Page 1

www.enschedejournaal.nl

Dinsdag 25 juni 2013

Weersvoorspelling woensdag 26 juni 9° / 18°

7

donderdag 27 juni 9° / 19°

8

vrijdag 28 juni 8° / 20°

7

Leegverkoop bovenverdieping Leegverkoop Magazijnverkoop tot 70% korting bovenverdieping Enorme kortingen • Alles moet weg! Magazijnverkoop tot 70% korting

inlevering van deze adv. Enorme kortingen • Allestegen moet weg! betaalt u op relaxfauteuils

Profiteer Er vAn nu hEt kAn! Profiteer Er vAn nu hEt kAn!

6%BtW 6%BtW

( i.p.v. ) tegen inlevering van deze adv. 21% betaalt u op relaxfauteuils ( i.p.v. 21%)

Woonboulevard 44/46, Almelo www.wooncentrum.net

zie pagina 11

Woonboulevard 44/46, Almelo www.wooncentrum.net

Open tuinen dagen in Glanerbrug

GLANERBRUG - De Open tuinen dagen van Glanerbrug vinden het eerste volle weekend van juli plaats. Dit jaar is dat op zaterdag 6 en zondag 7 Juli van ‘s morgens 10.00 tot ‘s middags 17.00 uur.

Da’s service die u wenst! Zie pagina 5

Het zijn tuinen die allemaal verschillen, van groot tot klein, maar altijd met liefde verzorgd. Men is negen jaar geleden begonnen met één dag, maar wegens groot succes zijn het twee dagen geworden.

opgeven tot juni. Daarna wordt de deelnemerslijst samengesteld. Iedereen kan meedoen en één dag je tuin openstellen is ook mogelijk. Voorwaarde is echter wel dat de deelnemers woonachtig zijn in Glanerbrug. Meedoen en bezichtigen is altijd gratis!

Duitsland. Het is een leuke ervaring om je hobby met andere tuinliefhebbers te delen. De lijst met deelnemers is op zaterdag 6 en zondag 7 juli vanaf 10 uur af te halen bij:

TONZON stopt koude vloer en vocht uit de kruipruimte

De opzet was, om mensen aan Joke van Lier Marco Polostraat 38, te moedigen om hun tuin eens 7532 CL, Glanerbrug. Telefoon: te laten zien. Dat is gelukt en de Het is voor de organisatie elk 053-4615970 en bij Fokje van reacties zijn erg leuk. Deelnemers jaar een reünie; gezellig bijklet- Veen, Sonatestraat 18, 7534 XB, willen elk jaar weer meedoen. sen, vaak met een kopje kof- Glanerbrug. TONZON stopt koude vloer Als er nog tuinliefhebbers fiedat en bekende “En dan tezijn, bedenken we alveel die jaren boven een gezichten. vies, “En op die koude vloer met en vocht uit de kruipruimte 1 DAG wERKEn vochtigwilgat in deVeelal grond hebben gewoond terwijlmaar ookdie hoge energierekening.” Vochtproblemen ondanks die ook eens hun tuin open uit Glanerbrug, Telefoon 053-4613156. Hier kunt de oplossing zo simpel was.” 1 DAG bijKomEn ziemechanische paginaventilatie 2 len stellen, kunnen zich ze nog uit Enschede, Losser en zelfs uit u ook terecht voor inlichtingen. “En dan te bedenken dat we al die jaren boven een vies, vochtig gat in de grond hebben gewoond terwijl de oplossing zo simpel was.”

“En op die koude vloer met die hoge energierekening.”

Zie klantreactie:

EEn niErpatiënt moEt Er

Volsa Oldtimerdag en Singelrit

vEEl voor ovEr hEbbEn “Op 17 november is bij mij TONZON Het comité Enschede van demijn Nierstichting isominEEnonze vloerisolatie geplaatst, hoewel bEEtjEwijken normaal tE huis al piepschuim vloerisolatie Boswinkel, Stadsveld, Pathmos en Stevenfenne opWat zoek naar lEvEn. hEEft u ovEr had. Ikvoor heb bijde Vereniging Eigen Huisvan 15 tot 21 september 2013. collectanten collecteweek voor EEn niErpatiënt? navraag gedaan, en hun antwoord was best wel positief over TONZON. ENSCHEDE StEun onS! Heeft u Met in het die week 2zijnuurtjes aanbrengen twee man tijd? een dag bezig geweest. Met 2 uurtjes collecteren in uw eigen wijk, misschienKijK zelfs inuuw eigen Wat Kunt doEn op van All Care

straat kunt u deerNierstichting helpen. Omdat stadsverwarmingecht is, hebben

niErStichting.nl

we geen aansluiting op aardgas, we moeten dus elektrisch koken. Voor vragen en/of aanmelding kunt u Al die jaren dat we hier wonen hadden mailen of bellen naar: we altijd last van condens op de ramen Wim Selfhout: voorzitter, penningmeester Zuid-West als het buiten ongeveer 5 graden of Foto van een TONZON kruipruimte Telefoon:kouder 053-4782106 mobiel: 06-84082828 was. Toen weof TONZON kregen, was dat meteen al afgelopen, en zelfs Voordelen van een droge kruipruimte Email: wimselfhout@telfort.nl nu met strenge vorst hebben we geen www.facebook.com/NierstichtingCollecteEnschede condens meer op de ramen!

Stop die koude vloer en vochtige kruipruimte met TONZON Vloerisolatie.

Natuurlijke en met name mechanische ventilatiesystemen zuigen voortdurend vochtige lucht aan uit de kruipruimte, zelfs bij woningen die voldoen aan het Bouwbesluit. Daarbij blijven de meeste vloerisolaties warmte lekken aan de onderzijde door uitstraling naar de koude funderingsmuren en aardbodem. Bij de relatief koude vloer heerst een hoge luchtvochtigheid waarin huiststofmijten goed kunnen gedijen.

De beste basis voor een comfortabele, gezonde en energiezuinige woning is een droge kruipruimte en een warme vloer. De stevige TONZON Bodemfolie zorgt voor een kurkdroge kruipruimte zodat alleen nog droge lucht wordt aangezogen.

Vroeger vochtig, nu kurkdroog. De kamerbrede Bodemfolie blokkeert de verdamping van vocht en biedt een stevige werkvloer. Tussen de houten balken zijn de flexibele Thermoskussens aangebracht, die (gevuld met gratis lucht) perfect passen van balk naar balk en van muur naar muur. De geïsoleerde CV-leidingen zijn omwikkeld met TONZON bandagefolie om de uitstraling van warmte aan het oppervlak te voorkomen.

Zelf doen of laten doen?

Toevallig ging halverwege december het centrale ventilatiesysteem kapot. jaargang nr. verbazing 6 En tot mijn heb ik nog steeds geen condens op de ramen!

TONZON Thermoskussens hebben een zeer hoge interne warmteweerstand en beperken ook de voortdurende uitstraling naar de koude aarde en funderingen. Hierdoor wordt de vloer sneller warm, bereikt een hogere temperatuur en koelt langzamer af dan bij andere systemen. Het resultaat is een warmer en droger klimaat bij de vloer waarin huisstofmijten nauwelijks

8e

Het aanbrengen van TONZON vloerisolatie is een veilig proces en daardoor ook zelf te doen. Uit het high-tech materiaal komt bij het aanbrengen geen stof, giftige chemicaliën of irriterende vezeltjes vrij. Ook een vrachtwagen komt er niet aan te pas. Het materiaal is per post te verzenden. Denkt u dat u niet handig genoeg bent, of ontbreekt het u aan tijd? TONZON heeft een netwerk van

Stichting Vrienden Twente houdt op zondag 7 juli een grote oldtimerdag in het centrum van Enschede. Gratis deelname is uitsluitend mogelijk van oldtimers van vóór 1988. Locatie H.J. van Heekplein Enschede (tijdens een koopzon-

Verschijnt +/- twaalf keer per jaar in Enschede, Lonneker, Boekelo en Glanerbrug.

dag). Aanvang 10.00 uur (inrijden vanaf 09.00 uur). Einde 15.00 uur (en als u meerijdt met de Singelrit ca. 16.00 uur). Organisatie is in handen van Volsa Enschede.

M AGAZINE Oplage 12.000 ex.


TONZON stopt koude vloer en vocht uit de kruipruimte Vochtproblemen ondanks mechanische ventilatie

“En dan te bedenken dat we al die jaren boven een vies, vochtig gat in de grond hebben gewoond terwijl de oplossing zo simpel was.”

“En op die koude vloer met die hoge energierekening.”

Zie klantreactie: “Op 17 november is bij mij TONZON vloerisolatie geplaatst, hoewel mijn huis al piepschuim vloerisolatie had. Ik heb bij Vereniging Eigen Huis navraag gedaan, en hun antwoord was best wel positief over TONZON. Met het aanbrengen zijn twee man een dag bezig geweest. Omdat er stadsverwarming is, hebben we geen aansluiting op aardgas, we moeten dus elektrisch koken. Al die jaren dat we hier wonen hadden we altijd last van condens op de ramen als het buiten ongeveer 5 graden of kouder was. Toen we TONZON kregen, was dat meteen al afgelopen, en zelfs nu met strenge vorst hebben we geen condens meer op de ramen! Toevallig ging halverwege december het centrale ventilatiesysteem kapot. En tot mijn verbazing heb ik nog steeds geen condens op de ramen! Ik schrijf dit toe aan de dampdichte folie, die op de bodem van de kruipruimte is aangebracht, en dat hoort gewoon bij het TONZON pakket. Het wooncomfort is duidelijk beter geworden, en het bespaart aardig op de verwarmingskosten, in ons geval helemaal, omdat we vloerverwarming hebben en er ondanks het piepschuim toch warmteverlies naar de kruipruimte was.”

No cure no pay, weg vieze kruipruimte Ook zo genoeg van die vieze vochtige kruipruimte? Sta verbaasd hoe snel deze verandert in een droge ruimte na het aanbrengen van TONZON Bodemfolie. Laat het vrijblijvend aanbrengen door een van onze specialisten. Bent u niet tevreden, dan wordt de Bodemfolie weer opgehaald en betaalt u niets. Vraag naar de voorwaarden.

Stop die koude vloer en vochtige kruipruimte met TONZON Vloerisolatie. Natuurlijke en met name mechanische ventilatiesystemen zuigen voortdurend vochtige lucht aan uit de kruipruimte, zelfs bij woningen die voldoen aan het Bouwbesluit. Daarbij blijven de meeste vloerisolaties warmte lekken aan de onderzijde door uitstraling naar de koude funderingsmuren en aardbodem. Bij de relatief koude vloer heerst een hoge luchtvochtigheid waarin huiststofmijten goed kunnen gedijen.

Voordelen van een droge kruipruimte De beste basis voor een comfortabele, gezonde en energiezuinige woning is een droge kruipruimte en een warme vloer. De stevige TONZON Bodemfolie zorgt voor een kurkdroge kruipruimte zodat alleen nog droge lucht wordt aangezogen.

Informatie

Meer weten? Kijk op www.tonzon.nl. Bellen of mailen kan ook via 0900 - 28 66 966 (€ 0,10 p/min) of info@tonzon.nl. Scan voor meer informatie de QR-code.

Vroeger vochtig, nu kurkdroog. De kamerbrede Bodemfolie blokkeert de verdamping van vocht en biedt een stevige werkvloer. Tussen de houten balken zijn de flexibele Thermoskussens aangebracht, die (gevuld met gratis lucht) perfect passen van balk naar balk en van muur naar muur. De geïsoleerde CV-leidingen zijn omwikkeld met TONZON bandagefolie om de uitstraling van warmte aan het oppervlak te voorkomen.

Zelf doen of laten doen?

Minder last van Reuma Zowel mevrouw Romein uit Koog aan de Zaan als mevrouw Vos uit Nieuwerkerk aan de IJssel vertellen dat ze nu minder last hebben van reuma. Het warme droge klimaat onderin de woning heeft kennelijk een positieve uitwerking.

Foto van een TONZON kruipruimte

TONZON Thermoskussens hebben een zeer hoge interne warmteweerstand en beperken ook de voortdurende uitstraling naar de koude aarde en funderingen. Hierdoor wordt de vloer sneller warm, bereikt een hogere temperatuur en koelt langzamer af dan bij andere systemen. Het resultaat is een warmer en droger klimaat bij de vloer waarin huisstofmijten nauwelijks nog kans krijgen. Deze combinatie zorgt ook voor een extra hoge energiebesparing omdat het stookseizoen veel korter wordt. De koude bodem onder het huis blijft immers warmte zuigen uit de woning, ook wanneer de buitentemperatuur al aangenaam is.

Het aanbrengen van TONZON vloerisolatie is een veilig proces en daardoor ook zelf te doen. Uit het high-tech materiaal komt bij het aanbrengen geen stof, giftige chemicaliën of irriterende vezeltjes vrij. Ook een vrachtwagen komt er niet aan te pas. Het materiaal is per post te verzenden. Denkt u dat u niet handig genoeg bent, of ontbreekt het u aan tijd? TONZON heeft een netwerk van gespecialiseerde, erkende installateurs die de complete uitvoering kunnen verzorgen. Een prettige bijkomstigheid is dat de bewoners tijdens het aanbrengen en de eerste dagen erna gewoon in huis kunnen blijven omdat er geen giftige chemicaliën de woning binnenkomen.

ONDERNEEM NU ACTIE EN VERLAAG UW WOONLASTEN! Profiteer van het kortere stookseizoen en geniet di rect van een warme vloer en een comfortabel en gezonder binnenklimaat. TONZON BV • Postbus 1375 • 7500 BJ Enschede • T: 053 - 433 23 91 • E: info@tonzon.nl • www.tonzon.nl


Dinsdag 25 juni 2013

‘Speel met mij’

ENSCHEDE - Zaterdag 22 juni om 12.00 uur werd het startsein gegeven voor een nieuwe muzikale activiteit in Enschede. Op het Ei van Ko staat een gepimpte piano. Onder de noemer ‘speel met mij’ worden bezoekers van de binnenstad uitgedaagd achter de piano te kruipen. Iedereen mag er een liedje op spelen. Pianist Bob Guldemond en Lisa Marijn en Marieke de Kruiff van de ArtEZ Popacademie bijten de spits af. Initiatiefnemer Enschede Promotie rekent met de actie op spontane straatconcerten en verraste blikken van bezoekers. De pianomuziek zorgt voor beleving in de binnenstad en biedt iedereen een podium. De piano onderging een ware metamorfose. Illustrator Anika Franke heeft de Zimmermann uit de voormalige DDR helemaal uit elkaar gehaald en op een moderne en eigentijdse manier beschilderd. Het muziekinstrument is een creatieve verrijking in het straatbeeld. Bezoekers kunnen de piano zaterdag 29 juni en 6 juli wederom in de binnenstad tegenkomen. Daarnaast wordt de piano ingezet bij tal van events in Enschede. Diverse event organisatoren hebben hiervoor al belangstelling getoond.

Enschede Journaal

3

Theetuinconcert met Roos Blufpand

USSELO - Singer-songwriter Roos Blufpand uit Enschede treedt zondag 7 juli om 14:00 uur op in Theetuin De Oale Zessprong in Usselo. Dit optreden maakt deel uit van haar speciale theehuizentour die ze geeft door Nederland.

Onder het genot van een kopje thee of koffie met iets lekkers kunt u de hele middag luisteren naar de prachtige klanken van Roos Blufpand. Een high tea is na reservering natuurlijk ook mogelijk deze middag.

en koffiewinkel Simon Lévelt. Het concert is bij consumptie gratis te bezoeken. Reserveren kan, maar is niet noodzakelijk. Vol = vol! Kijk voor meer informatie op www. deoalezessprong.nl of bel met 06-14996220.

Tijdens dit speciale theetuinconcert wordt de unieke thee: Kopje Rust geschonken die Roos heeft laten maken in samenwerking met thee-

Theetuin De Oale Zessprong, Boekelosestraat 155, 7548AS Usselo. Prijs: concert bij consumptie gratis.

Crossing Border maakt nieuwe namen bekend

ENSCHEDE - Het Crossing Border festival, dat op 14 en 15 november voor de tweede keer plaatsvindt in poppodium Atak en het Wilminktheater in Enschede, heeft vandaag nieuwe namen toegevoegd aan het affiche. Lucius, GaBLé, Shovels & Rope, Joost Het Crossing Border festival 2013 40% korting op de zomercollectie. Stoere kinderkleding en accessoires in de maten 92 t/m 176.

www.kidzzmakers.nl www.enschedejournaal.nl

dinsdag 23 maart 2010

Zwagerman, Edgar Hilsenrath, Nathaniel Rich en João Ricardo Pedro zullen optreden tijdens het festival. De overige, in totaal ruim 50, artiesten, acts en auteurs zullen in de komende maanden bekend gemaakt worden.

Bevestigingen tot nu toe: Donderdag 14 november Glen Hansard, Phosphorescent, Lucius, GaBLé, Mighty Oaks, Patrick DeWitt, Joost Zwagerman, Edgar Hilsenrath en Amity Gaige.

Colofon EnschedeJournaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV. Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 info@enschedejournaal.nl Oplage: 12.000 exemplaren Advertentie-adviseur: Maurice Weustink, 074-259 66 33 Redactie: Leonie Jansen, 06-16395545 E-mail: redactie@enschedejournaal.nl Persberichten en beeldmateriaal die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Vormgeving: Mandy Kattenpoel oude Heerink Leonie Jansen

Vrijdag 15 november John Grant, Radical Face, Cate le Bon, Shovels & Rope, Jesús Carrasco, Nathaniel Rich, João Ricardo Pedro en Pepijn Lanen.

Crossing Border is een toonaangevend interdisciplinair literatuur- en muziekfestival in Europa – en de pionier van het concept, wat dit jaar voor de 21ste keer gehouden wordt in Den Haag. Crossing Border Enschede vindt dit jaar in november voor de tweede keer plaats op verschillende podia in poppodium Atak en het Wilminktheater. Bezoekers kunnen uit een groot aanbod aan optredens hun persoonlijke favorieten kiezen.

Voorverkoop

Kaarten voor Crossing Border 2013 zijn nu verkrijgbaar.Tickets voor donderdag 15 november of vrijdag 16 november van Crossing Border à 25 euro en passe-partouts voor beide dagen à 45 euro zijn te koop via de website www.crossingborder.nl.

TE KOOP

Hogebeldsweg 4 7607 VK Almelo Vraagprijs: €112.500 k.k. In het centrum van Almelo Meer informatie: Bloemendal makelaardij 0546 - 671075 www.bloemendal makelaardij.nl

ng

preidi

vers Folder

• separaat • scherpe tarieven

bezorging@ twentejournaal.nl of

074-259 66 33


4

Enschede Journaal

Dinsdag 25 juni 2013

Sanquin viert tien jaar Wereld Bloeddonordag

ENSCHEDE - Stichting Sanquin Bloedvoorziening vierde 14 juni de tiende editie van Wereld Bloeddonordag in Enschede. Sanquin zette daar donors in het zonnetje. Jaarlijks worden er ruim 25.000 levens gered met bloed. Eén donatie helpt al vijf patiënten.

De tiende Wereld Bloeddonordag was een groot succes op de afnamelocatie in Enschede. De medewerkers van Sanquin bedankten alle donors voor hun belangeloze donatie. Er zijn in totaal 37 afnamelocaties in Nederland geopend. Bregtje Merkus van Stichting Sanquin Bloedvoorziening in Enschede: ‘Anno 2013

geven 400.000 donors in Nederland vrijwillig en onbetaald bloed. Al deze donors vormen de basis voor een gezonde en continue bloedvoorziening.’ Sanquin bedankt de donors met een persoonlijke kaart en een speciale uitgave van Suske en Wiske, De Bloedbroeder.

Tennistoernooi Glanerbrug GLANERBRUG - Het ‘Glanerbrug Open’ is het supergezellige, open toernooi van TV Glanerbrug! Dit jaar spelen ze het toernooi van maandag 29 juli tot en met zondag 4 augustus, vanwege de grote deelname vaak nog met een voorweekend. Het toernooi staat bekend om de ontspannen sfeer en het gezellige programma langs de baan. De uitstekende hapjes, afsluitende BBQ, het springkussen voor de kleintjes en de overheerlijke aardbeien op zaterdag staan garant voor een heerlijk toernooi. Bij inschrijving ontvangt iedere deelnemer daarnaast een presentje. En natuurlijk zorgt men ervoor dat iedereen zo veel mogelijk aan het spelen komt. Men speelt nog ‘gewoon’ een poulesysteem, waarbij de eerste twee van de poule doorgaan naar de finaleronde. Doe gezellig mee en schrijf je gelijk in.

REUVERS OCCASIONS ze zorg

auto is on w U REUVERS OCCASIONS g r o z e z n o s i o t u Uw a

R REUVERS OCCASIONS REUVERS OCCASIONS g r o z REUVERS OCCASIONS REUVE e z onwREUVERS is g r to o u z a g e r z o w n z o e U z is OCCASIONS n o to u is a to u a U Uw e zorg RU

z n REUVERS OCCASIONS o is to u a w REUVERS OCCASIONS g r o U z REUVERS OCCASIONS REUVE e z n o ze zorg is g to or u z a g e r z o w z on Uw auto is on e U z is nl REUVERS OCCASIONS n o to u is a to w u a U Uw e zorg U Audi

A3 Sportback Fsi

2007

13950

Peugeot

207 SW Station 1.6 Hdi-F Sport

2011

17950

Audi

A4 Cabrio 1.8 T S-Line

2007

19950

Peugeot

306 Station 1.4 Comfort

2000

2450

Audi

A4 Cabrio 1.8 T S-Line

2009

24950

Peugeot

307 CC Cabriolet 2.0 16v Premium 2004

Audi Audi BMW

A3 Fsi Xenon A1i sedan 1.2 Tfsi AUT Business 316Sportback

2007 2010 2001

13950 4450€ 17950

Peugeot Peugeot Peueot

207 Station 1.6 Hdi-F Sport 207 SW Station Hdi-F Sport 2011 2011 307SW SW Station 2.01.6 16v Exclusive 2004

Audi Audi

A4 Sedan A4 Cabrio 1.82.0T Comfort S-Line

2001 2009

24950€ 6950

Peueot Peugeot

SW Station 16vPremium Excl. AUT 2004 2003 307 CC307 Cabriolet 2.02.016v

Audi Audi BMW

BMW Audi BMW Audi Citroen BMW BMW Fiat BMW BMW BMW Fiat Citroen Citroen Ford Fiat Daewoo Ford Daihatsu Fiat Fiat Lexus Ford Ford Ford Opel Lexus Mercedes Lexus Opel Mini Opel Opel Nissan Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Opel Peugeot Peugeot Opel Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugoet Peugeot Peugoet Peugoet Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot

A3 Sportback 2,0 Fsi 5 deurs A4 1.8 TExecutive S-Line 325Cabrio Ci Cabrio

535d A4 AUT CabrioExecutive 1.8 T Exclusive

2007 2007 2001

2005 2003

€ 13950 19950 9900

13950€ 10950

REUVERS OCCASIONS ze zorg

316V50 i sedan AUT Xenon 4450 Volvo 1.8 Kinetic Renault Scenic 206 CC Cabrio 2.0 A4 Sedan 3.2 Quattro S-Line AUT1.6 16V 2001 2008 Peugeot € 36950 2005 €11700 Comfort 2002 €4450 16V 2003 €7950

C2 1.4i Ligne Ambiance AUT

2004

4450

auto is on Uw OCCASIONS REUVERS

Peugeot 206 CC 2.0 16V EXCLUSIVE 2003 € 6.950,-

Peugeot 206 CC 2.0 16V EXCLUSIVE Audi A4 Sedan 3.2 Quattro 2003 S-Line AUT 2008 €36950 € 6.950,-

325 316 Ci Cabrio i sedan Executive AUT Xenon

2001 2001

9900€ 4450

2010

535d AUT ExecutiveAudi

2005 A4 Cabrio 2.7 Tdi V6 AUT S-Line

Executive 2005 A6 Station 2.0 TFSi Aut2009 500535d 1.2 AUT Sport LederAudi Audi A5 Coupe 3.2 Quattro2004 AUT C2 1.4i Ligne Ambiance AUT Audi A5 Sportback 3.0 Tdi Quattro S-Line C2 1.4i Ligne Ambiance BMW AUTZ3 Roadster Cabrio 1.82004 Leder BMW 318i Exclusive Opendak2001 Climat Contr Ka 1.3 Edition Cool 500 Matiz 1.2 Lounge Panorame Airco BMW 320i Sedan Exclusive 2009 AUT 0.8 5 deurs 2000 BMW 320i Touring Business AUT BMW 320 D Station Exclusive Aut Volvo V70 D5 AWD AUT BMW 325 Ci Cabrio Executive Ka 1.3 Authentique 2005 Sirion 1,0 5 deurs 2005 500 1.2 Sport LederFiat 2009 500 1.2 Sport 2009 €29900 Fiat Bravo 1.4 16v T-Jet Sport 500 Comort 1.2 LoungeLineFord Ka 1.3 Edition Cool 2009 IS 200 2004 Mondeo Station 2.0 TDCi Ka 1.3 Edition Cool Ford 2001 5 2.0 Exclusive 7 persoons Ka 1.3 Edition Cool Mazda 2001 Mercedes A Klasse 160 Nissan Micra 1.2 Pure AUTOMAAT Ka 1.3 Authentique Corsa 1.3 CDTi belastingvrij 2011 Almera 1.5 comfort 52005 deurs IS 200 Comort Line Nissan 2004 Nissan Primera 1.8 Estate Staion Opel Agila 1.0 Comfort 1.6 E-Klasse Coupe 350Opel AUT Astra 2009 ISAstra 200 Comort Line 2004 1.6 Cabriolet Opel Zafira 1,8 Business 1996 Peugeot 106 1.1 Cooper S 1.6 Xenon Leder 107 2003 Peugeot 1.0 12v XS Corsa 1.3 CDTi belastingvrij 2011 Peugeot 206 1.4 XR Astra 1.6 Cabriolet 2000 206 SW 1.4 Murano 3.5 V6 AUT Peugeot Navi Xenon 2006 Peugeot 206 1.4 XS Peugeot 206 Plus + 1.4 XS 1996 Astra 1.6 Cabriolet Werkplaats Corsa CDTi belastingvrij 2011 Astra 1.41.3Ecoflex Sport 5 deurs 2010 AstraAstra 1.6 Cabriolet Cabriolet 1996 Kijk voor meer dan 100 occasions op: 2000 Tigra 1.81.6Cabriolet OPC 2008 Cabriolet 2000 AstraAstra 1.41.6 Ecoflex Sport 5 deurs 2010 WWW.AUTO-REUVERS.NL Zafira Airco 2004 Astra1.6 1.416v Ecoflex Sport 5 deurs 2010 Tigra 1.8 Cabriolet OPC 2008 Tigra1,8 1.8Business Cabriolet OPC 2008 Zafira 2005 Zafira 1.6 2.4 16vExclusief Airco 2004 Antara 2007 107 1.0 12v XS 5 deurs Airco 2010 1071,8 1.0Business 12v XS 5 deurs Airco 2009 Zafira 2005 12v XS 5 deurs Airco 2010 206107 1.61.0 Quicksilver 2005 107 1.0 12v XS 5 deurs Airco 2010 206 1.6 Quicksilver 2003 2061.6 CC Cabrio 2.0 16v Exclusive 2005 2003 206 Quicksilver 206 1.6 Quicksilver 2005 206206 CCCabrio Cabrio 1,6 16vExclusive Exclusive 2003 2004 206 CC Exclusive CC Cabrio2.0 2.016v 16v 2003 CCStation Cabrio1,6 1,6 16v Exclusive 2004 206 CC 16v Exclusive 2004 206206 SWCabrio 1.4 2005 206 SW Station 1.4 2005 206 SW Station 2005 207206 1.4Plus 16v1.4XRXS1.4 2008 5 deurs Airco 2011 207 1.4 16v XR 2008 5 deurs 2008 207207 1.61.4 16v JBL Urban Move 2006 207 1.6 16vJBL JBL Sport 2006 207 2006 2071.6 1.616v Hdi-F 5 deurs 2011 207 1.6 Hdi-F 5 deurs 2011 2011 207 1.6 Hdi-F 5 deurs 207207 CC SW Cabriolet 1.6Vti16v 2008 Station 1.4 XS 2009

1395027950 2007

9450€2995013950 445044500 €54950 4450 6900 24507450 8950 €10950 1950 18950 13950 3950€19950 4450 9450 10900 13950 8950 3750 6950€12900 6950 2450 €49502450 10750 3950€79006950 11450 4450 3750 43950 6950 2450€2950 9950 3450 € 8500 6750 11450 3950€3450 3950 11950 4950 9900 2450 13950€ 10950 3950 12950€ 2450 13950€ 3950 4950€ 13950 12950 8950€ 12950 4950€ 11900 6950 8950€ 6450 4950€ 6950 6950 € 3950 6950 4950 € 4950 6950€ 5950 6950 6950 4450€ 5950 € 4450 4450 6950€ 9950 6950 7450€ 7950 7450€ 7450 13900 € 12900 13900 9950€ 9950

Uw auto is onze zorg 2009 2009 2011 1997 1999 2004 2005 2007 2001 2010 2009 2005 2005 2006 2001 2009 2007 2001 2004 2000 2005 2001 2009 2000 2002 2005 2010

REUVERS auto is onze zorg Uw OCCASIONS

Navi Xenon 2006 €€11950 6.950,-

Peugeot 206 CC 1.6 16V EXCLUSIVE Peugeot 2004 206 CC 1.6 16V EXCLUSIVE Peugeot 206 Plus 1.4 XS 5 deurs 2004 € 6.950,-

Uw auto is on

Peugeot

Peugeot

Peugeot Peugeot

307 CC 1.4 Cabriolet 2.0 16v Premium 2000 2004 306 Comfort 308Station CC Cabriolet 2.0 Hdi-F 2009

Boxer308 2.21.6 HdiTHPL3H2 btw 5 deurs 2008 Sportexcl Premium 2008

307 SW308 Station 2.0 16v Exclusive Audi A4 Avant 1.8 TFSi BMW Peueot 325 DPeugeot Station Exclusive SW 1.6 Vti Premium Panorama 2004 2010 2009 €26950 2007 €21950

Peugeot

RCZ 1.6 THP 200 vol opties Werkplaats 2011

Peugeot Peugeot

308 CC308 Cabriolet 2.02.0 Hdi-F CC Cabriolet Hdi-F

2009 2009

Peugeot Peugoet 207 1.4 Vti XS

Boxer 2.2 Hdi L3H2 excl btw 2009 9950

2011 2008 - APK

500325 1.2CiLounge Panorame Airco2e paasdag 2009 8950€ 9900 van 12.00 Renault Twingo AUTOSHOW tot 17.00 uurRCZ1.2 Peugeot 1.6Air THPComfort Exclusive Cabrio Executive 2001

REUVERS OCCASIONS ze zorg

Citroen C1 1.0 12v 5 deurs Airco 2010 Citroen C1 1.0 12v 5 deurs Airco € 6.950,Nissan Murano 3.5 V6 AUT

Peugeot Peugeot Peugeot

207 CC Cabriolet 1.6 16v

207 SW Station 1.4 Vti XS

2008

2009

9950

9950

Uw auto is onz

2000

Peugeot Boxer 2.2 Hdi19900 L3H2 excl btw 2008 207 CC 1.6 Vti Renault Twingo 1.22011 Authentique 2005 207 SW 1.4 Vti XS RCZ 1.6 THP 2009200 vol 12950 opties Peugeot 2011 207 SW 1.6 Hdi-F Sport 2011 21950 Renault Modus 2005 307 CC Cabrio 2.0 16v 20051.6 16v 9950Comfort - Aircoservice 307 SW 2.0 16v Premium 2004Expression 6950 Renault Twingo 1,2 Cool White 2011 Twingo 1.2 Authentique 2500 Renault TwingoTwingo 1.22003 Air 2000 Renault 1.2Comfort Authentique 2005 Twingo 1.2 Expression 2005 3950 Onderhoud Clio 1.2 16v Extreme 2008 5950 Modus 1.6 16v Dynamique 2005 7950 Renault Kangoo 1.4 AUTOMAAT 2002 Renault Twingo 1.2 Authentique 2010 Renault Twingo 1.2 Authentique 2005 Scenic 1.6 16v Comfort 1999 2950 Scenic 2.0 16v Turbo Luxe 2005 9950 Renault Twingo Cool White 2000 2011 Wagon + 1.0 2000 1,2 Expression 2950 Suzuki Wagon + 1.0 Polo 1.4 Comfortline Twingo 2003 5450 Renault 1,2 Expression Cool White 2011 Passat 1.6 16v Fsi Highline Station Yaris 2006 Toyota 1.0 VVTi13450 2007 Passat 2.0 Tdi Station AWD 4 Motion 2009 21950 V40 2.0T Europa Sports 1999 4450 Renault Kangoo 1.42002 AUTOMAAT 2002 Volkswagen PassatAygo Variant 2.0 TFSi Airco AUT 2007 V40 2,0T Europa Sports 5450 Toyota 1.0 12v 5 deurs 2011 S40 2.0 Europa Sports 2001 4450 V50 2.0 D Comfort 2005 13950 S80 T6 AUTOMAAT Wagon 2002Verso 5950 Toyota Corolla 1.6 SOL 2007 Suzuki +Exclusive 1.0 2000 Volvo V40 2.0 2000 C70 Cabrio 2.0 T Momentum 2004 14950 C70 Cabrio D5 Automaat 2007 19950 Volkswagen Passat Variant 2.0 TFSiAUT AUT Highline2007 2007 V70 2.4 Comfort 2001 Volkswagen Variant 2.07950 TFSi V70 D5 Momentum Passat 2003 12950 Volvo V40 2.0 Exclusive AUT 2000 XC 70 AWD 2.4T 2000 7950 Volvo 2000 XC 70 AWD 2.4 D5 Momentum AUT V40 2.0 2003 Exclusive 10950 XC 70 AWD D5 Summum AUT 2.0 Exclusive 2006 26950 Volvo V40 2000 Werkplaats XC 70 AWD D5 Summum 2006 Exclusive 25950 AUT Volvo V40Momentum 2.0 2000 Volvo V50 1.8 2005 Volvo V40 Exclusive 2000 Volvo C70 Cabrio 2.0AUT T Momentum 2004 Kijk voor 2.0 meer dan 1002.0 occasions op: Volvo C70 Cabrio T Momentum 2004 Volvo 1.8 Comfort 2000 Volvo V50 1.8V40 Momentum 2005 WWW.AUTO-REUVERS.NL Volvo V70 2.4 Comfort 2002 Volvo 2.0 AUT Exclusive 2000 aV40 24 Cabrio , 7586 BT 2.0 Overdinkel. Tel. 053 - 536 35 19 Volvo Hoofdstraat C70 T Momentum 2004 Volvo V40T D2 Momentum vol opties 2011 Volvo V70 2.4 Summum 2005 Volvo V70 2.4V60 Comfort Volvo 2.0 D Momentum Business 2002 2011 Volvo V70 D5 Summum AWD AUT 2006 Volvo 2.4T Exclusvie 2000 Volvo V70 2.4V70 T Summum 2005 Volvo V70D5 2.4AWD Comfort 2002 Volvo V70D5 2.4 AUT 2009 Volvo V70 Summum AWD AUT 2006 Volvo V70 2.4 T Summum 2005 Volvo XC 70 AWD 2.4 TAUT Momentum 2001 Volvo V70 2.4 D5 AWD 2009 Volvo V70 2.4 D5 AWD AUT 2009 Volvo XC70 70AWD AWD D5 TSummum 2006 Volvo XC 70 2.4 AWD 2.4 T Momentum 2001 Volvo XC Momentum 2001 Volvo XC 70 D5 AWD D5 SummumAUT AUT 2006 Volvo XC 2006 Volvo XC70 70AWD AWD D5Summum Summum 2006 Volvo XC 70 AWD D5 Summum 2009 AWD D5 Summum AUT 2006 Volvo XC 70 Volvo XC 70 AWD D5 Summum 2009 Volvo XC 60 AWD D5 Summum AUT 2010 Volvo XC 2009 Volvo XC 60 D5 AWD D5 R-Design AUT 2011 Volvo XC70 60AWD AWD D5Summum Kinetic 2010 Volvo XC 90 D5 AWD D5 Momentum AUT 2010 2004 Volvo XC Volvo XC60 60AWD AWD D5Kinetic Summum AUT 2009 Volvo XC 90 AWD D5 Kinetic AUT 2006

Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peueot Renault Renault Renault Renault Renault Renault Suzuki Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo

Volvo

XC 60 AWD D5 Summum AUT

2009

Volvo

XC 90 AWD D5 Momentum AUT

2004

Volvo

XC 90 AWD D5 Momentum AUT

2004

7950

17950 5950 € 17950 2450 € 6950 17950 7950 € 5950

10950 € 10950 5950 26950 € 14950

17950 € 18950

2250 10950 € 25950 2500

26950

7950 2250 3950 2500 2450 7950

3950 15950 2450 3950 15950 4450 3950 10950 4450

11950

10950

5950

11950

14950 5950

14950 14950

25950 14950 5950 25950 17950 5950 17950 20950 20950 28500 28500 32950 32950 38950 38950

14950

14950

Peugeot 207 SW Station 1.4 VtiAIRCO XS 2009 9950 APK ONDERHOUD SERVICE BANDEN VELGEN BANDENHOTEL Airco 2011 € 9950 € 6.950,Kijk voor meer &dan 100 occasions op: Kijk voor meer dan 100 occasions op: Kijk voor meer dan 100 occasions op: Kijk voor meer dan 100 occasions op: Kijk voor meer dan 100 occasions op: Kijk voor meer dan 100 occasions op:

€ 10950 € 5950 € 2500 € 7450 € 7950 € 6450 € 7950 € 10950 € 14950 € 3950 € 4450 € 11950 € 3950 € 4450 € 29750 € 32950 € 3950 € 5950 € 13950 € 24950 € 5950 € 17950 € 27950 € 38950 € 43950 € 13950 € 17950

REUVE

Peugeot 107 1.0 12v XS 3 deurs Airco 2011 € 6.950,-

REUVEU

Peugeot 107 1.0 12v XS 3 deurs Airco Peugeot 308 SW 1.6 Vti Premium 2011 Panorama 2010 €€14950 6.950,-

U

REUVE

REUVEU

Peugeot RCZ 1.6 THP Exclusive 2011 Peugeot RCZ 1.6 THP Exclusive € 25.950,Peugeot 308 CC Cabriolet 2.0 2011

Hdi-F 2009 € 18950 € 25.950,-

U

VolvoV60 2.0 D Momentum Business

Volvo V60 2.0 D Momentum Business 2011 Volvo V40 D2 Momentum 2011 32.950,vol opties 2011 €€€32.950,29750

WWW.AUTO-REUVERS.NL KijkWWW.AUTO-REUVERS.NL voor meer meer dan danWWW.AUTO-REUVERS.NL 100 occasions occasions op: Kijk voor 100 op: W Kijk voor meer dan 100 occasions op: WWW.AUW Enschedesestraat 32, Losser WWW.AUTO-REUVERS.NL WWW.AUTO-REUVERS.NL REUVERS OCCASIONS aa

Kijk voor voor me me Kijk

REUVERS OCCASIONS Hoofdstraat24 24 ,,7586 7586BT BT Overdinkel. Overdinkel. Kijk Tel.053 053 536meer 3519 19 dan 100 occasions voor op: WWW.AU Enschedesestraat 32, Losser WWW.AUTO-REUVERS.NL Hoofdstraat Tel. --536 35 a,,7586 a (voorheen Peugeot Brilman) a Hoofdstraat 24 7586 BT Overdinkel. Tel. 053 536 35 19 (voorheen Peugeot Brilman) a Hoofdstraat 24 BT Overdinkel. Tel. 053 536 35 19 Hoofdstraat24 24 ,,7586 7586WWW.AUTO-REUVERS.NL BT Overdinkel. Overdinkel. Tel. Tel.053 053--536 53635 3519 19 Hoofdstraat24 24aa,,758 758 Hoofdstraat BT WWW.AUTO-REUVERS.NLHoofdstraat

g r o z z e n o is to u a w U


Dinsdag 25 juni 2013

Enschede Journaal

5

Fototentoonstelling ‘’Onze Lipperkerkstraat’’ in Enschede

ENSCHEDE - In de openbare school De Lipper wordt een fototentoonstelling gehouden de hele regio trok voor duivenvoer naar Ter over ‘Onze Lipperkerkstraat’. Het gaat om een expositie over de winkels en winkeltjes in Mors Zaden. de afgelopen eeuw aan deze bekende straat. De tentoonstelling is van zondag 7 juli tot en met zondag 4 augustus 2013 in te bezoeken in De Lipper aan de Lage Bothofstraat 341/hoek Lipperkerkstraat in Enschede. (dinsdag, woensdag, donderdag 14-16.30 uur, vrijdag 19-21 uur, zondag 14-16.30 uur.) Lipperkerkstraat is een straat waarin Enschede zich weerspiegelde. De Lipperkerkstraat is 1,7 km lang. Je loopt vanuit de stad op nummer 1 bij de vroegere Nieuwe Apostolische Kerk zeker twintig minuten tot aan nummer 546 op de hoek met de Noord Esmarkerrondweg. Eeuwenlang was de straat niet meer dan een onbelangrijk pad tussen de akkers en weilanden van de Noord Esmarke over de Oliemolenes naar de stad. Op zondag bracht het de boeren en hun families naar de kerk in de stad, speciaal die van Erve De Lipper, vandaar eerst de naam

Lipperkerkpad. De Lipper was een landgoed met boerderij dat in 1834 in bezit kwam van de familie De Lipper. Zij kocht het van de Johanitter Orde in Burg Steinfurt (Dld) die de gronden sinds 1419 bezat. Boerderij De Lipper viel eind jaren ‘20 van de vorige eeuw onder de slopershamer. Op een deel van het erve kwam in 1928 de Joodse Begraafplaats aan de Noord Esmarkerrondweg. Een laatste restant van het oude erve pronkt nog steeds achter het woonhuis Lipperkerkstraat 494. Met de aanleg van arbeidersbuurten voor de textielfabrieken Van Heek en Ramie Union ontwikkelde de straat zich al snel tot een belangrijke weg waar mensen woonhuizen en -huisjes bouwden, dikwijls ook met een winkel of winkeltje. Iedereen kende de zaak van fotograaf Tabois. Op de hoek met de Oostveenweg had je het bekende warenhuis Hams en

Nog staan op voorgevels bekende ondernemersnamen als Haarman, Beckers en het Rijwielpaleis. De meeste plaatselijke winkeliers zijn echter verdwenen, hun zaak is in een woonhuis veranderd. De aanzet tot de voor de Lipperkerkstraat zo kenmerkende lintbebouwing ontstond in de periode 1900-1910. De Lipperkerkstraat groeide uit tot een van de bekendste straten van de stad, met in de bloeitijd wel 120 zaken. Veel winkels en winkeltjes, andere ondernemingen, in de jaren ‘80 en ‘90 van de vorige eeuw ook een drietal coffeeshops. Een greep uit het adressenboek van 1939 maakt de verscheidenheid aan beroepen van de bewoners duidelijjk: koperslager, bioscoop-filmoperateur, houthandelaar, schoolhoofd, fotograaf, stoffeerder, huisarts, melkcontroleur, koopman, getouwbaas, kokoswever, liftknecht en overige fabrieksarbeiders. Kortom een straat waarin heel Enschede zich weerspiegeld zag, een extra reden voor deze historische fototentoonstelling ‘Onze Lipperkerkstraat’.

Wandelen in Twekkelo ENSCHEDE - Opnieuw organiseert landgoed AlGoed een zomerwandeling. Samen heerlijk wandelen over de twentse Stiewel paden. Duur van de wandeling is anderhalf tot twee uur. We maken deze zomer een grote ronde om het landgoed Algoed langs beek, kanaal, oude wilgen en met een mooi zicht op het Johanniskerkje. De Stiewel (Twents voor laarzen) paden lopen door en langs plaatsen waar u normaal niet komt. Door de boeren in

Twekkelo is in de loop der jaren wandelen toegankelijk gemaakt voor mensen die de rust en het karakteristieke van het coulisselandschap weten te waarderen. De wandeling geeft de gelegenheid om de rust en de sfeer van de zomer te proeven en essen, en boerderijen te bewonderen. De wandeling wordt gehouden op: zondag 7 juli, deelname kost 2,50 euro. U bent welkom vanaf 13.30 uur gezamenlijk vertrek om 14.00 uur. Adres voor navigatie: Lutje Esweg 10.


6

Enschede Journaal

Vacature Uitgeverij Het Twentsche Land BV is een sterk lokaal gerichte,

zelfstandige uitgeverij. Met de huis-aan-huis bladen: Hellendoorn Journaal, Oldenzaal Journaal, Losser Journaal, Hart van Glanerbrug, Hengelo Journaal en Enschede Journaal wordt een oplage geboden van 158.000 exemplaren die zich steeds meer in de belangstelling mag verheugen van lezers en adverteerders. De Uitgeverij houdt zich daarnaast bezig met het uitgeven van boeken, specials en folders, het exploiteren van internetsites en verspreiding van folders. De uitgeverij biedt al zestien jaar een persoonlijke klantbenadering en uitgaven waarmee ze een vaste klantenkring heeft opgebouwd. Daartoe behoren o.a. de Gemeenten Hellendoorn em Oldenzaal, Rabobank, C1000 en zeker zo belangrijk de vele lokale, zelfstandige ondernemers. De grondleggers en een team van tien medewerkers, een aantal freelancers en ruim honderdtachtig bezorgers zijn gedreven en werken met grote betrokkenheid. Dit bepaalt in grote mate de cultuur van ambitie, betrokkenheid en saamhorigheid. De communicatielijnen zijn zeer kort en direct.

Vanwege een gestage groei van ons bedrijf zijn wij op zoek naar een:

Advertentie Adviseur

Gedreven verkoper M/V voor 20 uur per week

De functie: Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor het opbouwen, onderhouden en uitbreiden van een klantenkring die je adviseert vanuit het principe; wat goed is voor de klant, is goed voor ons. Naast de verkoop van advertenties in onze kranten en specials, word je in het bijzonder verantwoordelijk voor de verkoop van banners, websites en videoproducties. Je volgt marktontwikkelingen op de voet en rapporteert en adviseert aan de verkoopleider. Je bent: Een energieke, vasthoudende en creatieve commercieel in hart en nieren. Voor gesprekspartners op diverse niveaus ben je de verkoopadviseur die goed kan luisteren en snel het vertrouwen van de klant krijgt. Dit verkregen vertrouwen maakt dat je gaat voor optimale dienstverlening en betrokkenheid en de klant weet te overtuigen van zijn keuze voor de titels van Uitgeverij het Twentsche Land. Je beschikt over MBO+/HBO werken denkniveau en hebt aantoonbare ervaring in de advertentieverkoop in deze regio. Uitgeverij Het Twentsche Land biedt; Een veelzijdige en commerciële functie binnen een klein team met ruimte voor zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je creëert je eigen toekomst en er worden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden geboden. De procedure: Reageer bijvoorkeur schriftelijk of mail je motivatie en CV, uiterlijk 30 juni! T.a.v. Maurice Weustink Uitgeverij Het Twentsche Land Oldenzaalsestraat 232 - 7557 GC Hengelo Mailadres: m.weustink@twentejournaal.nl www.twentejournaal.nl w w w. t w e n t e j o u r n a a l . n l

Lokaal

Optimaal

Dinsdag 25 juni 2013

Volgende fase project de Uitkijk van start

ENSCHEDE - In de nieuwbouwwijk Eilermarke gaat ontwikkelaar E2000 verder met de bouw van 25 woningen in het project de Uitkijk. Plan is om de resterende 19 woningen in de tweede helft van 2013 in de verkoop te doen. Daarmee zou het totale plan eind 2014 in zijn geheel zijn voltooid. Wethouder Jeroen Hatenboer, die zowel stadsdeel Oost als Stedelijke Ontwikkeling in zijn portefeuille heeft, reageert verheugd op deze ontwikkeling. Het project omvat in totaal 101 woningen, waarvan 18 twee-onder-een kapwoningen en 83 rijwoningen, met een plein met een speelveld in het midden. Alle woningen in de Uitkijk hebben een kap en een voortuin, waardoor een tuindorp-achtig karakter ontstaat. Uitzondering zijn de 18 rijwoningen aan het plein, hier ontstaat een meer stedelijke uitstraling. Afronding Eilermarke Het project is het laatste bouwproject ter afronding van de wijk de Eilermarke. Het is belangrijk omdat het de entree vormt van meerdere buurten van de Eschmarke (Eilermarke, Oikos en Beekveld). De gemeenteraad heeft afgelopen maart besloten in het kader van de Stedelijke Koers besloten ca. 2000 woningen in de Eschmarke niet meer te bouwen. Er worden naast de woningen in de Uitkijk alleen nog ca. 130 kavels uitgegeven in vooral Leuriks-Oost en de Driehoek. De bouw van de eerste woningen in project De Uitkijk is eind 2010 gestart. In 2011 zijn de eerste woningen opgeleverd. Op dit moment zijn er 57 woningen gereed. Stadsdeelwethouder en wethouder Stedelijke Ontwikkeling Jeroen Hatenboer: “De gemeente is verheugd dat ondanks de stilgevallen woningmarkt ontwikkelaar E2000 (bestaande uit de regionale bouwbedrijven Dura Vermeer Bouw Hengelo, Goossen Te Pas, Koopmans en Trebbe) nu toch verder gaat met de bouw van de woningen aan de noordzijde van de Uitkijk . Het is ook goed nieuws voor de wijkbewoners. Ze hebben al te lang tegen de bouwhekken aangekeken.”

Bezoek eens een Openluchttheater! Kijk op www.openluchttheaters.nl voor openluchtvoorstellingen bij jou in de buurt


Dinsdag 25 juni 2013

Enschede Journaal

7

Eerste avondwandeling ‘Landgoed Smalenbroek en Stroink’ ENSCHEDE - Landschap Overijssel houdt woensdag 3 juli een speciale avondwandeling over het landgoed Smalenbroek en ‘t Stroink. Het is de eerste wandeling die over landgoed Stroink gaat, een nieuw natuurgebied van Landschap Overijssel. Met een gids wandel je langs de mooiste plekjes en hoor je meer over de geschiedenis en bijzondere dieren en planten die er voorkomen. De wandeling start om 19.00 uur vanaf speelbos ’t Speelstronk (Enschede-Zuid) en duurt ca. 2 uur.Vogels, bijzondere planten en bloemen en parkachtige lanen. Dat ontdek je tijdens de nieuwe wandeling over de landgoederen Smalenbroek en Stroink. De landgoederen liggen naast elkaar aan de rand van Enschede. Stroink is een nieuw gebied van Landschap Overijssel en er wordt hard aan gewerkt om het in ere te herstellen. Wat er gedaan wordt, hoe en waarom verteld de gids woensdag 3 juli tijdens de wandeling. Tip: neem een verrekijker mee of leen er één van de gids. Landgoed Stroink doet parkachtig aan met haar paden en lanen en een gevarieerde natuur. Zo wandel je langs bosranden, houtwallen, een beek en weidelanden. Ook worden de poelen hersteld om de boomkikker, een bedreigde diersoort, weer terug te lokken naar Stroink.

En van de weilanden worden bloemrijke velden gemaakt waar je in het voorjaar kunt genieten van prachtige kleuren en geuren. Smalenbroek bestaat al eeuwen, in de 14e eeuw wordt het landgoed al genoemd in documenten. Eind 1800 kwam het samen met ’t Spik in handen van de familie Ter Kuile. En nog steeds is de villa op Smalenbroek in bezit van de familie. Bijzondere planten als bosanemoon en klaverzuring groeien hier weelderig door de rijke mineraalgrond. En ook de beuk en hazelaar doen het hier goed. Bovendien is het een vogelrijk gebied. Hier broeden wel 50 soorten vogels! Startpunt is speelbos ’t Speelstronk, op de kruising van de Holtwiklanden en Hesselinklanden (Enschede Zuid). Men kan parkeren achter het Stroinkshuis. www.landschapoverijssel.nl.

In 120 DA-winkels in Nederland! + Een kwaliteitsbril voor een scherpe prijs. + Er komt aan de kassa niets bij! + Altijd een vaste lage prijs. uit + Dat is Eyelove®! uze

Complete bril op iedere sterkte inclusief gratis oogmeting

Ke

1n7tu5ren!

Zomeraanbieding

▶ Website met 4 pagina’s CMS waarmee u

€ 450,-

▶ Bedrijfsfilmpje van maximaal 3 minuten inclusief

€ 350,-

▶ 3 maanden een banner op enschedejournaal.nl

€ 300,-

▶ 2 x 1/4 pagina full color in een van onze titels

€ 300,-

zelf de inhoud van de site kunt vernieuwen

mo

plaatsing op twentejournaal.nl/TwenteJournaalTV

Van € 1400,- nu tot 30 augustus € 990,-! Eyelove® bril op sterk te

ournaal.nl

www.losserj

Eyelove® multifocale bril

(voor veraf óf dichtbij) + Incl. montuur naa r keuze + Incl. beide glazen op iedere sterkte (ook met iedere cilin der mogelijk) + Incl. niet goed = geld terug garantie + Gratis ontspiegelin g + Gratis kraswerende laag + Gratis dun geslepe n + Gratis luxe brillenk oker + Gratis oogmeting

€ 39,-

+ Incl. montuur naa r keuze + Incl. beide glazen op iedere sterkte (ook met iedere cilinder mogelijk) + Incl. niet goed = geld terug garantie + Gratis onzichtbaar leesgedeelte + Gratis ontspiegelin g + Gratis kraswerend e laag + Gratis dun geslepe n + Gratis luxe brillenk oker + Gratis oogmeting

Met deze coupon:

1

Deze kortingsactie loopt t/m 29 juni 2013 en uitsluitend bij inlev ering van deze coup on.

2

KORTINGSCODE: 523 19

Zo eenvoudig bestelt u uw nieuwe bril bij Eyelove® Eyelove®: 1

Kies uw montuur

3

2

Laat uw ogen of bril opmeten

4

3

14 dagen later

4

Ligt uw nieuwe bril voor u klaar!

€ 99,-

Eyelove® zonnebril Iedere bril is ook als zonnebril op sterkte verkrijgbaar voor dezelfde prijs met bruin, grijs of groen glas!

DA Walter Stijner, G.J. van Heekstraat 221, Enschede, tel. 053-434 5044

Enthousiaste ers

.nl

naal

ljour

nzaa .olde 2013

Tweewekelijkse uitgave Hart van Glanerbrug is een uitgave van Uitgeverij Het Twentsche Land BV

bezorging Voor de de regio in Overdinkel Losser en 13 jaar Min. leeftijd Leuke bijverdienste aan je Werken lekker conditie, in de buitenlucht

Lieke

>>>>> pag

Uitgave 28 mei

bezorg gezocht

maart www g 13

Woensda

Stichting

3

krant een krant Hart van Glanerbrug isis een van Glanerbrug Hart die op weekendformaat die op weekendformaat maandelijks in color full color infull tweewekelijks huis aan wordt Deze verschijnt. huis-aan-huis wordt Deze verschijnt. Glanerbrug, in in Glanerbrug, verspreid verspreid huis Enschede-Oost, Losser, Lonneker, Losser, Enschede-Oost, Lonneker, Gronau. Glane Overdinkel, Glane. enen Overdinkel anderen! dan anderen! Anders dan Anders

hart van glanerbrug. TWENTE

JOURNAAL

verspreidingen ejournaal.nl

bezorging@twent

e

Senioren

met Zeg het

metj een bloe >>>>>

maart

7

ing de bezorg Voor centrum aal. in het Oldenz jaar van 13

elling Weersvoorsp

2013

14 mrt donderdag/ 3° -6° mrt vrijdag 15 -7° / 5°

e

zie pag

ousiast Enth orgers bez t gezoch

Aktueel

>>>>> pag

ag 12 Dinsd

16 mrt zaterdag 7° -3° /

3

Geluid Beeld en voor ’t Winlo

3

t EHBO Rommelmark ijk vindt

3

EHBO- Zoals LOSSER arkt van& Glane Vier op een rij 1-jarig el de rommelm Overdink dag 30 maart Losser, paaszateruur voor het voor Avanti bestaan plaats op 00 u hiervoor van 09.00-13. huis. Hebt contact Gemeente dan kunt u Busscher W. Mb1 Orchidee Bennie spullen, t gebruikel

met opbrengs opnemen 801). De aan de (tel. 06-13743 ten goede iddelen. komt geheel van verbandm aanschaf nieuwe voor onze

4

Haifa pizzaria Beste restaurant

sus (1 avond). g Hebt u interesse imatie-cur starten wijHerman Olde Hengel wint Pindacup AED/Rean 2013 renigin deelname avond alveGekNL Bij voldoende op een woensdag verderetoernooi 2013 in april/mei 0 uur. Voor Volleyb h 30-jaar genot k Brinkgreve l of 19.00-22.3 o-losser.n De Esc TWENT

9 7

Glanerbrug gloeit van het grillen

nste, leeftijd Min. bijverdie je aan Leuke werken lekker ht! conditie, AAL buitenluc in de E JOURN urnaal.nl

8

@twentejo

bezorging

je Hen r hetdrank plaatsen an aan het etsm L - Onde en een ng de te werken t bij het begin NZAA voor verz OLDE een hapjebalverenigi monumen boerderij, dus an. De mee in Losser de ng van het besta boerderij van ine eenvolley oekweg jarig renigi s. van de oprit naar weg. Monument ster Deppenbr balve team dertig naam vierd dag de openbare

6

zeven-tal

van : www.ehb 360) tusinformatie (053-5385 uur. bij Jos Hulsman GLANERBRUG - 2013, het jaar van het 21e uur – 20.00 sen 19.00 Herman Olde Hengel zeven-tal toernooi.

ginnen om 18.30 uur de voorrondes op het sportpark “het Zoutendijk” aan de GroHet moge duidelijk zijn dat de organisatie nausestraat in Glanerbrug. Vrijdag 31 mei bij Avanti-Wilskracht destijds nooit had ver- worden dan alle teams weer verwacht om wacht dat een dergelijk “familietoernooitje” te gaan strijden in de recreatiepoule of in uit zou groeien tot dit groots, jaarlijks terug- de prestatiepoule, waarin ze door hun eikerend evenement, waar mensen in Glaner- gen sportieve prestaties zijn geplaatst in de brug van te voren reeds veel over spreken voorrondes. Aan het eind van het toernooi en waar na het toernooi weer veel over ge- worden deze punten opgeteld en zal het team met de meeste punten met de grote sproken wordt in Glanerbrug. ALKONDOR sportiviteitbeker aan de haal Dinsdag 28 mei en donderdag 30 mei be- gaan.

adres: volley op die s bij oekweg (huidigehet t staat de dameweek ge- dicht Esch boerderij een werd Aan de Deppenbr het monumen e en de tekst en 4 perbezocht een nieuw De is LOSSER – e- redenen wisteen Op Henk Brinkgrev brandende’. 5 maart die loca- 8). Esch evan keer 4 heren onbekend 15-16 Op Brinkgrev ommet eiding werd dinsdag t één begel e clubvan hield de fakkel n vermeld 2009, de t onthuld. 68 jaar waardoor nt‘Hij word SS-ers. astoraat leiden, - Groep Er twee monumenprecies die dag, Henk door en de af te is onder een hecht eleme Ook zijn de onderdele LOSSER ontsnapweer het JongerenP ficier ieve traind r. Het tie werd heeft gediend zijn veren konden se de aandacht verzetsof rt dit jaaren uit sport hoten. jarigen van metgezell hetdoodgesc waarbij hijidingen die hem zijn traine geleden, e door een Nederland werd Losser, organisee g Na de pen.die naast Hijzelf Alle JP-jonger an-ondersche hoten. Brinkgrev t ontsp leend. el en Glanerbru een actie. 9 emaart te monumen opander ook aan SS-er doodgesc om geld Losser een e werden de Losser, Overdink algemene g van het verkopen e Kring meer kt. ’t Winlo. Brinkgrev igheid op onthullin Brinkgreve, werd schen maar in eld gaan eierenvoor Stichting begraven chtLosser, om op , gevolgd Bij de Historisch door Koen ontstaan 1940gehouden de last 1945gezellaanda gespeeen herbeats in verdienen eer en is het plan ning ’t Winlo in de periode borminuut stilte militaireword spelen van werden begraafpla Dit sis hier graafplaat informatie 1945 met Oosterbe plaatsen waar is de Stichting ouders Daarna etitie. door het daarbij bij juni de rijden ndweg welke volIn 2009 door een groep opwedst ‘iets’ is gebeurd comp titie, verstande eniPost op trompet. en bloemen els), gravenDe de hij ere ’45 te plaatsen. Zij krijgen OVV markerro Noord-Es opgericht ompe werd k en/of rkrieb hun Losser, den meerd ing van zusterver diverse kransen In 1946 huilenr aan dein Lutte. zome t gelegd. e .speelc met van lichamelij jongeren inDe stichelkaarwebsi tot ridder de -medewerk Marken uit Degedaan uniekbenoemd zaal onder in Enschede Love: groepers verde g. het monumen de een klasse. Dree n lijk beperkte Olden rrijDe 4e ste Glanerbru in (Niet Ook postuum . Zie een l en (100% (Acht eing was voorstelle van herteamsrde wedstging Willemso Overdinke tot doel een woonvoo spelenwerd De ziekte dag Brinkgrev zaal hebben . Alle tijdensen.de een zo plaatsen e deel Henk Enschede rdal. uit woens-6° / 4° rijden e e,Militaireleybal ico.nl verOldenZij officier en scheid rol speeld uit spanting heeft realiseren met Nijve graf in met relevante Brinkgrev eenrlog. niet) dse ovv-w dateldisin tote en voor inheid voor gen Nederlan van 8 s voor geplaatst ander Op hetwedst in het noordelijk llen) emer www. ziening te zelfstandig leerlin usiast Brinkgrev Wereldoo april de Duitse en gespe te; en 14 maart . De plaatsen bij onder Tweede rdag deeln erd de gedenktek van wordGeurtdagavonden in innering r- verte entho gemeente ook verbonden , allenrporatie door hoog mogelijke n Na Woningco n Teng. op .10daten de bouden gemobilise donde -4° / 6° lazen van 1940. gedenktek maan suppo het hun werd boeke inen Taishij naar vaardigd eenHet d. werde bewoners g zullen fietsroute, die voor een de ars 8 kandi Nederland garant KIJK NU ONLINE OP op gavon uit een natuurnende winna herinnerin 7 of 8,dat op Het een (een broer). l- staat vluchtte eenmeerd s, opa’s inval in van Loon de hanigd door bestond 15 maart groeppand ook door langs het gemeennaar Dinke n, het in gealbezetting Losser,achten en inDomijn van een moed vanouder 6° Enschedevrijda met opdaarop zichworden vrijdag L - Negen er van DuitsePaul zoek beeld WWW.HARTVANGLANERBRUG.NL was -3° / omzal leiden onument aan het , No. aange sokkel nog ronde wen Als officier bergevanin het en NZAA centrumal en,zal iss,het ngo-eenheid meest voor leerkr er mag elden ook Engeland.command ten, stenen Men OLDE HaaksZijland, zaal ters, meest lokale ct oorlogsm klootschietersburgeSchou De zorg beeld.isIn 2010 een nieuw aanm conta op hij twee speler de staan., vriend De jureri rink liet telijke te bronzen het de ouders lieerde voerde van eenEnschede,r en Olden team van . t een familie de lein, o, Theo kustBökke uit. De kunt van oma’s Deheren leet zal komen door Joodse monuden zaal, en zocht noten. De ouders met een n. U a- klasge gestolen. reen comp onder Pieter het 62 k Command land, lo, Losse dag 9 maar te Martinusp bewoner makentraine t en het Losser) en de en leiding sokkel. op de Franse elke region de l. werd, publie in over gen websi te gedenktekeen voor bewoners r Olden de boerdeovervallen Henge op zater van de maat Ritecode aam worden ingekocht drie in begraafplaatdedaat het esch.nmonumen Vooreen roos ming en s ontvin via de e kreeg samen Ellen door uit dat aan presentato de kandi werkz emer balde ment (alle rijdvan Elke waren personen Nationale Brinkgrev ek, stimulezullen daarbij aanvolley het herbestem dood- oorlogsgraven opda’s op de l en De ar in nNederland gaan er vaneen opnem deeln (beide gespr missie ame team door emers leidjaarlijkse PindaCup Overdinke grond werden gegooid. Vandaar Men dacht www. e- iseHet GLANERBRUG winna Alle hoofd van de Deze wedst zullen positief een Brinkgrev theek en, Kring voorverkort Losser, deeln JedburghHenk de elkaar De d hun e Opdracht in wijs). . esteld De deeln hun zogenaam zal rij, waar Esch: ijd. de Biblio in hun gedrag. s de bij le finale en sen snoep finale voorg plaats bij SV ook de naam ‘De Pindacup’. Vandaag de dag rs. zelf- voor . De Historisch vond onlangs weer toernooi edstr ren r van ngeschoten tijBijzonder Tijden storm ren Dhr. een Bureau zaktegenligge Lutte. Koste paariszinnen idee ‘omarmd’ leesw plaats in L . Jan ordige lgens de huidi-Er kwamen veel doen een heeft heeft dit in Glanerbrug. en eenseprovinsciale het het boek dezeinstichting nog ongeveer 30 teams mee, de erLosser NZAA Executive liep het kinde , devan den e Kring Losser Sportlust vond zaal. n de vertegenwo de Nederland OLDE akantie dan 60 uit teiten Theo Damhuis, Operation om vervo enten Secretaris erde uit Losser. Historisch finale. lte de hebbe van de boerin, Hij Bron: Olden e van om cie probe ee het lijkeredenen het Special veiligheids werd Meer omen af ewoner n. de familie jaarsv toernooi van een mensen die vroeger meededen, komen tedit gedeemetDe fragmillend op of haar haal benaderd de activi . Deze mensen Rohring provin lande en afscheid zijn Hierm aan emer van ee moest beteke-versch Hij de astoraat leden ’20 OKids aan ge eigenaar/bbereid gevonden de Kolk. locatie verandere gekozkunnen L deeln waar een passend vande oen dens Daarmjury hij zich derij, gezellige genwoordig kijken. te lezen.heelmet en mee door werd lopen middag. NZAA gen alle cremeren Elke overtuigen en. jongerenp Naar het adres of we iets uit n opdeeld aniseerd ten meed , maar voor jongeren uiteen regelmatig KVV Quick oeg1945 bevond liefde OLDE genoe begraven of vraag groepen dat de om bent: meer is dan jury teeeskwaliteit g het en een koerierniging de Vervr georg ren moch activiteiten e "zit kwam waari ideerbeeld Op 5 maart eier-verko voor dezevan over voor nen had de n, waar u verzekerdhet assistent stuk toen wij alvere en voor vergaderin bijvoo cht opbrengst voorl en ze er gehet een 37e editie Met alleen, ongeacht met een kinde - en spel zogenaamd boekeheeft om deze zijn dan een voetb isnodig de regio, 2009 van 20.00 opdra de De winnaars is ontstaan dat ’s als bijzong 20, Losser. toernooi een pindacup werd zelfs De ns Leden kinderen om plan zorgd ij ijke de ciale maar te ook Twente. t de Broekhoekwe het sport Groep thema name provin ene maar m van uit voor binnen ijk van maken,op YVA stuitplek was “GekNL”, de 2de het team de moeilen wie deactie. . manier ", waarb tjes en ook:hebben “We vinden ten goede groter werd uit een familiefeest, er waren dstrijd dersteeds te meer. modernste uitvaartcentru eigenl de Algemdagdit18 053 538 28 15. stem te Ze maken spelen-ispelle van ebouw teiten eeswe de opbrengst eigen te bepalmag naarVoorlopgepakt. Sandy clubg het Newton researchhem dat Sandra bereikbaar op activi d, kleine enmaan s.nl ‘KMVL’. en de 3de plek voor voor “Daltons” korte open 24 u/dag er anisatie. deden hoogtepunt eigen het vertegenop en groter der dat jongeren in onzein over- komt. Tot het de de democrat zorg-luttikhui door van de schoolorg HBC84K553N met Bosch bij de wordt cm inductiekookplaat Siemens elijk hijM Marc Scheffer met tekens chips eten. “Toen cm afzuigkap enen een presystemeerde M-system eit zijn www.uitvaart uur660in kennis Compacte vaak90 komt aan . Het geld wordt op gang Veld: jaarzelfs Groep geleid Boretti aan bakoven met destijdsde finale werdkorte beker een derwijs activit oldenDe dering mee.Hemmer teamsKim 94door bij magnetron en het bevordert hebben netje e besteed in het ple- dit Woning. te, fascin telling lisme Een gladja verga 7zijzitten over omgeving”Dhr. Rohringcipati beginselen in ue , de leerlingen www. voor - tKinderen begin de voors de groep sche van deze Socia vanGlanerbrug hoe hun voor in atie Actueel eman aratuur Bron: halen enNa pin-urheid neem waar Moniq Pijp” Deinform LOSSER “Cafe door over n op s via social kwaliteit Zeert hoge eemt. Finke ver- woordigd bestu leg met tegesponsord naal overn geven om erman Morsink en ook de kwaliteit Heerink betrokken geluidsapp ideeën er van hte worden De foto's Noa en igoede Natio en Teun nadere vanuit het word Timm pen 9en dit zal kwam kanidee te vinde teven es.nl ene goede e prem woonkam over zaal beeldgedac op pauze alles De tie als Olden school huisYVA op700 ers. jkeaan anisatie ten de school lkids. uniek ds.hyv terug ds.nl en AmberjkElshoff en zier naar het senta van zaken van de afgelo uurleren m3 per op de het theat schoolorg Het van niets, ’t Winlo. dee gezamenli dealge. erkeli tie, raad. ookschool. vannusje over voerd vanom lf of zowel in Yva op L – Eenlands zaalki oldenzaalkim/oldenzaa arr gesteld ding , is hier al snelhun op=op de leerlingen de Duitik naar . NZAA urgeneen stand aanlei n, facilide bewoners l ngen ateliegeeft er beschikba ver- groot, ook daadw komen. en wegge media facebook.co ren zichze foto's folder, OLDE de Neder het ngen, Het gaat Sam Koenders zovee . dat de alzake kwamer dan theat de voorzieni mei staat er, antie, en delijk zaken aan-huis en Relev ij , naar den. en op OKids en ook het StadsTVOher, voetb verspreidi www. kunnen kinde ère in dag 4 werk ijk niet l De De voorzitter belangrijk Met timers in door maan 8 zaken uiterciële doen.voorstelling n/tagg geluisterd uit groep g uitein s om komt zater eigenl ishaar steed YVA zijn daarb wordt Website de doden zijn Hier en spotte en en/of hoogte van basisschoo mei te mee gedaan , comm tellin . Elshoff, 4iets mene informatie . De afkomstig weken weten Behalve ideeën lezen over s Op musicalVanwege dere de mooie ndol thema zaken6 zaken voors nog mogelijk, aartenaanThijs de Op de website u meer vriend lid te word doosjes lijkwaar se . “We1200 Iedere is worden dat zij een en het kunttussen e OKid en Lonneker is uitis basisscho rbaan Oldenzaal t de f om 20.45 t u op en YVA. t name 26 augustus passe - Optaire groep. leerden.”Knotolist, lligers Bond daarbij2013 ideeën 0LOSSER van ver- staan een eiten. Door word het laatst weten Van van word € 645.klaar om maart zeer dezelfde woor vrijwien aanwezig. Wegwijze stDaarom er.nl ag t/m aren van raad, hun januari 23ing, r De ng begin vergaderd We wordt. Op es45 1.50 euro steek 0541-53919 er e activit dinsd wijzerloss leerlingen uur. Voora voor de inwoners van de r sinds de gewee graaf inleid sluitend te liken, deGolfhoog open keer de Losserseicati denki zestiende ded.Jong deOok voor Els Bos, lcm isch. à DatAndré 9.600 exempl den van nieuw s verde 6 eieren . www.weg oseer r is Wegwijze uur. kortemet nisch llen vanwordt urfoto dzesrdirecteur, publ reglement naar nzaagemeente Oplage de heate gehou s betreft s steed verkocht. om 21.00 wedereeste glamo geëxp as Krieg ook van een als rijker. er een Losser en in het bezit golfbaop deOlde ciële gehouden goede kampioenschappen te beste verzorgt r telefo leerm mde RVS13.00 twee -17.00 90 cm Siemens inbouwvaatwasser BORETTI een offi heeft atelie Men Hijlingenraa stadst nieuwat OKid s op zoek het u Losser de uur is door Thom te worden kassa hebben van groep raadDeis gemeente raad de eieren. het Berlijn gvanaf beroekunnen on. in haarleerlingen devan de van golfvaardigheidsbewijs. Hiervoor worden de iode . Lijkt in C1000 te: www.De Sybrook”. van Rijk “Het Omd , is OKid leerlingen van nen Journaal TV test de komende weken de gezelligheid van steden en dorpzorgd Twente Beuningen. van de vrijda Newt en te inkoop de n de websi Lutte ut per groep, ische eieren als u In leerlingentheal speeltom groeit e vrijwilligersvakantieper jonge 5 zijn dit dorp g, dertig Glane, De Helm en in Twente. We begonnen afgelopen week in Glanerbrug. De meningen van de mensen ren aan via de d.nl. mensen, wiens adres bij de organisatie bealle doosjes rige en.” histor kan alleen twintihoopt Overdinkel, Voor groep confoto-dat tienja nieuw om in de aan kinde die twee er West De music heeft, maar in Losser, is het mode zitting. die werden geïnterviewd waren erg verdeeld. Dit leverde echter wel leuke beelden op. jaren Meergelop isch, 5naam r- debonWern en stage wekelijks e verkopen, golf- kend is, in de maand juli per mail uitgenodigd. titelstrijk op de 27-holes tellendeStuntprijs leuk activiteitenu telefonisch r via van de eeuw. HetJoods stichting: Foto: Verschijnt De nder Waterverbruik 8,5 L as Kriegop zijn steunt. de teloo henNeulä leuke n, kuntmet Ken Beime vorigeal van de tine arties nlo.nl. www.’t-wi trie was ukken eentje over a- Thom haar info op te biede en mailen naar lindus verha Else Ernesonder aterst nder 66 33 Geluidsniveau 46dB 18 uiterm 66 33 - 259 - 259 0 of 074 nr. 9 nr.de textie 074 stontact opnem grafe bekend Ze was waaro jaargang Multifunctioneel 7e 88076 van ++ foto’sjaargang van 11e 06-22 hatair.nl. 20 Min. programma am YVA. Haar de covers Ook gang iddag stond Uw redactie in ok@c tenna svol. op 6 branders n. 19 blade kker atig te succe rinloopm ag uur ende de ontde regelm Hart van Glanerbrug? delijk 6 ComputeL - Op totdinsd - den toonaangev d als 15.00 t in de on. Uitein inloop 4, 5 en brach NZAA ze beken redactie@twentejournaal.nl Oluter OLDE t van 13.30 staat Helmut Newt omgenek. comp pagina de zie maar weer een Bibliotheek van t ze in 1942 Majda n door eld voorraad. plare is er ag in de aniseerd word tigingskamp Wij leveren alle grote merken nieuw in doos met garantie , kom eens kijken , bijna 1000 m2 VAKANTIE V KLUSSEN 053-4614466 ALGEMEEN T TAMORFOSE METAMORFOSE t gespe SPORT 00 exem WONEN midd al, georg vernie word e Antonian Indesit - Ariston - Scholtès www.inbouwmagazijn.nl Aga- M-system - Boretti - Smeg - Miele - Falcon - Fratelli - Grandhall - BOSCH - Siemens - Stoves ge- 17.8 geen denza . erma van YVAe actric Opla zij die of de ANBO De rolde Duits a Timm nders d s, ook uNeulä Sandr enbon lusser ouder hun compzige door mer. rol van Ze is fotores, . Alle vijftigp n Stem t de Lutte. van een aanwe Dora en zange en in De lid zijntheek, kunneaan de de coms speel riendin YVA unten stut van afhaalp Biblio gen stellen n overWindows, hartsv l, kunstenare word haar alles lo en tervra ndigen. Vrage over , Picasa, et mode geliefde er van Weerse n m, endesku apparatuur,l, Word woord. die de jk leidst tijd waari aal, Rossu Oldenz de vrouw puter, et en e-maigratis beant en verde zakelidio. Een ks in waar interna worden atie wordursussen. ijnt wekelij 33 kan, 66 Versch ceter kan inform uterc dit - 259 g 074 Ook over comp Tel: midda strektvolgende ag 16 april. De aar, is dinsd voorj nr. 10 ang 16e jaarg

Dier

maan van de >>>>>

d

zie pag

7

g ellin orsp rsvo 8 rt Wee 13maa

k op zoe Okids willigers vrij naar

en Duco

trijd esweds Voorle finale ciale r Provin Ella naa

a3 IS GLANERBRUG? zie pagin VIDEO: HOE GEZELLIG

ring ergade Ledenv ick'20 Qu i KVV 4 me

k sical oo Das Mu YVA

r

Waarheen,r? waarvoo

assortiment keukenapparatuur! wijze MEGA l op ool De Weg enzaa van Nederland specialist Fornuizen Grootste op basissch n in Old te zie Leerlingenraad

Losserse Golfkampioenschappen

249.-

525.-

A

Nu

1795.- € 579.-

749.-

e Jong

André d

rpagina

zie achte

Twentejournaal: Tel 074-259 66 33 Fax 074-259 63 53 Mail: info@twentejournaal.nl

Prijzen excl. BTW en geldig t/m 30 augustus 2013 en in delen gefactureerd bij oplevering zodat u niet in een keer het hele bedrag hoeft te betalen


8

Enschede Journaal

Dinsdag 25 juni 2013

Werelduitvinding uit Twente houdt Nederlandse vloeren warm

Nu met subsidie van de provincie

ENSCHEDE – Het eerste en enige opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld is uitgevonden door het Enschedese bedrijf TONZON. Men zou kunnen zeggen dat zij de Thermosfles flexibel hebben gemaakt. Op basis van dit nieuwe isolatieprincipe produceert het bedrijf diverse soorten isolatiemateriaal. TONZON is in Nederland vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie. Maar in tussen worden ook voorzetwanden, daken en zelfs ligbaden geïsoleerd. Het TONZON Vloerisolatiesysteem heeft in de praktijk het grootste effect op de vloertemperatuur van alle bekende vloerisolaties en daarmee ook de grootste energiebesparing. De vloer wordt zelfs nog warmer dan de lucht erboven. Omdat dit voor veel mensen moeilijk te begrijpen bleek, heeft Tonzon een animatie laten maken die dit duidelijk maakt. Dit filmpje is te zien op de site: www.tonzon.nl en op het YouTube kanaal TONZONHR. Een prettige bijkomstigheid van TONZON Vloerisolatie is ook dat er een einde komt aan de soms muffe geur vanuit de kruipruimte en dubbelglas dat beslaat, zelfs ’s nachts wanneer er niemand in de kamer is. Prettig is ook dat de bewoners tijdens het aanbrengen en de dagen er na gewoon in huis kunnen blijven omdat er geen giftige chemicaliën worden gebruikt. Workshop voor doe-het-zelvers. Voor het geval u zelf met het materiaal aan de slag wilt, heeft het bedrijf afspeellijsten samen-

gesteld van filmpjes die handig zijn om vooraf te bekijken. Daarnaast organiseert het bedrijf workshops voor doe-het-zelvers zodat men kan leren moe men het in de praktijk makkelijk kan aanbrengen. Kijk op de site voor de data of bel even. De workshops worden gehouden in hun pand aan het begin van het Twentekanaal aan de IR. Schiffstraat 220 te Enschede. In onze www.tonzonwebshop.nl kunt u vrijblijvend laten uitrekenen wat het totaalbedrag van de benodigde materialen wordt, voordat u dit omzet naar een bestelling. Afgelopen zondag zat TONZON nog in het programma Ondernemend Nederland bij RTL7 over Duurzaamheid/MVO. Daar hebben ze Twente weer op de kaart gezet: Om het item te zien typ http://goo.gl/ztKAt in uw browser of scan de QR code Zaterdag 29 juni om 12.00 uur is de herhaling.

Rocken voor Syrië

ENSCHEDE - Zes bands uit Twente staan het eerste weekend van juli twee keer op de planken om een benefietconcert te geven voor Syria’s Request. Op vrijdag 5 juli ‘s avonds bij de Nul in Hengelo en op zondag 7 juli bij café Friends Backstage in Enschede, na afloop van de multiculturele markt. The Fundogs, the Remains, SOLD, New Face in Hell, What de Hek en 50 Eggs spelen punk – rock - en popmuziek en alles wat daar tussenin zit. Geld wordt ingezameld op drie manieren: door de vrije gift voor de entree, de verkoop van hapjes en een opslag van 10% op de consumptieprijs. ‘Wij vonden dat we iets moesten doen, want de oorlog daar is nog lang niet voorbij terwijl de giro 555-actie voor Syrië nu is gestopt. Daarom zamelen wij in voor Syria’s Request, een samenwerkingsverband uit Twente dat rechtstreeks hulp biedt aan organisaties in Syrië en daar ook dagelijks contact mee onderhoudt,’ aldus Bert van der Molen, initiatiefnemer van het benefietconcert. Als leadgitarist speelt hij bij the Fundogs en the Remains, de andere bands zijn van vrienden en oud-collega’s. Syria’s Request is heel blij met de actie, zij werven actief op allerlei evenementen in Twente en zullen ook met een stand aanwezig zijn tijdens de benefietconcerten om informatie te geven over de hulpacties. Syria’s Request stuurt hulpgoederen en geeft financiële ondersteuning aan organisaties in Syrië die zich bezighouden met de opvang van en de zorg aan vluchtelingen, onder andere uit Homs, Aleppo, Hassaka en Damascus. Bijdragen kunnen ook gestort worden op rekening 7667732 t.n.v. Samenwerkende Democratische Organisaties. Lees hun blog voor het laatste nieuws: http://syriasrequest. blogspot.nl/.

Elke vrijdag online op: www.twentejournaal.nl Twentejournaal TV @Twentejournaltv www.facebook.com/ twente.journaal

VOORJAARS AKTIE BIJ ABRASIEVE TANDTECHNIEK

€ 75 korting op uw eigen bijdrage bij aanschaf van een nieuwe prothese

ABRASIEVE Tandtechniek

Kievitstraat 12, 7481 BW Haaksbergen Tel. 053 - 572 55 11 www.abrasievetandtechniek.nl info@abrasievetandtechniek.nl


Dinsdag 25 juni 2013

Enschede Journaal

KidzzMakerS kinderkleding Mix&Match Stoer

9

HENGELO - Ingrid Hoedemaker en Henriëtte Plecht-Kits zijn gestart met KidzzMakerS in Hengelo; een webshop in kinderkleding. Zij onderscheiden zich onder andere door alle artikelen op voorraad te hebben en bevinden zich in het midden segment. U kunt hen vinden op www.kidzzmakers.nl.

zaterdag 08 juli 2011

ZomerOpera voor kids

ENSCHEDE - Een week lang samen met andere kinderen zingen, dansen, acteren, decor bouwen, kostuums maken, verslagleggen en heel veel plezier maken! En dan tot slot de week afsluiten met een prachtige eindvoorstelling in Theater Prismare voor je ouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes. Dat is in het kort de ZomerOpera voor kids die van maandag 15 tot en met vrijdag 19 juli 2013 voor het eerst plaatsvindt in Enschede.

Oldenzaal Journaal

7

De Nationale Reisopera, Kaliber Kunstenschool (voorheen De Muziekschool Twente), SKE Geheugenspreekuur Kinderopvang , Prismare & Stroinkshuis organiseren in de zomervakantie van 2013 een OLDENZAAL – De Stichting Welmuziektheaterproject voor kinderen van 8 – 12 zijn Ouderen en Carint Reggeland houden spreekuur in het Michgojaar. Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 juli riushuis voor mensen die vragen geven docenten en medewerkers van Reisopera hebben over het geheugen. Iedereen vergeet wel eens iets. Dat is en Kaliber Kunstenschool workshops voor kingeen reden om ongerust te worden. Maar wanneer u merkt dat de verderen op het toneel en achter de schermen. geetachtigheid toeneemt kan het Een geweldige manier om kinderen te laten prettig zijn om daar eens met een deskundige over te kunnen praten. kennis maken met alle aspecten die nodig zijn voor het maken van een muziektheaterproducHet geheugenspreekuur kan u infortie. Van decorbouw tot zang en van kostuummatie en advies bieden en een des* Min. leeftijd 13 jaar van de proartikel.beoordeling In principe In deze slechte economische tijden, hebben ander kundige ontwerp tot techniek. De workshops vinden blematiek. Op verzoek kanmoet er eener een* volledige Leuke bijverdienste worden afgenomen. U uitgezocht kunnen worden. We onderIngrid en Henriëtte toch de kans gezien om outfit geheugentest plaats op locatie bij de Nationale Reisopera, in vakantieperiode vindt op het geheugenspreekuur in door alle* artikelen hun droom werkelijkheid te maken met een scheiden Perikweg 97 te Enschede tussen 09.45 en 15.00 iederons geval onder altijd een andere geduldig luisteWerken aan je conditie, rend oor. te hebben en we bevinden ons in uur. SKE Kinderopvang zorgt iedere dag voor webshop in kinderkleding. Beiden hebben een op voorraad lekker in de buitenlucht segment. vaste parttime baan bij een zorgverzekeraar het midden opvang vanaf 07.30 uur bij de startlocaties, Elke eerste en derde dinsdag van de maand van 9.00 uur tot 10.00 in Enschede en toen één van hen vorig jaar ook voor vervoer naar de Reisopera, lunch en uur kunt u het geheugenspreekuur ons vinden www.kidzzmakers.nl.’ boventallig dreigde te worden door een reor- U kuntbezoeken drinken wordt gezorgd. Vrijdag 19 juli om 16.00 in het op Michgoriushuis, TWENTE JOURNAAL OLDENZAAL - namen BeachvolleyzijBoeskool de in jareneigen is uitgegroeid tot een ware Marktstraat 10-12 teMatchen Oldenzaal. van U de meisjesna- uur vindt de eindvoorstelling plaats in Theater Door het Mixen en ganisatie, het heft hand en VERSPREIDINGEN wordt dit jaar voor de 17e keer in publiekstrekker. Ieder jaar wordt er kunt ook vooraf een afspraak maken denaar naam. Stukje bij beetje vullen bezorging@twentejournaal.nl zijn gestart. Prismare Toegangskaarten a 2 euro zijn te versuccessie gehouden. Van woensdag weer massaal ingeschreven voormen het ontstaat door te bellen 0541-585700. 17 tot en met zaterdag 20 augustus volleybaltoernooi en ook de onderdeze in waar deze naam voor staat. is de Ganzenmarkt weer het decor len voetvolley en beachtennis kennen Wietske Haasbeek psycholoog bij Het logo staat krijgen bij de Reisopera tijdens de workshop van zon, strand, gezellige sterk deelnemersveld. de Carintreggeland ‘Dan en Ria komt Heijdens,er een kans om week. Aan de zaal kosten de kaarten 2,50 euro. \ ‘Heftige tijdenpalmen, omdat er eeneenwebshop ingericht voor KidzzMakerS. terrasjes en nog veel meer! ouderenadviseur bij de Stichting een Frans merk naar Nederland moest worden en zowel deDus zomeralsin de win- uitda- Welzijn Ouderen, zijn tijdens dit te halen. Onze Ouders/verzorgers kunnen hun kind(eren) aanheeft u zin een sportieve Dit in verband met het grootste ging tijdens het grootste Oldenzaalse spreekuur om uw partners staanaanwezig erachter envragen we vertrekken naar melden via het digitale aanmeldformulier op de tercollectie moest worden ingekocht. Vanaf dit Oldenzaalse zomerfeest dat alweer zomerfeest? Geeft u zich dan op voor te beantwoorden. Parijs. Zo wordt een droom werkelijkheid, het sites van de deelnemers partners. Ouders/vernajaar verwachten wij te voor de 41e keer georganiseerd zal kunnen één van devoldoen toernooien! aan worden dit jaar. De Boeskool is lös! Wanneer een bezoek aan het begon met ambitie. Maar eigenlijk vinden wij zorgers kunnen voor meer informatie tijdens onze doelstelling. Dit is het ouders gemakkelijk Voor meer informatie over het pro- spreekuur niet mogelijk is kan de het best Stoer dat we jullie nu kennis laten kantooruren bellen met Kaliber Kunstenschool: te maken door te bieden waarbij Tijdens de Boeskool is ereen zoals collectie gebrui- gramma en over het inschrijven voor ouderenadviseur ook bij u thuis kelijk weer een beachvolley toernooi. de toernooien: www.beachvolleyboeskomen om de geheugenproblemaken met KidzzMakerS!’ elk kledingstuk een mix en match heeft bij een 053 – 485 87.. Het is een toernooi dat in de loop van kool.nl men te bespreken.

Beachvolley Boeskool 2011

Enthousiaste

Vakantiebezorgers

gezocht

Wilt u uw eigen special uitbrengen? Twen ts

Tub anti a Twen ts

e Ro eive renig ing

1935 - 2010

We lko

J

Tub anti a

e Ro eive renig ing

A

A

R

jaa

rga

ng

2|

uitg

ave

3|

apr

il 201

1

1935 - 2010

J

A

A

R

mi nT wen te Bata PAG viere INA 5 nra ce PA g in GINA Twe 7 nte Mon P dria AGIN an m A11 aan d Lan PAG dgo INA ed E 13 erd e PAG IN 4 en A 15 5m ei

Kon

ing

Altijd Layout.ind

d 1

in b ew

egin

g

inn

eda

19-04-201

0 10:02:19

Oldenzaal Journaal produceert op maat gesneden themakranten in het hart van de krant. Enschede Sterk in de belangrijkste communicatiedoelgroepen. Neem contact op voor meer informatie of een afspraak.

Maurice Weustink

Tel: 074-2596633

m.weustink@twentejournaal.nl

www.twentejournaal.nl


A.S. ZATERDAG 22 JUNI: OPEN HUIS!!! WE VERWELKOMEN U GRAAG IN ONS VERNIEUWDE PAND!! BEWONDER ONZE PRACHTIG VERNIEUWDE WINKEL ONDER HET GENOT VAN EEN HAPJE EN DRANKJE MAAK KENNIS MET F.O.S. Fietsgigant Onderhouds Systeem

F.O.S. STAAT VOOR:

-60 MAANDEN GARANTIE OP ACCU EN MOTOR -GRATIS PECHHULPPAS (24 UUR PECHHULP) -GRATIS HAAL EN BRENG SERVICE -GRATIS ONDERHOUD -20% KORTING OP ACCESSOIRES EN ONDERDELEN -DIEFSTAL EN CASCO VERZEKERING -GRATIS LEENFIETS

BATAVUS FUEGO E-GO RE-MOVE SYSTEEM • Actieradius tot 70km • 2013 model • Accu weggewerkt in de kettingkast • Shimano Nexus 8

-20%

VAN LIMPURG ESPACIO CITYBIKE

• • • • • • •

Actieradius tot 180km 2013 model Luxe Display Shimano Nexus 8 16 Ah batterij!!! Verende zadelpen Verende voorvork

van € 1.999,-

-20% -20% VAN: €2.549,00

NU: €1.899,00

NU: €1.999,00

• • • •

VAN: €3.999,00

-50%

NU: €1.999,00

EN WIE JARIG IS TRAKTEERT!

WWW.FIETSGIGANT.COM GETOONDE AFBEELDINGEN EN KLEUREN KUNNEN AFWIJKEN VAN DE WERKELIJKHEID.

GEESTERENSEWEG 22 - 7671 PB - VRIEZENVEEN INFO@FIETSGIGANT.COM

NU € 1.349,VAN LIMPURG ESPACIO • • • •

Actieradius tot 100km 2013 model Traploze ondersteuning Shimano Nexus 8

-20%

van € 2.999,-

NU € 1.499,SPARTA ION RX+ • • • •

Actieradius tot 150km 2013 model Testwinnaar Consumentenbond mei 2013 Beste getest: Telegraaf

-50% 3 1 L 0 E 2 D O M

DAAROM NU 1 KILO ZEER EXCLUSIEF BIOLOGISCH WAGYU RUNDVLEES CADEAU BIJ AANSCHAF VAN EEN E-BIKE!!!

van € 1.699,-

3 1 L 0 E 2 D O M

WE BESTAAN 20 JAAR !!!

Actieradius tot 70km 2013 model Trendy design Met voordrager

-20% 3 1 L 0 E 2 D O M

VAN: €2.399,00

Actieradius tot 150km Testwinnaar Plus Magazine! 8.6 uit 10 2013 model 21 versnellingen 40 Nm motor

3 1 L 0 E 2 D O M

EASY SYSTEEM

• • • • • •

Actieradius tot 100km 2013 model Meeloopstand Shimano Nexus 7

NU € 1.599,GAZELLE MISS GRACE

VAN: €2.249,00

NU: €1.799,00

BATAVUS VENTOUX

SPARTA E-MOTION C3

• • • •

3 1 L 0 E 2 D O M

Actieradius tot 135km 2013 model Revolutionaire middenmotor Shimano Nexus 7 Magura hydraulische remmen Verende zadelpen Verende voorvork

3 1 L 0 E 2 D O M

• • • • • • •

3 1 L 0 E 2 D O M

BOSCH SYSTEEM

3 1 L 0 E 2 D O M

SPARTA B1

van € 2.699,-

NU € 2.149,-

OP=OP! ZET- EN DRUKFOUTEN VOORBEHOUDEN.

-20%

OPENINGSTIJDEN DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG

16.00 - 22.00 16.00 - 22.00 10.00 - 18.00


Dinsdag 25 juni 2013

Enschede Journaal

Huiswerkbegeleiding, maar dan net iets anders

REGIO - Al ruim negen jaar is Erwin Welberg werkzaam binnen het (speciaal) onderwijs, maar helaas alleen maar op invalbasis. Zo is hij op het idee gekomen om individuele huiswerkbegeleiding te gaan bieden aan leerlingen en daarbij richt zij zich op zowel het regulier als het speciaal onderwijs. Net even iets anders dus. Eigenlijk is het meer individuele leerlingbegeleiding, omdat het vooral om hulp gaat die aansluit bij hetgeen op school wordt geleerd. Veel kinderen kunnen wel wat extra hulp kunnen gebruiken in hun leerontwikkeling, maar hier is helaas lang niet altijd voldoende tijd voor. Je kunt hierbij denken aan dyslexie, discalculie en aan leerlingen met bijvoorbeeld autisme, ADHD of het syndroom van Down. Maar ook leerlingen met een buitenlandse afkomst die moeite hebben met de Nederlandse taal. ‘Al deze kinderen geef je door individuele begeleiding de mogelijkheid om zoveel mogelijk te leren waardoor ze later een grotere kans hebben in de maatschappij. Iedereen heeft hier baat bij, de school, de ouders en het kind zelf’, vertelt Erwin. ‘Door mijn ruime ervaring binnen het speciaal onderwijs kan ik ieder kind de hulp bieden die bij hem/ haar past. Ook op pedagogisch gebied, zoals structuur aanbieden, concentreren en gedrag (omgang met anderen). Ouders moeten er zelf nu vaak veel tijd in ste-

ken, die er lang niet altijd is.’ Leerlingbegeleiding “Helpend handje” wil deze kinderen en ouders graag helpen. Alle leerlingen die op welke manier dan ook wel wat hulp kunnen gebruiken, zijn van harte welkom. En aangezien de tarieven laag zijn is het voor iedereen aantrekkelijk. Voor meer info: www.leerlingbegeleiding-helpendhandje.nl. Mailen of bellen kan ook: erwin. welberg@gmail.com / 06 14597101

11

Kaarten met korting in Atak ENSCHEDE - Op 7 juli is het Koopzondag in Enschede. Dat weet iedereen. Vanaf juli vindt er op koopzondag een nieuwe activiteit plaats in Atak: Shopping Sunday. De plek om nieuwe muziek te leren kennen en om Atak goedkoper te kunnen scoren! Met Shopping Sunday speelt Atak in op de vraag om nieuwe bandjes van eigen bodem te kunnen ontdekken. Bands die zojuist hun eerste optreden hebben gehad bij ‘De Wereld Draait Door’, maar nog geen uitverkochte theatertour geboekt hebben staan. Het aanbod in deze bandjes is ontzettend groot en nu krijgt Twente de kans om deze pareltjes als eerste te ontdekken! Het initiatief is ontstaan door een idee van Arthur Adam ten Cate, de gelegenheidsprogrammeur van Shopping Sunday. Behalve het shoppen van nieuwe muziek op de zondagmiddag is er op Shopping Sunday ook de mogelijkheid om kaarten te kopen voor de concerten van Atak, met standaard 3,00 euro korting. Ondertussen zijn de onderhandelingen met de bands voor de komende periode in volle gang. De entree is gratis en de deuren van het Atak Café openen om 15:30 uur.

rngen

Leegverkoop

Tafels,stoelen, banken, (relax)fauteuils, kasten, verlichting, bovenverdieping accessoires en nu ook Enorme kortingen • Alles moet weg! een ruime sortering kapstokken direct 2eAlles Pinksterdag Magazijnverkoop leverbaar geopend

tot 70% korting

Tegen inlevering van deze adv. betaalt u op relaxfauteuils ( I.P.V. 21% )

6% BTW

10% tot 40% korting

Woonboulevard 44/46, Almelo. www.wooncentrum.net


Veilig de zomer in! Twente

Inbraak preventie tips * Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels. * Sluit altijd alle deuren en ramen, vergeet vooral niet een wc. raampje of ramen en deuren van een garage af te sluiten. Ook al gaat u maar even naar de buren of boodschappen doen. * Draai daarbij de sloten altijd in het nachtslot. Uw deur is met alleen dichttrekken toch makkelijk open te maken door middel van bijvoorbeeld een creditcard of hard stuk plastic, de zogenaamde ippermethode. Pas als u de sleutel omdraait, zit de deur echt op slot. * Beveilig ook de bovenverdieping van de woning. Inbraken gebeuren niet alleen via ramen en deuren op de begane grond, maar

ook via ramen of deuren op de bovenverdieping (en zelfs via dakramen).

* Zorg dat u geen grote hoeveelheid geld in huis heeft.

* Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. Een inbreker kan anders een raam inslaan en zo de deur openen of binnenkomen via de methode van gaatjesboren. Hierbij boort de inbreker een gat in het kozijn, zodat hij bij de sleutel en de deurklink kan komen aan de andere kant van het kozijn.

* Plaats waardevolle spullen uit het zicht van voorbijgangers. En berg waardevolle papieren en sieraden goed op in een kluisje of huur bijvoorbeeld een bankkluisje.

* Sleutels buiten verstoppen is niet handig. Deurmat en bloempot zijn geen geheime plaatsen. * Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos). Wanneer u de sleutelbos verliest of als deze gestolen wordt, maakt u het iemand wel heel gemakkelijk om ongewenst bij u op bezoek te komen.

Checklist bij diefstal Indien er toch in uw woning is ingebroken, is er een aantal dingen die u moet regelen. Hieronder staat een checklist. Laat bij diefstal uw betaalpassen blokkeren. Dat kan via www.pasblokkeren.nl voor instellingen met pasjes, betaal- en spaarpassen. Laat bij diefstal uw gsm blokkeren KPN: tel. 06-12001200 Telfort: tel. 0900-9596 T-Mobile: tel. 0800-7111 Vodafone: tel. 06-54500100

atie zoveel mogelijk zoals u die aantrof. Uw aangifte is van belang: *voor het oplossen van de inbraak. *de kans om uw spullen terug te krijgen wordt groter. *de politie kan beter inspelen op de veiligheid in uw woonomgeving. Geef aanvullende informatie door. Blijkt er toch meer gestolen? Weet u toch iets over de dader? Bel 0900-8844.

Geef de inbraak aan de politie door. Bel hiervoor met 0900-8844. In geval van heterdaad betrappen 112 bellen!

Verzekeringsmaatschappij Bel uw verzekeringsmaatschappij om uw vermissingen door te geven.

De politie onderzoekt uw woning. Mogelijk zijn er sporen achtergelaten. Houd de situ-

Beveilig uw woning voor het voorkomen van herhaling.

* Graveer postcode en huisnummer op waardevolle eigendommen en maak er dan een foto van naast een liniaal zodat de grootte eenvoudig te bepalen is, het kan van belang zijn bij politieonderzoek. * Zorg voor voldoende buitenverlichting. * Zorg dat opklimmen onmogelijk is; zet ladders en vuilcontainers weg. Inbrekers proberen vaak via de hoger gelegen verdieping binnen te komen.


Veilig de zomer in! Twente

Vooral gelegenheid maakt de dief REGIO - De dagen worden langer en de zomer komt eraan. Binnenkort gaan we weer massaal op vakantie. Een heerlijke tijd, maar het geeft inbrekers ook meer gelegenheid om ongezien uw woning te bezoeken. Doorgewinterde, professionele criminelen, altijd op zoek naar een buit - die ze onder alle omstandigheden weten te bemachtigen. Dat is het beeld dat veel bewoners van inbrekers hebben. Niets blijkt echter minder waar. ‘Het merendeel van de inbraken vindt gewoon op klaarlichte dag plaats, als de bewoners ‘even’ op pad zijn voor bijvoorbeeld een boodschap. Ongeveer tachtig procent van de woninginbraken wordt gepleegd door de zogenoemde gelegenheidsdieven’, vertelt René Padberg, van de politie Twente.‘ Het aantal woninginbraken kan drastisch omlaag als burgers zelf preventieve maatregelen nemen’, legt Henk Gerritsen van het Inbraak Preventie Team uit. Henk: ‘Veel mensen denken dat ze veilig wonen en zien geen noodzaak om ons in te schakelen. Maar na een inspectie blijkt vaak dat er veel verbeteringen mogelijk zijn waar ze niet aan hadden gedacht. In buurten waar veel wordt ingebroken is er vaak achterstallig onderhoud en kan het hang- en sluitwerk verouderd zijn.

Naast goede sloten, is het belangrijk kieren in kozijnen te dichten en opklimmogelijkheden te beperken. Hoe ouder het huis, hoe meer het huis geschikt is voor inbrekers.Woningen die na 2000 zijn gebouwd voldoen meestal al wel aan het Politiekeurmerk.’ Jeugdige inbrekers ‘Alles begint bij je zelf’, gaat Gerritsen verder. ‘Zorg voor goed hang- en sluitwerk en sluit deuren en ramen af als u uw huis verlaat. Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones, ipads en autosleutels in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief.’ ‘Wij signaleren de laatste jaren een opkomst van jeugdigen die in groepsverband inbreken’, vervolgt René Padberg. ‘Met de buit onderhouden zij hun (te) dure levensstijl. Denk daarbij aan laptops, mobiele telefoons, en dergelijke… Gelegenheidsdieven bereiden weinig tot niets voor, kiezen voor snel succes en zo min mogelijk risico’s. Het liefst slaan deze inbrekers toe in hun eigen woonomgeving, omdat ze daar de vluchtwegen goed kennen.’ ‘De meeste gelegenheidsinbrekers taaien af als ze niet binnen enkele minuten de woning bin-

nen kunnen komen. Hun grootste angst is om gezien of gehoord te worden. U bewijst uzelf en uw buren dan ook een grote dienst door alert te zijn wanneer u buiten iets ziet of hoort. Bij verdachte situaties belt u dus 112.’ ‘Je bent zelf verantwoordelijk voor de woning en dus ook voor de beveiliging. Laat je daarvoor eerst voorlichten door iemand die er verstand van heeft, voordat je heel veel geld uit gaat geven aan bijvoorbeeld peperdure alarmsystemen’, zegt Henk Gerritsen. ‘Het huis goed beveiligen hoeft namelijk helemaal niet veel geld te kosten.’ Geïnteresseerd in een inspectie/advies van het Inbraak Preventie Team? Neem dan contact op via tel. 074 2653638. Vraag altijd naar legitimatie!

Inbraakbeveiliging en Brand…

Het beveiligen van uw huis heeft twee kanten. Inbrekers komen niet zo gemakkelijk binnen, maar u heeft soms meer tijd nodig voor u naar buiten kunt. In geval van brand kan dat gevaarlijk zijn.

Bij inbraakbeveiliging horen daarom ook maatregelen om de brandveiligheid te vergroten, zoals het plaatsen van rookmelders op de juiste plekken in de woning.

Tips *Zorg dat iedereen in huis weet wat de snelste en veiligste route is om het huis te verlaten. Maak hier van tevoren goede afspraken over en wacht niet tot het te laat is. Vlucht bij voorkeur naar beneden. * Goed sleutelbeheer is noodzakelijk. Zorg er dus voor dat iedereen in huis weet waar de sleutels van afgesloten deuren zijn en dat deze makkelijk open

kunnen, dus niet gebarricadeerd door bijvoorbeeld fietsen of vuilniszakken. * Brandblussers en branddekens zijn niet verplicht op grond van het keurmerk, maar eigenlijk zou iedereen er één in huis moeten hebben. Er zijn verschillende typen. Laat u goed informeren welk type voor u het meest geschikt is. Meer tips vindt u op: www.politiekeurmerk.nl


Heerlijk buiten! De tuin wordt steeds belangrijker Wanneer de zon gaat schijnen, wordt de tuin in principe een verlenging van de huiskamer. Simpele tuinmeubels worden vervangen door loungesets en ook het buitenkoken is populair. Dat is dé trend van de komende zomermaanden. We leven in een tijd waarin de wens om dichter bij de natuur te komen groot is. En daarmee verleggen we ook de kookfocus naar buiten. Koken in de buitenlucht of vrije natuur, dat is waar het om draait. Maar dit kan natuurlijk ook gewoon in je eigen tuin of op je balkon zijn. Op de komende pagina’s vindt u alles op het gebied van Outdoor Cooking en Buitenleven. Ook tips en aanbiedingen

van diverse ondernemers uit deze regio. Kiek en geniet! Tips voor je tuin Tips om je tuin weer op orde te krijgen na deze lange winter: Tip 1: Als je plezier van je tuin wil hebben, is bemesting heel belangrijk. Dit zorgt voor een goede grondstructuur zodat de planten beter op gang kunnen komen. De zon moet uiteraard wel meewerken. Tip 2: Maak het terras schoon van groen tussen de tegels. Dit kan met de groene aanslagreiniger. Tip3: De planten die het nodig hebben, moeten netjes bijgesnoeid worden.

Salade met bloemen en kruiden Ingrediënten voor 4 personen 200g gemengde salade (ezelsoren, molsla, roodloof, raketsla, eikenblad, jonge spinazie, waterkers, enz.), groene kruiden en eetbare bloemen (bijvoorbeeld: platte peterselie, kervel, basilicum, bieslook, blad en bloemen van OostIndische kers, blad en bloemen van salie, goudsbloemen, bernagiebloempjes, viooltjes). Vinaigrette: 90g waterkers, 1 teen knoflook, 1 eetlepel fijngesneden sjalot, 2 eetlepels zachte azijn, 5 eetlepels olijfolie van koude persing, zout en versgemalen zwarte peper. Voorbereiding Was de slabladeren en dep ze droog in een propere keukendoek. Scheur grote bladeren in stukken. Doe hetzelfde met

de groene kruiden. Bereidingswijze Doe de salade en de kruiden in een kom en bestrooi met eetbare bloemen. Bereid de vinaigrette. Was de waterkers, verwijder de dikke steeltjes en doe de blaadjes met knoflook, sjalot, azijn, olijfolie, zout en peper in de blender en meng alles snel, in een beperkt aantal slagen tot een gladde saus. Proef de vinaigrette en voeg eventueel zout of peper toe. Giet de vinaigrette in een kommetje en serveer de saus afzonderlijk bij de salade.


Creëer een tweede huiskamer Houd jij ervan om in de zomer lekker met vrienden en familie buiten te vertoeven? Verander de huidige inrichting van je tuin door er wat meubels bij te zetten en creëer in een korte tijd een tweede huiskamer, een plek waar je kunt genieten van elkaar, de buitenlucht en de natuur. Grote tafel Een mooie, grote tafel is een fijne plek om met z’n allen uren aan door te brengen. Wil je veel zitruimte? Zorg dan voor banken en fijne kussens. Om op slecht weer voorbereid te zijn kun je het beste een overkapping maken. Zodat je, wat voor weer het ook wordt, lekker buiten kunt zitten.

Loungeplek Een plek in de tuin waar je lekker kunt liggen of relaxen mag eigenlijk niet ontbreken. Zorg voor een fijne loungeplek waar je tot rust kan komen. Is het nog wat koud buiten? Een vuurkorf, terrashaard, warme kleding en/of een dekentje geven je genoeg warmte. Verlichting Je wilt ‘s avonds niet met elkaar in het donker zitten. Met de juiste verlichting kun je gemakkelijk een huiskamersfeer creëren. Dit doe je bijvoorbeeld met naar boven of beneden gericht licht tegen een muur of schutting. Ook schemerlampen (met lampenkappen) en speelse slingers met lampjes in allerlei vormen en kleuren brengen veel gezelligheid.

Barbecue schoonmaken Bij het schoonmaken van de barbecue moet vooral worden gelet op het rooster. Bij een volgend gebruik is het wel zo prettig wanneer het rooster niet zwart en aangebakken op de barbecue gelegd moet worden. Alles wat in aanraking komt met vlees en alles wat zorgt voor een goede werking van de barbecue dient altijd schoon te worden opgeborgen. Er zijn veel verschillende manieren om de onderdelen van een barbecue schoon te maken. Vooral bij het rooster dient gelet te worden op de aanwezige anti aanbaklaag. Wanneer er agressief mee wordt omgegaan, zoals bijvoorbeeld met een plamuurmesje of een corrosief middel, zal de laag er meteen vanaf gaan. Een barbecue schoonmaken is niet zo moeilijk. Gebruik in elk geval geen bijtende stoffen, of vloeistoffen of materialen met een schurende eigenschap zoals Jif, schuurpapier of een staalborstel. Een goede ontvetter kan uitkomst bieden. Vaak valt aangebakken vlees en vet er dan al bijna vanaf. Velgenreiniger voor autobanden kan ook worden gebruikt, echter let erop dat het middel niet te lang aanwezig blijft. In dergelijke gevallen is goed nawassen erg belangrijk, om ervoor te zorgen dat het onderdeel echt schoon is. Een barbecue schoonmaken kan wanneer je de juiste producten

gebruikt. Opbergen Zorg ervoor dat de barbecue echt schoon is. Met echt schoon bedoelen we dat ook het gebruikte schoonmaakmiddel van de barbecue is verdwenen. Dit is niet prettig wanneer het nog aanwezig is en de barbecue weer zal worden ingezet. Zorg ervoor dat beschadigingen worden voorkomen en dat de barbecue niet in de weg staat. Zeker aan het einde van de zomer is het belangrijk om de barbecue goed op te bergen, anders staat hij de hele winter in de weg. Een barbecue schoonmaken doe je zeker wanneer je hem voor langere tijd op gaat bergen.


N I E T S T O O R G DE

X A L E R S L I U E T U FA DERLAND! LAXFAUTEUILS VAN OOST-NE DE GROOTSTE DE GROOTSTE COLLECTIE RE KEUZE IN

REL AXFAUTEUILS

GEGARANDEERD DE LAAGSTE PRIJS

HELLAS

EAGLE

RELAXFAUTEUIL, HANDMATIG VERSTELBAAR, IN LEDER NU

399.-

NU

ALLE TULIPA REL AXFAUTEUILS CARDINAL

OP=OP

NU

1449.-

RELAXFAUTEUIL, HANDMATIG VERSTELBAAR, IN STOF VANAF

629.-

OP=OP

NU

1499.-

25% KORTING EMPEROR

OP=OP

RELAXFAUTEUIL, SHOWROOMMODEL, HANDMATIG VERSTELBAAR, VAN 2199.NU

MOVIE

999.-

1459.-

WALES

RELAXFAUTEUIL IN STOF, ELECTRISCH VERSTELBAAR INCLUSIEF ACCU, TIJDELIJK

RELAXFAUTEUIL, ELECTRISCH VERSTELBAAR, 1 MOTOR, VAN 1699.-

NU

1499.STEL ZE LF UW EIG REL EN FAUTEAUX SAMENIL !

STRESSLESS TAMPA

INCLUSIEF VOETENBANK, SHOWROOMMODEL, VAN 2169.NU

INRUIL VAN UW OUDE FAUTEUIL IS MOGELIJK

CRANNY

RELAXFAUTEUIL, SHOWROOMMODEL, HANDMATIG VERSTELBAAR, VAN 2118.-

ZOLANG DE VOORRA AD STREKT!

DRENO

ALLES KAN OP MA AT GEMAAKT WORDE N

799.-

ALTIJD DE LA AGSTE PRIJS!

RELAXFAUTEUIL, SHOWROOMMODEL, HANDMATIG VERSTELBAAR, VAN 2172.-

DESKUNDIG ADVIES VAN ZITSPECIALISTEN

RELAXFAUTEUIL, ELECTRISCH VERSTELBAAR, MET OPSTAHULP,

999.T ECAR! DIRRBA LEVE

TANAMI

OP=OP

Westeinde 660 - Vriezenveen - Tel. (0546) 55 99 55 Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Onder voorbehoud van druk- en zetfouten

RELAXFAUTEUIL, DIVERSE UITVOERINGEN. IN STOF VANAF

1395.-

DE GROOTSTE WOONBOULEVARD VAN OOST-NEDERLAND

Ej 25 06 2013