Page 1

www.hengelojournaal.nl

Januari 2014

Weersvoorspelling dinsdag 4 feb 1° / 5°

7

woensdag 5 feb 1° / 6°

6

donderdag 6 feb 1° / 7°

4

Een foto ... een herinnering >>>>> zie pag 9

Wege

Grote mond? Kom zingen!

HENGELO - Onder bovenstaand motto organiseert het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor (KHM) op donderdag 6 februari 2014 haar jaarlijkse Open Repetitie. Zingende mannen zijn gelukkige mannen, en daarom wil het KHM elke man de kans geven eens mee te zingen in een groot mannenkoor.

Wegens grote verbouwing!

NATUURSTEEN Tonzon vloerisolatie, UITVERKOOP een klasse apart! PRIJSDOORBRAAK

Zie achterpagina Wegens grotevanaf verbouwing! 795.-

Daarvoor organiseren ze op donderdag 6 februari verplaatsing repetitie en vernieuwing van onzein inspiratie eenWegensopen detuin Waterstaatskerk (ondergedeeltelijk overdekt verkopen wij onze voorraad monumenten inclusief deksteen, banden en letterplaat vanaf € 795,00 deel van de MuziekschooleenHengelo), Deldenerstraat echte prijsdoorbraak in monumenten en nog snel geplaatst ook. 20. Iedere man van jong tot oud is die avond vanaf 1. levertijd binnen 2 weken 2. 3d computer 19.45 uurontwerp welkom en kan dan vrijblijvend mee doen 3. laagste prijs/kwaliteit garantie 4. JWN Technologie aan een repetitie van het koor. En als het bevalt 5. vakkundig advies grootste uitaan de de regio kan6. deook alle verdere repetities tot eind maart 7. alle ontwerpen mogelijk vrijblijvend en zonder verplichting deelgenomen worden. Na afloop van de open repetitie is er een gezellige nazit. Wegens verplaatsing en vernieuwing van onze inspiratie tuin

NATUURSTEEN UITVERKOOP NPRIJSDOORBRAAK UITVERKOOP Jos Woertman, zoon van de oprichter Anton Woertman, is in de wereld van de natuursteen een echte persoonlijkheid. Zeker op het gebied van nieuwe vindingen. Zijn nieuwste uitvinding heeft hij in samenwerking met meerdere personen getest op diverse natuursteenproducten en het resultaat is verbluffend. De vloer wordt als het ware dicht geseald door onze nieuwe JWN technologie en passen wij toe op alle door ons te leveren goederen, zoals

grafmonumenten, vloeren, aanrechtbladen, badkamers, trappen kortom alles wat steen is! Op de vraag hoe dat zo kan, doet Jos nogal geheimzinnig en zegt ons ’dat is het geheim van de smid’. Uiteraard zal Jos niet de technische gegevens prijsgeven, maar hij vertelt wel: ’eerst wordt uw vloer in de diepte gereinigd, daarna bewerken we deze met onze JWN technologie en bent u af van de angst dat er nog wijn of andere zuren in uw vloer trekken.

Wegens verplaatsing en vernieuwing van onze inspiratie tuin gedeeltelijk overdekt verkopen wij onze voorraad monumenten inclusief deksteen, banden en letterplaat vanaf € 795,00 een echte prijsdoorbraak in monumenten en nog snel geplaatst ook.

vanaf 795.-

1. levertijd binnen 2 weken 2. 3d computer ontwerp 3. laagste prijs/kwaliteit garantie Jos Woertman, zoon van4. deJWN oprichter Anton grafmonumenten, vloeren, aanrechtbladen, Technologie Woertman, is in de wereld de natuursteen 5. van vakkundig advies badkamers, trappen kortom alles wat steen een echte persoonlijkheid. Zeker op het gebied is! Op de vraag hoe dat zo kan, doet Jos 6. de grootste uit denogal de regio van nieuwe vindingen. Zijn nieuwste uitvingeheimzinnig en zegt ons ’dat is het ding heeft hij in samenwerking meerdere mogelijk geheim van de smid’. Uiteraard zal Jos niet 7. alle met ontwerpen

Zie pagina 14

personen getest op diverse natuursteenproducten en het resultaat is eens verbluffend. En laat de kinderen dan maar knoeien,De vloer alsbent het ware geseald Indoor zonder datwordt u bang voor dicht de gevolgen.’ onzeinnieuwe JWN technologie passenvan wij teresse een nieuwe vloer of het en reinigen toe op alle door ons te leveren goederen, uw bestaande vloer? Bel of kom eens langs inzoals de showroom.

de technische gegevens prijsgeven, maar hij vertelt wel: ’eerst wordt uw vloer in de diepte gereinigd, daarna bewerken we deze met onze JWN technologie en bent u af van de angst dat er nog wijn of andere zuren in uw vloer trekken.

Elke vrijdag op

Knip deze bon uit en ontvang gratis advies aan huis voor uw bestaande vloer èn 10% extra korting!

www.twentejournaal.nl

Nobelstraat 2 l 7651 DC Tubbergen l Tel. 0546-621839 www.woertman.net l info@woertman.net

En laat de kinderen dan maar eens knoeien, zonder dat u bang bent voor de gevolgen.’ Interesse in een nieuwe vloer of het reinigen van uw bestaande vloer? Bel of kom eens langs in de showroom.

Knip deze bon gedeeltelijk uit en ontvang overdekt verkopen wij onze voorraad monumenten gratis advies aan huis deksteen, voor inclusief banden en letterplaat vanaf € 795,00 een uw bestaande vloer echte prijsdoorbraak in monumenten en nog snel geplaatst ook. èn 10% extra korting!

Het KHM is een vereniging met een rijk verleden en een gezonde toekomst. In haar repertoirekeuze heeft het koor oog voor traditie en vernieuwing. In afgelopen jaren werden projecten uitgewerkt waarin ‘poppy’ nummers, opera repertoire, klassiek Engels,

1. levertijd binnen 2 weken 2. 3d computer ontwerp Nobelstraat 2 l 7651 DC Tubbergen 3. laagste prijs/kwaliteit garantie l Tel. 0546-621839 4. JWN Technologie www.woertman.net l info@woertman.net 5. vakkundig advies 6. de grootste uit de de regio 7. alle ontwerpen mogelijk

En laat de kinderen dan maar eens knoeien, zonder dat u bang bent voor de gevolgen.’ Interesse in een nieuwe vloer of het reinigen van uw bestaande vloer? Bel of kom eens langs in de showroom.

9e jaargang nr. 1

Het KHM telt momenteel 70 enthousiaste amateurs die met veel plezier zingen. Ze vormen een uitstekend koor waar kwaliteit en gezelligheid de boventoon voeren. En dat willen ze graag op peil houden. Kom op en bel (074) 2771957 (Rinus Gerritsjans) of kijk op www.khmk.nl. Meer informatie: sponsoringpr@khmk.nl of 06 128 152 63 (Jan Notenboom).

HGV veel meer dan alleen gymnastiek

Knip deze bon uit en ontvang gratis advies aan huis voor uw bestaande vloer èn 10% extra korting!

HENGELO - Wat ooit begon als een gymnastiekvereniging met in eerste instantie alleen herengymnastiek,is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met meer dan 500 leden en een veel breder aanbod dan alleen gymnastiek. H.G.V. wil dan ook liever Sportvereniging HGV genoemd worden.

Nobelstraat 2 l 7651 DC Tubbergen l Tel. 0546-621839 www.woertman.net l info@woertman.net

Het lesaanbod is de laatste tien jaar steeds breder is geworden. Twente Journaal TV

emotioneel Slavisch en modern Nederlands aan bod kwamen. Dit slaat kennelijk aan want in oktober jl. behaalde het koor nog een 1e prijs op het gewestelijk concours van het KNZV te Nijverdal, waardoor het mag deelnemen aan de landelijke finales in april in de schouwburg ‘De Spiegel’ te Zwolle.

Naast gymnastiek worden ook dans- en balsporten aangeboden. Enkele voorbeelden van nieuwe

lessen zijn breakdance, streetdance en skatehockey. Dat laatste is heel bijzonder, omdat skatehockey nog geen officiële sport is in Nederland. >>>>> Kijk voor het vervolg op pagina 10

Verschijnt ± twaalf keer per jaar in Hengelo, Beckum, Oele en Deurningen.

M AGAZINE Oplage 10.000 ex.


HKC zoekt goederen voor de jaarlijkse rommelmarkt HENGELO - De jaarlijkse grote rommelmarkt-fancy-fair van de Hengelosche Korfbal Club staat weer voor de deur. Zoals altijd vindt de markt plaats op de eerste zaterdag in maart, dit keer dus op 1 maart. Bij HKC is men alweer maandenlang bezig met de voorbereidingen. Zo zijn enkele HKC-ers iedere maandagavond druk in de weer met het sorteren van de verzamelde spulletjes. Om op 1 maart wederom een grote hoeveelheid goederen te kunnen aanbieden, vraagt men om overtollige spulletjes te brengen naar het HKC clubhuis aan de Ruysdaelstraat op Sportpark ’t Wilbert. In principe kan HKC alles gebruiken. Grote kasten en houten bedden liever niet, uit ervaring blijkt dat dit erg moeilijk verkocht kan worden. Om kosten te besparen verzoekt HCK om geen ‘rommel’ of defecte spulletjes aan te bieden, die zo de afvalcontainer in kunnen.

en 20.00 uur. Elke zaterdagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur. De Hengelosche Korfbal Club kan ook goederen ophalen. Bel daarvoor met dhr. Bertus Boevink, tel. 06-12657465. Voor vragen en informatie kunt u ook bij hem terecht.

Spulletjes kunnen naar het HKC clubhuis gebracht worden op: Elke maandagavond tussen 19.00

Ook verkrijgbaar in 60x30cm en 60x60cm

12.50 50 x 50cm

6.50


Januari 2014

Hengelo Journaal

3

AA Drink is de nieuwe titelpartner van de FBK-Games Hengelo HENGELO - Sportdrank AA Drink is de nieuwe titelpartner van de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo. De Stichting FBK-Games en haar partner Golazo sports zijn trots op het engagement van AA Drink dat voor een belangrijke en noodzakelijke financiële impuls zorgt. Met de ondertekening van het titelpartnership is de toekomst van het belangrijkste atletiekevenement in Nederland veilig gesteld. De AA Drink FBK-Games zit voor dit jaar en de volgende jaren weer helemaal op het goede spoor. Er kan nu werk worden gemaakt van de verdere groei van de meeting met als doel een permanente plaats in de top-20 van de wereldatletiek.

AA Drink een unieke kans is. We steunen heel wat breedtesportevenementen in het hardlopen en meerdere topatleten. Dit top-atletiekevenement weerspiegelt dezelfde ambities die wij als nummer één sportdrankmerk ook nastreven. Door de belangrijkste atletiekmeeting van Nederland te ondersteunen, versterken we onze band met de grootste olympische sport.”

AA Drink is al jaren actief in de sport in Nederland en is een belangrijke partner van tal van individuele atleten, evenementen en clubs. Guido Gielen, Brand Manager Benelux AA Drink: “Het hoeft geen betoog dat dit voor

Hans Kloosterman, directeur van de Stichting FBK-Games, is uitermate tevreden: “AA Drink is een fantastische partner voor de FBKGames. Een sport-gerelateerd consumentenmerk, waar bewegen en gezondheid belangrijke kern-

waarden zijn, is voor ons de ideale titelsponsor. De steun van AA Drink bevestigt de koers die wij zijn ingeslagen. Dit geeft vertrouwen, ook naar andere partners.” De AA Drink FBK-Games is al 32 jaar het belangrijkste internationale atletiekevenement van Nederland en wordt jaarlijks in Hengelo georganiseerd, dit jaar op 8 juni. De wedstrijd maakt deel uit van de IAAF World Challenge. Golazo sports is als sportmarketingbedrijf voornamelijk actief in België, Frankrijk, Kenia en sinds kort ook in Nederland. In de atletiek is Golazo onder andere organisator van de Memorial Van Damme in Brussel (finale IAAF Diamond League). Eind 2013 leverde Golazo sports een garantie af voor een titelpartner van de FBK-Games voor een periode van vijf jaar.

Optreden POPenzo in Historisch Museum HENGELO - POPenzo komt het Historisch Museum hedendaagse muziek brengen. Donderdag 13 maart vanaf 20.00 uur verzorgen zij een optreden onder begeleiding van pianiste Marion Willems.

Vol overgave brengen zij hun swingende, humoristische en soms ontroerende repertoire ten gehore.

Swingende moderne nummers worden afgewisseld met oude klassiekers in een ‘POPenzo jasje’. Het koor staat onder enthousiasmerende leiding van Alex Leenders. Plezier in muziek maken is een

Het Historisch Museum is aan de Beekstraat 51 in Hengelo.

www.hengelojournaal.nl

Dinsdag 23 maart 2010

Colofon Hengelo Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 10.000 exemplaren Maandelijks op de laatste maandag/dinsdag van de maand. Wordt persoonlijk door bezorgers uitgereikt in het centrum van Hengelo, op de markt, station, en de grote winkelcentra. Daarnaast afhaalpunten waaronder het gemeentehuis, ziekenhuizen, cafés,, bibliotheken en bijna alle supermarkten.

belangrijk aspect bij dit popkoor en dat is ook te zien.

Lees verder op www.hengelojournaal.nl Lezing bijzondere bomen in Hengelo De lezing wordt verzorgd door Jan Zwienenberg, die samen met andere dendrologen, boomwandelingen in Hengelo heeft uitgezet. Lezing vindt plaats op 4 februari om 20.00 uur aan de Lodewijkstraat 1 in Hengelo. De entree is 4 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden, inclusief koffie of thee.

Verbetering water in wijk Hengelo Zuid

In Hengelo Zuid staan mooie waterprojecten op stapel. De herinrichting van de Berflobeek en de aanpak Omloopleiding Bornse beek, inclusief de verbetering van de leefkwaliteit in de Berflo Es en Wilderinkshoek. Inschrijving Rabotheater open podium Twente 2014 gestart

Wie wint de 11e editie van het Rabotheater Open Podium Twente 2014? Het Rabotheater organiseert dit jaar de 11e editie van het Rabotheater Open Podium Twente, waarbij zowel aanstormend talent als gevestigd talent de kans heeft zich waar te maken op een professioneel podium. De inschrijving voor de voorrondes is gestart!

Volg ons op Twitter en Facebook!

Advertentie-adviseur: Edy Hammink, 074-259 66 33 of 06 51 94 04 50 E-mail: info@twentejournaal.nl 10e jaargang nr. 1

Verschijnt +/- Zes keer per jaar in Hengelo, Beckum, Oele en Deurningen.

Redactie: Leonie Jansen, 06-163 955 45 E-mail: redactie@hengelojournaal.nl

Oplage 3.000 exemplaren

Persberichten en beeldmateriaal die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel geplaatst worden in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Vormgeving: Eline Schoorlemmer

@HengeloJournaal facebook.com/hengelojournaal


Januari 2014

Hengelo Journaal

Inloopochtend Alvleeskliervereniging

HENGELO - Voor personen die geconfronteerd zijn met alvleesklierkanker, acute- of chronische alvleesklierontsteking is er maandagochtend 10 februari weer een inloopochtend.Voor vragen, een luisterend oor of lotgenotencontact is er vrije inloop van 9.30 uur tot 12.00 uur. De locatie is het Nije Huis aan de Beursstraat 9 in Hengelo. Parkeren aan de Beursstraat is betaald, evenals de parkeergarage aan de overkant. De locatie is ook op 200 meter van het station bereikbaar (station). De inloopochtend is gratis en de koffie en thee staat voor u klaar.

steun zijn. De AVKV heeft voor vragen en advies een hulp- en informatielijn 0900-258 53 37. Op de website www.alvleeskliervereniging.nl is naast informatie eveneens een forum beschikbaar voor vragen en verhalen van lotgenoten.

De Alvleeskliervereniging (AVKV) is sinds 1997 een landelijke vereniging van en voor patiënten met een aandoening aan de alvleesklier (pancreas) en zet zich in voor mensen met een aandoening aan de alvleesklier en al datgene wat met deze ziekte in verband staat.

Pancreatief De AVKV geeft ieder kwartaal het verenigingsblad ‘Pancreatief’ uit. In deze uitgaven vindt u informatie over de vereniging, de alvleesklier, voeding, lotgenootverhalen, medische informatie e.d.

Een aandoening aan de alvleesklier kan een grote impact hebben op het leven van de patiënt en zijn (naaste) omgeving. Goede, betrouwbare informatie en communicatie zijn van wezenlijk belang, hierin speelt de AVKV een belangrijke rol.

Het bestuur Het bestuur van de AVKV wordt gevormd door patiënten en niet-patiënten. Het bestuur wordt ondersteund door een Medische Raad van Advies waarin enkel medici zitting

Lotgenotencontact Het blijkt dat patiënten en hun omgeving rond de diagnose, tijdens en ook na de ziekte behoefte hebben aan contact met lotgenoten. Het uitwisselen van ervaringen, het delen van angst, onzekerheden en verdriet kan hen tot

Voor informatie en contact bezoek de website: www.alvleeskliervereniging.nl

Ontmoetingsplek

HENGELO - Team Hengelo bezoekt vele gezinnen in de gemeente Hengelo. Zij ondersteunen en begeleiden - aan huis - mensen met een verstandelijke beperking. Het doel van de ‘ontmoetingsplek’ is om zo dicht mogelijk in de buurt van de cliënten te zijn. De medewerker(s) van De Twentse Zorgcentra bieden een luisterend oor, geven advies en soms worden eenvoudige zaken direct opgelost. De ‘ontmoetingsplek’ is elke woensdagmiddag van 13:00 t/m 15:30 in speeltuin en buurtcentrum ’t Lansink, Twijnstraat 6-8 in Hengelo. Voor informatie: 06-41243936, mail: Hermi.deVries@detwentsezorgcentra.nl

Opleiding Sportmassage!

Opleiding Sportmassage!

Opleiding Sportmassage! Start op 27 februari 2014

Start op 27 februari 201

Start op 27 februari 2014 Tevens Uw adres voor nascholing Tevens Uw adres voor nascholing

Tevens Uw Uw adres adres voor Tevens voor nascholing nascholing Info/aanmelden: Info/aanmelden:

Krokodillen op het kinderdagverblijf

HENGELO - De kinderen van kinderdagverblijf Serpentine mochten ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen in hun pyjama komen. Sommige kinderen hadden voor de gelegenheid zelfs een krokodil-pyjama aangetrokken en een van de pedagogisch medewerkers verscheen in een heus krokodillenpak. Zo konden ze genieten van Krrrr…okodil, het prentenboek van het Jaar, waarna ze een pyjamadisco hadden en ze konden snoepen van komkommerkrokodillen.

5

De pedagogisch medewerkers hebben een training ‘interactief voorlezen’ gevolgd en lezen de kinderen twee keer per dag voor. Daarnaast zijn op de locatie in alle groepen en in de hal speciale leeshoekjes gemaakt zodat kinderen ook zelf boekjes kunnen pakken. De kinderen vinden het geweldig.”

Info/aanmelden:

Info/aanmelden:

www.fwtopleidingen.nl www.fwtopleidingen.nl

www.fwtopleidingen.nl

www.fwtopleidingen.nl Tel: 149 79 348 / Tel:Ron Ron 0606 149 79 348 / Tel: Ron

06 149 79 348 /

Carry 06 100 38 640 Tel: Ron 06100 149 79640 348 / Carry 06 38

Carry 06 100 38 640

Carry 06 100 38 640

Voorlezen is altijd al een belangrijk onderdeel van de dag bij Serpentine dus de Nationale Voorleesdagen steunen ze van harte. Marit Toemeungte, locatiemanager: “Het was echt een feestje en dat vinden kinderen natuurlijk altijd leuk. Voorlezen is op het kinderdagverblijf een vast onderdeel van het dagritueel. Onderzoek heeft aangetoond dat voorlezen de woordenschat en waardering voor boeken bij kinderen al heel jong vergroot. Daar hebben ze de rest van hun leven profijt van en daar dragen zij graag ons steentje aan bij. Zo zijn ze afgelopen jaar in samenwerking met de bibliotheek Boekstart begonnen. Dit is een programma om lezen en voorlezen nog meer te stimuleren.

Gezond & Slank voedingsadvies op maat GCN-consulente Sjan Goeijenbier Praktijk in Oldenzaal en Denekamp Tel. 0541 535035 / 06 40007979 www.gezondenslank.eu


6

Hengelo Journaal

Mama avond bij Kindercentrum De Klaproos HENGELO - Als je zwanger bent, verandert je lichaam. Als je bevallen bent, verandert je leven. Hoe ga je bijvoorbeeld om met borstvoeding, muziek in de zwangerschap, werken en opvang? Wat kan ik verwachten van het consultatiebureau, de kraamzorg en de ontwikkeling van mijn baby(s)? Omdat wij dagelijks de opvang van baby’s verzorgen, kent SKE De Klaproos al veel antwoorden. Kom dinsdag 4 februari vanaf 19.00 uur naar onze gezellige en geheel vrijblijvende mama avond aan de korenbloemstraat 9 in Hengelo om ervaringen uit te wisselen. Tevens word je bijgepraat door deskundige (gast)sprekers, zijn er mooie prijzen te winnen en leuke stands om te bezoeken. Na afloop ontvang je de SKE Zwangerbox cadeau.

van uw baby en Consultatiebureau GGD Twente tot Kraamzorg in de praktijk door Kraamzorg Naviva. Ook kunt u deze avond leuke stands van Home start/LOES, draagdoekconsulent Jojanneke Talen, Borstvoedingscentrum Hengelo, Mamma café, De Buufjes en Beauty salon Pure bezoeken.

Aan het einde van de avond verloten we oa een mama verwen arrangement en een echo van echografiebureau Baby Visie. Over SKE kinderopvang SKE kinderopvang biedt kinderdagopvang, peuteropvang, en buitenschoolse opvang in Twente en de Achterhoek. Meer informatie over SKE kinderopvang en haar locaties vindt u op www.skekinderopvang.nl

Lezing bijzondere bomen in Hengelo HENGELO - De gemeente Hengelo bezit meer dan 30.000 bomen. Hiervan zijn er volgens de Bomenverordening bijna 500 aangemerkt als bijzondere bomen in de vorm van monumentale boom of herdenkingsboom. Hiertoe behoren imposante bomen, die al sinds 150 in Hengelo staan. Al deze bomen zijn in de verschillende seizoenen gefotografeerd en er zijn ook opvallende bijzonderheden van vastgelegd. Naast deze bijzondere bomen heeft Hengelo nog veel meer soorten bomen met interessante wetenswaardigheden. Een visuele tocht door Hengelo wordt dan een wandeling door het Stadsarboretum Hengelo.

Mama programma Informatie, gezellig en geheel vrijblijvend zijn de uitgangspunten van deze avond. De gastsprekers varieren van de afdeling pedagogiek van SKE over de ontwikkeling

Hengelo Slangenbeek krijgt een Albert Heijn

HENGELO - Vanaf woensdag 5 maart kunnen inwoners van de Hen- een overzichtelijke indeling. Ook gelose wijk Slangenbeek en omgeving boodschappen doen bij een Al- komt er een Gall & Gall gemak in, met een uitgebreid aanbod gedesbert Heijn in hun eigen buurt. De supermarkt wordt geopend door Marcel en Angelina Berghuis die nu nog een C1000 hebben. “De C1000-formule houdt op te bestaan. Wij gaan, in hetzelfde pand en met dezelfde medewerkers, verder met een eigen Albert

Januari 2014

Heijn”, aldus Marcel Berghuis. De C1000 sluit woensdag 19 februari om 13.00 uur. Het pand aan de Straatsburg 48 ondergaat daarna een grootscheepse verbouwing. De nieuwe Albert Heijn wordt ruim van opzet en krijgt

tilleerde dranken. “Onze Albert Heijn gaat open op woensdag 5 maart om 11.00 uur”, zegt Angelina Berghuis. “Iedereen is van harte welkom om de opening van de winkel mee te maken. We hebben leuke en verrassende acties.”

Meezingavond met Frank Meijer & Friends in Kulturhus Hasselo HENGELO - De populaire meezing-kampvuuravond met de Hengelose gitaarvirtuoos Frank Meijer wordt op vrijdag 7 februari herhaald bij de warme open haard in Kulturhus Hasselo.

ten gehore worden gebracht. Het enige muzikale dat je mee hoeft te nemen is je stem.

Velen zullen Frank kennen van zijn gitaarschool, de Frankpop-avonden in Metropool en de optredens tijdens de kunstmarkt Hasselo. Uiteraard wordt Frank weer bij-

De aanvang van dit meezingfeest is om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

gestaan door de vaste groep muzikanten. Samen staan zij garant voor een bruisende avond waar de vonken vanaf zullen springen. Een keur aan lekkere meezingers zal

De entree is vrij. De meezingtekstboekjes en consumptiemunten kunnen worden gekocht bij de ingang. Het boekje van de vorige meezingavond kan ook weer worden gebruikt. Meer info op www. frankmeijer.nl Foto: Meezingavond 2013 van Arjen Hoogervorst

De lezing wordt verzorgd door Jan Zwienenberg, die samen met andere dendrologen, boomwandelingen in Hengelo heeft uitgezet. Lezing vindt plaats op 4 februari om 20.00 uur aan de Lodewijkstraat 1 in Hengelo. De entree is 4 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden, inclusief koffie of thee.

22e Boekenmarkt Delden DELDEN - De jaarlijkse boekenmarkt in Delden, georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Oude Kerk Delden is op 1 en 2 maart. De boekenmarkt wordt gehouden in De Voorhof, Kerkstraat 6 te Delden.Van 11.00 tot 16.00 uur zijn weer talloze tweedehandsboeken te koop in de Voorhof. De opbrengst is bestemd voor de instandhouding van de Oude Blasiuskerk, het beeldbepalende monument in het hart van Delden. www.hengelojournaal.nl


Januari 2014

Hengelo Journaal

Gameshop Twente blijft innoveren HENGELO/ENSCHEDE - Ervaar gratis de ultieme Race Simulatie van Playseat voorzien van de meest realistische race simulaties. Het nieuwste racespel Gran Turismo 6 zorgt ervoor dat jij je op het race circuit waant. Velen namen al plaats voor een snelle ronde tijd, kom ook langs en test het gratis uit! Op de compleet vernieuwde

bovenafdeling in Enschede kan je op 14 verschillende spelcomputers allerlei games uitproberen. Gameshop Twente is te vinden in Enschede (Haverstraatpassage 1 tussen de HEMA en het EI van CO) en Hengelo (aan de Markt).

7

Concert Grenslandkapel uit Overdinkel in Kulturhus Borne

BORNE - De muzikanten van de Grenslandkapel uit Overdinkel staan op zondag 2 februari weer op de bühne in de theaterzaal van het Kulturhus te Borne. Anders dan andere jaren zal het concert dit jaar plaats vinden op zondagmiddag in plaats van op de zaterdagavond. Tevens worden opnames gemaakt ten behoeve van de nieuwe live CD van de Grenslandkapel. Na de vele optredens in binnen- en buitenland in 2013 hebben de muzikanten van de kapel en de oberkrainer groep gewerkt aan een vernieuwd repertoire. De kapel staat deze middag voor het eerst onder leiding van de nieuwe dirigent Willem Cageling. Daarnaast neemt men deze middag afscheid van dirigent André van Huizen, die het orkest 23 jaar dirigeerde en die samen met de Grenslandkapel vele hoogtepunten beleefde. De vaste bezoekers van deze concerten weten dat dit concert is om bij te zijn.

Kwalitatief goede blaasmuziek, veel zang, mooie solistische optredens en vooral veel stemming en plezier. De animo voor deze middag is altijd groot, dus voorkom teleurstelling en reserveer op tijd. Het concert op zondagmiddag begint om 15.00 uur. De kaarten kosten 15,00 euro aan de zaal (12,50 euro in de voorverkoop) en zijn te reserveren bij het Kulturhus in Borne. Tel 074 - 265 72 00 of via theater@kulturhusborne.nl. Verder informatie is uiteraard te vinden op www.grenslandkapel.nl of www.facebook.com/ grenslandkapel.overdinkel.

‘Carnaval is meer dan een feestje’ HENGELO - Zondag 2 februari organiseert de Stichting Carnaval4Energy een “Carnavalsdip”, een soort Nieuwjaarsduik, met een carnavalesk tintje, begeleid door blaaskapellen, in het voormalig Hengelose Weusthagbad (thans Fishvijvers) Landmansweg 77 , Hengelo. De periode richting het carnaval is weer aangebroken, alle verenigingen hebben hun hoogheid gepresenteerd en de voorbereidingen voor het carnavalsfeest zijn in volle gang. De Hengelose Stadsprins Arjan 1e en zijn adjudanten John en Pim (H.C.V. De Windbuul’n) kwamen daarnaast met een opvallend initiatief, Carnaval4Energy, dat als doelstelling heeft om zo veel mogelijk geld bijeen te brengen voor een goed doel. De daarvoor in het leven geroepen stichting Carnaval4Energy wil gezamenlijk met alle Twentse carnavalsverenigingen en carnavalsvierders jaarlijks een evenement organiseren en daarmee laten zien dat carnavalsvierders en -verenigingen ook maatschappelijk zeer betrokken zijn.

Onder het motto “Carnaval is meer dan een feestje” wordt dit jaar geld ingezameld voor Join4Energy. Geld voor onderzoek en medicijnen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte waarvoor feesten niet vanzelfsprekend is. (meer info: www.join4energy.nl ) De tewaterlating van de gesponsorde deelnemers staat gepland om precies 11.11 uur. Iedereen die wil deelnemen, carnavallist of niet, kan zich opgeven via de website van de stichting www.carnaval4energy.nl . Inschrijven is kosteloos, maar van de deelnemers wordt wel verwacht dat ze zich laten sponsoren door vrienden en familie voor een minimaal bedrag van € 111,- ten bate van het goede doel. De eerste inschrijvingen zijn inmiddels een feit en ook sponso-

ren laten van zich horen. Naast het sponsoren van de dippende “helden” zijn er bedrijven en personen die spontaan bijdragen leveren en opbrengsten van diverse bezigheden beschikbaar stellen als bijdrage voor Carnaval4Energy. Van kniepertjes bakkende kinderen en liters ambachtelijke snert tot een EHBO cursus, wasbeurt voor de hond en facilitaire materialen. Een feestje als dit wil je niet missen.

Jongens gezocht voor hockey HENGELO - Bij HCTwente (de hockeyvereniging van Hengelo, Borne, Delden en omgeving) zijn ze gestart met een jongensactie om meer jongens te werven voor onze vereniging. Hockey is een geweldig leuke sport en waar wij Nederlanders ook nog eens heel goed in zijn. Ze zijn nu een actie zijn gestart waarbij jongens de kans krijgen het komende half jaar GRATIS te hockeyen bij HCTwente, om zo eens zelf te ervaren hoe ontzettend leuk én stoer deze sport is. Meer informatie (en het inschrijfformulier) kunnen jullie vinden op www.hctwente.nl, of via voho@ hctwente.nl.


Hengelo Journaal

8

Veel liefde en romantiek tijdens eerste Tinderlove Festival HELLENDOORN - Ruim 1,2 miljoen Nederlanders gebruiken het al:Tinder. Het social media platform om de man of vrouw van je dromen te vinden. In Hellendoorn vinden ze een app niet genoeg. Het kan veel effectiever, leuker, spannender en vooral socialer. Daarom organiseert PartyBlender.nl, in samenwerking met Stichting Noodverlichting en de kracht van Social Media, de eerste Tinderparty van Oost Nederland ooit:Tinderlove Festival! Tinderlove Festival is een knotsgek evenement op 14 februari 2014 in De Lantaarn in Hellendoorn. Met acht acts in twee verschillende zalen vormt De Lantaarn het decor voor een club / house evenement met als thema: Tinderlove. Met real time Tinderen, levensechte cupido’s en vooral heel veel liefde en romantiek zal Tinderlove Festival een onvergetelijke avond worden. TinderLove is een evenement in Nijverdal dat met 0 euro budget en de kracht van social media tot stand is gekomen. Via een oproep op facebook hebben de initiatiefnemers het idee voor dit evenement de wijde wereld ingestuurd met de vraag wie hier aan mee

wil werken. Dit heeft tot resultaat gehad dat meerdere bedrijven zich aan hebben gemeld om belangeloos mee te werken. De line up van artiesten worden dag voor dag bekend gemaakt via Facebook. “Wij willen bewijzen dat met de medewerking van de juiste mensen het mogelijk is om een mooi feest vol liefde, warmte en romantiek te realiseren, zonder dat dit veel geld hoeft te kosten. Liefde is gratis en zo veel meer waard dan geld! En dat allemaal natuurlijk op Valentijnsdag”, aldus de initiatiefnemers. Zie ook de facebookpagina op www.facebook.com/ TinderLoveNL

Carnavalsoptochten in de regio Vrijdag 21 februari: Verlichte optocht Twekkelerveld om 19.00 uur Zondag 23 februari: Optocht De Grenskeerlkes in Glanerbrug om 13.11 uur. De route is zoals afgelopen jaar: Start vanaf de Schoolstraat, vervolgens rechtaf Ekerdijk, J. Rossstraat, Shackletonstraat, Schipholtstraat, Tolstraat, Gronausestraat, Nw. Frieslandstraat, J.C. De Rijpstraat, Zwar-teweg, Bultsweg, Kerkstraat, Heldersplein.

Zaterdag 1 maart: Hengelose gezinscarnavalsoptocht. Start rond 13.00 uur aan de Bankastraat. Dit evenement behoort tot de categorie van oudste evenementen die in Hengelo nog steeds plaatsvinden.

Vrijdag 28 februari: Twentse Verlichte Carnavalsoptocht Tubbergen om 19.00 uur. De optocht vindt plaats in de straten direct rondom het centrum van Tubbergen. Elk jaar trekt dit unieke lichtspektakel vele tienduizenden toeschouwers. Vrijdagavond 28 februari: Twentse Lichtparade Hengelo. Start om 19.15 uur aan de Bankastraat. De afgelopen jaren is de Twentse Lichtparade uitgegroeid tot de grootste van Noord – Oost Nederland met afgelopen jaar meer dan 65 startnummers en ruim 45.000 bezoekers. Zaterdag 1 maart: Optocht Krekkelstad (Enschede) – vanaf 11.11 uur. Vele carnavalsverenigingen in en om Enschede vertrekken vanaf de Parkweg in een bonte stoet met versierde wagens en uitgedoste loopgroepen. De route loopt door de binnenstad van Enschede en eindigt aan de Molenstraat (‘t Bolke). Zaterdag 1 maart: Grote Losserse Carnavalsoptocht om 13.45 uur.

Zondag 2 maart: Grote Sallandse Carnavalsoptocht in Raalte om 13.00 uur. Zondag 2 maart: Grote Twentsche Carnavalsoptocht in Oldenzaal. Deze optocht zal beginnen om 12:30 uur. Elk jaar trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht ruim 100.000 bezoekers naar de Boeskoolstad en ook op de andere carnavalsdagen doet ‘t Stedke van Plezeer haar naam eer aan. Zondag 2 maart: Optocht Gronau om 13.00 uur Maandag 3 maart: Kinderoptocht Oldenzaal – om 13.15 uur. De traditionele oergezellige kinderoptocht trekt ieder jaar vele kleine bezoekers. Je krijgt na afloop een echte medaille en je kunt nog even na feesten bij Dans en Partycentrum Rouwhorst tijdens het kindercarnaval. Maandag 3 maart: Carnavalsoptocht De Lutte om 14.00 uur Dinsdag 4 maart: Kinderoptocht Losser om 14.00 uur

Leven gaat voor. De Nierstichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat nierpatiënten zoals Willem in leven blijven en ook écht kunnen blijven leven. We strijden voor meer donoren, maken ons hard voor preventie en werken vastberaden aan een draagbare kunstnier. Want dialyseren is geen leven, maar overleven. We doen dan ook alles wat in ons vermogen ligt om het leven van nierpatiënten te verbeteren. Dat doen we niet alleen. Maar samen met patiënten, onderzoekers, professionals, donateurs, bedrijven, vrijwilligers en vele anderen die het leven liefhebben. Leven gaat voor, in alles wat we doen. www.nierstichting.nl

Januari 2014

Foto: Jan Flits

Dinsdag 4 maart: Verlichte optocht van Lemelerveld. Deze optocht zal beginnen om 19:00 uur.


Januari 2014

Hengelo Journaal

9

Een foto … een herinnering

Eikstraat 1973

Eikstraat 1988

Een blik op de kaart van Hengelo uit 1895 leert ons dat van enige bebouwing in de Eikstraat nog geen sprake is. Maar dat zal spoedig veranderen na 1915. Hengelo ontwikkelt zich dan in een zeer snel tempo door de industrialisatie. Er moesten voorzieningen gerealiseerd worden door de toename van de bevolking. De Dennenbosweg was rond 1900 al wel aanwezig met enkele woningen. De verschillende bouwverenigingen maakten plannen voor het bouwen van sociale woningbouw in grote aantallen. Wij denken hierbij aan wijken als de Nijverheid en het Wilbert. Maar zover was het voor de omgeving van de Eikstraat nog niet. Dit verklaart ook de particuliere bouw in deze omgeving. Een voorbeeld zijn: de Oversteweg, Leusveenweg en de Schefferlaan, enz... Straatnamen werden, in die tijd, pas gekozen wanneer er een flink aantal woningen gebouwd waren of in verdere vorm van ontwikkeling gekomen waren. Tot aan 1 januari 1921 heeft de Eikstraat de naam 3de Dennenbosdwarsweg gedragen, dit naar aanleiding van de reeds bestaande Dennenbosweg. Na 1920 komt het hier achter gelegen gebied tot ontwikkeling en zo ontstond de bomenbuurt met de sociale bouw, onder andere: Populierenweg, Wilgenweg, Lindenweg, enz… Deze keer heb ik gekozen om een tweetal foto’s naast elkaar te plaatsen, omdat de fotograaf tijdens de opname ongeveer op dezelfde plaats stond. De foto links, gemaakt door Schrijver in 1973, geeft een beeld van de straat aan de noordzijde. De foto geeft een beeld van de oude bebouwing, zoals het in 1930 was. Natuurlijk wel met andere bewoners in de woningen.

Wij beginnen aan de rechterkant om u wegwijs te maken wat er zoal te zien is en om onze herinnering een duw in de goede richting te geven. Rechts was een garage gevestigd, bereikbaar vanuit de Oversteweg. En een winkel in kruidenierswaren met de letters Sperwer boven de deur. De handel wordt beheerd door de familie H.E. Bruggink op nr. 25. In elke straat had je in die tijd kleine winkels waarvan de heer des huizes werkte op een fabriek of de waren per kar of bakfiets bij de klanten bracht, die het boodschappenboekje enkele dagen ervoor bij de winkel ingeleverd had. Sperwerwinkel Dit pand op de foto was een Sperwerwinkel. Er waren in ons dorp nog veel meer winkels met kruidenierswaren, waarbij er vast een herinnering naar boven komt als ik u de namen noem. Wij hadden onder andere de Spar met als reclamekreet “Kopen bij de Spar is sparen bij de koop”. De Gryter was een winkel waar alles net iets duurder was, met de kreet: “10 procent” en “Snoepje van de week”. Verder waren er nog winkels met de naam: Vege, Henco en Albino. Verder ziet u op de foto het grote witte huis met de nummers 19 & 21. Dit werd bewoond tijdens opname van de foto, tot de afbraak, door de Fam. Eekers die een schildersbedrijf beheerde. Hamburg en accountantsbedrijf was gevestigd op nr. 25. De straat loopt uit op de Dennenbosweg.

Fotoarchief M. van Rooy Wij gaan naar links, wat we de zuidzijde noemen. Eerst een trafohuisje, waar de stroomleverantie vandaan kwam. Ik noem een aantal namen van de bewoners, die niet zichtbaar zijn op de foto: In het eerste huis links woonde de familie C.H. Dieksmeijer. Een bekende winkel op nr. 14 was Paalman. De heer Paalman was een melkverkoper via de Volharding melkfabriek uit Delden. ’s Morgens vroeg naar Delden om de melk te halen in een gele kar met zwarte letters met een paard ervoor. Met zijn melkbus ging hij zijn wijk rond om hele en halve liters aan zijn klanten te bezorgen. Een flauw grapje ging in die tijd in Hengelo rond, wanneer het flink regende lieten de melkboeren de melkbus open, zodat de melk zich flink vermeerderde. Op de tweede foto rechts zien wij een appartementenflat in aanbouw waarvan ik de opname maakte in 1988. De gehele straat heeft een geheel ander en nieuw aanzien gekregen ten aanzien van de foto uit 1973. Achteraf blijkt dat de Noordzijde niet afgebroken had hoeven worden. De gemeente had grote percelen grond aangekocht wat in verband met de reconstructie van de binnenstad niet nodig was. Nu, na zoveel jaar kunnen wij constateren dat de nieuwbouw een goed besluit is geweest. Panden van historische waarde waren niet aanwezig. Bij navraag blijkt dat de mensen er graag mogen wonen, dichtbij het centrum en voldoende verwijderd van de drukke Oldenzaalsestraat. Ik ga u groeten tot de volgende herinnering, Marinus van Rooy


Januari 2014

Hengelo Journaal

10

HGV veel meer dan alleen gymnastiek >>>>> Vervolg van de voorpagina

Alleen al binnen de gymnastiek zijn er verschillende lessen, zoals springturnen, ouder en kind gym, seniorengym, jeugdgym, jeugdturnen, volwassenturnen, trampolinespringen, Free-running en acrogym. Daarnaast worden diverse dansgroepen aangeboden: jazzdance, streetdance, moderne dans en breakdance. Tenslotte kun je ook balsporten, zoals zaalvoetbal en volleybal doen. H.G.V. wil een laagdrempelige vereniging zijn, die voor iedereen goed bereikbaar is, letterlijk en figuurlijk. Ook mensen die wat minder te besteden hebben, moeten kunnen sporten. Alle lessen die aangeboden worden, zijn toegankelijk voor alle leden. Er wordt alleen op leeftijd geselecteerd en niet op niveaus of talenten. Hierdoor ontstaan lessen waarin iedereen op z’n eigen niveau kan leren en zijn eigen talenten kan Deze actie loopt tot eind februari

ontwikkelen. Kinderen hebben veel keuzevrijheid in wat ze willen leren en kunnen zelfstandig oefenen met elkaar. Er is voor iedereen een wel passende les. De lesgevers coachen de groepen en dagen iedereen uit om nieuwe vaardigheden te leren. Volgens Errol Herder, coördinator jeugd en leiding, worden de lesgevers hierin nadrukkelijk geschoold. Het actief begeleiden en scholen van lesgevers en toekomstige lesgevers is erg belangrijk Het enthousiasme van een aantal lesgevers is inmiddels overgeslagen op de hele leiding, waardoor zij veel eigen initiatieven nemen zich daar volledig voor inzetten. Er zijn bijvoorbeeld nog nooit zoveel cursussen gevolgd door lesgevers bij de KNGU.

Op de vraag waarom ze zoveel verschillende sporten aanbieden, antwoordt Errol: “Zodra wij merkten dat er behoefte was een bepaalde sport, zijn we op deze 7950 13950 13950 49500 49500 14950 14950 32950 32950 59500 59500 16450 16450 7450 7450 12950 12950 19950 19950 25950 25950 14950 14950 12950 12950 12950 12950 3950 4450 3950 3750 4450 9950 3750 6750 9950 3450 6750 3450 7950 3450 5950 13950 3450 7950 7950 49500 5950 13950 10950 14950 7950 49500 11950 32950 10950 14950 11950 59500 11950 32950 21950 16450 11950 59500 9950 7450 21950 16450 7450 12950 9950 7450 3950 19950 7450 12950 23950 25950 3950 19950 14950 12950 23950 25950 12950 14950 3950 12950 4450 12950 3750 3950 9950 4450 6750 3750 3450 9950 3450 6750 5950 3450 7950 3450 10950 5950 11950 7950 11950 10950 21950 11950 9950 11950 7450 3950 21950 23950 9950 7450 3950 23950

vraag ingesprongen. Als kind wilde ik zelf heel graag trampolinespringen, maar er waren nergens lessen hierin. Ik ontdekte dat er vraag naar was en dacht: “Waarom ga ik dat zelf niet doen”. Ik heb mij er toen in verdiept en ben gewoon gestart. Vervolgens heb ik mij erin gespecialiseerd, en met succes. We hebben inmiddels drie leuke groepen op verschillende locaties en dagen. Free running en trampolinespringen zijn voorbeelden van lessen die in de omgeving alleen door onze vereniging worden gegeven.” In de toekomst hoopt H.G.V. zowel in de breedte als in de diepte nog te groeien. “We investeren op allerlei gebieden. Zo bieden we bijzonder veel activiteiten. Onder andere door deel te nemen aan demonstraties en uitvoeringen. Ook hebben we goede contacten met de media en doen we veel aan Social Media. Doordat wij zo vernieuwend en innoverend zijn, krij-

PEUGEOT 207 SW Station 1.4 VTi XS

Renault Twingo Renault 1.216v Comfort 2003 2950 Modus 1.6 Dynamique 2005 7950 Renault Twingo 1.2 Expression 2005 4450 4450 Renault Twingo 1.2 Expression 2005 Renault Scenic Turbo Exclusive 2005 10950 Renault Scenic 2,0 2,0 Turbo Exclusive 2005 10950 Renault 1.2 2007 4450 4450 Renault Twingo Twingo 1.2 Expression Expression 2007 Skoda Octavia 1.6 2008 13900 Skoda Octavia Combi Combi 1.6 Ambiente Ambiente 2008 13900 Renault 1.6 16v Initiale 2002 3950 3950 Renault Clio Clio 1.6 16v Initiale 2002 Suzuki Ignis 1.3 Comfort 2007 7450 Suzuki Ignis1.2 1.316v Comfort 7450 Renault Clio Campus Extreme 2007 20086950 Renault Clio 1.2 Campus 20086950 Suzuki Swift 1,316v Comfort 5 deursExtreme 2009 9950 Suzuki Swift 1,31.4 Comfort 5 deurs 2009 9950 Renault Modus 16v Comfort 2006 7950 Renault Modus 16v Comfort 2006 7950 Toyota Yaris 1.31.4 Aspiration 5 deurs 2009 10950 Renault Modus 16v Dynamique 20057950 Toyota Yaris 1.31.6 Aspiration 5 deurs 2009 10950 Renault Modus 1.6 16v Dynamique 2005 7950 Volkswagen Polo 1.41.6 Comfort 2003 5950 Renault Scenic 16v Dynamique Luxe2003 20047950 Volkswagen Polo 1.4 Comfort 5950 Renault Scenic 16v Dynamique 20047950 Volkswagen GolfCombi 1.41.6 Comfortline 5Comfort deurs Luxe1999 3950 Skoda Fabia 1.4 16v 2005 5950 Volkswagen GolfCombi 1.4 Comfortline 5Comfort deurs 1999 3950 Skoda Fabia 1.4 16v 2005 5950 Volvo S401.3 1.8 Comfort 2008 7950 15950 Suzuki Ignis Comfort 2007 Volvo S40 1.8 Comfort 2008 15950 Suzuki Ignis 1.3 Comfort 2007 7950 Volvo 2.0 Turbo Exclusive 1999 4450 Suzuki 1,3 Comfort 5 deurs 2009 49500 9950 Audi A3Swift 1.6 face lif 2003 7950 Audi A5V40 Coupe 3.2 Quattro AUT 2009 Volvo V40 2.02.4 Turbo Exclusive 1999 4450 Suzuki Swift 1,3 Comfort 5 deurs 200913950 9950 Audi A3 1.6 face lif 2003 7950 Audi A5 Coupe 3.2 Quattro AUT 2009 49500 Volkswagen Polo 1.4 Comfort 2003 5950 Volvo V40 1.8 Europa Sports 2001 4950 Audi A4 Sedan Pro Line 2003 Audi A6 Sedan 2.4 Pro Line AUT 2004 14950 Volkswagen Polo 1.4 Comfort 2003 5950 Volvo V40 1.8 Europa Sports 2001 4950 Audi A4 Pro LineAUT 2003 13950 Volkswagen Golf 1.4 Comfortline 1999 3950 Audi A5 Sedan Coupe 3.2 Quattro 2009 49500 Audi A6V50 Sedan 2.4 Pro Line 2004 14950 Volvo 2.42.4 Geartronic 2006 15950 Audi A6 Station 2,0 TFSi AUT AUT 5D 2009 32950 Volkswagen Golf 1.4 Comfortline 1999 3950 Audi A5 Coupe 3.2 Quattro AUT 5D 2008 2009 49500 Volvo V50 2.4 Geartronic 2006 15950 Volvo S40 1.8 Comfort 15950 Audi A6 Sedan 2.4 Pro Line AUT 2004 14950 Volvo V50 2.0 D Momentum 2004 10950 Audi A6 Station 2,0 TFSi AUT 2009 32950 Audi TT Roadstar 1.8 Turbo 2005 16450 S40 1.8 Comfort 2008 15950 Sedan 2.4 Pro Line AUT 2004 14950 Volvo V40 Europa Sports 2001 5450 Audi A6 Station 2,0 TFSi AUT 2009 32950 Volvo V50 2.0 D D Navigatie Momentum 2004 16450 10950 Volvo V50 2.0 2008 16950 Audi TT Roadstar 1.8Opendak Turbo Climat Contr 2005 BMW 318i Exclusive 1999 7450 VolvoA6 V50 2.4 Geartronic 15950 V40 1.8Cabrio Europa 2001 5450 Audi Sedan 3.0 Tdi Quattro 201159500 Station TFSi AUT AUT 2006 2009 32950 V50 2.0 D2,0 Navigatie 2008 16950 Volvo A6 C70 2.4 TSports AUT 2002 11950 BMW 318i Exclusive Opendak Climat Contr 1999 7450 320i Touring Exclusive AUT 2003 11950 VolvoTT V50 2.0 Momentum 2004 10950 Audi Roadstar 1.8 Turbo 2.4 D Geartronic 2006 15950 A6 Sedan 3.0 Tdi Quattro AUT 2005 201116450 59500 Volvo C70Touring Cabrio 2.0 T Momentum 2004 15950 2.4 AUT 2002 11950 Business AUT 2005 18950 BMW 320i Exclusive AUT 2003 11950 Volvo V50 2.0 D Momentum 2005 11950 BMW 318i Exclusive. Climat Contr 1999 7450 VolvoTT V50 2.0 D Momentum 200416450 10950 Audi Roadstar 1.8 Turbo 2005 Volvo C70Touring Cabrio D5 AUT 2007 21950 2.0 T Momentum 2004 15950 325D Touring Excluieve 2007 21950 BMW 320i Business AUT 2005 18950 Volvo318i V50 Touring 1.6 D2Momentum Momentum 2010 21950 BMW 320i Exclusive AUT 200312950 Volvo V50 2.0 D 2005 11950 BMW Exclusive. Climat Contr 1999 7450 Peugeot 207207 SW CC 1.4 Cabrio Vti XS 2008 Peugeot 1.6 Vti Exc Volvo C70 Cabrio 2.4 Momentum 2007 25950 Volvo C70 Cabrio D5 AUT 2007 21950 BMW 320 DTouring Sedan2.4 Business 2008 24950 BMW 325D Excluieve 2007 21950 Volvo C70 Cabrio T AUTAUT 2002 11950 BMW Touring Business AUT 2005 Volvo320i V50 1.6 D2 Momentum 2010 21950 BMW 320i Touring Exclusive AUT 200319950 12950 21 2011 207 Volvo V70 2.4 T1.2 Momentum 2000 5950 Peugeot SW CC 1.4 Cabrio Vti XS 2008 Peugeot 207 1.6 Vti Exc BMW 325 Ci Cabrio Executive 2001 14950 Volvo C70 Cabrio 2.4 Momentum 2007 25950 Volvo C70 Cabrio 2.0 T Momentum 2004 16950 BMW 320 D Sedan Business AUT 2008 25950 Renault Twingo Comfort 2003 2950 Renault Modus 1.6 16v Dynamique 2005 7950 BMW 320Touring D Sedan2.4 Business 2008 24950 Volvo320i C70 Cabrio T AUTAUT 2002 11950 BMW Business AUT 200519950 Volvo V70 D5 Momentum 2004 13950 2011 21 Volvo325 C70 Cabrio D5 AUT 2007 22950 BMW Ci Cabrio Executive 2001 14950 Renault Twingo 1.2 Expression 2005 4450 Fiat 500 1.2 Sport 2010 12950 Volvo V70 2.4 T1.2 Momentum 2000 5950 Renault Scenic 2,0 Turbo Exclusive 2005 10950 BMW 325 Ci Cabrio Executive 2001 14950 Volvo320 C70 2.0 TDynamique Momentum 2004 16950 Renault Twingo Comfort 2003 2950 BMW DCabrio Sedan Business AUT 2008 25950 Renault Modus 1.6 16v 2005 7950 Volvo V70 D5 Momentum 2008 29950 Volvo C70 Cabrio 2.4 Momentum 2007 25950 Fiat 500 1.2 Sport 2010 12950 Renault Twingo 1.2 Expression 4450 Fiat Bravo 1.4 16v T-Jet Sport 2009 12950 uur! 16.00 Volvo V70 D5 Momentum 2004 13950 Skoda Octavia Combi 1.6 Ambiente 2008 13900 12.00 van Volvo325 C70 Cabrio D5 AUT 2007 22950 Renault Twingo 1.2 Expression 200514950 4450 BMW Ci Cabrio Executive 2001 Fiat 500 1.2 Sport 2010 12950 Renault Scenic 2,0 Turbo Exclusive 2005 10950 Volvo V70 2.4 T 200012950 5950 Volvo V70 D5 AUT Navi Xenon 2009 31950 Fiat Bravo 1.4 16v T-Jet SportAWD 2009 Renault Clio 1.6 16v Initiale 2002 3950 Hyundai Getz 1.1 5Momentum deurs 2005 4450 Suzuki Ignis 1.3 Comfort 2007 7450 V70 D5 Momentum 2008 29950 Volvo Volvo C70 Cabrio 2.4 Momentum 200712950 25950 Renault Twingo 1.2 Expression 4450 Fiat 500 1.2 Sport 2010 Fiat Bravo 1.4 16v T-Jet Sport 2009 12950 Skoda Octavia Combi 1.6 Ambiente 2008 13900 VolvoKa V70 D5 Momentum 2004 13950 Ford 1.3 Authentique 3950 Renault Clio 1.2 16v Campus 2008 6950 Volvo XC 70 D5Comfort Momentum AUTExtreme2006 2003 11450 Opel Agila 1.0 2004 3750 Suzuki Swift 1,3 Comfort 5 deurs 2009 9950 Volvo V70 2.41.1 T 200012950 5950 Volvo V70 D5 AUT Navi Xenon AWD 31950 Renault Clio 1.6 16v Initiale 2002 3950 Fiat Bravo 1.4 16v T-Jet Sport 2009 Hyundai Getz 5Momentum deurs 2005 4450 Suzuki Ignis 1.3 Comfort 2007 7450 Volvo V70 D5 Momentum 2008 Hyundai Getz 1.1 5 16v deurs 2005 4450 Renault Modus Comfort 200629950 7950 Volvo XC 701.0 D51.4 Momentum 2005 18950 Opel Agila Ecoflex 2010 9950 Toyota Yaris 1.3 Aspiration 5 AUT deurs 2009 10950 VolvoKa V70 Momentum 2004 13950 Renault Clio 1.2 16v Campus Extreme2006 2008 6950 Ford Authentique 3950 Volvo XCD5 70 D5 Momentum 2003 11450 Opel Agila 1.0 Comfort 2004 3750 Volvo XC1.3 70 D5 Momentum AUT 2003 11450 Opel Agila Comfort 2004 3750 Renault Modus 1.6 16v Dynamique 2005 7950 Suzuki Swift 1,3 Comfort 5 deurs 2009 9950 Volvo XC1.0 70 D5 Summum 2006 25950 Peugeot 107 1.0 12v XS16v 2009 6750 Volkswagen Polo 1.4 Comfort 2003 5950 Volvo V70 D5 Momentum 2008 29950 Renault Modus 1.4 Comfort 2006 7950 Hyundai Getz 1.1 5 deurs 2005 4450 Volvo XC 70 D5 Momentum 2005 18950 VolvoAgila XC 70 1.0 D5 Summum 2006 25950 Opel Ecofl ex Dynamique 2010 9950 Renault Scenic 1.6 16v Luxe 2004 7950 Opel Agila Ecoflex 2010 9950 Toyota Yaris Aspiration 5AUT deurs 2009 10950 Volvo XC1.0 701.3 3,2 Summum 2008 37500 Peugeot 206 1.6 XS 2000 3450 Volkswagen Golf 1.4 Comfortline 5Comfort deurs 1999 3950 VolvoAgila XC 70 D5 Momentum AUT 2003 11450 Renault Modus 1.6 16v Dynamique 2005 7950 Opel Comfort 2004 3750 Volvo XC 70 3,2 Summum AUT 2008 37500 Peugeot 107 1.0 12v XS16v 2009 6750 Skoda Fabia Combi 1.4 2005 5950 Volvo XC1.0 70 D5 Summum 2006 25950 Peugeot 107 1.0 12v XS 2009 6750 Volvo XC90 2.5 T Momentum 7 pers 2004 3450 24950 Volkswagen Polo 1.4 Comfort 2003 5950 Peugeot 207 CC 1.6 Vti Exclusieve Peugeot 206 1.4 XR 2001 Volvo V50 1.6Cabrio D2 Momentum VolvoAgila XC 70 D5 Summum 2006 25950 Volvo S40 1.8 Comfort 2008 15950 Renault Scenic 1.6 16v Dynamique Luxe 2004 7950 Opel 1.0 Ecofl ex 2010 9950 Volvo XC90 2.5 T Momentum 7 pers 2004 27950 Peugeot 206 1.6 XS 2000 3450 Suzuki Ignis 1.3 Comfort 2007 7950 Volvo XC 1.6 70D5 3,2 Summum 2008 37500 Peugeot 206 XSXenon 2000 3450 Volvo XC90 NaviAUT 2008 31950 Volkswagen Golf 1.4 Comfortline 5 deurs 1999 3950 21 2010 Peugeot 206 1.4 Quicksilver 2004 4450 Volvo XC 70 3,2 Summum AUT 2008 37500 Skoda Fabia Combi 1.4 16v Comfort 2005 5950 Peugeot 107 1.0 12v XS 2009 6750 Volvo V40 2.0 Turbo Exclusive 1999 4450 Navi 2008 206D5 1.4Xenon XR 3450 SuzukiXC90 Swift 1,3 5 deurs 200931950 9950 Volvo XC90 2.5 TComfort Momentum 7 pers3072001 2004 24950 PEUGEOT SW Station 2.0 16VPeugeot Premium 5950 2011 36450 207GRIJS CC 1.6 Vti Exclusieve Peugeot 206 1.4 XR 2001 3450 Volvo V50 1.6Cabrio D22006 Momentum Volvo S401.4 1.8 2008 15950 Peugoet 207 XS 2009 10950 Volvo XC90 2.5 TComfort Momentum 200427950 Suzuki Ignis 1.3 Comfort 2007 7950 1.6 2000 3450 Peugeot 206 1.4 XS 5950 Volkswagen Polo 1.4 Comfort 2003 Volvo V40 1.8 Europa Sports 7 pers 2005 2001 4950 Volvo XC90 D5 Xenon Navi 2008 31950 Peugeot 206 1.4 Quicksilver 2004 4450 PEUGEOT CC Cabriolet Sport Pack WIT 2010 18950 21 2011XC90 38750 Peugeot 207 1,4 Vti XS 2009 11450 Volvo V40 2.0 Turbo Exclusive 1999 4450 1.6 THP2010 Peugeot 206 1.4 XS JBL 7950 Volkswagen Golf 1.4Sport Comfortline 5D 2008 1999 3950 Volvo D5 Xenon Navi 2008 31950 Suzuki Swift 1,3 Comfort 5 deurs308 2009 9950 XR 2001 3450 Volvo V50 2.4 Geartronic 2006 15950 Peugoet 207 1.4 XSDEuropa 2009 10950 Peugoet 207 1.4 XS 10950 Volvo 1.8 Comfort 2008 15950 Peugeot 307 CCPolo Cabrio 2.0Comfort 16v 2005 9950 Volkswagen 1.4 2003 Peugeot 206 2005 5950 V40 1.8 Sports 2001 4950 2.0 HDi-F Feline PEUGEOT 3082009 CC Cabriolet 2009 18950 2011S40 10950 Volvo V50 2.0 Momentum 2004 10950 Peugeot 207 1,4 XS Sport 2009 11950 Volvo 1.8 Europa Sports 2001 5450 207 1,4 VtiGeartronic XS Sport 2009 11450 Peugeot 406 Break 2.0 16v 2002 2950 Volkswagen Golf 1.4 Comfortline 5D 2008 1999 3950 Peugeot 206 1.4 XS JBL 7950 Volvo V50 2.4 2006 15950 2.0 DVti Navigatie 2008 169502.0 Hdi-F AUTOMAAT 2013 35950 PEUGEOT 308 CC Cabriolet 2013V40 13950 Peugeot 207 SW 1.4 Vti16v XS 2008 11950 Volvo V50 2.4 Geartronic 2006 15950 Renault Twingo 1.2 Comfort 2003 2950 Volvo S40 1.8 Comfort 2008 15950 Peugoet 207 1.4 XS 2009 10950 2005 9950 Peugeot 307 CC Cabrio 2.0 C70 Cabrio 2.4 TPEUGEOT AUT 2002 11950 Volvo V50 2.0 D Momentum 2004 10950 308 SW Station 1.6 Vti 2009 11950 2002V50207 2450 Peugeot CC Cabrio 1.6 Vti Exclu. 2011 21950 Volvo 2.0 D Momentum 2004 10950 Renault Twingo 1.2 Expression 2005 3950 Volvo V40 1.8 Europa 200111950 5450 Peugeot 207 1,4 XS Sport 2009 Peugeot 406 Break 2.0 16v 2002 2950 C70 Cabrio 2.0 TSports Momentum 2004 15950 Volvo V50 2.0 DVti Navigatie 2008 16950 PEUGEOT SW Station 1.6 THP Sport Plus Pan 2009 13950 2010V50 25750 Peugeot 307 CC Cabrio 2.0 16v 3082008 2005 9950 Volvo 2.0 D Momentum 2005 11950 Volvo V50 2.4 Geartronic 2006 15950 Peugeot 207 SW XS Renault Clio 1.2 Comfort 2003 3950 Renault Twingo 1.21.4 Comfort 2003 2950 Volvo C70 Cabrio D5Vti AUT 2007 11950 21950 Volvo C70 Cabrio 2.4 TXS AUT 2002 11950 Peugeot 2.0 Sport 308 SW 2004 7450 Volvo V50307 1.6 D2 16v Momentum 2010 21950 PEUGEOT Station 2.0 Hdi-F 150 pK 2012 18950 2007 7950 Volvo V50 2.0 D16v Momentum 2004 10950 Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Vti Exclu. 2005 201121950 Renault Clio 1.2 Campus Extreme 2008 6950 Volvo C70 Cabrio 2.4 2007 25950 Renault Twingo 1.2 Expression 3950 Volvo V50 1.870 Kinetic 2005 Volvo XC 3,2 Summum AUT Volvo C70 Cabrio 2.0 TMomentum Momentum 2004 15950 Peugeot 406 Break 2.0 16v 2002 3950 Volvo C70 Cabrio 2.4 T AUT 11950 Volvo 2.0 D 2005 11950 Peugeot 307 CC Cabrio 2.0 16v RCZ 1.6 2005 9950 PEUGEOT THP 200 pK Xenon Leder GRIJS 2011 21950 37 2007V50 5950 Renault Modus 1.4 16v Comfort 2006 6950 Volvo V70 2.4 TMomentum Momentum 2000 5950 2008 Renault Clio 1.2 Comfort 2003 3950 Peugeot 5008 1.6 Vti 7 2010 23950 Volvo C70 Cabrio 2.0 T persoons Momentum 2004 16950 Volvo C70 Cabrio D5 AUT 2007 21950 Volvo V50 1.6 D2 Momentum 2010 21950 Peugeot 307 2.0 16v XS Sport 2004 7450 RENAULT 2006 7950 2012C70 6950 Volvo V70 D516v Momentum 2004Cabriolet 13950 2.0 16v Exclusive Volvo Cabrio D5 AUT 2007 22950 Renault Clio 1.2 Campus Extreme MEGANE 2008 6950 Volvo C70 Cabrio 2.4 Momentum 2007 25950 Volvo V50XC 1.870 Kinetic 2005 Volvo 3,2 Summum AUT Volvo C70 Cabrio 2.4 T AUT 11950 Peugeot 406 Break 2.0 16v 2002 3950 Volvo V70 D5 Momentum 2008 29950 Volvo Cabrio 2.4Comfort Momentum 2007 RENAULT MODUS 1.625950 16v 2006 6950 37 2007C70 4450 Renault Modus 1.4 2006 6950 Volvo V70 2.4 T 16v Momentum 2000 5950Tech Run 2008 Volvo C70 Cabrio 2.0 Momentum 2004 16950 Peugeot 5008 7T persoons 2010 23950 Volvo 2.4 T1.6 Momentum 2000 5950 Volvo V70 D5 AUTVti Navi Xenon AWDSCENIC2009 31950 RENAULT 1.6 22950 16v Comfort Airco GRIJS Met. 2004 4950 2005V70 4450 Volvo V70 D5 Momentum 2004 13950 Volvo C70XC Cabrio D5 AUT 2007 Volvo V70 D5 2004 Volvo 70Momentum D5 Momentum AUT 2003 13950 11450 RENAULT TWINGO 1.225950 16v 2005 3250 2001V70 2250 D5 Momentum 2008 29950Authentique STb Volvo Volvo C70V70 Cabrio 2.4 Momentum 2007 Volvo D5 2008 Volvo XC 70Momentum D5 Momentum 2005 29950 18950 Volvo 2.4D5 T Momentum 2000 5950 Volvo V70 D5 AUT Navi Xenon AUT AWDTWINGO 2009 31950 RENAULT 1.211450 16v 2010 6450 2003V70 Volvo XC 70 2003 Volvo XC3750 70 D5Momentum Summum 2006 25950Authentique V70 D5 Momentum 2004 13950 Volvo XC XC 70 D5 Summum 200625950 Volvo 70 D5 Momentum AUT 2003 11450 ZWART Met. 2005 5250 Volvo XC 70 3,2 Summum AUT 2008 37500 Momentum 2008 29950 Volvo V70 XC 70 3,2 AUT 200837500 Volvo XCD5 70 D5Summum 2005 18950Night & Day WIT Volvo 2.5 TMomentum Momentum 7 persTWINGO 2004 24950 RENAULT 1.2 16v 2010 6450 2005 XC90 5450 Volvo XC90 2.5 MomentumAUT 7 pers 200427950 XC 70 D5 2003 11450 Volvo XC 70 D5TMomentum Summum 2006 25950 Volvo XC90 D5 Xenon Navi 20081.2 Authentique 31950 RENAULT TWINGO Airco 2012 8950 2006XC90 5950 Volvo D5 Navi 2008 XC 70 D5Xenon Summum 200631950 25950 Volvo XC 70 3,2 Summum AUT 2008 37500 SEAT IBIZA 1.2 12v Exclusive GRIJS Met. 2008 6950 2009 8950 Volvo XC 70 3,2 Summum AUT 200837500 Volvo XC90 2.5 T Momentum 7 pers 2004 24950 Volvo 2.5 T Momentum pers 2004 27950 VOLVO 7C70 Cabrio 2.4i Summum 2006 16950 2011XC90 10950 Volvo XC90 D5 Xenon Navi 2008 31950 Volvo XC90 D5 Xenon Navi 200831950

Panoramadak, 2009, €24a 8.950,- - 7586 BT Overdinkel - Tel. 053 - 536 35 19 Hoofdstraat Hoofdstraat Peugeot 207 SW 1.4 Vti XS 200824a - 7586 BT Overdinkel - Tel. 053 - 536 35 19 Peugeot 207 SW 1.4 Vti XS 2008

€ 11.950,-

€ 11.950,-

PEUGEOT 208 1.6 THP 156 Allure

, 2013,35 € 18.950,Hoofdstraat 24a - 7586 BT Overdinkel - Tel. 053Special - 536 19

Audi Station 1.83.2 TFSi Xenon 2009 AudiA4 A5 Coupe Quattro AUT Peugeot CC Cabrio 1.6 Vti Exclusieve 2011 Hoofdstraat 24a - 7586 BT Overdinkel - Tel. 053 -207 536 35 19 2009 49500 € 26.950,-

€2009 21.950,Audi 1.83.2 TFSi Xenon AudiA4 A5Station Coupe Quattro AUT Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Vti Exclusieve 2011

49500 26.950,€ 21.950,-

2009

PEUGEOT 308 SW Station 1.6 VTi Active , ZWART Met., 2013, € 18.950,-

Peugeot 207 SW 1.4 Vti XS Quattro 2008 Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Vti Excl.2011 Audi A5 Sportback 3.0 Tdi S-Line Audi A6 Sedan 3.0 Tdi Quattro AUT Volvo V50 1.8 Kinetic 2005

21950 € 59500 59.500,€ 11.950,11.950,-

2011 2011

K APdag zon

26 jan & uari

AUTO-REUVERS.NL

€ 11.9

dd gEo rhou dePEn On

€ 11.9

!! rg o z e z n o is o t u a g r o z UUw e z w auto is on

Peugeot 207 SW 1.4 Vti XS 2008 Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Vti Excl.2011 AUDI A4 ALLROAD 2.0 TDi Quattro Audi A5 3.0 Tdi Quattro S-Line Audi A6Sportback Sedan 3.0 Tdi Quattro AUT Volvo V50 1.8 Kinetic 2005 2011 21950 €€ 11.950,59500 2011 59.500,AUDI A5 2.7 TDi AUT S-Line Xenon 11.950,Fiat 500 1.2 Sport AUTOMAAT FIAT 500 Cabrio Sport 1.2 FORD KA 1.3 Comfort Airco BLAUW Met. FORD KUGA 2.5 20v Individual Titanium Xeno HONDA JAZZ 1.4 Luxe Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Vti Exclusieve Volvo V50 1.6 D2 Momentum BMW 320D Touring Exclusieve AUT 2007 2011 Peugoet 207 1.4 XS HYUNDAI GETZ 1.1 Active Cool Met. 21950 2010 €€ GRIJS 21.950,2009 10950 21.950,HYUNDAI I10CC 1.0l Comfort Luxe Airco ROOD Peugeot 207 Cabrio 1.6 Vti Exclusieve Volvo V50 1.6 D2 Momentum BMW 320D207 Touring Exclusieve AUT 2007 2011 Peugoet 1.4 XS KIA PICANTO 1.0 5 deurs BLAUW 21950 2010 € 21.950,2009 10950 NISSAN MICRA 1.2 Exclusive Airco ROOD PEUGEOT 106 1.1 Accent GROEN Met. PEUGEOT 206 1.4 Quicksilver PEUGEOT 206 1.4 Exclusive Aut. GRIJS Met. PEUGEOT 206 CC 1.62005 16V Quicksilver GRIJS Met. Volvo V50 1.870 Kinetic Volvo XC 3,2 Summum AUT PEUGEOT 207 1.4 16v XS Airco 2008 37500 € 11.950,PEUGEOT 207 1.4 VTi XS Volvo V50XC 1.870 Kinetic 2005 deurs Volvo 3,2HDi-F5 Summum AUT PEUGEOT 207 1.6 GRIJS Met. 2008 11.950,PEUGEOT 207 SW Station 1.4€VTi XS37500 Panoramadak 2008 7950 PEUGEOT 207 SW Station 1.4 VTi XS Panoramadak. 2011 12950 PEUGEOT 208 1.2 VTi 82 Active 5 deurs 2013 13900 PEUGEOT 307 CC Cabriolet 2.0 16v 2005 5950 PEUGEOT 307 CC Cabriolet 2.0 HDi Exclusive 2007 12950 PEUGEOT 307 SW Station 2.0 16v 2002 3950

AUTO-REUVERS.NL

€ 21.9

€ 21.9

€ 11.9

€ 11.9 WWW.AUTO-REUVERS.NL

WWW.AUTO-REUVERS.NL

AUTO-REUVERS.NL

AUTO-REUVERS.NL 75

gen wij zoveel aandacht. Volgend jaar bestaan we 140 jaar. Daarmee zijn we de oudste vereniging in Hengelo. Ter ere hiervan gaan we een grote sportuitvoering houden. Dit jaar staan er weer allerlei demonstraties en activiteiten op de agenda. Zo staan we met sportdemonstraties op Koningsdag en tijdens de Esreinmarkt. Deze en vele andere activiteiten staan ook op onze website: www. hgvhengelo.nl.” aldus Errol.

Xenon Leder GRIJS VOLVO S60 2.4 D5 Drivers Edition BLAUW Met. VOLVO V70 2.4 D5 Black Edition AUT ZWART Met. VOLVO XC60 2.4 D5 Summum vol opties VOLVO XC70 2.4 D5 Summum AUT Xenon Leder Nav

2008 13950 2003 5950 2012 49950 2009 23950

ENSCHEDESESTRAAT 32 | 7582 AG LOSSER | T. (053) 5363519 OCCASIONS

ONDERHOUD

AIRCO SERVICE

BANDEN & VELGEN

APK

OCCASIONS

ONDERHOUD

AIRCO SERVICE

BANDEN ANDEN & VELGEN

APK

ENSCHEDESESTRAAT 32 | 7582 AG LOSSER | T. (053) 5363519


Januari 2014

Hengelo Journaal

Gezond afslanken met Dream Line OLDENZAAL - Mogen de broeken weer een maatje kleiner in het voorjaar? U houdt van lekker eten en u wilt dat op een gezonde manier blijven doen? Of blijft het vooral dromen over een dieet waarbij u alles kunt eten en ook nog fit, gezond en op en goed gewicht blijft? Stop met dromen! Want gezond eten betekent vooral met gezond verstand keuzes maken. In januari start gewichtsconsulente Sjan Goeijenbier weer met cursussen “gezond afslanken” met het Menuplan van Dream Line. De cursussen worden gegeven op: maandagavond in Hengelo, dinsdagavond in Ootmarsum, woensdagmorgen in Denekamp en woensdagavond in Oldenzaal. De Schijf van 5 is de basis van Het Menuplan van Dream Line. U leert gezonde keuzes maken, zodat u eenmaal op gewicht, ook op gewicht kunt blijven. Dagelijks 3 volledige maaltijden en enkele

tussendoortjes. Geen ingewikkelde recepten, maar gewoon met de pot mee-eten. Met lekkere recepten en veel tips. Kosten: januari 5 euro inschrijving en wekelijks betaalt u 7 euro. Starterspakket: 12 weken , inclusief kookboek voor 100 euro Voor informatie: www. gezondenslank.eu / Sjan Goeijenbier 0541-535035 / 06-40007979 Of kom gewoon naar de cursus en schrijf u direct in. U kunt elke week beginnen. In Oldenzaal en Denekamp is ook individuele begeleiding mogelijk.

Leuke cadeautip:

Een foto ... ... een herinnering Deel 1, deel 2 en deel 3 E e n

E e n

f o t o . . . e e n

Foto’s van voor 1945 stralen een beeld van rust en kalmte uit, blijkbaar had niemand haast. Veel van deze foto’s zijn nu niet meer te verwezenlijken, de straten zijn vol met rijdende en geparkeerde auto’s. Foto’s van na 1970 geven een beeld van het herstel en de ontwikkeling van Hengelo.

h e r i n n e r i n g

. . e e n f o t o .

Na de bommenregen van oktober 1944, toen een deel van de binnenstad in puin lag, was de mogelijkheid daar om een modern centrum te bouwen.

g n e r i n h e r i n

In 1945 werd de stedenbouwkundige W.R. van Couwelaar aangetrokken om van ons geliefde dorp een centrum te scheppen met een stadse uitstraling. Nu 63 jaar later zijn diverse panden, stedenbouwkundig gezien, dermate belangrijk dat deze een plaats verworven hebben op de monumentenlijst. Voorwaar een felicitatie waard.

Een fotoo.... ..

M a r i n u s

- Marinus van Rooy

v a n

v a n

.. .e

R o o y

s M a r i n u

...een hherin e ering Eenefnohteorri..nn. ering rinnnerin .e

Uitgeverij Het Twentsche Land ISBN 97-89-0806483-8-8

Inschrijving Rabotheater open podium Twente 2014 gestart HENGELO - Wie wint de 11e editie van het Rabotheater Open Podium Twente 2014 en gaat er vandoor met de Podion-hoofdprijs van 2.500 euro? Het Rabotheater organiseert dit jaar de 11e editie van het Rabotheater Open Podium Twente, waarbij zowel aanstormend talent als gevestigd talent de kans heeft zich waar te maken op een professioneel podium. De inschrijving voor de voorrondes is gestart! Talentenjacht De wedstrijd staat open voor alle theatergenres zoals muziek, cabaret, toneel, opera, musical, show of dans, en voor alle leeftijden uit heel Nederland. Zowel groepen als individuele deelnemers zijn van harte welkom. Tijdens de voorrondes en halve finales bepaalt het publiek middels een stemformulier wie een plaats krijgt in de volgende ronde. Daarnaast wijst het Rabotheater enkele kandidaten aan. In de finale worden de winnaars aangewezen door een vakjury en door het publiek. De voorrondes vinden plaats op zaterdag 12 april 2014 en de halve finales op zaterdag 10 en zondag 11 mei 2014. De finale is op zaterdag 31 mei 2014. Podion Businessclub Podion stelt prijzen beschikbaar voor de winnaars, welke door de vakjury tijdens de finale worden aangewezen:

1e plaats: 2.500 euro en een fraaie wisselbeker 2e plaats: 1.000 euro 3e plaats: 500 euro Jong Talentprijs: 750 euro Uiteraard bepaalt het publiek wie de Publieksprijsbeker wint in de finale. Inschrijving Inschrijving voor het Rabotheater Open Podium Twente is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt. De selectie van deelnemers en de indeling van het programma is voorbehouden aan het Rabotheater. Voor informatie kan gebeld worden met het Rabotheater, telefoon 074-2556777. Het inschrijfformulier kan gedownload worden via: www.rabotheater.nl. Doe mee en schrijf je nu in! Inschrijven is gratis en kan tot en met 23 maart 2014. Schrijf je snel in want vol = vol.

Grote internationale vogelbeurs PS Twente WEERSELO - De Parkieten Sociëteit Twente, houdt zondag 16 februari van 09.00 tot 13.00 uur een grote internationale vogelbeurs op de Weerselose Markt.

Geachte Lezer, Deze herinneringen kunnen voor u een handreiking zijn voor datgene wat voorbij is.

11

Ansichtkaarten met beschrijving van historisch Hengelo DEEL 2

R o o y

elo Hengelo risch Heng historisch van histo ing van hrijving beschrijv met besc aartenn met chtkaarte Ansi Ansichtk DEEL DEEL 11

Marinus van Rooy

Rooy Marinus van

€9,99 per stuk (s.v.p. gepast betalen)

Nu af te halen: Oldenzaalsestr. 232 (Ingang Beethovenlaan) Hengelo | 074 - 259 66 33

PS Twente heeft hier een verwarmde hal met 3000 vierkante meter beursvloer tot haar beschikking. Op deze beurs is de aan- en/of verkoop van vogels mogelijk. Daarnaast zijn allerlei vogelbenodigdheden te koop, zoals medicijnen, voer- en waterbakjes, vervoer- en tentoonstellingskooien en alles voor een te

bouwen volière. Tevens zijn er diverse soorten voer voor parkieten – kanaries – tropen – wildzang etc. verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u bellen op het telefoonnummer: 053-4330854 of 06-30320635, zie ook www.pstwente.nl. De Weerselose Markt is te vinden aan de Bornestraat 14 in Weerselo. Parkeren is gratis. www.hengelojournaal.nl

Uw redactie in het Hengelo Journaal? E-mail naar: redactie@hengelojournaal.nl

november 2013

Weersvoorspelling dinsdag 26 nov -1° / 6°

8

woensdag 27 nov 3° / 7°

7

donderdag 28 nov 1° / 7°

7

Zie pagina 8&9

Stapels schoen compatible met

vele andere e-smokers

Iedere zaterdag om 17.30 uur en iedere zondag om 10.20 uur op

Hoortoestellen Bornsestraat 24 Hengelo · T 074 75 01 507

8e jaargang nr.

11

endozen met cadeau

s in Hengelo

HENGELO - Aan de Diamantstraat

Foto: Rogier Jaarsma

18 in Hengelo kan op 28 en 29 november iedereen uit de omgeving en gevulde schoenendozeschoenendozen voor Edukans Schoenmaatje van Hengelo n gaan als cadeau s inleveren. Europa. Elk jaar doen veel scholen, kerken naar kansarme kinderen in Afrika, De versierde Schoenmaatjes. Azië en verenigingen in Hengelo en omstreken en Oostmee

met ‘Het is een van de meest indrukwekkende ten in ons leven’, momen- Met het zeggen Edukans uitpakken van één Ambassadeurs Nick & Simon simpele schoenendoos vol schoolspulletjes na de en cadeautjes kan gevulde schoenendozen uitdeling van achthonderd weer zo’n kind jaren vooruit’. Afgelopen juni waren op een basisschool in Kenia. Nick & Simon in gebied in Kenia om het Maassai Doe met ook mee met Schoenmaatjes! effect is van Edukans eigen ogen te zien wat het kunnen Deelnemers zich via edukans.nl/scho een geluksmoment’, Schoenmaatjes: ‘Dit is echt De enmaatjes opgeven. actie loopt tot de zegt kerstvakantie. ling van de schoenendozen.Simon tijdens de uitdeDe ambassadeurs uren met kippenvel lopen De schoenen over ‘het schoolplein’. weten niet hoe een ‘Kinderen Diamantstraatkunnen ingeleverd worden bij Deli XL, zeeppompje werkt 18, 7554 TA Hengelo of een druk- 28 knoopje van een op donderdag etui open moet. Dit november van 14.00 is pure blijheid. tot 16.00 uur en november 14.00 vrijdag 29 tot 16.00 uur.

‘Stille nacht…fluister

zacht’

BORNE - De Raad van en Zenderen nodigt Kerken van Borne, Hertme uitgereikt u van harte uit door leden van Kerstsamenzang de werkgroep Amnesty op zondag 15 december voor de International Borne. De collecte is voor uur in de Stephanuskerk om 19.00 opvang de noodvan uitgeprocedeerd de Bornse Koperblazers te Borne. Onder leiding van van e asielzoekers. U harte welkom! bent en de kinderkoren zij traditionele zingen kerstliederen. Het thema is: nacht…fluister zacht’. Bij de uitgang worden ‘Stille kaarten Verschijnt ± twaalf keer per jaar in Hengelo, Beckum, Oele en Deurningen.

M AGAZINE Oplage 10.000

ex.


Januari 2014

Hengelo Journaal

12

Verbetering water in wijk Hengelo Zuid HENGELO - In Hengelo Zuid staan mooie waterprojecten op stapel. De herinrichting van de Berflobeek en de aanpak Omloopleiding Bornse beek, inclusief de verbetering van de leefkwaliteit in de Berflo Es en Wilderinkshoek. Gemeente Hengelo werkt hierbij samen met het waterschap Vechtstromen. Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om voor deze projecten in totaal 1,9 miljoen euro beschikbaar te stellen. De maatregelen die uitgevoerd worden zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Overijssel. Het initiatief van deze projecten komt voort uit de opdracht van het waterschap om de beken natuurvriendelijker in te richten. Ook de gemeente Hengelo als millenniumgemeente wil duurzamer omgaan met water en de kwaliteit van de omgeving verbeteren door de oude bekenstructuur van Hengelo te gaan herinrichten. Als het vergunningstraject verloopt volgens plan, starten de

werkzaamheden rond de zomer van 2014. De verwachting is dat ze vóór het einde van dit jaar zijn afgerond. Berflobeek In 2008 heeft gemeente Hengelo samen met het Waterschap, Welbions en bewoners een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van de Berflobeek tussen de Breemarsweg en de Rudolfstraat. Het eerste stuk van de beek is in 2010 afgerond. Nu de flats van Welbions aan de Alexanderstraat gesloopt zijn, is het tweede stuk aan de beurt. De beek krijgt een aansluiting op het groen in de wijk. Dat is handig want het regenwater van daken en wegen stroomt dan via wadi’s in de groenstroken, de beek in. De beek is bovendien een mooie aanvulling op de park-

Prinses Nathalie die in het dagelijks leven werkt bij Rodelta Pumps International en moeder is van 2 kinderen zal dan ook weinig thuis zijn. Na jarenlang lid te zijn geweest en penningmeester van onze vereniging, heeft zij de stap gemaakt om als Prinses tevoorschijn te komen. Hierbij heeft zij gekozen voor adjudanten Richard

en Erik die ook al een tijdje mee lopen in de carnaval. Samen gaan zijn met de Raad van 11, oud prinsen en prinsessen en natuurlijk de actieve leden er een geslaagd jaar van maken. Dit alles doen ze onder hun motto: “Koning Willem-Alexander heeft Maxima, maar wij hebben Nathalie.”

Scan leefbare wijken In 2012 is een scan uitgevoerd naar de leefkwaliteit in de woonwijken ten noorden van Twentekanaal Noord: de Wilderinkshoek en de Berflo Es. Onderzocht is welke overlast bewoners ervaren in hun wijk en welke oplossingen ze zelf voorstellen. Naar aanleiding van deze scan is een maatregelenpakket opgesteld. Zo gaat de gemeente bomen planten om de luchtkwaliteit te verbeteren en de geuroverlast te verminderen.

Omloopleiding Bornse beek De Omloopleiding in HengeloZuid gaat op de schop. Dat gebeurt in samenwerking met het Waterschap. Het gaat om het deel dat parallel loopt aan de Breemarsweg, tussen de Twekkelerweg en waterpark ’t Genseler. Ook bewoners hebben meegedacht en suggesties aangedragen. Het doel is om de beek natuurvriendelijker te maken en de groenstroken langs de beek te verbeteren.

Ook komt er meer aandacht voor de communicatie tussen bedrijven en bewoners, zoals de uitgifte van nieuwsbrieven en het organiseren van excursies. De uitvoering van de fysieke maatregelen zijn deels geïntegreerd in het project van de Omloopleiding.

Enkele maatregelen zijn de aanleg van nieuwe wandelpaden en bruggetjes, veel groenbeplanting om het uitzicht te verbeteren en de ervaren overlast van het achterliggende bedrijventerrein te

HCV de Deurtrappers

HENGELO - De laatste hoogheid van Hengelo maakte op 11 januari zijn opwachting in Zalencentrum Het Twentse Ros. De 30e Hoogheid van HCV De Deurtrappers, was dit jaar dan ook anders dan normaal. Onder de klanken van dweilorkest Wie d’r Bie werden prinses Nathalie 2e en adjudanten Richard en Erik binnen geblazen.

verminderen. Bovendien is er een spetterplek opgenomen waar de kinderen uit de wijk langs en met het water kunnen spelen.

achtige omgeving. Voor de uitvoering inclusief voorbereiding is een bedrag van 400.000 euro beschikbaar, waarvan het Waterschap maximaal 200.000 euro bijdraagt.

Your Style

easy care

easy care

magical color

shampoo

conditioner

shampoo

30Qmf

200ml

1I

conditioner 11

shampoo

eonditioner

30ml

30ml

amazing elevation

shampoo

300ml

conditioner

200ml

shampoo 11

conditioner 2QOmi

shampoo

conditioner

30Qmf

200ml

conditioner o Magnifying Conditioner beschermt de intensiteit van alle haar kleuringen o Ideaal voor dagelijks gebruik bij gekleurd haar o de ultra vochtregulerende formule herstelt, geeft een zijdezacht gevoel, en brengt glans terug aan vermoeid, poreus en beschadigd haar o Bevat zonnefilter en kleur sealer om het vervagen van kleur helpen te voorkomen o Een glansverhogende mix van Wasabi plant extracten en vitamines voor een optimale pH balans, helpt de veerkracht van het haar te herstellen en te behouden, maakt het haarshampoo shampoo conditioner 1I handelbaar en glanzend. 11 30ml

conditioner 11

shampoo

30ml

conditioner

shampoo

300ml

30ml

30ml

conditioner

200ml

shampoo 11

conditioner

11

shampoo

30ml

conditioner

30ml

o Geeft de mogelijkheid te steilen, pluis te verminderen en krullen te relaxen o Krachtige formule met extract van rode zeewieren uit Japan o Tarwezaadolie zorgt voor geweldige glans o Beschermt het haar tegen warmtebronnen en luchtvochtigheid o Droog, stug haar word glad, soepel en zacht

shampoo 300ml

conditioner 2QOmi

sf'lampoo 11

conditioner 11

shampoo

conditioner

30Qmf

200ml

conditioner o Magnifying Conditioner beschermt de intensiteit van alle haar kleuringen o Ideaal voor dagelijks gebruik bij gekleurd haar o de ultra vochtregulerende formule herstelt, geeft een zijdezacht gevoel, en brengt glans terug aan vermoeid, poreus en beschadigd haar o Bevat zonnefilter en kleur sealer om het vervagen van kleur helpen te voorkomen o Een glansverhogende mix van Wasabi plant extracten en vitamines voor een optimale pH balans, helpt de veerkracht van het haar te herstellen en te behouden, maakt het haarshampoo shampoo conditioner 1I handelbaar en glanzend. 11 30ml

magical color

shampoo o Shampoo voor gekleurd haar, voor dagelijks gebruik o Beschermt intensiteit van elke haar kleuring o Perfect voor het sluiten van de haarschubben en herstelt de pH-waarde na elke kleurbehandeling o Milde reiniging voor beschadigt haar, herstelt glans en versterkt het haar o Te gebruiken om houdbaarheid te verlengen en vervaging te voorkomen

eonditioner 30ml

conditioner amazing elevation

shampoo o Geeft volume, zelfs aan extreem zwak haar o Heractiveert de vezels en textuur van het haar o Verdikt fijn haar of verdunt haar o Diep reinigend zonder haar beschadiging of verzwakking o Voor gigantische kracht en meer glans

o Laat het haar en er dikker uitzien en aanvoelen o Ervaar de kracht van volle textuur en schitterende veerkracht o Geeft geweldige volume en concentreert zich op de beschadigde delen van het haar o Voor stijlen met veel volume en een zijdezacht gevoel o Maak grandioos volume en daag zwaartekracht uit met hoge elevatie

conditioner relaxing

shampoo o Vochtregulerend o Reinigt en maakt ruw haar glad o Speciaal voor pluizig en onhandelbaar haar o Voor droog en moeilijk haar, geeft een zachte reiniging, ontklit en maakt het haar zacht o Geschikt voor gekruld/ steil of pluizend, onhandelbaar haar, kalmeert, verzacht en ontpluist

sf'lampoo 11

eonditioner

easy care

producten

magical color

shampoo o Shampoo voor gekleurd haar, voor dagelijks gebruik o Beschermt intensiteit van elke haar kleuring o Perfect voor het sluiten van de haarschubben en herstelt de pH-waarde na elke kleurbehandeling o Milde reiniging voor beschadigt haar, herstelt glans en versterkt het haar o Te gebruiken om houdbaarheid te verlengen en vervaging te voorkomen

conditioner amazing elevation

shampoo o Geeft volume, zelfs aan extreem zwak haar o Heractiveert de vezels en textuur van het haar o Verdikt fijn haar of verdunt haar o Diep reinigend zonder haar beschadiging of verzwakking o Voor gigantische kracht en meer glans

relaxing

shampoo 300ml

easy care

producten

magical color

shampoo o Shampoo voor gekleurd haar, voor dagelijks gebruik o Beschermt intensiteit van elke haar kleuring o Perfect voor het sluiten van de haarschubben en herstelt de pH-waarde na elke kleurbehandeling o Milde reiniging voor beschadigt haar, herstelt glans en versterkt het haar o Te gebruiken om houdbaarheid te verlengen en vervaging te voorkomen

shampoo

30ml

5 reder easy Cc

conditioner

shampoo

shampoo

triple D curl o Vochtregulerend

conditioner

300ml

30ml

200ml

conditioner relaxing

o Reinigt en maakt ruw haar glad o Speciaal voor pluizig en onhandelbaar haar o Voor droog en moeilijk haar, geeft een zachte reiniging, ontklit en maakt het haar zacht o Geschikt voor gekruld/ steil of pluizend, onhandelbaar haar, kalmeert, verzacht en ontpluist

shaml o Geeft de mogelijkheid o Reir te steilen, pluisvod te verminderen en krullen werl te relaxen aVerzl o Krachtige formule het c met extract vanmaa rode zeewieren uito Japan Goec o Tarwezaadolie en zorgt k voor geweldige glans o Het t o Beschermt hethaar haar tegen warmtebronnen tege en luchtvochtigheid oOndE o Droog, stug haar tege word glad, soepel voer en tripleDcurl zacht c'

conditioner 11

conditioner

30Qmf

200ml

conditioner amazing elevation

shampoo o Geeft volume, zelfs aan extreem zwak haar o Heractiveert de vezels en textuur van het haar o Verdikt fijn haar of verdunt haar o Diep reinigend zonder haar beschadiging of verzwakking o Voor gigantische kracht en meer glans

o Laat het haar en er dikker uitzien en aanvoelen o Ervaar de kracht van volle textuur en schitterende veerkracht o Geeft geweldige volume en concentreert zich op de beschadigde delen van het haar o Voor stijlen met veel volume en een zijdezacht gevoel o Maak grandioos volume en daag zwaartekracht uit met hoge elevatie

shampoo 11

shampoo

shampoo

30ml

5 reder easy Cc

conditioner

shampoo

shampoo

conditioner

300ml

30ml

triple D curl o Vochtregulerend

200ml

300ml

shampoo conditioner 30ml 200ml

conditioner

shampoo 30ml11

shampoo conditioner conditioner shampoo 300ml 2QOmi 11 30ml

sf'lampoo 11

conditioner shampoo 11 300ml

shampoo conditioner 30ml 200ml

conditioner

shampoo 30ml11

shampoo 11

shaml o Geeft de mogelijkheid o Reir te steilen, pluisvod te verminderen en krullen werl te relaxen aVerzl o Krachtige formule het c met extract vanmaa rode zeewieren uito Japan Goec o Tarwezaadolie en zorgt k voor geweldige glans o Het t o Beschermt hethaar haar tegen warmtebronnen tege en luchtvochtigheid oOndE o Droog, stug haar tege word glad, soepel voer en tripleDcurl zacht c'

Bel voor een -afspraak 074 - 2433960

conditioner shampoo 11

o Laat het h uitzien en o Ervaar de textuur en veerkracht o Geeft gewe concentree beschadigd haar o Voor stijlen en een zijd o Maak grand daag zwaa hoge eleva

conditioner relaxing

o Reinigt en maakt ruw haar glad o Speciaal voor pluizig en onhandelbaar haar o Voor droog en moeilijk haar, geeft een zachte reiniging, ontklit en maakt het haar zacht o Geschikt voor gekruld/ steil of pluizend, onhandelbaar haar, kalmeert, verzacht en ontpluist

...

conditioner o Magnifying beschermt van alle ha o Ideaal voo gekleurd h o de ultra vo formule he zijdezacht en brengt vermoeid, en bescha o Bevat zonn om het ve helpen te o Een glansv van Wasab vitamines pH balans, van het ha te behoude shampoo 1I handelbaar

...

shampoo conditioner conditioner shampoo 300ml 2QOmi 11 30ml

Your Style Bandoengstraat 60 7556 TG Hengelo ov

sf'lampoo 11


Januari 2014

Hengelo Journaal

13

Zwemtoppers WS Twente geven succesvolle clinic

Revolutionaire vinding maakt koude vloeren warm

HENGELO - In het overdekte 50 meterbad van het Twentebad in Hengelo werd onlangs de eerste clinic gegeven vanuit de zwemvereniging WS Twente aan eigen leden. Zo stonden zondagochtend ruim 50 enthousiaste kinderen in de leeftijd van 8 jaar t/m 12 jaar in het zwembad klaar om training te krijgen van verschillende zwemtoppers van WS Twente.

Wie aan isolatie denkt, denkt vaak aan dikke dekens of platen die in een fabriek worden gemaakt. Ton Willemsen is de uitvinder van het Thermoskussen, een opvouwbaar isolatiemateriaal waarbij de benodigde lucht pas op de plaats van bestemming in het materiaal wordt opgesloten.

Er waren vijf verschillende onderdelen zoals: de rugslag, vlinderslag, schoolslag, borstcrawl en een presentatie over deze zwemtoppers. Deze onderdelen werden gegeven door tien zwemmers uit de eerste selectie van WS Twente: Marc den Oudsten, Niels Kemperink, Kars Veldkamp, Merel Kraaijenhof, Lennart Muijzer, Rico Rudiger, Thomas de Lange, Jesse Derk van Schravendijk, Stef Poolman en

Hans-Jan Westerhof. Per onderdeel werd er een halfuur geluisterd naar uitleg, tips gegeven en hard geoefend met verschillende techniek oefeningen. Dit was de eerste clinic namens de eerste selectie van WS Twente die zij aan haar eigen leden aanbood. De verwachting is dat in maart de tweede clinic zal plaats vinden met nieuwe thema’s.

Je zou kunnen zeggen dat hij de thermosfles flexibel heeft gemaakt. Het geringe volume is buitengewoon handig bij het aanbrengen in krappe kruipruimtes. Dankzij het thermosflesprincipe heeft het systeem een wonderlijk effect op de vloertemperatuur. Het maakt de vloer nog warmer dan de lucht erboven, een fenomeen dat bouwkundigen aanvankelijk voor een groot raadsel plaatste. Deze uitvinding uit 1979 is in 2013 beloont met Het Duurzaam Lintje. De onderscheiding werd opgespeld door minister Plasterk. Het Thermoskussen dankt zijn superieure isolerende werking aan het feit dat al het warmteverlies door straling wordt geëlimineerd, terwijl de dikke stilstaande luchtlaag, die in het kussen wordt opge-

Wilt u uw eigen special uitbrengen? Twen ts

Tub anti a Twen ts

e Roe

iv ve erre en niig giin ng g

1935 - 2010

J

Tub anti a e Roe

iveren iging

J

A lt ij Layout.indd

1

d in bew

A

A

R

1935 - 2010

e g in

A

A

R

g 19-04-2010

10:02:19

Hengelo Journaal produceert op maat gesneden themakranten in het hart van de krant. Sterk in de belangrijkste communicatiedoelgroepen. Neem contact op voor meer informatie of een afspraak. Maurice Weustink Tel: 074-2596633 m.weustink@twentejournaal.nl www.twentejournaal.nl

sloten, zorgt voor een minimaal verlies door geleiding. Vloeren worden daardoor sneller opgewarmd, bereiken een hogere temperatuur en houden ’s avonds de warmte langer vast, waardoor de thermostaat eerder naar beneden kan. De unieke Thermoskussens worden gecombineerd met een stevige folie op de bodem van de kruipruimte, waardoor de kruipruimte opdroogt. Het droge klimaat in de kruipruimte is gunstig voor de houten balken en de leidingen en ophangbeugels en maakt een einde aan muffe, bedompte lucht. Ga naar www.tonzon.nl/vloerisolatie/ voor meer informatie. TONZON BV, Enschede Tel. 0900 - 28 66 966 ( 0,10 p/min).


14

Bridge Kroegentocht Hengelo

HENGELO - Voor de elfde keer wordt zaterdag 12 april de Bridge Kroegentocht van Hengelo gehouden. Verdeeld over ruim 24 horecagelegenheden in het centrum van Hengelo zullen ongeveer 600 bridgers, uit de regio en daar buiten, de onderlinge sportieve strijd weer aanbinden. Net als alle jaren wordt het een gezellige dag voor alle bridgers, routiniers, beginners en thuisbridgers. Alle niveaus kunnen dus meedoen. Voor de mensen die niet zo goed ter been zijn, wordt een speciale, korte looproute uitgezet, waarbij o.a. gelet wordt op een goede toegankelijkheid van de horecagelegenheid. Het inschrijfgeld is 47,50 euro per paar en hiervoor krijgt elke deel-nemer vijf consumptiebonnen. Tussen de middag krijgen alle spelers een lunch aangeboden in de horecagelegenheid waar men op dat moment speelt. Evenals voorgaande jaren staat ook de elfde Bridge Kroegentocht van Hengelo in het teken van gezelligheid, hetgeen zich uit in het fraaie prijzenpakket, er zijn

Januari 2014

Hengelo Journaal

geen geldprijzen te winnen en ook de beginnende bridger heeft ruim kans om in de prijzen te vallen. De organisatie maakt voor het eerst gebruik van Bridgemate aparatuur zodat de uitslag sneller bekend kan worden gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats bij Café en Club Merlijn aan de Langestraat 16. De inschrijving is gestart op 25 januari 2014 en sluit op 30 maart 2014 of zoveel eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt. Alle bridgers kunnen zich aanmelden op de site onder inschrijving: www.bridgekroegentochthengelo.nl. Hier kan men ook een parkeerkaart bestellen (6,00 euro) voor het parkeren in de parkeergarage Thiemsbrug op de (1e etage en hoger).

Voorlichting bloemschikopleiding REGIO - Wat wil en wat kan ik met mijn belangstelling voor bloemen? Is een beroepsgerichte opleiding misschien iets voor mij of zoek ik het meer in de hobbysfeer? Wil ik mijzelf verder verbeteren in m’n vak? Wil ik misschien werken in de bloemenbranche en daarnaast praktisch studeren? Vind ik het echt leuk om creatief met bloemen bezig te zijn? Op zaterdag 1 februari kunt u tijdens de “open inloop ochtend” van 10:00 tot 13:00u hierop antwoord krijgen in “Kulturhus Hasselo” Henry Woodstraat 62, Hengelo. Daar is de bloemschool “Floral Academy” gevestigd. De Floral Academy heeft een licentie van de STOAS Hogeschool Wageningen om deze opleiding te geven. Na twee jaar gaan de studenten voor het landelijk exa-

men op, waarbij de kandidaten na het behalen van het examen een erkend internationaal diploma ontvangen. Tijdens de openochtend zullen er enkele studenten aanwezig zijn die demonstreren, ook laten zij eigen werkstukken zien. De Floral Academy is ingeschreven in het CRKBO register. De school heeft het predicaat “erkend opleidingsinstituut”.

Een kilo plofkip is geen stuntartikel.


JanuariJanuari 2014 2014

EnschedeJournaal Journaal Hengelo

Zwiep fietsen schoolt fietsers gratis

HENGELO/OLDENZAAL - Als je een fiets koopt wil je daar ook zo lang mogelijk plezier van hebben. Dan is het niet alleen een kwestie van poetsen, maar ook goed onderhouden. Zowel in Hengelo als in Oldenzaal kan iedereen zijn eigen fiets nu zelf onderhouden en deelnemen aan een gratis cursus fietsonderhoud. Hierdoor kun je kleine reparaties aan je fiets zelf doen en kun je zelfs onkosten besparen. Om deze cursus goed uit te voeren heeft Zwiep Fietsen twee avonden georganiseerd in Hengelo én in Oldenzaal. Frank Zwiep benadrukt dat deze avonden voor iedereen en gratis zijn: 10 februari Hengelo fietsonderhoud basis en op 17 februari Hengelo fietsonderhoud gevor-

derden. 24 februari Oldenzaal fietsonderhoud basis en op 25 februari Oldenzaal fietsonderhoud gevorderden. Wil je aan een technische avond deelnemen? Kom dan even langs in de winkel of stuur een mailtje naar info@zwiepfietsen.nl. Laat hierin wel even weten op welke dag je wil deelnemen aan deze gratis workshop. Avond Basis We beginnen deze avonden om 19.00 uur en eindigen om ongeveer 20.30 uur. Deze avond gaan we bezig met de basistechnieken

Klassieker Alleen op de wereld in Hengelo HENGELO - Op zaterdag 8 februari om 19.30 uur speelt het nieuwe gezelschap Maas theater en dans de klassieker Alleen op de wereld, een grote zaal voorstelling naar het beroemde verhaal van Hector Malot, in het Rabotheater te Hengelo. Regisseur Moniek Merkx (o.a. HELP) maakt er een beeldend spektakel van met 12 acteurs, dansers en muzikanten. Vincent van Warmerdam en Djurre de Haan (awkward-i, bekend van o.a. De wereld draait door) tekenen voor de muziek. Alleen op de wereld Het kinderleven van Remi verandert totaal als hij ontdekt dat zijn moeder niet zijn echte moeder is. Hij wordt verkocht aan Vitalis, een oude man met drie honden en een aap en gaat een zwervend bestaan leiden met eindeloos veel tegenslagen. Maar Remi houdt moed, steeds opnieuw. En dan, na een droevige reis, wacht een feestelijke beloning... Regisseur Moniek Merkx brengt de avontuurlijke reis van Remi in de grote zaal met theater, dans en muziek. Een ensemble jonge dansers zwerft met de acteurs mee. Het boek Alleen op de wereld van Hector Malot in de vertaling van August Willemsen wordt mede voor deze tournee door De Arbeiderspers herdrukt. De herdruk is begin januari 2014 verkrijgbaar (meer info op

www.arbeiderspers.nl). Het boek zal ook bij de voorstellingen verkocht worden. Kaarten reserveren Rabotheater Hengelo, Beursstraat 44, Hengelo Reserveren: www.rabotheater.nl / 074-255 67 89 Aanvang: zaterdag 8 februari, 19.30 uur Toegang: € 17,50 Normaal / € 15,00 CJP, Jeugd Voordeelmetjebiebpas 15 % korting, kijk op voordeelmetjebiebpas.nl. Foto: Noa Verhofstad

15

van gewone en hybride fietsen, MTB en race. Wat gaan we zoal behandelen? Het vervangen van buitenbanden, schoonmaken van kettingen en het smeren ervan. Afstellen van versnellingen en remmen, monteren van remblokken. Ook besteden we wat aandacht aan de positie op de fiets.

15

We gaan aan aantal technieken laten zien en ook door de deelnemers laten uitvoeren. Ketting en tandwielen smeren en onderhouden, vervangen van kabels, afstellen van remmen en versnelling, vervangen van schijfremblokken enz. Tevens besteden we ook aandacht aan de positie op de fiets.

Avond gevorderden Ook nu beginnen we weer om 19.00 uur en eindigen om ongeveer 20.30 uur. Deze avond gaan we bezig met het onderhoud van race- en MTB fietsen.

Kijk voor meer nieuws op www.hengelojournaal.nl

A genda

zie ook www.uittwente.nl

Vrijdag 7 februari 18.00 uur - Reis- en eetcafe ‘goes America’ Waar: Wijkgebouw De Vleugel, Nijverdal 20.00 uur - Meezingavond met Frank Meijer & Friends Waar: Kulturhus Hasselo, Hengelo 20.00 uur - Voorstelling: Een rieke stinkerd Waar: Restaurant De Kroon, Hellendoorn 20.30 - Optreden: Van Dik Hout Waar: Metropool, Hengelo

19.00 uur - Kleding-miskoopavond Waar: Café De Schoenmaker, Luttenberg

Zaterdag 8 februari 19.30 uur - Voorstelling: Alleen op de wereld Waar: Rabotheater, Hengelo 20.00 uur - Jubileumconcert d’ Oale Grieze Waar: Oale Grieze, Hellendoorn

Zaterdag 15 februari 18.30 uur - Gaffel Aöskes Sterrengala 2014 Waar: Sporthal De Fakkel, Losser

Zondag 9 februari 12.00 uur - Carnavalsmarkt Waar: Nicolaasplein, Denekamp 15.00 uur - Optreden: Fraggle Jazz Orchestra Waar: Forum Café, Enschede Woensdag 12 februari 08.45 uur - Open ochtend voor vrouwen Waar: Oude Usselerschool, Enschede

Vrijdag 14 februari - NSK zet uw hart in vuur en vlam Waar: Josefkerk, Enschede 18.30 uur - Jeugdgala Gaffel Aöskes Waar: Sporthal de Fakkel, Losser 20.30 uur - Speeddate avond voor homo’s en lesbiennes Waar: Talent Noetsele, Nijverdal

Zaterdag 16 februari 12.00 uur - Light Spirit Beurs Waar: Prismare, Enschede Donderdag 20 februari 19.45 uur - Tutdeuzengala 2014 Waar: Café ‘t Raedthuys, Losser Donderdag 13 maart 20.00 uur - Optreden POPenzo Waar: Historisch Museum, hengelo

www.uittwente.nl


TONZON Vloerisolatie, een klasse apart!

Een warme vloer, een droge kruipruimte.

www.tonzon.nl

www.tonzon.nl/de-vloerisolatie De dubbele aanpak met Bodemfolie en Thermoskussens

www.tonzon.nl/effect-bodemfolie TONZON Bodemfolie tovert vochtige kruipruimtes om in kurkdroge

www.tonzon.nl/warme-vloer

TONZON Thermoskussens maken de vloer warmer dan de lucht erboven

www.tonzon.nl/radiatorfolie TONZON Radiatorfolie doet onzichtbaar zijn werk

TONZON heeft voor kruipruimtes een isolatieconcept ontwikkeld dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Een schone en mens- en milieuvriendelijke methode. De vloer wordt nog warmer dan de lucht boven de vloer en de kruipruimte wordt kurkdroog. Het resultaat De dubbele aanpak zorgt ervoor dat de warmte niet meer wordt uitgestraald door de vloer en er geen vocht meer uit de grond de woning binnenkomt. Het milieuvriendelijke systeem maakt radicaal een einde aan de koude vloer en muffe lucht. Comfort van een warme vloer Op onze website vindt u talloze recensies en klantenreacties uit 33 jaar praktijkervaring. Ook mensen met vloerverwarming melden een warmere vloer na het aanbrengen van TONZON en merken dat de vloerverwarming nu veel beter te regelen is.

Besparing op stookkosten De woning koelt minder snel af door de goed geïsoleerde vloer. Er hoeft minder gestookt te worden omdat de woning sneller opgewarmd is. Het stookseizoen wordt zelfs verkort. Gebruikers melden een gemiddelde besparing van 15 tot 20% op de stookkosten per jaar. Bij woningen met vloerverwarming loopt de besparing op tot wel 40%. Meer weten? Kijk op www.tonzon.nl. Bellen kan ook via 0900 - 28 66 966 (€ 0,10 p/min) of info@tonzon.nl

Tevreden klanten vertellen “Bij mijn vloer met vloerverwarming bespaar ik 34% op mijn stookkosten per jaar.” “Eindelijk verlost van die koude vloer.” “We hebben geen last meer van zilvervisjes nu het veel minder vochtig is in huis.” “Het klimaat in de kamer is merkbaar aangenamer en ook de koude voeten zijn weg!” Zie ook de recensies en vele spontane klantreacties op www.tonzon.nl o.a. uit Den Ham, Eindhoven, Castricum, Bruchum, Meppel, Velsen, Zaandam, Gouda etc.

TONZON BV • Postbus 1375 • 7500 BJ Enschede • T: 0900 - 28 66 966 (€ 0,10 p/min) • E: info@tonzon.nl • www.tonzon.nl

Hj 31 01 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you