Sorgenfri Kirkeblad Påske 2024

Page 1

SORGENFRI KIRKE PÅSKE 2024

marts - juni

Sorgenfri Kirke

Hummeltoften 1, 2830 Virum www.sorgenfrikirke.dk

Kordegne

Ditte Andersen

Tlf. 45 85 23 72, sorgenfri.sogn@km.dk

Kirkekontorets åbningstider:

mandag-fredag 10-14, torsdag tillige 15-17

Kirketjenere

Gitte Thiel

Tlf. 24 94 10 88, gitte.sorgenfrikirke@gmail.com

Ruben Odgaard

Tlf. 20 22 24 72, ruben.sorgenfrikirke@gmail.com

Organist

Anne-Kari Ferenczi

Tlf. 24 52 72 04, ankf@km.dk

Korleder og organistvikar

Vibeke Sahner Ockelmann

Tlf. 29 42 16 69, v_s_ockelmann@hotmail.com

Præster

Kathrine Holme Johannesen

Tlf. 21 74 00 44, kach@km.dk

Ane Sofie Lindegaard

Tlf. 52 69 69 26, ansli@km.dk

Anne Katrine Berthou Sylvest

Tlf. 23 37 50 11, aks@km.dk

Præsterne træffes efter aftale

Menighedsrådsformand

Kirsten Damgaard

Tlf. 28 89 20 06, kida@dadlnet.dk

Sorgenfri Kirke er redigeret af Anne Katrine Berthou Sylvest (ansv.)

Næste nummer udkommer august 2024

PÅSKEN er fem dage fulde af følelser

– den er et billede på dit liv!

Livet er som en manege, sagde Storm P., man går ind, bukker og går ud igen. Man forstår godt pointen! Men vi, der lever livet, ved – ligesom Storm P. i øvrigt også gjorde – at mellem fødsel og død ligger dage fulde af indhold; muligheder, valg og et væld af følelser – og alt det afspejles i påsken.

Påsken i Sorgenfri er et billede på vores liv – fem dage fulde af følelser.

Mens Palmesøndag er håb og forventning, er Skærtorsdag forundring og forvirring, og Langfredag er fortvivlende

mørke – det kender vi godt: mørke rimer på krig og krise for tiden.

Men ind dér kommer Påskemorgen og vækker os til opstandelsens lys, en frydegul glæde: Intet mørke er stærkere end Gud – sådan skal vi overraskes – som disciplene bliver det Anden Påskedag, på vej mellem fødsel og død opdager de, at Han går med.

Vi er ikke alene i manegen!

Rigtig glædelig påske!

Palmesøndag

Som en konge hyldes Jesus på vejen ind i Jerusalem – denne søndag er vi fulde af håb! Sammen hylder vi kongen over alle konger.

Sammen med kirkens spire- og børnekor fylder vi kirken med palmeblade og håb!

Højmesse d. 24. marts kl. 10.00 v. Anne Katrine Berthou Sylvest

Skærtorsdag

Vi kan alle huske måltider, der på den ene eller den anden måde er blevet uforglemmelige. Én middag, dén som fandt sted for små 2000 år siden, mindes vi stadig. Et lille stykke brød, en lille slurk vin – en helt ny verden.

Harmonikaspiller Mathias Heise, basist Thomas Fonnesbæk, pianist Martin Seier og vokalist Lea Foxmann vil sammen med organist Anne-Kari Ferenczi fylde rummet med jazz og salmer, mens det er Ane Sofie Lindegaard, der reflekterer over verdenshistoriens nok mest toneangivende måltid. Bagefter spiser vi lam i Paradissalen.

Aftengudstjeneste d. 28. marts kl. 18.30 v. Ane Sofie Lindegaard

Tilmelding til middagen på hjemmesiden. Pris for voksne 80 kr. Gratis for børn.

Langfredag

Langfredag markeres med en musikgudstjeneste. Medvirkende er Sopran Nina Bols Lundgreen, alt Hanna Leonora Hollesen, tenor Harold Thalange og bas Frederik Schønning, samt Sarah Wallevik på violin. Dagen bæres endvidere af et frivilligt kor under ledelse af organisterne Anne-Kari Ferenczi, og Vibeke Sahner Ockelmann. Undervejs hører vi dele af lidelseshistorien samt en kort refleksion ved

Kathrine Holme Johannesen over tilværelsens uundgåelige mørke.

Højmesse d. 29. marts kl. 10.00 v. Kathrine Holme Johannesen

Påskemorgen

Langfredag var mørk, men denne morgen bryder lyset igennem. Stenen væltes fra. Graven er tom. Han er opstanden!

Påkemorgen fejrer vi opstandelsens mirakel i vores tilværelse. Trompetist Joris de Rijbel lader glædens toner fylde rummet.

Kathrine Holme Johannesen står på prædikestolen.

Højmesse d. 31. marts kl. 10.00 v. Kathrine Holme Johannesen

Anden påskedag

I går stod kampen mellem lys og mørke. Lyset sejrede og alt blev forunderligt, frydegult. Anden påskedag er ’dagen derpå’. Refleksionens time. Hvad var det egentlig lige, der skete? Pludselig står han lyslevende foran os: Opstandelsen er nu – hver dag er en påskemorgen!

Denne dag deltager kirkens kvindekor også.

Højmesse d. 1. april kl. 10.00 v. Ane Sofie Lindegaard

www.sorgenfrikirke.dk · 3

Sommertid er udetid

Pinsen

”Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor de sad.... Da blev de alle fyldt af Helligånden, og de begyndte at tale på andre tungemål, alt efter hvad Ånden indgav dem at sige.”

Pinsedag, søndag d. 19. maj danser pinsesolen forhåbentlig for os alle, og vi skal fejre ”kirkens” fødselsdag. Gudstjenesten er kl. 10.00, og det er Ane Sofie Lindegaard, der står på prædikestolen.

2. pinsedag, mandag d. 20. maj kl. 11.00 rykker vi udenfor og holder igen fælles gudstjeneste sammen med andre kirker i provstiet. Udendørsgudstjenesten afholdes i Lyngby Folkepark. Medbring eget tæppe og kaffe/madkurv.

Udendørsgudstjenester

Mellem kirken og mosen er der en stor græsplæne, og om sommeren står der et udendørsalter – dér midt i alt det grønne. Det kalder på udendørsgudstjenester – i år har vi to af slagsen.

Den første finder sted d. 2. juni kl. 10.00 og er ved Kathrine Holme Johannesen. Denne søndag er for alle, men særligt børnene kommer til at elske den. Der vil nemlig være både hoppeborg og (mini-)ponyer. Der kommer også børnekor – vores egne, og måske også nogle gæster. Der serveres wienerbrød og kaffe/ kakao fra kl. 9.30.

Ugen efter, søndag d. 9. juni kl. 10.00 rykker vi ud igen, og denne gang er det Anne Katrine Berthou Sylvest, der prædiker.

Så tag solhatten på og kom til en festlig gudstjeneste i Guds frie natur. Skulle det ske at vejret ikke er med os, rykker vi indenfor igen.

Skt. Hans

Søndag d. 23. juni

Find tæppet frem og pak madkurven og kom til en hyggelig aften for hele familien, hvor vi sammen fejrer sommerens komme og de lyse nætter. Igen i år sætter vi scenen op til fællessang; borde og stole vil stå klar fra kl. 17.30, så I kan nyde jeres medbragte mad, få et hvil, mens børnene løber rundt, eller bare nyde stemningen.

Der vil være salg af kaffe, kage og øl.

Virum-Sorgenfri spejderne er allerede nu i gang med at planlægge fede aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Vi tænder det store bål ned mod mosen kl. 20.00. Herefter er der en times koncert i kirken. Kl. 21.30 ønsker vi hinanden ’god sommer’ med et mindre bål på kirkepladsen - og så er det midsommer i Danmark!

4 · www.sorgenfrikirke.dk

Præstens gang på plejehjemmet

Et stenkast fra kirken ligger plejehjemmet Virumgård. For tiden er det Ane Sofie Lindegaard, der er den af præsterne, der er tilknyttet plejehjemmet og hun skriver her lidt om de forskellige tilbud, vi har som kirke på plejehjemmet:

Plejehjemsgudstjenester

Den første torsdag i hver måned kl. 14.00 holder vi plejehjemsgudstjenester på Virumgård.

Vi sidder i en åben kreds og synger salmer, hører ordet og får nadver. Det er altid en stor glæde at komme, fordi beboerne er meget taknemmelige for den åndelige omsorg de får gennem gudstjenesten. Jeg prøver hver gang at have små nye indslag med – fx. havde jeg i sommers mine hundehvalpe med og i efteråret kom Hans Erik, der kan spille på sav forbi. Og i december kom to piger fra Lyngby og sang smukke julesalmer og sange for os.

At komme på plejehjemmet er en stor glæde for mig, fordi jeg

virkelige oplever, at mit virke kommer til sin ret hos nogle af de sognebørn, der er de mest ensomme.

Eksistenssamtaler

På Virumgård tilbyder jeg eksistenssamtaler. Her mødes vi i en lille gruppe og taler om det, der fylder. Temaet kan være længsel, savn, ensomhed eller taknemmelighed. Alle har taletid, og til sidst åbnes samtalen op, så vi kan berige hinanden med refleksioner over det, der er blevet sagt. Det er meget meningsfyldt at have de samtaler med mennesker, der har et langt levet liv bag sig og går med mange tanker og minder i sind og krop.

Kvindegruppe

Er du kvinde midt i livet og oplever du overgange og tab, børn der bliver store, et parforhold der udfordres ? Har du oplevelsen af at blive usynlig og spørgsmålet om, hvad der nu skal ske? Så er kvindegruppen måske noget for dig. Det afgørende i gruppen er at blive set, hørt og taget alvorligt og taget imod som den, man er. Tilgangen er sjælesørgerisk. Vi mødes hver anden tirsdag aften henover efterår og vinter.

Vil du vide mere eller måske deltage, når kvindegruppen starter op igen i efteråret, så kontakt Ane Sofie Lindegaard (ansl@km.dk/52696926)

En af dette efterårs kvinder skriver:

”Emnerne er store – det er fortroligheden og nærværet også. Vi deler det, der betyder noget, og gang på gang oplever jeg genkendelighed i alt det forskellige. Sofie leder og faciliterer møderne, så tilliden næres, og giver mod til at tale om det, der er vigtigt, og som er værd at lytte til”.

www.sorgenfrikirke.dk · 5

Spaghettigudstjenester

Den første torsdag i måneden mødes vi i kirken kl. 17.00 til en kort børnegudstjeneste

Herefter tumler vi ind i Paradissalen og spiser spaghetti med kødsovs til den store guldmedalje. Børnene sidder ved bordene i gennemsnit et kvarter – herefter er de videre til leg i kælderen. De voksne derimod får ofte et glas rødvin mere, imens de vender verdenssituationen et par gange.

Pris: 30 kr. for voksne, børn gratis. Tilmelding ikke nødvendig.

Vi mødes torsdag d. 4. april, d. 2. maj og d. 6. juni i foråret og vender tilbage torsdag d. 5. september.

Babysalmesang

Tag børnene med om søndagen

Søndagens højmesse kan godt blive lang for børnene. Derfor står enten Johanne, Emma, Mynthe eller Caroline klar med gode bibelhistorier og sjove aktiviteter i underetagen de fleste søndage, mens præsten prædiker.

Kom og vær med til en musikalsk stund for de mindste – en time hvor vi med sang og rekvisitter skaber en musikalsk oplevelse. Her bliver kirkens smukke rum ramme om en tryg og rolig oplevelse, der stimulerer alle de smås sanser, og hvor nærværet mellem baby og forældre er i centrum.

Og bare rolig, du behøver ikke være god til at synge – dit barn synes nemlig, at netop din stemme er den dejligste i verden.

Når vi er færdige, trækker vi ind i kirkesalen ved siden af og får noget at spise og drikke (maden koster 20 kr). Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

Vi mødes tirsdag i ulige uger kl. 10.00, indtil d. 2. juli og starter op igen d. 27. august.

FAMILIENYT
6 · www.sorgenfrikirke.dk

Sorgenfri Fredag – fællesspisning i kirken

Det er godt at spise sammen og at kende hinanden på tværs af husnumre og generationer. Derfor har vi fællesspisning ca. hver 3. måned. Vi mødes i kirken til aftensang kl. 17.45, og kl. 18.00 står middagen på bordet. Efter maden er der film og fredagsslik til børnene, mens der er kaffe, chokolade og ro til en god snak for de voksne.

Tilmelding på hjemmesiden. 80,- for voksne og 20,- for børn

Tag venner og naboer med til fællesspisning fredag d. 12. april.

Udendørsgudstjeneste for

hele familien

Søndag d. 2. juni kl. 10.00 er stolene linet op på Kirkebakken til udendørsgudstjeneste for hele familien. Dagens præst, Kathrine Holme Johannesen, prædiker mest til de voksne. Men salmesangen løftes af børnekoret, der er både hoppeborg, ponytræk og snobrødsbagning bagefter – og fra kl. 9.30 serveres der kakao, kaffe og wienerbrød til alle!

Kom og vær med til en vaskeægte sommergudstjeneste i Sorgenfri – og tag gerne tæpper med, hvis I vil sidde i græsset.

FAMILIENYT Kalder alle nye konfirmander!!! Tilmeldingen til konfirmation 2024 er åben – meld dig til før din ven! LÆS MERE PÅ WWW.SORGENFRIKIRKE.DK www.sorgenfrikirke.dk · 7

Sorgenfri Kirke aktivitetskalender marts - juli 2024

MARTS

M 18 14.00 OK-Klubben

16.00 Kreaklubben

19.30 Koncert med Poseidonkvartetten

T 19 18.30 Generalprøve Påskekoret

O 20

T 21 19.00 Menighedsrådsmøde

F 22

L 23

S 24 10.00 Palmesøndag v. Anne Katrine Berthou Sylvest

M 25

T 26

O 27

T 28 18.30 Skærtorsdagsgudstjeneste v. Ane Sofie Lindegaard

19.30 Skærtorsdagsmiddag. NB Tilmelding

F 29 10.00 Langfredagsgudstjeneste v. Kathrine Holme Johannesen

L 30

S 31 10.00 Påskedag v. Kathrine Holme Johannesen

APRIL

M 1 10.00 2. påskedag v. Ane Sofie Lindegaard

T 2 19.00 Drop-in fællessang

O 3

T 4 14.00 Plejehjemsgudstjeneste

17.00 Spaghettigudstjeneste

F 5

L 6

S 7 10.00 Højmesse v. Anne Katrine Berthou Sylvest

16.00 Koncert med Amatørsymfonikerne

M 8 14.00 OK-Klubben

19.30 Koncert med Lyngby-Taarbæk Musikforening

T 9 10.00 Babysalmesang

O 10

19.00 Drop-in fællessang

T 11 20.00 Aftenforedrag: ”Da Gud tog bussen. En rejse i forsoningens fodspor fra Martin Luther king til Desmond Tutu”. NB Tilmelding.

F 12 17.45 Sorgenfri Fredag

L 13

S 14 10.00 Højmesse v. Kathrine Holme Johannesen

M 15

11.00 Fernisering Annelise Bekkar og Maria Dupond Frederiksen

T 16 12.00 Frokostforedrag: ”Præst på gaden. Kirken udenfor”. NB Tilmelding

19.00 Drop-in fællessang

O 17 17.30 Forårskoncert med kirkens kor.

T 18

F 19

L 20

S 21 10.00 Højmesse v. Ane Sofie Lindegaard

M 22 14.00 OK-Klubben

T 23 10.00 Babysalmesang

19.00 Drop-in fællessang

O 24 12.00 Herreklubben

T 25

F 26

L 27

S 28 10.00 Højmesse v. Kathrine Holme Johannesen

16.00 Forårskoncert med Gladsaxe Symfoni orkester

M 29 16.00 Kreaklubben

T 30 19.00 Drop-in fællessang

MAJ

O 1

T 2 14.00 Plejehjemsgudstjeneste

17.00 Spaghettigudstjeneste

F 3

L 4

S 5 10.00 Højmesse v. Ane Sofie LIndegaard

18.00 Vivaldikoncert med Richters Skala

M 6 14.00 OK-Klubben

19.30 Koncert med Virumkoret

T 7 10.00 Babysalmesang

O 8

T 9 10.00 Konfirmationer

F 10

L 11 10.00 Konfirmationer

S 12 10.00 Højmesse v. Anne Katrine Berthou Sylvest

16.00 Forårskoncert med Lyngby Seniorkor

M 13 19.30 Koncert med Holbæk Symfoniorkester

T 14 19.00 Orienteringsmøde om Menighedsrådsvalg

O 15

T 16

F 17

L 18

8 · www.sorgenfrikirke.dk

Gudstjeneste Højmesse

S 19 10.00 Pinsedag v. Ane Sofie Lindegaard

M 20 11.00 Fælles pinsegudstjeneste i Folkeparken

T 21 10.00 Babysalmesang

O 22

T 23 19.00 Menighedsrådsmøde

F 24

L 25 11.00 Konfirmation

Foredrag / Koncert

Familie aktiviteter Andre aktiviteter

S 23 10.00 Højmesse v. Ane Sofie Lindegaard

18.00 Skt. Hans på Kirkebakken

M 24 16.00 Kreaklubben

T 25

O 26

T 27

F 28 9.00 Sommerhøjskole

S 26 10.00 Højmesse v. Kathrine Holme Johannesen med efterfølgende menighedsmøde

M 27 16.00 Kreaklubben

19.30 Koncert med Lyngby-Taarbæk Musikforening

T 28

O 29 12.00 Herreklub

T 30

F 31 JUNI

L 1

S 2 10.00 Udendørs familiegudstjeneste v. Kathrine Holme Johannesen

M 3 18.30 Sommerkoncert med Lyngby-Taarbæk Musikskole

T 4 09.00 Menighedstur. NB Tilmelding.

10.00 Babysalmesang

O 5

T 6 14.00 Plejehjemsgudstjeneste

17.00 Spaghettigudstjeneste

F 7

L 8

S 9 10.00 Udendørsgudstjeneste v. Anne Katrine Berthou Sylvest

M 10

T 11

O 12

T 13

F 14

L 15

S 16 10.00 Højmesse v. Ane Sofie Lindegaard

16.00 Koncert med Jens Vrå og Frederic Voorn

M 17 20.00 Klaverkoncert med Jonas Hasager Emtkjær Jensen

T 18 10.00 Babysalmesang

O 19

T 20

F 21

L 22

L 29 10.00 Sommerhøjskole

S 30 10.00 Højmesse v. Kathrine Holme Johannesen

JULI

M 1

T 2 10.00 Babysalmesang

O 3

T 4 14.00 Plejehjemsgudstjeneste

F 5 L 6

S 7 10.00 Højmesse v. Ane Sofie Lindegaard

M 8

T 9 O 10

T 11 F 12 L 13

S 14 10.00 Højmesse v. Kathrine Holme Johannesen

M 15

T 16

O 17

T 18

F 19

L 20

S 21 10.00 Højmesse v. Anne Katrine Berthou Sylvest

M 22

T 23 O 24

T 25

F 26

L 27

S 28 10.00 Højmesse v. Anne Katrine Berthou Sylvest

M 29

T 30

O 31

www.sorgenfrikirke.dk

· 9

Sommerhøjskole: De sidste tider?

28. – 29. juni

Krig og klimakrise på den store verdens plan – angst, stress og udbrændthed på det lille personlige plan. Den offentlige debat er fuld af undergangstoner.

Er vi på vej mod De sidste tider?

Begrebet De sidste tider kender vi fra Bibelen. I Det Nye Testamente går Jesus og hans disciple rundt og forventer en dommedag lige om hjørnet. Siden tager Paulus over. Man ser tegnene over det hele!

På dette års Sommerhøjskole i Sorgenfri Kirke tager vi temperaturen på nutidens tegn.

Vi spørger foredragsholderne: ”Hvor er vi på vej hen; mod håb eller helvede?”.

Fredag d. 28. juni

9.00: Morgensang og kaffe

9.30: ’Stress – en personlig fortælling’ v. Ida Auken

Ida Auken, som er kendt for sin mangeårige politiske karriere og dedikation til klimakampen, stod i 2020 over for en uventet udfordring, da hun blev ramt af stress. I foredraget reflekterer Auken over sin rejse fra benhårdt arbejde i Folketinget og intensivt klimaarbejde til erkendelsen af, at hun ikke længere kunne bære byrden. Det er ikke blot fortællingen om en politiker, men om et menneske, der har måttet genfinde sig selv midt i en offentlig sygemelding og opleve, hvordan verden ændrer sig, når man deler sin sårbarhed med omverdenen.

12.30: ’Hallo – hvad sker der for klimaet?’ v. Mikael Jarnvig

Byder dansk sommer snart på 40 graders varme?

Kan vi forvente flere store oversvømmelser som dem, vi så i vinter?

Der er undergangstoner i klimadebatten. Men hvor stor en del af de informationer, vi får, er korrekte?

I mere end tre årtier har Mikael Jarnvig stået for tv-vejrudsigter på både DR, TV2 og TV3. I dette foredrag vil han pege på, hvor problematikken er kørt op i en spids, og hvor der rent faktisk er noget om snakken.

14.30: Kaffe

15.30: ’Mit liv – min kunst’ v. Adi Holzer

11.30: Frokost

Adi Holzer er født i Østrig i 1936. Under naziregimets indtog var han og bedstemoren de eneste i familien, der holdt fast ved troen. Hendes faste farvel-hilsen: ”Gud velsigne dine hænders flid”,

10 · www.sorgenfrikirke.dk

gav ham vished om, at der var noget usynligt, der kunne berøre og velsigne ham. Ofte er Holzer kommet i tvivl om sine evner undervejs i store projekter og er blevet fyldt af taknemmelighed, når de er lykkedes. Derfor står der Omnia Ad Majorem Dei Gloriam (Alt til Guds ære) på mange af hans værker.

Adi Holzer udstiller i Sorgenfri Kirke hen over sommeren og fortæller med udgangspunkt i udstillingen om sit liv og virke som kunstner.

17.30: Middag

Pris:

Deltagelse begge dage koster 400 kr. Dette inkluderer mad og drikke. Max. deltagerantal 67.

Tilmelding:

På hjemmesiden under ’Aktiviteter’

Spørgsmål:

Rettes til Kathrine Holme Johannesen på KACH@km.dk

Lørdag d. 29. juni

10.00: Morgensang og kaffe

10.30: ‘De sidste tider – mod håb eller helvede?’ v. Kathrine Holme Johannesen

12.00: Frokost

13.30: ’Israel/Palæstina efter

7. oktober’ v. Rasmus Birkerod

Journalist og tidligere TV-vært, Rasmus Birkerod fortæller om situationen lige nu i Israel og i de palæstinensiske områder.

Vi får mulighed for at forstå konflikten set fra et menneske, der har nære venner blandt både palæstinensere og israelere. ”Enhver konfliktsituation tåler at blive set fra begge sider,” mener Rasmus Birkerod. Han har arbejdet professionelt med området som rejseleder og guide gennem 27 år og er normalt i Israel/Palæstina 8-10 gange om året.

Dette er også et personligt foredrag, hvor Rasmus Birkerod deler sine eksistentielle overvejelser ved at have venner på begge sider af en konflikt.

15.30: Kaffe

16.30: ’Vi lever i dig på den yderste dag’ v. Hans Anker Jørgensen

I betænkningen Forslag til ny Salmebog 2000 var Hans Anker Jørgensen kun repræsenteret med én temmelig forkortet salme. Men efter terrorangrebet på WTC i New York 2001 opstod et stærkt behov for nyformulerede kristologiske salmer. Hans andel i Den Danske Salmebog steg således til seks uforkortede salmer. I foredraget fortæller Hans Anker Jørgensen om erfaringerne bag og teologien i hans salmer. Og om inspirationen fra bl.a. Halfdan Rasmussen, Astrid Lindgren, Martin Luther og Det Nye Testamente. Og så skal vi selvfølgelig synge!

18.00: Festmiddag

www.sorgenfrikirke.dk · 11

Forårsudstillingen

Annelise Olga Bekkar og Marian Dupont Frederiksen udstiller hen over foråret i kirken – de to kunstnere er fra Lyngby og har arbejdet med billeder i alle former og farver hele deres liv.

Annelise Olga Bekkars billeder er skabt i stemninger, hun oplever, når hun vandrer i skoven, ved søer eller havet. Det er her, hendes tanker og fantasi kommer i spil og lysten til at formidle den vidunderlige evige natur, der omfavner os med sin skønhed.

Marian Dupont Frederiksen har hele sit liv skabt billeder med en begejstring for vores eventyrlige natur med skiftende farver i årstidernes spil. En natur der forandrer sig i samspil med vores tilsvarende klimaforandringer. Hvor nye plantetyper og insekter kommer til live, og intet er som før.

Billederne er at finde i sognegården fra d. 14. april (hvor der også er fernisering efter højmessen) og indtil midt juni.

Sommerudstillingen

Hen over sommeren udstiller Adi Holzer. Han bruger et solidt kendskab til bibelsk litteratur og musik som inspirationskilde. Hans værker er koloristiske med plads til såvel store armbevægelser som små detaljer, der overalt i værkerne næsten skaber et vindue i værket og tilføjer liv og aktivitet overalt. I Holzers kirkekunst findes vindmøller, flyvemaskiner og elmaster, lige meget om motivet forestiller historien om den gode hyrde eller Jakobs kamp med englen – for kunsten skal altid gå nye veje. Talentet og den kunstneriske erfaring kommer også til udtryk ved uden tøven at anvende mangeartede materialer.

Adi Holzer har udstillet på flere end 400 separatudstillinger i Europa, USA og Australien – og han har udsmykket talrige kirker i Danmark og i Østrig. Hans billeder, grafiske arbejder, glas- og vægmalerier, mosaikker, bronze- og glasskulpturer findes i offentlige bygninger og samlinger såvel i Europa, som i USA, Ægypten, Australien og Japan.

Adi Holzer er født i 1936 i Stockerau, nær Wien i Østrig. Hans barndom var præget af krigens katastrofale begivenheder og faderens død i 1942. Fra 1955-60 studerede Adi Holzer på Akademiet for Billedkunst i Wien. I 1955 mødte han sin kommende hustru, danske Kirsten Inger. De bor i dag både i Danmark og i Østrig.

Fra d. 29. juni til slut august udstiller Adi Holzer et udvalg af billeder i sognegården. Der er fernisering efter højmessen d. 30. juni. Derudover gæster Holzer dette års Sommerhøjskole d. 28. – 29. juni for at fortælle om sin kunst.

12 · www.sorgenfrikirke.dk

Kig på Kingo og på Willumsen

– menighedstur til Slangerup Kirke og Willumsens Museum tirsdag d. 4. juni kl. 9.00 – 17.00

Thomas Kingo lærte os at rime forgængelighed på forfængelighed. Han var selv en sammensat personlighed, der både var glad for magt, penge og kvinder. Men han løftede også den kunstneriske kvalitet af sin tids salmer op på et uset niveau. I dag har han stadig en stor plads i salmebogen, med salmer som »Sorrig og glæde de vandre til hobe«, »Nu kom der bud fra englekor«, »Nu rinder solen op af østerlide«, »Vågn op og slå på dine strenge«, og - ikke mindst »Far, verden, far vel«.

Kingo blev født 1634 i Slangerup. Han var andengenerations-invandrer, bedstefaderen var indvandret fra Skotland. Faren var linned- og damaskvæver og på et tidspunkt tæt ved tiggerstaven. Kingo kom altså fra det fattigste fattige, og så møver han sig op til en af landets højeste stillinger; i 1677 udnævnes han til biskop over Fyens Stift!

På årets menighedstur tager vi til Slangerup og tager et kig på Kingo. Vi besøger Slangerup Kirke, hvor sognepræst Klaus Meisner og organist Ole Finnesen gennem fortælling og fællessang vil give os et indblik i Kingos liv og virke.

Herefter går turen til Restaurant Toldboden på havnen i Frederikssund, hvor vi spiser en god frokost med udsigt til fjorden og Hornsherred. Efter frokosten fortsætter vi til Willumsens Museum og får en guidet rundvisning i den aktuelle udstilling. Willumsens Museum, der er opført i 1957, er i øvrigt tegnet af arkitekten Thyge Hvass, som også tegnede Sorgenfri Kirke!

Når kirkeklokken slår fem i Sorgenfri, er vi hjemme igen og runder dagen af med en aftensang i kirken.

Hvem var han? Og hvordan gjorde han det?

Pris: 120 kr. Dette inkluderer frokost på Restaurant Toldboden. Max. antal deltagere 50 pers.

Tilmelding: Foretages på hjemmesiden under ’Aktiviteter’

www.sorgenfrikirke.dk · 13

Herreklub

Herreklubben er for alle sognets mænd. Vi starter med at spise sammen, og derefter vil der være et foredrag, eller vi tager et emne op og diskuterer det i mindre grupper. Og så slutter vi af med en kop kaffe og lidt sødt.

Herreklubben mødes sidste onsdag i måneden kl. 12.00-14.00. Tilmelding til Niels-Ebbe (ned@dadlnet.dk) ugen før.

Drop-in fællessang

”At synge er balsam for sjælen” sagde en klog mand engang. Og at synge er lige hvad der bliver gjort om tirsdagen, når der er Drop-in fællessang i Paradisssalen. Her dykker vi ned i Højskolesangbogens mange skønne sange – klassikerne og de mere ukendte, de muntre og de triste, de sjvove og de alvorlige.

Til drop-in fællessang dyrker vi sangglæden og synger alle med den stemme Gud gav os under kyndig vejledning af organist Anne-Kari Ferenczi.

Drop-in fællessang er hver tirsdag fra 19.00-20.15 og har sidste gang inden sommerferien d. 30. april.

Samtalekredsen

Har du lyst til at være en del af et fællesskab, der mødes og taler om de store spørgsmål i livet?

Så er et nyt initiativ i Sorgenfri Kirke kaldet ’Samtalekredsen’ måske noget for dig.

Med udgangspunkt i én af månedens evangelietekster deler vi tro, tvivl og tanker – og så må vi se, hvor det fører os hen.

Samtalenkredsen har allerede mødtes et par gange, men der er altid plads til flere, så hvis du overvejer at være med, så kontakt Kathrine Holme Johannesen (KACH@km.dk/ 21740044)

Kreaklubben

Her mødes sognets kreative sjæle og laver ting, der skal sælges i Juleboden på vores årlige julemarked.

Der bliver strikket, hæklet, broderet og meget mere - og så er der altid også tid til en kop kaffe og en snak.

Kreaklubben mødes som oftest sidste mandag i måneden fra kl. 16.0018.00. De mødes følgende datoer inden sommerferien: 29. april, 27. maj og 24 juni.

14 · www.sorgenfrikirke.dk

Menighedsrådet orienterer

Tagrenovering

Menighedsrådet har orienteret herom det sidste års tid, og nu er arbejdet fuldført til stor tilfredshed for menighedsråd, faste medarbejdere og forhåbentlig også for menigheden.

Processen har forløbet forbilledligt takket være meget professionelt arbejde fra entreprenør, arkitekt, byggefirma og håndværkere. Desuden har menighedsrådets kirkeværge og bygningskyndige ydet en uvurderlig stor og faglig kompetent indsats ved at følge hele forløbet tæt.

Menigheden vil få mulighed for at se de nyrenoverede lokaler på første sal i sidebygningen i forbindelse med afholdelse af menighedsmøde søndag den 26. maj efter højmessen.

Menighedsrådsvalg 2024

Såvel ude i den store verden som i vores nære er 2024 præget af valg.

På orienteringsmødet tirsdag d. 14.maj kl. 19.00 – 20.00 vil menighedsrådet orientere om arbejdet de sidste fire år og om kommende opgaver for rådet. Desuden vil der blive orienteret om selve valget og procedurer i forbindelse hermed.

Selve valget foregår på valgforsamlingen tirsdag d. 17. september kl. 19.30 – 21.30. Her stiller kandidaterne op og får mulighed for kort at fortælle om deres begrundelse for at stille op til menighedsrådet. Efterfølgende er der skriftlig afstemning. Der skal vælges 9 medlemmer og 3 suppleanter.

Hele menighedsrådet i Sorgenfri Kirke består ud over de 9 medlemmer og 3 suppleanter af kirkens 3 præster og en medarbejder valgt blandt kirkens øvrige faste personale.

Menighedsmøde

Søndag d. 26.maj efter højmessen afholdes det årlige menighedsmøde kl. 11.30 – 12.30 i Paradissalen. Her fortæller menighedsrådet om arbejdet i det forgangne år, om økonomien, om igangværende sager og aktiviteter. Der bliver mulighed for at stille spørgsmål til menighedsrådet.

Mødet afsluttes med en rundvisning i de renoverede lokaler på førstesalen i sidebygningen.

Kirkebladet og øvrige kommunikationskanaler

Kirkebladet er en vigtig kommunikationskanal sammen med hjemmesiden, Det Grønne Område og Facebook. Desuden oplyser præsten efter prædiken ved højmessen om kommende uges aktiviteter i kirken, og der ophænges opslag i våbenhuset. Grundet den kraftige stigning i porto har menighedsrådet vedtaget, at kirkebladet ikke længere udsendes med posten til sognebåndsløsere. Frivillige vil fortsat omdele kirkebladet i sognet. Desuden vil kirkebladet naturligvis altid kunne hentes i kirken, og det kan læses digitalt på hjemmesiden.

www.sorgenfrikirke.dk · 15

Vil du med til Uganda?

Menighedstur Sorgenfri Kirke

Børn i Afrika arrangerer i samarbejde med kirken, en studietur til Uganda fra fredag d. 8. november til mandag d. 18. november 2024.

Hovedformålet er at studere forskellige nødhjælps- og udviklingsprojekter i Uganda, heriblandt selvfølgelig de projekter og husbyggerier som Sorgenfri Kirkes julemarkeder har bidraget til i Rakai / Lyantonde og Kampala. Der er desuden indlagt naturoplevelser i Lake Mburo Nationalpark. Af programmet kan nævnes:

3 nætter i hovedstaden Kampala med besøg på skoler, gudstjeneste i lokal kirke, besøg og samtale med BiA´s lokale medarbejder.

3 nætter i Lyantonde i det sydvestlige Uganda, hvor BiA har de fleste projekter og hvor Sorgenfri har været med til at bygge 3 huse for fattige familier. Besøg hos fattige familier i fjerne landsbyer, på skoler og hos dem der har fået bygget nye huse.

2 nætter i luksuslodgen Mihingo Lodge, sejltur på Lake Mburo mellem krokodiller og flodheste, safaritur i parken med zebraer, impalaer, bøfler, vandbukke, leoparder, hyæner og over 350 fulgearter.

Vi flyver med Ethiopian Airways og indkvartering og måltider foregår på gode hoteller / restauranter. I bussen sørger vi hele tiden for rigeligt koldt drikkevand.

Nærmere information og det fulde dagsprogram fås på kirkekontoret eller ved henvendelse til Karsten Dam tlf. 29 90 50 09.

Turen er planlagt og ledes af formand for Børn i Afrika, Karsten Dam og hans hustru Kathryn Tegner.

Prisen er på kr. 16.800,og dette inkluderer fly, indkvarteringhelpension inkl. drikkevarer med 9 dage i Afrika, lokal transport i egen bus og entréer, men ikke forsikring, visum og vaccinationer

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.