Page 1

IINN F RFAR OATB IKN EAS B& ISN A’ S R OAORD C AUENN

NL

2018/19

INFRAROODCABINES SAUNACABINES TOEBEHOREN


d l r o w a r f n I n a v n e v e o Tr • Meer dan twintig jaar ervaring

Vertrouw op de ervaring van dé infraroodpionier van het eerste uur, die intussen tot de Europese marktleider voor sauna‘s en infraroodcabines is uitgegroeid. Onze kennis is jouw voordeel.

• Gezondheid is onze expertise

Onze Triosol-infraroodcabines met drievoudige werking combineren infraroodsystemen met een zoutverdamper, een weldaad voor je huid en je luchtwegen.

• Uitgebreid gamma

Infraroodcabines, sauna's, zoutverdampers en toebehoren - Eén adres met totaaloplossingen voor jouw gezondheid!

• Combinatie van sauna met infrarood

Omdat geen dag dezelfde is, combineren wij sauna's met infraroodcabines tot jouw eigen kleine gezondheidsoase thuis. Zo heb je met één cabine tal van toepassingen om je welzijn te vergroten.

• Echt vakmanschap uit de EU

Onze medewerkers zijn meesters in hun vak en houden van hout. We maken al onze cabines in de Europese Unie. Zo ben je verzekerd van vele jaren saunaplezier.

WIJ VINDEN KWALITEIT EN VEILIGHEID BELANGRIJK

Het Oostenrijkse Seibersdorf-onderzoekscentrum heeft onze VITALlightinfraroodstralers volgens de internationale richtlijnen en grenswaarden getest en positief beoordeeld. De Internationale Gesellschaft für Elektrosmogforschung (IGEF) heeft de Infraworld-infraroodcabines grondig getest. Ze voldoen aan de strengste richtlijnen voor elektrische apparaten. De gemeten waarden lagen ver onder de grenswaarde voor elektrosmog. Een wetenschappelijke studie van IGEF kwam zelfs tot het besluit dat het gebruik van een Infraworld-cabine aan te raden is. Het draagt bij tot de instandhouding van een evenwichtig bioveld en tot een stabielere balans in ons organisme.

tested by

S L- L E - 0 4 8 7 / 1 3

Wij produceren al onze infraroodcabines en sauna's volgens de wettelijke normen en uitsluitend in de Europese Unie.


SYMBOLEN Vlaktestralers

Uitschakelbare

Infrarood C

kuitstralers

VITALlight infraroodstraler,

Dimbare kuitstraler

Infrarood A, B, C

Intensiteits- en

Dimmer voor

zoneregeling

VITALlight-infraroodstraler

Audiosysteem met

2 VITALlight ABC-stralers,

bluetooth afstands-

haaks gemonteerd

bediening en luidsprekers

Grote led-kleurenverlichting met

Aantal personen

afstandsbediening, 6 kleuren, autom. kleurafloop

Unicontrol multifunctionele bediening voor vlaktestralers

IGEF-controle –

Mode

+

en ABC-stralers

Triocontrol multifunctionele Geproduceerd in de EU

bediening voor vlaktestralers, –

Gemaakt in Duitsland

Technisch gekeurd (TÜV-GS)

Mode

+

ABC-stralers en Zoutverdamper

Digitale bediening

Zoutverdamper Sole-Therme

Sole-Therme kan nadien worden ingebouwd


2


e d i s n I HOUTSOORTEN 4–5

INRAROODCABINES 6–41 SAUNACABINES 42–67 WELLNESSLIGBANKEN 68-69 TOEBEHOREN 70–95 3


Een Infraworld infrarood- of saunacabine is een aankoop voor het leven. Daarom gebruiken we niet om het even welk hout. Het moet immers de grote temperatuurverschillen aankunnen waaraan het regelmatig wordt blootgesteld.

n e t r oo s t Hou

NOORD-EUROPEES VURENHOUT Door zijn uiterst langzame groei in een extreem koude omgeving levert de Scandinavische spar bijzonder sterk hout af, dat bestand is tegen uitzonderlijke omstandigheden en precies daardoor uitermate geschikt is voor de bouw van sauna’s. Dankzij de houtstructuur met fijne poriën ontstaat in dit type sauna's een intense, weldadige warmte. Noord-Europees vurenhout softline

Knoestarme vurenhouten panelen

Espen softline

Esdoornpanelen

Hemlock softline

Hemlockpanelen

Alpendennenhout Softline

Alpendennenhoutpanelen

Canadees cederhout Softline

Notelaarpanelen

NOORD-EUROPEES ESPENHOUT Door zijn eigenschappen is espenhout bijzonder geschikt voor het bouwen van sauna’s. Het kan vocht en hoge temperaturen verdragen, bevat geen hars, heeft bijna geen knoesten en geeft de warmte beperkt door. De lichte kleur geeft de esp een nobel karakter en de sauna die unieke eigenheid. Een sauna van dit hoogwaardige loofhout wordt vast en zeker het middelpunt van uw wellnessoase.

HEMLOCKSPARRENHOUT Dit Canadees sparrenhout zonder knoesten maakt met zijn lichtbruine kleur van elke cabine iets unieks. Het is uitstekend geschikt voor de wisselende klimaatomstandigheden in een sauna. Dit fijne Canadese sparrenhout zonder knoesten kan als Softline-profielhout of in de vorm van fraaie, grote panelen zowel in het interieur als aan de buitenzijde van de sauna worden verwerkt.

ALPENDENNENHOUT De 'koningin van de Alpen' met haar typische grote knoesten en levendige nervenstructuur komt uit het Oostenrijkse hooggebergte. Het edele hout met zijn bijzonder aangename geur, overtuigt door zijn opmerkelijke, gezondheidsbevorderende eigenschappen.

CANADEES CEDERHOUT Omdat cederhout in het gure Canadese klimaat is gegroeid, is het uiterst duurzaam. Met zijn hoge concentratie etherische oliën heeft het hout een antibacteriële en heilzame werking. Zijn aroma is uniek en de nervenstructuur met zeven verschillende bruintinten is adembenemend mooi. Cederhout maakt elke cabine uniek.

4


n e p l A hout dennen

De kracht van de koningin van de Alpen Ga voor de positieve effecten van alpendennenhout De alpenden is de koningin van de Oostenrijkse Alpen. Omdat de boom heel traag in het hooggebergte groeit, bevat het hout heel wat waardevolle stoffen. De etherische olie in het hout is met haar aromatische en rustgevende geur een ware verwennerij voor uw neus. Alpendennenhout beschikt daarnaast nog over een hele waaier aan opmerkelijke eigenschappen, die een weldaad zijn voor uw lichaam.

DE POSITIEVE EFFECTEN VAN ALPENDENNENHOUT: • • • • • • •

verlaagt de hartslag; stabiliseert de circulatie; maakt u minder vatbaar voor weersinvloeden; versnelt het herstelproces; heeft een antibacteriële werking; is ideaal voor mensen met een allergie; is goed voor uw psyche.

5


6


d o o r a r f In ines cab BIJ ONS DRAAIT ALLES OM GEZONDHEID Je dagelijkse beslommeringen even achter je laten, je lichaam en geest ontspannen en vitaliteit tanken. Gun jezelf de levenskwaliteit van een deugddoende ontspanning bij je thuis met een infraroodcabine van Infraworld. Terwijl je rustig geniet, komt je lichaam zachtjes onder stoom. Zonder de minste inspanning begin je te zweten en komen processen op gang die je gezondheid bevorderen.* Meer dan twee decennia onderzoek, ontwikkeling en ervaring: dat is de basis voor onze cabines, die wij volgens onze strenge kwaliteitsnormen in Europa produceren en met de modernste infraroodtechniek uitrusten. Elke cabine is standaard met infraroodvlakte­ stralers en met een of meer infrarood ABC- stralers uitgerust. De TrioSol-modellen hebben als extra nog een zoutverdamper.

* Op pagina 41 kun je meer lezen over de vele positieve effecten van onze infraroodcabines.

7


2

1

M

8

et

l o S Trio

e

r

ingssyste men

m

ve

rm wa

er

3

3

geĂŻ

n t e g re e rd e S

ole

Th


l o S Trio INFRAROODCABINES

3 verwarmingssystemen Met geïntegreerde Sole-Therme

WANT GEZOND DOET GOED Infraroodstralen en zout in één cabine Goed doordachte gezondheidsconcepten staan garant voor een perfecte ontspanning. Daarom heeft Infraworld de TrioSol-infrarood­ cabines met een drievoudig verwarmingssysteem en een sole therme uitgerust. De combinatie van vlaktestralers, infraroodstralers en de sole therme-verdamper zorgt voor een unieke drievoudige werking:

1

TrioSol-cabines hebben positieve effecten die uw levenskwaliteit kunnen verbeteren. Gun uzelf de luxe van pure diepteontspanning en versterk tegelijk uw immuunsysteem, verhoog uw vitaliteit, ontspan uw spieren, verbeter uw huidbeeld, voorkom verkoudheden enz.

met de individueel doseerbare ABC-bestraling van de VITALlightstralers kunt u gericht rug- en gewrichts­problemen aanpakken;

2

Vlaktestralers

de infraroodstralen van de vlaktestralers doen u meer zweten, ze ondersteunen de regeneratie en versterken zo het immuunsysteem;

3

VITALlight-stralers

Sole-Therme-zoutverdamper

de lucht die door de sole therme-verdamper met mineralen en sporenelementen uit natuurlijke zoutsteen is verrijkt, is een weldaad voor uw huid, uw luchtwegen en uw geest. Hier ademt u gezondheid!

9


SERA

waar ontspanning en vitaliteit elkaar vinden Met deze ruime infraroodcabine van verfijnd espenhout hebben we een bijzondere wellness-oase voor het hele gezin ontwikkeld. De verstelbare ligbank is echt iets voor genieters. Dankzij de aangename lighouding voelen zij de combinatie van de integrale infraroodstraling en de kracht van de zoutverdamper tot onder hun huid. Om de ervaring zo intens mogelijk te maken hebben we de TrioSol Sera met vier VITALlight-ABC-stralers uitgerust: twee in de VITAL-corner én twee onder de zitbank. Drie vlakte­ stralers vervolledigen de perfecte allround-bestraling.

TRIOCONTROL –

De multifunctionele bediening!

Mode

+

De Triosol-infraroodcabine is een wellnessoase. De vlaktestralers zorgen voor een behaaglijke warmte. De VITALlight-straler verwent uw huid, bloedvaten en spieren met zijn ABC-infraroodspectrum, dat vergelijkbaar is met dat van de zon. De exclusieve sole therme verrijkt de lucht met zilte waterdamp. Een slim bedieningssysteem zorgt ervoor dat u alle modules traploos en individueel kunt doseren.

10


214

128

128

56 H=203 111

56

214

56

Mode

128

81

H=203 111 H=203 56

128

214

81

binnen en buiten (2 zichtvlakken) afgewerkt met espenhout, alle lijsten van espenhout, massieve espenhouten ramen voor het glasfront 3 vlaktestralers, 2 VITALlight-ABC-stralers in de VITALcorner, 2 VITALlight-ABC-stralers onder de zitbank 1050 watt / 2 x 350 watt / 2 x 500 watt krachtige verdamper, 750 watt, inhoud waterreservoir ca. 2 liter zoutverdamperopzet voor Infrastream-verdamper met 2 kg zoutstenen kan links of rechts veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig massief espenhout 214 x 128 x 203 cm

111

81

H=203

Art. nr.: 390160 – Hoekingang rechts Art. nr.: 390161 – Hoekingang links

• Houtsoorten: • Verwarmings- elementen: • Vermogen: • Infrastream- verdamper: • Sole therme pur: • Hoekingang: • Glazen deur en raam: • Zitbank: • Afmetingen:

81

SERA l o S o i Tr

214

111

+

11


UNICA

De multifunctionele cabine die aan de hoogste designeisen voldoet Even uniek als de naam doet vermoeden: jij kiest en wij maken jouw Unica-designcabine 154 cm, 162 cm, 171 cm of 179 cm breed, en van Noord-Europees vurenhout, espenhout of alpendennenhout, met de hoekingang rechts of links. Ook de technologie binnen mag gezien worden: twee VITALlight-ABC-stralers zorgen voor een intensieve bestraling van je rug zodat de infraroodwarmte zich snel door je hele lichaam verspreidt. De vlaktestralers (naar keuze in rood of grijs) garanderen een gelijkmatige ontspannende warmte en met de Sole-Thermezoutverdamper geniet je van de heilzame werking van zilte zeelucht. Met de Triocontrol-bediening kun je bovendien alles traploos en eenvoudig direct in de cabine instellen.

154 Mode

+

128

81

–

H=203 56

154

162

128

128

81

81

Foto: TrioSol Unica 1 van espenhout

H=203 56

12

50

H=203 50

58

56


Foto: TrioSol Unica 1 van espenhout met antracietgrijze vlaktestralers, ter plekke afgewerkt met gipsplaten.

rT ioSol UNICA 1

TrioSol-infraroodcabine met 2 VITALlight-ABC-stralers in de hoeken.

DIVERSE N E UITVOERING

• Houtsoorten (2 zichtvlakken buiten): Art. nr.: 390130 Noord-Europees vurenhout, alle lijsten van vurenhout, massief houten glasfrontlijst van vurenhout Art. nr.: 390131 espenhout, alle lijsten van espenhout, massief houten glasfrontlijst van espenhout Art. nr.: 390132 Oostenrijks alpendennenhout, alle lijsten van espenhout, massief houten glasfrontlijst van espenhout • Verwarmings- 4 rode of antracietgrijze vlaktestralers, 2 VITALlight-ABC-stralers in de hoeken elementen: • Vermogen: 1300 - 1500 watt / 2 x 350 watt • Infrasteam- krachtige verdamper, 750 watt, inhoud waterreservoir ca. 2 liter verdamper: • Sole-Therme-Pur: zoutverdamperopzet voor Infrasteam-verdamper met 2 kg zoutstenen • Hoekingang: kan links of rechts • Glazen deur en raam: veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig • Zitbank: massief espenhout • Afmetingen (B x D x H): 154 (162, 171, 179) x 128 x 203 cm Optie:

Buitenbekleding: hardboard 4 mm

13


Onze speciale tip:

GENEESKRACHTIGE KRUIDEN De combinatie van zout en heilzame kruiden is bijzonder aangenaam voor lichaam en geest. Leg een handvol gedroogde kruiden of ĂŠĂŠn van de speciale Infraworld- kruidenbuiltjes op de zoutstenen en de aromatische geuren veranderen uw cabine in een feelgoodoase. De waterdamp bindt de actieve stoffen uit de kruiden waardoor hun heilzame werking perfect tot hun recht komt. Zacht, ontspannend en aangenaam.

14


TrioSol UNICA 2

DIVERSE N E UITVOERING

Deze Unica-infraroodcabine is uitgerust met TrioSol-technologie en een VITALcorner. Twee VITALlight-ABC-stralers zijn loodrecht in de achter- en zijwand gemonteerd om je rug en schouders gericht met infrarood te bestralen.

128

81

• Houtsoorten (2 zichtvlakken buiten): Art. nr.: 390135 Noord-Europees vurenhout, alle lijsten van vurenhout, massief houten glasfrontlijst van vurenhout Art. nr.: 390136 espenhout, alle lijsten van espenhout, massief houten glasfrontlijst van espenhout Art. nr.: 390137 Oostenrijks alpendennenhout, alle lijsten van espenhout, massief houten glasfrontlijst van espenhout • Verwarmings- 3 rode of antracietgrijze vlaktestralers, elementen: 2 VITALlight-ABC-stralers in VITALcorner • Vermogen: 1120 – 1230 watt / 2 x 350 watt • Infrasteam- krachtige verdamper, 750 watt, inhoud waterreservoir ca. 2 liter verdamper: • Sole-Therme-Pur: zoutverdamperopzet voor Infrasteam-verdamper 171 met 2 kg zoutstenen • Hoekingang: kan links of rechts • Glazen deur en raam: veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig • Zitbank: massief espenhout H=203 • Afmetingen (B x D x H): 154 (162, 171, 179) x 128 x 203 cm 171 81

56

128

68

H=203 68

56

Mode

+

128

81

179

Afbeelding: TrioSol Unica 2 met alpendennenhout

56

76 128

81

H=203 179

H=203 56

76

15


TrioSol GLAS 145 ESPENHOUT VG Art. nr.: 390150

• Houtsoorten: • Verwarmings- elementen: • Vermogen: • Infrastream-verdamper: • Sole therme pur: • Glazen deur en front: • Zitbank: • Afmetingen:

16

H=201,5

espenhout, alle lijsten van espenhout, 73 massieve espenhouten ramen voor het glasfront 3 grijze vlaktestralers, 2 VITALlight-ABC-stralers in de VITALcorner 910 watt / 2 x 350 watt krachtige verdamper, 750 watt, inhoud waterreservoir ca. 2 liter zoutverdamperopzet voor Infrastream-verdamper met 2 kg zoutstenen veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig, de deur kan rechts of links worden geplaatst. massief elzenhout 145 x 112 x 201,5 cm

112

145

112

145

112

145 Het glasfront en het lichte espenhout contrasteren met de antracietgrijze vlaktestralers en maken van deze cabine een optisch pareltje. De twee VITALlightABC-stralers in de VITALcorner en het weldadige effect van de zoutrijke lucht zorgen voor een optimaal wellness-genot.

H=201,5

H=201,5

73

73

Mode

+


VITAL­corner

nieuw en tweemaal zo goed De nieuwste innovatie van Infraworld biedt u nog meer wellnessplezier: de VITALcorner levert zachte, weldadige infraroodwarmte voor uw rug en beide schouders. Daarvoor zorgen twee VITALlight-ABC-stralers die haaks tegen de achter- en zijwand zijn gemonteerd. U kunt ze traploos en los van elkaar instellen – zodat u maximaal kunt genieten.

TrioSol GLAS 125 ESPENHOUT VG Art. nr.: 390151

Deze compacte infraroodcabine van licht espenhout is uitgerust met een glasfront, antracietgrijze vlaktestralers, een zoutverdamper en twee VITALlight-ABC-stralers. Met haar uiterst verfijnde techniek en haar elegant design springt deze cabine in het oog. • Vermogen: 730 watt / 2 x 350 watt • Afmetingen: 125 x 112 x 201,5 cm Voor meer details, zie TrioSol Glas 145 espenhout VG

H=201,5 53

53

125

112

125

H=201,5 53

112

H=201,5

112

125

112

125

H=201,5 53

17


TrioSol GLAS 145 Art. nr.: 390128

ALPENDENNENHOUT

Deze infraroodcabine bundelt alles wat goed doet: onbehandeld alpendennenhout uit de Oostenrijkse Alpen, 2 VITALlight-ABC-stralers in combinatie met vlaktestralers en de sole therme-zoutverdamper voor het perfecte zeeklimaat. Een betere preventieve gezondheidszorg vind je niet! Oostenrijks alpendennenhout, alle lijsten van espenhout, massief houten glasfrontlijst van espenhout 4 vlaktestralers, 2 VITALlight-ABC-stralers 1260 watt / 2 x 350 watt krachtige verdamper, 750 W, inhoud waterreservoir ca. 2 liter zoutverdamperopzet voor Infrasteam-verdamper met 2 kg zoutstenen veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig, de deur kan rechts of links worden geplaatst. massief elzenhout 145 x 112 x 201,5 cm

H=201,5 H=201,5 –

Mode

H=201,5 H=201,5

+

73 73

Optie: Infrarood Wellnessrelax

18

112

112

145 145

112

145 145

Edele houtkwaliteit, volstrekt onbehandeld

112

• Houtsoort: • Verwarmings- elementen: • Vermogen: • Infrasteam - verdamper: • Sole-Therme-Pur: • Glazen deur en front: • Zitbank: • Afmetingen:

73 73


TrioSol GLAS 145 Art. nr.: 390129

ESPENHOUT

Fijn, licht espenhout en de heilzame combinatie van intensieve infraroodstralen en zilte lucht maken van deze cabine een absoluut hoogtepunt. • Houtsoort:

espenhout

Overige details zie TrioSol Glas 145 alpendennenhout.

TrioSol GLAS 145 Art. nr.: 390124

VURENHOUT

De combinatie van vurenhout en glas geeft deze cabine een puristische look. Uitgerust met vlaktestralers, 2 VITALlight-stralers en een zoutverdamper maakt deze cabine uw wellnessdromen waar. • Houtsoort: Noord-Europees vurenhout Overige details zie TrioSol Glas 145 alpendennenhout.

GLAS 145 l o S o i Tr Art. nr.: 390149

CEDAR

De combicabine van onbehandeld cederhout met vlaktestralers, infraroodstraler en zoutverdamper combineert de heilzame drievoudige werking van behaaglijke warmte, ABC-infraroodspectrum en zilte waterdamp. Een op en top wellnessoase van edel cederhout. • Houtsoort:

Canadees cederhout

Overige details zie TrioSol Glas 145 alpendennenhout.

19


AUDIOSYSTEEM – met bluetooth

Met dit audiosysteem kun je via de luidsprekers in de sauna of infraroodcabine naar muziek van externe muziekbronnen luisteren zoals een mp3-speler, iPod, smartphone enz. Je schakelt het systeem aan en uit en regelt het volume met een afstandsbediening. Het toestel wordt op het dak of onder de bank geplaatst. De verbinding wordt via bluetooth of met een plugkabel gemaakt.

TrioSol ALPINA ALPENDENNENHOUT 150 Art. nr.: 390306

• Houtsoort: alpensparpatroon / Oostenrijks alpendennenhout / hoeklijsten van cederhout • Verwarmingselementen: 3 vlaktestralers, 2 VITALlight-ABC-stralers in de Vitalcorner • Vermogen: 1120 watt / 2 x 350 watt • Infrasteam-verdamper: krachtige verdamper, 750 watt, inhoud waterreservoir ca. 2 liter • Sole-Therme-Pur: zoutverdamperopzet voor Infrasteam-verdamper met 2 kg zoutstenen • Glazen deur: veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig • Zitbank: massief elzenhout • Afmetingen: 150 x 110 x 200 cm –

20

Mode

+

150

110

Ervaar zelf de positieve effecten van het hoogwaardige hout van alpendennen uit de Oostenrijkse Alpen! Het 12 mm dikke binnenprofiel vult de VITALcorner perfect aan en versterkt de heerlijk weldoende werking van de beide VITALlight-ABC-stralers en de vlaktestralers en de zoutverdamper.

H=200


TrioSol ARVE 150 Art. nr.: 390308

Deze nieuwe infraroodcabine heeft het allemaal: buiten springt de traditionele afwerking in eik met lijsten van exclusief cederhout in het oog, binnen zorgt de alpenden voor een unieke sfeer.

• Houtsoort: eikenpatroon / Oostenrijks alpendennenhout / hoeklijsten van cederhout • Verwarmings- 3 vlaktestralers, 2 VITALlight-ABC-stralers elementen: in de VITALcorner • Vermogen: 1070 watt / 2 x 350 watt • Infrasteam- krachtige verdamper, 750 watt, verdamper: inhoud waterreservoir ca. 2 liter • Sole-Therme-Pur: zoutverdamperopzet voor Infrasteam-verdamper met 2 kg zoutstenen • Glazen deur: veiligheidsglas 6 mm, doorzichtig • Zitbank: massief elzenhout • Afmetingen: 150 x 110 x 197 cm

H=197 –

Mode

110

150

+

Edele houtkwaliteit, volstrekt onbehandeld

21


TrioSol ZERMATT 150 Art. nr.: 390307

H=197

Twee VITALlight ABC-stralers in de nieuwe VITALcorner-configuratie met vlaktestralers en Sole-Therme: het beproefde TrioSol-concept krijgt hier een onderkomen in een interieur van vurenhout. Aan de buitenzijde maken eiken- en vurenhout het plaatje af.

• Houtsoort: eikenpatroon/vurenhout/hoeklijsten van vurenhout • Verwarmings- 3 vlaktestralers, elementen: 2 VITALlight-ABC-stralers in de Vitalcorner • Vermogen: 1070 watt / 2 x 350 watt • Infrasteam- krachtige verdamper, 750 watt, verdamper: inhoud waterreservoir ca. 2 liter • Sole-Therme-Pur: zoutverdamperopzet voor Infrasteam- verdamper met 2 kg zoutstenen • Glazen deur: veiligheidsglas 6 mm, doorzichtig • Zitbank: massief elzenhout • Afmetingen: 150 x 110 x 197 cm

rT ioSol ZERMATT 125 Art. nr.: 390309

125

Overige details zie TrioSol Zermatt 150.

22

860 Watt / 2 x 350 watt 125 x 110 x 197 cm

110

• Vermogen: • Afmetingen:

H=197

Mode

+

110

150


TrioSol RIO 145 Art. nr.: 390121

Ruime TrioSol-infraroodcabine met 2 VITALlight-stralers voor personen die samen van de intense warmte willen genieten.

• Houtsoort: • Verwarmings- elementen: • Vermogen: • Infrasteam - verdamper: • Sole therme pur: • Glazen deur: • Zitbank: • Afmetingen:

decoratief paneel essenhout, Noord-Europees vurenhout 4 vlaktestralers, 2 VITALlight-ABC-stralers 1290 watt / 2 x 350 watt krachtige verdamper, 750 watt, inhoud waterreservoir ca. 2 liter zoutverdamperopzet voor Infrasteam- verdamper met 2 kg zoutstenen veiligheidsglas 6 mm, doorzichtig massief elzenhout 145 x 110 x 197 cm

110

145

H=197 –

Mode

+

23


TRIOSOL NATURA

Deze cabines zijn gemaakt van massief hout en uitgerust met vlaktestralers, een VITALlight-ABC-straler en een krachtige zoutverdamper. Ze vormen een perfecte combinatie voor uw gezondheid en uw welzijn.

148 TrioSol NATURA HOEK Art. nr.: 390109

wandplanken van Noord-Europees vurenhout, 40 mm massief hout 4 vlaktestralers, 2 VITALlight-ABC-stralers 1470 watt / 2 x 350 watt krachtige verdamper, 750 watt, elektronische tijdregelaar, traploze verdamperregelaar, inhoud waterreservoir ca. 2 liter zoutverdamperopzet voor Infrasteam- verdamper met 2 kg zoutstenen veiligheidsglas 6 mm, doorzichtig massief espenhout 148 x 122 x 195 cm

148

122

72

• Houtsoort: • Verwarmingselementen: • Vermogen: • Infrasteam-verdamper: • Sole therme pur: • Glazen deur: • Zitbank: • Afmetingen:

H=195 97

148

122

122

72

72

148

H=195

H=195 97

97

122

72

148

H=195 97

24


NATURA 103 l o S o i Tr Art. nr.: 390147

• Houtsoort: • Verwarmingselementen: • Vermogen: • Infrasteam-verdamper: • Sole-Therme-Pur: • Glazen deur: • Zitbank: • Afmetingen:

40 mm dikke balken van Noord-Europees vurenhout 4 vlaktestralers, 1 VITALlight-ABC-straler 1160 watt/500 watt krachtige verdamper, 750 watt, digitale tijdinstelling traploze verdamperinstelling, inhoud waterreservoir ca. 2 liter zoutverdamperopzet voor Infrasteam-verdamper met 2 kg zoutstenen veiligheidsglas 6 mm, doorzichtig massief espenhout 103 x 100 x 195 cm

100

103

H=195

TrioSol NATURA 120 Art. nr.: 390102

1360 watt / 500 watt 120 x 100 x 195 cm

Zie TrioSol Natura 103 voor meer details.

120

100

• Vermogen: • Afmetingen:

H=195

TrioSol NATURA 148 Art. nr.: 390103

148

1530 watt / 500 watt 148 x 100 x 195 cm

Zie TrioSol Natura 103 voor meer details.

100

• Vermogen: • Afmetingen:

H=195

Optie: audio-led-set (Art. nr.: S2296) met: led-kleurenverlichting Sion 1A, audiosysteem met bluetooth, luidspreker Slim

25


TrioSol NATURA 148 PLUS Art. nr.: 390126

Uw wellnesservaring wordt bijzonder comfortabel in deze massiefhouten cabine dankzij de twee rugkussens naast de VITALlight-straler. De led-kleurverlichting en het audiosysteem met bluetooth – allebei met afstandsbediening – zorgen voor extra ontspannende accenten. • Houtsoort: wandplanken van Noord-Europees vurenhout, 40 mm massief hout • Verwarmings- 4 vlaktestralers, elementen: 1 VITALlight-ABC-straler • Vermogen: 1440 watt / 500 watt • Infrasteam- krachtige verdamper, 750 watt, verdamper: elektronische tijdregeling, traploze verdamperregeling inhoud waterreservoir ca. 2 liter • Sole-Therme-Pur: zoutverdamperopzet voor Infrasteam- verdamper met 2 kg zoutstenen • Glazen deur: veiligheidsglas 6 mm, doorzichtig • Zitbank: massief espenhout • Afmetingen: 148 x 100 x 195 cm

100

148

H=195

26


GALA –

Gezonder met meer comfort Geniet in deze cabine van het volledige infraroodspectrum met de VITALlight-stralertechnologie in combinatie met vlaktestralers. Met een draaiknop stelt u de intensiteit van de VITALlight-ABC-stralers ter hoogte van uw rug traploos tussen 100 en 40 % in.

GALA 113

GALA 125

Art. nr.: 390172

Art. nr.: 390141

110

960 watt / 2 x 350 watt Infraroodcabine met vlaktestralers en 2 VITALlight-ABC-stralers ter hoogte van de rug. • Vermogen: • Afmetingen: 125 x 110 x 197 cm • Houtsoort: eikdesign / vurenhout / hoeklijsten van vurenhout • Verwarmings- 3 vlaktestralers, Zie Gala 113 voor meer details. elementen: 2 VITALlight-ABC-stralers • Vermogen: 880 watt / 2 x 350 watt 125 • Glazen deur: veiligheidsglas 6 mm, doorzichtig • Zitbank: massief elzenhout 113 • Afmetingen: 113 x 110 x 197 cm 110

H=197 H=197

GALA 145 Art. nr.: 390142 • Vermogen: • Afmetingen:

1030 watt / 2 x 350 watt 145 x 110 x 197 cm

Zie Gala 113 voor meer details.

110

145

H=197

27


FUSION –

het beste van 2 infraroodsystemen Bij deze modellen hebben we twee uitermate doeltreffende infraroodtechnologieën in één cabine samengebracht. Door 2 VITALlight-ABC- stralers voor een intensieve infraroodbestraling met vlaktestralers te combineren, staat deze cabine garant voor een echte diepe ontspanning.

FUSION GLAS 145 ALPENDENNENHOUT Art. nr.: 390147

Geniet van de unieke alpendennengeur in deze exclusieve combicabine. • Houtsoort: • Verwarmings- elementen: • Vermogen: • Glazen deur en front: • Zitbank: • Afmetingen:

Oostenrijks alpendennenhout, alle lijsten van espenhout, massief houten glasfrontlijst van espenhout 4 vlaktestralers, 2 VITALlight-ABC-stralers 1260 watt / 2 x 350 watt veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig, de deur kan rechts of links worden geplaatst. massief elzenhout 145 x 112 x 201,5 cm

112

145

H=201,5 –

Mode

+

73

FUSION GLAS 145 ESPENHOUT Art. nr.: 390146 • Houtsoort:

espenhout

Overige details: zie Fusion Glas 145 alpendennenhout.

FUSION GLAS 145 VURENHOUT Art. nr.: 390145 • Houtsoort:

Noord-Europees vurenhout

Overige details: zie Fusion Glas 145 alpendennenhout.

28


FUSION ZERMATT 150 Art. nr.: 390127

Deze infraroodcabine wordt in een trendy patroon van eikenen vurenhout gemaakt. Naast het innovatieve systeem met de vlaktestralers werden twee VITALlight- ABC-stralers als VITALcorner gemonteerd die een optimale bestraling van de hele rug en de beide schouders garanderen. • Houtsoort: • Verwarmings- elementen: • Vermogen: • Glazen deur: • Zitbank: • Afmetingen:

eikenpatroon/vurenhout/ hoeklijsten van vurenhout 3 vlaktestralers, 2 VITALlight-ABC-stralers in de Vitalcorner 1070 watt / 2 x 350 watt veiligheidsglas 6 mm, doorzichtig massief elzenhout 150 x 110 x 197 cm

H=197 –

Mode

110

150

+

FUSION RIO 145 Art. nr.: 390143

Geniet van Infraworld-infraroodwarmte in een ruime omgeving. Dit model wordt gemaakt van licht, trendy esdesign en Noord-Europees vurenhout. Door het gestructureerde designoppervlak ziet de cabine er heel strak uit. • Houtsoort: • Verwarmings- elementen: • Vermogen: • Glazen deur: • Zitbank: • Afmetingen:

esdesign, Noord-Europees vurenhout 4 vlaktestralers, 2 VITALlight-ABC-stralers 1290 watt / 2 x 350 watt veiligheidsglas 6 mm, doorzichtig massief elzenhout 145 x 110 x 197 cm

110

145

H=197 –

Mode

+

29


VARIO –

2 perfecte systemen Met het Vario-model krijg je twee perfecte verwarmingssystemen in één infraroodcabine. Je kunt kiezen voor de zachte infraroodstralen van de vlaktestralers of voor de intensieve, gerichte stralen van de VITALlight-ABC-straler. Met de gebruiksvriendelijke bediening kun je de straling van de VITALlight-ABC-straler precies tussen 100 en 40 % instellen zoals jij het wilt.

VARIO GLAS 125 CEDERHOUT Art. nr.: 390144

Deze compacte infraroodcabine met glasfront is van bijzonder fraai Canadees cederhout gemaakt. De tweevoudige infraroodtechnologie met vlaktestralers en VITALlight-ABC-stralers staat garant voor perfect wellnessplezier voor 2 personen. • Houtsoort: • Verwarmings- elementen: • Vermogen: • Glazen deur: • Zitbank: • Afmetingen:

Canadees cederhout 4 vlaktestralers, 1 VITALlight-ABC-straler 1340 watt / 500 watt veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig massief elzenhout 126 x 100 x 195 cm

100

126

H=195 30

VARIO GLAS 125 Art. nr.: 390105

Infraroodcabine met vlaktestralers en VITALlight-ABC-straler • Houtsoort:

Noord-Europees vurenhout

Overige details: zie Vario Glas 125 Cederhout.

30

30


VARIO 145 Art. nr.: 390171

Infraroodcabine met vlaktestralers en VITALlight-ABC-straler • Houtsoort: • Verwarmings- elementen: • Vermogen: • Glazen deur: • Zitbank: • Afmetingen:

eikdecorpanelen, Noord-Europees vurenhout 4 vlaktestralers, 1 VITALlight-ABC-straler 1530 watt / 500 watt veiligheidsglas 6 mm, doorzichtig massief elzenhout 145 x 110 x 197 cm

110

145

H=197

VARIO 125 Art. nr.: 390170

Infraroodcabine met vlaktestralers en VITALlight-ABC-straler • Vermogen: • Afmetingen:

1310 watt / 500 watt 125 x 110 x 197 cm

125

110

Overige details: zie Vario 145. H=197

31


VARIO NATURA

Deze cabines van massief hout zijn uitgerust met vlaktestralers en een VITALlight-ABC-straler, de perfecte combinatie voor jouw gezondheid en welzijn.

VARIO NATURA 103 Art. nr.: 390173

• Houtsoort: • Verwarmingselementen: • Vermogen: • Glazen deur: • Zitbank: • Afmetingen:

40 mm dikke balken van Noord-Europees vurenhout 4 vlaktestralers, 1 VITALlight-ABC-straler 1160 watt / 500 watt veiligheidsglas 6 mm, doorzichtig massief espenhout 103 x 100 x 195 cm

100

103

H=195

VARIO NATURA 120 • Vermogen: • Afmetingen:

1360 watt / 500 watt 120 x 100 x 195 cm

Overige details: zie Vario Natura 103.

32

120

H=195

100

Art. nr.: 390118


VARIO NATURA 148 Art. nr.: 390115 • Vermogen: • Afmetingen:

1530 watt / 500 watt 148 x 100 x 195 cm

Overige details: zie Vario Natura 103.

100

148

H=195

VARIO NATURA 148 HOEK Art. nr.: 390116

4 vlaktestralers, 2 VITALlight-ABC-stralers 148 1470 watt / 2 x 350 watt 148 x 122 x 195 cm 122

72

• Verwarmings- elementen: • Vermogen: • Afmetingen:

Overige details: zie Vario Natura 103.H=195 97

148

122

122

72

72

148

H=195

H=195 97

97

122

72

148

H=195 97

33


DIVERSICA – Infraroodcabine op maat

Bij dit model staat creativiteit centraal. Wij maken deze elementcabine in de meest uiteenlopende houtsoorten voor privé- en openbare toepassingen. Infraroodcabines in hotels, sportscholen, openbare zwembaden enz. moeten aan specifieke eisen op het vlak van kwaliteit, normen, design en individualiteit voldoen. Dit productgamma van Infraworld beantwoordt aan de allerhoogste eisen.

MAATWERK Diversica als multifunctionele cabine in een privébadkamer • Glasfront • Houtsoort binnen hemlock • Vlaktestralers

34

• 2 VITALlight-ABC-stralers • Zoutkristalverlichting • Bi-O mini-saunakachel • Sole therme pur

Art. nr.: 390085 • 75 mm dikke prefabelementen • 15 mm Softline-profielen die volledig onzichtbaar zijn gemonteerd • Houtsoorten binnen: vurenhout, hemlock, espenhout, alpendennenhout, cederhout • Houtsoorten buiten: vurenhout, hemlock, espenhout, alpendennenhout, cederhout, hardboard • Voetrooster • Led-kleurverlichting Sion • Glazen deuren van veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig, links en rechts te monteren • Deurknoppen: buiten van edelstaal, binnen van beukenhout • Verwarmingssystemen: vlaktestralers, VITALlight-ABC-stralers, • Maatwerk precies tot op de cm, alle afmetingen mogelijk


Foto: TrioSol-infraroodcabine op maat: aangepaste breedte en diepte, Canadees cederhout, VITALlightABC-stralers centraal in de cabine, antracietgrijze vlaktestralers. De verdeler werkte het front met witte glazen panelen af.

7

1000

1420

EEN INFRAROODCABINE uit ons standaardgamma op maat

MAATWERK

Jouw infraroodcabine precies zoals jij ze wil! Wil je een ander formaat, een speciale houtsoort, een schuin dak of een ander grondplan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met de grootste zorg passen we onze standaardinfrarood­cabines aan jouw wensen aan. Het resultaat: jouw unieke droomcabine!

Foto: TrioSol Glas 145 alpendennenhout: cabine op maat met schuin dak. De bediening is in de zijwand gemonteerd..

8,9

72

530,3

1120

1420

1420

1585,6

2014

2014

Bovenaanzicht

Zijaanzicht

35


>> De verwengarantie van Infraworld! <<

tot de lenden

< volledige rugbestraling >

van de nek

INFRAROTK ABINEN

36


Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij dat infrarood­ warmte het menselijk organisme positief beïnvloedt. De infraroodtechnologie van Infraworld produceert een

uiterst zachte, maar doeltreffende dieptewarmtestraling, die een bijzonder gunstig effect op het lichaam heeft.

7 FACTOREN DIE UW WELZIJN VERGROTEN 1. Infrarood

Infraworld is dé pionier in vlaktestralingstechnologie, waarbij de infraroodwarmte heel precies via het digitale besturingssysteem wordt geregeld en egaal door de vlaktestralers wordt afgegeven. Uw lichaam baadt in welbehagen. Voor extra intense en gerichte warmte op de rug raden we de VITALlight-ABC-stralers met dieptewarmte aan. Infraworld, dat is echte infraroodwarmte die werkt. Onze klanten, die onze infraroodcabines al meer dan 20 jaar met succes gebruiken, bevestigen dat keer op keer.

In een infraroodcabine van Infraworld scheidt het lichaam trouwens meer zweet af dan in een aanzienlijk warmere sauna.

5. Voor jong en oud

2. Sole-Therme

Uniek: met de sole therme voor infraroodcabines en sauna's kunt u nu ook thuis van de positieve effecten van zout genieten. Of u nu een verkoudheid wilt voorkomen of uw huidbeeld wilt verbeteren, met sole therme bent u op alles voorbereid. Waterdamp spoelt de grote zoutstenen in de keramische verdamper voortdurend uit en verrijkt de lucht met zout, mineralen en sporenelementen. Zo geniet u naast het saunaeffect ook van de heilzame werking van zilte lucht.

3. Dieptewarmte – warmte die onder de huid kruipt

De energie die op het huidoppervlak inwerkt, is bepalend voor de weldadige werking. De warmte-energie wordt opgenomen door de bovenste huidlagen, dringt via de bloedvaten van de huid in het lichaam en verspreidt zich dankzij de betere bloedcirculatie snel door het hele organisme. Positieve gevolgen: een hogere lichaamstemperatuur en flink zweten.

Het efficiënte en positieve gebruik van de Infraworldwarmte steunt op drie pijlers: de instelbare bestralingsintensiteit, het grote en gelijkmatige bestralingsveld en een cabinetemperatuur die de bloedsomloop niet belast. Daarom kunnen ook gevoelige gebruikers, oudere mensen én kinderen zonder problemen van de warmte genieten zonder dat het lichaam afziet.

6. Een behaaglijk gevoel

De mens streeft naar welzijn en gezondheid. Een frequent gebruik van de Infraworld-cabine heeft een positieve invloed: het versterkt het immuniteitssysteem en stimuleert hart en bloedsomloop zonder het lichaam te belasten. Infraroodstraling kan ook de behandeling van rug- en gewrichtsproblemen ondersteunen.

Dat de infraroodwarmte de spieren ontspant en voor een snelle recuperatie na het sporten zorgt, zult u meteen zelf voelen.

7. Meer levensenergie en vitaliteit

De combinatie van gezonde voeding, voldoende beweging en een positieve instelling is de bron van alle levensenergie en de natuurlijke basis voor meer vitaliteit. En met de intensieve, maar weldadige stralingswarmte van Infraworld bereikt u het optimale welzijn!

4. Zweten met één druk op de knop

Het is al jaren bekend dat regelmatige zweetkuren gunstig zijn voor het menselijke organisme. De infraroodwarmte van Infraworld bevordert het natuurlijke zweetproces op een gezonde manier, zonder daarbij de bloedsomloop al te zwaar te belasten. Dat intensief zweetproces gebeurt van binnen uit zodat de huid ook intensief wordt gereinigd.

37


1

Voordelen van de Infraworld VITALlight-ABC-stralers:

tested by

1

VITALLIGHT-STRALER

Indringdiepte in de huid: Bereik IR-A: Bereik IR-B: Bereik IR-C:

infraroodstraling

Infraworld ontwikkelde deze infraroodstraler naar het voorbeeld van het infraroodspectrum van de zon. De uitdaging: het volledige infrarood-spectrum opwekken voor een intensief en gericht infrarood­ gebruik. Deze straler heeft een infrarood-A-aandeel tot 18 %, een infrarood-B-aandeel tot 56 % en een infrarood-C-aandeel tot 26 %.

tot max. 5 mm (onderhuid of subcutis) tot 0,5 mm (opperhuid en lederhuid of epidermis en dermis) tot 0,1 mm (hoornlaag, kiemlaag of epidermis)

Indringdiepte van infrarood in de huid: Golflengte Hoornlaag

0 1000 2000 3000 4000 5000 6000 7000

Opperhuid

golflengte (nm)

Infraworld rust deze VITALlight ABC-volspectrumstraler uit met hoogglansreflectoren en een moderne Unicontrol-bediening voor een uiterst efficiënte infraroodtechnologie. De intensiteit van de volledige rugbestraling of van bepaalde zones kan traploos geregeld worden, waarbij ook de IR-A-stralers apart gestuurd kunnen worden.

Gebruik: VITALlight-ABC-stralers halen meteen een vermogen van 100 %. Waardoor ze gebruiksklaar zijn en niet voorverwarmd hoeven te worden. Door de intense bestraling bedraagt de aanbevolen tijd per sessie 15 minuten. Door het vermogen te herleiden tot 40 % kan de bestralingstijd aanzienlijk verlengd worden.

38

SL- LE - 0 4 8 7 / 1 3

• Verwarming van specifieke delen van het huidoppervlak door gerichte straling • Gerichte en directe infraroodstraling in de rug • Mogelijkheid om het vermogen in te stellen tussen 40 en 100 % • Verdeling van de bestraling van de rug in zones (TrioSol-, Fusion-, Vario-model) • Snelle opwarmtijd - meteen bruikbaar • Geen ‘elektrosmog’ (= milieuvervuiling door elektromagnetische straling) • Getest door wetenschapscentrum Seibersdorf • 230 V

0,1

Lederhuid

4 Onderhuid

Maximale indringdiepte – 5 mm

Bij bestraling van de huid dringt IR-A door tot in de onderste huidlagen. Het duurt niet lang voor de warmte via de bloedvaten in het bestraalde huidoppervlak dringt en zich via de bloedsomloop over het hele lichaam verspreidt. Het intensieve zweetproces start van binnenuit. Oververhitting van het lichaam is uitgesloten, aangezien de IR-B- en IR-C-stralen de pijnsensoren van de huid activeren. De huid kleurt rood, wat wijst op een sterke doorbloeding van de huid en de spieren.


Voordelen van de Infraworld vlaktestralers: • Zachte verwarming van het bestraalde huidoppervlak • Snelle verdeling van de opgenomen warmte in het ganse lichaam • Een egaal en groot bestralingsveld • Bestraling rondom, aaneensluitend bestralingsveld • De intelligente besturing levert een stroombesparing van 40 % op (nominaal vermogen per uur) • De cabine warmt snel op – al na enkele minuten heerst een stralingstemperatuur van meer dan 60 °C • Precies afstelbare infraroodwarmte (tussen 20 - 80 °C) • Een constante omgevingstemperatuur gedurende de hele sessie • Jarenlange ervaring door permanent gebruik in hotels, fitnesscentra enz. • Geen elektrosmog (milieuvervuiling door elektromagnetische straling) • De verwarmingspanelen werken op 230 V • Made in EU

2

2

VLAKTESTRALING

Het principe van de 3 pijlers: Instelbare bestralingsintensiteit

Bestralingssterkte

400 Met de volledig elektronische 300 besturing van Infraworld kan de bestralingsintensiteit in de cabine 200 heel eenvoudig worden ingesteld. 100 Vandaag wilt u misschien een 0 intensieve infraroodstraling van 40 50 60 70 80 °C 80 °C, morgen kiest u voor een Oppervlaktetemperatuur zachte en ontspannende warmte van 40 °C. De geraffineerde verwarmingstechniek zorgt er altijd voor dat u zich in uw cabine van Infraworld optimaal voelt.

Bestralingssterkte

W/m2

golflengte (µm)

Gelijkmatig en groot bestralingsveld

De straling heeft een maximaal bereik bij ongeveer 8µm

De grote bestralingsvelden hebben een homogene en egale oppervlaktetemperatuur. Dat garandeert een evenwichtige bestraling van het hele lichaam. Voor extra intense en gerichte warmte in de rug adviseren we de Infraworld cabines. Deze bieden de ideale combinatie van vlaktestralers en VITALlight infrarood-ABC-stralers. Wij gaan uit van het principe: „In mijn Infraworld-cabine is het welbehagen compleet.“

De uiterst verfijnde techniek zorgt voor een constante cabinetemperatuur gedurende een volledige infraroodsessie. De stralingswarmte van Infraworld heeft al bij een omgevingstemperatuur van 30 °C een positieve invloed op het lichaam, maar spaart tegelijk de bloedsomloop. U wilt een hogere cabinetemperatuur? Geen probleem, met behulp van het bedieningspaneel stelt u alles heel gemakkelijk in.

90

Oppervlaktetemperatuur

80

Temperatuur in ° C

De cabinetemperatuur ontziet de bloedsomloop

De verwarmingselementen en de omgevingstemperatuur warmen snel op

70 60 50

Omgevingstemperatuur

40 30 20 10 0

10

20

30

40

Tijd in min.

50

60

39


Voordelen van de Infraworld Sole-Therme: • Sole-Therme-opzet van roestvrij staal • Verdamperschaal van onbehandelde gebakken klei • Grote zoutstenen van tafelzoutkwaliteit met waardevolle mineralen en sporenelementen • Verdamper van roestvrij staal met waterreservoir van 2 liter • Vullen en stoomproductie via dezelfde opening • Watertekortdetectie • Temperatuur- en tijdinstelling • Intense verrijking van de stoom met zout

3

Zout voor huid en luchtwegen 3

SOLE-THERME

De zoutverdamper voor je TrioSol-infraroodcabine Onze InfraSteam-waterverdamper genereert stoom die via een roestvrij stalen buis in de keramische verdamperschaal terechtkomt. De stoom spoelt de grote zoutstenen in de schaal voortdurend uit en verrijkt zo de lucht in de infraroodcabine met zout, mineralen en sporenelementen. Het zoutgehalte in de lucht, dat even hoog is als aan zee, is heilzaam voor je huid en je luchtwegen.

40

Heilzame werking Zout heeft tal van troeven. Het wordt al eeuwen in uiteenlopende vormen gebruikt om aandoeningen van huid en luchtwegen te behandelen. Met zout verrijkte lucht inademen, kan irritaties verzachten, ontstekingen terugdringen en preventief werken bij chronische bronchitis en sinusitis. Zijn antibacteriële en ontstekingsremmende werking helpt ook bij de behandeling van huidirritatie, neurodermatitis, acne of psoriasis. Zoutinhalaties zijn overigens ook perfect geschikt voor kinderen: bij beperkt gebruik zijn nevenwerkingen uitgesloten.


WAAROM INFRAROODWARMTE EN ZOUTDAMPEN GOED ZIJN VOOR JE GEZONDHEID Wij buigen ons al meer dan twee decennia over de positieve effecten van infraroodstraling. Net zoals het natuurlijke infrarood­ spectrum van de zon produceren onze VITALlight-stralers hoogwaardige en uiterst intense A-, B-, en C-infraroodstralen die wij gericht inzetten. Onze vlaktestralers leveren dan weer een gelijkmatige straling af die voor een ontspannende warmte in de hele cabine zorgt. Door deze beide systemen in onze TrioSol-cabines met een Sole-Therme-zoutverdamper te combineren, haal je een gezondheidsoase in huis. Met onze jarenlange ervaring raden we een combinatie van de drie systemen aan als ondersteunende behandeling van de in de onderstaande tabel vermelde kwalen.

Versterkt immuniteitssysteem Training hart/bloedsomloop Stressspanningen Voor en na het sporten Spierpijn Spierklachten Te zware inspanningen Recuperatie Snellere stofwisseling Ontgiften/ontslakken Ondersteuning bij het afvallen Intensere zelfgenezing Innerlijke balans Meer energie Verkoudheid Bronchitis Astma Migraine

Infraworld Vlaktestralers

VITALlightstralers

Sole-Therme zoutverdampers

***

*

***

***

*

**

***

*

*

***

***

**

**

**

*

**

***

*

***

*

*

***

**

**

**

**

**

***

**

**

***

*

*

***

**

**

***

*

***

***

*

***

***

**

***

*

*

***

*

*

***

Slaapstoornissen

**

*

***

*

Huidonzuiverheden

**

*

***

**

*

***

**

*

*

***

**

***

Neurodermitis Borreliose Pijntherapie Rugpijn Reuma Bloeddrukregulerend

**

***

***

*

Infrarood C

Infrarood A/B/C

0,5% / 99,5%

18% / 56% / 26%

Vergelijking technische gegevens + gebruik Stralingsbereik Procentuele verdeling Verwarming van de bestraalde huidoppervlakken Voorverwarming straler Bestralingsvlakken Aanbevolen gebruiksduur

Mild

Intensief

ca. 10 min

geen

Grote vlakken

gericht

30 – 45 min

10 – 15 min

ca. 15 min 30 – 45 min

* Geschikt ** Aan te bevelen *** Zeer aan te bevelen

41


42


s ’ a n u Sa SUPERIEUR SAUNAPLEZIER: WAAR ZIEL EN NATUUR ELKAAR ONTMOETEN De positieve werking van de sauna is al langer bekend. Om het lichaam fit te houden, wordt in de Infraworld-sauna’s een bijzonder intensief maar natuurlijk klimaat gecreëerd. De Infraworld-sauna’s kunnen niet alleen gebruikt worden als Finse sauna, met zeer hoge temperaturen en een lage luchtvochtigheid, maar ook als biosauna, met een lage temperatuur en een luchtvochtigheid van ongeveer 60 %. Infraworld selecteert enkel die houtsoorten die bestand zijn tegen de extreme omstandigheden, met name tegen zowel een buitengewoon droge lucht als een hoge luchtvochtigheid.

43


NORMA

Norma-binneninrichting, de basisversie

FINO

Fino-binneninrichting, licht afgeronde banken en brede rugleuningen

EXKLUSIV

SAUNA-INTERIEURS Voor het interieur van onze sauna's gebruiken we verfijnd espenhout. Door zijn gering warmtegeleidingsvermogen is dit hout ideaal om sauna's te bouwen. Omdat het lichte hars- en splintervrije hout ook nauwelijks knoesten bevat, zien de saunacabines er fraai uit.

Exklusiv-binneninrichting, sterk afgeronde banken en gewelfde rugleuning

44


PREMIO

Premio-binneninrichting, sterk afgeronde banken, smalle banklatten en gewelfde rugleuningen

LINEA

Linea-interieur: brede rugleuningen en tussenbankbekleding, smalle banklatten, brede bank onderaan (78 cm), sterk afgeronde banken

DE HOOGWAARDIGE BINNENINRICHTING BESTAAT UIT: • comfortabele banken 58 cm, bij kleine sauna's 48 cm breed • 2 comfortabele rugleuningen • 2 hoofdsteunen • mooie tussenbankbekleding • beschermrooster voor de kachel • rooster • moderne hoekkap met saunalamp

45


SAUNAKABINEN

BI-O SAUNA EN SOLE-THERME

FINSE SAUNA

Met een saunaoven die met een verdampersysteem én een sole-therme-opzet is uitgerust, kiest u zelf welke wellness u wenst. Met dit saunaovensysteem krijgt u een intense Finse sauna, een prettige stoomsauna of een stimulerende solestoomsauna. Onze Bi-O saunaovens hebben hun eigen waterreservoir waarin stoom wordt opgewekt. De zoutstenen worden voortdurend met waterdamp gespoeld zodat de zoutrijke lucht ontstaat. Extra genezende kruiden op de zoutstenen hebben bovendien een uiterst weldadige invloed op lichaam en geest.

In een Infraworld-sauna ondervindt u aan den lijve hoe weldadig en ontspannend saunawarmte kan zijn voor lichaam en geest. Het buitengewone klimaat in de Infraworld-sauna’s is voor een groot deel te danken aan de uitzonderlijke kwaliteit van zowel de cabines als de saunakachels. Onze besturingssystemen en saunakachels zijn technisch helemaal up- to-date. Het Hotline V10-model bewijst dat perfect, modern design en toptechniek hand in hand kunnen gaan. Zijn grote troef is de optimale verhouding tussen de stralings- en de convectiewarmte die zich vanuit de 50-70 kg zware steenmassa van hittebestendige olivienstenen in de cabine verspreidt zonder dat daarbij schadelijke stoffen vrijkomen. Hierdoor en mede dankzij onze moderne besturingssystemen is er in de Infraworldsauna’s een bijzonder intense, typisch Finse ‘aufguss’ of opgiet mogelijk.

46


SAUNA MET INFRAROODSTRALER Dankzij onze geperfectioneerde technologie kunnen de verschillende infraroodtechnieken nu ook in saunaâ&#x20AC;&#x2122;s worden ingebouwd. Uw wensen kennen geen grenzen meer. Kies voor de combinatie sauna en infraroodvlaktestralers (zie pag. 86) of sauna en VITALlight ABCstralers (zie pag. 84-85). En natuurlijk kan uw sauna ook met de twee systemen, vlaktestralers en VITALlight-ABC-stralers samen, worden uitgerust.

47


48


Edele houtkwaliteit, volstrekt onbehandeld

AURORA PREMIUM Art. nr.: 391035

Afbeelding Aurora Premium met opties: grote deur zonder drempel, 3 grote glaspartijen, Premio-binneninrichting, voetenbankje, bankonderstel met metalen voetjes, led-verlichting, Hotline S10-verdamperkachel, Saunacontrol F321-bediening met Glastouch. houtsoort binnen en buiten: horizontaal verwerkte grote alpendennenhoutpanelen.

Standaardafmetingen:

210

210

MAATWERK

Droom niet langer: met de Aurora Premium-sauna wordt uw wellnessdroom werkelijkheid. Binnen en buiten kunt u naar wens horizontaal verwerkte grote fineerhouten panelen of Softlineprofielschroten combineren. Creëer een omgeving volgens uw wensen en naar uw smaak, waar u helemaal tot rust komt. • 75 mm dikke prefabelementen • 50 mm isolatie met dampscherm • horizontale constructie, breedte max. 250 cm (grotere breedte op aanvraag) • grote panelen van edelfineerhout over de volledige breedte. Houtsoorten: Canadees dennenhout, esdoorn, notelaar, vurenhout, alpenden of onzichtbaar gemonteerde Softline-profielschroten van Noord-Europees vurenhout, esp, Canadees dennenhout, alpenden, Canadees cederhout (zie houtsoorten pagina 4-5) • geïntegreerd ventilatiekanaal met schouwwerking • Binneninrichting Norma van hoogwaardig espenhout • overige details over de binneninrichting zie folder pagina 44-45 • glazen deur van veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig, zowel links als rechts monteerbaar • wandhoge glaspartijen van veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig, met aluminium rail • deurgreep van edelstaal, binnenkant van beuk • siliconenkabel voor lamp en Finse saunakachel • maatwerk tot op de cm precies, alle formaten mogelijk

Foto speciaal uitgeruste Aurora Premium: hoekingang met drempelloze deur, 2 grote glaselementen, Linea-interieur, extra bank als opstapje, vensteropening met kozijn, ledverlichting in rugleuningen en onder de banken, VITALlightABC-stralers met rugkussens, Hotline S10-verdamperoven, Saunacontrol C4-bediening. Houtsoort binnen: grote, horizontaal verwerkte panelen van alpendennenhout; buiten: panelen van eikenhout

49


50


Afbeelding Aurora in speciale uitvoering: hoekingang met grote, drempelloze deur, grote glaspartij, Premio-binneninrichting, led-kleurverlichting Sphera als rugleuningverlichting, Herkules S25 Vaporverdamperkachel, Saunacontrol C0-bediening, houtsoort binnen: espenhout, buiten: Gipsplaten wit geschilderd

AURORA Art. nr.: 391007

MAATWERK

Laat uw creativiteit de vrije loop en kies uit onze selectie houtsoorten om zelf de binnen- en buitenkant van uw elementbouwsauna samen te stellen. Met ons Aurora-model bepaalt u met andere woorden zelf het karakter van uw sauna. • 75 mm sterke voorgemonteerde elementen • 50 mm isolering met dampscherm • 15 mm softline rondom verticaal verwerkt en onzichtbaar gemonteerd • Houtsoorten voor binnen en buiten: Noord-Europees vurenhout, esp, hemlock, alpenden, Canadees cederhout (zie pagina 4-5) • geïntegreerd verluchtingskanaal • Binneninrichting Norma van hoogwaardig espenhout • overige details over de binneninrichting zie folder pagina 44-45 • doorzichtige glazen deur uit 8 mm dik veiligheidsglas, zowel links als rechts monteerbaar • glazen wand van 8 mm veiligheidsglas, doorzichtig, met aluminiumprofiel • rvs handgreep langs buiten, deurgreep in beuk aan de binnenkant • Siliconen kabel voor saunalamp en saunakachel • Maatwerk tot op de centimeter nauwkeurig, alle afmetingen

Voorbeelden afmetingen:

202

Afbeelding Aurora met binneninrichting Premio

210

202

202

Afbeelding Aurora in speciale uitvoering: hoekingang met drempelloze deur, grote glaspartij, saunakachel 34A, Saunacontrol C2-bediening, VITALlight ABC-stralers met rugkussens, vlaktestralers in espenhout, houtsoort binnen: Alpendennenhout Softline, buiten: Wengé-Dekor met massieve houten lijsten in hemlock

51


52


Afbeelding: Opal – espenhout in speciale uitvoering Fino- interieur, led-verlichting, VITALlight-ABC-stralers met regelaar en rugkussens, verdamperkachel Herkules S25 Vapor, Saunacontrol C4- bediening

OPAL

MAATWERK led-kleurverlichting Sphera als indirecte bankverlichting (zie toebehoren p. 82-83)

Een sauna voor de veeleisende gebruiker. Als u iets aparts zoekt, gaat u voor de Opal. Deze sauna is gemaakt van hoogwaardige houtsoorten en wordt ongetwijfeld de blikvanger van je wellnessoase. Het grote glazen front geeft de Opal een extravagante toets.

OPAL - VURENHOUT Art. nr.: 391043

OPAL - ESPENHOUT

Optie: Saunacontrol X0-bediening in de sauna gemonteerd (zie toebehoren p. 90)

Art. nr.: 391044

• 75 mm sterke voorgemonteerde elementen • 50 mm isolering met dampscherm • verticaal verwerkte en onzichtbaar gemonteerde 15 mm Softline-profielen • Houtsoorten binnen en buiten: Noord-Europees vurenhout, espenhout (andere houtsoorten op aanvraag) • geïntegreerd verluchtingskanaal met schouwwerking • Binneninrichting Norma van hoogwaardig espenhout • overige details over de binneninrichting zie folder pagina 44-45 • doorzichtige glazen deur zonder drempel uit 8 mm dik veiligheidsglas, zowel links als rechts monteerbaar • 2 wandhoge glaspartijen van veiligheidsglas 8 mm met aluminium rail, doorzichtig • rvs handgreep langs buiten, deurgreep in beuk aan de binnenkant • Siliconen kabel voor saunalamp en saunakachel

Voorbeelden afmetingen: 200

185

• Maatwerk: maattabel en opties steeds mogelijk.

OPAL - MASSIEF Art. nr.: 391045

• massieve wanden van Noord-Europees vurenhout • 44 mm balken voor wanden en plafond

193

210

Afbeelding: Opal – massief hout in speciale uitvoering Fino-interieur, 2 VITALlightABC-stralers met Easy Control-bedieningen, Bi-O Tec-verdamperkachel en Saunacontrol X0-bediening in de sauna gemonteerd.

53


54


Afbeelding Optima: afmetingen: 193 x 142 x 202 cm, hoekingang rechts met deuraanslag rechts, houtsoort binnen en buiten: profielschroten van hemlock

OPTIMA met Sole-Therme

MAATWERK

Twee ingebouwde, traploos instelbare VITALlight-ABC-infraroodstralers maken de 'Optima' sauna-infraroodcombinatie tot een klein gezondheidscentrum. De compacte verdamperkachel met Sole-Therme zorgt voor perfecte Sole-dampen en is een weldaad voor je huid en je luchtwegen. Geniet van de vele mogelijkheden om je lichaam echt te laten zweten.

OPTIMA - VURENHOUT OPTIMA - ESPENHOUT Art. nr.: 391060

Art. nr.: 391061

OPTIMA - HEMLOCK

OPTIMA - ALPENDEN

Art. nr.: 391062

Art. nr.: 391063

Techniek: • 2 x 500 W VITALlight-ABC-infraroodstralers, rugkussens en draairegelaar • Saunacontrol C4-saunabediening • Hotline S4-verdamperkachel • Sole Therme Pur • Sion 3-ledverlichting met afstandsbediening

142

95

193

146

193

142

• hoekingang links of rechts mogelijk • drempelloze glazen deur van 8 mm veiligheidsglas, doorzichtig, omkeerbaar • glazen wand van 8 mm veiligheidsglas met aluminiumprofiel, doorzichtig • deurgreep buiten van roestvrij staal, binnen van beuk • siliconenkabel voor lamp en verdamperkachel • afmetingen (B x D x H): 168 (176, 185, 193, 202) x 142 (151) x 202 cm

Voorbeelden afmetingen:

95

Sauna: • 75 mm dikke prefabelementen • 50 mm isolatie met dampscherm • verticaal verwerkte en onzichtbaar gemonteerde 15 mm Softline-profielen • houtsoorten voor binnen en buiten: Noord-Europees vurenhout, esp, hemlock, alpenden • geïntegreerde verluchtingskanaal met schouwwerking • Binneninrichting Norma van hoogwaardig espenhout • meer details over de binneninrichting zie folder pagina 44-45

• maatwerk en opties beperkt mogelijk Optie: • 4 vlaktestralers met Saunacontrol C3-saunabediening (i.p.v. C4)

Afbeelding Optima: afmetingen: 193 x 142 x 202 cm, hoekingang links met deuraanslag links, 4 vlaktestralers met Saunacontrol C3-saunabediening Houtsoort binnen en buiten: profielschroten van espenhout

146

55


Voorbeelden afmetingen:

Met zijn vele individuele designopties en zijn rasterbouwsysteem kun je je Safir-sauna helemaal volgens je wensen inrichten. Met de extra opties zoals infraroodstralers en led-kleurverlichting creĂŤer je je eigen unieke cabine.

213

203 - 210 cm

204

222

187

7-

12 9

23 cm

56

144- 239 cm


Foto speciaal uitgeruste Safir: afmetingen: 213 x 204 x 203 cm, drempelloze deur, 2 grote ramen, Fino-interieur, zwart geschilderd basiskader, 2 VITALlight-ABC-stralers met rugkussens en 2 regelaars, Hotline S4-verdamperoven, Saunacontrol C4-bediening, houtsoort binnen en buiten: profielschroten van espenhout

SAFIR

Art. nr.: 391003

MAATWERK

Voor je Safir-sauna kun je kiezen tussen vuren- en espenhout. Op basis van een vast raster passen we het formaat perfect aan jouw wensen aan. Een recht front of een hoekingang: aan jou de keuze. De als optie ingebouwde ramen met vast kader doorbreken het klassieke saunabeeld. • 75 mm dikke prefabelementen • 50 mm isolatie met dampscherm • 15 mm Softline-profielen volledig onzichtbaar gemonteerd • Houtsoorten binnen en buiten: Noord-Europees vurenhout, espenhout • Geïntegreerd verluchtingskanaal met schouwwerking • Binneninrichting Norma van hoogwaardig espenhout • overige details over de binneninrichting zie folder pagina 44-45 • Glazen deur van veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig, zowel links als rechts monteerbaar • Deurgreep buiten van edelstaal, binnen van beuk • Siliconen kabel voor saunalamp en saunakachel • Maatwerk: beperkt mogelijk

afmetingen: 222 x 187 x 203 cm, hoekingang met drempelloze deur, groot raam, Norma-interieur, 2 VITALlight-ABC-stralers met regelaars, Hotline S7- verdamperoven, Saunacontrol C4-bediening, houtsoort binnen en buiten: profielschroten van espenhout

57


58


Voorbeelden afmetingen: 200

200

200

200

Foto met speciale uitrusting: hoekingang met drempelloze deur, groot glaselement, ledverlichting, Hotline S4-verdamperoven, Saunacontrol C0-bediening

CLASSICO Art. nr.: 391006

MAATWERK

Voor het Classico-model heeft Infraworld nagedacht over vorm en afwerking, genot en welbehagen. De cabine verenigt het beste van een massieve en een elementsauna. De vlakke verwerking geeft de cabine een modern en strak design. • balken uit Noord-Europees vurenhout • 44 of 58 mm massief houten balken voor wanden en dak • voorgemonteerde wandpanelen in vlakke elementbouw • vastgelijmde hoek- en verbindingsprofielen • Binneninrichting Norma van hoogwaardig espenhout • overige details over de binneninrichting zie folder pagina 44-45 • doorzichtige glazen deur uit 8 mm dik veiligheidsglas, zowel links als rechts monteerbaar • rvs handgreep langs buiten, deurgreep in beuk aan de binnenkant • Siliconen kabel voor saunalamp en saunakachel • Maatwerk tot op de centimeter nauwkeurig, alle afmetingen

59


60


SAFIR COMPLETE

Art. nr.: 391032 – Safir Complete vurenhout Art. nr.: 391039 – Safir Complete espenhout

213

213

Deze multifunctionele hoeksauna met grote glaspartij wordt standaard in NoordEuropees vurenhout of espenhout met 2 VITALlight infrarood ABC-stralers geleverd. De stralers zijn vooraf gemonteerd en kunnen los van elkaar met 2 draairegelaars traploos tussen 40 en 100 % worden ingesteld.

Standaardafmetingen:

Techniek: • 2 x 500 W VITALlight infrarood ABC-stralers, vooraf gemonteerd • 2 Easy Control-bedieningen, traploos regelbaar Sauna: • 75 mm dikke prefabelementen met 50 mm isolatie en dampscherm • 15 mm Softline-profielen van Noord-Europees vurenhout of espenhout binnen en buiten • Binneninrichting Norma van hoogwaardig espenhout • overige details over de binneninrichting zie folder pagina 44-45 • glazen deur van veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig, zonder drempel • glaspartij 8 mm • deurgreep buiten van edelstaal, binnen van beukenhout • siliconenkabel voor sauna- of verdamperkachel niet inbegrepen Standaardafmeting: B x D x H / 213 x 213 x 203 cm Speciale afmetingen niet mogelijk!

Optie: set met Hotline S7- saunakachel en Slimline 1200-saunabediening

61


Foto: speciaal uitgeruste Panorama Complete van espenhout, verdamperoven met reling

Standaardafmetingen: 210

PANORAMA COMPLETE

210

Art. nr.: 391031 – Panorama Complete vurenhout Art. nr.: 391072 – Panorama Complete espenhout

Deze multifunctionele sauna met zijn groot glasfront kunnen we uitvoeren in Noord-Europees vurenhout of espenhout. Beide modellen zijn standaard uitgerust met twee traploos instelbare VITALlight-infraroodstralers. Techniek: • 2 x 500 W VITALlight-ABC-infraroodstralers, voorgemonteerd • 2 Easy Control-bedieningen, traploos regelbaar Sauna: • 75 mm dikke prefabelementen met 50 mm isolatie en dampscherm • 15 mm Softline-profielen van Noord-Europees vurenhout of espenhout • hoogwaardig interieur Fino van espenhout • overige details over de binneninrichting zie folder pagina 44-45 • volledig glasfront 8 mm veiligheidsglas, doorzichtig, de deur kan rechts of links worden geplaatst • deurgreep van edelstaal, binnen van beukenhout • siliconenkabel voor sauna- of verdamperkachel niet inbegrepen Standaardafmetingen: B x D x H / 210 x 210 x 203 cm Speciale afmetingen niet mogelijk!

62


PANORAMA

Art. nr.: 391071 – Panorama 180 Art. nr.: 391070 – Panorama 210

Deze elementsauna met glasfront is van Noord-Europees vurenhout gemaakt. • hoogwaardige binneninrichting Fino van espenhout • meer details over de binneninrichting zie folder pagina 44-45 • siliconenkabel voor sauna- of verdamperkachel niet inbegrepen

Standaardafmetingen: 210

210

Standaardafmetingen: b x d x h 210 x 180 x 203 cm 210 x 210 x 203 cm Afwijkende maten zijn niet mogelijk!

180

210

Optie: set met Hotline V4- saunakachel en Slimline 1000-saunabediening

63


URBAN COMPLETE

Art. nr.: 391080 – Urban Complete 164 hoekingang Art. nr.: 391034 – Urban Complete 209 hoekingang

Balken van Noord-Europees vurenhout bepalen het karakter van deze massiefhouten cabine die standaard met één of twee VITALlight-infraroodstralers is uitgerust. Met de Easy Control-bediening stel je de stralingsintensiteit afzonderlijk traploos in om ze gericht op je wervelkolom te laten inwerken.

Standaardafmetingen: 164

164

Techniek: Urban Complete 164 hoekingang – 1 x 500 W VITALlight-infraroodstraler, traploos instelbare Easy Control-bediening Urban Complete 209 hoekingang – 2 x 500 W VITALlight-infraroodstralers, 2 traploos instelbare Easy Control-bedieningen

209

209

Sauna: • 40 mm massieve balken van Noord-Europees vurenhout voor wanden en plafond • prefabelementen in cassette-uitvoering • hoek- en verbindingsstijlen verlijmd • Norma-binneninrichting van espenhout • overige details over de binneninrichting zie folder pagina 44-45 • volledig glazen deur van veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig, zonder drempel • glaspartij 8 mm • deurgreep van edelstaal, binnenkant van beuk • siliconenkabel voor sauna- of verdamperkachel niet inbegrepen

64

Standaardafmeting: B x D x H: Urban Complete 164 hoekingang 164 x 164 x 200 cm Urban Complete 209 hoekingang 209 x 209 x 200 cm Speciale afmetingen niet mogelijk!


Standaardafmetingen: 211

164

211

URBAN • 40 mm massieve balken van Noord-Europees vurenhout voor wanden en plafond • prefabelementen in cassette-uitvoering • hoek- en verbindingsstijlen verlijmd • Norma-binneninrichting van espenhout • overige details over de binneninrichting zie folder pagina 44 -45

209

De Urban-massiefsauna heeft vlakke wanden met balken van Noord-Europees vurenhout. De varianten met hoekingang leveren we standaard met een groot raam.

209

209

• volledig glazen deur van veiligheidsglas 8 mm, doorzichtig, zonder drempel • glaspartij 8 mm, doorzichtig, bij hoekversie • deurgreep van edelstaal, binnenkant van beuk • siliconenkabel voor sauna- of verdamperkachel niet inbegrepen Standaardafmetingen: Art. nr.: Typ 391036 Urban recht 391037 Urban recht 391033 Urban hoek met glaspartij 391038 Urban hoek met glaspartij

B x D x H 211 x 164 x 200 cm 211 x 209 x 200 cm 209 x 209 x 200 cm 228 x 209 x 200 cm

228

209

Speciale afmetingen niet mogelijk!

65


VITALIS 148 COMPLETE Art. nr.: 391087

Zelfs de basisversie van deze compacte sauna-infrarood­ combinatie is al uitgerust met een VITALlight-infrarood­ straler met traploze regelaar. Techniek: • 350 W VITALlight-ABC-infraroodstraler • Traploos instelbare Easy Control-bediening Sauna: • 40 mm dikke balken van Noord-Europees vurenhout voor de wanden en het dak • Prefabelementen in cassette-uitvoering • Gelijmde hoek- en verbindingsbalken • Norma-interieur van espenhout • Meer interieurdetails, zie brochure p. 44-45 • Led-kleurverlichting Sion 1 • Glazen deur van doorzichtig 8 mm veiligheidsglas die rechts en links kan worden geplaatst. • Deurknop buiten van roestvrij staal, binnen van beukenhout 119

148

119

148

• Siliconenkabel voor sauna- of verdamperoven niet inbegrepen Standaardafmeting: B x D x H: 148 x 119 x 200 cm Speciale afmetingen zijn niet mogelijk!

79

79

VITALIS 148 COMPLETE - SET

Art. nr.: 391088

Complete - Set: bij deze modellen combineren we de modernste sauna- en infraroodtechniek tot een kleine gezondheidsoase. Een compacte verdamperoven (230 V) met Sole-Therme genereert zilte stoom en zorgt net als aan de kust voor een gezond klimaat. Techniek: • 350 W VITALlight-ABC-infraroodstraler • Verdamperoven Bi-O Mini 3 kW • Saunacontrol C3-Vitalis-bediening (230 V) met draaiknop voor VITALlight-straler • Sole-Therme-Pur-zoutverdamper • Siliconenkabelset

66


VITALIS 184 COMPLETE Art. nr.: 391089

Balken van Noord-Europees vurenhout bepalen het karakter van deze uitgekiende massief houten sauna, die standaard met een traploos instelbare VITALlightinfraroodstraler is uitgerust. Techniek: • 350 W VITALlight-ABC-infraroodstraler • Traploos instelbare Easy Control-bediening Sauna: Voor details, zie Vitalis 148 Complete. Standaardafmeting: B x D x H / 184 x 119 x 200 cm

VITALIS 184 COMPLETE - SET Art. nr.: 391090

Deze complete sauna-oplossing is met een krachtige verdamperoven (400 V), een multifunctionele saunabediening en een VITALlight-infrarood­ straler uitgerust. Met de meegeleverde Sole-Therme haal je de positieve kracht van zilte zeelucht in huis. Techniek: • 350 W VITALlight-ABC-infraroodstraler • Hotline S4-verdamperoven, 5 kW • Saunacontrol C3-bediening (400 V) met draaiknop voor VITALlight-straler • Sole-Therme-Pur-zoutverdamper • Siliconenkabelset

119

184

79

OPTIE: INFRAROODVLAKTESTRALERS VOOR VITALIS 148/184 COMPLETE - SET De modellen uit de reeks Vitalis Complete – Set kun je als extra met infraroodvlaktestralers uitrusten.

148

119

Art. nr. B3377 – Infraroodvlaktestralers set voor Vitalis 148 Complete-Set Art. nr. B3378 – Infraroodvlaktestralers set voor Vitalis 184 Complete-Set

79

119

184

79

67


WELLNESSLIGBANKEN De ligbanken van Infraworld zorgen voor afdoende ontspanning en kunnen zo de levenskwaliteit verbeteren.

• De gebogen vorm van het ligvlak ontlast de wervelkolom en ontspant het spierstelsel. • Het metalen onderstel schommelt zachtjes zodat het lichaam volledig kan ontspannen. Op die manier worden blokkades afgebouwd en kan de levensenergie weer vrijuit stromen. • Met de doseerbare infrarood-ABC-straling van de Grenada kun je je rug gericht bestralen.

INFRAROODWELLNESSLIGBANK GRENADA Art. nr.: S2400 donkerbruin Art. nr.: S2401 zwart

De ligbank Grenada met geïntegreerde VITALlight-infrarood-ABC-straler, die de rug door een grote uitsparing bestraalt, kan met de afstandsbediening comfortabel en traploos worden ingesteld. • Onderstel: • Ligvlak: • Hoofdkussen: • Bekleding: • Straler: • Vermogen: • Regeling: • Gewicht: • Afmetingen (L x B x H):

10 mm gepoedercoat plaatstaal schaal van vormhout met hoogelastisch schuim individueel verstelbaar kunstleer - waterafstotend, lichtecht VITALlight-IPX4-infrarood-ABC-straler 500 W AAN/UIT en traploze intensiteitsregeling van de straler met afstandsbediening 82 kg 175 x 58 x 105 cm

Maximaal gebruikersgewicht: 120 kg

100 cm 90

49 cm

B: 58 cm

175 cm

68

cm

105 cm


INFRAROOD-ABCVOLSPECTRUMSTRALERS

Frequente infraroodbestraling kan de behandeling van rug- en gewrichtsproblemen ondersteunen. VITALlight-ABC-stralers van Infraworld halen meteen na het inschakelen 100% van hun vermogen. Met de afstandsbediening kan de intensiteit traploos worden ingesteld.

KUNSTLEER

donkerbruin

Kunstleer heeft heel veel voordelen. Het is waterafstotend, lichtecht, aantrekkelijk, wordt amper vuil en is gemakkelijk schoon te maken. Bovendien gaat kunstleer heel lang mee en is het heel sterk. Infraworld gebruikt alleen hoogwaardige materialen en heeft zich bij de selectie van zijn leveranciers gebaseerd op de strenge kwaliteitsnormen van de Duitse automobielindustrie en medische technologie.

zwart

WELLNESSLIGBANK ARUBA Art. nr.: S2402 donkerbruin Art. nr.: S2403 zwart

Deze designligbank past haar ligpositie aan je lichaam aan en schommelt harmonisch zodat je je optimaal kunt ontspannen onder het motto: zachtjes aan de sleur ontsnappen. • Onderstel: • Ligvlak: • Hoofdkussen: • Bekleding: • Gewicht: • Afmetingen (L x B x H):

10 mm gepoedercoat plaatstaal schaal van vormhout met hoogelastisch schuim individueel regelbaar kunstleer - waterafstotend, lichtecht 70 kg 175 x 58 x 105 cm

Maximaal gebruikersgewicht: 120 kg

100 cm 90

49 cm

cm

105 cm

B: 58 cm

175 cm

69


SOLE-THERME-PUR:

de zoutverdamper met een intensieve werking Zoutstenen voor optimale wellness. natuurlijke zoutstenen van topkwaliteit

CORROSIE DOOR ZOUT? Tests hebben aangetoond dat metalen onderdelen in de sauna niet worden aangetast door de unieke zoutverdampingsmethode.

OCTROOI

RD GEPATENTEE

Beide systemen zijn met een octrooi beschermd.

De basis van de ‘Sole-Therme-Pur’-set is een opzetstuk van roestvrij staal dat op de ingebouwde verdamper van uw sauna wordt bevestigd. De damp die het verdampingssysteem doet ontstaan, komt via de koker, langs de keramische verdampschaal in de cabine terecht. De waterdamp spoelt de grote zoutstenen in de keramische verdamperschaal voortdurend uit en verrijkt de lucht in de sauna met zout, mineralen en belangrijke sporenelementen. Hierdoor is het zoutgehalte van de lucht even hoog als aan de kust, wat een weldadige invloed op uw huid en uw luchtwegen heeft.

SOLE-AQUA-PREMIUM:

de uitbreidingsset voor elke saunakachel Een uniek extraatje voor uw sauna. Een uitneembare cilinder van edelstaal wordt tussen de saunastenen geplaatst en met ca. 1 liter water gevuld. Bovenop de cilinder komt een verdampschaal met zoutstenen te staan. De warmte van de kachel doet het water in de cilinder verdampen. Via een aantal openingen bereikt de waterdamp de zoutstenen in de schaal, om zich op gelijkmatige Salzluft Zoutdamp wijze in de saunacabine te verspreiden. De verdamperFunctioneringsprincipe: Funktionsprinzip: schaal is van keramiek en Salzkristalle Zoutkristallen is te verkrijgen in rood of De opstijgende waterdamp gaat Aufsteigender Wasserdampf beige. langs de zoutkristallen waardoor spüllt die Salzkristalle aus Aufsatzschale Verdampingsschaal Lavasteine Saunastenen

VerdampferEdelstaalcilinder schale

VerwarmingsHeizstäbe elementen

NIEUW: Sole-Aqua-Premium met uitneembare cilinder van edelstaal

70

Ofengehäuse Ovenmantel

und reichert sich mit Salz an het zoutgehalte van de saunalucht stijgt

Waterdamp Wasserdampf

De oven warmt het water Heizstäbe erhitzen das Wasser im Verdampfer in de verdamper op


InfraSteam 750

InfraSteam 750 Set

Extra verdamper voor infraroodcabine, met ingebouwde bediening. Vulling en dampafvoer via afneembaar deksel. Watergebrekdetectie incl. droogloopbeveiliging en watertekortzoemer. Waterreservoir van ca. 2 liter, van roestvrij staal. Inclusief aansluitkabel. Vermogen: 750 W - 230 V N AC 50 Hz. HBD: 570 x 230 x 110 mm

Verdamper Infrasteam 750 met SoleTherme Pur zoutverdamper (Art. nr.: B6655-1). Verdamperpot in het rood, 2 kg zoutstenen, houten latten voor wand- en hoekmontage, Na-uitrusting in een bestaande infraroodcabine: overleg dit eerst met uw Infraworld-verdeler

InfraSteam 750 – OS Set

Verdampingsschalen

Voor details: zie Infrasteam 750-set (Art. nr.: B6675-1), maar dan zonder ingebouwde bediening. Enkel inzetbaar in combinatie met Triocontrol-bedieningen (Art. nr.: B6666).

Verdampingsschaal gemaakt van onbehandelde klei die op hoge temperatuur is gebakken. Afmetingen: Ø 200 mm, h: 100 mm

Art. nr.: B6649

TOEBEHOREN VOOR SAUNA EN INFRAROOD

Art. nr.: B6688

Art. nr.: B6675-1

Art. nr.: 700050 verdampingsschaal rood Art. nr.: 700051 verdampingsschaal beige

Sole-Aqua-Premium – Zoutverdamper

De uitbreidingsset voor alle saunakachels met een uitneembaar waterreservoir. Art. nr.: B6622-1 – verdampingsschaal rood Art. nr.: B6622-2 – verdampingsschaal beige Bestaat uit: Afmetingen:

Inzetstuk van edelstaal, edelstaalcilinder met grote schaal om water op te vangen, verdampingsschaal, 2 kg zoutstenen Inzetstuk van edelstaal: Ø100 mm, h: 150 mm Edelstaalcilinder: Ø100 mm, Ø200 mm, h: 200 mm Verdampingsschaal: Ø200 mm, h: 100 mm

Sole-Therme-Pur – Zoutverdamper

Opzetstuk voor uw kachel met ingebouwde verdamper

Voor de volgende kachels kan het opzetstuk snel geleverd worden: - EOS Bi-O Mini Art. nr.: B6655-1 (verdampschaal rood) Art. nr.: B6655-2 (beige) - EOS Bi-O Filius Art. nr.: B6631-1 (rood), Art. nr.: B6631-2 (beige) - EOS Bi-O Thermat Art. nr.: B6653-1 (rood), Art. nr.: B6653-2 (beige) - EOS Bi-O Max Art. nr.: B6658-1 (rood), Art. nr.: B6658-2 (beige) - Klafs Majus Art. nr.: B6662-1 (rood), Art. nr.: B6662-2 (beige) - Hotline S4/S5 Art. nr.: B6696-1 (rot), Art. Nr.: B6696-2 (beige) - Hotline S7/EOS Bi-O Tec Art. nr.: B6657-1 (rood), Art. nr.: B6657-2 (beige) - Hotline S10 Art. nr.: B6697-1 (rot), Art. Nr.: B6697-2 (beige) - Herkules S25 Vapor Art. nr.: B6682-1 (rood), Art. nr.: B6682-2 (beige) Onderdelen: opzetstuk van roestvrij staal, verdampschaal, 2 kg zoutstenen Afmetingen: opzetstuk uit roestvrij staal: Ø200 mm, H: 110 mm verdampschaal: Ø200 mm, H: 100 mm

Zoutstenen

Zoutpeeling

Wij gebruiken alleen zuivere natuurzoutstenen van de hoogste kwaliteit. Deze oranje tot witte zoutstenen met een omvang van 4 tot 6 cm zijn ideaal voor Sole therme. De waterdamp die de zoutstenen uitspoelt, wordt verrijkt met de mineralen en sporenelementen uit het zout die zo via de huid en de luchtwegen door ons lichaam kunnen worden opgenomen. Hoeveelheid: 1 kg

Fijngemalen, zijdezacht roze steenzout, zonder additieven. Het peelingzout verrijkt de huid met waardevolle, natuurlijke spoorelementen. De zachte peeling verwijdert de verharde huidcellen in de boven-huid snel en efficiënt. De huid wordt tot diep in de poriën gereinigd en voelt achteraf zacht en glad aan. Voor alle huidtypes.

Art. nr.: B6670

Art. nr.: S2250 250 g Art. nr.: S2283 1000 g

71


Kruidenbuiltjes

Art. nr.: S2275 8 bergkruiden Art. nr.: S2275-1 Lavendel Art. nr.: S2275-2 Eucalyptus

Art. nr.: S2275-3 Kamille Art. nr.: S2275-4 Tijm

Kruiden kunnen een weldoende werking voor lichaam en geest hebben. Omdat wij kwaliteit hoog in het vaandel dragen, gebruiken wij uitsluitend gecontroleerde biologische kruiden uit Oostenrijk. Leg het kruidenbuiltje op de verdamper en er komt een natuurlijk, heerlijk geurend aroma vrij dat de aangename sfeer in de sauna of de infraroodcabine nog versterkt. De waterdamp bindt de actieve stoffen in de kruiden zodat hun heilzame werking maximaal tot haar recht komt. Zacht, ontspannend en aangenaam. De kruidenbuiltjes zijn ook perfect voor thuis, in de auto, in een kast enz. Knijp even in het builtje, zo blijft alles heel lang naar verse kruiden geuren. Inhoud: 20g

Geurzakje met spaanders van alpenden

TOEBEHOREN VOOR SAUNA EN INFRAROOD

Art. nr.: S2275-5

Alpenbewoners weten de heilzame werking van de alpenden al eeuwenlang te waarderen. De etherische oliën van de alpendenspaanders verspreiden een uniek aroma in uw cabine. Inhoud: 20 g

Sauna-oliën

Art. nr.: S2263-1 Edeltannennadel Art. nr.: S2263-2 Wacholder-Zitrone Art. nr.: S2263-3 Zitrone-Orange

Art. nr.: S2263-4 Eucalyptus Art. nr.: S2263-5 Mandarijn Art. nr.: S2263-6 Alpenden

Maak van uw opgietbeurt een buitengewone geurervaring. Het beoogde effect wordt met de juiste saunaolie nog intenser: stimulerend, verfrissend, regenererend of rustgevend. Frame-inhoud: 150 ml

Geurset Active

Geurset Relax

100% natuurlijke etherische oliën: Zitronenöl, Latschenkieferöl, en Eucalyptus Frame-inhoud: 3 x 20 ml

100 % natuurlijke etherische oliën: Lavendel, Lorbeerblätter en Orangenöl Frame-inhoud: 3 x 20 ml

Geurset Alpin

Aromapotje

100% natuurlijke etherische oliën. Het rustgevende effect van sparrennaalden, de gunstige werking van alpenden op de luchtwegen en de vele werkzame stoffen van de Oostenrijkse alpenkruiden vergroten uw welbevinden. Inhoud: 3 x 20 ml

Als de schaal boven een straler of de saunakachel hangt, verdampen water en geurstoffen snel en verspreidt het aroma zich in de sauna. Materiaal: Klei, waterdicht, incl. ketting (l = 800 mm) Afmetingen: Ø 140 mm

Art. nr.: W4429

Art. nr.: W4456

Art. nr.: W4430

Art. nr.: W4416

Aromaschaal Art. nr.: W4418

Hang de schaal of het potje boven een straler en het water en de geurstoffen verdampen meteen en geven de ruimte het gewenste aroma. Materiaal: roestvrij staal Afmetingen BDH: 112 x 56 x 30 mm

72


Saunaset Exclusief 8-delig Art. nr.: S2284

In deze nieuw samengestelde set vind je elegant design, hoge kwaliteit en een uitgelezen selectie van etherische oliën. Bestaat uit: klimaatmeter met glazen frame, eco-zandloper, opgietlepel van edelstaal, opgietemmer 5 l van lork; plastic binnenzijde 5 l; 3 etherische saunaoliën: Mandarijn, Edeltannennadel, Zitrone-Oranje

Saunaset Unico 8-delig

TOEBEHOREN VOOR SAUNA EN INFRAROOD

Art. nr.: S2305

Heel fraaie saunaset van edel espen- en cederhout met een selectie hoogwaardige, natuurlijke sauna-aroma's uit Oostenrijk. Bestaat uit: klimaatmeter met cederlijst, Apart-zandloper, Heavyopgietlepel van edelstaal, opgietemmer 5 l van thermisch behandeld espenhout met houten ring, plastic inzetemmer, 3 saunaoliën 150 ml (alpenden, eucalyptus, jeneverbes-citroen)

Saunaset Standard 6-delig

Classic-saunaset 6-delig

Bestaat uit: Klimameter 100 mm, zandloper, lepel, Emmer 3 l vurenhout, kunstof- inzetemmer, gebruikstabel.

Bestaat uit: klimaatmeter 125 mm, zandloper, opscheplepel, opgietemmer 5 l van lork, plastic binnenzijde, plaatje met regels saunagebruik.

Saunaset van edelstaal 4-delig

Saunaset roestvrij staal 2-delig

Bestaat uit: opgietemmer 4,5 l van edelstaal met houten handvat, opscheplepel van edelstaal met houten handvat, klimaatmeter met glazen frame, zandloper

Bestaat uit: opgietemmer (4,5 l) van roestvrij staal met houten greep, scheplepel van roestvrij staal met houten greep.

Art. nr.: S2202

Art. nr.: S2207

Art. nr.: S2206

Art. nr.: S2208

Relax-infraroodset 7-delig Art. nr.: W4415

Met de nieuwe RELAX-infraroodset wordt je bezoek aan de infraroodcabine nog comfortabeler en aangenamer. Bestaat uit: ergonomische rugleuning, kussen voor bank, luxe peelingzout, natuurlijke peelinghandschoen, olijfoliezeep, kruidenbuiltje kamille en 8 bergkruiden

73


Opgietemmer 3 l van vurenhout met plastic binnenzijde

Opgietemmer 4 l van vurenhout met plastic binnenzijde

Opgietemmer 5 l van lork met plastic binnenzijde

Opgietemmer 5 l van thermisch behandeld espenhout met houten ring

Art. nr.: S2227 Vurenhout natuur, onderkant van multiplex, plastic binnenzijde 3 l, 2 verzinkte bandijzeren hoepels.

Art. nr.: S2228

TOEBEHOREN VOOR SAUNA EN INFRAROOD

Lork natuur, onderkant van massief hout, kunststof inzetemmer, 2 verzinkte bandijzeren hoepels.

Opgietemmer 5 l van thermisch behandeld espenhout met metalen ring

Art. nr.: S2306

De speciale thermische behandeling geeft het espenhout zijn edele bruine kleur. Binnenzijde met plastic inzetemmer van 5 l, buitenzijde geslepen, afgewerkt met 2 bastringen van espenhout.

Emmer RVS Art. nr.: S2209

Emmer uit roestvrij staal 4,5 l met houtgreep

Art. nr.: S2307

Thermisch behandeld espenhout, binnenzijde met plastic inzetemmer van 5 l, 2 verzinkte bandijzeren hoepels.

Set borstels Art. nr.: M5503

Hout, met natuurharen en â&#x20AC;&#x201C;touwtje

Lepel

Lepel RVS

Heavy-opgietlepel van edelstaal

Zandloper 15 min

Art. nr.: S2241 Populier natuur, Lengte: 400 mm

Art. nr.: S2309

van edelstaal, met handvat van massief Canadees cederhout Lengte: 420 mm

Art. nr.: S2210 Uit roestvrij staal Lengte: 390 mm

Art. nr.: S2246

Zandloper 30 min Art. nr.: S2248

Looptijd: 15 respectievelijk 30 min.; glascylinder met zand Afmetingen: 290 x 50 x 29 mm

Eco-zandloper

Apart-zandloper

van beukenhout, met wit zand Looptijd: 15 min. Afmetingen: 285 x 50 x 34 mm

van espenhout, met rood zand Looptijd: 15 min. Afmetingen: 285 x 69 x 35 mm

Art. nr.: S2245

74

Art. nr.: S2285 Vurenhout natuur, plastic binnenzijde 4 l, 2 verzinkte bandijzeren hoepels

Art. nr.: S2247


Klimaatmeter met glas en houten frame van vurenhout

Klimaatmeetstation in glas-houtraam van vurenhout

Metalen koker in glanzend veiligheidsglas Meettoestel: ø 100 mm Meetbereik: Thermometer 20 – 120 °C; Hygrometer 0 -100 % r.v. Afmetingen: 175 x 130 mm

Metalen koker in glanzend veiligheidsglas Meettoestel: ø 100 mm Meetbereik: Thermometer 0 – 120 °C; Hygrometer 0 -100 % r.v. Afmetingen: 175 x 245 mm

Klimaatmeter met glas en houten frame van cederhout

Klimaatmeetstation met glas en houten frame van cederhout

Metalen koker in glanzend veiligheidsglas Meettoestel: ø 100 mm Meetbereik: Thermometer 20 – 120 °C; Hygrometer 0 -100 % r.v. Afmetingen: 175 x 130 mm

Metalen koker in glanzend veiligheidsglas Meettoestel: ø 100 mm Meetbereik: Thermometer 0 – 120 °C; Hygrometer 0 -100 % r.v. Afmetingen: 175 x 245 mm

Glazen klimaatmeter

Glazen klimaatmeter

Metalen koker in glanzend veiligheidsglas Meettoestel: ø 100 mm Meetbereik: Thermometer 20 – 120 °C; Hygrometer 0 -100 % r.v. Afmetingen: 145 x 130 mm

Metalen koker in glanzend veiligheidsglas Meettoestel: ø 100 mm Meetbereik: Thermometer 0 – 120 °C; Hygrometer 0 -100 % r.v. Afmetingen : 145 x 245 mm

Thermometer

Klimameter

Metalen koker: ø 100 mm Meetbereik: 0 – 120 °C

Metalen koker: ø 100 mm Meetbereik: Thermometer 20 – 120 °C; Hygrometer 0 – 100 % r.v.

Art. nr.: S2217

TOEBEHOREN VOOR SAUNA EN INFRAROOD

Art. nr.: S2286

Art. nr.: S2288

Art. nr.: S2214

Hygrometer Art. nr.: S2216

Metalen koker: ø 100 mm Meetbereik: 0 – 100 % r.v.

Rek Design 150*

Art. nr.: S2237-1 vurenhout Art. nr.: S2237-2 espenhout Opbergvak voor brillen, iPod, mp3-speler HBD: 46 x 150 x 80 mm

Art. nr.: S2218

Art. nr.: S2287

Art. nr.: S2289

Art. nr.: S2212

Thermometer voor infraroodcabines Art. nr.: W4402

Metalen koker: ø 100 mm Meetbereik: 0 – 100 °C

Rek Design 450

Art. nr.: S2254-1 vurenhout Handdoekhouder met 2 metalen stangen, haak en bergruimte HBD: 400 x 450 x 100 mm

*Levering zonder decoratie

Rek Design 800*

Rek met glasinzet*

Handdoekhouder met metalen stang en bergruimte HBD: 150 x 800 x 100 mm

Zo blijft alles bij uw cabine netjes op orde. Heel fraai rek van elzenhout met inzet van 6 mm veiligheidsglas. Afmetingen: DBH = 230 x 500 x 600 mm

*Levering zonder decoratie

*Levering zonder decoratie

Art. nr.: S2253-2 espenhout

Art. nr.: W4431-2, houtsoort: elzenhout

75


Hoofdsteun Soft Art. nr.: B6695

Met zijn ergonomische vorm is deze hoofdsteun een weldaad voor uw nek en schouders. De zachte, aangename bekleding zorgt voor nog meer ligcomfort. Bekleding: antibacterieel kunstleer, beige Houtsoort: espenhout Afmetingen: 455 x 115 x 325 mm

Hoofdsteun Standard

Hoofdsteun Exklusiv

Houtsoort: espenhout Afmetingen: 450 x 120 x 350 mm

met 2 standen, plat of schuin

Art. nr.: B6613

Art. nr.: B6614

Houtsoort: espenhout

TOEBEHOREN VOOR SAUNA EN INFRAROOD

Afmetingen: 450 x 120 x 350 mm

Halfronde nekrol

Hoofdsteun Quality Art. nr.: B6694

Art. nr.: S2314

Houtsoort: espenhout Afmetingen: 450 x 115 x 330 mm

Het kussen met een opgenaaid anti­ slipmatje aan de onderkant kan onder de nek of de knieën gelegd worden en zorgt voor de nodige ontspanning in de sauna. De overtrek is gemaakt van antibacterieel kunstleer en is zweet- en speekselbestendig. Afmeting: 450 x 200 x 115 mm Kleur: beige

Bankkussen voor infraroodcabines Art. nr.: Afmeting S2323 970 x 460 x 30 mm

geschikt voor de volgende infraroodcabine (Art. nr.)

S2315 S2321

1170 x 460 x 30 mm 1170 x 460 x 30 mm

390128, 390129, 390124, 390149, 390146, 390147, 390145 390150

S2316 S2317 S2322

1230 x 460 x 30 mm 1230 x 460 x 30 mm 1810 x 540 x 30 mm

390121, 390109, 390103, 390143, 390171, 390116, 390115 390306, 390308, 390307, 390126, 390127, 390142 390160, 390161

390151, 390309, 390141

Het opklapbare bankkussen is gemaakt van een duurzaam materiaal dat zijn deugdelijkheid ruimschoots heeft bewezen in de gezondheidszorg. Het antibacteriële kussen is zweetbestendig en onderhoudsvriendelijk. De vulling heeft bovendien een ritssluiting en een antislipmatje aan de onderkant. Kleur: beige

Kussen voor saunarugleuning Art. nr.: S2324, S2325

Kussen van antibacterieel kunstleer om in de rugleuning te hangen. Dankzij een metalen gewicht dat in een las is ingenaaid, blijft het kussen op zijn plaats en is het ook geschikt om rechtop zittend te leunen. HBD: S2324 – 200 x 460 x 35 mm S2325 – 270 x 460 x 35 mm Kleur: beige

76


Bankkussen voor sauna’s Art. nr.: S2318

Bankkussen voor sauna’s; de antibacteriële overtrek is zweet- en lichtbestendig en onderhoudsvriendelijk. Het kussen is 2-voudig opklapbaar en heeft een ritssluiting en een antislipmatje aan de onderkant. Afmeting: 1950 x 550 x 40 mm Kleur: beige Afmetingen op maat mogelijk!

Kussen voor bank

TOEBEHOREN VOOR SAUNA EN INFRAROOD

Art. nr.: S2278

Dit kussen garandeert dat u comfortabel zit in de cabine. Het is gemaakt van hoogwaardig, antibacterieel kunstleder. Afmetingen: 450 x 450 x 30 mm Kleur: beige

Ergonomische ruggensteun Art. nr.: W4408

Houtsoort: populier Afmetingen: 520 x 400 x 70 mm

Saunataboeret

Ventilatieschuif

Hoogwaardige saunataboeret, zitting van espenhout, poten van vurenhout HBD: 450 x 600 x 400 mm

Houtsoort: vurenhout Afmetingen: 420 x 180 mm

Rond ventilatierooster

Saunareiniger

Art. nr.: B3413

Art. nr.: B3427

Rond houten rooster met ventilatie­ openingen met daarachter een metalen plaat. Met een draai aan de metalen knop stel je de hoeveelheid lucht in. Houtsoort: espenhout Afmetingen: Ø 120 mm

Art. nr.: B3605

Art. nr.: S2236 5 L Art. nr.: S2277 1 L Speciaal reinigingsmiddel voor saunabanken, houten roosters en houten wanden in sauna's en infraroodcabines. Maakt schoon zonder sporen achter te laten. Verkleurt het hout niet. De behandelde oppervlakken worden tegelijk gedesinfecteerd. Het product bevat geen alcohol en droogt vanzelf. Inhoud: 1l, 5l

Voetverwarmingsmat Art. nr.: A5030

Elektrische voetverwarmingsmat voor infraroodcabines. Het hele oppervlak wordt aangenaam en gelijkmatig warm. Bij een omgevingstemperatuur van 20 °C bereikt de mat naargelang de ondergrond (hout, beton) een tempartuur van maximum 30 tot 35 °C. Ca. 1,8 m lange aansluitkabel met eurostekker. Waterbestendig, slijtvast en afwasbaar materiaal. Heel veilig dankzij de draadloze flexibele warmtegeleiders. 230 V~, 70 W, CE, IP67 Afmetingen: 420 x 650 mm

Aansluitset voor voetverwarmingsmat Art. nr.: A5038

Kabel met verdeelstekker om de mat aan te sluiten op de vlaktestralers van de infraroodcabine onder de zitbank.

77


Scharnier

Scharnier

voor glazen deuren van 6 resp. 8 mm Afmeting (B x H): 60 x 70 mm Buitenkant: aluminium/zink

voor glazen deuren van 6 mm Afmeting (B x H): 72 x 50 mm Buitenkant: aluminium/zink

Art. nr.: B3308-C04

HANG- EN SLUITWERK VOOR SAUNA’S EN INFRAROODCABINES

6, 8 mm

28 kg

70 cm

6 mm

20 kg

65 cm

Scharnier

Scharnier

voor glazen deuren van 6 resp. 8 mm Afmeting (B x H): 60 x 80 mm Buitenkant: aluminium/zink

voor glazen deuren van 6 resp. 8 mm Afmeting (B x H): 72 x 80 mm Buitenkant: aluminium/zink

6, 8 mm

6, 8 mm

Art. nr.: B3308A-C04

35 kg

70 cm

Art. nr.: B3306A-C04

33 kg

70 cm

Scharnier

Art. nr.: B3307-C04* voor glazen deuren van 6 resp. 8 mm Afmeting (B x H): 65 x 60 mm Buitenkant: aluminium/zink

6,8 mm

22 kg

65 cm

*Zolang de voorraad strekt.

Dubbelscharnieren Art. nr.: B3305-C04

afgeronde dubbelscharnieren voor glas-glas, openingshoek 180°, voor glazen deuren van 6 resp. 8 mm Afmeting (B x H): 92 x 82 mm Buitenkant: aluminium/zink

6, 8 mm

28 kg

Art. nr.: B3324

kozijnscharnier, hoekig, van hoogwaardig aluminium, bijzonder geschikt voor industriële toepassingen, voor glazen deuren van 8 resp. 10 mm Afmeting: 47 x 86 mm Buitenkant: EV12 geëloxeerd (Niro – Optik)

8, 10 mm

40 kg

Boorschets voor Art. nr.: B3305

Boorschets voor

Art. nr.: B3306, B3306A, B3307, B3308, B3308A

70 cm

Industrieel scharnier

78

Art. nr.: B3306-C04

100 cm

Boorschets voor

Art. nr.: B3324


Set ronde deurgrepen van roestvrij staal Art. nr.: B3302

hoogwaardige greep van roestvrij staal in ronde uitvoering voor saunadeuren Materiaal: roestvrij staal buitenkant, beukenhout binnenkant Afmeting: L = 300 mm, Ø: 30 mm

HANG- EN SLUITWERK VOOR SAUNA’S EN INFRAROODCABINES

Boorschets voor deurgrepen

Art. nr.: B3302, B3321, B3322, B3323

Set vierkante deurgrepen van roestvrij staal

Ronde deurgreep van roestvrij staal

hoogwaardige greep van roestvrij staal in vierkante uitvoering voor saunadeuren Materiaal: roestvrij staal buitenkant, beukenhout binnenkant Afmeting: L = 300 mm, s = 25 mm

hoogwaardige greep van roestvrij staal in ronde uitvoering voor saunadeuren Materiaal: roestvrij staal Afmeting: L = 300 mm, Ø: 20 mm

Vierkante deurgreep van roestvrij staal

Set deurknoppen

Art. nr.: B3321

Art. nr.: B3323

hoogwaardige greep van roestvrij staal in vierkante uitvoering voor saunadeuren Materiaal: roestvrij staal Afmeting: L = 300 mm, s = 25 mm

Art. nr.: B3322

Art. nr.: B3304-C04

bestaat uit: 2 deurknoppen ø 45 mm, 1 schroefdraadpen l = 30 mm, 2 volgringen van hard plastic, ø 16 mm Buitenkant: aluminium/zink

Set deurknoppen

Mof voor deurmagneet

bestaat uit: 2 deurknoppen ø 45 mm, 1 schroefdraadpen l = 30 mm, 2 volgringen van hard plastic, ø 16 mm Buitenkant: zwart glanzend

Mof van kunststof voor art. nr.: B3310d en B3317 Draad: Ø 10 mm; l = 10 mm

Deurmagneten

Hechtplaatjes

Art. nr.: B3309-G01

Art. nr.: B3310d Ø 15 mm; lengte 8 mm; 95 N Art. Nr.: B3317 Ø 15 mm; lengte 8 mm; 150 N

Art. nr.: B3319

Art. nr.: B3311 U-vormig hechtplaatje voor glazen deuren 6 mm Art. nr.: B3312 U-vormig hechtplaatje voor glazen deuren 8 mm Art. nr.: B3313 Rond hechtplaatje met boring Ø 20 mm Art. nr.: B3315 Hoekig hechtplaatje met 2 boringen

79


Saunadeur – Basis 1

Basis 1

Basis 2

Deurgreep Exklusiv 1

Exklusiv 1

Exklusiv 2

Deurgreep Exklusiv 2

TOEBEHOREN VOOR SAUNA EN INFRAROOD

Glazen deur 6 mm ESG (veiligheidsglas uit één stuk) met hengsels, dichting, deurknop, deurmagneet en houten frame, deur omkeerbaar – deuraanslag kan rechts of links Art. nr.: B3358 B3351 B3347

B x H glazen deur 625 x 1760 mm 625 x 1844 mm 625 x 1844 mm

Kleur doorzichtig doorzichtig brons

B x H houten frame 715 x 1850 mm 715 x 1934 mm 715 x 1934 mm

Saunadeur – Basis 2

Glazen deur 6 mm ESG met hengsels, dichting, beuken grepen, deurmagneet en houten frame, deur omkeerbaar – deuraanslag kan rechts of links Art. nr.: B3355* B3356 B3357

B x H glazen deur 625 x 1760 mm 625 x 1844 mm 625 x 1844 mm

Kleur brons doorzichtig brons

B x H houten frame 715 x 1850 mm 715 x 1934 mm 715 x 1934 mm

*zolang de voorraad strekt.

Schets Basis 1/Basis 2 Exklusiv 1/Exklusiv 2

Glazen deur 8 mm veiligheidsglas met deurhengsels, afdichting, deurknop buiten van roestvrij staal (rond of vierkant) en binnen van beuk, deurmagneet. B3353 - kader met drempel omkeerbaar (deuraanslag kan links of rechts) B3338/B3339 - zonder drempel - deuraanslag rechts (links op aanvraag) B3412 - professionele deur – deurhengsels nog niet gemonteerd, deuraanslag kan links of rechts Art. nr.: Typ B3353 exklusiv 1A – met drempel B3338 exklusiv 1B – drempelloos B3339 exklusiv 2B – drempelloos B3412 professioneel – drempelloos

kleur doorzichtig doorzichtig brons doorzichtig

deurknop rond rond vierkant vierkant

B x H glazen deur 625 x 1844 mm 625 x 1844 mm 625 x 1844 mm 830 x 2000 mm

Ledlamp Helios

SAUNAVERLICHTING

Art. nr.: S2312

80

Saunadeur professioneel

Saunadeur 'Exklusiv' en saunadeur 'professioneel'

De nieuwe Helios-saunalamp bestaat uit een krachtige, energiezuinige ledmodule en een glazen kap (ø 93 mm, H = 22 mm), die de lamp tegen vocht beschermt. De highpowerled die op een houten plaatje is gemonteerd, heeft een 230 V-aansluiting en hoeft dus geen transformator. - Voor infraroodcabines en sauna's - Tot 120 °C - Kan tegen de wand of in de hoek worden gemonteerd. - De lamp wordt met de saunabediening aangeschakeld. - Siliconenkabel 3 x 0,75 mm², l = 4 m - 230 V-aansluiting, IP54, vermogen: 4 W HBD: 95 x 105 x 44 mm

Houten lamp Moris Art. nr.: S2313

De nieuwe saunalamp Moris zorgt door de indirecte verlichting van de warme houttinten voor een aangename, stemmige sfeer. De kap is gemaakt van edel esdoornfineerhout en wordt langs achteren verlicht door de Helios-ledlamp. - Voor infraroodcabines en sauna's - Tot 120 °C - Houtsoort esdoorn - Kan tegen de wand of in de hoek worden gemonteerd. - Incl. Helios-ledlamp - De lamp wordt met de saunabediening aangeschakeld. - Siliconenkabel 3 x 0,75 mm², l = 4 m - 230 V-aansluiting, IP54, vermogen: 4 W HBD: 227 x 145 x 84 mm

B x H houten kader 715 x 1934 mm 715 x 1897 mm 715 x 1897 mm 920 x 2060 mm


Zoutkristalverlichting

Saunalamp Viva

Dankzij de zuivere, roze zoutstenen baadt uw sauna in een zacht, warm licht. Tegelijk wordt de lucht met negatieve ionen verrijkt. Samenstelling: houten frame met houten staafjes vooraan, ruitje met doorzichtig glas van 4 mm, gezandstraald, vochtwerende lamp, ca. 4 kg zoutstenen Afmetingen: 350 x 315 x 225 mm

Mooi vormgegeven hoekkap met smalle lijsten van espenhout Afmetingen: 210 x 210 mm, H = 350 mm

Lampafscherming Classic

Lampafscherming Hoek

In sparrenhout en vurenhout Afmetingen: 270 x 205 x 160 mm

met sparrenhout Afmetingen: 340 x 230 x 230 mm

Lampafscherming Standard

Wand- en plafondlamp Norma

Art. nr.: S2270

SAUNAVERLICHTING

Art. nr.: S2259

Art. nr.: S2256

Art. nr.: S2311

Art. nr.: S2257

Art. nr.: S2264

In fineerlamellen en sparrenhout Afmetingen: 300 x 280 x 165 mm

Geschikt voor sauna, IP54, E27, max. 40 watt, zonder lamp Afmetingen: 213 x 108 x 90 mm

Hoekverlichting design vurenhout

Wand- en plafondlamp Rondo

Hoogwaardig licht van gezand- straald ESG-glas met houten frame van vurenhout. Afmetingen: 310 x 318 x 25 mm

Geschikt voor sauna, IP54, E27, max. 40 watt, zonder lamp Fitting: keramisch, wit Glascilinder: doorzichtig Afmetingen: Ă&#x2DC; 110 x 135 mm

Art. nr.: S2260

81

Art. nr.: S2290

Hoekverlichting design espenhout Art. nr.: S2280

Hoogwaardig licht van gezand- straald ESG-glas met houten frame van espenhout. Afmetingen: 310 x 318 x 25 mm

Designhoekkap van espenhout Mini Art. nr.: S2281

Afmetingen: 200 x 318 x 25 mm

81


LED-KLEURVERLICHTING

Kleuren kunnen onze stemming in belangrijke mate beïnvloeden. Elke kleur heeft zo haar eigenschappen. Bepaalde kleuren kunnen ons motiveren en stimuleren, andere brengen ons net tot rust. Bepaal dus met welke stemming u de sauna wilt verlaten en kies uit de volgende kleuren: ROOD: staat voor passie, vuur en kracht; rood geeft u weer levenskracht en energie GEEL: de kleur van de zon; geel geeft kracht en brengt weer schwung in uw leven GROEN: dat is 'puur natuur'; groen brengt harmonie BLAUW: de kleur van de lucht en de zee; blauw werkt kalmerend en ontspannend

Sion 1 - dimbaar met afstandsbediening Sion 1A – plafondmontage Sion 1B – inbouw

Art. nr.: S2291A Art. nr.: S2291B

Heel intensieve led-kleurenverlichting met homogeen lichtvlak - voor infrarood- en saunacabines - tot 4 m2 oppervlakte Afmetingen: 240 x 240 x 38 mm (zichtbare kaderhoogte bij B-reeks 6 mm) Houtsoort: elzenhout Zie Sion 3 voor verdere technische gegevens en beschrijving.

Sion 2 - dimbaar met afstandsbediening

Art. nr. Artikel Houtsoort Montage S2320A Sion 2A Espenhout Plafondmontage S2292A Sion 2A Elzenhout Plafondmontage S2320B Sion 2B Espenhout Inbouw S2292B Sion 2B Elzenhout Inbouw Heel grote en intensieve led-kleurenverlichting met homogeen lichtvlak - voor infrarood- en saunacabines - tot 8 m2 oppervlakte Afmetingen: 324 x 324 x 38 mm (zichtbare kaderhoogte bij B-reeks 6 mm) Houtsoort: Espen- of elzenhout Zie Sion 3 voor verdere technische gegevens en beschrijving.

82


Sion 3 - dimbaar met afstandsbediening

Art. nr. Artikel Houtsoort Montage S2293A Sion 3A espenhout plafond S2299A Sion 3A elzenhout plafond S2293B Sion 3B espenhout inbouw S2299B Sion 3B elzenhout inbouw Heel grote en intensieve led-kleurenverlichting met homogeen lichtvlak - voor infrarood- en saunacabines - automatische kleurafloop of - tot 9 m2 oppervlakte apart te selecteren - tot 110 °C - eenvoudige plafond- of wandmontage - zachte kleurovergang - moderne, hoogwaardige radiografische Houtsoort: espenhout of elzenhout afstandsbediening met aanraakfunctie Kleuren: 7 kleuren Omvat: led-lamp, nettransformator, led-bediening, afstandsbediening Afmetingen: 240 x 524 x 38 mm (zichtbare kaderhoogte bij B-reeks 6 mm)

Sion 4 - dimbaar met afstandsbediening

Model Sion B

LED-KLEURENVERLICHTING

Sion 4A – montage tegen plafond Art. nr.: S2297A Sion 4B – inbouw Art. nr.: S2297B

Heel intense led-kleurverlichting met homogeen lichtoppervlak - voor infrarood- en saunacabines - tot 6 m2 oppervlakte Afmetingen: 320 x 240 x 38 mm (zichtbare kaderhoogte bij B-serie 6 mm) Houtsoort: elzenhout Voor technische informatie en beschrijving zie Sion 3.

Grado -

dimbaar met afstandsbediening

Art. nr.: S2298

Intense led-kleurverlichting met homogeen lichtoppervlak voor infrarood- en saunacabines - tot 3 m2 oppervlakte - zachte kleurovergangen - tot 110° C Afmetingen: 200 x 200 x 38 mm Houtsoort: elzenhout Zie Sion 3 voor technische informatie en beschrijving.

Sphera-ledverlichting - Set

Sphera 1 Art. nr.: W4412 Sphera 2 Art. nr.: W4413 Met deze led-verlichting die onopvallend achter de rugleuning of onder de zitbank is gemonteerd, ontstaat in uw sauna een ontspannen sfeer van welbehagen. - voor infrarood- en saunacabines tot 90 °C - zachte kleurovergangen - lichtintensiteit dimbaar - ook geschikt voor vochtige omgevingen - automatische kleurafloop of apart instelbaar - afstandsbediening Kleuren: 7 kleuren Sphera 1 bestaat uit: 2 buizen, nettransformator, afstandsbediening, controller Sphera 2 bestaat uit: 4 buizen, nettransformator, afstandsbediening, controller Afmetingen van de buislampen: 25 x 750 mm

Sphera-ledverlichting - Onderdelen

Art. nr.: W4457-M Art. nr.: W4457-E Art. nr.: W4458-M Art. nr.: W4458-E Art. nr.: W4459 Art. nr.: W4414

led-buis (l = 75 cm) - 2 aansluitingen, klemmen led-buis (l = 75 cm) - eindstuk, klemmen led-buis (l = 50 cm) - 2 aansluitingen, klemmen led-buis (l = 50 cm) - eindstuk, klemmen set: afstandsbediening, adapter, controller, aansluitkabel; U kunt max. 5 buizen combineren. verlengkabel voor led-buizen, l = 60 cm

83


Audiosysteem met bluetooth Art. nr.: W4455

Met dit audiosysteem kun je via de luidsprekers in de sauna of infraroodcabine naar muziek van externe muziekbronnen luisteren zoals een mp3-speler, iPod, smartphone enz. Je schakelt het systeem aan en uit en regelt het volume met een afstandsbediening. Het toestel wordt op het dak of onder de bank geplaatst. Sluit het apparaat rechtsreeks met een plugkabel of via bluetooth aan. - luidsprekeraansluiting, AUX-ingang cinch of plug - afstandsbediening (AAN/UIT, volume +/-), nettransformator, plugkabel - opbergvak design 150 in espenhout Afmetingen HBD toestel: 40 x 80 x 93 mm

Luidspreker Slim

MUZIEK

Art. nr.: W4454

Heel vlakke luidspreker om tegen platen, achterwanden, daken, vensters enz. te monteren. De sauna of de infraroodcabine werkt als klankkast die de muziek binnen versterkt. Continu-/muziekvermogen: 25 W Impedantie: 8 Ω Ø trillingsspoelen: 32,5 mm Luidsprekerkabel: 4 m

Luidsprekers voor sauna

Houten frame voor saunaluidspreker

Art. nr.: S2242

1 paar 2-weg-luidsprekers geschikt voor sauna’s en infraroodcabines, 30 watt, Temperatuurbestendig: tot 110 °C, UV-bestendig, wit Afmetingen: Ø 153x 77 mm Inbouwdiepte: 55 mm

Art. nr.: W4428

2 houten frames van els om luidsprekers eenvoudig te monteren (art. nr.: S2242). Afmetingen: DBH = 200 x 200 x 70 mm

84

Art. nr.: B6724

VITALlight ABC-volspectrumstraler met rood licht in gesloten behuizing, geschikt voor inbouw in rechte wanden. Optimale stralingsspreiding dankzij de combinatie van een reflector van gepolijst hoogglansaluminium en de speciale rode glaskeramische plaat. De ventilatieopeningen aan de voorzijde koelen de infraroodstaaf af. 2,8 m siliconenkabel met stekker. Vermogen: 500 Watt Inbouwmaten hbd: 850 x 165 x 80 mm tested by

Montageframe Art. nr.: B6725

Geschikt voor VITALlight RED- infrarood-ABC-stralers Materiaal: aluminium Afmetingen: 883 x 197 mm

S L - L E - 0 4 87 / 13

VITALLIGHT INFRAROOD ABC-STRALER

VITALlight RED infrarood ABC-straler

Beschermrooster zilvergrijs Art. nr.: B6726

Geschikt voor VITALlight RED- infrarood-ABC-stralers Beschermrooster met 2 smalle houten zijlijsten Afmetingen: 883 x 230 mm


VITALlight infrarood ABC-straler 750 W Art. nr.: A6051 500 W Art. nr.: A6052 350 W Art. nr.: A6053

VITALlight ABC-volspectrumstraler, reflector van gepolijst aluminium, met fluweel bevlokt traliewerk, siliconenkabel van 3 meter met stekker, inbouw in wandelement of hoek mogelijk Inbouwafmetingen HBD: 860 x 150 x 55 mm Zie pagina 38 voor gegevens over VITALlight ABC-volspectrumstraler. Grijs beschermrooster art. nr. A6055 tegen meerprijs verkrijgbaar.

VITALlight infraroodstraler-Set Easy Control Art. nr.: B3398

Samenstelling: 1 VITALlight ABC-volspectrumstraler 500 watt (art. nr.: A6052) bediening Easy Control – sauna (art. nr.: B6668-2), geschikt om naast een straler in een sauna in te bouwen – temperatuurbestendigheid 120 °C, intensiteitsregeling van 100 – 40 %, looptijd: 30 min, diverse kabels, max. vermogen: 500 watt inbouw stralers achteraan resp. in de hoek mogelijk Inbouwmaten HBD: 860 x 150 x 55 mm Zie pagina 38 voor gegevens over VITALlight ABC-volspectrumstraler.

VITALlight IPX4 infrarood ABC-straler 350 W Art. nr.: A6066 rood 500 W Art. nr.: A6058 rood 500 W Art. nr.: A6059 grijs

VITALlight ABC-volspectrumstraler, IPX4, infraroodstralerstaaf van slagvast speciaalglas. Elektrische aansluiting achteraan; reflector van gepolijst hoogglansedelstaal, met fluweel bevlokt beschermrooster, 3 m siliconenkabel met stekker; inbouw in een wandelement of in de hoek mogelijk Inbouwmaten (hbd): 860 x 150 x 55 mm tested by

S L - L E- 0 4 8 7 / 1 3

VITALLIGHT INFRAROOD ABC-STRALER

Grijs beschermrooster art. nr. A6055 tegen meerprijs verkrijgbaar.

VITALlight IPX4 infraroodstraler-Set Easy Control Art. nr.: B3399 rood Art. nr.: B3430 grijs

Bestaat uit: 1 VITALlight IPX4 volspectrumstraler 500 watt (art. nr.: A6058/A6059) Easy Control-saunabediening (art. nr.: B6668-2) Geschikt om naast een straler in een sauna in te bouwen. Bestand tegen temperaturen tot 120 °C, regelbaar tussen 100 % en 40 %, looptijd 30 min., verschillende kabels, max. vermogen 500 watt De straler kan in de wand of in de hoek worden ingebouwd. Inbouwmaten hbd: 860 x 150 x 55 mm

Rugkussens

Hoogwaardige rugkussens van antibacterieel kunstleer met montageplaat 22 mm. Totale breedte kussen/straler/kussen 300 mm. Kleur: beige Art. nr.: geschikt voor Afmetingen HBD S2279 VITALlight-ABC-stralers 845 x 80 x 57 mm S2276 VITALlight-IPX4-ABC-stralers 910 x 80 x 57 mm

Houtraam voor VITALlight - en IPx4-ABC-straler

Houtsoort: espenhout Art. nr.: montage geschikt voor A8018 hoek VITALlight-ABC-stralers A8024 hoek VITALlight-IPX4-ABC-stralers A8020 recht VITALlight- en IPX4-stralers

inbouwafmetingen HBD 910 x 240 x 195 / 195 mm 910 x 295 x 235 / 235 mm 910 x 240 x 40 mm

85


INFRAROODVERWARMINGSSYSTEEM

INFRAROODVLAKTE­ STRALERS VOOR SAUNA'S

Met ons verwarmingssysteem kunt u infraroodelementen en de saunakachel samen gebruiken. De elementen worden in cassetteuitvoering gemaakt en zijn volledig gesloten. De kwaliteit van dit product komt tot uiting bij de eenvoudige montage en bij het onbeperkte gebruik. U kunt de elementen bedienen met de Saunacontrol C1-, C3- of T3-bedieningen of via onze digitale 'plug & play'bedieningsset.

Aparte Elementen

houten frame uit vuren- of espenhout , kleur vlaktestralers rood, 230 V Art. nr.: B3365 B3366 B3367 B3360 B3332 B3330 B3333 B3345 B3346

houtsoort vurenhout vurenhout vurenhout espenhout espenhout espenhout espenhout espenhout espenhout

mogelijke kleuren

kenmerk Zijdeel Rugdeel Voetdeel Zijdeel Zijdeel Rugdeel Rugdeel Voetdeel Voetdeel

B x H x D (incl. houtraam) 450 x 820 x 50 mm 850 x 820 x 50 mm 925 x 330 x 50 mm 300 x 820 x 50 mm 450 x 820 x 50 mm 650 x 820 x 50 mm 850 x 820 x 50 mm 650 x 330 x 50 mm 850 x 330 x 50 mm

Zijdeel

vermogen 230 Watt 460 Watt 180 Watt 130 Watt 230 Watt 350 Watt 460 Watt 125 Watt 170 Watt

Voetdeel

rood

Rugdeel

Individueel Maatwerk Art. nr.: B3361 B3373

Houtsoorten vurenhout espenhout

Bepaal de grootte van de vlaktestraler en de houtsoort voor het frame zelf. Houd er wel rekening mee dat er bij de vlaktestralers altijd van een vaste hoogte wordt uitgegaan (zie schets). De breedte kan van 200 tot 1180 mm gaan. De afmetingen zijn altijd incl. houten frame. Het vermogen van de elementen bedraagt 630 resp. 730 Watt/m2. Het max. totale vermogen bedraagt 3000 Watt, anders zouden de panelen via een vermogensschakelaar moeten worden aangesloten. kenmerk rugdeel voetendeel

Rugdeel

B x H x D (incl. houtraam) tot 1180 x 820 x 50 mm tot 1180 x 330 x 50 mm

Voetdeel

vermogen ca. 730 Watt/m2 ca. 630 Watt/m2

mogelijke kleuren

rood

antraciet

TOEBEHOREN VOOR INFRAROOD

Digitale bediening (N75)

86

Art. nr.: B3341-6 0 – 95 min. Art. nr.: B3341-8 0- 12 h

Digitale bediening voor infraroodcabines, sensor met sensorkabel van 4 m, 230 V~, 3000 W, licht – 230 V~; CE, TÜV (technisch gekeurd) Afmetingen: B x H = 160 x 220 mm, inbouwdiepte: 45 mm Temperatuurbereik: 20 – 60 °C voor keramische en rvs stralers – meting binnentemp. 20 – 80 °C voor vlaktestralers – meting oppervlaktetemperatuur Tijd: 0-95 min (B3341-6) 0-12 uur (B3341-8)

Bediening Triocontrol

Triocontrol - Art. nr.: B6666-set (een regelbare ABC-straler) Triocontrol 2 - Art. nr.: B6713-set (twee regelbare ABC-stralers) volledig elektronische combibediening voor zoutverdampers, infrarood ABCstralers en vlaktestralers. - zoutverdampers traploos instelbaar - kleine bedieningseenheid - ABC-stralers instelbaar van 100 % - 40 % - externe besturingsbox - vlaktestralers van 30 – 80 °C - temperatuurregeling van 30 - 60 °C - 4-regelig display - tijdregeling tot 2 uur Bedieningseenheid HBD: 140 x 130 x 22 mm

Digitale 'plug & play'bedieningsset Art. nr.: B3420

Bediening met alle nodige kabels en stekkers om de vlaktestralers aan te sluiten. Bestaat uit: digitale bediening 95 min, houten frame, voeler met 4 m voelerkabel, verdeelblok 1/5, siliconenkabel voor stralers (5 m), pvc-kabel voor verlichting (3 m), pvc-aansluitkabel (4 m)


TOEBEHOREN VOOR INFRAROOD

Bediening Unicontrol - Fusion

Fusion 1 - Art. nr.: B6664-Set (een regelbare ABC-straler) Fusion 2 - Art. nr.: B6664-Set2 (twee regelbare ABC-stralers)

volledig elektronische combibediening voor infrarood ABC-stralers en vlaktestralers - ABC-stralers instelbaar van 100 - 40% - vlaktestralers van 30 – 80 °C - 4-regelig display - kleine bedieningseenheid - externe besturingsbox - temperatuurregeling van 30 - 60 °C - tijdregeling tot 2 uur Bedieningseenheid HBD: 140 x 130 x 22 mm

Bediening Easy Control – Sauna Art. nr.: B6668-2

Infraroodbediening met dimmer, geschikt voor inbouw in een sauna naast een infraroodstraler. - Dimmer voor ABC-stralers van 100 - 40 % - Bestand tegen temperaturen tot 120 °C - Looptijd 30 min. - diverse kabels, max. vermogen 1000 watt Bedieningseenheid HBD: 140 x 130 x 22 mm

Plastic frame voor bedieningen

TOEBEHOREN VOOR STURINGEN

Art. nr.: B6758 – geschikt voor Saunacontrol T - T4 Art. nr.: B6727 – voor Saunacontrol C - C4, infraroodbedieningen Triocontrol en Unicontrol. Inbouwframe wordt met klemmen onzichtbaar bevestigd. HBD: B6758 – 145 x 135 x 6 mm B6727 – 142 x 152 x 9 mm Kleur: zwart

Regelaar VITALlight-ABCstraler

Art. nr.: B6687 – voor Saunacontrol C3/C4 Art. nr.: B6757 – für Saunacontrol T3/T4

Bediening Easy Control – Infrarood Art. nr.: B6667-2

Infraroodbediening met dimmer, geschikt voor inbouw in een infraroodcabine. - Dimmer voor ABC-stralers van 100 - 40 % - Bestand tegen temperaturen tot 60 °C - Looptijd 30 min. - diverse kabels, max. vermogen 1000 watt Bedieningseenheid HBD: 140 x 130 x 30 mm

Bediening Easy Control 2 – Sauna Art. nr.: B6716

Infraroodbediening met 2 regelingen voor de intensiteit. Geschikt voor inbouw in een sauna naast een infraroodstraler. - Regeling intensiteit ABC-straler 100 – 40 % - Bestand tegen temperaturen tot 120 °C - Looptijd 30 min. - div. kabels, max. vermogen 1000 watt Bedieningseenheid HBD: 140 x 130 x 22 mm

Houten frame voor bedieningen Art. nr.: B6692

Geschikt voor de bedieningseenheden van Unicontrol-, Triocontrol-, Easy Control – Sauna- en Saunacontrol C – C4. Houtsoort: espenhout HBD: 172 x 162 x 35 mm

Vermogensuitbreiding voor infraroodvlaktestralers LE 2 Art. nr.: B6739 LE voor vlaktestralers, geschikt voor Saunacontrol C1, C3 en T3, schakel­­- ver­mogen 3 kW.

Infraroodbediening met intensiteits­ regeling van 100 % – 40 %, bestand tegen temperaturen tot 120 °C. Nood­ zakelijk voor de regeling van een tweede VITALlight-straler. HBD: B6687 – 140 x 130 x 22 mm B6757 – 90 x 90 x 22 mm

LE 3 Art. nr.: B6737

Nettransformator LSG 09 R

Nettransformator LE 1

Geschikt voor Saunacontrol D2, H2, F200, F301, F220 en F321, schakel- vermogen 9 kW. HBD: 240 x 230 x 70 mm

Geen storend schakelgeluid. Geschikt voor saunabedieningen Saunacontrol C, T en X, schakelvermogen 11,0 kW. HBD: 57 x 215 x 240 mm

Art. nr.: B3344

Geschikt voor de infraroodsturingen Unicontrol, Fusion en Tricontrol, schakelvermogen 3 kW HBD: 40 x 150 x 150 mm

Art. nr.: B3428

87


SAUNACONTROL T De bedieningseenheid beschikt over een groot kleurendisplay met een eenvoudige menu-navigatie zodat de bediening vlot en stap voor stap verloopt. Je kunt de achtergrondverlichting op wit of op zwart instellen. De edele zwarte bediening past in elke omgeving en kan optioneel met een inbouwframe worden geleverd.

BEDIENINGEN VOOR SAUNA’S

Saunacontrol T Art. nr.: B6753

Bedieningstoestel voor Finse sauna‘s - Temperatuurregeling in de Finse sauna: 30 – 110 °C - Verwarmingstijdbegrenzing tot 20 uur instelbaar - Temperatuurbegrenzing bij 128 °C - Permanente ventilatiefunctie en naloop tot 60 minuten programmeerbaar - Licht aan/uit, 230 V - Extra uitgang voor 230 V - Kinderbeveiliging - Hoofdschakelaar toestel on/off - Statistiek werkings- en verwarmingstijd - Automatische foutherkenning met aanduiding op de lcd-display - Aansluiting voor een vermogensuitbreiding - Aansluiting voor elektronische afdekbeveiliging sauna-oven of deurcontactschakelaar - Menunavigatie in Duits, Engels, Italiaans, Frans, Nederlands - Optioneel: start op afstand Vermogen aansluiting: tot 11,0 kW Bedieningseenheid HBD: 145 x 135 x 24 mm Vermogenseenheid HBD: 60 x 240 x 215 mm Bestaat uit: Bedieningseenheid, vermogenseenheid, temperatuursensor met kabel van 2,5 m

Saunacontrol T3 Art. nr.: B6755

Multifunctionele bediening voor verdamper- en saunaoven, infraroodvlaktestralerelementen alsook 2 VITALlight-ABC-stralers. Dezelfde functies als Saunacontrol T0, maar met deze extra functies: -- Regeling van de vlaktestralerelementen tot 80 °C -- Aansluiting van vlaktestralerelementen tot 3,5 kW mogelijk -- Aansluiting van twee VITALlight-ABC-stralers van 500 watt mogelijk -- Traploze regeling van de VITALlight-ABC-stralers van 40 – 100 % met draaiknop -- Optioneel: tweede VITALlight-regelaar -- Gelijktijdig gebruik van verdamper- en saunaoven met VITALlight-straler en infrarood-vlaktestraler mogelijk Door middel van een speciaal menupunt in het programma kan de sauna als een TrioSol-infraroodcabine worden gebruikt. De vochtigheids- en sauna­ werking kan met de 2 VITALlight-ABC-stralers worden gecombineerd. Het vermogen van de verdamper en de vlaktestralers mag samen niet meer dan 3,5 kW bedragen. Bestaat uit: Bedieningseenheid, 1 VITALlight-ABC-stralerregelaar, vermogenseenheid, temperatuur- en vochtvoeler met kabel van 2,5 m

Saunacontrol T4 Art. nr.: B6756

88

Saunabediening voor verdamper- en saunaoven alsook 2 VITALlight-ABC-stralers. Dezelfde functies als Saunacontrol T0, maar met de volgende extra functies: -- Aansluiting van twee VITALlight-ABC-stralers van 500 watt mogelijk -- Traploze regeling van de VITALlight-ABC-stralers van 40 – 100 % met draaiknop -- Optioneel: tweede VITALlight-regelaarl -- Gelijktijdig gebruik van verdamper- en saunaoven met VITALlight-straler mogelijk Bestaat uit: Bedieningseenheid, 1 VITALlight-ABC-stralerregelaar, vermogenseenheid, temperatuur- en vochtsensor met kabel van 2,5 m

Saunacontrol T0 Art. nr.: B6754

Digitaal bedieningstoestel voor verdamper- en saunaoven Dezelfde functies als Saunacontrol T, maar met deze extra functies: -- Regeling vochtigheid: 10 – 99% en 30 – 65 °C -- Verdamperinstelling in % van de echte relatieve luchtvochtigheid -- Naverhittingsprogramma: - 30 min bij 80 °C -- Aansluiting watergebrek Bestaat uit: Bedieningseenheid, vermogenseenheid, temperatuur- en vochtigheidssensor met kabel van 2,5 m


Saunacontrol C Art. nr.: B6749

Onze gebruiksvriendelijke bediening voor Finse sauna's overtuigt door haar modern ontwerp van roestvrij staal.

BEDIENINGEN VOOR SAUNA'S

- Regeling in Finse saunamodus 30-110 °C - Verwarmingstijdbegrenzing tot 20 uur - Temperatuurbegrenzing bij 128 °C - Continue ventilatiefunctie en naloop tot 60 minuten programmeerbaar - Licht aan/uit, 230 V - Extra 230 V-uitgang - Kinderslot - Hoofdschakelaar aan/uit - Statistieken gebruiks- en verwarmingsduur - Automatische foutdetectie met weergave op lcd-scherm - Aansluiting voor vermogensuitbreiding - Aansluiting voor elektronische bescherming saunakachel of deurcontactschakelaar - Menuweergave in het Duits, Engels, Italiaans, Frans en Nederlands - Aanschakelen op afstand als optie Aansluitvermogen: tot 11,0 kW HBD bediening: 145 x 135 x 24 mm HBD vermogenseenheid: 60 x 240 x 215 mm Bestaat uit: Bediening, vermogenseenheid, temperatuursensor met 2,5 m kabel

Art. Nr.: B6749 Art. Nr.: B6702 Art. Nr.: B6663-1

Saunacontrol C0

Saunacontrol C1

Digitale bediening voor verdamper- en saunakachels.

Saunabediening voor verdamper- en saunakachels en infraroodvlaktestralers.

Art. nr.: B6702

Zelfde functies als Saunacontrol C, maar extra: - regeling in vochtmodus 10-99 % en 30-65 °C - verdamperinstelling in % van de reële relatieve luchtvochtigheid - naverwarmingsprogramma - 30 min bij 80 °C - aansluiting voor watertekort Bestaat uit: Bediening, vermogenseenheid, temperatuur- en vochtsensor met 2,5 m kabel

Art. nr.: B6663-1

Zelfde functies als Saunacontrol C0, maar extra: - regeling infraroodvlaktestralers tot 80 °C - aansluiting van infraroodvlaktestralers tot 3,5 kW mogelijk Bestaat uit: Bediening, vermogenseenheid, temperatuur- en vochtsensor met 2,5 m kabel

Saunacontrol C3 Art. nr.: B6717

Multifunctionele bediening voor verdamper- en saunakachels, infraroodvlaktestralers en 2 VITALlight-ABC-stralers. Dezelfde functies als Saunacontrol C0, maar met de volgende extra functies: -- regeling infraroodvlaktestralers tot 80 °C -- aansluiting van infraroodvlaktestralers tot 3,5 kW mogelijk -- aansluiting van twee 500 W VITALlight-ABC-stralers mogelijk -- VITALlight-ABC-stralers traploos instelbaar van 40-100 % met draaiknop -- tweede VITALlight-regeling als optie -- Gelijktijdig gebruik van verdamper- en saunaoven met VITALlight-straler en infrarood-vlakteverwarmer mogelijk een speciaal menupunt in het programma maakt een toepassing zoals bij een TrioSol-infraroodcabine mogelijk. De vocht- en saunawerking is gelijktijdig met vlaktestralers en 2 VITALlight-ABC-stralers mogelijk. Het gecombineerde vermogen van de verdamper en de vlaktestralers mag niet meer dan 3,5 kW bedragen. Bestaat uit: Bediening, 1 regeling voor VITALlight-ABC-stralers, vermogenseenheid, temperatuur- en vochtsensor met 2,5 m kabel

Saunacontrol C4 Art. nr.: B6730

Saunabediening voor verdamper- en saunakachels en 2 VITALlight-ABC-stralers. Zelfde functies als Saunacontrol C0, maar extra: - aansluiting van twee 500 W VITALlight-ABC-stralers mogelijk - VITALlight-ABC-stralers traploos instelbaar van 40-100 % - tweede VITALlight-regeling als optie - Gelijktijdig gebruik van verdamper- en saunaoven met VITALlight-straler mogelijk Bestaat uit: Bediening, 1 regeling voor VITALlight-ABC-stralers, vermogenseenheid, temperatuur- en vochtsensor met 2,5 m kabel

Art. Nr.: B6717 Art. Nr.: B6730

89


BEDIENINGEN VOOR SAUNA'S

Saunabediening (Saunacontrol D2) Art. nr.: B6709

Saunabediening (Saunacontrol H2)

Elektr. bediening voor Finse sauna met groot lcd-scherm. Traploos instelbaar tussen 30 en 115 °C, verwarmingstijdbegrenzing 6 u (12 u), schakelvermogen 9 kW (uitbreidbaar met LSG), klok, vooraf ingestelde tijd, temperatuur en resterende tijd, vergrendeling klavier/kinderslot, temperatuurvoeler met kabel (2 m) incl., veiligheidsthermostaat max. 139 °C, licht aan/uit. Aansluiting: 400 V 3N AC 50 Hz HBD: 220 x 250 x 60 mm Kleur: crèmewit

Art. nr.: B6708 Elektr. bediening voor sauna- en vochtige modus met groot lcd-scherm. Traploos instelbaar tussen 30 en 70 °C in vochtige modus en tussen 40 en 115 °C in saunamodus. Verwarmingstijdbegrenzing 6 u (12 u), schakelvermogen kachel 9 kW (uitbreidbaar met LSG), verdamper 3 kW. 5-fasige bevochtigingscyclus met watergebrekdetectie en nawarmfunctie. Digitale weergave tijd, temperatuur, vochtigheid en resterende tijd. Voor verdere techn. details zie Saunacontrol D2. Aansluiting: 400 V 3N AC 50 Hz HBD: 220 x 250 x 60 mm Kleur: crèmewit

Saunabediening (Slimline 1000) Art. nr.: B6740

Saunabediening (Slimline 1200) Art. nr.: B6741

Saunabediening (Saunacontrol X) Art. nr.: B6712

Saunabediening (Saunacontrol X0)

Elektrische bediening voor droge en vochtige sauna. Traploze instelling tussen 33 en 65 °C voor vochtige sauna en tussen 70 en 115 °C voor droge sauna. Verwarmingstijdbegrenzing 6 uur, schakelvermogen kachel 9 kW, verdamper 3 kW. 9-fasige bevochtigingscyclus met watertekortdetectie en naverwarmingsfunctie. Weergave temperatuur en resterende tijd. Temperatuurvoeler met 3 m kabel, temperatuur begrensd op 141 °C, lichtschakelaar. Aansluiting: 400 V 3N AC 50 Hz HBD: 241 x 212 x 57 mm Kleur: wit

Elektrische bediening voor Finse sauna met lcd-display. Traploos instelbaar tussen 70 en 115 °C, verwarmingstijdbegrenzing 6 uur, schakelvermogen 9 kW. Weergave van temperatuur en resterende tijd. Incl. temperatuurvoeler met kabel (3 m), temperatuur begrensd op 141 °C en lichtschakelaar. Aansluiting: 400 V 3N AC 50 Hz HBD: 241 x 212 x 57 mm Kleur: wit

Art. nr.: B6714

Gebruiksvriendelijke bediening voor Finse sauna. Traploos instelbaar tussen 40 en 105 °C met draaiknop die in of buiten de sauna kan worden gemon­- teerd. Verwarmingstijdbegrenzing 6 u, veiligheidsthermostaat max. 128 °C, schakelvermogen 11,0 kW (uitbreidbaar met LE1). Zeer klein bedieningselement, besturingsbox, temperatuurvoeler met kabel (2,5 m) incl., licht aan/uit, ventilatie functie. Bedieningselement ø: 100 mm Aansluiting: 400 V 3N AC 50 Hz

Gebruiksvriendelijke bediening voor sauna- en vochtige modus tot 11,0 kW (uitbreidbaar met LE1). Zeer klein bedieningselement dat in of buiten de sauna kan worden gemonteerd. Traploos instelbaar tussen 65 – 35 % en 35 – 65 °C in vochtige modus en tussen 65 – 105 °C in saunamodus. Verwarmingstijdbegrenzing 6 u, veiligheidsthermostaat max. 128 °C. Externe besturingsbox, voeler met kabel (2,5 m), licht aan/uit, ventilatiefunctie. Bedieningselement ø: 100 mm Aansluiting: 400V 3N AC 50Hz

Saunabediening (Saunacontrol F200) Art. nr.: B6744

Hoogwaardige bediening voor Finse sauna. Compact bedieningselement met externe voeding. Traploze instelling temperatuur tussen 10 en 110 °C, verwarmingstijdbegrenzing 6-20 uur, schakelvermogen 9 kW (uitbreidbaar met LSG), tijdaanduiding, temperatuur en resterende tijd, temperatuur begrensd op 141 °C, vergrendeling toetsenbord/kinderbeveiliging. Temperatuurvoeler met 3 m kabel, lichtschakelaar, schakelaar ventilator. Aansluiting: 400 V 3N AC 50 Hz Bedieningselement HBD: 198 x 124 x 8 mm (inbouwdiepte 24 mm) Kleur: roomwit Voeding HBD: 247 x 285 x 86 mm

Saunabediening (Saunacontrol F220) Art. nr.: B6746

Hoogwaardige bediening voor droge en vochtige sauna. Compact bedieningselement met externe voeding. Traploze instelling van de temperatuur tussen 30 en 65 °C voor vochtige sauna en tussen 10 en 110 °C voor droge sauna. Overige technische details zie Saunacontrol F200. Temperatuurvoeler met 3 m kabel, lichtschakelaar, schakelaar ventilator. Aansluiting: 400 V 3N AC 50 Hz Bedieningselement HBD: 198 x 124 x 8 mm (inbouwdiepte 24 mm) Kleur: roomwit Voeding HBD: 247 x 285 x 86 mm

90


Saunabediening (Saunacontrol F301 met Glastouch) Art. nr.: B6745

Uiterst fraaie bediening met Glastouch voor Finse sauna. Overige technische details zie Saunacontrol F200. 2 temperatuurvoelers (kachelvoeler met 3 m kabel en bankvoeler met 5 m kabel), lichtschakelaar/dimmer, schakelaar ventilator. Aansluiting: 400 V 3N AC 50 Hz Bedieningselement HBD: 197 x 122 x 4 mm (inbouwdiepte 24 mm) Kleur: wit Voeding HBD: 247 x 285 x 86 mm

Saunabediening (Saunacontrol F321 met Glastouch) Art. nr.: B6747

BEDIENINGEN VOOR SAUNA'S

Uiterst fraaie bediening met Glastouch voor droge en vochtige sauna. Compact bedieningselement met externe voeding. Traploze instelling van de temperatuur tussen 30 en 65 °C voor vochtige sauna en tussen 10 en 110 °C voor droge sauna. Overige technische details zie Saunacontrol F200. 2 temperatuurvoelers (kachelvoeler met 3 m kabel en bankvoeler met 5 m kabel), lichtschakelaar/dimmer, schakelaar ventilator. Aansluiting: 400 V 3N AC 50 Hz Bedieningselement HBD: 197 x 122 x 4 mm (inbouwdiepte 24 mm) Kleur: wit Voeding HBD: 247 x 285 x 86 mm

Saunacontrol F500 met Glastouch Art. nr.: B6751

Nieuw bedieningstoestel voor Finse sauna’s met aantrekkelijk Glastouch- bedieningsveld. Kleine, vlakke bedieningseenheid met moderne en eenvoudige bedieningsbegeleiding en externe voeding. Traploze temperatuurregeling tussen 30 en 110 °C, verwarmingstijdbegrenzing 1 - 20 uur, schakelvermogen 9 kW (extra schakelmodule mogelijk), tijd, temperatuur en resterende tijd, veiligheidsthermostaat (schakelt uit bij 141 °C), temperatuursensor met kabel van 3 m, licht aan/uit/dimmen, ventilator aan/uit/ instelbaar. Aansluiting: 400 V 3N AC 50 Hz Bedieningseenheid (H x B x D): 158 x 104 x 6 mm (montagediepte 35 mm) Kleur: zwart Voeding (H x B x D): 247 x 285 x 86 mm

Saunacontrol F520 met Glastouch Art. nr.: B6752

Nieuw bedieningstoestel voor sauna- en bevochtigingsmodi met Glastouch. Aantrekkelijke bedieningseenheid met eenvoudige bedieningsbegeleiding en externe voeding. Traploze temperatuurregeling tussen 30 en 65 °C in de bevochtigingsmodus en 30 en 110 °C in de saunamodus. Zie Saunacontrol F500 voor meer technische details. 2 temperatuursensoren (kachelsensor met een kabel van 3 m en banksensor met kabel van 5 m), licht aan/uit/dimmen, ventilator aan/uit/instelbaar. Aansluiting: 400 V 3N AC 50 Hz Bedieningseenheid (H x B x D): 158 x 104 x 6 mm (montagediepte 35 mm) Kleur: zwart Voeding (H x B x D): 247 x 285 x 86 mm

91


FINSE SAUNAKACHEL

TOEBEHOREN VOOR FINSE SAUNAKACHEL

Finse Saunastenen Art. nr.: S2273 5-10 cm Art. nr.: S2274 10-15 cm

Originele Finse saunastenen in 2 formaten, 5-10 cm voor wandkachels, 10-15 cm voor vrijstaande kachels, ca. 20 kg/eenheid

Siliconen kabel

Art. nr.: B6681 – voor saunaoven Siliconen kabel voor saunakachels, 5-polig, 5 x 2,5 mm2, l = 4 m, geschikt voor saunakachels tot 9 kW Art. nr.: B6683 – voor verdamperoven Siliconen kabelset voor verdamper- kachels, 5 x 2,5 mm2, l = 4 m; 5 x 1,5 mm2, l = 4 m, geschikt voor verdamperkachels tot 9 kW

Opvangkuip voor restwater Art. nr.: B6700

Opvangkuip van plastic om het restwater op te vangen als je de verdamperkachel laat leeglopen. HBD: 50 x 420 x 220 mm

Alarmknop Art. nr.: B3429

Alarmknop om infraroodcabines en sauna’s te ver- en ontgrendelen. Montageplaat van aluminium. Installeer de alarmknop op een plaats die snel en makkelijk te bereiken is. Montagediepte: 40 mm Montageplaat (H x B x D): 80 x 80 x 2 mm

Finse saunakachel (MINI Plus) Art. nr.: B6604

Wandoven met geïntegreerde sturing voor de kleinere Finse sauna, incl. 21 kg saunastenen. Vermogen: 4,5 kW – 400 V 3N AC HBD: 600 x 410 x 280 mm

92


Finse saunakachel (Hotline V2) Art. nr.: B6760 Art. nr.: B6761 Art. nr.: B6762

6,0 kW 8,0 kW 9,0 kW

FINSE SAUNAKACHEL

Saunakachel voor Finse sauna voor plaatsing tegen de wand, buitenmantel van edelstaal, verzinkte binnenmantel, roestvrije verwarmingselementen, incl. 20 kg saunastenen. Vermogen: 6/8/9 kW – 400 V 3N AC HBD: 620 x 420 x 310 mm

Finse saunakachel (Hotline V4)

Finse saunakachel (Hotline Euro)

Saunaoven in wanduitvoering voor Finse sauna. Buitenmantel en de in hoogte verstelbare houder voor de saunastenen in roestvrij staal. Stroomaansluiting aan de achterzijde. Inclusief 15 kg saunastenen. Vermogen: 7,5/ 9 kW – 400 V 3N AC HBD: 550 x 375 x 360 mm

Finse saunaoven in wand­ uitvoering voor gezins- en hotelsauna’s. 3 mantels – binnenmantel van gealuminiseerd staal, steenkorf van roestvrij staal als extra binnenmantel, bedekking van grijs ruwstaal, aansluitkast aan de achterkant. Buitenmantel van blank roestvrij staal. Uitvoering 12 kW, volledig van roestvrij staal. Uiterst geschikt voor professioneel gebruik, incl. 15 kg sauna­ stenen. Voetjes staande montage als toebehoren. Vermogen: 9/12 kW – 400 V 3N AC HBD: 800 x 460 x 350 mm

Art. nr.: B6605 7,5 kW Art. nr.: B6612 9,0 kW

Art. nr.: B6642 9 kW Art. nr.: B6643 12 kW

Finse saunakachel (Hotline V10) Art. nr.: B6766 9,0 kW Art. nr.: B6768 10,8 kW

Uiterst exclusieve en robuuste Finse saunakachel voor openbare en privésauna's, perfecte verhouding tussen stralings- en convectiewarmte door de grote hoeveelheid stenen voor een krachtige opgietbeurt, steenkorf van edelstaal, 4 zijden van de buitenmantel afgewerkt met zwarte poedercoating, afneembaar front, regelbare voetjes, ideaal voor sauna's met glasfront, slechts 30 mm veiligheidsafstand tot de wanden vereist, incl. 50-70 kg saunastenen. Vermogen: 9/10,8 kW – 400 V 3N AC HBD: 810 x 415 x 340 (410) mm

93


Verdamperkachel (Bi-O Mini)

Verdamperkachel (Hotline S4)

Art. nr.: B6638

Wandkachel in zeer compacte en plaatsbesparende uitvoering voor de kleinere sauna. Deze kachel biedt u de keuze tussen een Finse sauna en een warmeluchtbad. Buiten- en binnenmantel uit roestvrij staal. Vermogen: 3 kW – 230 V N AC 50 Hz HBD: 660 x 300 x 215 mm

Verdamperkachel (Hotline S5)

VERDAMPERKACHEL

Art. nr.: B6770 8 kW

Elegante combi-wandkachel voor sauna- en bevochtigingsmodus. Binnenmantel en steenhouder van roestvrij staal, buitenmantel en afdekking van roestvrij staal met zwarte poederlaag, roestvrije verwarmings­ elementen, verdamperreservoir van 5 l vooraan, watergebrekdetectie met oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling, verdampervermogen 2 kW, kogelkraan, incl. 20 kg saunastenen. Vermogen: 8 kW – 400 V 3N AC HBD:

Art. nr.: B6778 5 kW Art. nr.: B6763 6 kW Art. nr.: B6764 8 kW Art. nr.: B6765 9 kW

Verdamper- en saunakachel voor plaatsing tegen zijwand. Binnenen buitenmantel van edelstaal, steenkorf van edelstaal, roestvrije verwarmingselementen, vooraan geplaatst verdamperreservoir, inhoud 5 liter, watertekortdetectie met oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling, vermogen verdamper 2 kW, kogel­ kraan, incl. 20 kg saunastenen Vermogen: 5 / 6 / 8 / 9 kW – 400 V 3N AC HBD: 640 x 400 x 335 mm

Verdamperkachel (Hotline S7) Art. nr.: B6637 7,5 kW Art. nr.: B6608 9,0 kW

Verdamper- en saunakachel. Verdampbak 5 l opzij. Verdampervermogen 1,5 kW. Dubbelwandige ovenconstructie met een binnen- en buitenmantel en rooster voor de stenen in roestvrij staal, incl. 15 kg saunastenen. Vermogen: 7,5 / 9 kW – 400 V 3N AC HBD: 760 x 450 x 380 mm

640 x 400 x 335 mm

Verdamperkachel (Bi-O Tec)

Verdamperkachel (Bi-O Max)

Combikachel voor wandmontage met zijdelings water/ stoomreservoir. Geschikt voor droge en natte sauna. Verdamper met bijzonder hoog vermogen van 2 kW. Hoogwaardige, mooi gevormde aluminium buitenmantel. Binnenmantel uit roestvrij staal. Kruidenschaal voor kruiden, etherische oliën en essences. Vermogen: 7,5 / 9 kW – 400 V 3N AC HBD: 760 x 450 x 380 mm

Combi-standoven met verdamper voor de gezins- en bedrijfssauna. Verdampbak 8 l opzij. Verdampervermogen 2,0 kW. Geoptimaliseerde verhouding tussen stralings- en convectiewarmte dankzij de grote hoeveelheid stenen en het daaraan gekoppelde, krachtige opgieten. Afdekking en frontscherm van aluminium spuitgietwerk, driedelige mantel- techniek, buitenmantel in antracietkleurige lak met pareleffect, incl. 60 kg saunastenen. Vermogen: 12 / 15 kW – 400 V 3N AC HBD: 900 x 500 x 500 mm

Art. nr.: B6639 7,5 kW Art. nr.: B6640 9,0 kW

94

Art. nr.: B6618 12 kW Art. nr.: B6619 15 kW


Verdamperkachel (Herkules S25 Vapor) Art. nr.: B6626 7,5 kW Art. nr.: B6630 9,0 kW

Exclusieve vrijstaande verdamper- en saunakachel voor openbare en privé-sauna's. Voorzijde van geborsteld edelstaal, zijpanelen afgewerkt met antracietlak. Door de vlakke achterwand is deze kachel ideaal voor sauna's met een glasfront. Waterreservoir verdamperkuip ca. 8 liter, vermogen verdamper 2 kW. Perfecte verhouding tussen stralings- en convectiewarmte door de aangepaste hoeveelheid stenen: 25 kg. Vermogen: 7,5 / 9 kW - 400 V 3N AC HBD: 750 x 450 x 385 mm

Verdamperkachel (Hotline S10)

VERDAMPERKACHEL

Art. nr.: B6767 9,0 kW Art. nr.: B6769 10,8 kW

Uiterst exclusieve en robuuste vrijstaande combikachel met verdamper voor openbare en privésauna's, perfecte verhouding tussen stralings- en convectiewarmte door de grote hoeveelheid stenen voor een krachtige opgietbeurt, steenkorf van edelstaal, verdamperreservoir van edelstaal met een inhoud van 5 liter, vermogen verdamper 2 kW, 4 zijden van de buitenmantel afgewerkt met zwarte poedercoating, afneembaar front met aanduiding waterpeil, regelbare voetjes, ideaal voor sauna's met glasfront, slechts 30 mm veiligheids­ afstand tot de wanden vereist, incl. 50-70 kg saunastenen.

Vermogen: 9 / 10,8 kW – 400 V 3N AC HBD:

810 x 415 x 410 (485) mm

De verwarmingsstaven en de steenkamer zijn gescheiden van elkaar geïnstalleerd. Het voorfront kan eenvoudig worden verwijderd, wat de montage en het onderhoud vergemakkelijkt.

Grote hoeveelheid stenen om stevig te kunnen opgieten en een hoge temperatuurstabiliteit te garanderen.

Omdat de steenkamer van robuust roestvrij staal is, gaat ze heel lang mee.

Verdamperreservoir van roestvrij staal met siliconen waterafvoerslang.

95


Vraag vrijblijvend onze catalogus aan.

Infrarot-Heizung Infrarot-Strahler natürlich, effizient, innovativ

I N F R A R OT- H E I Z U N G

www.infraworld.at, www.infraworld.be Technische wijzigingen voorbehouden. © All rights reserved by TPI - Infraworld® | Infraworld is een gedeponeerde merknaam van TPI, Frankenburg, Oostenrijk.

INFRAROTK ABINEN

Infraworld 2018_19_NL  
Infraworld 2018_19_NL