Page 1

Bundeling van kennis en kwaliteit

2 dagen E-bikes testen!

Vrijdag 4 mei

GOES

DE VIERLINDEN

van 10.00 tot 16.30 uur Opstapdag georganiseerd door De Kromme Spaak in Kapelle

02 RIH Het toonbeeld van luxe

MIDDELBUR WOONBO

ULEVARD

Zaterdag 5 mei

van 10.00 tot 16.30 uur Opstapdag georganiseerd door Fietsspecialist Piet Voskamp in

03 E-bikes 05 Accuvan techniek: Kalkhoff Tech-talk Duitse degelijkheid, Hollandse prijs

Vrijdag 4 mei Opstapdag De Vierlinden in Goes 10.00 - 16.30 uur

Heldere uitleg van de specialist

G

MORTIERE

Middelburg

08 Gratis exclusieve fietspomp

Lever bij aankoop van uw fiets de bon in! Zaterdag 5 mei Opstapdag Bij TrendHome Mortiere-plein in Middelburg 10.00 - 16.30 uur

Kattendijksedijk 19 4463 AL Goes

A58 / Schroeweg Middelburg

07 Nieuw gezicht van De Kromme Spaak

07 Piet Voskamp, ruim veertig jaar fietsplezier!

Achter de nieuwe voorgevel van fietsenwinkel De Kromme Spaak in Kapelle gaat een walhalla schuil voor fietsliefhebbers. Na de recente verbouwing van de zaak, vindt u hier nog meer vierkante meters aan fietsplezier. Zo kunnen we u nog beter laten zien wat we in huis hebben, u komt ogen te kort! Dus kom gezellig langs, in de winkel of op vrijdag 4 mei tijdens de Opstapdag bij de Hollandse Hoeve in Goes.

Wij zijn al jaren een vertrouwd adres voor de Zeeuwse fietser en ook nog eens uitgeroepen tot Zeeuwse beste tweewielerwinkel van 2011! Een prachtige opsteker voor ons - inmiddels meer dan veertig jaar bestaande - bedrijf ĂŠn een beloning voor het harde werken van ons gehele team. Maak kennis met Piet Voskamp en het team achter het succes op pagina 7, kom langs in de winkel of tot ziens op de Opstapdag in Middelburg op 5 mei?

Dijkwelsestraat 22, 4421 AH Kapelle. Telefoon: 0113 - 343 391 E: info@dekrommespaak.nl - www.dekrommespaak.nl

Stationsstraat 52, 4331 JB Middelburg [t] 0118 - 61 31 87 [e] info@pietvoskamp.nl - [i] www.pietvoskamp.nl

Kijk op de achterpagina voor meer informatie over de Opstapdag


Bij zo’n topproduct hoort een uitstekende garantie. Voor al onze frames geldt een garantietermijn van 10 jaar. Voor

FWT-frame - Fluent Welding Technology staat voor naadloze, gladde lasverbinding. Hierdoor krijgt het frame een uiterst strak uiterlijk, alsof het uit één stuk is gebouwd.

verende voorvorken en montage-onderdelen is deze termijn 2 jaar. Op het lakwerk, bestaande uit 4 lagen, waarvan de laatste laag een keiharde transparante poedercoating is, zit een garantie van 5 jaar.

Gebuste velg - Bij de worden de gaten vo die de krachten bete Men spreekt dan van

Handen en ogen maken kwaliteit Kennis is goud waard

Het merk RIH bestaat sinds 1921 toen de eerste fietsen gebouwd werden in de Amsterdamse Jordaan. Dankzij de vele Koplamp RIHflash - Onze topmodellen zijn

successen in de wielersport groeide de bekendheid van het merk. In de loop der jaren zijnfraai 63 vormgegeven wereldkampioenen uitgerust met een koplamp. en

Omega

Deze is voorzien van een standlicht dat blijft olympisch-goud-winnaars op onze fietsen over de eindstreep gekomen, waardoor wij veel specialistische kennis

Motor

Display

Het goed verlichte display is duidelijk afleesbaar. Zowel koplamp als achterlicht kunnen door één druk op de knop worden bediend. Ook het resterende bereik wordt weergegeven, zodat u ziet hoeveel km nog kan worden gefietst met de huidige batterijlading.

De soepele ondersteuning geeft u net dat extra zetje waardoor tegenwind of hellingen eenvoudig te overwinnen zijn. De mate van ondersteuning kunt u heel eenvoudig regelen naar uw eigen smaak. De motor is voorzien van een vrijloop, waardoor deze ook zeer licht loopt als u de ondersteuning niet inschakelt.

icatie

es

e

branden als u stilstaat. Dit zorgt voor extra veiligheid en gemak.

hebben opgebouwd.

Vering - Door toepas voorvork en zadelpen in het wegdek opgev het gewicht en de pe berijder, kan de veer

Batterij

De batterij van de Wij monteren kwaliteits-onderdelen van: Omega is eenvoudig RIH een klasse apart! uitneembaar. Er iswww.rih.nl gekozen voor een Topkwaliteit staat hier centraal. Wij maken immers gebruik van kwaliteitsonderdeGraag presenteren wij onze collectie. zeer veilige en moderne Lithium-Ion len die perfect op elkaar zijn Polymeer afgestemd. Daarnaast waarborgen wij deze kwaliteit, doordat iedere RIH-fiets handmatig batterij met een extra grote capaciteit wordt gelakt en opgebouwd. Ditvoor is uniek in Nederland en betekent ook dat iedere RIH-fiets net even anders is. Een RIHeen grote actieradius. Omega is voorzien fiets is en blijft een De klasse apart! www.rih.nl van een 36V systeem met een batterij van 10 Ah. Dit levert Handen en ogen waarborgen 360 Wh op. kwaliteit

Omega

RIH-fietsen worden opgebouwd met de beste producten van topmerken. Ieder frame en alle onderdelen worden door de ogen en de handen van onze mensen gecontroleerd op de vereiste kwaliteit. Van het zadel tot de wielen, voor alle details

titanium/inktblauw

hebben wij persoonlijke aandacht. Dit is mogelijk doordat wij de fietsen handmatig opbouwen.

R i h e e n k l as s e a paBijrt zo’n topproduct hoort een uitstekende garantie. Voor al onze frames geldt een garantietermijn van 10 jaar. Voor

27 kg (incl. batterij/losse batterij 4.5 kg)

Schwalbe Marathon met brekerlaag (37-622)

Ervaar het toonbeeld van luxe rijden op 4 en 5 mei

verende voorvorken en montage-onderdelen is deze termijn 2 jaar. Op het lakwerk, bestaande uit 4 lagen, waarvan de dames 52/57 ; dames lage instap 49/54 ; heren 53/57/62 laatste laag een keiharde transparante poedercoating is, zit een garantie van 5 jaar. dames 47 cm ; dames lage instap 38 cm

€ 2499,-

Omega

ijzigingen in prijs, model en uitvoering voorbehouden. Alle vermelde prijzen zijn adviesprijzen, inclusief BTW.

Omega Shimano Nexus 8 Premium; rollerbrake; V-brake B asNexus e C am M oterugtraprem u nt E ve r e st Op verzoek: Shimano 8 pmet

De Omega is onze fiets met elektrische trapondersteuning. Hij is uiterst compleet uitgerust en onderhoudsvrij door toepassing van een gesloten kettingkast en een Shimano Nexus 8 premium versnellingssysteem. Deze fiets vertoont een uitmuntend en is een topper onder deHij elektrische fietsen. De ondersteuning is erg soepel De Omega is onze fietsrijgedrag met elektrische trapondersteuning. is uiterst compleet uitgerust en onderhoudsvrij door toepassing vangemakkelijk een geslotentekettingkast en een Shimano Nexus 8 premium versnellingssysteem. Deze fiets en gelijkmatig. Op het bedienen display zitten onder andere de volgende functies: elektronische vertoont een uitmuntend rijgedrag encontrol, is een topper ondervan de elektrische fietsen. De ondersteuning is erg soepel slotontgrendeling van de batterij, cruise bediening de verlichting en verschillende rijprogramma’s. en gelijkmatig. Op het gemakkelijk te bedienen display zitten onder andere de volgende functies: elektronische De batterij is eenvoudig afneembaar.

Shimano Nexus 8 Premium; V-brake slotontgrendeling van de rollerbrake; batterij, cruise control, bediening van de verlichting en verschillende rijprogramma’s.

2499,-

De batterij is eenvoudig Op verzoek: Shimano Nexusafneembaar. 8 met terugtraprem

U w h a n d ve rva a r d i g d e R I H - f i e ts ko o p t u b i j : Batterij

De batterij van de Omega is eenvoudig uitneembaar. Er is gekozen voor een zeer veilige en moderne Lithium-Ion Polymeer batterij met een extra grote capaciteit voor een grote actieradius. De Omega is voorzien van een 36V systeem met een batterij van 10 Ah. Dit levert 360 Wh op.

eesals oor

het dt

an de .

w w w. r i h . n l

Motor

Motor De soepele ondersteuning De geeftsoepele u net dat onderextra zetje waardoor geeft u net dat steuning tegenwind of hellingen extra zetje waardoor eenvoudig te overwinnen zijn. De mate van of hellingen tegenwind ondersteuning kunt u eenvoudig te overwinheel eenvoudig regelen nen smaak. zijn. De mate van naar uw eigen De motorondersteuning is voorzien van kunt u een vrijloop, waardoor eenvoudig regelen deze ook heel zeer licht loopt als u de ondersteuning naar uw eigen smaak. niet inschakelt.

57/62

Display

Het goed verlichte display is duidelijk afleesbaar. Zowel koplamp als achterlicht kunnen door één druk op de knop worden bediend. Ook het resterende bereik wordt weergegeven, zodat u ziet hoeveel km nog kan worden gefietst met de huidige batterijlading.

Gewichtsindicatie

De motor is voorzien van een vrijloop, waardoor deze ook zeer licht loopt titanium/inktblauw als u de ondersteuning niet 27 kginschakelt. (incl. batterij/losse batterij 4.5 kg)

Banden

Schwalbe Marathon met brekerlaag (37-622)

Framehoogtes

dames 52/57 ; dames lage instap 49/54 ; heren 53/57/62

Kleur

Display

Opstapdag02

dames 47 titanium/inktblauw cm ; dames lage instap 38 cm

Prijs Gewichtsindicatie € 2499,-

De batterij van de

Het goed verlichteOmega is eenvoudig display is duidelijkuitneembaar. afleesEr is gekozen voor een baar. Zowel koplamp als en moderne zeer veilige Lithium-Ion achterlicht kunnen door Polymeer batterij met een extra één druk op de knop grote capaciteit voor worden bediend. Ook hetactieradius. een grote Omega is voorzien resterende bereikDe wordt van een 36V systeem weergegeven, zodat met u een batterij van 10 Ah. Dit levert ziet hoeveel km nog kan 360 Wh op. worden gefietst met de huidige batterijlading.

n zijn adviesprijzen, inclusief BTW.

Kleur Instaphoogte

Batterij

27 kg (incl. batterij/losse batterij 4.5 kg)

Batterij

De batterij van de Omega is eenvoudig uitneembaar. Er is gekozen voor een zeer veilige en moderne Lithium-Ion Polymeer batterij met een extra grote capaciteit voor een grote actieradius. De Omega is voorzien van een 36V systeem met een batterij van 10 Ah. Dit levert 360 Wh op.

Colofon Het Opstapdagblad is met de uiterste zorg gemaakt door de volgende bedrijven: Uitgever Project Opmaak Drukwerk

: Piet voskamp en De Kromme Spaak : Trainews : andersdoen.nl : Trainews

Zet- en drukfouten voorbehouden.


Test alle modellen tijdens de Opstapdagen in Goes en Middelburg Door de ge誰ntegreerde middenmotor, wordt dit systeem als een van de meest storingsvrije systemen beschouwd. Doordat het gewicht van de motor en de accu in het midden van de fiets is geplaatst, is deze fiets een van de meest stabiele elektrische fietsen.

Kalkhoff Tasman Tour

2569,-

Kalkhoff Tasman City

2469,-

Opstapdag03


Test ’m tijdens d Opstap e dagen! -

Batavus Fuego E-go 8P

De Fuego-Ego® is een elektrische fiets nieuwe stijl: hip, slank, comfortabel en sportief. Ideaal voor woon-, werkverkeer en recreatief gebruik in het weekend. De accu is verwerkt in de kettingkast en is gemakkelijk uitneembaar door het unieke RemovE systeem. Omdat de accu laag in de fiets geplaatst is, ligt het zwaartepunt ook extra laag. Hierdoor is de e-bike makkelijk hanteerbaar.

Framehoogtes 48, 53, 57 en 61 cm Kleur Briljant zilver Accu 9Ah 36V Li-ION batterij in kettingkast Achterlicht Spanninga Actieradius 40 - 70 km Bagagedrager Aluminium Banden Schwalbe Road Cruiser Display Bedieningsdisplay op het stuur Frame Aluminium Gewicht in kg 21 Grips/Handvatten Leer Velo Koplamp Trelock Halogeen SWAN Motor 30 Nm motor in het voorwiel Pedalen Batavus aluminium antislip Remmen V-brake voor en rollerbrake achter Slot AXA Defender Spaken Roestvaststaal Spatborden Hesling semi integrated Versnellingen Shimano Nexus 8 Premium versnellingen Standaard Batavus Safety verstelbaar Stuur Aluminium Velgen Aluminium Stuurpen Ergomatic 3 Zadel Selle Royal Zadelpen Verend

2199,-

Gazelle Chamonix Xtra Innergy

Gazelle Orange Plus Innergy

• Sportieve fiets voor iedereen met gesloten kettingkast en Dual Sensor Technology voor extra natuurlijk rijgedrag. • Eenvoudig te bedienen afneembaar digitaal display, die u in staat stelt de fiets volledig naar uw wensen in te stellen. • Zadel, stuur, handvatten, verende voorvork en verende zadelpen zijn naar uw wensen verstelbaar. • Eenvoudig te bedienen afneembaar digitaal display, die u in staat stelt de fiets volledig naar uw wensen in te stellen. • Keuze uit vier accupakketten: brons, zilver, goud en platina. • Framehoogte dames 46, 49, 53, 57, 61 • Framehoogte heren 53, 57, 61, 65

• • • • • • • • •

Wie kiest voor extra comfort en een sportieve look, kiest voor de Chamonix Xtra Innergy. De 8 versnellingen, Dual Sensor Technology en de comfortabele vering zorgen voor een heerlijk, natuurlijk rijgedrag. En met de afneembare, digitale display stelt u de ondersteuning van de elektrische fiets ook nog eens precies in zoals u wilt. Heerlijk fietsen! De Chamonix Xtra Innergy weegt slechts 25,8 kg (incl. uitneembare accu).

€ Opstapdag04

2299,-

Elegante, no-nonsense fiets met een gesloten kettingkast, rotatiesensor en verende voorvork. Eenvoudig te bedienen, digitaal display. Lage, ruime instap op het damesmodel. Geluidloze motor in het voorwiel die zeer geschikt is voor lange afstanden. In Nederland ontworpen en in Europa geproduceerde techniek voor optimale betrouwbaarheid. Keuze uit vier accupakketten: brons, zilver, goud en platina. Framehoogte dames 46, 49, 53, 57, 61 Framehoogte heren 53, 57, 61, 65 Kleur jeans blue / radiant white, gracieus beige

De elegante Plus-uitvoering van de Orange Innergy. Uitgerust met 7 versnellingen, rotatiesensor en verende voorvork. De digitale display is eenvoudig te bedienen. De gesloten kettingkast beperkt het onderhoud bovendien tot een absoluut minimum. Een betrouwbare keuze voor kilometers fietsplezier! Slechts 25,6 kg (incl. uitneembare accu).

1899,-


“Tech-talk“ over accutechniek

tech-talk

door Dick-Jan de Lange van De Kromme Spaak

Er bestaan veel vragen over elektrische fietsen. Met name op het gebied van accu’s. Graag wil ik u meenemen in onze ervaringen met diverse accusystemen. Hieronder een aantal veelgestelde vragen. 1) Hoe weten we hoeveel kilometer er met een accu gereden kan worden? Hiervoor hebben we een aantal gegevens nodig. *De energie die nodig is om de fiets te laten rijden wordt uitgedrukt in watts. *De motoren in de meeste elektrische fietsen leveren maximaal 250 watt *De energie die nodig is om een uur lang in normale omstandigheden ongeveer 20 km/h te rijden is 150 watt. (De theorie) Stel dat we een elektrische fiets hebben met een accu van 36 volt met 10 ampere per uur: Volgens de wet van ohm is de hoeveelheid energie (watt) volt x ampere, in ons geval dus: 36 x 10 = 360 watts per uur. Dit betekend dat als wij 360 w/h delen door 150w = 2,4 uur kunnen rijden. Met een snelheid van 20 km/h geeft dit een actieradius van 48 km. In dit voorbeeld laten we dus al het werk door de motor doen. Stel dat we zelf voor de helft mee zouden trappen, dan krijgen we: 360 W/h : 75 w = 4,8 uur x 20 km/h = 96 km actieradius. Stel dat we een berg op zouden rijden in de zwaarste stand van ondersteuning: 360 w/h : 250 w = 1,44 uur x 20 km/h = 28 km actieradius. Dit klinkt allemaal erg ingewikkeld. Hieronder een staatje. Ervanuitgaande dat er gewisseld wordt tussen de eco en de normaalstand:

240 w/h = 40 - 50 km

360 w/h = 70 - 90 km 432 w/h = 90 - 110 km

288 w/h = 55 - 65 km

540 w/h = 130 - 150 km

168 w/h = 25 - 35 km

Onze ervaring is dat de opgegeven actieradius door de fabrikanten in de regel niet wordt gehaald. Hier wordt meestal de hoogst mogelijke actieradius opgegeven. De factoren die erg meespelen bij het bereik van een elektrische fiets zijn: - accucapaciteit - de hoeveelheid ondersteuning die de motor moet leveren - bandenspanning - temperatuur van de accu. (Bij vorst kan de accucapaciteit zelfs tot 50% teruglopen.) - leeftijd van accu - gewicht van de fiets en de berijder - ladingstoestand van de accu. (Als de accu een aantal weken niets doet, zal er zelfontlading optreden.) Het is dan ook aan te raden om voor de aanschaf van een elektrische fiets goed na te denken over hoeveel kilometers u wilt gaan fietsen. En dan het liefste ongeveer 10 / 20 km boven de gewenste actieradius een accu aan te schaffen. Gazelle heeft hier een mooi systeem voor met bronzen, zilveren, gouden en platina accu’s. Hierin kunt u dus zelf het gewenste aantal kilometers kiezen. 2) Hoe kunnen we de accu het beste behandelen? Er zijn verschillende soorten accu’s. In het instructieboekje van uw fiets staat hoe de accu behandeld en geladen moet worden. Tegenwoordig zijn de meeste accu’s voorzien van Li-ion cellen. Hierin zitten wel weer veel kwaliteitsverschillen wat voornamelijk invloed heeft op de levensduur van de accu. Als u een Li-ion accu wilt bewaren, kunt u ze het beste op een koele droge plek leggen. Dit wel met een 80 % geladen accu. De Capaciteit van de accu zal met de jaren teruglopen. Een Li-ion accu zal na een jaar of zes beduidend minder gaan presteren. Dit vertaalt zich in een kortere actieradius. 3) Wat is de kostprijs van een accu? Er zijn veel verschillende merken elektrische fietsen. Deze merken hebben veelal een eigen accusysteem. De ene is iets duurder dan de andere. Toch hebben ze allemaal een ding gemeen: ze zijn allemaal behoorlijk aan de prijs. De prijzen van de accu’s variëren van € 400 - € 700 per accu. Wel kunnen er met een kwalitatief goede accu heel veel kilometers gereden worden. Bijvoorbeeld met de nieuwste accu van Kalkhoff. Deze kan men 1100 maal leegrijden en weer opladen voordat de capaciteit afneemt. Hier kan dan ongeveer 100 km per lading mee gereden worden. Dit betekent dat er 1100 x 100 = 110.000 km met één accu gereden kan worden. een volledige lading kost met de huidige energieprijzen ongeveer € 0,08.

Loop voor een persoonlijk advies even binnen bij Piet Voskamp in Middelburg of De Kromme Spaak in Kapelle Opstapdag05


Het comfort gaat altijd door met

de nationale E-bike Het comfort gaat altijd door met verzekering

de nationale E-bike verzekering De speciale en voordelige verzekering voor alle elektrisch trapondersteunde fietsen

Een kwaliteitsproduct van drie, vier of vijf jaar verzekerd tegen diefstal of cascoschade (incl. diefstal) voor eenmalige premie! Drie, vier of vijfeen jaar verzekerd tegenlage diefstal of cascoschade (incl. diefstal) voor een eenmalige lage premie

BIJ DE CASCOVERZEKERING (INCL. DIEFSTAL):

HULPVERLENING BIJ PECH! GARANTIEDEKKING EXTRA MOGELIJK! VERHAALSRECHTSBIJSTAND! ONGEVALLENOPZITTENDENVERZEKERING!

Een kwaliteitsproduct van

ENRA

verzekeringen bv

Dé specialist in tweewielerverzekeringen! www.enra.nl

BIJ DE CASCOVERZEKERING (INCL. DIEFSTAL):

Voor een eenmalige premie is u fiets en E-bike naar geconfronteerd met diefstal, een ongeval of met pech keuze drie, vier of vijf jaar lang wereldwijd verzekerd dan zorgen wij ervoor dat u ter plekke wordt opgehaald. VERHAALSRECHTSBIJSTAND! tegen diefstal of diefstal plus beschadiging (casco). En De verzekering dekt de organisatie en het vervoer van ONGEVALLEN-OPZITTENDENVERZEKERING! daarna ontvangt u automatisch een voorstel om u fiets de fiets en/of opzittende naar het vertrekpunt van de of E-bike voor nog eens een aantal jaren te verzekeren. fietstocht. HULPVERLENING BIJ PECH! Een hulpverleningspasje, met daarop alle noodzakeGARANTIEDEKKING EXTRA MOGELIJK! Diefstal of cascoschade! Wat nu? lijke gegevens, wordt u toegestuurd nadat de verschulAls uw afgesloten fiets gestolen is dan meld u zich, tezadigde premie bij Enra blijvend in bezit is gekomen. De Met de nationale fiets verzekering is uw fiets naar keuze men met het originele proces verbaal en de twee origihulpverlening wordt geregeld door Europ Assistance verzekerd tegen diefstal of tegen diefstal en schade. Bij nele sleutels bij de fietsspecialist waar u de fiets gekocht te Deventer. En is 24/7 in de week bereikbaar. De serdiefstal ontvangt u van Piet Voskamp een nieuw geheeft. Daar helpen ze u verder en wanneer de nodige vice is gedurende de gehele looptijd van de E-bike verlijkwaardig exemplaar. Bij schade aan uw fiets zal hij , voor elektrisch trapondersteunde fietsen t/m € 3000,- en € 4000,formaliteiten geregeld en door Enra goedgekeurd zijn zekering van toepassing en geldig in heel Nederland. indien u heeft gekozen voor de cascoverzekering , deze (daarboven premie op aanvraag) ontvangt u van hem weer een nieuwe, gelijkwaardige weer vakkundig herstellen. De nationale fietsverzekering en de nationale E-bike fiets. Indien u gekozen heeft voor de cascoverzekering E-bike verzekering van Enra kunt u afsluiten bij Piet Voskamp (incl. diefstal) zal de tweewielerspecialist uw fiets ook Eenmalige premie voor 3, 4 of 5 jaar. De elektrisch trapondersteunde fiets, oftewel de E-bike te Middelburg. Hij regelt het graag voor u en na invulbij beschadiging weer vakkundig herstellen. wint in Zeeland E-bike rap terrein.verzekering Met de nationale Eling van het certificaat of aanvraag bent u direct verzeDe ook nationale hanteert bijzonder lage premies voor heel E-bike (bij de casco verzekering) bike verzekering van Enra kunt u zich volledig indekkerd. Prima idee toch? Nederland, ongeacht het merk van de Bij elektrisch trapondersteunde fiets. Een comfortabel extra bij de nationale E-bike verzeken voor diefstal en cascoschade. Hoe en hoelang kiest Hieronder ziet u de premies tot en metkering eenis de aanschafprijs van € 4000,-. hulpverleningservice. Wordt u overhoopt Vraag uw fietsspecialist om de details. u zelf. Een nieuwe fiets. Daar hoort de allerbeste verzekering bij. Want iedereen wil natuurlijk wel graag fiets mobiel blijven. Gelukkig kan dat met de nationale fietsverzekering van Enra verzekeringen. Want die verzekert u drie, vier of vijf jaar lang van blijvend fietsplezier.

PREMIES

Daarboven zijn de premies op aanvraag.

voor alle elektrisch trapondersteunde fietsen t/m € 3000,Verzekeringsduur

3 jaar 4 jaar 5 jaar

Diefstal

122,153,184,-

Casco (incl. diefstal)

163,-

Casco (incl. diefstal en garantiedekking)

235,-

214,-

337,-

265,-

418,-

Het comfort gaat altijd door met

de nationale E-bike verzekering

De speciale en voordelige verzekering voor alle elektrisch trapondersteunde fietsen Drie, vier of vijf jaar verzekerd tegen diefstal of cascoschade (incl. diefstal) voor een eenmalige lage premie

voor alle elektrisch trapondersteunde fietsen t/m € 4000,Casco (incl. diefstal)

Casco (incl. diefstal en garantiedekking)

Verzekeringsduur

Diefstal

3 jaar

163,-

214,-

286,-

194,-

265,-

388,-

230,-

327,-

480,-

4 jaar 5 jaar

Alle premies zijn inclusief assurantiebelasting en exclusief € 5,00 certificaatkosten. Opstapdag06 In alle gevallen is een ART-goedgekeurd slot verplicht.

Een kwaliteitsproduct van

ENRA

verzekeringen bv

Dé specialist in tweewielerverzekeringen! www.enra.nl

BIJ DE CASCOVERZEKERING (INCL. DIEFSTAL): VERHAALSRECHTSBIJSTAND! ONGEVALLEN-OPZITTENDENVERZEKERING! HULPVERLENING BIJ PECH! GARANTIEDEKKING EXTRA MOGELIJK!


De Kromme Spaak, Kapelle

Nieuwe look, vertrouwde service Fietsspecialist Piet Voskamp

Ruim 900 m fietsplezier in Middelburg 2

Wij zijn al jaren een vertrouwd adres voor de Zeeuwse fietser en ook nog eens uitgeroepen tot beste Zeeuwse tweewielerwinkel van 2011! Een prachtige opsteker voor ons - inmiddels meer dan veertig jaar bestaande - bedrijf én een beloning voor het harde werken van ons gehele team, van dinsdag tot en met zaterdag kunt u bij ons terecht. In 2001 nam ik de zaak over van mijn toenmalige baas Piet Voskamp. De zaak bestaat inmiddels al veertig jaar, dat betekent dat we veel kennis en ervaring in huis hebben. Dat blijft bij klanten niet onopgemerkt. Dagelijks krijgen wij zo’n dertig fietsen binnen, waaraan we gaan sleutelen. Daarbij kan ik rekenen op de steun van een hecht team. Mensen fietsen om verschillende redenen. Voor hun werk, als recreatie, om gezondheidsredenen, maar ook als sport. Ik vind het belangrijk om de klant in korte tijd te leren kennen, zodat ik een passend advies kan geven. Ons pand aan de Stationsstraat 52 te Middelburg staat vol schitterende fietsen en nog veel meer op fietsgebied!

Achter de voorgevel van fietsenwinkel De Kromme Spaak in Kapelle gaat een walhalla schuil voor fietsliefhebbers. Na de recente verbouwing van de zaak, vindt u hier nog meer vierkante meters aan fietsplezier. U komt ogen te kort! De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf, vertelt eigenaar Dick-Jan de Lange. ‘Mijn vader is deze zaak ongeveer 25 jaar geleden begonnen in Hansweert. Destijds voer hij op een schip en was vaak lange tijd van huis. Dat wilde hij op een zeker moment niet meer. Toen hij zijn collega’s aan boord onder het genot van een paar biertjes vertelde dat hij een fietsenzaak wilde beginnen, kwamen ze gekscherend met de naam “De Kromme Spaak”. En zo is het dus gekomen! Al vrij snel daarna verhuisden we naar dit pand aan de Dijkwelsestraat in Kapelle. In de loop van de tijd zijn we behoorlijk gegroeid en tegenwoordig werken we hier met zo’n tien mensen continu. Mijn ouders zijn nog steeds mede-eigenaar van het bedrijf, net als mijn zus.’ Assortiment ‘Heel belangrijk vinden wij een goede service aan onze klanten. Niet alleen bij de aankoop van een fiets, maar zeker ook daarna, bij onderhoud en reparatie in onze werkplaats. Onderscheidend zijn we vooral door ons assortiment. Naast bekende merken als Batavus, Gazelle en Giant, voeren we de Duitse merken Kalkhoff en Bulls. Degelijke fietsen, met een heel mooie prijs/kwaliteitverhouding. Heel gewild op dit moment zijn onze lichtgewicht elektrische fietsen, onder meer van het Nederlandse merk RIH. Deze wegen maar 22 kilo en kun je gemakkelijk meenemen op een fietsendrager achterop de auto. Met een volle accu kun je er wel 100 km mee fietsen. Een echte trend!’

Brengt u een bezoek aan onze showroom, dan zal onze receptioniste Jeanet u verwelkomen en ervoor zorgen dat u snel door een van onze medewerkers wordt geholpen. Zijn alle medewerkers bezig, dan zal zij u vragen even plaats te nemen in onze koffiebar. Natuurlijk zorgt Jeanet er dan voor dat er zo snel mogelijk een medewerker naar u toekomt. Wij ontvangen u graag in onze showroom! Ary Joosse

Stationsstraat 52, 4331 JB Middelburg [t] 0118 - 61 31 87 [e] info@pietvoskamp.nl - [i] www.pietvoskamp.nl

Verbouwing De afgelopen twee jaar is De Kromme Spaak ingrijpend verbouwd. ‘We hebben de voorgevel verplaatst en vernieuwd en het oude magazijn bij de winkel getrokken. Daarnaast hebben we achter ons bedrijf een loods aangebouwd. Daar zit nu ons nieuwe magazijn, met opslagruimte voor zo’n 400 fietsen. Door deze verbouwing hebben we veel extra ruimte in de winkel gekregen. Zo kunnen we onze klanten nog beter laten zien wat we in huis hebben. Ook hebben we achter in de winkel een gezellige koffiehoek gecreëerd, waar onze klanten advies kunnen krijgen of gewoon even kunnen uitrusten. Wij hebben tegenwoordig ook een ruime keus aan 2e hands elektrische Fietsen, hierbij kunt u al voor een heel schappelijk bedrag, toch van een elektrische fiets genieten.

Dijkwelsestraat 22 4421 AH Kapelle Telefoon: 0113 - 343 391 E: info@dekrommespaak.nl www.dekrommespaak.nl


DA’S RIE-J’EE ‘Da’s riej’éé?’.. Veel mensen die met groot genoegen weer veel vaker op een fiets zitten dan dat ze ooit voor mogelijk hadden gehouden, krijgen dat regelmatig te horen. Dat vind ik erg leuk. Want ons reclame-filmpje van Piet Voskamp en De Kromme Spaak, dat bijna dagelijks op de regionale Omroep te zien en te horen is, eindigt immers met deze woorden. En dan gaat het om een elektrische fiets: Da’s rie-j’éé?. De eerlijkheid gebied me overigens te vertellen dat die laatste woorden niet uit mijn mond komen, maar uit die van Dick de Lange senior, van De Kromme Spaak. Zo zou ik het niet kunnen! In de filmpjes die vorig jaar te zien waren, zagen we een 50-plusser die moeiteloos een groep pittig doortrappende jonge gasten passeerde. Natuurlijk op een Zeeuwse locatie. Als ik dan toch een filmpje mag maken dan moet dat, vind ik, in Zeeland gebeuren. Fietsprovincie nummer één met de grootste variatie aan schitterende fietspaden. Het ene filmpje hebben we gedraaid op het fietspad tussen Meliskerke en Aagtekerke en het andere aan de Kapelse kant van de Postbrug.

Omdat ik bovenal ook Zeeuw ben probeer ik in filmpjes ook altijd iets niet tastbaars van Zeeland te laten zien. Zo denken veel ‘buitenlanders’ dat wij moeite hebben met lol. ‘Met dat stugge van jullie heb ik wel eens moeite’, hoor een nieuwkomer wel eens verzuchten. Tja dat kan. Wij laten ons misschien niet zo gemakkelijk kennen. En pas als je iemand kent en vertrouwt ga je er mee lachen. Zo wordt er in de filmpjes reclame gemaakt voor RIH en Kalkhoff-fietsen. Dat zijn zo’n beetje de RollsRoyces onder de elektrische fietsen. Ik rij zelf al een paar jaar met veel genoegen op een Kalkhoff. Wij hebben wat afgelachen toen mensen van de Limburgse RIH fabriek langs hun neus weg informeerden naar wat Kalkhoff nou van dat filmpje vond: Hoe kun je nou een commercial van dat merk besluiten met: ‘Da’s RIH-éé?’

Oppassen Op een avond werd ik gebeld door de bekende Walcherse fysiotherapeut Niek Knol. Hij had mijn stem herkend in het filmpje: ‘Ik ben er eigenlijk niet zo gelukkig mee dat jij senioren zo’n fiets adviseert’, begon hij. ‘Weet je hoeveel mensen ik in de revalidatie heb na een val met zo’n ding?’. Ik schrok.

Bert van Leerdam BvLmedia.nl

Het aantal viel gelukkig mee, maar ieder slachtoffer is er een te veel. Natuurlijk is het een uitkomst dat de wat oudere genieter van het Zeeuwse landschap weer kan genieten, maar sommige van die fietsen rijden gemakkelijk 28 km per uur en da’s best hard. Als je iets te dicht bij een stoeprand komt is die soms ineens te vlakbij en dan ga je. Daarom vanaf deze plaats het advies: begin voorzichtig, oefen op een rustig moment en je hoeft niet altijd ‘vol gas’ te rijden. Langzaam rijden is altijd sneller dan op een fiets zonder dat elektrische extraatje en je accu gaat nóg langer mee.

Koffie In het nieuwe filmpje dat sinds kort wordt uitgezonden gaat het over het woon-werk verkeer. Zo chagrijnig als je van een autorit van of naar je werk wordt, zo ontspannen wordt je van een dagelijks fietstochtje. Zeker als je tijdens je autorit veel stoplichten of files tegenkomt dan zit iemand die op de fiets gaat al ruimschoots aan de koffie voordat jij aankomt. Net als voor senioren is het ook voor mensen die iedere dag binnen een straal van 10 kilometer naar hun werk moeten een genot om lekker een frisse neus te halen op een elektrische fiets: Da’s rie-j’éé?

Lever deze actiestrook in en ontvang een Gratis

Cordo Easy Extra fietspomp bij aankoop

van uw E-bike t.w.v. 16,95

#

Opstapdagblad  
Opstapdagblad