Page 1

www.enschedejournaal.nl

Dinsdag 26 februari 2013

Fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg

Brommers kiek’n >>>> zie pag

3

ENSCHEDE - Het College van B&W in Enschede wil nog dit jaar beginnen met de aanleg van een fietspad langs de Zuid Esmarkerrondweg. Het gaat dan om het noordelijke deel, tussen de Stenversweg en de Derkinkweg.

Weersvoorspelling woensdag 27 feb -3° / 4°

8

donderdag 28 feb -2° / 4°

8

vrijdag 1 mrt -2° / 5°

8

Extra rondleiding in de Synagoge ENSCHEDE - In de voorjaarsvakantie is de synagoge niet alleen op woensdag en zondag geopend van 11-17 uur , maar is er naast de wekelijkse instaprondleiding op zondag , ook op woensdag 27 februari een rondleiding met een kopje koffie/ thee door de synagoge van Enschede. Aanvang 14.00 uur. Een rondleiding geeft de bezoekers de kans meer over de verhalen en achtergronden van het gebouw te leren. Ook wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Twente. Voor kinderen is er in de synagoge iets te beleven, ze kunnen het gebouw aan de hand van een speurtocht verkennen en er zijn ook kleurplaten beschikbaar. Synagoge van Enschede, Prinsestraat 16, Enschede.

Beleefavond Alzheimer in Bruggerbosch

Sportbegeleiders uit Enschede en Losser te gast bij voorstelling ENSCHEDE/LOSSER – “Wat zeg je als coach vlak voor een spannende wedstrijd?” en “Hoe ga je als bestuurder om met lastige ouders?”. Op deze vragen kregen vertegenwoordigers van gymnastiekvereniging G.V. Sportlust Enschede en A.G.V. Losser onlangs antwoord tijdens de theatervoorstelling “Wel winnen, hè!”. Lokale voorstellingen maken deel uit van een reeks van initiatieven van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) om meer bewustwording te creëren rondom veilig sporten. De voorstelling in Vrijhof Cultuurcentrum (gebouw 47 Universiteit Twente) is bedoeld om verenigingen te

Voorzitter Jos Geukers van de KNGU: “Wij willen werken aan een veiliger sportklimaat waarin jeugdige sporters zich vrij en op hun gemak voelen. Om dit doel te bereiken, ondersteunen we verenigingen met tal activiteiten. De theatervoorstellingen zijn daar een mooi voorbeeld van. Theater is een uitstekend middel om bewustwording te creëren. De scènes die acteurs naspelen zijn heel realistisch. De boodschap komt daardoor nog beter binnen. Ik raad elke sportvereniging in Nederland aan om naar het theater te gaan. Bezoekers gaan weg met een positieve ‘vibe’ en handenvol tips om sporters op een positieve manier te begeleiden”.

Twentse RespectAward voor bevorderen respect ENSCHEDE - Het lijkt er op dat sportwedstrijden steeds vaker niet zonder geweldsincidenten kunnen worden gefloten. Scheidsrechters, grensrechters en andere officials zijn steeds vaker slachtoffer van geweld of zijn vanwege supportersgeweld verplicht de wedstrijd af te breken.

Apengeluiden, “ellebogen” en kopstoten lijken aan de orde De avond start om 19.00 van de dag. Steeds vaker roeuur en duurt tot 20.30 uur. pen de echte supporters en de De toegang is gratis maar er sportieve voetballer om een zijn maar een beperkt aan- respectvolle inzet met elkaar tal plaatsen beschikbaar. Ga op en om het voetbalveld. naar de website www.brug- De media heeft veel aandacht gerbosch.nl en meld u aan. aan deze incidenten besteed. Heeft u geen internet? En nu het nieuws enigszins Telefonisch aanmelden bij het tot bedaren is gekomen, directiesecretariaat is ook wordt het tijd om plannen te mogelijk: 053 – 460 77 77. maken. Zo kan het niet langer is overal te horen. 8e jaargang nr. 2

helpen bij het positief begeleiden van (jeugdige) sporters. Op luchtige wijze brengen toneelspelers Bas Grevelink en Ewald Kouwenhoven een verhaal dat is gebaseerd op praktijkervaringen van topcoaches, onderbouwd met jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Zo kruipen acteurs in de rol van “overenthousiaste coach” die alles op alles zet om zijn pupillen op te peppen. In weer een andere scène zien we een gesprek tussen een bezorgde ouder en een kind. Landelijk worden tussen 2012 en 2014 zo’n 150 voorstellingen gegeven voor trainers en bestuurders, waarin positief coachen centraal staat. De voorstelling is een landelijk initiatief van de sportbonden en NOC*NSF.

Het Vooroordelenteam van Artikel 1 Overijssel besteedt sinds 2009 aandacht aan vooroordelen, respect en fair-play. In eerste instantie met FC Vooroordelen, een voetbalteam met daarin spelers met diverse “vooroordeel”-achtergronden. Daarna volgde het RespectCafé/RespectKwis, een onderhoudende avond met “leermomenten”, testen van kennis, weetjes en verhalen die je “pakken” en tot nadenken dwingen. Op 20 maart, aanvang 19:30 uur, wordt door burgemeester Peter den Oudsten van Enschede in de Hatrans Lounge van de Grolsch Veste de Twentse RespectAward uitgereikt. Dit keer aan een persoon, groep, instantie, organisatie of vereniging in Twente die zich op een bijzondere manier heeft ingezet

om vooroordelen bespreekbaar te maken of fair-play en respect heeft bevorderd. Kandidaten uit geheel Twente, zowel vanuit het sport- als maatschappelijk veld, voor de Twentse RespectAward kunnen worden aangemeld via www.respectcafe.nl. De sluiting voor opgave is 8 maart, de bekendmaking van genomineerden is op 11 maart. De beoordeling van inzendingen zal plaatsvinden een deskundige en onafhankelijke jury zal de uiteindelijke winnaar aanwijzen. Deze uitreiking wordt georganiseerd in samenwerking met Verbindingsmanagers Jeugd Gemeente Enschede, Scheidsrechters vereniging Enschede en Omstreken, John Blankenstein Foundation, Federatie van Enschedese Voetbalverenigingen, en Vriendenkring FC Twente.

Verschijnt +/- twaalf keer per jaar in Enschede met afhaalpunten in Lonneker, Glanerbrug, Eekmaat, Oikos, Boekelo, Usselo en Buurse.

Wethouder Hans van Agteren: “De Zuid Esmarkerrondweg is druk, smal en bochtig. Auto’s en fietsers, waaronder grote groepen scholieren die naar de Scholingsboulevard en naar het Bonhoeffer College aan de Van der Waalslaan gaan, moeten de weg nu samen delen. Dat leidt regelmatig tot gevaarlijke situaties en daar willen we zo snel mogelijk wat aan doen. De huidige coalitie heeft de aanleg van het fietspad als een speerpunt op het gebied van bereikbaarheid en verkeersveiligheid bestempeld. De afgelopen maanden, tijdens het ontwerpproces, is nogmaals gebleken dat de aanleg van het fietspad op brede steun rekenen, zowel van de wijkraden als van de Fietsersbond en andere maatschappelijke organisaties. Ik ben dan ook heel blij dat we, wat mij betreft, dit jaar nog kunnen beginnen met de aanleg.” De kosten van het nieuwe fietspad, tussen de Holzikerbrinkweg en de Stenversweg, worden op dit moment geraamd op 1,96 miljoen euro. Bij de Regio Twente is een eerste subsidieaanvraag ingediend van 125.000 euro; de gemeente hoopt nog aanvullende subsidies te verwerven. Het voorstel ligt nu ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor.

Zie pagina 5

Ik sta op voor mijn moeder Els Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/inactie

Oplage 52.000 exemplaren


Het Fysioteam/Gezondsheidscentrum Glanerbrug We zijn zeer verheugd om onderstaande zorgaanbieders te mogen verwelkomen binnen ons pand. Binnen het nieuwe Gezondheidscentrum vindt u alle disciplines die nodig zijn om de voor u optimale zorg te kunnen leveren. Te denken valt aan de zorg rondom de zwangerschap tot aan de zorg voor de oudere medemens. We zijn zeer verheugd om onderstaande zorgaanbieders te mogen verwelkomen binnen ons pand. De huisartsengroep Glanerbrug/Roggeveenstraat: Zij zullen per 1 april binnen het Gezondheidscentrum extra ruimte krijgen om voor u de benodigde extra zorg te kunnen leveren. Hun huidige locatie blijft de Roggeveenstraat voor de huisartsenzorg. Het consultatiebureau: Zij zullen per 1 april beginnen aan de Schoolstraat 17. Ze zullen dan niet meer aanwezig zijn op de voormalige locatie binnen het Arienshuis te Glanerbrug. Waarom het Consultatiebureau: Een kind maakt in de eerste jaren van zijn leven een snelle ontwikkeling door. Van een hulpeloze baby ontwikkelt hij/zij zich tot een uniek persoon met een eigen wil. Samen met u volgen wij, GGD Twente Jeugdgezondheidszorg, de ontwikkeling van uw kind! Wij staan voor u klaar met informatie en advies over gezondheid, gedrag en opvoeding van uw kinderen. Wij volgen de ontwikkeling en opvoeding tot de leeftijd van 19 jaar via contactmomenten op het consultatiebureau, op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Wij richten ons op het bevorderen van een gezonde groei en ontwikkeling van kinderen

Thuiszorg van Livio, nu voor alle Glanerbruggers per 1 maart om de hoek Thuiszorg in de buurt dat vinden we bij Livio belangrijk. Daarom wordt het Gezondheidscentrum aan de Schoolstraat de nieuwe uitvalsbasis voor het Livio thuiszorgteam Glanerbrug. Het team bestaat uit 15 verpleegkundigen en verzorgenden. Zij kunnen ook ingewikkelde en gespecialiseerde thuiszorg bieden. Hiermee zorgen we ervoor dat u lang en zo zelfstandig mogelijk in uw eigen huis kunt blijven wonen. Door het kleine team is de zorg persoonlijk en herkenbaar. Onze medewerkers leren u goed kennen en u leert onze medewerkers goed kennen. Wanneer u thuiszorg nodig heeft kunt u even met ons bellen 0900 – 9200 (lokaal tarief ), of ga naar onze website; liviothuiszorg.nl. Wanneer u daar aangeeft dat u in Glanerbrug woont, komt het Livio thuiszorgteam Glanerbrug voor u in actie. De overige diensten die reeds binnen het Gezondheidscentrum aanwezig zijn betreffen: Het FysioTeam is een praktijk voor gespecialiseerde fysiotherapie, dat houdt in dat alle specialisaties aanwezig zijn: van zwangerschap tot valtraining van een echo tot kinderfysiotherapie en van individuele behandeling tot groepstraining. Livio Dietetiek Deskundig en professioneel bieden wij u persoonlijk dieetadvies. Gezond leven door gezond eten staat voor ons centraal.

Binnen onze locatie aan de Esmarkelaan 170 vindt u: Ashanty, Verloskunde Tijdens de zwangerschap en de bevalling wordt de zwangere vrouw samen met haar partner op een deskundige manier begeleid. Kern van die ondersteuning is dat de wensen van het hele gezin voorop staan. Medlon, de Prikpost Voor bloedafname op verzoek van uw huisarts, specialist uit MST of specialist uit ZGT kunt u terecht op al onze prikposten in de regio Acupunctuur a. de Heer Acupunctuur is het meest belangrijke onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en wordt al duizenden jaren toegepast. Het sleutel woord bij acupunctuur is energie en energiebanen of wel meridianen. Het is belangrijk om niet alleen voor u in 1 pand te zitten maar ook om samen te werken met elkaar om voor u de juiste zorg te kunnen bieden. Wij verwelkomen u graag binnen het nieuwe Gezondheidscentrum Glanerbrug. Het Fysioteam Schoolstraat 17 7534 CB Glanerbrug T 053-700 00 00 www.hetfysioteam.nl mail: dennis@hetfysioteam.nl

Wender Podotherapie De wereld aan uw voeten met Podotherapie Wender Ergo Facto, Ergotherapie De ergotherapeuten van Ergo-Facto richten zich op het oplossen, verminderen en voorkomen van beperkingen in het handelen die u kunt ervaren in het dagelijks leven

Reserveer tijdig! De Paasdagen staan voor de deur en ook wij organiseren dit jaar een sfeervolle Paasbrunch in het restaurant. Om 11.00 uur wordt u ontvangen met een welkomstdrankje. Hierna kunt u genieten van alle heerlijkheden, die op ons koud en warm buffet worden gepresenteerd.

Specialisten voor de behandeling van uw psychische klachten

Paasbrunch 31 maart & 1 april 2013 van 11:00 tot 14:00 uur € 17.50 per persoon € 5.00 per kind (van 4 t/m 11 jaar) Kinderen onder de 4 jaar eten gratis Verder kunt u ook dit jaar genieten van ons

Naast Enschede ook een vestiging in Almelo Cognitieve therapie ter behandeling van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom PsyQ streeft altijd naar korte wachttijden tot intake en behandeling. Rechtstreeks aanmelden bij onze vestiging of via landelijke aanmeldservice. U kunt bij ons ook ‘s avonds terecht voor behandeling en therapie. Bij PsyQ geldt geen “eigen bijdrage GGZ” in 2013

BEHANDELPROGRAMMA’S: ADHD bij volwassenen

Persoonlijkheidsproblematiek

Angststoornissen

Psychotrauma

Depressie

Seksuologie

Eetstoornissen en Obesitas

Somatiek & Psyche

Hoedemakerplein 2, 7511 JP Enschede | Zeearend 2, 7609 PT Almelo. Voor aanmelding en informatie: Tel: 053-4825510 en Fax: 053-4825520, U bent voor deze zorg verzekerd via uw zorgverzekeraar, exclusief eigen risico.

Paasmenu 31 maart & 1 april 2013 vanaf 15:00 uur Voorgerecht Aspergesoep of heldere bouillon met asperges Hoofdgerecht Gebakken varkenshaas met bospaddenstoelensaus of asperges met gebakken zalm, gekookte krieltjes en hollandaisesaus Nagerecht Vanille-ijs met warme frambozen en slagroom of chocolademousse wit en bruin met slagroom € 22.50 per persoon Kindermenu € 4.50 per kind (van 4 t/m 11 jaar) + gratis toegang tot het speel en klauterparadijs.


Dinsdag 26 februari 2013

Enschede Journaal

3

Volg ons op Twitter ‘Brommers kiek’n’ met The middle of the road Toni Macaroni and The Swinging Devils en Facebook: Een band waarvan de grondleggers al meer

@EnschedeJournaa Dinsdag 31 januari 2012

facebook.com/twente.journaal

Pianolessen Of KEYBOARDLESSEN

Hermien Leis

1x per week of 1x per 14 dagen

Gedipl. Pianolerares

info: 053 - 430 74 41 www.enschedejournaal.nl

dinsdag 23 maart 2010

Colofon EnschedeJournaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV. Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 info@enschedejournaal.nl Oplage: 52.000 exemplaren Advertentie-adviseur: Maurice Weustink, 074-259 66 33 Redactie: Leonie Jansen, 06-16395545 Renate Zwep E-mail: redactie@enschedejournaal.nl Persberichten en beeldmateriaal die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. 6e jaargang nr. 1

Verschijnt +/- Zes keer per jaar in Enschede met afhaalpunten in Lonneker, Glanerbrug, Eekmaat, Oikos, Boekelo, Usselo en Buurse.

Oplage 52.000 exemplaren

Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Vormgeving: Joey Smit Jesper Vis Charlotte van Leeuwen

www.enschedejournaal.nl

Geen Hengelo Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land Colofon E-mail: bezorging@twentejournaal.nl Tel: 074-2596633 EnschedeJournaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV. Verspreiding: Maurice TVO Weustink Oldenzaalsestraat 232 tel. 053 - 480 30 30 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 info@enschedejournaal.nl Oplage: 52.000 exemplaren Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Advertentie-adviseur: Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal. Maurice Weustink, 074-259 66 33 Redactie: Leonie Jansen, 06-16395545 Deze Renateuitgave Zwep is gedrukt op: E-mail: redactie@enschedejournaal.nl dinsdag 23 maart 2010

Persberichten en beeldmateriaal die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. papier gecertificeerd 6e jaargang nr. 1

Verschijnt +/- Zes keer per jaar in Enschede met afhaalpunten in Lonneker, Glanerbrug, Eekmaat, Oikos, Boekelo, Usselo en Buurse.

Oplage 52.000 exemplaren

Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand in onze gedrukte- als digitale uitgaven. gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor

Vormgeving: lezers of andere partijen komen niet voor rekening van deBetten uitgever. Niek Leroy Versmissen

Het Enschede Journaal is lid van: Geen Hengelo Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl Tel: 074-2596633 Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: Verspreiding: meer TVO dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels prijs. tel. 053voor - 480een 30 scherpe 30 Bel voor informatie 074-259 66 33

dan 35 jaar op het podium actief zijn. Begonnen als een rock & roll formatie in de zestiger jaren naar anno nu een muziekgroep die zijn weerga in Nederland niet kent met muziek uit de vijftiger/zestiger/zeventiger maar ook een stuk tachtiger jaren. Voor liefhebbers van de swingende jaren zestig Lees verder op kan de avond niet beter opgeluisterd worwww.enschedejournaal.nl den dan met deze sublieme coverband. Op menig Sixties party zijn de jongens van Toni Macaroni erin geslaagd de aandacht naar Kanaljerood zingt: Enschede Journaal RIJSSEN – ‘Brommers kiek’n bie Lucky’, zich toe te trekken en op geheel eigen wijze Europa Lied van verlangen 3 noemen de gebroeders Wim en Bertus het publiek te boeien met hun virtuoos aanvan de Merwe het. Na het succes van vori- gesmede medleys uit de gouden jaren van de HENGELO/ENSCHEDE - Het ge jaren organiseren zij vrijdag 22 maart rock. En ongetwijfeld zetten ze de toon voor koor Kanaljerood heeft op haar in de Rijssense discotheek ‘Lucky’ voor de een unieke muzikale avond. eigen wijze vorm en inhoud gegezesde keer Brommers Kieken. ‘We hebben ven aan het project over Europa. voor die avond weer grote namen weten Michael Robinson Op zondag 3 maart om 15.00 te strikken’, vertellen de gebroeders. Michael Robinson’s wortels liggen in Ierse uur is de uitvoering in Hengelo folk music. Geboren in Ierland hoor je na in de Rode Zaal van Crea. Op Met trots kunnen ze melden, dat uit Engeland 25 jaar in Nederland nog steeds een beetje zondag 10 maart om 15.00 uur in ENSCHEDE/GLANERBRUG The Middle Of The Road en uit Nederland de Ierse tongval.In de vroege jaren zeven- Enschede - Hetin Prismare. JOW van MuziekThe Classics op het podium van Lucky zullen tig begon Michael zijn professionele carvereniging Wilhelmina staan. En op velerlei verzoek opnieuw Toni riére met het zingen in de clubs van Salthill gaat 11 februari deelneMacaroni en The Swinging Devils en Michael Galway en al snel maakte Michael de overmen aan de Jeugd-play in Robinson zullen optreden. Liefhebbers van stap naar de ‘bright lights’ van Londen. Hier Prismare aan de Roomweg de jaren ‘60 en ‘70 komen dus opnieuw vol- tekende Michael zijn eerste platencontract ENSCHEDE - De sociale in Enschede. Dit contactwordt ledig aan hun trekken.’ met President Records.Hij heeft gewerkt en middag van de St. Slamat georganiseerd doorDatang de getourd met bands als The Equals, Manfred vindtFEM op (Federatie 1 maart plaats op het Enschedese Middle of the Road is een band uit Glasgow Man en The Kinks, en leerde in deze periode oudeMuziekverenigingen) adres van de Speeltuin aan in (Schotland) die in 1971 doorbrak met de het vak als songwriter en het opnemen en de Voortsweg 225 in Enschede. het kader van het 85-jarig hit Chirpy Chirpy Cheep Cheep. De band produceren. Op het podium brengt Michael Iedere eerste vrijdag van de bestaan. ontstond halverwege de jaren zestig onder een uitgebreid repertoire van klassieke pop- maand is er van 13.00-16.30 uur de naam Part Four. Later noemden ze zich songs tot moderne rock (en op verzoek een gezellig samenzijn voor senioJeugd-Play-in staat onder Los Caracas. Pas in 1970 werd de naam speelt hij U lievelingsnummer). ren De en hun nazaten die afkomstig leiding van Ivo Kouwenhoven, van de band Middle of the Road. Veel hits zijn uit Nederlands Indië. alsmede een aantal docenvolgden waaronder Soley Soley, Tweedle Bromfiets ten van de Enschedese dee tweedle dum, Sacramento, Samson and Om 22 maart helemaal terug te gaan naar Muziekschool. Aan het einde Delilah, Yellow Boomerang en The Talk of de jaren ‘60 en ‘70 hebben Bertus en Wim van de dag zal een eindpreall the USA. In de Daverende Dertig werd van de Merwe geregeld sentatie plaatsvinden waar Sacramento de hit van het jaar. dat er diverse oude bromfietsen her en belangstellenden welkom der in ‘Lucky’ staan. Maar ze hebben nog zijn. De opzet van de jeugd The Classics meer gedaan. Het wordt niet alleen maar The Classics is een Nederlandse band. ‘Brommers Kiek’n’, ook kan er zelf op gereENSCHEDE - Bij DGT Shogi is een eeuwenoude plaats van een zet overal op play-in is om op een prettige The van het oorsprong showor- den Op dehet grote parkeerplaats ach- doel en leuke, maar wel leerzavondClassics, onlangs twee- eenschaakvariant dieworden. zelfs nog bord plaatsen. Het kest, werd opgericht in 1967 in Stramproy ter ‘Lucky’ staan vanaf 19.00 uur brommers de Enschedese Shogi ouder is dan het internatio- blijft hetzelfde, de koning mat me wijze, samen met elkaar (Limburg) en scoorde vooral de jaren waarJapan dan opzetten. gereden worden. Kampioenschap plaats. Het innale schaken.klaar, Buiten Vaakkan wordt hier flink muziek te maken. Deelname zeventig veel hits. De grootste hitsuccessen Voor helmen wordt gezorgd! toernooi werd gewonnen kent dit spel helaas maar bij geofferd. Met een totaal is gratis! waren lady of Spain” en “Yellow sunbekendheid. of door “My de Duitser Christian weinig In tegen- aantal deelnemers van 12 Ecuador”. groep snel een Zaal open: 21.00 toernooi. uur; F.E.M. staat voor Seel. Hij De heeft alleontwikkelde vijf par- al stelling tot schaken, mag20.00 je uur; was aanvang: het een mooi eigen sound. Deze sound kenmerkte zich entree: 15.00 euro in de voorverkoop; Federatie Enschedese tijen gewonnen. Tweede bijenShogi stukkenindie Maar hopelijk zijn er volgend met name door de fijne samenzang werdde kaarten de je voorverkoop verkrijgbaar bij: ENSCHEDE - Een warme Muziekverenigingen en gloedis een werd de Enschedeër Wouter verovert aan je eigen stukjaar meer spelers die zich wel de vlaaiensound genoemd. Het geluid www.lucky.nl. VVV Nijverdal en de Primera volleoverkoepelend stem met eenorgaan rauw randje. dat de de Haas. ken toevoegen en dan in aanmelden. kan worden gezien als een tegenhanger van winkels. Teksten die diep gaan, oprecht momenteel 13 muziekverenide palingsound uit Volendam. zijn gingen en woorden nagalbinnen dedie gemeente men.Enschede Beatrice vertegenwoordigt. heeft Soul, heeft Blues, en als hetaanlef De heeft F.E.M.poëzie fungeert om spreekpunt in het Nederlands ziel voor de haar gemeenen zaligheid op tafelbeleidszaken te leggen. ENSCHEDE - Nederland is wrakken, waar de beschaving dat hij cabaretier wil worden. te betreffende ENSCHEDE in - Op 5 maart orga- is De biedt al haar Hartverwarmend, herkenbaar en veranderd een dinsdag woestenij. niet meer danMuziekschool een vage Twente Daarom besluit hij naleerde miden subsidieverdeling volgens niseertvandeDomburg Popschoolafdeling van De lingen de mogelijkheid om school bij afname van met de eenalgemene vlijmscherpe visie op het Thijs neemt herinnering. De overgebledelbare Nederlands subsidieverorMuziekschool Twentenaar in ven Enschede instrumenteel zonder extra leven. Kaarten zijn te reserveren het publiek mee bewonerseen proberen met telespakket gaan studeren. Wanneer dening amateurkunst. Op het een concert/bandjesavond Café Debeetje kosten te spelen band (of via www.prismare.nl 2017 waar hij de gevolgen in het kleine voedsel dat in hij een in 2002 hetensemGroninger gebied van cellomuziekonPimpelaar de Oude ble ofvinden orkest).teDitStudenten vergroot het plezier Festival in van een aan grote rampMarkt in 22. ze Op noghetkunnen Cabaret derwijs behartigt de F.E.M. programma staan 8 veelbelovende jonge muziek maken en biedt de mogelijkheid om Amerikaanse metalband Nederland laat zien. Is er overleven. Dat is Nederland wint, heeft hij eindelijk ook de belangen van de verenibandjes/acts. extra vaardigheden die bij het samen spelen nog hoop of zal ons mooie in 2017. Thijs schetst een zelf door dat dit een wat gingen bij De Muziekschool komen kijken te ontwikkelen. Alle groepen Korn naar Enschede land ophouden te bestaan? beeld van Nederland waar vreemde redenering LineUp: Broken Roses, Back To The Bassics, treden regelmatig op voor publiek. De is Twente en bewaakt daarmee niemand vrolijk van wordt. geweest. Prompt zet hij zijn betaalbaarheid Little Bigger Band, Minke, Cisca & Friends, bandjes worden begeleid door een ervaren De de voorverkoop van en het kwaliKorn Op zijn eigen en humorvolle Maar de messcherpe cabastudie stop en sluit zich aan teit van The Jaxx, New Park en Mute. bandcoach. concert van de opopleiding dinsdag van 11 hun juni manier zal hij deze vraag retier geeft er zo zijn draai bij Comedytrain. Daar ont2013leerlingen. start 9 februari om 10.00 gaan beantwoorden tijdens aan dat het een avond is popt hij zich tot een veelbeuur via www.atak.nl en www.ticzijn voorstelling ‘Van Nare vol goede grappen en snelle lovend comedian. ketservice.nl.tickets VVK kosten Mensen en Dingen die Kapot woordgrappen. Zijn zwart40,00 euro. Tickets Avondkassa: Gaan’. Het wordt in ieder gallige kijk op de wereld en Dingen die Kapot Gaan’. Ter 44,00 euro. Prijzen zijn exclusief geval een avond ouderwetse de vaak verbazend fanatieke begeleiding van zijn voorservicekosten. humor op zaterdag 4 febru- wijze waarop hij deze pro- stelling brengt van Domburg ari in Theater Prismare. De beert over te brengen op een strip uit over het postshow begint 20.00 uur het publiek isdevolgens ken- apocalyptische Amsterdam 1 op de 5 om mensen krijgt dementie, waarvan Alzheimer meest voorkomende vorm is. en kaarten kosten 15 euro. ners het succes van Thijs van van 2017. Meer informatie is ENSCHEDE - De Klanderij www.alzheimer-nederland.nl viert zaterdag 11 februDeze kunt u bestellen op Domburg. te vinden op

Shogi-toernooi gewonnen door Seel Jeugd-play in Prismare

Slamat Datang

Muziek is eindeloos, zij kent geen grenzen

BackConcert to the future met Thijs Muziekschool van Domburg Gratis Popschoolafdeling

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.

Valentijn in De Klanderij


De hoogste kwaliteit

tegen de laagste prijs Tafels,stoelen, banken, (relax)fauteuils, kasten, verlichting, accessoires en nu ook Laagste prijsgarantie een ruime sortering kapstokken Woonboulevard 44/46, Almelo www.wooncentrum.net

Volvo308 V50CC1.8 Kinetic2.0 Peugeot Cabriolet 2005 Hdi-F 2009€11700 € 17950

Volvo V70 Peugeot 207D5 CC AWD CabrioAUT 1.6 20092007 €29900 Vti Luxe € 9950

Werkplaats

Peugeot 1.61.6 THP16V 200 RenaultRCZ Scenic volComfort opties 2011 € 27950 2002 €4450 Audi Audi Audi Audi Audi Audi BMW Audi BMW Audi Citroen Audi Honda BMW Honda BMW Hyundai BMW Lexus BMW Mini BMW Opel BMW Opel Fiat Opel Fiat Opel Ford Opel Ford Peugeot Mazda Peugeot Mercedes Peugeot Nissan Peugeot Nissan Peugeot Nissan Peugoet Opel Peugeot Opel Peugeot Opel Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot

Renault Grand TCE2.0 100 Peugeot 206 Modus CC Cabrio Night16V & Day 2011 € 13950 2003 €7950

A1 1.2 Tfsi Business A4 Cabrio 1.8 T S-Line A4 Cabrio 1.8 T S-Line A6 Sedan 3.0 Tdi Quattro A5A4 Coupe 3.2 Quattro AUTV6 AUT S-Line Cabrio 2.7 Tdi 316i AUT2.0 TFSi Aut A6Exclusive Station X3 A5 3.0i Coupe X-drive Executive AUT AUT 3.2 Quattro Jumper 2.2 Hdi L2H2 3.0 excl btw A5 Sportback Tdi Quattro S-Line JazzZ31.4i CVT AUT Cabrio 1.8 Leder Roadster Jazz318i 1.2 Comfort Luxe Opendak Climat Contr Exclusive Atos 1.0 Sedan 5 deurs Exclusive AUT 320i iS 200 LuxeBusiness Navigatie AUT 320iComfort Touring Cooper 320SD Station Exclusive Aut Agila 1.0CiComfort 325 Cabrio Executive Corsa CDTi Sport Belastingvrij 5001.31.2 Tigra Twintop OPCSport Bravo 1.4Cabrio 16v 1.8 T-Jet Zafira Airco Cool Ka 1.6 1.316vEdition Zafira 1,8 Business Mondeo Station 2.0 TDCi 10751.0 XS 5 deurs 7 persoons 2.012vExclusive 206A1,4 XR zwart Klasse 160 206Micra SW Station 1.4 AUTOMAAT 1.2 Pure 206Almera 1.6 Quicksilver 1.5 comfort 5 deurs 206Primera CC Cabrio 1.8 2.0 16v Exclusive Estate Staion 207Agila 1.4 16v1.0 XR Comfort 207Astra 1.6 Vti1.6 XS JBL 207Zafira 1.6 Hdi-F 1,85 deurs Business 207106 CC Cabrio 1.1 1.6 Vti Luxe 207107 CC Cabrio 1.6 VtiXSBasis 1.0 12v 307206 CC Cabrio 2.0 16v Premium 1.4 XR 307206 CC Cabrio 2.0 16v Sport 180 SW 1.4 207206 SW Station 1.4 XS1.6 Hdi-F Sport 306206 Station Plus1.4+Comfort 1.4 XS 307 SW Station 2.0 16v Premium 308 CC Cabriolet 2.0 Hdi-F

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

2010 2007 2009 2005 2009 2007 2001 2009 2009 2009 2008 2011 2004 1997 2008 1999 1999 2004 2004 2005 2006 2007 2004 2001 2011 2010 2008 2009 2004 2005 2005 2005 2010 2006 2003 2001 2005 2009 2004 2007 2003 2001 2008 2004 2007 2000 2011 2005 2007 2001 2008 2009 2004 2000 2004 2002 2011 2005 2000 2010 2004 2009

€ 17950 € 19950 € 24950 € 10950 € 32950 27950 € 5950 29950 € 36450 44500 € 8450 54950 € 7450 6900 € 8950 7450 € 1450 10950 € 6950 18950 € 8950 19950 € 3250 13950 € 11450 10900 € 12900 13950 € 4950 3750 € 8950 6950 € 7450 12900 € 3950 4950 € 3950 10750 € 4950 7900 € 6950 4450 € 6950 3750 € 6950 2950 € 13950 9950 € 9950 3450 € 9950 6750 € 7950 3450 € 8950 3950 € 18950 4950 € 2250 9900 € 6950 € 17950

Volvo D Momentum BMWV60 3252.0 D Station Exclusive Business 2011 € 32950 2007 €21950

Peugeot RCZ 1.6 THP 200 vol opties Renault Twingo 1.2 Air Comfort Renault Twingo 1.2 Helios AUT Renault Twingo 1.2 Authentique Renault 1.21.4 Authentique Peugoet Twingo 207 Vti XS Renault 1,2CC Expression Peugeot Twingo 207 1.6 VtiCool White Renault 1.2SW Dynamique Peugeot Twingo 207 1.4 Vti XS Renault Modus 100Hdi-F Night &Sport Day Peugeot Grand207 SWTCE1.6 Renault 1.4CC AUTOMAAT Peugeot Kangoo 307 Cabrio 2.0 16v Renault Scenic 1,8 16v Expression Peueot 307 SW 2.0 16v Premium SuzukiRenault Wagon + 1.0 1.2 Authentique Twingo Volkswagen Variant 2.0 AUT Renault PassatTwingo 1.2TFSiExpression VolvoRenault V40 2.0 Exclusive Clio 1.2 16v Extreme VolvoRenault V40 2.0 Exclusive Modus 1.6AUT16v Dynamique VolvoRenault V50 1.8 Comfort Scenic 1.6 16v Comfort VolvoRenault V50 2.0 D Kinetic Scenic 2.0 16v Turbo Luxe VolvoSuzuki V50 1,6 D2 Momentum Wagon + 1.0 VolvoVolkswagen C70 Cabrio Polo2.0 1.4T Momentum Comfortline VolvoVolkswagen V60 2.0 D Momentum Passat 1.6 16vBusiness Fsi Highline Station VolvoVolkswagen V70 2.4 Comfortline Passat 2.0 Tdi Station AWD 4 Motion VolvoVolvo V70 2.4 Comfort V40 2.0T Europa Sports VolvoVolvo V70 2.4 Executive V40 2,0T Europa Sports VolvoVolvo V70 2.4 T Summum S40 2.0 Europa Sports VolvoVolvo V70 D5 Summum AUT V50 2.0 DAWD Comfort VolvoVolvo V70 2.4 D5T6 Momentum S80 AUTOMAAT VolvoVolvo V70 2.4 D5 Cabrio AWD AUT2.0 T Momentum C70 VolvoVolvo XC 70C70 AWDCabrio 2.4 T Momentum D5 Automaat VolvoVolvo XC 70V70 AWD 2.4 D5 Summum Comfort VolvoVolvo XC 70V70 AWD D5 D5 Summum AUT Momentum VolvoVolvo XC 70XC AWD Summum 70D5AWD 2.4T VolvoVolvo XC 60XC AWD Summum 70D5AWD 2.4 D5 Momentum AUT VolvoVolvo XC 60XC AWD Summum AUT 70D5AWD D5 Summum AUT VolvoVolvo XC 90XC AWD Momentum AUT 70D5AWD D5 Summum

2e paasdag AUTOSHOW van 12.00 tot 17.00 uur

WWW.AUTO-REUVERS.NL

Werkplaats

Volvo 60 AWD D5 Audi A4XC Avant 1.8 TFSi Summum AUT€26950 2009 € 37950 2009 2011 2000 1999 2005 2008 2009 2011 2011 2012 2009 2011 2011 2002 2005 2003 2004 2000 2003 2007 2005 2000 2008 2000 2005 2005 1999 2005 2005 2012 2000 2004 2003 2011 2006 1999 2009 2002 1999 2004 2002 2005 2001 2006 2005 2008 2002 2009 2004 2001 2007 2006 2001 2006 2003 2009 2000 2009 2003 2009 2006 2004 2006

€ 27950 € 2250 € 2450 € 2500 € 5950 9950 € 7950 19900 € 8950 12950 € 13950 21950 € 3950 9950 € 4450 6950 € 2450 2500 € 16950 3950 € 3950 5950 € 4450 7950 € 7450 2950 € 7950 9950 € 22950 2950 € 11950 5450 € 32950 13450 € 3450 21950 € 5950 4450 € 11950 5450 € 15950 4450 € 16950 13950 € 23950 5950 € 25950 14950 € 6950 19950 € 18950 7950 € 20950 12950 € 29500 7950 € 31950 10950 € 37950 26950 € 15950 25950

- APK - Aircoservice - Onderhoud Vanaf april 2013 gevestigd aan de Enschedesestraat 32 te Losser (voorheen Peugeot Brilman)

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

WWW.AUTO-REUVERS.NL Hoofdstraat 24

a , 7586 BT Overdinkel. Tel. 053 - 536 35 19

Werkplaats


Dinsdag 26 februari 2013

Enschede Journaal

‘Papa, je mag de zaak nooit verkopen!’ HENGELO - Laser Quest Hengelo heet vanaf nu Laser Game Hengelo. Een minimale verandering zou je denken. Maar niets is minder waar. Eigenaar Yozef Fidan heeft De Tapperij, waarin Laser Game Hengelo is ondergebracht, prachtig verbouwd. En hij heeft nieuwe pakken aangeschaft. Pakken van het merk LaserMaxx, die een stuk kleiner, lichter én gevoeliger zijn dan de oude pakken. “Daardoor hoef je niet eerst twee of drie keer te schieten, voordat een schot ook geteld wordt.”

Toen Fidan de zaak overnam liep het als een tierelier. “De eerste zeven jaar waren gouden jaren. Daarna ging het iets minder, maar we draaien nog altijd goed.” Eerst was er de invoering van de euro, daarna het rookverbod in de horeca en vervolgens de economische crisis. Toch wisten de mensen de zaak aan de Pastoriestraat altijd te vinden. “Daaronder

Mindfulness training in Enschede. Hebt u wel eens het gevoel dat er iets ‘mist’ in uw leven? Dat u uw leven niet voluit leeft. Niet uit het leven haalt wat er in zit. Dan kan deze training u perspectief bieden.

Fidan (37) nam de zaak aan de Pastoriestraat 33 in Hengelo 17 jaar geleden over van de eerste eigenaar. Hij is daarmee een van de vijf langstzittende horecaondernemers van Hengelo. “Ik was twintig toen ik vanuit Enschede naar Hengelo kwam om de boel hier te gaan runnen. De eerste jaren woonde ik nog in Enschede, maar ik woon nu al weer twaalf jaar in Hengelo. Ik ben van Syrisch-orthodoxe komaf, maar ben met een Nederlandse vrouw getrouwd. Een Hengelose. We hebben drie kinderen. De jongste is 4, de oudste 8 jaar oud.” Zijn oudste zoon heeft hem al duidelijk laten weten wat het belangrijkste is in het leven: lasergamen! “Hij heeft wel eens gezegd: ‘Papa, je mag de zaak nooit verkopen!’ Mijn kinderen spelen regelmatig lasergame. Officieel is het spel geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf zes jaar, maar m’n jongste kan het ook al. Dat heeft te maken met de relatief lichte pakken; de nieuwe pakken wegen nog geen twee kilo. Mijn kinderen geven hun verjaardagsfeestje dan ook altijd hier. Ze willen niet anders. We verzorgen al compleet verzorgde kinderfeestjes voor 9,95 euro per kind.”

5

was een vaste kern van ‘members’, die meerdere malen per week kwamen spelen. Dat geeft wel aan dat het spel altijd leuk blijft, hoe vaak je het ook doet.” “Ons publiek is heel gevarieerd. Jong en oud. Veel verschillende groepen weten ons te vinden. Van bedrijven tot vriendengroepen. We bieden in samenwerking met tien verschillende horecazaken in Hengelo arrangementen aan. Van tapas en pizza tot shoarma en barbecueën na afloop.” Naast lasergamen kun je bij De Tapperij ook ‘gewoon’ een avondje stappen of lekker poolen. Meer weten over de mogelijkheden? Kijk op www.lasergamehengelo.nl of bel 074-2504204.

Verzamel-curiosa- en snuffelmarkten

De training is geschikt voor iedereen die wil leren om anders om te gaan met (werk)stress of minder geleefd wil worden door zijn of haar problemen. De mindfulness training is een training in het leren leven met de moeilijkheden en obstakels die het leven met zich meebrengt. Als je ziek wordt of pijn hebt, last van slaap- of concentratieproblemen, lichamelijke of psychische klachten, dan kan deze training perspectief bieden.

In de training leer je een basishouding ontwikkelen waarin mildheid, acceptatie, openheid en niet-oordelen centraal staan. Vanuit deze basishouding oefen je om je niet volledig in beslag te laten nemen door het probleem, maar om het meer los te laten. De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten en een oefendag, die verzorgd worden door Nancy Meesters, GZ-psychologe en gecertificeerd mindfulness trainer, en wordt (deels) vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Data: iedere woensdagavond, van 19.30 uur tot 22 uur, 13 maart t/m 8 mei 2013 Locatie: Psychologiepraktijk Meesters, Boekweitstraat 29 te Enschede Voor meer informatie: www.mindfulnessenschede.nl of www.ppmeesters.nl foto door Jan Dolfing

ENSCHEDE - Op het Van Heekplein in Enschede wordt vanaf zondag 3 maart tot en met december, iedere 1e zondag van de maand, van 12 tot 17 uur een verzamelcuriosa- en snuffelmarkt gehouden.

Maxi Singles, Singles), CD’s, DVD’s, videobanden, boeken, prenten, strips, glas, aardewerk, sieraden, oud speelgoed, religieuse objectenen nog veel meer verzamelwaardig materiaal.

Daarnaast vinden deze markten ook plaats op vrijdag 29 maart (“Goede Vrijdag”), woensdag 1 mei, donderdag 3 oktober, vrijdag 1 november en zondag 15 december.

Aan deze markten mag iedere particulier deelnemen, die zijn/haar oude spulletjes wil verkopen. Hiervoor kan men contact opnemen met het telefoonnummer: 06.26.222.593 of via de mail: info@rezimarkten.nl

Het volgende zal men er kunnen aantreffen: o.a. Grammofoonplaten (LP’s, EP’s, Mini LP’s,

De toegang op deze markt aan het H.J. van Heekplein is uiteraard geheel gratis.

Lions Voorjaarsconcert ENSCHEDE - Op zaterdag 02 maart organiseert de Lions Club Enschede het traditionele concert bestemd voor ouderen en andere belangstellenden die om uiteenlopende redenen normaal gesproken niet in de gelegenheid zijn een concert te bezoeken. Het Lions Voorjaarsconcert wordt gegeven in de aula van het Stedelijk Lyceum Zuid, Tiemeister 20 in Enschede en begint om 14.30 uur.


6

Enschede Journaal

Dinsdag 26 februari 2013

Arjan Kelder Auto’s pakt uit

UW BEDDENSPECIALIST MET OUDERWETSE SERVICE!

NIJVERDAL – Arjan Kelder Auto’s pakt uit dit weekend. Profiteer van vrijdag tot en met zondag van een aantal spectaculaire acties. Wat denkt u bijvoorbeeld van vrijkaartjes voor de Efteling voor 4 personen. Deze krijgt u helemaal gratis bij aankoop van een auto vanaf 2.500,- tot 5.000,- euro. Of een I-pad mini of een dagje kuren t.w.v. 300,- euro bij een kuuroord naar keuze?! Dit krijgt u cadeau bij aankoop van een auto vanaf 5.000,- euro. Let op: Alleen geldig bij inlevering van de advertentie in deze krant! Kelder Auto’s V.o.f., gevestigd aan de Energiestraat 5 in Nijverdal bestaat al sinds 1996. En is inmiddels een begrip in Nijverdal. Arjan Kelder verkoopt auto’s tegen de laagst mogelijke prijs. Dit is mogelijk omdat het Nijverdalse autobedrijf niet vanuit een duur pand werkt, maar de auto’s op een buitenterrein heeft staan.

fort m o C n a i v a in nd

Sca

ALLE INGS BOXSPR AAD RR UIT VOO AR! A LEVERB

N € 2495,140/200 VA 4 WEKEN OMRUIL TIE GARAN

VOOR

€ 1495,-

N € 2545,160/200 VA VOOR

€ 1595,-

N € 2615,180/200 VA VOOR

TION INSPEIKRTRAISCHE EL INGSET BOXSPR

€ 1695,-

AAR IN OOK LEVERB ! CM 0 22 210 EN

U VIND ONS AAN HET PARKEERTERREIN ACHTER DE HEMA

De auto’s worden allemaal geleverd met nieuwe apk en afleveringscontrole. Prijzen zijn All Inclusive. Er worden geen afleveringskosten berekend. Dat betekent dus: Geen verrassingen achteraf, maar glasheldere prijzen. Ook is van elke auto de complete onderhoudshistorie bekend. Het is bij Kelder Auto’s mogelijk om echt van alles in te ruilen: Van auto, camper, motor, caravan en (recreatie) woning tot grasmaaiers, fiets, etc… Het Nijverdalse bedrijf onderscheidt zich van andere autobedrijven door de klant te behandelen zoals ze zelf ook graag behandeld willen worden. Geen poespas, maar zo laagdrempelig mogelijk werken. Koffie wordt altijd vers gezet! Wees welkom.

(naast de Reformwinkel)

ECHT COMPLEET! ★ VOLLEDIG ELEKTRISCHE VERSTELBARE BOXSPRING (2 MOTORIG) ★ POCKETVEER INTERIEUR BOXSPRING ★ MASSIEF ZWEEDS FRAME ★ MEEGESTOFFEERDE 7 ZONE POCKETVEER MATRASSEN

Geef

SCAN DE CODE EN BEKIJK

★ LUXE DIKKE SPLIT TOPPER

WWW.NORDIC-DREAMS.NL

★ MEERDERE KLEUREN MOGELIJK

voor een beter herstel

SMUTSSTRAAT 41 • 7551 HM HENGELO • TEL. 074 247 07 86

Giro 860

WIJ NEMEN GRATIS UW OUDE MATRAS/BED RETOUR!

NERGENS GOEDKOPER!!! ARJAN KELDER AUTO'S

ARJAN

KELDER

AUTO’S

Energiestraat 5

Arjan

06-55128349

7442 DA Nijverdal

Bennie

06-53351509

Telefoon 0548-619687

Carlo

06-23990825

info@kelderautos.nl

Zaak

0548-619687

WWW.KELDERAUTOS.NL

Audi A4 Avant TDi alle opties nieuwe type BMW 320i station veel opties BMW 325i automaat super mooi Chrysler Voyager 7persoons automaat 2.4 benzine Citroen Berlingo Multispace 1.6i 2x schuifdeur 5 persoons Citroen C3 1.4i benzine Citroen Jumper 2.2 HDi L1H1 Citroen Nemo HDi Dodge Caliber 2.0 CRDi Fiat Cinquencento benzine Fiat Panda Airco 60.000km Fiat Panda Airco 54.000km Fiat Panda ecc Emotion Ford Focus TDCI station nieuwe type Ford Ka Titanium veel opties 16.000km Ford Focus station D alle opties 2xFord Transit 280M 2.2 TDCI Verlengd!! Dubbel cabine!! Honda HR-V 5 deurs benzine 4x4 Hyundai i30 station 2.0i Style ECC Navi Hyundai Coupe LPG G3 Iveco Daily 35 S 12V 330 L2H3 Airco!!! Kia Cee d station 2.0cvvt x-ecutive Leer ECC Kia Cee d 1.6cvvt x-tra station Iveco Daily dubbel cabine pick-up LandRover Discovery 3 SE automaat alle opties 2x Opel Astra station 1.6i benzine Opel Astra station benzine Opel Astra 1.7 CDTi Cosmo ECC Navi Zeer mooi!!! Opel Astra 1.6i 5 deurs B Opel Vivaro diesel 9 persoons Opel Zafira 1.9 CDTI Enjoy 150pk Automaat!!! Opel Zafira 1.8 Business LMV Trekhaak!!! Zeer mooi!! Peugeot Boxer HDi Airco L1H2 Peugeot 207 5 deurs benzine Peugeot 308 SW 1.6 HDiF X-Line Peugeot 407 1.8i B 98.000km 2x Peugeot Partner diesel grijs kenteken

‘05 ’07 ’03 ’02 ’02 ’07 ’06 ’08 ’08 ’98 ’07 ’08 ’08 ’08 ’09 ’04 ’08 ’00 ’09 ’99 ’05 ’08 ’08 ’00 ’06 ’08 ’06 ’08 ’99 ’06 ’06 ’07 ’04 ’08 ’09 ’04 ’98

€ 7.950,€12.950,€ 6.950,€ 2.450,€ 2.450,€ 5.750,€ 5.950,- ex € 4.450,- ex € 9.950,€ 950,€ 4.950,€ 4.750,€ 5.750,€ 7.750,€ 7.450,€ 3.750,€ 6.950,- ex € 3.950,€ 9.950,€ 1.950,€ 4.950,- ex € 8.950,€ 6.950,€ 3.950,- ex € 15.950,€ 7.950,€ 4.950,€ 7.950,€ 1.950,€ 5.950, € 8.450,€ 8.750,€ 4.950,- ex € 6.950,€ 8.950,€ 5.950,€ 750,-

DIT IS SLECHTS EEN GREEP UIT ONZE VOORRAAD!!!!!!!!

ALLE INRUIL mOGELIjk!

Auto/motor/caravan/camper/ (recreatie)woning etc, etc

Renault Megane station benzine Renault Megane 5 deurs benzine Renault Clio 1.4 RTi benzine Seat Cordoba B airco Suzuki Swift benzine Toyota RAV4 2.0 VVTi Executive Leer Trekhaak!! Toyota RAV4 Funcruiser Toyota Starlet 1.3i benzine 120.000km Toyota Starlet 1.3i nieuwe type Smart Cabrio passion automaat alle opties VW Buggy 4 persoons wegenbelastingvrij VW Golf IV B 5 deurs VW Fox B airco 2xVW Passat 1.9 TDi station diesel Volvo 740 WEGENBELASTINGVRIJ!! Volvo 960 Ambassador B Volvo C30 diesel leer,navi,etc nieuwstaat Volvo V40 1.9 D Volvo V50 2.0D Volvo V70 diesel veel opties, nieuwe type

’01 ’98 ’98 ’01 ’02 ’08 ’95 ’92 ’96 ’06 ’70 ’98 ’07 ’06 ’86 ’94 ’08 ’02 ’05 ’08

BOOT Edel 3 Mooi Zeiljacht 4 persoons met inboard Volvo Penta CARAVAN Chateau Caratt 430 Dethleffs 460T Campers * Hobby 620Ak D 5 persoons mooi ding * Possl To Win model perfecte indeling 2006 2.8 JTD * Peugeot J9 buscamper 1e eigenaar Gave hippie bus *Vrachtwagen camper met alle opties en zeer veel ruimte Wegenbelastingvrij moet gezien worden!!! *Volkswagen T2 camper moet gezien worden!!!!!!!! Compleet gerestaureerd nieuwe apk

HOUD ONZE SITE IN DE GATEN, DAGELIjkS VERSE VOORRAAD.!!!!!!!!!!!!

€ 1.650,€ 450,€ 950,€ 1.450,€ 1.950,€ 14.950,€ 2.750,€ 1.150,€ 1.450,€ 4.950,€ 4.950,€ 1.950,€ 3.750,€ 7.950,€ 1.950,€ 1.450,€ 9.950,€ 2.450,€ 7.950,€ 12.950,€ 3.950,-

’04 ’01

€ 7.450,€ 5.950,€ 6.950,€ 23.950,€ 2.950,-

‘84

€ 29.950,-

’72

€ 12.950,-

WWW.KELDERAUTOS.NL


Enschede Journaal

Dinsdag 26 februari 2013

7

Rallyorganisaties in Overijssel gaan samenwerken (en reacties)

Hoe denken de bekende Twentse Rallyrijders over de samenwerking van de drie Overijsselse Rallyorganisaties?

NIJVERDAL - De organisatoren van de drie rally’s uit het oosten van het land zijn van mening dat er jaarlijks weer een groot rallyevenement van internationale allure en ambitie op de Nederlandse autosportkalender moet staan. Zij gaan kijken of het mogelijk is dat te realiseren. Zonder dat de eigen belangen van de Vechtdal Rally en die van de Euregio Rally hierbij in het geding komen, zal de Hellendoorn Rally aan de basis staan van dit plan. Anno Bakker de voorzitter van de Hellendoorn Rally kwam met het idee dat er maar eens wat moest gebeuren. De Nijverdaller met een groot rally hart vindt al jaren dat er te weinig grote rally’s zijn in Nederland. Vandaar ook dat hij vorig jaar met het idee kwam om daar eens wat aan te gaan doen. De voorzitter reageerde op de vraag hoe de samenwerking er precies uit komt te zien als volgt: ‘Het is de bedoeling dat er wat proeven van de Vechtdal Rally en de EuregioRally tijdens de Hellendoorn Rally worden toegepast, maar dat houdt niet in dat het evenement

in Hardenberg en Hengelo komt te vervallen, die blijven gewoon bestaan. De basis van deze samenwerking komt in Hellendoorn te liggen. Meer proeven, meer kilometers en een 3-daags evenement, dat zijn o.a. de eisen om weer een Europese status te krijgen. ‘Want’, zo zegt Anno: ‘Met die status kunnen we betere rijders aan de start krijgen, is er meer belangstelling en blijft het aantrekkelijk.’ De plannen zijn nog in een begin stadium en daarom zullen dit jaar de plannen nog niet klaar zijn. Wel heeft de voorzitter een primeur tijdens de grootste rally van Nederland. Omdat de Altena Rally (shortrally) niet doorgaat, en er volgens het reglement dan te weinig shorts zijn, is besloten de shortrally naar Hellendoorn te halen. ‘Dat is voor ons mooi meegenomen, om nu alvast wat meer uitstraling te krijgen voor de rally en dan voegt het zeker iets extra’s toe als de short rally er ook nog eens bij gaat komen. Er komen dan namelijk meer auto’s aan de start’, aldus Anno Bakker.

Budgetneutraal ZONNEPANELEN VOOR € 1,00 Zelf elektriciteit opwekken zonder investering

De aanschaf van zonnepanelen kán financieel een struikelblok zijn. Via Budget Neutraal kunt u echter zonnepanelen voor €1,- aanschaffen en laten plaatsen! Met de maandelijkse besparing op uw energiekosten betaalt u namelijk de aankoop van uw zonnestroom installatie.

Voor meer informatie: www.budgetneutraal.nl Voor rechtstreekse verkoop: Tel. 0541 - 552522 of mail naar solar@gp-products.nl

Dennis Kuipers, woonachtig in Borne, vindt dat het een mooi initiatief is en goed kan zijn voor de rally. Hij vraagt zich wel af voor welke doelgroep deze samenwerking bestemd is. ‘Als je een Europese status wilt creëren, dan worden er meerdere kilometers gemaakt en zijn er meer eisen, dat zou wel eens heel vervelend kunnen worden voor de regionale rijders die minder te besteden hebben. Hij denkt met name dat ze daardoor niet meer gaan deelnemen, en dat zou volgens de man uit Borne erg jammer zijn. Tenslotte is de regionale rijder erg belangrijk voor zulke rally’s. Dat de shortrally dit jaar al verreden wordt in Hellendoorn is een aanwinst en zeker een goede zaak zegt Dennis. Zelf wacht Dennis het allemaal maar af wat er gaat gebeuren, wel merkt hij dat ook de rallysport het erg moeilijk heeft en dat hij zelf ook nog niet weet welke wedstrijden hij gaat rijden. Ger Haverkate, de aanhangwagen onder-

nemer uit Ambt Delden, vindt het een super plan. Hij is zeker voorstander van een grotere rally met Europese status, ‘maar’, zegt hij: ‘De neuzen moeten wel de goede kant op gaan, anders zal het moeilijk worden.’ Ook vindt Ger dat er een andere naam moet komen voor deze samenwerking. Nu zal de Hellendoorn Rally die naam krijgen, omdat daar alle samenwerkingen zullen worden toegepast. ‘Je krijgt daar scheve gezichten van’, zegt de Ambt Deldenaar. ‘Mensen van andere rally’s vinden het niet leuk als alles verbonden is aan Hellendoorn. Het beste zou zijn als ze er een nieuwe naam aan zouden geven, dan blijf je neutraal. Bijvoorbeeld ‘”De Overijsselse Rally”.’ Op mijn vraag wat hij van de shortrally vindt die dit jaar voor het eerst in Hellendoorn zal gaan plaatsvinden, vertelt hij dat het voor hem heel gunstig is. ‘Als ik vrijdagavond uit zou vallen in de Divisie 5 klasse, waarin ik met mijn BMW rijd, dan kan ik me voor een kleine bedrag op zaterdag inschrijven voor de shortrally en kan ik alsnog de rally voortzetten. Is goed voor ons team, maar vooral goed voor de sponsoren en fans.’ Viervoudig winnaar van de Hellendoorn Rally,

Erik Wevers, is zeker voor de samenwer-

king, maar hij zegt wel dat het voor zijn Rally stal, die de Markeloër beheert, ongunstig zou zijn. ‘Het zijn oudere WRC’s, en die mogen niet aan de start bij een wedstrijd met een Europese status verschijnen. Dat is erg zonde,’.

Maar uiteindelijk vindt hij het wel een goed initiatief. Op de vraag of hij dan maatregelen gaat nemen, antwoordt hij: ‘Nee, ik ga niet voor 1 wedstrijd mijn auto’s aanpassen of nieuwe bolides kopen. Ook Erik is bang dat de regionale en lokale rijders de dupe kunnen worden van deze plannen. Het kostenplaatje wordt te groot en men zal dan afhaken. Maar zolang de thuisrally voor Wevers nog geen Europese status heeft, kunnen zijn WRC’s gewoon aan de start verschijnen.

Gert Kamphuis vindt de basis van de samenwerking positief. De Hellendoorn Rally is al een tijdje niet meer de grootste van Nederland, maar zou dat wel weer kunnen worden als ze alles gaan bundelen. Op de vraag of het kostenplaatje voor zowel de lokale en regionale rijders een probleem zou worden, reageert de Nijverdaller met hetgeen dat het zeker wel een probleem zou kunnen worden omdat er meer kilometers gereden moeten worden en er waarschijnlijk keuzes gemaakt moeten worden door de rijders, gaan we naar Hellendoorn of gaan we toch naar Hardenberg/Hengelo? Wel zal er nog veel moeten veranderen, zowel zullen er bij de verschillende Overijsselse Rallyorganisaties de plannen aangepast moeten worden en de koppies dezelfde kant op moeten. ‘Dat is wel een must’, zegt Gert, ‘want een grote uitdagende wedstrijd moet goed georganiseerd zijn. ‘Wel is hij blij dat ze Gerard Grouve met veel Rally ervaring benaderd hebben om dit mede op poten te zetten. ‘Het is zeker goed om mensen vanuit de sportwereld te betrekken bij deze samenwerking.’ Daar ontbreekt het toch wel aan vindt hij. Toen ik Gert vroeg wat hij het liefst anders zou zien bij de Overijsselse Rally evenementen vertelde hij dat er bij vele collega’s een gemis is aan uitdaging en vooral een gebrek is op technisch vlak, proeven mogen wat hem betreft wat langer zijn. Toch denkt de zeer ervaren Rallynavigator dat er nog wel meer uit eigen keuken te halen valt buiten de samenwerking om. Dat er bij de komende editie van de Hellendoorn Rally en extra wedstrijd gaat komen, genaamd Short Rally, daar is Gert heel blij mee. ‘Zo krijg je wel een volledig rendement van een evenement met veel kosten.’ Tot slot weet Gert te melden dat hij nog niet weet welke Rally’s hij gaat rijden, er moet wel iets op zijn pad komen waar hij uitdaging in ziet.


faillissements fabriek h p c e o p = = g p e o w verkoop winterjassen € 20,jeans €10,fleece truien €5,overhemden €10,-

!! alles voor spotprijzen !!

twee weken verkoop grote nieuwe partij restanten gronausestraat 1187 glanerbrug (voorheen nijland speelgoed & huishoud)

EJ_26-02-2013  

Enschede Journaal

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you