Page 1

www.losserjournaal.nl www.losserjournaal.nl

Dinsdag 05 juli 2011

Meer nieuws uit De Lutte >>>>> pag

Subsidies voor sportverenigingen

7

LOSSER - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een incidentele subsidie te verlenen aan de Losserse Wieler Club en de Algemene Gymnastiek Vereniging Losser. De Losserse Wieler Club ontvangt een subsidie van 337 euro voor de organisatie van een ATB-clinic tijdens de Rabo Fietsdag op zondag 10 juli. De Algemene Gymnastiek Vereniging Losser ontvangt een subsidie van 800 euro voor de organisatie van een speelinstuif op het veld bij de Vlasakker. Voor beide subsidieverzoeken heeft de Sportraad Losser een positief advies uitgebracht aan het college. Beide subsidies zijn verleend in het kader van de regeling voor vernieuwende activiteiten.

Martinikoor treedt op in de muziekkoepel OVERDINKEL - Het Martinikoor uit Losser verzorgt dinsdag 5 juli een concert in de muziekkoepel in Overdinkel. Hopelijk zijn de weergoden hen goed gezind dit jaar, want vorig jaar moesten zelfs drie geplande concerten van het koor in de muziekkoepel worden afgelast vanwege de weersomstandigheden. Het Martinikoor bestaat sinds 1963 en is het enige mannenkoor in de gemeente Losser. Het ledental schommelt tussen de 25 en 30. Het repertoire is veelzijdig; het koor zingt zowel klassiek als populair en alles in vele talen onder leiding van dirigent Paul Kempers. Het mannenkoor treedt veel op, variërend van uitvoeringen met andere koren of orkesten en optredens in bejaardenhuizen en tijdens kerkdiensten. Het optreden in de Overdinkelse muziekkoepel begint om 19.30 uur.

Waarheen, waarvoor?

Naar het adres waar een passend afscheid meer is dan begraven of cremeren alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: Broekhoekweg 20, Losser. Met het modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15. www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl

9e jaargang nr. 26 nr. 18 7e jaargang

14e 'Menzis rondom de Hellehond' belooft opnieuw spektakel DE LUTTE - Aansluitend op de opening van de 34ste Hellehondsdagen wordt vrijdag 15 juli om 20.00 uur het startschot gelost voor de inmiddels traditionele mountainbikewedstrijd. Een wedstrijd die georganiseerd wordt door de actieve wielerclub De Lutte, die deel uitmaakt van de ijsclub. De fietsgroep kent inmiddels zo’n 65 leden. Naast de wekelijkse fietstrainingen wordt deelgenomen aan allerlei evenementen als fietstochten in de regio onder de vlag van de NTFU (de toerfietsunie). Wedstrijd Om 19.00 uur gaat de wedstrijd voor de jeugd van de basisschool van start. Vorig jaar kwam een grote groep deelnemertjes bij de kleine versie van ‘Rondom de Hellehond’ aan de start.Voor de snelste drie in elke categorie zijn er medailles te verdienen, zodat er fanatiek wordt gestreden om een

Oud papier Concordia OVERDINKEL - De leden van muziekvereniging Concordia zamelen zaterdag 9 juli weer het oude papier in. Zij beginnen hiermee om 9.00 uur, de aanbieders worden vriendelijk verzocht om het oude papier goed verpakt en op tijd aan de straat te zetten. Tevens wordt het zeer op prijs gesteld dat het papier zoveel mogelijk bij elkaar wordt gezet, bijvoorkeur bij een rode tegel, om alles zo vroeg mogelijk van de straat te kunnen verwijderen. Het papier kan ook zelf naar het Dorpsplein worden gebracht. Dit laatste is mogelijk tot 12.00 uur.

plek op het podium. Na afloop van de wedstrijd mogen alle kinderen op de beruchte Col du Lutter Cafés klimmen om een leuk presentje in ontvangst te nemen. Ook krijgen alle jonge deelnemers een startpremie in de vorm van een MP 3 speler.

Voor en tijdens de wedstrijd zijn zo’n vijftig vrijwilligers van de organisatie actief om er een leuk en veilig wielerspektakel van te maken. De organisatie rekent opnieuw op een flink deelnemersveld. De deelnemerslijsten worden vlak voor de start uitgereikt. De dames fietsen 45 minuten; de heren mogen na een uur uitmaken wie na afloop op het podium in de feesttent de ereprijzen in ontvangst mag nemen. Net als vorig jaar is er weer een nieuw club kampioens shirt. Deze wordt verdedigd door de winnaar van vorig jaar Richard uit het Broek. Het parcours van dit wielerspektakel voert door de Dorpsstraat over col du Plexat, Kerkenbos, Boerrigterstraat , Plechelmusstraat, Beatrixstraat en via de Irenestraat weer naar start en finish.

Het organisatieteam van ‘Rondom de Hellehond’ vraagt uw medewerking: Wilt u uw auto voor 18.00 uur van het parcours zetten zodat wij de route veilig kunnen afzetten? Wilt u uw hond aangelijnd houden tijdens de wedstrijd? Alvast dank voor uw medewerking.

Uit de Kunst

LOSSER - Joop Dunhoft exposeert tot en met woensdag 3 augustus een selectie van zijn schilderijen in de Losserse bibliotheek. Houtkunstenaar Joop Dunhoft uit de Glane, heeft een fascinatie voor hout. Bekend werd hij vooral door zijn kunstobjecten in en rond het Cultuurpark “De Kraesgenberg” in Losser. Naast het beitelen van houten kunstwerken is de kunstenaar ook bezig met het scheppen van schilderijen. De expositie bestaat uit composities van Losser, stillevens en Mariakapelletjes. De expositie is tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bewonderen.

Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen. 074 -074 259- 66 25933 66 33

De kundige speaker Charles Haarman zal de toeschouwers tijdens de wedstrijd met smeuïge uitspraken van alle wetenswaardigheden op de hoogte houden. Een ervaren jury tekent voor een goede registratie van het deelnemersveld. Het Lutter klassement, opgemaakt voor de drie snelste dorpsgenoten, wordt ook tijdens de prijsuitreiking in de tent bekend gemaakt. Een aantal leden van de fietsclub, waaronder de favorieten Hans Welhuis, Richard uit het Broek, Glenn Benneker, Joost Schasfoort en Wim Buyvoets, zijn volop in training. Ook dit jaar zijn er weer mooie premies te verdienen, deze gaan niet alleen naar de snellere rijders maar zijn te winnen door alle deelnemers.

Oplage 9.600 exemplaren


Twirlers Liberation succesvol

Pascal's Mobile Carcleaning is gespecialiseerd in het reconditioneren van uw auto ofwel showroomklaar. Voor zowel particulieren als bedrijven werken we op locatie, maar vanaf 1 Juli breiden we onze service uit, door ons te vestigen met ons bedrijf aan De Pol 1 te Losser. Zo bieden we u de beste service en kwaliteit aan die in onze branche bestaat.

Foto: Fotostudio Johan Brilman

Voor informatie zie onze website.

LOSSER - Een aantal solisten van MTS Liberation nam onder leiding van Saskia Jansen nam met succes deel aan de wedstrijden te Dedemsvaart. Deze wedstrijd kende maar liefs 148 deelnemers. Het ensemble behaalde in de senior basisklasse sectie A het brons.

Sanne Droste pakte in de categorie rhythmictwirl junior beginner het zilver en scoorde tevens de benodigde plaatsingspunten voor de voorrondes van het NK- twirl.

DE POL 1, 7581 CZ LOSSER • 0645250068 • WWW.PASCALSMOBILECARCLEANING.NL

Kelly van Roon behaalde in de rhtyhmictwirl senior een 4e plaats in het algemeen klassement.

Adverteren in het Losser Journaal?

Bel vrijblijvend naar: 074 - 259 66 33 of mail naar: info@losserjournaal.nl

JoopCatering van&Ommen Zaalverhuur Het barbequeseizoen is weer begonnen! Uw adres voor: warme of koude buffetten, salades, barbeque of wat partyhapjes, alles is in overleg mogelijk. ‘De Dinkelbrug’ • Hoofdstraat 2 • 7586 BT Overdinkel Tel: 053-536 30 83 Mob: 06-51 54 24 99

Wij bieden u niet alleen

Kunststof Kozijnen Maar ook:

DAIHATSU TERIOS 1300.16V ................ Terreinwagen 5 drs .. “99 ................ € 4.450 MERCEDES-BENZ C230 AVANTGARDE ........... Stationwagon 5 drs .. “09 .............. € 48.950 OPEL AGILA ........................ Hatchback 5 drs ....... “01 ................ € 3.650 OPEL ASTRA ...................... Sedan 4 drs ........... “94 ............... € 1.250 OPEL ASTRA ....................... Sedan 4 drs ............. “99 ................ € 2.950 OPEL VECTRA .................... Sedan 4 drs ............. “03 ................ € 7.450 PEUGEOT 205 ..................... Hatchback 3 drs ....... “91 ................ € 1.250 PEUGEOT 307 ..................... Hatchback 5 drs ....... “03 ................ € 5.950 RENAULT TWINGO.............. Hatchback 3 drs.......“03 ................€ 3.950 SEAT CORDOBA.................. Sedan 4 drs .............“02 ................€ 4.750 SEAT IBIZA............................Hatchback 3 drs.......“04..................€ 6.750

Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

www.heinfranke.nl

* deuren * serres * terras-overkappingen Eigen fabrikaat van uitstekende kwaliteit. Vakkundige montage!

Overbeck ------ Showroom -----

Waldweg 7 48720 R.- Holtwick Tel. 0049-2566-1243 Fax 0049-2566-1705 www.overbeck-fenster.de Showroom (direct over de grens) Verkoop Tel. 0049-2564-98163 Mob. 0049-170-5391039


Losser Journaal

Dinsdag 05 juli 2011

Feestelijke kerkdienst in park Overdinkel OVERDINKEL - Sedert 1 januari zijn de R.K. parochies van Glanerbrug, Lonneker, Losser en Overdinkel opgegaan in één parochie Maria Vlucht. Ter gelegenheid daarvan zijn er door het bestuur, het team van pastores en een aantal werkgroepen diverse activiteiten gepland. Eén daarvan is een openluchtviering op zondag 10 juli in het Processiepark te Overdinkel, onder het motto ‘Samen Eén. Het Verhaal gaat door’. De viering begint om 10.00 uur. Er is tevens een kindernevendienst met een verrassend programma. Ook zullen prijsjes worden uitgereikt aan kinderen van alle katholieke en interconfessionele basisscholen, die binnen de parochie vallen, voor de mooiste creatieve inbreng. Na afloop van de viering staan de koffie en een traktatie klaar.

Volg ons op Twitter via

@Twente Journaal

Altijd het laatste nieuws!

www.losserjournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Losser Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 9.500 exemplaren Verschijnt iedere dinsdag huis-aan-huis in Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen, De Lutte en het gedeeltelijke buitengebied Advertentie-adviseur: Marco Krabbe, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@losserjournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-44 511 851 Jesper Vis E-mail: redactie@losserjournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten Vormgeving: Niek Betten Geen Losser Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Losser Journaal: Losser: Drukkerij Jansen, Albert Heijn, C1000, Gemeentehuis, Bibliotheek De Lutte: Spar Kuipers, Slijterij Segerink Overdinkel: Plus Bellers, Japin Glane: Tankstation Bagchus Beuningen: Sterrebosch/ VVV kantoor Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Losser Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33

Losser viert 200 jarig bestaan met langste salade LOSSER - Losser is als gemeente in 1811 ontstaan door afscheiding van Dorp en Marke Losser van het Richterambt in Oldenzaal. Dat betekent dat dit jaar een mijlpaal in de geschiedenis van de gemeente is bereikt: Losser 200 jaar verslingerd aan de Dinkel!

Programma feestweek Donderdag 7 juli: Nostalgische raadsvergadering in openluchttheater Brilmansdennen. Op donderdag 7 juli wordt als aftrap van de feestweek voor het 200 jaar bestaan van de gemeente Losser een nostalgische raadsvergadering gehouden. Dit wordt een vergadering met een humoristische kwinkslag. Om 19.30 uur duikt de gemeenteraad in de rijke historie van de gemeente Losser In het openluchttheater Brilmansdennen aan de Gildehauserweg. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis en de koffie staat klaar. Of in Twents: wie neugt oe!. Vrijdag 8 juli Crazy Vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur. Winkelactie in het Centrum van Losser door de ondernemers en een jeugdshow avond muziekvereniging Excelsior van 19.00 tot 20.30 uur aan de Frederikstraat 8 te Losser: blokfluitgroepen, jeugdorkest, jeugddrumband en majorette groepen. Zaterdag 9 juli Midzomerfeest ’s middags en ’s avonds. Muzikale happening met randprogramma. Op het Martinusplein treden op: de V-boys, Frouxxdance en 30EuroLive. Organisatie is handen van carnavalsvereniging De Grosmeeierkes. Zondag 10 juli Wereldrecordpoging langste salade Raadhuisplein Losser, vanaf 12.00 uur. Op zondag wordt een poging gedaan om de langste salade ter wereld te maken. Al sinds de jaren ’70 is ‘s lands meest bekende salade-

bereider Johma gevestigd in Losser en daarmee is het een oer-Twents merk dat graag haar steentje bijdraagt aan het 200-jarig jubileum van de gemeente Losser. Johma roept daarom alle inwoners van Losser op om op zondag 10 juli, op het Raadhuisplein, mee te bouwen aan een ruim 60 meter lange en 1,5 meter brede salade. In de vorm van de voor Twente kenmerkende rivier De Dinkel. Vuurwerkshow op De Bleek, Losser om 22.00 uur Vroeger legden huisvrouwen uit Losser er de was te drogen. De Bleek aan de Scholtinkstraat in Losser is al sinds 1948 eigendom van de gemeente Losser. Nu is dit een geliefd rustpunt voor wandelaars en fietsers. Een historisch decor voor een b ijzondere vuurwerkshow ter ere van de gemeentelijke verjaardag.

Midzomerfeest op Martinusplein en koopzondag vanaf 12.00 uur. Muzikale happening met randprogramma. Op het Martinusplein treden op: Neue Oberkrainer Musikanten en Originaal Denekamper Spatzen. Daarnaast zijn er wedstrijden Truck Slepp’n voor 16 tot 100-jarigen en Trekkerslepp’n voor kinderen tot 16 jaar. Organisatie is handen van carnavalsvereniging De Grosmeeierkes. Meer info en opgave voor het slepp’n via www.zomerfeestenlosser.nl. De feestweek wordt afgesloten met twee besloten festiviteiten. Op maandag 12 juli is er een programma voor senioren bij woon- en zorgcentrum St. Maartenstede. Op woensdag verzorgt de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso een relatieconcert voor genodigden van de gemeente Losser in openluchttheater Brilmansdennen.

Koepelconcert door Concordia OVERDINKEL - Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel verzorgt op donderdagavond 7 juli een optreden in de muziekkoepel aan de Ds. Pasmastraat te Overdinkel. Het orkest staat onder leiding van dirigent Andre van Huizen. Natuurlijk zullen ook de drumband en de jeugd-drumband onder leiding van dirigent Jan Thravalos “acte de presence” geven. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is natuurlijk gratis. U bent van harte uitgenodigd voor dit concert op een van de mooiste plekjes van Overdinkel.

gecertificeerd papier

Reekersgaarden 36 Telf. 053 5362010 7582JB Losser Mobiel: 06-30317971 www.nagelstudiorimini.nl

Marinus Heino

In de kantlijn

De Stichting 200 jaar gemeente Losser, Losserse verenigingen en ondernemers en de gemeente Losser organiseren in de week van 7 tot en met 13 juli diverse activiteiten om de 200ste verjaardag van de gemeente te vieren. Het hoogtepunt is op zondag 10 juli met de wereldrecordpoging langste salade op het Raadhuisplein in Losser. De activiteiten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Deze uitgave is gedrukt op:

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte als digitale uitgaven.

3

Door onze regering zijn kunst en cultuur een beetje tot stiefkind van de maatschappij verklaard. Iedereen heeft de mond vol over de ophanden zijnde bezuinigingsoperatie. Met de mond heeft ook bijna iedere Lossernaar hart voor onze plaatselijke koren, voor onze muziekverenigingen, voor ons openluchttheater, voor onze muziekschool. Maar zodra voor een voorstelling, concert of uitvoering enige euro’s moet worden neergeteld, geven velen niet thuis. Sterker nog, zelfs als ‘kunst’ gratis wordt aangeboden, laten velen de kans aan zich voorbijgaan. Neem nu het straat goochelfestival. Stevig gesubsidieerd door de provincie werd het internationale feestje voor het derde jaar op rij samen met Bad Bentheim gehouden. De belangstelling hield niet over. Toegegeven, de plaats van de voorstellingen is niet de plek waarvoor een dergelijk festival bestemd is. Maar Losser mist nu eenmaal een druk bezocht winkelcentrum waar voetgangers winkelen en flaneren. Op een zaterdagmiddag haalt een Lossernaar het liefst zo snel mogelijk met de auto de boodschappen in huis. Wil een dergelijk festival publiek trekken en tot een succes uitgroeien, zijn wel degelijk andere en betere locaties te bedenken. Neem het cultuurpark erve Kraesgenberg. Als muziekvereniging De Tukkers daar in december het Christmas Fair houdt, mag het koud zijn of sneeuwen, de mensen komen voor een stuk gezelligheid. Als de Böggelrieders en Daansers met Pinksteren hun folklorefeestje houden, is het gezellig druk en als in het park koninginnedag wordt gevierd, smaakt de oranjebitter in een sfeervol cultuurpark beslist niet bitter. Kortom als de mensen een stuk gezelligheid wordt geboden met een kop koffie met gebak, een drankje en een hartige hap, dan ontstaat er sfeer. Zelfs het openluchttheater zou een aardige stek zijn voor straattheater. Maar dan moet wel een gratis programma worden aangeboden, anders geeft kunsten cultuurminnend Losser beslist niet thuis. Komende week viert Losser feest. Met een nostalgische raadsvergadering in het openluchttheater volgt donderdagavond de opmaat voor een feestweek waarin wordt gevierd dat de gemeente Losser tweehonderd jaar als zelfstandige gemeente in de geschiedenisboeken staat. Allemaal meevieren zou ik zeggen, want een eeuwfeest kun je maar eens in je leven meemaken. In de nostalgische raadsvergadering gaan onze huidige politici terug in het verleden toen onze voorvaderen nog dachten verstandige beslissingen te nemen. Kom gerust naar het openluchttheater, de voorstelling is gratis. Op vrijdag doen plaatselijke ondernemers er tijdens een Crazy Vrijdag nog een schepje bovenop. Weliswaar niet gratis, maar met geweldige kortingsacties wordt het publiek beloond dat wel de moeite neemt eens te winkelen. Wel weer gratis kan op zaterdag en zondag gefeest worden tijden het muziekfeest op het Martinusplein en zondag kan zelfs gratis worden geproefd van de grootste salade ooit geproduceerd. Mis het niet, de spraakmakende recordpoging is gratis. Reageren: marinusheino@online.de


ZOMERSE WEKEN

lage prijzen NAIRE Vaste CLAYMORE SCOTCH WHISKY Vinos de la Tierra de Castilla y León Blanco of Tinto 0.75 Liter

4.75

1,0 Liter •

13,99

AREND JONGE JENEVER 1,0 Liter •

8,99

AREND BEERENBURG 1,0 Liter •

7,99

AREND VIEUX 1,0 Liter •

8,99

AREND BORREL 30% 1,0 Liter •

7,99

JAGDTRAUM KRUIDENBITTER 0,7 Liter •

6,99

3 VOOR

10.00 OLIFANT

Jonge Graanjenever 1.0 Liter

geldig t/m 16 juli 2011

OLD CAPTAIN

Caribbean Rum Wit of Bruin 0.7 Liter

DUJARDIN

Vieux Blue 1.0 Liter

verhuur van: tafels/statafels div. stoelen kleden serviezen bestek glaswerk bars/taps koelkasten etc.etc.

7.99 10.99

www.dewereldvandranken.nl

Slijterij ‘t Raedthuis

St. Maartenstraat 57 tel. 053 - 538 6583 LOSSER

TSN Thuiszorg is dé volwaardige thuiszorgorganisatie die alle vormen van thuiszorg biedt. TSN Thuiszorg is opgericht door zorgverleners die meenden dat thuiszorg anders georganiseerd moest worden.

Huishoudelijke hulpen m/v in Oldenzaal en Losser

9.99

De Twentsche Kwaliteits Slijter:

Huishoudelijk werk. Mensenwerk.

info@evenementenverhuurtwente.nl

Openingstijden maandag t/m donderdag 09.00-18.00 vrijdag 09.00-21.00 zaterdag 08.30-17.00

Ook volop vakantiewerk tot september (part-time of full-time) Meer tijd voor de zorg en weinig administratieve rompslomp. Zo is TSN Thuiszorg uitgegroeid tot de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, die alle vormen van thuiszorg biedt. Van hulp bij het huishouden tot intensieve verpleging en verzorging. Vanuit 40 lokale vestigingen werken we met meer dan 23.000 medewerkers dag en nacht aan de best mogelijke zorg en optimale tevredenheid voor onze zorgverleners en cliënten. Kom langs, bel of stuur een mail met je gegevens naar oldenzaal@tsn-thuiszorg.nl. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

TSN Oldenaal e.o. Wilhelminastraat 35A 7571 CE Oldenzaal

t e i

Werken als huishoudelijke hulp bij TSN Thuiszorg kent veel voordelen: • Altijd dezelfde cliënten • Werken wanneer het jou uitkomt • Cliënten bij jou in de buurt • Veel tijd voor de zorg • Volop opleidingsmogelijkheden • Een contract dat je past • Beloning volgens CAO-VVT • Reiskostenregeling • Eindejaarsuitkering • Pensioen van Zorg & Welzijn (voorheen PGGM)

0541 - 57 08 21 oldenzaal@tsn-thuiszorg.nl www.tsn-thuiszorg.nl

TSN Thuiszorg is een landelijke organisatie met een sterk lokaal netwerk. TSN Thuiszorg is HKZ/ISO erkend, een waarborg voor kwaliteit voor zowel de zorgverlener als de cliënt.

TE KOOP OF TE HUUR AAN DE POL 7 IN LOSSER

8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS Mogelijkheid dubbel aantal m2 door aanbrengen verdiepingsvloer Standaard elektrisch bedienbare overheaddeur en lichtstraat Passend voor bedrijven in verschillende branches Geschikt voor zowel ondernemer als particulier Flexibel in te delen van kantoor tot werkplaats V.A. € 94.000,- v.o.n. excl. BTW Bedrijfsunits van 97 tot 117 m2

088 – 633 633 6

projectontwikkeling


Losser Journaal

Dinsdag 05 juli 2011

5

Combinatie ´64 C1 tweede op NK Beachhandbal Nieuw bestemmingsplan buitengebied LOSSER - De gemeente Losser heeft de volgende fase in de voorbereiding voor het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied Losser bereikt. Sinds deze week ligt het voorontwerp Bestemmingsplan Buitengebied Losser voor 2012 en verder ter inzage. Gemeenten in Nederland zijn wettelijk verplicht om de bestemmingsplannen voor het buitengebied actueel te houden. Daarom wordt dit bestemmingsplan elke 10 jaar tegen het licht gehouden en waar nodig herzien. Daarvoor wordt een zorgvuldig traject doorlopen waarbij alle betrokken partijen gehoord worden, inzicht verkrijgen en inspraak kunnen hebben. In Losser is het voorontwerp voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied nu aanbeland in de inspraakfase.

LOSSER - Het C1 meisjesteam van handbalvereniging Combinatie ´64 heeft twee weken geleden de Twentse Kampioenschappen Beachhandbal op het Hulsbeek in Oldenzaal gewonnen. Dit hield in dat zij mee mochten doen aan de Nederlandse Kampioenschappen die afgelopen zondag werden gehouden op de stranden van Julianadorp aan zee. Om zes uur ‘s ochtends vertrokken de speelsters, ouders en overige supporters per bus richting Noord Holland, alwaar om 10.00 uur de eerste wed-

strijd begon. Het team was ingedeeld in een poule met maar liefst negen zeer gerenommeerde verenigingen. Ondanks de hitte en de vele wedstrijden wist het team toch een goed resultaat neer te zetten. Er werd maar één wedstrijd verloren, twee maal gelijk gespeeld en de overige wedstrijden werden allemaal gewonnen. Dit resulteerde in een mooie en welverdiende tweede plaats op de Nederlandse Kampioenschappen. Dit werd uitgebreid gevierd in de bus terug naar Losser. In Losser werden de

(

Auto-Reuvers.nl

meiden nog getrakteerd op een patatje. Deze onvergetelijke dag werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren ’t Hoen, Van Mook Schildersbedrijf, Transinfo, Theussing Verzekeringen, Voice 2 Connect, Horeca Service Twente en de Rabobank. Op de foto ziet u het succesvolle team. Op de achterste rij ziet u trainer en coach Tom Geertshuis. Hurkend zijn van links naar rechts Hante Hamel, Loes Stockmann, Nel Veldhuis, Jonneke Veeneman, Chiara Grado, Lynn de Zeeuw, Anouk Kroeze, Anne-Fleur Theussing en Sanseray Hollander.

E

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

Catering

KTV - VIDEO - WASAUTOMAAT - KOELING ENZ...ENZ...

OOK VOOR AL UW REPARATIES

0541 - 521 515

auto’s

Inkoop • Verkoop • Reparatie alle merken •

K Voldoendegratis gratis parkeerruimte! Voldoende parkeerruimte! Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

053 - 4611428 4611428

Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

www.profipoets.nl

Alimentatie

te veel of te weinig?

mr. M. Tijken

echtscheidingsspecialist

0541 - 521 515

Electro

.. koopste d e o g e D en ! an print v r e i n a m

Bezoek onze site voor het complete assortiment

www.stealx.nl - De Pol 3a Losser - 053 5361437

Radio Kortman

Verkoop en reparatie van T.V Audio en huishoudelijke apparatuur

Gronausestraat 1287 Glanerbrug

053 - 4611275

Uitsluitend betrouwbare en gediplomeerde gastouders.

Wij staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en lage tarieven voor ouders. Gezocht: gediplomeerde gastouders. Verdiensten minimaal: 4,60 p/u per kind en andere gunstige regelingen. Info: 053-5726115 www.gastouderbureausnoesje.nl

Mode 25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

Gordijnen & Bedden

7581 EB Losser Gronau · Ochtruper Str. 89a · Tel. 0 25 6 2 / 9 66 55

Ontslag?

V

Verf

Mr. D.G. Geerdink

0541 - 521 515

S

Steen NATUURSTEEN

NIBA

Kinderopvang

Gastouderbureau Snoesje

Nijverheidstraat 12 • Losser Telefoon 06 - 212 472 43

ProfiPoets Autocleaning Oldenzaal • 0541 531711

Kloppenstraat 85 Tel. 0535385620

OOK IN LOSSER EN OVERDINKEL

Lowie Kellerhuis

E

• knippen zonder afspraak • tevens haarverlenging • woensdag kinderen 8 euro

SNEL EN VAKKUNDIG, ZONDER VOORRIJKOSTEN!!!

mr. drs. Carlo Verrillo

Al meer dan 20 jaar topservice bij

Voor uw gordijnen van A tot Z

Van opmeten tot plaatsen aan huis

Oldenzaalsestraat 101 7511 DZ Enschede Tel. 053-431 55 22

Incasso?

0541 - 52 32 93

WWW.KOAUTOS.NL

Nu is de volgende fase aangebroken, de inspraakfase. Dat wil zeggen dat het voorontwerp voor inwoners en andere belanghebbenden zijn in te zien in het gemeentehuis, via www.losser.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. Op dit voorontwerp kunnen nu inspraakreacties ingediend worden bij het college van burgemeester en wethouders. Deze reacties worden inhoudelijk beoordeeld en verwerkt in een zogenaamde responsnota die vervolgens in het voorontwerpbestemmingsplan wordt geïntegreerd. Naar verwachting zal dan vanaf medio december een ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd kunnen worden.Vaststelling door de gemeenteraad van Losser is gepland voor de zomervakantie van 2012.

(

Electro

Kerkstraat 18 18 Kerkstraat 7581 AB AB Losser Losser 7581 053 5381633 Tel. -053-538 16 33

Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

C

Al tijdens het opstellen van de eerste plannen praat een klankbordgroep mee over de inhoud van het bestemmingsplan. Allerlei belangenorganisaties krijgen zo de gelegenheid om in een vroegtijdig stadium mee te denken en suggesties aan te dragen zodat het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied bij de presentatie op een breed draagvlak kan rekenen. Daarom zijn agrarische belangenorganisaties als LTO Noord en Stawel IVN en recreatieondernemers vertegenwoordigd in de klankbordgroep. Ook de landinrichtingscommissie, waterschap Regge & Dinkel en landgoedeigenaren hebben hierin zitting.Via inloopdagen en enquêtes zijn reacties ingediend en verwerkt in het voorontwerp bestemmingsplan zoals dat er nu ligt.

Telefoon ABC

Onderhoud - APK - Airco Autobedrijf

Het oude bestemmingsplan Buitengebied Losser stamt uit 1983 met een gedeeltelijke herziening in 1991. De voorbereidingen voor het nieuwe plan zijn al in 2007 gestart. In de kadernota buitengebied van 2009 heeft de gemeenteraad vervolgens de beleidscontouren vastgesteld. Op basis daarvan is voorontwerp bestemmingsplan ambtelijk uitgewerkt. De gemeente kijkt daarbij ook naar het rijks- en provinciaal beleid. Immers de provincie, het rijk en ook de EU hebben allerlei regels en wetten ten aanzin van de inrichting van onze openbare ruimte vastgesteld waar gemeenten zich aan moeten houden. Er zijn er allerlei verdragen waar rekening mee gehouden moet worden. De archeologische waarden (Verdrag van Malta) of natuurlijke waarden (Natura 2000) zijn hier voorbeelden van. Ten opzichte van het vorige plan buitengebied biedt het nieuwe plan meer ruimte

voor creatief ondernemerschap. Een boer die op zijn erf ijs wil verkopen bijvoorbeeld, krijgt eerder toestemming om af te wijken van het bestemmingsplan dan voorheen.

NATUURSTEEN

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

T

Aanrechtbladen Dorpels Vensterbanken

Grafmonumenten Lasertechniek

Textiel Magazijnverkopen Baby-Kinder bovenkleding ondergoed en nachtkleding

Eerste maandagavond v/d maand van 18.30 uur tot 21.00 uur Iedere woensdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur Elferinksweg 6 Overdinkel

noordkamp verfspeciaal zaak pastoor van laakstraat 39 overdinkel 053-5381869

V

Verhuur

Huurders Belangen Vereniging Losser (HBVL) Problemen met uw verhuurder? Schakel het huurderspreekuur van de HBVL in! Telefoon: 053-5369400 huurdersbelangenvereniginglosser.nl

FYSIOTHERAPIE ARTHUR FEDDER IS VERHUISD NAAR: LUTTERSTRAAT 100 BIJ FITPUNT

Behandeling na telefonische afspraak van 7.00 tot 21.30 uur

Tel. 053-538 89 85

Jouw bedrijf in het ABC? Bel vrijblijvend naar: 074 - 259 66 33 Of mail naar: info@losserjournaal.nl


Opening glasvezelwinkel LOSSER - Glasvezel maakt de tongen los in Losser. De één is razend enthousiast, de ander heeft er niet zo’n beeld bij. De mogelijke komst van een glasvezelnetwerk roept in ieder geval veel vragen op. Om alle vragen persoonlijk te kunnen beantwoorden opent Reggefiber vanaf zaterdag 25 juni een glasvezelwinkel aan de Brink 37 in Losser. De glasvezelwinkel wordt om 10.00 uur feestelijk geopend door wethouder Schuddeboom. Kom langs en maak kans op een fiets t.w.v. 1.000 euro. Ook worden er diverse glasvezel informatieavonden georganiseerd. Informatie Vragen over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel en het aanbod van de serviceproviders worden beantwoord tijdens de speciale glasvezel informatieavonden. Deze informatieavonden worden georganiseerd op maandag 20 juni en dinsdag 28 juni en beginnen om 20.00 uur in Marktzicht aan het Martinusplein 25. Tijdens deze avonden kunnen alle inwoners zich uitgebreid laten informeren over de mogelijke aanleg, de diensten van de serviceproviders en de uitgebreide voordelen van een glasvezelnetwerk in Losser. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op www. eindelijkglasvezel.nl/losser. Op deze site kan via de postcodecheck ook een glasvezelabonnement worden afgesloten. De aanleg van glasvezel vraagt enorme investeringen. Daarom wordt het in eerste instantie aangelegd in gemeenten waar bewoners het graag willen. Kiest ten minste 30% van de huishoudens in Losser vóór 18 september voor een abonnement op glasvezel bij één van de serviceproviders, dan wordt daadwerkelijk met de aanleg begonnen.

TWENTS GENIET’N A AN DE R AND VAN OOTM ARSUM

Tel. 0541-291847 • E-mail info@dehaer.nl

w w w.dehae r.nl

Voor meer nieuws zie

www.twentejournaal.nl Altijd al  eens  naar  de  SAUNA     gewild,  maar  toch  liever   niet  naakt  ?   Wij  heten  u  van  harte  welkom  op  onze  

Badkledingdag !   Donderdag  in  de  Oneven  Week    (11.00  –  23.00  uur)                      7  juli  a.s.  weer  badkledingdag                              www.saunakeizer.nl  

Deze advertentie wordt mogelijk gemaakt door


Losser Journaal

Dinsdag 05 juli 2011

Zet ‘m op 11-Tour in De Lutte

7

Gezellige sportiviteit ‘veur en deur De Lutt’

DE LUTTE - In de maanden juli en augustus trekt RTV Oost voor het derde achtereenvolgende jaar door de provincie met de ‘Zet ‘m op 11-Tour’. Vanuit 45 Overijsselse steden en dorpen verzorgt RTV Oost een dag lang live radio- en televisieuitzendingen. Vrijdag 15 juli strijkt de ‘Zet ‘m op 11-Tour’ neer op de Dorpsstraat in De Lutte, op het terras van Café Plexat.

DE LUTTE - Sinds 23 mei zit de nieuwe bibliotheek in de Lutte in het erve Boerrigter 'De Boerderij'. Omdat deze bibliotheek volgens een heel nieuw concept is ingericht, worden er diverse materialen zoals stellingen en kasten uit het oude pand te koop aangeboden.

Daarnaast kunt u ook een keuze maken uit een groot aanbod van boeken voor jong en oud. Misschien wel fijn om juist voor de vakantie uw slag nog te kunnen slaan. Deze verkoop vindt plaats op zaterdag 9 juli van 10.00 tot 13.00 uur. In het oude pand van de bibliotheek Plechelmusstraat 3.

De inwoners worden opgeroepen om een bijdrage te komen leveren aan de live uitzendingen. Dat kan door vanaf 12.00 uur langs te komen op de RTV Oost locatie en plaatselijke onderwerpen of problemen aan te kaarten, te vertellen over een hobby of liefhebberij, een muziekinstrument te bespelen of gewoon ergens je hart over te luchten. Onderwerpen kunnen tevoren worden gemaild naar 11@rtvoost.nl. Live uitzendingen Radio Oost begint al om 07.50 uur met live bijdragen. De uitzending van TV Oost begint om 12.00 uur, met live beelden vanuit De Lutte en elk heel uur een live lokaal journaal. Tijdens de uitzendingen heeft het publiek gelegenheid om een SMS-bericht te sturen dat in beeld te zien is. Het bezoek van de ‘Zet ‘m Op 11-Tour’ wordt afgesloten met een live uitzending van 17.20 tot 18.00 uur, waarin met lokale gasten wordt teruggeblikt op de dag. Deze uitzending wordt herhaald om 18.20, 20.20 en 23.20 uur. Vangspel Tijdens de ‘Zet ‘m Op 11-Tour’ zijn er elke dag fantastische prijzen te winnen in het ‘Zet 'm op 11 Vangspel’. Heeft u TV Oost op 11 gezet en wilt u meedoen aan het spel? Stuur dan een e-mail naar op11@rtvoost.nl met uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Op www.rtvoost.nl/11 is het volledige schema van de Zet-‘m-op-11-tour te vinden.

Kolmschot in muziekschool De Sleutel LOSSER - Tijdens de Open Dag van Muziekcentrum De Sleutel vond de officiële opening plaats van het logobord van Dance Masters Kolmschot. Daarmee krijgt deze gerenommeerde dansschool een vaste plek in de muziekschool en krijgt Losser er een prachtig opleidingscentrum bij. Van stijldans tot Hip Hop, van Zumba tot Kidswing, u kunt hiervoor terecht bij Kolmschot onder het motto: “Bij ons is de maat nooit vol”.

Verkoop oude boeken en materialen

Dorpshoes Erve Boerrigter blij met 35 mille

DE LUTTE - Opnieuw staat de inmiddels al vijfde editie van de Beach Games als vast onderdeel van de Hellehondsdagen op de agenda. Evenals de voorgaande edities kan er ook in 2011 van vrijdag 15 juli tot en met zondag 17 juli, op het - hopelijk zonovergoten Playa Del Lutte – sportief, maar met de nodige inzet, gestreden worden om de punten en om eeuwige roem. Het onderdeel beach tennis is komen te vervallen. De afgelopen jaren bleek het evenement bijzonder populair, zo veel deelnemers waren er. De organiserende verenigingen SV De Lutte en VV Lutheria pakken óók dit jaar weer de organisatie op van dit supergezellige en sportieve onderdeel van de Hellehondsdagen. De organisatie werkt hierbij natuurlijk nauw samen met de Stichting Hellehond. De indeling van het beach volleybal en beach voetbal, waarbij men zijn of haar kunsten op het strandzand kan vertonen, is als volgt: Vrijdagavond

Beach voetbal, 3 spelers/speelsters. Zaterdagmiddag Beach volleybal voor de jeugd van 12 tot 18 jaar, 4 spelers/ speelsters en zondagmiddag Beach volleybal voor senioren, 4 spelers/ speelsters. De Dorpstraat wordt in de dorpskern bij de feesttent door vele hardwerkende vrijwilligers volgestort met strandzand waarna deze immense zandbak wordt ingericht met twee professionele speelvelden met originele afmetingen van 8 x 16 meter. Het beach voetbal wordt gespeeld met drie tegen drie spelers. Er wordt gespeeld met een speciale beach voetbal, zodat het spelletje door iedereen kan worden gespeeld, ongeacht welk niveau. Bij het beach volleybal voor de jeugd bestaan de teams uit 4 spelers van elk niveau. Het beach volleybal voor volwassenen wordt gespeeld met 4 tegen 4. Rondom de velden wordt in samenwerking met de omliggende horeca een gezellig (strand)barretje geplaatst, zodat de toeschouwers optimaal kunnen genieten en de spelers/speelsters

Bestrijding eikenprocessierups heeft aandacht gemeente LOSSER - Het bestrijden van de eikenprocessierupsen heeft op dit moment alle aandacht van de gemeente Losser. De rupsen zitten over veel locaties verspreid. Het bestrijden van de rups op elke plek is door het grote aantal ook moeilijk. De gemeente blijft zich inspannen om overlast te beperken, maar kan overlast niet helemaal voorkomen. Om de inwoners zo goed mogelijk te informeren hangen de medewerkers op locaties waar de eikenprocessierups is waargenomen lint op met de tekst ”Pas op eikenprocessierups”. Als er geen lint hangt is dat geen garantie dat er geen eikenprocessierupsen aanwezig zijn. Advies: Blijf in de maanden mei, juni en juli zelf alert in de buurt van bomen en groen. Omdat de dagelijkse hoeveelheid meldingen groot is, moet de gemeente keuzes maken. Niet meer alle bomen waarin de rupsen in zitten zijn te behandelen. Locaties waar veel mensen komen of waar mensen langdurig verblijven krijgen voorrang. Denk daarbij aan zorgcentra, scholen, kinderdagverblijven en sportcomplexen. Werkwijze De gemeente heeft gekozen voor een praktische werkwijze. Met behulp van linten om de boom kan iedereen

zien of zijn/haar melding in behandeling is genomen. De werkwijze is als volgt: Na een melding voorziet de gemeente de boom zo snel mogelijk van een lint. Vervolgens worden de nesten door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd. Gevoelige plaatsen zoals scholen, kinderdagverblijven, drukke voet- en wandelpaden krijgen daarbij voorrang. Als de nesten succesvol zijn verwijderd, verwijdert de gemeente de linten. Dan is de melding dus afgehandeld. Bestrijding De bestrijding van de eikenprocessierupsen is niet openbare terreinen/ wegen is altijd de verantwoordelijkheid van de eigenaar zelf. Dit betekent bijvoorbeeld dat de provincie voor bestrijding op en langs provinciale wegen verantwoordelijk is. Inwoners zijn dus ook zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van (nesten) van de eikenprocessierups op hun eigen terrein (incl. de kosten). De gemeente kan hierover wel adviseren. Ook kan in sommige gevallen de bestrijding gecombineerd worden met de bestrijdingswerkzaamheden in de buurt. Hierdoor kunnen de bestrijdingskosten voor inwoners lager uitvallen. Meer informatie over de eikenprocessierups is te vinden op www.losser.nl en www.minlnv.nl/eikenprocessierups.

ook even een verfrissend drankje kunnen innemen. Misschien wel om het zand weg te spoelen. Lekkere bijpassende swingende muziek, enthousiaste speakers en natuurlijk sportieve deelnemers maken het geheel compleet tot een prachtig schouwspel en bovenal een mooie sport om aan deel te nemen. Met palmbomen rondom de velden wanen de deelnemers en de toeschouwers zich vast en zeker in een lekkere relaxte subtropisch omgeving. De organisatie rekent opnieuw op een grote deelname vanuit de Lutter bevolking. Echt iedereen kan meedoen; men hoeft beslist geen lid te zijn van een club. Sterker nog, juist deelname van niet-leden wordt ten zeerste toegejuicht. Het motto is immers “gezellige sportiviteit veur en deur De Lutt”, hetgeen onder een heerlijk zonnetje absoluut is gegarandeerd. Deelname aan de Beach Games kan via de site www.hellehond.nl. Geef je snel op, want vol is vol. Opgave kan tot uiterlijk 9 juli 2011.

DE LUTTE – Op feestelijke wijze heeft dorpshoes Erve Boerrigter zijn deuren opnieuw geopend. Na een inpandige renovatie en uitbreiding is een multifunctionele accommodatie gerealiseerd, waardoor nu meerdere functies vanuit één gebouw (met een gezamenlijk beheersmanagement), zowel non-profit en zakelijke dienstverlening op het gebied van cultuur, zorg, welzijn en educatie worden gecombineerd. Hierdoor kunnen de kosten voor het handhaven van verschillende voorzieningen in het dorp structureel worden verlaagd. Het Oranje Fonds heeft 35.000 euro bijgedragen aan de investering in nieuwe vloerbedekking en inventaris.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het 32 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Drie bronzen medailles tijdens NK zwemmen LOSSER - De Lossernaar Yoran Klos, zwemmend voor De Dinkel Denekamp, wist tijdens het NK junioren lange baan maar liefst drie bronzen medailles te winnen. Deze medailles won hij op de verschillende vrije slag onderdelen.

De 50m vrije slag, de 100m vrije slag en de 200m vrije slag. Op de 50m vrije slag zwom hij een tijd van 25.28. Hiermee kwam hij net niet aan zijn eigen beste tijd van 25.12. Op de 200m vrije slag zwom hij wel een persoonlijk record in een tijd van 2.03.21. Op de 100m vrije slag wist hij zijn eigen al zeer snelle tijd van 55.65 te verbeteren naar 54.98 en bleef hiermee slechts zevenhonderdste van het zilver af. Tevens vestigde hij met deze tijd weer een nieuw Overijssels record. Zeer mooie tijden voor deze 15-jarige zwemmer, ook al omdat hij tijdens dit driedaagse kampioenschap

een zeer zwaar programma had waarin hij 14 keer moest uitkomen.

Op deze afstanden wist hij met uitzondering van de 200m rugslag steevast in de top10 of top 5 van Nederland te eindigen. Laura Stegge, ook woonachtig in Losser en zwemmend voor de De Dinkel Denekamp, moest 9 keer zwemmen. Ook haar specialiteit is de 100m vrije slag. Zij wist met deze afstand op een 6e plaats van Nederland te eindigen in een tijd van 1.05.86. Laura had de pech door een blessure voorafgaand aan de NJK een stuk trainingsvoorbereiding gemist te hebben. Toch is ze er in geslaagd haar verschillende tijden van een 25m bad tijd om te zetten naar mooie PR’s op een 50m bad. Beide zwemmers zwommen voor De Dinkel ook nog verschillende estafettes waar ze samen met hun uit 16 deelnemers bestaande team mooie PR’s wisten te zwemmen.


OPENLUCHTTHEATER

HERTME

8, 9 & 10 juli 2011

LIVE IN CONCERT Na het daverende succes in 2010 met twee concerten van Marco Borsato, houdt ook "Hertme LIVE 2011" de belofte in van een spectaculaire happening.

Vrijdag 8 juli

Ilse DeLange Met in het voorprogramma “Bertolf” Afterparty: Dj Devo Zaterdag 9 juli

René Froger Met The First Show Band & The Frogettes Afterparty: Glennis Grace Zondag 10 juli

Mega Schlagers & Artiesten Parade Met Glennis Grace, Jürgen Marcus, Peter Orloff, Heidi und die Heino's, Bernd Clüver, Tribute to André Hazes, Bonnie St Claire, Erik & Sanne, 2 Brothers on the 4rth floor en Dj Devo

Alle info op: www.vriendenvanhertme.nl (Klik op bovenstaande button om naar de website te gaan)

LJ_05-07-11  

9e jaargang nr. 26 Dinsdag 05 juli 2011 >>>>> pag 7 en met woensdag 3 augustus een selectie van zijn schilderijen in de Losse...

Advertisement