Page 1

4

Leren, werken, én verdienen! Regionaal Leerbedrijf Vakwerk

19

Breskens is voor Vroon het centrum van de wereld!

HET

KENNIS JOURNAAL

Themanummer:

Werken en leren in de techniek

Themanummer:

Ambitie aan de Zeeuwse kust

Plusburo Plusburo Makelaars in arbeidsmobiliteit

‘Uw werk is onze zorg’

PlusBuro B2Business Industrieweg 3B, 4382 NA Vlissingen T. 06-49 84 07 43 www.plusburo.nl, info@plusburo.nl


DE GEUR EN HET RESULTAAT

WEBSITE KRIJGT EEN FRISSE UPDATE

Op een zonnige vrijdagmorgen reed ik het terrein van Hollestelle in Goes op. Ik was op weg naar de afdeling personeelszaken om een erkenning voor de administratieve sector (ECABO) in orde te maken. Ik kwam via de achteringang. ‘Geen probleem ‘volgens een medewerker. “Geef uw autosleutels maar”. Vervolgens liep ik mee door de hal met metaal. Waar mijn fascinatie voor mooie dingen maken vandaan komt weet ik niet. Als kind kon ik op de scheepswerven met bewondering staan kijken naar al die werknemers die samen een schip bouwden. De geur van metaal en het resultaat.

De nieuwe website van Het Kennis Journaal is online. Dit interactieve carrièremedium biedt aanzienlijk meer informatie en mogelijkheden dan zijn statische voorganger, zoals elke week het laatste nieuws en een tweewekelijkse nieuwsbrief waar u zich voor kunt inschrijven.

Voor mijn werk bij ECABO kom ik hier in Zeeland bij veel bedrijven. Wie iets maakt, moet inkopen en verkopen. Dus zit er een hele administratie bij. Als lid van Provinciale Staten Zeeland voor de Commissie Economie en Mobiliteit kom ik ook op veel plaatsen. Bij de Sluiskiltunnel in aanbouw waren de damwanden te zien; grote kranen maar ook een schaalmodel van de tunnelboor. Meteen dacht ik weer aan de grote kranen die deze zomer bij Mammoet in de Kanaalzone opgesteld stonden. Ook bij Hollestelle kon ik na de administratieve zaken nog een rondleiding door het bedrijf krijgen. De bedrijfsfilm van Heerema wilde ik nogmaals zien. Ook hier zijn de onderdelen zichtbaar die uiteindelijk tot een boorplatform leiden. Ik heb staan kijken bij machines die voor de uien- en voor de mosselsector gemaakt worden. Knappe staaltjes werk. Ik heb de bouw van een windmolen gezien maar ook het fijnere werk zoals de ANWB borden voor over de weg of de straatnaamborden. Bij www.kansopwerk.nl heb ik opgezocht welke opleidingen in Zeeland tot een arbeidsplaats leiden. Dat zijn er heel veel. Wie wil er nu geen mooie dingen maken? Is het dan toch die geur, het ketelpak die toekomstige werknemers afschrikt? Wie verder kijkt ziet zoveel facetten: ontwerpen, ict, grove stukken lassen, minuscule onderdelen maken, logistiek. Werk voor mannen en vrouwen is er in de metaal volop. Een twitterbericht van Ineke Dezentjé Hamming voorzitter/algemeen directeur FME/CWM: maakindustrie houdt economie rechtop. Voor werkgevers, ouders en leerling-werknemers hoop ik dat velen een baan in de metaal kiezen opdat wij in Zeeland de vele mooie bedrijven kunnen laten draaien met goed opgeleid personeel..

Carla de Paepe Adviseur ECABO Lid Provinciale Staten Zeeland voor VVD

Colofon: Het Kennis Journaal is een uitgave van Trainews, het jonge en dynamische bureau dat communicatie dichtbij brengt. Oplage: 161.000 Verspreidingsgebied: Zeeland Trainews Nobelweg 4 t/m 22a 4462 GK Goes T 0113 70 02 02 E info@trainews.nl Tekst: Loes van der Hoeven Communicatie

www.hetkennisjournaal.nl voor de nieuwste carrièremogelijkheden!

Bezoek de website voor een compleet overzicht van de nieuwste vacatures in metaal, techniek en nog veel meer...

Een mooie toekomst in de metaaltechniek Metaalbedrijven zitten te springen om vakspecialisten die meewerken aan de bouw van allerlei constructies en apparaten, zoals machines, bruggen en schepen. Regionaal Leerbedrijf Vakwerk helpt gemotiveerde jongeren met technisch talent zo’n specialist te worden. Zij biedt hen een gedegen beroepsopleiding en leert hen het vakmanschap. Dit alles gecombineerd met het werken bij een mooi bedrijf en een prima salaris. Door deze combinatie van werken, leren én verdienen wordt de basis gelegd voor een mooie toekomst in de metaaltechniek en de zekerheid van een baan. Regionaal Leerbedrijf Vakwerk verzorgt vakopleidingen in de metaaltechniek voor de ruim twintig aangesloten metaalbedrijven in Midden- en Noord Zeeland. Deze bedrijven bieden opleidingsplaatsen aan leerlingen die een beroepsopleiding in de metaal willen volgen. Vakwerk helpt de bedrijven bij het zoeken van de leerlingen, die in september met hun opleiding kunnen starten. André Zuidijk, Manager Technum van het ROC Zeeland en Bert Beckers, Productie Manager bij superjachtbouwer Amels, zijn respectievelijk de manager en de voorzitter van Vakwerk. André: “De bedrijven die zich bij ons hebben aangesloten, zijn stuk voor stuk mooie en betrouwbare bedrijven. Zij nemen de opleiding van de leerling echt serieus. Bovendien betalen zij alle opleidingskosten en een goed salaris en bieden zij prima doorgroeimogelijkheden. Samen met de leerling die zich bij ons heeft ingeschreven, kijken wij welke opleiding en welk bedrijf het beste bij hem past.” Bert vult aan: “Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden voor meisjes in de metaaltechniek.” Opstap naar vakmanschap Leerlingen van Vakwerk starten met een BBL-beroepsopleiding op niveau 2, die twee jaar duurt. Afhankelijk van de mogelijkheden bij het bedrijf waar de leerling aan de slag gaat, is er de keuze uit vier beroepsrichtingen: metaalbewerker, verspaner, basislasser en monteur mechatronica.


ZEELAND ZZP hét platform voor de ZZP’ers in Zeeland! Zeeland ZZP is een platform wat opgericht is om op een inspirerende wijze een betere band te creëren tussen enerzijds zzp’ers en bedrijven en anderzijds zzp’ers en particulieren. Hun hoofddoel is: de zzp’er meer werk bezorgen.

Themanummer:

Werken en leren in de techniek

Zeeland ZZP onderscheid zich van de andere platforms omdat zij drie onderdelen in één platform hebben en zich specifiek richten op Zeeland. De drie onderdelen waaruit het platform bestaat zijn: een krant die door heel Zeeland verspreidt wordt, een website met database en het organiseren van bijeenkomsten, waarbij gerenommeerde sprekers voor zzp’ers belangrijke thema’s toelichten. De unieke verbinding binnen dit platform heeft (biedt) voor alle partijen een grote meerwaarde. Meer informatie over Zeeland ZZP of adverteren in hun krant? Kijk op: www.zeelandzzp.nl en maak een afspraak.

De opleiding bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Eén dag per week volgt de leerling de vaktheorie op het ROC. Voor het leren van de praktijkvaardigheden gaat de leerling één dag per week naar Vakwerk. De overige dagen werkt hij bij het leerbedrijf. Bert: “Bij Amels hebben wij er voor gekozen dat de leerling het eerste jaar vier dagen per week naar Vakwerk gaat. Daar wordt het echte vakmanschap bijgebracht door ervaren praktijkopleiders. Wij vinden het belangrijk dat de leerling direct breed inzetbaar is als hij bij ons aan de slag gaat.” De tweejarige opleiding wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid. Het diploma biedt tal van doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld een opleiding op niveau 3 of 4 of (avond)cursussen om het vakmanschap verder te ontwikkelen. Die vervolgopleidingen worden over het algemeen ook door het bedrijf betaald. Jongens en meisjes die geïnteresseerd zijn in een mooie toekomst in de metaaltechniek, kunnen zich aanmelden via www.leerbedrijfvakwerk.nl. Zie ook de advertentie elders in deze krant.

Bekijk online de video:

De muziek van techniek >


Kies een m mooie toekomst in de metaaltechniek.

RKEN, LEREN VERDIENEN Metaalbedrijven zitten te springen om vakspecialisten. Ook jij kunt zo’n specialist worden met een opleiding bij Regionaal Leerbedrijf Vakwerk; hét opleidingscentrum voor de metaaltechniek in Zeeland. De opleiding kost niets én je krijgt salaris, omdat je via Vakwerk meteen in een bedrijf aan de slag gaat. Je opleiding volg je in het techniekcentrum Technum in Vlissingen.

Voor het schooljaar 2012-2013 zijn wij voor onze lidbedrijven op zoek naar:

〉 Leerlingen m/v

BBL-niveau 2 Bij Vakwerk kun je een opleiding volgen en aan de slag gaan als: 〉

Metaalbewerker

Monteur mechatronica

Basislasser

Verspaner

Meer informatie of aanmelden? Heb je een vmbo-diploma of hoop je die binnenkort te behalen? Neem dan contact op met Vakwerk (0118-55 88 89 of info@leerbedrijfvakwerk.nl).

Regionaal Leerbedrijf Vakwerk Edisonweg 4a, 4382 NW Vlissingen T 0118-55 88 89, F 0118-55 88 01

www.leerbedrijfvakwerk.nl


www.heerema.com

Heerema Vlissingen is één van de vier constructiewerven van Heerema Fabrication Group (HFG). HFG is een toonaangevend bedrijf in het ontwerpen, fabriceren, installeren, aansluiten en in bedrijf stellen van complexe (off-shore) staalconstructies voor opdrachtgevers in de internationale olie- & gas en energie-industrie. Staalconstructies die bij Heerema Vlissingen worden vervaardigd zijn bijvoorbeeld off-shore platformen, modules en jackets. Bij Heerema Fabrication Group zijn meer dan 1.000 mensen in vaste dienst werkzaam, waarvan 180 bij Heerema Vlissingen B.V. HFG is onderdeel van de Heerema Groep.

Leerling Lassers/Samenbouwers Heerema Vlissingen B.V. zoekt leerlingen voor het schooljaar 2012-2013. Enthousiaste jongens en meisjes die het vak van lasser of samenbouwer willen leren. Je krijgt bij ons een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van twee jaar. Tijdens je opleiding (BBL-metaal niveau 2) ben je drie dagen per week aanwezig op onze bedrijfsschool. De

Heerema Vlissingen is is één één van van de de vier vier constructiewerven constructiewerven van van Heerema Heerema ema Heerema Vlissingen overige twee dagen ga jetoonaangevend voor je theorie naar het ROC en voor de praktijklessen naar Vakwerk. Je bent vijf dagen Fabrication Group (HFG). HFG is een bedrijf in het erpen, Fabrication Group (HFG). HFG is een toonaangevend bedrijf in het ontwerpen, ontwerpen, fabriceren, aansluiten en stellen complexe e (offshore) per weekinstalleren, in dienst bij Heerema Vlissingen fabriceren, installeren, aansluiten en in in bedrijf bedrijf stellen van van B.V. complexe (off (offshore) shore) staalconstructies voor opdrachtgevers in de internationale olie& gas en en energie-indus- staalconstructies voor opdrachtgevers in de internationale olie- & gas en energie-indusenergie-indusGedurende je opleiding krijg je de mogelijkheid om diverse certificaten te behalen en praktijk ervaring op te trie.Staalconstructies n bijvoorbeeld offshore trie.Staalconstructies die die bij bij Heerema Heerema Vlissingen Vlissingen worden worden vervaardigd vervaardigd zijn zijn bijvoorbeeld bijvoorbeeld off offshore shore platformen, en Bij Fabrication meer mensen doen. Wemodules betalen je tijdens je opleiding hetzijn jeugdloon en bieden je de mogelijkheid om een vak te r dan 1.000 mensen in vaste platformen, modules en jackets. jackets. Bij Heerema Heerema Fabrication Group Group zijnminimum meer dan dan 1.000 1.000 mensen in in vaste vaste dienst werkzaam, waarvan 170 bij Heerema Vlissingen B.V. HFG is onderdeel van de Heerema nderdeel van de Heerema Groep. waarvan 170 bij Heerema Vlissingen B.V. HFG is onderdeel van de Heerema Groep. dienst werkzaam, Groep.

oject, in n, om bij te realisatie

wat betreft ings-

n

anning,

en van input

besparingen. eren van

ijke kwesties

gangs-

ofessionele

leren met veel toekomstmogelijkheden. Heb je de opleiding afgerond, dan krijg je een erkend diploma (BBL 2), tevens krijg je bij gebleken geschiktheid en doorzettingsvermogen, een arbeidsovereenkomst bij ons bedrijf

Senior Fabrication Engineer Senior Planner Planner aangeboden. Het Junior/Senior Het plannen, plannen, monitoren monitoren en en evalueren/herplannen evalueren/herplannen van van activiteiten activiteiten binnen binnen een een project, project, in in

Fabrication Fabrication Engineer Engineer Junior/Senior Junior/Senior

met van planningsprincipes Het Hetlijn uitwerken van constructiemethoden en bouwvolglijn met de de vereisten vereisten van de de klant, klant, projectplan, projectplan, planningsprincipes en en –– richtlijnen, richtlijnen, om om bij bij te te Het uitwerken uitwerken van van constructiemethoden constructiemethoden en en bouwvolgbouwvolgdragen aan het managen en beheersen van het project en productie, leidend tot realisatie ordes. ordes. dragen aan het managen en beheersen van het project en productie, leidend tot realisatie ordes. van projectresultaten binnenvolgens de tijdslijnen. tijdslijnen. Het volgens Wij zoeken schoolverlaters (minimaal VMBO) diploma Basisberoepsgerichte Het maken van lift procedures, de gangbare normen, van projectresultaten binnen de Het maken maken van van lift lift procedures, procedures, Leerweg. volgens de de gangbare gangbare normen, normen, specifi specificaties en geldende wetgeving t.b.v. hijsen, kantelen en transspecificaties caties en en geldende geldende wetgeving wetgeving t.b.v. t.b.v. hijsen, hijsen, kantelen kantelen en en transtransporteren van secties en onderdelen van projecten inhoudende •• Het analyseren van klanten projectvereisten gerelateerd aan projectplanning porteren van secties en onderdelen van projecten inhoudende het volgende: porteren van secties en onderdelen van projecten inhoudende het het volgende: volgende: Het analyseren van klant- en projectvereisten gerelateerd aan projectplanning • Gewichtsberekening; •• Het voorstellen, identifi ceren en defi niëren van logische project-break-down • Gewichtsberekening; • Gewichtsberekening; Het voorstellen, identifi ceren en defi niëren van logische project-break-down De belangrijkste functie eisvoor die we hebben is dat je enthousiast bent en dat ook laat zien! •• Hijsplan •• Het van globale • Hijsplan (kranen en en berekening hijsvoorzieningen; Hijsplan (kranen (kranen en en logistiek) logistiek) en en berekening berekening hijsvoorzieningen; hijsvoorzieningen; Het opstellen opstellen vanlogistiek) globale projectplanning projectplanning voor projectstappen projectstappen en en milestones milestones •• Spanningscontrole •• Coördineren input betrokkenheid van • Spanningscontrole deen te hijsen onderdelen; Spanningscontrole van van de de te te hijsen hijsen onderdelen; onderdelen; Coördineren van vanvan input en betrokkenheid van de de verschillende verschillende disciplines disciplines voor voor wat wat betreft betreft •• Details de en identifi en • Details van het te hijsgereedschap. Details van van het het te te gebruiken gebruiken hijsgereedschap. hijsgereedschap. de planning planning engebruiken identificeren ceren en benoemen benoemen van van (mogelijke) (mogelijke) knelpunten knelpunten in in planningsplanningsuitvoering en en uitvoeren uitvoeren van van aanvullende aanvullende analyses analyses wanneer wanneer noodzakelijk. noodzakelijk. uitvoering Het van en /productievereisten en de tenderplanning een Het Het•• maken van procedures tijdelijke ondersteuningen Het vertalen vertalen van klantklant- voor en yardyard/productievereisten en en de hulpconstructies tenderplanning in int.b.v. eenhet Het maken maken van van procedures procedures voor voor tijdelijke tijdelijke ondersteuningen ondersteuningen en en hulpconstructies hulpconstructies t.b.v. t.b.v. het het gedetailleerde contractplanning. samenstellen van secties en onderdelen van projecten, inhoudende het volgende: samenstellen van secties en onderdelen van projecten, inhoudende het volgende: gedetailleerde contractplanning. samenstellen van secties en onderdelen van projecten, inhoudende het volgende: •• Het de data en niëren de •• Gewichtsberekeningen • Sollicitaties Gewichtsberekeningen en Spanningscontrole Het updaten updaten van van kun de overeengekomen overeengekomen datamaart en het het defi defi2012 niëren van van de contractplanning, contractplanning, Gewichtsberekeningen en en Spanningscontrole Spanningscontrole je voor 17 richten aan: alsook het opzetten van planningformats en voortgangcontrolesystemen. • Plan en details • Plan en details alsook het opzetten van planningformats en voortgangcontrolesystemen. • Plan en details •• Draagt zorg de aan productiemanagement en •• Fundatie • Heerema Fundatie en gronddruk Vlissingen Belgiëweg Oost 1, Draagtdetails zorg voor voor de overdracht overdracht B.V., aan relevant relevant productiemanagement en het het geven geven van van input input Fundatie details details en en gronddruk gronddruk ten behoeve van de contractplanning. Het uitwerken van Het uitwerken van “load-out” methodes met de daarbij behorende hulpconstructies ten behoeve van de contractplanning. Het uitwerken van “load-out” “load-out” methodes methodes met met de de daarbij daarbij behorende behorende hulpconstructies hulpconstructies 4455 TTenNieuwdorp, t.a.v. Ellen Oele Het identifi identifi ceren van planningsknelpunten planningsknelpunten en (mogelijke) (mogelijke) vertragingen en tijdsbesparingen. tijdsbesparingen. Het uitvoeren uitvoeren en en periodiek periodiek herzien herzien van van “weight “weight control” control” t.b.v. t.b.v. gewichtgewicht- en en zwaartepunt zwaartepunt bepaling bepaling Het periodiek herzien van “weight control” t.b.v. gewichten zwaartepunt bepaling •• uitvoeren Het ceren van en vertragingen en Het Het checken en monitoren van gedetailleerde tijdsschema’s, alsmede het analyseren van van projecten van•• projecten Het checken en monitoren van gedetailleerde tijdsschema’s, alsmede het analyseren van van projecten ofbenodigde Ellen.Oele@hfg-heerema.com. benodigde mankracht mankracht en en het het adviseren adviseren over over timing. timing. •• Het zorgdragen voor de interfaces tussen Gewenste Gewenste opleiding en ervaring Het zorgdragen voor de interfaces tussen interne interne en en externe externe partijen partijen om om mogelijke mogelijke kwesties kwesties Gewenste opleiding opleiding en en ervaring ervaring benoemen en op te lossen HTS werktuigbouwkunde HTS te werktuigbouwkunde te benoemen en op te lossen HTS werktuigbouwkunde •• Het en ten van externe Theoretische Theoretische en praktische kennis van constructies en materialen Het verschaff verschaff en van van input input ten behoeve behoeve van periodieke periodieke externe en en interne interne voortgangsvoortgangsTheoretische en en praktische praktische kennis kennis van van constructies constructies en en materialen materialen rapportages, commitment systemen en projectmanagement projectmanagement rapporten. rapporten. Kennis van van de de Engelse Engelse taal taal in in woord woord en en geschrift geschrift Kennis van de Engelse taal in woord en geschrift rapportages, commitment systemen en Kennis •• Het opvolging Ruimtelijk Ruimtelijk inzicht en voor oplossingsgericht Het zorgdragen zorgdragen voor opvolging in in de de uitvoering uitvoering van van het het project project (herplanning) (herplanning) Ruimtelijk inzicht inzicht en en oplossingsgericht oplossingsgericht Ervaring met een “eindige elementen Ervaring met een “eindige elementen programma” Ervaring met een “eindige elementen programma” programma” Gewenste opleiding en Gewenste opleiding en ervaring: ervaring: Kennis Microstation, Autocad of Tekla is Kennis Microstation, Autocad of Tekla is een pluspunt Kennis Microstation, Autocad of Tekla is een een pluspunt pluspunt •• HBO niveau HBO werk werk en enisdenk denk Nauwkeurigheid is een must, gezien onze Nauwkeurigheid een niveau must, gezien onze strenge safety eisen Nauwkeurigheid is een must, gezien onze strenge strenge safety safety eisen eisen •• U bent een allround multidisciplinair professional in productieplanningen of professionele U bent een allround multidisciplinair professional in productieplanningen of professionele projectplanningen Reageren Reageren projectplanningen Reageren •• Kennis van taal in woord geschrift Heeft Heeft u belangstelling voor één dezeen Kennis van Engelse Engelse taal invan woord envacatures, geschriftdan kunt u contact opnemen met de heer Heeft u u belangstelling belangstelling voor voor één één van van deze deze vacatures, vacatures, dan dan kunt kunt u u contact contact opnemen opnemen met met de de heer heer •• Het programma Primavera P6 heeft voor u geen geheimen F. van der Steeg, Sr. HR Offi cer, tel: 0113-618316. F. van der Steeg, Sr. HR Offi cer, tel: 0113-618316. Het programma Primavera P6 heeft voor u geen geheimen F. van der Steeg, Sr. HR Officer, tel: 0113-618316. Uw Uw schriftelijke sollicitaties kunt u richten aan Heerema Vlissingen B.V., Belgiëweg Oost 1, Uw schriftelijke schriftelijke sollicitaties sollicitaties kunt kunt u u richten richten aan aan Heerema Heerema Vlissingen Vlissingen B.V., B.V., Belgiëweg Belgiëweg Oost Oost 1, 1, 4455 TT Nieuwdorp, t.a.v. Ellen Oele of Ellen.Oele@hfg-heerema.com, HR Medewerkster. 4455 TT Nieuwdorp, t.a.v. Ellen Oele of Ellen.Oele@hfg-heerema.com, HR Medewerkster. 4455 TT Nieuwdorp, t.a.v. Ellen Oele of Ellen.Oele@hfg-heerema.com, HR Medewerkster.

Leerling Leerling Lassers/Samenbouwers Lassers/Samenbouwers

Heerema Vlissingen zoekt leerlingen aste jongens en meisjes die het vak van B.V. lasser of samenbouHeerema Vlissingen B.V. zoekt leerlingen voor voor het het schooljaar schooljaar 2011-2012. 2011-2012. Enthousiaste Enthousiaste jongens jongens en en meisjes meisjes die die het het vak vak van van lasser lasser of of samenbousamenbouwer willen leren. Je krijgt bij ons een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van twee jaar. Tijdens je opleiding (BBL-metaal niveau twee jaar. Tijdens je opleiding (BBL-metaal niveau 2) ben je drie wer willen leren. Je krijgt bij ons een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van twee jaar. Tijdens je opleiding (BBL-metaal niveau 2) 2) ben ben je je drie drie dagen per week aanwezig op onze bedrijfsschool. De overige twee dagen ga je voor je theorie naar het ROC en voor de praktijklessen naar oor je theorie naar het ROC en voor de praktijklessen naar Vakdagen per week aanwezig op onze bedrijfsschool. De overige twee dagen ga je voor je theorie naar het ROC en voor de praktijklessen naar VakVakJe per in dienst e je opleiding krijg jewerk. de mogelijkheid om diverse certifi werk. Je bent bent vijf vijf dagen dagen per week week incaten dienst bij bij Heerema Heerema Vlissingen Vlissingen B.V. B.V. Gedurende Gedurende je je opleiding opleiding krijg krijg je je de de mogelijkheid mogelijkheid om om diverse diverse certifi certificaten caten behalen en praktijk ervaring op te doen. We betalen je tijdens je opleiding het minimum jeugdloon en bieden je de mogelijkheid minimum jeugdloonte en bieden je de mogelijkheid om een vak te behalen en praktijk ervaring op te doen. We betalen je tijdens je opleiding het minimum jeugdloon en bieden je de mogelijkheid om om een een vak vak te met toekomstmogelijkheden. g je een erkend diploma (BBL 2), veel tevens krijg je bij gebleken Heb te leren leren met veel toekomstmogelijkheden. Heb je je de de opleiding opleiding afgerond, afgerond, dan dan krijg krijg je je een een erkend erkend diploma diploma (BBL (BBL 2), 2), tevens tevens krijg krijg je je bij bij gebleken gebleken


“Ik heb hier meer diploma’s gehaald dan toen ik nog op school zat.”

“Jij werkt hier toch pas 3 jaar?”

Mourik zoekt (V)MBO-technici die snel willen doorgroeien. Groots werk, grote mogelijkheden: dat is Mourik. Bij ons verzorg je bijvoorbeeld het complete onderhoud van een chemische fabriek. Bovendien is Mourik sterk in ontwikkeling, en dat geldt ook voor jou als (V)MBO-technicus. Naast een goed salaris bieden we je uitgebreide opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Het zal je verrassen hoeveel diploma’s en certificaten je kunt

halen als je bij ons komt werken! Wij zijn een erkend leerbedrijf en bieden diverse leer- en werktrajecten aan. Bij Mourik zijn we net zo professioneel als nuchter en combineren we grootschalige projecten met de werksfeer van een lokale aannemer. Spreekt jou dit aan? Kijk dan voor meer informatie over ons werk en onze vacatures op www.werkenbijmourik.com.

Sterk in ontwikkeling


7

Geen moment spijt van mijn switch naar de metaal Mervin Bul (21) uit Zierikzee werkt sinds 2009 als onderhoudsmonteur bij Mourik Vlissingen. Dit bedrijf is actief op het gebied van technische dienstverlening voor met name de sectoren (petro)chemie, energie en milieu. De dienstverlening omvat advies, realisatie, onderhoud en beheer met als disciplines o.a. mechanisch werk, industriële reiniging (hogedruk/vacuümreiniging), civiele werkzaamheden, catalyst handling, asbestsanering en milieutechniek.

fabriek blijven functioneren. Bij Vakwerk heb ik hiervoor het diploma constructiebankwerker behaald. Inmiddels ben ik gestart met de vierjarige opleiding werktuigbouwkunde niveau 4. Daarvoor moet ik één middag en avond per week naar het Technum in Vlissingen. Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Mourik, de sfeer is er goed, mijn collega’s helpen mij altijd bij vragen en ik leer er topkwaliteit te leveren.”

“Mijn taak is ervoor zorgen dat alle draaiende delen van een

Mervin heeft eerst de Bouwopleiding afgerond, maar de metaal trok hem meer. Een goede switch, dus.

Heerema is een topbedrijf Sinds september werkt Laura Traas (19) uit Middelburg via Vakwerk als leerling-lasser bij Heerema Vlissingen. Zij is één van de weinige vrouwelijke techneuten bij dit bedrijf. “Deze vakopleiding is het helemaal voor mij! Ik vind het indrukwekkend dat je constructies ziet ontstaan door stukken metaal aan elkaar te lassen.

Mario Adriaanse

Heerema is een prima werkgever, de collega’s zijn sociaal en de sfeer is relaxt. Hun jackets en booreilanden zijn imposant. Bij dit topbedrijf moet je topprestaties leveren. Daarmee leer je het vak tot in de puntjes. Er zijn veel verschillende lastechnieken om metalen met elkaar te verbinden. In de lasschool van Heerema halen wij al tijdens deze opleiding diverse lascertificaten. Ik wil graag bij Heerema blijven werken. Deze tweejarige opleiding basislasser niveau 2 beschouw ik als een opstap naar een mooie carrière bij dit bedrijf. Als mijn werkgever en ik samen vinden dat ik voldoende praktijkervaring heb opgedaan, dan wil ik verder met niveau 3 en 4.

Bij Vakwerk kun je werken en leren combineren Mario Adriaanse (20) uit Biggekerke heeft geen moment spijt gehad van zijn switch van Defensie naar de opleiding metaalbewerker bij Vakwerk. Zijn jongensdroom, werken bij de Luchtmobiele Brigade van de Infanterie, kon hij pas realiseren op zijn 18e. Daarom heeft hij eerst vmbo-metaal gedaan. Maar Defensie viel hem tegen. “Al binnen een week nadat ik Vakwerk had leren kennen, werkte ik als metaalbewerker bij Heerema Vlissingen. Het is een prachtig bedrijf, je leert er nauwkeurig werken. Metaalbewerker is een gevarieerd beroep. Wij bewerken alle metalen die gelast moeten worden, handmatig en met machines, door middel van bijvoorbeeld lassen, snijbranden, slijpen, buigen en boren. Alles tot op de millimeter nauwkeurig. Na de opleiding op niveau 2 wil ik verder leren op niveau 4, want ik ambieer een leidinggevende functie. De jackets en booreilanden van Heerema boeien mij enorm. Graag wil ik bij dit bedrijf blijven werken en verder doorgroeien. Misschien in de toekomst in het buitenland of op een booreiland.”

Laura Traas


DORST INTERNET & COMMUNICATIEBUREAU

Praktijkonderwijs voor kinderenvan tot 18 jaar Helden in de12 praktijk Praktijkschool De Sprong Evertsenlaan 84 A, 4535 AD Terneuzen Postbus 1099, 4530 GB Terneuzen T: 0115 617 287, F: 0115 620 941 info@praktijkschooldesprong.nl www.praktijkschooldesprong.nl

Ons doel: De leerlingen kunnen zelfstandig functioneren in de samenleving op het gebied van wonen, werken, vrije tijd en burgerschap. Aangesloten bij Respont: samenwerkingsscholen voor speciaal basisonderwijs en praktijkonderwijs in Zeeland.

Helden in de praktijk

TRAIN NEWS

Evertsenlaan 84 A - 4535 AD TERNEUZEN T: 0115 617 287 - www.praktijkschooldesprong.nl Praktijkonderwijs voor kinderen van 12 tot 18 jaar.

Helden in de praktijk Werken

Werken

brengt communicatie dichtbij

Kun je niet zo goed uit boeken leren, maar wil je wel je handen gebruiken? Dan is Praktijkschool 84 A - 4535 AD TERNEUZEN Watinkunnen wijmisschien voor u betekenen? Burgerschap De Sprong Terneuzen iets voor jou! www.praktijkschooldesprong.nl Kun je niet zo goed uit boeken leren, maar wil je Werken nderwijs voor kinderen - 4535 AD TERNEUZEN wel je handen gebruiken? Dan is Praktijkschool + Magazines n 12 tot 18 jaar. w.praktijkschooldesprong.nl Werken De Sprong in Terneuzen misschien iets voor jou! Evertsenlaan 84 A - 4535 AD TERNEUZEN wijs voor kinderen

+ Uitgave (bedrijfs) kranten T: 0115 617 287 - www.praktijkschooldesprong.nl Praktijkonderwijs voor kinderen High interest campagnes Kun je niet zo goed uit boeken leren, maar wil je van 12 tot 18+jaar.

tot 18 jaar.

Helden in de praktijk

Praktijkonderwijs

wel je handen gebruiken? Dan is Praktijkschool nDe je Sprong niet zo goed uit boeken leren, maar wil je in Terneuzen misschien iets voor jou! el je handen gebruiken? Dan is Praktijkschool e Sprong in Terneuzen misschien iets voor jou!

Praktijkonderwijs

aktijkonderwijs

d leren

eren

Werken

+ Advertising

Reclame Kun je + niet zo goedcampagnes uit boeken leren, maar wil je wel je handen gebruiken? Dan is Praktijkschool + Arbeidsmarkt communicatie 2.0 Werkend leren Burgerschap De Sprong in Terneuzen misschien iets voor jou! Burgerschap Evertsenlaan 84 A - 4535 AD TERNEUZEN T: 0115 617 287 - www.praktijkschooldesprong.nl Praktijkonderwijs voor kinderen van 12 tot 18 jaar.

Werken Ook adverteren in Het Kennis Journaal? Praktijkonderwijs www.trainews.nl of bel 0113 70 02 02 Kun je niet zo goed uit boeken leren, maar wil je

Burgerschap Praktijkonderwijs

wel je handen gebruiken? Dan is Praktijkschool De Sprong in Terneuzen misschien iets voor jou!

Werkend leren

Werkend leren Praktijkonderwijs QR code generated on http://qrcode.littleidiot.be

leren Evertsenlaan 84 A - 4535Werkend AD TERNEUZEN T: 0115 617 287

www.praktijkschooldesprong.nl

www.twitter.com/trainewstweet


9

Een mooie toekomst in de metaaltechniek

Een precisievak met goede toekomstmogelijkheden

Jeremy Spelier

Net zoals zijn vader wordt Erik van Belzen (17) uit Oost-Souburg verspaner. In de metaalsector is een grote behoefte aan mensen die dit vak beheersen. De komende jaren zal de vraag naar verspaners alleen maar toenemen. Bij verspanen, het machinaal bewerken van metalen tot de gewenste vorm en afmeting zijn bereikt, draait alles om precisie en vakmanschap. Via Vakwerk werkt Erik bij Hillebrand Verspaning in Middelburg. “Voor dit vak heb ik gekozen, omdat ik graag met mijn handen werk. Er zijn maar weinig mensen die dit precisievak beheersen. Daar wil ik er één van worden. Eén dag per week heb ik theorie op het ROC en één dag leer ik de praktijk van het vak bij Vakwerk. De overige drie dagen draai ik bij Hillebrand Verspaning mee in de productie. Daar doe ik veel praktijkervaring op. Ook verdien ik er een goed salaris. Van mijn werkstukken maak ik foto’s, ter ondersteuning van mijn opleiding. Hierna wil ik via Hillebrand Verspaning de opleiding CNC-verspanen niveau 3 gaan volgen.”

Bij Amels ben je allround vakman Dit eerste schooljaar werkt leerling-metaalbewerker Jeremy Spelier (17) uit Vlissingen vier dagen bij Vakwerk aan de ontwikkeling van zijn vakmanschap en volgt hij één dag per week theorie op school. “Deze BBL-opleiding is erg afwisselend. Je leert er enorm veel, zoals metaalbewerking, plaatwerken, leidingen leggen en lassen. Daarnaast leer ik werkstukken te maken van een werktekening. Bij Amels ga ik werken als leerling-inbouwmonteur. Omdat ik vier dagen per week bij Vakwerk werk, kan ik al in mei een Proeve van Bekwaamheid doen. Daarna ga ik vier dagen bij Amels werken. Tot die tijd werk ik daar alleen in de schoolvakanties. Ik heb er al diverse andere werkzaamheden verricht. Ik vind het geweldig dat ik aan de bouw van die schitterende jachten mag meewerken. Amels is een perfecte werkgever. Er werken leuke collega’s, die super gemotiveerd zijn. Ik ben blij dat ik bij dit bedrijf ben aangenomen en ik vind dat ik het juiste vak heb gekozen! Na deze opleiding ga ik door met niveau 3.

Eric van Belzen


Murre Techniek B.V. is sinds 1987 actief in de industriële sector voor roestvaststalen machine- en apparatenbouw, zowel nationaal als internationaal. Onze activiteiten zijn in toenemende mate gericht op ontwerp, engineering, en productie van klantspecifieke producten. Murre Techniek b.v. is al jaren bezig met een continu groeiproces. Hiervoor zijn we op zoek naar twee:

CONSTRUCTIEBANKWERKERS/PLAATWERKERS De functie: Uw profiel:

- het samenstellen van RVS machines en apparaten vanaf tekening - opleiding MBO of VMBO met vervolgopleiding - ervaring hebben met TIG en MIG lassen - ervaring hebben met plaat- en constructiewerk - meedraaien in een zaterdagwerkschema

VMBO Schoolverlaters bieden we deze mogelijkheid d.m.v. een BBL-opleiding. Kijk voor meer informatie op onze website: www.murre.nl Mail je brief en C.V. naar fvg@murre.nl of stuur je brief en C.V. binnen 14 dagen na verschijnen van dit blad naar: Murre Techniek b.v. t.a.v. Dhr. W.F. van Gilst, Zuidweg 18-20, 4413 NM Krabbendijke

Voor al uw scheepreparaties LCB Techniek | Torendijk 43 | 4484NB Kortgene Tel: 0113-301330 | Fax: 0113-301033 | Mob: 06-14289394 | E-mail: info@lcbtechniek.nl

www.lcbtechniek.nl

“Samengaan in denken en doen”

· Waterbouwkundige werken · Civiele beton constructies · Grond- wegen en leidingbouw · Staal constructies · Ontwerp en advies · Onderhoud en restauratie · Sonderingen en boringen · Funderingswerken nat en droog

Wij hebben plaats voor:

Staalwerkers

Die geboeid zijn door: » Grote, zware constructies uit buis, plaat en profielstaal » Bruggen, steigers, meerpalen, remmingen » Specifieke ontwerpen » Geen seriewerk » Avontuurlijk montagewerk » Specifiek gekwalificeerde lasprocessen Wij bieden: » Afwisselend werken » Specifieke opleiding en scholing » Vaste baan

VAN DER STRAATEN | WERFDIJK 6 | 4417 AN HANSWEERT | TEL.: 0113 - 38 25 10 | FAX: 0113 - 38 34 04

WWW. VD-STRAATEN.NL


TMS Industrial Services zoekt voor haar lokaties in MOERDIJK, MIDDELBURG en TERNEUZEN op korte termijn naar kwaliteitsbewuste vaklieden.

“Je carrière in de techniek start bij TMS Industrial Services”

FITTERS EN LASSERS met ruime ervaring en geldige certificaten

ALL-ROUND BANKWERKERS zowel onderhouds- als constructiebankwerkers

DRAAIERS EN FREZERS zowel CNC als conventioneel

Middelburg - Kleverskerkseweg 69 - 4338 PM Middelburg - Telefoon: +31 (0)118 633320 Terneuzen - Schependijk 28 - 4531 BW Terneuzen - Telefoon: +31 (0)115 696955 Moerdijk - Kwartelweg 1 - 4791 RP Klundert - Telefoon: +31 (0) 168 334200

Meer weten? Bezoek www.tmsnl.com


2011 was voor Airpack een jaar om verder te gaan waar we in 2010 aan begonnen waren. De gerealiseerde groei van afgelopen jaren heeft namelijk zowel intern als extern de benodigde uitbreiding met zich meegebracht. Gezien de positieve voorspellingen voor het komende jaar zal Airpack ook in 2012 blijven werken aan het accommoderen van deze groei. Een zichtbaar resultaat hiervan zijn de pas in gebruik genomen nieuwe lasruimtes op het Airpack terrein. Ter ondersteuning van het agenten netwerk zullen er in de Kaspische Zee regio evenals Zuid-Europa nieuwe contacten worden gelegd om zo efficiĂŤnt mogelijk in te kunnen inspelen op de markttrends van de internationale olieen gas industrie.

Ben jij geĂŻnteresseerd in techniek en/of ben je commercieel ingesteld? Neem dan contact op met Carly Romeijn voor onze openstaande vacatures of bezoek onze website

www.airpack.nl


               

          

           


TechniCo B.V. installeert technische installaties bij utiliteit, lichte industrie en in de retail. Met een team van 20 enthousiaste medewerkers wordt aan onderstaande expertises gewerkt.

Kom werken en leren bij TechniCo

Verwarmingsinstallaties Brand- en inbraakbeveiliging Ventilatiesystemen - Loodgieterswerk Elektrotechniek - Data-installaties en Energiebesparende adviezen. GeĂŻnteresseerd in een vaste baan of stage? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Columbusweg 12d, Goes Tel: 0113 - 36 20 50 www.technico-goes.nl Vlissingen T. 0118-440199 Roosendaal T. 085-1119321

Goes Den Haag

T. 0113-252520 T. 070-3030424

g a l s e d n a a t c e Dir ?p.nl g n i d i e l p na jewwo.artec-groe w

Artec Vlissingen Piet Heinstraat 6 4461 GL Goes T: +31 (0) 113 252520 F: +31 (0) 113 220293

Binnenvaart Visserij Baggerschepen Zeevaart Offshore Duikondersteuning Sub Sea technologie Smokkelhoekweg 13 NL-4421 JH Kapelle Tel.: +31-113-344924 Fax: +31-113-344918 Mobile: +31-653-215709 E-mail: mail@shiptechnics.nl

Wij zijn op zoek naar:

Jonge gemotiveerde MBO’er elektrotechniek


15

Motorvoertuigentechniek leer je vooral in de praktijk Na het behalen van zijn diploma vmbo-kader Metaaltechniek is Frank van den Berge (17) uit Yerseke in september gestart met de vierjarige BOL-opleiding Motorvoertuigentechniek niveau 4. Voor hem was dit een bewuste keuze, want zijn vader heeft een autobedrijf. “Ik wilde altijd graag met mijn handen werken en heb gekozen voor deze opleiding. Die bevalt mij prima. Drie dagen per week volg ik Engels, Burgerschap, Wis- Natuurkunde, Rekenen, Motorvoertuigenvakleer, Motorenvakleer en Elektrovakleer aan het Technum in Vlissingen en de overige twee dagen loop ik stage. Dit vak leer je vooral in de praktijk.

120224

Tijdens mijn opleiding moet ik werken bij drie verschillende stagebedrijven. Een daarvan wordt dat van mijn vader. Bij hem heb ik al veel praktijkervaring opgedaan. Mijn vader verkoopt geen auto’s. Dat gebeurt wel op mijn huidige stageplek bij een dealer in Goes. Vooral nieuwe auto’s hebben veel elektronica, dat vind ik het interessantste vak van de opleiding.”

Info-avond op 20 maart a.s. Leiding geven binnen de automotive, begint met deze opleiding. Zo zorg je ervoor dat je aan het stuur komt te zitten binnen een auto(herstel) bedrijf. Je komt alles te weten van autotechniek, kunt de werkplaats aansturen én onderhoudt contacten met leveranciers en klanten. Geef vol gas en ga voor zo’n verantwoordelijke en afwisselende functie!

Meer weten? Kijk op www.techknowlogy. nl of kom naar de informatieavond van het Techniek en Design College Zeeland op dinsdag 20 maart (Edisonweg 4a te Vlissingen, van 17.00 uur tot 20.00 uur).


grijp je kans

voor een baan of stageplaats

Overal kom je producten tegen uit de metaalindustrie. Kijk maar eens rond in je fitness-school, denk aan je motor of kijk onder de motorkap van een auto... Vakopleiding Metaal is dé praktijkschool voor de metaalbranche in de regio West-Brabant. Er zijn ruim honderd bedrijven uit de regio lid en zij ondersteunen daarmee de uitvoering van jouw opleiding! Onze ambitie is gericht op het afleveren van goed opgeleide mensen voor deze veelzijdige bedrijfstak. De meeste opleidingsprogramma’s duren twee jaar en worden afgewisseld met drie weken praktijkvaardigheid bij de Vakopleiding Metaal. Meer weten? Kijk dan eens op...

Meteen een salaris verdienen tijdens je opleiding, supervet!

www.vakopleidingmetaal.nl

Volop toekomst in de metaal!

release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | ab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | mming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear so b | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | mshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | ab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socke grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | mming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | rab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear so mshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | k | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab |3clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket | scissors grab | clamshell grab | trimming grab | cactus grab | quick release link | rope pear socket |

Werken bij Nemag betekent het ontwerpen, maken en verkopen van een hoogwaardige productrange zoals

’s werelds grootste grijpers (tot 60m en 38 ton eigen gewicht). Grijpers van hoge kwaliteit gebaseerd op

innovatieve concepten, waarbij een lange levensduur en een grote gebruiksefficiency resulteert in de laagste prijs per overgeslagen ton bulk. Hiermee is Nemag als specialist toonaangevend en succesvol in de markt. Geïnteresseerd in een interessante stageplaats of boeiende baan als constructiewerker, lasser of engineer bij toonaangevend en internationaal georiënteerd grijperfabrikant Nemag? Kijk snel op www.nemag.com Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Munnikenheiweg 37 4879 NE Etten-Leur Tel.: 076 5726501 Fax: 076 5726502 E-mail: info@vakopleidingmetaal.nl

De twee ZSB-bedrijven vormen een ijzersterke

combinatie binnen de wereld van de Zeeuwse bouw, industrie en techniek. We worden gedreven door enthousiasme en ambitie. U kunt ons áltijd De twee ZSB-bedrijven vormen een ijzersterke bellen: 0113 31 73 20. combinatie binnen de wereld van de Zeeuwse bouw, industrie en techniek. We worden gedreven door De twee ZSB-bedrijven vormen een ijzersterke

combinatie binnen de wereld vanons de Zeeuwse bouw, enthousiasme en ambitie. U kunt áltijd De twee ZSB-bedrijven vormen eengedreven ijzersterke industrie en techniek. We worden door

bellen: 0113 31 73 20. enthousiasme en ambitie. U kunt ons áltijd

combinatie binnen de wereld van de Zeeuwse bouw,

bellen: 0113 31 73 20. P.O. Box 110 | NL-4300 AC Zierikzee | The Netherlands Phone: +31 (0) 111 418 900 | Fax: +31 (0) 111 416 154 E-mail: grab@nemag.com

industrie en techniek. We worden gedreven door

www.zsbconstructie.nl

enthousiasme en ambitie. U kunt ons áltijd S P O O R S T R A AT 4, 4431 NK ‘ S -G R AV E N P O L D E R , T E L .: +31(0)113-317320 bellen: 0113 31 73 20.

www.zsbconstructie.nl S P O O R S T R A AT 4, 4431 NK ‘ S -G R AV E N P O L D E R , T E L .: +31(0)113-317320

Better training, better results www.zsbconstructie.nl S P O O R S T R A AT 4, 4431 NK ‘ S -G R AV E N P O L D E R , T E L .: +31(0)113-317320

MAATWERKSPECIALISTEN IN ELECTRO SChEEPSINSTALLATIES INduSTRIëLE INSTALLATIES KRAANbESTuRINgEN AuTOMATISERINg EN duuRzAME ENERgIE

TEAM Industrial Services, voorheen bekend onder de naam Leak Repairs Specam, vond met de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor ook de tijd rijp omIndustrial de wereldwijd bekende naam “TEAM Industrial van het TEAM Services, voorheen bekend onder de naamServices” Leak Repairs Amerikaanse moederbedrijf in gebruik te nemen. Specam, vond met de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor ook de tijd rijp om Het kantoor in Vlissingen is dochteronderneming en Europees hoofdkantoor van de wereldwijd bekende naam “TEAM Industrial Services” van het TEAM Industrial Services, gevestigd in Houston (VS). TEAM is wereldwijd één van Amerikaanse moederbedrijf de grootste bedrijven op het gebied van specialistische industriële dienstverlening in gebruik nemen. zoals Leak te Repairs Services, Bolthandling, Hottapping, Field Machining Services Het kantoor in Vlissingen is dochteronderneming en Europees hoofdkantoor en Emmission Control Services. TEAM is een 24/7 servicebedrijf en bij de Eurovan TEAM Industrial Services, gevestigd in Houston (VS).België, TEAM is pese organisatie werken 150 medewerkers in Nederland, Engeland en wereldwijd één van de grootste bedrijven op het gebied van specialistische Singapore. industriële dienstverlening Repairs Bolthandling, De komende jaren willen wijzoals doorLeak opleiding en Services, ontwikkeling onze specialismen waarborgen uitbreiden en daar hebben jou voor Control nodig! Services. TEAM Hottapping,en Field Machining Services en we Emmission is een 24/7 servicebedrijf en bij de Europese organisatie werken 150 medewerkers in Nederland, België, Engeland en Singapore. De komende jaren willen wij door opleiding en ontwikkeling onze specialismen waarborgen en uitbreiden enopleidingen daar hebben we jou voor nodig! Wil 11 van deze kiezen, dan hebben wij een plaats voor Wil je jena nade dezomer zomer van deze opleidingen kiezen, dan hebben wij een

LEERLING / FREZER LEERLINGDRAAIER DRAAIER / FREZER Kreeft 19a 4401 NZ Yerseke Tel. 0113 576033 Fax 0113 576041 info@ekelectronics.nl www.ekelectronics.nl

jou in onze in werkplaats Vlissingen! in Vlissingen! plaats voorwerkplaats jou in onze BBL opleiding metaalbewerker, niveau 2 of 3 of BBL opleiding Verspaner, niveau 2 BBL opleiding metaalbewerker, niveau 2 of 3 of Mail naar de afdeling Human Resources: saskia.ooms@teaminc.com BBL opleiding Verspaner, niveau 2 Mail naar de afdeling Human Resources: saskia.ooms@teaminc.com


17 MACHINEBOUW

Vandenende Machinebouw B.V. groeit. Machinebouw zit ons in de genen, evenals klantgerichtheid. Vandenende Machinebouw B.V. produceert landbouw-kippers en gronddumpers onder de merknaam Mullié. Wij engineeren en bouwen een diversiteit aan machines voor diverse sectoren; tuin en park, logistieke lijnen etc. Wij zijn toeleverancier voor een groot aantal klanten voor constructies en machinale bewerkingen gericht op machinebouw. Verder zijn wij actief in reparatie en nieuwbouw van marktverkoopwagens.

Gedreven man/vrouw die zelfstandig kan werken. Dit zijn afwisselende functies waarbij wij hoge eisen stellen aan flexibiliteit en inzet. Leerlingen worden uitdrukkelijk verzocht te solliciteren. Vandenende Machinebouw B.V. is aangesloten bij Vakwerk Uw sollicitatie stuurt u naar: Vandenende Machinebouw B.V. Monsterweg 41 4454 AA BORSSELE t.a.v. dhr. M. van den Hoek info@vdec.nl

MARITIEM INSTITUUT DE RUYTER VERZORGT OPLEIDINGEN IN

r/lasser constructiebankwerke c/conventioneel cn r e an p rs ve l aa in h mac

SCHEEPVAART

BINNENVAART

LOGISTIEK

VISSERIJ

VAAK GEÏMITEERD, VAAK NOOIT GEËVENAARD GEÏMITEERD, Herder ontwikkelt en bouwt bouwt veelzijdig veelzijdig inzetbare inzetbare machines machines van van Herder ontwikkelt en NOOIT GEËVENAARD wereldklasse. Machines Machines die die stuk stuk voor voor stuk stuk uniek uniek zijn zijn en en gepro­ gepro­ wereldklasse.

Studeren ? t s u k e ws de Zeeu n a a ie it Amb

aan zee!

ROC Zeeland Maritiem Instituut De Ruyter Boulevard Bankert 130 4382 AC Vlissingen

duceerd worden in Nederland. Nederland. Herder is het het meest meest verkochte verkochte Herder ontwikkelt en bouwt veelzijdig inzetbare machines van duceerd worden in Herder is VAAK GEÏMITEERD, merk in de markt van sloot­, beplanting­ engepro­ bermonderhoud ter ter wereldklasse.merk in de Machines markt die stuk voor stukbeplanting­ uniek zijn en van sloot­, en bermonderhoud NOOIT GEËVENAARD wereld. Herder staat voor de hoogste kwaliteit, het beste duceerd worden in Nederland. Herder is het verkochte wereld. Herder staat voor de meest hoogste kwaliteit, het beste resultaat en een lange een lange levensduur. Dit alles alles maakt maakt dat Herder Herder merk in de markt van sloot­, beplanting­ en bermonderhoud ter dat resultaat en levensduur. Dit Herder ontwikkelt en bouwt veelzijdig inzetbare machines van wereldklasse. Machines machines vaak worden geïmiteerd, maar nooit worden wereld. Herder staatzijnvoor de worden hoogsteworden kwaliteit, het beste machines vaak geïmiteerd, maar nooitis het worden die stuk voor stuk uniek en geproduceerd in Nederland. Herder meest verkochte merk in de markt van sloot-, beplantingen bermonderhoud ter wereld. Herder geëvenaard. U bereikt het meest met Herder resultaat en een lange levensduur. Dit alles maakt dat Herder geëvenaard. U bereikt het meest met Herder staat voor de hoogste kwaliteit, het beste resultaat en een lange levensduur. Dit alles machines vaak worden geïmiteerd, maar nooit worden maakt dat Herder machines vaak worden geïmiteerd, maar nooit worden geëvenaard. geëvenaard. U bereikt het meest methet Herder U bereikt meest met Herder

Tel 0118-558700 Voor meer informatie: www.studerenaanzee.nl mail: maritiem@roczeeland.nl

VAAK GEÏMITEERD, www.herder.nl www.herder.nl NOOIT GEËVENAARD

Herder ontwikkelt bouwt veelzijdig machines van Herder B.V. B.V. ||en Middelburg The Netherlands www.herder.nl +31(0)118 679500 679500 E info@herder.nl info@herder.nl Herder Middelburg ,, The Netherlands || inzetbare TT +31(0)118 || E wereldklasse. Machines die stuk voor stuk uniek zijn en gepro­ Herder B.V. | Middelburg | T +31(0)118 679500is| E info@herder.nl duceerd worden, The inNetherlands Nederland. Herder het meest verkochte merk in de markt van sloot­, beplanting­ en bermonderhoud ter wereld. Herder staat voor de hoogste kwaliteit, het beste resultaat en een lange levensduur. Dit alles maakt dat Herder machines vaak worden geïmiteerd, maar nooit worden geëvenaard. U bereikt het meest met Herder

Krachtige service!

www.herder.nl Herder B.V. | Middelburg , The Netherlands | T +31(0)118 679500 | E info@herder.nl

service and trading caterpillar engines

Bezoekadres: Kreeft 21 4401 NZ Yerseke

Postadres: Postbus 66 4400 AB Yerseke

T +31 0113-576100 F +31 0113-576101

E info@yesbv.nl I www.yesbv.nl


Al meer dan 100 jaar ontwikkelen, produceren en verkopen wij hoogwaardige ingrediënten voor brood en banket over de hele wereld. Onder het motto “creating possibilities” werken wij vanuit diverse disciplines, waaronder research & development, engineering, quality, processing, ICT, maar ook marketing, commercie, productie en inkoop, nauw samen om kwaliteit, innovatie, inspiratie en service te bieden aan onze klanten. Ben jij een talentvolle, ambitieuze starter en op zoek naar een internationaal bedrijf met mogelijkheden? Neem dan contact op met onze P&O afdeling.

STUDEREN AAN ZEE Maritiem Instituut De Ruyter in Vlissingen bestaat al meer dan honderd jaar. Het is een groot, toonaangevend maritiem en logistiek instituut. Je kunt er niet alleen opleidingen van alle mogelijke niveaus volgen, bedrijven kloppen er aan voor training en advies en er zijn volop faciliteiten voor toegepast wetenschappelijk onderzoek.

Het Instituut ligt op een heel bijzondere plek: vanuit de collegelokalen kijk je uit over strand en zee. Daar, pal aan de boulevard van Vlissingen ligt één van de drukste scheepvaartroutes van Nederland, Vlissingen ruikt gewoon naar de zee. De mix van zeelieden, toeristen, locals en studenten maakt de stad uniek en bruisend. Voor meer informatie : ROC Zeeland, Maritiem Instituut De Ruyter Boulevard Bankert 130 4382 AC Vlissingen Tel 0118-558700 Email: Website:

maritiem@roczeeland.nl www.studerenaanzee.nl

Navigeer je carrière et rd werk m Gevariee

ract vast cont S. Jack r TO of bel naa Mail je cv te woord. je t a a st ld e rv e d ij Ze ag over eren je gra ij TOS Wij inform b eerde werk t een het gevari to id e h elijk en de mog ntract. vast co

derveld Jack Zeij ck@tos.nl 09 11 ja 4 4 ) 8 1 1 (0

TOS heeft voor elk wat wils! Koopvaardij Offshore Zeesleepvaart Bagger Ship Delivery (Maritieme) Walbanen op projectbasis

TOS in het kort: Gevarieerd werk Vast maandsalaris Nederlandse condities Goed sociaal verzekeringspakket Intern opleidingstraject Flexibel werk- en verlofschema Aarzel niet.... Neem contact met ons op! Rotterdam Waalhaven O.Z. 77 (+31)10 - 436 62 93 Vlissingen Boulevard Bankert 308 (+31)118 - 44 09 11 TOS is ook gevestigd in Polen, Tsjechië en Oekraïne. E-mail info@tos.nl

www.tos.nl dé maritieme vacaturesite


Breskens is voor Vroon het centrum van de wereld De ruim 150 schepen van Vroon B.V. zijn op alle wereldzeeën te vinden. Vanuit een Zeeuwse rederij is de onderneming steeds meer een ‘global concern’ geworden, dat zijn bakermat Breskens altijd trouw is gebleven. Vanuit deze vissersplaats van origine wordt het in 1890 opgerichte familiebedrijf aangestuurd. BRESKENS – Van oudsher vervult Vroon een belangrijke regiofunctie voor de werkgelegenheid in Zeeuws–Vlaanderen. Toch opereren weinig Zeeuwse ondernemingen zo internationaal als zij. Het ambitieuze bedrijf investeert voortdurend in nieuwe schepen en in verbreding van activiteiten en kennis. Dat maakt Vroon tot een veelzijdige werkgever, waar altijd plaats is voor daadkrachtige mensen die zich verder willen ontplooien. Unieke vloot Aanvankelijk handelde Vroon in kolen en agrarische producten. In 1952 lieten zij hun eerste eigen schip bouwen. De hedendaagse vloot is zeer divers. Vroon is van oudsher sterk in levend veetransport (livestock) over de wereldzeeën. Naast livestock schepen, offshore supportschepen en tankers opereren zij droge ladingschepen, containerschepen, autoschepen en installatieschepen voor windmolens op zee. Een rederij met zoveel soorten schepen is wereldwijd uniek. Inmiddels bestaat de eigen vloot uit ruim 150 schepen en is er een nieuwbouwprogramma van circa 20 schepen, die overal ter wereld worden gebouwd.

19

Ambitie en daadkracht Group HR Manager Ronald Niemeijer: “Mondiaal werken zo’n 3800 mensen bij Vroon. Ruim 100 daarvan zorgen op het hoofdkantoor in Breskens voor een brede ondersteuning van de scheepvaartactiviteiten, waaronder chartering, operations en scheepsmanagement. Van daaruit worden ook alle dochterondernemingen ondersteund op ICT, financieel, juridisch, personeel en administratief gebied. Vroon heeft dochterondernemingen, joint ventures en partnerships in Nederland, Engeland, Noorwegen, Italië, Australië, Singapore en Canada. Naast de diepzee scheepvaartactiviteiten die vanuit Breskens worden aangestuurd, levert Vroon vanuit haar vestigingen in Den Helder, Aberdeen, Genua en Singapore offshore schepen voor de dienstverlening aan olie- en gasexploitatie en -productie. Vanuit de vestiging in Barendrecht worden de producttankers geopereerd en de vestiging in Terneuzen is verantwoordelijk voor het scheepsmanagement van een deel van de tankers en livestock schepen. Vroon staat voor dynamiek, afwisseling en ontplooiingsmogelijkheden. Bij de aanname van nieuwe medewerkers selecteren wij vooral op ambitie en daadkracht, ervaring is van ondergeschikt belang. Iedereen krijgt bij ons alle kansen, zich wereldwijd verder te ontwikkelen. Medewerkers die daarvan geen gebruik maken, doen zichzelf tekort.” www.vroon.nl

World-class international shipping company There are few Dutch companies with so much in-house knowledge of the various shipping markets. Vroon is currently active in the following markets: oil, chemicals, asphalt and bitumen, containers, dry bulk, cars (rolling stock), livestock, offshore support and wind turbine installation and maintenance.

Vroon is an international shipping company with a fleet of about 150 vessels and approximately 3,800 seafarers. In addition, the company currently has more than 20 newbuilding vessels on order. With its head office based in Breskens, Vroon has offices in Barendrecht, Terneuzen, Den Helder, Aberdeen, Stokesley, Genova, Singapore and Fremantle (Australia).

Vroon B.V. • www.vroon.nl

Support for these shipping activities is provided from Vroon’s head office in Breskens. Areas of expertise include chartering, operations, ship management and newbuilding project management, plus the provision of ICT, accounting, treasury, legal, personnel and administrative support. The employees at the Vroon Ship Management office in Terneuzen are responsible for ship management of the company’s tankers and livestock vessels. Iver Ships, located in Barendrecht, is engaged in the worldwide transportation of oil products, easy chemicals, asphalt and bitumen, through the operation of a modern tanker fleet. All tankers are chartered to major oil companies. With offices in Den Helder, Aberdeen, Genova and Singapore Vroon Offshore Services is a leading maritime offshore services supplier. The geographical focus is primarily on the North Sea, Mediterranean and South East Asia and activities are concentrated on platform supply, emergency response and rescue and subsea support.

MPI Offshore specialises in offshore wind turbine installation and maintenance. Leading the way Vroon operates worldwide and, in order to do so successfully, we depend on a world-class organisation with highly qualified and motivated employees and on teamwork throughout our organisation. We are constantly looking for ambitious teamplayers who excel in their area of expertise. We are looking for: • Naval Architects • Newbuilding Project Managers • Safety / Vetting Officers • Safety Analysts • Superintendents • Operators • HR Officer Vroon offers its employees extensive opportunities for career and personal development. Interested? For more information, check our website or contact the HRM Department. Vroon B.V. • P.O. Box 28 • 4510 AA Breskens T +31 117 384910 • E careers@vroon.nl • W www.vroon.nl


NOUVALL

Experts in professionals

ENGINEERING SERVICES BV

Nouvall Engineering Services BV

OVERZICHT VACATURES

Nouvall Engineering Services BV

OVERZICHT VACATURES MANAGEMENT • Manager Maintenance MANAGEMENT • Manager • Project Manager Maintenance • Project Tank Engineering • Manager Manager • Manager • Construction Tank Engineering Manager

• Construction Manager ELECTRICAL & INSTRUMENTATION • Tekenaar Eplan / Autocad ELECTRICAL & INSTRUMENTATION • Projectleider • Tekenaar Eplan / Autocad • Lead Engineer E/I/A • Projectleider • Proposal Engineer • Engineer E/I/A • Lead Software Engineer • Proposal Engineer • Hardware Engineer • Engineer • Software Uitvoerder E&I • Hardware EngineerE&I • Werkvoorbereider • UitvoerderEngineer E&I • Hardware • E&I • Werkvoorbereider Technician E&I • Hardware Designer / Engineer INtools administrator • Technician E&I MECHANICAL • Designer / INtools administrator

• Project/Lead Engineer Mechanical • Project Manager Mechanical MECHANICAL • • Mechanical Project/LeadEngineer Engineer Mechanical • Project HVAC Engineer • Manager Mechanical • ProjectleiderEngineer Verladingsystemen • Mechanical • Projectleader • HVAC Engineer

• Projectleider Verladingsystemen PIPING Projectleader • Lead Engineer Piping • Piping Engineer PIPING • Sr. Piping Designer • Lead Engineer Piping • Piping Designer PDMS • • Piping Piping Engineer Designer Autoplant • Sr. Piping Designer • Piping Stress Engineer

• Piping Designer PDMS PROCESS ENGINEERING • Piping Designer Autoplant • Sr. Process Engineer • Piping Stress Engineer • Process Engineer

PROCESS ENGINEERING MAINTENANCE • Sr. Process Engineer • Maintenance Activity Coordinator • Process Engineer • Maintenance Engineer Rotating

Vlissingen Antwerpen Vlissingen Moerdijk Antwerpen Antwerpen Moerdijk

Antwerpen Terneuzen Vlissingen Terneuzen Vlissingen Vlissingen Vlissingen Vlissingen Vlissingen Vlissingen Vlissingen Vlissingen Vlissingen Vlissingen Roosendaal Vlissingen Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Antwerpen

Roosendaal Antwerpen

Vlissingen Moerdijk Antwerpen Vlissingen Antwerpen Moerdijk Vlaardingen Antwerpen Vlaardingen Antwerpen

Vlaardingen Vlaardingen Terneuzen Antwerpen Antwerpen Terneuzen Antwerpen Antwerpen Antwerpen Antwerpen Antwerpen

Antwerpen Antwerpen Antwerpen Antwerpen Antwerpen

Antwerpen Terneuzen Antwerpen Terneuzen

MAINTENANCE PROJECT SUPPORT • Maintenance Activity Coordinator • Project & Resource Planner • Rotating • Maintenance Sr. Calculator Engineer E&I

Terneuzen Vlaardingen Terneuzen Roosendaal

• Sr. Calculator E&I PROCUREMENT Werkvoorbereider • Tactisch inkoper WTB • Werkvoorbereider Shut-downs

Roosendaal Vlaardingen Middelburg Antwerpen

• Werkvoorbereider PROJECT SUPPORT WTB • Werkvoorbereider • Project & ResourceShut-downs Planner

SHEQ • Safety Supervisor PROCUREMENT

Vlaardingen Antwerpen Vlaardingen

Vlissingen

• Tactisch inkoper

Middelburg

• Safety Supervisor

Vlissingen

Voor meer vacatures en info kunt u terecht op SHEQ onze website www.nouvall.com

Is gespecialiseerd in de bemiddeling van technische professionals voor Is in de bemiddeling van technische Onze professionals voor degespecialiseerd Industrie in Zuidwest Nederland en Vlaanderen. professionals hebben expertise op het gebieden van Design, Engineering, Safety, de Industrie in Zuidwest Nederland Vlaanderen. Onze professionals Construction, Shut-down Management en Project hebben expertise op het gebied van Design, Management. Engineering, Safety,

Construction, Shut-down Management en Project Management. EN

EN Faciliteert daarbij Recruitment Consultants die als ondernemer willen samen werken metRecruitment ons, waarinConsultants zij volledig worden ondersteundwillen door Faciliteert daarbij die als ondernemer een professionele BackOffice. Dit zonder risico’s, maar met een samen werken met ons, waarin zij volledig worden ondersteund door ondernemers rendement. een professionele BackOffice. Dit zonder risico’s, maar met een ondernemers rendement.

WAT BIEDEN WIJ PROFESSIONALS

Ons team van ervaren Recruitment Consultants is actief op zoek naar WAT BIEDEN WIJ PROFESSIONALS een functie die bij jou past, bij aansprekende opdrachtgevers.

Ons team van ervaren Recruitment Consultants is actief op zoek naar De van Nouvall onderhouden uitstekende een Recruitment functie die bijConsultants jou past, bij aansprekende opdrachtgevers. contacten bij deze opdrachtgevers, waardoor wij precies op de hoogte De Consultants van Nouvall uitstekende zijn Recruitment van de expertise die gevraagd wordt enonderhouden kunnen zorgen voor een contacten bij deze opdrachtgevers, waardoor wij precies op de hoogte juiste match met jouw expertise.

zijn van de expertise die gevraagd wordt en kunnen zorgen voor een Daarnaast kun je bij ons rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden juiste match met jouw expertise. zowel primair als secundair.

Daarnaast kun je bij ons rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden zowel primair als secundair.

Tekenaar Eplan/ Autocad

Voor een klant in Terneuzen zoeken we een Tekenaar Elektrotechniek Tekenaar Autocad die met EplanEplan/ en/of Autocad kan werken.

Voor een klant in Terneuzen zoeken we een Tekenaar Elektrotechniek Vacature omschrijving die met Eplan en/of Autocad kan werken.

Als tekenaar Elektrotechniek maak je samen met de engineer de detailengineering voor projecten met behulp van Eplan en/of Autocad Vacature omschrijving of Mircrostation. De projecten zijn voornamelijk in de Petrochemie en Als tekenaar Elektrotechniek maak je samen met de engineer de zware industrie.

detailengineering voor projecten met behulp van Eplan en/of Autocad of Mircrostation. De projecten zijn voornamelijk in de Petrochemie en Jouw profiel zware industrie. Je hebt minimaal een MBO opleiding of een gelijkwaardig door ervaring verkregen niveau met 6 jaar relevante werkervaring of HBO opleiding Jouw profielmet 2 jaar ervaring, bij voorkeur in de industrie. aangevuld

Je hebt minimaal een MBO opleiding of een gelijkwaardig door ervaring verkregen niveau met 6 jaar relevante werkervaring of HBO opleiding persoonlijke kenmerken: flexibele, klantgerichte instelling, initiatief, aangevuld met vaardig, 2 jaar nauwkeurig ervaring, bijenvoorkeur de industrie. communicatief aandachtin voor kwaliteit. Je hebt ervaring met het werken met klantgerichte Eplan en/of Autocad. persoonlijke kenmerken: flexibele, instelling, initiatief,

communicatief vaardig, nauwkeurig en aandacht voor kwaliteit. Je hebt ervaring met het werken met Eplan en/of Autocad.

Voor meer vacatures en info kunt u terecht op

Nouvall Engineering Services BV • Nobelweg 4-22 A • 4462 GK • Goes • 0113-795 082 • info@nouvall.com onze website www.nouvall.com

Nouvall Engineering Services BV • Nobelweg 4-22 A • 4462 GK • Goes • 0113-795 082 • info@nouvall.com

Het Kennisjournaal  

Het kennisjournaal is een interactief carrieremedium voor de provincie Zeeland. In deze editie: Werken en leren in de techniek

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you