Page 1


The

Dutch

travel

trade

magazine

/

21

maart

2013

Reisburo A c t u e e l #

06

Voorjaars Special

Airline


Reisburo Actueel Special Airlines

Vlieg met me mee.. In de jaren '50 stonden vliegtuigpassagiers voor het dilemma om in de gewone klasse te vliegen of in de Business Class. Tegenwoordig staat de passagier voor een wat complexere keuze, want wanneer je éénmaal besloten hebt om economy class te vliegen, dan ben je er nog niet. In deze special komen een aantal luchtvaartmaatschappijen aan het woord die je alles vertellen over hun product.

Vliegen met Korean Air: “De meest fantastische vliegervaring ooit”

Een klant van Korean Air deelt zijn ervaringen na een vlucht van Vancouver (Canada) naar Seoul (Zuid-Korea). “Toen ik aan boord ging van het Korean Air vliegtuig, had ik voldoende eten en drinken tot mij genomen. Het was een zeer lange vlucht, dus ik wilde ervoor zorgen dat ik zo min mogelijk hoofdpijn zou krijgen. Nu honger en dorst niet meer tot de problemen hoorden, waren schreeuwende kinderen het enige dat deze langeafstandsvlucht nog kon veranderen in een nachtmerrie. Volgens de stewardess die ik had benaderd, waren er heel weinig of geen kinderen aan boord. Dat was goed nieuws. Ik vond het vliegtuig zelf ook fantastisch. Toen ik het zag vanaf de terminal werd ik al enthousiast. Het was een Boeing 747-400. Ik wist dat het bovenste dek was waar de eerste klas passagiers verbleven, dus dat was verboden terrein voor mij, maar het was nog steeds spannend om aan boord te gaan. Tot nu toe niets anders dan compleet enthousiasme over Korean Air, maar op dat moment wist ik nog niet dat ik begon aan mijn beste vliegervaring ooit.

Beenruimte Ik vloog met de Boeing 747-400 van Korean Air van Vancouver naar Seoul. Ik had stoelnummer 41K. Het was de stoel bij het raam en toen ik naast me keek zag ik dat de andere twee stoelen uit dezelfde rij vrij waren gebleven. Het eerste dat

me opviel was de enorme 87cm beenruimte en ik zat niet eens aan de nooduitgang! Deze extra beenruimte at zorgde ervoor dat het vliegtuig er zo ruim en luxe uitzag. Dat had ik nog nooit gezien bij een luchtvaartmaatschappij. Toen we klaar waren om te vertrekken, werd het alleen maar beter en beter. Maar de echte voordelen van Korean Air kwamen pas toen we in de lucht waren. Ik kan gerust zeggen dat vliegen met Korean Air voor mij voor altijd de meest ontzagwekkende vliegervaring zal zijn. De superioriteit van Korean Air is gewoon geweldig. Het entertainmentsysteem is geladen met de nieuwste Hollywood-films en alle films zijn gratis. Hoofdtelefoons zijn van hoge kwaliteit en werden gratis verstrekt aan alle passagiers. Het was niet van die goedkope rotzooi die ik van andere luchtvaartmaatschappijen kreeg na het betalen van $ 5. De hoofdtelefoon van Korean Air is veel beter en bovendien gratis. De selectie van 
films zoals ik al zei, was opmerkelijk. Normaal gesproken krijg je een fatsoenlijke film en een paar domme films. De goede film heb je waarschijnlijk al gezien en de andere films zijn zo flauw, dat je die niet eens wilt kijken. Maar niet bij Korean Air. Absoluut een geweldige selectie van in-flight entertainment en alles was gratis. Je hoeft niet te betalen om een van de films aan boord van Korean Air te kijken. Het is in de prijs opgenomen om uw vlucht zo aangenaam mogelijk te maken.

Zilverwerk en porselein Mij werd gevraagd of ik de Koreaanse traditionele maaltijd of het rundvlees wilde. Natuurlijk ging ik voor de Koreaanse schotel. Maar wat 
ik niet had verwacht was dat tijdens de vlucht de maaltijden op Korean Air-vluchten werden geserveerd in echte porseleinen schalen, niet van dat plastic spul. Ook krijg je nieuw, verpakt zilverwerk als bestek in plaats van dat goedkope, plastic bestek bij andere airlines. Het traditionele Koreaanse gerecht dat ik
 koos bestond uit gestoomde rijst en een kom Bibimbap, een mengsel van zeewier, groente, gehakt en spruitjes. Deze fantastische Aziatische soep maakte deel uit van de schotel samen met

www.reisburoactueel.nl

o.a. augurken en fruit. Een vorstelijke maaltijd kan ik wel stellen. Een minuut later komt een andere stewardess met een fles rode wijn van exclusieve hoge kwaliteit in de ene hand en een fles witte in de andere en vraagt me of ik klaar ben voor wat wijn. Ik vroeg hoeveel het koste voor de wijn en ze zei dat het allemaal gratis was. Ik nam een glas vol van de hoge kwaliteit rode wijn en moet nog wel één ding noemen; het glas dat ik kreeg was ook van echt glas, geen plastic. Op de vraag of ik Lipton Tea of Koreaanse Groene Thee wilde, ging ik natuurlijk voor de Koreaanse thee.

Inbegrepen Alles op deze vlucht was inbegrepen en het
 was niet eens een dure vlucht. Ik heb het ticket eigenlijk gekocht omdat het de goedkoopste was en ik doe altijd mijn huiswerk als het gaat om het kopen van vliegtickets en andere reisbenodigdheden. Aan boord kreeg ik ook gratis een tasje met toiletartikelen zoals een tandenborstel. Ik heb veel gevlogen in mijn leven, maar vliegen met Korean Air verslaat iedere vorige vliegervaring die ik heb gehad. Dit was absoluut geweldig. Ik zal in de toekomst altijd op zoek gaan naar Korean Air-vluchten bij het boeken van vliegtickets voordat ik boek bij iemand anders. De behandeling aan boord, de waarde voor je geld en de aanwezigheid van mooiste meisjes zijn niet te overtreffen door een andere carrier. Korean Air rules! Dit was de beste vliegenervaring van mijn leven tot nu toe. Om dit te overtreffen is een zeer bijzondere prestatie nodig.”

17


Reisburo Actueel Special Airlines

Met Icelandair naar de USA of Canada

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland die vorig jaar haar 75e verjaardag vierde, bedient vanaf haar hub Keflavik International Airport (KEF) maar liefst 33 bestemmingen in Europa en Noord-Amerika. Het schema van Icelandair is zo opgesteld dat vluchten vanaf Europa na aankomst direct aansluiting hebben met vluchten vanaf IJsland naar Noord-Amerika en vice versa. Keflavik Airport is een kleine, overzichtelijke luchthaven, ideaal om over te stappen. De maximale overstaptijd is twee uur. Icelandair vliegt via IJsland naar Denver, New York, Boston, Washington, Minneapolis, Orlando, Seattle, Halifax en Toronto.

De vloot

In-flight entertainmentsysteem

De vloot van Icelandair bestaat uit Boeings 757, waarvan twaalf eigen en twee geleasede toestellen. De cabine is in 2009 geheel vernieuwd om haar passagiers een goede service en comfortabele vlucht te kunnen bieden. Icelandair Group en Boeing hebben een overeenkomst getekend voor de aankooprechten op zestien Boeings 737 MAX 8 en 737 MAX 9. Dit nieuwe model, welke de Boeing 737 gaat vervangen, zal vanaf 2017 beschikbaar zijn. De eerste levering aan Icelandair is gepland in de eerste helft van 2018.

Aan boord van alle toestellen hebben passagiers toegang tot een hoogwaardig touch screen entertainmentsysteem met een ruim aanbod aan muziek, de laatste films, documentaires en tv-series. Ook biedt het entertainment systeem de mogelijkheid de vlucht te volgen en het dutyfree aanbod te bekijken. Dit systeem is in alle reisklassen gratis! Dit najaar begint Icelandair met het installeren van WiFi in al haar vliegtuigen.

Cabineverdeling: drie klasses De tarievenstructuur van Icelandair biedt meer comfort en flexibiliteit met haar drie verschillende klasses: Economy class, Economy comfort en Saga Class. Daarnaast heeft Icelandair een tarievenstructuur met zes verschillende tarievencategorieën. Passagiers kunnen een tarief kiezen dat meer comfort en/of flexibiliteit geeft. Het is ook mogelijk om verschillende klassen en tarieven te combineren. Voorbeeld: de passagier reist naar IJsland heen in de Economy class en terug in de Saga Class.

Het IJslandse tintje Saga Class

De nieuwste bestemming in Noord-Amerika is Anchorage, Alaska. Tussen 15 mei en 15 september 2013 zal de luchtvaartmaatschappij twee keer per week naar Anchorage vliegen: op woensdag en zondag heen, op donderdag en maandag terug. De vliegtijd is 12.20 uur heen en 11.25 uur terug (overstaptijd twee uur). De snelste verbinding vanuit Nederland!

Saga Class is de Business Class waarbij reizigers kunnen genieten van privacy, comfort, flexibiliteit en een uitmuntende service. Tijdens de vlucht heeft men keuze uit diverse smakelijk maaltijden met verse ingrediënten en een verscheidenheid aan alcoholische en non-alcoholische drankjes. Met een goede beenruimte van 99 centimeter en gratis toegang tot het gehele uitgebreide entertainmentsysteem is men zo op de plaats van bestemming. Saga Class passagiers kunnen op alle luchthavens gebruik maken van business class lounges, hebben prioriteit met boarden en hebben extra bagagevrijdom.

Economy Comfort Economy Comfort Class biedt een ruime configuratie met een stoelverdeling van 3 x 3, waarbij de middelste stoel vrij blijft. Aan boord krijgt men een maaltijd geserveerd en non-alcoholische drankjes. Wijn en bier wordt complimentary aangeboden. Passagiers hebben toegang tot het entertainmentsysteem alsmede toegang tot de business class lounges en extra bagagevrijdom.

Stopover IJsland Icelandair heeft een unieke meerwaarde in haar hub: IJsland is een fantastische plek om een stop te maken onderweg naar of vanuit Noord– Amerika. Alle passagiers hebben de mogelijkheid om beide bestemmingen te combineren, maximaal zeven dagen zonder toeslag op de ticketprijs. Zo heeft men twee bestemmingen voor de prijs van één!

Economy Class Icelandair Economy Class biedt passagiers een goede service met gemakkelijke en comfortabele stoelen. Aan boord hebben passagiers keuze uit sandwiches, snacks en drankjes tegen aantrekkelijke prijzen. Non-alcoholische drankjes worden kosteloos aangeboden en passagiers hebben toegang tot het entertainmentsysteem.

www.reisburoactueel.nl

Het cabinepersoneel van Icelandair geeft passagiers persoonlijke aandacht en de gastvrijheid aan boord reflecteert de gastvrijheid die de IJslanders door de eeuwen heen aan al hun gasten tonen. De IJslandse cultuur wordt op verschillende manieren naar voren gebracht tijdens de vlucht.

Zelf ervaren? Kijk op www.icelandair.nl/agents voor de agentenaanbiedingen van Icelandair, voor vluchten naar IJsland en Noord-Amerika. Ook staat daar een agentenaanbieding voor een landarrangement op IJsland. Eline Ruigrok (PR & Marketing representative Icelandair)

19


Reisburo Actueel Special Airlines

KLM KLM kiest deze zomer voor drie nieuwe bestemmingen: Fukuoka in Japan, Ålesund in Noorwegen en Manston, Kent’s airport in het Verenigd Koninkrijk. De vluchten naar Teheran (Iran), Addis Ababa (Ethiopië) en Khartoum (Soedan) worden vanwege tegenvallende commerciële resultaten opgeschort. De nieuwe bestemming Manston (Kent) in het Verenigd Koninkrijk biedt passagiers een aantrekkelijke toeristische bestemming en is een alternatief voor reizigers aan de oostkant van Londen. Ålesund kent een sterke en groeiende (offshore) zakelijke markt. Daarnaast is het eveneens een interessante toeristische bestemming. De frequenties op Basel, Linköping, Lyon, Norwich, Praag en Boedapest worden verhoogd. Samen met Delta Air Lines, partner in de Transatlantische Joint Venture, verstevigt KLM haar marktpositie tussen Noord-Amerika en Europa. KLM zet grotere toestellen in op Calgary en vervangt de MD11 op Atlanta door een nieuwer toestel Airbus 330-300. Delta vergroot de capaciteit met meer dan 10% op Amsterdam. Naast viermaal daags naar Atlanta en Detroit kan de klant in de nieuwe dienstregeling ook viermaal per dag naar New York JFK. Op Atlanta vliegt Delta drie keer en KLM een keer per dag. De vluchten op New York worden tweemaal daags door KLM en tweemaal door Delta uitgevoerd. Detroit wordt alleen door Delta aangevlogen. Daarnaast vergroot KLM in de zomer van 2013 het aantal frequenties

op Los Angeles en Washington. Vanaf 13 mei wordt de seizoensoperatie op Dallas-Fort Worth herstart. Ook in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika vervangen de Airbus 330-300 en de Boeing 777 de MD11. KLM is in deze regio tijdens de winter van 2012/2013 al begonnen met het gebruik van deze zuinigere en efficiëntere toestellen. De frequentie naar Rio de Janeiro gaat omhoog van vier naar vijf keer per week en ook de groei op Panama, ingezet in de winter, wordt met een dagelijkse vlucht doorgezet in de zomer. Om de klant meer frequenties te bieden in de zomer, vliegt KLM met een extra ‘cirkelvlucht’ van Amsterdam naar Curaçao en Bonaire. In het afgelopen jaar heeft KLM Lusaka (Zambia), Luanda (Angola) en Harare (Zimbabwe) geïntroduceerd. Harare maakt onderdeel uit van de cirkel vlucht tussen Amsterdam en Lusaka. De samenwerking met Kenya Airways blijft van groot belang voor KLM’s positie in Afrika. De twee dagelijkse Kenya Airways/KLM vluchten op Nairobi biedt de klant een steeds groter aantal bestemmingen in Kenia en omringende landen in Oost-Afrika. De rechtstreekse vluchten van KLM naar Addis Ababa en Khartoum worden opgeschort, maar worden met partner Kenya Airways via Nairobi wel aangeboden. KLM start 3 april met lijnvluchten naar Fukuoka in Japan. KLM is daarmee de eerste luchtvaart-

maatschappij die rechtstreekse vluchten tussen Fukuoka en Europa aanbiedt. Na Tokio en Osaka is Fukuoka de derde bestemming van KLM in Japan. De frequentie van vluchten naar Tokio wordt opgeschroefd van tien naar elf. Samen met de nieuwe bestemming Fukuoka biedt KLM de passagier deze zomer wekelijks 21 vluchten naar Japan. KLM komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag vanuit Japan. De bestemming Teheran wordt opgeschort in de nieuwe dienstregeling. De bestemming Almaty daarentegen wordt vaker aangevlogen deze zomer. In het kader van de intensievere samenwerking tussen KLM en Etihad Airways wordt Abu Dhabi/Bahrein vaker aangevlogen. Vanaf medio mei doet Etihad vanuit thuisbasis Abu Dhabi dagelijks Schiphol aan, onder eigen vlag en die van KLM. KLM biedt sinds afgelopen najaar vijf bestemmingen aan in Australië en Centraal-Azië uitgevoerd door Etihad. Daar komen er in mei dertien bij. De capaciteit op Aziatische routes wordt verder vergroot door de instroom van nieuwe toestellen.

transavia.com

Onlangs vierde transavia.com met het weggeven van 200 gratis vliegtickets de opening van haar derde thuishaven Eindhoven Airport. Dankzij de gunstige ligging in Zuidoost-Brabant is Eindhoven Airport een uitstekende luchthaven voor reizigers uit Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel.

Nieuwe routes transavia.com vliegt al geruime tijd vanaf de Brabantse luchthaven, maar vanaf februari 2013 is er gestart met vier nieuwe routes, te weten Bologna, Madrid, Napels en Kopenhagen. transavia.com verwacht mede door het nieuwe

aanbod het komend jaar 30% meer passagiers naar Eindhoven Airport te trekken. De groei zorgt dus ook voor meer vliegverkeer in het gebied en dat is mogelijk nu de lokale politiek tot overeenstemming is kunnen komen dat de luchthaven de komende jaren weer kan en mag groeien. “Dat is redelijk uniek, er zijn maar weinig plekken in Nederland waar dat nog mogelijk is. En over één à twee jaar zijn er, zo hopen we, nog meer mogelijkheden”, aldus transavia.com topman Bram Gräber.

Een huwelijk Naast de actie met de 200 gratis tickets bood transavia.com online ook 5.000 tickets voor een tientje aan. “We willen de regio graag kennis laten maken met de nieuwe bestemmingen, en Eindhoven en haar omgeving heeft ons de afgelopen jaar beslist niet teleurgesteld, dus doen we ook graag wat terug,” aldus Gräber. Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport, omschrijft de samenwerking als “een soort huwelijk en een stevig fundament voor het vliegveld. transavia.com verwacht veel extra toe-

www.reisburoactueel.nl

risten, en tegelijkertijd hoop ik dat veel reizigers ook zakelijk vanaf Eindhoven gaan vliegen. Zo zullen we elkaar aanvullen”.

transavia.com verrast busreizigers Wachtende reizigers op het Blaak in Rotterdam werden onlangs in de ochtendspits door transavia.com verrast met een kop koffie en een lekkernij uit Istanbul, één van de nieuwe bestemmingen waarop vanaf april gevlogen kan worden vanaf Rotterdam the Hague Airport. Naast Istanbul worden ook Ibiza, Valencia, Budapest en Mallorca vanaf begin april toegevoegd aan de bestemmingen waarop vanaf Rotterdam gevlogen kan worden.

21


Reisburo Actueel

Oostenrijks. Er worden maar liefst tien verschillende klassieke koffiespecialiteiten aangeboden. Op vluchten naar Japan kunnen passagiers genieten van een speciale Business Class service.

Meer ruimte om je thuis te voelen Er zijn talloze opbergmogelijkheden, zoals zakken voor de bril, laptop en schoenen, maar ook vakken boven het zitvlak, zodat er genoeg ruimte is om persoonlijke bezittingen in de buurt te houden.

Austrian Airlines Zit perfect – Slaap perfect De gloednieuwe Business Class op intercontinentale vluchten van Austrian Airlines is speciaal ontwikkeld naar de behoeften van de passagiers en laat niets te wensen over. De stevigheid van de zitting kan individueel aangepast worden dankzij een innovatief luchtkussen systeem. Met een druk op de knop wordt de massage functie geactiveerd, of verander de stoel in een horizontale full-flat bed van bijna twee meter lang.

Creëer je eigen entertainment programma Een geheel nieuw inflight entertainment systeem biedt een ruime keuze aan de nieuwste films,

zodat passagiers genieten van een non stop inflight entertainment on Demand. Passagiers kunnen kiezen uit meer dan 100 uur in-flight entertainment. Naast de nieuwste films treffen passagiers populaire TV series en fascinerende documentaires aan, allemaal van digitale highresolution kwaliteit en te bekijken op individuele, 15 inch touch screen schermen.

First Class Service In de Business Class, zal de vliegende chef de laatste hand leggen aan de culinaire specialiteiten van DO & CO. Alle maaltijden worden geserveerd met de Oostenrijkse charme en de bekroonde service. Het vliegende koffiehuis is ook typisch

Take off met nog meer comfort Momenteel worden alle tien toestellen in de intercontinentale vloot – zes Boeing 767 toestellen en vier Boeing 777s - omgebouwd naar dit concept. Eén Boeing 767 en twee Boeing 777 zijn net klaar. De nieuwe Cabine in de Boeing 777 biedt ruimte voor een totaal van 308 passagiers met 260 passagiers in de Economy Class en 48 in Business Class. Ongeveer 1,1 miljoen passagiers vliegen long haul met Austrian Airlines op 5.500 vluchten per jaar. Carolina van der Spoel (Marketing Executive Austrian Airlines)

Brussels Airlines Genieten van luxe, geweldige service en ontspanning in Brussels Airlines Business Class, met 30 stoelen die allemaal een directe toegang tot het gangpad bieden. De vriendelijke Belgische service met een altijd behulpzame cabine bemanning zorgt dat de vlucht zo aangenaam mogelijk verloopt vanaf

het moment van instappen totdat de bestemming is bereikt. De Business Class van Brussels Airlines is voorzien van een volledig horizontaal bed die in een handomdraai veranderd kan worden in een 'flatbed' van twee meter met een groot kussen

en een zachte deken. Voor nog meer comfort is de stoel uitgerust met een massagefunctie, verstelbare rugondersteuning en een pneumatisch luchtkussen waarmee passagiers zelf de zachtheid van de stoel kunnen regelen Gecombineerd met een revolutionair inflight entertainment systeem met één van de grootste individuele Business Class touchscreens van 15,3 inch met een afstandsbediening. Bovendien blijven passagiers altijd verbonden door gebruik te kunnen maken van de USB power port om een iPod of laptop op te laden. Een gastronomische beleving; passagiers kunnen kiezen uit verschillende aperitieven, waaronder Laurent Perrier Champagne, vergezeld met heerlijke hapjes. Het viergangen menu met keuze uit verschillende voor- en hoofdgerechten bevat de hoogtepunten uit de Belgische keuken. Uiteraard zal de maaltijd met een koffie en likeur met Belgische chocolaatjes worden afgesloten. Andrea Boni (VP Marketing Brussels Airlines)


Reisburo Actueel 23

Lufthansa Het comfort aan boord bij Lufthansa Business Class garandeert voor iedere passagier een aangename en ontspannen vlucht. De beroemde Duitse degelijkheid, culinair hoogstaande maaltijden en het subtiele (natuurlijke) gebruik van kleuren in de cabine met een aangename ambiance voor een positief effect op het welzijn van passagiers. De nieuwe Business Class stoel maakt indruk met zijn uitzonderlijke comfort zowel, in zit- als slaap positie. Door innovatieve aanpassingen is meer opbergruimte in de stoel zelf ingebouwd en heeft de passagier meer privacy door de vorm van de stoel. Twee stoelen naast elkaar zijn geplaatst in een ‘V’ vorm en zijn verbonden door een centrale as. De nieuwe Business Class is aanwezig in alle Boeing B747-800 toestellen en wordt geleidelijk ingebouwd in de andere intercontinentale toestellen.

maaltijd met bijbehorende alcoholische en nietalcoholische drank service. De wijnen komen uit het Lufthansa’s met prijzen beloonde ‘Vinothek Discoveries’. In samenwerking met ‘Master of Wine’, Markus Del Monego wordt om de twee maanden een nieuwe samenstellingen van wijnen bijeengebracht.

Maaltijden die tijdens de vlucht worden geserveerd zijn bereid door variërende top chefs die garant staan voor een exclusieve

Tijdens de vlucht kunnen passagiers kiezen om te ontspannen met een uitgebreide in-flight entertainment systeem met keuze uit films, muziek of

zelfs een snelle taalcursus. Het is uiteraard ook mogelijk om te werken; een werktafel met een leeslamp en een laptop aansluiting is beschikbaar in iedere stoel. Lufthansa FlyNet, een breedband internet aan boord, maakt het mogelijk om e-mails te verzenden en ontvangen of te surfen op het internet. Lufthansa FlyNet is beschikbaar in de meeste intercontinentale toestellen in de vloot. Tero Nurminen (Marketing Specialist Lufthansa)

Swiss International Air Lines SWISS, de nationale luchtvaartmaatschappij van Zwitserland, staat synoniem voor traditionele Zwitserse waarden. De Business Class van SWISS biedt dan ook een unieke ervaring en service van kwaliteit aan, zowel in de lucht als aan boord. Het hoogtepunt van SWISS Business is de innovatieve, twee meter lange compleet horizontaal ‘lie-flat’ stoel in de Airbus A330-300 en Airbus A340 vloot voor intercontinentale vluchten. Ingebouwd in de stoel is een vooruitstrevende,

door luchtdruk gereguleerd luchtkussen, die passagiers kunnen aanpassen naar eigen wens, van zacht tot hard, voor een zo aangenaam mogelijke zit- en slaaphouding. Ook biedt de stoel een ingebouwde massage functie aan. De Business Class cabine biedt een hoge mate aan privacy, superieur comfort voor zowel zitten als slapen en een uitgebreide persoonlijke ruimte met een hoogwaardig entertainment systeem. De in-flight catering trakteert passagiers op het met prijzen bekroonde ‘SWISS Taste of Switzerland’ maaltijd concept, waarbij regionale gerechten worden geserveerd tijdens de intercontinentale vluchten. Trouw aan haar afkomst, biedt SWISS de hoogst mogelijke kwaliteit aan in alle producten en services, wat in de afgelopen jaren vele prijzen heeft opgeleverd. In 2012 is SWISS, onder andere, beloond door Premier Travel Awards als ‘Best Transatlantic Business Class Service’ en door

www.reisburoactueel.nl

Skytrax World Airline Awards als ‘Best Business Class Catering’. Mark van Koningsbruggen (Marketing Manager Swiss International Air Lines)


Reisburo Actueel special Airlines

airberlin Om een exclusieve reiservaring te bieden, voorziet airberlin de volledige langeafstandsvloot van een nieuwe Business Class. Deze bestaat uit negentien uiterst comfortabele full flat-stoelen met massagefunctie. Ze zijn grotendeels afzonderlijk geplaatst voor optimale privacy en bieden allen direct toegang tot de gang. Passagiers hebben de beschikking over een modern inflight entertainment-systeem met een 15-inch-monitor met LED-technologie. Behalve van het comfort kunnen passagiers genieten van uitmuntende service. Met de nieuwe Business Class sluit airberlin aan op de hoge standaard van partner Etihad Airways. Uitgebreide informatie waaronder de routes waarop passagiers nu al kennis kunnen maken met de nieuwe manier van reizen staan op airberlin.com – service – Business Class. Reisbureaus en zakelijke reisorganisaties kunnen met de Counter Cards profiteren van aantrekkelijke kortingen. Nieuw is dat niet alleen op vluchten van airberlin maar nu ook op die van Etihad Airways korting wordt verstrekt. Bovendien zijn een aantal nieuwe Counter Cards geïntroduceerd voor kantoren die een hoge omzet bereiken met airberlin en Etihad Airways. Aan de bestaande Counter Card BASIC, ADVANCED, PRO en PREMIUM zijn de nieuwe SUPERIOR, DELUXE

en ULTIMATE toegevoegd. Met de beide laatstgenoemde kaarten wordt tot 100% korting verstrekt - niet alleen op short en medium haul maar ook op long haul-vluchten. Bovendien is het, bij voldoende beschikbaarheid, mogelijk te upgraden naar de Business Class voor 50% van de reguliere prijs. Meer informatie over de Counter Cards is online op partner.airberlin.com te vinden. airberlin biedt vakantiegangers, stedenbezoekers en zakenreizigers een steeds breder aanbod. Dit komt zowel door de toevoeging van nieuwe, eigen routes als door de uitbreiding van vluchten met partners. Naast het omvangrijke aanbod aan non-stopvluchten vanaf Düsseldorf versterkt airberlin de verbindingen via zijn hubs. Zo vliegt de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland via Berlijn naar nieuwe bestemmingen als Warschau, Madrid en Chicago. Bij de vluchten die in combinatie met andere airlines worden aangeboden, biedt airberlin een wereld aan nieuwe mogelijkheden met oneworld-partners als American Airlines en strategisch partner Etihad Airways. Reizigers vliegen met airberlin vanaf Düsseldorf naar New York, Miami of Los Angeles en met American Airlines aansluitend verder naar bestemmingen verspreid over de VS, Canada en Latijns-Amerika. Op deze manier zijn nu onder

andere ook St. Maarten, Aruba en Costa Rica bereikbaar. Door strategisch partner Etihad Airways kan airberlin vluchten naar het Oosten aanbieden. Beide luchtvaartmaatschappijen voeren dagelijks een vlucht uit tussen Düsseldorf en Abu Dhabi, de hub van Etihad Airways. Vanaf de luchthaven van Abu Dhabi vliegt de carrier uit de Verenigde Arabische Emiraten bijvoorbeeld naar Thailand, China en Australië. Vluchten van airberlin en de genoemde partners zijn te boeken via partner.airberlin.com en GDS. Bjorn Gianotten, Country Manager Benelux, airberlin

combinatie met een stoelreservering voordelig een Duoseat reserveren. De extra services van ArkeFly zijn beschikbaar via de reisagent en Arkefly.nl. We verkennen een lange termijn strategie voor duurzame biobrandstof in samenwerking met onze TUI Travel zuster-airlines. We houden rekening met de geluids- en milieubelasting en optimaliseren vanuit dat oogpunt onze vluchtroutes. Hierdoor hoeft er niet onnodig

veel brandstof meegenomen te worden. Dit heeft een economisch, maar zeker ook duurzaam voordeel: hoe minder vliegmijlen er gevlogen worden, hoe minder schadelijke uitstoot er vrij komt. We verbeteren daarnaast de catering aan boord van de vliegtuigen met verantwoorde producten en het gebruik van milieuvriendelijkere verpakkingen. Simone van de Berk, Manager Communicatie, Arkefly

ArkeFly ArkeFly vliegt komende zomer voor het eerst naar Albanië. Deze nog volledige onbekende vakantiebestemming wordt gedurende het zomerseizoen op maandag aangevlogen en in het hoogseizoen is er een extra vlucht op vrijdag. De westkust van Amerika is opnieuw opgenomen in het routeschema; Las Vegas, San Francisco en Los Angeles worden twee keer per week aangevlogen. De westkust is een typische rondreisbestemming maar leent zich ook prima voor city-trips en strandvakanties. Dankzij de vluchten van ArkeFly zijn via Holland International ook vele nieuwe cruiseafvaarten binnen handbereik, zoals cruises vanaf Mallorca, Antalya, Kreta of de exclusieve cruises met Pullmantur vanaf de Antillen. ArkeFly vliegt komende zomer ook vanuit Rotterdam en Eindhoven; drie keer per week naar Antalya. ArkeFly maakt het haar passagiers graag zo comfortabel mogelijk aan boord. Reizigers kunnen voor vertrek een stoel reserveren in combinatie met online inchecken, maaltijden reserveren, entertainment reserveren, gebruik maken van de lounge op Schiphol en in

www.reisburoactueel.nl

25

Reisburo_nr6_airlines  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you