Page 1

Suplement especial del TOT Sant Cugat

TOT Running

HO VOLS SABER TOT SOBRE EL ‘RUNNING’ A SANT CUGAT? En aquest suplement trobaràs informació, rutes, on practicar-lo i les millors ofertes

ORGANITZA

COL·LABORADORS INSTITUCIONALS

PATROCINADOR OFICIAL

DIARI OFICIAL

COL·LABORA

el agua ligera

TSC_FALDO_CURSA_SET13_TZ.indd 1 TOT-RUNNING_CORR.indd 5

09/09/13 15:26 15:54 10/09/13


VISTA OPTICA - 1PL TOT 1380.indd 1

06/09/13 12:09


RUNNING 7 ‘Runners’ de Sant Cugat, en el seu pas per l’escalèxtric, un punt molt habitual per on corren els atletes locals Foto: ARTUR RIBERA

EL‘RUNNING’, UNA FILOSOFIA DE VIDA

TOT-RUNNING_CORR.indd 7

Són cada cop més els corredors que volen compartir aquest esport amb altres persones del seu entorn. És per això que hi ha clubs com el Junior FC, el Running Vallès, el Club Tennis Natació Sant Cugat, el DiR Sant Cugat, el Club Muntanyenc Sant Cugat o l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET) que organitzen entrenaments intersetmanals. També està naixent un nou fenomen a les escoles de Sant Cugat: grups de pares i mares queden per sortir a córrer entre setmana. Aquest és el cas del Joan Maragall i el Pins del Vallès, entre d’altres. Per començar a córrer només cal una petita inversió d’entre 125 i 150 euros. És el cost d’unes vambes, uns mitjons, uns pantalons i una samarreta.

13_09_13

La inversió d’un ‘runner’ per començar a córrer és d’entre 125 i 150 euros (el més car són les vambes). El ‘running’ el practica tot tipus de gent

TOT SANT CUGAT

E

l running és un dels esports que més es practica a Sant Cugat. Quan un ho prova, s’hi enganxa. Potser perquè només cal enfundar-se roba esportiva i unes vambes i posar-se a trotar. A més, Sant Cugat és un indret perfecte per a la pràctica d’aquest esport, amb diferents circuits per córrer. El perfil d’aquest esportista és un santcugatenc d’entre 25 i 55 anys. El running és un fenomen social (el que ja s’anomena comunitat runner) que, a més, va en augment. És un estil de vida, una actitud i una filosofia. I cada cop més sovint es practica en grup. Els que el practiquen, gent de tot tipus, tenen la necessitat de compartir les seves experiències, de sentir-se part d’un grup, d’un equip. I és per això que ja s’està convertint en un esport social. Per a molts és una vàlvula d’escapament, i ara més, en el context econòmic en què ens trobem. La crisi també ha provocat que hi hagi més corredors pels carrers. Córrer és també superar-se un mateix. És la recerca de noves motivacions, de reptes personals. Et fa sentir sa, actiu i molt satisfet amb tu mateix.

10/09/13 15:26


RUNNING 8

RUNNING... En aquest gràfic es poden trobar els elements més identificatius dels ‘runners’. A mesura que un s’enganxa en aquest estil de vida va augmentant les diferents possibilitats tècniques que ofereix aquest esport.

SAMARRETA TÈRMICA Característiques. De màniga curta o llarga, molt enganxada a la pell amb l’objectiu que transpiri i doni escalfor al cos. Que tregui la suor cap enfora i deixi el cos sec

APP Nike +. Té GPS i marca les calories

APP My Tracks 2.0. Creada per Google

APP Adidas miCoach. Entrenador personal

iPod/Smartphone Complement. Molts runners escolten música. Cal vigilar de no distreure’s. També inclou GPS i apps

PULSÒMETRE Control. Mesura la freqüència cardíaca de la persona

POLSERA Emergència. Amb el telèfon mòbil s’escaneja el codi QR accedint a les dades personals PANTALÓ Diversos. Han de ser còmodes i poden ser curts o llargs. Els llargs poden ser tèrmics CALÇAT De qualitat. És la part més important de tot el material esportiu que utilitza el runner POLAINA COMPRESSIVA Complement. És un material compressiu que evita lesions als bessons. Cada cop és més visible entre els corredors TIPUS DE TREPITJADA

TOT SANT CUGAT

13_09_13

Pronació / Neutral / Supinació

TIPUS DE SOLA Dues classes. Hi ha dos tipus d’impactes (asfalt i sorra) i, per tant, cal triar la més adequada

TOT-RUNNING_CORR.indd 8

10/09/13 17:19


MONTSE BELLVER

ACTIVITATS

METGESSA DE L’ESPORT CAR SANT CUGAT-CONSORCI SANITARI DE TERRASSA

Curses atlètiques que se celebren a Sant Cugat

Tu també corres?

2a Cursa Popular de Valldoreix. 14 de setembre. 30a Mitja Marató de Sant Cugat. 29 de setembre. 5a Cursa Sant Cugat-DiR. 20 d’octubre. 16è Cros Ciutat de Sant Cugat. 10 de novembre. 4a Sant Silvestre de Sant Cugat. 31 de desembre. 11a 5 Milles Femenines de Valldoreix. Març 2014. 9a Cursa Medijocs. Abril 2014. Cursa Popular de Mira-sol. Juliol del 2014. 2a Cursa Nocturna del CAR. Juliol 2014. 31a Cursa de la Floresta. Juliol del 2014. Cursa Popular de les Planes. Setembre 2014.

TOT SANT CUGAT

13_09_13

He sortit al carrer i he vist la veïna del primer sortir a córrer, fa uns mesos que corro al migdia amb companys de feina... són tants els runners! El fet de córrer ens aporta beneficis fisiològics, tants que és difícil citar-los tots: millora el to muscular, els reflexos i la coordinació, ens dóna un millor control de la tensió arterial, augmenta la capacitat pulmonar, regula l’hàbit intestinal, la mobilitat articular, la força muscular, la mineralització òssia, ajuda en el control dels lípids (colesterol), de pes… ens ajuda a prevenir i tractar malalties com la diabetis, l’hipertensió, l’osteoporosi… I beneficis psicològics importants com disminuir la depressió, l’angoixa, control del son… Sense oblidar els beneficis socials, de relació

amb amics, grups de runners… Millora la nostra qualitat de vida i ens sentim bé, la secreció d’endorfines que proporciona el fet decórrer ens aporta una sensació de benestar important. La competició de per si comporta un desgast físic important al qual s’ha d’afegir el desgast dels entrenaments i sovint s’ha de compatibilitzar amb la feina habitual. El resultat és una sobrecàrrega física i psicològica important que cal regular amb una supervisió mèdica adequada. Córrer és beneficiós però cal practicar-ho d’una manera controlada, prevenint els possibles riscos, realitzant una revisió mèdicoesportiva, com a mínim amb un electrocardiograma que garanteixi un bon estat de salut. Córrer és el més senzill dels esports però requereix un mínim de material com és un calçat adequat amb poc pes i bona amortiment, cal planificar l’entrenament, realitzar un bon escalfament, disposar d’un bon pla d’alimentació ric en carbohidrats i d’hidratació.

RUNNING 9

COMENTARI

TOT-RUNNING_CORR.indd 9

10/09/13 15:26


RUNNING 10

ASFALT I MUNTANYA

RUTES SANTCUGATENQUES

Pablo Bosch: “Córrer és una manera de viure” Sincrotró (Cerdanyola)

Sorprès Quan va deixar la pràctica activa del tennis, els 15 o 16 anys, va començar a córrer “per casualitat”. “No em pensava que m’agradaria el running”, assegura. “Corrent coneixes molta gent”, diu.

Can Borrell (Collserola)

Distància: 8 km (anada i tornada) Superfície: asfalt i terra

Distància: 4,6 km (anada i tornada) Superfície: terra

Aquest i el camí a Can Borrell són els circuits més utilitzats pels santcugatencs. Hi ha diferents punts de sortida per anar al Sincrotró de Cerdanyola.

És un traçat molt agraït i, per això, és un dels circuits que més agrada als que practiquen aquest esport. El punt obligat de pas és la plaça del Rotary.

Alex Ogier: ”Un dia vaig sortir a córrer i ja no he parat” Mira-sol

Distància: 7 km (anada i tornada) Superfície: asfalt i terra

El traçat entre l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Sant Cugat i l’Hospital General de Catalunya és un dels traçats més plans i urbans que té Sant Cugat.

Distància: 4 km Superfície: asfalt

El turó de Can Mates, amb un circuit de 4 quilòmetres, és un espai molt atractiu. El Parc Central (1,6 km) també és un lloc concorregut, com també ho és el circuit de cros de Volpelleres ( 1,5 km).

TOT SANT CUGAT

13_09_13

Una necessitat Només fa dos anys que l’Alex corre: “Si no surto a córrer em sento malament. El running és una manera de buidar la ment. M’ha ajudat a centrar-me i a trobar-me a mi mateixa”.

Turó de Can Mates

TOT-RUNNING_CORR.indd 10

10/09/13 16:03


RUNNING 1 1 TOT-RUNNING_CORR.indd 11

TOT SANT CUGAT

Si ets esportista, fes-nos arribar els teus èxits. Truca’ns o envia un correu electrònic i ho explicarem a tothom. Tel.: 93 674 86 61 esports@totsantcugat.com

13_09_13

TU N’ETS EL PROTAGONISTA

10/09/13 17:24


RUNNING 1 2

Ofertes

Aprofita les millors ofertes exclusives. Només vàlides durant aquesta setmana!

GORRES i LIQUIDACIÓ ROBA D’ESTIU A partir del 25% dte.

Camp Base Sant Cugat Tel. 936 222 413

SUUNTO AMBIT 2S GPS 328,90 € Running Vallès Tel.: 93 589 86 31

CALÇAT RUNNING 2013/14 Gel Fuji Trabuco 2 125 € Sant Cugat Esports Tel. 93 674 30 81

10 SESSIONS DE ROFLING 17% dte. L’Atelier Tel. 620 930 950

PRODUCTES D’ORTESI ESPORTIVA PREVENTIVA 15% dte.

TOT SANT CUGAT

13_09_13

Ortopèdia Futursalut Tel. 93 675 92 62

TOT-RUNNING_CORR.indd 12

10/09/13 17:21

TOT Running  

TOT Running

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you