Page 1

18 juli 2013 Tweewekelijkse uitgave Hart van Glanerbrug is een uitgave van Uitgeverij Het Twentsche Land BV

Hart van een krant krant Hart van Glanerbrug Glanerbrug isis een op weekendformaat die op weekendformaat die maandelijks tweewekelijksininfull full color color verschijnt. Deze wordt huis aan verschijnt. Deze wordt huis-aan-huis verspreid in in Glanerbrug, huis verspreid Glanerbrug, Enschede-Oost, Lonneker, Enschede-Oost, Lonneker, Losser, Losser, Overdinkel, Glane Gronau. Overdinkel enen Glane. Anders dan dan anderen! anderen! Anders

hart van glanerbrug. Column Dierenpraatjes

2

Vrijwilligers: Daar zijn we blij mee

Huntelaar naar LSV

3

Schuttersfeest Glane

5

Zomeravondwandeling

6

Een succesvol seizoen voor WIK

GLANERBRUG - Het zal u waarschijnlijk al zijn opgevallen: AriënsZorgpalet bouwt in Glanerbrug. Direct naast het ‘oude’ Dr. Ariënshuis is een nieuw gebouw herrezen. De nieuwe locatie wordt echter geen succes zonder de inzet van vrijwilligers. Daarom zijn we nu op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag een steentje willen bijdragen aan het welzijn en welbevinden van ouderen. We vinden dat we daar nooit genoeg tijd en energie in kunnen steken. Binnen een organisatie als AriënsZorgpalet is dagelijks zoveel te doen, dat er voor iedereen passende activiteiten zijn. U staat er als vrijwilliger natuurlijk niet alleen voor. Voor iedereen is er passend vrijwilligerswerk. Er zijn veel mogelijkheden om passend vrijwilligerswerk te vinden. De kern van het werk is dat u er bent voor de cliënt om hen extra kwaliteit van leven te bieden. U organiseert sociale activiteiten, leest cliënten voor uit een boek, begeleidt een partij koersbal of u brengt samen een bezoek aan de stad. Of staat u liever in een winkeltje? Er zijn vele mogelijkheden. Ook voor onze andere locaties (en vooral onze verpleeghuisafdelingen) kunnen wij nog vrijwilligers gebruiken. Daarnaast zoeken wij nog chauffeurs voor uitjes van cliënten en vervoer van cliënten van de ene naar de andere locatie. Interesse? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk? Neem hiervoor contact op met de coördinator vrijwilligers, 053 – 482 66 88. Wilt u eerst bekijken welke vacatures er op dit moment zijn voor vrijwilligerswerk? Kijk dan op onze website www. arienszorgpalet.nl.

Foto boven: Lissy Buunk, Amy Ainge, Ninon Gervink, Romee Bovenius en Jelin Reuvers. Midden: Emmy Elferink, Lynette Kamp, Lotte en Nikki Lems, Janique Kamp en Dagmar Barelds. Onder: Noa van der Veen en Romee Riemersma. Turnsters van de selectiegroep WIK. werd vierde en Lotte en Nikki Lems werden vijfde en zevende. In de finale was er weer een zilveren medaille voor Jelin Reuvers die helaas tijdens de plaatsingswedstrijd te ziek was om het podium te halen. Voor de jongste turners van ons waren er wedstrijden in Rijssen, Lynette Kamp stond als vijfde op de uitslagenlijst en Romee Riemersma ging met Een goede oefening Tijdens de oefenwedstrijden tussen de ver- het zilver ervandoor. Tafels,stoelen, banken, (relax)fauteuils, dieverlichting, voor volgend enigingen Lonneker, Diepenheim en Goor voor deze jonge turnsters, kasten, bovenverdieping wedstrijden. waren er 9 medailles voor de turnsters van jaar klaar zijn voor de NTS accessoires en nu ook Enorme kortingen • Alles moet weg! een ruime sortering WIK. Dit was een goede opwarming voor kapstokken direct 2eAlles Pinksterdag er nog de Toestelkampioende NTS wedstrijden voor de 5e en 6e divisie Gelukkig waren Magazijnverkoop leverbaar geopend tot 70% korting schappen in Winterswijk. Hier kunnen turnin Overijssel. Tijdens de plaatsingswedstrijd kreeg Lissy Buunk weer een gouden medaille sters meedoen aan hun favoriete onderdeel. Tegen inlevering van deze net naast hetadv. poom haar nek. Helaas werd er ook net naast Ninon Gervink wist helaas betaalt u op relaxfauteuils ( I.P.V. een een medaille gegrepen. Romee Bovenius dium te grijpen maar kan terug kijken op GLANERBRUG - Dit seizoen regende het medailles voor de turnsters van WIK Glanerbrug. De eerste wedstrijd was voor Jelin Reuvers en Lissy Buunk, zij mochten in de Ispa hal van Top Turnen Oost-Nederland hun Enorkunsten laten zien in de 5e divisie. Meteen me kortingen gingen ze er met het goud ervandoor.

Leegverkoop

6%BTW 21%

tot 40% Bekijk onze 10% website korting www.twentejournaal.nl WONEN

SPORT

METAMORFOSE

Woonboulevard 44/46, Almelo. www.wooncentrum.net

10 tot 40 % korting! - Zie pagina 7 ALGEMEEN

)

geweldige vloeroefening. Amy Ainge wist ons te verrassen met goud op balk, sprong en brug en ook nog eens een zilveren medaille op vloer. Emmy Elferink werd tweede op vloer en Lissy Buunk ging er weer met vier medailles vandoor. Ook voor Jelin Reuvers was het weer een geslaagde dag en mocht drie medailles om haar nek hangen.

Aan het einde van het seizoen staat de teller op 27 medailles en daar mogen onze turnsters ontzettend trots op zijn! Het was een succesvol turnseizoen en we hopen dit volgend jaar weer mee te mogen maken! Bent u misschien geïnteresseerd of wilt u meer lezen over onze turnsters en vereniging. Kijk dan op www.wik-glanerbrug.nl

Uw redactie in Hart van Glanerbrug? redactie@twentejournaal.nl KLUSSEN

VAKANTIE


hart van glanerbrug.

2

RIBW-initiatief maakt voortbestaan Jeu de boulesbaan mogelijk

Column ‘‘Dierenpraatjes’’

Tips voor in het water

GLANERBRUG - Cliënten van de RIBW Groep Overijssel hebben de jeu de boulesbaan in het Redemptoristenpark in Glanerbrug opgeknapt. Een initiatief van Tymen Sliuzas, welzijnswerker bij de RIBW. Zijn plan maakt het voor de veelal oudere bewoners van het park mogelijk om hun geliefde hobby te blijven uitvoeren èn om de wijk levendig te houden.

Waterpret met de hond is een groot feest. Zeker met deze slimme tips van Pets Place. Waar moet je beslist aan denken? En wat moet je absoluut niet doen wanneer je met je gezellige vriend verkoeling zoekt in het ruime sop: - In en uitstappen; Het klinkt misschien logisch. Maar echt, laat je hond niet in het water springen zonder dat er een solide in- en uitstapmogelijkheid is. Een kanaal met hoge kade is een voorbeeld van zo’n ongeschikte zwemplek. - Halsband om; Laat tijdens het zwemmen een halsband om de nek van je hond. Mocht hij niet uit het water kunnen komen, dan heb je altijd een laatste redmiddel om hem uit het water te tillen. - Zwemvest aan; Sommige honden hebben baat bij een extra drijf vermogen. Een zwemvest is dan een handig hulpmiddel. Dit geeft wat extra opwaartse druk, waardoor ze minder snel waterhappen. - Drijvend speelgoed; Zorg ervoor dat het waterspeelgoed voor je hond goed drijft. Er zijn namelijk speeltjes die weliswaar niet zinken, maar afwisselend boven en onder de waterlijn dobberen. Je hond kan zo maar moeilijk bepalen waar het speeltje zich bevindt. Sommige honden blijven hierdoor al zoekende rondjes zwemmen, tot ze letterlijk uitgeput zijn. - Schoon water; Op warme zomerdagen kan het water door blauwalg al snel giftig worden, voor zowel mens als dier. Houdt de website www.zwemwater.nl in de gaten.

De jeu de boulesbaan in het Redemptoristenpark wordt nauwelijks nog gebruikt. Dat blijkt uit gesprekken die Tymen heeft met wijkbewoners en cliënten die in het park wonen. Terwijl veel wijkbewoners houden van jeu de boules èn behoefte hebben aan meer contacten in de wijk. Een wens die ook leeft bij de mensen met een psychiatrische en/of psychosociale beperking die de RIBW begeleidt. Samen met woonbegeleider René Kleinstra bedacht Tymen een plan om deze mensen met elkaar in contact te brengen. Veel wijkbewoners zijn op leeftijd. Zij hebben behoefte aan contacten in de wijk. Om hier invulling aan te geven, kregen zij twee jaar geleden van het SBS-programma Hart in Actie een jeu de boulesbaan aangeboden.

De senioren zien echter geen mogelijkheden om deze te onderhouden. Tymen besloot de klussenbus van de RIBW in te zetten. Deze bus wordt bemand door cliënten van de RIBW. Het opknappen en onderhouden van de baan biedt hen een vorm van dagbesteding. De contacten die zij hierbij opdoen, haalt hen uit een sociaal isolement.

Zodra de baan weer voldoet, organiseert Tymen een toernooi voor alle belangstellenden. Een manier om niet alleen wijkbewoners, maar ook organisaties in de wijk te betrekken bij samenwerking in de wijk. Het is een voorbeeld van wijkgericht werken. Een werkwijze waarbij de RIBW de samenwerking zoekt met organisaties en burgers in de wijk. Op die manier kan de RIBW clienten optimaal begeleiden bij hun weg naar zelfstandigheid. Sociale contacten met wijkbewoners zijn voor veel van deze mensen een eerste stap om (weer) deel uit te maken van de samenleving. De RIBW Groep Overijssel biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan mensen met een psychische beperking. Meer info op: www.ribwgo.nl.

Content Cleaning is reeds enige tijd actief binnen uw regio en velen voor u ervaren al met groot genoegen de voordelen van haar schoonmaak technologie, mogelijkheden, prijzen en services. Haar stiptheid, aftersales en sms-notificatie voor aanvang werkzaamheden worden zeer gewaardeerd. Hiernaast stemt het prijsniveau en de kwaliteit van het geleverde werk reeds velen tevreden.

Betaal dus ook niet langer teveel voor een traditionele glazenwasser of zonnepaneelreiniger en ervaar ook zoals velen voor u een beter resultaat, lagere uitgaven en een besparing van het mileu &........... wordt ook “Content”

Laat ramen goedkoper en milieuvriendelijker lappen Wist u dat ramen die gewassen zijn met kraanwater en schoonmaakmiddel sneller weer vies worden? En dat het meer tijd kost om met gewoon water schoon te maken? Content Cleaning doet het anders: wassen met osmosewater zonder schoonmaakmiddel.

Haal meer energie uit gewassen zonnepanelen Rijtjeshuis

vanaf

€ 7,

50

Wat is milieuvriendelijk osmosewater? Osmosewater is water waar we vrijwel alle verontreiniging uit filteren, zoals mineralen en kalk. Het resultaat? Bijna 98% zuiver water, ideaal voor schoonmaken zónder reinigingsmiddel!

2-onder-1 kap

vanaf

€ 9,

50

Voordelen van Content Cleaning glasbewassing met osmose: • Tot 50% goedkoper: ramenlap-

water zonder schoonmaakmiddel;

Effect van zonnepanelen wassen door Content Cleaning • Maximale energieopbrengst; • Langer plezier van uw zonnepanelen; • Minder kans op vuil-inbranding en blijvende schade; • Hogere energieopbrengst weegt ruim op tegen de schoonmaakkosten (al bij 1 % rendementsverlies!).

vanaf

€ 30,-

vrijstaande woning

pen gaat hiermee veel sneller; • Milieuvriendelijker gefilterd

Wist u dat uw zonnepanelen elk jaar tot wel 7% teruglopen in rendement? Dit komt door vuil, zoals stof, uitlaatgassen, vogelpoep en regen. Na 3 tot 4 jaar zakt uw energiebesparing dus al gauw met 25%! Voorkom dit rendementsverlies, laat uw zonnepanelen door Content Cleaning wassen met milieuvriendelijk osmosewater.

vanaf

€ 12,50

• Vlek- en streepvrij zelfs bij

opdrogen in de zon;

Bel vandaag nog voor een gratis

Bel vandaag nog en wordt ook Content! demonstratie en wordt ook Content! 053-2302848 053-2302848 WONEN

Content Cleaning, ook voor osmose dak- en gevelreiniging, graffitiverwijdering, schoon op te leveren nieuwbouw waterschade. SPORT en schoonmaak bij brand- en METAMORFOSE

Start dus met meer energie besparen en wordt ook Content! Check www.contentcleaning.nl of bel (053) 2302848 Content Cleaning Een begrip in schoonmaaktechnologie

053-2302848 • www.contentcleaning.nl • mail@contentcleaning.nl ALGEMEEN KLUSSEN

www.contentcleaning.nl

vuil hecht minder aan.

Bovendien wassen we uw ramen tot op 15 meter hoogte met een wasborstel op een telescoopsteel. Dus zonder ladder. Zo voorkomt u gevelbeschadiging én inkijk in uw slaapkamer en hebt u meer privacy.

www.contentcleaning.nl

• Langer schoon geen zeepresten,

VAKANTIE


hart van glanerbrug. COLOFON Hart van Glanerbug een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Voor informatie: www.twentejournaal.nl

3

Klaas-Jan Huntelaar naar LSV LONNEKER - LSV Lonneker was lang verstrengeld in een nek aan nek race, maar beschikt uiteindelijk over de meerderheid van de stemmen en is daarmee de terechte winnaar van kwartaal 2 3012. De club sluit daarmee het eerste seizoen van de Klaas-Jan Huntelaar Foundation af met een topscore van 11.030 stemmen.

waar de tenues van de 28 teams gewassen en gevouwen worden door de mensen met een verstandelijke handicap van de Twentse Zorgcentra. Een prachtige samenwerking die de Klaas-Jan Huntelaar Foundation, net als de vele mensen die op dit project hebben gestemd, van harte ondersteunt.

Advertentie adviseurs: Edy Hammink, 06 - 519 404 50 Anne-Marie Assink, 06 - 28 37 8653 E-mail: hartvanglanerbrug@twentejournaal.nl

Op zondag 4 augustus komt Klaas-Jan HunMet het project ‘Wasgebeuren’ zullen zij een telaar persoonlijk naar Lonneker om de chenieuwe centrale wasserij kunnen inrichten, que te overhandigen.

Redactie: Leonie Jansen: 06 - 16 39 55 45 Coen Krukkert Davey Kiel E-mail: redactie@ twentejournaal.nl

Vijf muzikale zomeravonden op de Oude Markt

Persberichten en foto’s die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding.

ENSCHEDE - Deze zomer staan de Grolsch Summer Sounds wederom garant voor vijf donderdagen muzikaal vertier op de Oude Markt. Dit gratis toegankelijke zomerspektakel wordt georganiseerd door de Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE) in samenspraak met hierna genoemde partners. 18 juli - Bölke Open Air Als vanouds bijt ’t Bölke op het spits af van de Grolsch Summer Sounds.Voor het zeven-

Vormgeving: Jesper Vis Verspreiding: Uitgeverij Het Twentsche Land BV / TVO Verspreiding Enschede Geen Hart van Glanerbrug ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land BV tel. 074-259 66 33 E-mail: bezorging@twentejournaal.nl

Hart van Glanerbrug is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074 259 66 33 Meer info: www.regionaleuitgeversgroep.nl Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Illegale collectant GLANERBRUG - De politie waarschuwde deze maand via Twitter dat er illegaal gecollecteerd wordt in Glanerbrug. De collectant zou dit onder naam van de Hartstichting doen. Mocht u deze collectant aan de deur krijgen dan wordt er gevraagd om direct de politie te bellen via 0900-8844. WONEN

SPORT

25 juli - De Deure XXL Onder leiding van Willie Oosterhuis met muzikale ondersteuning van de Deure Huisband The Wallies. Deze avond staat in het teken van de Nederlandstalige muziek en wordt gepresenteerd door TV Enschede FM. De nieuwe volkszanger van Nederland Jason Bouman, winnaar van het TV programma Bloed, Zweet en Tranen, sluit deze avond De Deure. 1 augustus – Rico Latino Salsa Night Aanstekelijke ritmes en opzwepende optredens zorgen ervoor dat stilstaan onmogelijk is. Naast workshops salsa en merengue en dansshows kan het publiek genieten van optredens van o.a. T.O.K. Rhythm & Brass en El

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Losser Journaal en Hart van Glanerbrug

De Regionale Uitgevers Groep (RUG)

de achtereenvolgende jaar zet ’t Bölke met spectaculaire acts en opzwepende muziek vanaf 19.00 uur de Oude Markt op z’n kop. De avond wordt passend afgesloten met een spectaculaire afterparty in ’t Bölke.

Combo Mundial. Deze laatste band is vooral bekend om hun “Salsa Dura” repertoire, maar spelen ook Mambo, Pachanga en Latin jazz.

8 augustus – Enschede Rocks Café Rocks, het kleinste maar gezelligste podium van Twente verzorgt ook dit jaar weer een stevig programma. Deze één na laatste donderdagavond is gevuld met rockmuziek van bands uit binnen- en buitenland. Afsluiter ‘Best of Foo’ sluit af met een authentieke Foo Fighters sound.

15 augustus - NiX Blues Night Voor deze laatste donderdag zijn de beste blues muzikanten naar Enschede gehaald. De programmering is een afwisseling tussen blues, rock ‘n roll, swing, boogie, rock en rockabilly en wordt verzorgd door NiX Podium. Met klinkende namen als: The Blues Bones, Bullfrog Tattoo, Howlin’ Bill en Marcus Malone Band.

Laat je niet overvallen GLANERBRUG – Begin deze maand was er een informatieavond over de overvallen, deze was besloten en alleen voor de ondernemers in Glanerbrug. In 2012 waren er door heel Twente ongeveer 60 tot 65 overvallen. De man die in Glanerbrug de overvallen heeft gepleegd op o.a. Videoland is al opgepakt. Zodra de politie een melding krijgt van een overval heeft deze de hoogste prioriteit. Vorig jaar hield de politie in Twente een 15-jarige overvaller aan, de meeste overvallers zijn dan ook de gelegenheidsovervallers. Zij gaan zonder voorbereiding af op een winkel.

Ook is het een mogelijkheid om van een aantal bankbiljetten het serienummer te noteren en deze in de kassa te stoppen. De sociale media helpt de politie veel. Het is alleen moeilijk om bijvoorbeeld een herkenbare foto op sociale media te plaatsen aangezien dan het College bescherming persoonsgegevens in actie komt en de verdachte strafvermindering kan krijgen. Wel kan er een signalement van de overvaller via sociale media worden verspreid.

De ondernemers mogen zelf niet veel doen als er een overval wordt gepleegd. Wat de winkelier doet, moet in verhouding staan met het strafbare feit dat de overvaller pleegt. Camerabeelden helpen de politie ver vooruit. Andere mogelijkheden om de overvallers het zo moeilijk mogelijk te maken is een kastje waardoor met één druk op de Bron: Glanerbrug knop alle winkeliers van de overval af weten. Actueel METAMORFOSE

ALGEMEEN

• Kinderdagverblijf • Peutergroep (VVE) • Buitenschoolse Opvang Flexibele kinderopvang tegen laag tarief € 6,36. Verzorgd door Stichting Kinderopvang VCO Maak vrijblijvend een afspraak

Brede School Overdinkel Ds. Pasmastraat 2, Overdinkel www.bsoverdinkel.nl

KLUSSEN

Meester Snelschool Kloosterstraat 13, Losser www.meestersnelschool.nl

VAKANTIE


2

WONEN

Zie actiekaartjes. Hoogste prijs geldt.

zomer

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

1 ARTIKEL: 20% KORTING

PRIJS

HALVE

artikel

e BorCUL Muraltplein 25, Borne nieuwe Markt 17, DenekaMp Vledderstraat 17a, BorCULo G GLanerBrUG Gronausestraat 1237, Goor Grotestraat 59, HoLTen Dorpsstraat 6, Losser De Brink 23-25, oLDenzaaL Deurningerstraat 6, raaLTe Grotemarkt 18, TUBBerGen Grotestraat 39, VrooMsHoop Julianaplein 4

hart van glanerbrug. 4

VAKANTIE


hart van glanerbrug. Deze week in Twente Journaal TV: - Rondleiding door het Zandlopermuseum in Glanerbrug - Hoe gezellig is Losser? - Hondentraining in Nijverdal

Bekijk het nu op www.twentejournaal.nl

Inloopavonden Odd Fellows

ENSCHEDE - Voor menigeen zijn Odd Fellows maar vreemde vogels met een geheimzinnig gebouw. Dat het allemaal nogal meevalt kunt u zelf zien door in de maanden juli en augustus op een woensdagavond van 20 tot 21.30 uur gewoon ‘ns binnen te lopen.

De koffie en/of een drankje staan voor u klaar. Het adres is Nicolaas Beetsstraat 44 in Enschede.

5

Stepteam Twente kijkt terug op geslaagd Europees stepweekend REGIO - Stephan Bouman is zaterdag 29 juni in Losser op de Skeelerbaan Europees Kampioen Stepsprint geworden bij de Heren. Ook bij de dames en jeugdcategorieën waren veel Nederlanders de snelste over de korte afstand. Op zondag 30 juni werd, als onderdeel van de Eurocup, de marathon verreden op de wielerbaan in Oldenzaal. Beide wedstrijden vormden samen een Eurocup weekend waar meer dan 100 steppers uit Europa op af kwamen. Stepteam Twente is trots dat zowel de vele internationale rijders als de vrijwilligers enthousiast zijn over de organisatie, gedaan door enkele fanatieke leden van dit team uit Hengelo. De sfeer tussen de verschillende teams was sportief, de contacten tussen de verschillende internationale teams zijn weer aangehaald. Bij De sprintwedstrijden in Losser werd na de individuele kwalificaties in heats verder gereden. De verschillen waren klein, waardoor de finales zeer spannend eindigden. Een aantal favorieten greep net naast de hoofdprijs. Bij de dames werd Hermien Koers verrassend 1e, Bij de Heren ging de Woudenberger Stephan Bouman met het goud naar huis. Stepteam Twente haalde ook mooie prijzen naar Hengelo: Bij de Heren pupillen werd Patrick Olthof Europees Kampioen en Jasper Flink zeer knap 3e. Fiona Olthof 2e Dames Cadetten, Lisa Wessels 2e Dames Pupillen. ’s Middags werd de spannende Team pursuit (Team Achtervolging) gestept door 30 enthousiaste teams. Op zondag 30 juni verplaatste de Europese stepwereld zich naar

beide heel knap 2e.

de OWC Wielerbaan in Oldenzaal, voor de duurrace van 39,6 kilometer. Deze dag wist favoriet bij de Dames Cadetten, de Hengelose Fiona Olthof, haar felbegeerde eerste positie te behalen: Ze won overtuigend met een voorsprong van 3 minuten op de nummer 2.

Stepteam Twente is een dynamische, enthousiaste en gezellige stepvereniging met ongeveer 40 leden in verschillende leeftijden. Ze rijden op een voor sportdoeleinden geschikte step. Een aantal leden traint fanatiek voor de diverse landelijke stepwedstrijden (Nationale Kickbike-Cup), en er zijn wekelijks recreatieve steptochten door het unieke Twentse landschap. Zie ook: www.stepteamtwente.nl of www.autoped.nl

Bij de Heren Senioren was de strijd van 18 rondes lang onbeslist. De kopgroep die de eerste rondes uit 9 man bestond, kende 2 ontsnappingen. De eerste werd snel door de 2e groep weer bijgestept, maar na de 2e ontsnapping van 4 man, konden de andere 5 niet meer volgen. Uiteindelijk moesten de nummer 1 en 2 de beslissing in een eindsprint bepalen. Met een gemiddelde van meer dan 27 kilometer per uur was Marek Kadlec uit Tsjechië de snelste. Rosanne Reijne won zeer overtuigend de Dames-race, met een voorsprong van 2 en halve minuut. Patrick Olthof en Lisa Wessels uit Hengelo werden in hun leeftijdscategorie

Openingstijden politiebureaus zomerperiode TWENTE - Tijdens de zomerperiode, van 8 juli tot 19 augustus, zijn de bureaus Tubbergen, Dinkelland en Losser GESLOTEN. De hoofdbureaus (in Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Almelo en NIjverdal) zijn regulier geopend. De spreekuren van de wijkagenten vervallen in de zomervakantie. Het wijkteam neemt tijdens de vakantieperiode van de wijkagent zijn taken waar en is bereikbaar via 0900 8844. Wijkbewoners kunnen telefonisch een afspraak maken. De inzet

van de politie op straat en in uw wijk blijft gegarandeerd. De politie benadrukt dat zij uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar is. In noodsituaties via alarmnummer 112 en voor niet spoedeisende zaken 0900 8844. Graag willen wij u attenderen op de mogelijkheid om via internet aangifte te doen van een groot aantal incidenten. Dit kan bijvoorbeeld bij: doorrijden na een aanrijding, zonder gegevens van de tegenpartij; vernieling, diefstal en winkeldiefstal, allen zonder verdachtenindicatie. Kijk op www.politie.nl.

H al l erhoek 7, D e n h a m ov

Vraagpri j s € 539.000,- k.k.

     

TE KOOP onze woonboerderij,

rijks-monument èn gewilde B&B. Gelegen in een kleine woonkern in Twente in de driehoek Ommen, Den Ham en

Hellendoorn. Het huis is in 1998 en in 2008 geheel verbouwd.

Grote woonkamer, study, royale woonkeuken, 2 badkamers, 4

slaapkamers, grote schuur,

ruimtelijk erf en weiland.Kijk voor meer informatie op:

www.makelaarsbasis.nl of bel: 0900-0400318

WONEN

SPORT

 

 



 

 

METAMORFOSE

 

    

  

ALGEMEEN

  

  



   KLUSSEN

VAKANTIE


hart van glanerbrug.

6

Een onvergetelijke vakantie met SKE Vakantieland

Buiten zwemmen zonder klachten REGIO - In de zomer vinden veel mensen het fijn om in een zwemplas te zwemmen. Op veel plekken in Twente kan dit prima. Maar soms kan men klachten krijgen door het zwemwater. De GGD geeft tips waar u op kunt letten als u buiten gaat zwemmen. De provincie Overijssel wijst officieel plassen aan die geschikt zijn om in te zwemmen. Tussen 1 mei en 1 oktober wordt het water van deze zwemplassen gecontroleerd. Elke twee weken bekijkt men of er bacteriën in het water zitten waar zwemmers last van kunnen krijgen. Is het water niet goed? Dan zal de Provincie hiervoor waarschuwen. Let dus op de borden die bij de zwemplas staan.

ENSCHEDE - Iedere dag juichend naar de BSO, dat is de bedoeling van SKE Vakantieland. Zodat ouders echt met een gerust hart en zonder schuldgevoel kunnen werken in de vakantie in de wetenschap dat jij niet alleen veilig bent bij enthousiaste pedagogische medewerkers, maar dat je ook nog iets beleeft, ontdekt en meemaakt! In week 29, 32 en 33 worden er allerlei thema BSO’s gestart waar je alleen of met je BSO naartoe kunt! In week 29 en week 32 kun je met de BSO naar het Sportief Avontuur! Klimmen in een

professionele klimwand, zelfverdediging in een echte dojo, boogschieten, springen en spelen, maar ook vlotten bouwen op het Rutbeek! In week 29 start de ZomerOpera voor kids. Zingen, dansen, acteren, decorbouwen/schilderen, lichttechniek, fotograferen, grimeren of kostuums maken? Alles kan en zo wordt toegewerkt naar een muziekvoorstelling op vrijdag 19 juli in Prismare. Kaartjes à 2,50 zijn te koop bij de kassa van Prismare. In week 33 start het muziektheater bij BSO ’t Kraaiennest en ook hier kun je samen met je BSO vriendjes naartoe. Alles, maar dan ook alles staat in het teken van muziek, theater, decors, de rode loper, zang

en dans. Kijk voor meer info op www.skekinderopvang.nl of vraag gewoon bij je BSO! SKE kinderopvang biedt kinderdagopvang, peuteropvang, en buitenschoolse opvang in Twente en de Achterhoek. Meer informatie over SKE kinderopvang en haar locaties vindt u op http://www.skekinderopvang.nl

Bedankbrief van Koninklijk Huis

GLANERBRUG - Thomas Nijenhuis uit Glanerbrug ontving deze week een brief van het Koninklijk Huis. Hij schreef naar aanleiding van de troonswisseling een gedicht.

Gaat u zwemmen en wilt u weten of het zwemwater veilig is? Kijk dan op: www. zwemwater.nl. Zwem alleen in de plassen die door de Provincie officieel zijn aangewezen als zwemplas. Denkt u dat u blauwalg, dode vissen of vogels in het water ziet? Zwem dan niet in dit water! Meldt het wel bij het Meldpunt Overijssel, telefoonnummer 038 425 24 23.

De particulier secretaresse van Prinses Beatrix bedankte hem dan ook namens Prinses Beatrix voor zijn attente gedachte om een gedicht speciaal voor Princes Beatrix te schrijven.

rngen

Thomas twijfelde eerst om het gedicht op te sturen, maar na het stimuleren van een goede kennis heeft hij dit toch gedaan. Hij was dan ook zeer verrast toen hij de brief kreeg maar vond het mooi om een brief terug te krijgen.

Leegverkoop

Tafels,stoelen, banken, (relax)fauteuils, kasten, verlichting, bovenverdieping accessoires en nu ook Enorme kortingen • Alles moet weg! een ruime sortering kapstokken direct 2eAlles Pinksterdag Magazijnverkoop leverbaar geopend

tot 70% korting

Tegen inlevering van deze adv. betaalt u op relaxfauteuils ( I.P.V. 21%)

6%BTW

10% tot 40% korting WONEN

SPORT

Woonboulevard 44/46, Almelo. www.wooncentrum.net

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


hart van glanerbrug.

7

Repair Café naar Stroinkshuis ENSCHEDE - Stroinkshuis start vanaf 7 september haar eigen Repair Café. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waarbij het (samen) repareren van oude en kapotte spullen centraal staat. Stroinkshuis wil een laagdrempelige ontmoetingsplek zijn, van en voor buurtgenoten uit de wijk Stroinkslanden. Samen met het Repair Café kan Stroinkshuis deze doelstelling nog meer invulling geven en het aanbod verbreden. Om het Repair Café tot een succes te maken wordt een beroep gedaan op de vrijwillige inzet van wijkbewoners. Stroinkshuis is verheugd met de komst van het Repair Café. Locatiemanager Jorike Meijer vertelt: “Het Repair Café brengt een belangrijke toegevoegde waarde met zich mee. Buurtbewoners kunnen nu in Stroinkshuis met elkaar aan de slag om spullen te herstellen voor een tweede ronde.” Het Repair Café heeft net als Stroinkshuis het doel om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Jo-

rike Meijer vult aan: “Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek repareert, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot leuke nieuwe contacten in de buurt.” Groter belang “Bovendien dient dit initiatief een groter belang, het draagt ook bij aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café wil ook Stroinkshuis een steentje bijdragen om daar verandering in te brengen,” aldus Meijer. Het Repair Café is vanaf september iedere eerste zaterdag van de maand van 11.00 – 15.00 uur in Stroinkshuis te vinden. Het Repair Café valt of staat met de vrijwillige hulp van buurtbewoners. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Stroinkshuis. Bovendien is goed gereedschap dat niet meer gebruikt wordt zeer welkom.

Pathmos Zomerfeest ENSCHEDE - Zondag 25 augustus aanstaande vindt voor de elfde keer het Pathmos Zomerfeest plaats met onder andere een braderie met rommelmarkt. Het feest wordt gehouden rondom het Eendenparkje, Spinnerstraat, de Boei, en de Buitenweg. Naast de braderie en de rommelmarkt zijn er verschillende leuke activiteiten voor jong en oud. De muziek wordt verzorgd zoals u van de organisatie gewend bent, met de geweldige show band “Rembrandt”. Inschrijven voor een kraam kan tot uiterlijk 16 augustus aanstaande bij wijkcentrum de Boei aan de Spinnerstraat 27A te Enschede.Wij raden u aan dit vroegtijdig te doen want vol = vol! Inschrijfformulieren kunt u aanvragen pathmoszomerfeest@ziggo.nl. Of af te halen bij de Boei Spinnerstraat 27 A te Enschede. Voor meer informatie kunt u bellen met Henk ter Weele (053-4323796 / 06-16799833) of Peter Reinders ( 053-4322545) of raadpleeg de nieuwe website: www.pathmoszomerfeest.com.

kijk ook eens op www.hartvanglanerbrug.nl

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


hart van glanerbrug.

8 Zomeravond wandeltocht Erve Kraesgenberg LOSSER - Op dinsdag 6 augustus wordt er weer een zomeravond-wandeltocht gehouden vanaf Erve Kraesgenberg. De tocht gaat, afhankelijk van de te lopen afstand , door verschillende gebieden. Zo lopen we door een gebied met ‘rivierduinen’, de Zandbergen en langs de zandafgraving de Oelermars. Hier is een meer ontstaan, waar zeldzame vogels te zien zijn. Tussen Losser en het buurtdorp Overdinkel

lopen we letterlijk op de Nederlands Duitse grens. Ook gaan we een stuk over de klootschietbaan ’t Kolkersveld en langs Klooster Bardel. Op deze tocht zijn Nordic Walkers en wandelaars met honden welkom. Er worden de volgende afstanden gelopen: 15 km. Starttijd van 17.30 tot 18.00 uur 10 km. Starttijd van 17.30 tot 19.00 uur 5 km. Starttijd van 17.30 tot 19.00 uur

Foto: Ook genieten van flora en fauna onderweg, zoals bij de afgraving de Oelermars (foto: Ton Borghouts/Erve Kraesgenberg)

Optimale zorg in een prettige sfeer bij Augenklinik 61 Ahaus! Optimale zorg een prettige sfeer Optimale zorg in een prettige sfeer Optimale zorg inineen prettige sfeer In Nederland al jaren bekend vanwege haar ruime ervaring op het gebied van de oogheelkunde en uitgebreid tot een modern behandelcentrum met ultramoderne technische apparatuur voor diagnostiek en preventieve onderzoeken. Thema spreekuren voor:

Optimale zorg in een prettige sfeer bij Augenklinik Ahaus!

Nederland al jaren bekend vanwege haar ruimediagnostiek ervaring op hebekend technische apparatuurInvoor diagnostiek en preventieve onderzoeken. Thema voor: In Nederland al jaren vanwege haar ruime ervaring6Thema technische apparatuur voor en spreekuren preventieve onderzoeken. spreekuren voor: 1op hespreekuren Nederland al jaren bekend vanwege haar ruime ervaring Thema op he technische apparatuurInvoor diagnostiek en preventieve onderzoeken. voor:

Refractiechirurgie Cosmetische chirurgie Conventionele oogheelkunde Nederland al jaren bekend vanwege haar ruime ervaring op het gebied van de oogheelkunde en uitgebreid tot een modern behandelcentrum met ultramoderne Conventionele Inoogheelkunde Refractiechirurgie Cosmetische chirurgie Conventionele oogheelkunde Refractiechirurgie Nederland al jaren bekend vanwege haar ruime ervaring Thema op he spreekuren technische apparatuurInConventionele diagnostiek en staar) preventieve onderzoeken. voor: oogheelkunde Refractiechirurgie (ooglaserbehandelingen • botulinum (botox) •voor cataract (grijze • cataract (grijze staar) (ooglaserbehandelingen • botulinum (botox) Nederlandse cataract (grijze staar) (ooglaserbehandelingen oon en lenzenchirurgie) • ooglidchirurgie (groene staar) • •glaucoom cataract (grijze staar) (ooglaserbehandelingen patiëntentelef Conventionele oogheelkunde Refractiechirurgie Cosmetische chirurgie • glaucoom (groene staar) en lenzenchirurgie) • glaucoom (groene staar) en lenzenchirurgie) • ooglidchirurgie • glaucoom (groene staar) en lenzenchirurgie) •glaucoom glaucoom(groene (groene staar) enlenzenchirurgie) lenzenchirurgie) •maculadegeneratie glaucoom (groene staar) en staar) lenzenchirurgie) • cataract (grijze staar) • ouderdomsafhankelijke (ooglaserbehandelingen •en botulinum (botox) 61 • ouderdomsafhankelijke maculadegeneratie •en ouderdomsafhankelijke maculadegeneratie • glaucoom (groene staar) lenzenchirurgie) • glaucoom (groene staar) en en lenzenchirurgie) • ooglidchirurgie 23 46 07 diabetes gerelateerde aandoeningen 6 • ouderdomsafhankelijke maculadegeneratie 0 en diabetes gerelateerde aandoeningen • ouderdomsafhankelijke maculadegeneratie diabetes gerelateerde aandoeningen haar ruime e enendiabetes gerelateerde aandoeningen

e haar haar ruimeruime e haar ruime e Afspraken binnen 10 dagen, indien gewenst met Nederlandse begeleiding in de spreekkamer. Augenklinik Ahaus heeft contracten Afspraken binnen 10 dagen, indien gewenst met Nederlandse begeleiding in de spreekkamer. Augenklinik Ahaus heeft contracten met Menzis, CZ/Ohra DeltaLloyd en Multizorg; met vergoedingen Menzis, DeltaLloyd en Multizorg; voor consult patiënten van niet-gecontracteerde zorgverzekeraars vragen wij na een eerste consult voor eventuele vervolgbehandelingen aan.eenaan. voor patiënten vanvergoedingen niet-gecontracteerde zorgverzekeraars vragen wij na eerste vergoedingen voor eventuele vervolgbehandelingen aan. consult voorCZ/Ohra eventuele vervolgbehandelingen consult vergoedingen eventuele vervolgbehandelingen vergoedingen voorvoor eventuele vervolgbehandelingen aan. aan. consult vergoedingen voorconsult eventuele vervolgbehandelingen aan. en diabetes gerelateerde aandoeningen

Informatieavonden in Ahaus (duitstalig) en Delden (nederlandstalig) over de genoemde thema’s.

Informatieavonden in Ahaus (duitstalig) en Delden (nederlandstalig) over de genoemde thema’s. en data zieInformatieavonden www.augenklinik.de of laat u informeren via de Nederlandse patiëntentelefoon. Ahaus (duitstalig) en Delden (nederlandstalig) de genoemde thema’s. Informatieavonden in in Ahaus (duitstalig) en (nederlandstalig) Delden (nederlandstalig) overover de genoemde thema’s. Informatieavonden in Ahaus en Delden over de genoemde thema’s. Aanmeldingen en data zie www.augenklinik.de of(duitstalig) laat u informeren via de Nederlandse patiëntentelefoon. Aanmeldingen en data www.augenklinik.de Aanmeldingen en en data zie www.augenklinik.de of laat u informeren de Nederlandse patiëntentelefoon. Aanmeldingen data ziezie www.augenklinik.de of laat uvia informeren via de Nederlandse patiëntentelefoon. Telefoon: 0049 2561 95555

Am Schloßgraben 13, D-48683 Ahaus Aanmeldingen Telefoon: 0049 2561 95555 info@augenklinik.de Am Schloßgraben Schloßgraben13, 13,D-48683 D-48683Ahaus Ahaus Am www.augenklinik.de

Augenklinik Ahaus - Als uw ogen u lief zijn!

Augenklinik Ahaus uwogen ogen u lief Augenklinik Ahaus-- Als Als uw u lief zijn! zijn!

Telefoon: 0049 2561 95555 info@augenklinik.de info@augenklinik.de www.augenklinik.de www.augenklinik.de

woonshoppen?

van gils oldenzaal

vertrouwd & zeker

heeft het allemaal!

Ontvang een seizoenclubcard 2013/2014 van FC Twente bij aankoop van 2 € .500,Deze actie is geldig t/m zaterdag 27 juli 2013. Vraag in onze winkel naar de voorwaarden.

wonen slapen keukens badkamers www.vangils.nl Van Gils Woonpromenade | Kleibultweg 48, 7575 BV Oldenzaal | T 0541 850 100 | E info@vangils.nl | Openingstijden: ma 13.00 - 18.00 | di, wo, en vr 10.00 - 18.00 | do 10.00 - 21.00 (koopavond) | za 10.00 - 17.30 WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANTIE


hart van glanerbrug.

9

Theo en Karine ten Vaarwerk Koning en Koningin van Glane GLANE - De leden van schietverenigingen Concordia hebben onlangs weer gestreden om de titel Koning en Koningin. De nieuwe koning en koningin volgen dan koningin Daniëlle en koning Harry op. Dit jaar is het doelwit een ‘’Duif’’ met speelkaarten in de hand, dit omdat de vroegere koningin kaarten als hobby had. De dag werd geopend met het bijeenkomen van verschillende schietverenigingen uit de omgeving, gevolgd door een ereronde door het dorp Glane. Ook dit jaar, mede dankzij de tropische temperaturen, trok deze activiteit veel bekijks. De ronde werd afgesloten met het leggen van een krans op de plaats waar overleden leden worden herdacht. Na een openingswoord konden de ere schoten gelost worden, gevolgd door alle andere leden. Het genadeschot werd gelost door Theo ten Vaarwerk, die de ‘’Duif’’ genadeloos naar beneden haalde. Samen met Karine ten Vaarwerk zijn zij nu het nieuwe koningspaar. Na dit alles is er natuurlijk traditioneel tijd voor een feestje, deze ging dan ook tot in de late uurtjes door en werd de dag erna afgesloten met een grote BBQ voor de gehele vereniging. Foto’s: Coen Krukkert & Davey Kiel

Deze zaal is zeer geschikt voor kleine en grote feestjes, tot ± 125 personen. Wij verzorgen ondermeer voor families, sportclubs, bedrijven e.d. en puzzeltochten, klootschieten, steppen, horrortochten, oud hollandse spelletjes, casino-avonden, huifkartochten, boerengolf, boerendart, recepties en BBQ

Wij verzorgen tevens: - Warme en koude buffetten bij u thuis. - BBQ

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


hart van glanerbrug.

10

Agenda

zie ook www.uittwente.nl

Fancy Fair Feesten

een kinderspeelplein, een kinderkermis, een

Bussen in plaats van treinen in zomer tijd is 15 tot 30 minuten.

ENSCHEDE - ProRail werkt doorlopend aan het onderhoud en vernieuwing van het spoor. Van zaterdag 6 juli tot en met zondag 18 augustus 2013 rijden er – vanwege grootschalige werkzaamheden – zes weken achter elkaar geen treinen tussen Enschede en Enschede Drienerlo.

Er rijden bussen in plaats van treinen op de volgende dagen en trajecten: - Enschede en Enschede Drienerlo van zaterdag 6 juli (na 14.00 uur) tot zondag 18 augustus (12.00 uur). - Hengelo en Enschede op zaterdag 6 juli tot 14.00 uur en op zondag 18 augustus vanaf 12.00 uur. - Enschede en Gronau van zaterdag 3 tot en met dinsdag 6 augustus.

beachparty, een kinderverkoopmarkt, twee

Deuriningen, 19 t/tm 22 juli

horecapleinen, een sportplein, vijf podia, een

De Fancy Fair Feesten Deurningen is al meer

kunstmarkt en het culinair evenement ‘Preuf en

de 60 jaar een begrip in Twente. Jaren wer-

Proost’ in de Palthetuin, een hardloopwedstrijd

den de Fancy Fair Feesten gehouden aan de

voor de jeugd, een vijf en tien km loop voor

Vliegveldstraat. Nu bevindt het evenement zich

gevorderden en een wielerwedstrijd voor juni-

al weer een aantal jaren in een weiland van agra-

oren en Elite-beloften, welke naar verwachting

riër Fons Groothuis aan de weg van Deurningen

samen meer dan 160.000 bezoekers zal trekken.

naar Weerselo. e standjes met ballen gooien, touwtje trekken en het Rad van Avontuur heb-

Torenbeklimming

ben plaatsgemaakt voor spectaculairdere attracties: een moderne kermis, klimbaan, kleefwand, luchtkussen, een klimtoren zijn geen uitzonde-

Hengelo

ring. En mooie optredens! Meer info:

Onder

http://fancyfair.deurningen.nl/

van het Historisch Museum Hengelo kan de

begeleiding

van

een

medewerker

Stadhuistoren worden beklommen. Na een korte historische wandeling wordt de bezoe-

Boeskool is Lös

ker, eenmaal binnen in de toren verrast door

In de periode van 3 tot en met 6 augustus rijden er eveneens geen treinen tussen Enschede en Glanerbrug. NS rijdt bussen in plaats van treinen. De verwachte extra reis-

Poëtische zomeravondwandeling Lonnekermeer ENSCHEDE - Landschap Overijssel organiseert dinsdagavond 16 juli een bijzondere wandeling rondom het Lonnekermeer. Dit gebied heeft een unieke natuur en geschiedenis. De wandeling gaat langs de mooiste plekken van het landgoed, zoals de villa, de meren en door de bossen. Ook staat de wandeling in het teken van poëzie, onderweg komen we namelijk langs de gedichten van de Twentse dichter Willem Wilmink.

dens de wandeling vertelt de gids meer over de monumenten en hun geschiedenis. Al wandelend herken je ook de klassieke landgoedelementen, zoals statige lanen, waterpartijen en kenmerkende bomen. Daarnaast zie je hier dieren en planten die je elders in Overijssel niet of nauwelijks tegenkomt. Bijvoorbeeld de vele soorten libellen, bijzondere varens en het zeldzame gesteeld glaskroos.

Landgoed Lonnekermeer vormt samen met De Wildernis en Hof Espelo een gordel van natuurterreinen tussen Hengelo en Enschede. In totaal omvat het landgoed ongeveer 90 hectare, waarvan de helft bestaat uit bos. Het Lonnekermeer heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de Twentse textielindustrie. Zo zijn de twee meren, het kleine en grote Lonnekermeer, ooit ontstaan eind 19e eeuw door zandwinning voor de spoorlijn Almelo-Salzbergen. Klassieke landgoedelementen

Poëzie Onderweg kom je langs gedichten van de Twentse dichter Willem Wilmink. De gedichtenroute is rond het Lonnekermeer. En juist in de avond maakt dat deze plek en wandeling bijzonder. De poëtische zomeravondwandeling is dinsdagavond 16 juli. Het duurt ongeveer 1,5 uur. Kosten zijn 3 euro per persoon en 1,50 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Er is altijd veel belangstelling voor deze wandeling. Daarom is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dit kan via de website www.landschapoverijssel.nl of telefonisch (0529) 401 731. Na aanmelding ontvangt u meer informatie over exacte tijd en locatie.

een bijzonder fraaie schildering over de ‘Witte

Oldenzaal, 7 t/m 10 augustus

Wieven’. Start altijd bij het museum om 14.00

Het zomerfeest van Oldenzaal. Straatartiesten,

uur. Gelieve vooraf te bespreken.

gezellige kraampjes, eten en drinken, live muziek, sport, kinderattracties.Het ’trace’ bestrijkt dit

Minimale deelname 5 personen. In Juli – op

jaar het gehele centrum, twee winkelcentra,

zaterdag 20 en 27, op woensdag 24 en 31.

Zomeraanbieding

▶ Website met 4 pagina’s CMS waarmee u

€ 450,-

▶ Bedrijfsfilmpje van maximaal 3 minuten inclusief

€ 350,-

▶ 3 maanden een banner op hartvanglanerbrug.nl

€ 300,-

▶ 2 x 1/4 pagina full color in een van onze titels

€ 300,-

zelf de inhoud van de site kunt vernieuwen plaatsing op twentejournaal.nl/TwenteJournaalTV

Het landgoed Lonnekermeer herbergt maar liefst drie rijksmonumenten. De villa, boerderij en boswachtershuis die familie Stork begin vorige eeuw heeft laten bouwen. Tij-

Op naazoek r:

Van € 1400,- nu tot 30 augustus € 990,-!

Een leuke baan, vakantiewerk, stage, opleiding, re-integratiebedrijf, Wajongbaan? Op elk niveau en voor elke leeftijd!

.nl

erjournaal

www.loss

ste Enthousia bezorgers gezocht

.nl

urnaal

Woensdag

Stichting

nzaaljo w.olde 2013

wwmaart 13

bezorging Voor de de regio in l Overdinke Losser en 13 jaar Min. leeftijd ste Leuke bijverdien aan je Werken lekker conditie, t in de buitenluch

Lieke

>>>>> pag

Senioren

3

Uitgave 28 mei Tweewekelijkse uitgave Hart van Glanerbrug is een uitgave van Uitgeverij Het Twentsche Land BV

krant een krant Hart van Glanerbrug isis een van Glanerbrug Hart die op weekendformaat die op weekendformaat maandelijks in color full color infull tweewekelijks huis aan wordt Deze verschijnt. huis-aan-huis wordt Deze verschijnt. Glanerbrug, in in Glanerbrug, verspreid verspreid huis Enschede-Oost, Losser, Lonneker, Losser, Enschede-Oost, Lonneker, Gronau. Glane Overdinkel, Glane. enen Overdinkel anderen! dan anderen! Anders dan Anders

hart van glanerbrug. L

JOURNAA

n .nl verspreidinge entejournaal bezorging@tw

TWENTE

siaste Enthou ers bezorg t gezoch

Aktueel

>>>>> pag

7

ging de bezor um Voor centr zaal. in het Olden jaar van

rspelling Weersvoo

Glanerbrug gloeit van het grillen

3

arkt EHBO Rommelm elijk vindt

3

- Zoals van EHBOLOSSER Vier op een rij lmarkt 1-jarig & Glane de romme maart Overdinkel Losser, paaszaterdag 30 het voor Avanti bestaan plaats op 3.00 uur voor hiervoor van 09.00-1 Hebt u contact u Gemeentehuis. W. Mb1 Orchidee dan kunt Busscher Bennie spullen, gst gebruik

4

Haifa pizzaria Beste restaurant

6

met opnemen 43801). De opbren aan de (tel. 06-137 ten goede len. dmidde komt geheel van verban TE ntejourn aanschaf ng@twe TWEN nieuwe bezorgi mrt 9 e voor onze avond). vrijdag 15 -7° / 5° Hebt u interesse-cursus (1 wij e starten AED/Reanimati met je de deelnam agavond 7 16 mrt Bij voldoeni op een woensd verdere zaterdag 7° een bloe -3° / met in april/me 2.30 uur. Voor er.nl of t zie pag 3 geno >>>>> Zeg het van 19.00-2 www.ehbo-loss tuser hetdrankje plaatsen informatie: n (053-5385360) aan het - Ond g de mee te werken AAL e en een bij Jos Hulsma GLANERBRUG - 2013, het jaar van het 21e ginnen om 18.30 uur de voorrondes op het bij het begin – 20.00 uur. ENZ nigin ent De uur dus hapj OLD een aan. g van het monum de boerderij, sen 19.00 in Losser ybalvere rij Herman Olde Hengel zeven-tal toernooi. sportpark “het Zoutendijk” aan de Groeg boerde ig best van ine eenvolle broekw weg. de oprit naar verenigin ster Deppen dertigjar ybal vierd het dag s. van bij de openbarestaat de naam adres: Het moge duidelijk zijn dat de organisatie nausestraat in Glanerbrug. Vrijdag 31 mei es team op die volle broekweg (huidige ge- dicht monument werd t dam rij tekst Deppen k Esch een 4 de de is Aan wee een Op het en perbezoch een nieuw De boerde eve en bij Avanti-Wilskracht destijds nooit had ver- worden dan alle teams weer verwacht om LOSSER – wist 5 maart die loca- 8). Esch nden- redenen evevan brandende’. keer Henk Brinkgr 4 here onbeke 15-16 Op Brinkgr ommet werd dinsdag leiding te orclubvan hield de fakkel elen vermeld t één bege wacht dat een dergelijk “familietoernooitje” te gaan strijden in de recreatiepoule of in onthuld. 2009, de 68 jaar word SS-ers. r leiden, waardo ent‘Hij - Groep nPastoraat Er twee monumentprecies die dag, Henk door en de t af te is een hech elem- Ook zijn de onderd LOSSER ontsnap d onde uit zou groeien tot dit groots, jaarlijks terug- de prestatiepoule, waarin ze door hun eihet Jongere aandach jaar weer tie werd heeft gediend Het konden zijn ververzetsofficier ndse de train jarigen van sportieve er. ellen schoten. eert dit eren uit metgez waarbij hij n die hem zijn train geleden, door een Nederla t hetdoodge kerend evenement, waar mensen in Glaner- gen sportieve prestaties zijn geplaatst in de Losser, organis Na de pen.die naaswerd rug Hijzelf Alle JP-jong onderscheidinge Brinkgreve schoten. en Glanerb te ent maart ontspan-leend. een actie. aan 9 kel brug van te voren reeds veel over spreken voorrondes. Aan het eind van het toernooi doodge re monum op geld ook SS-er om werden andealgemene Losser een van het Losser, Overdin verkopen ’t Winlo. de maa nd che Kringop meer Brinkgreve nid op en waar na het toernooi weer veel over ge- worden deze punten opgeteld en zal het onthulling Brinkgreve, werd schenkt.maar in eeld gaan eierenvoor Stichting llighe achtLosser, begrave n om van de en, gevolgd 1945geze Bij de Historis door Koen 1940gesp een team met de meeste punten met de grote herbeDie r aandin plan ontstaa verdienen sproken wordt in Glanerbrug. plaats de last begraaf stilte gehoud eerden periode het zie pag 7 Winlo is de van ning > ’t is in g minuut militaire wor plaats met >>>> spelen en begraaf werden informatieborie. Ditege hier ALKONDOR sportiviteitbeker aan de haal plaatsen waar ouders is de Stichtin door het Ooster t. Daarna n bij juni 1945 is gebeurd krijgen daarbij de strijd In 2009 door een groep opwed errondw decompetit ie, welk ’45 ‘iets’ . Zij Post op trompe en bloeme iebels), gravenDe de hije volpetit ereniOVVEsmark Dinsdag 28 mei en donderdag 30 mei be- gaan. opgericht lijk en/of verstan werd kransen elling lcom erkr huilen aan dein NoordLosser, den te plaatsen meerderar hun van zusterv Lutte. 1946 in diverse In spee gelegd. lichame rsp n zom erking e. ridder met ent : van tot r elka webdesi-medew Marken uit De er in Ensched voo e jongere uniekebenoem De stichnzaal d onde Love groeperst verd het monum gedaan de strij- De Dree klasse. 8 lijk beperkten Glanerbrug. s 4e orart was Weers in Oldeteam gingl (Nie een (100%e (Achtste n. Zie een Ook postuum sorde voorstellen hereve 13ma al Overdinkeltot doel een woonvo iding spee lden.de - MilitaireleybWillem werd zo l. De ziektBrinkgr Alle wed nzaa sdag tijdens Zij hebben te plaatsen van deel en speleeo.nl. een erda sche span Henk Ensched woen -6° / 4° verin officier Olde en eve rol strijd is uit lijke uit ting heeft realiseren met Nijv relevan in graf -wic met andse ) een Brinkgrandere,Op hetwed geplaats noorde niet) .ovv t dat en voor eeld tot in voor t 8 ingen Nederl digheid oorlog. ers voor r ellen nem www den gespBrinkgr ziening te ke zelfstan eken d eve innering in het De plaatsen van leerl atie ousiast april corpor de Duitse 14 maar vertWereld bij onde gedenktte; Tweede deel wor Geurt erdag liseerd enth door eken in van de gemeente. ook verbonden hoog mogelij Na .de vaardigdden ndagavon Woningallen oprs.10 en van Tais Teng gemobiboek dond -4° / 6° maagedenkt supporhetenbouidaten,voor werd lazen zullen werd Het nd inen1940. bewone te, die e een en hun naar 8, ring natuurde aars 8 kand r hij rdes OP broer). Nederla of Het een ONLINE garant fietsrou NU t KIJK op in winn nend ond. herinne 7 op rs, opa’ inval (een n Dinkel- staat maar d doo dat g vluchtteeen eenmee ook door een het gemeenagav uit daarop naar van Loon de hanen bestond groeppandedig g 15 bezettin - Nege e inDomijn Losser, van in geallangs r vanEnschedevrijd emo stalvanoude met op zoek het vrijda-3° / 6° van het WWW.HARTVANGLANERBRUG.NL rachten DuitsePaul was beeldzichworden AAL No. aangcentrum wengen, sokkel nog rond Als officier en n omzal leiden monument aan isrs,het sber voor leerk nheid,este er mag eldeook mee Engeland.comma OLDENZ lokale , Haak Zijland, ndo-ee den,zal jurering uten, stenen Men burgeme hietersnzaalin het De zorg act oorlogs twee ters, beeld.isInn2010 een nieuw op aanm cont hij spele de een klootsc staan. De vrien Scho liet Olde telijke erink te hede bronzen het ’s, de ouders lieerde van Ensc er en zal komen van voerde een familie t team de uit. rrt De splein, een kunt oma Dehere . re r Bökk kust Joodse monuden ndo, l, Theo pleeen zocht r door Martinu enoten. De ouders, met 62 ondegestolen Franse Piete en. U na- klasg land, , Loss rdag 9 maa nzaade maken en de iek Comma site van en leiding sokkel. over ent en het n elke eken trainde regiobewone een com l. werdrs publoverval ingekocht. bewone in het len opRite Olde code web ingegedenkt in Losser) voor zate van de maat - monum n te de boerde Hengelo worden de zaamdoor idaat aan het tor Ellen een roos e Voor via de emming ldeesch.nment (alle drieop de begraafplaatn op same menaan eve kreeg uit dat ers ontv kand werk nd eybadoodware sonen National er dvan Elke presentaBrinkgr (beidinenNederla en De zullen rek, stimule daarbij .voll het herbest graven da’s opkel gaanstrij e een opne deelnem gesp oorlogs PindaCup door nemers leidOverdin de grond werden gegooid. Vandaar Men dacht www eve- isHet jaarlijkse namvan winnaar hoofdper van de Deze wed zullen positief een . Alle h-team voorver-missie kort deel hten, iotheek Henk dewaarGLANERBRUG elkaar Esch:Brinkgr che Kring sen in Losser, wijs) md Jedburg deel en hun zogenaa p. De gedrag. gesteld Opdrac Bibl hun snoe le finale e zal rij, ns de m bij en plaats bij SV ook de naam ‘De Pindacup’. Vandaag de dag zelf- voor onlangsd’ weer vond‘omarm edstrijd. de ren in hun voorKosters. Deg iszinn en. De Historis Bijzondere n tij- toernooi Dhr.ns een Bureau zaktegenliglegerfinalvan stor Lutte. - Tijde leesw plaats in een incia woordige ve. geschot heeft dit idee is, de huidi-Er kwamen Jan ndseprov AAL liep het kinderen een paar het het boek dezeinstichtin nog ongeveer 30 teams mee, de erLosser veel doen Kring in Glanerbrug. devan den Losser Sportlust ions Executi vond nzaal. n en Operat vervolge ris de Nederla en e. OLDENZ antie dan 60 iteiten, Hij heeft uit Theo Damhuvan de boer- Bron: ente Secreta Historische van de vertegen de eerde haar finalnen hebb in, om rd elte idsrede Special uit Losser. de familie Olde fragm hetnde incie veilighe om en het jaarsvak . Meer toernooi van een mensen die vroeger meededen, komen teditgevonde gede met opner de activ s. Deze mee mensen n af r/bewo om er probRohring nwerd prov aat benade landelijke afscheid zijn of npastor e haal . De verschille veranderen. ge eigenaa moest betekeOKid - Hieralle lede k ’20 aan Hij de Kolk mee aan gekozen ende deelnem n van Daarme waar een passend kunnen vandelocatie hij zich derij, gezellige door genwoordig kijken. AAL te lezenheel werd bereid doen tigdens met middag. Quic we iets cremeren Elke overtuige en. jongere Naar het adres ofjury uit n uiteenlopregelma deelden seerd hten mee en, maar voor jongere liefd5e maart 1945 bevond OLDENZ genoegen KVV Vervroegbegraven of vraag groep dat de om bent: meneier-ver koop- eld Op rin meer is dan jury teleeskwaliteit het iging de en een koerier georgani moc activiteit de "zit kwade voor deze over orbe waar u verzekerd , van assistent er voor nen had en, waa idee voor nvergadering0 stuk toen wij balveren bijvo voor geeen 37e editie alleen, ongeacht met een kinderen boek heeft gen alshet om deze zijn dan20, Losser. Met het een voet isnodi n van de regiogst en spel zogenaam 20.0 den ze opdracht De winnaars is ontstaan de opbren dat om r De -pindacup toernooi een werd zelfs a’s tle 2009 Lede kindere ens bijzonplan zorg de maa te ook e ilijke de Broekhoekweg het spor Groep them van Twente. nam provincia n van maken, YVA stuit r. uit voor binnen en men werd waarbij maart plek was trum goede “GekNL”, manier het team de moelen wie deactie. ook: “We vinden groter steeds strijd uit een familiefeest, letjes te hebben er ware spelen- de 2de op deruw. te mee modernste uitvaartcenop 053 538 28 15. eigenlijk gst ten eigen de Algendagdit18 wedkt. stem vangebo opgepa iteiten", e spel arch Ze maken en deatiton dat te bepamag naarVoorlees e voor Sandy club ra ie.“Daltons” het bereikbaar de opbren activ n- eigen enmaa ‘KMVL’. klein . 3de plek voor korter open 24 u/dag deden rganisat hoogtepunt tikhuis.nl het vertege op groter enScheffer der dat jongeren in onzein over- komt. Tot jk Newbij de resede hem het n Sand de democr door van de schoolo zijn HBC84K553N Bosch wordt cm inductiekookplaat Siemens Marc rt de tekend,chips eten met “Toe cm afzuigkap system M-system www.uitvaartzorg-lut hijM ringenen een uur660in kennis methet neer e prevaak:90 komt aan Het geld wordt op gang bevorde Groep Veld jaarzelfs.ing geleideliBoretti aan bakoven destijds finale werdkort derwijs activiteit nDe beker teams mee.Hemme bij magnetron en de lenCompacte netjes enmet n hebben besteed alisme gladja-tKindere in het plete, fasci stellgd94 n dit Woning door Kim 7 zitten deze www.olde al vergader omgeving”. beginse in een sche e over de leerlingActueel ncipatie Een ique de groep vanGlanerbrug urSocivoor t. LOSSER Dhr. Rohring hoe anhunbegiver-de voor woordi n zij voor inmati op 's van emapparatu Bron: halen, enNa pin-uur waar Mon Pijp” Deinfor kwaliteit “Cafe door over enheid kwaliteit Zeer best via socien leg met erm i-geluidsa Morsink van Finke neem l tegesponsord onaal mer dt hoge e geve Heerink 9en dit zal ook de goede betrokk ideeën m om nzaaNoa het re Teun worden De fotote vindentevens overneem chte en it Nati en wor prem Timm s.nl pauz kwa goede kan ene nade ten open woonka . over , beeldie ke geda vanu Elshoff als Olde de school huis- en YVA op700 idee naar de school nlijkeaan alles De terug ids.nl en lkids.hyve zaalkids. het sentatievan zaken van de afgel uurleren m3 per zier op Amber het elijk openraad. theaters schoolorganisat Het Een unie van niets ’t Winlo. de gezame dealgeookschool. d over erd. vanom zowel in Yva op rs- vannusje elf of Duit zaalk oldenzaa m/olden de leerling hier al snelop=op idingrs, facilier gesteld AAL – erlandse baar daadwerk urgentie, stan aanle gevo groot, t de ater beschik de bewone ateli gaatis komen. ningen merik naarookhun wegvermedia.facebook.co eren zichz foto's. OLDENZde Ned mei staa geeft n en voorzie het Sam Koende s folder, zoveel debalzaken, kwa vantie, en eenter, naar ijk . Het dan en. Rele deniet sthe op dat er, ook idingen, kind zake aan-hui in n r4 ds k. ndel ijk voet en het nden Stad bij ing voorzit verspreuitei www kunnen n, mer agge f OKi ère wer enhe belangr Met timers in om terd rdag maa 8 zake uit ciële ool De doen voorstellDe TVO uit groep ig zijn eigenlijkishaar stee ds geluiste e komt zijn daar tie. wordt Website de dod com Hier den spotten/tden en/o hoogte van basissch mei meeiegedaan Op zate ical YVAege door Elshoff, 4iets men stelling informa De a afkomst weten Behalve ideeën lezen over moo end 6 weken zaken, voor , Thijs nog dat zij k, een aartenaan hool them de Op de website u meer vrien lid te wor u op dete OKids 20.45 “We1200 doosjes se mus d. Vanw dedere Iedere notolist rszaken. is worden en het kunttussen elijkwaarn mogelij en Lonneker is uitis basissc Oldenzaal zerbaan augustus en e groep. YVA. nam 26 passeen orde - Optaire leer-n.”K190 LOSSER ideeën van en daarbij2013 t/m Daarom , ver- staan Door , wordt het laats iteiten. De Bon begint Vooraf om wete est nl rd illige vaneuro € 645.dt om Van dezelfddag zeer vrijw ig. Wegwij van januari enraad, hun voor 23 maart ing uur. worklaar vergade activ We wordt. er Op sinds de steekwo0541-539 dins leerling van de inwoners van de9.600 exem plaren . à 1.50 ties gewe otog inlei6ding egwijzerlosser. te liken deGolfde Losserse zer raaf cm hoog open keeraanwez 45sluitend denk zestiende de Jong deOok voor er 0 Dat is Wegwij vanwordt eieren r, Els Bos, lica nieuwe ds verd gisch e nt. www.w t. André kortemet poseerd. rijker. telefonischbestellen ook ourf aad naar Oplag de directeu gehouden .00 uur. eoppub regleme enzaal verkochgeëx om 21.0 stee atereester glam t wederas Krie betreft van een als zeser een gemeente Losser en in het bezit golfbadeOld ciëlgoede lingenr gehouden sthe kampioenschappen te RVS13.0 ijn verzorg e leermemd twee0-17 .stad cm Siemens inbouwvaatwasser er kass90ahebben te een offi heeft ateliBORETTI Men nieuws OKidsds op zoek het u Losser uur is door Thom te worden van groep www nen leerling enraadDeis gemeen het Berl devandede eieren. en. ton. Hijin haarleerlingenraad Hiervoor worden de golfvaardigheidsbewijs. in C1000 Omdat is OKi rs. Lijkt eriode zorgd Twente Journaal TV test de komende weken de gezelligheid van steden en dorpsite: kunnen van e de bero vrijdagvanaf ltvan en Beuning te New De van “Het Rijk vandeSybrook”. de de iginkoop ut eieren De Lutte omdert per groep, aan de web als uen In leerlingenthegroeit, vrijwillige vakantiep 5 l.zijn dit tdorp Helm doosjes ical spee tig, en in Twente. We begonnen afgelopen week in Glanerbrug. De meningen van de mensen el, Glane, eren mensen, wiens adres bij de organisatie bealleen jong alle risch groepnd.n kan arige t, via Overdink Wes Voor het histo nieuweom in den aan kind ch condie twee De musjaren twin ishoopt heef efoto-dat tienj in Losser, zitting. die werden geïnterviewd waren erg verdeeld. Dit leverde echter wel leuke beelden op. n, maar Meergelopen.”gisch, 5naam r- debo : Werner en g:stage t wekelijks verkope golf- kend is, in de maand juli per mail uitgenodigd. se mod er op Lde 27-holes tellendeStuntprijs titelstrijk 8,5 DeWaterverbruik leuk activiteite u telefonis er via van dee eeuw. HetJood Foto Verschijn länd stichtin l. mas Krie op zijn steunt. de teloo s- Tho henNeu was leuke en, kuntmet Ken Beim vorig van de stine artiewinlo.n over www.’thaar stukkenr eentje ielindustrie infor op te bied men mailen naar verhaalElse Erne onde 66 33 Geluidsniveau 46dB uiterma-- ater ng 66 33 - 259 nr. 18text 074 074 onde - 259 9 nd was nr. ston tact opne 760 of de grafe ng waar van Multifunctioneel 7e jaarga d bekeYVA. Ze 11e l. ++ foto’sjaarga 06-22880 rs van gang 20 Min. programma chatair.n dag ston aam esvo l. Haar de cove Ook Uw redactie in ok@ 6 branders oopmiddag 19 tenn succ lmatig op bladen. ekker te rinl de ontd lijk ute dins 0 uur Hart van Glanerbrug? den rege aangeven als de 6 CompAAL - Op 15.0 nd Uiteinde p5 en de toon cht in ton. 0 tot r inloo ze beke redactie@twentejournaal.nl ina 4, OLDENZvan 13.3compute eek Olstaat Helmut New omgebra . pag rt anek 1942 de zie maa weer een Biblioth door van n Majd ze in voorraad. is er ag in deganiseerd mplare wordt ingskamp Wij leveren alle grote merken nieuw in doos met garantie , kom eens kijken , bijna 1000 m2 VAKANTIE V KLUSSEN 053-4614466 gespeeld ALGEMEEN T TAMORFOSE METAMORFOSE SPORT 00 exe WONEN midd aal, geor vernietig wordt Antonia Indesit - Ariston - Scholtès www.inbouwmagazijn.nl - 17.8 ce Aga- M-system - Boretti - Smeg - Miele - Falcon - Fratelli - Grandhall - BOSCH - Siemens - Stoves man geen denz van YVA Oplage se actri mer zij die de ANBO. De rolde Duit ra Tim länderss, ook ond of door . Sand van Neuis foto , gplusserouderenb compu. Alle vijftivan een en hunaanwezige- Stemmerde rol Dora. Ze zangeres Lutte De en lid zijn ek, kunn en in speelt ndin aan de de com res en YVA lpunt Bibliothe n stellen en overWindows, hartsvriekunstenawordt vanhaar stuen afhaa el, selo fde a, et tervrage gen. Vrag Weer ur, over d, Picas rd. modde gelie leidster vanwaarin allesum, Ross deskundi die tijd lijk apparatu il, Wor twoo zaal, vrouwen puter,net en e-magratis beanden verde zake dio. Een r de in Olden lijks waa weke inter worden matie wor sussen. kan, hijnt 33 ra rcur 66 Versc infor cete kan pute dit - 259 074 Ook t over commiddag . Tel: strek volgende dag 16 april De jaar, is dins voor nr. 10 gang 16e jaar rt 2013 12 maa Dinsdag

g 14 mrt donderda/ 3° -6°

Geluid Beeld en lo voor ’t Win

ek op zo Okids jwilligers vri naar

en Duco

ar Ella na

13 leeftijd ienste, Min. bijverd je aan Leuke werkene, lekker lucht! conditi NAAL aal.nl buiten in de JOUR

8

g wint Pindacup GekNL renigin balve kgreve Volley 30-jaar ch Henk Brin De Es zetsman r ver

2013

Herman Olde Hengel zeven-tal toernooi 2013

voo Monument

ale iale fin Provinc

edstrijd eesw Voorl

3 GEZELLIG IS GLANERBRUG? zie pagina VIDEO: HOE

Waarheen?, waarvoor

ering ergad Ledenv ick'20 Qu

KVV 4 mei keukenapparatuur! assortiment MEGA gwijzer l op hool De We denzaa op basisscspecialist van Nederland n in OlGrootste aadFornuizen k te zie Leerlingenr ical oo s Mus Da YVA

Losserse Golfkampioenschappen

249.-

525.-

A

Nu

1795.- € 579.-

749.-

e Jong

André d

rpagina

zie achte

Twentejournaal: Tel 074-259 66 33 Fax 074-259 63 53 Mail: info@twentejournaal.nl WONEN

SPORT

Prijzen excl. BTW en geldig t/m 30 augustus 2013 en in delen gefactureerd bij oplevering zodat u niet in een keer het hele bedrag hoeft te betalen

METAMORFOSE

Laat je cv achter op: www.vacaturebank-twente.nl ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


hart van glanerbrug.

11

Zomer in Twente De tuin wordt steeds belangrijker

De tuin wordt steeds belangrijker. Wanneer de zon gaat schijnen, wordt de tuin in principe een verlenging van de huiskamer. Simpele tuinmeubels worden vervangen door loungesets en ook het buitenkoken is populair. Dat is dĂŠ trend van de komende zomermaanden. We leven in een tijd waarin de wens om dichter bij de natuur te komen groot is. En daarmee verleggen we ook de kookfocus naar buiten. Koken in de buitenlucht of vrije natuur, dat is waar het om draait. Maar dit kan natuurlijk ook gewoon in je eigen tuin of op je balkon zijn.

Tip 1: Als je plezier van je tuin wil hebben, is bemesting heel belangrijk. Dit zorgt voor een goede grondstructuur zodat de planten beter op gang kunnen komen. De zon moet uiteraard wel meewerken. Tip 2: Maak het terras schoon van groen tussen de tegels. Dit kan met de groene aanslagreiniger.

Natuurwandeling

Tip3: De planten die het nodig hebben, moeten netjes bijgesnoeid worden.

Op pad door de prachtige natuur in Twente met de VVV natuurwandelgidsen? Zij wandelen een route van 10 of 20 kilometer vanaf het NS station in Oldenzaal. Elke donderdag van 13 juni tot 12 september kun je een prachtige wandeling maken samen met de natuurwandelgidsen van VVV Oldenzaal. Deze wandelingen voeren de wandelliefhebbers door de meer dan fantastische natuur in de omgeving van Oldenzaal. De 10 km route voert via het Kalheupinkpark, de Tankenberg

Op de komende pagina’s vindt u alles op het gebied van Outdoor Cooking en Buitenleven. Ook tips en aanbiedingen van diverse ondernemers uit deze regio. Kiek en geniet! Tips voor je tuin Tips om je tuin weer op orde te krijgen na deze lange winter:

naar het Roderveld en via de omgeving Paasberg, Erve Middelkamp weer terug naar het station. De 20 km route gaat via de Hakenberg, richting Dinkel, Austiberg, Marthalager en Tankenberg eveneens terug naar het startpunt. De deelnemers lopen voor eigen risico en rekening. Zorg voor stevig schoeisel en een versnapering. Informatie: www.natuurwandelenoldenzaal.jouwweb.nl

Het voordeligste adres voor Fornuizen Keukens en inbouw-apparatuur Diverse gaskookplaten in alle maatvoeringen

Inbouwen 45 euro v.a.

Bosch vlakscherm kap

Inbouwen 45 euro

Inbouwen 35 euro

199.-

249.-

Boretti Davinci Nero

Bosch oven/magnetron

Boretti VT 96 IX

ei, Stoves, Smeg, Fa K rett

749.- Bo 90 cm RVS afzuigkappen

? g i d o n n nuizen e k u lcon for

Zie onze website voor meer informatie

750 m3 / uur

Inbouwen 50 euro

Inbouwen 50 euro

675.BOSCH luxe vaatwasser

Inbouwen 50 euro v.a. a

499.499.

1799.-

v.a.

279.-

Inbouw koel/vriezers

Inbouwen 50 euro v.a.

299.299. 99

Breedste assortiment inbouwapparatuur van Twente Combimagnetron

Inductie 60 cm

M-System M System MFTN MFT TN 96

Zeer veel uit voorraad leverbaar, kom eens kijken! Het adres voor inbouwapparaten, keukens,werkbladen en fornuizen

Inbouwen 35 euro v.a. WONEN

399.-

Inbouwen 35 euro v.a. SPORT

299.-

Lenteweg 62 7532 RL Enschede Tel. 053 - 4614466

Inbouwen 50 euro

1149.-

METAMORFOSE

Openingstijden: di t/m vr 09.00 - 18.00 zaterdag 09.00 - 17.00

ALGEMEEN

KLUSSEN

www.inbouwmagazijn.nl VAKANTIE


N E P N A E L P S A & L S N & E N N O E ON WW IKIK ÖW LW LÖ

G G N I N I M I M I U U OOPPRR CASS 2,5 ZITSBANK VAN 749,NU

NU TOT

60% KORTING OP VELE SHOWROOM MODELLEN!

TANO FAUTEUIL

599.-

EXCL. KUSSEN. VAN 365 VOOR

299.-

ULTIMA EETTAFEL

IMPERIA ARMSTOEL

IN MASSIEF EIKEN. L240XB100, VAN 1199 VOOR

IN LEDER MET VIERKANT STIKSEL, VAN 299 VOOR

899.-

229.-

ALBURY HOEKBANK

NU VANAF

899.-

FINNMARK, (140X200) VAN 1849

VAN 1499.- VOOR

999,-

849.-

VOOR OOK LEVERBAAR IN ANDERE MATEN.

IN.PAK

PRIJS

ARENO EETSTOEL INPAKPRIJS VAN 119

VOOR

99,-

DRENO RELAX FAUTEUIL

VERKRIJGBAAR IN VERSCHILLENDE MATEN.IN LEDER VAN 1099 VOOR

GRANDOLA FAUTEUIL

UITGEVOERD IN STOF, VAN 499 VOOR

849.-

Westeinde 660 - Vriezenveen - Tel. (0546) 55 99 55

399.-

DE GROOTSTE WOONBOULEVARD VAN OOST-NEDERLAND

Onder voorbehoud van druk- en zetfouten

CHRISTINE HOEKBANK

COMPLETE BOXSPRING

Hvg 16 07 13  
Hvg 16 07 13  
Advertisement