Page 1

www.hellendoorn-journaal.nl

Vrijdag 27 april 2012

Samen Wille

Enthousiaste bezorgers gezocht

>>>>> zie pagina 3

Voor de bezorging in de regio Nijverdal

Auto Aktueel >>>>> zie pagina 16 t/m 18

Min. leeftijd 13 jaar Leuke bijverdienste Werken aan je conditie, lekker in de buitenlucht

Weersvoorspelling Vrijdag

7° 18°

Zaterdag

9° 17°

Zondag

6° 23°

TWENTE JOURNAAL verspreidingen bezorging@twentejournaal.nl

UMX cross op De Koetree

Voute Frijdag op z’n Hollands HELLENDOORN De Hellendoornse Harmonie pakt 11 mei in de Lantaarn weer uit met een spectaculaire Voute Frijdag met als thema “Ik hou van Holland”. Het belooft een knotsgekke avond te worden met veel gezelligheid en muziek van Nederlandse bodem. Denk hierbij aan nummers van artiesten als Andre Hazes, Guus Meeuwis, De Dijk, Anouk, Kyteman, Acda & de Munnik, Marco Borsato, Doe Maar en DJ Tiesto. Het programma bestaat uit 50 hits, waaraan de bezoekers interactief mee kunnen doen. Dit kan namelijk via Twitter en telefoon, die rechtstreeks in verbinding staat met het showorkest. Dus het publiek bepaalt wat er gespeeld wordt: Een uniek concept. Van het publiek wordt verwacht dat men verkleed komt. De zaal is open vanaf 20.30 uur. Entree kost tien euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Hofman te Hellendoorn, leden van de Hellendoornse Harmonie of via de website www.de-lantaarn.nl.

Draai de krant om voor

Vier Koninginnedag in Hellendoorn HELLENDOORN - Op 30 april viert de Oranje Vereniging Hellendoorn vanzelfsprekend Koninginnedag. U bent bij deze van harte welkom op De Hofmansweide te Hellendoorn.

Hellendoorn los. De dag wordt vooraf gegaan op 29 april door de Nacht veur de Slag. Gemengde teams van 7 personen strijden met elkaar op diverse onderdelen. Leuk om mee te doen, maar nog veel leuker om naar te kijken.

voor inwoners van dorp Hellendoorn een gezellige verrassingsmiddag voor ouderen (65+), op vrijdag 25 mei in “De Kroon” te Hellendoorn. Aanvang 14.00 uur.

Installatie en Kachel onderdelen

w w w. F o l b e r t S h o p . n l

Om 7.30 uur gaan de hekDeelname kan door midken open voor een rommel- Het programma: Teams del van inschrijving en eigen 35 7671 RB VRIEZENVEEN tel.0546-561031 marktAlmeloseweg (opgave niet nodig) verzamelen bij De Kroon bijdrage á tien euro per peren tegen 9.30 in uuronze kan men 12.30 uur, woensdag 25 ! Welkom winkelomof bezoek onzeOptocht website soon. voor Opgave al uw onderdelen beginnen met de gezellige naar Slagveld om 13.00 april en woensdag 2 mei, fietstocht. uur, Openingsceremonie van 15.30 – 17.00 uur in om 13.15 uur. De spelen het Noaberhuus. Inlichtingen Aan het begin van de middag gaan om 13.30 uur van via Marion Wermink, tel. mogen de kinderen hun bal- start. Het eindspel start 06-41880094. lonnen oplaten van de bal- om 18.00 uur. De prijsuitlonnenwedstrijd en kan men reiking en Prijsuitreiking en Kijk voor meer inforgenieten van een optreden Slotceremonie is om 21.00 matie over wat er in van de Boer’n Dansers uit uur in De Lantaarn. Hellendoorn en omgeHellendoorn. ving te doen is met Ouderenmiddag 2012 Koninginnedag op Slag um Heldern De Oranjevereniging pagina 12 en 13 van Elk jaar barst de strijd om Hellendoorn organiseert deze krant.

Rentevast 10 jr. 4.4% DUIDELIJK VERHAAL

scor

e

8.9 ind epen

der

Grotestraat 270 Nijverdal 0548-624146 Openingstijden: ook ‘s avonds en zaterdags

Almeloseweg 35 7671 RB VRIEZENVEEN Tel. 0546-568670

Gespecialiseerd in gas, hout, pellet ,elektrische haarden, hout-cv kachels, rookkanalen, inbouw en installatie www.haardhuys.nl

HELLENDOORN - MCNH houdt zaterdag 28 april de eerste uitwisselingscross (UMX) van dit seizoen op circuit De Koetree in Hellendoorn. De UMX is een serie wedstrijden van clubs uit de regio Twente – Achterhoek waarin alleen rijders die lid zijn van één van de deelnemende clubs strijden om het UMX kampioenschap.

Voor de 4e keer doet ook de MCNH mee aan deze serie. Aan de start komen de volgende klassen: Dames & 40+, MX 2, open en Super. Voor donderdag 19.00 uur moeten de rijders zich voor inschrijven bij hun club. Publiek is welkom bij deze wedstrijden, toegang is gratis. De volgende wedstrijd voor het clubkampioenschap van de MCNH is de cross op zaterdag 19 mei.

Heuver-Plaza Constantijnstraat 13-15 7442 MC Nijverdal T 0548 - 65 42 71

500 gram Nasi met Atjar

€2.99

Actie geldig t/m 3 mei

18 mei 2012:

KORENCONCERNT

HELLENDOOR

doorn (d’Oale Grieze Locatie: PKN Kerk Hellen llendoorn He in Dorpsstraat open 19.30 uur) rk (ke r Tijdstip 20.00 uu

zie pagina 10 M.m.v.

4e 4e jaargang jaargangnr. nr.17 2

Verschijnt iedere week in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Hulsen, Daarle, Daarlerveen en volledig buitengebied 074 - 259 66 33

het Rijssens Mannenkoor

en 16.500 exemplaren Oplage KORTINGSBO oor Mannenk ‘Die Gouwe Sanghers’

van

kunt u tegen Bij inlevering van deze bon keur aan p.p. meegenieten van een Ma klanken van o.a. het Rijssens


idtoepassing. eslak, die informeren over de natuur

café van het Kulturhus in ken en acht grove dennen, verbouwd en uitgebreid tot zijn al gemarkeerd. Eén jene- Buitencentrum De Sallandse verbes zal worden verplaatst. Heuvelrug. Het gaat om een jeneverbes Het huidige bezoekerscendie ruim 15 jaar geleden hier trum is tijdens de bouw is aangeplant, ter ere van de gesloten. Er is een tijdebouw van het toen nieuwe lijke voorziening ingericht bezoekerscentrum. Ook de met voldoende ruimte om lindeboom, bij de opstap- mensen te ontvangen en te plaats voor de heideslak, die informeren over de natuur de laatste gaat op nu de eindelijk de zomer echt los. en de berichten voorzieningen door de buurt Volgens is geschonMet Koninginnedag in het verschiet en € 1,mensen te ontvangen en te ken aan Staatsbosbeheer, Sallandse Heuvelrug, inclu-natuurlijk de meivakantie, lindeboom, bij de opstapis er reden evenEind bij Sans te shoppen ten, maar ook door het succes over de natuur zal blijven staan. De bomen sief eengenoeg tijdelijkeom winkel. plaats voor de heideslak, die informeren Bovendien hebben we een paar zeer interessante aanbiedingen! van voorgaande jaren, verwacht 2012 zal het nieuwe buistaan in het buitengebied. door de buurt is geschon- en de voorzieningen op de tencentrum geopend zijn èn Dat betekent dat voor de de aan organisatie dit jaar zo’n dui- Heuvelrug, incluSallandse ken Staatsbosbeheer, sief een tijdelijke winkel. Eind kap van deze bomen geen is de buitenruimte opnieuw zalzend blijvenbezoekers. staan. De bomen Die overigens 2012 zal het nieuwe bui- gemeentelijke kapvergun- ingericht. staan het kunnen buitengebied. niet inalleen luisteren (Wij bezorgen van naar do. t/m zo.) tencentrum geopend zijn èn Dat betekent dat voor de Zunnewende 2011 gedichten, verhalen en muziek. is de buitenruimte opnieuw kap van deze bomenen geen bestel!!! Bel gemeentelijke kapvergun- ingericht.

aan bij het heidegepersoonlijk konden bedan- Alsafhankelijk van hetdeweer. De de Noord binnen. Voorwaar eenbleef hele prestadankinontving trainer thuisbasis deoorklonk jaren, staan buitengebi ed. meer 2012Kruidenwijk, zal bezoekerscentrum het nideeuwe buiOpel en voorzi e ni n gen op de syaliteit geschonien de melding indeovereenstemming bied. Het en verwacht ken. Het daarna nog bomenSnackbar diehet gekapt zullen tie in de turbulente wereld een herinneringsgeschenk van badmintonvereniging van Staatsbosbeheer onrustig in rhet sportworden, vijfEdwin eiken, berDat betekent dat zaldrie voorook de Voice tencentrum jn BC èn met artikel 39b van de-Wbb kan eerbosbeheer, diBurer. t jaarvan zo’lang ncaféladui Sal ndse Heuvel ug, i n cl u Naast of geopend ziwordt Wolves de sport waarbij traien zal de wisselbokaal van Reflex. van het Kulturhus in ken en ‘t acht groveKeetje dennen, verbouwd en uitgebreid tot saneerder vanaf deze bomen geen Buitencentrum iNyhoff s de buitenruimDete Sallandse opnieuw siefvijfKruidenwijk, tijdelijnake dewinthuisbasis kel. Eind kap De bomen de trainer de zijnHolland-finalist alvan gemarkeerd. EénErwin jeneers. Die Rijssen overi geenbadmintonvereniging ensweken zijn stem laten horen. Als echte Heuvelrug. sgeschenk van BC verbes zal worden verplaatst. ontvangst Duivecatelaan 2 kapverguninop geri-huidige cht.Nijverdal 2012van zalde melding het nieuwe bui- gemeentelijke itengebilvan eisd.datum Sallander trad hij0548 al vakerHet op nnen u teren naar bezoekerscenokaalDemo Reflex. Het gaat om T eenel: jeneverbes 61 27 dagen! Demogroepen Fysion Nijverdal treden veel op nvangen de sanering. geopend zijn èn die ruim 15 jaar geleden hier trum 92 tencentrum trhalvooren demet is tijdens de bouw het festival. Ook André Manuel, Zunnewende 2011 en imuzi ebuik.over or nadere deze gesloten. is een tijdeaangeplant, van maand de Van Demo Antara Gehele bekend vanterdeere regiosoap Jong Erapril tLenruiCosmo mte opnieuw- isbouw omen geenNinlichtingen I J Vs EdeR DA lijke voorziening ingericht van het toen nieuwe Leu en Oale Groond, is van de lding kuntGymsportvereniging u contact opnemen metFysion Kipknots verdal treden Ook de met voldoende ruimte om ingericht. veel op bezoekerscentrum. kapvergunpartij. Mede door deze arties-

een bloeiende heer S.B.J.isBrekelmans van hetvereniging team met ongeveer 1200 dem (telefoon 038 499 78 24). leden

verdeeld, over verschillende takken van sport. Zo ook de demogroepen onder de Nu €48.895, - 06/2011 danstak. The Pitch Up Demo Demo GTCDance Crew enAstra ’t Serbo Team zijn daar onderdeel van. Deze demogroepen staan onder leiding van Sarien Westenberg.

RMTEPOMPEN

een soort op 9 maart en de Fysion dag. NNEPANELEN Snackbar €28.750, essionele Op 10 maart houdt Fysion Demo muziek. DeKeetje een ‘FysioAgila n dag’ in Sporthal ‘t aar weer de Kruidenwijk. Sinds 1

WARMTEPOMPEN ZONNEPANELEN T: 0548 619227

CV-KETELS WARMTEPOMPEN

De, in totaal, 22 meiden dan01/2012 sen met elkaar meer dan 4 uur in de week. De meiden, in de leeftijd van 13 t/m 25 jaar, treden veel op. Zo wordt omgezet in een soort op 9 maart en de Fysion dag. hebben zij afgelopen zondag theater met professionele Op 10 maart houdt Fysion - Valentijnsshow Nijverdal reivecatelaan demo-gedanst februari is Fysion offi- lichten en goede muziek. De een ‘Fysion dag’ in Sporthal bij2de2012 een soortvan op 9SVH maartin enHellendoorn. de Fysion dag. meiden doen elk jaar weer de Kruidenwijk. Sinds 1 de Tel: 0548 61Gymsportvereniging 92 27 efessionele zondag cieel Op 10 maart houdt verFysion mee met meerdere demo- februari 2012 is Fysion offiTijdens deze dag lieten muziek. De een ‘Fysion dag’ in Sporthal 02/2010 Nunaar €schillende 9.850, -jverdal epen Fysi onofNidansgroepen geworden. uit gyjada’s. Komende zondag cieel Gymsportvereniging www.unicominstallaties.nl Frikandel kroket jaar weerHellendoorn de Kruidenwijk. Sinds 1 reizen de twee en omgeving groepen naar Fysion Nijverdal geworden. dere dansen Op dezeMeriva dag isdans wiFysion l dezien.offiver- Markelo om daar de dansen demo-Demo februari hun show of2012 NK Op deze dag wil de verof bamischijf e zondagHetcieel Gymsportvereniging was een zeerziegeslaagde te laten zien. eniging laten zien aan alle eni g i n g l a ten n aan al l e epen naardag Fysion Nijverdal geworden. waar ook de meiden vele welke verschillende € 1,de dansen mensen Op dezeweldag wil del everk e verschi nde The Pitch Up Demo Crew zal mensen complimenten op de dans takken aan sport zij hebeniging laten zien aan alle gehad. hun showdans laten zien met ben. Alle leden doen hier o Crew zalhebben takken aan sport zi j hebmensen welke verschillende als titel: The Joy Of Africa. natuurlijk aan mee. Dus als zal ben. takkenAlleaanleden sportdoen zij hebnon ziCrew ezienn met hi e r Komende zondag zijn De dans wordt gedanst op je wilt weten wat Fysion allemet ben. Alle -leden doen hier 04/2011 €18.775, de teams te vinden bij de Afrikaanse muziek met vele maal in huis heeft, kom dan OfOfNu Afri c a. natuurl i j k aan mee. Dus al s Africa. natuurlijk aan mee. Dus als Demogyjada vanwat de Fysion KNGUalle- elementen. Ook ’t Serbo 10 maart naar de sporthal edanst op je wilt weten Uw TV • Hifi • Video • Electronica Perfect ***STUNTPRIJZEN*** edanst opin jmaal eMarkelo. wiltinweten wat FysiKNGU on alle- AlsTeam zijn wePerfect De dans in •de Kruidenwijk. Pitch Up Uwlaat TV •hun HifiGeinstalleerd • Videomorgen Electronica met vele huis heeft, kom dan DanceAls Bezorgd en Mogen Zijn (Wij bezorgen van do. t/m zo.) (Koninklijke Nederlandse zien. Deze wordt gedanst en Serbo zullen zaterdag 10 er nog dichterbij ’t Serbo 10 maart naar sporthal met vele maal in huiUnie) s heeft,deorganikom dan BezorgdvanenMarco Geinstalleerd Mogen maart rond 20.00Zijn uur aan de hun dansGymnastiek in de Kruidenwijk. Pitch Up op het nummer t gedanst Serbo maartjaarzullen naarverschillende dePerfect sporthal10 Borsato. seert10 elk nummer heet beurt zijn.kanker, meer en• Electronica Serbo zaterdag KWF Het Kankerbestrijding zorgt voor minder •tan’Hifi • Video demogyjada’ s in Nederland. Dans. De kaarten voor deze genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten. Marco rondzijn 20.00 morgen we hun dans imaart n de Krui dzijn enwi jkuur . PitchaanUpde show kunt u bij de sporthal Wilt u meer Demogyjada’ s optredens informatie over mer heet beurt zijn. Kijk vandaag nog op kwfkankerbestrijding.nl dvoor engedanst Geinstalleerd Mogen Zijn de agenda vandoen. de deze 2 demogroepen? enverschillende Serbo zullAgila endansgroezaterdag dezevan er 1x Nieuwe Opel 1.010 kopen.omOp nog dichterbij te zien wat ú kunt Rudolf bijvoorbeeld Dieselstr. 4 G |Kijk 7442 pen Wilt in Nederland worstaan danDRopNijverdal www.serbodaneansporthal urond meer informatie Van €13.300, - 20. incl. btw Marco maart 0dieuur aanoverde meiden - 48iedereen 946 Bezoek op afspraak gehouden in 0een grote nog onder06andere: het221 lenceteam.nl en/of nda van deden deze 2 demogroepen? verdient een morgen www.twentejournaal.nl sporthal. Deze sporthal tebal van Gerben Calkhoven www.pitch-up.nl voor voorbeeld Kijk dan www.serbodanmerRijklaar heet zijnkanker, .op€11.500, rijding zorgt voorbeurt minder meer www.elektro-specialist.nl : het len- ceteam.nl en/of incl. btw voor www.brandtkeukenapparatuur.nl beteredeze kwaliteitwww.pitch-up.nl van leven voor patiënten. Calkhoven

CV-KETELS

w.unicominstallaties.nl

www.unicominstallaties.nl ZONNEPANELEN CV-KETELS

Bel en bestel!!! T: 0548 619227

eg sporthal Wilt u meer informatie over op kwfkankerbestrijding.nl vandoen. de deze 2 demogroepen? údakunt eselstr. 4 G |Ki7442 voorbeeld jk danDRopNijverdal www.serbodan946 opnlafspraak : het221lverdient en-3xBezoek ceteam. en/of Nieuwe Opel dereen een morgen Turbo CalkhovenAstra www.1.4 pitch-up. nl

Van €24.475, ww.elektro-specialist.nl Rijklaar vanaf €21.250, .brandtkeukenapparatuur.nl incl. btw

eindelijk zomer

WARMTEPOMPEN Jack & Jones jeans

Alle jeans van Jack & Jones een week lang 39 euro. ZONNEPANELEN

CV-KETELS

www.unicominstallaties.nl Short & Polo

State of Art en Vanguard luxe polo`s en de mooiste bermuda`s Nu volop keuze. Polo & Short samen

Just B. monstercollectie Als Uw TV • Hifi • Video • Electronica Perfect Bij Just B. kochten we de monstercollectie. Jasjes, blouses, tunieken, Bezorgd en Geinstalleerd Mogen Zijn jurken etc. Meest maat 38, 40, 42. Alles voorjaar 2012. Nu

basics van Vero Moda & VILA

www.elektro-specialist.nl Alle basic t-shirts en hemdjes van Vero Moda & VILA nu www.brandtkeukenapparatuur.nl

Reggesingel 95 7462 XA Rijssen 0548-520333 www.opel-wolves.nl

2 halen 1 betalen.

Rudolf Dieselstr. 4 G | 7442 DR Nijverdal 06 - 48 946 221 Bezoek op afspraak www.elektro-specialist.nl www.brandtkeukenapparatuur.nl

Natuurlijk is Sans Koninginnedag de hele dag open tot 16 uur.

ik wacht op je telefoontje!

Van €30.195, -

Opel Wolves

29 euro.

Rudolf Dieselstr. 4 G | 7442 DR Nijverdal 06 - 48 946 221 Bezoek op afspraak

2x Nieuwe Opel Astra Sports Tourer Rijklaar vanaf €26.950, incl. btw

98 euro.

Nee, je hoeft chimpansee Patrick niet te bellen. Maar je kunt hem wel helpen! Hoe? Door je oude mobiele telefoontje in te leveren voor Stichting AAP.

meer weten? Kijk op www.aap.nl

Hartje centrum Rijssen

www.sans-online.nl


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 27 april 2012

3

Plaats voor mannen bij Samen Wille

‘ER ZIJN’ NIEUWE VRIJWILLIGERS ZIJN WELKOM BIJ VRIJWILLIGE TERMINALE ZORG

REGIO - Speeddating is bij vrouwen populairder dan bij mannen. De plaatsen voor de dames zijn dan ook eerder vol dan die voor de heren. Dit fenomeen geldt ook voor de speeddates van Samen Wille. Voor de nieuwe speeddateavonden die gepland staan op 2 mei in Hellendoorn (60-75 jaar), 8 mei in Nijverdal (70+) en 9 mei in Hengelo (50-65 jaar) hebben zich vooral veel vrouwen opgegeven.

“ER ZIJN” dat is wat de vrijwilligers van de Stichtingen voor Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) betekenen voor een ernstig zieke en diens naasten. Zij geven hulp aan mensen die terminaal ziek zijn en thuis willen overlijden. Wij komen graag in contact met nieuwe vrijwilligers. Zij krijgen, voor ze met de hulpverlening beginnen, een introductiecursus aangeboden.

Voor inlichtingen of aanmelden als vrijwilliger

belt u met 06-23820282

www.leendertvriel.nl

Colofon Hellendoorn Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 16.500 exemplaren Verschijnt iedere vrijdag huis-aan-huis in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Hulsen, Daarle, Daarlerveen en het volledige buitengebied. Advertentie-adviseur: Anne-Marie Assink, 06-28 37 8653 Henk te Nijenhuis, 06-24 19 2003 E-mail: info@hellendoorn-journaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-16 39 55 45 E-mail: redactie@hellendoorn-journaal.nl Persberichten en beeldmateriaal die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding. Vormgeving: Jesper Vis Rathy Gopalaswami Charlotte van Leeuwen Lindsy Grootelaar Geen Hellendoorn Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl Tel: 074-2596633 Afhaaladressen Hellendoorn Journaal: Nijverdal: Albert Heijn, Jumbo, SuperCoop, Gemeentehuis (HvCB), Bibliotheek, Het Ravijn, McDonalds, Dalzicht Hulsen: Jumbo. Hellendoorn: Gulle Goedzak, Bibliotheek, Noaberhoes, Hancate: Argentijns steakhouse Los Toros Daarle: Attent, ‘n Tip Daarlerveen: Café Vossenhol, Bibliotheek Marle: Clubhuis MVV’69 Haarle: Spar, Bibliotheek Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Losser Journaal en Hart van Glanerbrug

Het Hellendoorn Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 06 24192003 Meer info: www.regionaleuitgeversgroep.nl

Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

De organisatie roept daarom de mannen op om de vrouwen niet in de steek te laten. Via een avond speeddaten ontmoet u op een avond veel alleenstaande leeftijdsgenoten op een sfeervolle locatie. U ontmoet tijdens een speeddate maximaal 20 singles en heeft de kans om in circa 4 minuten per date te kijken of het klikt. 4 minuten lijkt misschien heel kort, maar het is lang genoeg om te weten of er een klik is. Vindt u het lastig om te verzinnen

wat u moet vragen? Geen probleem! Samen Wille zorgt voor enkele voorbeeldvragen die u zou kunnen gebruiken, zodat het gesprek niet stil hoeft te vallen. Diezelfde week nog versturen wij het mailadres en telefoonnummer van de personen waar u een wederzijdse klik mee had. De kosten bedragen 37,50 euro. Dit is inclusief één welkomstdrankje, een gezellige locatie, professionele organisatie en afhandeling van de

gemaakte ‘kliks’. Maar bovenal heeft u een gezellige avond waar u leuke mensen ontmoet, die ook op zoek zijn naar die ene waar ze een klik mee hebben! Interesse? Geef u op via samenwille@stichtingdewelle.nl of via telefoonnummer 0548 – 63 88 23 of 06-57559942. Vrouwen kunnen zich ook nog opgeven, maar worden bij te veel opgaves op de wachtlijst geplaatst voor een volgende keer.

Bert-Jan Flim over het onderbrengen van Joodse kinderen NIJVERDAL - Bert-Jan Flim houdt donderdagavond 3 mei een lezing over het onderbrengen van Joodse kinderen in Nijverdal en omgeving. De lezing is een gezamenlijke activiteit van Bert-Jan Flim, de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal en het Memorymuseum. De avond begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Het museum is open vanaf 19.30 uur.

satie die zich ten doel stelde Joodse kinderen te redden. De Duitse vernietigingsmachine begon op stoom te raken; het werd een race tegen de klok. Binnen twee jaar lieten de ‘kinderwerkers’ een kleine duizend kinderen onderduiken bij pleeggezinnen door heel Nederland. Heldhaftig en soms overmoedig trotseerden ze de bezettingsmacht om onschuldigen te redden van een wisse dood.

op de geschiedenis ervan. In Onder de klok schetst Flim op basis van honderden gesprekken met verzetsstrijders en onderduikers een nagenoeg compleet beeld van hoe het kinderwerk plaatsvond.

In 1942 begonnen de razzia’s die uiteindelijk aan ruim 100.000 Joden het leven zouden kosten. Kleine groepen studenten in Amsterdam en Utrecht zetten hun verontwaardiging om in actie. In hoog tempo - en in nauwe samenwerking met moedige medestanders van allerhande klassen en gezindten - vormden ze een flexibele organi-

Het kinderwerk was niet alleen gevaarlijk, het was ook ingewikkeld. Eenmaal ondergebrachte kinderen moesten worden voorzien van bonkaarten, kleding en geld, en bij onraad of onrust moesten ze herplaatst worden. En dat alles in het geniep. De Groningse historicus Bert Jan Flim is dé kenner van de joodse onderduik. In 1995 promoveerde hij

Rondom de pleeggezinnen werd een beschermende cocon gebouwd, een maatschappelijke beschermlaag waar soms hele dorpen bij betrokken waren. Meerdere kinderwerkers betaalden voor dit verzetswerk met hun leven. Sommigen raakten beschadigd in Duitse gevangenschap. Maar zij die het overleefden beschouwden het als het belangrijkste wat ze ooit deden.

Flim legt uit hoe een eerste team kinderen onder de ogen van de Duitsers wegsmokkelde uit de ‘crèche’, de wachtkamer van de dood tegenover de Hollandse Schouwburg.

Tijdens de oorlog waren er twee mensen in Nijverdal bezig met georganiseerde hulp aan Joodse kinderen te weten bakker Flim en Ankie Stork. Zij werkten echter onafhankelijk van elkaar en zij wisten ook niets van elkaars activiteiten. Wel hadden ze beiden gezamenlijke andere contacten. Ankie Stork en bakker Flim hebben waarschijnlijk samen zo’n 100-150 kinderen aan een onderduikadres geholpen in Nijverdal en omgeving.

Vriendinnendag de Zweef

NIJVERDAL - Meisjesvoetbal is één van de snelst groeiende sporten en ook bij De Zweef is men inmiddels goed bekend met het fenomeen dames-/meisjesvoetbal. Al jarenlang heeft men een (uitstekend presterend) damesteam dat op de zondag haar wedstrijden speelt. Daarnaast zijn er drie meisjesteams (MA1, MB1 en MC1), hebben ze 16 meiden die in de gemengde D-jeugd uitkomen en spelen verscheidene meisjes bij de F’jes en de E’tjes met veel plezier op de zaterdagochtend in competitieverband.

Om alle vriendinnen van deze fanatieke speelsters eens kennis te laten maken met het meisjesvoetbal organiseert De Zweef op woensdag 2 mei a.s. een Vriendinnendag. Alle vriendinnen (maar het mogen natuurlijk ook buurmeisjes, nichtjes, klasgenootjes etc. zijn) van 10 t/m 15 jaar zijn van harte uitgenodigd om op deze middag van 13.00 uur tot 16.00 uur eens tegen een bal te trappen. Er zullen verschillende leuke oefeningen worden gedaan en partijtjes worden gespeeld dus er wordt een actieve inzet gevraagd. Sportieve kleding is natuurlijk makkelijk, voetbalschoenen niet noodzakelijk, sportschoenen is oké.

DRW wandelt voor Stichting Choe

NIJVERDAL DRW Fitnesscentrum in Nijverdal wandelt zaterdag 30 juni voor stichting Choe. De volgende afstanden kunnen die dag gelopen worden: 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer.

De starttijden zijn: tussen 08.00 en 09.00 uur voor de 10 km wandeling.Tussen 07.00 en 08.00 uur voor de 20 km wandeling en tussen 06.00 en 07.00 uur voor 30, 40 en 50 km. Het vertrek vindt plaats vanaf DRW aan de Fuutweg 10 in Nijverdal.

Ter ondersteuning van deze dag worden er voorbereidingsdagen georganiseerd en wel op zaterdag 12 mei (30 kilometer) en zaterdag 16 juni (40 kilometer). Om 08.00 uur ’s ochtends is het vertrek ook vanaf DRW.

Kosten voor de voorbereidingsdag(en) zijn 2,50 euro p.p. per dag. De kosten voor 30 juni bedragen 7,50 euro p.p. per dag. De totale opbrengst van deze dagen is voor Stichting Choe.


Huurwoningaanbod

door Woningstichting Hellendoorn

Wie krijgt de woning?

Bepaalde woningen worden specifiek toegewezen aan woningzoekenden met een urgentie. Deze woningen zijn gemerkt met een U. Alleen woningzoekenden met een urgentie kunnen op deze woningen reageren. Natuurlijk moeten zij ook voldoen aan de overige voorwaarde(n) die aan die woning gesteld worden.

Inkomen

Voordamweg 65 Hellendoorn De Blenke 3 € 566,53 € 51,71 € 618,24 niet urgenten minimaal 55 jaar maar bij voorrang naar 65+ Huishoudinkomen: conform regelgeving Habion en maximaal € 34.085,00 Huishoudgrootte: maximaal 2 personen Vrij per: begin mei 2012 Bijzonderheden: complex: De Blenkeborgh. Appartement op de 1e verdieping met 1 slaapkamer en een hobbykamer. Toewijzing via Actys Wonen bv.

Informatie

Wilt u meer informatie? Dan kunt u altijd contact opnemen met Woningstichting Hellendoorn. Meer informatie over Woningstichting Hellendoorn en de aangeboden woningen kunt u ook vinden op onze website: www.wst-hellendoorn. nl. Wij verzoeken u dringend over deze advertentie niet te bellen voordat de volgende krant is uitgegeven.

Adres : P.C. Hooftstraat 26 Plaats: Nijverdal Wijk: De Blokken Aantal kamers: 3 Subs. huur: € 422,50 Servicekosten: Bruto huur: € 422,50 Doelgroep: niet urgenten Leeftijd: minimaal 55 jaar Huishoudinkomen: maximaal € 34.085,00 Huishoudgrootte: maximaal 3 personen Vrij per: eind mei 2012 Energielabel: D Bijzonderheden: hoekwoning

Voordamweg 69 Hellendoorn De Blenke 3 € 566,53 € 51,71 € 618,24 niet urgenten minimaal 55 jaar maar bij voorrang naar 65+ Huishoudinkomen: conform regelgeving Habion en maximaal € 34.085,00 Huishoudgrootte: maximaal 2 personen Vrij per: begin mei 2012 Bijzonderheden: complex: De Blenkeborgh. Appartement op de 1e verdieping met 1 slaapkamer en een hobbykamer. Toewijzing via Actys Wonen bv.

Adres : Bonteweg 41-02 Plaats: Nijverdal Wijk: Noetsele Aantal kamers: 3 Subs. huur: € 449,53 Servicekosten: € 121,60*) Bruto huur: € 540,55 Doelgroep: niet urgenten Leeftijd: minimaal 55 jaar Huishoudinkomen: maximaal € 34.085,00 Huishoudgrootte: maximaal 2 personen Vrij per: op korte termijn Energielabel: C Bijzonderheden: complex: De Bosrand, onderverdieping *) inclusief voorschot gasverbruik

Voordamweg 27 Hellendoorn De Blenke 3 € 566,53 € 51,71 € 618,24 niet urgenten minimaal 55 jaar maar bij voorrang naar 65+ Huishoudinkomen: conform regelgeving Habion en maximaal € 34.085,00 Huishoudgrootte: maximaal 2 personen Vrij per: begin april 2012 Bijzonderheden: complex: De Blenkeborgh. Appartement op de begane grond met 1 slaapkamer en een hobbykamer. Toewijzing via Actys Wonen bv.

Adres : Reviusstraat 32 Plaats: Nijverdal Wijk: De Blokken Aantal kamers: 2 Subs. huur: € 365,83 Servicekosten: € 121,50*) Bruto huur: € 465,33 Doelgroep: niet urgenten Leeftijd: minimaal 55 jaar Huishoudinkomen: maximaal € 34.085,00 Huishoudgrootte: maximaal 2 personen Vrij per: op korte termijn Energielabel: C Bijzonderheden: complex: Het Helmerink, A-gebouw, begane grond *) inclusief voorschot gasverbruik

Adres : Jacob van Houtestraat 82 Plaats: Nijverdal Wijk: centrum Aantal kamers: 2 Subs. huur: € 478,54 Servicekosten: € 45,62 Bruto huur: € 502,16 Doelgroep: niet urgenten Leeftijd: minimaal 55 jaar Huishoudinkomen: maximaal € 34.085,00 Huishoudgrootte: maximaal 2 personen Vrij per: medio mei 2012 Energielabel: B Bijzonderheden: complex: Muldershof, 2e verdieping

woonBon

Inschrijfnummer: .......................................................................

Storkstraat 11 7442LW Nijverdal tel. (0548) 63 16 16

Naam:

.......................................................................

Straat:

.......................................................................

Woonplaats:

........................................................................

Seniorenappartement

U heeft een binding aan een kern als u minimaal 1 jaar in deze kern staat ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministraite Persoonsgegevens (GBA) van de Gemeente Hellendoorn. Als u de kern heeft verlaten bent u uw binding voor deze kern kwijt.

Adres : Plaats: Wijk: Aantal kamers: Subs. huur: Servicekosten: Bruto huur: Doelgroep: Leeftijd:

aanleunwoning

Binding aan kern

Seniorenwoning

De overheid heeft strenge regels gesteld over de hoogte van het huishoudinkomen bij het aanbieden van sociale huurwoningen voor woningcorporaties. Mede daarom hebben wij u gevraagd om ons uw te verwachten inkomen over 2012 op te geven. Zodra wij u een woning kunnen aanbieden zullen wij u om bewijsstukken vragen in de vorm van een (voorlopige) belastingaanslag en een recente salaris- en/of uitkeringsstrook. Doet u geen belastingaangifte? Vraagt u dan alvast een IB60-formulier bij de belastingdienst aan. Is uw inkomen bij ons niet bekend? Dan komt u niet in aanmerking voor een woning.

Adres : Plaats: Wijk: Aantal kamers: Subs. huur: Servicekosten: Bruto huur: Doelgroep: Leeftijd:

Adres : Plaats: Wijk: Aantal kamers: Subs. huur: Servicekosten: Bruto huur: Doelgroep: Leeftijd:

Seniorenappartement

Woningzoekende met een urgentie

Adres : Dinkelstraat 30 Plaats: Nijverdal Wijk: De Brake Aantal kamers: 3 Subs. huur: € 539,44 Servicekosten: Bruto huur: € 539,44 Doelgroep: niet urgenten Leeftijd: minimaal 50 jaar Huishoudinkomen: maximaal € 34.085,00 Huishoudgrootte: maximaal 3 personen Vrij per: op korte termijn Energielabel: C Bijzonderheden: hoekwoning

Zorgwoning

Zorgwoning

Wij verdelen de woningen aan de hand van het bij u bekende puntensysteem. De woningzoekende met het hoogst aantal punten die aan de gestelde voorwaarde(n) voldoet krijgt de woning aangeboden. Is er sprake van een gelijk aantal punten dan is de inschrijfdatum doorslaggevend. Alleen de kandidaat die de woning krijgt toegewezen, krijgt bericht.

Adres : Reviusstraat 60 Plaats: Nijverdal Wijk: De Blokken Aantal kamers: 2 Subs. huur: € 365,83 Servicekosten: € 121,50*) Bruto huur: € 465,33 Doelgroep: niet urgenten Leeftijd: minimaal 55 jaar Huishoudinkomen: maximaal € 34.085,00 Huishoudgrootte: maximaal 2 personen Vrij per: op korte termijn Energielabel: D Bijzonderheden: complex: Het Helmerink, A-gebouw, 1e verdieping *) inclusief voorschot gasverbruik

Zorgwoning

Dan moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij Woningstichting Hellendoorn. Dat kan al vanaf de leeftijd van 18 jaar. Als u op een aangeboden woning wilt reageren, controleert u eerst of u aan de gestelde voorwaarde(n) voldoet. Voldoet u daaraan? Vul dan de woonbon in en lever deze voor de aangegeven datum en tijd in bij Woningstichting Hellendoorn. Woonbonnen die na deze termijn worden ingeleverd kunnen niet meer worden verwerkt.

Seniorenwoning

Interesse?

Seniorenappartement

Woningstichting Hellendoorn verhuurt woningen in de hele gemeente. Daarnaast bemiddelt ze voor de volgende verhuurders: • Vestia Noord Holland met seniorenwoningen aan de Ereprijs in de Kruidenwijk • ZorgAccent met aan- en inleunwoningen in Nijverdal en Hellendoorn.

Bonteweg 41-02

Jacob van Houtestraat 82

Voordamweg 27

Dinkelstraat 30

Reviusstraat 32

Voordamweg 65

P C Hooftstraat 26

Reviusstraat 60

Voordamweg 69

Svp aankruisen voor welke woning u belangstelling heeft. Is uw inkomen bij ons niet bekend? Dan komt u niet in aamerking voor een woning. Deze woonbon moet uiterlijk maandag 7 mei 2012, 16.00 uur in bezit zijn van Woningstichting Hellendoorn, Storkstraat 11, Postbus 325, 7440 AH Nijverdal

Pak de telefoon voor uw loon! Vraag alvast uw IB-60 formulier op via de belastingtelefoon (0800) 0543. Zo voorkomt u dat wij een woningaanbieding moeten intrekken omdat u niet (tijdig) uw inkomen kunt aantonen.


Huurwoningaanbod

door Woningstichting Hellendoorn

meerpers. hh t/m 65 jaar

≤ € 29.900,00

eenpers hh > 65 jaar

≤ € 20.675,00

meerpers. hh > 65 jaar

≤ € 28.225,00

B

eenpers hh t/m 22 jaar

> € 22.025,00

meerpers. hh t/m 22 jaar

> € 29.900,00

alle huishoudens ≥ 23 jaar

≤ € 34.085,00

Adres W. Alexanderstraat 53

De ZINgevers en andere gasten werden ontvangen met een drankje en een plak krentenwegge. Er werden programmaatjes uitgedeeld waar op te zien was wat er wanneer allemaal te beleven was. In de raadzaal, de Hellendoornzaal en het theater waren voorstellingen te zien, met muziek, cabaret en kindertheater. Speelparadijs De binnentuin was met springkussens omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen. In de theaterfoyer speelde een orkestje, terwijl in de hal van het HvCB onder andere het openluchttheater zich presenteerde. Ook werd

Inschrijfdatum

Aantal reacties

48

17-03-2008

5

Pr. Bernhardstraat 25 (U)

--

U=06-03-12

38

Bonteweg 41-02

60

27-02-2002

3

’t Caphorst 27

60

25-10-2004

12

Chopinstraat 14

1

14-02-2012

3

Hilgenboschweg 2-05

60

11-02-2004

2

C

eenpers hh t/m 65 jaar

> € 22.025,00

Jacob van Houtestraat 74

46

18-05-2008

3

tweepers. hh t/m 65 jaar

> € 29.900,00

drie of meerpers.hh t/m 65 jaar ≤ € 34.085,00

Const. Huygenstraat 83

43

20-08-2008

10

eenpers hh > 65 jaar

> € 20.675,00

Koemaste 33

9

04-07-2011

12

tweepers.hh > 65 jaar

> € 27.750,00

drie of meerpers.hh > 65 jaar ≤ € 34.085,00

Reviusstraat 5

60

20-03-2006

28

Reviusstraat 32

18

07-10-2010

5

D

eenpers. hh t/m 65 jaar

> € 22.025,00

meerpers. hh t/m 65 jaar

> € 29.900,00

Reviusstraat 60

--

--

1

eenpers hh > 65 jaar

> € 20.675,00

Rijnstraat 56 (U)

1

U=06-03-12

37

meerpers.hh > 65 jaar

> € 28.225,00

Veldsweg 69

60

27-12-2005

56

Verdistraat 32

60

05-09-2005

8

*)

Daarnaast geldt dat het huishoudinkomen nooit meer mag bedragen van € 34.085,00

Waalstraat 13

60

21-10-2003

7

Adres

Puntentotaal

Inschrijfdatum

Aantal reacties

W. Alexanderstraat 59

18

07-10-10

5

Bonteweg 41-32

60

27-02-2002

2

Boomcateweg 46 (U)

--

U=18-04-12

28

Brederodestraat 3 (U)

--

U=03-04-12

35

Potgieterstraat 58

60

31-07-2006

28

Rembrandtplein 6

*)

Straussstraat 69

41

28 07-11-2008

GEWIjzIGDE OpENINGSTIjDEN In verband met de feestdagen in april en mei 2012 is ons kantoor op de volgende dagen gesloten. Maandag 30 april (Koninginnendag) Donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag) Vrijdag 18 mei Maandag 28 mei (Tweede Pinksterdag) Voor spoedreparaties en calamiteiten kunt u bellen naar (0548) 63 16 16. U wordt dan automatisch doorverbonden met de meldlijn voor storingen.

24

*) nog niet bekend bij het aanleveren van deze advertentie

ZINiN Theater viert feest NIJVERDAL – Het ZINiN Theater bestaat vijf jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom werd zondagmiddag in het Huis voor Cultuur en Bestuur een groot lustrumfeest gehouden. In alle hoeken en gaten van het HvCB was wel iets te beleven.

Puntentotaal

VERANTWOORDING

≤ € 22.025,00

VERANTWOORDING

Storkstraat 11 7442LW Nijverdal tel. (0548) 63 16 16

eenpers. hh t/m 65 jaar

INKOMENSTABEL *)

A

hier uitleg gegeven over het nieuwe boekingsysteem van het ZINiN Theater.

Het hoogtepunt van de middag was de presentatie van het nieuwe programma voor het komende theaterseizoen. Niemand minder dan Hans Kazan presenteerde het programmaboekje aan de talrijke bezoekers. Uiteraard vertoonde hij ook weer een aantal van zijn goochelkunsten. Er was nog een onthulling,

de grote Nederlandse cabaretier die naar Nijverdal komt het komende seizoen werd bekend gemaakt. Niemand minder dan Youp van ’t Hek zal zijn nieuwe programma in Nijverdal op de planken brengen. Er kan alleen kans gemaakt worden op kaartjes voor deze voorstelling door ter plekke een kaartje in te vullen. Uit het groot aantal gegadigden zullen door de notaris de gelukkigen getrokken worden die in aanmerking komen voor toegangskaartjes.

Treintje Bello rijdt weer door de gemeente Hellendoorn NIJVERDAL - Een rit met het wegtreintje Treintje Bello is een leuke manier van vervoer om de prachtige bosrijke omgeving van Hellendoorn en Nijverdal eens op een andere manier te beleven / bezichtigen. Onderweg is er tijd genoeg om eventjes het winkelcentrum van Nijverdal in te lopen. Treintje Bello is een leuke treintocht voor jong en oud, toeristen en mensen uit de regio. Treintje Bello rijdt op verschillende dinsdagen in de gemeente Hellendoorn. In 2012 rijdt het treintje op dinsdag 1 mei, en 3, 10, 17 en 24 juli en op 7, 14, 21 en 28 augustus. Dienstregeling Bello vertrekt om 9.30 uur bij de Landal Landgoed De Hellendoornse Berg in Hellendoorn. Om 10.15 uur kunt u opstappen bij Vakantiepark Hellendoorn.

Daarna rijdt Bello naar Nijverdal en kunt u om 11.30 uur opstappen bij de VVV in Nijverdal.

Hellendoorse Berg ’s Middags kunt u om 14.00 uur opstappen bij de VVV in Nijverdal, daarna rijdt Bello naar Landal Landgoed De Hellendoornse Berg, waar u om 14.30 kunt instappen. Daarnaast kunt u bij Vakantiepark Hellendoorn opstappen om 15.15 uur. De ritten duren ongeveer 2,5 uur.

Reserveren Reservering vooraf is noodzakelijk, want Bello kan een beperkt aantal passagiers vervoeren. Opgave kant bij één van de genoemde vertrekpunten. Telefonisch reserveren kan ook bij VVV HellendoornNijverdal, tel. 0548-612729. Prijzen: volwassenen 5,50 euro, kinderen vanaf 3 t/m 12 jaar 3,50 euro en kinderen tot en met 2 jaar gratis op schoot.


6 Vrijdag 27 april 2012

Hellendoorn Journaal Journaal Hellendoorn

Vrijdag 27 april 2012

6

Belastingvoordeel zorgt voor drukte Rommelmarkt en popfestival met zes bands bij De Hypotheekshop Wie slim is, profiteert nu nog snel van de stimuleringsmaatregelen! NIJVERDAL – Woningzoekende inwoners van Hellendoorn proberen nog snel een woning te kopen voor 1 juli om te profiteren van het aantrekkelijke belastingvoordeel, met een stormloop op hypotheken als gevolg. Dat meldt De Hypotheekshop uit Nijverdal. De verhoging van de overdrachtsbelasting naar 6% en de verlaging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) op 1 juli zorgen ervoor dat de aanschaf van een woning veel duurder wordt. Bert Wessels, Hypotheacair

Erkend Planner:

‘De overdrachtsbelasting bedraagt nu 2 procent, op 1 juli gaat deze weer naar 6 procent. Op een woning van €250.000,- scheelt deze belastingverhoging al snel €10.000,-. Een enorm bedrag. Woningzoekers die nog willen profiteren van deze stimuleringsmaatregel moeten er snel bij zijn, omdat het regelen van een hypotheek, door de drukte bij de verstrekkers, soms enkele weken kan duren.’ Verlaging NHG Om de woningmarkt te stimuleren is vorig jaar de grens voor een NHG-hypotheek verhoogd van €260.000,- naar

€350.000,-. Nederlanders die een woning kopen met NHG besparen jaarlijks honderden euro’s (door een lager rentepercentage) en krijgen ondersteuning in moeilijke tijden. Per 1 juli 2012 wordt de grens, om in aanmerking te komen voor NHG, verlaagd naar € 320.000,-. Bert Wessels: ‘Ook deze ontwikkeling zorgt ervoor dat woningzoekers nog snel voor de zomer de aankoop van een woning willen afronden. De verwachting is dat het terugdraaien van bovenstaande stimuleringsmaatregelen de woningmarkt in Nijverdal na 1 juli volledig stil legt.’

Oranje geeft 100% korting Labyrinth der Zinnen heeft speciale Koninginnedagactie.

Op maandag 30 april krijgt iedereen die het Labyrinth der Zinnen bezoekt en in het oranje gekleed is 100% korting op de entreeprijs.

Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het groenste belevingspark

NIJVERDAL - Voor de 4e maal organiseert Stichting Bunga Tandjung op Koninginnedag een rommelmarkt ditmaal, in nauwe samenwerking met de leden van de alom bekende formatie Sense of Urgency, in combinatie met live-optredens van zes formaties, oftewel een heus popfestival.

De rommelmarkt en het popfestival vinden plaats van 10.00 tot en met 18.00 uur in en rond het gebouw van de Stichting Bunga Tandjung aan de Molukkenstraat 4 te Nijverdal. Het muzikale programma is georganiseerd in nauwe samenwerking met de leden Sense of Urgency die ook zelf zullen optreden. Daarnaast zijn er live-optredens van de bands 7th Felony, NisPen, Update, James On en We all kissed Beth Cooper (WAK.B.C.).

De live-optredens van de zes bands vinden plaats tussen 11.00 uur en ca. 18.30 uur. Naast dit geweldige live muziekprogramma mogen natuurlijk ook de overheerlijke gerechten uit de Molukse keuken niet ontbreken, zoals loempia, pisang goreng en natuurlijk saté. Verder is er nog een grote verloting met vele prijzen.

Al met al een ideale gelegenheid en een meer dan goede reden voor eenieder die er op Koninginnedag op uittrekt om bij Bunga Tandjung te komen shoppen op haar rommelmarkt, onderwijl genietend van diverse hapjes en drankjes en de gehele dag van de livemuziek.

Namens de Molukse gemeenschap ‘selamat datang’ oftewel ‘welkom’ op Koninginnedag bij Bunga Tandjung.

van Twente wat vorig jaar de poorten heeft geopend. Vooral in deze tijd van het jaar staat het park er prachtig bij door alle bloeiende bloemen en voorjaarsgeuren. Een goed moment om alle zintuigen eens te prikkelen. Meer info: www.labyrinthderzinnen.nl.

29 april bij Bravo:

Spaanse koopzondag Nederlands grootse vouwwagen-showroom in Spaanse sferen: de nieuwste modellen, volop aanbiedingen, verrukkelijke sangria, heerlijke tapas, mooie muziek, etc. Zie ook website. Koopzondag open van 11-16 uur.

Haarsweg 87-89, 7731 HJ Ommen • Tel. 0529 - 450567 www.bravovouwwagenwereld.nl


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 27 april 2012

Van Lunteren Rocks Nijverdal NIJVERDAL - Geïnspireerd door de TV-commercial, met het bekende “Basic Rock ‘n Roll”, waarin bovendien de kreet “Van Lunteren” een aantal keren voorbij kwam wisten de broertjes en neefjes Van Lunteren het opeens wel heel erg zeker. “Inpluggen en spelen maar!” Dat de bandnaam toen Van Lunteren zou gaan heten, was natuurlijk het meest logische vervolg. De gezamenlijke voorliefde voor het “stevigere” genre uit de jaren ‘70 en ‘80 bleek nog steeds te bestaan. Het eerste halve jaar sloot de band zich

op in de oefenruimte om zich het apelazarus te oefenen. Inmiddels is band al weer wat jaren ”on the road” en speelt de band de leukste nummers uit die periode zonder gelijk een parodie van zich zelf te worden. Door de jarenlange podiumervaring speelt de band een grensverleggend repertoire. Songs, ooit uitgebracht door topformaties uit die jaren, prijken op de setlist van Van Lunteren. Queen, Greenday, Hendrix, Abba, Mr. Neil Young, The Stones, U2, Ozzy en Deep Purple om maar eens wat namen te noemen. Of

wat dichter bij huis, Rock ’n Roll helden als Brood, New Adventures, Gruppo Sportivo, The Earrings. Juist die nummers die nog maar zelden worden gespeeld, maar nog steeds bekend in het gehoor liggen, worden door Van Lunteren gespeeld. Van Lunteren staat garant voor een wervelende 70-ties en 80-ties avond. Met de luchtige combinatie, van het spelen van hun uitgekiende repertoire, en de aanstekelijke humor, zal het publiek optimaal worden vermaakt. Zondagavond 29 april; te zien bij café “in de Gauwe Geit” Nijverdal. Aanvang 22.00 uur.

7

Beginnen met hardlopen? NIJVERDAL - Deze week is de nationale sportweek begonnen waarin jong en oud wordt aangespoord meer te gaan bewegen. Maar het grote probleem is altijd, hoe doe je dat, en is het allemaal wel verantwoord. Hardlopen is één van die sporten die het meest intensief is, en daarom ook om een goede begeleiding vraagt. Daarom begint de atletiekvereniging Atletics op zaterdag 5 mei met een nieuwe cursus hardlopen voor beginners. Het schema voor de cursus is opgezet door Marti ten Kate, de bekendste Twentse lange afstandloper. Hij heeft gezocht naar een schema waarin beginnende lopers in twintig weken wordt geleerd vijf kilometer aan één stuk te lopen. En wat is mooier dan het heb-

ben van een doel waarvoor je het doet. Zo deden dames van de beginnersgroep van vorig jaar als eerste kennismaking met een wedstrijd mee aan de Twentse vrouwenloop.

De trainingen worden verzorgd door een ervaren trainer en vinden plaats op de atletiekbaan aan de Van Heerdtweg 5. De trainingen voor jong en oud, zijn in principe op de zaterdagmorgen, en starten om 9:00 uur en duren tot 10:30 uur. Na circa tien trainingen komt er door de week een trainingsavond bij die zich voornamelijk in de bossen in de omgeving van Nijverdal zal afspelen.

Nadere informatie en opgave bij Gerhard Blikman tel. 0548616316 of per mail gerhardblikman@planet.nl .

Open Dartstoernooi ENC NIJVERDAL - ENC DARTS in Nijverdal houdt zondag 29 april voor de 31e keer een Open Dartstoernooi. Deelname kost zes euro per persoon en al het ingelegde geld zal als prijzengeld uitgekeerd worden.

Tevens zijn er bekers te winnen die door de vereniging worden betaald. Er zal eerst in poules gespeeld worden waarna een winnaars- en verliezersronde volgt. Alle verder informatie is te vinden op www.encdarts.nl.

KOZIJNEN | ZONWERING | DEUREN | BEGLAZING | SCHUIFPUIEN | VERANDA’S | RAMEN

KIJK EN VERGELIJK KIES KWALITEIT KIES WINDOW WORKS WIGGERS

DE ABSOLUTE VOORDELEN VAN KUNSTSTOF: · ISOLEREND · HOUTNERFSTRUCTUUR · DUURZAAM · ONDERHOUDSARM · NOOIT MEER SCHILDEREN

★ Kozijnen in houtconstructie van duurzaam kunststof ★ Gegarandeerde levering binnen 3 weken* *voor standaard kozijnen

Kaagstraat 31 | 8102 GZ Raalte | Tel.: 0572 35 43 10 | Fax: 0572 35 50 79 info@kijkopkozijnen.nl | www.kijkopkozijnen.nl Openingstijden showroom: ma. t/m vr. 8.00 - 17.00, za. 8.30 - 12.00 uur


witgoedmarkt bij ep:nijverdal maandag 30 april

van 09.30 tot 16.00 uur

Ko

i n

g n

n e n i

m

t k ar

d e m o m o d e ll e n k ra sj e /d e u k je m e t

125 stuks

h o g e ko r t in g

op = op

eenmalige beurspartij Alle apparaten worden geleverd met normale fabrieksgarantie.

vrieskasten

condensdrogers

diepvriezers

afwasautomaten

Amerikaanse koel-/vrieskasten

koffievolautomaten

90 cm breed - RVS en zwart

wasautomaten

koelkasten

ook superzuinig A+++

o.a. RVS en Inox look

fornuizen wijnkast

stofzuigers

TV-Video-Hifi-Huishoudelijke apparatuur Grotestraat 158 - 7443 BP Nijverdal - Tel. (0548) 620 600 - www.epnijverdal.nl


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 27 april 2012

9

Kaartleeswedstrijd Auto Sport Succesvolle deelname Jazzdans groepen Vereniging Hellendoorn SVH aan voorronde NK HELLENDOORN - De ASVH houdt dinsdagavond 1 mei weer een kaartleeswedstrijd voor de auto- en kaartleesliefhebbers. Deze keer staat de Splash Carwash-rit op het programma. Deze maand wordt de puntenrit gereden. Het is alweer een tijd geleden dat dit systeem gehanteerd is, wat de wedstrijd extra spannend maakt. Bij het systeem van de puntenrit is het de bedoeling om, tussen de op de kaart aangebrachte en genummerde punten, een zo kort mogelijke routen te rijden. Omdat de wegen slechts in één richting bereden mogen worden is het ook nog eens zaak gereden route te onthouden. Deelname staat open voor iedereen. Deze maand is een

goede gelegenheid om in te stappen in deze tak van sport omdat een groot deel van de wedstrijd nog in het daglicht zal plaatsvinden wat het oriënteren wat vergemakkelijkt. De rit wordt gereden in de omgeving van Hellendoorn. Om deel te kunnen nemen is geen speciale auto noodzakelijk, alleen verlichting in de auto een vergrootglas, een pen en een liniaaltje is al voldoende. Er wordt gestart in twee klassen waarbij de ervaren kaartlezers in de A-klasse en de overige deelnemers in de C-klasse starten. Inschrijven is mogelijk vanaf 19.30 uur op de start en finish locatie restaurant “De Kroon” aan de Dorpstraat in Hellendoorn. Vanaf 20.00 uur wordt er dan gestart, waarna de eerste auto’s om ca 21.30 uur terug worden verwacht.

Voorjaarstoertocht in Nijverdal NIJVERDAL - Weg Racing Team Nijverdal organiseert weer een toertocht voor motoren. Deze rit van ongeveer 200 km voert door Twente en Gelderland.

Zondag 6 Mei kan men starten van 9 tot 12 uur in clubhuis “’t Mollenhol’” Imminkser vestraat 4 Hellendoorn. Inschrijfgeld 6 euro. Info www.mcnh.nl

HELLENDOORN - Afgelopen zaterdag is de jazzdans afdeling van sportvereniging Hellendoorn (SVH) naar Waalwijk afgereisd om met vier dansgroepen in verschillende categorieën mee te doen aan de laatste voorronde voor het NK. Er waren veel supporters meegereisd en die hebben zich goed laten horen. De groepen hebben met elkaar een topprestatie geleverd door alle 4 op het podium te eindigen. Voor de groep 6 t/m 9 jaar o.l.v. Alien

Konijnenbelt was er een 3e plaats in de D categorie met een puntentotaal van 14.02. De groep 9 t/m 13 jaar o.l.v. Sanne Roelofs haalde een 1e plaats in de C categorie met een puntentotaal van 15.52. Zij hebben zich geplaatst voor het NK. Ook was er een 1e plek voor de groep 20 jaar en ouder o.l.v. Nicole Grooters met een puntentotaal van 14.92. Zij gaan door naar het NK Dit jaar voor het eerst deed de SVH mee in de A categorie

Wilt u uw eigen special uitbrengen? ROC van Twe nte - Bas

WILLE! Spe ciale kindero pvang

nw ijz er ‘11 /’1 2

iseducatie/T aalcentr

entrum NT2 Computerg roep Losser & omstreken TSN Thuiszo rg MEE Twente

Ac tiv ite ite

om Wilt u uw eigen Welk special uitbrengen? tjeptop1

ROC van Twen te - Basi

2cnesmlx

STICHTIN

Sociaal Culture

el Werk / Opbouw - de Muchte werk Losser - het Trefpun t Overdin kel

Jongerencentru m de Accu Vrijwilligerscen trale Welzijn Oudere n / Info 55+ BlijFit voor Senioren Kinderopvang

Act ivit eite

om

esw

Kinderwerk

nw ijze r ‘11 /’12

MEE Twen te WILLE! Spec iale kinderopv ang

Welk

w35ytcn

G CLUSTER VOLWASSE N IN

seducatie /Taalcentr

um NT2 Computergroe p Losser & omstreken TSN Thuiszorg

eging Altijd in bew - Gastouderbure au - Buitenschoolse Opvang - Kindcentrum de Lutte

Peuterspeelzaa lwerk Gildeproject

tjeptop STICHTING

12cnesm

Opvoedingsond ersteuning Sociale activeri ng en leefbaa

rheid

lxw35yt

CLUSTER VOLWASSEN

cnesw

KindINerwerk

CENTRALE

Sociaal Cultureel

Werk / Opbouww

- de Muchte Losser - het Trefpunt Overdinke

erk

ADMINISTRATI

E DE MUCHTE

- VLASAKKER

2 - POSTBUS

4 - 7500 AA

LOSSER - T

053 5369400

- E MUCHTE@CLU

STERLOSSER.N

L - WWW.CLUSTER

LOSSER.NL

l

Jongerencentrum de Accu Vrijwilliger scentrale Welzijn Ouderen / Info 55+ BlijFit voor Senioren Kinderopvang

weging Twente produceert op maat gesneden Altijd in beJournaal themakranten in het hart van de krant, specials, magazines en boekjes Twente Journaalaparte produceert op maat gesneden themakranten in belangrijkste het hart van de krant, Sterk in de communicatie-doelgroepen. aparte specials, magazines en boekjes • Sterk in de belangrijkste communicatie-doelgroepen. Neem contact •op voor meer informatie of een afspraak. - Gastoude

- Buitensch

rbureau

oolse Opvang um de Lutte

- Kindcentr

Peuterspeelzaalwerk

Gildeproject Opvoeding sondersteu ning Sociale activering en leefbaarhe id

CENTRALE

ADMINISTRATIE

DE MUCHTE - VLASAKKER

2 - POSTBUS

4 - 7500 AA LOSSER - T 053 5369400 - E MUCHTE@CLUSTERL OSSER.NL

- WWW.CLUSTERLOSS

ER.NL

Neem contact op voor meer informatie of een afspraak.

Maurice Weustink Maurice Weustink

m.weustink@twentejournaal.nl Tel: 074-2596633Tel: 074-2596633 m.weustink@twentejournaal.nl www.twentejournaal.nl

www.twentejournaal.nl

(dit is de hoogste categorie) met de groep 20 jaar en ouder o.l.v. Yke Roelofs. Zij behaalden een 3e plaats met een puntentotaal van 22.87. Voor deze groep is het nog even spannend of ze voldoende punten hebben gehaald om deel te kunnen nemen aan het NK.

De deelnemende dansgroepen van de SVH gaan zich verder voorbereiden om weer zo te knallen op het NK dat op zaterdag 16 juni wordt gehouden in de Ahoy in Rotterdam.


KORENCONCERT

HELLENDOORN Locatie: PKN Kerk Hellendoorn (d’Oale Grieze) Dorpsstraat in Hellendoorn Tijdstip 20.00 uur (kerk open 19.30 uur) M.m.v.

het Rijssens Mannenkoor en Mannenkoor ‘Die Gouwe Sanghers’ uit Boskoop Dirigenten: Jeroen Bosman (Die Gouwe Sanghers) en Freddy Veldkamp (Rijssens Mannenkoor) Musici: Gezinus Veldman (Piano)

KORTINGSBON

van

Bij inlevering van deze bon kunt u tegen betaling p.p. meegenieten van een keur aan muzikale klanken van o.a. het Rijssens Mannenkoor = en Mannenkoor ‘Die Gouwe Sanghers’ uit Boskoop op 18 mei in de PKN Kerk Hellendoorn (d’Oale Grieze).

10,

0 5 €7,

Naam, Adres, e-Mail, Aantal personen,

Welkom op het KORENCONCERT op 18 mei 2012. Deze kortingsbon is niet geldig in samenspraak met andere lopende kortingsakties of aanbiedingen. De kortingsbon is alleen geldig indien ingevuld en voor het aangekondigde evenement en is niet inwisselbaar voor contanten. Alle in de bon aan-/opgegeven informatie valt onder de privecywet. Het Rijssens Mannenkoor gaat met respect om met de gegevens die opgegeven worden op de ingevulde bon.

RIJSSENS MANNENKOOR

18 I M2E012 Voorverkoopadressen: VVV-Rijssen VVV-Nijverdal Boekhandel Primera Hofman Dorpstraat 22 Hellendoorn Reserveren kijk op: www.rijssensmannenkoor.nl voor meer informatie. RIJSSENS MANNENKOOR


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 27 april 2012

Zwerven over de Sallandse Heuvelrug

NIJVERDAL - Een hele dag zwerven over bergen en door dalen. Waar is dat nog mogelijk? Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug organiseert een avontuurlijke zwerftocht langs de mooiste plekjes van het gebied. Deze tocht wordt begeleid door de gastheer van het nationaal park en is gepland op woensdag 2 mei 2012. Een uitdaging voor de sportieve natuurliefhebber! De gastheer van het nationaal park zal u de mooiste plekjes laten zien en u alles vertellen over de grote variatie van de flora en fauna die u onderweg tegenkomt. U komt op plek-

Klaas van der Wolf (docent Nederlands aan de Reggesteyn) en Henk Pennings (docent Geschiedenis aan de Reggesteyn), Henk Scheper en Ingrid Welmer (van de sectie Letterkunde van de Culturele Raad Hellendoorn) en burgemeester Anneke Raven hebben de taak als jury op zich genomen. Het oordeel van de jury is woensdagochtend bekend gemaakt door burgemeester Raven. Annika Stokvis ontving uit handen van burgemeester Raven een beeldje, “Samen zijn we sterk”. Ook kreeg zij een oorkonde en een vvvbon. De tweede plaats was voor Milan Elshof en derde prijs ging naar Lieke Velnaar. Beiden kregen een oorkonde en een vvv-bon.

Stichting Kleurrijk Hellendoorn versterkt zich HELLENDOORN - Kleurrijk Hellendoorn heeft de afgelopen tijd belangrijke organisatorische stappen gezet. Twee jaar achtereen kende Hellendoorn in het laatste weekend van mei een mooi evenement met kunst, muziek en poëzie op verrassende locaties in en om het dorp. Voor het pinksterweekend staat de derde editie inmiddels in de steigers. Het programmaboekje daarvoor rolt deze dagen van de drukpers.

ken, waar u nog nooit bent geweest. Of waarvan u was vergeten hoe bijzonder het is. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Aangezien er een flinke afstand afgelegd wordt (20-25 kilometer), is een goede conditie noodzakelijk. Alleen dan kunt u onderweg volop genieten van deze avontuurlijke zwerftocht. Er wordt gestart om 07.00 uur, zodat u getuige bent van de ontwakende natuur. Er zal onderweg voldoende gelegenheid zijn om stil te staan bij de unieke plekjes en vragen te stellen aan de boswachter. Rond 17.00 uur wordt de zwerftocht afgesloten. Bij veel

belangstelling wordt 10 mei aangeboden als alternatief. Het starten eindpunt van de zwerftocht is bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer, op de parkeerplaats bij restaurant Dalzicht in Nijverdal. De kosten voor deze begeleide zwerftocht zijn 12,50 euro per persoon. Voor de lunch wordt gezorgd. Opgave is noodzakelijk. Dat kan tot donderdag 26 april bij het nationaal park via e-mail: info@natuurenmilieuoverijssel.nl of telefonisch: 038-425 09 60. Kijk ook eens op www.np-desallandseheuvelrug.nl

Thema gedichtenwedstrijd is “Vrijheid geef je door” HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn heeft ook dit jaar weer een gedichtenwedstrijd uitgeschreven onder de leerlingen van de Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn. Het thema van dit jaar rond de Dodenherdenking is :”Vrijheid geef je door”. Annika Stokvis schreef het winnende gedicht.

11

Het winnende gedicht “Vrijheid is er om door te geven” draagt Annika voor op vrijdag 4 mei tijdens de herdenkingsplechtigheid bij het Monument v o o r Gevallenen 1940-1945 aan de De Joncheerelaan / Ninaberlaan. Milan Elshof draagt zijn g e d i c h t “Vrijheid” voor tijdens de dienst in Protestantse Dorpskerk in Hellendoorn. En Lieke Velnaar draagt haar gedicht “Jij en Ik” voor tijdens de dienst in de Vrije Evangelische kerk in Nijverdal.

Vrijheid is er om door te geven Annika Stokvis (1U) - 1e prijs Vrijheid is er om door te geven, Om samen van te genieten, Om samen voor te strijden, Om te doen wat je wilt. Vrijheid is om door te geven, Om een begin te maken aan een betere wereld, Om dankbaar voor te zijn Om vriendschap te versterken. Vrijheid is er om door te geven, Om goed te kunnen leven, Om je eigen mening te mogen uiten, Dat woordje vrijheid, Klein maar krachtig, Betekent zoveel meer, Laat dat ook voor anderen gelden: Geef de vrijheid door!

Om dit evenement mogelijk te kunnen maken en ieder jaar iets nieuws te kunnen toevoegen is de organisatie de afgelopen tijd belangrijk

versterkt. Om te beginnen hebben de organisatoren een officiële status gekregen. Kleurrijk Hellendoorn in een stichting geworden. Met zo’n rechtsvorm zijn afspraken met overheden en sponsoren veel beter te maken. Op de beursvloer dit voorjaar bleek Van Kaam, Kemp, Snijders, netwerknotarissen bereid de acte te sponsoren.

Het bestuur van de stichting is uitgebreid naar acht personen en bestaat op dit moment, naast voorzitter Annejet van Stekelenburg, uit Agnes te Brake, Gerrit Hendriks, Ilona Hemmen, Annewil Jansen, Luiksje Roelofs, Ankie Veltien en Jan Verhoek.

Ongeval Burgemeester H. Boersingel NIJVERDAL - Een 21-jarige vrouw uit Rijssen is maandag 23 april omstreeks 20.45 uur gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. De vrouw reed over de Burgemeester H. Boersingel uit de richting van de Wierdensestraat. Ter hoogte van de visvijver kwam zij wat ver aan de rechterzijde van de weg. Zij stuurde tegen, maar verloor de macht over haar voertuig. Zij kwam uit-

eindelijk aan de rechterzijde van de weg tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het Team Verkeersongevallen Analyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De weg is een aantal uren afgesloten geweest voor al het verkeer. Foto’s en tekst: Kees Verwijs. Meer foto’s op www.verwijsfotografie.nl


Koninginnedag 2012 Oranje Orgelconcert in de Regenboogkerk Oranje programma Nijverdal

Battle of the band in centrum Nijverdal NIJVERDAL - De tweede editie van Battle of the Bands vindt maandag plaats op het Henri Dunantplein in het centrum van Nijverdal. Vanaf 13:00 uur begint de eerste band met spelen. In totaal spelen er die middag vier acts die strijden voor de prijzen. Daarnaast sluit de winnende band van de vorige editie, Razzmatazz, de middag af. De acts die meedoen zijn: Tim van Doorn (singer/songwriter), Reset Dynamite (punk/rock), Get Born (Alternative/Rock) en Red Karpet (pop/rock). Alle artiesten zijn afkomstig uit de provincie Overijssel. Jongerencentrum Place 2 Be, Stichting

Evenementen Nijverdal en Monsters Incognito zijn de organisatoren van de Battle of the Bands. Door artiesten de gelegenheid te geven te spelen op een professioneel podium in het centrum van Nijverdal kan er gewerkt worden aan podiumervaring en het ontwikkelen van talent. De winnaar van de Battle of the Bands wordt beloond met een professionele fotoshoot, een cheque van 100 euro die uitgegeven kan worden bij Totally Music in Almelo en een optreden in ZINiN Cultuur.

NIJVERDAL - Het programma op Koninginnedag 30 april: Vanaf 10 uur activiteiten voor jong en oud en voor elk wat wils. Waaronder: Aubade, Ballonnenwedstrijd, Kareltje en Jasmijn, kratten stapelen, stormbaan, vrijmarkt, de Battle of the bands en Sense of Urgency. Alles om en nabij het Henri Dunantplein in het centrum van Nijverdal. Van de ondernemers een gratis lekkernij en de winkels zijn open van 11.00-17.00 uur. Bevrijdingsdag 5 mei Aankomst Fakkeldragers (tussen 08.00 en

09.00 uur). Aansluitend ontbijt met de fakkeldragers en Burgermeester Anneke Raven. Vanaf 14.00 uur het ontsteken van het bevrijdingsvuur en diverse optredens op het Henri Dunantplein in het centrum van Nijverdal met o.a. Trotwaarbent, Nog Eentie, Popkoor Mooi Puur, enz... Vanaf 16.00 uur optreden van The Roamers, een zeer succesvolle band met muziek uit de sixties en seventies. In het centrum van Nijverdal is op 30 april en 5 mei parkeren gratis! Voor meer informatie: www.bruisendnijverdal.com

De winnaar wordt bepaald door een jury die de gehele middag de bands zal beoordelen op originaliteit, spelvaardigheid, samenspel en compositie.

Op deze avond voor de Slag wordt iedereen in de een goede stemming gebracht voor 30 april. Koninginnedag met de Slag om Heldern. The sofa Rockers & Friends

De bedoeling van The Sofa Rockers is dat er een gezellig ‘hang naar vroeger’ sfeer gecreëerd wordt. Insteek is goede muziek, grappen en grollen maar ook laagdrempeligheid. Op deze wijze wordt Koninginnedag 2012 feestelijk ingeluid. Verschillende soorten muziek wordt gespeeld; van Ierse muziek tot en met rocknummers, van o.a. David Bowie, Eric Clapton, Neil Young, Creedence Clearwater Revival, Tom Petty, en David Gray. Maar ook Hollandse nummers zullen niet ontbreken. Foto: The Sofa Rockers & Friends.

bekende organist en dirigent Henk Linker zal het fraaie Mense Ruiter orgel laten klinken en op het program zal werk uit de Valeriusgedenkklanken niet ontbreken. Het concert begint om 11.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, aan de uitgang wordt een vrije gift gevraagd. Een programma is aanwezig. Voor info zie www.orgel-mezzo.nl De kerk is open vanaf 10.00 uur in. In het voorportaal is koffie en thee en ranja aanwezig.

Koninginnedag 2012 Haarle

9.30 uur Opening; De vlag wordt gehesen door scouting Albaldah waarna het Wilhelmus gezongen wordt. Daarna zullen er vele ballonnen opgelaten worden door de kinderen waar een ballonnenwedstrijd aan verbonden is. Aansluitend start men met de kinderspelen en de vossen bingo jacht. Voor de kinderen t/m groep 4 zijn er kinderspelen op het voetbalveld.

staan garant voor elk wat wils, muziek, entertainment en spektakel. Aanvang 22.00 uur. Dorpsstraat 26 in Hellendoorn. Gratis parkeren! The Sofa rockers zijn de Nijverdallers Eric Hallink en Bert Kelder, deze avond uitgebreid met Tom Wijnen, René Jannink en Luc Blikmans. Zij hebben een muziekstijl ontwikkeld in de vorm van een open podium en treden op in allerlei gelegenheden zoals nu in restaurant De Kroon in Hellendoorn.

Het concert is de derde in de reeks van oranjeconcerten in de Regenboog. De

HAARLE - Oranje comité Haarle heeft ook dit jaar weer een prachtig programma voor groot en klein. Een programma waar je met het hele gezin van kan genieten. Alles vindt plaats op De Pastoorsmoat (sportvelden s.v. Haarle, Haarlerveldweg 1A).

The Sofarockers ‘Bekronen’ Hellendoorn HELLENDOORN – op zondagavond 29 april in restaurant De Kroon in Hellendoorn treed The Sofarockers op in de Nach veur de Slang om Heldern. Een muzikaal hoogstandje op deze Koninginneavond-en nacht. Op uitnodiging van de Hellendoornse horecagroep, die rondom de Slag actief is.

NIJVERDAL - Maandag 30 april op Koninginnedag wordt in de Regenboogkerk aan de Grotestraat 127 in Nijverdal een orgelconcert gegeven door de Almelose organist Henk Linker. De vrouw van Henk Linker, de mezzosopraan Valeria Boermistrova, verleent haar medewerking.

met de familie Fietstocht. Er is een gezellige fietsroute uitgezet die geschikt is voor het hele gezin. Deze route leidt door de mooie omgeving van Haarle. Inschrijving in de kantine van s.v. Haarle 2.00 euro p.p 13.15 uur start het 4 tegen 4 voetbal voor iedereen vanaf voortgezet onderwijs.Het zal voor zowel de jongeren als volwassenen een strijd om de titel / bokaal van 2012 worden. Doe je niet mee, kom dat de ploegen aanmoedigen onder het genot van een (warme) hap en een drank.

Het voetbalveld is omgetoverd tot een groot kinderfestijn waar kinderen deel kunnen nemen aan allerlei spelen, voor de ouders is er onder andere koffie te verkrijgen met eigen gebakken lekkernij. Tussen 12.30 en 13.15 uur kan men starten

Koninginnedag rommelmarkt Ereprijs NIJVERDAL - Op maandag 30 april organiseert de straatvereniging De Ereprijs voor de derde maal

een Koninginnedag rommelmarkt. De straat wordt feestelijk versierd. Tijdens de burendag werd door de bewoners van de Ereprijs een groot deel van de versierselen zelf gemaakt. Net als vorige jaren is het mogelijk om een verkoop plekje te reserveren. Kinderen betalen 2,50 en volwassenen 5 euro. Kinderen die muziek maken krijgen gratis een mooi plekje. Dit jaar begint de rommelmarkt om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Voor het reserveren van een verkoop plek kunt u bellen naar Berry Nieland 06-15467078.

Oranjefeest Daarle met Doarlese Olympics DAARLE - Alle activiteiten vinden plaats in en rond de feesttent op de evenementenweide. Vrijdag 27 april 2012: Feestavond met optreden van Melrose. Kaarten kosten in de voorverkoop 7,50 euro bij ‘n Kadiek en ‘n Tip. Kaarten aan de kassa kosten 10 euro. Aanvang: 21.00 uur. Zaterdag 28 april 2012:

Playbackshow (telt mee voor zeskamp) plus DJ. Geweldige optredens van de plaatselijke bevolking met de playbackshow i.s.m. DJ Mark Bosch. Gratis entree. Aanvang 20.00 uur. Maandag 30 april: oninginnedag 2012: Doarlese Olympics. Aanvang spelen: 13.30 uur. Prijsuitreiking: 20.00 uur. Gratis entree en de gehele dag muzikale begeleiding van DJ Smally.


Auto-Aktueel

Chevrolet Volt-dealer Auto Aaltink neemt laadpaal elektrische auto’s in gebruik NIJVERDAL – De bekende Chevroletdealer Auto Aaltink uit Nijverdal is begin dit jaar door de Nederlandse Chevroletimporteur aangesteld tot officieel Voltdealer voor de regio Twente. Een logisch vervolg op deze belangrijke uitbreiding van activiteiten is dat het bekende automobielbedrijf uit Nijverdal ook een laadpaal voor elektrische auto’s heeft geïnstalleerd. Eigenaren van een elektrische auto kunnen bij Auto Aaltink vanaf nu gratis hun auto opladen. “Wij hebben nu twee oplaadpunten voor elektrische auto’s bij ons bedrijf,” zegt Ewald Aaltink, van het gelijknamige Chevrolet-dealerbedrijf. “Het zijn EV-Boxen 3-fasen die geschikt zijn voor iedere elektrische auto. Direct hebben wij gemerkt dat er bij het publiek veel interesse bestaat voor elektrische auto’s en voor de Volt in het bijzonder. De Volt onderscheidt zich van alle elektrische alternatieven omdat hij dankzij de range extender een grote actieradius heeft van ruim 550 kilometer. De Volt heeft dan ook dezelfde praktische toepassingsmogelijkheden als een ‘normale’ auto, maar dan met indrukwekkende voordelen.” Auto van het Jaar 2012 De Chevrolet Volt heeft de onderscheiding ‘Auto

van het Jaar 2012’ in de wacht gesleept. 59 vooraanstaande autojournalisten uit 23 Europese landen kenden de onderscheiding toe aan de elektrische Volt, die de onbetwiste winnaar was. “Het is een enorme waardering van automotive vakmensen voor de revolutionaire Chevrolet Volt. Wij zijn begonnen met de levering van de eerste Volts aan klanten. Ook de interesse uit de zakelijke markt is aanzienlijk, een doelgroep die steeds belangrijker wordt voor Chevrolet,” vervolgt Aaltink.

in beslag. Nogmaals Ewald Aaltink: “De duurzame toekomst op mobiliteitsgebied is nu bij ons begonnen, met de komst van de elektrische Chevrolet Volt. Wij hebben voor geïnteresseerde automobilisten een demonstratie-Volt klaar staan voor een interessante en onvergetelijke proefrit. Uiteraard verstrekken wij graag alle informatie over de voordelen van elektrisch rijden en over de unieke eigenschappen van de Chevrolet Volt.”!

De Chevrolet Volt is nu officieel de weg op in Nederland en staat ook in de showroom van Auto Aaltink aan de Marie Curiestraat. Het vermogen bedraagt 111kW – 150 pk en het koppel is 368 Nm. De elektrische Chevrolet heeft een topsnelheid van 161 km/u en de acceleratie van 0 tot 100 km/u neemt slechts 9 seconden

NERGENS GOEDKOPER!!! ARJAN KELDER AUTO'S

ARJAN

KELDER

AUTO’S Audi A3 TDi Sportback veel opties Audi A3 Sportback TDI Ambiente Audi A3 1.8i benzine Audi A4 Avant 1.9 TDI nieuwe type Audi A4 Avant TDi alle opties nieuwe type Citroen C5 120.000km veel opties Fiat Barchetta cabrio leer etc. nieuwstaat Fiat Cinquencento Sporting Fiat Ullysee 7 persoons B Ford Focus station Benzine Ford Mondeo station D Honda Accord B airco 140.000km Iveco Eurocargo Koelvrachtwagen Kia Céed station 2.0i LPG G3 station Kia Carens 2.0i LPG G3 7-persoons Mazda MX-5 Cabrio Mini 1.6i groot dubbel panoramadak 96.000km Mitsubishi Pajero automaat diesel airco Nissan Micra airco B Opel Astra Station D veel opties Opel Movano D L2H2 Opel Zafira 7-persoons B Peugeot 306 station B Peugeot 307 HDi 5-deurs Peugeot 307 SW benzine 7-persoons Peugeot 307 SW diesel Mooi!! Peugeot 307 SW benzine alle opties Peugeot 406 sedan diesel Peugeot 407 LPG G3 sedan Peugeot Partner HDi airco Peugeot partner HDi Porsche 911/964Cabrio automaat

Energiestraat 5

Arjan

06-55128349

7442 DA Nijverdal

Bennie

06-53351509

Telefoon 0548-619687

Carlo

06-23990825

info@kelderautos.nl

Zaak

0548-619687

WWW.KELDERAUTOS.NL ’08 € 12.950,’07 € 12.950,’99 € 3.450,’05 € 10.950,‘09 € 18.950,’05 € 5.950,€ 3.950,’98 € 1.250,’01 € 2.950,’07 € 5.950,’03 € 1.950,’98 € 1.950,’94 € 4.950,- ex ’08 € 8.950,’08 € 8.950,’98 € 2.950,’02 € 6.950,’99 € 3.950,’08 € 5.950,’06 € 5.950,’05 € 5.950,-ex ’99 € 2.450,’97 € 950,’04 € 3.450,’06 € 5.950,’03 € 3.950,’03 € 3.950,’98 € 950,’05 € 5.750,’07 € 3.950,- ex ’04 € 1.950,- ex ’99 € 26.950,-

Renault Grand Espace benzine Renault Espace benzine Renault Laguna Grand Tour B 130.000km Renault Master D grijs kenteken Renault Megane station LPG G3 Automaat!! Renault Scenic 1.6-16v B 130.000km nieuwe type Renault Traffic L2H2 D grijs kenteken Saab 9-3 station nieuwe type alle opties LPG G3 Saab 9-3 station benzine Skoda Fabia 5 deurs hatchback LPG G3 nieuwe type Smart Cabrio passion automaat alle opties Toyota Landcruiser geel kenteken 120 series D-4D VW Buggy 4peroons wegenbelastingvrij VW Golf station B airco etc VW Golf cabrio wordt wb vrij Volkswagen Caddy D grijs kenteken Volkswagen Caddy B 7-persoons VW Fox B 50.000km airco VW Passat benzine climate controle VW Polo 5 deurs 1.4iB Airco Volvo C30 B Summum alle opties Volvo V50 D Momentum Volvo V50 D Summum Volvo 850 automaat B Volvo 850 station B Volvo V70 B Automaat Volvo V70 D alle opties super mooi nieuwe type

’00 € ’00 € ’06 € ’05 € ’06 €

Koninginnedag geopend!!! DIT IS SLECHTS EEN GREEP UIT ONZE VOORRAAD!!!!!!!! 1.950,1.950,5.950,5.950,- ex 5.950,-

’03 € 4.950,’06 € 4.950,- ex

Campers *Vrachtwagen camper met alle opties en zeer veel ruimte Wegenbelastingvrij moet gezien worden!!! ‘84 € 29.950,* Mercedes 4 persoons alkoof wegenbelastingvrij € 4.950,* Benimar 520 Diesel op Fiat Ducato 5-persoons € 12.950,* Karmann Bahia op Mercedes Sprinter alle opties € 21.950,* Karmann Cheeta alkoof op VW Transporter € 12.950,-

’09 € 12.950,’06 € 7.950,-

MOTOR Kawasaki Z-ZR 600 KTM 450 Enduro

€ 1.950,€ 4.450,-

’08 € 6.950,’06 € 4.950,-

Scooter Peugeot Buxy

’03 € 18.950,’73 € 4.950,’03 € 4.450,’87 € 2.950,’07 € 5.950,-ex ’06 € 5.950,’05 € 5.950,’00 € 2.450,’07 € 6.950,‘07 € 10.950,’07 € 10.950,’07 € 10.950,’96 € 950,’94 € 1.450,’97 € 1.950,-

3x electrische vouwfiets € 950,- per stuk

450,-

Houd onze site in de gaten, dagelijks verse voorraad!!! DEZE WEEK KOMT ER VEEL VERSE VOORRAAD.

ALLE INRUIL MOGELIJK

’08 € 18.950,-

WWW.KELDERAUTOS.NL


Auto-Aktueel

De Mazda CX-5 – nieuw tijdperk voor Mazda De CX-5 luidt een nieuw tijdperk in voor Mazda. Het is de eerste van een nieuwe generatie auto’s, een compacte crossover SUV die het beste van alle werelden in zich heeft: plezier, veiligheid en duurzaamheid, en dit alles met een

aantrekkelijk uiterlijk en voorzien van een A-label. De CX-5 is de eerste Mazda die is uitgerust met het volledige gamma geheel nieuwe SKYACTIV technologieën voor efficiëntere, leukere en milieu-

vriendelijkere auto’s en maakt de weg vrij voor een nieuwe generatie auto’s van Mazda. De ingenieurs achter SKYACTIV hebben met succes tegenstrijdige doelen weten te behalen om zo tot een nieuw gamma motoren, versnellingsbakken, carrosserieën en chassis te komen.

DE VOORDELIGSTE 5-DEURS IN Z’N KLASSE!

Albert Einsteinstraat 4 Tel. 0548-612815 Fax. 0548-612559

7442 DK Nijverdal www.autobedrijf-snijders.nl Email: info@autobedrijf-snijders.nl

GEMIDDELD 100 OCCASIONS OP VOORRAAD!

NU VANAF

€ 9.999,-

Standaard voorzien van o.a. • ABS met EBD • Airbag bestuurder en voorpassagier • 14” stalen velgen met wieldoppen • Stuurbekrachtiging • Elektrisch bedienbare ramen vóór • 2 hoofdsteunen achter • Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening • In 2 delen neerklapbare achterbank

www.mitsubishiaanbieding.nl B-LABEL 20% BIJTELLING

Brandstofverbruik: 4,9 tot 5,5 l/100 km CO2-uitstoot: 115 tot 127 g/km

AUTO AALTINK

Marie Curiestraat 6, 7442 DP NIJVERDAL (achter McDonald’s), Tel. 0548 - 62 03 20 Prijs incl. bpm/btw, tenzij anders vermeld, excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaarmaken. Afgebeeld model kan afwijken van de standaardspecificaties. De Mitsubishi Colt wordt geleverd met 3 jaar Multigarantie/Mitsubishi Assistance Package. Imp.: MMSN B.V., Amstelveen, contact@mmsn.nl. Wijzigingen voorbehouden.

DEZE ZOMER MET EEN FRISSE AUTO OP VAKANTIE!


Auto-Aktueel Auto APK laten uitvoeren, terwijl u wacht

HET ADRES voor een goede auto Gespecialiseerd in japanse auto’s

Tevens het adres voor:

• Reparatie en onderhoud • A.P.K. keuringen • Ruit-schade • Schade- herstel /afwikkeling/ verz. • Airco service • Afsleepdienst • Onderdelen en accessoires verkoop • Vervangende auto’s aanwezig Wierdensestraat 53 7443 AB NIJVERDAL Tel : 0548-617484

onderhoud elektronica reparatie banden schadeherstel

www.autopleinnijverdal.nl

Onder het genot van een drankje aan de leestafel, keuren wij uw voertuig volgens de wettelijke eisen. Wij hebben geen reparatieplicht, en u mag de auto laten repareren waar u wilt (indien nodig). Herkeuring tot 14 dagen is GRATIS.

APK informatie op onze website www.josfikken.nl

SEAT start markt-offensief in China Een nieuwe periode breekt aan voor SEAT. De Spaanse autofabrikant startte deze week zijn offensief op de Chinese markt met de officiële opening van acht dealerbedrijven en de overhandiging van de eerste auto’s aan nieuwe eigenaren. Tegen het einde van dit jaar zal het netwerk zijn uitgebreid naar vijftien vestigingen. Deze state-of-the-art faciliteiten worden in lijn met de nieuwe merkidentiteit gebouwd en uitgevoerd,

en zullen als voorbeeld dienen voor de wereldwijde ontwikkeling van de SEAT ‘look-and-feel’. De auto’s die in China worden verkocht, zullen in Europa worden geproduceerd, te beginnen met de Leon en daarna in de loop van het jaar gevolgd door de nieuwe Ibiza-familie. En, zoals SEAT’s President James Muir gisteren bevestigde, is het merk voornemens volgend jaar ook de Alhambra, de vaak onderscheiden ruimtewagen, uit te brengen in China. ‘China is erg belangrijk voor SEAT. Het offensief op

deze groeimarkt is weer een stap voorwaarts in de ontwikkeling van ons merk en net zo belangrijk als onze investering in de hoogst aantrekkelijke, nieuwe producten die we in de nabije toekomst zullen introduceren’, zegt James Muir, President van SEAT, S.A. ‘De automarkt in China blijft zich in een zeer rap tempo ontwikkelen en er is een groeiende vraag, met name onder jonge kopers, naar eersteklas, sportieve auto’s die zich onderscheiden door een duidelijke en individuele ontwerptaal. Daar voldoen de unieke producten van SEAT volledig aan en daardoor zullen wij ook succesvol zijn.’


n e g n i t r o K % 0 5 t o t E T S AT

S N A K

K E E TE W

LA

S T A LA OPHE

FFING

S UIT VERK OOP Stofferen

Kort ingen tot 50 %

Kerkstraat 40 - Nijverdal - 0548-620442 www.wooncentrumnijverdal.com


Op de 

Nieuwe openingstijden gemeentelijke loketten!

Zonder afspraak (vrije inloop) elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur. Op afspraak maandag, dinsdag en woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Op afspraak donderdag tussen 13.00 en 20.00 uur. Op afspraak vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur. De loketten zijn telefonisch gesloten tussen 12.00 en 13.00 uur.

Inzamelen huisvuil Koninginnedag naar zaterdag 28 april

Op maandag 30 april haalt de gemeente geen huisvuil en oud papier (in de Kruidenwijk) op in verband met Koninginnedag. U kunt daarom uw afvalcontainer op zaterdag 28 april aan de weg zetten. Wij halen dan het GFT-afval op. Wij verzoeken u de container (met het groene deksel) op deze

dag tijdig en op de juiste wijze aan te bieden. Het afvalbrengpunt is op Koninginnedag gesloten. Het oud papier wordt in de Kruidenwijk op donderdag 3 mei opgehaald. Op zaterdag 5 mei is het afvalbrengpunt geopend van 9.00 tot 13.00 uur.

Loket Bouwen, milieu en openbare ruimte Loket Welzijn, inkomen en zorg Loket Burgerzaken en belastingen

(0548) 630214 (0548) 630215 (0548) 630216

Voor het maken van een afspraak (24 uur van te voren) kunt u terecht op www. hellendoorn.nl of u kunt bellen met één van de bovenstaande telefoonnummers.

Aubade Koninginnedag

Het gemeentebestuur nodigt u van harte uit om op 30 april om 10.00 uur op het Henri Dunantplein een hulde te brengen aan Hare Majesteit Koningin Beatrix. De heraut en dorpsomroeper René Coupée, uitgedost in prachtige kleren begeleidt het programma. Burgemeester Raven houdt de jaarlijkse Oranjetoespraak en Kareltje en Jasmijn uit het Avonturenpark komen met

een show voor jong en oud. Muziekvereniging EMOS neemt het muzikale deel van het programma voor haar rekening. Er is een ballonnenwedstrijd van de SEN (Stichting Evenementen Nijverdal) waaraan sportieve prijzen voor de jeugd verbonden zijn. De aubade wordt in ontvangst genomen door de burgemeester en de gedecoreerden. Muziekvereniging EMOS speelt natuurlijk het “Wilhelmus”.

Op koninginnedag en op 5 mei gratis parkeren in Nijverdal 

Gedichtenwedstrijd rond Dodenherdenking

De gemeente Hellendoorn heeft ook dit jaar een gedichtenwedstrijd georganiseerd onder de leerlingen van de Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn rond Dodenherdenking.

Milan en Lieke kregen beide ook een oorkonde en een boekenbon uit handen van burgemeester Anneke Raven.

Het thema dit jaar is Vrijheid geef je door. Het winnende gedicht “Vrijheid is er om door te geven” is van Annika Stokvis. Zij ontving uit handen van de burgemeester een beeldje, oorkonde en een boekenbon. Op vrijdag 4 mei draagt zij het winnende gedicht voortijdens de plechtigheid bij het Monument voor Gevallenen 1940-1945 aan de De Joncheerelaan / Ninaberlaan.

Vrijheid is er om door te geven Annika Stokvis (1U) - 1e prijs

Op de tweede plaats van de gedichtenwedstrijd eindigde Milan Elshof. Hij zal zijn gedicht “Vrijheid” op vrijdag 4 mei voordragen tijdens de ontmoetingsdienst in de Protestantse Dorpskerk in Hellendoorn. Op de derde plaats van de gedichtenwedstrijd is geëindigd Lieke Velnaar en zij zal haar gedicht “Jij en ik“ voordragen om 18.30 uur tijdens de ontmoetingsdienst in de Vrije Evangelische kerk in Nijverdal.

De winnende gedichten zijn:

Vrijheid is er om door te geven, Om samen van te genieten, Om samen voor te strijden, Om te doen wat je wilt. Vrijheid is om door te geven, Om een begin te maken aan een betere wereld, Om dankbaar voor te zijn Om vriendschap te versterken. Vrijheid is er om door te geven, Om goed te kunnen leven, Om je eigen mening te mogen uiten, Om angst geen kans te geven. Dat woordje vrijheid, Klein maar krachtig, Betekent zoveel meer, Laat dat ook voor anderen gelden: Geef de vrijheid door!

Vrijheid Milan Elshof (1F) – 2e prijs

Jij en ik Lieke Velnaar (1F) – 3e prijs

Voor mij is oorlog duwende handen angst en pijn en verdriet Maar ook een tijd waarin je leert respect voor elkaar te hebben.

Schoten, wonden op je vel. Schoten, ik speel maar een schietspel. Puinhoop, bij mij in mijn kamer, bij jou in het land. Huilen, ik, omdat ik val, jij, omdat je vader is meegenomen. Een brandgeur, bij mij door het verbrande eten, bij jou door de schoten. Een benauwde geur, stof en zand, jij , jij zit binnen. Blauwe lucht, zon en strand, Ik kan aan mijn huiswerk beginnen. De oorlog komt bij jou dichter bij, terwijl er vrijheid is bij mij.

Respect voor verzetsstrijders en voor bevrijders Dankzij hen ben ik vrijdag om te denken, te zeggen en te doen wat ik wil We moeten herdenken om te blijven beseffen hoe belangrijk vrijheid voor iedereen is Ik droom van een wereld licht, groen en wit waar mensen samenleven in liefde Zonder discriminatie op huidskleur, geloof en ras Dan pas is er echt vrede

Dodenherdenking 4 mei (rechtstreeks uitgezonden door HOI)

De jaarlijkse Dodenherdenking begint vrijdag 4 mei om 18.30 uur met een ontmoetingsdienst in de Vrije Evangelische kerk in Nijverdal en in de Protestantse Dorpskerk in Hellendoorn. Na afloop van beide diensten wordt er een stille tocht gelopen naar het Monument voor Gevallenen 1940-1945. De vertrekpunten zijn: • In Hellendoorn is het vertrekpunt de Protestantse Dorpskerk om 19.30 uur. De route vanuit Hellendoorn gaat ook langs het Indiëmonument waar een krans wordt gelegd en vervolgens richting het Monument

voor Gevallenen 1940-1945 aan De Joncheerelaan / Ninaberlaan; • In Nijverdal is het vertrekpunt, parkeerplaats Evenementenweide om 19.35 uur. Eindpunt van de stille tocht is bij het Monument voor Gevallenen 1940-1945.

Dan volgt de voordracht van het winnende gedicht “Vrijheid is er om door te geven” van Annika Stokvis. Na twee minuten stilte worden verschillende kransen en bloemstukken gelegd. HOI brengt rechtstreeks verslag uit. De plechtigheid eindigt om ± 20.30 uur.

Mevrouw H. Greevink-Stokvis begeleidt het programma. De leden van de Nationale Reserve vormen de erewacht en nemen hun plaats in. De muziekvereniging KSW draagt zorg voor de muzikale ondersteuning. Burgemeester Raven houdt een herdenkingstoespraak.

In verband met de stille tocht worden de De Joncheerelaan, de Ninaberlaan en De Meester Ponsteenlaan door de politie afgesloten voor al het verkeer. In de meeste kernen binnen onze gemeente wordt ook een herdenking gehouden. 27 april 2012, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Op de 

Bevrijdingsdag 5 mei Om 13.00 uur ontsteken bevrijdingsvuur op Henri Dunantplein

Scouting de Reggegroep Hellendoorn/ Nijverdal haalt dit jaar voor de 28e keer het bevrijdingsvuur op uit Wageningen. De scouting haalt in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur op bij hotel De Wereld in Wageningen (capitulatie Duitsland). De afstand vanuit Wageningen naar de gemeente Hellendoorn in Nijverdal is zo’n 90 km. Dit doen ze zoals voorgaande jaren joggend en in estafettevorm. Het bevrijdingsvuur wordt door de lopers tijdens het hardlopen meegedragen.

drinken en de broodnodige mentale ondersteuning voor de lopers. Ontbijt Op 5 mei om ongeveer 9.00 uur komt de groep lopers in onze gemeente aan. Zij ontbijten in het Huis voor Cultuur

en Bestuur samen met burgemeester Raven en een delegatie van de SEN (Stichting Evenementen Nijverdal). Het ontbijt is voor de estafettelopers de afsluiting van een nachtelijk avontuur.

Aansluitend, rond de klok van 14.00 uur, organiseert de Stichting Evenementen Nijverdal (Oranjecomité) een Bevrijdingsfeest in het centrum van Nijverdal. 5 mei gratis parkeren in Nijverdal!

Begeleiding Om ervoor te zorgen dat de jongens en meisjes van de scouting weer veilig thuiskomen, worden ze begeleid door twee busjes. Vanuit de busjes zorgen de leden van de scouting voor eten en

Vorstelijke behandeling voor overgebleven apparaten in Hellendoorn

Op Koninginnedag bieden veel kinderen weer oude spullen te koop aan op de vrijmarkt. Zijn er na afloop toch nog elektrische apparaten niet verkocht, gooi ze dan niet weg, maar lever ze in op het Afvalbrengpunt aan de Fuutweg 25 in Nijverdal. Zo zorgen we er samen met Wecycle voor dat deze worden gerecycled. De eerste honderd inwoners die vanaf 1 mei oude elektrische apparaten en/ of spaarlampen inleveren bij het afvalbrengpunt krijgen gratis de unieke Wecycle-stuntvlieger! Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld, met kans op een luxe hotelovernachting. Recycling is heel belangrijk. Want door

recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Elektrische apparaten worden voor 75% tot 90% gerecycled, spaarlampen en koelkasten zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt hiervan echter 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Hiermee gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle wil Hellendoorn dit tegengaan.

Op koninginnedag en op 5 mei gratis parkeren in Nijverdal

Ontsteking bevrijdingsvuur 13.00 uur Om 13.00 uur lopen de estafettelopers van de scouting Reggegroep Hellendoorn-Nijverdal onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Hellendoornse Harmonie met de Nederlandse vlag vanaf café restaurant De Budde naar het Henri Dunantplein in Nijverdal. Zij brengen dan het bevrijdingsvuur dat zij uit Wageningen hebben opgehaald. Burgemeester Raven houdt een bevrijdingstoespraak. Muziekvereniging Hellendoornse Harmonie eindigt met het Wilhelmus.

Algemene vlaginstructie

Koninginnedag 30 april Op Koninginnedag vlaggen met oranje wimpel. Dodenherdenking 4 mei Bij de Nationale Dodenherdenking 4 mei, de vlag, zonder oranje wimpel, halfstok vlaggen van 18.00 uur tot

zonsondergang (ca. 21.10 uur zomertijd). Bevrijdingsdag 5 mei Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.

E-bike training en informatiedag op 8 juni

Op vrijdag 8 juni wordt voor de eerste keer in gemeente Hellendoorn een E-bike-informatiedag en training voor senioren georganiseerd. In een ontspannen sfeer wordt informatie gegeven over de E-bike en kunnen senioren (vanaf 65 jaar) hun verkeerskennis en vaardigheden opfrissen. De training wordt georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de Fietsersbond en wordt mede mogelijk gemaakt door de Regio Twente. U dient u voor 18 mei aan te melden. Lees verder hoe u zich kunt aanmelden. De cursus wordt van 9.00 tot 15:30 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur gehouden. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de E-bike, manieren van aandrijving, accu’s, waar je

op moet letten als je een E-bike koopt. Er is een fietsgymles voor balans en reactievermogen. Ook wordt aandacht besteed aan oude en nieuwe verkeersregels en komen diverse verkeerssituaties aan bod, waaronder de snelheid. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de vaardigheden op de E-bike geoefend. Verder is er een fietsspecialist aanwezig die kijkt of de fietsen van de deelnemers goed zijn afgesteld. Als laatste onderdeel is een korte fietstocht door de omgeving gepland, waarbij aandacht besteed wordt aan diverse verkeerssituaties. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat. Er zijn geen kosten verbonden aan

de deelname. De dag, inclusief koffie/ thee en lunch is gratis. Deelname is op eigen risico. Belangstellenden voor de E-bike-informatiedag kunnen zich aanmelden via: 1. Bij voorkeur www.fietsersbond. nl/fietsinformatiedagen 2. Door een email te sturen naar f i e t s s ch o o l @ f i e t s e r s b o n d . n l (o.v.v. “aanmelding E-bike dag Hellendoorn 8 juni). Noteer in de mail s.v.p. uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd of u met de fiets/ E-bike komt en of u WA verzekerd bent. 3. Door een brief/kaart te sturen naar: Fietsersbond, t.a.v. coördinator fietsdagen, Antwoordnummer 4309, 3500VE Utrecht (postzegel niet nodig)

Op de kaart schrijft u :“aanmelding E-bike dag Hellendoorn 8 juni. En verder uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd of u met de fiets/ E-bike komt en of u WA verzekerd bent. Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan! Inschrijving geschiedt op volgende van binnenkomst. U ontvangt ongeveer 1-2 weken voor de E-bike-informatiedag een bevestiging van uw deelname (met daarin het adres van de locatie). Aanmelden kan tot vrijdag 18 mei 2012. Mocht u zich willen aanmelden maar is de sluitingsdatum voorbij, dan kunt u uitsluitend mailen naar fietsschool@ fietsersbond.nl met de vraag of er nog plek is.

27 april 2012, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


OOp Op p Op dedede 

Werk aan het riool in de gemeente Hellendoorn

Tussen eind april en eind november van dit jaar wordt er verspreid over de gemeente gewerkt aan de renovatie van de riolering. Het gaat om het riool onder de Weverstraat, de Constantijnstraat, de Markt, de Smidsweg, de Grotestraat, de Kerkstraat en de Nijkerkendijk in Nijverdal en de Raalterdijk in Haarle. Het riool wordt van binnenuit gerenoveerd, waardoor de straat niet open-

In het verleden hebben we diverse delen van het hoofdrioolstelsel gereinigd en met een robotcamera geïnspecteerd. Daardoor weten we dat het riool op een aantal plaatsen aangetast en/of lek is en gerepareerd of versterkt moet worden. De werkzaamheden worden gefaseerd

uitgevoerd. De firma Van der Velden Rioleringsbeheer B.V. begint met het schoonmaken van de riolering en het verwijderen van alle obstakels, zoals ingegroeide boomwortels. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een zogenoemde robotfrees. Tijdens deze voorbereidende werkzaamheden kunnen aanwonenden gewoon het afvalwater lozen op het riool. Enkele dagen voor de daadwerkelijke

rioolrenovatie krijgt men een brief in de bus met daarin aangegeven op welke dag de hoofdriolering in de straat gerenoveerd zal gaan worden. De nieuwe binnenbuis wordt aangebracht via de putten in het straatdek. De buis is flexibel en bestaat uit glasvezel, die door middel van een soort hars wordt uitgehard en vastgezet. Dat gebeurt allemaal binnen één dag.

Bewoners De Höfte leggen zelf voetpad aan

Voor een ommetje met de hond of de kinderwagen, moesten aanwonenden van De Marsjes twee keer de drukke Schuilenburgerweg oversteken. Terwijl er aan de linkerkant van de weg een brede, ondoordringbare groenstrook lag. Dat moest toch anders kunnen, bedachten leden van wijkvereniging De Höfte. Sinds kort ligt er op de plaats van die groenstrook een schelpenpad. Zelf aangelegd, in overleg met de gemeente. In november 2011 hadden ze een gesprek op het gemeentehuis, met wethouder Beintema. Vlak voor Pasen lag het pad er. “Uiteindelijk is het nog snel gegaan”, zeggen Wim Kleinjan en Gerard Mensink van wijkvereniging De

gebroken hoeft te worden en de overlast tot een minimum wordt beperkt.

Höfte. In een paar zaterdagen en een donderdagavond hebben ze met zo’n zeventien mannen en vrouwen uit De Marsjes en de Schuilenburgerweg de klus geklaard. Struiken verwijderd, grond schoongemaakt en de schelpen aangewalst. De gemeente zorgde voor het afvoer van het groen, het uitfrezen van het pad en voor de schelpen. Het toekomstig onderhoud zullen de buurtbewoners op zich nemen. Inmiddels wordt het pad al volop gebruikt. In de nieuwsbrief die de wijkvereniging geregeld verspreidt, staat al een oproep aan hondenbezitters om hun honden niet op het pad hun behoefte te laten doen.

Eén persoon reist met een geldig vervoerbewijs (bijvoorbeeld de OV-chip-

kaart) en de tweede persoon kan met de speciale voucher van www.ervaarhetov.nl gratis meereizen. Het voorjaar is het perfecte moment om er lekker op uit te gaan. Ervaar het OV wil mensen kennis laten maken met de mogelijkheden van het openbaar vervoer. Via de website www.ervaarhetov.nl is een speciale voucher beschikbaar voor iedereen die voordelig wil reizen. Invullen en uitprinten is heel eenvoudig en daarna stap je gemakkelijk samen in en samen uit voor de prijs van één.

Zienswijzen gewijzigde welstandsnota tot en met 8 juni 2012 indienen.

Zie tekst bij de officiële mededelingen.

Collectes in de gemeente

Wilt u weten welke organisatie collecteert in onze gemeente en wanneer, dan kunt u dit zien op de website www.cbf.nl/Gemeente-rooster/414/2012/ Gemeente-Hellendoorn

bij welke ambtenaar of wethouder u het beste terecht kunt.

Ook een vraag of een idee? Als u een vraag of idee heeft, kunt u

Ervaar het OV Tweede persoon gratis met de bus en regionale trein

Onder de noemer Samen erop uit! lanceert Ervaar het OV een speciale ‘2 voor de prijs van 1’-actie. Tot en met 28 mei 2012 kan iedereen voordelig kennismaken met het openbaar vervoer in Gelderland, Overijssel en Flevoland (m.u.v. de buslijnen in en rond Almere en Qliner 315 Lelystad-Groningen). In deze periode kunnen twee personen met de bus en regionale trein reizen voor de prijs van één. Het werkt heel eenvoudig.

terecht bij één van onze loketten (zie colofon). Daar kunnen ze u vertellen

Inzamelen oud papier

Wilt u weten waar en wanneer u oud papier kunt inleveren, kijk dan op http://www.hellendoorn.nl/diensten/oudpapier/

Vrijzwemmen meivakantie 2012 Dag

Wedstrijdbad 33 x 21 meter 27 graden

DOELGROEPENBAD 10x20 meter 31,5 graden

Instructiebad 10x20meter beweegbare bodem 31,5 graden

Maandag 30 april

gesloten

gesloten

gesloten

Dinsdag 1 mei

07.30 – 13.00 19.30 – 20.30

09.30 – 10.30

10.30 –15.30 19.30 – 21.00 glijbaan open Oranjemiddag

Woensdag 2 mei

07.30 – 13.00 19.30 – 20.30

09.30 – 10.30 19.30 – 21.00

10.30 – 15.30 glijbaan open Stormbaan en buikglijbaan

Donderdag 3 mei

07.30 – 13.00

19.30 – 20.30

08.00 – 09.00 10.30 – 15.30 glijbaan open Wedstrijden

Vrijdag 4 mei

07.30 - 08.30 09.30 - 10.30 11.15 - 13.00

19.30 – 20.30

0.30 – 15.30 19.30 – 21.00 glijbaan open

Zaterdag 5 mei Zondag 6 mei

11.00 - 16.00 glijbaan open 11.00 - 12.00

11.00 - 16.00 12.00 glijbaan open

Voor meer informatie kijk op www.hellendoorn.nl 27 april 2012, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Op de 

Elke vrijdagochtend inloopspreekuur over ‘snippergroen’

Heeft u een stukje grond van de gemeente in gebruik (snippergroen) en heeft u daar vragen over? Wilt u het bijvoorbeeld kopen of huren of wilt u het juist weer overdragen? Of denkt u dat er inmiddels sprake is van verjaring en het daarmee uw ei-

gendom is geworden? Met deze en nog andere vragen kunt u vanaf vrijdag 13 april iedere vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur terecht in het Huis voor Cultuur en Bestuur. U kunt zich voor het spreekuur melden bij de receptie in de centrale hal. Een

juridische medewerker van adviesbureau Metafoor zit dan voor u klaar om antwoord te geven op al uw vragen. Op vragen die niet ter plekke beantwoord kunnen worden, krijgt u op zo kort mogelijke termijn antwoord.

Op www.hellendoorn.nl vindt u ook allerlei informatie over het gebruik van snippergroen. Kunt u niet naar het spreekuur komen, maar heeft u wel een vraag, dan kunt u die ook mailen naar snippergroen@hellendoorn.nl

Bomen op het Henri Dunantplein

Op donderdag 26 april heeft wethouder Beintema drie forse krentenboompjes (Amelanchier lamarckii) onthuld op het Henri Dunantplein in Nijverdal. De bomen staan in flink uit de kluiten gewassen potten midden op het nieuwe winkelplein. Deze vrolijke voorjaarsbloeiers passen, met hun witte bloesem in het voorjaar en het fraai verkleurende blad

in het najaar, uitstekend op het plein. De bloembakken hebben de kleur van bloeiende heide. Dit is een verwijzing naar de heidevelden in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Afronding winkelhart Nijverdal De plaatsing van de bomen is de afsluiting van de herinrichting van het plein. Het plein is in oktober 2011 in gebruik genomen. Sinds enkele we-

ken zijn ook de terrassen geplaatst van twee horecagelegenheden. Op het beschutte en fraai ingerichte plein is het zeer plezierig om op één van de terrassen een hapje en een drankje te nuttigen. Goede bereikbaarheid Het centrum van Nijverdal heeft met de realisatie van het Masterplan een aantrekkelijk en bruisend hart gekre-

gen waar wonen, werken, winkelen en recreëren goed samengaan. Het centrum is goed bereikbaar. De parkeergarage Henri Dunant, bereikbaar vanaf de Grotestraat, biedt voldoende overdekte parkeergelegenheid. De parkeergarage heeft een directe toegang tot het Henri Dunantplein.

Officiële mededelingen 

Omgevingsvergunning e.d.

 Aangevraagde omgevingsvergunningen Nijverdal • Vleugelweg 1 – het bouwen van een rundveestal (16-04-12) • Hendrik Wormserstraat 2 – het bouwen van een dakkapel (18-04-12) Hellendoorn • Ninaberlaan 83 – het gedeeltelijk wijzigen van kantoor naar wonen op de eerste verdieping (16-04-12) • Kosteeweg 15 – het bouwen van een woning (18-04-12) U kunt nog geen zienswijzen of bedenkingen indienen. Als u denkt door één van deze plannen in uw belangen te worden geschaad, vraag dan bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal naar eventuele mogelijkheden en het tijdstip waarop u hiertegen bedenkingen/zienswijzen kunt indienen.

 (Gedeeltelijke) intrekking omgevingsvergunning

(Uitgebreide procedure) Hellendoorn • Lohuisweg 7 – het gedeeltelijk intrekken van de omgevingsvergunning (activiteit milieu) U kunt de desbetreffende stukken inzien van 28 april 2012 t/m 8 juni 2012 bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal. Op werkdagen zonder afspraak elke werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Op afspraak maandag, dinsdag en woensdag tussen 13:00 uur en 17:00 uur. Donderdag tussen 13:00 uur en 20:00 uur en vrijdag tussen 13:00 uur en 16:00 uur. (tel.nr. 0548-630214).

• Edisonstraat 1a – het plaatsen van rekken (19-04-12) Hellendoorn • Pastoor Rientjesstraat 61 – het verbouwen van een woning (18-04-12) • Boerkampweg 2 – het uitbreiden van een ligboxenstal met een opslagruimte (19-04-12) Daarle • Dalvoordeweg 33 – het renoveren van de woning (18-04-12) Wanneer u belanghebbende bent en het niet eens bent met één van bovenstaande besluiten, kunt u binnen zes weken na de datum die tussen haakjes

achter het besluit staat vermeld, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Dit bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en moet op zijn minst bevatten: - de naam en het adres van de indiener - de dagtekening - een omschrijving van dit besluit - de gronden van het bezwaar (de motivering) Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u ook de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank (postbus 323, 7600 AH Almelo) vragen een voorlopige voorziening te treffen.

 Verleende omgevingsvergunningen (Reguliere procedure) Nijverdal • Piet Heinweg 5 – het bouwen van een vervangende schuur (18-04-12) • H.A. Hartholtstraat 1 – het intern verbouwen van de woning en het wijzigen van de gevels (19-04-12)

Bekendmaking beleidsnotitie “Inhoud kelder geen inhoud woning”

De raad heeft op 20 april 2009 het bestemmingsplan “Buitengebied 2009” vastgesteld. Naar aanleiding van een recente uitspraak van de rechtbank Almelo heeft de raad de beleidsnotitie “Inhoud kelder geen inhoud van de woning” aangenomen. In de beleidsnotitie is expliciet opgenomen, dat de gemeente de inhoud van kelders onder woningen niet meetelt bij de berekening van de inhoud van de woning. Voorwaarde is wel, dat de kelder niet meer dan 0,3 m boven

de grond uitsteekt, gerekend vanaf de onderkant vanaf de begane grondvloer. Ook mag de kelder geen directe toegang van buiten hebben. Met deze beleidsregel wordt vastgelegd wat de gemeente al doet sinds de jaren zeventig uit de vorige eeuw. De regel wordt opgenomen in een herziening van het bestemmingsplan voor het buitengebied. Op deze beleidsregel zijn artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 139 van de Gemeentewet

van toepassing. Ter inzage De beleidsnotitie treedt vanaf zaterdag 28 april 2012 in werking als beleidsregel als bedoeld in de Algemene wet bestuursrecht. De notitie ligt vanaf zaterdag 28 april 2012 ter inzage bij het loket Bmo (Bouwen, milieu en openbare werken), Willem Alexanderstaat 7 in Nijverdal. Openingstijden: zonder afspraak (vrije inloop) elke werkdag van 09.00 tot

12.00 uur. Op afspraak tijdens werkdagen maandag, dinsdag en woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Op afspraak tijdens werkdagen donderdag tussen 13.00 en 20.00 uur en vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur (tel. 0548-630214). U kunt daar een gratis exemplaar van de beleidsnotitie krijgen. De beleidsnotitie is tevens te vinden op de gemeentelijke website: http:// www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/buitengebied/.

27 april 2012, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Op Op dede 

Wet milieubeheer

 Beschikking maatwerkvoorschriften Burgemeester en wethouders van Hellendoorn hebben onderstaande melding ingevolge het Activiteitenbesluit ontvangen en geaccepteerd. De melding betreft verwijderen van de CO2doseerinstallatie voor een drinkwaterpompstation. Door de ingediende melding hebben burgemeester en wethouders tevens maatwerkvoorschriften opgelegd met betrekking tot het slib dat uit de spoelvijvers periodiek moet worden afgevoerd en buiten het grondwaterbeschermingsgebied verwerkt moet worden. Tevens hebben burgemeester en wethouders de maatwerkvoorschriften aangaande CO2 ingetrokken.

Desbetreffende stukken kunt u van 28 april t/m 9 juni 2012 inzien bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem-Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Zonder afspraak op elke werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Op afspraak maandag, dinsdag en woensdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Donderdag tussen 13.00 uur en 20.00 uur en vrijdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur (tel. 0548 - 630214).

Tegen het voornemen om maatwerkvoorschriften te stellen, was aan een ieder de mogelijkheid geboden een zienswijze hieromtrent naar voren te brengen. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt. Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze naar voren te brengen, kunnen van 29 april t/m 9 juni 2012, beroep instellen. Het beroep kan – in tweevoud – worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De maatwerkvoorschriften treden na afloop van de beroepstermijn in werking tenzij binnen deze termijn beroep is ingediend en een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan bij de Voorzieningenrechter van de Afde-

ling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.  Ingekomen melding Algemene Maatregel van Bestuur (art. 8.41 Wm) Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer Hellendoorn • Gemeente Hellendoorn, Sportpark De Voordam, Koemaste 2b – voor herinrichting van het sportpark Besluit mestbassins milieubeheer Haarle • E.H.J. Reimert, Poggenbeltweg 4 – voor plaatsing van een mestbassin Deze stukken liggen niet ter inzage.

Inspraak aangepaste Welstandsnota gemeente Hellendoorn

Op 15 juni 2004 heeft de gemeenteraad de “Welstandsnota gemeente Hellendoorn” vastgesteld. Er wordt nu bijna acht jaar gewerkt met deze welstandsnota en de ervaringen zijn overwegend positief. Gebleken is dat de welstandsnota op bepaalde aspecten aangepast moet worden. In een enkel geval bleek de nota te betuttelend (bijvoorbeeld door geen witte woningen toe te staan) en soms kon niet adequaat worden ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen (bijvoorbeeld bouwplan voldeed niet aan de gebiedskenmerken, terwijl daar geen overwegende bezwaren tegen bestonden). Ook is ondertussen de regelgeving veranderd (o.a. de invoering van de omgevingsvergunning en een verruiming van het vergunningsvrije bouwen). Door het aanpassen en actualiseren van de welstandsnota ontstaat er een welstandsnota die actueel, transparant en hanteerbaar is. En wordt tegemoet gekomen aan de wens tot deregulering en wordt invulling gegeven aan de wens vanuit het coalitieakkoord. Kort samengevat worden de volgende

Nijverdal • Vitens NV, Nijverdalsebergweg ongenummerd – een pompstation met reservoir voor bereiding, opslag en transport van drinkwater; voor het verwijderen van de CO2-doseerinstallatie

wijzigingen doorgevoerd: • Aantal gebieden teruggebracht van 20 naar 14 gebieden; • Er is een aantal “welstandsvrije” gebieden ingevoerd, namelijk: - Hellendoorn Noord; - de diverse vakantieparken; - het Avonturenpark; - een groot deel van bedrijventerrein “t Lochter; - niet straatbeeldbepalende bebouwing in de woonwijken; - bebouwing op de diverse sportparken, voor zover het gaat om niet straatbeeldbepalende bebouwing. • De excessenregeling is verduidelijkt en aangevuld; • De toetsingscriteria per gebied zijn op onderdelen aangepast en overbodige regels zijn verwijderd; • Voor afwijkende situaties is een mogelijkheid ingebouwd om gemotiveerd af te wijken van de ter plaatse geldende welstandscriteria; • De uitgangspunten voor het toestaan van gebouwen in een afwijkende (witte) kleur zijn aangepast; • Er zijn standaard criteria opgesteld

voor de kleinere bouwwerken als aanbouwen, bijgebouwen, dakkapellen etc.. De inspraakprocedure voor de aangepaste Welstandsnota verloopt als volgt: De aangepaste Welstandsnota ligt van 28 april 2012 tot en met 8 juni 2012 voor een ieder ter inzage bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal. Zonder afspraak op elke werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Op afspraak maandag, dinsdag en woensdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Donderdag tussen 13.00 uur en

20.00 uur en vrijdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur. Tijdens de genoemde periode van terinzage ligging kan een ieder naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze omtrent dit beleidsvoornemen indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 200, 7440 AE Nijverdal (of elektronisch via gemeentebestuur@hellendoorn.nl). Ingediende zienswijzen kunnen leiden tot wijzigingen van de Welstandsnota. Te zijner tijd wordt bekend gemaakt wanneer het eindverslag van de inspraakprocedure ter inzage wordt gelegd.

Vergadering Welstandscommissie

Voor inlichtingen over plannen die in de openbare commissievergaderingen worden behandeld kunt u op de dag voor de vergadering met het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal contact opnemen. Telefoonnummer 0548-630214.

De volgende openbare commissievergadering is op 10 mei 2012 van 9.00 uur tot 12.30 uur op het volgende adres: Rijssen-Holten, gemeentehuis, Schild 1, Rijssen, tel.nr. 0548-854854.

Verderop in Hellendoorn 

Vacatures voor vrijwilligers bij Vrijwilligersvacaturebank

De Vrijwilligersvacaturebank is onderdeel van Stichting De Welle. Zoekt u vrijwilligerswerk of wilt u vacatures voor uw organisatie aanmelden dan kunt u terecht aan de Dahliastraat 21 in Nijverdal. De vrijwilligersvacaturebank zoekt: • Activiteitenbegeleider (m/v) die een

groep verstandelijk gehandicapten een gezellige avond wil bezorgen • Regionaal Hoofd Evenementenhulp (m/v) voor een organisatie die zich inzet voor Noodhulp en Sociale hulp • Museummedewerkers (m/v) voor een museum in Nijverdal met een tentoonstelling over de Tweede We-

reldoorlog • Activiteitenbegeleider (m/v) voor bijv: toneel, koken, sport, lunchen, workshop met kinderen in de basisschool leeftijd Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Vacature-

bank, tel. (0548) 63 88 29, e-mail: vacaturebank@stichtingdewelle.nl. Andere vacatures kunt u vinden op onze website: www.vcnijverdal.nl. Wilt u liever persoonlijke hulp bij het vinden van passend vrijwilligerswerk? Wij zijn iedere ochtend van 9.00 tot 12.00 uur geopend en helpen u graag!

27 april 2012, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


derdeel van Stichting De Welle. Zoekt u vrijwilligerswerk of wilt u vacatures voor uw organisatie aanmelden dan kunt u terecht aan de Dahliastraat 21 in Nijverdal. De vrijwilligersvacaturebank zoekt:

 Gemeente Hellendoorn

 Gemeente Hellendoorn  Gemeente Gemeente Hellendoorn Willem-Alexanderstraat 7  Gemeente 7442 MA Nijverdal Willem-Alexanderstraat 7 Postbus 200 7442 MA Nijverdal  Gemeente 7440 AE Nijverdal Postbus 200 Willem-Alexanderstraat 7 0548-630000 7440 AE 7442 MANijverdal Nijverdal Gemeentebestuur@hellendoorn.nl 0548-630000 Postbus 200 www.hellendoorn.nl Gemeentebestuur@hellendoorn.nl 7440 AE Nijverdal www.hellendoorn.nl 0548-630000  Gemeentebestuur@hellendoorn.nl De loketten www.hellendoorn.nl De loketten  Openingstijden:  Openingstijden: De loketten Zonder afspraak (vrije inloop) elke Zonder afspraak (vrije inloop) elke werkdag werkdagvan van09.00 09.00tot tot12.00 12.00uur. uur. Openingstijden: Op Opafspraak afspraakmaandag, maandag,dinsdag dinsdagen en Zonder Openingstijden: afspraak (vrije en inloop) elke woensdag 17 .00 woensdagtussen tussen13.00 13.00en 17 .00uur. uur. werkdag Zonder afspraak van 09.00 (vrije tot tussen inloop) 12.00 uur. elke Op donderdag 13.00 Opafspraak afspraak donderdag tussen 13.00 Op werkdag afspraak vanen maandag, 09.00 tottussen 12.00 dinsdag uur. en en uur vrijdag 13.00 en20.00 20.00 uur en vrijdag tussen 13.00 woensdag Op afspraak tussen maandag, 13.00 en dinsdag 17.00 uur. en en16.00 16.00 uur. en uur. woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Op de

oren selectie van een korfbalvereniging • Telefoniste (v) voor telefonische hulpverlening aan allochtone meisjes en vrouwen in hun eigen taal • Vrijwilligers (m/v) voor de Slag um Digitaal loket U kunt voor informatie en een Digitaal loket ook terecht bij ons aantal diensten U kunt voor en een digitale loket informatie op www.hellendoorn. Op afspraak donderdag tussen aantal diensten ook terecht bij ons nl13.00 onder “diensten en producten” en 20.00 uur en vrijdag tus-

• Activiteitenbegeleider (m/v) voor maatjes contact met een 43 jarige man met PDD-NOS

Op de

digitale loket op www.hellendoorn.

nl onder sen 13.00“diensten en 16.00 en uur.producten”  Loket Bouwen, milieu en openbare ruimte Loket Bouwen, Digitaal loket milieu en openbare Tel: (0548)-630214 ruimte U kunt voor informatie en een bmo@hellendoorn.nl Tel: (0548)-630214 aantal diensten ook terecht bij ons Storingsdienst openbare werken bmo@hellendoorn.nl digitale loket opopenbare www.hellendoorn. Storingsdienst werken buiten kantooruren: 06-54347295 nl onder “diensten producten” buiten kantooruren:en 06-54347295

Het loket Burgerzaken en  belastingen Loket Bouwen, milieuen en openHet loket Burgerzaken belastingen bare ruimte Tel. (0548) 630216 Tel. (0548)-630214 (0548) 630216 Tel: bb@hellendoorn.nl bb@hellendoorn.nl bmo@hellendoorn.nl Storingsdienst openbare werken Het Hetloket loketWelzijn, Welzijn,inkomen inkomenen enzorg zorg buiten kantooruren: 06-54347295 Tel. (0548) 630215 Tel. (0548) 630215 wiz@hellendoorn.nl wiz@hellendoorn.nl Het loket Burgerzaken en belastingen Tel. (0548) 630216 bb@hellendoorn.nl

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Vacaturebank, tel. (0548) 63 88 29, e-mail: vacatuAfvalbrengpunt (ABP) Fuutweg 25 (’t Lochter), Nijverdal Afvalbrengpunt (ABP) openingstijden: Fuutweg (’t 9.00-12.00 Lochter), Nijverdal t/m vrij25 van uuren en  ma Het loket Welzijn, inkomen openingstijden: van 13.00 –17.00 uur zorg ma t/m vrij van 9.00-12.00 uur en zaterdag van 9.00 uur van(0548) 13.00 –17.00 Tel. 630215– 13.00 uur zaterdag van 9.00 – 13.00 uur wiz@hellendoorn.nl Wmo-raad P/a Stichting de Welle, Wmo-raad Dahliastraat LA Nijverdal P/a Stichting21, de7442 Welle, Afvalbrengpunt (ABP) 0548-638810 Dahliastraat 21, 7442 LA Nijverdal Fuutweg 25 (’t Lochter), Nijverdal 0548-638810 info@wmoraadhellendoorn.nl openingstijden: info@wmoraadhellendoorn.nl www.wmoraadhellendoorn.nl ma t/m vrij van 9.00-12.00 uur en www.wmoraadhellendoorn.nl van 13.00 –17.00 uur van 9.00 – 13.00 uur  zaterdag Bestuur

 Bestuur

Wmo-raad P/a Stichting de Welle Burgemeester wethouders Burgemeesteren wethouders Dahliastraat 21,en 7442 LA Nijverdal Voor het maken van Voor het maken vaneen eenafspraak afspraak 0548-638810 met de burgemeester of met de burgemeester oféén éénvan van wmo-raadhellendoorn@stichtingde dewethouders wethouders kunt kuntuubellen bellenmet met dewelle.nl het hetbestuurssecretariaat: bestuurssecretariaat:05480548www.wmoraadhellendoorn.nl 630212 630212

vacatures kunt u vinden op onze website: www.vcnijverdal.nl. Wilt u liever persoonlijke hulp bij het vinden van passend vrijwilligerswerk? Wij zijn iedere ochtend vanaf 9.00 uur geopend en helpen u graag! Spreekuur raadsfracties Op de volgende donderdagen Spreekuur raadsfracties houden de fracties spreekuur van Op de volgende donderdagen 18.45-19.15 uur: Bestuur houden de fracties spreekuur van • 19 april 18.45-19.15 uur: • • 77juni juni • • 55juli juli Burgemeester en wethouders • • 44oktober Voor oktober het maken van een afspraak • • 15 november met15 denovember burgemeester of één van • • 1010januari januari2013 2013 de wethouders kunt u bellen met het bestuurssecretariaat: 0548-als De fracties stellen hetop opprijs prijsals De fracties stellen het 630212 zichvan vantetevoren vorenmeldt meldtmet methet het uuzich

onderwerpwaarover waaroveruuhen henwilt wilt onderwerp Raadsfracties spreken. spreken. De raadsfracties houden elke donderdagavond spreekuur in het Huis voor Cultuur en Bestuur, vanwww.hellendoorn.nl 18.45 tot 19.15 uur. Van  www.hellendoorn.nl tevoren aanmelden is niet nodig.

www.hellendoorn.nl

27 april Burgemeester en wethouders van Hellendoorn aprilBurgemeester 2012, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn 6 2012, april272012, en wethouders van Hellendoorn

24 februari 2012, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn

Bezorgers gezocht

w w w. t w e n t e j o u r n a a l . n l

Meld je nu aan!!

Bezorging@Twentejournaal.nl - 074 - 259 66 33

Lokaal Optimaal

17 februari 2012, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn

De Imminkhoeve

heeft in totaal 2 vestigingen gesitueerd in Ommen en Lemele met in totaal een zestal accommodaties. De organisatie bestaat uit 31 vaste medewerkers (18 fte). Wij zoeken voor de organisatie een

Medewerker Technische Dienst (M/V -Fulltime) DAGTOCHTEN

Taken • Periodiek onderhoud van tuin, terrein, gebouwen en opstallen • Verrichten van reparaties en schoonmaakwerkzaamheden • Verricht bij toerbeurt zelfstandig storingsdiensten • Verricht alle overige voorkomende werkzaamheden

Profiel Verrassingstocht € 65,00 p.p. 2e Pinksterdag • Hemelvaart, MBO werken denkniveau koffie met gebak , excursie, lunch, 3-gangen • Inclusief Minimaal 5 jaar ervaring in (civiel-)technisch lt u géén diner met 2 consumpties aa Bij ons bet werkgebied gskosten! in er rv se re Libelle Zomerweek - Almere • Wo. 9,Flexibel, creatief en accuraat vrij. 11, za. 12 en zo. 13 mei 2012 • Incl. vervoer Energiek, doorzettingsvermogen en en entree wo. 9, vrij. 11 & za. 12 mei € 36,50 p.p. Incl. vervoer en entree zo. 13 mei € 33,50 p.p. resultaatgericht Alleen vervoer € 20,00 p.p. • Toont initiatief en is kwaliteitsgericht Floriade 2012 - Venlo Vrij. opleiding 25 mei 2012 • Heeft een technische en rijbewijs B Ga mee naar het spectaculaire theater van de natuur. Verblijf en van BE ca. 11.00 – 16.30 uur. € 48,00 p.p. Inclusief vervoer en entree • BHV is een pré • Woonachtig op CONCERTEN maximaal 15 minuten met de auto Toppers - Amsterdam Arena Do. 17 mei, vrij. 18 en zat. 19 mei 2012

De functie valt comform de Cao Recreatie in Functieschaal 6, Alleen vervoer € 22,00 p.p. met als aanloopschaal 5 (3 maanden). Aanstelling voor 1 jaar Opstapplaatsen met Nijverdal, de mogelijkheid tot een vaste aanstelling. Raalte,aansluitend Heeten, Deventer, Dalfsen, Zutphen Spitsstraat 14 | Postbus 4 | 8100 AA Raalte | T 0572 - 35 35 35 F 0572 - 35 83 45 | Solliciteren? I www.tcr-tours.nl | E info@tcr-tours.nl

HeJ_27-04-12  

Enthousiaste bezorgers gezocht Gespecialiseerd in gas, hout, pellet ,elektrische haarden, hout-cv kachels, rookkanalen, inbouw en installati...

HeJ_27-04-12  

Enthousiaste bezorgers gezocht Gespecialiseerd in gas, hout, pellet ,elektrische haarden, hout-cv kachels, rookkanalen, inbouw en installati...

Advertisement