Hellendoorn Magazine 23-02-2024

Page 1

Magazine Twente Hét Magazine voor Twente HET DIGITALE MAGAZINE VAN DE REGIO TWENTE 23-02-2024 50-jarig priesterjubileum Start procedure Windpark Daarle Inzameling boeken Oranjemarkt Voorjaarsconcert Eschländerkapel Opening fitnesszone Cool Nature Hellendoorn Gemeente-Info + UIT-agenda Theater in Akkerhus Ypelo Diftar in Hellendoorn

Volg Weeronline op twitter en facebook

Enkele buien, soms zon en frisse wind

Zaterdag zijn er opnieuw wolkenvelden en ontstaan enkele buien. Zondag is het een tijd droog en volgt vooral in de avond regen. Het is dan 6 tot 9 graden.

Zaterdag: buien na droge start

In de ochtend zijn er vrij veel wolkenvelden, maar op de meeste plaatsen is het droog. Alleen heel lokaal valt wat regen. In de middag breekt af en toe de zon door en ontstaan enkele buien. Het wordt 7 of 8 graden. De wind is overwegend matig.

Aan het eind van de middag en in de avond trekt vanuit het zuiden een gebied met veel bewolking en ook buien over het land. In de nacht naar zondag trekken de meeste buien weg en zijn er droge perioden. De temperatuur daalt naar zo’n 3 of 4 graden.

Zondag: kans op regen stijgt

Ook zondagochtend blijft het een tijd droog. Er zijn wolkenvelden en lokaal kan de zon even doorbreken. In de middag zijn er veel stapelwolken en kan een bui ontstaan, maar hier of daar blijft het droog. Er is ook steeds meer hoge bewolking en daardoor krijgen we de zon

op de meeste plaatsen niet meer te zien. Het wordt 6 tot 9 graden en er staat een matige zuiden- tot zuidoostenwind. In de avond zijn perioden met regen.

Maandag: grijs en regenachtig Het is geheel bewolkt en daarbij kan het van tijd tot tijd regenen. Er staat een matige noordoostenwind. In de vroege ochtend is het 1 tot 5 graden. In combinatie met de wind en regen is het geen aangenaam weer om de fiets te stappen. In de middag neemt de neerslag af en zijn er ook droge perioden. Het wordt 7 tot 9 graden.

Daarna tijdelijk droog met ook wat zon

De dagen daarna verlopen op veel plaatsen droog met vooral op dinsdag ook zon. De middagtemperatuur ligt tussen 7 en 9 graden. De wind is aanvankelijk noordoostelijk. Halverwege de week draait de wind naar het zuiden tot zuidwesten en daarna neemt de kans op een paar buien toe.

Twente Magazine

Colofon

Twente Journaal BV

Sponsored Magazines

Twente-Magazine.nl

Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo 074-259 66 33 info@TwenteJournaal.nl

Twente-Magazine.nl

Lokaal nieuws, gesponsorde berichten, cultuur, sport, natuur en uit-agenda van Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Losser, Borne, Delden, Denekamp, Ootmarsum, Nijverdal, Wierden, Rijssen, Holten, Enter, Tubbergen, Haaksbergen, Twenterand, Hardenberg, Ommen, Raalte, Goor en Twente.

Advertenties en gesponsorde berichten:

Maurice Weustink 06-51 420 945 info@TwenteJournaal.nl

Redactie: info@TwenteJournaal.nl

Cartoon:

Leo Kemper

Persberichten en beeldmateriaal die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukteals digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor

Het Twente Magazine is lid van:

26 Sport

32 Natuur

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 0651 420 945 www.regionaleuitgeversgroep.nl

TwenteJournaal is uitgever van o.a. HellendoornMagazine.nl, HengeloMag. nl OldenzaalMagazine.nl , EnschedeMag. nl, LosserMagazine.nl AlmeloMag.nl en GlanerbrugMagazine.nl, De Transportkrant, Welkom in Twente , TwenteJournaal.nl en

38 Cultuur

3 INHOUD
& Achtergrond:
pagina’s:
Nieuws
4 Uitagenda
48

Provincie Overijssel start procedure Windpark Daarle

DAARLE - Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel start met de planologische procedure voor het initiatief Windpark Daarle in de gemeenten Hellendoorn en Wierden.

Op 18 januari nam GS een voorbereidingsbesluit voor windenergie, maar toen lagen er al vier formele verzoeken op de plank om planologisch mee te werken aan het realiseren van een windpark. De provincie is wettelijk verplicht om die verzoeken in behandeling te nemen.

Het plan

Het initiatief Windpark Daarle betreft

het plan voor 5 tot 7 windturbines ten westen van de N751, in het gebied van de Loomsweg, de Bruineveldweg, en de Piksenweg (Hellendoorn), deels in de gemeente Hellendoorn en deels in de gemeente Wierden. Een eerste globale beoordeling van het plan wijst uit dat er op voorhand geen ruimtelijke bezwaren zijn om de procedure te starten.

start planologische Daarle

Projectbesluitprocedure

Het plan past binnen het huidige én nieuwe provinciale windbeleid en de uitgangspunten van de Regionale Energie Strategie Twente (RES), valt in een van de provinciale voorkeursgebieden en levert een bijdrage aan de RESdoelstellingen. Daarom start de provincie de planologische procedure, een zogenaamde projectbesluitprocedure. Zo’n procedure duurt twee tot drie jaar.

Inhoud procedure

Er zullen nu nadere onderzoeken worden gedaan, zodat het plan volledig aan alle wet- en regelgeving getoetst kan worden. Tijdens de procedure is er ruimte voor participatie en inbreng van inwoners. Dat het windpark er komt, is dus geen uitgemaakte zaak. De uiteindelijke beoordeling van het plan vindt

Foto: Gary Tamin from FreeImages

pas aan het einde van de procedure plaats, door het nemen van een projectbesluit. Ook daarop kunnen inwoners nog zienswijzen en beroep indienen. Het startpunt van de procedure is nu een kennisgeving van het voornemen in het provinciaal blad en diverse huis-aanhuisbladen.

Samenwerking

Goede en nauwe samenwerking met de gemeenten staat voor de provincie voorop. De provincie nodigt de gemeenten uit om samen te werken in één projectorganisatie. Gedeputeerde Tijs de Bree: “Als provincie werken we graag samen met gemeenten aan dit project. Zo kunnen we de inbreng vanuit de gemeenten en het lokale beleid optimaal benutten.”

“Voel je welkom bij

HELLENDOORN - Een plek voor alle inwoners van de gemeente Hellendoorn waar je mag en kan zijn wie je bent.

Jong en oud, iedereen is welkom!

Iedere dinsdagmiddag zijn wij met drie

ervaringsdeskundigen aanwezig tussen 13 uur en 16 uur in het Helders Café van

LEV!

LEV!

Het Noaberhuus in Hellendoorn. Een middag om samen te zijn en te genieten van een kop koffie of thee met wat lekkers. Wil je deze middag behalve een praatje maken ook iets doen? Dat kan! Creatief bezig zijn, biljarten of een wandeling maken...Het belangrijkste is dat jij naar huis gaat met een goed gevoel en wie weet zien wij je volgende week weer!

Informatie over LEV! kun je vinden op facebook en Instagram of via onderstaande link: www.evenmens.nl/nieuws/voel-je-welkom-bij-lev/

Meld je nu aan voor de Nijverdal

NIJVERDAL - Ook dit jaar pakt ons dorp weer flink uit tijdens de Nacht van Nijverdal.

De dag na Hemelvaart – vrijdag 10 meistaat het centrum vol met leuke kramen, attracties en bezienswaardigheden en uiteraard ontbreekt muziek niet. Grote publiekstrekker is natuurlijk de grote markt voorafgaand aan de Nacht van Nijverdal die verspreid over een groot deel van het centrum opgesteld staat en voor veel gezelligheid zorgt. Wil je ook een plekje op deze drukbezochte markt? Meld je dan nu aan!

’s Middags is er al van alles te beleven in Nijverdal. Urenlang slenteren langs de tientallen kraampjes of lekker shoppen bij de winkels in hartje centrum. Zij zullen namelijk de hele dag en avond geopend zijn. De markt start om 14:00 uur en duurt tot 22:00 uur. Tijdens de markt is de Grotestraat volledig afgesloten voor autoverkeer. Dit jaar worden het Keizerserf en de Willem Alexanderstraat heringericht door de

de Nachtmarkt

gemeente. Dit kan dus betekenen dat de markt een iets andere indeling dan voorgaande jaren.

Groot avondprogramma

‘s Avonds barst het feest pas echt los! Op meerdere plekken in het centrum zal live muziek te horen zijn van diverse live bands en dj’s. Veel Nijverdalse horecagelegenheden hebben gerenommeerde artiesten uitgenodigd die er samen met de Nijverdallers een écht feestje van gaan maken. Er is die avond een breed aanbod aan muziekstijlen.

Aanmelden

Inmiddels hebben al diverse standhouders zich aangemeld voor de nachtmarkt, dus mocht je ook nog een plekje willen, dan adviseren we je snel aan te melden. Vol = vol. Aanmelden kan via de website: www. opnaarnijverdal.nl. De organisatie checkt alle inschrijvingen en besluit uiteindelijk over commerciële en nietcommerciële deelnemers. Het streven is een zo gevarieerd mogelijk aanbod, dus men is selectief en beperkt een aantal branches.

Maandelijks inloopspreekuur huur- en zorgtoeslag

NIJVERDAL - Heeft u hulp nodig bij het

aanvragen van huur- of zorgtoeslag?

Hiervoor kunt u elke laatste vrijdag van de maand tussen 09.30 en 10.00 uur terecht bij het inloopspreekuur van De Welle in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. De eerstvolgende keer is op vrijdag 23 februari a.s.

U kunt zich hiervoor zonder afspraak melden bij de balie van de Bibliotheek op de begane grond. Vrijwilligers van De Welle helpen u met hun kennis en ervaring bij het aanvragen van uw huuren/of zorgtoeslag. Wilt u hiervoor een

inloopspreekuur

kopie van de aangifte inkomstenbelasting 2023 meenemen en eventueel de gegevens van de huur van uw woning? Ook uw DigiD-gegevens heeft u nodig om deze aanvraag te kunnen doen.

Doet u geen aangifte inkomstenbelasting? Neem dan uw jaaropgaaf of loonstrook mee (bij meerdere werkgevers: de jaaropgaven of loonstroken van elke

werkgever).

Voor meer informatie over dit spreekuur kunt u contact opnemen met De Welle, telefoon 0548-638810 of per e-mail info@stichtingdewelle.nl.

zorgtoeslag

Van de serie Bromsnor door Henk Poelakker

Henk Poelakker vond na het overlijden van zijn vader (1920-2011) kopieën van processen-verbaal uit vervlogen tijden. Poelakker sr. was actief bij de Rijkspolitie in Losser. De inhoud van de vondst werd een inspiratiebron om verhalen te schrijven. henkpoelakker@gmail.com

Kleptomanie Is stelen verslavend?

Bromsnor zit op het politiebureau achter zijn schrijfmachine. De bel gaat. Bromsnor kent deze ondernemer.

Meneer Van D. wil aangifte doen van diefstal. “Ik heb haar al meerdere keren in de winkel gehad en telkens had ik het vermoeden dat ze iets wegnam. Een pyama, een stropdas, een riem maar ik kon haar niet op heterdaad betrappen. Ze rekende steeds netjes ‘iets’ af maar ik vermoedde dat er ergens onderin de tas nog iets van ons zat. Maar ik durfde deze nette mevrouw niet te vragen of ik even in haar tas mocht kijken. Achteraf dom en naïef maar zo is het gegaan. Ook vanmiddag was ze weer in de winkel, als altijd goed gekleed en netjes gekapt. Ik zag dat ze heel behendig een in plastic verpakt overhemd in haar tas stopte. Bij de toonbank wilde ze een setje zakdoeken afrekenen. Ik vroeg nog: heeft u het zo, niets vergeten? En toen durfde ik opeens wel de vraag te stellen: mag ik even in uw tas kijken want ik vermoed dat u stiekem een overhemd heeft weggenomen. Geen ontkenning, wel tranen en direct de woorden sorry en excuses. Ik heb haar mee naar het kantoor genomen en gezegd dat ik aangifte ga doen bij de politie. Ja, ik had u kunnen bellen maar politie in de zaak en dat voor een nette dame, dat kon en

wilde ik haar niet aandoen.”

Kleptomanie Bromsnor heeft vooral geluisterd. “Omdat u meerdere keren vermoedens heeft gekend, zou het me niet verbazen dat deze mevrouw ziek is, geestesziek wel te verstaan. Het wetboek van strafrecht spreekt over kleptomanie, dat is een drang om te stelen zonder winstoogmerk. Ik ga meteen naar haar toe. Zodra ik meer weet, neem ik contact met u op.”

Wat nu?

Mevrouw G. opent de deur. “Ik ben zo blij dat u komt, ik ben een slecht mens, mijn man is binnen. Op de grote keukentafel liggen tientallen voorwerpen, alles nog keurig ingepakt, compleet met prijskaartje waarop de naam van de winkelier. Overhemden, stropdassen, gereedschap, boeken, fotolijstjes, koekenpan, teenslippers, bonbons enz. De vrouw des huizes gilt van verdriet, roept dat ze ziek is, zegt dat ze ‘gedwongen’ wordt om te stelen. Meneer G. probeert haar te kalmeren en spreekt tot de veldwachter. “Ik wist hier tot vanmiddag echt h e l e m a a l niets van. Mijn vrouw heeft spullen gestolen niet omdat we zaken niet kunnen betalen. Ook niet om er zelf beter van te worden. Wat nu? Het lijkt

een verslaving.”

Meer dan vol

Bromsnor vraagt of meneer G. vandaag nog alle gestolen spullen op het bureau kan brengen. Vanavond zal hij de gedupeerde winkeliers vragen of zij de gestolen spullen herkennen. Die avond is het politiebureau meer dan vol. De winkeliers uit het dorp herkennen hun spullen, spreken naar elkaar uit dat ook zij vermoedens hadden. Alles wordt in dozen gedaan voorzien van winkeliersnaam en op het bureau veilig gesteld. Slechts een enkel stuk blijkt nog niet te achterhalen.

Hoe loopt het af?

Meneer G. komt de volgende dag met zijn vrouw naar het bureau. Bromsnor is vriendelijk maar ook

resoluut. “Hoewel de spullen binnenkort goeddeels terug kunnen naar de rechtmatige eigenaren, zal ik proces-verbaal opmaken met daarin een dringend advies dat mevrouw in therapie gaat om haar zieke geest weer gezond te krijgen. De rechter zal u binnenkort oproepen.”

Bestel het boekje ‘Herinneringen aan Twente” met 25 verhalen door een mail te sturen naar info@ twentejournaal. nl met in het onderwerp ‘Boek Henk Poelakker’.

Stembus verkiezing geopend: duurzaamste huis van Overijssel?

TWENTE - Van 14 februari t/m 1 maart kan het publiek stemmen op ‘Het Duurzaamste Huis van provincie Overijssel’!

geopend: wie woont in het Overijssel?

8 genomineerde huiseigenaren vertellen graag over hun aanpak en laten nu trots het eindresultaat zien. Tijdens deze stemperiode kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet van de provincie. De winnaars worden op 4 maart om 15.00 uur bekend gemaakt.

De Duurzame Huizen Route

De verkiezing wordt onder andere

georganiseerd in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met de verkiezing wil de Nationale Duurzame Huizen Route huiseigenaren graag de welverdiende waardering geven voor hun prestaties.

Kijk voor meer informatie op www.duurzamehuizenroute.nl

Beursvloer Hellendoorn: betrokken ondernemen

NIJVERDAL - Het is weer zover: vrijdag

15 maart 2024 om 17.00 uur organiseert HellendoornDoet!, onderdeel van De Welle, weer de Beursvloer!

Deze editie vindt plaats bij Farm Food. Beursvloer Hellendoorn is dé plek om als bedrijf in contact te komen met nonprofit organisaties en andersom! Breid je netwerk uit en ontmoet diverse organisaties uit de gemeente Hellendoorn!

De Beursvloer is een feestelijk evenement dat al diverse jaren met succes heeft plaatsgevonden. Tijdens dit evenement gaan bedrijven met non-profit organisaties in gesprek met als uitkomst een leuke match. Als bedrijf kun

maatschappelijk

én netwerken

je bijdragen door expertise, middelen, mankracht en netwerk beschikbaar te stellen. Voor de non-profit organisaties is de Beursvloer dé plek om in contact te komen met bedrijven.

Gesloten beurs

Omdat de matches worden gemaakt met gesloten beurs, is er geen budget nodig om een prachtig resultaat te behalen. Een tegenprestatie in ruil voor het aanbod kan bijvoorbeeld een workshop, activiteit of teamuitje zijn. Creatieve ideeën worden aangemoedigd en afgestemd op elkaars behoeften.

111 matches

Tijdens de laatste editie werden er maar liefst 111 matches gemaakt met een waarde van €49.735! Het is de perfecte gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe mensen te leren kennen. Wil je als bedrijf of non-profit organisatie deelnemen aan de Beursvloer Hellendoorn? Geef je dan op via hellendoorndoet@stichtingdewelle.nl of stuur een appje naar 06-28211059.

Hellendoorn:
ondernemen

Gemeente Hellendoorn

HELLENDOORN - Vanaf 1 januari 2026 gaat de gemeente Hellendoorn het gedifferentieerd tariefsysteem, afgekort diftar, invoeren.

Op deze manier loont het om afval te scheiden. Vanaf 2026 betaalt elk huishouden een vast tarief dat wordt verhoogd met een individuele toeslag. Die is afhankelijk van het aantal keer dat de grijze container aan de straat wordt gezet of een vuilniszak naar een ondergrondse container voor restafval wordt gebracht.

Op deze manier betalen inwoners die bewust bezig zijn met afvalscheiding minder dan inwoners die dit niet zo

belangrijk vinden en meer restafval aanbieden. De gemeente beschouwt dit als een eerlijk en rechtvaardig systeem.

Milieudruk Hellendoorn voert dit systeem in om de milieudruk te verlagen. Het goed scheiden van afvalstromen is cruciaal voor een beter milieu, want hierdoor kunnen belangrijke grondstoffen worden hergebruikt. Na de invoering van diftar, zal

Hellendoorn kiest voor diftar

de hoeveelheid aangeboden restafval bijna halveren, dit blijkt uit cijfers van gemeenten die Hellendoorn voor zijn gegaan. Dit betekent in Hellendoorn dat straks jaarlijks niet meer 4.500.000 kg restafval in de verbrandingsoven belandt, maar nog maar 2.500.000 kg per jaar. Dat is een enorme besparing en bovendien blijven grondstoffen behouden in de kringloop.

Inzetten op voorlichting

Tegenover de voordelen van de invoering van diftar staat ook de zorg over afvaldumping. De gemeente gaat zich extra inspannen om dit te voorkomen door de komende jaren extra in te zetten op voorlichting. De gemeente wil meer data delen met inwoners, zodat

het positieve effect voor iedereen goed zichtbaar wordt. Ook worden er meer manuren ingezet op controle en handhaving.

Maatwerk

De gemeente zet in op maatwerk en gaat specifieke aandacht besteden aan speciale doelgroepen. Zo worden inwoners met medisch afval niet extra belast. Daarnaast worden luiers en incontinentiemateriaal apart ingezameld. Ook is er maatwerk voor gft in de hoogbouw. In de nabijheid van hoogbouw worden speciale ondergrondse containers voor restafval geplaatst.

Thema-avond ‘God in

HELLENDOORN - Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: ‘Wat eten we vanavond?’

Op woensdag 28 februari om 20.00 uur in de Leerkamer te Hellendoorn; inleider: Alfred Slomp.

De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het

gezonde, plantaardige Alpro-toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien, wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en

in de supermarkt’

het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

God in de supermarkt

De workshop ‘God in de supermarkt’ verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze, maar niet te zware dialoog

aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites. Wij laten ons inspireren door hoe Jezus omging met de arme en het behoeftige. Het initiatief wordt aanbevolen door Groene Kerken, Micha Nederland en Groengelovig.

Alfred Slomp is als teamleider werkzaam in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Daarnaast verzorgt hij workshops over ‘God in de supermarkt’ en ‘God in de klimaatcrisis’.

Emeritus pastoor Verweij priesterjubileum

HAARLE - Woensdag 21 februari werd in het Laarmanshuis te Haarle het 50-jarig priesterjubileum gevierd van emeritus pastoor Jan Verweij.

Het bestuur wilde hier uit dankbaarheid uitgebreid aandacht aan besteden en ging op zoek naar een passend cadeau. Het toeval wil dat er onlangs in het Laarmanshuis een vrijetijdsgroep is gestart genaamd HOKKIES. Het is de afkorting van Haarlese Ouderen Klussen Kleurrijk Innovatief Enthousiast Samen. De groep sloeg aan het timme-

ren, zagen, schuren en verven. Een mussenhotel als wijnkist Zo maakten zij in eendrachtige samenwerking van hardhouten banken uit de te sluiten kerk van Haarle een prachtige houten wijnkist. Dak erop, mooie vogeltjes erop geschilderd, vliegopening geboord en het kan dan prachtig die-

Verweij viert 50-jarig

nen als een gastvrij mussenhotel.

Dan op zoek naar een mooie fles rode wijn. Daarop werd een speciaal ontworpen etiket geplakt die de pastoor afbeeldt in een Haarlese omgeving met rondscharrelende kippetjes en een goed glas wijn.

Pullum, vinum, vivere – Latijn voor kip, wijn, leven Momenteel woont de emeritus pastoor op de pastorie in Heeten. In de ruime tuin houdt hij kippetjes, tot groot genoegen van hemzelf en van de buurt.

Door de gaten in het gaas ontsnapt er nog wel eens eentje. Het kakelt werkelijk het hele dorp door.

Een dankbaar onderwerp voor een jubi-

leumetiket; kippen, wijn en het goede leven van een emeritus pastoor in een katholiek Sallands dorp.

HOKKIES maken het karwei af Enkele HOKKIES zullen binnenkort bij de emeritus pastoor op bezoek gaan om het mussenhotel een mooie plek te geven zodat het hotel ook daadwerkelijk bewoond kan gaan worden. Misschien kunnen dan ook de gaten in het gaas even gerepareerd worden want een oud spreekwoord luidt: Beter een goede buur dan een hotel vol met mussen.

Inzameling boeken en Advendo Oranjemarkt

NIJVERDAL - Advendo is erg blij dit jaar weer een Oranjemarkt te kunnen organiseren op Koningsdag!

De voorbereiding is in volle gang en het belooft weer een leuk feest te worden. In samenwerking met Bruisend Nijverdal is een mooi aanbod aan live muziek,

eten en drinken, spelletjes voor kinderen en verkoop van boeken en lp’s.   Het Oranjefeest is altijd een belangrijke bron van inkomsten geweest voor de

en lp’s voor Oranjemarkt

club. Als ambassadeur van de duurzaamheid zet Advendo zich ook graag in om gebruikte boeken en lp’s en in te zamelen en op deze dag te verkopen. Hiermee verlengen we de levensduur van producten en kunnen we op een duurzame manier geld inzamelen voor onze vereniging.  Hiervoor zamelen we ook dit jaar weer in. Uw bijdrage wordt erg gewaardeerd.

Inleveren kan op dinsdagavond tussen 19:00 en 21:30 en zaterdagochtend tussen 10:00 en 11:00 in het Advendohuis aan de Koersendijk 1. Als u vragen heeft of zelf niet in de gelegenheid bent het langs te brengen dan kunt u hierover contact opnemen met Luuk Bouwhuis (tel. 0620886034)

Foto: Hepa

Sport

Sophie ter Haar Overijssels

L2 dressuur

HELLENDOORN - In Genemuiden stond het afgelopen weekend het laatste deel van de regiokampioenschappen dressuur op het programma.

In de klasse L1 dressuur categorie DE was hierbij een mooie vijfde prijs voor Melissa Eshuis met Joy, de combinatie kreeg 196.5 en 184.5 punten voor hun proef.

In de klasse L2 dressuur categorie DE was het kampioenslint voor Sophie ter Haar met haar pony Londen. De combinatie stak met kop en schouders uit boven de concurrentie en ontving een

Overijssels Kampioen

score van 208.5 en 216.5 punten voor hun kampioensproef. Sophie mag komend weekend deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. In klasse M1 dressuur categorie DE was er een podiumplek voor Melissa Eshuis met Lord. Hun proef werd beloond met 193.5 en 199 punten en dat was goed voor een derde prijs en dus plaats op het ereschavot.

In Luttenberg werd gesprongen en daar namen Isabelle Plijter en Karlos

van Orchid’s deel aan de Salland Competitie. In de 90 en 100 cm wonnen ze beide een 3e prijs! Livv Schoppink nam dele aan een van de jeugdrubrieken en won een mooie 2de prijs met 83 stijlpunten.

Corinda Hutterd had een dressuurwedstrijd in in Den Ham en won met Giulietta een 2e prijs met 201,5 punten en een 3e prijs met 197,5 punten in de klasse M1.

Opening fitnesszone bij

Cool Nature in Hellendoorn

HELLENDOORN - Bij natuurspeelplaats Cool

Nature aan de Koemaste in Hellendoorn

kunnen vanaf nu niet alleen kinderen, maar ook volwassenen bewegen in de buitenlucht.

Door hier zeven fitnesstoestellen te plaatsen kan jong en oud hier nu bewegen in weer en wind. Op maandag 4 maart om 15 uur opent wethouder Egbert Nijenbanning deze fitnesszone. Fysiotherapie Zorgsaam en Stichting De Welle verzorgen een introductie

en demonstratie van de toestellen. Iedereen is van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn en de toestellen uit te proberen.

Over de fitnesszone

Het idee voor deze fitnesszone kwam

bij natuurspeelplaats

Hellendoorn

van Dineke uit Hellendoorn. Tijdens de corona- epidemie kwam zij met het initiatief om deze fitnesstoestellen in de buitenlucht te plaatsen, zodat je fit kunt blijven, ook als je niet naar de sportschool kunt. De fitnesszone ligt bij natuurspeelplaats Cool Nature, die ook werd uitgebreid met een nieuwe schommel, duikelrek en glijbaan.

Dit project is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de ‘Salomonsongelden’ De broers Salomonson waren belangrijk bij het oprichten van de Ten Catefabrieken in Nijverdal. In de 19e eeuw

was ‘Huize Salomonson’ een badhuis voor de medewerkers van Nijverdal Ten Cate. Later werd het gebouw gebruikt door het Groene Kruis en een consultatiebureau. Ook werden er sportkeuringen gedaan. Toen Huize Salomonson werd verkocht, gaf de stichting die het beheerde het geld aan de gemeente Hellendoorn. Onder de voorwaarde dat het geld gebruikt moest worden om de gezondheid van de mensen in Nijverdal en omgeving te verbeteren.

Handbal: E/D Jeugd naar eredivisieclubs

LOSSER/RAALTE - Op 20 februari waren spelers van E1/E2 en D3 van de handbalvereniging Combinatie ’64 uit Losser aanwezig bij de bekerwedstrijd KWIEK Raalte tegen Venlo.

(eredivisieteams)

naar bekerwedstrijd

De jeugdspelers waren de oploopkinderen van KWIEK. Nadat zij de wedstrijd hadden bekeken konden ze handtekeningen “scoren” bij de spelers en natuurlijk met hen op de foto.

Heel bijzonder dat de jeugdspelers van Combinatie deel uit mochten maken van deze eredivisiewedstrijd.

Natuur

Wandeling ‘Frisse neuzen’

Dal van de Mosbeek

MANDER/VASSE - Lekker een frisse neus halen?

Loop dan mee met de wandeling ‘Frisse neuzen’ van Landschap Overijssel op zaterdag 16 maart.

Een mooie wandeling door het prachtige Dal van de Mosbeek. Onderweg vertellen onze landschapsgidsen je interessante weetjes en feiten over het voorjaar en het gebied. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer

2,5 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Het voorjaar is officieel begonnen, hoog tijd om er op uit te gaan. In het Dal van de Mosbeek en de

neuzen’

Manderheide is het heerlijk wandelen. Met een beetje geluk in het voorjaarszonnetje. De natuur staat al in de voorjaarsstand. Onderweg ontdek je meer daarover. Onze gidsen vertellen je al wandelend niet alleen veel interessante dingen over de natuur maar ook meer over de geschiedenis en kenmerken van dit mooie stukje Twente. Denk aan stevige schoenen en warme kleren.

Aanmelden

Meld je van tevoren aan via de website

Foto: Clifton Buitink

www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

DEURNINGEN - Op zaterdag 2 maart wordt een Natuurwerkochtend gehouden op het landgoed de Vlijertse meden in Deurningen.

Deze Natuurwerkochtend wordt georganiseerd door de Natuurwerkgroep EnHOe, waarmee IVN Oldenzaal-Losser e.o. samenwerkt.

De Vlijertse Meden is een klein landgoed van de familie Deterd Oude Weme. Zij zijn enthousiaste natuurliefhebbers met een bijzondere belang-

stelling voor insecten. Hun prachtige landgoed is daarom insectvriendelijk ingericht. De Deurningerbeek stroomt door het landgoed. Je kunt er gewoonlijk niet komen. Nu dus wel! Er staan daar er o.a. flink wat wilgen, die weer geknot moeten worden. Mooi werk dus. De start is om 9.00 uur bij een

Natuurwerkochtend Deurningen

Vlijertse Meden

bankje naast het bruggetje in de Hartermedenweg in Deurningen. Het dichtstbijzijnde woonhuis heeft als adres: Hartermedenweg 10, 7561 RE Deurningen. Auto’s kunnen in de berm van dit onverharde weggetje geparkeerd worden, graag aan de kant van het landgoed. Maar met de fiets komen is natuurlijk leuker en beter. Er wordt gewerkt tot 13 uur en iedereen krijgt soep aangeboden na afloop. Tussendoor is er een koffie/thee pauze. Daarvoor wel je eigen drinken meenemen. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Stevige

schoenen zijn aanbevolen. Meedoen? Graag je aanmelden via de site van IVN Oldenzaal-Losser e.o. www. ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo

Activiteit: Natuurwerkochtend Landgoed Vlijertse Meden

Locatie: vlakbij Hartermedenweg 10 in Deurningen

Wanneer: Zaterdag 2 maart van 9.00 tot 13.00 uur.

Aanmelden: via de site van IVN Oldenzaal-Losser e.o. : https://www.ivn. nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo

Natuurwerkochtend
eerste vogelnest
Het
is al gespot!
Foto: Ben Kogelman

Vintage Mini Brass Band

CULTUUR

NIJVERDAL -Na een reeks succesvolle shows keert Vintage Mini Brass Band op 10 maart terug naar Nijverdal.

Ze komen terug met een fraai programma vol brassband klassiekers uit de tweede helft van de vorige eeuw die liefhebbers van brassbandmuziek zal doen opveren.

De Vintage Mini Brass Band brengt een eerbetoon aan de ‘gouden brassband periode’ van de jaren ‘60 en ‘70. Ze laten vergeten composities herleven die diepgeworteld zijn in het geheugen

Live in Nijverdal!

van muzikanten en muziekliefhebbers, en die tegenwoordig zelden worden gespeeld. Ons land heeft altijd een levendige traditie van blaasmuziek gehad. Brassbands, fanfares en harmonieën zijn niet weg te denken uit onze dorpen en steden en vormen een belangrijk onderdeel van ons culturele leven. Voor duizenden mensen is deel uitmaken van zo’n muziekgezelschap een betekenisvolle vrijetijdsbesteding.

De band, bestaande uit 16 getalen-

teerde musici met banden met Friese topbrassbands zoals De Wâldsang, Soli Brass en De Bazuin, staat onder muzikale leiding van dirigent Dirk Annema.

Kom zondag 10 maart om 15.00 uur naar de VEG kerk in Nijverdal en geniet van Three Inventions, Labour and Love, en In the Firing Line, welke zeker de revue zullen passeren. Het concert duurt een uur zonder pauze. Gratis entree, vrije gift na afloop.

Band

Theateravond in het Akkerhus

YPELO - Op vrijdagavond 1 maart 2024 staat er weer een gezellige Akkerhus buurttheateravond met dit keer een avondvullend blijspel op het programma.

Op deze avond staat Toneelvereniging Notter weer op de planken van het Akkerhus met hun nieuwe voorstelling “Herinrichting”.

Het stuk speelt zich af bij de broers Tinus en Bertus Spieker. Zij hebben een winkeltje waar ze tweedehands spullen verkopen. Service en klantvriendelijkheid hebben ze minder hoog in het

Akkerhus Ypelo

vaandel dan hun eigen portemonnee. Ze zijn zelfs niet te beroerd om elkaar een oor aan te naaien, dit geldt ook voor de mensen die een kamer bij hen huren of de buren die ze graag in de luren leggen. Zelfs de man van de herinrichting wordt bij de veter genomen. Alles leidt tot misverstanden en komische situaties. De grootste consternatie slaat toe als het gaat om grond, waar de broers hun grootste slag mee slaan.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de avonturen van Tinus en Bertus? Kom dan naar de voorstelling op 1 maart a.s. in het Akkerhus in Ypelo.

Aanvang: 20.00 uur; inloop en kaarten ophalen kan vanaf 19.30 uur. De kosten bedragen € 7,50 per persoon en hiervoor ontvangt u een kaart voor het toneelstuk inclusief een kop koffie of thee. U kunt deze kosten bij de ingang contant of via PIN betalen.

Uiteraard is er na afloop van de voorstelling ruim gelegenheid om nog iets te drinken aan de gezellige Akkerhus bar!

Reserveren kan door te mailen naar pr@ akkerhus.nl of via het reserveringsformulier op www.akkerhus.nl/buurttheater.

Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn

HELLENDOORN - Op zondag 10 maart a.s. houdt de Eschländerkapel Hellendoorn weer het traditionele voorjaarsconcert, dat in samenwerking met de Vriendenkring wordt georganiseerd.

Eschländerkapel

Ook dit jaar vindt het concert plaats bij Zalencentrum In de Tonne in Hellendoorn.

De kapel heeft onder leiding van kapelmeester Jan Dijsselhof de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuw en afwisselend repertoire met mooie polka’s en walsen en brengt dat op deze zondag graag ten gehore.

Voor Vrienden van de Eschländerkapel is dit concert gratis toegankelijk, overige

Foto: Mike Rikken Photography

bezoekers betalen € 7,50 per persoon (kinderen t/m 11 jaar gratis toegang).

Vanaf 11.00 uur is de zaal open.

Aanvang van het concert om 11.30 uur. In de pauze wordt een verloting georganiseerd om de kas van de kapel weer aan te vullen.

Van harte welkom!

Mijlpaal voor Fotoalbum 1945-1995

NIJVERDAL - Een mijlpaal.

Bij Cigo Spithoff zijn meer dan 750 exemplaren verkocht van het Fotalbum Nijverdal, 1945-1995, geschreven en samengesteld door Frits Korver. Om dit

te vieren overhandigde de schrijver een bos bloemen aan Jan Spithoff, de uitbater van Cigo. In totaal zijn er bijna 1400 fotoalbums verkocht.

Fotoalbum Nijverdal,

Het succes van Fotoalbum Nijverdal is te danken aan de toegankelijkheid van de teksten en de ruim 850 foto’s. Het is een boek om regelmatig op te pakken, door te bladeren en herinneringen met anderen te delen.

Behalve bij Cigo Spithoff is het fotoboek, dat aan zijn tweede druk bezig is, ook te koop bij Primera Hofman, Biej Olthof en Zinin Bibliotheek.

Willem-Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal Postbus 200 7440 AE Nijverdal (0548) 630 000 gemeente@hellendoorn.nl www.hellendoorn.nl

De gemeente werkt op afspraak. Maak uw afspraak via www.hellendoorn.nl/afspraak of bel (0548) 630 000

Het allerlaatste nieuws van gemeente Hellendoorn vindt u op:

Opening fitnesszone bij

natuurspeelplaats Cool Nature in Hellendoorn

Maandag 4 maart van 15.00 tot 16.30 uur

Bij natuurspeelplaats Cool Nature aan de Koemaste in Hellendoorn kunnen vanaf nu niet alleen kinderen, maar ook volwassenen bewegen in de buitenlucht. Door hier zeven fitnesstoestellen te plaatsen kan jong en oud nu bewegen in weer en wind. Op maandag 4 maart om 15 uur opent wethouder Egbert Nijenbanning deze fitnesszone. Fysiotherapie Zorgsaam en Stichting De Welle verzorgen een introductie en demonstratie van de toestellen. Iedereen is van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn en de toestellen uit te proberen.

Over de fitnesszone

Het idee voor deze fitnesszone kwam van Dineke uit Hellendoorn. Tijdens de corona-epidemie kwam zij met het initiatief om deze fitnesstoestellen in de buitenlucht te plaatsen, zodat je fit kunt

Beweeg en speel in weer en wind

Op dit moment staan er enkele interessante vacatures open bij de gemeente Hellendoorn.

• Contractmanager Jeugd – 24/32 uur

• Vergunningverlener APV/Ondermijning – 32/36 uur

• Stagiair(e) Consulent Jeugd – 28/32 uur

• Consulent Inkomen – 28/36 uur

Voor gedetailleerde informatie over deze vacature kunt u terecht op WWW.HELLENDOORN.NL/WERKEN-BIJ

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging bij de gemeente Hellendoorn, maar staat de vacature van uw keuze nu niet open, dan zien we uw open sollicitatie via dezelfde webpagina graag tegemoet.

Officiële mededelingen

Op https://www.officielebekendmakingen.nl staan alle officiële bekendmakingen. Daar leest u ook hoe u documenten kunt inzien en hoe u bezwaar kunt maken als u het niet eens bent met een besluit. Met bekendmakingen bedoelt de gemeente de berichten over bijvoorbeeld verordeningen, verkeersbesluiten, omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen. Deze inhoud van de elektronische bekendmakingen is leidend voor bijvoorbeeld de termijn waarop het besluit in werking treedt. In de gedrukte uitgaven staan verkorte weergaven van deze besluiten.

blijven, ook als je niet naar de sportschool kunt. De fitnesszone ligt bij natuurspeelplaats Cool Nature, die ook werd uitgebreid met een nieuwe schommel, duikelrek en glijbaan.

Dit project is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de ‘Salomonsongelden’

De broers Salomonson waren belangrijk bij het oprichten van de Ten Cate-fabrieken in Nijverdal. In de 19e eeuw was ‘Huize Salomonson’ een badhuis voor de medewerkers van Nijverdal Ten Cate. Later werd het gebouw gebruikt door het Groene Kruis en een consultatiebureau. Ook werden er sportkeuringen gedaan. Toen Huize Salomonson werd verkocht, gaf de stichting die het beheerde het geld aan de gemeente Hellendoorn. Onder de voorwaarde dat het geld gebruikt moest worden om de gezondheid van de mensen in Nijverdal en omgeving te verbeteren.

Opening fitnesszone bij natuurspeelplaats Cool Nature in Hellendoorn

Maandag 4 maart van 15.00 tot 16.30 uur

Alzheimercafé Hellendoorn/Nijverdal

De werkgroep Alzheimercafé Hellendoorn/Nijverdal nodigt u van harte uit op:

Woensdag: 28 februari 2024

Zaal open: 19:15 uur

Begin: 19:30 uur, (21:15 uur afsluiting)

Locatie: “In De Tonne”, Dorpsstraat 66, 7447 CT Hellendoorn

Het thema van deze avond is “De rol van CIZ (o.a. eigen bijdrage)”

Sprekers: Karin Mulder en Boy Willems

Omgevingsvergunning

Aangevraagde omgevingsvergunningen

Nijverdal

• Marijkestraat 12 – het verhogen van de nok en het plaatsen van dakkapellen

• Noetselerbergweg 43 – het kappen van 1 boom

• H. Limbeekstraat 1 – het verleggen van een uitrit

• Weverstraat 6 – het vergroten van de woning

Hellendoorn

• Sanatoriumlaan 6 – het vergroten van het hoofdgebouw met

CIZ, Wlz, Wzd, eigen bijdrage, heeft u of uw naaste blijvend intensieve zorg thuis of in een instelling nodig? Hoe pak je dat aan, wie wijst je de goede weg? Aan de hand van casussen wordt vanavond uitleg gegeven over het Centrum Indicatie Zorg waar deze zaken allemaal spelen.

Voor nadere informatie over deze avond en het Alzheimercafé is de coördinator van het Alzheimercafé (Evenmens, informele zorg voor elkaar) te bereiken per email, info@evenmens.nl of telefoon 0548 63 88 30.

een berging en opslagruimte

• de Elerstee 6 – het kappen van 1 boom

• Ommerweg 79 – het kappen van 1 naaldboom, 1 douglas en 2 taxusbomen

Daarle

• Voombeltweg 10 – het aanleggen van een 2e uitrit

Besluiten

Verleende omgevingsvergunningen

| Jaartal
Week 8
2024

Nieuws uit de gemeenteraad

Raadspleinvergadering 27 februari 2024

Op dinsdagavond 27 februari is er eerst een debatronde en daarna een informatieronde van de gemeenteraad, in de raadzaal in het Huis voor Cultuur en Bestuur. De debatronde begint om 19.00 uur. De informatieronde over woningbouw start omstreeks 20:45 uur.

Debatronde

Op 27 februari bespreekt de raad in de debatronde drie raadsvoorstellen:

• Addendum beleid Nieuw Buitengebied (vanwege LBV- en LBVplus regeling)

• Beleidsplan financiële bestaanszekerheid en verordening meedoenregelingen 2024

• Nota Investeren, waarderen en afschrijven 2024

Informatieronde woningbouw Bouw van voldoende woningen is een belangrijk onderwerp. In deze informatieronde wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de uitkomsten van de recent uitgevoerde woningmarktanalyse. Verder wordt de raad geïnformeerd over de mogelijkheden voor versnelling van de woningbouwopgave: welke stappen zijn er al gezet, wat zijn de knelpunten en wat is ervoor nodig om tot een versnelde uitvoering te komen.

Gemeente Hellendoorn kiest voor diftar

Vanaf 1 januari 2026 gaat de gemeente Hellendoorn het gedifferentieerd tariefsysteem, afgekort diftar, invoeren. Op deze manier loont het om afval te scheiden. Vanaf 2026 betaalt elk huishouden een vast tarief dat wordt verhoogd met een individuele toeslag. Die is afhankelijk van het aantal keer dat de grijze container aan de straat wordt gezet of een vuilniszak naar een ondergrondse container voor restafval wordt gebracht.

Op deze manier betalen inwoners die bewust bezig zijn met afvalscheiding minder dan inwoners die dit niet zo belangrijk vinden en meer restafval aanbieden. Wij beschouwen dit als een eerlijk en rechtvaardig systeem.

Milieudruk

Wij voeren dit systeem in om de milieudruk te verlagen. Het goed scheiden van afvalstromen is cruciaal voor een beter milieu, want hierdoor kunnen belangrijke grondstoffen worden hergebruikt. Na de invoering van diftar, zal de hoeveelheid aangeboden restafval bijna halveren, dit blijkt uit cijfers van gemeenten die ons voor

zijn gegaan. Dit betekent in Hellendoorn dat straks jaarlijks niet meer 4.500.000 kg restafval in de verbrandingsoven belandt, maar nog maar 2.500.000 kg per jaar. Dat is een enorme besparing en bovendien blijven grondstoffen behouden in de kringloop.

Inzetten op voorlichting

Tegenover de voordelen van de invoering van diftar staat ook de zorg over afvaldumping. Wij gaan ons daarom extra inspannen om dit te voorkomen door de komende jaren extra in te zetten op voorlichting. We gaan meer data delen met inwoners, zodat het positieve effect voor iedereen goed zichtbaar wordt. Ook worden er meer manuren ingezet op controle en handhaving.

Maatwerk

Wij zetten in op maatwerk en gaat specifieke aandacht besteden aan speciale doelgroepen. Zo worden inwoners met medisch afval niet extra belast. Daarnaast worden luiers en incontinentiemateriaal apart ingezameld. Ook is er maatwerk voor gft in de hoogbouw. In de nabijheid van hoogbouw worden speciale ondergrondse containers voor restafval geplaatst.

Tot slot wordt de raad in een vertrouwelijk deel van de bijeenkomst bijgepraat over recente woningbouwplannen.

De vergadering is openbaar en er is een livestream beschikbaar (met uitzondering van het laatste, niet-openbare deel van de informatieronde over woningbouw).

De agenda is te vinden op hellendoorn.raadsinformatie.nl. Voor informatie over de mogelijkheid om in te spreken over de geagendeerde raadsvoorstellen kunt u voorafgaand aan de debatronde contact opnemen met de griffie. Dit kan per e-mail via griffie@hellendoorn.nl of telefonisch via 0548 – 630 000.

Uitnodiging terugkoppelbijeenkomst Duurzaamheidsroute A35

Via duurzaamheidsroutes onderzoekt Rijkswaterstaat mogelijkheden voor duurzame zonne-energie langs de Rijkswegen. De Duurzaamheidsroute A35 omvat het traject N35 / A35 tussen Nijverdal en tot en met Enschede. De Duurzaamheidsroute A35 kan naar verwachting minimaal 75 GWh tot maximaal 100 GWh aan energie opwekken. Dat is genoeg voor zo’n 25.000 tot 35.000 huishoudens in Twente. Afgelopen oktober en november werden er zeven participatieavonden georganiseerd voor de zes deelnemende gemeenten. Als afsluiting van deze participatieronde organiseren we een online terugkoppelingsbijeenkomst op 29 februari van 19:30 tot 21:00. Dit webinar is te volgen via YouTube (www.youtube.com/watch?v=X9FaT0ytJyA).

Tijdens deze bijeenkomst wordt u bijgepraat over de stand van zaken rond de Duurzaamheidsroute A35, blikken de wethouders van Hengelo en Borne terug op de participatieavonden en bespreken we hoe de input van de participatieavonden is gebruikt om te komen tot het huidige voorstel.

Tot slot nemen we u mee in hoe het vervolg van het project eruit komt te zien.

Scan de QR code om de webinar te volgen!

Adres gezocht

De hieronder genoemde personen zijn verhuisd zonder dit bij de gemeente door te geven of staan op een verkeerd adres geregistreerd. Wanneer iemand verhuist naar een ander adres, dan moet dat niet eerder dan vier weken vóór de beoogde datum van adreswijziging en niet later dan de vijfde dag na de beoogde datum bij die gemeente worden gemeld.

Staat u in deze lijst, neem dan contact op met de Publieksbalie, telefoon 0548 630 000, of via e-mail: gemeente@hellendoorn.nl .

Nijverdal

• Duivecatelaan 1 – het uitbreiden van de dakopbouw

• Rijssensestraat 359 – het aanleggen van een uitrit

• Nicolaus Ottostraat 3 – het plaatsen van zonnepanelen in een veldopstelling

• Baruch Spinozastraat 21 01 t/m 21 25 (doorlopend) – het bouwen van 2 bedrijfspanden

Haarle

• Schippersweg 4 – het bouwen van een schuur

• Raalterdijk 1a-02 – het aanleggen van een uitrit

• Chechyna, N., 24-07-1973, (V), Parallelweg 50, Nijverdal;

• Nieuwenhuis, L., 03-02-1998, (M), Esweg 39, Nijverdal (briefadres);

• Pasat, L., 09-03-2001, (M), van den Bergsweg 12a, Nijverdal;

• Pasat, N., 16-06-1997, (M), van den Bergsweg 12a, Nijverdal;

• Popova, I., 05-05-1992, (V), Kappertsweg 8a, Nijverdal;

• Zobnin, K., 08-10-1992, (M), Kappertsweg 8a, Nijverdal.

Tegelijk met deze publicatie verzendt de gemeente een brief naar

Daarle

• Dalvoordeweg 6 – het bouwen van een kapschuur

Gemeente Hellendoorn

• diverse locaties – het plaatsen van trotters (reclameborden voor verkiezingen

Milieumeldingen

Afgehandelde meldingen

Nijverdal

• de Joncheerelaan 25 – het starten van een stokerij

het laatst bekende adres met het voornemen tot ambtshalve uitschrijving.

Als vier weken na deze publicatie geen adreswijziging is ontvangen, wordt u uitgeschreven uit de basisregistratie personen (BRP). Dat betekent onder andere dat u geen reisdocument of rijbewijs meer kunt aanvragen en dat u niet meer mag stemmen of een uitkering aan kunt vragen. Mocht u bovenstaande persoon kennen en weten waar deze nu woont, dan vragen wij u dit bij ons te melden, telefoon 0548 630 000, of e-mail: gemeente@hellendoorn.nl

• de Velthoek 5 t/m 8 – het tijdelijk verlagen van het grondwater

Daarle

• Voombeltweg 10 – het veranderen van de inrichting

Melding lozen buiten inrichting

Nijverdal

• Vleugelweg 7 - aanleg gesloten bodemenergiesysteem.

twente.nl

Deze uitagenda is opgesteld in samenwerking met www.visittwente.nl. De redactie wordt gedaan door de VVV/Tourist Info’s in Twente.

Voor een actueel overzicht kijk op: www.visittwente.nl/uitagenda of www.uittwente.nl. Evenementen en activiteiten aanmelden kan via de plaatselijke VVV/Tourist Info en redactie@twentejournaal.nl

48
49
50
51
52
53
54
55
56 twente.nl
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.