Page 1

Glanerbrug

Magazine

H E T D I G I TA L E M A G A Z I N E VA N G l a n e r b r u g 0 4 - 0 9 - 2 0 1 8

HĂŠt zine Maga voor

rbrug

Glane

Gogbot

Open Dag Brandweer

Martijn Fischer in Brilmansdennen Open Monumentendag

Ouders Autisme Steunen Elkaar


Weer Overwegend grijs, buien: Het is overwegend bewolkt en er trekken buien over het land. Vanmiddag is daarbij in het zuidoosten en oosten kans op onweer. Het wordt 19-21 graden. In de loop van de middag klaart het vanuit het westen langzaam op en wordt het meest droog. Morgen is er een mix van zon en stapelwolken. Met 16-19 graden is het de minst warme dag van de week. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

Vrijdag 7 september 11° /18°

7

Zaterdag 8 september 9° / 19°

6

Zondag 9 september 11° / 22°

7

Maandag 10 september 12° / 23°

7

Dinsdag 11 september 14° / 24°

6

Woensdag 12 september 14° / 24°

7

Donderdag 13 september 12° / 23°

8


Glanerbrug

Magazine

Colofon

Uitgeverij HTL BV LosserMagazine.nl Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo 074-259 66 33 Advertentie info: Maurice Weustink 06-51 420 945 Hans Hondtong, 06-51 940 450 info@LosserMagazine.nl Vormgeving: Floor Santman Maurice Weustink Redactie: Annemarie Aufderhaar Ben Kogelman/BeVaProductions H’drn Floor Santman Hans Hondtong info@LosserMagazine.nl

INHOUD 24 Cultuur 32

Cartoon: Leo Kemper Persberichten en beeldmateriaal die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukteals digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding.

Sport 40

3

Het Losser Magazine is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 06 51 940 450 www.regionaleuitgeversgroep.nl Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Losser Journaal en Hart van Glanerbrug, De Transportkrant, Welkom in Twente en diverse Specials.

Natuur Nieuws & Achtergrond: 2 Kerkdiensten pagina: 19 Uitagenda pagina: 58


GOGBOT presenteert highlights van de 15e editie, 6-9 sept. 2018 GOGBOT, festival voor kunst, muziek en creatieve technologie, viert de 15e editie met spectaculaire acts en installaties, int ernationale primeurs en heel veel jong talent. Vier lange dagen en nachten met exposities, live acts, symposia, talks, lectures, awards, cinema, workshops, parties en meer. Het centrale thema van GOGBOT 2018 is FUTURE FLASH 200, From Frankenstein to Hyperbrain. GOGBOT flitst terug naar het jaar 1818 toen Mary Shelly haar roman Frankenstein schreef, de geboorte van de cyborg, maar kijkt vooral kritisch naar de toekomst, nu onze wereld steeds sneller wordt aangejaagd door Artificial Intelligence (A.I.), robotics en human enhancements.

4

Voor meer informatie en de lijst met bevestigde deelnemers zie: www.gogbot.nl Officiele opening: donderdag 6 september, 20.00 uur Oude Markt Enschede. GOGBOT wordt mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van: Gemeente Enschede, Provincie Overijssel, Mondriaan Fonds, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Universiteit Twente, Saxion


GOGBOT, festival voor kunst, muziek en creatieve technologie

55


Jongerenpanel geeft aan b

6

De scholen beginnen bijna. Voor brugklassers betekent dit dat ze een nieuwe route naar school moeten afleggen. Dit kan spannend zijn, dus geven ouderejaars advies aan brugklassers.


t advies brugklassers

De zomervakantie voorbij en de eerste scholen zijn weer begonnen. Brugklassers moeten wennen, want ze gaan een nieuwe route naar school afleggen. Vanaf 12 jaar moeten scholieren dubbel zoveel kilometers reizen van en naar de middelbare school. Gemiddeld negen kilometer en zijn ze daarvoor 36 minuten onderweg. Tachtig procent van de jongeren legt de route af per fiets (Bron: transport en mobiliteit, 2016). Daarnaast fietsen brugklassers vaak zonder hun ouders naar school en sommige leerlingen gaan zelfs naar een andere stad of een ander dorp voor hun middelbare school.

Het is moment waarbij er meer ongelukken kunnen gebeuren. Aangezien de afstand langer is en jongeren minder begeleiding krijgen tijdens het fietsen. Jongerenpanel geeft advies Het jongerenpanel van jongerenorganisatie TeamAlert geeft advies aan de toekomstige brugklassers. Jongeren tussen 13 en 19 jaar formuleerden de volgende tips: ‘Goed de tijd nemen. Zodat je precies kan uitstippelen hoeveel tijd het kost om op school te komen.’ ‘Een goede fiets regelen en de route eventjes bestuderen op Google Maps.’ ‘Zorg dat je fiets in

orde is.’ Verder raden de jongeren aan 9292 te bekijken als je met het openbaar vervoer gaat, op tijd een OV-chipkaart aan te vragen en de route alvast een keer te oefenen. Daarnaast is het ook voor automobilisten en andere weggebruikers belangrijk rekening te houden dat de scholen weer zijn begonnen. Er is dus een groep jongeren die een nieuwe route aflegt. Als de brugklassers de tips opvolgen van de ouderejaars zijn ze in ieder geval goed voorbereid.

7


Open dag Brandw kazerne Ensched Zaterdag 8 september houdt Brandweer Twente van 11.00 tot 16.00 uur een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Enschede op Spaansland 20. Aanstaande zaterdag zetten we de deuren open voor het grote publiek en organiseren we een open dag. Onze brandweermensen zijn trots op onze kazerne en willen dit graag aan iedereen laten zien. Programma In en rondom de kazerne laat de brandweer de gehele dag door diverse demonstraties zien. Zo zijn er verschillende blusdemonstraties, zoals bij vlam in de pan en brand in een wasdroger. We simuleren een crash door een auto uit een kraan te laten vallen, waarna je kunt zien hoe de brandweer te werk gaat bij een verkeersongeval. Het duikteam van Brandweer Twente is aanwezig met een duikcontainer en duikboot. Bekijk brandweerdrone Argus en diverse specialistische voertuigen uit de regio waaronder de industriĂŤle hoogwerker van kazerne Enschede. Verder geeft de brandweer advies over brandveiligheid bij jou thuis. Ook kun je een kijkje nemen in de kazerne op diverse afdelingen. Voor de kinderen Op de open dag is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen heeft de brandweer een leuk blusspel en een springkussen. Ook vindt de prijsuitreiking van de kleurplaatwedstrijd deze dag plaats. Kortom, er is genoeg te beleven voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Parkeren In verband met de verwachte drukte en beperkte parkeergelegenheid verzoekt de brandweer bezoekers om lopend, met de fiets of het openbaar vervoer te komen.


weer Twente de

9


Diverse modellen direct leverbaar

Diverse modellen direct leverbaar

Voortsweg 31, 7523 CC, Enschede www.elzingawonen.nl


Herinneringen Mijn schoolvriend Hans werd dit jaar 65 jaar, een mooi moment om hem na al die jaren weer eens te bellen. Tot mijn grote schrik hoorde ik dat hij al drie jaar in een verpleeghuis woont en dat contact met de buitenwereld nihil is. Tranen sprongen in mijn ogen toen zijn vrouw me dit vertelde. Twee weken later belde zijn broer: “Hans is overleden.” Die avond begon het mijmeren dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Weet je nog dat we samen op de kleuterschool zaten? Dat we op ’t Rot samen in dezelfde straat woonden? Dat we in de eerste klas les kregen van juffrouw Langenhuizen en dat meester Boswinkel onze hoofdmeester was? Dat we die brave meester plaagden, hem opbelden en voor de gek hielden? Dat we lid werden van de net opgerichte padvindersclub. Dat we bij die groep samen bij de Panters zaten en dat jij je kleine accordeon had meegenomen naar het kamp? Dat we allebei tijdens dat kamp weigerden om melk te drinken en dat ik vanwege heimwee door jou getroost moest worden? Hansie en Henkie waren een twee-eenheid. We deden samen een poging om een dorpskrantje te beginnen, interviews met o.a. de dominee en de bewoners van het Blekershuisje. We speelden samen in het schoolbandje en mochten optreden in de ‘grote zaal’ van Ons Gebouw. Als jochies schminkten we ons als zwarte piet om de kleintjes in de buurt te verrassen met een handvol pepernoten. We maakten zelf vliegers en verkochten die met een vlieggarantie, we hadden allebei duiven en werden lid van een heuse postduivenclub. We werden verliefd op hetzelfde meisje; gelukkig bleek het een tweeling en hadden we allebei zo ongeveer hetzelfde vriendinnetje. We haalden kattenkwaad uit, klommen ’s avonds stiekem in de TADbussen die bij jou in de buurt geparkeerd stonden, we zochten en vonden nesten met eieren die we uitbliezen en als trofeeën aan een touwtje hingen. We woonden nog maar koud in Brabant of jij kwam op je brommer 200 kilometer naar ons gereden. Je eerste woorden waren: wonen jullie aan het eind van de wereld? Als dienstplichtig militair werd je gelegerd in Raamsdonksveer, vlakbij onze Brabantse woonplaats. Je trouwde met die mooie Ursula en ik mocht aanwezig zijn. We werden ouder, gingen meer en meer onze eigen weg. In 1995 dreigde Brabant onder water te lopen en jij belde ons op: als je moet evacueren, kom gerust naar Losser. Echte vriendschap. Geweldig Hans. Je hebt het aardse leven moeten verlaten maar je laat mij achter met een hoofd vol boeiende verhalen en gedachten aan bijzondere avonturen. Dag Hans; wat hebben we samen een mooie jeugd gehad. Henk Poelakker (woont sinds 1969 in Brabant en mijmert over zijn jeugdjaren in Losser) henkpoelakker@gmail.com


CDA wil oplossing voor asbestopslag De Statenfractie van het CDA in Overijssel wil dat het vele asbest dat van daken wordt gehaald niet langer alleen maar wordt opgeslagen. Er moet een definitieve oplossing komen om het asbest te recyclen.

12

Het CDA wil weten hoeveel asbest er in Overijssel ligt opgeslagen en waar dat asbest dan ligt. Er zijn inmiddels methoden om asbest te recyclen, maar die lijken nog in een prematuur stadium te zijn. Statenlid Bouwien Rutten: ‘Omdat de provincie Overijssel een ambitie heeft op het gebied van circulaire economie willen we graag van het College van Gedeputeerde Staten weten of Overijssel hier geen voortrek-

kersrol in zou moeten spelen’. Het CDA denkt aan proeven met verschillende manieren van recycling. Niet doorschuiven Vanaf 2024 moet heel Overijssel asbestvrij zijn. “Het zou onwenselijk zijn als alle asbest die in de komende jaren nog wordt verwijderd alleen maar wordt opgeslagen. We moeten op zoek naar een structurele oplossing voor dit probleem. We willen dit niet doorschuiven

en onze toekomstige generaties met dit probleem opzadelen”, legt Rutten uit. Asbest symposium Om het onderwerp verder uit te diepen organiseren de Statenfracties van het CDA in Gelderland, Drenthe en Overijssel op 1 oktober een bijeenkomst over asbest om alle partijen die te maken hebben met asbestverwijdering en -verwerking bij elkaar te brengen.


13


14


15


Ouders Autisme Steu sa

16


unen Elkaar amen aan de wandel! Bent u ook ouder van een kind met autisme? Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert wandelingen voor OASE (Ouders Autisme Steunen Elkaar). Binnen OASE worden ouders van kinderen met autisme in contact gebracht met andere ouders van kinderen met autisme. OASE boort de bron van kennis en ervaring van ouders van kinderen met autisme aan. Samen wandelen biedt de mogelijkheid elkaar tips te geven en het levert nieuwe inzichten op. De eerstvolgende wandeling vindt plaats op vrijdag 21 september vanaf de parkeerplaats van restaurant de Sallandse Berg, Grotestraat 285 in Nijver-

dal. We verzamelen telkens vanaf 9.45 uur, vertrekken om 10.00 uur voor de wandeling. Tegen 11.00 uur zijn we terug om verder in gesprek te gaan onder het genot van een kop koffie of thee. De volgende wandeling vindt plaats op 23 november vanaf dezelfde locatie en op hetzelfde tijdstip. Bent u ook ouder van een

kind met autisme? Meld u dan aan voor deze ontspannende wandeling bij Evenmens, informele zorg voor elkaar te Nijverdal. U bent van harte welkom! Aanmelden kan bij Herma Spoolder, medewerker OASE bij Evenmens, informele zorg voor elkaar. E-mail: hspoolder@evenmens.nl of via telefoonnummer 0548-638830

17


DE

M O Z ZE

? T I F ER

Start nu voor 1 euro!*

* Geldig bij inschrijving van 7 mei t/m 22 mei 2018. Vraag in de club naar de voorwaarden.


Kerkdiensten Tijd

Woensdag 5 september Losser H. Maria Geboorte Kerk Pastoor Daggenvoorde De Lutte St. Plechelmus Kerk Pastor Jacobs Eucharistie-viering

9:30u

19:00u

9:30u

10:00u

Overdinkel H. Gerardus Majella Kerk Eucharistieviering

18:30u

Glane St. Ephrem Kapel Morgendienst

7:00u

St. Ephrem Kapel Eucharistie-viering

7:45u

St. Ephrem Kapel Middagdienst

12:00u

St. Ephrem Kapel Vesper

17:00u

St. Ephrem Kapel Completen

22:00u

Zaterdag 8 september Losser H. Maria Geboorte Kerk Hulpbisschop Hoogenboom + BerbĂŠe Dameskoor + Rozenkransgebed

7:00u

St. Ephrem Kapel Middagdienst

12:00u

St. Ephrem Kapel Vesper

17:00u

Losser H. Maria Geboortekerk Pastor Rekveld Herenkoor

9:00u

Protestantse Gemeente Losser Ds. J. W. Bekhof-Smit

Vrijdag 7 september Glanerbrug OLV van de H. Rozenkrans Kerk Pastor Rekveld Dameskoor

Glane St. Ephrem Kapel Morgendienst

Zondag 9 september

Donderdag 6 september Overdinkel H. Gerardus Majella Kerk ParochiĂŤle werkgroep

Tijd

11:00u

De Lutte St. Plechelmus Kerk Pastor Schraven Plechelmuskoor

Glanerbrug OLV van de H. Rozenkrans Kerk Pastor van Balen Herenkoor

10:00u

9:00u

10:30u

Protestantse Gemeente Glanerbrug 10:00u Eredienst + kindernevendienst Overdinkel Protestantse Gemeente Overdinkel 10:00u Ds. E. v. Houwelingen Glane St. Ephrem Kapel Morgendienst

8:00u

St. Ephrem Kapel Eucharistie-viering

8:45u

St. Ephrem Kapel Middagdienst

12:00u

St. Ephrem Kapel Vesper

17:00u

19


Maak van de straa Buiten spelen is belangrijk voor kinderen. Maar dan moet er wel ruimte zijn om vlak bij huis veilig te kunnen spelen. Het project Kinderstraat dat in 2014 startte is nog steeds succesvol in de gemeente Hellendoorn. Een Kinderstraat mag op 4 momenten in het jaar voor een paar uur afgesloten worden voor verkeer. Zo krijgen kinderen extra veel ruimte om op straat te spelen. Voor het aanko-

20

mende seizoen is er voor straten, buurtverenigingen en overige organisaties nog voldoende ruimte om ook een Kinderstraat te worden. Activiteiten U richt samen met uw buurtbewoners uw Kinderstraat in. In overleg met

De Welle bepaalt u welke dagen de Kinderstraat actief is en welke activiteiten er georganiseerd worden.

De Welle biedt ondersteuning op het gebied van


at een Kinderstraat het: -Beschikbaar stellen van een klein activiteitenbudget per Kinderstraat -Aanleveren van hekken voor het afzetten van de Kinderstraat -Beschikbaar stellen van promotiemateriaal om de

Kinderstraat onder de aandacht te brengen Aanvragen Aan het opgeven voor een Kinderstraat zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met het sportbuurtwerk van De Welle. U

krijgt dan een informatiepakket en inschrijfformulier om uw aanvraag te bevestigen. Meer informatie of aanmelden via: E: m.zink@stichtingdewelle. nl T: 06-46540025.

21


KWF-collecteweek 2 t/m 8 september

22

Vanaf zondag organiseert KWF Kankerbestrijding de grootste collecte van Nederland. Ruim 80.000 vrijwilligers gaan van 2 t/m 8 september de straat op om geld op te halen voor kankeronderzoek. Elke euro die onze collectanten ophalen, draagt bij aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiĂŤnten. Zo brengen we samen de dag dichterbij dat er niemand meer sterft aan kanker. NPO Radio 2 doet verslag van onze actie. Collecteren met een persoonlijke reden Kanker raakt ons allemaal: maar liefst 1 op de 3 mensen krijgt kanker. Daardoor loopt iedere collectant met een eigen motivatie en doet iedereen met een persoonlijke reden iets in de collectebus. Ook Thijs Kroezen (24) geeft aan de collectant. Hij kreeg 6 keer kanker, de eerste keer op zijn 14e. “Tijdens de KWF-collecteweek wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Die zorgen ervoor dat meer mensen in de toekomst de ziekte overleven.

Feiten & cijfers Hoewel de overlevingskansen stijgen, is kanker nog altijd doodsoorzaak nummer 1. Enkele feiten en cijfers: - 1 op de 3 mensen krijgt kanker; - Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker; - Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 64% nu; - KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland; - Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waaraan circa 800 wetenschappers fulltime werken; - Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro. De collectant van KWF komt in de week van 2 t/m 8 september aan de deur, in winkelcentra, op drukke plekken in het stadshart of bij evenementen. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Collectant gemist? Online doneren kan via kwf.nl/doneer


Braderie op ‘t Bouwhuis Op woensdag 5 september 2018 wordt op ‘t Bouwhuis weer de jaarlijkse “Braderie” gehouden. ’t Bouwhuis is een onderdeel van De Twentse Zorgcentra waar 375 mensen met een verstandelijke beperking wonen. De bewoners kunnen op deze dag weer genieten van een keur aan activiteiten. En is tevens voor iedereen toegankelijk. De Braderie die ooit in het klein is begonnen, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echt evenement. Naast het zoeken tussen oude rommel zijn er ook kramen waar eigen gemaakte producten te koop zijn. Verder is er live muziek. En zullen diverse artiesten en de brandweer met de politie Enschede present zijn om hun medewerking te verlenen bij het invullen van deze dag. Er is nog plek vrij voor het inrichten van enkele kramen. Aanvang: Plaats:

10.00 uur tot 12.00 uur 13.00 uur tot 16.00 uur ’t Bouwhuis Welnaweg 100 7524 AK ENSCHEDE

Hebt U nog vragen of wilt u zelf meedoen, neem dan contact met; Gerard Veldscholte, telefoon (088) 430 6396 / (06) 22608845 e-mail : Gerard.Veldscholte@detwentsezorgcentra.nl

Radio Kortman Verkoop en reparatie van T.V Audio en huishoudelijke apparatuur

Gronausestraat 1287 Glanerbrug

053 - 4611275


Erfgoed verlicht Oldenzaal Op zaterdag 8 en zondag 9 september is de Landelijke Open Monumentendag. Naast de openstelling van diverse monumenten zijn er dit jaar een aantal bijzondere activiteiten te bezoeken.

Plechelmus in the spotlight In de avond van 8 september wordt het erfgoed van Oldenzaal op een bijzondere manier in the spotlight gezet. In samenwerking met Stichting Nieuwe

Twentse Kunst organiseren Tourist Info Oldenzaal en het Palthe Huis ‘Erfgoed verlicht Oldenzaal’. De Plechelmusbasiliek, het plein voor museum het Palthe Huis en een gedeelte van de tuin worden

4 24

Cultuur


l Open Monumenten Dag zaterdagavond 8 september tussen half 9 en half 12 kleurrijk verlicht. Ook pendelt een kinderwagen heen en weer tussen de Plechelmusbasiliek en het Palthe Huis om eveneens op andere panden te pro-

jecteren. Deze interactieve projectie reageert op de structuren zoals patronen in het metselwerk en gaat de interactie aan met mensen die hij tegen komt.

De deelnemende kunstenaars zijn Stichting Nieuwe Twentse Kunst, Alex Prooper en NachtNova. Foto: impressie van het werk van Nachtnova dat die avond te zien zal zijn.

25


Expositie ‘Tek voor Cultuur

26


kenen als baken’ in Huis en Bestuur Vrijdag 7 september zal wethouder Anja van den Dolder de expositie ‘Tekenen als baken’ in het huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal feestelijk openen. De expositie is de vierde in een serie ‘De keuze van’ waarin inwoners van de gemeente Hellendoorn worden uitgenodigd werk van een of meer professionele kunstenaars te selecteren uit het bestand van ArtOverijssel. De Nijverdalse Natasja Klink – zelf actief in de grafische en communicatiebranche - koos het werk van Lies van Dam (1981) uit Deventer. Lies heeft een passie voor tekenen. ‘Tekenen als baken’ toont grote

werken, die haar de ruimte geven om al tekenend te reizen, te dromen en nieuwe avonturen te beleven. “Alles is mogelijk en dat geeft een enorme vrijheid. Ik doe ontdekkingen en kan mezelf verrassen. Langzaam bouw ik een plek op, de buitenwereld bestaat niet meer en ik beweeg me vrij in de tekening. Hier is alles volkomen vanzelfsprekend. Ik schakel haast automatisch over op een andere manier van denken: veel

intuïtiever en gevoelsmatiger. In het tekenen voel ik me thuis.” Tekenen als baken om te dwalen én weer terug te keren. De expositie is geopend tot en met 30 november tijdens de openingsuren van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Die zijn in ieder geval van maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.


Martijn Fischer in Open Brilmansdennen

28

Met in het voorprogramma Samantha Steenwijk, bek Met de herfst in aantocht gaat bij ons op vrijdag 7 september het dak er nog een keer helemaal af! Martijn Fischer kennen we van zijn rol als AndrĂŠ Hazes in de hit-musical Hij Gelooft In Mij. In 2015 speelde hij dezelfde rol in de film Bloed, Zweet & Tranen, waarmee

hij een Gouden Kalf won. Op televisie e het witte doek is hij te zien in o.a. Baan Afblijven!, Gooische Vrouwen, Vrijlande als zanger Tony Kroeze in de serie Bage & Bubbels. Martijn gaat samen met band op clubt door Nederland om de grootste hits va


nluchttheater

29

kend van The Voice of Holland

en ntjer, en els

tour an

Hazes te vertolken. Met songs als De Vlieger, Zij Gelooft In Mij, Een Beetje Verliefd, Zeg Maar Niets Meer en Ik Meen ‘T wordt het één groot meezingfestijn! Onze zaal is geopend vanaf 19.45 uur. Komt u met de auto dan parkeert u uw

auto (gratis) het beste bij de sportvelden en het zwembad. Het adres is: Bookholtlaan 11 in Losser. Kaarten kosten € 20,00 in de voorverkoop en € 23,00 aan de kassa


Hammer dj’s bren Platenlabel Ensis Records lanceert binnenkort het housenummer ‘Tonight’ van dj’s Whomadehouse uit Den Ham. Vanaf 21 augustus is de

30


ngen houseplaat uit plaat van de heren wereldwijd verkrijgbaar op downloadportals als Spotify, iTunes en Beatport. DEN HAM – Het dj- en producerduo bestaat uit Ramon Wind en Jost Oordt. De twee Hammenaren werken vaak in hun studio aan het maken van muziek. Het nummer Tonight is onderdeel van de derde editie van dance-album Only Big Room.

Oost-Europees dancelabel dat zich richt op het uitbrengen en promoten van dancemuziek. Eerder werden de door Ensis Records uitgebrachte nummers al gedraaid door ‘grote jongens’ uit de djwereld, zoals Hardwell, Blasterjaxx, Quintino en KURA.

Ensis Records, de platenmaatschappij die het nummer uitbrengt, is een groot

Volg de heren op http://instagram.com/ whomadehouse

31


Verkoop van de seizoenkaarten v

32 32

Sport


van FC Twente Vrouwen gestart

33 Voor het seizoen 2018-2019 is de verkoop van de seizoenkaarten van FC Twente Vrouwen gestart. Voor â‚Ź25,- ben je verzekerd van toegang tot de thuiswedstrijden van de vrouwen(er worden uitsluitend kaarten voor staanplaatsen verkocht!). Bestellen via deze link:


Foto: GP Autosport.nl De jaarlijkse uitgave van de Hellendoornrally “Shake Down” staat weer voor de deur. De “R” zit weer in de maand, de “R” van rally. In dat kader staat het Keizerserf in Nijverdal op zaterdag 8 september weer in het teken van autosport en de rallysport in het bijzonder. Meerdere teams presenteren zich, met de nadruk op de plaatselijke en regionale toppers. Ook is er aandacht voor streekgenoten die actief zijn in andere takken van de autosport, zoals op het circuit en in de autocross. Vanaf 09.00 uur staan de auto’s opgesteld tegenover de Hema, op de kruising van het Keizerserf en de Willem Alexanderstraat. Vanaf 10.00 uur verzorgt HOI Radio diverse uitzendingen live vanaf het Hema terras, met

natuurlijk een voorbeschouwing op de Eurol Hellendoorn Rally en interviews met de diverse aanwezige rijders en navigators. Rallyteams. Diverse teams hebben hun medewerking toegezegd. Velen zien dit evenement als een mogelijkheid zich te presenteren aan het publiek en een praatje te maken met hun fans en sponsoren. Deze mogelijkheid hebben ze tijdens de rally vaak niet. Een vaste waarde bij de Shake Down is de equipe Altena/Aaltink, dit jaar met een “nieuw” opgebouwde Opel Manta na een incident met een overstekende boerenschuur in de rally van Hardenberg. Hun concurrent in dezelfde klasse, Edwin Wolves brengt nu eens zijn Opel Kadett mee,


Hellendoorn Rally “shake down” nadat hij vorig jaar met zijn Manta aanwezig was. Voor het eerst aanwezig is de Mitsubishi Evo 4 van Angelique auf den Haar. Dit is dezelfde auto die Piet van Hoof bestuurt in het Nederlands Kampioenschap. Het Deltion College is vertegenwoordigd met de vertrouwde Mitsubishi Evo 10, wederom met Gerard Tijink achter het stuur. Bas van Kamperdijk is aanwezig met de Fiësta “proto” van V.d. Heuvel motorsport. Team Weversport komt met één van hun Skoda R5’s, die in de Eurol R5 Challenge tijdens de rally ingezet wordt. Verschillende disciplines vertegenwoordigd. Naast de regionale smaakmakers op rallygebied zijn ook andere disciplines van de autosport vertegenwoordigd. De EK racetruck

van het team Kreeft/Leverink komt naar Nijverdal, samen met de Ginaf van het Riwald Dakar Team. Cross Team Peter Cents Haarle is aanwezig met hun sprinter, door twee Hayabusa blokken aangedreven. Lohuis Autosport heeft diverse PTC auto’s bij zich, naast de Golf die ingezet wordt in de endurance cup. Deelnemen? Wilt u met uw race/rally team meedoen aan de Shake Down op 8 september? Meld u dan aan bij Hema Nijverdal en presenteer uw team.


Hertruiters Succesvol!

36 Afgelopen week en weekend waren het de ruiters van PSV Hertruiters die de prijzen pakten. Milan Elshof ging van start in Haaksbergen op het zomerconcours van Isidorusruiters. Hij reed met zijn paard Iris in de dressuur klasse L1 twee

mooie proeven. De jury beloonde deze met 199 en 193,5 punten en hij wist beide keren de eerste prijs te bemachtigen. Ook Dylan Veurink was succesvol in Haaksbergen. Hij won bij de Bixie dressuur klasse A met zijn pony een eerste

en een tweede prijs. Frank Hosmar maakte zijn debuut in de Grand Prix klasse met zijn paard VarioHippiQue’s Wise Guy. Tijdens de Subtop-wedstrijd in Houten behaalde hij 64,24% en mocht daarmee de eerste prijs in ontvangst nemen.


Schaken voor 55-plussers Op woensdag 5 september 2018 starten we weer met de wekelijkse schaakochtenden voor 55 plussers in “De Cirkel” Nijkerkendijk 17 (appartementengebouw) Nijverdal. Elke woensdagochtend is er van 09,00 tot 11,30 uur gelegenheid om, in een gezellige sfeer, een partij schaak te spelen. Er wordt zoveel mogelijk gespeeld tussen schakers van gelijke sterkte. Hierdoor zijn de partijen vaak spannend en geven veel spelplezier. Kortom een leuke ochtend hersengymnastiek die het denkvermogen jong houdt. Iedereen van 55 jaar of ouder, zowel vrouw als man, die geïnteresseerd is en op een ontspannen wijze wil genieten van dit boeiende spel is welkom. Kom gerust en geheel vrijblijvend eens een kijkje nemen, het verplicht tot niets. De gastdames van stichting De Welle ont-

vangen u graag met een kop koffie. Wilt u meer weten neem dan contact op met:

G.J. Stokvis, tel. 0548-616730, e-mail g.j.stokvis@home.nl

37


Strong Kiddy’s bij Het Ravijn Op 5 en 6 september is er een themaweek tijdens het Ouder- en Kindzwemmen in zwembad Het Ravijn, ‘Strong kiddy swim’. Aan het eind van deze les worden er persoonlijke onderwaterfilmpjes gemaakt. Met nieuwe, uitdagende ma-

terialen kunnen de kinderen klimmen, klauteren, zingen en spelen. Op deze manier leren ze spelenderwijs en in kleine stapjes om te gaan met water ter bevordering van de zelfredzaamheid. Strong kiddy swim is op woensdagochtend tijdens

het inloopuur van 09.00 10.00. Dit uur is voor kinderen in de leeftijd van 3 maanden tot 4 jaar. Op donderdagochtend zijn de lessen ingedeeld in leeftijdscategorieën. Er is dan ook oppas aanwezig voor eventuele andere kinderen. 09.00 - 09.30 uur voor kinde-


Meer informatie staat op www.hetravijn.nl ren van 3 - 9 maanden 09.30 - 10.00 uur voor kinderen van 9 - 18 maanden 10.00 - 10.30 uur voor kinderen van 1½ - 2½ jaar 10.30 - 11.00 uur voor kinderen van 2½ - 4 jaar Samen genieten Ouder- en kindzwemmen

is een heerlijk moment om samen te genieten en alle aandacht te richten op het kind. Ook leuk voor opa’s en oma’s. Snellere doorstroom ZwemABC Kinderen die over een langere periode hebben deel-

39

genomen aan Ouder- en Kindzwemmen kunnen vanaf 4-jarige leeftijd doorstromen naar de ZwemABC-lessen. Zij zijn tijdens de Ouder- en Kindlessen al vertrouwd geraakt met water en hebben daardoor een voorsprong opgebouwd.


Landleven fietstoch

40

Natuur


ht De Lutte

Op zondag 16 september wordt er weer een Landleven Fietstocht gehouden. Ook dit jaar is er weer een afwisselend programma samengesteld met verrassende en mooie bedrijven om te bekijken, uiteraard zijn er onderweg heerlijke proeverijen. Deelnemers kunnen genieten van de landelijke omgeving van de zuidkant van De Lutte en Losser. De route is 30 km en gaat o.a. door de natuurgebieden Boerskotten, Fleerderhoek, Lossers Voetpad en het buitengebied van Losser. Op de route zijn maar liefst 7 stops, zo is er koffie met lekkers op een prachtige plek, wordt er een bezoek gebracht aan een bijzondere Bed and Breakfast, is er bij een zorgboerderij een warme hap. De fietsers brengen een bezoek aan Groei en Bloei op cultuurpark Erve Kraesgenberg. Daarna gaat de route naar een horecagelegenheid voor een drankje en is er nog weer een stop voor een warme hap en bezichtiging bij een bedrijf in De Lutte waar de fietsers een verrassing meekrijgen. Als afsluiting een ijsje in het centrum van De Lutte. Ga je mee fietsen? Geef je van tevoren op bij VVV De Lutte (i.v.m. maximum aantal deelnemers). De start is tussen 10.00-12.00 uur bij VVV De Lutte, Plechelmusstraat 14, de deelname bedraagt â‚Ź 16,50 inclusief de hapjes, kinderen t/m 12 jaar â‚Ź 12,50. Meer informatie en aanmelden kan via: 0541-551160 of info@vvvdeluttelosser.nl

41


Maaien met de zeis Voor particulieren en vrijwilligers die het gras in alle rust en stilte willen maaien organiseert Landschap Overijssel op zaterdag 22 september 2018 de cursus “Maaien met de zeis� in de omgeving van De Lutte in Twente. Aanmelden hiervoor kan via www. landschapoverijssel.nl/kennisrijk.

42

Zeisen, kunst en ambacht Maaien met de zeis doe je niet zomaar. Het vraagt goed gereedschap, kennis van de techniek en gevoel voor de zeis. Vroeger werd de kunst van het zeisen overgedragen van vader op zoon. Nu geeft Landschap Overijssel jaarlijks een cursus om de techniek van het maaien met de zeis over te dragen. Maaien met de zeis heeft zo zijn voordelen. Zo kom je met de zeis makkelijk in hoekjes en bij stroken gras onder afrasteringdraden. Ook op natte plekken kun je met de zeis goed uit de voeten. Tot slot, niet onbelangrijk, geeft het maaien met de zeis een kick, omdat je het zeisen goed beheerst en het een ambachtelijk gevoel geeft. In de praktijk wordt vaak de bosmaaier gebruikt, maar deze is in aanschaf duurder, gebruikt brandstof en produceert een flinke hoeveelheid lawaai. Voor de stilte liefhebbers op het platteland bieden we dan ook graag het leren maaien met de zeis als alternatief aan. Cursus Landschap Overijssel geeft deze cursus op zaterdag 22 september in de omgeving van De Lutte. De cursus duurt van 9.30 tot ongeveer 15.30 uur. Tijdens de cursus leer je niet alleen het zeisen


in Twente

maar ook het haren van de zeis, zodat de zeis scherp blijft. Tevens is een mobiele smid aanwezig die je eigen zeis op je lengte en houding afstelt. De kosten van deze cursus zijn €75,-. Vrijwilligers van Landschap Overijssel betalen €40,-. Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats van deze excursie. Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer

43

dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 54 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.


Schaap en meer, Kunst en Na Wonderryck Twente

44


atuur in Natura Docet Programma rondom EXPOSITIE DIERBAAR Tot eind december dit jaar is de expositie Dierbaar te zien in museum Natura Docet Wonderryck Twente. In deze tijdelijke tentoonstelling wordt natuur, kunst en design met elkaar verbonden. Het werk van kunstenaars Rebecca Geskus en Erna van Sambeek en objecten uit de museumcollectie zijn samengebracht. Er ontstaat een dialoog tussen kunst en natuur. Basis van het werk is wol, vilt en gerecyclede materialen. Ook het nieuwste kunstwerk van Erna van Sambeek DNA Denekamp heeft onlangs een prominente plek in de expositie gekregen. Het werk is gemaakt van lokaal materiaal: schapenwol van Scottish Blackface schapen van de kudde van Stroothuizen, en haar dat de kunstenaar van de kappers Studio Flexxup en Salon Chez Nicole heeft gekregen. Daarnaast zijn de zogenaamde zwarte tenten van geweven geitenhaar voor beide kunstenaars een inspiratiebron. Nomadenvolkeren van Noord-Afrika tot China gebruiken deze tenten tot op de dag van vandaag. Op zondag 9 september zijn beide kunstenaars en de leveranciers van de wol de Scottish Blackface Schapen van Schaapskudde Stroothuizen, aanwezig in en rond het museum. Tijdens deze dag ontdek je de weg van wol, van schaap tot kleed. Rondleidingen, Workshops en Demonstraties: Kijk voor meer informatie op onze website : www.wonderryck.nl

45


Vechtdal Fietsvierdaa

4 t/m 7 september, keuze uit arrangementen, 40 o


agse

of 60 km, één of meerdere dagen

Voor de 20e editie van de ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse 2018 zijn weer verschillende prachtige routes uitgezet. Er zijn kortere (40 km) en langere (60 km) fietsroutes. Alle routes hebben hun eigen thema en ook zijn ze geheel gemarkeerd zodat de fietsroutes eenvoudig zijn te volgen. De routekaarten worden, per dag bij de start uitgereikt. Elke dag kan men bij de start bepalen de korte of langere fietsroute te fietsen en wordt er extra informatie over de bezienswaardigheden langs de route uitgedeeld. Tijdens de routes komen behalve de veelzijdige en prachtige omgeving ook molens, boerderijen, musea, galerieën, bijzondere tuinen aan bod. Vele deuren staan open, soms met gratis toegang of flinke korting. Routes en startplaatsen Tijdens de ANWB Vechtdal Fietsvierdaagse wordt er alle dagen vanuit een andere startplaats gestart. Meer informatie vindt u op de pagina startplaatsen. Er kan dagelijks gestart worden tussen 8.30 en 11.30 uur. Om 17.00 uur sluit de laatste stempelpost. Alleen op dag twee van de fietsvierdaagse zijn er twee startplaatsen. Op elke dag tijdens de vierdaagse is er voldoende gratis parkeergelegenheid op de terreinen van de startcampings. De parkeerplaatsen worden op de meeste invalswegen door middel van borden (P Vechtdal Vierdaagse) aangegeven. De routes en startplaatsen zijn: 4 september 2018: De Loop van de Vecht Start: Camping de Beerze Bulten, Kampweg 1 in Beerze 5 september 2018: : De Loop van de Reest Deze dag kunt u kiezen uit 2 startplaatsen, camping Si-Es-An, De Haar 7 in Balkbrug en camping het Stoetenslagh, Elfde Wijk 42 in Rheezerveen 6 september 2018: De Loop van de Grens Start: Camping ’t Veld, Grote Beltenweg 15 in Rheeze 7 september 2018: De Loop van de Regge Start: Camping Bergzicht, Dalmsholterweg 4 in Giethmen. Meer informatie is aan te vinden via www.vechtdalfietsvierdaagse.nl.

47 47


Door de bomen het b Geniet van de (na)zomer op de Sallandse Heuvelrug en wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer. Samen dwaal je door de bossen en over de heide, en stop je bij de mooiste vergezichten. Onderweg vertelt de gids je over de cultuurhistorie van deze streek en natuurlijk over de bewoners van dit gebied, zoals ree en de vele vogelsoorten. Dinsdag 4 september en zondag 9 september is er de gelegenheid om mee te gaan met een natuurgids. Geniet van het bos, de prachtige vergezichten en het

48

on-Hollandse landschap op de Sallandse heuvelrug. De start van de wandelingen is bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. De lengte van de wandeling is rond de 4 a 5 kilometer. Kosten voor volwassenen 4,- euro en 2,50 voor de kinderen t/m 12 jaar. De Sallandse heuvelrug biedt u bergen aan natuur.

Aanme staatsb zomer

Na de binnen Buiten trum.


bos zien

elden via de website: https://www. bosbeheer.nl/activiteiten/salland/ rwandeling-sallandse-heuvelrug

wandeling is het heerlijk bijkomen n of op het terras bij het restaurant ngewoon Lekker in het BuitenCen-

49


50

Pootjebaden in de Reg Foto: Leo Kemper


gge

51


EnschedeCentraal

ZOMERRECES

In verband met de zomervakantie zijn er de komende weken géén vergaderingen van gemeenteraad en commissies. De eerstvolgende vergaderingen na het zomerreces zijn de Stedelijke commissie van maandag 17 september en de stadsdeelcommissie Zuid van dinsdag 18 september. Meer hierover leest u in de bekendmakingen in de Huis aan Huis van woensdag 12 september. De gemeenteraad Enschede wenst u allen een fijne en gezonde zomervakantie! Volg de gemeenteraad Enschede via Twitter: @raad053 en #raad053

WMO/RAAD

De openbare september-vergadering van de Wmo-raad Enschede vindt plaats op woensdag 12 september as. van 10.00 tot 11.00 uur in zaal 77 van het Stadhuis. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De agenda en de stukken kunnen vanaf vrijdag 7 september as. worden ingezien op www.wmoraadenschede.nl.

STROOIKAART GLADHEIDBESTRIJDING

Winter 2018-2019 ligt nog ter inzage Begin juli hebben we bekend gemaakt dat de concept strooikaart gladheidbestrijding 2018-2019 ter inzage ligt van 2 juli tot en met 21 september 2018. Dit bericht brengen wij u nogmaals onder de aandacht. Op de strooikaart staan alle wegen en routes aangegeven waarop we de komende winter de gladheidbestrijding uitvoeren. Door wijzigingen in bijvoorbeeld verkeerssituatie, busroutes, fietspaden of uitbreiding van (woon)wijken kunnen ieder jaar veranderingen optreden in de strooikaart. Digitaal in te zien In het door de gemeenteraad vastgestelde Beleidsplan Gladheidbestrijding (d.d. 8-12-2014) staan de uitgangspunten voor te strooien wegen en fietspaden in het winterseizoen in de gemeente Enschede. De strooikaart is volgens dit beleid opgebouwd. Op www. enschede.nl staat onder ‘gladheid’ de complete tekst van het Beleidsplan Gladheidbestrijding en is de concept strooikaart 2018-2019 in te zien. Wijzigingen De belangrijkste wijziging is dit jaar de wijziging van de lijnbusroute 4 en 5 in Stadsveld. De oude rijksweg Haaksbergerstraat wordt nu door de gemeente gestrooid, de nieuwe N18 door Rijkswaterstaat. Zienswijze indienen Schriftelijke zienswijzen kunt u tot uiterlijk 21 september 2018 indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders (p/a DF-S&B-Gladheidbestrijding, Postbus 20, 7500 AA Enschede).

VERGUNNINGEN EN MELDINGEN

ALGEMEEN

Inzien / afspraak maken Wilt u een van de aanvragen, besluiten, vergunningen of meldingen (met uitzondering van meldingen kappen) inzien neemt u dan contact met ons op. Dit kan digitaal via vergunning@enschede.nl of telefonisch via nummer 053 4817100. U kunt de stukken dan digitaal toegestuurd krijgen, of op afspraak inzien bij de balie van het Stadskantoor

afd. Concerncommunicatie t.a.v. redactie gemeentepagina Postbus 20, 7500 AA Enschede redactie@enschede.nl Bezorgklachten Huis aan Huis: Telefoon: 053-4842446

enschede.nl

Bezwaren indienen Indien bezwaar kan worden ingediend, dan kunt u het bezwaarschrift richten aan het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20, 7500 AA te Enschede. U wordt verzocht bij correspondentie het beschikkingsnummer, dat achter het adres staat, te vermelden. Door het indienen van een

bezwaarschrift wordt de werking van de vergunning niet geschorst. Daarvoor dient naast het indienen van een bezwaarschrift een verzoek om voorlopige voorziening (in tweevoud) te worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel (Team Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle). Beroep instellen Indien beroep kan worden ingesteld, dan kunt u het beroepschrift richten aan de Rechtbank Overijssel (Team Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle). Door het instellen van beroep wordt de werking van de vergunning en ontheffing niet geschorst. Daarvoor dient naast het indienen van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening (in tweevoud) te worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel (Team Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle). A

INGEDIENDE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR DE ACTIVITEIT(EN):

STADSDEEL CENTRUM - Koningsplein 1 (V-2018-5275): het realiseren van een entree (ingediend d.d. 23 augustus 2018) STADSDEEL NOORD - Harenbergweg ('t Vaneker, kavel 60) (V-20185279): het bouwen van een woonhuis met kantoorruimten (ingediend d.d. 23 augustus 2018) - Lekstraat 52 (V-2018-5329): het bouwen van een overkapping (ingediend d.d. 27 augustus 2018) - Roombekerveld 33 (V-2018-5292): het vergroten van een hal en het bouwen van 4 garageboxen en het verbreden van de uitrit (ingediend d.d. 26 augustus 2018) - Vanekerbeekweg (Kavel 56, 't Vaneker) (V-2018-5296): het bouwen van een woonhuis en het aanleggen van een in-/uitrit (ingediend d.d. 24 augustus 2018) - Wulpstraat 9 (V-2018-5286): het plaatsen van dakkapel (ingediend d.d. 24 augustus 2018) STADSDEEL OOST - Hoek Keppelerdijk en Zuid Esmarkerrondweg (V-2018-5356): het vellen van 8 bomen (ingediend d.d. 29 augustus 2018) - Mensinkweg (bos) (V-2018-5320): het vellen van 53 sparren (ingediend d.d. 27 augustus 2018) - Oostveenweg 31 (V-2018-5323): handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening t.b.v. onzelfstandige bewoning (ingediend d.d. 27 augustus 2018) - Schipholtstraat t.h.v. nr. 460 (V-2018-5355): het vellen van 1 berk (ingediend d.d. 29 augustus 2018) - Van Diemenstraat t.h.v. nr. 154 (V-2018-5314): het vellen van 1 eik (ingediend d.d. 27 augustus 2018) - Zuid Esmarkerrondweg tussen Stenversweg en Schukkingweg (V-2018-5352): het vellen van 4 bomen (ingediend d.d. 29 augustus 2018) STADSDEEL ZUID - Bergvennenhoek 136 (V-2018-5324): het vergroten van de garage (ingediend d.d. 27 augustus 2018) - Helweg 80 (V-2018-5293): het slopen van een rundveeschuur (ingediend d.d. 24 augustus 2018) A1.1 INGEDIENDE MELDINGEN M.B.T. SLOOP Deze meldingen worden beoordeeld op de indieningsvereisten voor een sloopmelding. De bekendmaking van de geaccepteerde sloopmeldingen wordt per ingang van 24 januari 2018 niet meer gepubliceerd. STADSDEEL CENTRUM - Haaksbergerstraat 334 (V-2018-5306): het verwijderen van asbesthoudende materialen (ingediend d.d. 27 augustus 2018) - Langestraat 24 (V-2018-5344): het verwijderen van asbesthoudende materialen (ingediend d.d. 28 augustus 2018) - Perikweg 97 (V-2018-5334): het slopen van pand met asbesthoudende materialen (ingediend d.d. 28 augustus 2018)

STADSDEEL NOORD - P.A. van Deldenstraat 82 (V-2018-5342): het verwijderen van een asbesthoudend plafond badkamer (ingediend d.d. 28 augustus 2018) - S.M. Joostenstraat 19 (V-2018-5340): het verwijderen van asbesthoudende materialen (ingediend d.d. 28 augustus 2018) - Spaarnestraat 85 (V-2018-5299): het verwijderen van asbesthoudende materialen (ingediend d.d. 27 augustus 2018) - Walhofstraat 9 (V-2018-5335): het intern slopen van het pand met asbesthoudende materialen (ingediend d.d. 28 augustus 2018) STADSDEEL OOST - Lammertsweg 29 (V-2018-5297): het verwijderen van een asbesthoudend plafond in schuur en garage (ingediend d.d. 24 augustus 2018) STADSDEEL WEST - Oude Deldenerweg 282 (V-2018-5345): het slopen van een woonhuis (ingediend d.d. 28 augustus 2018) - Remorsstraat 30 (V-2018-5270): het verwijderen van 2 ledenradiatoren met asbesthoudende pakkingen, dakbeschot en een voordeur met asbesthoudend kit (ingediend d.d. 23 augustus 2018) STADSDEEL ZUID - Albergenbrink 28 (V-2018-5264): het verwijderen van asbesthoudende materialen (ingediend d.d. 23 augustus 2018) - Bruggemanlanden 63 (V-2018-5348): het verwijderen van asbesthoudende materialen (ingediend d.d. 29 augustus 2018) - Helweg 80 (V-2018-5295): het slopen van een rundveeschuur (ingediend d.d. 24 augustus 2018) - Kostverloren 1 (V-2018-5280): het verwijderen van asbesthoudende materialen uit garage/berging (ingediend d.d. 23 augustus 2018) - Wooldebrink 16 (V-2018-5341): het verwijderen van asbesthoudende materialen (ingediend d.d. 28 augustus 2018) A1.2 INGEDIENDE MELDING MOBIEL PUINBREKEN STADSDEEL NOORD - Hengelosestraat 705 (V-2018-5272): melding mobiel puinbreken (ingediend d.d. 10 juli 2018) A1.3 INGEDIENDE MELDING BRANDVEILIG GEBRUIK STADSDEEL CENTRUM - Ariënsplein 1 200 t/m 1 217 (V-2018-5277): melding brandveilig gebruik t.b.v. kamerverhuur (ingediend d.d. 23 augustus 2018) - C.F. Klaarstraat 202 - 312 (V-2018-5263): melding brandveilig gebruik t.b.v. nieuwe brandmeldinstallatie (ingediend d.d. 23 augustus 2018) - Koningsplein 1 (V-2018-5269): melding brandveilig gebruik t.b.v. MST ingang radiotherapie (ingediend d.d. 23 augustus 2018) STADSDEEL OOST - Hogelandsingel 21 (V-2018-5305): Melding brandveilig gebruik t.b.v. bewoning appartementen (ingediend d.d. 27 augustus 2018) A1.4 INGEDIENDE MELDING LOZEN BUITEN INRICHTINGEN STADSDEEL WEST - Burgemeester Stroinkstraat en Veldgeuverweg t.h.v. nr. 20 (V-2018-5326): het saneren bij boring 466 - 468 t.b.v. vervuiling met minerale oliën (ingediend d.d. 27 augustus 2018) - Marssteden t.h.v. nr. 46 (V-2018-5330): melding lozen buiten inrichtingen t.b.v. het vervangen van leidingen (ingediend d.d. 27 augustus 2018) - weiland t.h.v. de Strootbeekweg 210 (V-20185321): het saneren van grondwater t.b.v. chlorideverontreiniging (ingediend d.d. 27 augustus 2018) - Zoutindustrieweg 50 A (V-2018-5285): melding lozen buiten inrichtingen (ingediend d.d. 24 augustus 2018)


Enschede Enschede timmert timmert aan aan de de weg! weg! In verband met de uitvoering van werkzaamheden zijn de volgende straten geheel of gedeeltelijk afgesloten

voor alle verkeer in beide richtingen, behalve voor voetgangers, gedurende de daarbij vermoedelijke periode; In verband met de uitvoering van werkzaamheden zijn de volgende straten geheel of gedeeltelijk afgesloten op enkele straten blijft bedieningsverkeer op gedeelten ervan en met enige beperking mogelijk. voor alle verkeer in beide richtingen, behalve voor voetgangers, gedurende de daarbij vermoedelijke periode; op enkele straten blijft bedieningsverkeer op gedeelten ervan en met enige beperking mogelijk.

Wegafsluitingen en verkeersbelemmeringen Wegafsluitingen en verkeersbelemmeringen 1 Zwedeveldweg, 5 september 2018 t/m 28 september 2018. Bestratingswerkzaamheden. 2 Haaksbergerstraat, het gedeelte vanaf de rotonde F. Bolstraat/Helmerzijde tot aan Pathmossingel/Getfertsingel. Van 10 september 20018 t/m medio november 2018. Vervangen asfaltverharding. (omleidingen en afzetting zie: www.enschede.nl/stadsingenieurs/projecten/ zuid/Haaksbergerstraat) 3 Blekerstraat, vanaf de Pyrmontstraat tot aan de Haaksbergerstraat, t/m 7 september 2018. Boring onder de Haaksbergerstraat.

11 10 3 5 7 2

1

4

6

9

13 12

8

4 Cromhoffsbleekweg, het gedeelte tussen de Getfertsingel t/m de Slijpsteen t/m 21 september 2108. Aanleg warmtenet en vervangen riolering. 5 Blekerstraat kruising Nassaustraat, t/m 28 september 2018. Aanleg warmtebaan.

7 Borneostraat, het gedeelte vanaf hoek Beltstraat tot kruising met Celebesstraat t/m 17 september 2018. Aanleg Warmtebaan. 8 Bontweverij, het gedeelte onder de flatgebouwen tot de Veenstraat, t/m 5 september 2018. Verleggen watertransportleiding. 9 Hoog en Droog, vanaf de Lipperkerkstraat t/m de Wilhelminastraat, van 10 september t/m 25 september 2018. Werkzaamheden Vitens. 10 Hoge Bothofstraat, het gedeelte vanaf de Reudinkstraat tot aan de Oliemolensingel, tot 1 oktober 2018. Herinrichting. 11 Papaverstraat, het gedeelte tussen de Leliestraat en de Vrouwenmantelstraat, van 10 september t/m 26 oktober 2018. Woonrijp maken.

12 Gronausestraat kruising Miro, t/m 7 september 2018. Vervangen verkeersregelin6 Getfertweg, het gedeelte tussen de Haaksberstallatie. gerstraat en de Wooldriksweg, in 2 fases: van 13 Twenteweg, van 3 september t/m 19 oktober 3 september t/m 7 september 2018 en van 1 2018. Verkeershinder door riolerings- en asfaloktober t/m 26 oktober 2018. Aanleg warmteteringswerkzaamheden. baan.

Voor meer informatie over de meest recente wegwerkzaamheden verwijzen we u naar www.enschede.nl Voor meer informatie over de meest recente wegwerkzaamheden verwijzen we u naar www.enschede.nl A1.5 INGEDIENDE MELDINGEN KAPPEN VAN EEN BOOM STADSDEEL CENTRUM - Hoogstraat 18 (V-2018-5322): het kappen van 1 perenboom (ingediend d.d. 27 augustus 2018) STADSDEEL NOORD - Hengelosestraat 705 (V-2018-5290): het kappen van 1 kastanje en 2 prunussen (ingediend d.d. 24 augustus 2018)

De publicatie van deze meldingen heeft uitsluitend een informatief karakter; indien u bezwaar heeft tegen het kappen kunt u binnen 3 weken na indiening van de melding uw bezwaar kenbaar maken bij de eigenaar van de boom. Voor de naam van de eigenaar/melder kunt u telefonisch contact opnemen met nummer 053-4817100. Er kunnen geen bezwaarschriften worden ingediend en er wordt geen correspondentie over gevoerd.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 7 september 2018 gedurende zes weken ter inzage in het Stadskantoor aan de Hengelosestraat 51. Deze stukken zijn op afspraak in te zien. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 053 4817600. Wanneer u op werkdagen voor 12:00 uur een afspraak maakt, is het dossier in principe de eerstvolgende werkdag in te zien.

Binnen de periode van ter inzagelegging kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Deze moeten worden gericht aan het STADSDEEL OOST A2 VERLENGING BESLISTERMIJN College van Burgemeester en Wethouders OMGEVINGSVERGUNNINGEN - Engerink Es, hoek Engerinksweg (Postbus 20, 7500 AA Enschede). U wordt (V-2018-5311): het kappen van 9 wilgen verzocht bij correspondentie het kenmerk van (ingediend d.d. 27 augustus 2018) Burgemeester en wethouders van Enschede deze aanvraag te vermelden. In deze periode - Slankweg, t.h.v. nr. 97 (V-2018-5312): maken bekend dat zij in het kader van de kunnen zienswijzen ook mondeling worden het kappen van 1 eik (ingediend d.d. 27 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ingebracht . Hiervoor kunt u een afspraak augustus 2018) hebben besloten voor de volgende aanvragen maken met de heer J.H. Onstein, telefoon- Schipholtstraat 13 (V-2018-5325): het de beslistermijn te verlengen met een termijn kappen van 1 esdoorn (ingediend d.d. 27 van maximaal zes weken: nummer 053 481 5640. augustus 2018) - Schipholtstraat t.h.v. nr. 460 (V-2018Wij wijzen u er op dat slechts beroep tegen de STADSDEEL ZUID 5318): het kappen 1 berk (ingediendvan een uiteindelijke beschikking kan worden ingediend - Lintveldebrink 100 (V-2018-4558): Naastvanhet indienen bezwaarschrift kan bij de voorzied.d. 27 augustus 2018) als ook een zienswijze is ingebracht tegen de handelen in strijd met regels ruimtelijke ningenrechter bij de Rechtbank Overijssel, afdeling Bestuurs- Van Musschenbroekstraat hoek Drebontwerpbeschikking. ordening t.b.v. onzelfstandige bewoning (nieuwe beslistermijn d.d. 19 belstraat (V-2018-5319): het kappen van recht, Postbus 10067, 8000 GB uiterste Zwolle een verzoek tot het oktober 2018) esdoorn en 1 acer (ingediend d.d. 27 ZIJN 1augustus treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend. 2018) B1 VERLEENDE OMGEVINGSTegen bovengenoemde kunnen Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Meer besluiten informatie hierover VERGUNNING(EN) belanghebbenden binnen 6 weken na de REGULIERE PROCEDURE STADSDEEL WEST , 7587 NA te vindt u op de website www.rechtspraak.nl. datum van het besluit een bezwaarschrift - Adriaan van Ostadestraat naast nr. 28 indienen. (Kijk voor inzien, bezwaar en STADSDEEL CENTRUM: (V-2018-5278): het kappen van 1 linde beroep onder de kop Algemeen) (ingediend d.d. 23 augustus 2018) - Haverstraatpassage 72 (V-2018-3396): naar- CoĂśp Boekweitstraat naast nr. 5 (V-2018-5276): het verbouwen van een winkelpand tot 3 JE te Losser. het kappen van 1 haagbeuk (ingediend d.d. KENNISGEVING DEFINITIEF BESLUIT UITGEBREIDE VOOR-kleine winkelunits en de verdiepingen tot 23 augustus 2018) (verleend d.d. 28 augustus B ONTWERPBESLUIT le voorzijde BEREIDINGSPROCEDURE WET ALGEMEN BEPALINGEN OM-wooneenheden 2018) OMGEVINGSVERGUNNING 7586STADSDEEL AB te GEVINGSRECHT ZUID STADSDEEL ZUID: - Hanenberglanden t.h.v. nr. 85 en 89 STADSDEEL OOST: Het college van burgemeester en wethouders van Losser (V-2018-5309): het kappen van 1 es (inge- Riethermsteeg 140 (V-2018-4014): brand- Keppelerdijk 2 (V-2018-4549): het vellen sersedijk 21,d.d. 27maakt dat zij in veilig het gebruik kadert.b.v. van Wet algemenevan 12 sparren en 1 lariks (verleend d.d. 24 diend augustusbekend 2018) Ervede Rietherm augustus 2018)

augustus 2018

OfficiĂŤle publicaties

ING

er percelen

bepalingen omgevingsrecht heeft besloten om: - een omgevingsvergunning te verlenen voor het uitvoeren

- Lonnekerweg 300 (V-2018-4712): het vellen van 3 lindebomen (verleend d.d. 27 augustus 2018) - Lorentzlaan (Wooldrikspark) (V-20184267): het vellen van 14 eiken, 3 beuken, 1 berk en 1 linde (verleend d.d. 24 augustus 2018) STADSDEEL WEST: - Het Poolman (achtererf Poolmansweg 58 A) (V-2018-4640): het aanleggen van een in-/uitrit (verleend d.d. 30 augustus 2018) - Staalsteden, achter nr. 25D (V-20184650): het vellen van 3 vliegdennen (verleend d.d. 27 augustus 2018) STADSDEEL ZUID: - Ahuislanden, naast nr. 9 (V-2018-4865): het vellen van 1 eik (verleend d.d. 29 augustus 2018) - Kruiseltlanden, achter nr. 57 (V-20184868): het vellen van 1 eik (verleend d.d. 29 augustus 2018) - Venderinklanden achter nr. 9 (V-20184863): het vellen van 1 eik (verleend d.d. 29 augustus 2018) - Usselerveenweg 118 (V-2018-4647): het vellen van 2 populieren (verleend d.d. 27 augustus 2018) Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de datum van het besluit een bezwaarschrift indienen. (Kijk voor inzien, bezwaar en beroep onder de kop Algemeen) B2 VERLEENDE EVENEMENTENVERGUNNING(EN) STADSDEEL CENTRUM - Oude Markt, Grote Kerk, Willem Wilminkplein, Stationsplein (V-2018-


4494): het organiseren van GOGBOT festival op 6 t/m 9 september 2018 (verleend d.d. 30 augustus1018) - Oude Markt (V-2018-4747): het organiseren van het Fietsfestijn op 22 september 2018 (verleend d.d. 28 augustus 2018) STADSDEEL NOORD - Campus UT en Abraham Ledeboerpark (V-2018-4919): het organiseren van de Tartaros Campus Challenge op 30 september 2018 (verleend d.d. 27 augustus 2018) STADSDEEL WEST - Geesinkbraakweg, t.h.v. nr.25 (starten eindpunt route) (V-2018-3636): het organiseren van de HWS Zuidrun 2018 op 16 september 2018 (verleend d.d. 30 augustus 2018) - Het Rutbeek (V-2018-4824): het organiseren van Rutbeek survival funrun op 23 september 2018 (verleend d.d. 28 augustus 2018) - Auke Vleerstraat 99 (Universitair Watersportcomplex) (V-2018-4543): het organiseren van de introductiedagen NIKE op 6 en 27 september 2018 (verleend d.d. 24 augustus 2018) STADSDEEL ZUID - Geesinkbraakweg, t.h.v. nr.25 (starten eindpunt route) (V-2018-3636): het organiseren van de HWS Zuidrun 2018 op 16 september 2018 (verleend d.d. 30 augustus 2018) - Het Rutbeek (V-2018-4824): het organiseren van Rutbeek survival funrun op

23 september 2018 (verleend d.d. 28 augustus 2018) C

VERKEERSBESLUITEN

In de digitale Staatscourant van woensdag 5 september 2018 staan de volgende door het college van Burgemeester en Wethouders genomen verkeersbesluiten vermeld. Door plaatsing van bord model E6 van de bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990: Het instellen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan: 1. Amstelstraat in de nabijheid van huisnummer 42. 2. Gerard Terborghplein in de nabijheid van huisnummer 219. 3. Daendelsstraat in de nabijheid van huisnummer 17. 4. Burgemeester Van Veenlaan in de nabijheid van huisnummer 40-34. Door verwijdering van bord model E6 van de bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990: Het opheffen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan: 1. Geessinkweg in de nabijheid van huisnummer 267. 2. Amstelstraat in de nabijheid van huisnummer 93. De politie gaat akkoord met bovenstaande besluiten.

Enschedese Belinda Dokter brengt kunst en oldtimers samen

De volledige tekst van deze besluiten kunt u lezen in de digitale Staatscourant, http://www.officielebekendmakingen.nl en http://zoek.officielebekendmakingen.nl Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de datum van verlening een bezwaarschrift indienen. (Kijk voor inzien, bezwaar en beroep onder de kop Algemeen). D

INSTEMMINGSBESLUITEN VOOR HET LEGGEN VAN KABELS EN LEIDINGEN

STADSDEEL CENTRUM - Kalanderstraat 6 (V-2018-5039): het aanleggen van een coax kabel (verleend d.d. 28 augustus 2018) - Kuipersdijk 95-1 t/m 95C (V-2018-5141): het aanleggen van een coax netwerk (verleend d.d. 28 augustus 2018) - Oldenzaalsestraat 4 (V-2018-5095): het aanleggen van een LS-kabel (verleend d.d. 28 augustus 2018) STADSDEEL NOORD - Herman van Hoevellstraat 1 t/m 1-H (V-2018-5300): het aanleggen van een cai aansluiting (verleend d.d. 29 augustus 2018) - Roessinghsbleekweg, Minister de Savornin Lohmanlaan, Walhofstraat, Boddenkampsingel en Hengelosestraat (V-2018-5281): het aanleggen van kabels

en leidingen (verleend d.d. 29 augustus 2018) STADSDEEL OOST - Oldenzaalsestraat 868 (V-2018-5265): het aanleggen van een coax kabel (verleend d.d. 29 augustus 2018) E1.1 ACCEPTATIE MELDING BRANDVEILIGGEBRUIK STADSDEEL NOORD - Spoordijkstraat 132 (V-2018-4109): melding brandveilig gebruik t.b.v. DCW en Ames Europe (geaccepteerd d.d. 30 augustus 2018) STADSDEEL WEST - Veilingstraat 20 (V-2018-4384): melding brandveilig gebruik t.b.v. overnachting studenten in de Pathmoshal (geaccepteerd d.d. 24 augustus 2018) E1.2 ACCEPTATIE MELDINGN LOZEN BUITEN INRICHTINGENN STADSDEEL WEST - Zoutindustrieweg 50 A (V-2018-5285): het aanleggen van een gesloten bodemenergiesysteem (geaccepteerd d.d. 28 augustus 2018) Tegen vorenstaande meldingen staat geen bezwaar en/of beroep open.


Unieke expositie Crazy Old Cars in Overdinkel Enschedese Belinda Dokter brengt kunst en oldtimers samen Zondag 9 september a.s. presenteert de in Enschede geboren kunstenares Belinda Dokter (1972) haar nieuwe keramische beeldenlijn ‘Crazy Old Cars’. Belinda Dokter combineert haar ‘Dikke Dames’, haar handelsmerk, met haar passie voor oldtimers. Een opmerkelijke presentatie, want ze exposeert haar figuratieve sculpturen letterlijk tussen twaalf bijzondere oldtimers van verschillende automerken. Op die manier komen kunst en oldtimers samen. Voor deze unieke en eenmalige expositie heeft ze een prachtige locatie gevonden: het oude schoolplein van de Zoekerschool aan de Goormatenweg 6 in Overdinkel. De toegang is gratis en het publiek is van harte welkom van 10 tot 17 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid. Belinda Dokter Ze noemt zich visual

artist. Na een creatieve zoektocht van jaren en het uitproberen van verschillende technieken en materialen vond ze uiteindelijk de liefde in de zachtheid en meegaandheid van klei, ‘haar’ uiteindelijke werkmateriaal. Ze kon hierin haar creativiteit, emotie en vooral humor volledig in kwijt: onder haar handen ontwikkelde zich gaandeweg een geheel eigen stijl. In Alstätte, waar ze al acht jaar woont, heeft ze haar eigen galerie en atelier waar ze tevens workshops verzorgt. Dikke Dames De sculpturen van Belinda Dokter kenmerken zich door humor en stralen altijd vrolijkheid uit. De beelden toveren niet zelden een glimlach op het gezicht van bezoekers. Prachtig in kleur gezet en altijd uitgevoerd in bizarre proporties, herken je haar Dikke Dames met de overdreven vrouwelijke

rondingen, veel te dikke billen, steevast te kleine voetjes, megagrote lippen, bolle wangen en het uitbundige haar dat alle kanten op wappert, onmiddellijk. Internationale exposities De unieke stijl van Belinda Dokter is niet onopgemerkt gebleven. Met name in het buitenland groeit de belangstelling voor haar beeldenlijnen. De Zoekerschool De Zoekerschool in Overdinkel is de locatie waar de expositie plaatsvindt. De voormalige markeschool uit 1899 doet al decennia geen dienst meer als school. Marco Bergsma van Bergsma Hoveniers heeft het gebouw in 2016 van lelijke bouwval geheel in de oude stijl hersteld en getransformeerd in een prachtig (school) gebouw dat nu dienst doet als kantoor. www.belindadokter.


Koop nu je kaarten voor DI-R

Op donderdag 6 september On Stage bij Bruisend Nijverdal: DI-RECT. Deze Haagse band behoort al jaren tot de eredivisie van de Nederlandse rock. En in september komt de band naar Nijverdal voor een optreden. Het concert begint al mooi op tijd, om 21.00 uur! Kaarten zijn verkrijgbaar via www. bruisendnijverdal.com en de VVV in Nijverdal. DI-RECT heeft zichzelf compleet in het nieuw

gestoken. De sound is dansbaar en opzwepend. De oude soul en funk spat er werkelijk vanaf. De band staat al ruim 15 jaar aan de Nederlandse top en kan leunen op een flinke reeks radio en live klassiekers. Hun nieuwe album ‘Rollin With The Punches’ heeft de catchy singles ‘Rockstar’ en ‘With A Little Help’ opgeleverd in opmaat naar hun optreden in AFAS Live op 3 november. “Wij zijn supertrots dat wij deze gave band

hebben weten te strikken voor Nijverdal. Ze hebben een supermooie sound, dus dat wordt gegarandeerd een spetterende avond. Dat mag je niet missen!”, aldus Leonie Smit van Bruisend Nijverdal. “Het concert begint al vroeg op de avond die donderdag, dus de bezoekers kunnen ’s avonds weer op tijd in huis zijn en fris de volgende dag op het werk verschijnen”, lacht Leonie. Zaal open: 19.30 uur


Ben jij standhouder op onze Brocante & Boeken & Vinylmarkt?

RECT!

Start concert: 21.00 uur Einde avond: 23.30 uur Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website van Bruisend Nijverdal (www.bruisendnijverdal.com) of bij de Tourist Info/VVV in Nijverdal. Kaarten kunnen daar gekocht worden tijdens de openingstijden: Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 11-17 uur en dinsdag en donderdag van 11-20 uur. De verkoop gaat hard, dus wees er snel bij!

Zondag 9 september 2018 staat Nijverdal wederom in het teken van de Grote Nijverdalse familiedag. Die dag is er zowel een grote brocante markt als een boekenmarkt in ons gezellige centrum. Dit jaar voor het eerst aangevuld met een grootse Vinyl markt. Locatie is: Henri Dunantplein en omliggende voetgangerszone. De winkels zijn geopend. Onze ervaring leert dat het deze dag altijd super gezellig is in ons dorp. Duizenden mensen bezoeken ons compacte centrum om lekker rond te snuffelen bij de vele stands en in de winkels die geopend zijn. Vanaf 10.00 uur staan de kramen voor de deelnemers klaar om te worden ingericht. De markt duurt tot 17.00 uur. Wij zorgen voor veel gezelligheid, muziek, entertainment, reclame via de regionale kranten, social media, spandoeken en posters. Een kraam van vier meter kost € 27,50 – voor een meter extra betaalt u € 2,50. Wil je graag op onze mooie en verzorgde markten staan? Geef je dan snel op via de website van Bruisend Nijverdal: www.bruisendnijverdal. com! Vol=Vol.


twente.nl

58

Deze uitagenda is opgesteld in samenwerking met www.visittwente.nl. De redactie wordt gedaan door de VVV/Tourist Info’s in Twente. Voor een actueel overzicht kijk op: www.visittwente.nl/uitagenda of www.uittwente.nl. Evenementen en activiteiten aanmelden kan via de plaatselijke VVV/Tourist Info en redactie@twentejournaal.nl


59


60


61


62


63


64


65


66


67


TRA X E 3 LAATSTE KORTING

N E G A D

20-25-30

%

500,0,- VOOR - VAN 1.00 D JS RI 0, EP 35 AFG VOOR NK REEDS N 1.000,LD: 3-ZITSBA RTING - VA VOORBEE EXTRA KO % 30 G A ZATERD

SHOWROOMMODELLEN

WEG = WEG

ugustus a 0 3 g a d r donde

20% K

EXTRA G ORTIN

augustus 1 3 g a d j i vr

25% K

EXTRA G ORTIN er

ptemb e s 1 g a zaterd

30%K

EXTRA G ORTIN

VOORBEELD

3 zitsbank reeds afgeprijsd - VAN 1.000,- VOOR 500,zaterdag 30% extra korting - VAN 1000,- VOOR 350,* ook op bekende zoals Pode, Gealux, Stressless, Interstar, Auping, Mline, Pullman, etc.....

Welkom www.wagenmanswonen.nl - Weerdhuisweg 1 - Lemelerveld - 0572 371273

GM 05-09-2018  

Glanerbrug Magazine

GM 05-09-2018  

Glanerbrug Magazine

Advertisement