Page 1

BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

02 / 2019

MIDTPUNKT I RISSKOV Bellevuehallerne er det naturlige mødested i Risskov. Vi fløj en tur hen over området – der forandrer sig i disse år. Se Bellevue fra oven på side 26.

VEJLBY-RISSKOV IDRÆTSKLUB LBY RISSKOV VEJ

ID

TSKL

U

B

– Læs mere om efterårets mange tilbud og aktiviteter i din lokale idrætsforening.

IDRÆTSB ØRNEHAVE ÅBNER – Klar til åbning 1. november s. 06

NY CAFE-LEDER SØGES

– Se stillingsopslaget på s. 38


SUVERÄN PIZZA Nu kan du få lækre hjemmelavede pizzaer i Café Suverän. Nyd dem i caféen eller bestil, hent og spis derhjemme.

Vælg din pizza til 79,1. JAMÓN Serranoskinke, pesto, rødløg, oliven, basilikum 2. CARNE Krydret hakket oksekød, pepperoni, peberfrugt, løg, cherrytomater

5. PESCADO Uden tomatsauce. På bund af dildpesto og babyspinat, laks, rødløg 6. VERDURAS Søde kartoffelskiver, petit kartoffelskiver, grillet artiskok, timian, løg, fetaost

3. POLLO Stegt kyllingebrystfilet, bacon, fetaost, rødløg, frisk rucolasalat, parmesanflager 4. MUY FUERTO Krydret hakket oksekød, pepperoni, chili, jalapeños, løg, cherrytomater

7. SÆSONENS PIZZA Spørg! VÆLG HEREFTER GRATIS EKSTRA FYLD OG FRISK AFPYNTNING!

BØRNEPIZZA TIL 49,SOLO Kun tomatsauce og mozzarellaost

DOBLE Skinkestrimler og mozzarellaost

TRIPLE Pepperoni, pølser og mozzarellaost

HUS Fås o K: gså DEEP som PAN pizza

PIZZA-TIDER: Hverdage kl. 17.00-21.00, lørdag-søndag kl. 17.00-19.00 TELEFON: 86 17 68 21 SE MERE PÅ www.suveran.dk


INDHOLD

Risskov-festen

16

Bellevue - fra oven

34

Fodbold – oprykning til Danmarksserien

Håndboldnyt

14

26 10

Gymnastiksæsonen nærmer sig

06 Børnehaven Bellevue – åbner 1. november

20

Badmintonsæsonen går i gang.

40 Bridge for alle

BELLEVUE udgives af Vejlby-Risskov Idrætsklub og Bellevuehallerne i fællesskab. Husstandsomdeles uge 34/35 2019 i 7500 eksemplarer i postdistriktet 8240 Risskov. Redaktionel tilrettelæggelse: tuen | Ansv. redaktør: Andres Møller Portræt, Åse Andersen, Tinna Canham: Tina Sørensen, ts-art.dk | Arkivfotos, Håndbold og fodbold: Foto Trine, vildmedfoto.dk | Næste udgave: Feb/mar 2020 |Annoncesalg: Kontakt Bellevuehallen, tlf 86 17 86 89

2019


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

FORSAMLINGSHUSET 2.0 Efter en lang sommer, hvor hverdagen har været afløst af ferie, udeliv, tidsfordriv og måske en enkelt løbetur (?), er vi nu igen klar med en buket af gode fritidstilbud, designet til netop hverdagen. I og omkring dit lokale idrætsanlæg byder VRI endnu engang på aktiviteter for børn, unge og ældre. Lad dig inspirere her i magasinet og kig forbi anlægget, hvor der endnu er plads til flere.

S. 04

Vi har ganske vist berørt det før i vores magasin, og den lokale presse følger også op: Udbygningen af idrætsfaciliteter i Aarhus generelt og lokalt her i Risskov følger ikke med den befolkningsvækst, vi oplever. Vi har samlet lidt statistisk, som vi præsenterer sammen med to unikke luftfotos, her i magasinet, og det er tankevækkende, at Aarhus Kommunes egne prognoser for befolkningstallet i Risskov viser, at der i bydelens tre skoledistrikter (Risskov, Strandskolen og Ellevang) vil komme knap 5000 flere indbyggere i løbet af blot 10 år. Tilsyneladende uden at der er tænkt på en udvidelse af de forskellige

idrætsfaciliteter i området. Det virker ikke specielt gennemtænkt. Heldigvis er der gode kræfter, som har sat gang i forarbejdet – så anlægget Bellevuehallerne – fortsat kan være et centralt og naturligt mødested for alle i Risskov. Både som centrum for idrætten, men også for en lang række andre aktiviteter. Visionerne blev præsenteret i den seneste udgave af magasinet her, og siden er der nedsat en arbejdsgruppe, som er i gang med at afdække, hvordan Fremtidens Bellevue kan udvikle sig. Vi hilser alle god ideer og tanker velkommen – så vi sammen i Risskov kan skabe fremtidens forsamlingshus. Indtil da kan vi glæde os over den vilje til umiddelbare forbedringer og udvikling, der hersker omkring Bellevue. Alene i 2019 vil der således åbne en nye idrætsbørnehave, nye styrketræningsfaciliteter og nye selskabslokaler i Bellevuehallerne. Alt sammen noget, du kan læse mere om her i magasinet. Velkommen til.

Tilmelding og information Uanset, hvilken aktivitet eller idrætsgren du søger information om eller ønsker at tilmelde dig, så benyt hjemmesiderne: vri.dk (idrætsgrene) og bellevuehallerne.dk (selskaber og leje af faciliteter)

NUMMER 02


Smukt nybyg på bedste beliggenhed i Risskov Byggeriet er allerede godt i gang – forventet indflytning sommer 2020

Til salg - allerede mere end 50% solgte

Risskov: Nybyggede 2-plans boliger • Parkhusene Syd Grib muligheden og kom til at bo i et helt unikt område i attraktive Risskov. Fra dele af området kan nydes en enestående havudsigt, livet i parken og fællesskabet med naboerne. I Bindesbøll er der en stilhed, natur og frisk luft som bliver anset som en luksus. Riisskoven er nærmeste nabo og her er altid en invitation til en løbetur, til hundelufteri eller til at nyde skovens stille ro.

EGÅ • RISSKOV Ansv. indehaver Annette Rønne Ejendomsmægler & valuar, MDE Center Øst, Egå Havvej 2E, 8250 Egå egaa@home.dk facebook.com/homeegaarisskov Tlf. 86 22 22 22 Ejendomsmæglerkæde for Danske Bank koncernen

Samtidig er du tæt på Aarhus’ kulturelle udbud. Lokalt er der rig mulighed for inkøb af enhver slags, og den populære Risskov Skole er en særdeles populær ramme for læring. Boliger udbydes fra 122 - 159 kvm. Noget for dig og din familie? Kontakt home Egå-Risskov på tlf. 8622 2222.

Torben Rask Salgschef


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

BØRNEHAVEN BELLEVUE ÅBNER 1. NOVEMBER

S. 06

Der har været overvældende interesse for Børnehaven Bellevue, så der er oprettet venteliste, og de første børn indvier lokalerne den 1. november.

80 forældre mødte op til informationsmødet den 25. april, og allerede dagen efter kunne man tilmelde børn til den nye børnehave. Og det tør godt siges, at det gik over alt forventning. ”Vi måtte lukke ned for tilmelding allerede efter få timer” fortæller Søren Schjødt, administrativ leder i Bellevuehallerne og ny formand for Børnehaven Bellevue. ”Vi starter med lidt over 20 børn og har lavet aftale om yderligere indmelding af børn i løbet af første halvår 2020, så alle får en god opstart i de nye rammer. Der er oprettet venteliste, så vi har ramt noget rigtigt, for interessen er enorm stor”, siger han. Forældrebestyrelsen blev valgt blandt de optagne børn på generalforsamlingen i maj. Rigtig mange ønsker at bidrage, så der var kampvalg om de fire pladser, og de skulle i arbejdstøjet med det samme.

Mange møder er siden afholdt, og tidplanen har været stram for ansættelse af den kommende daglige leder af børnehaven, fortæller Søren Schjødt: ”Vi fik mange ansøgninger men blev enige med vores 1. prioritet af de mange ansøgere”. Det er lykkedes at få ansat Åse Andersen, 62 år, der er en kapacitet inden for idrætsbørnehaver. Åse har startet og drevet idrætsbørnehaver og er certificeret i Idræt og bevægelse samt har diplom i ledelse. Åse havde første arbejdsdag 1. august og er netop nu i gang med ansættelse af pædagoger sammen med bestyrelsen. Pædagogerne skal begynde 1. oktober, så hele medarbejderstaben kan forberede sig til modtagelse af børn og forældre den 1. november. Målet er, at Børnehaven Bellevue skal certificeres som Idræts- og bevægelsesbørnehave under DIF/ VIA.

NUMMER 02


NY BØRNEHAVE

”Leg, idræt og bevægelse inde- som ude bliver hjørnestenene i den nye private børnehave i Bellevue”.

Udover Idræt, bevægelse og udeliv, er hensigten og fokus at stimulere børnene til stor skoleparathed inden for alle aspekter. Bevægelse og motorik har stor betydning for indlæring og sport, og idræt kan samtidig være med til at præge og udvikle sociale færdigheder.

Er du interesseret i at høre mere, kan du finde yderligere oplysninger på den nye hjemmeside: www.bornehavenbellevue.dk

Dertil kommer, at børnehaven tilbyder fuld forplejning, så ingen skal bekymre sig om madpakker.

2019

S. 07

”De udendørs rammer er nok blandt de bedste i Aarhus, med kort afstand til både strand, skov og boldbaner. Inden for har vi hallerne, hvor vi kan udnytte de ledige formiddagstimer til børnene. Kort og godt et eldorado for de små”, siger Søren Schjødt.

Håndværkerne er netop i gang med tilretningen af lokalerne. Der er også en del praktisk arbejde, og det er planen, at det nye personale skal i gang med opstart af den kommende certificering under VIA. ”Derfor er det en kæmpe fordel, at Åse har erfaring med opstart af en idrætsbørnehave og kender konceptet ud og ind. Åse er vores garant for, at visionen om at blive én af Aarhus´ bedste børnehaver bliver indfriet” siger Søren Schjødt.


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

PÆDAGOGISK FYRTÅRN Det er en kompetent og erfaren leder, der er ansat til Børnehaven Bellevue. Den nystiftede bestyrelse fra generalforsamlingen i maj, har nemlig ansat Åse Andersen, 62 år, som daglig leder af Børnehaven Bellevue.

Åse Andersen, som netop er tiltrådt som leder af Børnehaven Bellevue, skal i løbet af tre måneder skabe rammerne for den nye idrætsbørnehave. Men det er ikke uden bagage, at hun går ind til opgaven.

S. 08

Hun kommer fra en stilling som leder af en idrætsbørnehave i Favrskov Kommune – den anden institution Åse har konverteret til Idrætsbørnehave. Fagligt har Åse, udover en pædagoguddannelse, også en Diplom Uddannelse i Ledelse og er certificeret i Idræt, leg og bevægelse fra VIA. Det var muligheden for at skabe en ny idrætsbørnehave i nogle unikke rammer, der fik Åse til at søge stillingen som leder: – Det var især tanken om, at der skulle oprettes en helt ny idrætsbørnehave og den tætte tilknytning til idrætsanlægget, der fangede min interesse. Jeg har prøvet kræfter som daglig leder i det offentlige system i 32 år. Og jeg skal da være ærlig at indrømme, at jeg i perioder, har leget med tanken om at oprette en privat børnehave. – Derfor var det også en stor glæde og med ydmyghed, at jeg modtog bestyrelsens tilbudd om at være daglig leder. Jeg ser udfordringerne som en mulighed for igen at være med til at skabe et unikt sted for børn og forældre, fortæller hun. Idrætsbørnehaver har i mange år været omdrejningspunktet for Åse, og det er da også nogle høje pædagogiske ambitioner, hun har for den kommende børnehave: – Jeg er fagligt overbevist om, at pædagogisk idræt er middel og metode, der skaber trivsel, læring, udvikling og dannelse for det enkelte barn, fortællerhun.

certificering gennem DIF og VIA University College. Et forløb, som Åse er hjemmevandt i: – I en certificeret idrætsbørnehave kommer pædagogikken før idrætten. Barnet har en medfødt bevægelsesglæde, og det er vigtigt, at barnet bevarer glæden ved bevægelse og fysisk aktivitet hele livet. Barnet lærer gennem kroppen, og derfor skal kroppen sættes i centrum. Derudover er personalets bevidsthed om, at de er kropslige rollemodeller, og går forrest ved igangsætte aktiviteter, en væsentlig del af vores fælles værdigrundlag.

Når hverdagen rammer 1. november I øjeblikket har Åse travlt med at ansætte de pædagoger, der skal byde den første gruppe børn velkommen 1. november. Derefter skal personalet i gang med at forberede hverdagen for de nye børn: – I praksis bliver hverdagen tilrettelagt i mindre grupper på 6-8 børn med en fast tilknyttet voksen. På den måde sikrer vi tryghed og trivsel, som er grundlæggende for børnenes individuelle udvikling. Grupperne sammensættes efter udviklingstrin og relationer. – Det er også min ambition, at vi skal udfordre vanetænkning og inspirere medarbejdere og forældre. Vi skal naturligvis også bruge naturen omkring os, og under ordnede forhold skal børnene i havet, svømmehallen, skoven og selvfølgelig i idrætsanlægget, så de udfordres både fysisk og mentalt. Det giver en robusthed senere i livet, når selv små børn bliver bevidst om egne grænser, siger hun. – Derudover må formålet også være, at idrætsbørnehaven indgår i et samarbejde med idrætsforeningen. Så børnene kan bibeholde og udvikle bevægelsesglæden og få idrætskulturen ind som en integreret del af livet”, siger Åse Andersen.

For at kunne kalde sig en idrætsbørnehave, er det en forudsætning, at personalet har gennemgået en

NUMMER 02


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

NYT TILBUD: FLOW YOGA

S. 10

Gymnastikafdelingen VRI tilbyder nyt yogahold, FlowYOGA og ny instruktør, Lotte Lina Nielsen.

Flow yoga er en dynamisk yogaform, hvor yogastillinger kædes sammen i et roligt, meditativt flow. Bevægelserne kædes sammen med åndedrættet, som er en central del af yogaen. Timen består typisk af en del solhilsner og mange stående stillinger, som giver styrke, øget kropsbevidsthed og sved på panden. Der vil også være en del dybe stræk for at øge fleksibiliteten, og så rundes timen altid af med en afspænding, der giver balance og ro i sindet. Alle er velkomne! der er ingen begrænsninger for deltagerne – det vigtigste er, at man lytter til sin krop. Din krop – din yoga.

Lotte begyndte at praktisere Ashtanga yoga i 2008. Yoga-praksissen har siden været en essentiel del af hendes træning. Lotte har deltaget i flere yogaworkshops og -kurser i både ind- og udland – herunder Grækenland og Italien. Hun har derudover flere års erfaring som instruktør og assistent, idet hun har undervist i yoga i bl.a. Viborg og på forskellige yogaworkshops. Lotte er p.t. også yogainstruktør i Aarhus C. Til daglig er Lotte kandidatstuderende i Idræt på Aarhus Universitet med speciale i det idrætsbiologiske.

NUMMER 02


GYMNASTIK

TINA MOULSKOV ER KLAR TIL NY SÆSON Instruktør Tina Moulskov har mange års erfaring med undervisning, tidligere som instruktør for herrehold og seniorer, og de seneste 8 år kendt som instruktør for “Fitness for hele kroppen” og naturligvis også som administrativ medarbejder på kontoret. Og som noget nyt var Tina kvik og trådte til som ny instruktør for sommer-️seniorgymnastik, da instruktør Gunnar Nielsen ønskede at reducere lidt i opgaverne.

som har valgt at trappe lidt ned, bliver Tina fast instruktør på Gymnastikholdet torsdag formiddag. Som hovedregel underviser Gunnar i lige uger og Tina i ulige uger. Tina lover, at de store muskelgrupper vil blive bevæget, der vil være styrke- og balancetræning og mulighed for sved på panden. Undervisningen vil være varieret, og Tina varierer gerne øvelsernes sværhedsgrad, så der bliver taget hensyn til eventuelle skavanker.

Med stor glæde kan vi fortælle, at Tina fortsætter tilknytningen til Gymnastik 60+ i den nye sæson 2019-20. Sammen med instruktør Gunnar Nielsen,

En herlig flex-instruktørordning, som vi i Gymnastik VRI er stolte over, og som Tina og Gunnar ser frem til at levendegøre.

S. 11

På billedet ses instruktør Tina Moulskov yderst til venstre, her sammen med et meget lille udpluk af de “varme” sommergymnaster.

2019


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

MENS VI VENTER PÅ DEN NYE SÆSON… I sommerpausen er der for os i bestyrelsen tid til at reflektere over den sæson der lige er afsluttet og den nye der starter om lidt.

S. 12

Forrige sæson satte vi fokus på hvordan vi kunne/ ville gøre gymnastikafdelingen bedre, for både deltagere og undervisere. Et punkt vi også fremadrettet vil have fokus på. Vi vil gerne skabe et nært tilhørsforhold til VRI gymnastik hos både deltagere og undervisere. Vi håber at flere i gymnastikafdelingen vil deltage med engagement i aktuelle aktiviteter. Og skulle man have lyst er der altid en plads i bestyrelsen, det er ikke meget tidskrævende og det er en oplagt mulighed, for at få indflydelse på aktiviteterne i afdelingen. Vi har ideer til mange arrangementer og nye hold, men vi mangler nogle flere hænder til at deltage i planlægning og afvikling. Et velkendt problem hos flere andre idrætsforeninger, men vi tager udfordringen op og vil fortsat arbejde på at skabe opmærksomhed om vores afdeling og dens aktiviteter. Børnegymnastikken var slemt udfordret i sidste sæson, der var flere undervisere, der måtte springe fra i sidste øjeblik, hvilket medførte nedlæggelse af hold m.v. Det er vi meget kede af, der var mange børn og forældre, der blev skuffet. Vi har prøvet mange forskellige kanaler til rekruttering, uden den store succes. Vi håber på bedre suc-

ces i fremtiden, så der også i fremtiden kan tilbydes gymnastikhold til de helt små og lidt større børn i området. Den årlige afslutning blev holdt på Strandskolen, sammen med en masse modelfly og modelfly entusiaster. Pladsen var trang, men humøret var højt. Næste sæsonafslutning tænker vi bliver i hallen, som vi plejer. Den nye sæson byder på nye hold og nye undervisere, som beskrevet andet steds i dette blad. Nyheder som vi håber I vil tage godt imod. Som altid vil vi gerne have input fra vores brugere og alle der har interesse i afdelingen. Vi håber også, at vores tilbud vil passe til de mange nye beboere i området Fortsat god sommer Camilla Bellinger, (VRI, gymnastikafdeling)

PROGRAM & TILMELDING PÅ

VRI.DK

NUMMER 02


GYMNASTIK

GYMNASTIK 2019/20 VOKSEN DAG OG VOKSEN AFTEN Hold

Instruktør

Sted

Ugedag Tid 

Bellevuehallen, A

Mandag

09.00–10.00

VOKSEN DAG SENIORGYMNASTIK, m/k Gunnar Nielsen  GYMNASTIK, m/k efterfulgt af Tibitaner/yogalign. øvelser. Boldmassage eller Volley, skumtennis eller badminton

Gunnar Nielsen: gymnastik og tibitaner. Anny Bang: boldmassage Jes Houmøller: volley

Bellevuehallen, A, B, C

Mandag

10.00–12.00

ZUMBA GOLD, m/k

Bente Nedergaard

Bellevuehallen, C

Mandag

12.15– 13.15

MediYOGA, m/k

Regitze Rising

Bellevuehallen, C

Tirsdag

09.00–10.30

Bellevuehallen,

Onsdag

10.00–12.00

Motions BADMINTON, m/k PILATES og ”stram op”, m/k 

Anne-Marie Thorup

Bellevuehallen, C

Onsdag

09.00–10.30

SMART, m/k

Annelise Birch Larsen

Bellevuehallen, C

Onsdag

10.45–11.45

NATURTRÆNING, m/k

Annelise Birch Larsen

i Risskov skov

Onsdag

12.30–13.30

GYMNASTIK, m/k efterfulgt af Tibitaner/yogalign. øvelser og Boldmassage eller Volley, skumtennis eller badminton

Gunnar Nielsen i lige uger, Tina Moulskov i ulige uger: gymnastik og tibitaner. Jes Houmøller: volley. Anny Bang: boldmassage

Bellevuehallen, A, B, C

Torsdag 10.00–12.00 

Qi-GONG, m/k

Per Håndsbæk Elling

Bellevuehallen, C

Torsdag 09.00–10.30 

Qi-GONG, m/k

Per Håndsbæk Elling

Bellevuehallen, C

Torsdag 12.30– 14.00 

ZUMBA Fitness, m/k

Lucy Akkilo Moli

Strandskolen, Drenge gymnastiksal

Mandag

16.45 –17.45

Mave-Ryghold, m/k

Olivia Stephansen

Bellevuehallen, C

Mandag

17.00–18.00

Mave-Ryghold, m/k

Olivia Stephansen

Bellevuehallen, C

Mandag

18.00–19.00

Efterfødselshold

Olivia Stephansen

Bellevuehallen, C

Mandag

19.00–20.00

PULS og STYRKE, m/k

Lone Weiglin

Bellevuehallen, C

Tirsdag

17.30–18.40

FlowYOGA, m/k

Lotte Nielsen

Bellevuehallen, C

Tirsdag

18.50–20.00

+50 Gymn. og volley, m/k

Mette Sturup

Strandskolen, Pige gymnastiksal

Tirsdag

19.35–21.35

STÆRK KROP, m/k

Bente Binderup

Bellevuehallen, C

Onsdag

17.30–18.40

PILATES og ”stram op”, m/k

Anne-Marie Thorup

Bellevuehallen, C

Onsdag

18.45–20.00

FITNESS for hele kroppen, m/k

Tina Moulskov

Bellevuehallen, C

Torsdag 17.30–18.40

VOKSEN AFTEN


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

ET UNIKT FÆLLESSKAB

’VRI Dreamers’ er navnet på det nye tilbud til udviklingshæmmede børn, som håndboldafdelingen netop har søsat. Efter nogle skønne og gode prøvetræninger i maj-juni er VRI Dreamers nu for alvor klar til at springe ud med træning hver lørdag hele vinterhalvåret.

S. 14

VRI Dreamers bliver en del af fællesskabet Lykkeliga, som på blot få år har spredt sig ud over hele landet. De lokale Lykkeligahold er en del af de etablerede håndboldklubber, men mødes så også til stævner, hvor det kun er Lykkeliga-hold der deltager. Ide-kvinden bag Lykkeliga er den tidligere landsholdspiller Rikke Nielsen, som i 2009 blev mor til datteren Magda, der har downs syndrom. I august 2016 etablerede Rikke Aalborgs første håndboldhold for handicappede børn, som ikke passede ind i de eksisterende tilbud. 7-årige Magda skulle bare spille håndbold! Rikke anede ikke, hvordan træningen skulle foregå, og hun vidste ikke om hun og Magda ville blive alene i håndboldhallen. Det blev de ikke! Ved første træning dukkede 20 børn op, og siden er endnu flere kommet til.

VRI-Dreamers er håndbold for børn med udviklingshandicap fra 5 år og op. Ansvarlig for træningen er Emma Nikander, som ikke alene er en meget vellidt børnetræner i VRI og selv er vokset op i VRI, men som også læser til socialpædagog og er handicaphjælper ved siden af studiet. Alle, der har mødt Emma, ved at hun er den bedste af alle til at give de unge dreamers nogle fantastiske håndboldoplevelser. Hvis du er nysgerrig på, om VRI Dreamers er noget for dit barn – eller du kender en, som kunne være interesseret – så er det bare at møde op i Bellevuehallerne om lørdagen, hvor Dreamers træner fra kl. 9.00-10.15 i hal C.

Holdets succes rækker nu langt ud i lokalsamfundet, og der er etableret tilsvarende hold over hele landet, der har håndbold som positivt fællesskab.

VI TRÆNER OM LØRDAGEN, FRA KL. 9.00-10.15 I HAL C

NUMMER 02


HÅNDBOLD

ENDELIG! SÆSONEN ER SKUDT I GANG

Efter en lang skøn sommerferie kunne de mange håndboldspillere for et par uger siden binde snørrebåndene igen og indtage Bellevuehallerne. Både børn, ungdom og seniorer er i fuld gang med at forberede sig til turneringskampene, der indledes i slutningen af september.

To divisionshold tilbage i Bellevue

Flex og Fokus i ungdomsårgangene Ungdomsholdene (U17 og U19) har i mange år været organiseret i fællesskab med vores naboer fra HEI. I HEI/VRI-fællesskabet tilbyder vi på træning for alle, der elsker håndbolden – uanset, hvad der trækker én i hallen: ambitioner, fællesskab, talent, fysisk træning eller andet. Vi er ved at udvikle to overordnede begreber: ’Fokus’ og ’Flex’, som skal skabe rammer for en bred og ambitiøs klub, der ønsker at knække kurven og det generelle fald i antallet af unge idrætsudøvere.

Nye årgange – mange hold Dansk Håndbold Forbund har fra den kommende sæson indført nye årgangsinddelinger (ulige årgange). Det betyder, at vi reelt har fået en ekstra børneårgang ind i håndboldafdelingen (U9 for piger og drenge født i 2010). Det giver yderligere pres på træningstiderne, men vi glæder os over, at Bellevuehallerne hurtigt har investeret i nye ’kortbaner’ og ekstra mål i begge haller, så vi kan udnytte haltiden endnu bedre. Ikke mindst takket være et fantastisk arbejde af mere end 60 frivillige ledere og trænere, som uge efter uge leverer engageret træning og fællesskabsoplevelser for alle, oplever vi i øjeblikket en stor tilstrømning til børnehåndbolden – fra de mindste Trille Trolle (3-4 år) og op gennem alle årgange. Det er sjovt, men kræver også endnu flere frivillige kræfter. Så tøv ikke – meld dig under fanerne, hvis du kan se dig selv i en aktiv rolle i din lokale håndboldklub.

På U19-årgangen ligger vores ’Fokus-tilbud’ i holdfællesskaberne Århus Håndbold (drenge) og Aarhus United (piger). Sammen med ligaklubberne og de

Endelig er der herredivisionshåndbold i Bellevuehallen igen. Efter et par forsøg, lykkedes det at rykke op i 3. division. Stort tillykke til spillere og en stor tak til trænerduoen Frank Pedersen og Jan Ravn, der lægger et kæmpe arbejde i seniorafdelingen. 2019

S. 15

Seniorherrerne rykkede fortjent op i 3. division, så de nu gør 2. damerne selskab i divisionsrækkerne. En ihærdig indsats hos både herrer og damer de seneste år for at skabe et attraktivt træningsfællesskab, hvor også ungseniorer føler sig velkommen, har båret frugt. Uden at genere tidligere ’VRI-seniorer’ så har generationsskiftet været med til at løfte træningsintensitet og dermed også niveauet på banen. Det bedste er næsten, at det smitter af på hele seniorafdelingen, der vokser i disse år, så der til den kommende sæson er 3-5 hold hos både damer og herrer. Det sociale fællesskab blomstrer.

andre håndboldklubber i byen kan vi her tilbyde træning på højeste, nationale niveau. For den gruppe af unge, der fortsat vil dyrke deres sport, men som også har brug for fleksibilitet (og tid) til andre interesser, har vi tilbud om 2 ugentlige træninger. I år tørner to U19-pigehold således ud for HEI/VRI.


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

RISSKOV-FESTEN VAR EN STOR SUCCES Efter nolge års pause inviterede VRI-Håndbold i maj igen til fest i Bellevuehallerne med stor succes. Så allerede nu kan du sætte kryds i kalenderen i 2020 Hallen var fyldt, og der blev spist, sunget og danset en skøn lang maj-lørdag i Bellevuehallerne. Allerede på parkeringspladsen blev de festklædte gæster mødt af Pigegarden, der forkortede ventetiden i køen, og på vej ned mod den festudsmykkede Hal B sad en kvartet fra Aarhus Symfoniorkester og delte ud af blide toner, mens gæsterne blev budt velkommen med et glas friske bobler.

S. 16

Martin Ib leverede en skøn festmenu, og en perlerække af kunstnere på scenen bød op til dans.

En masse frivillige håndboldspillere fra VRIs senior- og ungdomshold sørgede for alt det praktiske, en lang række lokale virksomheder havde desuden bidraget til festen, så en festlig auktion og udsolgt lotteri også bidrog til festens flotte overskud. Risskov-festen yder dermed et stort og vigtigt økonomisk tilskud til VRI-Håndbold. Pengene går til afdelingens støtteforening, som hvert år sikrer, at der er balance mellem indtægter og udgifter. Dermed kan afdelingen også fortsat udvikle og forbedre tilbudene til alle medlemmerne.

Derudover var der skønne toner fra DJ Frank Heskjær, dejlige drinks, gode vine og en masse herlige gensyn med gamle naboer, skolekammerater, klubfolk og andre Risskov-borgere.

SÆT KRYDS – FESTEN VENDER TILBAGE! Den bedste nyhed – næst efter, at årets Risskov-fest var en succes – er, at de frivillige kræfter bag VRI-festen, inviterer til et nyt brag i Bellevuehallen:

LØRDAG DEN 25. APRIL 2020 ER BELLEVUEHALLERNE RESERVERET TIL ENDNU EN FEST. Der bliver tale om at tage det bedste fra 2019-udgaven, og så toppe med et par gode overraskelser og nyheder. Som hidtil går overskuddet ubeskåret til VRI-Håndbold, og det vil også være frivillige fra håndboldafdelingen, der vil stå for alt det praktiske omkring arrangementet. Billetsalget åbner i løbet af efteråret – og der bliver rift om billetterne, hvis man skal lytte til de glade gæster, der var med i 2019-udgaven.

NUMMER 02


Følg os på Facebook #VRIdreamers - LykkeLiga

Emma

Mikkel

Josefine

Victor

Et unikt fælleskab...

Vilhelm

Vi glæder os til at se dig!

Lørdag d. 7. september kl. 09:00 - 10:15 starter træningen til VRI Håndbolds nye ‘superhold’ - VRI Dreamers - ét hold for børn med special behov/udviklingshandicap. Er du mellem 5 og 16 år - eller deromkring - så er du velkommen. Kan du ikke løbe, hoppe, gå eller andet - betyder det intet - der er plads til alle! Vi mødes og træner i Bellevue hallerne (hal C), Vestre Strandallé 170, 8240 Risskov Hvis du vil vide mere om VRI dreamers, er du meget velkommen til at kontakte Emma Nikander på mobil: 2872 2038 eller E-mail: vridreamers@haurum.net


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

TAK TIL DE FRIVILLIGE Alle frivillige ledere i VRI-Håndbold er drevet af et stærkt fællesskab og glæden ved at give noget videre til børn og unge. De fortjener alle et kæmpe skulderklap for at gøre klubben til et fantastisk sted at være. Med hjælp fra en del af Risskov-festens overskud, inviterer håndboldafdelingen derfor alle frivillige fra både ungdom og senior til frivillighedsfest, lørdag den 23. november 2019. Målet er, at frivillighedsfesten bliver en tilbagevendende tradition, som alle kan se frem til, og som yderligere skal bidrage til det stærke fællesskab blandt de frivillige ledere.

3 HEI/VRI-PIGER TIL EM

S. 18

NYE FACILITETER TIL STYRKETRÆNING Håndboldafdelingen har i samarbejde med Bellevuehallerne investeret i et helt nyt lokale til styrketræning. Hal E, som tidligere har huset bordtennis, er nu omdannet til et moderne træningscenter, særlig velegnet til skadesforebyggende træning. I første omgang er lokalet primært muligt at booke for de nuværende brugere i Bellevuehallen, men når behovet er endelig kendt, vil det også være muligt for andre grupper at leje/booke lokalet.

VRI-Håndbold er også for de unge håndboldspillere, der har ambitioner og talent til at gå hele vejen med deres sport. Tre af vores bedste U17-piger – Emilie Holst Firgaard, Maria Wierzba og Anne Sofie Ottosen Møller – var med U17-landsholdet til EM i Slovenien i sommerferien, hvor det blev til en flot fjerdeplads og dermed kvalifikation til U-VM i Kina i 2020. Stort tillykke til de tre håndboldpiger, som i hverdagen spiller på HEI/VRI U17-årgangen.

HÅNDBOLDFESTIVAL I EFTERÅRSFERIEN Håndboldklubberne i Aarhus, der er forenet omkring Aarhus United Ungdom, inviterer alle – børn og voksne – til håndboldfestival i Bellevuehallerne i efterårsferien, nærmere bestemt lørdag den 19. oktober 2020. Der bliver håndboldoplevelser for alle, børn, unge og ældre. Udover træningstilbud vil der også være smagsprøver på håndbold-fittness, stævne i det nye populære Five a Side, håndbold i mørke, foredrag og meget mere.

Håndværkerne var endnu i gang, da dette billede blev taget, men når du læser disse linjer, er styrkelokalet klar til brugerne.

Følg med på Facebook og hjemmesiden haandboldfestival.dk hvor programmet løbende bliver opdateret.

NUMMER 02


Vi er klar til at hjælpe dig ...

... også til din virksomhed

Lad os tage en snak – vi lever i mødet.

Peter Bredal

Bente Bruun

Anne Katrine Mikkelsen

Camilla Zacher Sørensen

Peter Bredal

Jesper Schousen

Lise Borch Mogensen

Sine Fink Udby

Leo Søndberg Thorsen

Line Meldgaard

Anders Nonbo

Jesper Olesen

Tina Holmstoel

Rasmus Løfgren Ellegaard

Christina Weiglin Lund

Jeppe Mohn Christensen

Christian Sønderby

John Sønksen

Dorte Kallestrup

Merete Eskildsen

Lasse Byrialsen

Mette Vang Jørgensen

Nordre Strandvej 75, 8240 Risskov Tlf. 8630 3610 · risskov@djurslandsbank.dk

Kenzo Isabel Marant Etoile Anine Bing Sportmax Skall Studio Allude Cashmere Nué Notes Lovechild 1979 JW Anderson Lala Berlin

L GS

LIGHT GREEN

STUDIO Ny butik ved Lagkagehuset Violvej 4 Modetøj til kvinder Lightgreenstudio.com

2019


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

SÆSON 2019/20… …’BUSINESS AS USUAL’

S. 20

ning for voksne motionister. Der vil vanen tro være turneringshold, baneleje og Pay and play i det omfang baner ikke udlejes. Som sagt - alt bliver som det plejer.

De første netrullere er sendt afsted og bare rolig alt er som det plejer. Vi ser dog frem til 2019 som en sæson, hvor vi vil sætte endnu mere fokus på sociale arrangementer på tværs af årgange og grupperinger. Man skal kende hinanden endnu bedre i VRI og generelt skal VRI være et godt sted at være, så vi fortsætter også arbejdet med fokus på de sårbare børn og tilbuddet med badminton inkl. tekniktræ-

UNGDOM bliver endnu sjovere i denne sæson med vores nye træner team Jakob, Peter og Laurits. Vi mangler en træner til at fastholde vores mål omkring kønsdiversitet og søger en kvinde til at fylde den 4. plads. Det er en meget erfaren træner trup der møder børnene. Alle trænere er uddannet i DGI regi og 2 af trænerne afholder selv kurser og uddanner trænere. Vi vil arbejde med bredde badminton og der er en strategi for at alle skal kunne være med. Både hvis man har svært ved at tage mod en fællesbesked eller hvis man er dygtig og let kommer til at kede sig. LYSSKOV turningsholdet er et samarbejde mellem VRI Badminton og LIF badminton som vi har kørt i en årrække. Der trænes skiftevis i Lystrup hallen og i Bellevue hallerne. Der er tilknyttet to erfarne trænere som udfordrer spillerne og gør dem klar til

NUMMER 02


BADMINTON

BadminTONS med opvarmning og tekniktræning inden kamprunder. En helt traditionel badminton træning, men her betyder det ikke noget hvor meget erfaring du har. Det kræver du har en god energi for der bliver TONSet igennem. Tilbuddet er for alle mellem 15 og 96 år hvor vi tonser og laver teknik øvelser i den første lektion og i anden lektion spiller vi kamprunder. Træneren sørger for differentieret udfordring i gruppen. I første lektion kan alle i øvrigt komme og afprøve nye teknikker eller spørge om tekniske udfordringer. Mange har været igennem kort baghåndsserv sessionen og med succes løftet kvaliteten i doublespillet både hos banelejer, men også gruppespillere. Træneren har 46 års erfaring fra banen, så det skorter ikke på tips og tricks.

MOTION Gruppespil, baneleje og Pay and Play er andre gode tilbud. GRUPPESPIL afholdes over 2 timer hvor der bliver gået til stålet i 3 kamprunder som sammensættes på dagen af en frivillig på holdet. Igen i år vil der blive tilmeldt et turneringshold så vi kan udfordre den 2. plads vi fik sidst. Der er også plads til det sociale og alle kommer hver gang, man kunne jo gå glip af noget. BANELEJE så har du en bane 1 time en gang i ugen og stiller selv med bolde og de personer der skal deltage. Pay and Play er efter samme koncept, men her booker du bare en time ad gangen. Banerne er repræsenteret på APPen `Wannasport` hvor booking er meget let. Tekst: Martin F

2019

TJEK TRÆNINGSTIDER PÅ

VRI.DK

S. 21

at udfordre de andre klubber i DBF turneringsprogrammet. Der er god opbakning til sociale arrangementer og der afholdes gode fester efter holdkampe. Der er stor opbakning på holdet til den store finale fest hvor spillere fra alle klubber i Århus mødes til et brag af en fest. Gruppen består mest af unge men gennemsnitsalderen trækkes op af nogle stædige gamle. Det er fantastisk sjovt at spille på dette hold, men kræver at du har erfaring med spillet.


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

FRIVLLIG PSYKOLOG ELLER COACH – SÅRBARE BØRN Vi ønsker at fastholde fokus på de sårbare børn og vil gerne have en person til at supervisere vores træner team. Er du den person så kontakt os endeligt for mere information.

S. 22

Psykiatrifonden fortæller at 10% børn er sårbare på et tidspunkt af deres medlemskab i en klub. I vores ungdomsafdeling er det dermed omkring 8 børn der skal have ekstra opmærksomhed. Børns sårbarhed er helt forskellig, det kan være en diagnose eller en hård oplevelse som en skilsmisse eller værre der præger børnenes adfærd. Det er heller ikke de samme børn det skifter afhængigt af hvad de gennemlever. Sidste sæson gennemgik trænerne kurser i at se de sårbare børn og tage den svære samtale med forældre og børn. De har haft mange oplevelser hvor læringen er blevet testet. De har fået et nyt indblik og de ser pludseligt deres spillere og forældre med andre øjne.

Husk vi er alle en del af klubben og det er vigtigt at både spillere, trænere, forældre og bestyrelse gør deres for at sikre at vores ungdomsafdeling bliver et sted hvor man kan deltage aktivt også selv man har det svært på et tidspunkt.

De 10% kan vi bekræfte – efter at vi har fået øjnene op – nu skal vi fortsat handle på det. Der har været succes med en ”Time out” hvor Spiller og træner har aftalt præcist hvad denne besked betyder, så alle parter bevarer værdighed og taler sammen om tingene.

Vi har fået en ny træner og søger til denne sæson en frivillig psykolog/ coach til at fastholde/ justere trænernes adfærd og styrke dem endnu mere i håndteringen af de sårbare unge.

Der har været flere andre redskaber i spil og de afprøves til stadighed. Nogle gange virker de efter hensigten andre gange ikke.

Tekst: Martin Foss

Hjælp os hvis du har mulighed for det.

NUMMER 02


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

Verdens sjoveste fødselsdag

I BELLEVUEHALLERNE MED ‘ALL INCLUSIVE’

ELLEVUEHALLERNE

hvervsdrivende Fond, Vestre Strandallé 170, 8240 Risskov

Tlf.: 86 17 86 89 (Kontor) e-mail: kontor@vri.dk 29 63 05 88 (Adm. Leder) e-mail: bellevuehallerne@vri.dk

S. 24

- og fødselsdagskasse

ens indhold skal afleveres som den modtages i samme antal. Kontrollér venligst!

holder: Du kan holde ‘verdens sjoveste fødselsdag’ i én af hallerne. Invitér dine venner eller klassekammerater, piger som drenge.

Du kan se mere på www.bellevuehallerne.dk

6 Hockeystave (taske) 1 Hockeybolde • Boldspil eller leg i hallerne • Vi dækker bord og pynter op med HAPPY ballo1 hockeymål ner og alt fra krus, duge, servietter, tallerkener 1 Badmintonog ketchere flag i Café Suverän • Færdig menu til børnene 6 Badmintonbolde • Rekvisitter stilles til rådighed (Aktivitetskassens indhold kan ses her til højre) k Fodbold, velour k Fodbold,Rigtig trialmange har fundet vej til Bellevuehallerne og Café Suverän til afholdelse af fødselsdag, der består k Håndbolde i skum af leg/spil og byg-selv-burger eller pizzaer efterfølgende. k Håndbolde, Trial Fredage efter 19.00, lørdage efter kl. 14.00 samt k Volleybold, Trail hverdage inden kl. 16.00 kan næsten altid lade sig k Stikboldegøre. i skum Øvrige tider – spørg efter HAPPY på kontoret. k Dodge bolde, Super Soft k Basket bold tk Ærteposer , blå, gul, grøn og rød NUMMER 02 k Jonglér bolde, tricolra

BELLEVUE HALLERNE BELLEVUE HALLERNE BELLEVUE HALLERNE


Aut. VVS-Installatør

EFFEKTIV, PÅLIDELIG, KOMPETENT

Giv dit hjem et friskt pust Lad os installere jeres Danfoss ventilationsanlæg og rådgive til den mest optimale løsning med: • Indeklima tilpasset jeres livsstil • Optimal komfort til prisen • Genanvendelse af op til 95% af varmen • Renere luft uden fugt og svamp • Montering og god service Hos Nordbyens Energi & VVS er kunden vigtigst

DØGNVAGT: 70 27 27 10 Vi har en døgnvagtordning, som gør, at vi altid er klar til at rykke ud, når der er behov for os.

Lyshøjen 10 | 8520 Lystrup | Tlf.: 70 27 27 10 | E-mail: info@nordbyensenergi.dk | www.nordbyensenergi.dk

2019


S. 26

BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

NUMMER 02


S. 27

Udeliv og -motion: Mollerup Skov Gul løberute 2,680 km Rød løberute 3,480 km Shelter og bålplads Egå Engsø 5 km sti rundt om søen, hvor du kan cykle, løbe eller gå Aktivitetsplads med 5 sheltere, legeplads og bålplads. Shelterplads med plads til max. 30 overnattende.

2019


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

Indbyggertal pr. 2019: 26.854 Tilvækst 2019-2029, skoledisktrikter: Risskov Skole: 1.950 Ellevangskolen: 1.528 Strandskolen: 1.245 Kilde Aarhus Kommunes ledelsesinformation

Udeliv og -motion

S. 28

Riis Skov Rød løberute ca. 3,3 km Gul løberute ca. 4,5 km Tumlepladsen med legeplads, fodboldbane og bålsteder Udendørs Fitnessplads

NUMMER 02


S. 29

2019


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

LEJ EN HAL TIL SPORT

Du kan – både som privat, virksomhed eller forening – booke ledige haltider og betale med Dankort.

Du kan se de ledige tider på www.bellevuehallerne.dk

Invitér venner eller familie med i hallerne, og spil fodbold, badminton, håndbold samt volleyball eller blot forskellige indendørs lege.

September kampagne TILBUD Ansigtsbehandling • Pro Skin 90 min. - kr. 645 ,• Pro Skin 60 min. - kr. 545,inkl. GRATIS “Digital Detox kit” (værdi kr. 325,-) Indhold: Sound Sleep Cocoon™ 10ml + Stress Positive Eye Lift 6ml. (max 1 pr. kunde - tilbuddet gælder kun i september 2019 og kan ikke kombineres med andre rabatter/tilbud)

SkinBalance Hudplejeklinik Nordre Strandvej 64 A 8240 Risskov tlf. 5045 5888 www.skinbalance.dk

NUMMER 02


SKOVHUSENE

71 pragtfulde lejligheder

Klar til indflytning ultimo 2020

64 SOLGT – 7 TILBAGE

Nybolig Risskov . Tlf. 86 17 33 22


Vi glæder os til at se dig hos Brobjergcentrets Frisør i Egå

Brobjerg Centrets Frisør Brobjerg Parkvej 2-8, 8250 Egå 86 22 77 25 info@brobjergcentret.dk

Risskov Fysioterapi Har du smerter fra nakken eller ryggen? Problemer med knæet eller skulderen? Vi behandler alle lidelser fra bevægeapparatet. Klinikken tilbyder fysioterapi, akupunktur, laser, osteopati, medicinsk træningsterapi, massage og behandling i dit hjem. Kontakt os på: 86 17 34 22 kontakt@risskov-fysioterapi.dk Læs mere på: www.risskov-fysioterapi.dk Risskov Fysioterapi – ved siden af Bellevuehallerne Venstre Strandallé 168 | 8240 Risskov


PROFILÉR DIN VIRKSOMHED

PROFILÉR DIN VIRKSOMHED gennem VRI og Bellevuehallerne Bellevuehallerne og VRI med over 2.000 medlemmer og mange daglige besøgende gør det attraktivt at bruge faciliteter og sportsgrenene som markedsføringsplatform. Her kan du se priserne på udvalgte løsninger:

Bande i hallerne (A eller B):

kr. 6.000 + moms/årligt

Bande på Nes Park (kunstgræsbanen):

kr. 2.500 + moms/årligt

Reklame på hallernes infoskærme:

kr. 8.500 + moms/årligt

Magasinet BELLEVUE, der omdeles i 8240:

LED-stander på Nordre Strandvej:

kr. 20.000 + moms/årligt eller kr. 2.000 + moms/månedligt

Udover ovennævnte er der også mulighed for tryk på klubbens spilletøj og dragter. Det kan også være en kombination af de mange muligheder med rabatter til følge. Kontakt kontoret på 86 17 86 89 eller bellevuehallerne@vri.dk, så skal vi sørge for, at du bliver kontaktet af den relevante VRI afdeling.

2019

S. 33

Halvsides annnoce kr. 5.500 + moms/annonce Helsides annnoce kr. 10.000 + moms/annonce


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

S. 34

BEDSTE HOLD RYKKER I DANMARKSSERIEN Efter et hæsblende efterår, hvor man reddede en top-4 placering i sidste spillerunde, var der ikke det store at forvente i foråret for VRIs bedste seniorhold. Holdet sikrede sig den sidste plads til jyllandsserie 1, hvor man bl.a. skulle møde Fuglebakken, som havde været suveræne i efteråret. Hen over vinteren kom der nye kræfter til førsteholdstruppen og ved slutningen af marts stod man med en stærkere trup end hidtil. Reserveholdet havde endelig sikret sig oprykning fra serie 3 og skulle nu prøve kræfter med serie 2 – én række under hvad det bedste seniorhold spillede i for 2,5 år siden. Jyllandsserien startede forbavsende godt ud i foråret, hvor man ikke indkasserede mål i de 3 første kampe. En helt imponerende sæson, hvor man hentede 12 sejre og 2 uafgjorte i forårets kampe, blev slået fast, da man i tredjesidste spillerunde slog Agerbæk/Starup med 3-0 og dermed sikrede sig førstepladsen og oprykningen til danmarksserien. Samtidig sluttede reserveholdet af på flot manér, da de hentede 7 sejre og 1 uafgjort i de sidste 8 kampe og dermed sluttede som nr. 2 som oprykker – en

bedrift som var den højeste placering for et anden rangerende hold i VRI siden årtusindeskiftet. Og hvorfor denne succes på så kort tid? Siden den nuværende trænerstab tiltrådte for 2,5 år siden, har der været vendt rundt på træningskulturen og trupsammensætningen. Det har løftet samtlige 35 spillere, der udgjorde førsteholdstruppen i foråret 2019. En klub kan dog ikke kun være succesfuld ud fra spillere og trænere. Folkene omkring førsteholdstruppen skal ligeledes have tak for deres indsats og så har det været en fornøjelse at se så mange fremmødte til forårets hjemmekampe. Alt dette gik op i en højere enhed, da man sikrede oprykningen til danmarksserien. Nu venter der førsteholdet et spændende fodboldår, hvor modstanden bliver sværere end tidligere. Tusind tak for alle, som har været med til at støtte holdet i rejsen mod danmarksserien. Vi håber at se mange til de kommende DS-kampe her til foråret. /Asger

NUMMER 02


FODBOLD

MARKON CRAFT CUP – 15. JUNI 240 hold deltog på en fantastisk dag, med masser af glade børn. Fede præmier og styr på det. Et fantastisk stævne og en dygtig styregruppe fra u10 og u11. Tusind tak til alle der hjalp med dette kæmpe stævne, som betyder at VRI fodbold fik et flot overskud, på mere end 100.000 kr. Fotoreportage, se mere: vildmedfoto.dk


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

FOKUS PÅ GODT TRÆNER-MILJØ I marts afholdte VRI endda foredrag for trænerne, med fokus på teambuilding og fysisk træning, det var en hyggelig og inspirerende dag.

S. 36

Efter sommeren 2018 ansatte VRI desuden to trænerkonsulenter, som skulle have ansvaret og give supervision for ungdomstrænere og trænere i klubbens ungdomsafdeling. Gennem ansættelserne, afholdelse af kurser og overordnet set have et stort fokus på trænerudvikling, ønsker VRI at klubben bliver et attraktivt sted for trænere med potentiale og kvalitet. Tendensen er, at det er svært at finde trænere, men dette ønsker klubben at gøre op med, ved at skabe et tiltrækkende miljø.

Den seneste sæson har været en lærerig sæson for ungdomsfodbold i VRI. Der er blevet knoklet både på græs- og kunstgræsbanerne. Især trænerne har lagt et stort arbejde i at skabe et miljø for spillerne som indeholder leg, udvikling og præstation. For at give trænerne de bedste muligheder for at lære fra sig, har flere trænere været på diverse både interne og eksterne trænerkurser.

Retningen i VRI Ungdomsfodbold er derfor blevet, at klubben ikke blot udvikler glimrende fodboldspillere, men også udvikler forrygende trænere til deres særskilte opgaver.

MINI FODBOLDSKOLE: 17. - 18. AUGUST 2019 70 drenge og piger i alderen fra 4 - 8 år. deltog i minifodboldskolen i VRI, midt i august. Programmet fra lørdag til søndag bød på masser af fodbold, sjove udfordringer og øvelser. Seniorer og klubbens ungdomsspillere var assistenter, og igen i år deltog børn fra flere klubber. Tak til jer alle der deltog - og en særlig stor tak til fodboldskolens trøjesponsor: Djurslands Bank i Risskov.

NUMMER 02


FODBOLD

I N V I TAT I O N T I L

DJURSLANDS BANK CUP 2019

D E N 1 6 . O G 1 7. N O V E M B E R 2 0 1 9 I B EL L E V UEH A L L ERNE FO R U5-U11 Å RG .

For U5 - U11 (drenge og piger) Fodboldstatuetter til alle uanset placering! Kæmpe tombola fyldt med fede præmier!

Så husk at tilmelde jer i god tid! PRIS: 3-mandshold U5+U6+U7 (max 5 spillere pr. hold) - 400 kr. 4 mandshold U8-U9-U10-U11 (max 6 spillere pr. hold) - 550 kr.

TILMELDING: Sidste frist for tilmelding er 1. november og er efter først-til-mølle princip. Tilmeldingen lukkes når hallernes kapacitet er opbrugt. Vi opdaterer løbende. BETALING: Betalingen skal indbetales på konto 362711254691 (Danske Bank). HUSK at angive Id nummer (fra staevner.dk), og klubnavn, samt årgang på bankoverførslen! Betales der for flere hold på en gang, så er klubnavn og de forskellige id numre også nødvendigt.

Vi glæder os til at se jer! Venlig hilsen VRI Fodbold

Tilmelding: På www.staevner.dk senest den 1. november 2019 VED SPØRGSM ÅL KONTAKT VENLIGST Stævneleder - Kenneth Bøtkjær, e-mail: k_botte@hotmail.com

LBY RISSKOV VEJ

ID

TSKL

U

B

2019

S. 37

DJURSL ANDS BANK er hovedsponsor og det lokale erhvervsliv støtter op med flotte gaver til vores kæmpe tombola, spurtpræmier, fodboldstatuetter til alle, samt mange andre aktiviteter under stævnet i Hal C. Der kan maksimalt tilmeldes 200 hold til Djurslands Bank cup 2019 og der plejer at blive fyldt op.


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

S. 38

JAGTEN PÅ EN AFLØSER ER SAT IND Alle, der kommer i Bellevuehallerne, ved hvem Tinna Canham er. I godt tre år har hun på bedste vis været daglig leder af Cafe Suverän og dermed stået i spidsen for den meget positive udvikling, cafeen har gennemgået. I dag har Bellevuehallerne en levende og bæredygtig cafe, som ikke alene har kæmpe betydning for de daglige brugere, men som også i dag er blevet stedet, hvor man henter kvalitetspizza i Risskov, og som er et populært sted for alle typer af selskaber og arrangementer. Tinna Canham har – desværre for VRI og Bellevuehallerne – søgt nye spændende udfordringer med egen cafe i Spanien. Derfor er jagten på en afløser sat ind, og du kan her se udklip af jobannoncen. Det bliver en stor opgave at afløse Tinna. Og fra både VRI og Bellevuehallen lyder der en stor tak og de bedste ønsker for fremtiden til Tinna.

BELLEVUEHALLERNE SØGER LEDER/BESTYRER TIL CAFÉ SUVERÄN FRA Vi søger en engageret leder af Café Suverän, som kan motiveres af livet i en sportsklub og serviceringen af brugerne og gæster i øvrigt, sammen med det øvrige personale. Caféen er, med en to-cifret vækst gennem de sidste 3 år, meget veldrevet. Vores sortiment og opgaver har et stort spænd fra kvalitets-pizza i den daglige menu med sandwich, salater m.m., til også at indeholde selskabsmenu til fester samt fast daglig leverance med fuld forplejning til Børnehaven Bellevue´s 40 børn. Lederen har ansvaret for den daglige drift samt økonomi i tæt samarbejde med den administrative leder af Bellevuehallen. For den rette medarbejder, kunne en særdeles fordelagtig forpagtningsaftale være en senere mulighed til erstatning for en egentlig ansættelse. Ansøgningsfrist: Onsdag den 28. august 2019 Spørgsmål kan rettes til: Søren Schjødt, administrativ leder på mobil: 23 39 18 84 Ansøgning fremsendes til Søren Schjødt, på mail: bellevuehallerne@vri.dk Se hele stillingsopslaget på Jobindex.

NUMMER 02


NYT FRA BELLEVUEHALLERNE

ARRANGEMENTSKALENDER BELLEVUE… 1. september 22. september 20. oktober 1. november 16.-17. november 29. december 17. januar

Sæsonstart GYMNASTIK TivoliCup - Håndbold Byttedag for frimærkeog møntsamlere Første dag – Børnehaven Bellevue Indefodbold-stævne VRI Århus Mesterskaber i indefodbold Banko og Bobler v. Zonta Århus


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

KOM TIL BEGYNDERUNDERVISNING, SÅ ER DU KLAR TIL DM I FORÅRET

S. 40

Blandt de 24 engagerede deltagere i vores dedikerede begynderundervisning i 2018-19 nåede tre på sejrsskamlen i DM for begyndere i foråret 2019, altså inden de var færdige med undervisningen. Har du konkurrencegenet, kan du hurtigt nå til tops, men de fleste af os ’nøjes’ med at spille i klubben. Bridge giver ungdommeligheden tilbage ”Når vi med vores alder har toppet på fleste andre områder, er det et gensyn med ungdommen at opleve, at vi kan udvikle os så hurtigt i bridge,” siger Preben Laursen og fortsætter: ”Bridge er en helt ny intellektuel bane, som vi erobrer i takt med, at vi gennem undervisning og øvelser bliver bedre til at udveksle informationer med makker og lave strategiske vurderinger. Og ja, så er det selvfølgelig fantastisk at vinde i vores første turnering nogensinde, og enda inden vi var færdige med begynderundervisningen.” Whisterfaring giver hurtig bridgelæring Hemmeligheden bag topplaceringerne for de fire deltagere i DM for begyndere er whisterfaring fra de unge år. ”Når man som os ved, hvad et stik er, er det meget nemmere at komme ind i det bridgeunivers, undervisningen åbner op for,” siger Lars Eskildsen. Lars Ubbesen supplerer: ”Og så skal man gribe chancerne, som f.eks. DM for begyndere. Vi deltog for at prøve at spille i fire timer i træk, og det kan man sagtens med kun 5 måneders undervisning i bagagen”. Undervisning i en kombination af teori og spil Begynderundervisningen i Bridgeklubben Bellevue går systematisk frem efter en lærebog. Underviseren Arne Mohr indleder med én times undervisning, hvor teori og illustrative eksempler veksler. Der er livlig spørgelyst undervejs. Efter en kaffepause afprøver deltagerne ved spillebordet, hvordan man melder og spiller med brug af den teori, der

er dagens tema. Der er ”snydt” med kortfordelingerne, så de melde- og spillemæssige udfordringer i dagens teoretiske undervisning forekommer. Disse illustrative spil er alle gengivet i kommenteret form i undervisningsbogen, så man på forhånd, eller når man kommer hjem, kan få repeteret såvel teori som praksis. ”Når vi sidder ved undervisningsbordene, vil vi alle gerne tale rigtig meget om det enkelte spil, for det er i den refleksion, læringen bundfælles”, siger Lars Ubbesen og fortsætter: ”Men vi skal jo også igennem pensum, så snakken må vi tage bagefter og genbesøge temaet og spillene i lærebogen derhjemme”. De fire spiller er alle enige om, at Arne Mohrs systematiske undervisning og hans kontante sprogbrug kombineret med god humor gør det både sjovt og lærerigt at være med. Det var også Arne Mohr, som opfordrede og indgav selvtillid til, at de fire meldte sig DM for begyndere. Efter sommerferien spiller vi turneringsbridge De fire DM-spillere havde i en årrække puslet med tanken om at spille bridge, nu hvor der er bedre tid. At det blev i Bridgeklubben Bellevue, ja to fik en smagsprøve til Bridgens Dag i august 2018, hvor man fra gaden fik kort i hånden og oplevede, hvor megen glæde det giver at spille. To havde fået klubben anbefalet af venner, eller som Erik Segel siger: ”Jeg var i flere år blevet mobbet af vennerne, fordi jeg ikke havde taget mig sammen til at få lært bridge”. Erik Segel spiller nu turneringsbridge hver onsdag aften med fast makker, for som han siger: ”I turneringen onsdag aften er der mange gode spillere, som giver mig bridgemæssige udfordringer”. De tre øvrige har endnu ikke valgt, hvilken aften/ eftermiddag, de vil spille, men det bliver i Bridgeklubben Bellevue, for stemningen er god og spillelokalerne ligger godt. Tekst og foto: Jens Kristian Sommer

NUMMER 01


BRIDGE

De fire nybegynderne med kort i hånden fra venstre Erik Segel, Lars Bonde Ubbesen, Lars Eskildsen og Preben Laursen (bridgeunderviser Arne Mohr i midten) fra Bridgeklubben Bellevue blev parvist hhv. nr. 1 (øst-vest) hhv. nr. 2 (nord-syd) i DM for begyndere, Distrikt Østjylland i foråret 2019. Tre spillere gik fortsat til begynderundervisning i Bellevue, og den fjerde afsluttede sin undervisning i sommeren 2018. Et imponerende resultat og det bedste i klubbens historie.

BRIDGEUNDERVISNING FOR BEGYNDERE Vi tilbyder begynderundervisning onsdage kl. 19.00-22.00. Første gang 11. september. I alt 12 gange. Pris kr. 950 inkl. undervisningsmateriale samt medlemskab af DBF (Danmarks Bridgeforbund). Kurset fortsætter i foråret 2020. Underviser: Arne Mohr, som er en absolut topspiller i Dansk Bridge med årtiers undervisningserfaring. Efter begynderundervisning er man klar til at spille turneringsbridge med de erfarne. Spil turneringsbridge Bridgeklubben Bellevues 250 medlemmer spiller i en eller flere af klubbens turneringer. Turneringerne afholdes fire aftener mandag-torsdag samt mandag og onsdag eftermiddag. Det giver mulighed for at spille på tidspunkter, som passer ind i øvrige gøremål. Spørgsmål og tilmelding til undervisning og turneringer Kontakt formand Dorte Jaquet: 2256 9941 eller læs på www.bridgeklubbenbellevue.dk

2019


BELLEVUE – UDSIGT TIL OPLEVELSER I RISSKOV

INVITATION:

PRØV AT SPILLE BRIDGE SØNDAG 1. SEPTEMBER Mød din nabo og de andre spil-elskere fra kvarteret til en uforpligtende introduktion til bridgespillets glæder. Vi samles til åbent hus i Bridgeklubben Bellevue, Vestre Strandallé 170, 8240 Risskov søndag 1. september kl. 13.30 og 17.00. I vores spillelokale i Bellevuehallen er der: • Bridgeborde, hvor du prøver at spille bridge sammen med andre uerfarne bridgespillere – ved hvert bord hjælper en erfaren bridgespiller. • Et informationsbord med bridgemateriale. • Kaffe, te og kage. • Erfarne bridgespillere parate til at svare på dine spørgsmål og fortælle om bridgens glæder.

S. 42

Hvis du er glad for brætspil, kortspil, ja alle former for spil, kan du hurtigt lære at spille bridge. Vi spiller med ’handicap’, så fornøjelsen er lige stor, om man er begynder eller ekspert.

LOKALT EL- OG VVS-ARBEJDE PROFESSIONELT TIL TIDEN Ta’ os med på råd, når du har el- eller vvs-opgaver. Vi er en ambitiøs virksomhed med rødderne solidt plantet i Risskov.

Kontakt enten Jacob Kjær, Morten Kjær eller Jonas Kjær Risskov EL & VVS ApS Mossøvej 1 8240 Risskov Telefon: 87 43 21 10 E-mail: info@risskov-el.dk

EL TLF. 87 43 21 10 • VVS TLF. 87 43 21 13

NUMMER 02


BELLEVUEHALLERNE

MØDE- OG SELSKABSLOKALER – VERSION 2.0 På 1. sal midt i anlægget finder du Bellevuehallernes møde- og selskabslokaler. Her holdes møder, spilles bridge fire dage i ugen og holdes fødselsdage, konfirmationsfester m.m. i weekenderne.

hele ned igen for opvask. Endvidere vil etableringen af toiletter på 1. sal medvirke til mere ro til festen”, forklarer Søren Schjødt, administrativ leder, Bellevuehallerne.

I disse dage færdiggør håndværkerne de sidste måneders arbejde med etablering af helt nyt anretterkøkken, toilet mm. så de nye faciliteter er klar til efterårets fester og forårets konfirmationer. ”Det var ikke optimalt, at man skulle op- og ned af trapperne og bære alle fade med festens menu og service til borddækningen op, for så at bære det

BELLEVUEHALLERNE BELLEVUEHALLERNE

BELLEVUEHALLERNE

S. 43

Totalentrepriser / Butik og showroom / VVS-arbejde Tag- og facadedækning / 24-timers døgnservice

Kom ind i vores store showroom, og få en bad-snak. Hør om vores totalløsninger, hvor vi styrer alle håndværkere fra start til slut - til aftalt tid og pris. Vi har erfaringen og kan give dig gode råd allerede fra planlægningsfasen. Ønsker du selv at tage del i arbejdet, tilpasser vi også dette. Vi indretter dit nye badeværelse, tegner i 3D og gør drømme til virkelighed. Frede Andersen VVS servicerer både private og erhvervskunder - store som små. På baggrund af vores mange års erfaring kan vi tilbyde at varetage alle slags opgaver inden for VVS-faget. Hvad end du skal have skiftet en simpel vandhanepakning eller ønsker en totalentreprise, råder vi over alle nødvendige kompetencer og komponenter. Vores egne veluddannede og kompetente fagfolk står klar til at rykke ud 24 timer i døgnet, og i vores 1.5OO m2 store domicil i Risskov råder vi både over eget værksted, lager og ikke mindst butik og showroom. Sindalsvej 15 · 8240 Risskov · Tlf. 8621 97OO · www.fredeandersen.dk 2019


Her er udsigt til bugt, by, træskibshavn og Riis Skov I hjertet af Aarhus vokser Nicolinehus frem,

som et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri, der forener midtbyens puls med livet i den nye havnebydel, og derved bliver omdrejningspunktet for livet på Aarhus Ø. Med en bolig i Nicolinehus får du ikke blot et nyt hjem, men en unik placering som kommer til at blive knudepunkt for hele Aarhus Ø. Her kan du nyde de smukkeste udsigter og fantastiske solopgange, som uden tvivl vil blive en dragende del af din hverdag. Oveni de flotte udsigter, den centrale beliggenhed, strand, vand, markant arkitektur, specialbutikker, lystbådehavn, dykkerzone, urtehave, havnebad, teater, kabelbane til vandsport, og hvad Aarhus Ø ellers kan byde på, besidder Nicolinehus en række faciliteter, ud over det sædvanlige: Fitness inde og ude, pool og sauna på toppen, parkering i kælderen og aktivitetsplads ved vandet. Restaurant, cafe, bar, dagligvarebutik og helt ny og alsidig markedshal i stueplan. Men måske er det ikke det vigtigste. Måske er det, at Nicolinehus er skabt til fællesskab. Til at være sammen igen. At du her ikke er langt fra den gode samtale, det gode naboskab, eller fra en fælles oplevelse, du ikke har regnet med. Kontakt danbolig Aarhus City for at høre mere: +45 86 17 47 00 aarhus-city@danbolig.dk Læs mere: www. nicolinehus.dk

Profile for Tuen Publikationer

Bellevue – udsigt til oplevelser i Risskov  

VRI og Bellevuehallen udgiver sammen magasinet Bellevue, der omdeles i 8240 Risskov. Denne udgave er fra 2. halvår 2019

Bellevue – udsigt til oplevelser i Risskov  

VRI og Bellevuehallen udgiver sammen magasinet Bellevue, der omdeles i 8240 Risskov. Denne udgave er fra 2. halvår 2019

Profile for tuen