Page 1

RegioJournaal #05

magazine voor de regio breda etten-leur oosterhout e.o. jaargang 14 september 2018

DIT IS EEN GRATIS MAGAZINE

Hotelgevoel in de slaapkamer

Kijkje in de keuken

thuis bij de wijkzuster Vintage schatten zoeken

Wonen & interieur


Stijlvol wonen in het historische klooster van Dongen In zorgvilla Gardiaan in Dongen vinden ouderen met dementie een huiselijk, warm en sfeervol thuis. Persoonlijke dementiezorg In Villa Gardiaan in Dongen krijgen ouderen met geheugenproblematiek 24-uurs zorg op maat. Dit betekent dat de zorg, het welzijn en de dagindeling van de bewoners centraal staat. Persoonlijke wensen en gewoontes zijn de leidraad van de dag. Samen een fijne dagindeling creëren, jezelf écht thuis voelen.

Sfeervol wonen Zorgvilla Gardiaan kenmerkt zich door de prachtige historische elementen van het oude klooster in Dongen. Een bijzondere woonomgeving, die rust, ruimte én huiselijkheid uitstraalt. De royale appartementen, prettige tuin en mooie omgeving zorgen voor een veelzijdig thuis.

Iemand goed leren kennen Tijd, aandacht en zorg worden gegeven door een vast zorgteam, om u als bewoner, maar ook uw familie goed te leren kennen. Hierdoor zijn wij in staat de best passende zorg mogelijk te bieden. Een warm thuis waar je echt jezelf kunt zijn.

Een nieuw thuis De keuze voor een geschikte woonomgeving is een zorgvuldig proces. Wij begeleiden en adviseren u graag. U bent van harte welkom voor een kop koffie en rondleiding. Bekijk de website voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Zorgvilla Gardiaan Schoolstraat 3 Dongen www.villagardiaan.nl

Bezichting of rondleiding? Wij verwelkomen u graag voor een bezoek

Meer informatie of een afspraak maken:

villagardiaan.nl


RUBRIEK

voorwoord Lekker naar binnen

Na een schijnbaar eindeloze zomer is het nu dan echt zo ver. De barbecue kan worden opgeborgen en de kachel gaat weer aan. Hoewel ik nu alweer uitkijk naar de tijd van onbezorgd zonder jas de deur uit, ben ik eigenlijk ook best wel dol op de herfst en de winter. Regent het pijpenstelen? Modder, onweer en storm? Een beetje gezonde Hollander is natuurlijk niet vies van een beetje regen, maakt graag lange wandelingen tussen de herfstblaadjes, stampt lekker in plassen en zet ook met noodweer de barbecue aan. Mij niet gezien! Ik houd van de kou omdat het dan binnen extra gezellig wordt. Het ongure weer buiten is wat mij betreft iets om te trotseren, om vervolgens extra blij te zijn dat je binnen bent! Kaarsjes aan, warme kop thee erbij en snel onder een dekentje op de bank. Nu het leven –voor koukleumen zoals ik– zich weer van buiten naar binnen verplaatst, is dit hét uitgelezen seizoen om aandacht te besteden aan de binnenboel! Daarom staat dit nummer boordevol wonen & interieur. Een kijkje in een droomhuis, stylingstips voor een ‘boutique hotel’ gevoel in je eigen slaapkamer, een nieuw kleurtje op de muur, vintage schatten zoeken: je leest het allemaal in deze editie! En nu maar hopen dat het snel gaat regenen… Veel leesplezier! Sanne Schotting Redactie

M M

@Regiojournaal @Regiojournaal_breda

PS. wil jij zelf iets delen met mensen uit de regio? Wij staan altijd open voor mooie verhalen en tips! Neem contact op met ons via info@trichis.nl

Regiojournaal is een gratis magazine dat periodiek verschijnt in een oplage van 85.000 exemplaren in Breda, Oosterhout, Etten-Leur e.o. Regiojournaal is een uitgave van Trichis. Hoofd- en eindredactie Michiel Houdijk, Nina Kamsteeg, Corina van der Stap en Sanne Schotting. Ontwerp & Vormgeving Otto Mende, Keith Meijer en Guusje Houwen Fotografie Stock fotografie Uitgever Trichis Postbus 3864, 4800 DW Breda, (076) 520 48 60, info@trichis.nl, trichis.nl Advertentie exploitatie Trichis Verspreiding Ümfeld distributie/displays AH filialen Contact verkoop Angela Roest, angela@trichis.nl, (076) 231 03 19 Contact redactie Corina van der Stap, corina@trichis.nl Winacties redactie@trichis.nl Reageren op de winacties kan tot de volgende uitgave van het Regiojournaal uitkomt. De gegevens kunnen voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. Getracht is de rechthebbenden van de afbeeldingen te achterhalen. Zij die menen alsnog aanspraak te kunnen maken op zekere rechten, worden verzocht contact op te nemen met de uitgever. De uitgever sluit iedere aansprakelijkheid van schade als gevolg van druk- en zetfouten uit.


Ouders en begeleiders gratis

AR 10 JA

jman Kooi len estel o oort

H

Kom Kom jij jij ook spelen?

Het onzicHtbare Horen

GRATIS HOORTOESTELBATTERIJEN

Nieuw bij bij Kooijman Kooijman Hoortoestellen: Hoortoestellen: een een volledig volledig onzichtbaar onzichtbaar Nieuw

hoortoestel, het kleinste bij Kooijman hoortoestel, hetHoortoestellen, kleinste ter ter wereld wereld met met de de allernieuwste allernieuwste

audiologische audiologische techniek, techniek, onovertroffen onovertroffen geluidskwaliteit geluidskwaliteit en en speciaal voor u op maat gemaakt: de Starkey SoundLens 2. speciaal Hoortoestellen voor u op maatbestaat gemaakt: de Starkey SoundLens 2. Kooijman 10 jaar. Tijd voor een feestje.

Om dit samen met u te vieren hebben wij een cadeau voor u bij Starkey inmiddels 30 Starkey heeft heeft inmiddels meer meerindan dan 30 jaar jaar ervaring ervaring in in de de productie productie aanschaf van hoortoestellen 2018. van In Het Oor – op maat gemaakte – hoortoestellen. SoundLens 2

van In Het Oor – op maat gemaakte – hoortoestellen. SoundLens 2 is het het meesterwerk. meesterwerk. SoundLens SoundLens 2 2 is is een een van van de de nieuwste nieuwste technotechnoUis krijgt van ons 5 jaar lang gratis batterijen. logische ontwikkelingen en met afstand de meest logische ontwikkelingen en met afstand de meest discrete discrete manier manier Dit naast de gratistenazorg, garantie en service die wij u geven. om horen om comfortabel comfortabel te horen en en te te verstaan. verstaan. Het Het is is het het kleinste kleinste en en meest meest krachtige hoortoestel dat Starkey tot op op heden heden heeft ontwikkeld. Onze audiciens kunnendat u Starkey meer vertellen over heeft de andere krachtige hoortoestel tot ontwikkeld. Kooijman is aanbiedingen die wij u bieden in 2018.aan Kooijman Hoortoestellen Hoortoestellen is gevestigd gevestigd aan het het Brabantplein Brabantplein 4 4 in in Breda. Maak nu een vrijblijvende afspraak voor meer informatie: Breda. Maak nu een vrijblijvende afspraak voor meer informatie: tel. tel. (076) (076) 520 520 42 42 64. 64. U U bent bent van van harte harte welkom! welkom!

Tot ziens bij,

Kooijman Hoortoestellen Brabantplein 4, 4817LR Kooijman LRBreda Breda KooijmanHoortoestellen Hoortoestellen Brabantplein Brabantplein 4, 4,4817 4817LR Breda Telefoon: (076) 520 42 64 Web: www.kooijmanhoortoestellen.nl Telefoon: (076) 520 42Web: 64 Web: www.kooijmanhoortoestellen.nl Tel: 076-5204264 www.kooijmanhoortoestellen.nl

Te Te gek gek zo’n zo’n speelspeel- en en knutselplek! knutselplek! Speelboerderij De Vossenberg is een knus en veilig speelparadijs voor kinderen t/m 12 jaar. Kinderen beleven hier de leukste binnen- en buitenspeelavonturen en bouwen, knutselen én timmeren de mooiste creaties! Graag tot ziens!

Binnen- en buitenpret

Tilburgsebaan 42, 5126 PH Gilze, t 0161 45 66 86, www.devossenberg.net

ONTDEK BREDA VANAF HET WATER

Rondvaart door de Singel van Breda Vaarseizoen: Vaarseizoen start op 31 maart, en eindigt op 1 november. Reserveren ook mogelijk via de website www.rondvaartbreda.nl Vaartijden rondvaart: Alle dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur Afvaartplaats Haven. (sleepboot Thor) Kaartverkoop & reserveringen via kassaboot ‘Thor’ van de rondvaart aan de Haven Tel: 06-200 155 33 (tijdens vaartijden) www.rondvaartbreda.nl Kaarten: € 7,- per stuk Kaartverkoop & reserveringen via VVV Willemstraat 17-19, 4811 AJ Breda Grote Markt 38, 4811 XS Breda info@vvvbreda.nl Gratis entree voor kinderen tot 4 jaar.

Ontdek Breda vanaf het water

Vaar mee met De Nieuwe Mark

Wie Breda bezoekt kan in het zomerseizoen de stad van een heel andere kant leren kennen. Een rondvaart door de Singel geeft namelijk een verfrissende kijk op het alledaagse beeld. Stap aan boord en luister naar de verhalen die de schipper vertelt over allerlei interessante bezienswaardigheden die u tijdens de rondvaart tegenkomt. U kunt hierbij denken aan het Spanjaardsgat, het Kasteel van Breda, de Koepel (gevangenis) en het Chassé Park. Varenderwijs wordt zo duidelijk wat er zich in de loop van de tijd op en rond het Bredase water heeft afgespeeld. De tocht, die ongeveer een uur duurt, start vanuit de Haven en via het historische Spanjaardsgat vaart u langs de KMA de Singel op. Beleef het mee! Ieder half uur vertrekken er tussen 10.00 en 17.00 uur en avondvaarten op aanvraag. Er kunnen maximaal twaalf personen per bootje meevaren.


INHOUD

in dit nummer 06 in de regio

11 heel brabant bakt

16 regiojournaal trakteert!

20

23 Verfspuiter prinsenbeek

25

26 puzzelpagina

30 what’s up

15

Kijkje in de keuken

Leuke Prijzen!

RegioJournaal 5


IN DE REGIO

Choco talk Maandagavond 19 november organiseert Betrokken Ondernemers Breda een netwerkbijeenkomst over het nut en de noodzaak van maatschappelijk betrokken ondernemen in het atrium van Rabobank Breda. Gastspreker Ynzo van Zanten, Choco Evangelist bij Tony Chocolonely, komt het verhaal achter de welbekende chocolade reep vertellen. Sinds 2009 is Betrokken Ondernemers Breda actief om maatschappelijk betrokken Ondernemen te stimuleren. Ons doel is het bedrijfsleven in contact te brengen met maatschappelijke organisaties. Een beweging creëren waarin professionals hun talent, kennis, hart of handen inzetten voor maatschappelijke organisaties in Breda, zodat er een hechtere samenleving ontstaat. Ynzo van Zanten is evangelist bij Tony’s Chocolonely. Tony Chocolonely wil met het middel chocolade de cacao industrie 100% slaafvrij maken. Het merk Tony’s Chocolonely is in Nederland inmiddels goed op de kaart gezet. Het doel is niet alleen Tony’s chocolade slaafvrij maken, maar alle chocolade wereldwijd.

BETROKKENONDERNEMERSBREDA.NL

Elluf Elluf Op 11 november, ofwel ‘Elluf Elluf ‘, wordt in Breda het nieuwe carnavalsseizoen ingeluid met de bekendmaking van Prins Carnaval. Traditioneel is het hét grootste geheim van de stad wie de troon zal opvolgen. Heb jij al een vermoeden? Om 19.00 uur wordt op de Grote Markt de nieuwe Prins Carnaval van ut Kielegat gepresenteerd. Aansluitend gaat het gezelschap in optocht naar de Mezz, waar die avond het Blèrfist plaatsvindt, de verkiezing van het Kielegatse carnavalslied.

400 jaar oud In 2018 is het precies 400 jaar geleden dat de Turfvaart werd geopend. In het Princenhaags museum is tot eind dit jaar een tentoonstelling over de Turfvaart en de Bijloop te zien. De waterlopen Bijloop en Turfvaart delen hetzelfde stroomgebied. Het heeft een oppervlakte van circa 7000 ha. Vanaf het grensgebied Achtmaal/Nieuwmoer tot Breda, over een afstand van zo’n 25 km, verbinden beide waterlopen een aantal unieke natuurgebieden. Stroomafwaarts zijn dit onder andere de Matjens, de Oude Buisse Heide, Wallesteijn, de Moeren, de Pannenhoef en de Vloeiweide. De tentoonstelling is nog te bezoeken op 10 en 11 november, 8 en 9, 22 en 23 december van 13.00-17.00 uur.

Toegang is gratis!

CARNAVALBREDA.NL

PRINCENHAAGSMUSEUM.NL

6 RegioJournaal


IN DE REGIO

Wist je dat? 24 november is het Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag. Ja, hier is een heuse dag voor! En dat is niet voor niets want uit onderzoek blijkt twee van de drie ondervraagde Nederlanders maar één wachtwoord gebruikt voor alle (gemiddeld 22!) online accounts. Hoewel je met maar één wachtwoord wel heel snel klaar bent op Verander je Wachtwoorden Dag is het misschien toch wel een goed idee om eens bij de veiligheid van je wachtwoorden stil te staan. Zo kan deze dag een goede aanleiding zijn om je eens te verdiepen in wachtwoord-hulpsoftware waarmee je veilige wachtwoorden kunt genereren én beheren. Voor wie helemaal geen zin heeft in gedoe met wachtwoorden zijn er gelukkig nog genoeg andere leuke dagen zoals Nationale Kapla Dag (3 november), Wereld Vrijheidsdag (9 november), Sint Maarten (11 november) en Nationale Trouw Aan Jezelf Dag (16 november).

Lekker vlooien Hou jij ook van vintage, gekke snuisterijen voor een leuke twist in je interieur, of lekker struinen naar tweedehands koopjes? Of heb je de zolder weer eens uitgemest en juist spullen over? Dan is de vlooienmarkt natuurlijk the place to be! In Breda en omstreken zijn er het hele jaar door leuke markten te vinden, dus je hoeft gelukkig niet te wachten tot het eíndelijk weer Koningsdag is! Zo is er bijvoorbeeld de grootste vlo-markt van Zuid Holland op 28 oktober in evenementenhal Breepark Breda, en de Mega Vlooienmarkt met 150 kramen in sporthal de Bres op zondag 11 november. Online vind je alle andere leuke markten die er georganiseerd worden het hele jaar door!

MEUKISLEUK.NL

And the Winner is.. 10 x onkruidboek: Murielle Leendertz uit Breda C. Janssens - van Wingerden uit Terheiden Marlies Hermans uit Teteringen Bertina Spiering uit Breda C. Langedijk uit Oosterhout Marianne Pas uit Langeweg Greet Stuijk uit Alphen C. Aarts uit Dongen Ben van Opbergen uit Etten-Leur A.l. van der Wiel uit Chaam De winnaars kunnen hun boek ophalen bij: Trichis Rozenlaan 1 4835 PB Breda

Gefeliciteerd!

WACHTWOORDBEWUST.NL

RegioJournaal 7


DROOMHUIS

Droomhuis

familie Kuipers Miranda (40) weet het nog heel goed. ‘Het was een van de warmste dagen in de zomer van 2016 toen zij en haar partner Frank en hun twee kinderen Eva (7) en Luuk (5) gingen verhuizen. Trust Verhuizingen zorgden ervoor dat al onze spullen met zorg werden ingepakt en vervoerd naar ons droomhuis in het pittoreske Ulvenhout.

‘Ondanks de hitte verliep de verhuizing vlotjes en relaxed. De medewerkers van Trust Verhuizingen zijn echt professioneel, heel beleefd en hebben plezier in hun werk. Een verademing voor ons, want een verhuizing is toch best wel een hoop geregel, zeker met twee jonge kinderen.’ WAAR WOONDEN JULLIE EERST? ‘Tot twee jaar geleden woonden we in Raamsdonksveer. We zijn hier gaan wonen vanwege de landelijke ligging, de bosrijke omgeving en de rust die een dorp ten opzichte van een stad biedt. Ook wonen we dichterbij de ouders van Frank.’

‘Trust Verhuizingen heeft ons meer dan goed begeleid’ 8 RegioJournaal


DROOMHUIS

VERHUIZERS BEDANKT! ‘Via via hoorden we dat Trust Verhuizingen net was gestart als zelfstandige. Frank is ook zelfstandig ondernemer dus dat sprak ons meer aan dan de bekende grote namen op het gebied van verhuizen. Duidelijke en concrete afspraken vooraf werden vertaald in een marktconforme offerte. De mensen van Trust verhuizingen hebben ons echt ontzorgd. Van het inpakproces, het schoonmaaken oplever klaarmaken van ons oude huis tot en met het daadwerkelijk verhuizen op de dag zelf. Alles stond netjes en afgemonteerd op de juiste plaats. Geen beschadigingen die er normaliter wel eens tijdens een verhuizing kunnen voorkomen. Verhuizen met Trust Verhuizingen bevelen wij dan zeker aan!’

TRUSTVERHUIZINGEN.NL

WAAROM ULVENHOUT? Ulvenhout is een gemoedelijk Brabants dorp. Het centrum is compact en gezellig. De school waar onze kinderen op zitten is goed aangeschreven, klein en met veel aandacht voor de leerlingen. Er is niet echt een specifieke reden waarom we voor Ulvenhout hebben gekozen naast het feit dat Frank zijn ouders hier wonen. We zijn ervan overtuigd dat je er zelf voor moet zorgen dat de plek waar je woont jouw thuis wordt.

NOG WENSEN? ‘Het huis hebben we zelf met een architect ontworpen. Ons huis staat in een open ruimte waar we vrij in het groen om ons heen kijken. Naast de tuin is de woonkeuken een van mijn favoriete plekjes in het huis. Het is echt ons droomhuis, waar samen gezond en gelukkig oud willen worden.’

Foto’s Boyd Smith Photo

RegioJournaal 9


Kijkje in de keuken

HEEL BRABANT BAKT

Jinx en Mel komen uit Breda en houden van kokkerellen. Voor deze uitgave nemen we een kijkje in hun keuken. ‘De keuken is onze trots. Na de verbouwing kreeg de leefkeuken dan ook een prominente plek. We bakken het liefst de hele dag door.’ ‘Niets zo leuk als Jinx met vriendinnen thuis komt. Ze bakt dan een taartje om het daarna gezellig samen op te eten. Maar ook op vrijdagmiddag als vrienden komen borrelen en we allemaal om het eiland heen hangen. We wilden graag de keuken verbinden met het zit- en eetgedeelte en volgens ons is dat goed gelukt.’ DROOMKEUKEN ‘Het duurt wel even voordat je weet hoe het er allemaal uit moet komen te zien. En welke apparatuur we precies allemaal wilden. We kozen voor de kleuren antraciet en wit met een prachtig natuurstenen werkblad, die een heerlijke warme kleur afstraalt. In de keuken hebben we nu een combi-stoomoven, een conventionele oven, een cooker, een inductie kookplaat gecombineerd met een wok-brander. Soms redden we het daar niet mee. Maar geen paniek, we hebben ook nog een buitenkeuken, die voorzien is van een extra conventionele oven en een elektrische kookplaat. We genieten ook erg van onze wijnklimaatkast en

de vele kastjes die we in het eiland hebben laten maken. Hard nodig ook voor al onze spullen. Op ons wensenlijstje staat ook een pizza-oven voor in de tuin. Het liefst zouden we die zelf maken maar daar ontbreekt het ons gewoon aan de tijd. Wie weet! FAVORIETEN ‘Onze twee lievelingsapparaten in huis zijn de blender en de keukenmachine. We zijn gek op verse fruit -en groenten smoothies! Hiermee komen we ook meteen op hetgeen we het meest missen, namelijk een slowjuicer. We kunnen gewoon niet beslissen welke we willen, dus het zal nog wel even duren voordat deze er is. Vorig jaar hebben we een grote wens in vervulling laten gaan. We hebben een heel bijzonder kunststuk gekocht voor in onze leefkeuken, namelijk een 50 jaar oude originele Berkel. Knalrood, zodat die er lekker goed uitspat. We hebben hem nog niet gebruikt, maar dat gaat vast niet lang meer duren.’

huis verkopen - aankoop makelaar - taxaties

PASSIE MARATHON LOPEN VERBONDEN MET DE PROFESSIONALITEIT IN MAKELEN Met passie begeleiden ze uw opdracht gelijk aan hun eigen training. De paralellen zijn helder: Voorbereiding, training, fysieke zorg, aandacht en nazorg. De betrokkenheid waarmee kennis en motivatie voor u worden ingezet, maakt dat ook u sneller bij de geplande eindstreep komt. Zowel bij aan- als bij verkoop van uw woning. Ervaar de eerste stappen daarin en bel, app of mail vrijblijvend voor een afspraak.

Bredaseweg 35 E, 4901 KN Oosterhout NB 0162-462187 | www.idealemakelaar.nl

Artematica. The art of pure volumes Ginnekenweg 182, 4835 NH Breda tel. 0765149971 vanleerzemkeukens.nl valcucine.com

RegioJournaal 11


ADVERTORIAL

Een liefdevol thuis TomarWonen combineert wonen met service, verzorging en verpleging voor oudere mensen met dementie. Sfeervolle en comfortabele appartementen in een kleinschalige en beschermde woonomgeving. Naast de privacy van uw eigen woning, die u overigens naar eigen wensen mag inrichten, zijn er ook verschillende gemeenschappelijke ruimtes, zoals de huiskamer, eetkamer, woonkeuken en de tuin. 24 uur per dag is er kwalitatief goed opgeleid zorgpersoneel aanwezig, die werken vanuit de kernwaarde: veiligheid, liefde, respect, integriteit en bekwaamheid. Samen met u creëren wij een veilige leefomgeving. Bij TomarWonen kunt u zoveel en zolang mogelijk zelfstandig wonen,
eventueel samen met uw partner
en met behoud van eigen regie over uw leven zoals u gewend bent.

Marjon Reedijk Hoofd zo

rg

In tegenstelling tot veel verzorgingshuizen heeft TomarWonen geen wachtlijst. Ook noodopvang is mogelijk. Neem contact op met Ronald van den Berge of Marjon Reedijk via +31 (0)165 224191. Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij u graag meer over onze dienstverlening en de financiële kant en bekijken we samen of TomarWonen voor u de beste oplossing is.

Maak kennis met TomarWonen, TomarWonen is een particulier zorginitiatief dat oudere mensen met een dementie een veilige en comfortabele woonomgeving biedt.

Ronald van den Berg Initiatief nemer en oprichter TomarWo nen

tomarwonen.nl

Meer informatie en/of een model appartement bezichtigen?

TomarWonen heeft 15 zelfstandige appartementen van 42-75 m2. Enkele appartementen kunnen met 2 personen (echtparen) bewoont worden.

Dat kan! Bel gerust 0165-224191 Of ga naar www.tomarwonen.nl en gebruik het contactformulier of mail naar info@tomarwonen.nl

Voor uitgebreidere informatie verwijs ik u naar onze website

www.tomarwonen.nl

TomarWonen combineert wonen met service, verzorging en verpleging. Professioneel en met persoonlijke aandacht.

12 RegioJournaal


Vintage schatten zoeken Kringloopwinkels: wij zijn er fan van. Maar daar zijn wij niet alleen in. De kringloop heeft zijn geiten-wollen-sokken-imago aardig van zich af heeft weten te schudden. Vintage is hot! Het leuke aan shoppen bij de kringloop is dat het een soort schatzoeken is. Veel van wat er ligt, hangt of staat is niks en daarom is het een sport om juist wel leuke dingen te vinden. Dit zijn onze favoriete items om te kopen bij de kringloop.

OPKNAPPERTJES Een tweedehands kast is misschien niet direct je droomkast, maar dat kan ‘ie wel worden. Laat je dus niet direct afschrikken door de kleur, want een kast kun je altijd een likje verf geven.

BETAALBAAR SPEELGOED Lego, Duplo, Barbies, knuffels of een leuk bordspel? Bekend speelgoed gaat generaties mee. Waarom nieuw kopen als een tweedehands exemplaar eenvoudig verkrijgbaar is?

KRINGLOOP FAVORIETEN

FOTOLIJSTJES Prachtige fotolijstjes, ideaal om herinneringen, dierbaren of gewoon mooie plaatjes een plek te geven in je huis. In alle soorten en maten.

REKKEN MET KLEDING Niet direct denken dat het je ding, maat of kleur niet is. Give it a try en wie weet staat het super goed!

JA! OOK DESIGN Altijd al een designstoel of -lamp willen scoren, maar wil je eigenlijk niet de hoofdprijs betalen? Bezoek dan met regelmaat een kringloopwinkel. Wie geduld heeft, komt voor mooie verrassingen te staan.

Levering, keuring en onderhoud van brandblussers brandslanghaspels en noodverlichting Jaarlijks onderhoud tegen zeer scherpe prijzen

Bespaar tot wel 20% t.o.v. uw huidige onderhoudsbedrijf!

Kijk voor meer info op: www.rc-brandpreventie.nl

RegioJournaal 13


De mooiste vloeren onder één dak voor elke ruimte en ieders budget

Wakker worden in je eigen hotelkamer Wist je dat we een derde van ons leven doorbrengen in de slaapkamer? Wat extra aandacht voor de inrichting van deze ruimte kan dan ook geen kwaad. Rowena Donker (35) is interieurstylist, en woont sinds 2017 met haar man en vier koters in een prachtig ingericht herenhuis in Westerpark Noord in Breda. Om je te inspireren geeft Rowena een aantal tips voor de styling van jouw slaapkamer.

MAATWERK BOOMSTAMTAFELS Elke tafel heeft bij ons een eigen verhaal en elke tafel is uniek. De klant kan in onze werkplaats/showroom letterlijk rondlopen tussen nog ruwe bladen, waarbij de boom nog herkenbaar is om zo zijn eigen blad te kiezen.

CONTACT Showroom/Werkplaats: Windmolenweg 16 5102 AJ Dongen 06-38078424 RegioJournaal 06 -14 1844064 info@truewood.nl

FAVO WOONSTIJL ‘Een favoriete woonstijl heb ik niet. Ik vind heel veel mooi. Ik heb echt een eigen stijl en ik mix van alles. Van Scandinavisch tot design, van industrieel vintage tot klassiek, antiek en goud. Het is niet in een hokje te plaatsen. Toch zorg ik ervoor dat het een eenheid is. Vraag me niet hoe, want ik doe alles op gevoel.’

OPENINGSTIJDEN 5-STERREN Maandag tot en met zaterdag SPECIALIST 08.30 uur – 17.30 uur Buiten openingstijden een afspraak maken? Dat kan! Bel of mail ons voor de mogelijkheden. ®


SLAAPKAMER STYLING

‘Vraag me niet hoe, want ik doe alles op gevoel’

ervoor, en de naam zegt het al, het hotelgevoel. Door de donkere wand met zelfgemaakte muurlijsten, het lage bed met goed stevig matras en alle gouden details word ik iedere dag wakker in onze eigen hotelkamer.’

KINDERKAMER ‘Opvallend is dat ik bij kinderkamers meestal ga voor kleur. Kinderen vinden dat nou eenmaal leuk. Zelf houd ik ook wel van zoete meisjeskamers en hele stoere jongenskamers. Een kinderkamer moet een plek zijn om tot rust te komen, waar ze zich veilig voelen en uiteraard om lekker te kunnen spelen.’ HOTELGEVOEL ‘In onze eigen slaapkamer heb ik de boutique hotel trend toegepast. De luxe uitstraling zorgt

THE MASTER ‘Felle kleuren zijn leuk, maar kunnen je ook onrustig maken. Zelf ben ik er bijvoorbeeld achter gekomen dat ik in een donkere slaapkamer het prettigst in slaap val. Onze slaapkamerwand is daarom in een donkergrijze kleur geverfd. Vanwege de erker valt er overdag toch veel daglicht binnen. Maar ook met een kleinere kamer kun je gerust de wanden donker verven. Het voelt als een warme deken en het omarmt je als een cocon. Heb je lef? Schilder dan het plafond ook mee in dezelfde kleur!

@ROHOUSEPROUD

Volg ons op Facebook

Sinds 1910 de zonweringsspecialist voor particulieren en bedrijven. Werken zonder afspraak Wij zijn een Ergoline Zonnestudio, aangesloten bij de branche vereniging SVZ

Openingstijden Ma.-vr. 10:00-21:00 Za. 10:00-18:00 Zo. Gesloten

Zonnestudio C´est La Vie Wildertsedijk 1 4881 ET Zundert 076 562 00 65

- Binnen- en Buiten Zonweringen - Markiezen - Inbraakvertragende Rolluiken - Screens - Horren - Reparaties Mathenessestraat 72, 4834 EA Breda Tel.: 076 - 521 86 42 | Email: info@wittebv.com RegioJournaal 15 www.wittebv.com


SPECIAAL VOOR JOU!

l a a n r u o j o i Reg trakteert! Regiojournaal heeft verrassende kadootjes klaargezet voor onze lezers op kaartkado.nl. Je wilt natuurlijk snel zien wat er in jouw kadootje zit en hoe je deze kunt bemachtigen. Om dit te kunnen zien, voer je de unieke Kaartkado-code REJO2018b in bij het blokje ‘Activeer code’. Indien je nog geen account hebt, dien je deze eerst aan te maken. Na registreren of inloggen verschijnen jouw kadootjes. Veel plezier!

Verrassing!

PS. We zijn benieuwd naar jullie reacties. Volg ons op:

X

&

[ (@regiojournaal_breda).

16 RegioJournaal


SPECIAAL VOOR JOU!

Klik, kies en uitpakken maar!

1. GA NAAR KAARTKADO.NL

REJ

2. ACTIVEER DE CODE: REJO2018b

3. PAK DE KADOOTJES UIT

4. Houd je mail in de gaten voor extra kadootjes

Ook in de volgende edities van het Regiojournaal gaan we kadootjes weggeven! RegioJournaal 17


ONS AANBOD NET OVER DE GRENS BREDA

HOOGSTRATEN MEERLE

HOOGSTRATEN MINDERHOUT 336 m2

779 m2

5

2

422 m

2

HOOGSTRATEN MEERLE 290 m

2

1.000 m

2

6

4.500 m2

4

3

BRECHT

2

260 m

2

HOOGSTRATEN MEERLE 2

261 m

3

310 m2

2

BAARLE-HERTOG 460 m2

1.351 m

2

2.826 m

2

4

4

HOOGSTRATEN MEERLE 3

2

BRECHT

2

482 m

2

BAARLE-HERTOG 1.016 m2

385 m2

1.058 m

2

371 m2

1.533 m2

4

1

HOOGSTRATEN MEER 5

2

HOOGSTRATEN 2

1.000 m2

220 m2

4

2.168 m2

350 m2

4

4

HOOGSTRATEN MEERLE 3

290 m2

615 m2

5

1

18 RegioJournaal

www.deboerenpartners.be

Vrijheid 137, Hoogstraten

hoogstraten@deboerenpartners.be

+32 3 314 52 10


WONEN AAN DE RAND VAN BREDA, IN EEN GROENE OMGEVING EN VOOR EEN BETAALBARE PRIJS? WELKOM IN BELGIË! Al ruim 40 jaar is Bredanaar Niek de Boer dé Nederlandse makelaar in België. Inmiddels bestrijkt hij samen met zijn partners het grootste gedeelte van de Antwerpse Kempen en van de Nederlandse grens tot aan de mondaine badplaats Knokke. Tijd voor een kort interview met de grootste grensmakelaar in een roerige vastgoedmarkt. WE ZIEN DE LAATSTE TIJD STEEDS MEER NEDERLANDERS DE GRENS NAAR BELGIË OVERSTEKEN. HEEFT DIT ALLEEN TE MAKEN MET DE HOGERE VASTGOEDPRIJZEN IN NEDERLAND? De Nederlandse prijzen zijn inderdaad erg hoog en er is nog maar weinig betaalbaar aanbod. Daarnaast wordt er regelmatig boven de vraagprijs geboden en moet je er razendsnel bij zijn. In België liggen de prijzen een stuk gunstiger en hebben we relatief veel aanbod. Je hebt hier veel meer huis voor een veel lagere prijs. Ook de afstand is geen issue meer. Binnen ca. 20 minuten ben je met de auto vanuit een grensgemeente zoals Hoogstraten in hartje Breda. Ook de trein van Antwerpen naar Breda rijdt elk uur en stopt ook nog eens aan station Noorderkempen in Brecht. Met de trein ben je binnen een half uur van Antwerpen in Breda. Vanuit Brecht is de reistijd met de trein naar Breda slechts 18 minuten! Dat is fantastisch natuurlijk, zeker gezien de huidige

DUS U DENKT DAT DE BELGISCHE MARKT WELLICHT EEN OPTIE IS VOOR DE NEDERLANDSE KOPERS? Dat denk ik niet, daar ben ik zeker van! Wie wil er niet betaalbaar wonen in het groen en dan ook nog eens op een acceptabele afstand van de Nederlandse grens? België is gewoon een hele goede oplossing voor het Nederlands probleem! De woningmarkt is hier volop in beweging. Ook op het gebied van hernieuwbare energie en garanties voor kopers. Men weet vooraf duidelijk wat men koopt en wat men bijvoorbeeld verbruikt aan energie. Bij

aankoop krijg je een verslag van de toestand van de elektrische installatie zodat je ook hier niet voor verassingen komt te staan. HOE ZIT HET DAN MET DE FINANCIERING VAN EEN BELGISCHE WONING MET EEN NEDERLANDS INKOMEN? complexe zaak, zeker omdat de banken sinds de crisis wat huiveriger zijn. Ondanks alles hebben wij dit bij De Boer & Partners onder controle met staan een klant letterlijk bij tot aan de sleuteloverdracht! MOOI, DUS DAT ZIT ALLEMAAL WEL SNOR. HOE ZIET U DE MARKT IN BELGIË DAN EVALUEREN? We zitten duidelijk in een stijgende lijn en dat zal nog wel even doorgaan. Al onze vestigingen doen fantastische zaken en we verwelkomen elk jaar nieuwe partners en nieuwe vestigingen. Momenteel hebben we 16 vestigingen maar de toekomst is veelbelovend! Je mag er dan ook zeker van zijn dat wij erg veel vertrouwen hebben in de Belgische markt!

DE BOER & PARTNERS HEEFT MEER DAN 1.000 PANDEN ONLINE STAAN EN VERWELKOMT U GRAAG IN ÉÉN VAN DE 16 VESTIGINGEN VOOR EEN ORIËNTEREND GESPREK OF EEN ADVIES OP MAAT!

DE KOFFIE MET BELGISCHE PRALINEKES STAAT UITERAARD VOOR U KLAAR! Antwerpen • Brasschaat • Deurne • ‘t Eilandje • Hoogstraten • Hove • Kalmthout Keerbergen • Knokke • Lier • Malle • Mechelen • Mol • Reet • Schilde • Turnhout

RegioJournaal 19


CITYMARKETING

Augmented Reality Stadstour door historisch Breda

Primeur! De list met het turfschip van 1590 meebeleven? Een kijkje nemen in de graven onder de Grote Kerk of de gevangeniskelders onder het Stadhuis? Met de gloednieuwe AR stadstour door Breda brengt Citymarketing de historie tot leven.

20 RegioJournaal


CITYMARKETING

De nieuwe AR tour brengt historische locaties tot leven en opent deuren die normaal gesloten blijven. AR staat voor Augmented Reality een techniek waarmee je via je smartphone een laag over de werkelijkheid heen legt. Als je je smartphone op een van de acht locaties op de route richt, worden door middel van beeldanimaties en geluid, extra informatie op je scherm geprojecteerd en verhalen verteld. NASSAUS Breda is een stad met een rijke historie. Met de komst van de eerste Nassau naar Nederland, ruim zeshonderd jaar geleden, werd de stad de bakermat van ons Koninklijk Huis. Breda is niet voor niets een echte Nassaustad. Onze Grote Kerk, het Kasteel van Breda en het Begijnhof stammen nog uit die tijd. Met de nieuwe tour is het alsof je zelf deel uitmaakt van de geschiedenis. Het brengt je niet alleen terug naar de Nassautijd maar ook naar recentere geschiedenis als de tijd van Vincent van Gogh en naar gevangenis de Koepel. VOOR IEDEREEN De AR tour is een bijzondere en voor Nederland unieke manier om de stad te ontdekken, in je eentje, met je partner of met het hele gezin. En natuurlijk is de tour voor inwoners van Breda net zo spannend als voor bezoekers.

WELKOMINBREDA.NL

TIP

Voor kinderen < 12 jaar die alle acht de locaties hebben bezocht, ligt een oorkonde klaar bij de VVV aan de Willemstraat.

het is alsof je zelf deel uitmaakt van de geschiedenis

TOUR DOWNLOADEN? De Breda AR Stadstour-app is gratis te downloaden in de Google Playstore of de Apple App store. Of ga naar vvv.breda. nl/app op je smartphone. Let op! De app maakt gebruik van de nieuwste technologie voor de smartphone. De app werkt niet op oudere telefoons of wanneer er geen updates op het besturingssysteem zijn uitgevoerd.

‘Welkom in Breda’, de naam waaronder Citymarketing Breda ook op facebook en instagram te vinden is, is nu ook in gebruik voor de nieuwe website van VVV Breda. Helemaal van deze tijd, met mooie, grote foto’s, overzichtelijke informatie en een ‘Breda-waardige’, gastvrije uitstraling. Op dit moment worden onschuldige kinderziektes verholpen en worden de puntjes op de i gezet. Zo is er nog een functie in ontwikkeling waarmee je een dagje Breda kunt samenstellen dat je vervolgens als compleet pakketje kunt downloaden. Neem gerust alvast een kijkje. We horen graag wat je ervan vindt! WELKOMINBREDA.NL OF VVVBREDA.NL

RegioJournaal 21


7 dagen per wee k open! Met een ruim assortiment, juiste vakbekwaamheid en een goede kwaliteit zijn wij het beste Voor een mooi najaar ga je naar

GroenRijk Schalk Prinsenbeek

tuincentrum in de regio! Wij hebben o.a. een ruime keuze aan tuin- en kamerplanten, sfeerartikelen en nog veel meer!

GroenRijk Schalk Prinsenbeek • Mastlanddreef 9 • 076-5439332 • groenrijkprinsenbeek.nl

XL-Tegels is gespecialiseerd in het leggen van grootformaat vloertegels voor uw huiskamer. showroom bezoek op afspraak

Gratis Hub Kit t.w.v. € 229,bij drie PowerView® aangestuurde producten Geldig van 15 oktober tot en met 15 november 2018. Vraag hier naar de actievoorwaarden.

The Art of Window Styling

Van Coothplein 1 - Breda T 076luxaflex.nl 533 5290 inwonen@hetnet.nl www.inwonenbreda.nl

XL Tegels Jeroen vd Broek | Trees Kinstraat 7, 5122 CM Rijen 06 28 88 87 47 | info@xltegels.com


ADVERTORIAL

Een verfspuiter die de klus klaart DE TOTALE KLUS Voor een extra mooi eindresultaat verricht Verfspuiter Prinsenbeek de volgende werkzaamheden: - Naden van wanden en plafonds kitten bij nieuw stucwerk - Het uitvoeren van kleine reparaties aan wanden en/of plafonds - Afplakwerkzaamheden ter voorbereiding op het verfspuiten - Indien nodig het opschuren van muren en plafonds voor een extra strak eindresultaat - Het spuiten van lambriseringen, vloeren, plafondbalken, schuttingen, overkappingen en geveltimmerwerken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van kras- en slijtbestendige verven van de merken Wijzonol, Copperant en Trimetal.

Een vers likje verf op de muur en je huis voelt weer als nieuw. Na jarenlang kaarsen branden, het gebruik van de openhaard en misschien wel roken, zijn de gevolgen vaak goed af te lezen. Trakteer je huis op een minimakeover met verf! Zie je op tegen schilderwerk of het sauzen van de muren en plafonds? Dan is dit het juiste moment om Verfspuiter Prinsenbeek in te schakelen. VOORDELEN VERFSPUITEN Het verschil tussen verven en het spuiten van latexverf is dat er met spuiten geen rol of kwast aan te pas komt. Je kent vast wel de banen en strepen die ontstaan als je een muur of plafond gerold hebt. Door de hoge druk die de spuit kan leveren, komt er een soort fijne nevel regelrecht op de wanden en plafonds terecht. Door de snelheid van het aanbrengen van de verf kunnen er nooit strepen of banen ontstaan. Latexverf kan op veel ondergronden gespoten worden. Denk aan stucwerk, gipsplaten, stenen, spachtelputz of behang. Omdat bij het spuiten geen structuur achterblijft, zal het eindresultaat super strak en glad worden. Wanneer latex gespoten wordt over een ondergrond die niet zo strak is, zal de structuur die eronder zit juist goed zichtbaar blijven.

Kortom: je kunt terecht voor de totale klus. Verfspuiter Prinsenbeek heeft jarenlange ervaring in latexspuiten. Ben jij op zoek naar een verfspuiter die de klus klaart? Verfspuiter Prinsenbeek komt graag langs om je vrijblijvend te informeren.

VOORDELEN VERFSPUITER PRINSENBEEK - Ruime ervaring - Heldere afspraken - Geen voorrijkosten - Goede communicatie - Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding - Garantie op al onze spuit werkzaamheden - Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel, wij zorgen voor succes!

NEEM CONTACT OP VIA info@verfspuiterprinsenbeek.nl of bel 06-37624414. VERFSPUITERPRINSENBEEK.NL

RegioJournaal 23


Boek voor kaaskoppen

Het ultieme recept voor een borrel Laat uw pand weer stralen! Scholekster 31, Breda | 076 – 532 05 01 info@onderhoudsbedrijfbreda.nl | onderhoudsbedrijfbreda.nl

U kunt bij ons terecht voor een goed haar advies van zowel dames, heren als kinderen, producten van Z-one concept, Dante couture flip in haarmat en diverse haaraccessoires.

En op vertoon van deze advertentie 10% korting op dames/heren knippen of 25% korting op een haarmasker.

24 RegioJournaal Dr.Struyckenstraat 87 4812 BB Breda Tel: 076-5623799 www.kapsalon-sorelle.nl

Fransen spreken van ‘embarras du choix’ en dat betekent zoiets als: met de handen in je haar zitten als je voor een partijtje een kaasplateau moet vullen. Want hoe pak je dat aan? Gelukkig komt fromager (en sommelier) Maarten Koek te hulp met zijn boek waarmee hij in de wereld van de vaderlandse kazen duikt. Die omvat heel wat meer dan de jong en oud belegen Leidse of Goudse kazen. Dan blijken we ook een keur aan blauwgeaderde soorten van eigen bodem te hebben, allerlei geitenkazen (al of niet met een aslaag), tot aan roodbacteriekazen à la de Münster toe.


Zuster

Esmée Brabant is een verpleegkundige rijker! Esmée Verschoor (24) is begin dit jaar richting het Brabantse land verhuisd. In haar ‘uppie’ woont ze nu in Brabantpark in Breda. In het dagelijks leven is Esmée niet alleen fulltime wijkverpleegkundige, maar blogt en vlogt ze er ook nog eens op los over de zorgsector. Tijd om kennis te maken met deze actieve ‘Zuster Esmée’.

THUIS BIJ Over het bloggen en vloggen vertelt Esmée: ‘Daarmee wil ik laten zien wat het werk als wijkverpleegkundige inhoudt, wil ik ethische dillema’s delen en wil ik laten zien hoe verliefd ik ben op mijn werk. Naast al dat werken, bloggen en vloggen studeer ik casemanagement dementie, want groeien in kennis en kunde is wat mij betreft altijd een pré. Ook studeer ik Frans en Arabisch en ga volgend jaar als vrijwilliger hulp bieden in de gezondheidszorg van Marokko.’ De keuze om in Breda te gaan wonen was volgens Esmée snel gemaakt: ‘Toen ik hoorde dat ik in Oosterhout gedetacheerd ging worden, wilde ik graag in een bruisende stad wonen. Daarnaast wilde ik graag het leven in een stad meemaken in plaats van het leven in een dorpje. Daarvoor leek mij Breda de perfecte plek en ik kan nu zeggen; ik had geen betere keuze kunnen maken! De wijk waar ik woon bevalt me ook erg goed. Een leuke mix aan leeftijden en culturen. De bovenburen zijn bijvoorbeeld net zo oud als ik, terwijl de buren onze opa en oma of ouders zouden kunnen zijn’. ESMEE-VERSCHOOR.NL

Goedkoop & Zo

Kringloopwinkel

 2e HANDSSPULLEN  KLEDING  SPEELGOED  AUDIO  RUILHANDEL  PARTIJVERKOOP  VERHUIZINGEN  ONTRUIMEN VAN PANDEN  TOTALE HUISINRICHTING 2500 m² Krin

gloop plezie

r

2500 m² Krin

gloop plezie

r

EDA !! NIEUW IN BR ed!!a WstIN BrA 8,ED NIEU raatBR lken Va a

erg) Valkenbed a tege trum Bred Br 8, atnn over ra st en lk Va(Cen erg) (Centrum Breda tege over Valkenb GRATIS OG PR HA ATLIESN OINPBHOEADLELESN KINLB EIN OG Oranjeboomstraat 330, Breda Oranjeboomstraat 330, Breda

EDOEELDS KLEINGOED

https://www.facebook.com/GoedkoopEnzo/

Voor informatie:

Voor informatie: 076-53 24 502 / 06-165 RegioJournaal 54 162 25 Openingstijden: Maandag t/m Zaterdag: 10.00-17.00 uur 076-53 24 502 / 06-165 54 162 Openingstijden: Maandag t/m Zaterdag: 10.00-17.00 uur


Sudoku (moeilijk)

n e l e e Sp in! w

PUZZELPAGINA

4

7 3

5 1 6

1 3

9

Lukt het jou om (een van) deze puzzels op te lossen? Stuur dan jouw antwoord(en) naar redactie@trichis.nl en maak kans op ‘De Nederlandse Kaasplank’ t.w.v. € 19,95. Lees pagina 22 voor meer informatie.

1+4

4

2 1

2

Bijbelse figuur

Lang dun mens

Sportartikel

Al

7

Slotwoord Toegang 3

Spijs Verwarmingstoestel Engelse titel

4

6 Bloedvat

Streling

Plaats op de Veluwe

5

3 6

Rangschikking

Deel van een trap

Voormalig Russische heerser

Man van adel

5 Wagenwiel

Glijvoertuig Bloem 7

Parket - Hout - Laminaat - PVC - Traprenovaties

26 RegioJournaal

Niet doen Dichterbij

2

Ventje

Weet jij welk woord uit de genummerde vakjes komt?

9

Bot- of draadloos stuk vlees of vis

Luipaard

Gloeiend

zweedse puzzel

5

7

Ruimtevaartinstituut

Invetten

9

3

2

Vlekkenwater

8

9

3

1

7 1

5

Winkel

5

9

weet jij welke cijfers er in de gemarkeerde vakjes thuishoren?

Deel van een krant

5

voor meer informatie bel of mail naar: 06-21117385 | info@de-saparket


*Visuele intelligentie *Beeld denken *Hoog gevoelig (sensitief) *ADHD *concentratie problemen *emotionele begeleiding *Visuele stress

Lim Lage 4874 LM 06-23 info@l www.li

*faalangst *neurofeedback *depressie/slaappr *burn of bore out *Cito training *scheiding/rouw ve *leerproblemen

Begeleiding voor beeldenkende en hooggevoelige kinderen

Raad de plek

Naar de gevangenis!

TIP! Een plek waar je eerst niet terecht wilde komen. Nu kun je via een rondleiding het historische gebouw ontdekken. Een bezoekje aan de Koepelgevangenis is echt een aanrader. Weet jij in welk jaar de koepelgevangenis definitief werd gesloten?

• • • • • • •

Visuele intelligentie Beeld denken Hoog gevoelig (sensitief) ADHD Concentratie problemen Emotionele begeleiding Visuele stress

• • • • • • •

Faalangst Neurofeedback Depressie / slaapproblemen Burn of bore out Cito training Scheiding / rouw verwerking Leerproblemen

Ook voor theater en fotografie Limattivo Lage Donk 29, 4874 LM Etten-Leur Telefoon: 0165-508117 | Mobiel: 06-23872870 | Email: info@limattivo.nl

Doolhof (gemiddeld)

18

start

einde Heeft u interesse in een betaalbare reis om nooit te vergeten neem dan eens een kijkje op onze website

WWW.BUDGET-SAFARI.NL Of telefonisch op: 06 26 99 45 82

RegioJournaal 27


MIJN HUISDIER & IK

Baasje gezocht! Hulphond Nederland is in de regio Breda-Tilburg-Roosendaal op zoek naar gastgezinnen die pups gedurende het eerste jaar van hun opleiding een warm thuis willen bieden. De stichting leidt hulphonden op voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of emotionele problemen, psychiatrische problematiek, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden. INTENSIEVE BEGELEIDING Hulphonden wonen in het eerste jaar van hun leven in een huiselijke omgeving. Hier worden zij opgevoed tot rustige en sociaalvaardige honden en leren de eerste basiscommandoâ&#x20AC;&#x2122;s. Bij het gastgezin komen ze in allerhande situaties terecht en leren op iedere denkbare plek hun

rust te vinden en zich sociaal te gedragen. Hun verantwoordelijke taak in de toekomst vraagt om een consequente opvoeding. Daarom worden gastgezinnen intensief begeleid vanuit Hulphond Nederland door gastgezinbegeleiders. In het gastgezin wordt de basis gelegd voor een goede hulphond, die in zijn latere leven

van zoveel betekenis zal zijn. In de regio BredaTilburg-Roosendaal zoekt Hulphond Nederland liefdevolle gastgezinnen met een rijk sociaal leven die zin en tijd hebben om samen met de stichting een pup op te voeden. hulphond.nl/steunen/gastgezin

#REGIOPRAAT Groot IJpelaardreef 169 - Breda 076-5649706 - (Gezondheidscentrum IJpelaar)

Het Regiojournaal deelt de mooiste, leukste en gekste fotoâ&#x20AC;&#x2122;s die wij op sociale media hebben gevonden. Voor deze uitgave speciale aandacht voor de allerliefste huisdieren.

Alt i jd g rat i s h oo rt e s t!

3 maanden GRATIS BATTERIJEN bij aanschaf van een hoortoestel tegen inlevering van deze bon

Actie geldig van 1 november t/m 31 december 2018.

28 RegioJournaal tel: 076-5649706

mail: info@hoorserviceschram.nl

FAMILIE.SNORHAAR Alles krijgt steeds meer vorm We hebben hier een stel #happycats #FamilieSnorhaar #kattencafe #kattencafeBreda #Breda#catlife


ADVERTORIAL

Over de vloer bij

Esco V loeren Onlangs opende Esco Vloeren zijn vijfde filiaal. En lekker dichtbij ook namelijk in Breda. Een goede reden om een bezoek te brengen aan de showroom. We gaan in gesprek vloerenspecialist Michiel Grootel.

Wat ons direct opvalt is de enorme keuze van zowel massief hout als laminaat. ‘We verwerken het hout zelf. Een aantal van mijn collega’s is constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe kleuren. Naast een ruim assortiment zijn we ook in staat om een uitstekende kwaliteit en korte levertijd te garanderen, omdat we een deel van onze vloeren zelf produceren. RUIME COLLECTIE En voor wie geen hout wil, hebben wij ook een ruime collectie aan vloer- en wandtegels, natuursteen vloeren, pvc-vloeren en laminaat. ‘Zo zijn extra grote tegels een trend, vertelt Michiel. ‘In de showroom zijn diverse mooie opstellingen te bewonderen. En voor wie niet kan kiezen, is er ook een tegel met houtstructuur. Met de tech-

‘De trend van morgen ligt vandaag al bij ons in de showroom’

nieken van tegenwoordig is het verschil nauwelijks te zien. Er zijn heel veel mogelijkheden.’ DURF TE COMBINEREN ‘Door materialen en motieven met elkaar te combineren, kun je prachtige stijlen maken. Een klant had een mooie combinatie van hout en tegels gezien op Pinterest. Door snel te schakelen, lag een voorbeeld resultaat snel in de showroom. Flexibiliteit is een van de kracht van ons bedrijf’, zegt Michiel trots. VAKMANSCHAP Alle werknemers van Esco Vloeren zijn vakmensen. Dit blijkt wel uit ons bezoek aan de showroom. Of je nu komt vanwege nieuwbouw of renovatie onder het genot van een heerlijk kopje koffie luisteren ze naar je wensen en plannen. Een afspraak maken is niet nodig en de offerte kun je direct mee naar huis nemen. Een bezoekje aan de showroom is zeker de moeite waard! ESCOVLOEREN.NL

RegioJournaal 29


WHAT’S UP

4 NOVEMBER

What’s up

?

in Okt

4 november

Spullen & smullen Goed nieuws voor levensgenieters en treasure hunters! Op 4 november keert Spullen & Smullen na twee jaar weer terug naar de plek achter Mezz en het voormalige Breda’s Museum. Deze markt voor levensgenieters staat weer boordevol eerlijke en heerlijke verleidingen. Handgemaakte sieraden, toffe accessoires, hippe kleding, betaalbare kunst, kekke interieurartikelen, hemelse happen en fijne hebbedingetjes . Maar ook de lekkerste rijdende restaurantjes waar je heerlijk kunt smullen. Alles wat je tegenkomt is zelfgemaakt of vakkundig bewerkt inclusief heel veel persoonlijke aandacht. En dat is nog niet alles. Een gezellige bar, een vleugje theater, kunst, cultuur en muziek maken het feest compleet. Een ongedwongen feest!

SPULLENENSMULLEN.NL

1m Podium 2

Het meest compacte podium van Nederland vind je bij het Stedelijk Museum Breda in café Lanzas. 1m2 Podium presenteert daar vijf keer een gevarieerd programma op de zondagmiddag van 15:00 tot 16:30, met dichters, solo muzikanten, een presentator annex gastvrouw- of heer en art-performance. Iedere keer in een andere samenstelling. Met gelegenheid tot experiment. Op zondag 4 november is de derde editie van dit vijf luik, met deze keer drie dichters, één solo muzikant, één presentator annex gastheer en één art-performer. Gastheer bij deze editie is Stijn de Mos die ‘van begin tot eind’ zal presenteren. Toegang is gratis en inloop begint om 13:30 u.

1M2PODIUM.BLOGSPOT.COM/2018

30 Regiojournaal RegioJournaal


WHAT’S UP

9 DECEMBER

2 EN 3 NOVEMBER

Minstrelen en Troubadours

Gin & Beer fest

Zin in een kroegentocht waarbij je niet van je kruk hoeft te komen? Dat kan op 9 december in Breda! Kies je kruk in een van de deelnemende kroegen, en de ‘minstrelen en troubadours’ maken de tocht voor jou én verzorgen de muzikale versnapering. De Minstrelen- en Troubadourentocht trekt nu al meer dan vijf jaar aan het einde van het kalenderjaar door Breda. Bij deze muzikale kroegentocht is het niet het publiek maar zijn het juist de artiesten die van kroeg tot kroeg trekken, als waren ze ware Minstrelen en Troubadours uit de Bredase Middeleeuwen.

In november naar het strand? Jazeker! Op 2 en 3 november plof je neer op een strandstoel haal je nog één keer die heerlijke zomer terug tijdens het eerste Gin and Beer Fest bij Strand Binnen!

Per locatie zorgen de minstrelen en troubadouren een kwartiertje voor muzikaal vertier, waarna ze verder trekken naar de volgende locatie.

Na een fantastische 1ste editie van het Hop On Hop Off Festival zijn de organisatoren terug met een geweldig nieuw concept, namelijk: Gin and Beer Fest.

24 NOVEMBER

Voetjes van de vloer Discoliefhebbers kunnen de glitters alvast uit de kast halen, want op 24 november is er weer flight to the disco night in de Avenue. De avond waar je terug gaat naar de discotijd. Jij bent de ster van de dansvloer. Sinds 2012 is het jaarlijkse Down Town Disco Fest uitgegroeid tot een feest van formaat. Dus poets je discoschoenen vast op voor deze trip down memory lane en vergeet niet je kaartje te kopen bij een van de voorverkooppunten!

!

Muzikale kroegentocht trekt door Breda

DOWNTOWNDISCO2018

Proef verschillende gin-tonics, speciale biertjes en haal een hapje bij een van de heerlijke foodtrucks. Er zijn allerlei zit- en loungeplekken waar DJ's en Live muziek aanwezig zijn voor de muzikale ondersteuning.

!

GINANDBEERFEST

POBSITE.NL

RegioJournaal 31


e t s t o o r g s ' a Europ r van vloeren! leverancie

Houten vloeren Vloer- en wandtegels Laminaat PVC vloeren ! d a a r r o o v p o n e r 180 soorten vloe Esco Vloeren Breda • Asselbergsstraat 4 • 040 203 0500

www.escovloeren.nl

Profile for Trichis

Regio Journaal nr 5 2019  

Regio Journaal nr 5 2019  

Advertisement