Oldtimerbladet 2024

Page 1

1

Velkommen til Oldtimerløbet 32 x i 2024

Hvert eneste år strømmer de stolte ejere af motorhistoriske køretøjer til Oldtimerløbet i Gråsten, for at vise og blive set af et meget stort og interesseret publikum. Et publikum som først og fremmest fylder Oldtimerpladsen, men som også står langs løbsstrækningen, der går langs Flensborg Fjord, hvor de vinker med flag og hygger sig. Mange har sat bord og stole ud langs vejen for at nyde Oldtimerløbet.

Oldtimerløbet tiltrækker hvert år mere end 1000 køretøjer til en fest på hjul.

Alt fra "røvskubbere", veloer, kabinescootere, knallerter og motorcykler samt biler, traktorer og lastbiler fra alverdens lande pryder Oldtimer-pladsen og Gråsten og omegns gader til denne motorhistoriske begivenhed.

Mange publikummer vil nikke genkendende til køretøjer de kan huske fra barndommen, men også undres og beundre modeller man kun har hørt om eller slet ikke vidste eksisterede.

Hvert år kommer der nye til, men mange har også gjort det til en tradition at deltage. Ofte bruges Oldtimerløbet som en oplagt grund til

at få et projekt gjort køreklart, så det kan køre med i Oldtimerløbet.

Heldigvis er det ikke et race, hvor det gælder om at komme først over målstregen, men mere et motionsløb for både Ford T, Fiat 500, Velo Solex, brandbiler og Jaguar E.

Der er dog rift om startplaceringerne hvert år når webshoppen åbner billetlugen d. 1. marts kl. 12, hvor deltagerne kan købe deres startnummer.

Det er en fornøjelse at se og høre de mange forskelligartede køretøjer, når startskuddet går, og interessant at overvære præmieoverrækkelsen, når køretøjerne vender tilbage igen. Der er flere slags præmier og pokaler i alle klassementer, som f.eks. omfatter bedst restaurerede eller mest originale køretøj. Pokaloverrækkelsen foregår på sejrspodiet mit på Oldtimerpladsen kl. 16:30.

Kom, og tag hele familien med, og oplev stemningen og bliv klogere på Danmarks motorhistoriske udvikling.

Årets løbsstarter er Leif Maibom

Kendt fra SØNDERBORG REVYEN og revyforfatter på de danske revyscener

BMW klassisk, er både årets biltema og MC-tema

HUSK at fejre vinderne på podiet

POKALOVERRÆKKELSE Kl. 16:30

Præmier i alle klassementer!

2

Oldtimerløbet er en folkefest

Derfor tilbydes der naturligvis mad og drikkevarer for enhver smag.

Oldtimer Pit Torvet har åbent hele dagen, hvor der tilbydes grillmad, kaffe & kage og ostemad, sandwich, øl & vand, sliced Pizza og helstegt pattegris med kartoffelsalat samt ringriderpølser med brød.

Isboden byder på et bredt udvalg af lækre is, der som regel går som varmt brød :-) En Oldtimer Buffet anrettes kl. 17:30 i Oldtimer Pit teltet, som runder dagen af for løbsdeltagere og de frivillige hjælpere.

Oldtimer Buffet kan købes i webshoppen. Priserne er overkommelige, og husk overskuddet går ubeskåret til LIONS humanitære hjælpearbejde.

Velkommen, god fornøjelse og velbekomme.

Entré for publikum

Entré billetter købes ved indgangene til oldtimerpladsen for kun 40,- kr. pr. person. Børn under 12 år har gratis adgang.

Startnummer for deltagere

Køretøjer op til årgang 1989 kan deltage i Oldtimerløbet 2024.

Se på www.oldtimerlobet.dk -klik på

»KØB STARTNUMMER« i topmenu. Vælg klassement og udfyld data om dit køretøj, læg i kurven og tjek ud. Print kvittering for udlevering af startpakken.

Arrangør:

LIONS Broager-Gråsten

Oplag: 4.000 stk.

Layout, grafisk arbejde, tekster & fotografi:

Form & Grafik tlf.: 74 65 11 45

e-mail: inform@form-grafik.dk

www.form-grafik.dk

Tryk: Toptryk, Gråsten

INDHOLD

Om Oldtimerløbet

Indledning og indhold

Kom til køretøjs Mekka i Gråsten

Startnummer 1, PUCH Pioneer 1978

Kort over byen og oldtimerpladsen

BMW Biltema

Velkørende Postbud

BMW - årets MC tema

Markræs som 10 årig

Vespa fra Århus C

Mini STURGIS

Morgan 3-Wheeler

Skagen-Gråsten MC Oldtimerløbet

Solbriller og krøller

Hold ferie i Gråsten til Oldtimerløbet

De ubestikkelige dommere og pokalerne

Knallert manien racer i Gråsten

Always look on the bright side og life

Oldtimer Street - Stumper & Gadgets

Om LIONS og Oldtimerløbet

Velkørende Postbud

i BMW 2002 Turbo

Side 15

Startnummer 1

ved Oldtimerløbet

Mona på sin PUCH

Pioneer fra 1978

Side 7-8

MORGAN 3-Wheeler

Fra 2 til 3 hjul

Side 32-35

Det skal bare

virke hos Tom

i Kliplev

Side 21-23

3
2 3 4-5 7-8 10-11 12-13 15 19 21-23 27 29 32-35 39 40-41 45 51 54-55 59 62 63

Velkommen

til alle mærker

Oldtimerløbet er et motorhistorisk mekka for alt, hvad der med (hjælpe)motor kan køre på land.

Det er det største træf af sin art i Danmark og et tilløbsstykke fra både nær og fjern.

Vi ses så det kan høres!

Kom og oplev mangfoldigheden af spændende køretøjer motorhistorien har fostret

Fiat 500 med picnic kuffert

Bare fordi bilen ikke er alt for stor, kan man jo sagtens tage på picnic, når bare udstyret er i orden.

Nut & Bolt restaureret John Wilde fandt ter 2 år og 1.500 flottere end da den

restaureret BMW 2002tii fandt et tysk lig i Sverige, og ef1.500 timers slid, står den nu den var ny i 1972.

Mascotten Spitfire skal naturligvis med Med styrthjem, pilotbriller og firepunkts sikkerhedssele kan det ikke gå galt for denne seje motorbøllemascot som kører Triumph.

Stort bredt dollargrin fra Sverige

I denne imponerende Chevrolet Impala fra 1958, kom Peter Swenson med sin viv helt fra Uddevalla i Sverige, for at køre med.

5
Tekst & Foto: Rune
6

Mona står forrest med startnummer 1 når Oldtimerløbet skydes igang

PUCH Pioneer, 48,8 kubik, 1,2 hk, 45,5 km/l, årg. 1978

I mine unge dage (årene 1982 – 85) havde jeg en Puch Monza – årgang 1979. Nok lidt miljøskadet af min bror som havde en Puch MS50 til vinterkørsel og en Kreidler RMC til sommerture. Min far havde en KTM.

Jeg købte min knallert 1 år før jeg blev 16 år, så min far kørte den hjem fra Nordborg Cykelbørs, efter at jeg havde betalt kr. 4.200,- inkl. en gul full-facehjelm fra AGV. Nu måtte jeg så nøjes med at pudse lidt på den indtil jeg blev gammel nok. Monza’en havde 3 gear, stjernefælge, langt sæde, blinklys og omdrejningstæller – den stod som ny, kun tre år gammel. Da jeg blev 18 år, købte jeg en bil og Monza’en blev solgt. Jeg ved ikke hvad dens skæbne blev – men jeg skulle aldrig have solgt den, det kan jeg se i dag. Nogle år senere savnede jeg at kunne komme lidt langs, når gemalen havde bilen. Så han købte en Velo Solex som ”bil nummer 2” til mig. Fint nok, men den havde sine luner.

I 2008 manglede vores ene knægt noget at skrue i, så han købte et lig af en Puch som han splittede af, fik pusset, malet og samlet igen. Nu var det så hans

For første gang får en kvinde på en knallert pole position

For første gang nummer 1 til Oldtimerløbet

Tekst: Mona Larsen. Foto: Rune

tur til at vente på at han blev gammel nok til at køre knallert. Nu syntes jeg at vores anden knægt også skulle have en at rode med. Præget af fortiden skulle det være en Puch Pioneer. Jagten gik og vi fandt en på Fur som trængte til en kærlig hånd. Junior ville så ikke have Pioneer’en, men købte sig en Puch Maxi og så hang jeg på Pioneer’en. Det blev en ”familiesport” at komme på stumpemarked. I 2013 var vi på ferie i Graz og så Puch-museum. Et rigtigt fint museum, hvor man også kan se Puch cykler, motorcykler, biler, lastbiler, flymotorer mv. Og vi købte lidt dele til bl.a. Pioneer i nogle knallertbutikker. Der er ifølge museet kun lavet 10.000 styk af dem, så den er ikke nem at finde dele til. Fx er for- og bagskærm af støbt plastik. I flere år havde vi siddet langs Oldtimer-ruten og nydt alle de fine gamle køretøjer. I 2010 stillede vi så op til Oldtimerløbet for første gang og har siden deltaget næsten hvert år.

I et par år har vi haft en stand på Oldtimerløbets markedsplads for at sælge stumper fra knallerter mv. Og gemalen har i flere år hjulpet med at dirigere køretøjer ind på pladsen samt stået for flaghejsning og flagnedtagning i byen.

7 Nr 1

I 2015 stillede vores knægt med en anden gennemrenoveret og nylakeret knallert og vandt præmie derfor. 2017 vandt gemalen sørme også for bedst renoveret knallert. Og Pioneer’en har været bedømt flere gange, men endnu ikke vundet noget.

Det er blevet helt moderne at køre gamle knallerter. Flere klubber er dukket op rundt omkring. Den ene af vore knægte er med i klubben ”Big Ass Birds” I Gråsten. De er en 10 medlemmer og har cowboy-veste på – ikke læderveste som flere andre har. Cowboy-veste er mere tidssvarende med hensyn til knallerternes alder. De har fået lavet et logo og har diverse stofmærker på vestene. For at sikre at de bliver siddende, har jeg syet alle mærkerne fast med symaskine for dem.

For første gang nummer 1 - kvinde på Pioneer Det er gået lidt sport i at få et lavt startnummer –vi har alle numre gennem tiden hængende i vores værksted. Jeg sad klar ved tasterne den 1. marts 2024 for at få et nummer der var lavere end knægtene fra knallert-klubben. Det må siges at det lykkedes – når jeg nu fik nr. 1!

Nr. 2 er så med i ”Big Ass Birds”. Jeg havde ikke lige tænkt på at ”konsekvensen” ved at blive nr. 1 er, at man skal starte forrest i Oldtimerløbet…. Ups… Så jeg skal lige have fat i junior & co og få dem til at være backing group – så vi kan starte sammen.

Min Puch Pioneer fra 1978 står året rundt i vores ”pæne” entre, som er pyntet lidt med Puch-ting. Der står den sammen med gemalens - tørt og godt. Ved ikke lige hvor mange husmødre der vil syntes om det – men hvad – den ene er jo min egen knallert. Selv vores barstole er med sæder fra Puch Maxi.

Det er hyggeligt at ”sparke dæk” på Oldtimerpladsen og snakke med andre deltagere og gæster. Og det er så herligt at folk sidder langs ruten og hygger sig. Ved Grænsehallerne i Kruså er der pitstop. Det er efterhånden en tradition at jeg bl.a. mødes med 3 Maxi-knægte og vi skiftes til at give en øl inden vi kører videre. Vi glæder os alle sammen til atter at deltage i Oldtimerløbet – det er noget vi ser frem til!

8
9

Oldtimerløbet i hjertet af Gråsten

Hvert år, den sidste lørdag i maj måned, løber Oldtimerløbet af stablen.

Efterhånden har Oldtimerløbet en lang historie bag sig, og er den vel nok største årlige begivenhed i Gråsten. I år køres Oldtimerløbet for 32. gang, og vi håber det bliver en rigtig god oplevelse for både løbsdeltagere og publikummer.

På kortet herunder kan du orientere dig i forhold til, hvor du kan komme ind på pladsen, hvor du parkerer, og hvilke områder du først vil se mv.

Kortet overfor viser mere specifikt, hvorfra de forskellige klassementer er stillet op til start.

Hvor årets biltema og MC tema befinder sig, og hvor præmieoverrækkelsen foregår.

Spørgsmål og oplysning samt udlevering af startpakken i informationsteltet midt på pladsen.

Den smukke løbsstrækning går gennem hyggelige Gråsten, med et smut forbi Gråsten Slot, så videre på Fjordvejen langs naturskønne Flensborg Fjord og til Kruså. Feltet kører retur ad Fjordvejen til præmiering.

Ind- og udkørselsveje og overordnet opstilling til start.

Bemærk at knallert og MC kører ind fra nord, og biler kører ind fra syd på oldtimerpladsen. Se løbsdistancen og traktor ruten på www.oldtimerlobet.dk/oldtimerpladsen/kort

Camping for løbsdeltagere

Ved Gråsten Skole er der indrettet camping-område ved siden af sportspladsen til h.h.v. telt camping og biler med campingvogn og autocampere.

Camping-området er først åbent fra fredag kl. 16.00 og området skal være ryddet igen senest søndag kl. 14.00.

Camping-el kan bestilles til 100,- kr. i informationen, eller købes i webshoppen. Vis hensyn når du/I færdes i telt- og campingområdet. Skolegården ved Gråsten Skole må ikke benyttes som P-plads!

Der må ikke køres med hverken bil, motorcykler eller knallerter på Gråsten Stadion / baneanlæg.

Camping ved Gråsten Skole er kun for deltagere med Startnummer til Oldtimerløbet!

10

Programmet - Lørdag den 25. maj 2024

Kl. 08.00 Oldtimerpladsen åbner for publikum og for registrering af løbsdeltagere. Startnummer monteres.

Kl. 08.00 Oldtimer Pit Torvet åbner for mad og drikke. Oldtimer Pit Torvet har åbent hele dagen.

Kl. 10.00 Dommerne bedømmer køretøjerne. - Husk at blive ved køretøjet, hvis du ønsker det bedømt.

Kl. 12.30 Oldtimerprisen overrækkes på sejerspodiet.

Kl. 13.00Startskuddet lyder for Oldtimerløbet Gråsten tur retur.

Kl. 14.00 Harley-Davidson på Oldtimerpladsen.

Kl. 14.00 - 16.30 Bandet »Alle knapper mod øst« spiller på ny scene ved Oldtimer Pit Torvet.

Kl. 16.30 Præmie- og Pokaloverrækkelse på ny scene.

Kl. 17.30 Oldtimer Buffet i Oldtimer Pit teltet for løbsdeltagere og de frivillige medhjælpere. Løbsdeltagere og publikummer kan købe adgang til Oldtimer Buffet i webshoppen og i Oldtimer Pit teltet.

Kl. 20.00 Oldtimer Pit Torvet lukker når gæsterne går.

12 Klassementer

Kl. 1 - Cykler med hjælpemotor, til og med årgang 1989

Kl. 2 - Knallerter med tilhørende stel, til og med årgang 1989

Kl. 3 - Scootere og kabinescootere, til og med årgang 1989

Kl. 4 - Motorcykler, til og med årgang 1945

Kl. 5 - Motorcykler fra årg. 1946 til og med årgang 1989 til og med 250 cc

Kl. 6 - Motorcykler fra årg. 1946 til og med årgang 1989 over 250 cc

Kl. 7 - Japanske motorcykler til og med årgang 1989 til og med 250 cc

Kl. 8 - Japanske motorcykler til og med årgang 1989 over 250 cc

Kl. 9 - Biler til og med årgang 1945

Kl.10 - Biler fra årg. 1946 til og med årgang 1989

Kl.11 - Veterantraktorer og -landbrugsmotorer til og med årgang 1989

Kl.12 - Lastvogne og busser over 3500 kg til og med årgang 1989

11

Historien bag BMW Club Danmark Danmarks eneste officielle BMW bilklub.

Klubben blev stiftet d. 13 september 1965 og er i dag en af de større danske bilklubber, og den rummer i skrivende stund mere end 700 medlemmer. Klubben er generelt set en meget aktiv klub med en entusiastisk medlemskreds. Klubben bestræber sig på at holde indholdsrige arrangementer af såvel teknisk som social og selskabelig art, og har en medlemsvalgt bestyrelse på 6 personer, som arbejder på frivillig og ulønnet basis.

Arrangementskalenderen bugner allerede af arrangementer; blandt andet kan nævnes besøg hos Lindholm Collection, åbent hus hos Koed, besøg på Regan Vest, deltagelse i Oldtimerløbet 2024, Alpetur, stort weekendtræf, køreteknisk kursus og meget mere.

BMW Club Danmark udgiver 4 gange om året et klubblad, med alt indhold skrevet af medlemmerne selv. Her deles både historier og billeder fra tidligere arrangementer, der er tekniske artikler og bilanmeldelser, ligeledes skrevet ud fra medlemmernes egne erfaringer.

Klubbens værdigrundlag består i at være uafhængig af eksterne interesser, og søger at give medlemmerne mest mulig værdi for kontingentet, at fremme interessen for og kendskabet til BMW biler

og relaterede produkter, formidle relevant information om BMW, såvel nye som gamle modeller, samt gennem søsterklubber, BCEF (BMW Clubs European Federation) og andre bilmærkeklubber at udvide mulighederne for arrangementer og interessefælleskab. Klubben henvender sig til alle BMW interesserede, og favner i dag både unge og gamle, i nye og ældre biler. Der er plads til både de klassikker-interesserede og de elektronikinteresserede, der optimerer den nyeste teknologi.

Velkommen i klubben

Rasmus Brandslund Formand

BMW Club Danmark

Klik ind på websitet og lad dig inspirere. Du er altid velkommen til at henvende dig til en person i dit område eller tage fat i formanden. Vi har altid plads til en mere med interesse for BMW.

www.bmw-club.dk

12
Trærat og læderkabine - hvem vil ikke gerne tage plads i den legendariske BMW 3,0 CS

BMW Club Danmark

Årets biltema �l Old�merløbet 2024 kalder vi BMW klassisk, fordi den klassiske del af BMW Club Danmark s�ller op �l start ved Old�merløbet.

BMW, Bayerische Motoren Werke, har al�d stået for finmekanik og kvalitet �l både deres biler, motorcykler og flymotorer.

Vi håber at vi kommer �l at se en god varia�on af fine BMW modeller i år, hvor vi siger velkommen �l

BMW Club Danmark Foto:

Årets Biltema kalder vi BMW klassisk fordi modellerne er fra op til ‘89

Glæd dig bare - det bliver stort

13
Rune Søndergaard
14

Velkørende postbud er med til Oldtimerløbet

BMW 2002 Turbo, 170 hk, 211 km/t, 1974

I begyndelsen af 1970´erne var det egentlig ikke, fordi BMW længere behøvede at bevise noget med 2002-modellen. Den havde allerede gjort en blændende figur på bane og i rally. Men inden BMW 2002 skulle gå på pension og erstattes af den første 3-serie, skulle entusiasterne alligevel lige have, så hatten passede. Det fik de med BMW 2002 Turbo, som blev præsenteret i 1973 og var i handelen til 1975. Det blev verdens første serieproducerede bil med turbolader. Alt i alt bygget i kun 1672 eksemplarer.

En af dem, en 1974´er, befinder sig hos Bruno Kammersgaard i Holstebro. Bruno har haft sin 2002 Turbo siden 1980. De første 15 år brugte han den dagligt og i dag har den rundet 400.000 km. Første gang han stødte på den skrappe BMW var i 1974, da en norsk rallykører kom rasende i én, da der gik et rally gennem Holstebro. ”Jeg tænkte, at sådan én må jeg have engang. Men dengang kostede den jo 116.000 Kr., så den var jo ikke til

Tekst & Foto: Rune Søndergaard

at betale”, husker Bruno Kammersgaard. Men da der seks år efter stod én til salg i Vejle, slog han til, hvor han fik den for 76.000 Kr. Som postbud i 45 år, har Bruno båret mange frimærker ud, også for at få råd til sin drømmebil. På registreringsattesten for Bruno Kammersgaard står der årgang 1947, men det var først i 1971, at Bruno købte sin første BMW, en 1600. Det førte imidlertid til, at han siden da kun har kørt BMW. Tove og Bruno glæder sig nu helt vildt til igen, som så ofte før, at deltage i Oldtimerløbet med deres super flotte BMW 2002 Turbo.

For hyggens skyld bliver parret et par dage i Gråsten.

Bimmeren har været vidt omkring og har længe været en del af familien, og det er Brunos inderste ønske, at søn og barnebarn skal arve bilen, da han umuligt ellers ville kunne skille sig af med den. Heller ikke selvom den sjældne bil måske kunne indbringe omkring en million.

15
16
17
18

Årets MC-Tema er klassiske BMW

Motorcykler op til ’89

VELKOMMEN �l BMW MC Klub Danmark

Foto: Rune Søndergaard

Vi kan med glæde annoncere, at BMW MC Klub Danmark, stiller op som MC-Tema til Oldtimerløbet i 2024. Her får klubben tildelt en stjerneplacering i forreste række.

BMW MC Klub Danmark

Den officielle klub for BMW MC i Danmark.

BMW MC Klub Danmark startede i 1972, og har i dag omkring 1950 medlemmer.

Klubbens formål er at bringe personer med interesse for BMW MC i kontakt med hinanden, og etablere kontakter med andre BMW klubber. Et medlemskab af BMW MC Klub Danmark koster 250 Kr. om året. Hvis du kører BMW motorcykel, eller tænker på at anskaffe dig en, så er BMW MC Klub Danmark det rigtige valg.

Medlemsblad

Klubben udgiver medlemsbladet, "Klubinformation" 4 gange om året.

Herigennem holdes medlemmerne orienteret om klubbens mange aktiviteter.

Der er også nørdede tekniske artikler som går i dybden med de enkelte BMW modeller.

Blandt klubbens mange forskellige aktiviteter kan nævnes de faste køreture på forskellige ugedage, kaffemøder, kørekurser, udlandsture og træf.

BMW MC Klub Danmark bygger primært på hyggeligt samvær BMW MC folk imellem.

Du kan under tvangfrie former møde klubbens medlemmer, mange med en stor erfaring om BMW motorcykler, som altid er villige til at hjælpe, hvad enten du kører på en ældre model eller en af de helt nye.

Se mere på klubbens hjemmeside.

BMW MC Klub Danmark: www.bmwmcklub.dk

19
20

Kan du høre den dybe brummen fra Roverens V8 motor

Tom fik sin første markræs bil som 10 årig

Tekst: Rune Søndergaard. Foto: Rune & Tom Gammelgaard

Tom Gammelgaard fra Auto & Veteranværkstedet i Kliplev, har skruet i biler lige siden han fik sin første markræs bil da han var 10, og som han siger, er det gået derudaf lige siden.

Tom er lidt af en »altmuligmand«. Han har prøvet lidt af hvert og i 2017, efter en total hovedrenovering af stuehuset og indretning af et nyt autoværksted på Ågade 9, åbnede han sit firma.

Tom fandt der manglede et godt værksted for veteraner og oldtimere i det Sønderjyske, og han har nu fået meget at se til.

I 1987 kom Tom i lære som automekaniker hos en mester der var bidt af en gal folkevogn, så derfor har han altid kørt VW. Kravet var, hvis der skulle laves noget på værkstedet til sig selv, måtte det være VW.

Den første markræser var en VW, og den første bil som Tom købte som 16 årig var en, gæt engang, en folkevogn.

Siden hen førte vejene til både, Citroen, Mitsubishi og et længerevarende ophold hos Volvo i Aabenraa, der varede ved i 19 år. Volvo havde forhandlingen af nobel mærket Land Rover, og det førte til, at Tom blev Land Rover tekniker og fik stor erfaring med englænderne.

I dag kommer der mange kunder med deres Landyes og trækker på værkstedets ekspertise.

Nogle år gik derefter ved den lokale traktormekaniker og Tom fik lysten til at blive selvstændig. Et valg som han bestemt ikke har fortrudt.

Her arbejdes der på en kundebil som skal være køreklar til Oldtimerløbet i år.

21

Frankenstein opstår igen

Det skal bare virke

I dag står der biler lige fra 1924 til 2024 på værkstedet, og det er ikke småting de bliver udsat for af de erfarne hænder.

I øjeblikket arbejdes der på en »Frankenstein« hvor to Land Rover Discovery »bare lige« skal samles til en rigtig fin udgave af slagsen, som han udtrykker det.

To Land Rovere bliver syet sammen til én. En velkørende, men godt rusten bil, og en skadet forsikringsbil med et bulet tag kan blive til en perfekt

Land Rover Discovery igen.

Det er både stort og småt man kan få lavet, om det er en gennemgribende hovedrenovering eller et serviceeftersyn.

Med Tom ved roret kan du få lavet en drejebog til dit kommende projekt og det kan være med professionelt pladearbejde, motor- og gearkasse renovering der kan splittes ad i atomer og ophæng og styretøj der bare skal virke.

Karosseriarbejde er ofte en del af jobbet, når de gamle biler skal genopstå og blive som nye igen.

22

Isbil på spid

Toms sommerbil venter på godt vejr

Jaguar på spid

I et hjørne af værkstedet, hænger der en Jaguar XJS, født med en V12 motor på 295hk, på et spid. Bilen er Toms egen og han satser på, at den på et tidspunkt bliver den flotteste spis is bil vidt og bredt. Det ses tydeligt at der ikke bliver sprunget over nogen steder, om det så er rust, buler eller fremstilling af karosseridele fra specialværktøjerne på værkstedet. Det mekaniske bliver også skilt ad og samlet til perfektion.

Projektet skrider dog kun langsomt frem, da kundernes biler altid kommer i første række. Erfaringen, uddannelsen, og den årelange omgang og interesse for oldtimere og veteranbiler kommer kunderne til gode.

Oldtimerløbet - en tilbagevendende begivenhed Sidste år deltog Tom med sin meget flotte ROVER V8 til Oldtimerløbet. Også her drejer det sig om en ekstravagant og gennemgribende hovedrenoveret sjælden bil. Lakeringen er iøjnefaldende og pladesmeden har udvidet skærmene en anelse for at give plads til de flotte alufælger?. Tom kan godt lide at gøre lidt ekstra ud af det, og er heller ikke bange for at tune tingene lidt op.

23
24 Find teksten på 2018 annoncen www.form-grafik.dk
25

KONTIO CLASSIC-DÆK

et fremragende premium whitewall-dæk - klassisk stil og luxus

26 Hvidkærvej 36 - DK-5250 Odense SV - T. +45 63 17 31 00 - ovethi@ovethi.dk - www.ovethi.dk

Her kommer Kirsten Saurus Mehlsen fra Århus C, på sin bedårende flotte Vespa fra 1965. I år med nr. 25.

Den smukkeste løbsstrækning

Startskuddet lyder kl. 13:00

Oldtimerløbet skydes i gang og feltet kører i retning Flensborg til Kruså.

Løbsstrækningen går ad den smukke rute gennem hyggelige Gråsten, med et smut forbi Dronning Margrethes sommerresidens Gråsten Slot, og så videre på Fjordvejen langs den naturskønne Flensborg Fjord og til Kruså.

Efter en kortere pause i Kruså ved Grænsehallerne, kører feltet tilbage igen langs Flensborg Fjord og til Oldtimerpladsen i Gråsten, hvor der er Præmieog pokaloverrækkelse på scenen kl. 16.30.

Stor oplevelse at køre med

Det er en ganske særlig oplevelse at køre med i Oldtimerløbet. Der er en folkelig tradition for opbud af et stort og veloplagt publikum, som både på Oldtimerpladsen og langs løbsstrækningen hylder deltagerne med vink og smil.

Det er en dejlig dag, at dele sin passion for gamle køretøjer med et nysgerrigt og veloplagt publikum. Kom og kør med - kom og se på.

27
28

Mini STURGIS

Stort Harley Davidson træf i Gråsten

I forbindelse med OLDTIMERLØBET 2024 er HARLEY DAVIDSON CLUB OF DENMARK inviteret til HARLEY-DAVIDSON STÆVNE. Motorcyklerne stiller op på torvet foran det gamle rådhus midt i byen, hvor handelsstanden beværter de fremmødte motorcyklister med morgenkaffe.

Traditionen tro plejer der at dukke omkring 300 Harleyer op på torvet i Gråsten, hvor de bliver hyldet at de mange tilskuerere i byen.

Med bulder og brag går starten kl. 12 for en fællestur for alle deltagerne.

Kl. 08.00 - Ankomst på Torvet i Gråsten.

Kl. 08.30 - Morgenkaffe

Kl. 09.00 - Bedømmelse ved Peter Juhler.

Kl. 12.00 - Start på fællesturen.

Kl. 14.15 - Ankomst til Oldtimerpladsen.

Kl. 14.30 - Overrækkelse af pokaler for Best Custom Bike, Best Classic, Best Rearend samt Best Painted.

29
30
31

Fra en 1910 Wandere til en Morgan fra 1935

Morgan, 1935, 3 Wheeler Super Sports

Da Svend Erik og Christa blev gift i 1970, indgik der i ægteskabet en passion for gamle motorcykler. Den første materialisering af denne lidenskab blev til en slidt gammel Wanderer årg. 1910, som skulle renoveres.

Da det viste sig at have lange udsigter til at få den gamle Wandere færdig, fordi det var mere end vanskeligt at finde reservedele, købte Svend Erik en BSA årg. 1932 som godt nok også skulle repareres, men her var reservedels situationen meget bedre.

I 1975 kørte han sit første Skagen løb på BSAen og de næste 10 år blev det så gentaget.

Det sidste Skagen løb blev kørt på en Triumph fra 1925, hvorefter han lagde det på hylden, sammen med de mange Rallyplader.

Tekst & Foto: Rune Søndergaard

Fingerfærdighederne blev ikke kun brugt til høvlespåner på jobbet og slebne topstykker i fritiden. I 1970 byggede Svend Erik det villahus parret bor i den dag i dag.

I garagen er der for længst ikke plads til bilen, da der står 4 motorcykler samt den seneste nyerhvervelse, en Morgan 3 Wheeler midt på gulvet.

BSAen var stabil og kørte godt, men passionen stod der Triumph på. Dem har der stået en del af i MC garagen, men for at skrabe sammen til den længe ønskede Morgan, måtte et par gå til salg.

Svend Erik har stadig en meget flot og gennemrestaureret Matchless fra 1930 til salg, så kom og kig. I 2022 lå der lige nok på kistebunden til en Morgan, som blev fundet og hentet i Belgien.

Christa var ikke med på cyklen til Skagens løb, som er mest for hard core folk, men mange andre ture som Alsløbet, træf i Holland og det internationale Windmill Rally i Kaltenkirchen kan nævnes. Som en sidebemærkning skal det siges, at den gamle Wanderer aldrig blev færdig men solgt som projekt til en tysker.

Svend Erik har været snedker hele livet, men i sine unge dage prøvede han kræfter med banerace i Standard 500 kubik klassen på bl.a. Korskrobanen.

Gammel kærlighed ruster ikke og køretøjet købt som beset. Motoren som var opgraderet til race spec, gik ikke så godt, hvorfor den måtte en tur til en specialist i Viborg. Herligheden der nu går som en drøm fra 1935, står nu til omkring en ½ million kroner på hvide plader. For hvide plader skulle den have, da den blev indregistreret som bil, fordi den vejer 30 kg for meget til at være en motorcykle.

32

Tidspunktet for købet var i øvrigt nøje udsøgt, da et barnebarn skulle konfirmeres og til denne begivenhed nødvendigvis måtte have et anstændigt køretøj til transporten fra kirken. Ja, hvad gør man ikke for sine kære børnebørn :-) Som garagen er fuld af motorcykler, er huset fuld af malerier, for Christa har malet lige så længe der har været en væg at male på. Christa hænger nemlig lærredet på væggen, så hun ikke falder over staffeliet og samtidig kan se resultatet i stuen.

En vidunderlig Matchless Silver Arrow fra 1930, som Svend Erik har udført en gennemgribende restaurering på, har bla, fået forkromet tank, ny lak og læder, men nu er den til salg.

33

Oprindeligt blev Morgan 3 Wheeler Super Sports fra denne årgang som regel monteret med en 1.000 kubik J.A.P motor, men denne her er tunet til race. Slagvolumen er forøget med cylindre der ser ud til at være lavet på en drejebænk og stemplerne stammer fra Harley Davidson. Den har fået to karburatorer eftermonteret, en til hver cylinder, hvor der originalt kun er en karburator. Slagvolumen og hestekræfterne kendes ikke, men den lille letvægter har sikkert være hyle skæg at køre race i.

Frisk lu� og frihed

Starten går o�e fra Damms Gård

Dansk Veteran Motorcykleklub holder drømmen i live

Svend Erik har været medlem af Dansk Veteran Motorcykleklub siden start halvfjerdserne og har derfor et meget lavt medlemsnummer. Lokalt er han både ildsjæl og tovholder for ture og arrangementer i det sønderjyske. Den lokale underafdeling holder deres møder på medborgerhuset Damms Gård i Felsted, hvorfra der ofte startes en tur ud i det blå.

Svend Erik Holm på vej til nye eventyr på sin elskede og legendariske Triumph Speed Twin fra 1939. Den har en 2 cylindret motor på 500 kubik som yder 27 bhp, hvilket var ret vildt i de gode gamle dage.

Oldtimerløbet er også kommet på programmet i år, og som sidste år bliver det med Morgan 3 Wheeler Super Sports med Svend som driver og Christa som copilot. Christa er årgang 44 og Svend Erik er fra 43 og de har allerede fået startnummer 487 til Oldtimerløbet i år, hvor de siger de vil komme i god tid, så de kan få plads og god tid til at snakke med både deltagere og de nysgerrige besøgende.

Vi glæder os meget til at byde parret velkommen til Oldtimerløbet og håber de får en dejlig dag og et godt løb.

Og hvem ved, selvom de strenge dommerne naturligvis er fuldstændig ubestikkelige, kunne det måske alligevel tænkes at der var en pokal i sigte ;-)

35
36
37
38
En oplevelse langt ud over det sædvanlige

Mogens kommer her susende, ved starten til Oldtimerløbet i 2023, på den super flotte Indian Police Scout 101, 750 kubik fra 1931.

Dagen inden gik starten fra Grenen til det lange løb SKAGEN-GRÅSTEN MC Oldtimerløbet. De kalder sig den hårde kerne, som tager turen på deres gamle motorcykler, hele den lange vej fra Skagen, for at komme til Oldtimerløbet i Gråsten. SKAGEN-GRÅSTEN MC Oldtimerløbet køres om fredagen før selve Oldtimerløbet i Gråsten om lørdagen.

Mogens Jensen, har kørt med siden 2002, hvor han tog det grønne halsbånd med en møtrik på. Nu er han front runner og tovholder for SKAGENGRÅSTEN MC Oldtimerløbet, og halsbåndet som deltagerne tager på i år er rødt.

Traditionen byder på en ny farve hvert år.

"Den hårde kerne" mødes allerede om torsdagen. Afgang fra Grenen fredag kl. 8 om morgenen med ankomst i Gråsten ca. kl. 18.00, hvor spisning på

Den Gamle Kro er en fast tradition.

Startnummer købes og organiseres af Mogens.

SKAGEN-GRÅSTEN MC Oldtimerløbet har en særlig plads i vore hjerter, og får derfor tildelt en samlet opstilling til start ved Oldtimerløbet.

Kontakt Mogens Jensen på: mje66@hotmail.com

eller på: telefon 28 89 63 74

Se Facebook: Skagen-Gråsten DHK

39
Tekst & Foto: Rune Søndergaard
MAX 40 deltagere

Åben englænder med solbriller og krøller

MGTF 1500, 63 bhp, dobbelt SU kaburator, årg. 1955

Den første MG TF kom på gaden i 1953 og modellen blev fremstillet i 3.400 eksemplarer indtil 1955, hvorefter dens afløser og mere strømlinede MGA, som skulle køre Le Mans, tog over.

Erling Jürgensen fra Sydals købte sit eksemplar en novemberdag i 2005. Helt køreklar var den nu ikke, så han allierede sig med Bjarne Bill fra Gråsten Truckservice, som skulle stå for de mere seriøse operationer på bilen. Erling havde købt bilen uden at have et egentligt hjem til den, så imens han ventede på bilen, måtte han bygge en garage til at indkvartere MGTF’en i. I 2006, sidst på sommeren, kunne Erling og Ketty endelig stige ombord i den vakse åbne englænder og nyde deres første ture ud i det blå, med solbriller på ;-)

Tekst & Foto: Rune Søndergaard

Siden da er det blevet til mange ture for de to, som foretrækker udflugtsmål der ligger inden for en god dagturslængde. De ynder at køre på de mindre veje i det nordtyske og sydjyske område med destinationer som har historisk og kulturel værdi, så som ture til Kappeln, Eckernförde, Husum og ikke mindst det eventyrlige bysamfund Friedrichstadt med dets kanaler og smukke gamle huse.

Udelængslen har også bragt parret til Møgeltønder, Ribe og Rømø hvor et Café besøg er fast tradition. MG klubben er et andet omdrejningspunkt, hvor de afholdte PUB møder frekventeres, lige som Alsløbet og de andre events finder deltagelse.

Sidste år i august, havde MG klubben (vest), 50 års jubilæum som blev fejret med et kæmpe arrangement på Hindsgavl Slot, med 100 MG modeller på gårdspladsen og en 3-400 stykker udenom, der repræsenterede en meget stor del af de MG’er der er blevet lavet i mærkets 100 årige eksistens.

40

Hvert forår når hestekræfterne igen må slippes løs, mødes MG klub vennerne til forårsklargøring i Asserballeskov hos Svend Erik, hvor de på et stort autoværksted kan få lavet både stort og småt i løbet af dagen.

Vi elsker Oldtimerløbet

Når bilen er blevet forårsklar bliver der kigget i kalenderen, og det første der bliver skrevet i, er datoen for Oldtimerløbet i Gråsten. Dernæst følger Englændertræffet i Løgumkloster, for som Erling siger, så elsker vi Oldtimerløbet. Hvert år, lige med Corona undtagelsen, har Erling og Ketty kørt med ved Oldtimerløbet siden 2008.

Allerede i marts måned købte parret deres startnummer til Oldtimerløbet, som i år bliver nr. 358. Erling håber på at der bliver udsolgt inden løbet, så de der ikke har købt startnummer bliver vinket videre ude på vejen, og dermed ikke kan komme ind og optage pladsen for alle dem der har købt et startnummer til Oldtimerløbet.

MG TFén er Erling og Kettys suveræne sommer udflugts feriebil, men med 6 børnebørn, kan det i ny og næ også blive til en tur for dem. I maj måned blev der kørt konfirmations kørsel fra kirken til festen, for det er jo en ganske særlig begivenhed. Men nu glæder de sig til deres sommer udflugter.

41
Ud i det blå Ud og se på
Ketty og Erling ved starten til løbsdistancen. Her flankerer Erling sin stolthed ved Oldtimerløbet.
42

Træt af høje værkstedsregninger

Undgå uforudsete udgifter med en serviceaftale

Din bil skal stå model til lidt af hvert

Med en serviceaftale skal du ikke bekymre dig om uforudsete værkstedsregninger. Her betaler du et fast beløb pr. måned i stedet for. Vi skræddersyr aftalen i samarbejde med dig, så den passer til dig og dine behov.

43 Ramsherred 3, 6310 Broager Tlf: 74 44 12 86 www. hornesauto.dk Læs mere her
139,Priser fra * pr. måned * Prisen er for en <<Bilmodel>> fra <<årstal>> i XX mdr. der max kører XX.XXX km/årligt. Aftalen indeholder service efter servicebogen. Kontakt os for øvrige betingelser. Prisen er inkl. moms og gældende i 202X. Der kan ikke benyttes rabataftaler ifm. aftalen. Der tages forbehold for trykfejl.
44

Hold ferie i Gråsten og deltag i Oldtimerløbet

Tag nogle dage ud af kalenderen og kom til Gråsten.

Hele byen står på hovedet til Oldtimerløbet og mange spisesteder byder på klassikere og kulinariske oplevelser.

Du kan overnatte på mange bekvemme måder, enten på hotel, ferielejlighed, campingplads med hytter og i sommerhus på Fiskenæs, som også byder på badeland og skønne naturomgivelser.

Du kan også tage en tur på golfbanen, eller køre ad smukke veje i det sønderjyske, for så at deltage i Oldtimerløbet om lørdagen.

Tekst & Foto: Rune Søndergaard

Gråsten byder på en bred vifte af spændende og interessante seværdigheder og oplevelser. Her findes utallige udflugtsmuligheder både for naturelskere, børnefamilier og for kunst- og kulturinteresserede. Naturen i området byder på både skov og strand. Prøv en tur på cykel ad Gendarmstien der bugter sig langs Flensborg Fjord.

Den Kongelige Køkkenhave

Gråsten Slot fik i 2022 etableret en helt ny køkkenhave, for et tocifret millionbeløb. Dronning Ingrids køkkenhave er åben for offentligheden og rummer nu både gårdbutik og café.

Besøg også den smukke slotshave og se slotskirken der er rigt udsmykket.

Dronning Margrethe II har videreført traditionen fra sine forældre og holder ferie med familien hver sommer på Gråsten Slot.

45
46
47
48
49
50

De retfærdige dommere ved Oldtimerløbet

Dommerpanelet ved Oldtimerløbet er sammensat af vidende og entusiastiske frivillige, der alle har baggrund i det mekaniske. De har øje for detaljerne og dømmer naturligvis retfærdigt på alle måder.

Præmieret Frederikshavner

Birthe Jensen i sin flotte VOLVO N84 fra 1972 med servostyring og 118 dieselheste under hjelmen, kom helt fra Frederikshavn og fik en præmie til Oldtimerløbet.

Bilen er restaureret på fornemste vis og er magen til den hun tog det store kørekort i.

Vognmandsfirmaet Viggo Jensen blev etableret i 1946 af Birthes svigerfar og sønnen Poul Ole og

Birthe har ført firmaet videre fra 1977. I dag er tredje generation ved at tage over, men både Birthe og Poul Ole beholder deres gamle lastbiler som de stadig elsker at køre i, også til Gråsten.

51
POKALOVERRÆKKELSE Kl. 16:30 Pokaloverrækkelsen kl. 16:30 er en oplevelse i sig selv og der er præmier i alle klassementer, så der er noget at komme hjem til ;-) Måske er der også en til dig.
52
53

Til start ved Oldtimerløbet stiller der en bred vifte af motorhistoriske og klassiske køretøjer op, som alle har det til fælles at de drives af hestekræfter.

Om det er en Velo Solex, en muskuløs Mustang, en 2CV med taget rullet op, en brandbil, traktor eller en Harley Davidson med det vildeste bagdæk, ja så drejer hjulene rundt drevet af hestekræfter. Ved Oldtimerløbet i Gråsten, er der noget for enhver smag, og minderne om alle mulige køretøjer kan genoplives og nydes på nært hold på Oldtimerpladsen, inden starten går, og når de kommer i mål.

Kom og vær med, kom tæt på drenge- og pigedrømmene, og nyd starten af de herlige maskinerier ved Oldtimerløbet 2024.

KØR SELV MED

Har du et køretøj som er fra før 1989 kan du deltage i Oldtimerløbet sammen med alle de andre klassiske køretøjer. Gå blot ind på www.oldtimerlobet.dk og klik på »KØB STARTNUMMER« i topmenuen. Vælg dit klassement og udfyld data om dit køretøj, læg i kurven og tjek ud. Print kvitteringen ud og tag den med til Oldtimerløbet, hvor du får udleveret din startpakke.

Vi ses så det høres!

SKYND DIG

Køb dit startnummer i god tid på www.oldtimerlobet.dk for at sikre dig en plads

VELKOMMEN TIL OLDTIMERLØBET

Oldtimerløbet hilser alle MC og knallerister velkomne.

Det er skønt at se den mega store opbakning, som både ungdommelige gamle og nostalgiske unge dyrker, med deres knallerter og motorcykler i alle mulige afskygninger.

Det er fedt at rode med rigtig teknik og være sammen om det.

Vi glæder os til at se jer allesammen!

54
HESTEKRÆFTER TIL STORT OG SMÅT

Her kommer en ægte Underberg - Mon den kører på urtesprit!

Foto: Rune Søndergaard

55
56
57

Pas godt på din passion og hobby

GF’s veterankøretøjsforsikring er tilpasset de særlige behov, du har som ejer af en veteranbil, veteranmotorcykel eller et andet klassisk køretøj. Du bliver samtidig medlem af GF Veteran***. Det forsikrede køretøj kan anvendes til hobbykørsel, maksimalt 6.000 km årligt fra 15. marts til 31. oktober. Du skal også have registreret et køretøj til daglig brug for at kunne tegne veteranforsikring.

Det får du som medlem i GF Veteran

Forsikringer med overskudsdeling. Hvert år gør vi regnskabet op, og medlemmerne deler overskuddet. Vi trækker din andel fra i din pris for det kommende år.

Rabat når du har flere. Har du to eller flere klassiske-/ veteranbiler eller -motorcykler, så får du 25% rabat på forsikringer til alle veterankøretøjerne.

Dagsværdi indtil kr.

Vejhjælp i Danmark. Du kan få vejhjælp fra SOS Dansk Autohjælp på helt specielle betingelser og til en særlig favorabel pris.

Vejhjælp i udlandet. Har du tegnet kasko, så får du hjælp fra SOS International, i udlandet (det røde kort). Totalvægten må ikke overstige 3.500 kg.

Priseksempler for veteran/klassisk køretøj Årlig præmie. Ansvars- og kaskoforsikring inkl. statsafgift – Selvrisiko 2.202 kr.

Veteranbil/-motorcykel

Klassisk bil/-motorcykel

Ansvar og kasko Ansvar alene Ansvar og kasko Ansvar alene

50.000 791 / 570 kr. *

150.000 1.248 / 890 kr. *

500.000 3.027 / 2.144 kr. *

230 / 177*

1.976 / 1.423 kr. *

3.118 / 2.222 kr. *

7.295 / 5.166 kr. *

Veteranknallert

572 / 440* Lovpligtig ansvarsforsikring: 560 kr.**

*Priseksemplerne viser præmien før (A/) og efter (/B) fradrag af overskuddet på 30 %.

**Prisen for veteranknallertforsikringen (+25 år) er før overskudsdeling og evt. samlerabat.

Prisen for ansvar og kasko på en lille knallert: 1.099 kr. • Prisen for ansvar og kasko på en stor knallert: 1.067 kr.

Alle priserne er eksklusive afgifter og 30 kr. i medlemskontingent.

Så nemt flytter du dine forsikringer over til os

Udfyld forsikringsbegæring på www.g orsikring.dk/veteran og medsend to billeder af køretøjet. Så sørger vi for at opsige dine nuværende policer og overføre dem til GF.

*** For at blive medlem i GF Veteran skal forskellige krav være opfyldt. Du kan læse mere om kravene, vilkår og forsikringssummer m.m. på www.g orsikring.dk/veteran

GF Veteran · Hovedvejen 152B · 2600 Glostrup Tlf. 7224 4198 · www.gf-veteran.dk · gf-veteran@gf-forsikring.dk

GF Veteran tilbyder forsikringer via GF Forsikring a/s, som er et dansk forsikringsselskab omfattet af Garantifonden for skadesforsikringsselskaber. Vi tager forbehold for eventuelle fejl. Indholdet kan ikke erstatte den vejledning, som du kan få ved at kontakte os. Du kan finde betingelserne for vores produkter på www.g orsikring.dk

58
2024

Peace, Love & Understanding

Foto & tekst: Rune Søndergaard

Always look on the bright side of life ;-)

Ingen andre steder i landet finder man et så bredt udbud af alskens kørende maskiner, som �l Old�merløbet Gråsten, der begiver sig ud på den unikt smukke løbsdistance. naturskønne Flensborg Fjord, og er mindst lige så flot og beundringsværdig.

Oldtimerløbet i Gråsten er en sikker opskrift på en helt særlig oplevelse. En publikums- og løbsdeltagerattraktion helt ud over det sædvanlige. Hele byen summer og brummer af aktivitet, og der er utroligt mange meget forskelligartede køretøjer at beundre på Oldtimerpladsen. Mange løbsdeltagere går højt op i tidstypisk biltilbehør og klæder sig festligt på til lejligheden.

Danmarks Côte d'Azur er det perfekte ambiente til den fantastisk smukke løbsdistance der bugter sig i landskabet langs fjorden med Okseøernes markante silhuetter.

Startskuddet lyder kl. 13:00 og feltet bevæger sig ud på den smukke rute i det kuperede østkystlandskab, ad kystens perle Fjordvejen, i retning Flensborg og til Grænsehallerne i Kruså. Turen tilbage mod Oldtimerpladsen går igen ad Fjordvejen langs den

Kom selv og vær med.

Det er ikke et museumsbesøg, men en aktiv oplevelse af maskiner og mennesker i fuld aktion.

Det er en kæmpe stor oplevelse at deltage og køre med i Oldtimerløbet, ligesom det for tilskuerne på Oldtimerpladsen, i byen og langs løbsdistancen, er en helt speciel og festlig begivenhed.

Der er præmie- og pokaloverrækkelse på scenen kl. 16.30 på Oldtimerpladsen. En uformel og lystig begivenhed man ikke bør gå glip af.

Her kan du høre de mange dommeres bedømmelser af de præmierede køretøjer og se ejerne modtage deres præmier på sejrspodiet.

Der er præmier i alle klassementer.

Old�merløbet er en festdag for hele familien og solen skinner jo al�d på de gode minder

59
60
61

Oldtimer Street

Stumper & gadgets for enhver smag

Kom og se hvad du kan finde af gadgets og stumper til MC og bil på Oldtimer Street

Du finder alt muligt fra legetøjsbiler til halve motorcykler, samt tøj og ting der på den ene eller anden måde har noget med livet omkring køretøjer at gøre.

Stil selv op på oldtimer markedspladsen

Mød frem og deltag i det hyggelige gadgets & stumpemarked, som er centralt placeret og meget publikumsvenligt med asfalteret vej, og med indgang fra 3 sider kommer der rigtig mange publikummer forbi. Her er plads til alle, der har noget at sælge eller bytte og som er køretøjsrelateret.

Stumpemarked stand pr. lb. m. facade kun kr. 80,Køb din ønskede standplads i webshoppen: www.oldtimerlobet.dk

Tag hele familien med til Oldtimerløbet, oplev stemningen, nyd livet og sug indtrykkene til dig - vi ses

Kom og stil op med din stand og bliv set af et bredt publikum

62

KORT OM LIONS

Lions er en humanitær hjælpeorganisation der hjælper i det lokale, nationale og internationale samfund. Stiftet i 1917 i USA og nu med mere end 1,4 millioner medlemmer i ca. 180 lande. I 1950 blev den første Lions klub stiftet i København. I dag er der godt 300 klubber med omkring 7.000 medlemmer i Danmark.

Lions klubberne indsamler penge ved mange former for arrangementer, som bogsalg, koncerter og på markedspladser men også virksomheder donerer midler. Oldtimerløbet Gråsten er et godt aktiv, der gennem årene har vokset sig stort. Oldtimerprisen uddeles årligt til en eller flere. Se om Oldtimerprisen på www.oldtimerlobet.dk

Hvorfor støtte LIONS

Det er vigtigt, at understrege, at al den støtte, der gives og indsamles ubeskåret går til humanitært hjælpearbejde.

Hvem er medlem af LIONS

Lions er ikke en loge, det er en forening af mennesker, der bruger fritid på at hjælpe andre. Lions medlemmer interesserer sig aktivt for sine medmenneskers ve og vel og for samfundets værdier.

OLDTIMERLØBET

Oldtimerløbet er et LIONS Broager-Gråsten initiativ, som har vokset sig til et meget stort, spændende og folkeligt arrangement.

Arrangementet har formået at donere midler til rigtig mange velgørenhedsformål i ind- og udland. I LIONS Broager-Gråsten, afholdes der mange forberedende møder om den praktiske gennemførelse af Oldtimerløbet, som inddrager omkring 125 personers frivillige indsats. LIONS Als hjælper også. Vi siger tak for støtten, så vi alle er i stand til, at hjælpe andre der har behov eller er i nød.

63
Oldtimerløbet skydes igang, her af Søren fra Læborg... ... og her af komikeren, Lars Thiesgaard. Danmarks største Første løb 1991

450 gamle emaljeskilte

Begge vores haller er propfyldt med veteranbiler – emaljeskilte – knallerter + meget mere.

Her oser af nostalgi og hygge. Søren kendt fra Skattejægerne på DR1 er altid frisk til en handel.

Veteranladen har kun åbent efter nærmere aftale

CHEVROLET TOURING, kun 5.800 km fra ny 100% original1923

FORD V8 Cabriolet, Karen Blixen model, meget sjælden 1934

CHRYSLER WINDSOR Cabriolet 5-pers., 6-cyl. Meget fin bil1941

JAGUAR MK 4 Drophead Coupe, meget sjælden, fin stand1948

VOLVO PV444, sjælden model, blinklys på taget, er som ny1951

SAAB 92B De-Luxe, 1 generation SAAB 92, meget sjælden1953

FORD THUNDERBIRD V8 Cabriolet, overdrive, servo, m.m.1955

VW T1 lukket kassevogn, lille bagrude, total restaureret 1960

JAGUAR MKII 3,8 Saloon, el-overgear, hvid med rødt læder1960

JAGUAR MK II 3,8 restaureret, skal samles færdig BILLIG1962

TRIUMPH BURLINGTON 2,5 Roadster 6-cyl. sjælden model1963

JAGUAR MK II 3,4 Saloon, med i Carmen Curlers 1965

VOLVO PV544 B18, fabriksny motor, total restaureret 1965

FIAT 124 SPORTS COUPE, sjælden model, meget fin stand 1968

FORD CAPRI 1600 GT MK 1, super flot skal ses 1969

TOYOTA COROLLA 1100, kun 47.000 km 100% som ny 1969

MGB 1800 Roadster, kun 99.000 km total restaureret, 1969

VOLVO P1800 ES St.car, total restaureret, ekstremt fin 1971

TRIUMPH STAG V8 Cabriolet, aut.gear, servo, 4-pers. m.m.1972

MORRIS 1000 Pick-Up, org. stållad, total restaureret,

JAGUAR

FORD

SUZUKI RE5 Rotary Wankel motorcykel, meget sjælden

BMW 525 4-dørs E12 6-cyl. 150 hk. Meget fin og orig. Stand

Veteranladen er altid et besøg værd

Toyota Corolla

Ford V8 Cabriolet Jaguar E-Type V12

FORD CAPRI 2,0 Coupe, kun 71.000 km, org. bil, som ny 1977

BMW 630 CS Coupe, kun 95.000 km, fín og original stand 1978

CHEVROLET CORVETTE V8 Targa, ny motor, helt som ny 1978

VOLVO 262C Bertone V6 Coupe, aut.gear, læder, meget fin 1979

MERCEDES 280 SE Type 116, aut.gear, soltag, servo, fin bil1979

VOLVO 262C Bertone V6 Coupe 92.000 km, aut.gear, læder1980

PORSCHE 928 4,5 V8 aut. Kun 59.000 km orig. Bil som ny 1982

FORD SIERRA 2,8 XR4i 6-cyl. 98.000 km, meget fin stand 1983

MERCEDES 280TE ST.CAR 123, 6-cyl. 185 hk, aut.gear, 1983

BMW 628 CSi Coupe, EU model manuel gear, BILLIG 1986

MERCEDES 190 2,3 16V Cosworth, kun 114.000 km, som ny1987

PEUGEOT 205 1,9 GTi 130 hk. meget fin stand 1987

MAN 22.362 lastbil, kun 103.000 km, original stand, som ny1987

MERCEDES 560SL V8 Cabriolet, aut.gear, læder, nysynet 1988

OPEL KADETT E 1,3 ST.CAR, 130.000 km, meget fin stand1989

BMW M5 E34 315 hk. Orig. M5, manuel gear, fra Tyskland1989

MERCEDES 500SE 4-dørs 126, kun 99.000 km. Meget udstyr1990

MERCEDES 300SL Cabriolet 129, kun 117.000 km som ny 1991

MERCEDES S500 V8 Coupe, kun 44.000 km alt i udstyr 1994

MERCEDES E220 124 Cabriolet, aut., dansk fra ny fin stand 1996

MERCEDES SLK230 Roadster aut., 193 hk, meget fin stand 1997

JAGUAR DAIMLER SUPER V8 364 hk. Alt I udstyr, som ny1998

JAGUAR XJ 5,0 V8 389 hk, ny model absolut alt i udstyr2012

BMW 220i Coupe 184 hk 8-trins aut.gear, 74.000 km som ny 2017

10 stk. knallerter på lager, mange modeller, forhør venligst

Se alle bilerne på www.laeborg-autohandel.dk

Veteranladen ligger på Ådalen 23

6600 Vejen

Tlf.: Søren 4051 5400 • Suzi 3070 5354

64 Se fotos og beskrivelse af bilerne på www.laeborg-autohandel.dk
1972
E-TYPE V12
plader 1973
2+2 Coupe, god stand, DK
TAUNUS 1600 XL Coupe,
119.000
bil 1973
kun
km org.
ROVER 3500 P6 V8, mauel gear, læder, dansk bil BILLIG1973
1976
1977
15 knallerter i vores show-room
HUSK! VETERANLADEN er altid et besøg værd

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.