgers groeide. Totdat ook verenigingen en de politiek beseften dat voor een multifunctionele sportaccommodatie uitsluitend plek dient te worden gezocht bij een accommodatie met een geschikte infrastructuur. Die werd gevonden op de locatie die negentien jaar geleden al werd aangewezen. Een sprookje is werkelijkheid geworden. Ik was zelf bij de opening aanwezig. Lang gewacht, toch gekregen. Echt waar. Reageren: marinusheino@online.de


Wilt u uw eigen special uitbrengen? +RH]RQDDU'XLWVODQG"

ROC van Tw ente - Ba

Let op onze Super-Knal-aanbiedingen in onze vuurwerkfolder. Bijvoorbeeld:

5HĂ€H[FDNH6LOYHUFDNH'HYLOLVKYDQÂźYRRUÂź %ODVWHUFDNH'HYLOLVKYDQÂźYRRUÂź 5HG6SLQQLQJ)ORZHUV'HYLOLVK YDQÂźYRRUÂź =ROLYHUVKRWV&DNH'HYLOLVK6LOYHUFDNH    YDQÂźYRRUÂź =LQJHU'HYLOLVK6LOYHUFDNH YDQÂźYRRUÂź 3\URGLVLDF1HGHUODQGVEHVWHSLMOHQYDQÂźYRRUÂź 8OWUDURFNHWV  YDQÂźYRRUÂź +XQDQSDNNHW*URRWNQDOHQVLHUYXXUZHUNSDNNHW   YDQÂźYRRUÂź

Kijk ook op:

www.japin-tabak.nl

m

o Welk

Sociaal Cult

ureel Werk

Vrijwilligersce

AD-12494/09-11 de Lutte

Interactieve HD TV | Supersnel internet | Bellen *

Kijk voor de voorwaarden en beschikbaarheid op kpn.com/glasvezel

rum de Accu

ntrale Welzijn Oud eren / Info 55+ BlijFit voor Senioren Kinderopvang

eging Altijd in bew - Gastoud erbureau - Buitensc hoolse Opv

ang rum de Lutte

- Kindcent

Peuterspeelza

Gildeproject

alwerk

Opvoedingso ndersteuning Sociale activ ering en leefb aarheid

Twente Journaal produceert op maat gesneden themakranten in het hart van de krant, aparte specials, magazines en boekjes Sterk in de belangrijkste communicatie-doelgroepen. t Neem contact op voor meer informatie of een afspraak. Maurice Weustink Tel: 074-2596633

Stad voor stad en dorp voor dorp wordt heel Nederland aangesloten op het glasvezelnetwerk.* Maar daar zijn per regio wel voldoende aanmeldingen voor nodig. En voor de Lutte is dat aantal nog niet behaald. Daarom is de inschrijfperiode verlengd tot en met 8 januari. Meld jezelf dus alsnog aan voor een Glasvezel Alles-in-ĂŠĂŠn Pakket van KPN, spoor je vrienden, familie en buren aan: zorg dat het glasvezelnetwerk ook in de Lutte wordt aangelegd!

KPN Glasvezel

/ Opbouwwerk

- de Muchte Losser - het Trefpun t Overdin kel

Jongerencent

We zijn er bijna in de Lutte

kpn winkel Enschede | kpn.com/glasvezel

kinderopvan g

enwijzer

WILLE! Sp eciale

Activiteit

VUURWERK!!!

entrum NT 2 Computerg roep Losser & omstreke n TSN Thuisz org MEE Twen te

‘11/’12

siseducat ie/Taalcen

%LM-DSLQ7DEDN3URIHVVLRQHHO1HGHUODQGVYXXUZHUNWHJHQ'XLWVHSULM]HQ

de Lutte

m.weustink@twentejournaal.nl www.twentejournaal.nl


Twentse actie 'kerstpakketten tegen stille armoede' REGIO - In 2006 is op kleine schaal gestart met de inzameling van (restanten van) kerstpakketten. Iedereen houdt wel eens wat over van een gekregen kerstpakket en té vaak blijven die spullen staan in een vergeten hoekje. Het plan werd opgevat deze restanten in te zamelen en ze weer samen te pakken tot nieuwe kerstpakketten. (Voornamelijk levensmiddelenpakketten) Deze pakketten worden dan via instellingen die zich bezighouden met armoedezorg uitgedeeld aan hun cliënten die daar voor in aanmerking komen. In 2006 zijn 411 nieuwe kerstpakketten samengesteld en uitgedeeld. In 2010 waren dat er al 741 pakketten.

Merkkids in Losser LOSSER - Het is alweer een jaar geleden dat Merkkids haar website www.merkkids. nl lanceerde. Om de lege plek te vullen die na het wegvallen van kinderboetiek Sjarlot aan de Kerkstraat in Glanerbrug viel hebben ze , sinds augustus, hun activiteiten uitgebreid met een leuk en mooi ingericht winkeltje aan de Gronausestraat 48 (naast tankstation Smit) in Losser. Ze zijn geopend op dinsdagavond en woensdag t/m zaterdag. Merkkids verkoopt hippe en stoere merkkleding voor uw kids. Ze verkopen de nieuwste collecties, maar ook outlet vanaf maat 62/68. Daarnaast kun je er ook terecht voor een leuk kraamkado, zoals een Happy Horse knuffel/tut-

tle of een kadobon. Merkkids verkoopt diverse merken, zoals VINGINO, SD Le Chic, Another World, Porto Azul, Ewers Beenmode, MIJN (voorheen Jil & Sil), Blue System stoere jeans voor smallere kindjes.

Na de kerst “MEGA SALE”: 50% korting op de wintercollectie m.u.v. basics.

Begon de actie in 2006 in NO-Twente, inmiddels is het aantal inzamelpunten waar mensen kerstpakketten kunnen inleveren gegroeid tot bijna 40, verspreid over heel Twente. In 2006 startten Ine en Gerard Flinkers uit Weerselo met deze actie. In 2011 is de actie overgenomen door het LeerWerkbedrijf De Werkwijzer in Oldenzaal. Hiermee is de continuïteit van de

actie gewaarborgd. De uitvoering is in handen van vrijwilligers van De Werkwijzer. Vrijwilligers Deze actie kunnen zij uiteraard niet alleen Ze merken dat steeds minder werkgevers kerst- uitvoeren. Zij zijn zeer blij met de spontane pakketten aan hun personeel uitdelen of een medewerking van vele vrijwilligers, bedrijven/ alternatief aanbieden door zelf iets te laten instellingen die als inzamelpunt willen fungeren uitzoeken. Desondanks wordt nog steeds veel of, al of niet in natura een bijdrage leveren. Ook ingeleverd op de inzamelpunten. Veel mensen danken zij de organisatoren van de Kerstmarkt zijn begaan met hun streekgenoten die het in Oldenzaal die hen ook dit jaar weer een standminder hebben en gaan zelf levensmiddelen plaats aanbieden. De inzameling is afgelopen kopen en inleveren. Ook doen zij een oproep donderdag gestart en eindigt op 30 december. om eens goed in de voorraadkastjes te kijken, Instellingen die zich het lot van de doelgroep daar staan misschien wel levensmiddelen in die aantrekken en pakketten wensen uit te delen niet gebruikt worden en die nog niet over de kunnen zich bij melden. houdbaarheidsdatum zijn. Ook deze ontvangen Het inzamelen en ompakken gebeurt met behulp zij graag! van vele vrijwilligers. Het uitdelen laten zij over aan de hiervoor genoemde instellingen. Dat de kerstpakkettenactie hard nodig is, blijkt Hiermee is ook de privacy/anonimiteit gewaaruit het feit, dat men van de instellingen voor borgd. Inwoners van Twente die zich door deze armoedezorg een steeds grotere vraag naar actie aangesproken voelen en kerstpakketten, kerstpakketten krijgt dan zij kunnen leveren. delen daarvan of zelf gekochte levensmiddelen Helaas zijn er nog steeds vele mensen die onder willen afstaan, kunnen hun goederen bij inzade armoedegrens moeten leven, zoals gebroken melpunten inleveren. Dit geldt natuurlijk ook gezinnen, alleenstaanden en mensen met allerlei voor bedrijven, die kerstpakketten overhouden. maatschappelijke problemen. Deze armoede voltrekt zich vaak in stilte, mensen schamen Kijk voor een actueel overzicht van inzamelzich er voor. Door de huidige economische adressen- en tijden op de website www.ikdeelsituatie wordt onze doelgroep in feite alleen mijnkerstpakket.nl. Op deze site vindt u ook maar groter. meer informatie over de actie.

Fred

Op dit moment is de zomer-communie levering van SD Le Chic en Vingino al binnen! Vanaf de zomercollectie 2012 (jan-febr) komen daar de volgende merken bij: Claesen’s , Carbone, LOFFF, Relaunch en Blue Seven. Nieuwsgierig geworden? Ga gezellig een kijkje nemen in de winkel! Je kunt dan meteen de nieuwe catalogus van Vingino meenemen. Merkkids is ook erg actief op Facebook en Twitter. Wil je ook altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes en acties meld je dan aan bij een van de Social Media sites van Merkkids.

Inzameling oude kleding voor Leger des Heils LOSSER - Kunst en Strijd zamelt oude kleding en schoenen in voor het Leger des Heils. Heeft u bruikbare kleding, schoenen, handdoeken, dekbedovertrekken of knuffels die u niet meer gebruikt? U kunt het in dichte zakken brengen naar Meidoornstraat 28 in Losser. U kunt de zakken op deze adressen op elk gewenst moment onder de carport plaatsen.

Rasgroep: Europese korthaar Leeftijd: Kitten Geslacht: Kater Kan bij andere katten: Ja Kan bij honden: Ja Kan bij kinderen: Ja Omschrijving: Ik ben Fred, een ondeugende lieve kitten van ongeveer 7 mnd oud. Ik zit hier omdat ik ben gevonden door de dierenambulance en niet meer ben opgehaald door mijn rechtmatige eigenaar. Ik ben hier inmiddels gecastreerd en klaar voor vertek. Intersse? Neem contact op met Dierentehuis Oost Twente. Boerskottenlaan 33, 7574 VB, Oldenzaal,Tel: 0541-516659

Bent u niet in staat de kleding te brengen? We kunnen het ook voor u ophalen. U kunt dan contact opnemen met Alwin Wullink, tel. 06 13 80 40 60 of Ada Uuldriks, tel. 06 24 60 08 04. Of u kunt een mailtje sturen naar info@kunstenstrijd-losser.nl. Vermeld in de mail uw adres en tijdstippen waarop de kleding kan worden opgehaald. Leden van de muziekvereniging zorgen ervoor dat de kleding bij u wordt opgehaald. De vereniging zamelt het gehele jaar door kleding in, dus u bent niet gebonden aan een deadline voor het afleveren / aanmelden van oude kleding.


Dierenpraatjes Op de bres voor Buitenbeestjes! De goede Sint is nog maar net aan de horizon vertrokken of de Kerstman doet alweer zijn entree en met hem ook het steeds guurder wordende weer en dus de winter… Ondanks dat de winter mooie plaatjes met zich meebrengt en ons het gevoel van binnenwarmte en knusheid geeft, brengt de winter voor onze buitenvrienden zoals de vogels, eekhoorntjes en egels enkele luttele problemen met zich mee. Het aanbod in voedsel, wat door de toenemende bebouwing en onderhoudsvrije tuinen minimaal is, wordt in de koude maanden alleen maar minder. Vooral wanneer vorst en sneeuw zich meer laten zien begint schaarste toe te nemen, een lekker piertje uit de grond snoepen is er niet meer bij, omdat de grond bevroren is. De insecten houden zich eveneens schuil en zullen dus ook niet op de menukaart voorkomen, de besjes worden schaars en het drinkwater raakt bevroren. Maar hoe kunnen wij onze gevederde vrienden en jolige eekhoorns en egeltjes dan van dienst zijn? En misschien nog leuker, hoe kunnen wij onze achtertuin verrijken met prachtige vogeltjes en diertjes?

ˆ)KIPXNIW^MNRKIOSTOEXXIRFVSONIW3SOOYRNI speciale egelvoeding voor deze beestjes kopen. Hiernaast mag je een dorstige egel gerust wat water geven in een laag schaaltje. Geef een egel echter nooit melk, dit is slecht voor hem, hier kan de egel erg ziek van worden. ˆ :MRH Y IIR WPETIRHI IKIP SRHIV HI LIK SJ MR een ander verscholen stukje tuin, laat hem dan lekker met rust. Wakker worden wil die helemaal niet, hij heeft de tuin alleen uitgekozen voor zijn winterslaap. ˆ%PWNIHIZSKIPXNIW[MPZSSV^MIRZERHVMRO[EXIV dan is het belangrijk dat u het schaaltje afdekt met wat gaas. Hiermee voorkom je dat ze er tijdens de vorst in gaan badderen. ˆ ,IIJX Y IIR IIOLSSVRXNI MR HI XYMR# (I^I zijn gek op pinda’s en de speciale eekhoornmix. Ook is er een heel leuk eekhoornvoederhuisje beschikbaar waarmee u deze kleine rakkers kunt verwennen. ˆ &EPOSR [IMRMK VYMQXI SJ [MP NI HI ZSKIPW ZER HMGLXIVFMN FIOMNOIR# 7GLEJ HER HI &MVHW[MRK EER (I &MVHW[MRK FIZIWXMK NI EER NI VEEQ LERK IV vervolgens een mezenbol of pindanetje aan en je zult oog in oog met je gevederde vriendjes staan! ˆ >SVK EPXMNH ZSSV HMZIVWMXIMX MR NI ZSIHMRKWEER bod. Vogels hebben specifieke voedingsbehoefte en vinden nu eenmaal niet alles even lekker. Met diversiteit weet je zeker dat ze terug zullen blijven komen en wellicht hun vriendjes ook uitnodigen. ˆ :MRH TSIWPMIJ LIX IIR FIIXNI XI WTERRIRH QIX al die vogeltjes buiten? Hang dan een belletje aan zijn halsband zo waarschuwt u o.a de vogeltjes voor zijn komst.

Tips:

Jenny

Levende kerststal Arboretum Poortbulten DE LUTTE - Arboretum Poortbulten in De Lutte vormt op tweede Kerstdag het decor voor een levende kerststal met Jozef, Maria, kindje Jezus en een aantal dieren. Ook is de Kerstman op de arrenslee van de partij, kinderen hebben de mogelijkheid om met de Kerstman op de foto te gaan (gratis), deze foto kunnen ze dan twee weken later ophalen. Voor de inwendige mens wordt gezorgd er is koffie, thee, glühwein, warme chocolademelk en heerlijke erwtensoep verkrijgbaar. Kom een lekkere wandeling maken en genieten van de kerstsfeer. Van 10.00 XSXYYVFMNLIX%VFSVIXYQ4SSVXFYPXIRHIIRXVIIMWKVEXMW(I^IEGXM ZMXIMX[SVHXKISVKERMWIIVHHSSVHI/SJJMIWGLIROIVMN4SSVX&YPXIR

Ras: mechelaar kruising Leeftijd: Volwassen Geslacht: Teef Kan bij andere honden: Ja Kan bij Katten: Onbekend Kan bij kleine kinderen: Onbekend Kan bij grote kinderen: Ja Kan alleen thuis zijn: Onbekend Kan mee in de auto: Ja Omschrijving: Jenny is een teefje van een jaar oud. Ik ben een leuke drukke lieve hond die maar al te graag mijn energie kwijt wil. Of ik met hele kleine kinderen kan weten ze niet en adviseren dan ook kinderen vanaf 10 jaar oud. Katten weten ze hier ook niet hoe ik daar op reageer hoewel ik hier tegenover een kattenren zit en niet heel erg boos doe als ik ze zie.

Deelnemers die meedoen aan de VVV Kerstwandeling (start vanaf VVV PSGEXMI(I0YXXI FVIRKIRSSOIIRFI^SIOEERLIX%VFSVIXYQ4SSVX&YPXIR

Ik moet nog veel leren maar dat wil ik heel graag, Dus wilt u een hond waar u nog mee kunt werken en leren dan ben ik de geschikte kandidaat.

Oliebollen Oudejaarsdag krijgt u bij de koffieschenkerij, bij een kopje koffie of thee, gratis een heerlijke eigengebakken oliebol. geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

Intersse? Neem contact op met Dierentehuis Oost Twente. Boerskottenlaan 33, 7574 VB, Oldenzaal,Tel: 0541-516659

Recept kerstkoekjes

Ingrediënten 250 gram bloem - 1/2 zakje bakpoeder - 125 gram zachte boter - 2 eidooiers - 75 gram poedersuiker - geraspte schil van 1 sinaasappel – 50 ml sinaasappelsap - mes punt zout - wit glazuur - gekleurde versierballetjes Voorbereiding &PSIQ IR FEOTSIHIV ^IZIR %RHIVI MRKVIHMIRXIR (behalve glazuur en balletjes) toevoegen en deeg hiervan maken. In plasticfolie 1 uur rusten in de koelkast. Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 180 graden. Deeg uitrollen tot 1/2 cm. Met uitsteekvormpjes kun je de koekjes uitsteken. QMRYXIR FEOOIR MR QMHHIR ZER HI SZIR%PW HI koekjes zijn afgekoeld kun je ze versieren. Glazuur Het glazuur kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Doe ongeveer 100-125 gram poedersuiker, in een kom. Doe hier na gevoel lauw water bij. Roer dit door elkaar totdat het een beetje papperig word, dan is het goed.


Kerstvieringen koor Drieëenheidkerk

Inzameling oude kleding voor Leger des Heils

OLDENZAAL - Kerstavond 24 december 20.30 uur is er een woord- en communieviering met voorganger pastor F. Peters. Middels samenzang met de parochianen zingt het Dames- en Herenkoor dan bekende Kerstli

LOSSER - Kunst en Strijd zamelt oude kleding en schoenen in voor het Leger des Heils. Heeft u bruikbare kleding, schoenen, handdoeken, dekbedovertrekken of knuffels die u niet meer gebruikt?

Wij nodigen u van harte uit deze viering mee te vieren en zingen ter voorbereiding op een goede Kerst. 1e Kerstdag 25 december 10.30 uur is er een Eucharistieviering met voorganger pastor M. Zeinstra, het Dames- en Herenkoor zingt dan de 4 stemmige mis van Charles Gounod.

Oliebollen- en kniepertjesactie LOSSER - Muziekvereniging Kunst & Strijd houdt op 30 december haar jaarlijkse oliebollen- en kniepertjesactie. De prijzen bedragen: 10 oliebollen voor 4,50 euro, 10 krentenbollen voor 5,00 euro, en een zakje met 25 kniepertjes voor 3 euro. Bestellingen kunnen tot en met 29 december worden gemaild naar info@kunstenstrijd-losser.nl.Bellen kan ook met Alwin Wullink, tel. 06 13 80 40 60 of Ada Uuldriks, tel. 06 24 60 08 04. U kunt bij uw bestelling doorgeven of u de bestelling afhaalt of bezorgd wil hebben. Afhalen kan op 30 december tussen 12.00 en 17.00 uur bij garagebedrijf Jassies, Leusinkweg 15 te Losser.Vanaf 13.00 uur wordt door leden van de vereniging ook bezorgd

U kunt het in dichte zakken brengen naar Meidoornstraat 28 in Losser. U kunt de zakken op deze adressen op elk gewenst moment onder de carport plaatsen. Bent u niet in staat de kleding te brengen? We kunnen het ook voor u ophalen. U kunt dan contact opnemen met Alwin Wullink, tel. 06 13 80 40 60 of Ada Uuldriks, tel. 06 24 60 08 04.Een mailtje sturen naar info@kunstenstrijd-losser.nl kan ook. Vermeld in de mail uw adres en tijdstippen waarop de kleding kan worden opgehaald. Leden van de muziekvereniging zorgen ervoor dat de kleding bij u wordt opgehaald. De vereniging zamelt het gehele jaar door kleding in, dus u bent niet gebonden aan een deadline voor het afleveren / aanmelden van oude kleding.

VVV Kapelletjes Kerstwandeling

Brieven van de kerstman Brieven of kaarten ontvangen rond Kerstmis is leuk. Maar helemaal feestelijk wordt het als deze post door de Kerstman zélf is verzonden. En… dat kan! Want precies op de poolcirkel nabij Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, vind je het officiële postkantoor van de Kerstman. Vanaf deze magische plek stuurt hij brieven en kaarten naar kinderen én volwassenen uit de hele wereld. Uiteraard voorzien van een speciale kerstzegel met de unieke poststempel van het postkantoor van de Kerstman. Een waar ‘collectors item’ en dus een speciaal cadeau om in december te ontvangen.

Recept Kerststol Ingredienten 200 gram amandelen, 100 gram gekonfijte sinaaappelschil, 250 gram blanke rozijnen, 120 gram krenten, 100 gram sucade, 1 borrelglas rum, 300 gram bloem, 60 gram verse gist, 1/4 theelepel zout, 2 zakjes vanille suiker, 2 eieren, 250 gram boter, 1 dl melk, 100 gram amandelspijs, 30 gram poedersuiker, 1 citroen. Bereidingswijze De amandelen en geconfijte sinaasapelschil grofhakken en samen met de rozijnen, krenten en sucade met de rum in een kom vermengen. Afgedekt 1 nacht laten staan. De bloem met de opgeloste verse gist, zout en vanillesuiker in een kom mengen. Een ei, 150 gram zachte boter en de lauwwarme melk toevoegen en met de handen goed kneden. Een half uur laten rusten. Dan verder met de hand kneden tot een soepel, elastisch deeg ontstaat. Afgedekt met een vochtige doek op een lauwwarme plaats 45 minuten laten rijzen. De amandelspijs met een 1/2 ei, 1 eetlepel van de poedersuiker en de geraspte schil van de citroen vermengen en in de koelkast leggen. Het deeg nog eens goed kneden en de vruchtenmassa er met de handen goed doorkneden. Het deeg telkens flink uitdrukken en omvouwen, anders blijven de vruchten aan de buitenkant zitten. Het deeg tot een rechthoekige lap van 20 bij 30 cm uitrollen. De spijs in een grote rol over de lengte van het deeg leggen en iets plat drukken. Een derde deel van de deeglap over de spijs leggen zodat de typische stolvorm ontstaat en goed aandrukken. De stol op een ingevet bakblik leggen. De stol afdekken met een vochtige doek en nog 1 uur laten rijzen. In het midden van een warme oven schuiven en in 60 minuten gaar en lichtbruin bakken op 180 graden. De rest van de boter zacht roeren en de stol er af en toe tijdens het bakken mee bestrijken.

Bloemschikken Groei & Bloei Enschede-Losser LOSSER - In januari start Groei & Bloei Enschede-Losser weer met bloemschikcursussen op de dinsdagavond en bij voldoende belangstelling ook op maandagavond. Meer informatie en opgave via email: bloemschikles@gmail.com of telefonisch bij Monique v. Heijst tel. 06 14 584 220. Data op de dinsdagavond: 24 januari, 14 februari, 6 maart, 27 maart en 24 april. Op de maandagavond: 16 januari, 6 februari, 27 februari, 19 maart en 9 april. Tijden: 's avonds van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten: leden 35 euro, niet-leden 47,50 euro. De lessen worden gegeven in De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17 7535 BZ Enschede . Uw deelname is pas definitief na ontvangst van de deelnemerskosten (bankrekening 59.26.17.254 t.n.v. KMTP afd. Enschede, o.v.v. bloemschikcursus en de avond van deelname).

DE LUTTE - VVV Dinkeldal houdt op Tweede Kerstdag met medewerking van de midwinterhoornblazers in De Lutte een Kerstwandeling met als thema Mariakapellen rondom De Lutte. De tocht gaat door het prachtige heuvelachtige Twentse coulissenlandschap langs een zestal kapellen en ook nog een Jozefkapel. Koffie met iets lekkers erbij zorgt voor een pittige start en onderweg wordt u extra opgewarmd met een glaasje glühwein en een heerlijke warme versnapering. Op diverse plekken kan worden genoten van de welluidende roep van de midwinterhoorn. Bij verschillende door noabers sfeervol versierde kapellen kan tegen een vrije gift een kaarsje worden aangestoken en u kunt onderweg

ook luisteren naar een voordracht. De route voert bovendien langs een levende kerststal. Daar ontmoet u de Kerstman op zijn arrenslee. Kinderen kunnen op de foto samen met de Kerstman. De levende kerststal is een primeur voor De Lutte. Maria en Jozef vonden een exclusief plekje aan de oever van de Lutterbeek in het Arboretum Poortbulten. De afstanden zijn respectievelijk 6 kilometer of 9 kilometer. Er kan gestart worden tussen 10.30 uur en 12.30 uur vanaf VVV kantoor De Lutte (Dorpshoes Erve Boerrigter) Plechelmusstraat 14. Volwassenen betalen 5,95 euro en de bijdrage voor kinderen is slechts 3,95 euro. Voor meer info: www.vvvdinkeldal.nl, info@ vvvdinkeldal of tel. 0541-551160.

U - Mobile

De telefoonwinkel in Losser

Wenst u een fijne feestdagen en veen voorspoedig 2012 Brinkstraat 43 7581GB


Slaaptrends.nl is uw adres voor al uw bedtextiel Dekbedden | Hoofdkussens | Dekbedovertrekken | Hoeslaken | Kussenslopen | Lakens | Matrasbeschermer | Topdek Hoeslakens | Flanel

Bezoek onze website www.slaaptrends.nl Slaaptrends.nl is gevestigd aan de Pol in Losser

De gehele maand december een super Aanbieding van Slaaptrends.nl

Cinderella 4 Seizoenen dekbedden (dons, wol, anti allergisch of synthethisch dons)

Nu met gratis bijpassend dekbedovertrek twv â‚Ź 79,95


AUTO - ACTUEEL

Enthousiaste bezorgers gezocht

Al m

Voor de bezorging in de regio Losser Min. leeftijd 13 jaar Leuke bijverdienste Werken aan je conditie, lekker in de buitenlucht

26(\[VÂťZ]LYO\PZ[WLYQHU\HYPUHHY

TWENTE JOURNAAL

+L7VS *3VZZLY

verspreidingen bezorging@twentejournaal.nl

GARAGE STOEVENBELD

www.altena-bakker.nl

en g a d t s e fe APK APK Prettige

Aircoservice Aircoservice Taxatie Taxatie Alle merken. Tevens uw adres Reparatie en onderhoud alle merken. Tevens voor banden, uitlaten en uitlijnen uw adres voor banden, uitlaten en uitlijnen. Jos Jos en en Robin Robin Nijverheidstraat 18t7581 PV Losser

Nijverheidstraat 14t7581 PV Losser Tel. 053-536454t'BY5t(4.+PTt(4. 3PCJO53486787 Tel. 053-5364t'BYt.PC+PT8t.PC3PCJO6-53486787

NIEUWE VRIJWILLIGERS ZIJN WELKOM BIJ VRIJWILLIGE TERMINALE ZORG

Voor inlichtingen of aanmelden als vrijwilliger belt u:

Renault ScĂŠnic 1.6 16v Dynamique GAS G3 LEER AIRCO INRUIL MOGELIJK Ford Fiesta 1.3 5DRS Classic 95000 KM INRUIL MOGELIJK Ford Fiesta 5 DEURS AIRCO APK NIEUW INRUIL MOGELIJK Fiat Cinquecento 900 I.e. 154989 km APK NIEUW INRUIL MOGELIJK Opel Corsa 1.4 I 3drs. JoyAPK 09-2012 INRUIL MOGELIJK Daewoo Matiz 0.8 Style ST. BEKR. INRUIL MOGELIJK

Altena & Bakker Auto's Leusinkweg 2 7582 CM Losser

2001

219.071 km

â‚Ź 2.850

2002

95.905 km

â‚Ź 2.450

2000

123.902 km

â‚Ź 1.950

1995

154.989 km

â‚Ź

850

1994

161.656 km

â‚Ź

850

2002

135.285 km

â‚Ź 2.550

T: +31 (0)53 5361414 F: +31 (0)53 5361028 M: +31 (0)651223662

  

  

06-23820282

www.leendertvriel.nl

CHEVROLET Kalos CHEVROLET MATIZ

...... Hatchback 5 drs ...... “03 ............... â‚Ź 3.950 .... Hatchback 5 drs ...... “06 ............... â‚Ź 4.450

CITROEN XSARA PICASSO Hatchback 5 drs ..... “04 ............... â‚Ź 5.950 DAIHATSU TERIOS 1300.16V ............... Terreinwagen 5 drs . “99 ............... â‚Ź 3.450 FIAT SEICENTO ................. Hatchback 5 drs ...... “00 .............. â‚Ź 1.450

  !"#$#%&

,+   + + $  + '  * -  . + + ( / .$ 0  $ $ +$1+ - *( (   + * 0+  +  + + *

FORD FOCUS 16.16V ........ Hatchback 5 drs ...... “04 ............... â‚Ź 5.650 MERCEDES-BENZ C230 AVANTGARDE .......... Stationwagon 5 drs . “09 ............. â‚Ź 44.500 OPEL CORSA ..................... Hatchback 5 drs ...... “06 ............... â‚Ź 6.950

   

PEUGEOT 205 .................... Hatchback 3 drs ...... “91 ............... â‚Ź 1.250 PEUGEOT 306 .................... Stationwagon 5 drs . “99 ............... â‚Ź 1.450 RENAULT MODUS ............. Hatchback 5 drs ...... “05 ............... â‚Ź 6.450 SEAT CORDOBA.................. Sedan 4 drs .............“02 ................â‚Ź 4.250

Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

www.heinfranke.nl

'(  ( )*+ *          !

 "# $ "  % &  '    ($ "  '    %% & )  "   * 


p o g o n r Dit jaa e w u e i n een D E O G U T I Z S N O J I B bank? Alles op voorraad WIJ WENSEN U AL VAST FIJNE DAGEN TOE EN DANKEN IEDEREEN DIE WEER VERTROUWEN IN ONS HAD.

2

e

en direct STDAG R E K leverbaar OPEN tegen de SCHERPSTE PRIJS

WoonCentrum Almelo Woonboulevard 28, Almelo • www.wooncentrum.net

€ 3,95

€ 11,95

Paris

Spotlight

12 schots

Zack Zack 125-delig

€ 11,95 Fire Wall 36 schots

€ 34,95 Bestellijst: Artikelnr: 4595 BIG BANG Pijpbom, kaliber 55 mm, mortierschoten van 2 achter elkaar opzwepende kogeleffekten met grote groene en purper boeketten met zilveren tippen, € 5,95

€ 9,45

49 schots

Power Countdown 15 schots

€ 13,95

Bolero 25 schots

Artikelnr: 4840 POWER COUNTDOWN Transparante zak met 15 pijlen € 9,45 Artikelnr: 4849 FLIGHT DEVIL Transparante zak met 9 pijlen. € 6,25

Artikelnr: 4687 VUURWERK FESTIVAL Vuurwerkassortiment in een transparante zak; het grootste familieassortiment: grootste pijlen, hardste knallers en de mooiste effekten. € 17,95

Artikelnr: 5003 STREET DANCE 49 schots, na elkaar opzwepend met wisselende boeketten met rode, zilveren en blauwe sterren gevolgd door zilveren krullen. € 6,25

Artikelnr: 4762 ZICK ZACK Jeugdprodukten in een 8-voudig gesorteerde verkoopbox met 125 delen; 12 x slierten, 12 x brandringen, 42 x Speedy, 6 x zilverkrul, 14 x knetterblitsen, 12 x Wilde Hommel, 15 x Fireballs en 12 x Devil Bang. € 34,95

Artikelnr: 5033 FIREWALL 36 schots, snel achter elkaar getrapt en gediversifeerd, opzwepend met afwisselend zilveren, groene of gouden glitserende stereffekt muren; eindigend in een zee van rode en gouden knipperende sterren € 11,95

Artikelnr; 5045 RAINBOW FIRE 25 sproeiende, opstijgende ziveren staartrotors, achter elkaar opzwepend met verandering in een multi colour boeket € 11,95 Artikelnr: 5047 BOLERO 25 schots,5 salvo’s van 5 gelijk opstijgende effekten; 1. Salvo met zilveren vis effekten 2. Salvo met huilende lawaaiopstijging,3. Salvo met groene lichtkogels met verandering in witgouden cirkelende rondjes; 4. Salvo met spriraalvormige gouden opstijging met verandering in rode en groene boeketten; 5. Salvo met witgouden cracklingeffekten met blauwe sterren. € 13,95 Artikelnr: 5069 SPOTLIGHT 49 schots multi effekt batterij met 3 verschillende vuurwerkeffect combinaties:1. In snelle volgorde achter elkaar opstijgende knetterkometen met geel

of pinkkleurige knetterende sterren; 2. schel opstijgende titaan staart huilers met blauwe luchtstereffekten; 3.2-traps vuurwerkboeket met rode, lemongroene of blauwe veranderingssterren omringd door hard ontladen lichte zilverwitte sterrenboeketten. € 11,95 Artikelnr. 5105 TRAFFIC LIGHT Transparante zak met 3 batterijen met een veelvoud van hot pots-, heldere ster- of komeeteffekten. Het 3-voudige vuurwerkevent. € 7,95 Artikelnr. 5119 DRAGON FIGHTER Meervoudig samengesteld met 4 batterijen en 64 schots; beginnend met 4 hot pot effekten in lemon, blauw en rood, gevolgd door 4 schelle zilveren fluitjes en 8 met zilveren staart opstijgende sterrenboeketten met harde ontlading, afwisselend met gele en rode sterren of purperen en groene effecten, gevolgd door een finale met salvoachtige opsti-

jgende 2-traps sterrenboeket effecten. 360 gram. € 27,95 Artikelnr. 99309 PARIS 12 schots, achter elkaar opstijgend, veelzijdige effektbatterij met harde ontlading en kleurintensieve multi Colour-, knetter- en glinstereffecten. € 3,95 Artikelnr: 99504 RIO 25 schots bombtablettenbatterij, 2-traps sterrenboekettten in 5 verschillende kleur-en effektvariaties. € 13,95

Voor bestellingen: Feuerwerk Nijenhuis Bentheimerstraße 7 48607 Ochtrup, +491621888373, +31622161690 of +31063045976 jn.nijenhuis@home.nl


Citaat

Ook een klein sterretje schijnt in het donker.

Oudere is sociaal gezien wijzer

20 December 2011 COLOFON

Ouder en wijzer worden. Het bestaat echt, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Toch worden bejaarden niet spontaan filosofen en zijn ze ook niet plots in staat om met de computer om te gaan. Nee: ze worden heel selectief wijs.Vooral op het gebied van sociale conflicten en veranderingen laten ze jongeren glansrijk achter zich. In tegenstelling tot jongeren en mensen op middelbare leeftijd erkennen ouderen sneller dat er sprake is van onzekerheden en veranderingen en dat mensen verschillende waarden en visies hebben, zo blijkt uit een onderzoek van Richard E. Nisbett. “Het effect van ouder en wijzer worden speelt binnen elke sociale klasse, ongeacht opleiding en IQ,� merkt de 68-jarige Nisbett op. Met name in het analyseren en oplossen van sociale problemen zijn de ouderen een kei. “Ik hoop dat onze resultaten mensen aanmoedigen om aan te nemen dat ouderen een bijdrage kunnen leveren door mee te denken over sociale problemen.�

Senioren actueel verschijnt wekelijks. De redactie nodigt u uit om bijdragen in te zenden naar: Redactie Senioren actueel

p/a Stichting Cluster-Welzijn Ouderen Vlasakker 2, 7582 AS Losser of Postbus 4, 7580 AA Losser email: welzijnouderen@clusterlosser.nl Telefoon: (053) 5369405 Kopij voor de maand januari dient voor 2 januari bij de redactie binnen te zijn.

De onderzoekers verzamelden 247 mensen. De proefpersonen werden in verschillende groepen ingedeeld: 25 tot 40 jaar, 41 tot 59 jaar en 60-plussers. Alle proefpersonen kregen een fictief sociaal conflict voorgelegd dat zich in het buitenland

De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden stukken in te korten of niet te plaatsen.

Gezellig zoeken! In deze woordzoeker staan de getallen ĂŠĂŠn t/m eenendertig (december) als tekst. Zoek ze en haal ze door (in alle richtingen). Maak met de overblijvende letters twee voor december toepasselijke woorden.

afspeelde. Ze moesten aangeven hoe zij dachten dat dit conflict zou eindigen. Vervolgens werden alle voorspellingen becijferd op basis van verschillende kenmerken: het zoeken naar een compromis, flexibiliteit, het zoeken naar een oplossing en het erkennen van andere visies. In een tweede en derde ronde werd het experiment nog eens met andere mensen herhaald. In de laatste ronde werd onder meer aan wetenschappers en geestelijken gevraagd de uitkomst van een conflict te voorspellen. Door hen bij het onderzoek te betrekken, kon worden uitgesloten dat het opleidingsniveau en de plaats op de sociale ladder een rol speelde in dit verhaal. De onderzoekers verwachtten dat de wijsheid naarmate de mensen ouder werden, zou toenemen, maar waren verbijsterd toen ze zagen hoe wijs de bejaarden werden. Volgens de onderzoekers bewijst het onderzoek hoe belangrijk het is om ouderen bij het maatschappelijke leven te blijven betrekken. Ook het creĂŤren van werkplekken voor ouderen wordt door de resultaten aangemoedigd. Uit: Scientas, Caroline Hoek

De redactie van Senioren Actueel wenst u een vredige kerst.

Kerstlied ’t Vee is bin’n het weenter kan begin’, n’maais is an de kaant glad is al ’t laand. ’t hoalt is kaal de daag’n bint vaal rèèg’n achtig en vĂślle daamp, ’n heel’n dag braand ‘n laamp. ’k wil nog duftig an’n slag de keender komt et’n, ’n eers’n kesdag. In en um’t hoes is al’ns a glad now nog veur ne kesboom op pad, dan noar’n weenkel, bosschop’n doon van al’ns ’n luk meer dan gewoon ’t gef nen hoop drokte, mer ok vĂśl geneug’n ’k kan der mi’j ech rech op verheug’n. Temet oetgebreid kokkerel’n, peer’n kok’n, proem’n wel’n rollade broan, slagroom klop’n, smakelek et’n, dat wik hop’n. ok nog wat Ăślliebol’n bak’n en dan met nen zuch in’n stool loat’n zak’n. aln’s vuurbereid, kaant en kloar, gelukkig is Kesmis mear eenmoal in’t joar Kesmis, wat is dat? Vrede op aarde? Wie brengt’t er nig vĂśl van terech In de mensen een welbehagen? Nen hoop leu geet’t ammoal slech. Ruzie, ofguns, macht en haat! Better ow leu ’t is nooit te laat! VrĂŠ in’t hât en veurzichtig met de maag! ’K weans oe al’n plezeerige Kesdaag! Geurt Leppink

De patiĂŤnt van de toekomst is eigenzinnig, eigengereid en misschien zelfs eigenwijs. Internet speelt hierbij vaak een rol, maar cruciaal is de groeiende wil om zelf het heft in handen te nemen bij de omgang met ziekte. Uit: RondReuma

(

Auto-Reuvers.nl

Uw redactie in het Losser Journaal? :LM]LMQDOWLMGRS]RHNQDDUOHXNHYHUKDOHQHQQLHXZWMHV)RWRŇ‹V]LMQRRNZHONRP

Onderhoud - APK - Airco

0DLO redactie@losserjournaal.nl

Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519 Autobedrijf

Autobedrijf Hein Franke

C

Catering

E

0541 - 52 32 93

Bezoek onze site voor het complete assortiment

Al meer dan 20 jaar topservice bij

www.stealx.nl - De Pol 3a Losser - 053 5361437

-PXJF,FMMFSIVJT

Radio Kortman Verkoop en reparatie van T.V Audio en huishoudelijke apparatuur

*OLPPQt VFSLPPQt 3FQBSBUJFBMMFNFSLFOt

auto’s

WWW,0"6504/-

Gronausestraat 1287 Glanerbrug

053 - 4611275

Voldoende gratis parkeerruimte! Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

053 - 4611428

-RXZEHGULMILQKHW$%&" %HOYULMEOLMYHQGQDDU 3URÂż3RHWV $XWRFOHDQLQJ 2IPDLOQDDU 2OGHQ]DDO‡ ZZZSURILSRHWVQO LQIR#ORVVHUMRXUQDDOQO

V

Electro

oopste.. k d e o g ! De printen n a v r e i man

Eekboerstraat 22 Oldenzaal

/JKWFSIFJETUSBBUt-PTTFS Telefoon 06 - 212 472 43

(

Telefoon ABC

K

Kinderopvang

Gastouderbureau Snoesje

‡NQLSSHQ]RQGHUDIVSUDDN ‡WHYHQVKDDUYHUOHQJLQJ ‡ZRHQVGDJNLQGHUHQHXUR

Kloppenstraat 85 Tel. 0535385620

T

noordkamp verfspeciaal zaak pastoor van laakstraat 39 overdinkel 053-5381869

7581 EB Losser

Textiel Magazijnverkopen Baby-Kinder bovenkleding ondergoed en nachtkleding

(HUVWHPDDQGDJDYRQGYGPDDQG YDQXXUWRWXXU ,HGHUHZRHQVGDJPLGGDJ YDQXXUWRWXXU

8LWVOXLWHQGEHWURXZEDUHHQ JHGLSORPHHUGHJDVWRXGHUV

Elferinksweg 6 Overdinkel

Wij staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en lage tarieven voor ouders.

Van opmeten tot plaatsen aan huis

Gezocht: JHGLSORPHHUGHJDVWRXGHUV 9HUGLHQVWHQPLQLPDDOSXSHUNLQG HQDQGHUHJXQVWLJHUHJHOLQJHQ

:IVJ

Voor uw gordijnen van A tot Z

Gordijnen & Bedden

V

Verhuur

Huurders Belangen Vereniging Losser (HBVL) Problemen met uw verhuurder? Schakel het huurderspreekuur van de HBVL in!  

 

FYSIOTHERAPIE ARTHUR FEDDER ,69(5+8,6'1$$5 /877(5675$$7 BIJ FITPUNT %HKDQGHOLQJQDWHOHIRQLVFKH DIVSUDDNYDQWRWXXU

Info: 053-5726115 www.gastouderbureausnoesje.nl

Tel. 053-538 89 85 Gronau ¡ Ochtruper Str. 89a ¡ Tel. 0 25 6 2 / 9 66 55


Christmas Sale

DE GROOTSTE WINTERJASSEN COLLECTIE VAN

NICKELSON & JACKY LUXERY IN DE REGIO!

Christmas Sale

Alle merken jassen 10 - 50% korting WWW.PICASSOJEANS.NL Marktstraat 14 Enschede Tel. (053) 431 85 92

LJ_20-12-11  

www.losserjournaal.nl www.losserjournaal.nl LOSSER - Team RTV Losser- Oldenzaal presenteert zich op woensdag 28 december voor het publiek. D...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you