Page 1

SETMANA Pàg. 6

ensenyament Pàg. 68

Classificats Pàg. 116

El TSJC tomba un recurs de Núñez i Navarro

Especial ensenyament

Suplement dels Consol Pagès, classificats a partir ànima de la de la pàgina 116 Coral Tardor

NÚM. 1173_del 28 d’agost al 3 de setembre del 2009_

19

Batuda del blat a can Delaire. Sant Cugat, any 1940

PORTADA-C.indd 1

PARLEM-NE Pàg. 20

www.totsantcugat.cat

Foto: Roman Julià

26/8/09 16:33:39


 NORMALITAT Sant Cugat ha viscut un mes d’agost un pèl diferent als habituals. Enguany la vida al carrer s’ha fet més visible, segurament pel fet que la ciutat ja no es buida com abans. Són molts els que per plaer o per força han passat les vacances aquí i els carrers n’han estat testimonis. També han estat més els comerços que han optat per obrir i això és bo, tot i que encara es troben a faltar alguns serveis. Un d’ells és alguna oferta de casals per als nens i nenes amb pares que o bé treballen tot el mes o bé comencen a fer-ho abans del 31.

5 Queda’t

62 Petit TOT

6 Setmana

67 Ensenyament

El TSJC tomba un recurs de Núñez i Navarro a Can Mates

68 Especial ensenyament 73 Empresa 78 Tecnologia 79 Motor 83 Salut

12 Esports

94 La llar

20 Parlem-ne!

105 Jardineria

22 Lectors

109 Mascotes

30 TOT Collserola

111 Tendències

34 Entitats

116 TOT Classificats

37 Parròquia

141 Guia comercial

38 Memòria

148 Plànol

39 Literatura

151 Guia bàsica

40 Art 42 Escenari

Redacció i publicitat Tel.: 93 590 86 00 publicitat@totsantcugat.com

SUMARI-C.indd 2

28_AGOST_2009

Sumari

TOT SANT CUGAT

28_08_09

43 La tele PUBLICACIÓ CONTROLADA PER:

44 Cinema

‘Expediente 39’

publicació associada a:

DISTRIBUCIÓ GRATUÏTA

INCLOU SUPLEMENT TOT Classificats Últim control OJD-PDG de gener a desembre del 2008: 22.048 exemplars setmanals Audiència setmanal: 70 % de la població majors de 14 anys (43.000 lectors) 2a onada del 2009

48 Gastronomia SECCIÓ PATROCINADA PER:

26/8/09 12:20:37


JARDINS VALLDOREIX.indd 1

25/8/09 10:39:12


AJUNTAMENT pl4.indd 1

25/8/09 10:40:09


Queda’t

Dóna a conèixer el teu acte a la web del TOT!RECOMANACIONS DE LA SETMANA_ www.totsantcugat.com/agenda/nouacte.asp

Dissabte 29

DISSABTE 29

Taller de titelles

Visita al campanar del Monestir Visita guiada al campanar, l’església i el claustre del Monestir de Sant Cugat. Durada: 2 h 30 min 10 h • Cal reserva prèvia a l’Oficina de Turisme (plaça d’Octavià) • Preu: 8 euros i gratuït per als menors de set anys

Donació de sang Després de les vacances les reserves de sang i hemoderivats es troben més baixes del que és habitual. El Banc de Sang i Teixits convoca una nova jornada de donació. De 17 a 20.30 h • Oficina de Creu Roja de Sant Cugat (c/ Sant Juli, 2)

DIVENDRES 4

Visita guiada a l’exposició Goya gravats. capritxos i desastres. 12 h • Museu de Sant Cugat-Casa Aymat (carrer Villà, 58) • Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

DIVENDRES 4

Exposició ‘Sis realistes d’avui’

Contes al Museu de Sant Cugat

Concert de sardanes

Canals Galeria d’Art presenta una exposició amb artistes representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX.

El pinzell màgic, per a infants de 3 a 8 anys, a càrrec de Paco Minuesa.

Concert de sardanes i música de cobla amb la Cobla Jovenívola de Sabadell. Interpretaran clàssics de la música de cobla i peces contemporànies.

18 h • Canals Galeria d’Art • carrer de la Creu, 16

17 h • Museu de Sant Cugat - Monestir

22 h • Claustre del Monestir • Preu: 5 euros

TOT SANT CUGAT

SECCIÓ PATROCINADA PER:

DIMARTS 1

11 h • Museu de Sant Cugat - Monestir

Visita a ‘Goya gravats’

28_08_09

DIMARTS 1

Taller de titelles de dit. El petit Oblat Conrad per a infants de 5 a 8 anys, a càrrec d’Anna Roger. Amb materials reciclats (taps de suro, roba negra).

DIUMENGE 30

QUEDA'T-C.indd 5

26/8/09 10:26:21
Setmana ACTUALITAT LOCAL_POLÍTICA_CULTURA_

Urbanisme

El TSJC tomba un recurs de Núñez i Navarro a Can Mates

El Tribunal Superior de Jus· tícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat un recurs d’apel· lació, presentat per l’empre· sa JOSEL SL, filial del grup immobiliari Núñez i Navarro, contra una sentència dictada pel Jutjat Contenciós Admi· nistratiu núm. 4 de Barcelona que garantia la legalitat del concurs d’alienació de parcel· les al sector de Can Matescarretera de Vallvidrera.

LlUÍS LLEBOT

Pisos buits Sant Cugat té un estoc de més de 3.400 pisos que esperen un comprador. D’aquests, més de 750 són d’obra nova i prop de 1.700, de segona mà. El Turó de Can Mates i la zona de Volpalleres són les àrees de Sant Cugat on hi ha més pisos buits.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Imatge de part del parc de Can Mates

La sentència del tribunal de primera instància, dictada el 28 de gener del 2008, va evidenciar que l’acord del ple municipal de l’Ajunta· ment de Sant Cugat del 21 de febrer del 2005 s’ajusta a la legalitat vigent. Aquest punt del plenari declarava desert per manca de pre· sentació d’ofertes el concurs i adjudicava les parcel·les mitjançant un procediment negociat. Com a resposta, l’empresa JOSEL SL va presentar un recurs d’apel·lació al Tribu· nal Superior de Justícia de Catalunya per revisar la sen· tència de la sala del contenci· ós administratiu. Finalment, al mes de juliol l’alt tribunal català s’ha pro· nunciat en el sentit de deses· timar el recurs de JOSEL SL i ha declarat ferma la sentèn· cia dictada el 28 de gener del 2008 en primera instància. A banda d’això, el Tribunal obliga JOSEL SL a sufragar totes les costes del procedi· ment judicial.

SETMANA-C.indd 6

26/8/09 12:48:06


L’artista Neus Colet ha exposat els seus gravats al Japó, concretament en una galeria d’Osaka, a la mostra col·lectiva Barcelona Mirorred, un intercanvi entre catalans i japonesos. L’exposició vindrà a Barcelona a l’octubre.Economia

Succés

Joma’s Uniformes inaugura la nova seu a Sant Cugat

Detinguts dos joves de la ciutat acusats d’assaltar missatgers

Amb motiu del seu 30è aniversari Joma’s Uniformes ha canviat de seu social i ha traslladat les seves oficines a Sant Cugat. El nou edifici de l’empresa de fabricació i disseny d’uniformes per a la feina disposa de 6.000 metres quadrats d’espai i està situat al Parc Empresarial Sant Cugat A-7. La nova seu allotja els serveis centrals de la companyia i representa la delegació de la marca a Catalunya.

Exterior del nou edifici de Joma’s a Sant Cugat LLUÍS LLEBOT

Entitat Sardanista de Sant Cugat

L’Ajuntament reconeix la tasca de Laura Tubau

TOT SANT CUGAT

Tubau i Recoder a l’Ajuntament

L’alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, va lliurar una placa commemorativa a Laura Tubau i Grau, fins ara presidenta de l’Entitat Sardanista de Sant Cugat, en reconeixement a la seva tasca al capdavant d’aquesta agrupació, des del 2003. A l’acte el va acompanyar el tinent d’alcalde de Cultura, Xavier Escura. L’actual president de l’Entitat Sardanista és Josep Miró.

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos joves de la ciutat, de 18 i 19 anys, acusats d’assaltar treballadors d’empreses de missatgeria quan anaven a lliurar els paquets que prèviament havien sol·licitat per internet. Els joves compraven per internet i facilitaven l’adreça d’una casa situada en un carrer sense sortida de Valldoreix, a prop del bosc. Quan el repartidor arribava, els joves l’assaltaven amb la cara tapada, una barra de ferro i una pistola de balins.Arran d’un primer atracament a l’abril en què es van emportar material electrònic valorat en més de 2.500 euros, els Mossos van desplegar un dispositiu que va culminar el 6 d’agost amb la seva detenció, quan es disposaven a assaltar un altre repartidor al mateix domicili que havia rebut l’encàrrec de lliurar una comanda de quatre telèfons mòbils valorats en 2.900 euros. També hi està implicada la parella d’un dels detinguts, una menor de 17 anys que ja està en mans de la fiscalia de menors. Els dos joves van ingressar el 14 d’agost, però ja han sortit en llibertat sota fiança de 7.000 euros, abonada pels seus pares.

28_08_09

Protagonistes

SETMANA-C.indd 7

26/8/09 12:48:22


SETMANA 

Mostra de Ribas

Els centres cívics de Sant Cugat obriran les inscripcions per als cursos, tallers i activitats del quart trimestre el dia 1 de setembre.

L’artista ha exposat la seva obra a Bolvir, un poble de la Cerdanya.

Lletres

Seguretat ciutadana

Maria-Àngels Roque publica un llibre sobre la cultura berber

La Policia Local incorpora sis nous vehicles a la seva flota

L’escriptora Maria-Àngels Roque (1949), resident a Valldoreix, ha dirigit la publicació recent del llibre Els amazics avui, la cultura berber (Pagès Editors). Es tracta d’un recull d’algunes de les conclusions extretes en una reunió a l’Institut Europeu de la Mediterrània sobre la cultura amazic, una de les més importants del Mediterrani –ubicada al nord d’Àfrica, entre l’Atlàntic i Egipte, i del Mediterrani al Sahel– i que ha influït en les civilitzacions romana, cristiana i musulmana. Roque, vídua de l’escriptor Baltasar Porcel, és llicenciada en història moderna i doctora en antropologia social i cultural, dirigeix la revista Quaderns de la Mediterrània i ha publicat diferents llibres, com La sociedad civil en Marruecos (Icaria) o Catalans a l’enquesta europea de valors (Edicions Proa).

La Policia Local ha incorporat aquest estiu al seu parc mòbil tres turismes i tres motocicletes. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, la incorporació d’aquests vehicles s’emmarca “en l’esforç que està fent l’Ajuntament per incrementar la plantilla de la Policia Local i millorar-ne els recursos”. La incorporació de les tres motocicletes ha suposat una inversió municipal de prop de 22.000 euros, mentre que els

turismes s’han adquirit amb la modalitat de renting. Les motocicletes es destinaran, principalment, a ús de la policia de barri, mentre que dos dels turismes s’utilitzaran per patrullar als districtes. L’altre està adaptat per al trasllat de detinguts. Martorell ha destacat que els nous vehicles “estan totalment adaptats a les necessitats de la Policia Local”. El cos municipal de seguretat ha contribuït al disseny dels vehicles.

Presentació dels nous vehicles de la Policia Local

LOCALPRES

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Inscripcions als centres cívics

SETMANA-C.indd 8

26/8/09 12:48:39


El proper ponent del fòrum Santcugatribuna, que se celebrarà el 18 de setembre, serà el president de Petronor, Josu Jon Imaz.

SETMANA 

Josu Jon Imaz, al Santcugatribuna

Els Castellers de Sant Cugat estan convidats a actuar a Mallorca el 17 d’octubre.

Espectacles

Economia

Rosario estrenarà la nova temporada del Teatre Auditori l’1 d’octubre

Esade-Creàpolis ja té més de trenta empreses El centre internacional d’innovació Esade-Creàpolis ha superat en només quatre mesos la trentena d’empreses instal·lades a les seves dependències. El centre, que està preparat per acollir fins a 70 o 80 empreses, preveu tancar l’any 2009 amb més de 50 companyies dins dels seus murs. Laboratoris Esteve, BBVA, Roca o Creafutur Flow-Lab són algunes de les empreses que han apostat per Esade-Creàpolis.

Preparatius

de setembre l’entrevista que va concedir a la nostra publicació amb motiu d’aquest concert. Alguns dels espectacles que s’han avançat de la nova programació encara pendent de presentar són l’obra de teatre La vida por delante, amb Concha Velasco, o el concert de gospel amb Black Heritage Chair. El 8 de setembre es posen a la venda els abonaments i el 15 de setembre s’inicia la venda general.

L’edició d’enguany de la Festa de Tardor tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de novembre, segons ha confirmat la comissió organitzadora, que ja ha convocat una reunió el dia 3 de setembre a la Casa de Cultura (20 h) per començar a decidir el lema d’enguany. La reunió també servirà per establir els objectius d’aquesta edició. Així mateix, s’espera consolidar el canvi en la comissió organitzadora amb la seva renovació.

TOT SANT CUGAT

La nova temporada del TeatreAuditori de Sant Cugat començarà amb una artista de cap a peus, Rosario. La petita de la família Flores presentarà una recopilació dels seus millors èxits i també interpretarà un fragment del treball discogràfic Parte de mí. L’energia i el ritme de Rosario ompliran de ben segur el Teatre-Auditori el dijous 1 d’octubre. Per conèixer una mica millor Rosario, el TOT Sant Cugat publicarà el 4

DAVID FERNÁNDEZ

28_08_09

Concert de Rosario al Poble Español el juliol passat

La Festa de Tardor se celebrarà el 6, 7 i 8 de novembre

SETMANA-C.indd 9

26/8/09 12:49:01


SETMANA 10

El Banc de Sang i Teixits visita la ciutat els dies 1, 5 i 7 de setembre. Les cites tindran lloc a la Creu Roja, la Casa de Cultura i el CMSC, respectivament.

Xavi Bosch, periodista santcugatenc i exdirector de l’Avui, presentarà Àgora a TV3.

Defunció

Concurs fotogràfic

Mor la fotògrafa Ave Beltran a l’edat de 48 anys

Llum verda al nou TOT Fotoportada

La santcugatenca Ave Bel· tran, artista, fotògrafa i col· laboradora durant un temps del TOT SANT CUGAT i el Diari de Sant Cugat, va morir el 17 de juny a Mallorca des· prés de patir un càncer. Ave Beltran, filla del conegut pin· tor Joan Beltran Bofill, desa· paregut també aquest any, va estar molt vinculada amb la nostra ciutat a través de di· verses facetes artístiques. Com a cantautora va enregis· trar un disc i va fer diverses actuacions a la nostra ciutat. Els darrers anys es va tras· lladar a viure a Mallorca. Era mare d’una nena de 6 anys. El seu caràcter generós, afable i sempre entusiasta ens deixen un gran record d’ella. Des de Premsa Local Sant Cugat vo· lem transmetre el condol a la seva família.

Aquesta setmana ha comen· çat el període per participar en la nova edició del concurs fotogràfic TOT Fotoportada. La principal novetat és que en· guany les imatges participants es lliuren directament per correu electrònic, segons les bases que podeu consultar a la plana 33 d’aquest TOT Sant Cugat. Cada participant po· drà presentar un màxim de cinc fotografies, però només se’n podrà enviar una per cada correu electrònic i serà indis· pensable facilitar les dades de

l’autor que es demanen. Les fo· tografies es podran enviar fins al 27 de novembre del 2009. Enguany, els guanyadors es re· partiran 7.000 euros en premis gràcies a les diferents empre· ses patrocinadores del concurs més esperat de l’estiu entre els santcugatencs. El 22 de març del 2010 s’expo· saran les fotos participants i es lliuraran els premis a la Casa de Cultura, en un dels actes que el TOT Sant Cugat organit· zarà per commemorar els 25 anys de la publicació.

Imatge del 12è concurs TOT Fotoportada

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Nova campanya de donació de sang

SETMANA-C.indd 10

26/8/09 12:49:14


L’atur torna a pujar a Sant Cugat

El curs polític 2009-2010 s’estrena amb una cara nova. Ana María Torrijos és ja la nova presidenta de la secció local del PPC.

El mes de juliol es va tancar amb 3.328 persones aturades a la ciutat, un 5,6% més que al mes de juny, en què la taxa va tendir a la baixa.

Nomenclàtor

Combustió

Volpelleres substituirà Vulpalleres

Cremen 1.200 m3 de restes d’arbres de la ventada

El ple municipal de setembre aprovarà un canvi al nomenclàtor de la ciutat: el topònim Vulpalleres –emprat fins ara per l’Ajuntament– se substituirà per la grafia Volpelleres.Aquest canvi es durà a terme seguint les indicacions de l’Institut d’Estudis Catalans, la Comissió de Topo-

nímia de Catalunya i el Departament de Vicepresidència de la Generalitat, que han emès una sèrie d’informes on insten a deixar d’emprar la grafia incorrecta Vulpalleres –que no s’ajusta ni a l’etimologia ni a la normativa lingüística actual– i substituir-la per la grafia Volpelleres.

LA FOTO

Més de 1.000 persones assisteixen a les Lectures a la Fresca

La forta calor va causar, el 29 de juliol, la combustió de més de 1.200 m3 de restes d’arbres procedents de la ventada del mes de gener. Les restes vegetals, triturades, es trobaven dipositades en uns terrenys de l’EMD de Valldoreix a l’avinguda Castellet, a l’antic camp de futbol. Fins a deu dotacions de Bombers van treballar en la seva extinció durant més de 26 hores a causa de l’alta combustibilitat del material. Segons han explicat els Bombers, van ser necessàries dues retroexcavadores per escampar les restes vegetals en petites piles per poder-les inundar totalment i aturar-ne la combustió.

MÉS ACTUALITAT LOCAL A:

TOT SANT CUGAT

28_08_09

La cinquena edició de les Lectures a la Fresca, organitzades pels Amics de Pedra i Sang, van congregar unes 1.100 persones entre les tres representacions: Set dones i un home sol (Víctor Alexandre), Amadeus (Peter Shaffer) i Teatre burlesc català del segle XVIII. La presidenta de l’entitat, Dolors Vilarasau, valora molt positivament aquesta xifra, superior a la de l’any passat. Foto: LLUÍS LLEBOT

SETMANA 11

El PPC estrena presidenta local

SETMANA-C.indd 11

26/8/09 12:49:36


12

Esports ACTUALITAT_

Futbol sala

L’AXA ja coneix els seus rivals a la Primera Nacional A

Més polèmica L’AXA FS Sant Cugat també s’ha plantejat durant aquest mes d’agost renunciar a la categoria, ja que el club havia sol· licitat a la federació militar en el grup 6 d’Aragó i finalment ha

Jugadors del sènior A i B de l’AXA Futbol Sala Sant Cugat

Pedro Vela deixa el primer equip Pedro Vela, jugador i capità de l’AXA FS Sant Cugat en les últimes temporades, va comunicar dilluns passat a la junta i als seus companys que no seguirà al club. Vela ha decidit, per motius personals, deixar el primer equip.

LLUÍS LLEBOT

estat enquadrat en el 5 de les Illes Balears. Els adversaris en el campionat de Lliga de l’AXA Futbol Sala Sant Cugat són, de moment, AE Centelles, PB MontserratMonistrol, FS Vall de Tenes, CD Tedreca, FS Alcañiz, AD Zaragoza, AD Pinseque, FS Bajo Aragón-Caspe, Maderas Altoaragón, FS Vilaseca, FS Manresa, FS Martorell, FS Rubí i Sícoris Club.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

El primer equip de l’AXA Futbol Sala Sant Cugat ja sap amb quins adversaris es toparà a la Lliga del grup cinquè de la Primera Nacional A. El calendari, però, segur que pròximament patirà novetats després de la renúncia a la competició ja formal del FS Polideportivo Andorra al Comitè Nacional de Futbol Sala de la Federació Espanyola de Futbol. A més, tot i que l’estament federatiu ha assegurat al TOT Sant Cugat que no hi ha cap altre conjunt que hagi comunicat formalment la renúncia a la categoria, el FS Vall de Tenes es planteja fer-ho. Aquest és, justament, el primer adversari a la Lliga de l’AXA, partit que es disputaria el cap de setmana del 19 i 20 de setembre i que el conjunt santcugatenc jugaria com a visitant.

ESPORTS_notis 1173-C.indd 12

26/8/09 16:42:11


Rubèn Xaus. El pilot de motociclisme santcugatenc Rubèn Xaus continua la recuperació després de trencar-se el coll del fèmur i passar per quiròfan. Va caure al GP de la República Txeca, el 26 de juliol.

El Patí Hoquei Club Sant Cugat femení, a l’OK Lliga

Albert Méndez, nou entrenador del PHC Sant Cugat femení LLUÍS LLEBOT

La junta directiva del Patí Hoquei Club Sant Cugat ha decidit inscriure el sènior A femení a l’OK Lliga, la màxima competició de l’Estat espanyol. L’equip vermell-i-negre jugarà el seu primer partit en aquesta nova categoria –fins ara jugava a la Primera Nacional Catalana– a

la pista del CP Vilanova, el cap de setmana del 7 i 8 de novembre. Els catorze equips participants són el CP Alcorcón, el CP Claret, el CP Voltregà, el CE Arenys de Munt, el CHP Bigues i Riells, el CP Mieres, el Biesca Gijón HC, el Cerdanyola CH, el CP Vilanova, el CE Noia-Freixenet, l’Igualada HC, l’Sferic Terrassa, el Santa Maria del Pilar i el PHC Sant Cugat. L’objectiu és la permanència a la categoria. El terrassenc Albert Méndez és el nou entrenador del PHC Sant Cugat femení, en substitució de José Enrique Trullols. Méndez va entrenar la passada temporada el segon equip femení de l’Sferic Terrassa, a Segona Catalana.

Tennis

El CE Valldoreix acull un torneig internacional Les instal·lacions del Club Esportiu Valldoreix seran l’escenari, del 2 al 5 de setembre, del torneig internacional de tennis Compass IC European Junior Challenge 2009. Aquesta competició per països reunirà joves jugadors de categoria sub-16. Els vuit països participants són Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia, Suècia, Rússia, Irlanda, Noruega i Espanya. Els equips estaran integrats

ESPORTS_notis 1173-C.indd 13

per dos jugadors i dues jugadores i cada punt es decidirà amb la disputa de dos partits d’individuals masculins i femenins i un doble masculí i femení. En cas d’empat es jugarà un doble mixt. La competició es distribuirà en dos grups de quatre equips. El primer classificat de cada grup jugarà la final d’aquest campionat, que es disputarà un cop l’any en diversos països.

el marcador PER Àlex López Puig alex.lopez@premsalocal.com

pujarà algun equip aquesta temporada? Després d’una temporada esportiva 2008-2009 per oblidar –van perdre la categoria la UE Sant Cugat de bàsquet masculí i de tennis de taula, l’Olímpyc Floresta FS, el Sant Cugat Esport FC i el Club Handbol Sant Cugat (tot i que finalment es mantindrà), els principals equips sèniors de la ciutat ja han iniciat la pretemporada o estan a punt d’encetar-la. I tot apunta, malgrat que m’agradaria equivocar-me, que aquesta temporada podrem explicar pocs ascensos. Tan sols l’equip femení d’hoquei herba del Junior FC ha fet pública la seva intenció d’aconseguir algun títol important aquesta campanya –Lliga o Copa de la Reina–, mentre que el Sant Cugat Esport FC i l’Olímpyc Floresta FS es plantegen l’ascens. També cal ressaltar que enguany fins a sis entrenadors s’asseuran, per primera vegada, a la banqueta dels seus equips. Són els del Club Voleibol Sant Cugat, la UE Sant Cugat de bàsquet masculí, l’Olímpyc Floresta FS, el Sant Cugat Esport FC, el Club Handbol Sant Cugat i el PHC Sant Cugat femení.

28_08_09

Hoquei patins

13

TOT SANT CUGAT

Protagonistes

26/8/09 16:42:57


ESPORTS 14

Catalina Medici, semifinalista Catalina Medici, del Club Tennis Natació Sant Cugat, és semifinalista al Campionant de Catalunya Benjamí Femení de Tenis.

Andrea de la Torre, sisena en el Campionat d’Europa Júnior Femení d’Handbol.

Handbol

Futbol

El CH Sant Cugat iniciarà la Lliga rebent el GEiEG

Primers partits de preparació del Sant Cugat i el Junior FC

El primer equip del Club Handbol Sant Cugat debutarà a la Lliga Catalana el cap de setmana del 26 i 27 de setembre rebent el GEiEG, quart classificat en la temporada anterior. Després de 26 jornades de campionat, els de Javi Fernández Alarcón tancaran la competició (10 o 11 d’abril) també a casa, però contra el KH-7 Granollers C, que ha pujat de categoria. L’equip local iniciarà la pretemporada el dilluns 31 d’agost.

Campionat de futbol 7

El Citron Team, integrat entre d’altres, per jugadors del primer equip de l’Olímpyc Floresta Futbol Sala, ha estat el campió de la primera edició del Torneig de Futbol 7 Diari de Sant Cugat. En la final, el Citron Team va superar (7 gols a 3) l’Antaviana. Aquest campionat d’estiu, organitzat per l’empresa Team Partners, es va jugar al Camp Municipal de Futbol de Can Magí del 14 al 30 de juliol.

José Luis Duque (Sant Cugat Esport FC) i Javi Pérez (Junior FC) LLUÍS LLEBOT

Els primers equips de futbol del Sant Cugat Esport FC i el Junior FC, que aquesta temporada militaran en el grup quart de la Primera Regional, ja han disputat els primers partits de pretemporada. Ambdós equips van iniciar la preparació el dilluns 17 d’agost.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

El Torneig del Diari de Sant Cugat, per al Citron Team

El Sant Cugat Esport FC ha guanyat (0-1) l’equip juvenil del CE Mercantil, que juga a la Lliga Nacional, i ha perdut amb la UE Rubí, de Primera Catalana, per 3 gols a 0. Els jugadors que aquesta temporada entrenarà José Luis Duque jugaran el dissabte 29 d’agost (19 h) a l’estadi de la UD Marianao Poblet, de Primera Catalana. El Junior FC, per la seva banda, ja ha disputat fins a tres partits de pretemporada, amb un balanç d’una victòria (3-1) –contra el juvenil de la FEP Mataró, de Lliga Nacional–, un empat (1-1), a les instal·lacions del CE Olímpic Can Fatjó, de Regional Preferent, i una derrota (4-3), a l’estadi de la UE Mollet CF, de Regional Preferent. El pròxim partit de preparació de l’equip que seguirà dirigint el tècnic Javi Pérez serà aquest dissabte, 29 d’agost (19.30 h). El Junior FC rebrà a les seves instal·lacions la UD Vallirana, de Primera Regional.

ESPORTS_notis 1173-C.indd 14

26/8/09 16:43:11


junior 1.indd 1

25/8/09 16:44:05


ESPORTS 16

Voleibol d’alt nivell al Pavelló 3 El Pavelló 3 ha estat l’escenari de dos partits amistosos entre les seleccions nacionals masculines de voleibol d’Espanya i Eslovàquia.

Paula Pastor i Andrea Puig, del Junior FC, 13es al mundial sub-21 d’hoquei herba.

Clubs

Instal·lacions

La Coordinadora analitza la reunió amb Xavier Amador

Les obres a Jaume Tubau i Mira-sol, a bon ritme

Manca de previsió La nota també assenyala que els clubs “no pretenem créixer per créixer, però ens veiem afectats per la falta d’inversió en instal· lacions municipals des de fa deu anys.Aquesta falta de previsió no l’hem de pagar els clubs”. Després de conèixer el contingut del comunicat de la Coordina· dora, Xavier Amador va detallar, entre altres coses, que “les instal· lacions esportives municipals són les que són, però encara no estan col·lapsades. Clubs i Ajuntament ens hem d’organitzar perquè el creixement sigui sostenible”.

Estat actual de les obres a la ZEM Jaume Tubau i a Mira-sol LLUÍS LLEBOT

Les obres d’instal·lació de gespa artificial al Camp Municipal de Futbol de Mira-sol i la substitu· ció de la gespa artificial a la ZEM Jaume Tubau van a bon ritme i segueixen els terminis previstos. Els treballs d’arranjament, que van començar el 28 de juliol, està previst que finalitzin, com a molt tard, la setmana del 28 de setem· bre al 4 d’octubre. Mentrestant, els clubs afectats, el CFU Mirasol Baco i el Sant Cugat Esport FC, s’entrenaran en diferents instal·lacions municipals i a les escoles de l’Àgora i l’Europa. La Unió Temporal d’Empreses (UTE) Garden Tona-El Cedre Jardineria és l’empresa respon· sable de les obres.

Atletisme

Rècord participatiu en la 26a Cursa de la Floresta La 26a edició de la Cursa Po· pular de la Floresta va batre el rècord participatiu de la pro· va, amb 256 atletes, gairebé un centenar més que en l’edició del 2008. Els campions absoluts

d’aquesta prova de 5 quilòme· tres van ser Antonio López Pla· sencia (17 minuts i 40 segons) i Inna Lebedeva (19 minuts i 3 segons). Aquesta cursa va tenir lloc el diumenge 19 de juliol.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Amb un exhaustiu comunicat de tres pàgines –amb cinc punts diferents– que va fer públic el dilluns 20 de juliol, la Coordi· nadora d’Entitats Esportives de Sant Cugat va analitzar la tro· bada que va mantenir el 25 de juny amb Xavier Amador, regi· dor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat. El comunicat comença assenyalant que “l’ex· posició de la política esportiva –per part d’Amador– va ser, si més no, mal rebuda. No tant pel fons, sinó per la contundència de les sentències”.

ESPORTS_notis 1173-C.indd 16

26/8/09 16:43:36


junior 2.indd 1

25/8/09 16:44:23


ESPORTS 18

exercicis

Pectorals dir

TOT SANT CUGAT

28_08_09

La mida del pectoral dependrà molt del volum de la caixa toràcica. El primer pas és conèixer l’anatomia del múscul per entendre millor com treballa durant els exercicis. • Músculs intercostals: Els intercostals empenyen les costelles enfora, i els externs eleven el pit. • Serrat anterior. Aquest múscul està col·locat entre el pit i l’esquena, en ambdós laterals del cos, per damunt de les costelles inferiors. La seva funció és empènyer els omòplats lluny de la columna vertebral. Si està molt desenvolupat, el serrat agafa una forma similar a la d’uns dits.

• Pectoral menor i major. El menor se situa sobre les costelles superiors. S’insereix a l’espatlla, mobilitzant-la, i no és visible perquè per sobre se situa el pectoral major, que es repenja just damunt del menor. El pectoral major s’origina a l’estern i la clavícula, i s’insereix a l’espatlla. Un pectoral de ferro es pot construir combinant el clàssic programa de pesos en el press de banca amb altres màquines. La clau rau a afegir exercicis diferents, en angles i plans nous. Treballeu amb posicions d’obertures de braços, que són les que segueixen el moviment natural del pit, i combineu exercicis que alternen les manuelles i les politges.

EN FORMA.indd 18

26/8/09 10:27:54


dir.indd 1

26/8/09 12:50:51


PARLEM-NE! 20

Parlem-ne!

“El casal i els meus néts em van donar la vida” Consol Pagès

Expresidenta del Col·lectiu de la Gent Gran de la Floresta i de la Coral Tardor Com està la Consol Pagès? En aquests moments estic molt feliç i molt contenta. I de salut, a estones... No em puc queixar.

a tothom. Jo sempre m’enrotllo molt i, en aquesta ocasió, no em sortia cap paraula. Va ser molt emocionant, fins al punt que no m’hauria importat morir en aquell moment, perquè estava tan a gust i tan contenta que no crec que es produeixi una altra situació com aquesta.

text PER Josep Maria Vallès_Fotografies per lluís llebot

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Tenim Consol per anys! Jo vull arribar als 100. Tinc moltes ganes de viure. El març en faré 80.

Què et va semblar l’homenatge que et van preparar els companys i l’Ajuntament? Va ser una festa molt maca que no m’esperava. Bé, m’esperava alguna cosa, però el que em van preparar va ser molt gran, no es pot explicar. Pensa que no només vaig plorar jo, sinó que vaig fer plorar

PARLEM-NE-C.indd 20

26/8/09 15:59:50


I quin és el balanç d’aquells quasi 10 anys? Vaig tenir les meves alegries i també les meves penes, però de totes maneres no em penedeixo de res del que vaig fer. M’he equivocat molt, però dels errors també n’aprens, perquè pots rectificar. També vaig superar un càncer que tenia i que era molt fort i aquesta activitat em va donar la vida.

I la Coral Tardor? El 2005, després de la presidenta del casal que em va substituir i que només va durar vuit mesos, perquè aquí hi va haver un merder de ca l’ample, la gent creia que la Coral podia desaparèixer i em vaig oferir

PARLEM-NE-C.indd 21

Quants cantaires hi han passat? Érem 30 cantaires i en falten, si no ho recordo malament, un total de 12, que estan morts. Ha vingut gent nova, però molt poca. Ara en som 19. I per què no s’hi apunta més gent? Costa molt. Tothom diu el mateix: “És que no tinc veu!”. Jo tampoc no en tinc, de veu, però la coral és això, una veu amb la suma de totes, no es tracta de destacar. És qüestió que tots hi posem una miqueta. La gent es pensa que per cantar cal ser una Montserrat Caballé i en aquest sentit ja em tenen a mi, no per la veu, sinó per l’amplada... Què seria de tu sense tot plegat? Estaria morta i enterrada des de fa anys. Això i els meus néts em van donar vida. Tot plegat em va ajudar a recuperar-me i a tirar endavant.

“Per cantar a la Coral Tardor no cal ser la Montserrat Caballé. Amb una mica de veu n’hi ha prou”

A qui li estàs agraïda? Estic molt agraïda principalment a l’Ajuntament, que sempre s’ha portat molt bé amb mi i amb el casal, mai no m’ha negat res. També agraeixo a tots els socis el seu suport i una abraçada ben forta per a tothom, sense deixar-me ningú. No em vull oblidar del desaparegut Emili Reñé, que va ser la meva mà dreta i que em va ajudar molt, sobretot amb el paperam. Però també vaig tenir una altra mà dreta que em va ajudar molt, en Francesc, el conserge que tenim al Centre Social i Sanitari de la Floresta. I a l’alcalde Lluís Recoder, que és únic, i al seu equip.

28_08_09

I el casal, en quin punt es troba avui? No és el que era. Abans hi havia una gran germanor, tots érem iguals, fèiem moltes festes i festetes i no et posaves la mà a la butxaca. Ara, jo atracava tothom, i això t’ho pot dir el senyor alcalde... Però els meus nens i les meves nenes venien a les festes sense posar-se la mà a la butxaca per pagar.

per responsabilitzar-me’n. I aleshores la vaig fundar i em vaig encarregar de legalitzar-la i de fer-ho tot, fins avui.

PARLEM-NE! 21

A la Consol Pagès (1930) li van fer un emotiu homenatge sorpresa el 23 de juliol. Aquesta entrevista es va fer justament l’endemà per no aixecar cap sospita abans... La Consol ha deixat de ser la presidenta de la Coral Tardor, però no deixarà de cantar ni deixarà d’estimar els seus “nens i nenes”, ni res del que envolta el Col·lectiu de la Gent Gran de la Floresta. I els que la coneixem tampoc no la deixarem d’estimar.

TOT SANT CUGAT

Com recordes els inicis del Col·lectiu de la Gent Gran de la Floresta? L’any 1991 o 1992 ja fèiem casal a casa de la Maria Jesús Costa, a la UREF, on ens reuníem una colla de gent gran cada divendres i fèiem les nostres festes. La Maria Jesús hi col·laborava molt. En aquell temps nosaltres demanàvem el casal i, al final, l’alcalde Joan Aymerich va fer el Centre Social i Sanitari de la Floresta. Es va inaugurar el maig del 1995 i es va constituir el Col·lectiu de la Gent Gran. I com que jo era un cul inquiet, sempre organitzant coses amb la Maria Jesús, van començar a dir “Consol, presidenta”, i... fins al 2004.

26/8/09 16:00:02


22

Lectors

CARTES_OPINIÓ_CONTACTES_DENÚNCIA_PROTAGONISTES_SAFAREIG_

Cartes dels lectors la carta de la setmana

Respuesta al Sr. Gabriel Pejó Méndez: autocaravanas y coches en Coll Favà Sr. Gabriel, entiendo perfectamente su exposición al respecto, en lo referente a la prohibición o no de autocaravanas y coches, motivo de mi fotodenuncia. No obstante, usted solicita tolerancia, información y búsqueda de soluciones, cosa que no comparto con usted. En primer lugar, los vehículos referenciados en mi fotodenuncia llevan más de 4 semanas en el mismo lugar, así como unos 5 ó 6 vehículos más en Coll Favà, muchos de los cuales ya están advertidos con la pegatina amarilla. Si usted no está de acuerdo con el parking habilitado, ¿por qué no lo aparca delante de su casa? Son ustedes los que tiene que encontrar soluciones a su problema, no nosotros. Como problema añadido al tema, si actualmente usted baja por la calle Joan Alcover, pierde la visibilidad de los coches que vienen por su derecha, ya que las autocaravanas dificultan su visualización, con lo cual esto implica un peligro. Señor Gabriel, tolerancia mucha, información bastante, la solución la tienen que encontrar ustedes, que son los que aparcan. Un saludo Agustí Soberano

Hace unos días me encontré una pulsera en la calle, en la zona de Coll Favà. Pensando en el disgusto de la persona que la había perdido me dirigí

a la comisaría de los Mossos d’Esquadra, donde me dijeron que el Ayuntamiento tenía un servicio de objetos perdidos. Una vez en el Ayuntamiento me indicaron que tenía que llevarla a la Policía Nacional. Fui

Mª Elena Liquete

Recollida orgànica: cada residu al seu contenidor No és cert que les restes orgàniques, una vegada recollides pels camions d’escombraries, vagin a parar al mateix lloc que la fracció restant. Tots els residus orgànics que es dipositen als contenidors marrons es porten a la planta de compostatge de Sant Cugat (a Can Calopa) perquè siguin tractats adequadament. Així s’evita que aquest residu vagi a parar a l’abocador i, a la vegada, es crea adob natural. El mateix procediment se segueix amb la fracció vegetal (branques i restes de jardí), que l’Ajuntament recull gratuïtament a la porta de cada casa. Els altres residus de recollida selectiva (vidre - envasos - paper/cartró) també es recullen per separat i cada un rep el seu tractament de reciclatge adient. És molt important, per tant, que els ciutadans separem la

SECCIÓ PATROCINADA PER:

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Objetos perdidos

a la Policía Nacional y allí tampoco pude dejar la pulsera. ¿Es que nadie pierde nada nunca en Sant Cugat?

LECTORS-C.indd 22

26/8/09 16:41:45


Envia’ns les teves cartes amb el teu nom, dades i DNI: Per correu tradicional: Sant Antoni, 42 08172 Sant Cugat del Vallès Per correu electrònic: bustia@totsantcugat.com Per fax: 93 590 86 25 Les cartes no poden sobrepassar les 15 línies mecanografiades, amb un cos de 12 punts tipogràfics. TOT Sant Cugat es reserva el dret a reduir i a editar les cartes que ho requereixin.

TELÈFON: 93 590 86 00 Edita: Premsa Local Sant Cugat President: Ramon Grau Director editorial: Josep Maria Vallès · jmvalles@totsantcugat.com Assessor editorial: Pere Esquerda Gerent: Anna Comella Cap Comercial i Producció: Maribel Pinillos Departament Comercial: Cristina Fernández, Elisa Palazón, Michele Orrú i Sandra Boix publicitat@totsantcugat. com Recepció i anuncis per paraules: Sinda Gómez i Irene Mir · classificats@ totsantcugat.com Redacció: Àlex López, M. José Orcera, Montse Sant, Tomàs Grau, Mariona Sagalés, Núria Gutiérrez, Carolina Mercader i J.R. Armadàs · redaccio@totsantcugat.com Correcció: Susanna Turon Edició gràfica: Francisco Cabeza, Adrià Gállego, Fina Casadevall i Sergi Felip Disseny gràfic original: Xavier Grau Fotografia: Lluís Llebot i David Fernández Banc d’imatges: Photos Acionline.biz Distribució: Carlos Rodríguez Impressor: Litografia Rosés Cap Administració: Eva Remolina Departament Administració: Anna Troyano, Susanna Carmona i Toni García · administracio@totsantcugat.com Distribució controlada per l’OJD: 22 .000 exemplars gratuïts setmanals per a tot el municipi. Adreça: Sant Antoni, 42-44. Telèfon: 93 590 86 00 - Fax 93 590 86 25. DlB - 41.640 1985. Horari: de dilluns a divendres (9.00-14.00 h i 16.00-19.00 h) El TOT Sant Cugat en cap cas no respon del contingut dels articles ni comparteix necessàriament les opinions que hi apareixen signades. Només els seus autors en són responsables.

LECTORS-C.indd 23

brossa al contenidor que toca: així en facilitem el reciclatge i evitem que acabi a l’abocador. Fer recollida selectiva és un petit gest que tots podem dur a terme per afavorir la preservació del medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic. Cristina Paraira Tinenta d’alcalde de Serveis Urbans

El català als cinemes de Sant Cugat M’agradaria que algú m’expliqués per què cada vegada que s’estrena una de les poques pel·lícules que es doblen al català he d’anar a Barcelona, a Terrassa o a Sabadell, quan a Sant Cugat hi tenim ubicats Cinesa i Yelmo. Aquestes empreses no

23

em podran dir que a la nostra població la majoria d’espectadors són castellanoparlants. Quin motiu tenen per projectar una pel·lícula només en castellà, sobretot de les infantils, quan normalment es passen a dues sales? Jo, particularment, sempre vaig a Barcelona amb el meu nét (Cinema Lauren Gràcia) o a Sabadell, encara que això em comporta més despesa pels FGC i més temps. Podem esperar algun canvi en aquest sentit? Es podria buscar una solució a través de l’Ajuntament? Després que no diguin que el castellà és l’idioma marginat a Catalunya! T. Vilanova

ENVIA la teva FOTODENúNCIA:

fotografia@totsantcugat.com

28_08_09

Cristòfor Colom

Aquest carrer té només una desena de cases, és ample, però molt curt. Acaba en un cul de sac que uneix la plaça de la Unió amb Ansem Clavé.

Un cotxe al llac de Sant Cugat... “Ja veiem l’estat del llac de Sant Cugat, des de carros de l’Eroski, brossa... I l’últim, el diumenge 16 d’agost en van treure un cotxe que hi havia al fons. El llac està en un estat molt lamentable, fa molta pena...” (Daniel Pérez Gallego)

TOT SANT CUGAT

El teu carrer

26/8/09 16:40:41


LECTORS 24

Cap de trons PER FRANCESC MAURI

RÈCORDS TERMOMÈTRICS

L

es vacances d’estiu fan que aquest article estigui “enllaunat” des del 25 de juliol, és a dir, aquest dia jo el vaig picar i avui el rebeu vosaltres. Quan l’escric hem sortit d’una punta de calor que ha batut rècords en alguns punts del país. A Sant Cugat del Vallès, tot i que us ofereixo setmanalment dades termomètriques i pluviomètriques, són dades d’un observatori casolà i, per tant, no les podem oferir com a perfectes, però sí indicatives. En aquest cas us vull comentar que el més proper i fiable a prop de la nostra vila és el del Parc Tecnològic del Vallès a Cerdanyola i que va arribar el 23 de juliol a una màxima de 37,3 ºC. Es tracta del 3r valor més alt des que el 1998 comencés a funcionar aquest observatori. La màxima absoluta de la sèrie es va donar el 13 d’agost del 2003 (any de la calorada de 5 mesos seguits) amb 38,6 ºC. En canvi, el vent de Ponent productor d’aquesta tòrrida situació va fer que el termòmetre arribés al centre de Barcelona als 38,7 graus i que igualés l’anterior rècord en 100 anys d’observacions. Ara bé, l’Observatori Fabra va donar 36 graus de màxima i és el registre 16è en 100 anys d’observacions. La màxima absoluta que consta es va donar el 6 de juliol del 1982 amb 38,8 ºC. Això vol dir que

el Ponent va ser el responsable d’aquest augment i no tant la bombolla càlida en altura. Ara que parlem de la situació en altura, cal comentar que Barcelona, des de fa 12 anys, envia dos cops al dia un globus sonda que pren les mesures de diferents variables meteorològiques fins a uns 22 quilòmetres d’altura. Doncs bé, la matinada del 23, a les 0 hores solars (les dues oficial), va enregistrar a 1.500 metres la temperatura més alta a aquesta hora des que es prenen mesures amb 27,6 graus. Cal tenir present que en aquesta altura, la temperatura mitjana al mes de juliol és de 17,5 graus. Acabo dient que altres punts del país no se’n van lliurar. La mínima de Vielha aquell dia, amb 22 graus!, va ser la més alta en 13 anys de mesures pel que fa a una mínima i supera, en 4 graus!, l’anterior rècord.

La pregunta de la setmana

TOT SANT CUGAT

28_08_09

On has passat les vacances d’estiu?

alan tusell Estudiant He anat a Síria a passar les vacances. Sempre prefereixo marxar de Sant Cugat durant l’agost, perquè ja estic tot l’any per aquí.

LECTORS-C.indd 24

elisabeth massó Jubilada He passat l’agost a Sant Cugat. M’agrada molt la tranquil·litat que hi ha. A més, es poden fer moltes excursions per parcs i boscos.

mercedes busto Prejubilada Aquest any és el primer any que marxo dels darrers. He anat a Punta Cana. Sant Cugat és molt desèrtic a l’estiu i la majoria de bars i botigues tanquen.

26/8/09 16:40:50


LECTORS 25

Comerç protagonista

5è aniversari de Just! English a Sant Cugat Just! English ha estat creat per poder cobrir totes les necessitats dels adults: disponibilitat horària, instal·lacions, activitats, mètode, etc. Pensen que és primordial que els alumnes es trobin en un entorn agradable i que els professionals estiguin especialitzats en l’ensenyament d’adults i, per descomptat, que tinguin la flexibilitat horària que necessiten. Ofereixen classes des de les 8 del matí fins a les 10 de la nit, ininterrompudament; així, s’asseguren

que el temps deixi de ser un problema. El fet de barrejar nens i adults implica que certes franges horàries estiguin exclusivament dedicades als nens i que els professionals

no estiguin especialitzats. Just! English aposta pel mètode tradicional, és a dir, classes presencials on els alumnes tinguin contacte amb el professor constantment.

JUST! ENGLISH

Santiago Rusiñol, 2, entl. 3 - Tel. 93 544 13 21 - www.justenglish.org

PER ADOLF_www.adolf.cat

TOT SANT CUGAT

28_08_09

La il·lustració santcugatenca

LECTORS-C.indd 25

26/8/09 16:41:09


LECTORS 26

El cercador PER SENGLOT

ENQUESTA ANTERIOR

28_08_09

Sant tornem-hi!

TOT SANT CUGAT

totsantcugat.cat

Començo a veure en la llunyania les cues que feu cada final d’agost per carreteres i autopistes. MireuNo que en sou de soques que36% sempre us poseu Sitot junts d’acord per fer-ho 64% i al mateix temps. Des de la meva talaia a Collserola veig l’AP-7 tapada com la grip A, des del Montseny fins a Tarragona. Quina mandra ser humà, tancats tantes hores en aquestes llaunes de sardines que anomeneu cotxe. Després heu de tornar a la feina i esteu estabornits i cansats de l’agost i d’anar amunt i avall. Algun dia, però, he baixat a Sant Cugat pensant que podria anar tot xino-xano com cada any des de l’estació fins al Monestir sense trobar-me ningú, però, nois, la crisi es nota, eh? Aquest any ha tocat fer vacances al poble i, renoi, els carrers i les terrasses dels bars semblaven la Rambla. Un agost amb més personal i més voreres aixecades. Aquest estiu, de moment i toco fusta, hem d’estar contents, ja que un any més hem passat de puntetes pel foc, i la muntanya, tot i que de condicions no en falten, ha vist passar el perill de llarg. Jo crec que el fet que la deixeu una mica tranquil·la i aneu a escampar la boira a d’altres llocs també és bo per als nostres boscos.

LECTORS-C.indd 26

Quins són els teus objectius per a la nova temporada? Aprendre anglès 14%

Llegir més 15% Anar al gimnàs 23%

carlos.anpo@gmail.com 669 675 842 Quiero recibir clases de web design, ilustración... Si,. amb A cambio doy sesiones de coaching mj@psicologoenbarcelona.com el meu consentiment 608 344 613

18 %

Gastar menys 48%

Resultats a les 10.43 h del 25.08.09

Enquesta actual: Heu trobat la ciutat millor que abans de vacances?

La paradeta a la web Safareig Regalo safareig antic 90 x 75 cm de ciment. Actualment està muntat en una galeria i s’ha de desmuntar. Qui el vulgui l’ha de venir a recollir. Sóc de Rubí.

Màquines gimnàs particular Cinta de córrer electrònica, màquina de pesos multifunció, màquina el· Si, pero No líptica, banc d’abdominals, bicicleta sense 64o % estàtica. Ús mínim nul, com nou. el meu Ho canvio per alguna cosa o servei. Hi consentiment ha molt bona voluntat i pressa. 18 % lluciasender@gmail.com 608 268 625 Pàrquing per a cotxe mitjà Busco un pàrquing per a un cotxe mitjà, puc arribar fins a 60 euros al mes. Regalaria un aquari de 100 L complet i amb peixos. Josep superapolo@hotmail.com 600 749 075 Què podem fer per vacances! Hola! Si t’avorreixes i vols fer alguna reforma o retoc a casa teva, escriu-me i podem intercanviar coses! Jo voldria que m’ensenyessis a ballar o una mica d’anglès, o si saps cuinar o pintar, qualsevol cosa. raul-bcnbcn@hotmail.com

Participa-hi des de la web del TOT: www.totsantcugat.cat

El Medir i el Cugat Bona tornada a tothom!

Força salut i, sobretot, força feina!

26/8/09 16:41:24


ajuntament informa.fh11 25/8/09 10:45 P gina 1


LECTORS 28

Tu ets el protagonista VOLS FELICITAR ALGÚ? Porta’ns al carrer Sant Antoni, 42 una foto i un text de 15 paraules . Recorda que per poder publicar la foto ens hauràs d’emplenar una fitxa d’autorització de publicació que trobaràs a les oficines del TOT.

aniversari

casament

Hola, papis! Sí, sí, he vingut al TOT a dir que ja tinc 1 any i aprofito per dir-vos que jo també us estimo moltíssim!

La Karen i en Javier ja s’han casat! Moltes felicitats, família!

aniversari

L’aniversari de la Cris Serra va ser de “Mamma mia”. Com veieu, totes estan guapíssimes. Moltes felicitats i moltes gràcies per una sorpresa tan maca.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

VOLS FELICITAR ALGÚ? Porta’ns al TOT Sant Cugat una foto i un text de 15 paraules i ho publicarem en aquesta secció Tu ets el protagonista_ www.totsantcugat.cat

LECTORS-C.indd 28

26/8/09 16:41:36


dsc_subscripci 18 anysTRZ 26/8/09 17:39 P gina 1


30

TOTCollserola REPORTATGES_RUTES_PROPOSTES_NATURA_EXCURSIONS_

TEXT: redacció / FotografIA: CEDIDA

Diferents vistes de Can Monmany

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Amb aquesta excursió podrem contemplar magnífiques vistes de la masia Can Monmany, situada a la falda del Puig Madrona, on es produïa vi a finals del segle XIX. Descobrirem, així mateix, una zona força boscosa en un recorregut de poc més de 4 quilòmetres Can Monmany és una masia neoclàssica catalana construïda entre els segles XVII i XIX i situada a la falda del Puig Madrona, on, a finals del segle XIX, es produïa vi. Des del TOT Collserola aquesta setmana us proposem un itinerari senzill, això sí, amb una mica de desnivell, que us permetrà descobrir magnífiques vistes d’aquesta construcció, així com aquesta zona força desconeguda d’aquest territori boscós. Iniciem el recorregut, que s’allargarà durant poc més de 4 quilòmetres, al carrer La Guineu de Valldoreix, on hi ha una parada de l’autobús de la línia 3, al costat del CEIP Ferran i Clua. Enfilem aquest carrer fins al número 57 i agafem el camí de terra que surt cap a l’esquerra. Seguim entre cases i parcel·les un camí ample fins a una cadena del Patronat de Collserola, on a l’esquerra ens queden uns barracons prefabricats. Enfilem llavors pista amunt fins

TOT COLLSEROLA-C.indd 30

a dalt de tot, veient a la nostra dreta el Puig Madrona i a sota Can Monmany. Aquesta masia està constituïda per diverses edificacions, de les quals cal destacar una torre amb rellotge damunt de les golfes. Després d’un desnivell considerable, arribarem a la pista que ve de l’ermita de la Salut i va cap a la Colònia Montserrat i posteriorment a la Rierada. Girem a l’esquerra i seguim, carenejant Collserola, el PR-35, que va inaugurar el Club Muntanyenc amb motiu del seu cinquantenari. Un cop davant del cartell de la Colònia Montserrat, trencarem fent un gir de 90 graus a l’esquerra. És just abans de la zona asfaltada. Per un fort pendent baixarem fins a la zona asfaltada. A l’esquerra hi ha bones vistes i en un dia clar albirarem el Montseny. En arribar bastant a baix, girarem en rodó per un camí

25/8/09 11:02:02


redaccio@premsalocal.com

31

Santa Maria de Vallvidrera. Paratge natural de gran bellesa situat a la part central del Parc, on trobem una església amb el mateix nom. Zona de tradició en berenars. Situat al km 4,7 de la carretera de Sant Cugat a Vallvidrera (BV-1418), a tocar de l’estació Baixador de Vallvidrera.

+info

El recorregut: Itinerari senzill amb una mica de desnivell, si bé gradual i no gaire llarg. Durant aquest trajecte, d’una hora i quart de duració, farem un petit tram del PR-35, carenejant Collserola, un sender de petit recorregut de 25 quilòmetres, del qual se’n va fer la topoguia el 1994, amb motiu del cinquantenari del Club Muntanyenc. Va des del Llobregat fins al Besòs, seguint la serra de Collserola, sense travessar cap torrent.

cap amunt, per descobrir una vista preciosa de Can Monmany. Refeu el camí, i després de fer un revolt a l’esquerra, anirem baixant per la part de darrere de la zona d’escoles de Valldoreix, i ja tornem a ser a la parada d’autobús.

28_08_09

a l’esquerra que s’endinsa al bosc. Creuarem una línia d’alta tensió i seguirem pels camins més amples. En trobar dos troncs secs i gruixuts, tombarem a la dreta. És aconsellable que aneu una mica a l’esquerra, uns 200 metres,

TOT SANT CUGAT

a

La proposta del lector

TOT COLLSEROLA-C.indd 31

25/8/09 11:02:24


TOT COLLSEROLA 32

Arbres de Sant Cugat

PER JOSEP CASTELLVÍ I JORDI ROCA

Agenda verda

Caminar i fer esport a Collserola

ELS PLÀTANS DEL CENTRE BORJA DESCRIPCIÓ: Conjunt de 51 plàtans arrenglerats i situats a l’entrada del Centre Borja. L’ amplada de les capçades està entre els 9,60-7,1 metres i els perímetres dels troncs, entre els 0,40-0,70 metres. Nom: Plàtan ESPÈCIE: ‘Platanus hybrida’ família: Platanàcies ALTURA: 15 metres

TOT SANT CUGAT

28_08_09

AMPLADA CAPÇADA: 9,6 metres

TOT COLLSEROLA-C.indd 32

FORMA DE LA CAPÇADA Pendular alçada de la ramificació: 2,7 metres utm: X: 424160 Y: 4591002 ubicació: Entrada Centre Borja

NOMBRE de troncs 5 perímetre tronc a 1 m: 1,1 perímetre soca: 1,2 estat vital: Bo

Si voleu fer exercici per la zona, conèixer alhora els diversos ambients de la serra, descobrir indrets amagats, el Parc ofereix aquesta excursió amb guies adreçada a nois i noies majors de 12 anys. De l’1 al 10 de setembre. Activitat per a esplais i casals d’estiu. Cal reservar-la al 93 280 35 52

Nit d’Astronomia a Can Coll Tornen les activitats al Parc de Collserola amb una nova sessió de l’observació d’estels i altres cossos des del Centre d’Educació Ambiental de Can Coll. Divendres 18 de setembre, de 22 a 24 h Preu: 4,60 euros. Places limitades, cal inscripció prèvia

Reportatges, rutes, propostes, natura... TOT Collserola

25/8/09 16:50:21


fotoportada 12e.fh11 26/8/09 12:49 P gina 1


34

Entitats ACTIVITATS_CULTURA_POBLE_

creu roja sant cugat-Rubí

Un estiu amb salut Consells per evitar problemes causats per la calor L’onada de calor: un perill per a la salut: Les temperatures molt extremes i l’excés de calor produeixen una pèrdua de líquids i sals minerals (clor, potassi, sodi, etc.) necessaris per a l’organisme. Aquest fet pot agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. Si l’exposició a temperatures tan elevades es perllonga, es pot patir un cop de calor, que és una situació per pot acabar greu. Hi ha alguns símptomes

que ens poden alertar que algú està patint un cop de calor: temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua de coneixement. Davant aquests símptomes, traslladeu la persona a un indret fresc, doneu-li aigua si està conscient, mulleu-la. És important que aviseu urgentment els serveis sanitaris 061. Presteu atenció a aquests consells, sobretot si esteu entre aquests col·lectius o sou familiars o coneguts d’aquestes persones: gent gran de 75 anys, persones amb dis-

capacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat o autocura, persones que realitzen una activitat física important, nadons, persones amb hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiorespiratòries, hepàtiques, Parkinson, Alzheimer, obesitat o altres malalties cròniques, persones que prenen una medicació especial (tranquil·litzants, antidepressius, psicòtrops o diürètics). Per a més informació: Creu Roja a Sant Cugat-Rubí Sant Juli, 2 Tel. 93 674 23 83

camerata sant cugat

La música vocal en el Barroc

TOT SANT CUGAT

28_08_09

un àmbit molt extens i figuracions rítmiques complexes que requereixen un elevat virtuosisme per part dels intèrprets. S’escriuen línies melòdiques cada cop més expressives amb les quals busquen impressionar o emocionar el públic. La unió entre text i música ha de ser perfecta, de manera que la melodia reflecteixi els sentiments o els fets que narra la lletra. El seu camp de lluïment per excel·lència: l’òpera. És precisament en la música vocal on el Barroc presenta més novetats respecte a les èpoques anteriors. Els com-

ENTITATS-C.indd 34

positors procuren aprofitar al màxim els recursos musicals de la veu humana i això els porta a escriure melodies vocals amb

Si t’agrada cantar i vols participar en les nostres produccions, envia un correu a informacio@ cameratasantcugat.com

26/8/09 08:50:08


cmsc.indd 1

25/8/09 11:03:17


ENTITATS 36

la unió santcugatenca

Inscripcions per al curs 2009-2010 Us informem que des del 24 d’agost ja podeu formalitzar les inscripcions a les activitats del curs 2009-2010: Esplai Pica-Roca, Tallers de Teatre, Dansa Mediterrània, Bastoners, Coral.

centro popular andaluz

Vacances El Centro Popular Andaluz informa que durant el mes d’agost estaran tancades al públic en general totes les dependències del centre cultural. Al mes de setembre estarem una altra vegada preparats per posar en marxa el nou curs 09/10 de flamenc. Places limitades.

castellers de sant cugat

4 de 7 amb l’agulla

aula de so

Homenatge al Taller Triangle

Un any més, l’Escola Coral d’Aula de So va envair el Te-

atre-Auditori amb un espectacle. Aquest cop el concert va ser un reconeixement al Taller Triangle en el seu XXV aniversari, que es va escenificar amb el lliurament d’una placa als representants d’aquest taller, les professores Alba i Dolors Serra. Segons paraules del Sr. Marín, president d’Aula de So, amb aquest gest es volia fer un reconeixement a institucions que es dediquen a l’ensenyament de l’art des de les primeres edats.

El 4 de 7 amb l’agulla o 4 de 7 amb el pilar és un castell compost. Dins d’una estructura d’un 4 de 7, es construeix un pilar de 4, que esdevindrà pilar de 5 quan l’aixecador del 4, en desmuntar la construcció, entri dins del pilar per coronar-lo. El castell no es considera carregat fins que el pilar de 5 queda sencer i totalment a la vista de tothom.

El racó

TOT SANT CUGAT

28_08_09

PER JORDI ROCA

L’enderroc de les cases del c. de la Lluna, cal Carrenyo i cal Mas.

ENTITATS-C.indd 36

26/8/09 08:50:51


Parròquia

37

MISSES_SANTORAL_

Santoral

d’Octavià PER BLAI BLANQUER I CUTRINA, PREVERE

Un hoste incòmode? tothom al cansament– podem deformar el concepte de Déu. Per sortir-ne, hem d’actualitzar la memòria de Jesús, el Mestre que ve “perquè tinguem vida i vida a desdir”, i que quan ens parla ens vols transmetre “l’alegria que ell té i que és una alegria plena” i que es fa càrrec de la fatiga dels amics i, en comptes de sermonejar-los, se’ls emporta a passejar en barca i quan ens veu molt malament ens diu: “Veniu a mi els que esteu cansats i afeixugats i jo us faré reposar”. És que des d’una perspectiva amical “els manaments de Déu no són feixucs”. Déu serà tot el que vulgueu menys un hoste incòmode.

DIUMENGE 30 St. Fèlix, prevere, mr. Sta. Gaudència, vg. mr. DILLUNS 31 Sts. Ramon Nonat; Arístides. Stes. Rufina i Ammia, mrs. DIMARTS 1 Mare de Déu de la Cinta. Sts. Lleïr, bisbe, patró de Lleida; Gil; Llop. Sta. Anna. DIMECRES 2 St. Antoní, mr. Stes. Raquel; Íngrid, vg. DIJOUS 3 Sts. Gregori el Gran, papa, dr.; Sàndal, mr. Sta. Basilissa, vg. mr.

Sant Ramon Nonat

SANT CUGAT Parròquia de Sant Pere (Monestir). Feiners: 9 i 20 h. Vigílies de festius: 9 i 20 h. Diumenges i festius: 9 i 11 h (cast.), 12, 19 h (cast.), 20.30 h • Centre Borja. Feiners: 8 i 13.30 h. Dissabtes: 18.30 h (cast.). Diumenges i festius: 12.30 h (cat.) • Col·legi Viaró. Diumenges i festius: 12.45 h (cat./ cast.) • Franciscanes. Dissabtes: 19.30 h • Gnes. Cor de Maria (av. Carrilet, 44-46). Dissabtes: 19 h (cat.) • Gnes. Dominiques. Feiners: 7.30 h. Dissabtes, diumenges i festius: 8 h • Clínica Asepeyo. Dimecres: 18 h

menges i festius: 11 h

VALLDOREIX Parròquia de Sant Cebrià. Feiners: 10 h. Dissabtes i vigílies: 20 h. Diumenges i festius: 10, 12 i 20 h • Església N. S. Assumpció. Diu-

LES PLANES Santuari Mare de Déu de la Salut. Diumenges: 10 h • Capella Tres Torres. Diumenges: 12 h (cast.) • Capella de Ca l’Avi. Diumenges: 13 h

MIRA-SOL Església de Sant Joan. Dimecres: 20 h. Dissabtes i vigílies festius: 20 h. Diumenges i festius: 11.30 h • Església N. S. del Carme. Diumenges i festius: 13 h • Hospital G. de Catalunya. Dimarts, dijous i dissabtes: 18 h (cat.) LA FLORESTA Església Montserrat. Dimarts: 19 h. Diumenges i festius: 11.30 h • Església de Sant Pere. Dissabtes i vigílies festius: 19 h

31 d’agost

Malgrat la veneració popular que té el sant, sobretot en l’Orde de la Mercè, és una figura d’historicitat dubtosa. Havia nascut al Portell i va morir al castell de Cardona (1240) quan anava a Roma per ser investit cardenal. El nom de Nonat li ve donat perquè va ser extret del si de la mare, ja difunta. Treballà per la redempció dels captius.

28_08_09

Horari misses

PARROQUIA-C.indd 37

DISSABTE 29 Martiri de St. Joan Bta. Stes. Sabina, mr.; Verònica, vg.

TOT SANT CUGAT

Aguantar persones carregoses fatiga més que la feina. Fer vacances és una raonable necessitat. Però si no podem resistir ningú dels que ens envolten, si tenim tan poca corretja que només els volem perdre de vista i imaginem l’escapada (l’evasió) com el portal de la felicitat, podem caure en un parany molt perillós.Que els altres ens siguin només una càrrega és una malaltia que deshumanitza tant, que si no es cura es complica fins al punt que Déu mateix se’ns presenta com un hoste incòmode. Així és com al creient li vénen ganes de “fer vacances de Déu”. Aquests impulsos denoten que els cristians –vulnerables com

DIVENDRES 28 Sts. Agustí, Hermetes i Pelai, mrs.; Moisès.

25/8/09 11:03:54


38

Memòria MIRANT ENRERE_PER TOMÀS GRAU GARRIGA

Diada de Sant Pere en temps passats

TOT SANT CUGAT

28_08_09

L

a Festa Major de la nostra vila, des de temps immemorials, sempre s’ha celebrat per la diada de Sant Pere, excepte durant uns anys de la meva joventut, en què la traslladaren per Sant Cugat i Sant Jaume, el 25 de juliol. No obstant això, no va durar aquest canvi gaires anys, ja que va retornar a la diada acostumada. L’any 1951, en una revista que es publicava per aquestes dates a la vila es va fer una entrevista a una de les àvies més velles sobre aquesta diada. Era la Marieta de cal Guillem, nascuda als voltants del 1864. Ella explicava, en les dades de l’entrevista, que els temps havien canviat molt, com també els costums. Com ho trobaria ara, pobra àvia, després de més de cinquanta anys i amb la rapidesa amb què tot canvia! Ella explicava que per Sant Pere es feia festa grossa, però les que veritablement se celebraven més eren les fires de maig i de setembre. La de maig, que era per l’Ascensió, com que queia en dijous sempre s’allargava fins al diumenge, i la de setembre, dia 8, festa de les marededéus trobades, com que no sempre s’esqueia el mateix dia de la setmana, s’ho arreglaven de la forma que els anava millor, ja que aquesta, pel fet de ser en un temps en què, excepte la verema, les collites ja les tenien a bon recer, es podia celebrar millor. Per la Festa Major, segons explicava la Marieta, també es ballava el Ball del vano i el ram o, com vulgarment es coneix, el Paga-li, Joan. En aquella època sols el ballaven quatre parelles, que al mateix temps feien d’administradors. Aquests nois joves escollien les seves parelles, i aquestes cercaven altres amigues perquè les ajudessin a fer els preparatius de la festa. Aquestes noies es cuidaven de recollir gerros i altres utensilis per les cases per guarnir l’altar de l’església. Un dia abans ja feien neteja general a l’altar major i el

MEMORIA-C.indd 38

guarnien amb esparreguera i anaven clavant-hi flors ben gemmades. Aleshores l’altar no era com ara, tenia dues columnes amb un àngel a sobre, i també hi feien unes arcades amb esparreguera. Al vespre, tots els administradors feien una cercavila amb l’orquestra cap a l’església per cantar les completes, que sols es cantaven per aquesta festa i per Sant Joan. En acabar, prenien un refresc amb coca i rosquilles casolanes i un bon porró amb mistela o moscatell. L’endemà es feia l’ofici solemne i en acabar es feia igual com ara, la ballada del nostre tradicional Paga-li, Joan a l’Era dels Monjos o plaça del Monestir. Els joves lluïen un ram de flors a la cinta del barret. Durant el ball n’adquirien un altre per oferir-lo a la seva parella. Després dels administradors sortien parelles de vailets a ballar per recollir fons mitjançant la venda dels seus rams. Un cop acabat el ball, els administradors sortien amb la seva safata pel poble per recaptar fons per pagar les despeses de la festa, s’anomenava llevat de taula. També existia la Faixa de Sant Pere: durant l’any els administradors havien de barrar el pas a tots els noucasats en sortir de l’església, fins que no se sentís cantar la moneda d’argent a la safata.

25/8/09 18:25:12


Literatura

39

RELATS_LLIBRES_CRÍTICA_ llibres

Costums nostres

La germana bessona de Lluïsa Forrellad presenta la seva pri· mera novel·la als 81 anys. Es tracta d’una recreació novel· lada sobre Guifré el Pilós, com· te d’Urgell i Barcelona, que fa

més de 20 anys que preparava. Francesca Forrellad, mitjan· çant un ritme narratiu musical i un llenguatge ric, ens trans· porta fins a la Catalunya del se· gle IX, quan el nostre país era terra de frontera i musulmans i cristians se’n disputaven el domini. El llibre recrea les batalles, les disputes del poder, l’acció del govern de Guifré, i dibuixa fidelment la vida quotidiana d’artesans i servents, de se· nyors i clergues, de guerrers i musulmans. La vostra sang és fruit d’un estil literari molt treballat i molt personal, que aconsegueix atrapar el lector en la seva ca· dència fins al clímax final. Editorial: Angle Editorial Pàgines: 496

Els + venuts

Font: www.vilaweb.cat/www/lletres

1 La reina al palau dels... Stieg Larsson 2 La noia que somiava... Stieg Larsson 3 Els homes que no... Stieg Larsson 4 Una llaminadura Muriel Barbery 5 La vostra sang Francesca Forrellad

LITERATURA-C.indd 39

6 El gust de la mel Salwa Al Neimi 7 Marina Carlos Ruiz Zafón 8 Alícia al país de les... Lewis Carrol 9 El quadern gris Josep Pla 10 L’últim home que... Carles Casajuana

Segons la tradició, la lluna durant el mes d’agost regeix la pluja. A Mallorca diuen que si plou a la primera lluna també ho farà de carrera les nou següents; i si ho fa per lluna nova i també per la vella, hom tindrà assegurada pluja per a tot l’any. El camperol creu que la lluna vella és dolenta per als animals i plantes, i si hi ha hagut tempesta durant aquest mes, aquesta serà tan mortífera que moriran i no rebrotaran les plantes que toca. D’ací el costum de desfer formiguers, netejar els corrals de paràsits i destruir tota mena de bestioles danyoses durant la lluna vella d’aquest mes. Els nostres avantpassats consideraven com la més terrible de les malediccions aquella que diu: “Mal llamp et mati en lluna vella, perquè tot reviscolament sigui impossible”. El poble explica de diferents maneres l’origen dels llamps i els trons. La tradició més estesa arreu de casa nostra creu que el diable, envejós per la creació de l’home, tan perfecta i reeixida, volgué destruir-la i posà en joc totes les seves males arts. En veure que no se’n sortia, va fer el tro per espantar-lo. Nostre Senyor, davant la malifeta del diable, va crear el llamp per prevenir l’home del terrabastall que s’acosta i perquè no s’espanti.

28_08_09

redacció

Lluna d’agost

TOT SANT CUGAT

‘La vostra sang’, de Francesca Forrellad

PER Vicenç Trius

25/8/09 16:52:03


40

Art

GALERIES_EXPOSICIONS_ARTISTES_

Artistes

art

Mostra col·lectiva a Canals Galeria d’Art: ‘Sis realistes d’avui’ sociacions de galeries d’art de Catalunya. Canals Galeria d’Art presenta al públic santcugatenc l’exposició Sis realistes d’avui, que acull l’obra de sis artistes representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX, i habituals de la sala, com són: Francesc Artigau, Modest Cuixart, Gómez Gámez, Ramon Herreros, Jaume Muxart i M. Assumpció Raventós. L’exposició és una oportunitat per conèixer de primera mà part del panorama artístic català contemporani.

Maria Assumpció Raventós

REDACCIÓ

C

anals Galeria d’Art exposa una mostra col·lectiva dins la programació de la Tardor d’Art, que organitzen conjuntament les quatre as-

+info De l’1 de setembre al 15 d’octubre, a Canals Galeria d’Art Carrer de la Creu, 16 Tel.: 93 675 49 02

TOT SANT CUGAT

28_08_09

(Sant Sadurní d’Anoia, 1930) està considerada una de les artistes pioneres en la tècnica del tapís a l’Estat. De fet, és una de les artistes que durant els anys setanta es va involucrar en aquest moviment artístic, sorgit a l’Escola Catalana de Tapís de Sant Cugat. Raventós, però, és una artista multidisciplinària que ha sabut manifestar-se en diferents modalitats, com el dibuix, la pintura, el gravat. La seva obra es podrà veure a la Galeria Canals de Sant Cugat des de l’1 de setembre.

ART-C.indd 40

26/8/09 13:06:17


ART 41

Exposicions de Sant Cugat POU D’ART

Mireia Pagès

ODÓART

Carles Vergés Del 9 de setembre al 18 d’octubre LA GALERIA

Espai tancat Fins al setembre SALA RUSIÑOL

Del 15 de setembre al 10 de novembre CANALS GALERIA D’ART

Sala 1: Lourdes Fisa

Mònica Castanys: ‘Instants quotidians’ Del 4 al 22 de setembre ESPAI LLUÍS RIBAS

Espai expositiu, de vacances Fins al 15 de setembre ESTUDI FERRAN MARTÍ

Exposició permanent ADOLF TALLER D’ART

Exposició permanent CASA DE CULTURA

Fins al 6 de setembre

Cristina Cabané: ‘Somnis itinerants’ Fins a l’ 11 d’octubre

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Sala 2: ‘Sis realistes d’avui’ De l’ 1 de setembre al 15 d’octubre

ART-C.indd 41

26/8/09 13:09:18


42

Escenari MÚSICA_TEATRE_DANSA_ESPECTACLES_CONCERTS_

CD

Concert

La música torna al Claustre amb el concert de sardanes

‘Porto el Barça dins del meu cor’ Diversos

Jofre Bardagí i Àlex Rexach han reunit diversos músics catalans per cantar el que pot ser el nou himne del Futbol Club Barcelona. Artistes com: Beth, Josep Thió, Marc Ros (Sidonie), Joan Masdéu (Whiskyn’s), Miquel Abras, Xavi Ciurans (Gertrudis), Titot (Aramateix), Txell Sust i la col·laboració especial de la Penya Barcelonista Almogàvers, han donat forma a aquesta cançó.

Els + escoltats

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Font: 20vint.blogspot.com/

1 Avions Marc Parrot 2 Eufòria Mazoni 3 Cau Lexu’s 4 Quan et miro als ulls Dept. 5 En la que el Bernat se’t... Manel

ESCENARI-C.indd 42

redacció

El Claustre de Sant Cugat acollirà un concert de sardanes i música de cobla el divendres 4 de setembre, a les deu de la nit, organitzat per l’Entitat Sardanista de Sant Cugat en col·laboració amb l’Ajuntament. L a C o b l a Jove n í vo l a d e Sabadell interpretarà clàssics de la música de cobla, però també temes més contemporanis. Les entrades (5 euros) es poden adquirir de forma anticipada a la Casa de Cultura, o bé al Museu de Sant

Cugat (Jardins del Monestir) si es compren una hora abans de l’espectacle. L’acte forma part del cicle Música a l’Estiu, programat pel consistori, que va començar al mes de juny i que torna amb aquest concert després de l’aturada del mes d’agost. El divendres 18 de setembre el Claustre oferirà una nova cita amb la música, en aquesta ocasió, però, amb el grup Música Reservata de Barcelona, que oferiran Els extrems del Renaixement: obres polifòniques religioses interpretades a cappella.

25/8/09 18:23:30


La tele

43

TELEVISIÓ_RÀDIO_MITJANS_COMUNICACIÓ_ CUATRO setembre

TELECINCO SETEMBRE

L’illa dels esclaus PER SUSANNA TURON susanna.turon@premsalocal.com

Nova temporada

Nova temporada

Comencen a sonar els noms dels nous programes que Cuatro estrenarà aquesta temporada, a part de la nova edició de Fama. Sense poder confirmar dates concretes, sembla que aquest setembre començaran, entre d’altres, la sèrie de producció pròpia Los exitosos Pells, sobre un matrimoni de periodistes famosos, o Reforma sorpresa, un nou programa presentat per Nuria Roca.

Telecinco torna a apostar pels programes forts de la casa, com Gran Hermano, i per sèries que fins ara han donat força bon resultat, com Sin tetas no hay paraíso. Sense por a equivocar-nos, la previsió és que Sálvame continuarà consolidantse com un dels èxits de la cadena. Però segurament una de les estrenes més esperades és la del polèmic Risto Mejide, G-20, que s’emetrà de dilluns a divendres, si l’audiència ho permet.

Canal obert

protagonistes

PIPI ESTRADA

Caiguda lliure

• Per què TVE va decidir aturar la gravació de Los misterios de Laura abans que s’estrenés? Un misteri de María Pujalte sense resoldre. • Per què Aramís Fuster amenaça davant les càmeres d’afaitar-se el cap si va a la presó? Sembla que la moda Matamoros s’instaura .

TV 1 PLANA-C.indd 43

L’ex de la Terelu Campos ha fet un curt viatge cap a la destrucció de la seva imatge com a periodista esportiu. Des que es va separar de la Campos l’hem vist casat amb una actriu porno i protagonitzant debats encesos. Enguany ha estat un dels personatges de l’estiu per haver apallissat Jimmy Jiménez Arnau.

la foto de l’estiu Quatre paraules per resumir el panorama televisiu d’aquestes vacances: Esteban, Matamoros, reposicions, pits. Mentre l’omnipresent Belén Esteban no ha deixat d’escopir insults enverinats contra tot el clan Janeiro i d’intentar convèncer-nos que ella no ven la vida de la seva filla, els germans Matamoros han decidit costejar-se les vacances a base de baralles, divorcis i tatuatges. La resta, un coma etílic per excés de reposicions de sèries i d’imatges de cossos impossibles sotmesos a uns quants pecats capitals. Sort que enmig de tanta rauxa televisiva, La 1 no ha abandonat el segell que imprimeix a totes les seves sèries i, fidel al seu públic ranci, ha estrenat Los misterios de Laura, un intent de convertir la Pujalte en la Jessica Fletcher espanyola, però que ha aconseguit que S’ha escrit un crim sembli la versió moderna d’aquesta sèrie. Al final de l’estiu un sempre arriba a la conclusió que l’únic factor de protecció contra aquest excés de residu televisiu és l’apagada... analògica? No, total. Els esclaus d’aquesta illa, però, continuem fidels a les nostres cadenes. Que comenci la nova temporada!

28_08_09

NO T’HO PERDIS!

TOT SANT CUGAT

NO T’HO PERDIS!

26/8/09 13:32:36


44

Angle invers PER VÍCTOR ALEXANDRE

Novetats DVD

‘Ratatouille’

CINEMA-C.indd 44

CRÍTICA_PEL·LÍCULES_SALES_

Cinema

TOT SANT CUGAT

28_08_09

En Remy és una rata que viu en un restaurant francès on pot gaudir de la seva passió pel bon menjar. El seu somni és ser cuiner, com el seu enemic, el xef Auguste Gusteau.

S’ESTRENARAN A LA TARDOR

H

uérfano: Després de perdre un nadó, John i Kate adopten un nen de 9 anys que resulta força menys innocent del que sembla. Protagonitzada per Peter Sarsgaard i Vera Farmiga. Surrogates: Una història ambientada en un futur en què els humans viuen aïllats i interactuen a través de robots que són versions millorades d’ells mateixos. Un policia s’encarrega d’investigar els crims que cometen i les circumstàncies l’obliguen a sortir de casa per primer cop en molts anys. Amb Bruce Willis. Cirque du Freak: L’aterridora història d’un noi que, sense saber-ho, trenca la treva establerta fa dos segles entre dues faccions enemigues de vampirs. Amb Salma Hayek i John C. Reilly. Imagine That: Comèdia a major glòria d’Eddie Murphy sobre un home que es replanteja la idea de l’èxit a la vida i el valor dels diners. L’acompanyen Martin Sheen i Vanessa Williams.

Les pel·lícules que veurem

+info 1) Drama-terror-suspense 2) Acció 3) Drama-aventures 4) Comèdia

SECCIÓ PATROCINADA PER:

26/8/09 11:24:53


Majors de 13 anys

ESTRENA

Expediente 39 Director: Christian alvart Amb: Renée Zellweger, Jodelle Ferland, Ian McShane

CINEMA 45

Cinesa/Yelmo

Emily pensa que ja ha vist de tot fins que un dia coneix el seu nou i més misteriós cas, una nena problemàtica de 10 anys, de nom Lilith Sullivan. Emily confirma les seves pors quan els pares de Lilith intenten matar la nena, la seva única filla, per això decideix emportar-se-la amb ella fins que arribi una altra família per acollir-la. Aleshores, comença el veritable terror...

Cinesa: 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 h Sessió golfa dissabte: 01.00 h Telèfon reserves: 902 33 32 31 Yelmo: 15.55 - 18.10 - 20.20 - 22.40 h Telèfon reserves: 902 22 09 22

Yelmo

Majors de 13 anys

ESTRENA

Año uno Director: Harold Ramis Amb: Jack Black, Michael Cera, Olivia Wilde

TOT SANT CUGAT

Yelmo: 16.15 - 18.30 - 20.40 - 22.50 h Telèfon reserves: 902 22 09 22

28_08_09

Zed i Oh són un caçador i un recol·lector primitius molt mandrosos i, a causa d’això, són desterrats de la seva tribu. Els dos homes emprendran un hilarant viatge èpic a través de diverses civilitzacions pel món de l’antiguitat.

CINEMA-C.indd 45

26/8/09 11:25:00


CINEMA 46

Yelmo

Majors de 7 anys

ESTRENA

Yelmo

Majors de 13 anys

Qué les pasa a los hombres

mapa de los sonidos de Tokio

Director: Ken Kwapis Amb: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore

Yelmo: Dj. 3: 17.00 - 19.45 - 22.30 h Telèfon reserves: 902 22 09 22

Yelmo

La pel·lícula narra la història d’un grup de nois i noies de vint i trenta anys de Baltimore, i de com naveguen per les aigües tranquil·les de les primeres cites, fins a arribar a les aigües profundes i turbulentes de la vida de casats, a la vegada que intenten interpretar els senyals enviats pel sexe oposat... amb l’esperança de ser l’excepció a una regla que no admet excepcions.

Tots els públics

ESTRENA

Director: Isabel Coixet Amb: Rinko Kikuchi, Sergi López, Min Tanaka

Yelmo: 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 h Telèfon reserves: 902 22 09 22

Up Directors: Pete Docter, Bob Peterson

Director: Robert Rodriguez Amb: Jimmy Bennett, Kat Dennings, Trevor Gagnon

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Yelmo: 16.30 - 18.30 - 20.30 - 22.30 h Telèfon reserves: 902 22 09 22

CINEMA-C.indd 46

Ryu és una noia solitària d’aspecte fràgil que contrasta amb la doble vida que porta: a la nit treballa en una llotja de mar a Tòquio i esporàdicament rep encàrrecs com a assassina a sou. El senyor Nagara és un poderós empresari que plora la mort de la seva filla Midori, que s’ha suïcidat, i culpa David del suïcidi.

Cinesa/Yelmo

Shorts: la piedra mágica

A Black Falls totes les cases semblen iguals i tothom treballa per a Black Box Unlimited Worlwide Industries Incorporated, i la Caixa Negra del Sr. Black domina el mercat del país. Però un dia cau una pedra amb els colors de l’arc de Sant Martí i ho canvia tot. La pedra de l’arc de Sant Martí millora la Caixa Negra del Sr. Black, ja que concedeix desitjos a qui la posseeix.

ESTRENA

Cinesa: 3D: 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 h Telèfon reserves: 902 33 32 31 Yelmo: 3D: 15.50 17.50 - 19.50 - 21.50 h Telèfon reserves: 902 22 09 22

Carl Fredricksen, un venedor de globus de 78 anys, finalment aconsegueix portar a terme el somni de la seva vida en col·locar milers de globus dalt de casa seva i sortir volant rumb a Amèrica del Sud. Però descobreix massa tard que el més gran dels seus malsons s’ha embarcat també en el viatge: un explorador de la jungla anomenat Russell, que té 8 anys i un optimisme a prova de bomba.

26/8/09 11:25:09


Cinesa/Yelmo

Resacón en Las Vegas

Enemigos públicos

Dos dies abans del seu casament, Doug i els seus dos millors amics celebren un comiat de solter.

És la història del llegendari bandoler de l’època de la Gran Depressió, John Dillinger.

Cinesa: 16.00 - 18.10 - 20.20 22.30 h. S. golfa dissabte: 00.40 h Yelmo: 18.15 - 20.30 - 22.45 h

Cinesa: 16.30 - 19.15 - 22.00 h Sessió golfa dissabte: 00.45 h Yelmo: 16.30 - 19.30 - 22.30 h

Yelmo

Yelmo

Uns nens que estan de vacances amb la seva família han de fer front a l’atac d’uns extraterrestres.

Ong Bak 2 Tien és un nen que fuig per salvar la vida. No entén per què, però tota la seva família ha estat assassinada i no té on amagar-se.

Yelmo: Dv. 28 i dg. 30: 16.00 - 18.00 h. Ds. 29: 16.00 - 18.00 - 20.15 h

Yelmo: Dv. 28 i dg. 30: 20.15 - 22.40 h. Ds. 29: 22.40 h Telèfon reserves: 902 22 09 22

Yelmo

Yelmo

Majors de 7 anys

El mundo de los perdidos El Dr. Rick Marshall pensa i està segur que existeixen els anomenats vòrtexs temporals.

Majors de 18 anys

Anticristo Per a un matrimoni que ha perdut recentment el seu fill qualsevol lloc és bo, perquè la tristesa ha congelat la seva vida.

Yelmo: Dv. 28 i dg. 30 a dc. 2: 16.10 - 18.20 - 20.30 h. Ds. 29: 16.10 - 18.20 h

Yelmo: Dv. 28 i dg. 30 a dc. 2: 22.45 h. Ds. 29: 20.30 - 22.45 h Telèfon reserves: 902 22 09 22

Cinesa Majors de 18 anys

Yelmo

Millennium 1

ICe Age 3

Fa 40 anys, Harriet Vanger va desaparèixer enmig d’una reunió familiar a la mansió del poderós clan dels Vanger.

Scrat continua intentant aconseguir el gla; Manny i Ellie esperen el naixement del seu minimamut; Sid es fica en un bon embolic...

Cinesa: Sessió golfa dissabte: 00.30 h Telèfon reserves: 902 33 32 31

CINEMA-C.indd 47

Tots els públics

Yelmo: 16.15 h Telèfon reserves: 902 22 09 22

28_08_09

Pequeños invasores

Majors de 13 anys

TOT SANT CUGAT

Tots els públics

CINEMA 47

Cinesa/Yelmo

26/8/09 11:25:29


48

El rebost PER REDACCIÓ

Guia de restaurants Pàg. 51

Menjars per emportar-se

alimentació

DIETA ADOLESCENT

Pàg. 59

Bars i cafeteries

CRÍTICA_RECEPTES_RESTAURANTS_BARS_LOCALS_MENJARSPREPARATS_GUIAGASTRONÒMICA_

Gastronomia

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Pàg. 60

GASTRONOMIA-C.indd 48

L’

alimentació dels adolescents requereix una aportació nutricional extra, perquè els seus cossos viuen una etapa de creixement. Entre els requeriments nutricionals que han de tenir una atenció especial en l’adolescència hi ha les necessitats energètiques, l’aportació proteica i la quantitat de vitamines i minerals. Això es deu al fet que al ràpid creixement i canvi físic s’hi afegeixen l’esforç intel·lectual i la pràctica d’algun esport. La major aportació proteica no implica específicament una dieta massa rica en proteïnes. El més recomanable seria la ingesta diària de carn, pollastre, peix o ous, tant en el menjar com en el sopar, amb racions que no sobrepassin en cada cas els 150 grams. Una part important són els minerals, especialment el ferro, el calci i el zenc. En el cas de les nenes, amb la menarquia (la primera menstruació) augmenten les pèrdues de ferro, i si no parem atenció en l’alimentació, podrien aparèixer anèmies carencials. El calci, involucrat en el metabolisme ossi, també és un element important. En l’absorció d’aquest mineral tenen un paper destacat els aliments rics en vitamina C, fruites i verdures, ja que afavoreixen la retenció d’aquest mineral. Les necessitats de zenc quedaran cobertes si es consumeix una quantitat adequada de carn.

Els minerals són una part important de la dieta

+info Necessitats calòriques • Dels 11 als 14 anys: Nenes (de 2.300 a 2.500) Nens (de 2.600 a 2.900) • Dels 14 als 18 anys: Nenes (de 2.100 a 2.600) Nens (de 2.700 a 3.100)

26/8/09 09:39:34


Racions: 4 Temps: 20 minuts Dificultat: fàcil

cada tall de pernil i partiu-los per la meitat. Poseu un porro sobre cada tall de pernil/formatge i enrotlleu-los sobre si mateixos. Col· loqueu-los en una safata de forn untada amb una mica de mantega i coeu-ho al forn, prèviament escalfat, durant 10 minuts, fins que estigui el formatge fos i una mica daurat.

GASTRONOMIA 49

La recepta de la setmana

Porros amb pernil Ingredients: 12 porros, 6 talls de formatge, 6 talls prims de pernil curat, 1 pastilla de brou de verdures, mantega, sal, pebre redacció

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Netegeu els porros i bulliu-los, amb la pastilla de brou dissolta, durant 15 minuts. Esbandiu-los molt bé i salpebreu-los. Col·loqueu un tall de formatge damunt de

GASTRONOMIA-C.indd 49

26/8/09 10:29:38


GASTRONOMIA 50

La recepta de la setmana Racions: 4 Preu: econòmic Dificultat: fàcil

Albercocs gratinats

col·loqueu els albercocs de cap per avall. Empolseu-los amb el sucre i el pa esmicolat molt prim i intercaleu-hi trossets de mantega. Coeu-ho a forn fort de 25 a 30 minuts. Repartiu els albercocs en 4 bols i serviu-los amb una bola de gelat en cadascun. Empolseu-ho amb una mica de menta picada.

Ingredients: 8 albercocs, 4 boles de gelat de xocolata, 50 g de mantega, 4 cullerades de sucre morè, 1 llesca de pa de motlle, menta redacció

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Netegeu els albercocs retirant la pellofa que tenen amb l’ajuda d’un raspall. Partiulos per la meitat i traieu-los l’os. Unteu una safata de forn amb una mica de mantega i

GASTRONOMIA.indd 50

24/8/09 13:50:36


RESTAURANTS AMB CARTA PER A CELÍACS

a A CERVECERIA Tel. 663 025 786. Ous amb pernil, croquetes d’escudella, entrepans, amanides, i futbol, Fórmula 1… De dt. a dg., de 9 a 23 h A LA PIEDRA Tel. 93 675 10 11. Cuina argentina i de fusió. Obert cada dia: de 13 a 15.30 h i de 21 a 23.30 h. Horari d’estiu: tancat del 3 d’agost al 3 de setembre

B BACCO Tel. 93 674 30 69. Cuina italiana, fàcil d’aparcar, fumadors. Menjar per emportar-se. Obert cada dia. 30 marques de cervesa de tot el món. Taules fins a 30 comensals. Reserves: 608 785 623 BEBOP Tel: 93 587 91 19. Obert de dimarts a dissabte de 8 a 1. Sopars i la primera copa.

Ambient relaxat i cuina mediterranea. Especialitat en vins. Ara també obert dissabtes i diumenges al migdia. Menú i Arrossos.www.bebop.cat BOCCA RESTAURANT & CLUB Tel. 93 583 19 30. Ambient modern i avantguardista. Cuina creativa i actual, salons privats per a grups. Copes dj., dv. i ds. Tancat ds. migdia i diumenges tot el dia. www.boccasantcugat.com BRASERIA LA BOLERA La nostra especialitat és la qualitat. Tancat festius nit. Tel. 93 674 16 75. Horari d’estiu: obert tot l’estiu amb el mateix horari. BRASERIA RIPOLLET Tel. 93 580 95 72. Obert 365 dies a l’any. Pàrquing gratuït

TOT SANT CUGAT

28_08_09

A POMPEIA

Tel. 93 674 81 65. Trattoria armonia / Pizzeria. Risotto, pastes, pizzes i amanides. Carns a la brasa. Més de 40 tipus de salses. Menú. Per emportar-se.

GASTRONOMIA 51

RESTAURANTS

GASTRONOMIA.indd 51

25/8/09 11:11:51


GASTRONOMIA 52

laborables. www.braseriaripollet.com

C CA LA MONTSE Tel. 93 589 87 28. Cuina casolana. Dinars i sopars de dimarts a dissabte. De 13.30 a 16 h i de 21 a 23 h. Horari d’estiu: no tanquem per vacances CAL GERRER - RATPENAT Tel. 93 675 41 00. Cada dia. Menú de dilluns a divendres. CAN CABASSA Cuina mediterrània de mercat. Esp. en peix i carns gallegues. Salons privats. Tel. 93 674 02 67. Horari d’estiu: no tanquem per vacances

CAN CORTÉS Tel. 93 674 17 04. Piscina i salons privats per a grups. CAN MORA Cuina de mercat. Ibèrics i prod. gallecs. 93 674 61 25 CAN EDO Tel. 93 692 24 24- 93 580 66 60. Tot a la brasa. Esmorzars de 9 a 11h. Menú diari. Dimecres a la nit i dijous tot el dia tancat. www.restaurantecanedo.info. Horari d’estiu: no tanquem per vacances CASABLANCA Tel. 93 674 53 07. Ambient càlid i acollidor. Cuina de mercat, amb innovacions de dilluns a dissabte. Menú migdia: 15 €. Carta: 35 € aprox. CASA BLAVA Tel. 93 674 93 51. Gaudeix

de la nostra terrassa al bosc. Horari d’estiu: migdia i nit, fins a les 23.30 h (excepte nit dg.). Tanquem dilluns CERCLE SABADELLÈS EL NOU RESTAURANT. 93 721 4852. Sopars de grups, comunions i esdeveni ments de tota mena. Menú gourmet i menú diari. Obert de dl. a dg. CHONG JUA Rest. xinès. Servei a domicili. Tel. 93 675 09 02 CLARAVIA Tel. 93 589 41 41. Cuina de mercat. Carta. Dg. migdia, sala de jocs per a nens. Horari d’estiu: no tanquem per vacances CLUB DE GOLF ST. CUGAT Cuina de mercat. Dt.-dv. Menú i carta. 13.30 a 16.30 h.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Cuina mediterrània

GASTRONOMIA.indd 52

24/8/09 13:50:56


Menú per a grups i empreses

CLUB TENNIS NATACIÓ SANT CUGAT Tel. 93 675 28 04. Arrossos i brasa. Ideal famílies, grups, reunions. Ubicació en plena natura. Obert de dijous a diumenge, també a les nits

DIABLITO Pizzeria, pasta fresca i amanides. De les 13 h a la matinada. Tel. 93 544 21 69. Horari d’estiu: no tanquem per vacances, de 13.00 a 23.30 h (els dv. i ds., fins a les 24.30 h)

D DA JIANG JIN Restaurant xinès. Servei a domicili. Tel. 93 589 03 80 93 675 25 02

DON PEPPONE Tl. 93 699 00 86. Des de 1988. Cuina mediterrània. Obert tot l’any. www.donpeppone.com. Horari d’estiu: no tanquem per vacances

E EL FACÓN, GASTRONOMIA DE LA PAMPA ARGENTINA Tel. 93 583 0867. Especialidad en carnes y bodega argentinas. En julio/agosto, cerramos sábado mediodía y domingo. Vacaciones del 10 al 30 de agosto. EL GALLINER Tel. 93 580 64 27. Menú diari. Divendres i dissabtes oberts

TOT SANT CUGAT

28_08_09

DE MARÍA BISTRO Tel. 93 589 25 91, 609 106 276. Cuina mediterrània. Ibèrics, foies, fondues, creps… Confecciona el teu menú de migdia.

DOLCE VITA Tel. 93 589 22 05. Cuina internacional. Obert tot el dia. Menú diari i per a grups. Horari d’estiu: 8.00-1.00 h dg. a dj. 8.00-3.00 h dv., ds. i vigílies de festiu

DOÑA ORANDA Tel. 93 675 97 40 - 669 066 056. Cuina mediterrània, menjar i música cubans. Cocteleria. Menú diari. Grups. 1a copa - mojitos. Obert de dimarts a diumenge.

GASTRONOMIA 53

Tel. 93 674 39 08

GASTRONOMIA-C.indd 53

26/8/09 16:35:53


GASTRONOMIA 54

cada nit. EL MESÓN Tel. 93 674 10 47 - 93 589 27 02. Tota una tradició. Obert cada dia EL TAPEO Tel. 93 584 20 24. Tapes i menús. Garrí i cabrits al forn, xai i productes ibèrics. Obert cada dia. Dinars tot el dia.

FRANKFURT HESSEN Tel. 93 590 3364. Horari: de 7.30 a 23.30 h. Especialitat en frankfurts, salsitxes alemanyes, hamburgueses i cerveses d’importació FRESC CO Tel.: 93 554 30 20. Del mercat a la taula. Bufet lliure: 8,95 euros. Amanides, pastes, sopes, pizzes, fruites, gelats... FRIENDS Tel. 93 675 00 31. Restaurant de tapes i racions a l’instant. Menú del dia i per a grups. Terrassa d’estiu. Obert cada dia. Preus econòmics. Horari d’estiu: de 13.00 a 01.00 h.

G GINA COLL FAVÀ Tel.: 93 589 29 55. Restaurant-cafeteria. Menú diari: 12 euros. Menú caps de setmana (dissabte migdia i nit, diumenge migdia): 15 euros. Tancat diumenges tarda i nit GIULIO Tel. 93 589 01 28. Restaurantpizzeria-braseria. Menú diari. Dg. nit i dilluns, tancat GRAU CELLER IBÈRIC Tel. 93 589 22 36. Ibèrics, patés, fumats... i les famoses torrades per combinar amb el que vulgueu.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

EL XIRINGUITO DEL MERCANTIC Tel. 680 196 073 - 666 760 917 – 625 619 205. Obert de 9.00 a 16.00 h. Menú diari: 10 €, de dm. a dv. Ds. i dg., entrepans, vermuts, graellades i pollastres a l’ast per emportar-se. Dl. TANCAT

F

Cada dia

GASTRONOMIA.indd 54

25/8/09 11:12:45


IL FORNETTO Tel. 93 589 84 32 - 677 541 080. Pizzeria trattoria. Menú diari. Tancat dg. tot el dia i dl. nit. També per a emportar-se

L LA CANTONADA Tel. 93 589 23 32. La Creperia. Cuina casolana, varietats en carns, menú vegetarià i menú mediterrani. Plats rioplatenses.

LA PASTA BOIXA Av. Lluís Companys, 24. Creperia, pizzeria, restaurant. Dl. tancat. Tel. 93 675 15 03 LA PIÑA DE PLATA Tel. 93 583 65 28. Alta cuina tradicional de mercat. Aquest estiu, paelles per emportar-se. www.lapinyadeplata.com LA TAGLIATELLA Tel. 93 590 39 40. Restaurantpizzeria italià. Especialitat en pizzes, pasta i amanides. Racions per compartir

L’ESPAI GASTRONÒMIC Tel. 93 674 04 54. Cuina de mercat. Menú de dimarts a diumenge. Dilluns tancat LA REOCA Tel. 93 675 00 82. Restaurantpizzeria. Pizzes per emportarse. Menú de dl. a dv.: 9 euros

M MARISQUERIA - LA CUINA DE SAN TELMO 93 576 70 11. “Especialitat en marisc i peix fresc, carns argentines i gallegues, garrí. Àmplia bodega de vins argen-

TOT SANT CUGAT

28_08_09

LA UNIÓ Tel. 93 590 00 21. Cuina

mediterrànea i braseria. Menú migdia i caps de setmana. Nit, carta. Obert tot el dia.

GASTRONOMIA 55

I

LA MASIA SANT CUGAT Tel. 93 589 34 45. Cuina catalana casolana. Salons privats per a grups. Tancat diumenges nit i dilluns tot el dia. www. masiasantcugat.com

GASTRONOMIA-C.indd 55

26/8/09 09:42:28


GASTRONOMIA 56

tins i del país. Dilluns tancat. Carta “”especial”” migdia. Bones racions.“ MASIA CAN AMETLLER Tel. 93 674 91 51. Cuina de mercat. Carta i menús per a grups. Salons privats. Obrim cada dia. Dilluns i diumenge tancat al vespre. Ca n’Ametller, s/n. Horari d’estiu: no tanquem per vacances MASIA CAN VILALLONGA 93 674 0400. Carns, pollastres, verdures, brasa... Obert de dijous a diumenge

MEZZANOTTE Tel. 93 675 32 63. Tancat dl. vespre i dt. tot el dia. Pizzes i menjar per emportar-se MONTT Tel. 93 675 68 82. Coffee & lounge restaurant. Cuina mediterrània. Juliol: Obert de dill a diss tot el dia. Diumenges tancat. Tancat del 3 al 27 d’agost. www.monttvalldoreix.com MYSTIC Tel. 93 587 83 47. Cuina de disseny. Restaurant dins d’un privée... De dt. a dv., a partir de les 13 h. Nit: de dc. a ds., des de les 21 h

N NAKHLA Especialitat en cuina marroquina. Menú diari. Tel. 93 674 58 71

P PANXA CONTENTA Tel. 93 589 06 07. Restaurant-pizzeria. Jardí. Obert tot l’any. Horari d’estiu: no tanquem per vacances PASTA LOCA Tel. 93 589 37 81. Restaurant. Des de 1985. Menú

TOT SANT CUGAT

28_08_09

MATILDA Tel. 93 590 05 06. Cuina mediterrània. Obert tots els dies. www.restaurantmatilda.com Menú diari, 15 euros. Plana Hospital, 7

MATSU RESTAURANT Tel. 93 587 84 64. Alta cuina japonesa. Dt. a ds., dinars (menú) i sopars. (Ubicat dins edif. Trade Center II)

GASTRONOMIA.indd 56

24/8/09 13:51:53


PIZZA MARZANO Tel. 93 587 8277. Especialitats italianes. Obert fins les 23.30h. Servei continu. Menu migdia.

q QUBUD 93 504 07 22. Menu setmanal i servei de carta. Sales privades per celebracions i empreses. Dll a dg  13-16h. Dim de 20-22.30h. Dj, div i diss de 20.30h-23h.

R RANCHO EL PASO Tel. 93 674 38 03. Cuina catalana i de mercat. Saló per a banquets. RESTAURANT DEL CELLER TEl.: 93 589 1377. Restaurant-cafeteria. Saludable menú migdia: 8,95 €. Menú ds.: 11,95 €. Obert de dl. a ds., de 7.30 a 21.30 h. Z. fumadors.

T

TAPIÑAS Tl.: 93 590 61 48. Tapes i marisc. Ambient tranquil. Reunions familiars i d’empresa. Obert cada dia excepte diumenge nit. TELEPIZZA Pizzes al gust. Tria massa, ingredients i salses. Capacitat: 60 persones. Servei a domicili. Tel. 93 589 90 90. Horari d’estiu: obert per vacances TELEFÈRIC Tel. 93 589 77 22. Restaurant i cafeteria. Plats i tapes. Obert tot el dia. Diumenge tancat. Horari d’estiu: no tanquem per vacances

TOT SANT CUGAT

28_08_09

TALISMÁN

Tel. 93 675 38 06. Pizzeria-Braseria. Menú migdia. Ambient familiar. Grups. Tancat dg.

GASTRONOMIA 57

diari. Pàrquing Dr. Galtés. www.pastaloca.com

GASTRONOMIA.indd 57

24/8/09 13:52:10


GASTRONOMIA 58

TERRA DOLÇA Tel. 93 674 16 56. Dinars i sopars, actes culturals... Tot plegat fa una barreja meravellosa! TRIBECA RESTAURANT Tel. 93 451 50 75 / 93 451 15 47. Cuina mediterrània creativa amb productes frescos de primera línia. Diumenge tancat

28_08_09

UITO RESTAURANT Tel. 935 878 558. Cuina mediterrània amb tocs d’autor. Obert de dilluns a dissabte. Diumenge obert amb cita prèvia reserva.

TOT SANT CUGAT

VERMELL RESTAURANT Tel. 93 544 26 70. Cuina per a tots. Carta. Menú migdia de dilluns a dissabtes (lab.), 16 €. Nens, 10 €. IVA i pàrquing inclosos. VERSIÓ ORIGINAL Tel. 93 587 9481. Sempre obert. Saló privat per a grups. Horari d’estiu: obert cada dia, de 13 a 01 h

U

GASTRONOMIA.indd 58

V

VULCANO Tel. 93 583 60 20. Un ambient exclusiu. Sopars per a empreses. Menú migdia. Celler de vins

X XARLOT Tel. 93 590 62 62. Braseria mediterrània.Tancat diumenge tot el dia. Av. Corts Catalanes, 7. www. xarlot.com. Menú migdia ( de dilluns a divendres),15 euros. Menú nocturn ( de dilluns a dissabte), 20 € IVA inclós XAXO Tel. 93 583 64 23. Carns, ibèrics i vins. Dinars, sopars. Menú diari de cullera. Tancat dg. Horari d’estiu: vacances del 5 al 28 d’agost XINO ORIENTAL Tel. 93 589 21 82. Especialitats xineses, servei a domicili

La seva xarcuteria de confiança Pl. Pere San, 11 Tel. 93 675 56 63

24/8/09 13:53:43


A-Z ASADOR Tel. 93 589 65 72. Menjar casolà per emportar-se. Pollastres al forn de llenya, prova la diferència! Obert de dv. a dg. i festius. BACCO Tel. 93 674 30 69. Cuina italiana, fàcil aparcar, fumadors. Menjar per emportar-se. Obert cada dia. Cervesa de tot el món. Taules fins a 30 comensals

EL TAPEO Tel. 93 584 20 24. Especialitat en productes ibèrics, garrí i cabrits al forn, xai… GASTROLAB Cuina alt nivell, japonesa. Rbla. Can Mora, 15. Tel. 93 674 69 78 GRAU CELLER IBÈRIC Tel. 93 589 22 36. Gran varietat de plats preparats, croquetes, canelons, fideuà

de bolets... Servei gratuït a domicili LA PIÑA DE PLATA Tel. 93 583 65 28. Alta cuina tradicional de mercat. Aquest estiu, paelles per emportar-se. www.lapinyadeplata.com MEZZANOTTE Tel. 93 675 32 63. Amanides, pasta i pizza per emportarse.

IL FORNETTO Tel. 93 589 84 32 / 677 541 080. Pizzes per emportar-se

PASTA LUCCA Tel. 93 587 9135. Pasta fresca i productes italians, per emportar-se. També obert diumenges, de 10 a 14.30 h.

LA CUINA DE LA CARMETA Tel. 93 674 04 68. Fruites i verdures. Elaboració pròpia de cremes i caldos vegetals, croquetes, canelons

PIZZERIA LA BOTA Tel. 93 590 92 25. Pizza. Per emportar-se i servei a domicili. De dt. a dg., de 20 a 23.30 h. Dj. i dv., de 13 a 16 h

TOT SANT CUGAT

28_08_09

BIARRITZ Tel. 93 674 86 14. Plats preparats. Càtering. Menú diari. Menjars per a empreses. Obert cada dia. www.biarritz-

catering.com

GASTRONOMIA 59

MENJARS PER EMPORTAR-SE

GASTRONOMIA.indd 59

24/8/09 13:54:17


GASTRONOMIA 60

TECA SÀBAT Càtering domicili i empreses. Salons propis. Més de 30 anys d’experiència. Tel. 93 589 18 35 i 93 674 11 58. Horari d’estiu: Coll Favà: obert tot l’agost (Dt a diss de 9.30 a 21.30h Dg: 9h-15h. Dilluns tancat) Ribatallada: tancat del 3 d’agost al 2 de setembre TOT BO Tel. 93 675 42 01. Pizzes artesanes, fideuà, escalivada, trinxat de la Cerdanya, canelons, bacallà a la catalana

BARS I CAFETERIES

KAN KAN Especialistes en cerveses d’importació i entrepans de tot tipus de salsitxes. Puig i Cadafalch, 64, local 8. Tel. 93 583 12 89 L’ART Terrassa. Menú diari. Menú especial. Carta. Dg. obrim la cuina. Tel. 93 674 42 36 RESTAURANT DEL CELLER TEl.: 93 589 1377. Restaurant-cafeteria. Saludable menú migdia: 8,95 €. Menú dissabte: 11,95 €. Obert de dl. a ds., de 7.30 a 21.30

h. Zona fumadors. Horari d’estiu: no tanquem per vacances, dl. a ds. 7.30 h -21.15h TOST L’ART DE L’ENTREPÀ Tel. 93 589 88 12. Av. Torre Blanca, 13. Tancat dg. Horari d’estiu: no tanquem per vacances TOST L’ART DE L’ENTREPÀ Tel. 93 589 54 92. Pl. Augusta, 2 (Monestir). Tancat dt. Horari d’estiu: 14.30 h a 23.00 h

GUIA DE NIT BOCCA RESTAURANT & CLUB Tel. 93 583 19 30. Ambient modern i avantguardista. Copes dijous, divendres i dissabtes. Tancat dissabtes

TOT SANT CUGAT

28_08_09

BOKATAS Entrepans de primera. Gran varietat. Tel. 93 589 19 72

CAFÈ AUDITORI Tel. 93 674 69 73. Tardes d’actes i funcions i diumenges i festius de 16 a 23 h. Nits dj. a ds. i vigílies de festius, de 23 h fins a la matinada.

GASTRONOMIA.indd 60

24/8/09 13:54:44


CAFÈ AUDITORI Tel. 93 674 69 73. Tardes d’actes i funcions i diumenges i festius, de 16 a 23 h. Nits dj. a ds. i vigílies de festius, de 23 h a la matinada

MONTT Tel. 93 675 68 82. Ambient chill-out, còctels, mojitos, música en viu i copes els dv. i ds. fins a les 3 h. www. monttvalldoreix.com

TOT SANT CUGAT

28_08_09

EL BARN D’EN GREG Tel. 93 697 13 75. Sopars fins a les 23.30 h, Copes i música fins a les 3.30 h. Sopars i festes de grup i empresa. Monòlegs i concerts. Pantalla gegant

LA CARPA Dinars i sopars per a particulars i empreses (a partir de 40 pers.). Copes els dv., ds. i vigílies de festius. Tel. 93 675 66 11. www.la-carpa.com

GASTRONOMIA 61

migdia i diumenges tot el dia. www.boccasantcugat.com

GASTRONOMIA-C.indd 61

26/8/09 13:36:42


62

L’anell de l’elf

petits! Hola,

Què diu el Senglot?

PETIT TOT-C.indd 62

IL·LUSTRACIONS D’ELOI ALEGRE

PER ESTER BALLART

Petitot

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Què fem? Visita el Museu de l’Anxova i de la Sal Av. Francesc Macià, 1 17130 - L’Escala (Girona) Informació: 972 77 68 15

En un cantó de la carretera jeia un ram de dents de lleó. Molta gent passava pel seu costat sense fixars’hi, alguns f ins i tot li donaven un cop amb el peu. Però quan Marlenchen el va veure, va deixar el pesat cistell al terra, va aixecar el ram i es va dirigir amb ell al rierol per remullar-ne les tiges. Mentre mantenia el ram dins l’aigua, va sortir d’entre les flors un petit elf, tan petit com un dit, que va dir: —Gràcies, Marlenchen! L’elf es va arreglar la corona que duia al cap i tot seguit va aparèixer al seu voltant una claror que va convertir en un anell per al dit. —Posa-te’l! —va dir a la nena—. Quan tu el miris, lluiran els teus ulls, i la persona a qui miris se sentirà alegre, i la que estigui enutjada recuperarà el seu bon humor. Quan va haver acabat de parlar, el petit elf va desaparèixer, i Marlenchen, durant el camí de retorn a casa seva no va separar els ulls del misteriós anell. El cistell no li pesava gens i tenia ganes d’arribar a casa seva, però quan va arribar davant del portal de la casa, va sentir que les seves germanes es barallaven. Llavors Marlenchen va mirar el seu anell i va entrar decidida a l’habitació. A l’instant tots van aixecar la mirada i de cop es van acabar les discussions. Així passaven els dies en aquest llogaret dels Alps suïssos, on ningú no ha vist mai l’anell al dit de Marlenchen perquè era invisible per als altres. Però la veu va córrer de vall en vall i la convidaven de tot arreu perquè sabien que si ella hi era, tot aniria bé. Diuen que Marlenchen va conservar l’anell al seu dit durant tota la seva vida. 26/8/09 08:48:51


Parc cultural de la muntanya de sal: http://www.salcardona. com/Cas/inici.html

Passatemps FIGURETES DE PASTA DE SAL 1

Aboqueu la farina i la sal en un bol gros. A continuació hi anirem afegint l’aigua i ho anirem remenant fins que quedi una pasta fina.

Núm. 80

INFANTS 63

Webs que molen

La pasta de sal es pot modelar com la plastilina, així que farem diferents peces de formes geomètriques amb un forat al mig.

2

Museu de la sal: http://www.museodelasal. com/categoria.php?idc=9

Sabies que... Històricament, l’explotació de sal s’ha fet en salines de les zones costaneres, com en el cas del Delta de l’Ebre, i dels brolladors d’aigua salada, cursos subterranis que travessen dipòsits de sal, així com per mitjà de mines. A Catalunya, el jaciment més important està situat a Cardona, ja abandonat i obert per a ús turístic.

3

Poseu les figures en una safata de forn coberta amb paper d’alumini. Poseu-ho a temperatura baixa fins que estigui cuit. El temps dependrà del gruix del model.

4

Quan estiguin fredes, es pintaran amb pintura acrílica o guaix (pintura plàstica).

MATERIAL: 2 gots de farina, 1 got d’aigua, 1 got de sal, pintures

TOT SANT CUGAT

28_08_09

SECCIÓ PATROCINADA PER:

PETIT TOT-C.indd 63

26/8/09 08:49:06


INFANTS 64

activitats

Contes il·lustrats i estampació un dia d’antelació) trucant al telèfon 93 589 63 66 de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, o bé escrivint un correu electrònic a educaciomuseu@santcugat.cat Organitza: Museu de Sant Cugat Jardins del Monestir, s/n

redacció

Lloc: Monestir de Sant Cugat Cal fer reserva prèvia (mínim

Lloc: Museu de l’Estampació de Premià de Mar Joan XXIII, 2-8 (edifici antiga Fàbrica de Gas) Premià de Mar www.premiademar.cat

TOT SANT CUGAT

28_08_09

• El pinzell màgic. Contes narrats amb il·lustracions simultànies Un pinzell màgic arriba al Museu per explicar-nos un conte narrat amb il·lustracions simultànies. Tot un plaer per a la vista i l’oï-

da. No us ho perdeu! Dia: 4.9.2009 Horari: de 17 a 18 h Destinataris: infants de 3 a 8 anys Activitat gratuïta

• Taller Demostracions d’estampació Dies: del 5.9.2009 al 21.10.2009 Horari: de dimarts a divendres, d’11 a 14 h Durada: 30 minuts Destinataris: tots els públics. Els participants poden dur una peça de roba. Preu: 2 euros

PETIT TOT.indd 64

25/8/09 17:09:40


INFANTS 65

Animals

L’Aquàrium de Barcelona redacció

Horaris: • Agost: de dilluns a diumenge i festius, de 9.30 a 23 h • Setembre: de dilluns a diumenge i festius, de 9.30 a 21.30 h Moll Espanya, 7 (Barcelona) Zona: Barri Gòtic Districte: Ciutat Vella Telèfon d’informació: 93 221 74 74 www.aquariumbcn.com

TOT SANT CUGAT

28_08_09

L’Oceanari és únic a Europa i es tracta de l’aquari més gran i amb major nombre d’espècies de L’Aquàrium de Barcelona. Disposa de 36 metres de diàmetre i de 5 metres de fondària i conté un total de 4.500 metres cúbics d’aigua. En ell hi podreu veure espècies tan diverses com ara orades, morenes, peixos lluna, rajades i dues classes de taurons (el solraig de sorra i el tauró gris), que són les autèntiques estrelles de L’Aquàrium. El passeig per L’Oceanari és espectacular, passareu per un

túnel transparent de més de 800 metres de longitud que el travessa per sota, la qual cosa us farà sentir com si estiguéssiu passejant per un veritable fons marí.

PETIT TOT.indd 65

24/8/09 16:42:23


opiverd pl.fh11 26/8/09 10:13 P gina 1


67

Ensenyament ESCOLES_EDUCACIÓ_ACTIVITATS EXTRAESCOLARS_FORMACIÓ_UNIVERSITAT_CURSOS_ idiomes

De Shakespeare a internet

Kensington Academy

TOT SANT CUGAT

28_08_09

En un moment o altre, tots tenim la necessitat de conèixer l’anglès, la llengua que s’ha convertit en el vehicle més important de comunicació internacional. Si es troben reunits una xinesa, un suec, una espanyola, un alemany i una parella francesa… segur que s’entendran parlant en anglès!

Diuen que aprendre l’anglès és difícil. Però no hauria de ser així, ja que és un idioma amb una gramàtica molt més senzilla que la majoria. I molt més pràctica. La dificultat de l’anglès en tot cas rau en la seva pronunciació. I per això mateix és tan important viure i estudiar una temporada al Regne Unit. Submergir-se dins la cantarella, suau i melòdica, dels qui

l’habiten. Amb les seves diferències d’accents i entonacions. Podríem dir que la llengua anglesa és una mena de cosina llunyana de qualsevol sistema gramatical clàssic. Cultiva un bon nombre de paraules procedents del llatí, i unes poques del grec. Però en conjunt, i seguint l’estil pràctic britànic, va per feina i busca els camins més directes. De vegades fins i tot onomatopeics. Amb una gramàtica que no sobrepassi l’estrictament necessari i molt poc pomposa. Per exemple els verbs. Els temps dels verbs que tant va utilitzar T.S. Eliot sols tenen tres enunciats (infinitiu, passat i participi). Això sí, ben adobats amb tota una àmplia varietat d’adverbis pots acabar escrivint una gran novel·la. Sense oblidar els adjectius! Una mostra d’aquesta enginyeria lingüística és The Wind in the Willows, una meravellosa obra de la literatura juvenil escrita per Kenneth Grahame (1908).

ENSENYAMENT.indd 67

25/8/09 17:10:43


ENSENYAMENT.indd 68

26/8/09 17:53:11

TOT SANT CUGAT

28_08_09

ESPECIAL ENSENYAMENT 68


ENSENYAMENT.indd 69

26/8/09 17:55:15

TOT SANT CUGAT

28_08_09

ESPECIAL ENSENYAMENT 69


Impliquem-nos en el procés redacció

La lectura no pot ser un fet aïllat d’altres expressions culturals. Per això serà molt positiu que acompanyem els fills regularment a les llibreries i biblioteques; a les Setmanes Culturals que organitza l’escola, l’Ajuntament o la comissió de festes del barri; a les Fires del Llibre, al Saló del Llibre de Mollerussa o a les Setmanes del Llibre que organitzen moltes biblioteques públiques durant tot l’any; a exposicions, al teatre (hi ha sessions infantils pensades especialment per a ells), a concerts de música, al cinema, etc. Convindria que, en la mesura de les nostres possibilitats, prepa-

réssim una mica les activitats, informant-nos bé d’on anem exactament, què hi trobarem i a qui o què hi podrem veure. Interessem-nos pels seus gustos lectors i satisfem-los sempre que sigui possible. Però siguem constants i vigilem a distància perquè no perdin l’afició. La lectura i els llibres no són medicines infal·libles, però es poden convertir en un vincle afectiu extraordinari que mantindrem durant tota la vida. No els abandonem quan ja són lectors autònoms. L’adolescència és el moment més crític. Extret de la Guia pràctica per a fer fills lectors. Fundació Bromera per al foment de la lectura

TOT SANT CUGAT

28_08_09

ENSENYAMENT 70

lectura

ENSENYAMENT.indd 70

25/8/09 17:40:09


ENSENYAMENT 7 1

nàutica

pablo twose

SECCIÓ PATROCINADA PER:

. Psicologia infantil i de l’adolescència

. Dificultats

TOT SANT CUGAT

C/ Montserrat 23-25 bxs. 4a Tel. 93 675 91 05

28_08_09

d’aprenentatge

ENSENYAMENT.indd 71

26/8/09 11:44:14


El màster de secundària redacció

El màster de secundària que es podrà cursar al mes de setembre i que substitueix el curs d’aptitud pedagògica (CAP), permet exercir com a professor d’educació secundària obligatòria (ESO), batxillerat, formació professional (FP) i ensenyaments d’idiomes. D’entre les 14 especialitats proposades pel Ministeri d’Educació, les temàtiques més ofertes per les universitats catalanes seran les de psicologia i pedagogia, juntament amb les de llengua i literatura catalana i castellana. A Catalunya, els estudiants podran accedir a 1.600 places, la majoria per a les especiali-

tats de secundària i batxillerat (1.375 places), mentre que només s’oferiran 217 places per a aquells que vulguin formar-se com a professors de formació professional. A la resta d’Espanya, s’oferiran unes 6.000 places a les universitats públiques. Tot i això, el màster també es podrà cursar a través de les universitats a distància, mantenint el caràcter presencials de Pràcticum. El Ministeri ha acordat que el preu dels crèdits se situï a l’extrem inferior de l’interval fixat per les comunitats autònomes; així, a les universitats públiques es preveu que pugui oscil·lar entre els 850 i els 1.500 euros.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

ENSENYAMENT 72

Màsters

ENSENYAMENT.indd 72

24/8/09 17:04:35


Empresa

73

TREBALL_NEGOCI_COMERÇ_INDÚSTRIA_SERVEIS_ immobiliàries

Un 32% menys de pisos redacció, acpg

fet un 29,4%. En total, el 48,4% dels habitatges transmesos al maig van ser usats i el 51,6%, nous. Per règim de propietat, l’INE ha detallat que el 90% dels habitatges que es van vendre al maig van ser lliures i el 10%, protegits. En el darrer any, les vendes de pisos lliures ha caigut un 33,3% i el de protegits, un 20,2%.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Al maig, es van vendre en el conjunt d’Espanya poc més de 34.000 habitatges, un 32,2% menys que en el mateix mes de l’any passat. Tot i aquesta nova baixada, cal destacar que, respecte al mes anterior, la compravenda de pisos havia pujat més d’un 16% (a l’abril se’n van vendre uns 29.200), la qual cosa po-

dria indicar un canvi de tendència en el sector, després de cinc mesos consecutius de caigudes. Són dades fetes públiques per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). El descens s’ha tornat a notar més en el mercat de segona mà. De fet, el nombre d’operacions sobre aquest mercat ha reculat un 34,9% en un any, mentre que sobre nous ho ha

EMPRESA.indd 73

24/8/09 17:14:16


EMPRESA 74

economia

L’economia podria recuperar-se redacció, acpg

TOT SANT CUGAT

28_08_09

El darrer informe mensual del servei d’estudis de La Caixa ens deixa una notícia bona i una de dolenta. La bona és que l’economia espanyola començarà a recuperar-se, tot i que de forma lenta, durant el primer trimestre de l’any vinent. La dolenta, que se seguirà destruint ocupació i les llistes de l’atur continuaran engreixant-se. Això sí, ho faran de forma menys intensa que en els darrers mesos. La Caixa ha vaticinat que Espanya tancarà el 2009 amb una caiguda del seu producte interior brut (PIB) del 3,7%.

A partir de l’any vinent, però, es podria capgirar aquesta tendència negativa i, en el primer o segon trimestres del 2010, s’experimentaran els primers signes de recuperació. Després, segons ha explicat el director de l’Àrea d’Estudis i Anàlisis Econòmics de l’entitat, Jordi Gual, la situació s’anirà estabilitzant de mica en mica i el creixement econòmic ja es consolidarà el 2011. Tot i això, la millora econòmica anirà acompanyada encara d’un increment en els mesos vinents de la taxa de desocupació, que passarà del 18,4% d’aquest any al 19,3% l’any 2010.

EMPRESA.indd 74

24/8/09 17:14:38


Uff, teatre... massa car redacció

ID

La veritat és que darrere d’aquesta frase hi ha una certa apatia o un cert desinterès per un gènere que, quan el descobreixes, t’enganxa. Molta gent manté una certa distància amb el teatre, essencialment perquè el desconeixen o perquè els sembla menys “atractiu” que el cinema. La crisi pot ser la teva oportunitat per descobrir una nova manera d’entretenir-te, i de conèixer la cultura que s’està movent al teu voltant. Es tracta d’actors, autors, guionistes i directors amb molt de talent i dels quals tu no sabries res fins que marxessin a Hollywood a

treballar amb Woody Allen. Existeixen diverses tarifes per a les entrades de teatre, però el millor que pots fer si t’hi estàs iniciant és comprar les entrades d’última hora perquè et surtin a meitat de preu. S’anomenen “taquilles últim minut”. Informa’t d’on són a la teva ciutat. També pots provar-ho amb obres gratuïtes que constantment es programen en els diversos centres culturals, però abans assegura’t de jutjar l’experiència segons el nivell de la producció. Extret del llibre 100 trucs per arribar a final de mes (en temps de crisi), de David Escamilla i Humberto Salerno

EMPRESA 75

estalviar

TOT SANT CUGAT

28_08_09

ID

EMPRESA.indd 75

24/8/09 17:15:06


agost Agenda setembre 29 Dissabte

4 Divendres

10 h Oficina de Turisme

17 h Museu de Sant Cugat. Monestir

Visita guiada. 'El campanar, l'església i el claustre'

Contes. 'El pinzell màgic' Per a infants de 3 a 8 anys A càrrec de Paco Minuesa Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

22 h Claustre del Monestir

Concert. Sardanes i música de cobla

Durada: 2 h 30 min Preu: 8 euros. Menors de 7 anys, gratuït Cal reserva prèvia a l'Oficina de Turisme Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

11 h Museu de Sant Cugat. Monestir

Taller de titelles de dit. 'El petit Oblat Conrad' Per a infants de 5 a 8 anys A càrrec d'Anna Roger Amb materials reciclats (taps de suro, roba negra) Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

30 Diumenge 12 h Museu de Sant Cugat. Casa Aymat

Visita guiada a l'exposició 'Goya gravats. Capritxos i desastres'

Amb la cobla Jovenívola de Sabadell Preu: 5 euros. Venda anticipada a la Casa de Cultura. Una hora abans del concert al Museu de Sant Cugat-Monestir Organitza: Entitat Sardanista de Sant Cugat

5 Dissabte 10 h Oficina de Turisme

Visita guiada. 'El campanar, l'església i el claustre' Durada: 2 h 30 min Preu: 8 euros. Menors de 7 anys, gratuït Cal reserva prèvia a l'Oficina de Turisme Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

12 h Museu de Sant Cugat. Monestir

12 h Museu de Sant Cugat. Monestir

Visita guiada. 'Oració, treball i poder' Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

12 h Museu de Sant Cugat. Casa Aymat

Visita guiada a l'exposició. 'Goya gravats. Capritxos i desastres' Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

13 h Canals Galeria d'Art

Visita comentada a l'exposició 'La ruta de la seda' Organitza: Canals Galeria d'Art

Exposicions a sales municipals Prorrogada fins a l’11 d’octubre Casa de Cultura

'Somnis itinerants' Rrecull més d'una trentena de pintures de l'artista santcugatenca Cristina Cabané Org.: Ajuntament de Sant Cugat

Exposicions a sales privades

Visita teatralitzada. 'Deixeu parlar els capitells: ells ho saben tot'

Fins al 6 de setembre Canals Galeria d'Art

A càrrec de Mira-sol Teatre Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

'La ruta de la seda' Organitza: Canals Galeria d'Art

22 h Pista Municipal de Mas Gener

Festa Major de Mas Gener Ball popular Org.: Associació de Veïns de Mas Gener

6 Diumenge 11 a 13 h Capella de Sant Domènec Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

Portes obertes a la capella de Sant Domènec

3 Dijous 19 h Canals Galeria d'Art

Visita comentada a l'exposició 'La ruta de la seda' Organitza: Canals Galeria d'Art

Org.: Ajuntament de Sant Cugat Col·l.: Assoc. per a la Preservació del Patrimoni Cultural de Sant Cugat

2n Concurs de Vídeos d'Estiu del Canal YouTube Sant Cugat La creació d'un premi als millors vídeos gravats amb mòbil és la principal novetat de la segona edició d'aquest concurs, convocat per l'Ajuntament. Consulteu les bases del concurs al Canal YouTube Sant Cugat: www.youtube.com/santcugat Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

+ activitats a: www.santcugat.cat. Si voleu sortir en aquesta agenda cal que adreceu la informació 15 dies abans a la Casa de Cultura, Jardins del Monestir, s/n.

Música a l’Estiu 2009

AGENDA CULTURAL 1173.indd 2

26/8/09 12:54:23

Tel. 93 5


nestir, s/n.

Del 28 al 6 Participa en el segon concurs de relats de viatges del SIJ! El Servei d’Informació Juvenil (SIJ) ha organitzat un concurs de relats de viatges per tal que els i les joves de 12 a 30 anys puguin donar forma a les seves inquietuds creatives. El tema del concurs són les 'vacances catastròfiques'. És a dir, aquelles vacances –reals o fictícies– on, al final, les coses no surten com era d’esperar. El relat haurà d’estar escrit en llengua catalana i haurà de tenir, com a màxim, dues pàgines de text mecanografiades a doble espai en tipografia Arial i cos 12. El termini de presentació d’originals finalitza el 14 de setembre. Cal que els concursants enviïn el relat a l’adreça electrònica sij2@torreblanca.cat o bé que el portin al SIJ en un sobre signat amb un pseudònim. Així mateix, cal indicar les dades personals en un sobre petit a l’interior –o, si la tramesa és per correu electrònic, en un document a part–: nom i cognoms, DNI, data de naixement, correu electrònic i telèfon de contacte. Els dos millors relats s’emportaran una bicicleta (1r premi) i una motxilla de muntanya (2n premi). El lliurament de premis serà el dia 21 de setembre, a les 7 del vespre, a la Sala Noble del Casal de Joves TorreBlanca.

Programació Música a l’Estiu Setembre

22 h Claustre del Monestir

18 Divendres 'Els extrems del renaixement' Preu: 10 euros

25 Divendres 'Amor profà, un concert de madrigals i poesia' Preu: 10 euros

Venda anticipada d’entrades a la Casa de Cultura Des d’una hora abans del concert al Museu de Sant Cugat-Monestir

Cursos i tallers a la Casa de Cultura Octubre-desembre 2009 Més de 35 possibilitats formatives! Prop de 500 places ofertes! A partir de l’1 de setembre podreu consultar l’extens programa de cursos i tallers pensats per al trimestre vinent. Trobareu la informació a www.santcugat.cat, o bé la versió en paper a la Casa de Cultura i a les diferents dependències municipals. Repetim algunes de les propostes amb més èxit de participació: Lindyhop Dibuix Feldenkrais Coaching Patronatge i confecció Creació de complements (bijuteria) Interiorisme Proposem tot un seguit de nous cursos i tallers: Informàtica Iniciació a la informàtica i a internet Art Linguarte (aprèn italià a través de l’art)

Teatre-Auditori Avanç programació temporada 2009-2010 Concert. 'Maria Schneider amb la Big Band de l’ESMUC'

Teatre. 'La vida por delante'

Amb Concha Velasco

Teatre. 'Una comèdia espanyola'

Fotografia Reportatge fotogràfic, fotografia pas a pas… Altres L’hort al balcó, Tast de vins, Bridge, Fengshui, Patchwork, Astronomia… Inscripcions: Del 14 al 30 de setembre De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h A la consergeria de la Casa de Cultura C. Castellví, s/n (Jardins del Monestir) Tel. 93 589 13 82 casadecultura@santcugat.cat

Activitats als districtes Inscripcions de l’1 al 30 de setembre Informació: www.santcugat.cat/ccivics

Activitats infantils curs 2009-2010 Inici d’activitats el 14 de setembre Informació i inscripcions: www.santcugat.cat/ccivics Org.: Ajuntament de Sant Cugat

Direcció: Sílvia Munt Amb Ramon Madaula

Teatre. 'Ricard II' Amb Manel Barceló

Concert de Gospel Amb Black Heritage Choir

Venda d’abonaments A partir del dimarts 8 de setembre Venda general A partir del dimarts 15 de setembre Consulta programació A partir de l’1 de setembre al web www.teatre-auditori.santcugat.cat Per rebre la programació per c/e la podeu demanar a teatre-auditori@santcugat.cat

Tel. 93 589 13 82 i fax 93 674 66 55. A/e agenda@santcugat.cat. La responsabilitat dels actes i de la informació publicada en aquesta agenda recau en les entitats organitzadores.

AGENDA CULTURAL 1173.indd 3

26/8/09 12:54:26


‘Open Sea Fishing’ (PC) redacció

Es tracta d’un simulador realista de pesca en alta mar en 12 ubicacions diferents d’arreu del món amb un nombre il·limitat de missions. No només podreu veure diferent entorns marins i diferents costes, sinó que a més podreu pescar una gran varietat d’espècies incloent-hi gambes, cabres de mar i tot tipus de peixos d’alta mar i de costa. Podeu pescar a diferents fondàries i fer servir el sonar per localitzar la pesca. Tindreu a la vostra disposició una gran quantitat de complements per a la pes-

ca, sempre que tingueu els diners necessaris per comprar-los. Però el vostre objectiu no serà només controlar els temps i les captures necessàries, sinó que a més haureu de gestionar la vostra empresa. També podeu comprar vaixells millors i més grans per expandir el vostre negoci. Gaudireu d’uns gràfics molts detallats en 3D amb aigües animades i cicles dia/nit, així com de diferents condicions meteorològiques, però aneu amb compte amb els tifons. El joc, fàcil de jugar i intuïtiu, ofereix diferents vistes de càmera, incloent-hi en primera persona.

www.drpcadomicili.com • drpcadomicili@drpcadomicili.com

TOT SANT CUGAT

28_08_09

TECNOLOGIA 78

Videojocs

TECNOLOGIA.indd 78

25/8/09 11:16:25


79

Motos

Baixa el preu de les motos

redacció

Skoda Yeti Pàg. 82

arxiu

MOTOR.indd 79

28_08_09 TOT SANT CUGAT

El secretari general d’Anesdor ha manifestat la seva esperança en el nou pla d’ajudes, i confia que serveixi per atraure clients als concessionaris.

Motor

SECCIÓ PATROCINADA PER:

+info

CIRCULACIÓ_VEHICLES_ACCESSORIS_DISSENY_

A

mb l’entrada en vigor del Pla Moto-E s’ha reduït el preu d’algunes motocicletes fins a un 30%. Aquest pla dóna ajudes per a la compra de motos i ciclomotors per un import d’entre 225 i 750 euros, més l’aportació que vulguin fer les comunitats autònomes. Segons l’Associació Nacional d’Empreses de Dues Rodes (Anesdor), aquest tipus d’iniciativa ha mostrat resultats prometedors en el sector de l’automòbil, per la qual cosa pot servir per reactivar la indústria de les dues rodes, que travessa una greu crisi. Anesdor ha decidit afegir-se al Pla Moto-E amb l’esperança que el sector, del qual depenen 30.000 llocs de treball directes i indirectes, pugui rebaixar les “grans caigudes” de vendes, que se situen al voltant del 50% en el primer trimestre de l’any.

24/8/09 17:26:14


MOTOR 80

Seguretat

Dispositius per evitar xocs redacció

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Els fabricants d’automòbils s’han posat a treballar per fabricar cotxes que disposin d’un equipament que ajudi a evitar accidents de trànsit. En aquest sentit, Toyota ha presentat diversos avenços, com el sistema Touch Trizer, amb el qual tota la informació i tots els comandaments del volant se sobreimpressionen contra el parabrisa del vehicle i això evita que el conductor hagi de desviar la mirada de la carretera. Un altre sistema aplicat per Toyota en els seus cotxes fa que la maniobra d’aparcar sigui automàtica i s’evitin els cops i les maniobres complicades. A més,

en cas d’atropellament, es minimitzen els danys perquè la part inferior del cotxe s’ha allargat el màxim possible perquè el vianant no pugui ficar-se a sota i la part superior s’ha redistribuït completament incloent-hi el radiador perquè el capó d’alumini sigui molt més tou. Per la seva banda, Volvo en el seu nou totterreny incorpora un altre sistema per evitar els cops a la ciutat, i és que el vehicle frena sol quan detecta un obstacle circulant a menys de 40 km/h. Altres sistemes ja implantats, com l’ESP i el control d’estabilitat, fan que el panorama a les carreteres estigui començant a canviar.

MOTOR.indd 80

26/8/09 10:39:18


audi.fh11 24/8/09 17:19 P gina 1


MOTOR 82

models

Skoda Yeti

redacció, acpg

TALLER MECÀNIC - Pere Canals Gual -

Baixada d’Alba, 12 (Al costat del Restaurant “La Bolera”) Sant Cugat Tel. 93 674 63 62 - Tel./ fax: 93 674 19 29

TOT SANT CUGAT

28_08_09

L’Skoda Yeti és un vehicle totterreny pensat per a la circulació en carretera, però que incorpora alguns elements que el fan transitable en terrenys més dificultosos, la qual cosa el converteix en un vehicle ambivalent. Disposa de carrosseria de 5 portes, amb una longitud de 4,2 metres. Exteriorment i interiorment es

tracta d’un vehicle sense gaires estridències, que manté una línia robusta i elegant. L’Skoda Yeti està disponible en tres nivells d’equipament: Active, Ambition i Experience. La versió més bàsica, l’Active, incorpora com a elements de confort: aire condicionat, seients davanters ajustables en altura i posteriors lliscants, tancament centralitzat, alçavidres elèctrics al davant i al darrere, reposacaps posterior plegable, retrovisors exteriors ajustables elèctricament i volant ajustable en altura i en profunditat. Pel que fa a la capacitat interior, el Yeti disposa d’un gran espai de càrrega. El maleter, d’estructura flexible, permet una àmplia capacitat, que pot arribar a augmentar notablement fins als 1.760 litres, si traiem els seients posteriors. El vehicle permet disposar de dos motors de benzina i tres motors dièsel.

MOTOR.indd 82

24/8/09 17:30:52


Salut

83

BENESTAR_SANITAT_QUALITAT DE VIDA_CONSELLS_ benestar

Protectors bucals

dpt. mèdic dental - qmedical spa

les activitats esportives.

Són el recurs bàsic que s’utilitza per prevenir les lesions dentals en la pràctica esportiva que comporti cert grau de violència. És un aparell que, col·locat a la boca, ofereix protecció a les dents i als teixits tous veïns de les agressions i els traumatismes que puguin produir-se en el transcurs de

Requeriments dels protectors Protecció: • Han de protegir les dents i estructures toves veïnes en distribuir les forces i amortir el xoc. • Han de mantenir els teixits tous separats de les dents, per evitar lesions de mucosa. Retenció:

• Han d’adaptar-se a les dents (generalment les de l’arcada superior). • Han de ser estables en posició intraoral. • Han de ser flexibles, però al mateix temps resistents. • Han d’estar confeccionades amb materials biològicament innocus. • Han de ser confortables. • S’han de poder retirar amb facilitat. • Han de ser de fàcil neteja, incolores i sense sabor desagradable. Precaucions: • No envair la via respiratòria ni interferir en la deglució ni en la parla. Fabricació: • Han de poder fabricar-se amb facilitat i en temps relativament limitat -ser duradors i de preu assequible. Estètica: • Acceptable, deformant la cara com menys millor, perquè sigui admès pels usuaris.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

SECCIÓ PATROCINADA PER:

SALUT.indd 83

25/8/09 17:46:04


SALUT 84

fárfara lab

La tornada al dia a dia Montse Fina, dietista - nutricionista

S’acaben les vacances i arriba la tornada a la normalitat, la rutina i l’ordre del dia a dia. Aprofitant que comencem un nou curs és un molt bon mo· ment per introduir uns bons hàbits alimentaris per a tota la família, des dels més petits fins als més grans, i aconse· guir que aquests bons hàbits es converteixin en la nostra rutina. Des de Fárfara lab us ajudem recomanant-vos-en uns quants: • Començar el dia amb un bon esmorzar que contingui una peça de fruita, una ració de lactis i cereals. L’esmorzar és l’àpat més important del dia

i del qual dependrà el nostre rendiment tant físic com intel· lectual; és molt important acostumar-nos a no sortir de casa sense haver menjat res. • Prendre les 5 racions de fruita i verdura cada dia. La fruita i la verdura ens aporten fibra, moltes vitamines i mi· nerals dels quals el nostre cos no en té magatzem, per tant és molt important obtenir-los cada dia de la dieta. • Evitar la brioixeria indus· trial en els esmorzars i els berenars, ja que contenen molts greixos saturats, millor un bon entrepà o una peça de fruita. L’alimentació és la base de la nostra salut, cuidem-la!

TOT SANT CUGAT

28_08_09

SECCIÓ PATROCINADA PER:

SALUT.indd 84

24/8/09 17:48:16


SALUT 85

TERÀPIA DE FREQÜÈNCIA

Guariment de càndides PETER-ERNST OHMS - ENERGIA CURATIVA

PODÓLOGO Tomás Gómez Cardellá VISITAS A CONVENIR

C/ Vallès, 22-bis Tel. part. 93 675 01 60

La Sofia viu a Mira-sol i des que era una nena ha patit d’un sistema immunitari feble, la qual cosa significa que el seu cos ha estat molt susceptible a qualsevol malaltia o dolor, fins i tot a aquelles malalties que no eren importants. “Fa quatre anys em varen diagnosticar candidiasi i he lluitat contra això amb moltes teràpies sense veure cap resultat positiu, i la meva salut va declinar fins al nivell que vaig haver de deixar de treballar. Després de llegir un article al TOT Sant Cugat sobre la Teràpia de Freqüència vaig decidir començar amb aquesta nova teràpia 2 vega-

des per setmana. Des d’aquell moment sentia que el meu cos i la meva salut estaven canviant dràsticament. En efecte, el meu sistema immunitari aconseguia enfortir-se cada setmana. Així podia lluitar una altra vegada contra els paràsits, virus i bacteris que estaven aclaparant el meu cos durant molts anys. Fins i tot, i més important, també estava aconseguint deslliurar-me de totes les càndides. Aquest fet semblava una gran sorpresa per als meus metges. En aquest moment encara estic seguint el tractament amb la teràpia, però ja puc dir que ha estat un canvi molt intens i positiu a la meva vida tant físicament com mentalment”.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

SECCIÓ PATROCINADA PER:

SALUT.indd 85

26/8/09 16:06:37


SALUT 86

aula viva

Avenços preocupants M. Ventura Corrius

TOT SANT CUGAT

28_08_09

El segle XX ens ha portat tants avenços que sembla impossible que aquest segle, el XXI, el pugui superar. Hem tingut escriptors que amb muntanyes de paraules han explicat tota mena d’històries. Músics que han fet música de tots els colors. Hem omplert d’obres d’art els cinc continents. Han nascut grans genis i també n’han desaparegut. Hem vist imatges en una petita pantalla, primer en blanc i negre i després en color, i tenim manera de parlar amb l’altra punta del món per un petit aparell. Podem aturar moltes malalties i allargar l’esperança de vida.

La llista és llarga i sovint pensem que està tot inventat, però com sempre ens equivoquem. En aquest cas és la ciència la que no para de buscar i el que ha trobat, si més no, esvera. Les imatges que tenim al cervell són fruit del pensament i fins ara eren secretes, per això és tan difícil jutjar un delicte perquè la veritat la pot manipular el delinqüent. Els somnis també són secrets i els podem explicar o no. Doncs sembla que un grup d’investigadors japonesos ha aconseguit posar imatges en una pantalla de TV a percepcions cerebrals. Vol dir que d’aquí a poc veurem els pensaments de tothom?

SALUT.indd 86

24/8/09 17:50:56


Per què es creen associacions? Conchi Martínez, Voluntària - AFA Vo

apoderant de l’ésser estimat i el va canviant i transformant en algú completament desconegut per a nosaltres. Per això hem d’aprendre a estimar aquesta nova persona que se’ns presenta al davant i que no coneixem. Sense por, ja que la por paralitza i no ens deixa avançar. AFA ja fa 8 anys que és a Sant Cugat, atenent totes les persones que s’hi han apropat. Els ha donat tot el seu ajut perquè el dia a dia dels familiars sigui més lleuger. Per saber que no estàs sol i que pots trobar eines per afrontar la situació. Simplement busca i demana ajuda, no et desbordis, comparteix. El nostre telèfon de contacte és el 93 589 13 82 i ens trobareu a la Casa de Cultura.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Segurament per poder donar cobertura a aquelles necessitats de la població que les administracions no poden o no saben atendre. Potser també perquè les persones amb les mateixes idees i inquietuds s’uneixen per lluitar contra quelcom que els afecta. El suport incondicional d’algú que viu el mateix que tu estàs vivint t’ajuda molt. Per això es va crear AFA: per ajudar els familiars del malalt i donar-li la qualitat de vida que va perdent i, d’aquesta manera, viure junts la carrera d’obstacles. AFA es va crear per ajudar totes les persones afectades i sorpreses per aquest personatge que es diu Alzheimer i que, a poc a poc, es va

SALUT 87

AFA VALLÈS OCCIDENTAL

SALUT.indd 87

24/8/09 17:51:24


SALUT 88

asdi

Recordant

la junta directiva - asdi

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Un cop acabat el curs, i preparant-nos per al vinent, ens agradaria recordar totes les persones i entitats que d’alguna manera han fet possible que ASDI sigui un any més un dels referents en l’assistència a les persones amb discapacitat. La nostra feina no s’atura i el suport de les entitats de la nostra ciutat i el treball desinteressat de persones que molts cops, anònimament, són amb

nosaltres, ens fan veure el fruit d’un esforç que cal mantenir i potenciar. Avui volem recordar i agrair la seva aportació a la nostra tasca al Club de Golf de Sant Cugat, que aquest any, per onzena vegada, ens dóna suport a través de l’organització del seu torneig benèfic que porta el nostre nom, així com a la Sra. Edda de Carli, que de forma entusiasta coordina any rere any aquest esdeveniment. Aquests actes són importants perquè, a més d’ajudar l’entitat, permeten donar-li visibilitat als ulls de la ciutat i posar a l’abast de tothom el coneixement d’un servei i d’un treball silenciós que es fa diàriament en bé de persones i famílies que ho necessiten i ho agraeixen molt. La sensibilització de tots plegats a través d’aquests actes de patrocini farà sens dubte de tots nosaltres una societat millor.

SALUT.indd 88

25/8/09 11:22:17


Els serveis que ofereix l’Avan

laura perea, directora - avan st. cugat

Per oferir serveis als malalts neurològics crònics i a les seves famílies, l’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) ha engegat una sèrie de programes d’actuació: Informació sobre les malalties neurològiques i els seus recursos. Assessorament legal, social i econòmic. Formació en les malalties neurològiques.Possibilitat d’agrupar-se en funció de la malaltia. Casal Obert: activitats gratuïtes ludicoculturals o recreatives en un

SALUT 89

avan

entorn protegit i sense barreres arquitectòniques. Suport a nens, adolescents i joves afectats.Voluntariat. Suport psicològic individual i de grup. Suport a les famílies. Millorar la comunicació i la deglució. Estimulació polivalent per a persones amb deteriorament cognitiu i demència.Rehabilitació cognitiva i funcional de persones amb dany cerebral focal. Programa L’Espai: rehabilitació de manteniment per discapacitats físiques. Programa L’Espai Jove: rehabilitació del dany cerebral greu. Programa Anem: sortides protegides per a persones amb discapacitat greu. Colònies Joves: vacances en família per a discapacitats greus. Programa Específic de Parkinson (PEP). Atenció domiciliària i suport a malalts i famílies afectats per coma, estat vegetatiu crònic o problemes de comunicació greu. Assessorament per adaptar el domicili. Programa Cuidem: vacances lúdiques terapèutiques i formatives per a malalts i cuidadors.

Av. Catalunya 21, 3r 1a Tardes, de 3 a 8. Hores convingudes

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Tel.: 93 674 36 73

SALUT.indd 89

24/8/09 17:53:34


SALUT 90

PSICOTERÀPIA

Algú sense autoestima

raquel quílez, PSICÒLOGA

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Estimat diari: Diari d’algú sense autoestima Estimat diari, ”si algú posés preu a les persones, jo seria una ganga per barat. Ric per no plorar. Faig broma per no pensar el mal que em fa. Miro les persones pel carrer i totes semblen tan fortes, tan felices.

Ahir a la feina, un company em va confessar que anava al psicòleg, vaig al·lucinar. Si al psicòleg només hi van els que estan fatal, i per mi ell estava genial. Doncs em va explicar que ho està passant fatal per l’angoixa que li produeix la crisi. Per la por a perdre la feina, i de pas la seva dona, el seu pis... es veia vivint al carrer! Guau, i jo que el veia perfecte. I jo que pensava que jo era l’única persona en el món que se sent com la sabata que trepitja la caca oblidada d’un gos”. Ara ja fa 1 any que vaig escriure aquestes paraules. Ara que fa 1 any que vaig decidir demanar ajuda. Ara que estic promès, que em relaciono millor amb els companys, que no estic amb por constant a no ser, o no dir l’adequat; ara que ja ni em plantejo si vaig o no vaig a una festa a la qual m’han convidat.

SALUT.indd 90

24/8/09 17:56:09


SALUT 91

policlínic torreblanca

Fils de suspensió Dr. Farollch, Unitat Medicina Estètica

Per a què? Per a persones que són i volen seguir sent joves, sense sotmetre’s a un lífting, existeix el tractament de fils de suspensió (fils russos, fils aptes o happy lift) utilitzats sobretot per combatre la flacciditat a la cara i al coll. El tractament: Consisteix en la implantació subcutània de fils que permeten estirar la pell caiguda i reposicionar-la en un nivell més alt. S’efectua amb anestèsia local. Resultats: En edats relativament joves s’obtenen els millors resul-

tats; però en casos de flacciditat molt accentuada no n’hi ha prou amb aquesta tècnica, per això els professionals de Policlínic Torreblanca recomanem una primera visita a un professional mèdic que valori i aconselli el tractament o combinació de tractaments amb el qual aconseguir el millor resultat. Durada: És de dos anys i el pacient es pot reincorporar a la seva vida quotidiana al cap de dos dies. Un plus: És una tècnica poc agressiva. Saber-ne més: Tel. 93 589 18 88 Unitat de Medicina Estètica de Policlínic Torreblanca

TOT SANT CUGAT

28_08_09

SECCIÓ PATROCINADA PER:

SALUT.indd 91

24/8/09 17:56:29


SALUT 92

ajuntament de sant cugat

Problemes d’esquena polítiques socials

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Les malalties d’esquena estan entre les més comunes als països industrialitzats. Al voltant del 70% d’infants i adolescents pateixen problemes d’esquena provocats, principalment, per mals hàbits posturals i càrrega excessiva de pes a la motxilla escolar, que afecta el seu cos,en procés de creixement. Per prevenir aquesta patologia, cal que el pes de la motxilla no superi mai el 10% del pes corporal de l’infant i tenir en compte les recomanacions següents: transportar el mínim i l’imprescindible material escolar;organitzar la motxilla posant els llibres que pesen més tocant l’esquena i distribuint la resta de forma que es mantingui

al seu lloc; repartir el pes entre les dues espatlles, portant la motxilla amb les dues corretges (mai amb una de sola);utilitzar motxilles amb corretges amples i capitonades i amb recolzament capitonat; evitar les motxilles bandolera i les de rodes; ajustar la motxilla amb fermesa i mantenir-la a uns 5 cm per damunt de la cintura. Vigilar que els alumnes mantinguin l’esquena recta i caminin amb cap i tòrax drets; ensenyar-los a seure recolzant l’esquena a la cadira i sense inclinar-se cap endavant; evitar el sedentarisme afavorint la pràctica d’exercici dirigit a enfortir els músculs de l’esquena. Per a qualsevol dubte: Secció municipal de salut pública, tel. 93 565 70 00.

SALUT.indd 92

26/8/09 10:42:39


Crisi rosa ribas, presidenta - coord. cavis

TOT SANT CUGAT

28_08_09

La crisi colpeja amb força les persones més vulnerables A mitjans de l’any 2008, en els punts d’atenció de Càritas van saltar les primeres alarmes. Els efectes de la crisi, de la qual cap òrgan oficial admetia l’existència, començaven a causar un fort impacte en la població atesa per Càritas Diocesana de Barcelona. El primer senyal d’alarma es va donar en el sector de la construcció, que experimentava una davallada notable i no renovava els contractes. A Càritas es detectava que molts homes que treballen habitualment en aquest sector s’estaven quedant a l’atur. La bombolla immobili-

ària havia esclatat i arrossegava persones i famílies senceres que no podien fer front a les despeses d’habitatge. S’alerta que la crisi colpeja amb força els sectors més fràgils: les persones grans amb pensions mínimes, els infants de famílies empobrides per la crisi, els joves que no poden iniciar el seu projecte de futur. També de l’enduriment de la normativa per renovar les autoritzacions de treball a la població immigrada. Amb aquest panorama s’acabà l’any i la xifra de persones ateses va pujar a un total de 45.058, la qual cosa suposà un increment del 66% respecte a l’any 2007.

GENT GRAN 93

cavis

GENT GRAN.indd 93

24/8/09 17:59:07


94

Domòtica

Mobles per als nadons Pàg. 98

Després de les vacances... Pàg. 101

La calidesa dels terres de fusta Pàg. 104

El futur de les llars i la tecnologia DECORACIÓ_MOBLES_CONSELLS_IL·LUMINACIÓ_REFORMES_

La llar

TOT SANT CUGAT

28_08_09

redacció

LLAR.indd 94

G

ràcies a la tecnologia interactiva, els arquitectes ja estan projectant espais que són capaços d’adaptar-se a les persones, de forma que es creï una continuïtat biològica entre les persones i l’edifici. Les noves tecnologies telemàtiques permetran crear una xarxa local que facilitarà que les comunicacions a l’interior de la comunitat siguin gratuïtes: correu electrònic, accés a bancs de dades compartides, etc.A més, gràcies al control de veu i de reconeixement els electrodomèstics es convertiran en petits ordinadors, i això farà possible la creació d’objectes digitals, com forns que parlen, frigorífics que ajuden a fer la compra, aspiradores que treballen soles, rentadores intel·ligents que apliquen el programa més adequat segons les taques, sabates que pesen el cos de qui les porta, cafeteres dirigides per les tasses, agulles de pit que controlen la freqüència cardíaca, i mascotes cibernètiques.

+info Els instruments més útils seran aquells que permetin la monitorització i la disminució dels consums energètics.

SECCIÓ PATROCINADA PER:

24/8/09 18:18:26


Nova utilitat per a una escala redacció

Us proposem reutilitzar una escala vella portàtil per integrar-la entre el mobiliari de casa vostra, transformant-la en una biblioteca o una prestatgeria. D’aquesta forma, a més de no desaprofitar elements que ja no resulten útils a la llar, podeu incorporar-hi mobles únics i originals, que podeu col·locar en l’ambient de casa vostra que millor s’adeqüi a les vostres necessitats.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Material que necessitareu: una escala vella, pintura acrílica, pinzell, prestatges de fusta, claus i martell El procediment consisteix a

col·locar els prestatges de fusta sobre els graons de l’escala. Després, hem de subjectar cada prestatge amb uns 4 claus a l’escala, perquè quedin ben ferms. Per acabar, pintem l’escala i els prestatges amb pintura acrílica del mateix color. Ho deixem assecar i després hi apliquem una altra capa de pintura. La pintura pot ser del mateix color per a l’escala i els prestatges, o bé, combinar colors, pintant l’escala d’un color i els prestatges d’un altre. A més, podeu aplicar diferents tècniques de pintura per adaptar el treball a l’estil que més us agradi.

LA LLAR 95

Bricolatge

LLAR.indd 95

24/8/09 18:18:46


LA LLAR 96

Catifes

Manteniment de les catifes redacció

La millor forma de mantenir les catifes en condicions és la prevenció, tenir cura de no tacar-la i fer-li el manteniment adequat. Passar l’aspiradora cada dia no sempre és suficient per restablir la higiene i aparença de les catifes, pot ser necessari aplicar-hi productes o netejadors específics. Per mantenir les catifes en bon estat, convé fer-los una neteja a fons cada sis mesos o una vegada a l’any. Però si a casa viuen nens o mascotes, potser serà necessari netejar-les amb més freqüència. Hi ha diverses formes de netejarles: una és a casa amb algun producte, com escumes en aerosol,

que s’aconsegueixen en supermercats, o en establiments especialitzats en la neteja de catifes. Una opció per a una neteja casolana és escampar una bona quantitat de sal sobre la catifa, deixar-la d’un dia per l’altre, i després escombrar-la o passarhi l’aspiradora per retirar-la. Per a la correcta neteja d’una catifa i abans de comprar un producte de neteja, heu de saber de quin tipus de tèxtil és la catifa, si és de llana, fibres vegetals, seda o sintètics, perquè depenent del mateix es determina el producte necessari. En cas que la catifa es taqui, el tractament dependrà de cada taca en particular, i del tipus de tèxtil de la catifa.

ID

TOT SANT CUGAT

28_08_09

SERVEI TÈCNIC TV Color - Vídeo - Antenes col.lectives i individuals - TV Via ID satèl.lit - Porters i videoporters C/ Montserrat, 33 • Tel. 93 674 47 58

LLAR.indd 96

24/8/09 18:19:12


El color vi redacció

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Les tonalitats de color vi són tant càlides com fredes, i proporcionen a les estances un toc agosarat però elegant alhora. Utilitzar dos tons porpra en un ambient crea un efecte vibrant. Si els mobles estan entapissats amb tons neutres s’aconsegueix harmonitzar amb el to de la paret. L’ús dels tons pruna també resulta harmònic, i a més són apropiats per pintar parets de dormitoris. Per aconseguir equilibri amb aquest color és convenient utilitzar-lo únicament en parets, i decorar la resta de l’ambient amb de-

talls de color blanc. La pintura de color vermell li dóna un toc molt agosarat a qualsevol espai, i utilitzada en una cuina li proporciona una força especial. Si es combinen les parets vermelles amb objectes neutrals i brillants, com electrodomèstics d’acer inoxidable, s’aconsegueix un efecte molt sofisticat. L’intens to vermell es pot portar a totes les parets o a un sol mur, que serà suficient per ressaltar-lo i donar-li vida. Per crear una ambientació càlida i acollidora es pot recórrer a les parets en tons borgonya, i millor si es combinen amb tons de fusta fosca.

LA LLAR 97

Colors

LLAR.indd 97

25/8/09 11:25:41


LA LLAR 98

Dormitoris

Mobles per als nadons redacció

TOT SANT CUGAT

28_08_09

El millor a l’hora d’adquirir els mobles és que l’habitació resulti senzilla, amb molt poques peces, com per exemple un armari, un bressol, una taula de canviador i un xifonier. A l’hora d’equipar el dormitori infantil, els mobles que reuneixen més d’una funció s’acomoden perfectament a qualsevol disponibilitat d’espai. A la vegada, existeixen solucions que tenen el gran avantatge que van creixent a mesura que ho fan els nens, amb la qual cosa podeu adequar-los a les necessitats de cada edat. Així, la compra dels mobles es rendibilitzarà amb el pas dels anys. En aquest sentit,

les darreres propostes del mercat integren en un únic espai el llit, l’armari i la zona d’estudi. Els mobles actuals originen composicions molt variades. Les més avantguardistes són les que recorren al metall en les potes de cadires, les columnes i els suports de prestatgeries, donant als mobles un estil original, jove i pràctic al mateix temps que tenen acabats resistents. Sigui quin sigui l’estil escollit per a l’habitació, aquesta es pot complementar després amb peces auxiliars de mobiliari, del tipus d’una còmoda, una tauleta amb cadires per asseure’s a jugar amb els amics, un bagul on tenir recollides les joguines o més prestatgeries.

LLAR.indd 98

24/8/09 18:19:38


Algunes recomanacions redacció

TOT SANT CUGAT

28_08_09

• Anoteu tot allò que desit· geu il·luminar incloent-hi vestidors i armaris que ne· cessitin llum interior. • Una il·luminació ambiental o general fa que els espais petits semblin de dimensions més grans. • La il·luminació de detall fa que els espais semblin més petits. • Tant els graons com les entrades o escales han d’es· tar il·luminats. Els llums no tenen per què estar sempre penjats de la paret o el sos· tre, podeu col·locar-los als nivells interiors de forma que il·luminin els vostres

passos. • Si el llit es converteix en so· fà durant el dia, col·loqueu il· luminació flexible per adap· tar-la a les dues situacions. • A la cuina heu de col·locar llum de detall sobre les zones de treball. • La il·luminació d’exteriors ha de ser pràctica a més de decorativa, i cal il·luminar de forma especial les zones de pas i escales. • En zones de treball i dor· mitoris, la il·luminació deco· rativa ha d’ocupar un segon pla i centrar-vos a il·luminar l’estança de forma pràctica. • Al menjador la il·luminació ha de poder adaptar-se a di· ferents situacions.

LA LLAR 99

Il·luminació

LLAR.indd 99

26/8/09 12:31:53


LA LLAR 100

Materials

Aplicació del vidre de pavès redacció

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Existeixen moltes formes per aplicar el vidre de pavès, tant en interiors com en exteriors. Aquests totxos es poden aconseguir en diferents models, variant-ne els colors, acabats, mides i textures. Entre les diverses aplicacions que tenen en parets exteriors, el podeu trobar en façanes i en finestres, instal·lats amb disposicions diverses, com arcs, i formant figures. També se’l pot combinar amb altres materials, com per exemple amb fusta i totxo formant un marc. Pel que fa a la seva utilització en interiors, es pot aplicar en sales,

menjadors, habitacions i banys. El vidre de pavès és bastant utilitzat en el bany, com a element decoratiu i com a recurs per obtenir il·luminació natural, conservant la intimitat d’aquesta estança, i atorgant-li un toc modern i delicat. Aquests blocs de vidre generen un efecte de celobert tant en el bany com en qualsevol altra habitació. Se’ls utilitza també com a separadors d’ambients dintre d’un mateix espai, sense perdre lluminositat i guanyant en estètica. Un altre dels usos dels vidres de pavès és com a illa de cuina, reemplaçant un moble tradicional.

Lampisteria i Electricitat J. C. MUÑOZ

Instal.lador autoritzat Mòbil 607 83 41 86

LLAR.indd 100

24/8/09 18:20:19


Després de les vacances... redacció

FERNANDO - AMADOR REPARACIONES DE ALBAÑILERÍA, FONTANERÍA, ELECTRICIDAD, CARPINTERÍA, CERRAJERÍA, PERSIANAS, PINTURA PRESUPUESTOS SIN COMPROMISO

TEL. 93 590 02 59

• Tovalloles de platja Renteu-les bé i deixeu-les 5 minuts amb un bon suavitzant. A continuació, esbandiu-les i quan estiguin seques, guardeu-les en bosses de tela o caixes de cartró, no en bosses de plàstic, perquè no deixen que transpirin. • Bosses de platja Aspireu-ne l’interior per treure les restes de sorra, renteu-les bé i guardeu-les com les tovalloles. Si disposeu d’espai i voleu que no es deformin, fiqueu-hi a dintre paper de diari.

• Flotadors i matalassos En primer lloc, renteu-los bé amb sabó i aigua per treure’ls el salnitre o clor, que fan malbé la goma o el plàstic. Si tenen alguna punxada, fregueu la zona amb alcohol i, quan s’hagi assecat, tapeu el forat amb silicona o cola especial. Quan estiguin secs, empolseulos amb pólvores de talc per absorbir la humitat. No els guardeu junts, sinó separats.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

• Banyadors i pareos

Si són de colors vius, abans de rentar-los poseu-los uns minuts en remull amb aigua i una mica de sal; així no destenyiran. Si els renteu a mà, feu servir detergent neutre.

LA LLAR 101

Neteja

LLAR.indd 101

24/8/09 18:20:40


LA LLAR 102

Portes corredisses

Fer un manteniment correcte redacció

• PINTORS •

PINTURA PER A LA LLAR, COMERÇ, INDÚSTRIA

Tel. 93 675 33 72 PINTURES NATURALS I ECOLÒGIQUES

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Amb l’ús, les portes corredisses poden lliscar malament, per evitar-ho convé fer-los un manteniment freqüent. Generalment aquests embussaments es deuen a un problema en el carril, com per exemple a l’acumulació de brutícia. Per solucionar-ho convé treure la porta del marc i netejar el carril, escombrant-lo amb cura, perquè no quedin restes de pols i brutícia. Després, es col·loquen a la vora superior

unes gotes d’oli i pols de granit, per millorar el lliscament de la porta. Per evitar que es tornin a acumular partícules de brutícia en el carril, s’aconsella passar l’aspiradora pel carril i pel voltant amb freqüència. En altres ocasions les portes no es desplacen degudament perquè el carril s’ha doblegat o corbat una mica. En aquest cas, cal col·locar un bloc de fusta sobre la part afectada perquè amb uns cops suaus es pugui retornar la forma al carril. Però a vegades una porta corredissa s’enganxa per un desgast o trencament de les petites rodes que corren dins del carril, o bé perquè aquestes han sortit del seu lloc. Si s’han desgastat la solució és canviar-les, traient la porta del marc i afluixant els cargols que tenen les rodes a la vora inferior. Si només s’han desalineat, se les pot tornar al seu lloc ajustant el cargol que les subjecta.

LLAR.indd 102

25/8/09 17:57:06


Rebedor: targeta de visita

Construcció, reformes i reparacions

C/ La Mina, 25 (Pq. Sant Magí) • Sant Cugat Tel. 93 668 95 71 - 677 540 623

Pinturas REQUENA Toda clase de pinturas estucados y empapelados Rehabilitación de fachadas

Tel i fax 93 699 42 08 Tel. móvil 689 51 32 40 - 608 13 47 23

LLAR.indd 103

28_08_09

CMC

CONSTRUCCIÓ MANTENIMENT CONSERVACIÓ

El rebedor és un espai fonamental de l’interior de la casa perquè es pot definir com una targeta de visita. A vegades és un espai no molt ample, tancat per una porta que s’obre a un passadís en el qual hi ha les altres estances de la llar, en aquest cas la decoració és mínima, pot incloure només una consola amb mirall o si no un prestatge, un penjador, un paraigüer, etc. En algunes cases el rebedor està format per una habitació oberta, des de la qual surt un passadís que permet accedir a la resta de l’habitatge, l’espai utilitzable és més gran

quan hi ha armaris encastats, prestatges, plantes, armari guarda-robes, llibreries... Tot depèn de la mida de la qual es disposa, de les necessitats i dels gustos. A més, en l’elecció dels mobles, dels colors, de la disposició dels objectes, del toc que distingeix la personalitat de qui hi visqui, s’ha de reflectir l’estil de qui habita en aquella casa. En moltes cases modernes, per guanyar metres, el rebedor és un espai obert inclòs a la mateixa sala, i als visitants se’ls presenta una solució d’entrada/sala/menjador, una forma juvenil i desimbolta de viure la casa.

TOT SANT CUGAT

redacció

LA LLAR 103

Rebedor

24/8/09 18:21:16


LA LLAR 104

Terres

La calidesa dels terres de fusta redacció

TOT SANT CUGAT

28_08_09

La fusta és un paviment fort i resistent, ideal per col·locarlo en aquelles estances on no hi hagi molta humitat. Les fustes més clares recoma· nades per a terres són l’auró, auró clar i el roure. En canvi, la caoba, el faig te· nyit o el merbau aporten to· nalitats més fosques. Els paviments de fusta es ve· nen en tres formats: parquet, mosaics i llistons de fusta. • El parquet són tires de fus· ta lleugera que s’uneixen per formar plafons. S’han de col· locar sobre un terra sòlid i llis, preparat adequadament. Habitualment es col·loquen

amb un sistema d’acoblament anomenat encadellat. • Els mosaics estan formats per tires curtes de fusta que s’uneixen formant quadrícu· les. Els posts de mosaic s’han de polir i segellar després de ser col·locats. S’acostuma a aprofitar la pe· tita mida de les tires per jugar amb els diferents tons de la fusta. • Els llistons de fusta són ti· res de diferent llargada que es col·loquen de forma paral· lela. Es poden muntar amb diver· ses tècniques com l’encade· llat, l’encolat i, fins i tot, es poden subjectar amb claus.

LLAR.indd 104

24/8/09 18:21:36


H

i ha algunes tasques necessàries al jardí que s’han de fer durant aquest mes: subjecteu les plantes altes; recol·lecteu les llavors per a l’any vinent; controleu si hi ha insectes a les plantes vivaces; traieu les males herbes i les flors marcides i guardeu-les per fer-ne compost; planteu els bulbs de floració primaveral; subjecteu els brots nous del roser enfiladís... Desenterreu les vivaces, dividiu-les i torneu a conrear-ne les parts més joves. Els arbustos de coníferes han de rebre una bona poda aquest mes. Talleu sempre l’arbust en forma de con, és a dir, a dalt més estret que a baix. Traieu les flors marcides de dàlies, begònies i canyes índies per estimular una floració més perllongada. És el moment ideal per fer a la gespa una neteja a fons o per crear una gespa nova. Elimineu-ne les parts lletges. Cal segar una vegada a la setmana i, en cas de sequera persistent, regueu-la amb regularitat. SECCIÓ PATROCINADA PER:

JARDINERIA.indd 105

+info Ara és bon moment per plantar rosers, arbres i arbustos caducifolis. També podeu trasplantar enfiladisses, coníferes i arbustos de fulla perenne.

28_08_09

arxiu

Pàg. 108

TOT SANT CUGAT

redacció

La glicina

DECORACIÓ_MOBLES_CONSELLS_FLORS I PLANTES_

Les tasques per fer al setembre

105

Jardineria

jardins

24/8/09 18:31:11


JARDINERIA 106

colors

Un jardí amb colors combinats

redacció

TOT SANT CUGAT

28_08_09

La combinació de les plantes en funció del seu color és un dels secrets d’un jardí bonic. Per aconseguir els millors resultats existeixen una sèrie de tècniques que es poden seguir: Monocromatisme: És la combinació de diferents matisos d’un mateix color. Per exemple, diferents tons de verd. Aquesta homogeneïtat li confereix un ambient de tranquil·litat i

calma al jardí, que fa sensació de repòs. Colors anàlegs: Consisteix en la combinació de colors afins. Per exemple, la combinació de tons grocs i ataronjats proporciona efectes vívids i brillants. Colors complementaris o contrastants: Es combinen colors diametralment oposats en el cercle cromàtic com són el blau i el vermell, o el groc i el violeta, i causen un gran impacte visual. Policromatisme: Consisteix en l’ús de tots els colors. Són els jardins de més difícil elaboració i, si no es plantegen bé, poden aparentar un efecte caòtic. Penseu també que les tonalitats diferents modifiquen l’atmosfera d’un jardí. Per exemple, el groc, el vermell i el taronja creen un clima alegre, mentre que el blau, verd i violeta són colors freds i relaxants, donen sensacions de frescor, amplitud i tranquil·litat.

JARDINERIA.indd 106

24/8/09 18:32:45


Conservació de les plantes

redacció

TOT SANT CUGAT

28_08_09

• Augmentar el creixement de les plantes: si poseu, de tant en tant, una mica de soda a l’aigua del reg, les plantes es posaran més boniques. • Un ficus llustrós: si un cop al mes l’adobeu amb una cullerada de mel dissolta en una tassa de llet freda, creixerà fort i bonic.

• Netejar un bonsai: cal fer-ho d’una manera molt delicada. Primer, passeu-hi suaument un pinzell per treure’n la pols; després, espolseu-lo amb l’aigua, a la qual prèviament haureu afegit una mica de llet o cervesa. • Elimineu les taques blanquinoses de les plantes: observeu si poden estar produïdes per la calç de l’aigua. Si és així, fregueu-les amb un mocador humit amb vinagre i després esbandiu-les ràpidament amb aigua destil·lada. • Mantenir les tulipes durant molt de temps: són molt sensibles a la calor, per això les heu d’allunyar de la calefacció. A més, airegeu-les durant les nits a la finestra, ja que d’aquesta manera els pètals es tancaran i es regeneraran. • Tornar la brillantor als geranis: proveu de posar unes gotetes d’oli d’oliva a la terra i us sorprendrà el resultat.

JARDINERIA 107

consells

JARDINERIA.indd 107

25/8/09 17:59:00


JARDINERIA 108

plantes

La glicina redacció

TOT SANT CUGAT

28_08_09

La glicina és un arbust enfiladís que pot arribar a fer 10 metres d’altura. A la primavera acostuma a produir raïms penjants d’uns 15 cm plens de flors de color violeta. També floreix a la tardor i algunes vegades a l’estiu, però amb floracions més febles. Pel fet de ser una planta lleguminosa, produeix llegums amb tacte de vellut d’entre 10 i 15 cm de llargada. La glicina és una bona opció per cobrir gelosies, tanques i pèrgoles. La millor forma de reproduir aquesta planta és mitjançant capficat a la tardor. Si opteu per

les llavors, el procés de floració triga molt més a sorgir i fins que no hagin passat uns anys no produirà flors. El moment adequat per trasplantar-la és a l’estiu. La glicina és una planta resistent, fàcil de conrear i amb gran capacitat d’adaptació. Pot aguantar bé les gelades, però necessita tenir un emplaçament caigut i molt assolellat. Respecte al terreny, és millor que la terra no sigui excessivament calcària i que estigui ben drenada. Convé regar-la amb cura perquè no es podreixi, treure’n les flors marcides i podar a l’estiu, retirant les branques secundàries a 20 cm i tornant a tallar al gener, i deixarhi unes tres gemmes.

JARDINERIA.indd 108

25/8/09 17:59:36


109

Mascotes ANIMALS DE COMPANYIA_CONSELLS_CIVISME_HISTÒRIES_ mascotes

Jocs inadequats

daniel mañas - dog king

Tots els que estem relacionats amb els nostres amics els gossos abans o després hem jugat amb algun cadell a fer-lo rondinar empipant-lo de broma. Però amb el temps i l’experiència ens adonem que aquesta mena de jocs no són gens recomanables en l’educació del cadell.

De forma natural, el cadell ens mossegarà amb més o menys força mans i cames, de la mateixa manera que ho faria amb els seus germans, però de ben petit li ensenyarem que això no està permès. En el mateix moment que ho faci (sense esperar que mossegui amb força, simplement quan sentim el contacte de les dents amb la nostra pell)

li direm amb autoritat: “No!”, deixarem de jugar-hi i d’interactuar-hi i de seguida que canviï la conducta l’acariciarem i li direm “molt bé” amb to suau. Des de ben petit el cadell entendrà que el contacte de les seves mandíbules amb parts del nostre cos està prohibit, de la mateixa manera que inhibirem la seva conducta. Per altra banda, el que no podem fer és incitar-lo que ho faci, per aquesta raó no és recomanable jugar amb ell o acariciar-lo prop de la seva boca, de manera que el convidem a mossegar-nos les mans. Si no, estaríem premiant i castigant la mateixa conducta, i en definitiva no estaríem ensenyant res. Com dèiem, mossegar és una conducta normal en el cadell, per aquesta raó la dirigirem cap a llocs on sí que estigui permès, com ara un seguit de joguines dissenyades amb aquest objectiu.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

SECCIÓ PATROCINADA PER:

MASCOTES.indd 109

26/8/09 11:42:10


MASCOTES 110

cau amic

El gat salvatge, un tresor montse sant

A Catalunya tenim un felí salvatge quasi desconegut i molt escàs, però molt especial, és el gat fer o gat salvatge.

Híbrids assilvestrats Però el gran perill del gat fer és la seva fàcil hibridació amb els gats domèstics, un perill que propiciem nosaltres abandonant gats als boscos i praderies. Els animals abandonats, si no moren, la majoria, i assilvestrats en aquests llocs poden creuar-se amb el gat fer i els cadells seran uns híbrids assilvestrats, però no pas gats salvatges. Una raó més per no abandonar els nostres animals i per esterilitzar els que viuen en àrees pròximes al bosc.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Un gat salvatge Un gat, però, lleugerament més gran i corpulent que el nostre gat domèstic, de pelatge ratllat, ventre més clar i cua grossa i anellada amb quatre anelles negres igual que la punta. És un animal que ha estat molt perseguit per la mala fama que tenia de depredador de gallines, però en realitat ell s’estima més caçar talps, ratolins de camp, ocells i rates de

camp, encara que també algun conill jove.

MASCOTES.indd 110

24/8/09 18:55:33


estètica

Efectes de la cosmètica reparadora de l’ADN

111 Preparar la pell per al fred Pàg. 113

Cada fragància té un moment

SECCIÓ PATROCINADA PER:

TENDENCIES.indd 111

+info Aquests cosmètics són de gran ajuda en el procés d’antienvelliment provocat pels efectes del sol, l’herència genètica, l’edat, condicions de vida, etc.

28_08_09

D

urant l’etapa de més exposicions al sol i un cop finalitzada aquesta època, és el moment de recuperar l’aspecte d’una pell fresca i jove. El mercat cosmètic ens ofereix productes formulats per reparar les lesions cel·lulars que s’han desencadenat a conseqüència dels banys de sol. Els més específics per a aquest problema són els reparadors de les cadenes d’ADN. Les accions cosmètiques de l’ADN són: • Gran capacitat d’absorció de l’aigua per mantenir i recuperar la humitat de la pell. • Captura els radicals lliures que provoquen el fotoenvelliment cutani. • Frenada de la degradació del col·lagen i l’elastina. • Efecte cicatritzant i reparador. • Protecció de la retenció en la pell de l’àcid hialurònic.

TOT SANT CUGAT

arxiu

MODA_ESTÈTICA_COMPLEMENTS_

YOLANDA VENTURA - ILHEUS

Tendències

Pàg. 114

25/8/09 10:20:16


Consells per als ulls verds redacció

Una forma de ressaltar el color natural dels ulls verds és aplicar-hi un to oposat. Per lluir un maquillatge discret durant el dia, escolliu colors semblants als que hi ha al vostre rostre, com el marró, beix o verd. En cas que vulgueu fer ressaltar més el color dels ulls, opteu per fer un maquillatge de contrast. Per fer-ho feu servir colors com el violeta, rosa o salmó. • Maquillatge de contrast: Una vegada hidratada la pell i aplicada la base de maquillatge, podeu donar un toc de corrector a ulleres i parpelles. Com a base apliqueu una ombra d’un

to natural, com vainilla, daurat suau o un altre to translúcid, a tota la parpella, fins a arribar a l’arc de la cella. A continuació apliqueu-hi un to de la gamma dels roses, taronges, morats o violetes. Aquest to s’ha d’aplicar a la parpella mòbil, des del naixement de les pestanyes fins a arribar a la conca dels ulls, on s’ha de difuminar amb el to base. Per donar una imatge molt més sofisticada heu d’aplicar un toc de la mateixa ombra a la línia inferior de l’ull. Seguidament s’aporta la intensitat a la mirada, reforçant la línia de pestanyes amb un to fosc, com pot ser el negre. Com a toc final apliqueu-vos la màscara de pestanyes.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

TENDÈNCIES 112

Maquillatge

TENDENCIES.indd 112

25/8/09 10:20:49


Preparar la pell per al fred

ASSESSORAMENT D'IMATGE PERSONAL EXCEL.LENT RELACIÓ QUALITAT PREU NO TANQUEM AL MIGDIA PILAR HEREDIA ESTILISTA

TENDENCIES.indd 113

C/ Elies Rogent, 18 A Tel. 93 675 40 06

28_08_09

Us expliquem els passos imprescindibles que heu de fer per tenir la pell preparada per a les noves estacions: • Abans de la tardor Feu-vos una neteja de cutis abans de començar l’estació perquè les bases de maquillatge i les cremes s’adaptin millor a la vostra pell durant la temporada. Utilitzeu una crema nutritiva per a la nit específica per al vostre tipus de pell. També podeu aplicar-vos un sèrum vigoritzant si noteu la pell apagada. Utilitzeu màscares depenent del vostre tipus de pell.

• Abans de l’hivern Utilitzeu una crema extra hidratant, si la vostra pell s’asseca en aquesta estació més que en les anteriors. Apliqueu-vos màscares hidratants adequades per al vostre tipus de pell; encara que la vostra pell sigui greixosa hi ha fórmules sense olis ideals per hidratar i cuidar aquest tipus de pell. Utilitzeu una base de maquillatge a tot el rostre que, a més de la seva funció d’unificar el to de pell, us ajudarà a protegir el rostre de les agressions externes. No sortiu de casa sense el bàlsam labial, i recordeu exfoliarvos una vegada a la setmana i hidratar-vos al matí i a la nit.

TOT SANT CUGAT

redacció

TENDÈNCIES 113

Pell

25/8/09 10:21:12


Cada fragància té un moment redacció

Podeu escollir un tipus de fragància diferent segons l’àmbit, que pot ser d’oci, laboral, dia o nit, estiu o hivern... • Àmbit laboral: Segons el lloc on feu la vostra feina heu d’optar per un perfum o un altre, perquè no és el mateix treballar en una perruqueria, que en una oficina. Si esteu molt de temps de cara al públic és recomanable utilitzar un perfum que no sigui de fons, és a dir, que no sigui molt fort, perquè les seves aromes perduren molt i podrien no agradar al client. Això s’ha de tenir en comp-

te sobretot en llocs tancats, perquè si tothom utilitzés un perfum fort hi hauria una barreja no adequada d’aromes en un mateix lloc. • Dia: Durant el dia s’han d’utilitzar fragàncies suaus i més fresques. No són gens afavoridores aquelles que contenen notes molt dominants i són fortes. • Estiu: L’estiu convida a utilitzar fragàncies cítriques. Són fragàncies molt senzilles, adequades per utilitzar als matins o durant el dia. • Nit: Durant la nit podeu intensificar l’olor del vostre perfum.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

TENDÈNCIES 114

Perfums

TENDENCIES.indd 114

Moda íntima a preus de fàbrica c/ Manuel Farrés,15 Sant Cugat

(al costat d'hisenda).

Te l . 9 3 6 7 5 2 9 2 5

25/8/09 10:21:45


Posar-se pestanyes postisses redacció

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Existeixen diversos tipus de pestanyes (en grups, de plomes, amb estràs, de xarol, més llargues, de fantasia, etc.) i de diferents colors i gruixàries. Abans cal maquillar els ulls de la forma habitual, després s’aplica la màscara de pestanyes per aixecar-ne l’arrel i fer apujar la mirada. A continuació apliqueu una petita quantitat de cola a la pestanya postissa (primer a les vores i després a la resta). Espereu uns segons abans de col·locar-la perquè la cola s’adhereixi bé a la pell. Comencen encolant des del centre cap al lacrimal. El final l’aixecareu una miqueta per evitar la cai-

guda natural de l’ull. Premeuho una miqueta per fixar-ho totalment i ja està. Després, és important aplicar una altra capa de màscara per unir la pestanya pròpia amb la postissa. Per ferho, col·loqueu el dit polze sobre la parpella mòbil, molt a prop de la pestanya postissa, i aneu aplicant la màscara des de l’arrel fins a la punta, pressionant lleugerament. Per acabar podeu maquillar les pestanyes inferiors com ho feu normalment. Per poder-les reutilitzar s’han de netejar immediatament després del seu ús, amb uns bastonets mullats amb una miqueta d’alcohol per retirar la cola de la vora i les restes de mascareta de pestanyes.

TENDÈNCIES 115

Ulls

TENDENCIES.indd 115

26/8/09 08:52:57


IMMOBILIÀRIA P. 117

TREBALL P. 134

MOTOR P. 139

PETITS ANUNCIS P.140

Compres, vendes, lloguers i traspassos

Ofertes i demandes

Compravenda de vehicles

Vendes, compres, diversos i mascotes PUBLICACIÓ CONTROLADA PER

NÚM. 1173_del 28 d’agost al 3 de setembre del 2009_

TOTClassificats

22.000 exemplars GRATUÏTS

El suplement dels anuncis classificats del TOT Sant Cugat Troba aquest im reu moble a

Don Piso

93 587 8 9

80 www.donp iso.com Ref.: 537-1920

PORTADA CLASSIFICATS.indd 1

26/8/09 16:03:07


habitatges ESTRELLA

Tel.: 93 674 32 08

Sant Cugat www.gycord.com

Exclusiva promoció d’obra nova, vivendes 2, 3 i 4 hab., z. comunitària i piscina. Instal·lació domòtica integral i acabats d’alta qualitat. A 5 min. de la propera estació de FGC Vullpalleres.

www.promollar.es

ESTAPÉ 98, SANT CUGAT KITIMAT

Pl. Octavià, 7

RESPOSTA SEGURA DES DE 1967

Tel.: 676 49 86 05

EC-1655/04

Kitimat Promocions Immobiliàries

Xalet impecable 417 m2 +48 m2 terrassa. Parcel·la 600m2. Sala 54m2, cuina-off. ext. A/A., 5 Hab. (1suitte), 2 banys, 2 lavabos., Garatge 5 pl. + trast. i piscina.

Tel.: 93 590 35 95 Mòbil: 696 734 872

BELLATERRA 980.000 €

IMMOBILIÀRIA 117

TOT immobiliàries

MONESTIR 45-49 OBRA NOVA ACABADA

IMMOBILIARIA-C.indd 117

TOT SANT CUGAT

Visita lliure dill, dmc, div i diss, d’11 a 13 h, i dmt i dij, de 18 a 20 h. Visites concertades qualsevol dia/ hora.

28_08_09

D’1 a 3 habitacions més estudi. Parquing i traster inclosos en el preu. Àmplies terrasses de fins a 65 m2. Espais de doble alçada amb molta lluminositat. Calefacció per gas i a/a amb bomba de calor. Persianes SUPERGRADHERMETIC motoritzades. Fusteria d’alumini TECHNAL. Parquet QUICK STEP color Merbau de làmina ample. Panells solars i reaprofitamet d’aigües grises. Domòtica: detecció d’intrusions, d’incendis, de fuites d’aigua i de gas, amb electrovàlvules de tall. Video vigilància d’accessos per circuit tancat.

26/8/09 13:17:29


Sant Cugat del Vallès • Plaça de Can Cadena, 2 • Tel. 93 590 68 80 Sant Just Desvern • Bonavista, 63-65 • Tel. 93 480 34 00 Barcelona • París, 147 • Tel. 93 452 99 70

Pis en venda Sant Cugat “Parc Central” Codi: 11950

Pis de 130 m2 construïts. Saló menjador. Cuina off. 3 hab.(1 suite, 1 doble, 1 indi.). 2 banys. Pàrquing. Traster. Zona comunitària i piscina. Venda: 650.000 €

Pis en venda Sant Cugat “Parc Central” Codi: 58056

Pis cantoner de 115 m2. Saló menjador. Cuina off. 3 habitacions (1 suite, 1 doble, 1 indi.) 1 bany. Pàrquing. Zona comunitària i piscina. Venda: 515.000 €

Casa Valld Roig Cod

C la

E h Casa en venda Valldoreix “Can Cadena” Codi: 58148

Casa unifamiliar aïllada de 200 m2 construïts en 3 ptes. parcel·la de 458 m2. Saló menjador amb llar de foc. Cuina off. 4 hab. (3 dobles, 1 indi.). 3 Banys. 2 Sales. Jardí i piscina. Venda: 880.000 €

Casa en venda Valldoreix “Can Cadena” Codi: 57897

Casa unifamiliar aïllada de 229 m2 construïts en 3 pltes. parcel·la de 719 m2. Saló menjador amb llar de foc. Cuina americana. 4 hab. dobles. 2 banys. Sala. Aparcament. Jardí. Venda: 637.000 €

Casa en venda Valldoreix “Ca N’Enric” Codi: 57638

Casa unifamiliar pareada de 201 m2 construïts en 4 pltes. parcel·la de 465 m2. Saló. Menjador. Cuina equip. 4 hab.(1 suite, 2 dobles, 1 indi.). Sala. 3 banys. Garatge. Jardí i piscina. Venda: 880.000 €

Casa en venda Mira-sol “Col·legi Catalunya” Codi: 57707

Casa unifamiliar aïllada de 480 m2 construïts en 3 pltes. parcel·la de 707 m2. Saló menjador amb llar de foc. Cuina off. 5 hab. (2 suites, 3 dobles). 2 banys. 2 sales. Garatge. Jardí i piscina. Venda: 1.200.000 €

Casa Sant Cod

Perquè la vida no s’atura.

Ara

• Venda: Obra Nova i Segona Mà • Comercialització de Lloguers • Assessorament i Manteniment • Assessorament Urbanístic • Administració de Comunitats

i Ge • As

www.amatfinques.cat

AMAT 1173.indd 2

26/8/09 12:59:13

T


jador. ble, 1

struïts menja4 hab. rdí.

Casa en venda Valldoreix “Mas Roig” Codi: 57345

Casa unifamiliar aïllada de 350 m2 construïts en 3 pltes. parcel·la de 1.064 m2. Saló menjador amb llar de foc. Cuina off. 6 hab. (1 suite, 4 dobles, 1 indi.) 3 banys. Garatge. Jardí i piscina. Venda: 1.090.000 €

Com que malgrat tot la vida no s’atura… El grup ha signat aquest juny: • 39 operacions de lloguer • 7 operacions de venda

TRUQUI’NS

Pis en venda Valldoreix “La Miranda” Codi: 57650

LLOGUERS

Casa en lloguer Valldoreix “Mas Fuster” Codi: 58146

Pis de 121 m2. Saló menjador. Cuina off. 3 hab. (1 suite, 2 dobles). 1 bany. Pàrquing. Traster. Zona comunitària i piscina. Opció 2n pàrquing per 12.000 € Venda: 421.000 €

Casa de disseny unifamiliar de 230 m2 construïts en 2 pltes. parcel.la de 1.000 m2. Saló menjador amb llar de foc. Cuina off. 5 hab. (2 suites, 3 indi.). 2 banys. Garatge. Jardí i piscina. Disponible Agost. Lloguer: 2.800 €

struïts menab. (2 ratge.

Casa en lloguer Sant Just Desvern Codi: 11965

ra.

Ara és el millor moment per confiar en nosaltres.

ent

i Gestió a Promotors • Administració de Lloguers i Patrimonis • Rehabilitació • Assessorament Jurídic • Serveis Immobiliaris a Estrangers • Gestió d’Inversions

AMAT 1173.indd 3

Casa adossada de 257 m2 en excel·lent ubicació amb esplèndides vistes. 4 hab. (1 suite, 3 dobles) estudi. Zona comunitària i piscina. Lloguer: 3.700 €

Casa en lloguer Sant Just Desvern Codi: 11906

Casa unifamiliar adossada cantonera de 450 m2, zona residencial, 4 hab. (1 suite, 3 dobles), ampli estudi, zona comunitària i piscina. Lloguer: 4.300 €

26/8/09 12:59:15


donpiso Sant Cugat Coll Favà - Av. Francesc Macià, 58-60 • 93 587 89 80 - 606 77 56 38

SELECCIÓN DE VIVIENDAS DE ALQUILER SANT CUGAT

SANT CUGAT

SANT CUGAT

MIRA-SOL

537-1988 JUNTO CTRA CERDANYOLA. 2 habitaciones, calefacción, aire acondicionado, exterior, ascensor, AMUEBLADO Y CON ELECTRODOMÉSTICOS. 750 €

537-1991 COLL FAVÀ. 2 habs, baño, balcón, párking, trastero, zona comunitaria con piscina. 950 €

537-1980 COLL FAVÀ. Cuarto piso de 3 habitaciones, baño y aseo, balcón, párking, zona con piscina. ¡PRECIOSAS VISTAS! 1.100 €

537-1929 MIRA-SOL Casa unifamiliar de 2 plantas + garaje, 4 hab., gran salón, 2 baños, parcela amplia y plana, bien situada. 1.400 €

SANT CUGAT

VALLDOREIX

SANT CUGAT

SANT CUGAT

537-1982 CAN MATAS. Obra nueva, 3 habs, baño y aseo, 2 párkings, trastero y zona con piscina. GRAN TERRAZA. 1.160 €

537- 1952 FGC DE VALLDOREIX. Casa de 4/5 habs, 2 baños, piscina, párking 2 coches, parcela llana. 2.200 €

537-1978 PARC CENTRAL Piso de 4 hab., 2 baños, comedor con GRAN balcón, z. comun. con piscina, plaza párquing incluida, AMUEBLADO (opcional sin) y ELECTRO.1.200 €

537-1986 CTRA CERDANYOLA. 2 habitaciones, ascensor, REFORMADO, aire acondicionado y calefacción, AMUEBLADO Y CON ELECTRODOMÉSTICOS. 850 €

SANT CUGAT

SANT CUGAT

SANT CUGAT

SANT CUGAT

537-1943 CENTRO. 3 habitaciones, cocina reformada, ascensor, calefacción, AMUEBLADO Y CON ELECTRODOMÉSTICOS. 800 €

537-1975 CALLE VALLÉS. Seminuevo de 3 habitaciones (2 dobles), baño y aseo, calefacción, ascensor y párking opcional. 900 €

537-1937 CENTRO - MONASTERIO Alquile piso seminuevo, 2 hab., baño completo, ascensor, recién pintado. AMUEBLADO Y CON ELECTRODOMESTICOS. 870 €

537-1973 SANT FRANCESC. 3 habitaciones, reformado, AMUEBLADO Y CON ELECTRODOMÉSTICOS, exterior, pintado, calefacción. 750 €

SANT CUGAT

SANT CUGAT

SANT CUGAT

SANT CUGAT

537-1979 COLL FAVÀ. Piso seminuevo de 3 habs, 2 baños, párking, zona comunitaria con piscina, balcón. 1.050 €

537-1983 CENTRO PEATONAL. 3 habitaciones, terraza para mesa y sillas, AMUEBLADO, electrodomésticos, calefacción. 1.000 €

537-1863 JUNTO AL MONASTERIO.Obra Nueva A ESTRENAR, 2 habs + ESTUDIO, baño y aseo, calefacción, pk incluido. 900 €

537-1956 CASA EN PARC CENTRAL REFORMADA. 3 habs + estudio, baño y aseo, jardín y terraza, párking y zona comunitaria con piscina. 1.600 €

DON PISO 1173.indd 2

26/8/09 12:38:28

537-19 UNA C fuego electro 850 €


Disponemos de una ámplia cartera de inmuebles en la zona

LA FLORESTA

SANT CUGAT

SANT CUGAT

SANT CUGAT

537-1950 LA FLORESTA. BAJOS DE UNA CASA, de 1 hab, comedor con fuego a tierra, amueblados y con electrodomésticos. SÓLO 1 VECINO. 850 €

537-1664 EIXAMPLE Unifamiliar en inmejorable zona de 5 hab., 2 baños + aseo, cocina office, muy bonita. Garaje y jardín propio. 2.600 €

537- 1938 ARXIU. ÁTICO. 3 habs. dobles, 2 baños, balcón, cocina office, piscina, aire frío/calor, párking. 1.200 €

537- 1987 SANT FRANCESC. 3 habs, reformado, AMUEBLADO Y CON ELECTRODOMÉSTICOS. Calefacción, ascensor, exterior. 950 €

SELECCIÓN DE VIVIENDAS EN VENTA

537-1990 COLL FAVÀ

537-1920 COLL FAVÀ

3 habs, dos baños, BALCÓN, párking, trastero, zona comunitaria con piscina. ¡Orientación sur!!!!!!!!

3 habs (antes 4), baño y aseo, GRAN BALCÓN, pk doble, trastero, zona con piscina. ¡117 metros construidos orientados a SUR!

Precio: 350.000 € (58,2 M)

Precio: 395.000 € (65,7 M)

537- 1968 CREU ROJA/ CAP

537- 1778 ZONA AVDA. CERDANYOLA

Piso de 3 habs dobles (antes 4), 2 baños, gran balcón, calefac, aire acondicionado, parquet, zona infantil y párking.

Piso seminuevo de 2 habitaciones, baño completo, comedor con cocina americana, calefacción, carp. aluminio, ascensor, párking opcional.

Precio: 270.455 € (44,9 M )

DON PISO 1173.indd 3

Precio: 245.000 € ( 40,7 M)

26/8/09 12:38:30


IMMOBLES DESTACATS

Z. EIXAMPLE.- Adossada de 5 hab.+ampli estudi, 2 banys, 1 lav., cuina office, saló menjador, rebost, safareig, pati. Terrassa solàrium. Jardí privat. Garatge per a 3 cotxes. Z. com. amb piscina. 1.050.000 €

Z. MIRA-SOL. Torre d’obra nova, molt a prop de l’estacion.3 banys, 4 hab..Salo menjador, cuina office. Jardí amb piscina de 230 m2 755.000 €

Z. TORREBLANCA. Casa catalogada d’origen en bones condicions, 3 hab., 2 banys. Pati. Molt a prop de tots els serveis. Moltes possibilitats. 400.000 €

Z. CAP Pis de 3hab, bany, cuina oberta al menjador,. armaris encastats, safareig. Pk. Precioses vistes. Molt a prop de l’estació. Balco. 270.000 €

Z. SANT CUGAT. Planta baixa de 95 + 115 m2 de jardí aprox., 3 hab. amb armaris encastats, 2 banys, cuina office amb safareig. Exterior. Pk. Traster. Zona com. amb piscina. 390.000 €

Z. PARC CENTRAL. Àmplia planta baixa de 3 hab. dobles, 2 banys, saló menjador amb sortida a jardí privat, cuiina office. PK. Traster. Orientació sud. Zona com. amb piscina. 632.000 €

Z. ESTACIÓ. Apartament de 1 hab., bany, cuina oberta al menjador. Carrer de vianants. Bon estat. A 5 minuts de l’estació de FGC. 185.000 €

Z. CENTRE. Pis de 4 hab., 2 banys, cuina amb safareig, saló menjador, balcó .Orientació sud. Pk. Ascensor. Finca de obra vista Molt a prop de l’estació. Pk opcional. 285.000 €

Z. COL·LEGI EUROPA. Pis seminou, tot exterior, 2 hab. armaris encastats, 2 banys,saló menjador, terrassa, parquet i AA, instal·lació d’alarma Z. comunitària amb piscina. 352.000 €

Z. COL·LEGI EUROPA. Pis alt de 4 hab, 2 banys, saló amb sortida a terrassa, cuina office amb safareig. Parquet. Zona comunitària amb piscina. Or. sud-est. PK. Traster. Finca seminova. 440.000 €

Z. MONESTIR. Pis de 3 hab., 1 bany, cuina de disseny, safareig,saló menjador amb sortida a terrassa. Totalment reformat. Alt i lluminós. Molt cèntric i a prop de tots els serveis. 297.000 €

Z. MONESTIR. Pis de 4 hab., 2 banys, amplia cuina office, armaris encastats. Molt ben distribuït i molt bona orientació. Tot exterior. 1 PK (2ª plaça opcional). 345.000 €

Z. CELLER. Pis de 3 hab. (abans 4),2 banys, amplia cuina office,safareig, 2 terrasses (16m2 +7M2). Parquet. A/A. Calefacció. PK. Traster. Molt solejat. Zona com. amb piscina. 438.000 €

Z. MONESTIR. Pis de 1 habitació, bany, cuina. Tot exterior. Terrassa de 20 m2 aprox. Ascensor. Finca en bon estat. 220.000 €

També tenim immobles de lloguer www.grupassa.com Rbla. del Celler, 121 SANT CUGAT

GRUPASSA 1173.indd 2

26/8/09 12:39:15


FINQUES APARICI HUMET

Villà, 6 Baixos • Sant Cugat del Vallès

Tel. 93 590 15 20

Fax. 93 590 15 21

humet@finquesaparici.com • www.finquesaparicihumet.com

11626 SANT CUGAT, CAN TRABAL Torre adosada esquinera seminueva, 370 m², 500 m² solar, 5 hab. (1 suite, 4 dobles) + estudio. 2 baños, 1 aseo, amplio salón, cocina office 17 m2, garaje 4 plazas, excelente distribución en sólo 2 plantas. Posibilidad piscina. Precio: 950.000,00 € (158 M)

81825 SANT CUGAT, EIXAMPLE - CAN VILLÀ Gran piso en venta, 233m², 6 hab (1 suite), 3 baños, 1 aseo, s.comedor con chimenea, terraza cuadrada, cocina office, exterior, soleado, jardín com. piscina, zona infantil, guardia seguridad, 2 pl.pk Todo en una sola planta. Precio: 850.000,00 € (141.4 M)

81606 SANT CUGAT, EIXAMPLE Bajos con jardín esquinero. Sup. 150m² 4 hab. (1 suite, 2 dobles), 2 baños, 1 aseo, salón 35 m2, cocina 18m2. Jardín 34m2 y terraza 65m2. 2 plazas pk y trastero 20m2. Zona com. con piscina. Precio: 730.000,00 € (121.4 M)

80763 SANT CUGAT, EIXAMPLE-AUDITORI Excelente finca. Sup. 140m², 4 hab. (1 suite, 2 dbls), 2 baños, salón 38m2, chimenea, trza 18m2, cocina 14m2, arm. emp., exterior, soleado 2 pk, trastero, vistas muy agradables, jardín comun, parque infantil. Inmejorable emplazamiento. Precio: 630.000,00 (104,8 M)

w w w. f i n q u e s a p a r i c i h u m e t . c o m

81982 SANT CUGAT, EIXAMPLE-AUDITORI Planta Baja. Sup. 110m², 3 hab (1 suite) 2 baños, salón 30 m2, cocina office 10m2, terraza-jardín de 125 m2. Pl. pk y trastero (2ª pl opcional). Muy soleada. Z. Com. Con piscina. Vivienda domótica. Excepcional ubicación. Precio: 620.000,00 € (103.1 M)

81854 SANT CUGAT, EIXAMPLE Planta baja esquinera. Sup. 170m², 4 hab (1 suite 30m2.) 2 baños, 1 aseo, comedor 40m2. Terraza 47m2. Jardín 37m2. Cocina 21m2. Jardín comunit. con piscina. 2 pzas. Pk. Exterior y soleado. Inmejorable ubicación. Gran Oportunidad

81220 SANT CUGAT, COL.LEGI EUROPA Ático Dúplex Esquinero.Superf. 155 m², 4 habitaciones (1 suite)+estudio 47m2. 2 baños, terraza 23 m2. con vistas panorámicas y total privacidad, jardín comunitario con 2 piscinas, pk para 2 coches. 2 trasteros. Impecable. Precio: 570.000,00 € (94.8 M)

81946 SANT CUGAT, COL.LEGI EUROPA Planta baja con terraza-jardín. Superf. 81m² útiles. 3 hab. (1 suitte), 2 baños, cocina office, terraza- jardín 70m2, orientación este, pza pk y trastero. Z. Comunitaria con piscina. Impecable. Precio: 440.000,00 € (73.2 M)

81979 SANT CUGAT, ARXIU Piso esquinero. Superf. 94 m²,3 habitaciones (1 suite), 2 baños, terraza, amplia cocina office, exterior y muy soleado. Pk. Y trastero. Jardín com. con piscina. Impecable estado. Precio: 385.000,00 € (64 M)

81964 SANT CUGAT, COLL FAVÀ Piso en venta 85 m2. 3 hab. (1 suite), 2 baños, comedor 25 m2, terraza 6 m2, cocina office, arm. emp. Pk. Vistas a z. comunitaria con piscina. Muy soleado. Para entrar a vivir. Precio: 375.000,00 € (62.3 M)

11472 SANT CUGAT, OLABARRÍA-ESTACIÓ Torre adosada. Superf.185m², 2 dorm. dobles (antes 3) + buhardilla 25m2, estudio 15m2. 2 baños, 1 aseo, comedor 30m2, jardín 50m2 y 2 terrazas. Garaje. Orientación sur. Zona comunitaria con piscina. A 3 ' de FGC. Precio: 550.000,00 € (91.5 M)

81342 SANT CUGAT, CAN MAGÍ Piso en venta 76 m², 2 hab. dobles, baño completo, terraza 5 m2, cocina office, armarios empo., orientación sur, todo exterior, jardín comunitario, piscina. Trastero 7 m2. PK opcional. Para entrar a vivir. Precio: 297.000,00 € (49.4 M)

ALQUILERES

71971 SANT CUGAT, EIXAMPLE-GOLF Adosada esquinera. Sup. 150m², 250m² parcela, 3h+buhardilla, 2 baños, salón-comedor, cocinaoffice. Preciosa torre catalogada. Totalmente restaurada con materiales de 1ª. En la mejor zona, tranquila y cerca centro y estación FGC. Precio: 1.800,00 €

71353 Av Cerdanyola Pl baja reformada de 90 m2 y terraza patio 80 m2, 3 h. (2 dobles)s. comedor 27 m2, 1 baño, cocina, pk opcional. Precio: 900 €

71525 St. Quirze, Centro Ajuntament Sup. 90m², 3 hab (1 suite), 2 baños,salóncomedor, terraza30 m2, cocina equipada, armarios, todo exterior, parquet jatoba, calef y A/A, garaje y trastero. Excelente piso seminuevo, buenos acabados. Precio: 800 €

71981 Sant Cugat, Monestir Apartamento. Superf. 50.10m², 1 habitación doble, 1 baño, cocina americana con electrod, armarios, exterior, orientación Sur, soleado, vidrios dobles, a/a Bomba calor/frio, construcción 2007, ascensor, balcón. Precio: 650,00 € 71119 Sant Cugat, Centro estación, Piso 74 m², 3 hab, 1 baño, cocina reformada, lavadero y balcón, calefacción, aire acondicionado. Vivienda rehabilitada, muy buena zona. Precio: 800,00 €

71182 Sant Cugat-Avda. Cerdanyola Piso 73 m2 3 hab. Dobles, Baño, cocina, s. comedor, pk opcional. 850 € 70830 Sant Cugat-Coll Favà Piso 88 m2 3 h. s. comedor 24 m2, cocina office, 2 baños, garaje, piscina comunit. calef, parket terraza. 980 € 71846 Sant Cugat, Centre Estació Piso 88m², 3 habitaciones (2 dobles), 2 baños, comedor 29 m2, cocina, exterior, orientación sureste, soleado, jardín comun., parquet, calefacción, aire acondi. Pk y trastero. Precio: 1.100,00 €

70247 Sant Cugat, Parc Central Adosada 180 m2, jardín priv de 35 m2 3 h. + estudio 20 m2 con terraza solariun, 2 baños, 1 aseo, cocina s. comedor 32 m2, garaje 2 pl, calef, oportunidad. Precio: 1.250 € 71952 SANT CUGAT, ARXIU Piso en alquiler, 3 hab. (1 suite, 2 dobles), 2 baños, comedor 25 m2, terraza, cocina office, lavadero, armarios, exterior, soleado, jardín comunit, piscina, parket, calefacción, garaje (1 pl). Precio: 1.300,00 €

ADMINISTRACIÓ DE FINQUES APARICI HUMET 1172-73.indd 1

LLOGUERS

COMPRA-VENDA

71973 SANT CUGAT, CENTRE ESTACIÓ

Apartamento en alquiler. Sup. 69m², 1 hab doble, 1 baño, comedor 20m2, patio, cocina americana, armarios, calefacción, Reformado como nuevo muy bonito. Precio: 700 € 71901 Sant Cugat, Rbla. Ribatallada Piso 160m², 3 hab. dobles, 2 baños, 1 aseo, comedor amplio, terraza 17m2, cocina office, armarios, exterior, soleado, jardín comun, piscina, parket, calefacción, garaje, a 3 min. estación, pista baloncesto, parábolica, Perfecto para entrar a vivir. Precio: 1.750,00 €

LOCALES COMERCIALES MUY CÉNTRICOS gran cartera. CONSÚLTENOS

ASSEGURANCES 26/8/09 12:40:14


soler 1pl.fh11 26/8/09 13:17 P gina 1


ALQUILER Y VENTA Apartamentos de 1 habitación Dúplex de 2 habitaciones

Nuevos a estrenar, en el centro de Sant Cugat, a 3 minutos de la estación FGC. C/ Sant Jordi - Pl. Can Quitèria

ACABADOS DE CALIDAD PARA ALQUILER, POSIBLES OPCIONES: Sin muebles / amueblados / amueblados y equipados con todos los accesorios / Parking y trastero

Disponibilidad para servicios de relocation

Plaça Octavià, 7 - Tel. 93 674 32 08 www.fincasorgan.com

ORGAN 1 PLANA 1173.indd 1

26/8/09 13:02:50


IMMOBILIÀRIA 126

SANT CUGAT

ALQUILERES www.finquesgironella.com

Plana Hospital, 10. Sant Cugat. Tel.: 93 674 72 54

REF. 691. CASA EN VENTA SANT CUGAT. 160 m2, salón con chimenea, comedor, cocina office, lavadero, cuarto de plancha, 3 dormitorios, 2 baños. Jardín 730 m2 con piscina. EXCELENTE SITUACIÓN. MUCHAS POSIBILIDADES. OPORTUNIDAD.

REF.754. PISO EN VENTA, COLL FAVÀ. 113m2, 4 dor., amplio salón comedor, cocina office, 2 baños, pk, z. com. pisc. EXCELENTES VISTAS. REF. 775. APARTAMENTO EN VENTA. ZONA MONASTERIO. 50 m2, 1 dor, salón comedor, cocina con pasaplatos, armario empotrado, z. comunitaria con piscina. MUY LUMINOSO. MUY BUEN ESTADO. 217.000.-€ REF. 716. TORRE EN VENTA VALLDOREIX. OBRA NUEVA. 568 m2 construidos en parcela de 800 m2. Acabados de primera calidad a elegir. EXCELENTE DISEÑO. REF. 407. ADOSADA EN VENTA. MIRA-SOL. 250m2, 5 dor, jardín 80m2, amplio salón, coc-off, 2 bñs, 1 as, garaje. MUY BUEN ESTADO. OPORTUNIDAD. REF.755. 82 m2, 4 dormitorios, comedor salón  25 m2, cocina reformada, despensa, aseo, baño reformado, patio y terraza, parking.  BUEN ESTADO. ORIENTACIÓN SUR. 420.000.-€ REF. 571. ZONA COLEGIO EUROPA. 160 m2, 4 dorm. gran estudio, terraza. IMPECABLE. 535.000.-€

SANT CUGAT

SANT CUGAT

SANT CUGAT

REF.556. PISOS EN ALQUILER JUNTO FFCC. OBRA NUEVA. 2 o 3 dormitorios, amplio salón comedor, cocina totalmente equipada. Impresionantes vistas. Excelente situación. Acabados de alto standing.

REF.781. PISO EN VENTA. ZONA ESTACIÓN FGC. 85 m2, 3 dormitorios, salón comedor, cocina reformada, 1 baño reformado. MUY LUMINOSO Y MUY BIEN SITUADO. 325.000.-€

REF.770. PISOS EN ALQUILER. OBRA NUEVA. JUNTO FGC. 60 M2, 2 DORMITORIOS, AMPLIAS TERRAZAS, EXCELENTES ACABADOS, MUY BIEN SITUADOS. DESDE 800.-€/MES

CONSULTI’NS ALTRES OPCIONS

PISOS Y TORRES

APARTAMENTOS EN ALQUILER, EN DIFERENTES ZONAS. DESDE 500 €/MES. REF. 735. ZONA PLAÇA DEL COLL. 65 m2, 2 dorm, amplio salón, pk y trastero. 730.-€/mes. PISOS EN ALQUILER. PARC CAN MATAS. 2 Y 3 DORMITORIOS, EXCELENTES ACABADOS. DESDE 800.- €/MES. REF.486. FRENTE MONASTERIO. 60 m2, 2 dorm, salón comedor 20m2, cocina americana, amplia terraza. EXCELENTE UBICACIÓN. 900.-€/mes. REF. 734. CERCA MONASTERIO. 65m2, 2 dor., cocina con barra american y pasaplatos, amplio salón comedor, pk. AMUEBLADO. PERFECTO ESTADO. 900.-€/mes REF. 675. ESTACIÓN FFCC. 80 m2, 3 dorm, amplio salón, cocina office, 2 baños. TODO EXTERIOR. PERFECTO ESTADO. 900.-€/mes. REF. 779. CENTRO PUEBLO. 85 m2, 3 dorm. cocina con lavadero, 2 baños. AMUEBLADO. PERFECTO ESTADO. 900.-€/mes. REF. 778. ESTACIÓN FFCC. 90m2, 3 dorm., aseo, 1 baño, amplio salón, cocina reformada, calefacción y aire acondicionado. MUY BUEN ESTADO. 900.-€/mes. REF. 719. ESTACIÓN FFCC. 70m2, 2 dor., 2 baños, pk, trastero, zona com. con  pisc. OBRA NUEVA. EXCELENTE SITUACIÓN. 1.100.-€/mes REF.765. TORRE EN ALQUILER. 108m2, 3 dor, ampli salón comedor, cocina office, 1 baño. JARDÍN 900M2, BUEN ESTADO. 1.200.-€/mes REF. 767. CAN GANXET.110m2, 3 dorm, amplio salón com., cocina office, pk, zona com. con  pisc. MUY BUEN ESTADO. 1.300.-€/mes. REF. 790. EIXAMPLE-RESIDENCIAL. 115m2. 4 ampl dorm, 2 baños, ampl comedor-salon, cocina-office, trza 20m2, 2 pk, trast. Z. com piscina. ACABADOS CALIDAD, MUY BUEN ESTADO. 1.500’-€

LOCALES

REF.577. DESPACHO 60m2, diáfano. Z. RBLA. CELLER. 625.-€/mes. REF. 415. ZONA FFCC. 35 m2, z. peatonal y comercial. MUCHAS POSIBILIDADES. 700.-€/mes. DISPONEMOS DE VARIOS LOCALES EN ZONAS MUY CÉNTRICAS Y COMERCIALES.

93 725 44 33 www.axisgi.com axis@axisgi.com

BELLATERRA. Ref. 41132. Gran torre de más de 600 m2 en parcela de 2.300 m2. 6 habitaciones, 4 baños y dos aseos. Salón comedor con chimenea de 50 m2. Varios espacios polivalentes. Piscina de 12 x 6. Posibilidades de ampliación y de habilitar dos o más viviendas independientes.

BELLATERRA. Ref. 41159. Torre de 360 m2. ampliables, en parcel·la de 1.150 m2. Reformada fa 5 anys, amb amplis espais i bones panoràmiques. Accés per dos carrers. Habitatge en planta baixa. Permet ampliacions o adaptació com a dos habitatges independents. 5 habitacions, 3 banys, sala de jocs, garatge 2 cotxes.

BELLATERRA Ref. 41191. Casa unifamiliar de 8 anys d’antiguitat en només dues plantes. Habitatge principal en planta baixa. Parcel·la molt plana amb jardí molt cuidat i ben orientat amb sol tot el dia. 4 habitacions, estudi, 2 banys i lavabo. Aire condicionat.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

BELLATERRA. Zona Centre. Ref. 41128. Torre de disseny 425 m2 útils en parcel·la de 1.565 m2. Ampliada y reformada amb material d’alta qualitat. Panoràmiques espectaculars i sol tot el dia. 5 habitacions (2 suittes), 3 banys, despatx i sala jocs. Jardí amb piscina.

CLASSIFICATS 1-Immo 1173.indd 126

26/8/09 12:40:55


IMMOBILIÀRIA 127

Rambla del Celler, 17 - Sant Cugat del Vallès Tel.: 93 544 12 12 - Fax: 93 544 12 13 info@feliufranquesa.com www.habitat24.com/feliufranquesa

1552. PIS A C/ORIENT 70m,3hab (1d, 2ind), 1 b., cuina 6m, saf., menj18m ext sud, a/a, asc, calef, orient sud. Façana obra vista. 270.000e/ 44.9M

1567. PIS a Pg. TORREBLANCA. 105m, 4hab., 2b, cuina 9m, galeria, saló/menj. 21m ext terrassa 8m, parquet, 1pk, asc, calef, al. i portes faig. 350.000 € /58,2M

1572. BONIC PIS DE 3H. AMB TERRASSA . 3 hab.(1 suite,2 ind.) 2 banys, cuina-office i galería, saló-menjador 25m² ext. a terrassa 12,5m², calef. gas, parquet, PK, traster. Z. VALLÈS-BORRELL. 350.000 € / 58,23 M.

1565.CASA AD. A St FRANCESC 200m, 4hab (3d,1ind), 3b, cuina11,5m ext, saf, saló/menj28m xem i ext terrassa 35m, pk35m, calef i a/a. Estudi15m ext solarium. 545.000 € / 90,68 M

1561. PIS al C/VALLÈS. 83,76m, 3 habitacions dobles, 2b, cuina8m, galeria,menjador22m ext balcó 2,05m, traster i 1pk, gres,asc,calef gas i a/a. Orient Sud. 310.000€ /51,6M

1523. BONIC APARTAMENT a C/ ORIENT. 50m, 1h. doble a/e, 1b., cuina americana i saló/menj ext a balcó, terr. (solarium), gres, asc, calef gas. Z. Com amb Pisc. 195.000e /32,4M

1185. PIS Z. EIXAMPLE. 121m, 4hab(1S,1d, 2ind), 2b, cuina , menj. 30m xem i ext terrassa 20m, traster i PK, asc, calef i a/a. Pisc Zona Com. i Zona Jocs. 475.000e /79M

1508. ÀTIC A PROP FF.CC 70m, 3hab (1d,2ind), 1b, cuina 6,5m, saf, menjador 17m ext a terrassa 26m (oest-bones vistes), asc, calef, altre terrassa 58m amb petit traster. 275.000e / 45,8M

Sant Cugat del Vallès • Plaça de Can Cadena, 2 • Tel. 93 590 68 80 Sant Just Desvern • Bonavista, 63-65 • Tel. 93 480 34 00 Barcelona • París, 147 • Tel. 93 452 99 70

LLOGUERS

Pis de 125 m2 construïts. Saló menjador. Cuina off. 4 hab. (1 suite, 1 doble, 2 indi.)1 bany. 2 Pàrquings. Traster. Zona comunitària i piscina. Lloguer : 1.200 €

Pis en lloguer Mira-sol "Can Cabassa" Codi: 58124

Pis de 78 m2 construïts. Saló menjador amb sortida a terrassa. Cuina. 2 hab. (1 suite, 1 doble). 1 bany. Pàrquing. Traster. Zona comunitària i piscina. Lloguer: 875 €

Casa en lloguer Valldoreix "Mas Roig" Codi: 57950

Casa unifamiliar de disseny moblada amb ascensor de 270 m2 construïts en 2 pltes. parcel·la de 750 m2. Saló menjador. Cuina off. 5 hab. (2 suites, 3 indi.). 2 banys. Estudi. Jardí i piscina. Lloguer: 4.500 €

CLASSIFICATS 1-Immo 1173.indd 127

Casa en lloguer Sant Cugat del Vallès "Can Majó" Codi: 57972

Casa unifamiliar de disseny 340 m2 construïts en 2 pltes. Parcel·la 850m2. Gran saló menjador. Cuina off. 5 hab. (2 suites, 2 indi., 1 doble). 3 banys. Garatge. Jardí i piscina. Lloguer: 3.500 €

Casa en lloguer Mira-sol "Arxiu" Codi: 57973

Casa unifamiliar aïllada 268m2 construïts en 3 pltes. parcel·la 600m2. Saló menjador amb llar de foc. Cuina off. 4 hab. (1 suite, 3 dobles). Despatx. 2 banys. Sala jocs. Traster. Garatge. Jardí i piscina. Lloguer: 2.600 €

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Pis en lloguer Mira-sol "Can Mates" Codi: 58145

26/8/09 12:41:21


IMMOBILIÀRIA 128

Classificats immobiliària

PISOS I CASES

• Pis de lloguer reformat,   C/Joan XXIII, 3 habitac, cuina i un bany, saló/menjador moblat, calefacció, terrassa i tot exterior. (800,-€/mes) • Pis (lloguer) Ctra. Cerdanyola, molt ampli i molta llum (tot exterior) ;  4 habitac, i bany, cuina, 2 terrasses, calefacció; suminist.donats d´alta.  (950,-€/mes) • Pis dúplex (lloguer) Ctra.Cerdanyola, 2 habitac., moblat, 2 nivells, bany, cuina indep. equipada ; terra parquet, 2 balcons, Calefac., suminst.donats d´alta. Amb traster. (750,-€/mes)  i amb pk. opcional. • Pis de lloguer molt cèntric (al costat del Monestir) tot exterior, 3 hab., 2 banys complerts, cuina, salò (sortida terraça), (aigua,llum i gas donats d´alta), calefacciò, preinst aire acond.,persians electrics. Per entrar a viure. Ámpli Pk. Amb traster inclòs. (1.050,-€/mes) • Pisos de lloguer per entrar a viure C/Orient (al costat del Monestir), moblats; 3 hab., 1 bany complert, cuina equipada, calefacciò, agua,llum i gas  donats d´alta  (875,-€/mes) negociabl. • Pis de lloguer (nou a estrenar) C/ Aureli Capmany. Molt bé comunicat (FFCC i túnels de Vallv.) 3 habitac.(una suite), 2 banys complerts, saló i hab. Amb sortida terraces, calefacciò I preinstalac.aire acondic. Terra de marbre. Piscina I Jardí Ctari. 1 Pza.Pk. inclosa. (1.000,-€/mes) • Pis lloguer 2 habitac., menjador,cuina i bany, (planta baixa). C/Ntra.Sra.Ángels (molt aprop Celler Centre) 700,-€/mes • Apartament de lloguer (zona Torreblanca), 1 Hab. 1 bany complert, saló mejador amb cuina living (650,-€/mes) • Pisos z. Coll Favà. 3 i 4 dor. Pl pk. Inclosa, piscina i jardí comun. De 950,- a 1.300,€/mes • Pis de lloguer C/Borrell (Opcional Venda) Pça de Pk. Inclossa  (950,-€/mes), 3 Habitac. 2 banys, un en habitac. Suitte amb armari de paret. Saló,  cuina, terra parquet, calefacció.

LOCALS

• Local de lloguer (zona Parc Central). Superf. Diàfan. Aprox. 70/75m2 (2 nivells). Terra parquet, 1 aseo i espais per archiu; aire acond. I suministraments d´alta (975,-€/mes) negociabl. • Local de lloguer aprox. 50mts.2, diàfan, 2 nivells, 1 lavabo (ideal per a botiga ó despatx en nivell superior), a prop de l'estació (700,-€/mes) • Local 115m. Ctra. Cerdanyola. 1.200E/mes • Ctra Cerdanyola. Local 279m2, suministraments donats d’alta, aire acondicionat, 2.200 E/mes • Local en lloguer, 85m2, al c/Montserrat. Subministraments donats d’alta. 900 E/mes

TOT SANT CUGAT

28_08_09

PÀRQUINGS

• Amplia Pça. Pk. lloguer amb traster gran C/ Sta Teresa (150,-€/mes) • Places de pàrquing lloguer C/Tetuán. 80 i 85,€/mes negociab. • Plaçes de parking en lloguer zona centre. • Àmplies places d´aparcament en lloguer a Coll Favá. Des de 40,-€/mes a 90,-€/mes.

C/ Sant Medir, 35 leontomas@leontomas.com

93 589 22 20

CLASSIFICATS 2-Immo 1173.indd 128

Lluís Companys, 52 Sant Cugat del Vallès

Tel. 93 589 42 05 www.inmarba.es PISOS

PS. TORREBLANCA. Pis cantoner amb 2 balcons, 2 hab dobles, 1 bany, cuina amb safareig, saló 21m2. 230.000€ SANT FRANCESC. Impecable planta baixa reformada, 3 hab, 1 bany, cuina office, jardí 50m2, safareig. 270.000€ RAMBLA CELLER. Pis alt de 95m2, saló sortida balcó, 3 hab (1 suite), 2 b, finca 12 anys, excel.lent estat. 300.000€ RIUS I TAULET. Dúplex de 110m2, 3 hab dobles, 2 banys, menjador 24m2, cuina office, terrassa, pk. 330.000€ COLL FAVA. Planta baixa, 100m2 jardí, 3 h (1 suite), ampli saló, cuina office, safareig, pk + 2tr, piscina. 492.800€ PARC CENTRAL. Àtic amb terrassa 28m2 i bones vistes, ampli saló 32m2, 3h (1 suite), pisc, 2pk, traster. 520.000€ EIXAMPLE. Planta baixa 160m2, 4 hab (1 suite), 2 b, cuina office, saló 37m2, piscina, 2 terrasses, or. Sud. 630.000€ EIXAMPLE. Àtic 160m2 i terrassa 10m2, 4 hab dobles (1 suite vestidor), 2 banys, amplia cuina, safareig, saló 38m2, orientat sud, 2pk, traster, piscina, calef/a.a. 790.000€

TORRES

CAN CORTES. Casa de 319m2 en solar de 1.200m2, 6 habitacions, 4 banys, saló 45m2, cuina office 14m2, piscina, barbacoa, sala jocs, molt d’encant. 600.000€ PARC CENTRAL. Adossada 186m2, saló 62m2, cuina office 25m2, 3 hab, 3 banys, jardí privat 55m2 or. Sud, llar de foc, calef, pk, per entrar a viure. 650.000€ CENTRE. Casa de poble seminova 195m2, 90m2 jardí, 4 h (3 dobles), 3 banys, estudi 50m2, impecable, pk. 650.000€ VALLDOREIX. Casa de 150m2 en solar de 584m2, 3 hab dobles, 4 banys, menjador 38m2, cuina 9m2, estudi 30m2, calef/a.a., piscina, ben orientada. 722.000€ COLOMER. Adossada 238m2, saló sortida jardí privat, cuina office, 4 hab (1 suite), estudi 27m2, 3 banys, bodega, safareig, garatge privat, piscina, prop estació. 750.000€ CAN CORTES. Casa obra nova de disseny, 320m2, 5 hab dobles, 3 banys, piscina, estudi, molt bones vistes. 799.000€ MIRASOL. Pareada costat Farga i estacio FGC. 6 hab, 4 b, salo 40m2, jardí privat, pk privat, z.com.piscina. 820.000€ PROP MASIA ROSAS. Casa d’obra vista de 500m2 en solar de 675m2, 4 hab (2 suites), hab servei, 70m2 estudi amb terrassa, piscina, 3 pk, prop estació. 1.300.000€ ARXIU. Casa nova a estrenar 650m2 const. 1.790.000€

LLOGUERS

Apart Anselm Clavé. 1 hab, 1 bany, ascensor, terr. 650€ Apart obra nova prop mercat Pere San. 1 hab, 1b. 700€ Apart. Valldoreix costat estació. 1 hab, 1 bany. 700€ Apart. Torreblanca. Moblat, 1h, 1b, pisc, jardí privat. 750€ Atic c/Orient. 2 hab, 2 banys, terrassa, seminou. 750€ Pis prop estació. 2 hab, 1 bany, terrassa, seminou. 760€ Pis Lluís Companys. 2 hab dobles, 1 b, calef/a.a. 800€ Pis Estació. Tot reformat, 3 h, 1b, balcó, gran saló. 800€ Pis c/Valldoreix. 3 hab, 1 bany, balcó, calef, asc. 800€ Atic Vullpalleres. 2 h, 1b, pk+tr, pisc, bones vistes. 900€ Pis 4 Cantons. Obra nova, 2 hab, 1 bany, terr, pk. 1.000€ Pis Lluís Companys. Moblat, 3 hab, 2 b, terr, a.a. 1.000€ Pis Coll Favà. 4 h, 2 banys, terrassa, piscina, pk. 1.200€ Pis Arxiu. 3 hab, 2 b, saló sortida terr, piscina, pk. 1.300€ Casa cantonera nova a estrenar a Mira-sol prop FGC. 3 hab, estudi, 3 banys, sala de jocs, llar de foc. 2.000€ Casa de poble carrer peatonal al centre ideal per negoci a peu de carrer. Zona molt comercial. 2.000€ LOCAL comercial Pça d’en Coll. 70m2. 800€ LOCAL comercial Avda. Cerdanyola. 50m2. 800€ LOCAL comercial centre C/Major. 800€ LOCAL comercial prop Ll. Companys. 85m2. 1.000€ LOCAL com. c/Orient. 220m2, sortida de fums. 1.400€ Restaurant a Coll Favà. 98m2, sense traspàs. 1.500€ LOCAL comercial Av. Lluís Companys. 350m2. 2.800€ LOCAL comercial centre estació. 130m2. 3.000€ LOCAL comercial molt cèntric. 350m2, sense traspàs LOCAL comercial en traspàs. Molt cèntric! 50m2 aprox. Nau a Can Magí. 480m2 const + pati 250m2. 3.000€

www.totsantcugat.cat

API PISOS Y TORRES EN VENTA NUEVA CONSTRUCCIÓN

Z. Monasterio - Casa de nueva constr. En casco antiguo, 2 dormitorios y 2 baños – estudio-buhardilla – cocina y salón grande – terraza solarium y sótano. 490.000 € ZONA CENTRO: Casa adosada, 160 m2. 3 Dormitorios, 2 baños, 1 aseo, boardilla, garaje, trastero, jardín, zona comunitaria, 510.000 E ÁTICO CERCA ESTACIÓN – Apartamento 1 dorm. Comedor, Cocina, baño – terraza 35M2. Orientada a sur. 237.400 E COLOMER – Torre unifamiliar de 300 M2. Terreno de 350 M2. – 6 dorm. 5 baños -. Cocina – salón 40M2. Garaje 5 coches. 1.200.000 E CALLE VALLÈS – Piso compl. Renovado, 3 dorm. 1 baño, salón, cocina, Parket, calefac. Orientación sur. 320.000 E RBLA CELLER – 4 dor. 1 baño, salón, cocina 360.000 E Pl. RAFAEL CASANOVAS – Dúplex de 3 dorm. Salón, cocina, 2 baños, terraza, magnifica vista. 396.500 E PARC CENTRAL - 90 M2, 3 Habitaciones, 2 baños, salón, cocina, armarios empotrados, calefacción, aire acondicionado, terraza, parket, zona comunitaria con piscina, parking, trastero. 403.000 E

ALQUILERES

CERCA ESTACIÓN – Apartamento amueblado - 1 dormitorio, comedor cocina americana – 1 baño. 600 E CAMPOAMOR, 3 Dor., 1 Baño, salón, cocina, 500 E COLL FAVÀ – 3 Dormitorios, 2 Baños, comedor, cocina, parking, zona comunitaria, 800 E LLUÍS COMPANYS – AMUEBLADO – 1 Dormitorio, 1 baño, comedor cocina, terraza, mucho sol, 700 E CÉNTRICO – 2 Dormitorios, comedor, cocina, baño, todo exterior, 600 E FERRUSONS – 2 Dorm, 1 baño, salón, cocina, pk. 800 E PASEO TORREBLANCA – 4 Dormitorios, 2 Baños, comedor, cocina, 850 E MIRA-SOL – NUEVO A ESTRENAR – 3 Dor, 2 baños, salón, cocina, pk y trastero, z.com.con piscina, 1.000 E PL.RAFAEL DE CASANOVAS – Apartamento - 1 Dormitorio, baño, comedor, cocina, terraza, pk, 650 E LLUIS COMPANYS – 135 m2. 4 Dormitorios, 2 baños, salón, cocina office, renovado, 1.000E PASEO ST.MAGÍ - DÚPLEX – 3 Dormitorios, 2 baños, salón, cocina, buhardilla, terraza, 1.000 E PASEO VALLDOREIX – Nuevo a estrenar – 2 Dormitorios, 2 baños, comedor - salón, calefacción, aire acondicionado, parking, trastero, z.com.con piscina, 1.200 E CASCO ANTIGUO – Casa de nueva construcción, 2 Dormitorios + estudio, 2 baños, salón, cocina, 1.500 E CERCA ESTACIÓN – PISO DÚPLEX - 4 Dor, 2 baños, salón, cocina, boardilla, 2 pk, z.com.con piscina, 1.800 E VALLDOREIX – Torre unifamiliar – 5 dormitorios, 3 baños, cocina office, salón 40m2, garaje 4 coches, z.com. con piscina, jardín, 3.000 E VALLDOREIX – Casa unifamiliar 4 dormitorios, 2 baños, bodega, jardín con piscina 2.400 E CAN TRABAL – Casa Adosada – 3 Dormitorios. 4 baños, gran buhardilla, jardín privado 150 Mts, z.com.con piscina, pk 2 coches, 1.100 E

LOCALES

Z. MONASTERIO 237m2. Salida de humos. 2.200 E Pº TORREBLANCA - 85 M2. – 900 € C/. MONASTERIO 100m2. En Venta. 270.000 € PLANA HOSPITAL – 100 M2. 2 Puertas, cerramiento interior, 1.200 € C/. CASTILLEJOS 60 M2. 450 €

R.RIBATALLADA – Local para oficina, con mucha luz, calefacción y aire acondicionado, 80 M2. 500 € COLL FAVÀ, 90M2 – aire acondicionado, seguridad, 1.500 E

PARKINGS

Varias zonas. En venta y alquiler.

OFICINAS

Z. CHIC - 100 M2. Nueva a estrenar- 1.000 € C/. Stgo. Rusinyol 120M2. Muy luminoso, 1er piso para oficinas- 1.500 €

Pl. Augusta, 4 - Tel. 93 674 12 04

26/8/09 12:42:16


www.pisossantcugat.net

Tel. 93 674 05 07 www.incu-sa.com

LLOGUER HABITATGES Col.Europa: Estudi amb zona comunitaria, piscina i PK. 800 €/mes. Martorell: A prop FGC, 2 dorm, 1 bany, 1 lavabo. 790 €/mes. C/ Hospital: P. Baixa en casa rehabilit; 2 h; 1 bany; 1 aseo. pati. 800 €/mes. I. Barraquer, Mira-sol, AMB OPCIÓ COMPRA: Bxos amb jardí, 3 dormitoris, 2 banys, PK, ZC con piscina, 1.350 €/mes

Golf-Villà: Pis 4 dormitoris (1 suite), 2 banys, terrasses, PK, ZC amb piscina. 1.800 €/mes.

Casa Can Trabal: Unifamiliar aïllada, 500 m2 constr. 6 hab+ 6 banys (1 servei). Ascensor. Pk per 5 cotxes. DESPATX al Centre c/Sant Martí; Reforma integral 110 m2. 900 €/mes LOCAL: C/Xerric; 85 m2 + sup auxiliars; Total 150 m2. 1.590 €/mes.

RUBÍ CAN ALZAMORA Últims pisos en venda/lloguer amb opció compra. PB de 2 habitacions. Dúplex 2 i 3 habitacions. Pis de 3 habitacions. ZC amb piscina. PK.

CLASSIFICATS 2-Immo 1173.indd 129

93 589 71 71 Rbla. del Celler, 121 www.grupassa.com LLOGUERS

ZONA CELLER.- Pis moblat de 3 hab., 1 bany complert, amplia cuina amb electrodomèstics. 800 € OBRA NOVA.- Z. RESIDENCIAL ILLA VERDA.- Pis de 3 hab., 2 banys, terrassa.PK. Z. com. amb piscina. 950 € ZONA CELLER.- Pis moblat de 3 hab., cuina office, ampli menjador, terrassa. Pk. 1.020 € ZONA CENTRE.- Pis de 2 hab., 2 banys, cuina americana, ampli saló menjador. Terrassa. A/A. PK i traster opcional. 1.100 € ZONA CELLER.- Pis moblat de 2 hab.,bany, cuina, salo menjador, terrassa. PK.  900 € ZONA CELLER.- Pis de 3 hab., 2 banys, cuina office, saló menjador, terrassa. Pk. Traster. Zona com. amb piscina  1.200 € Z. CAN MATES.- Pis de 3 hab., 2 banys, terrassa. PK. Traster. Zona com. amb piscina. 1.100 € Z. LA GUINARDERA.- Pis de 3 hab., 2 banys, safareig, terrassa.PK. Zona com amb piscina. 1.100 € Z. COLL FAVÀ.- Pis moblat de 3 hab., 2 banys, cuina amb electrodomèstics ,terrassa. PK. Zona com. amb piscina 1.200 € Z. MIRA-SOL.- Casa unifamiliar de 2 hab.+estudi, 1 bany, A/A, calefacció, armaris, traster. Jardí de 300 m2 aprox. 1.200 € Z. BELLATERRA.- Torre de 4 hab., 2 banys, 1 lav., calefacció. Moblada. 2.500 € Z. VULLPALLERES.- Pis de 4 hab., 2 banys, terrassa. 3 PK. Zona com. amb piscina 1.350 € Z. HOSPITAL GENERAL.- Local de 132 m2 aprox. amb sortida de fums. Possibilitat de terrassa. 1.000 € Z. TORREBLANCA.- Local diàfan de 82 m2 aprox. Zona molt transitada. Aparador. 1.200 € Z. VALLES.- Local de 117 m2 aprox. 1.200 € ZONA CENTRE.- Local diàfan de 390 m2. Molt a prop de tots els serveis. 3.600 €

28_08_09

Edifici Octàvia - C/Vallespir 19, 1ª

IMMOBILIÀRIA 129

Classificats immobiliària

TOT SANT CUGAT

www.totsantcugat.cat

26/8/09 12:42:18


IMMOBILIÀRIA 130

Classificats immobiliària Especialistas en alquileres

ALQUILERES

PISO (Z. Monasterio): Sup: 80 m2, 2 habitaciones dobles, baño completo, recibidor, amplio y luminoso salón-comedor, cocina con galería, totalmente exterior, calef. gas natural, pk, suministros contratados. ALQUILER: 750 € PISO (Z. Centro): Sup: 86 m2, 3 hab. (1 tipo suite), 2 baños, parquet, calef. gas natural, cocina-office con galería, pk, trastero, suministros contratados. ALQUILER: 850 € BAJOS CON TERRAZA (Z. Centro): Sup. 100m2, terraza 35m2, 3 habitaciones dobles con armarios empotrados (1 tipo suite), 2 baños completos, con espejo, mampara y armario, salón-comedor con gran biblioteca de madera, cocina-office, lavadero, suelo parquet, aire acondicionado, calefacción a gas, pk y trastero. ALQUILER: 950 € LOFT (Z. Centro): Sup. 50 m2, habitación en altillo, 1 baño, 1 aseo, persianas motorizadas, aire acondicionado, suelo parquet, suministros contratados, muy luminoso. ALQUILER: 650€ TORRE UNIF. TOTALMENTE REFORMADA (Z. Estación): Sup. 250 m2, jardín con piscina 450m2, 7 hab.(1 suite con vestidor), 4 baños, salón-comedor 35m2, parquet, calef. gas, alarma, sum. contratados. ALQUILER: 2.300 €

TEL. 93 589 45 66 / 93 589 46 26 C. Endavallada, 21, Bajos arenasan@arenasan.com

Tel. 93 589 70 96 699 08 86 17 C/ SANT BONAVENTURA,5 VENTA

ADOSADA MIRA-SOL, C/Pompeu Fabra, 270m2 , 2 plantas + sótano, 4 hab., 3 baños, salón comedor 50m2, cocina-office, estudio, lavadero. Parquing 2 coches, zona comunitaria con piscina para 14 vecinos...............1 millón €

ALQUILer

CASA ADOSADA, C/ Sant Josep, 4 hab, 2 baños, aseo, estudio, jardín, garaje 2 coches, lavadero, cocina-office, comedor 35m....2.200 €

TOT SANT CUGAT

28_08_09

COLL FAVÀ, AMUEBLADO: 2 hab, parquing, trastero, zona comunitaria........................900.-€ COLL FAVÀ, 3 hab, parquing, trastero, zona comunitaria............................................1.100.-€ APARTAMENTO, 1 hab, 1 baño, cocina, salón, terraza y labadero, plaza de parquing y piscina comunitaria................................................ 800 € Estudio zona centro............................... 600 € Oficinas zona centro, edificio singular, segundo piso, 90m2, baño, climatizado.................. 900 € Local comercial C/La Mina 90m2.................... ................................................................. 900 €

CLASSIFICATS 2-Immo 1173.indd 130

www.totsantcugat.cat

Rius i Taulet, 4 SANT CUGAT Tels. 93 674 12 41 93 544 17 21 Fax 93 544 17 23 SERVEIS ADMINISTRATIUS S.L. HORARI D'OFICINA: De dilluns a divendres: de 9 a 13 y de 16.30 a 19.30 h.

OPORTUNITAT. SOLAR EN VENDA A MIRA-SOL. Zona Av. Madrid. Cantoner. 600 m2. 390.000€ VIVENDES EN LLOGUER

C. MAJOR. Pis de 3 dormitoris, Menjador-Estar, Cuina, Bany, Calefacció. Sense ascensor. 750€/Mes C. SANT JORDI. 55m2, Sala estar con Cuina-americana equipada amb rentadora-secadora, Hab. amb armari encastat, Bany complert amb moble sota lavabo, Parquet, Calefacció, Aire Acondicionat. Xemeneia. Molt acollidor!!!! 650€/Mes APARTAMENTS A ESTRENAR Zona Centre carrer molt tranquil. Menjador-Sala d’estar amb cuina americana, Habitació amb armari encastat, Bany. Parquet, Calefacció, Aire Acondicionat, A estrenar. DES DE 700€/Mes. CL. ESTAPE. Pisos 4 Habitacions (3 individuals + 1 doble), Menjador-Estar, Cuina, Safareig, Bany, Calefacció elèctrica, Butà, Tot exterior. 700€/Mes MIRA-SOL CENTRE. Caseta amb molt encant, Menjador, Cuina, Bany, Dormitori, Envoltada de jardi. Amb possibilitat d’entrar el cotxe dintre la finca. 700€/Mes ZONA JARDINS DEL MONESTIR. Pis en lloguer 2 anys antiguitat Totalment amoblat i condicionat per entrar a viure. 2 Habitacions, Menjador-Estar, Cuina, Bany, Safareig, Calefacció, Aire acond. Armaris, Parquet, Marbre. Parquing i Traster. 1.100€/Mes OPORTUNITAT DESPATX Zona Col·legi Europa. Distribuït en recepció+2 despatxos+Aseo. Equipat amb aire acondicionat/ bomba de calor. Parquet, No cal reformes. 650€/Mes LOCAL EN ZONA ESTACIÓ A PEU DE CARRER. Ideal despatx 90m2. 650€/Mes

SERVIGESTIÓ TEL.: 646 978 103 Valldoreix. Terreno en venta, 670 m2, Edif.. 370 m2. Situado al lado del Ayuntamiento. PV: A consultar Parc Central. Piso en alquiler 135 m2, 3+1 hab, gran salón comedor, Cocina-office, gran terraza, solarium, 2 pkg. trastero com. Zona comunitaria con piscina, muy soleado, vistas. PV: 1.500 €/mes 1ª fila Parc Central. Piso en alquiler 130 m2, tres hab, salón comedor, Cocina office, 2 baños, terraza, parking, trastero, comunidad con piscina PV: 1.500 €/mes Edificio Mercedes/Trade, oficina en alquiler, 130 m2, recepción, dos desp. dirección, sala juntas Baño aire acond, parking mismo edif. entrada inmediata. PV: 1.200 €/mes + IVA Zona Parc Central, piso completamente amueblado en alquiler, 100 m2, 3 hab, 2 baños, a/a, calfaccion, alarma, purificador agua, terrza, pk, trastero, comunidad con piscina, luminoso. PV: 1.450 €/mes 1ª fila Parc Central. Apartamento amueblado en alquiler 50 m2, 1 hab, salón, cocina americana, terraza zona com. patio trasero. A/a, bonita zona comunitaria con piscina, soleado, perfecto estado. PV: 1.000 €/mes Avda. de Gracia. Piso de 100 m2, 4 hab, salón comedor, cocina. Buen estado, muy luminoso, apto vivienda u oficina. PV: 1.050 €/mes Avda. Lluís Companys, piso en alquiler 120 m2, perfecto para despacho profesional, muy céntrico. PV: 1.320 € + gastos + IVA

VENDES

Ref.P5094. MATADEPERA - GOLF LA MOLA. Finca de 8.970m2, Vivenda: 468m2+ 83m2tsses+ 300m2 magatzem. Pou d'aigua potable.- Ideal per Restaurant, Vivenda Rural, Centre Jardineria, Equipament esportiu (Hipica, Tennis, Piscines, etc.). FACIN'S LA SEVA OFERTA. Ref.P5474. ST.CUGAT- Coll Favà. Solar Urbà per casa unifamiliar. Sup.569m2. Cèntric, residencial, PVP:420.000,-€ Ref.P5140. BELLATERRA, Xalet nou 338m2+35m2tssa. Parce:1.307m2, Saló,cuina-eq,3 suittes+1dobl+estudi,a./ e,4ba,a./a, pisci, 4pk.PREU: 980.000€.

LLOGUERS

Ref.P5311.ST.CUGAT – Front Monestir. Nou estrenar. Pis 80m2+15m2 tssa. Saló 20m2, cuina oberta, 3 Hab, 2 banys, traster.PVP:950,-€/MES Ref.P5402 ST.CUGAT-Can Trabal. Adossada cantonera, 5 anys, Sup: Viv 302m2+ 60m2 tssa i 81m2, 2 Suites, 1 Indiv, 2 Estudis, Cuina, 5 Banys, jardi privat. PVP:2.300,-€/MES Ref.P5320.MIRA-SOL - Mas Jané. Xalet 230m2, Parcela 360m2, Saló 32m2, cuina of.,aseo, 4Hab(1suite)+2Banys, Estudi,Gtge 2Pk,PVP:750.000€ ó 1.950€/Mes lloguer. P5347.ST CUGAT - Centre. Local Comercial u Oficina 450m2. Planta Baixa + Planta Altell + Planta Subsol. Equipat com oficina. PVP: 5.850€/mes. Ref.P5213.ST.CUGAT – Centre. Local comercial, Sup: 600 m2, Planta Baixa, Façana a carrer, prop Estació. Pvp: 3.900€/MES.

Plaça Octavià, 7 Tel. 93 674 32 08

93 544 12 12 - Rbla. del Celler, 17 info@feliufranquesa.com LLOGUERS

1559. CASA ADOSADA A SANT DOMENECH. 200 m², 4 hab., 3 banys, cuina reform. amb electrodomèstics, terrassa, solarium i jardí, garatge 2 cotxes.ZONA COM. PISCINA. 1.690 € 1314. PRECIOSA CASA ADOSADA AL EIXAMPLE. 285 m², 3 hab., 3 banys, cuina office, terrassa, solarium, garatge 37 m². ZONA COM. amb JARDÍ i PISCINA. 2.500 € 423. PIS DE NOVA CONSTRUCCIÓ amb 1 hab. doble, 1 bany, cuina americana, terrassa, armari empotrat. Zona del CAP. 650 € 1571. PIS DE DISSENY AL COSTAT DELS FGC, amb 2 hab. dobleS, 1 bany, cuina, saló-menjador. 950 € 1527.PIS DISSENY A PROP MONESTIR, 200m, 4hab(3d,1ind), 3b, cuina,saf, saló amb xem i sortida a balcó, menjador, terrassa (amb lluernari), terres (gres català), asc, calef. Sud. 1.700€ 1514.MAGNÍFICA CASA A BELLATERRA, 600m, solar 1.000m, 4hab (1S,3d),3b, gran cuina office, saf,salómenjador ext a terrassa i jardí,calef.Sala jocs. Garatge190m. 4.000€ 1237.PB a TURÓ CAN MATES-a prop FF.CC. 88m,3hab., 2b.,cuina office, saló/menj ext a terrassa i jardí95m,1pk i traster,asc, calef. Pisc amb Zona Com. 1.200€ 1140. PIS MOBLAT A AVDA CERD. 80m,4hab(2d,2in d),1b,cuina5,5m (butá), menj.14m ext terrassa 3,5m. Mobles. 800€

26/8/09 12:44:29

P

D par

VI

Y

ww

- Me - CAP - CAP - P. M

- ST. - CAP


FINQUES ROCA

C/ VALLDOREIX, 60 Tel. 93 589 33 68 93 674 67 15

C/ Xerric, 8 baixos Tel. 93 675 43 24 LLOGUERS

nca de magaivenda Hipica,

à per encial,

2tssa. udi,a./

trenar. Hab, 2

cantom2, 2 privat.

Parcela Banys, er. Oficina Subsol.

, Sup: stació.

Rubí. Centre. Semi-nou. 2 dorm. Pk op. 550 € Pg. Torreblanca. Apart. 1 dorm. 630 € Valldoreix. Lloguer temporal. Moblat. 700 € C/ Borrell. Apart. 1 dorm., pk. Semi-nou. 700 € C/ Orient. Àtic-Dúplex. 1 dorm., est. 2 b. 750 € Parc Central. Moblat. 1 dorm., 1 bany, pk op. Estació. Obra nova. 2 dorm., 1 bany. 800 € Monestir. Dúplex. 1 dorm.+ estudi. 800 € Pg. Torreblanca. 3 dorm., 1 bany, pk. Op. 800 € Centre. 2 dorm., 1 bany, pk. Seminou. 840 € Creu Roja. 3 dorm., 2 banys. Vistes. 870 € Monestir. Moblat. 2 d., 1 bany. Pk op. 900 € Monestir. 1 d., 1 b. Terrassa. Moblat. Opcional. Can Mates. Semi-nou, 3 dorm., 2 banys. Pisc. Coll Favà. Moblat. 3 dorm., 2 b., pk. 1.200 € Arxiu. 3 dorm., 2 b, pk. Piscina. 1.300 € Parc Central. Obra nova. 3 dorm., 2 b, pisc. Mira-sol. Aparellada. 250. Impecable. Piscina. Eixample. Torre. 340 m2. 5 dorm., 3 banys. Local. Mercat Torreblanca. 60m2. Local. Estació. 70 m2. Local. Sant Francesc. 30 m2 Local. Monestir. C/ Sant Bartomeu. 30 m2. Local. C/ Fsc. Moragas. 129 m2. Sort. Fums.

Rubí - Can Rosés. Casa en

parcel·la plana de 15x30m. 3 habitacions, 2 banys i 1 lavabo. Calefacció i a/c. Reg automàtic. Garatge 2 cotxes. 540.000 €.

Tel. 93 588 09 28 (només particulars)

4736

COMPRAS, VENTAS Y ALQUILERES RBLA. CAN MORA, 10 - Ventas: 606.60.41.64 comercial@inogar.es

Tel. 93 674 57 16 ARENYS DE MAR - POSIT. Pis 2 habs. 1 bany. Cuina petita amb passaplats, equipada. Armaris encastats. Gran terrassa. Bonica zona comú amb piscina. A/A i calefacció. Vistes mar i muntanya. 5 min. platja i centre. Molt bon estat, mobles nous. Per entrar-hi a viure! 270.500 €. Sr. Antonio 637 885 948

E

SOLAR. Valldoreix. 600 m2. Pla. 523.000 €

www.emserveisimmobiliaris.com

2082

VENDES

PLAÇA GARATGE. C/ Francesc Moragas. Torreblanca. Àtic-Dúplex. 140 m2. 3 d.+est. Eixample. Aparellada. 260 m2 amb jardí 126 m2 La Floresta. Torre. 230 m2, solar 390 m2. 4 d. Mira-sol. Aparellada. Semi-nova. 250 m2. 3 dorm., 2 banys, piscines i ampli jardí com. Mira-sol. Torre. 140 m2. 340 m2 solar, 3 d., 2b. Mira-sol. Col. Farga. Torre. 700 m2 solar. LOCAL. Darrera Monestir. Impecable. 50 m2. SOLAR. Arxiu. 340 m2. Cantoner. 20 a 10.

Aureli Campmany, 2-10 mercedesolmo@terra.es

600 28 47 09

API Darrere Monestir, casa de poble reformada, dues plantes, 3 habit. dobles, 1 bany, 1 lavabo, pati, llar de foc, calefacció de gas, parquet, tota exterior, subministraments d'alta. 1.000 €/mes. ESTUDIANTS: Pisos de 3 i 4 habitacions. Entre 800 i 1.000 €/mes.

finques.roca@gmail.com

IMMOBILIÀRIA 131

Classificats immobiliària

www.totsantcugat.cat

93 590 66 75 - 93 544 10 38 Pg. Francesc Macià, 53 Bis www.expofinques.com

r, 17 ¡OPORTUNIDAD!

oble, 1 t. Zona amb 2

200m, rtida a s (gres

m, solar af,salójocs.

,3hab., m,1pk i

PISOS DE ALQUILER DE OBRA NUEVA

VISITE MÁS DE 115 PISOS Y CASAS EN:

Z. COLL FAVÀ.- Pis de 4 habitacions, 2 banys, cuina office amb safareig, saló amb sortida a balcó. Parquet. A/A. Pk i traster. Zona comunitària, amb piscina. Orientació Sud. 380.000 €

De 2, 3 y 4 habitaciones con parking y trastero. Todo incluido desde 800 €/mes

Sant Antoni, 56 - Tel. 93 675 08 04 www.eurofincas.es

Oficina Sant Cugat del Vallès Tel. 93 583 19 17 santcugat@engelvoelkers.com www.engelvoelkers.es/santcugat

93 589 71 71

www.fincasoccidente.com LOCALES ALQUILER:

- Mercado 30m2 - 450 €/mes - CAP, 50m2 - 650 €/mes - CAP, 45m2 + patio - 700 €/mes - P. MONASTERIO, 210m2 - 4.500 €/mes

LOCALES VENTA:

- ST. FRANCESC, 70m2 + patio - 175.000€ - CAP, 50m2 - 150.000 €

(2d,2in 3,5m.

CLASSIFICATS 2-Immo 1173.indd 131

VENTA Y ALQUILER DE CASAS

Tel. 93 675 65 11

centraldetorres.com

+ informació a: www.totsantcugat.cat

28_08_09

E. 285 larium, SCINA.

4055

TOT SANT CUGAT

00 m², mèstics, A COM.

1813

Administradors de finques - Lloguers i vendes

26/8/09 12:44:33


IMMOBILIÀRIA 132

Classificats immobiliària

www.totsantcugat.cat

GESTIÓN PERSONALIZADA Y EFICAZ IMMOBILIÀRIA DE SERVEIS MONESTIR

Plaza Octavià, 8 Tel. 93 675 43 02 - 93 674 57 04

Fax 93 589 19 42 - imdesa@telefonica.net

www.nuriamarsal.com Tel. 93 587 86 30 - 630 78 17 06

Turó de Can Mates. Nou per estrenar, 3 dormitoris (1 suiC/ Hospital, 41 (Pl. Monestir) 93 589 03 07 www.fincasbachs.com info@finquesbachs.com

te), 2 banys, terrassa, jardí amb piscina comunitària. 336.000 €. Tel. 649 913 113 Valldoreix, unifamiliar, 4 dormitorios dobles (1 suite),

93 204 55 20 www.mrbcn.com

VENDES Particular venda o lloguer.

Av. Lluís Companys, 15

Tel. 93 590 15 12

www.immoservei.net info@immoservei.net

2 baños con jacuzzi, terrazas, jardín 1.000 m2 con piscina, etc. Tel. 649 913 113

Vendo piso de 2 hab. cerca LAS LUNAS, apartamento de Esade Sant Cugat. Zona en perfectas condiciones. Tel. tranquila, bien situado, pró-

670 224 828, de particular a ximo a mercado, supermecado, frutería, etc. 370.000 4 habitacions (1 en suite), 2 particular €. Posibilidad de 2 plazas de Se vende ático dúplex Coll banys, tot exterior, assolellat, Zona Parc Central, 100 m2,

terrassa 8 m, zona comunità- Favà, 4 habitaciones, un estu- parking. Tel. 625 036 250 ria amb piscina, 1 pàrquing. dio, tres baños, dos terrazas Vendo piso en Can Mates, 420.000 €. Tel. 600 501 689 preciosas con vista. Trastero, nuevo. Tel. 679 256 379 (tardes) garaje y piscina. 599.000 €.

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Oportunitat única. Urgeix Interesados llamad tel. 617 LLOGUERS vendre xalet a la Cerdanya, a 260 093 Habitació individual en pis prop d'Alp, 190 m2, impecaespaiós, ben equipat, Wi-Fi i Venta o alquiler, piso con ble, màxima qualitat. Magnítelèfon, terrassa. Centre de parking en c/ Vallès. Tel. 607 fiques vistes de la Masellala ciutat, a 5 min dels Ferro454 551 Molina. 380.000 €. Tel. 606 carrils. 270 euros. Contacteu Es ven conjunt de tres lo- al tel. 679 534 577 / 626 169 347 343 cals amb una superfície total 436 o ireneamelie@gmail. Can Roses (Rubí), 95 m2, 3 de 340 m2 al centre de Sant com habitaciones, 2 baños, a.a., Cugat. Junts o separats. Sor- Valldoreix comparto chalé, Se vende piso seminuevo en

parqué, zona comunitaria, tida al carrer. Moltes possibi- cerca estación. Piscina, jardín. piscina. 225.000 €. Tel. 661 litats. Preu molt interessant. 495 €/mes. Pido referencias. Tel. 607 876 622 Tel. 93 589 56 99 717 256

CLASSIFICATS 2-Immo 1173.indd 132

26/8/09 12:44:34


plaça de Can Quitèria per a cotxe gran, plaça cantonera. Tel. 93 589 81 86 / 649 395 013 (Irene) Alquilo habitación en edificio nuevo. Muy luminosa, 2 baños. Piso muy equipado, electrodomésticos, piscina, internet, etc. A menos de 100 m de la estación de los FGC. Tel. 639 448 735 Alquiler apartamento en Menorca. Tel. 659 635 006 (Carlos) Se alquila habitación en la calle Lluís Companys, 30. Tel. 635 284 881 Planta baixa cèntrica, sense mobles, jardí, 3 habitacions, 800 €/mes. Vespres. Tel. 93 544 16 35 Mira-sol. Apartamento 40 m2 amueblado, 2 habitaciones, 575 €/mes. Tel. 650 222 197

ES LLOGA LOCAL en zona d’expansió de la ciutat 136 m2. Gran aparador. Cantoner. Lloc únic i destacat, molt transitat. Facilitat d’aparcament

Tel.: 649 395 013

Pg. Torreblanca. Llogo apartament d'1 habitació, bany complet, cuina americana nova, terrassa. Pàrquing opcional. 650 €/mes. Tel. 615 057 855 Es lloga despatx de 140 m2 amb dues places de pàrquing a l'edifici Can Castanyer (costat del DiR), carretera de Rubí, 88, 08172 Sant Cugat del Vallès. Tel. 649 921 463 Lloguer plaça pàrquing 40 m2 (espai 1 cotxe 2 motos) costat estació FGC. Tel. 669 295 996 / 649 936 107 Busco a una persona para

Profesional - Empresa ¿Desea, por muy bajo coste, dar la imagen de Empresa/Delegación, que le atiendan sus llamadas y recibir a sus visitas en una sala?

Infórmese: 93 674 15 36

IMMOBILIÀRIA 133

(centre), a l'edifici nou de la

F

Es lloga plaça de pàrquing

Classificats immobiliària

R

www.totsantcugat.cat

Alquilo habitación con baño, chica. Tel. 607 306 684 Alquilo piso amueblado centro FGC Rubí. Tel. 628 079 637 Piso a compartir junto a FGC Rubí. Tel. 625 135 871 Local cèntric a la Floresta, 220 m2. 750 €. Tel. 619 977 134 Habitació lluminosa, 8 min FGC, internet, no fumadors. Tel. 637 923 663 Se alquila habitación con baño independiente, pº Torre Blanca, 12-14. Tel. 663 643 617 Lloguer plaça de pàrquing gran + traster, c/ Vallès / c/ de la Creu. 140 €/mes. Tel. 636 494 581 Es lloga habitació a estu-

Apartamento de montaña. A Alquilo habitación a chica com 15 min de Berga, 1 hab., amue- con buenos hábitos de convi- Se traspasa papelería por no blado, calefacción. 250 € + vencia, limpia y ordenada. Tel. poder atender, sin competengastos. Tel. 650 395 914

CLASSIFICATS 2-Immo 1173.indd 133

626 731 051

cia. Tel. 679 326 493

TOT SANT CUGAT

técnica, todo parqué, muy lu- pai 1 cotxe, 2 motos). Sant femenina en funcionament. minoso. Tel. 677 527 146 / 93 Cugat, estació FGC. Tel. 669 Local cèntric, ben situat i am295 996 241 38 30 pli. Contacte: jordini@arsystel.

28_08_09

diants al costat FGC Sant Cucompartir piso y para que te gat. Tel. 93 675 46 68 despachos de diseño: 36 m2 sientas como en tu casa. Tel. a 350 € y 67 m2 a 550 €. Ai609 970 408 TRASPASSOS re acondicionado, bomba de calor, laminarias, regleta Lloguer pàrquing gran (es- Es traspassa botiga de moda En Sant Cugat, se alquilan

26/8/09 12:44:35


TREBALL 134

Classificats treball

www.totsantcugat.cat

Persianas Nicolas Colocación y Reparación

• Todo tipo de persianas y motores • Mosquiteras • Toldos

Tel.: 93 518 07 99 - 610 40 55 22

SANT CUGAT

OFERTES Taller de soldadura, reixes de seguretat, portes de jardí, reparacions, etc. Tel. 699 006 317 Pintura en general, estucados, papel, garantía total. Presupuestos sin compromiso. Tel. 93 675 23 29 / 647 706 142 Servicio doméstico, interinas, fijas, limpieza por horas, plancha, canguros, tercera edad. Sr. Ferrer. Tel. 93 735 13 99 Es fan classes particulars. Totes les assignatures. Reforç durant el curs, deures, preparació d'exàmens, etc.

Pintor Álvarez, económico. Presupuestos sin compromiso. Tel. 697 235 421 / 93 566 87 74 Cuadrilla de albañiles. Toda clase de reformas. Tel. 93 675 Transportista, reparto por 27 13 (de 19 a 22 h) / 653 353 Barcelona. Económico. Tel. 972 659 724 063 Pinte su piso, torre, local, Nos ofrecemos para llevar nave, escalera, fachada y casas o cuidado de personas parking. Desde 450 €, matemayores. Fijas, interinas con riales incluidos. Fontanería, referencias. Llame a Carmen electricidad, carpintería, pary le informará. Precios ecoqué, pladur, aire acondicionómicos. Tel. 93 697 13 25 nado, vallas metálicas, sueMudanzas fines de semana. los, muros, piscinas, cocinas, A toda España. Económico baños y reformas en general. (Mudanzas RT). Tel.: 93 675 Tel. 699 714 576 / 676 812 48 25 / 608 74 24 59 647 pinturasalfayomegasl@ LLUÏSA, perruquera a domi- hotmail.com

583 13 17 / 639 4487 35. A/e: plazamientos gratuitos. Tel. Elena Tarot. Experiencia. 93 674 08 16 Tel. 902 889 289 osbreros@yahoo.es

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Classes individuals. Profes- cili. Manicura i pedicura. Tel. Mudarte no te dolerá, traslados, mudanzas, montaje sor especialitzat en primària, 687 686 876 en el treball amb nens amb Informática. Ordenadores, y desmontaje, comodidad. dificultats. Ensenyament reparaciones a domicilio. Muy económico. Tel. 690 604 de mètode d'estudi. Tel.: 93 Precios económicos. Des- 388 / 93 675 10 54 (Tony)

CLASSIFICATS Treball 1173.indd 134

26/8/09 12:45:48


Classificats treball Hogar Empresa

TREBALL 135

www.totsantcugat.cat

SELECCIÓN DE PERSONAL Paseo Torreblanca, 16 08172 Sant Cugat del Vallès - Tel. 93 674 42 95 www.domesticolabora.com

C/ Manel Farrés, 29-31

Tel. 93 589 14 33 - 658 998 956 Precios económicos

SELECCIÓ DE SERVEI DOMÈSTIC MÀXIMA SERIETAT I CONFIANÇA FIXES, INTERINES i per HORES. CANGURS i atenció de PERSONES GRANS a casa i hospitals.

Pressupostos SENSE COMPROMÍS.

TRUQUI’NS AL 935 535 851 o www.multiservices.es

Aprèn a fer servir l'ordinador. Classes d'ofimàtica. Mecanografia. Aprèn a navegar per internet, a utilitzar totes les eines informàtiques. Classes individuals. Nivell bàsic, intermedi i avançat. Per a totes les edats. Tel. 600 550 242 (Eva)

Servei de traducció i interpretació a Sant Cugat, empreses i particulars. Tots els àmbits. Traduccions tècniques i literàries, directes i inverses en tots els idiomes. Servei d'intèrprets en qualsevol idioma. Preus competitius. Tel. 670 368 004 (Toni)

Disseny i programació de Se hacen mudanzas, traslapàgines web de tota mena, dos y transportes de todo tipo. Precios muy económicos. inclosa gestió de dominis, Joaquín, tel. 607 421 517 hostings i comptes de correu. Webs presencials, amb Clases de guitarra. Tel. 645 mòduls d'autoedició, cistells 065 524

Se realizan trabajos de pintura, paleta y pladur, con referencias. Tel. 676 299 399 Constructor Fernández. Albañil, fontanero, electricista. Reformas en general y parches de hormigón. Presupuestos sin compromiso. Tel. 652 266 129 S'ofereix advocada per a herències, pensions i altres. M. Àngels. Tel. 608 174 970 Persianas, mosquiteras, reparación, instalación, mo-

torización. Tel. 93 697 75 06 Clases de inglés. Tel. 645 / 647 690 370 065 524 Mag s'ofereix per a tot tipus S'arreglen persianes, pressupostos sense compromís. de celebracions. Tel. 617 414 Tel. 619 493 485 (tardes 977 / 617 414 976 670 988 034 (Toni) Noia amb el batxillerat Dissenyador gràfic freelan- deixeu missatge) ce. Logotips Low Cost des de Reformas de albañilería, s'ofereix per fer classes par200 €. Fullets, díptics, ca- cocinas, baños, bajantes, ticulars i cangurs. Marta. Tel. tàlegs, publicacions, pàgines electricidad y fontanería. Tel. 627 709 029

CLASSIFICATS Treball 1173.indd 135

TOT SANT CUGAT

Pintor económico, precios web, etc. Experiència demos- 620 337 604 trable i seriositat. Bons preus. Classes d'anglès. Tel. 626 sin competencia. Tel. 696 064 291 505 775 Tel. 670 988 034 (Jordi)

28_08_09

de la compra, bases de dades; redisseny de webs antigues. També manteniment. Molta experiència demostrable. Tel.

26/8/09 12:45:49


incluso vacaciones, de mates, física, química. • Clases express • Clases fin de semana Enseñando a razonar. Para alumnos de ESO, Bachiller, Selectividad y primeros cursos de universidad. Francisco.

Tel. 650 92 30 01

Clases de MATEMÁTICAS

Tel. 638 98 79 79 Informàtic: Formació. Planes Web. Programació a mida. Màxima serietat. Pere: 629 28 09 98 93 583 00 73 pere.feina@telefonica.net

Chico responsable se ofrece para trabajar. Tel. 697 705 Clases de informática a do482 micilio. Todos los niveles y Carpintero, albañil, pladur, edades. Reparación de ordepintura. Tel. 660 647 576 nadores. Tel. 600 084 209 Jardineros. Tel. 619 468 012 Reformas. Tel. 619 468 012

Trabajos caseros. ConfecChica se ofrece para limpie- cione muebles, barcos, coza, con vehículo propio. Tel. llares. Ingresos, 1.500 €. Tel. 902 999 997 627 284 904

28_08_09 TOT SANT CUGAT

tardes o por horas. Tel. 626 424 891 Chica busca trabajo por las tardes o fines de semana, con buenas referencias. Tel. 680 598 261 Señora busca limpieza de lunes a viernes por las tar-

Señora busca limpieza de lunes a sábado por las tardes, con referencias. Tel. 606 262 028

Chica busca trabajo por las Señora busca limpieza de lunes a viernes por las tartardes. Tel. 692 329 387 Chica busca de fija, con re- des, con referencias. Tel. 659 ferencias. Tel. 687 222 237 / 761 214 600 727 498 Joven boliviana con papeles

Chica busca limpieza los Busco trabajo. Tel. 636 065 martes y jueves por las ma- 759 ñanas. Tel. 620 073 075 Señora busca trabajo por Busco trabajo, externa por las tardes. Buenas referenhoras con referencias. Tel. cias y responsable. Tel. 699 311 454 677 711 936

CLASSIFICATS Treball 1173.indd 136

Chica busca trabajo por las

Chica para limpieza por ho- des, con referencias. Tel. 696 503 509 ras. Tel. 638 879 583

Limpiezas. Tel. 619 468 012

Chico con nacionalidad española y todos los permisos de conducir, para chófer o cualquier trabajo serio. Tel. 650 664 130

Tel. 654 737 841

Instal·lació - Manteniment Formacions - Pàgines Web Preu ajustat

Todos los niveles

Pintor, albañil, económico. Tel. 627 637 029

Icar.

INFORMÀTIC A DOMICILI

Profesores con experiencia y formación aulasbaldor@gmail.com • 61 510 2236

Inglés. Profesora nativa. Tel. 671 145 201

Classes particulars de guitarra (jazz, blues, rock). Material didàctic complet (CD, dossiers). Recursos per a la improvisació. Bon preu. P

C LASES Todo el año clases particulares,

www.totsantcugat.cat

T

TREBALL 136

Classificats treball

busca para limpieza por horas o media jornada por las tardes. Tel. 625 778 354 Señora busca trabajo. Tareas domésticas, con referencias. Tel. 636 549 641

26/8/09 12:46:20


Classificats treball

Senyora catalana s'ofereix Clases de inglés y grupos Señorita responsable se per portar nens a l'escola i de conversación. Probably ofrece para cuidado de niños, personas mayores o limpieza, recollir-los, amb experiència i the best. Tel. 636 275 388 referències. Tel. 662 481 976 Señora busca trabajo sába- de 7 a 18 h, con experiencia y Joven chilena busca trabajo dos o domingos. Tel. 689 368 referencias. Tel. 697 731 858

TREBALL 137

www.totsantcugat.cat

Busco de limpieza, cuidado de niños, por las mañanas o Joven con carné de condu- Buen jardinero, 8 € por hopor las tardes. Tel. 607 474 cir busca trabajo. Tel. 618 435 ra. Tel. 93 675 16 28 / 616 238 244 215 702 Chica busca de limpieza Chica busca trabajo para Es fan tot tipus de treballs por las mañanas. Tel. 671 127 limpieza y cuidado de perso- de paleta, reformes en gene387 nas o ayudante de cocina. Tel. ral, pressupost sense compromís. Interessats truqueu Se ofrece monitora de tiem699 384 416 al tel. 626 133 730, Sr. Ferran po libre, titulada, española de Se ofrece joven de 33 años 50 años, con vehículo propio, para cuidar ancianos por ho- Busco trabajo por las mañapara acompañar niños y/o ras, buenas referencias. Tel. nas, con referencias. Tel. 639 recoger del colegio y aten861 998 687 668 998 / 678 476 692 derlos en tiempo de espera, Net@System servicios 24 Busco trabajo, boliviana con con experiencia. Trabajo en horas asistencia, instalación, referencias y papeles. Tel. 678 un comedor escolar. Contacreparación y mantenimiento 824 837 tad al móvil 649 091 924 técnico. Cerrajería, electriciSeñora de 45 años busca dad, calderas, fontanería, in- Chica responsable busca trabajo de fija o por horas, formática, aire, antenas, etc. trabajo para limpieza por cuidado de ancianos, niños o Tel. 676 996 432 horas o media jornada, con trabajos domésticos. Tel. 669 papeles. Tel. 690 911 318 ¡Póngase al día con el nue237 938 vo sistema TDT! Somos Chica se ofrece para limpieSeñora auxiliar de geriatría instaladores calificados de za. Tel. 667 924 126 se ofrece para cuidado de antenas, TDT y satélites para Trabajos caseros. Confecancianos por las noches o casas particulares y comu- cione muebles, barcos, cotardes. Tel. 627 167 187 nidades. Llámanos para un llares. Ingresos 1.500 €. Tel. Señora responsable busca presupuesto net@system. 902 99 99 01 Busco trabajo a partir de las 13 h, limpieza o canguro y fines de semana, con referencias. Tel. 679 164 403

trabajo media jornada por la Chica responsable y con Español cuida ancianos, con mañana o por horas. Tel. 689 referencias se ofrece por las experiencia. Tel. 646 842 336 (Miguel) 257 632 mañanas. Tel. 617 775 742

CLASSIFICATS Treball 1173.indd 137

TOT SANT CUGAT

trabajo media jornada por Tel. 676 996 432 las tardes, noches. Tel. 606 Chica responsable y con 879 962 referencias se ofrece por las Señora responsable busca tardes. Tel. 671 726 255

28_08_09

de limpieza. Tel. 620 638 186 880

26/8/09 12:46:20


TREBALL 138

Classificats treball Señora responsable, con Restaurant de Sant Cugat buenas referencias, se ofre· necessita cambrer/a a mitja ce para cuidado de personas jornada i caps de setmana. mayores, niños o limpieza, fi· Tel. 93 589 89 01 ja o por horas. Disponibilidad Recepcionista-adminisinmediata. Tel. 676 096 516 trativa. Es necessita per Busco trabajo de limpieza treballar a temps parcial (12 por horas, con referencias. h/setmanals, dilluns matí i tarda, dimecres tarda i dijous Tel. 628 926 066 matí). Domini d'Excel, Word, English young girl needed etc. Idiomes, castellà, català i for conversation with chil· anglès (a nivell de First Certi· dren. Tel. 690 663 942 ficate, imprescindible). Envi· Pintores. Tel. 619 468 012 eu c.v. a: welcome@welcomeidiomas.com

DEMANDES

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Es necessita oficiala de L'Arxiu Gavín necessita col· perruqueria per a jornada laboradors/ores desinteres· completa a Sant Cugat. Tel. sadament (feina fàcil). Si t'in· 93 675 50 11 teressa, tel. 93 674 25 70 Empresa d'enginyeria Empresa requiere limpia- necessita administrativa/ doras con papeles para zona comptable. Matins 2 o 3 dies Sant Cugat y Rubí. Jornada a la setmana. Coneixements seguida por la mañana de lu· de Contaplus i eines d'office. nes a viernes, de 6 a 14 h. Tel. Tel. 93 583 62 00 628 710 802 Edades Sant Cugat precisa

www.totsantcugat.cat Cafeteria necessita ajudant de cambrer/a, mitja jornada matí. Tel. 608 038 170 We're looking for experienced English teachers for kids/adults available to work in the afternoons/evenings from September onwards. If you're interested please send us your C.V. to <joan@justen glish.org> Preciso dos profesores/as para dar clases de matemá· ticas y física. ESO / Bachiller del 15 de septiembre al 15 de junio del 2010, de lunes a jueves, 16 a 21 h. Estudian· tes de ingeniería último cur· so. Enviar CV a: francisco@ gingerland.com Es necessita dependenta per a fleca-cafeteria per a caps de setmana (i algun dia entre setmana). Imprescindi· ble que parli català. Tel. 620 100 678

Trabajo a tiempo completo internas para servicio do· Se necesita camarero con o parcial. Tel. 93 100 01 32 méstico, con papeles. Tel. 93 experiencia. Tel. 659 813 577 Jacky Selección 93 589 14 589 28 30 ¡Atención! Ingresos extras. 33. Precisa persona para tra· Es necessita secretària www.TrabajardesdeCasa. bajar en asesoría financiera per a l'escola d'idiomes KI· com. Tel. 93 100 01 10 en Sant Cugat, con estudios PLING SCHOOL, en horari de Perruqueria Clic-Clac de de CFGS o empresariales, de tarda. Envieu currículum a Sant Cugat necessita ofici· 18 a 22 años, paquete office, kiplingschool@hotmail.com al/oficiala amb experiència. contabilidad, vehículo propio. o truqueu a partir de l'1 de Sou 1.000 € + comissions Aceptamos estudiantes a los setembre al tel. 93 675 21 70 negociables. Tel. 93 583 67 que les falte alguna asignatu· Se necesita ayudante de co· 16 / 93 675 95 89. Pregunteu ra. Sueldo a convenir cina. Tel. 620 302 417 per Nuria

CLASSIFICATS Treball 1173.indd 138

26/8/09 12:47:07


media jornada (mañanas) en Sant Cugat. Requisitos: dominio de mecanografía e informática a nivel usuario (Word y Excel). Interesadas enviad currículo a jhereu@ terra.es Se necesita chica para cui· dar dos niños, lunes y miér·

Recepcionista Per a clínica dental d’alt standing, major de 30 anys, amb experiència demostrable en medicina o clínica dental, amb coneixements administratius i comptable, mútues, agendes, organització, extravertida, do de gents, bona presència.

TREBALL 139

Se busca secretaria para

Classificats treball

Condicions laborables idònies i tracte familiar. Es valorarà experiència i capacitat d’organizació.

Envieu c.v. amb foto a r.dental@hotmail.com

Q

www.totsantcugat.cat

coles por la tarde, a partir de Agencia de modelos necesi- Classes particulars primàseptiembre. Tel. 607 310 584 ta chicos/as de 14 a 28 años ria, ESO i batxillerat. Totes WATER QUALITY CENTER. con o sin experiencia para les matèries. Preparació se· Urge incorporar 6 personas a anuncios, catálogos de moda, lectivitat. 20 anys d'experi· su dpto. de telegestión, hora· desfiles, TV, azafatas de ima· ència i professionalitat. Tel. rio de 17.30 a 21.30 h, en Rubí. gen. Casting selección. Bolsa 686 655 231 Llamad al tel. 93 586 20 66 de trabajo. Tel. 93 200 71 88

www.totsantcugat.cat

Classificats motor Se vende Volvo C70, 240 CV,

Vehicles km 0 - Gerència Demostració - Flotes…

Tel.: 93 590 64 89

Av. Corts Catalanes, 2 www.armagar.com

color negro, 150.000 km, año 98. Tel. 661 717 256 Volvo S70 gasolina, 170 CV, 115.000 km, 3.600 €. Tel. 630 255 648 Casc moto marca Momo

TOT SANT CUGAT

Tel. 696 832 492

28_08_09

Design. Poc utilitzat. 160 €.

CLASSIFICATS Treball 1173.indd 139

26/8/09 12:47:08


PETITS ANUNCIS 140

Classificats petits anuncis VENDES Rentadora de càrrega supe· rior i assecadora en bon estat. 360 euros. Tel. 659 166 580. Per separat, 200 euros cada màquina

www.totsantcugat.cat

tes antiguos. Paso a domicilio. Necessitem! Homes amb Tel. 667 741 144 ganes de passar una bona Reciclatges Benito. Compra estona CANTANT. També de ferralla i metalls. Retirem s'admeten dones. Assajos: cotxes i vehicles industrials i dilluns, de 21 a 23 h, a la Ca· en tramitem la baixa, gratuïta· sa de Cultura de Valldoreix. ment. Tel. 93 674 94 26 / 607 coralharmonia@valldoreix. cat 667 204

Venta de 2 sillas de made· ra o chifonier blanco, 50 €, moisés, cuna viaje, hamaca, Maxi-Cosi, sillita coche. Tel. DIVERSOS Libero móviles. Tel. 606 848 661 409 050 905

Llogo 2 carnets Barça Gol Sud, 1a graderia, fila 25. 2.000 €. Tel. 629 506 470

Perdidas entre Torre Blanca COMPRES ISMAR - Tarot en directo: y mercado viejo gafas bi· Compro de Scalextric Exin, ¿Dudas...? Consúltame al focales graduadas. Funda circuitos, coches y restos de tel. 806 520 079. Red fija: marrón (óptica Santacreu). Tel. 629 974 897 coches y todo tipo de jugue· 1,16. Móvil: 1,51 IVA/i

Tauler d'anuncis mascotes Perdido periquito azul y gris, delante Colegio Europa, responde al nombre de Paco Helena. Tel. 647 738 412, se gratificará

www.totsantcugat.cat

Es regalen 2 gatets petits. Perdida perra bretón, blancaTel. 687 993 444 marrón, zona de Valldoreix. Se En adopción gato blanco, 1 gratificará. Tel. 629 352 119

TOT SANT CUGAT

28_08_09

P.

año, esterilizado. Tel. 689 51 Gatita tricolor atigrada de 2,5 meses, busca adoptante 96 53 En adopción precioso bas· y un hogar. Muy cariñosa y Regalem gatets nascuts el sed hound, 1 año y medio, simpática. Tel. 606 251 168 24 de juliol. Tel. 630 43 56 95 macho. Tel. 689 51 96 53 Schnauzer hembra de 3 años, muy noble y fiel, apta Labrador, macho, 1 año, muy para piso, tranquila y limpia, sociable, noble, cariñoso, no tira de la correa, en adop· tranquilo en casa, le encantan los niños. Tel. 626 430 757 ción. Tel. 626 430 757 Perdido perro raza carlina, responde al nombre de We· keed, zona Valldoreix, el día 22/7/09. Rogamos a quien tenga referencias llame al 658 877 250

CLASSIFICATS Treball 1173.indd 140

Regalo gat de 6 anys, sia· mès, color canyela i ulls blaus, esterilitzat, amb xip i totes les vacunes en regla. Molt bo i carinyós. Tel. 687 746 132 (Emma)

26/8/09 12:47:09


GUIA COMERCIAL 1173.indd 141

ANIMALS DE COMPANYIA I VETERINARIS AQUA WORLD Tel. 93 590 73 94 Centre Veterinari Enllaç Tel. 93 674 53 11 Centre Veterinari Mirasol Tel. 609 650 338 - 93 589 49 78 Clínica Veterinària St. Cugat Tel. 93 675 05 12 DISPENSARI VETERINARI DEL VALLÈS Tel. 93 674 69 45 DOG KING - CLÍNICA VETERINÀRIA I RESIDÈNCIA Tel. 93 590 93 97 DON CANINO Tel. 93 576 40 30 La Perru Tel. 93 583 67 22 La Viti Tel. 93 674 11 52 Pets Place Tel. 93 674 70 81 Veterinos Tel. 93 589 71 41 YORKYS 93 589 1453 ANTENES Alpe TV Tel. 93 592 19 02 Coll Favà Serveis Tel. 93 590 63 07 Montosa, Tel. 93 674 47 58 SERVICUGAT 93 587 97 21 SIM - Serveis integrals de manteniment Tel. 93 674 52 70 api IMMOBILIÀRIES Amat Finques Tel. 93 590 68 80 Anna Puget Tel. 93 590 82 11 Arenasan Tel. 93 589 45 66 asesoría inmo. nuria marsal Tel. 93 587 86 30 630 781 706

AQUARIS AQUA WORLD Tel. 93 590 73 94 ARMARIS A MIDA CASA SC Tel. 93 589 61 68 ARTICLES DE FESTA LA FESTA Tel. 93 675 33 04 ARTICLES ERÒTICS LLIGA’M Tel. 93 674 88 70 ASSEGURANCES GAC Grup Consulting Inversions Tel. 93 675 49 05 GESCOBERT Tel. 902 500 555 - 699 535 453 PETRA G. EGNER INTERNATIONAL INSURANCE CONSULTING 93 529 8114 ASSESSORIES vEGEU GESTORIES ASSOCIACIONS Associació Catalana de Fibromiàlgia 650 405 746 ASSOC. TRASTORNS

28_08_09

ALIMENTACIÓ Cal Caballu Tel. 93 674 01 69 Carlota’s 685 879 330 Carnisseria Sagarra Tel. 93 674 01 60 Carnisseria Tubau Tel. 93 674 12 85 Carme Miranda Tel. 93 584 19 38 Delizie Tel. 93 544 17 05 - 619 163 633 Feliu Griful Tel. 93 589 04 36 FLECA ESTACIÓ TEL. 93 674 16 38 Fleca La Panera Tel. 93 674 00 17 Fruites Sanahuja Tel. 93 262 02 92 Fruites i verdures Carmeta Tel 93 674 04 68 Fruiteria La Rambla 93 589 5059 Grau Celler ibèric Tel. 93 589 22 36 La Viti Tel. 93 674 11 52 PUNT FRESC Tel. 93 590 15 15 Tea Shop Tel. 93 589 02 02 Teca Sàbat Tel. 93 589 18 35 (Ribatallada) 93 674 11 58 (Coll favà)

ANIMACIÓ INFANTIL BALIGA BALAGA - KARAOKE I JOCS INFANTILS 93 675 3120 CLUB MUNTANYENC SANT CUGAT 93 674 53 96 FESTETES Tel. 630 93 24 46 Planeta Màgic Tel. 93 674 99 28

141

TOT SANT CUGAT

AGÈNCIES SELECCIÓ DE PERSONAL DOMESTICO LABORA Tel. 93 674 42 95 ESSENTIA PERSONAS Tel. 93 675 67 00 G.A.P. Consulting Tel. 93 589 72 08 Jacky Tel. 93 589 14 33

ALUMINI I VIDRIERES Alumar 93 588 19 04 Aluminis i Cristalleria RidosA Tel. 93 588 75 90 - 667 44 31 65 Aluminis Moyano Tel. 93 675 20 51 Aluminis Sant Cugat Tel. 93 675 41 21 - 618 25 55 55 Assa Construcción Tel. 93 675 58 44 - 677 540 623 A. AVA Tel. 93 779 27 54 - 677 591 904 CMC Tel. 93 668 95 71 - 677 54 06 23 CristaleríAs Gil Barcelona Tel. 93 674 57 97 DecorRos Tel. 93 588 38 37 - 609 33 98 02 Carp. Aluminio Fanny Tel. 93 588 61 93 HERMANOS ALMANSA Tel. 93 575 11 20 - 93 727 33 07 Prohabit Tel. 93 583 12 52

Axis Gestión InmobiliariA Tel. 93 725 44 33 CENTRAL DE TORRES Tel. 93 675 65 11 Don Piso Tel. 93 587 89 80 E.M. SERVEIS IMMOBILIARIS Tel. 600 284 709 ENGEL&VÖLKERS Tel. 93 583 19 17 EurofincaS Tel. 93 675 08 04 Expofinques Tel. 93 544 10 38 - 93 590 66 75 Feliu Franquesa Tel. 93 544 12 12 Fincas Bachs Tel. 93 589 03 07 - 93 674 24 69 Fincas Occidente Tel. 93 675 18 48 Finques Aparici Humet Tel. 93 590 15 20 Finques Gironella Tel. 93 674 72 54 Finques Monmany Tel. 93 583 06 03 Finques Roca Tel. 93 675 43 24 Grupassa Tel. 93 589 71 71 Imdesa Tel. 93 674 57 04 - 93 675 43 02 Immo Servei Tel. 93 590 15 12 Incusa Tel. 93 674 05 07 Inmarba Tel. 93 674 77 76 - 93 589 42 05 Inogar Tel. 93 674 57 16 León Tomàs Tel. 93 589 49 44 MR Servicios Inmobiliarios Tel. 93 204 55 20 Organ Tel. 93 674 32 08 Promollar Futur Tel. 93 590 35 95 Saca Finques Tel. 93 589 33 68 Sant Bonaventura Tel. 93 589 70 96 Serin Tel. 93 674 12 04 SERVIGESTIÓ Tel. 646 978 103 SOLER FINQUES Tel. 93 514 39 40 - 663 852 919 Stilo API Tel. 93 674 88 01

TOTS ELS COMERÇOS I ELS SEUS TELÈFONS_

ADVOCATS Angels Garcia-Diego Tel. 93 674 99 74 B.a.s.i.c Tel. 93 583 02 20 GAP ASSESSORS Tel. 93 589 72 08 Gestoria Casas Tel. 93 674 14 91 - 93 674 14 97 Isabel Ferrer Muñoz 93 589 54 51 - 658 99 82 64 Lorenzo González García Tel. 93 589 41 39 VO Advocats Tel. 93 589 70 14

Tot Bo Tel. 93 675 42 01

Guia comercial

ADMINISTRAció DE FINQUES Administració Organ Tel. 93 544 16 55 Amat Finques Tel. 93 590 68 80 Axis Gestión Inmobiliaria Tel. 93 726 04 63 Castellví Tel. 93 674 12 41 Clavera administradors Tel. 93 584 13 05 Edit Economistes Consultors Tel. 93 589 57 66 Eurofincas Tel. 93 675 08 04 Fincas BachS Tel. 93 589 03 07 Finques Aparici Humet Tel. 93 590 15 20 Gestoria Casas Tel. 93 674 14 91 - 93 674 14 97 Gestoria León Tomás Tel. 93 589 49 44 Inogar Tel. 93 674 57 16

25/8/09 10:22:25


GUIA COMERCIAL 142

D’ANSIETAT Tel. 646 71 53 94 ASSOCIACIÓ FAMILIARS ALZHEIMER VALLÈS OCCIDENTAL Tel. 93 589 13 82 Joventuts Musicals Tel. 93 589 73 09 ÀUDIO I SO Media Markt Sant Cugat Tel. 93 583 52 60 WATTS MÒBILS Tel. 93 674 22 43 AU PAIRS Eyti Spain (au-pair) 93 590 34 45 INTERAUPAIR TEL: 93 504 1696 AUTOESCOLES AUTOESCOLA JAUME VALLS Tel. 93 589 36 27 AUTOMÒBILS AUTOSOLIMPIC Tel. 661 045 822 Armagar - Volkswagen Audi Tel. 93 583 09 20 Audi Auco Vallès Tel. 93 674 71 71 BMW - CANO CATALUNYA Tel. 93 587 71 00 Chrysler Olrait Tel. 93 675 36 02 Citroën- A. Vilarasau Tel. 93 674 13 21 GARATGE ULLES NISSAN Tel. 93 584 19 44 Honda Tecnovallès Tel. 93 544 25 55 JEEP OLRAIT 93 727 66 20 J. Guix SuzukI Tel. 93 589 13 10 TALLERS ROMAN Tel. 93 674 00 86 - Fax 93 674 02 62 Peugeot Mavisa Tel. 93 590 25 25 SAGA MOTORS: Alfa Romeo, Lancia, Fiat Tel. 93 675 10 62 - 93 589 46 32 Seat Autocomarca del V. Tel. 93 674 68 50 Volkswagen Auco Vallès Tel. 93 674 71 71 Volvo Auto Sáenz Tel. 93 544 29 38 BIJUTERIA Elisabet Tel. 93 675 08 56 - 93 674 00 01 Bugaderia industrial MIRASOL LAV Tel. 93 544 16 16

TOT SANT CUGAT

28_08_09

CALÇATS Jaime Mascaró Tel. 93 544 29 47 CALEFACCIÓ, gas I AIRE CONDICIONAT Francisco Tel. 93 583 63 21 - 625 13 38 98 INSTAVI Tel. 93 590 7853 JOSEP MANZANO Tel. 699 47 71 51 Milar Tobella Tel. 93 590 69 80 PRADELLS Tel. 93 683 30 24 - 619 586 593 SERVICUGAT 93 587 97 21 SOMGAS Tel. 93 519 2725 - 610 211 279 CÀTERING La Carpa Tel. 93 675 66 11 Teca Sàbat Tel. 93 589 18 35 (Ribatallada) TEL. 93 674 11 58 (COLL FAVÀ) CATIFES

GUIA COMERCIAL 1173.indd 142

Alfombras Papiol Tel. 93 674 65 00 - 93 589 46 56 F. Papiol Tel. 93 674 17 23 - 93 675 54 51 CELLERS Cal Caballu Tel. 93 674 01 69 La Viti Tel. 93 674 11 52 CENTRES DE BRONZEJAT CUERPO 10 Tel. 93 594 66 15 Paytubí Tel. 93 675 50 11 TRILAV Tel. 93 589 31 50 VIOLET SUNSET THE CLUB Tel. 93 590 7972 CENTRES DE NEGOCIS FIDEM Tel. 93 675 07 61 Ofibuilding Tel. 93 544 18 80 Valldoreix Activa Tel. 93 583 06 00 CERÀMIQUES Catalonia Ceràmic Tel. 93 580 20 00 Ceràmica Barnils Tel. 93 674 05 65 Foap Tel. 93 674 05 03 - 93 589 31 21 Riomar Tel. 93 675 69 65 Vi Cat2 Tel. 93 675 20 01 CLUBS ESPORTIUS AcquaBlock Tel. 93 590 11 99 Club Esportiu Valldoreix Tel. 93 674 11 17 DIR Tel. 93 544 27 92 EMD Valldoreix Complex Esportiu Tel. 93 675 40 55 JUNIOR Tel. 93 674 13 59 COMPLEMENTS DE MODA I DE VIATGE Ultra Rapit Tel. 93 675 91 34 CONSTRUCCIONS A. AVA Tel. 93 779 27 54 - 677 591 904 ADELLMAN10 93 697 07 40 Assa Construcción Tel. 677 540 623 - 93 675 58 44 Construalpa Tel. 93 589 01 51 CONSTRUCCIONS IGNASI TRAGUANY Tel. 660 484 201 ID PROJECT Tel. 691 765 389 MARCOVE Tel. 93 674 05 07 MARMOLES LA TORRE Tel. 93 594 69 60 - 93 580 37 48 REFORMES PACOSHOUSE Tel. 653 98 70 31 Sucesores de M. de Haro Tel.: 93 589 62 14 - 669 97 90 62

Tel. 93 587 86 81 COPERSE Tel. 93 589 81 29 Cortina Mòbil Tel. 93 583 06 07 Diban Tapisseria Tel. 93 587 83 96 - 654 800 554 Matèria Tel. 93 589 45 73 OMBRA TEL. 93 675 55 03 Trecha Tel. 93 589 03 08 CUINES I BANYS ADELLMAN10 93 697 07 40 ALMECASA Tel. 93 583 01 62 ALNO Tel. 93 544 25 50 Catalonia CeràmiC Tel. 93 580 20 00 CASA SC Tel. 93 589 61 68 Ceràmica Barnils Tel. 93 674 05 65 Cubic Tel. 93 675 63 10 Cuines del Vallès Occidental Tel. 93 544 13 81 Foap Tel. 93 674 05 03 Goves Tel. 93 589 41 73 INTEX Tel. 653 79 26 83 KADIRA Tel. 93 675 44 50 Mármoles José L. Helices Tel. 93 674 05 76 PRADELLS Tel. 93 683 30 24 - 619 586 593 REFORMES PACOSHOUSE Tel. 653 98 70 31 Riomar Tel. 93 675 69 65 SALPER 609 70 35 76 Super Servei Mandri Tel. 93 417 59 84 THE SINGULAR KITCHEN Tel. 93 584 33 11, FAX: 93-584 33 21 Vi Cat2 Tel. 93 675 20 01 DETECTIUS Detectives Dacosta Tel. 93 587 10 02 - 638 149 005 EUROPEA DE INVESTIGACIONES Tel. 93 590 87 67 - Fax. 93 589 36 67 DESEMBUSSAMENTS Vallès instal.lacions i manteniments 669 822 861 XINXU GRUP 670 85 73 87 - 630 24 78 80

COPISTERIES Arpali Tel. 93 674 96 02 EMPRESS TEL. 93 590 3640 - FAX. 93 674 0340 Pack & Mail Tel. 93 590 81 65

DIETÈTICA I NUTRICIÓ AYUR centrO DE TERAPIAS Tel. 93 675 63 39 CUERPO 10 Tel. 93 594 66 15 Enric Martínez 659 457 409 Fàrfara Lab Tel. 93 544 25 90 Gerd Dietètica Tel. 93 674 00 60 MESSERVEIS TEL. 93 675 17 11 STAR FITNESS, NUTRICIO ESPORTIVA TEL.: 93 587 2599 - 670 796 740

CORTINES Arboç Tel. 93 675 67 68 Blancolor Tel. 93 674 51 72 CONSOLTEC

Disseny ELEMINDS Tel. 93 590 39 19 - 670 988 034 EMPRESS TEL. 93 590 3640 - FAX. 93 674 0340

P COMUNICACIÓ CORPORATIVA Tel. 93 590 86 00 ECONOMISTES B.a.s.i.c Tel. 93 583 02 20 Edit Economistes Consultors Tel. 93 589 57 66 GAP ASSESSORS Tel. 93 589 72 08 ELECTRICITAT A.TOMÀS LAMPISTERIA I ELECTRICIDAD Tel. 93 674 53 92 - 606 16 32 25 ANTONI SERRA 93 527 7772 - 649 997 709 Francisco Tel. 93 583 63 21 - 625 13 38 98 INSTAVI TEL. 93 590 7853 Lampisteria i Electr. J.C. Muñoz Tel. 607 83 41 86 Safir – Empresa instal·ladora 93.589.07.81 - fax: 93 587 8338 SALPER 609 70 35 76 SERVICUGAT 93 587 97 21 Super Servei Mandri 24 h Tel. 93 417 59 84 TELVISAT - Instal·lacions Audio/Video/ Circuits 93 675 5367 ELECTRODOMÈSTICS Activa Vila ElectrollaR Tel. 93 589 02 71 Cadima Tel. 93 589 00 74 Media Markt Sant Cugat Tel. 93 583 52 00 Milar Tobella Tel. 93 590 69 80 WATTS MÒBILS Tel. 93 674 22 43 ENCARTAMENT Mailing Vallès Tel. 93 589 23 71 ENSINISTRAMENT CANÍ DOG SERVICE Tel. 649 432 499 ESCOLES AULES BALDOR Tel. 615 102 236 - 93 675 20 74 Aula de So Tel. 93 589 76 40 Aula Disseny Tel. 93 589 78 86 Carme Talleda Tel. 93 589 28 33 Centre d’Estudis St. Cugat Tel. 675 83 40 26 Centre de formació informàtica Program acces Tel. 93 590 63 65 Col·legi Hatikva Tel. 93 211 91 16 COL·LEGI SIL Tel. 93 212 67 54. Fax. 93 417 99 82 DANSABlock Tel. 93 589 53 48 DEUTSCHE AKADEMIE Tel. 93 675 27 27 D0A3 Tel. 93 590 75 97 E. Nàutica de St. Cugat Tel. 93 674 67 65 English plus network Tel 93 576 70 00 - 618 018 472 Escola Balls de saló Sant Cugat 93 675 49 37 Escola Bressol Tintin 2 Tel. 93 675 98 77 Estudi Carulla Tel. 93 589 60 37

25/8/09 10:22:26


EstaCIÓ DE SERVEI BENZINERA GRIFUL Tel. 93 674 06 07 Estancs ESTANC MONESTIR Tel. 93 674 01 74 EXTINTORS Aux-Vyd Tel. 93 589 17 99 FARMÀCIES Farmàcia Díaz Puerto Tel. 93 674 33 53

GALERIES D’ART ADOLF Tel. 93 674 60 28, 630 210 622 CASADEVALL ART& DESIGN Tel. 93 674 56 86 Espai Lluís Ribas Tel. 93 589 57 76 Galeria Canals Tel. 93 675 49 02 La Galeria Tel. 93 675 04 98 ODO ART Tel. 93 589 88 68 Pou d’Art Tel. 93 590 60 86 GASOIL BENZINERA GRIFUL Tel. 93 674 06 07 Carburants Nuri Tel. 902 44 00 18 - 93 580 00 18 Petrolis de Barcelona Tel. 93 373 42 54 GERIATRIA Centre Sanitari Can Mora Tel. 93 589 43 44 FUTURSALUT Tel. 93 675 92 62 Institut Psicomèdic Tel. 93 589 37 87 Més Serveis Tel. 93 675 17 11 MONDIAL ASSISTANCE CONTIGO 93 583 15 63 GESTORIES I ASSESSORIES B.a.s.i.c Tel. 93 583 02 20 Castellví Tel. 93 674 12 41 - 93 544 17 20 Docar Assessors Tel. 93 589 69 69 - 93 589 88 88 Edit Economistes Consultors Tel. 93 589 57 66 Eurofincas Tel. 93 675 08 04 GAP ASSESSORS Tel. 93 589 72 08 GAC, Grup d’Assessorament & Consulting Tel. 93 675 49 05 Gestoria Casas Tel. 93 674 14 91 - 93 674 14 97 Gestoria León Tomás Tel. 93 589 49 44 INTERGESTIO 93 583 04 40

FLORS I PLANTES JARDILAND TEL. 93 675 04 52 ST CUGAT JARDÍ TEL. 93 675 58 53 Rosa M. Segura Tel. 93 589 64 75

GIMNÀSTICA Acqua Block Tel. 93 590 11 99 DIR Tel. 93 544 27 92 EMD Valldoreix Complex Esp. Tel. 93 675 40 55 JUNIOR Tel. 93 674 13 59 LA TIENDA FITNESS DEL MEDITERRÁNEO TEl.:93 518 1313 Fax: 93 587 9670 PILATES POWERHOUSE Tel. 93 544 16 94 Siluet Control Tel. 93 589 23 43

FOTOGRAFIA PINHOLE

GUARDAMOBLES i trasters MUDANZAS PUMA

FERRETERIES CIFEC-CENTRE DE FERRETERIA TEL. 93 590 70 47 FERRETERIA EL PONT·SUFEPONT Tel. 93 675 01 75 JG BARBACOAS Tel. 93 692 45 60 Punt Clau Tel. 93 589 51 25

GUIA COMERCIAL 1173.indd 143

Tel. 902 076 391 - 93 723 55 94 Red Carpet Tel. 93 589 68 64 - 93 431 45 89 URBAN BOX TEl.: 93 589 30 86 HERBORISTERIA Tea Shop Tel. 93 589 02 02 HíPICA HÍPICA COLLSEROLA 93 589 8989 HÍPICA SANT CUGAT Tel. 93 674 83 85 HOTELS Novotel Tel. 93 589 41 41 QGAT TEL. 93 544 19 22 SANT CUGAT HOTEL & REST. Tel. 93 544 26 70 IDIOMES BRITISH SUMMER TEL. 93 544 23 56 Deutsche Akademie Tel. 93 675 27 27 English Connection Tel. 93 675 21 06 English plus network Tel 93 576 70 00 - 618 018 472 Eyti Spain (idiomes a l’estranger) 93 590 34 45 Just! English Tel. 93 544 13 21 Just! Kids & Us Tel. 93 544 13 21 KIPLING SCHOOL tel. 93 675 21 70 L’Acadèmia Tel. 93 675 03 34 Sprint Idiomes Tel. 93 589 22 64 Sprint Express Tel. 93 674 66 35 Sprint Idiomes Trade Tel. 93 552 85 28 Trinity Tel. 93 675 22 01 Way In Tel. 93 674 82 15 Welcome Tel. 93 589 49 49 INFERMERIA Institut Psicomèdic Tel. 93 589 37 87 INFORMÀTICA i INTERNET ACV SERVICES 678 42 67 41 Aula Disseny Tel. 93 589 78 86 CD Informatica Tel. 667 602 536 - 667 602 537 DR. PC @ DOMICILI Tel. 638 050 404 Centre de formació informàtica Program acces Tel. 93 590 63 65 OFINOVA Tel. 93 590 68 30 QPrintinG Tel. 93 590 15 38 Seguretat informàtica Tel. 93 583 00 73 Tel. 629 28 09 98 SERVEIS INFORMÀTICS Tel. 639 68 64 81 SOPORTE INFORMATICO A DOMICILIO 644 441 239 TECNOP t. 687 927 156 TELVISAT - REPARACIONS ORDINADORS 93 675 5367 Webtime Tel. 93 583 67 94 INSTITUTS DE BELLESA Adhara

Tel. 93 675 40 52 Aquilino Tel. 93 589 50 84 BYE BYE PELOS 93 675 98 73 CUERPO 10 Tel. 93 594 66 15 DANI MARIN 93 675 95 56 Elisabet Perfumeries Tel. 93 675 08 56 - 93 674 00 01 Estetic Medical Center Tel. 93 583 04 05 Esthetic Center Tel. 93 590 68 04 Estetic Santa Maria 93 675 47 44 Fàrfara Lab Tel. 93 544 25 90 imatge menfis tel.93 589 56 57 Ilheus Tel. 93 675 21 55 LA POMA VERDA 93 590 38 76 LUANNA Tel. 93 675 64 51 Mima Tel. 93 544 11 75 Món Estètic Tel. 93 589 52 38 No mas vello Tel. 93 675 01 32 OPIUM 93 587 88 88 OK Institut Tel. 93 590 30 49 PATRICIA I CAROLINA TEl.: 93 674 06 55 Paytubí Tel. 93 675 50 11 Q Medical Spa Tel. 93 590 04 00 Quesada Tel. 93 589 10 17 Quiros Tel. 93 589 07 06 - 93 674 09 53 Santi Gallego Tel. 93 584 69 83 Siluet Control Tel. 93 589 23 43 SPA BEN ESSERE Tel. 93 587 88 98 T. Mellado Tel. 93 675 35 54 TOOL BARCELONA (Coll Favà) Tel. 691 581 467 TOOL BARCELONA ( Rbla Celler) Tel. 93 675 69 95 TRILAV Tel. 93 589 31 50 VerdI Tel. 93 589 09 01 VIOLET SUNSET THE CLUB Tel. 93 590 7972

GUIA COMERCIAL 143

FUSTERIES i BRICOLATGE CIFEC-CENTRE DE FERRETERIA TEL. 93 590 70 47 FERRETERIA EL PONT·SUFEPONT TEL. 93 675 01 75 Fusteria Piquet 93 588 41 82 FUSTA I TÈCNICA - JOAN RIGAU Tel.: 626 514 660

INSTRUMENTS MUSICALS Pleniluni Musical Tel. 93 589 73 09 Ricomà Tel. 93 674 58 62 INTERIORISME I DECORACIÓ ALNO Tel. 93 544 25 50 ADELLMAN10 93 697 07 40 Arboç Tel. 93 675 67 68 ARTIMIRA 93 580 74 63 assa tel. 677 540 623/93 675 58 44 A. AVA Tel. 93 779 27 54 - 677 591 904 CASA SC Tel. 93 589 61 68 cmc tel. 93 668 95 71/677 54 06 23 Coton et Bois Tel. 93 590 14 64 Cubic

28_08_09

ESPORTS DIR Tel. 93 544 27 92 Esc. Nàutica St. Cugat Tel. 93 674 67 65 JUNIOR Tel. 93 674 13 59 LA TIENDA FITNESS DEL MEDITERRÁNEO TEl.:93 518 1313 Fax: 93 587 9670 OUTLET ESPORT Tel. 93 576 41 41 PILATES POWERHOUSE Tel. 93 544 16 94 Sant Cugat Sports Tel. 93 674 30 81 STAR FITNESS, NUTRICIO ESPORTIVA 93 587 2599 - 670 796 740

TEL. 93 587 83 35 - 629 36 44 82

TOT SANT CUGAT

ESCOLA INFANTIL LITTLE DUCKY 93 589 1704 - 616 363 321 ESTUDI DE DANSA VIVIANA HOUNIE Tel. 93 675 26 04 Esc. infantil Just! Kids & Us Tel. 93 544 13 21 Eyti Spain (english tutor i beques esportives) 93 590 34 45 Fusió Tel. 93 589 28 19 - 93 589 41 77 KIPLING SCHOOL tel. 93 675 21 70 Kumon Tel. 93 674 65 58 LA LLAR D’EN PITUS Tel. 93 594 00 71 - 646 976 815 L’Escriptori Tel. 93 589 01 08 Llar d’Infants Mirasolet Tel. 93 589 42 21 - 616 824 772 Llar d’Infants Sol Solet Tel. 629 57 40 37 - 93 587 97 19 Magnòlia Tel. 93 583 08 90 Pou d’art Tel. 93 590 60 86 Quitxalla Tel. 666 52 10 54 Reiki Armonia, Escola de Reiki 619 678 729 TECH MIND - REFORÇ DE L’APRENENTATGE 93 586 57 05

25/8/09 10:22:27


GUIA COMERCIAL 144

Tel. 93 675 63 10 Cuines del Vallès Occidental Tel. 93 544 13 81 D’ABRIL T. 93 674 61 91 Facil Mobel Tel. 93 589 90 19 Famgoca - INTERIORISME Tel. 93 675 0616 - fax: 93 587 8338 Grupo Lober Tel. 93 674 38 92 - 93 589 50 50 ID PROJECT Tel. 691 765 389 MAJIK Tel. 93 589 02 66 Matèria Tel. 93 589 45 73 Mireia Masdeu Studio Tel. 93 589 51 26 - 696 347 569 OLIVERAS MOBILIARI Tel. 93 590 78 64 JARDINERIA Botania Tel. 93 675 61 16 - 649 09 41 00 D’un Verd Llampant Tel. 93 675 46 48 Elia Jardineria Tel. 93 590 60 26 Ecu Cat Tel. 93 590 04 16 INSTALGREEN - GESPA ARTIFICIAL Tel. 902 45 45 05 - 607 20 21 22 JARDILAND TEL. 93 675 04 52 JARDINERIA JORMAN (gespa artificial) Tel. 93 379 68 25 Jardinería El Paraíso 636 56 35 19 Jardineria Vilaverd 649 44 02 07 JG BARBACOAS Tel. 93 692 45 60 MONTAJES EN MADERA 600 445 425 NEW NATURA Tel. 620 243 559 PAISATGES Tel. 695 185 095 PILONA 4 (gespa artificial) Tel. 678 416 779 Quality gardens Tel. 93 587 12 35 - 658 19 44 93 SPEED GRASS - GESPA ARTIFICIAL I PAISATGISME Tel. 93 504 10 66 Xinxu Grup 670 85 73 87 - 630 24 78 80 JOGUINES Afizonia Tel. 93 590 12 55

TOT SANT CUGAT

28_08_09

JOieries MONT STYLE Tel. 93 583 66 25 LAMPISTERIA ANTONI SERRA 93 527 7772 - 649 997 709 A.TOMÀS LAMPISTERIA I ELECTRICIDAD Tel. 93 674 53 92 - 606 16 32 25 GRUP ATMAN Tel. 93 589 8295 - 647 973 189 SALPER 609 70 35 76 WATER QUALITY CENTER Tel. 93 586 2066 - 93 589 8800 LUDOTEQUES Els Elefants Tel. 679 08 36 25 LUDOBLOCK Tel. 93 589 53 48 L’Aliança Tel. 93 551 01 56 Mirasolet Tel. 93 589 42 21 PICCOLO MONDO Tel. 93 589 51 78 Rialles

GUIA COMERCIAL 1173.indd 144

Tel. 93 674 67 38 LLARS DE FOC Ornallar Tel. 93 675 44 96 LLIBRERIES Paper i Tinta Tel. 93 589 72 99 MANYANS Cerrajeros Sant Cugat Tel. 93 589 70 00 Mercasol Tel. 93 674 00 14 - 629 319 743 MARBRES I GRANIT Mármoles José L. HeliceS Tel. 93 674 05 76 MARMOLES LA TORRE Tel. 93 594 69 60 - 93 580 37 48 MARCS I MOTLLURES Aluminis Sant Cugat Tel. 93 675 41 21 - 618 25 55 55 MASSATGES AcquaBlock Tel. 93 590 11 99 AYUR centrO DE TERAPIAS Tel. 93 675 63 39 BIOMEDICA-SHIATSU Y TUI-NA 93 583 07 68 654 102 764 CENTRE DE FISIOTERÀPIA SANT CUGAT 636 873 612 C. Nicoletti Bruquetas Tel. 93 674 74 37 Centre Terapèutic St. Cugat Tel. 93 589 22 85 DELFIS, FISIOT. I REHABILITACIÓ Tel. 93 674 84 17 Estetic Medical Center Tel. 93 583 04 05 Esthetic Center Tel. 93 590 68 04 FARFARA LAB Tel. 93 544 25 90 Fisiocos Tel. 93 674 53 30 Fisioh Tel. 93 584 16 60 LA POMA VERDA 93 590 38 76 MANS DE SANT Tel. 93 589 83 16 MERCÈ MAJEM Tel. 659 788 111 Mima Tel. 93 544 11 75 MON HOLISTIC Tel. 93 587 86 63 PaYtubI Tel. 93 675 50 11 SPA BEN ESSERE Tel. 93 587 88 98 Verdi Tel. 93 589 09 01 MATALASSERIES Casajuana Tel. 93 589 22 32 - 93 674 16 00 Matalasseria Solsona Tel. 93 589 32 89 SUBLIM DESCANS 93 590 64 72 sueños centros del descanso Tel. 93 544 22 66 MATERIAL de la CONSTRUCCIó Catalonia Ceràmic Tel. 93 580 20 00 Foap Tel. 93 674 05 03 - 93 589 31 21 Riomar Tel. 93 675 69 65 MATERIAL D’OFICINA OFINOVA Tel. 93 590 68 30 Pack & Mail Tel. 93 590 81 65

QPrinting Tel. 93 590 15 38 MEDICINA ATS, C. Sanitari Can Mora Tel. 93 589 43 44 MEDICINA: CENTRES MÈDICS Centre Mèdic Sàbat Tel. 93 674 15 26 Centre Sanitari Can Mora Tel. 93 589 43 44 ClínicE Tel. 93 589 45 65 Policlinic Torreblanca 93 589 18 88 SalusXXI (Centre Medic Fuster) 93 591 85 00 medicina: CLÍNIQUES DENTALS Centre Dental Francesc Macià Tel. 93 589 87 60 CLÍNICA DENTAL ARES Tel. 93 674 18 77 CLINICA DENTAL COLL FAVA 93 589 53 49 Clínica Dental Dentalògic Tel. 93 674 01 46 CLÍNICA DENTAL DENSER Tel. 93 589 00 54, 93 675 41 64 Clínica Dental Dr. Rosetti Tel. 93 589 76 76 Clínica Dental Dra. A. RUbert Tel. 93 675 12 12 Clínica Dental Dra. Jaume Tel. 93 674 23 35 Clínica Dental Forum Tel. 93 675 34 56 Clínica Dental RICARDO PIÑEIRO Tel. 93 674 72 40 Clínica Dental Parc Central Tel. 93 583 00 47 Clínica Dental Valldoreix Dra. Mercè Bellosta Tel. 93 589 11 56 CLÍNICAS VITALDENT Tel. 93 583 16 12 Dental Cugat Tel. 93 589 05 32 DENTAL VALLÈS Tel.: 93 583 15 05 DENTINOVA 93 675 91 23 DRA. RAQUEL BENNETT, CLÍNICA DENTAL Tel. 93 675 56 75 Institut Autrán Tel. 93 675 08 03 LA DENTISTA 93 586 3113 Policlinic Torreblanca 93 589 18 88 Q Medical Spa Tel. 93 590 04 00 medicina: estètica CUERPO 10 Tel. 93 594 66 15 Estetic Medical Center Tel. 93 583 04 05 Estetic Santa Maria 93 675 47 44 Estètic Vallès Tel. 902 21 31 61 Joan López García Tel. 93 675 20 91 No mas vello Tel. 93 675 01 32 PILATES POWERHOUSE Tel. 93 544 16 94 Q Medical Spa Tel. 93 590 04 00 medicina: ginecologia ClínicE Tel. 93 589 45 65 Dra. M. Martínez - Dr. J.J. Gómez Tel. 93 589 13 07

medicina: LABORATORIS ClínicE Tel. 93 589 45 65 General Lab 93 591 85 00 Laboratori Dr. F. Echevarne Tel. 93 589 60 55 MEDICINA: LOGOPÈDIA Begoña Viñallonga Tel. 93 589 12 15 - 649 867 819 Reeduca Tel. 93 589 63 84 SLI Tel. 93 674 73 76 medicina: osteopatia C. Nicoletti Bruquetas Tel. 93 674 74 37 FISIOCOS Tel. 93 674 53 30 JORDI CID GARCIA OSTEÒPATA 93 590 3038 medicina: otorinolaringologia Dr. Ferran Tel. 93 675 48 53 Dra. Maria Maristany Tel. 93 674 72 16 medicina: PODOLOGIA Centre Podològic S. C. Tel. 93 674 30 78 Centre Sanitari Can Mora Tel. 93 589 43 44 MESSERVEIS Tel. 93 675 17 11 - 650 942 000 Podólogo Tel. 93 675 01 60 MEDICINA: PEDIATRIA CARMINA FANTOBA HOMEÒPATA I TERÀPIA DE BIORESSONÀNCIA Tel. 670 224 061 DELFIS, GABINET DE FISIOTERÀPIA I REHABILITACIÓ Tel. 93 674 84 17 Dra Paola CurzioHomeopatia Infantil Tel. 93 589 83 48 - 93 193 26 84 MEDICINA: PRE-POST PART C. Nicoletti Bruquetas Tel. 93 674 74 37 Doula Sònia Pérez Petitpierre 661 634 764 DELFIS, FISIOT. I REHABILITACIÓ Tel. 93 674 84 17 FISIOCOS Tel. 93 674 53 30 Fisioh Tel. 93 584 16 60 FISIOTERÀPIA NÚRIA CABALLÉ Tel. 619 446 566 Medicina: PSICOLOGIA ANSI centre Psicosocial Tel. 660 453 027 Carme Senserrich Miquel Tel. 605897431 CEPS. CENTRE PSICOLOGIA CLÍNICA Tel. 93 674 36 73 Consultori psicològic Monestir Tel. 93 589 34 57 - 616 788 321 Doula Sònia Pérez Petitpierre Tel. 661 634 764 Eulàlia Soteras i Torrents Tel. 93 589 39 26 Institut Psicomèdic Tel. 93 589 37 87 ISABEL VIDAL Tel. 93 416 07 87 JOAQUIM TRENCH Tel. 93 675 20 91 - 610 925 053 Kairos Centre Psicopedagògic

25/8/09 10:22:29


MOBLES Casajuana Tel. 93 589 22 32 - 93 674 16 00 Coton et Bois Tel. 93 590 14 64 Cubic Tel. 93 675 63 10 D’ABRIL TEL. 93 674 61 91 Facil Mobel Tel. 93 589 90 19 Fusteria Piquet 93 588 41 82 MAJIK Tel. 93 589 02 66 OLIVERAS MOBILIARI Tel. 93 590 78 64

Medicina: REPRODUCCIÓ ASSISTIDA SalusXXI (Centre Medic Fuster) 93 591 85 00

MODA I CONFECCIÓ Campmany Tel. 93 674 14 82 DRESS FACTORY - OUTLET 93 544 2078 Fuentes & Alex Gil Tel. 93 675 61 55 LA TIENDA FITNESS DEL MEDITERRÁNEO TEl.:93 518 1313 Fax: 93 587 9670 L’ARTESÀ Tel. 93 544 28 28 Tailor & Co 93 583 61 47

Medicina: TRACT. LÀSER Centre Sanitari Can Mora Tel. 93 589 43 44 Policlinic Torreblanca 93 589 18 88

MODA INFANTIL GUMA NENS PRÒXIMA OBERTURA Textura Baby Tel. 93 544 29 91

MEDICINA naturista I TERÀPIES ALTERNATIVES Acupuntura -Biomédica Tel. 93 583 07 68 - 654 102 764 Acupuntura Natur Medis Tel. 659 03 74 78 AYUR centrO DE TERAPIAS ecomedicina Tel. 93 675 63 39 Britta Stemmler Tel. 93 675 57 75 - 647 57 77 34 CARMINA FANTOBA HOMEÒPATA I TERÀPIA DE BIORESSONÀNCIA Tel. 670 224 061 Centros Zhong Yi Tel. 609 389 283 Dra Paola CurzioHomeopatia Infantil Tel. 93 589 83 48 - 93 193 26 84 FUTURSALUT Tel. 93 675 92 62 Gerd Tel. 93 674 00 60 HERBALIFE Tel. 93 692 9640 MON HOLISTIC Tel. 93 587 86 63 REIKI ARMONIA Tel. 619 678 729 Shuchun Peih Tel. 93 587 96 73 Teràpia de Frecuencia 93 590 76 50

MOTOS Castellví Serv. Ofic. Honda Tel. 93 589 32 11 MOTARDS Tel. 93 589 22 08

GUIA COMERCIAL 1173.indd 145

MUDANCES J. Manich Tel. 609 35 40 47 MUDANZAS PUMA Tel. 902 076 391 - 93 723 55 94 Red Carpet Tel. 93 431 45 89 - 607 21 25 65 TRANSPORTES-MUDANZAS RT 93 675 48 25 608 74 24 59 MÚSICA AULA DE CANT Tel. 627 361 804 Aula de So Tel. 93 589 76 40 Carme Talleda Tel. 93 589 28 33 Fusió Tel. 93 589 28 19 - 93 589 41 77 Gemma Estapé Tel. 629 378 276 Gymel Tel. 93 583 65 79 Ricomà Tel. 93 674 58 62 NÀUTICA ESC. NÀUTICA SANT CUGAT Tel. 93 674 67 65 - 619 73 15 88

OFICINES (VENDA I LLOGUER) INBISA tel: 902 33 31 33 - fax: 93 424 9758 ÒPTIQUES Centre Òptics Tel. 93 589 61 61 L’OPTICA DE LA VILA Tel. 93 587 84 80 MONTSERRAT Santacreu Tel. 93 675 61 11 Texidó Òptica Tel. 93 589 44 95 ORTOPÈDIES Futursalut Tel. 93 675 92 62 Messerveis Tel. 93 675 17 11 PAPERERIES Arpali Tel. 93 674 96 02 DUPLO Tel. 93 544 15 32 - 93 674 52 54 OFINOVA Tel. 93 590 68 30 Pack & Mail Tel. 93 590 81 65 Q- PRINTING Tel. 93 590 15 38 PARAMENT DE LA LLAR CIFEC-CENTRE DE FERRETERIA TEL. 93 590 70 47 FERRETERIA EL PONT·SUFEPONT Tel. 93 675 01 75 PARQUETS CASA SC Tel. 93 589 61 68 Decasa Tel. 93 544 10 46 FUSTA I TÈCNICA - JOAN RIGAU Tel.: 626 514 660 Grupo Lober Tel. 93 674 38 92 - 93 589 50 50 Kadira Sant Cugat Tel. 93 675 44 50 Monparket Tel. 93 587 86 19 PAVIMARC Tel. 93 674 05 07 PASTISSERIES I BOMBONERIES CHOCOLAT FACTORY TEL. 93 674 88 39 DOLÇ PAR YANN DUYTSCHE Tel. 93 590 66 94 FLECA ESTACIÓ TEL. 93 674 16 38 Pastisseria Sàbat Coll favà Tel. 93 589 36 14 Pastisseria Sàbat 93 674 79 47 (Ribatallada) 93 674 01 79 (S. Rusiñol)

PELLETERIES ANNA ESCUER Tel. 93 323 26 00 Akor Tel. 93 589 09 13 PERFUMERIES I BELLESA Elisabet Tel. 93 675 08 56 - 93 674 00 01 Regia Tel. 93 675 29 42 PERRUQUERIES Aquilino Tel. 93 589 50 84 Cebado Unisex Tel. 93 675 33 01 93 674 76 63 Clic Clac (Dr. Murillo) Tel. 93 583 67 16 (Av. Cerd.) Tel. 93 675 95 89 DANI MARIN 93 675 95 56 espais d’imatge tel.93 589 60 88 Formas Tel. 93 675 40 06 Galatea Tel. 93 674 51 44 Imatge Menfis Tel. 93 589 56 57 La Pelu de sant cugat Tel. 93 675 35 51 LA POMA VERDA 93 590 38 76 M. Guillén Tel. 93 675 35 06 Mima Tel. 93 544 11 75 M’oet estilistes Tel. 93 584 16 67 PATRICIA I CAROLINA TEl.: 93 674 06 55 Quesada Tel. 93 589 10 17 R. Pagés Tel. 93 674 13 35 ROSS PERRUQUERIA Tel. 93 583 13 20 Santi Gallego Tel. 93 584 69 83 Salinas Tel. 93 674 89 15 T. Mellado Tel. 93 675 35 54 TOOL BARCELONA (Coll Favà) Tel. 691 581 467 TOOL BARCELONA ( Rbla Celler) Tel. 93 675 69 95 TRILAV Tel. 93 589 31 50 Verdi Tel. 93 589 09 01

GUIA COMERCIAL 145

MOBILIARI DE JARDÍ CIFEC-CENTRE DE FERRETERIA TEL. 93 590 70 47 El Sastre Verd Tel. 93 587 81 19 FERRETERIA EL PONT·SUFEPONT TEL. 93 675 01 75 JARDILAND TEL. 93 675 04 52 OMBRA TEL. 93 675 55 03 ST CUGAT JARDÍ TEL. 93 675 58 53

NETEJA Clean - Mont Tel. 93 590 05 92 CLEAN AND IRON VALLÉS 93 587 89 72 ESPAI CLEAN Tel. 93 588 81 68 - 606 811 223 ID PROJECT Tel. 691 765 389 K-Nets Neteges Tel. 93 590 18 20 LIMPIEZAS LÁZARO 609 957 788 - 676 537 565 Net i Pulit Tel. 93 589 00 13 Neteges Boix Tel. 93 675 35 02 Patrulla de limpieza Tel. 93 675 38 64 - 666 23 06 41 P SOLUCIONS I MANTENIMENTS Mob: 607 275 166 - Fax 93 590 3846 XINXU GRUP 670 85 73 87 - 630 24 78 80

PERRUQUERIES CANINES DON CANINO Tel. 93 576 40 30 DOG KING - CLÍNICA VETERINÀRIA I RESIDÈNCIA Tel. 93 590 93 97 La Perru Tel. 93 583 67 22 La Viti Tel. 93 674 11 52 YORKYS 93 589 1453 PERSIANES Aluminis Garriga 93 675 29 02 Aluminis Moyano Tel. 93 675 20 51 Aluminis Ridosa Tel. 93 588 75 90 - 667 44 31 65 Aluminis Sant Cugat Tel. 93 675 41 21 - 618 25 55 55 Blancolor Tel. 93 674 51 72 CONSOLTEC Tel. 93 587 86 81 COPERSE Tel. 93 589 81 29 Decor-Ros Tel. 93 588 38 37 - 609 33 98 02

28_08_09

MEDICINA: REHABILITACIÓ CARMINA FANTOBA HOMEÒPATA I TERÀPIA DE BIORESSONÀNCIA Tel. 670 224 061 CENTRE DE FISIOTERÀPIA SANT CUGAT 636 873 612 Centre Fisioteràpia Tel. 636 873 612 C. Nicoletti Bruquetas Tel. 93 674 74 37 Centre Terapèutic St. Cugat Tel. 93 589 22 85 DELFIS, FISIOT. I REHABILITACIÓ Tel. 93 674 84 17 FISIOTERÀPIA NÚRIA CABALLÉ Tel. 619 446 566 Fisioh Tel. 93 584 16 60 Fisiocos Tel. 93 674 53 30 FUTURSALUT Tel. 93 675 92 62 LA POMA VERDA 93 590 38 76 MANS DE SANT Tel. 93 589 83 16 MERCÈ MAJEM Tel. 659 788 111 M. José Morillo Tel. 654 85 06 73 MON HOLISTIC Tel. 93 587 86 63

MISSATGERS MRW Tel. 93 590 26 80 Pack & Mail Tel. 93 590 81 65

TOT SANT CUGAT

Tel. 93 675 91 05 Q Medical Spa Tel. 93 590 04 00 RAQUEL QUILEZ Tel. 616. 782. 144 Sónia Perez Tel 661 634 764 Tríada psicologia clínica Tel. 93 674 43 52 vicky blanch tel.. 639 36 32 81

25/8/09 10:22:30


GUIA COMERCIAL 146

MUNDI TOLDO TEL.: 687 539 064 - 608 735 247 Persianes Nicolás Tel. 610 405 522 OMBRA TEL. 93 675 55 03 Persianas Gadea Tel. 93 674 42 41 - 659 104 030 Prohabit Tel. 93 583 12 52 PINTORS I pintures APLICACIONES RAMIRO PINTORS Tel. 93 675 33 72 DAVID SOLANS Tel. 93 727 42 01 - 658 683 013 DECASA Tel. 93 544 10 46 DECOBARNA Tel. 93 675 95 14 - 609 329 485 ERNESTO PASCUAL STAGNARO Tel. 93 587 21 69 - 620 75 61 56 GRUPO LOBER Tel. 93 674 38 92 - 93 589 50 50 Joan Cáceres Tel. 93 674 95 00 - 607 22 12 16 P SOLUCIONS I MANTENIMENTS Mob: 607 275 166 - Fax 93 590 3846 PINTURES REQUENA Tel. 93 699 42 08 - 689 51 32 40 - 608 134 723 PINTURA Y REFORMAS ALMOLEY Tel. 629 35 92 39 - 93 411 85 47 PINCUGAT Tel. 645 34 24 44 Ricardo Garcia 675 69 12 74 VALLÈSCOLORS Tel. 93 697 59 51 - 616 17 19 23 PISCINES Aquanet Tel 902 122 152 Feldmann Tel. 93 675 17 03 Ferron Tel. 93 674 68 47 Jardineria Vilaverd 649 44 02 07 Piscines Barco Tel. 93 588 43 30 - 658 96 55 87 WATER QUALITY CENTER Tel. 93 586 2066 - 93 589 8800

TOT SANT CUGAT

28_08_09

PORTES I AUTOMATISMES Aluminis Garriga 93 675 29 02 Aluminis Ridosa Tel. 93 588 75 90 - 667 44 31 65 Aluvicon Tel. 93 589 04 83 - 616 693 672 Aux-Vyd Tel. 93 589 17 99 COLL FAVÀ SERVEIS Tel. 93 590 63 07 Elemat Tel. 93 674 26 50 Mercasol Tel. 93 674 00 14 - 629 319 743 Prohabit Tel. 93 583 12 52 PUBLICITAT ELEMINDS Tel. 93 590 39 19 - 670 988 034 EMPRESS TEL. 93 590 3640 - FAX. 93 674 0340 Diari de Sant Cugat Tel. 93 590 86 00 Guia de Sant Cugat Tel. 93 590 86 00 Idea Print Tel. 93 590 10 86 P Comunicació Corporativa Tel. 93 590 86 00 Tot Sant Cugat Tel. 93 590 86 00 PLAQUES SOLARS SERVICUGAT 93 587 97 21

GUIA COMERCIAL 1173.indd 146

RECANVIS AUTOMÒBIL Auto Recanvis E. Julià Tel. 93 675 19 51 - 93 675 11 50 Recursos humans ESSENTIA PERSONAS Tel. 93 675 67 00 Gap Consulting Tel. 93 589 72 08 Jacky Tel. 93 589 14 33 TRÍADA TEL. 93 674 43 52 REFORMES Alumar 93 588 19 04 ANTONI SERRA 93 527 7772 - 649 997 709 A.TOMÀS LAMPISTERIA I ELECTRICIDAD Tel. 93 674 53 92 - 606 16 32 25 ALMECASA Tel. 93 583 01 63 ALNO Tel. 93 544 25 50 Assa Construcción Tel. 677 540 623 - 93 675 58 44 A. AVA Tel. 93 779 27 54 - 677 591 904 CASA SC Tel. 93 589 61 68 CMC Tel. 93 668 95 71 - 677 54 06 23 Cuines del Vallès Occ. Tel. 93 544 13 81 FAMGOCA - REFORMES Tel. 93 675 0616 - fax: 93 587 8338 Francisco Tel. 93 583 63 21 - 625 13 38 98 Goves Tel. 93 589 41 73 GRUP ATMAN Tel. 93 589 8295 - 647 973 189 ID PROJECT Tel. 691 765 389 INTEX Tel. 653 79 26 83 Kadira i Serveis Tel. 93 675 44 50 PINCUGAT Tel. 645 34 24 44 Pintura y Reformas Tel. 629 35 92 39 - 93 411 85 47 PRADELLS Tel. 93 683 30 24 - 619 586 593 REFORMES PACOSHOUSE Tel. 653 98 70 31 Safir – Empresa instal·ladora 93.589.07.81 - fax: 93 587 8338 SALPER 609 70 35 76 Super Servei Mandri Tel. 93 417 59 84 THE SINGULAR KITCHEN Tel. 93 584 33 11, FAX: 93-584 33 21 Valldoreix 04 Obres i Serveis Tel. 661 21 79 57 - 616 71 79 36 Vi Cat-2 Tel. 93 675 20 01 REFORç escolar Avantia Tel. 93 583 12 22 REGALS DUPLO Tel. 93 544 15 32 - 93 674 52 54 EL PONT LLAR·SUFEPONT Tel. 93 675 01 75 JUMELLES COLLECTION TEL. 93 583 05 68 REgS Aquanet Tel 902 122 152 Ferron Tel. 93 674 68 47 REllotges, reparació i rest. Perpetual Compta

Tel. 93 583 61 46 - 630 356 486 REPARACIONS Alumar 93 588 19 04 Alpe TV Tel. 93 592 19 02 Anfer Tel. 93 588 25 97 assa tel. 677 540 623 / 93 675 58 44 A.TOMÀS LAMPISTERIA I ELECTRICIDAD Tel. 93 674 53 92 - 606 16 32 25 Blancolor Tel. 93 674 51 72 CMC Tel. 93 668 95 71 - 677 54 06 23 Coll Favà Serveis Tel. 93 590 63 07 Decor-Ros Tel. 93 588 38 37 - 609 33 98 02 Fernando Amador Tel. 93 589 18 15 - 93 590 02 59 Francisco Tel. 93 583 63 21 - 625 13 38 98 GRUP ATMAN Tel. 93 589 8295 - 647 973 189 INTEX Tel. 653 79 26 83 JOSEP MANZANO Tel. 699 47 71 51 Montosa Tel. 93 674 47 58 Persianes Tel. 93 588 38 37- 609 33 98 02 Persianas Gadea Tel. 93 674 42 41 - 659 10 40 30 PINCUGAT Tel. 645 34 24 44 P SOLUCIONS I MANTENIMENTS Mob: 607 275 166 - Fax 93 590 3846 Safir – Empresa instal·ladora 93.589.07.81 - fax: 93 587 8338 SIM - Serveis integrals de manteniment Tel. 93 674 52 70 TELVISAT - REPARACIONS TV 93 675 5367 RESIDÈNCIES TERCERA EDAT Amma centre gerontològic Tel. 93 583 61 00 El Rossinyol Tel. 93 674 44 54 Els Avets Tel. 93 588 25 34 Hotel Vila Valldoreix 93 589 62 58 Jardins de Valldoreix Tel. 93 674 37 86 Llar d’Avis Mira-sol Tel. 93 675 02 50 QUALIA Tel. 93 587 72 00 RESIDENCIA PARC DE COLLSEROLA TEl.: 93 675 3298 Residència Sant Salvador Tel 93 674 42 23 RESIDÈNCIES CANINES DOG KING - CLÍNICA VETERINÀRIA I RESIDÈNCIA Tel. 93 590 93 97 RESTAURACIÓ DE MOBLES Coton et Bois Tel. 93 590 14 64 Fusteria Piquet 93 588 41 82 Kadira i Serveis Tel. 93 675 44 50

Tel. 93 674 51 72 Coton et Bois Tel. 93 590 14 64 Diban Tapisseria Tel. 93 587 83 96 - 654 800 554 Grupo Lober Tel. 93 674 38 92 - 93 589 50 50 ROBA INTERIOR Stocks Íntims Tel. 93 675 29 25 SALONS PER A celebracions VIL·LA SÀBAT 93 674 16 89 SEGURETAT APERTORÀPIT Tel. 93 589 70 00 - 609 67 70 95 Aux-Vyd Tel. 93 589 17 99 Cerrajería Decor-Ros Tel. 93 588 38 37 - 609 33 98 02 Mercasol Tel. 93 674 00 14 - 629 319 743 SERRALLERIA AL INSTANTE Tel. 687 863 461 APERTORÀPIT Tel. 93 589 70 00 - 609 67 70 95 Cerrajería Decor-Ros Tel. 93 588 38 37 - 609 33 98 02 Mercasol Tel. 93 674 00 14 - 629 319 743 Super Servei Mandri 24 h Tel. 93 417 59 84 SERVEIS DOMÈSTICS Concila tel. 93 544 11 53 DOMESTICO LABORA Tel. 93 674 42 95 ESSENTIA PERSONAS Tel. 93 675 67 00 Eyti Spain (au-pair) 93 590 34 45 Home Personal Services Tel. 93 576 74 23 Jacky Tel. 93 589 14 33 MULTI-SERVICES Tel. 93 553 58 51 - Fax. 93 451 49 81 sOFÀS CUIRS 93 674 83 03 TALLERS de REPARACIÓ Armagar tel. 93 583 09 20 Citroën- A. Vilarasau Tel. 93 674 13 21 CUGAT MÒVIL Tl. 93 674 5950 - Fax. 93 589 2851 GARATGE ULLES NISSAN Tel. 93 584 19 44 J. Guix Suzuki Tel. 93 674 09 10 Josep Casas Tel. 93 674 96 09 TALLERS ROMAN Tel. 93 674 00 86 - Fax 93 674 02 62 SAGA MOTORS: Alfa Romeo, Lancia, Fiat Tel. 93 589 46 32 Servicar Tel. 93 674 19 29 - 93 674 63 62

RETOLACIÓ Elfa 79. Rètols Tel. 93 589 77 78 Idea Print Tel. 93 590 10 86

TAPISSERIES Arboç Tel. 93 675 67 68 Cortina Mòbil Tel. 93 583 06 07 Diban Tapisseria Tel. 93 587 83 96 - 654 800 554 Tapissats Emili Civit Tel. 93 697 53 27 - 669 367 135 Trecha Tel. 93 589 03 08

ROBA DE la LLAR Blancolor

TARIMES IPE MONTAJES EN MADERA

25/8/09 10:22:31


TAROT La Templanza www.tarotelenacuesta.es TAXIS A. Mercedes Tel. 620 23 23 74 Ass. Radio Taxi Sant Cugat Tel. 93 589 44 22 TAXI MONOVOLUM Tel. 629 86 46 04 TENDALS Aluminis Garriga 93 675 29 02 Aluminis Moyano Tel. 93 675 20 51 Aluminis RidosA Tel. 93 588 75 90 - 667 44 31 65 Aluminis Sant Cugat Tel. 93 675 41 21 - 618 25 55 55 Blancolor Tel. 93 674 51 72 cerrajería Decor-Ros Tel. 93 588 38 37 - 609 33 98 02 CONSOLTEC Tel. 93 587 8681

COPERSE Tel. 93 589 81 29 Cortina Mòbil Tel. 93 583 06 07 Diban Tapisseria Tel. 93 587 83 96 - 654 800 554 MUNDI TOLDO TEL.: 687 539 064 - 608 735 247 OMBRA TEL. 93 675 55 03 Prohabit Tel. 93 583 12 52 TINTORERIES i bugaderies Class Tel. 93 674 14 92 OK NET Tel 93 674 3660 Sant Cugat (rbla. ribat.) Tel.93 675 22 28 (s. rusiñol) tel.93 674 11 83 (av. lluís c.) tel. 93 674 41 67 (s. antoni) tel. 93 674 11 82 Sol-Net Tel. 93 674 41 49 VIT · SEC Tel 93 675 2706 TRActamentS D’AIGUA

WATER QUALITY CENTER Tel. 93 586 2066 - 93 589 8800 TRActament de la fusta Jardineria Vilaverd 649 44 02 07 P SOLUCIONS I MANTENIMENTS MoB.: 607 275 166 TRANSPORTS J. Manich Tel. 609 35 40 47 TRANSPORTES-MUDANZAS RT 93 675 48 25 - 608 74 24 59 TRADUCCIONS ELEMINDS Tel. 670 368 004 Deutsche Akademie Tel. 93 675 27 27 IDIOMES RUTH CARRERAS Tel. 93 589 63 97 - 628 712 310 túnels TABASA Tel. 93 205 79 09 uniformes UNIFORMES PRAT Tel. 93 674 11 95

VIDEOCLUBS Videoclub Sant Cugat Tel. 93 674 66 49 - 93 589 52 46 VINS I CAVES BACH SELECCIÓ Tel. 93 587 93 19 Cal Caballu Tel. 93 674 01 69 Delizie Tel. 93 544 17 05 - 619 163 633 jumelles collection Tel. 93 583 05 68 Teca Sàbat Tel. 93 589 18 35 - Tel. 93 674 11 58 XARCUTERIES BACH SELECCIÓ Tel. 93 587 93 19 CARNISSERIA SAGARRA Tel. 93 674 01 60 - 93 675 37 77 CARNISSERIA TUBAU Tel. 93 674 12 85 Feliu Griful Tel. 93 675 56 63 GRAU CELLER IBÈRIC Tel. 93 589 22 36 Teca Sàbat TEL. 93 589 18 35 - TEL. 93 674 11 58

GUIA COMERCIAL 147

600 445 425

Transports públics de Sant Cugat AUTOBUSOS_TAXIS_FERROCARRILS DE LA GENERALITAT_RENFE Línia A4, A6, N61 i N62 Barcelona - Sant Cugat - Barcelona www.santcugat.cat Informació: 010 Taxi Sant Cugat Parades: Estació FGC-Sant Cugat (carrer Andana, s/n), Estació FGC-Valldoreix (pl. Estació), CAP Centre, Estació Primària de Sant Cugat (c/La Mina), Hotel Novotel (Av. Generalitat/pl. Xavier Cugat), Hospital General de Catalunya (c/Pedró i Pons) www.radiotaxisantcugat.com. Informació i reserves: 93 589 44 22

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) Parades: les Planes, la Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Sant Joan, Mira-sol i Hospital General. www.fgc.net Informació: 93 205 15 15 RENFE Estació a Coll Favà. Ronda Nord. www.renfe.es Infomació i reserves: 902 24 02 02

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Autobusos Línia 1 Mira-sol - Mas Gener - Torrent de Ferrussons Línia 2 Sant Cugat (est. FGC)/casc urbà (itineraris A i B) Línia 3 Les Planes - la Floresta - Sant Cugat (est. FGC) Línia 4 La Floresta - bus barri - la Floresta - bus barri Línia 5 Les Planes - bus barri - les Planes - bus barri Línia 6 Can Sant Joan - Can Calders Línia 7 Rbla. del Celler - Vulpalleres - Can Sant Joan Línia 1, 2 i 3 de Valldoreix

GUIA COMERCIAL 1173.indd 147

25/8/09 10:22:41


TOT SANT CUGAT

4

28_08_09

3

2

1

PLÀNOL DEL CENTRE 148

A

PLA NOL.indd 148

B

25/8/09 10:27:01


TOT SANT CUGAT

28_08_09

C

PLA NOL.indd 149

PLÀNOL DEL CENTRE 149

D

25/8/09 10:28:08


HORÒSCOP i SUDOKU 150

L’horòscop del Bruixot Rebel. ACPG Per l’Imma del Destí

Àries

Del 21/3 al 20/4

En tot moment us reconeixeran el que feu o ho faran tot més gran del que és. També us adonareu que les coses relacionades amb els diners tenen tendència a arreglar-se força. En el camp dels amors no tindreu gaire sort.

LLEÓ

Del 23/7 al 23/8

Podeu tenir alguna ensopegada, per tant, us haureu de fixar molt en el que feu per no tenir conseqüències després. Per altra banda, us sentireu una mica desemparats de la família i tindreu ganes d’aproparvos més als amics.

TAURE

Del 21/4 al 20/5

Tindreu moltes ganes de tranquil·litat i no voldreu que us toquin gaire la moral. Us serà molt fàcil lligar i arribar a tenir algun rotllo maco amb algú. Les converses amb els pares poden arribar a ser una mica complicades.

VERGE

Del 24/8 al 23/9

Tindreu moltes ganes de tenir vivències i experiències fortes i fora del que acostumeu a fer. Els impulsos seran el que haureu de vigilar més. Per cert, lligareu molt i això pot ser molt bo o molt dolent en funció de si esteu en parella o no.

Sudoku

Trencaclosques proporcionat per www.dailysudoku.com

Com s’hi juga? L’objectiu d’aquest entreteniment és situar números de l’1 al 9 en cada casella, però amb una condició: cada fila, cada columna i cada caixa de 3 x 3 han de contenir aquests números, però sense repetir-ne cap. No pot ser més senzill!

BESSONS Del 21/5 al 21/6

Potser no teniu res previst, però acabareu tenint moltes coses per fer. A més, tindreu molt bona relació amb els germans, si en teniu, és clar. Anireu força bé en tema de diners, us és fàcil aconseguir diners per a les coses que us fan il·lusió.

BALANÇA

Del 24/9 al 23/10

Tot i que haureu de fer algunes coses que no us vindran gens de gust fer hi haureu de posar paciència i ganes perquè les haureu de fer igualment. Però també tindreu facilitat per anar a veure coses que us agradin (concerts, espectacles, etc.).

SAGITARI

Del 23/11 al 21/12

Haureu d’estar molt alerta perquè la tendència a fer coses fora de la llei serà gran i la facilitat que us enganxin també, o sigui que si teniu la brillant idea de fer un avançament perillós, etc., podeu tenir la seguretat que us arribarà la multa.

AQUARI

TOT SANT CUGAT

28_08_09

Del 21/1 al 19/2

HOROSCOP-C.indd 150

Us deixareu portar molt pels amics i la veritat és que no us anirà gens malament encara que hi hagi moments en què penseu que per culpa d’ells no heu pogut fer res del que teníeu planejat.

cranc

Del 22/6 al 22/7

Tindreu un aspecte encantador que farà que la gent es giri quan passeu pel carrer. Per altra banda, estareu una mica a la que salta en temes familiars, heu de mirar de tenir més paciència. També us serà molt fàcil fer bons negocis.

ESCORPÍ

Del 24/10 al 22/11

Haureu d’anar amb compte amb el tema dels diners, ja que estareu molt capritxosos i això pot ser la vostra ruïna. Per altra banda, podeu tenir alguna enganxada amb algun amic. També estareu molt xerraires.

CAPRICORN Del 22/11 al 20/1

Hi ha moltes ganes de viatjar, de conèixer llocs diferents i gent diferent, de gaudir de les coses bones i dels bons paisatges i de tenir vivències extraordinàries en llocs diferents, i la veritat és que no ho teniu malament per fer-ho.

PEIXOS

Del 20/2 al 20/3

Sereu els que tindreu potser més ganes de divertir-vos. Per altra banda podeu trencar amb alguna relació sentimental que sabeu que us fa més mal que bé. No feu gaires excessos que el vostre cos s’està cansant.

25/8/09 10:33:04


Guiabàsica ADF. S. Contra Incendis: 93 589 80 80 Ambulàncies: 93 588 57 70 Bombers Generalitat: 112 Bombers Rubí: 93 697 60 80 CAP Sant Cugat: 93 589 11 22 (Dia i Hora) 93 589 76 98 (Urgències) 93 589 44 55 CAP Valldoreix: 93 583 74 00 Hospital General Catalunya:

Municipal 93 565 60 00 - 93 565 60 20 Manyans: (Vegeu forja a la Guia Comercial) mossos d’esquadra 088 - 93 583 50 00 93 544 19 51 Policia Municipal: 092 - 93 589 13 28 Policia Nacional (DNI): 93 674 78 58 Sanitat Respon 902 111 444 Urgències i Emergències Sanitàries 061

Farmàcies díaz-puerto Pg. Sant Magí, 50 Tel. 93 674 33 53. 24 hores tot l’any. Obert les nits i diumenges. No tanca per vacances MORALES Santa Maria, 27 Tel. 93 674 15 31. De 8.30 a 21.30 h, de dilluns a dissabte. No tanca per vacances cullell Ptge. Diputació, 6 Tel. 93 674 03 64. Laborables, de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 21 h. Dissabtes, de 9 a 13.30 h RIERA-RIVIERE Dr. Murillo, 1 / Sant Jordi Tel. 93 674 04 30. Laborables, de 8 a 14 h i de 16.30 a 21 h. Dissabtes, de 9 a 14 h salavert Santiago Rusiñol, 38 Tel. 93 589 80 14. Laborables, de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h. Dissabtes, de 9.30 a 14 h sant cugat torre blanca Rbla. del Celler, 97 Tel. 93 674 77 49. Laborables, de 8.30 a 21.30 h. Dissabtes, de 9 a 14 h beringues Av. Lluís Companys, 46 Tel. 93 674 04 83. De 8.30 a 21.30 h, de dilluns a dissabte. No tanca per vacances. www.farmaciaberingues.com

SERRET (mira-sol) Pg. Baixador, 78 Tel. 93 674 23 72. De dilluns a dissabte, de 9 a 14 h i de 16 a 21 h isern (la floresta) Pg. La Floresta, 9 (Estació FGC) Tel. 93 674 18 63. Laborables, de 9 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h. Dissabtes i diumenges, de 9 a 14 h. No tanca per vacances pinto (valldoreix) Església, 3 Tel. 93 674 28 71. De 9 a 22 h, tot l’any. Obert diumenges. No tanca per vacances santiago (LES PLANES) Molí de les Planes, 24 Tel. 93 675 52 37 - 93 205 40 52. Laborables, de 9.30 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h. Dissabtes de 9.30 a 14 h. No tanca per vacances RUIZ DE BUSTILLO Av. Cerdanyola, 23 Tel. 93 590 10 35. Laborables, de 8.30 a 21.30 h. Dissabtes, de 9 a 14 h. No tanca per vacances quirante Pg. Olabarria, 50 Tel. 93 675 33 11. Laborables, de 8 a 21.30 h. Dissabtes de 9 a 14 h

Serveis Alcohòlics Anònims 93 317 77 77 Arxiu Nacional de catalunya 93 589 77 88 ASDI 93 675 66 10 Ass. Consumidors 93 488 16 16 Ass. Prop. St. Cugat 93 675 19 54 Centre Alzheimer 93 674 70 61 Centre Borja 93 674 11 50 Creu Roja (St. Cugat) 93 674 23 83 (Valldoreix) 93 674 24 59 Consorci Parc Collserola 93 280 35 52 Cinemes St. Cugat 93 589 09 41 Dispensari (la Floresta) 93 674 76 15 ENHER 900 70 70 70 FECSA 902 507 750 (Avaries) 902 53 65 36 FGC 93 205 15 15 Federació Comerç 93 583 08 12 Gas Natural 93 675 31 10 (Avaries) 900 75 07 50 Hisenda 93 589 11 55 Jutjat 93 674 66 96 MONESTIR (Parròquia) 93 674 11 63 Repsol Butà 901 11 63 67 Resid. Casal d’Avis 93 589 16 38 Residu Mín. (voluminosos) 902 54 70 10 - 93 597 05 10 SOREA (Avaries) 902 250 370 (ATENCIÓ CLIENT) 902 250 070 (Oficines) 93 544 16 10 Servei de grua 93 674 90 01 Taxi adaptaT 609 89 30 37 Taxis (Vegeu Guia Comercial) Tel. Germanor (CAVIS) 93 674 70 61 Voluntaris Protecció Civil 93 589 13 28

TOT SANT CUGAT

FERRERES Santa Teresa, 40 Tel. 93 675 33 44. Laborables, de 8 a 22 h. Dissabtes, de 9 a 14 h

PARC CENTRAL Manel Farrés, 95 Tel. 93 674 05 12. Laborables, de 9 a 21.30 h. Dissabtes, de 9 a 14 h. Diumenges i festius, de 10 a 14 h

Ajuntament 93 565 70 00 Arxiu Gavín 93 674 25 70 Arxiu Municipal 93 674 69 93 Biblioteca del Mil·lenari 93 589 27 49 Casa de Cultura 93 589 13 82 Casal C. Mira-sol 93 589 20 18 Casal C. Valldoreix 93 589 82 69 Cementiri (Casa) 93 589 01 15 (Oficina) 93 590 70 82 Centre Cívic la Floresta 93 589 89 42 Centre Cívic Les Planes 93 675 51 05 Consultori (La Floresta) 93 674 76 15 Correus (REPARTIMENT) 93 675 97 12 (lliuraments) 93 674 70 96 EMD de Valldoreix 93 674 27 19 Escola Municipal d’Art 93 674 13 10 Escola Municipal Música 93 589 05 51 Funerària 93 589 55 52 Museu de Sant Cugat 93 675 99 51 Museu de Valldoreix 93 675 05 69 Oficina Municipal (districtes) Mira-sol 93 589 20 18 La Floresta 93 589 30 20 Les Planes 93 583 64 35 OMIC (Informació consumidor) 93 565 70 00 Promusa 93 589 17 32 Pavelló Mpal. St. Cugat 93 583 03 45 RÀDIO SANT CUGAT 93 589 28 62 Servei Ocupació Mpal. 93 565 70 00 Sindic de Greuges 93 565 70 10 Soc. San. La Floresta 93 589 30 20 - 93 589 78 00 Teatre-Auditori St. Cugat Oficines 93 590 76 90 Taquilles 93 589 12 68

28_08_09

Urgències

151

GUIA-BASICA.indd 151

25/8/09 10:34:14


GALERIAS TORRAS.indd 1

26/8/09 08:55:04

TOT Sant Cugat 1173  
TOT Sant Cugat 1173  

TOT Sant Cugat 1173, 28 d'agost 2009

Advertisement