Page 1

www.hellendoorn-journaal.nl

vrijdag 9 oktober 2009

Digitale nieuwsbrief Combiplan

‘Jochem, mag ik meedoen met praatjesmakers’

NIJVERDAL - In het Hellendoorn Journaal van 2 oktober stond een uitgebreid artikel over het Combiplan Nijverdal. Wilt u meer weten over het plan en de werkzaamheden dan kunt u zich via www.rijkswaterstaat.nl/ abonneren aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het Combiplan Nijverdal. Meer informatie over het Combiplan Nijverdal vindt u ook op www.rijkswaterstaat.nl/n35 en in het informatiepunt aan de G. van der Muelenweg, geopend op woensdagmiddag tussen 12.00 en 17.00 uur. Mocht u vragen hebben, dan kunt u bellen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Dit telefoonnummer is gratis.

De winnaars van de verkeersquiz, Robbert Jan en Puck, samen met wethouders Paalman, Jochem van Gelder en Hanneke Munneke van de gemeente Hellendoorn. Foto: Leonie Jansen.

Preekroosters >>>>>>>>> zie pag

15

Compleet verzorgde

avond bruiloft vanaf

€ 19,95 p.p. all-in!

NIJVERDAL – Jochem, mag ik een handtekening.’ ‘Ik wil graag meedoen met praatjesmakers’. Tientallen kinderen dromden afgelopen dinsdag om Jochem van Gelder heen in het ZINiN Theater. De bekende presentator was speciaal naar Nijverdal gekomen om de verkeersquiz af te nemen.

Partycentrum Dalzicht

0548 - 612413 www.dalzicht.nl

Basisschool De Blenke uit Hellendoorn wist uiteindelijk de verkeersquiz te winnen met één punt verschil. De tweede prijs ging naar de Bongerd uit Hulsen en de Prinses Marijkeschool

uit Nijverdal eindigde op de derde plaats. Moeilijke, maar ook makkelijke vragen en inkoppertjes. De deelnemers beleefden af en toe spannende momenten, en werden gesteund door het massaal toestroomde publiek. De theaterzaal van ZINiN zat bomvol en ook in de hal keken een aantal ouders en leerkrachten gespannen naar de beeldschermen.

gen kregen een lijst met 35 verkeersvragen, waarop ze hun hoofd konden breken. Uiteindelijk werden de tien beste scholen uitgenodigd in het ZINiN Theater. ‘Door middel van deze verkeersquiz wordt het verkeersonderwijs gestimuleerd’, vertelt Hanneke Munneke van

gemeente Hellendoorn. ‘Dit is de vierde keer dat de quiz wordt gehouden en elke keer met groot succes. Kinderen willen er bij zijn. Leraren worden op die manier gestimuleerd om beter verkeersonderwijs te geven, zodat hun school de volgende keer als beste uit de bus komt.’

riblappen

50%

kilovoordeelpak

Negentien scholen uit de gemeente Hellendoorn hebben meegedaan aan de voorrondes. De leerlin-

kleinverpakking 500 gram 274

Van

Zondag 11 oktober: MET HART EN SMART Aanvang: 11.30 uur Entree GRATIS Restaurant Nieuw Hancate Ommerweg 153 7447 RD Hellendoorn Tel. 0572 - 331239

Draai de krant om voor

1e 4e jaargang jaargangnr. nr.41 2

PvdA wil gratis ov-fietsen tussen stations NIJVERDAL - Tijdens de aanleg van het Combiplan Nijverdal is er geen treinverkeer mogelijk door het centrum van Nijverdal. Ten westen van Nijverdal legt ProRail een tijdelijk station Nijverdal-West aan. De trein vanuit Almelo rijdt tot aan station Nijverdal, de trein vanuit Zwolle tot aan station Nijverdal-West. De PvdA Hellendoorn wil gratis ov-fietsen op beide stations. De reiziger kan de afstand tussen beide stations overbruggen per fiets.

8.99

Nu voor

4.49

De PvdA diende afgelopen dinsdag 6 oktober, tijdens de raadsvergadering, een motie in met deze strekking bij de vaststelling van het Hellendoorns Mobiliteitsplan. De verkeersoverlast in het centrum neemt toe in de periode van de werkzaamheden aan de combitunnel. De PvdA wil met een ov-fietsenplan het gebruik van openbaarvervoer aantrekkelijker maken en gebruik van de auto beperken.

Verschijnt iedere week in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Hulsen, Daarle, Daarlerveen en buitengebied 074 - 259 66 33

KORTING!

Zie ook onze advertentie elders in deze krant!

Oplage 17.500 exemplaren


Huurwoningaanbod

door Woningstichting Hellendoorn

Geachte woningzoekende, Het woningaanbod van deze week wordt, eenmalig, verschoven naar volgende week. In de editie van 16 oktober vindt u weer ons nieuwe woningaanbod. Met vriendelijke groet, Woningstichting Hellendoorn Storkstraat 11 7442LW Nijverdal tel. (0548) 63 16 16

ol Nijverdal o h c s s n Da Nieuw :

A-merken voor B-prijzen !

Gecombineerde cursus

zondag 11 oktober koopzondag

&*,.$)#*+  

• Stijldansen • Salsa • Ceroc Korte cursus 15 weken geschikt voor 

Paren en Bruidsparen

*30% korting geldt niet voor aanbiedingen, arbeidsloon en plafonds.

Tevens is mogelijk : • • •

Prive lessen voor bruidsparen Clubs voor de jeugd v.a. 10 jaar Voor een betere gezondheid geven wij TAI-CHI lessen

Voor meer informatie: 0548 - 51.94.09 Dansschool Nijverdal - Trompweg 28 Nijverdal www.dansschoolnijverdal.nl - Info@dansschoolnijverdal.nl

www.abc-badkamers.nl Woonboulevard Almelo

Runshopping Centre Deventer

 &(!,-3**)*/'!0, 3 '(!'* !'  3'(!'* &(!,-)'3111 &(!,-)'

 &(!,-3))*0!,-.,. 3 !0!).!, !'  3$)"* &(!,-)'3111 &(!,-)'

(#!-'*.!)3 $1*0, //, *) !, # //,32.!, #//,

() ##!-'*.!)3 $ * //, 0,$% # //,32.!, # //,

S C H U I F WA N D K A S T E N V O O R E L K E P L E K ...voor kantoor, de slaapkamer, de zolder, de berging of de woonkamer. Bij ons kunt u kiezen uit 6 verschillende merken kastsystemen. Unieke schuifdeuren en kastindeling worden op maat gemaakt. Meer dan 80 verschillende kleuren, in decor hout, pastel glasdeuren of spiegeldeuren. Zakelijk strak of liever kleurrijk warm of combineer zelf in uw eigen woonstijl. ‘s Morgens een wand ‘s avonds een prachtige kast. Compleet geplaatst door onze vakmensen. Kan voor de handige man natuurlijk ook als bouwpakket geleverd worden. Neem de plusminus maten mee, en laat bij bezoek aan onze showroom vrijblijvend een offerte maken. Op al onze geplaatste kasten geven wij 15 jaar garantie.

ELIGER! EN... ALTIJD VOORD

DIJKSTRA HOUTHANDEL WIERDEN

Rijssensestraat 136b

Tel. (0546) 573674 (aan de weg van Wierden naar Rijssen)

Tot ziens in Wierden

Openingstijden: ma t/m vr 8.00 tot 17.00 u. en za 8.00 tot 16.00 u.


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 9 oktober 2009

3

‘Pop zoals het was’

Heksendoorn geopend

‘Lèven in de Karke’

HELLENDOORN Restaurant de Kroon houdt in samenwerking met de band Marthon Men en Johan Huis in’t Veld op vrijdag 23 oktober een bijzondere muziekavond, met muziek, foto en filmbeelden uit de zeventiger jaren. Huis in 't Veld is bekend van de films ‘Nijverdal zoals het was’.

Bente Braakma gekroond door Kim-Lian van der Meij

HELLENDOORN - Onder het motto: ‘Lèven in de Karke, doar is niks mis met’ wordt zondag 11 oktober om 19.00 uur de musical ‘HERO, Prins van Parijs’ uitgevoerd door het Interkerkelijk Jongerenkoor Power uit Wierden.

Tijdens het optreden van Marathon Men zijn er beelden van de originele bands te zien op een groot scherm. Een unieke avond met muziek en filmbeelden. De avond vindt plaats in de grote zaal van restaurant De Kroon en begint om 21.30 uur. De zaal is om 21.00 uur geopend. De kaarten kunt u bij Primera Hofman en restaurant De Kroon in Hellendoorn reserveren. In de voorverkoop betaalt u 7,50 euro en 10 euro aan de zaal.

Colofon

HELLENDOORN – Hellendoorn staat vanaf 17 oktober geheel in het teken van heksen. Afgelopen zaterdag kregen we alvast een voorpoefje. KimLian van der Meij opende die dag Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn.

Hellendoorn Journaal is een uitgave van: Uitgeverij “Het Twentsche Land” Oldenzaalsestraat 232, 7557 GC, Hengelo Tel. 074-259 66 33, fax 074-259 63 53 Redactie@hellendoorn-journaal.nl Oplage: 17.500 exemplaren. Verschijnt iedere vrijdag huis-aan-huis in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Hulsen, Daarle, Daarlerveen en buitengebied. Advertentieadviseur:

De hele maand oktober is het griezelen geblazen in het pretpark. Heksen, vogelverschrikkers en ander gespuis voelen zich dan prima op hun gemak in het park. Alle heksen hebben een wrat (dit is de plek waar ze niets voelen) en zijn daar prima tevreden

mee. Voor kinderen, die hier ook vaak last van hebben, is dat niet het geval: zij willen hier het liefst zo snel mogelijk vanaf! In samenwerking met WratWeg konden kinderen zaterdag voor één keer trots zijn op hun wrat: op vertoon van hun wratje mochten ze namelijk gratis naar het park!

wrat was en de kinderen dus gratis naar binnen mochten. Ook was Kim-Lian van der Meij voorzitter van de verkiezing 'Wrattenprins(es)'. Kinderen met de allermeeste wratjes konden zich hiervoor opgeven en in de finale werd Bente Braaksma (9 jaar) uit Hellendoorn verkozen tot Wrattenprinses 2009.

Wrattenprinses Kim-Lian van der Meij opende samen met de heksen het park en controleerden de kindjes die in de rij stonden op hun wratje. Gehuld in doktersjas en met vergrootglas bekeek zij of het een echte

Bente heeft maar liefst 64 wratjes op haar handen, voeten en benen. Naast het product WratWeg, won Bente ook vier seizoenspassen voor Avonturenpark Hellendoorn en een ballonvaart voor vier personen!

Maurice Weustink, 06-51 420 945 Niels Wildenborg, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06- 304 059 76 E-mail: verkoop@hellendoorn-journaal.nl

Gezellige avond met Nut en Genoegen

Redactie: Leonie Jansen, 06-103 456 28 E-mail: Redactie@hellendoorn-journaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Vormgeving: Leonie Jansen, Raymond Waninge Verspreiding: Uitgeverij “Het Twentsche Land”, bezorging@twentejournaal.nl Geen Hellendoorn Journaal ontvangen? bezorging@twentejournaal.nl of 074-259 66 33 tijdens kantooruren.

De musical wordt opgevoerd in de Protestantse Kerk te Hellendoorn. Het doel is om het publiek op een moderne, enthousiaste en inspirerende wijze in contact te brengen met de liefde van God voor ons mensen. Het stuk heeft een sterk vernieuwend karakter, maar met een duidelijke link naar de Bijbel. De musical belicht vooral de ‘menselijke kant’ van het evangelie en zal, tijdens de voorstelling worden ondersteund met DVD beelden, geprojecteerd op een groot scherm. Het is twee uur genieten.

Technasium opdracht

NIJVERDAL - In de wijk Noetsele in Nijverdal – naast de school aan de Noetselerbergweg – is nog een laatste kavel beschikbaar van het zogenaamde ‘Kozakkenveld’.

EVE wil op deze kavel een woning bouwen voor verschillende doelgroepen. Centraal daarbij staan de vormgeving en licht. Reggesteynleerlingen uit 5 havo en vwo hebben opdracht gekregen hiervoor een huis te ontwerpen. De ideeën van de leerlingen worden daadwerkelijk als input gebruikt door EVE-architecten. Het huis moet geschikt zijn voor diverse bewoners: een alleenstaande of een gezin, of een groep vrienden. De leerlingen mogen zelf kiezen voor welke doelgroep zij een huis ontwerpen. Door deze technasiumopdracht maken de leerlingen kennis met het beroep van architect.

Het Twentsche Land is uitgever van o.a.

Eigen Oogst

Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Losser Journaal en Hellendoorn Journaal. De uitgeverij is ook lid van:

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever. Afhaaladressen: Nijverdal Lidl, Gulf, Albert Heijn, Super de Boer, SuperCoop, Action, VVV, Gemeente, Bibliotheek, Het Ravijn, Formido, Stationsrestauratie, McDonalds. Hulsen Super de Boer. Hellendoorn Gulle Goedzak, Bibliotheek, Noaberhoes, C1000, alle cafe’s. Hancate Cafe Restaurant Hancate Daarle Attent, Cafe/Restaurant/Snackbar

NIJVERDAL - De spelersgroep van toneelvereniging Nut en Genoegen is al maanden aan het repeteren om u een gezellige avond te bezorgen. Ze zijn nu bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Zij brengen vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober ‘De gezusters Bloem op vakantie.’

Voor een huisje in het Woold in het oosten van het land. Al snel ontdekken ze echter, dat in hun huis waar ze terecht zijn gekomen ook een relatiebemiddelingsbureau gevestigd is. Dan is het met de rust gedaan. Als er door een misverstand ook nog kamers verhuurd worden, is het hek van de dam.

Alie en Bertha Bloem ruilen hun huis in Amsterdam.

Dus allerlei types komen de revue passeren. Zelfs

Daarlerveen Vossehol, Bibliotheek Marle Avia Haarle Spar, Bibliotheek

Marieke Helstegen met al haar plastische ingrepen en botox ontbreekt niet. De regie is in handen van Gerda Haverslag en Ans Kok. Vrijdag 30 oktober of zaterdag 31 oktober. ZINiN theater, aanvang 20.00 uur. Entree kost tien euro. Kaartverkoop bij VVV, Juwelier Dollekamp, Primera en via de website: www. nutengenoegennijverdal.nl.

NIJVERDAL - De amateur kunstexpositie Eigen Oogst vindt dit jaar opnieuw plaats aan de Rijssensestraat, tegenover fietsenhandel Aanstoot.

Eigen Oogst wordt van zaterdag 31 oktober t/m vrijdag 27 november gehouden. Het inleveren van de werken kan op 15 en 16 oktober van 14.00 tot 21.00 uur en op 17 oktober van 9.00 tot 14.00 uur in het pand zelf. Men kan het inschrijfformulier downloaden vanaf de site: www.eigenoogst.nl.


10

Happy@Home

%

Wooncentrum Rijssen presenteert met trots het modieus woonconcept in een gunstige prijsklasse: HAPPY@HOME!

SFEERVOL VOORDEEL!

Tijdens de OPENHUISDAGEN kunt u 10% van het aankoopbedrag aan meubelen besteden aan accessoires.

Wooncentrum Rijssen en HD Interieurs leggen de loper voor u uit!

Open huis op 8,9 en 10 oktober. Tijdens ons open huis staat er een hapje en een drankje voor u klaar en voor de kinderen is er een verrassing!

Op de laminaatafdeling van HD Interieurs:

NIEUWE COLLECTIE laminaat! Normaal € 34,95 p/m2

95 p/m2 NU OPENHUISPRIJS € 26, Incl. leggen, ondervloer en plakplint!

Op de tapijtafdeling van HD Interieurs:

Minimaal 15% KORTING van de adviesprijs op de GEHELE COLLECTIE vloerbedekking! + GRATIS rails, gemaakt en gehangen!

+ GRATIS gelegd!

Op de gordijnafdeling van HD Interieurs:

Op alle gordijnen en In Betweens 10% KORTING Op de vinylafdeling van HD Interieurs:

Diverse rollen vinyl

Normaal € 79,00

NU OPENHUISPRIJS € 59,00

WOONCENTRUM RIJSSEN | FAHRENHEITSTRAAT 1 | RIJSSEN | 0548 - 51 55 15 HD INTERIEURS | FAHRENHEITSTRAAT 1 | RIJSSEN | Tel. 0548 - 52 08 27 Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 - 18.00 uur, donderdag koopavond tot 21.00 uur, zaterdag van 9.00 -17.00 uur

Let op: Extra koopavond op vrijdag 9 oktober tot 21.00 uur!


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 9 oktober 2009

5

Majorette Twirl spektakel in Hellendoorn Onnodig verlies sportclub Daarle RIJSSEN - In Rijssen leed sportclub Daarle afgelopen zaterdag tegen sportclub Rijssen onnodig de vierde competitienederlaag van het seizoen. Na een 0-1 voorsprong bij de rust werd het een 5-1 overwinning voor de thuisclub.

HELLENDOORN K.C.M.V. Advendo houdt zaterdag 10 oktober het CBSD majorette/twirl concours in sporthal de Voordam in Hellendoorn. Vanaf 10.00 uur komen solisten, duo’s en kleine groepen van verenigingen uit heel Nederland uit in verschillende niveaus. Advendo neemt deel men een

groot aantal solisten en daarnaast met het Regionteam, Bouwgroep Greenline team, het FW Konijnenbeld team en de minirettes B. Met majorette en twirl staat Advendo op een goed niveau op de nationale concourswedstrijden. Om die reden is de vereniging onder auspiciën van de CBSD enkele jaren geleden begonnen dit concours ook naar de

gemeente Hellendoorn te halen. Zaterdag is tevens een belangrijke dag voor instructrice Marieke Schulenburg. Zij neemt na een zeer lange en succesvolle periode afscheid bij Advendo. Daarom heeft de majorette-commissie en het bestuur ’s avonds vanaf 20.00 uur een feestelijke bijeenkomst georganiseerd in het Advendohuis aan de Koersendijk in Nijverdal.

De Zweef rekent af met SV Zwolle NIJVERDAL - Zonder al te veel moeite heeft De Zweef zondag afgerekend met SV Zwolle. Dat was in de eerste helft nog niet te zien. Het waren de Zwollenaren die het initiatief namen en daarna De Zweef liet voetballen. Gezien het aantal mogelijkheden was de voorsprong van de gasten bij rust (0-1) verdiend. Na rust stelden de blauwwitten orde op zaken. De eerste klap had voor Zwolle een daalder waard kunnen zijn. De gasten trokken vanaf de aftrap fel van leer en creëerden goede mogelijkheden. Na zo’n tien minuten kon De Zweef wat terug doen met mogelijkheden voor Sander Souverijn en Tom Hegeman. Waar De

Zweef voetbalde (of dat probeerde), stond Zwolle klaar om snel om te schakelen en gevaarlijk voor het doel van Michel Dikkers te verschijnen. In de 18e minuut was het raak voor de bezoekers. Een corner draaide door de wind gevaarlijk in en werd bij de tweede paal ongehinderd ingekopt: 0-1. De tweede helft begon rommelig van beide kanten. Tot na zo’n tien minuten Stijn Klein Robbenhaar de bal kreeg en richting strafschopgebied trok. Hij passeerde wat tegenstanders, maar werd behoorlijk naar de zijkant gedrukt. Desondanks kon hij een gevaarlijk schot loslaten, dat door de keeper niet goed werd verwerkt. De attente Niels Kolkman kon in twee

instanties de bal in het net frommelen: 1-1. In de 23e minuut overkwam Zwolle hetzelfde als De Zweef voor rust. Een corner van Stijn Klein Robbenhaar draaide in en werd door John Damman ingekopt: 2-1. Vijf minuten later leek de strijd beslist. Sander Souverijn ging op avontuur en werd door de derde man die hij wilde passeren licht aangeraakt in het strafschopgebied, Hij viel en de scheids wees naar de stip. Tanner Kurt moet je zo’n kans niet geven: 3-1. In de 45e minuut kreeg Zwolle een corner. Op de rand van het 16 metergebied stond een vrije man die een kanonskogel losliet die in het net uiteen spatte: 3-2.

Bucks verliezen eerste thuiswedstrijd HELLENDOORN - Het eerste herenteam van basketbalvereniging The Valley Bucketeers speelde afgelopen vrijdag haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In deze wedstrijd trof de ploeg uit Hellendoorn de kampioen van vorig jaar, GS Stars uit Elburg. Helaas bleek de ploeg uit Elburg ook dit seizoen weer te sterk voor de Bucks, het werd 70-87 in het voordeel van de Stars. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de formatie van trainer/coach Jitse de Boer

officieel voorgesteld aan het publiek en de pers. De Boer kon deze wedstrijd wederom niet beschikken over de geblesseerde spelers Henkjan Maneschijn en Martijn Hemmink. Alex Harinck was nog steeds geschorst. In het eerste kwart kregen de Bucks het gelijk moeilijk tegen de GS Stars. De ploeg uit Elburg gaf veel defensieve druk, waardoor de thuisploeg moeilijk in hun eigen spel geraakte. Dit resulteerde dan ook al snel in een 13-23 stand voor de uitploeg. In het laatste kwart begon

het te lopen en werd de voorsprong van 27 punten in vijf minuten terug gebracht tot nog slechts 13 punten verschil. De wedstrijd was echter al in een dusdanige fase dat het nooit meer spannend zou worden. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 70-87. Nog steeds geen punten dus na twee wedstrijden voor de ploeg uit Hellendoorn. Volgende week mag de ploeg het weer proberen tegen de Uitsmijters in Almelo. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 10 oktober om 19.00 uur in de Rembrandthal in Almelo.

Met de wind in de rug begon Daarle goed aan de wedstrijd. De eerste kans was echter voor de thuisclub. In de vierde minuut moest doelman Jarno Reimink reeds handelend optreden om een vroege achterstand te voorkomen. In de 15de minuut kwam Daarle verdiend op voorsprong. André Hellwich plaatste een hoekschop direct achter de doelman van Rijssen. Daarle bleef tot aan de rust de betere ploeg, maar verzuimde verder afstand te nemen. Na de rust

zagen de toeschouwers een totaal ander spelbeeld. Van een overwicht van Daarle was geen sprake meer. In de achtenveertigste minuut wist de thuisclub reeds de score gelijk te trekken. In de zevenenvijftigste minuut was het Marcel Dangremond die de thuisclub aan de leiding bracht en zes minuten later besliste William Witten de wedstrijd vroegtijdig door 3-1 te scoren. In de achtenzestigste minuut was het Rick Aalderink die een fout in de achterhoede van Daarle afstrafte (4-1). Het was tenslotte Marcel Dangremond die zeven minuten voor het einde van de wedstrijd, na slecht ingrijpen van de verdediging van Daarle, zijn hattrick voltooide en de eindstand op 5-1 bepaalde.

ENC’09 geknakt terug uit Boekelo NIJVERDAL - Door het ontbreken van twee basisspelers in het hart van de defensie speelden de voetballers van ENC 09 erg onzeker in de beginfase. Thuisclub BSC/Unisson profiteerde daar goed van en stond binnen twintig minuten al met 2-0 voor. ENC 09 liet in de twintig minuten die daarop volgden zien dat het toch ook wel aardig kan voetballen, maar wist zich geen echte kansen te creëren. Toen de Boekelose ploeg in de 41e minuut kon scoren in een duidelijk buitenspel-positie knakte er iets bij de Nijverdalse ploeg die zelfs met een 4-0 achterstand aan de tweede helft moest beginnen. BSC/Unisson had ook na de thee het beste van het spel, maar kreeg mede door goed keeperswerk van ENC-er Tim Kroese gaan kans om

te scoren. Na een uur spelen was er een opstootje tussen twee rivalen, J.Raamsman van ENC wurmde zich ertussen en duwde de spelers uit elkaar, de scheidsrechter zag het aan en gaf Raamsman ten onrechte de rode kaart. Met tien man verder leek het erop dat de Nijverdallers geen tegentreffers meer zouden incasseren. Toen in de 81e minuut doelman Kroese al enkele seconden geblesseerd op de grond lag, maakte de thuisclub heel erg onsportief de 5-0 eindstand.

Komende zondag speelt ENC’09 op sportpark Groot Lochter een thuiswedstrijd tegen Vasse. Deze tegenstander lijkt van hetzelfde kaliber te zijn. De activiteitencommissie van ENC organiseert vrijdagavond vanaf 19.30 uur in het clubhuis aan de Rossinistraat weer een bingo met aantrekkelijke prijzen.

Reloaded naar Grand Final NIJVERDAL Het Reloaded Danceteam is gevraagd door Soneo om deel te nemen aan de Grand Final van de Soneo Dance Challenge in Zwolle op zondag 11 oktober. Hoewel Reloaded niet had deelgenomen aan één van de voorrondes wilde de organisatie Reloaded op basis van eerdere prestaties graag laten deelnemen aan de finale. Cheerdance is een categorie die sinds een half jaar

is opgenomen in de Soneo Dance Challenge, vanwege de toenemende populariteit van de sport.

Ondanks het drukke programma van deze week (opening seizoen Landstede en optreden met Twentse toppers bij de Military in Boekelo) heeft Reloaded speciaal voor deze wedstrijd een langere explosieve routine gemaakt waarin het team alles uit de kast haalt en in circa 2,5 minuut zoveel mogelijk van zichzelf zal laten zien.


Vrijdag 9 oktober 2009 6

Hellendoorn Journaal

Vrijdag 9 oktober 20096


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 9 oktober 2009

Agenda

Mulder makelaardij nu NVM-makelaar

n De BrontĂŤ sisters NIJVERDAL 14 oktober

n Leoni Jansen NIJVERDAL 18 oktober

Geen enkele familie neemt in de literaire geschiedenis zo’n bijzondere plaats in als de familie BrontĂŤ. Emily BrontĂŤ schreef ‘Wuthering Heights’, een zonderling maar ongeĂŤvenaard meesterwerk, waarin haat, jaloezie en een vernietigende passie de boventoon voeren.

De afgelopen jaren is Leoni Jansen zich steeds meer thuis gaan voelen in het theater. En als je je ergens thuis voelt, durf je ook steeds persoonlijker te worden. Dat is wat Leoni Jansen wil, want zo kan ze haar publiek werkelijk raken. Met melancholie en optimisme, kwetsbaarheid en kracht tegelijk.

Het is ĂŠĂŠn van de meest aangrijpende liefdesgeschiedenissen aller tijden. Haar zuster Charlotte schreef ‘Jane Eyre’. Zij werd heen en weer geslingerd tussen haar sterke zedelijkheidsgevoel en haar heftige seksuele gevoelens. De jongste zuster Anne schreef ‘De huurster van Wildfell Hall’, een boek dat als immoreel en gevaarlijk werd beschouwd. Hun enige broer Branwell bleek briljant, was hartstochtelijk en opstandig, maar ook onbetrouwbaar en een opschepper.

In Second Wind zingt ze songs waarmee ze is opgegroeid. Van Leonard Cohen, Cat Stevens, Bob Dylan en Joni Mitchell. Liedjes van lang geleden, maar toch telkens weer nieuw.

meer informatie: http://www.zinin.com Agenda items svp doorgeven aan agenda@twentejournaal.nl Zie ook www.twentejournaal.nl voor de agenda van heel Twente VVV-ANWB Oldenzaal VVV De Lutte-Losser VVV Enschede VVV Hengelo

NIJVERDAL - Met ingang van 2 oktober is Mulder makelaardij aangesloten bij de grootste makelaarsvereniging van Nederland, de NVM. Mulder makelaardij bestaat alweer bijna zes jaar in Nijverdal en heeft een prominente plek ingenomen in de Hellendoornse en Nijverdalse huizenmarkt. Nu ook de stap is gezet naar de, meer bekende, Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zal Mulder makelaardij nog duidelijker en herkenbaarder aanwezig zijn in de markt. ‘We zijn nu geruime tijd bezig met ons kantoor en je bent uiteraard altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering’, legt John Mulder uit. ‘We waren lid van de LMV, maar dat blijft toch een kleine vereniging die niet veel naamsbekendheid geniet. Er is te weinig budget binnen die club om op korte termijn verbetering te verwachten, vandaar dat we verder hebben gekeken. De NVM is de grootste en zeker ook de

Waarom? Omdat ze zo goed zijn en zo veelzeggend. Omdat ze horen bij hoe iemand is geworden, bij hoe het geven zich aan ons voltrekt. Daarom zijn de nummers van toen ook helemaalvan nu. Aanvang: 15:00 Kosten: 17,00 Meer informatie : www.zinin.com

Koopzondagen in de regio: 11 oktober •

Almelo - Woonboulevard

18 oktober •

7

Oldenzaal - Meubelbranche

meest bekende makelaarsvereniging in Nederland. Je kunt hier uitsluitend lid van worden als je aan alle kwaliteitseisen voldoet. We hopen op deze wijze een nog professionelere uitstraling te krijgen.’

Al ons aanbod is uiteraard te vinden op onze eigen site www.mulder-makelaardij. nl maar ook uitgebreid en prominent op: www.funda.nl (de meest bekeken woningsite van Nederland)’, aldus John Mulder.

Duidelijkheid Mulder vervolgt: ‘Duidelijkheid, daar houden we van en zo werken we ook. Zo werken we ook volgens het principe ‘Geen verkoop, geen kosten’. We zijn een zogeheten ‘full service’ kantoor, dit houdt in dat we het totale proces begeleiden en niet met deeldiensten werken. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat dat de enige manier is om kwaliteit te leveren en een optimaal rendement voor de klant te behalen. Gezien de groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt, wordt dit ook zeker bevestigd.’

Mulder makelaardij is thuis in de gemeente Hellendoorn en is bezig een vaste waarde te worden. De internetsite wordt weer vernieuwd dus die moet binnenkort zeker bekeken worden. Mulder makelaardij: ‘thuis in de gemeente Hellendoorn’.

‘We zijn blij dat we, naast onze actieve marktbenadering, nog meer kwaliteit aan onze bestaande en toekomstige klanten kunnen leveren.

www.vvvtwente.nl

Combiplan Nijverdal an enla Kuid ing ind e rb ve nd Z- to N cl. ro in g we erg

Verdiepte bak

™

Bouwmeesterstraat

v.d. Steen v. Ommerenstraat

Fietstunnel Wierdensestraat

Prinsendijk/Bolderpad

N35

ewe

 

 

g

eg Smidsw

t Boomca

Grotestraat

aat mstr boo Meij

œ N35

eg Veenw

t

a tra

Tunnel

b ers Ev

G. v.d. Muelenweg

jes

n ra

relaan

� › šœ

Fietspad

O

nchee De Jo

nweg

Spoorlijn N35

Piet Hei  

De Joncheerelaan blijft langer afgesloten Tijdens werkzaamheden aan de riolering en kabels en leidingen, zijn nevenaannemers geconfronteerd met enkele tegenvallers. Hierdoor is een vertraging opgetreden van 4 tot 5 weken. De werkzaamheden aan kabels en leidingen gaan ook de komende weken door. De De Joncheerelaan blijft hierdoor afgesloten tot half november. De G. van der Muelenweg wordt pas afgesloten als de De Joncheerelaan open is. In overleg met de gemeente is ervoor gekozen om de spoorwegovergang Meijboomstraat tijdelijk open te stellen voor het autoverkeer. De overgang blijft echter gesloten voor vrachtverkeer. Komende weken vindt op diverse plekken van het tunneltracĂŠ, en ten behoeve van het verleggen van kabels en leidingen, explosievenonderzoek plaats. Er is geen overlast voor de directe omgeving.

Planning week 42, 43 en 44 (12 t/m 31 oktober)

™ Week 42 heien prefab betonnen palen voor de landhoofden en het middensteunpunt van het spoorviaduct Noord-Zuidverbinding. Aanbrengen

š › œ �

landhoofden en middensteunpunt. Direct omwonenden kunnen geluidhinder ondervinden. Vanaf week 42 voorbereidingen tijdelijke loopverbinding (brug) voor het tijdelijke station Nijverdal-West. In de nacht van 26 op 27 oktober loopverbinding op z’n plek hijsen. Week 42 werkzaamheden aan de mantelbuizen en aan de buizen voor telefoon-, internet-, tv- en glasvezelkabels. Werkzaamheden aan kabels en leidingen voor de Piet Heinweg en langs de tijdelijke weg voor de hulpverleningsdiensten overzijde Piet Heinweg. Aanleg perron Nijverdal-West en aanleg van de spoorbaan.

Afsluitingen t D e N35 tussen de Kruidenlaan en de Burg. Boersingel op zaterdag 31 oktober 2009 van 07.00 tot 19.00 uur. t .FJKCPPNTUSBBUCMJKGUHFTMPUFOWPPSWSBDIUWFSLFFS t (PVE[PFLFSTQBECMJKGUHFTMPUFOUPUPQFOJOHUJKEFMJKLFTUBUJPO/JKWFSEBM8FTU

Het Combiplan Nijverdal ontlast het centrum van Nijverdal, door het knelpunt van Rijksweg N35 in Nijverdal aan te pakken. Een deel van de nieuwe weg en het spoor komt in een tunnel te liggen. Het resultaat is een snellere doorstroming op de weg, verbetering van de betrouwbaarheid van de treinverbinding en de leefbaarheid en de veiligheid in het dorp. Het Combiplan Nijverdal is in 2013 gereed.

Meer weten? Voor meer informatie kunt u bellen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis) of kijken op www.rijkswaterstaat.nl/n35. Of bezoek het informatiepunt op woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur aan de G. van der Muelenweg 1-01 in Nijverdal.


ateriaal

ateriaal

OFF BETAALT O BE T U LIEVER 150, 15 00 BOETE?

Langewijk 196a

Tel. 0523 612413

Grotestraat 77

Tel. 0523 262 164

Kruiwiel 2

EN

0,06 0,10

Bellen naar vast

SMS bericht

Tel. 0548 626 660

Marconistraat 2

Tel. 0318 505 253

Wageningselaan 22

Tel. 0546 566 664

Nieuwe Daarlerveenseweg 11

Vraag naar de voorwaarden in uw AST vestiging

0,12

Bellen naar mobiel

(nergens scherpere tarieven)

Abonnement

U NU

per maand

mobiele telefoon met Hi prepaid

ITENWISSERBL AD

00 MET 10, ED BELTEGO

VAN 370,- VOOR

Bluetooth carkit

Tel. 074 266 56 94

Radio/CD/MP3 di speler l

excl. aansluitm

NU

excl. aansluitm

OP ALLE VALEO RU

HerfstTOPPERS

95 WWW.AST-GROEP.NL INFO@AST-GROEP.NL

18,

VAN 26,40 NU

Aanhangernet

VANAF

RIAL Flair

VAN 11,95 NU

Rain-X

15%

KORTING

488,-

VANAF

ALLEEN DEZE 2 WEKEN BIJ AST VOOR LICHTMETA AL A AL ST N VA DE PRIJS

7,

95

32,95

899,-

Tel. 074 266 56 94

Grotestraat 77

AST BORNE

Tel. 0523 612413

Langewijk 196a

AST DEDEMSVAART

Tel. 0523 262 164

Kruiwiel 2

AST Hardenberg

Tel. 0548 626 660

Marconistraat 2

AST NIJVERDAL

Tel. 0318 505 253

Wageningselaan 22

AST VEENENDAAL

Tel. 0546 566 664

Nieuwe Daarlerveenseweg 11

AST VRIEZENVEEN

COMFORTABEL OP WEG MET AST!

BIJ UW AST VESTIGING

BIJTELLING?

AVIC F310BT

ate

COMPLEET D! GEMONTEEriaaRl excl. aansluitm

voor het grote Kom eens langs iligheid bij uw AST rve de kin t en assortim

219,-

Izi Sleep

Pasklare automatten

VAN 249,NU MAAR

VRAAG NAAR DE VERSCHILLENDE RITREGISTRATIE MOGELIJKHEDEN

99,-

VANAF

NIEUW

50

27,

H7: VAN 39.95 VOOR 29.95 H4: VAN 35.95 VOOR

X-treme Power

KDC-6044BT

158,-

Auto Laptop steun

VAN 199,NU MAAR

met kap

HerfstTOPPERS

Geldig tot en met 17 oktober 2009. Druk- en zetfouten voorbehouden.


Print en Kopieercentrum Koppie Koppie deelt prijzen uit aan winnaars NIJVERDAL - Bedenk een passende slogan voor de nieuwe Print- & Kopieercentrum Koppie Koppie aan de Boomcateweg 19 in Nijverdal en maak kans op mooie prijzen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd tijdens de opening van de winkel op 29 mei. Stapels reacties kwamen binnen bij het bedrijf. De eigenaren André en Harriët Zwiers hebben na enig overleg de keuze gemaakt dat de slogan ‘Koppie Koppie, uitermate scherp’ toch wel de beste was. ‘We hadden niet verwacht dat we zoveel reacties

zouden krijgen’, aldus André Zwiers. ‘Als nieuwe ondernemer hier in Nijverdal moet je gelijk laten zien dat je er bent,’ vult Zwiers aan. Twee prijswinnaars zijn met een luchtballon vanaf het evenemententerrein in Nijverdal opgestegen en hebben allebei afzonderlijk zo’n 20 kilometer gevaren. De eerste vlucht landde door een westelijk wind ver achter Vriezenveen. De tweede vlucht had een meer noordelijke wind en koos na een mooie zwoele zomeravond een weiland net voor Hengevelde om veilig en zacht te landen.

Daarmee was de koek nog niet op tijdens het prijzenfestijn bij Koppie Koppie, want nog twee prijswinnaars zijn naar huis gegaan met een canvasprint van een eigen foto. ‘Het was een geslaagde actie van ons met mooie herinneringen voor de prijswinnaars’, zei Harriet Zwiers. Wie nog niet weet wat de Print- en Kopieerwinkel zoal doet, kan dit vinden op de internetsite van de winkel, waar ook de openingstijden staan of vraag een vrijblijvende offerte aan via de email of in de winkel. Het adres is www.koppienijverdal.nl.

De prijswinnaars v.l.n.r., Dhr. Van Zon, Dhr. Twilhaar, Mej. Nijenkamp en Dhr. Nijveld. Foto: eigen foto.

OKTOBER AKTIE MAAND

Bij aankoop woonkamer tapijt

Nu 1 week lang

rubberen ondertapijt

t.w.v. €60,- p.m.

Gratis

Bij aankoop gordijnen / inbetween gordijn rails

Gratis

Trap

gratis leggen

Bij aankoop laminaat

Gratis overzetplinten Albert Einsteinstraat 11 Nijverdal (industrieterrein ‘t Lochter) Tel. (0548) 61 52 55 www.morgananijverdal.nl

Kom op tijd OP = OP Nu ook op maandag geopend v.a. 13.00 uur

Kruidenwijk-Zuid N I J V E R D A L

Een plaatje van een wijk!

WONINGAANBOD

WONINGAANBOD

Ter Steege Vastgoed Rijssen

Roosdom Tijhuis

De Heemtuin biedt u alles wat u zich voorstelt bij de naam. Het wordt een plek waar u zich snel thuis zult voelen. Met veel aandacht voor groen. Met ruime kavels, veel leefruimte en samenhang in architectuur, kleurstelling en materiaalgebruik. Met een diversiteit aan woningen, in verschillende prijsklassen.

6x type Duizendschoon vanaf F376.500,- v.o.n.

3x type Morgenster

4x type Rozemarijn

vanaf F399.500,- v.o.n.

vanaf F399.500,- v.o.n.

5x type Meidoorn

8x type Goudsbloem

,MKMMIL?? PBC

OKN WO AR T

4x type Ereprijs

vanaf F457.500,- v.o.n.

vanaf F422.500,- v.o.n.

M

Kavels vrijstaande woningen van 653 en 700 m2 - prijs per m2 € 387,- incl. btw KAVELAANBOD

Gemeente Hellendoorn

DONDERDAG 15 OKTOBER

kavels voor vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen en rijwoningen prijs per m2 vanaf € 246,- incl. btw

TIJD 17.00-20.00 UUR

LOCATIE HUIS VOOR CULTUUR EN BESTUUR WILLEM ALEXANDERSTRAAT 7 NIJVERDAL

vanaf F263.000,- v.o.n.

3x type Anemoon

vanaf F477.500,- v.o.n.

8x type Lavendel

Gemeente Hellendoorn kavels

Aanbod Roosdom Tijhuis Van Egmond Garantiemakelaars, tel. 0548 - 613 605, of bij TML Makelaars, tel. 0548 - 618 660

Kavels Gemeente Hellendoorn loket Bouwen en Milieu W. Alexanderstraat 7 tel. 0548 - 630 213

vanaf F264.000,- v.o.n.

vanaf F246,- p/m2 incl. btw

Meer informatie? Aanbod Ter Steege Vastgoed Piksen Makelaardij tel. 0548 - 612 861


Zaterdag 10 oktober 11:00 tot 15:00 uu TE KOOP TE KOOP TE KOOP

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Julianastraat 3 € 169.000,= k.k.

Meijboomstraat 2-12 € 169.500,= k.k.

Bouwmeesterstaat 34 € 179.000,= k.k.

Wilhelminastraat 57 € 179.000,= k.k.

Schumannstraat 19 € 184.500,= k.k.

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Lisztstraat 94 € 184.500,= k.k.

Akkerwinde 19 € 189.000,= k.k.

Beethovenlaan 194 € 189.500,= k.k.

Dille 130 € 192.500,= k.k.

Morgenster 59 € 198.500,= k.k.

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Akkerwinde 13 € 199.000,= k.k.

Jacob Catsstraat 29 € 199.000,= k.k.

Kuperserf 99 € 199.500,= k.k.

Bentertsweg 35 € 209.000,= k.k.

Morgenster 71 € 209.000,= k.k.

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Beethovenlaan 54 € 209.000,= k.k.

Prins Hendrikstraat 1 € 209.000,= k.k.

Wilhelminastraat 10 € 214.500,= k.k.

Lepelblad 24 € 219.000,= k.k.

Jan Steenstraat 9 € 219.000,- k.k.

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Beethovenlaan 202 € 225.000,= k.k.

Heemst 4 A € 225.000,= k.k.

Weverstraat 6 € 225.000,= k.k.

Kruidenlaan 143 € 225.000,= k.k.

Zenegroen 32 € 225.000,= k.k.

w w w. m u l d e r - m a k e l a a r d i j . n


r

nl

Bekijk nu alvast uw toekomstige woning! Het grote voordeel van een uitgebreid aanbod is dat je van een open huizen route ook echt ee kan maken. In deze advertentie een overzicht van de deelnemende woningen. Op onze site nog eens een plattegrond te vinden om de route nog beter te kunnen plannen. Dus adviser Koffie en broodjes mee en maak een doelgericht uitstapje!

Nijverdal

Hellendoorn

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Grotestraat 177 € 229.000,= k.k.

Zuid Esweg 47 € 229.000,= k.k.

Van Limburg Stirumstraat 1 € 229.000,= k.k.

Rijssensestraat 66 € 239.000,= k.k.

Dille 71 € 239.000,= k.k.

Nijverdal

Nijverdal

Hellendoorn

Nijverdal

Nijverdal

Fabrieksstraat 24 € 249.000,= k.k.

Schoolstraat 21 € 249.000,= k.k.

Woertheweg 8 € 259.000,= k.k.

Reigersbek 9 € 259.000,= k.k.

Jan Steenstraat 13 € 269.000,= k.k.

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Hellendoorn

Nijverdal

G.H. Kappertstraat 38 € 269.000,= k.k.

Fabrieksstraat 7 € 279.500,= k.k.

Rijnstraat 29 € 279.500,= k.k.

Hofsteestraat 53 € 289.000,= k.k.

G.H. Kappertstraa € 298.500,= k.k.

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Hellendoorn

Willem Alexanderstraat 44 € 298.500,= k.k.

Wierdensestraat 19 € 298.500,= k.k.

Veldkers 12 € 307.500,= k.k.

Vroegeling 23 € 309.000,= k.k.

Ninaberlaan 63 € 329.000, = k.k.

Hellendoorn

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Hellendoorn

Schapenmarkt 6 € 329.000,= k.k.

Koningsvaren 11 € 329.000,= k.k.

Veldkampsweg 15 € 349.000,= k.k.

Bonteweg 17 € 349.500,= k.k.

De Marsjes 69 € 349.500,= k.k.

Hellendoorn

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Nijverdal

Noord Esweg 28 € 369.000,= k.k.

Orchidee 13 € 379.000,= k.k.

Orchidee 15 € 379.000,= k.k.

Noetselerbergweg 26 € 469.000,= k.k.

Spijkerweg 22 € 479.000,= k.k.

Smidsweg 26 Postbus 68 7440 AB Nijverdal Tel 0548-615075 Fax 0548-544894 info@mulder-makela


Vrijdag 9 oktober 2009 14

Hellendoorn Journaal

Vrijdag 9 oktober 2009 14


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 9 oktober 2009

Preekroosters kerken

15

Topontwerpers Rabobank bekend

zondag 11 oktober 2009 NIJVERDAL Hervormde kerk Hervormd Centrum Vrije Evangelische Gemeente Gereformeerde kerk De Regenboog Gereformeerde kerk vrijgemaakt Leger des Heils NL Gereformeerde kerk Het kruispunt Beth Shalom HELLENDOORN Protestantse kerk

Schaapskooi Protestantse kerk KrĂśnnenzommer NOTTER Ichtus Notter DAARLE Gereformeerde kerk Daarle DAARLERVEEN Protestantse gemeente Daarlerveen

10.00 uur 09.30 uur 18.30 uur 09.30 uur 09.30 uur 09.30 uur 16.30 uur 10.00 uur 09.30 uur 16.00 uur 10.00 uur

ds. J. Wegerif ds. A.H. Bierma Ds. W. Broekema ds. F.J. Daane ds. E.H. van der Weide (Noordwijkerhout) ds. R.W.J. van Ommen ds. P. Dam (Enschede) Envoy de Ligt ds. H.H. Scheffer ds. P.J.H. Krol Chris Hogenkamp

08.45 uur 10.30 uur 19.00 uur 09.30 uur 10.15 uur

ds. de Vries ds. de Vries Torendienst Ds. Perk Ds. L.A. Burger

10.00 uur 19.00 uur

Gerhard Achter de Molen Piet Passchier

09.30 uur 19.00 uur

ds. F. van der Weij (Rijssen) ds. L. Kramer (Zwaagwesteinde)

09.30 uur 19.00 uur

ds. K.A. Hazeleger Jeugddienst

NIJVERDAL - Jarige klantjes krijgen altijd een verjaardagskaart van de DAARLE - De legen- NIJVERDAL De gepland: op woensdag 14 Rabobank West Twente, darische feestband The Prinsessewijk beschikt oktober in het wijkgebouw waarmee vervolgens een Spirtfires treden op zater- sinds kort over een AED A0OT &SG ,POJOHJOOFTUSBBU cadeau kan worden opgedagavond 24 oktober op in (Automatische Externe 18 om 20.00 uur. haald bij de bank. Per 8 de sportzaal bij dorpshuis Defibrillator). Deze is oktober gaat hierin iets ’n Kadiek te Daarle. Deze bevestigd aan de muur Een medewerker van veranderen voor de kinfeestband zal ongetwijfeld naast de ingang van ‘Ons "NCVMBODF 0PTU [BM VJUMFH deren van 5 tot en met 11 voor een grandioos feest Erf’. Gezien de ligging van geven over voornoemd pro- jaar. zorgen. het wijkgebouw bestrijkt ject. Tijdens deze avond zal het gebied dat deze AED er tevens een demonstratie De kinderen krijgen namelijk 5IF 4QJUGJSFT [JKO POEFS dekt ook een gedeelte van reanimatie/AED worden een kadokaart, een verjaarnadere bekend van: ‘links de wijk De Brake, onder gegeven. dagskaart die in te wisselen van Varsseveld’, ‘hey, hey andere de Berkelstraat, een is bij lokale speelgoedwinKaboutertje’ en ‘de haan is deel van de Rijnstraat en 0QHFWFO LBO WJB IFU NBJM- kels. Zo kan de jarige zijn dood’. De organisatie van Kerkstraat. adres: aedonserf@live.nl of eigen kado’tje uitzoeken of de feestavond is in handen middels een briefje in de brie- sparen voor een groter kado. van Dorpshuis ’n Kadiek in 0PL JO EF 1SJOTFTTFXJKL JT venbus van het wijkgebouw. TBNFOXFSLJOH NFU 4UJDIUJOH een start gemaakt met het Belangstellenden die niet in 4BNFONFUEF[FWFSOJFVXJOH 4VQQPSUFSTDMVC &SOTU QSPKFDU A-FLFOIVMQWFSMFOJOH staat zijn de voorlichtings- was Rabobank ook toe aan Dubbink. Aanvang: 20.30 Platteland Twente’. Daarom avond bij te wonen worden nieuwe verjaardagskaarten. uur. Entree kost vijf euro. is er een informatie avond verzocht wel te reageren. En wat is er nu leuker dan

The Spitfires in Daarle

Informatie en demonstratie AED

Alarmnummers 112 Brandweer 112 Ambulance 112 Politie Vertel direct wie u nodig hebt, wacht tot u doorverbonden bent Vertel dan wat er aan de hand is Noem steeds uw naam, adres en woonplaats Politie Algemeen: 0900-8844 Dit nummer belt u wanneer u wel politie nodig heeft, maar er geen spoed vereist is Spreekuur Wijkagent Bezoekadres Bureau Nijverdal Grotestraat 112 Nijverdal Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Zaterdag en Zondag gesloten. r-PLFU;PSH 630215 zorg@hellendoorn.nl r0WFSJHFEJFOTUFO 630000 gemeentebestuur@hellendoorn.nl

kaartjes die zijn ontworpen door de jeugd zelf? Vandaar dat de wedstrijd ‘Kleur de mooiste kaart’ werd uitgeschreven. Uit alle inzendingen heeft Rabobank de allermooiste, grappigste en origineelste verjaardagskaarten geselecteerd. Deze worden echt gedrukt en gebruikt de komende jaren.

Wie de topontwerpers [JKO 4UBO &TIVJT VJU /JKWFSEBM 4BCJOF )BMMJOL uit Hellendoorn, Nienke Koelman uit Vroomshoop en :NLF 4UPNQT VJU .BSLFMP Zij namen 7 oktober apetrots hun eigen kaart en een mooi ontwerppakket in ontvangst uit handen van directeur Particulieren Pieke de Zwart.

Medische diensten Centrale Huisartsenpost Almelo Buiten de praktijkuren (17.00 tot 08.00 uur), in de weekeinden en tijdens alle feestdagen kunt u zich voor spoedeisende huisartsenzorg wenden tot de Centrale Huisartsen Post, Windmolen 12a, 7609 NN Almelo, tel. 088 588 0588. Meer info op: www.chpa.nl. Medische centra r Medisch Centrum Kruidenwijk, Kruidenlaan 276-282, 7443 JV te Nijverdal. r .FEJTDI$FOUSVN/JKWFSEBM /JKLFSLFOEJKL -4UF Nijverdal. Meer informatie over de verschillende disciplines vindt u op de website: www.mcnijverdal.nl. r .VMUJGVODUJPOFFM$FOUSVN)BBSMFAU,SVVTQVOU+0PTUFSXFDIFM Wissink, Almeloseweg 5, 7448 RM te Haarle, tel. 0548 595778.. r 5SBWFM$MJOJD#PPNTNBFO7BMFUPO .PSHFOTUFS -"UF Nijverdal, tel. 0548 618000. Meer info: www.drboomsma-valeton. huisartsen.nl. r 5SJBT+FVHEIVMQ SFHJP3FHHF7FDIU -VUUFOCFSHFSXFH PB te Hellendoorn, tel. 0548 654030. Meer info: www.triasjeugdhulp.nl. Tandartsen Er bestaat een avond- en weekenddienstregeling met de regionale tandartsen. De avonddienst gaat in om 17.00 uur en duurt tot de volgende ochtend 08.00 uur. De avonddienst is uitsluitend bedoeld voor dringende pijnklachten en voor zeer spoedeisende hulp, zoals nabloedingen, ongevallen of zeer ernstige, acute pijnklachten.

De weekenddienst gaat in op vrijdagmiddag om 12.00 uur en EVVSUUPUNBBOEBHPDIUFOEVVS0Q[BUFSEBHFO[POEBHJTFS spreekuur om 17.00 uur. Behandelingen in de avond- en weekenddienst geschieden uitsluitend tegen contante betaling. U dient een geldig identificatiedocument mee te nemen. De dienstdoende tandarts voor avond- en weekenddienst staat altijd vermeld op het antwoordapparaat van uw eigen tandarts. Verloskundigen 7FSMPTLVOEJHFOQSBLUJKL(FNNBSF 0NNFSXFHB 3"UF Hellendoorn, tel. 0548 616510. Meer info: www.gemmare.nl. Verloskundigencentrum Zwanger & Zo, Kuperserf 57, 7443 HD te /JKWFSEBM1BSUJKL4QPFE

GGD Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst, regio Twente, Nijverheidsstraat 30, 7511 JM te Enschede, tel. 053 4876888. Meer info: www.ggdregiotwente.nl. Dierenkliniek Hellendoorn r 0NNFSXFH 0548-655065 4QSFFLVVSNBUNWS 8.00-9.00 FO[B

Nijverdal r ,PFSTFOEJKL 0548-615222 PPLTQSFFLVVSPQ Reggeweg 14 Hellendoorn 4QSFFLVVSNBUNWS 19.30 en op afspraak

Dierenambulance 06-21456285 - 7 dagen per week van 08.00 tot 22.00 uur 0WFSJHFUJKEFOPQWFS[PFLWBOEJFSFOBSUT QPMJUJFPGCSBOEXFFS


Maatschappelijke Stagemarkt groot succes

Bouw parkeergarage afgerond

Op dinsdag 29 september vond de maatschappelijke stagemarkt voor 170 vierdejaars havo/vwo leerlingen plaats in het Huis voor Cultuur en Bestuur. De Reggesteyn-leerlingen moeten dit schooljaar 30 uur maatschappelijke stage lopen bij een vrijwilligersorganisatie. Op de stagemarkt, die door Stichting De Welle en Reggesteyn in samenwerking met de gemeente Hellendoorn georganiseerd werd, waren 30 organisaties aanwezig om zichzelf te presenteren. Sport- en muziekverenigingen, maar ook kerken en organisaties die met de doelgroepen jong, oud of mensen met een beperking werken, deden hun uiterste best om de leerlingen enthousiast te maken voor hun aangeboden vacatures. Maar liefst 78,2% van de leerlingen heeft zich op de markt ingeschreven voor een stageplaats (ten opzichte van 74,6% vorig jaar). Tevens werd een prijs uitgereikt aan de klas met de meest gerealiseerde stageplaatsen. Dit jaar waren er zelfs 5 klassen waarvan iedereen een stageplaats gevonden heeft. Via een loting werd bepaald welke klas er met de prijs - kaarten voor Dauwpop - vandoor ging. Klas

4T werd de gelukkige winnaar. Aan het eind van de markt gaf dhr. Botter een korte presentatie over de website www. vetvrijwillig.nl waar eventuele overgebleven stageplaatsen op aangemeld kunnen worden. Voor meer informatie over de maatschappelijke stage kan contact worden opgenomen met Saskia Scheurs via s.schreurs@stichtingdewelle.nl of telefoonnummer 638 823.

De chemocar staat voor u klaar op 10 okotober in Haarle en Hellendoorn Inwoners van Haarle, Hellendoorn en directe omgeving kunnen hun kca-box op zaterdag 10 oktober 2009 afgeven aan de chemocar. De chemocar staat deze zaterdag in: Haarle: Dorpshuis Cultura 9.30 uur t/m 11.30 uur Hellendoorn: Hofmansweide 12.00 uur t/m 14.00 uur Welke produkten zijn KCA? Sinds 2001 is er een nieuwe KCA-lijst waarop te zien is welke producten wel of geen chemisch afval zijn. Aparte inzameling van deze producten is nodig om schade aan het milieu te voorkomen. Vrijwel alle producten die tot het klein chemisch afval behoren, hebben een speciaal logo op de verpakking: een afvalcontainer met een kruis erdoor. Het gaat met name om de volgende producten:

strijdingsmiddelen Medicijnkastje Medicijnen, kwikthermometer, injectienaalden Doe-het-zelf Verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen, bij verven gebruikte producten zoals terpentine, thinner, verfafbijtmiddel, verfverdunner, kwastreiniger, kwastontharder en wasbenzine, kwikschakelaars Hobby Fotofixeer, Foto-ontwikkelaar, etsvloeistoffen zoals salpeterzuur en zwavelzuur, zoutzuur Vervoer Accu’s, benzine, motorolie/ afgewerkte olie/remolie, oliefilters

Huishouden Batterijen, Spaarlampen/ energiezuinige lampen, TL-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampenolie, petroleum, beZie voor het vervolg van ‘Op de hoogte’ volgende pagina

Op woensdag 30 september is de eerste fase van Nieuw Dunant afgerond en de tweede fase gestart. In de afgelopen maanden hebben de bouwactiviteiten voor de parkeergarage geregeld voor overlast gezorgd voor omwonenden. Daarnaast moesten de kopers nog wat extra geduld hebben, voordat daadwerkelijk gestart werd met de bovenbouw. Omwonenden en kopers konden afgelopen woensdag alvast een kijkje nemen in de parkeergarage. Ook werd een fototentoonstelling van de bouw van de parkeergarage geopend. Deze tentoonstelling is nog te zien in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur tot en met zaterdag 24 oktober. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf, Ton Harleman uit Nijverdal.

Zwem 4 daagse Zwembad Het Ravijn Traditiegetrouw wordt in de herfstvakantie (van 19 oktober t/m 22 oktober) de zwem 4 daagse gehouden in Zwembad Het Ravijn. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kan men zwemmen tussen 16.00 uur en 19.30 uur. De afstand waarvoor gekozen kan worden is 250 meter of 500 meter. Iedereen die kan zwemmen kan meedoen! Je hoeft je niet van te voren op te geven, dat kan op de avond als je begint. De kosten zijn 5 euro per persoon en de medailleuitreiking is op donderdag 22 oktober. Elke avond is er een verrassing na afloop van het zwemmen. Op vrijdag wordt de week afgesloten met een disco-avond. Deze avond staat helemaal in het teken van heksen! Entree voor de disco-avond is 3 euro per persoon. Aanvang disco: 19.00 uur tot 21.00 uur.

www.hellendoorn.nl Woonmarkt De Heemtuin op donderdag 15 oktober Woonwijk De Heemtuin is volop in ontwikkeling. Het terrein is klaar voor de bouw van de eerste woningen, waarmee in november wordt begonnen. Tijdens de woonmarkt op 15 oktober, van 17.00 – 20.00 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur, kunnen geïnteresseerden zich oriënteren op de mogelijkheden die de Heemtuin biedt. Projectontwikkelaars Ter Steege Vastgoed Rijssen en Roosdom Tijhuis presenteren hun woningen en kavels, variërend van twee- onder-een-kapwoningen tot vrijstaande woningen. De gemeente Hellendoorn verkoopt bouwkavels in verschillende soorten en maten en biedt op de markt informatie

over de nieuwe woonwijk en gelegenheid tot inschrijven. Daarnaast is er op de markt van alles te vinden wat te maken heeft met bouwen en verhuizen: informatie over hypotheken, advies van een interieurstylist en presentaties van sanitairspecialisten. Iedereen is van harte welkom!

9 oktober2009, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Huis voor Cultuur en Bestuur

Nationale Brandpreventieweken in teken van Ontruimingen

Centraal bezoekadres: Willem-Alexanderstraat 7 Postadres: Postbus 200, 7440 AE Nijverdal Algemeen telefoonnummer: 0548 630000

Brand! Brand! Hoe verlaat jij het pand?

Loketten: Bouwen en milieu 630213 Wegen, groen en afval 630214 In geval van verstopping van het riool: maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur, loket Wegen, groen en afval, 630214 buiten deze tijden Storingsdienst Openbare werken 06 54347295 Burgerzaken en belastingen 630216 Werk en bijstand 630217 Constantijnstraat 32a

Openingstijden Ma t/m vrij alle loketten van 8.00 - 14.30 uur. Donderdag is het loket Burgerzaken en belastingen open van 8.00 - 19.30 uur.

Spreekuren Burgemeester Voor het maken van een afspraak met de burgemeester kunt u bellen met het bestuurssecretariaat, tel. 0548 630212. Wethouders De wethouders kunt u spreken na het maken van een afspraak. U kunt bellen met het bestuurssecretariaat, tel. 0548 630212. Wilt u bij het maken van de afspraak doorgeven waar het gesprek over gaat? De wethouder kan zich dan voorbereiden op het gesprek. Raadsfracties De raadsfracties houden elke donderdagavond van 18.45 uur tot 19.15 uur uur spreekuur in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Op het bord bij de balie kunt u zien welke fractie waar spreekuur houdt.

Werk en Zorg Loket Zorg Willem-Alexanderstraat 7 Nijverdal, tel. 0548 630215, e-mail: zorg@hellendoorn.nl, fax: 0548 630805 Openingstijden: ma t/m vr. van 8.00-14.30 uur (telefonisch tot 17.00 uur bereikbaar, vrij. tot 16.00 uur). Producten van het loket zijn o.a.: * Wmo (vervoer, huishoudelijke hulp, rolstoelen etc) * Gehandicaptenparkeerkaart * AWBZ-zorg (verpleeghuis, thuiszorg etc)

Vluchtweg? Vlug weg! Brand verspreidt zich vliegensvlug. Weet jij hoe je, thuis en op het werk, het beste kunt vluchten? Dat is vaak een andere route dan die jij gebruikt bij het binnenkomen. Maak je eigen vluchtplan, zodat je snel en veilig buiten bent.

www.brandweertwente.nl

Bent u sneller dan verstikkende rook en bent u bestand tegen vuur? Weet u de beste vluchtroute op uw werk? Dit is vaak een hele andere route dan u gebruikt bij binnenkomst. En weet u hoe u een medemens die minder mobiel is of een rolstoelgebruiker kunt helpen met vluchten uit een gebouw? De kans is groot dat het antwoord op deze vragen “NEE” is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 60% van de werknemers, ondanks dat dit een wettelijke verplichting is, geen jaarlijkse ontruiming oefent.

Bij dit loket kunt u o.a. terecht voor: Ideeën, suggesties, meldingen en klachten over de openbare ruimte; openbare verlichting, kap-, inriten rioolvergunningen; verharde en onverharde wegen, voet- en fietspaden; tunnels, bruggen en (druk)riolering; verkeerslichten, -bebording, en -maatregelen; openbaar groen, straatmeubilair en speelplaatsen; afval, huisvuil(containers) en reiniging. Ook via www.hellendoorn.nl/ contact en klik op “Meldingen voor Wegen, groen en afval”

www.hellendoorn.nl

Om deze reden richt de campagne van de Nationale Preventieweek zich in de periode tot en met 20 oktober 2009 op ontruimingen. Evenals vorig jaar wordt niet één week, maar een langere periode aandacht geschonken aan het centrale thema. Als geen ander onderkent de brandweer het belang van een goede ontruiming. Door de brandweerkorpsen in Cluster West-Twente (gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden) worden daarom diverse

ontruimingsoefeningen houden. Deze zullen onder andere plaatsvinden bij scholen, supermarkten, kantoren en verzorgingstehuizen. Uiteraard is het niet alleen op uw werk belangrijk dat u weet wat u moet doen bij calamiteiten. Ook thuis is het belangrijk dat u weet wat u moet doen bij bijvoorbeeld brand. Meer informatie kunt u nalezen in de brochure “vluchten bij brand”. Deze brochure is gratis verkrijgbaar bij uw lokale brandweerkorps.

Prinsessewijk heeft nu ook defibrillator –

Loket Maatwerk (vrijwilligershulp) Willem-Alexanderstraat 7 Nijverdal, telefoon 0548 638800, email: info@maatwerkhellendoorn.nl

Loket Wegen, groen en afval 0548 630214

Brandpreventieweken 2009

14 oktober informatieavond in wijkgebouw ‘Ons Erf’ De Prinsessewijk beschikt sinds kort over een AED (Automatische Externe Defibrillator). Deze is bevestigd aan de muur naast de ingang van het wijkgebouw “Ons Erf” aan de Koninginnestraat 18. Gezien de ligging van het wijkgebouw bestrijkt het gebied dat deze AED dekt ook een gedeelte van de wijk De Brake, onder andere de Berkelstraat, een deel van de Rijnstraat en Kerkstraat. Ambulance Oost is met financiële hulp van de provincie Overijssel en Menzis zorgverzekeraar gestart met een driejarig project genaamd “Lekenhulpverlening Platteland Twente”. In dit project worden in

Zie voor het vervolg van ‘Op de hoogte’ volgende pagina

Twente ca. 2100 vrijwilligers extra opgeleid om te kunnen reanimeren en 760 vrijwilligers om de AED te leren bedienen. Zo`n cursus duurt 3-4 uur, op één avond of overdag. Daarnaast wordt er een systeem opgezet om in geval van een hartstilstand, naast het sturen van een ambulance, ook gecertificeerde vrijwilligers via de meldkamer van Ambulance Oost te alarmeren. Ook in de Prinsessewijk is een start gemaakt met dit project. Daarom is er een informatie avond gepland op woensdag 14 oktober 2009 in het wijkgebouw “Ons Erf”, Koninginnestraat 18 om 20.00 uur. Een medewerker van Ambulance Oost zal uitleg geven over voornoemd

project. Tijdens deze avond zal er tevens een demonstratie reanimatie/AED worden gegeven. De werkgroep vraagt belangstellenden zich voor deze avond op te geven via het mailadres aedonserf@live.nl of door een briefje in de brievenbus van het wijkgebouw te gooien. Belangstellenden die niet in staat zijn de voorlichtingsavond bij te wonen worden nadrukkelijk verzocht wel te reageren. Vooral diegenen die al opgeleid zijn (bijvoorbeeld via het werk) en mee willen doen aan het lekenhulp project.

9 oktober2009, Burgemeester wethouders van Hellendoornvan Hellendoorn 4 november,en Burgemeester en wethouders


Veilig Verkeer Nederland vraagt leden voor een verkeersveilig Gemeente Hellendoorn Informatieavond op 29 oktober Binnen de Gemeente Hellendoorn zijn diverse partijen actief op het gebied van verkeersveiligheid. Zo zetten naast de Gemeente Hellendoorn een aantal verkeersouders zich in om de verkeersveiligheid voor hun scholieren te verbeteren. Om de verscheidende projecten goed van de grond te krijgen, willen de gemeente en Veilig Verkeer Nederland een werkgroep voor Gemeente Hellendoorn oprichten. Hiervoor hebben wij actieve inwoners binnen de gemeente nodig! De werkgroep voert diverse projecten uit die door Veilig Verkeer Nederland (VVN) zijn ontwikkeld. De projecten be-

staat met name uit voorlichting en educatie voor verschillende doelgroepen, zoals de jeugd, automobilisten en senioren. Voorbeelden zijn het organiseren van cursussen of fietsverkeerexamen op basisscholen. De Gemeente Hellendoorn ondersteunt deze activiteiten met subsidie om zodoende de verkeersveiligheid in wijken, straten, wegen en rondom scholen in Gemeente Hellendoorn te verbeteren. VVN is op zoek naar actieve werkgroepleden met maatschappelijke betrokkenheid, streven naar het verbeteren van de verkeersveiligheid en het leuk vinden om met anderen samen te werken. VVN is een landelijke organisatie voor

verkeersveiligheid waarin duizenden vrijwilligers actief zijn in heel Nederland. VVN heeft als missie dat iedereen het recht heeft om veilig de straat op te kunnen.

e-mail g.willems@vvn.nl. Voor meer informatie over de activiteiten van VVN kan men op www.veiligverkeernederland.nl terecht.

Graag zien wij u op de informatieavond van de gemeente Hellendoorn en VVN op 29 oktober a.s. De avond is van 20.00 uur tot 21.30 uur, de locatie is De Kroon in Hellendoorn. Op deze avond licht de VVN toe wat er van werkgroepleden wordt verwacht en welke projecten er zijn. Mocht u van te voren meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met dhr. G. Willems, via het telefoonnummer (0575) 548 532 of per

Sluitende begroting in 2010 en verder zonder lastenverzwaring voor de burgers, maar sobere jaren op komst! In de Programmabegroting 2010 worden de gevolgen van de economische recessie steeds meer zichtbaar. In 2010 en 2011 kunnen de effecten nog grotendeels intern worden opgevangen, waardoor de maatschappelijke gevolgen beperkt zijn. De ‘echte’ problemen dienen zich aan vanaf 2012 en vooral 2013. We zullen met zijn allen sobere jaren tegemoet gaan en de tering naar de nering moeten zetten. Programmabegroting in raadscommissies en gemeenteraad Het college van B en W heeft de programmabegroting 2010 in concept vastgesteld. Op de programmabegroting kan worden ingesproken in de raadscommissies Samenlevingszaken (13 oktober), Grondgebied (14 oktober) en Algemeen Bestuurijke Zaken / Middelen (15 oktober). Al eerder, in juni en september, is in de commissievergaderingen al opening van zaken gegeven over de financiële gevolgen van de economische recessie. Definitieve besluitvorming vindt plaats in de gemeenteraad, op 10 november 2009. Sluitende begroting in 2010 en verder Het budgettair perspectief voor de jaren 2010 en volgende is sluitend. Maar daar is ook alles mee gezegd. Als gevolg van de economische recessie zijn alle gemeenten voor forse problemen geplaatst. Het Rijk kort op de uitkeringen uit het Gemeentefonds. Ook de gemeente Hellendoorn liep hier bij het opstellen van de begroting 2010 tegenaan. Vooral na 2011 worden de financiele gevolgen voelbaar. Uiteindelijk gaat het om een tekort van ruim € 3,6 miljoen, waar een oplossing voor gevonden zal moeten worden. De komende jaren blijven wij rekening houden met nieuwe tegenvallers door de economi-

sche recessie. Woningbouw Uit de programmabegroting 2010 komen de gevolgen van de economische recessie op diverse beleidsvelden naar voren. Dat is in de eerste plaats op het gebied van de woningbouw. De demografische ontwikkeling versterkt dat effect. Het aantal inwoners in de provincie neemt de komende jaren af. De gemeente Hellendoorn zal het aantal te bouwen woningen naar beneden toe moeten bijstellen. In overleg met de provincie moet nog duidelijk worden wat het definitieve aantal gaat worden. Minder woningen betekent minder inkomsten. Daarom is als onderdeel van de tweede bestuursrapportage 2009 een voorziening getroffen van € 9,7 miljoen om de financiële gevolgen af te dekken. Andere tegenvallers dienen zich aan in de sfeer van de leges voor bouwvergunningen en een toenemend beroep op sociale voorzieningen. Al met al trekken we de komende jaren € 0,9 miljoen op jaarbasis uit om de gevolgen van de economische recessie te ondervangen. Geen lastenverzwaring voor burgers In de uitgangspunten bij de begroting is opgenomen dat de tarieven voor de gemeentelijke belastingen maximaal mogen stijgen met de inflatiecorrectie van 1,4% voor gestegen lonen en prijzen. De rioolheffing wordt verhoogd met de inflatiecorrectie. De tarieven voor de afvalstoffenheffing wijzigen niet. Daardoor ontstaat ruimte om de onroerende-zaakbelastingen iets extra te verhogen. Het college heeft gekozen voor een stijging van 2%. De overige belastingen en tarieven stijgen met de inflatiecorrectie van 1,4%. In totaal stijgen de lasten voor een

Zie voor het vervolg van ‘Op de hoogte’ volgende pagina

gemiddeld huishouden absoluut met 1,09%. Relatief betekent dit echter een geringe daling van de gemiddelde lasten, aangezien dit 0,3% onder de inflatiecorrectie zit. Wmo en investeringen De komende jaren zijn extra middelen vrijgemaakt voor de uitvoering van de Wmo. Uiteindelijk gaat het daarbij vanaf 2013 om een bedrag van € 400.000,- structureel. Het illustreert het belang dat wij hechten aan goede voorzieningen op dit punt. Het investeringsniveau hebben we ook het komende jaar op peil weten te houden. Dat levert opnieuw een forse impuls op voor de lokale en regionale economie.

Nieuwe raad In de meerjarenramingen is vanaf 2013 een algemene ombuigingstaakstelling opgenomen van € 925.000,-- structureel en vanaf 2012 meer specifiek een taakstelling van € 300.000, op gesubsidieerde instellingen en vanaf 2013 structureel € 350.000,--. Reden hiervoor is dat in maart 2010 nieuwe raadsleden worden geïnstalleerd. Het is aan deze nieuwe raad om keuzes en besluiten te nemen. De huidige gemeenteraad heeft in haar vergadering van 2 juni besloten om voor deze werkwijze te kiezen.

Interne maatregelen Om de programmabegroting meerjarig sluitend te houden, is een omvangrijk pakket bezuinigingen noodzakelijk. We zoeken de oplossing, zoals eerder al aangekondigd, de eerstkomende jaren vooral in de sfeer van de interne bedrijfsvoering en in maatregelen met een beperkte maatschappelijke impact. De maatregelen die worden voorgesteld zijn onder andere een lagere inzet van externe adviseurs, minder inzet van tijdelijk personeel en een verlaging van de ambtelijke formatie. In totaal is daarmee een bedrag gemoeid van € 1,35 miljoen structureel vanaf 2012. Omgerekend naar formatieplaatsen betekent dit circa 25 fte. Dit zal gevolgen hebben voor het uitvoeren van de in deze begroting geplande taken. Voor de wat langere termijn zullen ook meer principiële keuzes noodzakelijk zijn, met daaraan onlosmakelijk verbonden een toenemende maatschappelijke impact.

9 oktober2009, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Commissievergadering Aanvulling agenda Grondgebied, woensdag 14 oktober 2009, om 19.30 uur in de Raadzaal in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

“Voorontwerp-bestemmingsplan “Nijverdal-Noordwest” (betreft het gebied van de Zeeheldenbuurt en de Wilhelminawijk. Het gaat om een actualisering van de geldende

bestemmingsregeling. Tevens is in het plan opgenomen het gebied van de voormalige camping “Hietland”)

Bestemmingsplannen Ontwerpbestemmingsplan Landgoed Schuilenburgerweg Bij het loket Bouwen en milieu in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt vanaf 10 oktober 2009 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Schuilenburgerweg ter inzage. Het loket is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 14.30 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630213. Voorts is het ontwerpbestemmingsplan in te zien via de website van de gemeente (http://www.hellendoorn. nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/Buitengebied/) Het bestemmingsplan beslaat ruwweg de (agrarische) gronden nabij Schuilenburgerweg 31 tussen de Nieuwe Twentseweg en de Marsdijk en een aantal

Ontwerpbestemmingsplan Landgoed Veldhuizenweg Bij het loket Bouwen en milieu in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt vanaf 10 oktober 2009 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Veldhuizenweg ter inzage. Het loket is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 14.30 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630213. Voorts is het ontwerpbestemmingsplan in te zien via de website van de gemeente (http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/Buitengebied/) Het bestemmingsplan beslaat een aantal percelen tussen de Veldhuizenweg en de Nieuwe Twentseweg, ongeveer ter hoogte van Nieuwe Twentseweg 6 en een aantal percelen ten noorden van de Veld-

Ontwerpbestemmingsplan Landgoed Zuidelijke Kanaaldijk Bij het loket Bouwen en milieu in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt vanaf 10 oktober 2009 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Zuidelijke Kanaaldijk ter inzage. Het loket is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 14.30 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630213. Voorts is het ontwerpbestemmingsplan in te zien via de website van de gemeente (http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/Buitengebied/)

gronden ten oosten van de Marsdijk. De voorgenomen herziening vormt de basis voor de vorming van een nieuw landgoed en een rood voor rood woning en nieuwe (natte) natuur nabij Schuilenburgerweg 31. Bestemmingsplan Landgoed Schuilenburgerweg is één van drie bestemmingsplannen die tot doel hebben een bedrijfsverplaatsing van een melkveehouderij in de robuuste ecologische verbindingszone naar een landbouwontwikkelingsgebied en de realisatie van ca 70 ha nieuwe natuur mogelijk te maken. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van de regeling voor nieuwe Landgoederen en Rood-voor-Rood. Bestemmingsplan Landgoed Zuidelijke Kanaaldijk en bestemmingsplan Landgoed Veldhuizenweg zijn de overige plannen die deel uitmaken van dit project.

huizenweg. De voorgenomen herziening leidt tot de realisatie van twee nieuwe landgoederen met vrijwel volledige omvorming tot natuur op bovengenoemde gronden. Bestemmingsplan Landgoed Veldhuizenweg is één van drie bestemmingsplannen die tot doel hebben een bedrijfsverplaatsing van een melkveehouderij in de robuuste ecologische verbindingszone naar een landbouwontwikkelingsgebied en de realisatie van ca 70 ha nieuwe natuur mogelijk te maken. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van de regeling voor nieuwe Landgoederen en Rood-voor-Rood. Bestemmingsplan Landgoed Zuidelijke Kanaaldijk en bestemmingsplan Landgoed Schuilenburgerweg zijn de overige plannen die deel uitmaken van dit gehele project.

men herziening leidt tot de realisatie van een nieuw landgoed en twee rood voor rood woningen nabij de Zuidelijke Kanaaldijk. Bestemmingsplan Landgoed Zuidelijke Kanaaldijk is één van drie bestemmingsplannen die tot doel hebben een bedrijfsverplaatsing van een melkveehouderij in de robuuste ecologische verbindingszone naar een landbouwontwikkelingsgebied en de realisatie van ca 70 ha nieuwe natuur mogelijk te maken. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van de regeling voor nieuwe Landgoederen en Rood-voor-Rood. Bestemmingsplan Landgoed Schuilenburgerweg en bestemmingsplan Landgoed Veldhuizenweg zijn de overige plannen die deel uitmaken van dit gehele project.

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling of elektronisch per e-mail een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Hellendoorn, Postbus 200,7440 AE Nijverdal (of elektronisch naar gemeentebestuur@Hellendoorn.nl). Een zienswijze dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten: ? uw naam en adres; ? een dagtekening; ? een omschrijving van het bestreden besluit; ? de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling of elektronisch per e-mail een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Hellendoorn, Postbus 200,7440 AE Nijverdal (of elektronisch naar gemeentebestuur@ Hellendoorn.nl). Een zienswijze dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten: ? uw naam en adres; ? een dagtekening; ? een omschrijving van het bestreden besluit; ? de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling of elektronisch per e-mail een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Hellendoorn, Postbus 200,7440 AE Nijverdal (of elektronisch naar gemeentebestuur@ Hellendoorn.nl). Een zienswijze dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten: ? uw naam en adres; ? een dagtekening; ? een omschrijving van het bestreden besluit; ? de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

Het bestemmingsplan beslaat ruwweg de (agrarische) gronden rondom het perceel Zuidelijke Kanaaldijk 4 en 5, gelegen in het Reggedal. De voorgeno9 oktober2009, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Vrijdag 9 oktober 2009

Bestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;48 inch aardgastransportleiding (Noord-Zuid project Gasunie)â&#x20AC;&#x2122; 7863A:=93A=BD3<3<;7:73B7<63A6B7@C==?B: ABB? 3< 3@ABB?,7::3;:3E/<23?@A?//A  # $78C3?2/: :75A C/</4 =9A=03?

 532B?3<23 G3@ D393< 63A =<AD3?>03@A3;;7<5@>:/< . 7<16 //?2 5/@A?/<@>=?A:3727<5$==?2-B72>?=831A/@B<73A3? 7<G/533A:=93A7@53=>3<2=>D3?92/53<C/< 

 BB? A=A  BB? 3< 0B7A3< 23G3 A7823< => /4@>?//9 A3:34==< 

+==?A@ 7@ 63A =<AD3?>03@A3; ;7<5@>:/<7<A3G73<C7/23D30@7A3C/<2353;33<A3 6AA> DDD63::3<2==?<<: 273<@A3< >?=831A3< 03

Vastgesteld Plan van wijziging â&#x20AC;&#x153;Binnenterrein Koestraatâ&#x20AC;? (artikel 11WRO) B?53;33@A3? 3< D3A6=B23?@ 63003< 63A >:/< C/< D78G757<5 07<<3<A3??37< !=3@A?//A C/< 63A H03@A3; ;7<5@>:/<3::3<2==?<2=?>L=> @3>A3;03?

 C/@A53@A3:2 3A>:/<C/<D78G757<56334A03A?3997<5=>63A=>63A 07<<3<A3??37< C/< 23 C==?;/:753 5F;G//: //< 23 !=3@A?//A 3< D=?2A C3?23? 035?3<@2 2==? >3?13:3< //< 23 =?>@@A?//A 3< 23 %B23 035?//4>://A@ 3A D78G757<5@>:/<;//9A230=BDC/<G3@D=<7<53<;= 53:789 3A>:/<;//9A=<23?233:B7AC/<63A63?7<?716A7<5@ >:/< C==? 63A 07<<3<A3??37< !=3@A?//A C==?;/:753 5F;G//: 7< 3::3<2==?< 3A 5363:3 63?7<?716A7<5@ >:/<03A?34A23?3/:7@/A73C/<D=<7<53<D//?07863A

Welstandbeleid â&#x20AC;&#x153;Binnenterrein Koestraatâ&#x20AC;? 3 @A323<0=BD9B<2753 C3?9/C3:7<5 ;3A D=<7<5 0=BD => 63A 07<<3<A3??37< !=3@A?//A 7@ 530/@33?2 => ?B7;A3:7893 B7A5/<5@>B<A3< 273 =/ B7A 5//< C/< 33<33<2B727530=BD@A78:07823=<AD7993:7<53<33< 7<>/@@7<5 7< 63A 9:37<@16/:753 9/?/9A3? C/< 3::3< 2==?<<>/?/5?//4 3< C/<23A=3:716A7<5C/<

Hellendoorn Journaal

@A3;;7<5@>:/<<3< 7<>?=132B?3 B7A3<530732 3A 03@A3;;7<5@>:/< =;C/A 33< 8B?727@16 >:/<=:= 57@163 ?353:7<5 A3< 036=3C3 C/< 23 //<:35 C/< 33< //?25/@A?/<@>=?A:3727<5 /@B<73 7@ </;3:789 C/< >:/< =; AB@@3< %;;3< 3< <53?:= 33< //?25/@ A?/<@>=?A:3727<5A3?3/:7@3?3<3AA?/831AAB@@3<%; ;3< 3< <53?:= 03A?34A 33< :3727<5 ;3A 33< :3<5A3 C/< 17?1/ 9; 3< 33< 2==?@<323 C/< 7<16 

 1;3<33<;/E7;/:35/@2?B9C/<0/?<2353 ;33<A3 3::3<2==?< 7@ 23 :3727<5 53>:/<2 </078 63A 03@A//<2A?/1MC/<0B7@:3727<53< )7823<@23673?C==?53<=3;23>3?7=23C/<A3?7<G/53 :7557<5 9/< 33< 7323? <//? 93BG3 @16?74A3:789 =4 ;=<

C3?933?D=?2A=<A@:=A3<=>23=?>@@A?//A 7863A:=93A=BD3<3<;7:73B7<63A6B7@C==?B: ABB? 3< 3@ABB?,7::3;:3E/<23?@A?//A  # $78C3?2/::75A;3A7<5/<5C/< =9A=03?

532B ?3<23G3@D393<A3?7<G/5363A03@:B7AC/<63A1=::353 C/<,C/<2353;33<A33::3<2==?<A=AC/@A@A3: :7<5 C/< 63A >:/< D78G757<5 07<<3<A3??37< !=3@A?//A C/<63AH03@A3;;7<5@>:/<3::3<2==?<2=?>L 3A:=93A7@53=>3<2=>D3?92/53<C/< 

BB?A=A BB?3<0B7A3<23G3A7823<=>/4@>?//9A3:34==< 3A C/@A53@A3:23 03@A3;;7<5@>:/< 9/< ==9 D=?23< 7<53G73< C7/ 23 D30@7A3 C/< 23 53;33<A3 3::3< 2==?<DDD63::3<2==?<<: 5/@<3:<//? >:/<<3<3< >?=831A3< 03@A3;;7<5@>:/<<3< 03@A3;;7<5@>:/< <3<3<03@:B7A3<7<>?=132B?3 3:/<563003<23<9B<<3<532B?3<2323A3?;78<C/< A3?7<G/53:3557<5 A353< 63A C/@A53@A3:23 D78G757<5@ >:/< 03?=3> 7<@A3::3< 078 23 /423:7<5 03@ABB?@?316A

20

23:7<5 =4 3:39A?=<7@16 >3? 3;/7: 33< G73<@D78G3 =; A?3<A 63A =<AD3?>03@A3;;7<5@>:/< 7<273<3< 078 23 53;33<A3?//2C/<3::3<2==?<&=@A0B@

 $78C3?2/: =4 3:39A?=<7@16 <//? 53;33<A303@ABB? 3::3<2==?<<: 3<G73<@D78G3273<AA3G78<=<23?A393<23<273<AA3< ;7<@A323C=:53<235353C3<@A303C/AA3< K BD<//;3</2?3@ K 33<2/5A393<7<5 K 33<=;@16?78C7<5C/<63A03@A?323<03@:B7A K 23 5?=<23< D//?=> BD G73<@D78G3 @A=3:A 23 ;= A7C3?7<5

@>?//9 C/< 23 '//2 C/< (A/A3 &=@A0B@

 

 /<53G73<<73;/<2A7827533<G73<@D78G3=;A?3<A 63A =<AD3?>>:/< 6334A 93<0//? 53;//9A 078 63A 1=: :353 C/< 0B?53;33@A3? 3< D3A6=B23?@ 9B<<3< B7A @:B7A3<203:/<563003<23<//<D73?323:7893?D78@<73A 9/<D=?23<C3?D3A3<2/AG78<73AA782756B<G73<@D78G3 <//? C=?3< 63003< 530?/16A 532B?3<23 23 A3?;78< C/< A3?7<G/53:7557<5 @16?74A3:789 03?=3> 7<@A3::3< 078 23 423:7<5 03@ABB?@?316A@>?//9 C/< 23 '//2 C/< (A/A3&=@A0B@

 

3<//5 3A 03@:B7A A?332A 23 2/5 </ 23 03?=3>@A3?;78< 7< D3?97<53A7<273<3<C/<33<03?=3>@16?74A@16=?@A 23 D3?97<5 C/< 63A 03@:B7A <73A //?A=3 9/< 3C3< 33<@532B?3<2323A3?;78<C/<A3?7<G/53:3557<533< C3?G=39 =; @16=?@7<5 3< =4 C==?:=>753 C==?G73<7<5 D=?23< 7<53273<2 078 23 C==?G7AA3? C/< 23 /423:7<5 03@ABB?@?316A@>?//9C/<23'//2C/<(A/A3

27A 03@A3;;7<5@>:/< D=?2A 673? 078 63A =<23?D3?> 033:29D/:7A37A</23?=>7<535//<G=/:@078C==?033:2 63A ;/A3?7//: 3< 9:3B?530?B79 %; G393? A3 G78< 2/A 27AD=?2A;3353<=;3<7<23C3?23?3B7AD3?97<5G78< 23G3=<23?23:3<2==?23?//2=>@3>A3;03?

 7<//<CB::7<5=>23D3:@A/<2@<=A/C/@A53@A3:2/:@03 :3727<23G7<C/<33<D3:@A/<2@<=A/9?/16A3<@/?A793: :72/C/<23,=<7<5D3AA3<036=3C3C/<63AH07< <3<A3??37<!=3@A?//AC==?;/:7535F;G//:L

3 033:29D/:7A37A@>/?/5?/43< >/?/5?/43<  3<  G78<;3A7<5/<5C/< @3>A3;03?

7<D3?97<553 A?323</:@53/1AB/:7@33?2D3:@A/<2@03:3723<03:372@ ?353:/:@032=3:27<23:53;3<3D3A03@ABB?@?316A 3033:29D/:7A37A@>/?/5?/43<:7553<A3?7<G/5307863A :=93A=BD3<3<;7:73B,7::3;:3E/<23?@A//A7< $78C3?2/:53=>3<2C/<

BB?A=A BB?3A:= 93A7@==9A3:34=<7@1603?3790//?=> Daarle K BAA3<@7<53: J63A>://A@3<C/<33<2/99/>3: K BAA3<@7<53: J63A>://A@3<C/<AD332/99/>3: :3<

:73B7<63AB7@C==?B:ABB?3<3@ABB?A3$78C3?2/: =>D3?92/53<C/<

A=A 3<0B7A3<23G3B?3< =>/4@>?//9A3: 

 )7823<@237<G/53A3?;78<9B<AB<//?93BG3@16?74A3:789 D/A =<G3 C==?93B? 6334A =4 ;=<23:7<5 =4 3:39A?= <7@16>3?3;/7:G73<@D78G37<273<3<0780B?53;33@ A3?3<D3A6=B23?@&=@A0B@

 $78C3?2/:=4 3:39A?=<7@16<//?53;33<A303@ABB?3::3<2==?<<:

(Bouw)plannen e.d. Aangevraagde bouwvergunningen Nijverdal K '=@@7<7@A?//A /J63AC3?5?=A3<C/<33<D=<7<5 K 3E3:3?D35 J63A0=BD3<C/<33<@16BB? K A3?6==5A3C/<63AA7823:7893A?37<@A/A7=<J63AA7823 :789C==?33<>3?7=23C/<8//?>://A@3<C/<33< ?78D73:@A/::7<5 K AB@@3< ,7:63:;7</2D/?@D35 / 3< #3<@7<9D35 J63A0=BD3<C/< 9/<A==?530=BD3< 34/@3 K AB@@3< ,7:63:;7</2D/?@D35 / 3< #3<@7<9D35 J63A0=BD3<C/<032?784@C3?G/;3:530=BD3< K /;3@,/AA@A?//A J63A>://A@3<C/<33<C3?C/< 53<231?F=53<3=>@:/5A/<9 K $78C3?6372@D35 J 63A >://A@3< C/< 33< @6=D =C3?9/>>7<5 K BBAD35 J 63A C3?5?=A3< C/< 33< IA<3@@13< A?B; K 32?78C3<D35 J63AA7823:789A=A =9A=03?

 >://A@3<C/< 0=BD93A3< Hellendoorn K '//26B7@@A?//A J63AA7823:789C==?33<>3?7=23 C/< 8//?>://A@3<C/<33<D==<B<7A

* 9B<A <=5 533< G73<@D78G3< =4 0323<97<53< 7<273 <3< :@ B 23<9A 2==? MM< C/< 23G3 >:/<<3< 7< BD 03:/<53<A3D=?23<53@16//2C?//52/<07863A:=93A =BD3<3<#7:73B7<63AB7@C==?B:ABB?3<3@ABB? A3 $78C3?2/: <//? 3C3<AB3:3 ;=53:7896323< 3< 63A A782@A7>D//?=>B673?A353<0323<97<53< G73<@D78G3< 9B<A7<273<3<

Voorgenomen onthefďŹ ngen B?53;33@A3? 3< D3A6=B23?@ G78< C==?<3;3<@ =<A 634I<53<A3C3?:3<3<C==? (art. 3.6 Wro) Nijverdal K &7;>3?<3:A ; 2==?53<B;;3?2"B>7<3://< A ;=<3C3<&7<9@A3?0:=3; 3<J63A 0=BD3<C/< D=<7<53< *9B<A2323@03A?3443<23@AB993<7<G73<C/< =9A= 03?A ;

=9A=03?

07863A:=93A=BD3<3<#7

(art. 19, lid 3 WRO) Nijverdal K $78C3?6372@D35 J 63A C3?5?=A3< C/< 33< 03 2?784@>/<2 (art. 3.23) Daarlerveen K 3?6/?2$78:/<2@A?//A 3< /J63A0=BD3<C/< 33<2B003:078530=BD (art. 3.23 Wro) Nijverdal K '78@@3<@3@A?//A J63A>://A@3<C/<AD33>?34/0 CBB?D3?903D//?>://A@3< K (;72@D350J63AC3@A753<C/<33<9/>@/:=<

149 augustus oktober2009, 2009,Burgemeester Burgemeesterenenwethouders wethoudersvan vanHellendoorn Hellendoorn


E *99.:<;<:**<.7 D1.<0. ?23A20- +8=?.7 >*7 ..7 ..7 <?.. 87-.:GG74*9?87270

<.7>*7..7?87270  E **0?27-. D 1.< 95**<;.7 >*7 ..78>.:4*99270 

% 4=7< -. -.;+.<:.//.7-. ;<=44.7 27 A2.7 >*7 84<8+.: <6 78>.6+.:

 +23 1.< 584.< 8=?.7 .7 252.= 271.<=2;>88:=5<==:.7.;<==:<. 23>.:-*5 89 ?.:4-*0.7 >*7 <8<  .7 +=2<.7 -.A. =:.7 89 */;9:**4 <.5  $23-.7; -. 27A*0.<.:6237 4=7< = 7**: 4.=A. ;,1:2/<.5234 ?*< 87A. >88:4.=: 1../<8/687-.52708/.5.4<:872;,19.: .6*25 A2.7;?23A. 27-2.7.7 +23 +=:0. 6..;<.: .7 ?.<18=-.:; !8;<+=; 

23>.:-*58/.5.4<:872;,17**: 0.6..7<.+.;<==:.55.7-88:775

'*77..: = +.5*701.++.7-. +.7< .7 1.< 72.< ..7; +.7< 6.< +8>.7;<**7-. +.;5=2<.74=7<=+277.7A.;?.4.77* -.-*<=6-2.<=;;.71**43.;*,1<.:1.< +.;5=2<;<**<>.:6.5-..70.68<2>..:- +.A?**:;,1:2/<27-2.7.7+23+=:0.6..; <.:.7?.<18=-.:;

Verleende bouwvergunningen Haarle E "**5<.:-234 D1.<95**<;.7>*7..7 9:2..5 Nijverdal E 8.<;.5.:+.:0?.0 * D 1.< >.:0:8 <.7>*7..7?87270 E *0. ;?.0 * D 1.< >.:+8=?.7 >*7..7?87270 E 87270;>*:.7 D 1.< >.:0:8<.7 >*7..7?87270 E :7;< *,1;<:**< D 1.< +8=?.7 >*7..74*7<88:9*7-  E '255.65.@*7-.:;<:**< D 1.< 95**<;.7 >*7 ..7 5889-.=: 27 -. 788:-0.>.5  E *:,872;<:**< D 1.< 95**<;.7 >*7 1.4?.:4.7  E #5.<<.71**:;?.2-. D 1.< >.:0:8

2< +.A?**:;,1:2/< -2.7< <. A237 87-.: <.4.7-.768.<89A237627;<+.>*<<.7 E -.7**6.71.<*-:.;>*7-.27-2. 7.: E -.-*0<.4.7270 E ..786;,1:23>270>*7-2<+.;5=2< E -. 0:87-.7 >*7 1.< +.A?**: -. 68<2>.:270 *1.<27-2.7.7>*7..7+.A?**:;,1:2/< 4=7<=884-.&88:A2.7270.7:.,1<.:>*7 -.::87-2;;.6.7<;:.,1<+*7498;<+=; 56.58>:*0.7..7>88: 58920.>88:A2.7270<.<:.//.7

Vervolg verleende bouwvergunningen Nijverdal E 18.480.2343.#<8:4;<:**<D1.< <23-.5234>88:6*@26**5 3**:95**< ;.7>*7..7?*<.:A=2>.:270;27;<*55* <2. '*77..: = +.5*701.++.7-. +.7< .7 1.<72.<..7;+.7<6.<GG7>*7-.+8 >.7;<**7- +.;5=2< 4=7< = +277.7 A.; ?.4.77*-.-*<=6-2.<=;;.71**43.;

*,1<.: 1.< +.;5=2< ;<**< >.:6.5- ..7 +.:8.9;,1:2/< 27-2.7.7 +23 -. ".,1< +*74 #.,<8: .;<==:;:.,1< !8;<+=; 56.58 2< +.:8.9;,1:2/< -2.7< <. A237 87-.:<. 4.7-.768.<89A237627;<+.>*<<.7 E -. 7**6 .7 1.< *-:.; >*7 -. 27 -2.7.: E -.-*0<.4.7270 E ..786;,1:23>270>*7-2<+.;5=2< E -. 0:87-.7 >*7 1.< +.:8.9 -.

68<2>.:270 *1.<27-2.7.7>*7..7+.:8.9;,1:2/< 4=7<=884-.&88:A2.7270.7:.,1<.:>*7 -.::87-2;;.6.7<;:.,1<+*7498;<+=; 56.58>:*0.7..7>88: 58920.>88:A2.7270<.<:.//.7

Vergadering Welstandscommissie &88:2752,1<270.78>.:95*77.7-2.27-.89.7+*:.,8662;;2.>.:0*-.:270.7A=5 5.7?8:-.7+.1*7-.5-4=7<=89-.-*0>88:-.>.:0*-.:2706.<1.<584.<8= ?.7.76252.=271.<=2;>88:=5<==:.7.;<==:<.23>.:-*5,87<*,<897.6.7 <.5./8877=66.:  

.>850.7-.89.7+*:.,8662;;2.>.:0*-.:2702;89-87-.:-*0

84<8+.: >*7<8< ==:891.<>850.7-.*-:.;0.6..7<.1=2;!5*7<;8.75**7 <.5  

Wet milieubeheer Beschikking =:0.6..;<.:.7?.<18=-.:;>*7.5 5.7-88:7 1.++.7 87-.: 1.< ;<.55.7 >*7>88:;,1:2/<.7<.:+.;,1.:6270>*7 1.<6252.=98;2<2./+.;,124<89-.>85 0.7-.**7>:**086>.:0=77270 Hellendoorn E & #,1==:; 7855.71**:?.0 .7 *D>88:..772.=?.-.0.1.5. 27:2,1<270 86>*<<.7-. >.:0=77270 >88: ..7 *44.:+8=? /84>*:4.7; .7>5..;>*:4.7;+.-:23/

.**7>:**0-.87<?.:9+.;,1244270 6.<-.-**:+23+.18:.7-.;<=44.74=7< =>*7 84<8+.:<6 78>.6+.: 27A2.7 +23 1.< 584.< 8=?.7 .7 6252.= 27 1.< =2; >88: =5<==: .7 .;<==: '255.65.@*7-.:;<:**< 27 23>.:-*5 89 ?.:4-*0.7 >*7 <8<  ==: =2<.7-.A.<23-.789>.:A8.4<.5./887  

$.0.7 -. 87<?.:9+.;,1244270 A237 0..7 A2.7;?23A.7 7**: >8:.7 0.+:*,1< .5*701.++.7-.7-2.**7<87.7-*<A23 :.-.5234.:?23;72.<27;<**<A2370.?..;< 86 86<:.7< -. 87<?.:9+.;,1244270 <23-20 ..7 A2.7;?23A. 7**: >8:.7 <. +:.70.74=77.7>*7 84<8+.:<6 78>.6+.: +.:8.9 27;<.55.7 .< +.:8.94*7D27<?..>8=-?8:-.727 0.;<.5-+23-."**->*7#<*<./-.5270 +.;<==:;:.,1<;9:**4 !8;<+=; 

.7**0

. +.;,1244270 <:..-< 7* *C889 >*7 -. +.:8.9;<.:6237 27 ?.:4270 <.7A23 +277.7 -.A. <.:6237 +.:8.9 2; 270. -2.7- .7 ..7 >.:A8.4 86 ..7 >88: 58920. >88:A2.7270 2; 0.-**7 +23 -. &88:A2.7270.7:.,1<.: >*7 -. /-.5270 +.;<==:;:.,1<;9:**4 >*7 -. "**- >*7 #<*<..+.;,1244270<:..-<72.<27?.: 4270>88:-*<89-*<>.:A8.42;+.;52;<

<.7-.A.=:.789>.:A8.462726**5..7 ?.:4-*0 >*7 <.>8:.7 */;9:.4.7&88: 27/8:6*<2. 4=7< = <.:.,1< +23 6.>:8=? "8.;,1.:-. :88< <.5./887 7=66.:   

$23-.7; -. 27A*0. <.:6237 4=7< = ..7 ;,1:2/<.5234 8/ 687-.5270. A2.7;?23A. 27-2.7.7+23+=:0.6..;<.:.7?.<18= -.:;

Drank- en Horecawet Voorgenomen vergunningen Nijverdal E '234>.:.720270 B)7 *57 2.4F ! 8=<.7;;<:**< 

(23>.:-*5

% 4=7< -. -.;+.<:.//.7-. ;<=44.7 >*7 A*<.:-*0 84<8+.: <8< .7 6.< >:23-*0 78>.6+.: 27A2.7 +23 1.< 584.< 8=?.7 .7 252.= '25 5.65.@*7-.:;<:**< <. 23>.:-*5 89 ?.:4-*0.7>*7 ==:.7+=2

9 oktober2009, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Vrijdag 9 oktober 2009

Hellendoorn Journaal

22

Algemene plaatselijke verordening (APV) Aanvragen evenementenvergunningen/ontheffingen/meldingen Aanvrager

Omschrijving en locatie

Datum evenement

Datum ontvangen

Kenmerk

Zangvereniging Soli Deo Gloria

Zangavond, sporthal ’n Kadiek, Nieuwstadweg 1a, Daarle

17-10-2009

28-09-2009

09INK07244

Wijkvereniging Groot Lochter

Rommel- en boekenmarkt, plein gelegen tussen Bachlaan 30 en 56, (Componistenplein), Nijverdal ATB toertocht Sallandse Heuvelrug, start/finish camping De Noetselerberg, Holterweg, Nijverdal Wielercrosswedstrijd Doktersbos, start/finish clubhuis CC’75, sportpark Gagelman, Duivecatelaan 6, Nijverdal ATB toertocht, noordelijke deel Sallandse Heuvelrug, start/finish NKC ’51, Sportlaan, Nijverdal

17-10-2009

25-09-2009

09INK07241

14-11-2009 en 07-02- 01-10-2009 2010 20-12-2009 28-09-2009

09INK07430

29-12-2009

09INK07431

Fietstoerclub CC’75 Wielervereniging CC‘75 Fietstoerclub CC’75

01-10-2009

09INK07254

Verleende vergunningen/ontheffingen en geaccepteerde meldingen Aanvrager

Omschrijving en locatie

Datum evenement

Datum ver- Kenmerk l e e n d / ge accepteerd

Zangvereniging Soli Deo Gloria

Zangavond, sporthal ’n Kadiek, Nieuwstadweg 1a, Daarle

17-10-2009

01-10-2009

09ink07244

17-10-2009

01-10-2009

09UIT06838

06-11-2009 en 15-12- 29-09-2009 2009 28-11-2009 29-09-2009

09UIT06743

Wijkvereniging Groot Lochter

Rommel- en boekenmarkt, plein gelegen tussen Bachlaan 30 en 56, (Componistenplein), Nijverdal WFM People Nederland BV Standplaats met ‘hoorbus’, hoek Keizerserf/Groen van Prinstererstraat (tussen SNS-bank en Primafoonwinkel), Nijverdal St. Survival en Adventure Race Nijverdal Survival IQ Adventure Race door gemeente Hellendoorn, start/finish Wilgenweard, Sportlaan 6, Nijverdal

Informatie Voor meer informatie over bovengenoemde aanvragen en/of verleende vergunningen/ontheffingen of geaccepteerde meldingen, kunt u terecht in het Huis voor Cultuur en Bestuur, loket Bouwen en milieu, Willem-Alexanderstraat 7 in Nijverdal, op werkdagen van 8.00 tot 14.30 uur. Buiten deze tijden

op verzoek (minimaal één werkdag van tevoren afspreken). Voor telefonische informatie of voor het maken van een afspraak, kunt u bellen met nummer 0548-630213. Bezwaar Tegen een verleende vergunning/ontheffing of een geaccepteerde melding

09UIT06721

kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van verlening van de vergunning/ontheffing bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, tenzij burgemeester bevoegd gezag is. Tijdens de bezwaarprocedure geldt het genomen besluit onverminderd. Gelet op het feit dat het evenement binnen de bezwarentermijn kan plaatsvinden,

kunnen belanghebbenden een verzoek om ‘voorlopige voorziening’, houdende een schorsing van het bestreden besluit, indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Almelo, sector Bestuursrecht, Postbus 323, 7600 AH Almelo. Hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

J De heer R.J. van Asselt, Lage Esweg 5, 3 Amerikaanse eiken en 1 esdoorn.

het niet eens bent met één van de bovenstaande besluiten, kunt u tijdens de inzagetermijn een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Dit bezwaarschrift moet op zijn minst bevatten: J de naam en het adres van de indiener; J de dagtekening; J een omschrijving van dit besluit; J de gronden van het bezwaar (de motivering).

Kapvergunningen Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende kapvergunningen verleend: Daarlerveen J Protestants Christelijk Onderwijs Hellendoorn, Gerhard Nijlandstraat 4, 4 kastanjes en 1 els Hellendoorn J VOF Camping Eelerberg, Ossenkampweg 4, 14 sparren. J De heer H. Kleinjan, Hellendoornse-

weg 34 A, 2 inlandse eiken. J Gemeente Hellendoorn, Openbare Werken, in de openbare ruimte op de algemene begraafplaats, Ninaberlaan 34, 5 moeraseiken en 1 haagbeuk. Nijverdal J Gemeente Hellendoorn, Openbare Werken, in de openbare ruimte van de Vivaldistraat ter hoogte van nummer 84, 1 acacia.

U kunt de desbetreffende stukken van 10 oktober 2009 t/m 20 november 2009 inzien bij het loket Wegen, groen en afval in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal (op werkdagen van 8.00 tot 14.30 uur) telefoon 0548- 630214. Wanneer u belanghebbende bent en

Vacatures voor vrijwilligers bij Maatwerk De vrijwilligersvacaturebank in het Huis voor Cultuur en Bestuur is ondergebracht bij Maatwerk. U kunt hier terecht voor vrijwilligerswerk en voor aanvragen van vrijwilligerswerk. Hieronder leest u de vacatures van deze week. De afkorting ‘JK’ betekent dat de vacature het Jongerenkeurmerk heeft en dus geschikt is voor jongeren van 14-25 jaar. Oppas Wij zoeken een vrijwilliger die op afroep kan oppassen in een gezin met een meervoudig gehandicapt meisje van 17 jaar, zodat haar ouders een avond weg kunnen gaan. U dient ervaring te hebben met meervoudig gehandicapte mensen. Activiteitenbegeleiders

Wij zoeken vrijwilligers die ouderen op dinsdag en/of donderdag aangenaam gezelschap kunnen bieden tijdens de dagopvang, zoals bijv. een wandeling maken, een spelletje doen of een gezellig gesprek voeren. Er is een beroepskracht aanwezig. U moet affiniteit hebben met ouderen en spontaan en gezellig zijn.

neem dan contact met ons op.

Gezelschapsdame Wilt u enkele uurtjes per week iets ondernemen met een alleenstaande dame van midden 50 met een lichamelijke beperking? U kunt er op uit, bijv. gezellig winkelen of een terrasje pakken. Korte stukken kan mevrouw lopen, bij langere afstanden zit ze in een rolstoel. De activiteit wordt ‘s middags na 15.00 uur ondernomen. Past dit bij u,

Vacaturebankmedewerker Wij zoeken een vrijwilliger die mensen adviseert bij het zoeken naar vrijwilligerswerk, de vacaturebank bijhoudt en informatie en advies geeft over vrijwilligerswerk. U heeft computerervaring en kunt werken met MS Word; ook beschikt u over goede contactuele vaardigheden en heeft u affiniteit met vrijwilligerswerk.

Bezoekvrijwilliger Wij zoeken een vrijwilliger die in beginsel 1 keer per week een chronisch zieke dame wil bezoeken voor een gezellig praatje of een stukje met haar wil gaan wandelen. U moet affiniteit hebben met ouderen.

U kunt alle vacatures vinden op onze website www.vcnijverdal.nl Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Maatwerk, tel. (0548) 638800; e-mail: info@maatwerkhellendoorn.nl; of loop even binnen. Wij zijn geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 – 12.00 en van 12.30 -14.30 uur. Op woensdag en vrijdag zijn wij alleen de ochtend geopend. Wel kunt u een afspraak maken voor de woensdag- of vrijdagmiddag.

9 oktober2009, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Oud papier Dag

Datum

Tijd

Locatie

Inzamelaar

werkdagen

09-10 t/m 16-10

08.00-17.00

Evenementenweide

Advendo

werkdagen

09-10 t/m16-10

09.00-17.00

Fuutweg 25

Afvalbrengpunt

zaterdag

10 oktober

08.00-12.00

Hofmanstraat Hellendoorn

Hellendoornse Harmonie

zaterdag

10 oktober

10.00-12.00

Parkeerplaats Sportlaan 1

Nijverdalse Korfbalclub

zaterdag

10 oktober

08.00-13.00

Evenementenweide

Advendo

zaterdag

10 oktober

09.00-12.00

Klatromba Haarlerveldweg

Drumband Haarle

zaterdag

10 oktober

09.00-13.00

Fuutweg 25

Afvalbrengpunt

dinsdag

13 oktober

19.00-20.00

Schoolplein Jan Steenstraat

O.B.S. de Peppel

woensdag

14 oktober

18.00-20.00

Parkeerplaats tegenover Wibbelink

Prinses Ireneschool

donderdag

15 oktober

18.00-20.00

Parkeerplaats Sportlaan 1

Nijverdalse Korfbalclub

donderdag

15 oktober

13.30-16.30

Klatromba Haarlerveldweg

Drumband Haarle

Inzameling papiercontainers in het buitengebied De inzameling van de papiercontainers in het buitengebied van de gemeente Hellendoorn vindt plaats op maandag 26-10/ 23-11 en 21-12-2009.

Diverse telefoonnummers

Twentemobiel.nl

Meldkamer politie regio Twente............................0900-8844 Alarmnummer.....................................................................112 Brandweer/ambulance/politie Dierenambulance................................................06-21456285 Openbare verlichting..........................................0548-630214 Verlies en diefstal, aangifte bij de plaatselijke politie en direct pas laten blokkeren. 24 uur per dag.....0900-0024 vanuit buitenland...............................................+31102411720 Stand-by Service.....................................................0800-0701 vanuit buitenland.............................................+31206515927 (=collect call) Centraal Meldpunt Jongerengroepen..............0548-624424

Actuele informatie over verkeersoponthoud als gevolg van wegwerkzaamheden, grote evenementen en (langdurige) incidenten in Twente: www.twentemobiel.nl

Spreekuur gemeenteraad De raadsfractie houden elke donderdag spreekuur van 18.45 uur tot 19.15 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Iets gevonden? Als u iets heeft gevonden of verloren, dan kunt u dat opgeven bij het loket Burgerzaken en belastingen, telefoon 0548 630216. Gevonden voorwerpen mag u zelf beheren of bij de gemeente in bewaring geven. Voor honden, katten en fietsen geldt een aparte regeling. Honden en katten brengt u naar dierenasiel De Crull in Den Ham telefoon 0546 672012. Fietsen levert u af bij de gemeentewerf, Kerkstraat in Nijverdal, telefoon 0548 630214. Informatie is ook te vinden op www.hellendoorn. nl. Via deze website kunt u een melding doen.

Iets verloren? Is uw fiets gestolen? Ga naar de gemeentewerf aan de

Het budgettair perspectief voor de jaren 2010 en volgende is sluitend. Maar daar is ook alles mee gezegd. Als gevolg van de economische recessie zijn alle gemeenten voor forse problemen geplaatst. Het Rijk kort op de uitkeringen uit het Gemeentefonds. Ook de gemeente Hellendoorn liep hier bij het opstellen van de begroting 2010 tegenaan. Vooral na 2011 worden de financiële gevolgen voelbaar.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Een aantal mensen kan door een ziekte of een handicap niet (meer) alle activiteiten in huis en in he t verkeer doen. Aanpassingen in huis, een rolstoel, speciaal vervoer of hulp bij het huishouden helpen dan om toch te blijven functioneren in de eigen woonomgeving. De gemeente komt vaak tegemoet in deze kosten. Maar let op! De regel is: eerst aanvragen bij de gemeente en wachten op de beslissing, dan pas iets kopen of een handtekening onder een contract zetten.

2 oktober 2009, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn

Sobere jaren voor inwoners gemeente Hellendoorn

HELLENDOORN – Er zijn sobere jaren op komst voor de inwoners van de gemenete Hellendoorn. In de Programmabegroting 2010 worden de gevolgen van de economische recessie steeds meer zichtbaar. In 2010 en 2011 kunnen de effecten nog grotendeels intern worden opgevangen, waardoor de maatschappelijke gevolgen beperkt zijn. De ‘echte’ problemen dienen zich aan vanaf 2012 en vooral 2013.

Kerkstraat in Nijverdal en vraag of deze daar is afgegeven. Gevonden fietsen met een waarde tot € 450,-- worden daar drie maanden bewaard. Daarna worden ze verkocht of vernietigd. Neem gegevens over uw fiets en een identiteitsbewijs mee. Sleutels, portemonnee enz. verloren? Ga naar het loket Burgerzaken en belastingen en vraag of het daar is afgegeven. Neem een identiteitsbewijs mee.

Woningbouw Uit de programmabegroting 2010 komen de gevolgen van de economische recessie op diverse beleidsvelden naar voren. Dat is in de eerste plaats op het gebied van de woningbouw. De demografische ontwikkeling versterkt dat effect. Het aantal inwoners in de provincie neemt de komende jaren af. De gemeente Hellendoorn zal het aantal te bouwen woningen naar beneden toe moeten bijstellen. In overleg met de provincie moet nog duidelijk worden wat het definitieve aantal gaat worden. Nieuw beleid, Wmo De in dit kader noodzakelijke maatregelen brengen met zich mee dat de ruimte voor nieuw beleid uiterst beperkt is. Wel zijn de komende jaren extra middelen vrijgemaakt voor de uitvoering van de Wmo. Uiteindelijk gaat het daarbij vanaf 2013 om een bedrag van 400.000 euro structureel. ‘Het illustreert het belang dat

wij hechten aan goede voorzieningen op dit punt’, aldus wethouder Coes. ‘Het investeringsniveau hebben we ook het komende jaar op peil weten te houden. Dat levert opnieuw een forse impuls op voor de lokale en regionale economie.’ In totaal stijgen de lasten voor een gemiddeld huishouden absoluut met 1,09%. Relatief betekent dit echter een geringe daling van de gemiddelde lasten, aangezien dit 0,3% onder de inflatiecorrectie zit. Om de programmabegroting meerjarig sluitend te houden, is een omvangrijk pakket bezuinigingen noodzakelijk. De maatregelen die worden voorgesteld zijn onder andere een lagere inzet van externe adviseurs, minder inzet van tijdelijk personeel en een verlaging van de ambtelijke formatie. In totaal is daarmee een bedrag gemoeid van 1,35 miljoen structureel vanaf 2012.

Het NederlandseRode Kruis

Oproep voor de algemene ledenvergadering van de Afdeling Hellendoorn/Nijverdal van het Nederlandse Rode Kruis. De leden van de vereniging Afdeling Hellendoorn/Nijverdal van het Nederlandse Rode Kruis worden uitgenodigd tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering, die zal worden gehouden op woensdag 21 oktober 2009, aanvang 19.30 uur, in het Rode Kruisgebouw, Rembrandtplein 21, 7442 KH te Nijverdal. Agenda: 1. Opening en vaststelling van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. 2. Besluit over het voorstel tot fusie van de vereniging met de vereniging Het Nederlandse Rode Kruis, statutair gevestigd te 's-Gravenhage. 3. Vaststelling van de notulen van de algemene ledenvergadering van 24 februari 2009. 4. Goedkeuring Jaarplan 2010 (werkplan en begroting). 5. Mededelingen, rondvraag en sluiting. De op deze vergadering betrekking hebbende stukken liggen vanaf 14 oktober a.s. tot en met de dag van de vergadering ter inzage in het voornoemde Rode Kruisgebouw na telefonische aanmelding op nummer 0548-611672, 06-22200458 of 0548-616436. Voor het besluit over het voorstel tot fusie is het statutair vereist dat tenminste twee/derde van de afdelingsleden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. Is daaraan bij de aanvang van de vergadering niet voldaan dan wordt de vergadering gesloten en wordt binnen vier weken een tweede vergadering bijeengeroepen. In deze tweede vergadering zullen dan alle hiervoor vermelde agendapunten worden behandeld. Voor de eventuele tweede vergadering is op voorhand als datum 4 november 2009 gereserveerd. J. Jansen, voorzitter

R.J. van Zanten, secretaris


bestaat 5 jaar

Dat vieren wij 5 weken lang met 5 extra aanbiedingen met

50% KO R -

T ING!

Almhof volle kwark

El Piano Gran Reserva Spaanse rode wijn

2 bakken à 500 gram naar keuze

4 flessen à 750 ml

Van

19.

16

Nu voor

9.

58

50% KORTING!

riblappen

kipfilet

kilovoordeelpak

naturel of met tuinkruiden 150 gram vers verpakt bijvoorbeeld naturel

Nu voor

Van

1.

3.

89

78

50% KORTING!

familie slaschotel ijsbergsla met croutons of rauwkost schaal ca. 375 gram

kleinverpakking 500 gram 274

Nu voor

Van

4.49

8.99

50% KORTING!

Van

2.

10

Nu voor

1.05

50% KORTING!

Nu voor

Van

1.24

2.

49

50% KORTING!

BIJ EEN BESTEDING VAN 25 EURO OF MEER AAN BOODSCHAPPEN* ONTVANGT U:

Bij aankoop van onderstaande Suske en Wiskeactie-artikelen ontvang je

een zakje met 4 WNF / Suske en Wiske stickers

Heineken of Grolsch pijpjes

Nu voor

krat 24 flesjes à 300 ml/330 ml

1 zakje stickers

1 zakje stickers

GRATIS Douwe Egberts luxe Senseo koffiepads

6.

99

GRATIS

1.

cappuccino, choco, rio, vienna of sevilla pak of zak naar keuze Elders 229

99

DIEPVRIES

Hertog ijs bak 1000 ml naar keuze Elders 299

2.

29

Smidsweg 7c t Nijverdal

Supercoop altijd de goedkoopste

maximaal 1 krat per klant per bezoek *=Exclusief cadeaubonnen en wettelijk niet toegestane artikelen (rookwaren, koopzegels, slijterijartikelen, babyvoeding tot 1 jaar, geneesmiddelen, postzegels, loten, telefoon- en strippenkaarten)

Maak het Suske en Wiske stripalbum compleet en steun samen met het Wereld Natuur Fonds! Zie onze folder!

Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen in deze advertentie zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. De aanbiedingen zijn geldig t/m zaterdag 10 oktober 2009. week 41

Hellendoorn journaal 09-10-09  

hellendoorn journaal van 09-10-09

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you