Page 1

Hart van een krant krant Hart van Glanerbrug Glanerbrug isis een op weekendformaat die op weekendformaat die maandelijks fullcolor color maandelijks ininfull verschijnt. Deze wordt huis aan verschijnt. Deze wordt huis-aan-huis verspreid in in Glanerbrug, huis verspreid Glanerbrug, Enschede-Oost, Enschede-Oost, Lonneker, Lonneker, Losser, Losser, Overdinkel, Glane Gronau. Overdinkel enen Glane. Anders dan dan anderen! anderen! Anders

6 maart 2014 Maandelijkse uitgave Hart van Glanerbrug is een uitgave van Uitgeverij Het Twentsche Land BV

hart van glanerbrug. Column Ferdinand

3

Schaatskriebels? Kom naar Ijsbaan Twente

8

Heins Hobbyfestival in Enschede

9

Kapsalon ’t Schaartje GLANERBRUG - Kapsalon ’t Schaartje aan de Bultsweg 90 in Glanerbrug heeft in de korte tijd dat het bestaat een grote klantenkring opgebouwd. Voor Sylvia, eigenaresse en kapster, is het onmogelijk geworden om iedereen binnen afzienbare tijd te knippen.

Voor meer foto’s bezoekt u de website www.hartvanglanerbrug.nl Foto’s Coen Krukkert - Glanerbrug Actueel

Ivo Opstelten op bezoek in Glanerbrug GLANERBRUG - Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft onlangs een bezoek gebracht aan Enschede en Glanerbrug. Hij bracht onder andere een bezoek aan tankstation Easy Tank in Glanerbrug, dat onlangs is overvallen door een gewapende dader. De prominente VVD’er kwam in Glanerbrug langs ter voorbereiding op de gemeen-

teraadsverkiezingen 2014 . Hij bracht een bezoek aan de carnavalsoptocht in Glaner-

Voorjaarsmarkt in Glanerbrug GLANERBRUG - Op zaterdag 29 maart van 9.30 tot 17.00 uur organiseert de GO een voorjaarsmarkt langs de Gronausestraat. Iedereen die wil deelnemen aan deze markt in van harte welkom. Kraamhuur voor deze dag bedraagt 25 euro en dient contant bij aanmelding te worden voldaan.

We rekenen op een gezellige en goed bezette voorjaarsmarkt!

Aanmelding is mogelijk tot en met donderdag 20 maart. Bij Mirthe Bloemsierkunst, Nijhuis Schoenmode en Menger Modes zijn aanmeldformulieren te vinden, welke ook bij deze winkels ingeleverd kunnen worden. Bij de aanmelding graag gepast betalen.

brug gevolgd door een bezoek aan de wedstrijd FC Twente - Feyenoord.

Dameskapper

ENSCHEDE – Woman Market: een leuk dagje uit speciaal voor vrouwen. Dit willen vijf k praa n afs 7.00 e e studenten van het AOC Oost gaan waarmaken in Enschede. Op deze Woman Marketdie r -1 oo Bel v en 10.00 op 8 en 9 maart plaatsvindt bij The Performance Factory Polaroid Enschede tussstaan stands op het gebied van beauty, kunst, handmade, kleding of ander creatief vlak. Er is voor elke vrouw iets leuks. Leuk voor jong en oud, moeders en doch- 17.00 uur. Negen vrouwen per dag sterven ters, tantes en oma’s of samen met je aan borstkanker. “Deze ziekte onder vrouvriendinnen of je buurvrouw. Om de mar- wen willen wij ondersteunen mét vrou15% korting op knippen ket compleet te maken is er ook entertain- wen!” De &dames doneren een deel van de 10% korting op kleurbehandelingen ment zoals live muziek, optredens en een opbrengst van de Market aan Pink Ribbon. ijden ngst peni akkelijk modeshow. Daarnaast is er de mogelijko e im gem et e ru t Onz ken he ensen m n heid tot het nuttigen van een hapje en een Meer informatie: WWW.WOMANMARma or m ke baa vo druk drankje. Tevens is er een kinderspeelhoek. KET.NL; facebook.nl/womanmarket053; een de dag begint om 12.00 uur en duurt tot twitter.com/womanmarket053. Openingstijden: di.

van 10.00 tot 20.00

wo.

van 10.00 tot 20.00

do.

vrij. za.

van 10.00 tot 20.00

van 10.00 tot 20.00

van 11.00 tot 13.00

zo. en ma. zijn wij gesloten

Zie pagina 2 SPORT

Permanent

Herenkapper Woman Market: speciaal dagje uit voor Kleuren vrouwen Extensions

Tonzon vloerisolatie WONEN

Ze verwoordt het zelf als volgt: “Iedereen verdient de tijd en aandacht die je nu eenmaal nodig hebt om je klanten met een goed humeur en een dito kapsel naar huis te laten gaan”. Met dit in haar achterhoofd en het feit dat ze naast de kapsalon ook nog de zorg voor haar gezin heeft, heeft ze besloten dat ze vanaf 1 maart 2014 hulp krijgt van Gio. Gio is een kapper die al jarenlang werkzaam is in diverse gerenommeerde kapperszaken in Enschede. Om iedereen van dienst te kunnen zijn kunt u ook na werktijden terecht bij kapsalon ’t Schaartje. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 20.00 en zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur. U dient echter wel van tevoren een afspraak te maken. De hele maand maart krijgt u bij ons 15% korting op knippen en 10% korting op kleurbehandelingen.

METAMORFOSE

Zie pagina 10 + 11 ALGEMEEN

Bultsweg 90 - 7532 XJ - Enschede/Glanerbrug Telefoon 053-8200888 - www.salontschaartje.nl

Dameskapper Herenkapper Extensions

Permanent

Kleuren Zie pagina 12

KLUSSEN

l

aak fspr

a een - 17.00 VAKANTIE voor 0 0


advertorial

ok het  Twente  Journaal  kiest  voor  de  service  van

Ook het Twente Journaal kies voor de service van

Nijhuis Rioolreiniging  

Nijhuis Rioolreiniging

: Als  dank  voor  de  goede  service,  namens  het  Twente  journaal  Bedankt!  Heeft  u  ook  een   probleem  met  uw  riool  ?  Bel  dan  053  -­‐  461  88  61.  24  uur  per  dag.  7  dagen  per  week!   Foto: Als dank voor de goede service, namens het Twente Journaal Bedankt! Heeft u ook een   probleem met uw riool? Bel dan 053 - 461 88 61. 24 uur per dag, 7 dagen per week!   oolreiniging,  Aanleg  en  Dienstverlening  B.V.  is  een  jong  en  dynamisch  bedrijf  op  het  gebied   Nijhuis rioolreiniging, Aanleg en Dienstverlening B.V. is een jong en dynamisch rioolproblemen.  24  uur  per  dag  staan  onze  servicemonteurs  voor  u  klaar.     bedrijf op het gebied van al u rioolproblemen. 24 uu per dag staan onze servicemonteurs voor u klaar. rijven  en  particulieren  gingen  u  al  voor,  waaronder  recentelijk  het  kantoor  van   ournaal.   ij  Nijhuis  ben ent  particulieren u  een  klant,  ggingen een  nummer.   Korte   lijnen  en  persoonlijk   contact   is   Vele Bbedrijven u al voor, waaronder recentelijk het kantoor van Twentejournaal. Bij Nijhuis bent u een klant, geen nummer. Korte lijnen en ategie.     persoonlijk contact is onze strategie.

ok u  ervaring  als  loodgieter,  installateur  en  vastgoed  beheerder  met  Nijhuis  rioolreiniging,   Wilt u ook uw ervaring als loodgieter, installateur en vastgoed beheerder met n  Dienstverlening  B.V.?     Nijhuis rioolreiniging, Aanleg en Dienstverlening B.V.? op  0Bel 53-­‐4618861   ons op 053 - 461 88 61


hart van glanerbrug.

3

Column

COLOFON Hart van Glanerbug een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Voor informatie: www.twentejournaal.nl Advertentie adviseurs: Jörgen Hulsmeijer, 06 - 220 891 36 Edy Hammink, 06 - 519 404 50 Jeroen Morshuis 06 - 395 655 97 E-mail: info@twentejournaal.nl Redactie: Leonie Jansen: 06 - 16 39 55 45 Coen Krukkert E-mail: redactie@twentejournaal.nl Persberichten en foto’s die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding. Vormgeving: Leonie Jansen Mark Molenkamp Verspreiding: Uitgeverij Het Twentsche Land BV / TVO Verspreiding Enschede Geen Hart van Glanerbrug ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land BV tel. 074-259 66 33 E-mail: bezorging@twentejournaal.nl Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Losser Journaal en Hart van Glanerbrug Hart van Glanerbrug is lid van: De Regionale Uitgevers Groep (RUG)

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074 259 66 33 Meer info: www.regionaleuitgeversgroep.nl Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Handel

Het is in de handel niet altijd rozengeur en maneschijn, soms valt het tegen en soms heb je mazzel. Een op het oog prachtige partijhandel gekocht voor een habbekrats, dat zomaar kan uitdraaien op een enorme miskleun. Kleuren en maten spelen een grote rol, vooral de maat, want een partij T-shirts maat XXL (made in China) is heel wat anders als een eenzelfde partij (made in Germany). Immers een XXL Chinees weegt 60 kilo en is 1 meter 50 terwijl een XXL Duitser 2 meter hoog is en 300 pond weegt. Het is maar dat je het weet. Zo kan lauw wassen, ook niet wassen betekenen. Trouwens dat een gekocht kindertruitje te klein is, kan ook betekenen dat het kind te groot is. Johan Cruijf zei het destijds reeds: Ieder voordeel hep z’n nadeel! En gelijk hep-ie! Ook bij mij een profi is er wel eens wat misgegaan. Zo kocht ik onlangs van het Amerikaanse leger een prachtige partij camouflage pakken, de maatverdeling was zo goed, de kwaliteit was uitmuntend en de kleuren waren perfect. Normaal betaal je voor zo’n kwaliteit camouflagepak in de Dump-shop minstens 100 euro. Op de markt had ik ze kunnen uitdelen voor 10 euro. Ik had ze al heel goedkoop ingekocht. Er is echter 1 klein probleempje: Ik kan ze nergens terugvinden, even geduld nog… Een goede vriend van mij uit Rotterdam, een importeur die veel zaken doet met China en daar containers vol handel weghaalt (echt een grote jongen dus), belde mij vorige week in paniek op met

de vraag of er hier in Twente nog grote opslagruimtes te huur waren. Nu heeft hij in de havenstad een enorm pakhuis plus een gigantisch buitenterrein, dus vroeg ik wat er aan de hand was en of hij soms een armada oorlogschip had gekocht. Parapluu tjes, ‘’was het antwoord, Chinese rieten paraplu’’ 1 miljoen stuks. Van die kleintjes + een halve meter met vogeltjes en bloemetjes erop, je weet het wel, en voor weinig! Er was 1 nadeel, door het vervoer per schip was er zeewater in de containers gelopen en het zout zorgde ervoor dat de pluutjes niet meer open gingen. Dit mankement was inmiddels verholpen door een zeer groot aantal Oostblokkers te rekruteren die met behulp van veel sla-olie en nog meer goedkope margarine de miljoenen plu’s weer open hadden weten te krijgen. Het heeft wel een paar knaken extra gekost, ‘’maar ik heb ze allemaal open gekregen’’, zei-ie! ‘’Waarvoor heb je dan nog die extra opslagruimtes nodig’’? Vroeg ik. Hij barste in snikken uit en antwoordde: ‘’Die krengen willen nu niet meer dicht’’! Zachtjes heb ik de verbinding verbroken. Zoveel leed werd mij zelfs teveel. Maar mocht u lieve lezer nog ergens een plekje in de schuur…..

Helau Gronau und Münster! LOSSER - Op woensdag 19 februari vond in het Aöske in Losser weer de jaarlijkse persconferentie plaats door de carnavalsverenigingen uit Losser/Münster en Gronau(-Epe). Prins Arjan van Losser ontving Stadtprinz Ömmel van Gronau en StadtPrinz Hendrik van Münster met hun gevolg. Voorzitter Bob Volmer van de Gaffel Aöskes gaf in zijn openingswoord aan dat de samenwerking tussen de zotten en narren, die al sinds 1957 bestaat, dankzij de hartelijkheid waarmee de verenigingen worden ontvangen zeer op prijs wordt gesteld. De afvaardigingen uit Gronau en Münster gaven aan de schitterende wagens uit Losser als onmisbaar te ervaren voor de kwaliteit van de optochten. Dat Losser het sjeu geeft aan het carnaval in beide plaatsen is al jaren bekend. Wagenbouwers doen alle mogelijke moeite om de hoogte, die in

Münster en Gronau lager ligt dan in Losser, aan te kunnen passen aan de eisen van de optochten. Rosenmontag zonder losserse deelname is dan ook niet meer voor te stellen. Voor het eerst waren dit jaar de Fidelen Bierkutscher meegekomen naar Losser. Zij zorgden met hun optreden voor Stimmung Pur! Er volgde een gezamenlijke inspectie van de loodsen waar op dat moment nog druk werd gebouwd, alvorens men bij de Dinkelbrug de avond voorzag van de nodige onderscheidingen onder het genot van een hapje en een drankje.

J. Visser Fotografie

Lees verder op http://www.hartvanglanerbrug.nl/

BUZZtoer Heeft u altijd al eens willen weten hoe het bijzondere gebied rond Twente Airport eruit ziet? Vanaf zaterdag 8 maart kunt u deelnemen aan de unieke maandelijkse BUZZtoer.

Folkclub Twente Op vrijdagavond 14 maart viert Folkclub Twente vervroegd St. Patrick’s Day. Bij die gelegenheid komt de Schotse folkband Beggar’s Row naar De Buren om het feest luister bij te zetten.

alvleeskliervereniging Voor personen die geconfronteerd zijn met alvleesklierkanker, acute- of chronische alvleesklierontsteking is maandagochtend 10 maart weer de maandelijkse inloopochtend van de Alvleeskliervereniging. Voor vragen, een luisterend oor en lotgenotencontact is er vrije inloop van 9.30 uur tot 12.00 uur. Volg ons op Twitter en Facebook

@HartGlanerbrug www.facebook.com/twente.journaal

Metaalhandel Strijdonck Inkoop van oud ijzer en metalen. Tegen contante betaling.

Foto’s: Helau Gronau und Münster! WONEN

SPORT

METAMORFOSE

Nijverheidstraat 13A Losser | Tel: 06 461 111 07

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


9 MAART

koopzondag

wij blijven nog even gek doen!

van 12.00 - 17.00 uur

Van Gils geeft t/m 9 maart

11% KORTING*

e z n o op e l ĂŠ h e g e i t c e l l co

* vraag naar de voorwaarden en de deelnemende winkels

wonen slapen keukens badkamers tapijt en gordijnen Van Gils Woonpromenade | Kleibultweg 48, 7575 BV Oldenzaal | T 0541 850 100 | E info@vangils.nl Openingstijden: ma 13.00 - 17.30 | di, wo, vr en za 10.00 - 17.30 | do 10.00 - 21.00 (koopavond) | Koopzondagen: www.vangils.nl


BEBOPARKET KEIHARD DE GOEDKOOPSTE VAN NEDERLAND VLOERBEDEKKING HOUTEN VLOEREN PARKET EN LAMINAAT

DEZE WEEK LEEGVERKOOP VAN ONZE FABRIEKEN

Houten vloeren

5, 98 9, 98 9, 98 14, 98

20cm breed van 39,98 pm2 voor 5,98 pm2 2cm dik 2 meter lang, i.c.m.ondervloer en plinten

pm2

Kasteelvloeren 20cm breed van 69,98 pm2 voor 9,98 pm2 2cm dik 2 meter lang

pm2

Kloostervloeren 20cm breed van 69,98 pm2 voor 9,98 pm2 2cm dik 2 meter lang

pm2

Europees eiken vloeren

pm2

van 69,98 pm2 voor onverwoestbaar

15, 98 Laminaat 1, 98 Bekende merken vloerbedekking 1, 98 Mooie karpetten 19, Pvc met uniek klicksysteem 98 17, 98 Vinyl 5, 98 M-FLOR pvc vloeren 18, 98

Lamelparket of duoplank

pm2

geschikt voor vloerverwarming met massief eiken toplaag legklaar geolied van 67,98 pm2 nu voor

pm2

van bekende merken eiken decoren van 24,98 pm2 voor

pm2

vanaf

pm2

van 49,98 per stuk nu voor

20cm breed, verschillende decoren 25 jaar fabrieksgarantie gelijk meenemen van 59,98 pm2 nu voor

pm2

met fabrieksgarantie 4 meter breed nu voor plankmotief en steenmotief Silvester

pm2

pm2

alleen bij Bebo voor

DEZE PRIJZEN GELDEN VOOR DE PARTICULIER EN DE PARKETVAKHANDEL BEBOPARKET LEVERT NIET AAN HANDELAREN verkopers

WWW.BEBOPARKET.NL

Bovenlandweg 10, 7671 BE Vriezenveen. Tel: 0546-750238

WWW.BEBOVLOERBEDEKKING.NL Handelsweg 6, Vriezenveen. Tel: 0546-566127

KEIHARDE PRIJSGARANTIE:

De eerste klant, die kan aantonen, dat een ander goedkoper is dan onze houten vloerenaanbiedingen, krijgt het prijsverschil per m2 duizend(1000)voudig terug!

Am F端rstenbusch 20 - 48599 Gronau - Tel: +49(0)2562 3100 www.restaurant-laurenz.de - E-mail: info@restaurant-laurenz.de

Geopend:

woensdag 9 tot 21 uur; donderdag 9 tot 16 uur; vrijdag 9 tot 16 uur; zaterdag 8 tot 12.30 uur

PTMD ACCESSOIRES GEGARANDEERD DE GOEDKOOPSTE Excl. BTW i.c.m. ondervloer


hart van glanerbrug.

7

Avanti Wilskracht start Repair Café GLANERBRUG – Onder het motto “Weggooien is zonde, hergebruik van goede spullen vermindert de afvalberg” startte het Repair Café begin februari in het clubhuis van de multifunctionele sportvereniging Avanti Wilskracht. Deskundige vaklieden stonden paraat om kapotte spullen te repareren. Twentejournaal TV maakte hiervan een videoreportage, die op de site www.twentejournaal.nl te bekijken is. Vanaf nu kunnen bewoners uit de nabije wijken er iedere dinsdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur terecht voor deskundig advies, om anderen te ontmoeten en om inspiratie op te doen.Volgens Theo Dirksen is het idee voor een Repair Café al in 2011 ter sprake gekomen. Pas vorig jaar in 2013 is door initiatiefnemer en oud voorzitter van Omnivereniging Avanti Wilskracht, daadwerkelijk begonnen met het opstarten ervan. “We zijn begonnen met het benaderen van vrijwilligers onder Avanti-leden en andere contacten. Inmiddels zijn we met

WONEN

SPORT

acht vaklieden, die zichzelf liever hobbyisten noemen.”

fietsreparatie spullen, een bankschroef, een boormachine en naaimaterialen aangeschaft. Zo’n 90% daarvan zal voorlopig nog Eén van de vrijwilligers, Egbert Huisken, niet worden gebruikt, maar het moet er vertelt ons dat hij door zijn buurman Theo wel zijn wanneer het nodig is. benaderd werd om mee te doen aan het Repair Café. Hij is inmiddels gepensioneerd Als voorwaarde om mee te doen, hoeft en was van beroep brandweerman. Op de men alleen een formulier met voorwaarden vraag waar hij goed in is, antwoordt hij vol- in te vullen. Alle reparaties zijn gratis, maar mondig: “Alles waar een stekker aan zit, dus een vrijwillige bijdrage is mogelijk. Men kan alle elektrische apparatuur”. iedere dinsdag binnenlopen tussen 14.00 “Om te kijken wat er nodig was aan ge- en 16.00 uur en mag één attribuut meereedschappen, ben ik met enkele vrijwilli- nemen. Voor ieder volgend attribuut dat je gers rond gaan kijken bij meeneemt, moet je gewoon weer achterRepair Cafés in de om- aan aansluiten. Dirksen hoopt niet dat het geving”, vertelt Theo ons. meteen storm gaat lopen met het Repair “Zo zijn we bij buurtcafé Café, maar dat het geleidelijk, door mond De Zuiderspeeltuin aan op mond reclame, drukker wordt . “Op den de Kuipersdijk in En- duur hopen we zo’n 35 reparaties per midschede gaan kijken, die dag aan te kunnen met een slagingspercenook volgens de richtlijnen tage van ongeveer 70%.” van de landelijke organisatie werken. We hebben Het Repair Café, locatie: Avanti Wilskracht, vervolgens veel repara- Gronausestraat 846, Enschede/Glanerbrug. tiespullen aangeschaft. Meer informatie treft u aan op: www.reZo zijn er onder andere paircafe.nl.

METAMORFOSE

ALGEMEEN

Snuffelmarkten op H.J. van Heekplein

ENSCHEDE - Vanaf zondag 2 maart vindt er t/m december, iedere 1e en laatste zondag van de maand, van 12.00 tot 17.00 uur een verzamel- curiosa- en snuffelmarkt plaats op het H.J. van Heekplein in Enschede. (niet op zondag 27 april ivm de Internationale Marathon). Verder vinden deze markten ook plaats op vrijdag 18 april (“Goede Vrijdag”), donderdag 1 mei, vrijdag 3 oktober en zaterdag 1 november. Het volgende zal u er kunnen aantreffen: o.a. Grammofoonplaten (LP’s, EP’s, Mini LP’s, Maxi Singles, Singles), CD’s, DVD’s, videobanden, boeken, prenten, strips, glas, aardewerk, sieraden, oud speelgoed, religieuse objecten- zelfgemaakte artikelen en nog veel meer verzamelwaardig materiaal. Aan deze markten mag iedere particulier deelnemen, die zijn/haar oude spulletjes wil verkopen. Hiervoor kan men contact opnemen met het telefoonnummer: 06.26.222.593 of via de mail: info@rezimarkten.nl. Grondplaatsen zijn er v/a euro 12,50. De toegang op deze markt aan het H.J. van Heekplein is uiteraard geheel gratis!

KLUSSEN

VAKANTIE


hart van glanerbrug.

8

Schaatskriebels? Kom naar IJsbaan Twente! Z O N W E R I N G M e t o n b e g r e n s d e m o g e l i j k h e d e n

WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ENSCHEDE - Heb je ook de schaatskriebels gekregen na al het Nederlandse succes op de Olympische Spelen? Tot en met zondag 30 maart kun je het zelf proberen op IJsbaan Twente, gevestigd op het Go Planet Parc in Enschede. De geheel overdekte ijsbaan beschikt over tijdens deze wedstrijd, de entree is gratis. een snelle 400 meterbaan en een 30*60 Donderdagavond 27 maart staat de Bedrijmeterbaan waar kinderen en volwassenen ven Ploegenachtervolging op het programvolop schaatsplezier kunnen beleven. Tij- ma. Doe samen met collega’s, vrienden of dens de dweilpauzes kun je uitrusten in het andere connecties mee in een bedrijvenSchaatscafe onder het genot van een heer- team en ga de bikkelharde strijd op het ijs. lijke kop chocolademelk en wat lekkers. Je kunt deelnemen in de categorie met geOok biedt IJsbaan Twente schaatslessen oefende of niet geoefende schaatsers. voor zowel kinderen en volwassenen van Op zaterdag 29 maart vindt de Winter alle niveaus, een privÊles is ook mogelijk. En Triatlon Twente plaats, een combinatie van wat te denken van een curlingclinic! hardlopen, fietsen en schaatsen. Iedereen De komende weken staan er tal van leuke kan deelnemen, de inschrijving is nog geactiviteiten op het programma. Zo vindt in opend. Het schaatsseizoen wordt afgeslohet weekend van vrijdagavond 28 februari ten met een IJSDISCO op zaterdagavond t/m zondag 2 maart het NK Sprint & Af- 29 maart, vanaf 20.00 uur. Een avond om standen plaats voor junioren A/B en neo- niet te missen! Voor meer informatie & senioren. Je bent van harte welkom op de openingstijden kun je terecht op toppers van de toekomst aan te moedigen www.ijsbaan-twente.nl/

ALGEMEEN

KLUSSEN

VAKANTIE


hart van glanerbrug.

9

Tweede keer het Hobbyfestival in Enschede ENSCHEDE - Op zaterdag 8 en zondag 9 maart wordt in Enschede voor de tweede keer het Hobbyfestival georganiseerd. Circa 50 kramen worden verhuurd - De Twentehallen is dit weekend leuk gevuld met al het materiaal voor uw hobby! Op het Hobbyfestival in Enschede zullen de materialen aanwezig zijn voor o.a. (3D) Kaarten, miniaturen, scrapbooken, stempelen, ponsen, haken, breien, borduren, pixelhobby, sieraden maken, etc.. Veel hobby’s worden al jaren beoefend, maar steeds wordt er wel iets bedacht of uitgevonden om deze hobby te vernieuwen of te verbeteren. Uiteraard komen er ook elke keer nieuwe hobby’s bij die nog nooit aan het publiek getoond zijn. Het Hobbyfestival in Enschede is de uitgelezen plek voor de standhouders om de noviteiten op hobbygebied te tonen. Een bezoek aan het Hobbyfestival is de beste manier om u te laten informeren over de nieuwe producten. Demonstraties, workshops of een gesprek met een ‘kenner’... daar kan geen internet tegenop! Gratis magazine Het magazine “Hobbyfestival nr. 3”: 36 pa-

gina’s gevuld met informatie over diverse hobby’s. De bezoekers krijgen deze GRATIS (tw euro 4,- zolang de voorraad strekt) bij de entree van het hobbyfestival in Enschede. Op = op, dus wees er vroeg bij! Het Hobbyfestival wordt georganiseerd door Heins & Hobby’s, op zaterdag 8 en zondag 9 maart in “de Twentehallen”, De Reulver 120, 7544 RT Enschede. Zaterdag geopend van 12.00 - 17.00 uur, Zondag geopend van 10.30 - 16.30 uur. Entree volwassenen: euro 4,- (kortingbon op site) / kinderen tot 12 jaar gratis (onder geleide). Bij de Twentehallen kunt u GRATIS parkeren! Inlichtingen Heins & Hobby’s, Gaffelweide 24, 3437 XH Nieuwegein, tel. 030-7370855, e-mail: info@heins-hobbys.nl, http://www.hobbyfestival.nl

Het voordeligste adres voor Fornuizen Keukens en inbouw-apparatuur Diverse gaskookplaten in alle maatvoeringen

Bosch vlakscherm kap

249.Inbouwen 45 euro BOSCH luxe vaatwasser

Bosch oven/magnetron

199.-

749.-

Inbouwen 45 euro Boretti VT 96 IX

Inbouwen 35 euro 90 cm RVS afzuigkappen

? g i d o n n nuizen e k u lcon for

ei, Stoves, Smeg, Fa K rett

Bo

Zie onze website voor meer informatie

750 m3 / uur

435-

1799.-

Inbouwen 50 euro

Inbouwen 50 euro

Falcon Deluxe 90

Inbouw koel/vriezers

2699.Inbouwen 50 euro

279.Inbouwen 50 0 euro o

299.Inbouwen 50 euro

Breedste assortiment inbouwapparatuur van Twente Combimagnetron

Inductie 60 cm

M-System M System MFTN MFT TN 96

Zeer veel uit voorraad leverbaar, kom eens kijken! Het adres voor inbouwapparaten, keukens,werkbladen en fornuizen

479.Inbouwen 35 euro WONEN

299.Inbouwen 35 euro SPORT

Lenteweg 62 7532 RL Enschede Tel. 053 - 4614466

1270.Inbouwen 50 euro METAMORFOSE

Openingstijden: di t/m vr 09.00 - 18.00 zaterdag 09.00 - 17.00

ALGEMEEN

KLUSSEN

www.inbouwmagazijn.nl VAKANTIE


TONZON Vloerisolatie, een klasse apart!

Een warme vloer, een droge kruipruimte.

www.tonzon.nl

www.tonzon.nl/de-vloerisolatie De dubbele aanpak met Bodemfolie en Thermoskussens

www.tonzon.nl/effect-bodemfolie TONZON Bodemfolie tovert vochtige kruipruimtes om in kurkdroge

www.tonzon.nl/warme-vloer

TONZON Thermoskussens maken de vloer warmer dan de lucht erboven

www.tonzon.nl/radiatorfolie TONZON Radiatorfolie doet onzichtbaar zijn werk

TONZON heeft voor kruipruimtes een isolatieconcept ontwikkeld dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Een schone en mens- en milieuvriendelijke methode. De vloer wordt nog warmer dan de lucht boven de vloer en de kruipruimte wordt kurkdroog. Het resultaat De dubbele aanpak zorgt ervoor dat de warmte niet meer wordt uitgestraald door de vloer en er geen vocht meer uit de grond de woning binnenkomt. Het milieuvriendelijke systeem maakt radicaal een einde aan de koude vloer en muffe lucht. Comfort van een warme vloer Op onze website vindt u talloze recensies en klantenreacties uit 33 jaar praktijkervaring. Ook mensen met vloerverwarming melden een warmere vloer na het aanbrengen van TONZON en merken dat de vloerverwarming nu veel beter te regelen is.

Besparing op stookkosten De woning koelt minder snel af door de goed geïsoleerde vloer. Er hoeft minder gestookt te worden omdat de woning sneller opgewarmd is. Het stookseizoen wordt zelfs verkort. Gebruikers melden een gemiddelde besparing van 15 tot 20% op de stookkosten per jaar. Bij woningen met vloerverwarming loopt de besparing op tot wel 40%. Meer weten? Kijk op www.tonzon.nl. Bellen kan ook via 0900 - 28 66 966 (€ 0,10 p/min) of info@tonzon.nl

Tevreden klanten vertellen “Bij mijn vloer met vloerverwarming bespaar ik 34% op mijn stookkosten per jaar.” “Eindelijk verlost van die koude vloer.” “We hebben geen last meer van zilvervisjes nu het veel minder vochtig is in huis.” “Het klimaat in de kamer is merkbaar aangenamer en ook de koude voeten zijn weg!” Zie ook de recensies en vele spontane klantreacties op www.tonzon.nl o.a. uit Den Ham, Eindhoven, Castricum, Bruchum, Meppel, Velsen, Zaandam, Gouda etc.

TONZON BV • Postbus 1375 • 7500 BJ Enschede • T: 0900 - 28 66 966 (€ 0,10 p/min) • E: info@tonzon.nl • www.tonzon.nl


hart van glanerbrug.

11 Voorjaarsvergadering OASE vereniging

Vrijdag 21 februari 2014 14

GLANERBRUG - Het bestuur van de grensoverschrijdende en oecumenische Oasevereniging roept leden en belangstellenden op, om op maandag 10 maart aanstaande vanaf 19.00 HellendoornJournaal Journaal Hellendoorn 14 aan de voorjaarsvergadering 2014. De bijeenkomst Vrijdag wordt 21 februari 2014 14in uur deel te nemen gehouden het Parochiehuis naast de RK kerk aan de Kerkstraat in Glanerbrug. De agenda ziet er als volgt uit : Het succes van dit in 2003 opgezette ont-Opening en begroeting door de voorzit- moetingsproject is in grote mate te danken ter mevrouw Marlies Gartmann: aan de inzet van veel vrijwilligers die deze een belangrijke boodHELLENDOORN - Oratoriumkoor Soli 2013 Deo Gloriavorm Nij- vanmet -Terugblik op het jubileumjaar samenwerking toejuichen. Deze schap vol uitzicht,moed,hoop verdal voert op-Financieel vrijdag 28 maart 2014 de Johannes Pasjaaroverzicht en begroting voorjaarsbijeenkomst is een Vergeleken uitstekende en ver trouwen. sion uit in de mooie kerk “de Oale Grieze” aan de Dorpsmet om de te Mattheüs-Passion is de -Bestuursverkiezingen gelegenheid evalueren en vooruit straat 39 in Hellendoorn. Het is voor de 53e keer in haar Johannes korter, feller maar ook -Plannen en programmering voor het ko- kijken welke mogelijkheden en uitdagingen meer ingetogen. bestaan dat Solimende dit prachtige werk van Johann Sebastian seizoen we samen durven aan te gaan in het nieuwe Bach ten gehore-Rondvraag brengt. en sluiting seizoen. Het gezongen lijdensverhaal

World Servants aan het werk Johannes Passion in de Oale Grieze NIJVERDAL - De tien jongeren die dit jaar vanuit de gemeente Hellendoorn in verschillende ontwikkelingslanden in Afrika gaan helpen bouwen aan projecten van World Servants, zijn druk bezig met hun acties. Zo was er in de laatste week van januari een huis-aan-huiscollecte, en wordt zaterdag 1 maart een autowasactie georganiseerd. Met de collecte is in totaal een mooi bedrag van maar liefst 3667,39 euro opgehaald. World Servants groep Nijverdal wil alle mensen die hieraan meegeholpen hebben bedanken. Het totaalbedrag dat de groep op moet halen bedraagt 24.150 euro. Na de collecte blijft hier nog iets minder dan 10.000 euro van over.

Sponsoractie Er volgendus nog een aantal acties. Op vrijdag 14 maart wordt met de leerlingen van de Prinses Marijkeschool in Nijverdal een sponsoractie georganiseerd: “Gaan voor Ghana.” De leerlingen zullen in Zwembad het Ravijn baantjes trekken om zo veel mogelijk geld op te halen voor World Servants. Ook wordt er op zaterdag 1 maart van 09:30 tot 15:00 uur een autowasactie bij de Jumbo supermarkt in de Kruidenwijk georganiseerd. Hier kunt u voor 7,50 euro uw auto laten wassen. Wanneer u zelf graag de leden wilt steunen met hun bouwprojecten is dat natuurlijk altijd mogelijk, en zeer welkom! Geld is over te maken naar rekeningnummer 30.35.64.466 t.n.v. World Servants groep Nijverdal.

Deze keer onder de bezielen- uur (kerk open om 19.45 uur). wordt afgewisseld met prachde leiding van Jan Kruisselbrink. Toegangsprijs 27,50 euro (in de tige aria’s en koralen. Zoals in Medewerking wordt ver- voorverkoop 25,00 euro), voor de meeste cantates van J.S.Bach leend door het Barokorkest jongeren t/m 18 jaar 12,50 zijn de aria’s een rustpunt. Dit om van de afgelopen loop vanjaar, het verhaal Florilegium Musicum. Solisten- In navolging euro. op de landelijke Natuurwerkdag ENSCHEDE organiseert nog eens te overdenken zijn: Jan van Elsacker evangeNatuurwerkgroep Ecozone Glanerbrug op zaterdag 8 maart een lokale natuurwerkdagenin te de list Nanco de Vries - Christus In de Johannes-Passion ligt het verdiepen. Ecozone Glanerbrug. In dit gebied zijn verschillende poelen aangelegd waar onder andere de Marjon Strijk - sopraan Eline accent minder op het lijden boomkikker dankbaar van maakt. gaat niet goed de boomkikker in Enschede. Demet vertrouwde koralen kunHarbers - alt Robert Buckland van gebruik Jezus dan in deHet Mattheüs nen het luisterend publiek als- tenor Frans Fiselier bas. -Passion. Johann Sebastian Tijdens de natuurwerkdag, die plaats- zijn beschikking heeft. Een typisch Twents Algehele leiding: Jan Bach zet Jezus hier neer als mede de koorleden op een vindt van 10.00 – 15.00 uur, worden de te landschap dat nog te vinden is in Enschede. Kruisselbrink. Aanvang 20.15 een krachtige persoonlijkheid indringende manier raken.

Ecozone Glanerbrug helpt boomkikker

groot geworden elzen uit het gebied weg- Dit leefgebied wordt alleen wel ernstig begezaagd. Hier profiteert de boomkikker dreigd. Versnippering en een steeds kaler van, die de voorkeur heeft voor open en landschap zijn de boosdoeners. zonnig terrein. De Natuurwerkgroep EcoNIJVERDAL - Dinsdagavond 25 februari organiseert Soos zone Glanerbrug en Landschap Overijssel De Twentse boomkikker, ofwel weermanUniverse weer een Juniorparty. De Juniorparty is een hopen met deze werkdag Glanerbrug en netje, is voor zijn voortbestaan afhankelijk speciale disco-avond voor kinderen uit groep 6 t/m 8. omgeving aantrekkelijk te houden voor de van zijn leefgebied in Enschede. In 2007 boomkikker. zijn hier nog 170 boomkikkers gehoord, in De Juniorparty begint om half Tegen kwart over tien is de waren dit er nog maar 65. En dit terIn Nederland komt de boomkikker in vijf 2013 acht en de entree is gratis party afgelopen. provincies voor, waarvan Overijssel en Gel- wijl er minimaal 500 boomkikkers in een omdat het de eerste party van Voor meer informatie over de zijn. De leefgebied nodig zijn om ze veilig te kunhet nieuwe jaar is. derland de belangrijkste Juniorparty en boomkikvoor een overker voelt zich thuis in een kleinschalig landzicht van alle data kunt unen opstellen voor de toekomst. Als er niets de website www.juniorparty. schap, waar hij voldoende ondiepe wateren wordt ondernemen is de boomkikker over nl terecht. (poelen), houtwallen en braamstruiken tot 10 jaar verdwenen uit Enschede.

De kinderdisco sensatie van het Oosten

Advertorial:

Opmerkelijk effect TONZON Thermoskussens te zien bij VARA Kassa Groen ENSCHEDE - Het opmerkelijke effect van het TONZON Thermoskussen op de temperatuur van de vloer was onlangs te zien bij VARA Kassa Groen. Het drogende effect van deze aanpak was onlangs te zien bij RTL. Eerst werd een super vochtige kruipruimte gefilmd. Twee weken later was alles droog, zelfs de muren, hoewel er onder hezeil een laagje water stond. Voor het programma Kassa Groen heeft de VARA opnames gemaakt in een woning in Utrecht waarvan de bewoner niet helemaal tevreden was over het effect van de traditionele wolisolatie onder zijn plankenhouten vloer. Om te zien of TONZON Thermoskussens een beter effect geven, zijn enkele banen wol verwijderd en is een Thermoskussen geplaatst in een van de lege banen.

Met een infraroodcamera is te zien dat wolisolatie de vloer warmer maakt, maar te zien is ook dat de baan die is geïsoleerd met Thermoskussen nog veel warmer is. Hier straalt de vloer dus meer warmte uit naar boven en dat is waar het bij vloerisolatie omgaat. Hoe warmer de vloer hoe prettiger het wooncomfort en hoe minder energie nodig is om dit wooncomfor t te handhaven. TONZON maakt het grootste verschil.

Onder de vloer is te zien dat de wolisolatie goed aansluit tussen de balken en tegen de muur. De wol is eerst gedroogd voor een eerlijke vergelijking. Voordat de proef werd genomen, is de aardbodem bedekt met TONZON Bodemfolie. Dit stevige zeil remt behalve het vocht ook radioactieve radongas dat uit de bodem ontsnapt. Vaak zijn condensdruppeltjes te zien ondertegen de Bodemfolie

www.tonzon.nl tel 053-4332391 Postbus 1375, 7500 BJ Enschede NL info@tonzon.nl WONEN

SPORT

METAMORFOSE

ALGEMEEN

Bovenop de stapel wol liggen 3 Thermokussens

Toelichting op de infraroodfoto: De spijkers waarmee de planken in de balken zijn geslagen zijn te zien als donkere puntjes. In de baan zonder isolatie zijn zelfs de noesten in de planken te zien. Hier heeft het hout een hogere dichtheid waardoor de warmte beter wordt geleid. TONZON claimt al jaren dat haar Thermoskussens de vloer het warmst maken, warmer zelfs dan de lucht vlak boven de vloer. KLUSSEN

VAKANTIE


Dameskapper Herenkapper Extensions

15% korting op knippen & 10% korting op kleurbehandelingen

Openingstijden: di.

van 10.00 tot 20.00

wo.

van 10.00 tot 20.00

do. vrij. za.

van 10.00 tot 20.00 van 10.00 tot 20.00

Permanent Kleuren k a a r p s f a n 0 e 0 e . 7 r 1 o o v 0 l Be en 10.0 s s u t

n e d j i t s g n i n ijk e l p e o k k e a m i m u e t r g e e t z m e On ken h ensen n ma or m ke baa vo druk een

van 11.00 tot 13.00

zo. en ma. zijn wij gesloten

Bultsweg 90 - 7532 XJ - Enschede/Glanerbrug Telefoon 053-8200888 - www.salontschaartje.nl

Hvg 06 03 14  
Hvg 06 03 14  
Advertisement