Page 1

www.hellendoorn-journaal.nl

Vrijdag 24 mei 2013

Mei-fluitjes maken

‘Gaan voor Ghana’

HOLTEN - Op 26 mei is het Nationale Parkendag. Natuurdiorama Holterberg, dat dit jaar zijn vijfenzeventig jarige jubileum viert, heeft die dag iets heel bijzonders in petto: Het is er de tijd voor, maar er zijn niet veel jongeren meer die de vaardigheid nog bezitten. Het maken van een meifluitje uit de tak van een Lijsterbes.

3

>>>>> zie pagina

Op zondag 26 mei kunnen kinderen van af 6 jaar onder begeleiding meifluitjes maken, waarbij de ouders actief betrokken worden.

Pinkstermarkt

7

>>>>> zie pagina

Weersvoorspelling Vrijdag 24 mei 3° / 14°

Meer weten: www. museumhol terberg.nl of 0548-361979.

8

Foto: PdJ, @PdeJNews

Zaterdag 25 mei 3° / 13°

6

Zondag 26 mei 7° / 12°

4

vergadering Wmo-raad DAARLERVEEN - Dinsdag 28 mei vergadert de Wmo-raad om 19.30 uur in ’t Trefpunt in Daarlerveen. De gemeente Hellendoorn is opgedeeld in vijf woonservicegebieden. De woonservicegebieden richten zich op het langer zelfstandig blijven wonen of zelfstandig gaan wonen van ouderen en mensen met een beperking. Binnen de woonservicegedachte is een belangrijke rol weggelegd voor het plaatselijk belang en de diverse wijkverenigingen- en besturen. Om de meningen en ervaringen in beeld te brengen, heeft de Wmoraad een online onderzoek uitgevoerd onder alle wijkverenigingen, plaatselijk belangen en dorpsraad Hellendoorn. De uitkomsten hiervan worden op deze avond gepresenteerd. De Wmo-raad is daarnaast ook gevraagd advies uit te brengen over het versterken van de multifunctionele accommodaties per woonservicegebied.

Duizenden wandelaars in Nijverdal NIJVERDAL - Nog even en dan zijn er weer duizenden wandelaars op de been in Nijverdal en omgeving. De 59e Avondwandel-4-daagse van Nijverdal gaat dinsdag 28 mei van start. Om ongeveer 18.15 uur wordt het startschot gegeven door de secretaris Dinant Strokap. Dit jaar voor het eerst opereert de avondwandel-4-daagse Nijverdal als een zelfstandige stichting. De afgelopen jaren draaide de avond 4 daagse onder de vlag van ENC, maar sinds januari is de wandel 4 daagse van Nijverdal als stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Er veranderde nog meer. Zo is nationaal geregeld dat verkeersregelaars online op internet een cursus moeten volgen met een kort examen. Indien dit examen goed wordt volbracht, dan ontvangt men een certificaat. Deze worden dan weer voorzien van een pasfoto van de vrijwillige verkeersregelaar en de gemeente controleert de inschrijvingen en maakt na goedkeuring de verkeersregelaars pasjes. Al met al zijn er veel dingen achter de schermen gebeurt waarbij formulieren van inschrijvingen

De vernieuwde website van de stichting bevat veel informatie over de wandel-4-daagse. Onder andere is daar elk jaar het inschrijfformulier te downloaden en staan de routes online. Een ander leuk onderdeel van de website is de fotopagina. Hierop staan diverse foto’s van voorgaande jaren en ook dit jaar zullen er vele foto’s komen te staan, tenminste als het aan de stichting ligt. Want een aantal

De avond4-daagse van Nijverdal staat zeer bekend om zijn leuke routes door de omgeving. Voor alle wandelaars heeft de stichting elk jaar een aantal sponsoren gevonden die langs de route staan om een heerlijke versnapering uit te delen, zoals Albert Hein Nijverdal, Ola ijs Hellendoorn en Jumbo Grotestraat Nijverdal. Het is echt een plezier om aan de avond-4daagse van Nijverdal mee te lopen. Inschrijven kan vooraf bij de Primera in Hellendoorn of Nijverdal of aan de kassa op de evenementenweide op 28 mei aan de Koersendijk te Nijverdal.

50% korting op

siergrind

Ook kunt u op de dag van de bijeenkomst contact opnemen met Stichting De Welle, telefoon 0548 – 63 88 00.

www.steenplaza.nl 0548 616600 Verschijnt iedere week in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Hulsen, Daarle, Daarlerveen en volledig buitengebied 074 - 259 66 33

- Mannuhavond ZINiN - Buurt aan Zet Groot Lochter - Hoe gezellig is Almelo? - En meer items VANAF VRIJDAG 24 MEI op www.hellendoorn-journaal.nl

Draai de krant Vanaf pagina 5 om voor

Op pagina 5 van deze krant

Wil je de Avond4Daagse volgen? Er is onlangs een Twitter en Facebook account aangemaakt, dus zoek ons en like.

tot

U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen vanaf de publieke tribune. De agenda kunt u downloaden op www.wmoraadhellendoorn.nl.

5e 4e jaargang jaargangnr. nr.21 2

soms iets later bij de scholen aankwamen. Momenteel ligt alles weer op schema, de vrijwilligers zijn er klaar voor en hebben er zin in. Zin om alles weer zo veilig mogelijk te laten verlopen en het verkeer en oversteken van wandelaars in goede banen te leiden.

vaste vrijwillige fotografen zijn door omstandigheden niet in staat om foto’s te gaan maken tijdens de avonden. Daarom is de avond-4-daagse nog op zoek naar hobby fotografen die leuke foto’s willen maken en deze elke avond aan de webmaster willen overhandigen. Spreekt je dit aan, stuur dan een emailtje naar avond4daagse-nijverdal@home.nl.

DEZE WEEK IN TWENTE JOURNAAL TV:

25 en 26 mei

KLEURRIJK HELLENDOORN

Sofarockers 26 mei Met Popkorn Entree: Gratis Aanvang: 15.00 uur Oplage 17.000 exemplaren


2 Vrijdag 24 mei 2013

Hellendoorn Journaal Journaal Hellendoorn

Vrijdag 24 mei 2013

Stunt cheergroep uit Hellendoorn naar EK

2

SNO penaltybokaal voor jongens en meisjes

HELLENDOORN - Afgelopen zondag heeft Ultimate Stunt Cheersquad aan de nationale voorronden voor het Nederlands Kampioenschap deelgenomen. Na ruim een jaar hard trainen, heeft deze jonge talentvolle selectie haar eerste doel bereikt: plaatsing voor het Europees Kampioenschap.

de trainsters Yke en Sanne Roelofs erg trots op zijn. In zo’n kort bestaan van deze groep, is men al voor de tweede keer 1e op de nationale wedstrijden. Deelname aan het EK in Schotland maakt veel los bij de groep.

NIJVERDAL - De Technische Commissie van de Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken organiseert op vrijdag 31 mei haar jaarlijkse penaltybokaal voor de voetbaljeugd uit de gemeente Hellendoorn en S.D.O.L. uit Luttenberg.

het EK dat op 29 en 30 juni in Glasgow, Schotland, plaats zal vinden.

Naast hard en extra trainen betekent dit ook sponsoren zoeken om de reis naar Glasgow te kunnen betalen. Gelukkig zijn de eerste gesprekken met mogelijke sponsoren al gaande.

Deze Krikken Makelaardij penalty wedstrijd om de Herman Spenkelink bokaal wordt gehouden op het sportpark Gagelman – ingang N.K.C – te Nijverdal.

Op de nationale wedstrijd in Sportstad Heerenveen heeft de stunt cheergroep deze 1e plek weten te bemachtigen. De uitvoering, beoordeeld door een internationale jury, kreeg een zeer hoge waardering. Deze overwinning en dit puntentotaal geven de Ultimate Stunt Cheersquad direct een ticket naar

Na het meedoen aan het RTL4 dansprogramma Everybody Dance Now, gaat het succes van de cheergroep USC maar door. Maar liefst 3 rondes, waarvan 2 uitgezonden werden op de nationale televisie, zijn de cheerleaders uit Hellendoorn gekomen. Iets waar

Wanneer mensen geïnteresseerd zijn in een optreden van USC of door sponsoring iets willen bijdragen aan dit bijzondere succes, dan kan men contact opnemen met Sanne Roelofs via usc-nederland@hotmail.com of kijk eens op Facebook.com/ultimate stuntcheersquad.

De aanvang is om 19.00 uur en men hoopt dit evenement om plusminus 20.30 uur af te sluiten met de prijsuitreiking. De heren Krikken en Spenkelink zullen de spits afbijten door elk een aantal penalty’s te nemen op de twee doelverdedigers Thijs

Grondman van Daarle en Luuk Mannese van SVVN. Aan deze wedstrijd kan worden deelgenomen door drie jongens en drie meisjes tot en met 16 jaar, elke speler of speelster mag 5 strafschoppen nemen. Voetbalverenigingen die zich nog niet hebben opgegeven, kunnen dit als nog doen bij Jan KleinGansey, tel. 617569. Of Gerard Scheperman, tel. 614267. Marvin van der Veen, het jongste jongste lid van SNO, fungeert als scheidsrechter.

FAMILIEBERICHTEN Hier uw familiebericht? Stuur uw bericht, incusief eventuele foto of plaatje via email naar: redactie@hellendoorn-journaal.nl met in het onderwerp: familiebericht Hellendoorn. Of stuur uw tekst/kaartje naar: Oldenzaalsestraat 232, 7557 GC te Hengelo.

Nijverdal (naast Jumbo-Kuperserf) Kuperserf 13 7443 HC Nijverdal nijverdal@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur

Elke woensdag!

Verzilver uw goud in ons mobiel kantoor! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie. Let op: verplichte legitimatie bij binnenkomst!

Goudwisselkantoor ten g in goud, zilver en mun • ruim 25 jaar ervarin tie taxa e end blijv vrij en • een deskundige k indien gewenst per ban • contante betaling of de taxatie r voo te ruim rete • disc n van goud en zilver • advies in het belegge door heel Nederland n tore • meer dan 25 kan

Locaties van onze (mobiele) kantoren bij u in de buurt Nijverdal (naast Jumbo-Kuperserf) Kuperserf 13, 7443 HC Elke woensdag 10.00 - 16.30 uur Rijssen (parkeerplaats Hoge Pad) Elsenerstraat 33, 7461 DM Elke zaterdag 10:00 – 16:30 uur Enschede Haaksbergerstraat 133, 7513 ER Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

facebook.com/ goudwisselkantoor


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 24 mei 2013

3

Catapult

Herman Kampman wint songfestival

HELLENDOORN - Catapult creatieve communicatie neemt opnieuw deel aan de Kunstroute tijdens de Kleurrijk Hellendoorn dagen op zaterdag 25 en zondag 26 mei. Brenda Huuskes-Witbreuk is tijdens deze dagen aanwezig om, met passie, te vertellen over haar werk, veelal geschilderd in krachtige kleuren.

ENSCHEDE/NIJVERDAL - Terwijl Nederland toekeek hoe Anouk negende werd op het Songfestival, behaalde schrijver Herman Kampman een eerste plaats met zijn tekst voor het winnende lied op de Jazzerieje in Enschede.

Brenda schildert (Afrikaanse) portretten en verschillende realistische afbeeldingen op grote doeken. Ria ter Horst vervaardigt titanium en zilveren sieraden en aansprekende vogelfiguren!

Colofon Hellendoorn Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere vrijdag huis-aan-huis in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Hulsen, Daarle, Daarlerveen en het volledige buitengebied. Advertentie-adviseur: Anne-Marie Assink, 06-28 37 8653 E-mail: info@hellendoorn-journaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-16 39 55 45 Matthijs Ter Avest Jesper Vis E-mail: redactie@hellendoorn-journaal.nl Persberichten en beeldmateriaal die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding. Vormgeving: Leonie Jansen Mandy Kattenpoel Oude Heerink Renate Zwep

Kampman uit Hellendoorn schreef het lied ‘De klokke liek’ voor het Enschedese Jazzfestival. Het lied draagt verbroedering uit, zowel in taal als in muziek zo blijkt al uit het eerste couplet:

achter zich zoals Gerrit Lansink en cabaretier Andre Manuel. De Jazzerieje vond dit jaar voor de derde keer plaats als onderdeel van het International Jazz Festival

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Losser Journaal en Hart van Glanerbrug

Het Hellendoorn Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 06 24192003 Meer info: www.regionaleuitgeversgroep.nl

Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Het lied ‘De klokke liek’ zal op 29 juni op het Zunnewendefestival op landgoed De Schuilenburg ook ten gehore worden gebracht.

a-j niet in stoat bint oonze taal te sprekken, vertel het miej dan met muziek a-w zo dan samen op könt trekken dan he-w de klokke oarig liek. Het lied werd gezongen door de Drentse Arla Brandsma en gecomponeerd door Rik Elings uit Zwolle. Een vakjury riep het lied in alle opzichten uit tot het meest geslaagde lied van het festival. Kampman liet een flink aantal gerenommeerde tekstschrijvers

‘Gaan voor Ghana’

HELLENDOORN - Linda Braakman heeft dinsdag samen met wethouder Coes van sport en onderwijs het geld bedrag bekend gemaakt dat is opgehaald met de actie ‘Gaan voor Ghana’. Bij deze actie hebben leerlingen van basisschool ‘De Es’ uit Hellendoorn meegedaan aan een sponsorzwemactie in zwembad ‘Het Ravijn’ in Nijverdal.

Hiermee werd zoveel mogelijk geld opgehaald voor de bouw van klaslokalen in Ghana in het plaatsje Zogiligu. Linda gaat samen met de organisatie World Servants hier 3 weken naar toe om samen met de bevolking te helpen aan de bouw van de school. Samen hebben de leerlingen van ‘De Es’ een enorm bedrag van 2825 euro opgehaald. Voor de kinderen die uit elke combiklas het grootste bedrag bijeen hebben gehaald, werden een aantal entreekaarten voor Avonturenpark Hellendoorn uitgereikt. Winnende klas die gemiddeld het meeste geld heeft opgehaald was groep 6. Ze kregen van Lorkeers een overheerlijke slagroomtaart om hun winst mee te vieren. Ouders, leraren, maar voornamelijk leerlingen van De Es, worden heel erg bedankt voor hun steun en sponsoring.

Kom cultuur proeven NIJVERDAL - Zaterdag 1 juni 13.00-16.00 uur bruist het in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Iedereen is van harte welkom om Cultuur te proeven. Het aanbod van cultuur is dit jaar heel divers. Zo is er onder andere toneel, muziek, zang, ballet, glaskunst en cultureel erfgoed te zien en te horen. De verschillende cultuuraanbieders presenteren hun activiteiten op een kraam. Hier kunt u kennismaken met leden die u graag alles vertellen over het reilen en zeilen van hun vereniging of organisatie. Speciale gast is Goochelaar Kosters die doorlopend optreedt. Hij werd onlangs nog gekroond tot Nederlands Kampioen Kindergoochelen. Dit jaar zijn er evenals vorig jaar weer veel

Lees verder op

www.hellendoorn-journaal.nl

Streetsoccer toernooi NIJVERDAL - Op vrijdagmiddag 7 juni vindt er een streetsoccer toernooi plaats in de wijk De Blokken (locatie: het ‘teerveld’ in het Blokkenpark). FC Twente levert in samenwerking met voetbalvereniging SVVN ook een bijdrage.

Geen Hellendoorn Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl Tel: 074-2596633 Afhaaladressen Hellendoorn Journaal: Nijverdal: Albert Heijn, Jumbo, SuperCoop, Gemeentehuis (HvCB), Bibliotheek, Het Ravijn, McDonalds, Dalzicht Hulsen: Jumbo. Hellendoorn: Gulle Goedzak, Bibliotheek, Noaberhoes, Hancate: Pannenkoekenhuus Hancate Daarle: Attent, ‘n Tip Daarlerveen: Café Vossenhol, Bibliotheek Marle: Clubhuis MVV’69 Haarle: Spar, Bibliotheek

in Enschede. In 2011 is het evenement ontstaan door toenemende belangstelling voor de streektaal. Er worden nieuwe jazzsongs gecomponeerd met teksten in Nedersaksische talen als Twents en Sallands.

enthousiaste aanmeldingen binnengekomen om een voorproefje te geven van een concert of het repertoire. Ook worden er workshops muziek gegeven. Zo treden er verschillende koren en ensembles op, is er een ballet te zien en laten verschillende muziekleerlingen van zich horen. Het belooft al met al een swingende middag te worden. Bij de ver-

schillende kramen valt genoeg te beleven. Zo is er een kraam waar getekend wordt en een kraam waar met glas gewerkt wordt en een kraam met oude ambachten. Jan Kosters, kindergoochelaar, komt deze middag speciaal naar ZINiN om alle kinderen te vermaken. Hij wist onlangs zijn titel “Nederlands kampioen kindergoochelen” met succes te prolongeren. Ook won hij hier de orginaliteitsprijs. Volgend schooljaar geeft hij een workshop in het kader van kennismaken met Cultuur. Voor iedereen die nieuwsgierig naar zijn optredens is, of die alvast een voorproefje wil op de workshop een aanrader om even te komen kijken.

Op vrijdag 7 juni kunnen leerlingen uit groep 6,7 en 8 van alle basisscholen uit de wijken De Blokken, Groot Lochter, Noetsele en de Bloemenwijk van 16.00 tot 20.00 uur meedoen met het streetsoccer toernooi. Voetbalvereniging SVVN zorgt daarnaast voor uitdagende activiteiten bij het streetsoccer toernooi. Kom gezellig kijken en doe mee!! Inschrijving voor het toernooi vindt plaats via het basisonderwijs en het sportbuurtwerk. Per team kunnen vijf tot tien kinderen meedoen. Er is plaats voor maximaal tien teams. De deelname is gratis en er zijn leuke prijzen te winnen. Meer informatie? Neem contact op met Michel Zink, sportbuurtwerker van Stichting De Welle (e-mail: m.zink@stichtingde welle.nl, tel: 06 - 46 54 00 25).

Boerenbridge leren spelen? NIJVERDAL - Ruim drie jaar heeft Nijverdal een (senioren) Boerenbridgeclub met ruim 45 leden. Deze bestaat uit 50 +ers, dames en heren. De kaartclub is een onderdeel van Stichting de Welle. Men speelt dat spel doorgaans iedere week op de vrijdagmiddag en wel in de Soos Bendien Smitshof. U kunt “ons” bezig zien wanneer u in Youtube.com intikt: Boerenbridge Nijverdal. Wilt u vooraf wat andere informatie, belt u dan met spelleider Frits Bentsink op tel. 0612923. Volg ons op Twitter en Facebook

@HdoornJournaal facebook.com/twente.journaal


4 Vrijdag 24 mei 2013

Hellendoorn Journaal Journaal Hellendoorn

Vrijdag 24 mei 2013

4

Open huis Fysiotherapiepraktijk Hellendoorn krijgt geen extra aansluiting op Hellendoorn Noordzuidverbinding HELLENDOORN – Fysiotherapiepraktijk Hellendoorn houdt op 31 mei een open huis op haar nieuwe locatie aan de Grupakkersweg 4.

HELLENDOORN - Het dorp Hellendoorn krijgt geen extra aansluiting op de Noordzuidverbinding. Zowel de Kasteelstraat als de Schuilenburgerweg blijft daarmee afgesloten voor gemotoriseerd verkeer richting de toekomstige rondweg. Dat heeft het college van B&W besloten naar aanleiding van een discussiebijeenkomst en een vergadering van de commissie Grondgebied over die kwestie. Naar aanleiding van de presentatie van het voorlopige ontwerp bestemmingsplan voor de Noordzuidverbinding, hadden wijkvereniging De Höfte en andere inwoners van Hellendoorn de gemeente gevraagd om een extra aansluiting vanuit het dorp Hellendoorn op de rondweg. De belangrijkste redenen daarvoor waren het ontlasten van de wijk

Sinds 4 maart hebben de Hellendoornse fysiotherapeuten Lisette Engel en Annie ter Horst hier hun praktijk. Deze locatie biedt meer mogelijkheden en naast de bestaande specialisaties hebben zij nu ook de beschikking over een fitnessruimte. U bent van harte welkom tussen

15.00 uur en 19.00 uur. Er is een springkussen voor de kinderen en zij kunnen geschminkt worden.

Meer informatie

Voor meer informatie of een afspraak maken: ons telefoonnummer is: 0548 – 655597 of mailen: info@fysiohellendoorn.nl

De Höfte en het verder voorkomen van sluipverkeer door het centrum van Hellendoorn. De gemeente heeft vervolgens een aanvullende studie laten doen naar de mogelijkheden daarvoor en de gevolgen daarvan. 1.Schuilenburgerweg vanuit het dorp aansluiten op de Noordzuidverbinding en de

Kasteelstraat –overeenkomstig het voorliggende plan – dicht houden voor gemotoriseerd verkeer. 2. Kasteelstraat open stellen voor verkeer (30 km/uur) en Schuilenburgerweg niet voor gemotoriseerd verkeer aansluiten op de Noordzuidverbinding. De varianten zijn vervolgens tijdens gesprekken voorgelegd aan de verschillende belanghebbenden: bewoners van de Kasteelstraat, bewoners van de Schuilenburgerweg, wijkvereniging De Höfte, de Dorpsraad Hellendoorn, de BLOS en gebruikers van sporthal en sportpark de Voordam (sportverenigingen en kinderopvang). Vervolgens zijn alle betrokkenen uitgenodigd voor een gezamenlijk gesprek, in een poging om de verschillende belangen duidelijk

Beste mensen,

U kunt tussen 15.00 en 19.00 komen kijken in onze praktijk aan de Grupakkersweg 4 onder het genot van een hapje en een drankje. Aan de kinderen wordt ook gedacht. Er is een springkussen en de kinderen kunnen geschminkt worden. Tevens zijn er demonstratielessen Zumba, gegeven door Hermien Dollen. 15.30 uur voor kinderen 16.30 uur voor volwassenen

Team Fysiotherapiepraktijk Hellendoorn Lisette, Annie, Mireille, Joanne & Shirin

Op 24 april heeft de raadscommissie Grondgebied zich vervolgens over de kwestie gebogen om een advies aan het college te geven. Omdat de gemeenteraad het bestemmingsplan moet vaststellen, heeft de raad indirect ook zeggenschap over de aansluiting van het dorp Hellendoorn op de Noordzuidverbinding. Een meerderheid van de commissie heeft zich uitgesproken voor handhaving van het oorspronkelijke plan, dus zonder extra aansluiting vanuit het dorp Hellendoorn. Daarbij speelt voor de commissie een belangrijke rol dat de gemeente afspraken heeft gemaakt met sportverenigingen en omwonenden over afsluiting van de Kasteelstraat en met de bewoners van de Schuilenburgerweg over de afsluiting van die weg. De discussie heeft daar vervolgens geen nieuw licht op geworpen. Het college van B&W heeft zich met dit besluit achter dat standpunt geschaard.

31 M open ei huis

Wij zijn verhuisd naar een nieuwe locatie! Om dit te vieren nodigen wij u uit voor ons open huis op vrijdag 31 mei 2013.

Graag tot ziens op 31 mei!

voor het voetlicht te krijgen en waar mogelijk dichter bij elkaar te brengen.


Op de XXUitnodiging:

29 mei inloopavond ontwerp De Twijn

Op woensdag 29 mei 2013 is er in de Blokkendoos aan de Godfried Bomansstraat 28 tussen 19.30 en 21.00 uur een inloopavond waarop u het ontwerp kunt bekijken van het nieuw te bouwen scholencluster De Twijn aan de P.C. Stamstraat. De aannemer en de architect zijn die avond aanwezig om een toelichting op het ontwerp te geven en eventuele vragen te beantwoorden. Vanuit de gemeente zijn er medewerkers aanwezig om tekst en uitleg te

geven over het bestemmingsplan en andere procedures die nodig zijn. Ook kunt u zich laten informeren over de werkzaamheden voorafgaande aan de bouw (bouwrijp maken) en nadat De Twijn klaar is (woonrijp maken en inrichting van het terrein). Na de bouwvak begint de aannemer met bouwen. Het is de bedoeling dat De Twijn bij het begin van het nieuwe schooljaar 2014/15 haar deuren opent.

Raadzaam XXVergadering

raadscommissie

Op 29 mei 2013 vindt er een vergadering van de commissie grondgebied plaats in de raadzaal van het Huis voor Cultuur en Bestuur, aanvang 19.30 uur. In deze vergadering komt onder meer aan de orde: • Voorstel tot gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Nijverdal Noordoost (Kruidenwijk Hulsen) • Voorstel tot vaststelling van het

bestemmingsplan Groot Lochter • Voorstel tot gewijzigd vaststellen (ten opzichte van het ter visie gelegde ontwerpbestemmings- plan) van het bestemmingsplan ”Bedrijventerrein ’t Lochter 2013” • Vaststelling bestemmingsplan “Bedrijvenpark Noord te Nijverdal” • Versoepelen “Regeling gronduitgifte” en actualiseren “Verordening VROM Startersregeling” • Informatie m.b.t. overleggen bovenlokale zaken • Informatie m.b.t. combiplan en N35 • Informatie m.b.t. betaald parkeren

Spreekrecht Tijdens de vergadering kunt u uw mening laten horen over een onderwerp dat op de agenda staat. Laat dit dan voor het begin van de vergadering aan de commissiegriffier weten, en wel bij Rinie Schuurman voor de commissies grondgebied en samenlevingszaken, tel. 0548-630210, en bij Karin Zomer voor de commissie algemene bestuurlijke zaken en middelen, tel: 630208. U kunt zich ook aanmelden per mail: griffie@hellendoorn.nl.

Stukken inzien U kunt de agendastukken van tevoren inzien. U vindt de stukken in het infocentrum in het Huis voor Cultuur en Bestuur, in de ZINiN-bibliotheken in de gemeente en op http://raad.hellendoorn.nl. Vergadering volgen De commissievergaderingen kunt u vanaf de publieke tribune bijwonen en zijn ook live op internet te volgen via http://raad.hellendoorn.nl/. Ook na afloop blijft het mogelijk de vergaderingen via deze site te bekijken.

Officiële mededelingen XXWet

milieubeheer

X Geaccepteerde melding Activiteitenbesluit Nijverdal • Last Foot Technology, Rudolf Dieselstraat 29 – voor uitbreiding van de inrichting voor het fabriceren van schoenzolen en technologie omtrent voeten Deze stukken liggen niet ter inzage.

XXBestemmings-

plannen

X Verkeersmaatregelen Verkeersmaatregel – aanwijzen gehandicaptenparkeerplaats Dahliastraat 1 te Nijverdal Burgemeester en wethouder hebben besloten tot • Het aanwijzen van een algemene gehandicaptenparkeerplaats in de Dahliastraat, ter hoogte van huisnummer 1 (De Parallel) door het plaatsen van bord E6 van de RVV1990. Officiële publicatie heeft plaatsgevonden in de Staatscourant van 15 mei 2013. Ter inzage Het bovengenoemd besluit, ligt met

de bijbehorende stuk ken ter inzage van 16 mei 2013 tot en met 28 juni 2013. U kunt de stukken inzien op werk dagen van 9.00 tot 12.00 uur en ’s middags op afspraak, bij het loket Bouwen, Milieu en Openbare ruimte, Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Bezwaar In de periode van 16 mei 2013 tot en met 28 juni 2013 kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift bij ons indienen. Het bezwaar dient te zijn voorzien van tenminste: • uw naam en adres; • een dagtekening; • handtekening; • besluit waartegen uw bezwaar is gericht; • een motivering. Uw bezwaarschrift richt u aan: burgemeester en wethouders van Hellendoorn, Postbus 200, 7440 AE Nij verdal. Verkeersmaatregel – intrekken gehandicaptenparkeerplaats Kuperserf 19 te Nijverdal Burgemeester en wethouder hebben besloten om • het besluit van 17 oktober 2005, nr 05.9822 betreffende het reserveren van een gehandicaptenparkeerplaats welke door middel van bord E6 van bijlage I van het RVV 1990 met bijbehorend onderbord met het kenteken en de ter plaatse aanwe-

zige belijning op de Kuperserf ter hoogte van huisnummer 19, in te trekken. Officiële publicatie heeft plaatsgevonden in de Staatscourant van 15 mei 2013. Ter inzage Het bovengenoemd besluit, ligt met de bijbehorende stukken ter inzage van 16 mei 2013 tot en met 28 juni 2013. U kunt de stukken inzien op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en ’s middags op afspraak, bij het loket Bouwen, Milieu en Openbare ruimte, Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Bezwaar In de periode van 16 mei 2013 tot en met 28 juni 2013 kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift bij ons indienen. Het bezwaar dient te zijn voorzien van tenminste: • uw naam en adres; • een dagtekening; • handtekening; • besluit waartegen uw bezwaar is gericht; • een motivering. Uw bezwaarschrift richt u aan: burgemeester en wethouders van Hellendoorn, Postbus 200, 7440 AE Nijverdal.

XXOmgevings-

vergunning e.d.

X Aangevraagde omgevingsvergunningen Nijverdal • Schansertweg (naast nummer 3) het kappen van 2 stuks valse Christusdoorn (13-05-13) • P.C. Stamstraat (ijsbaan) – het kappen van 2 berken, 1 eik en 4 elzen (07-05-13) • Ligtenbergerweg 13 – het kappen van 3 eiken (07-05-13) • Energiestraat 10 – het uitbreiden van een bedrijfshal (14-05-13) • Kamille 5 – het plaatsen van een schutting (14-05-13) Hellendoorn • Schaddenveldsweg en de Coninckserveweg – het kappen van 182 eiken in verband met dunning (1305-13) Haarle • Tussen de Poggenbeltweg en de Bathemerweg en ten westen van de Haarlerveldweg – het afgraven van twee percelen t.b.v. een waterberging en het ophogen van een perceel (07-05-13) • Molenweg 24 – het uitbreiden van een rundveestal (08-05-13)

24 mei 2013, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Op de Daarle • Hellendoornseweg 15 – het gewijzigd bouwen van een bijgebouw (13-05-13) Daarlerveen • Nieuwstraat 13 – het plaatsen van 2 dakkapellen op een schuur (15-0513) U kunt nog geen zienswijzen of bedenkingen indienen. Als u denkt door één van deze plannen in uw belangen te worden geschaad, vraag dan bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal naar eventuele mogelijkheden en het tijdstip waarop u hiertegen bedenkingen/zienswijzen kunt indienen.

X Ontwerp omgevingsvergunning (activiteit milieu)

Nijverdal • Scharlebeltweg 10 – het veranderen van de inrichting U kunt de desbetreffende stukken inzien van 25 mei tot en met 5 juli 2013 bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze uren op afspraak (tel. 0548630214). Tijdens de inzagetermijn kunt u naar keuze schriftelijk (wat onze voorkeur heeft), mondeling of per e-mail een zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 200, 7440 AE in Nijverdal, e-mailadres: gemeentebestuur@hellendoorn.nl Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingesteld als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

(Reguliere procedure) X Verleende omgevingsvergunningen Haarle • Holtslagweg 2 – het uitbreiden van een carport tot berging en carport (16-05-13) Nijverdal • Schaapskooiweg 28 – het vergroten/ verbouwen van een woning en het bouwen van een schuur (14-05-13) • Kruidenlaan 43 – het bouwen van een dakopbouw (16-05-13) • Beethovenlaan 6 – het plaatsen van een overkapping (17-05-13)

Wanneer u belanghebbende bent en het niet eens bent met één van bovenstaande besluiten, kunt u binnen zes weken na de datum die tussen haakjes achter het besluit staat vermeld, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Dit bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en moet op zijn minst bevatten: • de naam en het adres van de indiener • de dagtekening • een omschrijving van dit besluit • de gronden van het bezwaar (de motivering) Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u ook de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel (postbus 10067, 8000 GB Zwolle) vragen een voorlopige voorziening te treffen.

XXVergadering Welstandscommissie Voor inlichtingen over plannen die in de openbare commissievergaderingen worden behandeld, kunt u contact opnemen op de dag voor de vergadering met het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal. Telefoonnummer 0548-630214. De volgende openbare commissievergadering is op 6 juni 2013 van 9.00 uur tot 12.30 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem-Alexanderstraat 7 in Nijverdal.

Verderop in Hellendoorn XXVacatures

voor vrijwilligers bij Vrijwilligersvacaturebank

De Vrijwilligersvacaturebank is onderdeel van Stichting De Welle. Zoekt u vrijwilligerswerk of wilt u vacatures voor uw organisatie aanmelden dan kunt u terecht aan de Dahliastraat 21 in Nijverdal. Hindernis begeleiders bij Reggesurvival Op deze onvergetelijke dag geef je uitleg aan kinderen over de hindernissen en waar nodig assisteer je hierbij. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Klusjesman m/v Voor een jeugdzorg organisatie zoeken we iemand die handig is op het gebied van fiets- en skelterreparatie. Ook het onderhouden van de tuin behoort tot de taken. Buschauffeur Voor een stichting die zich inzet voor mensen met een psychiatrische beperking brengt u onder andere cliënten

naar de dagbesteding. Gastdame/gastheer Wilt u voor een groep 55+ers koffie en gezelligheid schenken?

site: www.vcnijverdal.nl. Wilt u liever persoonlijke hulp bij het vinden van passend vrijwilligerswerk? Wij zijn iedere ochtend van 9.00 tot 12.00 uur geopend en helpen u graag.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Vacaturebank, tel. (0548) 63 88 29, e-mail: vacaturebank@stichtingdewelle.nl. Andere vacatures kunt u vinden op onze web-

Verderop in Hellendoorn X Gemeente Hellendoorn X Gemeente Willem-Alexanderstraat 7 7442 MA Nijverdal Postbus 200 7440 AE Nijverdal 0548-630000 Gemeentebestuur@hellendoorn.nl www.hellendoorn.nl

X De loketten X Openingstijden: Zonder afspraak (vrije inloop) elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur. Op afspraak maandag, dinsdag en woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Op afspraak donderdag tussen 13.00 en 20.00 uur en vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur.

Digitaal loket U kunt voor informatie en een aantal diensten ook terecht bij ons digitale loket op www.hellendoorn. nl onder “diensten en producten” X Loket Bouwen, milieu en openbare ruimte Tel: (0548)-630214 bmo@hellendoorn.nl Storingsdienst openbare werken buiten kantooruren: 06-54347295 X Spreekuur snippergroen In verband met vakantie is er van vrijdag 31 mei t/m vrijdag 14 juni geen spreekuur snippergroen. Het loket Burgerzaken en belastingen Tel. (0548) 630216 bb@hellendoorn.nl

X Het loket Welzijn, inkomen en zorg Tel. (0548) 630215 wiz@hellendoorn.nl Afvalbrengpunt (ABP) Fuutweg 25 (’t Lochter), Nijverdal openingstijden: ma t/m vrij van 9.00-12.00 uur en van 13.00 –17.00 uur zaterdag van 9.00 – 13.00 uur Wmo-raad P/a Stichting de Welle, Dahliastraat 21, 7442 LA Nijverdal 0548-638810 info@wmoraadhellendoorn.nl www.wmoraadhellendoorn.nl

X www.hellendoorn.nl

X Bestuur Burgemeester en wethouders Voor het maken van een afspraak met de burgemeester of één van de wethouders kunt u bellen met het bestuurssecretariaat: 0548630301 / 630302 Spreekuur raadsfracties Op de volgende donderdagen houden de fracties spreekuur in het Huis voor Cultuur en Bestuur van 18.45 -19.15 uur: 6 juni. De fracties stellen het op prijs als u zich van te voren meldt met het onderwerp waarover u hen wilt spreken.

24 mei 2013, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 24 mei 2013

“Just Dance” in de finale van het NK Jazzdans NIJVERDAL - De B-jazzdans selectie, Just Dance, van GV Fysion Nijverdal is officieel geselecteerd om deel te nemen aan het NK jazzdans op 15 juni 2013. Just Dance is een dansgroep die zich voornamelijk richt op de jazz en moderne dans. De meiden zijn dit jaar voor het eerst in deze samenstelling bij elkaar en dit ging gelijk goed.

De groep traint elke week 2 uur om verschillende technieken en dansen te oefenen. De meiden waren dan ook dolblij te horen dat zij hun dans mogen laten zien op deze locatie. De oefenwestrijd in Nieuwegein, die plaatsvond op 3 maart, was helaas geen succes voor de groep. Just Dance behaalde de laatste

plaats. Trainster Milou Nijenhuis baalde hier wel even van. “We hadden niet verwacht een eerste plek binnen te halen, maar we hadden wel gehoopt op een beter resultaat. We hebben onze trainingen voor de voorronde dan ook optimaal gebruikt om alle puntjes op de i te zetten en een fantastische dans neer te zetten.” Op 13 april reisden de meiden, samen

met de andere selecties van Fysion Nijverdal, af naar het zuiden van het land. In Panningen behaalden zij een 3e plaats met 20.10 punten.

7

SVVN ‘Fietsshop De Valk’ jeugdtoernooi 2013

NIJVERDAL - Het SVVN jeugdtoernooi vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 24 mei en zaterdag 25 mei. Op de Dit was goed genoeg om in vrijdagavond is er plaats voor de jongste voetballers. Alle de categorie B 16 t/m 19 jaar E- en F-teams zijn dan van de partij. Men verwacht deze een 3e plaats te behouden avond maar liefst 36 teams! Van alle E- en F-teams wordt en zich te plaatsen voor Ahoy. Het NK jazzdans is onderdeel van een professionele foto genomen. Naast een mooie beker, Fantastic Gymnastics, een groot ontvangt elke deelnemer dus ook een mooie teamfoto. evenement waarbij alle NK’s van de gymsporten op één locatie gehouden worden. Just Dance zal op deze dag, net als op de voorronde, dansen op het nummer “All I Want” van Kodaline. Met deze dans hopen zij emotie over te kunnen brengen naar het publiek. Het is een lastig nummer om op te dansen, maar trainster Milou had er vanaf het begin alle vertrouwen in. “Dans is niet alleen laten zien welke technieken je beheerst, maar voor ons is dit vooral een uiting van kunst en een uitlaatklep voor al je emoties.” De meiden kunnen niet wachten tot 15 juni en zijn er allemaal van overtuigd te gaan knallen in Ahoy! Wilt u meer weten over deze dansgroep? Kijk dan op de Facebook pagina van de groep Just Dance.

Zaterdag wordt er gestreden om het officieuze Hellendoorns kampioenschap. Vier clubs uit de gemeente Hellendoorn, vaardigen allen hun A1, B1, C1 en D1 elftal af voor een mooie, sportieve strijd. Daardoor ontstaan er 4 poules met telkens dezelfde clubs. Voor de

club met overall de meeste punten is er naast eeuwige roem ook een mooie clubprijs te winnen. De ‘Heldense battle’ gaat tussen vier Hellendoornse clubs De Zweef, DES, Hulzense Boys en SVVN. Zij strijden om de felbegeerde wisselbokaal.

Arend Scheppink overleden - Ronde van Nijverdal geannuleerd NIJVERDAL - Mede-oprichter, erelid en sponsor van CC75 Arend Scheppink is op 21 mei overleden. Hij wordt begraven op zaterdag 25 mei, dezelfde dag dat de Ronde van Nijverdal verreden zou worden. Het bestuur van CC75 heeft besloten de ronde van Nijverdal te annuleren, uit piëteit naar de nabestaanden en naar iedereen die

hem de laatste eer wil bewijzen. We hopen op uw begrip voor dit besluit.

Heren van harte welkom bij speeddate voor senioren! Voorrondes NAK in goede handen bij HELLENDOORN - Samen Wille komt op woensdag 12 juni 2013 met een vervolg op de succesvolle reeks speeddates voor senioren. Deze speeddate vindt plaats in Hellendoorn en is specifiek bedoeld voor mensen tussen de 55 en 65 jaar uit de provincie Overijssel. De leeftijdscategorie 65-75 jaar komt later aan bod. Er hebben zich inmiddels 17 dames voor deze avond aangemeld. We roepen de heren op om deze dames vooral te vergezellen. Maar ook vrouwen die interesse hebben, kunnen contact opnemen. Zij komen dan op de reservelijst te staan. U ontmoet tijdens een speeddate maximaal 20 alleenstaande leeftijdsgenoten op een sfeervolle locatie en heeft de kans om in circa 4 minuten per date te kijken of het klikt. 4 minuten lijkt misschien heel kort, maar

het is lang genoeg om te weten of er een klik is. Vindt u het lastig om te verzinnen wat u moet vragen? Geen probleem! Samen Wille zorgt voor enkele voorbeeldvragen die u zou kunnen gebruiken, zodat het gesprek niet stil hoeft te vallen. Diezelfde week nog versturen wij het mailadres en telefoonnummer van de personen waar u een wederzijdse klik mee had. De kosten bedragen 37,50 euro. Dit is inclusief één welkomstdrankje,

een gezellige locatie, professionele organisatie en afhandeling van de gemaakte ‘kliks’. Maar bovenal heeft u een gezellige avond waar u leuke mensen ontmoet, die ook op zoek zijn naar die ene waar ze een klik mee hebben! Bovendien heeft Samen Wille de persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. We nemen alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Samen Wille heeft een jaarprogramma opgesteld met speeddates voor mensen tussen de 55 en 75 jaar uit heel Overijssel. Heeft u interesse in dit jaarprogramma of wilt u zich opgeven? Neemt u dan contact op via: info@samenwille. nl of 06-39608828 (tussen 14.00 en 16.00 uur). Of kijkt u op www. samenwille.nl.

Pinkstermarkt Kruidenwijk

Het Ravijn

NIJVERDAL - Een week na het behalen van de landstitel bij de waterpolodames van Het Ravijn staat er dit weekend weer een toptoernooi op het programma bij Z&PC Het Ravijn namelijk de voorrondes van de Nederlands Aspiranten Kampioenschappen tot 13 jaar NAK. De ingebruikname van het nieuwe topsportbad in 2010 in samenhang met de opleiding in het jeugdwaterpolo heeft er toe geleid dat de club het afgelopen seizoen maar liefst 60 nieuwe leden mocht bijschrijven. Dit weekend gaat Het Ravijn samen met de jeugdteams van KZC, EZC Enschede, TRB Res uit Tilburg, MNC Dordrecht en Brandenburg uit Bilthoven de voorrondes spelen met als doel zich te plaatsen voor de eindron-

des van het NAK. Het Ravijn is erg blij dat het deze voorondes mag oranisren. In drie dagen tijd zullen er elke dag twee topwedstrijden worden gespeeld.

Het wedstrijdschema:

24-mei: Het Ravijn - TRB-RES, 19.00 uur, KZC - EZC, 20.00 uur 25-mei: Brandenburg – TRB-RES, 15.30 uur, MNC Dordrecht - KZC, 16.30 uur 26-mei: Het Ravijn - BZC Brandenburg, 13.30 uur, MNC Dordrecht - EZC, 14.30 uur.


Haarles Feest

29 mei - 2 juni

WOENSDAG 29 MEI & DONDERDAG 30 MEI aanvang 20.00 uur

Haarlese Revue ‘ProatNagels’

VRIJDAG 31 MEI verzamelen 18.30 uur 19.00 uur 19.05 tot 22.00 uur 20.00 uur 22.00 uur

Mountainbike rit Hijsen kermisvlag & oplaten ballonnen Jeugddisco (groep 5 t/m 8 - Dorpshuis) Pubquiz Dance Classics m.m.v. DJ Henk Laing

ZATERDAG 1 JUNI 10.00 uur 12.00 tot 16.30 uur

Kinder theatershow m.m.v. Linquenda Grote Jaarmarkt & Braderie m.m.v. Oons Tied verdrief & Popkoor Puur

14.00 uur start 14.00 uur 22.00 uur 24.00 uur

Strijd om de Gouden Droadnagel Truck Run Fragment DJ Jerome

ZONDAG 2 JUNI 10.00 uur 11.00 uur 14.00 uur

Kerkmis Ouderen programma Op de wenkbrauwn op huus an o.a. Storage War, Marcel Reimink & Rooie Rinus

www.haarlesfeest.nl


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 24 mei 2013

Take a break op 26 mei NIJVERDAL - Op zondag 21 april hebben we de eerste “take a break” bijeenkomst gehouden. “We” dat is de Protestantse Gemeente Nijverdal (PGN) en meer specifiek de missionaire commissie aangevuld met enige jongeren. De goede opkomst (60 mensen) paste mooi in de kelder van het Centrum. “Take a break” zijn alternatieve diensten of beter gezegd bijeenkomsten, met een laagdrempelig en interactief karakter, waarbij tevens gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van You tube. Hoewel deze bijeenkomsten worden gehouden naast de reguliere traditionele diensten, denkt de PGN dat dit soort alternatieve diensten bijdragen aan het samen gemeente zijn. Een aanvulling voor mensen die minder met traditionele diensten hebben en daardoor ook minder bij de gemeente zijn betrokken. Zij denken dan vooral aan de jongeren en jonge gezinnen. Dat is dus ook de doelgroep. Het motto daarbij is: de vorm is ondergeschikt, als de inhoud maar overeind blijft.

Dit zal een verschillende tijdsduur vragen, afhankelijk van het onderwerp. Soms zal ook iemand zijn of haar persoonlijke ervaringen over het onderwerp delen. Daarna is er ruimte om op vragen te reageren en onderling in discussie te gaan. Na nog 1 of enkele liederen wordt er gedankt en de zegen mee gegeven. Je hoeft hiervoor niet bij de PGN gemeente aangesloten te zijn. Ook als je niet kerkelijk bent, ben je van harte welkom! Die volgende

keer is op zondag 26 mei, opnieuw om 12.15 uur, met inloop vanaf 12.00 uur met koffie in de kelder van het Centrum. Het thema is: “ik zie, ik zie wat jij niet ziet”. Het onderwerp occultisme/ mediums wordt daarbij behandeld. Spreker is Harold Velten uit Wierden. Hij heeft de nodige ervaring met dit onderwerp en zal vanuit een powerpoint presentatie naast bijbelonderzoek, praktijkgerichte herkenbare voorbeelden van tv, film en muziek geven. Deze keer is de bijeenkomst vanwege het onderwerp geschikt voor 12- plussers, omdat het onderwerp mogelijk te zwaar, te belastend voor de kinderen van de basisschoolleeftijd is. Uiteindelijk beslissen de ouders.

9

Contactgericht Spelen en Leren bij Autismecafé NIJVERDAL - Het Autismecafé Nijverdal organiseert op dinsdagavond 28 mei weer een informatieavond voor ouders en andere belangstellenden. Als gastspreker is uitgenodigd Anneke Groot van Stichting Horison. Zij gaat uitleg geven over de methode Contactgericht Spelen en Leren. (CSL). Ouders kennen hun kinderen het beste. Als je kind ASS heeft, kun je als ouder je kind helpen. CSL is een methode waarbij ouders leren hoe ze hun kind meer houvast kunnen geven, waardoor het kind meer open en leerbaar wordt. Als ouder kun je je kind uitnodigen tot echt contact en ontwikkeling.

gespreksleider zal Greet Meesters de avond deze keer leiden.

Hoe ouders dit kunnen doen en wat hiervoor nodig is komt deze avond aan de orde.

Het Autismecafé vindt plaats in Restaurant en zalencentrum Talent Noetsele, Holterweg 105, 7441 DE, in Nijverdal. Bijwonen van de avond is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig. Het autismecafé wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel en de provincie Overijssel.

De avond is van 20.00 uur tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Vanwege vakantie van onze vaste

Meer informatie: www.autismecafe.nl of bij Debora van Vliet, autis mecafenijverdal@gmail.com.

Het tijdstip is daarop aangepast: het begint om 12.15 uur na inloop met koffie. Men start met het zingen van enkele liederen via You Tube, filmpje kijken, kort gebed, waarna een spreker een inleiding over een bepaald thema houdt.

En wat doe jij?

Ik sta op voor mijn man Hipke

Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/inactie

Kennisgeving

NIJVERDAL – MENSINKWEG 77 *** Deze woning is iedere zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur zonder afspraak te bezichtigen, u bent van harte welkom *** Bij aankoop van deze woning ontvangt u een waardecheque voor de keuken van € 5.000,-.

Wet bodembescherming locatie Grotestraat 108-110 te Hellendoorn (Nijverdal) Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben een beschikking genomen op

Op een rustige locatie gelegen VRIJSTAANDE WONING met ruime garage/ berging, 5 slaapkamers, een besloten tuin met fraaie vijver. De ligging is nabij het centrum en uitvalswegen. Oorspronkelijk bouwjaar ca. 1900, in 1997 volledig verbouwd (o.a. spouwmuur), perceelsoppervlakte 860 m2, inhoud woning 485 m3, woonoppervlakte 140 m2. Grotendeels geïsoleerd d.m.v. dak-, muur-, vloerisolatie en isolatieglas en verwarming d.m.v. gas-CV. Vraagprijs € 389.000,-- k.k.

het verzoek tot instemming met een evaluatieverslag overeenkomstig het

december 2010 vraagprijs € 435.000,- k.k. januari 2011 vraagprijs € 419.000,- k.k 1 juli 2011 vraagprijs € 398.000,- k.k. februari 2013 vraagprijs € 389.000,- k.k.

Huis voor Cultuur en Bestuur, Loket bouwen en Milieu, Willem Alexander-

Zie ook www.wilbrinkmakelaardij.nl. Voor meer informatie over de woning kunt u contact opnemen met Wilbrink Makelaardij, tel. 055-5061397.

Besluit Uniforme Saneringen (BUS) op bovengenoemde locatie. De locatie is kadastraal bekend als het perceel: gemeente Hellendoorn, sectie C, nummer 11528. De beschikking ligt van 24 mei 2013 tot en met 4 juli 2013 ter inzage bij het straat 7, 7442 MA Nijverdal. De beschikking is tevens in te zien op overijssel.nl/loket/bekendmakingen. De mogelijkheid tot bezwaar of beroep is in de beschikking aangegeven. Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, kan binnen zes weken na verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, team Juridische Zaken, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle (telefoon 038 499 93 05), onder vermelding van de projectcode OV016305862.


Ruim 50 jaar Twentse degelijkheid!

UW EIGEN HUIS OPETEN?

! k o o Kom

KEUKENS | BADKAMERS | TEGELS

EXT R avon A de wege n ns enorm succe s!

INFO-AVOND

Wij informeren u over de nieuwe AWBZ-regels en de oplossingen. Toegang vrij. Aanmelden via tel: 0546 - 80 80 80

ei

7m ma . 2 r

uu 20.00 Zandwijk 1 entrum Zalenc aalweg Zuid n a K een

wo. 29 mei

20.00 uur Poort van Twente Enterstraat 188

Rijssen

nv Vrieze

do. 30 mei

WE MOGEN DAN OOK WEL ZEGGEN DAT WE EEN RUIME ERVARING HEBBEN OP HET GEBIED VAN KEUKENS, BADKAMERS EN TEGELS! KWALITEIT, EEN BREED ASSORTIMENT EN SCHERPE PRIJZEN WORDEN GECOMPLETEERD DOOR OUDERWETS VERTROUWEN. Bel ons vrijblijvend voor een afspraak en wij nemen ruimschoots de tijd voor u! De koffie staat voor u klaar!

De prijs zal u verbazen!

20.00 uur Kulturhus Irene Van Kregtenweg 9

Notter - Zuna

OPENINGSTIJDEN DI, WO, VR 8.30 - 17.30 UUR / DO 8.30 - 21.00 UUR - KOOPAVOND / ZA 9.00 - 16.00 UUR INDUSTRIETERREIN WENDELGOOR HET WENDELGOOR 1 7604 PJ ALMELO

T. +31 (0)546 - 574 000 F. +31 (0)546 - 576 785 INFO@TEUNISSEN-BECKING.NL

WWW.TEUNISSEN-BECKING.NL

Almelosestraat 42a • 7642 GP Wierden www.vangoorschuurman.nl


Hellendoorn Journaal

Vrijdag 24 mei 2013

11

Haarles Feest 2013: Op de wenkbrauwn op huus an HAARLE - Evenals voorgaande jaren is het weiland van de families Nahuis en Berends aan de Kerkweg te Haarle het toneel voor het Haarles feest.Voorzitter Roy Calkhoven: “We zijn sinds jaar en dag te gast bij de families Nahuis en Berends en we zijn enorm content dat zij ieder jaar hun land ter beschikking stellen aan het Haarles feest. Ook dit jaar is er door de organisatie enorm hard gewerkt om een programma neer te zetten dat voor iedere bezoeker aantrekkelijk is.”

ving van Haarle rond te crossen tijdens de mountainbike rit. Om 18:30 uur vindt de inschrijving plaats op het feestterrein om vervolgens om 18:45 uur de stalen ros aan het werk te zetten. Zorg wel dat jou hoofd is uitgerust met een helm! Hoe dik jou haardos namelijk ook mag zijn, één val kan al zorgen voor verdomd veel koppijn! Dit jaar wordt de algemene kennis tijdens het Haarles Feest op de proef gesteld met behulp van de Pubquiz. Aangezien de meesten het vermogen tot helder nadenken aan ’t einde van het weekend waarschijnlijk bij de gevonden voorwerpen moeten zoeken, start de pubquiz op vrijdagavond 20:00 uur.

Op woensdagavond 29 & donderdagavond 30 mei barst het feest los met de Haarlese revue. Menig Haarlenaar zal weer met samengeknepen billen plaatsnemen op de stoelen van de feesttent. De perikelen in het dorp zijn gedurende geruime tijd namelijk weer goed in de gaten gehouden door

de mannen van de revue. Deze vlugge praters uit Haarle, oftewel “de proatnagels”, geven graag hun ongezouten mening over opvallende gebeurtenissen binnen de dorpsgrenzen. Op vrijdagavond 31 mei krijgt men weer de kans om door de omge-

Hierbij zullen de woorden “Oh jaa” waarschijnlijk wel een aantal keer vallen. Je speelt de pubquiz natuurlijk niet om uiteindelijk met de eer naar huis heen te gaan! Nee hoor, een wisselbeker gevuld met 300 euro aan munten staat op de winnaar te wachten! Aangezien de vloer van de feesttent elk jaar niet voor niets in de was word gezet, is er natuurlijk de mogelijkheid om de onderkant van jouw beste danssandalen op de proef te stellen tijdens de Dance

Classics! DJ Henk Laing zal vanaf 22:00 uur, met z’n meest lekkere platen, bezoekers uitdagen om de dansvloer te betreden! Ook dit jaar zal de grote jaarmarkt & braderie op zaterdag 1 juni veel mensen op de been brengen. Vanaf 12:00 uur t/m 16:30 uur kunnen bezoekers genieten van alle leuke kraampjes, mooie koopjes en alles wat hierom heen zit. Tijdens deze gezellige middag is er livemuziek van “oons tiedverdrief ” en popkoor “Puur”. Ook kan men genieten van de liefdevolle klanken van “Johnny Love & the playboyband” DJ-set. De zaterdagavond zal zich zoals gewoonlijk weer ontpoppen in een paradijs van gezelligheid, waarbij biertjes & wijntjes de verboden vruchten zijn. Een onmisbaar onderdeel in deze avond, zijn een paar fijne deuntjes waar menig danspasje op gemaakt kan worden. Hiervoor heeft het Haarles Feest haar oog laten vallen op de fijne drumritmes, trillende bass-snaren en gillende gitaargeluiden van de mannen van Fragment. En alsof dat nog niet genoeg is, zal de enige echte DJ Jerome zijn

uiterste best doen om zijn fijnste platen uit de wielen van staal te draaien!

Op de wenkbrauwn op huus an

Onder dit motto zal de laatste dag van het Haarles Feest weer tot een geweldig feestje worden omgetoverd. Party DJ Marcel zal zichzelf vanaf 15:00 uur paraat stellen om een beetje muziek uit de boxen te drukken. Ondertussen wordt er, met een biertje in de hand, gekeken naar de spectaculaire ontwikkelingen die zich voordoen bij de haarlese versie van Storage Wars. De bedoeling van deze vorm van veilingverkoop is dat je kunt bieden op een bepaalde kofferbakinhoud van ca 20 unieke voertuigen, maar dan wel zonder dat je weet wat de daadwerkelijke inhoud is. Slechts de cryptisch omschreven hints die de veilingmeester zal geven, zullen de gedachten in een bepaalde richting sturen. Kortom: Een veiling met een gigantisch verassingselement! De Storage Wars begint op zondagmiddag 2 juni om 14:00 uur! Maar dit is natuurlijk niet het volledige programma, kijk hiervoor op www.haarlesfeest.nl en volg ons op twitter en Facebook.

Zang en drama in het Openluchttheater

Psycholoog bij Alzheimer Café

NIJVERDAL - Hoe geef je een dramastuk een vleugje verlichting? Juist, door middel van zang! Theatergroep De Gagelspöllers en Pajoko uit Hellendoorn hebben elkaar gevonden in de productie: “Bokkenrijders, de nacht in…” Een verhaal geschreven door Lucas de Waard en met de regie van André Bank en Joran Schuijn.

NIJVERDAL - Mirjam Bruines, psycholoog bij Carint/ Reggeland en werkzaam in verpleeghuis de Botterhof te Wierden komt woensdagavond 29 mei tijdens het Alzheimer Café een presentatie houden over relatie veranderingen bij dementie.

Na het succes van de musical “de (on)eindige reis”, stappen de leden van Pajoko in de wereld van het theater en de Bokkenrijders. Een twintigtal leden spelen mee als dorpelingen in het theaterstuk “Bokkenrijders, de nacht in…” en verzorgen de liederen die verweven zijn in het stuk. “Het geeft het theaterstuk extra emotie en kracht”, aldus Tamara Heetkamp (voorzitter).

De melodieën van de nummers zijn voor de leden van Pajoko niet onbekend. De teksten echter zijn herschreven door Joran Schuijn, mede regisseur en student Theaterdocent in Groningen. Voor de leden van Pajoko is het ook een hele nieuwe ervaring om in een theaterstuk mee te spelen. Want behalve zingen wordt er van hen als dorpelingen ook verwacht dat ze actief meespelen in het stuk. “Bokkenrijders, de nacht

in…..” vertelt het verhaal van twee vrienden in de tijd dat de bendes van de Bokkenrijders actief waren. Dit is een tijd waarin de dunne en breekbare lijn tussen goed en kwaad snel overschreden wordt. Waar het eerst slechts om een verwijdering van vriendschap gaat, wordt het contrast gedurende de tijd scherper en komen de vrienden uiteindelijk tegenover elkaar te staan. Een verhaal uit 1700-1800, maar met hele actuele thema’s: vriendschap, trouw, noaberschap, normen en waarden. De voorverkoop is inmiddels gestart, er zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten in voorverkoop: 5,00 euro (vanaf 1 mei tot en met 27 juni 2013), verkrijgbaar bij: VVV-Nijverdal, Willem Alexanderstraat 7, Nijverdal, C1000 Hellendoorn, Dorpsstraat Hellendoorn en online kaartverkoop via website ZINiN-theater, (www.zinin.com). De kaarten kunnen worden afgehaald. Kaarten aan de kassa: 6,50 euro.

Data voorstellingen:

zaterdag 29 juni en 6 juli: aanvang 19.30 uur. Vrijdag 5 juli: aanvang 19.30 uur. Plaats: openluchttheater Nijverdal, Duivecatelaan 11. Voor meer informatie: www.de gagelspollers.nl.

Ook de relatie ouder/kind kan door onbegrip onder druk te komen staan. Vaak is er weinig aandacht voor deze gevolgen.

Het Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, partners, kinderen, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden. Ook mensen bij wie de diagnose dementie niet gesteld is, maar wel merken dat er iets met hun geheugen aan de hand is, zijn van harte welkom van de Kroon Dorpsstraat 26 in Hellendoorn. De avond begint om half 8. De entree en het eerste kopje koffie/thee zijn gratis, aanmelden is niet nodig.

Aan de hand van een power point presentatie en een film zal Mevrouw Bruines uitleg geven over dit thema.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Janny Kremers 0548-638830 of jkremers@vrijwilligethuiszorg.nl

Dementie heeft grote invloed op het leven van de persoon met dementie en zijn omgeving. Relaties veranderen hierdoor. De gelijkwaardigheid en wederkerigheid in relatie tussen partners van wie de een lijdt aan dementie raakt verstoord.


12Vrijdag 24 mei 2013

Hellendoorn Journaal Journaal Hellendoorn

Vrijdag 24 mei 2013

12

HeJ_24-05-2013