Page 1

www.hellendoorn-journaal.nl

Vrijdag 31 mei 2013

Cultuur voor kids

FCT Reggestreek

NIJVERDAL - Zaterdag 1 juni bruist het in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Iedereen is van harte welkom om van 13.00 tot 16.00 uur Cultuur te proeven. Het aanbod van cultuur is dit jaar heel divers.

3

>>>>> zie pagina

Weersvoorspelling Vrijdag 31 mei 10° / 20°

7

Zaterdag 1 juni 8° / 18°

8

Zo is er onder andere toneel, muziek, zang, ballet, glaskunst en cultureel erfgoed te zien en te horen. De verschillende cultuuraanbieders presenteren hun activiteiten op een kraam.

Zondag 2 juni

5° / 17° Draai de krant 9 Vanaf pagina 5 om voor

Op pagina 5 van deze krant 1 juni bij Budde:

30+ Budde 7 man Soulband: SOULRIGHT Aanvang: 22:30 Entree: gratis. www.cafebudde.nl

Zomerkriebelz Vanaf pagina 14

Als Uw TV • Hifi • Video • Electronica Perfect Bezorgd en Geinstalleerd Mogen Zijn

Hier kunt u kennismaken met leden die u graag alles vertellen over het reilen en zeilen van hun vereniging of organisatie.

Kanaalspelen in Daarlerveen DAARLERVEEN - De kanaalspelen hebben in 2012 hun rentree gemaakt. En hoe! Een groots waterspektakel met onde andere: sprietlopen, fierljeppen en beachvolley bleken een groot succes. Het is dan ook niet voor niets dat de organisatie, de heren van Volleybalvereniging Daarlerveen, voor de editie 2013 het nog groter en uitdagender wil maken voor een nog groter publiek. Fierljeppen bleek moeilijker dan gedacht. Vandaar dat voor dit onderdeel een waardige vervanging op het programma staat. Vanzelfsprekend keren de oude

In plaats van het fierljeppen is er dit jaar een fantastische geheel zelf ontwikkelde Wipe-Out baan.

26e editie Kas Woudsma Toernooi verwelkomt meidenteams NIJVERDAL - Zaterdag 1 juni organiseert voetbalvereniging De Zweef de 26ste editie van het Kas Woudsma Toernooi. Dit toernooi vindt jaarlijks plaats voor verenigingen uit het hele land die deelnemen met hun C teams. De aftrap van het toernooi is om 10.00 uur op het hoofdveld van voetbalvereniging De Zweef. Het toernooi is bedoeld voor C-junioren. Traditioneel neemt iedere vereniging deel met drie C-teams. Ieder team speelt dan in zijn eigen sterkte klasse: een C1, C2 en C3-poule. Per poule zijn vervolgens prijzen te winnen en

de vereniging met het beste gezamenlijke resultaat, is de winnaar van het Kas Woudsma Toernooi. Deze vereniging wint een geldbedrag, de wisselbeker en natuurlijk de ‘eeuwige’ roem. Dit jaar is aan het toernooi ook een poule voor MC

(meiden) teams toegevoegd. Kas Woudsma is keeper van DES als hij op 18 mei 1950 debuteert in het Nederlands zaterdagelftal. Na zijn interland carrière (hij is te oud) moet hij ook bij DES zijn plaats afstaan. Hij vertrekt naar zondagvereniging De Zweef. Hier is hij vanaf 1973 dertien jaar actief als jeugdtrainer. In 1988 wordt een toernooi voor C-junioren naar hem vernoemd. Totdat Kas Woudsma in 2004 overlijdt, verschijnt hij jaarlijks bij de aftrap van het toernooi.

Bestrating

www.elektro-specialist.nl www.brandtkeukenapparatuur.nl

van het stookverbod als bedoeld in artihet kel 10.2, eerste lid, Wet milieubeheer te verlenen aan: art Haarle en M. Vruggink-Broekhuis, Helhuizenweg 1 Dieselstr. 4 G et Rudolf J.C.S.M.DR Jochems, Bathemerweg ng 7442 Nijverdal 24 - 48 946 221 06 H.F. Mars,op Lorkeersweg 8 te Bezoek afspraak Hellendoorn nS. Volp, Marsdijk 4 jk 5e nr. J.H. Heuver, Ommerweg ge4e jaargang jaargang nr.22 2 127 Daarle bij

ver trouwde onderdelen als Beachvolleybal en Sprietlopen gewoon terug. Teams en deelnemers uit Daarlerveen en de wijde omgeving kunnen zich via de website aanmelden voor de wedstrijden.

Rennen, klauteren, duiken en slingeren om zo snel mogelijk bij de bel te komen over een traject heen en weer over de Venne Wieke. Er is maximaal aandacht voor veiligheid, dus iedereen met een zwemdiploma wordt uitgedaagd mee te doen. Kijk op www.kanaalspelen.nl voor meer informatie over dit evenement en een impressie van de voorgaande editie. De organisatie hoopt u te mogen begroeten op zaterdag 15 juni vanaf 13.00 uur op het festivalterrein aan de Venne Wieke iets voorbij Brugstraat 25.

vanaf

95

e12.

Speciale gast is Goochelaar Kosters die doorlopend optreedt. Hij werd onlangs nog gekroond tot Nederlands Kampioen Kindergoochelen. Dit jaar zijn er evenals vorig jaar weer veel enthousiaste aanmeldingen binnengekomen om een voorproefje te geven van een concert of het repertoire. Optredens zijn er onder andere van Musicalkoor Stardust, leerlingen van Centstrings, Pop Rock Factory en de Muziekschool, Het Nijverdals Mannenkoor, die Regghesangers, Met Hart en Smart en de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn. In de hal staan zo’n 25 kramen met verschillende verenigingen. Dit jaar zijn er gratis muziekworkshops voor kids. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen instrument te kunnen spelen. Er is een echte grimeur aanwezig van de toneelvereniging die kinderen gratis schminkt en goochelaar Jan Kosters laat jong en oud de hele middag genieten van zijn act vol met ingewikkelde goocheltrucs.

29 juni SOUTHBOUND AND DIVA’S

p/m2

www.steenplaza.nl 0548 616600 Verschijnt iedere week in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Hulsen, Daarle, Daarlerveen en volledig buitengebied 074 - 259 66 33

Aanvang 22.00 uur Entree 5,00 Oplage 17.000 exemplaren


2 Vrijdag 31 mei 2013

Hellendoorn Journaal Journaal Hellendoorn

Aanstaande zaterdag een onvervalste soulband in Budde NIJVERDAL - Budde houdt zaterdag 1 juni weer een 30plus avond. De band Soulright komt optreden. Aanvang 22:30 uur, entree is gratis. Soulright is een 7-mans band met een swingend soul repertoire. Met nummers van Otis Redding, Average White Band, Stevie Wonder, Ben L’ Oncle Soul, Simply Red, Eli “Paperboy ” Reed en zelfs een souluitvoering van Jack White’s: “Seven Nation Army“. Een strakke ritmesectie en 3-mans

Vrijdag 31 mei 2013

Heropening dierenpension Darkenwald ALMELO - Dierenpension aan de Aadijk 23 te Almelo is heropend. Er is een nieuwe eigenaar, het pand is waar nodig opgeknapt en vernieuwd en klaar voor een frisse start onder de naam Dierenpension Darkenwald.

blazerssectie begeleiden zangeres Julia van der Meer met een breed soul repertoire.

gebruik maken van de dagopvang zijn speciale kortingen mogelijk. Alle honden beschikken over een binnen- en een buitenren en er is een speelveld waar ze tweemaal per dag uitgelaten worden en er wordt tweemaal per dag een wandeling met ze gemaakt. De katten hebben hun eigen binnenverblijf met een gezellige huiskamer met speeltjes, krabpalen en alles wat een kat zo nodig heeft en bij mooi weer kunnen ze een overstapje maken naar hun eigen veilige buitenverblijf.

Van Amerikaanse soulclassics uit de sixties tot en met nieuwer dance en clubscene werk. Zowel eigenwijze bewerkingen als covers maar altijd met het accent op de groove en dus: dansbaar!

Kunst- en crea-expositie Groot Lochter NIJVERDAL - Zaterdag 1 juni vindt er voor de tweede keer een expositie van amateurkunstwerken in Groot Lochter plaats met kunst en creatieve uitspattingen gemaakt door mensen uit de eigen wijk. Deze expositie was vorig jaar al een groot een succes en daarom wordt er dit jaar een vervolg aan gegeven.

Men ontvangt honden van alle rassen en katten voor korte of

langere vakanties en ook voor dagopvang. Voor huisdieren die vaker

Er is veel ruimte en individuele aandacht onder deskundige leiding van Stefanie van Rooijen en Susan Gorel die beiden in het bezit zijn van de vereiste diploma’s en hebben veel ervaring met diverse honden rassen, groot en klein.

UMX cross op De Koetree HELLENDOORN - Zaterdag 1 juni organiseert de MCNH een uitwisselingscross (UMX ) op circuit De Koetree in Hellendoorn. De UMX is een serie wedstrijden van clubs uit de regio Twente – Achterhoek waarin rijders die lid zijn van een van de deelnemende clubs strijden om het UMX kampioenschap.Voor de 4e keer doet ook de MCNH mee aan deze serie. Aan de start komen de volgende klassen: 85 cc, Dames & 40+, MX 2 tweetakt, MX 2 viertakt en de open klasse. Voor donderdag 19.00 uur moeten de rijders zich voor inschrijven bij hun club. Aanmelden

van nieuwe deelnemers op de dag van de wedstrijd is niet mogelijk. Op zaterdag opent de inschrijving om 7.30 uur tot uiterlijk 8.30 uur. De trainingen beginnen om 9.30

uur, de wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Er worden ongeveer 200 rijders aan de start verwacht. Zaterdag is het circuit alleen bereikbaar vanaf de Kathuizenweg, hier kan geparkeerd worden op aangegeven parkeervelden. Vanaf de Noordesweg is de Koetreeweg afgesloten. Publiek is welkom bij deze wedstrijden, toegang is gratis. De volgende wedstrijd op circuit De Koetree is het NK voor jeugdrijders op zaterdag 15 juni.

FAMILIEBERICHTEN De creatieve wijkbewoners tonen tussen 10.00 en 13.00 uur hun eigen werk in en rond het wijkgebouw ‘de Vleugel’. Bij mooi weer staan de kunstenaars ook op het terras van het wijkgebouw. De koffie staat klaar. Kom een kijkje nemen!

Voor meer informatie kunt u bellen met: Stichting De Welle, Ina Aitink, tel. nr. 638810. Op woensdagochtend is er iemand in het wijkgebouw aanwezig om verdere informatie te verstrekken.

2

Hier uw familiebericht? Stuur uw bericht, incusief eventuele foto of plaatje via email naar: redactie@hellendoorn-journaal.nl met in het onderwerp: familiebericht Hellendoorn. Of stuur uw tekst/kaartje naar: Oldenzaalsestraat 232, 7557 GC te Hengelo.

Zelf verbouwen? Waarom? Is uw woning toe aan onderhoud of verbouwing, maar ziet u er tegenop om alles zelf uit te voeren? Wacht niet langer, maar profiteer nu t/m 1 maart 2014 van het verlaagde 6% btw-tarief op de arbeidskosten bij verbouw en onderhoud aan uw woning. Daarbovenop verloten wij 15% extra verbouwkorting op de overige bouwkosten. Dit betekent voor u kans op 15% voordeel op de gehele opdracht.

Bouwbedrijf Hallink & Hammink Tel.: (0548) 68 88 60 info@hallink-hammink.nl Meer informatie en actievoorwaarden:

www.verbouwkorting.nl


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 31 mei 2013

3

Toestelfinale NK Supportersvereniging Fct Reggestreek officieel erkend NIJVERDAL - Zaterdag werd de halve finale meerkamp NK heren turnen van de KNGU gehouden in Leek. Rick Valk wist op het onderdeel vloer wel een ticket te behalen voor het NK toestelfinale op 2 juni in Almere. Rick was gedeelde 2e op vloer. Robert Grootenhuis turnde in de avondwedstrijd. Ook voor hem was de concurrentie te sterk. Met een 19e plaats gaat de meerkampfinale aan zijn neus voorbij. Toch wist hij zich op 2 toestellen te plaatsen voor het NK toestelfinale. Op de onderdelen sprong en vloer, kan hij zijn NK titel van vorig jaar verdedigen!

“Er gaat voor ons nu wel veel veranderen” ENSCHEDE/NIJVERDAL – De supportersvereniging FCT Reggestreek werd afgelopen vrijdag officieel erkend als supportersvereniging van FC Twente. In dorpshuis Sion werd speciaal een feestavond georganiseerd om de handtekeningen te zetten en om met z’n allen dit heugelijke moment te vieren. “Het geeft ons een enorm trots gevoel dat we na een jaar keihard werken erkend worden als volwaardige supportersvereniging van FC Twente,” aldus de voorzitter van FCT Reggestreek, Janine Podt.

Colofon Hellendoorn Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere vrijdag huis-aan-huis in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Hulsen, Daarle, Daarlerveen en het volledige buitengebied. Advertentie-adviseur: Anne-Marie Assink, 06-28 37 8653 E-mail: info@hellendoorn-journaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-16 39 55 45 Matthijs Ter Avest Jesper Vis E-mail: redactie@hellendoorn-journaal.nl Persberichten en beeldmateriaal die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding. Vormgeving: Leonie Jansen Mandy Kattenpoel Oude Heerink Renate Zwep Geen Hellendoorn Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl Tel: 074-2596633 Afhaaladressen Hellendoorn Journaal: Nijverdal: Albert Heijn, Jumbo, SuperCoop, Gemeentehuis (HvCB), Bibliotheek, Het Ravijn, McDonalds, Dalzicht Hulsen: Jumbo. Hellendoorn: Gulle Goedzak, Bibliotheek, Noaberhoes, Hancate: Pannenkoekenhuus Hancate Daarle: Attent, ‘n Tip Daarlerveen: Café Vossenhol, Bibliotheek Marle: Clubhuis MVV’69 Haarle: Spar, Bibliotheek Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Losser Journaal en Hart van Glanerbrug

Het Hellendoorn Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 06 24192003 Meer info: www.regionaleuitgeversgroep.nl

Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Foto’s: Bert Kamp. De supportersvereniging werd een jaar geleden opgericht, om precies te zijn op 23 april 2012. Na drie audit gesprekken tussen het dagelijks bestuur van Fct reggestreek en afgevaardigden van FC Twente kregen ze te horen dat de erkenning officieel zou worden. “Je krijgt van FC Twente een jaar de tijd om minimaal 50 leden te hebben met een seizoens- of clubcard van FC Twente en je moet je actief ingezet hebben voor promotie van FC Twente in jouw gemeente. We zijn van start gegaan met 52 leden

en hebben inmiddels 139 leden”, vertelt Janine. Alle leden, sponsoren en andere suppor tersverenigingen waren vrijdagavond uitgenodigd vanaf 20.00 uur. Na een woordje van Janine Podt, de voorzitter van Fct Reggestreek, en een speech van de voorzitter van FC Twente, Joop Munsterman, werd door beiden het convenant ondertekend waarmee de vereniging officieel erkend werd. Fct Reggestreek kreeg een wedstrijdshirt aangeboden met de

handtekening van alle spelers erop en een plaats op de Wall of Fame waar rondom het logo van Fct Reggestreek hun leden een steen kunnen kopen met daarop hun naam of een andere tekst. FC Twente kreeg een schild met logo aangeboden. Daarnaast werd Jan Aman door Joop Munsterman uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Aman werd beloond met een VIP arrangement voor 4 personen tijdens een wedstrijd in de Grolsch Veste. Hierna was er nog de mogelijkheid om vragen te stellen aan Joop Munsterman en aan Joey Pelupessy, de selectiespeler van FC Twente uit Nijverdal. “Er gaat voor ons nu veel veranderen nu we officieel erkend worden. We mogen nu bijvoorbeeld ook busreizen organiseren naar de uitwedstrijden van FC Twente. De thuiswedstrijden werden al verzorgd met busreizen voor de leden. We krijgen nu voorrang bij het kopen van de kaarten van uitwedstrijden en andere wedstrijden buiten de competitie om,” aldus de voorzitter van de supportersvereniging. Dat de supportersvereniging toekomstplannen heeft, blijkt wel, want de supporters van FC Twente in de Gemeente Hellendoorn en Raalte (daar hebben ze ook leden) wil iedereen nog dichter bij elkaar brengen, en hun belangen behartigen en activiteiten gaan organiseren voor de leden. Er zal ook medewerking worden verleend aan activiteiten van FC Twente. Door: Matthijs ter Avest

Burgemeester opent ZorgComfort Noord West Twente NIJVERDAL - Op maandag 3 juni vindt de feestelijke opening plaats van de winkel van ZorgComfort Noord West Twente. Burgemeester Anneke Raven verricht samen met de eerste klant van de winkel - de opening op ludieke wijze.Voorafgaand wordt de burgemeester bij het Huis voor Cultuur en Bestuur afgehaald met een zeer bijzonder rijtuig, een zogenaamd huifbed. In aansluiting op de officiële opening houdt de ZorgComfortwinkel deze hele week van dinsdag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur “OPEN HUIS”. Iedereen die nieuwsgierig is hoe de winkel eruit ziet of belangstelling heeft voor de vele openingsaanbiedingen, is dan van harte welkom. Onder de naam ZorgComfort Noord West Twente is er in de regio weer een nieuwe thuiszorgwinkel gevestigd, die duidelijk in een behoefte voorziet. Deze is gevestigd in het Paramedisch Centrum De Swanenborch aan de Grotestraat 44A in Nijverdal. Jaren geleden was dat de plek waar ThuisZorg N.W. Twente, nu

ZorgAccent geheten, een winkel had. ZorgComfort Noord West Twente staat garant voor een optimale dienstverlening voor verkoop van hulpmiddelen en zorg- en comfortartikelen. Met klanten wordt gezocht naar mogelijkheden en oplossingen om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Er zijn tal van hulpmiddelen en artikelen voor specifieke woonsituaties, om comfortabeler te douchen, slapen, koken, eten, tuinieren, recreëren en mobiel te blijven. Naast verkoop is ook uitleen en verhuur van hulpmiddelen mogelijk, in samenwerking met WelZorg

Nederland. Een eerste kennismaking tijdens de OpenHuis-week zal voor mensen uit de hele regio Noord West Twente een eerste stap zijn om de weg naar de winkel nadien te vinden, zo verwacht het eigenarenechtpaar Lianne BoschVos en Aart Bosch. De eigenaar van de ZorgComfortwinkel was voor het faillissement werkzaam bij Hulpmiddelen Centrum Noord Oost Nederland (HCNON) te Goor. Na sluiting van vele lokale thuiszorgwinkels zette HCNON in geheel Oost-Nederland zogenaamde Mobiele Service Punten in. HCNON stopte begin vorig jaar en toen ontstond er een groot probleem. Voor lenen, huren of kopen van kleine en grote hulpmiddelen en zorgartikelen moest men naar Almelo, Hengelo, Deventer of Zwolle. ZorgComfort Noord West Twente lost dit probleem op met een groot assortiment en deskundigheid op het gebied van zorg.

Lees verder op

www.hellendoorn-journaal.nl

Pleinconcert Avendo NIJVERDAL - Advendo is zaterdag 1 juni tijdens de cultuurmarkt in het centrum van Nijverdal op het Henry Dunantplein met de voltallige vereniging present voor het jaarlijkse pleinconcert.

Kwekerijdag MARIENHEEM - Om te vieren dat de kwekerij dit seizoen vijf jaar bestaat, organiseren Arjan en Elise op zondag 2 juni een dag voor plantenliefhebbers. Er is van 10.00 tot 17.00 uur een mooie plantenmarkt met een aantal goede collega’s die allen specialisten zijn op hun vakgebied. Daarnaast worden er twee lezingen gehouden. Om 11.00 uur door Geert Borgonje over ‘Het gebruik van planten in de tuin’ en om 14.30 uur door Coen Jansen over ‘Bijzondere vaste planten’.

Combiplan

NIJVERDAL - Wie van dichtbij wil zien en horen hoe het project Combiplan Nijverdal vordert en wat er zoal bij komt kijken om een tunnel te bouwen, kan op zaterdag 1 juni de bouwlocatie bezoeken. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de bouwlocatie van de Combitunnel in Nijverdal open voor publiek.

Ontmoetingsdienst DAARLERVEEN - Zondag 2 juni wordt er een ontmoetingsdienst gehouden, die door de evangelisatiecommissie. Deze openluchtdienst begint om 17.00 uur en wordt op het schoolplein “De Veenbrug” aan de Gerhard Nijlandstraat gehouden (bij slecht weer in “Het Trefpunt”). Volg ons op Twitter en Facebook

@HdoornJournaal facebook.com/twente.journaal


toelen s 6 + l e f * eetta s i t a r g el 6e eetsto Welkom in Lemelerveld bij

Wagenmans Wonen Armstoel Stacy RVS poten op parketwielen. In leer

Stoere eettafel In rustiek eiken. Zoals afgebeeld: 240x100 cm

399,-

1750,-

6 halen

5 betalen* 5000 m2 Wonen en Slapen

DE HELE MAAND JUNI

15% KORTING op alle woonaccessoires, verlichting en bedtextiel!

1 uur gratis ‘flits’ interieuradvies Elke zaterdag gratis 1 uur flits interieuradvies van Ilse van Studio20Tien (www.studio20tien.nl) Bel voor een afspraak 0572-371273.

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel

www.wagenmanswonen.nl


Op de u

College stelt raad voor door te gaan met betaald parkeren en doet voorstellen tot verbeteringen exploitatie

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de raad te vragen door te gaan met betaald parkeren en daar waar nodig maatregelen/verbeteringen door te voeren. Enerzijds zijn dat maatregelen om de opbrengsten te verhogen en de kosten te verlagen door onder andere het betaald parkeren per 1 januari 2014 vanaf 9.00 in te laten gaan, het systeem van afschrijven te veranderen en het tarief van de naheffing te verhogen. Anderzijds zijn dat verbeteringen voor de gebruikers zoals real-time parkeren, het instellen van een vergunningenzone in de Bloemenwijk en het openstellen van de parkeergarage vanaf 7.00 uur (dit was 8.00 uur). De huidige verlichting in de parkeergarage wordt dit jaar nog vervangen door LED verlichting, wat vanaf 2014 tot een besparing op de exploitatie leidt. Bloemenwijk wordt gebied vergunninghouders De raad wordt voorgesteld om in de Bloemenwijk vergunningen af te geven en het betaald parkeren daar op te heffen. Uit de evaluatie is gebleken dat de kosten hoger zijn dan de opbrengsten in dit gebied. Daarom wordt er overgegaan op een vergunningensysteem. Dit heeft een gunstig effect op de parkeerexploitatie. Bewoners kunnen en vergunning kopen voor € 30,- per jaar (2e vergunning € 60,-) en voor € 10,- een boekje met 10 ‘kraskaarten’ van elk een dagdeel, dus ochtend, middag of donderdagavond. Voorgesteld wordt dit per 1 januari 2014 in te voeren. Real-time parkeren Het college heeft besloten om real time parkeren in te voeren. Uit ana-

u

lyse van de naheffingen blijkt dat veel naheffingen werden opgelegd voor parkeerders die voor korte tijd in het centrum zijn. De tijd die men besteedt aan het kopen van een parkeerticket is relatief lang ten opzichte van de tijd die men in het betaald parkerengebied verblijft. Met de invoering van real-time wordt hieraan tegemoet gekomen. De mogelijkheden hiervoor zijn sms-parking, belparkeren, internetparkeren, het gebruik van een zogeheten parkeer-app (smartphones). Het college denkt hiermee ook de betalingsbereidheid te vergroten. Geen verhoging uurtarief, verlagen (bedrijfs)vergunning Het komend jaar wordt het tarief niet verhoogd. In de jaren daarna zal wel sprake zijn van prijscompensatie. Ook zal het tarief voor de parkeergarage niet verschillen met het tarief op straat. Wel wordt er voorgesteld om het tarief van de 2e vergunning voor particulieren te verlagen van € 120,naar € 60,- en dat voor een bedrijfsvergunning op naam van € 480,- naar € 240,-. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de oproep van de raad het betaald parkeren klantvriendelijker te maken en de kosten voor ondernemers te beperken. Molukkenstraat wordt blauwe zone Op verzoek van meerdere fracties, het exploitatietekort op de parkeerautomaat in de Molukkenstraat en naar aanleiding van een brief van Wibbelink, zal de gemeenteraad binnenkort worden voorgesteld om de Molukkenstraat als blauwe zone aan te wijzen per 1 september 2013.

Werkzaamheden: afsluiting Koersendijk 3 t/m 7 juni -Van Limburg Stirumstraat 10 t/m 14 juni

Vanaf maandag 3 juni tot en met vrijdag 7 juni wordt de Koersendijk voor het doorgaande verkeer afgesloten. De rijweg wordt op diverse plekken herstraat en alle putdeksels worden vervangen. Vanaf 10 juni tot en met 14 juni is de Van Limburg Stirumstraat afgesloten

voor het doorgaande verkeer. Hier wordt ter inrichting van de 30 km zone een snelheidsremmer, te weten een drempel aangelegd. Voor beide straten geldt dat bewoners tijdens de afsluiting hun huizen gewoon kunnen bereiken.

Afschrijving in 60 jaar De parkeergarage wordt nu afgeschreven in 40 jaar. Voorgesteld wordt om dit te verlengen naar 60 jaar. Gezien de kwaliteit van de garage en de gebouwen die daar op staan, ligt het voor de hand dat deze niet over 40 jaar worden afgebroken, maar dat de garage en de gebouwen vele jaren langer meegaan. Bij het verlengen van de afschrijving liggen de kapitaallasten € 50.000,- lager per jaar. Nadeel zijn de hogere kapitaallasten over de resterende looptijd. Wijziging vergunning bewoners – Tarief naheffing hoger Bewoners met een vergunning mogen niet meer parkeren in de Grotestraat, de Meijboomstraat, de Rijssensestraat en de Constantijnstraat. De reden hiervoor is dat de bezettingsgraad in deze straten 100% is en met deze maatregel er ruimte ontstaat voor bezoekers aan

u

de winkels in deze straten. De raad wordt voorgesteld om het tarief van de naheffing te verhogen naar € 56,- per 1 september 2013. Dat is het maximaal toegestane tarief. Met dit tarief wordt een groter deel van de kosten voor het uitschrijven van naheffingen gedekt. Dit betekent nog niet dat het tarief kostendekkend is, aangezien de werkelijke kosten per naheffing hoger liggen dan € 56,-. Verplaatsen twee parkeerautomaten Aan de noordzijde van de Grotestraat ter hoogte van EP komt een extra parkeerautomaat omdat de dichtstbijzijnde (op parkeerterrein Grotestraat Noord) niet te zien is. Ook in de Rijssensestraat komt een extra betaalautomaat aan de noordoostzijde ter hoogte van Scheer en Foppen zodat men voor een ticket niet meer hoeft over te steken.

Activiteiten in zwembad ‘het Ravijn’

Vaderdagtip!!! Onderwaterfoto

-16.00 uur; de glijbaan is open. Ook leuk als je een feestje wilt geven.

Op 5 en 6 juni kun je een foto onder water laten maken van je kind(eren) met daarbij een mooie omlijsting. Een foto kost € 6,50 per foto.

Activiteiten in de maand juni • Iedere woensdagmiddag is er bij mooi weer een springkussen aanwezig • Iedere woensdagmiddag kun je snorkelen van 13.00 - 17.30 uur; bij mooi weer is er geen snorkelen • 19 juni Dolf Moed voor de kinderen • 21 juni Midzomer nachtduik

Op zoek naar een origineel cadeau?

Dit kan tijdens de inloopochtend: woensdag van 10.00 - 11.00 uur of tijdens ouder- en kindzwemmen: donderdag van 09.00 - 11.00 uur Bij een buitentemperatuur minder dan 24 graden, kun je iedere vrijdagmiddag binnen zwemmen. Dit kan in het warme bad van 13.00

Fit de zomer in!!

Aquasporten kan op maandag, dinsdag, woensdagavond en vrijdagochtend maandag dinsdag woensdag vrijdag

aquajoggen aquatief aquajoggen aquasteps aqualatin

20.30 20.30 19.30 08.45 10.30 -

21.15 uur 21.15 uur 20.15 uur 20.30- 21.15 uur 09.30 uur 11.15 uur

31 mei 2013, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Op de Raadzaam u

Vergadering gezamenlijke raadscommissie

Op 10 en 13 juni is er een gezamenlijke vergadering van de commissies abzm, grondgebied en samenlevingszaken in de raadzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur, aanvang 20.00 uur. In de vergadering komt onder meer aan de orde:

u

Overige vergaderingen raadscommissies

Vergadering commissie samenlevingszaken

Op 11 juni vindt er een vergadering van de commissie samenlevingszaken plaats in de raadzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur, aanvang 19.30 uur.

De vergadering wordt voortgezet op 13 juni om 20.00 uur

In deze vergadering komt onder meer aan de orde: • Verordening Wet inburgering gemeente Hellendoorn 2013 • Betrokkenheid werkgevers bij uitvoering WSW en Participatiewet (op verzoek van fractie CDA op de agenda gezet) • Eerste bestuursrapportage 2013 • Informatie stand van zaken Soweco • Informatie m.b.t. overleggen bovenlokale zaken

U kunt de stukken van deze vergadering inzien vanaf dinsdag 4 juni.

Vergadering commissie grondgebied

• Kadernota 2014-2017 • Subsidiekader vrijwilligersorganisaties (advies B&W) In de vergadering van 10 juni is het mogelijk om in te spreken op de onderwerpen op de agenda.

Op 12 juni vindt er een vergadering van de commissie grondgebied plaats

in de raadzaal van het Huis van Cultuur en Bestuur, aanvang 19.30 uur. In deze vergadering komt onder meer aan de orde: • Evaluatie betaald parkeren • Herbeoordeling permanent bewoonde recreatiewoningen • Vaststelling uitvoeringsprogramma economische zaken en vrijetijdseconomie • Eerste bestuursrapportage 2013

Vergadering commissie Abzm

Op 13 juni vindt er een vergadering van de commissie abzm plaats in de raadzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur, aanvang 19.00 uur (tijdstip is vervroegd ivm de gezamenlijke commissievergadering aansluitend). In deze vergadering komt onder meer aan de orde: • Verzoek VNG Giro 555 Syrië • Eerste bestuursrapportage 2013 Spreekrecht Tijdens de vergadering kunt u uw me-

ning laten horen over een onderwerp dat op de agenda staat. Laat dit dan voor het begin van de vergadering aan de commissiegriffier weten, en wel bij Rinie Schuurman voor de commissies grondgebied en samenlevingszaken, tel. 0548-630210, en bij Karin Zomer voor de commissie algemene bestuurlijke zaken en middelen, tel: 630208. U kunt zich ook aanmelden per mail: griffie@hellendoorn.nl. Stukken inzien U kunt de agendastukken van tevoren inzien. U vindt de stukken in het infocentrum in het Huis voor Cultuur en Bestuur, in de ZINiN-bibliotheken in de gemeente en op http://raad.hellendoorn.nl. Vergadering volgen De commissievergaderingen kunt u vanaf de publieke tribune bijwonen en zijn ook live op internet te volgen via http://raad.hellendoorn.nl/. Ook na afloop blijft het mogelijk de vergaderingen via deze site te bekijken.

Officiële mededelingen u

Omgevingsvergunning e.d.

u Aangevraagde omgevingsvergunningen Nijverdal • Verdistraat, Sweelinckstraat en Bachlaan – het vervangen van dakplaten en pannen (16-05-13) • Energiestraat (naast nummer 3) – het kappen van 2 platanen (16-0513) • Wierdensestraat (langs de nieuwe Rijksweg N35 en het spoortracé Almelo-Zwolle) – het gewijzigd plaatsen van geluidsschermen (21-05-13) • Nieuwstraat 63 – het bouwen van een dakopbouw (22-05-13) Hellendoorn • Meester Werkmanstraat 21 – het vergroten van een werktuigenberging met een mestkelder (17-05-13) Daarle • Wierdenseweg 20a – het verbouwen van een schuur (18-05-13)

u

Daarlerveen • Wicher Weutestraat 14 – het bouwen van een tuinhuisje en een veranda (21-05-13) U kunt nog geen zienswijzen of bedenkingen indienen. Als u denkt door één van deze plannen in uw belangen te worden geschaad, vraag dan bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal naar eventuele mogelijkheden en het tijdstip waarop u hiertegen bedenkingen/zienswijzen kunt indienen.

(Reguliere procedure)

u Verleende omgevingsvergunningen Hellendoorn • Bibenstraat 46 – het bouwen van een aanbouw (23-05-13) Nijverdal • Hoornbloem 23 – het gewijzigd bouwen van een aanbouw (21-05-13) • Bachlaan (naast nummer 59) – het kappen van 1 esdoorn (23-05-13) • Schansertweg (naast nummer 3)

– het kappen van 2 valse Christusdoorns (23-05-13) Wanneer u belanghebbende bent en het niet eens bent met één van bovenstaande besluiten, kunt u binnen zes weken na de datum die tussen haakjes achter het besluit staat vermeld, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Dit bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en moet op zijn minst bevatten: • de naam en het adres van de indiener • de dagtekening • een omschrijving van dit besluit • de gronden van het bezwaar (de motivering) Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u ook de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel (postbus 10067, 8000 GB Zwolle) vragen een voorlopige voorziening te treffen.

u Verleende bouwvergunning Nijverdal • Ligtenbergerweg 1a – het tijdelijk plaatsen van een woonunit (23-05-13)

De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Wanneer u belanghebbende bent en het niet eens bent met bovenstaand besluit, kunt u binnen zes weken een beroepschrift indienen bij Dit beroepschrift dient te zijn ondertekend en moet op zijn minst bevatten: • de naam en het adres van de indiener • de dagtekening • een omschrijving van dit besluit • de gronden van het beroep (de motivering) Een beroepschrift schorst het in werking treden van het besluit niet. Indien wel schorsing wordt gewenst, dient bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel (postbus 10067, 8000 GB Zwolle) om een voorlopige voorziening worden gevraagd. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via: http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Vergadering Welstandscommissie

Voor inlichtingen over plannen die in de openbare commissievergaderingen worden behandeld kunt u op de dag voor de vergadering met het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal contact opnemen. Telefoonnummer 0548-630214. De volgende openbare commissievergadering is op 6 juni 2013 van 9.00 uur tot 12.30 uur op het volgende adres: Hellendoorn, gemeentehuis, Willem-Alexanderstraat 7, tel. 0548-630000.

31 mei 2013, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


7 Vrijdag 31 mei 2013

Hellendoorn Journaal Journaal Hellendoorn

OOp Op p Op dedede

Vrijdag 31 mei 2013

Verderop in Hellendoorn u

Vacatures voor vrijwilligers bij Vrijwilligersvacaturebank

De Vrijwilligersvacaturebank is onderdeel van Stichting De Welle. Zoekt u vrijwilligerswerk of wilt u vacatures voor uw organisatie aanmelden dan kunt u terecht aan de Dahliastraat 21 in Nijverdal. Tijdelijke ‘mantel’drager. Geef jij de mantelzorger een time-out? Dat kan je doen door de taken even een paar uurtjes over te nemen

Begeleider zeil/watersportvakantie. Nog geen vakantieplannen? Geen watervrees? Wordt begeleider bij een zeilweek voor mensen met een beperking. Tuin- en onderhoudsman Gedurende het hele jaar allerlei afwisselende werkzaamheden uitvoeren op een zorgboerderij.

Vrijwilliger voor jongeren Je zorgt ervoor dat de jongeren, met beperking, eén avond per week een gezellige en leuke avond hebben. Hun motto: “leef je leven”.

catures kunt u vinden op onze website: www.vcnijverdal.nl. Wilt u liever persoonlijke hulp bij het vinden van passend vrijwilligerswerk? Wij zijn iedere ochtend van 9.00 tot 12.00 uur geopend en helpen u graag!

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Vacaturebank, tel. (0548) 63 88 29, e-mail: vacaturebank@stichtingdewelle.nl. Andere va-

Verderop in Hellendoorn u Gemeente Hellendoorn u Gemeente Willem-Alexanderstraat 7 7442 MA Nijverdal Postbus 200 7440 AE Nijverdal 0548-630000 Gemeentebestuur@hellendoorn.nl www.hellendoorn.nl

u De loketten u Openingstijden: Zonder afspraak (vrije inloop) elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur. Op afspraak maandag, dinsdag en woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Op afspraak donderdag tussen 13.00 en 20.00 uur en vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur.

Digitaal loket U kunt voor informatie en een aantal diensten ook terecht bij ons digitale loket op www.hellendoorn. nl onder “diensten en producten” u Loket Bouwen, milieu en openbare ruimte Tel: (0548)-630214 bmo@hellendoorn.nl Storingsdienst openbare werken buiten kantooruren: 06-54347295 u Spreekuur snippergroen In verband met vakantie is er van vrijdag 31 mei t/m vrijdag 14 juni geen spreekuur snippergroen. Het loket Burgerzaken en belastingen Tel. (0548) 630216 bb@hellendoorn.nl

u Het loket Welzijn, inkomen en zorg Tel. (0548) 630215 wiz@hellendoorn.nl Afvalbrengpunt (ABP) Fuutweg 25 (’t Lochter), Nijverdal openingstijden: ma t/m vrij van 9.00-12.00 uur en van 13.00 –17.00 uur zaterdag van 9.00 – 13.00 uur Wmo-raad P/a Stichting de Welle, Dahliastraat 21, 7442 LA Nijverdal 0548-638810 info@wmoraadhellendoorn.nl www.wmoraadhellendoorn.nl

u www.hellendoorn.nl

u Bestuur Burgemeester en wethouders Voor het maken van een afspraak met de burgemeester of één van de wethouders kunt u bellen met het bestuurssecretariaat: 0548630301 / 630302 Spreekuur raadsfracties Op de volgende donderdagen houden de fracties spreekuur in het Huis voor Cultuur en Bestuur van 18.45 -19.15 uur: 6 juni. De fracties stellen het op prijs als u zich van te voren meldt met het onderwerp waarover u hen wilt spreken.

ADVERTORIAL

Open Dag bij Mediq Apotheek in Nijverdal op 8 juni MEER HELDERHEID IN MEDICIJNGEBRUIK EN KIDS IN DE HUID VAN DE APOTHEKER

UTRECHT – Mediq Apotheek in Nijverdal zet op zaterdag 8 juni de deuren wagenwijd open; klanten kunnen van 10.00 tot 13.00 uur onder andere terecht voor een rondleiding achter de schermen en extra informatie over de Medicijnmonitor. De Medicijnmonitor is een unieke service van Mediq Apotheek waarbij samen met de huisarts gekeken wordt naar mogelijke verbeteringen in medicijngebruik. Dit zorgt voor minder opnames in ziekenhuizen en minder complicaties. Kinderen zijn ook welkom tijdens de Open Dag! Zij kunnen die dag in de huid van de apotheker kruipen. Ze ontvangen een recept, wegen snoepjes af op een weegbalans en kunnen deze ter plekke, als een échte apotheker, afgeven aan hun ouders. Tot slot geldt de gehele dag een korting van 20% op het totale zelfzorg- en huidverzorgingsassortiment. Kortom: een dag om niet te missen! Medicijnmonitor: medicijnadvies op maat Mediq Apotheek levert de beste zorg op een toe-

gankelijke en persoonlijke manier. Daarom zet de apotheek op 8 juni de deuren open en organiseert informatieve én leuke activiteiten. Tijdens deze Open Dag kunnen klanten en andere geïnteresseerden kennismaken met Medicijnmonitor, een service die Mediq Apotheek ontwikkelde om de beste zorg op medisch gebied te garanderen. Samen met de huisarts zorgt de apotheek voor een optimaal medicijngebruik. Dit zorgt voor minder complicaties en minder ziekenhuisopnames. Inmiddels hebben de apotheekteams bij 54.500 patiënten de medicatie na overleg aangepast en bij 46.000 patiënten is de kans op een ziekenhuisopname verkleind. Kijkje achter de schermen Bezoekers van de Open Dag krijgen verder exclusief een kijkje achter de schermen van de apotheek. Voor één keer mogen zij met de apotheker of assistent mee achter de balie om de volledige receptgang te zien. Kortom: het pakken (van de medicatie uit bijvoor-

beeld de speciale lades of de medicijnrobot, in sommige gevallen bellen met de huisarts), plakken (van het etiket en aftekenen door een collega), verpakken en ‘zakken’ van de medicatie. In de apotheek is ook een speciaal plekje ingericht voor de kinderen. Gekleed in apothekersjas wegen de kinderen snoepjes af die ze daarna mee naar huis mogen nemen. De hele dag geldt er een korting van 20% op het totale zelfzorg- en huidverzorgingsassortiment. De Open Dag vindt plaats bij 220 Mediq apotheken door het hele land. Mediq Apotheek De Vries P.C. Stamstraat 82 7442 ZE Nijverdal

7


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 31 mei 2013

Schakers de Wingerd weer een ronde verder

8

Italiano circus naar Nijverdal

NIJVERDAL - Het kampioens-schaakteam van basisschool de Wingerd, bestaande uit Oseb Oseb Merkon, Anita Oseb Merkon, Wessel Heerink en Luuk Valk heeft afgelopen zaterdag een derde plaats gehaald bij de voorronde van het Nederlands kampioenschap schoolschaken. Een geweldige prestatie en dus door naar de volgende ronde!

NIJVERDAL - Stap uit de dagelijkse sleur, vergeet even alle beslommeringen en kom naar het Circus Iarz Italiano! Remo Iarz presenteert met trots zijn Italiano circus. Een traditie-rijke circusshow met; Acrobaten, jongleurs, trapezewerkers, clownerie en veel dieren. U kunt genieten van een indrukwekkende vrijheidsdressuur van prachtige paarden voorgebracht

door Emiliano Iarz. Een unieke groep exoten, bestaande uit kamelen, Watusi en Schotse Hooglanders en lama’s. Daarnaast kunt u pony’s verwachten, een duivenshow, hondenshow, enz... Kortom een boeiende show voor jong en oud. Het ruim twee uur durende programma wordt gepresenteerd in een viermasten chapiteau met ruim 800 zitplaatsen.

Locatie: Evenementenweide Koersendijk Nijverdal, van 7 tot en met 9 juni . De voorstellingen vinden plaats op onderstaande tijdstippen. Vrijdag 7 juni om 16.15 uur is de première en 19.00 uur. Zaterdag 8 juni om 15.00 uur en 19.00 uur. Zondag 9 juni om 14.00 uur.

Win vrijkaarten voor dit circus Twentejournaal geeft samen met circus Italiano vrijkaarten weg. Wilt u kans maken op 2 van deze kaarten, stuur ons dan een email met uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Naar: redactie@twentejournaal.nl. Deze prestatie betekent dat deze schaakmeesters 1 juni wederom vroeg uit bed mogen om naar Leiderdorp te gaan. Daar plaatsen de beste 6 teams zich voor het Nederlands kampioenschap.

Zo’n geweldige prestatie heeft een schaakteam van De Wingerd nog nooit eerder geleverd. ‘We zijn dan ook ontzettend trots op onze leerlingen en wensen ze heel veel succes!’, aldus Theo Rensen.

Bij winkeliers in het centrum liggen reductiebonnen, tegen inlevering van deze bon gaat er voor de middagvoorstelling 3 euro korting van de loge en rang 1 prijzen af. Voor de avondvoorstelling is de prijs 10 euro p.p. (loge uitgesloten). www.circusitaliano.nl

ELKE ZATERDAG GEOPEND

‘‘FLOORTJE POTGROND BV’’  

Kerkstraat 24   7442  ED    Nijverdal   Telefoon:  0548  363  040  

Dierenkliniek gespecialiseerd  in  de  behandeling   van  huisdieren    

Dierenartsen: C.J.  van  der  Meiden   M.  Strengers  

Openingstijden  

Maandag:   Dinsdag:     Woensdag:       Donderdag:     Vrijdag:      

9.00 -­‐    19.00  uur   9.00  –  19.00  uur   9.00  –  17.00  uur   9.00  –  19.00  uur   9.00  –  17.00  uur  

Behandeling uitsluitend  op  afspraak       Telefoonnummer  

0548 363  040  

Meer  informatie  vindt  u  op  onze  website  

www.dierenartsnijverdal.nl

Voor elke form ule de beste grond en bemes ting!

Totaalpakket van tuinbemesting Van potgrond tot D oude AANBIE INstalmest G: Bij afhaling van 2 kuub superm ix of veencompost gratis 1 zak koemestkorrel a es!5 kg t.w.v. € 7,19.

Verkrijgbaar in diverse volum

Wij bezorgen ook, van 1 m³ t/m 90 m³.

Aan

bieding 70 L po tgrond € 4,50 Nu ook verkrijgbaar: OND.NL WWW.FLOO op kijk info TeelaardRTJEPOTGR Voor meer e € 15 per m3 vulen metselzand vooraf even bellen. doordeweeks verkoop op zaterdag, Particuliere Oude st Esweg 19a 7688 RA Daarle P Fokke: 06-29031683

almest € 25 pe

r m3

Fax: 0546-697655 mail: info@floortjepotgrond.nl

Particuliere verkoop op zaterdag. Doordeweeks vooraf even bellen met Tel.: 06 - 2903 1683 - Openingstijden zaterdag: 08.00 tot 15.00 uur


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 31 mei 2013

Zonnige start Avondvierdaagse Nijverdal NIJVERDAL - Dinsdagavond is de Avondvierdaagse Nijverdal weer van start gegaan. De meisjes en jongens liepen samen met hun ouders of leerkracht door de Duivecatelaan. Van 28 mei t/m 31 mei werden er vele kilometers

in en rond Nijverdal gelopen. De start was in elk geval erg zonnig. De andere dagen liet het weer het iets afweten. Bin het ter perse gaan van deze krant was het aantal deelnemers nog niet bekend.

9

Kampioenen bij TC Hellendoorn HELLENDOORN - Het TC Hellendoorn jeugd mixteam t/m 17 jaar (zaterdagochtend) is voor de vierde keer kampioen geworden. Zij spelen dit jaar voor het eerst in

de eerste klasse. Gefeliciteerd! Ook is het TC Hellendoorn 2e damesteam, zij tennissen op de zaterdag in de 4de klasse, kampioen geworden. Van harte!

Uw team kampioen? Stuur uw kampioensfoto voorzien van alle namen naar: redactie@twente journaal.nl Misschien staat uw foto dan binnenkort in de krant.

Harmonicadag, een onvergetelijk muziekfestijn HELLENDOORN - Zaterdag 1 juni organiseert de Stichting Oald Heldern De Noaberschop zoals elk jaar een onvergetelijke muziekdag voor jong en oud. Naast ongeveer veertig harmonicaspelers en andere muzikanten verzorgt ook het shantykoor De Regghe Sangers een optreden. ‘Op de harmonicadagen is altijd ruimte voor de vrije spelers. Het is een open podium’, zegt organisator Frits van Buren. ‘Soms staan tientallen spelers met elkaar te spelen. Foto’s: Leonie Jansen. Vaak is er dan één voorspeler die

een lied inzet, waarop de rest vol enthousiasme inhaakt. Maar het komt ook voor dat twee spelers met elkaar in de slag gaan.’ Dit alles wordt gehouden op de

unieke locatie op en rond het terrein van museumboerderij Erve Hofman. Zittend op hooibalen onder de oude eiken, bij het schoapenschot of de rosmolen. Al met al een must voor de liefhebbers en voor alle anderen een genot om naar te luisteren. De Harmonicadag op zaterdag 1 juni en duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Erve Hofman, Hofmanstraat 2, 7447 AS Hellendoorn.

Nijverdal (naast Jumbo-Kuperserf) Kuperserf 13 7443 HC Nijverdal nijverdal@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur

Elke woensdag!

Verzilver uw goud in ons mobiel kantoor! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie. Let op: verplichte legitimatie bij binnenkomst!

Goudwisselkantoor ten g in goud, zilver en mun • ruim 25 jaar ervarin tie taxa e end blijv vrij en • een deskundige k indien gewenst per ban • contante betaling of de taxatie r voo te ruim rete • disc n van goud en zilver • advies in het belegge door heel Nederland n tore • meer dan 25 kan

Locaties van onze (mobiele) kantoren bij u in de buurt Nijverdal (naast Jumbo-Kuperserf) Kuperserf 13, 7443 HC Elke woensdag 10.00 - 16.30 uur Rijssen (parkeerplaats Hoge Pad) Elsenerstraat 33, 7461 DM Elke zaterdag 10:00 – 16:30 uur Enschede Haaksbergerstraat 133, 7513 ER Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

facebook.com/ goudwisselkantoor


10Vrijdag 31 mei 2013

Hellendoorn Journaal Journaal Hellendoorn

Column

Teken des tijds Als je last hebt van hooikoorts is het handig om regelmatig de website allergieradar.nl te raadplegen. Hier wordt voorspeld of je op een bepaalde dag extra rekening moet houden met niezen, tranende ogen en andere ongemakken die met deze kwaal gepaard gaan. Ga je op reis, dan vertelt wegenradar.nl waar de files en wegwerkzaamheden voor vertraging kunnen zorgen. Of de paraplu mee moet staat weer op buienradar. nl. Wat is het toch geweldig om in het internettijdperk te leven. Allerlei nuttige informatie onder de linker muisknop of achter een swipe op de smartphone. Wist u trouwens dat er ook een website bestaat die tekenradar.nl heet? Hier wordt u geïnformeerd over de activiteit van de teken in een bepaald gebied en wordt u gewaarschuwd voor een beet van deze vervelende parasiet die zich in ons land steeds beter thuis lijkt te voelen. In Nederland hebben we voornamelijk te maken

met de schapenteek. Een misleidende naam overigens want Ixodes ricinus, zoals de zondagse naam van deze parasiet luidt, leeft van bloed van allerlei verschillende dieren inclusief mensen. Deze kleine, spinachtige, beestjes zitten op planten en struiken te wachten tot er een gastheer langskomt. Eenmaal op de gastheer bijten ze zich vast in de huid om zich vervolgens vol te zuigen met bloed. Een vies gezicht, zeker, maar het gevaar schuilt ergens anders. Teken zijn soms besmet met een bacterie de die ziekte van Lyme kan veroorzaken. Een rode ring rondom de plek waar de teek gezeten heeft, soms pas weken na de beet, is vaak het eerste symptoom. En het is zeker een reden om uw huisarts te bezoeken. Cris van der Meiden Dierenkliniek Van der Meiden, Nijverdal 0548 363 040 www.dierenartsnijverdal.nl

Vrijdag 31 mei 2013

10

SVVN D3 kampioen NIJVERDAL - Met 39 punten uit 13 wedstrijden is SVVN D3 overtuigend kampioen geworden in de 4e Klasse 47 voorjaar 2013. Zij lieten hiermee de nummer twee in de competitie vijf punten achter zich.

Met een prachtig doelsaldo van 122 doelpunten voor en slechts 11 tegen hebben de spelers van SVVN D3 een fantastisch seizoen gespeeld. Volgens de begeleiders Jelle Ramerman en Bert Maris is deze prima prestatie vooral tot stand gekomen door de goede sfeer en onderling respect binnen het team. Foto: Geknield van links naar rechts: Ron Koeijvoets – Gijs Karkdijk – Tom Senkeldam – Mike Knobben – Rick Mars – Robert Smeijers en Oseb Oseb Merkon. Staand van links naar rechts: Roan Maris – Espen Holt – Quinn Wendels – Damian Plomp – Lennaert Snippe – Laurens van Buuren – Jesse Dijkman – Tychoo Wijnen.

Uitvoering Gyverda Daarle DAARLE - De Christelijke Gymnastiek- en Jazzvereniging Gyverda Daarle houdt vrijdag 7 juni haar tweejaarlijkse uitvoering. Het thema van de uitvoering is “40 jaar Gyverda”. Gedurende de groots opgezette show nemen de leden van de verschillende gym- en jazzgroepen u als toeschouwer mee naar verschillende optredens, maar voor de verdere invulling van het program-

Shantyfestival Nijverdal

ma zult u toch echt zelf moeten komen kijken. Na weken van voorbereiding en oefenen staan de leden klaar om hun oefeningen aan u te laten zien.

De uitvoering vindt plaats in de gymzaal van ’n Kadiek, Nieuwstadweg 1-a in Daarle. De zaal is vanaf 18.30 uur open en de uitvoering zal om 19.00 uur beginnen. De entree bedraagt 2,00 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree. Neem ook eens een kijkje op onze site www.gyverda.nl.


A A Auto-Aktueel Tips voor een optimale werking van uw auto airco *Gebruik de auto airco-installatie regelmatig. Hiermee vermindert u slijtage van lagers en pomp. Als een stilstaande pomp lange tijd op een trillende motor zit, krijgen de lagers een continue stotende belasting. Dit geeft meer slijtage dan een draaiende pomp. *Schakel de airco ca. 10 minuten voor u de auto gaat stilzetten uit. Er zit dan minder vocht op of in de omgeving van de verdamper in het aircosysteem. De kans op nare luchtjes is dan kleiner. Eenmaal per jaar laten desinfecteren is raadzaam. *Zet de airco minimaal 1x per week 10 minuten aan. Dit voor-

Autoservice Wilms

komt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en het voorkomt onaangename geurvorming. *Schrik niet als er een waterplas onder de auto ligt. Dit is condenswater, dat via de verdamper wordt afgevoerd. *Bij een extreem hoge buitentemperatuur kan het beste de ventilatiestand van “fresh air” naar “recirculation” worden omgeschakeld. Als de stand “fresh air” ingeschakeld blijft, moet de buitenlucht steeds worden afgekoeld. Daardoor gaat de capaciteit van de auto airco tekort schieten en kan het interieur onvoldoende worden

gekoeld. In de stand “recirculation” circuleert de lucht binnen de auto, waardoor het aircosysteem een veel lagere temperatuur kan bereiken. U krijgt dan nog maar 10% van de buitenlucht in uw auto. *Is het erg warm, zet dan voor vertrek eerst alle ramen en deuren open, zodat de grootste warmte weg kan en de compressor minder hard hoeft te werken. *Een auto airconditioning kost motorvermogen. Pas dus op met het gebruik hiervan als de auto hard moet werken, bijv. in de bergen. Zet hem tijdelijk uit om oververhitting van de motor te voorkomen.

SUBARU SPECIALIST -APK keuringen, -Reparatie en onderhoud alle merken (bedrijfs)auto en campers, -Banden service/opslag, -Auto verkoop / inkoop, -Airco service, -Snel-service accu’s, uitlaten, en storingen. Occasion’s van af 950,- incl. APK

Autoservice Wilms Rudolf Dieselstraat 4 07 7442 DR Nijverdal 0548-616688 www.autoservicewilms.nl

Nicolaus Ottostraat 7a 7442 DV Nijverdal T (0548) 616 999 E info@akn-nijverdal.nl W akn-nijverdal.nl

NERGENS GOEDKOPER!!! ARJAN KELDER AUTO'S

ARJAN

KELDER

AUTO’S

Energiestraat 5

Arjan

7442 DA Nijverdal

Bennie

06-53351509

Telefoon 0548-619687

Carlo

06-23990825

info@kelderautos.nl

Zaak

0548-619687

WWW.KELDERAUTOS.NL

Alfa Romeo 159 1.8 mpi Progression slechts 128DKM!! Zeer mooi!! BMW 3-SERIE 320d Executive Automaat PDC ECC Zeer mooi!! Chevrolet Aveo 1.4 16V LS Airco!! 26 DKM!! Chevrolet Kalos 1.2 pure 91.000 KM!! Chrysler Voyager 2.4 se automaat!! 7-persoons!! Citroen C4 picasso 1.6 VTi Business LPG G3 Navi PDC Trekhaak!! Citroen Jumpy 12 1.6 HDI L2 H1 DC Daewoo Matiz 0.8 Style apk tot 22-05-2014!! Stuurbekrachteging Dodge Caliber 2.0 crd s Fiat Panda 1.2 Emotion ECC LMV Zeer mooI!!! Fiat Punto 1.3 JTD Active Nieuwstaat!! Ford Fiesta 1.4 TDCiAmbiente 5DR Ford Focus wagon 1.8ddi futura Ford transit diesel l2h2 Honda Civic 1.3 Hybrid Belastingvrij! Hyundai i30 2.0i Style ECC Navi Trekhaak!! Mercedes-Benz A-klasse 160 Elegance Lang Airco! Navi! Trekhaak! Mercedes-Benz C-klasse 180 Kompressor Class Leer Xenon!! Nissan Interstar 100.33-538M 2.5 dCi L2H2 Zeer nette bus!! Nissan X-Trail 2.2 dCi Elegance 4 WD!! Navi ECC LMV!! Opel Astra 1.9 CDTi Edition Keurige auto!! trekhaak! Opel Astra 1.6 Business Opel Astra station 1.4 essentia Opel corsa 1.4i Swing Apk tot 15-02-2014 Opel Insignia 2.0 CDTI Zeer nette auto!! Opel 2.5 cdti l1h1 combi 99 kw 135pk Opel Zafira 1.9 CDTI Enjoy 150 pk Automaat!!! Peugeot 207 1.6 VTi Allure ECC Navi LMV!! Peugeot 207 SW 1.6 HDI 110 pk!! XS Airco!! Panoramadak!! Peugeot 307 SW Pack 1.6-16V Peugeot 308 SW 1.6 HDiF X-Line Peugeot 407 1.8-16V XR Pack 98DKM!! Peugeot Boxer 330CS 2.0 HDI L1 H2 Airco!!! Peugeot Partner Hdi Schuifdeur Renault Megane 1.6-16V Expression LPG G3

01-2008 09-2005 08-2009 03-2007 04-2002 11-2008 01-2008 05-2001 04-2008 07-2008 05-2007 03-2007 08-2004 2004 04-2008 03-2009 11-2004 09-2002 05-2005 03-2005 02-2006 02-2008 01-2006 12-1997 05-2009 12-2006 03-2006 08-2010 03-2008 09-2007 02-2009 06-2004 10-2004 2011 02-2002

€ 7.940,€10.450,€ 5.940,€ 3.940,€ 2.440,€ 9.740,€ 6.440,€ 1.440,€ 8.940,€ 5.740,€ 5.940,€ 5.940,€ 3.440,€ 4.950,€ 7.750,€ 8.940,€ 5.750,€ 5.750,€ 5.940,€ 4.940,€ 5.940,€ 7.740,€ 4.940,€ 895,€12.940,€ 4.940,€ 7.940,€ 8.940,€ 6.740 € 6.740€ 7.940,€ 5.440,€ 4.940,€ 6.950,€ 1.750,-

06-55128349

DIT IS SLECHTS EEN GREEP UIT ONZE VOORRAAD!!!!!!!!

ALLE INRUIL mOGELIjk!

Auto/motor/caravan/camper/ (recreatie)woning etc, etc

Renault Megane 1.6-16V Business Line LPG G3 ECC PDC Trekhaak!! Renault Scenic 1.9 dCi Dynamque Luxe Saab 9-3 1.8t Arc Launch Smart Fortwo cabrio 0.7 passion aut Toyota Aygo 1.0-12V access Zeer mooi!! Toyota Aygo 1.0-12V AIRCO! 5DRS! WEGENBEL. VRIJ! 18 DKM Toyota Aygo + 5 DRS!! AIrco!! WEGENBELASTINGVRIJ Toyota Aygo + 5 DRS!! AIrco!! WEGENBELASTINGVRIJ Toyota Aygo + COMFORT 5 DRS!! AIrco!! WEGENBEL. VRIJ Toyota Corolla 1.3 XLi Toyota Funcruiser 2.0 sr 4x4 dubbele open daken Toyota Prius 1.8 Aspiration ECC LMV!! WEGENBELASTINGVRIJ Volkswagen Buggy 1.6 Belastingsvrij!! Volswagen Caddy 2.0 SDI Zeer mooi! Slechts 124DKM!! Volswagen Golf VI 1.4 TSI 122 PK Trendline ECC NAVI 92 DKM!! Volswagen Passat station 1.9 TDI Trendline Nieuwstaat!! Volvo 240 2.3 GL 7-persoons, automaat, BIJNA WEGENBEL.VRIJ Volvo 740 2.3 GL Belastingvrij!! Zeer mooi!! Volvo C30 1.8 kinetic 70.000 KM!! Volvo V50 2.0D Momentum Volvo V70 2.0D kinetic ECC Navi Cruise!!!

07-2006 06-2005 01-2003 01-2006 02-2009 08-2010 11-2008 10-2008 12-2009 04-1995 06-1995 09-2009 10-1970 01-2007 04-2009 10-2005 10-1987 11-1986 02-2008 01-2005 02-2008

BOOT Edel 3 kajuitzeiljacht

€ 3.950,-

Campers * Citroen Jumper 2/3 persoons camper * Dethleffs Globetrotter camper1.9D slechts 157.000 km!! * Hymer 544 Hymer-Eriba Halfintegraal met sterke 2.5 diesel * Hymer camp 544 2.5TD Halfintegraal Hefbed!! * Possl 2 win 2.3 JTD 110pk GRIJP UW KANS!!! * Rimer Super brig 677 TC Camper XXL Garage 62.000 km!!

08-1995 03-1989 07-1989 11-1991 08-2002 07-2000

HOUD ONZE SITE IN DE GATEN, DAGELIjkS VERSE VOORRAAD.!!!!!!!!!!!!

WWW.KELDERAUTOS.NL

€ 3.940 € 3.250,€ 2.940,€ 4.940,€ 5.440,€ 6.940,€ 5.440,€ 5.440,€ 5.940,€ 1.250,€ 2.440,€12.940,€ 3.950,€ 5.740,€13.940,€ 7.940,€ 1.950,€ 1.940,€ 9.940,€ 7.940,€12.940,-

€ 6.950,€ 4.940,€ 5.950,€ 7.950,€18.940,€21.950


A A Auto-Aktueel

Hond nooit alleen in de auto Zomertips voor de auto Laat uw hond nooit alleen achter in de auto bij risicoweer. Dit geldt niet alleen voor de auto maar bijvoorbeeld ook op camping voor een tent, vouwwagen of caravan. Zelfs als het buiten maar 20º is, of bij bewolkt weer zal de temperatuur binnen al snel op lopen tot meer dan 45º. In de zomer is een binnentemperatuur in de auto van 70-80 graden niet ongewoon! De zon draait, een auto in de schaduw staat binnen de kortste keren in de volle zon. Raampjes een stukje open helpen bij een stilstaande auto niet. Ook niet bij een

rijdende, de lucht is wel in beweging maar er is geen doorstroom en dus geen koeling! Een hond raakt oververhit binnen een kwartier, dit is vaak dodelijk voor uw hond. Ziet u bij risicoweer een hond in een afgesloten auto dan mag u de politie bellen. Deze breken de auto open om de hond te bevrijden. De hond gaat mee met de dierenambulance naar een dierenarts. In een noodgeval zelf de auto openbreken als de politie te lang op zich laat wachten.

U loopt wel het risico van een bekeuring.

DOE HET ZELF GARAGE BDAW

HET ADRES voor een goede auto Gespecialiseerd in japanse auto’s

Tevens het adres voor:

• Reparatie en onderhoud • A.P.K. keuringen • Ruit-schade • Schade- herstel /afwikkeling/ verz. • Airco service • Afsleepdienst • Onderdelen en accessoires verkoop • Vervangende auto’s aanwezig Wierdensestraat 53 7443 AB NIJVERDAL Tel : 0548-617484

www.autopleinnijverdal.nl

Open ma t/m vr 9:00-18:00 za 10:00-15:00 zo gesloten Buiten deze tijden mogelijk op afspraak Rudolf Dielstraat 4J Bedrijventerrein ‘t Lochter 7442 DR Nijverdal Tel: 06 84067372 of 06 41411725 www.bdaw.nl

- LABEL

NISSAN JUKE GRATIS UPGRADE T.W.V.

NISSAN QASHQAI GRATIS UPGRADE T.W.V.

Airco | 17" Velgen | Bluetooth | Nissan Dynamic Control System

Navigatie | Achteruitrijcamera | 18" Velgen | Panoramadak

€ 1.500,-*

€ 2.200,-*

NISSAN JUKE EN QASHQAI NU MET GRATIS UPGRADES TOT WEL € 2.200,Het zijn de Take Away Days bij de Nissan-dealer. Kom langs en profiteer van de aantrekkelijke Take Away Deals, zoals een gratis upgrade op de Nissan JUKE of QASHQAI. Kijk voor meer deals op nissan-acties.nl of haal ze af bij de Nissan-dealer.

Dealer naam Autobedrijf Manenschijn Dealer adres 11 Wierdenseweg Telefoonnummer 7688 PK Daarle Tel: 0546 69 72 24 www.dealernaam.nl www.manenschijn.nl *De “Gratis Upgrade” t.w.v. € 1.500,- op een JUKE of € 2.200,- op een QASHQAI is inclusief BTW en BPM en is uitsluitend geldig bij aanschaf van een nieuwe JUKE Acenta of QASHQAI Connect Edition uit voorraad, met een klantorder datum tussen 01/04/2013 t/m 30/06/2013. Niet geldig voor lease-orders en/of in combinatie met andere acties. Niet inwisselbaar tegen contanten. Afgebeelde opties kunnen afwijken van standaarduitvoering. Raadpleeg voor de exacte specifi caties uw Nissan-dealer.

Overeenkomstig 715/2007.EG. Brandstofverbruik gecombineerd JUKE, QASHQAI en QASHQAI+2 gamma: 4,5-8,2 l/100 km, resp. 22,2-12,2 km/ltr. CO 2 -uitstoot variërend van 119 gr/km tot 187 gr/km. Alle wijzigingen voorbehouden aan Nissan Nederland.

In de zomer en zeker op reis, zien onder meer de banden, motorkoeling en remmen van de auto zwaarder af dan in dagelijks verkeer. Een kleine check-up vooraf is raadzaam.

die manier onttrek je warmte aan de motor. Helpt dit middeltje niet, zet dan zo snel mogelijk de wagen aan de kant om motorschade te voorkomen.

Banden

Airco

Een band met abnormale slijtage en/ of te lage bandenspanning verhoogt het risico op een klapband. Controleer ook de reser veband. Constructeurs besparen op het reservewiel door je op te zadelen met een thuiskomertje of – nog erger – een bandenreparatieset. In beide gevallen zal je niet ver geraken en moet je opletten voor de maximumsnelheid. In principe geraak je enkel tot bij de garage. Je kan natuurlijk ook de wegenwacht bellen.

Koeling

Filerijden en een zwaardere belasting stellen de koeling erg op de proef. Zie je de meter van de motortemperatuur schrikbarend stijgen, zet dan je verwarming in de hoogste stand en schakel de luchtaanjager aan. Zet natuurlijk de ramen even open. Op

Maak oordeelkundig gebruik van de airco. Weet dat die vocht onttrekt aan de omgeving. Zet de temperatuur zeker niet lager dan 22°C. Staat er een plas water onder de wagen en voelt die vettig aan, dan heb je mogelijk een probleem met de koeling. Is het slechts water, dan is het condensatievocht van de airco en hoef je je geen zorgen te maken

Remmen en koppeling

Aanschuiven in de file eist veel van de koppeling. Files op bergwegen belasten ook de remmen. Problemen kan je voorkomen door af te remmen op de motor, de koppeling niet te laten slippen (spelen met het koppelingspedaal) en waar mogelijk de handrem te gebruiken. Laat de remmen nakijken voor je vertrekt.

Tips tegen autoinbraak *Sluit uw auto volledig af (portieren en ramen) *Laat geen (waardevolle) voorwerpen in uw auto achter *Laat het dashboardkastje / de afdekhoes van de kofferruimte open *Verwijder zo mogelijk de houder van navigatieapparatuur (en de afdruk van de zuignap wegpoetsen!) *Parkeer uw auto in het zicht en/of op een goed verlichte parkeerplaats *Hang ‘Deze auto is leeg’-spiegelhanger aan uw achteruitkijkspiegel. Deze is af te halen bij de Informatiewinkel


Autobedrijf Autobedrijf Een Auto-Aktueel H rr rr yyen N Ha a ijsN ii jj b bo oe e rr

A A

Nieuwe Nissan Note in september in de showroom

Nissan presenteert de nieuwe Note. De compacte MPV combineert een slim ontwerp met unieke technologie in het B-segment. De nieuwe Nissan Note debuteert op de Autosalon van Genève die begin maart wordt gehouden. Rond de herfst staat ‘ie bij de dealers. Volgens Nissan profiteert de Note van een uitgebreid onderzoek dat onder Europese automobilisten is verricht. Zo is de Note voorzien van een zogenoemde Safety Shield - een verzamelwoord voor allerlei veiligheidstechnieken, zoals Blind Spot Warning, Lane Departure Warning en Moving Object Detection.

met een CO2-uitstoot van 99 g/km. De DIG-S is optioneel leverbaar met een CVTautomaat (119 gram CO2/km). Dieselen kan met de nieuw ontwikkelde 1.5 dCi. Deze krachtbron levert een vermogen van 66 kW (90 pk) en verbruikt gemiddeld slechts 3,6 l/100 km. De CO2-uitstoot bedraagt 95 g/km.

ijskoude aanbieding Gratis Gratis Aircotest Aircotest en en /of /of p Bij aankoot Cool Swif van een rrangement ga gratis da rsonen bij voor 2 pe

ruitreparatie ruitreparatie

Op Op zaterdag zaterdag Bij 8 Bij inlevering inlevering van van deze deze bon bon 8 mei mei a.s. a.s. ontvangt u 20% korting ontvangt u 20% korting 8.30 8.30 -- 12.30 12.30 op van Wist dat schade aan een auto-airco door op het hetuvullen vullen van uw uw airco airco uur achterstallig onderhoud behoorlijk uurin de papieren kan lopen?

Koel het voorjaar in. Het mooie weer is in aantocht! Maar weet u Koel het voorjaar in. Het mooiejaarlijks weer is getest in aantocht! Maar weet u dat de airconditioning eigenlijk moet worden. Jaardat de airconditioning eigenlijk jaarlijks getest moet worden. JaarDoor geregeld uw airco te laten voorzien van nieuw koudemidDeze Swift is standaard uitgerust supercompleet. wensen overgelaten; ABS met EBD, BAS, airbags voor lijks “lekt” uw airconditioning zo’n 10% koudemiddel waardoor de lijks “lekt” uwfilters, airconditioning zo’n koudemiddel waardoor de Met o.a. centrale deurvergrendeling met afstandsbestuurder en passagier, zij-airbags de voorstoelen, del envan de het systeem op10% lekkage en de incompressor door werking het systeem vermindert. Wij hebben de middelen en bediening, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, en gordijnhoofdairbags voor én achter.de En numiddelen is deze werking van het systeem vermindert. Wij hebben en ons te laten controleren kunt u dat voorkomen. de erkenning omelektrisch uw airco in goede staat brengen en te houden. elektrische stuurbekrachtiging, bedienbare Swift dus ook nog eenste voorzien van gratis airconde omLemelerveld uw airco in goede staat tewilde brengen ramenerkenning vóór, elektrisch verstelbare en verwarmbare ditioning. Hoe compleet u het autoruiten. hebben?en te houden. Als GlasGarage controleren wij uw Evenbuitenspiegels. Ook aan de veiligheid is niets te Er is overigens al een Swift vanaf € 10.954,-. Als GlasGarage Lemelerveld controleren uwhet EvenBij Aircoservice Lemelerveld bent uwij aan adres! tuele sterretjes worden kosteloos gerepareerd. Aautoruiten. lajuiste minuut of na tuele sterretjes worden kosteloos gerepareerd. Brandstofverbruik 2004/3/EC (benzine): 5,8-7,0 l/100 km; 14,3-17,2 km/l; CO : 139-165 g/km.A la minuut of na overleg volgens afspraak. Tip: zorg ervoor dat u uw groene kaart overleg volgens bij de hand hebt!afspraak. Tip: zorg ervoor dat u uw groene kaart bij de hand hebt!

Around View Monitor

De Note is ook de eerste B-segmentauto die is uitgerust met een Around View Monitor. Dit is een parkeerhulpcamera met een ‘helikopter-view’, zodat de omgeving rondom de auto in één oogopslag is te zien.

2

Verder is ook de nieuwste versie van Nissans Connect-navigatiesysteem beschikbaar.

Swift Cool. Inclusief gratis airco v.a. € 12.632,-

Motoren

Terwijl Terwijl u u wacht wacht kunt kunt u u genieten genieten van van een een kop kop koffie koffie

Genoemde adviesprijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en legeskosten.

Autobedrijf Harry Nijboer Lemelerveld B.V.

Nissan levert de Note met keuze uit drie motoren. Het basismodel wordt aangedreven door een 1,2-liter driecilinder benzinemotor met 59 kW (80 pk) en 110 Nm. Het verbruik van 4,7 l/100 km staat gelijk aan een CO2-emissie van 107 g/km. Voor meer pit is er de bekende 1.2 DIG-S met 72 kW (98 pk) en 142 Nm.

Handelsweg 2, 8152 BN Lemelerveld, Tel. (0572) 378 750 Autobedrijf Harry Nijboer Autobedrijf Harry Nijboer GlasGarage Lemelerveld GlasGarage Lemelerveld Handelsweg 2 Handelsweg 2 8152 BN Lemelerveld 8152 BN Lemelerveld 0572 - 378750 0572 - 378750 0572 - 372490 (GlasGarage) 0572 - 372490 (GlasGarage)

Het verbruik is vastgesteld op 4,3 l/100 km

MERK Honda Opel Audi Ford Toyota Hyundai Fiat VW BMW VW Jeep Citroen Hyundai Mercedes Renault Seat Peugeot Skoda

TYPE Civic 1.8i 140pk Meriva 1.4T 120pk A1 1.2TFSI 105pk Sportback C-max 1.8i Flexifuel Titanium Corolla Verso 1.6Vvti Terra I30 Stationcar 1.4i 109pk Doblo 5 persoons 1.6D. Golf Plus TDI 105pk 318 Touring Business Caddy LIFE 5-persoons 1.6i Grand Cherokee 3.7i automaat C5 Break 2.0i 140pk I10 5 deurs Active Cool C 200 CDI automaat Clio 1.2i 5-deurs Leon 1.6TDI Ecomotive 308 1.6 Vti X-line business Fabia 1.4i 86pk

BJ 2006 2012 2012 2009 2008 2011 2011 2007 2006 2008 2006 2007 2008 2011 2010 2011 2008 2010

KM 116.000 44.000 18.000 58.000 136.000 65.000 19.000 152.000 87.000 85.000 117.000 139.000 33.000 40.000 74000 92000 133000 27.000

EXTRA’S climatronic, 17”LM velgen airco, stoelverwarming zwart metallic met zilver dak climatronic, 17”LM velgen airco, cpv+afst.b..,el. Ramen airco, 4 nieuwe banden airco, dubbele schuifdeur airco, navigatie, trekhaak airco, 4 nieuwe banden airco, navigatie, trekhaak Laredo uitvoering 4x4 climatronic, trekhaak airco, trekhaak, LM velgen Xenon, clima, zwart Aircocruise-control, radio/cd airco, LM velgen, zwart met. navigatie, climatronic, zwart climatronic, cruise-control

PRIJS € 9.250 € 16.700 € 18.700 € 15.500 € 9.900 € 12.700 € 16.500 € 7.950 € 12.880 € 9.950 € 13.450 € 7.250 € 5.850 € 29.900 € 9.350 € 13.900 € 8.950 € 10.900

WERKPLAATSACTIE

WERKPLAATSACTIE

APK-Keuring € 10,-

Airco controle & vullen € 75,-

Autobedrijf Snijders, Albert Einsteinstraat 4, Nijverdal, tel:0548-612815 Wij zijn onderdeel van Autogroep Snijders en hebben ook vestigingen in Almelo, Hardenberg en Ommen. www.autogroepsnijders.nl


Marktstraat 20 7642 AL Wierden

RIJSSENSESTRAAT 136B 7642 NN WIERDEN

Zomerkriebelz op 4 en 5 juni Wilt u ook langer zelfstandig blijven wonen? Lever dan deze bon in en krijg GRATIS een passend advies op maat! Handelsweg 9 7641 AC Wierden Tel: 0546-589300 Fax: 0546-589301 www.installatiegroepalmelo.nl info@installatiegroepalmelo.nl

HOGE HEXEL - Ondernemers uit Wierden en omgeving organiseren de zomermarkt ‘Zomerkriebelz’. Deze markt vindt 4 en 5 juni in de avonduren plaats bij bistro en zalencentrum Aan de Tolplas in Hoge Hexel. De ondernemers zijn vertegenwoordigd in allerlei disciplines, van notaris en bakker tot beautysalon en woonwinkel Een kleine 30 ondernemers uit Wierden,Vriezenveen en Almelo doen mee met Zomerkriebelz. De Winterkriebelz-avond in november 2012 was namelijk een groot succes. Ongeveer 1500 bezoekers kwamen naar Hoge Hexel om rond te neuzen op deze wintermarkt. Het is de bedoeling om deze Kriebelz 2 tot 3 keer per jaar te organiseren.Voor ondernemers een ideale gelegenheid om hun producten en hun naam te promoten in deze barre tijden. Net als vorig jaar heeft de organisatie besloten de kosten voor ondernemers zo laat mogelijk te houden. Aan de Tolpas in Hoge Hexel kent sinds kort nieuwe uitbaters: Wietze en Iris Nijen Twilhaar. Zij hebben de organisatie van de zomermarkt op zich genomen, samen met: Nanja Vloebeld, Annelies Eertink, Gerdie Pots, Anneke Hospers, Aly Brunink en Alex Jorink. Kom dus op 4 en 5 juni naar aan de Tolplas, vanaf 19.00 tot 22.00 uur. Gratis entree en parkeren. Op deze pagina vindt u diverse aanbiedingen die alleen geldig zijn op deze zomermarkt.

meubels enzo

www.wonenduzz.nl Vrijdag & zaterdag: Maandag t/m donderdag:

11.00-17.00 uur doorlopend 10.00-21.00 uur op afspraak

M: info@wonenduzz.nl, T: 0546-702110 / 06-47026555

Aan de Tolplas Hexelseweg 80 7645 AM Hoge Hexel / Hellendoorn

www.slagerijaalderink.nl

In de maanden juni en juli 2013 een zonnebankkaart van € 59.50 nu voor € 52.50

Binnenhof 47 7642 GW Wierden 0546-572922

Slagerij Aalderink Westeinde 613 7671 GC Vriezenveen 0546-561274

t voor €5,3 droge wors En veel lekkere snaaierij voor een heerlijke zomer avond.


Bij inlevering van deze bon

20% korting op een kappersbehandeling

15% korting op het gehele assortiment voor de

bezoekers van Zomerkriebelz. Of tegen inlevering van de advertentie. Inclusief actie-artikelen.

www.fietscity.nl

Vorig jaar uitgekozen tot meest speciale concept op kappersgebied van NL Nu genomineerd voor meest leuke kapsalon van gemeente wierden like ons op facebook || Bezoek onze website: www.remzwierden.nl Marktstraat 17 || 7642 AK Wierden || 0546-625726

Het Wendelgoor 3 - 7604 PJ Almelo - Telefoon: 0546 - 571 234

De leukste zomermarkt van Twente!

Acties geldig op 4 & 5 juni Gratis entree

Gratis parkeren Wij zijn begonnen met afprijzen

30% 0% korting 5 20%

25% korting op alle zonnebrillen t/m 7 juni Adres: Marktstraat 4B, 7642 AL Wierden Telefoon: 0546 570 683

op alle damesen herenmode

Dameskleding van: McGregor, Josephine & Co, Mark, Scarva, Scarva Jeans, l’Argentina, Claudia Strater, Elisa Cavaletti, Van Avendonck, van Olsen, Dolce Vita, Alan Red, Pools, Roberto Sarto, Another Woman, Leo Guy, Apriori, Cambio, Rosner, Gardeur, Arma, Zerres, Creenstone, Beaumont, Rabe, Frankwalder, Basler, Pause Cafe, Fred Sabatier, Cavallaro, Etoile du monde, Toni, Damo, Seda. Herenkleding van: NZA, Mc Gregor, Vanguard, Van Santen van Santen, Cavallaro, Stones, Pierre Cardin, Culture, Camel, Baileys, Gardeur, Giordano, Donar, Ledub.

NIJVERDALSESTRAAT10-16 10-16 WIERDEN. WIERDEN. TEL. 0546-571264. NIJVERDALSESTRAAT TEL. 0546-571264. VRIJDAG KOOPAVOND. WWW.MODEPLEINDEBRINK.NL WWW.MODEPLEINDEBRINK.NL VRIJDAG KOOPAVOND.


Hej 31 05 2013  
Advertisement