Page 1

η ό ε ο ν α ι ή

ω ό α .

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ Μόνο επαγγελματίες εκπαιδευμένοι και εγγεγραμμένοι στο www.tomatis.com πιστοποιούνται από την εταιρεία TOMATIS DEVELOPMENT S.A. να ασκούν τη μέθοδο TOMATIS®. Ως Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Tomatis®, χρησιμοποιούμε τον επαγγελματικό εξοπλισμό της εταιρείας Tomatis®, και δεσμευόμαστε από τη συμφωνία για τη συμμόρφωση με τα αυστηρά πρότυπα πρακτικής και δεοντολογίας της εταιρίας TOMATIS DEVELOPMENT S.A.

TOMATIS® ΦΥΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΝΕΥΡΟΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΔΙΕΓΕΡΣΗΣ

„Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεση σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει.“ Οράτιος 65-8 π.Χ., Λατίνος ποιητής

Η ανάγκη μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα ένστικτα, και είναι βασικός παράγοντας της ανθρώπινης εξέλιξης. Πάνω σε αυτή την καθημερινή αναζήτηση, η μέθοδος Tomatis® και εμείς, είμαστε εδώ για να σας προσφέρουμε λύσεις.

ΕΝ ΕΝ

TOMATIS DEVELOPPEMENT S.A. 76 avenue de la Liberté L-1930 Luxemburgo Tel : +352 26 27 20 info@tomatis.com | www.tomatis.com Η μέθοδος TOMATIS® είναι ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, και δεν θεωρείται ούτε ιατρική θεραπεία, ούτε ιατρικό διαγνωστικό μέσο. Το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα αυτή είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό. Δεν θα πρέπει ούτε να θεωρείται ούτε να υποκαθιστά ιατρική συμβουλή. «Tomatis», «Tomatis» + λογότυπο και «TalksUp» είναι εμπορικά σήματα και ανήκουν αποκλειστικά στην TOMATIS DEVELOPPEMENT S.A. Η χρήση τους ή τυχόν τροποποίησή τους απαγορεύεται αυστηρά, εκτός εάν μια τέτοια άδεια συμφωνηθεί ρητώς και εγγράφως από τον δικαιούχο TOMATIS DEVELOPPEMENT S.A. © Copyrights - Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται 2009/2019.


ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΡΟΑΤΑΙ ΣΩΣΤΑ Διαβάζετε αυτό το φυλλάδιο επιμελώς; Ναι; Τότε δεν μπορείτε να ακούσετε τους ήχους γύρω σας! Στην πραγματικότητα, μπορείτε να τους ακούσετε πολύ καλά, αλλά δεν εστιάζετε σε αυτούς! Αυτό συμβαίνει, γιατί αγνοείτε κάποιους ήχους και συγκεντρώνεστε μόνο σε αυτούς που σας ενδιαφέρουν. Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά είναι μια αρκετά υψηλού επιπέδου γνωστική δεξιότητα. H ακρόαση όμως διαταράσσεται, όταν ένα άτομο αποτυγχάνει να αναλύσει σωστά το μήνυμα, που το αυτί αντιλαμβάνεται. Για παράδειγμα, όταν δεν είστε σε θέση να επικεντρωθείτε στη φωνή του ατόμου που σας μιλάει, παρά το γεγονός ότι τον ακούτε καλά. Αυτή η δυσλειτουργία μπορεί να προκύψει από πολλές αιτίες, σωματικές ή και ψυχολογικές. Η μέθοδος Tomatis® είναι η παιδαγωγική μέθοδος, που σας βοηθά να ακροαστείτε καλύτερα... όχι να ακούσετε καλύτερα.

ΝΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ TOMATIS® Ο ήχος είναι μια δόνηση! Όταν ταξιδεύει μέσω του αέρα, χρησιμοποιούμε τον όρο αέρινη αγωγιμότητα. Ο ήχος όμως ταξιδεύει ακόμα καλύτερα μέσα από τα οστά στο σώμα, αυτό ονομάζεται οστέινη αγωγιμότητα. Καλύψτε τα αυτιά σας και μιλήστε κανονικά. Ακούτε τη φωνή σας καθαρά, γιατί ταξιδεύει κυρίως μέσα από τα οστά του κρανίου. Μιλήστε πιο δυνατά και μπορείτε να αισθανθείτε ολόκληρο το σώμα σας να δονείται. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών ακρόασης TOMATIS®, η μουσική μεταδίδεται μέσω ακουστικών, εξοπλισμένων για την αγωγιμότητα του αέρα και των οστών. Η μουσική φθάνει επομένως στο ακουστικό κανάλι τόσο μέσω των ακουστικών, που είναι τοποθετημένα σε κάθε αυτί όσο και μέσω ενός δονητή ο οποίος εφάπτεται στο κρανιακό οστό. Με συγκεκριμένη ρύθμιση “gating”, ο ήχος μεταδίδεται σε συγκεκριμένο χρόνο, πρώτα μέσω των οστών του κρανίου. Ως αποτέλεσμα, το ακουστικό σύστημα προετοιμάζεται με φυσικό τρόπο, να προσλάβει τον ήχο αέρινα. Αυτή η διπλή μετάδοση του ήχου σε δύο φάσεις, θα εκπαιδεύσει ως εκ τούτου τον εγκέφαλο, να αναλύει σωστά το αισθητηριακό ηχητικό μήνυμα.


ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Κάθε γλώσσα έχει τη δική της προνομιούχο περιοχή ηχητικών συχνοτήτων, με την οποία ο άνθρωπος έχει εξοικειωθεί ήδη από την εμβρυική του ηλικία. Για να μπορεί να μιλήσει κάποιος σωστά μια ξένη γλώσσα, πρέπει να είναι σε θέση, να την ακούει σωστά. Με την μέθοδο Tomatis® εναρμονίζουμε το αυτί του ατόμου, έτσι ώστε να προσαρμοστεί το ακουστικό του φάσμα με αυτό της ξένης γλώσσας, που επιθυμεί να μάθει. ΜΑΘΗΣΗ Η μάθηση συνιστά την ικανότητα του εγκεφάλου να αναδιοργανώνει διαρκώς και μόνιμα το νευρωνικό δίκτυο, για να ενσωματώσει και να διευκολύνει την εφαρμογή νέων πληροφοριών. Αυτό ονομάζεται «πλαστικότητα του εγκεφάλου». Η μέθοδος Tomatis® ενεργεί στη πλαστικότητα του εγκεφάλου και διευκολύνει την ενσωμάτωση των νέων πληροφοριών, επιτρέποντας στον μαθητή να βελτιώσει την γενική επίδοσή του. Αυτός είναι και ο λόγος που η μέθοδος Tomatis® προσφέρεται σε εκατοντάδες δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ανά τον κόσμο, παράλληλα με το υπάρχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Κατά τη διάρκεια των συνεδριών ακρόασης TOMATIS ®, η μουσική μεταδίδεται με συνεχείς αλλαγές τονικών αντιθέσεων, ηχοχρώματος και έντασης. Οι εναλλαγές αυτές είναι απρόβλεπτες, με αποτέλεσμα να εκπλήσσουν τον εγκέφαλο, ο οποίος αντιδρώντας ενστικτωδώς, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο ερέθισμα, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς προσοχής και επιτρέποντας στο μαθητή να βελτιώσει την εστίαση και διατήρηση της προσοχής του. ΕΥΕΞΙΑ Η ευεξία καθορίζεται μέσα από τις καθημερινές μας συνήθειες, τις επιλογές μας, τις επιρροές που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας και τον τρόπο που αντιδρούμε σε αυτές. Και ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η κίνηση είναι απολύτως σημαντική για την ευεξία του σώματος μας, δεν συνειδητοποιούμε πάντα, ότι η ευεξία του εγκεφάλου μας είναι εξίσου σημαντική, τόσο για την συναισθηματική όσο και για τη σωματική μας ισορροπία.

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ Οι διαταραχές του φάσματος του αυτισμού (ΔΑΔ) χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων από τη δυσκολία αλληλεπίδρασης του ατόμου με το εξωτερικό περιβάλλον. Μια θεωρία είναι ότι υπάρχει δυσλειτουργία των καθρεπτικών νευρώνων, οι οποίοι διαχέονται σε όλο τον εγκέφαλο. Η μέθοδος Tomatis® στοχεύει συγκεκριμένα και άμεσα στους καθρεπτικούς νευρώνες και μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα με άλλες μεθόδους παρέμβασης. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ Η ακρίβεια με την οποία προσλαμβάνουμε και αναλύουμε έναν ήχο, καθορίζει την ικανότητά μας να τον αναπαράγουμε. Η ποιοτική μετάδοση της φωνής προϋποθέτει καλή αυτο-ακρόαση, δηλαδή, απαιτεί την ικανότητα να ακούει κανείς τη δική του φωνή και να είναι σε θέση να εκτιμά την ποιότητα, την έντασή της και την πιστότητα της. Επηρεάζοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ του αυτιού, της φωνής και του εγκεφάλου, η μέθοδος Tomatis® μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με διαταραχές λόγου. ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Μέσω της μετάδοσης ρυθμικών ήχων, η μέθοδος Tomatis® επιδρά άμεσα στο αιθουσαίο σύστημα και έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην κινητική λειτουργία, στη ρύθμιση του μυϊκού τόνου και στη στάση του σώματος. Επιπλέον, παρεμβαίνοντας με φυσικό τρόπο στην ακουστική πλευρίωση, η μέθοδος Tomatis® συμβάλλει στη βελτίωση του συντονισμού της κίνησης της δεξιάς και της αριστερής πλευράς του σώματος. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΚΕΤΟ Η ακοή είναι η πρώτη αίσθηση που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της ενδομήτριας ζωής και είναι αυτή η οποία επιτρέπει στο έμβρυο να λαμβάνει μηνύματα από το εξωτερικό περιβάλλον. Παίζει σημαντικό ρόλο στη δόμηση του εγκεφάλου, καθώς οι ακουστικές εμπειρίες του εμβρύου αποτελούν το κυριότερο ερέθισμα για εγκεφαλική ανάπτυξη. Η μέθοδος Tomatis® προσφέρει τις ιδανικότερες προϋποθέσεις για την εύρυθμη και πιο ολοκληρωμένη εξέλιξη της ψυχοκινητικής ανάπτυξης του εμβρύου. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος, o βαθμός ακοής μειώνεται αισθητά, όπως επίσης και η δυνατότητα ανάλυσης των ήχων υψηλών συχνοτήτων, με αποτέλεσμα την αποξένωση από το κοινωνικό σύνολο, την απώλεια ενέργειας, τη μυϊκή υποτονικότητα και την αστάθεια. Μέσω των συνεδριών Tomatis® το αυτί επανεκπαιδεύεται, με σκοπό να αποκτήσει ξανά ιδιότητες ακρόασης, που θα ενεργοποιήσουν τον εγκέφαλο, για καλύτερη ψυχική ευεξία και νευρομυϊκό συντονισμό.


ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΑΥΤΙ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ Οι διαταραχές του φάσματος του αυτισμού (ΔΑΔ)

χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων από τη δυσκολία αλληλεπίδρασης του ατόμου με το εξωτερικό περιβάλλον. Μια θεωρία είναι ότι υπάρχει Γνωρίζετε, ότιτων αυτό που χρειάζεται περισσότερο ο εγκέφαλος η διέγερση; δυσλειτουργία καθρεπτικών νευρώνων, οι οποίοι διαχέονται είναι σε όλο τον εγκέφαλο. Η μέθοδος Tomatis® στοχεύει συγκεκριμένα και άμεσα στους καθρεπτικούς νευρώνες και μπορεί να Γνωρίζετε, ότι πάνω από το 80% αυτής της διέγερσης προέρχεται από το αυτί μας; εφαρμοστεί παράλληλα με άλλες μεθόδους παρέμβασης. Είτε είστε ξύπνιος ή κοιμάστε, το αυτί σας βομβαρδίζει συνεχώς το μυαλό σας με ερεθίσματα. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ Η ακρίβεια με την οποία προσλαμβάνουμε και αναλύουμε έναν ήχο, καθορίζει την ικανότητά μαςΑπό να τον τοντέταρτο αναπαράγουμε. Η ποιοτική μετάδοση το της φωνής προϋποθέτει αυτο-ακρόαση, κιόλας μήνα της εγκυμοσύνης, αυτί του εμβρύου είναι καλή το πρώτο λειτουργικό δηλαδή, να ακούει κανείς τη δική και τουτην φωνή και να σας, είναιτο σερυθμό θέση και να όργανο.απαιτεί Το αυτίτην δενικανότητα λαμβάνει μόνο ήχο, αλλά καθορίζει ισορροπία εκτιμά την ποιότητα, το συντονισμό σας.την έντασή της και την πιστότητα της. Επηρεάζοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ του αυτιού, της φωνής και του εγκεφάλου, η μέθοδος Tomatis® μπορεί να βοηθήσει Προσπαθήστε καλύψετε τολόγου. ένα αυτί ενώ περπατάτε και θα δείτε ότι έχετε σημαντική τους ανθρώπους να με διαταραχές απώλεια ισορροπίας. Όταν η ακρόαση σας δοκιμάζεται, το ακουστικό σύστημα, το οποίο είναι ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ένα δυναμικό αισθητηριακό σύστημα, διαταράσσεται. Μέσω της μετάδοσης ρυθμικών ήχων, η μέθοδος Tomatis® άμεσασας στο αιθουσαίο Η διαταραχή αυτή μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στηνεπιδρά προσωπική ανάπτυξη και σύστημα και έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην κινητική λειτουργία, στη ρύθμιση του μυϊκού ευημερία. H μέθοδος Tomatis®, επιδρώντας στην σωστή ενσωμάτωση του ήχου, βοηθά τόνου και στη στάσηστο τουνα σώματος. παρεμβαίνοντας με φυσικό τρόπο στην ακουστική αποτελεσματικά, διεγείρειΕπιπλέον, σωστά το ακουστικό σύστημα και να ελαχιστοποιήσει τις πλευρίωση, μέθοδος Tomatis® συμβάλλει στη βελτίωση του συντονισμού της κίνησης της ακουστικέςη προκλήσεις. δεξιάς και της αριστερής πλευράς του σώματος. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΚΕΤΟ Όσο πιο πλούσιος είναι ο ήχος σε υψηλές συχνότητες, τόσο πιο ευεργετικός Η ακοή η πρώτη ήχοι αίσθηση που αναπτύσσεται είναι. Παρ’ όλα αυτά οιείναι περισσότεροι στην καθημερινή μας ζωήκατά τη διάρκεια της ενδομήτριας ζωής και η οποίατο επιτρέπει είναι ήχοι χαμηλής συχνότητας, οι είναι οποίοιαυτή μειώνουν επίπεδοστο έμβρυο να λαμβάνει μηνύματα και απόαυξάνουν το εξωτερικό Παίζει σημαντικό ρόλο στη δόμηση ενέργειας του εγκεφάλου την περιβάλλον. ένταση, το άγχος και του εγκεφάλου, καθώς οι ακουστικές εμπειρίες του εμβρύου αποτελούν την κούραση. το κυριότερο ερέθισμα για εγκεφαλική ανάπτυξη. Η μέθοδος Tomatis® Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτει το επίπεδο προϋποθέσεις ενέργειας μας,για την εύρυθμη και πιο προσφέρει τις ιδανικότερες επηρεάζοντας έτσι το κέντρο των εξέλιξη αποφάσεών μας, τον έλεγχο ολοκληρωμένη της ψυχοκινητικής ανάπτυξης του εμβρύου. της παρορμητικής μας συμπεριφοράς, την κοινωνική μας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ αλληλεπίδραση. Καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος, o βαθμός ακοής μειώνεται αισθητά, όπως επίσης και η δυνατότητα ανάλυσης των ήχων υψηλών συχνοτήτων, Η μέθοδος TOMATISμε ®, αποτέλεσμα μέσα από φιλτραρισμένους την αποξένωσηήχους, από τοπλούσιους κοινωνικόσεσύνολο, την απώλεια υψηλές αρμονικές συχνότητες, τον εγκέφαλο, δίνοντάς μας ξανά ενέργειας, τηενεργοποιεί μυϊκή υποτονικότητα και την αστάθεια. Μέσω των συνεδριών σωματική και συναισθηματική Tomatis® τοισορροπία. αυτί επανεκπαιδεύεται, με σκοπό να αποκτήσει ξανά ιδιότητες ακρόασης, που θα ενεργοποιήσουν τον εγκέφαλο, για καλύτερη ψυχική ευεξία και νευρομυϊκό συντονισμό.

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κάθε γλώσσα έχει τη δική της Tomatis® προνομιούχο ηχητικών συχνοτήτων, μεαξιολόγηση, την οποία ο Ως Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι θα περιοχή διεξάγουμε μία εξατομικευμένη άνθρωπος έχει εξοικειωθεί ήδη από την εμβρυική του σας, ηλικία. μπορείκαι ναολοκληρωμένη μιλήσει κάποιος ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες γιαΓια τηνναέγκυρη σωστά μια ξένη γλώσσα, πρέπει να του είναιπροφίλ σε θέση, να. την ακούει σωστά. Με την μέθοδο Tomatis® συγκρότηση σας εναρμονίζουμε το αυτί του ατόμου, έτσι ώστε να προσαρμοστεί το ακουστικό του φάσμα με αξιολόγηση θα γίνει μέσω της λήψης λεπτομερούς ιστορικού, αυτό της ξένης γλώσσας,Ηπου επιθυμεί αυτή να μάθει. του πρωτοποριακού τεστ ακρόασης Tomatis® TLTS και μια σειρά ΜΑΘΗΣΗ στοχευμένων τεστ, που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το ακουστικό δυναμικόνα καιαναδιοργανώνει την όποια δυσλειτουργία ακρόασης. Η μάθηση συνιστά την ικανότητα τουσας εγκεφάλου διαρκώς και μόνιμα το

νευρωνικό δίκτυο, για να ενσωματώσει και ΑΚΡΟΑΣΗΣ να διευκολύνει την εφαρμογή νέων πληροφοριών. Αυτό ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ονομάζεται «πλαστικότητα του εγκεφάλου». Η μέθοδος Tomatis® ενεργεί στη πλαστικότητα Μετά την αξιολόγηση θα δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα του εγκεφάλου και διευκολύνει την αρχική ενσωμάτωση των νέων πληροφοριών, επιτρέποντας στον ειδικά επίδοσή προσαρμοσμένο στις και ανάγκες σας. η μέθοδος Στις συνεδρίες μαθητή να βελτιώσει την γενική του. Αυτός είναι ο λόγος που Tomatis® χρησιμοποιούνται σχεδιασμένες φορητές συσκευές Tomatis®. προσφέρεται σε εκατοντάδες δημόσια και ειδικά ιδιωτικά σχολεία ανά τον κόσμο, παράλληλα με το υπάρχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η Μέθοδος Tomatis® είναι ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην ακρόαση και την φωνή. Όπως κάθε εκπαιδευτική μέθοδος, εφαρμόζεται με συνεχή και ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ επαναλαμβανόμενο τρόπο και ακολουθείται από περιόδους παύσης, για σωστή ενσωμάτωση. Ο Κατά τη και διάρκεια των συνεδριών ακρόασης TOMATISμετά ®, ητην μουσική συνεχείςμε αριθμός η διάρκεια των συνεδριών καθορίζονται αρχικήμεταδίδεται αξιολόγησημε σύμφωνα αλλαγές τονικών αντιθέσεων, και έντασης. εναλλαγές αυτές είναι Αυτές τις ανάγκες σας. Μπορεί επίσης, ηχοχρώματος να σας προτείνουμε συνεδρίεςΟιενεργητικής ακρόασης. απρόβλεπτες, με αποτέλεσμαμεγαλόφωνη να εκπλήσσουν τον εγκέφαλο, ο οποίος αντιδρώντας οι συνεδρίες περιλαμβάνουν ανάγνωση ή λεκτική επανάληψη, κατά τις οποίες η ενστικτωδώς, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο ερέθισμα, ενεργοποιώντας τους φωνή σας τροποποιείται άμεσα και σε πραγματικό χρόνο με το Tomatis® Εffect. μηχανισμούς προσοχής και επιτρέποντας στο μαθητή να βελτιώσει την ‘Ως αποτέλεσμα, ακούτε της τη φωνή σας τροποποιημένη, αφού έχει υποστεί επεξεργασία μέσω εστίαση και διατήρηση προσοχής του. του ηλεκτρονικού gating, και κατ’ επέκταση ασυνείδητα η φωνή σας τροποποιείται. Και στις ΕΥΕΞΙΑ δύο φάσεις (παθητική και ενεργητική) χρησιμοποιούμε τις ειδικά σχεδιασμένες συσκευές Tomatis® χώρο μας μέσα ή στηναπό άνεση σπιτιού σας.μας συνήθειες, τις Η ευεξία στο καθορίζεται τιςτου καθημερινές επιλογές μας, τις επιρροές που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας και ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ τον τρόπο που αντιδρούμε σε αυτές. Και ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η Αφού ακουστικές συνεδρίες ολοκληρωθούν, θα του πραγματοποιηθεί τελική αξιολόγηση, με κίνησηοιείναι απολύτως σημαντική για την ευεξία σώματος μας, η δεν βάση την οποία θα εκτιμήσουμε πρόοδό σας και θα κρίνουμε χρειάζονται περισσότερες συνειδητοποιούμε πάντα, ότι η την ευεξία του εγκεφάλου μας είναιαν εξίσου συνεδρίες. αποτελέσματα της μεθόδου μακροπρόθεσμα. Η μέθοδος σημαντική, Τα τόσο για την συναισθηματική όσοTomatis® και για τηείναι σωματική μας Tomatis® ισορροπία.έχει αναγνωριστεί από περισσότερες από 80 ερευνητικές εργασίες, κλινικές και επιστημονικές μελέτες. Συνεχίζει να εκπλήσσει και να παρακινεί τους ερευνητές να κάνουν περισσότερα.

Profile for Tomatis

[GR]-Brochure Tomatis  

[GR]-Brochure Tomatis

[GR]-Brochure Tomatis  

[GR]-Brochure Tomatis