Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

ering, eigen import ontwerp erpen mogelijk rijs/kwaliteit garantie hnologie advies eus in de regio “Nationaal Voorleesontbijt” in Oldenzaal groot succes gingskans Raise your voice 100 showmodellen Dinsdag 28 januari 2014

Rubriek "De Tijd"

>>>>> zie pag 3

Enthousiaste bezorgers gezocht

Voor de bezorging Oldenzaal

Centrum en De Thij Min. leeftijd 13 jaar Leuke bijverdienste Werken aan je conditie, lekker in de buitenlucht

TWENTE JOURNAAL verspreidingen bezorging@twentejournaal.nl

Auto Actueel

>>>>> zie pag 10

Weersvoorspelling woensdag 29 jan. -1° / 2°

8

donderdag 30 jan. -4° / 1°

8

vrijdag 31 jan. -4° / 4°

8

OLDENZAAL - Bij voldoende belangstelling start Kaliber Kunstenschool in Oldenzaal met een popkoor voor volwassenen (ca. 25-50 jaar).

Het popkoor, getiteld Raise your voice! staat onder de bezielende leiding van zangeres en dirigente Nadine Braam. Het reper toire is afwisselend en meerstemmig. Ook zal het koor met regelmaat optreden. Op 4 februari tussen 19:30 en 20:30 uur is er een vrijblijvende informatieles.

Burgemeester Schouten met leerlingen van De Leemstee tijdens het Nationaal Schoolontbijt.

OLDENZAAL - Afgelopen woensdag 22 januari werden overal de Nationale Voorleesdagen geopend. Dat gebeurde in onze stad in de bibliotheek. Twee groepen 1 van basisschool de Leemstee waren uitgenodigd om dit mee te maken. En dat hebben de leerlingen van deze groepen geweten. De beide groepen 1 van basisschool De Leemstee waren die dag op bezoek in de Bibliotheek. Medewerkers nodigden hen uit om deel te nemen aan het jaarlijkse ‘Voorleesontbijt’. Dit ontbijt vormt traditiegetrouw de opening van De Nationale Voorleesdagen die tot en met zaterdag 1 februari worden gehouden.

Dit jaar was burgemeester Schouten gevraagd als speciale gast. De kinderen werden eerst voorgelezen uit het Boek van het Jaar : Krrrr….okodil. Daarna Belangstellenden, zowel dames als uit VAN het boek kan toveren. UNIEKE GRAFMONUMENTEN DEAnton VAKMAN !! heren, zijn van har te welkom. En toen was het tijd voor een Meer informatie enEXCLUSIEVE aanmelden lekker broodje! MODELLEN voor de informatieles via het Snelle levering, eigen import contactformulier op 1.2.de website Nadat het boek uit was, ver telde Computer ontwerp www.kaliberkunstenschool.nl de burgemeester nog iets over 3, Alle ontwerpenof mogelijk 4. Laagste prijs/kwaliteit garantie via l.baake@kaliberkunstenschool. het ambt van eerste burger. 5. JWN Technologie nl. De informatieles 6.vindt plaats Ook konden de kinderen vraVakkundig advies 7. Meesteaan keus inde de regio bij Kaliber Kunstenschool gen stellen. De kinderen kregen 8. 100% Slagingskans Sparstraat 52. heel eventjes de ambtsketting 9. Meer dan 100 showmodellen

omgehangen en waren dus een momentje ‘de burgemeester van Oldenzaal’. Tot slot bedankten de kinderen hem met een groot applaus.

De leuke en spontane reacties van de kinderen maakten het Voorleesontbijt tot een groot succes. Het was al zeker tien uur toen de bibliotheekmedewerkers de leerlingen uitzwaaiden. Ze gingen voldaan terug naar school .We vroegen burgemeester Theo Schouten nog even naar zijn eigen ervaringen met betrekking tot lezen. De burgemeester vindt het geweldig om voor te lezen aan kinderen. Hij heeft zelf een kleinkind van vijf maanden dat hij nu al voorleest.

de burgemeester natuurlijk veel lezen voor zijn werk. Dat betreft dan nota`s en vergaderstukken. Maar in het weekend en tijdens vakanties leest hij graag boeken. Vooral spionageromans, politiethrillers en literaire romans. Voorlezen is erg belangrijk voor de taal- en spraakontwikkeling. De Nationale Voorleesdagen attenderen ouders van dreumesen, peuters en kleuters, nog eens extra op het grote belang van voorlezen en op de mogelijkheden van de Bibliotheek. Ter stimulans ontvangen kinderen tot zes jaar, die tussen 22 januari en 28 februari lid worden, een kleine attentie (zo lang de voorraad strekt).

Low-Budget Koken OLDENZAAL - Lekker eten hoeft niet duur te zijn. Op woensdag 19 februari organiseert Impuls op Breedwijs van 17.00 tot 20.00 uur een workshop Low-budget Koken. De workshop Low-Budget Koken is bedoeld voor vrouwen vanaf een jaar of 30, die het leuk vinden om samen te koken en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is een leuke, gezellige manier om ideeën op te doen voor het bereiden van een smakelijke maaltijd voor weinig geld. Ook de kosten zijn low-budget: € 3,00 voor de workshop, inclusief maaltijd. Opgeven voor de workshop is mogelijk tot 15 februari. Meer info?

Bel Impuls, 0541-571414, en vraag naar Carla Boerrigter. Of mail naar info@impuls-oldenzaal.nl.

HNOLOGIE BEHAN “Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen”, zegt hij. Toen zijn kinderen nog klein waren, werden zij ook elke avond voor het slapen gaan voorgelezen. De kinderen zaten dan al lekker in hun pyama. Zelf moet

De bibliotheek is al weer bezig met de volgende actie want ze zoeken een voorleeskampioen! Hierover in onze volgende uitgave meer! Maar bellen naar de bieb mag altijd natuurlijk voor informatie: 0541512516. Je kunt vragen naar Gerard Kotter of Herma Loman, e-mail: gerardkotter@bibliotheekoldenzaal.nl of hermaloman@bibliotheekoldenzaal.nl.

ment blijft langer mooi & is makkerl Bazaaropbrengst De Zevenster samen delen

JWN NANO TECHNOLOGIE BEHANDELING !! Niet elders verkrijgbaar: uw grafmonument blijft langer mooi & is makkerlijker schoon te houden.

OLDENZAAL - Heel trots mocht Amina Rickhoff samen met de kinderen Finn Rickhoff, Maud en Mees Heitkamp van De ZevenOpen van maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 17:00 of 's-avonds op afspraak ster een cheque van 1050 euro overhandigen.

zie pagina 6

ouders organiseren ze de bazaar om de school te ondersteunen bij de aanschaf van bijzondere dingen. Zo is bijvoorbeeld de vleugel in de zaal en de theaterverlichting met bazaaropbrengst gefinancierd. Dit keer werd 50% van de opbrengst gedeeld met de werkgroep De Verjaardagsbox. Deze werkgroep van vrijwilligers zorgen er voor dat kinderen, ondanks de financiële situatie in het gezin, toch hun verjaardag kunnen vieren.

De officiële publicaties van de gemeente Oldenzaal

Lezen bevorderen

Tonzon vloerisolatie, een klasse apart!

Zie achterpagina 17e jaargang nr. 04

Vrijwilligsters Maria Keizer en Thea Overweegs van De Verjaardagsbox nemen de cheque van De Zevenster in ontvangst. Deze werd in ontvangst genomen door de vrijwilligsters Maria Keizer enThea Overweegs van De Verjaardagsbox.

Debora ter Horst en Maxi Rickhoff van de bazaarcommissie gaven aan dat De Zevenster bazaar ook dit keer een groot succes was. Als

De andere 50% van de bazaar werd aan de school beschikbaar gesteld om extra leesboeken aan te schaffen. Deze zijn nodig omdat het leerlingaantal behoorlijk is gegroeid en om nog meer het lezen te bevorderen.

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. Tel: 074 259 wekelijks 66 33 Tel: 074 - 259 66- 33 Verschijnt

in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte.

zie pagina 4, 5 en 6 Oplage 17.800 exemplaren


Pollux start Beachvolleybal competitie OLDENZAAL - Sinds mei 2013 is er in Oldenzaal een prachtige beachvolleybal- en beach-handbalbak aangelegd. En aankomende zomer is het mogelijk om samen met teamgenoten, vrienden of kennissen te beachvolleyballen. Volleybalvereniging Pollux heeft het initiatief genomen door een heuse Beach-competitie op te zetten. De competitie is zowel op jeugd als senioren gericht, de jeugd speelt 2 tegen 2 en de senioren 2 tegen 2 of 4 tegen 4. Er zal gespeeld worden tussen 20 mei en 17 juli. Het betreft 6 speeldagen (op een dinsdag óf donderdag). Iedere avond wordt er in een poule gespeeld, aan deze poules zit een promotie-degradatieregeling. Hierdoor ontstaan er iedere week andere poules en de wedstrijden worden gedurende de competitie steeds uitdagender. Met dit initiatief hopen wij de volleyballers in de regio Twente ook in de zomermaanden iets te kun-

GEZOCHT: Bezorgers Oldenzaal Journaal * Voor bezorging in het centrum of op De Thij * Goed bijverdienen

Mail naa r: bezorg ing@twen tejournaa (minimale l.nl leeftijd 1 3 jaar)

* Lekker in de buitenlucht

Wekelijks gezond en sportief wandelen voor senioren OLDENZAAL - Vanaf 31 januari start Sportcentrum Vondersweijde samen met Pro-F fysiotherapie en Pro-Bewegen in Oldenzaal met 'Gezond wandelen voor senioren'. nen bieden, zodat zij het seizoen gezellig af kunnen sluiten. De inschrijving star t op 1 maar t en duur t tot en met 30 april, hierbij gelden de principes, wie het eerst komt, die het eerst maalt en vol is vol. Meer informatie is te vinden op www.vvpollux.nl/ beachvolleybal/algemeen.

FNV Belastingservice actief REGIO - Met ruim 250.000 aangiftes per jaar is de FNV Belastingservice niet alleen de grootste belastingadviseur van Nederland, maar is ook vermaard om de kwaliteit van deze dienstverlening. Voor deze prestatie tekenen jaarlijks zo,n 5000 goed opgeleide FNV-leden die in hun vrije tijd andere leden helpen met het invullen van hun aangiftebiljet. Ook in Losser Overdinkel en de Lutte star t de FNV weer met

dinsdag 28 januari 2014

Oldenzaal Journaal

2

deze ser vice. Gezien de grote belangstelling is het wel noodzakelijk eerst een afspraak te maken. Men kan zich aanmelden via telefoonnummer 0643445066. Op alle woensdagen in februari van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Het is een activiteit in het kader van het project Gezond ouder worden voor deelnemers vanaf 55 jaar en samen opgezet met de Stichting Welzijn Ouderen Oldenzaal. Dankzij een subsidie van ZonMW is deelname aan deze 16 wekende durende activiteit kosteloos. Sportief

Het 'Spor tief Wandelen' gebeur t wekelijks en neemt anderhalf uur in beslag. Door de professionele begeleiding is het een vorm van spor t die bovendien gecombineerd wordt met een aantal oefeningen tijdens het wandelen zoals bewegings- en lenigheidsoefeningen en lichte krachttraining. Allemaal om de deelnemers fit te maken en te houden. Daarnaast is er nog ruimte voor wat hersengymnastiek om het brein wat te stimuleren. Maar ook het gezelligheidselement en de sociale con-

tacten spelen een belangrijke rol. Na afloop van de wandelingen is er ook aandacht voor andere zaken. Zo ver telt een diëtist iets gezonde voeding en een podotherapeut iets over veel voorkomende voetklachten. Verder komt er een fysiotherapeut langs om met de groep te spreken over fysieke beperkingen. Tenslotte zijn er twee bijeenkomsten gepland waarbij fysiotherapeuten aandacht besteden aan valpreventie, overgewicht, diabetes en osteoporose (botontkalking). Daarbij staat het zo lang mogelijk zelfstandig blijven en de risico' s rond vallen centraal. Kosteloos

Mede dankzij de Stichting Welzijn Ouderen Oldenzaal en een subsidie van ZonMW kan dit programma in Oldenzaal kosteloos aangeboden worden aan mensen vanaf 55 jaar. Wie zin heeft om

mee te doen is van har te welkom, evenals belangstellenden die eerst een keer wil komen proef-lopen. Er wordt gestar t met een ochtend en een middaggroep op zowel de maandag als de donderdag vanaf Spor tcentrum Vondersweijde in de Ada Kokstraat 20 in Oldenzaal. Conditie

Spor tief Wandelen voor senioren vraagt geen topconditie. Iedereen kan meedoen, ook mensen met een chronische aandoening, har tklachten, diabetes, reuma, problemen met de luchtwegen, overgewicht, etc. Het programma wordt op de mogelijkheden van de deelnemers afgestemd. Wel wordt deelnemers bij twijfel aangeraden om eerst de huisar ts te raadplegen. Aanmelden

Aanmelden kan met een telefoontje of een e-mail naar Spor tcentrum Vondersweijde, Ada Kokstraat 20, 7572 EA Oldenzaal. Tel: 0541 – 514643 of met een E-mail naar info@vondersweijde. nl.

Vanaf nu inschrijven voor dansles!

Nieuw: Flamenco Theater/Musicalles Stijldanslessen jeugd en volwassenen starten weer in februari

www.kolmschot.nl, info@kolmschot.nl of 0541-512294


dinsdag 28 januari 2014

Oldenzaal Journaal

3

Strijd om Willy Polhuisbokaal weer geleverd OLDENZAAL - Afgelopen zondag werd op het terrein van kvv Quick `20 gestreden om de Willy Polhuisbokaal. Willy Polhuis is materiaalman bij de vereniging en sinds 2009 lid van verdienste. Aangezien de wedstrijd van het eerste elftal afgelast werd vanwege de weersomstandigheden kon de strijd om de bokaal gehouden worden. Er werden op ludieke

wijze penalty`s geschoten op het doel van Quick `20. Namelijk door de leden van het bestuur van Quick `20 én leden van hofkapel de “skoemzoegers” én

leden van het bestuur van ocv De Kadolstermennekes. Het doel werd verdedigd door één van de keepers van de eerste selectie. Na een aantal mooie reddingen gingen de Kadolsterheren toch met de bokaal naar huis. Proficiat!

Boekpresentatie De vrijmetselaarsloge De Oosterkim in Oldenzaal houdt een openbare comparitie voor belangstellenden op woensdag 29 januari. De avond vindt plaats in het logegebouw Het Michoriushuis, Marktstraat 10-12 in Oldenzaal en begint om 19.45 uur.

www.oldenzaaljournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo Tel. 074-259 66 33 Fax 074-259 63 53 Oplage: 17.800 exemplaren Verschijnt iedere dinsdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte. Advertentie-adviseurs: Clemens Zwijnenberg, 06 - 241 920 03 Edy Hammink, 06 - 519 404 50 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06 - 16 39 55 45 E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding. Vormgeving: Tessa Bonke Eline Schoorlemmer Kimberley Esselink Jesper Vis Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl Tel: 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis • Bibliotheek Mariahof • Brug Restaurant van Gils • Shell de Thij • Kiosk de Thij • C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien • C1000 centrum • C1000 Berghuizen • Kiosk Ome Toon • Mc Donalds • Ziekenhuis Rossum: Avia van der AA • Kulturhus Weerselo: Auto Reinders • Auto Hoogendijk Auto Krabbe • Plus Tijhuis Saasveld: Silderhuis Supermarkt • ‘t Holscher De Lutte: Slijterij Segerink

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Hart van Glanerbrug en Losser Journaal.

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Het Oldenzaal Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33

Lees verder op www.oldenzaaljournaal.nl

Dertig PR's OZ&PC heeft zaterdag deelgenomen aan de Minioren Voorronde deel 3 in Dedemsvaar t. Achttien zwemmers verschenen daar aan de star t om twee afstanden te zwemmen. Iedereen heeft het ontzettend goed gedaan, er zijn maar liefst meer dan 30 Persoonlijke Records gesneuveld. Ook zijn er nog een aantal medailles gewonnen.

Zelfs in carnavalstenue schoten De Kadolstermennekes raak.

Even bijpraten bij “De Tijd”

OLDENZAAL - In Café Lunchroom “De Tijd” in het centrum van Oldenzaal kun je genieten van een lekkere kop koffie of een ander drankje, een uitgebreide lunch of diner. “De Tijd” trekt vele bezoekers. Maar wie komen er nou en waarom? In deze rubriek praten we willekeurig met één of meerdere bezoekers over wat hen op dat moment trekt bij “De Tijd.” En deze zaterdag waren dat Esther Ma (18) en haar moeder Lucy (51). Verder zaten bij hen aan de tafel Gonny Zanderink (49) en Fini Vollenbroek (57). Ze zaten vandaag hier om iets te vieren en tegelijker tijd een beetje afscheid te nemen van elkaar. Esther is namelijk vanaf 1 november vorig jaar op De Losserhof gaan wonen. Dat vindt ze erg fijn, ver telt ze. Ze heeft daar een eigen kamer en ze vindt het daar rustiger. Er wonen ook vrienden en vriendinnen, zoals haar har tsvriendin Saskia en een goede vriend Luuk. En, zoals ze zelf zegt: “alle mensen die daar wonen zijn net zo goed als mij.” Ze kent de weg er goed. Esther is een erg actieve jonge vrouw, ze heeft lang thuis gewoond en kreeg daar ondersteuning aan huis van de Twentse Zorgcentra. Die ondersteuning kreeg ze in de personen van Gonny en Fini, zo`n 17 jaar lang! Het is hen allemaal erg goed bevallen. Toen Esther klein was, had ze veel hulp nodig. En nu is er aan die periode een eind gekomen. Daarom eten en drinken ze nu iets lekkers bij “De Tijd.” Ze zullen elkaar best een beetje missen. Maar contact

Schuur uitgebrand In De Lutte is vorige week aan de Lossersestraat een schuur achter een woning volledig uitgebrand. Een houtkachel in de schuur is vermoedelijk de oorzaak van de brand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Esther Ma (18) en haar moeder Lucy (51) bij "De Tijd." is zo gemaakt in deze tijd. Ook kan Esther haar vele hobby`s op De Losserhof uitoefenen. Zoals carnaval. Dat is voor haar een groot feest. Ze is dan ook lid van de Raad van Elf. Vieren doet ze carnaval op de Losserhof, waar het dan erg gezellig is. Een andere hobby is voetbal. Ze heeft al eens met Sander Boschker op de foto gestaan in de “Veronicagids.” Een hele ervaring, vond ze. Een hobby die genoemd moet worden is puzzelen. Met gemak maakt Esther een legpuzzel van 2000 stukjes. En dan niet te vergeten paardrijden. Dat is ook iets dat Esther graag doet. Daar

konden Gonny en Fini haar ook in begeleiden. “Wij doen het haar niet na!” Lucy, haar moeder ,is verpleegkundige in het M.S.T. te Enschede. Haar hobby`s zijn allerlei vormen van spor t, zoals tennis. Ook lezen doet ze graag. Af en toe gaan ze naar “De Tijd” om er iets te drinken, gewoon gezellig. Om af te sluiten met een opmerking van Esther over Oldenzaal: Oldenzaal is de beste Boeskoolstad.” Mooier kun je het bijna niet zeggen. Esther en Lucy- en ook Gonny en Fini- bedankt voor jullie medewerking en een fijne carnaval!

Volkswagen Caddy ZZP bij Hét Bedrijfswagencentrum van Twente. www.huiskes-kokkeler.nl/bedrijfswagencentrum : Voor Vo orde deelel:

€ €2..2 27700

Hulsbeek op de foto Het Hulsbeek daagt je uit om foto’s van het recreatiegebied te maken. Tot en met 31 maar t 2014 kan iedereen zijn of haar mooiste foto insturen. De mooiste foto’s zullen worden beloond met fantastische prijzen. Insturen naar : hethulsbeek@regiotwente.nl, o.v.v. fotowedstrijd Hulsbeek.

Volg ons op Twitter en Facebook!

@oldenzaaljournaal facebook.com/twente.journaal

Volkswagen Caddy ZZP 1.6 TDI (75 pk) Caddy: ZZP pakket: Caddy ZZP: Nu voor:

€ 12.770 € 2.995 € 15.765 € 13.495

ZZP pakket inhoud

- Vaste trekhaak - 9mm betonplex laadvloer - Zijwandbetimmering 4mm Fins berken - Navitec navigatie met Bluetooth telefoonvoorbereiding t.w.v. € 900 (ex. BTW)

Graag tot ziens in onze showroom!

: Voor Vo orde deelel:

€ €2..2 27700

Platinastraat 50 Hengelo (Ov.) T 074 - 255 41 41 Excl. BTW, excl. afleverkosten

Bedrijfswagens


Nieuws van de gemeente

Contact Gemeente Oldenzaal Bezoekadres Ganzenmarkt 1 Postadres Postbus 354 7570 AJ OLDENZAAL Telefoon (0541) 58 81 11 E-mail info@oldenzaal.nl Internet www.oldenzaal.nl Openingstijden publieksbalie maandag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop 13.30 - 16.00 uur op afspraak 17.00 - 20.00 uur vrije inloop dinsdag tot en met donderdag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop 13.30 - 16.00 uur op afspraak vrijdag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop Openingstijden WMO-loket dinsdag tot en met vrijdag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop verder alleen op afspraak

Oldenzaal Digitaal Benieuwd wat het college bezig houdt? Volg dan de burgemeester en de wethouders ook via Twitter. @SchoutenTheo @TreesVloothuis @FritsRorink @YuriLiebrand @RobChristenhusz

KOM

Officiële publicaties van de gemeente Oldenzaal

Project Service in de Stad met half jaar verlengd Het project Service in de Stad wordt met een half jaar verlengd. Uit een tussentijdse evaluatie van het project blijkt dat het merendeel van de klanten van Service in de Stad bestaat uit Oldenzalers die ook gebruik maken van de Wmo. Via het project konden al 18 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met een van de klussen aan de slag. Maar ook is gebleken dat nog niet alle doelstellingen gehaald zijn. Zoals het bundelen van bestaande initiatieven. Iets meer tijd kan er voor zorgen dat het succes van Service in de stad nog groter wordt en dat het initiatief structureel wordt gecontinueerd.

Service in de Stad heeft een klussendienst. Hierin voeren ze eenvoudige klussen uit als het opruimen van een schuurtje, muren sauzen en het ophangen van een lamp. Ook heeft ze een rollatorpitstop voor kleine reparaties aan rollators en looprekjes. En onlangs is de boodschappenbus gestart. Een initiatief waarin ouderen opgehaald worden van huis om gezamenlijk de boodschappen te doen. Ze sluiten altijd af met een lekker kopje koffie en een praatje.

• Meer informatie

Wilt u gebruik maken van de diensten van Service in de stad? Kijkt u dan op www.serviceindestad.nl of bel met (0541) 51 09 34.

Elke overval is er één te veel

Voorkom fraude met kopie van uw identiteitsbewijs

“Een gewaarschuwd mens telt voor twee”, dit geldt zeker ook in de aanpak van overvallen. Gelukkig is Oost-Nederland (Gelderland en Overijssel) een mooi en relatief veilig gebied, er zijn hier duidelijk minder overvallen dan in andere delen van Nederland. Maar elke overval is er één teveel want de impact op slachtoffers is enorm. Daarom zet de politie in Oost-Nederland niet alleen de aanval in op woninginbrekers en straatrovers maar ook op overvallers. Dit gebeurt samen met partners zoals gemeenten en Openbaar Ministerie.

de informatie die hieruit komt, verscherpt de politie het toezicht op de ‘hotspots’ in de regio. De politie is daar zichtbaar en niet-zichtbaar aanwezig op tijden en plaatsen die bij overvallers in trek zijn.

Steeds meer organisaties vragen om een kopie van uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument. Bijvoorbeeld als u een telefooncontract of een huurcontract afsluit. U kunt identiteitsfraude voorkomen door hier voorzichtig mee om te gaan.

• Wat kunt u doen?

• Wat is identiteitsfraude?

Om gerichte acties te kunnen houden maakt de politie voordurend uitgebreide analyses van de overvallen in het gebied. Op basis van

Op www.politie.nl is meer informatie te vinden over het voorkomen van een overval.

De politie is alert, maar kan ieders hulp daarbij goed gebruiken. Ziet u iets verdachts, bijvoorbeeld iemand die uitgebreid de camera’s in een tankstation bekijkt, of bent u getuige van een overval? Bel 112 en geef een zo’n nauwkeurig mogelijke omschrijving van de dader!

• Meer informatie

Identiteitsfraude betekent dat iemand anders dan uzelf gebruik maakt van uw identiteitsgegevens. Dit gebeurt vaak met een kopie van uw identiteitsbewijs. Hiermee kan iemand op uw naam bijvoorbeeld een lening aanvragen of een telefoonabonnement afsluiten. Het gevolg is dat u rekeningen ontvangt voor zaken die u niet heeft aangeschaft. Als u die niet betaalt krijgt ú met de deurwaar-

Iedereen een warme maaltijd Burgerlijke stand • Geboorte Nienke Isabel dv T.H. Bok en M. Tibben Jelle Frank Cawa zv M.B.G. Spijker en C.M. Otto Ellemijn Henriëtte Ceciel dv P.W. Boswerger en M.J.F. Goezinne • Overlijden A.W.M. Koop-van Rooij J.G.A. Snijders B.M. Hazewinkel-Schaepers

Op een bepaald moment in uw leven kan het (te)veel inspanning kosten om dagelijks een (warme) maaltijd te koken. Toch is het voor iedereen belangrijk regelmatig een gezonde warme maaltijd te eten. In Oldenzaal zijn verschillende mogelijkheden om een gezonde maaltijd te nuttigen.

• • •

• Maaltijden aan huis

Door vrijwilligers van de Stichting Welzijn Ouderen kunnen warme of vriesvers maaltijden aan huis worden bezorgd. U kunt hiervoor contact opnemen met de SWO: telefoonnummer (0541) 58 57 00.

• Open eettafel

U kunt op verschillende plekken in

onze stad deelnemen aan een Open Eettafel of aanschuiven bij een gezellige maaltijd in een verzorgingshuis. Dit biedt ook de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen. De kosten zijn ca. € 6,50 en het is raadzaam van te voren te reserveren.

LOCATIE

DAG

TELEFOON

De Abdij, centrum

maandag t/m vrijdag

(0541) 53 23 55

Breedwijs, Zuid Berghuizen

dinsdag en donderdag

(0541) 57 14 14

De Scholtenhof

dagelijks

(0541) 51 34 33

De Mariahof, centrum

dagelijks

(0541) 51 32 74

De Molenkamp, centrum

dagelijks

(0541) 51 61 05

RIBW locatie, de Graven Es

1e maandag en woensdag van de maand

(0541) 51 34 53

De Zonnestraal, de Thij

dagelijks

(088) 00 052 32

der te maken en niet de fraudeur.

• Tips

Geef nooit zomaar uw identiteitsbewijs af. Als iemand een kopie wil maken vraag dan altijd waarom dit nodig is. Registratie van uw document (soort en nummer) is meestal al voldoende. Geeft u toch een kopie af? Help dan misbruik te voorkomen. Schrijf in dat geval op de kopie: • Dat het een kopie is. • Aan wie u de kopie afgeeft • De datum waarop u de kopie afgeeft. Op die manier maakt u het fraudeurs moeilijk om de kopie te bewerken.

• Meer informatie

www.rijksoverheid.nl/identiteitsfraude

• • • • •


M

StadOldenzaal vindt u op:

KOM per e-mail ontvangen? Mail dan naar kom@oldenzaal.nl

Dinsdag 28 januari 2014 algemene wet bestuursrecht

Gevonden voorwerpen

en met de dag van de gemeenteraadsverkiezingen (19 maart 2014). U kunt de stempas nog intrekken tot het moment van het uitbrengen van de stem.

Gevonden voorwerpen: • Diverse betaal- en identiteitspassen • Ipad • Bruine portemonnee met inhoud Meer informatie: telefoon (0541) 58 81 11. Volledig overzicht gevonden voorwerpen: www.oldenzaal.nl/gevondenvoorwerpen

Een kiezer mag niet meer dan twee volmachten aannemen. Meer informatie: team verkiezingen, e-mail verkiezingen@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81uitgifte 11. openbaar groen college besluiten

Raad en College Openbare zitting gemeenteraadsverkiezingen Rectificatie: Per abuis is in de KOM van week 4 gepubliceerd dat de genummerde kandidatenlijsten vanaf 1 februari ter inzage liggen bij de publieksbalie. Dit moet zijn vanaf 10 februari. Hieronder nogmaals het bericht. Op vrijdag 7 februari 2014 om 16.00 uur zal een openbare zitting plaatsvinden waarin besloten wordt over: • de geldigheid van de kandidatenlijst; • de handhaving van de daarop voorkomende kandidaten; • de handhaving van de geplaatste aanduiding; • de nummering van de kandidatenlijst; • de geldigheid van de lijstencombinaties. De genummerde kandidatenlijsten liggen vanaf maandag 10 februari 2014 ter inzage bij de publieksbalie. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Stemmen bij volmacht bij de gemeenteraadsverkiezingen Bij de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart 2014 kunt u iemand machtigen om namens u te stemmen. Dit kan op twee manieren: 1.

Machtiging door schriftelijke aanvraag a. Bij de publieksbalie van het stadhuis kunt u een formulier ophalen om iemand officieel te machtigen (volmachtformulier). b. Dit formulier moet uiterlijk op vrijdag 14 maart 2014 door u persoonlijk worden ingediend bij uw gemeente (om precies te zijn: de gemeente waar u op dinsdag 3 februari 2014 als kiezer bent geregistreerd). c. De persoon die u machtigt moet op dinsdag 3 februari 2014 als kiezer zijn geregistreerd. d. De gemachtigde ontvangt van de gemeente een volmacht bewijs. e. De gemachtigde kan met dit bewijs voor u stemmen, tegelijk met het uitbrengen van zijn/ haar eigen stem. U kunt de volmacht niet intrekken of zelf stemmen. 2.

Machtiging door overdracht van de stempas a. U tekent dan het formulier op de stempas en laat de kaart ook door de gemachtigde ondertekenen. De gemachtigde is iemand die in de zelfde gemeente als kiezer is geregistreerd. b. De ingevulde en ondertekende stempas is een volmachtbewijs waarmee de gemachtigde kan stemmen. c. De gemachtigde moet bij het stemmen een kopie van een geldig identiteitsbewijs meenemen. d. De gemachtigde kan met dit bewijs voor u stemmen, tegelijk met het uitbrengen van zijn/ haar eigen stem.

Het overdragen van de gevolmachtigde stempas kan tot

Uitgifte openbaar groen Verkoop openbaar groen Het college heeft het voornemen de volgende strook openbaar groen te verkopen: 1. 2.

Bentheimerstraat 43, voor het café; Duivekervel 7, naast de woning.

Belanghebbenden kunnen hun reacties van 29 januari tot en met 25 februari 2014 tegen de voorgenomen uitgifte kenbaar maken. Daarna bepaalt het college haar definitieve standpunt. Meer informatie: Afdeling Stadswerken, telefoon (0541) 58 81 11

openbare hoorzitting

Openbare hoorzitting Bezwarencommissie algemeen De commissie bezwaarschriften kamer ARV houdt op donderdag 6 februari 2014 in de collegekamer de volgende hoorzitting: • Om 17.30 uur: bezwaren tegen de generieke ontheffing van het verbod tot het veroorzaken van geluidshinder bij De Windroos tussen 07.00 en 21.00 uur. • Om 18.15 uur: bezwaren tegen het niet handhavend optreden tegen geluidsoverlast bij De Windroos tussen 07.00 en 21.00 uur. De hoorzitting wordt in het stadhuis gehouden en is in beginsel openbaar. De bezwarencommissie kan echter al dan niet op verzoek van belanghebbenden besluiten de hoorzitting achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Voor het bezoek van de hoorzitting gelden gedragsregels. Meer informatie: secretariaat commissie bezwaarschriften, kamer ARV telefoon (0541) 58 81 11 of e-mail bezwarencommissiearv@oldenzaal.nl. milieu

Milieu Ingediende meldingen Activiteitenbesluit Melding o.g.v. art. 8.40 Wm 1.

2. 3.

TL Trans, voor het oprichten van een inrichting voor de in- en verkoop van schade auto’s met plaatwerkerij zonder spuitwerkzaamheden aan de Kelvin straat 21; KSC Karels Snack Corner, voor het oprichten van een hamburgerrestaurant aan de Steenstraat 6; SLI Systematic Logistics International B.V., voor het oprichten van een bedrijf voor logistiek en orderpicking aan de Marconistraat 2.

Verzoek tot handhaving Vindt u dat niet met een melding kan worden volstaan, omdat een omgevingsvergunning milieu nodig zou zijn? Dan kunt u een verzoek om bestuurlijke handhaving indienen bij burgemeester en wethouders. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Algemene wet bestuursrecht Vergunningen bijzondere wetten / APV De burgemeester heeft vergunning verleend aan: • Viba Fish & Chips voor het schenken van alcoholische dranken aan de Grootestraat 23 te Oldenzaal, verzonden op 17 januari 2014. Het college heeft vergunning verleend aan: • Mevrouw Faal- Cavas voor het plaatsen van een terras jaarlijks tussen 1 april en 1 oktober bij het perceel Deurningerstraat 17 te Oldenzaal, verzonden op 22 januari 2014. • Café Jantje voor het plaatsen van een garderobetent aan de Steenstraat 108 van 28 februari 2014 tot en met 4 maart 2014, verzonden op 21 januari 2014 • De heer Vu voor het innemen van een standplaats op: 30 maart 2014 op de Groote Markt 13 april 2014 op de Groote Markt 25 mei 2014 op de Groote Markt 29 juni 2014 op de Groote Markt 19 oktober 2014 op de Groote Markt 16 november 2014 in de Kerkstraat 30 november 2014 op de Groote Markt 21 december 2014 op de Groote Markt 28 december 2014 op de Groote Markt Verzonden op 21 januari 2014. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van bovengenoemde besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester of het college van burgemeester en wethouders, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, postbus 10067, 8000 GB in Zwolle een verzoek om een voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11.

Sloopmeldingen akkoord • Burgemeester Wallerstraat 115 (Z-14-01207), voor het gedeeltelijk slopen van een boerderij, verzonden 21 januari 2014. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Wabo Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Oldenzaal maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen: • Oldenzaalsedijk 14 (O-14-0009), voor het slopen van een schuur, ontvangen 16 januari 2014; • J.H. Molkenboerstraat 79 (Z-14-01263), voor het uitbreiden van een woning met een erker, ontvangen 20 januari 2014; • Schapendijk 15 (Z-14-01267), voor het gewijzigd uitvoeren van een eerder verleende vergunning (het oprichten van een woning), ontvangen 21 januari 2014; • Hogelandstraat 4 (Z-14-01268), voor het wijzigen van een reeds verleende vergunning (het oprichten van een woning), ontvangen 21 januari 2014; • Naast Monnikstraat 9 (Z-14-01274), voor het medegebruiken voor een opslag als kookstudio, ontvangen 20 januari 2014. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11


Vervolg officiële publicaties van de gemeente Oldenzaal Kennisgeving beschikking reguliere voorbereidingsprocedure Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van Oldenzaal maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend: • Fonteinstraat 55 (Z-13-01093), voor het verbouwen van een woongebouw i.c. het wijzigen van een deel van de brandscheiding en een kleine interne wijziging in de indeling van het gebouw, verzonden 21 januari 2014; • Nabij Hunenveldlaan 52 (Z-13-01188), voor het kappen van een den, verzonden 21 januari 2014; • Nabij Hunenveldlaan 25 (Z-13-01190), voor het kappen

van een zilverlinde, verzonden 21 januari 2014; • Ootmarsumsestraat 74 (Z-13-01100), voor het uitbreiden van een woning, verzonden 22 januari 2014; • Oude Ootmarsumsestraat 70 (Z-13-00993), voor het vervangen van een bijgebouw, verzonden 23 januari 2014; • Enschedesestraat 6 (Z-14-01234), voor het plaatsen van reclame, verzonden 23 januari 2014. Ingetrokken omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van Oldenzaal maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen hebben ingetrokken: • Molenstraat 30-54 (Z-14-01266), voor het intrekken van de bouwvergunning het oprichten van een woongebouw,

Jeugdmarkies Emma en Jeugdpage Max regeren over jeugd van de Marke Berghuizen OLDENZAAL - Ze zijn bekend, het 34e jeugdspan van O.C.V. de Spanvöggel. De jeugd van de Marke Berghuizen staat dit jaar onder leiding van Jeugdmarkies Emma Lassche en Page Max Kamphuis.

Jeugdpage Max en Jeugdmarkies Emma. In een bom vol café Kothman kwamen het span na een spectaculaire act uit de grote doos! Het span zit beide op de brede school de Leemstee. In spaarzame vrije uur tjes die beiden op het moment nog hebben zijn ze te vinden op het voetbalveld van FC Berghuizen. Beide hebben voor-

Dinsdag 28 januari 2014

beelden in de carnavals wereld. De zus van Emma was jeugdpage en de vader van Max was Markies en Rentmeester bij O.C.V. de Spanvöggel. Onder hun motto Met Max en Emma van achter het spoor, wordt ’t een onmeunig carnavalsjoar! zwaaien ze dit seizoen de scepter over de jeugd.

verzonden 23 januari 2014. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van bovengenoemde besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, postbus 10067, 8000 GB Zwolle, een verzoek om een voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Louis Koopman wethouderskandidaat VVD Oldenzaal OLDENZAAL - De VVD zet in op een nieuwe plaats in het College van B&W na de verkiezingen van 19 maart. Ondernemer en voormalig Kamer van Koophandel bestuurder Louis Koopman is de kandidaat wethouder voor de VVD Oldenzaal. Louis Koopman, geboren in Tilligte, is sinds 1985 lid van de VVD en actief geweest als Raadslid in Denekamp en voorzitter van de afdeling Denekamp/ Dinkelland. Zijn sociale leven is al decennia zeer nauw verweven met Oldenzaal. In september 2013 heeft de VVD Oldenzaal een profiel opgesteld voor de nieuwe wethouder : een ondernemer met bestuurlijke ervaring. Deze combinatie is in de Oldenzaalse politiek bijzonder te noemen, de VVD is dan ook zeer verguld met de kandidatuur van Louis Koopman die naadloos in het profiel past. Bijna 35 jaar is Louis Koopman directeur en mede-eigenaar geweest van familiebedrijf

Koopman Mode in Tilligte en daarnaast heeft hij zich op diverse manieren ingezet voor ondernemers in de regio Twente en voor de Oldenzaalse samenleving. Louis Koopman was onder andere lid van het dagelijks bestuur van de Kamer van Koophandel van Oost-Nederland en namens het bestuur voorzitter van de regiocommissie Twente. In zijn functie bij de Kamer van Koophandel is Koopman veelvuldig betrokken geweest bij de ontwikkeling van de regio Twente. De Oldenzaalse ‘carrière’ van Louis Koopman star tte in 1965 op het Twents Carmel Lyceum, waar hij nog altijd indirect aan verbonden is als voorzitter van de reuniecommissie. Daarnaast is hij oprichter, bestuurslid, penning-

meester en/of voorzitter geweest van diverse verenigingen en stichtingen. Met Louis Koopman heeft de VVD Oldenzaal een ras ondernemer in de gelederen met een enorme staat van dienst op bestuurlijk niveau. Door zijn grote verwevenheid met Oldenzaal kan hij voor Oldenzaal en het Oldenzaalse College van B&W een enorme toegevoegde waarde zijn op economisch en toeristisch gebied en als spil in de regionale samenwerking. Louis Koopman zelf staat te trappelen om wethouder te worden. “Het wethouderschap zou een mooie aanvulling zijn op alles wat ik tot nu toe gedaan heb op bestuurlijk vlak. Ik ben erg blij dat de VVD Oldenzaal mij deze kans wil geven. Ik zal me tot de verkiezingen inzetten voor een zo goed mogelijke uitslag voor de VVD Oldenzaal.”

UNIEKE GRAFMONUMENTEN VAN DE VAKMAN !! EXCLUSIEVE MODELLEN 1. Snelle levering, eigen import 2. Computer ontwerp 3, Alle ontwerpen mogelijk 4. Laagste prijs/kwaliteit garantie 5. JWN Technologie 6. Vakkundig advies 7. Meeste keus in de regio 8. 100% Slagingskans 9. Meer dan 100 showmodellen

JWN NANO TECHNOLOGIE BEHANDELING !! Niet elders verkrijgbaar: uw grafmonument blijft langer mooi & is makkerlijker schoon te houden.

Open van maandag t/m zaterdag van 8:00 tot 17:00 of 's-avonds op afspraak


dinsdag 28 januari 2014

Oldenzaal Journaal

Vennemuskes organiseren grote talentenjacht OLDENZAAL - Voor de tweede keer organiseren de Vennemuskes een grote talentenjacht. De eerste talentenjacht was vorig jaar al een succes. Dit is de reden voor de Vennemuskes om het voor de tweede keer nog professioneler en groter aan te pakken. Anders dan vorig jaar is dat er nu een zeer professionele jury aanwezig is op het gebied van muziek/dans/acts. Ook nieuw is dat er nu een hoofdprijs en trofeåe te winnen is. Vorig jaar kwamen de deelnemers alleen uit Oldenzaal, aan deze talentenjacht kunnen nu ook talenten uit geheel Twente deelnemen. De talentenjacht vindt plaats op zaterdag 1 maar t. Deelnemers met een talentenprofiel van zang, dans, act, rap, worden door een zeer professionele jur y beoordeeld. De jury zal hun jureren

op muzikaal talent, choreografie, boeien van publiek, etc. Met name de zangnummers moeten live worden gezongen, dus geen playback. De talenten treden op in een prachtige en gezellige zaal op een groot podium met zeer professionele licht en geluids ondersteuning. Er kunnen maximaal vijftien talenten (groepen,duo`s, solo`s) deelnemen in blokken van vijf optredens per blok. Zij strijden om de hoofdprijs van 200 euro en een grote trofee. Ook zijn er prijzen voor de 2e en 3e plaats.

Verder zijn de Vennemuskes in contact met SBS (Holland Got Talent) om de winnaar van de Grote talentenjacht mee te laten doen met de audities voor televisie opnamen!

7

www.boudrie-kachels-haarden.nl Uw specialist in kachels en haarden

De grote zaal is vanaf 13.30 uur open en gratis toegankelijk voor publiek In de grote zaal zal er verder diverse consumpties te koop zijn. Het geheel zal plaats vinden in spor tcafé/spor thal de Kolk op de Essen in Oldenzaal. Talenten die willen deelnemen, kunnen zich opgeven via facvennemuskes@ hotmail.nl met alle deelnemers zal contact worden opgenomen. Er kan een voor selectie plaats vinden. Ook voor mensen die meer informatie willen kunnen zich melden op het mailadres van de Vennemuskes.

Optreden Thijs Kemperink binnen dag uitverkocht ROSSUM – Dat het optreden van Thijs Kemperink op dinsdag 11 maart binnen een dag was uitverkocht betekende al een nieuw record bij Minitheater het Everloo in het Twentse Rossum. Medeeigenaar Tom Meupelenberg besloot daarop om het aanstormend cabarettalent uit Albergen ook woensdag 12 maart te contracteren om aan de enorme vraag naar kaarten te kunnen voldoen. Omdat ook deze avond vrijwel is uitverkocht, wordt er in overleg met het impresariaat van Kemperink gekeken naar een derde avond, waarop Thijs Kemperink zijn nieuwe programma 'Gas D’r Op' kan presenteren. Meupelenberg heeft er echter een hard hoofd in: “De première die Thijs onlangs gaf in Stadstheater de Bond te Oldenzaal werd door zowel publiek als pers enorm goed ontvangen, waarna hier de telefoon werkelijk roodgloeiend

stond. Probleem is echter dat Thijs tot eind dit jaar vrijwel is volgeboekt en er nauwelijks vrije data meer zijn om hem bij ons een extra voorstelling te laten spelen.” Om alle cabaretliefhebbers tegemoet te komen, verwijst Meupelenberg en zijn medewerkers iedereen daarom naar andere theaters: “Thijs staat de aankomende maanden ook nog in Borne, Almelo, Enschede en Boekelo en wellicht zijn daar nog kaar ten te krijgen.” Voor zowel 11 als 12 maar t kan men zich overigens nog wel op de wachtlijst laten plaatsen: “Mochten er mensen zijn die niet komen opdagen, dan kunnen we razendsnel iemand die op de wachtlijst staat bellen.”

GroenLinks presenteert: 'Vertrouwd Groen en Sociaal' OLDENZAAL - GroenLinks Oldenzaal is de verkiezingscampagne gestart met de presentatie van het verkiezingsprogramma met de titel 'Vertrouwd Groen en Sociaal'. Het programma is aangeboden aan Statenlid Daphne Dertien, fractieleider van GroenLinks Overijssel en kandidaat voor het Europees Parlement. "GroenLinks Oldenzaal kiest met dit verkiezingsprogramma duidelijk voor een duurzame en sociale samenleving", aldus Dertien. Manouska Molema, lijsttrekker voor GroenLinks Oldenzaal licht toe waarom is gekozen voor "Ver trouwd Groen en Sociaal" als thema: "Wij zetten ons al meer dan 20 jaar in voor meer welzijn voor mens, plant en dier in Oldenzaal. Dit komt vooral tot uiting in onze idealen voor een groener en socialer Oldenzaal". Belangrijke duurzame speerpunten zijn het behoud van natuur in en rondom Oldenzaal, dierenwelzijn, ruim

baan voor fietsers, en geen luchthaven in Twente. "Een luchthaven in Twente is economisch onrendabel en is slecht voor het milieu", weet Der tien, die algemeen bekend staat als fel tegenstander van het vliegveld. Daarnaast heeft GroenLinks Oldenzaal duidelijke sociale speerpunten, zoals kleinschalige zorg op maat in de wijk en het bestrijden van armoede. Molema: "Het is belangrijk dat iedere Oldenzaler kan meedoen

aan de maatschappij, liefst met een betaalde baan, opleiding of een zinvolle dagbesteding. Door het verschuiven van jeugdzorg, thuiszorg en andere taken van het Rijk naar de gemeenten hebben burgers echt wat te kiezen op 19 maar t. GroenLinks maakt zich extra sterk voor diegenen die steun nodig hebben". Zorgtaken organiseren

Der tien vult nog aan: "Veel gemeenten moeten zorgtaken met buur tgemeenten organiseren. Dan is het goed te weten dat GroenLinks ook goed ver tegenwoordigd is in andere gemeenten in Twente en op Provinciaal niveau". Het verkiezingsprogramma van GroenLinks is te lezen op oldenzaal.groenlinks.nl.

DIEREN VAN DE WEEK - DINGES Helaas is mijn baasje opgenomen in een verpleegtehuis waar ik niet mocht wonen. Ben 9 jaar oud maar nog zeer fit voor mijn leeftijd. Ik heb een gezwel aan de zijkant van mijn lichaam zitten. Ik heb hier op het moment geen klachten van. Echter is een operatie te riskant en daarom hebben ze besloten dat ze dat hier niet doen. Ik zoek voor de laatste jaren die ik heb nog een huisje. Bent u op zoek naar een maatje die het heerlijk vindt om voor de kachel te liggen maar ook op zijn tijd in is voor een fikse wandeling ben ik de juiste kandidaat. Komt u snel kijken? U kunt ons vinden aan de Boerskottenlaan 33. U kunt ons bereiken op tel. 0541-516659 of www.dierentehuisoosttwente.nl.

BOUDRIE

KACHELS EN HAARDEN

Thorbeckestraat 80 7577 RB Oldenzaal Tel: 0541-799199

Themamiddag 'Computertaal' voor senioren OLDENZAAL - Er is voor senioren op Breedwijs op zondag 16 februari van 14.00 tot 16.00 uur een themamiddag over computertaal. Hierin wordt op een interactieve, eenvoudige manier de betekenis van verschillende computertermen uitgelegd. Voor mensen, die niet zijn opgegroeid met een computer, kunnen veelgebruikte computer termen nog wel eens vragen oproepen. Wat wordt er bijvoorbeeld bedoeld met phishing? En wat is een PDF? Wat is upgraden, of downloaden? Is het noodzakelijk om hier iets mee te doen, of juist niet? In de themamiddag Computer taal komt dit allemaal aan de orde. Naderhand is er,

voor wie dat wil, gelegenheid om na te praten, of een spelletje te doen. De middag is gratis. Het is niet nodig om van te voren op te geven, maar het wordt wel op prijs gesteld. Meer info?

Bel Impuls, 0541-571414, en vraag naar Ilse Brummelhuis. Of mail naar i.brummelhuis@impulsoldenzaal.nl.

Kom naar de open dag van Barrakkus OLDENZAAL - De Oldenzaalse Optochtvereniging Barrakkus opent op zondag 02 februari vanaf 13.00 uur de deuren van de loods aan de parallelstraat. Alle Oldenzaalse zusterverenigingen en andere belangstellenden zijn uitgenodigd om de vorderingen aan de muziekwagen & attributen te bekijken die dit jaar door de wagenbouw wordt gebouwd. Het is een echte eyecatcher die ervoor zal zorgen dat er ruim baan is voor Barrakkus om in door de Grote Twentse Optocht, door de straten van de Boeskoolstad te trekken. Verder zullen op deze dag de overige commissies van de optochtvereniging, zoals de kledingcommissie en de promotiecommissie, zich presenteren en is er voor iedereen een heerlijk hapje en een drankje te krijgen tegen een mooi zacht prijsje. Naast de Open dag van O.O. Barrakkus zijn er ook dit carnavalsseizoen weer de ver trouwde feesten in het carnavalsweekend. Op zaterdag 1 maar t 2014 bij-

voorbeeld het Opperkrotfeest bij Café Jantje vanaf 20.30 uur, met de verkiezing: wie zal de Opper tkrot 2014 worden? Daarnaast is Barrakkus van de par tij in de Grote Twentse Carnavalsoptocht op zondag 2 maar t 2014. En op maandag 3 maar t 2014 het niet te missen Kleintje Kapel waar het kapellenfestival nog eventjes wordt overgedaan bij Café Jantje vanaf 20:30 uur. Lijkt het je wat om op een van deze feesten je gezicht te laten zien ben je van har te welkom om langs te komen, wil je nog meer of andere informatie over deze vereniging neem dan is een kijk je op www.barrakkus.nl of mail naar info@barrakkus.nl.


dinsdag 28 januari 2014

Oldenzaal Journaal

8

JUBILEUM VV OLDENZAAL

Voetbalvereniging Oldenzaal bestaat dit jaar honderd jaar. Erelid Hennie Pool beschrijft in vijftig afleveringen de geschiedenis van de club. Vandaag aflevering 3.

5 3 2 5 2 2 1 1 1

1 3 4 6 8 8 9 11 12

25 23 22 15 14 14 13 9 1

39-08 30-14 36-14 22-27 29-27 18-19 29-40 16-33 13-51

De eerste zeven ploegen promoveerden naar de 1ste klasse T.V.B. Reden: Volgend seizoen kwam er een tweede eerste klasse bij. Spelers: Doel H.Rosens, rechtsback A.Edel, linksback G.Helthuis, rechtshalf G van Midden, midhalf G.Velthuis, linkshalf A. Maathuis, rechtsbuiten H.Steenbeeke, rechtsbinnen, Chr. Siers, midvoor G.Velthuis, linksbinnen K.Mulder en linksbuiten H.Leuverink. Na acht wedstrijden nam H.Langkamp de plaats over van H.Steenbeeke. 1. Rigtersbleek 2 2. Fiks of Niks 3. Oldenzaal

14 14 14

10 9 4

2 4 8

2 1 2

22 22 16

OLDENZAAL - De Bibliotheek Oldenzaal organiseert op zaterdag 1 februari om 14.00 uur de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Dertien schoolkampioenen van even zoveel deelnemende basisscholen strijden daar om de titel Voorleeskampioen van Oldenzaal. De kandidaten, uit groep 7 of 8, mogen allen hun eigen supporters meenemen. Ze mogen zich verheugen in de morele steun van ouders, broer tjes en zusjes, grootouders, vrienden, de meester of juf en klasgenoten.

Seizoen 1920-1921 Kleedgelegenheid Oldenzaal en de tegenstander mochten zich omkleden bij café Hegeman aan de Hengelosestraat. Tot dan toe had men zich gewoon op het veld moeten omkleden. Oldenzaal deed dit seizoen met twee elftallen in competitieverband mee. Eindstand 2e Klasse T.V.B. 1. Unisson 16 10 2. Oldenzaal 16 10 3. Rijssen Vooruit 16 10 4. Nijverdal 16 5 5. Hengelo 3 16 6 6. Sportclub Goor 16 6 7. Enschede 4 16 6 8. P.W. 3 16 4 9. Rigtersbleek 3 16 3

Op zoek naar de voorleeskampioen van Oldenzaal

26-06 31-12 18-11

7 Augustus 1922 Ingebruikname voetbalveld ’t Heuveltje Oldenzaal kreeg in 1922 de beschikking over het legendarische voetbalveld ´t Heuveltje aan de Haerstraat. Het veld werd gehuurd van de Stichting Ontwikkeling en Ontspanning. Deze stichting was in het leven geroepen door textielfabrikant H.P. Gelderman en zonen ten behoeve van zijn werknemers. H.P. Gelderman werd beschermheer van de vereniging.

Alle leden van de voetbalvereniging op de foto met het vaandel van de Atletiek- en voetbalvereniging Oldenzaal. De officiële opening bestond uit een erewedstrijd: Enschedese Boys tegen Arminia Bielefeld. De Boys won met 4-0.

In de competitie kwam Oldenzaal met vier seniorenelftallen en voor het eerst met een juniorenelftal uit. Zowel het seizoen 1922-1923 als het seizoen 1923-1924 eindigde Oldenzaal op de tweede plaats. Een foto voor aanvang van een vriendschappelijke wedstrijd tegen een Duits elftal, waarschijnlijk uit Hameln. Op de foto de Oldenzaalspelers staande vanaf links: H.Rosens, F.Smelt, Chr.Siers, J.Velthuis, G.Velthuis, H.Leuverink. Zittend: o.a. G.Velthuis, G.Steinmeier en Helthuis Nadat seizoen 1924-1925 werd afgesloten met een derde plaats, bereikte Oldenzaal het seizoen erop weer de tweede plek. Men zou haast zeggen dat een kampioenschap in de lucht hing.

Schoolkampioenen

De deelnemende schoolkampioenen zijn, in alfabetische volgorde: Tom Benneker (De Leemstee),Yara Caunter (Franciscusschool), Lars Damink (Nutsschool), Annemijn Grundel (De Linde, locatie De Essen), Susan Hasselerharm (Drieeenheidschool), Job Kor tman (De Windroos), Jelle Maatkamp (De Klim-op), Jesse Moes (De Maten), Tristan Ockeloen (De Zevenster),

Loes Ottenhof (De Linde, locatie Thij/Graven Es), Mandy Remerink (De Esch), Femke Rödel (De Bongerd) en Willemijne van Zuijlen (De Wendakker). Nadat een kandidaat eerst kor t aan het publiek en de jury is voorgesteld, heeft de kampioen 5 minuten om het verhaal in te leiden en het fragment voor te lezen. De deelnemers selecteren zelf een passage uit een favoriet boek. Veel voorkomende thema’s zijn: griezelen en magie, de liefde of schoolbelevenissen. De schrijver Paul van Loon is dit jaar bij de deelnemers de favoriete auteur ;

niet vreemd voor een schrijver die al meermalen de Prijs van de Kinderjury heeft gewonnen.

Jury

De jury mag gaan bepalen wie, volgens hen, de beste kandidaat is. De beoordeling van de kandidaten is in handen van Marica Braakhuis, Ellen Riteco (beiden werkzaam in het onderwijs) en bibliotheekdirecteur Ber t Heideman. Aspecten waar zij speciaal op letten, zijn stemgebr uik, voor leestempo, en contact met het publiek. Juryvoorzitter Ber t Heideman zal tot slot bekend maken wie zich de Voorleeskampioen van Oldenzaal 2014 mag noemen en reikt vervolgens de wisselbeker uit. Vervolg

De winnaar of winnares gaat in ieder geval door naar de regionale finale die op zaterdagmiddag 8 maar t in de Bibliotheek Hengelo wordt gehouden.

Voorlezen en ontbijten met eigen opa’s en oma’s OLDENZAAL - Op de Klim-op wordt uitgegaan van talenten, en ging men er ook van uit dat ‘eigen opa’s en oma’s’ over voorleestalent zouden beschikken. Een schot in de roos! De kinderen werden vanmorgen bij het voorleesontbijt verrast. Hadden ze misschien gerekend op ‘bekende Oldenzalers’, zagen ze opeens ‘oppas opa’s en oma’s. Een bewuste keuze van de ouderraad, om naast ouders ook grootouders te betrekken. De bovenbouw meiden vonden het ‘schattig’ en Jake voegde daar aan toe: “Ik had het niet verwacht, maar het was echt leuk!” Opa en oma Streppel waren op bezoek bij ‘de Orka’s’ (stamgroep 3 / 4). Kleindochter Linde koos het sprookjesachtige boek ‘de Toverberg’, een boek waar haar moeder vroeger ook al door haar ouders (opa en oma dus) uit voorgelezen was. Vooral de oude platen waren prachtig! De andere helft van de groep mocht met oma Riky, de oma van Mauro naar de bieb, die daar voorlas uit het boek van “Andre het astronautje”, geschreven door Andre Kuipers zelf. Voor oma Riky was het verschrikkelijk leuk om weer voor een groep kinderen voor te lezen, ze was vroeger peuterspeelzaal leidster. Alleen moest nu wel eerst even haar bril worden gehaald…

‘Het wereldje van Beer Ligthar t’ nog niet. Het bleek een aangrijpend verhaal van een jongen die blind wordt. Heftig… Uit het stukje dat werd voorgelezen bleek dat als je je ogen niet gebruikt heel anders ‘kijkt’. Een moraal in het verhaal waar ook de jongeren van deze tijd door aangesproken worden, bleek achteraf.

vandaag geslaagd! Ellemijn had als oud-leerling van de Klim-op haar vroegere juf Mirjam benader t. Die was onder de indruk van haar ‘ondernemerschap’. Enthousiast ver telde Ellemijn over haar eigen positieve ervaringen op de Klimop: “Het was er altijd gezellig en iedereen kende elkaar.” Na afloop werd nog gezellig met opa’s en oma’s na gebabbeld. ”Leuk om te doen, en de kleinkinderen in school te zien”, was de

Opa's en oma's lezen voor op de Klim-op.

Rosa van de zeeschilpadden (stamgroep 1 / 2) koos een modern boek van ‘Diego’ voor haar Oma Fien Kolbrink om uit voor te lezen. Toen oma de naam ‘Diego’ niet goed uitsprak, werd ze gelijk door haar kleindochter gecorrigeerd. Oma maakte er een interactief gebeuren van, door de kinderen mee te laten tellen, zoeken en roepen. De allerkleinsten kropen gezellig in een kluitje om haar heen.

Oma Marjan nam voor de bovenbouwers ook een oud boek van zolder mee: “De Koning van Katoren”, door Jan Terlouw. Doordat oma hier en daar de ‘ouderwetse taal’ wat toelichtte, kon iedereen het volgen en bleven de oudsten geboeid luisteren. Net als deze oma, komt ook de oma van Jasper uit het onderwijs. Mevrouw Postma wist vanmorgen nog niet dat ze uit “Piraten van hiernaast” van Reggie Naus ging voorlezen. Ook wist ze niet meer zeker of ze het nu wel zou leuk zou vinden om weer voor de klas te ‘staan’. Dat wist ze na afloop wel; het was geweldig leuk om te doen!

Rachel Belt was vroeger al voorleesmoeder bij haar eigen kinderen, en ze ver telde ervan te genieten om nu weer voor te lezen. Meester Rijn had zelf een boek mee gebracht, eentje uit de oude doos (1973). Opa Henk had wel van de schrijver Jaap ter Haar gehoord, maar kende het boek

Onder tussen werden de broodjes verzorgd door twee leerlingen van het Twents Carmel College van de locatie Potskampstraat. In hun examen jaar hebben Ellemijn Groeneveld en Laura Koenhorst de opdracht om d.m.v. microcrediet zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, ‘Het Welkomshuis Twente’. Dat is

gedeelde ervaring, en…. om de school wat beter te leren kennen. Aansluitend stonden de deuren open voor de ‘Open dag’ waarbij de school getoond werd door directeur Inge Hengeveld, ondersteund door ouders en kinderen van de kinderraad.

Uw redactie in het Oldenzaal Journaal? www.oldenzaaljourna

al.nl

Dinsdag 9 juli 2013

Stepteam Twente >>>>> zie pag

3 Enthousiaste bezorgers gezocht

Voor bezorging op de Thij! Min. leeftijd 13 jaar Leuke bijverdienste, werken aan je conditie, lekker in de buitenlucht!

TWENTE JOURNAAL bezorging@twentejourna

al.nl

Vacature >>>>> zie pag

Taxatiemiddag in Hotel Ter Stege

7

Dier van de week >>>>> zie pag

Weersvoorspelling woensdag 10 juli 10° / 22°

11

7

donderdag 11 juli 10° / 23°

8

vrijdag 12 juli 11° / 23°

9

Grensoverschrijden de inline-skate tourtocht

REGIO - Als eerste activiteit van het 10-jarig LAGA jubileum, werd donderdag de “Dinky on Wheels retro skate tourtocht” verreden. Meer dan 200 skate liefhebbers waren aanwezig om deze mooie tocht te rijden. Om 19.30 uur gaven de burgemeesters van Gronau en Losser het startschot. Vanaf het verenigingsgebo uw van TV Gronau aan de Laubstiege ging lange stoet met skaters via Glane, de over het LAGA-pad langs de Dinkel, naar Losser. In Losser was op de skeeler/atletiek baan een pauze waar de deelnemers hun dorst konden lessen en om enkele ronden op de mooie baan te skaten. Tijdens de pauze werden de skaters toegesproken door ters waar nog werd beide burgermeesgememoreerd aan de goede samenwerking tussen beide plaatsen, en werd een organisatie aangeboden.cheque aan de

De Linde neemt

afscheid van Karin, Willy

overblijf dag met een patatdag afgesloten. Meer dan 70 procent van de

de musical zij speciale gasten van groep 8 waar waren.

De kinderen, ouders en team hebben hen deze ochtend bedankt voor hun geweldige inzet de afgelopen jaren.

Derde editie multic ulturele Boeskool OLDENZAAL Suryoye Aramese Cup

Vereniging Oldenzaal seert op zaterdag 13 organiCup. De Boeskool juli met trots de 3e editie van de Boeskool Cup is een multiculturel waarbij sportiviteit e voetbaltoernooi en voetbalplezie r bovenaan staat.

Op deze dag is afkomst, cultuur, iedereen ongeacht religie werk ze doen welkom. of wat voor Men waardeert elk soort van betrokkenheid of u nu als

op 1/3 kunstgras veld, 6 x 6.

sponsor, team of toeschouwer aanwezig bent. Samen maken wij, "de echte Boeskoolers", er een leuke dag van. wordt van 10.00 Er tot 16.00 uur gespeeld

Spannende activite iten

Een team mag uit maximaal tien personen bestaan. Deelname kosten team 25 euro. per De eerste plaats wint 250 euro en tweede plaats 100 de euro. Het toernooi vindt plaats bij Quick’20. Meer informatie: savoldenzaal.nl.

OKids in zomer vakantie hier

OLDENZAAL Deze spannend zomerpakke zomervakantie heeft OKids weer een t. De activiteiten

Om 21.00 uur in een thema uitgevoerd worden net als vorig werd de tocht hervat jaar en dit jaar is dit een ging de bonte woensdag 17, 24, stoet via Overdinkel thema 'Piraten'. terug naar Gronau. 31 juli Op zoek naar de verloren kunnen de deelnemende kinderen lange tocht kwamenTijdens de 23 km de deelnemers langs verschillende we de zomerweken schat en op woensdag 14 augustus op spectaculair af. sluiten herinneren aan de overblijfselen die Laga. Bij terugkomst in Gronau was Naast deze vier er afsluiting met Bier(of nog een gezellige OKids op woensdagwoensdagen, staat van de pasjes 7 augustus in de zijn Bratwurst. Gezien andere drank) en stad, tijdens de website en Youtube te vinden op onze Boeskool kanaal. Ook en de reacties na de grote opkomst een speciaal programma. is lös, met we een afloop is deze tocht videoclip opgenomen,hebben De woenszeker voor herhaling dag activiteiten welke vatbaar. vinden plaats tussen 11:00 uur en 15:30 op het grote grasveld bij de hoek van OLDENZAAL en Griekenlandlaan de Thijsniederweg . basisschool de Linde Dit veld ligt naast paar weken terug en hier heeft een gestaan. De kostenook een circustent Enschedesestraat 86 Oldenzaal, zijn 1 euro per tel. 0541-513344 www.seiger.nl deelnemend kind. De samen over en eten kinderen blijven ZIE ACHTERP AGINA men lunchpakketje hun zelf meegenobij ons op.

eveneens te vinden locatie van de Boeskool is. De tijd en activiteit is nog niet bekend, maar zal enkele weken voor de tijd op onze website getoond worden. Ons programma is hier ook te vinden, onder de knop en ook het programma“Zomer 2013” voor OKids got talent zal hier binnenkort op verschijnen.

Kijk snel op onze website: www.oldenzaalkids.nl

wonen

16e jaargang

nr. 28

en Gina

OLDENZAAL Basisschool de Linde gelopen donderdag locatie de Essen heeft af- kinderen afscheid genomen maakten wel eens Omdat de Linde van Karin, Willy gebruik het continuroost en Gina. van de overblijf. Vorige er invoert volgend is er geen overblijf hebben schooljaar de kinderen hen al in week meer op school. het zonnetje gezet bij

Karin heeft na 24 jaar, Willy na 18 jaar en Gina na 14 jaar hun laatste

OLDENZAAL - Hotel Ter Stege, Marktstraat 1 in vrijdag 19 juli van Oldenzaal opent 13.00 tot 16.00 uur haar deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij schat deze dag boeken, atlassen, oude en zeldzame handschriften, kloosterboeken en of oude (Staten)bijbels voor het publiek op hun waarde. Molendijk is vooral oude geschiedenis, gespecialiseerd in bijbels en theologie. topografie, (staten) organiseert twee De heer Molendijk keer ling van oude / antieke per jaar een veiboeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals kenmarkten. Verder de Veluwse boekan advies worden gegeven tot verkoop of restauratie van oude boeken en bijbels. Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk. Taxatie gebeurt zo mogelijk aan hand van bewijsmateriaal de verschenen veilingcatalogi. uit recent Een nauwkeurige vaststelling van boeken is afhankelijk de waarde van van de staat waarin van de druk en Met enige regelmaathet boek verkeert. soort taxatiedagen komen er op dit uiterst zeldzame werken voor de dag zelfs geheel onbekendeen soms duiken boeken op. Regelmatig taxeert Molendijk diging in musea, bibliotheken, op uitnokerken en op monumentenda gen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Inmiddels heeft ruim 1100 taxatiedagenArie Molendijk staan. Er is voldoende op zijn naam heid in de omgeving parkeergelegenklaar. Taxatie 5 euro en de koffie staat tal te beoordelen ongeacht het aanboeken.

De officiële publicaties van de gemeente Oldenzaal

We hebben dit jaar een eigen themalied. ook weer De uitleg Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten

Tel: 074 - 259 66 33

zie pagina 4, 5, 6 in De Lutte.

Oplage 17.800

en 7

exemplaren

E-mail naar: redactie@twentejournaal.nl


dinsdag 28 januari 2014

Oldenzaal Journaal

9

Lenie en Jos Oolderink: het paar van dit Boeskoolcarnavalsjaar OLDENZAAL - Zaterdag 25 januari was het op de kop af 44 jaar geleden dat ocv De Markloawen werd opgericht. En dat ook al 44 jaar in het warme residentienest van Hotel het Landhuis. Dit onder de bezielende leiding van Lenie en Jos Oolderink. Het werd een receptie vol verrassingen. De zaal was weer eens bomvol met genodigden en leden. De avond werd op prachtige wijze aan elkaar gepraat door Laurens Spit. Een aantal gastsprekers deden een woordje over ocv De Markloawen. Woorden die voorbij kwamen: familievereniging, eigenzinnig, maar ook de samenwerking met andere carnavalsverenigingen werd geroemd, de spreuk: ‘woar aj ok vandan komt, carnaval viern doo`j bie de Broodkont,” etc. etc. En toen brak het hoogtepunt van de avond aan: burgemeester Theo Schouten nam de microfoon over en verzocht Lenie en Jos op het podium te komen. Het werd stil in de zaal. Na een mooie, goed voorbereidde uitleg waar nou het woord “Broodkont” volgens de burgemeester vandaan kwam, reikte hij Koninklijke nderscheidingen uit aan zowel Jos als Lenie Oolderink. Beiden zijn, bij Koninklijk Besluit, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit voor hun verdiensten voor het Oldenzaalse carnaval! Het echtpaar Jos en Lenie Oolderink heeft samen het Horecabedrijf “Hotel Het Landhuis” overgenomen van mevrouw Oolderinks ouders. Dit horecabedrijf is al meer dan 100 jaar oud en vervult naast de commerciële hotelexploita-

tie een belangrijke functie in het Oldenzaalse verenigingsleven. Vele verenigingen, waaronder de biljar tclub BIOS, de Vogelvereniging en Volleybalclub DIAK, weten de

De Markloawen. Het echtpaar is, al bijna 44 jaar bestuurlijk maar ook anderszins actief in het Oldenzaalse carnavalsleven. Het echtpaar is vanaf het eerste uur zeer betrokken bij de OCV De Markloawen. Als echtpaar vervullen zij vanaf ongeveer hetzelfde moment diverse commissiefuncties zoals het (mede) organiseren van de vele evenementen waaronder o.a. de diverse gala-avonden,

Burgemeester Schouten reikt Koninklijke Onderscheidingen uit. weg naar het echtpaar Oolderink te vinden. Zij geven altijd thuis als het gaat om het verstrekken van sponsorgelden, of het bieden van onderdak voor evenementen van de desbetreffende verenigingen. Dit laatste wordt altijd verstrekt om niet of tegen een zeer geringe vergoeding. “Vader en moeder van OCV De Markloawen”

Echter voor één vereniging klopt hun har t in het bijzonder en dat is de Oldenzaalse Carnavalsvereniging

OLDENZAAL - Met name kinderen zouden zo zorgeloos mogelijk moeten kunnen opgroeien. Als gemeente zouden we ons hier uiterst voor moeten inzetten. GroenLinks stelt vragen over hoe armoede onder kinderen wordt tegengegaan in Oldenzaal.

De kinderombudsman, Marc Dullaer t, heeft onderzoek gedaan naar armoede onder kinderen. Uit dit onderzoek blijkt dat armoede grote gevolgen voor kinderen: • Kinderen ervaren het als buiten

Dinsdag 4 februai 09.00 uur - Ladies Only Event Waar: Methoeve, Weerselo

Donderdag 30 januari - uur - KidsfashionLab Waar: CREA, Hengelo

Woensdag 5 februai 15.00 uur - Het Daore Blaag’n Bal Waar: 't Raedthuis, Losser

Vrijdag 31 januari 18.45 uur - Lampionnenoptocht Waar: De Geuren, Hellendoorn

Vrijdag 7 februai 20.00 uur - Meezingavond Waar: Kulturhus Hasselo Hengelo 20.30 uur - Optreden Van Dik Hout Waar: Metropool, Hengelo

Zaterdag 1 februari 14.00 uur - Orgel op zaterdag Waar: Doopsgezinde, Almelo 16.00 uur - Diet Gerritsen zingt Wilmink Waar: Synagoge, Borneo het kindercarnaval tot het beplakken van de carnavalswagens. Op dit moment zijn ze als lid van de jubileumcommissie zeer nauw betrokken bij de voorbereidingen van het huidige jubileumjaar. Wat een prestatie en wat een welverdiende eer voor Lenie en Jos. Applaus barstte los en camera`s flitsten overal. We hopen dat Lenie en Jos er nog heel lang van kunnen genieten en er goed op terugkijken met de mensen om hen heen!

GroenLinks is voor een stad zonder armoede Kinderen hebben recht op een passende levensstandaard op grond van het VN Kinderrechtenverdrag. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het armoedebeleid in hun gemeente.

Woensdag 29 januari 13.00 uur - Lezing Kleine groene mannetjes Waar: Techniekmuseum, Hengelo

gewoon vervelend. • Kinderen maken zich zorgen om de situatie thuis • Kinderen maken zich zorgen om de toekomst • Het isoleer t kinderen • Kinderen ervaren het als een groot taboe Daarnaast blijkt dat gemeenten zich vooral indirect inzetten voor kinderen. Verreweg de meerderheid van de gemeenten heeft

geen visie en beleidsdoelstellingen opgesteld om kinderarmoede terug te dringen. Het blijkt dat een samenhangende aanpak ontbreekt, en dat maar weinig gemeenten weten of kinderen in armoede de voor hen bedoelde voorzieningen goed gebruiken. Voor GroenLinks is dit aanleiding om extra aandacht te vragen voor kinderen in armoede. GroenLinks wil graag inzicht in hoe armoede wordt tegengegaan bij kinderen, hoeveel kinderen gebruik maken van voorzieningen, of met de voorzieningen alle kinderen in armoede bereikt worden.

Bonnie St. Claire komt naar Zatlappenfestival WEERSELO - De headliner van het Zatlappenfestival van dweilorkest Les Miezerables is bekend: Bonnie St. Claire. Dweilorkest Les Miezerables houdt de vijfde editie van het Zatlappenfestival op zondag 23 februari in café de Troll in Weerselo. Dan wordt de Jan Gat-Award uitgereikt aan een Weerseloër die zich inzet voor de gemeenschap. Burgemeester Cazemier van Dinkelland reikt de award uit. Bij een feest van Les Miezerables hoor t natuurlijk muziek. “Elk jaar zorgen we voor ar tiesten met gezellige muziek,” ver telt Paul Wolbers.

geboekt.” De berichtgeving over Bonnie is de laatste week wat twijfelachtig. Zo was het maar de vraag of ze afgelopen weekend wel op zou komen dagen op een optreden. “Ik heb zaterdagochtend nog met haar gebeld en ze heeft haar optreden in Weerselo bevestigd, dus ik ga er vanuit dat ze er bij is,” aldus Wolbers.

“Zo komt dit jaar de Amsterdamse accordeonist Hans Kap optreden. Hij was vorig jaar de winnaar van het Jordaanfestival. Als special guest hebben we Bonnie St. Claire

Bonnie zegde het optreden toe vanwege het karakter van het evenement: een besloten evenement dat sociale betrokkenheid toont middels de award. Want helaas

Zaterdag 8 februai 19.30 uur - Klassieker Alleen op de wereld Waar: Rabotheater, Hengelo

Zondag 2 februari - uur - Excursie 'Reeën in de winter' Waar: Hof Espelo, Enschede 15.00 uur - Concert Grenslandkapel Waar: Kulturhus Borne

Zondag 9 februai 15.00 uur - Fraggle Jazz Orchestra Waar: Forum Café, Enschede

www.uittwente.nl

14.15 uur Inleiding Ben Coelman) Entree: € 12,50 / met inleiding € 14,00 incl. drankje

Donderdag 30 januari 20.15 uur Jasper van Kuijk – Schoon Schip (publieksfavoriet 3e Twents Cabaretfestival) Entree: € 17,85 incl. drankje

Vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 20.15 uur De Boer’n leu – Het leste bedrief (reprise) Entree: € 20,85 incl. drankje

Vrijdag 31 januari 20.15 uur Abafazi – Mothers of Africa (try-out) Entree: € 29,00 incl. drankje Zaterdag 1 febrauri 20.15 uur Roué Verveer – FF wat anders (try-out) UITVERKOCHT Entree: € 18,50 / CJP/CKV € 17,00 incl. drankje Zondag 2 februari 15.00 uur Filmtheater: L’Amour des trois oranges

Kijk voor het complete programma op www.stadstheaterdebond.nl

Praktijk podologie Wim & Willeke Benerink Brandkolk 11 Lattrop Carint Oldenzaal Matenstraat 51 Vanaf heden woensdags om de 14 dagen in Oldenzaal van 08:00 tot 18:00 uur

HANDGEMAAKTE PODOLOGISCHE ZOLEN Bel: 06-10 34 25 74 of 0541-22 94 24 voor fans van Bonnie zijn kaarten niet zomaar beschikbaar. Het Zatlappenfestival is een besloten feest waarvoor enkel hun vrienden kaar ten kunnen bestellen bij de leden van Les Miezerables.

Wij maken de zolen zelf, ook voor kinder voeten Onze handgemaakte zolen zijn extra dun Bel of mail voor een afspraak: Info@podoloog-wimbenerink.nl www.podoloog-wimbenerink.nl


Pag. 10

Auto-Actueel

Tips voor onderhoud aan je auto

Een goed onderhouden auto is veiliger en kan je hoge kosten besparen. Daarom een paar tips om je auto in perfecte staat te houden.

1. Zorg goed voor de motor

Met het ouder worden van je auto raakt de motor van binnen vervuild. Er zijn verschillende stoffen die je kunt toevoegen aan de brandstof of motorolie om de motor inwendig te reinigen. Vrijwel elke garage kan je hierover adviseren. 2. Luisteren

Als je auto tijdens het rijden ineens een geluid maakt dat je niet kent, probeer dan goed te luisteren. Zo kun je beter aan de garage uitleggen wat je hoor t en weten zij sneller weten wat er mis is. 3. Pak kleine problemen op tijd aan

Het uitstellen van kleine reparaties kan voor steeds grotere problemen en kosten zorgen. Je auto gaat bovendien langer mee wanneer je ook kleinere mankementen direct verhelpt. 4. Bewust rijden

Het verdient de aanbeveling om rustig op te trekken en rustig te rijden als de motor nog niet warm is. Door wat bewuster te rijden belast je de motor minder, slijten banden minder en bespaar je veel brandstof. Door te anticiperen, vaker af te remmen op de motor en je auto te laten uitrollen, gaan bovendien je remblokken langer mee. 5. Voorbereid op het weer

7950 13950 13950 49500 49500 14950 14950 32950 32950 59500 59500 16450 16450 7450 7450 12950 12950 19950 19950 25950 25950 14950 14950 12950 12950 12950 12950 3950 4450 3950 3750 4450 9950 3750 6750 9950 3450 6750 3450 7950 3450 5950 13950 3450 7950 7950 49500 5950 13950 10950 14950 7950 49500 11950 32950 10950 14950 11950 59500 11950 32950 21950 16450 11950 59500 9950 7450 21950 16450 7450 12950 9950 7450 3950 19950 7450 12950 23950 25950 3950 19950 14950 12950 23950 25950 12950 14950 3950 12950 4450 12950 3750 3950 9950 4450 6750 3750 3450 9950 3450 6750 5950 3450 7950 3450 10950 5950 11950 7950 11950 10950 21950 11950 9950 11950 7450 3950 21950 23950 9950

PEUGEOT 207 SW Station 1.4 VTi XS

Panoramadak, 2009, €24a 8.950,- - 7586 BT Overdinkel - Tel. 053 - 536 35 19 Hoofdstraat Hoofdstraat Peugeot 207 SW 1.4 Vti XS 200824a - 7586 BT Overdinkel - Tel. 053 - 536 35 19 Peugeot 207 SW 1.4 Vti XS 2008

€ 11.950,-

€ 11.950,-

Je kunt je auto beschermen tegen UV-straling, extreme temperatuur, modder en pekel. Kijk bijvoorbeeld eens naar een autohoes. Kleine krasjes kun je repareren met een PEUGEOT 208 1.6 THP 156 Allure lakstift. Zelfs een regelmatige poetsbeur t maakt je24a auto- meer ‘weerbaar’. , 2013,35 € 18.950,Hoofdstraat 7586 BT Overdinkel - Tel. 053Special - 536 19

Audi 1.83.2 TFSi Xenon 2009 AudiA4 A5Station Coupe Quattro AUT Peugeot CC Cabrio 1.6 Vti Exclusieve 2011 Hoofdstraat 24a - 7586 BT Overdinkel - Tel. 053 -207 536 35 19 2009 49500 € 26.950,-

6. Lees het instructieboekje

Hoe bedien je jouw auto optimaal? Wanneer kun je onderhoud verwachten? Bij je auto hoor t een instructieboekje waar het allemaal in staat. Het is echt de moeite waard dit door te nemen! 7. Vloeistoffen op peil

€2009 21.950,Audi 1.83.2 TFSi Xenon AudiA4 A5Station Coupe Quattro AUT Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Vti Exclusieve 2011

49500 26.950,€ 21.950,-

2009

PEUGEOT 308 SW Station 1.6 VTi Active , ZWART Met., 2013, € 18.950,-

Peugeot 207 SW 1.4 Vti XS Quattro 2008 Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Vti Excl.2011 Audi A5 3.0 Tdi S-Line Audi A6Sportback Sedan 3.0 Tdi Quattro AUT Volvo V50 1.8 Kinetic 2005

21950 € 11.950,59500

59.500,€Vti11.950,Peugeot 207 SW 1.4 Vti XS 2008 Essentiële, simpele doe-het-zelf klus! Controleer maandelijks niet alleen het oliepeil Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Excl.2011 AUDI A4 ALLROAD 2.0 TDi Quattro Audi A5 3.0 Tdi Quattro S-Line Audi A6Sportback Sedan 3.0 Tdi Quattro AUT Volvo V50 1.8 Kinetic 2005 2011 21950 € 11.950,59500 2011 59.500,AUDI A5 2.7 TDi AUT S-Line Xenon € 11.950,in de motor, maar ook de remolie en koelvloeistof. Doe een extra check als je op AUTO-REUVERS.NL Fiat 500 1.2 Sport AUTOMAAT vakantie gaat. FIAT 500 Cabrio Sport 1.2

8. Controleer zelf je banden

9. Vervang remblokken op tijd

Last van piepende remmen? Waarschijnlijk zijn de remblokken dan doorgesleten. Het loont om dat voor te zijn en remblokken af en toe te laten checken. Door ze op tijd te vervangen blijven de remschijven (een veel grotere en duurdere reparatie) goed. 10. Bereid je voor op onderhoud en reparatie

2011 2011

AUTO-REUVERS.NL

Met goede banden rijd je veiliger en comfor tabeler. Het is beter banden bij 2,5 millimeter profiel te vervangen (min. 1,6 mm is verplicht). Je kunt je banden checken met een profielmeter.

7450 3950 23950

Renault Twingo Renault 1.216v Comfort 2003 2950 Modus 1.6 Dynamique 2005 7950 Renault 1.2 Expression 2005 Renault Twingo Twingo 1.2 Expression 2005 4450 4450 Renault Scenic 2,0 2,0 Turbo Exclusive 2005 10950 Renault Scenic Turbo Exclusive 2005 10950 Renault Twingo 1.2 Expression 2007 4450 Renault Twingo 1.2 Expression 2007 4450 Skoda Octavia Combi Combi 1.6 1.6 Ambiente Ambiente 2008 13900 Skoda Octavia 2008 13900 Renault 1.6 16v Initiale 2002 3950 3950 Renault Clio Clio 1.6 16v Initiale 2002 Suzuki Ignis 1.3 Comfort 2007 7450 Suzuki Ignis1.2 1.316v Comfort 7450 Renault Clio Campus Extreme 2007 20086950 Renault Clio 1.2 Campus 20086950 Suzuki Swift 1,316v Comfort 5 deursExtreme 2009 9950 Suzuki Swift 1,31.4 Comfort 5 deurs 2009 9950 Renault Modus 16v Comfort 2006 7950 Renault Modus 16v Comfort 2006 7950 Toyota Yaris 1.31.4 Aspiration 5 deurs 2009 10950 Renault Modus 16v Dynamique 20057950 Toyota Yaris 1.31.6 Aspiration 5 deurs 2009 10950 Renault Modus 1.6 16v Dynamique 20057950 Volkswagen Polo 1.41.6 Comfort 2003 5950 Renault Scenic 16v Dynamique Luxe 2004 7950 Volkswagen Polo 1.41.6 Comfort 2003 5950 Renault Scenic 16v Dynamique Luxe 2004 7950 Volkswagen GolfCombi 1.4 Comfortline 5Comfort deurs 1999 3950 Skoda Fabia 1.4 16v 2005 5950 Volkswagen GolfCombi 1.4 Comfortline 5Comfort deurs 1999 3950 Skoda Fabia 1.4 16v 2005 5950 Volvo S401.3 1.8 Comfort 2008 7950 15950 Suzuki Ignis Comfort 2007 Volvo S401.3 1.8 Comfort 2008 7950 15950 Suzuki Ignis Comfort 2007

Volvo 2.0 Turbo Exclusive 1999 4450 Suzuki 1,3 Comfort 5 deurs 2009 49500 9950 Audi A3Swift 1.6 face lif 2003 7950 Audi A5V40 Coupe 3.2 Quattro AUT 2009 Volvo V40 2.0 Turbo Exclusive 1999 4450 Suzuki 1,3 Comfort 5 deurs 200913950 9950 Audi A3 1.6 face lif 2003 7950 Audi A5 Coupe 3.2 Quattro AUT 2009 49500 Volkswagen Polo 1.4 2003 5950 Volvo 1.82.4 Europa Sports 2001 4950 Audi A4Swift Sedan Pro Line 2003 Audi A6V40 Sedan 2.4 ProComfort Line AUT 2004 14950 Volkswagen Polo 1.4 Comfort 2003 5950 Volvo V40 1.8 Europa Sports 2001 4950 Audi A4 Pro LineAUT 2003 13950 Volkswagen Golf 1.4 Comfortline 1999 3950 Audi A5 Sedan Coupe 3.2 Quattro 2009 49500 Audi A6 Sedan 2.4 Pro Line 14950 Volvo 2.42.4 Geartronic 2006 15950 Audi A6V50 Station 2,0 TFSi AUT AUT 5D 2004 2009 32950 Volkswagen Golf 1.4 Comfortline 5D 1999 3950 Audi A5 Coupe 3.2 Quattro AUT 2009 49500 Volvo 2.4 Geartronic 2006 15950 VolvoA6 S40 1.8 Comfort 2008 15950 Audi Sedan 2.4 Pro Line 200414950 Volvo V50 2.0 D2,0 Momentum 2004 10950 Audi A6V50 Station AUT AUT 2009 32950 Audi TT Roadstar 1.8TFSi Turbo 2005 16450 Volvo S40 1.8 Comfort 2008 15950 Audi A6 Sedan 2.4 Pro Line AUT 2004 14950 V40 Europa Sports 2001 5450 Station 2,0 TFSi AUT 2009 32950 Volvo 2.0 2004 10950 Volvo V50 2.0 D D Momentum Navigatie 2008 7450 16950 Audi TTV50 Roadstar 1.8Opendak Turbo Climat Contr 1999 2005 16450 BMW 318i Exclusive V50 2.42.0 Geartronic 2006 15950 VolvoA6 V40 1.8 Europa Sports 2001 5450 A6 Sedan 3.0 Tdi Quattro AUT 2011 59500 Audi Station 2,0 TFSi AUT 2009 32950 Volvo V50 D Navigatie 2008 16950 C70Touring Cabrio 2.4 T AUT AUT 2002 7450 11950 BMW 318i Exclusive Opendak Climat Contr 1999 320i Exclusive 2003 11950 2.0 Geartronic D3.0 Momentum 2004 10950 Roadstar 1.8 Turbo 16450 VolvoTT V50 2.4 2006 15950 Audi A6 Sedan Tdi Quattro AUT 2005 201159500 2.0 Momentum 2004 15950 Volvo C70 Cabrio 2.4 T AUT 2002 11950 Business AUT 2005 18950 BMW 320i Touring Exclusive AUT 2003 11950 Volvo V50 2.0 D Momentum 2005 11950 BMW 318i Exclusive. Climat Contr 1999 7450 VolvoTT V50 2.0 D Momentum 200416450 10950 Audi Roadstar 1.8 Turbo 2005 D5 AUT 2007 21950 Volvo C70 Cabrio 2.0 T Momentum 2004 15950 325D Touring ExcluieveAUTAUT 2007 21950 BMW 320i Touring Business 2005 18950 Volvo318i V50 1.6 D2Momentum Momentum 2010 21950 BMW 320i Touring Exclusive 200312950 Volvo V50 2.0 D 2005 11950 BMW Exclusive. Climat Contr 1999 7450 Peugeot 207207 SW CC 1.4 Cabrio Vti XS 2008 Peugeot 1.6 Vti Excl. Volvo C70 Cabrio 2.4 Momentum 2007 11950 25950 Volvo C70 Cabrio D5 AUT 2007 21950 BMW 320 DTouring Sedan2.4 Business 2008 24950 BMW 325D Excluieve 2007 21950 Volvo C70 Cabrio T AUTAUT 2002 BMW 320i Touring Business AUT 2005 19950 Volvo320i V50 1.6 D2 Momentum 2010 21950 BMW Touring Exclusive AUT 200312950 2011 207 21950 Volvo V70 2.4 T1.2 Momentum 2000 5950 Peugeot SW CC 1.4 Cabrio Vti XS 2008 Peugeot 207 1.6 Vti Excl. BMW 325 Ci Cabrio Executive 2001 14950 Volvo C70 Cabrio 2.4 2007 25950 Volvo320 C70 Cabrio 2.0 T Momentum 2004 16950 Renault Twingo Comfort 2003 2950 BMW D Business AUT 2008 25950 Renault Modus 1.6 16v Dynamique 2005 7950 BMW 320 DSedan Sedan Business AUT 2008 24950 Volvo C70 Cabrio 2.4 TMomentum AUT 2002 11950 BMW 320i Touring Business AUT 2005 19950 Volvo V70 D5Sport Momentum 2004 13950 2011 21950 Volvo325 C70 Cabrio D5 AUT 2007 22950 Renault Twingo Expression 2005 4450 BMW Ci Cabrio Executive 2001 14950 Fiat 500 1.2 2010 12950 Volvo V70 2.4 T1.2 Momentum 2000 5950 Renault Scenic 2,0 Turbo Exclusive 2005 10950 BMW 325 CiSedan Cabrio Executive 2001 14950 Volvo320 C70 2.0 TDynamique Momentum 2004 16950 Renault Twingo 1.2 Comfort 2003 2950 BMW DCabrio Business AUT 2008 25950 Renault Modus 1.6 16v 2005 7950 V70 D5 2008 29950 Volvo Volvo C70 Cabrio 2.4 Momentum 2007 25950 Renault Twingo 1.2 Expression 4450 Fiat 500 1.2 Sport 2010 12950 Fiat Bravo 1.4Momentum 16v 2009 12950 uur! 0T-Jet 16.0 -1.2 Volvo V70 D5 Momentum 2004 13950 Skoda Combi 1.6Sport Ambiente 2008 13900 0Octavia 12.0 van Volvo C70 Cabrio D5 AUT 2007 22950 Renault Twingo 1.2 Expression 200514950 4450 BMW 325 Ci Cabrio Executive 2001 Fiat 500 Sport 2010 12950 Renault Scenic 2,0 Turbo Exclusive 2005 10950 Volvo V70 2.4 T Momentum 2000 5950 Volvo V70 D5 AUT Navi Xenon AWD 2009 31950 Renault Clio 1.6 16v Initiale 2002 3950 Fiat Bravo 1.4 16v T-Jet Sport 2009 12950 Hyundai Getz 1.1 5Momentum deurs 2005 4450 Suzuki Ignis 1.3 Comfort 2007 7450 V70 D5 2008 29950 Volvo Volvo C70 Cabrio 2.4 Momentum 200712950 25950 Renault Twingo 1.2 Expression 4450 Fiat 500 1.2 Sport 2010 Fiat Bravo 1.4 16v T-Jet 2009 12950 Skoda Octavia Combi 1.6Sport Ambiente 2008 13900 VolvoKa V70 D5 Momentum 2004 13950 Renault Clio 1.2 16v Campus 2008 6950 Ford 1.3 Authentique 3950 Volvo XC 70 D5Comfort Momentum AUTExtreme2006 2003 11450 Opel Agila 1.0 2004 3750 Suzuki Swift 1,3 Comfort 5 deurs 2009 9950 Volvo V70 2.41.1 T16v 200012950 5950 Volvo V70 D5 AUT Navi Xenon AWD 31950 Renault Clio 1.6 16v Initiale 2002 3950 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Sport 2009 Hyundai Getz 5Momentum deurs 2005 4450 Suzuki Ignis 1.3 Comfort 2007 7450 Volvo V70 D5 Momentum 2008 Renault Modus Comfort 200629950 7950 Hyundai Getz 1.1 5 16v deurs 2005 4450 Volvo XC 701.0 D51.4 Momentum 2005 18950 Opel Agila Ecoflex 2010 9950 Toyota Yaris 1.3 Aspiration 5 AUT deurs 2009 10950 Volvo V70 Momentum 2004 13950 Renault Clio 1.2 16v Campus Extreme2006 2008 6950 Ford Ka 1.3 Authentique 3950 Volvo XCD5 70 D5 Momentum 2003 11450 Opel Agila 1.0 Comfort 2004 3750 Volvo XC 70 D5 Momentum AUT 2003 11450 Renault Modus 1.6 16v Dynamique 2005 7950 Opel Agila 1.0 Comfort 2004 3750 Suzuki Swift Comfort 5 deurs 2009 9950 Volvo XC 1.0 70 1,3 D5 Summum 2006 6750 25950 Peugeot 107 12v XS 2009 Volkswagen Polo 1.4 Comfort 2003 5950 Volvo V70 D5 Momentum 2008 29950 Renault Modus 1.4 16v Comfort 2006 7950 Hyundai Getz 1.1 516v deurs 2005 4450 Volvo XC 701.0 D5 Momentum 2005 18950 Volvo XC 70 D5 Summum 2006 25950 Renault Scenic 1.6 Dynamique Luxe 2004 7950 Opel Agila 1.0 Ecofl ex 2010 9950 Opel Agila Ecoflex 2010 9950 Toyota Yaris Aspiration deurs 2009 10950 Volvo XC 1.6 701.3 3,2 Summum 5AUT 2008 3450 37500 Peugeot 206 XS1.6 2000 Volkswagen Golf 1.4 Comfortline 5 deurs 1999 3950 Volvo XC 70 D5 Momentum AUT 2003 11450 Renault Modus 16v Dynamique 2005 7950 Opel Agila 1.0 Comfort 2004 3750 Volvo XC 70 3,2 Summum 2008 37500 Skoda Fabia Combi 1.4 Comfort 2009 2005 5950 Peugeot 107 1.0 12v XS16vAUT 6750 Volvo XC 1.0 70 D5 Summum 2006 25950 Peugeot 107 12v XS 2009 6750 Volvo XC90 2.5 T Momentum 7 pers 2004 3450 24950 Volkswagen Polo 1.4 Comfort 2003 5950 Peugeot 207 CC 1.6 Vti Exclusieve 2011 Peugeot 206 1.4 XR 2001 Volvo V50 1.6Cabrio D2 Momentum Volvo XC 70 D5 Summum 2006 25950 Volvo S40 1.8 Comfort 2008 15950 Renault Scenic 1.6 16v Dynamique Luxe 2004 7950 Opel Agila 1.0 Ecofl ex 2010 9950 Volvo XC90 2.5 T Momentum 7 pers 2004 27950 Suzuki Ignis 1.3 Comfort 2007 7950 Peugeot 206 1.6 XS 2000 3450 Volvo XC 70 3,2 Summum AUT 2008 37500 Peugeot 206 1.6 XS 2000 3450 Volvo XC90 D5 Xenon Navi 2008 31950 Volkswagen Golf1.4 1.4 Comfortline 5deurs deurs 1999 3950 21950 2010 Peugeot 206 Quicksilver 2004 4450 XC 70 3,2 Summum 2008 37500 Skoda Fabia Combi 1.4 16v Comfort 2005 5950 Peugeot 107 1.0 12v XSNavi 2009 6750 Volvo V40 2.0 Turbo Exclusive 1999 4450 Volvo XC90 D5 Xenon 2008 31950 Suzuki Swift 1,3 Comfort 5AUT 2009 9950 206 1.4 XR 2001 3450 Volvo XC90 2.5 T Momentum 7 pers307 SW 2004 24950 PEUGEOT Station 2.0 16V Premium GRIJS 2006 5950 2011 36450 Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Vti Exclusieve 2011 Peugeot 206 1.4 XR 2001 3450 Volvo V50 1.6 D2 Momentum Volvo S40 1.8 2008 15950 Peugoet 207 XS 2009 10950 Volvo XC90 2.5 TComfort Momentum 200427950 Suzuki Ignis 1.3 Comfort 2007 7950 Peugeot 206 1.6 XS 3450 Volkswagen Polo 1.4 Comfort 2003 1.4 2005 5950 Volvo V401.4 1.8 Europa Sports 7 pers 2000 2001 4950 Volvo XC90 D5 Xenon Navi 2008 319501.6 THP2010 21950 Peugeot 206 1.4 Quicksilver 2004 4450 PEUGEOT 308 CC Cabriolet Sport Pack WIT 2010 18950 2011 38750 Peugeot 207 1,4 Vti XS Sport 2009 11450 Volvo V40 2.0 Turbo Exclusive 1999 4450 Volkswagen Golf 1.4JBL Comfortline 1999 3950 XS 2008 7950 Volvo XC90 Navi 2008 31950 Suzuki Swift 1,3 Comfort 5 deurs 5D 2001 2009 9950 Peugeot 206 1.4Xenon XR 3450 Volvo V50D5 2.4 Geartronic 2006 15950 Peugoet 207 1.4 XSDEuropa 2009 10950 Volvo 1.8 Comfort 2008 15950 Peugoet 207 2009 10950 Peugeot 307 CCPolo Cabrio 16v 2005 9950 Volkswagen 1.42.0Comfort 2003 Peugeot 206 1.4 XS 5950 Volvo V40 1.8 Sports 2001 4950 PEUGEOT 3082005 CC Cabriolet 2009 18950 2011S40 10950 V50 2.0 Momentum 2004 109502.0 HDi-F Feline Volvo V40 1.8 Europa Sports 2001 5450 Peugeot 207 1,4 XS Sport 2009 11950 207 1,4 VtiGeartronic XS Sport 2009 11450 Peugeot Break 2.0 16v 2002 2950 Volkswagen Golf 1.4 Comfortline 5D 2008 1999 3950 Peugeot 206 1.4 XS JBL 7950 Volvo V50 2.4 2006 15950 2.0 DVti Navigatie 2008 169502.0 Hdi-F AUTOMAAT 2013 35950 PEUGEOT 308 CC Cabriolet 2013 406 13950 Volvo V50 2.4 Geartronic 2006 15950 Peugeot 207 SW 1.4 Vti16v XS 2008 11950 Renault Twingo 1.2 Comfort 2003 2950 Volvo 1.8 Comfort 2008 15950 Peugoet 207 1.4 10950 Peugeot 307 CCCabrio Cabrio 2.0 2005 9950 C70 2.4 TPEUGEOT AUT 2002 11950 Volvo V50 2.0 DXS Momentum 2004 10950 3082009 SW Station 1.6 Vti 2009 11950 2002S40 2450 Volvo 2.0 D Momentum 2004 10950 Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Vti Exclu. 2011 21950 Renault Twingo 1.2 Expression 2005 3950 Volvo V50 V40 1.8 Europa 2001 5450 Peugeot 207 1,4 XSTSports Sport 2009 11950 Peugeot 406 Break 2.0 16v 2002 2950 C70 Cabrio 2.0 Momentum 2004 15950 Volvo V50 2.0 DVti Navigatie 2008 16950 PEUGEOT 308 SW Station 1.6 THP Sport Plus Pan 2009 13950 2010 25750 Volvo V50 2.0 D Momentum 2005 11950 Peugeot 307 CC Cabrio 2.0 16v 2005 9950 Volvo V50 2.4 Geartronic 2006 15950 Peugeot 207 SW XS 2008 Renault Clio 1.2 Comfort 2003 3950 Renault Twingo 1.21.4 Comfort 2003 2950 Volvo C70 Cabrio D5Vti AUT 2007 11950 21950 Volvo C70 Cabrio 2.4 T AUT 2002 11950 Volvo V50307 1.6 D2 16v Momentum 2010 21950 Peugeot 2.0 XS Sport 308 SW 2004 7450 PEUGEOT Station 2.0 Hdi-F 150 pK 2012 18950 2007V50 7950 Volvo 2.0 D16v 2004 10950 Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Vti Exclu. 2008 2011 21950 Renault Clio 1.2 Campus Extreme 6950 Volvo C70 Cabrio 2.4 2007 25950 Renault Twingo 1.2Momentum Expression 2005 3950 Volvo V50 1.870 Kinetic 2005 Volvo XC 3,2 Summum AUT Volvo C70 Cabrio 2.0 TMomentum Momentum 2004 15950 Volvo C70 Cabrio 2.4 T AUT 11950 Peugeot 406 Break 2.0 16v 2002 3950 Volvo 2.0 D 2005 11950 Peugeot 307 CC Cabrio 2.0 16v RCZ 1.6 2005 9950 PEUGEOT THP 200 Leder GRIJS 2011 21950 37500 2007V50 5950 Renault Modus 1.4 16v Comfort 2006 6950 Volvo V70 2.4 TMomentum Momentum 2000 5950 pK Xenon 2008 Renault Clio 1.2 Comfort 2003 3950 Volvo C70 Cabrio 2.0 T persoons Momentum 2004 16950 Peugeot 5008 1.6 Vti 7 2010 23950 Volvo C70 Cabrio D5 AUT 2007 21950 Volvo V50307 1.6 D2 Momentum 2010 21950 Peugeot 2.0 16v XS Sport MEGANE 2004 7450 RENAULT Cabriolet 2.0 16v Exclusive 2006 7950 2012 6950 Volvo V70 D5 Momentum 2004 13950 Volvo C70 Cabrio AUTExtreme 2007 Renault Clio 1.2 16v D5 Campus 2008 6950 Volvo C70 Cabrio 2.4 2007 22950 25950 Volvo V50XC 1.870 Kinetic 2005 Volvo 3,2 Summum AUT Volvo C70 Cabrio 2.4 AUT 11950 Peugeot 406 Break 2.0TMomentum 16v 2002 3950 V70 D5 2008 29950 Volvo Volvo Cabrio 2.4Comfort Momentum 2007 RENAULT MODUS 1.625950 16v 2006 6950 37500 2007C70 4450 Renault Modus 1.4Momentum 2006 6950 Volvo V70 2.4 T 16v Momentum 2000 5950Tech Run 2008 Volvo V70 C70 Cabrio 2.0 Momentum 2004 16950 Peugeot 5008 1.6 Vti 7T persoons 2010 23950 Volvo 2.4 T Momentum 2000 5950 Volvo V70 D5 AUT Navi Xenon AWD 2009 31950 RENAULT SCENIC 1.6 22950 16v Comfort Airco GRIJS Met. 2004 4950 2005C70V70 4450 Volvo D5 Momentum 2004 13950 Volvo Cabrio D5 AUT 2007 Volvo V70XC D5 2004 Volvo 70Momentum D5 Momentum AUT 2003 13950 11450 RENAULT TWINGO 1.225950 16v 2005 3250 2001V70 2250 D5 Momentum 2008 29950Authentique STb Volvo Volvo C70V70 Cabrio 2.4 Momentum 2007 Volvo D5 2008 Volvo XC 70Momentum D5 Momentum 2005 29950 18950 Volvo 2.4D5 T Momentum 2000 5950 Volvo V70 D5 AUT Navi Xenon AUT AWDTWINGO 2009 31950Authentique RENAULT 1.211450 16v 2010 6450 2003V70 Volvo XC 70 2003 Volvo XC3750 70 D5Momentum Summum 2006 25950 Volvo D5 Momentum XC XC 70 D5 Summum 200613950 25950 Volvo 70 AUT Met. 2004 2003 11450 ZWART 2005V70 Volvo XC5250 70 D5 3,2Momentum Summum AUT 2008 37500 Volvo V70 D5 Momentum 2008 29950 XC 70 3,2 Summum AUT 2008 37500 Volvo 702.5 D5 TMomentum 2005 18950 Volvo XC90 Momentum 7 persTWINGO 2004 24950Night & Day WIT RENAULT 1.2 16v 2010 6450 2005 XC 5450 XC90 2.5 MomentumAUT 7 pers 200411450 27950 Volvo XC 70 D5 2003 Volvo XC 70 D5TMomentum Summum 2006 25950 Volvo XC90 D5 Xenon Navi 20081.2 Authentique 31950 RENAULT TWINGO Airco 2012 8950 2006XC90 5950 D5 Navi 2008 31950 Volvo XC 70 D5Xenon Summum 200625950

zondag nl

. ersri 26 jan vua u e r

€ 11.950,-

to-oPEnd augE

€ 11.950,-

! g r o z e z n o is o t u ! a g r o z UUw e z n o is o t u a w

€ 21.950,-

€ 21.950,-

FORD KA 1.3 Comfort Airco BLAUW Met. FORD KUGA 2.5 20v Individual Titanium Xeno HONDA JAZZ 1.4 Luxe Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Vti Exclusieve Volvo V50 1.6 D2 Momentum BMW 320D Touring Exclusieve AUT 2007 2011 Peugoet 207 1.4 XS HYUNDAI GETZ 1.1 Active Cool Met. 21950 2010 € GRIJS 21.950,2009 10950 HYUNDAI I10 1.0l Comfort Luxe Airco ROOD Peugeot 207 CC Cabrio 1.6 Vti Exclusieve Volvo V50 1.6 D2 Momentum BMW 320D Touring Exclusieve AUT 2007 2011 Peugoet 207 1.4 XS KIA PICANTO 1.0 5 deurs BLAUW 21950 2010 € 21.950,2009 10950 NISSAN MICRA 1.2 Exclusive Airco ROOD PEUGEOT 106 1.1 Accent GROEN Met. PEUGEOT 206 1.4 Quicksilver PEUGEOT 206 1.4 Exclusive Aut. GRIJS Met. PEUGEOT 206 CC 1.62005 16V Quicksilver GRIJS Met. Volvo V50 1.870 Kinetic Volvo XC 3,2 Summum AUT PEUGEOT 207 1.4 16v XS Airco 2008 37500 € 11.950,Volvo XC 70 3,2 Summum AUT 2008 37500 SEATAUT IBIZA 1.2 12v Exclusive PEUGEOT 207 1.4 VTi XS 2009XC 708950 Volvo 3,2 Summum 2008 37500 GRIJS Met. Volvo XC90 2.5 T Momentum 7 pers 2004 24950 Volvo V50XC 1.870 Kinetic 2005 deurs Volvo 3,2HDi-F5 Summum AUT Volvo 2.5 T Momentum pers 2004 27950 VOLVO 7C70 Cabrio 2.4i Summum PEUGEOT 207 1.6 GRIJS Met. 2011XC90 10950 Volvo XC90 D5 Xenon Navi 2008 31950 2008 37500 € 11.950,Volvo XC90 D5 Xenon Navi 2008 Xenon Leder GRIJS 31950 PEUGEOT 207 SW Station 1.4 VTi XS Panoramadak 2008 7950 VOLVO S60 2.4 D5 Drivers Edition BLAUW Met. PEUGEOT 207 SW Station 1.4 VTi XS Panoramadak. 2011 12950 VOLVO V70 2.4 D5 Black Edition AUT ZWART Met. PEUGEOT 208 1.2 VTi 82 Active 5 deurs 2013 13900 VOLVO XC60 2.4 D5 Summum vol opties PEUGEOT 307 CC Cabriolet 2.0 16v 2005 5950 VOLVO XC70 2.4 D5 Summum PEUGEOT 307 CC Cabriolet 2.0 HDi Exclusive 2007 12950 AUT Xenon Leder Nav PEUGEOT 307 SW Station 2.0 16v 2002 3950

€ 11.950,WWW.AUTO-REUVERS.NL

WWW.AUTO-REUVERS.NL

AUTO-REUVERS.NL

Door je goed voor te bereiden op onderhoud en reparatie kun je geld besparen en beter financieel plannen.

€ 11.950,-

AUTO-REUVERS.NL

2008 6950 2006 16950 2008 13950 2003 5950 2012 49950 2009 23950

ENSCHEDESESTRAAT 32 | 7582 AG LOSSER | T. (053) 5363519 OCCASIONS

ONDERHOUD

AIRCO SERVICE

BANDEN & VELGEN

APK

OCCASIONS

ONDERHOUD

AIRCO SERVICE

BANDEN ANDEN & VELGEN

APK

ENSCHEDESESTRAAT 32 | 7582 AG LOSSER | T. (053) 5363519

DE NIEUWE GENERATIE NISSAN QASHQAI NU IN DE SHOWROOM! v.a.

20% bijtelling

Autobedrijf Lesscher Zilverstraat 5, 7554 NK Hengelo Tel.: (074) 242 41 58

WWW.AUTOLESSCHER.NL

*Consumentenadviesprijs Nissan QASHQAI 1.2L DIG-T (85 kW/115 pk) Visia v.a. € 23.150,- (o.b.v. de meest recente prijslijst, incl. BTW en BPM, excl. recyclingbijdrage à € 45,- en kosten rijklaar maken). Vanaf leaseprijs gebaseerd op Nissan QASHQAI 1.2L DIG-T (85 kW/115 pk) Visia o.b.v. 48 maanden/15.000 km per jaar full operational lease via Nissan Business Finance, incl. verzekering excl. BTW, brandstof en vervangend vervoer. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaarduitvoering. QASHQAI-gamma: 3,8-5,8 l/100 km, resp. 26,3-17,2 km/ltr. CO2-uitstoot variërend van 99 gr/km tot 129 gr/km. Alle wijzigingen voorbehouden aan Nissan Nederland.


dinsdag 28 januari 2014

Oldenzaal Journaal

Revolutionaire vinding maakt koude vloeren warm Wie aan isolatie denkt, denkt vaak aan dikke dekens of platen die in een fabriek worden gemaakt. Ton Willemsen is de uitvinder van het Thermoskussen, een opvouwbaar isolatiemateriaal waarbij de benodigde lucht pas op de plaats van bestemming in het materiaal wordt opgesloten. Je zou kunnen zeggen dat hij de thermosfles flexibel heeft gemaakt. Het geringe volume is buitengewoon handig bij het aanbrengen in krappe kruipruimtes. Dankzij het thermosflesprincipe heeft het systeem een wonderlijk effect op de vloer temperatuur. Het maakt de vloer nog warmer dan de lucht erboven, een fenomeen dat bouwkundigen aanvankelijk voor een groot raadsel plaatste. Deze uitvinding uit 1979 is in 2013 beloont met Het Duurzaam Lintje. De onderscheiding werd opgespeld door minister Plasterk. Het Thermoskussen dankt zijn superieure isolerende werking aan het feit dat al het warmteverlies door straling wordt geëlimineerd, terwijl de dikke stilstaande luchtlaag, die in het kussen

11

Video: "Alcoholgrens van 16 naar 18 moeilijk te handhaven"

wordt opgesloten, zorgt voor een minimaal verlies door geleiding. Vloeren worden daardoor sneller opgewarmd, bereiken een hogere temperatuur en houden ’s avonds de warmte langer vast, waardoor de thermostaat eerder naar beneden kan.

Scan de QR-code om de video te bekijken op YouTube.

Ladies’ Circle Oldenzaal

organiseert een filmmiddag voor een goed doel!

De unieke Thermoskussens worden gecombineerd met een stevige folie op de bodem van de kruipruimte, waardoor de kruipruimte opdroogt. Het droge klimaat in de kruipruimte is gunstig voor de houten balken en de leidingen en ophangbeugels en maakt een einde aan muffe, bedompte lucht. Ga naar www.tonzon.nl/vloerisolatie/ voor meer informatie. TONZON BV, Enschede Tel. 0900 - 28 66 966 ( 0,10 p/min).

Noabermarkt wordt Carnavalsmarkt in Denekamp DENEKAMP – Op het Nicolaasplein in Denekamp wordt op zondag 9 februari een markt met carnavalskleding en –attributen gehouden. Telkens als er een Noabermarkt wordt gehouden, probeer t de organisatie er iets extra speciaals van te maken. Op zondag 9 februari wordt dat gedaan met een carnavalsmarkt. Iedereen mag deelnemen aan de markt. Veel animo

Natuurlijk is er al gepeild of er animo is voor een carnavalsmarkt. “En die is er zeker,” aldus Richard Blokhuis namens de Noabermarkt. “Want hoewel in Twente veel carnaval wordt gevierd, zijn er weinig markten met carnavalskleding te vinden in onze regio. Ga je zuidelijker het land in, dan zijn daar heel leuke en drukbezochte markten waar iedereen hun carnavalskleding kan aanbieden. Dat leek ons nou een leuk idee voor Denekamp en een mooie aanvulling op de maandelijkse Noabermarkt.” Iedereen mag een kraam huren op de carnavalsmarkt. Dat geldt dus voor bedrijven, maar zeker ook voor carnavalsverenigingen, optochtgroepen en par ticulie-

ren. “Zo willen we iedereen de gelegenheid bieden om hun carnavalskleding en –attributen te verkopen op een markt die we natuurlijk carnavalesk aankleden. Het is er het perfecte moment voor : midden in de carnavalsperiode. Natuurlijk mag iedereen deelnemen. We beperken ons niet tot Denekamp alleen. Aanbieders uit de hele regio zijn welkom. Daar zijn we noabers voor.” Kosten

Een kraam huren kost 15 euro. Wie met een eigen kraam komt, mag gratis deelnemen. Voor kinderen wordt een speciaal gedeelte ingericht op de markt. Voor hen is deelnemen gratis. De markt duur t van 12.00 tot 16.00 uur en wordt gehouden op het Nicolaasplein in Denekamp.

managementinformatie

Meedoen aan de carnavalsmarkt? Neem dan contact op met Richard Blokhuis via e-mail noaberbeleving@outlook.com (met in het onderwerpveld ‘carnavalsmarkt’) of telefoon 06 44642176.

Deurningerstraat 5 - Oldenzaal - www.Toddlerexclusief.nl www.facebook.com/ToddlerExclusief

WANNEER: Zondag 16 februari 2014 | AANVANG: 13.30 uur | WAAR: Stadstheater De Bond Oldenzaal ENTREE: € 8,- per persoon (voor kinderen inclusief ranja en iets lekkers) | KAARTEN: Uitsluitend verkrijgbaar via leden Ladies Circle Oldenzaal Of stuur een email aan lc33@ladiescircle.nl GOEDE DOEL: Stichting Weekendschool “Toppers op Zondag” www.toppersopzondag.nl | FILM: De Croods, NL gesproken

Telefoon ABC C

Autobedrijven

T

Catering

Autobedrijf Hein Franke

Bel vrijblijvend naar 06-41520478 Marcel Bussmann

ENscHEDEsEstRAAt 32 lOssER | t. (053) 5363519

ONDERHOUD

wiNtERbANDEN

wiNtERbANDEN EN OPslAg APK

bANDENHOtEl

scHADEHERstEl

(

Tuinen

ZZp’er - 55 Plus heeft nog tijd over voor onderhoud van uw tuin en kleine klussen!

Eekboerstraat 22 Oldenzaal 0541 - 52 32 93 www.heinfranke.nl/

OccAsiONs

Lyceumstraat 75, 7572 CN Oldenzaal • Telefoon: 0541 - 51 00 47 info@offsetdrukoldenzaal.nl

Aanmelden

( A

Een oergrappig avontuur film van DreamWorks De Croods is een animatie scar) en vertelt het Animation (Shrek, Madaga rie. ste familie uit de prehisto verhaal over de allereer r wanneer deze verwoest Ze wonen in een grot , maa reis ers dan op ontdekkings wordt kunnen ze niet and spectaculair gaan. Reizend door een ds kennis met een landschap, maken de Croo avontuur en vol eld, wer we nieu hele .decroods.nl fantastische wezens. www

Te Koop uit verhuur smokings in alle maten. Zo goed als nieuw. Compleet met smokinghemd, overhemd, vlinderdas en manchetknopen Prijs € 79,00 Alleeweg 60 7573 EJ Oldenzaal (0541) 515094

Wilt u hier goedkoop adverteren? Mail naar: info@twentejournaal.nl of bel onze advertentie-adviseur Edy Hammink via 06 - 519 404 50


TONZON Vloerisolatie, een klasse apart!

Een warme vloer, een droge kruipruimte.

www.tonzon.nl

www.tonzon.nl/de-vloerisolatie De dubbele aanpak met Bodemfolie en Thermoskussens

www.tonzon.nl/effect-bodemfolie TONZON Bodemfolie tovert vochtige kruipruimtes om in kurkdroge

www.tonzon.nl/warme-vloer

TONZON Thermoskussens maken de vloer warmer dan de lucht erboven

www.tonzon.nl/radiatorfolie TONZON Radiatorfolie doet onzichtbaar zijn werk

TONZON heeft voor kruipruimtes een isolatieconcept ontwikkeld dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Een schone en mens- en milieuvriendelijke methode. De vloer wordt nog warmer dan de lucht boven de vloer en de kruipruimte wordt kurkdroog. Het resultaat De dubbele aanpak zorgt ervoor dat de warmte niet meer wordt uitgestraald door de vloer en er geen vocht meer uit de grond de woning binnenkomt. Het milieuvriendelijke systeem maakt radicaal een einde aan de koude vloer en muffe lucht. Comfort van een warme vloer Op onze website vindt u talloze recensies en klantenreacties uit 33 jaar praktijkervaring. Ook mensen met vloerverwarming melden een warmere vloer na het aanbrengen van TONZON en merken dat de vloerverwarming nu veel beter te regelen is.

Besparing op stookkosten De woning koelt minder snel af door de goed geïsoleerde vloer. Er hoeft minder gestookt te worden omdat de woning sneller opgewarmd is. Het stookseizoen wordt zelfs verkort. Gebruikers melden een gemiddelde besparing van 15 tot 20% op de stookkosten per jaar. Bij woningen met vloerverwarming loopt de besparing op tot wel 40%. Meer weten? Kijk op www.tonzon.nl. Bellen kan ook via 0900 - 28 66 966 (€ 0,10 p/min) of info@tonzon.nl

Tevreden klanten vertellen “Bij mijn vloer met vloerverwarming bespaar ik 34% op mijn stookkosten per jaar.” “Eindelijk verlost van die koude vloer.” “We hebben geen last meer van zilvervisjes nu het veel minder vochtig is in huis.” “Het klimaat in de kamer is merkbaar aangenamer en ook de koude voeten zijn weg!” Zie ook de recensies en vele spontane klantreacties op www.tonzon.nl o.a. uit Den Ham, Eindhoven, Castricum, Bruchum, Meppel, Velsen, Zaandam, Gouda etc.

TONZON BV • Postbus 1375 • 7500 BJ Enschede • T: 0900 - 28 66 966 (€ 0,10 p/min) • E: info@tonzon.nl • www.tonzon.nl

OJ 28-01-2014  
OJ 28-01-2014  
Advertisement