Page 1

Hart van Glanerbrug is een krant op weekendformaat die

Uitgave 3- 2010 Volgende editie mei 2010

maandelijks in full color verschijnt. Deze wordt huis aan huis verspreid in Glanerbrug,

Hart van Glanerbrug is een uitgave van Uitgeverij Het Twentsche Land BV

Enschede-Oost, Lonneker, Losser, Overdinkel en Glane.

hart van glanerbrug. Anders dan anderen!

Winnaar op Silverstone

Koninginnedag

3

Baby fysio

Feest bij Joop van Ommen

Voetbal instuif

11 15 19 23

Voor de 3de keer kampioen op rij

Verkoop eerste woningen nieuwbouwwijk de Uitkijk 24 april van start

Voor velen een vanzelfsprekendheid, maar het moet nog wel even gedaan worden. Op 2 wedstrijden voor het einde werd V.V. Glanerbrug in Oldenzaal kampioen in de 3de klasse A. Na een zenuwachtig begin kwam Glanerbrug in de tweede helft op stoom en maakte het karwei af. Na 1-0 achter en 2-1 achter, liep Glanerbrug overtuigend naar de overwinning. Het slotakkoord werd gezet door de jeugdspeler Andy Sterken, met de assist voor de 2-5 en de 2-6 bepaalde hij de eindstand. Op naar de tweede klasse. De hoop is natuurlijk dat Avanti in de 2de klasse blijft en dat er nog een club uit Enschede mee promoveert. Op dit moment hebben AJC en TVC de beste papieren.

Braderie de Kerkstraat viert lustrum

Het lustrum moest uiteindelijk toch iets worden waarover nog langer wordt

De plannen voor de nieuwbouwwijk ‘de Uitkijk’ die wordt gesitu-

in genoemde woonwijk in drie fasen meerdere woningen worden

eerd nabij de Heidevlinder in Glanerbrug, beginnen een concreet

gebouwd. Zo is in de publicatie van in de week 16 vermelde inge-

karakter te krijgen. Het ligt in de bedoeling om in de nieuwe woon-

diende bouwaanvragen van de gemeente Enschede melding ge-

wijk hoogwaardige eengezinswoningen te bouwen.

daan van 101 woningen nabij de Heidevlinder. De ontwikkelaars

gesproken, dan over de normaal zo gezellige braderie. De organisatie heeft de

van de nieuwe wijk hebben voor de indeling een aantal prioritei-

koppen bij elkaar gestoken om het grootse aan te pakken dan de voorgaande

De Uitkijk zal qua ligging een centrale plaats innemen in de Es-

ten hoog in hun vaandel gezet. Het streven is om ‘de Uitkijk’ het

jaren. Een 2-tal primeurs, de wipe-out springkussen is er een van. Afgekeken

marke. Verder zal de wijk slechts op steenworp afstand komen te

aanzicht te geven van een gezellige buurt met veel ruimte. Verder

van de tv-serie Wipe-out is een onderdeel is een onderdeel in een springkus-

liggen van voorzieningen als winkelcentrum, sportaccommodatie

probeert men de kindvriendelijke wijk een parkachtige uitstraling

sen vorm gegoten. De tweede primeur is een 25 meter lange aardedonker

enz.

te geven.

baantjes vormen de obstakels. Met of zonder hoofdlampje kan het gangen-

Zaterdag 24 april 2010 start de verkoop van de eerste, nog te bou-

De eengezinswoningen in ‘de Uitkijk” kunnen in twee groepen

stelsel te lijf worden gegaan. Door de infrarood camera’s kunnen de speleolo-

wen, woningen van dit nieuwbouwproject. De verkoop vindt plaats

worden verdeeld. Doordat de tuin van de woningen aan de ach-

gen gevolgd worden op tv-schermen aan de buitenkant. Op het Heldersplein

in Holland Casino van 11.00 tot 13.00 uur.

terzijde is gesitueerd, zal de privacy van de bewoners worden ge-

gangenstelsel. Boomstammen, grote kamers, doorlopende stukken en glij-

voor Nationaal komt de kermis met diverse attracties. Live muziek op 2 podia.

waarborgd. De woningen zelf krijgen opvallend veel woon- en

De nodige kraampjes voor de innerlijke mens en een knallende vuurwerk-

De huidige Heidevlinder zal, nadat de woonwijk ‘de Uitkijk’ is ge-

leefruimte. De architectonische vorm van de woningen zal doen

show vanaf Nationaal maken het feest compleet. Een extra dimensie is het 1o PAGINA 7 hart van glanerbrug.

realiseerd, een ware metamorfose hebben ondergaan. Waar deze

terugdenken aan de woningen van de jaren ‘30. Ook bezitters van

drukke doorgangsweg, van de Gronausestraat richting de Oikos,

een ‘heilige koe’ komen in deze wijk aan hun trekken, daar alle

nu haar richting vergezeld ziet van aan weerszijden een grote kale

woningen minimaal ruimte hebben voor één parkeerplaats voor

vlakte, zal met verloop van tijd deze lege ruimten zijn ingevuld

een auto op eigen terrein.

Medium Danielle: periode van koffiedik kijken, ligthet verlustrum achter ons” jarig bestaan van“de Café Nationaal, ook hier wordt gevierd. maar ik voelde hoe mijn toekomstig levenspad eruit zou kunnen gaan zien. Als puber komt zoiets heftig op je over. Je kunt het in eerste instantie niet accepteren, maar op een gegeven moment ga je de beelden accepteren en weet je dat je niet bang hoeft te zijn over hetgeen je hebt gezien. Natuurlijk vind je het vreemd, dat jij dingen ziet, die anderen niet hebben waargenomen en natuurlijk durf je in eerste instantie er met niemand over te praten”.

Lekkage? www.schoonriool.nl

ranormaal, ook wel bekend als bovennatuurlijk, is de ogelijkheid om dingen waar te nemen of te kunnen ren en / of voelen. “Iemand die paranormaal is” zegt en, “is met de helm op geboren”. De laatste jaren mt het woord paranormaal steeds meer in de pubiteit. Diverse tv programma’s, zoals ‘het zesde zinig” besteden aandacht aan ‘het paranormaal zijn”. aar anderen nog steeds de draak steken met deze vennatuurlijke gave en het geheel verwijzen naar de ereld van ‘koffiedik kijken’ hebben anderen ervaren, t er meer is tussen hemel en aarde, dan men zou rven vermoeden.

anielle Nijhuis, ontdekte vlak voor haar puberale peode, dat zij dingen kon waarnemen, die aan anderen orbijgingen. “Ik zag”, begint Danielle haar verhaal, oordat ik ging slapen telkens een film waarin ekomstbeelden van mij werden weergegeven. In rste instantie keek ik daar vreemd tegenaan, maar et verloop van tijd, begon ik die beelden een plaats geven. Die beelden zag ik niet in een droomfase,

Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn anderen gevoeliger dan anderen. Mensen die zeer gevoelig zijn of zelfs hooggevoelig, hebben van doen met HSP. HSP staat voor Highly Sensitive Person.. Iemand met HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op dan een ander. Kort door de bocht zou je kunnen stellen, dat dergelijke personen hun ontvanger doorlopend open hebben staan voor prikkels van anderen. Hun aanwezigheid in een grote menigte brengt hen van de wijs.

Waar andere kinderen gingen sporten, trok Danielle zich terug en besteedde zij aandacht aan haar grote hobby edelstenen. Voornamelijk de uitstraling van edelstenen trok haar bewondering. Steeds meer kon zij zich terugtrekken met haar stenen en sloot zij zich af voor alle andere zaken. Zij ontdekte, dat het mogelijk was om edelstenen in groepen te verdelen. Zo selecteerde zij stenen op kleur, vorm, het geven van rust, innerlijk gevoel enz. Het zien van zaken die anderen niet waarnemen, was voor Danielle Nijhuis aanleiding om meer met haar buitengewone gave te gaan doen. Waar anderen het waarnemen “koffiedik kijken” noemden, heeft Danielle alles in het werk gesteld om

haar paranormaal zijn een plaats te geven. Diverse cursussen hebben haar gebracht op het niveau dat zij nu heeft bereikt. Onder het motto: “er is zoveel meer tussen hemel en aarde” probeert Danielle Nijhuis, die zich tijdens de sessies Medium Danielle noemt, haar bezoekers door middel van haar paranormale gave te ondersteunen. Onder het bezielend toezicht van CIVAS, CIVAS is al ruim tien jaar dé specialist op het gebied van persoonlijke groei, natuurlijke geneeswijzen, counseling, coaching en psychologie, kent Medium Danielle alle ins en outs op haar vakgebied.

Sinds een aantal jaren mag het Medium Danielle zichzelf zien als een sprituele hulpverlener, die door middel van healing, readings, engelen kaartleggen en fotoreading verlichting probeert te brengen bij anderen. Haar persoonlijke benadering tijdens de sessies worden gekenmerkt door rust. “Het mag telkens verbazingwekkend worden genoemd”, vervolgt Danielle haar verhaal, “te ontdekken welke resultaten ik met mijn gave bereik. Natuurlijk staan sommigen nu nog sceptisch tegenover mijn paranormale mogelijkheden. Het komt regelmatig voor, dat ik mijn bezoeker iets meedeel, dat erg in de persoonlijke sfeer ligt. Daarom is het ook vanzelfsprekend, dat alle werkzaamheden die ik ten uitvoer breng, zeer discreet worden behandeld. Verder kan ik mij berusten op een zwijgplicht”.

door de nieuwe woonwijk.

Voor meer info met betrekking tot het project ‘de Uitkijk’, wordt Naast de begin april in de verkoop gaande 19 woningen zullen

Belangstellenden voor de werkzaamheden van Medium Danielle kunnen contact met haar opnemen via Telefoon 06-1814.1055 E-mail danielle@circle-of-love.nl Haar bezoekuren, na afspraak, zijn: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 14.30 uur en eventueel ’s avonds van 20.00 tot 22.00 uur.

Postpartum

EURO

PART ®

Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postnatale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht en coördinatie. Dit alles met respect voor je pas bevallen lichaam en met speciale aandacht voor de bekkenbodem. De theorielessen zijn voornamelijk gericht op herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling van de baby en babymassage. De theorielessen van de post partum cursus,

25% korting op alle WONEN

verwezen naar www.deuitkijkenschede.nl

GOED GEFIKST

Bij het Fysio Team fysiotherapie staat een gespecialiseerd team fysiotherapeuten voor u klaar. Op twee locaties en met elf collega’s. Naast Zwangerfit kunt u ook voor alle andere verbijzonderingen binnen de fysiotherapie bij ons terecht. Zoals kinderfysiotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie en sportfysiotherapie. Ook de reguliere fysiotherapie is natuurlijk aanwezig.

Optische Rookmelder Alecto van €SPORT 7,95 per stuk

METAMORFOSE

de

Brasserie ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


Veelzijdig Maleisië

dat betekent, dat heden ten dage 61% onder Staats Bosbeheer staat. Alleen 1,49 miljoen hectare daarvan is per wet beschermd en worden ook intensief bewaakt en verzorgd. Tegenwoordig ligt er een dichtmazig net van reservaten over geheel Maleisië en dit biedt zo levensruimte aan de levende en bloeiende schatten van het land.

!

Nadat Martina 2 jaar geleden enorm enthousiast terugkwam van het prachtige eiland Langkawi in Maleisië begon bij mij de nieuwsgierigheid te groeien. Want het is niet zomaar een prachtig land. Het is een heel uniek land.Je kan er namelijk zeer goed met een auto door heen trekken en dat is heel uniek voor Azië. Het wegennet is net zo modern als bij ons, en zo kunnen wij heerlijk gaan genieten van de hagelwitte zandstranden en toch met de auto het land en z’n cultuur bekijken. Wij gaan er heen van 13 april tot 3 mei 2010. Als ik terug ben van vakantie zal ik op onze internet site www.borderlinetravel.nl een heel verslag uitbrengen van wat dit prachtige land voor ieders te brengen heeft. En wie weet is het iets voor u. u bent altijd van harte welkom om bij ons informatie op te halen. Met vriendelijke groeten Lonneke de Winter

Een kijkje waard in de Nationale Parken en Dierreservaten !

Buiten de hagelwitte stranden, de moderne en culturele steden is het grootste goed voor Maleisië wel de, in totaal, 19 nationale parken en natuurreservaten. Het regenwoud van Maleisië is wel het meest gesloten en rijkste ecosysteem van de wereld. Daarin leven meer dan 14.500 soorten planten en bomen, 600 soorten vogels, 210 soorten zoogdieren, 150 soorten kikkers, 140 soorten slangen, 80 hagedissoorten, als ook talloze insectensoorten en vele andere levensvormen. In de beschermde juweeltjes van de natuur, de grote regenwouden van Maleisië en de Nationale Parken aldaar, hebben vele zeldzame dieren en planten hun levensruimte gevonden. Deze reservaten worden hartstochtelijk tegen alle storingen door de vooruitgang beschermd. Het grote regenwoudgebied met zijn ongerepte jungle is in heel Maleisië tegenwoordig 3,80 miljoen hectare groot,

Win een Reistrolley inclusief reischeque twv € 25,gehele jaar 2010 geldig

Los de Sudoku puzzel op en lever deze in bij BorderlineTravel. De winnaar zal bekend gemaakt worden op 29 mei. Bij meerdere goede antwoorden zullen wij onwillekeurig een winnaar trekken. Vergeet niet uw naam en telefoonnummer te vermelden. Veel oplos plezier ☺ Reisburo BorderlineTravel Gronausestraat 1297 7534 AK Glanerbrug 053-4619955 www.borderlinetravel.nl


hart van glanerbrug.

PA G I N A 3

Glanerbrugger geeft gas op Silverstone In het weekend van 4 april heeft Glanerbrugger Derwin Belt geschiedenis geschreven door de Dutch Supercar Chalenge op zijn naam te brengen. Derwin begon zijn carrière op 10 jarige leeftijd met de clubkampioenschappen in Oldenzaal, waar hij diverse titels op zijn naam bracht. Vandaar uit werd de lonkt naar het internationale karten een feit . In de internationale Chrono klasse werd Derwin het eerste jaar al kampioen, tevens werd het kampioenschap op de club gehaald in Oldenzaal. De weg naar het grotere werk werd ingeslagen de ICA 100cc tweetakt motoren. In deze klasse ging het een beetje minder dan verwacht, wel een aantal podium plaatsen maar niet de successen die Derwin in het verleden behaalde. Nog een stapje hoger dan maar de BRM schakelkart 125cc in deze klasse werd hij 4de. De drang naar meer werd een jaar vol met pech. In de internationale klasse waren materiële problemen de aanleiding voor de mindere prestaties waardoor de motivatie ver te zoeken was. Ondanks dat waren een aantal podium plaatsen het resultaat. Het echte werk begon de Formula Gloria, een klein broertje van de Formule bolides. Tijdens de internationale kampioenschappen wist Derwin beslag te leggen op een verdienstelijke 2de plaats.

Verslag van DSC; “ Op het Engelse circuit van Silverstone

druk van Fiona James met de Ginetta en Ferry Monster met

pakte de jonge coureur de eerste positie meteen na de start

de Seat Leon SuperCopa. Verwoerdt had het lastig met die

waarna hij deze plek niet meer afpakte. Tweede werd Diede-

druk, want bij het pakken van de curbstones spinde hij met

rik Sijthoff, voor Pieter van Soelen. In de Sport-divisie ging de

zijn Lotus waarna Monster zonder veel moeite aan hem voor-

overwinning naar Koen Bogaerts en Marc van der Aa, nadat

bij kon gaan. Na de pitstops was Diederik Sijthoff, omdat de

Richard van den Bos en Bert van der Zweerde een tijdstraf

concurrentie door de resultaten op zaterdag al strafseconden

hadden gekregen voor een te korte pitstop. Zij werden nog

te verwerken had, opgeschoven naar de tweede positie ach-

wel tweede, voor de gebroeders Webb. Na zijn overwinning

ter Derwin Belt. Van Soelen was teruggevallen tot de derde

van gisteren mocht Pieter van Soelen van pole position ver-

positie, met achter hem aan Fred Cavanagh. Cavanagh kon

trekken, maar van die positie had de ervaren coureur bij de

zijn opmars echter niet voortzetten omdat hij voor de tweede

start weinig profijt. Derwin Belt, gestart op de tweede posi-

keer met zijn BMW naar de pitstraat moest. Robin Monster

tie, pakte in de eerste bocht meteen brutaal de binnenkant

noteerde aan het einde van de race nog snelle rondetijden,

waardoor hij meteen voorbij schoot aan Van Soelen. Belt had

maar het gat met hem en Pieter van Soelen was te groot om

in de beginfase de snelheid goed te pakken, want de Saker-

nog dicht te rijden. Derwin Belt bleef tot het einde van de

coureur kon de eerste ronden meteen een paar seconden uit-

race koel en kon met een voorsprong van ruim vijftien secon-

lopen op achtervolger Van Soelen. Vanuit het achterveld had

den de overwinning binnenslepen. Tweede werd Diederik

Lotus-testcoureur Kevin Kershaw een wereldstart. Gestart in

Sijthoff, Pieter van Soelen completeerde de top drie.

Nu rijdt Derwin voor een fabrieksteam van de fabrikant Sa-

de auto van Willem van der Kooi lag Kershaw na de eerste

ker. Hij moet zelf zijn broek ophouden voor wat betreft de

ronde al op de zesde positie algemeen. Kershaw lukte het

De eerste stap is gezet, het is wel duidelijk dat Derwin een

financiële huishouding buiten de fabrieksovereenkomst om.

tot aan de pitstops om tot de vierde positie algemeen te ko-

rol gaat spelen in het kampioenschap van de DSC. De eerst

Daarvoor heeft Derwin diverse bedrijven bereid gevonden

men. Ook Diederik Sijthoff had een goed begin van de race.

volgende race wordt gereden op het circuit van Assen. Voor

om in sponsorvorm hun bijdrage te leveren. Zo ook Errea

Sijthoff was met zijn Marcos als laatste gestart maar de cou-

al diegene die graag kijkt naar dit soort autosport is Assen op

Point Overijssel, deze is te zien op de Saker van Derwin Belt.

reur van Moritz racing kon onder de droge omstandigheden

een steenworp afstand. Als er dan ook nog een plaatsgenoot

goed naar voren rijden. Sijthoff meldde zich na een twintig-

een prominente rol kan gaan spelen komt daar een extra di-

Silverstone april 2010. In de voor Derwin nieuwe klasse de

tal minuten zelfs bij de top drie van het veld. Achter de kop

mensie bij. De datum voor het volgende raceweekend is: 14,

Dutch Spuercar Challenge is de concurrent groot verschil-

van het veld vonden ook een paar flinke gevechten plaats. Zo

15 en 16 mei. Live niet aanwezig? SBS 6 zendt deze races uit

lende private en fabrieksteam zullen op de internationale

stond Ben Verwoerdt met zijn Lotus Exige GT3 onder grote

op zondagmiddag.

circuits hun degens kruizen voor het kampioenschap. Het DSC wordt veelal gezien als springplank van het DTM Deutsche Tour Meisterschaft, wat volgens velen weer een opstap is naar de formule 1. Ook onze Christian Albers heeft via de DTM de Formule 1 gehaald, maar ook voormalige Formule 1 coureurs als Mika Hakinnen en Ralf Schumacher rijden in de DTM. Een klasse met misschien wel meer spektakel dan de Formule 1. Ook de A1 landen teams en de Superliga Formula waar de auto’s gelieerd zijn aan Europese voetbalclubs behoren tot de promotie mogelijkheden. Silverstone heeft tijdens het DSC weekend kennis gemaakt met onze Glanerbrugse tornado. Na een manche van de 25ste plek naar de 2de plek te hebben gereden is de naam Tornado niet ongegrond. Als toppers en ervaren coureurs als Sijthoff en van Soelen de strijd moeten aangaan met de 19 jarige coureur dan zegt dat wat. In de 2de manche zou de opmars van Derwin het nakijken geven aan alle favorieten.

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


RIH "de Omega 2010" De revolutionaire elektrische fiets van Vanaf NU Leverbaar, kom vrijblijvend langs voor een proefrit!

De Omega is onze fiets met elektrische trapondersteuning. Hij is uiterst compleet uitgerust en onderhoudsvrij door toepassing van een gesloten kettingkast en een Shimano Nexus 8 premium versnellingssysteem. Deze fiets vertoont een uitmuntend rijgedrag en is een Sportief damesframe topper onder de elektrische fietsen. De ondersteuning is erg soepel en gelijkmatig. Zonder ondersteuning rijdt de fiets als een normale fiets. Op het gemakkelijk te bedienen display zitten onder andere de volgende functies: elektronische slotontgrendeling van de batterij, cruise control, bediening van de verlichting en verschillende rijprogramma’s. De batterij is eenvoudig afneembaar. AMPHION Dames lage instap

Door de grote capaciteit van de accu is een zeer grote actieradius haalbaar. Deze accu heeft 36% meer vermogen als de zwaarste accu van Sparta.

Herenframe

Kom langs en doe uw voordeel!

Gronausestraat 1050 7534 AN Glanerbrug Telefoon 053 4619991Fax 053 4619272 www.oudeheuvel2wielers.nl


hart van glanerbrug.

PA G I N A 5

Paasvuur Glanerbrug druk bezocht Eindelijk was het dan zo ver. Na geruime tijd van voorbereiding om het

mag dat een teken aan de wand zijn dat het paasvuur in Glanerbrug de

bijeen gesprokkelde snoeihout op brandstapel te krijgen, werd op zondag

toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien.

Paasvuur werkgroep houdt folklore in stand Het is een veel gebruikte term bij een uitvaart. brug ontstoken. Onder grote belangstelling van velen, die de miezerige reHet is een veel gebruikte term bij een uitvaart. jaren ’80 zorgt een ‘werkgroep Glanerbrug’ ervoor, genbuien trotseerden, veranderde omstreeks 21.00een uurgebruikte de passievegroet hout- Sinds eind Het is danis ook een een mooi gebaar, bloemen Het veel term bij een paasvuur uitvaart. aan de overledene. Echt makkelijk is het alleen niet 4 april jl., eerste paasdag, het paasvuur aan de Lonnekerweg in Glaner-

hart glanerbrug. Service hart PAGINA 7

van “de periode van koffi Medium Danielle:

hart van glanerbrug. Service hart hart van glanerbrug. Service hart hart van glanerbrug. Service hart

maar ik voelde hoe mijn toeko eruit zou kunnen gaan zien. zoiets heftig op je over. Je kun stantie niet accepteren, maar moment ga je de beelden acc je dat je niet bang hoeft te z je hebt gezien. Natuurlijk vin dat jij dingen ziet, die ande waargenomen en natuurlijk instantie er met niemand ove

Zoals sommige mensen intel stapel in een actieve vlammenzee. Nadat kort voor het ontsteken van de dat er in Glanerbrug jaarlijks het paasvuur kan worden gehouden. Met anderen, zo zijn anderen ge Het is een veel gebruikte term bij een uitvaart. deren. Mensen die zeer gevo ,wathetis snoeihout mogelijk werd en wat zet je bijvoorbeeld op hooggevoelig, hebben van do een team van ruim 50 personen probeert men elk jaar het paasvuur brandstapelwant rondom aangestoken, kleurde de lucht Het is dan ook een mooi gebaar, een bloemen groet staat voor Highly Sensitive Per een lint. U kunt een bloemstuk namelijk een persoonHSP is meer dan gemiddeld g Paranormaal, ook wel bekend als bovennatuurlijk, is de aan de overledene. Echt makkelijk is het alleen niet weer gestalte te geven. De hoogte van het paasberg, dat hoofdzakelijk vuurrood. De vuurtongen zochten Voor hun weg door de houtstapel. drukken en prikkels en merkt meer si mogelijkheid om dingen waar te nemen of te kunnen lijkegretige boodschap meegeven. de overledene , maar op dan een ander. Kort door de boch horen en / of voelen. “Iemand die paranormaal is” zegt wantis ,wat is mogelijk enterm watbij zeteen je uitvaart. bijvoorbeeld op Het een veel gebruikte stellen, dat dergelijke personen hun Ingespannen volgende aanwezigen de isverrichtingen vangebaar. het vuur.Een Het uit snoeihout bestaat, bedroeg dit jaar ongeveer 5 meter. De belangstelook voor dedenabestaanden dit een mooi men, “is met de helm op geboren”. De laatste jaren lopend open hebben staan voor prikk komt het woord paranormaal steeds meer in de pubeen lint. U kunt bloemstuk namelijk een persoonHet is kaart dan ook een mooi gebaar, een bloemen groet Hun aanwezigheid in een grote men lint of word namelijk aangeboden aan de familie liciteit. Diverse tv programma’s, zoals ‘het zesde zinling voor dit jaarlijkse folklore evenement neemt nog steeds toe. Voor de hinderde slechts een enkeling, dat de wind de rook over de aanwezigen van de wijs. lijke boodschap meegeven. Voor de overledene , maar tuig” besteden aandacht aan ‘het paranormaal zijn”. aan Echt makkelijk is het doorde de overledene. uitvaartleider. Zij kunnen deze dan alleen indien niet geWaar anderen nog steeds de draak steken met deze Waar andere kinderen gingen sporte ookBelangrijk voor deisbij nabestaanden is dithet een mooi gebaar. Een werkgroep een duidelijke reden, dat zij goed bezig zijn en op deze manier deed waaien. dit alles was, dat voortbestaan van deze bovennatuurlijke gave en het geheel verwijzen naar de want ,wat mogelijk en wat zet je bijvoorbeeld op wenst bewaren. zich terug en besteedde zij aandach Het is een veel gebruikte term bij een uitvaart. wereld van ‘koffiedik kijken’ hebben anderen ervaren, lint of kaart word namelijk aangeboden aan de familie hobby edelstenen. Voornamelijk de een lint. U kunt een bloemstuk namelijk een persoondat er meer is tussen hemel en aarde, dan men zou het folkloristisch paasgebruik in ere houdt. Twentse folklore garant staateen voormooi de toekomst. Gezien de grote opkomst edelstenen trok haar bewondering. St Het is dan ook gebaar, een bloemen groet durven vermoeden. door de uitvaartleider. Zij kunnen deze dan indien gezich terugtrekken met haar stenen en lijke boodschap meegeven. Voor de overledene , maar Rouwdebloemwerk is erEcht in allerlei vormen en kleuren. aan overledene. makkelijk is het alleen niet voor alle andere zaken. Zij ontdekte, Danielle Nijhuis, ontdekte vlak voor haar puberale pewenst bewaren. ook voor de nabestaanden is dit een mooi gebaar. Een was om edelstenen in groepen te ve riode, dat zij dingen kon waarnemen, die aan anderen Het is dan ook niet altijd even makkelijk om een want ,wat is mogelijk en wat zet je bijvoorbeeld op teerde zij stenen op kleur, vorm, het g voorbijgingen. “Ik zag”, begint Danielle haar verhaal, Het is een veel gebruikte term bij eensoms uitvaart. lint of kaart word namelijk aangeboden aanisdeechter familiede innerlijk gevoel enz. Het zien van za “voordat ik ging slapen telkens een film waarin passend bloemstuk uit te zoeken, een lint. U kunt een bloemstuk namelijk een persoonniet waarnemen, was voor Danielle N toekomstbeelden van mij werden weergegeven. In Rouw bloemwerk is er in allerlei vormen en kleuren. Het is dan ook een mooi gebaar, een bloemen groet door de uitvaartleider. Zij kunnen deze dan indien geom meer met haar buitengewone ga eerste instantie keek ik daar vreemd tegenaan, maar keuze snel gemaakt met een natuurlijk stuk voor de lijke boodschap meegeven. Voor de overledene , maar Waar anderen het waarnemen “k met verloop van tijd, begon ik die beelden een plaats Het is dan ook niet altijd even makkelijk om een aan de overledene. Echt makkelijk is het alleen niet wenst bewaren. noemden, heeft Danielle alles in het natuur liefhebber of vrolijke kleurtjes voor het te geven. Die beelden zag ik niet in een droomfase, ook voor bloemstuk de nabestaanden iszoeken, dit een soms mooi gebaar. passend uitente is echterEen de want ishuis. mogelijk wat zeteen je uitvaart. bijvoorbeeld op Het is ,wat een gebruikte term bij zonnetje inveel lint of kaart word namelijk aangeboden aan de familie keuze snel gemaakt met een natuurlijk stuk voor de een lint. U kunt een bloemstuk namelijk een persoonRouw bloemwerk is er in allerlei vormen en kleuren. Het isde dan ook een mooi gebaar, een bloemen groet door uitvaartleider. Zij kunnen deze danhet indien genatuur liefhebber ofaltijd vrolijke kleurtjes voor lijke meegeven. Voor de overledene Het isboodschap dan ook niet even makkelijk om alleen een , maar aan de overledene. Echt makkelijk is het niet Rouw bloemwerk vertrouwd verzorgd: wenst bewaren. zonnetje ook deishuis. nabestaanden iszoeken, ditzet een mooi gebaar. passend bloemstuk uitentewat is echterEen de wantvoor ,watin mogelijk jesoms bijvoorbeeld op lint of kaart word namelijk aangeboden aan de familie keuze snel gemaakt met een natuurlijk stuk voor de een lint. U kunt een bloemstuk namelijk een persoonAl vele jaren verzorgen al voor menigen uitvaart de Rouw bloemwerk is er inwij allerlei vormen kleuren. Rouw bloemwerk vertrouwd verzorgd: door de uitvaartleider. kunnen deze danhet indien genatuur liefhebber of vrolijke kleurtjes voor lijke meegeven. de overledene bloemen. inZij nauw contact met Het isboodschap danWe ookwerken niet altijd evenVoor makkelijk omuitvaart een , maar wenst bewaren. zonnetje in huis. ook voor deen nabestaanden is ditoverleg een soms mooi gebaar. Een verzorgers natuurlijk in met passend bloemstuk uitwij tegoed is de echter Al vele jaren verzorgen alzoeken, voor menig uitvaart de de lint of kaart word aangeboden aan de voor familie nabestaanden. Opnamelijk deze manier ben je verzekerd vande keuze snel gemaakt met een natuurlijk stuk bloemen. We werken nauw contact met Rouw bloemwerk is erinin vormen enuitvaart kleuren. vertrouwd verzorgd: door de uitvaartleider. Zij kunnen deze dan indien geeen persoonlijke en inallerlei de puntjes verzorgde natuur liefhebber of tot vrolijke kleurtjes voor het verzorgers en natuurlijk in goed overleg met de Het is dan ook niet altijd even makkelijk om een wenst bewaren. bloemen groet. Wanneer u rouw bloemwerk waardig zonnetje in huis.Op deze manier ben je verzekerd nabestaanden. van passend bloemstuk uit te zoeken, soms is echter Al vele jaren verzorgen wij al voor menig uitvaart de de en correct wilt laten verzorgen met het vakmanschap een persoonlijke en tot in de puntjes verzorgde keuze snel gemaakt met een natuurlijk stuk voor bloemen. We werken in nauw contact met uitvaart Rouw bloemwerk is er in allerlei vormen en kleuren. van een bloemist neem dan contact op met Chris, de Rouw bloemwerk vertrouwd verzorgd: bloemen groet. Wanneer ugoed rouw bloemwerk waardig natuur liefhebber ofaltijd vrolijke kleurtjes voor het verzorgers en natuurlijk in overleg met de Het is dan ook niet even makkelijk om een Mirthe Bloemsierkunst en correct wilt laten verzorgen met het vakmanschap zonnetje in huis. nabestaanden. Op deze manier ben je verzekerd van de passend bloemstuk uitwij tealzoeken, somsuitvaart is echter Al vele jaren verzorgen voor menig de van een bloemist neem dan contact op met Chris, een persoonlijke en tot in de puntjes verzorgde keuze snelWe gemaakt eencontact natuurlijk voor de Voor meer informatie rouwbloemen bloemen. werken met in nauw metstuk uitvaart Mirthe Bloemsierkunst Rouw bloemwerk vertrouwd verzorgd: bloemen groet. Wanneer u rouw bloemwerk waardig www.beautycareathome.nl natuur liefhebber of vrolijke kleurtjes voor hetde www.mirthebloemsierkunst.nl verzorgers en natuurlijk in goed overleg met en correctinwilt laten verzorgen met het vakmanschap de schoonheidsspecialiste bij u thuis zonnetje huis. Uitvaartbegeleiding: nabestaanden. Op deze manier ben je verzekerd van De jaarlijkse braderie van de Kerkstraat in uitvaart Glanerbrug lustrum viering de handen ineengeslagen. Voor meer informatie rouwbloemen Al vele jaren verzorgen wij voor menig van een bloemist neem danalcontact op met Chris,de Www.bertvanderheide.nl een persoonlijke en tot in de puntjes verzorgde www.beautycareathome.nl wordt inwww.mirthebloemsierkunst.nl 2010bloemwerk gehouden opinzaterdag 29 mei. De organibloemen. We werken nauwverzorgd: contact met uitvaart Mirthe Bloemsierkunst www.beautycareathome.nl/shop Rouw vertrouwd bloemen groet. Wanneer u rouw bloemwerk waardig de schoonheidsspecialiste bij u thuis Uitvaartbegeleiding: verzorgers en natuurlijk in goed overleg met de Webshop voor schoonheidsproducten satie achter dit braderie gebeuren dit jaar alle Het feestprogramma staat in grote lijnen vast. Zo zullen diverse stands en correct wilt laten verzorgentrekt met ook het vakmanschap Www.bertvanderheide.nl nabestaanden. Op deze manier ben je verzekerd van Voor meer informatie rouwbloemen Al vele jaren verzorgen wij al voor menig uitvaart de van een bloemist neem dan contact op met Chris, registers een open om er een feest van te maken. en terrassen met eetgelegenheid zorgdragen voor een totaalbeeld. Aan www.beautycareathome.nl/shop www.beautycareathome.nl persoonlijke enfantastisch tot de puntjes www.mirthebloemsierkunst.nl bloemen. We werken inin nauw contactverzorgde met uitvaart Mirthe Bloemsierkunst Webshop voor schoonheidsproducten deze lustrum braderie zullen ook Politie Twente en de Brandweer haar de schoonheidsspecialiste bij u thuis bloemen groet. Wanneer u rouw bloemwerk waardig Uitvaartbegeleiding: verzorgers en natuurlijk in goed overleg met de en correct wilt laten verzorgen met het vakmanschap Www.bertvanderheide.nl Sinds 2000nabestaanden. houdtmeer men informatie in deOp Kerkstraat een braderie. omvang van deze manier ben jeDe verzekerd vanhet medewerking verlenen. Verder zullen Dj´s, dans sport en kinder optreVoor rouwbloemen Alvast onze verontschuldigen voor eventu www.beautycareathome.nl/shop van bloemisten neem dan op met Chris, eenineen persoonlijke tot in decontact puntjes verzorgde www.beautycareathome.nl Gronausestraat 1301 • 7534 AK Enschede • 053 www.mirthebloemsierkunst.nl festijn mocht de beginperiode klein worden genoemd. In de loop der dens aanwezig zijn. Vanzelfsprekend zullen ook de vaste onderdelen zoWebshop voor schoonheidsproducten Mirthe Bloemsierkunst bloemen groet. Wanneer u rouw bloemwerk waardig de schoonheidsspecialiste bij u thuis jaren heeftUitvaartbegeleiding: de correct braderiewilt van de Kerkstraat steeds meer body gekregen en WONEN SPORT METAMORFOSE en laten verzorgen met het vakmanschap als bijvoorbeeld het treintje acte de presence geven. De in de Kerkstraat Www.bertvanderheide.nl Voor meer informatie rouwbloemen Eigenlijk wisten we het al. Maar wetenschappelijk nu, na 10 jaar, is het voor velen bijna vanzelfsprekend, dat dit jaarlijkse aanwezige RK Kerk zal op 29 mei een open huis houden. van een bloemist neem dan contact op met Chris, www.beautycareathome.nl/shop www.beautycareathome.nl www.mirthebloemsierkunst.nl onderzoek heeft het nu ook aangetoond: van bloemen Bloemsierkunst Webshop voor schoonheidsproducten evenementMirthe wordt gehouden. de schoonheidsspecialiste bij u thuis Uitvaartbegeleiding: word je vrolijk. Ze geven positieve energie waarvan je Eigenlijk wisten we het al. Maar wetenschappelijk In de komende editie van Hart van Glanerbrug zal uitvoerig het proWww.bertvanderheide.nl zelfs drie dagen laterrouwbloemen nog goed gehumeurd bent. En Voor meer informatie onderzoek heeft het nu ook aangetoond: van bloemen www.beautycareathome.nl/shop wanneer je bloemen van iemand krijgt, blijk je sponIn 2010 wordt de braderie gehouden in combinatie met de grote kermis gramma van de lustrum braderie worden gepubliceerd. www.beautycareathome.nl PAGINA 13 hart van glanerbrug. www.mirthebloemsierkunst.nl word je vrolijk. Ze geven positieve energie waarvan je Webshop voor schoonheidsproducten taner en socialer gedrag te vertonen dan bij het ontde schoonheidsspecialiste bij u thuis Uitvaartbegeleiding: op het Heldersplein. de kermis en braderie staat er een zelfs drieAansluitend dagen later nog goed gehumeurd bent. En Eigenlijk wisten wevan het al. Maar wetenschappelijk vangen van andere cadeaus. Heel verstandig dus om Www.bertvanderheide.nl ZWANGERFIT IN GLANERBRUG wanneer op je bloemen van iemand krijgt, blijkbloemen je De spononderzoek het nu ook aangetoond: van gezellig muziekfeest het programma met diverse optredens. bra- De lustrum braderie wordt gehouden van op zaterdag 29 mei 2010 van het nieuweheeft jaar vrolijk te beginnen. Tulpen, narcissen, www.beautycareathome.nl/shop De zwangerschap is een enerverende, spannende maar satie- en coördinatieoefeningen tijdens week 20 tot 36 de functie en eventuele problemen in bekken, bekkentaner envrolijk. socialer gedrag te vertonen dan bij het ontvooral leuke periode waarin veel van jou en je lichaam blijken effectief ter preventie van zwangerbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. word je Ze geven positieve energie waarvan je hyacinten en blauwe druifjes lachen je tegemoet. Deze, derie aan de Kerkstraat viert niet alleen haar lustrum, ook zaal Natio10.00 tot 17.00 uur. Inschrijving met betrekking deelname aan deprepartum voor schoonheidsproducten gevraagd wordt. Het istot belangrijk om op een verantschapsgerelateerde lage rug- enWebshop bekkenpijn of geven Voor de partners is er een speciale partneravond. vangen van andere Heel verstandigbent. dus om woorde manier in beweging te blijven om je zodoende een afname van klachten. zelfs drie dagen latercadeaus. nogbolletjes goed gehumeurd En en vele andere bloeiende zijn al vanaf januari, optimaal voor te bereiden op de bevalling en de Postpartum (na de bevalling) wisten we het al. Maar wetenschappelijk naal op hetEigenlijk Heldersplein bestaat 10 jaar. Zowel de organisatie achter de braderie kan vanaf heden via HYPERLINK “mailto:braderiekerkstraat@ het nieuwe jaar vrolijkvan te beginnen. Tulpen, narcissen, periode erna. Het meedoen aan de ZwangerFit® bij Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postnawanneer bloemen iemand krijgt, blijk je sponbij tuincentrum en bloemen bloemist. in potjes, jevolop te koop Het Fysio Team is hiervoor ideaal. deelnemen aan de NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16e tale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een onderzoek heeft het nu ook aangetoond: van week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is hyacinten en blauwe druifjes lachen je tegemoet. Deze, braderie alsOndanks het team vanminder zaalgedrag Nationaal hebben in verband met deze kpnmail.nl” braderiekerkstraat@kpnmail.nl taner en het socialer te vertonen dan bij het ontDe cursus NVFB-ZwangerFit® is ontwikkeld door de iedere vrouw meedoen aan de cursus. specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht goede weer kun je dan waarvan toch al van word je vrolijk. Ze geven positieve energie je Nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij bekkenVier tot zes weken na de geboorte van de baby kan en coördinatie . Dit alles met respect voor je pas bevalen vele andere bloeiende bolletjes zijn al vanaf januari, vangen van andere cadeaus. Heel verstandig dus om problematiek en pre en postpartum gezondheidszorg weer worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot len lichaam en met speciale aandacht voor de bekkenhet voorjaar beginnen te genieten! zelfs drie dagen later nogbijgoed gehumeurd bent. En (NVFB). In deze vernieuwde opzet van zwangerschaps9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de bebodem. De theorielessen zijn voornamelijk gericht op ennarcissen, bloemist. in potjes, volop te koop Eigenlijk wisten we het al.tuincentrum Maar Tulpen, wetenschappelijk het nieuwe jaar vrolijk te beginnen. begeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied hoefte van de cursist. herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling Taekwondoka’s Budo Aykac sterk aanwezig op jeugdtoernooi Oldenzaal wanneer je bloemen van iemand krijgt, blijk je sponvan zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste van de baby en babymassage. De theorielessen van de Ondanks het minder goede weer kun je dan toch al van onderzoek heeft het nu ook aangetoond: van bloemen hyacinten en blauwe druifjes lachen je tegemoet. Deze, kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten in NVFB-ZwangerFit® start met een intake door een van post partum cursus, evenals de babymassage Kom a Wetenschappelijk onderzoek taner en socialer gedrag te vertonen dan bij het onthet bekkengebied maar ook elders in het lichaam. De de docenten. Zo kan bepaald worden of de behoeften (praktijkles), worden mede gegeven door de kinderhet voorjaar beginnen te genieten! word je vrolijk. Ze geven positieve energie waarvan je Taekwondoka’s van Budo Aykac (Enschede) hebben eind zeker geen schande was, want haar tegenstander is 10 kg zwaarder. en vele andere bloeiende bolletjesMaar zijn al vanaf januari, Zwangerfit cursus wordt gegeven door Monique van de en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de curfysiotherapeutes Mariëlle Bekhuis en Nathalie Arentsen. We worden vrolijk van bloemen. waarom eigenen vangen van andere cadeaus. Heel verstandig dus om Straat-van Harn, geregistreerd bekkenfysiotherapeut susinhoud. Tevens wordt er bepaald of er medische zelfs drie wisten dagen later nog goed gehumeurd bent. En en Alexandra Limke, fysiotherapeut en geregistreerd redenen zijn om toch af te zien van deelname. Het Resultaat? bijal. tuincentrum en zintuigen bloemist. in potjes, volop te koop Eigenlijk we het Maar wetenschappelijk maart 2010 deelgenomen aan een groot jeugdtoernooi in lijk? Mensen houden van dingen die de zwangerfit docente. Naast het werken aan conditie, Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de het nieuwe jaar vrolijk te beginnen. Tulpen, narcissen, Wetenschappelijk onderzoek wanneer het jeheeft bloemen van iemand krijgt, blijk je al sponbehoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit, kunnen zij Pre-partum (voor de bevalling) zwangerschap aankan! Ondanks minder goede weer kun je dan toch van onderzoek het nu ook aangetoond: van bloemen stimuleren. prikkelen verschillende zintuigen ook kan zwangerschapsgerelateerde van het De cursus bestaat voornamelijk uit actieve lessen. In de hyacinten enBloemen blauwe druifjes lachen je tegemoet. Deze, Oldenzaal. Het was georganiseerd door Hantei. Delegatie Glanerbrug van Budo Aykac terugkijken opproblemen een geslaagd We worden vrolijk van bloemen. Maar waarom eigenhoudings-en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) actieve lessen worden er oefeningen op muziek gedaan Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de taner entoernooi socialer gedrag te vertonen dan bij het onthet voorjaar beginnen te genieten! word je vrolijk. Ze geven positieve energie waarvan je tegelijk; het oog door hun symmetrische vormen en signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk prewaarbij rekening wordt gehouden met het verandercursus, neem dan contact op met: en vele anderehouden bloeiende bolletjes zijndie al vanaf januari, ventief getraind karakter. Gerichte bekkenbodemtraining vroeg ende zwangere lichaam. De aandacht ligt vooral op lijk? Mensen van dingen de zintuigen Budo Aykac heeft hier aan deelgenomen met 35 taekwontoernooi want ze hebben hard hiervoor in een speciale selecvangen van andere cadeaus. Heel verstandig dus om zelfs drie dagen later nog goed gehumeurd bent. En in de zwangerschap, helpt urine-incontinentie later in behoud van conditie, spierversterking, coördinatie en Het Fysio Team kleur, reuk wordt gestimuleerd door de geur en de tast bij tuincentrum en zintuigen bloemist. in potjes, volop te koop de zwangerschap voorkomen en is effectief gebleken stabilisatie, maar ook op ademhaling en ontspanning. Tolstraat 4a stimuleren. prikkelen verschillende het jaar vrolijk te beginnen. Tulpen, narcissen, onderzoek doka’s enWetenschappelijk denieuwe prestaties waren goed, wat uiteindelijk resultiegroep die Budo Aykac een jaar geleden heeft opgezet. Budo AykacDe actieve lessen worden afgewisseld met theorieles- 7534 CH Glanerbrug wanneer je Bloemen bloemen van iemand krijgt, blijk je sponter preventie en behandeling van Bij urine-incontinentie door de hoge aaibaarheidsfactor van bloemen. Maar er Ondanks het minder goede weer kun je dan toch al van postpartum. Bekkenbodemtraining heeft daarnaast sen. Deze vinden eenmaal per 14 dagen plaats. Tijdens Tel. 053 – 700 00 00 of tegelijk; het oog door hun symmetrische vormen en hyacinten en blauwe druifjes lachen je tegemoet. Deze, We worden vrolijkgedrag vanwaarom bloemen. waarom eigeneen positief effect op het verloop van de natuurlijke deze coaching komen alle onderwerpen aan bod die Via info@hetfysioteam.nl of www.hetfysioteam.nl taner en te vertonen bij het ontis nog een verklaring weMaar van dan bloemen vrolijk het voorjaar beginnen genieten! teerde tot een 2esocialer prijs in hetteclubklassement. Uit Glanerwordt veel aandacht besteed aan wedstrijden. dankzij goeie bevalling (snellereOok uitdrijving en een kleiner risicosponop betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de kleur, reuk wordt gestimuleerd door de geur en de tast en vele andere bloeiende bolletjes zijn al vanaf januari, lijk? Mensen houden van dingen die de zintuigen een keizersnede of kunstverlossing). Gerichte stabiliperiode na de bevalling. Ook wordt er ingegaan op vangen van anderemet cadeaus. Heeldingen. verstandig dus om worden: associatie prettige Als kind erbrug hebben hieraan deelgenomen Leon Bruggink, Randy soren zoals Bistro ’t Ankertje en Autorijschool Berk worden ze voorzien door de hoge aaibaarheidsfactor van Tulpen, bloemen. Maar er bij tuincentrum bloemist. in volop te stimuleren. Bloemen prikkelen verschillende zintuigen hetpotjes, nieuwe jaar vrolijk te beginnen. narcissen, vaar je namelijk al koop dat bloemen horen bijenbijzondere Wetenschappelijk onderzoek is nog een verklaring waarom wekun van bloemen vrolijk Ondanks het minder goede weer je dan toch al van tegelijk; het oog door hun symmetrische vormen en Ansink, Muslim Barshigov, Ronan Bruggink en Savannah van mooie trainingspakken en tassen. De maand april heeft de club zelfs hyacinten en blauwe druifjes lachen je tegemoet. Deze, momenten in het leven. En de vrolijkheid die deeigenlente We worden vrolijk van Maar waarom worden: associatie metbloemen. prettige dingen. Als kind erhet voorjaar beginnen te genieten! kleur, reuk wordt gestimuleerd door dealgeur en de tast en vele andere bloeiende bolletjes zijn vanaf januari, brengt, associeer je dus met lentebloeiers als sneeuwkKleeman.lijk? Mensen houden dingen die bij debijzondere zintuigen een speciale Aktie, namelijk voor nieuwe leden geldt dat ze een gratis vaar je namelijk al koop dat van bloemen horen door deblauwe hoge aaibaarheidsfactor van Maar er bij tuincentrum en zintuigen bloemist. in potjes, volop te lokjes, druifjes, krokussen etc.bloemen. Kortom, tijd om stimuleren. Bloemen prikkelen verschillende Taekwondopak krijgen bij aanmelding. Voor meer info: www.budomomenten in het leven. En de vrolijkheid die devrolijk lente Wetenschappelijk onderzoek is nog een verklaring waarom we van bloemen Ondanks het minder goede weer kun je dan toch al van de winterse te symmetrische laten verdwijnen. Bezorg tegelijk; het somberheid oog jedoor hun vormen en brengt, associeer dus met lentebloeiers als sneeuwkWe worden vrolijk van bloemen. Maar waarom eigenworden: met dingen. Als kind er- aykac.nl De gebroeders Bruggink hebben beiden veel door partijen gewonnen zijn het voorjaar beginnen teprettige genieten! jezelf eenassociatie vrolijke voorjaarsbui! kleur, reuk wordt gestimuleerd deKortom, geur entijd deentast lokjes,je blauwe druifjes, etc. om lijk? Mensen houden van dingen die bij debijzondere zintuigen namelijk al Leon dat krokussen bloemen horen daardoor invaar de finale gekomen. heeft niptvan de finale verloren, maar door de hoge aaibaarheidsfactor bloemen. Maar er de wintersein somberheid tede laten verdwijnen. stimuleren. Bloemen prikkelen verschillende momenten het leven. En vrolijkheid diezintuigen deBezorg lente Wetenschappelijk onderzoek Lentebloeiers is nog een verklaring waarom we van bloemen vrolijk zijn broer tegelijk; Ronaneen knokte de sterren van de hemel. Muslim Barshigov jezelf vrolijke voorjaarsbui! het oog door hun symmetrische en brengt, associeer je dus met als sneeuwkWe worden vrolijk van bloemen. Maar waarom eigenReeds vanaf januari zijn de lentebloeiers lentebloeiers alvormen tekind koop. worden: associatie met prettige dingen. Als erreuk wordt gestimuleerd door de geur en de tast lokjes, blauwe druifjes, krokussen etc. Kortom, tijd om heeft na 2kleur, gewonnen partijen ook de finale overtuigend gewonnen. lijk? Mensen dingen debijzondere zintuigen Het aanbod ishouden verrassend groot; vandie witte narcissen, vaar je namelijk al dat van bloemen horen bij Lentebloeiers door de hoge aaibaarheidsfactor van bloemen. Maar er de somberheid te laten verdwijnen. Bezorg stimuleren. Bloemen prikkelen verschillende zintuigen gelewinterse tulpen en roze hyacinten tot aan paarse Muslim is een taekwondoka die veel talent heeft en het ver zal schopmomenten in het leven. En de vrolijkheid die dekievitslente Reeds vanaf januari zijn de symmetrische lentebloeiers alvormen te koop. is nog een verklaring waarom we van bloemen vrolijk De Zuivelhoeve Glanerbrug jezelf een vrolijke voorjaarsbui! tegelijk; het oog door hun en bloemetjes, blauw-witte anemoontjes en knalblauwe brengt, associeer je dus lentebloeiers als sneeuwkpen. Savannah Kleeman heeft ook demet finale gehaald nawitte haar gewonnen Het aanbod is verrassend groot; van narcissen, Adverteren in worden: associatie met prettige dingen. Als kind erkleur, reuk wordt gestimuleerd door de geur en de tast voor al uw irisjes. En je geniet er langer van dan je denkt. Als ze lokjes, blauwe druifjes, krokussen etc. Kortom, tijd om gele tulpen en roze hyacinten tot aan paarse kievitsvaar je namelijk al dat bloemen horen bij bijzondere partijen, maar de finale verloren tegen een clubgenoot van haar. Wat Lentebloeiers door de hogesomberheid aaibaarheidsfactor van bloemen. Maar er zijn uitgebloeid geef je zete gewoon een plekje in de de winterse laten verdwijnen. Bezorg Hart van Glanerbrug? bloemetjes, anemoontjes en die knalblauwe momenten inblauw-witte hetsoorten leven. En de vrolijkheid de lente Reeds vanaf januari zijn de lentebloeiers al te koop. is nogDe een verklaring waarom we van bloemen vrolijk tuin. meeste zullen namelijk het volgend jezelf een vrolijke voorjaarsbui! Bel Global Communicatie Partners: irisjes. En je geniet er langer van dan je denkt. Als ze brengt, associeer je dus met lentebloeiers als sneeuwkHet aanbod verrassend groot; van witte narcissen, tLBBT worden: associatie met prettige AlsOverigens kind ervoorjaar weeris een vrolijke lente dingen. brengen. zijn uitgebloeid geef je ze gewoon een plekje in de lokjes, blauwe druifjes, krokussen etc. Kortom, tijd om gele tulpen en roze hyacinten tot aan paarse kievitstWFSTHFCSBEFOOPUFO vaar je deze namelijk al dat bloemen horen bij bijzondere kun je bloeiende bolletjes ook direct in de tuin Lentebloeiers tuin.winterse De meeste zullen namelijk volgend de somberheid tede laten verdwijnen. Bezorg bloemetjes, blauw-witte anemoontjes enhet knalblauwe momenten in hetsoorten leven. En vrolijkheid die de lente tPMJKWFO aan. planten. Ze kunnen een paar graden vorst prima Reeds vanaf januari zijn de lentebloeiers al te koop. www.schoonriool.nl voorjaar weer een vrolijke lente brengen. Overigens jezelf een vrolijke voorjaarsbui! irisjes. En je geniet er langer van dan je denkt. Als ze brengt, associeer je dus met lentebloeiers als sneeuwktUBQBT Zet de bloemetjes dus maar buiten! Het aanbod is verrassend groot;ook vandirect witte innarcissen, kun je blauwe deze bloeiende bolletjes deintuin zijn uitgebloeid geef jekrokussen ze gewoon een plekje de lokjes, druifjes, etc. Kortom, tijd om tDBEFBVNBOEFO FO[ gele tulpen en roze een hyacintengraden tot aan paarse kievitsaan. planten. kunnen vorst prima Lentebloeiers tuin. De Ze meeste soortenpaar zullen namelijk het volgend de winterse somberheid te laten verdwijnen. Bezorg bloemetjes, blauw-witte anemoontjes en knalblauwe Zet deeen bloemetjes maar buiten! Reeds vanaf zijn de lente lentebloeiers alOverigens te koop. voorjaar weerjanuari eendus vrolijke brengen. WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANATIE jezelf irisjes. En vrolijke je genietvoorjaarsbui! er langer van dan je denkt. Als ze M Het aanbod is verrassend groot; van witte narcissen, kun je deze bloeiende bolletjes ook direct in de tuin RDAG 20 E WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANTIE T A zijn uitgebloeid geef je ze gewoon een plekje in de OP Z

Het is een veel gebruikte term bij een uitvaart. Het is een veel gebruikte term bij een uitvaart.

Het is een veel gebruikte term bij een uitvaart. Lustrum braderie kerkstraat zaterdag 29 mei 2010 Het is een veel gebruikte term bij een uitvaart.

hart van glanerbrug. Service hart hart van glanerbrug. Service hart Service hart

EURO PART ® GO

Op

25% korting op alle Ale telefoon accessoires

3v

PC CHeck € 39,00

Eu sp

Leve de lente! Leve de lente! Leve de lente! Leve de lente! Leve de lente! Leve de lente!

ass

Defect riool?

% 0 2 06-391 406 28

AL P O G N I T KOR


Easy Tank de Rijk Kerkstraat 270 7532 AV Glanerbrug 053-4616164

, wassen S I T A R G ans op Maak k nd geeft a a m e r t iede men me a s k j i R de ug Carwash Glanerb n a v t r ! a het H N WEG

De eigenaren van deze kentekens zijn de winnaars

van 5 gratis wasbeurten!

88-XD-VJ 78-GK-ZZ

TE SBEUR A W 5 g of uw 2X lanerbru art van G H t de e h in Kijk t en win a ta s to op de fo n! kenteken asbeurte 5 gratis w

Aangeboden door Carwash de Rijk en Hart van Glanerbrug. Prijs binnen een maand afhalen na verschijning, 1jaar geldig

N WASSE R ZONDE N KRASSE

Openingstijden Easy Tank de Rijk Maandag t/m Vrijdag 07.00 - 21.00 Zaterdag 08.00 - 20.00 Zondag 09.00 - 20.00

DAG WOENS G END1A R O 0 I ,5 0 N E € S van ma 2 Program r € 6,00. voo

Openingstjiden Carwash de Rijk: Maandag t/m zaterdag 08.00 – 18.00

www.carwashderijk.nl Schoonmaakbedrijf

Pico Bella

Pico Bella is een jong schoonmaakbedrijf met passie voor het vak. Ook voor particulier doen wij de totale onderhoud.

Hierbij kunt u denken aan: • • • • • • • • • • •

Afstoffen Poetsen Stofzuigen Afwassen Wassen en strijken Bedden opmaken Keukens Badkamers Toiletten Bekleding Etc…

Kledinginzamelpunt voor Curitas/Pax kinderhulp, alle kleine beetjes helpen.

Glazenwassen Voorkant boven en beneden, achterkant boven en beneden

nu voor 12,50

Achterkant boven

nu voor 6,00

Voorkant boven

nu voor 6,00

(deze prijzen zijn gebaseerd op rijtjeswoningen)

Dakgootreiniging Voorkant

10,00

Achterkant

10,00

U vraagt wij voeren uit! Dagelijkse, wekelijks of eenmalige kleine en/of grote huizen. Ons personeel is volledig getraind en verzekerd. Wij geven u graag advies en een vrijblijvende prijsopgaaf.

in seerd reiniging i l a i c Gespe en tapijt rhoud ronde

vloe

Pico Bella schoonmaakservice, Elzenven 34, 7534 NE Enschede, tel:053-4787163 E-mail: info@picobella-schoonmaak.nl, www.picobella-schoonmaak.nl


hart van glanerbrug.

PA G I N A 7

Gerardusschool zoekt oversteekouders

Activiteiten K.V.G. Vrouwen Gilde Glanerbrug

De St. Gerardusschool is op zoek naar nieuwe oversteekouders. Door

komen en dat doen deze ouders met veel plezier. Maar het mooiste

Het K.V.G. "Vrouwen Gilde Glanerbrug" is een eigentijdse vrouwen-

er een Sarah voorzien van de tekst “Wie neemt mijn plaats over?”

is natuurlijk dat er voldoende nieuwe oversteekouders bij komen en

organisatie, een inspirerend trefpunt voor vrouwen van deze tijd. Het

neer te zetten proberen zij ouders te prikkelen zich ook op te geven

dat zij er met zijn allen (en daar bedoelen zij mee alle ouders van de

K.V.G. staat open voor alle vrouwen die streven naar persoonlijke ont-

als oversteekouder. Helaas heeft dit nog geen resultaat mogen heb-

350 kinderen van de St. Gerardusschool) voor zorgen dat er op alle

plooiing in contact met anderen en wil een ontmoetingsmogelijkheid

ben. Dat is heel erg jammer, want het gaat toch over de veiligheid

haal- en brengmomenten een oversteekouder is die de kinderen vei-

zijn voor haar leden om samen te denken en te praten over actuele

van de kinderen. Gelukkig hebben zij wel een groep ouders die

lig oversteekt. Ouders die zich alsnog willen opgeven kunnen doen

problemen in de huidige samenleving.

elke week ervoor zorgen dat de kinderen veilig naar de overkant

bij meneer Norwin of bij Petra Brands 053-4614473 Hierbij nodigen wij uit voor de volgende bijeenkomsten: wo. 28 april, aanv. 19.30 uur: Oogheelkunde. door De heer Dr. P.M. Lansink, werkzaam in het M.S.T. te Enschede. de volgende aspecten zullen o.a. aan de orde komen: Staar en staaroperaties Maculadegeneratie (netvliesslijtage)) Glaucoomafwijking (door suikerziekte)

(en hetgeen nog meer ter sprake zal worden gebracht. Tevens is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen).

U bent van harte welkom op bovengenoemde avonden!! introducé's 3,00 euro. (Tevens is de avond Oogheelkunde toegankelijk voor alle

inwoners van Glanerbrug en omgeving, zowel voor vrouwen als mannen)

Onze avonden vinden plaats in het Parochiehuis, Kerkstraat 18, Glanerbrug.

Alle ‘dwarsliggers’ akkoord bevonden Nachtelijke inspectie spoorwegovergang Kerkstraat en Zwarteweg

Meer informatie?? Frouwke Velthuis, voorz. 4615387.

Overige activiteiten gepland voor de maanden mei en juni:

wo. 12 mei: "Barbeque" afsluiting van het seizoen, uitsluitend bestemd voor leden van het K.V.G. (nadere mededelingen hieromtrent volgt op één van onze ledenavonden)

Pro Rail zorgt voor het spoor en de conditie van de spoorwegovergan-

foto gemaakt van de kwaliteit van de vloerplaten bij de spoorwegover-

gen in Nederland. Onderhoud en vernieuwing is van groot belang voor

gang. Door deze macro opnamen verkrijgt men een duidelijk inzicht met

de veiligheid van het spoorwegnet. Met een vaste regelmaat worden

betrekking tot de vloerplaten en spoorbielzen.

di. 1 juni: jaarlijks Uitstapje, ook niet leden kunnen hieraan deelnemen

alle spoorwegbaanvakken en de spoorwegovergangen in ons land onderworpen aan een periodieke controle.

en zijn hiervoor van harte welkom. “Tijdens deze inspectie onderzoeken”, gaat de teamleider verder, “kom

(Wilt u hieromtrent nadere inlichtingen dan kunt u contact opnemen

je niet vaak onregelmatigheden tegen. Zo ook op de locaties Zwarteweg

met mevr. R. Mersmann, tel. 4611255).

Om stagnatie in het spoorwegverkeer tot een minimum te beperken,

en Kerkstraat verwachten wij als werkploeg geen grote problemen wat

worden de werkzaamheden aan het spoor bij voorkeur in de nachtelijke

de kwaliteit van de overgangen betreft.”

uren tussen 01.00 en 06.00 uur uitgevoerd. Terwijl alle omwonenden in de omgeving van de werklocatie genieten van de welverdiende nachtrust is het op de werkplek een drukte van belang. Voorafgaand aan de werkzaamheden hebben alle woningen in de directe omgeving een schrijven per post ontvangen, waarin beknopt werd meegedeeld, dat tijdens de nachtelijke klus aan de spoorwegovergang de nachtrust kan worden verstoord door de uit te voeren werkzaamheden. Wij schrijven vrijdag 2 april 2010, wanneer de fotodienst van Hart van Glanerbrug omstreeks 02.15 uur koers zet naar de werklocaties Zwarteweg en Kerkstraat in Glanerbrug. Telefonisch is melding van onze komst gedaan en direct werden er voorwaarden bekendgemaakt omtrent de veiligheid. De persvoorlichting van Pro Rail deelde mee, dat “gezien de omvang van de werkzaamheden, men geen enkel risico durft te nemen, waarbij de veiligheid op de werkplek voor de werknemers en eventuele ‘nachtelijke nieuwsgierigen”, niet in het gedrang mag komen. Tijdens het periodieke onderhoud aan de spoorwegovergang wordt de algehele toestand van de spoorwegovergang onder de loep genomen. Een werkploeg van Volker Rail voert ter hoogte van de overgang in de Zwarteweg met behulp van een railkraan de inspectie werkzaamheden uit. De woordvoerder van de werkploeg deelde deze krant mee, dat dergelijke inspecties een preventief karakter hebben. “Wanneer je bijblijft, wat de inspecties betreft”, vervolgt hij, “heb je een betere garantie, dat je niet voor grote problemen komt te staan. Onderhoud aan het spoorwegnetwerk blijft erg belangrijk. Helaas moet dat, om grote stagnaties te voorkomen, in de stille uurtjes”. Dat ook binnen deze bedrijfstak de ontwikkeling niet heeft stilgestaan, blijkt uit de technische mogelijkheden waarover men beschikt. Tijdens de werkzaamheden wordt er een

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


EasySun® Zonnebank bruin

7x sneller diep en egaal bruin onder de zonnebank! • Activeert de pigmentvorming • Maakt de huid direct soepel en fluweelzacht • Met heerlijk zomerse geur

100 ml van 990

7

end snel een verra ssend resultaat

92

Verkrijgbaar bij

Drogisterij Hardick

Kerkstraat 35 • 7532 AP Glanerbrug Tel: 053 4611284

EURO PART ® GOED GEFIKST

Biomos van € 16,95

voor € 12,95

Drukspu it van € 18,95

voor € 14,95

Partij voordeel COMPLETE PC

PC CHeck € 39,00

incl: Beeldscherm Toetsenbord en muis

vanaf € 175,00

Alvast onze verontschuldigen voor eventuele overlast tijdens de verbouwing. Gronausestraat 1301 • 7534 AK Enschede • 053-4611525 • 0619010190


hart van glanerbrug.

PA G I N A 9 Renovatieplan “red de toren” Hervormde Kerk van start De renovatie van de toren van de Hervormde Kerk aan de Gronau-

POLITIE ENSCHEDE STADSDEEL OOST

sestraat in Glanerbrug is van start gegaan. Sinds eind maart 2010 staat

Wijkagent: Wilfried Bossink

de toren volop in de steigers. De toren heeft de tand des tijds naar beho-

Bezoekadres

ren doorstaan, maar een inspectie leverde het gegeven, dat de uit begin

Gronausestraat 1168, Glanebrug

20e eeuw daterende toren grondig moest worden gerenoveerd.

Openingstijden De totale werkzaamheden mogen omvangrijk worden genoemd. Zo zal

Maandag van 14.00 tot 16.00 uur.

het dak van de toren geheel worden vervangen evenals de wijzerplaat

Buiten deze uren kunt u contact opnemen met de

en krijgt het torenkruis een opknapbeurt. Tevens zullen de wijzerpla-

politie van Enschede-Oost.

ten worden vervangen en zal het wijzerwerk worden gereviseerd. De verdiepingvloeren in de toren worden geheel vernieuwd. De bestaande ladders in de toren zullen worden vervangen door vaste trappen. Waar

POLITIE ENSCHEDE

nodig zullen de binnenmuren opnieuw worden gestuukt. Ook zal het

Dolphia, Eelmaat & Oikos

voegweg aan de buitenzijde van de toren worden gecontroleerd en

Wijkagent: Mehmet Kemaloglu

waar nodig opnieuw worden gevoegd. Van de glas-in-lood ramen wor-

Bezoekadres

den de panelen, waar nodig, opnieuw voorzien van lood. Verder zal de kerk en toren worden voorzien van een nieuwe bliksembeveiliging.

Service centrum oost

Met ondersteuning van de Brugger bevolking, het Nationaal Restaura-

Gronausestraat 300, Enschede

tiefonds de gemeente Enschede en de Rabobank, alsmede de Provin-

Telefoon (lokaal tarief): 0900 - 8844

cie Overijssel kan de lang gekoesterde wens om de toren goed aan te

Via het afdelingssecretariaat van Enschede-Oost

pakken worden gerealiseerd. De werk- zaamheden zullen ruim twee

kunt u een afspraak maken.

maanden in beslag nemen.

MEDISCHE DIENSTEN

24 uur service

Voor spoedeisende huisartsenzorg

www.schoonriool.nl

buiten kantooruren: Huisartsenpost Enschede, 088 – 5551188

Lente Fair bij Menger Modes

Hoe onveilig is onze verkeersveiligheid Fietsers op de rijbaan

Verloskundigenpraktijk Ashanty Adressen: Wolshagen 3, Losser, Nieuw Frieslandstraat 8, Glanerbrug,

Na het succes van de ladiesnight, organiseert Menger Modes op woensdag 28 april van 18.00 tot 21.00 uur een Lente Fair. Deze

In samenwerking met een vertegenwoordiger van Veilig Verkeer Nederland

avond kan er onder het genot van een hapje en een drankje ken-

heeft de fotodienst van deze krant een rondgang over de Gronausestraat

nis gemaakt worden met de ruime voorjaarscollectie van Menger

gemaakt. Op diverse locaties op deze drukke verkeersader werden situaties

Modes.

gesignaleerd die duidelijk afbreuk doen aan de verkeersveiligheid.

In samenwerking met onder andere Nijhuis Schoenmode, Le Myo-

Veel lezers van Hart van Glanerbrug hebben gereageerd op de nieuwe reeks

sotis lingerie, Mirthe bloemsierkunst, Slijterij Nijhuis, Ami kap-

artikelen met betrekking tot de verkeers(o)veiligheid. Naast de melding van

pers en Mooi beauty en wellness zullen in de winkel verschillende

een gevaarlijke kruisingen kwam ook het aandachtspunt ‘fietsers op het trot-

stands te vinden zijn. Alles in het teken van het voorjaar en in te-

toir’ ter sprake.

Veldkerslaan 12, Enschede, Tel: 053 – 5383342, B.g.g. 053 – 4873565 E: info@ashanty.nl, W: www. Ashanty.nl Naviva Kraamzorg 24 uur bereikbaar, Infonummer: 088 – 7777666 Apotheek De Centrum Apotheek, verzorgt de nacht en

genstelling tot de ladiesnight zijn nu ook de mannen van harte uitgenodigd. Kortom wilt u de lente proeven, kom dan op woensdag

De signalering op het trottoir, aangegeven door de kleine lange ‘verzilverde’

weekenddiensten,

28 april tussen 18.00 en 21.00 uur naar Menger Modes. Iedereen

blokjes heeft niets van doen met het aangeven van een fietspad. Deze blok-

is van harte welkom.

markering heeft uitsluitend betrekking als afscheiding tussen het deel waarop

Beltstraat 43, Enschede, 053 – 4314664

de ondernemer zijn handelswaar mag uitstallen en het deel dat toeganke-

Tandarts

Menger Modes BV

lijk is gemaakt voor de voetgangers. Fietsers dienen gebruik te maken van

Gronausestraat 1175

de daarvoor bestemde rijbaan waarop ook de auto’s rijden. Vanaf de Abel

Tandartsendienst, voor spoedgevallen buiten de

7534 AG Enschede

Tasmanstraat tot aan de doorlaatpost, geldt evenals alle andere straten in

spreekuren 0900 – 1282632

Tel. 053-4611473 | fax 053-4611635

Glanerbrug een max snelheid van 30 km per uur. www.zoekuwzorg.nl Hier vind u alle werkzame eerste lijnszorgverlenersin

Hoofd gevonden

Glanerbrug werkzaam zijn. Van fysiotherapie tot aan maatschappelijk werk.

De redactie van Hart van Glanerbrug was in de vorige editie van deze krant op zoek naar de ware identiteit achter een carnavalskostuum.

Service centrum oost Gronausestraat 300, Enschede

Tijdens de carnavalsoptocht van de Gerardusschool op 12 februari

Telefoon (lokaal tarief): 0900 - 8844

2010 ontdekte de fotodienst van deze krant een uniek kostuum. In de jeugdige carnavaleske menigte liep een cape mee ‘zonder

Via het afdelingssecretariaat van Enschede-Oost

hoofd’. Gezien de grote verbazing alom besloot de redactie deze

kunt u een afspraak maken.

creatuur te belonen met een waardebon. Direct na het verschijnen van de hart van Glanerbrug editie stroomden de reactie binnen.

Adverteren in Hart van Glanerbrug?

De gelukkige eigenaar van ‘het hoofd’ Connor Jack ontving op

Bel Global Communicatie Partners:

woensdag 24 maart uit handen van de eindredacteur van Hart van

06-391 406 28

Glanerbrug een waardebon die werd uitgereikt bij Nijland speelgoed in Glanerbrug.

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


Wandtegels afm. 20x25cm 1e keus

vanaf € 9,95 /m²

Hout/Beton schuttingen v.a. €45,-

Wandtegels afm. 25x33 cm grijs gevl . glans

€ 11,95 /m²

Clompleet incl.: Scherm 180 x 180 17mm dik Afdeklat Betonpaal Betonplaat Bevestigingsmateriaal per strekkende meter

Vloertegels antraciet 60x60 cm door en door

€ 29,95 /m²

Vloertegels natuursteenlook 40x40 cm De Zuivelhoeve De Zuivelhoeve Glanerbrug Glanerbrug € 17,95 /m² De Zuivelhoeve Glanerbrug Vloertegelsvoor Rock 30x60 alcmvoor uw al uw (afgerekend op hele schermen) € 19,95 /m² voor al uw Alle ander tuinhout ook leverbaar! Diverse soorten behang

vanaf € 4,95 /rol tLBBT tLBBT AANBIEDING VAN DE WEEK tWFSTHFCSBEFOOPUFO tWFSTHFCSBEFOOPUFO tLBBT Diverse soorten graniet 30,5x30,5/30x60 tPMJKWFO tPMJKWFO tWFSTHFCSBEFOOPUFO vanaf € 39,95 /m² (prijzen zijn incl. BTW) tUBQBT tPMJKWFO tUBQBT Bezoek onze tDBEFBVNBOEFO FO[ showroom voor al uw tegels! tDBEFBVNBOEFO FO[ tUBQBT Gerridzen Bouwmaterialen BV tDBEFBVNBOEFO FO[

Geimpregneerde geprofileerde dekdelen van €9,70 nu voor €8,75 (2,8 x 14,5 x 400 cm)

Op alle speeltoestellen 10% korting!

Euregioweg 257 - 7532 SM Enschede Tel. 053-4356054 - Fax 053-4332656

info@gerridzen.nl www.geridzen.nl

Gronausestraat Gronausestraat 1108b · Tel. 1108b 053-4617736 · Tel. 053-4617736

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 7.30-18.00 uur; zaterdag: 8.30-12.00 uur

Gronausestraat 1108b · Tel. 053-4617736

WONEN

WONEN

SPORT

BLOEMSIERKUNST MIRTHE

WONEN

SPORT

SPORT

METAMORFOSE METAMORFOSE

ALGEMEEN

ALGEMEEN

KLUSSEN

KLUSSEN

VAKANATIE

METAMORFOSE KLUSSEN Mirthe ook onlineALGEMEEN met interieur accessoires.

VAKANATIE

De mooiste interieur accessoires vind je dit jaar niet alleen bij ons in de winkel , maar ook op internet ! In onze style store kun je uitgebreid zoeken, rondkijken en bestellen. Kattennatvoer Antivlo banden

Kattentoilet Op www.mirthebloemsierkunst.nl vind jeBeaphar een knop PTMD , alle soorten kattenbakken Diazinon Vlooienband diverse kleuren

Sheba Essensia

85 gram per sachet, 7 verschillende smanken

dit is webshop van ons huismerk interieur accessoires , Je kunt zoeken 4 maanden werkzaam

elders 7,25 op kleur , prijsniveau GRATISof categorie( bijv. potten , vazen 99 , meubels etc.)

4,

BioKat,s

8 HALEN

5 BETALEN Micro 7 kilo Alles in de webshop in de voor ptmd kenmerkende stijl : stoer sober en ter waarde van 5,99

Knaagdierenvoer

Hope Farms

aktie geld voor honden en katten banden

sfeervol .

Benches

Kattenblikvoer

Gourmet

0,89 per sachet

Hondentraktatie

Pensstaafjes

Ben je nu alHondenbench benieuwd naar de mooiste woon accessoires op het net ? kattenblikken 400 gram

2 deuren en in 6 verschillende maten

1000 gram

Ga dan snel online en ontdek het gemak van winkelen in je eigen stoel. al vanaf 19,95

GRATIS

TIS RA

G

S

G

TI RA

Hope Farms

Balance

ter waarde van 1,99

Hondenbrokken

15% korting

Betaal online met ideal of schrijf een artikel nummer op en kom 4 blikken

2,

99

uitermate geschikt langs in demaken winkel en laat je informeren. Veel plezier! voor het zindelijk van uw jonge pup!

elders 1,05 per blik

Kijk op

Kattenbrokjes

Pro Plan

Tuinonderhoud

www.mirthebloemsierkunst.nl premiumkattenvoer 1500 gram

Bayer

groene aanslag reiniger

elders 8,99

6,99

Knaagdierwoningen Knaagdierenhok

KNABBEL

111x45x78cm

ook voor uw interieur PROBEERPRIJS 95

9,

10% KORTING 4,95 KIJKEN,KLIKKEN…..KOPEN IS en GRATIS elders 7.99

GRAT

speeltunnel

Waterplanten zijn al te koop vanaf 1,95

elders 119,95

69,99


hart van glanerbrug.

PA G I N A 1 1

Koninginnedag 30 april

het hijsen van de vlag'', zegt Peter Worsseling van het Oranje Comité. ''Via

deze weg worden alle oud geridderde inwoners van Losser uitgenodigd voor

de officiële opening. '' De ontvangst is vanaf 09.30 uur op het gemeentehuis te

Losser. ''De oud geridderden worden verzocht hun onderscheiding te dragen

bij de ontvangst en officiële opening. Van 10.00 uur tot 12.30 uur zijn er op

het Martinusplein en het Raadhuisplein diverse spelen voor de basisschool-

jeugd uit Losser. Bij de officiële opening zijn diverse verenigingen aanwezig

waaronder de Martiniruiters, de Böggelrieders, scouting de dr. Ariënsgroep,

stichting Widnoje, EHBO, KPJ, de katholieke parochies, het Martinikoor en wij van het Oranje Comité.'' Deze verenigingen gaan om 10.15 uur onder leiding

van de jubilerende muziekvereniging Excelsior in historische optocht door het

centrum van Losser naar de hoek Bernard Leurinkstraat – Martinusplein. Hier

zal om 11.00 uur een openluchtmis plaatsvinden met medewerking het Mar-

tinikoor. Na de wijding van de wapenborden zal een 15 meter hoge Meiboom

worden opgezet. Hierbij zijn diverse optredens van de deelnemende vereni-

gingen. Deze Meiboomactiviteiten worden georganiseerd door muziekvereni-

ging Excelsior in het kader van hun 100-jarig jubileum. ’s Middags zijn er op het Martinusplein terrassen met livemuziek en ’s avonds is er vanaf 20.00 uur

een optreden van de Millennium Showband. Ajc’96 organiseert het traditio-

nele Koninginnedag F-toernooi en de strijd om de penaltybokaal. Alle Losserse jeugd van 8 tot 18 jaar kan deelnemen aan het penaltyschieten. Inschrijven

kan op de middag zelf. Deze evenementen maken onderdeel uit van het

meifestijn dat plaatsvindt van 30 april tot en met 5 mei in Losser. Voor meer

info zie ook HYPERLINK "http://www.euromusica.nl" www.euromusica.nl In

Glanerbrug

Muziekplein - Oude Markt: De Oude Markt is omgetoverd tot het MultiCulti-

Overdinkel is er op het parkeerterrein bij Saksenstal Gerrit aan de Hoofdstraat

Ook dit jaar kent Glanerbrug de vrijmarkt aan de Gronausestraat voor kinde-

plein. Passanten kunnen op positieve wijze kennis maken met de cultuur en

een waar festijn losbarsten. Op het terrein staan diverse attracties opgesteld,

ren. Iedereen kan zich melden bij de winkelier waar men zijn/haar kraampje

achtergrond van (nieuwe) Nederlanders. Er is een dagvullend programma vol

waaronder een klimtoren, een springkussen, een stormbaan en een Razende

voor de winkel wil plaatsen. De winkels zelf zullen open zijn tot 15.00 op

muziek, dans en demonstraties van Rico Latino, maar ook kramen met hapjes

Roeland. Voor de peuters is er een speelhoek.

Koninginnedag. Er zullen een aantal attracties staan die het straatbeeld fees-

en drankjes.

telijk verfraaien. Skateplein – Stationsplein: Spectacu-

Enschede

laire demonstraties en een wedstrijd met verschillende obstakels. Skateboarders

De Klanderij: Koninginnedag wordt traditioneel geopend door de burgemees-

van De Fabriek pakken ook dit jaar weer

ter van Enschede, Peter den Oudsten. Om 10.00 uur richt hij het openings-

groots uit. Het geheel wordt omlijst door

woord tot de bezoekers, proost met een glaasje Oranjebitter en zodra het

eigentijdse muziek. Voor de echte waag-

Wilhelmus is gespeeld, kan het feest beginnen.

hals is er een klimwand en wie liever rustig

Van Heekplein: Fietsspecialist Landewé verzorgd een fietsstuntshow… (wel

vanaf de zijlijn toekijkt, kan terecht bij een

of niet noemen?)

judodemonstratie.

Ook op Koninginnedag is Van Heekplein vanaf 14.00 uur domein van Absolu-

Middeleeuwsplein – Jacobusplein: Mid-

tely Fresh. Absolutely Queensday is gratis toegankelijk.

deleeuws Genootschap Dragonheart to-

Line-up:

vert het Jacobusplein om tot Middeleeuws

5,00

3,50

Paasbrunch: 1STE EN 2DE PAASDAG VAN 10.00 TOT 14.00 € 9,75 voor volwassenen en € 5,00 kinderen van 5 t/m3,50 10 jaar 5,00

14.00-15.00

Bas Amro b2b Tom Harisson

plein. Er valt van alles te zien en te doen,

15.00-16.30

Ricky Rivaro

zoals Viking zwaardvechten, kruisboog

16.30-17.30

Shermanology

schieten, munten slaan, handwerken,

17.30-18.45

Sunnery James & Ryan Marciano

lederwerken. De vuurspuwers en uilen

18.45-20.00

R3hab

maken het plaatje compleet. Verder lopen

20.00-21.15

Vato Gonzalez

er allerlei artiesten in de binnenstad, waar-

Diverse sandwiches Yohurt 26 - 02 mei Pasta de Brasserie, met Roer ei, gekookt ei, bacon en worstjes kip-champignons-ui enDrinkyoghurt romigesaus 03 09 mei Biefstukpuntjes in pittigesaus met Soep Vla gebakken aardappelen en groente Quiche Justijm d’orange 10 - 16 mei Rollade met knoflook en gekookte krieltjes en groente Huis gemaakte Tiramisu Melk 17 - 23 mei Cordon bleu met champignons, Wraps Salade friet en salade

Losser

Divers beleg

22 maart – 28 maart

Huis gemaakte salade met tijm 21.15-22.00 Marc Vano, onder Steve the Backpipe Player. Kiwanis jus, aard.puree en bloemkool zamelen geld in voor saus, het goed doel en 29 maart – 4 april Kipfilet met zachte kerrie Het Matjesplein – Zuidmolenplein: Kinderen kunnen een zakcentje geb. bijver-aardappelen bakken in de Langestraat en saladepoffertjes. 5 april 11 april dienen op de matjesmarkt. Op het– Zuidmolenplein kunnen de spullenSukade gratis lapje, gekookte aardappelen enDe boontjes worden uitgestald, kinderen hoeven geen kraampje te huren. Winkels: winkels zijn geopend van 12 april – 18 april Biefpuntjes in pittige saus, Het Oranjeplein - Ei van Ko: Muziek en dans op het Ei van Ko met een open- 12.00 tot 16.00 uur. friet en rauwkost luchtconcert van de Politiekapel, een optreden van het Popkoor Speechless en

demonstraties van Danscentrum Dekker. Ook staat er waar allerlei oranjeartikelen verkocht worden en kinderen geschminkt worden. Enschede Zorg(t)plein - Kruispunt de Graaff: In samenwerking met MEE

Het Oranje Comité Losser heeft op woens-

Twente is het Enschede Zorg(t)plein, op Kruispunt de Graaff, ingericht. Hier

dag 30 april, Koninginnedag, weer de

kunnen mensen met een handicap of chronische ziekte genieten van een

jaarlijkse kinderspelen op het programma

feestelijke dag zonder teveel hinder te ondervinden van de mensenmassa.

staan. ''Na de muzikale rondgang door

Eigen gemaakte koekjes, kaarten, kaarsen en andere dingen worden op het

muziekvereniging Excelsior vindt er om

plein verkocht.

10.00 uur de officiële opening van de ac-

Diverse soorten brood waaronder paasbrood en suikerbrood

Muffins

tiviteiten plaats op het Raadhuisplein door

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


NG 3 UITGAVE 11

Gronausestraat 1210

UW PARTNER IN TEAMWEAR

hart van glanerbrug.

7534 AT Enschede Tel: 053 — 8880583

and ... bij Radio Kortman

Edge-LED heeft naast de LED-verlichting standaard LCD-verlichting, het voordeel je ultra dunne TV’s kunt maken met een gieverbruik. Samsung is hier als leveran in. Het design is prachtig en de beeldk dan die van de LCD-tv’s. Bij Full-LED achetrgrondverlichting alleen uit LED nt zich voorstellen dat de lichtopbrengst en het energie verbruik nog lager. Zowel ps hebben Full-LED TV’s. Het nadeel is dat iets dikker is dan die van de Samsung omend voordeel is dat er wel ruimte huizing is voor betere luidsprekers. iteiten van de LED-TV is het kabelsignaal ngrijk. We hebben de keuze uit Ziggo of . Ziggo is aan te raden bij Samsung en

info@looneys-sportswear.com www.looneys-sportswear.com

Unieke magazijn leegverkoop tijdens de Braderie aan de Kerkstraat op 29 mei

Philips omdat deze CI+ gekeurd zijn. Dit houd in dat er geen losse decoder hoeft te worden aangeschaft, maar er voor € 79,00 een module in de LED-tv wordt geplaatst, zodat digitale beelden in de LED-tv worden gedecodeerd. Sharp LED-tv is beter bij een KPN signaal, omdat KPN digitale decoders gratis leveren bij een abonnement. Speciaal in de maand december hebben we elke zaterdag DEMO-dagen voor alle LED-tv’s met spectaculaire akties.

-

Trainingspakken - Vrijetijdspakken,

-

Samenvattend: EDGE-LED + Beeldkwaliteit + Design + Prijs - Geluidskwaliteit

Jassen - T - Shirts - Polo’s

FULL-LED ++ Beeldkwaliteit - Design - Prijs + Geluidskwaliteit

Voetbalteneus

E.a. Sportkleding en Artikelen

nLED-tv! LED-tv! Prijzen vanaf € 2,50 OP = OP

op de volgende vragen:

-LED en FULL-LED? de Samsung 6000

SAMSUNG 3D LED TV es lang een vertrouwt de ondernemers uit de PRIMEUR BIJ ELECTROWORLD KORTMAN FULL HD

1080

SHARP LC32LE 600 € 799,-

Ontdek vanaf vandaag bij Electroworld Radio Kortman de nieuwste TV beleving in FULL HD, 200Hz en 3D. Hiermee kunt u thuis 3D films beleven zoals in de 3D-bioscoop. Dankzij de unieke ingebouwde 3D –processor geeft deze LED-TV 3d-beelden levensecht weer en kunnen zelfs 2D-uitzendingen in 3D worden weergegeven. De kleuren spatten levensecht van het beeld af.

o Kortman of mail de brug@home.nl

EVEEL???

:

__

__

__

___

FULL HD

Samsung FULL HD 3D LCD LED TV Typenr: Ue40c7700 Met een 40 inch, 101 cm Beeldscherm met een resolutie van 1920 x 1080p een zeer hoog contrast door de LED technologie en 4HDMI aansluitingen. Voorzien van 200Hz motion.

1080

Plus technologie voor een vloeiende weergave in 2D en 3D. Deze HD TV is zeer veelzijdig opmedia en internetgebied dankzij Internet@TV, Wireless DLNA ondersteuning ( met optionele dongle ), Personal Video, Recorder, Ready en ConnectShare Movie (USB). Samsung Slim Wall Mount kan deze super platte HDTV als een schilderij plat tegen de muur worden gehangen. Afm. 95.8 x 57.9 x 2.7 cm

SAMSUNG UE40B7020 € 1.499,-

€ 1.999,-Openingstijden: ma: 13.00 - 18.00 di t/m do: 09.00 - 18.00 vrij: 09.00 - 21.00 za: 09.00 - 17.00

PHILIPS 1.999,El ectJE r owor ld Ko r tman B.V. Gro n40 au PFL s e s t9704 raat 1€2 8 5 -1 2 8 9, 7 5 34 A K G l a ner br u g 0 5 3 - 461 1 275 AK DIE KENT


hart van glanerbrug.

PA G I N A 1 3

Lossers elftal - Lucky Ajax Zaterdag 15 mei 2010 - 14.30 uur

tot en met 2 jaar is de toegang gratis

Safretti sfeerhaard ter waarde van 1000 euro

Sportpark Brilmansdennen

vanaf 2 jaar tot en met 16 jaar is de prijs van de entreekaart 2 euro

Cannondale fiets ter waarde van 650 euro

vanaf 16 jaar is de prijs van de entreekaart 5 euro

Extra loten à 1 euro per stuk zijn ter plaatse te koop. In de rust en na afloop

Het jaar 2010 zal voor KVV Losser het jaar worden waarin de aanleg van

Voor het vermaak van kinderen zal een springkussen aanwezig zijn.

van de wedstrijd zal er een trekking plaats vinden. Voor het winnen van één

het kunstgrasveld eindelijk een feit zal zijn. Ook wordt er in 2010 gevierd

van de prijzen moet de bezoeker persoonlijk bij de trekking aanwe-

dat de vereniging 80 jaar bestaat. Voor een aantal leden van KVV Losser 4

Loterij met prachtige prijzen

en 6 zijn beide heugelijkheden de aanleiding geweest om een happening te

Bij binnenkomst op de accommodatie Brilmansdennen ontvangt elk bezoeker

organiseren, waaraan niet alleen de leden van KVV Losser, maar vele voetbal-

op vertoon van de entreekaart een gratis lot voor deelname aan een loterij,

Algemene mededeling

liefhebbers uit de gemeente Losser en omgeving plezier kunnen beleven. Op

waar prachtige prijzen zijn te winnen:

In verband met de te verwachten drukte wordt aangeraden zoveel mogelijk te

zaterdag 15 mei 2010 komen prominente oud-profs van Ajax naar Sportpark

8 daagse OAD-vliegreis naar Turkije ter waarde van 1000 euro

voet of met de fiets te komen.

zig zijn op accommodatie Brilmansdennen.

Brilmansdennen om op redelijk niveau een wedstrijd te spelen tegen een gelegenheidsteam uit de gemeente Losser. Lucky Ajax Lucky Ajax is een gelegenheidsteam van oud-profspelers van de Amsterdamse voetbalclub. Drijvende kracht achter het team is Sjaak Swart, die in het eerste van Ajax stond ten tijde van de succesreeks in de jaren zeventig. De naam is afgeleid van het gezegde “lucky Ajax”, dat wordt gebezigd als Ajax door gelukkig toeval of een scheidsrechterlijke dwaling een wedstrijd winnend beëindigt. Tot de deelnemers aan de regelmatig wisselende formatie behoren onder andere: Sjaak Swart, Simon Tahamata, Dick Schoenaker, John Bosman, Bryan Roy, John van ‘t Schip, Peter van der Hengst, Fred Grim, Danny Muller, John van den Brom, Dennis Gerritsen, Aron Winter, Hannie Das, Wamberto, Gerrie Mühren, Rob en Richard Witschge, Michael Reiziger, Frank Verlaat, Wim Jonk, Wilco van Buuren, Keje Molenaar, Michel Kreek, Sonny Silooy, Dennis Nederlof en Ronald en Frank de Boer. Leider van Lucky Ajax is Werner Schaaphok, de verzorger is Wolther Kooistra. De definitieve namen van de aanwezige spelers bij een wedstrijd is veelal zeer kort voor de wedstrijddag pas bekend. De wedstrijd zal bestaan uit twee keer 35 minuten, met een kwartier pauze halverwege. Na afloop van de wedstrijd nemen de spelers van Lucky Ajax voldoende tijd om handtekeningen uit te delen en met fans op de foto te gaan.

Wat stelt dit voor? Tijdens de fotospeurtocht door de regio stuitte de fotodienst van Hart

Zo is de redactie nieuwsgierig naar de ontwerper van het object en

Lucky Ajax Wisseltrofee

van Glanerbrug op reflectorachtige objecten langs de gehele Aams-

verder informatie.

Met ingang van kalenderjaar 2004 spelen de Lucky Ajacieden om een wis-

veenweg. De redactie van deze krant ziet graag reacties van de lezers

seltrofee. Bij de strijd om deze wisselbeker geven de organiserende clubs die

tegemoet met informatie omtrent de in de wind waaiende reflectoren.

Reacties kunnen worden gestuurd naar: corzo@kpnmail.nl

tegen Lucky Ajax spelen, punten aan de beste spelers. De speler die aan het einde de meeste punten vergaard heeft, mag de wisselbeker een jaar lang mee naar huis nemen. In 2004 en 2006 t/m 2008 werd de wisselbeker gewonnen door Simon Tahamata. In 2005 was de winnaar Peter van Vossen, terwijl Wamberto afgelopen kalenderjaar de felbegeerde beker wist te winnen. De organiserende vereniging geeft per linie een punt aan de beste verdediger, de beste middenvelder en de beste aanvaller. De keeper maakt hierbij deel uit van de verdediging. Drie spelers ontvangen per wedstrijd dus één punt; de drie spelersnamen worden na afloop van de wedstrijd vermeldt op de website www.degoeieouwetijd.nl. Hier kunt u allerlei informatie lezen over de spelers van Lucky Ajax en de gespeelde en nog te spelen wedstrijden. Lossers Elftal Het Lossers Elftal is een gelegenheidselftal samengesteld uit (oud-)eerste elftalspelers van voetbalclubs uit de gemeente Losser aangevuld met prominente voetbalmensen, zoals Rob Reekers, Evert Bleuming, Chris Elferink, Niek Loohuis, Cas Peters (FC Twente A1). Fred Rutten zal (onder voorbehoud) de staf komen versterken. Entreekaarten Entreekaarten voor de wedstrijd Lossers Elftal – Lucky Ajax zijn te verkrijgen aan de kassa bij binnenkomst van Sportpark Brilmansdennen en in de voorverkoop bij: eetcafé PleXat (De Lutte) Saksenstal Gerrit (Overdinkel) Primera Marcel (Losser) de spelers van KVV Losser 4 en 6 De prijzen van de entreekaarten zijn leeftijdsafhankelijk:

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


Leuke mode voor 50-plussers, bestaat zoiets? Tegenwoordig lijken de leefstijdsklassen een beetje weg te vallen en kunnen moeder en dochter best dezelfde kleren dragen. Toch hebben veel vrouwen de behoefte om er tussenin te zitten. Dus kleding dat rekening houdt met de verandering van je figuur en leeftijd, maar die toch een vlottere uitstraling hebben. Judith Mode is gespecialiseerd in dit soort kleding. Geen kledingzaak voor ouderen maar een dameskledingzaak die rekening houdt met uw figuur en leeftijd. Ook aan de prijs is gedacht. Niet alles is “duur”, zo kunt u bij ons ook terecht voor een t-shirtje van 25 euro. Of een zomerjas voor 79,95 euro. Kom daarom zelf eens vrijblijvend kijken naar onze mode

-

Collecties maat 38 t/m maat 52: Erfo – Eterna – frank Wälder – Gerwi Golléhaug – Seda– Sommerman – Setter

Collecties: maat 38 t/m maat 48: Brax – Betty Barclay – Max Faber – Monari Roberto Sarto – Olsen-Zerres – Umlauf & Klein

Onze collectie zomermantels & jacks van maat 38 t/m maar 52 Schoolstraat 56 · Glanerbrug · Tel. 053-4611528


hart van glanerbrug.

PA G I N A 1 5

Middels Baby massage uw Baby nog beter leren kennen en door liefdevolle zachte aanraking nader tot elkaar komen Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder

huidcontact hebben met de ouder/verzorger.

woorden leren we de taal van de baby te verstaan, “lichaamstaal”. In de eerste negen maanden van zijn leven is dit de enige taal die de baby

Ook voor baby’s die geboren worden na een probleemloze zwangerschap

spreekt. Door goed naar de reacties van de baby te kijken, leert de ouder

is de overgang van de warme, veilige baarmoeder naar onze grote men-

intuïtief aanvoelen wat hij nodig heeft.

senwereld een enorme verandering. Zelfs een “normale” bevalling is ook een zeer ingrijpende ervaring. Alles wordt anders, zowel voor het kind

Door in aandacht aanraken leren de ouders hun kind beter begrijpen en te

als voor de moeder. Een nieuw leven, een nieuwe relatie! Hoewel in de

respecteren. Op deze manier wordt de basis van het vertouwen hebben in

meeste gevallen moeder en kind elkaar zonder woorden aardig begrijpen,

elkaar versterkt. Vertrouwen en veiligheid geven gaan samen. Het maakt

kan je via de babymassage toch iets extra’s toevoegen wat van onschat-

dat het kind opgroeit tot een stevige, onafhankelijke persoonlijkheid.

bare waarde is.

Deze massagevorm is geschikt voor alle moeders/vaders met baby’s.

Door de baby regelmatig te masseren worden de zintuigen van het kindje

Daarnaast is ze goed bruikbaar bij baby’s die veel huilen, buikkrampjes

geactiveerd, slaap- en eetritme verbeteren. De ongemakken van eventu-

hebben, onrustig zijn, zich overstrekken en couveuse baby’s.

ele darmkrampjes kunnen beter opgevangen worden, als je geleerd hebt om daarmee om te gaan. Baby’s die veel huilen en/of erg onrustig zijn,

De Franse dokter Leboyer, o.a. bekend van de eerste onder-water beval-

worden door de massage gerustgesteld en ontspannen. Baby’s die over-

lingen, kwam in India in contact met de Shantalamassage. Daar is het

strekken, hebben ook duidelijk baat bij regelmatige massage.

heel gewoon dat baby’s door hun moeders dagelijks worden gemasseerd. Deze vaardigheid wordt van moeder aan dochter doorgegeven. Dr. Leboy-

Bij het FysioTeam wordt de cursus baby massage verzorgt door onze kin-

er is alom bekend voor zijn kindvriendelijke aanpak. Hij was van mening

derfysiotherapeuten Nathalie Arentsen en Mariëlle Bekhuis.

dat ouders, naast alle hygienische verworvenheden van deze moderne tijd, hun kroost ook warmte en geborgenheid dienen te geven, zodat ze

Tevens werken ze in een multidisciplinair team die de zwangere vrouw

kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen.

zowel voor als na de zwangerschap begeleidt. Een bekkenfysiotherapeute (monique van de Straat), een zwangerfit docente (Alexandra Limke) en

Reeds in de baarmoeder is de huid van de baby het belangrijkste com-

onze kinderfysiotherapeuten staan voor u klaar om u te begeleiden in een

municatiemiddel. De “eerste taal” die het kind leert, is de taal van de

prachtige periode in uw leven.

aanraking. Inmiddels is alom bekend dat te vroeg geboren baby’s in de couveuse meer levenskansen hebben en beter groeien als ze regelmatig

Mocht u vragen hebben neem gerust contact met ons op.

Het Fysio Team Tolstraat 4a 7534 CH Glanerbrug

herapie staat een gespeciaTel. 053 – 700 00 00 of euten voor u klaar. Op twee Via info@hetfysioteam.nl of a’s. Naast Zwangerfit kunt www.hetfysioteam.nl erbijzonderingen binnen de cht. Zoals kinderfysiotherapie, nfysiotherapie, oedeemtherapie ok de reguliere fysiotherapie is

Omnisportvereniging Avanti Wilskracht viert haar 80 jarig bestaan ver onze praktijk dan kunt u die

www.hetfysioteam.nl

De goedkoopste van twente www.schoonriool.nl

De grootste sportvereniging van Glanerbrug viert haar 80 jarig bestaan

maandag 30 en dinsdag 31 augustus zijn er de kwalificatiewedstrij-

staat voor Glamour, actueel, vernieuwend en onthullend. Het reper-

met een sportief en feestelijk programma waarbij alle afdelingen mee-

den. Op donderdag 2 september wordt de finaleronde gespeeld, alle

toire is hedendaags en veelzijdig. Paparazzi staat garant voor een spet-

delen in het activiteiten programma. Het zal niemand bevreemden dat

20 deelnemende teams zullen dan in de verschillende finale poules

terende avond. Deze feestavond is voor leden vanaf 18 jaar.

de feestelijkheden een sportief karakter hebben. Het grootste gedeelte

spelen.

is bekend, nog een paar gaatjes in de agenda, deze zullen in de loop

Zondag 5 september. Zondag neemt eerst de loopgroep van Avnti Vrijdag 3 september. De officiële start van het feestweekend vindt

W. het heft in handen. Om 11.00 wordt het startschot gegeven voor

plaats op vrijdag 3 september, in sporthal de Brug, met een kindershow

de Rabo loop. Er is een parcours uitgezet van 2,5 kilometer in de om-

De week voor het feestweekend begint men met een gecombineerd

van Bart Juwett, voor de leden in de leeftijd van 1 t/m 9 jaar. Bart Ju-

geving van het Zoutendijk. De afstanden die gelopen worden zijn 5 en

handbal en voetbaltoernooi. Hieraan zullen 20 teams deelnemen, op

wett is al ruim 15 jaar een fenomeen als het gaat om het vermaak van

10 kilometer. De loop is toegankelijk voor iedereen. Op zondagmiddag

kinderen. Kijken alleen is er niet bij, meedoen is het credo van Bart.

staat de KNVB voetbaltruuk op het complex. De jeugdspelers mogen

Met zijn acts op het gebied van buikspreken, goochelen en ballonnen

deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd. De eerste selectie

is het een spektakel van het begin tot aan het eind. Voor de leden van

speelt een wedstrijd, als het meezit zal het tegen oud FC Twente zijn.

10 t/m 13 jaar is er in het zwembad disco zwemmen. Voor de leden van

De uitnodiging is verzonden, het is even de vraag of men op de uitno-

14 t/m 16 jaar is er in de feesttent een discoavond georganiseerd.

diging in kan gaan. In de feesttent zal, tijdens d activiteiten, de muziek

van de tijd worden ingevuld.

verzorgt worden Zaterdag 4 september. De jeugdteams van Avanti W. afdeling

WONEN

SPORT

handbal, zullen op deze dag een toernooi spelen er worden tussen de

De loterij. De grote loterij staat bol van de prijzen, de loten bezitters

50 en 70 teams verwacht. Vanaf 16.30 wordt het podium in de grote

maken kans op 60 prijzen waarvan de hoofdprijs een waardecheque is

feesttent vrijgegeven voor de afdeling Gym. Voor belangstellenden

t.w.v. € 2.500,--. Daarnaast nog eens 4 waardecheques t.w.v. € 1.000,-

wordt een uitvoering gegeven. Vanaf 20.30 begint de grote feestavond

-. Om 17.00 is de trekking van de loterij, om 19.00 wordt het feest-

in de feesttent. Paparazzi zal die avond de muziek verzorgen. Paparazzi

weekend afgesloten.

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


hart van glanerbrug.

PA G I N A 1 7

Hart van Glanerbrug - horoscoop april / mei 2010 Ram 21-03 t/m 20-04 Met de lente voor de deur komt het allemaal weer goed. U ziet de toekomst fleurig tegemoet en uw geplande activiteiten zullen vruchten afwerpen.

Stier 21-04 t/m 21-05 Probeert u zich eens te verplaatsen in de situatie van die ander. Uw mening kan soms (te) hard overkomen, waardoor er misverstanden ontstaan. U bedoelt het goed.

Tweelingen 22-05 t/m 21-06 Een verre vriend of familielid neemt onaangekondigd contact met u op. Even weet u zich geen houding te geven. Toch streelt het uw ego, omdat men u niet is vergeten.

Kreeft 22-06 t/m 23-07 Een afspraak die al lange tijd in uw agenda staat, wordt plotseling afgezegd. Er is echter niets verloren, want nu heeft u tijd voor andere zaken. Hoe kan het lopen.

Leeuw 24-07 t/m 23-08 Uw haan kan niet altijd koning kraaien. Ook anderen zullen een mening hebben en willen die eveneens niet onder stoelen of banken steken. Probeer uw geduld te bewaren.

Maagd 24-08 t/m 23-09 Wikken en wegen is u niet vreemd. Toch begeeft u zich in een fase in uw leven, dat er een duidelijke keuze dient te worden gemaakt. Alles komt uiteindelijk goed.

Weegschaal 24-09 t/m 23-10 Soms is 2x links ook rechts. Schipperen om meningen van anderen is een eigenschap die u goed beheerst. Vergeet hierbij ook uw eigen menig niet.

Schorpioen 24-10 t/m 22-11 Als moeilijkste onderdeel van de dierenriem weet u van wanten. U kent uw positie erg goed en weet hoe men over u denkt. Soms geniet u ook wel van deze situatie.

Boogschutter 23-11 t/m 22-12 Een huiselijke activiteit komt u op dit moment niet goed uit. Bedenk echter wel, dat Keulen en Rome ook niet op één dag zijn gebouwd. U krijgt nieuwe kansen.

Steenbok 23-12 t/m 20-01 Het laatste nieuws klinkt u als muziek in de oren. U weet niet wat u hoort, terwijl u de informatie ongeloofwaardig vindt. Bedenk: geen mens gelijk, geen dag hetzelfde.

Waterman 21-01 t/m 18-02 Waar anderen veel tijd voor nodig hebben, gelukt het u om de klus in korte tijd te klaren. Door duidelijk inzicht te hebben op zaken, bent u anderen voor en te snel af.

Vissen 19-02 t/m 20-03 Een naamsverandering van een gebouw ziet u als een aderlating. Het verleden heeft geen toekomst. De verleden tijd was echter de basis hiervoor.

COLOFON Hart van Glanerbug een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 075-259 66 33 fax 075-259 63 53 Voor informatie: www.twentejournaal.nl Advertentie adviseurs: Global Communicatie Partners , 06-391 406 28 Niels Wildenborg, 06-395 655 97

De tuimelaar deelt meer, dat…

Lekkage?

Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76

www.schoonriool.nl

E-mail: hartvanglanerbrug@ twentejournaal.nl Redactie:

één enkel wieldop in staat is om het oude vertrouwde te laten varen

het jammer is dat de vrijwilliger zijn bijl erbij neer heeft gelegd

van enig merkentrouw dan mag worden afgeweken

het nu goed rusten is en kan genieten van huis en hof

pecunia non olet doorslaggevend was

‘even aan zien’ nu de roeping heeft gevonden

E-mail: redaktieglanerbrug@ twentejournaal.nl

een “Fransman” wel iets meer Bourgondisch is

klussen met grof materiaal toch als gesetteld zijn mag worden gezien

Persberichten

de neusspray in de kast kan blijven

het tijdperk van paracetamol plaats heeft gemaakt voor cement en troffel

alle neuzen dezelfde kant op wijzen

het ook niets uitmaakt wat je doet, als je het maar doet

de verstoppingen verleden tijd zijn

het wandelteam van Bruggerbosch menig kilometer heeft afgelegd

iedereen weer lucht heeft

twee dagdelen helemaal in het teken staan van Nijmegen

Hart van Glanerbrug het hoofd heeft teruggevonden

zelfs lokale en georganiseerde wandelevenementen worden bezocht

zelfs het hoofd al een kleine fan heeft

Nijmegen zich gereed kan maken voor een delegatie uit Twente

Vormgeving:

deze parmantige dame op de pc van opa naar het hoofd wilt kijken

vooruit ook wel eens achteruit kan zijn

Niek Betten

het voor haar wel interessant is, maar geen hoofdzaak zal blijven

de verbazing over deze wijziging niet afweegt tegenover het resultaat

Glanerbrug nu definitief een oud bewoner kwijt is

een muur dan ook nog maar een muur is

deze het zuidelijker is gaan zoeken

ondanks je schuldbekentenis anderen denken dat je onschuldig bent

de Parel van Twente (Haaksbergen) nu een inwoner rijker is

de dwarsliggers weer op de kwaliteit zijn

de lijn met Glanerbrug op afstand blijft

deze nachtelijke klus menigeen uit de slaap moest houden

de organisaties voor de braderie achter de schermen op volle toeren draait

weinig mensen van deze werkzaamheden wakker hebben gelegen

Uitgeverij Het Twentsche Land BV /

10 jaar een dergelijk evenement draaiend houden een hele kunst is

het spoor gelukkig nu weer spoort.

TVO Verspreiding Enschede

gelukkig de basis van de organisatie kan leunen op veel knowhow

sommige Japanse automerken in de categorie ‘plank gas’ actief blijven

die knowhow daar ook z’n voordeel van trekt

men regelmatig twee parkeerplaatsen nodig heeft voor één snelle Jap

een organisatie na een wok evenement nu zelf ter ziele is

ook de Otto soms van plaats verwisselt

Geen Hart van Glanerbrug ontvangen?

veel mensen van hun activiteiten hebben genoten

deze actie in de naaste omgeving met Argus ogen wordt gadegeslagen

Uitgeverij Het Twentsche Land BV

Klaas Dragtstra, 06-12 991 360 en

foto’s

die

naar

ons

opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten

Raymond Waninge Verspreiding:

tel. 075-259 66 33 E-mail: bezorging@twentejournaal.nl

Avanti Wilskracht start met een loopgroep voor beginners Medio maart is Avanti-Wilskracht van start gegaan met een loopgroep op het Zoutendijk aan de Gronausestraat / Ekersdijk voor beginnende hardlopers. Mensen die graag willen leren hardlopen onder begelei-

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

ding van een gediplomeerde trainer kunnen zich hiervoor opgeven. De doelstelling van de beginnersgroep is, elke dinsdag voor een periode van 12 weken 5 km aan één stuk te kunnen hardlopen. Natuurlijk zijn mensen die al geruime tijd hardlopen ook van harte welkom om in groepsverband verder te trainen onder goede begeleiding. Wij lopen in groepen van verschillende niveaus dus er is altijd een passende groep voor u aanwezig. Voor overige informatie en opgave kunt u e-mailen met Lidwien ten Brinke email: lidwientenbrinke@hetnet.nl.

Adverteren in Hart van Glanerbrug? Bel Global Communicatie Partners:

06-391 406 28

Zie ook onze website www.loopgroepen.avantiwilskracht.nl

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


hart van glanerbrug.

PA G I N A 1 9

Groot feest bij Joop van Ommen 20 jaar catering en 10 jaar zaalverhuur de palmares van Joop van

Midnight Special is de allround dance band voor een geslaagd spet-

Ommen. 20 jaar geleden uit hobby geboren, naast zijn reguliere

terend feest, geheel afgestemd op specifieke wensen voor de avond.

baan ontstond de cateringservice van Joop van Ommen. Waar passie

De band bestaat uit 5 professionele musici en is met een zeer uit-

Een avondje lekker zwingen op muziek van alle tijd kan op 14 mei

het won van de vele uren, is Joop van Ommen catering een begrip

gebreid repertoire van meer dan 200 songs uniek in Nederland. Het

bij de Dinkelbrug, entree € 10,-- per persoon. Kaarten kunt u voor 14

geworden. Met het motto ‘u vraagt wij draaien” heeft de catering-

repertoire omvat diverse stijlen muziek: 70-er jaren disco, hits uit de

mei telefonisch bestellen via tel. 0651542499

service een vlucht genomen en de werkzaamheden moesten tot in de

jaren 80 en 90, veel huidige TOP 40 hits, latijns amerikaans, neder-

late uurtjes gedaan worden. Van het een kwam het ander, verhuren

landstalig, italiaans-en spaans repertoire, rock, funk, soul, sixties,

Op Hemelvaartsdag treedt de bekende zanger Dennis van Dijkhoven

jullie ook bestek en aanverwanten, hebben jullie ook partytenten etc

rock’n roll en ook easy listening, ballroom en jazz. Door gebruik te

op. Een programma vol Nederlandstalige muziek.

etc. Zo breiden de activiteiten zich uit. De grote switch is tot stand

maken van het in ear monitor systeem is het mogelijk altijd op het

gekomen nadat, 10 jaar geleden de Dinkelbrug werd betrokken.

publiek in te spelen en de nummers, als het ware, aan elkaar te ‘plak-

U weet dus dat vanaf Hemelvaartsdag, de agenda ast ligt voor het

ken’, zodat er geen stiltes op de dansvloer vallen.

feestweekend bij Joop van Ommen bij de Dinkelbrug, aan Hoofd-

De Dinkelbrug van oudsher een locatie waar men de zaal kon huren

creëren en boven al een top product afleveren.

straat tussen Losser en Overdinkel.

voor partijen en feesten. Gelegen aan de hoofdstraat tussen Losser

Het kan zomaar zijn dat men de stem van de zangeres Priscilla op

en Overdinkel heeft de Dinkelbrug een ideale locatie. Geen mens

verschillende momenten door de radio hoort. Zij heeft veel studio

die last heeft van feesten en partijen. Makkelijk bereikbaar en vol-

werk gedaan met bekende artiesten als René Shuman, Corrie Konings

doende parkeergelegenheid. Een mooie aanvulling op de bestaande

en Mildred Douglas bekend van Mai Tai. De drummer Edja kende

activiteiten van Joop van Ommen.

zelfs zijn eigen nummer 1 op de Hitlijst, genaamd The Road Ahead, de band… City to City, even luisteren en iedereen kant het nummer.

De huidige activiteiten hebben zich dus bijzonder uitgebreid. Joop

Vooral de harmonie in combinatie met de muzikaliteit brengt deze

van Ommen Catering en Zaalverhuur omvat veel maar nog niet al-

band naar een andere dimensie. De andere bandleden zijn stuk voor

les. De Dinkelbrug is voor een breed publiek toegankelijk, partijen

stuk rasmuzikanten die als professionals de juiste sfeer weten te

van 20 tot 100 personen, voor familiefeesten, bruiloften, verjaardagen, verenigingen en bedrijfsfeesten. De gehele verzorging kunt u overlaten aan de gastheer. U geeft aan wat uw wensen zijn en wat uw budget is, op basis van die informatie wordt voor u een feest op maat georganiseerd. Warm- en/of koud buffet, in of exclusief drank, muziek of geen muziek een haringkar u kunt het zo gek niet bedenken, uw wensen worden ingewilligd. Hetzelfde geld voor de catering: hapjes, buffetten, BBQ pakketten met gratis BBQ, Glazen, borden, bestek, tenten, biertap en wat er verder gewenst wordt. Hierin werkt Joop van Ommen samen met Partyservice Twente. Feestweekend Het 10-jarige bestaan mag dan ook niet ongemerkt voorbij gaan. In het weekend van 13,14,15 en 16 mei is er een feestweekend. Super disco op Hemelsvaartdag, zaterdag 15 mei de reünie van Soos de Grenspoal en zondag 16 mei Fruhshoppen met de grenslandkapel. Op 14 mei de een feestavond met de allround dance band Midnight Special. Aanvang is om 20.00 de dance band Midnight Special heeft zijn sporen al lang en breed verdient, Nederland is te klein voor de lof die deze band over zich heen krijgt.

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


Kolossale kortingsweken

Restanten en Magazijn leegverkoop O’neill surf/zwemshorts, polo’s en t-shirts

Bikini’s van O’neill, Protest en Tweka

70% korting

€ 15 tot €15

Twinlife shorts, polo’s en shirts

Tennisschoenen K-Swiss, Lotto, Babolat, Asics

tot 70% korting

V.A € 20,-

Runningschoenen Asics, Mizuno, (normaal 99,95-114,95)

Sneakers Nike, Puma, K-Swiss, Asics

V.A € 20,-

€ 10 € 20 €30 € 40

Geldig van 27 april t/m 8 mei Gronausestraat 1267 • Glanerbrug • Tel. 053 - 461 74 04


hart van glanerbrug.

PA G I N A 2 1

Flitsbericht +++ Flitsbericht +++ Flitsbericht In deze krant wordt melding gemaakt van bericht Glanerbrug. Van-

waardig vinden.

aan de Willem Barendszstraat in Glanerbrug. Bij aankomst hoefden

zelfsprekend zijn herkenbare mutaties als namen en andere ken-

de manschappen niet meer in actie te komen.

merken uit privacy overweging achterwege gelaten. Bron van de

GLANERBRUG: Zondag 4 april 2020, eerste paasdag, omstreeks

informatie is een vermelding op internet.

09:14 uur kwam via de alarmcentrale 112 de melding binnen, dat

GLANERBRUG: Maandagavond 12 april 2010 kraaide omstreeks

in een woning aan de Amundsenstraat in Glanerbrug brand woed-

17:49 uur de rode haan nabij een perceel aan de Stokersdorpweg

GLANERBRUG: Zondagmiddag 28 maart omstreeks 16.30 uur con-

de in de slaapkamer. Met 3 wagens waaronder de hoogwerker,

voor een brand in een schuur.

troleerden surveillerende agenten, op de Schipholtstraat in Ensche-

rukten de vuurbestrijders uit. Even later kon al spoedig het sein

de, een bestuurder van een auto, omdat deze geen gordel droeg.

brandmeester worden gegeven. Bij de aankomst van de spuitgas-

Na enige tijd, omstreeks 18:01 uur sloegen de vlammen van de

Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 62-jarige

ten bleek de bewoner van het perceel de brand voor een groot deel

schuur aan de Stokersdorpsweg over naar een aangrenzende

man uit Losser, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder

zelf te hebben geblust. Hij heeft daarbij een hoeveelheid rook bin-

schuur aan de Gronausestraat 961.

onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse

nen gekregen waardoor hij per ambulance naar het ziekenhuis is

op het bureau wees 1,46 promille uit. Het rijbewijs van de automo-

vervoerd voor observatie. De in het perceel ‘wonende’ hond is door

De brandweer van Enschede, met ondersteuning van vrijwillige van

bilist werd ingevorderd.

de dierenambulance opgevangen.

Glanerbrug, rukte met groot materieel uit. De zwarte rookpluim

GLANERBRUG: Dinsdagavond 30 maart 2010 omstreeks 21.20 uur

GLANERBRUG: Woensdagmiddag 7 april 2010 omstreeks 17:36

ken. De brandweer kon voorkomen, dat de vuurtongen een naast-

kwam er bij 112 een melding binnen van een woningbrand aan

uur kraaide de rode haan aan de Schildkampstraat in Glanerbrug.

gelegen woonhuis konden bereiken.

de Jacob Roggeveenstraat in Glanerbrug. Sectie Glanerbrug kreeg

Oorzaak van de melding was een schoorsteenbrand. De vrijwil-

bij de bluswerkzaamheden ondersteuning van de brandweer uit

lige brandweer van Glanerbrug kreeg bij de blus- werkzaamheden

Enschede met onder andere een hoogwerker en het eerste uitruk-

steun van een Tank Spuit wagen van Enschede en een hoogwerker.

voertuig de 4131. Na enige tijd kon het sein brand meester worden

De brand was spoedig onder controle.

was voor velen aanleiding om de plaats van het onheil op te zoe-

Adverteren in Hart van Glanerbrug? Bel Global Communicatie Partners:

gegeven. De 47-jarige bewoner van het perceel is tijdens de calamiteit door de politie aangehouden op verdenking van brandstich-

GLANERBRUG: Zondagmiddag 11 april 2010 omstreeks 12:23 uur

ting in zijn woning.

ontving de centrale meldkamer van 112 de melding van een schoor-

06-391 406 28

steenbrandje In Glanerbrug aan de Schipholtstraat. De hoogwerker GLANERBRUG: Zaterdagavond 3 april 2010 omstreeks 19:31 uur

van de Enschedese beroepsbrandweer en de wagen van sectie Gla-

kreeg de vrijwil- lige brandweer van Glanerbrug de melding dat

nerbrug waren spoedig ter plaatse om de vuurhaard te doven.

er nabij een perceel aan de Shackletonstraat in Glanerbrug een vreemde geur werd geconstateerd. De 4331 van de sectie Glaner-

GLANERBRUG: Zondagavond 11 april 2010 omstreeks 23.13 uur

brug heeft de stankoverlast onderzocht, maar kon niets noemens-

rukten twee brandweervoertuigen uit voor een schoorsteenbrand

hart van glanerbrug.

MODERN | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | TRENDY

VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | TRENDY | KLASSIEK | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | MAATWERK | MODERN | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES

MODERN | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | TRENDY

DE:

E VERLICHTING | ACCESSOIRES NSCH | MAATWERK | MODERN | TRENDY | KLASSIEK | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN

T E L T OU KEL N I Wchede biedt u ! NE

I TRENDYN| U KLASSIEK | VERLICHTING | MAATWERK | MODERN | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES

GROOTST E COLLEC TIE| MODERN I N ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES MAATWERK ALL TEAK | TRENDY E KLEURE| N LEV| EMAATWERK VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | TRENDY | KLASSIEK | ACCESSOIRES RBAAR| MODERN

MODERN | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING

U N I E K TEAKMEU E BELS

TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | MAATWERK | MODERN | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES

MODERN | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | TRENDY

VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | TRENDY | KLASSIEK | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN

n e Ens g n i rt o k A ACCESSOIRES | VERLICHTING G| MAATWERK | MODERN | KLASSIEK GRO E OTSTE EN | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | TRENDY M MOOISTE S| ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | TRENDY | KLASSIEK HOWR TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | MAATWERK | MODERN | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES

MODERN | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING

OOM VAN

NED|ER LAND! TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | MAATWERK | MODERN | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING ACCESSOIRES

MODERN | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING

Ensche TEAKHOU S MODERN Nijverd|aTRENDY VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | KLASSIEK | ACCESSOIRES | MAATWERK | E l KIJK VOOR MEER ACTIES Olde|nMODERN TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | MAATWERK zaal | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES de ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | TRENDY EN DE LAATSTE TRENDS: WWW.KOTTERWONEN.NL

KOTTER

MODERN | TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK TRENDY | KLASSIEK | VERLICHTING ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | KLASSIEK | VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | TRENDY

VERLICHTING | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN | TRENDY | KLASSIEK | ACCESSOIRES | MAATWERK | MODERN

DONDERDAG KOOPAVOND IN OLDENZAAL EN NIJVERDAL! T: 053-4616676. WWW.KOTTERWONEN.NL WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANTIE


De kleine Ponderosa is na een grondige verbouwing weer open voor feesten en partijen. Voor € 23,50 p.p. heeft u al een buffet incl. 4 uur vrij drinken. Ook verzorgen wij catering op locatie. Warm en koude buffetten en barbecue buffetten. De kleine Ponderosa, waar kwaliteit en service vooropstaan. De kleine Ponderosa • Denekamperdijk 59 • 7581 PX Losser • 06-13659254 • www.dekleineponderosa.nl


hart van glanerbrug.

PA G I N A 2 3

Jeugd Voetbal instuif bij de V.V. Glanerbrug 2010 voetbal te spelen. Wanneer: vanaf woensdag 28 April, 5 Mei, 12 Mei, 19 Mei en woensdag

26 Mei. Tijd: van 14.30 tot 15.45 uur. Waar: Sportpark t’Bultserve (V.V. Glanerbrug)

Zo maak je kennis met de V.V. Glanerbrug, en kun je besluiten lid te worden waarbij het clubtenue van het merk Errea gratis wordt verstrekt

als je in een jeugdteam wordt ingedeeld. Deelname aan de instuif middagen is gratis. Voor meer informatie kun je bellen met: Leo de Boer 06-13486364

4Na een succesvol initiatief van vorig jaar heeft V.V. Glanerbrug beslo-

Met de KNVB achtergrond van Leo de Boer weet men hoe een vorm

ten om de voetbal instuif opnieuw op te zetten. Onderleiding van Leo

gekozen moet worden om iedereen eerst te laten zien hoe men plezier

de Boer kunnen jongens en meisjes vanaf 5 t/m 12 jaar kunnen proeven

kan hebben in het voetbal. De organisatie heeft het een en ander toege-

aan het voetbal. Vorig jaar was de animo bijzonder hoog voor deze vrij-

voegd aan de instuif. We zien dat de snelst groeiende sport het dames/

blijvende instuif. Op de vraag; “waarom een instuif? ” antwoord Leo de

meisjesvoetbal is. Men heeft hiervoor een aantal prominenten uit het

Boer; “een instuif om kinderen in een ongedwongen sfeer kennis te la-

damesvoetbal weten te strikken om als gasttrainer mee te trainen. Lenie

ten maken met voetbal en de wijze waarop wij naar voetbal kijken”. Het

Onzia, speelster van FC Twente Dames1 en Belgisch international komt

initiatief komt bij V.V. Glanerbrug vandaan, maar in het algemeen is het

met 2 teamgenoten de training begeleiden. Lenie zal iedere woensdag

voor ieder kind die graag een kijkje in de voetbal keuken wil nemen.”

aanwezig zijn en de teamgenoten zullen om toerbeurt meedraaien. Voor de keepers verleent Hennie Ardesch zijn diensten. De Keepers trainer

Verstopping? www.schoonriool.nl

van Dames 1 van FC Twente zal de jeugdkeepers en jongens en Meisjes die keeper wil worden, de basis principes meegeven van het keepersvak. Iedere training zal er een speler van het 1ste team van Glanerbrug meetrainen. Niet leden en leden van V.V. Glanerbrug worden uit genodigd om lekker te komen pingelen, dribbelen en afsluitend een partijtje

MEGA assortiment keukenapparatuur! Gegarandeerd de laagste prijzen!

Siemens vlakschermkap

Siemens EH77Q501

Siemens combimagnetron

Groot assortiment op voorraad

Magnetron 1000W 5 oven functies

4 Boosters

Rvs randen

225.- 775.Boretti 90 cm RVS

Indesit vaatwasser DIF36G

Multifunctioneel

Geluidsniveau 49dB

Energieklasse A

Energieklasse AAA

1595.90 cm fornuizen vanaf 599.-

699.-

K ESKEURIG VERGELIJK.NL

scherpste prijs € 1014,Laatste modellen! op=op

359.Diverse merken op voorraad

Wij leveren alle grote merken nieuw in doos met garantie , kom eens kijken , bijna 1000 m2 voorraad.

053-4614466

AgaAtag - Boretti - Smeg - Miele - BOSCH - Siemens - EtnaALGEMEEN - Indesit - Ariston - Scholtès KLUSSEN www.inbouwmagazijn.nl WONEN SPORT- Falcon - Fratelli - Grandhall METAMORFOSE VAKANTIE


Hart van Glanerbrug  
Hart van Glanerbrug  

dit is het hart van glanerbrug

Advertisement