Page 1

www.losserjournaal.nl

Woensdag 5 juni 2013

Jeugd blij met nieuwe speeltoestellen

Stichting Jurrestrijd

2

LOSSER - In de afgelopen weken heeft de gemeente diverse speelterreinen heringericht. Op de speelterreinen in de Cato Elderinkstraat, de Heidehof en de Ludgeruslaan in Losser en de Weverstraat in Overdinkel zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst.

Herman den Blijker getrouwd? >>>>> pag

3

Kampioenen KVV Losser >>>>> pag

De oude speeltoestellen voldeden niet meer aan de veiligheidseisen. Het geld voor de vervanging komt uit een potje dat hier speciaal voor gereserveerd is. Aan de Melenhorst ter hoogte van het fietspad richting de Lutterstraat (Saller II) wordt op dit moment een nieuw speelterrein ingericht. Een grote speelcombinatie is al geplaatst. Binnenkort worden hier nog een vogelnestschommel, een draaitoestel en een duikelrek aan toegevoegd.

5

Weersvoorspelling donderdag 6 juni 7° / 23°

5

vrijdag 7 juni 10° / 25°

7

zaterdag 8 juni 10° / 24°

8

Webshoppresentatie LOSSER - Op donderdag 6 juni a.s. organiseert Marian4kids.nl een actie- en verkoop avond voor kinderkleding, outlet en merkkleding, bij vakantiexperts in Losser. Zie voor alle info de advertentie rechtsonder op pagina 3

Waarheen, waarvoor?

Naar het adres waar een passend afscheid meer is dan begraven of cremeren alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: Broekhoekweg 20, Losser. Met het modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15. www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl

Judoka’s survivelend naar vakantie LOSSER - Afgelopen weekend sloot Judo Losser het seizoen 20122013 af met een survivalkamp voor de oudere jeugd en de senioren. Dit jaar ging de reis naar Eibergen en Rekken. Zaterdag ’s morgens vertrekken en zondagmiddag afgemat weer terug bij de Fakkel; overleven in de Achterhoek. En dat ging de judoka’s wonderbaarlijk goed af. Na aankomst meteen actief aan de slag met boogschieten, kanopolo, de hoge klimwand, het survivalparcours en de overlevingsloop. Zweet op het voorhoofd werd na een val uit de kano van het lichaam gespoeld. Een lekker slokje water, een energiereep alles werd gedaan om het lichaam in shape te houden. In de avond ging het richting het ten-

tenkamp. Hier smeulde het vuur al op de barbecue en kon de inwendige mens versterkt worden met alles wat niet helemaal gezond is. Sate, hamburgers, speklappen het verdween als sneeuw voor de zon in de hongerige monden. Daarna het bos in voor een overlevingsspel en daarna duurde het totdat de zon opkwam voordat de laatste survivelaars de slaapzak opzochten.

De zondag stond in het teken van een lange kanotocht. Vanuit Duitsland voer de groep in Canadese koano’s terug naar rekken. De armspieren werden hier alvast getraind voor het komend wedstrijdseizoen en het mentale deel (doorroeien!!) komt zeker ook weer van pas in menig finale. Op 29 juni heeft Judo Losser de examendag. Tijdens deze dag in sporthal de Fakkel zal elk lid proberen een volgende graduatie te behalen. De dag begint met een gezamenlijk examen van de berengroep vanaf 9.00 uur. Een half uur later komen judoka’s een volgende kleur slip aan hun band of een bandexamen afleggen. Er worden in totaal meer dan 80 kandidaten verwacht.

Open Huis Tiekerhook mét Fancy Fair! OVERDINKEL – De Tiekerhook in Overdinkel houdt op woensdag 12 juni Open Huis mét een Fancy Fair. Alle inwoners van Overdinkel en omgeving zijn die dag van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom in dit kleinschalige woonzorgcentrum van Zorggroep Sint Maarten.

Enkele weken geleden is het nieuwe trapveld in Glane in gebruik genomen. Het met hekwerk omheinde veld van kunstgras van 10 x 20 meter is grotendeels betaald met een bijdrage uit het dorpsbudget Glane. Nog voor de bouwvak wordt ook het speelterrein op het Talmaplein in Overdinkel nieuw ingericht. In overleg met buurtbewoners is vorig jaar al een herinrichtingsplan opgesteld. Volgens planning kan de jeugd in de zomervakantie gebruik maken van de nieuwe speeltoestellen, die in het kader van Hart voor Overdinkel door de gemeente Losser en woningcorporatie Domijn zijn gefinancierd.

Degradatie AJC naar 3e klasse LOSSER - AJC’96 heeft zich niet kunnen handhaven in de 2e klasse. De geplaagde ploeg verloor vorige week in eigen huis al met 2-1 van Robur et Velocitas en ging afgelopen zondag in Apeldoorn opnieuw onderuit, het werd 1-0 voor Robur. Uiteraard was de teleurstelling groot. Het afgelopen seizoen echter zorgden blessures en een trainerswissel ervoor dat de doelstellingen niet gehaald konden worden. De ploeg, die dit jaar ambities had om mee te strijden om nacompetitie voor promotie, mag het volgend seizoen in de derde klasse proberen.

VOOR MIJN LIEVE

DISARONNO

12.99

zie achterpagina 11e jaargang 22 7e nr. jaargang nr. 18

En het bijzondere van deze Fancy Fair in Tiekerhook is: de opbrengst zal volledigl ten goede komen aan de aanschaf van een duofiets voor de Tiekerhook. Bestemd voor zowel de bewoners als de bezoekers van de dagbehandeling.

13.49

Zie onze website voor meerdere acties! www.dewereldvandranken.nl

Een reden te meer om aanstaande woensdag 12 juni vanaf 11.00 uur massaal naar het Open Huis en de Fancy Fair in de Tiekerhook te komen!

Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen. 074 074 - 259 66 33 - 259 66 33

Originale

1.0 Liter

André de Jong

Tijdens het Open Huis kunt u op woensdag 12 juni uitgebreid kennismaken met de Tiekerhook en haar bewoners. En tegelijkertijd geniet u daar van al het leuks en lekkers op de Fancy Fair. Wat u op de Fancy Fair van de Tiekerhook zoal kunt verwachten? Allereerst zijn er prachtige schilderijen te zien én te koop. Gemaakt door Tiekerhook-bewoners en ook van de hand van schilderes Nonja Dijkshoorn. Verder wordt er gebruikte kleding van medewerkers te koop aangeboden, evenals bloemstukjes (gemaakt door vrijwilligers, samen met bewoners). Ook De Zonnebloem is met een info-stand aanwezig. Bovendien zijn er kraampjes met onder meer: cup cakes, zelfgemaakte jam en vers gebakken aardappelpan-

geldig t/m 19 juni 2013 Type- en drukfouten voorbehouden.

Graanjenever nenkoeken. Terwijl op deze gezellige Fancy Fair natuurlijk ook volop koffie en limonade verkrijgbaar is. ‘s Middags zal zanger Martin Ankoné het geheel muzikaal omlijsten met bekend Nederlands repertoire.

VADER

KETEL 1

0.7 Liter

>>>>> pag

De Twentsche Kwaliteits Slijter:

Slijterij ‘t Raedthuis

St. Maartenstraat 57 tel. 053 - 538 6583 LOSSER

Oplage 9.600 exemplaren


staoptegenkanker.nl/inactie

2

Zo krijgt u een indruk van de enorme hoeveelheid afval die we met ons allen voortbrengen en Losser Journaalhoe belangrijk het is wordt u zich ervan bewust

VERBOUWINGS-

opruiming bij Van Gils Modern

Bezoekadres Twence, Boldershoekweg 51, 7554 RT Hengelo. Woensdag 5 juni 2013 Zie ook www.twence.nl

vertrouwd & zeker

OP=OP De moderne afdeling wordt vernieuwd Daarom krijgt u nu op alle showroomodellen van de moderne afdeling en de winkel MeubelDirekt grandioze kortingen en kunt u de meubelen direct meenemen naar huis.

TOT WEL

70 KORTING %

wonen slapen keukens badkamers Van Gils Woonpromenade | Kleibultweg 48, 7575 BV Oldenzaal | T 0541 850 100 | E info@vangils.nl | Openingstijden: ma 13.00 - 18.00 | di, wo, en vr 10.00 - 18.00 | do 10.00 - 21.00 (koopavond) | za 10.00 - 17.30

www.vangils.nl

Vraag in onze winkels naar de voorwaarden.

WIJ FELICITEREN De balkonkus die Zaterdag ten overstaande van vele buren zal worden gegeven i.v.m hun 25 jarig huwelijk.

Het zilveren bruidspaar zijn: Anita & Ronald Scholten Nieuwstraat De Lutte

Praktijk podologie Wim & Willeke Benerink Brandkolk 11 Lattrop Voor een onvergetelijke avond in Enschede en Glane heten wij u van harte welkom, Om een zakelijk succes te vieren, of om te genieten van een heerlijke ontspannen nacht. Genieten in een sfeervolle ambiance Club Casanova Gronausestraat 467 7585 PD Glane Club Casanova Noorderhagen 1B 7511 EJ Enschede

www.clubcasanova.nl

Heeft u een actie ten bate van de Stichting Jurre? Mail uw verhaal naar redactie@losserjournaal.nl

Benefietdiner voor Stichting Jurrestrijd

Bingo Middag

OLDENZAAL - Station Oldenzaal steunt Stichting-Jurrestrijd. Vrijdag 7 juni organiseren zij daarom een benefietdiner. Een 4-gangen verrassingsmenu eventueel aangevuld met een wijnarrangement. De opbrengst van deze avond wordt geschonken aan Stichting-Jurrestrijd.

OVERDINKEL - In haar bestuursvergadering van 28 mei heeft het bestuur van A.N.B.O. afdeling Overdinkel, i.s.m. de bingocommissie, besloten de opbrengst van de bingomiddag die op WOENSDAG 12 JUNI gehouden wordt, ten goede te laten komen aan Stichting Jurre.

De 1-jarige Jurre Jonker lijdt aan neuroblastoom stadium 4 high risk. Een agressieve vorm van kanker. De Stichting-Jurrestrijd is opgericht om financiële middelen te genereren om de onkosten te betalen die voortkomen uit de behandeling van Jurre in Amerika. Bezoek de site voor alle informatie: www.jurrestrijd.nl. Tijd: 17.30 uur, kosten: 15 euro per persoon. Extra: Als u een wijnarrangement wilt á 7,50 euro. Reserveren is deze dag verplicht! Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door: Freddy’s groente&fruit, De Monnik dranken, Bolscher meer dan vlees en Leusink aardappelen. Volg ons ook op facebook.com/stationoldenzaal.

De aanvang van deze middag is om 14.00 uur en wordt gehouden in “het Trefpunt” te Overdinkel en is toegankelijk voor iedereen.

Elke 1e en 3e zaterdag v/d maand Carint Losser Luttersestraat 2a LET OP*: Bent u slecht ter been of heeft u geen vervoer? Wij bezoeken u thuis. * Nu rechtstreekse declaratie naar uw zorgverzekeraar Wij maken de zolen zelf, ook voor kinder voeten Onze handgemaakte zolen zijn extra dun Bel of mail voor een afspraak: Info@podoloog-wimbenerink.nl www.podoloog-wimbenerink.nl 06 10 34 25 74 699 - 0541 22 94 24

Fiets/Scootmobieltocht GLANERBRUG – Het FysioTeam houdt zaterdag 15 juni een fiets/ Scootmobieltocht Jurre Strijd ten bate van de stichting Jurrestrijd. Voor het meedoen wordt een vrije gift gevraagd. De volledige opbrengst gaat naar: Jurre Strijd, geef een klein ventje de kans op een leven. De tocht is 22 km. Start tussen 10.00 en 11.00 uur. De start is vanaf de Schoolstraat 17 bij het FysioTeam. Aanmelden voor 13 juni kan via: info@hetfysioteam.nl of 053-700 00 00


Losser Journaal

Woensdag 5 juni 2013

Podiumplaatsen voor turnsters

Colofon Losser Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53

LOSSER - Tijdens de finale Turnen Dames vierde divisie wisten twee turnsters van AGV Losser, afgelopen zaterdag een plaats op het podium te bemachtigen. Pim te Bos eindigde bij de categorie senioren op een tweede plaats met een punten totaal van 45.750. Jolein Stege werd in dezelfde categorie met totaal 43,700 heel verdienstelijk dertiende.

Oplage: 9.700 exemplaren Verschijnt iedere woensdag huis-aan-huis in Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen, De Lutte en het gedeeltelijke buitengebied. Advertentie-adviseur: Jeroen Morshuis, 06-395 655 97 E-mail: info@losserjournaal.nl

Vormgeving: Pieter Gelderman Mandy Kattenpoel Oude Heerink Geen Losser Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Losser Journaal: Losser: Albert Heijn, C1000, Gemeentehuis, Bibliotheek, Tankstation Smit, C1000 Losserhof, Primera, Plus van Marle De Lutte: Spar Kuipers, Slijterij Segerink Overdinkel: Plus Bellers, Japin Losser: Happy Carwash Beuningen: Sterrebosch/ VVV kantoor Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Losser Journaal en Hart van Glanerbrug.

Het Losser Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte als digitale uitgaven.

Bigband in de muziekkoepel OVERDINKEL - Op woensdag 5 juni vindt het volgende optreden plaats in de muziekkoepel. De BigBand van de Euregiokapel verzorgt dan een concert. Deze muziekvereniging is een hele bijzondere: zij bestaat uit Duitse en Nederlandse muzikanten. In 1982 vonden enkele muzikanten aan weerszijde van de grens elkaar om de basis te leggen voor een nieuwe culturele samenwerking in het grensgebied. Eén van de uitgangspunten was de bevordering van wederzijdse vriendschap door samen muziek te maken. In 2005 veranderde de muzikale richting van deze internationale kapel. Vanaf dat jaar spelen de muzikanten jazz in plaats van film- en marsmuziek. Zij brengen woensdagavond klassieke swingnummers á la Benny Goodman, Duke Ellington en Count Basie op de planken. De band staat onder leiding van Ognan Gjakonovski. Het concert begint om 19.30 uur .

Herman den Blijker getrouwd?

Bij de categorie jeugd wist Iris van Nieuwkuijk een derde plaats te bemachtigen en wist daarmee het podium te beklimmen. Zij haalde totaal 44,700 punten en moet daarmee samen met de senioren, volgend seizoen promoveren naar de derde divisie.

Lees verder op www.losserjournaal.nl

Opbrengst collecte Longfonds 2013 LOSSER - In mei gingen 50.000 collectanten op pad voor het Longfonds (voorheen Astma Fonds). De opbrengst van de collecte in Losser bedroeg € 4525,95. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Vijver de Saller gaat pas open op 1 juli

LOSSER- Afgelopen vrijdag leek het gemeentehuis van Losser een geweldige scoop te hebben. Niemand minder dan Herman den Blijker trad in het huwelijk...

Bij de pupillen 1 deden drie turnsters mee, Ruby Johannes (22ste), Merle Verhoeven (25ste) en Milou Nijhuis (26ste) wisten zich uitstekend staande te houden in een erg sterk deelnemersveld.

LOSSER - Visvereniging VVLO heeft in overleg met de Gemeente Losser besloten de vijver in De Saller nog niet vrij te geven voor vissers.

het bruidspaar met het nodige lawaai aan bij de trouwlokatie. Ze werden door ambtenaar van de burgerlijke stand Mieke Nijhof in de echt verbonden. En zo werd een eenling een tweeling. We wachten met spanning op de voorstelling van volgend carnavalsseizoen.

Met deze prachtige resultaten hebben deze turnsters een lang wedstrijdseizoen achter zich gelaten en kunnen ze weer verder voor het volgende seizoen

KVV steekt Open Dag in nieuw jasje

Of, toch niet? Bekende Lossernaar en vaste deelnemer van de Losserse carnavalsoptocht in de categorie een- en tweelingen, (2013 Herman den Blijker, 2012 Maik de Boer) Appie de Groot, trad in het huwelijk met zijn Patricia. Begeleid door een groep motoren kwam

Oost-Nederlands Symfonieorkest in openluchttheater

@losserjournaal facebook.com/twente.journaal

Eigenwijze kinderen op kompas OVERDINKEL - Op basis van eigen interesses een eigen route kiezen om vragen te beantwoorden. Dat maakt leren niet alleen leuker, maar helpt kinderen ook individuele talenten optimaal te benutten. Openbare Basisschool Het Kompas is vanaf dinsdag 28 mei één van de eerste tien scholen in Nederland met een VierkeerWijzer certificering. De methode laat kinderen op hun eigen manier leren over een onderwerp. “Op onze school worden zaakvakken thematisch vormgegeven en aangeboden”, aldus Hans Slot van Het Kompas. “Kinderen kunnen vervolgens zelf kiezen hoe ze meer te weten komen over een bepaald onderwerp. Ze kiezen dan een leermethode die past bij hun manier van denken.” De werkwijze is gebaseerd op de theorie van Howard Gartner rond meervoudige intelligentie. Ieder mens heeft verschillende methoden

om iets te onthouden. Volgens Howard Gartner komt dit doordat mensen meerdere ‘intelligenties’ hebben. De één leert de werking van een dynamo door de gebruiksaanwijzing te lezen terwijl de ander dit leert door een dynamo uit elkaar te halen. Zo worden er acht intelligenties onderscheiden. Bij een vraag kunnen kinderen uit minimaal acht methoden kiezen om de vraag te beantwoorden. Zo kan elk kind optimaal profiteren van individuele talenten.

Op zaterdag 8 juni wordt een groots opgezette feestelijke dag georganiseerd ter afsluiting van het seizoen 2012/2013. Het spektakel begint om 12.30 uur met een onderling toernooi, waaraan de jeugdspelers van mini league tot en met E - groep kunnen deelnemen.

Volg ons op Twitter en Facebook:

LOSSER - Het Oost-Nederlands Symfonieorkest (ONSO) geeft zaterdagavond 8 juni om 20.00 uur in het openluchttheater Brilmansdennen in Losser wederom een prachtig voorjaarsconcert. Het Oost-Nederlands Symfonieorkest (ONSO) is een regionaal orkest. De leden zijn professioneel geschoolde musici, vakstudenten en vergevorderde amateurs. Kaarten à 12,00 euro (jeugd t/m 18 jaar: 2,50 euro) zijn verkrijgbaar aan de kassa van het theater of vooraf via bestel@onso.nl. Theater en kassa open om 19.30 uur.

VINGINO SPIJKERBROEK

DEZE AVOND KUN JE UITGEBREID SHOPPEN IN O.A. EEN SPECIAAL INGEKOCHTE COLLECTIE VAN “VINGINO”

2 voor

€ 65,=

(nog niet verkrijgbaar via de website)

EN OUTLET COLLECTIE VAN ONDERSTAANDE MERKEN.

VINGINO * RETOUR BLUE SYSTEM FUNKY XS * GIRLS ROCK OUTFITTERS NATION

LOCATIE:

VakantieXperts Dinkelo Langenkamp 1 Losser

TIJD:

18.30-21.00 uur

Rommelmarkt Martini Kerlkes Losser

BELANGRIJK: -Je kunt deze avond pinnen of contant betalen. -Ruilen is NIET mogelijk! - Er is gelegenheid om te passen -

LOSSER – Carnavalsvereniging De Martinikerlkes organiseert ook dit jaar weer de traditionele rommelmarkt in Losser. Deze gezellige rommelmarkt vindt op zaterdag 8 juni plaats en duurt van 08.00 uur tot 12.00 uur. Plaats is het plein voor het gemeentehuis. De carnavalsvereniging is op zoek naar leuke spullen voor deze rommelmarkt. Heeft u spullen beschikbaar, dan halen de leden ze graag bij u op. Zij zijn hier erg blij mee. Als u spul-

len heeft waar u vanaf wilt, bel dan naar Martijn Fischer via telefoonnummer 06-20542712. De vereniging haalt geen witgoed en grote meubelen op.

www.marian4kids.nl R.M. K.E

Redactie: Leonie Jansen, 06-16 39 55 45 E-mail: redactie@losserjournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding.

3


SCHLOSS

IPPENBURG

Bad Essen im Osnabrücker Land

20. - 23. Juni

Sommerfestival der

Rosen

Gartenlust & Landvergnügen

Eröffnung des Rosarium 2000+ von Christopher Bradley Hole, große Rosenschau in der Remise, Deutschlands größter Küchengarten in voller Pracht! 200 Aussteller mit Schönem und Nützlichem, Rahmenprogramm für große und kleine Leute. täglich 11–19 Uhr Erwachsene: 15 Euro Kinder/Jugendliche frei

20. -23. Juni Gartenlust & Landvergnügen

Juni + August Di.-Fr. Führungen im Küchengarten

Juni + August Di.-Fr. Führungen im Küchengarten nur für Gruppen, Informationen und Anmeldung – Touristinfo Bad Essen, Tel. 05472 94920 14.+15. September Ländliches Herbstfest Schlussakkord und „Ippenburger Kürbismeisterschaft“! Ca. 100 Aussteller mit Pflanzen, Accessoires und ländlichen Produkten

www.ippenburg.de

Hunde und andere Haustiere dürfen nicht auf das Ausstellungsgelände! Professionelle Hundebetreuung am Parkplatz.

Haaksbergerstraat 133 7513 ER Enschede T 053-4342447 enschede@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs.

Emmen Alkmaar Zwolle Zaandam Haarlem

Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie. Let op: verplichte legitimatie bij binnenkomst!

Goudwisselkantoor nten in goud, zilver en mu • ruim 25 jaar ervaring jblijvende taxatie • een deskundige en vri ien gewenst per bank ind of g alin • contante bet r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg door heel Nederland es ati • meer dan 50 loc

Katwijk Den Haag Delft Oud Beijerland

Apeldoorn

Amsterdam Utrecht

Amersfoort

Alphen a/d Rijn Rotterdam

Nijmegen

Dordrecht Den Bosch

Klaaswaal Tilburg Goes

Breda Eindhoven

Heerlen

www.goudwisselkantoor.nl

Groningen

facebook.com/ goudwisselkantoor

Enschede


7 Vrijdag 31 mei 2013

Hellendoorn Journaal

OOp Op p Op dedede Open Dag Muziekschool Kampioenen KVV Losser

Vrijdag 31 mei 2013

Losser Journaal

Woensdag 5 juni 2013

7

5

LOSSER - De jaarlijkse Open Dag van muziekschool “De Sleutel” aan de Diepenbrocklaan 41 te Losser vindt plaats op zaterdag 8 juni van 10.00 tot 12.00 uur. Ouders, kinderen en andere belangstellenden kunnen tijdens de Open Dag vrij alle leslokalen binnenlopen. Er worden demonstraties gegeven en de kinderen kunnen u instrumenten uitproberen. alle

Verderop in Hellendoorn

Vacatures voor vrijwilligers bij Vrijwilligersvacaturebank

De Vrijwilligersvacaturebank is onder-

Begeleider zeil/watersportvakantie.

belangstellenden. De mogelijkheid bestaatDe omWelle. in overleg Nogalle geen vakantieplannen? Geen wadeel van Stichting Zoekt10.00 u vrij-uur voor een proefles te nemen. Verder is er Voor volwassenen wil de muziekschool willigerswerk of wilt u vacatures voor tervrees? Wordt bij een zeilnorvolop gelegenheid om met docenten maatwerk gaat leveren. Naast debegeleider uw organisatie aanmelden u teweek lessen voor ook mensen met een beperking. male instrumentale de korte overleg te plegen en informatie dan in te kunt recht aan de Dahliastraat 21 in Nijverdal. cursussen, zoals 55+ en Muziek Op winnen ten aanzien van instrumenten, Maat (foldersTuinaanwezig). Daarnaast wil lessen en de mogelijkheden daarvan. en onderhoudsman de muziekschool ook voor Tijdelijke ‘mantel’drager. Gedurende volwassenen het hele jaar allerlei afwissemeer lesvormen gaanwerkzaamheden aanbieden. Aarzel uitvoeren op een Voor de stoomcursus “Samen op Weg Geef jij de mantelzorger een time-out? lende naar een Instrument” leerlingen en hun dus niet en vraag naar de mogelijkheden. Dat kan je doen doorzich de taken Er iseen altijd welzorgboerderij. een vorm van les te vinouders is het belangrijk te ori- even paar uurtjes over te nemen enteren op de mogelijkheden die de den die aansluit bij uw wensen. In de hal stands van de muziekverenimuziek¬school na het voorbereidend instrumentaal onderwijs biedt. Ook ten gingen. Zij kunnen u alles vertellen over aanzien van de aankoop van een instru- hun vereniging en de mogelijkheden. ment kan men zich laten informeren. Zij Ook de stand van de muziekschool zelf krijgen dan ook de gelegenheid om vanaf met informatie over alle mogelijkheden 9.30 uur tot 10.00 uur een rondje langs die de muziekschool biedt kunt u hier alle instrumenten te maken en deze uit vinden. Uiteraard wordt dit alles opgete proberen. Uiteraard geldt dat vanaf luisterd met muziek.

Vrijwilliger voor jongeren Je zorgt ervoor dat de jongeren, met beperking, eén avond per week een gezellige en leuke avond hebben. Hun motto: “leef je leven”.

catures kunt u vinden op onze website: www.vcnijverdal.nl. Wilt u liever persoonlijke hulp bij het vinden van passend vrijwilligerswerk? Wij zijn iedere ochtend van 9.00 tot 12.00 uur geopend en helpen u graag!

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Vacaturebank, tel. (0548) 63 88 29, e-mail: vacaturebank@stichtingdewelle.nl. Andere va-

Verderop in Hellendoorn u Bestuur

u Gemeente Hellendoorn

Digitaal loket Het links loketboven Welzijn, enE2 zorg Met de klok mee:uvanaf C1,inkomen D2, F2 en U kunt voor informatie en een Tel. (0548) 630215 u Gemeente Burgemeester en wethouders aantal diensten ook terecht bij ons wiz@hellendoorn.nl Willem-Alexanderstraat 7 Voor het maken van een afspraak digitale loket op www.hellendoorn. 7442 MA Nijverdal met de burgemeester of één van nl onder “diensten en producten” Afvalbrengpunt (ABP) Postbus 200 C-KLASSE....Stationwagon 5 drs ....... ‘‘09 ......................... O.a de wethouders kunt u bellen met Fuutweg 25 (’t Lochter), Nijverdal MERCEDES-BENZ - Muziekvereniging K&S (Kunst en Strijd) zamelt oudehet bestuurssecretariaat: 05487440 AE Nijverdal u Loket Bouwen, milieuLOSSER en openbare openingstijden: NISSAN ALMERA TINO 1800-16V...Mini MPV 5-drs......... ‘‘06 .......... ............€ 8.450 0548-630000 ruimte t/m vrij 9.00-12.00 uur U enkunt het in630301 / 630302 kleding en schoenen ma in voor hetvan Leger des Heils. Gemeentebestuur@hellendoorn.nl Tel: (0548)-630214 van 13.00 –17.00 uur dichte zakken brengen naar Meidoornstraat 28 in Losser. U kunt OVERDINKEL - Muziekvereniging DAEWOO MATIZ ................. Hatchback 5 drs....... 11-2003Benzine .......... ...€ 2.150 www.hellendoorn.nl raadsfracties bmo@hellendoorn.nl de zakken op dit adres zaterdag van 9.00 moment – 13.00 uur Concordia houdt donderdag 6 juni een op elk gewenst onder de carportSpreekuur Op de volgende Storingsdienst openbare werken open huis in donderdagen het Muziekhoes aan de plaatsen. PEUGEOT 205.............................Hatchback 3 drs............. “91............ .......... € 1.250 Hoofdstraat 66 A in Overdinkel.in het houden de fracties spreekuur Wmo-raad buiten kantooruren: 06-54347295 Bent u niet in staat de kleding te brengen? We kunnen het ook voor u ophalen. U Huis voor Cultuur en Bestuur van uRENAULT De MEGANE loketten P/a Stichting de Welle, 16.16V........Stationwagon 5 drs........ “02............ .......... € 2.850 het je leuk om een instrument te kunt dan contact opnemen Dahliastraat met Ada Uuldriks, 06 24LA 60 Nijverdal 08 04. Een mailtje sturen18.45Lijkt -19.15 uur: u Spreekuur snippergroen 21,tel.7442 bespelen en samen met een stel gezelnaar info@kunstenstrijd-losser.nl kan ook. 6 juni. In .......... verband 0548-638810 SEAT CORDOBA 1.4 16V Airco..Sedan 4 drs ....................“02............ € 3.650met vakantie is er van lige mensen muziek te maken, dan is het info@wmoraadhellendoorn.nl u Openingstijden: vrijdag 31 mei t/m vrijdag 14 juni de moeite waard om deze donderdag RENAULT 1.4 16V AIRCO...Hatchback 5 drs.......’’05............ ..........spreekuur € 5.950 De fracties hetopop geen snippergroen. www.wmoraadhellendoorn.nl ZonderMODUS afspraak (vrije inloop) elke een kijkjestellen te nemen deprijs open als dag van u zichConcordia. van te voren meldt met het werkdag van 09.00 tot 12.00 uur. CHEVROLET MATIZ.................Hatchback 5 drs.................‘06.......................€ onderwerp waarover u hen wilt Op afspraak maandag, dinsdag en Het loket4.250 Burgerzaken en Alle belangstellenden, jong en oud, zijn STARTENDE O NDERNEMERS   -­‐   M KB   B EDRIJVEN   -­‐   spreken. woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur. belastingen STARTENDE ONDERNEMERS - MKB BEDRIJVEN - PARTICULIEREN op donderdag 6 juni van 19.00 uur tot NISSAN ALMERA TINO 1800-16V......Mini MPV 5-drs........‘06.......................€ 7.950 PARTICULIEREN   Tel. (0548) 630216 Op afspraak donderdag tussen 13.00 u www.hellendoorn.nl 20.30 uur van harte welkom om te luisWWW.KOOPMAN-ADMINISTRATIE.NL WWW.KOOPMAN-­‐ADMINISTRATIE.NL   en 20.00 uur en vrijdag tussen 13.00 bb@hellendoorn.nl teren en te kijken naar alle secties van de Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal tel: 0541 – 850 404 of 06 – 239 48 838 en 16.00 uur. Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93 Muziekvereniging Concordia Overdinkel. 0541  –  850  404    of    06  –  239  48  838  

Inzameling oude kleding

www.heinfranke.nl

Open Huis Concordia

INFO@KOOPMAN-ADMINISTRATIE.NL INFO@KOOPMAN-­‐ADMINISTRATIE.NL

ADVERTORIAL

Open bij Mediq MediqApotheek ApotheekininNijverdal Losser op 88 juni juni Open Dag bij MEER HELDERHEID IN MEDICIJNGEBRUIK EN KIDS IN DE HUID VAN DE APOTHEKER

UTRECHT Apotheek in Losser zet UTRECHT- Mediq – Mediq Apotheek in zaterdag juniop de zaterdag deuren wagenwijd Nijverdal8zet 8 juni deopen; deuren wagenwijd open; klanten kunnen klanten kunnen van 10.00 tot 13.00 uur van 10.00 tot 13.00 uur onder andere onder andere terecht voor een rondleiding terechtdevoor een rondleiding achter de achter scheremen en extra informatie schermen en extra informatie over de over de Medicijnmonitor Medicijnmonitor.

De Medicijnmonitor is een unieke service van Mediq Apotheek waarbij samen met de huisarts gekeken wordt naar mogelijke verbeteringen in medicijngebruik. Dit zorgt voor minder opnames in ziekenhuizen en minder complicaties. Kinderen zijn ook welkom tijdens de Open Dag! Zij kunnen die dag in de huid van de apotheker kruipen. Ze ontvangen een recept, wegen snoepjes af op een weegbalans en kunnen deze ter plekke, als een échte apotheker, afgeven aan hun ouders. Tot slot geldt de gehele dag een korting van 20% op het totale zelfzorg- en huidverzorgingsassortiment. Kortom: een dag om niet te missen! Medicijnmonitor: medicijnadvies op maat Mediq Apotheek levert de beste zorg op een toe-

gankelijke en persoonlijke manier. Daarom zet de apotheek op 8 juni de deuren open en organiseert informatieve én leuke activiteiten. Tijdens deze Open Dag kunnen klanten en andere geïnteresseerden kennismaken met Medicijnmonitor, een service die Mediq Apotheek ontwikkelde om de beste zorg op medisch gebied te garanderen. Samen met de huisarts zorgt de apotheek voor een optimaal medicijngebruik. Dit zorgt voor minder complicaties en minder ziekenhuisopnames. Inmiddels hebben de apotheekteams bij 54.500 patiënten de medicatie na overleg aangepast en bij 46.000 patiënten is de kans op een ziekenhuisopname verkleind. Kijkje achter de schermen Bezoekers van de Open Dag krijgen verder exclusief een kijkje achter de schermen van de apotheek. Voor één keer mogen zij met de apotheker of assistent mee achter de balie om de volledige receptgang te zien. Kortom: het pakken (van de medicatie uit bijvoor-

beeld de speciale lades of de medicijnrobot, in sommige gevallen bellen met de huisarts), plakken (van het etiket en aftekenen door een collega), verpakken en ‘zakken’ van de medicatie. In de apotheek is ook een speciaal plekje ingericht voor de kinderen. Gekleed in apothekersjas wegen de kinderen snoepjes af die ze daarna mee naar huis mogen nemen. De hele dag geldt er een korting van 20% op het totale zelfzorg- en huidverzorgingsassortiment. De Open Dag vindt plaats bij 220 Mediq apotheken door het hele land. Mediq Apotheek DeApotheek Vries Teylers Apotheek De Esch, 82 P.C. Stamstraat Bernhard Leurinkstraat 1-3 Arendstraat 14-16 7442 ZE Nijverdal 7581 ET Losser

7581 AR Losser


Het voordeligste adres voor Fornuizen Keukens en inbouw-apparatuur

6

Losser Journaal

Diverse gaskookplaten in alle maatvoeringen

Bosch vlakscherm kap

Bosch oven/magnetron

199.-

249.-

Boretti Davinci Nero

Boretti VT 96 IX

? g i d o n izen n u n e r o f k n u lco

e , Fa K g e m S , ves retti, Sto

400 m3 / uur

v.a.

Woensdag 5 juni 2013

749.- Bo 90 cm RVS afzuigkappen

Zie onze website voor meer informatie

750 m3 / uur

699.BOSCH luxe vaatwasser

v.a. a

499.499.

1799.-

v.a.

279.-

Inbouw koel/vriezers

v.a.

299.299. 99

Breedste assortiment inbouwapparatuur van Twente Combimagnetron

Inductie 60 cm

M-System M System MFTN MFT TN 96

Zeer veel uit voorraad leverbaar, kom eens kijken! Het adres voor inbouwapparaten, keukens,werkbladen en fornuizen Lenteweg 62 7532 RL Enschede Tel. 053 - 4614466

Multifunctioneel

479.-

v.a.

299.-

open huis

1149.-

Openingstijden: di t/m vr 09.00 - 18.00 zaterdag 09.00 - 17.00

www.inbouwmagazijn.nl

Woensdag 5 juni van 16.00 tot 17.00 uur

in de kijkwoning

hurenindesaller.nl

Melenhorst 20


Losser Journaal

Woensdag 5 juni 2013

UIT & THUIS in JUNI UIT

Dit jaar vindt de tweede editie van de Twente Biënnale plaats. Meer dan honderd kunstenaars exposeren bij de verschillende culturele instellingen in de wijk en in de openbare ruimte.

5 juni 2013 COLOFON

Senioren actueel verschijnt wekelijks.

De redactie nodigt u uit om bijdragen in te zenden naar: Redactie Senioren actueel

P/a Stichting Cluster-Welzijn Ouderen Vlasakker 2, 7582 AS Losser of Postbus 4, 7580 AA Losser E-mail: welzijnouderen@clusterlosser.nl Telefoon: (053) 536 94 05

De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden stukken in te korten of niet te plaatsen.

50 Jaar geleden… juni 1963 13 Munitieopslagplaats Muiden in de lucht gevlogen. Eén gewonde, veel schade. 19 Het Conclaaf van 1963 vond plaats van 19 tot 21 juni van dat jaar en volgde op de dood van paus Johannes XXIII Het leidde tot de verkiezing van Giovanni Battista Montini tot paus Paulus VI. 26 Toespraak van de Amerikaanse president John F. Kennedy in West-Berlijn. Ich bin ein Berliner (“Ik ben een Berlijner”) is een bekend citaat uit die toespraak.

De rode draad van de Twente Biennale 2013 is Europa. Niet alleen de Europese geschiedenis en de toekomst, maar vooral de actualiteit: de EU, de Eurocrisis, het toenemende populisme en Fort Europa. Een van de hoofdvragen van het festival is of we vandaag de dag nog kunnen spreken van een Europese identiteit. Meer dan honderd kunstenaars, vormgevers, architecten, denkers en schrijvers zullen vanuit verschillende invalshoeken op deze vraag reflecteren Wanneer: Van 23 mei t/m 9 juni 2013, dagelijks van 11.00-21.00 uur, musea tot 17.00 uur. Waar: Dit jaar met als epicentrum Cultuurpark Roombeek te Enschede. TwentseWelle,TETEM, 21 Rozendaal, Artez en RMT (=RijksMuseumTwenthe) is de hoofdlocatie. Tarieven: Passe-partout Twente Biënnale: 12,- euro of de reguliere entree tarieven van RMT.

Holland. Tevens is er een onderdelenmarkt, ook voor folders en miniaturen. info@oldtimershowlosser.nl of www.oldtimershowlosser.nl Wanneer: 16 juni van 10.00 uur – 17.00 uur Waar: Stichting Steenfabriek De Werklust, Losser, Smuddeweg 3, 7581 PN Losser

Ze waren elkaar nooit vergeten en vinden elkaar. De auteur beleefde het echt en schreef dit boek erover. Romantiek maar ook moeite en pijn uit het verleden. Het boek wil een eerbetoon zijn aan al die verzetshelden die levenslang de consequenties van hun moedige gedrag ondervonden.

THUIS

De uitvaartplanner, geschreven door Carolien Harrems. Wij mensen weten allemaal dat er een einde komt. Wat doen we? Velen schuiven het voor zich uit. We hebben geen zin om ons te verdiepen in wat gaat komen of we schepen er een naaste mee op. Dit is een praktisch boek dat handelt over de fasen rond een overlijden. Er staan adressen in waar je wat aan kunt hebben. Er staat een wilsbeschikking in. Ook vind je er boekenlijsten voor zowel volwassenen als kinderen.

Stephen Hawking, zijn leven en werk, geschreven door Kitty Ferguson. De meesten van u zullen hem van tv kennen; die ontzettend slimme en moedige man in zijn rolstoel die zich verstaanbaar maakt via een computer. Wilt u iets meer weten over zijn leven als echtgenoot en vader, en over zijn met vele prijzen geëerde werk, dan is dit boek inclusief een aantal foto’s aan te bevelen. De onderwerpen zijn voor z.g. alfa’s niet voor de hand liggend maar toch zo beschreven dat ze met een beetje moeite te begrijpen zijn. Stephen Hawking, natuurkundige, kosmoloog en een beetje een dromer.

Geliefden op Leven en Dood geschreven door Meike E. de Jong. Je ziet het wel eens op TV. Mensen hebben elkaar jaren geleden ontmoet en vonden elkaar meer dan aardig. De omstandigheden waren er toen niet naar om daar voor uit te komen. Na 30 jaar komen ze elkaar weer tegen via een schoolreünie of op een andere manier.

Rudolph van Veen, Meesterkok en Meesterpatissier, schreef De Makkelijke Maaltijd samen met vier van zijn collega’s. Een boek vol “andere” recepten die in ca. 30 minuten te bereiden zijn. Alle recepten zijn duidelijk omschreven, inclusief een boodschappenlijstje. Nieuwsgierig geworden? Leen het in de bibliotheek!

Te leen en/of aan te vragen in de bibliotheek.

Oldtimer Show Losser Tijdens deze show ziet u o.a. tractoren, auto’s, vrachtauto’s, bromfietsen, (stationaire) motoren, etc. Thema van dit jaar is het merk Ford/New-

Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid Vitale senioren als vrijwilliger van betekenis voor kwetsbare ouderen

Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK ondersteunen projecten die de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen bevorderen. Vitale senioren zijn van steeds grotere waarde in die initiatieven, met al hun levenservaring, werkervaring en maatschappelijke ervaring. De ontmoeting tussen hen versterkt de kwaliteit van leven van beiden. Een goede reden voor beide fondsen om nieuwe initiatieven te ondersteunen die dit stimuleren. Hiervoor stellen de fondsen samen 1.4 miljoen euro beschikbaar.De fondsen werden geïnspireerd tot dit initiatief vanuit twee politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Enerzijds de

Citaat Wat je aanpakt, valt mee. Wat je uitstelt, weegt zwaar.

17

SUDOKUWOORDZOEKER ©JPL

Als u bij de letters in het diagram de overeenkomstige cijfers van de SUDOKU plaatst, leest u bij achtereenvolgens de 1, 2, 3 enz. negen woorden van negen letters. De eerste letters van de gevonden woorden vormen ook een woord.

vitale ouderen kwetsbare ouderen in het ophalen van levendige positieve herinneringen aan het eigen leven. Actieve ouderen dragen daaraan actief bij door de cursus te geven aan kwetsbare ouderen.

versobering van de formele zorg en ondersteuning, als gevolg van bezuinigingen en stelselwijzigingen. Anderzijds het gegeven dat er de laatste jaren veel nieuwe, deels particuliere initiatieven te zien zijn waaruit gemeenschapszin en zorg voor elkaar spreken. In februari 2013 zijn 40 projecten geselecteerd om deel te nemen aan het programma “Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid”. Eén van de deelnemers is Zorggroep Sint Maarten in Losser met het project “dierbare herinneringen”.

De betekenis hiervan voor kwetsbare ouderen is dat het ophalen van levendige positieve herinneringen zal bijdragen aan hun welbevinden en zingeving. Op basis van de ervaringen in dit project wordt een draaiboek ontwikkeld, dat zorgorganisaties ondersteunt om deze vorm van ontmoetingen te implementeren. Het project wordt uitgevoerd in een samenwerkingsverband tussen het Levensverhalenlab van de Universiteit Twente met Zorggroep Sint Maarten en Zorgcentrum de Posten. Daarnaast

Dierbare herinneringen Het doel van het project is het tot stand brengen van zinvolle ontmoetingen tussen kwetsbare en vitale ouderen aan de hand van de cursus ‘dierbare herinneringen’. Daarbij ondersteunen

wordt samengewerkt met de Schrijverij en Arcon. Scoren met senioren Een ander project is “scoren met senioren” door St. FC Twente, Hengelo op het gebied van hobby/cultuur. De clubliefde voor FC Twente wordt door vitale senioren gedeeld met kwetsbare ouderen die zonder hun hulp langs de kant zouden blijven staan. Voor 5 groepen vinden 5 bijeenkomsten plaats. Een mobiel museum brengt de club dichtbij en ook het samen bezoeken van een wedstrijd is mogelijk. De komst van een prominente oud-speler maakt het helemaal af. De methodiek wordt overdraagbaar naar andere clubs.

Telefoon ABC A

Autobedrijf

C

Catering

E

Electro

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

.. koopste d e o g e D en ! n print a v r e i n ma

0541 - 52 32 93

Bezoek onze Bezoek onzesite sitevoor voorhet hetcomplete complete assortiment assortiment

Al meer dan 20 jaar topservice bij Lowie Kellerhuis

auto’s

Inkoop • Verkoop • Reparatie alle merken •

Pol 9 9 -- Losser Losser Pol Nijverheidstraat 12 • Losser Telefoon 06 212 472 43 Telefoon 43 Telefoon06 06---212 212 472 472 43

WWW.KOAUTOS.NL WWW.KOAUTOS.NL WWW.KOAUTOS.NL

V

www.stealx.nl - De Pol 3a Losser - 053 5361437

AANBIEDING VOOR DOE HET ZELF’ERS Inbouwreservoirs, douchegoten, (led)spotjes, cv ketels, remeha bosch intergas enz. radiatoren, sanitair, schakelmateriaal, cv, boilers voor houtkachels, verlichting, kabel, grohe kranen, rookgasafvoer (hout) kachels. Kortom alle installatiematerialen op voorraad. Kijk op www.kabra.nl of bel: 0541 291741 Kabra Ootmarsum bv de mors 115 Ootmarsum

V

Verhuur

Huurders Belangen Vereniging Losser (HBVL) Problemen met uw verhuurder?

Schakel het huurderspreekuur van de HBVL in! Telefoon: 053-5369400 huurdersbelangenvereniginglosser.nl

Verf

Radio Kortman

Verkoop en reparatie van T.V Audio en huishoudelijke apparatuur

noordkamp verfspeciaal zaak pastoor van laakstraat 39 overdinkel 053-5381869

Gronausestraat 1287 Glanerbrug

053 - 4611275

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco

Enschedesestraat 32 32 Losser Losser tel. tel. 053 053 -5363519 -5363519 Enschedesestraat

Voor uw gordijnen van A tot Z

Van opmeten tot plaatsen aan huis Gordijnen & Bedden

FYSIOTHERAPIE ARTHUR FEDDER IS VERHUISD NAAR: LUTTERSTRAAT 100 BIJ FITPUNT

Behandeling na telefonische afspraak van 7.00 tot 21.30 uur

Gronau · Ochtruper Str. 89a · Tel. 0 25 6 2 / 9 66 55

Tel. 053-538 89 85




     



 

  

 



 

 

  

    

  

  



   

   





   



C1000 André de Jong 

 De Brink 46 7581 JB, Losser T 053-5369390

  





Lj 05 06 13  
Lj 05 06 13  
Advertisement