Page 1

www.losserjournaal.nl www.losserjournaal.nl

Dinsdag 26 juni 2012

Muziek bij Excelsior >>>>> pag

Enthousiaste bezorgers gezocht

3

Voor de bezorging in de regio Losser

Marktkraam Euregiofeest >>>>> pag

Min. leeftijd 13 jaar Leuke bijverdienste Werken aan je conditie, lekker in de buitenlucht

4

TWENTE JOURNAAL verspreidingen bezorging@twentejournaal.nl

Laatste Senioren Actueel >>>>> pag

7

Euregio Uitwisseling met senioren uit Emsbϋren

Weersvoorspelling Dinsdag

20° 9°

Woensdag

21° 9°

Donderdag

19° 10°

Altijd het laatste nieuws uit ons verspreidingsgebied?

Volg ons op Twitter en Facebook via: @losserjournaal & www.facebook.com/ twente.journaal

LOSSER - Het is weer zover, op woensdag 19 september is de jaarlijks terugkerende uitwisseling Losser-Emsburen. Senioren uit de gemeente kunnen zich weer opgeven voor dit evenement.

Vakantiespektakel St. Cluster: SLOT SANDENBOURGH LOSSER - Lijkt het je wat om deel te gaan nemen aan een middeleeuws spektakel met onder andere ridders en jonkvrouwen? Geef je dan op voor de spelweek die van 30 juli tot en met 3 augustus 2012 wordt gehouden. De zomerspelweek is voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. De spelweek wordt in en om het ”Zaandhoes” in de Zandbergen gehouden. Een speurtocht, middeleeuwse spelen in het centrum van Losser, met een spectaculaire verrassingsactiviteit, een koningsbal, een uitstapje, een middeleeuwse maaltijd en natuurlijk een overnachting Van maandag tot en met woensdag worden de kinderen

‘s morgens om 09.30 uur gebracht en ‘s middags om 16.30 uur weer opgehaald. Op donderdag blijft iedereen slapen Vrijdagmorgen om 09.00 uur kunt u uw kind(eren) weer ophalen. Opgave: Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 juli staat er zowel in de Muchte als in Het Trefpunt een bus klaar waarin je je aanmelding kunt stoppen. In de week daarna worden alle aanmeldingen verwerkt, waarbij voorrang wordt gegeven aan kinderen (=gezinnen) die niet op vakantie gaan. Je krijgt thuis bericht of je mee kunt. U betaalt 25,00 euro per kind. De zomerspelweek wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren uit de gemeente Losser.

Gerard de Jong verlaat lokale omroep =RPHUDFWLH =LHSDJLQD 4

Waarheen, waarvoor?

Naar het adres waar een passend afscheid meer is dan begraven of cremeren alleen, ongeacht waar u verzekerd bent: Broekhoekweg 20, Losser. Met het modernste uitvaartcentrum van Twente. 24 u/dag bereikbaar op 053 538 28 15. www.uitvaartzorg-luttikhuis.nl

LOSSER/OLDENZAAL - Gerard de Jong presenteert op woensdag 27 juni zijn laatste radioprogramma Muziek Melange. Na bijna twintig jaar verlaat hij om persoonlijke reden RTV Losser-Oldenzaal. Dat het geen makkelijke beslissing is geweest laat zich raden. Gerard begon in het voorjaar van 1993 bij de toenmalige Kabelkrant Oldenzaal als fotograaf en redacteur Kunst en Cultuur. Toen de Kabelkrant samenging met Radio Ziekenomroep en Radio Oldenzaal werd, ging Gerard ook voor de radio presenteren en kwam eveneens in de redactie van het pro-

gramma ‘van Lunch tot 2’. Vanaf september 1998 presenteert Gerard het programma ‘Muziek Melange’. Eerst tweewekelijks, maar na de fusie tussen RTV Losser en RTV Oldenzaal ging hij het programma wekelijks presenteren. Van 19.00 tot 20.00 uur bestaat ‘Muziek Melange’ uit muziek uit de platenkast van Gerard zelf en van 20.00 tot 22.00 uur is er altijd een bijzondere gast die zijn eigen muziek meebrengt. Hoogtepunten waren de 250e en de 500e uitzending die vanuit Stadstheater De Bond live werden uitgezonden. Met onder andere optredens van Oldenzaalse artiesten die

ooit in de uitzending te gast waren geweest, werden het twee zeer bijzondere ‘Muziek Melanges’. Ook de allerlaatste uitzending van 27 juni lijkt een bijzondere te worden. Het eerste uur van 19.00 tot 20.00 uur laat Gerard de geschiedenis van de Tango horen. Van 20.00 tot 22.00 uur volgt op de radio een herhaling van de uitzending waarin Gerard zelf werd geïnterviewd door Kim Kötter. Tijdens deze uitzending van 20.00 tot 22.00 uur is iedereen welkom in de studio van RTV Losser-Oldenzaal om Gerard de Jong de hand te komen schudden en misschien nog even herinneringen op te halen over zijn omroepcarrière.

Grandioze afsluiting van Project Muzieklessen Overal LOSSER - Nu het project Muzieklessen voor groep 5, 6 van Muziekschool de Sleutel in samenwerking met Stichting Culturele Basisvorming Losser in het kader van het provinciale project Overal Overijssel, met ondersteuning van de gemeente Losser het derde jaar gaat afsluiten staat er voor de groepen 6 van alle Losserse basisscholen een eindpresentatie op het programma. Vorig jaar was de eindpresentatie een succesvolle flashmob.

10e jaargang nr. 25 nr. 18 7e jaargang

Dit jaar is het onderwerp Michael Jackson. Het belooft weer een groots spektakel te worden. Het vindt allemaal plaats voor het gemeentehuis van Losser op vrijdag 29 juni 2012 en het begint om 14.00 uur. Van alle 13 basisscholen komen de groepen 6 naar het centrum van Losser om dit uit te voeren, waarbij alle ouders van harte worden uitgenodigd en ook het college van B en W en de voltallige gemeenteraad een uitnodiging hiervoor heeft ontvangen.

De eindpresentatie wordt ingestudeerd door de gekwalificeerde docenten die de lessen geven, zij zijn hiervoor opgeleid muziek weer een vast onderdeel te laten worden van de basisschool. Inmiddels kunnen we zeggen dat het enthousiasme en de beleving daarvan groot is. Dankzij de muziekschool, de Stichting Culturele Basisvorming Losser, de provincie Overijssel en de gemeente Losser komt elk kind nu in contact met muziek.

Verschijnt wekelijks in Losser, Overdinkel, Glane, De Lutte en Beuningen. 074 -074 259- 66 25933 66 33

Op deze dag wordt er een actief programma geboden waarin de uitwisseling tussen beide gemeenten centraal staat. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men in een gezellige sfeer kennis maken met de leefwijze en cultuur van de senioren uit Emsburen. Dit jaar vind de uitwisseling plaats in Nederland.

Opgeven voor de uitwisseling kan telefonisch voor Overdinkel bij Marietje Poort, tel: 053-5385780. Voor Losser bij Hennie Noordkamp, tel: 06-30307234. Voor De Lutte en Beuningen bij Gerdie Nijhuis, tel: 0541-551827. Bij haar kan men zich ook aanmelden via e-mail. Het adres is kbodelutte@ziggo.nl.

Uw aanmelding moet uiterlijk voor 1 augustus binnen zijn. De reis bedraagt een eigen bijdrage van 15 euro.

Nog enkele vrije plaatsen op naaicursussen LOSSER - Er zijn nog plaatsen vrij bij naaicursussen in de Muchte na de zomervakantie. Maak uw eigen kleding volgens de laatste mode in deze praktische cursussen. U wordt met raad en daad bijgestaan bij het maken van uw eigen kleding. Naaimachines en een lokmachine aanwezig. De cursus wordt gegeven door Giny Nuis.

Maandag: 13.30-15.30 uur. Start: 3 september 2012. Dit kost 72,75 euro voor 15 lessen van 2 uur. Donderdag: 09.00-11.30 uur. Start: 6 september 2012. Dit kost 87,00 euro voor 15 lessen van 2,5 uur. Dit is exclusief materiaal, inclusief lockgaren. geef je nu op via: 053 5369400.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht * Voor online redactie werkzaamheden. * Voor het aanleveren van foto en video-items t.b.v. websites. TWENTE JOURNAAL m.weustink@twentejournaal.nl

Oplage 9.600 exemplaren


2

Losser Journaal

Uw familiebericht in het Losser Journaal? Vanaf heden is het mogelijk om uw familiebericht GRATIS in het Oldenzaal Journaal te plaatsen.

Dinsdag 26 juni 2012

Majorettes Excelsior Losser scoren op concoursen

nl met in het onderwerp: familiebericht Losser. Of stuur uw tekst/kaartje naar: Losser Journaal, Oldenzaalsestraat 232, 7557 GC te Hengelo.

Denk daarbij aan: familieberichten, zoals geboortes, felicitaties, overlijdensberichten, dankbetuigingen, etc....

Wij hanteren een standaard ruimte voor deze advertentie. een grotere advertentie is natuurlijk mogelijk, tegen een kleine vergoeding.

Stuur uw bericht, incusief eventuele foto of plaatje via email naar: redactie@losserjournaal.

Vraag naar de voorwaarden!

Voorbeeld bericht Deze ruimte heeft u beschikbaar mocht u er voor kiezen om een familiebericht te plaatsen. Dit blok is door u vrij in te vullen, met of zonder het gebruik van een foto of ander toepasselijk plaatje.

Gefeliciteerd Jop! Lieve Jop, Van harte gefeliciteerd met je 3e verjaardag! We gaan binnenkort nog een ijsje met spikkeltjes eten!

LOSSER - Alle vier groepen van de majorettes van muziekvereniging Excelsior hebben de afgelopen weken deelgenomen aan een concours. Met fantastisch resultaat!

Kusjes van Pappa, Mamma en Neri

Natuurlijk zijn er ook andere Happen en Trappen routes beschikbaar, die varieren van 30 t/m 47 km zoals bijvoorbeeld De Lutte-Beuningen, De LutteLosser en Rondom Losser.

De jeugdgroepen van de majorettes (majorettes 3 en 4) hebben zaterdag 9 juni meegedaan aan het NBTA concours in Hellendoorn. Majorettes 4 behaalde in de jeugd 1 klasse 65,1 punten en werd daarmee 1e in de klasse. Tevens werd de norm voor het Nederlands Kampioenschap behaald, waardoor zij nu op een 3e plaats in de nationale ranking staan. Ook majorettes 3 zette een goede show neer, met als thema ‘Around the world’. Zij kwamen uit in de jeugd 2 basisklasse. Zelfverzekerd werd de show over een wereldreis

Happen en Trappen is uitermate geschikt voor groepen, zoals een personeelsfeest, buurtfeest of familiefeest. Geef een dagje Happen en Trappen cadeau middels de speciale cadeaubonnen die verkrijgbaar zijn bij VVV Dinkeldal.

Voor informatie en reserveringen kunt u terecht bij VVV Dinkeldal met locaties in De Lutte, Beuningen of Losser, telefoon 0541-551160, info@ vvvdinkeldal.nl of www.vvvdinkeldal.nl

Happen en Trappen fietsroute DE LUTTE - VVV Dinkeldal heeft een nieuwe Happen en Trappen grensoverschrijdende fietsroute genaamd “Over de Grens” van ca. 40 km in het gebied De Lutte–Gildehaus ontwikkeld. Ook is er de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar het mooie stadje Bad Bentheim. Een dag lang fietst u in een schitterend landschap waarbij u onderweg stopt bij verschillende horecagelegenheden voor heerlijke en verrassende gerechten. U bezoekt onderweg een aantal restaurants waar u telkens een gerecht nuttigt. Het Happen bestaat uit koffie

met iets lekkers, een voorgerecht, soep, een hoofdgerecht en een nagerecht. Dit alles voor een prijs van 38,50 euro p.p.

www.LosserJournaal.nl

naar allerlei verschillende landen uitgevoerd. Deze groep behaalde 65,95 punten, waarmee ook zij in de nationale ranking komen. Een week later, op zaterdag 16 juni, vertrokken de oudste twee groepen van de majorettes naar een concours in Barneveld. Beide groepen wisten de succesvolle lijn door te zetten en kwamen met goede resultaten terug naar Losser. Majorettes 2 behaalde 67,15p in de junior middenklasse en majorettes 1 behaalde in de senior middenklasse 70p, waarmee gelijk de norm voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap werd behaald. De jury was onder de indruk van de choreografie en het enthousiasme waar-

TE KOOP Renault Clio - € 2650,€ 1950,Kleur: Blauw Bouwjaar: 2000 Inclusief: - Dakraam - Nieuwe APK - Stuur bekrachtiging Meer informatie: 074 - 2596633 06 - 51420945

‡.LQGHUGDJYHUEOLMI ‡3HXWHUJURHS 99(

‡%XLWHQVFKRROVH2SYDQJ )OH[LEHOHNLQGHURSYDQJ tegen laag tarief € 6,36. Verzorgd door Stichting Kinderopvang VCO Maak vrijblijvend een afspraak

Meester Snelschool Kloosterstraat 13, Losser www.meestersnelschool.nl

Drie van de vier pelotons van Excelsior staan nu in de ranking voor het NK in december 2012. In het najaar zal blijken of deze resultaten voldoende zijn om deel te mogen nemen aan dit kampioenschap. Alle groepen zullen in het najaar nogmaals deelnemen aan diverse concoursen. Tot die tijd wordt weer hard gewerkt aan het verbeteren van de shows, om een nog beter resultaat neer te zetten. Excelsior is altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. Interesse in de majorettes? Meer informatie op www.excelsior-losser.nl of via info@ excelsior-losser.nl

Adverteren in het Losser Journaal? Neem contact op met: Jeroen Morshuis 06- 39565597

FIAT PANDA ....................... Hatchback 5 drs ...... “04 ............... € 4.450 FORD FOCUS 16. 16V ghia Hatchback 5 drs. .... “00 ............... € 3.250

GRONDVERZETBEDRIJF BV

Te Huur:

FORD FOCUS 16.16V ........ Hatchback 5 drs ...... “04 ............... € 5.650

• Mini gravers en mini shovels

FORD KA 1.3 AIRCO .......... Hatchback 3 drs. .... “06 ............... € 4.900

(incl. machinist)

Vanaf 70 cm. breed t/m 260 cm. breed

MERCEDES-BENZ C-KLASSE C230

• Tevens levering en afvoer van:

AVANTGARDE ..................... Stationwagon 5 drs . “09 .................... O.a.

Zwarte grond, vulzand, groenafval, stobben, puin etc.

OPEL COMBO Y1.7 DTL .... Bestelwagen ........... “04 ............... € 3.950

• Ook spitten en egaliseren van tuinen • Containers • Straatwerk • Rioleringswerkzaamheden Brede School Overdinkel Ds. Pasmastraat 2, Overdinkel www.bsoverdinkel.nl

mee beide shows werden gebracht.

OPEL MERIVA Z1.6XE AIRCO ................................. Mini MPV 5 drs. ...... “03 .............. € 5.950 PEUGEOT 205 .................... Hatchback 3 drs ...... “91 .............. € 1.250 PEUGEOT 306 .................... Stationwagon 5 drs . “99 .............. € 1.450

Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

Goormatenweg 43 - Overdinkel Tel. 053-5387386 - Mob. 06-51335090

www.heinfranke.nl


Dinsdag 26 juni 2012

Losser Journaal

Is dit uw kenteken?

3

Maak muziek bij Excelsior

Polyphonic treedt op in muziekkoepel

OVERDINKEL - Het gemengde koor ‘Polyphonic’ verwisselt op donderdagavond 28 juni haar vaste repetitieruimte in muziekschool ‘de Sleutel’ met de muziekkoepel in Overdinkel. Een eerder gepland optreden in mei viel letterlijk in water door hevige regenval.

Dan wint u een gratis wasbeurt bij Happy Carwash aan de Leusinkweg 3a in Losser op vertoon van deze krant. Geldig tot 14 dagen na verschijningsdatum.

Onder leiding van dirigent Monique Kokkeler brengt het koor een muzikale doorsnede van haar repertoire ten gehore. Het bestaat uit verschillende genres, van pop en rock tot licht klassiek en van musical tot volksliederen uit verschillende culturen. Het enthousiaste koor, dat ongeveer 35 leden telt, zal worden begeleid door een combo.

www.losserjournaal.nl

Het concert begint om 19.30 uur . www.twentejournaal.nl

Colofon Losser Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 9.500 exemplaren Verschijnt iedere dinsdag huis-aan-huis in Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen, De Lutte en het gedeeltelijke buitengebied Advertentie-adviseur: Jeroen Morshuis, 06-395 655 97 Emilio Ramon Kuipers, 06-106 969 09 E-mail: info@losserjournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-163 955 45 Jesper Vis E-mail: redactie@losserjournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten Vormgeving: Renate Zwep Rathy Gopalaswamy Charlotte van Leeuwen Lindsy Grootelaar Geen Losser Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Losser Journaal: Losser: Drukkerij Jansen, Albert Heijn, C1000, Gemeentehuis, Bibliotheek De Lutte: Spar Kuipers, Slijterij Segerink Overdinkel: Plus Bellers, Japin Losser: Happy Carwash Beuningen: Sterrebosch/ VVV kantoor

LOSSER - Dat Excelsior veel doet om jongeren zo ver te krijgen dat ze een instrument gaan bespelen is bij velen bekend. Excelsior is hofleverancier in het geven van workshops, dit jaar bezoekt en ontvangt zij voor de 8ste keer de Losserse basisscholen. Maar dit promoten kun je niet alleen, het bestuur van Excelsior is trots dat muziekschool De Sleutel, de gemeente Losser dit samen met beschikbaar gesteld geld van de provincie Overijssel heeft weten op te pakken met het project “ Ik ga voor muziek”. Meer dan zestig aanmeldingen kende

dit project, Excelsior heeft alle zeilen bijgezet en gezorgd dat er 30 instrumenten voor de deelnemers beschikbaar kwamen. 25 deelnemers hebben gebruik gemaakt van de instrumenten die Excelsior gratis ter beschikking heeft gesteld. Een nieuw investeringsplan moet zorgen voor de aanschaf van nog een aantal lesinstrumenten, afhankelijk van het aantal aanmelding die Excelsior ontvangt wordt hier een keuze in gemaakt. Excelsior ziet graag een aantal instrumenten bezet en heeft net als vorig jaar, hiervan promo instrumenten gemaakt. Dit betekent als je hier voor kiest je het eerste jaar geen contribu-

tie hoeft te betalen en het instrument gratis beschikbaar wordt gesteld. Excelsior kiest ervoor om de muzieklessen, aan te melden bij de Losserse muziekschool de Sleutel, dit tegen een gereduceerd tarief. Het is belangrijk vanaf de start van het bespelen van een instrument dit goed aan te leren. Het is de basis voor de verdere muzikale ontwikkeling. In Losser hebben we een muziekschool die goed aangeschreven staat en daar moeten we gebruik van maken. De leerlingen van het project “ik maak muziek” hebben inmiddels de nodige ervaring bij de muziekschool opgedaan. Excelsior wil dit

graag voortzetten. Excelsior heeft een kleine tweehonderd leden verdeeld over majorettes, een jeugdorkest, een orkest en tamboers. 95 leden zijn jonger dan 18 jaar, zij heten jullie van harte welkom. De jeugdcommissie bestaande uit leden van 12 tot 30 jaar is zeer actief en plant activiteiten die de samenhorigheid en samenwerken bevorderen cq versterken.. Meer informatie via www.excelsiorlosser.nl of via info@excelsior-losser. nl. Je kunt ook contact opnemen met Mariet Withag tel 053 5388627.

Annie toernooi niet meer weg te denken LOSSER - Voor de 33e keer wordt zaterdag 30 juni het Annie-toernooi gehouden. Op het voetbalveld aan de Vlasakker, beter bekend als het Oude TAR-veld, gaan 12 teams strijden om de prijzen. De formule is al jarenlang hetzelfde: goed en competitief voetbal gecombineerd met veel gezelligheid. ‘De oorsprong van dit toernooi ligt bij Café Dunhof, daar is ooit het idee bedacht om in de zomer een voetbaltoernooi te organiseren’, aldus Marc Frowijn, voorzitter van de organiserende Nobody’s. ‘Een naam was destijds snel bedacht; het toernooi werd vernoemd naar de vrouw van de kastelein, Annie. Na ongeveer 20 jaar vonden de toenmalige organisatoren het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie. Omdat wij

al een aantal jaren met een vriendenteam uit Losser meespeelden aan het toernooi kregen wij de vraag voorgelegd om het toernooi over te nemen. Lang hebben we niet hoeven aarzelen, we wilden het wel proberen.’ Onder de nieuwe leiding kreeg het toernooi direct een impuls. ‘In de loop van de jaren hebben we stapsgewijs een aantal zaken verbeterd. De focus kwam wat meer op het voetbal te liggen. Zo konden we in de loop van de tijd het deelnemersveld flink verjongen met vele selectievoetballers uit Losser en omstreken. De randvoorwaarden voor de spelers zijn nu goed ingevuld: goede teams, prima scheidsrechters en voor calamiteiten is er een fysiotherapeut aanwezig. Daarnaast is het terrein nu opti-

maal ingericht. We beschikken over een grote en gezellige tent die ook bij regen uitkomst biedt. Bovendien is ook het horeca-gedeelte uitgebreid. Dankzij de hulp van onze eigen vaders kunnen we alle deelnemers en toeschouwers voorzien van een hapje en een drankje. De goede faciliteiten zijn een basisvoorwaarde, anders komt men eenvoudigweg niet meer. We maken ons wel zorgen over de kwaliteit van het grasveld, die holt achteruit. We proberen het veld altijd in goede conditie te krijgen maar dat wordt ieder jaar moeilijker. Het zou jammer zijn als het toernooi vanwege het slechte veld verplaatst moet worden. De unieke locatie in combinatie met de gezellige sfeer maakt dat iedereen graag terugkomt

en dat willen we graag zo houden’, aldus Frowijn. De 33e editie van het Annie toernooi is op zaterdag 30 juni. De eerste wedstrijden beginnen om 09:30 uur. De entree is gratis en voor de kinderen is er een speeltuin en een groot springkussen. Voor meer informatie en foto’s zie ook www.denobodys.nl/toernooi/ Foto: Boven van links naar rechts: Peter Beld, Roy Kempers, Tim Jeunink, Harold Nijhuis. Onder van links naar rechts: Patrick Bakker, Dave de Rijter, Jeffrie Agten, Patrick Bauma, Marc Frowijn. Niet op de foto: Urban Monninkhof, Pieter Bas van Vliet en Roy Elferink.

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Losser Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier

Ook tijdens dit EK De Lekkerste kazen voor een Knalprijs! Alle Hollandse kazen, keuze uit wel 25 soorten! Voor een vaste lage prijs van:

€ 6,50 per kilo Alle light kaas, keuze uit wel 6 soorten! Voor een vaste lage prijs van:

€ 6,50 per kilo Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever. Aangeboden kopij kan zowe worden geplaatst in onze gedrukte als digitale uitgaven.

Nergens goedkoper! U kunt ons vinden op de donderdag markt in Losser tegenover het gemeentehuis.


4

Losser Journaal

Gastouderbureau Snoesje: professionele kinderopvang tegen gunstig tarief

Dinsdag 26 juni 2012

Jeugd kan marktkraam reserveren voor Euregiofeest OVERDINKEL – Het Euregiofeest in Overdinkel staat al bijna helemaal in de steigers. Aan het programma voor vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli wordt de laatste hand gelegd. Zeker is dat de jeugd weer ruim baan krijgt in het volksfeest. Een kinderdraaimolen, springkussens en clownerie brengen vertier, maar ook zal een heel kinderdorp nabij het vroegere kantoor van de Rabobank nog voor veel meer plezier zorgen.

HAAKSBERGEN - Persoonlijke, flexibele kinderopvang van hoge kwaliteit. Dat is waar Gastouderbureau Snoesje voor staat. Eigenaar Patricia Schoppers vertelt: ‘Ouders kunnen bij ons honderden euro’s besparen ten opzichte van reguliere kinderopvang. En professionele gastouderopvang is daarnaast heel goed voor kinderen.’ ‘Uit onderzoek van Marleen Groeneveld van de Universiteit van Leiden en recent onderzoek van Psycholoog Marilse Eerkens blijkt dat kinderen zich erg op hun gemak voelen bij gastouders. De reden hiervoor is dat groepen bestaan uit maximaal vijf kinderen.’ Door deze kleinschaligheid is er minder lawaai en veel persoonlijke aandacht voor het kind en zijn ontwikkeling. Maar ook voor de ouders biedt het voordelen: er kunnen rechtstreeks afspraken gemaakt worden met de gastouder, waardoor de

opvang erg flexibel is. Niet alleen wat betreft opvangtijden, maar ook voor persoonlijke wensen over voeding of slaappatronen. ‘Een ander voordeel is dat de kinderen altijd te maken krijgen met dezelfde, vertrouwde, persoon.’ Ouders bepalen tenslotte zelf wie er voor hun kind gaat zorgen. In de vijf jaar dat Snoesje nu bestaat, zijn de regels in de gastouderopvang sterk veranderd. ‘Alle gastouders hebben minimaal een mbo-diploma, kinder-EHBO en volgen regelmatig trainingen. Alle huisbewoners boven 18 jaar moeten een Verklaring Omtrent Gedrag hebben. Zo worden veiligheid en kwaliteit gewaarborgd.’ Snoesje inspecteert opvanglocaties jaarlijks op veiligheid en gezondheid, naast de controle die de GGD uitvoert. Gastouderbureau Snoesje regelt alle administratieve taken, maar is ook een aanspreekpunt voor gastouders

en ouders. ‘Vooral voor gastouders is het fijn om persoonlijk te kunnen overleggen. Op dit moment zijn er in Haaksbergen ca 25 gastouders die vanuit hun eigen huis opvang verzorgen, daarnaast is het ook mogelijk om een gastouder aan huis te laten komen. Lijkt het u leuk om een keer een kijkje te nemen bij een van onze gastouders? Open Huis Op zaterdag 30 juni is er tussen 10:00 en 14:00 open huis bij gastouders thuis. Kijk op onze website voor de deelnemende gastouders. U kunt kennis maken met de gastouders en uw kindje kan gezellig komen proef spelen: www.gastouderbureausnoesje.nl. Gastouderbureau Snoesje, De Greune 36 B, 7483 PH Haaksbergen, tel. 0535726115. Email: info@gastouderbureausnoesje.nl

Onderdeel van de kramerie is altijd weer de k i n d e r ro m melmarkt. In de meeste plaatsen kunnen de kinderen bij een dorpsfeest een kleedje u i t s p re i d e n tussen de kramen en hun spulletjes uitstallen. ‘Wij willen dat de kinderen als echte marktmensen hun waren in een marktkraam kunnen aanbieden’, zegt voorzitter van het organisatiecomité en tevens m a r k t ko o p man Henk Anderson. ‘Wij willen de

kinderen als een ‘professional’ een volwaardige plaats bieden in het marktgebeuren tijdens het Euregiofeest.’ De organisatie stelt aan de kleine ondernemers voor 5,00 euro per dag een halve marktkraam beschikbaar. Eventjes zo snel mogelijk een kraam bespreken bij Henk Anderson. (tel. 0620798031). ‘Dan zorgen wij er voor dat de kleine marktkooplieden keurig een marktkraam ter beschikking krijgen’, zegt Anderson.

Open huis bij gastouders thuis! Bent u op zoek naar professionele, betaalbare en veilige opvang voor uw kinderen? Kom dan op 30 juni kennismaken met de vele voordelen van gastouderopvang. De koffie staat voor u klaar! Wanneer: 30 juni tussen 10.00 en 14.00 uur Waar: de adressen van de deelnemende gastouders kunt u vinden op onze website:

gastouderbureausnoesje.nl


Dinsdag 26 juni 2012

Losser Journaal

2SHQ'DJHQ]RPHUIHHVWELM.LQGHURSYDQJ.ODYHUWMHYLHU LOSSER - Catalpa Kinderopvang Klavertje vier houdt zondag 1 juli een zomerfeest met het thema “Ik hou van Holland”. Eventuele belangstellende ouders en kinderen die nog geen klant zijn, zijn van 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom voor een rondleiding op dit feest. /MRHIVHEKZIVFPMNJ/PEZIVXNIZMIVMWIIR KI^IPPMK OMRHIVHEKZIVFPMNJ MR LIX GIR XVYQ ZER 0SWWIV HI FYVKIQIIWXIV LIIJX IIR EERXEP [IOIR KIPIHIR SSO IIR FI^SIONI KIFVEGLX EER SRW [EEV HI OMRHIVIR IR [MN YMXIVEEVH ^IIV ZER SRHIV HI MRHVYO [EVIR &MN IPO OMRH QEEOXI LMN IZIR IIR TVEEXNI IR XSX WPSX LIIJX HI FYVKIQIIWXIV IIR TVEGLXMKFSIOZSSVKIPI^IRZER(MOOMI (MO[EEVFMNHIOMRHIVIR^IIVKIFSIMH LIFFIRKIPYMWXIVH 1IRTVSFIIVX^SZIIPQSKIPMNOSTHI [IRWIR ZER HI OPERXIR MR XI WTIPIR [EEVHSSV^MNWMRHWOSVXKILIIPRMIY[ MR 0SWWIV SSO YYVW TIYXIVSTZERK EERFMIHIR:EREJRYMWLIXZSSVSYHIVW HYWQSKIPMNOSQIIRHEKHIIPOMRHIV STZERKZERYYVSTXIRIQIRXIKIR LIX RSVQEPI YYVXEVMIJ MR TPEEXW ZER LIXPERKIVIHEKHIIP(MXOSVXIHEKHIIP ZERYYVXSXYYV[SVHXEER KIFSHIR ZSSV HI WGLSSP[IOIR MR LIX NEEV 1SQIRXIIP MW HMX FMN OMRHIV HEKZIVFPMNJ/PEZIVXNIZMIVHMVIGXQSKI PMNO ZSSV TIYXIVW ZEREJ NEEV ST QEERHEKSGLXIRH [SIRWHEKSGLXIRH HSRHIVHEKSGLXIRHIRZVMNHEKSGLXIRH IR ERHIVI HEKHIPIR ^MNR QSKIPMNO MR SZIVPIK8IZIRWMWLIXRYSSOQSKIPMNO SQYYVWJPI\MFIPISTZERK NEEV EJXIRIQIR[EEVHSSVYRMIXEERLIX ZIVTPMGLXI HEKHIIP ^MX QEEV Y[ OMRH SSOSTERHIVIXMNHIRQEKOSQIRFYM XIRHIFIOIRHILEEPIRFVIRKXMNHIR

^SZIIP QSKIPMNO XIKIQSIX XI OSQIR EER HI SRX[MOOIPMRKIR ZER LIX GSR XMRY VSSWXIV FMN ZIPI FEWMWWGLSPIR &MERGE 1EJEMX PSGEXMIQEREKIV OMR HIVHEKZIVFPMNJ /PEZIVXNI ZMIV ZIVXIPX IRXLSYWMEWX³;IQIVOXIRHEXSYHIVW LMIVFILSIJXIEERLEHHIR)IREERXEP SYHIVWVEEOXIRLYRFEERO[MNXIR[MP HIR[IPKVEEKSTZERKEJFPMNZIRRIQIR QEEV OSRHIR RMIX LIX ZSPPIHMKI HEK HIIPFIXEPIRERHIVISYHIVW[MPHIRIV KI[SSR IIR OSVX FPSO STZERK FMN IR [IIV ERHIVI SYHIVW OS^IR FI[YWX ZSSVHMXHEKHIIPSQHEXLYR[IVOXMNH TVIGMIW FMRRIR HI^I YYV ZEPPIR ,MIVREEWX OSQIR [I REXYYVPMNO SSO HI KIQIIRXI IIR WXYONI XIKIQSIX SQHEX LIX ZSSV IROIPI OMRHIVIR IVK FIPERKVMNO MW SQ HIIP XI RIQIR EER HIOMRHIVIRIRSTHI^IQERMIVOYR RIRHI^IOMRHIVIRSTHEKHIPIRMIXW OSVXIVOSQIRMRTPEEXWZERSTPERK HEKHIIP 9MXIVEEVH MW HMX ZIIP FIXIV ZSSV HI GSRXMRYxXIMX IR LIX VIKIP QEEXZERHIOMRHIVIR2EXYYVPMNOKEER [I HMX EERFMIHIR ZSSV SRW VIKYPMIVI YYVXEVMIJ IR FIR MO IVZER SZIVXYMKH HEX HMX IIR KVSSX WYGGIW KEEX [SV HIR (EEVREEWX QIVOXIR [I SSO HEX IIREERXEPSYHIVWHSSVLYRJPI\MFIPI [IVOXMNHIRRMIXQIIVYMXO[EQIRQIX SR^I ZEWXI HEKHIPIR LMIVZSSV LIF MO IIR YYV JPI\MFIP FPSO ZEWX KI^IX 3YHIVW OYRRIR LMIVHSSV FYMXIR HI VIKYPMIVI LEEP IR FVIRKXMNHIR LYR OMRHOSQIRFVIRKIRSJLEPIRREXYYV PMNO KEEX HMX [IP MR KSIH SZIVPIK IR ^MNR LMIV QEEV IIR FITIVOX EERXEP TPEEXWMRKIRZERQSKIPMNO^SHEX[I[IP SR^IVYWXIROPIMRWGLEPMKLIMHOYRRIR [EEVFSVKIR´

Catalpa kinderdagverblijf :SSV QIIV MRJSVQEXMI OYRX Y EPXMNH XIPIJSRMWGL SJ GSRXEGXSTRIQIRQEM PIRSJHI[IFWMXIWFI^SIOIR 8SX WPSX LIFFIR ^MN RY SSO IIR ZIV LXXT[[[OMRHIVHEKZIVFPMNJOPEZIV OSVX &73 FPSO REEWX LIX ZEWXI FPSO XNIZMIVRP LXXT[[[FWSWTSVXOMHW ZER YYV XSX YYV SQ RP

5

.DGHUQRWDJDDWXLWYDQWHNRUWYDQPLOMRHQ LOSSER - Deze week is aan de Raad van de gemeente Losser de kadernota voor 2013 gepresenteerd. Daarin geeft het college een aanzet voor de mogelijkheden die er zijn om de begroting voor de komende jaren op orde te brengen. Vooralsnog komt het college met voorstellen ter hoogte van 1,3 miljoen euro. (IEJ[EEVHIVMRKZERHIKVSRHIRPIMHX HI OSQIRHI NEVIR HEEV FSZIRST XSX IIR I\XVE WXVYGXYVIIP XIOSVX ZER XSR ,IX GSPPIKI LIIJX RSK KIIR ZSP PIHMKI HIOOMRK ZSSV LIX XIOSVX EER KIKIZIR IR [MP QIX HI 6EEH MR HMW GYWWMI LSI HI FIKVSXMRK WPYMXIRH XI OVMNKIR (I OEHIVRSXE [SVHX FIWTVSOIRMRHISTIRFEVIGSQQMWWMI ZIVKEHIVMRK ST HMRWHEK NYRM (I KIQIIRXIVEEH KIIJX ZIVZSPKIRW HI OEHIVW EER [EEVFMRRIR LIX GSPPIKI HIFIKVSXMRKWPYMXIRHQSIXQEOIR-R HI VEEHWZIVKEHIVMRK ZER NYPM WXIPX HI KIQIIRXIVEEH HI OEHIVRSXE HIJMRMXMIJZEWX :SVMKI [IIO [IVH MR 0SWWIV HI NEEV

VIOIRMRK SZIV KITVIWIRXIIVH 3RHIVHIWXVIITZERLIXKIQIIRXIPMNO LYMWLSYHFSIONI[IVHIIRXIOSVXZER FMNRE QMPNSIR IYVS KIRSXIIVH (MX [IVH ZIVSSV^EEOX HSSV IIR RSSH^E OIPMNOIZSSV^MIRMRKMRZIVFERHQIXHI ZIVTPMGLXI EJ[EEVHIVMRK ZER KVSRHIR )IVHIV EP OIIO LIX GSPPIKI QIX HI ³7XEEX ZER 0SWWIV´ ZSSVYMX REEV IRZSPKIRHINEVIR(EEVMR[IVHVIOI RMRK KILSYHIR QIX IIR ZIV[EGLX XIOSVXZERQMPNSIRHSSVHIVIGIW WMIIRHMZIVWIVMNOWQEEXVIKIPIR(SSV HI FMNOSQIRHI STHVEGLX ZER LIX VMNO VSRHLIXEJ[EEVHIVIRZERKIQIIRXI KVSRHIR MW HEX XIOSVX STKIPSTIR XSX FMNREQMPNSIRIYVSZSSVHIOSQIR HINEVIR:IIPKIQIIRXIROEQTIRQIX HI^IPJHI TVSFPIQEXMIO &I^YMRMKMRKIR ^MNRSRSRXOSSQFEEV (I XIOSVXIR ZSSV HI OSQIRHI NEVIR ^YPPIR MR LSSKXI [IP PERK^EEQ XIVYK PSTIR XIR^MN HI RMIY[I VIKIVMRK STRMIY[JSVWKEEXFI^YMRMKIRSTVMNOW YMXKEZIR 3Q HI EERKIXEWXI VIWIVZI TSWMXMI [IIV ST RMZIEY XI FVIRKIR QSIX IIR I\XVE MRWTERRMRK KIPIZIVH [SVHIR%PPIQIIZEPPIVWMRHIOSQIR HI NEVIR QSIXIR LMIVZSSV KIFVYMOX

[SVHIR &I^YMRMKIR OYRRIR ZSPKIRW LIXGSPPIKIKIVIEPMWIIVH[SVHIRHSSV QIIVZIVERX[SSVHIPMNOLIMHFMNHIFYV KIVRIIVXIPIKKIRSTLIXKIFMIHZER ^SVK IR [IP^MNR HI FMNHVEKI EER GSP PIGXMIZI ZSSV^MIRMRKIR XI ZIVPEKIR SJ XI WGLVETTIR HSSV LIX ZIVWSFIVIR ZER[IXXIPMNOIIRRMIX[IXXIPMNOIXEOIR ^SEPWSTLIXSRHIVLSYHZERHISTIR FEVIVYMQXISTMROSQIRWSRHIVWXIY RIRHIVIKIPMRKIRIRSTHIEERPIKZER WTIIPZSSV^MIRMRKIR :IVHIV WXIPX LIX GSPPIKI ZSSV SQ IIR EERXEP WYFWMHMIW XI ZIVPEKIR FILIIVWOSWXIR IR PIKIW FMN IZIRIQIRXIR HSSV XI FIVIOIRIR IR OSWXIRHIOOIRHI XEVMIZIR MR VIOI RMRK XI FVIRKIR %RHIV^MNHW ^YPPIR FITEEPHI LIJJMRKWQEEXVIKIPIR ^SEPW HI 3>& ZIVLSSKH QSIXIR [SVHIR :IVERX[SSVHIPMNO [IXLSYHIV .SST ,EWWMRO±,IXOSQXIVIGLXSTEERSQ WEQIRQIXHIMR[SRIVWHIWGLSYHIVW IV SRHIV XI ^IXXIR 1IX SRW OEQTIR ZIPI KIQIIRXIR QIX HI^I TVSFPIQE XMIO 2SEFIVWGLET IR KIQIIRWGLETW ^MR QSIXIR SRW LIPTIR:SSV HI ^S KI[IRWXI 0SWWIVWI ^IPJWXERHMKLIMH MW MIHIVWMR^IXRSSH^EOIPMNO>S[IPJMRER GMIIPEPWHSSVEGXMIZITEVXMGMTEXMI²

7D[DWLHPLGGDJLQ+RWHO%HUJHQ'DOLQ'H/XWWH DE LUTTE - Hotel Berg en Dal aan de Bentheimerstraat 34 in De Lutte opent donderdag 28 juni van 13.00 tot 16.00 uur haar deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken en of oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten) bijbels en theologie.

OIIV TIV NEEV IIR ZIMPMRK ZER SYHI ERXMIOI FSIOIR IR [EW SVKERMWEXSV ZER HMZIVWI FSIOIRQEVOXIR MR HIR PERHI ^SEPW HI:IPY[WI FSIOIRQEVO XIR:IVHIV OER EHZMIW [SVHIR KIKI ZIR XSX ZIVOSST SJ VIWXEYVEXMI ZER SYHIFSIOIRFMNFIPWGYVMSWEIXG

3SOLIXSTWXIPPIRZERIIRXE\EXMIVET TSVX ZSSV HI ZIV^IOIVMRK MW QSKI PMNO 8IZIRW MW HI LIIV (I .SRK YMX 3YHIQMVHYQ EER[I^MK (I .SRK QEK IIRI\TIVXKIRSIQH[SVHIRXSXLIX XE\IVIR ZER SYHI ERWMGLXOEEVXIR IR (I LIIV 1SPIRHMNO SVKERMWIIVX X[II SYH FPMOOIR WTIIPKSIH[EXHI^IHEK

[IPOSQ MW8E\EXMI KIFIYVX ^S QSKI PMNO EER HI LERH ZER FI[MNWQEXIVMEEP YMX VIGIRX ZIVWGLIRIR ZIMPMRKGEXEPSKM 1IXIRMKIVIKIPQEEXOSQIRIVSTHMX WSSVX XE\EXMIHEKIR YMXIVWX ^IPH^EQI [IVOIR ZSSV HI HEK IR WSQW HYMOIR ^IPJW KILIIP SRFIOIRHI FSIOIR ST 6IKIPQEXMK XE\IIVX 1SPIRHMNO ST YMX RSHMKMRK MR QYWIE FMFPMSXLIOIR OIV OIRIRSTQSRYQIRXIRHEKIR -RQMHHIPW LIIJX %VMI 1SPIRHMNO VYMQ XE\EXMIHEKIRST^MNRREEQWXEER )RXVII OSWX ZMNJ IYVS EER HI XE\EXMI XEJIP

$GYHUWRULDO

.DONYULMZDWHULQKXLVHHQKHHUOLMNHOX[H (HQ ZDWHURQWKDUGHU ELHGW ]RYHHO YRRUGHOHQ GDW MH QLHW PHHU ]RQGHU ZLOW 9HHO KXLGSUREOHPHQ ]LMQ QHW DOV NDONDDQVODJ RS VDQLWDLU HQ JODVKHOHPDDOYRRUELM

2SHQ+XLV0X]LHNYHUHQLJLQJ&RQFRUGLD2YHUGLQNHO OVERDINKEL De Muziekvereniging Concordia Overdinkel houdt donderdag 28 juni van 19.00 tot 20.30 uur een open huis in het Muziekhoes aan de Hoofdstraat 66a in Overdinkel. Tijdens deze avond wordt u in de gelegenheid gesteld verschillende muziekinstrumenten te bekijken en zelf te bespelen. )V^MNRQY^MOERXIREER[I^MKHMIMRJSVQEXMIOYR RIR ZIVWXVIOOIR SZIV HI KI[IRWXI MRWXVYQIR XIRIRHIXMNHRIQIRSQZVEKIRXIFIERX[SSV HIR 2E HI WGLSSPZEOERXMI MR WITXIQFIV KEEX IV [IIV IIR RMIY[I FPSOJPYMXKVSIT ZER WXEVX 8MNHIRW HI^I FPSOJPYMXPIWWIR [SVHX ZIIP EER HEGLXFIWXIIHXEERHIQY^MOEPIZSVQMRKRSXIR PI^IRIRWEQIRWTIP2EIIRNEEVPIWSRXZERKIR HI PIIVPMRKIR IIR GIVXMJMGEEX [EEVQII ^I IIR MRWXVYQIRXOYRRIROMI^IRIRPIWWIROYRRIRZSP KIRFMNHI1Y^MIOWGLSSP±(I7PIYXIP²/MRHIVIR ZEREJKVSITOYRRIR^MGLLMIVZSSVEERQIPHIR

XIZSPKIRFMNHI1Y^MIOWGLSSP±(I7PIYXIP²,IX KIOS^IR MRWXVYQIRX [SVHX HER MR FVYMOPIIR KIKIZIR :SSV QIRWIR HMI MR LIX ZIVPIHIR EP IIRW PIWWIR LIFFIR KILEH SJ KIWTIIPH LIFFIR MRSVOIWXSJQY^MIOZIVIRMKMRKMWHMXQMWWGLMIRHI KIPIKIRLIMHSQOIRRMWXIQEOIRQIX'SRGSVHME IRLYRLSFF]±LIXQEOIRZERQY^MIO²[IIVXI KEERYMXSIJIRIR ,IXSVOIWXSRHIVPIMHMRKZER%RHVIZER,YM^IR LIX FIKMRRIVWSVOIWX SRHIV PIMHMRK ZER /MVWXIR ,SYXQER HI NIYKHHVYQFERH IR HI HVYQFERH SRHIV PIMHMRK ZER .ER8LVEZEPSW ^YPPIR EPPIQEEP EER[I^MK ^MNR IR YMXIVEEVH ^YPPIR ^I STXVIHIRW ZIV^SVKIR:SSV OMRHIVIR IR ZSP[EWWIRIR HMI KVEEK IIR MRWXVYQIRX [MPPIR KEER FIWTIPIR QEEV RSK RMIX TVIGMIW [IXIR [IPO MRWXVYQIRX ^I [MPPIR OMI^IR MW LIX FMN[SRIR ZER HMX STIR LYMWIIRTVMQEQERMIVSQOIRRMWXIQEOIRQIX QY^MIOZIVIRMKMRK'SRGSVHME

0YOX LIX Y RMIX SQ ST HSRHIVHEK XI OSQIR :SSVFIKMRRIRHIQYWMGMMWLIXQSKIPMNOSQZME OMNOHERZSSVMRJSVQEXMISTSR^I[IFWMXI[[[ 'SRGSVHMEXIKIRIIRKIVIHYGIIVHXEVMIJPIWWIR GSRGSVHMESZIVHMROIPRP

(HQZDWHURQWKDUGHUYDQ :DWHUOX[HKDDOWDOOHNDON XLWKHWZDWHU=DFKWZDWHU LVHUJ¿MQYRRUPHQVHQPHW HF]HHPGURJHKXLGMHXNHQ DQGHUHKXLGSUREOHPHQ.DON EOLMNWELMGLHSUREOHPHQDOWLMG HHQUROWHVSHOHQ'DQN]LM EHVSDULQJHQRSVFKRRQPDDN DUWLNHOHQRQGHUKRXGHQ YHUYDQJLQJVNRVWHQYDQ GHZDVPDFKLQHFYNHWHO VDQLWDLUHQPHHUYHUGLHQWX GHDDQVFKDISULMVVQHOWHUXJ 0HWHHQZDWHURQWKDUGHUJDDW VFKRRQPDNHQJHPDNNHOLMNHU HQVQHOOHUPHWHHQRSWLPDDO UHVXOWDDW

:DDUQRUPDOLWHU]HHSUHVWHQHQ YXLOHHQUXZHODDJNDONDDQVODJ KHEEHQRP]LFKDDQWH KHFKWHQEOLMYHQWHJHOVHQ VDQLWDLUJHZRRQJODGHQLVDOOHV JHPDNNHOLMNZHJWHYHJHQGRRU ZDWHU]RQGHUNDONWHJHEUXLNHQ (HQZDWHURQWKDUGHULVDOYDQDI ¼YHUNULMJEDDU

0HHUZHWHQ".HQQLVPDNHQ PHW]DFKWZDWHUNDQLQRQ]H VKRZURRP7HYHQVNDQXZ ZDWHUJHWHVWZRUGHQHQ OHJJHQZHXDOOHVXLWRYHU ZDWHURQWKDUGLQJHQGHYHOH YRRUGHOHQ 8EHQWZHONRPDDQGH ,QGXVWULHVWUDDWLQ +DDNVEHUJHQ &RQWDFWRI LQIR#ZDWHUOX[HQO =LHRRNZZZZDWHUOX[HQO


6

Losser Journaal

:HEVKRSXLWEUHLGLQJELM*DPHVKRS7ZHQWH HENGELO/ENSCHEDE – Games zijn uitgegroeid naar één van de grootste branches ter wereld, qua grootte vergelijkbaar met de filmindustrie. Bijna iedereen speelt wel eens een game. Het is al lang niet meer alleen weggelegd voor hardcore gamers. Het is een waar sociaal gebeuren geworden. (EX HI KEQIWMRHYWXVMI QEEV FPMNJX KVSIMIRMWSSOQIVOFEEVFMN+EQIWLST 8[IRXI)MRHZSVMKIIIY[FIKSRQIR QIXLIXZIVOSTIRZERKEQIWIRGSR WSPIW ST FVEHIVMItR QEEV MRQMHHIPW ^MNRIVEPPERKIVIXMNHX[IIVYMQIZIW XMKMRKIRXIZMRHIRMRHIFMRRIRWXIHIR ZER,IRKIPSIR)RWGLIHIHIKVSSXWXI IRKSIHOSSTWXIZER2IHIVPERH^IPJW :IPI QIRWIR HMI KIxRXIVIWWIIVH ^MNR

MR HI W]WXIQIR ZER HI NEVIR ´ XSX ^MNRSQEPPIOVEWWIRYMXHMWGWXILEPIR RY O[EQIR YMX LIIP 2IHIVPERH IR )R HI 8IGLRMWGLI (MIRWX VITEVIIVX (YMXWPERHPERKW1EEVYOYRXLMIVSSO FMNREIPOIWTIPGSQTYXIVZSSVY XIVIGLXZSSVIPOTPEXJSVQ De zomer van games Uitbreiding webshop ,IX[SVHXIIRKI[IPHMKI^SQIVZSSV 3RHEROWEPHMXKEEX+EQIWLST8[IRXI KEQIVW 1IX HI VIGIRXIPMNO YMXKIOS XSGL [IIV YMXFVIMHIR QIX IIR [IF QIRXSTKEQIW(MEFPS1E\4E]RI WLST HI^I MW WMRHW OSVXI XMNH SRPMRI +LSWX6IGSR*YXYVI7SPHMIV(VEKSR´W :ME [[[KEQIWLSTX[IRXIRP OYR (SKQE (MVX 7LS[HS[R IR RSK ZIIP RIR OPERXIR ZEREJ SZIVEP XIV [IVIPH QIIV ^YPPIR +EQIWLST8[IRXI LEEV FIWXIPPIR [EX ^I QEEV [MPPIR XIKIR OPERXIR^MGLRMIXKEERZIVZIPIR ^IIVWGLIVTITVMN^IR(IX[IIHILERHW :ME +EQIWLST 8[IRXI SJ LYR [IF EJHIPMRKMWSSOMIXW[EEVHI+EQIWLST WMXI [[[KEQIWLSTX[IRXIRP OYR 8[IRXI EP FIOIRH SQ WXEEX 3SO HMX NI EPPI KI[IPHMKI XMXIPW EPZEWX TVI MW XIVYK XI ZMRHIR MR HI [IFWLST SVHIVIR IR ST HI^I QERMIV TVSJM (IMRKIVYMPHIWTIPPIR[SVHIRKIVITE XIIV NI ZER JERXEWXMWGLI OSVXMRKIR -R VIIVH IR MR KSIHI GSRHMXMI ZSSV IIR ,IRKIPS MR HI[MROIP KIZIWXMKH EER PEKITVMNWZIVOSGLX(I[MROIPFIWGLMOX HI 1EVOX G IR MR )RWGLIHI EER HI SZIVIIRHVMIXEPQEGLMRIWHMIMRWXEEX ,EZIVWXVEEXTEWWEKI

Dinsdag 26 juni 2012

([WUDXQLWVYRRU%62 OVERDINKEL - Bij de BSO in Overdinkel werden dinsdagmiddag vier extra units geplaatst. Omdat deze over de bomen getild moesten worden, kwam er een enorme kraan aan te pas en moest de Ds.Pasmastraat tijdelijk voor het

verkeer worden afgesloten.

,IX WTIOXEOIP QSGLX ^MGL ZIVLIYKIR MR IIR VYMQI FIPERKWXIPPMRK ZER LIX TEWWIVIRHTYFPMIO1IXHIOSQWXZER HI^I YRMXW MW HI &73 ZIV^IOIVH ZER ZSPHSIRHIVYMQXIZSSVWGLSPMRK

2XG3DSLHURSKDOHQ +IFYRHIPH IRSJ MR HS^IR PERKW HI OERX ZER HI [IK ST LIX XVSXXSMV 1IXLIXTPEEXWIRZERTETMIVVIOIRMRK LSYHIR QIX HI [MRH ^SHEX LIX RMIX SZIVEPSZIVHIWXVEEX[EEMX7TEEVLIX TETMIV^SHEXNILIXQMPMIYSSOWTEEVX (I GSRXEMRIVW WXEER FMN 7TSVXLEP HI (I FIKVIR^MRK ZER HI [MNO *EOOIP &VSIOLSIO[IK7XEVMRKWXVEEX + V S R E Y W I W X V E E X 1 Y G L X I [ I K 9 OYRX SSO RE YYV LIX TETMIV (MITIRFVSGOPEER1S^EV XWXVEEX ^IPJREEVHI^IGSRXEMRIVWFVIRKIR LOSSER - School “De Basis” te Losser haalt woensdag 27 juni weer oud papier op. Uitgangspunt ophalen is namelijk altijd de vierde woensdag van de maand s’avonds na 18:00 uur.

(HUVWHDDQPHOGLQJHQYRRURSOHLGLQJ7XNNHUNLG]ELQQHQ .LQGHUFHQWUXP&ROXPEXV-XQLRU

NXQVWPDUNWYRRUKHWJRHGHGRHO LOSSER - Naar aanleiding van de VVE (voor- en vroegschoolse educatie) waarmee men werkt binnen Kindercentrum Columbus Junior, zijn de kinderen op kinderdagverblijf De Klipper in Losser erg druk geweest met het maken van allerlei knutselwerkjes in het kader van het thema ‘Kunst’.

LOSSER - Het Alg. Drum- en Trompetterkorps De Tukkers biedt kinderen een heel jaar lang GRATIS de kans om kennis te maken met muziek. Daartoe is een nieuwe afdeling genaamd TukkerKidz in het leven geroepen. Vanaf oktober van dit jaar wordt gestart met de opleiding. 7IGVIXEVMW )PPIR 2SSVHOEQT ZER (I 8YOOIVW KIIJX EER HEX HI STPIMHMRK KIVMGLXMWSTPIIVPMRKIRZERKVSITIR ZERLIXFEWMWSRHIV[MNW[EEVFMNZIV WGLMPPIRHISRHIVHIPIRZERQY^MIOEER FSH OSQIR (SSV QMHHIP ZER FI[I KIRSTQY^MIO^MRKIRIRLIXFIWTIPIR ZERMRWXVYQIRXIRQEOIRHIOMRHIVIR OIRRMWQIXZIVWGLMPPIRHIWSSVXIRVMX QIWQEEXWSSVXIRIRPIIVXQIRRSXIR PI^IR:SSVSTWXEEXHEEVFMNLIXWEQIR MRKVSITWZIVFERHTPI^MIVQEOIR :EREJQIMMWQIREGXMIJFI^MKQIX LIXTVSQSXIRZERHI8YOOIV/MH^(MX LIIJXMRQMHHIPWXSXHIIIVWXIEERQIP HMRKIR KIPIMH (I SRPERKW KILSYHIR ±;IIO ZER HI 1Y^MIO² MW LIIP KSIH EERKIWPEKIR8MNHIRW HI^I [IIO LIIJX

LIX IMKIR QEVGLIVIRHI NIYKHOSVTW ZER (I8YOOIVW IIR QY^MOEEP STXVI HIR ZIV^SVKH MR HI QY^MIOFYYVX MR 0SWWIVLIFFIRHIEWTMVERXIRNIYKH PIHIR IIR GSRGIVX ZIV^SVKH MR LIX GPYFKIFSY[ ZER HI ZIVIRMKMRK LIIJX HI(VYQJERJEVIIIRGSRGIVXKIKIZIR MR LIX WGLMXXIVIRHI /YVTEVO MR &EH &IRXLIMQ IR ^MNR EPW EJWPYMXMRK SSO EPPI[ERHIPEEVWHMIHIIPREQIREERHI %ZSRHZMIVHEEKWI MR 0SWWIV ZEREJ LIX 7TSVXTEVO &VMPQERWHIRRIR HSSV HI (VYQJERJEVI REEV LIX +IQIIRXILYMW KIFVEGLX (EEV [IVH XIRWPSXXI MR HI WXVSQIRHI VIKIR EPW EJWPYMXMRK RSK LIX8[IRXW:SPOWPMIHKIWTIIPH[EXLIX RSHMKIETTPEYWSTPIZIVHI

FSZIRHMIR EER HEX QIR LIX I NEEV IZIRIIRW+6%8-7MW.IOYRXOMI^IRYMX HI ZSPKIRHI MRWXVYQIRXIR XVSQTIX FYKIP LSSVR XVSQFSRI EPXWE\SJSSR XIRSVWE\SJSSR FEVMXSR IYTLSRMYQ FEW WSYWEJSSR WREVIHVYQ FEWI HVYQP]VEIRFIOOIRW

:SSVOMRHIVIRHMIEP[IPIIRWXEVXST PIMHMRK^SEPW³7EQIRST[IKREEVIIR MRWXVYQIRX´SJ³:-3´EER1Y^MIOWGLSSP (I 7PIYXIP MR 0SWWIV LIFFIR KIZSPKH FIWXEEX HI QSKIPMNOLIMH SQ HMVIGX RE HI ^SQIVZEOERXMI XI WXEVXIR QIX LIX FIWTIPIR ZER IIR MRWXVYQIRX FMN (I8YOOIVW ,MIVXSI WXIPX HI ZIVIRM KMRK RMIX EPPIIR IIR MRWXVYQIRX MR FVYMOPIIR XIV FIWGLMOOMRK ZSSV LIX ZSPKIRZERHIPIWWIRQEEVKIIJXQIR

%ERQIPHIR ZSSV HI STPIMHMRK 8YOOIV/MH^ SJ EPW FIWTIPIV ZER IIR MRWXVYQIRX OER REXYYVPMNO RSK WXIIHW ,MIVZSSVOERQIRXIPIJSRMWGLGSRXEGX STRIQIR QIX ,EVSPH *VEXIVQER SJ )PPIR 2SSVHOEQT 

%PWNI[MPX[IXIRLSILIXMWSQMRIIR KI^IPPMK NIYKHSVOIWX QII XI WTIPIR HER [SVHX NI ZER LEVXI YMXKIRSHMKH SQ IIRW ST IIR VITIXMXMI XI OSQIR OMNOIR IR PYMWXIVIR LSI HEX KEEX ,IX .IYKHSVOIWX ZER (I 8YOOIVW VITI XIIVX IPOI [SIRWHEKEZSRH ZER ¯YYVMRLIX8YOOIVWLSIWEERHI &SSOLSPXPEERMR0SWWIV

3SO ZME HI WMXI [[[HIXYOOIVWGSQ OER QIR ^MGL EERQIPHIR IR REHIVI MRJSFIOMNOIR

0SGEXMI(I/PMTTIVLIIJXEPWEJWPYMXMRK ZERLIXKIRSIQHIXLIQE^EXIVHEK NYRMIIROYRWXQEVOXZSSVEPPISYHIVW IR OMRHIVIR KISVKERMWIIVH 3T HI^I OYRWXQEVOX OSRHIR HI SYHIVW HI OYRWX[IVOIR ZER LYR OMRHIVIR OSQIR FI[SRHIVIR -IHIV OMRH LEH IIREERXEPZIVWGLMPPIRHIOYRWX[IVONIW KIQEEOXHMIZSSVIIROPIMRFIHVEKXI OSST[EVIR3SO[EWIVIIRZIMPMRK WXYOMRHIZSVQZERIIRTY^^IP[EEV ZER EPPI OMRHIVIR IIR WXYONI LEHHIR FI[IVOX 3T HI^I TY^^IP OSR HSSV

EPPIEER[I^MKIRKIFSHIR[SVHIR (I STFVIRKWXIR ZER HI OYRWXQEVOX [SVHIR EER LIX IMRH ZER HMX NEEV KIWGLSROIREER³7IVMSYW6IUYIWX´LIX KPE^IR LYMW ZER *1 ,IX KPE^IR LYMW ^EP MR HIGIQFIV ZER HMX NEEV MR )RWGLIHI WXEER )IR QSSMI KIPI KIRLIMH SQ QIX HI OMRHIVIR HI STFVIRKWX XI KEER HSRIVIR 8IZIRW [EW HI OYRWXQEVOX IIR QSSMI KIPI KIRLIMHSQSR^IRMIY[IFYMXIRWTIIP TPEEXWEERHISYHIVWXIPEXIR^MIR(I FYMXIRWTIIPTPEEXWLIIJXIIRGSQTPIXI QIXEQSVJSWI SRHIVKEER IR FMIHX RY RSK QIIV PIYOI IR YMXHEKIRHI TPIO OIR ZSSV HI OMRHIVIR SQ XI WTIPIR IRXISRXHIOOIR (ISTOSQWX[EWFMN^SRHIVKVSSX;MN [MPPIRHISYHIVWIROMRHIVIRHERSSO FIHEROIR ZSSV IIR KI^IPPMKI IR WYG GIWZSPPISGLXIRH

2%6+HW.RPSDVYLHUWMDULJMXELOHXP OVERDINKEL - In verband met het 100-jarig jubileum heeft OBS Het Kompas een werkgroep gevormd die dit heuglijke feit niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Er staan allerlei festiviteiten gepland. Afgelopen dinsdag mochten de leerlingen 100 jaar terug in de tijd tot 1912. 1IXEPWXLIQE³3XIR7MIR´[IVHIRIV WXVEEXWTIPIR IR SYHLSPPERHWI WTIPIR KISVKERMWIVH (I OMRHIVIR ^IPJ O[E QIR MR KITEWXI OPIHMN ST WGLSSP IR RE IIR ZPEKKIRTEVEHI [EEVFMN IPOI KVSIT^MNRIMKIRZPEKLEHKIJEFVMGIIVH [IVH IV SRHIV IIR PIOOIV ^SRRI XNI ZSPST KIRSXIR ZER LIX JIIWXTVS KVEQQE:SSV^EXIVHEKWITXIQFIV WXEEX IIR KVSXI VI‚RMI KITPERH (I [IVOKVSIT [MP KVEEK ZSSV HI^I VI‚RMI EPPI SYHPIIVPMRKIR IR SYH

PIIVOVEGLXIRYMXRSHMKIR3SO^SYHI [IVOKVSITLIXSTTVMNWWXIPPIRHEXY EPW Y [IIX HEX IV ZIVHIV MR LIX PERH SJ^IPJWMRLIXFYMXIRPERHSYHPIIVPMR KIRSJSYHPIIVOVEGLXIR[SRIRHI^I QIRWIR ST HI LSSKXI FVIRKX ZER HI^IVI‚RMI &IRXYMRLIXFI^MXZERJSXSQEXIVMEEP SJ ERHIV QEXIVMEEP ZER ,IX /SQTEW IR[MPXYHMXFIWGLMOFEEVWXIPPIRZSSV LIX MRVMGLXIR ZER IIR XIRXSSRWXIP PMRK# 7XYYVX Y HEX HER EYF ST QIX IIR HYMHIPMNOI ZIVQIPHMRK ZER Y[ REEQ IR EHVIW ^SHEX HMX QEXIVMEEP RE HI VI‚RMI [IIV ST HI NYMWXI TPIO XIVYK ^EP OSQIR ,IX EHVIW MW [IVO KVSITJIWXMZMXIMXIR3&7,IX/SQTEW 7GLSSPWXVEEX%63ZIVHMROIP &IPERKWXIPPIRHIRZSSVHIVI‚RMIOYR RIR ^MGL RY VIIHW EERQIPHIR ZME HI [IFWMXI[[[SFWLIXOSQTEWRP


Dinsdag 26 juni 2012

Losser Journaal

7

&LWDDW

UIT&THUIS zomer 2012

UIT Wichelroede fietstocht, een fietstocht door de Lutte en omstreken o.l.v. Jan Kiewit. Hij laat u de natuur van een andere kant zien. Met een allemansroede gaat u energie en stralingen waarnemen van bomen, leilijnen en wateraders. Wanneer: 3 juli, 25 juli en 17 augustus, van 13.00 tot 18.00u Waar: vanaf VVV kantoor in De Lutte Opgave bij: VVV De Lutte, tel. (0541) 552539 of bij Jan Kiewit te Deurningen, tel. (074) 2772876 Kosten: â‚Ź 17,50 pp, incl. koffie/thee met krentenwegge.

26 juni 2012 '303*32

7IRMSVIREGXYIIP verschijnt wekelijks.

De redactie nodigt u uit om bijdragen in te zenden naar: Redactie Senioren actueel

p/a Stichting Cluster-Welzijn Ouderen Vlasakker 2, 7582 AS Losser of Postbus 4, 7580 AA Losser email: [IP^MNRSYHIVIR$GPYWXIVPSWWIVRP

Jeugd Symfonie Orkest Het Twents Jeugd Symfonie orkest geeft samen met het Euregio JugendOrchester een concert. Wanneer: 6 juli van 19.30 – 22.00 uur. Pauze van 20.15 - 20.40 uur. Waar: Openluchttheater Brilmansdennen, Gildehauserweg 27 in Losser Kosten: ₏ 5,-- voor volwassenen. Kinderen gratis. Kassa open: 19.00 uur

Telefoon: (053) 536 94 05 (IVIHEGXMIFILSYHX^MGLLIXVIGLXZSSVMRKI^SRHIRWXYOOIR MRXIOSVXIRSJRMIXXITPEEXWIR

Open huis FC Twente FC Twente opent de poorten van de Grolsch Veste voor het publiek. Wanneer: 15 juli van 14.00 tot 20.00 uur. Waar: Grolsch Veste, Colosseum 65 in Enschede De activiteiten en attracties zijn gratis toegankelijk.

  Hof Espelo, Zomeravondwandeling Lonnekermeer Een poÍtische wandeling door de avondzon langs de meren van dit prachtige landgoed. Neem de verrekijker mee of leen die bij de gids. Wanneer: 24 juli Waar: aanmelden via info@landschapoverijssel.nl, u ontvangt bericht over de locatie en de starttijd. Kosten: volwassenen: ₏ 3,--, kinderen: ₏1,50, beschermers gratis. THUIS Te leen en/of aan te vragen in de bibliotheek. Ademloos, geschreven door Kim Moelands, een aangrijpende, autobiografische roman over het leven met de ziekte Cystic Fibrosis (Taaislijmziekte). Het bijzondere is dat de ziekte niet centraal staat in dit boek. Wel het leven en de liefde van twee mensen die zielsveel van elkaar houden ondanks de constante dreiging van het verlies dat op de loer ligt. Vrouw in de schaduw, een familiegeschiedenis geschreven door Dorinde van Oort. U kent ze wel die oude familiefoto’s. Vooral wanneer een familielid heel oud geworden is, kun je alleen nog raden wie er op staan. Meestal zie je een aardig plaatje. Dit boek gaat over het oplossen van een familiepuzzel na het overlijden van de bijna

%PWLIXLIPINEEVZEOERXMI[EW^SYWTSVXIR RIX^SZIVZIPIRH[SVHIREPW[IVOIR ,IRV]-: 100-jarige tante Annetje. Het vreedzame plaatje van de familiefoto blijkt niet te zijn wat het lijkt. Het is een spannende speurtocht, een ongelooflijk verhaal! Het boek is gebaseerd op bestaande personen, gebeurtenissen en gegevens. Bizar! Stadsliefde, scènes in Parijs, geschreven door Adriaan van Dis. Wanneer Parijs een bekende stad voor u is en u graag weer op bezoek gaat; lees dit boek! Wanneer u nog nooit in Parijs was en van plan bent om te gaan; lees dit boek! Zelfs als je niet zo gek bent op de stad, heb je de neiging toch nog een keer te gaan. De verhalen zijn observaties van allerlei facetten van Parijs; het leven als vreemdeling in een gewone straat. De geschiedenis van een kapel. Op pad met de zoon van de werkster. De geuren, de gewoontes, de geschiedenis en vooral de mensen die er wonen. Mooie verhalen en prachtig taalgebruik. Een aanrader! Hartje Zomer, verhalen van Jan Siebelink. Ontroerend mooie verhalen over Siebelinks jeugd. U zult vast herinnerd worden aan de tandarts van vroeger. Ook de kolenkachel ruikt u weer. En uw jeugdzonden schieten u weer te binnen. Goed geschreven en leuk om te lezen.

De perenbomenrij verbindt dorpsbewoners Groen als middel om om te zien naar elkaar en contact met elkaar te hebben. Daar draait het om bij buurtvereniging Hoofdstraat-noord. Anda Vonk is als lid van de buurtvereniging nauw betrokken bij het reilen en zeilen rondom de perenbomenrij. “Vroeger was hier een vaartje voor de turf. Er werden perenbomen langs geplaatst voor de mensen in het dorp. Later is dat vaartje gedempt, maar de bomen zijn blijven staan�, vertelt ze. Campagne De bomen waren verwaarloosd en hadden onderhoud nodig. Op verzoek van Landschapsbeheer Drenthe zijn de perenbomen sinds 1990 in beheer bij de straatbewoners zelf. In ruil voor onderhoud mogen de aanwonenden de hoogstamvruchten zelf houden. En het snoeien en oogsten leidde tot veel meer dan alleen een kistje peren. Vonk: “Een paar jaar geleden hadden we een superoogst. We besloten de peren ook te verkopen en begonnen met een stalletje langs de weg. Dat is uitgegroeid tot een grote campagne in het najaar�.

Als u bij de letters in het diagram de overeenkomstige cijfers van de SUDOKU plaatst, leest u van links naar rechts bij achtereenvolgens de 1, 2, 3 enz. negen woorden van negen letters. De eerste letters van de gevonden woorden vormen ook een woord. Let op: als u met een gedeeltelijk gevonden woord het hele woord weet te maken, kan dat u helpen bij het oplossen van de SUDOKU. Succes!

Perenbrunch Zo is er de jaarlijkse perenbrunch. Dan pruttelen in veel keukens pannen vol stoofpeertjes en worden allerlei perengerechten gemaakt. Ook wordt de Gouden Peer uitgereikt om een harde werker in het zonnetje te zetten. “Afgelopen jaar was dat een 80-jarige man met Parkinson. Met behulp van zijn rollator hielp hij toch nog mee�, vertelt Vonk. Eenzaamheid Ook wordt van de opbrengst uit de perenverkoop een lief- en leedpotje bijgehouden. Zijn er zieken of komen er nieuwe bewoners, dan krijgen zij uit dit potje een bloemetje. Bovendien ligt eenzaamheid onder ouderen minder snel op de loer, denkt Vonk. “Ouderen doen mee met activiteiten. En als ze niet zelf kunnen komen, dan worden ze opgehaald�. Contact Bomen snoeien, peren plukken, nestkastjes ophan-

gen en krokusbollen planten: de activiteiten rondom de perenbomenrij brengen buurtbewoners met elkaar in contact. “Wij vinden het heel gewoon, maar voor mensen van buitenaf is het bijzonder. Ik denk dat in dit dorp onderling meer wordt gedeeld dan in een dorp met alleen de jaarlijkse barbecue. Er ontstaat sociale cohesie die er zonder de perenbomen denk ik niet was geweest. Dat is toch bijzonder in een tijd waarin veel mensen voor zichzelf levenâ€?. Appeltje Voor het beheer van de Cultuurhistorische Perenbomenrij kreeg de buurtvereniging Hoofdstraat-noord een “Appeltje van Oranjeâ€?. Op 15 mei werd het bijbehorende beeldje en een geldprijs van 15.000 euro uitgereikt door prinses MĂĄxima. Een welkome prijs voor Gasselternijveen, dat in 2013 haar 350-jarig bestaan viert. Bron: Zorg & Welzijn, mei 2012

Telefoon ABC

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519 Autobedrijf Autobedrijf Hein Franke

C

Catering

Electro

E

.. koopste De goed printen ! an manier v Bezoek onze site voor het complete assortiment www.stealx.nl - De Pol 3a Losser - 053 5361437

V Verkoop en reparatie van T.V Audio en huishoudelijke apparatuur

Gronausestraat 1287 Glanerbrug

053 - 4611275

0541 - 52 32 93

K

Kinderopvang

Gastouderbureau Snoesje

Al meer dan 20 jaar topservice bij

Uitsluitend betrouwbare en gediplomeerde gastouders.

-PXJF,FMMFSIVJT

Wij staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en lage tarieven voor ouders.

*OLPPQt VFSLPPQt 3FQBSBUJFBMMFNFSLFOt

auto’s

WWW.KOAUTOS.NL WWW,0"6504/-

Verf

Radio Kortman

Eekboerstraat 22 Oldenzaal

Pol 9 - Losser /JKWFSIFJETUSBBUt-PTTFS Telefoon 43 Telefoon06 06--212 212 472 472 43

Leusinkweg 3a, Losser Tel. 053 - 750 11 89 industrieterrein: de Zoeker Esch www.happycarwash.nl

Voldoende gratis parkeerruimte! Corn. Houtmanstraat 2 - Glanerbrug

053 - 4611428

Gezocht: gediplomeerde gastouders. Verdiensten minimaal: 4,60 p/u per kind en andere gunstige regelingen. Info: 053-5726115 www.gastouderbureausnoesje.nl

• knippen zonder afspraak • tevens haarverlenging • woensdag kinderen 8 euro

Kloppenstraat 85 Tel. 0535385620

noordkamp verfspeciaal zaak pastoor van laakstraat 39 overdinkel 053-5381869

7581 EB Losser

V Voor uw gordijnen van A tot Z

Van opmeten tot plaatsen aan huis

Gordijnen & Bedden

Verhuur

FYSIOTHERAPIE ARTHUR FEDDER IS VERHUISD NAAR: LUTTERSTRAAT 100 BIJ FITPUNT Behandeling na telefonische afspraak van 7.00 tot 21.30 uur

Gronau ¡ Ochtruper Str. 89a ¡ Tel. 0 25 6 2 / 9 66 55

Tel. 053-538 89 85


8

Losser Journaal

*521$86(675$$7 $&(16&+('(   

02%,(/ =$$. )$; 

Dinsdag 19 juni 2012

 

(.

:( ( ' 1 9$ $872

72<27$5$9 997,/,1($ ¼

),$7%5$92 9'<1$0,& ¼

%0:L (;(&87,9(7285,1* ¼

68=8.,6:,)7 6+2*81 ¼

)25')2&86 9&20)257 ¼

$8', 3(8*(27 23(/ %0: 5(1$8/7 92/.6:$*(1 +<81',$ 5(1$8/7 6($7 23(/ 23(/ %0: %0: 72<27$ )25' &+(952/(7 92/.6:$*(1 5(1$8/7 92/92 $8', 6($7 '$,+$768 5(1$8/7 

$8',$9 $8720$$7 ¼

3(8*(27 $//85(97, ¼

&+(952/(7$9(2 9/6 ¼

$9$8720$$7  $//85(97,92/$8720$$7 &256$*6,72363257%- L&283e(;(&87,9(  &/,2963257  32/219&20)257/,1( $72635,0(  0e*$1(&283e9  72/('26,*180  &256$%675$'$  9(&75$&67$7,21:$*21'7, ,   ()$&(/,)7,0(73. 5$9997,/,1($62/:' )2&869&20)257(;'(02 .$/26%/$&.0$*,& *2/)99)6,&20)257/,1( &/,20(;;8,792(5,1* &&283e7  &283e9  ,%,=$9&20)257 &825(1:02'(/  &/,2'  

),$7*5$1'(381 72(',=21( ¼

¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼ ¼

0(5&('(6$ $9$17*$5'( ¼

3(8*(27 &&97, ¼

68=8.,6:,)7 9*7,63257 ¼

23(/7,*5$ 963257 ¼

92/.6:$*(1 32/27285 ¼

(ONHZHUNGDJYDQWRWXXUJHRSHQG =DWHUGDJYDQWRWXXU=RQGDJRSDIVSUDDN

LJ 26-06-12  

19° 10° Laatste Senioren Actueel 21° 9° LOSSER - Lijkt het je wat om deel te gaan nemen aan een middeleeuws spektakel met onder andere ridde...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you