Page 1

www.losserjournaal.nl www.losserjournaal.nl

Dinsdag 16 augustus 2011

Telefoon ABC >>>>> pag

5

Senioren Actueel extra >>>>> pag

5

Recorddeelname wandeltocht Kraesgenberg

LOSSER - Alles zat mee. Mooi, droog weer en toch ook weer niet te warm. Perfect wandelweer dus. Met mooie routes van 5, 10 of 15 kilometer door de natuur rondom Losser in het vooruitzicht waren dit de ingrediënten, die 2 augustus zorgden voor een recorddeelname. Ondanks de vakantieperiode was het aantal deelnemers (54) aan deze eerste zomeravondtocht georganiseerd door de Erve Kraesgenberg, meer dan het dubbele dan de organisatie had verwacht. De wandelaars waren na afloop zeer te spreken over zowel de route als de organisatie in en rondom de start en finishplaats, Erve Kraesgenberg. De volgende Kraesgenberg wandeltocht staat geprogrammeerd voor 11 december aanstaande, met afstanden over 5 en 10 km. Alvast even noteren in uw agenda!

Expositie fotograaf Kees van den Bos

LOSSER - Bij galerie 't Nien End aan de Sportlaan te Losser wordt tot en met 28 september een expositie gehouden van Fine-Art fotograaf Kees van den Bos. Hij heeft zich langzaam verlegd van architectuurbeelden naar mens- en sfeerbeelden.

Kees van den Bos heeft civiele techniek gestudeerd in Vlissingen, later is dat aangevuld met stedenbouwkunde in Zwolle. Als planoloog heeft hij vele besturen en instellingen op foto hun plaatselijke woon- en leefomgeving in al zijn facetten laten zien. Dat fotograferen hem in het beroepsbloed zit, is al heel lang een feit. In zijn vak, maar ook daarbuiten heeft hij zijn artistieke aanleg verder ontplooid door in niet alledaagse termen problemen en oplossingen met elkaar te verbinden. In zijn beroep heeft hij zich langzaam verlegd van architectuurbeelden naar mens- en sfeerbeelden.

Kees heeft ook een eigen adviesbedrijf en helpt mensen weer een baan te vinden of te begeleiden in werk. Kees is begaan met mensen, hij steunt mensen die een nieuw of beter perspectief zoeken voor zichzelf. Hij heeft met succes medewerkers gecoached van bijvoorbeeld De Telegraaf, Politie Regio’s en Onderwijsinstellingen. Dit werk brengt hem dichter bij het besef wat mensen beweegt en belemmert. Dat visualiseert hij op soms artistieke wijze.

Galerie 't Nien End (ingang van Erve Kraesgenberg, parkeerterrein zwembad). Op do/zat/zon geopend van 14:00 tot 17:00 uur of op afspraak. Tel: 053-5382589.

9e jaargang nr. 33 nr. 18 7e jaargang

Herman Finkers onthult portret

Foto: eigen foto

LOSSER – Twente heeft zijn eigen vertegenwoordiger in de serie portretten van Bekende Nederlanders van de kunstschilder Albert Groenheyde. Cabaretier Herman Finkers onthulde vorige week vrijdagavond persoonlijk het schilderij dat Groenheyde dit voorjaar van hem maakte.

Hij deed dit ter gelegenheid van de opening van de expositie ‘Kopstukken in Portret’ in galerie Artisto in Losser, waarop tot november werk van de Brabantse kunstschilder te zien is. Finkers toonde zich na de onthulling bijzonder ingenomen met ‘zijn’ schilderij, waarin Groenheyde op geraffineerde wijze het Twentse landschap met de beeltenis van de cabaretier combineert. Groenheyde portretteerde Finkers speciaal ter gelegenheid van zijn expositie in Twente, de streek waar hij vier jaar van zijn leven doorbracht. Finkers is evenwel niet het enige ‘kopstuk’ dat in Losser te zien is. De expositie, die een overzicht biedt van het imposante oeuvre van Groenheyde, omvat portretten van tal van grootheden uit de wereld van theater, muziek en literatuur, onder wie Harry Mulisch, Youp van ’t Hek,

Simon Vinkenoog en Ramses Shaffy. Daarnaast is een serie naakten te zien en schilderijen van Flamencodansers en sporters.

Opvallend is de centrale rol die de mens speelt in het werk van Groenheyde. Brengt hij in zijn portretten vooral zijn fascinatie voor de persoonlijkheid van de geportretteerde tot uitdrukking, in zijn schilderijen van willekeurige figuren weet Groenheyde juist een grote symbolische betekenis te leggen. Wat de werken ook met elkaar gemeen hebben is de robuuste schilderstijl, die zo kenmerkend is voor Groenheyde. Met krachtige, trefzekere lijnen en een scherp oog voor details zet hij zijn onderwerpen op het doek. Het gebruik van pittige kleurvlakken zorgt in veel gevallen voor een vervreemdend effect, dat vooral spanningsverhogend werkt. In zijn stijl van schilderen is nog altijd de grafische achtergrond van de kunstschilder te herkennen. Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag werkte hij vele jaren als zelfstandig grafisch ontwerper in de reclamesector, waarvan vier jaar in Borne. Sinds tien jaar legt

Groenheyde zich full-time op de schilderkunst toe. Naast schilderijen omvat de expositie ‘Kopstukken in Portret’ ook beelden van de Bornerbroekse beeldhouwster Ina Evers-Slot. Ina maakt in haar werk gebruik van zowel natuurlijke stenen als van klei en brons. Haar beelden imponeren door de combinatie van deels gepolijste en deels ongelijste stenen met bronzen figuren, wat voor spannende materiaal- en kleurcontrasten zorgt. De expositie wordt verder aangevuld met zilveren sieraden van de hand

In verband met de vakantie-periode vervalt de volgende uitgave van het Losser Journaal:

De expositie ‘Kopstukken in Portret’ in galerie Artisto aan het Martinusplein 14 in Losser is tot november wekelijks geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.

Waarheen, waarvoor?

Naar het adres waar een passend afscheid meer is dan begraven of cremeren alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: Broekhoekweg 20, Losser. Met het modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15. www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl

week 34, dinsdag 23 augustus!

Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen. 074 -074 259- 66 25933 66 33

van de edelsmid Ineke Eissink-Bruijns, die in haar werk verfijnde organische vormen van zilver combineert met natuurlijke materialen.

Oplage 9.600 exemplaren


INTRODUCTIE BOESKOOL AANBIEDING TOPPERS! BOXSPRING DREAM

bed en body

Vlak (30cm box) 160/180 x 200/210

HOME COLLECTION

van: € 2795,-

NU: € 2295,-

BOXSPRING FANTASY Elec. verstelbaar 160/180 x 200/210

van: € 3495,-

uw gastheer:

NU: € 2995,-

Adviseur voor beter slapen

Eekboerstraat 71 - 7575 AW OLDENZAAL - T: 0541 - 522 922 - I: www.slaapspecialistoldenzaal.nl


Losser Journaal

Dinsdag 16 augustus 2011

3

Judo Losser wederom geregistreerd als erkend leerbedrijf van het kenniscentrum OVDB het certificaat waarin de Losserse judoclub wederom als erkend leerbedrijf wordt geregistreerd. De afgelopen jaren hebben vijf leerlingen van het CIOS-Enschede op de Losserse matten stage gelopen. Soms korte snuffelstages om te ontdekken wat de judosport inhoud anderzijds stage om het diploma JudoLeraar-A of –B te behalen. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren heel veel scholieren geweest die hun maatschappelijke stage bij Judo Losser hebben ingevuld. De stagiaires worden in Losser door erkende en ervaren judoleraren begeleid. De wijze waarop dat gebeurd is nu beloond met het verlengen van de certificering en opname in het register leerbedrijven. LOSSER - Secretaris Eelke Douma van Judo Losser ontving vorige week uit handen van R. Boriglione Reekersgaarden 36 Telf. 053 5362010 7582JB Losser Mobiel: 06-30317971 www.nagelstudiorimini.nl

www.losserjournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Losser Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere dinsdag huis-aan-huis in Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen, De Lutte en het gedeeltelijke buitengebied

'Door ook de maatschappelijke stage mogelijk te maken binnen onze club snijdt het mes aan twee kanten', aldus Douma; 'Jongeren kunnen zich binnen hun favoriete sport nuttig maken en Judo Losser krijgt meer kader beschikbaar voor het invullen van activiteiten.' Jongeren worden ingezet bij toernooien als bezetting van de jurytafel of bij de uitvoering van spel&sportactiviteiten. Natuurlijk zijn er ook jongens en meisjes die op de judolessen hand en spandiensten verrichten voor de leraar.

15.000 kilometer als voorbereiding op sponsortocht LOSSER – De fietsmaten Ben Bulters, Hans Haarman en Eelke Douma hebben gezamenlijk meer dan 15.000 kilometer gefietst als voorbereiding op hun sponsortocht Biken4Happiness op vrijdag 9 septmber 2011. 'De meeste kilometers zitten in de

Advertentie-adviseur: Marco Krabbe, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@losserjournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-163 955 45 E-mail: redactie@losserjournaal.nl Persberichten en foto’s die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding.

Douma vindt dit wederom een bevestiging dat het met de technische en mentale begeleiding bij de vereniging

goed gesteld is. Het beleid om judotrainers op te leiden en regelmatig bij te scholen werpt vruchten af naar de individuele judoka en, naar nu blijkt, ook naar het begeleiden van stagelopers. Een van de stagelopers is een judoka uit de eigen jeugdopleiding die naar verwachting de komende maand zijn lerarendiploma gaat behalen en daarmee is dan de cirkel rond.

Foto: vlnr Ben Bulters, Hans Haarman en Eelke Douma

benen', aldus Bulters; 'De komende weken zijn gericht op herstel van de spieren en onderhouden van de conditie.'

Dat zullen de drie bikers zeker nodig hebben in hun tocht over de Glandon, de Telegraph, de Galibier en natuurlijk l’Alp d’Huez. Ook het sponsorbedrag nadert zijn beoogde doel, er is door het Losserse bedrijfsleven flink bijgedragen om na de tocht een grote eetkamertafel inclusief acht stoelen voor het Leonardus Hospice in Hengelo te kunnen kopen. 'Natuurlijk hebben we ook een aantal grote financiële klappers gemaakt zoals de stemactie van Dong-energy die 1.000 euro opleverde en niet te vergeten de bijdrage die we van Judo Losser (goed voor de aanschaf van 2 stoelen) hebben ontvangen', laat Douma weten.

Op dit moment worden vrienden, kennissen en familieleden benaderd om een donatie te doen. Zo werd Haarman verrast met een bijdrage van oud-leden van Judo Losser die allemaal Indonesische roots hebben. 'Dat maakt het heel persoonlijk en hartstikke leuk', zegt Haarman; 'Uit dit soort acties put je veel energie en dat hebben we echt nodig om die Alpenreuzen te bewingen.' Iedereen die een donatie wil doen kan een bijdrage overmaken op RABObank Losser 158415191 tnv Biken4Happiness. Elke donateur krijgt een vermelding op de site www.B4H. judolosser.nl. Hier is voor iedereen natuurlijk meer informatie over B4H na te lezen en kun je de verrichten van de fietsers volgen via hun logboeken, verhalen en foto’s.

Vormgeving: Niek Betten Jesper Vis Geen Losser Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Losser Journaal: Losser: Drukkerij Jansen, Albert Heijn, C1000, Gemeentehuis, Bibliotheek De Lutte: Spar Kuipers, Slijterij Segerink Overdinkel: Plus Bellers, Japin Glane: Tankstation Bagchus Beuningen: Sterrebosch/ VVV kantoor Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Losser Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 06 24192003 Meer info: www.regionaleuitgeversgroep.nl

Vakantiekeuze: Landfair... Unfair In de strips van Suske en Wiske verplaatst professor Barrabas met zijn tijdmachine iedereen naar wens terug in de tijd. De lezer gaat in zijn fantasie graag mee terug

met de avonturiers. Hetzelfde gebeurt op de landgoedfairs of countryfairs, waar door aankleding en programma gedroomd kan worden van

‘toen’. Van het land waar het leven toen zo goed was. Het is echter jammer dat die fairs niet op kinderen rekenen en dat is niet fair.

Het Losser Journaal is lid van:

Lokale Media Partners is de nummer 1 verkooporganisatie voor nationale adverteerders in huis-aan-huisbladen. Professioneel, transparant, toegankelijk en met landelijke dekking en de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Meer informatie: www.lmp.nl

Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Marinus Heino

In de kantlijn

We zijn er weer of ze zijn er weer. Uit vele monden klinken deze en komende weken weer deze ontboezemingen. Het kan positief bedoeld zijn, maar ook negatief. Om met het positieve te beginnen. Op de dag dat onze oudste dochter, schoonzoon en beide kleindochters ’s avonds laat thuis worden verwacht na drie weken vakantie, zwaait vroeger dan verwacht de zijdeur open. ‘We zijn er weer’, lachen de kleindochters als eersten als ze oma en opa om de hals vallen om vervolgens meteen de aandacht te verleggen naar onze poes. Het is goed, ze zijn gezond en vrolijk en wel weer thuis. Een dag later op één van de weinige zonnige en warme dagen in deze tijd, staan bij ons de terrasdeuren wijd open. Ze zijn er weer, roept mijn echtgenote met een paniekstem. Inderdaad. Moeder eend met zes groot gegroeide jongen van haar oorspronkelijke negen kleine spartelaars wandelt onbevangen de huiskamer binnen. Ze bedelen niet alleen om iets lekkers, ze laten ook wat achter. Ondanks de tegelvloer vindt mijn echtgenote dat minder prettig. Onze poes maakt het niets uit. Ze kijkt zonder enige interesse naar het waggelende volkje. Anders is dat wanneer een vogel voor het raam verschijnt, dan klapperen de tanden. Wij vinden alle vogels prachtig. Zelfs de reiger die dagelijks langs de vijver struint, wordt bewonderd. Ze zijn er weer, roept mijn echtgenote enthousiast op de dag nadat de eenden op bezoek kwamen. Het enthousiasme was mij niet duidelijk totdat ze me wees naar de visstek in onze vijver. Opnieuw was een ijsvogel neergestreken. Na de strenge winter was ‘ons’ paartje ijsvogels uit het gezichtsveld verdwenen. Net als veel exemplaren hadden zij de winter niet overleefd. Maar de natuur herstelt zich snel, zo blijkt. Het is net als het weer. Zo klagen we over langdurige droogte in het voorjaar om vervolgens de vele regen in de zomermaanden te verfoeien. Twee weken in een tentje of caravan op Texel of op de Veluwe lijkt me heus geen pretje, maar veertien dagen met veertig graden aan een strand in Turkije is ook niet te doen. We zijn er weer, geeft bij velen bij thuiskomst dan ook uitdrukking aan een vrolijke dan wel berustende gemoedstoestand. Bij mij moet het ware vakantiegevoel nog komen. Als gepensioneerden kiezen wij voor een vakantie in een rustiger en ook goedkopere maand september. Daarvoor zijn we Nederlanders. In delen van Nederland komt het normale leven weer langzaam tot leven. De voetbalcompetitie is gestart en de herhalingen op televisie lopen op hun laatste benen. We zijn er weer, jubelde een nog altijd druk gebarende Andries Knevel bij de start van een nieuw seizoen Knevel en Van den Brink. Als spraakwaterval Tijs nu ook nog eens zijn mond houdt als de gasten aan het woord zijn, valt het praatprogramma als alternatief voor Pauw en Witteman best te pruimen. Ik mag U vertellen dat ik volgende week even zwijg. Het Losserjournaal houdt een weekje vakantie. Ik beschouw dat weekje rust als een voorschot op een langere vakantie in september. Reageren: marinusheino@online.de

(De oplossing van deze puzzel is verderop in deze krant te vinden (bron: Huub Coenen))


Agenda

AUittips in de r Wilt u uw eigen special uitbrengen? aand

Oktober woonm

nte Hellen doorn actief in de gemee Roosd om Tijhuis

w

Hellendoorn Noord

LOSSER

Het park is een belangrijk deel van het jaar een oase van rust waar de bezoekers, in alle jaargetijden, intens kunnen genoeten van de pracht en praal die het uitstraalt. Maar Erve Kraesgenberg is meer. Van tijd tot tijd is het een perfecte omgeving gebleken voor de organisatie van diverse publiekstoegankelijke activiteiten.

v.o.n.

e Ro e

ivere nigin g

1935 - 2010

Zonnedauw Heemtuin | Type

vanaf € 399.500

Twe nts

vanaf € 317.500

vanaf € 264.500

J

v.o.n.

Tub anti a

v.o.n.

e Ro e

ivere nigin g

v.o.n.

J

e: zeietebij n lag In de gen dag is!

voor 2011 in onze

showroom plaatsen!

plaverwa

DAAROM NU:

Dan kunt u veel hoek- of tussenwoning? een daling van de 2 onder 1 kap-, betekent direct een Heeft u een vrijstaande-,isoleren van uw woning. Dit krijgt uw woning het van uw geld besparen door wooncomfort. Daarnaast verhogen. Het isoleren verhoging van het van uw woning energiekosten en Dit kan de waarde voor u en het milieu! gunstiger energie-label. en dus een hele opluchting isoleren we bestaandedie elke woning betekent dan naadloze isolatie” ”Geen betere isolatie een winddichte twee-componentenspray, Onder het motto wol of met behulp van naadloos isoleert. nieuwe woningen spouw en dak) 100% constructie (vloer,

adviesgesprek aan

25 0548-5162 Bel: naar: info@pluimers.nl

WWW.PLUIMERS.EU

TEL.: 0548 - 51 62

Tempert

De Tegelboer

of mail

in Rijssen. Habitobeurs 2010 attentie. staan wij op de ontvang een leuke 21, 22 en 23 oktober adviesgesprek en voor een gratis Bezoek onze stand

OLDENZAAL

TML Makelaars 0548 61 86 60 www.tml-makelaars.nl

25

J.G. van Egmond 0548 - 61 36 05 www.v-egmond.nl

Altij

vloeren!

Tel. (0546) 671 601 3b 7442 CX Nijverdal Bedrijvenweg 096 Meubelmakerij Zwiers Privé (0546) 673

direct • Energiekosten omhoog • Wooncomfort • Gezonder leefklimaat (6% i.p.v. 19%) • Laag BTW tarief • Gunstiger energie-label Vraag een gratis

PVC- en houten uw specialist voor

F 0548-617518 2a Ontwerp l Bossinkkamp www.genietelkedag.n T 0548-617505 (Ov.) Vakmanschap 7683 SL Den Ham www.keukenshop-nijverdal.nl Meubelmakerij

Voordelen isolatie omlaag

A

A

R

Verkoop & Informatie

Makelaardij o.g.

bv

Fietsroutes langs Oude H

Ook

besparen Direct veel geld osten! op uw energiek

wonen Rabobank West Twente 0548 37 30 00 wente www.rabobank.nl/westt

Oost bv Rotij Projectbouw Tijhuis bv Bouwbedrijf Roosdom www.roosdomtijhuis.nl

TEGEN BODEMPRIJZEN!!!

beld Zonneren Uw woning isole

R

Financieringsadvies

Bouw, realisatie & ontwikkeling

PROFITEER ALLE SHOWROOMKEUKENS

n­Jonge Kunst Route ­

A

MeubelDat is de kern van Ambacht is beleving. en creëren Zonen. Hier ontwerpen makerij Zwiers & op koken is. Zij iedereen die dol ze keukens voor genieten. dag moet kunnen vinden dat u iedere hun werkplaats - of interieur - uit Met een keuken dat dit lukt. verzekeren zij u

Verkoop & Informatie

Wij willen de modellen

A

1935 - 2010

Heemtuin Noord als in de bouwen en in Zowel in Hellendoorn volop aan het is te is Roosdom Tijhuis over onze woningen Hellendoorn de verkoop. Informatie Makelaars voor laars en verkrijgen bij TML Egmond Garantiemake in Nijverdal. Noord en bij Van voor de Heemtuin TML Makelaars

Koriander Heemtuin | Type

Tegels & Badkamers

HD

UIS HET WOONH NIJVERDAL Nijverdal

Raalte 8102 HX RAALTE Zompstraat 41, F.0572-363149 T. 0572-363147

Layout.

Serbonne Inspiratiepark 3 van den Bergsweg 7442 CK Nijverdal T. 0572-363147 F. 0572-363149

Wand- en vloertegels en Sanitair

AKTIE!

Gevelbekleding Dakkapellen

U bent van harte welkom in onze showroom.

1

GRATIS!

Bij het afsluiten van een nieuwe polis

Green-Line B.V.

Serres-Kozijnen Nieuwbouw-Verbouw

indd

Lochem 22 , 7241 CM LOCHEM Eekmolenweg F.0573-255378 T. 0573-259139

INTERIEURS

2010 tot december

Financieel advies en beoordeling op uw huidige* administratie

40%

GEZOCHT!

plein.com www.hypotheek

d in bew eg

Vraagouder/ Gastouder

ing

en Bij inschrijving * een goede match, een Irischeque cadeau t.w.v.

en november. *Aktie in oktober

*

extra korting

op uw auto verzekering!

€ 25,-

19-04-2

en november. *Aktie in oktober

010

10:02:1

9

en november. *Aktie in oktober

BAD BENTHEIM - 27 aug Zo’n 80 jongeren hebben onder begeleiding van verschillende kunsteTwente Journaalgereaproduceert op maat gesneden themakranten Prachtige natuur en een rijke historie.in Uhet volgt de rou naars bijzondere kunstwerken mers liepen. Met een grote rieten mand of “kiep” tro hart van de krant • Sterk in de belangrijkste communicatiedoelgroepen. liseerd. De archeologie en opgravingen rondom de Plechelmus Basiliek grens over. • is als centraal thema in alle werken te Neem contact meer informatie of een afspraak. aangelegd, 2 wa Onderweg zijn er 3 belevingspunten herkennen. Zowel beeldende objec-op voor gen en 1 voor het uitrusten. Maurice Weustink Tel: 074-2596633 m.weustink@twentejournaal.nl www.twentejournaal.nl ten, gedichten, film, geluidssculptuur als kledingontwerpen sieren de route. Jutestraat 41 7461 TS Rijssen

T: 0548 541919 F: 0548 541990

Geopend: maandag t/m vrijdag 08.00 tot 17.00 uur

stratie.nl www.pbadmini

E: info@greenlinekozijnen.nl W: www.greenlinekozijnen.nl

eau-obelix.nl www.gastouderbur

Esdoorn

verzekeringen hypotheken

7443 BL Nijverdal Grotestraat 108a, F. 0548 - 623 004 T. 0548 - 623 003 info@hypotheekplein.com

.

Erve Kraesgenberg in Losser is een uniek cultuurpark met belangrijke historische waarde, waar bezoekers de sfeer kunnen proeven van een boerenerf anno 17e eeuw. Het erf omvat zeven, in authentieke stijl en met oorspronkelijke materialen en technieken opgetrokken, gebouwen en herbergt daarnaast bovendien een rosarium annex beeldentuin en een kruidentuin.

Twe nts

Tub anti a

| Type Celano

vanaf € 419.500

v.o.n.

Rozemarijn Heemtuin | Type

Ontdek wat elke

Erve Kraesberg

Hellendoorn Noord

| Type Venetia

vanaf € 398.500

De Jonge Kunstroute is van 17 juni t/m 17 september 2011 te bezoeken. Een plattegrond met routebeschrijving en toelichting bij alle acht kunstwerken is te vinden bij de VVV Oldenzaal en op verschillende andere plekken in de regio Oldenzaal. n­Brood bakken ­

LOSSER

.

.

.

Esdoorn

administratie en belastingen

.

Esdoorn

gastouderbureau

De voordeligste keukenspecialist

Treinkaartje De VVV’s Oldenzaal en Dinkeldal en het tourist inf bieden voor een prijs van slechts € 4,95 een pracht uitgebreide gebiedsomschrijving aan inclusief een enk u heen of retour kunt nemen. Daarnaast krijgt u enke ondernemers langs de route! Let op er kunnen maximaal 8 fietsen per uur in de tr ducteur eventueel meer) Indien u de route met een g er de mogelijkheid een speciale fietsaanhangwagense meer info hierover belt u met 0541-51402 of mailen n info@vvvanwboldenzaal.nl.

Zaterdag 27 augustus 19:00—23:30 uur

Expositie op Erve Fakker

Ieder 1e en 3e zaterdag in de maand Zaterdag 27 augustus 19:00—23:30 uur wordt er brood gebakken in de SPAANSE AVOND bakspieker. Vanaf 13.00 uur is de ROSSUM Dinkelstoet verkrijgbaar en daarna met live-muziek komen de bakspiekertjes (kwarkbol- Saskia Smidt heeft een prachtige expositie ingericht letjes) uit de oven. Glas Sangria Everlostraat 3 te Rossum. Saskia schildert al vele j met live-muziek eigen atelier. Voor Erve Fakkert is het de eerste expo ~ Locatie: uit Rossum. Bordje Tapas Erve Kraesberg Glas Sangria ~ Bookholtlaan 25, De kunstwerken welke gemaakt zijn door Saskia w 7581 BB Losser acrylPaella verf. Er worden veelal primaire kleuren gebrui ~ daard voor Saskia. Verder past ze veel verschillende ~ Bordje schilderij Tapas weer een waar kunstwerk wordt. Flan werken Catalanzijn reeds in het bezit van veel particulie Haar n­Spelweek Vondersweijde ­ Recente~exposities zijn gehouden bij Basisschool de O (€ 25,00 per persoon, overige(o) (gehele kunst etage) en Start Hotel in Hengelo OLDENZAAL Paella Sybrook in Enschede. consumpties naar verbruik) Tijdens de zomervakantie zijn er ~ iedere dag leuke activiteiten inReserveren zwem- Locatie: noodzakelijk Erve Fakkert,via: Everlostraat 3 te Rossum. De bad Vondersweijde. De activiteiten Flan Catalan info@hofaarnink.nl of 053538 73 85van 11.00 uur tot 15.00 uu vrijdag, zaterdag en zondag hebben wekelijks een ander thema

SPAANSE AVOND

Zomeravondwandeling landgoed 't Holthuis REGIO

Op woensdagavond 17 augustus houdt Landschap Overijssel een zomeravondwandeling over het landgoed ‘t Holthuis. Een vrijwillige gids leidt u langs een laan van eiken die al meer dan 100 jaar oud zijn. Ook de boerderij ’t Holthuis en de vleermuizenkelder doen we aan. Ondertussen komt u meer te weten over de geschiedenis van het landgoed en de planten en dieren die er leven. De wandeling start om 19.00 uur bij het informatiebord aan de Oude Postweg en duurt ongeveer 1,5 uur. De kosten zijn 3 euro (1,50 euro voor kinderen) per persoon. Donateurs van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun beschermerspas gratis deelnemen. Landgoed ‘t Holthuis is sinds 1986 eigendom van Landschap Overijssel. Het grote terrein van honderd hectare is onderdeel van de natuurterreinen en bosgebieden rondom het vliegveld Twente. Centraal op het landgoed bevindt zich boerderij 't Holthuis. De opstallen en vier woningen zijn eigendom gebleven van het fabrikantengeslacht Ledeboer. Overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte het landgoed deel uit van de luchtbasis van Vliegveld Twente. Uit die tijd stammen de splinterboxen ter bescherming van de vliegtuigen. Via kilometers lange rolbanen zochten de toestellen beschutting tussen hoefijzervormige aarden wallen, die op 't Holthuis als monument bewaard zijn gebleven. Ook de vleermuizenkelder komt van de militairen. In de bunker op 't Holthuis hebben franjestaarten, grootoorvleermuizen en incidenteel een watervleermuis een veilig thuis gevonden.

Wijn, wandelen en wokken DINKELDAL

Algemen spelweek: met o.a. (€ 25,00 per persoon, overige hindernisbaan, stuiverduiken en buiknaar verbruik) schuiven. Naast de activiteitenconsumpties is er elke woensdagmiddag een disco met OLDENZAAL DJ Dani Banani. Je kunt lekker dansen Reserveren noodzakelijk via: op leuke muziek en natuurlijk verKinderboerderij Höfte is onderdeel van Stic zoeknummers aanvragen. info@hofaarnink.nl of 053-De 538 73 85 Tijdens zomervakantie kan van 10:30 Educatief Centrum De Höfte. Gelegen in het gr tot 20:00 uur recreatief gezwommen Roosboer, beschikt De Höfte naast een kinderboerd worden in zowel het wedstrijdbad als tige Heemtuin. De Höfte stelt zich tot doel kinderen te maken van natuur en milieu om zich heen. Op de het recreatiebad. dieren geaaid worden, de dierverblijven zijn zo ingeri Ook is het buitenbad dan geopend.. sen mens en dier optimaal is. Bij sommige verblijven in om ze te aaien.

Kinderboerderij De Hö

Klosterstrasse 18 | 48455 Bad Bentheim 053 – 538 73 85 | +49 5924 – 2 993 993

n­Beiaardconcerten ­

OLDENZAAL In de maanden juli en augustus vinden er beiaardconcerten plaats in de St. Plechelmusbasliek. Van 20.00 tot 21.00 uur.

Laat u verrassen door een heerlijke wijnproeverij, een wandeling door het buitengebied van De Lutte en wokken in een gerenommeerd restaurant. Het Bourgondische leven is pas echt compleet met een goed glas wijn. Hoe leer je het beter kennen dan met een wijnproeverij in De Lutte.

Zondag 21 augustus - Hylke Banning Zondag 28 augustus - Janet Tebbel (USA)

U begint vanaf de Bentheimerstraat in De Lutte (waar u ook waar eindigt) voor een wandeling naar Chateau du Moulin. In een sfeervolle ongedwongen ambiance krijgt u een wijnproeverij. In de wijnschuur gaat u onder begeleiding van een deskundige allerlei wijnen proeven. Naast het proeven van wijnen krijgt u een stokbroodje met verse Franse of Belgische kazen aangeboden en een ambachtelijk gemaakt hapje.

n­Dorpswandeling ­

De kinderboerderij is dagelijks geopend en er is een v vrije gift altijd welkom.

Markten in de

Warenmarkt Oldenzaal Deze markt is erg populair, ook buiten de landsgrenzen. Zo komen op zaterdag veel Duitsers naar onze stad. Van 9.00 uur tot 17.00 uur is dan een warenmarkt op de Groote Markt. Daarnaast is er elke maandagmiddag (12.00 - 17.00 uur) een markt op de Ganzenmarkt voor het stadhuis.

hectare gro markt is ook en per buurt van het ma Onder mee kantine, waa een hapje e de extra ma er tal van aa muziek en s deren. Elke 14.00 uur.

W ij heten u van harte welkom, Eet, Drink & Geniet bij Christoffel’s LOSSER

De Weerselose markt De Weerselose Markt is uitgeDe dorpswandeling laat u kennis groeid tot een begrip in Oostmaken met het boeiende cultuurhis- Nederland. Deze bijzondere vrije Nadat u genoten heeft van de wijnproeverij wandelt u via een mooie route torische verleden van de Gemeente markt trekt iedere zaterdag duizennaar restaurant Pan. Hier kunt u genieten van heerlijke gerechten uit diverse Losser. U volgt een rondleiding van den mensen naar de terreinen aan de keukens van de wereld. Heeft u zin in een lekkere carpaccio vooraf, of liever circa 1,5 uur onder een leiding van Bornsestraat. De markt wordt alom een heerlijke chinees tomatensoepje tussendoor? Het kan allemaal. een gids die u de mooie en interes- geprezen vanwege zijn vriendelijke sante bezienswaardigheden van en open karakter en voorziet voor de U kunt 2,5 uur lang uitgebreid genieten. Proef de sferen van de verschillende Deurningerstaat 27showcooking | 7571 BAgedeelOldenzaal | Tlaat 0541-535 550 | vertelt. www.christoffels.nl Losser zien en daarover landen. Zo ziet u in het hart van de zaak het dynamische regio in een belangrijke recreatieve,

Warenma Iedere dond 17.00 uur o Losser. Iede koopavond. kels geopen uur.


Losser Journaal

Dinsdag 16 augustus 2011

Vakantiekeuze: Landfair... Unfair

5

extra

CURSUS: 80 IN ‘30 TIPS voor UIT OUDEREN OP WEG NAAR 2030 31 mei 2011

COLOFON

Senioren actueel

De maatschappij verschijntverandert, wekelijks.wij als mensen veranderen. Wij willen anders ouder worden dan generaties voor ons. De cursus ‘Ouderen op weg naar 2030’ vormt De de aftrap voornodigt een bredere beweging onder redactie u uit om bijdragen ouderen. Een zoektocht naar nieuwe vormen van in temet zenden naar: solidariteit behoud van individuele vrijheid. Voor wie is deze cursus? Redactie Senioren actueel U bent vrouw of man, voelt zich sociaal betrokken en p/a Stichtingactief Cluster-Welzijn wilt maatschappelijk blijven. U vindt Ouderen dat ouderen de regie moeten blijven voeren hun leven en hun Vlasakker 2, 7582 AS over Losser leefomgeving, natuurlijk met andere generaties

of Postbus 4, 7580 AA Losser

Wat gaat u doen? In deze cursus verbindt u kennis van feiten met zelf aan de slagemail: gaan, in welzijnouderen@clusterlosser.nl eigen buurt of omgeving. U maakt kennis met gelijkgestemden in uw eigen regio. Zo slaat u twee vliegen in één klap: nieuwe inzichten en een nieuw Telefoon: (053) 5369405 netwerk De cursussen vinden plaats op vrijdag 30 september, 21 oktober, november 2011 van 13.00 De 4redactie behoudt en zich2hetdecember recht voor ingezonden stukken tot 16.00 Groningen. Elke cursusdag in te uur kortenbijof het niet teUMC plaatsen. start met een inleiding over het onderwerp dat die dag centraal staat. Vervolgens is er ruimte voor discussie en interactie. Aan de orde komt: - Samenstelling van de bevolking - Gezondheid van ouderen

4 juni: Streekmarkt Twente Delden De eerste zaterdag van de maand is er w - Andere kijkTwente op wonen,inwelzijn en zorg Streekmarkt Delden van 9.00 - Waardigheid van de ouderen 15.00 uur rond Oude Blasiuskerk bij - Lerend netwerk: kennis in de praktijk Marktstraat. brengen

Informatie 5 juni: Festival Kunsten op straat in Oldenza de website het Wenckebach Instituut: www.wenckeIn hetvancentrum van Oldenzaal krijgt u nieu bachinstituut.nl acts te zien die vermaken en verbazen en (t) 050-361 9024 overal ter wereld vandaan komen. Laat u (e) paog@wenckebach.umcg.nl

rassen!!

Geïnteresseerd in deze cursus? Geef u dan op voor 1 september a.s. bij het Wenckebach 12 van en 13 juni: Kunstroute Lonneker-Roomb Instituut de Universiteit Groningen. Geef uw aanmelHedendaagse kunst in een schitterend ding ook door aan Stichting Cluster / Welzijn Ouderen. la Indienschap. er meerdere deelnemers vanuit de gemeente Losser zijn, kan het vervoer eventueel Langs de Cluster fietsroute (wandelen kancoördiook) neren.

werken van kunstenaars uit Nederland Duitsland zien.wil Stichting Cluster ook graag Na afloop van de te cursus Wanneer: 12 juni, 11.00 tot in17.00 met de cursisten kijkenenof 13 en welke initiatieven Losseruu zouden kunnen worden opgepakt. Kosten: € 2,-- p.p. incl. routebeschrijving Waar: Camperbus op het Dorpsplein Nadere informatie bij Angeline Voortman, coördinator Lonneker of Stichting bij het Museumrestaurant welzijn ouderen van Cluster (na 22 augustus)van Welle. (053 Twentse – 5369405) of Toos Harmsen, beleidsmedewerker ouderenbeleid gemeente Losser (053 – 5377 527).

Vanaf Pasen t/m oktober: een boottochtje Nordhorn De boottochten zijn er in vele soorten en v In deze woordzoeker moet u 23 beroepen zoeken verschillende prijzen. en doorhalen. Ze staan in alle richtingen. Met de Hierbij 2 voorbeelden. overblijvende letters maakt u dan een toepasselijk 1. een grote rondvaart (1 uur) prijs volw.: Electro kind. € 3. Voor uw gordijnen van A tot Z E Van opmeten tot plaatsen huis 2. een koffietocht per boot naar deaan koffie Oldenzaalsestraat 101 woord, dat de oplossing is van deze puzzel. 7511 DZ Enschede gebak (voor kinderen fris en een een ijsje) e Tel. 053-431 55 22 na een uurtje weer terug. Prijs: volw.: € 9 • knippen zonder afspraak Kerkstraat 18 18 Kerkstraat en kinderen € 8,40.Gordijnen & Bedden • tevens haarverlenging 7581 AB Losser 7581 AB Losser 053 5381633 Tel. -053-538 16 33 • woensdag kinderenVertrek 8 euro aanlegplaats Firnhaberstrasse. KTV - VIDEO - WASAUTOMAAT - KOELING ENZ...ENZ... Info over Kloppenstraat 85 7581 EB Losser vertrektijden bij de toeristenin matie Nordhorn: + 49Str. (0)5921 Tel. 0535385620 GronauTel · Ochtruper 89a · Tel. 0 25 6 803939 2 / 9 66 55 OOK VOOR AL UW REPARATIES info@vvvnordhorn.de. SNEL EN VAKKUNDIG, Verf V ZONDER VOORRIJKOSTEN!!! Het ROCK-POP museum OOK IN LOSSER EN OVERDINKEL Wanneer het regent en u wil er toch uit. Vlakbij, aan de Udo-Lindenberg-Platz 1 Gronau, vindt u het ROCK-POP museum. Mr. D.G. Geerdink Beleef 100 jaar populaire muziek in dit bijz 0541 - 521dere 515museum. Van straatliedjes tot hiphop van Josephine Baker tot Eminem. U hebt mr. drs. Carlo Verrillo veel invloed op wat u hoort en ziet!! Openingstijden: woensdag tot zondag van 10 0541 - 521 515 Verhuur tot 18.00 uur.V Volg ons op Huurders Belangen via Vereniging Losser (HBVL) K Kinderopvang

WOORDZOEKER

(

Auto-Reuvers.nl

Telefoon ABC

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519 Autobedrijf

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

C

Catering

Al meer dan 20 jaar topservice bij Lowie Kellerhuis

auto’s

Inkoop • Verkoop • Reparatie alle merken •

Voldoendegratis gratis parkeerruimte! Voldoende parkeerruimte! Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

053 - 4611428 4611428

Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

E

Alimentatie

mr. M. Tijken

echtscheidingsspecialist

0541 - 521 515

Een treincoupé in een Z @Twente Journaal

Gastouderbureau Snoesje

WWW.KOAUTOS.NL

te veel of te weinig?

noordkamp verfspeciaal zaak pastoor van laakstraat 39 overdinkel 053-5381869

Twitter

Nijverheidstraat 12 • Losser Telefoon 06 - 212 472 43

www.profipoets.nl

Ontslag?

Incasso?

0541 - 52 32 93

ProfiPoets Autocleaning Oldenzaal • 0541 531711

(

Electro

.. koopste d e o g e D en ! an print v r e i n a m

Bezoek onze site voor het complete assortiment

www.stealx.nl - De Pol 3a Losser - 053 5361437

Radio Kortman

Verkoop en reparatie van T.V Audio en huishoudelijke apparatuur

Gronausestraat 1287 Glanerbrug

053 - 4611275

Uitsluitend betrouwbare en gediplomeerde gastouders.

Problemen met uw verhuurder? Schakel het huurderspreekuur van de HBVL in! Telefoon: 053-5369400

huurdersbelangenvereniginglosser.nl Het verzorgingshuis de Uiterton heeft een zwerven wordt d Wij Lelystadse staan voor kwaliteit, Altijd het laatste betrouwbaarheid en lage tarieven effectief middel tegen weglopen van haar dementerende Bieslandhof te D voor ouders. FYSIOTHERAPIE bewoners. nieuws! ARTHUR FEDDER Gezocht: gediplomeerde gastouders. In de zes stoele Verdiensten minimaal: 4,60 p/u per kind IS VERHUISD NAAR: en andere gunstige regelingen. In de buurt van de lift staat een treinbank. De directeur licht LUTTERSTRAAT nen bewoners v 100 BIJ FITPUNT toe dat wanneer de mensen naar huis willen, ze hier kunlezen of iets eten Info: 053-5726115 www.gastouderbureausnoesje.nl Behandeling na telefonische nen gaan zitten. Een film geeft bewoners de indruk dat zeafspraak in van 7.00 tot 21.30 uur de trein van Lelystad naar Almere zitten. De behoefte omTte Bron: el. 053 - 5 3 8De 8 9Koppe 85

Mode

Alarmnummers 25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

112 Brandweer 112 Ambulance

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

T

Textiel

Magazijnverkopen

Jouw bedrijf in het ABC? Medische diensten Bel vrijblijvend naar:

Baby-Kinder bovenkleding ondergoed en nachtkleding

074 - 259Losser. 66 tel. 33053 - 538 Of mail naar: THUISZORG info@losserjournaal.nl dag en nacht) U wordt automatisch doorgeZorggroep Sint Maar Elferinksweg 6 Overdinkel

Eerste maandagavond v/d maand Losser/Overdinkel van 18.30 uurHUISARTSEN tot 21.00 uur Voor uitsluitend spoedgevallen kunt u het Iedere woensdagmiddag van 14.00 uuralarmnummer tot 17.00 uurbellen: 053 5383552 (spoed,


Hanzeweg 8a 7591 BK Denekamp T 0541-35 61 15 F 0541 35 58 88 E info@niehoffautos.nl I www.niehoffautos.nl

• VW Golf 1.4 170 pk GT sport bj. 01-2008

Grijs met., ECC, LMV, navi, enz. km: 88.800 .................€

15.950

• VW Passat Variant 2.0 FSI 150 pk Highline bj. 07-2006

Een greep greep uit uit meer meer dan dan 100 100 occasions occasions Een MERK

OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL AUDI AUDI BMW CITROËN CITROËN CITROËN FIAT FORD FORD FORD FORD HONDA HYUNDAI KIA KIA MERCEDES MITSUBISHI MITSUBISHI NISSAN NISSAN NISSAN PEUGEOT PEUGEOT PEUGEOT PEUGEOT RENAULT RENAULT RENAULT SEAT TOYOTA TOYOTA TOYOTA TOYOTA VW VW VW VW VW VW

TYPE

BJ.

ZAFIRA 1.8-16V COSMO clima, recaro stoelen, lm, trekhaak dec-07 ZAFIRA 1.6-16V COMFORT airco, cruise, el ramen okt-02 MERIVA 1.6-16V COSMO clima cruise lm sep-09 MERIVA 1.6-16V Temptation airco, cruise, lm feb-08 MERIVA 1.6-16V Temptation airco, cruise, lm, trekhaak jan-07 MERIVA 1.6-16V Njoy airco jun-06 MERIVA 1.6-16V MAXX COOL airco, cruise, lm okt-05 FRONTERA 3.2 V6 LIMITED, leer, airco, cc, trekh, mei-01 INSIGNIA SPORTS TOURER 1.6 TURBO SP. clima, cruise, 20" lm okt-09 ASTRA J INTRO 5drs aico, cruise, lm feb-10 ASTRA H 1.4-16V TEMPTATION 5drs airco, cruise, trekhaak,lm mrt-08 ASTRA H 1.6 GTC, airco, cc, lm, mrt-05 ASTRA H 1.8-16V SPORT 5drs clima, leder, trekhaak okt-06 ASTRA G 1.6 ENJOY 3drs, airco, lmv, apr-04 CORSA D 1.4-16V EDITION OPC-LINE 5drs airco mrt-08 CORSA D 1.2-16v ENJOY 5drs, airco, audio feb-08 CORSA D 1.2-16V ENJOY 3drs, airco, audio, stoel+stuur verwarming apr-07 A3 1.8T AMBIENTE 180pk clima, cruise, trekhaak, lm mei-02 A4 1.6 EXCLUSIVE clima, cruise, navi, lm jan-03 316 TORURING airco, lmv jan-05 C4 PICASSO 1.8-16V PRESTIGE airco, cruise, trekhaak jan-08 C3 1.6-16V Exclusive 5drs clima, cruise, audio, lm feb-05 C3 1.4 ATTRACTION 5drs airco, cruise, audio apr-04 STILO 1.4-16V ACTIIVE PLUS 5drs airco, cruise, trakhaak mei-04 C-MAX 1.8-16V FLEXIFUEL TITANIUM clima, cruise, navi, lm jun-08 FIESTA 1.3-16V 3drs airco, lm jan-01 FOCUS 2.0-16V RALLY EDITION 5drs airco, cruise, 18, spoilers jan-07 KA 1.3i COLLECTION airco, leer, audio, lm jan-08 JAZZ 1.3 LS 5drs, clima, audio, trekhaak jul-07 SANTA FE 2.0i 2WD airco, cruise, leder, trekhaak mei-03 CERATO 1.6 LX airco sep-05 SPORTAGE 2.0i 2wd airco, cruise, lm apr-06 B150 BLUEMOTION, jun-09 COLT 1.5 MIVEC INSTYLE 5drs airco, bc, schuifak, lm mrt-08 OUTLANDER 2.4 MIVEC 4wd SCOTT clima, navi, lm okt-06 MICRA 1.2 ELLE, airco, cv, stuurbekr, aug-07 PRIMERA 1.8 HB LUXERY clima , lm, trekhaak feb-02 X-TRAIL 2.0 COMFORT 2WD jan-06 207 1.4 COMFORT 5drs, airco, stuurbekr, mrt-09 307 1.4-16V 5drs XS, airco, cruise, tc, okt-06 807 2.2-16V 116kw SX 7P, airco, cruise, jan-04 PARTNER 1.6-16V COMBISPACE ZENITH airco, cruise, trekhaak mrt-06 MEGANE CABRIO 1.6-16V SPORT, leer, airco, lmv jun-03 SENIC 2.0-16V DYNAMIQUE LUXE 2.0-16V clima, cruise, trekhaak jun-04 TWINGO 1.2 EMOTION 3drs, airco, bc, el ramen jan-07 ALTEA XL 1.6 MPI COMFORTSTYLE clima, cruise, lm, trekhaak jun-07 COROLLA VERSO 1.6 VVT-i LINEA LUNA BUSINESS clima, navi, trekh.feb-08 AVENSIS 2.0 VVT-i EXECUTIVE clima, leder, navi, lm, trekhaak jan-08 PRIUS 1.5 VVT-i HYBRIDE COMFORT clima, cruise, park distance jun-06 AYGO 1.0 12V 3drs BASIS WEGENBELANSTINGVRIJ apr-08 FOX 1.2 TRENDLINE, airbags, colour pakket okt-06 POLO GTI 1.8T 3drs, clima, cruise, bc, lm jul-07 PASSAT VARIANT 1.6 FSI COMFORTLINE clima, cruise, park, lm jan-06 TOURAN 1.6 FSI TRENDLINE jun-03 TOURAN 1.6 16V BASIS 5pers, airco, cruise, audio mei-04 SHARAN 2.0 COMFORTLINE clima, cruise, dealeronderh,. feb-03 DIESELS / LPG-G3 OPEL ANTARA 2.0 CDTI AUTOMAAT COSMO, clima, leer, etc apr-07 OPEL ASTRA 1.7 CDTI COSMO clima, cruise, aug-07 OPEL CORSA 1.7 DT ELEGANCE 3drs airco, el. ramen en spiegels, lm okt-00 OPEL MERIVA 1.7 CDTi BUSINESS airco, cruise, lm aug-08 OPEL MERIVA 1.7DT MAXX COOL airco, cruise, lm apr-04 OPEL VECTRA STATION WAGON 1,8-16V LPG-G3 clima, cuise, trekhaak jan-06 OPEL INSIGNIA SPORTS TOURER 2.0 CDTI 160PK EDITION, navi, clima mrt-10 CRYSLER VOYAGER 2.8TD LUXE 7P el. Schuifdeuren, clima, trekhaak jan-03 CITROËN C4 1.6 HDI LIGNE BUSINESS clima, cruise. Lm apr-06 MAZDA 5 2.0 CITD EXECUTIVE 7pers, clima, cruise, navi jan-09 MITSUBISHI LANCER WAGON 1.6 GLX LPG-G3 airco, cv mei-07 MITSUBISHI PAJERO 3.2 DID VAN INSTYLE clima, leder, cruise, xenon, schuifdak jan-09 NISSAN X-TRAIL 2.2DCI 4WD COMFORT, clima, trekhaak, lmv sep-05 PEUGEOT 207 SW 1.4-16V X-LINE, airco, LPG-G3 mrt-09 PEUGEOT 407 2.0 HDIF 16V XS AUTOMAAT clima, cruise, half leder apr-05 RENAULT VEL SATIS 3.0-V6 INTIALE 130kw AUTOMAAT leder, xenon, navi, lm jan-07 SKODA FABIA COMBI 1.4 TDI GREENLINE clima, cruise TOYOTA AVENSIS 2.2 D-4D 130KW EXECUTIVE BUSINESS mrt-08 VW PASSAT VARIANT 1.9TDI COMF.LINE clima, cruise, navi, trekhaak aug-07 VW TOUAREG 2.5 TDI 4wd clima, cruise, xenen, park distance okt-08 VW TOURAN 1.9 TDI TRENDLINE BUSINESS clima, cruise, lm, trekhaak jul-07 AUTOMAAT OPEL ZAFIRA B 2.2-16V ENJOY AUTOM. 7pers. Clima, cruise, lm, tekh. aug-05 NISSAN MICRA 1.4 LUXERY AUTOMAAT, jan-01 NISSAN X-TRAIL 2.0-16V LUXERY 4x4 AUTOMAAT clima, lm, trekhaak jan-03 SMART CABRIO 0.7 PASSION airco, lm aug-03 SUZUKI SX4 1.6 COMFORT AUTOMAAT, airco, lmv mrt-07 RENAULT CLIO 1.4-16V PRIVILEGE AUTOMAAT airco, cruise jun-03 RENAULT LAGUNA GRAND TOUR TECH LINE AUTOMAAT, clima, cruise jan-05 VW TOURAN 1.9 TDI TRENDLINE AUTOMAAT clima, cruise, trekhaak apr-05 VOLVO V70 2.4 AUTOMAAT COMFORT, clima, cruise aug-01 BEDRIJFSAUTO'S ex. btw, ex bpm OPEL ASTRA H 1.3 CDTi VAN airco, cruise, navi feb-09 MB ML 270CDI VAN, airco, cruise, trekhaak, jun-01 MITSUBISHI PAJERO 3.2 DID VAN INSTYLE clima, leder, cruise, xenon, trekhaak jun-07 AUTO'S ONDER 4500,-DAEWOO NEXIA 1.5 GLX 4drs, cv, trek afn, el ramen v + a mei-97 FIAT DOBLO 1.2 SX 5drs, trekhaak jul-01 FIAT SEICIENTO 1.1 BRUSH 3drs, cv, audio, elek ramen feb-03 OPEL CORSA 1.2-16V ELEGANCE 5drs airco, lm jan-01 RENAULT SENIC 1.6-16V clima, cruise, audio mrt-01 VW PASSAT 1.8T TRENDLINE SEDAN clima, cruise, trekhaak mrt-99

EURO

15950 5750 14.950 13.450 10.950 8.950 7.950 9.950 25.950 18.950 12.450 8.950 8.750 6.950 10.950 9.950 8.995 8.950 8.250 12.450 16.950 7.950 5.950 5.250 15.450 2.950 14.450 6.750 10.950 7.450 5.450 10.950 21.450 9.950 12.950 6.950 5.250 13.950 10.950 9.950 8.950 10.950 6.950 7.450 5.950 13.950 17.950 14.950 13.450 6.450 5.450 12.950 13.750 9.450 10.950 7.950 22.950 11.950 4.450 11.950 5.450 11.450 30.950 6.950 8.450 21.950 9.950 37.950 11.950 11.950 9.950 13.950 17.950 15.950 36.950 16.950 12.450 3.950 9.950 4.450 12.450 6.450 7.950 13.450 11.950 9.950 9.500 22.500 1.450 3.450 3.450 3.950 4.450 4.450

Blauw met., ECC, LMV, navi, chroom pakket km: 167.000 .€

13.950

• BMW 325i Touring High Excutive Automaat bj. 03-2006 Grijs met., ECC, Leer, Xenon, LMV, navi, chroom pakket km: 120.000 .....................................€

23.500

• OPEL Zafira 1.6-16V Maxx Cool bj. 01-2005

Blauw met., airco, LMV, radio CD, enz. km: 101.623 .........€

• Suzuki Ignis 1.5i GLS bj. 03-2005 Grijs met., airco, LMV, elektrische ramen, radio CD km: 108.250...........................................................€ Grijs met., airco, LMV, elektrische pakket, schuifdeur, trekhaak km: 116.673 ...............................................€

Auto van de week :

VW Polo 1.2 TDI BLUEMOTION airco, cruise. km. zwart

(Wegenbelasting vrij!)

€ 17.450 Nieuw!! of € 175,-- per maand

Merk Type v.a. BMW SERIE 530 Xi HIGH EXECUTIVE, 4wd, leder, nav DAIHATSU SIRION 2 1.3 16V PRESTIGE AUTOMAAT FIAT PANDA 1.2 ACTIVE BELASTINGVRIJ!! FORD KA 1.2 TITANIUM, airco FORD MONDEO 2.0 TDCI 115pk TITANIUM, navi, clima HYUNDAI TUCSON 2.0 DYNAMIC, airco, navi MERCEDES-BENZ B-KLASSE 160 BLUE EFFICIENCY, airco, panoramadak MERCEDES-BENZ C-KLASSE 200 AVANTGARDE AUTOMAAT, clima, navi MITSUBISHI COLT 1.3 INCHARGE PLUS, airco, lm velgen MITSUBISHI OUTLANDER 2.4 MIVEC 4WD SCOTT, lm velgen NISSAN MURANO 3.5 V6, full options, clima, leer, navi, zonnedak OPEL ASTRA 1.6 PEARL 5DRS, airco OPEL AGILA 1.0 12V MAXX, lm velgen, centrale vergr. OPEL CORSA 1.4 AUT. ENJOY, airco, stoelverwarming OPEL MERIVA 1.6 ENJOY, airco, lm velgen OPEL TIGRA 1.4 16V SPORT, elektrisch dak, airco OPEL ZAFIRA 1.8 16V AUTOMAAT, airco, cruise PEUGEOT 106 1.1 ACCENT PEUGEOT 206 1.6 AIR, elektrisch schuifdak PEUGEOT 306 1.6 Break, airco PORSCHE 911 997 3.8 TARGA 4S, PCM, PSE, FULL OPTIONS RENAULT KANGOO 1.2 16V 5PERS, airco, dubbele schuifdeuren RENAULT MODUS 1.4 16V AUT. PRIVILEGE, airco, lm velgen RENAULT SCENIC 1.6 16V EXPRESSION SPORT, airco, lm velgen SEAT ALTEA XL 1.6 16V COMFORTSTYLE, airco, SUZUKI ALTO 1,0 GLS 5drs SUZUKI SX4 COMFORT AUT.airco TOYOTA IQ 1.0 VVTi ASPIRATION AUTOM, airco, keyless entry VOLKSWAGEN GOLF V 1.6 FSI AUT., climatic, lm velgen VOLKSWAGEN GOLF PLUS 1.2 TSI 105pk FUL OPTIONS DSG VOLKSWAGEN GOLF PLUS 1.2 TSI 105pk FUL OPTIONS VOLKSWAGEN PASSAT 1.8 TURBO TRENDLINE, airco VOLKSWAGEN PASSAT CC 1.8 TSI, 17"lm velgen, airco, pdc VOLVO V40 1.8 EUROPA, leder, lm velgen VOLVO XC90 3.2 V6 AUT. AWD MOMENTUM, leer, lm velgen Diesel / LPG OPEL PEUGEOT VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN VW

bouwjaar prijsp/m mei-07 mrt-08 jun-10 mrt-09 apr-09 jun-05 jun-09 mrt-07 sep-08 okt-06 jul-07 mei-00 jan-05 jan-07 aug-05 jan-06 mrt-06 mei-98 aug-00 mei-01 jun-08 mei-02 jan-07 jan-02 jun-07 aug-00 mrt-07 sep-09 okt-04 okt-10 jan-11 mrt-99 mrt-10 jun-99 mrt-07

36.950 9.450 7.450 8.750 20.950 9.750 21.450 23.950 9.950 13.950 19.950 3.450 5.950 9.950 8.950 11.450 13.750 1.750 2.950 2.950 o.a. 4.450 12.450 3.950 13.950 1.950 12.450 11.450 9.950 24.950 22.950 4.450 29.450 4.450 27.950

370 95 75 88 210 98 215 240 100 140 200 35 60 100 90 115 138 18 30 30 o.a. 45 125 40 140 20 125 115 100 250 230 45 295 45 280

mrt-10 mrt-09

32.950 11.950

330 120

NIEUW

17.450

175

NIEUW jun-07

17.450 15.950

175 160

excl. Btw CADDY 1.6 TDI COMFORT, airco, cruise, zwart metallic NIEUW TRANSPORTER 2.0 TDI 180PK DSG/AUT. DC LANG NIEUW TRANSPORTER 2.0 TDI 180PK DSG/AUT. DC LANG Highline mei-11

13.950 33.450 39.950

140 335 400

INSIGNIA SPORT TOURER 2.0 CDTI BUSINESS, 160pk, navi 207 SW 1.4 16V X-LINE LPG G3, airco POLO 1.2 TDI BLUEMOTION WEGENBELASTINVRIJ, airco, cruise POLO 1.2 TDI BLUEMOTION WEGENBELASTINVRIJ, airco, cruise TOURAN 1.9 TDI TRENDLINE BUSINESS, clima, navi

Alle auto’s met foto op:

www.autoheisterkamp.nl

www.wiefferink.com

Tel: 0541-352152

4.750

• Opel Meriva 1.6-16V bj. 10-2003 .Grijs met., elektrische ramen, LMV, trekhaak, km: 104.320 .......................................€ 5.950

VOLKSWAGEN VOLKSWAGEN

Denekamp

6.490

• Peugeot Partner 2.0 HDI bj. 01-2005

Bedrijfswagens VOLKSWAGEN

Kloppendijk 46

7.800


TERRAS WEKEN

ITALIË/SICILIË

DORICUM Nero d’Avola Rosso of Catarratto Bianco

0.75 Liter

5.49 3 VOOR

15.00 HARTEVELT

Jonge Jenever 1.0 Liter

PARADE Vieux

geldig t/m 31 augustus 2011

1.0 Liter

FLORYN

Citroenbrandewijn 1.0 Liter

JAMESON

Irish Whiskey

1.0 Liter

Vaste lage prijzen CLAYMORE SCOTCH WHISKY 1,0 Liter •

Kunststof Kozijnen

13,99

AREND JONGE JENEVER 1,0 Liter •

8,99

AREND BEERENBURG 1,0 Liter •

7,99

Toyota Aygo 1.0 wit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2011 Toyota Avensis SEDAN 1.6 grijs . . . . . . . . . . . 2001 Toyota Corolla SEDAN 1.6 grijs . . . . . . . . . . . 1998 Toyota Corolla 1.3 G6 zwart, airco . . . . . . . . . . 1997 Toyota Corolla 1.6 HB GTSI zwart . . . . . . . . . 1998 Toyota Corolla 1.6 HB airco blauw . . . . . . . . . 1997

Wij bieden u niet alleen

Maar ook: * deuren * serres * terras-overkappingen

AUTOBEDRIJF N. TEN DAM EN ZN.

AREND VIEUX 1,0 Liter •

8,99

Eigen fabrikaat van uitstekende kwaliteit. Vakkundige montage!

AREND BORREL 30% 1,0 Liter •

7,99

Overbeck

Boskampstraat 27-29 Tubbergen Tel. 621250 APK keuringsstation - in- en verkoopvan nieuwe en gebruikte automobielen

 Telefoon 6,99 ABC JAGDTRAUM KRUIDENBITTER 0,7 Liter •

------ Showroom -----

Waldweg 7 48720 R.- Holtwick Tel. 0049-2566-1243 Fax 0049-2566-1705 www.overbeck-fenster.de Showroom (direct over de grens) Verkoop Tel. 0049-2564-98163 Mob. 0049-170-5391039

Auto-Reuvers.nl

9.99

• knippen zonder afspraak • tevens haarverlenging

Onderhoud - APK - Airco verhuur van:

9.99

• woensdag kinderen 8 euro

Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519 tafels/statafels div. stoelen kleden serviezen Rioolreiniging bestek glaswerk bars/taps koelkasten etc.etc.

8.49 20.95

www.dewereldvandranken.nl

Radio Kortman

Verkoop en reparatie van T.V Audio en huishoudelijke apparatuur

Wil je weten hoe? 053 - 4611275

Gronausestraat 1287 Glanerbrug

Ga naar

info@evenementenverhuurtwente.nl

De Twentsche Kwaliteits Slijter:

Slijterij ‘t Raedthuis

Voorrang voor Electronica darmkankerpatiënten

St. Maartenstraat 57 tel. 053 - 538 6583 LOSSER

DarmkankerNederland.nl

Openingstijden maandag t/m donderdag 09.00-18.00 vrijdag 09.00-21.00 zaterdag 08.30-17.00

Kloppenstraat 85

.. koopste De goed printen ! an manier v

Te Koop Bloeiende Violen

Bezoek onze site voor het complete assortiment

www.stealx.nl - De Pol 3a Losser - 053 5361437

So90s: de leukste classics night van Oost-Nederland Elektro Vakman RIJSSEN - Na succesvolle edities in april en juni is de eerstvolgende So90s vrijdag 2 september.

Alwie Zoontjes

Meer info op www.lucky.nl.

So90s is het concept waarbij iedereen van 21 jaar en ouder van harte welkom is om elkaar weer te ontmoeten. Met een hoog ‘zoals het vroeger was’ gehalte en een unieke invulling van de avond, kan deze avond niet meer stuk. De jaren 90 staan synoniem voor ‘mega’, zo ook de muziek. Deze editie van So90s kent dan ook een mega artiestengroep, namelijk: T-Spoon. Ze zijn weer helemaal terug, om ruim 14 jaar na hun eerste hit, te kunnen optreden tijdens So90s. Wie herinnert zich niet de mega hits als: No Time 2 Waste, See The Light, Smiling, Sex On The Beach en vele andere internationale toppers die in de jaren 90 de internationale hitlijsten domineerden. Deze So90s editie zal echter naast bovengenoemde ingrediënten volledig in het teken staan van show in haar beste vorm. Tickets kosten 10 euro exclusief servicekosten in de vvk en zijn verkrijgbaar via de bekende (online) voorverkoopadressen.

o.a. Bose, Loewe, Miele

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal

0541 - 51 51 20

TWENTS GENIET’N A AN DE R AND VAN OOTM ARSUM

E

Kwekerij Imenhof Enschedestraat 93 Losser ingang Kranengoorweg/ Imenhof zijweg

Restaurant

Tel. 0541-291847 • E-mail info@dehaer.nl

w w w.dehae r.nl

Regiopost

Regiopost Losser Komt in de bus!

0651 - 831 950

NI LAMI N

W W W vervolg telabc op . achterpagina L O CHEVROLET EPICA 2.0 16V Sedan 4 drs ............ "09 .............. € 14.950 S Rechtstre S DAIHATSU TERIOS 1300.16V ................ETerreinwagen 5 drs .. “99 ................ € 3.450 MERCEDES-BENZ Bezorgers Gezocht!! C230 AVANTGARDE ...........RStationwagon 5 drs .. “09 .............. € 48.950 Laminat J Mail je gegevens OPEL AGILA ........................OHatchback 5 drs ....... “01 ................ € 3.150 Format 118 naar : OPEL ASTRA ......................USedan 4 drs ........... “94 ............... € 1.250 Nutzu R bezorging@twentejournaal.nl OPEL ASTRA .......................NSedan 4 drs ............. “99 ................ € 2.950 OPEL VECTRA ....................ASedan 4 drs ............. “03 ................ € 6.950 A PEUGEOT 205 .....................LHatchback 3 drs ....... “91 ................ € 1.250 RENAULT TWINGO............... Hatchback 3 drs.......“03 ................€ 3.450 N SEAT CORDOBA.................. LSedan 4 drs .............“02 ................€ 4.250

EN

FYSIOTHERAPIE ARTHUR FEDDER Gronausestraat 157

Behandeling na telefonische afspraak van 7.00 tot 21.30 uur

Tel. 053-538 89 85

Fitpunt 10 jaar voordeel!

Maak kans op vrijkaarten voor So90s

Adverteren ? Bel :(074) -2259 66 33

Het Losser Journaal geeft - in samenwerking met Lucky The Feel Good Provider - 5 x 2 gratis vrijkaarten weg. Wil jij kans maken op deze vrijkaarten? Mail dan je naam en adresgegevens naar:

redactie@losserjournaal.nl

053-5385620 7581 EB Losser

5 x ten aar

vrijk

40 VERSCHI MODERN TOT K HORENDE AC

SEAT IBIZA............................Hatchback 3 drs.......“04..................€ 6.150 SUZUKI SWIFT .....................Hatchback 3 drs.......“96..................€ 1.250

“Nabij en betrokken”

2 Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

12.000m OP VOORRAA

www.heinfranke.nl


LABYRINTH

der Zinnen

LJ_16-08-11  

Dinsdag 16 augustus 2011 >>>>> pag 5 >>>>> pag 5 De volgende Kraesgenberg wandel- tocht staat geprogrammeerd v...