Page 1

www.hengelojournaal.nl

Dinsdag 27 maart 2012

Sam’s Kledingactie

Slingerbeurs >>>>> zie pag

3

HENGELO - Op zaterdag 31 maart vindt in Beckum, Deurningen en Hengelo de kledinginzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan van 10.00 tot 12.00 uur uw goede, nog draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken afgeven bij de volgende adressen:

Een foto... >>>>> zie pag

8

Warenmarkt Hengelo >>>>> zie pag

9

Weersvoorspelling Woensdag

4° 16°

Donderdag

3° 16°

Vrijdag

4° 16°

Twentse Jazzerieje REGIO - De namen van de tien genomineerden voor de ‘Twentse Jazzerieje’ zijn bekend. Vocalisten uit heel Overijssel kregen de mogelijkheid mee te doen aan dit jazzliedjesconcours in streektaal. Na twee openbare voorrondes waaraan zeventien kandidaten deelnamen, bleven uiteindelijk de tien besten over. De Twentse Jazzerieje is een onderdeel van het Grolsch International Jazz Festival Enschede, dat in het Pinksterweekend (26 t/m 28 mei) in de binnenstad van Enschede plaatsvindt. Uit Hengelo is Gwen Lemmens genomineerd.

Meander Kwartet

HENGELO - Het Meander Kwartet geeft woensdagavond 28 maart een uitvoering van ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van Joseph Haydn. Aanvang 19.30 uur in de Remonstrantse kerk aan de Woltersweg 11 in Hengelo. Toegang kost 7,50 euro. Tussen de verschillende delen worden teksten gelezen die betrekking hebben op de kruiswoorden van Christus. Het Meander Kwartet bestaat uit: Saskia Bos en Anke Foede (viool), Peter van Praagh (altviool) en Agaath Kooistra (violoncello). 12e jaargang nr. 03

Palmpaas-optocht met De Hengeler Spöllers en Daansers HENGELO - Dit jaar is het de 66e keer, dat de dansgroep ‘De Hengeler Spöllers en Daansers’ een traditionele palmpaas optocht gaat verzorgen. Bij deze PALMPAAS-optocht, die zondag 1 april plaatsvindt, krijgen ze muzikale begeleiding van de harmonie ‘Kunst en Strijd’ uit Losser. Het wijkcomité “Het Woolde” zorgt voor snoezige paashazen, die de hele route begeleiden. De dansgroep is gekleed in de

Twentse klederdracht en loopt met de grote Palmpaas achter de harmonie “Kunst en Strijd” aan.

in en via de parkeerweg naar de hoofdingang van het ZGT ziekenhuis (spoedeisende hulp)

De route: Vertrek 12.00 uur Boerhavelaan (achterkant ziekenhuis) - Geerdinksweg oversteken vervolg Begoniastraat - rechtsaf Geraniumstraat in - door de Irisstraat - vervolgens linksaf de Rozenstraat - rechtsaf Resedastraat vervolgen tot Geerdinksweg, schuin oversteken de Aletta Jacobslaan

Bij de hoofdingang ZGT worden folkloredansen geshowd en enkele dansen met de kinderen. Dan wordt de grote palmpaas aangeboden aan de patiëntjes van de kinderafdeling, waar ze op visite gaan en ook voor deze kinderen gaan dansen. Bij slecht weer is het dansprogramma in de grote hal van het ziekenhuis. Het evenement gaat altijd door.

Beckum: Parochiehuis Beckumerschoolweg 38, Deurningen: Parkeerplaats St. Plechelmusplein, Hengelo: Paus Joannes/H. Hart Kerk Castorweg 2, Thaborkerk G. Peuscherstraat 1, Moeder Teresakerk Meijersweg 10, Raphael Exodus Kerk J. Haydnlaan, Parkeerterrein Staringstraat hoek P.C.Hooftlaan, Bethelkerk Berfloplein 18 en St. Jansschool Oude Postweg.

De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar de projecten van Cordaid Mensen in Nood. Al een aantal jaar steunt Sam’s het Droogte Cyclus Project in Kenia. In dit project wordt de lokale bevolking geleerd om zich te wapenen tegen de droogte.

Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 10 60.

Palmpasenoptocht in de Noork HENGELO - Het is de afgelopen tijd een drukte van belang geweest in de blokhut van scoutinggroep Cunera st. Marcellinus. Ook dit jaar organiseren ze weer een palmpasenactie. Deze wordt afgesloten met de palmpasenoptocht in de Noork. De actie houdt in dat

de scoutinggroep palmpasens maakt en verkoopt om de clubkas te spekken.Tijdens de verkoop worden bij de meeste verkooppunten de stokken ook nog versierd met snoep. De palmpasenoptocht na deze kerkdienst in de OnzeLieve-Vrouwekerk, op 1 april, eindigt ook dit jaar bij de bejaardenhuizen in de Noork.

Aan hen wordt de grote, met snoep versierde palmpasen aangeboden. De optocht in

Marimorphose

Hengelo Lente aanbieding: € 19,75 /mnd

de Noork begint direct na de palmpasendienst in de OnzeLieve-Vrouwekerk.

Beauty & Hair

Nu ook geopeNd op zaterdag Hydrodermabrasie met de Silkpeel Spa™ vaN 10:00 -16.00 uur

Zie de advertentie op pagina 6 Verschijnt ± twaalf keer per jaar in Hengelo, Beckum, Oele en Deurningen.

Gemaakte afspraken gaan voor Zie pag. 2

is de nieuwste doorbraak op het gebied van huidverbetering en –verjonging waarmee u specifieke h

Hydrodermabrasie is een unieke combinatie van diamant dermabrasie en het tegelijkertijd insluizen zoals Hyaluronzuur, Salicylzuur of Vitamine C. Hierdoor kunt u enerzijds profiteren van alle voordele en anderzijds van ‘no needle mesotherapie’.

Oplage 35.500 exemplaren

De Silkpeel Spa™ neemt het bovenste laagje dode huidcellen weg en verwijdert kleine onzuiverhede de diamanttip onder vacuüm. Tegelijkertijd worden actieve werkstoffen diep in de huid gebracht.


AKTIE in de maand April: Bij wassen knippen drogen of een gezichtsbehandeling

Een Gratis Make-up behandeling en advies van couleur caramel ter waarde van €19.95 Bij aankoop van couleur caramel tijdens uw gratis make-up behandeling krijgt u 15% korting op de producten.

We zijn een kapsalon/ schoonheidssalon en we gebruiken natuurlijke haar kleuringen.

SPA gezichtsbehandeling; 60 min behandeling met sociale provensiale dáromatherapie bestaat uit: Reiniging, granen peeling, efi met daarover een vulcanisch klei masker, verwijderen van gerstekorrels en/of mee-eters, vruchten masker/kleimasker, massage nek, schouders, decollete en afsluitend een hydrafluide creme aangepast op uw huidtype.

Tele’way Littekenloos verwijderen van: Couperose, wratten, pigmentvlekken, vetknobbeltjes en andere goedaardige onregelmatigheden in de huid.

Couperose behandeling in de schoonheidssalon Uw huid wordt grondig gereinigd en met een fluweelzachte Micro Peeling ontdaan van afvalstoffen.

Nu voor maar €34.95

De speciale koelingstherapie pakking Alexandre Fabelle verstevigt de verslapte vaatwandjes. De zichtbare adertjes kunnen gecoaguleerd worden. Dit is zeer nauwkeurig stollen van de bloedvaatjes. De behandeling duurt ongeveer 3 kwartier, de koelingspakking en het coaguleren. Deze behandeling is voor alle huidtypen en de zeer gevoelige huid geschikt.

Grotestraat 104A te Borne T: 074-2674417

1 jaar gratis betaalpakket!

Energie besparende kunststofkozijnen zo natuurlijk als hout! Kom naar onze showroom en overtuig u!

Gratis Wereldpas met Chipknip Gratis Internet Bankieren Gratis papieren afschriften Gratis overschrijvingsformulieren Gratis iDEAL En altijd uw Adviseur in de buurt!

Nieuwe terrasoverkappingen en glazen schuifwanden

Stap n over na u RegioBa ar nk.

ASSURANTIEKANTOOR SEINEN BV Ir. M. Schefferlaan 49 7556 CP Hengelo T 074-2424882 E info@seinen-assurantien.nl I www.seinen-assurantien.nl

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

“Al meer dan 25 jaar!”

Sterk in maatwerk !

Volkerink Bouw en Beveiliging Echelpoelweg 2 7595KA Weerselo (tegenover Loohuis keukens) Tel: 0541 - 66 16 08 Fax: 0541 - 66 20 09 www.volkerink-bouw.nl


Dinsdag 27 maart 2012

Hengelo Journaal

3

Volg de ontwikkelingen rond Veldwijk Zuid

Slingerbeurs goed voor 280 matches Run Bike Run

HENGELO - De Berflo Es wordt steeds mooier. Nieuwe woningen worden opgeleverd, oude woningen worden gerenoveerd en zijn weer klaar voor de toekomst, de straten worden vernieuwd, het groen wordt verbeterd, buurtbewoners zetten initiatieven op en ga zo maar door.

DEURNINGEN - Voor de vijftiende keer wordt zondag 1 juli de ACMAA Run Bike Run Deurningen georganiseerd. Dit jaar is ACMAA Laboratoria uit Deurningen de hoofdsponsor.

Deurningen

De ACMAA Run Bike Run Deurningen is in vijftien jaar uitgegroeid tot een fenomeen dat niet meer weg is te denken voor regionale sporters. Zowel topsporters als recreanten strijden in één wedstrijd, waarbij ze allen een topprestatie leveren. Jaarlijks doen ruim 400 deelnemers aan dit evenement mee.

Ook de komende periode staan er weer een aantal belangrijke werkzaamheden op de planning. Daarom wordt op maandag 2 april van 19.00 tot 20.30 uur in de kantine van voetbalclub HVV een informatiebijeenkomst gehouden, met inloop met koffie/ thee vanaf 18.45 uur. www.hengelojournaal.nl

Dinsdag 23 maart 2010

Colofon Hengelo Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 35.500 exemplaren Advertentie-adviseur: Maurice Weustink. 074-259 66 33 E-mail: verkoop@hengelojournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-163 955 45 E-mail: redactie@hengelojournaal.nl Persberichten en beeldmateriaal die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel geplaatst worden in onze gedrukte- als digitale uitgaven.

10e jaargang nr. 1

Verschijnt +/- Zes keer per jaar in Hengelo, Beckum, Oele en Deurningen.

Oplage 3.000 exemplaren

Vormgeving: Renate Zwep Lindsy Grootelaar Charlotte van Leeuwen Geen Hengelo Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl Tel: 074-2596633 Verspreiding: TVO Verspreidingen tel. 053-480 30 30 Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Hart van Glanerbrug, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Hengelo Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Het Hengelo Journaal is lid van:

Lokale Media Partners is de nummer 1 verkooporganisatie voor nationale adverteerders in huis-aan-huisbladen. Professioneel, transparant, toegankelijk en met landelijke dekking en de juisteprijs/kwaliteit verhouding. Meer informatie: www.lmp.nl Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

HENGELO - Met een slag op de gong opende Commissaris van de Koningin van Overijssel, Ank Bijleveld de Slingerbeurs Hengelo 2012. De beurs vond plaats in de Gieterij van het ROC van Twente en is een initiatief van De Slinger. De vierde editie van De Slingerbeurs Hengelo was een groot succes. Maatschappelijke instellingen (vragers) en bedrijven (aanbieders) kwamen bijeen om te onderhandelen over vraag en aanbod en brachten zo met gesloten beurs concrete matches tot stand. Maar liefst 69 bedrijven en 86 maatschappelijke instellingen hadden zich aangemeld voor deze grote happening. Het resultaat: 280 matches met een gezamenlijke waarde van ruim 310.000 euro. In totaal

wordt er door het bedrijfsleven 5442 uur besteed aan de Hengelose samenleving in de vorm van maatschappelijke betrokkenheid. De Slingerbeurs De Slingerbeurs is vergelijkbaar met een overdekte marktplaats waar maatschappelijke instellingen en bedrijven elkaar in een informele sfeer ontmoeten. De beursdeelnemers hadden ruim anderhalf uur de tijd om matches te realiseren. Daarbij werden ze bijgestaan door vier hoekmannen die de bemiddeling tussen vraag en aanbod stimuleerden. Meteen kwam er een levendige handel tot stand door de enthousiaste deelnemers. Tag Your Masterpiece Voorafgaand aan De Slingerbeurs Hengelo 2012

gingen 12 ROC-studenten van de opleiding Maatschappelijke zorg en 12 Twentse ondernemers met elkaar in debat.‘Tag your masterpiece’ is de kickoff van het project ‘Jongeren thuis in de buurt’. Het debat stond onder leiding van Willem Habers van het ROC van Twente. De resultaten van het debat werden door de jongeren en ondernemers in graffiti uitgevoerd. Resultaat Aan het einde van de beurs hebben de accountants van PwC de totale waarde van de gemaakte matches berekend. Resultaat: 280 matches met een totale waarde van 310.000! Rond 17:30 uur maakte voorzitter Reinder Witting van De Slinger Hengelo dit schitterende resultaat bekend. Meer informatie op www.deslingerbeurs.nl.

Jubilarissen H.G.V. in zonnetje gezet HENGELO - Tijdens de goed bezochte algemene ledenvergadering heeft de Hengelosche Gymnastiek Vereeniging enkele van haar leden gehuldigd en daarmee in het zonnetje gezet. Mevrouw G. Groen werd gehuldigd omdat ze al tien jaar lid is. De dames G. Dragt, N. Haarman, M. Janssen, A. Kerkveld, L. Lamberts en de heer R. Vrijhoeven zijn al 25 jaar lid en mevrouw L. Munneke is gehuldigd wegens haar 50-jarig lidmaatschap. Van de lesgevenden is Jannie Zengerink gehuldigd omdat zij nu al 10 jaar les geeft bij H.G.V. Verder heeft het bestuur van H.G.V. de heer Otto Nieborg tijdens de vergadering voorgedragen als

erelid wegens zijn grote verdiensten voor niet alleen de vereniging maar ook voor de K.N.G.U. De aanwezige leden waren het allen unaniem eens met dit besluit.

Tot slot werd tijdens de vergadering ook nog de geheel vernieuwde website (www. hgvhengelo.nl) aan de leden gepresenteerd. Ook deze werd zeer positief ontvangen.

De wedstrijd bestaat uit 7,4 kilometer lopen, 31 kilometer fietsen en 3,7 kilometer lopen. Inschrijving is mogelijk via de internetsite: www.runbikerundeurningen.nl.

Huismuziek Twente bestaat 60 jaar

HENGELO - De vereniging ‘Huismuziek Twente’ houdt in verband met het 60-jarig bestaan, voor de hele regio, een muziekdag op zaterdag 21 april in wijkcentrum De Tempel (in het woningcomplex de Kasbah) in Hengelo. Er is door één van de vaste dirigenten een stuk gecomponeerd wat ’s morgens ingestudeerd gaat worden. In de middag is er de mogelijkheid om mee te doen aan één van de drie workshops die aangeboden worden.

Er is keuze uit zeer verschillende soorten muziek: wereldmuziek, eigentijdse muziek en renaissance muziek. Deze workshops staan onder leiding van leden van het Bassano Quartet. Aan het einde van de dag zal dit quartet een klein concert geven. De instrumenten die het meest bespeeld worden zijn één van de blokfluiten, van sopraan, alt, tenor tot basblokfluit. Maar ook andere instrumenten zijn van harte welkom om mee te komen spelen.

Huismuziek Twente is een vereniging met leden die graag samen muziek maken. Het doel van deze vereniging is samen muziek maken, er wordt niet toegewerkt naar een uitvoering. Er wordt een gastdirigent uitgenodigd om leiding te geven. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Erna Hilgerink: tel 053 4774083, e-mail b.hilgerink@home.nl of kijken op de website: www. huismuziek-twente.nl.


Geldig inGeldig september 20 Geldig in september 20 Geldig inGeldig september Geldig in septem in Geldig in2009 juli in juli 2 Geldig in september Geldig inseptemb juli 200

zorgers ezorgersGezocht Gezoch korting korting

Gelaatsbehandeling Sparkling Dinsdag 1 maart 2011

Hengelo Journaal Dankzij Dankzij de de unieke unieke nie nie

Ja, Twente Hart Safe Jeugdig talent u krijgt altijd een aantrekkelijke spaarrente (C0AC4=3470A3;>?4A<E64I>27C (C0AC4=3470A3;>?4A<E64I>27C

Intens warm ontspannende geurbeleving! bele, voorgemonteerd Dankzij de unieke nie bele, voorgemonteerd Reiniging, Wenkbrauwen epileren, Peeling, Stoombad, SC isis het bele,12-serie voorgemonteerd SC 12-serie het insta insta Verwijderen van mee-eters en/of gerstekorrels. Om optimale kelijker dan SC 12-serie het Op instaw kelijker dan isooit. ooit. Op w ontspanning te bereiken wordt de massage gestart met een kelijker dan ooit. Op w 1 bon per artikel heerlijk Hot Towel Ritueel. Uw huid wordt opgewarmd met 11 bon per artikel per warme doeken om huid optimaal voor te bereiden op de 1opbon bon peruwartikel artikel Korting acties, artikelen, Korting geldt geldt niet niet1op acties, afgeprijsde afgeprijsde artikelen, geneesmiddelen, geneesmiddelen, bon per artikel Bedrijfsnaam van de winter massage olie. Een mix van kaneel, Bedrijfsnaam Korting geldt niet afgeprijsde artikelen, geneesmiddelen, foto’s en en HENGELO – Stichting opname Korting geldtontwikkelen niet op op acties, acties, afgeprijsdeluiers artikelen, geneesmiddelen, foto’s ontwikkelen en afdrukken, afdrukken, luiers en babyvoeding babyvoeding Bedrijfsnaam123 Straatnaam foto’s en en sinaasappel, kruidnagel, den en pepermunt, de essence heeft Straatnaam 123 Korting geldtontwikkelen niet op acties, afgeprijsdeluiers artikelen, geneesmiddelen, foto’s ontwikkelen en afdrukken, afdrukken, luiers en babyvoeding babyvoeding Twente Hart Safe mag sinds Op aankoopbedrag stempel klantenkaart bij Straatnaam 12300 en afdrukken, luiers en geur babyvoeding een verwarmende werking bijontwikkelen kou. geen Een heerlijke die bon. hoort bij een koude PLAATSNAAM, Op total totalfoto’s aankoopbedrag geen stempel klantenkaart bij inlevering inlevering bon. PLAATSNAAM, Op total aankoopbedrag geen stempel klantenkaart bij inlevering bon. 22 januari alswinteravond. één van Tijdens deDeze actie is alleen geldig bij: DA Drogisterij Mensink Industriestraat 64 68 Hengelo Op total aankoopbedrag geen stempel klantenkaart bij inlevering bon. Deze actie het is alleen geldig bij: DAkunt Drogisterij Mensink - Industriestraat 64 - 68 Hengelo verse kruidenthee. masker u genieten van overheerlijk PLAATSNAAM, 0 stempel klantenkaart bijbehandeling inlevering Deze actieOpistotal alleenaankoopbedrag geldig bij: DA€geen Drogisterij Mensink -Duo Industriestraat 64 bon. - 68 Hengelo€ 39,50 p.p. weinige Overijsselse € 49,50 stichWinteraanbieding 44,50

www.drogisterijmensink.nl www.drogisterijmensink.nl tingen het predicaat NRR www.drogisterijmensink.nl www.drogisterijmensink.nl Special gecertificeerd Relax erkend opleiGelaatsbehandeling & Rug, Schouder, Nekmassage dingsinstituut dragen. ►We starten met de Gelaatsbehandeling: www.drogisterijmensink.nl

ZI0412 dealeradvairco'07 2.indd 3 ZI0412 dealeradvairco'07 2.indd 3

ZI0412 dealeradvairco'07 2.indd 3

Reiniging, Peeling, Vochtampul, Stoombad, Verwijderen van

oor r het hetHengelo HengeloJournaa Journa * Rente Keuzedeposito 1 jaar vast per 1 maart 2012. Rentewijzigingen voorbehouden.

Op 3 februari tekende Henk mee-eters en/of gerstekorrels, Masker. Poort een convenant tussen ►Om optimale ontspanning te bereiken wordt de behandeling de stichting Reanimatie- en gestart met een heerlijk Hot Towel Ritueel. Uw lichaamshuid opgewarmd met warme doeken om uw huid optimaal voor Zusterflat te k AED opleidingen Twente en wordt te bereiden op de warme olie. Zusterflat te k de Nederlandse►Het Hartstichting geheim van deze behandeling zit opgesloten in kleine met olie verwarmde De voormalige ‘zusterfla De voormalige ‘zusterfla waardoor de titel ‘Reanimatie keramische “eieren”. De “eieren” hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. Er Keuzed De voormalige ‘zusterfla ep wordt zowel met de handen als met de “eieren” gemasseerd. naast Nederlandse naast het het ziekenhuis ziekenhuis van van 1 jaar v osito partner’ van de►De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige bewegingen. Door de ast naast het ziekenhuis van Hartstichting aan deze rij kan heeft een tweekamerw heeft een tweekamerw combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt heeft een tweekamerw worden toegevoegd. Het pand heeft een worden, wat de massage effectiever maakt. De massage werkt heerlijk ontspannend Het pand heeft een pre pre Hetdepand heeft een pre en geeft nieuwe vitale energie. uit jaren vijftig. uit de jaren vijftig. ►Als afsluiting Nederlandse Hartstichting 80 kunt u genieten van overheerlijk verse kruidenthee.uit de jaren vijftig. € 79,50 Winteraanbieding € 59,50 Duo behandeling € 49,50 p.p. Het convenant tussen de Inclusief Gelaat-, Decolleté-, en Nekmassage + € 5,00 p.p. Er Er is is veel veel groen groen in in de de om om Nederlandse zitplaatsen Hartstichting Er is veel groen inis de om leuke wandeling te en Twente Hart Safe is leuke wandeling is te ma ma Aanbiedingen zijn geldig t/m 28 februari 2012 leuke wandeling is te ma ! D De drukschoolse opvang bezoek bedoeld om duidelijkheid te HENGELO/REGIO S natuurgebied en landgoed I U H natuurgebied en landgoed VERvan de posters en Zo nemen IJNinkt natuurgebied en landgoed J Zvan wij ouders scheppen over de WIrol kasteel kasteel ‘Twickel’. ‘Twickel’. De De ori orie stukjeling zorg uit handen. ‘ de Hartstichting. Anderzijds flyers waarin Catalpa haaropeningstijden: kasteel ‘Twickel’. De ori ling van van de de zusterwoning zusterwoning vermeldt het eenWalstraat groot aan- 632011 editie aankondigt ling van- de zusterwoning di t/m zo van 16.00 22.30 uur gebleven. Toegevoegd zijn gebleven. Toegevoegd zijn van de Catalpa Talent Tour Alle basisschoolkinderen m tal eisen waaraan de GG orga-Enschede 7511 gebleven. Toegevoegd zijn ne met paasdag geopend ne keuken keuken met apparatu apparatu de2e een passie kunnen zich vo nisaties moeten voldoen die is nauwelijks droog1eofen Tel. 053 431 22 74 ne keuken met apparatu verwarming, thermopane al de talententour inschrijvbb met de Hartstichting willen aanmeldingen stromenreservering verwarming, gewenst Hengelo 0546jemassief - 81 66houten 50 thermopane verwarming, thermopane b binnen.074 - 250 10 49 Almelo Of nu een leuk samenwerken. info@the-saloon.nl parket. massief houten parket.dan massief houten parket. komtMet doen, je zelfgesch de van Met de plaatsing plaatsing van de de C C gedicht gaat voorlez Cursussen kunnen op loca- ‘Geweldig om te zien dat ven volledige Met de plaatsing van debeC electrische volledige electrische be ASSURANTIEKANTOOR SEINEN BV met je beste vriend tie worden verzorgd. Een er zo enthousiast gerea- samen volledige electrische be Ir. M. Schefferlaan 49 bijdelive geerd wordt door kinde-cooking een vlotte rap laat horen, nieuw volledig geautomati-WELKOM 7556 CP Hengelo seerde website staatwww.the-saloon.nl garant ren. Natuurlijk weten wij uit bal wel 100 keer hooghou T 074-2424882 restaurant ervaring datRoyal kinderen Plaza of samen met je vriendinn voor een snelle manier van eigen E info@seinen-assurantien.nl maandag gesloten enorm creatief zijn. Dat is een zelfgeschreven lied zin aanmelden en berichtgeving I www.seinen-assurantien.nl 89:E>>A<44A8=5>A<0C84>E4A342DABDBB4=8=>A= de en reden dat mijn collega’s€ alle zijn welko voor jaarlijkse herhalingsop89:E>>A<44A8=5>A<0C84>E4A342DABDBB4=8=>A= Onbeperkt wokken teppanyaki, vanaf 20 kinderen p.p. all inclusive en ik, na het succes van de De enige voorwaarden z Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas. leidingen. Catalpa Talent Tour in 2010, dat je nog op de basisscho Jarig? hebben besloten er een jaar- zit en je act niet lanterugkerend ger dan 5 minuten duurt. Voor iedere lijks jarige die op evenement Openingstijden: Voetbalclinic Girlz4sportz voor basisschoolkinderen Inschrijven kan via www. zijn verjaardag van tenaar maken’ licht Saskia catalpa.nl/talenttour. Face & Hands or Feet Super de Luxe succes Afhaal: Fiselier (coördinator buitenrestaurant Royal Plaza komt Tip Top verzorgt ! maandag t/m zondag schoolse opvang) toe. ‘Wij ‘Wij zijn niet de enige ►Dieptereiniging, Wenkbrauwen epileren, Peeling, Stoombad, Verwijderen een gratis diner! 12.00 22.00 uur voorronde • Thuis of op • Timmerwerk HENGELO Ruim 75 meiden zijn een kinderopvangorganistad waar een • Thuis of op • Timmerwerk van mee-eters en/of gerstekorrels, Ampul, Masker. • inThuis of op • Timmerwerk Bel snel om uw tafel te hebben 22 februari deelgesatie die altijd beweging is’ plaatsvindt. De winnaars ►Manicure (Nagels knippen/vijlen, Nagels polijsten, Nagelriemverzorging, het bedrijf • Badkamers en 08 juli 2011 Oldenzaal Journaal het bedrijf • deze Badkamers en Verzorgende handcrème, Blanke lak) of Pedicure (Nagels knippen/vijlen, Restaurant: nomen aan zaterdag de Voetbalclinic valtvanaf Christel (clus- van lokale voorronElke dag o Bruggink het bedrijf • Badkamers en reserveren, 2 • toiletten Nagels polijsten, Nagelriemverzorging, Verwijderen van eelt/likdoorns, met FC Twente Vrouwen. termanager Hengelo) haar maandag des zullen vervolgens t/m zaterdag • Schilderwerk Schilderwerk toiletten Elke dagdeo • Schilderwerk toiletten Verkoelende voetcrème). personen. bij. ‘Door goed te luisteren 16.00 kleuren van uur hun stad ver-Dakramen 22.00 • AA • Dakramen € 64,50 Maandaanbieding € 49,50 Duo Behandeling € 44,50 p.p. AA Op het zonnige FC Twente naar wat kinderen en ouders zondedigen tijdens de grote enDakramen feestdagen • Geheugenspreek AA Inclusief Gelaats-, Decolleté– en Nekmassage + € 5,00 p.p. (Legitimatie vereist, deze Trainingscentrum werden de isbelangrijk vinden, kunnen wij 15.00 regiofinale in Enschede - 22.00 uur Bel ons, wij maken een Bel ons, wij maken een aanbieding geldt onze alleen dienstverlening op de vervijf cliniconderdelen begetelkens op 30 maart’. De win55 voor voor Gatineau Aqua Memory Treatment Bel ons,naar wij prijsopgave maken OLDENZAAL – De Stichtin ofvoor mail vrijblijvende 5 voor leid door speelsters leuker en beter van deeen finale gaat jaardagvan zelfFC en alleen denaar jarige)maken. Onze vrijblijvende prijsopgave Gelaatsbehandeling voor de vochtarme huid! zijn Ouderen en Carint Re Mozartlaan of mail naar vrijblijvende prijsopgave Mozartlaan Twente Vrouwen. ‘zwem-bso’ is daar een mooi niet alleen naar huis met Uw huid voelt trekkerig aan, vertoont fijne lijntjes en schilfert soms. Speciaal houden spreekuur in het bezorging@twentejournaal.nl Mozartlaan Padvinderstraat 11 Padvinderstraat 11 voor deze huid ontwikkelde Gatineau de Aqua Memory behandeling. De voorbeeld van. Samen met een prachtige beker maar riushuis voor mensen die bezorging@twentejournaal.nl Padvinderstraat 11 7553 TS Hengelo producten in deze lijn verspreiden permanent hydraterende werkstoffen, over het 7553 TS Hengelo In de meivakantie staat de het Twentebad organiseren mag 25hebben vriendjes of geheugen vrien7553 TS Hengelo een vergeet wel eens iets waardoor de vochtbalans van de huid hersteld wordt. Uw huid is na de volgende Girlz4sportz op het : 72 Royal Plaza Denekamperstraat wij zwemlessen voor Telefoon 074-259 46 44 de dinnetjes uitnodigen voor Telefoon 074-259 46 44 geen reden om ongerust te (vermeld naam, leeftijd & adres) behandeling perfect gehydrateerd. Telefoon 074-259 46 44 (vermeld naam, leeftijd & adres) Mobiel 06-53 781 975 : programma op het marktkinderen die & onze een bioscoopbezoek. Mobiel 06-53 781 975 7577 PB Oldenzaal Tbuiten+31(0)541-533225 Maar wanneer u merktHet dat (vermeld naam, leeftijd adres) ►Dieptereiniging, Gatineau Gommage (deze enzymatische peeling zorgt voor Mobiel 06-53 781 975 E-mail: info@klussenbedrijfmartin.nl plein in het centrum. geetachtigheid toeneemt k F +31(0)541-532566 E info@wokroyalplaza.nl een zichtbaar verfijnde huidstructuur). prettig zijn om daar eens m Website: www.klussenbedrijfmartin.nl ►Stoombad, Verwijderen van comedonen en milia, www.wokroyalplaza.nl deskundige over te kunnen

3%*

Voor Vooralalu interesse? interesse? Klein SStart hard 003.09t.a0r9t /hardllooooppccuurrssuus: 3.09.09 / 116 weken / s: 6 weken / 60 euro 60 euro ++ gratis in gratis insscchrijving W i n t e r Winter SStteep One Lhorijving p One Looop 19.12.09 p 19.12.09

• Thuis of op • Thuis of op

Bel Bel • Schilderwerk • Schilderwer

het bedrijf Gezocht het bedrijf Bezorgers Bezorgers Gezocht Kl Kl voor het Hengelo Journaal voor het Hengelo Journaal

Klein

Voor al uw klussen Voor al uw klussen ODY interesse? ODY interesse? Bel

074 74 259 259 66 66 33 33 klussenbedrijf klussenbedrijf Bel Bel

Beachvolley Boeskool 2011 074 259 66 33 klussenbedrijf 074 259 66 33 klussenbedrijf

Turkse P Turkse ´ P ´

Bel Je rijbewijs vri op of of mail mail naar naar VERBOUWING Nieuw in  Enschede  

Aqua Memory serum (optimale hydratatie), Aqua Memory Masker (huid voelt direct weer soepel en zacht aan). ►Als afsluiting kunt u genieten van een overheerlijk verse kruiden thee. € 52,50 Maandaanbieding € 44,50 Duo aanbieding € 39,50 p.p. Inclusief Gelaats-,Decolleté- en Nekmassage + € 5,00 p.p.

 

Het geheugenspreekuur kan matie en advies bieden en e kundige beoordeling van blematiek. Op verzoek kan geheugentest worden afgeno vindt op het geheugenspree ieder geval altijd een geduld rend oor.

bezorging@twentejournaal.nl zorging@twentejournaal.nlPad Aanbiedingen zijn geldig t/m 30 april 2012

Op je zestiende al starten met rijlessen, op je zeventiende jouw Elke eerste en derde roz dins

Nieuw in  Enschede  

uur to Dankzij de overheidsregeling Begeleid Rijden wordt dat nu mogelijk! de Je maand haalt van als 9.00 zeventie uur kunt het geheugensp officieel rijbewijs en mag tot je achttiende verjaardag, onder begeleiding vanu een coach*, bezoeken in het Michgo - Beachvolley Boeskool de jaren is uitgegroeid ware Marktstraat 10-12 te Olde Word of OLDENZAAL ben je komende zomer zestien jaar? Dan kun tot je een je nu bij Brookhuis aanmelden wordt dit jaar voor de 17e keer in publiekstrekker. Ieder jaar wordt er kunt ook vooraf een afspraa Je krijgt dan bovendien je eerste lessen in de simulator (waard successie gehouden. Van woensdag weer massaal ingeschreven voor het door te bellen naar 0541-585 Kom naar open dag 20 opaugustus 2 april, volleybaltoernooi kijk op www.verkeersschoolbrookhuis.nl voor m 17 onze tot en met zaterdag en ook de onderdeis de Ganzenmarkt weer het decor len voetvolley en beachtennis kennen Wietske Haasbeek psycho zon, strand, een Piet sterkHeinstraat deelnemersveld. Carintreggeland Ria H Oldenzaalvan Spoorstraat 16 palmen, gezellige Enschede 21 ROCdeHengelo Gieterijen200 terrasjes en nog veel meer! ouderenadviseur bij de S 0541 - 531221 053 - 4323030 Dus heeft u zin in een sportieve uitda-074-2596767 Welzijn Ouderen, zijn tijd Dit in verband met het grootste ging tijdens het grootste Oldenzaalse spreekuur aanwezig om uw Oldenzaalse zomerfeest dat alweer zomerfeest? Geeft u zich dan op voor te beantwoorden. voor de 41e keer georganiseerd zal één van de toernooien! worden dit jaar. De Boeskool is lös! Wanneer een bezoek aan Dinsdag 31 januari 2012 Voor meer informatie over het pro- spreekuur niet mogelijk Ensche is ka Tijdens de Boeskool is er zoals gebrui- gramma en over het inschrijven voor ouderenadviseur ook bij u t Altijd actueel: de weekkrant.nl

VuurwerkXpress.nl VuurwerkXpress.nl   755 Janninksweg   3 8   Janninksweg  38  


VERBOUWINGSOPRUIMING KORTINGEN TOT

70%

LICHTCENTRUM HENGELO

Openingstijden Ma. 13.00-18.00 Di.-Wo. 09.30-18.00 Do. 09.30-21.00 Vr. 09.30-18.00 Za. 09.00-17.00

Pasmaatweg 36, Hengelo • Tel. (074) 247 00 98 Mail: info@lichtcentrumhengelo.nl www.lichtcentrumhengelo.nl

MEER DAN 1200 M 2 VERLICHTING, LUXE KADO ARTIKELEN, SPIEGELS, MEUBELS EN KLEINMEUBELS

TION INSPLEIKRTRA ISCHE

Z

rt o f m o C n a i v Scandina

E INGSET BOXSPR

180/200 VA N € 2615,-

€ 1649,-

VOOR OOK LEVERB AAR IN 210 EN 220 CM!

ECHT COMPLEET!

ALLE INGS BOXSPR AAD R R O UIT VO AAR! LEVERB

★ HOOFDBORD 110 CM HOOG ★ ALUMINIUMKLEURIGE POOTJES

160/200 VA N € 2545,-

€ 1595,-

GSE BOXSPRIN VAN EEN

★ BOX ONDERBAK

€ 1495,-

VOOR

T

OP BIJ AANKO

PROFITEER NU!

140/200 VA N € 2495,VOOR

ILPSAK!KET T A R G XTIE WEEDS TE

120/200 VA N € 895,-

★ GESTOFF. MATRASSEN 18 CM

A ATLANT E

€ 499,-

★ TOPDEKMATRAS 6 CM

VOOR 140/200 VA N € 1069,-

T COMPLE ET GS IN R BOXSP

€ 599,-

VOOR 160/200 VA N € 1129,-

€ 649,-

VOOR 180/200 VA N € 1189,-

★ VOLLEDIG ELEKTRISCH VERSTELBARE BOXSPRING ★ LUXE HOOFDBORD MET MASSIEF ZWEEDS FRAME ★ MEEGESTOFFEERDE POCKETVEERMATRASSEN ★ 2 MATRASBEUGELS EN LUXE POTEN ★ LUXE DIKKE SPLITTOPPER

SYDNEY

TOTALE INSTAPHOOGTE 60 CM!!

INGSET BOXSPR ET COMPLE

VOOR

★ UITSTEKENDE VENTILATIE ★ HAALT DE NAAD WEG N € 1399,140/200 VA VOOR

N € 279,140/200 VA

€ 859,-

VOOR

N € 1449,160/200 VA VOOR

€ 879,-

N € 1499 180/200 VA VOOR

,-

€ 899,-

N € 1569,180/210 VA VOOR

€ 989,-

€ 139,-

N € 299,160/200 VA VOOR

€ 159,-

★ BOXSPRING INCL LUXE POTEN ★ GESTOFF. POCKETVERINGSMATRASSEN ★ 1 DIKKE TOPDEKMATRAS ★ INCL HOOFDBORD

€ 699,-

VOOR 180/210 VA N € 1295,-

TUSSEN TWEE MATRASSEN ★ PERFECT LIGCOMFORT

€ 749,-

TOPDEKS MATDRSCA HUIM HR KOU 6 CM DIK

N € 339,180/200 VA VOOR

€ 179,-

N € 379,180/210 VA VOOR

€ 199,-

SMUTSSTRAAT 41 (PARKEERTERREIN ACHTER DE HEMA) • 7551 HM HENGELO • TEL . 074 247 07 86


15 %

10

MET LASERBEHANDELING TEGEN PIJNKLACHTEN MET SNELKOPPELING SNELKOPPELING Regionale beurs voor therapieĂŤn In Balans

korting kort NORDIC-DREAMS korting kort

Kl K Geldig inGeldig september 2009 Geldig in september 2009 Geldig inGeldig september Geldig in2009 juli 2009 Geldig in september 2 in juli 2009 in 20 Geldig inseptember juli 2009 Geldig in september 2009

Geldig inGeldig september 2009 Geldig in september 2009 Geldig inGeldig september Geldig in september 2 in 20 Geldig in2009 juli 2009 in juli 2009 Geldig in september 2009 Geldig inseptember juli 2009

sGezocht Gezocht

Gelaatsbehandeling Sparkling maart 2011

Hengelo Journaal Dankzij de verfrissende opties, vast 11Hier kunt Sindsen Chirolaser een als Dankzij de de unieke unieke nieuwe nieuwe snelkoppeling snelkoppeling enjuni de flflexiexi-heeft verfrissende opties, zowel zowel mobiel mobiel alsnieuwe vast aan aan de de vestiging in Oldenzaal en Hengelo.

Intens warm ontspannende geurbeleving! bele, voorgemonteerde leidingen de Zibro Ga advies naar uw aircospecialist. Dankzij de unieke nieuwe snelkoppeling en de flexi- wand. verfrissende mobiel als vast aan deen chronische klachten aan het bewegingsapuvan laten behandelen voor acutebele, voorgemonteerde leidingen vanzich de nieuwe nieuwe Zibro wand. Ga voor vooropties, advieszowel naar uw aircospecialist. Reiniging, Wenkbrauwen epileren, Peeling, Stoombad, SC 12-serie isis het van deze split-units makbele, voorgemonteerde leidingen van de nieuwezoals Zibro wand. Ga voor en adviesgewrichtsontstekingen, naar uw aircospecialist. peesvoorhoofdsholteontsteking maar ook SC 12-serie het installeren installeren vanparaat deze split-units makVerwijderen van mee-eters en/of gerstekorrels. Om optimale kelijker dan www.zibro.nl vindt uu nog meer SC 12-serie het Op installeren vanartrose deze split-units mak- gewrichten. Onze lasertherapeuten behandelen patiĂŤnten met uiteenlokelijker dan isooit. ooit. Op www.zibro.nl vindt nog van meer ontspanning te bereiken wordt de massage gestart met een kelijker dan ooit. Op www.zibro.nl vindt u nog meer pende klachten zoals frozen shoulders, tennis- en golfersellebogen, hielspoor, jumpers 11 bon per artikel 11 pijnbon per heerlijk Hot Towel Ritueel. Uw huid wordt opgewarmd met bon per artikel bon per per knee, carpaal tunnel syndroom en nog veel meer. We werken met ultramoderne1 1 bon per artikel bon warme doeken om uw huid optimaal voor te bereiden op de 1 bon per artikel 1op bon per Korting acties, artikelen, geneesmiddelen, Korting geldt niet acties, afgeprij vrije softlasers die veelvuldig in ziekenhuizen in de VS en Rusland toegepast worden. Korting geldt geldt niet niet1op opbon acties, afgeprijsde afgeprijsde artikelen, geneesmiddelen, Korting geldt niet op acties, afgeprij Bedrijfsnaam per artikel 1 bon per Bedrijfsnaam opname van de winter massage olie. Een mix van kaneel, IS Korting geldt niet afgeprijsde artikelen, geneesmiddelen, Korting geldt niet op acties, afgeprij E fotoâ&#x20AC;&#x2122;s en en fotoâ&#x20AC;&#x2122;s ontwikkelen en afdrukke L â&#x20AC;&#x201C; Stichting L A Korting geldtontwikkelen niet op op acties, acties, afgeprijsdeluiers artikelen, geneesmiddelen, Korting geldt niet op acties, afgeprij fotoâ&#x20AC;&#x2122;s ontwikkelen en afdrukken, afdrukken, luiers en babyvoeding babyvoeding fotoâ&#x20AC;&#x2122;s ontwikkelen en afdrukke GRAT Bedrijfsnaam123 Straatnaam fotoâ&#x20AC;&#x2122;s en en fotoâ&#x20AC;&#x2122;s en sinaasappel, kruidnagel, den en pepermunt, de essence heeft Straatnaam 123 Korting geldtontwikkelen niet op acties, afgeprijsdeluiers artikelen, geneesmiddelen, Korting geldtontwikkelen niet op acties, afgeprij S fotoâ&#x20AC;&#x2122;s ontwikkelen en afdrukken, afdrukken, luiers en babyvoeding babyvoeding fotoâ&#x20AC;&#x2122;s ontwikkelen en afdrukke afdrukke G D t Safe mag sinds G IN Maar ook nek-en rugklachten zijn veilig en pijnvrij te behandelen. Als fysiotherapie en R SPR Op aankoopbedrag stempel klantenkaart bij Op aankoopbedrag stempe Straatnaam 1230123-4567890 BEZO en afdrukken, luiers babyvoeding ontwikkelengeen en afdrukke een verwarmende werking bijontwikkelen kou. geen Een heerlijke geur die bon. hoort VERSTELBAAR bij een koude PLAATSNAAM, Op total totalfotoâ&#x20AC;&#x2122;s aankoopbedrag geen stempel klantenkaart bij inlevering inlevering bon. Op total totalfotoâ&#x20AC;&#x2122;s aankoopbedrag geen stempe â&#x2DC;&#x2026; enELEKTRISCH â&#x2DC;&#x2026; BOX ONDERBAK BOX PLAATSNAAM, 0123-4567890 pijnstillers en spuiten dan kan -lasertherapie vaak nog uitkomst aankoopbedrag geen stempel klantenkaart bij inlevering aankoopbedrag stempe HENGELO HuidigeDeze en toealswinteravond. ĂŠĂŠn vanHTijdens de Deze is alleen geldig Drogisterij Mensink -- Industriestraat 64 -- 68 actie is alleen geldig bij: Drogisterij AD (voldoende) helpen Aniet L actie Op total aankoopbedrag geen stempel klantenkaart bij inlevering bon. Op total aankoopbedrag geen stempeM Deze actieOp istotal alleen geldig bij: bij: DA DAkunt Drogisterij Mensink Industriestraat 64 bon. 68 Hengelo Hengelo Deze actieOp istotal alleen geldig bij: DA DA geen Drogisterij M RRZuid EE het masker u genieten van overheerlijk verse kruidenthee. PLAATSNAAM, 0123-4567890 IT Hengelo O O V IN Boekeloseweg 91 â&#x2DC;&#x2026; HOOFDBORD 110 CM HOOG â&#x2DC;&#x2026; INCL. HOOFDBORD bieden. U aankoopbedrag stempel klantenkaart bijbehandeling inlevering total aankoopbedrag stempeM Deze actieOpistotal alleen geldig bij: DAâ&#x201A;Źgeen Drogisterij Mensink -Duo Industriestraat 64 bon. - 68 Hengeloâ&#x201A;Ź 39,50 p.p. Deze actieOpis alleen geldig bij: DA geen Drogisterij Hengelo Zuid Boekeloseweg 91 komstige gebruikers van verijsselse â&#x201A;Ź 49,50 stichWinteraanbieding 44,50 ! ! AND AAR

e Hart Safe

Hengelo

Jeugdig talent gezocht ECHT COMPLEET!

L www.drogisterijmensink.nl Rwww.drogisterijmensink.nl ZI0412 dealeradvairco'07 2.indd 3 NEDENRR â&#x2DC;&#x2026; LUXE POCKETVERINGSMATRASSEN predicaat ZI0412 dealeradvairco'07 2.indd 3 www.drogisterijmensink.nl www.drogisterijmensink.nl ZI0412 dealeradvairco'07 2.indd 3 Relax Special erd erkend opleiâ&#x2DC;&#x2026; 10 JAAR GARANTIE Gelaatsbehandeling & Rug, Schouder, Nekmassage uut dragen. â&#x2013;şWe starten met de Gelaatsbehandeling:

www.drogisterijmensink.nl

Duurzame warmte GEHEEL COMPLEET! Gezondheidspark

www.drogister www.drogisteri www.drogister www.drogisteri

Hengelo Zuid Boekeloseweg 91 VER 12-04-2007 09:15:38 LETel. ALUMINIUMKLEURIGE 250 het â&#x2DC;&#x2026; Gezondheidspark wor- POOTJES 12-04-2007 09:15:38 250 20 20 80 80 Hoe werktTel. de softlaser 12-04-2007 09:15:38 Tel. 250 20 80 den aangesloten op het biochemiâ&#x2DC;&#x2026; 18 CM DIKKE GESTOFFEERDE Met laserlicht kan heel specifiek bepaalde pijnplekken worden behandeld, zodat en dragen sche reacties plaatsvinden in de ontstokenWarmtenet lichaamscellen. â&#x2DC;&#x2026; MATRASSEN daarmee bij aan een verâ&#x2DC;&#x2026; 6 CM DIKKE TOPDEKMATRAS De injecties (corticosteroĂŻden) die artsen minderd toepassen als laatste redmiddel werken sterk aardgasgebruik ĂŠn ontstekingsremmend en onderdrukken meestal alleen de pijn. Het behandelde weefsel verminderde CO2-uitstoot. krimpt voor 1/3 en komt nooit terug. Conclusie: het weefsel wordt dus zwakker terwijl laserlicht het genezingsproces juist versnelt en het weefsel versterkt. In een snel tempo gebeurt met zogeheten zal collageenaanmaakFoto: toenemen waardoor de deelnemende pijn zal afnemen. Een deel van Dat de therapeuten. Foto: In Balans

B

SAMSUNG GALAXY S II

Reiniging, Peeling, Vochtampul, Stoombad, Verwijderen van ari tekende Henk mee-eters en/of gerstekorrels, Masker. â&#x2013;şOm optimale ontspanning te bereiken wordt de behandeling convenant tussen gestart met een heerlijk Hot Towel Ritueel. Uw lichaamshuid g Reanimatie- en wordt opgewarmd met warme doeken om uw huid optimaal voor dingen Twente en te bereiden op de warme olie. energiepalen of bodemlusndseâ&#x2013;şHet Hartstichting geheim van deze behandeling zit opgesloten in kleine met olie verwarmde De â&#x20AC;&#x2DC;zusterflatâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;&#x201C;â&#x20AC;&#x201C; gelegen De voormalige voormalige â&#x20AC;&#x2DC;zusterflatâ&#x20AC;&#x2122; gelegen Tevredenheidsonderzoek sen. Op 27 januari hebben e titel â&#x20AC;&#x2DC;Reanimatie keramische â&#x20AC;&#x153;eierenâ&#x20AC;?. De â&#x20AC;&#x153;eierenâ&#x20AC;? hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. Er REGIO - Therapeuten gezienâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;&#x2DC;de kracht m.b.t. van het De voormalige â&#x20AC;&#x2DC;zusterflatâ&#x20AC;&#x2122;Hengelo â&#x20AC;&#x201C; gelegen TOTALE INSTAPHOOGTE 60 uit CM!! Medilaser momenteel een tevredenheidsonderzoek vanenlasertherapie zowel met de handen als met de â&#x20AC;&#x153;eierenâ&#x20AC;? gemasseerd. naast â&#x20AC;&#x201C;â&#x20AC;&#x201C; verricht Theo Rietkerk en Janneke n dewordt Nederlandse naast het het ziekenhuis ziekenhuis van van Hengelo Enschede, nietsdoenâ&#x20AC;&#x2122;. pijnklachten aan Losser, gewrichten.Hengelo, Men ondergaat 6 behandelingen van 2x per week en na â&#x2013;şDe massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige bewegingen. Door de naast het ziekenhuis van Hengelo â&#x20AC;&#x201C; Oude Alink de grondboren ng aan deze rij kan heeft een tweekamerwoning vrij. heeftgewerkt een tweekamerwoningafloop vrij.ontvangt uOldenzaal combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel â&#x201A;Ź45,00 aan en reiskostenDe Lutte houheeft ontspannend een tweekamerwoning vrij. in werking gezet. Hiermee gevoegd. Het design worden, wat de massage effectiever maakt. De massage werkt heerlijk Het pand pand heeft heeft een een prettig prettig vergoeding. design den op zondag 15 april Destartsein therapieĂŤn gaven ze het voorop de beurs Het pand heeft een prettig design en geeft nieuwe vitale energie. Voor een afspraak kunt u bellen naar uit 120/ 200 VA uit de de jaren jaren vijftig. vijftig. in muziekschool DedeSleutel zijn vooral gericht op de N 140/kruidenthee. â&#x201A;Ź â&#x2013;şAls afsluiting kunt u genieten van overheerlijk verse e Hartstichting aanleg van dit nieuwe 89 0900-5273784 of 053-4308287 200 VAN uit 5,de95 jaren â&#x201A;Ź 21 ,- vijftig. aan De Diepenbrocklaan van het innerâ&#x201A;Ź 79,50 Winteraanbieding â&#x201A;Ź 59,50 Duo behandeling â&#x201A;Ź 49,50 p.p. nant tussen de gedeelteinvanbewustwording het Warmtenet. VOOR Inclusief Gelaat-, DecolletĂŠ-, en Nekmassage + â&#x201A;Ź 5,00 p.p.VOOR Er Een U kunt tot 20 2012. Losser dejanuari regionale beurs lijk proces, ontspanning en Er is is veel veel groen groen in in de de omgeving. omgeving. Eenzich aanmelden

elo geloJournaal Journaal Zusterflat te koop (C0AC4=3470A3;>?4A<E64I>27C Zusterflat te koop (C0AC4=3470A3;>?4A<E64I>27C

(C0AC4=34#>A382,0;:4A< (C0AC4=34#>A382,0;:4A< Kom winke

Kom winke

W WE EE EM M S T uA â&#x201A;Ź gg,-ccA 4lk9iR n 9 a S T R W u c i d n i r k o l N a Start rdic W

Voor Vooralaluwuwklussen klussen sse? esse? Klein Driene SStart hard â&#x201A;Ź 003.09t.a0r9t /hardllooooppccuurrssuus: 1395,3.09.09 / 116 weken / s: 6 weken / 60 euro 60 eâ&#x201A;Ź ur1 o 495,+ g r a t i s i n + s gratis i chrijvin W Wiinntteerr SStteep OnnescLhorijvingg p One Looop 19.12â&#x201A;Ź.019595,p 19.12.09

Hartstichting Er is veel groen inis de Een 140/ontwikkeling. In Balans. Op de beurs kan leuke wandeling te omgeving. maken â&#x20AC;&#x201C;â&#x20AC;&#x201C; door 200 VAN â&#x201A;Ź 10In Balans is met Investeren Hart Safe is leuke wandeling door Aanbiedingen zijn geldig t/m 28 februari 2012 is te maken Vergoeding 69,leuke wandeling is te maken â&#x20AC;&#x201C; door het publiek gratis kennisname interessant voor mendrukschoolse opvang bezoeken. vervoer van de winnaar verOp 27 januari ondertekenm duidelijkheid te HENGELO/REGIO - De 16 natuurgebied en landgoed â&#x20AC;&#x201C; naar het 0/200 VA natuurgebied en landgoed â&#x20AC;&#x201C; naar hetu aanvullend verzekerd bent voor Indien Nâ&#x201A;Ź 2245,VOwillen O R maken met tal van aanvulsen die werken aan hun natuurgebied en landgoed â&#x20AC;&#x201C; naar het wij ouders een zorgen wij natuurlijk heleden de gedeputeerde en de over de rol van inkt van de posters en Zo nemen alternatieve of complementaire geneeskasteel â&#x20AC;&#x2DC;Twickelâ&#x20AC;&#x2122;. De originele indekasteel â&#x20AC;&#x2DC;Twickelâ&#x20AC;&#x2122;. De originele indeAfhaaladressen OR kasteel lende complementaire theinnerlijke balans of er meerex zorg uit handen. â&#x20AC;&#x2DC; maal in stijl: in een limousine! wethouder ook een geldchting. Anderzijds flyers waarin Catalpa haar VOstukje wijzen dan worden onze behandelingen Afhaaladressen ex â&#x20AC;&#x2DC;Twickelâ&#x20AC;&#x2122;. De originele inde16 0/ 20 stoppenkast naar huidige maatstaven 0 VAN â&#x201A;Ź 1129 Afhaaladressen ling stoppenkast naar huidige maatstaven ling van van de de zusterwoning zusterwoning is is behouden behouden ex ,vergoed tussen de 80%-100%. rapieĂŤn, lezingen, workshops van willen weten. Maar vooral â&#x20AC;&#x2122;Schrijf je snel in, want het leenovereenkomst. De proet een groot aan- 2011 editie aankondigt stoppenkastennaar huidigeDemaatstaven ling van de zusterwoning iseen behouden vernieuwd vervangen. vraagprijs gebleven. Toegevoegd zijn modervernieuwd en vervangen. De vraagprijs gebleven. Toegevoegd zijn een moderen informatiestands. voor die zichJJ Alle basisschoolkinderen met aantal vernieuwd plaatsen isvervangen. beperkt!â&#x20AC;&#x2122; vincie geeft ook eenVO lening van waaraan de orga- van de Catalpa Talent Hengelo OR diegenen 18Tour 0/200 VA Hengelo De vraagprijs gebleven. Toegevoegd zijn een Het moderN â&#x201A;Źne eigen risico is hierenniet toepassing van van Leeuwenhoeklaan met 15,-kunnen vanerAnthony Anthony van van Leeuwenhoeklaan 8-1 ne23keuken keuken met apparatuur, apparatuur, centrale E droog of de een passie zich voor centrale voegt zij noghet aan toe. 1,8 8-1 miljoen voor verdere in uit-balans Hengelo eten voldoen die is nauwelijks niet helemaal voelen,J E H T C E S (dit geldt alleen voor basispakket). 18 I L 0/ van Anthony van Leeuwenhoeklaan 8-1 R P ne keuken met apparatuur, centrale 20 0het Taanmeldingen stromen alVOOdeR talententour VA kk. en privĂŠ N prettig verwarming, thermopane beglazing â&#x201A;Ź 1189,-in hunLadies bouw van het Warmtenet inschrijven. rtstichting E willen CO LEKHengelo is 94.500,94.500,kk. en wordt wordt beurs privĂŠ aangeboaangeboDeM regionale In Balans niet zo vel zitverwarming, beglazing en en is 074 - 250 10 49 Almelo Of 0546jemassief - 81 66houten 50 thermopane T T is 94.500,kk.voorronde envoor wordt privĂŠ aangeboverwarming, thermopane beglazing en Hengelose E E S S den. Een afspraak maken voor bezichin Hengelo. De lening binnen. nu een leuk dansje De en. parket. G G De behandeling wordt uitgevoerd door wordt de derde keer ten, gestrest of opgejaagd zijn, Ladies N N den. Een afspraak maken voor bezichI I massief houten parket. VOOR wordt R R P P S S X den. Een afspraak voormet bezichO massief houten parket. onze lasertherapeuten. Deze maken therapeuten gebruikt voor investeringen komtMet doen, je zelfgeschrevan de Catalpa Talent Tour B BOX gehouden in de muziekschool angsten en klachten hebben, tiging kan door te bellen de de plaatsing van de CV is ook de tiging kan door te bellen met de Met de plaatsing van de CV is ook de OOKdat LEVER aangesloten bijkan de door erkende 0/21terwijl 0energie. in duurzame venBAvolledige gedicht gaat voorlezen, vindt plaats op woensdag kunnen op loca- â&#x20AC;&#x2DC;Geweldig om te zien tiging te beroepsbellen met de18 VAN â&#x201A;Ź Met van debedrading CV is zijn ook de dhr. ARdeINplaatsing tussen 11.00 en 16.00 uur. er12â&#x20AC;&#x153;niets Weustink 0650825960 electrische en 95,- te vindenâ&#x20AC;? dhr. Weustink 0650825960 volledige electrische bedrading enmaart verenigingen (DCF, NRO, VNT enz. ) â&#x20AC;&#x2122;t met je beste vrienden 23 in basisschool n verzorgd. Een er zo enthousiast 21gerea0 EN 22samen Tussen0650825960 de 15 en 20 standhou- is VO of met emoties kampen. volledige electrische bedrading en dhr. Weustink 0 CM ! R Rietkerk: rap laat horen, de Voor SchĂśppert (waarin ook edig geautomati- geerd wordt door de kinde- een vlotte Pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s ders hebben zich inmiddels ZowelOâ&#x20AC;&#x2DC;De in deproochtend alsme in meer informatie kunt u bellen metTheo Pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s me Bijbetaalprijs â&#x201A;Ź 0 Pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s me vincie Overijssel vindt het keer hooghoudt BSO Kids & Zo is gevesbsite staat garant ren. Natuurlijk weten wij uit bal wel 100 Mw.van Staveren of Mw. Frijns. Tel: 0900aangemeld en is nog ruimte de middag Gecertificeerd worden programvo i.c.m. 2-jarig Hi Messaging Medium Gecertificeerd vo bijdrage jeToestelLease vriendinnen 5273784 tigd), Klaas de Rookstraat 57,naarbelangrijk om nelle manier van eigen ervaring dat kinderen of samen+ 150met of 053-4308287 of mailen min + Hi Gecertificeerd vo voor enkele stands. maâ&#x20AC;&#x2122;sdeze geboden en 07 herhaald. De Bij inlevering van deze ee Bij 247 inlevering van 86 deze bon bon SMUTSSTRAAT 41 (PARKEERTERREIN ACHTER DE HEMA) â&#x20AC;˘ 7551 HM HENGELO â&#x20AC;˘ TEL. 074 + SmartCare 4-uur service info@medilaser.nl aan Warmtenet enorm creatief zijn. Dat is een zelfgeschreven lied zingt: Hengelo. Aanvang 14.00 uur. te leveren entree en berichtgeving inlevering bon e isBijgratis en van de deze presen89:E>>A<44A8=5>A<0C84>E4A342DABDBB4=8=>A=4>?FFFBC4?>=4C>>514;=00A    (500 MB internet + 150 min /sms) stedelijke gebiede reden dat mijn collegaâ&#x20AC;&#x2122;s alle kinderen zijn welkom! Deelname Bezoekers is alleen mogekse herhalingsop89:E>>A<44A8=5>A<0C84>E4A342DABDBB4=8=>A=4>?FFFBC4?>=4C>>514;=00A    kunnenHengelo. kennis- In taties zijn doorlopend. â&#x201A;Ź 39,50 1 jaarvoorwaarden den kan namelijk veel Co2 en ik, na het succes van de De enige zijn lijk na inschrijving via www. maken met onder andere uitstoot voorkomen worden Catalpa Talent Tour in 2010, dat je nog op de basisschool catalpa.nl/talenttour lichaamsgerichte psychotheWie meer wil weten kan op over de te schakelen op hebben besloten er een jaar- zit en â&#x201A;Ź je act niet/mndlanrapie, yoga, qigong,door qantum website www.mahar.nl warmte. Hengelo lijks terugkerend evenement ger dan 5 minuten duurt. touch, tekentherapie,duurzame biodanonder kopje In Balans de werkt hard aan hethet aanleggen nic Girlz4sportz voor basisschoolkinderen Inschrijven kan via www. Foto op canva za, reiki, reconnective healing, meest actuele informatie van van een warmtenet. Omdat van te makenâ&#x20AC;&#x2122; licht Saskia catalpa.nl/talenttour. Foto op canva www.fotocenterg www.fotocenterg craniosacraaltherapie, shiatsu, de beurs vinden.Therapeuten dit hoge investeringen vraagt, Fiselier (coĂśrdinator buitenwww.fotocenterg psycho-energetische therainisde eten met het helesteunt gezin! Basis de complementaire nieuwe Schijf van Vijf de provincie hierin.â&#x20AC;&#x2122; schoolse opvang) toe. â&#x20AC;&#x2DC;Wij â&#x20AC;&#x2DC;Wij zijn niet de enige Gewoon gezond & theraTank pie, hotstone massage, orang steden pieĂŤn Autobedrijf die belangstelling hebâ&#x20AC;˘ Timmerwerk Ruim 75 meiden zijn een kinderopvangorganiIn diverse werkt de stadâ&#x20AC;˘ een voorronde Autobedrijf & Tank â&#x20AC;˘ Thuis of op Thuis of op â&#x20AC;˘ waar Timmerwerk * elke dag 3 volle maaltijden, dus geen malu, voetreflexzoneprovincie massa- Overijssel ben om met een stand te Cursusleidster: Thuis of op â&#x20AC;˘ Timmerwerk februari deelge- satie die altijd â&#x20AC;˘ inhet bedrijf samen beweging isâ&#x20AC;&#x2122; plaatsvindt. De winnaars honger Korting â&#x20AC;˘ Badkamers en Korting het bedrijf â&#x20AC;˘ Badkamers en gevoedingsmiddelen, en 21:00 mindfulness,dus maar ook staan 0541-535035 ofcorporaeen workshop of de Voetbalclinic valt Christel Bruggink metSjan de gemeente, (clus- vanâ&#x20AC;˘ deze lokale voorron* met alledaagse Goeijenbier Korting Elke dag open van 9:00 tot het bedrijf Badkamers en brandstof! brandstof! gas, interlezingen overelektra, reĂŻncarnatie lezing teT geven â&#x20AC;˘ toiletten goedkoop in Oldenzaal, ente Vrouwen. ties Ook en cursussen energiebedrijven omkunnen teletermanager Hengelo) haar des zullen vervolgens â&#x20AC;˘ Schilderwerk Schilderwerk toiletten Elke dagdeopeninclusief van 9:00 totwater, 21:00 Benzineâ&#x20AC;&#x2122;s -7 brandstof! w Tcontact Benzineâ&#x20AC;&#x2122;s -7 ct/l ct/l inclusief gas, water, elektra, interween â&#x20AC;˘ Schilderwerk toiletten en onderwerpen als â&#x20AC;&#x2122;ziekzijn fonisch opnemen via* geen supplementen nodig, dus goed Ootmarsum, Denekamp en Losser. tt-5 n warmtenetten op wijkniveau bij. â&#x20AC;&#x2DC;Door goed te luisteren kleuren van hun stad vers Bij inlevering van net & kabel TV en gemeent belase T Diesel Benzineâ&#x20AC;&#x2122;s -7 ct/l s â&#x20AC;˘ Dakramen w DRUKWERK - KOPIEEN R e Diesel -5 ct/l ct/l AANBIEDING â&#x20AC;˘ ACTIE e â&#x20AC;˘ Dakramen DRUKWERK Ro n AANBIEDING â&#x20AC;˘ ACTIE oeeiivv-eKOPIEEN t koop!& kabel vanuit energetisch oogpunt 06-41061127. sect/l net TV en gemeent belaste ontwikkelen. nnige FC Twente naar wat kinderen en ouders dedigen tijdens de grote Diesel -5 r â&#x20AC;˘ Dakramen DRUKWERK KOPIEEN deze bon een klein R e e AANBIEDING â&#x20AC;˘ ACTIE oeiv ren Prijs eetgewoonte vanaf â&#x201A;Ź259,* strakstingen. met een gezonde giin erenniig g ntrum werden de belangrijk vinden, kunnen wij regiofinale in Enschede n g portret GRATIS tingen. Prijs vanaf â&#x201A;Ź259,i g in verder. Bel een Bel ons, ons,opwij wij30maken maken een Janneke Oude AlinkOnderhoud is blij nderdelen bege- onze dienstverlening telkens maartâ&#x20AC;&#x2122;. De win55 voor â&#x201A;Ź voor â&#x201A;Ź voorengrep En -daar komt Bel ons,naar wij prijsopgave maken Oldenzaalses of mail vrijblijvende 5 voor â&#x201A;Ź met de overeenkomst ĂŠn peelsters van FC leuker en naar beter maken. Onze van deeen finale gaat vrijblijvende prijsopgave Onderhoud en rep inlichtingen PPro uitstekende resultaten! ggra Oldenzaalses -- Voor 074-2569642 of mail naar vrijblijvende prijsopgave ram Mozartlaan 17/19 Hengelo Hengelo 074-2569642 mm ma maaTTggw die dit 074 - 250 uwen. â&#x20AC;&#x2DC;zwem-bsoâ&#x20AC;&#x2122; is daar een mooi niet alleen naarMozartlaan huis met 17/19 inlichtingenmetPro aazzeein rode w gramogelijkheden bezorging@twentejournaal.nl n e Mozartlaan 17/19 Hengelo - Voor 074-2569642 mmaa m t Padvinderstraat 11 in Erkend n s telefoon: e e t Padvinderstraat 11 maTgw R biedt. â&#x20AC;&#x2DC;Het is mooi voorbeeld van. Samen met een prachtige beker maar 074 -APK 250 azeom in Ro bezorging@twentejournaal.nl ntesseete eeiiveErkend ozien Padvinderstraat 11 APK telefoon: 7553 TS Hengelo www.mult v r R e e Ook in7553 TS Hengelo REGIOof -vrienHet wordt al Cursusplaats: de Zorggroep rond de klok van 10.00 uur, Sint Maarten In n r o dat weisWarmtenet steeds vakantie staat de het Twentebad organiseren mag 25 vriendjes te e Ook in- en en verkoo verkoo rv i e ie g In n w te i s i rv v i m n ie g ws met 7553 TS Hengelo g oo.a idurende www.mult renOok .. euur et ing en verkoo Interveen : derde keer Zorggroep voor twee opbeginnen) zoek naar mensen inBetaalbaar: het igin verder uit kunnen De irlz4sportz op het wij zwemlessen voor Telefoon 074-259 46 44 de dinnetjes uitnodigen voordat (u Telefoon 074-259 46 44 ie La kunt elke week Inschrijfgeld â&#x201A;Ź.a10,00. wrs ng Larollen. oom rss B Bmooet .a (vermeld naam, & adres) & . mowww.autobedr Telefoon 074-259 46 44 (vermeldkinderen naam, leeftijd leeftijd &onze adres)buiten& Foto op canvas v.a. 9,95 M Mobiel 06-53 781 975 60 : a La Hengelo: Buurthuis â&#x20AC;&#x2DC;T Weidedorpâ&#x20AC;&#x2122; Elke week slechts â&#x201A;Ź 6,00 19 ri Sint Maarten Losser een oldrondrit door Twente. bezit van een oldtimer of lid afgelopen periode hebben op het marktdie een bioscoopbezoek. Het a rs LI M n 11 JU arianBnnoeeom Vo JULI 1960 (vermeld naam, leeftijd & adres) Mobiel 06-53 781 975 ss & Vo www.autobedr M - 266 Mobiel 06-53 781 975 arianne 074 Curacaostraat 10 Ook individuele begeleiding E-mail: info@klussenbedrijfmartin.nl veel bereikt.â&#x20AC;&#x2122; centrum. 074 266 2179 2179 â&#x20AC;˘â&#x20AC;˘ JJGr Gr www.fotocentergrabosch.nl 1 JULI 1960we timer dag wil organiseren. van een oldtimerclub dieal hun Vos -mogelijk, A lle A d ee A lle ln em A 074 - 266 2179inteâ&#x20AC;˘ JGr d ee Elke maandag 19.00 tot 20.00 www.gezondenslank.eu lnemuer sl ijs te er Website: www.klussenbedrijfmartin.nl Zorggroep Sint Maarten is van of uw club bewoners een uur. onvergetelijke n sl AHeeft ijs lle deelnem ten A erslijsten een woonâ&#x20AC;&#x201C; en zorgcentrum ochtend willen bezorgen. De resse? Opgave kan bij Dette O Ove hhtt va verz rzic ic n va n d.michorius@ hhet voor ouderen of mensen tocht staat gepland op zater- Michorius via Ove p et pa arzrc rcicoohuutrs rsva& &n hhet hetp pag met een beperking. dag 30 juni. Het vertrek is zo zorggroepsintmaarten.nl. et ra pro o m ro u rs m grc ramma&

N O I T I B M A

SStart No

095.099 0088.â&#x201A;Ź .09.09e9n,-/ 60 66â&#x201A;Źllee6ssssen / 60 / n e k e w 33 weken / 4a9p,-na a m e a t u o r s i ggrraattis routemap na + + â&#x201A;Ź 699,-

A ATLANT

â&#x20AC;˘ Thuis of op â&#x20AC;˘ Thuis of op *

*Kijk voor de voorwaarden op www.telecombinatie.nl

se

â&#x201A;Ź 749,â&#x20AC;˘ Timmerw â&#x20AC;˘ Timme

E el â&#x20AC;˘ Schilderwerk special uitbrengen? â&#x20AC;˘ SchilderwerkKamer toiletten toilette special Kamer uitbrengen?

het bedrijf Gezocht het bedrijf â&#x20AC;˘ Badkamer â&#x20AC;˘ Badkam Bezorgers 19,75 Bezorgers Gezocht Klein Driene Wilt u uw eigen GEZOND AFSLANKEN Klein Driene Pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s Wilt u uw eigen voor het Hengelo Journaal voor het Hengelo Journaal

Klein Driene e

met garantie Voor al uw klussen Voor al uw klussen ODYSSA 3,5 xx 3 markt interesse? Gecertificeerd 3,5 3 ODYSSA markt interesse? voor pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s Bel Brinkstraat 7b, Hengelo Bel Turkse Pizza 074 259 66 33 klussenbedrijf Turkse 074 259 66 33 ´ Pizza 5,klussenbedrijf

59 9edrijf 66 66 33 33 rijf

k r a n tt u b i l e u m a n s s e n JJ u b i l e u m k r n l u b R i j S p o rr tt cc l u b R i j s s e k r a n t S p o b i l e u m u J n e s s l u b R i j S p o r t c

â&#x20AC;˘ Dakramen â&#x20AC;˘ Dakram

T Tu ub ba an nttiia ´ 5 ,a Oldtimer dag in Zorggroep Sint Maarten T u T a ub b 06 140 44 340 an nttiia 06 - 140 44 340 a

T

193 193 19

1935 - 201 1935 - 201 1935 - 20

17 !

het progra a mma

FC

FC

FC

K = 40

Z Za ate terd rda ag g 277 & &Z dardgag822ju ZZooannte 7 nni 28 ju & Zon2ddaag 2 i 20 00 0g9 928 juni 2009 K = 40

C=0 M = 65 YC==100 0 KM==0K65 = 40 Y = 100 K=0

C=0 M=C 91= 0 YC==87 M 0 = 65 KM==0Y91 = 100 Y = K87= 0 K=0

  

C = 100 M = 65 C=0 YC==0M 100 = 91 KM==0Y65 = 87 Y = K0 = 0 K=0

* een volwassene die minstens tien jaar in bezit is van een autorijbewijs.

BelBel ons,ons, wijwij maken maken ee 5 Je rijbewijs vrijblijvende opvrijblijvende je prijsopgav naar il naar eprijsop Alti Altijd in jd in be bew weegging ing

entejournaal.nl tejournaal.nlPadvinderstraat 11 Padvinderstraat 11 C = 100 M = 65 Y=0 K=0

Layo

ut.in

Layo

dd

ut.in

zestiende al starten met rijlessen, op je zeventiende jouw roze pasje op zak?

Nieuw  Nieuw  iin   n  E Enschede   nschede  

de overheidsregeling Begeleid Rijden wordt dat nu mogelijk! Je haalt als zeventienjarige een rijbewijs en mag tot je achttiende verjaardag, onder begeleiding van een coach*, zelf de weg op.

ben je komende zomer zestien jaar? Dan kun je je nu bij Brookhuis aanmelden voor deze regeling.

jgt dan bovendien je eerste lessen in de simulator (waarde e 225,- ) van ons cadeau!

Layo

dd

ut.in

dd

1

1

1

19-0

4-20

10

19-0

4-20

10

19-0

4-20

10

10:0

2:19

10:0

2:19

10:0

2:19

VuurwerkXpress.nl  VuurwerkXpress.nl   7553 TS Hengelo 7553 TS Hengelo Janninksweg   3 8   Janninksweg  38   Telefoon 074-259 46 4 Telefoon 074-259 4

ar onze open dag op 2 april, kijk op www.verkeersschoolbrookhuis.nl voor meer informatie, of bezoek onze shop.

al Spoorstraat 16 31221

Enschede Piet Heinstraat 21 053 - 4323030

ROC Hengelo Gieterij 200 074-2596767

Hellendoorn Journaal produceert op maat gesneden Hellendoorn Journaal produceert op maat gesneden themakranten in het hart van de krant â&#x20AC;˘ Sterk in de themakranten in het hart van de krant â&#x20AC;˘ Sterk in de belangrijkste communicatie-doelgroepen. belangrijkste communicatie-doelgroepen. â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ Neem contact op voor meer informatie of een afspraak. Neem contact op voor meer informatie of een afspraak.


7

Hengelo Journaal

Uitvoering Matthaus Passion in Stadhuishal

Dinsdag 27 maart 2012

Vroege Vogel verkoop Geuzenpop gestart ENSCHEDE – Deze zomer wordt alweer de 8ste editie van het rock festival Geuzenpop op recreatieterrein Het Rutbeek in Enschede georganiseerd. Dit jaar zal het festival met verschillende podia plaatsvinden op 3 & 4 augustus. Vrijdag 16 maart is de Vroege Vogel verkoop van de 8ste editie van het Geuzenpop festival gestart. Traditiegetrouw start deze vroegverkoop voordat er namen van bands bekend worden gemaakt. Elk jaar worden er in deze periode meer kaarten verkocht voor het sterk groeiende festival. De VroegeVogel kaarten zijn geldig voor het gehele Geuzenpop weekend en zijn inclusief camping plaats en Plas-par-tout (voor gratis toilet bezoek gedurende het weekend).

HENGELO – In de stadhuishal te Hengelo zal op vrijdag 30 maart om 19.30 uur de Matthäus Passion van J. S. Bach worden uitgevoerd. (Zaal open 18.30 uur.)

Vereniging (TCOV) en het Jongerenkoor Barst. Het Nederlandse Begeleidingsorkest zal de muzikale begeleiding verzorgen.

De uitvoering zal worden verzorgd door de Twentse Christelijke Oratorium

Solisten zijn: Marjon Strijk, sopraan; Petra Stoute, alt; Falco van Loon, tenor; Frans

Fiselier, bas; Robbert Overpelt, tenor (Evangelist) en Bert van de Wetering, bas (Christus). De algehele leiding is in handen van Jan Kruisselbrink. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Ans Winterink: 074 - 2783111 (27,50 euro) en aan de zaal (30,00 euro).

Twentse humor in theater Concordia

Want met hun heerlijke programma`s, boordevol knotsgekke conferences en hilarische sketchen, laat deze prachtige groep het publiek onbedaarlijk lachen en genieten van al het moois, dat de Twentse humor te bieden heeft. De Twentse humor is algemeen erkend als de mooiste streekhumor van Nederland.

De smeuïge verteltrant, de grote grapdichtheid en de prachtige Twentse taal maken een avondje Twente Plat tot een waar feest. Donderdag 5 April is Twente Plat te zien in het oergezellige theater Concordia. De entreekaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar aan de theaterkassa of via 053-4311089. Meer info en toerdata op www.twenteplat. com.

De achtste editie van het meerdaags festival heeft naast diverse podia een eigen festivalcamping, festivalmarkt, theater en dit jaar een supergezellig camping-café waar diverse bands zullen optreden.

Op eerdere edities speelden o.a.: Volbeat, Heideroosjes, Shaking Goodspeed, Moke, Go Back to the Zoo, De Staat, Epica, After Forever, Delain, Jovink, Sonic Syndicate, Textures, Mark Foggo, Bettie Serveert, Destine, Mala Vita, GEM, Green Lizard, Hit me TV, Infadels, PeterPan Speedrock, Intwine en vele anderen!

Voor kaarten of meer informatie: website Geuzenpop: http://www.geuzenpop.nl of de Facebook pagina: http:// www.facebook.com/geuzenpop.

Banenbeurs Hengelo en Loopbaanmarkt samen verder HENGELO - De Banenbeurs Hengelo, die al tien keer heeft plaatsgevonden in het Expo Center Hengelo en de Loopbaanmarkt die de afgelopen jaren in de Gieterij van het ROC van Twente werd georganiseerd, gaan als één evenement verder onder de naam Banen- & Loopbaanbeurs op 11 & 12 mei in de Gieterij in Hengelo. De organisatie is in handen van Exposure beursmanagement. De Banen- & Loopbaanbeurs is het evenement in Twente waar volop banen en vacatures te vinden zijn. Daarnaast vinden bezoekers er alle informatie over opleidingen, stages en carrière- en loopbaanmogelijkheden. De beurs is er voor elk niveau en voor elke branche, van laag tot hoog opgeleid en van bijvoorbeeld de zorg tot de techniek.

35 jaar ENSCHEDE - ‘Lachen is gezond’, zegt het spreekwoord en dat wordt door het populaire humorgezelschap Twente Plat elk seizoen opnieuw in praktijk gebracht. En er is goed nieuws voor de inwoners van Enschede en omgeving, want binnenkort komt Twente Plat met haar gloednieuw programma naar theater Concordia.

De kaarten kosten 35euro en zijn alleen verkrijgbaar via de Geuzenpop website en Facebook. De reguliere voor-

verkoop voor festivalkaarten start op 11 mei 2012. Vanaf dat moment zijn de verschillende tickets ook te koop via de voorverkoopadressen, Free Record Shops en Primera winkels in Nederland.

De organisatie heeft gekozen voor de Gieterij als locatie omdat de ruimte vele mogelijkheden biedt. In huis bij één van de grootste aanbieders van opleidingen in Twente, met alle ruimte en faciliteiten voor diverse standpresentaties, maar ook voor work-

shops en lezingen. De centrale ligging in Twente vlakbij het centraal station in Hengelo wordt als pre ervaren.

Ook in 2012 zal de beurs een afspiegeling zijn van de huidige arbeidsmarkt. Voorgaande jaren werd de Banenbeurs bezocht door gemiddeld zo’n 5000 geïnteresseerden. Exposure beursmanagement verwacht met dit nieuwe concept een nog betere brug te slaan tussen opleiding en arbeidsmarkt in de regio Twente. Het evenement is een breed platform voor bedrijven, dienstverleners, intermediairs en opleidingen.

Kennispartner ROC van Twente, Werkplein Twente en andere partners onderschrijven het belang van een duurzame ontmoetingsplek voor werkzoekenden, positieverbeteraars, bedrijfsleven, opleidingsaanbieders e.d. in de vorm van deze laagdrempelige, gratis toegankelijke beurs. Voor bedrijven en instanties die deel willen nemen aan de beurs is het mogelijk om in te schrijven. De diverse deelnamemogelijkheden zijn te vinden op www.banenloopbaanbeurs.nl

Uw redactie in het Hengelo Journaal? E-mail naar: info@twentejournaal.nl


Dinsdag 27 maart 2012

Hengelo Journaal

Een foto...Een herinnering Veel Hengeloërs weten niet anders dan dat de roemrijke geschiedenis van de voetbalclub Tubantia op Het Lansink is begonnen. Uit mijn naspeuringen blijkt dit niet zo te zijn, maar dat zal in de loop van dit verhaal wel duidelijk worden. Met de bouw van het Tuindorp na 1900, kwam er een wijk tot stand die er zijn mocht. Er kwamen vele jaloerse blikken uit Enschede, voor de opmerkelijke bouw van het Tuindorp. Die was voor deze tijd zeer vooruitstrevend met een gerichte blik op de toekomst.

De baas woonde naast de arbeider in de wijk, en dat maakte de tongen los in Enschede. Berichten als “Joa in Hengel hebt zut hoog in de kop” en “dee Hengeler weend weeit good” bereikten Hengelo. Stork had met de bouw vele sociale voorzieningen in het vooruitzicht die hij hoopte te verwezenlijken. Naast de sociale woningbouw hoorde daar ook de verrijking van lichaam en geest bij. Het sportgebeuren kreeg een geweldige stimulans door het voetbalspel wat vanuit Engeland naar Nederland kwam overwaaien. Toen na 1900 sportveld Het Lansink gereed was, was voetbalclub Tubantia er snel bij om het in bezit te nemen. Om de roemruchtige sportieve geschiedenis van Tubantia in herinnering te brengen lijkt het mij goed deze vanaf de oprichting met u door te nemen. In mijn naspeuringen kwam ik tot de ontdekking dat Tubantia in 1846 reeds een wedstrijd op het terrein van Mw ter Avres speelde. En dat kan niet anders zijn dan in de buurt van de Anninksweg waar het huis van de familie Avres gelegen was, in die tijd

buiten Hengelo. Vermoedelijk speelde men voor 1900 in een wilde competitie. In 1900 werd de naam Koningin Wilhelmina ingevoerd en in hetzelfde jaar werd de naam veranderd in Tubantia. In 1902 trad men toe tot de Nederlandse Voetbal Bond (N.V.B.). De oprichting vond plaats in de beurs, gelegen aan de Beursweg in Hengelo, daar waar nu het ABN bankgebouw is. In het beursgebouw, waar onder andere toneelvereniging de Rederijkers haar levenslicht zag, was omstreeks 1900 het middelpunt van het toenmalige Hengelose kunst en amusementsleven. Tot dat op 8 jan 1921 de beurs afbrandde heeft Tubantia daar gebivakkeerd.

Boordjeskeel Het volgende onderkomen werd gevonden in hotel Eulderink op de hoek van de Molenstraat en Beursstraat tegen over het station. Dit was in deze tijden een dure tent. Dit klopte ook wel want de middenstand van Hengelo kwam hier regelmatig. Tubantia droeg in die dagen de naam van de club van de Boordjeskeels. Vroeger was het zo dat iemand die op een kantoor werkte een boordjeskeel werd genoemd en vermoedelijk was het zo dat veel Tubantianen op kantoor werkten. In mijn onderzoek kwam ik een prachtig verhaal tegen: Een der boodjeskeels, tevens lid van Tubantia, werkte op kantoor bij Stork. Een paard trok een wagen door het bedrijf en deze Tubantiaan wilde een goede daad verrichten, want hij zag in de verte de baas van die afdeling waarvan hij wist dat het een Hengeloman was. Hij wilde het paard een stuk brood geven. De baas welke de naam droeg: Jaan va’n grootn oel kwam er nu bij en sprak de

legendarische woorden: “doot mer gin meujte meneer van Tubantia want margarine vrette nich.”

Het onderkomen bij Hotel Eulderink heeft voor Tubantia niet lang geduurd. Tijdens de bombardementen van 6 en 7 oktober 1944 veranderde Eulderink in een puinhoop. Tubantia stond op straat. Maar Tubantia zou Tubantia niet zijn zonder clublokaal waar strijdliederen konden worden gezongen. Men bleef de beursstraat trouw en vond bij hotel Deters een nieuw onderkomen, waar de wedstrijden voor en nagespeeld werden. Hotel Deters was het gebouw waar later Radio Oost was gevestigd, en waar nu café De Buurman zit. In 1950 vierde Tubantia haar 50-jarig bestaan bij Deters, tijdens deze herdenking was dit gebouw prachtig versierd en verlicht. Voor het betaalde voetbal haar intrede deed waren de Nederlandse clubs verdeeld in Oost,West, Noord en Zuid. Hieruit werd dan in andere wedstrijden de kampioen van Nederland bepaald. Maar de tijd gaat verder. Door het vertrek van de beste spelers en een daling van de publieke belangstelling ging men in 1965 over naar het betaalde voetbal. Deze overgang gaf veel pijn en moeite. Men speelde in de tweede divisie van het betaald voetbal met wisselend resultaat. Tubantia was een club geworden met een semiprofvoetbal en een amateurselectie. Toen men gekozen had voor profvoetbal moest men kiezen tussen een fusie met de Twentse Profs of een fusie met H.V.V. Hengelo. Men koos voor de Twentse Profs wat als voordeel had dat men deze spelers zonder transferkosten Foto uit 1918

kon overnemen. In 1967 zegt Tubantia het semiprofvoetbal vaarwel en keert terug naar het amateur voetbal waar men in de vierde klasse begon. Stadion Veldwijk Tijdens de betaalde periode werden de wedstrijden in stadion Veldwijk afgewerkt. Begin jaren ‘80 kwam een aanbod van de gemeente om van Veldwijk te verhuizen naar de Hasseler Es aan het verlengde Poluxpad. Met de mooie naam de Bijenkorf. In 2000 speelde Tubantia een wedstrijd tegen Ajax ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan, Ajax vierde dat jaar ook haar 100-jarig jubileum. Tubantia is een der oudste clubs uit de omgeving. De hoogtepunten op sportief gebied waren op Het Lansink in de periode van 1925 tot 1950.

Door foutieve informatie heb ik in mijn vorige herinnering een fout gemaakt, daarvoor mijn verontschuldiging. Ik heb verteld dat Herman Meyling voor Hengelo het doel verdedigde, dat blijkt fout te zijn, hij heeft vele jaren als ballenvanger voor Tubantia gefungeerd. Een groot aantal spelers tijdens de amateurtijd zult u zich zeer zeker nog herinneren. Wat dacht u van de jaren 40 en 50 met Mezo Booy, Haverkate Tripje Assink en doelwachter Kok. Ook een speler van Vitesse blijft waarschijnlijk altijd in uw herinnering: de verdediger met de naam Hendriks. Wanneer deze stopper de bal met zijn hoofd wegkopte en het applaus klonk van de tribune, ging hij fier en trots staan en boog zijn hoofd als dank naar het publiek. Wanneer wij kijken naar de betaalde periode is Bertus Straling ongetwijfeld de bekendste speler geweest. De foto is genomen in 1918 en we kijken vanaf de Julianalaan richting Nachtegaalspad. Op de voorgrond de tribune waaruit voor de wedstrijd de voetbalmars ten gehore werd gebracht. Er werd luid gejuicht om de voetballers in de juiste stemming te brengen. Er achter ziet u de woningen aan het nachtegaalspad dat uitkomt in de Ainsworhtstraat. Rechts de spoorlijn naar Delden, waar u uiterst rechts de woning van de spoorwachter kunt zien. Deze woning is, geheel verbouwd, nog steeds aanwezig aan de Tuindorpstraat. We kijken nog eenmaal vol nostalgie over het voetbalveld waar aan vele Tubantianen zulke goede herinneringen hebben aan de sportieve prestaties. Het clubleven in en om de tribune op het Lansink en later bij café

8

Schildkamp (nu café Appel), waar alle clubbelangen werden besproken en een ieder de juiste opstelling van het eerste elftal u kon vertellen. Nu heeft tennisvereniging Hercules dit voetbalveld omgetoverd tot tennisbanen waar menig balletje tot in de late avonduren geslagen wordt. Wij wensen Tubantia nog vele sportieve jaren. Ik mag u groeten tot een volgende keer. Marinus van Rooy

Swingnight in Hengelo HENGELO - Zaterdag 31 maart wordt er weer een Swingnight gehouden in het Rabotheater in Hengelo. Dance-classics uit de 70’s, 80’s en 90’s worden afgewisseld met muziek van nu. Dansen, swingen of helemaal uit je dak gaan op hits van toen en nu. De aanvang is 21.30 uur en de entree bedraagt zes euro. Volgende Swingnight in het Rabotheater: Zaterdag 28 april Voor verdere informatie kijk op: www.swingnight.nl.

Kleinkind met autisme? ENSCHEDE - Als uw kleinkind de diagnose ‘Autisme Spectrum Stoornis (ASS)’ heeft gekregen kunnen er veel vragen op u afkomen. Wat is dat eigenlijk; autisme? Is ons kleinkind niet gewoon een ‘beetje lastig’ of soms ‘wat verwend’? Wat kunnen wij, als grootouders, doen om onze dochter of zoon te helpen met hun kind? Misschien wilt u graag eens van gedachten te wisselen met andere opa’s en oma’s die ook een kleinkind met autisme hebben? Daarom organiseert MEE Twente twee informatieavonden voor opa’s en oma’s van een kleinkind met autisme. De eerste avond is op maandag 23 april bij MEE Twente locatie Enschede aan het Boulevard 1945 nr. 324-326. De tweede op woensdag 25 April bij MEE Twente locatie Almelo aan de Brugstraat 9 plaats vinden. Beide avonden beginnen om 19.00 uur en zijn gratis. Aanmelden kan telefonisch via 074 255 93 00 of per e-mail: info@meetwente.nl. Vermeld daarbij uw naam en telefoonnummer.


Dinsdag 27 maart 2012

Hengelo Journaal

9

Verbeterslag warenmarkt Hengelo Stewy Heinhuis brengt tweede CD-single uit tijdens cd-presentatie in Kinderspeelparadijs Dolle Pret Almelo HENGELO - De Marktbond van de belangrijkste trekkers en de gemeente hebben afspraken gemaakt om de warenmarkt nog verder te verbeteren. Op deze thema’s zijn het afgelopen jaar acties uitgezet. Deze acties hebben er onder meer toe geleid dat nu wordt voorgesteld het marktreglement aan te passen.

Win kaarten!

Twente Journaal geeft 5 x 2 kaarten weg voor 31 maart! U hoeft alleen een email te sturen naar: info@twentejournaal.nl De Almelose zanger Stewy Heinhuis (23) treedt al een jaar of vijf op in het Vaderlandse zangcircuit. Verder treedt hij vaak op bij bruiloften en partijen en natuurlijk ook op podia in horecabedrijven. Zijn eerste CD-single was ‘Als ik jou zie’ en die ging grif over de toonbank. Reden om de tweede CD-single ‘Zijn zoals je bent’ uit te brengen en deze wordt gepresenteerd op zaterdag 31 maart tijdens een gala in kinderspeelparadijs Dolle Pret. Ook wordt dan het nummer ‘In de wolken’ - een duet met zangeres Aylin ter Avest (de dochter van ) gepresenteerd. Tijdens het gala treden onder

andere op Marco Schouten, John Stevens, Henny Thijssen & Kobus, Petro, Patrick ter Haar, Lucas en Gea, August en Tim Lauffer. ‘Zijn zoals je bent’ is geschreven door Henny Thijssen, de Enschedese tekstschrijver en producer die ook regelmatig nummers schreef voor André Hazes, Koos Alberts en Mariannne Weber en daarmee goud en platina haalde’, vertelt Stewy Heinhuis. ‘Het is een lekker up tempo nummer, een beetje in de stijl van Django Wagner die met ‘Kali’ en ‘Mooie blauwe ogen’ twee geweldige hits heeft gescoord en die ook ’s avonds zelf komt optreden. Ik ben geweldig blij dat hij de CD-presentatie zal gaan doen.

Foto: Elly Pots Overigens moet ik Henny ter Avest niet vergeten, want wat zij allemaal doet voor de Nederlandse artiesten is bijzonder. Ze biedt ook een perfect podium in Dolle Pret en de feestzaal is fantastisch opgeknapt. Ik verheug me al op 31 maart’, aldus Stewy Heinhuis. Het gaat dus goed met de carrière van Stewy Heinhuis die toch ook al op grote podia als de Pasar Malam in Nijmegen en het Expocenter stond. De presentatie tijdens de dubbele CD-presentatie bij Dolle Pret is in handen van Edwin van Hoevelaak en de zaal gaat open om 18.30 uur. Meer info op http://www.dollepret. nl/events.htm.

Grote verbouwingsopruiming bij Lichtcentrum Hengelo

HENGELO - Lichtcentrum Hengelo is klaar voor het voorjaar. Op dit moment profiteert u bij de grootste verlichtingsspeciaalzaak van Oost-Nederland van hoge kortingen. Er wordt namelijk een grote verbouwingsopruiming gehouden.

Lichtcentrum Hengelo biedt meer dan 1500 m² aan verkoopoppervlakte. U vindt hier van alles wat met wonen te maken heeft, van modern tot klassiek: verlichting, kappen, kapstokken, klokken, spiegels, gloeilampen, etc... Nieuw zijn de glasplaathanglampen. En ook de populaire led-verlichting ontbreekt niet in het assortiment.

Sinds kort kunt u bij het Lichtcentrum ook terecht voor tafels en stoelen voor elk gewenst interieur. Op zoek naar een leuk cadeau? Dan vindt u hier een groot assortiment cadeauverlichting, kleinmeubelen en woonacces-

soires. Lichtcentrum Hengelo is sub-leverancier van het merk Riverdale. De nieuwe collectie is inmiddels in de winkel te vinden! Op de tweede verdieping is een outlet-afdeling gevestigd waar alle artikelen met 50% korting worden verkocht. Tijdens de verbouwingsopruiming kunt u van 10% extra korting profiteren!

Projecten Voor elk project, van huishoudelijk tot business to business, kan Lichtcentrum Hengelo ook met verfrissende ideeën komen. Inmiddels hebben zij al de nodige ervaring metverschillende projecten. Voor meer informatie komt u eens langs in de winkel aan de Pasmaatweg 36, te Hengelo. Of kijk op de website: www. lichtcentrumhengelo.nl.

Op 28 februari 2011 is een bijeenkomst georganiseerd door de gemeente en Marktbond Hengelo in het kader van De Markt van Morgen. Op deze avond discussieerden zo’n 40 marktkooplieden en ondernemers over de belangrijkste verbeterpunten voor de Hengelose markt van morgen. De besproken onderwerpen waren: locatie warenmarkt, marktmeester, kwaliteit van de markt, communicatie en promotie van de markt, schoonmaken markt, toiletten en marktgeld. Wethouder Mariska ten Heuw: ‘Het afgelopen jaar heb ik intensief overleg gevoerd met de Marktbond om deze verbeterslag te realiseren. De markt is ontzettend belangrijk voor Hengelo. Dat blijkt ook uit onze centrummonitor: met name de zaterdagmarkt is één

voor een binnenstadbezoek. Ik ben blij dat we tot nadere afspraken zijn gekomen met de Marktbond.’

Het marktreglement wordt op een aantal punten aangepast. Zo worden de plaatsen op de markt voortaan niet meer bepaald volgens een wachtlijst, maar marktkooplieden kunnen solliciteren. Een sollicitatiecommissie brengt vervolgens advies uit aan het college. En de vergunning kan voortaan ook worden overgeschreven aan een medewerker in geval van overlijden, blijvende invaliditeit of bedrijfsbeëindiging.

In het kader van de herinrichting van het marktplein moest de warenmarkt vorig jaar worden verplaatst. De warenmarkt kon niet naar de reguliere alternatieve locatie het Wetplein, omdat hier werkzaamheden plaatsvonden. In overleg met de Marktbond is de warenmarkt opgesteld als een lintmarkt door de stad. De algemene geluiden waren positief over deze lintmarkt, zowel bij de marktkooplieden, de ondernemers als de klanten. Lees meer op www. hengelojournaal.nl.

Ondernemers delen hun kennis HENGELO - Kennis en innovatie zijn sleutelwoorden om te blijven groeien in de huidige economie. Twente heeft veel in huis op gebied van kennis, innovatie en ondernemerschap, maar niet iedere ondernemer profiteert daarvan. Gemeente Hengelo en de Kamer van Koophandel willen dat veranderen en organiseren op maandag 2 april Kennistafels.

bedrijven die wel met onderwijsinstituten samenwerken, zijn met name grote bedrijven en bedrijven die zijn opgericht door oud-studenten van diezelfde onderwijsinstituten. Met name MKB-bedrijven met 5 tot 100 medewerkers hebben geen of weinig contact met het hoger onderwijs.

Kennisinstellingen en innovatieve ondernemers delen daar hun kennis en innovatieve ontwikkelingen met Hengelose ondernemers. De bezoekers kunnen leren van onder andere Thales Nederland B.V., Imotec & Baat Medical, Normteq en Norma-MPM. Ze schuiven daarvoor aan, aan een zogenoemde kennistafel. Aan elke tafel wordt gediscussieerd over een ander thema. De thema’s zijn ‘open innovatie’, ‘mechatronica en innovatie’, ‘bouwinnovatie’ en ‘samenwerken en innovatie’.

Vele voordelen Bedrijven die deze contacten wel hebben, leveren doorgaans een grote bijdrage aan de vernieuwing van de regionale economie. De bedrijven die deze contacten niet hebben, vernieuwen wel, maar dan meestal binnen de keten waarin ze functioneren. De vernieuwing ontstaat dan meestal doordat leveranciers andere grondstoffen aanbieden of afnemers vragen om vernieuwing van het geleverde product. In bepaalde gevallen kan de keten daarom ook als een ‘koker’ worden gezien waarin het bedrijf of de ondernemer gevangen zit.

In Twente werkt maar een klein aantal bedrijven samen met onderwijsinstituten als Saxion Hogescholen en de Universiteit Twente. De

De bijeenkomst is op maandag 2 april van 15.30 tot 18.00 uur bij Techniekmuseum ’t Heim. Per kennistafel is ruimte voor 10 tot 15 deelnemers.

Uw redactie in het Hengelo Journaal? E-mail naar: info@twentejournaal.nl


Agenda

Cultureel Café

Hellendoorn, 5 april

Behalve romans en verhalen schrijft Joost Zwagerman ook poëzie. In 2005 verschenen vroegere poëziebundels in één band onder de titel “Tot hier en zelfs verder”. Geliefde onderwerpen voor zijn essays en kritieken zijn literatuur, beeldende kunst en popmuziek. Zwagerman was vaste gast in het TV-programma Barend & van Dorp en presenteerde VPRO’s Zomergasten. In 2008 ontving hij de Gouden Ganzenveer voor zijn gehele oeuvre. Locatie: Openbare Bibliotheek Wierden, Pouliestraat 2 Prijs: € 10,00 p.p.

welkom en de toegang is gratis. U kunt de antwoorden van de quiz inleveren tot zaterdag 24 maart in een van de bibliotheekvestigingen. Woensdag 28 maart bent u van harte welkom in de ZINiN Bibliotheek Hellendoorn om daar een tweede dialecttest te doen. Willem van Noesel zal een prachtig verhaal vertellen, uiteraard in het dialect. Na afloop krijgt u een aantal meerkeuzevragen. Degene die bij de beide quizzen de meeste antwoorden goed heeft, is de winnaar! Locatie: ZINiN Bibliotheek, Willem Alexanderstraat 7 Prijs: Gratis. Het Diner Enschede, 30 maart

‘Het Diner’ van Herman Koch laat zich lezen als een toneelstuk, schreef een recensent over de absolute boekenhit van 2009. Nu is de toneelversie er.

Meart dialectmoand Hellendoorn, 28 maart

Bent u een echte platprater of is de streektaal er bij u met de paplepel ingegoten? Doe dan mee met de dialectquiz. In elke vestiging van de ZINiN Bibliotheek is de quiz af te halen. U kunt er mooie prijzen mee winnen. De prijsuitreiking is in ZINiN Bibliotheek Hellendoorn tijdens een gezellige avond met Willem van Noesel op woensdag 28 maart om 20.00 uur. Iedereen is van harte

Daniel Lohues Nijverdal, 12 april

Daniël Lohues is de eigenzinnige zanger en multiinstrumentalist uit Erica, vlakbij Emmen. Hij komt twee avonden naar Nijverdal met een nieuwe voorstelling vol verhalen en handgemaakte muziek. Al een paar jaar trekt Daniël als een hedendaagse troubadour succesvol langs theaters door het hele land. De bezoekers van zijn voorstellingen stappen voor een avondje binnen in zijn wereld. Daar vinden ze troost, verwondering, ernst, relativering en humor. Anders en tegelijkertijd herkenbaar. Lohues schrijft songs over de mens, de liefde, historie, muziek, het leven op het platteland en op reis. Met zijn teksten weet hij in de hoofden van zijn luisteraars een verborgen luik te openen. Alles wordt gebracht op die typisch Lohuesiaanse manier. Ongetwijfeld weet Daniël ook nu weer zijn publiek te raken met zijn ongekunstelde persoonlijkheid, heerlijke muziek en mooie, breekbare teksten. Locatie: Locatie: Willem Alexanderstraat 7 Prijs: € 21,50 p.p.

Locatie: Cafe de Koning, Markt 15 Prijs: gratis Paasparty De Lutte, 8 april

Op Eerste Paasdag organiseert de Sint Plechelmus Harmonie haar jaarlijkse “Paasparty”. Paasparty De Lutte zal wederom gehouden worden in een feesttent op het Evenemententerrein bij Dorpshoes Erve Boerrigter. Dit jaar zullen “Wir Sind Spitze” u voorzien van de nodige muziek. De organisatie is ook dit jaar in handen van Muziekvereniging De Sint Plechelmus Harmonie. Na afloop van het paasvuur kan iedereen naar de grote verwarmde feesttent, waar u ook dit jaar vanaf 21.00 uur van harte welkom bent. Locatie: Erve Boerrigter, Plechelmusstraat 14 Prijs: € 5,00 p.p.

Muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Enschede houdt een gezellige Rommelmarkt!

Het Inloophuis in Hengelo bestaat 20 jaar. Kom dat met ons meevieren op 31 maart aan De Wetstraat 29! We houden Open Huis vanaf 14:00 en Burgemeester Kerckhaert opent om 16:30 de receptie met een buffet dat doorloopt tot 19:00. Alpe d’HuZes Benefiet Oldenzaal, 30 maart

Op vrijdag 30 Maart zal er een Alpe d’HuZes Benefiet Avond gehouden gaan worden. Met live muziek van rock coverband Clinch, goede sfeer en koud bier ( en overige drankjes ) zal het een gezellige avond worden.

We ontvangen graag alle vrijwilligers en sponsors die ons de afgelopen 20 jaar geholpen hebben. Iedereen die het Inloophuis een warm hart toedraagt is hartelijk welkom! Voor meer informatie, zie www.inloophuishengelo.nl Locatie: De Wetstraat 29, Hengelo Prijs: gratis

Op vrijdag 30 maart tussen 19:00 en 21:00 uur kunt u uw (bruikbare) rommel inleveren aan de Thomas de Keyserstraat 20 (Apostel Thomaskerk). Grote meubelstukken e.d. worden niet geaccepteerd. En op zaterdag 31 maart tussen 10:00 en 14:00 uur is het dan zover!! Ik hou van Holland De opbrengst van de rommelmarkt wordt gebruikt voor het aanstaande con-

Intouchables Vanaf 22 maart in de bioscoop

Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippes stijve huishouden binnen de kortste keren op z’n kop. Maar ook Driss’ leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Hengelo, 31 maart

Rommelmarkt in Enschede Jong en oud is dan van harte welkom om gezellig te komen snuffelen tussen de vele, nog goed bruikbare, tweedehands artikelen die binnen en buiten op de kraampjes opgesteld staan. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd, u kunt iets te drinken kopen en er zijn diverse lekkernijen.

Filmagenda

Inloophuis Hengelo

Koch’s Jiskefet-collega Kees Prins regisseert een kwartet eredivisie-acteurs in deze satirische thriller over de vloeibaarheid van normen en waarden. Tijdens een chique diner van twee broers en hun echtgenotes, ouders van puberzoons, is de dreiging te snijden. Hoe ver ga je als ouders in de bescherming van je kind? Locatie: Wilminktheater Enschede, Wenninkgaarde 40-42

Alpe d’HuZes Benefietavond waarbij geld ingezameld wordt voor het KWF en aandacht wordt gevestigd op Stefan Teunis die hiervoor 6 x de Alpe d’Huez gaat beklimmen. Donatie via vrije gift.

cert, het Ik Hou van Holland concert op 2 juni 2012 in

scholengemeenschap Het Kottenpark te Enschede.

American Reunion Vanaf 5 april in de bioscoop

De hele vriendengroep komt terug naar East Great Falls voor hun 10-jaarlijkse schoolreunie. Iedereen vertelt over de goede oude tijden, met de beangstigende gedachte in het achterhoofd dat ze nu geen losbollige tieners meer zijn. Jim en Michelle hebben een klein zoontje en Jim weet nog niet goed hoe hij zich moet gedragen als vader. Michelle kan niet stoppen met praten over Band Camp sinds ze er leider is geworden. Kevin valt opnieuw als een steen voor Vicky, en Oz heeft weer contact met Heather. Een aantal dingen zullen veranderen na de reünie...


Your Style

easy care

easy care

magical color

magical color

shampoo o Shampoo voor gekleurd haar, voor dagelijks gebruik o Beschermt intensiteit van elke haar kleuring o Perfect voor het sluiten van de haarschubben en herstelt de pH-waarde na elke kleurbehandeling o Milde reiniging voor beschadigt haar, herstelt glans en versterkt het haar o Te gebruiken om houdbaarheid te verlengen en vervaging te voorkomen

shampoo

conditioner

shampoo

30Qmf

200ml

1I

conditioner 11

shampoo

eonditioner

30ml

30ml

amazing elevation

shampoo

300ml

conditioner

200ml

shampoo 11

conditioner 2QOmi

shampoo

conditioner

30Qmf

200ml

conditioner o Magnifying Conditioner beschermt de intensiteit van alle haar kleuringen o Ideaal voor dagelijks gebruik bij gekleurd haar o de ultra vochtregulerende formule herstelt, geeft een zijdezacht gevoel, en brengt glans terug aan vermoeid, poreus en beschadigd haar o Bevat zonnefilter en kleur sealer om het vervagen van kleur helpen te voorkomen o Een glansverhogende mix van Wasabi plant extracten en vitamines voor een optimale pH balans, helpt de veerkracht van het haar te herstellen en te behouden, maakt het haarshampoo shampoo conditioner 1I handelbaar en glanzend. 11 30ml

conditioner 11

shampoo

30ml

conditioner

shampoo

300ml

30ml

30ml

conditioner

200ml

shampoo 11

conditioner

11

shampoo

30ml

conditioner

30ml

o Geeft de mogelijkheid te steilen, pluis te verminderen en krullen te relaxen o Krachtige formule met extract van rode zeewieren uit Japan o Tarwezaadolie zorgt voor geweldige glans o Beschermt het haar tegen warmtebronnen en luchtvochtigheid o Droog, stug haar word glad, soepel en zacht

shampoo 300ml

conditioner 2QOmi

sf'lampoo 11

conditioner 11

shampoo

conditioner

30Qmf

200ml

conditioner o Magnifying Conditioner beschermt de intensiteit van alle haar kleuringen o Ideaal voor dagelijks gebruik bij gekleurd haar o de ultra vochtregulerende formule herstelt, geeft een zijdezacht gevoel, en brengt glans terug aan vermoeid, poreus en beschadigd haar o Bevat zonnefilter en kleur sealer om het vervagen van kleur helpen te voorkomen o Een glansverhogende mix van Wasabi plant extracten en vitamines voor een optimale pH balans, helpt de veerkracht van het haar te herstellen en te behouden, maakt het haarshampoo shampoo conditioner 1I handelbaar en glanzend. 11 30ml

magical color

shampoo o Shampoo voor gekleurd haar, voor dagelijks gebruik o Beschermt intensiteit van elke haar kleuring o Perfect voor het sluiten van de haarschubben en herstelt de pH-waarde na elke kleurbehandeling o Milde reiniging voor beschadigt haar, herstelt glans en versterkt het haar o Te gebruiken om houdbaarheid te verlengen en vervaging te voorkomen

eonditioner 30ml

conditioner amazing elevation

shampoo o Geeft volume, zelfs aan extreem zwak haar o Heractiveert de vezels en textuur van het haar o Verdikt fijn haar of verdunt haar o Diep reinigend zonder haar beschadiging of verzwakking o Voor gigantische kracht en meer glans

o Laat het haar en er dikker uitzien en aanvoelen o Ervaar de kracht van volle textuur en schitterende veerkracht o Geeft geweldige volume en concentreert zich op de beschadigde delen van het haar o Voor stijlen met veel volume en een zijdezacht gevoel o Maak grandioos volume en daag zwaartekracht uit met hoge elevatie

conditioner relaxing

shampoo o Vochtregulerend o Reinigt en maakt ruw haar glad o Speciaal voor pluizig en onhandelbaar haar o Voor droog en moeilijk haar, geeft een zachte reiniging, ontklit en maakt het haar zacht o Geschikt voor gekruld/ steil of pluizend, onhandelbaar haar, kalmeert, verzacht en ontpluist

sf'lampoo 11

magical color

eonditioner

easy care

producten

shampoo o Shampoo voor gekleurd haar, voor dagelijks gebruik o Beschermt intensiteit van elke haar kleuring o Perfect voor het sluiten van de haarschubben en herstelt de pH-waarde na elke kleurbehandeling o Milde reiniging voor beschadigt haar, herstelt glans en versterkt het haar o Te gebruiken om houdbaarheid te verlengen en vervaging te voorkomen

conditioner amazing elevation

shampoo o Geeft volume, zelfs aan extreem zwak haar o Heractiveert de vezels en textuur van het haar o Verdikt fijn haar of verdunt haar o Diep reinigend zonder haar beschadiging of verzwakking o Voor gigantische kracht en meer glans

relaxing

shampoo 300ml

easy care

producten

shampoo

30ml

5 reder easy Cc

conditioner

shampoo

shampoo

triple D curl o Vochtregulerend

conditioner

300ml

30ml

200ml

conditioner relaxing

o Reinigt en maakt ruw haar glad o Speciaal voor pluizig en onhandelbaar haar o Voor droog en moeilijk haar, geeft een zachte reiniging, ontklit en maakt het haar zacht o Geschikt voor gekruld/ steil of pluizend, onhandelbaar haar, kalmeert, verzacht en ontpluist

shaml o Geeft de mogelijkheid o Reir te steilen, pluisvod te verminderen en krullen werl te relaxen aVerzl o Krachtige formule het c met extract vanmaa rode zeewieren uito Japan Goec o Tarwezaadolie en zorgt k voor geweldige glans o Het t o Beschermt hethaar haar tegen warmtebronnen tege en luchtvochtigheid oOndE o Droog, stug haar tege word glad, soepel voer en tripleDcurl zacht c'

conditioner 11

conditioner

30Qmf

200ml

shampoo

30ml

5 reder easy Cc

conditioner

shampoo

shampoo

conditioner

300ml

30ml

triple D curl o Vochtregulerend

200ml

300ml

shampoo conditioner 30ml 200ml

conditioner

shampoo 30ml11

shampoo conditioner conditioner shampoo 300ml 2QOmi 11 30ml

sf'lampoo 11

conditioner shampoo 11 300ml

shampoo conditioner 30ml 200ml

conditioner

shampoo 30ml11

shampoo 11

shaml o Geeft de mogelijkheid o Reir te steilen, pluisvod te verminderen en krullen werl te relaxen aVerzl o Krachtige formule het c met extract vanmaa rode zeewieren uito Japan Goec o Tarwezaadolie en zorgt k voor geweldige glans o Het t o Beschermt hethaar haar tegen warmtebronnen tege en luchtvochtigheid oOndE o Droog, stug haar tege word glad, soepel voer en tripleDcurl zacht c'

Bel voor een -afspraak 074 - 2433960

conditioner shampoo 11

eonditioner 30ml

o Laat het haar en er dikker uitzien en aanvoelen o Ervaar de kracht van volle textuur en schitterende veerkracht o Geeft geweldige volume en concentreert zich op de beschadigde delen van het haar o Voor stijlen met veel volume en een zijdezacht gevoel o Maak grandioos volume en daag zwaartekracht uit met hoge elevatie

conditioner relaxing

o Reinigt en maakt ruw haar glad o Speciaal voor pluizig en onhandelbaar haar o Voor droog en moeilijk haar, geeft een zachte reiniging, ontklit en maakt het haar zacht o Geschikt voor gekruld/ steil of pluizend, onhandelbaar haar, kalmeert, verzacht en ontpluist

...

conditioner o Magnifying Conditioner beschermt de intensiteit van alle haar kleuringen o Ideaal voor dagelijks gebruik bij gekleurd haar o de ultra vochtregulerende formule herstelt, geeft een zijdezacht gevoel, en brengt glans terug aan vermoeid, poreus en beschadigd haar o Bevat zonnefilter en kleur sealer om het vervagen van kleur helpen te voorkomen o Een glansverhogende mix van Wasabi plant extracten en vitamines voor een optimale pH balans, helpt de veerkracht van het haar te herstellen en te behouden, maakt het haarshampoo shampoo conditioner 1I handelbaar en glanzend. 11 30ml

conditioner amazing elevation

shampoo o Geeft volume, zelfs aan extreem zwak haar o Heractiveert de vezels en textuur van het haar o Verdikt fijn haar of verdunt haar o Diep reinigend zonder haar beschadiging of verzwakking o Voor gigantische kracht en meer glans

o Laat het haar en er dikker uitzien en aanvoelen o Ervaar de kracht van volle textuur en schitterende veerkracht o Geeft geweldige volume en concentreert zich op de beschadigde delen van het haar o Voor stijlen met veel volume en een zijdezacht gevoel o Maak grandioos volume en daag zwaartekracht uit met hoge elevatie

shampoo 11

shampoo

producten

conditioner 11

Your Style Bandoengstraat 60 7556 TG Hengelo ov

sf'lampoo 11

30ml

conditioner

30ml

shampoo

triple D curl o Vochtregulerend

o Reinigt en maak haar glad o Speciaal voor p en onhandelbaa o Voor droog en m haar, geeft een reiniging, ontklit maakt het haar o Geschikt voor g steil of pluizend, onhandelbaar h kalmeert, verzac ontpluist

...

shampoo conditioner conditioner shampoo 300ml 2QOmi 11 30ml

shampoo

5 e

conditioner shampoo 11 300ml

shampoo conditioner 30ml 200ml

-

conditioner

shampo 30ml11

Hengelo 27-03  

Zie pag. 2 Oplage 35.500 exemplaren Een foto... Zie de advertentie op pagina 6 Gemaakte afspraken gaan voor in en via de parkeerweg naar de...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you