Page 1

www.hengelojournaal.nl

Dinsdag 31 januari 2012

Een foto... >>>>>> zie pag 7

Weersvoorspelling Dinsdag

4° -1°

Woensdag

-1° -1°

Donderdag

-1° -5°

Marimorphose

Beauty & Hair

Zie pagina 2

Hydrodermabrasie met de Silkpeel Spa™ is de nieuwste doorbraak op het gebied van huidverbetering en –verjonging waarmee u specifieke huidproblemen aan kunt pakken. Hydrodermabrasie is een unieke combinatie van diamant dermabrasie en het tegelijkertijd insluizen van actieve werkstoffen zoals Hyaluronzuur, Salicylzuur of Vitamine C. Hierdoor kunt u enerzijds profiteren van alle voordelen van microdermabrasie en anderzijds van ‘no needle mesotherapie’.

Nu ook geopend op zaterdag van 10.00 - 16.00 uur

De Silkpeel Spa™ neemt het bovenste laagje dode huidcellen weg en verwijdert kleine onzuiverheden met behulp van de diamanttip onder vacuüm. Tegelijkertijd worden actieve werkstoffen diep in de huid gebracht. De werking van de actieve werkstoffen zorgt op deze manier voor directe en langdurige resultaten. Met het unieke gepatenteerde handstuk kunt u ieder huidtype behandelen, u kunt kiezen uit 11 verschillende diamantsteentjes, van zeer grof tot zeer fijn. De verschillende serums maken het mogelijk om specifieke huidproblemen aan te pakken zoals: * acné * vette/onzuivere huid * droge huid * huid met pigmentvlekjes * rimpeltjes * fijne lijntjes

De behandeling voelt aangenaam en is volledig pijnloos. Na de eerste behandeling ziet u al een prachtig resultaat!

Gemaakte afspraken gaan voor

Hoortoestellen Bornsestraat 24 Hengelo · T 074 75 01 507

Trampoline springen bij HGV HENGELO - De Hengelosche Gymnastiek Vereeniging (HGV) heeft een nieuwe activiteit voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar, namelijk grote trampolinespringen. Elke donderdag vindt deze les plaats van 19.00 tot 20.00 uur in de gymzaal aan de Merelweg in Hengelo. Deze les is enig in zijn soort in deze regio en staat onder leiding van een ervaren turnen trampolinespringtrainer. Er zal in eerste instantie aandacht worden besteed aan de basistechnieken trampolinespringen waarna toegewerkt zal worden naar diverse (salto-)trucs. Voor deze les zijn nog enkele plaatsen vrij. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een keer komen meedoen. Wel graag vooraf even aanmelden bij de leiding. Dit kan via: leiding_ jeugd@hgvhengelo.nl. 12e jaargang nr. 01

Kunst en cultuur in wijkcentrum ’t Lansink HENGELO - In wijkcentrum ’t Lansink aan de Twijnstraat in Hengelo wordt zondagmiddag 5 februari een kunst en cultuur inloopmiddag georganiseerd. De organisatie, die nu al voor het zevende jaar deze middagen organiseert, is erg blij dat zij voor 5 februari het vocaal ensemble de Troubadours te gast heeft in het wijkcentrum. Een paar jaar geleden waren zij ook in wijkcentrum ’t Lansink te gast en was het publiek blij verrast en laaiend enthousiast. De troubadours vormen een ensemble van ongeveer twintig zangers. Het is weliswaar

een klein koor, maar tussen de vele mannenkoren zijn de Troubadours een bijzondere en verfrissende verschijning. Zij zoeken hun kracht niet in de massieve koorklank, maar stellen zich met veel raffinement, met een uitgebalanceerde klank en speelsheid van dictie, in dienst van de tekst en muziek. Het ensemble beschikt over een breed repertoire en geniet van elk optreden. Tijdens de kunst en cultuur inloopmiddag zal deze opvallende zanggroep twee miniconcerten van een half uur verzorgen in ’t Lansink waar het publiek ongetwijfeld van zal genieten.

Naast dit muzikale gebeuren wordt deze middag ook een tentoonstelling geopend van Coby Hofstee. Zij is een ware kantklos kunstenaar en heeft een verrassende tentoonstelling ingericht. Ook geeft zij deze middag een kantklos demonstratie en licht haar werk kort toe. Haar expositie blijft tot 2 april te bewonderen in Wijkcentrum ’t Lansink. Het belooft een sfeervolle middag te worden die begint om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Bij goed weer is de speeltuin deze middag ook geopend.

Ank Bijleveld opent De Slingerbeurs 2012 HENGELO - Commissaris van de Koningin Ank BijleveldSchouten zal op 18 maart 2012 de vierde editie van De Slingerbeurs 2012 openen! Ank Bijleveld-Schouten is vanaf 1 januari 2012 Commissaris van de Koningin in Overijssel. Zij was Tweede Kamerlid voor het CDA en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken.

De Slingerbeurs wordt georganiseerd door de Slinger Hengelo in samenwerking met Bcause en vindt plaats in ROC de Gieterij. De bedoeling van De Slingerbeurs is de contacten en samenwerking tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen in de gemeente Hengelo te bevorderen. De beurs is vergelijkbaar met een overdekte

marktplaats waar maatschappelijke instellingen en bedrijven elkaar in een informele sfeer ontmoeten. Het doel is om zoveel mogelijk concrete matches tot stand te brengen met een gesloten beurs. Vorig jaar was De Slingerbeurs een groot succes met in totaal 218 matches met een totale waarde van maar liefst 250.000 euro.

Verschijnt ± twaalf keer per jaar in Hengelo, Beckum, Oele en Deurningen.

Om het succes van vorig jaar te overtreffen heeft men weer veel bedrijven nodig die zich aanmelden! De inschrijving is reeds geopend! Nieuwe deelnemers aan De Slingerbeurs 2012 kunnen op 7 en 8 februari deelnemen aan de Workshops Slingerzaken. Meer informatie over De Slingerbeurs vindt u op www.deslingerbeurs.nl.

Oplage 35.500 exemplaren


WELKOM bij live cooking restaurant Royal Plaza Onbeperkt wokken en teppanyaki,

Haaksbergerstraat 809 7548 PB Usselo / Enschede

vanaf € 20 p.p. all inclusive

Jarig? Voor iedere jarige die op zijn verjaardag naar restaurant Royal Plaza komt een gratis diner! Bel snel om uw tafel te reserveren, vanaf 2 personen.

Tel : 053 – 4281114 E-mail : Info@selectgrow.nl

(Legitimatie is vereist, deze aanbieding geldt alleen op de verjaardag zelf en alleen voor de jarige)

Internet : www.selectgrow.nl

Openingstijden: Afhaal: maandag t/m zondag 12.00 - 22.00 uur

Restaurant: maandag t/m zaterdag 16.00 - 22.00 uur zon- en feestdagen 15.00 - 22.00 uur

Groepen vanaf 10 personen ontvangen bij vooraf reserveren 10% korting op de totale rekening (niet geldig in combinatie met andere acties en op feestdagen)

Royal Plaza Denekamperstraat 72 7577 PB Oldenzaal T +31(0)541-533225 F +31(0)541-532566 E info@wokroyalplaza.nl www.wokroyalplaza.nl

Grotestraat 104A 7622 GN Borne T: 074-2674417

Dè trend van dit najaar: in Amerika is het al een feit! Sterren zoals Hilary Duff, Jennifer Love Hewitt en Miley Cyrus zijn gespot met de veren hair extensions. Featherextensions zijn hippe, unieke en zeer exclusieve accessoires die niet leeftijds gebonden zijn en zowel door mannen als vrouwen gedragen kunnen worden. De feather extensions zijn makkelijk in te brengen en kunnen gewoon gewassen, gestyled en geföhnt worden.

Marimorphose

Beauty & Hair

Hydrodermabrasie met de Silkpeel Spa™

We zijn een kapsalon/ schoonheidssalon en we gebruiken natuurlijke kleuring. Tele’way

is de nieuwste doorbraak op het gebied van huidverbetering en –verjonging waarmee u specifieke huidproblemen aan kunt pakken. Hydrodermabrasie is een unieke combinatie van diamant dermabrasie en het tegelijkertijd insluizen van actieve werkstoffen zoals Hyaluronzuur, Salicylzuur of Vitamine C. Hierdoor kunt u enerzijds profiteren van alle voordelen van microdermabrasie en anderzijds van ‘no needle mesotherapie’. De Silkpeel Spa™ neemt het bovenste laagje dode huidcellen weg en verwijdert kleine onzuiverheden met behulp van de diamanttip onder vacuüm. Tegelijkertijd worden actieve werkstoffen diep in de huid gebracht. De werking van de actieve werkstoffen zorgt op deze manier voor directe en langdurige resultaten. Met het unieke gepatenteerde handstuk kunt u ieder huidtype behandelen, u kunt kiezen uit 11 verschillende diamantsteentjes, van zeer grof tot zeer fijn. De verschillende serums maken het mogelijk om specifieke huidproblemen aan te pakken zoals: * acné * vette/onzuivere huid * droge huid * huid met pigmentvlekjes * rimpeltjes * fijne lijntjes De behandeling voelt aangenaam en is volledig pijnloos. Na de eerste behandeling ziet u al een prachtig resultaat!

Littekenloos verwijderen van: Couperose, wratten, pigmentvlekken, vetknobbeltjes en andere goedaardige onregelmatigheden in de huid. Couperose behandeling in de schoonheidssalon Uw huid wordt grondig gereinigd en met een fluweelzachte Micro Peeling ontdaan van afvalstoffen. De speciale koelingstherapie pakking Alexandre Fabelle verstevigt de verslapte vaatwandjes. De zichtbare adertjes kunnen gecoaguleerd worden. Dit is zeer nauwkeurig stollen van de bloedvaatjes. De behandeling duurt ongeveer 3 kwartier, de koelingspakking en het coaguleren. Deze behandeling is voor alle huidtypen en de zeer gevoelige huid geschikt.


Dinsdag 31 januari 2012

Hengelo Journaal

3

Karate voor jong en oud

HENGELO - Karateschool Muga Mushin Ryu in Hengelo geeft sinds 15 mei 2011 karatelessen aan kinderen. Na een intensieve promotietour langs vele basisscholen in Hengelo en de sportmarkten van Sport Hengelo was het dan eindelijk zover.

plezier ze hebben in een manier van actief bezig zijn met zichzelf en met anderen.' Karate is veel meer dan sport alleen. De lessen bevatten veel spelelementen zodat de kinderen spelenderwijs bekend raken met de technieken en disciplines van karate. Gemser: 'We hebben ongeveer veertig jeugdleden verdeeld in twee groepen op de woensdag en zaterdag. Op zaterdag zijn we tevens begonnen met een beginnersgroep voor volwassenen.'

'Onze karatekids zijn dolenthousiast', vertelt Ralph Gemser. 'Je ziet ze ontdekken dat ze thuis raken in zichzelf; zij leren hun eigen mogelijkheden en beperkingen inzien. Je merkt hoe ze over hun lichamelijke belemmeringen en hun mentale onzekerheidjes heen groeien. En natuurlijk zie je hoeveel

Karate kan beoefent worden in alle leeftijden en is geschikt voor dames en heren. Karate is goed voor lichaam en geest, het maakt je fit en brengt veel meer in evenwicht in het dagelijks leven. De lessen hebben een recreatief karakter zodat deze voor iedereen toegankelijk is, maar wel volgens de traditionele trainingsmethodiek van karatedo. Daag jezelf uit. U bent van harte welkom. Kijk en informeer via onze website www.yogaschool.nl/ karatedo of volg een proefles aan de Torenlaan 5-1.

www.hengelojournaal.nl

Dinsdag 23 maart 2010

Colofon Hengelo Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 35.500 exemplaren Advertentie-adviseur: Maurice Weustink. 074-259 66 33 E-mail: verkoop@hengelojournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-163 955 45 Renate Zwep E-mail: redactie@hengelojournaal.nl Persberichten en beeldmateriaal die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten.

10e jaargang nr. 1

Verschijnt +/- Zes keer per jaar in Hengelo, Beckum, Oele en Deurningen.

Oplage 3.000 exemplaren

Aangeboden kopij kan zowel geplaatst worden in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Vormgeving: Niek Betten Leroy Versmissen Geen Hengelo Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl Tel: 074-2596633 Verspreiding: TVO Verspreidingen tel. 053-480 30 30 Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Hart van Glanerbrug, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Hengelo Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Het Hengelo Journaal is lid van:

Lokale Media Partners is de nummer 1 verkooporganisatie voor nationale adverteerders in huis-aan-huisbladen. Professioneel, transparant, toegankelijk en met landelijke dekking en de juisteprijs/kwaliteit verhouding. Meer informatie: www.lmp.nl Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Lezing Egbert Jacobs in bibliotheek HENGELO - De bibliotheek in Hengelo houdt donderdag 2 februari - samen met Gibbon Uitgeefagentschap een lezing met de laatste Nederlandse ambassadeur in Oost-Berlijn, Egbert Jacobs, vanwege zijn Oost-Berlijns Dagboek, De laatste maanden van de DDR. Egbert Jacobs was ambassadeur in Oost-Berlijn toen in 1989 de Berlijnse Muur viel. Het was een revolutionaire episode waarin niet alleen de beide Duitslanden, maar zelfs Oost- en West-Europa uiteindelijk weer verbonden werden. De wereld is sindsdien zo radicaal veranderd dat menigeen Das Leben der Anderen als fictie ziet. Toen Jacobs tussen maart 1989 en oktober 1990 dit dagboek bijhield was dat aanvankelijk echter nog barre realiteit. Oost-Berlijns Dagboek, De laatste maanden van de DDR is een ooggetuigenverslag van de laatste stuiptrekkingen van communistisch OostDuitsland. Betrokken, maar ook met ironische distantie schrijft Jacobs over ‘Bürgerinitiative’,

onderhandelingen tussen de grootmachten van toen, de slagvaardigheid van Kohl, de rol van Michaïl Gorbatsjov en nog veel meer.

lente periode. Gebruik makend van het boek en ook van persoonlijk beeldmateriaal wordt van die periode een levendig beeld geschetst.

Op 2 februari gaat Remko Meddeler in gesprek met Egbert Jacobs over deze turbu-

Toegang kost 2,50 euro. Nietleden betalen vijf euro.Aanvang 20.15 uur.

‘HAIR’ terug in Hengelo

HENGELO - De musical ‘The Who’s Tommy’ in Rabotheater Hengelo is geannuleerd. De producenten van ‘Tommy’ hebben besloten om deze productie pas in seizoen 20132014 uit te brengen. In plaats daarvan komt er een reprise van de succesvolle musical ‘HAIR’ naar Hengelo.

In navolging op het grote succes van ‘HAIR live in Ahoy’ met ruim 35.000 bezoekers, gaat ‘HAIR’ Europa in. De Europese tour start in Duitsland in het Deutsches Theater München, waarna de Engelse première in Liverpool volgt. Voorafgaand aan de Europese tour vinden de voorbereidingen plaats in het Rabotheater te Hengelo. Voordat de cast richting München vertrekt, wordt deze periode afgesloten met drie voor Nederland exclusieve voorstellingen. Het Rabotheater is voor de cast en creatives niet onbekend. Voorafgaand aan de serie voorstellingen in Ahoy gaf het gezelschap in maart 2011 reeds 8 uitverkochte voorstellingen in het Rabotheater. De exclusieve voorstellingen van ‘HAIR’ zijn op vrijdag 16 maart (aanvang 20.00 uur), zaterdag 17 (aanvang 20.00 uur) en zondag 18 maart (aanvang 14.30 uur) te zien in Hengelo. Kijk voor meer informatie op www.hairthetour.com. Gasten die kaarten gekocht hadden voor ‘Tommy’ hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Rommelmarkt Het Woolde

HENGELO - Woensdag 8 februari organiseert Woonzorgcentrum Carintreggeland Het Woolde een rommelmarkt. De verkoop vindt plaats in de passage en kelder van het zorgcentrum, van 14.00 uur tot 15.30 uur, aan de Geerdinksweg 130.

De opbrengst gaat naar het eigen reisbureautje van waaruit uitstapjes worden georganiseerd voor bewoners en wijkbewoners.

Het laatste nieuws: www.twentejournaal.nl


Your Style

easy care

easy care

magical color

magical color

shampoo o Shampoo voor gekleurd haar, voor dagelijks gebruik o Beschermt intensiteit van elke haar kleuring o Perfect voor het sluiten van de haarschubben en herstelt de pH-waarde na elke kleurbehandeling o Milde reiniging voor beschadigt haar, herstelt glans en versterkt het haar o Te gebruiken om houdbaarheid te verlengen en vervaging te voorkomen

shampoo

conditioner

shampoo

30Qmf

200ml

1I

conditioner 11

shampoo

eonditioner

30ml

30ml

easy care

producten

shampoo

conditioner

30Qmf

200ml

magical color

shampoo o Shampoo voor gekleurd haar, voor dagelijks gebruik o Beschermt intensiteit van elke haar kleuring o Perfect voor het sluiten van de haarschubben en herstelt de pH-waarde na elke kleurbehandeling o Milde reiniging voor beschadigt haar, herstelt glans en versterkt het haar o Te gebruiken om houdbaarheid te verlengen en vervaging te voorkomen

conditioner o Magnifying Conditioner beschermt de intensiteit van alle haar kleuringen o Ideaal voor dagelijks gebruik bij gekleurd haar o de ultra vochtregulerende formule herstelt, geeft een zijdezacht gevoel, en brengt glans terug aan vermoeid, poreus en beschadigd haar o Bevat zonnefilter en kleur sealer om het vervagen van kleur helpen te voorkomen o Een glansverhogende mix van Wasabi plant extracten en vitamines voor een optimale pH balans, helpt de veerkracht van het haar te herstellen en te behouden, maakt het haarshampoo shampoo conditioner 1I handelbaar en glanzend. 11 30ml

eonditioner 30ml

easy care

producten

shampoo

conditioner

30Qmf

200ml

conditioner o Magnifying Conditioner beschermt de intensiteit van alle haar kleuringen o Ideaal voor dagelijks gebruik bij gekleurd haar o de ultra vochtregulerende formule herstelt, geeft een zijdezacht gevoel, en brengt glans terug aan vermoeid, poreus en beschadigd haar o Bevat zonnefilter en kleur sealer om het vervagen van kleur helpen te voorkomen o Een glansverhogende mix van Wasabi plant extracten en vitamines voor een optimale pH balans, helpt de veerkracht van het haar te herstellen en te behouden, maakt het haarshampoo shampoo conditioner 1I handelbaar en glanzend. 11 30ml

magical color

shampoo o Shampoo voor gekleurd haar, voor dagelijks gebruik o Beschermt intensiteit van elke haar kleuring o Perfect voor het sluiten van de haarschubben en herstelt de pH-waarde na elke kleurbehandeling o Milde reiniging voor beschadigt haar, herstelt glans en versterkt het haar o Te gebruiken om houdbaarheid te verlengen en vervaging te voorkomen

eonditioner 30ml

shampoo

conditioner

30Qmf

200ml

producten

conditioner o Magnifying Conditioner beschermt de intensiteit van alle haar kleuringen o Ideaal voor dagelijks gebruik bij gekleurd haar o de ultra vochtregulerende formule herstelt, geeft een zijdezacht gevoel, en brengt glans terug aan vermoeid, poreus en beschadigd haar o Bevat zonnefilter en kleur sealer om het vervagen van kleur helpen te voorkomen o Een glansverhogende mix van Wasabi plant extracten en vitamines voor een optimale pH balans, helpt de veerkracht van het haar te herstellen en te behouden, maakt het haarshampoo shampoo conditioner 1I handelbaar en glanzend. 11 30ml

eonditioner 30ml

easy care

Q)

0)

0)

\ou

0)

~

c

.

C

0)

-0 .-

C

aJ aJ

:::J

c

shampoo

30ml

0)

c c c

aJ 0...

(f)

~

5 reder easy Cc

conditioner amazing elevation

shampoo o Geeft volume, zelfs aan extreem zwak haar o Heractiveert de vezels en textuur van het haar o Verdikt fijn haar of verdunt haar o Diep reinigend zonder haar beschadiging of verzwakking o Voor gigantische kracht en meer glans

o Laat het haar en er dikker uitzien en aanvoelen o Ervaar de kracht van volle textuur en schitterende veerkracht o Geeft geweldige volume en concentreert zich op de beschadigde delen van het haar o Voor stijlen met veel volume en een zijdezacht gevoel o Maak grandioos volume en daag zwaartekracht uit met hoge elevatie

S ~ :::J ~

0)

C -0 C

S ~ :::J

:::J

0)

11

.(f)

:::J

.0) C C 0)

0)

0)

C

conditioner

conditioner amazing elevation

shampoo o Geeft volume, zelfs aan extreem zwak haar o Heractiveert de vezels en textuur van het haar o Verdikt fijn haar of verdunt haar o Diep reinigend zonder haar beschadiging of verzwakking o Voor gigantische kracht en meer glans

C

C

0)

Q) O)..c o...aJ~ ~..c~-O

~

C

conditioner

shampoo

shampoo 11

conditioner

300ml

30ml

200ml

shampoo conditioner shaml relaxing triple D curl o Vochtregulerend o Geeft de mogelijkheid o Reir o Reinigt en maakt ruw haar glad o Speciaal voor pluizig en onhandelbaar haar o Voor droog en moeilijk haar, geeft een zachte reiniging, ontklit en maakt het haar zacht o Geschikt voor gekruld/ steil of pluizend, onhandelbaar haar, kalmeert, verzacht en ontpluist

te steilen, pluisvod te verminderen en krullen werl te relaxen aVerzl o Krachtige formule het c met extract vanmaa rode zeewieren uito Japan Goec o Tarwezaadolie en zorgt k voor geweldige glans o Het t o Beschermt hethaar haar tegen warmtebronnen tege en luchtvochtigheid oOndE o Droog, stug haar tege word glad, soepel voer en tripleDcurl zacht c'

conditioner 11

shampoo

30ml

5 reder easy Cc shampoo

conditioner

300ml

shampoo conditioner 30ml 200ml

conditioner

shampoo 30ml11

shampoo conditioner shaml relaxing triple D curl o Vochtregulerend o Geeft de mogelijkheid o Reir o Reinigt en maakt ruw haar glad o Speciaal voor pluizig en onhandelbaar haar o Voor droog en moeilijk haar, geeft een zachte reiniging, ontklit en maakt het haar zacht o Geschikt voor gekruld/ steil of pluizend, onhandelbaar haar, kalmeert, verzacht en ontpluist

...

shampoo conditioner conditioner shampoo 300ml 2QOmi 11 30ml

sf'lampoo 11

te steilen, pluisvod te verminderen en krullen werl te relaxen aVerzl o Krachtige formule het c met extract vanmaa rode zeewieren uito Japan Goec o Tarwezaadolie en zorgt k voor geweldige glans o Het t o Beschermt hethaar haar tegen warmtebronnen tege en luchtvochtigheid oOndE o Droog, stug haar tege word glad, soepel voer en tripleDcurl zacht c'

conditioner shampoo 11 300ml

shampoo conditioner 30ml 200ml

conditioner

shampoo 30ml11

producten

magical color

shampoo

conditioner

shampoo

30Qmf

200ml

1I

amazing elevation

conditioner 11

shampoo

eonditioner

30ml

30ml

shampoo o Shampoo voor gekleurd haar, voor dagelijks gebruik o Beschermt intensiteit van elke haar kleuring o Perfect voor het sluiten van de haarschubben en herstelt de pH-waarde na elke kleurbehandeling o Milde reiniging voor beschadigt haar, herstelt glans en versterkt het haar o Te gebruiken om houdbaarheid te verlengen en vervaging te voorkomen

conditioner o Magnifying Conditioner beschermt de intensiteit van alle haar kleuringen o Ideaal voor dagelijks gebruik bij gekleurd haar o de ultra vochtregulerende formule herstelt, geeft een zijdezacht gevoel, en brengt glans terug aan vermoeid, poreus en beschadigd haar o Bevat zonnefilter en kleur sealer om het vervagen van kleur helpen te voorkomen o Een glansverhogende mix van Wasabi plant extracten en vitamines voor een optimale pH balans, helpt de veerkracht van het haar te herstellen en te behouden, maakt het haar handelbaar en glanzend.

shampoo o Geeft volume, zelfs aan extreem zwak haar o Heractiveert de vezels en textuur van het haar o Verdikt fijn haar of verdunt haar o Diep reinigend zonder haar beschadiging of verzwakking o Voor gigantische kracht

conditioner o Laat het haar en er dikker uitzien en aanvoelen o Ervaar de kracht van volle textuur en schitterende veerkracht o Geeft geweldige volume en concentreert zich op de beschadigde delen van het haar o Voor stijlen met veel volume

conditioner 11

shampoo conditioner conditioner shampoo 300ml 2QOmi 11 30ml

sf'lampoo 11

shampoo

30ml

5 e

conditioner

30ml

shampoo

triple D curl o Vochtregulerend

o Reinigt en maak haar glad o Speciaal voor p en onhandelbaa o Voor droog en m haar, geeft een reiniging, ontklit maakt het haar o Geschikt voor g steil of pluizend, onhandelbaar h kalmeert, verzac ontpluist

...

Your Style Bandoengstraat 60 7556 TG Hengelo ov

easy care

shampoo 11

200ml

Bel voor een afspraak 074 - 2433960 conditioner shampoo 11

o Laat het haar en er dikker uitzien en aanvoelen o Ervaar de kracht van volle textuur en schitterende veerkracht o Geeft geweldige volume en concentreert zich op de beschadigde delen van het haar o Voor stijlen met veel volume en een zijdezacht gevoel o Maak grandioos volume en daag zwaartekracht uit met hoge elevatie

conditioner

300ml

30ml

..:::.~--

sf'lampoo 11

~_IT<~

C

o sEc

2QOmi

(f)

conditioner

C c o 0) c c aJ >

shampoo 300ml

0)

30ml

E

conditioner

0) .-

30ml

0)

shampoo

Q)Q)~~

0)

11

o Geeft de mogelijkheid te steilen, pluis te verminderen en krullen te relaxen o Krachtige formule met extract van rode zeewieren uit Japan o Tarwezaadolie zorgt voor geweldige glans o Beschermt het haar tegen warmtebronnen en luchtvochtigheid o Droog, stug haar word glad, soepel en zacht

0) 0) 0) .:::t:.

conditioner

0)

sf'lampoo 11

.

aJ

2QOmi

:::J -0 c

c E

~

0) 0)

conditioner

0)

:::J>-roaJ

..c

0) >-000

0)

C ,....

shampoo 11

conditioner relaxing

shampoo o Vochtregulerend o Reinigt en maakt ruw haar glad o Speciaal voor pluizig en onhandelbaar haar o Voor droog en moeilijk haar, geeft een zachte reiniging, ontklit en maakt het haar zacht o Geschikt voor gekruld/ steil of pluizend, onhandelbaar haar, kalmeert, verzacht en ontpluist

~

C

C

0 c.0

0)

~cccE

~ 0

o

c

..0

0)

..

200ml

"-

.:::t:.

>

0)

0

0)

r-

0)-0

conditioner

ca(f).:::t:.

() 2

E

C

~

(f)

300ml

~

shampoo

30ml

.-

conditioner

0...

shampoo 300ml

30ml

~

relaxing

shampoo

(f)0

11

aJ

conditioner

aJ

(f)

>

0)

shampoo 11

> 0)

0) ,.....

200ml

~cC'C5C'C5 C'C5

r

0 ~

conditioner

300ml

ti)

\_.IJ

shampoo

u

ca >

(1)_0)0 .0)0 0)

7\"'1

o 0) ~

â&#x20AC;˘

o Laat het haar en er dikker uitzien en aanvoelen o Ervaar de kracht van volle textuur en schitterende veerkracht o Geeft geweldige volume en concentreert zich op de beschadigde delen van het haar o Voor stijlen met veel volume en een zijdezacht gevoel o Maak grandioos volume en daag zwaartekracht uit met hoge elevatie

>..0

conditioner amazing elevation

shampoo o Geeft volume, zelfs aan extreem zwak haar o Heractiveert de vezels en textuur van het haar o Verdikt fijn haar of verdunt haar o Diep reinigend zonder haar beschadiging of verzwakking o Voor gigantische kracht en meer glans

-0 0Âť0...0)

amazing elevation

conditioner shampoo 11 300ml

shampoo conditioner 30ml 200ml

-

conditioner

shampo 30ml11


Dinsdag 31 januari 2012

Hengelo Journaal

5

‘t Geet wear loos op de Twentse Jazzerieje REGIO - De voorbereidingen voor de Twentse Jazzerieje 2012 zijn al weer in volle gang. Zangers en zangeressen uit heel Overijssel krijgen de mogelijkheid mee te doen aan dit jazzliedjesconcours in streektaal. Niet alleen in het Twents, maar ook in de andere streektalen zoals bijvoorbeeld in het Sallands. Iedereen die kan zingen met gevoel voor jazz, pop en swing en het leuk lijkt eens in streek-

taal te zingen, kan deelnemen. In 2011 werd tijdens het Pinksterweekend de eerste succesvolle Jazzerieje gehouden, waarbij Merel Moelker glansrijk won met haar vertolking van Stekkelhoarig. De voorrondes vinden plaats op dinsdagavond 6 en woensdagavond 7 maart op twee nog nader te bepalen locaties in Overijssel. Deelnemers zingen een liedje naar eigen keuze in een taal naar keuze. Voor de begeleiding is een

combo bestaande uit jazz studenten van het ArtEZ Conservatorium beschikbaar. Een deskundige jury let op stem, jazzy feel, swing en podiumpresentatie en nomineert de deelnemers voor de uiteindelijke finale. Na de voorrondes worden er koppels gevormd van tekstschrijvers, componisten en de vocalisten die aan de finale meedoen om samen nieuwe liedjes tot stand te brengen. Deze liedjes worden uiteindelijk ingestudeerd

met een jazzcombo van het ArtEZ Conservatorium. Naar behoefte kan de taalconsulent van TwentseWelle adviseren op het gebied van uitspraak van de streektaal. De finale wordt gehouden op zaterdag 26 mei 2012, als onderdeel van het International Jazz Festival Enschede. Hoofdprijs is een mooie trofee en 1500 euro. Aanmelden kan vóór 5 februari via p.westers@hetnet.nl.

Dirigent voor koor gezocht

HENGELO - Het EvergreenKoor’80 te Hengelo (ov.) zoekt een enthousiaste dirigent(e).

De repetitie-avond is op dinsdagavond in de locatie van Stork’n Nus, Torenlaan 5 te Hengelo. Nadere informatie: 074 –2777482: M.van ’t Spijker (secretariaat).

Cor Damhuis Bouw- Huiskamertheater 'Hengelo a/d Vecht' en Badkamerdesign HENGELO - Theater KAAL speelt op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari in de Binnenplaats aan de Prins Bernhardstraat 70 twee eenakters, geschreven door Nathan Vecht. Aanvang 20.00 uur.

Entree kost 8,50 euro, inclusief 1 koffie/thee. Parkeren aan de achterzijde van het gebouw, ingang Dorpsmatenstraat. Reserveren wordt, vanwege het beperkte aantal plaatsen, aangeraden! Kaarten zijn te reserveren via theaterkaal@ gmail.com of 06 44 14 20 86

OVERDINKEL – Cor Damhuis Bouwen Badkamerdesign, gevestigd aan de Vosbultkamp 74 te Overdinkel, bestaat inmiddels vijftien jaar. Het bedrijf is door de jaren heen uitgegroeid van allround-klusbedrijf naar specialist bouw- en badkamerdesign! Car Damhuis is zijn bedrijf in april 1996 gestart. Als specialist bouw- en badkamerdesign werkt hij regionaal, ook volgens eigen ontwerp. Damhuis werkt uitsluitend met kwaliteitsmateriaal van onder andere de merken: Geberit, Sphinx en Villeroy & Boch. Het bedrijf is lid van de VLOK, aangesloten bij de Geschillencommissie

Klassenbedrijven. Bij Cor Damhuis Bouw- en Badkamerdesign zijn alle werkzaamheden onder één dak gevestigd. Damhuis voert het gehele traject zelf uit. Dit betekent korte lijnen, 1 aanspreekpunt en geen onduidelijkheden. Kortom, een vertrouwd adres voor uw totaalconcept, van ontwerp tot realisatie. Actie Op dit moment loopt er een spectaculaire actie. Bij aanschaf van een complete badkamer (materiaal, ontwerp en arbeid) krijgt u een verblijf van 1 week in een luxe appartement in Villa Althaus in Sauerland (vlakbij Willingen) cadeau.

Twee vrouwen bestieren samen een stemlokaaltje. Tot zover niets aan de hand. Maar dan komt in een stemhokje een jonge kiezer er, letterlijk en figuurlijk, niet meer uit. Hij blijft zitten en brengt met zijn gitaar klassiekers als 'I still haven’t found what I’m looking for' en 'Help, I need somebody'. Lichte paniek bij de dames: wat zeggen de reglementen over mensen die niet uit het hokje komen? Kunnen ze de jongeman wellicht een advies geven? Als Beatrijs en Silvia in discussie gaan, blijkt al snel hoe groot de tegenstellingen zijn. De keurige Beatrijs heeft een verstandige

mening en dito echtgenoot. Silvia (‘zeg maar Sil’) is de vrouw van een vrachtwagenchauffeur en houdt niet zo van nuance. Fietsen voor Malawi speelt zich af op het dakterras van het stel Hannes en Trude, dat zich op regelmatige basis inspant voor ondergelopen gebieden, uitstervende diersoorten en gewonde kindsoldaten. Het geslaagde koppel probeert hun geluk vast te leggen met de zelfontspanner. Maar wanneer het goede doel ineens op de stoep staat, of erger nog, op het dakterras, begint het perfecte plaatje de eerste scheuren te vertonen.

Meubelstoffeerderij

Alexander

Kies voor Alexander want dan zit u pas goed! • Herstoffering stof/leer • Opvullen zitting met koudschuim polyether • Bies- en rietmatwerk • Singels en veerpakketten • Antiekreparatie • Tevens boot- en caravankussens • Houtwormbehandeling Wij komen geheel vrijblijvend een prijsopgave doen. Slecht zitten … geen probleem meer … wij vullen uw zitcomfort naar uw zitvlak! Breemarsweg 95/3 - Hengelo, tel. 06 - 85144676 Langeweg 51 - 7315 CR Apeldoorn, tel. 055 - 57 62 223 www.meubelstoffeerderijalexander.nl Tevens kunnen werkzaamheden ter plaatse worden verricht.

Villa Althaus

Appartenmentenverhuur In Hoogsauerland nabij Willingen

www.hoogsauerland.com

villaalthaus@hotmail.com

Bij inlevering van deze bon ontvangt u

60+* k orting !

Deze korting geldt natuurlijk alleen als u ook werkelijk 60+ bent

!

* Niet geldig in combinatie met andere acties.


RVS Douchegoot met of zonder flens

70 mm breedte inbouwhoogte 67 mm capaciteit 30 liter per minuut

1,50

Leverbaar in diverse lengtes: 50, 60, 70, 80, 90, 100, 120 cm prijs in lengte per cm € 1,50.

merk vloertegels vanafprijs p/m2

9,00

Hoekfontein Hardsteen afmeting: 30x30x11cm Geheel compleet met afvoer, sifon en kraan

Inbouwreservoir

Complete Geberit pack Bestaat uit: inbouwreservoir met wandcloset & bedieningspaneel DELTA

Fontein Hardsteen

afmeting: 40(b) x 23(d) x 11(h)cm Geheel compleet met afvoer, sifon en kraan

SETPRIJS

220,-

HOEKFONTEIN HARDSTEEN OF FONTEIN HARDSTEEN

5,50

Douchewand met profiel

hoogte: 200 cm breedte verstelbaar: 87 tot 89 cm 95 tot 97 cm, 115 tot 117cm veiligheidsglas 10 mm

139,95 275,-

Badmeubel ’Kim’

merk wandtegels vanafprijs p/m2

Douchedeur

breedte 100 cm veiligheidsglas 8 mm

399,-

(b)600 x (d)470 x (h)540 mm Leverbaar in wit en zwart Soft closing systeem Inclusief spoelbak, standaard spiegel Optioneel: Kraan en Kolomkast

475,-

295,openingstijden:

maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur op zaterdag 09.00 - 12.00 uur onder voorbehoud van druk- en zetfouten

Inbouwbad ‘Andorra‘

RIJSSEN

(l)180 x (b)80 x (h)45 cm inclusief set badpoten optioneel: 2x rugleuning

325,-

MOLENDIJK NOORD 47, 7461 JG

Bel voor meer informatie: 0548 - 54 37 58 Bezoek onze website: www.cvpower.nl en www.sanipower.nl

g n i 70% m i u r p O Met kortingen tot wel

De GROOTSTE verlichtingsspeciaalzaak van Oost-Nederland wij hebben nog volop gloeilampen

50%

30% 20%

40%

LICHTCENTRUM HENGELO Pasmaatweg 36, Hengelo • Tel. (074) 247 00 98 info@lichtcentrumhengelo.nl www.lichtcentrumhengelo.nl

Openingstijden Ma - Wo. 09.30-18.00, Do. 09.30-21.00 Vr. 09.30-18.00, Za. 09.00-17.00

MEER DAN 1200 M2 VERLICHTING, LUXE KADO ARIKELEN, SPIEGELS, MEUBELS EN KLEIN MEUBELS


Dinsdag 31 januari 2012

Hengelo Journaal

Een foto… een herinnering deze badinrichting op de foto. Architect en bouwmeester was Karel Muller uit Amsterdam. Deze architect is de bekende bouwheer die ook het Tuindorp ontworpen heeft. Afbraak volgde in 1968. Nu is daar ETEF Journee B.V. en rijwielstalling Stork gevestigd.

Foto: Berfloweg met badhuis Stork (1935). Foto-archief M.Van Rooy Dat de firma Stork rond het jaar 1900 al bezorgd was voor het welzijn voor de werknemers van het bedrijf, zal u ongetwijfeld bekend zijn. Dit bracht men onder andere tot uitdrukking door middel van een ‘weduwen en wezen ondersteuning’. Daarnaast was er een spaarkas voorziening; Wanneer men plotseling voor onverwachte uitgaven stond, kon men daar een beroep op doen. Ik denk hierbij aan de lessen op huishoudelijk gebied voor de echtgenoten en dochters, zoals naai- en kookcursussen. Deze werden gegeven in het verenigingsgebouw. Stork bezat een gieterij en andere werkplaatsen waar stof en andere vettige verontreiniging ontstond. Dit door het dagelijkse gebruik van olie- en smeermiddelen bij de werktuigen. Een uitzondering hierop vormde de model makerij. U weet dat Enschede de naam had als textielstad door de grote hoeveelheid aan textielfabrieken. Denk daarbij aan bedrijven als van Heek, Jannink en Rigtersbleek, om er enkelen te noemen.Toen Stork zich in 1868

in Hengelo vestigde, volgden er al snel meerdere metaalbedrijven. Het werken in de textiel gaf wel werk dat veel schoner was voor de handen en kleding dan het werken in de metaal. Het zou Enschede niet zijn dat men voor de metaalarbeiders geen naam bedacht. Deze luidde: ‘IJzermotten oet Hengel’. Het werken in de metaal was inderdaad niet heel schoon, maar het was een lichte poging van de textielarbeiders om met een jaloerse blik naar het loonzakje van de metaalarbeiders te kijken. In de textiel werd niet zoveel verdiend. Afgezien van schone handen en kleding was het werk niet met elkaar te vergelijken. Denkt u hierbij eens aan al het stof wat vrij kwam bij de diverse textielproducten, voeg daarbij de vochtige sfeer die in bepaalde afdelingen moest zijn om draadbreking te voorkomen. Er zijn foto’s bekend dat textielarbeiders afval tot balen moesten persen. Dat betekende stof, stof en nog eens stof. Van mond- en neusbescherming was geen sprake. In die tijd stierven veel mensen aan stoflongen. Een geheel andere tijd met andere

arbeidsomstandigheden; Van een A.R.B.O. wet had men geen weet. De voorvechters van de bonden en kerkelijke leiders waren in die tijd voornamelijk bezig het loon op een hoger peil te krijgen en het drankmisbruik terug te dringen. Hierbij denk ik aan een geestelijke leider uit Enschede, die de naam Dr. Ariëns droeg. Hij had veel invloed op de arbeiders en is later, omdat hij te lastig was voor de fabrikanten, weggepromoveerd. Badhuis In het begin van deze herinnering heb ik met u gesproken over het welzijn van Stork voor zijn werknemers. Stork was van mening dat men toch wel eens per week een wasbeurt nodig had. Dit resulteerde in de bouw van een badhuis aan de Berfloweg in 1899. Ik heb een foto uitgekozen, waar diegenen die zich deze situatie herinneren het meeste aan hebben. Dit badhuis is gebouwd op de hoek van Berfloweg en Langermaatweg. De eerste bad- en zweminrichting werd geopend in 1888, deze moest plaatsmaken voor

Laten wij eerst de foto aan een onderzoek onderwerpen voor we de verdere details bespreken. De voorgrond wordt bepaald door een viertal bomen, die aan de Berfloweg stonden. Helemaal vooraan stroomt de Berflobeek richting centrum. Deze beek bestaat ook nu nog. De beek gaat verder naar de Deldenerstraat, steekt bij Marskant de straat onderdoor en voegt zich samen met de Elsbeek via de Bankastraat naar Borne. Het badhuis is een markant gebouw met een grote ingang. Links en rechts vensters ten behoefte van de badcellen. Op de andere foto kunt u het venster zien met een, voor onze begrippen in 2012, pruts kuipbad. Op de foto een badcel om je schoon te poetsen, niet te vergelijken met de badpaleizen die wij nu kennen. Alhoewel ik de indruk heb dat de tegenwoordige badpaleizen meer voor de lichamelijke ontspanning zijn, dan het ‘schoonpoetsen’. Toen het bad enkele jaren dienst had gedaan, bleek dat in het jaar 1903 2439 baden waren gebruikt. Hengelo moest wennen om schoon op de hoed te worden, maar het wende snel, want in 1905 waren het er al 4111. Alle Stork-werknemers mochten eens per week gratis een bad nemen. Jonge werklie den beneden 18 jaar waren verplicht wekelijks een bad

7

te nemen. Het badhuis was in het begin verdeeld in de eerste en tweede klasse. De eerste klas bestond onder andere uit kuipbaden. De bouw van het badhuis werd door Stork betaald met 21.000 gulden. De firma Dikkers betaalde 4.000 gulden en de rest (11.000 gulden) werd uit andere fondsen betaald. Dat hield in dat voor 35.000 gulden de handel compleet was. Dikkers had wel bedongen dat haar personeel ook gratis baden mocht. Dat Stork zijn tijd ver vooruit was, blijkt uit het feit dat het door de gemeente gebouwde badhuis aan de Oldenzaalsestraat in 1930 geopend werd. Ingezetenen van Hengelo en omgeving konden tegen betaling ook van het badhuis van Stork gebruik maken. Het badhuis aan de Oldenzaalsestraat geeft ook nog steeds problemen met betrekking tot het behouden van het erfdeel onze voorvaderen. De verantwoordelijke personen wachten net zo lang tot het van ellende in elkaar valt, en dan is het gemakkelijk de schouders op te halen en je te verstoppen achter het woord ‘overmacht’. Na oplevering van het badhuis op de foto zei D.W. Stork in 1915 op een jaarvergadering: ‘De badinrichting voorziet hoe langer hoe meer in de behoefte. Zij heeft een aanzienlijke som geld gekost, doch dit kapitaal werpt goede rente af, al is het niet in de vorm van dividenden in klinkende munt.’ Er is dus na bijna 100 jaar geen nieuws onder de zon. Ik ga u groeten. Tot een volgende herinnering. Marinus van Rooy

Minicursus ‘Makkelijk afvallen’ Vrijwilligerswerk is hip HENGELO – Voor wie snel, goedkoop en gezond een paar kilo gewicht wil kwijtraken, is er binnenkort de minicursus ‘Makkelijk afvallen’. In één bijeenkomst leer je van een diëtist en een fysiotherapeut van Carint wat je wel en niet moet doen om af te vallen. Je boekt zo al snel resultaat.

De cursus, die plaatsvindt op donderdag 9 februari,

maakt je bewuster van wat je eet en hoe je beweegt. Doordat je meer weet van voeding en bewegen, maak je vanzelf betere keuzes. Een gezonde manier van afvallen dus, die ook nog eens goed ingepast kan worden in het normale gezinsleven. Er komen geen pillen, speciale recepten, dure sportscholen of voedingsmiddelen aan te pas waardoor het bovendien goedkoper is. En doordat je je bewust wordt van wat je eet en hoe je beweegt, is het

resultaat doorgaans blijvend. Wie wil dat nu niet? De cursus wordt gegeven in Hengelo aan de I. da Costastraat 95, van 19.30 tot 22.30 uur. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Opgave: telefonisch bij de dieetadministratie, telefoon (074) 367 71 11. Of via e-mail; eerstelijnsplanning@ carintreggeland.nl met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en aantal personen.

HENGELO - De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in het vrijwilligerswerk. Via nieuwe wegen wordt er op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk en worden vrijwilligers geworven. Social media is een van die nieuwe wegen waar het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (SVH) ook aan mee doet. Het SVH heeft daarom sinds

kort haar eigen Facebookpagina! Op deze manier wilt het SVH het vrijwilligerswerk nog beter onder de aandacht brengen. Hierbij hebben zij uw hulp nodig. Heeft u ook een Facebook-account? Zoek dan op Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo en vind hun leuk!

Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligerswerkhengelo. nl.


! p i t u a e d a C len bij Twente Journaal Nu op te ha

Deel 3:

Ook

verk

rijgb aar l d He (his ngel toris ch bij O a

Bee

. 232 Oldenzaalsestr venlaan) (Ingang Beetho 259 66 33 Hengelo | 074 -

mus

eum ) aat 5 1

kstr

€9 ,99

p o o k r e Leegv d l R a e a d n b a T S u e M m o o r w o sh 40% elen • Honderden sto banken • Ruim honderd ntafels • Tientallen salo ls en eetkamertafe • Vele kasten relaxfauteuils • Ruim honderd

Ex TR a

25% KoRTing

talen)

(s.v.p. gepast be

KoRTing

g geldt 25% extra kortin en op voor alle meubel , alle bovenverdieping es lampen/accessoir en relaxfauteuils

WoonCentrum Almelo Woonboulevard 28, Almelo • www.wooncentrum.net


Dinsdag 31 januari 2012

Hengelo Journaal

9

Hulsbeekloop Start workshop filmmaken voor de jeugd niet voor watjes

Lezing in uitvaartcentrum

OLDENZAAL LAAC Twente houdt zondag 5 februari haar jaarlijkse Hulsbeekloop. Deze recreatieve hardloopwedstrijd gaat over verschillende afstanden (1 en 3 km voor de jeugd tot en met 5 jaar, 6, 9 en 12 km) met de 12 kilometer als langste afstand en wordt gehouden op het recreatiepark ’t Hulsbeek in Oldenzaal.

HENGELO Yarden Vereniging Overijssel houdt dinsdag 7 februari een lezing “Nagedachtenisvormen” om 20.00 uur in Yarden Uitvaartcentrum Smelt, Deldenerstraat 157 in Hengelo. Tijdens deze lezing wordt u geïnformeerd over de vele asbestemmingen die er zijn.

De wedstrijd bestaat uit verschillende ronden over zeer divers terrein, waaronder strand, bos, grasland en enkele heuveltjes.

Start van de verschillende wedstrijden is om 11.00 uur, behalve de 1 km jeugdloop basisschool. Deze start om 11.02 uur.

Voor deze wedstrijden kan men zich tot woensdag 1 februari voorinschrijven via: www.inschrijven.nl, nainschrijven kan tot een half uur voor de wedstrijd in de kantine van wielerclub OWC aan de Oude Almeloseweg 1 in Oldenzaal, waar ook de kleed/douche ruimtes zijn. Voor meer informatie over de te lopen afstanden en de route verwijzen wij u graag naar: www.laactwente.nl

LAAC Twente, (Lange Afstand Atletiek Club Twente), opgericht in 1984 is met ongeveer 375 leden een van de grootste hardloopverenigingen van Twente en maakt gebruik van trainingsaccommodaties in Hengelo (FBK-stadion) en in Oldenzaal (Wielerbaan OWC). LAAC Twente is een echte Twentse vereniging met leden uit de hele regio, is ook organisator van de Huttenkloasloop en de baanwedstrijden in september in het FBK-stadion in Hengelo.

BORNE - Videotics is de videoclub voor de Bornse jeugd. In februari 2012 start men met de derde workshop: een mix van acteren, pure creativiteit en techniek. Onder begeleiding van de beeldend kunstenaars Patrick Ros en Martine Luca en van de Videoclub Borne (Lau Hopmans) ga je aan de slag met je eigen films.

betere video- en geluidsopnamen, hoe pas je geluidseffecten toe en hoe monteer je dit dan tot een boeiende film.

In 12 lessen leer je dan in no-time hoe je een goede en leuke film maakt! De ene week ligt het accent meer op de creativiteit, de andere week gaan ze meer met de techniek en montage aan de slag: wat is eigenlijk een goed verhaal, hoe maak je de

Je hoeft zelf geen videocamera en een PC te hebben. En als de films af zijn, zet men alle films voor je op een DVD en wordt een presentatie op een groot scherm gehouden voor iedereen die maar wil komen kijken. Dat wordt lachen,

Wat gaan we zoal doen: Alice in Wonderland, Absurde dialogen, Klank en Geluid montages en Green screen effecten. Ook lessen acteren, want de leukste filmpjes gaan natuurlijk over mensen.

natuurlijk! Voor meer info tel. 06-41578278. Opgeven kan door een mail naar lau@hopmans.demon.nl Videotics is bedoeld voor kinderen van 9 - 14 jaar, de workshop start op woensdag 1 februari (tijd 18:0019:30uur) en loopt wekelijks tot 25 april (eindpresentatie). De lessen worden gehouden in De Fontein (Twijnerstraat 6 te Borne) en de kosten (voor alle 12 lessen samen) bedragen 25 euro. Meer info: www.videotics.nl. Videotics wordt gesponsord door de Gemeente Borne, het Rabofonds Centraal Twente en de Provincie Overijssel.

Expositie Foto Nationaal bij CREA

Elke inzending bestaat uit een portfolio van vijf werkstukken met een thematisch verband. Een jury selecteert uit de inzendingen maximaal 20 collecties, die tezamen een hoogwaardige expositie vormen. Er wordt geen rangorde in de geselecteerde collecties aangegeven, wel kan de jury enkele inzendingen als een “opmerkelijke serie” aanmerken.

morgen mag ik naar huis

Foto Nationaal wordt op een achttal plaatsen in het land gedurende circa vier weken tentoongesteld. De rondreis is begonnen op 5 november 2011 in Rotterdam. Begin augustus 2012 gaan de werkstukken weer terug naar de fotografen. HENGELO - De Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen (Fotobond) organiseert jaarlijks een reizende tentoonstelling onder de naam Foto Nationaal. Dit paradepaardje van de Fotobond toont het beste fotowerk

van de Nederlandse vrijetijdsfotografen. Vanaf zondag 5 februari is de expositie bij CREA in Hengelo te bewonderen. De opening vindt plaats om 14.00 uur ’s middags; belangstellenden zijn uitgenodigd.

Tot en met 26 februari 2012 is Foto Nationaal te zien bij CREA Centrum voor Kunsteducatie en Hengelose Balletschool, Esrein 9, 7553 CX Hengelo. Op werkdagen geopend van 9.30 tot 21.30 uur en op de zondagen van 13.30 tot 16.30 uur.

Na de crematie begint het rouwproces pas echt en volgt onherroepelijk de vraag; wat te doen met de as? Gelukkig hoeft dat niet meteen: de as moet de eerste vier weken in het crematorium blijven en kan daarna nog een half jaar kosteloos in een algemene nis worden bewaard. Voldoende tijd dus om uit de vele asbestemmingen de juiste te kiezen. U kunt as verstrooien, maar de as kan ook worden bewaard, thuis of in het columbarium. Ook is het mogelijk (een deel) van de as te laten verwerken in een object of sieraad.

Maar wist u dat er nog véél meer mogelijk is? Remember in Green is bijvoorbeeld een herdenkingsmethode waarbij de vruchtbare bestanddelen van as van de overledene gebruikt worden voor het opkweken van een jonge boom.Tijdens de lezing zullen verschillende sprekers vertellen over de mogelijkheden waarbij voldoende gelegenheid is om al uw vragen te beantwoorden.

De toegang is voor iedereen en gratis. De lezing vindt plaats op dinsdag 7 februari en begint om 20.00 uur.Vanaf 19.45 uur worden bezoekers met koffie of thee ontvangen. Graag uw komst vooraf melden via overijssel@yarden.nl of 06 4998 3360.

Verkeersregelaars gezocht Truck Run

ENSCHEDE - De Truck Run 2012 zit er al weer aan te komen; dit jaar op zaterdag 9 juni. Tijdens dit evenement maken zo’n 350 vrachtwagens een toertocht met mensen met een verstandelijk beperking uit de regio. De Truck Run start vanaf de Grolsch Veste te Enschede.

Op het moment is er echter een tekort aan verkeersregelaars; men komt dan ook graag in contact met mensen die op deze dag willen komen helpen. Opgave via e-mail: verkeersregelaar@ tukker-truckers.nl


NIEUWE AIRCOâ&#x20AC;&#x2122;S =5>A<0C84>E4A342DABDBB >A<0C84>E4A342DABDBB4= 10 15 % MET MET SNELKOPPELING SNELKOPPELING Geldig inGeldig september 2009 Geldig in september 2009 Geldig inGeldig september Geldig in2009 juli 2009 Geldig in september 2009 in juli 2009 in 2009 Geldig inseptember juli 2009 Geldig in september 2009

Geldig inGeldig september 2009 Geldig in september 2009 Geldig inGeldig september Geldig in september 2009 in 2009 Geldig in2009 juli 2009 in juli 2009 Geldig in september 2009 Geldig inseptember juli 2009

sGezocht Gezocht korting korting

Gelaatsbehandeling Sparkling maart 2011

LASERBEHANDELING TEGEN PIJNKLACHTEN

Kl K

kort kort

Hengelo Journaal Dankzij de verfrissende opties, vast 11Hier kunt Sindsen Chirolaser een als Dankzij de de unieke unieke nieuwe nieuwe snelkoppeling snelkoppeling enjuni de flflexiexi-heeft verfrissende opties, zowel zowel mobiel mobiel alsnieuwe vast aan aan de de vestiging in Oldenzaal en Hengelo.

Intens warm ontspannende geurbeleving! bele, voorgemonteerde leidingen de Zibro Ga advies naar uw aircospecialist. Dankzij de unieke nieuwe snelkoppeling en de flexi- wand. verfrissende mobiel als vast aan deen chronische klachten aan het bewegingsapuvan laten behandelen voor acutebele, voorgemonteerde leidingen vanzich de nieuwe nieuwe Zibro wand. Ga voor vooropties, advieszowel naar uw aircospecialist. Reiniging, Wenkbrauwen epileren, Peeling, Stoombad, SC 12-serie isis het van deze split-units makbele, voorgemonteerde leidingen van de nieuwezoals Zibro wand. Ga voor en adviesgewrichtsontstekingen, naar uw aircospecialist. peesvoorhoofdsholteontsteking maar ook SC 12-serie het installeren installeren vanparaat deze split-units makVerwijderen van mee-eters en/of gerstekorrels. Om optimale kelijker dan www.zibro.nl vindt uu nog meer SC 12-serie het Op installeren vanartrose deze split-units mak- gewrichten. Onze lasertherapeuten behandelen patiĂŤnten met uiteenlokelijker dan isooit. ooit. Op www.zibro.nl vindt nog van meer ontspanning te bereiken wordt de massage gestart met een kelijker dan ooit. Op www.zibro.nl vindt u nog meer pende klachten zoals frozen shoulders, tennis- en golfersellebogen, hielspoor, jumpers 11 bon per artikel 11 pijnbon per heerlijk Hot Towel Ritueel. Uw huid wordt opgewarmd met per artikel bon per per knee, carpaal tunnel syndroom en nog veel meer. We werken met ultramoderne1 11opbon bon per bon warme doeken om uwartikel huid optimaal voor te bereiden op de bon per artikel 1op bon per Korting geldt niet acties, afgeprijsde artikelen, geneesmiddelen, Korting niet acties, vrije softlasers die veelvuldig in ziekenhuizen in de VS en Rusland toegepast Korting geldt niet1opbon acties, afgeprijsde artikelen, geneesmiddelen, Korting geldt geldtworden. niet opbon acties, afgepri afgepri Bedrijfsnaam per artikel 1 per opname van de winter massage olie. Een mix van kaneel, Bedrijfsnaam Korting geldt niet afgeprijsde artikelen, geneesmiddelen, Korting geldt niet afgepri fotoâ&#x20AC;&#x2122;s en en fotoâ&#x20AC;&#x2122;s en â&#x20AC;&#x201C; Stichting Korting geldtontwikkelen niet op op acties, acties, afgeprijsdeluiers artikelen, geneesmiddelen, Korting geldtontwikkelen niet op op acties, acties, afgepri fotoâ&#x20AC;&#x2122;s ontwikkelen en afdrukken, afdrukken, luiers en babyvoeding babyvoeding fotoâ&#x20AC;&#x2122;s ontwikkelen en afdrukke afdrukk Bedrijfsnaam Straatnaam 123 fotoâ&#x20AC;&#x2122;s ontwikkelen en afdrukken, luiers en babyvoeding fotoâ&#x20AC;&#x2122;s ontwikkelen en afdrukke sinaasappel, kruidnagel, den en pepermunt, de essence heeft Straatnaam 123 Korting geldtontwikkelen niet op acties, afgeprijsdeluiers artikelen, geneesmiddelen, Korting geldtontwikkelen niet op acties, afgepri fotoâ&#x20AC;&#x2122;s en afdrukken, en babyvoeding fotoâ&#x20AC;&#x2122;s en afdrukk t Safe mag sinds Maar ook nek-en rugklachten zijn veilig en pijnvrij te behandelen. Als fysiotherapie enen afdrukk Op aankoopbedrag stempel klantenkaart bij Op aankoopbedrag Straatnaam 1230123-4567890 en afdrukken, luiers en geur babyvoeding ontwikkelengeen een verwarmende werking bijontwikkelen kou. geen Een heerlijke die bon. hoort bij een koude PLAATSNAAM, Op total totalfotoâ&#x20AC;&#x2122;s aankoopbedrag geen stempel klantenkaart bij inlevering inlevering bon. Op total totalfotoâ&#x20AC;&#x2122;s aankoopbedrag geen stempe stempe PLAATSNAAM, 0123-4567890 pijnstillers en spuiten niet (voldoende) helpen dan kan -lasertherapie vaak nog uitkomst aankoopbedrag geen stempel klantenkaart bij inlevering aankoopbedrag stempe HENGELO HuidigeDeze en toealswinteravond. ĂŠĂŠn van Tijdens deDeze is alleen geldig Drogisterij Mensink -- Industriestraat 64 -- 68 actie is alleen geldig bij: Drogisterij Op total aankoopbedrag geen stempel klantenkaart bij inlevering bon. Op total aankoopbedrag geen stempeM Deze actie actieOp istotal alleen geldig bij: bij: DA DAkunt Drogisterij Mensink Industriestraat 64 bon. 68 Hengelo Hengelo Deze actieOp istotal alleen geldig bij: DA DA geen Drogisterij M het masker u genieten van overheerlijk verse kruidenthee. PLAATSNAAM, 0123-4567890 Hengelo Zuid Boekeloseweg 91 bieden. Hengelo Zuid Boekeloseweg 91 komstige gebruikers aankoopbedrag stempel klantenkaart bijbehandeling inlevering total aankoopbedrag stempeM Deze actieOpistotal alleen geldig bij: DAâ&#x201A;Źgeen Drogisterij Mensink -Duo Industriestraat 64 bon. - 68 Hengeloâ&#x201A;Ź 39,50 p.p. Deze actieOpis alleen geldig bij: DA geen Drogisterij van verijsselse â&#x201A;Ź 49,50 stichWinteraanbieding 44,50

e Hart Safe

Jeugdig talent gezocht

www.drogisterijmensink.nl www.drogisterijmensink.nl predicaat NRR www.drogisterijmensink.nl www.drogisterijmensink.nl Special rd Relax erkend opleiGelaatsbehandeling & Rug, Schouder, Nekmassage uut dragen. â&#x2013;şWe starten met de Gelaatsbehandeling: www.drogisterijmensink.nl

ZI0412 dealeradvairco'07 2.indd 3 ZI0412 dealeradvairco'07 2.indd 3

ZI0412 dealeradvairco'07 2.indd 3

Duurzame warmte Gezondheidspark

Hengelo Zuid Boekeloseweg 91 12-04-2007 09:15:38 Tel. 250 20 80 het

www.drogister www.drogisteri Gezondheidspark worwww.drogister

www.drogister www.drogisteri

12-04-2007 09:15:38 250 20 80 Hoe werktTel. de softlaser 12-04-2007 09:15:38 Tel. 250 20 80 den aangesloten op zodat het biochemiMet laserlicht kan heel specifiek bepaalde pijnplekken worden behandeld, en dragen sche reacties plaatsvinden in de ontstokenWarmtenet lichaamscellen.

daarmee bij aan een verReiniging, Peeling, Vochtampul, Stoombad, Verwijderen van De injecties (corticosteroĂŻden) die artsen minderd toepassen als laatste redmiddel werken sterk aardgasgebruik ĂŠn ari tekende Henk mee-eters en/of gerstekorrels, Masker. ontstekingsremmend en onderdrukken meestal alleen de pijn. Het behandelde weefsel â&#x2013;şOm optimale ontspanning te bereiken wordt de behandeling verminderde CO2-uitstoot. convenant tussen krimpt voor 1/3 en komt nooit terug. Conclusie: het weefsel wordt dus zwakker terwijl gestart met een heerlijk Hot Towel Ritueel. Uw lichaamshuid g Reanimatie- en laserlicht het genezingsproces juist versnelt en het weefsel versterkt. In een snel tempo wordt opgewarmd met warme doeken om uw huid optimaal voor Zusterflat te koop gebeurt met zogeheten ingen Twente en zal collageenaanmaak toenemen waardoorDat de pijn zal afnemen. te bereiden op de warme olie. Zusterflat te koop energiepalen of bodemlusndseâ&#x2013;şHet Hartstichting geheim van deze behandeling zit opgesloten in kleine met olie verwarmde De â&#x20AC;&#x2DC;zusterflatâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;&#x201C;â&#x20AC;&#x201C; gelegen De voormalige voormalige â&#x20AC;&#x2DC;zusterflatâ&#x20AC;&#x2122; gelegen Tevredenheidsonderzoek sen. Op 27 januari hebben e titel â&#x20AC;&#x2DC;Reanimatie keramische â&#x20AC;&#x153;eierenâ&#x20AC;?. De â&#x20AC;&#x153;eierenâ&#x20AC;? hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. Er De voormalige â&#x20AC;&#x2DC;zusterflatâ&#x20AC;&#x2122;Hengelo â&#x20AC;&#x201C; gelegen Medilaser van lasertherapie m.b.t. zowel met de handen als met de â&#x20AC;&#x153;eierenâ&#x20AC;? gemasseerd. naast â&#x20AC;&#x201C;â&#x20AC;&#x201C; verricht momenteel een tevredenheidsonderzoek Theo Rietkerk en Janneke n dewordt Nederlandse naast het het ziekenhuis ziekenhuis van van Hengelo pijnklachten aan gewrichten. Men ondergaat 6 behandelingen van 2x per week en na â&#x2013;şDe massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige bewegingen. Door de naast het ziekenhuis van Hengelo â&#x20AC;&#x201C; Oude Alink de grondboren g aan deze rij kan heeft een tweekamerwoning vrij. heeftgewerkt een tweekamerwoningafloop vrij.ontvangt u â&#x201A;Ź45,00 aan reiskostencombinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel heeft ontspannend een tweekamerwoning vrij. in werking gezet. Hiermee gevoegd. Het design worden, wat de massage effectiever maakt. De massage werkt heerlijk Het pand pand heeft heeft een een prettig prettig vergoeding. design Het pand heeft een prettig design en geeft nieuwe vitale energie. Voor een afspraak kunt u bellen naargaven ze het startsein voor uit de jaren vijftig. uit de jaren vijftig. â&#x2013;şAls afsluiting kunt u genieten van overheerlijk verse kruidenthee. e Hartstichting de aanleg van dit nieuwe 0900-5273784 of 053-4308287 uit de jaren vijftig. â&#x201A;Ź 79,50 Winteraanbieding â&#x201A;Ź 59,50 Duo behandeling â&#x201A;Ź 49,50 p.p. nant tussen de gedeelte van het Warmtenet. Gelaat-, DecolletĂŠ-, en Nekmassage + â&#x201A;Ź 5,00 p.p. Er Een U kunt Er is is veel veel groen groen in in de de omgeving. omgeving. Eenzich aanmelden tot 20 januari 2012. e Inclusief Hartstichting Er is veel groen in de omgeving. Een leuke wandeling is te maken â&#x20AC;&#x201C;â&#x20AC;&#x201C; door Investeren Hart Safe is leuke wandeling door Aanbiedingen zijn geldig t/m 28 februari 2012 is te maken Vergoeding leuke wandeling is te maken â&#x20AC;&#x201C; vervoer door opvang bezoeken. van deverzekerd winnaarbent ver-voorOp 27 januari ondertekenm duidelijkheid te HENGELO/REGIO - De druk- schoolse natuurgebied en â&#x20AC;&#x201C;â&#x20AC;&#x201C; naar het natuurgebied en landgoed landgoed naar hetu aanvullend Indien natuurgebied landgoed â&#x20AC;&#x201C; naar het wij en ouders een zorgen wij natuurlijk heleover de rol van inkt van de posters en Zo nemen alternatieve of complementaire genees-den de gedeputeerde en de kasteel De indekasteel â&#x20AC;&#x2DC;Twickelâ&#x20AC;&#x2122;. â&#x20AC;&#x2DC;Twickelâ&#x20AC;&#x2122;. De originele originele indezorg uit handen. maal instoppenkast stijl: in een limousine! wethouder ook een geld-Afhaaladressen hting. Anderzijds flyers waarin Catalpa haar stukjeling wijzen worden onze behandelingen Afhaaladressen ee kasteel â&#x20AC;&#x2DC;Twickelâ&#x20AC;&#x2122;. De â&#x20AC;&#x2DC; originele inde- dan naar huidige maatstaven van de zusterwoning is behouden stoppenkast naar huidige maatstaven ling van de zusterwoning is behouden Afhaaladressen e vergoed tussen de 80%-100%. â&#x20AC;&#x2122;Schrijf je snel in, want het leenovereenkomst. De proet een groot aan- 2011 editie aankondigt stoppenkast naar huidige maatstaven ling van de zusterwoning is behouden vernieuwd en De gebleven. een vernieuwd enisvervangen. vervangen. De vraagprijs vraagprijs gebleven. Toegevoegd Toegevoegd zijn zijn een modermodermet aantal plaatsen beperkt!â&#x20AC;&#x2122; vincie geeft een lening van waaraan de orga- van de Catalpa Talent Tour Alle basisschoolkinderen Hengelo Hengelo vernieuwd vervangen. De vraagprijs gebleven. Toegevoegd zijn een Het modereigen risico is hierenniet toepassing van van Leeuwenhoeklaan ne met vanerAnthony Anthony van van Leeuwenhoeklaan 8-1 Hengelo ne keuken keuken met apparatuur, apparatuur, centrale kunnen zich voor centrale voegt zij noghet aan toe. 1,8 8-1 miljoen voor verdere uiteten voldoen die is nauwelijks droog of de een passie (dit geldt alleen voor basispakket). van Anthony van Leeuwenhoeklaan 8-1 ne keuken met apparatuur, centrale is 94.500,kk. en wordt privĂŠ aangeboverwarming, thermopane beglazing en bouw van het het Warmtenet inschrijven. rtstichting willen aanmeldingen stromen al de talententour is 94.500,- kk. en wordt privĂŠ aangeboverwarming, thermopane beglazing en Ladies Hengelo 0546jemassief - 81 50 thermopane is 94.500,kk.voorronde en wordt privĂŠ aangeboverwarming, beglazing behandeling en Hengelose den. afspraak maken bezichin Hengelo. De lening wordt binnen.074 - 250 10 49 Almelo Of nu66houten een leuk en. parket. wordt uitgevoerd door Ladies den. Een Een afspraak maken voor voor bezichmassief houten parket.dansje DeDe den. Een afspraak maken voor bezichmassief houten parket. onze lasertherapeuten. Deze therapeuten gebruikt voor investeringen komtMet doen, je zelfgeschrevan de Catalpa Talent Tour door te bellen met de ook de tiging bijkan kan door te bellen met de Met de de plaatsing plaatsing van van de de CV CV is is zijn ook aangesloten de tiging de door erkende in duurzame energie. gedicht gaat voorlezen, vindt plaats op woensdag kunnen op loca- â&#x20AC;&#x2DC;Geweldig om te zien dat ven volledige tiging kan te beroepsbellen met de Met de plaatsing van debedrading CV is ook de dhr. Weustink 0650825960 electrische en dhr. Weustink 0650825960 volledige electrische bedrading enmaart verenigingen (DCF, NRO, VNT enz. ) â&#x20AC;&#x2122;t met je beste vrienden 23 in basisschool n verzorgd. Een er zo enthousiast gerea- samen dhr. Weustink 0650825960 volledige electrische bedrading en SchĂśppert (waarin ookmetTheo Rietkerk: â&#x20AC;&#x2DC;De proedig geautomati- geerd wordt door de kinde- een vlotte rap laat horen, de Voor Pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s meer informatie kunt u bellen Pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s me me Pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s me het BSO Staveren Kids &of Mw. Zo Frijns. is gevesbsite staat garant ren. Natuurlijk weten wij uit bal wel 100 keer hooghoudt Mw.van Tel: 0900-vincie Overijssel vindt Gecertificeerd vv Gecertificeerd tigd), Klaas de Rookstraat 57,naarbelangrijk om dezeBijbijdrage nelle manier van eigen ervaring dat kinderen of samen met je vriendinnen 5273784 of 053-4308287 of mailen Gecertificeerd van Bij inlevering inlevering van deze deze bon bonvee info@medilaser.nl te leveren aan Warmtenet enorm creatief zijn. Dat is een zelfgeschreven lied zingt: Hengelo. Aanvang 14.00 uur. en berichtgeving Bij inlevering van deze bon e 89:E>>A<44A8=5>A<0C84>E4A342DABDBB4=8=>A=4>?FFFBC4?>=4C>>514;=00A    de reden dat mijn collegaâ&#x20AC;&#x2122;s alle kinderen zijn welkom! Deelname is alleen moge- Hengelo. In stedelijke gebiekse herhalingsop89:E>>A<44A8=5>A<0C84>E4A342DABDBB4=8=>A=4>?FFFBC4?>=4C>>514;=00A    en ik, na het succes van de De enige voorwaarden zijn lijk na inschrijving via www. den kan namelijk veel Co2 uitstoot voorkomen worden Catalpa Talent Tour in 2010, dat je nog op de basisschool catalpa.nl/talenttour door over te schakelen op hebben besloten er een jaar- zit en je act niet landuurzame warmte. Hengelo lijks terugkerend evenement ger dan 5 minuten duurt. werkt hard aan het aanleggen nic Girlz4sportz voor basisschoolkinderen Inschrijven kan via www. Foto op canva van een warmtenet. Omdat van te makenâ&#x20AC;&#x2122; licht Saskia catalpa.nl/talenttour. Foto op canva www.fotocenterg www.fotocenterg dit hoge investeringen vraagt, Fiselier (coĂśrdinator buitenwww.fotocenterg steunt de provincie hierin.â&#x20AC;&#x2122; schoolse opvang) toe. â&#x20AC;&#x2DC;Wij â&#x20AC;&#x2DC;Wij zijn niet de enige Autobedrijf & Tank â&#x20AC;˘ Timmerwerk Ruim 75 meiden zijn een kinderopvangorganiIn diverse stedenAutobedrijf werkt de stadâ&#x20AC;˘ een voorronde & Tank â&#x20AC;˘ Thuis of op Thuis of op â&#x20AC;˘ waar Timmerwerk Thuis of op â&#x20AC;˘ Timmerwerk februari deelge- satie die altijd â&#x20AC;˘ inhet bedrijf provincie Overijssel samen beweging isâ&#x20AC;&#x2122; plaatsvindt. De winnaars Korting â&#x20AC;˘ Badkamers en Korting het bedrijf Badkamers en de Voetbalclinic valt Christel Bruggink met de gemeente,brandstof! corpora(clus- vanâ&#x20AC;˘ lokale voorronKorting Elke dag openinclusief van 9:00 totwater, 21:00elektra, het bedrijf â&#x20AC;˘ deze Badkamers en brandstof! gas, â&#x20AC;˘ toiletten ente Vrouwen. ties interen energiebedrijven om termanager Hengelo) haar des zullen vervolgens deopen van 9:00 â&#x20AC;˘ Schilderwerk Schilderwerk toiletten Elke dag tot 21:00 T Benzineâ&#x20AC;&#x2122;s brandstof! Tw Benzineâ&#x20AC;&#x2122;s -7 ct/l ct/l inclusief gas, water, elektra, inter- op Diesel went-7 â&#x20AC;˘ Schilderwerk toiletten warmtenetten wijkniveau bij. â&#x20AC;&#x2DC;Door goed te luisteren kleuren van hun stad versseect/l Bij&inlevering van net kabel TV en gemeent belast-5 Tween Benzineâ&#x20AC;&#x2122;s -7 ct/l â&#x20AC;˘ DRUKWERK - KOPIEEN -R Diesel -5 ct/l AANBIEDING â&#x20AC;˘ ACTIE â&#x20AC;˘ Dakramen Dakramen DRUKWERK Ro n AANBIEDING â&#x20AC;˘ ACTIE oei - KOPIEEN t s net & kabel TV en gemeent belase te ontwikkelen. nnige FC Twente naar wat kinderen en ouders dedigen tijdens de grote Diesel -5 ct/l rren â&#x20AC;˘ Dakramen DRUKWERK deze een klein Roeeivv-eeKOPIEEN AANBIEDING â&#x20AC;˘bon ACTIE tingen. Prijs vanaf â&#x201A;Ź259,i v giing ereenniig ntrum werden de belangrijk vinden, kunnen wij regiofinale in Enschede portret GRATIS tingen. Prijs vanaf â&#x201A;Ź259,iginng Bel ons, wij maken een Bel ons,opwij30maken een Janneke Oude AlinkOnderhoud is blij nderdelen bege- onze dienstverlening telkens maartâ&#x20AC;&#x2122;. De win55 voor â&#x201A;Ź voor â&#x201A;Ź engre Bel ons,naar wij prijsopgave maken Oldenzaalses of mail vrijblijvende 5 voor â&#x201A;Ź met de overeenkomst ĂŠn peelsters van FC leuker en naar beter maken. Onze van deeen finale gaat vrijblijvende prijsopgave Onderhoud en re Voor inlichtingen P ro Oldenzaalses Proggra 074-2569642 of mail naar m vrijblijvende prijsopgave ramogelijkheden Mozartlaan 17/19 Hengelo Hengelo -- Voor 074-2569642 mm maa m met die dit 074 - 250 uwen. â&#x20AC;&#x2DC;zwem-bsoâ&#x20AC;&#x2122; is daar een mooi niet alleen naarMozartlaan huis met 17/19 inlichtingen Prode maaTTggw aazzeein w g bezorging@twentejournaal.nl n ra e Mozartlaan 17/19 Hengelo 074-2569642 m t Padvinderstraat 11 in Erkend m n s telefoon: e t e Rozien Padvinderstraat 11 maTgw biedt. â&#x20AC;&#x2DC;Het isamooi voorbeeld van. Samen met een prachtige beker maar 074 -APK 250 azeom in RoeeiveErkend bezorging@twentejournaal.nl ntesseete Padvinderstraat 11 APK telefoon: i 7553 TS Hengelo www.mult v r R e e Ook in7553 TS Hengelo In n r oeiv enOok dat we Warmtenet steeds akantie staat de het Twentebad organiseren mag 25 vriendjes of vriente in- en en verko verko rv i ie g In w te s i rv i m n ie g ws met 7553 TS Hengelo i g www.mult .. eren et o. Ook o.a Intervie : aDe iginnin-g en verko verder uit kunnen rlz4sportz op het wij zwemlessen voor Telefoon 074-259 46 44 de dinnetjes uitnodigen voor Telefoon 074-259 46 44 La wrs Larollen. etm rss B g Bmoo (vermeld naam, & adres) & a. oo mo. Telefoon 074-259 46 44 (vermeldkinderen naam, leeftijd leeftijd &onze adres)buiten& www.autobedr Foto op canvas v.a. 9,95 M Mobiel 06-53 781 975 60 : a La 19 ria afgelopen periode hebben op het marktdie een bioscoopbezoek. Het rs LI M nn JU B 11 JULI 1960 ariannoo ee m Vo (vermeld naam, leeftijd & adres) Mobiel 06-53 781 975 ss & Vo www.autobedr M 074 266 2179 â&#x20AC;˘G Mobiel 06-53 781 975 60 a 19 ria LI nn E-mail: info@klussenbedrijfmartin.nl JU we al veel bereikt.â&#x20AC;&#x2122; centrum. www.fotocentergrabosch.nl1 e 074 Vos - 266 2179 â&#x20AC;˘ JJGA A Alle lle d 074 - 266 2179 â&#x20AC;˘ JGA dee eeln lnem emer ersl Website: www.klussenbedrijfmartin.nl slijs A ijsten

elo geloJournaal Journaal (C0AC4=3470A3;>?4A<E64I>27C (C0AC4=3470A3;>?4A<E64I>27C

(C0AC4=34#>A382,0;:4A< (C0AC4=34#>A382,0;:4A< Kom winke

Kom winke

W WE EE EM M S T uA nnggccA iiR k l a S T R W u c i d Start Norrdic Walk

Voor Vooralaluwuwklussen klussen sse? esse? Klein Driene SStart hard 003.09t.0ar9t /hardllooooppccuurrssuus: 3.09.09 / 116 weken / s: 6 weken / 60 euro 60 euro + g r a t is in + gratis inschrijving W s t e Win interr SStteepp One cLhoroijpving One Loop 19.12.09 19.12.09

â&#x20AC;˘ Thuis of op â&#x20AC;˘ Thuis of op

SStart No

9.09 0088.0 .09.09en / 60 ss eekkeenn // 66 lleessen n/a60a 33 w w is routemaapp na a grat utem + + gratis ro

â&#x20AC;˘ Timmerw â&#x20AC;˘ Timme

E el â&#x20AC;˘ Schilderwerk special uitbrengen? â&#x20AC;˘ SchilderwerkKamer toiletten toilette special Kamer uitbrengen?

het bedrijf Gezocht het bedrijf â&#x20AC;˘ Badkamer â&#x20AC;˘ Badkam Bezorgers Bezorgers Gezocht Klein Driene Wilt u uw eigen Klein Driene Pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s Wilt u uw eigen voor het Hengelo Journaal voor het Hengelo Journaal

Klein Driene

met garantie Voor al uw klussen Voor al uw klussen ODYSSA 3,5 xx 3 markt interesse? Gecertificeerd 3,5 3 ODYSSA markt interesse? voor pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s Bel

59 9edrijf 66 66 33 33 rijf Bel Bel

074 -- 259 klussenbedrijf 074 259 66 66 33 33 klussenbedrijf

k r a n tt u b i l e u m a n s s e n JJ u b i l e u m k r n l u b R i j S p o rr tt cc l u b R i j s s e r a n t S p o i l e u m k e n J u b s s j i R l u b S p o r t c

T Tu ub â&#x20AC;˘ Dakramen â&#x20AC;˘ Dakram ba 55,-,an nttiia a

Turkse Pizza Turkse ´ Pizza ´

T 19 19

19

T Tu ub ba an nttiia a

06 06 -- 140 140 44 44 340 340

1935 - 20 1935 - 20 1935 - 20

BelBel ons,ons, wijwij maken maken ee 5 Je rijbewijs vrijblijvende opvrijblijvende je prijsopgav naar il naar eprijsop

17 ! FC

FC

FC

K = 40

Z Za ate terd rda ag g 277 & &Z dardgag822ju ZZooannte 7 nni 28 ju & Zon2ddaag 2 i g 0 200 09 928 juni 2009 K = 40

C=0 M = 65 YC==100 0 KM==0K65 = 40 Y = 100 K=0

C=0 M=C 91= 0 YC==87 M 0 = 65 KM==0Y91 = 100 Y = K87= 0 K=0 C = 100 M = 65 C=0 YC==0M 100 = 91 KM==0Y65 = 87 Y = K0 = 0 K=0

  

* een volwassene die minstens tien jaar in bezit is van een autorijbewijs.

lle deelnem te erslijstenn O rz ic Ove verzicht ht va vann he p heOtt ve htrs pa arzrc rcicou ou rsva& &n he tt p tpro p hehe a g rc ra m ro ou m mrs ma a& het proggra ramma

A

Alti Altijd in jd in be bew weegging ing

entejournaal.nl tejournaal.nlPadvinderstraat 11 Padvinderstraat 11 C = 100 M = 65 Y=0 K=0

Layo

ut.in

dd

Layo

ut.in

zestiende al starten met rijlessen, op je zeventiende jouw roze pasje op zak?

Nieuw  Nieuw  iin   n  E Enschede   nschede  

de overheidsregeling Begeleid Rijden wordt dat nu mogelijk! Je haalt als zeventienjarige een rijbewijs en mag tot je achttiende verjaardag, onder begeleiding van een coach*, zelf de weg op.

ben je komende zomer zestien jaar? Dan kun je je nu bij Brookhuis aanmelden voor deze regeling.

jgt dan bovendien je eerste lessen in de simulator (waarde e 225,- ) van ons cadeau!

dd

Layo

ut.in

dd

1

1

1

19-0

4-20

10

19-0

4-20

10

19-0

4-20

10

10:0

2:19

10:0

2:19

10:0

2:19

VuurwerkXpress.nl  VuurwerkXpress.nl   7553 TS Hengelo 7553 TS Hengelo Janninksweg   Janninksweg  3388     Telefoon 074-259 46 4 Telefoon 074-259 4

ar onze open dag op 2 april, kijk op www.verkeersschoolbrookhuis.nl voor meer informatie, of bezoek onze shop.

al Spoorstraat 16 1221

Enschede Piet Heinstraat 21 053 - 4323030

ROC Hengelo Gieterij 200 074-2596767

Hellendoorn Journaal produceert op maat gesneden Hellendoorn Journaal produceert op maat gesneden themakranten in het hart van de krant â&#x20AC;˘ Sterk in de themakranten in het hart van de krant â&#x20AC;˘ Sterk in de belangrijkste communicatie-doelgroepen. belangrijkste communicatie-doelgroepen. â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ Neem contact op voor meer informatie of een afspraak. Neem contact op voor meer informatie of een afspraak.


Agenda

Dinsdag 31 januari 2012

Kindercarnavalsoptocht Oldenzaal, 17 februari

Vrijdag 17 februari gaat het carnaval in Oldenzaal van start met de traditionele Carnavaleske Kinderwagenoptocht door het centrum van Oldenzaal. Vanaf 18:00 uur is er een welkom in het Stadstheater de Bond, waarna vanaf 18:30 opgesteld gaat worden voor de optocht door de binnenstad die om 19:00 van start gaat. Een uur later zal de burgemeester in het stadhuis alle deelnemers ontvangen, waar een speciaal feestprogramma is voor alle jeugdige hoogheden en hun gevolg met medewerking van de burgemeester, Prins Pats & Sik Boem en diverse kapellen. Om 21:00 uur, als de jeugd naar huis is, trekken de volwassenen verder met hun kinderwagens door enkele cafés richting de feesttent op de Markt waar Prins Pats en Sik Boem klaar staan om de vehikels in ontvangst te nemen. Een en ander zal gepaard gaan met veel feestgedruis, kale grappen en heel erg veel muziek.

Leo blokhuis Nijverdal, 9 februari

The Band was rond 1970 één van de meest invloedrijke bands uit de USA. Als begeleidingsband van Bob Dylan, maar ook op eigen platen, was deze groep zó veelzijdig en gezaghebbend, dat ze even simpel als allesomvattend The Band gedoopt werd. Muziekkenner bij uitstek Leo Blokhuis vertelt het verhaal van deze legendarische groep, terwijl de tijdloze composities van Robbie Robertson en zijn bandmaatjes meesterlijk vertolkt worden door een topband. Met Wouter Planteijdt, Eric van Dijsseldonk, Roel Spanjers, Hans van der Lubbe en Richard Heijermans.

Tickets: € 20.00 Locatie: Zinin Theater Aanvang: 21.15 uur

Twentse Carnavals Party

Kapellenfestival Oldenzaal, 5 februari Het kapellenfestival Toet'n & Bloaz'n is een verenigingoverstijgend feest Diverse blaaskapellen uit het hele land schrijven er voor in om mee te dingen naar de eerste prijs. Het belangrijkste is natuurlijk dat het één groot en gezellig feest wordt. De Stadsprins van Oldenzaal zal om 16.00 uur het feest bezoeken, samen met zijn gevolg. Aanvang: 13.00 uur Prijs: € 10,00 p.p. Locatie: Partycentrum Rouwhorst

Julian Sas Hellendoorn, 4 februari Julian Sas Deze man behoeft eigenlijk geen introductie. Julian Sas is namelijk één van de beste gitaristen in Europa. Samen met zijn twee bandleden zorgt Julian voor een overweldigende bluesshow. De rocker komt zéér binnenkort met een nieuw album en dat is natuurlijk een goede reden om hem weer eens naar Hellendoorn te halen. Want waar anders kun je genieten van de beste bluesrock dan bij De Lantaarn?! De show in De Lantaarn zal de eerste in Oost Nederland zijn met de nieuwe plaat en vindt plaats op zaterdag 4 februari! Wij zijn er van overtuigd dat dit wéér een optreden zal zijn dat je niet wilt missen, dus zorg dat je erbij bent en koop je tickets nu via deze site! Tickets kosten € 15.00 en de zaal gaat open om 20.30 uur. Locatie: Lantaarn Aanvang: 21.15 uur

Ijsbaan Nilantspad Losser, 02-01-t/m 31-03-2012 Jarenlang heeft Losser het moeten doen zonder ijsbaan. Nu de aanleg van de atletiek/ijsbaan voltooid is op de Multifunctionele Accomodatie Nilandtspad zijn een paar nachten vorst voldoende om op natuurijs te kunnen schaatsen. Evenals in het verleden wordt de supernieuwe ijsbaan ook voor het publiek opengesteld en is er de mogelijkheid om seizoenkaarten in de voorverkoop aan te schaffen. De voordelen van seizoenkaart is dat u direct kunt doorlopen, geen wachttijden aan de kassa, en u heeft recht op 3 x gratis meetrainen in de Ijshal Enschede op de maandagavond van 18.30 uur tot 19.40 uur. De baan in Enschede is tot 31 maart geopend. Tarieven jaarkaart junioren tot 15 jaar € 5,-- p.p. tot 15 januari , daarna € 8,-- p.p. Tarieven jaarkaart senioren vanaf 16 jaar € 10,-- p.p. tot 15 januari daarna € 16,-- p.p.

Hengelo, 17 februari

De Twentse Lichtparade in Hengelo die op vrijdagavond 17 februari 2012 plaatsvindt wordt uitgebreid met een feesttent op het marktplein voor ruim 2000 bezoekers. Met live: Dj, Diverse optredens, en uiteraard Carnavalsverenigingen!

Tent open: 15.00 uur Carnavalsfeest begint: 19.00 uur

Back to the 90’s Hengelo, 4 februari Helemaal los op de hits van toen. Onze dj’s van de avond trakteren je weer op the best and the worst of the decade. Dj Paul, Nakatomi, Backstreet Boys, Pearl Jam, Nirvana, Puff Daddy, het komt allemaal voorbij. Locatie: Metropool, Kosten: 5 euro,Tijd: 22.00 uur.

Hengelo Journaal Jochen Otten - Belastend Materiaal Enschede, 14 februari Wat moet je doen om het jezelf héél moeilijk te maken?! Uhm, al je ergernissen voor je houden, nooit boos worden, problemen van anderen aanhoren en die ook proberen te begrijpen, zo min mogelijk ruimte innemen, over je heen laten lopen en slecht slapen... Kortom: een programma over de grote schoonmaak in een hoofd vol opgekropte woede. Jochen zijn vierde soloprogramma “Belastend Materiaal” is wederom een voorstelling met sterk gelaagde humor. Na succesvolle cabaretprogramma’s als “Verover alle vrouwen of een werelddeel naar keuze” en “Underdog” speelt Otten nu ook wekelijks in Toomler, het stand-up cafe van Nederland, waar de top van de Nederlandse comedians zich verenigt. Hij tourt mee in de Comedytrain en daarnaast is hij te horen als columnist bij het radioprogramma Spijkers met Koppen. Locatie: De Buren

11 Basic Grooves Enschede, 3 februari Vrijdag 3 februari is die er dan eindelijk; de nieuwe editie van Basic Grooves! Voor deze editie wordt groots uitgepakt, met een drie uur durende set van Nederlands’ trots Michel de Hey. Deze show is onderdeel van het vijf-jarig bestaan van zijn Hey! Muzik radioshow! Aanvang:23:00 uur Genre: House/techno/minimal Ticket: €12,00 Locatie: Atak

Hengelo, 18 februari Heb je helemaal niks met dweilpassen, optochten, fanfares, verkleden, boerenkielen alaaf, confetti en serpentines maar drink je wel graag een borrel onder het genot van een lekker potje rock? Dan hoef je je dit weekend niet in je huis op te sluiten om de carnaval te ontlopen, maar ga je gewoon naar Metropool om 3 te gekke tribute bands aan het werk te zien. Onder de noemer Legends of Rock spelen vanavond AC/DC UK, Sanitarium (Metallica tribute) en Powerslave (Iron Maiden) in onze grote zaal. Geen polonaise, wél riffs vetter dan mayonaise! Entree vvk: € 15.00 Aanvang: 20: 30 uur

The Descendants (2011) Vanaf 2 februari in de bioscoop Matt King (George Clooney), een rijke landeigenaar, is getrouwd met een prachtige vrouw, die nu door een ernstig ongeluk in een terminale coma ligt. Zijn dochters van 10 en 17 jaar oud zijn onbekenden voor hem en hij denkt erover om zijn huis en land te verkopen aan een rijke vastgoedeigenaar. Twijfelend om de stekker uit de apparatuur te halen die zijn vrouw in leven houdt, komt Matt erachter dat zij een affaire had. Samen met zijn twee dochters gaat hij op zoek naar de betreffende persoon.

Grote Twentse Carnavalsoptocht Oldenzaal, 19 februari Elk jaar trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht ruim 100.000 bezoekers naar de Boeskoolstad. Ook dit jaar zal het weer een groot spektakel worden! De definitieve route wordt gepubliceerd in TC Tubantia, De Doar’n Döll en op de website: www.dekadolstermennekes.nl Locatie: Binnenstad Oldenzaal Aanvang: 12:30 uur

AC/DC, Metallica en Iron Maiden Tribute bands

Filmagenda

Grote Losserse Carnavalsoptocht Losser, 18 februari De Gaffel Aöskes is het overkoepelende orgaan van de Losserse carnavalsverenigingen. De Grote Losserse Carnavals-optocht vindt op zaterdag 18 februari weer plaats. Tijd: 13.45 - 16.00

Full of hate festival Enschede, 12 februari Het metal festival Full of Hate komt naar Enschede! Het reizende gezelschap gaat opnieuw door Europa door, na het grote succes in 2009. Dit keer wederom een beestachtig pakket van bands uit de internationale death- and thrash-metal-scene. Killer-acts als Cannibal Corpse & Behemoth, Legion of the Damned, Misery Index, Suicidal Angels en Nexus Inferis blazen alles weg met hun enorme kracht van extreme metal.

Achtste-groepers Huilen Niet (2012) Vanaf 15 februari in de bioscoop ‘Achtste Groepers Huilen Niet’ vertelt het verhaal van de levenslustige Akkie (Hanna Obbeek) die wild is van voetbal, ook al vindt klasgenoot Joep dat voetballen geen meidensport is. Akkie laat zich niet op haar kop zitten en met humor gaat ze tegen zijn pesterijen in. Wanneer ze leukemie krijgt, behoudt Akkie haar optimisme en energie. De hele klas van juf Ina leeft met haar mee en zelfs vanuit het ziekenhuis blijft Akkie zich met het schoolvoetbaltoernooi bemoeien. Als ze zo achteruit gaat dat ze onmogelijk aan het toernooi mee kan doen, bedenkt de stoere Joep een heel bijzonder plan.

Aanvang: 16:00 uur Ticket: €30,00 Locatie: Atak

Twentse Lichtparade en Gezinscarnavalsoptocht Als aftrap van het carnavalsweekend wordt op vrijdagavond 17 februari de grote Twentse Lichtparade in het centrum van Hengelo gehouden. De carnavalsverenigingen uit Hengelo en omgeving nemen deel aan deze optocht met de mooiste praalwagens die zij voor deze gelegenheid hebben versierd met verlichting. Gezinscarnavalsoptocht De Hengelose Gezinscarnavalsoptocht wordt op zaterdag 18 februari voor de 35ste keer gehouden in de binnenstad van Hengelo. Praalwagens uit Hengelo met hierop characters, dansers en danseressen maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad van Hengelo en zorgen voor een spetterende carnavalsoptocht. In de loop der jaren is de Hengelose Gezinscarnavalsoptocht uitgegroeid tot een echt Hengelo’ s evenement waar jong en oud aan mee doet. Op www.lichtparade.nl vindt u meer informatie.


Hengelo iPhone 4S 16GB

WINTE R

SALE

119,-

i.c.m. 2-jarig iPhone Smart 42,50 (100 min + onbeperkt sms + 1 GB internet)

1e 4 maanden € 42,50

21,25

/mnd

Brinkstraat 7b, Hengelo

Hengelo_31-01-2012  

Oplage 35.500 exemplaren Een foto... Bij goed weer is de speeltuin deze middag ook geopend. 12e jaargang nr. 01 Het belooft een sfeervolle m...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you