Page 1

28 november 2013 Maandelijkse uitgave Hart van Glanerbrug is een uitgave van Uitgeverij Het Twentsche Land BV

Hart van een krant krant Hart van Glanerbrug Glanerbrug isis een op weekendformaat die op weekendformaat die maandelijks fullcolor color maandelijks ininfull verschijnt. Deze wordt huis aan verschijnt. Deze wordt huis-aan-huis verspreid in in Glanerbrug, huis verspreid Glanerbrug, Enschede-Oost, Enschede-Oost, Lonneker, Lonneker, Losser, Losser, Overdinkel, Glane Gronau. Overdinkel enen Glane. Anders dan dan anderen! anderen! Anders

hart van glanerbrug. Winterfair op het Heldersplein

3

Rabo Nieuwjaarsloop

3

Foto’s intocht Sinterklaas

8

Glanerbrug

Decemberkwartet

9

Wie denderd nog ‘n joar deur!

GLANERBRUG - In de goed gevulde feestzaal van de Residentie Nationaal zijn afgelopen zaterdag Prins Lawrence en zijn adjudant Ronald afgetreden van de Grenskeerlkes. Ondanks dat hun motto was “wie loat oons nig kisten” werden zij toch “ingekist” afgevoerd. Voordat om 22.11 uur de 40e prins van de Grenskeerlkes zou opkomen, deelde voorzitter Raymond Groothuis mee, dat de beoogde hoogheid ongeveer drie weken voor de opkomst zich om persoonlijke reden had teruggetrokken, maar dat zij toch in deze korte tijd een hoogheid hadden gevonden! De kist waarin Prins Lawrence en adjudant Ronald werden afgevoerd werd, is in aangepaste vorm weer naar binnen gebracht en na het openen van de klep verscheen de 40e prins van De Grenskeerlkes: Prins Lawrence en zijn Adjudant Ronald. De tijdspanne tussen het terugtrekken en de opkomst was echt te kort om een nieuwe hoogheid te zoeken en alles te regelen en na overleg tussen betrokkenen hebben prins Lawrence en adjudant Ronald besloten nog een jaar door te gaan. Het motto van de 40e hoogheid van De GKV De Grenskeerlkes: Prins Lawrence en adjudant Ronald is dan ook: “wie denderd nog ‘n joar deur!” Het programma: Op zaterdag 8 februari 2014 vindt in de Residentie Café Nationaal de Gala-avond

plaats. Deze avond is gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur, alleen zal hier een vrije bijdrage worden gevraagd. Voor leden/patiënten van de Zonnebloem, bewoners van het Ariënshuis, de Reumapatiëntenvereniging, cliënten van Aveleijn, begeleiders, genodigden en mensen die zaterdag de gala niet hebben kunnen bezoeken wordt deze gala op zondag 9 februari nogmaals (enigszins aangepast) herhaald en begint om 14.00 uur Op zondag 16 februari 2014 is er een groots Frühschoppen in de Residentie Café Nationaal, waar dan vele carnavalsverenigingen hun opwachting zullen gaan maken. Voor deelname aan de carnavalsoptocht op 23 februari 2014 kunt u zich nu reeds aanmelden bij: Henk Groothuis, Dirk Hartogstraat 8, 7534 BX Glanerbrug, tel. 0534614542 Jos Broeze, Kerkstraat 93, 7532 AS Glanerbrug, tel. 053-4618610, Email: broeze@hetnet.nl of kijk op de website: www.degrenskeerlkes.nl/optocht.

Foto: Coen Krukkert

Nieuwbouw Ariënshuis geopend door Ank Bijleveld

GLANERBRUG - AriënsZorgpalet heeft een bijzonder project gerealiseerd aan de Pater ten Winkelstraat in Glanerbrug. Direct naast het ‘oude’ Dr. Ariënshuis in Glanerbrug is een nieuw gebouw herrezen. Begin november vond de officiële opening plaats van Ariënshuis. Na een welkomstwoord verrichtte mevrouw Ank Bijleveld, commissaris van de Koning in Overijssel, de officiële openingshandeling. Het nieuwe gebouw van AriensZorgpalet, Ariënshuis, bestaat uit vier woonblokken, waarbij er veel aandacht is voor privacy en leefruimte.

De mooie bosrand ligt er vlak naast en biedt heerlijke wandelmogelijkheden. In Brasserie De Refter is iedereen welkom om een glaasje te drinken of te genieten van een heerlijke maaltijd in een gezellige en comfortabele ambiance.

Drie woonblokken (in totaal 71 appartementen) hebben de bestemming verzorgingshuis. In het vierde blok wordt in 64 appartementen verpleeghuiszorg geboden. Naast huisvesting voor onze bewoners, vervult het complex ook een functie voor de wijkbewoners. Zo zijn Brasserie De Refter, een kapsalon en de Glanerbrugse fysiotherapeuten hier ondergebracht.

Zie pagina6&7 compatible met vele andere e-smokers

Zie pagina 2 WONEN

SPORT

METAMORFOSE

Zie achterpagina ALGEMEEN

Uw redactie in Hart van Glanerbrug? redactie@twentejournaal.nl KLUSSEN

VAKANTIE


Emsflower by Night T/m 20 Dec. elke vrijdag en zaterdagavond van 18:00 tot 21:00 uur

De tropische tuinen zijn deze avonden met duizenden kaarsjes verlicht. Ook het tuincentrum (met sfeervolle kerstshow!) is tot 21:00 geopend!

Entree voor de tropische tuinen is deze avonden GRATIS! By Night Buffet vanaf 18 uur. Reserveringen: +49 5903 935530

10 minuten over de grens bij Oldenzaal (A1)

Meer informatie vindt u op www.emsflower.nl

Erlebnispark - Tuincentrum - Restaurant Emsflower GmbH - Carl-von-LinnĂŠ-Str. 1 - 48488 EmsbĂźren (DE) Telefoon: +49 5903 935530 - info@emsflower.nl


hart van glanerbrug. COLOFON Hart van Glanerbug een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53

3

Winterfair op het Heldersplein GLANERBRUG - Op het Heldersplein in Glanerbrug wordt zaterdag 30 november een Winterfair gehouden, van 10.00 tot 16.00 uur. Er is een grote variatie aan artikelen te verkrijgen. Uiteraard wel artikelen die enigszins passen in de sfeer van de Winter.

Lees verder op

http://www.hartvanglanerbrug.nl/

Voor informatie: www.twentejournaal.nl

Wereldlichtjesdag in Enschede

Advertentie adviseurs: Jörgen Hulsmeijer, 06 - 220 891 36 Edy Hammink, 06 - 519 404 50 Jeroen Morshuis 06 - 395 655 97 E-mail: info@twentejournaal.nl Redactie: Leonie Jansen: 06 - 16 39 55 45 Coen Krukkert E-mail: redactie@twentejournaal.nl Persberichten en foto’s die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding. Vormgeving: Eline Schoorlemmer Kimberley Esselink Tessa Bonke Verspreiding: Uitgeverij Het Twentsche Land BV / TVO Verspreiding Enschede Geen Hart van Glanerbrug ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land BV tel. 074-259 66 33 E-mail: bezorging@twentejournaal.nl Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Losser Journaal en Hart van Glanerbrug Hart van Glanerbrug is lid van: De Regionale Uitgevers Groep (RUG)

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074 259 66 33 Meer info: www.regionaleuitgeversgroep.nl Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Een klein overzicht wat u van de kraamhouders kunt verwachten: Bloemstukjes - Cadeauartikelen - Poffertjes - Dierenartikelen -Worst - Kerststukjes - Sjoelbak - Braadworst - Turkse Pizza - Tupperware - Deco uit tuinhout - Speelgoed - Kinderkleding - Kerstballen - Lifestyleproducten en Sieraden. Ook kunt u informatie krijgen over ‘Maak de Buurt - Nieuwe Schoonheidssalon

GrensWerte-project ‘Schlafende Zöllner’

Rabo Nieuwjaarsloop

GLANERBRUG - Het GrensWerte-project ‘Schlafende Zöllner’ van Ulrich Behr en Mane Hellenthal is van 23 november 2013 tot en met 1 februari 2014 te zien bij het voormalige grenswisselkantoor in Glanerbrug.

GLANERBURG - De loopgroep van Avantiwilskracht organiseert op zondag 5 januari 2014 de RABO Nieuwjaarsloop. De nieuwjaarsloop is een wegwedstrijd door de wijk Eekmaat West en het natuurgebied Aamsveen in Glanerbrug met de start en finish op Sportpark “Het Zoutendijk” aan de Gronausestraat in Glanerbrug.

Bij de voormalige grensovergang tussen Gronau en Enschede herinnert een fotoinstallatie met slapende douanebeambten ons aan de grens tussen Duitsland en Nederland. Op de meer dan levensgrote foto’s zien we de douanebeambten in uniform – twee Duitse en twee Nederlandse. De douanebeambten worden ’s avonds en ’s nachts verlicht, zodat er, zodra het donker is, een verlicht overheidskantoor wordt gecreëerd. De EU-binnengrenzen vallen tegenwoordig alleen op door de voormalige grensgebouwen met hun typische architectuur. Veel grensposten en grensgebouwen zijn al gesloopt, sommige herbergen winkels, restaurants, kantoren of woningen. Het voormalige grenswisselkantoor in Glanerbrug herleeft op een poëtische wijze door de foto’s van de slapende douanebeambten. Tegelijkertijd herleeft door de foto-installatie een diepgewortelde ervaring in het collectieve geheugen. De Duitse kunstenaars Ulrich Behr en Mane Hellenthal willen met hun project ‘Schlafende Zöllner’ de voorbijgangers er aan herinneren dat de grenzen nog steeds bestaan en dat ze op dit moment slechts “slapen”. ‘Schlafende Zöllner’ is van 23 november 2013 tot en met 1 februari 2014 te zien bij het voormalige grenswisselkantoor in Glanerbrug.

WONEN

SPORT

-Zorg voor Kidzz en nog veel meer. Stalhouderij J.Schouwink komt met een koets en pony’s. Kinderen kunnen zich vermaken op de zweefmolen, met eendjes vissen of op een springkussen. Jeugd Orkest Wilhelmina verzorgt tussen 13.00 en 14.00 uur twee optredens. Tijdens de Winterfair is er live muziek bij Café Nationaal.

METAMORFOSE

Er zullen wedstrijden worden gelopen over de afstand van 5 km (2 snelle rondes), 10 km en 15 km. De 5 km gaat om 11:10 uur van start en de 10 en 15 km om 11:00 uur. Aaanmelding is tot 1 januari 2014 mogelijk via internet http://loopgroepen.avantiwilskracht.nl. De na- inschrijving is vanaf 09.30 uur in het clubgebouw van Avanti Wilskracht. De prijsuitreiking vindt plaats om ca. 13:00 uur in het clubgebouw. Voor alle afstanden zijn er diverse prijzen beschikbaar.

Op zondag 8 december organiseren Bianca Fabricius (Bianca met gevoel) en Miranda Smit-van Keulen (kunst van herinnering), in Enschede Wereldlichtjesdag. Zij organiseren dit geheel belangeloos en iedereen, oud en jong, is welkom om een lichtje te branden voor een overleden kind, broertje, zusje, vriend.

Stormloop Batavierenrace

15 November om 0.00 uur zijn de inschrijvingen van de 42e editie van de Batavierenrace, ’s werelds grootste estafetteloop geopend. Binnen één uur schreven zich al 175 teams in.

Alzheimer Café 3 december

Op dinsdag 3 december is er weer een Alzheimer Café in Enschede. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Enschede. Het thema van deze bijeenkomst is: En ik dan?

Informatiebijeenkomst Fotoclub Twente in Enschede

Op zaterdag 30 november om 10.00 uur wordt er een informatiebijeenkomst gehouden in “FORUM Café”, Stationsplein 1, te Enschede, waarvoor u van harte bent uitgenodigd. Tijdens deze informatieochtend wordt bekeken of er voldoende belangstelling is om “Fotoclub Twente” daadwerkelijk op te richten.

Toneelavond in Stadsveld

De Drentse vereniging Enschede houdt 30 november haar jaarlijkse toneelavond in speeltuin Stadsveld aan de Plataanstraat 50 in Enschede. Leden hebben vrij toegang, andere belangstellenden betalen 5.00 euro per persoon. De aanvang is om 19.45 uur.

Volg ons op Twitter en Facebook

@HartGlanerbrug www.facebook.com/twente.journaal

TE HUUR KANTOORRUIMTE ± 30 m² Geschikt voor ZZP-er € 300,- per maand Locatie Oldenzaalsestraat 232 (Ingang Beethovenlaan) 7557 GC Hengelo

ALGEMEEN

- Centrale locatie in Hengelo - Gebruik kantoormeubelen mogelijk - Gezamenlijk gebruik toilet en watervoorziening - Gezamenlijk gebruik patio - Internetgebruik en gas/water/licht bij de prijs inbegrepen Voor interesse neem contact op met: Maurice Weustink Telefoon: 06 - 51420945 E-mail: m.weustink@twentejournaal.nl

KLUSSEN

VAKANTIE


droomopruiming Showroo m m o d el

899,-

om Showro m o d el

ACTIEPRIJS

Finnmark complete boxspring 140 x 200. Nu

nu

995,-

Oppland ledikant 140 x 200 incl. nachtkastjes

849,-

om Showro e d mo l

VT wonen heart ledikant incl. bodem en matrassen. Van 2495,- voor

om Showro e mo d l

999,-

van 1395,- voor

499,-

Lardi ledikant incl. nachtkastjes 180 x 200

Iris deelbaar ledikant incl. nachtkastjes en 2 x commode 90 x 200 . Van 1595,- voor

799,-

GRATIS* Westeinde 660 Vriezenveen 0546 55 99 55 www.lowikmeubelen.nl

LĂ–WIK WONEN & SLAPEN DE GROOTSTE WOONBOULEVARD VAN OOST-NEDERLAND

GAME COMPUT ER O F ELEKTRO

* Vraag naar de voorwaarden. Onder voorbehoud van druk- en zetfouten

Tempur basic 180 x 200 zonder hoofdbord. Van 2998,- voor

Da t slaa pt lekker!

NICA

*B IJ BE ST ED IN G VA NA F 50 0 EU RO

Het voordeligste adres voor Fornuizen Keukens en inbouw-apparatuur Diverse gaskookplaten in alle maatvoeringen

249.Inbouwen 45 euro Boretti Davinci Nero

Bosch vlakscherm kap

Bosch oven/magnetron

199.-

749.-

Inbouwen 45 euro Boretti VT 96 IX

Inbouwen 35 euro 90 cm RVS afzuigkappen

? g i d o n n uizen n e r o f k n o u lc

ei, Stoves, Smeg, Fa K rett

Bo

Zie onze website voor meer informatie

750 m3 / uur

649.-

1799.Inbouwen 50 euro

BOSCH luxe vaatwasser

499.Inbouwen 50 euro

279.Inbouwen 50 euro

Inbouw koel/vriezers

299.Inbouwen 50 euro

Breedste assortiment inbouwapparatuur van Twente Combimagnetron

Inductie 60 cm

M-System M System MFTN MFT TN 96

Zeer veel uit voorraad leverbaar, kom eens kijken! Het adres voor inbouwapparaten, keukens,werkbladen en fornuizen

399.Inbouwen 35 euro

299.Inbouwen 35 euro

1149.Inbouwen 50 euro

Lenteweg 62 7532 RL Enschede Tel. 053 - 4614466 Openingstijden: di t/m vr 09.00 - 18.00 zaterdag 09.00 - 17.00

www.inbouwmagazijn.nl


hart van glanerbrug.

5

Een kavel aan de Fokkerweg: vrij wonen

Dana Winner geeft uniek Kerstconcert in Martinuskerk

ENSCHEDE – Binnenkort wordt gestart met de verkoop van bouwkavels aan de Fokkerweg, in het hart van Twente. Op deze kavels mag welstandsvrij worden gebouwd. De Fokkerweg bestaat uit een tiental kavels in het buitengebied tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal, met het dorp Lonneker op 2,5 kilometer afstand. Het is een kleinschalig bouwproject dat naar eigen inzicht indelen en bebouwen. De door de combinatie van ligging in het bui- twee maneges in de directe omgeving en de tengebied en vrijheid in bebouwing bij uit- diverse ruiterpaden maken wonen aan de stek geschikt is voor mensen die vrij willen Fokkerweg aantrekkelijk voor paardenliefwonen. En die ook hun buren die vrijheid hebbers. De Fokkerweg biedt ruimte en levendigheid gunnen. en is goed toegankelijk. Het gebied grenst aan verschillende natuurgebieden, zoals de Zelf de grootte van de kavel bepalen De kavels zijn 70 tot 110 meter lang en de Lonnekerberg en Hof Espelo. kavelbreedte is variabel. Dat betekent dat er Dat maakt de beleving van ruimte en vrijtien tot vijftien kavels kunnen worden ver- heid compleet. kocht. De kavelprijs is vanaf 123.000 euro. Architectuur, materiaalkeuze en indeling op Meer informatie is te vinden op de website www.fokkerweg.nl of via Bureau Kaveluitde kavel zijn vrij. gifte Fokkerweg, telefoonnummer 053 – 48 De gebruikelijke toets door de welstands- 000 91. commissie is bij de Fokkerweg niet nodig. Dat biedt mogelijkheden voor vrije architectuur en creatieve ontwerpen. Daarnaast is er veel ruimte voor bijgebouwen, bijvoorbeeld voor hobby’s of het houden van dieren. De kavels zijn geschikt voor het combineren van wonen en werk of voor wooncollectieven. Zo kun je met anderen één of twee kavels

LOSSER - Dana Winner verzorgt vrijdag 20 december met haar eigen live band een Kerstconcert in de St. Martinuskerk in Losser. Het is voor Hans Spit het vijfde grote kerstconcert dat hij in Losser in kerken organiseert. Waren het voorheen toppers uit de Oostenrijkse volksmuziek, voor 2013 heeft Hans Spit het eens een keer over een andere boeg gegooid. Ieder jaar brengt Dana Winner een kerst- steeds vaker te gast. concert, hiervoor heeft Hans Spit al in de- Dat resulteerde vanaf het einde van de jaren cember 2012 een contract afgesloten met ‘90 ook in anderstalige albums. de manager van Dana Winner. Met de Belgische zangeres Dana Winner De St. Martinuskerk is natuurlijk niet zo komt in elk geval een rasartiest en grote ontzettend groot, gezien de populariteit van ster naar de St. Martinuskerk. Dana Winner in onze regio, maar ook daar buiten, is het verstandig om op tijd te reserDana Winner, artiestennaam van Chantal veren, want wederom vol is vol. Vanlee is een Vlaamse zangeres. Ze werd geboren op 10 februari 1965 in De St. Martinuskerk zal voor deze gelegenHasselt. Onder leiding van Jean Klüger heid in zijn geheel in kerstsfeer worden aanbrengt Dana Winner in 1990 een eerste sin- gekleed. gle uit, Op het dak van de wereld. Het is een coverversie van de hit Top of the world van Het concert begint om 20.00 uur en eindigt de Carpenters uit 1973. Het succes komt rond 22.15 uur. De kaartverkoop á 30.00 in 1993 pas echt op gang dankzij haar hit euro voor dit unieke concert is inmiddels Woordenloos. In 1995 scoort Winner haar gestart via: www.volksmuziek-events.nl , tel: tot nu toe enige Top 40-hit: Westenwind. In 053 538 11 80. de jaren ‘90 van de 20e eeuw bouwt Dana verder haar carrière uit. Dat doet ze aanvan- Voorverkoopadressen: kelijk hoofdzakelijk in het Nederlands, maar Glanerbrug: Oké Optiek (Bea en Jan) ze wordt ook in het buitenland een veelge- Losser: Primera Marcel. vraagde artiest in Duitsland, Nederland en vooral Zuid-Afrika is ze daarom

Dinkelsweide danst weer

GLANE - Zaal Dinkelsweide start weer de ouderwets gezellige dansavond voor 40 plussers met live muziek. Alle dansen komen voorbij op de avond, ook aan de linedancers wordt gedacht. De dansavond vindt plaatst op zaterdagavond 7 december en is van 20.00 uur tot 24.00 uur. Entree is 5 euro inclusief 1 kop koffie of thee. De Zaal Dinkelsweide is te vinden aan de Gronausestraat 341, 7585PB in Glane.

Metaalhandel Strijdonck Inkoop van oud ijzer en metalen. Tegen contante betaling. De Pol 9b Losser | Tel: 06 461 111 07

Rick Smit

VLOERTREND

Kerstviering Vrouwengilde Glanerbrug

Specialist in Specialist inhouten houtenvloeren, vloeren

PVC en laminaat vloeren renovatie en onderhoud

GLANERBRUG - K.V.G. “Vrouwengilde Glanerbrug” houdt op dinsdag 17 december een kerstviering bij de ALTE TENNE te Gronau/Epe. Het vertrek is 14.00 uur met georganiseerd vervoer vanaf het parochiehuis, einde ongeveer 18.30 uur. Wij beginnen deze kerstviering met een heerlijke uitgebreide feestelijke “BRUNCH”, waarna de middag wordt voortgezet met het alom bekende kerstverhaal te zien als film en als toneelstuk “SCROODGE” door verhalenvertelster “Janna v.d. Berg” (bekend van T.V.) gekleed in Dickens-stijl.

Sint Maartenstraat 18 | 7581 AL Losser Tel. 053 536 33 99 Fax 053 536 36 18 Mob. 06 20 415 411 Mail info@vloertrend.nl

Voor deze kerstviering die alleen toegankelijk is voor leden van het Vrouwengilde, ontvangt u een persoolijke uitnodiging met nadere gegevens. WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


compatible met vele andere e-smokers


hart van glanerbrug.

8

Foto’s Sinterklaas intocht

Foto’s: Ratna Bosch

Megasmoke speelt in op dé nieuwe manier van roken; E-smoking

HENGELO/ENSCHEDE - Gameshop Twente, gevestigd in de binnenstad van Hengelo en Enschede, staat bekend om haar grote assortiment. Vanaf nu horen daar ook de vernieuwende producten van Megasmoke bij. Naast nieuwe en gebruikte games en spelcomputers verkoopt Gameshop Twente nu ook elektrische sigaretten en alle toebehoren daarvoor. “Wij hebben zo vaak van klanten gehoord hoeveel beter het nieuwe roken is”, aldus Marcel Koppenberg van Gameshop Twente. Op het gebied van E-smoking zijn er veel verschillende merken. Wij wilden graag de beste kwaliteit en het grootste assortiment voor onze klanten en hebben daarom gekozen voor Megasmoke. Met haar brede assortiment speelt Megasmoke in op dé nieuwe manier van roken: “elektrisch roken is goedkoop, makkelijk en kan overal gebruikt worden’’, enkele veel gehoorde voordelen van het nieuwe roken. Naast het brede assortiment van Megasmoke zijn de producten compatible met vele andere merken.

retje te roken’’. Om het nieuwe product te introduceren, heeft Gameshop Twente een bijzondere actie: 5 halen - 4 betalen op alle producten in het assortiment tot 16 december. Gameshop Twente is één van de exclusieve verkooppunten van Megasmoke producten. Zij nodigt haar klanten graag uit, zichzelf te overtuigen van de kwaliteit en smaak van het product. Het is mogelijk in beide vestigingen ‘het nieuwe roken’ te beleven. Bij de balie hebben klanten de mogelijkheid geheel gratis een nicotinevrije smaak uit te proberen.

Volgens Marcel Koppenberg is het ideaal: “je speelt met je vrienden in de woonkamer een game en je hoeft niet de kou in of het spel te beëindigen, om een siga-

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


hart van glanerbrug.

9

Doe mee met het Glanerbrug Decemberkwartet

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.

GLANERBRUG - Vanaf 2 december kunt u meedoen met het Glanerbrug Decemberkwartet. Hoe werkt het? 1. Koop voor minimaal €10,- bij één van de deelnemen- Deelnemende winkels: de winkels en ontvang een stempel op de kwartetkaart. 2. Spaar 4 stempels van 4 verschillende winkels en maak Albert Heijn, Bakker Sport, Body Perfection, Borderline Travel, de Brasserie, Jumbo Lochan, Coratex, de slagzin af. 3. Deponeer de volle kwartetkaart in één van de do- Damhuis Rijwielen, Dapper Groente & Fruit, zen die te vinden zijn bij Nijhuis Schoenmode, Mirthe Dier en Vriend, Apotheek de Eekmaat, Faces of Beauty, Fixet Glanerbrug, Fleur & Interieur, Bloemsierkunst, Nijhuis wijnhandel of Menger Modes. 4. Maak kans op een GO-Glanerbrug Kado Kaart, te Hair by Glenn, Golden Star, GSM Huys, Hema Glanerbrug, Jongebloed tuinvormgeving, Radio Kortman, besteden bij de deelnemende winkels. Kroese juwelier, Menger Modes, Mirthe bloemsierkunst, Nijhuis schoenmode, Nijhuis wijnhandel, Trekking: 31 december: Oke optiek, Banketbakkerij Oonk, Rudy’s vis, De prijzen: Schoffies & schatjes, Senza foot, hand & bodycare, Shoe1x kadokaart t.w.v. € 150,by fashion, Ten Thij Shell, Caferatia Trefpunt, Tuunte fa5 x kadokaart t.w.v. € 50,shion, Ziemerink optiek, Zoetman dierspeciaalzaak 10 x kadokaart t.w.v. € 25,-

Activiteiten Platform Aram

ENSCHEDE - Het Jongerencomité Platform Aram is op 21 november weer begonnen met huiswerkbegeleiding voor scholieren van het voortgezet onderwijs. Voor leden van Platform Aram is dit gratis, niet-leden betalen 2,50 euro per keer. Het is om de week op donderdag vanaf 18.00 uur. Zondag 22 december 2013 is er onze jaarlijkse kerst- toernooi gehouden worden bij De Brug in Glanerbrug. viering met als thema: ‘Waarom is Jezus geboren?’ Daar- Afsluitend is er een groot feest bij Platform Aram. De naast wordt er samen gegeten en spelletjes gedaan. Dit volgende dag zal er een voetbaltoernooi worden gehoualles vindt plaats in de locatie aan de Vlierstraat 93. Op den bij de Diekmanhal in Enschede. Aanmelding voor 28 en 29 december zal de jaarlijkse Aramcup gehou- huiswerkbegeleiding en meer informatie via jongerenden worden. Zaterdag 28 december zal het Volleybal- comite@live.nl.

1 op de 5 mensen krijgt dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende vorm is. www.alzheimer-nederland.nl

• Kinderdagverblijf • Peutergroep (VVE) • Buitenschoolse Opvang Flexibele kinderopvang tegen laag tarief € 6,36. Verzorgd door Stichting Kinderopvang VCO Maak vrijblijvend een afspraak

Brede School Overdinkel Ds. Pasmastraat 2, Overdinkel www.bsoverdinkel.nl

Nieuwe verwarmde speelhal Scootmobiel racebaan (uniek in Nederland!), Laserschieten en 15 andere onderdelen.

WINTERAANBIEDING

Oud Hollandse Speel Feestavond (4 uur) Koffie met koekje, drankjes, 3x warm hapje en Hollandse spelcompetitie.

€ 19,50

Themafeesten Van Country tot Mexicaans en van Hollands tot Wie is de Mol. U vindt bij ons het thema dat u zoekt voor een leuke prijs. Vanaf € 29,95 p.p. all-in (koffie, drankjes, warme hapjes en thema) Familiefeest 4 uur durend familiefeest inclusief koffie en cake, drankjes, Hollandse spelen en springkussen al vanaf € 17,50

Gunnerstraat 33 | 7595 KD Weerselo

WONEN

www.twentskwartiertje.nl Reserveren: 0541 - 661892 SPORT

METAMORFOSE

Meester Snelschool Kloosterstraat 13, Losser www.meestersnelschool.nl

Kinderfeestjes 2 uur lang vermaak in onze speelhal en aansluitend patat met kroket of frikandel. Inclusief 2 drankjes € 10,00 per kind. 18 holes indoor midgetgolfbaan Van december t/m februari iedere zondag van 11.0017.00 uur. Ook mogelijk op andere dagen. Wel is reserveren altijd verplicht! 1 ronde midgetgolf € 3,50 inclusief gratis kopje koffie

Solex en Tuktuk verhuur Van december t/m februari 1 uur solex of tuktuk rijden en 1 uur in de speelhal voor maar € 12,50 ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


Am F端rstenbusch 20 - 48599 Gronau - Tel: +49(0)2562 3100 www.restaurant-laurenz.de - E-mail: info@restaurant-laurenz.de


hart van glanerbrug. Verloskundigenpraktijk Ashanty: vertrouwde naam met een nieuw gezicht

11

A genda

LOSSER - Na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest als verloskundige in Losser is Ineke Dedecker per zie ook 1 november van haar welverdiende pensioen gaan genieten. Lange tijd was zij de enige verloskundige van verloskundigenpraktijk Ashanty. Sinds 2004 is Miriam Pol bij de praktijk ingekomen. De praktijk wordt voortgezet samen met Renske en haar partner betekent dit dat alle zorg zich Vrijdag 29 november Holkenborg. Renske heeft ruime ervaring opge- centreert op één plek en ook voor de verloskun- 10.00 uur digen is overleg met andere zorgverleners makke- - Twents Woon Event 2013 bouwd als verloskundige in Enschede. Deze twee enthousiaste verloskundigen zullen lijker”, aldus Miriam. De verloskundigen zitten niet Waar: Boekelo zwangeren uit Losser, Overdinkel, Glanerbrug en stil. Er wordt druk aan een nieuwe website (www. 14.00 uur Enschede op een professionele persoonlijke ma- ashanty.nl) en facebook-pagina gewerkt, die zij bin- - Winterfair georganiseerd door nier blijven begeleiden in hun zwangerschap, tij- nenkort gaan presenteren. “Ik start bovendien in Stichting Ontdek de Reggestreek dens de bevalling en de kraamtijd. Vrouwen met februari met de echo-opleiding en daarmee heb- Waar: De Langenberg, Rijssen een kinderwens die vragen hebben kunnen ook ben wij de intentie de zwangeren vanaf medio een afspraak maken voor een consult. Hierbij 2014 echo’s in de eigen praktijk te kunnen gaan Zaterdag 30 november kan de praktijk verklarend en adviserend werken. aanbieden, dit is uniek in Losser. Door het maken 10.00 uur Door de kleinschaligheid van de praktijk is er veel van echo’s in de eigen praktijk en de persoonlijke - Winterfair in Glanerbrug tijd en aandacht voor de (pre-)zwangere en haar professionele begeleiding willen wij de verloskun- Waar: Heldersplein, Glanerbrug gezin. De kraamvisites zullen dan ook door de dige voor de zwangere in Losser en omgeving 12.00 uur twee verloskundigen, die u al kent, gereden wor- dichtbij en gemakkelijk benaderbaar houden”. - Berflo Es in Winterse Sferen Voor vragen of aanmeldingen: Verloskundigen- Waar: Berflo Es, Hengelo den. praktijk Ashanty Lutterstraat 4 ;7581 BV Losser. 19.00 uur Tel:053-5383342 of per mail:info@ashanty.nl. Nieuwe locatie - Toneelavond in Stadsveld Met het stoppen van Ineke, is ook de praktijk verWaar: Stadsveld, Enschede huisd naar een locatie binnen zorgcentrum Ol20.00 uur denhove aan de Lutterstraat te Losser. “De nieu- Enschede’s Byzantijns Kozakken we praktijk is ruim opgezet en veel makkelijker Koor in de Hof toegankelijk dan de oude, bovendien zijn er ruim Waar: Cultureel Centrum de Hof parkeerplaatsen en zijn we met het openbaar vervoer nu goed bereikbaar. Ashanty zit op deze plek Zondag 1 december dichtbij andere zorgverleners die betrokken kun11.00 uur nen zijn bij een zwangerschap. Voor de zwangere - St. Joseph geeft Pepernotenconcert

www.uittwente.nl Waar: Rouwhorst, Oldenzaal 11.00 uur - Twentse Berner Sennen Wandeling 2013 Waar: Het Hulsbeek, Oldenzaal 13.00 uur - Gratis Sinterklaasfeest voor alle kinderen uit de Hengelose Es Waar: ‘t Geerdink, Hengelo 14.00 uur - Midwinterhoorns op de Sprengenberg Waar: Haarle, Sprengenberg Dinsdag 3 december 19.00 uur - Culinaire workshop in Nijverdal Waar: De Holtink, Nijverdal Zaterdag 7 december 14.00 uur - Gratis spelen bij Aktief Overijssel Waar: Hellendoorn, Aktief Overijssel 20.00 uur - Dinkelsweide danst weer Waar: Zaal Dinkelsweide, Glane

Team Art Work NL Mailingservice

Een nieuwe service van Team Art Work NL is het verzorgen van postmailings voor bedrijven. Wij luisteren dan naar uw wens en zetten deze om in een layout voor de flyer die wij vervolgens voor u drukken, voorzien van adreslabels en laten bezorgen door METROPOST. Een voorbeeld: 150 A5 flyers, 250 gram glans, dubbelzijdig bedrukt, voorzien van adreslabels (adressenbestand door u aangeleverd), inclusief bezorgen door METROPOST voor maar € 90,- (exclusief BTW).

Team Art Work NL Kerstkaarten

Uw adres voor: Carcleaning - Onderhoud Banden - APK - Uitlezen

Uw eigen kerstkaarten, met foto van uw kinderen, een mooi landschap dat uzelf heeft gefotografeerd. Of van uw winkel, met een groet voor uw klanten? En dan ook nog bijpassende enveloppen met uw eigen gewenste opdruk? Dit kunnen wij allemaal voor u realiseren tegen zeer scherpe prijzen, zowel voor zakelijke als particuliere klanten. Een voorbeeld: 100 kaarten din lang (20 x 10,5 cm), 300 gram glans, dubbelzijdig bedrukt, inclusief enveloppen dubbelzijdig bedrukt (met of zonder venster) voor maar € 90,- (exclusief BTW).

Wilt u kerstkaarten bestellen? Wees dan wel op tijd!

Dr. stamstraat 37 7534 CK Enschede E-mail: jh@teamartwork.com

.

. .

Bultsweg 90 7532 XJ Enschede Tel: 053 - 230 81 40 E-mail: info@garagederwinbelt.nl www.garagederwinbelt.nl WONEN SPORT METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


hart van glanerbrug.

12

50% Alle loungesets in onze showroom mogen de deur uit met een korting van :

50%

Faillissementspartij: Badkamer-meubels, -accessoires,toiletten, douchebakken, baden, wasbakken en een hele partij schitterende kranen en douches.

Alles van de beste kwaliteitsmerken.

Grote vuurwerkshow op 15 december. Locatie: Sportclub Enschede Tijd: 20.15 uur

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE

Hvg 28 11 13  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you