Page 1

www.hellendoorn-journaal.nl

Woensdag 23 december 2009

Kerkrooster Herdenkingsdienst >>>>> ziezie pag >>>>> pag 15 3

Kerkrooster

>>>>> ziezie pag >>>>> pag 15 9

Goede feestdagen en een Gezond 2010 Restaurant Nieuw Hancate Ommerweg 153 7447 RD Hellendoorn Tel. 0572 - 331239

Bekijk onze speciale acties op pagina 13 foto: www.rtvHellendoorn.nl

K E R S T S H O W

Zie pagina 2

Koning winter regeert in gemeente Hellendoorn HAARLE - Koning Winter regeert, ook in de gemeente Hellendoorn, en dat is voer voor fotografen. Wie er de afgelopen dagen op uit trok, kon de prachtigste winterse taferelen vastleggen.

Draai de krant om voor

1e 4e jaargang jaargangnr. nr.52 2

Winter De kerstwandeling rond Haarle, kreeg door de sneeuw een echt winters

karakter. In het bos stonden de midwinterhoornblazers klaar, was er een levende kerststal in een ouder schuur en was de scouting aanwezig met een activiteit voor de kinderen.

voor een gezellige kerstsfeer in de paardentrams waar liefhebbers een gedeelte van de route in konden meerijden.

Accordeonspelers zorgden

Meer foto’s van winterse taferelen in de gemeente Hellendoorn vindt u op pagina 7 in deze krant.

School van gebed in Nijverdal

Nieuwjaarsreceptie De Welle

Door de sneeuw was de

Kijk snel op Pagina 7

Sprengenberg dit weekend ook veranderd in een echt kerstdecor. Ideaal voor het ‘Kerstkransje Haarle’, dat aflopen zondag plaatsvond.

NIJVERDAL - In 2010 gaat in Nijverdal in Beth-Shalom een School van gebed van start. Jennie Hogenkamp geeft iedere maandagvond onderwijs over het onderwerp gebed. ‘Reden waarom we in BethShalom beginnen met de school van gebed is dat God graag wil dat we met onze gebeden bij Hem komen. De les uit de geschiedenis is dat God altijd op zoek is geweest naar mensen die hem ernstig zoeken (2 Kronieken 16:9). Het is God vaak niet gelukt om die mensen te vinden.

(Ezechiël 22:30)’, vertelt Jennie Hogekamp.

Ook in de komende jaren is God op zoek naar de mensen die Hem willen zoeken in aanbidding, gebed en voorbede. De gemeente van Jezus Christus (de kerk) kan alleen zijn rol in deze tijd vervullen als mensen weten hoe ze moeten bidden. De school van gebed in BethShalom gaat daarom praktisch onderwijs verzorgen over gebed vanaf januari 2010. Iedere avond wordt er vanuit de Bijbel onderwijs ver-

zorgd over een onderwerp. Het tweede deel van de les wordt het onderwerp in de praktijk gebracht door samen te bidden. Er wordt dan ook geleerd om op een zodanige manier te bidden dat de gebeden worden verhoord. De cursus is open gesteld voor iedereen die in het begin van zijn of haar geloofsleven staat en wil leren bidden. Iedereen kan zich aanmelden door een mailtje te sturen aan: info@beth-shalomnijverdal.nl of via de website www.beth-shalomnijverdal. nl.

Verschijnt iedere week in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Haarle, Hulsen, Daarle, Daarlerveen en buitengebied Verschijnt iedere week in Nijverdal, Hellendoorn, Hulsen, Daarle, Daarlerveen en buitengebied 074 - 259 66 33 074 33

NIJVERDAL - Stichting De Welle en Maatwerk zijn gesloten tot en met vrijdag 1 januari. Stichting De Welle nodigt u hierbij van harte uit op vrijdag 8 januari van 15.00 tot 16.30 uur in het Hervormd Centrum. Dan vindt de nieuwjaarsreceptie plaats. Vrijwilligers, leden, beroepskrachten en iedereen die de stichting een warm hart toedraagt, kan van deze gelegenheid gebruikmaken om elkaar alle goeds voor het nieuwe jaar toe te wensen. Oplage 17.500 exemplaren


Hellendoorn Journaal

Woensdag 23 december 2009 2

Woensdag 23 december 2009 2

Maak je eigen boswachter NIJVERDAL - De winter komt er aan en de vogels kunnen wel een extra hapje gebruiken. Daarom kunnen woensdagmiddag 30 december kinderen van zeven tot en met twaalf jaar komen knutselen in het bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer.

poppetje. Van pinda’s en een vetbol wordt een poppetje gemaakt dat voor buitenvogels een traktatie zal zijn. Zo’n poppetje knutselen is al leuk, maar het thuis kijken naar de vogels die er op afkomen is ook een feest. Voor meer informatie: Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281Nijverdal. Tel: 0548 612711. Openingstijden: di t/m zo van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Tussen 13.30 tot 15.00 uur kan je terecht om je eigen ‘boswachter’ te maken, dat ongeveer drie kwartier duurt. Kosten: vier euro per

K E R S T S H O W Kom naar onze kerstshow op 2e kerstdag van 11.00 tot 17.00 uur EN BELEEF HET NIEUWE SLAAPCOMFORT De nieuwste

TEMPUR slaapstudio

grootste van Nederland

compleet

nieuwe BOXSPRING LIJN

fantastische KERSTAANBIEDINGEN

Albert Einsteinstraat 11 7442 DK Nijverdal (industrieterrein ’t Lochter) Tel. (0548) 61 52 55

2500 m

2

VEELZIJDIG IN WONEN

at klaar! Koffie sta d ag geopen 2e Kerstd r u u 0 .0 - 17 van 11.00

MEUBELS OP MAAT IN EIGEN WERKPLAATS € 1395,-

ALLE MATEN MOGELIJK

ALLE TAFELS MAKEN WIJ ZELF EN WORDEN IN ELKE GEWENSTE KLEUR GELEVERD

220 X 100 CM

OUDE EIKEN TAFEL GEROOKT

BIJ AANKOOP BANKSTEL EEN HOCKER KADO DE NIEUWSTE MODELLEN

ALLE MATEN MOGELIJK

200 X 100 CM EIKEN TAFEL OP MAAT GEMAAKT

€ 495,-

WWW.HASKO.NL

Hasko

EEN MOOIE SHOWROOM

2500 m

2

VEELZIJDIG IN WONEN

G.H. Kappertstraat 46a (tegenover de Hulsenze Boys) 7443 RD Nijverdal Telefoon 0548-614091

www.kelderslaapkamers.nl


Hellendoorn Journaal

Woensdag 23 december 2009

Hellendoorn Journaal wenst u een fijne Kerst

Het team van Hellendoorn Journaal bedankt alle adverteerders voor het in ons gestelde vertrouwen. Met veel plezier produceerden wij het afgelopen jaar een lezenswaardige krant voor u. Wij danken u als lezers voor de positieve reacties. Ook volgend jaar zullen wij u weer voorzien van de nodige informatie uit de Gemeente Hellendoorn. Voordat het zover is, gaan wij allen echter een feestelijke tijd tegemoet. Wij wensen u dan ook hele fijne kerstdagen en een sprankelend 2010. De eerstvolgende editie van het Hellendoorn Journaal kunt u op vrijdag 8 januari weer in de brievenbus verwachten. Wij kijken uit naar 2010 en maken er samen weer een geweldig jaar van!

Herdenkingsbijeenkomst op begraafplaats ‘Ik kan veel betekenen voor mensen op een kwetsbaar moment’ NIJVERDAL/HELLENDOORN – Donkere dagen voor Kerst: een moment om extra stil te staan bij de overledenen. Op woensdagavond 30 december wordt op de Algemene Begraafplaats te Hellendoorn een herdenkingsbijeenkomst gehouden om overleden dierbaren te herdenken. Hebt u dit jaar of eerder een dierbare verloren? Dan nodigt Mineke Broekmate u uit om deze herdenkingsbijeenkomst bij te wonen.

Uitgeverij “Het Twentsche Land”

Deze bijeenkomst heeft geen specifiek kerkelijk karakter, iedereen is welkom! De bijeenkomst start om 19.00 uur. Bij slechte weersomstandigheden vindt de bijeenkomst plaats in het Uitvaartcentrum te Nijverdal. De muzikale omlijsting van deze herdenking wordt verzorgd door zangeres Erna Daane en pianist Menno Bootsveld. Zij spelen onder andere ‘The way we were’ en ‘Angels’. Er wordt gesproken en er worden lichtjes en fakkels aangestoken. Na de bijeenkomst is er gelegenheid het aanwezige lichtje op het graf of bij de urn te plaatsen, maar u kunt het lichtje ook meenemen naar uw eigen gedenkplek.

Tel. 074-259 66 33, fax 074-259 63 53

De naam van uw dierbare

Colofon

Hellendoorn Journaal is een uitgave van: Oldenzaalsestraat 232, 7557 GC, Hengelo Redactie@hellendoorn-journaal.nl

Oplage: 17.500 exemplaren. Verschijnt iedere vrijdag huis-aan-huis in Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Hulsen, Daarle, Daarlerveen en buitengebied.

Advertentieadviseur:

Maurice Weustink, 06-51 420 945 Niels Wildenborg, 06-395 655 97

Henk te Nijenhuis, 06- 304 059 76

E-mail: verkoop@hellendoorn-journaal.nl

Redactie: Leonie Jansen, 06-445 11 851

E-mail: Redactie@hellendoorn-journaal.nl

Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd

worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Vormgeving: Raymond Waninge, Leonie Jansen

Verspreiding: Uitgeverij “Het Twentsche Land”, bezorging@twentejournaal.nl

Geen Hellendoorn Journaal ontvangen?

bezorging@twentejournaal.nl of 074-259 66 33 tijdens kantooruren.

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal

Journaal, Enschede Journaal, Losser Journaal

en Hellendoorn Journaal. De uitgeverij is sponser van:

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever. Afhaaladressen:

Nijverdal Lidl, Gulf, Albert Heijn, Super de Boer, SuperCoop, Action, VVV, Gemeente, Bibliotheek, Het Ravijn, Formido, Stationsrestauratie, McDonalds. Hulsen Super de Boer.

Hellendoorn Gulle Goedzak, Bibliotheek, Noaberhoes, C1000, alle cafe’s.

Hancate Cafe Restaurant Hancate

Daarle Attent, Cafe/Restaurant/Snackbar Daarlerveen Vossehol, Bibliotheek Marle Avia

Haarle Spar, Bibliotheek

3

kan door Mineke Broekmate worden uitgesproken. U moet dit dan wel zo spoedig mogelijk doorgeven via: 0548-616625 (geen voice-mail inspreken) of mail mbroekmate-voor@ kpnplanet.nl. Medewerking Het is de eerste keer dat Mineke Broekmate een dergelijk evenement organiseert. ‘Binnen de verschillende kerken zijn de herdenkingsdiensten een jaarlijks terugkerend gegeven. Maar voor mensen die niet kerkelijk zijn, bestaan dergelijke diensten niet in deze regio. Voor hen is er geen herdenkingsmoment’, vertelt Broekmate. ‘Vandaar dat ik op het idee ben gekomen om zelf een algemene herdenkingsdienst te houden. Daarvoor krijg ik alle medewerking van de gemeente Hellendoorn en de beheerder van de begraafplaats. Ook de uitvaartverzorgers in de gemeente staan achter mijn idee en verlenen medewerking.’ ‘Ik heb al een aantal opgaven binnen, maar heb geen idee hoeveel mensen er uiteindelijk zullen komen’, vervolgt Mineke. ‘Heel spannend hoor. Als blijkt dat veel men-

sen deze dienst bezoeken, wordt de herdenkingsdienst volgend jaar ook weer op de agenda gezet.’ Waardig afscheid Mineke is in het dagelijks leven werkzaam als uitvaartbegeleider/spreker bij uitvaarten. Hiervoor volgde ze een aantal jaren geleden de opleiding ‘uitvaart’. ‘Ik had niet de insteek om in kerken te werken. Ik vind namelijk dat ieder mens een waardig afscheid verdiend. Wel of niet geloven is hierbij niet belangrijk en voor iedereen anders. Het levensverhaal is verweven met het geloofsverhaal in een uitvaart. En al kiezen mensen voor een niet-kerkelijk afscheid, dan zijn er erg weinig die dan zeggen: dood = dood. Er is altijd hoop, hoe klein ook, dat er iets is. De zoektocht – samen met de mensen naar dit soort zaken vind ik erg mooi.’ ‘Veel mensen vragen zich af waarom ik dit vak zo graag doe. Het is echter heel dankbaar werk. Ik kan veel betekenen voor mensen op een voor hen kwetsbaar moment. Ik ben daar nodig. Ik doe dit werk nou zo’n drie jaar, maar ben heel blij dat ik dit op het spoor ben gekomen’, aldus Mineke.

Genomineerden sportverkiezingen

NIJVERDAL - De sportverkiezing vindt in 2010 plaats op zaterdag 23 januari in het ZINiN theater. De genomineerden zijn inmiddels bekendgemaakt.

Genomineerd als Sportman: Ceriel Klein Kromhof Daarlerveen (Motorsport), Lars Gottemaker Nijverdal (waterpolo), Bilal Durmaz Nijverdal (survival).

Genomineerd als Sporttalent: Charlotte Mensink Nijverdal (waterpolo), Charèll Phijffers Hellendoorn (Acro Gym), Sharice Velthuis Nijverdal (turnen), Robert Grootenhuis Nijverdal (turnen).

Genomineerd als Sportieve aanwinst: Voetbal Hulzense Boys (Kunsgrasveld). Sportvrouw: Meulenbelt (Squash).

Melissa Nijverdal

Genomineerd als Sportvrijwilliger: Hellendoorn Rally, Hennie Reimert (s.v. Haarle).

Genomineerd als Sportploeg: The Valley Bucketeers Hellendoorn (basketbal vrouwen), vv Hellendoorn (voetbal heren), Dames De Zweef en Willem Tell Nijverdal (schietsport).

Snertrun SC Daarle

DAARLE - Voelt u zich op 2 januari ook altijd zo vies en vet en bent u lid van sportclub Daarle? Deze club heeft de oplossing voor u! Op 2 januari organiseert sportclub Daarle een ‘snertrun’ voor alle leden. Ook de ouders van de pupillen worden hierbij uitgenodigd om samen met zoon of dochter de eerste kilo’s weer kwijt te raken. Om 13.00 uur starten de mini’s en F-pupillen met ouders. Om 13:10 uur de E- & D-pupillen en om 13:20 uur de C- & B-junioren & de meisjes A. Om 13:50 uur vindt de prijsuitreiking van de wedstrijd pupillen & junioren in de kantine plaats. Om 14.15 uur starten de senioren.


Huurwoningaanbod

door Woningstichting Hellendoorn

Wie krijgt de woning?

U

Bepaalde woningen worden specifiek toegewezen aan woningzoekenden met een urgentie. Deze woningen zijn gemerkt met een U. Alleen woningzoekenden met een urgentie kunnen op deze woningen reageren. Natuurlijk moeten zij ook voldoen aan de overige voorwaarde(n) die aan die woning gesteld worden.

Inkomen

Wij hebben u gevraagd om ons uw te verwachten inkomen over 2010 op te geven omdat de overheid ons verplicht de verhouding tussen de huurprijs van de woning en het inkomen van de huurder te toetsen.Als woningzoekende bent u zelf verantwoordelijk voor een juiste opgave hiervan. Gevolgen van een foutieve opgave komen dan ook volledig voor uw rekening. Is uw inkomen bij ons niet bekend? Dan komt u niet in aanmerking voor een woning, waar voor u een inkomenseis geldt.

Adres : Plaats: Wijk: Aantal kamers: Subs. huur: Servicekosten: Totale huur: Doelgroep: Leeftijd: Huishoudgrootte: Inkomenseis : Vrij per: Energielabel: Bijzonderheden:

Adres : Plaats: Wijk: Aantal kamers: Subs. huur: Servicekosten: Totale huur: Doelgroep: Leeftijd: Huishoudgrootte: Inkomenseis : Vrij per: Energielabel: Bijzonderheden:

Jacob van Houtestraat 82 Nijverdal Centrum 2 € 454,83 € 43,09 € 478,42 niet urgenten minimaal 55 jaar 2 personen geen inkomenseis op korte termijn B complex: Muldershof, 2e verdieping

Korenbloemstraat 36 Nijverdal Bloemen- / Schilderswijk 3 € 639,63 € 53,11 € 647,74 zie bijzonderheden minimaal 55 jaar (of met medische urgentie) 2 personen geen inkomenseis medio januari 2010 B complex: De Korenbloem, begane grond. Alleen voor woningzoekenden met binding met de Gemeente Hellendoorn en met een CIZ indicatie. Medisch urgenten C met CIZ indicatie hebben voorrang op niet-urgenten met CIZ indicatie. CIZ indicatie moet samen met woonbon worden aangeleverd. Toewijzing in overleg met ZorgAccent en de Wmo.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u altijd contact opnemen met Woningstichting Hellendoorn. Meer informatie over Woningstichting Hellendoorn en de aangeboden woningen kunt u ook vinden op onze website: www.wst-hellendoorn.nl. Wij verzoeken u dringend over deze advertentie niet te bellen voordat de volgende krant is uitgegeven.

Verantwoording van editie – 091210 Bij het plaatsen van deze advertentie was de verantwoording van de vorige editie nog niet bekend. U vindt deze verantwoording over twee weken bij ons volgende woningaanbod in deze krant en zo spoedig mogelijk op onze website.

Gewijzigde openingstijden feestdagen

INFORMATIE

Informatie

Venkel 115 Nijverdal Kruidenwijk oost 2 € 276,05 € 17,49 € 277,54 niet urgenten maximaal 22 jaar 2 personen zie inkomenstabel A medio januari 2010 C 2e verdieping

½U

Binding aan kern

U heeft een binding aan een kern als u minimaal 1 jaar in deze kern staat ingeschreven bij de afdeling burgerzaken van de Gemeente Hellendoorn. Als u de kern heeft verlaten bent u uw binding voor deze kern kwijt.

Adres : Plaats: Wijk: Aantal kamers: Subs. huur: Servicekosten: Totale huur: Doelgroep: Leeftijd: Huishoudgrootte: Inkomenseis : Vrij per: Energielabel: Bijzonderheden:

VERANTWOORDING

Woningzoekende met een urgentie

Kruidenlaan 246 Nijverdal Kruidenwijk centrum 2 € 305,52 € 1,49 € 307,01 niet urgenten maximaal 22 jaar 2 personen zie inkomenstabel A eind januari 2010 C begane grond

sENIORENAPPARTEMENT

Wij verdelen de woningen aan de hand van het bij u bekende puntensysteem. De woningzoekende met het hoogst aantal punten die aan de gestelde voorwaarde(n) voldoet krijgt de woning aangeboden. Is er sprake van een gelijk aantal punten dan is de inschrijfdatum doorslaggevend. Alleen de kandidaat die de woning krijgt toegewezen, krijgt bericht.

Adres : Plaats: Wijk: Aantal kamers: Subs. huur: Servicekosten: Totale huur: Doelgroep: Leeftijd: Huishoudgrootte: Inkomenseis : Vrij per: Energielabel: Bijzonderheden:

APPARTEMENT MET LIFT

Dan moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij Woningstichting Hellendoorn. Dat kan al vanaf de leeftijd van 18 jaar. Als u op een aangeboden woning wilt reageren, controleert u eerst of u aan de gestelde voorwaarde(n) voldoet. Voldoet u daaraan? Vul dan de woonbon in en lever deze voor de aangegeven datum en tijd in bij Woningstichting Hellendoorn. Woonbonnen die na deze termijn worden ingeleverd kunnen niet meer worden verwerkt.

ZORGWONING

Interesse?

APAARTEMENT ZONDER LIFT

Woningstichting Hellendoorn verhuurt woningen in de hele gemeente. Daarnaast bemiddelt ze voor de volgende verhuurders: • SGBB met seniorenwoningen aan de Ereprijs in de Kruidenwijk • ZorgAccent met aan- en inleunwoningen in Nijverdal en Hellendoorn.

Op de volgende dagen is ons kantoor gesloten: • Donderdag 24 december 2009 vanaf 12.00 uur • Vrijdag 25 december 2009 • Donderdag 31 december 2009 vanaf 12.00 uur • Vrijdag 1 januari 2010 • Maandag 4 januari 2010 staan wij vanaf 9.00 uur weer voor u klaar. Het wijkkantoor aan de Jan Luykenstraat 11 is gesloten van maandag 21 december 2009 tot en met maandag 4 januari 2010. Voor vragen bent u welkom in ons kantoor aan de Storkstraat 11 in Nijverdal. Voor alle spoedreparaties en calamiteiten buiten kantooruren kunt u bellen met (0548) 63 16 16. U wordt dan automatisch doorverbonden met de meldlijn voor storingen.

1 pers. hh t/m 65 jaar

≤ € 21.450,00

2 of meerpers. hh t/m 65 jaar ≤ € 29.125,00 B*) 1 pers. hh t/m 22 jaar

≥ € 21.450,00

2 of meerpers. hh t/m 22 jaar ≥ € 29.125,00 23 jaar of ouder

geen eis

C*) 1 pers. hh t/m 65 jaar

≥ € 21.450,00

2 pers. hh t/m 65 jaar

≥ € 29.125,00

1 pers. hh > 65 jaar

≥ € 20.200,00

2 pers. hh > 65 jaar

≥ € 27.575,00

3 of meerpers. hh

geen eis

D*) 1 pers. hh t/m 65 jaar

≥ € 21.450,00

2 of meerpers. hh t/m 65 jaar ≥ € 29.125,00

Storkstraat 11 7442LW Nijverdal tel. (0548) 63 16 16

*)

1 pers. hh > 65 jaar

≥ € 20.200,00

2 of meerpers. hh > 65 jaar

≥ € 27.575,00

t/m 22 jaar kan er geen aanspraak worden gemaakt op huurtoeslag (ook niet bij inkomenstenterugval)

Het gaat hier om het verwachte belastbare jaarinkomen van 2010 WST Hellendoorn is niet verantwoordelijk voor de gevolgen van geen of onjuiste opgegeven inkomens.

Inschrijfnummer:

...............................................................

Naam:

...............................................................

Straat:

...............................................................

Woonplaats:

...............................................................

Jacob van Houtestraat 82

Kruidenlaan 246

Korenbloemstraat 36 (½U)

Venkel 115

Svp aankruisen voor welke woning u belangstelling heeft. Is uw inkomen bij ons niet bekend? Dan komt u niet in aamerking voor een woning, waar voor u een inkomenseis geldt. Deze woonbon moet uiterlijk maandag 4 januari 2010, 16:00 uur in bezit zijn van Woningstichting Hellendoorn, Storkstraat 11, Postbus 325, 7440 AH Nijverdal

WOONBON

INKOMENsTABELLEN

A


Winter wonderland in gemeente Hellendoorn

Fuego Kachels en haarden.

ngen, li el st op e nd de an br e r de r ee m met zeker uw bezoek waard

Uitnodiging

show!

28 - 29 - 30 DECEMBER 11.00 - 17.00 UUR U bent van harte welkom! Wij wensen u hele gezellige kerstdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

Fuego Kachels & Haarden • Ondernemersweg 1 • 7451 SL Holten • Tel. 0548 - 361282

Ontwerp Vakmanschap Meubelmakerij

www.kachelhandelfuego.nl

Bossinkkamp 2a | 7683 SL Den Ham (Ov.) | Tel. (0546) 671 601 Privé (0546) 673 096 | www.genietelkedag.nl


Complete

WINTERCOLLECTIE

2 Halen

1 Betalen

U snapt natuurlijk zelf wel dat u het duurste artikel betaald.

Gratis koffie Gratis gluhwein

Extra koopavond op: Maandag Dinsdag Woensdag

21-dec open tot 21:00 uur. 22-dec open tot 21:00 uur. 23-dec open tot 21:00 uur.

Meer kans bij Sans

Hartje centrum Rijssen

www.sans-online.nl

Marcel Borkent Hoofd Opleidingen SVVN

NIJVERDAL - Marcel Borkent blijft ook het komende seizoen actief als Hoofd Opleidingen van SVVN. Hij combineert deze functie met het hoofdtrainerschap bij SVVN. Over beide verlengingen is een overeenkomst bereikt. Borkent is verantwoordelijk voor de gehele jeugdopleiding, zowel de technische invulling als de organisatie. Tevens verzorgt hij een derde trainingsactiviteit voor de pupillen, op woensdagmiddag, puur gericht op techniek. Het is de bedoeling dat, na een bijscholing van het gehele technische kader, bij alle jeugdteams met deze techniektraining gewerkt zal worden. Doelstelling is met de jeugdselectieteams op een zo hoog mogelijk niveau te spelen (hoofdklasse of 1e klasse). Ook het verhaal Jong SVVN gaat een vervolg krijgen. Zo wordt in het nieuwe seizoen een nederlaagtoernooi georganiseerd met als tegenstanders jeugdteams van betaald voetbal organisaties. Het team dat Jong SVVN de grootste nederlaag toe brengt wint het toernooi. Door het spelen van dergelijke wedstrijden leren de jeugdspelers onder grotere weerstand te voetballen. Met het verlengen van het contract van Borkent als Hoofd Opleidingen worden de ambities van SVVN, met name gericht op de ontwikkeling van de jeugdspelers, eens te meer zichtbaar.

’t Honk presenteert: Winterweken NIJVERDAL - Jongereninloopcentrum ’t Honk staat erom bekend goede en leuke zomeractiviteiten te hebben, maar met het sneeuw op de daken is het nu tijd voor de winteractiviteiten. En daarmee pakt ’t Honk weer flink uit komende vakantie. Naast een aantal spetterende activiteiten is het jongereninloopcentrum ook extra geopend voor de jongeren in de gemeente Hellendoorn. Op donderdag 24 december vindt in de nieuwe computerhoek van ’t Honk het officieuze Nijverdalse Trackmania kampioenschap plaats. Dit populaire racespel wordt online gespeeld in een groep van vier. Slechts de beste autocoureurs blijven over, en ook hier zijn er weer prijzen te verdelen. In verband met kerst is ’t Honk gesloten op 25 en 26 december. Zondag 27 december is er een reguliere inloop in het jongereninloopcentrum. Op dinsdag 29 december vindt iets vernieuwends plaats: een vechtsport workshop. Maak deze middag kennis met diverse soorten vechtsport. Een unieke activiteit. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. Opgeven kan in het jongereninloopcentrum. Woensdag 30 december nog zo’n unieke workshop: rugby! Op 31 december is ’t Honk gesloten, maar heeft het jongerenwerk weer een primeur, want door de gehele gemeente heen, zal de vuurwerkbus gaan rijden. Jongerenwerkers rijden door de gemeente. Dit om de vuurwerk afstekende jeugd te verrassen met een kop chocomelk of wat anders lekkers. Deze activiteit sluit ook mooi aan bij de vuurwerkvoorlichting die de jongerenwerkers op de basisscholen in de gemeente Hellendoorn hebben gegeven. En wat is oud en nieuw zonder een nieuwjaarsreceptie? Deze vindt plaats in ’t Honk op zaterdag 2 januari van 19.30 uur tot 23.30 uur. Om het geheel af te sluiten is er een reguliere inloop op zondag 3 januari van 14.00 uur tot 17.30 uur. Hier kan iedereen lekker bijkomen van de drukke periode bij ’t Honk. Let op!!! Deelname aan één van de bovenstaande activiteiten is gratis! Je hoeft je dus nooit te vervelen deze kerstvakantie.


Vrijdag 18 december 2009

Hellendoorn Journaal

8


Hellendoorn Journaal

Woensdag 23 december 2009

9

Kerkdiensten

Openingstijden 2010

Kerstdiensten

A POTHEEK M IJNHARDT

NIJVERDAL Hervormde kerk,

kerstavond 22.00 uur: 1e kerstdag 10.00 uur:

ds A.H. Bierma ds. W. Kaljouw

Hervormd Centrum,

kerstavond 19.30 uur: 1e kerstdag 09.30 uur:

ds A.H. Bierma ds. J.A. Wegerif

Regenboog,

kerstavond 22.00 uur: 1e kerstdag 08.30 uur: 10.15 uur: 17.00 uur:

ds. W. Broekema ds. W. Broekema ds. W Broekema kinderkerstfeest

Vrij Evangelische Gemeente,

ds. R.W.J. van Ommen ds. C.J. Haak ds. A.J. Mol

Leger des Heils Nijverdal

kerstavond 22.30 uur: 1e kerstdag 10.30 uur:

Envoy R. de Boer kapitein P. de Vreeze

1e kerstdag 09.30 uur: 2e kerstdag 10.30 uur:

ds. H.H. Scheffer kinderkerstfeest

kerstavond 21.00 uur: 1e kerstdag 10.00 uur:

kerstzangdienst kerstgezinsdienst

Beth Shalom

St. Antonius van Padua parochie: Nijverdal: kerstavond 24 december 18.00 23.00 1e kerstdag 25 december 10.00 2e kerstdag 26 december 10.00 St. Sebastianus Parochie Hellendoorn: kerstavond 24 december 1e kerstdag 25 december 2e kerstdag 26 december

A POTHEEK S CHOTMAN maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur Buiten de openingstijden van de apotheken en op feestdagen kunt u voor spoedrecepten contact opnemen met:

Dienstapotheek te Almelo, tel. 0546 - 69 43 43

1e kerstdag 09.30 uur: dhr. B. van Brug 2e kerstdag 09.30 uur: ds. P. ten Kleij (gezamenlijke dienst in Hervormd Centrum)

Gereformeerde kerk vrijgemaakt, 1e kerstdag 09.30 uur: 27 dec. 09.30 uur: 16.30 uur:

NL Gereformeerde kerk Het kruispunt

maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

uur: uur: uur: uur:

19.00 uur: 23.00 uur: 10.00 uur: vervalt

voorganger voorganger voorganger voorganger

cember Donderdag 24 de er Vrijdag 25 decemb er mb ce Zaterdag 26 de er mb ce de Donderdag 31 ri ua Vrijdag 1 jan

112 Brandweer 112 Ambulance 112 Politie Vertel direct wie u nodig hebt, wacht tot u doorverbonden bent Vertel dan wat er aan de hand is Noem steeds uw naam, adres en woonplaats Politie Algemeen: 0900-8844 Dit nummer belt u wanneer u wel politie nodig heeft, maar er geen spoed vereist is Openingstijden Politiebureau Bezoekadres Bureau Nijverdal Grotestraat 112 Nijverdal Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. Zaterdag en Zondag gesloten. • Loket Zorg 630215 zorg@hellendoorn.nl • Overige diensten 630000 gemeentebestuur@hellendoorn.nl

gesloten

A POTHEEK S CHOTMAN

Nijkerkenstraat 38-05 7442 LS NIJVERDAL Tel. 0548 - 61 23 45

Dorpsstraat 19 7447 CM HELLENDOORN Tel. 0548 - 65 43 72

gedreven door gezondheid

Vervolg van de kerstdiensten (Hellendoorn, Notter, Daarle en Daarlerveen) op pagina 18 in deze krant!!

Alarmnummers

uur van 8.00 tot 17.00 gesloten gesloten uur van 8.00 tot 17.00

A POTHEEK M IJNHARDT

Roelink Legtenberg Weldam Scheve

voorganger Goselink voorganger Weldam voorganger Legtenberg

estdagen:

ns de komende fe

de Openingstijden tij

Bezorger worden? mail NU je adresgegevens naar: bezorging@twentejournaal.nl

Medische diensten Centrale Huisartsenpost Almelo Buiten de praktijkuren (17.00 tot 08.00 uur), in de weekeinden en tijdens alle feestdagen kunt u zich voor spoedeisende huisartsenzorg wenden tot de Centrale Huisartsen Post, Windmolen 12a, 7609 NN Almelo, tel. 088 588 0588. Meer info op: www.chpa.nl. Medische centra • Medisch Centrum Kruidenwijk, Kruidenlaan 276-282, 7443 JV te Nijverdal. • Medisch Centrum Nijverdal, Nijkerkendijk 38, 7442 LS te Nijverdal. Meer informatie over de verschillende disciplines vindt u op de website: www.mcnijverdal.nl. • Multifunctioneel Centrum Haarle ‘t Kruuspunt: J. OosterwechelWissink, Almeloseweg 5, 7448 RM te Haarle, tel. 0548 595778.. • Travel Clinic Boomsma en Valeton, Morgenster 4, 7443 LA te Nijverdal, tel. 0548 618000. Meer info: www.drboomsma-valeton. huisartsen.nl. • Trias Jeugdhulp, regio Regge/Vecht, Luttenbergerweg 13, 7447 PB te Hellendoorn, tel. 0548 654030. Meer info: www.triasjeugdhulp. nl. Tandartsen Er bestaat een avond- en weekenddienstregeling met de regionale tandartsen. De avonddienst gaat in om 17.00 uur en duurt tot de volgende ochtend 08.00 uur. De avonddienst is uitsluitend bedoeld voor dringende pijnklachten en voor zeer spoedeisende hulp, zoals nabloedingen, ongevallen of zeer ernstige, acute pijnklachten.

De weekenddienst gaat in op vrijdagmiddag om 12.00 uur en duurt tot maandagochtend 08.00 uur. Op zaterdag en zondag is er spreekuur om 17.00 uur. Behandelingen in de avond- en weekenddienst geschieden uitsluitend tegen contante betaling. U dient een geldig identificatiedocument mee te nemen. De dienstdoende tandarts voor avond- en weekenddienst staat altijd vermeld op het antwoordapparaat van uw eigen tandarts. Verloskundigen Verloskundigenpraktijk Gemmare, Ommerweg 13a, 7447 RA te Hellendoorn, tel. 0548 616510. Meer info: www.gemmare.nl. Verloskundigencentrum Zwanger & Zo, Kuperserf 57, 7443 HD te Nijverdal. Partijk: 0548 620326. Spoed: 0620103048.

GGD Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst, regio Twente, Nijverheidsstraat 30, 7511 JM te Enschede, tel. 053 4876888. Meer info: www. ggdregiotwente.nl. Dierenkliniek Hellendoorn Nijverdal • Ommerweg 54 • Koersendijk 26 0548-655065 0548-615222 Spreekuur: ma. t/m vr. ook spreekuur op: 8.00-9.00 Reggeweg 14 Hellendoorn en 18.30-19.30 za. 8.00-9.00 Spreekuur: ma. t/m vr. 18.3019.30 en op afspraak Dierenambulance 06-21456285 - 7 dagen per week van 08.00 tot 22.00 uur Overige tijden op verzoek van dierenarts, politie of brandweer.


Wooncentrum Rijssen Wooncentrum presenteert uRijssen totale presenteert u totale woonconcepten met woonconcepten met

happy@home

Happy@Home Happy Happy@Home

Kom ook we ons nieu ok o ie m t coKlloec we ieu! boenksijnkentie ll o c ec ! bekijken

SFEERVOL SFEERVOL VOORDEEL! VOORDEEL! Showroommodellen met wel Showroommodellen met wel

10-60% 10-60%** korting! korting! * m.u.v. nieuwe collectie * m.u.v. nieuwe collectie

Wooncentrum Rijssen en HD Interieurs leggen de loper voor u uit!

GROTE WINTEROPRUIMING!

Laminaat voor woon- en slaapkamer. Laminaat voor woonen slaapkamer. Zwaar gebruik, met structuur. Zwaar gebruik, met95structuur. 2

Normaal € 27, mm2 Normaal € 27,95

inclusief leggen, ondervloer en plakplint inclusief leggen, ondervloer en plakplint PVC-vloeren PVC-vloeren

00 Normaal € 55, m2m2 Normaal € 55,00

kantkant en klaar en gratis gelegd en klaar en gratis gelegd

ORR NUUVO O V 5 N 9O

221m1,,95 2

m2

RR OO UUVO NN VO 50

447m7,,50 m 2

2

Op de laminaatafdeling van HD Interieurs: Op de laminaatafdeling van HD Interieurs:

NIEUWE NIEUWE COLLECTIE COLLECTIE LAMINAAT LAMINAAT 95 P/M2 NORMAAL 34, NORMAAL 34,95ENP/M2 INCLUSIEF LEGGEN, ONDERVLOER PLAKPLINT!

OOR NU V 5 9R NU VOO 5

2 6,,9 26 P/M2 P/M2

INCLUSIEF LEGGEN, ONDERVLOER EN PLAKPLINT!

Op Opde degordijnafdeling gordijnafdeling van van HD HD Interieurs: Interieurs:

IN INBETWEEN BETWEEN

300CM 300CMHOOG HOOG 90 NORMAAL NORMAAL36, 36,90 GRATIS GEMAAKT EN GEHANGEN GRATIS GEMAAKT EN GEHANGEN

OVERGORDIJNEN OVERGORDIJNEN KAMERHOOG KAMERHOOG

NORMAAL NORMAAL49, 49,0000 GRATIS GEMAAKT EN GEHANGEN + GRATIS RAILS

GRATIS GEMAAKT EN GEHANGEN + GRATIS RAILS

SCHITTEREND TAPIJT SCHITTEREND TAPIJT VOOR VOORWOONWOON-EN ENSLAAPKAMER SLAAPKAMER ININ 44 KLEUREN, KLEUREN,ANTISTATISCH ANTISTATISCHEN ENVUILWEREND VUILWEREND

NORMAAL98, 98, NORMAAL

00 00

GRATIS GELEGD GRATIS GELEGD

R U VOOR N NU VOO 95 5

2 9,,9 29

KSTRE KPEER STRE ER P RE ET DE M TER E KEEN M K ND

R OR OO VO N UV NU 00 0

39,0

TREK-PPEER R SSTREKER M TER ET E D ME E D KKEEN N

R VOOR NU 0 NU VOO 00

9,,0 59 5 m

EKPER ST2R ETER M E D N KE

WOONCENTRUMRIJSSEN RIJSSEN| FAHRENHEITSTRAAT | FAHRENHEITSTRAAT11| |RIJSSEN RIJSSEN|| 0548 0548 -- 51 51 55 55 15 WOONCENTRUM HD INTERIEURS| FAHRENHEITSTRAAT | FAHRENHEITSTRAAT11| |RIJSSEN RIJSSEN| |Tel. Tel.0548 0548 -- 52 52 08 08 27 27 HD INTERIEURS

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 - 18.00 uur, donderdag koopavond tot 21.00 uur, zaterdag van 9.00 -17.00 uur


Woensdag 23 december 2009 11

Hellendoorn Journaal

Oerklanken op de Sprengenberg

HAARLE - Een lekkere winterwandeling op de Sprengenberg, onderdeel van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond. Dat kan op 3 januari vanaf de parkeerplaats bij De Pas, oude Deventerweg in Haarle. Natuurmonumenten heeft de

Woensdag 23 december 2009 11

Winteractiviteiten De Zweef NIJVERDAL - Voetbal is niet mogelijk, maar dat wil niet zeggen dat er bij De Zweef niets te doen is. Integendeel: de club staat bol van de activiteiten.

Op dinsdag 29 december is in het clubgebouw van De Zweef een klaverjasmarathon van 10.00 tot 18.00 uur. Kosten tien euro inclusief verzorging van de innerlijke mens.

Het jeugdkader heeft het seizoen afgelopen zaterdag afgesloten met een zaalvoetbaltoernooi. Voor de jeugd zijn er de komende weken zaalvoetbaltoernooien en –wedstrijden. Elke zaterdag tot en met 13 februari kan er gespeeld worden.

Op zondag 3 januari is vanaf 11.00 uur de traditionele nieuwjaarsreceptie waarbij ook de vrijwilliger van het jaar bekend wordt gemaakt. Op vrijdag 8 januari is in het clubhuis de jaarlijkse playbackshow, waaraan alle elftallen mee doen.

Winterzaalvoetbaltoernooi bij DES Foto: Natuurmonumenten. Haarlese Midwinterhoorngroep uitgenodigd om van 14.00 tot 16.00 uur hun kunnen te laten horen. In informatieschuur De Pas zijn warme dranken te koop. De Haarlese blazers demonstreren daar hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt en leggen uit wat het verschil is tussen een natte en een droge hoorn. De demonstratie is gratis bij te wonen.

Om 14.00 uur start ook een begeleide excursie van ongeveer twee uur. Dan staat niet alleen het midwinterhoornblazen centraal, maar ook het planten- en dierenleven op de heide. De kosten hiervoor zijn vier euro voor leden van Natuurmonumenten, zeven euro voor niet-leden en kinderen tot en met twaalf jaar betalen twee euro.

NIJVERDAL - Dinsdag 29 december organiseert de v.v. DES voor de 27e maal in haar historie het Winterzaalvoetbaltoernooi. De organisatie is verheugd dat zij kans heeft gezien om tweede klasser v.v. Hellendoorn toe te voegen aan het deelnemersveld. Naast Hellendoorn doen de volgende verenigingen mee;

Winterwandeling I.V.N. vanuit De Laarman

LUTTENBERG - Traditioneel wordt rond de jaarwisseling een winterwandeling uitgezet door I.V.N. Raalte vanuit ‘De Laarman’ te Luttenberg. De wandelinmet de actie ‘Geef Hospice gen zijn ook geschikt voor Noetsele de ruimte’ gestart. Nordic Walkers. Wilt u ook de actie ‘Geef Hospice Noetsele de ruimte’ Er wordt door I.V.N. en het ondersteunen, dan kunt u museum samengewerkt om contact opnemen met Wilma de deelnemers een mooie Nijhof, tel. (06) 14 85 96 19. wandeltocht aan te bieden en voor een goede start en Of kijk op: www.zorgaccent- ontvangst te zorgen. tnwt.nl en klik op de actiebut- Als datum is gekozen voor ton ‘Geef Hospice Noetsele 3 januari 2010. Lekker uitde ruimte’. waaien na alle feestdagen is het credo.

Weg Racing Team Nijverdal steunt Hospice Noetsele

NIJVERDAL - Het Weg Racing Team Nijverdal stelt 750 euro beschikbaar voor de actie ‘Geef Hospice Noetsele de ruimte’. Ernst Dubbink, Nederlands Kampioen wegracen in de 125 cc klasse maakt onderdeel uit van dit team.

Hospice Noetsele in Hellendoorn, onderdeel van

ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente, moet verbouwd worden om te kunnen uitbreiden. Uit eigen middelen kan een kleine verbouwing gerealiseerd worden, maar veel liever ziet zij een grotere verbouwing waardoor de cliënten van nog meer privacy en comfort kunnen genieten. Daarom zijn de ruim 50 vrijwilligers

Sfeervolle kerstwandeling in Nationaal Park NIJVERDAL - Al meer dan dertig jaar organiseert de IVN afdeling HellendoornNijverdal op Tweede Kerstdag een sfeervolle wandeling onder begeleiding van natuurgidsen. Dit jaar is het vertrek voor een lekkere uitwaaiwandeling over de Noetselerberg om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum van SBB

aan de Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. Bij de start en onderweg zullen midwinterhoornblazers uit Haarle hun melancholieke klanken laten horen. De wandelingen duren zo’n anderhalf tot twee uur. Ze zijn geschikt voor jong en oud omdat er de mogelijkheid is om aan een lange of korte wandeling deel te nemen. ‘In de berg’ moet

men natuurlijk wel altijd rekening houden met wat hoogteverschillen. Onderweg is er in Schaapskooi Twilhaar gelegenheid te genieten van een kop warme chocolademelk of een glaasje glühwein. Daar kunt u ook zien hoe een midwinterhoorn gemaakt wordt en een poging doen er zelf geluid uit te krijgen. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

De Zweef, Hulzense boys, ENC’09 en natuurlijk de organiserende vereniging v.v. DES. Het toernooi zal door het toetreden van de v.v. Hellendoorn een nog breder draagvlak krijgen binnen de gemeente Hellendoorn en het belooft dus weer een gezellige, maar vooral sportieve avond te worden in Sporthal Noetsele. Aanvang toernooi 19.00.

Voor degenen, die graag een flinke wandeling maken is een route uitgezet van ruim achttien kilometer, die ingekort kan worden tot vijftien kilometer. Deze zeer afwisselende route loopt door het dorp, door bossen, langs heideveldjes, over schouwpaden langs watergangen,

over smalle wegen en zandpaden. Voor wie er even tussenuit wil, of met kinderen wil wandelen, kan de korte route van iets meer dan vijf of acht kilometer een aanrader zijn. Ook deze route is zeer afwisselend. In alle routebeschrijvingen zijn natuur- en omgevingswetenswaardigheden, zoals landschapselementen, vermeld. Voor alle wandelaars zijn onderweg op een aardige locatie de vrijwilligers van ‘de Laarman’ aanwezig om voor de deelnemers chocolademelk of koffie in te schenken. Tussen 10.00 en 13.00 uur is het mogelijk te starten vanaf het vorig jaar verbouwde Landbouwmuseum ‘de Laarman’, Butzelaarstraat 60 te Luttenberg. Voor de routebeschrijvingen inclusief een consumptie wordt voor volwassenen een vergoeding van drie euro en voor kinderen 1.50 euro gevraagd.


Woensdag 23 december 2009 12

Hellendoorn Journaal

Oliebollenverkoop Daarlerveen DAARLERVEEN - Op oudejaarsdag organiseert de Stichting Kerkopbouw weer haar jaarlijkse oliebollenverkoop. Van 9.00 tot 13.00 uur bent u van harte welkom op het kerkplein van De Schoof te Daarlerveen, waar u de versgebakken oliebollen en krentenbollen kunt kopen.

Natuurlijk worden ook onze bekende appel- en ananasbeignets verkocht. Het bakken van dit alles gebeurt vlak voor en tijdens de verkoop, dus alles is super vers en vaak nog lekker warm! De opbrengst van deze actie wordt dit jaar gebruikt voor de afwerking van de nieuwe aanbouw van de kerk.

Oliebollenactie Muziekvereniging Advendo NIJVERDAL De Muziekvereniging Advendo bakt ook dit jaar weer in de laatste week van december verse oliebollen. In de voorverkoop kunnen de oliebollen worden besteld (tien stuks voor vijf euro) bij de leden van Advendo, maar ook via email: oliebollen@advendo-nijverdal. nl of telefoonnummer: 06 51 56 94 75.

De bestellingen worden op 29 en 30 december bezorgt. Tot en met 24 december kan Advendo uw bestelling nog opnemen. Op maandag 28 december start Advendo met de voorbereidingen. Inen om het Advendohuis zijn de leden van Advendo op 29, 30 en 31 december actief met deegdraaien, bakken, inpakken en distribueren van de oliebollen.

Woensdag 23 december 2009 12

Programmering Kerk In Zicht

NIJVERDAL - In het programma Kerk in Zicht van maandag 4 januari 2010 om 19.00 uur komen de volgende onderwerpen (onder voorbehoud) aan de orde. In kort kerkelijk nieuws onder andere aandacht voor het

Byzantijns Koor en de kerstpakkettenactie. In de studio wordt gesproken met iemand van de jubilerende Raad van Kerken. In ‘Onderweg’ gaat Annet Zuidema op pad met de teruggekeerde Janny Meijerink. Aandacht voor de Hervormde Zondagschool

en Neubrandenburg. Een Nieuwjaarswens mag niet ontbreken.

De uitzending wordt afgesloten met een zelfgeschreven nieuwjaarsrap door leerlingen van Reggesteyn, Willem de Clercqstraat.

Open dag bij Reggestreek Radio

NIJVERDAL - Reggestreek Radio houdt zaterdag 9 januari de jaarlijkse open dag. U bent bij deze uitgenodigd voor een rechtstreekse radio-uitzending van Reggestreek Sportradio. Het sportteam heeft een aantal nieuwe mensen mogen begroeten, hier kunt u kennis mee maken. De lokale radio omroep stelt het op prijs om ook de mensen aan de andere kant van de tele-

foon te leren kennen. Alle bestuurders van de clubs zijn welkom en kunnen live voor de radio hun club promoten. Een samenvatting van het eerste deel van het seizoen en de verwachting voor de tweede zou een pracht informatie zijn voor de luisteraar.

De uitzending is van 14.00 tot 17.00 uur in de studio van Reggestreek Radio aan de Koninginnestraat in Nijverdal. Als u niet de gehe-

le middag aanwezig wilt/kunt zijn, geef dan even aan hoe laat u komt, dan kunnen zij het programma aanpassen.

De presentatie is die middag in handen van Dinie Hekman, Matthijs ter Avest, Bé Nijmeijer en Henk Meijerink. Zij zullen u ook interviewen.

Weet u zelf vragen die weinig gesteld worden, maar wel van belang zijn, mail deze dan even door.

Op de hoek Grotestraat/ Keizerserf staat Advendo’s oliebollenkraam. Zowel op de kraam als achter het Advendohuis worden deze dagen oliebollen gebakken en verkocht voor zes euro per tien stuks.

Nieuw in Nijverdal vanaf 1 januari

Autobedrijf Lusseveld Uw adres voor:

• APK klaarmaken • Onderhoud • Reparaties • Inkoop / verkoop gebruikte auto’s (tot €2000,-) • Winterbanden / zomerbanden (nieuw en gebruikt)

Weer finaleplaats voor Meulenbelt HELLENDOORN - Op de banen van Alphen aan de Rijn werd het afgelopen weekend het achtste Closed satelite PSA toernooi gehouden. Bastiaan Meulenbelt haalde hier belangrijke punten binnen voor de wereldranglijst. Na de voorrondes goed te zijn doorgekomen, moest Bastiaan Meulenbelt het in de halve finale opnemen tegen Yasser Fayez. Om niet alle krachten te verspelen, liet Bastiaan de wedstrijd niet in te hoog tempo spelen, maar won toch overtuigend met 3-0 met de game standen 11/8 11/5 11/9.

In de finale moest Bastiaan het opnemen tegen Piedro Schweertman, de nummer twee van het laatste Nederlands kampioenschap. Bastiaan begon slecht en kon geen grip krijgen op het spel van Schweertman en verloor de eerste twee games dan ook met 11/3 en 11/5. In de derde game werd het veel spannender. Bastiaan trok de derde game naar zich toe met 10/12. In de vierde game ging het lang gelijk op, maar moest Bastiaan zich toch gewonnen geven met 11/6 en werd de wedstrijd verloren met 3-1.

Hoogste punt Het Ravijn bereikt

www.Autobedrijflusseveld.nl Smidsweg 100B • 7441 ER Nijverdal • Tel: 0548 - 625333 (achter Het Total tankstation)

NIJVERDAL - Het hoogste punt van de bouw van Het Ravijn – zwem sport zorg – is bereikt. Afgelopen vrijdag werd hier - samen met medewerkers van de bouwbedrijven, Hegeman Beton- en Industriebouw BV en Hellebrekers Intallatietechniek Nunspeet B.V., aandacht aan besteed. Wethouder Johan Coes hees bij het hoogste punt, de glijbaantoren, een vlag in top.

glijbaan is vanuit binnen én buiten te bereiken.

De glijbaantoren is 10,90 m hoog en de waterglijbaan zal straks 62,70 m lang zijn. De glijbaan zal een spectaculair onderdeel vormen voor recreatieve zwemmers. De water-

Er is gestart met betegeling en afwerking van de binnenbaden. De vloeren voor kleedruimtes en de centrale hal zijn gestort en nu is men bezig met de wanden van deze delen.

Vanaf de parkeerplaats en het perron van het tijdelijke station Nijverdal West is de bouw van het nieuwe complex goed te volgen. De contouren van de sporthal staan, de vloer is gestort, de staalconstructie staat, het dak zit erop en de muren worden opgetrokken.


“ Bekijk onze acties en puzzel mee op www.adkeukens.nl ” AFSPRAAK = AFSPRAAK !

De voordeligste keukenspecialist

A-D Keukens • Ethaanstraat 2 • 7463 PC Rijssen • T (0548) 540922 • E info@adkeukens.nl • I www.adkeukens.nl


BRAAKM


MAN


Woensdag 23 december 2009 16

Hellendoorn Journaal

Woensdag 23 december 2009 16

Meld je aan voor de Rabobank Literatuurprijs en Huub Scholing zwemt finale 200 vlinderslag maak kans op 250 euro NIJVERDAL - Na de succesvolle editie van de Rabobank Literatuurprijs van vorig jaar wordt deze prijs in 2010 opnieuw vergeven. Alle literaire talenten van de gemeente Hellendoorn worden weer uitgedaagd tot het schrijven van een verhaal. Alle verhalen worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van wethouder mevrouw Paalman. Op dinsdag 9 februari vindt de uitreiking van de Rabobank Literatuurprijs plaats tijdens een feestelijke avond en dan zal bekend worden wie er met de hoofdprijs van 250 euro vandoor gaat. De Rabobank Literatuurprijs

kende de eerste editie in 2005 en was het vanaf het begin een groot succes. Ieder jaar probeert de sectie Letterkunde van ZINiN Cultuur een andere doelgroep uit te dagen tot het schrijven van een verhaal. Dit jaar worden de literaire talenten van de hele bevolking van de gemeente Hellendoorn weer uitgedaagd. De afgelopen edities hebben geleerd dat de gemeente Hellendoorn een groot aantal schrijftalenten kent. Alle reden dus om de komende editie met meer dan gemiddelde belangstelling tegemoet te zien.

uiterlijk maandag 4 januari 2010 worden gestuurd naar de sectie Letterkunde van ZINiN Cultuur. Bij voorkeur via e-mailadres cultuur@ zinin.com en anders via het postadres (Postbus 200, 7440 AE Nijverdal)

NIJVERDAL Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen te Amsterdam afgelopen weekend, heeft Huub Scholing van Fysius Het Ravijn een plekje in de finale veroverd van de 200 meter vlinderslag. In deze finale is hij 15de van alle Deelname is gratis. Het leeftijdscategorieĂŤn geworonderwerp van het verhaal is den in een tijd van 2.21.01. geheel vrij. Het verhaal moet in het Nederlands geschre- Een zeer goede prestatie, ven zijn en mag maximaal 1500 woorden lang zijn. Op het verhaal mag niet duidelijk worden wie de auteur is. De inzending moet echter wel voorzien zijn van een korte begeleidende brief waarin naam, adres en titel van het verhaal worden vermeld. 5 cent per minuut

De verhalen kunnen tot

Textiel bedrukken?

...of teenslippers of tas of mobielhoesje of puzzel of beker of geboortetegel of sweater of knuffeltjes of slabbetje of caps of strandstoeltje voor mobieltje of veiligheidshesje of badhanddoek of klok of keukenschort of muismat of ...

Koppie Koppie

print & kopieercentrum

Boomcateweg 19 7442 BC Nijverdal Tel. 0548 - 515481 www.koppienijverdal.nl

Veldman Mechanisatie Groentechniek Intern Transport

Oudejaarsborrel

29 en 30 december 2009 van 10.00 - 17.00 uur

Wij hopen u allen te mogen begroeten en wensen u alvast:

Prettige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar Hellendoornseweg 54, MARIENHEEM Tel. 0572-351979 Email: info@lmbveldman.nl

www.lmbveldman.nl

aangezien hij zelf onder de jongste leeftijdscategorie valt! Bij de jeugd werd hij zevende. Ook zwom hij een 100 meter vlinderslag en een 200 meter vrije slag. In een tijd van 1.03.47 en 2.06.36.

Ook dit is een prima prestatie, gezien zijn aantal trainingsuren, mede door studie en een recent doorgemaakte ziekte van Pfeiffer.


Hellendoorn Journaal

Woensdag 23 december 2009

Bedenk een naam voor clubhuis ENC ‘09 NIJVERDAL – ENC’09 heeft de leden verzocht een naam voor het clubhuis te bedenken, suggesties kunnen in de maand december worden ingediend via: info@svenc09.nl. Op zaterdag 9 januari krijgen de leden - tijdens de Nieuwjaarsreceptie - de gelegenheid een naam te kiezen. Als eerbetoon aan de op jonge leeftijd overleden Anton Hegeman, onder andere de oprichter van het meisjes/damesvoetbal bij De

Eversberg is naar hem een terras vernoemd dat inmiddels aanmerkelijk vergroot is. De vrijwilligers van de club zijn momenteel bezig met de afronding het terras dat de gehele breedte van het clubhuis heeft. Omdat nog niets bekend is over de plannen voor de herinrichting van Groot Lochter blijven op advies van de gemeente Hellendoorn de plannen voor uitbreiding van de accommodatie nog in de lade liggen.

Kwart eeuw Teakhouse Kötter

NIJVERDAL - Ervaar dat maatwerk best betaalbaar kan zijn. Kötter Werelds Wonen is dé specialist en werkt met meubelmakers in Nederland en Indonesië. Wilt een meubelstuk dat echt niemand anders heeft? De woonstylisten van Kötter Werelds Wonen helpen u op weg! Kötter Werelds Wonen is expert in maatwerk. Teak, grenen of eiken, modern of juist klassiek: leg uw ideeën voor aan de woonstylisten, zij maken er een duidelijke ‘werktekening’ van. De meubelmakers zorgen voor de perfecte afwerking. Kötter Werelds Wonen beschikt over vestigingen in Oldenzaal, Nijverdal en Enschede. Midden jaren ’80 begon Robert Kötter aan de Kerkstraat in Glanerbrug, met behoud van uitkering, een winkeltje in antieke meubelen. Via een goede kennis had hij belangstelling gekregen in grenen meubelen. ‘Het kleine winkeltje aan de Kerkstraat’, vertelt zijn oudere broer Frans Kötter, ‘mag als de bakermat worden gezien voor onze huidige organisatie. Na jaren bleek de ingesloten weg, het kiezen voor grenen meubelen de juiste koers te zijn geweest. Nu 25 jaar later is het kleine winkeltje uitgegroeid tot een toonaangevende organisa-

tie met filialen in Oldenzaal, Nijverdal en een hoofdkantoor in Glanerbrug. In 2008 is de huisstijl geheel aangepast. Veel klanten kenden het bedrijf als het Grenenhuis, terwijl het totale aanbod veel breder is dan alleen grenen meubelen. Sinds oktober 2008 heet het voormalig Grenenhuis: Teakhouse Kötter – werelds wonen. ‘Een rode draad binnen onze organisatie is de laagdrempeligheid’, vertelt Frans Kötter niet zonder enige trots. Waar andere bedrijven soms hoogdravend de klanten benaderen, proberen wij dit op de ons op het lijf geschreven manier te doen. Een klant, dat in feite ons duurste artikel is, moet zich in onze winkels thuis voelen. Daarom heeft verkopen ook meer om het lijf, dan een verkooporder noteren. Wij proberen onze mogelijkheden, die wij in grote getale hebben, te combineren met de wens van de klant. De klant kan, onder het genot van een kopje koffie of thee, in alle rust de inrichting van zijn woning binnen de muren Teakhouse Kötter – werelds wonen samenstellen. Teakhouse Kötter is in Nijverdal gevestigd aan de Transportweg 4, 7442 CT te Nijverdal. Meer info: www. teakhouse.nl

17

Mammacafé groot succes NIJVERDAL - De praktijk voor verloskunde Gemmare is in november dit jaar gestart met het ‘Mammacafé’. Het Mammacafé is ontmoetingsplaats, waar aanstaande en jonge moeders, laagdrempelig, met elkaar in contact kunnen komen. In Grandcafé Toi Toi, waar iedere eerste en derde woensdag van de maand het ‘mammacafé’ plaatsvindt, heeft 18 november onder grote belangstelling van moeders, aanstaande moeders, collega verloskundigen en andere disciplines de feestelijke opening plaatsgevonden.

de privacy te waarborgen is hiertoe een ruimte beschikbaar. Ook kunnen consulten geregeld worden met bijvoorbeeld een diëtiste of een kinderfysiotherapeut. Zij zullen geregeld in het Mammacafé te zien zijn. Vragen, problemen en de behoefte tot samen delen van jonge, maar ook aanstaande ouders vormen voor het grootste uitgangspunt. In een tijd dat toch niet alles ‘over rozen gaat’ mogelijk een welkome aangelegenheid. Op de literatuurtafel zijn verschillende leuke boeken ter inzage, tijdschriften,

folders en k o r t i n g s b o n nen uitgestald. Indien de moeder een jonger kind mee moet nemen, omdat die nog niet naar de basisschool gaat, dan hoeft dit geen belemmering te zijn; er is een apart hoekje met speelgoed aanwezig. Het eerste kopje koffie wordt in de maand januari door de praktijk Gemmare aangeboden. Voor verder informatie kunt u terecht op www.gemmare. nl. Hierbij kunt doorlinken naar de hyves site van het Mammacafé.

Een verloskundige en assistente van Gemmare heten de moeders welkom en samen met de door Gemmare uitgenodigde deskundigen maken ze een praatje, vangen signalen op en beantwoorden vragen die jonge moeders hebben. Zwangeren en jonge moeders kunnen hierbij een gratis consult krijgen van de lactatiekundige (iemand die geheel gespecialiseerd is in het geven van borstvoeding). Om zoveel mogelijk

De kracht van veelzijdigheid

Het vernieuwde Oortwijn Heino De kracht van verrassend en veelzijdig!

veelzijdigheid

• Culinair genieten in onze intieme eetkamer ‘De Huiskamer’ • Een avond bowlen • Een bedrijfspresentatie of vergadering • Een bruiloft en/of receptie • Gevarieerde buffetten met eventueel ‘Live Cooking’ • Een gezellige avond met muziek van een professionele DJ

Wilt u meer bewijs? Wij leiden u in een persoonlijk gesprek graag langs de diverse mogelijkheden van Oortwijn Heino

Vraag eens naar de mogelijkheden in onze zalen en de sfeervolle brasserie ‘De Huiskamer’ Erwin en Ineke Beumer Canadastraat 9 – 8141 AA Heino Tel. 0572 – 391 302 - Fax 0572 – 392 186 info@oortwijnheino.nl - www.oortwijnheino.nl


Woensdag 23 december 2009 18

Hellendoorn Journaal

BUDDE’s TOP 2000 met popquiz

Kerkdiensten Kerstdiensten vervolg HELLENDOORN Protestantse kerk,

kerstavond 22.00 uur: 1e kerstdag 08.45 uur: 10.30 uur: 2e kerstdag 09.30 uur:

Schaapskooi,

kerstavond 21.30 uur: ds. Perk 1e kerstdag 09.30 uur: ds. Perk 2e kerstdag: geen dienst

ds. De Vries ds. Wassenaar ds. Wassenaar Vocal Devotion

Protestantse kerk Krönnenzommer

1e kerstdag 10.15 uur:

ds. J.P van Vliet

Ichtus Notter,

1e kerstdag 10.00 uur:

Henk Schouten

kerstavond 19.30 uur: 1e kerstdag 09.30 uur: 2e kerstdag 09.30 uur:

ds. B.J. Heusinkveld ds. B.J. Heusinkveld ds. B.J. Heusinkveld

1e kerstdag 09.00 uur: 10.30 uur: 2e kerstdag 09.30 uur:

ds. K.A. Hazeleger ds. KA. Hazeleger kerstfeest zondagsschool

DAARLE Gereformeerde kerk,

DAARLERVEEN Protestantse gemeente Daarlerveen

Woensdag 23 december 2009 18

Hellendoorn verlengt sponsorcontract

NIJVERDAL - De laatste weken van het jaar geeft Budde nog even extra gas. Nadat op Tweede Kerstdag de eters het pand hebben verlaten, gaat de Christmas @ Budde–party van start. Ongecompliceerd lekker uitgaan. De derde kerstdag ( zondag 27 december) staat in het teken van het uitbuik menu bij Budde. Daarna, op woensdag 30 december, staat een extra Budde party in de planning, met dit maal als thema TOP 2000 waarbij DJ Hanky Panky het allerbeste uit de pophistorie zal laten horen. Onderdeel van deze avond is een heuse

popquiz waarvoor mensen zich ook vooraf kunnen opgeven. (info@cafebudde. nl) Op oudejaarsdag is Budde gewoon als café geopend voor een laatste babbel en gezelligheid in 2009. Om 20:00 uur sluiten de deuren en wordt Budde omgebouwd voor de nachtparty. Zaterdag 9 januari staat de eerste 30-UP van 2010 alweer in de planning. Dé gelegenheid om elkaar nog even het beste te wensen voor een nieuw jaar. Alle avonden is de entree gratis. Voor meer info zie: www. cafebudde.nl.

Bedenk een naam voor clubhuis ENC ‘09

NIJVERDAL – ENC’09 heeft de leden verzocht een naam voor het clubhuis te bedenken, suggesties kunnen in de maand december worden ingediend via: info@svenc09.nl. Op zaterdag 9 januari krijgen de leden - tijdens de Nieuwjaarsreceptie - de gelegenheid een naam te kiezen. Als eerbetoon aan de op jonge leeftijd overleden Anton Hegeman, onder andere de oprichter van het meisjes/damesvoetbal bij De

Eversberg is naar hem een terras vernoemd dat inmiddels aanmerkelijk vergroot is. De vrijwilligers van de club zijn momenteel bezig met de afronding het terras dat de gehele breedte van het clubhuis heeft.

Omdat nog niets bekend is over de plannen voor de herinrichting van Groot Lochter blijven op advies van de gemeente Hellendoorn de plannen voor uitbreiding van de accommodatie nog in de lade liggen.

Jaorwisseling Kasboom met oew gruune takke En doar op het engeln hoar Met de geurn van walmde keersen Zo op’t einde van het joar

Iej brengt lich in doonkre dagea En biej het wissel’n van het joar Heur wiej,n midwinterhoorn ok klagen Kas deuntiej uut den krommen hoorn As wiej de ullieboln a bakt hebt En het joar is op uuters grenst Begind veur oons de tied te dringen Dat wiej mekae het beste wenst. HELLENDOORN Vo e t b a l ve re n i g i n g Hellendoorn is blij met de contract verlenging van Hoofdsponsor Van Buren. Het contract met de firma van Buren wordt met vijf jaar verlengd. Van Buren kan zich helemaal vinden in de manier waarop

de v.v. Hellendoorn zich de eerste drie jaar heeft gemanifesteerd. Met als hoogtepunt de promotie naar de tweede klasse, als eerste voetbalclub in de Hellendoornse voetbalgeschiedenis. De enorme facelift die het sportpark inmiddels heeft ondergaan is met heel veel

ondersteuning van de firma van Buren gerealiseerd. v.v. Hellendoorn die bezig is een geheel nieuwe organisatie op te zetten en de firma Van Buren zien de komende jaren met vertrouwen tegemoet. Met als hoofddoel handhaving in de tweede klasse.

Fenny Martens Berends

Geslaagden Advendo NIJVERDAL - Vanuit de opleiding bij ADVENDO Nijverdal hebben een aantal personen met succes het muziek examen afgerond in Zwartsluis op 12 december: Daniel Lammers (A-diploma

Twilhaar (B-diploma hoorn), Anouk Bouwhuis (B-diploma hoorn), Andrea ten Dam (B-diploma hoorn), Tjitske Bannink (C-diploma trompet). Bestuur en leden van Advendo feliciteren deze leden met hun behaalde


Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van de gemeente Hellendoorn wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2010

Bereikbaarheid gemeentelijke diensten rond de feestdagen In verband met de feestdagen zijn de gemeentelijke diensten op afwijkende tijden bereikbaar. Donderdag 24 december a.s. zijn de gemeentelijke loketten open tot 12.30 uur. Na 12.30 uur zijn we ook telefonisch niet meer bereikbaar. De avondopenstelling komt deze week dus te vervallen. Donderdag 31 december en vrijdag 1 januari zijn wij gesloten. In verband met de nieuwjaarsreceptie voor medewerkers, is het Huis voor Cultuur en Bestuur op maandag 4 januari 2010 vanaf 10.00 uur geopend. Loket Zorg In spoedgevallen kunt u contact opnemen met de zorgaanbieder van uw keuze.

Afvalbrengpunt bedrijventerrein ’t Lochter/ Gemeentewerf • afvalbrengpunt donderdag 24 en 31 december open tot 15.00 uur; • afvalbrengpunt maandag 4 januari open tot 15.00 uur; • gemeentewerf maandag 4 januari open tot 15.00 uur Afvalbrengpunt zaterdag 2 januari geopend van 09.00-13.00 uur Voor spoedeisende zaken is de storingsdienst van Openbare Werken bereikbaar onder telefoonnummer: 0654347295.

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie Het college van Burgemeester en Wethouders nodigt u uit voor de nieuwjaarsreceptie op maandagavond 4 januari 2010. De receptie vindt plaats in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal en begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Onder het genot van een drankje is er gelegenheid de beste wensen voor het nieuwe jaar uit te wisselen.

Gemeentegids 2010 bezorgd Deze week wordt de nieuwe gemeentegids bij u thuis bezorgd. In de gemeentegids is de afvalkalender met een perforatierandje opgenomen. U kunt de kalender eruit scheuren en ophangen. Wanneer u geen gemeentegids heeft ontvangen, kunt u er een aanvragen of ophalen bij de informatiebalie in de centrale hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Veranderde regeling ophalen groen- en restafval tijdens feestdagen Let op: Anders dan op afvalkalender Inzamelen gft-afval van 1e Kerstdag naar maandag 28 december Op vrijdag 25 december a.s. halen wij geen groenafval op in verband met 1ste Kerstdag. U kunt daarom uw afvalcontainer op maandag 28 december aan de weg zetten. Wij halen dan het groenafval op. Wij verzoeken u de container (met het groene deksel) op deze dag tijdig en op de juiste wijze aan te bieden. Ophalen restafval twee weken achter elkaar In de week van 28 december tot en met 31 december halen we volgens rooster het restafval op. Ook in week 1 van

2010, dus de week van maandag 4 januari tot en met vrijdag 8 januari 2010, halen wij het restafval op. Voor u betekent dat, dat we twee weken achtereen het restafval inzamelen. Vanaf week 2 (11 januari tot en met 15 januari 2010) komen we weer om uw groencontainer te legen. Mede namens de chauffeurs en beladers van de team Groen en Afval alvast dank voor uw medewerking. Omruilen afvalcontainer Evenals voorgaande jaren kunt u uw afvalcontainer ruilen voor een andere inhoudsmaat. U kunt een grote bak omwisselen voor een kleine bak of omgekeerd. Wilt u hier gebruik van maken, dan kunt u zich aanmelden via www.

Zie voor het vervolg van ‘Op de hoogte’ volgende pagina

hellendoorn.nl/ruilen. Telefonisch aanmelden is mogelijk vanaf 4 januari tot en met 11 januari 2010. Bel tijdens kantooruren met het loket Wegen, groen en afval: 0548 - 630214. Wanneer ruilen? De ruildag is op zaterdag 16 januari 2010 op de gemeentewerf aan de Kerkstraat 140 in Nijverdal. U krijgt bericht van ons hoe laat u op de gemeentewerf wordt verwacht. U moet zelf zorgen voor transport van de containers. Het omwisselen is alleen op zaterdag 16 januari 2010 gratis. De door u gebruikte container dient schoon aangeleverd te worden bij inlevering. 24 december 2009, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Huis voor Cultuur en Bestuur Centraal bezoekadres: Willem-Alexanderstraat 7 Postadres: Postbus 200, 7440 AE Nijverdal Algemeen telefoonnummer: 0548 630000 Loketten: Bouwen en milieu 630213 Wegen, groen en afval 630214 In geval van verstopping van het riool: maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur, loket Wegen, groen en afval, 630214 buiten deze tijden Storingsdienst Openbare werken 06 54347295 Burgerzaken en belastingen 630216 Werk en bijstand 630217 Constantijnstraat 32a

Openingstijden Ma t/m vrij alle loketten van 8.00 - 14.30 uur. Donderdag is het loket Burgerzaken en belastingen open van 8.00 - 19.30 uur.

Spreekuren Burgemeester Voor het maken van een afspraak met de burgemeester kunt u bellen met het bestuurssecretariaat, tel. 0548 630212. Wethouders De wethouders kunt u spreken na het maken van een afspraak. U kunt bellen met het bestuurssecretariaat, tel. 0548 630212. Wilt u bij het maken van de afspraak doorgeven waar het gesprek over gaat? De wethouder kan zich dan voorbereiden op het gesprek. Raadsfracties De raadsfracties houden elke donderdagavond van 18.45 uur tot 19.15 uur uur spreekuur in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Op het bord bij de balie kunt u zien welke fractie waar spreekuur houdt.

Werk en Zorg Loket Zorg Willem-Alexanderstraat 7 Nijverdal, tel. 0548 630215, e-mail: zorg@hellendoorn.nl, fax: 0548 630805 Openingstijden: ma t/m vr. van 8.00-14.30 uur (telefonisch tot 17.00 uur bereikbaar, vrij. tot 16.00 uur). Producten van het loket zijn o.a.: * Wmo (vervoer, huishoudelijke hulp, rolstoelen etc) * Gehandicaptenparkeerkaart * AWBZ-zorg (verpleeghuis, thuiszorg etc) Loket Maatwerk (vrijwilligershulp) Willem-Alexanderstraat 7 Nijverdal, telefoon 0548 638800, email: info@maatwerkhellendoorn.nl

Loket Wegen, groen en afval 0548 630214 Bij dit loket kunt u o.a. terecht voor: Ideeën, suggesties, meldingen en klachten over de openbare ruimte; openbare verlichting, kap-, inriten rioolvergunningen; verharde en onverharde wegen, voet- en fietspaden; tunnels, bruggen en (druk)riolering; verkeerslichten, -bebording, en -maatregelen; openbaar groen, straatmeubilair en speelplaatsen; afval, huisvuil(containers) en reiniging. Ook via www.hellendoorn.nl/ contact en klik op “Meldingen voor Wegen, groen en afval”

www.hellendoorn.nl

Containers voor plastic verpakkingsmateriaal tijdelijk gesloten Om veiligheidsredenen zijn vanaf 31 december tot 4 januari 2010 de containers voor de inzameling van plastic verpakkingsmateriaal gesloten. Vanaf 4 januari kunt u het

plastic verpakkingsmateriaal weer aanbieden. Wij danken u voor uw begrip. Graag wensen wij u een schoon, gezond en fris 2010.

Hangende kerstboom De grote kerstboom in het centrum van Nijverdal stáát dit jaar niet; hij hangt. De medewerkers van het team Groen en afval haalden afgelopen vrijdag de boom uit het bos, brachten hem met een dieplader naar het centrum en hingen hem samen met mensen van bouwbedrijf Stegeman in de hoge kraan. Als de bouw begin januari weer begint, wordt de boom weer weggehaald.

Sporthal Kruidenwijk klaar voor gebruik De sporthal Kruidenwijk is afgelopen vrijdag opgeleverd. Daarmee is de gemeente Hellendoorn en de wijk de Kruidenwijk een fantastische sportaccommodatie rijker. De sporthal Kruidenwijk maakt onderdeel uit van het Kulturhus Kruidenwijk. Ander onderdeel van het Kulturhus is het wijkcentrum Kruidenwijk. De sporthal is eerder klaar dan het wijkcentrum. De sporthal zal medio januari officieel in gebruik worden genomen. Diverse verenigingen zullen er vanaf januari hun trainingen en wedstrijden gaan houden. De schoolkinderen van de vier basisscholen Triangel, Tormentil, De Schaapskooi en De Bongerd zullen er hun gymlessen krijgen. Een officiële opening vindt later in 2010 plaats, als ook het wijkcentrum klaar is. Kulturhus, wijkcentrum en sporthal Kruidenwijk Met de oplevering van de sporthal is ook de nieuwe naam voor het complex duidelijk: sporthal Kruidenwijk. Het staat met grote letters op de buitenkant van de hal. Wijkcentrum en sporthal zullen elkaar straks gaan versterken als twee onderdelen binnen het concept van het Kulturhus. Daarom is gekozen voor één overkoepelende naam: Kulturhus Kruidenwijk met daarin sporthal Kruidenwijk en wijkcentrum Kruidenwijk. De naam Kruidenwijk maakt dat sporthal en wijkcentrum goed te vinden zijn, ook voor mensen van buiten deze gemeente. De Kruidenwijk wordt vanaf de doorgaande route door Nijverdal aangegeven

Zie voor het vervolg van ‘Op de hoogte’ volgende pagina

tot aan de parkeerplaats bij het nieuwe complex. Op advies van de Historische Kring Hellendoorn/ Nijverdal is er voor gekozen om het wijkcentrum eveneens wijkcentrum Kruidenwijk te noemen. De Historische Kring gaf aan dat het dialectwoord voor ‘kruid’ kruud is. Het meervoud daarvan is ‘kruun’. Kruud’n wordt in het dialect nooit gezegd, omdat het niet uit te spreken is. Wijkcentrum Kruidenwijk past volgens de Historische Vereniging beter bij de andere twee namen, Kulturhus Kruidenwijk en sporthal Kruidenwijk. Kulturhus brengt levendigheid in het hart van de Kruidenwijk Als het Kulturhus helemaal klaar is, zal het plein het bruisende centrum van de wijk worden. Sporters, bezoekers van het wijkcentrum, winkelend publiek, kinderen en ouders gaan elkaar als vanzelfsprekend tegenkomen. Cruciaal voor de sfeer en de levendigheid van het plein is, dat is gekozen om de hoofdentree van het Kulturhus op het plein te

laten uitkomen. Door de gedeelde entree in een centrale hal zullen sporters als vanzelfsprekend gebruik gaan maken van de ontmoetingsruimten in het wijkcentrum. Bouw is volgens planning verlopen Het gebouw is ontworpen door VAB Rijssen B.V. In februari verleende het college van B en W de opdracht van de nieuwbouw van sporthal en verbouw van het wijkcentrum aan Beheersmaatschappij Hegeman Nijverdal BV voor het bouwkundige werk, Van Losser Installaties BV voor de werktuigbouwkundige installaties en Brusche Electrotechniek BV te Almelo voor de elektrotechnische installaties. Deze partijen hebben volgens planning gewerkt en in december het complex opgeleverd. De nieuwbouw van de sporthal en de verbouw van het wijkcentrum heeft een bouwkundige investering gevergd van €2,4 miljoen. De totale kosten incl. bouwrijp maken, inrichting van de nieuwe sportzaal én van het plein bedragen €3,5 miljoen.

24 december 2009, Burgemeester en wethouders Hellendoorn 4 november, Burgemeester envan wethouders van Hellendoorn


Bereikbaarheid station West voor mindervaliden

Selectie horeca exploitant Het Ravijn –zwem sport zorg

Reizigers uit Nijverdal met een fiets of mindervaliden kunnen via de noordzijde (zwembadzijde) naar station West toe. Op het perron van Nijverdal West is een Service en Alarmzuil. Dus als er problemen zijn, is telefonische hulp nabij. Let wel: het gebruik van hulp via de Service en Alarmzuil is alleen voor genoemde reizigers!!

In opdracht van het bestuur van de gemeente Hellendoorn wordt gewerkt aan de realisatie van Het Ravijn – zwem sport zorg -. Een nieuw sportcomplex met binnen- en buitenbaden, sporthal, sport- en speluitleen en een zorgvloer. Het Ravijn – zwem sport zorg - wordt gerealiseerd op de plek van de buitenbaden van het huidige zwembad Het Ravijn aan de Piet Heinweg 16 in Nijverdal. Voor een 3D impressie van Het Ravijn – zwem sport zorg - verwijzen we naar onze website http://www.hellendoorn. nl/snelnaar/sportzorgcentrum/

Kerstboominzameling met verloting Evenals afgelopen jaren zal aan het begin van dit nieuwe jaar weer een kerstboominzameling plaatsvinden in combinatie met een verloting. Het is de bedoeling dat leerlingen van basisscholen uit onze gemeente op woensdagmiddag 13 januari 2010 van 13.00 uur tot 15.30 uur Kerstbomen inleveren op een achttal plaatsen in de gemeente. Voor elke kerstboom die ingeleverd wordt, wordt een lot verstrekt, dat kans geeft op één van de twee hoofdprijzen of één van de honderd overige geldprijzen! Beide hoofdprijzen bestaan dit jaar uit een waardebon, ter waarde van €50,-. De ingeleverde kerstbomen zullen door gemeentepersoneel worden versnipperd dan wel afgevoerd. Op de volgende plaatsen kunnen de kerstbomen worden ingeleverd:

Daarle Huttensingel (van 14.45 uur tot 15.30 uur ) Daarlerveen Wulpenweg (parkeerplaats) ( van 13.00 uur tot 14.15 uur ) Haarle Enkweg Hellendoorn Terrein Hofmansweide Hulsen/Kruidenwijk Kuperserf (nabij sporthal) Nijverdal Evenementenweide Parkeerplaats Sportpark “Groot Lochter” Banninksweg (bij grasveld)

Het gemeentebestuur heeft besloten de exploitatie van de horecafunctie in Het Ravijn – zwem sport zorg - uit te besteden aan een derde met specifieke kennis en ervaring op het gebied van horeca exploitatie. Voor de selectie van deze partij is besloten een procedure te starten. Een ieder die belangstelling heeft om de exploitatie van de horecafunctie uit te willen voeren, kan zich aanmelden op de gemeentelijke website. Na achterlating van zijn/haar NAW-gegevens kan de selectieleidraad waarin de selectieprocedure is beschreven worden gedown-

load via http://www.hellendoorn.nl/bedrijvenloket/inkoop/actueel/. Kandidaten die zich al voor deze publicatie bij de gemeente hebben gemeld als gegadigde, kunnen hieraan geen rechten ontlenen. Zij dienen zich opnieuw aan te melden op de hiervoor beschreven wijze. De procedure bestaat uit twee fasen. In de eerste (selectie) fase worden minimaal vijf geschikte kandidaten geselecteerd. In de tweede (gunning) fase dienen de geselecteerde kandidaten een ondernemingsplan/-voorstel aan te leveren over hoe zij denken invulling te geven aan de horecafunctie in Het Ravijn – zwem sport zorg -. Gunning gebeurt op basis van het criterium “ economisch meest voordelige inschrijving” (EMVI). Dat betekent, dat de ingediende plannen op financiële-, inhouds-, kwaliteits- en realiteitsaspecten worden beoordeeld. Voor eventuele vragen over de procedure kunt u zich richten tot de inkoopcoördinator van de gemeente, de heer B.M. Hooge Venterink, 0548-630359 of 06-52076286 of per e-mail: b.hooge. venterink@hellendoorn.nl

De kerstbomen dienen te zijn ontdaan van emmer of voetkruis. De winnende lotnummers zullen worden bekendgemaakt in de gemeentelijke advertentie van 22 januari 2010 Doe mee en maak kans op een van de vele prijzen!

Commissievergaderingen

punt, een pedagogische praktijk en een zorgstructuur. Dit alles moet er voor zorgen dat jeugdigen en ouders ter ondersteuning advies en informatie krijgen of, indien nodig, meer in- tensieve hulp. Binnen het CJG stimuleren we ouders/ kinderen om een eigen plan op te stellen, de zogenoemde Eigen Kracht Conferenties. Het CJG staat en sluit met een goede samenwerking tussen alle betrokken partners. Vandaar dat ook afstemming een belangrijk uitgangspunt is voor een goed functionerend CJG.De raad wordt voorgesteld deze uitgangspunten en het financieel kader vast te stellen voor de verdere uitwerking van het CJG)

Samenlevingszaken, dinsdag 12 januari om 19.30 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Aan de orde komen onder meer: Vaststelling volgorde van de agenda •

Uitgangspunten en financieel kader Centrum voor Jeugd en Gezin (In 2011 draait in onze gemeente een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), een opdracht van het ministerie. Het college heeft enkele uitgangspunten opgesteld voor een goed functionerend CJG. Het CJG dient aan te sluiten bij bestaand beleid, structuur en uitvoering. Er komt een fysiek en virtueel inloop-

Percentageregeling kunst

beeldende

(Met betrekking tot de aanbestedingen kunnen prijsvoordelen ontstaan. De raad wordt voorge- steld van dit aanbestedingsvoordeel, zoals genoemd in de investerings- en financieringsstaat, 1% te reserveren voor deze regeling. Daarnaast vindt voeding (1 %) van de reserve Kunst plaats vanuit de overschotten bij BURAP’s en jaarrekeningen(de huidige vorm) •

Wijziging Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs gemeente Hellendoorn (Voorgesteld wordt de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs te wijzigen. De belangrijkste doelen en achterliggende uitgangspunten van de nieuwe verordening zijn:

• • •

betere aansluiting bij de (toenemende) diversiteit in het onderwijs; wijziging van het Bouwbesluit doorvoeren; vereenvoudiging en vermindering van regels en administratieve last. De ontwerp-verordening bevat een eenvoudiger en eenvormiger methode bij het realiseren van uitbreiding en nieuwbouw van scholen, die meer flexibiliteit biedt. Enerzijds gaat het om een technisch administratieve aanpassing, anderzijds wordt gebroken met een werkwijze die al sinds de invoering van de Lager Onderwijswet 1920 (behoeftebepaling op basis van het aantal klaslo- kalen) wordt gevolgd en dus ook al vóór de decentralisering van de onderwijshuisvesting naar gemeen-

24 december 2009, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


ten in 1997 van toepassing was. De ruimtebehoefte wordt niet langer bepaald op basis van het aantal benodigde klaslokalen. In de nieuwe verordening wordt de mate van nieuwbouw en uitbreiding bepaald op basis van het aantal leerlingen en het aantal m2’s per leerling) •

Impuls brede scholen, sport en cultuur – combinatiefuncties (De rijksregeling “Impuls brede scholen, sport en cultuur” stelt structurele rijkssubsidie beschikbaar voor het realiseren van combinatiefuncties. In navolging van een eerdere intentieverklaring wordt voorgesteld in 2010 circa 2,6 fte te realiseren en nader onderzoek te doen naar de invul- ling voor 2011 en verder)

• •

Wet, Amvb, Verordening en samenwerkingsovereenkomst Gemeentelijke Antidiscriminatievoorziening (Op 29 juli 2009 is de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorziening in werking getreden. Deze wet verplicht de gemeenteraad bij verordening regels vast te stellen over de inrichting van de antidiscriminatie voorziening en de uitvoering door die voorziening van de taak)

• •

Juridische structuur SOWECO GR en SOWECO NV (NB Behandeling is afhankelijk van besluitvorming in de collegevergadering van 22 december 2009)

Grondgebied, woensdag 13 januari, om 19.30 uur in de Raadzaal in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.

Vaststelling volgorde van de agenda. (de volgorde van de agenda wordt vastgesteld n.a.v.

de aanmeldingen voor het spreekrecht) Vaststelling bestemmingsplannen “Landgoed Veldhuizenweg”, “Landgoed Schuilenburgerweg” en “Landgoed Zuidelijke Kanaaldijk”. (betreft de bedrijfsverplaatsing van een melkveehouderij in de robuuste ecologische verbindingszone naar een landbouwontwikkelingsgebied en de realisatie van ca. 70 ha nieuwe natuur) Vaststelling bestemmingsplan “Nijverdal-Zuid”. (betreft de planologische regeling van het gebied dat globaal wordt begrensd door de Rijssensestraat, de Mensinkweg, de Wilhelminastraat en de P.C. Stamstraat. Tevens is hierin het stedenbouwkundige plan voor “De Blokken” opgenomen) Vaststelling nota Bodembeheer. (betreft de uitwerking van een gebiedsspecifiek beleid voor het grondverzet binnen het Combiplan Nijverdal) Vaststelling bestemmingsplan begraafplaats Meester Ponsteenlaan. (betreft het realiseren van een nieuwe begraafplaats) Dit stuk is doorgeschoven vanuit de commissievergadering op 16 december 2009. Concept-ontwerpen begraafplaats Meester Ponsteenlaan. (betreft het maken van een keuze uit een viertal concept-ontwerpen) Energie Premieregeling bestaande particuliere woningen Hellendoorn2010. (betreft het stimuleren van de realisering van 2% energiebesparing per jaar in de bestaande woningvoorraad)

Algemene bestuurlijke zaken en middelen, donderdag 14 januari om19.30 in het Huis voor Cultuur en

Belastingverordeningen 2010 Legesverordening 2010 en wijzigingsverordeningen voor 2010 vastgesteld In de openbare raadsvergadering van 15 december 2009 heeft de gemeenteraad van de gemeen¬te Hellendoorn de Legesverordening 2010 vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingsverordeningen voor 2010 vastgesteld: • de eerste wijziging van de verordening Afvalstoffenheffing 2010; • de eerste wijziging van de verordening Begrafenisrechten 2010; • de intrekking van de verordening Brandweerrechten 2010; • de eerste wijziging van de verordening Hondenbelasting 2010; • de eerste wijziging van de verordening Onroerende-zaakbelastingen 2010; • de eerste wijziging van de verordening Rioolheffing 2010.

De verordeningen treden in werking met ingang van de eerste dag na die van bekendmaking. De datum van de ingang van de heffing is 1 januari 2010. Ter inzage Naast bekendmaking via deze advertentie, worden de verordeningen ook bekendgemaakt door het opnemen van de verordeningen in de inzagemap belastingbesluiten. Deze map kunt u inzien in het informatiecentrum van het raadhuis. U kunt ook een kopie van een verordening kopen. De verordeningen worden ook opgenomen in het digitale loket van onze website www.hellendoorn.nl. Gebruik daarbij als het woord “verordeningen” als zoekterm.

Inwerkingtreding Zie voor het vervolg van ‘Op de hoogte’ volgende pagina

Bestuur • Aan de orde komen: • Wijziging Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad en van de Verordening op de raadscommissies (advies raad) • Het betreft de volgende wijzigingen:het vervangen van een schriftelijke verslag van de raadsen commissie-vergaderingen door digitale geluidsopnamen + een besluitenlijst; • de wijziging van de Gemeentewet die de toegang van de wethouders tot de raadsvergaderingen en de deelname aan de beraadslaging regelt • alsmede de toegang van de burgemeester en de wethouders tot vergaderingen van de raadscommissies en de deelname aan de beraadslaging in de vergaderingen; • de discussie in de commissie in 2008 over de stemwaarde van een lid van de raadscommissie (aanleiding was het raadsvoorstel inzake Twence) • Wijziging verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden (adviesraad) • Voorgesteld wordt de mogelijkheid van het in bruikleen ter beschikking stellen van een computer e.d. te beeindigen • Eerste wijziging legesverordening 2010 (advies raad) • De welstandscommissie “Het Oversticht”gaat met ingang van 1 januari 2010 • een minimumtarief invoeren van € 25,00 ook voor dienstverlening die tot nu toe gratis was. • Planning budgetcyclus 2010 (advies college) • Planning overdrachtsdossier en uitvoeringsprogramma 2010-2014 (ad-

vies college) Intergemeentelijke samenwerking en toepassing van de WGR+ voor Twente (ter info)

Uw mening laten horen? Wilt u over een bepaald onderwerp dat op de agenda van een commissie staat, tijdens de vergadering uw mening laten horen (spreekrecht)? Dat kan. Laat dit dan voor het begin van de vergadering aan de commissiegriffier weten. U mag maximaal twee keer het woord voeren: vóór de eerste behandeling door de commissie van het agendapunt (maximaal 5 minuten) en/ of vóór de tweede behandeling van dat zelfde agendapunt (maximaal 2 minuten). Als er veel insprekers zijn, kan de voorzitter van de commissie de spreektijd beperken. De definitieve volgorde van de agenda wordt mede vastgesteld op grond van eventuele aanmeldingen voor het spreekrecht. Vragen? Heeft u vragen over het spreekrecht, neemt u dan contact op met de griffier van de betreffende commissie: Commissie Samenlevingszaken: Rinie Schuurman, tel: 630210 Commissie Grondgebied: Arend Kleis, tel: 630209 Commissie Algemene bestuurlijke zaken en middelen: Pim Knopper, tel: 630208

Stukken inzien U kunt de stukken die horen bij de onderwerpen die op de agenda staan, tijdens de openingsuren van tevoren inzien: u kunt ze vinden in het infocentrum in het Huis voor Cultuur en Bestuur en in de ZINiN-bibliotheken in de gemeente.

Mandaatverlening Het college van burgemeester en wethouders heeft bij besluit van 15 december 2009 aan de administratief medewerker D van het Team Financiën en Control het afdoenings- en ondertekeningsmandaat toegekend om de verschuldigdheid en de hoogte van de

dwangsom vast te stellen. De grondslag voor deze mandaatverlening ligt in artikel 4:18 van de Algemene wet bestuursrecht. Het besluit ligt gedurende twee weken ter inzage bij de unit Juridische Zaken.

Voorgenomen ontheffingen Burgemeester en wethouders zijn voornemens ontheffing te verlenen voor: (art. 3.6 Wro) Nijverdal • Nicolaus Ottostraat 11-05 – het vestigen van een handel in goederen (binnen- en buitenmeubelen) U kunt de desbetreffende stukken inzien van 29 december 2009 tot en met 11 januari 2010 bij het loket Bouwen en

milieu in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal, op werkdagen van 8.00 tot 14.30 uur en buiten deze uren op afspraak (tel. 0548-630213). Tijdens de inzagetermijn kunt u naar keuze schriftelijk (wat onze voorkeur heeft) of mondeling of elektronisch per e-mail, uw zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 200, 7440 AE Nijverdal (of elektronisch naar gemeentebestuur@hellendoorn.

24 december 2009, Burgemeester en wethouders Hellendoorn 4 november, Burgemeester envan wethouders van Hellendoorn


(Bouw)plannen e.d. Aangevraagde bouwvergunningen Nijverdal • Jacob Catsstraat 23 – het bouwen van een terrasoverkapping • Rossinistraat 71 – het vergroten van een woning • Lage Esweg 90 – het vergroten van een woning • Nijverheidsweg 11 – het vergroten van een bedrijfspand (entree) en het aanbrengen van nieuw metselwerk aan de voorgevel (tweede fase)

Haarle • Almeloseweg 7 – het bouwen van een vervangende woning U kunt nog geen zienswijzen of bedenkingen indienen. Als u denkt door één van deze plannen in uw belangen te worden geschaad, vraag dan bij het loket Bouwen en milieu in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal naar eventuele mogelijkheden en het tijdstip waarop u hiertegen bedenkingen/ zienswijzen kunt indienen.

Ericaweg 52 – het uitbreiden van een woning (14-12-09) • Pimpernel 3, 5, 6 en 8 – het bouwen van 4 vrijstaande woningen (11-1209) • Scharlebeltweg 10 – het verbouwen en vergroten van een pluimveestal tot viskwekerij (16-12-09) Hellendoorn • Marsdijk 2 – het bouwen van een schuur (14-12-09) • Sanatoriumlaan 20 – het bouwen van 3 slaapkamers, een badkamer en een hal (verbouw Hospice Koetshuis) (11-12-09)

Verleende sloopvergunningen Haarle • Lorkeersweg 2 – het slopen van een schuur (14-12-09) Nijverdal • Van den Steen van Ommerenstraat 2 t/m 15 (doorlopend) en 15b t/m 31 (doorlopend) – het slopen van 31 woningen + opstallen (11-12-09) Daarle • Broekweg 40 – het slopen van een varkensstal en mestopslag (16-1209)

Lage Esweg (ter hoogte van nummer 76) – het bouwen van een vervangende schuilgelegenheid voor paarden • Piet Heinweg – het tijdelijk (voor een periode van ca. 2 jaar) plaatsen van een loop- en fietsverbinding onder bouwweg Hellendoorn • Ossenkampweg 2 – het geheel vernieuwen van het dak (riet vervangen door dakpannen)

Verleende bouwvergunningen Nijverdal • Guldenroede 12 – het bouwen van een bijkeuken (14-12-09) • Overwaterweg 6 – het vergroten van een woning en het vervangen van het bestaande gevel metselwerk (14-12-09) • Cornelis Kuyperweg 29 – het plaatsen van een dakkapel (14-12-09) • Van den Bergsweg 25 – het plaatsen van een cryogene opslagtank met fundering (14-12-09)

Wet milieubeheer Beschikkingen Burgemeester en wethouders van Hellendoorn hebben - onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu - positief beschikt op de volgende aanvragen om vergunning: Nijverdal • Fa. H.H. Slooijer, Rijssensestraat 110a – voor een oprichtingsvergunning in verband met het uitbreiden en in werking hebben van een inrichting voor opslag en verkoop van vuurwerk. Tegen de ontwerpbeschikking zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. • W.M. Roelofs en Zn BV, Van den Bergsweg 10 – een metaalbewerkingsbedrijf; voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning. Tegen de ontwerpbeschikking is een zienswijze ingediend. De definitieve beschikking wijkt af van het ontwerp. De aanvragen, de (ontwerp-)beschikkingen met de daarbij behorende stukken kunt u van 24 december 2009 t/m

4 februari 2010 inzien bij het loket Bouwen en milieu in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem-Alexanderstraat 7 in Nijverdal, op werkdagen van 8.00 tot 14.30 uur. Buiten deze tijden op verzoek, telefoon 0548-630213. Belanghebbenden die een zienswijze hadden ingediend of kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om omtrent de ontwerpbeschikking tijdig een zienswijze naar voren te brengen, kunnen van 25 december 2009 t/m 4 februari 2010, beroep instellen. Het beroep kan – in tweevoud - worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beschikkingen treden na afloop van de beroepstermijn in werking tenzij binnen deze termijn beroep is ingediend en een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikkingen treden niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Wanneer u belanghebbende bent en het niet eens bent met één van de bovenstaande besluiten, kunt u binnen zes weken na de datum die tussen haakjes achter het besluit staat vermeld, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Dit bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en moet op zijn minst bevatten: - de naam en het adres van de indiener - de dagtekening - een omschrijving van dit besluit

-

de gronden van het bezwaar (de motivering) Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u ook de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank (postbus 323, 7600 AH Almelo) vragen een voorlopige voorziening te treffen

Vervolg verleende bouwvergunningen Nijverdal • Nijverheidsweg 1 – het plaatsen van een showserre (14-12-09) • Lage Esweg 69 – het bouwen van een Drentse kapschuur (16-12-09) • Banninksweg 4 – het vergroten van een woning (16-12-09) Haarle • Evertskamp 17 – het bouwen van een erker en het wijzigen van de achtergevel (16-12-09) Wanneer u belanghebbende bent en het niet eens bent met bovenstaand besluit, kunt u binnen zes weken na de datum die tussen haakjes achter het besluit staat vermeld, een beroepschrift indienen bij de Rechtbank, Sector Bestuursrecht, Postbus 323, 7600 AH Almelo. Dit beroepschrift dient te zijn ondertekend en moet op zijn minst bevatten: - de naam en het adres van de indiener - de dagtekening - een omschrijving van dit besluit - de gronden van het beroep (de motivering) Na het indienen van een beroepschrift kunt u ook de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank (postbus 323, 7600 AH Almelo) vragen een voorlopige voorziening te treffen.

Kapvergunningen Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende kapvergunningen verleend: Hellendoorn • Gemeente Hellendoorn, Openbare Werken, in de openbare ruimte langs de Hammerweg, de Hellendoornseweg en de Boerkampweg, 71 inlandse eiken (als onderhoudsmaatregel).

-

de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van dit besluit; de gronden van het bezwaar (de motivering).

U kunt de desbetreffende stukken van 28 december t/m 5 februari 2010 inzien bij het loket Wegen, groen en afval in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal (op werkdagen van 8.00 tot 14.30 uur) telefoon 0548- 630214. Wanneer u belanghebbende bent en het niet eens bent met één van de bovenstaande besluiten, kunt u tijdens de inzagetermijn een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Dit bezwaarschrift moet op zijn minst bevatten: 24 december 2009, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Subsidieplafonds Leefbaarheid Evenementenbeleid

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 15 december 2009 voor het jaar 2010 voor de volgende subsidies de subsidieplafonds vastgesteld: • Subsidieverordening cultuur, welzijn en zorg gemeente Hellendoorn, • 1/3-regeling wijk- en buurtaccommodaties gemeente Hellendoorn, • Sportsubsidieverordening, • 1/3-regeling sportaccommodaties, • Bijdrageregeling voor de sociale woningbouw en • Subsidieverordening onderhoud gemeentelijke monumenten 2004.

€ 41.245,00 € 26.338,00

1/3-regeling wijk- en buurtaccommodaties gemeente Hellendoorn Sportsubsidieverordening Jeugdsport

Subsidieplafonds zijn bedoeld voor in het geval dat er meerdere aanvragers voor een subsidie in aanmerking komen. Ter voorkoming van een zogenaamde openeinde regeling wordt met een subsidieplafond een maximum gesteld aan de beschikbare bedragen. Dus op is op. De subsidieplafonds zijn de volgende:

€ 67.440,00

1/3-regeling sportaccommodaties

€ 0,00

Bijdrageregeling voor de sociale woningbouw

€ 0,00

Subsidieverordening onderhoud gemeentelijke monumenten 2004

Subsidieverordening cultuur, welzijn en zorg gemeente Hellendoorn Incidentele subsidies € 8.966,00 Jeugdverenigingen € 12.016,00 Activiteiten minder validen €1.637,00 Ouderenwerk € 0,00 Wijk- en buurtwerk € 56.904,00 Toneel € 1.995,00 Muziek € 67.667,00 Zang € 16.295,00 Zangconcerten € 8.894,00 Dans € 0,00

€ 100.000,00

€ 24.805,00

Op de verdeling van bovengenoemde bedragen zijn de criteria van toepassing, zoals die in de desbetreffende verordeningen zijn vermeld. Diverse verenigingen hebben inmiddels een aanvraagformulier ontvangen. Voor incidentele subsidies kunnen het hele jaar aanvragen worden gedaan. Voor meer informatie en de subsidievoorwaarden kunt u onze website www.hellendoorn.nl raadplegen. De subsidieverordening cultuur, welzijn en zorg ligt ter inzage bij de cluster Welzijn, team Onderwijs, Cultuur, Welzijn en Zorg. De Sportsubsidieverordening ligt ter inzage bij de cluster Welzijn, team Sportzaken. De subsidieverordening onderhoud gemeentelijke monumenten 2004 ligt ter inzage bij de cluster Ruimte, team Vergunningen.

Algemene plaatselijke verordening (APV) Aanvragen evenementenvergunningen/ontheffingen/meldingen Aanvrager

Omschrijving en locatie

R. Wolfkamp

Oud- en nieuwfeest (buurtfeest), parkeerterrein achter flat Rijssensestraat 225 e, 31-12-2009 Nijverdal Nieuwjaarsreceptie, hal Huis voor Cultuur en Bestuur, W.-Alexanderstraat 7, Nij- 04-01-2010 verdal Wilgenweard Wintermarathon, ATB-toertocht deels door gemeente Hellendoorn 24-01-2010

Gemeente Hellendoorn Wielerclub Lemelerveld

Datum evenement

Datum ontvangen

Kenmerk

11-12-2009

09INK09247

14-12-2010

09INK09295

09-12-2009

09INK09207

Verleende vergunningen/ontheffingen en geaccepteerde meldingen Aanvrager

Omschrijving en locatie

Datum evenement

Datum ver- Kenmerk l e e n d / ge accepteerd

Brood en banketbakkerij Ehrenhard

Standplaats verkoop oliebollen, Dorpsstraat 61a, Hellendoorn

29, 30 en 31-12-2009

15-12-2009

09UIT09375

Brood en banketbakkerij Ehrenhard

Standplaats verkoop oliebollen, Kuperserf 9, Nijverdal

30 en 31-12-2009

15-12-2009

09UIT09373

RKSV De Zweef

Ontheffing carbidschieten voor leden van de Zweef, Koersendijk 25, Nijverdal

31-12-2009

17-12-2009

09UIT09520

R. Wolfkamp

Oud- en nieuwfeest (buurtfeest), parkeerterrein achter flat Rijssensestraat 225 e, 31-12-2009 Nijverdal Nieuwjaarsfeest (01.00 – 07.00 uur), evenementenweide, Niiverdal 01-01-2010

15-12-2009

09INK09247

16-12-2009

09UIT09488

Ontheffing schenken zwak alcohol tijdens Nieuwjaarsfeest, evenementenweide, Nijverdal Ontheffing geluid i.v.m. afwerken keldervloer parkeergarage voormalige locatie Buursink, Grotestraat 53, Nijverdal Standplaats ‘hoorbus’, Schapenmarkt, Hellendoorn en hoek Keizerserf/Groen van Prinstererstraat, Nijverdal

16-12-2009

09UIT09500

24 uur in de periode 15-12-2009 week 4 t/m 8 2010 06-03-2010 resp. 14- 16-12-2009 08-2010

09UIT09505

Rob Telgenkamp Events B.V. Rob Telgenkamp Events B.V. Aannemingsmij. Hegeman BV Beter Horen

Informatie Voor meer informatie over bovengenoemde aanvragen en/of verleende vergunningen/ontheffingen of geaccepteerde meldingen, kunt u terecht in het Huis voor Cultuur en Bestuur, loket Bouwen en milieu, Willem-Alexanderstraat 7 in Nijverdal, op werkdagen van 8.00 tot 14.30 uur. Buiten deze tijden

op verzoek (minimaal één werkdag van tevoren afspreken). Voor telefonische informatie of voor het maken van een afspraak, kunt u bellen met nummer 0548-630213. Bezwaar Tegen een verleende vergunning/ontheffing of een geaccepteerde melding

01-01-2010

kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van verlening van de vergunning/ontheffing bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, tenzij burgemeester bevoegd gezag is. Tijdens de bezwaarprocedure geldt het genomen besluit onverminderd. Gelet op het feit dat het evenement binnen de bezwarentermijn kan plaatsvinden,

09UIT09382

kunnen belanghebbenden een verzoek om ‘voorlopige voorziening’, houdende een schorsing van het bestreden besluit, indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Almelo, sector Bestuursrecht, Postbus 323, 7600 AH Almelo. Hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Vergadering Welstandscommissie Voor inlichtingen over plannen die in de openbare commissievergaderingen zullen worden behandeld kunt u op de dag voor de vergadering met het loket Bouwen en milieu in het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal contact opnemen, telefoonnummer 0548-630213.

De volgende openbare commissievergadering is op donderdag 7 januari 2010 van 9.00 tot 12.30 uur op het volgende adres: Gemeentehuis, Plantsoenlaan 1 te Wierden, tel.nr. 0546-580800

24 december 2009, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Vaststelling algemene regels driehoeksborden/sandwichborden en commerciële spandoeken Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Hellendoorn 2009 gelden algemene regels met een meldingsplicht voor het plaatsen van driehoeksborden/sandwichborden en het ophangen van spandoeken voor commerciële doeleinden. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 15 december 2009 de beleidsregels inzake bouwvergunningvrije, maar APV-vergunningplichtige, reclame-uitingen (hoofdstuk 5.4.2 van het Reclamebeleid) daarom ingetrokken en de algemene regels voor het plaatsen van driehoeksborden/sandwichborden en het ophangen van span-

doeken voor commerciële doeleinden vastgesteld. Het college heeft besloten om deze algemene regels op 1 januari 2010 in werking te laten treden. Alle meldingen met betrekking tot het plaatsen van driehoeksborden/ sandwichborden en het ophangen van spandoeken voor commerciële doeleinden, moeten minimaal drie weken van te voren worden ingediend door middel van het speciaal hiervoor vastgestelde meldingsformulier. Voor meer informatie of als u bovengenoemde stukken wilt inzien, kunt u terecht bij het loket Bouwen en milieu

in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem-Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Het loket is voor publiek geopend op werkdagen van 8.00 tot 14.30 uur en buiten deze tijden op een daartoe vooraf gemaakte afspraak (minimaal één

werkdag van tevoren afspreken). Voor telefonische informatie of voor het maken van een afspraak, kunt u bellen met telefoonnummer 0548-630213.

Oud papier Dag

Datum

Tijd

Locatie

Inzamelaar

werkdagen

01-01 t/m 14-01

09.00-17.00

Evenementenweide

Advendo

werkdagen

01-01 t/m 14-01

09.00-12.00 13.00-17.00

Fuutweg 25

Afvalbrengpunt

zaterdag

02 en 09 januari

10.00-12.00

Parkeerplaats Sportlaan 1

Nijverdalse Korfbalclub

zaterdag

02 en 09 januari

09.00-13.00

Evenementenweide

Advendo

zaterdag

02 en 09 januari

09.00-12.00

Klatromba Haarlerveldweg

Drumband Haarle

zaterdag

02 en 09 januari

09.00-13.00

Fuutweg 25

Afvalbrengpunt

dinsdag

05 januari

08.30-18.00

Parkeerplaats t.o. Wibbelink

Nijverdals Mannenkoor

dinsdag

05 januari

13.00-19.00

Parkeerplaats Smidserve

Plaatselijk Belang Hulsen

donderdag

07 en 14 januari

10.00-20.00

Parkeerplaats Sportlaan 1

Nijverdalse Korfbalclub

donderdag

07 en 14 januari

14.00-17.00

Klatromba Haarlerveldweg

Drumband Haarle

vrijdag

08 januari

7.30-13.00

Parkeerplaats voetbalveld Daarlerveen

Bejaardencomm. Daarlerveen

zaterdag

09 januari

08.00-12.00

Hofmanstraat Hellendoorn

Hellendoornse Harmonie

dinsdag

12 januari

19.00-20.00

Schoolplein Jan Steenstraat

O.B.S. de Peppel

donderdag

14 januari

10.00-19.00

Parkeerplaats t.o. Wibbelink

Herv. Zangkoor Nijverdal

donderdag

14 januari

16.30-19.30

Schoolplein Lochtersweg

Prinses Margrietschool

Inzameling papiercontainers in het buitengebied De inzameling van de papiercontainers in het buitengebied van de gemeente Hellendoorn vindt plaats op maandag 25-01-2010

Diverse telefoonnummers

Twentemobiel.nl

Meldkamer politie regio Twente............................0900-8844 Alarmnummer.....................................................................112 Brandweer/ambulance/politie Dierenambulance................................................06-21456285 Openbare verlichting..........................................0548-630214 Verlies en diefstal, aangifte bij de plaatselijke politie en direct pas laten blokkeren. 24 uur per dag.....0900-0024 vanuit buitenland...............................................+31102411720 Stand-by Service.....................................................0800-0701 vanuit buitenland.............................................+31206515927 (=collect call) Centraal Meldpunt Jongerengroepen..............0548-624424

Actuele informatie over verkeersoponthoud als gevolg van wegwerkzaamheden, grote evenementen en (langdurige) incidenten in Twente: www.twentemobiel.nl

Spreekuur gemeenteraad De raadsfractie houden elke donderdag spreekuur van 18.45 uur tot 19.15 uur in het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Iets verloren?

Is uw fiets gestolen? Ga naar de gemeentewerf aan de Kerkstraat in Nijverdal en vraag of deze daar is afgegeven. Gevonden fietsen met een waarde tot € 450,-- worden daar drie maanden bewaard. en wethouders van Hellendoorn Spreekuur wijkagent Haarle 18 december 2009, Burgemeester Daarna worden ze verkocht of vernietigd. Neem gegevens Het volgende spreekuur van de nieuwe wijkagent Remco over uw fiets en een identiteitsbewijs mee. Sleutels, porAagtjes, is op woensdag 13 januari van 19.00 tot 20.00 uur, temonnee enz. verloren? Ga naar het loket Burgerzaken in ’t Kruuspunt in Haarle. en belastingen en vraag of het daar is afgegeven. Neem een identiteitsbewijs mee.

Iets gevonden?

Als u iets heeft gevonden of verloren, dan kunt u dat opgeven bij het loket Burgerzaken en belastingen, telefoon 0548 630216. Gevonden voorwerpen mag u zelf beheren of bij de gemeente in bewaring geven. Voor honden, katten en fietsen geldt een aparte regeling. Honden en katten brengt u naar dierenasiel De Crull in Den Ham telefoon 0546 672012. Fietsen levert u af bij de gemeentewerf, Kerkstraat in Nijverdal, telefoon 0548 630214. Informatie is ook te vinden op www.hellendoorn. nl. Via deze website kunt u een melding doen.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Een aantal mensen kan door een ziekte of een handicap niet (meer) alle activiteiten in huis en in he t verkeer doen. Aanpassingen in huis, een rolstoel, speciaal vervoer of hulp bij het huishouden helpen dan om toch te blijven functioneren in de eigen woonomgeving. De gemeente komt vaak tegemoet in deze kosten. Maar let op! De regel is: eerst aanvragen bij de gemeente en wachten op de beslissing, dan pas iets kopen of een handtekening onder een contract zetten.

24 december 2009, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn


Vacatures voor vrijwilligers bij Maatwerk De vrijwilligersvacaturebank in het Huis voor Cultuur en Bestuur is ondergebracht bij Maatwerk. U kunt hier terecht voor vrijwilligerswerk en voor aanvragen van vrijwilligerswerk. Hieronder leest u de vacatures van deze week. De afkorting ‘JK’ betekent dat de vacature het Jongerenkeurmerk heeft en dus geschikt is voor jongeren van 14-25 jaar. Wandelbegeleider m/v Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met een mevrouw uit Nijverdal wekelijks een wandeling wil maken. Mevrouw loopt met een rollator. Activiteitenbegeleider m/v Voor een meneer van ruim 60 jaar zijn wij op zoek

naar iemand die met hem boodschappen wil gaan doen en gezellig een kopje koffie wil drinken.

U kunt alle vacatures vinden op onze website www. vcnijverdal.nl

Chauffeur Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die een alleenstaande oudere dame, die slecht ter been is 1 à 2 maal per maand te vergezellen naar Almelo, om haar vriendin die in Eugeria verpleegd wordt te bezoeken.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Maatwerk, tel. (0548) 638800; e-mail: info@maatwerkhellendoorn.nl; of loop even binnen. Wij zijn geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 – 12.00 en van 12.30 -14.30 uur. Op woensdag en vrijdag zijn wij alleen de ochtend geopend. Wel kunt u een afspraak maken voor de woensdag- of vrijdagmiddag.

Gezelschapsdames Ook zijn wij op zoek maar gezelschapsdames die ouderen thuis een dagdeel per week gezelschap willen houden. Ze vinden het heel erg leuk om b.v. een gezellig praatje te houden.

24 december 2009, Burgemeester en wethouders van Hellendoorn

M O D E R N | T R E N D Y | K L A S S I E K | V E R L I C H T I N G | A C C E S S O I R E S | M A AT W E R K T R E N D Y | K L A S S IE K | VE R L IC H T IN G | A C C E S S O IR

T W E R K | M ODE R N

K L A S S IE K | VE R L IC H T IN G | A C C E S S O IR E S | M V E R L I C H T I N G | A C C E S S O I R E S | M A AT W E R

ERK

‘Wij zoeken collectanten!’

DE R N | T R E NDY

ERN |

Y | K L A S S IE K

EINDE N E P O I S ! JAARS AANBIEDIN HU GEN!

ACCESSOIRES | MAATWERK ATWERK | MODERN | TRENDY ATWERK

g

stda r e e K 2

MAATWERK MAATWERK ATWERK | MODERN | TRENDY | KLASSIEK M O D E R N | T R E N D Y | K L A S S IE K

WE R K

T R E N D Y | K L A S S IE K | VE R L IC H

RN

K L A S S IE K | VE R L IC H T IN G | A C

DY

VE R L IC H T IN G | A C C E S S O IR E S

EK

ACCESSOIRES | MAATWERK ATWERK | MODERN ATWERK end

geop 11- 17

leEnR N | T u M A AT W E R K le| fi MliOaD u R rE! Al

M O D E R N | T Rva En N D Y | K L A S S I En schede EXTRA KOOPAVONDEN

28-29 & 30 december

Nijijvverdal Oldenzaal

ES

TEAKHOU

KOTTER SE

RK

in Oldenzaal en Nijverdal WWW.KOTTERWONEN.NL

TT:: 053-4616676. DONDERDAG KOOPAVOND IN OLDENZAAL EN NIJVERDAL !

Bezorger worden?

Mail je gegevens naar: bezorging@twentejournaal.nl Speciaal voor mensen met het Downsyndroom Dagactiviteitencentrum, Weekend- en Vakantieopvang

Erwin Koeman, ambassadeur

‘Helpt u mee met onze jaarlijkse collecte? In 2008 van 26 tot en met 31 mei. Dan gaan we weer alles op alles zetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor 120.000 mensen met epilepsie. Wilt u helpen? Een paar uurtjes maar. Ik weet zeker dat al die mensen met epilepsie, zoals mijn dochter, u heel dankbaar zullen zijn. Net als ik. Alvast bedankt!’ Bel 030 63 440 63

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN - giro 222111 www.epilepsiefonds.nl

Volop vuurwerk in de losse verkoop 29 / 30 / 31 december vanaf 07:00 uur ‘s ochtends

Geen wachttijden voldoende gratis parkeergelegenheid Er is volop aandacht voor elkaar. Je kan lekker jezelf zijn, niets moet. Heerlijk samen zijn, elke dag is weer een feestje. Bij Purusha is namelijk altijd wel wat leuks te doen. De doelstelling van Stichting Purusha is te leven vanuit naastenliefde en dit uit te dragen. Yoga- en ontspanningsoefeningen vormen een belangrijk onderdeel van onze activiteiten.

Stichting Purusha, Hellendoorn, T: 0548-621353, I: www.purusha.nl, E: vakantie-weekend-opvang@purusha.nl

Morsweg 5 Rijssen

kijk voor meer aanbiedingen op:

www.wida.nl


LEADER stimuleert plattelands LEADER stimuleert plattelands LEADER stimuleert plattelands ontwikkeling West Twente LEADER stimuleert plattelands -ontwikkeling West Twente ontwikkeling West Twente ontwikkeling West West Twente Twente ontwikkeling

LEADER is een Europees subsidieprogramma dat de regionale plattelandsontwikkeling van kleinschalige projecten stimuleert. Het is de doelstelling van LEADER om de natuurlijke, culturele en historische identiteit van regio’s als West Twente te versterken, toeristische en recreatieve waarde toe te LEADER is een Europees subsidieprogramma dat de regionale plattelandsontwikkeling van kleinschalige projecten stimuleert. Het is de doelstelling LEADER is eentussen Europees dat te deversterken, regionale plattelandsontwikkeling van kleinschaligenaar projecten stimuleert. Het is de doelstelling voegen, de relatie de subsidieprogramma stad en het platteland de overdracht van kennisinstellingen plattelandondernemingen te intensiveren LEADER isLEADER een subsidieprogramma dat de regionale plattelandsontwikkeling van kleinschalige projecten stimuleert. Het iswaarde detoe doelstelling van LEADER omEuropees de natuurlijke, culturele enen historische identiteit van regio’sals alsWest WestTwente Twente te versterken, toeristische en recreatieve toe te van om de natuurlijke, culturele historische identiteit van regio’s te versterken, toeristische en recreatieve waarde én samenwerking buiten de regio te stimuleren. LEADER gaat uit van de kracht van de regio West Twente en wil de inwoners inspireren omtehun LEADER is een Europees subsidieprogramma dat de regionale plattelandsontwikkeling van kleinschalige projecten stimuleert. Het is de doelstelling van LEADER om detussen natuurlijke, culturele enplatteland historische identiteit van regio’s alsvan West Twente te versterken, en recreatieve waarde toe te voegen, de relatie de stad en en hethet platteland teteversterken, de overdracht vankennisinstellingen kennisinstellingen naartoeristische plattelandondernemingen te intensiveren voegen, de tussen de stad versterken, de overdracht te intensiveren leefomgeving terelatie helpen ontwikkelen, aangezien zij de eigenschappen van hun woonomgeving hetnaar best plattelandondernemingen kennen. van LEADER om de natuurlijke, culturele en historische identiteit van regio’s als West Twente te versterken, toeristische en recreatieve waarde toe te voegen, de relatie tussen de stad en platteland te versterken, vandekennisinstellingen naar te intensiveren én samenwerking buiten regio tehet stimuleren. LEADER gaat vanoverdracht dekracht krachtvan deregio regio West Twente enplattelandondernemingen wilinwoners de inwoners inspireren om hun én samenwerking buiten de regio te stimuleren. LEADER gaatuit uitde de West Twente en wil de inspireren om hun voegen, de relatie tussen de stad en het platteland te versterken, de overdracht van kennisinstellingen naar plattelandondernemingen te intensiveren leefomgeving te helpen aangezien eigenschappen van hun hethet best kennen. én samenwerking buiten deontwikkelen, regio te stimuleren. LEADER gaat uit van de kracht van de regio West Twente en wil de inwoners inspireren om hun leefomgeving te helpen ontwikkelen, aangezien zijzijdedeeigenschappen van hunwoonomgeving woonomgeving best kennen. én samenwerking buiten de regio te stimuleren. LEADER gaat uit van de kracht van de regio West Twente en wil de inwoners inspireren om hun leefomgeving te helpen ontwikkelen, aangezien zij de eigenschappen van hun woonomgeving het best kennen. leefomgeving te helpen ontwikkelen, aangezien zij de eigenschappen van hun woonomgeving het best kennen.

LEADER stimuleert plattelandsontwikkeling West Twente Plaatselijke Groep

Plaatselijke Groep

Plaatselijke Jan Pastink is lid van Groep de Plaatselijke Groep Jan Pastink lid van de Plaatselijke Groep LEADER West Twente:isGroep Plaatselijke LEADER West Twente: Plaatselijke Groep JanTwenterand Pastink is lidin van de Plaatselijke Groep ’Toen 2007 LEADER-gemeente werd,

Kinderboerderij Dondertman

Project ”Enterse Waarf”

LEADER is een Europees subsidieprogramma dat de regionale plattelandsontwikkeling van kleinschalige projecten stimuleert. Het is de doelstelling

Kinderboerderij Dondertman

Project ”Enterse Waarf”

van LEADER om de natuurlijke, culturele en historische identiteit van regio’s als West Twente te versterken, toeristische en recreatieve waarde toe te

voegen, de relatie tussen de stad en het platteland te versterken, de overdracht van kennisinstellingen naar plattelandondernemingen te intensiveren

Kinderboerderij Dondertman Woordvoerster Wil Paalman-Fronenbroek van de Stichting Kinderboerderij Dondertman in Holten: Kinderboerderij Dondertman de Stichting Kinderboerderij Dondertman in Holten: Kinderboerderij Dondertman Paalman-Fronenbroek van aan ’DeWoordvoerster eigenlijk per Wil toeval ontstane kinderboerderij

Project ”Enterse Waarf” Projectaanvrager Gerrit Harbers van het project Project ”Enterse Waarf” Project ”Enterse Waarf” Projectaanvrager Harbers van het ’Het is bijna niet teGerrit geloven, maar zo’n 200project jaar

én samenwerking buiten de regio te stimuleren. LEADER gaat uit van de kracht van de regio West Twente en wil de inwoners inspireren om hun leefomgeving te helpen ontwikkelen, aangezienWil zij dePaalman-Fronenbroek eigenschappen van hun woonomgeving het best kennen. Woordvoerster van

Projectaanvrager Gerrit Harbers van het project ”Enterse Waarf”: ”Enterse Waarf”:

’Toen in 2007 LEADER-gemeente werd, ’DeStichting eigenlijk per toeval ontstane kinderboerderij aan ’Het is”Enterse bijna niet te geloven, maar zo’n 200 jaar LEADER WestTwenterand Twente: Dondertman in Holten: Waarf”: ben ik Pastink gevraagd omvan lid de te worden van de Plaatselijke dede voet van deKinderboerderij Holterberg is in tien jaar tijd uitgegroeid geleden had Enter Gerrit niet minder danvan drie Jan is lid Groep Woordvoerster Wil Paalman-Fronenbroek van Projectaanvrager Harbers hetwerven project ben ik gevraagd omPlaatselijke lid te worden van de Plaatselijke de voet van de Holterberg is in tien jaar tijd uitgegroeid geleden had Enter niet minder dan drie werven Groep West Twente. Ik ben Ik veehouder, heb daarnaast totde een plek waar jaarlijks zo’n 80.000 bezoekers en”Enterse lagen erWaarf”: 121 zompen in de haven, waarmee het Groep West Twente. ben veehouder, heb daarnaast tot een plek waar jaarlijks zo’n 80.000 bezoekers opop en lagen er 121 zompen in de haven, waarmee het LEADER West Twente: Stichting Kinderboerderij Dondertman in Holten: Jan Pastink is lid van de Plaatselijke Groep Woordvoerster Wil Paalman-Fronenbroek van Projectaanvrager Gerrit Harbers van het project ’Toen Twenterand in 2007 LEADER-gemeente werd, ’De eigenlijk per toeval ontstane kinderboerderij aan ’Het is bijna niet te geloven, maar zo’n 200 jaar een boerderijcamping en boerderijappartementen en en afkomen. Wij zien het onder andere alsonze onzetaak taakom om één van de grootste binnenhavens van Nederland een boerderijcamping en boerderijappartementen afkomen. Wij zien het onder andere als één van de grootste binnenhavens van Nederland LEADER West Twente: de Stichting Dondertman in Holten: ”Enterse Waarf”: ben ik jaren gevraagd om lid te worden vangezeten deals Plaatselijke de voet van deKinderboerderij Holterberg isgaan in tien jaar tijd uitgegroeid geleden had Enter nietzeilend minder dan drie werven ik heb in jaren het LTO-bestuur gezeten portefeuillejonge kinderen met dieren, zodat Debijna zomp was een vrachtschip dat in die ik heb het LTO-bestuur als portefeuillekinderen omteteleren leren gaan met dieren, zodat ditdit was.was. De zomp was een vrachtschip dat200 in die ’Toen Twenterand inin2007 LEADER-gemeente werd, ’Dejonge eigenlijk perom toeval ontstane kinderboerderij aan ’Het is niet tezeilend geloven, maar zo’n jaar Groep West Twente. Ik ben veehouder, heb daarnaast tot een plek waar jaarlijks zo’n 80.000 bezoekers op en lagen er 121 zompen in de haven, waarmee het houder ”verbreding landbouw”. Ikvan keek dus aldus gerichter hen in in hun verdere leven helpen inde de omgang met tijd ideaal vervoersmiddel van goederen was. houder ”verbreding landbouw”. Ik keek al gerichter hen hun verdere levenkan kan helpen in omgang met tijdgeleden eeneen ideaal vervoersmiddel van goederen was. ben ik gevraagd om lid te worden de Plaatselijke de voet van de Holterberg is in tien jaar tijd uitgegroeid had Enter niet minder dan drie werven ’Toen Twenterand in 2007 LEADER-gemeente werd, en ’De eigenlijk per toeval ontstane kinderboerderij ’Het is bijna niet te geloven, maar zo’n jaar een boerderijcamping en boerderijappartementen afkomen. Wij zien het onder andere alsboerderijdieren onze taak aan om één van de grootste binnenhavens van200 Nederland naar de ontwikkeling van het platteland. mensen. Naast demeest meest voorkomende naar de ontwikkeling van het platteland. mensen. Naast de voorkomende boerderijdieren Groep West Twente. Ik ben veehouder, heb daarnaast tot een plek waar jaarlijks zo’n bezoekers op en lagen had er 121 zompen in de haven, waarmee het ben ik jaren gevraagd om lid te worden van de Plaatselijke de voet van de Holterberg isgaan in 80.000 tien jaar tijd uitgegroeid geleden Enter nietzeilend minder dan drie werven ik heb in het LTO-bestuur gezeten als portefeuillejonge kinderen omdieren te leren met dieren, zodat dit was. De zomp was een vrachtschip dat in die en wat uitheemse dieren bieden wij onze bezoekers en wat uitheemse bieden wij onze bezoekers een boerderijcamping en boerderijappartementen en afkomen. Wijwaar zienjaarlijks het onder andere als onze taakop om één vanhebben de binnenhavens van Nederland ’Wij in ieder Groep West Twente. Ik Groep ben veehouder, heb daarnaast tot een plek zo’n 80.000 bezoekers en lagen er grootste 121vervoersmiddel zompen in degeval haven, waarmee het houder ”verbreding landbouw”. Ik keek dus al gerichter hen in hun verdere leven kan helpen in de omgang met tijd een ideaal van goederen was. een speeltuin, een skelterbaan, een springkussen, In de Plaatselijke West Twente zitten zo’n twintig een speeltuin, een skelterbaan, een In Groep West Twente zitten zo’n twintig ik de hebPlaatselijke jaren in het gezeten als portefeuillejonge kinderen omhet te leren gaan metspringkussen, dieren, zodat dit was. De zomp was een zeilend vrachtschip dat in die een en boerderijappartementen en afkomen. Wij zien onder andere als onze taak om één van de grootste binnenhavens van Nederland een horecagelegenheid én een een educatief centrum personen uitLTO-bestuur de van gemeenten Twenterand, Wierden, Rijssennaarboerderijcamping de ontwikkeling het platteland. mensen. Naast de meest voorkomende boerderijdieren een horecagelegenheid én educatief centrum personen uit de gemeenten Twenterand, Wierden, Rijssenveel aan hen gehad’ houder ”verbreding landbouw”. Ik keek dusportefeuilleal gerichter hen inkinderen hun verdere leven kan helpen in dethema omgang tijd vervoersmiddel van goederen ik heb jaren in en hetHellendoorn. LTO-bestuur gezeten als jonge om te leren gaan metonze dieren, zodat met dit was.een De ideaal zomp was een zeilend vrachtschip datwas. in die waar kinderen allerlei informatie over het Holten Hoewel ze verschillende functies en wat uitheemse dieren bieden wij bezoekers waar kinderen allerlei informatie over het thema Holten Hellendoorn. van Hoewel ze verschillende functies naar deen ontwikkeling het platteland. mensen. Naast de meest voorkomende boerderijdieren houder ”verbreding landbouw”. Ik keek dus al gerichter hen in hun verdere leven kan helpen in de omgang met tijd een ideaal vervoersmiddel van goederen was. ”Dier en Voeding” kunnen vinden.’ bekleden, hebben ze allemaal binding met en gevoel bij een speeltuin, een kunnen skelterbaan, een springkussen, In de Plaatselijke Groep West Twente zitten twintig Plaatselijke Groep Kinderboerderij Dondertman Project ”Enterse Waarf” ”Dier en Voeding” vinden.’ bekleden, hebben ze allemaal binding met zo’n en gevoel bij en wat uitheemse dieren voorkomende bieden wij onze bezoekers de van het platteland en begrijpen ze de doelIn de loop van de tijd verloor de zomp zijn betekenis en in naar de ontwikkeling van het platteland. mensen. Naast de meest boerderijdieren een horecagelegenheid én een educatief centrum personen uitontwikkeling de gemeenten Twenterand, Wierden, dede ontwikkeling van hetWest platteland enzitten begrijpen zeRijssende doelIn de loop van de tijd verloor de zomp zijn betekenis en in een speeltuin, eenals skelterbaan, een In Plaatselijke Groep Twente zo’n twintig ’De reden dat wij kinderboerderij eenspringkussen, subsidieaanvraag stelling van LEADER om de cultuurhistorie, werkgelegenheid, 1942 is het laatste exemplaar naar het Openluchtmuseum en wat uitheemse dieren bieden wij onze bezoekers waar kinderen allerlei informatie over het thema Holten en Hellendoorn. Hoewel ze verschillende functies Jan Pastink is lid van de Plaatselijke Groep Wil Paalman-Fronenbroek van Projectaanvrager Gerrit het project ’De reden datWoordvoerster wij als kinderboerderij een subsidieaanvraag stelling van om de cultuurhistorie, werkgelegenheid, 1942Harbers is gebracht, hetvan laatste exemplaar naar het Openluchtmuseum bij LEADER ingediend, is dat de springkussen, educatieve ruimte recreatie en toerisme en samenwerking op hetRijssenplatteland te in Arhhem waar het tijdens oorlogshandelingen een horecagelegenheid én een educatief centrum personen uitLEADER de gemeenten Twenterand, LEADERWierden, West Twente: dehebben Stichting Kinderboerderij Dondertman in Holten: ”Enterse Waarf”: een speeltuin, een skelterbaan, een In de Plaatselijke Groep West Twente zitten zo’n twintig ”Dier en Voeding” kunnen vinden.’ bekleden, hebben ze en allemaal binding met en gevoel bij te recreatie en toerisme samenwerking op het platteland bij LEADER hebben ingediend, is datover de educatieve ruimte in Arhhem gebracht, waar hetertijdens oorlogshandelingen versterken.’ annex speelhonk van de kinderboerderij in alle opzichten helaas is verwoest. Daardoor waren helemaal geen waar kinderen allerlei informatie het thema Holten en Hellendoorn. Hoewel ze verschillende functies een horecagelegenheid én een educatief centrum personen uit de gemeenten Twenterand, Wierden, Rijssende ontwikkeling van het platteland en begrijpen ze2007 de LEADER-gemeente doelIn demeer loop van devonden tijd verloor de zomp zijn betekenis en in ’Toen Twenterand in werd, annex speelhonk ’De eigenlijk perde toeval ontstane kinderboerderij aan ’Het is bijna niet te geloven, maar zo’n 200 jaar versterken.’ van kinderboerderij in alle opzichten helaas is verwoest. Daardoor waren er helemaal niet meer voldoet: te oud, te klein, veel te vochtig en zompen en dat we jammer. Een zomp wasgeen en Voeding” kunnen vinden.’ bekleden, hebben ze allemaal binding met en gevoel ben ik gevraagd om lid te bij worden van de Plaatselijke ”Dier de voet allerlei van de Holterberg is in tien jaar tijdhet uitgegroeid geleden had Enter niet minder dan drie werven waar kinderen informatie over thema Holten en Hellendoorn. Hoewel ze verschillende functies stelling van LEADER om de cultuurhistorie, werkgelegenheid, ’De reden dat wij als kinderboerderij een subsidieaanvraag 1942 is het laatste exemplaar naar het Openluchtmuseum niet meer voldoet: te oud, te klein, veel te vochtig en zompen meer en dat vonden we jammer. Een zomp was niet meer volgens de huidige eisen. Daarom willen we iets mystieks geworden. Daarom hebben we 25 jaar geleden Groep West Twente. ben doelveehouder, heb daarnaast tot een plek waar jaarlijks zo’n 80.000 bezoekers op en lagen er 121 zompen in de haven, waarmee het verloor de zomp zijn betekenis de ontwikkeling van platteland enzien begrijpen zeIk de In de loop van de tijd en in ”Dier en Voeding” kunnen vinden.’ bekleden, hebben zehet allemaal binding met en bij te ’Je moet LEADER alsgevoel recreatie en toerisme en samenwerking op het platteland LEADER hebben ingediend, is dat deonze educatieve ruimte één van de grootste in Arhhem gebracht, waar het tijdens oorlogshandelingen een boerderijcamping en boerderijappartementen enbij afkomen. zien het onder andere als taak om binnenhavens van Nederland graag een nieuwWij multifunctioneel gebouw neerzetten, de Regionale Stichting Enterse Zomp opgericht met als niet meer volgens de huidige eisen. Daarom willen we iets mystieks geworden. Daarom hebben we 25 jaar geleden ’De reden dat als kinderboerderij subsidieaanvraag stelling van LEADER om de cultuurhistorie, werkgelegenheid, 1942 isloop het laatste exemplaar naar het Openluchtmuseum ik heb jaren in het LTO-bestuur gezeten als portefeuillejongewij kinderen om te leren gaan meteen dieren, zodat dit was. De zomp was een zeilend vrachtschip dat in die de ontwikkeling van het platteland en begrijpen ze de doelIn de van de tijd verloor de zomp zijn betekenis en in versterken.’ annex speelhonk van de leven kinderboerderij in alle opzichten helaas isvan verwoest. Daardoor waren eropgericht helemaal geenals maareen zo’nhen gebouw kost geld. Ophelpen aanraden van een doelde een werf tegoederen bouwen en Enterse weer een zomp in de vaart met graag nieuw multifunctioneel gebouw neerzetten, Regionale Stichting Zomp houderop ”verbreding landbouw”. in hun verdere kan in deeducatieve omgang metinruimte tijd een ideaal vervoersmiddel was. een duwtje inplatteland de rug’teIk keek dus al gerichter recreatie en LEADER toerismeom ende samenwerking het bij LEADER hebben is dat de in Arhhem gebracht, waar hetnaar tijdens oorlogshandelingen stelling van cultuurhistorie, werkgelegenheid, ’De reden dat wij Naast alsteingediend, kinderboerderij een subsidieaanvraag 1942 is het laatste exemplaar het Openluchtmuseum niet meer voldoet: oud, te klein, veel te vochtig en zompen meer en dat vonden we jammer. Een zomp was naar de ontwikkeling van het platteland. mensen. de meest voorkomende boerderijdieren subsidieaanvragen gespecialiseerd bureau in Rijssen te brengen. In 1986 is weliswaar een zomp in het naburige maar zo’n gebouwvan kost geld. Op aanraden van in doel een werf te bouwen en weer een zomp in de vaart annex speelhonk dedieren kinderboerderij in LEADER. alle een opzichten versterken.’ helaas is verwoest. er helemaal geen en wat uitheemse bieden wij onze bezoekers recreatie en toerisme en samenwerking op het platteland te bij LEADER hebben ingediend, isgedaan dat de op educatieve ruimte in Arhhem gebracht, waar hetwaren tijdens oorlogshandelingen wij daarom een beroep Rijssen gerealiseerd, maarDaardoor wilden graag een werf niethebben meer volgens de huidige eisen. Daarom we iets mystieks Daarom hebben we 25 jaar geleden ’Wij hebben in ieder geval gespecialiseerd bureau inwillen Rijssen te brengen. Ingeworden. 1986 iswij weliswaar een zomp in in het naburige een speeltuin, een skelterbaan, een springkussen, In de Plaatselijke Groep West Twente zitten zo’n twintig subsidieaanvragen niet meer voldoet: te oud, te klein, veel te vochtig en zompen meer en dat vonden we jammer. Een zomp versterken.’ annex speelhonk van de kinderboerderij in alle opzichten helaas is verwoest. Daardoor waren er helemaal geen Enter, zodat er weerStichting zompen Enterse in het dorp kunnen wordenmet was ’Zes maal per jaar komt de Plaatselijke bij elkaar nieuw multifunctioneel gebouw neerzetten, horecagelegenheid én een educatief centrum personen uitGroep de gemeenten Twenterand, Wierden, Rijssen-graag een een de Regionale Zomp opgericht als hebben wij daarom een beroep gedaan op LEADER. Rijssen gerealiseerd, maar wij wilden graag een werf in veelmystieks aan hengeworden. gehad’ Daarom hebben we 25 jaar geleden volgens de huidige eisen. Daarom willen we iets waar kinderen allerlei informatie over het Holten en Hellendoorn. Hoewel ze functies niet niet meer voldoet: te oud, te klein, veel tethema vochtig zompen meer enbouwen dat vonden we jammer. Eeninzomp was Ik meer wist ons project aansluit bijaanraden de doelstelling vanen gebouwd.’ en nemen we alle projectaanvragen door. We kijken ofverschillende de maar zo’ndat gebouw kost geld. Op van een in doel een werf te en weer een zomp deworden vaart Enter, zodat er weer zompen in het dorp kunnen ’Zes maal per jaar komt de Plaatselijke Groep bij elkaar ”Dier en Voeding” kunnen vinden.’ bekleden, hebben ze allemaal binding met en gevoel bij graag een volgens nieuw multifunctioneel neerzetten, de Regionale Stichting Enterse Zomp opgericht als LEADER voor wat betreft ons educatieve, recreatieve en aanvragen bij de doelstellingen van LEADER passen en dus niet meer de huidige eisen.gebouw Daarom we mystieks hebben 25 met jaar geleden de ontwikkeling van het platteland en begrijpen ze de doelIn de loop van de tijd iets verloor de zomp zijn betekenis in Daaromeen subsidieaanvragen gespecialiseerd inwillen Rijssen te brengen. Ingeworden. 1986 isenweliswaar zompwe in het naburige Ik wist dat gebouw onskarakter. project aansluitOp bijverschaft debureau doelstelling vanin gebouwd.’ en nemen we alle projectaanvragen door. We kijken of de aan maar zo’n kost aanraden een doel een werf te bouwen en zoiets weer een zomp vaart toeristische devan kinderboerderij LEADER-waardig zijn. Als eenstelling project niet mooi initiatief natuurlijk, maar kostopgericht geld. in de van nog LEADER om helemaal de cultuurhistorie, werkgelegenheid, ’De reden dat wij Bovendien alsgeld. kinderboerderij een subsidieaanvraag 1942 is het laatste’Een exemplaar naar het Openluchtmuseum graag een nieuw multifunctioneel gebouw neerzetten, de Regionale Stichting Enterse Zomp met als hebben wij daarom een beroep gedaan op LEADER. Rijssen gerealiseerd, maar wij wilden graag een werf in voor wat onsnodig educatieve, recreatieve en in Arhhem gebracht, aanvragen de voldoet, doelstellingen LEADER passen enadviezen dus op het plattelandLEADER en toerisme en samenwerking te werkplekken bij LEADER hebben ingediend, is dat educatieve waar het tijdens oorlogshandelingen en betreft dat is hard inde een gebied waar steeds debij eisen plaatsenvan wijrecreatie accenten en geven Zoveel geld dat het particulier niet elkaar tezomp brengen subsidieaanvragen gespecialiseerd bureau inruimte Rijssen te brengen. In te 1986 is weliswaar een zomp in in hetdenaburige maar zo’n gebouw kost Op aanraden van een in doel een werf bouwen en bij weer vaart versterken.’ annex speelhonk vangeld. de kinderboerderij in alle opzichten helaas is verwoest. Daardoor waren er helemaal geenzompen Enter, zodat er weer in heteen dorp kunnen worden ’Zes maal per jaarzijn. komt deeen Plaatselijke Groep bijhelemaal elkaar aan toeristische karakter. Bovendien verschaft de kinderboerderij LEADER-waardig Als project nog niet ’Een mooi initiatief natuurlijk, maar zoiets kost geld. meer agrarische bedrijven ophouden. zodat de aanvrager zijn plan kan bijschaven en meer kans Dus toen weInvia de gemeente provincie over dewerf hebben wijnietdaarom eente beroep gedaan opinen LEADER. Rijssen wij en wilden graag een in meer voldoet: oud,er te mee klein, te vochtig zompen meer enwas. dat te vonden wegerealiseerd, jammer. Een zomp was subsidieaanvragen gespecialiseerd bureau Rijssen brengen. 1986 ismaar weliswaar een zomp in het naburige Ik wist dat ons project aansluit bij veel de doelstelling van gebouwd.’ en we op alletoekenning projectaanvragen door. kijken of de werkplekken is hard nodig een gebied de nemen eisen plaatsen accenten enWe geven adviezen Zoveel het particulier niet elkaar te brengen niet en meerdat volgens de huidige eisen.in Daarom willen we waar steedsiets mystieks geworden. Daaromgeld hebbendat 25 jaar geleden en zagen krijgt van een subsidie. Als de Plaatselijke LEADER-mogelijkheden hoorden dat we aan zodat erweweer zompen het bij dorp kunnen worden ’Zes maalvoldoet, per jaar komt de wij Plaatselijke Groep bijLEADER elkaar hebben voor wijgraag daarom een beroep gedaan op LEADER. en de Regionale StichtingEnter, Rijssen gerealiseerd, wij in wilden graag een werf in ’Je moet zien als een nieuw multifunctioneel gebouw neerzetten, Enterse Zomp opgericht met maar als LEADER wat betreft ons educatieve, recreatieve aanvragen bij de doelstellingen van LEADER passen en dus meer bedrijven er mee ophouden. zodat de Groep aanvrager zijn plan kan bijschaven enkijken meer kans was. Dus toen we via de gemeente over de eenprojectaanvragen project geschikt vindt, geven wij eenof positief de meeste criteria-eisen voldeden, hebbenen weprovincie een subsidie Ik ’Ik wistagrarische dat ons project bijaanraden de doelstelling van gebouwd.’ en nemen wejaar alle door. We de maar zo’n gebouwaansluit kost geld. Op van een in doel een werf te bouwen en weer een zomp in de vaart Enter, zodat er weer zompen in het zoiets dorp kunnen worden ’Zes maal per komt deeen Plaatselijke Groep bijhelemaal elkaar wist dat ons project aansluit een duwtje in de rug’ toeristische karakter. Bovendien verschaft de kinderboerderij LEADER-waardig zijn. Als project nog niet aan ’Een mooi initiatief natuurlijk, maar kost geld. advies aan de provincie. Daar wordt uiteindelijk besloten aangevraagd voor de bouw van een werf en een nieuwe krijgt op toekenning van een subsidie. Als depassen Plaatselijke subsidieaanvragen gespecialiseerd bureau in Rijssen te brengen. In 1986 is LEADER-mogelijkheden weliswaar een zomp in het naburige hoorden en zagen dat we aan LEADER voor watwijbetreft ons educatieve, recreatieve aanvragen bij de doelstellingen van LEADER en dus Ik wist dat ons aansluit bijgedaan de doelstelling van en gebouwd.’ en nemen projectaanvragen door. We kijken of de hebben een beroep op LEADER. maar wij wilden graag een werf in kort en onze werkplekken enproject datdaarom is hard nodig in een gebied waar steedsRijssen gerealiseerd, de eisen voldoet, plaatsen wijtoegekend accenten en geven adviezen Zoveel geld dat particulier niet subsidieaanvraag bij elkaarwe te brengen ofwe eenalle subsidie wordt of niet.’ zomp. De werf staat erhet sinds Groep een project geschikt geven wij een positief de criteria-eisen voldeden, hebben een subsidie bij de doelstelling van LEADER’ toeristische karakter. Bovendien verschaft de kinderboerderij LEADER-waardig zijn. Als eenvindt, project nog helemaal aan Groep bij elkaar LEADER ’Eenmeeste mooi initiatief natuurlijk, maar zoiets kost geld. Enter, zodat er weer zompen in het dorp kunnen worden ’Zes maal niet per jaar komt deen Plaatselijke voor wat betreft ons educatieve, recreatieve en aanvragen bij de doelstellingen van LEADER passen dus bedrijven er mee ophouden. zodat de aanvrager zijn plan kan bijschaven en meer kans door. We kijken of demeer agrarische Dus toenvan wede via de gemeente enwerf over de voorwas. de inrichting ruimtes invan de een werf enprovincie deen nieuw advies aan de provincie. Daar wordt uiteindelijk besloten aangevraagd voor de bouw een nieuwe Ik wist dat ons project aansluit bij de doelstelling van gebouwd.’ en nemen we alle projectaanvragen werkplekken en dat is hard nodig in een gebied waar steeds de eisen voldoet, plaatsen wij accenten en geven adviezen Zoveel geld dat het particulier niet bij elkaar te brengen karakter. Bovendien verschaft de kinderboerderij LEADER-waardig zijn.van Alsniet een nog helemaal ’Een mooi initiatief maar LEADER voor wat betreft ons educatieve, recreatieve en aanvragen bij de doelstellingen van LEADER passen en dustoeristische te bouwen zomp heeft alnatuurlijk, een positief advies van kost dedatgeld. ’Het is trouwens datof LEADER het hele projectaan krijgt op toekenning eenzoproject subsidie. Als niet de Plaatselijke LEADER-mogelijkheden hoorden enzoiets zagen we aan of een subsidie wordt toegekend niet.’ zomp. De werf staat er sinds kort en onze subsidieaanvraag toeristische karakter. Bovendien verschaft de kinderboerderij LEADER-waardig zijn. Als een project nog niet helemaal aan natuurlijk, maar zoiets kost geld. meer agrarische bedrijven er mee ophouden. zodat de voldoet, aanvrager zijn plan40% kan bijschaven envan meer kans was. Dus toen we viaparticulier deZijgemeente en provincie over de werkplekken en dat is 467.500 hard nodig in een steeds’Een mooi initiatief de eisen accenten en adviezen Zoveel geld dat het niet bij elkaar te brengen Plaatselijke Groep gekregen. vinden onshebben project LEADERfinanciert. Maximaal van de kosten het project Onze begroting van euro voor hetgebied nieuw waar te bouwen Groep een projectplaatsen geschiktwij vindt, geven wijgeven een positief de meeste criteria-eisen voldeden, we subsidie werkplekken en dat is hard nodig in een gebied waar steeds de eisen voldoet, plaatsen wij accenten en geven adviezen Zoveel geld dat het particulier nietinrichting bij elkaar te brengen voor de van dehoorden ruimtes en in de werfdat en een de nieuw krijgt op toekenning vanplan eengemeente subsidie. Als deen Plaatselijke LEADER-mogelijkheden zagen we aande agrarische bedrijven er ophouden. zodat de aanvrager kan bijschaven meer kans was. Dus en toen we via de gemeente en provincie over aangezien het over de werkgelegenheid stimuleert, wordt door zijn LEADER, en gesubsidieerd. multifunctionele gebouw, een uitkijktoren en de uitbreiding was. Dus toen wewaardig meer agrarische bedrijven ermee mee ophouden. zodat deprovincie aanvrager zijn plan kan bijschaven en meer kans meer via de gemeente provincie de advies aan de provincie. Daar wordt uiteindelijk besloten aangevraagd voor de bouw van een werf en een nieuwe te bouwen zomp heeft al een positief advies van de ’Het is trouwens niet zo dat LEADER het hele project krijgt op toekenning van een subsidie. Als de Plaatselijke LEADER-mogelijkheden hoorden en zagen dat we aan Groep een geschikt geven positief In overleg de meeste criteria-eisen voldeden, we een subsidie de plattelandsontwikkeling toeristen en recreanten Deproject andere 60% moet de aanvrager zelf opbrengen. van de skelterbaan tot miniverkeerstuin is door LEADER krijgt toekenning van eenvindt, subsidie. Alswij deeen Plaatselijke LEADER-mogelijkheden hoorden enhebben zagen dat we aan of eenop subsidie wordt toegekend ofGroep niet.’ zomp. Dehebben werf staat erversterkt, sinds kort en onze een geschikt vindt, geven wij een positief Onze begroting van 467.500 euro voor het nieuw te bouwen de meeste criteria-eisen voldeden, we een subsidie Plaatselijke Groep gekregen. Zij vinden onssubsidieaanvraag LEADERfinanciert. Maximaal 40% van de kosten vanproject het besloten project advies een aan de provincie. Daar wordt uiteindelijk aangevraagd voor de bouw van een werf enproject een nieuwe aantrekt en een cultuuren natuureducatie aanhebben scholieren biedt. ’ met de gemeente kunnen niet-commerciële initiatieven in goedgekeurd, kwaliteitsverbetering van onze aangevraagd voor ’Ik wistwaardoor dat ons de project aansluit Groep project geschikt vindt, geven wijdeeen positief meeste criteria-eisen we een subsidie advies aan provincie. Daar wordt uiteindelijk besloten de de bouw van werf en een van nieuwedevoldeden, voor de inrichting ruimtes in de werf en de nieuw waardig aangezien het de werkgelegenheid stimuleert, wordt LEADER, gemeente en gesubsidieerd. multifunctionele een uitkijktoren en de uitbreiding De werf staat erzomp. aanmerking voor meer subsidie. moet LEADER kinderboerderij gebouw, wordt de natuureducatie ofniet.’ een subsidie Je wordt toegekend of niet.’ sinds kortDe en onze subsidieaanvraag of een door subsidie wordtkomen toegekend ofprovincie werf staatde erbouw sinds korteen en onze subsidieaanvraag advies aan de provincie. Daar wordt uiteindelijk besloten aangevraagd voor van werf en een nieuwe bij deversneld, doelstelling van LEADER’op een zomp. te bouwen zomp heeft al een positief advies van de ’Het is trouwens niet zo dat LEADER het hele project vande de in ruimtes in de werf enkomen de nieuwvoor versterkt, plattelandsontwikkeling toeristen De andere 60% moet de aanvrager zelf opbrengen. In overleg vanhoger de skelterbaan miniverkeerstuin is door LEADER zien alswordt een duwtje in de rug.’ je aanmerking een LEADERplan wordt tot gebracht en de recreatieve waarde wordt voor de inrichting’Wil voor deDe inrichting van de ruimtes in de werf en en derecreanten nieuw of een subsidie toegekend of’Het niet.’ zomp. werf staat en onze subsidieaanvraag bouwen zomp heeft al een positief advies van gekregen. de er sinds kort is trouwens niet zo dat LEADER het hele project Plaatselijke Groep Zijstadium vinden ons LEADERfinanciert. Maximaal 40% van de kosten van het project Onze begroting van 467.500 euro voor het nieuw te aantrekt en cultuuren aanjeproject scholieren biedt. ’ met detrouwens gemeente kunnen initiatieven in goedgekeurd, waardoor de kwaliteitsverbetering vanbouwen onze te verbeterd. Kortom, toekomstperspectief!’ dan moet je alheeft inLEADEReennatuureducatie vroeg met Plaatselijke Groepsubsidie, gekregen. Zij vinden ons project Maximaal 40% van de kosten van het project Onze begrotingwe vanhebben 467.500 euro voor het nieuw te bouwen te bouwen zomp al een positief advies van ’Het is niet zo datniet-commerciële LEADERfinanciert. het hele project voor de inrichting van de ruimtes in de werf en dede nieuw waardig aangezien het de werkgelegenheid stimuleert, wordt door LEADER, gemeente en provincie gesubsidieerd. multifunctionele gebouw, een uitkijktoren en de uitbreiding het de werkgelegenheid stimuleert, wordt door LEADER,over gemeente en provincie gesubsidieerd. multifunctionele gebouw, een uitkijktoren en de uitbreiding op een waardig aangezien aanmerking komen voor meer subsidie. Je moet LEADER kinderboerderij wordt versneld, de natuureducatie goed onderbouwde idee naar de Plaatselijke Groep of ’Er moet niet te makkelijk worden gedacht het aanPlaatselijke Groep gekregen. Zijpositief vindenadvies ons project financiert. Maximaal van de kosten van het project Onze begroting van 467.500 euro voor hetLEADER nieuw te bouwende plattelandsontwikkeling te bouwen zompenheeft al een van deLEADER’Het is trouwens niet 40% zo dat LEADER het hele project versterkt, toeristen recreanten De andere moet de In aanvrager zelf opbrengen. In overleg van de skelterbaan tot miniverkeerstuin is door de plattelandsontwikkeling De andere 60% moet de aanvrager zelf opbrengen. overleg van deplan skelterbaan tot door LEADER de LEADER-coördinator gaan, wantversterkt, zij kunnen je aan en recreanten vragen van een Een60% projectaanvrager ’Wij willen mensen dieminiverkeerstuin ook en metde het plan is lopen om een wordt zien alsdoor een duwtje ingemeente deLEADER-subsidie. rug.’ en provincie hoger wordt gebracht recreatieve waarde ’Wil je in aangezien aanmerking komen voor eentoeristen LEADERaantrekt en cultuur- en natuureducatie aan scholieren biedt. met devan gemeente kunnen niet-commerciële initiatieven inmultifunctionele goedgekeurd, waardoor deeuro kwaliteitsverbetering van de onzeuitbreiding waardig het de’ werkgelegenheid stimuleert, wordt LEADER, gesubsidieerd. gebouw, een uitkijktoren en Plaatselijke Groep gekregen. Zij vinden ons project LEADERfinanciert. Maximaal 40% van de kosten het project Onze begroting van 467.500 vooreerst hetbij nieuw te bouwen aantrekt en cultuuren natuureducatie aan scholieren met de gemeente niet-commerciële initiatieven in goedgekeurd, waardoor de kwaliteitsverbetering van onze nuttige informatie helpen die noodzakelijk is voor het moet goedkunnen weten wat hij wil, zijn plannen goed omschrijven subsidie aan te vragen, adviseren om zichzelf na aanmerking komen voor meer subsidie. Je moet LEADER verbeterd. kinderboerderij wordt versneld,toekomstperspectief!’ de natuureducatie op een subsidie, dan moet je al in een vroeg stadium met je biedt. ’ Kortom, we hebben de plattelandsontwikkeling versterkt, toeristen en recreanten De andere 60% moetgemeente de aanvrager zelf opbrengen. In overleg van de skelterbaan tot gebracht miniverkeerstuin is door LEADER waardig aangezien het de werkgelegenheid stimuleert, wordt door LEADER, en provincie gesubsidieerd. multifunctionele gebouw, een uitkijktoren enbij de uitbreiding zien alsJe eenmoet duwtje in de achteraf rug.’ hoger plan wordt en de recreatieve wordt komen vooreen een LEADERaanmerking komen voor meer LEADER kinderboerderij wordt versneld, de natuureducatie op een ’Wil je in aanmerking maken van goed beleidsplan. Wijde hebben in ieder en bij toekenning van desubsidie. subsidie de onkosten goed te gaan of hun idee voldoet aan de criteriawaarde die LEADER goed onderbouwde idee naar Plaatselijke Groep of biedt. ’ ’Er moet niet te makkelijk worden gedacht over het aanje aantrekt al in plattelandsontwikkeling een vroeg stadium met jeen natuureducatie verbeterd. Kortom, wede hebben toekomstperspectief!’ enhen cultuuraan scholieren met de gemeente kunnen niet-commerciële initiatieven in is goedgekeurd, waardoor kwaliteitsverbetering van onze subsidie, dan moet de versterkt, toeristen recreanten De andere 60% moet aanvrager zelf opbrengen. In overleg vangelden, deplan skelterbaan tot is door LEADER geval aan gehad.’ verantwoorden. voor de totale kosten want voor eenminiverkeerstuin paarmet schommels een speeltuin zien als van een duwtje in de deMaar rug.’40% subsidie wordt gebracht en de recreatieve waarde wordtgoed onderbouwde ’Wil je de inPlaatselijke aanmerking LEADER-jeenaan idee naar Groep ofkomen ’Er moet niet te makkelijk worden gedacht over het aan- hoger deveel LEADER-coördinator gaan,voor wanteen zij kunnen vragen een LEADER-subsidie. Een projectaanvrager ’Wij willen mensen die ook het planvoor lopen om een aanmerking komen voor meer subsidie. Je moet LEADER kinderboerderij wordt versneld, de natuureducatie op een aantrekt cultuuraan scholieren met de gemeente niet-commerciële waardoor de van onze de LEADER-coördinator gaan, wanten zij kunnen je aan LEADER-subsidie.inEen projectaanvrager goedgekeurd, ’Wij willen mensen die ookkwaliteitsverbetering metaan het plan lopen om een die moeitekunnen meer dan waard.’ vragen van eeninitiatieven hoef je denk ik niet bijhebben LEADER te kloppen.’ subsidie, dan moet jeenalnatuureducatie in een vroeg stadium met het je biedt. ’ verbeterd. Kortom, we toekomstperspectief!’ nuttige dievoor noodzakelijk is voor moet goed hijrug.’ wil, zijn plannen omschrijven subsidie aan te vragen, adviseren om eerst bijwaarde zichzelf na nuttige informatie helpen is voor helpen het komen moet goedgoed weten wat hij wil, zijn plannen goed omschrijven subsidie aangebracht te vragen, adviseren om eerst bij zichzelf na zien als een weten duwtjewat in de ’Wildiejenoodzakelijk ininformatie aanmerking een LEADERhoger plan wordt en de recreatieve aanmerking voor meer subsidie. Je over moet LEADER kinderboerderij wordt versneld, de natuureducatie opwordt een onderbouwde naar de Plaatselijke Groep of ’Er nietkomen te makkelijk worden gedacht het maken van een goed goed beleidsplan. Wij hebben in iederidee en onkosten bij toekenning van deaansubsidie de onkosten achteraf goed te gaanidee of hunvoldoet idee voldoetaan aan de criteria die bijdie LEADER maken van een goed beleidsplan. Wij hebben in ieder en moet bij toekenning van de subsidie de achteraf goed te gaan of hun de criteria bij LEADER subsidie, dan moet je komen al in eenvoor vroeg stadium je verbeterd. Kortom, we toekomstperspectief!’ zien als van een een duwtje in de rug.’ hoger plangelden, wordt gebracht enschommels de recreatieve waarde wordtgeval veel aan hen gehad.’ ’WilLEADER-coördinator je in aanmerking LEADER-met verantwoorden. Maar 40% subsidie voor de totale kosten is want voor hebben een paar voor een speeltuin de gaan, wanteen zij kunnen je aan vragen LEADER-subsidie. Een projectaanvrager ’Wij willen mensen die ook met het plan lopen omspeeltuin een geval veel aan hen gehad.’ verantwoorden. Maar 40% subsidie voor de totale kosten is gelden, want voor een paar schommels voor een die moeite meer dan waard.’ hoef je denk ik niet bij LEADER aan te kloppen.’ goed onderbouwde de Plaatselijke Groep ’Er moet niet te makkelijk worden gedacht over het aansubsidie, dan moethelpen jeidee al innaar een vroeg stadium met het jeof verbeterd. Kortom, we hebben toekomstperspectief!’ nuttige informatie die noodzakelijk is voor moet goedmeer wetendan watwaard.’ hij wil, zijn plannen goed omschrijven subsidie aan te vragen, adviseren om eerst bij zichzelf na die moeite hoef je denk ik niet bij LEADER kloppen.’ de LEADER-coördinator gaan, zij kunnen je aanof vragen van LEADER-subsidie. projectaanvrager ’Wij willen mensen die ook metaan hetteplan lopen om een goed onderbouwde naarwant de Plaatselijke ’Er moet nieteen te makkelijk worden Een gedacht overachteraf het aan-goed maken van een goedidee beleidsplan. Wij hebbenGroep in ieder en bij toekenning van de subsidie de onkosten te gaan of hun idee voldoet aan de criteria die bij LEADER nuttige informatie helpen die want noodzakelijk is voor het moet goed weten wat hij wil, zijn plannen goed omschrijven subsidie aan te vragen, adviserenhet omplan eerst bij zichzelf de LEADER-coördinator gaan, zij kunnen je aan vragen van een LEADER-subsidie. Een projectaanvrager ’Wij willen mensen die ook lopen omspeeltuin eenna geval veel aan hen gehad.’ verantwoorden. Maar 40% subsidie voor de totale kosten is gelden, want voor een paarmet schommels voor een maken van een goed beleidsplan. Wij hebben in ieder en bij goed toekenning van de de onkosten goed te gaan of hun idee voldoet aan de criteria die bij LEADER nuttige informatie helpen die noodzakelijk is voor het moet wetendan watwaard.’ hijsubsidie wil, zijn plannen goedachteraf omschrijven subsidie aan te vragen, adviseren bij zichzelf na die moeite meer hoef je denk ik niet bij LEADER aanom te eerst kloppen.’ geval gehad.’ verantwoorden. subsidiedevoor de totale kostengoed is gelden, want paar schommels voor speeltuin makenveel vanaan eenhen goed beleidsplan. Wij hebben in ieder en bij toekenningMaar van 40% de subsidie onkosten achteraf te gaan of hunvoor ideeeen voldoet aan de criteria dieeen bij LEADER Meer informatie Wierden Antje Grolleman die moeite meer dan waard.’ hoef je denk nieteen bij LEADER aan te kloppen.’ geval veel aan hen gehad.’ verantwoorden. Maar 40%?subsidie voor de totale kosten is Twenterand gelden, wantikvoor paar schommels voor een speeltuin

’Wij hebben in ieder geval veel aan hen gehad’ ’Wij hebben in ieder geval ’Wij hebben in ieder geval veel aan hen gehad’ ’Wij hebben in ieder geval veel aan hen gehad’ veel aan hen gehad’

’Je moet LEADER zien als een duwtje in de rug’ ’Je moet LEADER zien als ’Je moet LEADER zien als een duwtje in de rug’ ’Je moet LEADER zien als een duwtje in de rug’ een duwtje in de rug’

’Ik wist dat ons project aansluit bij de doelstelling van LEADER’ ’Ik wist dat ons project aansluit ’Ik wist dat project aansluit bij ons de doelstelling van LEADER’ ’Ik wist dat ons project aansluit bij de doelstelling van LEADER’ bij de doelstelling van LEADER’

Meer informatie ? Klik bij de gemeentelijke website Klik bij de gemeentelijke website bij het ’zoekvenster’ op LEADER. bij het ’zoekvenster’ op LEADER. neem contact op met een van Of neem contact op met eenOfvan de contactpersonen: de contactpersonen:

die moeite meer dan waard.’ Meer informatie ?

Twenterand Wierden Debby Stevens / Gerja Rozendaal, Jan ten Tije, tel. (0546) 58 08 91 Debby / Gerja Rozendaal, ten Tije, tel. (0546) 58 08 91 hoefStevens je denk ik niet bij LEADER aan teJan kloppen.’ tel. (0546) 84tel. 05(0546) 23 /84 840505 23 /22 84 05 22 Hellendoorn Hellendoorn Rijssen-Holten Paul Goudberg, tel. (0548) 63 04 53 Rijssen-Holten Paul Goudberg, tel. (0548) 63 04 53 Freja van der Lugt, tel. (0548) 85 44 05 Twenterand Wierden Freja van der Lugt, tel. (0548) 85 44 05

Antje Grolleman LEADER coördinator LEADER coördinator Zuid Twente en West Twente Zuid Twente en West Twente tel. 06 11 47 95 52 tel. 06 11 47 95 52 leaderwesttwente@hellendoorn.nl

leaderwesttwente@hellendoorn.nl

Antje Grolleman


HeJ_23-12-09  

K E R S T S H O W www.hellendoorn-journaal.nl Oplage 17.500 exemplaren www.hellendoorn-journaal.nl Oplage 17.500 exemplaren Winter De kerstw...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you