Page 1

Γεια, τοόνομά μου είναι Μάρσιν αγρότης, τεχνολόγος. Γεννήθηκα στην Πολωνία, τώρα (είμαι) στιςΗ.Π.Α. Ξεκίνησα μιαομάδαπουλέγεται Οικολογία Ανοιχτού ΚώδικαΈχουμε . ταυτοποιήσει τις 50 πιο σημαντικέςμηχανέςπου πιστεύουμε ότι χρειάζεται η σύγχρονη ζωή για να υπάρξει πράγματαόπωςτρακτέρ, φούρνοι ψωμιού, κατασκευαστέςκυκλωμάτων. Μετάξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε έναν ανοιχτόκώδικα, DIY, κάντο μόνοςσου εκδοχή που ο καθέναςθαμπορεί να κατασκευάσει και να συντηρήσει σεένα κλάσμα του κόστους. Το ονομάσαμε Κατασκευαστικό Σεττου Παγκόσμιου Χωριού.

Έτσι αφήστεμε να σαςπω μια ιστορία. Τελείωσατηδεκαετία των 20 ετών μου με ένα διδακτορικό στην ενέργεια τήξης, και ανακάλυψα ότι ήμουν άχρηστος. Δεν είχα κανένα πρακτικό προσόν. Οκόσμοςμου παρουσίαζε επιλογές, και τιςέκανα. Νομίζωότι μπορείτενα τοπείτε ο τρόποςζωήςτου καταναλωτή. Έτσι ξεκίνησαμια φάρμαστοΜιζούρι και έμαθα για ταοικονομικά των καλλιεργειών. Αγόρασαένα τρακτέρμετάχάλασε. Πλήρωσαγια να το επισκευάσωμετάξαναχάλασε. Αρκετάσύντομα φαλίρισακαι εγώ.

Συνειδητοποίησαότι ταπραγματικά κατάλληλα, χαμηλού κόστουςεργαλεία που χρειαζόμουν για να ξεκινήσωμια βιώσιμη φάρμα και κατοικία δεν υπήρχαν ακόμα. Χρειαζόμουν εργαλεία που ήταν αξιόπιστα, υποδειγματικά υψηλήςαποδοτικότηταςκαι βελτιωμένα, χαμηλού κόστους, κατασκευασμένα από τοπικά και ανακυκλώσιμα υλικά που θαδιαρκούν μια ολόκληρη ζωή, όχι σχεδιασμένα για να αχρηστευτούν. Κατάλαβαότι θα έπρεπε να τακατασκευάσωο ίδιος. Έτσι έκανα ακριβώςαυτό. Και ταδοκίμασα. Και κατάλαβαότι η βιομηχανική παραγωγή μπορεί να επιτευχθεί σεμικρή κλίμακα.

Έπειταδημοσιοποίησατατρισδιάστατασχέδια, ταπροσχέδια, ταβίντεο με τιςοδηγίεςκαι τουςπροϋπολογισμούςσεένα δίκτυο ηλεκτρονικήςσυνεργασίας (wiki). Τότεσυντελεστές από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν να εμφανίζονται, δημιουργώνταςπρωτότυπα νέων μηχανημάτων κατάτηδιάρκεια ειδικών επισκέψεων στοέργο. Μέχρι στιγμής, έχουμε δημιουργήσει οχτώπρωτότυπα από τα 50 μηχανήματα. Και τώρατοέργοξεκίνησε να μεγαλώνει από μόνο του.

Ξέρουμε ότι ο ανοιχτόςκώδικαςέχει επιτύχει με εργαλεία όπωςτηδιαχείριση τηςγνώσης και τηςδημιουργικότηταςΚαι τοίδιο ξεκίνησενα συμβαίνει επίσηςμε μηχανήματα. Έχουμε εστιάσει σταμηχανήματαεπειδή είναι ταμηχανήματαπου μπορούν να αλλάξουν τιςζωές των ανθρώπων με τόσουςαπτούςυλικούςτρόπους. Αν μπορέσουμε να μειώσουμε ταεμπόδια στην καλλιέργεια, κατασκευή, επεξεργασία, τότεμπορούμε να απελευθερώσουμε εκπληκτικά ποσά ανθρωπίνου δυναμικού.

Και όχι μόνο στον υπό ανάπτυξη κόσμο. Τα εργαλεία μαςκατασκευάζονται για τον αμερικανό αγρότη, χτίστη, επιχειρηματία, κατασκευαστή, Έχουμε δει πολύ ενθουσιασμό από αυτούςτουςανθρώπους, που τώραμπορούν να ξεκινήσουν μια κατασκευαστική εταιρεία,


επεξεργασία ανταλλακτικών, βιολογική καλλιέργεια υποστηριζόμενη από την κοινότητα (CSA) ή απλάπουλώντας ενέργεια πίσωστοδίκτυοΟστόχος . μαςείναιμιααποθήκη δημοσιευμένων σχεδίων τόσοκαθαρή, τόσοπλήρης, που ένα απλό γραμμένο DVD είναι ουσιαστικά ένα εγχειρίδιο εκκίνησηςπολιτισμού.

Έχω φυτέψει μια εκατοντάδαδέντραμέσασεμία ημέρα. Έχω παράγει 5,000 τούβλα μέσασε μία ημέρααπό τηλάσπη κάτωαπό ταπόδια μου και κατασκεύασαένα τρακτέρσεέξι μέρες. Από όσαέχωδει αυτόείναι μόνο η αρχή

Αν αυτή η ιδέα είναι πραγματικά υγιής, τότεοι επιπλοκέςείναι σημαντικές. Μία μεγαλύτερη κατανομή των μέσων παραγωγής, περιβαλλοντικά υγιείς αλυσίδεςτροφοδοσίας, και μία ΚάντοΜόνο Σου (DIY) κατασκευαστική κουλτούραπου πλέον έχει νόημα μπορεί να ελπίζει πωςθαυπερκεράσει την τεχνητή έλλειψη. Ανακαλύπτουμε ταόρια αυτού που όλοι μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερομε ανοιχτή τεχνολογία μηχανημάτων.

Ευχαριστώ

(Χειροκρότημα )

Οικολογία Ανοιχτού Κώδικα (ii)  

Οικολογία Ανοιχτού Κώδικα

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you