Page 1

4 DECEMBER 2019 //column overlast //lokale ondernemer van deze week Tom en Denise Pieters //meedoen? sportgroep 55+ van Olympia Een op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Daarom volgden een aantal medewerkers van de gemeente Kapelle, die in contact kunnen komen met mensen met dementie, de training ‘GOED omgaan met dementie’. Vorige week woensdag reikte wethouder Annebeth Evertz het eerste dementievriendelijk certificaat uit aan Niek Joosse van de afdeling burgerzaken. Ook plakte de wethouder de dementievriendelijk sticker op de deur van het gemeentehuis. Ze vindt het belangrijk dat mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen in de samenleving. Omdat de bevolking in Nederland steeds ouder wordt, stijgt het aantal mensen met dementie in 2040 naar verwachting naar 550.000. Het project ‘Dementievriendelijk Kapelle’ richt zich op het meer dementievriendelijk maken van de samenleving. Cederhof Welzijn doet dit door voorlichting te geven, films te vertonen, activiteiten te organiseren en trainingen te verzorgen. ‘GOED omgaan met dementie’ staat voor Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken en Dankjewel. Medewerkers van de afdeling burgerzaken, de receptie, buitendienst en de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) hebben de workshop gevolgd, die uit zowel een theorie- als een praktijkgedeelte bestond. “We kregen tips hoe we dementie kunnen herkennen en hoe we dan het beste kunnen handelen,” legt Niek uit. Lees verder op pagina: 6

Gemeentehuis Kapelle dementievriendelijk DOOR ELLEN DE VRIEND

BRASS AFETARIA BERRAI ES •SCEARF IEET A• RCI A

WEEKMENU

BRASSERIE

Voorgerechten

Mosterdsoep met crunchy bacon of Gerookte Schotse zalm op toast

Hoofdgerechten

P ROE F DE F E E S T DAG E N B I J C A I S S ON M E T P R AC H T I G E L I V E P IA N OM U Z I E K VA N V I N C E N T B O OT

Duo van varkenshaas en biefstuk met pepersaus en seizoensgroenten of Gebakken kabeljauwfilet met beurre blanc saus en geblancheerde groenten

EINDEJAARSSPECIAL

WEEK 52:

UITGAVE OP MAANDAG 23 DECEMBER

WEEK 1:

GEEN UITGAVE

Nagerecht

pagina 18-19

Cookie Dough parfait met karamel-kaneel gelei

€21,50

Geldig van 05-12-2019 t/m 08-12-2019 Vanaf 13 november zijn wij in de winterperiode op woensdag gesloten.

decaisson.nl

WEEK 51:

Indien mogelijk graag reserveren W. Kanaalweg 23-25, Wemeldinge | 0113-621262 www.ietsanderswemeldinge.nl

samen weten we meer

Informatieplatform en sociaal netwerk voor (ex)patiënten en naasten

ZOEK EN VIND WERK!

WINKELKANTOORRUIMTE TE HUUR IN KAPELLE Ooststraat 6

Met eigen parkeerplaats! Vanaf 1 jan. 2020 - ca. 50 m² Tel: 06 – 23569132

Kom jij ons team versterken? Kijk dan op www.zhhuys.nl

VACATURE

Redacteur raadsflitsen gezocht lees verder op pagina 17


2

GEMEENTENIEUWS

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

Nieuws- en informatiepagina gemeente Kapelle Enquête afvalbeleid

Militaire oefening

Begin november hebben we in de gemeente Kapelle een brief verspreid met daarin de vraag om de enquête over het afvalbeleid in te vullen. Bijna 1000 inwoners hebben deze enquête ingevuld. We willen deze inwoners hiervoor hartelijk bedanken.

Binnen de gemeente Kapelle wordt een geplande militaire oefening gehouden van 10 t/m 13 december 2019. De oefening wordt gehouden in het kader van een opleiding van militairen voor de Koninklijke Landmacht. Dit houdt in dat de militairen zich te voet en met de fiets door onze gemeente verplaatsen, waarbij de bebouwde kom zo veel mogelijk vermeden wordt. Op bepaalde plaatsen rusten de militairen, hierbij wordt het doorgaand verkeer niet gehinderd.

Doordat ruim 17% van de inwoners de enquête heeft ingevuld is de respons representatief. Ook is de groep inwoners die heeft deelgenomen een goede afspiegeling van de inwoners in de gemeente Kapelle. De gemeente gaat nu met de uitkomsten van de enquête aan de slag. Begin volgend jaar plaatsen we meer informatie hierover in de Scheldepost.

Gemeente Kapelle lost meldingen openbare ruimte op met Fixi Sinds januari 2019 werkt de gemeente Kapelle met Fixi. Dit betekent voor u dat het eenvoudiger wordt om een melding te maken over de openbare ruimte, bijvoorbeeld schade door vuurwerk of schade aan de stoep. De website van Fixi is te vinden via www.kapelle.nl. De Fixi app is beschikbaar in de Appstore en Google Playstore. U kunt op verschillende manieren een melding over de openbare ruimte maken: telefonisch, via de Fixi app of op de website van Fixi. Als u via www.kapelle.nl een melding wilt maken, komt u op de Fixi website terecht. Hierop is de kaart van onze gemeente goed te zien, zowel op een desktop als mobiel, en kunt u eenvoudig andere meldingen in onze gemeente bekijken. U kunt meldingen maken door te registreren/in te loggen of u kunt meldingen zonder account maken. Vul hierbij wel uw e-mailadres in, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de voortgang van uw melding. Uw gegevens zijn uiteraard niet openbaar, maar gebruiken we alleen voor de afhandeling.

Werkzaamheden project Gildenstraat e.o. In 2020 en 2021 gaan we werkzaamheden uitvoeren in de Gildenstraat, Achterweg en een deel van de Waardekensstraat. Volgend jaar voeren we rioleringswerkzaamheden uit en in 2021 de herinrichting van de Gildenstraat. Tijdens de werkzaamheden zijn het Donkerewegje en de garageboxen in de Omloop tijdelijk niet bereikbaar met de auto. Op onze website www.kapelle.nl/gildenstraateo vindt u meer informatie over het project. U vindt onder meer de eerder verzonden bewonersbrieven en een weergave van het projectgebied.

Wandelen in Kapelle De volgende maandelijkse wandeling (5 km) is op donderdag 5 december. Vertrek om 09.30 uur vanaf de Vroone. Om 09.15 uur rijden we gezamenlijk vanaf de Wemel naar de Vroone. Na afloop drinken we daar een kopje koffie/thee. De dinsdagavondwandelingen (5 km) in Kapelle zijn verplaats naar de donderdagochtend om 09.30 uur. Vertrek is vanaf Fysio Kapelle, Biezelingsestraat 7. Iedereen is welkom. Voor meer informatie belt u naar Anna Sterk: 0113 – 34 03 49.

Maak meldingen met de Fixi app U kunt de Fixi app downloaden voor uw mobiel. Wij vragen u om meldingen te maken met deze app, zodat wij de melding snel kunnen oppakken en ook goed kunnen oplossen. Via de app kunt u de status van de melding in de gaten houden. Ook kunt u nog reageren op een melding, zodra deze is afgehandeld door de gemeente.

Rioolreiniging en rioolinspectie Vanaf maandag 9 december vinden er rioolreinigingswerkzaamheden plaats binnen de gemeente Kapelle. Gelijktijdig wordt de toestand van het riool door middel van een inspectiecamera vastgelegd. De werkzaamheden kunnen leiden tot verkeershinder. Als een toegangsput voor uw inrit ligt, kan deze enige tijd geblokkeerd zijn. Aangezien de riolering met hoge druk wordt gereinigd, gebeurt het soms dat de binnen riolering wordt leeggezogen, met als gevolg een rioollucht in huis. Dit is te verhelpen door alle kranen even te laten lopen en hierdoor het waterslot te herstellen. Soms komt het voor dat het water omhoog komt en/of gaat borrelen in het toilet of gootsteen. Door het deksel van het toilet gesloten te houden, kunt u wateroverlast voorkomen. De aannemer geeft voordat hij aan het werk gaat, door middel van een brief, door wanneer hij bij u in de straat de geplande werkzaamheden uitvoert. Door eventuele slechte weersomstandigheden kan hier van afgeweken worden. De werkzaamheden vinden plaatst in week 50 en 51 in de volgende straten: Kapelle: Kloosterweg en Ambachtsweg. Wemeldinge: het regenwaterriool in de Spoorlaan, Pr. Beatrixweg, Koningin Emmastraat, Dorpsplein, Dorpsstraat, Bierweg, Wilhelminastraat, Amaliaplein, Danielstraat en Oranjeboomstraat. Biezelinge: gedeelte van de kern. In het nieuwe jaar gaan we verder met de werkzaamheden in de kernen Biezelinge en Wemeldinge. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot week 8.

Besluiten ambtshalve uitschrijving Uit onderzoek is gebleken dat de volgende persoon niet meer woont op het adres waar ze in de basisregistratie personen (BRP) geregistreerd staat. Daarom heeft het college van B&W besloten om de persoon, overeenkomstig artikel 2.22 Wet BRP, ambtshalve uit te schrijven uit de BRP. Dit betekent dat zij met ingang van de datum van de publicatie van het voornemen tot uitschrijving, niet meer staat ingeschreven in Nederland: J.P. Ryznar

29-06-1975

Belanghebbende kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van publicatie op de website van de gemeente Kapelle (www.kapelle.nl) een bezwaarschrift indienen. Hoe u een bezwaarschrift indient, is te lezen op de zojuist genoemde website. Wil u meer informatie? Neem dan contact op met afdeling Burgerzaken. Telefoonnummer 14 0113 of burgerzaken@kapelle.nl.

BEKENDMAKINGEN De officiële bekendmakingen/kennisgevingen van de gemeente Kapelle publiceren we elektronisch. Kijk voor bekendmakingen op www.officielebekendmakingen.nl en voor kennisgevingen op www.kapelle.nl/bekendmakingen. Via de e-mailservice kunt u de actuele bekendmakingen/kennisgevingen automatisch per mail ontvangen. Onderstaande informatie in de Scheldepost is een extra service, geen officiële bron voor bekendmakingen. U kunt hier dan ook geen rechten aan ontlenen. Burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle informeren u over het volgende:

VERGUNNINGEN

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning 1 Ottertjes 11 in Kapelle: Het aanleggen van een in- uitrit


GEMEENTENIEUWS

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

Kijk voor meer informatie op: www.kapelle.nl

kerststukjes gemaakt. We beginnen om 09.30 uur in dorpshuis de Wemel. Wilt u deze ochtend zelf een schaaltje of bakje meebrengen om uw kerststukje in te maken? Voor groen en bloemen wordt gezorgd. De kosten van deze ochtend zijn € 3,50 per persoon. Als u mee wilt doen, geef u dan op voor 9 december via Cederhof Welzijn 0113 - 34 34 74 of via a.sinke@cederhof.eu.

2 Amfoor 5 in Kapelle: Het plaatsen van een hekwerk 3 Kruising Stormezandeweg Binnendijk in Wemeldinge: Het aanbrengen van een duiker Ingetrokken aanvragen omgevingsvergunning 1 Prinses Irenestraat 8 in Wemeldinge: Het uitbreiden van de woning Verleende omgevingsvergunningen 1 Kitskinderscheweg 1 in Kapelle: Het wijzigen van de entree van de aula begraafplaats 2 Ottertjes 11 in Kapelle: Het aanleggen van een in - uitrit Verleende APV-vergunningen 1 Aan PIR werkgroep voor het ophalen van lege statiegeldflessen en kerstbomen op zaterdag 11 januari 2020 in Wemeldinge 2 Aan Burhan Döner voor een standplaatsvergunning op het parkeerterrein aan de Biezelingsestraat 1 in Kapelle 3 Aan PIR werkgroep voor het bakken en de verkoop van oliebollen op 31 december 2019 van 8.00 uur tot 12.00 uur op het Dorpsplein in Wemeldinge 4 Aan Interkerkelijke Jeugdgroep 16+ van 18 hoog voor het ophalen van lege statiegeldflessen en kerstbomen op zaterdag 11 januari 2020 in Schore en Kapelle 5 Aan Cafetaria De Vriendschap voor het aanwezig hebben van twee speelautomaten in 2020 aan de Ooststraat 9 in Kapelle 6 Aan Cafetaria De Pauw voor het aanwezig hebben van twee speelautomaten in 2020 aan de Biezelingsestraat 12 in Kapelle 7 Aan Cafe De Herberg voor het aanwezig hebben van twee speelautomaten in 2020 aan het Kerkplein 61 in Kapelle 8 Aan Hotel Eetcafe Smits voor het aanwezig hebben van 1 speelautomaat in 2020 aan de Wilhelminastraat 90 in Wemeldinge 9 Aan Hotel Cafe Restaurant De Zwaan voor het aanwezig hebben van twee speelautomaten in 2020 aan het Kerkplein 47 in Kapelle 10 Aan Comité Woord en Daad voor het houden van een collecte van 13 t/m 18 april 2020 in de gemeente Kapelle

Vragen over

Waar kan ik terecht voor

• Opgroeien en opvoeden • Zorg over mijn kind (Jeugdhulp)

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Kapelle T 0113 - 24 43 23 E cjg@kapelle.nl

Telefonisch bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur. Buurtteam Kapelle: T 0113 - 34 34 74 (heel de week telefonisch bereikbaar)

of via spreekuur/inloop van Cederhof Welzijn in

Kapelle of Wemeldinge

E info@cederhof.eu Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ)

Vragen over • Informatie en advies over allerlei zorg en ondersteuning

Vragen over

van GR de Bevelanden M.A. de Ruijterlaan 2 in Goes

• •

T 0113 - 23 91 00 E wiz@grdebevelanden.nl

Werk, inkomen en schulden Hulp bij het zelfstandig thuis wonen (Wmo), bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, de regiotaxi en begeleiding

Telefonisch bereikbaar: maandag t/m donderdag van 08.30 uur tot 17.00 uur vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur Cederhof Welzijn

MELDINGEN

Geaccepteerde meldingen 1 Gemeente Kapelle: Doorkomst wielerwedstrijd ‘Scheldeprijs 2020 ‘op 8 april 2020

Locatie Bruelisstraat 107 in Kapelle: inloop maandag t/m donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur

Vragen over • Mantelzorgondersteuning • Vrijwilligerswerk en vrijwillige hulp • Activiteiten in de buurt

Locatie Dorpshuis De Wemel Dorpsplein 1 in Wemeldinge: inloop vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur T 0113 - 34 34 74 (heel de week telefonisch bereikbaar)

Cederhof welzijn

E info@cederhof.eu

Workshop WhatsApp Tijdens de workshop WhatsApp leggen we uit hoe WhatsApp werkt. Ook gaan we samen oefenen met het versturen van berichtjes, het toevoegen van foto’s en het aangaan of vermijden van groepchats. De workshop vindt plaats in dorpshuis de Wemel in Wemeldinge op 22 en 29 januari, en 5 februari van 09.30 tot 11.30 uur. De workshop is gratis. Opgeven via Cederhof Welzijn 0113 – 34 34 74.

Burger Adviesraad Kapelle

Vrijwilligers(werk) gezocht! Mensen die vrijwilligerswerk willen doen, kunnen op de digitale vacaturebank www.vrijwilligerskapelle.nl vacatures vinden. Op dit moment worden er in de gemeente allerlei verschillende vrijwilligers gezocht. Een medewerker kan eventueel helpen bij het digitaal aanmelden, inloggen of bij het zoeken naar een geschikte vrijwilligersfunctie. Vraag gerust om hulp! Organisaties die een vrijwilligersvacature willen aanmelden kunnen dit ook doen op www.vrijwilligerskapelle.nl. Meer informatie: Ineke Riemens (Cederhof Welzijn), Bruelisstraat 107, tel. 0113 – 34 34 74 of i.riemens@cederhof.eu.

E bar@kapelle.nl

Kerststukjes maken tijdens het sociaal café in Wemeldinge Op vrijdagmorgen 13 december worden tijdens het sociaal café in Wemeldinge

De Burger Adviesraad (BAR) is ingesteld door de gemeente Kapelle en benoemd door de gemeenteraad voor het geven van gevraagd en ongevraagd advies

Vragen over • Sociaal domein

over zaken binnen het sociaal domein. T 0113 – 34 10 21

BURGERZAKEN? AFSPRAAK MAKEN! Vanaf 1 juli 2019 werkt de balie Burgerzaken op afspraak. U maakt een afspraak via www.kapelle.nl. Voor het maken van een afspraak kunt u ook langskomen of bellen naar 14 0113. CONTACTGEGEVENS GEMEENTE KAPELLE Bezoekadres: Kerkplein 1, Kapelle Postadres: Postbus 79, 4420 AC Kapelle Tel. 14 0113 • gemeente@kapelle.nl • www.kapelle.nl www.facebook.com/gem.kapelle @Gem_Kapelle gemeentekapelle

3


4

KORTE BERICHTEN

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

2019

Juultje breidt aantal opvanglocaties uit! Op 1 april 2020 breiden wij onze opvangactiviteiten uit, dan voegen twee locaties van kinderdagverblijf Het Oogappeltje zich onder de naam Juultje Vroonland (Kapelle) en Juultje Yerseke bij Prokino. Een mooie ontwikkeling waardoor nog meer kinderen de mogelijkheid krijgen de wereld te ontdekken op een fijne en vertrouwde plek.

In de meeste gevallen kunnen wij uw declaratie bij de zorgverzekeraar geheel verzorgen. Actie geldig van 13-11-2019 t/m 31-12-2019* *Vraag naar de voorwaarden in de winkel

Ooststraat 7 | Kapelle Tel. 0113 344820 www.booneoptiek.nl

Kinderdagverblijf | Peuteropvang | Buitenschoolse opvang juultje@prokino.nl 0115-686100 www.prokino.nl/zeeland

l n .

Liefde voor k r e w k u dr

teit Topkwali k drukwer voor de prijs kleinste

Voor levering en vakkundige montage van: Havenoordseweg 5a Waarde 0113 - 34 87 48

Kunststof en aluminium kozijnen Alle soorten beglazing Rolluiken en zonweringen Dakkapellen en Velux dakvensters

SCHADE? Geen probleem

Kijk op www.liefdevoordrukwerk.nl KORTE BERICHTEN

• • • •

Handelsweg Handelsweg 41 41 4421 4421 SH SH Kapelle Telefoon Telefoon 0113 0113 -- 343436 343436 Mobiel Mobiel 06 06 51 51 825793 825793 kosterautoschade@live.nl

ACTIVITEIT

ACTIVITEIT

ACTIVITEIT

Koffiemorning voor Opkikker

Kerstviering voor ouderen Wemeldinge

Kerstviering senioren

Een aantal studenten van Scalda houdt woensdag 11 december een Koffiemorning bij Deelcafé De Buurvrouw. De opbrengst is voor Stichting Opkikker. Sinds 1995 organiseert Stichting Opkikker speciale Opkikkerdagen voor gezinnen met een chronisch ziek kind. Tijdens deze dagen worden er tal van activiteiten georganiseerd waardoor de zorgen van ieder gezinslid volledig naar de achtergrond verdwijnen. De activiteiten zijn zeer uiteenlopend en toegespitst op de individuele gezinssituatie. Iedereen die dit initiatief wil ondersteunen kan tussen 10.00 en 12.00 uur aan de Weststraat 27 in Kapelle een kopje koffie/thee met taart komen doen.

De Vrouwen van Nu en de gezamenlijke kerken van Wemeldinge houden volgende week woensdag (11 december) weer de jaarlijkse Kerstviering in dorpshuis De Wemel. Alle ouderen in Wemeldinge zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Thema van deze middag is ‘Kerstgevoel’. Ina Hoebeke begeleidt met woord en muziek op gitaar en keyboard. Het programma begint om 14.00 uur.

De jaarlijkse kerstviering voor senioren van de Hervormde Gemeente Kapelle, de PKN gemeente Kapelle-Biezelinge-Eversdijk en de Chr. Gereformeerde Kerk Biezelinge is volgende week woensdag (11 december). Deze keer in de Chr. Ger. Opstandingskerk, aanvang 14.00 uur. Alle senioren worden van harte uitgenodigd voor de Kerstviering. Het thema is:‘Verwachting’ en de meditatie wordt verzorgd door Ds. A.G.M. Weststrate. Het Kapels Gemengd Koor en enkele muzikanten van de Opstandingskerk werken mee aan deze middag. Er is een collecte voor Stichting Leergeld. Aanmelden vóór 9 december.

Wie vervoer nodig heeft kan na 18.00 uur bellen naar Catrien de Jonge 0113-622372

Wie vervoer nodig heeft kan bellen naar Sjaak Hertgers tel: 0113-341519 of Nelie Schüller tel: 0113-582068.

Graag aanmelden via: koffiemorningkapelle@outlook.com.


KORTE BERICHTEN

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

ZWEEFDEURSKAST MURANO

ZWEEFDEURSKAST MURANO EEN KAST WAAR OPBERGWENSEN WERKELIJKHEID WORDEN

zweefdeurkasten van ons Preston kast- en E E N K A S T W A A R O P B E R G W E N S De EDe Nzweefdeurkasten W E R K E L I J K Hvan EID O R D EkastN onsWPreston en

bijmeubelprogramma Murano zijn leverbaar bijmeubelprogramma Murano zijn leverbaar van 113 cm t/m 400 cm breed. De kasthoogte van 113 cm t/m 400 cm breed. De kasthoogte kan varieren: 200 cm, 222 cm of 240 cm. kan varieren: 200 cm, 222 cm of 240 cm. De diepte is afhankelijk van de breedtemaat: De diepte is afhankelijk van de breedtemaat: 49 of of68 68cm. cm.Laat Laatuuvoorlichten voorlichtenin inde dewinkel winkel 49

Openingstijden: Openingstijden:dinsdag dinsdagt/m t/mdonderdag donderdag9.00 9.00 -- 17.30 17.30 uur uur || vrijdag vrijdag 9.00 9.00 -- 20.00 20.00 =DWHUGDJXXU_¶VPDDQGDJVJHVORWHQ Zaterdag 10.00 - 17.00 uur | ʻs maandags gesloten

Noordelijke Achterweg 58-79a, Wemeldinge

Tel.0113-621296 0113-621296www.pieterse-wonen.nl Tel.

Van harte welkom in onze

winkel of op onze website

Donderdag 12 december Gezondheidsdrogist Hofs-Gijssel Wilhelminastraat 52 4424 BD Wemeldinge Tel. 0113-626408 / 06-46742039

De zweefdeurkasten van ons Preston kast- en bijmeubelprogramma Murano zijn leverbaar Weihoek 14 | 4416 PX Kruiningen | Tel. 0113 - 760905 van 113 cm t/m 400 cm breed. De kasthoogte kan varieren: 200 cm, 222 cm of 240 cm. De diepte is afhankelijk van de breedtemaat: 49 of 68 cm. Laat u voorlichten in de winkel

Uw Van Bruggen Adviesgroep adviseur informeert: Lorem Lorem ipsum ipsum dolor sitLorem amet, sit amet, ipsum consectetur dolor sit amet,In consectetur bibendum, In bibendum, exzoeken malesuada ex malesuada In iemand bibendum, sodales sodales ex malesuada sodales Ze die al hun financiën overziet Sint en Piet zijn al dolor een tijdje in hetconsectetur land

adipiscing adipiscing elit. elit. Vestibulum Vestibulum adipiscing vitae vitae elit. nulla Vestibulum nulla vitae fermentum, fermentum, nulla neque neque neque fermentum, neque tincidunt tincidunt neque nequerust tincidunt Lorem dolor sit consectetur In bibendum, ex malesuada sodales En zijn nuipsum eindelijk ook inamet, Kapelle aanbeland Een groter cadeau dan financiële is er eigenlijk niet fermentum, fermentum, efficitur sapien fermentum, sapien ac, imperdiet ac, efficitur imperdiet sapien ac, neque, imperdiet neque, sit amet sit amet aliquet aliquet neque, metus metus sitleo amet at leoaliquet at metus leo at adipiscing elit. efficitur Vestibulum vitae nulla fermentum, neque neque tincidunt ex. Curabitur ex. Curabitur faucibus faucibus ex. egestas Curabitur egestas eros faucibus eros ac ac egestas eros ac elit. elit. Fusce Fusce semper semper tortor elit. tortor Fusce ac convallis acsemper convallis tortor ac convallis fermentum, efficitur sapien ac, imperdiet neque, sit amet aliquet metus leo at Ze nemen daarom hun geldzaken onder nunc de loep Ze hebben zich dit jaar weer flink uitgedost lobortis. lobortis. Phasellus Phasellus faucibus lobortis. faucibus vehicula Phasellus vehicula faucibus nunc goed vehicula congue. congue. Morbi Morbi mattis mattis congue. augue augue sed Morbi sed nisi mattis iaculis nisi iaculis augue sed nisi iaculis elit. Fusce semper tortor acdonderdag convallis 9.00 - 17.30ex. egestas eros acnunc Openingstijden: dinsdag t/m uurCurabitur | vrijdag faucibus 9.00 - 20.00 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur In bibendum, ex malesuada sodales porttitor porttitor porttitor. porttitor. Curabitur porttitor Curabitur non porttitor. non ipsum ipsum Curabitur non ipsum viverra. viverra. Duis Duis hendrerit hendrerit viverra. magna magna Duis id est hendrerit id sagittis est sagittis magna id est sagittis Morbi mattis augue sedvan niside iaculis lobortis. Phasellus faucibus vehicula nuncbij Van Bruggen Adviesgroep =DWHUGDJXXU_¶VPDDQGDJVJHVORWHQ En maken snel een afspraak Omcongue. indruk te maken op de lezers Scheldepost adipiscing elit.amet Vestibulum vitae nulla fermentum, neque neque tincidunt nec nec metus dignissim dignissim nec commodo. commodo. metus Sed Sed in incommodo. Sed in convallis. convallis. Nunc Nunc nisi felis, nisi convallis. felis, volutpat volutpat Nunc sit amet nisi sit felis, volutpat sit metus amet viverra. Duis hendrerit magna id est sagittis porttitor porttitor. Curabitur non dignissim ipsum neque, sit amet aliquet metus leo at fermentum, efficitur sapien ac, imperdiet semper massa, massa, sed sed rutrum semper rutrum nulla. massa, nulla. Fusce sed Fusce rutrum nulla. Fusce sagittis sagittis in, iaculis in, iaculis a turpis. sagittis a turpis. Sedin,Sed idiaculis pharetra id a turpis. Sed idsemper pharetra convallis. Nunc nisi felis, volutpat sitpharetra amet nec metus dignissim commodo. Sed in elit. Fusce semper tortor ac convallis ex. Curabitur faucibus egestas eros ac geld Wilt udolor, ook zotincidunt slim zijn als en Piet en Het isjusto. voor Sint metaante alturpis. die cadeautjes welante een dure tijdmolestie justo. Sedin, Sed pulvinar pulvinar justo. ante lacinia Sed lacinia molestie pulvinar molestie lacinia luctus luctus tempus tempus dolor, luctus eget eget tincidunt tempus dolor, lorem lorem egetSint tincidunt lorem sagittis iaculis id pharetra semper massa, sed rutrum nulla. Fusce Noordelijke Achterweg 58-79a, Wemeldinge Van harte welkom innet onze congue. Morbi mattis augue sed nisi iaculis lobortis. Phasellus faucibus vehicula justo. Sed pulvinar ante lacinia molestie luctus tempus dolor, eget tincidunt lorem elementum. elementum. Suspendisse elementum. tristique tristique Suspendisse auctor auctor tristique pretium pretium auctor pulvinar. pulvinar. Aliquam pretium Aliquam quis pulvinar. quis diam diam nec Aliquam nec quis diam necnunc Bel dan 0800-1800 of ga naar Daarom zoekt hij Suspendisse iemand die zijn financiën begeleidt Tel. 0113-621296 www.pieterse-wonen.nl winkel ofbesparen? op onze website Arno vanvan Dijke Dijke Arno van Dijke viverra. Duis hendrerit magna id est sagittis porttitor porttitor. Curabitur non ipsum Arno elementum. Suspendisse tristique auctor pretium pulvinar. Aliquam quis diam nec iaculis. In sollicitudin convallis. convallis. Suspendisse Suspendisse convallis. mi tellus, mi tellus, Suspendisse ornare ornare mi tellus, metus metus ornare consectetur consectetur iaculis. metus iaculis. Inconsectetur sollicitudin In sollicitudin Arno vanadviseur Dijke convallis. Nunc nisi felis, volutpat sit amet nec metus dignissim commodo. Sed in www.vanbruggen.nl/goes Uw financieel Uw financieel adviseur Uw financieel adviseur Suspendisse mi ornare metus consectetur iaculis. In tempor. sollicitudin acconvallis. feugiat ac feugiat non, non, volutpat volutpat ac feugiat sittellus, amet sit amet non, lacus. volutpat lacus. sit amet aliquet aliquet lacus. tempor. tempor. Proin Proin aliquet vehicula vehicula vel libero velProin liberovehicula vel libero semper massa, sed rutrum nulla. Fusce sagittis in, iaculis a turpis. Sed id pharetra Uw financieel adviseur acPhasellus feugiat non, volutpat sit hoe amet lacus. aliquet tempor.Maecenas Proin vehicula vel libero Die met hem meedenkt hij kanmollis, besparen Phasellus pretium pretium turpis Phasellus turpis nec nec diam pretium diam mollis, turpis necvel diam consequat. velmollis, consequat. Maecenas vel consequat. egestas, egestas, metus Maecenas metus egestas, metus luctus tempus dolor, eget tincidunt lorem justo. Sed pulvinar ante lacinia molestie Phasellus pretium turpis nec diam mollis, vel consequat. Maecenas egestas, metus luctus luctus convallis convallis anteante luctus accumsan. accumsan. convallis accumsan. convallis iaculis iaculis feugiat, feugiat, convallis dolor dolor turpis iaculis turpis feugiat, dolor turpis Want zelfs Sint en Piet zitten nietante graag op deconvallis blaren elementum. Suspendisse tristique auctor pretium pulvinar. Aliquam quis diam nec luctus convallis ante accumsan. convallis iaculis feugiat, dolor turpis Arno van Dijke ultrices ultrices nunc, nunc, sit amet sit amet ultrices suscipit suscipit nunc, mi nisi mi sit et nisi amet etsuscipit misollicitudin nisi et convallis. Suspendisse mi tellus, ornare metus consectetur iaculis. In ultrices nunc, sit amet suscipit mi nisi et vel mi accumsan. diam. diam. Sed Sed ac nunc ac nunc vel diam. mi vel accumsan. mi Sed accumsan. ac nunc Uw financieel adviseur ac feugiat non, volutpat sit amet lacus. aliquet tempor. Proin vehicula vel libero diam. Sed ac nunc vel mi accumsan. vel consequat. Maecenas egestas, metus Phasellus pretium turpis nec diam mollis, luctus convallis ante accumsan. iaculis feugiat, dolor turpis VanVan Bruggen Bruggen Adviesgroep Adviesgroep Van Bruggen Goes Goes Adviesgroep | Piet | Piet Heinstraat Heinstraat Goes 6,| 4461 Piet 6, 4461 Heinstraat GL Goes GL Goes | convallis Bel 6,| 4461 Bel 0800 0800 GL1800 Goes 1800 of| Bel bezoek of 0800 bezoek vanbruggen.nl/goes 1800 vanbruggen.nl/goes of bezoek vanbruggen.nl/goes Van Bruggen Adviesgroep Goes | Piet Heinstraat 6, 4461 GL Goes | Bel 0800 1800 of bezoek ultrices nunc, sit amet suscipit vanbruggen.nl/goes mi nisi et diam. Sed ac nunc vel mi accumsan. KERST

Van Bruggen Adviesgroep Goes | Piet Heinstraat 6, 4461 GL Goes | Bel 0800 1800 of bezoek vanbruggen.nl/goes JONGEREN CONCERT KERK

Kerstbomen weer thuisbezorgd

SR Countdown till Christmas Party

Adventsconcert mannenkoor Elim

Themadienst Gospelkoor Laetare

De interkerkelijke jeugdgroep 16+ 18 hoog bezorgt de kerstbomen die gekocht worden bij tuincentrum De Keijzer (Noordstraat 59, Biezelinge) binnen Kapelle en Biezelinge voor 3 euro thuis. In Wemeldinge en Schore voor 5 euro. Bezorgen is dinsdag en donderdag na 19.00 uur en zaterdag na 15.00 uur. De opbrengst komt ten goede aan het project in het dorp Tápióbicske in Hongarije van Stichting Embrace.

Jongeren van 8-14 jaar kunnen vrijdag 13 december lekker uit hun dak gaan in De Wemel. De opbrengst is voor Serious Request. Er is een DJ met gave hits, dans je fit met Just Dance of doe mee met één van de leuke activiteiten waarbij gave prijsjes te winnen zijn. Het is van 19.3021.30 uur. Entree: 1,50 euro. Trek een foute kersttrui aan of je eigen creatie. Voor de leukste outfit is er een verrassing!

Mannenkoor Elim hoopt op D.V. zaterdag 7 december weer een adventsconcert te houden in de hervormde kerk in Kapelle. Ouderling Murre opent de avond. Met het koor onder leiding van Joost van Belzen, Noralie van Gurp op harp en Cees van der Hart achter het orgel belooft het een mooi concert te worden. De kerk opent om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Er is een collecte voor de onkosten. Entree volwassenen 5 euro, kinderen 2 euro. Pinbetaling mogelijk.

Informatie via: dmdelange@ dekrommespaak.nl.

Organisatie door Jongkapelle, De Wemel en Thomas de Kraker.

Gospelkoor Laetare uit BurghHaamstede verzorgt op zondag 8 december een themadienst in de Maartenskerk van Wemeldinge. Leef jij met lef? Vanuit je hart leven met lef. In een onzekere wereld staan we voor de uitdaging: laten we ons leiden door angsten of verlangens? Houden we ons krampachtig vast of leren we leven uit vertrouwen en moed? In het project 'Le(e)f' van Laetare komen vele aspecten over het leven vanuit het geloof aan bod. Aanvang 10.00 uur, Kerkweg 5.

Iedereen hartelijk welkom!

5


6

REDACTIE

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

V. V. K A P E L L E

THUIS 7-12-2019 08:30

Kapelle JO9-2=Tern.Boys JO9-2G

08:30

Kapelle JO9-3-WVV'67 JO9-1

08:30

Kapelle JO8-1-SSV'65 JO8-1G

08:30

Kapelle JO7-1-ST Hoedekenskerke/

Kwadendamme JO7-1

08:30

Kapelle MO11-1-Zeelandia Middelb.

MO11-2 09:45

Kapelle JO12-1-Zeelandia Middelb.

JO12-1 09:45

Kapelle JO12-3-Apollo'69 JO12-1G

09:45

Kapelle JO11-1-Bruse Boys JO11-1

09:45

Kapelle MO13-1-Zeelandia Middelb.

MO13-1 11:15

Kapelle JO15-2-Duiveland JO15-1

11:15

Kapelle MO15-1-VCK MO15-1

12:30

Kapelle 2-SSV'65 2

14:30

Kapelle 4-Clinge 2

15:00

Kapelle 1-Veere 1

UIT 7-12-2019 08:30

SSV'65 JO11-3G-Kapelle JO11-4

08:30

SSV'65 JO9-1-Kapelle JO9-1

08:30

SSV'65 JO8-3-Kapelle JO8-3

08:30

Kloetinge JO7-2-Kapelle JO7-2

09:30

ST HVV'24/Clinge JO12-1-Kapelle

JO12-2 09:30

SJO HPC'16 JO11-1-Kapelle JO11-2

10.00

Kloetinge JO8-2-Kapelle JO8-2

10:00

Tern.Boys JO12-1-Kapelle JO12-4

11:00

Rillandia JO17-1-Kapelle JO17-2

11:00

Vivoo JO13-1G-Kapelle JO13-2

11:00

Nieuwland JO11-1-Kapelle JO11-5

12:30

ST Steen/Koewacht JO15-1-Kapelle

Gemeentehuis Kapelle dementievriendelijk (vervolg van voorpagina artikel)

“Mensen kunnen wat sneller boos reageren omdat ze beseffen dat ze de regie verliezen. Al snel zeg je dan: ik help wel even zoeken in uw tas, of iets uitzoeken. Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is dat we het ‘samen’ oplossen.” Zijn collega Lean Eversdijk had onlangs een oudere dame aan de balie die haar rijbewijs kwam verlengen.

“Aangezien het CBR vertragingen heeft was dat een maandenlang traject. Omdat de vrouw duidelijk wat verward was, heb ik geopperd om het eerst eens te bespreken met haar familie. Dat is best moeilijk!” Wethouder Evertz vindt dat de gemeente, als overheid, een verantwoordelijkheid heeft. Kennis in het omgaan met dementie leidt tot minder stress op de werkvloer voor klanten en medewerkers.

JO15-1 12:45

ST IJzendijke/Oostburg JO19-1-

Kapelle JO19-2 12:45

ST HVV'24/Clinge JO17-1-Kapelle

JO17-1

13:00

Terneuzen 2-Kapelle 3

13.30

Goes 3-Kapelle 5

VO L L E Y B A L

Volleybal vereniging Bok wedstrijdagenda Zaterdag 7 december worden de volgende wedstrijden in sportcentrum het Groene Woud gespeeld: 14:00

Bok HS 2

Mytilus HS 2

14:00

Bok JC 1

VV Stevo JC 1

16:00

Bok DS 3

Ardito DS 2

16:00

Bok DS 1

Smash’66 DS 1

16:00

Bok JB 1

Scheldesport JB 1

IVO KRIJNSEN & MITCHELL GOVERDE WIJKAGENTEN

Overlast De avonden zijn alweer enige tijd behoorlijk donker en vaak gaat dit gepaard wat extra overlast in de wijk. Hierbij moet u vooral denken aan vuurwerkoverlast. We hebben hier inmiddels alweer de nodige meldingen over ontvangen en gelukkig ook al enkele succesjes mee geboekt in de wijk. Het lastig voor u, als inwoner van de gemeente, is vaak wanneer moet ik nu de politie bellen en wanneer niet. In principe mag u overlast natuurlijk altijd melden, zo krijgen wij ook een goed beeld van wat er speelt in de wijk. Van alles wat niet gemeld wordt weten wij simpelweg gewoon niet dat het heeft plaatsgevonden. Als de overlast meer is dan één klap dan is het op zich het melden al waard. De collega’s

zullen dan een extra ronde door uw wijk doen in de hoop zelf ook wat waar te nemen. Dit geldt uiteraard ook voor andere vormen van (geluids-)overlast. Om te voorkomen dat er veel overlast plaats vindt geven wij aan de voorkant, in samenwerking bureau Halt en de brandweer, voorlichting aan de groepen 7 en 8 van de gemeente Kapelle. Hierbij laten wij de gevaren van vuurwerk zien, vertellen wij wat wel en niet mag en leggen wij uit waarom mensen dit ervaren als overlast. Ook zullen wij richting het einde van het jaar (nog) wat vaker in de wijk te zien zijn. Mochten wij u niet meer zien dan wensen wij u bij deze alvast fijne feestdagen toe en een rustig uiteinde van 2019.


REDACTIE

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019 LO K A L E O N D E R N E M E R S

LOKALE ONDERNEMER VAN DEZE WEEK:

WEEK 49/50

TOM & DENISE PIETERS

Items voor de agenda insturen via www.scheldepost.nl

Tekst door: Ellen de Vriend Tom en Denise Pieters zijn eigenaren van Pieters Tuinaanleg & Onderhoud in Kapelle. Zij namen pas het personeel en de werkbussen over van een gestopt bedrijf dat schuttingen plaatste. In mei 2010 is het bedrijf begonnen. Het legt bestrating aan, zet schuttingen en bouwt overkappingen voor zowel bedrijven als particulieren. Ook biedt Pieters onderhoudsabonnementen voor tuinen. “Die schuttingen besteedde ik uit aan een extern bedrijf dat ik nu heb overgenomen: vier personeelsleden en verschillende werkbussen,” legt Tom uit. “De bouw van Douglas overkappingen is een ware hype. Zowel loungeruimten met BBQ en kachel in de tuin als tuinkamers en serres aan het huis. Soms met een glazen schuifwand. Altijd maatwerk. Dat is onze kracht. Wij maken het precies zoals de klant wil. Geen standaard bouwpakketten!”

AGENDA

Tom bouwt de overkappingen met passie. Hij vindt het leuk om steeds weer iets anders te realiseren. Altijd met kwalitatief goede producten, met oog voor detail en een nette afwerking. “Wij willen mensen echt ontzorgen. Daarom is Denise ook ons vaste aanspreekpunt en is er één offerte zonder allerlei bijkomstigheden. Wat schuttingen betreft hanteren wij ook een vaste meterprijs.” Naast de enorme klantvriendelijkheid heeft Tom ook de drijfveer om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden. “Ik heb zelf ook een rotstart gehad. Daarom doe ik dit!”

Puzzel mee en maak kans op een boekenbon!

Donderdag 5 december 9.15 uur: Aankomst Sinterklaas en zijn Pieten, Sluisplateau, Wemeldinge. 9.30 uur: Wandeling (5 km) in en rond Kapelle, vanaf De Vroone, Kapelle. 10.00-11.30 uur: Inloopochtend Trefpunt, Biezelingseweg 6, Biezelinge. 12.00-14.00 uur: Sinterklaasviering OBS Wemeldinge, De Wemel, Wemeldinge. 13.30-16.00 uur: Sjoelen & praatje met een drankje, dorpshuis De Wemel, Wemeldinge. 14.00-15.30 uur: Rummikub spelen, Grand Culinair Café Cederhof, Kapelle. Vrijdag 6 december 14.00-15.30 uur: Bingo, Cederhof, Kapelle. 15.30-17.00 uur: Keldersport in de Burg. Van Sas gymzaal, Wemelding, gratis. 19.00-20.30 uur: Kinderen maken met kunstenares Marlou Pluijmaekers een panoramaschilderij Kerkplein Kapelle, Boekhandel Lectori, Kapelle. Zaterdag 7 december 10.00-16.00 uur: Rommelroute, Wemeldinge 18.30 uur: Lampionoptocht voor de kinderen met OKK en de brandweer, vanaf het Dorpsplein, Wemeldinge. 19.30 uur: Adventsconcert mannenkoor Elim, hervormde kerk, Kapelle.

Wie deze puzzel goed weet in te vullen, maakt kans op een cadeaubon t.w.v. € 10,- te besteden bij Boekhandel Lectori en Marja’s Shop.

De oplossing van vorige week

De winnaar van vorige week is:

Paul Duine

Oplossing

ROBIN VALENTIJN Robin Valentijn is aangemeld door de familie De Puijt aan de Wemeldingse Zandweg omdat hij zeer regelmatig druk bezig is met het verzamelen van allerlei weggegooide rommel in Kapelle. Zij zijn onder de indruk en waarderen zijn inzet enorm. De Scheldeposttaart van deze week is voor hem! Een heerlijke taart van de Banketterie van ATC Scheldestromen in Kapelle.

Dinsdag 10 december 13.30-17.00 uur: Vrije inloopmiddag senioren, dorpshuis De Wemel, Wemeldinge.

Woensdag 11 december 09.00-12.15 uur: Inloop voor luisterend oor, gebed, advies Ds. Janno van den Ende, VEG, Noordelijke Achterweg 67, Wemeldinge. 10.00-12.00 uur: Koffiemorning voor Stichting Opkikker, Deelcafé De Buurvrouw, Kapelle. 14.00-16.00 uur: Kerstviering voor ouderen Wemeldinge, dorpshuis De Wemel, Wemeldinge. 14.00 uur: Kerstviering voor senioren, Opstandingskerk, Kapelle.

Gefeliciteerd met de boekenbon!

De taart van deze week gaat naar:

Zondag 8 december 10.00 uur: Themadienst Gospelkoor Laetare, Maartenskerk, Wemeldinge.

Maandag 9 december 10.00-12.00 uur: Wijkcirkel van Cederhof Welzijn voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, Deelcafé De Buurvrouw, Kapelle 13.00-16.00 uur: inloopsoos, vrije inloop, dorpshuis De Wemel, Wemeldinge. 19.00-20.30 uur: Optreden Crescendo, Cederhof, Kapelle.

Stuur het juiste antwoord voor zaterdag in via onze website: www.scheldepost.nl/puzzel of stuur naar Kerkplein 3, 4401 ED Yerseke. Vermeld bij uw postverzending wel uw NAW gegevens, en ook uw e-mailadres. De naam van de winnaar wordt volgende week gepubliceerd in deze krant.

TAART VAN DE WEEK

kapelse_bakfiet s

Expositie: Tijdens openingstijden Fruitteeltmuseum, expositie handwerkclub, Kapelle.

Wilt u redactie plaatsen in de Scheldepost? Dan mag u dit aanleveren op www.scheldepost.nl Tijdens het aanleveren kunt u gelijk de datum van de plaatsing doorgeven. Ook een mini kunt u op deze manier aanleveren. De Scheldepost is niet verantwoordelijk voor de inhoud van ingezonden berichten.

7


8

ADVERTENTIE

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

STOP

Kijk voor alle informatie op www.rodekruis.nl/kapelle of neem contact op via kapelle@rodekruis.nl

MET SCHOENEN KOPEN

Woensdag 11 december start onze

GROTE SEIZOENS

OPRUIMING

DE ERKENDE ONDERNEMER ZORGT MET AANDACHT VOOR UW WARMTE!

I.v.m. voorbereiding op deze seizoensopruiming zijn wij GESLOTEN op maandag 9 en dinsdag 10 december.

CV ONDERHOUDSBEDRIJF Kees de Kok

CV ONDERHOUDSBEDRIJF t 0113 - 34 31 42 de m 06Kees - 51 09 75Kok 70

Vroonlandseweg 4 4421 GK Kapelle

e cdekok@filternet.nl

Dorpsstraat 100, Krabbendijke Tel. 0113 - 50 15 89

SmitSchoenmode @Smit_Schoenmode

Bezoek ook onze webshop:

onlinemerkschoenen.nl ntie Uw gara abel rt o f voor com ! wonen

Uw vertrouwde specialist voor Sanitair- en verwarmingsinstallaties Gas, water, airco en elektra

Aannemingsbedrijf Aannemingsbedrijf De Zeeuwse verzamelaar voor al uw metaalafval! Op werkdagen zijn wij geopend van 07.30 tot 17.00 uur. Iedere zaterdag geopend van 08.00-12.00 uur.

Dakbedekkingen en loodgieterswerk

www.groenleer.com

Onderhoud en service

Hét adres voor al uw oud ijzer en metalen!

BEL: 0113 561386

Kruiningen: Nishoek 27 4416 PE Kruiningen Tel. 06 - 51 49 11 18

Goes: Livingstoneweg 6 4462 GL Goes Tel. 06 - 86 86 02 34

‘s-Gravenpolder ‘s-Gravenpolder Telefoon 0113 311221 Telefoon 0113 311221 www.houterman.nl www.houterman.nl

info@groenleer.com

HOUTEKAMER

Wij verlangen ernaar dat mensen en gemeenschappen tot hun recht komen en bloeien. Wij zien armoede, uitsluiting en crisis, en de mensonwaardige gevolgen daarvan. Daar leggen wij ons niet bij neer. Wij werken aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Zo volgen wij Jezus Christus na. Kom jij ons leuke winkelteam versterken? We heten je graag welkom. Meer informatie: dorcaswinkelkapelle.nl / 0113 340787 of kom gezellig langs: ooststraat 13.

Administraties & Belastingen Voor het MKB, ZZP-ers en particulieren Vraagwil vrijblijvend een Graag ik u ontzorgen, (kennismakings)gesprek aan zodat u kunt ondernemen!

en kijk wat ik voor u kan betekenen tegen scherpe tarieven! • • • • •

Zijn uw jaarcijfers van 2018 nog niet afgerond?

Verzorgen/inrichten Heeft u geen inzicht inadministraties de resultaten van 2019?salarisadministraties Verzorgen Verzorgen jaarrekeningen Verloopt de verwerking van uw administratie niet naar wens?

Overige (bedrijfs)adviezen Mist u begeleiding of worden uw vragen niet beantwoord?

Dijkwelsestraat Dijkwelsestraat5555- -4421 4421AG AG Kapelle Kapelle Dijkwelsestraat 55 4421 AG Kapelle Tel.: Tel.:0113-853744 0113-853744/ /Gsm: Gsm:06-15204056 06-15204056 Tel: 0113-853744 / Gsm: 06-15204056 E-mail: E-mail:info@houtekamer-ab.nl houtekamer-ab@zeelandnet.nl E-mail: info@houtekamer-ab.nl

Leven gaat voor. Alles op alles, zodat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook echt blijven leven!


Al-inclusivevo rmaxima l

€29

95

ADVERTENTIE

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

TE KOOP GEVRAAGD!

VERKOOPPLANNEN?

Woningen voor onze zoekers:

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor een waardebepaling!

vrijstaande woningen

2^1 kapwoningen

starterswoningen

U kunt ons bereiken op 0113 34 26 14 of mail naar info@ceeskole.nl.

Weststraat 1 | 4421 AC Kapelle | 0113 34 26 14 | info@ceeskole.nl | www.ceeskole.nl

APK ZONDER APK ZONDER VERRASSINGEN

VERRASSINGEN Vlissingen, Industrieweg 23, 0118-410800 APK ZONDER Direct online afspraak plannen Goes, Pearyweg 10, 0113-214810 VERRASSINGEN All-inclusive voor maximaal Altijd binnen 3 dagen terecht

Altijd binnen 3 dagen terecht

AFSPRAAK MAKEN?

De Jonge

Wij verzamelen kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa Gooi uw ongebruikte kraammaterialen niet weg , u kunt er levens mee redden!

Klaproos 98 in Kapelle | 0113-269491 | stichtingbabyhope.org

Direct online afspraak plannen

9595 €29 €29 95 €2995 De Jonge All-inclusive voor maximaal

€29 De Jonge Altijd binnen 3 dagen terecht

Direct online afspraak plannen

GOUDVERF.COM

All-inclusive voor maximaal

DeJonge

Goes, Pearyweg 10, 0113-214810 Vlissingen, Industrieweg 23, 0118-410800

De Jonge

Goes, Pearyweg 10, 0113-214810

Goes, Pearyweg 10, 0113-214810 Industrieweg 23, 0118-410800 All-inclusiveVlissingen, voor maximaal Vlissingen, Industrieweg 23, 0118-410800

Kijk voor productinformatie en prijzen op onze website WWW.GOUDVERF.COM of bel ons! 0113 - 57 41 82 / 06 40 - 64 92 39 GRATIS ADVIES EN BEZORGING BINNEN DE REGIO

Direct online afspraak plannen Altijd binnen 3 dagen terecht

VERRASSINGEN APK ZONDER

Goes,Pearyweg10,01 3-214810 Vlis ingen,Industrieweg23,01 8-41080

Thuiszorg in

30% - 50%

ACTIE CARS JEANS (3 t/m 14 dec.) MODEL: CROWN, BEDFORD & BLAST

OCCASIONS:

(0113) 33 30 30

Audi A6 3.2 V6 aut. 177.000 km € 8.750,-

curadomi.nl Curadomi is onderdeel van Lelie zorggroep

BLUE FIELDS

40% KORTING

overhemden, truien & vesten nu € 15,–

op = op

Tot ziens bij:

Vierstraat 17, Yerseke - Tel. 0113-572882, www.dekledingboetiek.com

Proline

bj. 2007

Ford Ka 1.2 Titanium 75.000 km € 4.975,Airco

Mercedes E240 aut. Elegance, airco

bj. 2009

184.000 km € 5.950,bj. 2003

Peugeot 107 Subliem 78.000 km € 5.750,Airco

Leven gaat voor.

Renault Modus 1.6 16V, aut., airco

Toyota Aygo Comfort, airco

bj. 2012

143.000 km € 2.950,bj. 2005

72.000 km € 5.750,bj. 2012

VAN DE VELDE AUTO’S AUTO’S WASSEN

m.u.v. basis- & nieuwe collectie

Restant herencollectie

• verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s • onderhoud van alle merken • APK-keuringen erkend keurings• roetmetingen bedrijf • financiering APK • schadereparatie + spuiten LID • aircoservice + reparatie • gratis leenauto AUTO • haal- en brengservice • banden, schokdempers, uitlaten, accu’s enz.

Kapelle e.o.

debronkapelle.nl - 0113 340 718 - Ooststraat 8, 4421 EB Kapelle

Seizoensopruiming!

Molendijk 10 • Yerseke Tel. 0113 - 57 22 77 • Fax 0113 - 57 44 77 Tel. privé: 0113 - 57 49 41

BIJ ELKE WASBEURT EEN WINTERPAKKET CADEAU INCLUSIEF • RUITONTDOOIER F• RUITENVLOEISTO VULLING • REINIGINGSDOEK

40 JAAR

Van de Velde Auto’s Kapelle

Stationssingel 12 | 4421 BG Kapelle | 0113-341416 | www.veldeautos.nl

9


10 ADVERTENTIE

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

molendijk HOVENIER & BESTRATING

…doet alles voor uw tuin!

ontwerp aanleg onderhoud

ACTIE ISOLERENDE ROLLUIKEN

bestrating blokhutten verlichting

BER IN DECEM ARI E N JA N U

T: 06 - 51 66 25 94 E: info@hbmolendijk.nl

GRATIS MOTOR

www.hbmolendijk.nl

KELA MET SCHA

ING G I D UITNONDAGEN TE KL AN op vrijdag 6 emnber ag zaterd

AR!

7 dece

Alle KLANTEN

40% KORTING!

INKIJKWEREND

ZONWEREND

WEERBESTENDIG

GELUIDDEMPEND

WARMTE EN KOU ISOLATIE

ENERGIEBESPAREND

INBRAAKVERTRAGEND

LICHTREGULEREND

10% EXTRA

en voor onze vaste klanten! • De korting geldt op alle kleding uit de huidige wintercollectie ... DUS KEUS GENOEG

• Neem een vriendin mee, ook zij profiteert van jouw Kaaitje spaarpas met hoge kortingen! • 20% op feestcollecties * TRAMONTANA * COMMA * GEISHA * KOCCA * PARAMI * SUZY Q * K DESIGN * JANTJE KORTEN FASHION * MAVI JEANS *

Noordzandstraat 13 - Yerseke Tel. 0113 - 57 61 51 WWW.KAAITJE.NL

Volg ons:

Informatieplatform en sociaal netwerk voor

9.00 - 17.00 uur 9.00 - 17.00 uur 10.00 - 16.00 uur

(ex)patiënten en naasten samen weten we meer

Wat houdt de Happy Christmas treatment in?

• Vind betrouwbare medische informatie

ebuurvrouw.nl

uurvrouw

uurvrouw

ONTVANG NA AFLOOP VAN DE BEHANDELING EEN HEERLIJKE

• Kom in contact met (ex)patiënten of naasten • Stel vragen, praat mee en deel ervaringen • Ontdek organisaties die je verder kunnen helpen

Mijn kind is onverschillig en het raakt me.

k@gmail.com

Tijd voor verandering! Ik help graag! Cederlaan 2b, Kapelle | Tel. 06 - 12908986 info@highfivekapelle.nl | www.highfivekapelle.nl Openingstijden Woensdag Vrijdag Zaterdag

9.00 - 17.00 uur 9.00 - 17.00 uur 10.00 - 16.00 uur

Nieuwsgierig? www.deelcafedebuurvrouw.nl /deelcafedebuurvrouw /deelcafedebuurvrouw tel. 06-18697713 Of kom langs! Weststraat 27 4421 AC Kapelle

Een heerlijke Comfort Touch massage van gezich

t, nek

en schouders •

Tranquillity™ kompres, tijdens de inwerktijd ontvan gt u een heerlijke handscrub en een handmassage met de Specialist Hand Cream

Afsluiting met een winterglow thee en lekkernij!

Wilt u een afspraak maken? Schuttershof 23, Goes - Tel. 0113 231 277 - info@city-spa-goes.nl

nu beschikbaar stellen aan lokale goede doelen in de vorm van ‘vuller’ advertenties die we

ZOEKT

Reiniging en een peeling van de huid Epileren of harsen van de bovenlip

In de Scheldepost is soms wat ruimte over op advertentiepagina’s. Die ruimte willen we vanaf

ADVERTENTIES VAN LOKALE GOEDE DOELEN

stichtinghartelijk@gmail.com

60 MINUTEN PRIJS: €60,-

Tranquillity™ Welkomstritueel

• •

(COMFORT ZONE) GIFT!

DUUR:

altijd op voorraad hebben en zonder overleg direct kunnen plaatsen. Ben jij betrokken bij een goed doel wat te maken heeft met de gemeente Kapelle en vind je het fijn dat wij af en toe de vrije ruimte in de Scheldepost opvullen met een advertentie van jouw goede doel? Stuur een bericht naar studio@trainews.nl. Wij nemen dan contact met je op.

Ook ’s zomers is de OuderenOmbudsman er voor u! Bel 0900 - 60 80 100 (lokaal tarief)

of kijk op: www.ouderenombudsman.nl


REDACTIE 11

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

KORTE BERICHTEN Schilderij maken voor kinderen Kinderen kunnen komende vrijdag (6 december) samen met kunstenares Marlou Pluijmaekers meewerken aan het grote panoramaschilderij Kerkplein Kapelle. Iedereen kan aanschuiven om mee te helpen. De contouren van het Kerkplein en omgeving staan al op het doek. Nu is het de beurt aan de kinderen om het Kapelle Panorama schilderij met z’n allen af te maken. Dit is een activiteit van Boekhandel Lectori tussen 19.00 en 20.30 uur.

Rotary steunt hospice Het Clarahofje Hospice Het Clarahofje in Goes is bestemd voor mensen met een ernstige ziekte waarbij geen genezing mogelijk is. Het Clarahofje wil een thuis bieden aan mensen in de laatste levensfase en hun naasten. Naast medewerkers van Zorgstroom zet een grote groep vrijwilligers zich in voor de dagelijkse gang van zaken in het hospice. Deze vrijwilligers zijn essentieel voor de zorg en ondersteuning die Het Clarahofje kan bieden. Rotaryclub Goes-de Bevelanden heeft besloten Het Clarahofje op een aantal manieren te steunen bij hun belangrijke werk. Met het organiseren van de Peelandmars op Noord-Beveland, een oesteractie, een wijnactie en een filmavond is geld bijeen gebracht. Het Clarahofje heeft aangegeven dat men graag een film wil laten maken om potentiële bewoners en ook toekomstige vrijwilligers een goed beeld te geven wat Het Clarahofje is. Om die film mede mogelijk te maken overhandigde Rotaryclub Goes-de Bevelanden op 29 november een cheque van 6000 euro. Daarnaast zijn er bij het

hospice 500 tulpenbollen geplant. Tulpen die onderdeel zijn van de wereldwijde Rotaryactie ‘End Polio Now’. De netto opbrengst van de tulpenactie wordt door de Bill & Melinda Gates Foundation verdrievoudigd. Door het planten van de bollen wordt dus niet alleen de tuin van het Clarahofje opgevrolijkt, maar is ook een bijdrage geleverd aan het uitroeien van polio. Tenslotte wil Rotaryclub Goes-de Bevelanden een directe blijk van waardering geven aan de vrijwilligers van het hospice, die zulk belangrijk werk doen. In 2020 wordt er voor hen een boottocht gehouden op de Oosterschelde. Rotaryclub Goes-de Bevelanden heeft de boot gehuurd en de leden van de club zorgen tijdens de tocht voor de catering.

Lampionoptocht door Wemeldinge Oranjevereniging Wemeldinge houdt een lampionoptocht voor de kinderen op zaterdag 7 december ter ere van de verjaardag van prinses Amalia. Start is vanaf het Dorpsplein om 18.30 uur. Begeleiding door OKK en de Brandweer.

MINI’S De mini’s zijn een rubriek in de Scheldepost. De mini’s kunnen alleen worden aangeleverd op www.scheldepost.nl. Mini’s met een commerciële vraag of boodschap kosten €19,00.

Nieuws

Particuliere mini’s zijn gratis.

Kinderburgemeester Hessel Kole van de gemeente Kapelle wilde graag met vriendjes deelnemen aan activiteiten bij Cederhof. De bewoners vonden de ketting prachtig! Het was een gezellige middag!

Wemeldinge komende zaterdag zijn

Tijdens de Rommelroutein aan de Bierweg 39 lekkere wafels en muffins te koop. De opbrengst is voor de buurtvereniging!

Handwerkclub exposeert in Fruitteeltmuseum Elke eerste woensdag van de maand komen ervaren handwerksters bij elkaar in het handwerkcafé. Zij werken aan verschillende stukken met diverse technieken en staan elkaar bij met raad en d(r)aad. In het Fruitteeltmuseum is nu een mooie expositie met een aantal van hun werken. Te bekijken tijdens de openingstijden. Informatie: www.fruitteeltmuseum.nl

Nieuws Vorige week woensdag kwamen achttien kinderen van 't Honk bloemen schenken aan de bewoners van Cederhof. Het was één bloemenzee. De bewoners genoten van het bezoek van de kinderen en de mooie bloemen voor Dankdag. Dank ook aan de enthousiaste juf en de moeders.

Sportgroep 55+ van Olympia Vijftien jaar geleden zijn alle leden uit de gemeente Kapelle uitgenodigd om een sport- en fittest te doen met als doel om deze doelgroep (meer) aan het sporten te krijgen. Dit onder de noemer GALM: Groninger Actie Leven Model. Hieruit zijn twee sportgroepen ontstaan die na twee jaar zijn aangesloten bij Gymnastiek Vereniging Olympia Kapelle. Afgelopen donderdag vierden deze groepen hun 15-jarig bestaan. Twee studenten van het CIOS in Goes hebben een leuke sportles verzorgd en na afloop werd er gezellig koffie gedronken en het jubileum gevierd. Ook werd Leen Wisse nog in het zonnetje gezet. Hij is als zevenjarige lid geworden van deze vereniging en nog altijd lid. Dit jaar maar liefst 75 jaar. Ook dat moest natuurlijk gevierd worden. Meedoen? De groepen zijn elke donderdagochtend te vinden in Sporthal Het Groenewoud. Docente Mieke Vleugel verzorgt de gevarieerde lessen: een goede warming-up, daarna een gedeelte waarin gewerkt wordt aan de conditie (bijv. op muziek, (bal)spel, badminton etc.) en een gedeelte waarin aan de spieren wordt gewerkt (verstevigende- en lenigheidsoefeningen) en vervolgens een cooling down. Groepen waarbij plezier en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Maandelijks wordt er gezamenlijk koffie gedronken en in de zomermaanden wekelijks gefietst. Kom vrijblijvend meedoen! Er zijn zelfs leden van 80 jaar. Ieder sport in het eigen tempo.

Geen Mamacafé meer in Kapelle Na maanden proberen heeft de organisatie besloten te stoppen met het Mamacafé in Kapelle. Er kwamen geen tot heel weinig bezoekers.

Concert Adventsconcert mannenkoor Elim Mannenkoor Elim hoopt op D.V. zaterdag 7 december weer een adventsconcert te houden in de hervormde kerk in Kapelle. Ouderling Murre opent de avond. Met het koor onder leiding van Joost van Belzen, Noralie van Gurp op harp en Cees van der Hart achter het orgel belooft het een mooi concert te worden. De kerk opent om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Er is een collecte voor de onkosten. Entree volwassenen 5 euro, kinderen 2 euro. Pinbetaling mogelijk. Iedereen hartelijk welkom!

Te koop: z.g.a.n. elektrische leren sta-op-stoel, inklapbare douchestoel met leuning, seniorentelefoon tel 06-1556 7461. Voor het WNF zamelen wij postzegels in. Wilt u ze voor ons bewaren? Ze mogen afgegeven worden op Langhors 11 in Biezelinge. Inschrijving Kunst en Natuurroute is begonnen. Formulieren te downloaden via www.kunstroute.net of info@kunstroute.nl Gezocht: Bijles-coach Duits, voor vmbo-er 3e klas. Voor 1-2 uur bijles in de week, liefst bij ons in Kapelle. Voorkeur voor iemand met onderwijsachtergrond. Vergoeding in overleg. Tel: 06-2048 1316. Stuur nu je kerstwens in! Wil jij je vriend, je zus, je beste vriendin, de buurman of iemand anders via Scheldepost een nieuwjaarswens sturen? Stuur deze dan in via: www.scheldepost.nl/wens en zie jouw kerstwens terug in de editie van 18 december.

COLOFON de Scheldepost is een uitgave van Trainews Media. Advertentie Inzenden voor maandag 12.00 uur, vrijdag voor 12.00 uur reserveren. Redactie Inzenden vrijdag voor 12.00 uur op www.scheldepost.nl. Commerciële redactie wordt niet geplaatst. Algemeen Advertentieverkoop: Daniel van Iwaarden en Harold Zuidijk. Redactie: Ellen De Vriend Contact Trainews Media | Kerkplein 3 | Yerseke T 0113 70 02 02 | studio@trainews.nl www.scheldepost.nl


12 FAMILIEBERICHTEN

Kerkdiensten

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

FAMILIEBERICHTEN

zondag 8 december

BIEZELINGE Christelijk Gereformeerde Kerk 10:00 uur Ds. K. Groeneveld 17:00 uur Ds. K. Groeneveld Protestantse Gemeente 10.00 uur Ds. Douwe de Roest KAPELLE Hervormde Gemeente 10.00 uur Ds. L.C.P. Deventer Cederhof 19.00 uur

Ds. D.de Roest

Wij willen u hartelijk bedanken voor uw medeleven na het overlijden van onze moeder en oma

Jannie Kloosterman - Rijn Uw persoonlijke condoleances, kaarten en uw aanwezigheid bij de dankdienst hebben ons erg goed gedaan. Onze oprechte dank hiervoor.

Gereformeerde Gemeente 10.00 uur Ds. J. Schipper 15.00 uur Ds. C.G. Vreugdenhil

Na het overlijden van mijn lieve man, onze pa en opa

Adrie Oele was het fijn om te merken dat ook in verdrietige tijden er zovelen waren die met ons meeleefden. Graag willen wij u hiervoor bedanken. Het was voor ons een grote troost te merken hoe velen hem als een goed mens hebben leren kennen en waarderen. We hopen dat hij zo in onze herinnering mag blijven.

Jan en Margriet Annemarie en Pieter

HANSWEERT - SCHORE Protestantse Gemeente 10.00 uur Pastor E. Tramper

Joke Oele - van Vredegem kinderen en kleinkinderen

Kapelle, december 2019

Kapelle, december 2019

WEMELDINGE Vrije Evangelische Gemeente 10.00 uur Br. A. Meeuse

UITVAART ZORG Peter Butler

Protestantse Gemeente 10.00 uur Themadienst met Laetare

Telefoon 0113 340 381 | Benonistraat 3 | 4421 DN Kapelle www.peterbutler.nl | info@uitvaartpeterbutler.nl Rouwcentrum: Maalstede 1a Kapelle

Weekenddiensten HUISARTSEN SEH buiten de spreekuren: • ’s-Gravenpolderseweg 114b te Goes. • Tel. 0900-1785 In echte noodgevallen bel: 112

Coolhofflaan 4 Rouwcentrum “Waardig” 4414 BK Waarde Koninginneweg 2 0113-50 41 99 4414 AM Waarde 06-50 88 40 62 www.mariva-uitvaart.nl

persoonlijke

Voor een uitvaart begeleiding Het adres voor een

Respectvol afscheid.

TANDARTSEN Noord- en Zuid-Beveland: • Dienstdoend tandarts via Tel: 06 22 347 209. Reservering voor spreekuren op zaterdag en zondag: bellen van 09.00 - 10.00 uur DIERENARTSEN • Dierenkliniek Goes en Dierenartsen praktijk Wemeldinge; 24/7 spoeddienst; tel: 0113-270072 • Dier&Arts - Goes, 's Gravenpolder, Kapelle, Yerseke, Kruiningen en Krabbedijke; 24/7 spoeddienst; tel: 0113-228866 • Landbouwhuisdieren: T 0113 342 486 • Dierenartspraktijk Lindenbergh T 06 15 384 880, 24/7 bereikbaar VERLOSKUNDIGEN • Reimerswaal, 24/7 bereikbaar op: Tel. 0113 503 842 www.verloskundigenreimerswaal.nl • Goes, 24/7 bereikbaar op: Tel. 0113 224 099 of 06 11 606 640 www.verloskundigenpraktijkgoes.nl SPREEKUUR VAN DE WIJKAGENTEN: Iedere donderdag van 17.00u tot 20.00u in het gemeentehuis Kapelle Geen spreekuur op donderdag 5 december 2019, ivm Sinterklaas. Geen spreekuur op donderdag 26 december 2019, ivm 2e kerstdag.

PETRAKERK

Van verwarring naar verbazing

“En Hij, de scharen ziende, werd innerlijk met ontferming bewogen over hen, omdat zij vermoeid en verstrooid waren, gelijk schapen, die geen herder hebben.” Mattheüs 9:36 In de laatste jaren is er in de media veel te lezen over verwarde personen. Juist wanneer het even niet mee zit raken we gemakkelijk in verwarring. Het overkomt ons van tijd tot tijd allemaal. In meer of mindere mate. We raken verward in de ellende om ons heen. Verward over de vraag hoe je zinvol kunt leven. Of verward dat wanneer

je alles hebt je toch met het gevoel blijft lopen dat er nog iets mist. Verwarde mensen zijn van alle tijden. Jezus ontmoette deze verwarde mensen graag. En wanneer Hij met ze sprak vielen ze van verwarring in verbazing. Verbazing over Zijn liefde en begrip. Verbazing over het doel van het leven wat Hij liet inzien. Nadat Hij sprak konden ze hun geluk niet op en vertelden iedereen ervan. Heeft u uzelf weleens ruimte gegeven voor verbazing? Verbazing over hoe Jezus Zijn leven gaf om het uwe te kunnen redden!?

Opgenomen op verzoek van de Petrakerk Kapelle. www.petrakerkkapelle.nl of mail naar:eckapelle@petrakerkkapelle.nl


ADVERTENTIE 13

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

De feestdagen komen er weer aan! Op Eerste en Tweede Kerstdag en op Nieuwjaardag is de praktijk gesloten. Denk eraan om uw geneesmiddelen tijdig te bestellen! Dit kan door te bellen met de medicijnbestellijn 0113-330079, via bruelis.uwzorgonline.nl of de Uw Zorg Online App.

DE SALE IS BEGO NNEN ! MOOIE KORTINGEN OP DE HELE WINTERCOLLE C TIE DAMESKLEDIN G! KOM GEZELLIG LANGS! K E R S T PA K K E T T E N E N D E L I C AT E S S E N , K E R S T K A A R T E N E TC .

Wij wensen u fijne feestdagen toe.

V O LG O N S O P FAC E B O O K E N I N S TAG R A M

Klaproos 98 in Kapelle 0113-269491 stichtingbabyhope.org

ZOEKT

Team Huisartsenpraktijk Bruëlis

Kringloopwinkel ’De Ark’

ADVERTENTIES VAN LOKALE GOEDE DOELEN In de Scheldepost is soms wat ruimte over op advertentiepagina’s. Die ruimte willen we vanaf nu beschikbaar stellen aan lokale goede doelen . Ben jij betrokken bij een goed doel wat te maken heeft met de gemeente Kapelle?

STUUR EEN BERICHT NAAR STUDIO@TRAINEWS.NL. WIJ NEMEN DAN CONTACT MET JE OP.

Openingstijden: Dinsdag, donderdag, vrijdag: 09.30-17.00 uur. Zaterdag: 10.00-15.00 uur.

WIJ ZOEKEN CONSTANT SPULLEN VOOR ONZE WINKEL Eigen OPHAALDIENST huis-, kelderen zolderopruiming, na afspraak.

De netto-opbrengsten komen ten goede aan de evangelisatiewerken te Merksem. Oostweg 70, 4413 BV Krabbendijke tel. 06 - 38 92 51 55 / 0113 - 40 39 87

www.kringloopwinkeldeark.nl

Voorverkoop t/m 27 december met (korting oplopend tot maar liefst 50%) + gratis vuurwerkbril Bestellijsten bij ons op te halen. Ook te bestellen via

Tuincentrum De Keijzer

Noordstraat 59  Biezelinge  Telefoon 0113-343137

Vrije-verkoopdagen en openingstijden: zaterdag 28 dec. 8.30-17.00 maandag 30 dec. 8.30-18.00 / 19.00-20.00 uur dinsdag 31 dec. 8.30-17.00 uur

NIEUWBOUW NIEUWBOUW NIEUWBOUW

VERBOUW ONDERHOUD ONDERHOUD VERBOUW VERBOUW ONDERHOUD Tevens adres adres voor: voor: Tevens adres voor: Tevens

De Nierstichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat nier­ patiënten zoals Willem in leven blijven en ook écht kunnen blijven leven. Want dialyseren is geen leven, maar overleven. We doen dan ook alles wat in ons vermogen ligt om het leven van nierpatiënten te verbeteren. Leven gaat voor, in alles wat we doen. www.nierstichting.nl

De Klinker 8 8 De De Klinker Klinker 8 4421 KC KC Biezelinge Biezelinge 4421 4421 KC Biezelinge tel. 0113-343973 tel. tel. 0113-343973 0113-343973 06-53155056 06-53155056 06-53155056

Omdat u thuis het comfort wilt TEL. 0113 34 11 00

Kinderopvang

Aletta

Erkend gastouder met jaren ervaring in Kapelle! A. Las Lastt - 06 06 55 55 942 942 820 820 A.

ervaren in de modernste duurzame techniek

Meer info over sanitaire techniek? Neem een kijkje op: www.intec-kapelle.nl/diensten/sanitair-techniek

07 12 19

jaar

Leven gaat voor.

Centrale verwarming Onderhoud Gas- en waterinstallaties Riolering Sanitair installaties Zonneboilers Waterontharders NIEUW: lucht-waterwarmtepompen

tegelwerk tegelwerk leidingwerk leidingwerk timmerwerk timmerwerk metselwerk metselwerk dakbedekking dakbedekking

informatie op pagina 11


14 VERSPAGINA

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

friet friet friet

WEEKMENU

6 december t/m 12 december

Familiezak Crunch friet Familiezak Crunch friet Familiezak Crunch friet friet ++ 2 +2 frikandellen 2frikandellen frikandellen Familiezak Crunch Crunch friet +Familiezak 2 kroketten + +2++ 222kroketten krokettenfriet frikandellen frikandellen

KERST VIEREN BIJ THONG THAI Speciaal voor jou hebben wij de lekkerste Thaise gerechten geselecteerd om intens van te genieten. Vegetarische en veganistische gerechten hebben wij ook.

kroketten ++ 22 kroketten

aanbieding geldig t/m 16 december

2019 op t/m vertoon van2019 deze aanbieding geldig 2424 februari aanbieding geldig t/m februari 2019 2019 aanbieding geldig t/m 24 februari op vertoon van deze advertentie. advertentie. Bonnen van andere op vertoon van deze advertentie. op vertoon van deze advertentie. Bonnen van andere frituur zijnzijn ook geldig! aanbieding geldig t/m 24 februari 2019 Bonnen van andere frituur ook geldig! frituur zijn ook geldig! Bonnen van andere frituur zijn ook 2019 geldig! aanbieding geldig t/m 24 februari op vertoon van deze advertentie. op vertoon van deze Bonnen van andere frituur advertentie. zijn ook geldig!

Taartje van gerookte vis of Gerookte eendenborst met sinaasappel vinaigrette en oud Rotterdam • Pork steak met champignonroomsaus of Tarbot met blanke botersaus • Gevuld flensje met vanille roomijs

Bonnen van andere frituur zijn ook geldig! Wilhelminastraat 8888 | Wemeldinge Wilhelminastraat | Wemeldinge Wilhelminastraat 88 | Wemeldinge Wilhelminastraat 88 | Wemeldinge

- Spareribs in Thaise marinade van knoflook en zwarte peper

Wilhelminastraat 88 | Wemeldinge

- Grote krokante gamba’s in zoetzure saus

SCHARRELVLEES EN STREEKPRODUCTEN donderdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 – 12:00 uur.

- Eendenborst met Thaise basilicum en gewokte groenten

ZELFBEDIENING VOOR AARDAPPELEN, UIEN EN EIEREN is open van maandag t/m zaterdag.

Zie voor de gehele menu onze website www.thongthairestaurant.nl Een kerstmenu inclusief drankje al vanaf € 31,50 p.p.! Geldig op 25 en 26 december.

N AT U U R L I J K G E N I E T E N VA N A M BA C H T E L I J K Z U I V E L

Voor meer info zie onze website

www.thongthairestaurant.nl

€ 21,50

Prinses Julianastraat 30, Wemeldinge | Tel. 0113 - 626 454

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK

Fam. in ’t Anker | Schoorse Bredeweg 1, 4423 PA Schore. | Tel. 0113-341455 | www.boerderijwinkelintanker.nl

Donderdag onbeperkt spareribs eten voor slechts €17,95

‘t Scheld 22, Wemeldinge, 0113-620606

www.cascowemeldinge.nl

per kilo

0.99

Knolselderij

per stuk

0.99

Muskaat druiven

500 gram

1.49

Golden delicious

3 kilo

2.50

10 stuks

2.99

Spruitjes Iedere zaterdag altijd luxe buffet Het buffet is iedere zaterdag geopend vanaf 17:30 uur

N AT U U R L I J K G E N I E T E N VA N A M BA C H T E L I J K Z U I V E L

Luxe Lopend Buffet Prijzen Zaterdag Kinderen (4-11 jr)

€14,95 p.p. € 7,50 p.p.

Luxe Lopend Buffet Prijzen Onbeperkt drinken €5(Bier, frisdranken en wijn)

Nu VERS GEBAKKEN ZALM toegevoegd aan het buffet

Reserveer snel wan t vol=vol

geldig tot 31 december 2e kerstdag zijn wij geopend voor afhaal Restaurant Golden Palace Biezelingsestraat 2 | 4421 BM Kapelle | T 0113-342369

www.chineesrestaurantkapelle.nl

Hand sinaasappels

KERSTBOMEN! aanbiedingen geldig van woensdag t/m zaterdag


VERSPAGINA 15

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

december-AANBIEDING - Viscounter Feestsalade

Forelsalade

20% KORTING 2,99

Kijk op onze vernieuwde website www.slagerij-jankees.nl voor extra aanbiedingen.

Uit eigen keuken Verse erwtensoep

per 100 gram, van € 3,40 voor

7,90

Gerookte palingfilet per 100 gram, van € 8,25 voor

Zeeuws rundergehakt

Zie ook onze kerstadvertentie voor mooie aanbiedingen!

Gerookt vistrio vooraf, als hoofdgerecht zeetong met gebakken mosselen en garnaaltjes en als nagerecht flensje met vanille-ijs en slagroom.

Kerriesoep met croutons en geraspte kaas vooraf, als hoofdgerecht plate gebakken schar met huisgemaakte frietjes en een frisse salade en als nagerecht kokos-ijs met gemarineerde perzik.

€ 3.75

kalfsschenkels, luxe specialiteiten

Luxe gourmet: 9 soorten luxe vlees, 300 gr pp alles uit eigen keuken

29,

LAAGWATERmenu - december

per 500 gram

Ambachtelijk vlees: ossenhaas, hertenbief, Iberico kotelet,

Voor verse ambachtelijke friet en allerlei vis- en vleessnacks bent u bij ons aan het juiste adres!

december-menu - Zee-eterij

per liter

€ 5.95

95

Wij wensen u fijne feestdagen!

BESTEL OP TIJD bestellingen kunnen tot woensdag 18 december opgegeven worden.

21,

Aanbiedingen zijn geldig van donderdag 5 december t/m woensdag 11 december

95

Weststraat 23 | 4421 AC Kapelle | Tel. 0113-330938

www.slagerij-jankees.nl

LET OP: Voor onze openingstijden: kijk op www.deviskeete.nl

WIJ HEBBEN VERSCHILLENDE VACATURES.

OLIEBOLLEN 10 STUKS

Kijk voor een beschrijving van onze vacatures op onze website.

Volg ons op facebook: www.facebook.com/viskeete

Zaterdag 7 december

€8,50 www.pietvanoost.nl

ij & Lunchro kker om Ba

Wilhelmina straat 31 4424 BB Wemeldinge T: 0113-626417 bakkerijlunchroomheidis@hotmail.com

Luxe brood- en banketbakkerij DE GROTE VERLEIDING.

Fabiusstraat 100, 3248 AK Melissant Tel. 0187 - 60 36 30 - e-mail: cndonselaar@kliksafe.nl www.cordekaasboer.nl

Boeren jong belegen kilo Bacon

100 gram

10 verse scharreleieren

6,95 0,99 0,99

en, Wie tot 3 kan tell r bellen! kan De Gangmake

0113 - 321 321

DE GROTE VERLEIDING.

Markt 20, Kruiningen - Tel. 0113 - 321 321 - info@degangmaker.nl Biezelingsestraat 43, Kapelle - Tel. 0113 - 34 03 08 Paardenmarkt 12, Yerseke - Tel. 0113 - 57 00 74

Week 49, 3 t/m 7 december: CASINO WIT/BRUIN

heel

KWARKBOL SPECULAASKOEKEN GROOT HOT GANGMAKERS

per pakje 3 voor

SINTSCHNITT

2.09 2.19 2.49 4.19 5.95

Bolletje van de maand december: SAMSONBOL

voor

1.10

Vol verwachting klopt ons hart! Zou de sint bij ons wel komen? Hij heeft vast iets lekkers van de Gangmaker meegenomen. Pepernoten, chocolade of marsepein… Sint weet wel aan welk adres hij moet zijn.

BIOLOGISCHE BIOLOGISCHE GROENTEMARKT GROENTEMARKT elke elke zaterdag zaterdag van 08.30 11.00uur uur van 08.30 –– 11.00

Hogenakkerweg 25 25 ininKruiningen Hogenakkerweg Kruiningen www.DeGroteVerleiding.nl www.DeGroteVerleiding.nl


16 VERSPAGINA

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

e t ê ê k s i V De

Jachthaven Yerseke

Lekker thuis genieten..... dan kunt u ook tijdens de kerstdagen en oud op nieuw bij ons terecht voor o.a.: Visschotel De Viskêête Mooie schotels met een ruime hoeveelheid

Vleesschotel De Viskêête

Mooie schotels met een ruime hoeveelheid

• Huisgemaakte Huzarensalade • Ardennerham met meloen • Gevulde tomaten met filet american • Gevulde eieren • Varkensrollade • Rosbief • Roompaté • Gevulde hamrolletjes • Kipfilet met ananas

• Huisgemaakte vissalade • Gevulde tomaten met krab • Gevulde eieren • Gerookte zalmfilet • Gerookte palingfilet • Schillerlocken (Haaibuik) • Hollandse Garnalen • Gerookte forelfilet • Rivierkreeftenstaartjes • Haring • Gerookte makreelfilet • Ansjovisspies

Vanaf 2 personen

Vanaf 2 personen

SOEPEN uit eigen keuken

€ 17,50

per liter

€ 9,85

per liter

€ 7,25

Met: Paprika Champignons Uienringen Ananas Rémouladesaus Cocktailsaus Knoflooksaus Rauwkostsalade en Kruidenboter

• Gemarineerde Mosselspiesjes • Schelvisfilethaasjes gekruid met kerriepoeder • Stukjes Scholfilet • Gepelde Gamba’s omwikkeld met spek • Tonijnfilet Vanaf 2 personen • Zalmmootjes

Garnalenroomsoep

€ 16,95 p.p

per 1/2 liter

DECEMBER AANBIEDING

Ook om mee te nemen Om te wokken:

U kunt bij ons ook vers stokbrood bestellen

• Verse Vongole • Witte Venusschelpen • Verse kokkels • Mesheften • Coquille St. Jacques

En ook:

• Diverse (vis)snacks • Diverse visgerechten

BLACK TIGER 21/30

GAMBA'S Doos à 800 gr van 13,60 voor

HOLLANDSE

GARNALEN Per hele kilo

Korringaweg 33 - Yerseke - tel. 0113 - 57 09 30

W eek aan b i ed i n g en 3-12 t/m 07-12-2019

5 haringen voor Zeebaarsfilet

9,95 34,95

0 K gee K eeeen 0029 ttiig eenn diigg 220 reett eed o PPr o p rssp ooor VVo

huisgemaakt, 2 voor

Eizalmsalade huisgemaakt, 150 gram

Ongepelde wokgarnalen 500 gram

Tot ziens bij Vishandel Van As Zeeland BV

Wij zijn met wintersluiting van 20 december t/m 9 januari.

Alle andere dagen is de afhaalbalie dagelijks geopend tot 19.00 uur! Natuurlijk ook voor ons normale assortiment zoals:

z Havendijk 36 - 4401 NS Yerseke Tel. 0113-574318

www.deviskeete.nl

• Gerookte Paling • Gerookte Zalm • Gerookte Forel • Gerookte Heilbot • Gerookte (Oosterschelde)paling

• Mosselen • Oesters • Kreeften • (Oosterschelde) Paling • Gamba's

• Salades • Verse vis • Haring • Garnalen • Verse Friet

6.95 3.00 11.95

Visslaatjes

Als extra service kunt u tijdens 1e en 2e kerstdag uw schotels afhalen tussen 10.30 en 12.30 uur. Bestellingen voor de kerstdagen uiterlijk t/m vrijdag 20 december bestellen! Bestellingen voor oud op nieuw uiterlijk t/m vrijdag 27 december bestellen! Verder zijn wij tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag gesloten!

u enn enu nssen daagge ween jw ssttd Wiij W eerr n

7.50

IEDERE DONDERDAG:

6 HALEN 5 BETALEN

Visgourmetschotel De Viskêête

Kreeftensoep Vissoep

• Gegratineerde mosselen • Gegratineerde oesters • Garnalenkroket • Kreeftenkroket • Mosselkroket • Vispannetje • Ook diverse andere huisgemaakte lekkernijen, heerlijke sauzen of bijv. speciale cocktailsaus voor garnalen

€ 16,95 p.p

€ 17,95 p.p

Bij ons gemaakt om thuis van te genieten

Menu Schoudee 4 t/m 19 december Voorgerechten Gevulde speenbig aceto balsamico l witlof

of Duo van zalm

B R A S S E RB IREA S• SCEARFI EE •T CAARFIEAT A R I A

(tegen inlevering van deze bon)

BRASSERIE •

EUROKNALLER!!! Keuze uit;

kroket, frikandel, kaassoufflé, viandel, kipcorn, nasi,- of bamihap

€1,00

p.st.

Geldig van 05-12-2019 t/m 08-12-2019 Vanaf 13 november zijn wij in de winterperiode op woensdag gesloten.

warm gerookt l gemarineerd l polenta

Hoofdgerechten Wildzwijn rug

saus van rode port en chocolade l cranberry l stoofpeer

of Scholfilet

saus van kappertjes l linzen

Dessert

Winters dessert speculaas l kaneel l glühwein

€ 22.95 Genieten in Gasterij Schoudee! Reserveren? Bel 0113-626088

Schoudeeweg 1, Wemeldinge


DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

VACATURE 17

VACATURES

ZOEK ZOEK EN EN VIND VIND WERK! WERK!

Redacteur raadsflitsen gezocht! Ongeveer 12 keer per jaar is op dinsdagavond een raadsvergadering van de Kapelse Gemeenteraad. Tijdens deze vergadering maakt De Scheldepost een verslag. Hierin komen de belangrijkste agendapunten aan de orde, met een beknopte weergave van de reactie van de politieke partijen daarop en hoe er gestemd is. Het verslag staat de dag daarop in De Scheldepost. Trainews Media zoekt een correspondent die bereid is om, op freelance basis, tijdens deze vergaderingen verslaglegging te doen. Dit verslag moet de woensdag daarna vóór 8.00 uur aangeleverd zijn, zodat het diezelfde dag nog mee kan in de krant. Er is natuurlijk een vergoeding voor de werkzaamheden.

Interesse? Neem contact op met Trainews Media via: 0113 70 02 02 of mail naar support@trainews.nl.


18 VACATURE

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

Door de groei van de economie liggen er in onze regio mooie kansen op de arbeidsmarkt. In onze regio zijn er zowel parttime als fulltime vacatures. Er zijn volop kansen voor mensen over de hele breedte van de arbeidsmarkt. Werk voor ervaren krachten en beginnende medewerkers. Banen met kantoortijden of juist niet. Lees de vacatures in De Scheldepost en reageer!

Weet jij net als ons wat service, vakkennis en klantvriendelijkheid inhoudt? Kom dan bij ons team! Wij zijn een trendy (online) dierenwinkel die het houden van huisdieren voor iedereen mogelijk maakt.

Klantenservicemedewerker 32 uur 

 klanten telefonisch te woord staan aandragen van oplossingen bij vragen van klanten  kleine administratieve handelingen

Solliciteren of meer info? Ga naar www.dierenverblijf.com/vacatures

Over Rust na Onrust V.O.F.

Koninklijke Prins & Dingemanse gevestigd in Yerseke is toonaangevend in de schaal- en schelpdierenbranche. Het bedrijf levert haar producten aan de retail, visspeciaalzaken en horeca in heel Europa. Jarenlange kennis en ervaring, aandacht voor kwaliteit, innovaties, uitstekende logistieke dienstverlening, speciale zorg voor de klant én vooral de passie voor de producten, zorgen voor een unieke marktpositie.

Wij zoeken voor de YE 29:

BEMANNINGSLID

(m/v) fulltime

De functie: Je verricht alle voorkomende werkzaamheden aan boord van onze oesterboot de YE 29 en werkt nauw samen met de schipper van de YE 29. Voor bovenstaande functie vragen wij: • LBO werk- en denkniveau. • In het bezit van groot vaarbewijs is een pre. • Ervaring in de oestervisserij is een pre. • Flexibele instelling, geen 9 tot 5 mentaliteit. • Zelfstandig kunnen werken. • In bezit van BHV/AED certificaat of bereid dit te behalen. Aanbod: Koninklijke Prins & Dingemanse biedt de mogelijkheid om mee te bouwen aan onze onderscheidende kwaliteit. Professioneel en plezierig samenwerken is belangrijk in onze organisatie waarbij de lijnen kort zijn. Wij bieden je goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Reageren: Indien je interesse hebt in de functie stuur dan een e-mail met korte CV naar: t.van.loon@prinsendingemanse.com of bel 0113-572910 en vraag naar Tiny van Loon.

Rust na Onrust V.O.F. is een kleinschalige dagbestedingsplaats voor een open doelgroep maar onze clientèle bestaat voornamelijk uit ouderen met geheugenproblematiek. Met twee locaties in het dorp Schore bieden we met ons hechte team een gezellige dag aan zo’n 70 cliënten. Omdat het steeds gezelliger en drukker wordt bij Rust na Onrust zijn we daarom op zoek naar u (m/v) om ons team te komen versterken als:

HUISHOUDELIJK MEDEWERK(ST)ER (16 UUR) Wat houdt het werk in? Als medewerk(st)er schoonmaak bent u verantwoordelijk voor de hygiëne, schoonmaak en bevoorrading van beide locaties en werkt in overleg met het team volgens uw eigen werkverdeling. U neemt deel aan trainingen/cursussen omtrent het werken met schoonmaakmiddelen en beheert de voorraad van deze. U werkt zelfstandig in uw functie maar als volledig onderdeel van het team van Rust na Onrust. Wat zijn de verantwoordelijkheden? • Het verrichtten van schoonmaakwerkzaamheden en huishoudelijke taken binnen de locaties • Het verzamelen van afval en vuil en zorgdragen voor de afvoer • Beheerd de voorraad schoonmaakmiddelen en -materialen • Signaleert gebreken en meldt deze bij de leidinggevende Wat bieden wij u? • Goede salariëring en secundaire voorwaarden conform de CAO Sociaal Werk • Een leuk en spontaan team • Opleidingen en trainingen • De mogelijkheid jouw uren flexibel in te delen Deze functie vereist van u: • Aantoonbare ervaring in de schoonmaaksector. • Sociaal inzicht • Flexibele houding • Affiniteit met de doelgroep Zijn dit uw kwaliteiten? • Secuur • Zelfstandig • Flexibel • Sociaal Stuur dan snel uw sollicitatiebrief voorzien van CV voor 13 januari 2020 naar: Rust na Onrust V.O.F., ter attentie van Sollicitatiecommissie, Langstraat 11, 4423AB Schore of mail naar info@rustnaonrust.nl met als onderwerp Vacature medewerk(st)er schoonmaak. Meer informatie over onze organisatie vindt u op www.rustnaonrust.nl


VACATURE 19

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

Gevraagd:

vrachtwagenchauffeur tanktransport Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een vrachtwagenchauffeur voor tanktransport in de agrarische sector.

Zin in een nieuwe uitdaging?

erker w e d e m f e ti a tr is in m d A • ng • Teamleider engineeri Kijk op:

www.meeuwsen.nl

Functie-eisen We zoeken iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en geen 9 tot 5 mentaliteit heeft. Je bent in bezit van rijbewijs CE en code 95 en daarnaast ben je ook bereid om Loon- en op zaterdag te werken. ortbe tra

nsp

drij f

Salaris conform transport cao.

MARCUSSE

Heb je interesse en/of wil je meer informatie? Bel dan naar 06-23429322 (Patrick Marcusse)

Wij zoeken mensen, geen robots!

Professionals in industriële automatisering

TSG is specialist op het gebied van industriële automatisering en besturingstechniek. Onze klanten bevinden zich met name in de agf-sector, koel- en vriestechniek en de mosselverwerkende industrie. Onze vacatures

Tekenaar/werkvoorbereider Hardware engineer Industriële elektromonteur Programmeur industriële automatisering jaar professionals

www.tsg.nl

Interesse? Bel Jan Willem Pieper, telefoon 0113 - 31 20 20 of kijk op www.tsg.nl/werken-bij-tsg Solliciteren? Stuur je motivatie en CV naar info@tsg.nl of schriftelijk naar: Techno Service ’s-Gravenpolder B.V. t.a.v. dhr. J.J.W. Pieper, Schoorkenszandweg 17A, 4431 NC ‘s-Gravenpolder

Industriële automatisering


20 ADVERTENTIES

DE SCHELDEPOST 4 DECEMBER 2019

TTip voor de decembermaand! Knapp! kadobon Knapp! Kadobon 

25,-

50,-

100,-

Smederij Sanderse repair smederij - lassen boren zagen smeden

huis-, tuin- en keukenspullen 100

1919-2019

VAT

4424 BD Wemeldinge Wilhelminastraat 76b, l - T: 0113 - 622 309 .nl - info@knappinzeeland.n

www.knappinzeeland.nl

www www.knappinzeeland

goede se

Voor KOEL- EN

Ook voor kachelglas kunt u bij ons terecht!

Smederij Sanderse | Steenweg 1c | 4423 AL Schore Tel. 06 102 920 80 | smederijsand@live.nl

When you think of BEAUTYfull things, don’t forget to count Voor yourself in.

e l e k t r o t e c h n i e k

REPARATIE • SERVICE • NIEUWBOUW

en kachelonderdelen JAAR!

e n

Voor eeninstallatiebedrijf Koel- & elektrotechnisch

Wij repareren o.a:

VAT

Uitgifte datum: Inlever datum:

k o e l -

VRIESCELLEN Tevens uw adres voor airconditioning

Voor tapijt, gordijnen en meubelstoffering.

tapijt, gordijnen en meubelstoffering. Voor tapijt, gordijnen Bel de gratis KWF Kanker Infolijn Hoofstraat 6-8 | 4421 JR Biezelinge | T: (0113) 34 230800 54 - 022 66 22 VAT en meubelstoffering.

Nijverheidstraat 1 • Kruiningen • tel. 0113 - 38 11 13 • mobiel 06 - 53 78 07 32

Al uw persoonlijke vragen over kanker persoonlijk beantwoord

Ook te bestellen via onze Hoofstraat 6-8 | 4421 JR Biezelinge | T: (0113) 34 23 54 webshop Knapp Shopping! Hoofstraat 6-8 | 4421 JR Biezelinge | T: (0113) 34 23 54

Kerstdiner voor 55+ers morgen kunt u haar gerust weer een vraag stellen

Wilhelminastraat 76b 4424 BD Wemeldinge www.knappinzeeland.nl info@knappinzeeland.nl T: 0113 - 622 309

Op 19 december is er weer een Kerstdiner in Grand Culinair Cafe Cederhof voor alle 55 + ers van de Gemeente Kapelle georganiseerd door 55+ Kapelle-Biezelinge.

Aanvang 17.00 uur

Bel de gratis KWF Kanker Infolijn 0800 - 022 66 22

Het programma en het menu ziet er als volgt uit:

Woensdag 30 januari - 14.30 - 16.30 uur

Workshop perfectionisme/faalangst

* Ontvangst met champagne en een amuse

Lekker in je vel met Happy Kids

Welkom * Romige courgette soep

Tot ziens,

* Eendenborst filet met sinaasappelsaus

Janneke Brouwer, Kindercoach

Coaching en Training | Van der Biltlaan 19a, Kapelle | Tel. 06-31328775 www.happykids-coaching.nl | janneke@happykids-coaching.nl

Janneke Brouwer

Verhaal

Kindercoach

* Knolselder/aardappelpuree, friet met mayonaise

Coaching en Training

* Stoofpeertje, groenten chutney, rauwkostsalade

De Veilingmeester 18, kapelle | Tel. 06 - 31 32 87 75

www.happykids-coaching.nl | janneke@happykids-coaching.nl

Gedicht * Dessert van hazelnoot parfait met baileys,

De vloer daar ben je op thuis! houten vloeren | parket | pvc | laminaat | schuren | onderhoud

www.dejongeparket.nl

chocoladesaus, slagroom en hazelnoten * Koffie en bonbons Dit diner incl. drankjes kost u € 28,00 p.p. Dit alles wordt opgeluisterd met achtergrond pianospel door Fred Bratvogel

U kunt zich opgeven en gelijktijdig betalen op dinsdag 10 december tussen 14.00- 15.00 uur in Cederhof.

vanaf

€1950,-

incl. montage

nu

€ 85,-

Hout/betonschutting

incl. montage

per m1

Uw vakbedrijf uit Kapelle. Pieters = Passie, Puur, en Persoonlijk. Bel 0655984366 of mail naar administratie@tompieters.nl

Luxe Douglas terrasoverkappingen

Profile for Trainews Media

Scheldepost | week 49  

Scheldepost | week 49  

Profile for trainews