Page 1

Hart van Glanerbrug is een krant op weekendformaat die maandelijks in full color verschijnt. Deze wordt huis aan huis verspreid in Glanerbrug, Enschede-Oost, Lonneker, Losser, Overdinkel en Glane.

hart van glanerbrug. Anders dan anderen!

WE HEBBEN ZE WEER!!

Nickelson De Nic kelson Winterjassen zijn binnen l n . s n a e j o s s a c i p . www hart van glanerbrug.

PAGINA 7

Medium Danielle: “de periode van koffiedik kijken, ligt ver achter ons”

SHIRTS T-SHIRTS

ranormaal, ook wel bekend als bovennatuurlijk, is de ogelijkheid om dingen waar te nemen of te kunnen ren en / of voelen. “Iemand die paranormaal is” zegt en, “is met de helm op geboren”. De laatste jaren mt het woord paranormaal steeds meer in de pubiteit. Diverse tv programma’s, zoals ‘het zesde zinig” besteden aandacht aan ‘het paranormaal zijn”. aar anderen nog steeds de draak steken met deze vennatuurlijke gave en het geheel verwijzen naar de ereld van ‘koffiedik kijken’ hebben anderen ervaren, t er meer is tussen hemel en aarde, dan men zou rven vermoeden.

anielle Nijhuis, ontdekte vlak voor haar puberale peode, dat zij dingen kon waarnemen, die aan anderen orbijgingen. “Ik zag”, begint Danielle haar verhaal, oordat ik ging slapen telkens een film waarin ekomstbeelden van mij werden weergegeven. In rste instantie keek ik daar vreemd tegenaan, maar et verloop van tijd, begon ik die beelden een plaats geven. Die beelden zag ik niet in een droomfase,

Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn anderen gevoeliger dan anderen. Mensen die zeer gevoelig zijn of zelfs hooggevoelig, hebben van doen met HSP. HSP staat voor Highly Sensitive Person.. Iemand met HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op dan een ander. Kort door de bocht zou je kunnen stellen, dat dergelijke personen hun ontvanger doorlopend open hebben staan voor prikkels van anderen. Hun aanwezigheid in een grote menigte brengt hen van de wijs.

Waar andere kinderen gingen sporten, trok Danielle zich terug en besteedde zij aandacht aan haar grote hobby edelstenen. Voornamelijk de uitstraling van edelstenen trok haar bewondering. Steeds meer kon zij zich terugtrekken met haar stenen en sloot zij zich af voor alle andere zaken. Zij ontdekte, dat het mogelijk was om edelstenen in groepen te verdelen. Zo selecteerde zij stenen op kleur, vorm, het geven van rust, innerlijk gevoel enz. Het zien van zaken die anderen niet waarnemen, was voor Danielle Nijhuis aanleiding om meer met haar buitengewone gave te gaan doen. Waar anderen het waarnemen “koffiedik kijken” noemden, heeft Danielle alles in het werk gesteld om

haar paranormaal zijn een plaats te geven. Diverse cursussen hebben haar gebracht op het niveau dat zij nu heeft bereikt. Onder het motto: “er is zoveel meer tussen hemel en aarde” probeert Danielle Nijhuis, die zich tijdens de sessies Medium Danielle noemt, haar bezoekers door middel van haar paranormale gave te ondersteunen. Onder het bezielend toezicht van CIVAS, CIVAS is al ruim tien jaar dé specialist op het gebied van persoonlijke groei, natuurlijke geneeswijzen, counseling, coaching en psychologie, kent Medium Danielle alle ins en outs op haar vakgebied.maar ik voelde hoe mijn toekomstig levenspad eruit zou kunnen gaan zien. Als puber komt zoiets heftig op je over. Je kunt het in eerste instantie niet accepteren, maar op een gegeven moment ga je de beelden accepteren en weet je dat je niet bang hoeft te zijn over hetgeen je hebt gezien. Natuurlijk vind je het vreemd, dat jij dingen ziet, die anderen niet hebben waargenomen en natuurlijk durf je in eerste instantie er met niemand over te praten”.

JEANS JACKETS

Sinds een aantal jaren mag het Medium Danielle zichzelf zien als een sprituele hulpverlener, die door middel van healing, readings, engelen kaartleggen en fotoreading verlichting probeert te brengen bij anderen. Haar persoonlijke benadering tijdens de sessies worden gekenmerkt door rust. “Het mag telkens verbazingwekkend worden genoemd”, vervolgt Danielle haar verhaal, “te ontdekken welke resultaten ik met mijn gave bereik. Natuurlijk staan sommigen nu nog sceptisch tegenover mijn paranormale mogelijkheden. Het komt regelmatig voor, dat ik mijn bezoeker iets meedeel, dat erg in de persoonlijke sfeer ligt. Daarom is het ook vanzelfsprekend, dat alle werkzaamheden die ik ten uitvoer breng, zeer discreet worden behandeld. Verder kan ik mij berusten op een zwijgplicht”.

Lekkage? www.schoonriool.nl

Belangstellenden voor de werkzaamheden van Medium Danielle kunnen contact met haar opnemen via Telefoon 06-1814.1055 E-mail danielle@circle-of-love.nl

Bij inlevering van deze advertentie krijgt u €10,- korting Haar bezoekuren, na afspraak, zijn: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 14.30 uur en eventueel ’s avonds van 20.00 tot 22.00 uur.

Postpartum

EURO

PART ®

Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postnatale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht en coördinatie. Dit alles met respect voor je pas bevallen lichaam en met speciale aandacht voor de bekkenbodem. De theorielessen zijn voornamelijk gericht op herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling van de baby en babymassage. De theorielessen van de post partum cursus,

25% korting op alle WONEN

GOED GEFIKST

Bij het Fysio Team fysiotherapie staat een gespecialiseerd team fysiotherapeuten voor u klaar. Op twee locaties en met elf collega’s. Naast Zwangerfit kunt u ook voor alle andere verbijzonderingen binnen de fysiotherapie bij ons terecht. Zoals kinderfysiotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie en sportfysiotherapie. Ook de reguliere fysiotherapie is natuurlijk aanwezig.

Optische Rookmelder Alecto van €SPORT 7,95 per stuk

METAMORFOSE

de

Brasserie ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


Gezellig en gemoedelijk winkelen bij Judith Mode Doelbewust iets willen kopen of gewoon even kijken bij bij Judith Mode. Dat kan natuurlijk altijd. Wij presenteren u graag onze uitgebreide dames collectie: modieus en betaalbaar. Mooie merken zoals Betty Barclay, Monari & Olsen zijn voor de vrouw van middelbare leeftijd interessant.

Frank Walder en Robero Sarto is meer voor de dame op leeftijd. Met de sportieve broeken van Zerres, Zaffiri en Brax maken we iedere vrouw blij. Deze merken staan bekend om de uitstekende pasvorm: iedere vrouw kan bij Judith Mode slagen voor een perfect passende broek. Maar laten we de pantalons van Max Faber niet vergeten. Eén keer een Max Faber pantalon, nooit geen andere meer. Probeer het ook eens.

Dat u bij ons als klant centraal staat, blijkt wel uit onze service. Ons verkoop team adviseert u graag bij het zoeken naar een nieuwe outfit. Moet er iets veranderd worden dan spelden we het graag voor u af en laten het door onze coupeuse op maat maken.

Wij hopen u snel te mogen begroeten. Judith, Ria, José & Stiny Tegen inlevering van deze bon ontvangt u

€5,- korting

(minimale besteding €49,95) m.u.v. andere aanbiedingen en acties. Geldig t/m 30 oktober

www.judithmode.nl

Schoolstraat 56, 7534 CC, Glanerbrug - Enschede info@judithmode.com Tel: 053-4611528


hart van glanerbrug.

PA G I N A 3

hart van glanerbrug.

PAGINA 13

ZWANGERFIT IN GLANERBRUG De zwangerschap is een enerverende, spannende maar vooral leuke periode waarin veel van jou en je lichaam gevraagd wordt. Het is belangrijk om op een verantwoorde manier in beweging te blijven om je zodoende optimaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Het meedoen aan de ZwangerFit® bij Het Fysio Team is hiervoor ideaal. De cursus NVFB-ZwangerFit® is ontwikkeld door de Nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij bekkenproblematiek en pre en postpartum gezondheidszorg (NVFB). In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten in het bekkengebied maar ook elders in het lichaam. De Zwangerfit cursus wordt gegeven door Monique van de Straat-van Harn, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en Alexandra Limke, fysiotherapeut en geregistreerd zwangerfit docente. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit, kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings-en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. Gerichte bekkenbodemtraining vroeg in de zwangerschap, helpt urine-incontinentie later in de zwangerschap voorkomen en is effectief gebleken ter preventie en behandeling van urine-incontinentie postpartum. Bekkenbodemtraining heeft daarnaast een positief effect op het verloop van de natuurlijke bevalling (snellere uitdrijving en een kleiner risico op een keizersnede of kunstverlossing). Gerichte stabili-

satie- en coördinatieoefeningen tijdens week 20 tot 36 prepartum blijken effectief ter preventie van zwangerschapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn of geven een afname van klachten.

de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. Voor de partners is er een speciale partneravond.

Postpartum (na de bevalling) Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postnadeelnemen aan de NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16e tale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is iedere vrouw meedoen aan de cursus. specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht Vier tot zes weken na de geboorte van de baby kan en coördinatie . Dit alles met respect voor je pas bevalweer worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot len lichaam en met speciale aandacht voor de bekken9 maanden na de bevalling, al naar van deLand be- isbodem. theorielessen zijn voornamelijk Hetgelang Twentsche uitgeverDevan o.a. Hellendoorn Journaal, gericht op hoefte van de cursist. herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling Hengelo Journaal, Borne Oldenzaal Journaal, vanJournaal, de baby en babymassage. De theorielessen van de NVFB-ZwangerFit® start met eenEnschede intake door een van en post partum cursus, evenals de babymassage Journaal Losser Journaal. de docenten. Zo kan bepaald worden of de behoeften (praktijkles), worden mede gegeven door de kinderen verwachtingen van de cursist aansluiten bij de is cur-metfysiotherapeutes Mariëlle Bekhuis en Nathalie Arentsen. Deze uitgave de nodige zorg tot stand gekosusinhoud. Tevens wordt er bepaald of er medische men. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenredenen zijn om toch af te zien van deelname. Het Resultaat? Een fit en gezond lijf, dat voor de periode tijdens en na de heden en daaruit voortvloeiende schade lezers Pre-partum (voor de bevalling) zwangerschap aankan! of andere partijen komen niet voor rekening van de De cursus bestaat voornamelijk uit actieve lessen. In de uitgever. actieve lessen worden er oefeningen op muziek gedaan Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de waarbij rekening wordt gehouden met het verandercursus, neem dan contact op met: ende zwangere lichaam. De aandacht ligt vooral op behoud van conditie, spierversterking, coördinatie en Het Fysio Team stabilisatie, maar ook op ademhaling en ontspanning. Tolstraat 4a De actieve lessen worden afgewisseld met theorieles7534 CH Glanerbrug sen. Deze vinden eenmaal per 14 dagen plaats. Tijdens Tel. 053 – 700 00 00 of deze coaching komen alle onderwerpen aan bod die Via info@hetfysioteam.nl of www.hetfysioteam.nl betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt er ingegaan op

Speeltoestellen

Najaarsweg 40 7532 SK Enschede (Glanerbrug)

De Zuivelhoeve Glanerbrug voor al uw

Verstopping? www.schoonriool.nl

WONEN

SPORT

tLBBT tWFSTHFCSBEFOOPUFO METAMORFOSE tPMJKWFO

ALGEMEEN

De goedkoopste van twente www.schoonriool.nl

KLUSSEN

VAKANTIE


www.redlevens.nl

OLDENZAAL – Een kind dat de ketel met kokend water van het fornuis trekt. biedt trainingen aan iedereen die bij een noodgeval de juiste handelingen wil kunnen verrichten.

positief: ‘Mijn training bij Red Levens was laagdrempelig en echt toegesneden op de praktijk. De medewerkers waren duidelijk ervaren en de sfeer erg goed’. ‘De gegeven informatie sloot naadloos aan op de behoefte (waarvan ik niet eens wist dat ik deze had). ‘ Hiermee beschrijven de cursisten precies datgene waarmee Red Levens zich wil onderscheiden van andere bedrijven/organisaties. ‘Wij werken vanuit de gedachte dat ‘doen’ het belangrijkste is’, legt oprichtster Nicolet Meenderink uit. ‘Natuurlijk bieden we de cursist voldoende kennis om de juiste handelingen te kunnen verrichten. Maar het gaat uiteindelijk om het ‘doen’.’ Schat aan ervaring Alle medewerkers van Red Levens hebben een achtergrond in de gezondheidzorg en beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van EHBO. Nicolet zelf werkte ruim twintig jaar als anesthesie-assistent. Daarnaast was ze beschikbaar voor het traumateam en reanimatieteam. ‘Hierdoor zijn wij geen standaard bedrijf. We beschikken over een schat aan ervaring en kunnen mensen stap voor stap uitleg geven over elk medisch probleem die je in de praktijk tegen kunt komen. Hele simpele en praktische weetjes. Bijvoorbeeld hoe je moet handelen wanneer iemand stikt. We hebben een eigen, unieke methode die je bij iedereen toe kunt passen: zwaargewicht of lichtgewicht’, aldus Nicolet Meenderink. Extra service Bij Red Levens kunt u terecht voor alle trainingen die er zijn om hulp te bieden bij noodgevallen. Denk daarbij aan: bedrijfshulpverlening (BHV), eerste hulp bij ongelukken (EHBO), kinder EHBO (kinderehbo), EHBO voor de jeugd, reanimatie, Automatische Externe Defibrillator (AED), brand, ontruiming en ontruimingsoefeningen. Bij ons kunt u terecht voor dé goedkoopste AED’s in Twente. Naast dit alles is Red Levens ook gespecialiseerd in onderwater noodgevallen (voor bv toezichthouders van zwembaden) eerste hulp bij, drugs misbruik, sportongevallen en verkeersongevallen. ‘Deze extra dingen zijn onze kracht. Wij verdiepen ons in elke situatie en zorgen ervoor dat de cursussen begrijpelijk zijn en toegespitst op de praktijk’, aldus Nicolet. Meer informatie: Nicolet Meenderink, Gammelkerstraat 28, 7572 AV Oldenzaal,Telefoon: 0541-296882, Mobiel: 06-2225 1118. Internet: www.redlevens.nl. E-mail: info@redlevens.nl

Kinder EHBO

Nieuw in Twente! Kinder BHV

Nieuw bij Red Levens! Hoofd BHV

Tijdens de cursus Kinder EHBO leert de cursist omgaan met de meest voorkomende kinderongevallen.

Speciaal voor kleuterleiders, basisschooldocenten en kinderdagverblijven is er een kinder BHV ontwikkeld.

Duur cursus: 1 dag Cursusdata: Zaterdag 6 november 2010 Zit vol. Zaterdag 11 december 2010 Zaterdag 15 januari 2011 Zaterdag 5 februari 2011

Duur cursus: 2 dagen of 4 dagdelen (basisopleiding) 1 dag of 2 dagdelen (herhalingsopleiding) Cursusdata: Woensdag 15 december 2010 Vrijdag 17 december 2010 Woensdag 26 januari 2011 Woensdag 2 februari 2011

Speciaal voor personen die in een bedrijf of instelling gaan functioneren als coördinator / hoofd bedrijfshulpverlening. De cursus is inclusief beheerder brandmeldinstallatie. Hierdoor kan de brandmeldinstallatie in eigen beheer worden gehouden. Zeer kostenbesparend voor in de toekomst! Duur cursus Hoofd BHV: 3 dagen Cursusdata: Woensdag 17 november 2010 Woensdag 8 december 2010 Woensdag 12 januari 2011

VCA VOL VCA VOL staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen. Duur cursus VCA: 2 dagdelen Duur cursus VCA/VOL: 3 dagdelen Cursusdata: Vrijdagochtend 26 nov en vrijdagochtend 3 dec. Vrijdagmiddag 3 dec voor het VOL gedeelte.

De kwaliteit van iedere cursus is hoog. Red Levens staat ingeschreven als organisator bij het NIBHV. Bovendien vindt Redt Levens erkenning bij de Nederlandse reanimatieraad en voldoet het aan de richtlijnen van het Oranje Kruis. Vele zorgverzekeraars vergoeden daarom ook vaak een gedeelte van een cursus.


hart van glanerbrug.

PA G I N A 5

hart van glanerbrug. Service hart

Incasso? mr. drs. Carlo Verrillo

0541 - 521 515

• Dakdekkers op het hoogste niveau • 0652683790 - www.jg-daktechniek.nl

hart van glanerbrug. www.beautycareathome.nl de schoonheidsspecialiste bij u thuis

ANERBRUG

de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenwww.beautycareathome.nl/shop bodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat.

coördinatieoefeningen tijdens week 20 tot 36 m blijken effectief ter preventie van zwangerrelateerde lage rug- en bekkenpijn of geven me van klachten.

de partners een U speciale partneravond. De Schoonheisspecialist dieis erbij thuis komt!!! Webshop voorVoor schoonheidsproducten

Postpartum (na de bevalling) www.beautycareathome.nl 06-28096152 Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postna-

e zwangere als de pas bevallen vrouw kan en aan de NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16e n de zwangerschap tot aan de bevalling kan ouw meedoen aan de cursus. zes weken na de geboorte van de baby kan rden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot en na de bevalling, al naar gelang van de bean de cursist.

tale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een kijk nu op onze nieuwe online webshop splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is

angerFit® start met een intake door een van ten. Zo kan bepaald worden of de behoeften chtingen van de cursist aansluiten bij de curd. Tevens wordt er bepaald of er medische zijn om toch af te zien van deelname.

um (voor de bevalling) bestaat voornamelijk uit actieve lessen. In de ssen worden er oefeningen op muziek gedaan ekening wordt gehouden met het veranderangere lichaam. De aandacht ligt vooral op van conditie, spierversterking, coördinatie en ie, maar ook op ademhaling en ontspanning. ve lessen worden afgewisseld met theorielese vinden eenmaal per 14 dagen plaats. Tijdens ching komen alle onderwerpen aan bod die ng hebben op de zwangerschap, baring en de na de bevalling. Ook wordt er ingegaan op

specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht en coördinatie . Dit alles met respect voor je pas bevallen lichaam en met speciale aandacht voor de bekkenbodem. De theorielessen zijn voornamelijk gericht op herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling van de baby en babymassage. De theorielessen van de post partum cursus, evenals de babymassage (praktijkles), worden mede gegeven door de kinderfysiotherapeutes Mariëlle Bekhuis en Nathalie Arentsen. Het Resultaat? Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan! Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de cursus, neem dan contact op met: Het Fysio Team Tolstraat 4a 7534 CH Glanerbrug Tel. 053 – 700 00 00 of Via info@hetfysioteam.nl of www.hetfysioteam.nl

hart van glanerbrug.

BRUG

ngen tijdens week 20 tot 36 ter preventie van zwangerug- en bekkenpijn of geven

e pas bevallen vrouw kan ZwangerFit®. Vanaf de 16e p tot aan de bevalling kan n de cursus. geboorte van de baby kan n aan de lessen. Dit kan tot g, al naar gelang van de be-

rug

et een intake door een van ald worden of de behoeften cursist aansluiten bij de curr bepaald of er medische zien van deelname.

ing) elijk uit actieve lessen. In de feningen op muziek gedaan ehouden met het veranderDe aandacht ligt vooral op rversterking, coördinatie en demhaling en ontspanning. afgewisseld met theorielesper 14 dagen plaats. Tijdens 617736 onderwerpen aan bod die zwangerschap, baring en de Ook wordt er ingegaan op

ORFOSE

de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. Voor de partners is er een speciale partneravond. Postpartum (na de bevalling) Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postnatale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht en coördinatie . Dit alles met respect voor je pas bevallen lichaam en met speciale aandacht voor de bekkenbodem. De theorielessen zijn voornamelijk gericht op herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling van de baby en babymassage. De theorielessen van de post partum cursus, evenals de babymassage (praktijkles), worden mede gegeven door de kinderfysiotherapeutes Mariëlle Bekhuis en Nathalie Arentsen. Het Resultaat? Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan! Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de cursus, neem dan contact op met: Het Fysio Team Tolstraat 4a 7534 CH Glanerbrug Tel. 053 – 700 00 00 of Via info@hetfysioteam.nl of www.hetfysioteam.nl

Defect riool?

24 uur service

www.schoonriool.nl

www.schoonriool.nl

Hout / Beton Schutting ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANATIE

Najaarsweg 40 7532 SK Enschede (Glanerbrug) KLUSSEN

WONEN

VAKANATIE

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


Bellers Bellers Overdinkel Overdinkel elke Zondag Bellers elke Zondag 00 00 van 12. 17. geopend 00 00 Overdinkel van 12. 17. geopend

Geldig t/m zaterdag 30 oktober

Geldig t/m zaterdag 30 oktober

Geldig t/m zaterdag 30 oktober

Zondag 00 00 van 12. 17. geopend elke

Hamburgers Naturel

Pak 5 stuks

Hamburgers Naturel

Pak 5 stuks

3.14

2. 2.49

49

3.14

Hamburgers Naturel

1.30

Mona Pudding

Alle smaken

Beker 500 gram Mona Pudding

Alle smaken

Beker 500 gram

Pak 5 stuks

0. 0.99

99

1.30

Deze zaal is zeer geschikt voor kleine en grote feestjes, tot ± 125 personen. Wij verzorgen ondermeer voor families, sportclubs, bedrijven e.d. fiets- en puzzeltochten, klootschieten, steppen, horrortochDeze zaal is zeer geschikt voor kleine en grote feestjes, tot ± 125 huifkartochten, personen. ten, oud hollandse spelletjes, casino-avonden, Wij verzorgen ondermeer voor families, sportclubs, bedrijven e.d. fiets- en puzzeltochten, boerengolf, boerendart, recepties en BBQ buffetten. klootschieten, steppen, horrortochten, oud hollandse spelletjes, casino-avonden, huifkartochten, boerengolf, boerendart, recepties en BBQ buffetten.

Wij verzorgen tevens: Wij verzorgen - Maaltijden en tevens: lunches voor bedrijven en recepties. Maaltijden en lunches voor bedrijven en recepties. - Warme en koude buffetten bij u thuis. Warme en koude buffetten bij u thuis. - Stamppot buffetten en BBQ buffetten. - Stamppot buffetten en BBQ buffetten.

Tel.: 06 51542499 / www.joopvanommen.nl Grolsch Pils

Alle varianten naar keuze M.u.v. losse flesjes of blikjes

Grolsch Pils

Alle varianten 3.14 naar keuze M.u.v. losse flesjes of blikjes

2.

49

Maximaal 6 kratten per klant

Verschillende combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

1.30

Mona Pudding

Alle smaken

Beker 500 gram

2e HALVE PRIJS 2e

Verschillende combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

Grolsch Pils

HALVE PRIJS

Alle varianten naar keuze M.u.v. losse flesjes of blikjes Maximaal 6 kratten per klant

Max Havelaar Fairtrade Bananen Per kilo

Verse pizza’s

NIEUW: In de smaken Quatro Stagioni, Toscana, Caprese of Serrano

Verschillende combinaties mogelijk. Per combinatie kan gram Verse pizza’s Doos 370-450 de prijs verschillen. krijgt NIEUW: In Ude smaken 25% korting op de totaalprijs.

Quatro Stagioni, Toscana, Caprese of Serrano

Doos 370-450 gram

PER STUK 4.99

2.99 2.99

PER STUK 4.99

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

43/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Verse pizza’s

Doos 370-450 gram

MAGNESIUM BALANS is een ontspanningsformule die helpt bij vermoeide en gespannen spieren. De uitgebalanceerde combinatie van de mineralen Magnesium en Calcium hebben een ontspannende en rustgevende invloed. Probeer Magnesium Balans en snel zullen de kuitspieren u niet meer wakker maken Bij gespannen spieren in kuiten en benen (ook ‘s nachts) Heeft een ontspannende en rustgevende Wandtegels afm.invloed 20x25cm 1e keus Bij vermoeide spieren in o.a. nek en schouders

vanaf € 9,95 /m 60 tabl.

9,95

120 tabletten

Wandtegels afm. 25x33 cm wit glans

€ 14,95 /m

Kijk voor meer informatie op www.bloem.net/magnesiumbalans VERKRIJGBAAR BIJ:

43/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

NIEUW: In de smaken Quatro Stagioni, Toscana, Caprese of Serrano

0.99

Maken de kuitspieren u ‘s nachts ook wakker?

PER STUK 4.99

2.99

43/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Drogisterij Hardick Vloertegels antraciet

Max Havelaar Fairtrade Bananen 1.69 _ Per kilo

_

60x60 cm door en door

HALVE _ PRIJS99

Diverse soorten Graniet

20e.99 1.69 _

0.

Max Havelaar Fairtrade Bananen Per kilo

1.69 _ _

0 .99

KerkstraaU (MBOFSCSVHt Tel.: 053 - 4611284

€ 34,95 /m

vanaf € 35,00 /m AANBIEDING VAN DE WEEK

Sierbestrating antraciet 20 X 30

€ 12,50 /m² (prijzen zijn incl. BTW)

Bezoek onze showroom voor al uw tegels! Gerridzen Bouwmaterialen BV Euregioweg 257 - 7532 SM Enschede Tel. 053-4356054 - Fax 053-4332656

info@gerridzen.nl www.geridzen.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 7.30-18.00 uur; zaterdag: 8.30-12.00 uur

Een voe voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.

Maximaal 6 kratten per klant


periode erna. Het meedoen aan de ZwangerFit® bij Het Fysio Team is hiervoor ideaal. De cursus NVFB-ZwangerFit® is ontwikkeld door de Nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij bekkenproblematiek en pre en postpartum gezondheidszorg (NVFB). In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten in het bekkengebied maar ook elders in het lichaam. De Zwangerfit cursus wordt gegeven door Monique van de Straat-van Harn, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en Alexandra Limke, fysiotherapeut en geregistreerd zwangerfit docente. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit, kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings-en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. Gerichte bekkenbodemtraining vroeg in de zwangerschap, helpt urine-incontinentie later in de zwangerschap voorkomen en is effectief gebleken ter preventie en behandeling van urine-incontinentie postpartum. Bekkenbodemtraining heeft daarnaast een positief effect op het verloop van de natuurlijke bevalling (snellere uitdrijving en een kleiner risico op een keizersnede of kunstverlossing). Gerichte stabili-

PAGINA 13

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan de NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Vier tot zes weken na de geboorte van de baby kan weer worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de behoefte van de cursist.

Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postnatale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht en coördinatie . Dit alles met respect voor je pas bevallen lichaam en met speciale aandacht voor de bekkenbodem. De theorielessen zijn voornamelijk gericht op herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling van de baby en babymassage. De theorielessen van de post partum cursus, evenals de babymassage (praktijkles), worden mede gegeven door de kinderfysiotherapeutes Mariëlle Bekhuis en Nathalie Arentsen.

hart van glanerbrug.

NVFB-ZwangerFit® start met een intake door een van de docenten. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cursusinhoud. Tevens wordt er bepaald of er medische redenen zijn om toch af te zien van deelname.

24 uur service

Het Resultaat? Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de Pre-partum (voor de bevalling) zwangerschap aankan! De cursus bestaat voornamelijk uit actievewww.schoonriool.nl lessen. In de actieve lessen worden er oefeningen op muziek gedaan Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de waarbij rekening wordt gehouden met het verandercursus, neem dan contact op met: ende zwangere lichaam. De aandacht ligt vooral op behoud van conditie, spierversterking, coördinatie en Het Fysio Team stabilisatie, maar ook op ademhaling en ontspanning. Tolstraat 4a De actieve lessen worden afgewisseld met theorieles7534 CH Glanerbrug sen. Deze vinden eenmaal per 14 dagen plaats. Tijdens Tel. 053 – 700 00 00 of deze coaching komen alle onderwerpen aan bod die Via info@hetfysioteam.nl of www.hetfysioteam.nl betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt er ingegaan op

hart van glanerbrug.

ZWANGERFIT IN GLANERBRUG Sierbestrating De zwangerschap is een enerverende, spannende maar vooral leuke periode waarin veel van jou en je lichaam gevraagd wordt. Het is belangrijk om op een verantwoorde manier in beweging te blijven om je zodoende optimaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Het meedoen aan de ZwangerFit® bij Het Fysio Team is hiervoor ideaal.

De cursus NVFB-ZwangerFit® is ontwikkeld door de Nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij bekkenproblematiek en pre en postpartum gezondheidszorg (NVFB). In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten in het bekkengebied maar ook elders in het lichaam. De Zwangerfit cursus wordt gegeven door Monique van de Straat-van Harn, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en Alexandra Limke, fysiotherapeut en geregistreerd zwangerfit docente. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit, kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings-en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. Gerichte bekkenbodemtraining vroeg in de zwangerschap, helpt urine-incontinentie later in de zwangerschap voorkomen en is effectief gebleken ter preventie en behandeling van urine-incontinentie postpartum. Bekkenbodemtraining heeft daarnaast een positief effect op het verloop van de natuurlijke bevalling (snellere uitdrijving en een kleiner risico op een keizersnede of kunstverlossing). Gerichte stabili-

satie- en coördinatieoefeningen tijdens week 20 tot 36 prepartum blijken effectief ter preventie van zwangerschapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn of geven een afname van klachten.

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan de NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Vier tot zes weken na de geboorte van de baby kan weer worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de behoefte van de cursist.

SPORT

Defect riool?

Het Resultaat? Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de Pre-partum (voor de bevalling) zwangerschap aankan! De cursus bestaat voornamelijk uit actieve lessen. In de actieve lessen worden er oefeningen op muziek gedaan Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de www.schoonriool.nl waarbij rekening wordt gehouden met het verandercursus, neem dan contact op met: ende zwangere lichaam. De aandacht ligt vooral op behoud van conditie, spierversterking, coördinatie en Het Fysio Team stabilisatie, maar ook op ademhaling en ontspanning. Tolstraat 4a De actieve lessen worden afgewisseld met theorieles7534 CH Glanerbrug sen. Deze vinden eenmaal per 14 dagen plaats. Tijdens Tel. 053 – 700 00 00 of deze coaching komen alle onderwerpen aan bod die Via info@hetfysioteam.nl of www.hetfysioteam.nl betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt er ingegaan op

Tuinhout

Gronausestraat 1108b · Tel. 053-4617736 WONEN

Postpartum (na de bevalling) Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postnatale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht en coördinatie . Dit alles met respect voor je pas bevallen lichaam en met speciale aandacht voor de bekkenbodem. De theorielessen zijn voornamelijk gericht op herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling van de baby en babymassage. De theorielessen van de post partum cursus, evenals de babymassage (praktijkles), worden mede gegeven door de kinderfysiotherapeutes Mariëlle Bekhuis en Nathalie Arentsen.

Najaarsweg 40 7532 SK Enschede (Glanerbrug)

NVFB-ZwangerFit® start met een intake door een van de docenten. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cursusinhoud. Tevens wordt er bepaald of er medische redenen zijn om toch af te zien van deelname.

De Zuivelhoeve Glanerbrug voor al uw

tLBBT tWFSTHFCSBEFOOPUFO tPMJKWFO tUBQBT tDBEFBVNBOEFO FO[

de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. Voor de partners is er een speciale partneravond.

METAMORFOSE

Najaarsweg 40 7532 SK Enschede ALGEMEEN KLUSSEN(Glanerbrug) VAKANATIE

De Zuivelhoeve Glanerbrug voor al uw tLBBT tWFSTHFCSBEFOOPUFO tPMJKWFO tUBQBT tDBEFBVNBOEFO FO[

Gronausestraat 1108b · Tel. 053-4617736 WONEN

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

ALGEMEEN

KLUSSEN

KLUSSEN

VAKANATIE

VAKANTIE


December

ď€ ď€‚ď€ƒď€„ď€…ď€†ď€„ď€„ď€‡ď€…ď€ˆď€„ď€‚ď€‰ď€Šď€‹ď€…

Week 48

Beenhammetje Friet en rauwkost

Alle Week menu’s ₏6,75 Oktober

Week 49

Week 40

Kapucijners met spek Gebakken aardappelen en warme groente

Gepocheerde zalm moot Pommes Gratin en room prei

Week 50

Week 41

Stamppot Hutspot Ribbetjes en Jus

Kipkerrie Rijst en rauwkost

Week 51

Week 42

Boeuf bourguignon Friet en rauwkostsalade

Runderrollade Gekookte aardappelen en warme groente

Week 52

Week 43

Varkenshaas puntjes champignons room saus Gebakken aardappelen en warme groente

Duitse biefstuk Gebakken aardappelen en warme groente

Wijzigingen voorbehouden !!

ď€

ď€?ď€‘ď€ ď€ ď€’ď€“ď€”ď€…ď€•ď€–ď€—ď€… ď€’ď€”ď€…ď€ˆď€–ď€–ď€—ď€’ď€… Broodje van de maand oktober Een noten Ciabatta met salami brie en walnoten overgoten met honig Broodje van de Maand november Focaccio panini met sla tomaat en een runderburger Broodje van de maand december Rostico meergranen gezond met sla tomaat kaas en komkommer

November Week 44

Gebakken kabeljauw Aardappelpuree en warme groente

ď€Œď€„ď€?ď€?

Week 45

24 december zijn wij om 17.00 uur gesloten

Kippenpoot Bonne femme

Op 25 en 26 december geen week menu

Week 46

31 december zijn wij om 17.00 uur gesloten

Stamppot boerenkool Rookworst en jus

Op 1 januari en 2 januari 2011 zijn wij gesloten

Week 47

Op 3 jan 2011 zijn wij U weer graag van dienst

Glanerbruger stoofpot Gekookte kriel en warme groente

ď€

+HWRQWELMW EXIIHW

‘�†‹–Œƒƒ”™‡‡”‡‡� Š‡‡”Ž‹Œ�‡”•–„—ˆˆ‡–„‹Œ†‡ ”ƒ••‡”‹‡�‡–†‡Š‡Ž‡ ƒ�‹Ž‹‡ (ONH=RQGDJHHQKHHUOLMNRQWELMW EXIIHWYDQ WRWXXU 9ROZDVVHQHQ½ .LQGHUHQMDDU½ .LQGHUHQHWHQJUDWLVPHH 'H%UDVVHULH *URQDXVHVWUDDW$7 *ODQHUEUXJ 7HOHIRRQ 9ROGRHQGHSDUNHHUJHOHJHQKHLGHQ*UDWLV ZH]LMQGDJHQSHUZHHNRSHQYDQ XXU

‡–ƒŽ•˜‘”‹‰Œƒƒ”™‡‡”‹�‘�œ‡ �‡”•–•ˆ‡‡”‘�‰‡–‘˜‡”†‡”ƒ••‡”‹‡ ‡‡�œ‡‡”—‹–‰‡„”‡‹†„—ˆˆ‡–‡�‡‡� •’‡––‡”‡�†‡••‡”–„—ˆˆ‡–˜‘‘” �ƒƒ”

ÍŠÍ˘ÍĄÇĄÍĽÍ ’Ǥ’Ǥ 

‡”•–‡�‡”•–†ƒ‰ 

‡”•–‡„—ˆˆ‡–ÍĄÍŁÇ¤Í Í ÇŚÍĄÍŚÇ¤Í Í  

™‡‡†‡„—ˆˆ‡–ÍĄÍ¨Ç¤Í Í ÇŚÍ˘ÍĄÇ¤Í Í  

™‡‡†‡�‡”•–†ƒ‰ 

ÍĄÍŚÇ¤Í Í ÇŚÍĄÍŠÇ¤Í Í   ‡–‘’

*HOLHYHWHUHVHUYHUHQYRRU GH]HGDJHQRS WHOHIRRQQU

HEUDVVHULH

.HUVW


hart van glanerbrug.

PA G I N A 9

Bellers Overdinkel

Geldig t/m zaterdag 30 oktober

Verstopping?

De goedkoopste van twente

Zondag 00 00 van 12. 17. geopend

www.schoonriool.nl

www.schoonriool.nl

elke

Hamburgers Naturel

Pak 5 stuks

1.30

3.14

2.49

Mona Pudding

Alle smaken

Beker 500 gram

0.99

Defect riool? www.schoonriool.nl

Grolsch Pils

Alle varianten naar keuze

WONEN

SPORT

M.u.v. losse flesjes of blikjes METAMORFOSE

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


20%

Tuin & Park

KORTING op raamdecoratie van diverse merken.

NU: Stiga Bladblazer Stiga bladblazer SBL 250H van € 299,voor € 259,(incl. BTW)

Actie geldig t/m 6 november 2010. Vraag naar de voorwaarden.

®

www.stiga.nl

Withag is uw adres voor gazonmaaiers,  kettingzagen, heggescharen etc... Denkt u aan het onderhoud van uw machines gedurende de wintermaanden!

De Zoeker Esch 2A • 7582 CN Losser Tel: (+31)(0)53-5387554 Fax: (+31)(0)53-5384548 landbouw@withag.nl staalbouw@withag,nl • • www.withag.nl www.withag.nl

gronausestraat 1086, 7534 ap glanerbrug tel. 053-4611272 - fax 053-4611356 decohome@glanerbrugbv.nl

verf●behang●glas●kunstschildermaterialen●raamdecoratie

MEGA assortiment keukenapparatuur! Grootste Fornuizen specialist van Nederland Boretti M-system

Boretti M-system afzuigkap 90cm

Scholtès inductiekookplaat Groot asssortiment kookplaten op voorraad

Zeer hoge kwaliteit 700 m3 per uur Antraciet fornuis 90 cm nostalgisch

Nu

1095.-

Van € 645.-

249.-

5 jr garantie

Boosters 3000W BORETTI 90 cm RVS

Smeg vaatwasser STA6245-9

K ESKEURIG VERGELIJK.NL

Multifunctioneel

Geluidsniveau 45 dB

6 branders

Energieklasse AAA

1795.90 cm fornuizen vanaf 599,-

scherpste prijs € 558,-

595.-

459.Diverse merken op voorraad

Wij leveren alle grote merken nieuw in doos met garantie , kom eens kijken , bijna 1000 m2 voorraad.

Aga- Atag - Boretti - Smeg - Miele - Falcon - Fratelli - Grandhall - BOSCH - Siemens - Stoves - Indesit - Ariston - Scholtès

053-4614466 www.inbouwmagazijn.nl


Agenda

­ n St.Plechelmustoren beklimmen OLDENZAAL.

Het gidsenteam VVV Oldenzaal staat garant voor een verrassende en leuke beklimming. Elke woensdag- en zaterdagmiddag beklimmen van de St.Plechelmustoren (juni t/m sept.) Groepen vanaf 10 pers. op afspraak (data in overleg). Aanvang 14.00 en 15.00 uur. Plaats: Oldenzaal Prijs: € 3,50

n Het Böggelpad ­ LOSSER

n Voetbalmiddag ­

GLANERBRUG 27 oktober Gratis Jubileum voetbalmiddag in de herfstvakantie op woensdagmiddag 27 oktober. Voor alle kinderen Glanerbrug en omstreken.

van

Met o.a. de strijd om de penaltybokaal. Aanvang 13.30 uur, einde circa 17.00uur. Alles vindt plaats bij: GVV Eilermark

Het Böggelpad is een wandelroute in het dorp Losser. Het Böggelpad is een wandelroute door het dorp Losser. De route wordt gemarkeerd door middel van een aantal tegels in het trottoir met daarop een zgn. Böggelrieder, d.w.z. een berijder van de voorloper van de fiets een zgn. vélocipède. Door via een kaartje de Böggeltegels te volgen, verkent u bij wijze van spreken het gehele centrum van Losser. Deze bijzondere wandelroute is dagelijks te lopen. Het routeboekje is verkrijgbaar bij VVV De Lutte en het informatie punt VVV Losser. n Halloween ­ LOSSER 31 oktober

n Popronde ­ ENSCHEDE 28 oktober

n Landgoed Twente Fair ­ REGIO 30 en 31 oktober Op 30 en 31 oktober 2010 vindt de vierde editie van de Landgoed Twente Fair plaats. Natuurgebied het Lutterzand vormt het decor van de Landgoed Twente Fair 2010. Twente, het landgoed van Nederland, is een bron van inspiratie voor fotografen, schilders en kunstenaars maar tijdens deze dagen staan de natuur, het buitenleven, proeven van (streek-)producten en trends op het gebied van lifestyle centraal.

Het is weer zover! Het gratis festival waar muziekliefhebbers ieder jaar weer op wachten: de Popronde 2010! Verdeeld over 11 podia in het centrum van Enschede zullen er deze avond maarliefst 18 artiesten te zien zijn, van singer/songwriter tot stevige rock, maar altijd vernieuwend en opvallend goed. De Popronde is een initiatief van Stichting Popwaarts en wordt in Enschede georganiseerd in samenwerking met BURO53. Meer informatie over de Popronde 2010 en de speeltijden zijn te vinden op www.popronde.nl

Op 6 hectare natuurterrein kunt u “struinen” door het bos, over de heide en langs het water. Een unieke fair, waar al het goede dat Twente voort brengt kan worden beleefd, geproefd, genoten en ervaren. Met verrassende exposanten, boeiende demonstraties, afwisselende workshops en avontuurlijke activiteiten. Wat maakt de Landgoed Twente Fair dan zo uniek? De thema’s!

Koopzondagen in de regio:

7 november * Deventer * Enschede * Zwolle Bron: www.koopzondagen.net Agenda items svp doorgeven aan agenda@twentejournaal.nl Zie ook www.twentejournaal.nl voor de agenda van heel Twente VVV-ANWB Oldenzaal VVV De Lutte-Losser VVV Enschede VVV Hengelo

www.vvvtwente.nl

Zondag 31 oktober zijn er op Erve Kraesgenberg weer griezels, spoken, pompoenen, draken en heksen te vinden. De concertvereniging Sempre Crescendo organiseert voor de 7e keer het Rabo-JTL Halloweenfeest. Vanaf 13.00 uur is het terrein geopend en kunnen gezinnen met jonge kinderen weer deelnemen aan allerlei activiteiten of lekker slenteren over het griezelterrein. Poppentheatergroep ‘De Kiekkast’ brengt voorstellingen voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Rústig slenteren zal er niet bij zijn, waarschuwt de organisatie, voor je het weet ben je in gesprek met één van de vele griezels die over het terrein struinen. De entree blijft gratis maar om aan bepaalde activiteiten mee te mogen doen is de parcourskaart te koop. Deze kaart kost € 3,00. Kinderen kunnen met deze kaart deelnemen aan activiteiten, krijgen een gruweldrankje en verzamelen griezelpunten. Heb je voldoende punten verzameld dan ontvang je een echt griezeldiploma. De traditionele gruizelgriezel lampionoptocht vertrekt vanaf de boerderij en start om 18.00 uur. De tocht wordt dit jaar begeleid door verschillende mysterieuze gasten. www.semprecrescendo.nl

n Landgoed Twente Marathon ­ ROSSUM 30 oktober De Landgoed Twente Marathon is uniek. Bij deze marathon lopen de deelnemers door het betoverende Nationaal Landschap Noordoost-Twente waarbij onderweg diverse stops zijn ingericht waar typische Twentse streekproducten worden aangeboden. Het parcours is afwisselend, zo loop je door een boerenschuur met koeien, doorkruis je een Arboretum en loop je door een schaapskudde, dit alles in het decor van een prachtig Twents Landschap in herfsttinten. Ook kan aan deze marathon als duo worden deelgenomen. De Landgoed Twente Marathon: met recht een sportieve beproeving! Locatie: Havezathe het Everloo www.landgoedtwentemarathon.nl Prijs: € 35,-- p.p. Reserveren? Ja zaterdag 10.00 - 17.00

n WK Voetbal ­

Filmagenda

ENSCHEDE 30 oktober Enschede is kandidaat speelstad voor het WK 2018. Naar aanleiding hiervan vindt er een echt WK-voetbal voor jongeren in Enschede plaats. Alle wedstrijden worden gespeeld tijdens de herfstvakantie in de leeftijdscategorieën 8 t/m 10 jaar en 10 t/m 12 jaar. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld zonder keepers. De teams bestaan maximaal uit 5 spelers/ speelsters. Er mag voortdurend worden gewisseld. Er wordt gespeeld in de stadsdelen Centrum, Noord, Oost, West en Zuid. Ieder stadsdeel vertegenwoordigt een werelddeel. Elk team krijgt shirtjes van een land uit dit continent. Er kunnen maximaal 960 spelertjes meedoen die allemaal worden uitgenodigd de finales te volgen. Tijdens het voetbaltoernooi zijn er in alle stadsdelen nevenactiviteiten. Zo wordt er met een speciale bal gedribbeld ondersteund door muziek.

n Yo, Tambien Concordia Enschede 21 tot en met 31 oktober Veelvuldig bekroond, ontroerend Spaans drama. Daniel is de eerste Europese man met het Down syndroom die is afgestudeerd aan de universiteit. Als hij een nieuwe baan krijgt, ontmoet Daniel de vrijdenkende Laura. Snel ontstaat er een bijzondere vriendschap, wat stuit op afkeurende blikken van collega’s en vrienden. Wars van alle commentaar weten zij een unieke vriendschap op te bouwen. Maar is de band tussen hen sterk genoeg als Daniel verliefd wordt op Laura? Yo, Tambien won onder meer de publieksprijs in Rotterdam.

De bid-organisatie van het WK-voetbal 2018 zal op de finaledag zaterdag 30 oktober aanwezig zijn op de Oude Markt met een promotiebus.

n Copie Conforme Concordia Enschede 21 tot en met 31 oktober

n Najaarsconcert ­ GLANERBRUG 31 oktober Het mannenkoor De Brugger Zangers o.l.v. Valentijn Smit geeft op zondagmiddag 31 oktober een concert in de N.H. Kerk, Gronausestraat 1200 in Glanerbrug. Byzantijnse gezangen, muzikale sfeertekeningen, speelse Nederlandse en internationale volksliederen maken deel uit van het koorgebeuren. Maar ook een zogeheten ”song” zal zeker niet ontbreken.

Dit is een verhaal over een ontmoeting tussen een man en een vrouw, in een pittoresk Italiaans dorp gelegen in het zuiden van Toscane. De man is een Brits auteur die net tijdens een conferentie een lezing heeft gegeven. De Franse vrouw is de eigenaar van een galerie. Deze toevallige ontmoeting zou iedereen kunnen overkomen, overal. De vrouw wordt gespeeld door Juliette Binoche, een rol waarvoor ze in Cannes werd bekroond met prijs voor beste actrice.

De barden van het koor doen dit niet alleen. Sopraan Karin Hertsenberg zal de mannenzang omlijsten met een vocale mix van o.a. het prachtige ’Ave Maria’ van Schubert en bekende aria’s uit opera en operette. De voorstelling begint om 15.00 uur en de toegangsprijs kunt u zelf bepalen door middel van een vrije geldelijke bijdrage.

Fair-Wisselen bij de Wereldwinkel In de nationale Fairtrade Week van 21 t/m 30 oktober 2010 draait alles om Fair-Wisselen. Wat is Fair-Wisselen? Dat houdt in dat je de keuze maakt voor een fairtrade product. Koop eens een fairtrade cadeautje in de Wereldwinkel Oldenzaal of kies voor fairtrade koffie, chocolade of rijst. En er bestaat zelfs fairtrade design! Niemand minder dan de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek ontwerpt bijvoorbeeld schalen van palmhout voor de Wereldwinkel. Door mee te doen aan de Fair-Wissel actie in deze week, geeft de Nederlandse consument de boeren en ondernemers in ontwikkelingslanden de kans hun bedrijf op te bouwen en hun leefomstandigheden te verbeteren.


WE HEBBEN ZE WEER!!

Nickelson De Nic kelson Winterjassen zijn binnen

SHIRTS T-SHIRTS

JEANS JACKETSl n . s n a e j o s s a c i p . w w w

Bij inlevering van deze advertentie krijgt u â‚Ź10,- korting

HvG_08_10-2010  

JEANS JACKETS Hart van Glanerbrug is een krant op weekendformaat die maandelijks in full color verschijnt. Deze wordt huis aan huis versprei...

HvG_08_10-2010  

JEANS JACKETS Hart van Glanerbrug is een krant op weekendformaat die maandelijks in full color verschijnt. Deze wordt huis aan huis versprei...

Advertisement