Page 1

HĂŠt praktisch vakblad voor de reisbranche 20e jaargang, nr. 15

Reisburo A c tue e l

28 juli 2011

Reisburo_actueel_nr15.indd 1

Wintersporters uit zomerslaap

Razende Reporters: Beregoed Berlijn

Effect Tour op boekingen...

Cruisesector: Veranderende dresscodes

26-07-11 17:30


Reisburo_actueel_nr15.indd 2

26-07-11 17:30


Reisburo Actueel mElAniE VAn gRunsVEn

bestemming voor begin augustus met acco in een levendig centrum, zodat wij (twee jonge, blonde meiden) niet kilometers lang hoeven te lopen op hoge hakken of onze portemonnee moeten gaan legen aan taxichauffeurs. Ik had verwacht dat deze klus zo geklaard zou zijn. Nou, daar kwam ik snel van terug! Een leuk appartement in El Arenal ging aan onze neus voorbij nadat we de site vernieuwde om een boeking te doen. Alles wat ons aansprak in Bulgarije zat bomvol (op enkele 2-sterren appartementen na) en in Oh Oh Cherso hadden we beide totaal geen trek. Ons oog viel op Novalja, Pag in Kroatië. Helaas konden we hier ook pas terecht vanaf half augustus wat niet samenging met onze drukke agenda’s...

last minutes? Regen, wind, temperatuurschommelingen, winterlaarzen, lange broeken en de zonnebrillen in de kokers.. bah, dat is dan de zomer van 2011!

Pff, na een tijd werden we er compleet moedeloos van en overwogen we zelfs een busrit van 22 uur om ons in Istrië te gaan vermaken. Maar eigenlijk zag ik dat ook weer niet zitten… (misschien wel veel te verwend geraakt door al die fantastische studiereizen!).

Het werd dus tijd om daar even verandering in te brengen. Afgelopen week ben ik als een gek gaan zoeken naar een leuke, betaalbare, Europese

Na twee dagen uren zoeken besloten we ons na even wikken en wegen open te stellen voor Turkije. Hier waren we beide al vaker geweest dus we vonden het eigenlijk tijd voor iets nieuws, maar goed... Dan maar een badplaats in Turkije waar we beide nog onbekend mee zijn, want we waren het er direct over eens dat Turkije toch eigenlijk alles wel biedt waar we naar zoeken; zon, zee, mooie stranden, cultuur, natuur, actieve activiteiten, heerlijke terrassen, leuke bars en discotheken. We merkten al snel dat we voor elke bestemming flink wat euro’s neer moeten tellen in deze periode van topdrukte en in dit feit van veel te laat boeken. Ik weet wel dat ik het volgend jaar weer anders aanpak! Last minutes……? Doe mij maar zekerheid met fikse vroegboekkorting! Uiteindelijk is het Bodrum geworden met Corendon, ik heb er zin in!

Melanie van Grunsven m.van.grunsven@t-en-s-productions.nl

mail je vakantiefoto naar Reisburo Actueel De redactie van Reisburo Actueel is benieuwd welke bestemmingen haar lezers hebben uitgekozen om zomervakantie te vieren. Vergeet niet je naam (en van eventueel reisgezelschap) te vermelden. Foto’s insturen kan tot en met maandag 22 augustus.

Heb jij een leuke foto, mail die dan naar reisburo@t-en-s-productions. nl en laat ons weten waar jij bent geweest.

Agenda Augustus 2011 * 22: Wintergidspresentatie Oad, Zwolle, inschrijven via oad.nl/reis agenten. * 23: Wintergidspresentatie Oad, Hengelo, inschrijven via oad.nl/reis agenten. * 24: Wintergidspresentatie Oad, Utrecht, inschrijven via oad.nl/reis agenten. * 29: Wintergidspresentatie Oad, Eindhoven, inschrijven via oad.nl/ reisagenten. * 30: Wintergidspresentatie Oad, Rotterdam, inschrijven via oad.nl/ reisagenten. * 31: Wintergidspresentatie Oad, Amsterdam, inschrijven via oad.nl/ reisagenten.

september 2011 * 06: Workshop ‘Frankrijk Exclusief’, Landgoed Duin & Kruidberg, Santpoort, Atout France. * 07: Wintersport Persdag, Snowworld Zoetermeer, (Baltus Communications).

Elke uitgave vind je op deze plek de agenda waarin presentaties, beurzen, congressen en overige activiteiten zijn opgenomen. * 08: 1TIS Conferentie “De digitale reis”, Rijswijk, 13.00 - 17.00 uur. * 09: Workshop reisagenten Dutch Cruise Council, Cruiseterminal Rotterdam. * 10: ITAC Social Event. * 27: De Jong Intra presentatie Zuid-Afrika, regio Groningen, 18.00 - 21.45, inschrijven op Quickwin.

OktOber 2011 * 04: De Jong Intra presentatie ZuidAfrika, regio Breda, 18.00 - 21.45, inschrijven op Quickwin. * 9 - 12: ANVR Congres, Boedapest (Hongarije), inschrijven via www. anvrcongres.nl. * 10: Dutch Cruise Council Roadshows Cruises, De Oranjerie i In Roermond, 17.00 - 20.00 inclusief buffet, aanmelden via info@dutch cruisecouncil.nl. * 11: Dutch Cruise Council Roadshows Cruises, De Witte Bergen in Eemnes, 17.00 - 20.00 inclusief buffet, aanmelden via info@dutchcruisecouncil.nl.

* 12: Dutch Cruise Council Roadshows Cruises, Van der Valk hotel in Heerenveen, 17.00 20.00 Inclusief buffet, aanmelden via info@dutchcruisecouncil.nl. * 12: See America Workshop, SS Rotterdam. * 13: Dutch Cruise Council Roadshows Cruises, Van der Valk Princeville in Breda, 17.00 - 20.00 inclusief buffet, aanmelden via info@dutchcruisecouncil.nl.

NOvember 2011 * 01: ITAC Algemene ledenvergade ring, Soesterduinen, Soest. * 07-10: World Travel Market (WTM), Londen (Engeland). * 19: ITAC Reisinformatie dag. Congrescentrum Woudschoten Zeist.

2012 * 10-15: Vakantiebeurs 2012. Nieuws voor de agenda? Mail naar reisburo@t-en-s-productions.nl.

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 3

inhoudsopgave magische momenten Nog één seizoen staat alles in het teken van Disney’s Festival vol Magische Momenten. Pagina 15 Ontbijt & tuk tuk Travel Trend lanceert de brochures voor 2011/2012 in een volledig nieuwe ‘look’. Pagina 22 Agentenactie Om de samenwerking met het afscheidvierende Martinair als huiscarrier voor de Caribbean in stijl af te sluiten, bedacht Oad een agentenactie. Pagina 23 Wintersport Wat kunnen we allemaal verwachten de komende winter. Lees het allemaal in de wintersport special. Pagina 26 gratis reisverzekering In deze special lees je alles over grote, kleine, bekende en minder bekende hotelketens. Noviteiten, UPS’s en bijzonderheden worden onder de loep genomen. Pagina 25 studiereizen in beeld De lijst van studiereizen die er in het najaar weer aan zitten te komen wordt weer groter en groter. Check het snel! Pagina 33

3

26-07-11 17:30


Reisburo Actueel

Razende Reporters: Beregoed Berlijn Als Razende Reporter heb ik met een aantal collega’s Berlijn per trein bezocht van 26 tot en met 29 juni. mede mogelijk gemaakt door Vrij uit, ns Hispeed, Reisburo Actueel en Visit Berlin. We verbleven in het sorat Ambassador dat centraal ligt, vlakbij het KaDeWe in West-Berlijn. Het idee was om ons de stad te laten ontdekken, de highlights te laten zien en dit over te brengen op iedereen die deze stad nog dient te ontdekken. Berlijn is een must see voor zowel jong en oud. Historie, cultuur, ontspanning en ontdekken staan centraal in deze bruisende, maar relaxte stad. Het hele jaar door kun je genieten van de parken, musea, dierentuinen en andere bezienswaardigheden, maar neem er de tijd voor. Hieronder alvast een aantal tips en ideeën. De Berliner Bär Berlijn dankt zijn naam aan de beer die al vanaf 1280 voorkwam in de vlag van Berlijn. Zelfs nu nog kom je in Berlijn heel veel beren tegen. Niet alleen in de dierentuin, maar ook gewoon op straat! Tussen 2001 en 2002 stonden ruim 300 beren op openbare plaatsen. De beren komen voort uit een samenwerking van kunstenaars uit 140 landen. Ze staan voor een vreedzaam bestaan met en naast elkaar.

Eva Derks met een “Ich bin ein Berliner”certificaat.

Actief in de stad Sportievelingen opgelet. Ontdek de stad per fiets. Ga naar de Kulturbrauerei en ga mee op tour met Berlin on Bike. Er zijn zes

verschillende tours waaronder de Oase tour. Deze route brengt je langs Beachmitte, dit is een beachvolleybalveld met loungezitjes en ernaast staat een grote klimtoren. Alleen geschikt voor de echte durfallen onder ons. Ook kom je langs het sportpark en maak je onderweg nog een stop bij de bekendste curryworsttent van Berlijn; Konnopke’s Imbiss. Ook een boottocht over de Spree is een aanrader. Zo bekijk je alle highlights van een andere kant. Aan de wat jongere bezoekers is ook gedacht. Kinderen kunnen bouwen en kijken bij Legoland. Of educatief, maar toch interactief alles leren over het leven tijdens en na de oorlog in het DDR Museum. Trek lades open of luister zelfs iemand af. nightlife Voor alle nachtravers onder ons, niet getreurd. Er is genoeg te doen als de avond valt. Begin op een van de terrasjes bij de Hackesche Markt, waar genoeg beginnende artiesten te vinden zijn. Na het muzikale genot door naar de Am to

Pm, onder het S-Bahn station. Deze bar is 24 uur per dag geopend, dus de voetjes kunnen van de vloer! Degene die van de Duitse gezelligheid en vooral van bier houden kunnen terecht bij de Kulturbrauerei met een echte Biergarten, met lange tafels waaraan iedereen kan eten en drinken. Grote discotheken zijn onder andere Berghain, Watergate en Weekends, waar je een prachtig uitzicht over Berlijn hebt vanuit het dakterras. Zelfs ’s nachts rijdt het openbaar vervoer. Boek de Berlin Welcome Card bij en maak gebruik van S- en U -Bahn, tram en bus. Krijg ook korting op veel bezienswaardigheden, restaurants en bars. groen Nog niet voldoende rust en ruimte? Ga dan het park in. Berlijn is een groene stad en heeft een groot aanbod aan parken. Neem een picknickmand mee en fiets naar Tiergarten, het grootste park van Berlijn. Met zijn 210 hectare kun je hier goed relaxen. Of bezoek het Mauerpark. Dit park staat precies op de plaats waar vroeger de Berlijnse Muur liep en vanuit hier kun je de verdeling nog goed zien. Ook het oude vliegveld Tempelhof is tegenwoordig een park. Nu kun je skaten op de landingsbaan. Culturele ontspanning Bezienswaardigheden genoeg! Zoals onder andere de Berliner Dom, Checkpoint Charlie, de Siegessäule en de Brandenburger Tor. Maar voor degene die eens wat anders willen zien zijn er genoeg opties. In Berlijn zijn meer dan 1500 evenementen per dag. Zo is er in oktober het Festival of Lights. Hierbij worden belangrijke gebouwen verlicht. En wie zin heeft in karaoke kan terecht in het Mauerpark. Elke zondag rond drie uur kan iedereen een nummer komen zingen. In de zomer gaan de openluchtpodia weer open en Berlijn heeft vier grote podia: Waldbühne, Kindl-Bühne Wuhlheide, ZitadelleSpandau en het Olympiastadion. Liefhebbers van het theater kunnen kiezen. Bij de Potsdamer Platz vind je meerdere theaters zoals het Bluemax Theater en de bekende Duitse Walk of Fame. Ook in de wintermaanden hoeft niemand zich te vervelen. Kerstmarkten zijn onder andere te vinden bij de Gedächtniskirche, Schloss Charlottenburg en bij de Gendarmenmarkt.

De Berliner Bär.

of voel het zand onder je voeten bij het Bundespressestrand. Dit strand ligt vlakbij het Hauptbahnhof. Verder zijn er langs de Berlijnse Muur nog 30 beachbars. Toch liever een frisse duik? Ook dat kan bij Badeschiff. Dit bijzondere zwembad drijft in de Spree en is vanaf acht uur ’s morgens geopend. Of liever ondergronds? Berliner Unterwelten laat je zien wat er nog overgebleven is van de oorlog, zoals bunkers, schuilkelders, maar ook oude metrostations. Wunderbar Berlin Als Razende Reporter kan ik Berlijn van harte adviseren aan iedereen. Er is zoveel te zien en te beleven. Elk jaargetijde is Berlijn weer opnieuw uniek. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en het openbaar vervoer maakt het je makkelijk om alles van de stad te zien. Ik zeg kom en geniet van wunderbar Berlin. Eva Derks (D-Reizen Vakantiewinkels Roermond) Kijk voor de andere verslagen van de Razende Reporters op ReisbureauInfo. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de Razende Reporters naar Parijs in november. Voor details zie ReisbureauInfo.

Ontdek je plekje Moe van al dat shoppen op de Kurfürstendamm of de Friedrichstrasse? Ontspan dan op een ligbed bij restaurant Ampelmann aan de rivier de Spree Groepsfoto bij de Brandenburger Tor.

4

Reisburo_actueel_nr15.indd 4

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

26-07-11 17:30


Reisburo Actueel

Veranderende dresscodes door toename Europese cruisepassagiers Cruisen is al lang niet meer voor de elite alleen en dat merken meerdere rederijen ook aan de kleding die gasten (willen) dragen aan boord. Chantal Hettich, marketing Coördinator Holland America line: ‘‘Het lijkt erop dat steeds meer gasten er prijs op stellen dat er naast het dragen van galakleding ook een mogelijkheid wordt geboden om nette vrijetijdskleding te dragen’’. Hettich geeft aan dat door de toename van het aantal Europese gasten aan boord het kledingniveau de afgelopen jaren sterkt verandert (in positieve zin) in vergelijking met de kledingkeuze van NoordAmerikaanse gasten. ‘‘In NoordAmerika is men immers over het algemeen gewend wat informeler en sportiever gekleed te gaan’’, aldus de Marketing Coördinator van de Holland America Line. slinken Ook Hans Venhuizen, AMCA (Royal Caribbean Int’l®, Celebrity Cruises® & Azamara Club Cruises) ziet veranderingen. ‘‘Met name door de vervallen bagagevrijdom voor vluchten binnen de USA, zien we dat de Amerikanen concessies doen aan hun formele kleding en is het wat minder uitbundig dan voorheen. Wij raden mensen aan kleding mee te nemen waarin zij zich prettig voelen. Het gaat er ten slotte om dat de gasten zich tijdens hun vakantie top voelen. Wat nette kleding voor ’s avonds kan natuurlijk geen kwaad. Wat nette kleding voor ’s avonds kan natuurlijk geen kwaad.’’ Riet Goetschalckx, Sales Manager Mainland Europe Oceania Cruises ziet dat er nog altijd wel gasten zijn die absoluut gaan voor de formele avonden. ‘‘Maar ze slinken zienderogen. Mensen willen wel

graag het gevoel van vakantie, dus casual als het kan.’’ Verschillende stijlen Romy Nandelstädt, PR Executive Hapag-Lloyd Cruises, ziet een trend in het naast elkaar bestaan van verschillende soorten luxe cruiseschepen die voorzien van verschillende stijlen en dresscodes. ‘‘Aan de ene kant zijn er cruiseschepen met klassieke dresscodes en aan de andere kant zijn er cruiseschepen met een meer moderne dresscode. Rederijen kiezen er in mijn ogen steeds vaker voor om schepen te hebben waarop de dresscode voor ieder wat wils biedt’’. Prettig voelen Joke Maassen, namens TravelPRoof vertegenwoordigster van Costa Cruises in Nederland: ‘‘Een cruise met Costa is vakantie en dat betekent natuurlijk dat alles mag en niets moet. Dus dat betekent dat mensen in gewone vakantiekleding lopen, vaak ook sportkleding en uiteraard in zwemkleding rondom het zwembad. In het restaurant en bijvoorbeeld in het casino en sommige (cocktail) bars verwacht men gepaste kleding. En er is uiteraard het captains dinner waarbij de dresscode cocktail is. Voor veel mensen is dit juist de charme van het cruisen, want dit geeft een cruise

juist allure. Zeker bij een Italiaanse maatschappij, waar het toch meer gebruikelijk is om goed gekleed te dineren, en de stijl die Costa kenmerkt. Maar er hoeft natuurlijk niets. Mensen die zich niet prettig voelen in een wat stijlvollere atmosfeer, kunnen terecht in het buffetrestaurant en bars rondom het lidodek opzoeken die een zeer informeel karakter hebben. Onze tip is dat mensen dus vooral moeten meenemen en aantrekken waar ze zich prettig in voelen en natuurlijk wat gezien de reisroute en tijd van

het jaar verstandig is. Eenmaal aan boord kan men die plekken opzoeken waar ze zich prettig voelen, er is echt voor elk wat wils’’. Arjen Lutgendorff Cruise Class In de Reisburo Actueel Cruise Class in dit nummer op pagina 7 tot en met 9 lees je meer over de dresscode.

leidinggevende worden via 1-jarige Reiswerk BBl opleiding Het bekostigd onderwijs werkt voor Reiswerk aan een één jarige Reiswerk BBl- opleiding niveau 4 die verkopers in de reisbranche helpt een volgende stap in de carrière te maken. De opleiding start op 1 oktober 2011 bij het ROC van Amsterdam en ROC leiden. De opleiding is voor medewerkers in de reisbranche in een verkoopfunctie die graag willen doorgroeien naar een leidinggevende functie of waarin de werkgever potentie ziet voor leidinggevende. Vaak is er nog niet genoeg bagage om die stap

zomaar te maken. Doorgroeien Het doel van deze Reiswerk BBL opleiding is om reisprofessionals in een verkoopfunctie in de reisbranche te laten doorgroeien naar een leidinggevende functie. BBL is een combinatie van

werken en leren. De medewerker kan dus deels in de praktijk en deels op school leren voor leidinggevende posities gerelateerd aan de verkoop zoals office manager, reisbureaumanager, supervisor of teamcoach. Met de opleiding behaalt de medewerker een officieel erkend mbo-4 diploma Manager Verkoop Reizen. Vraag vanuit de branche “Werkgevers en werknemers in de reisbranche spraken de wens uit om een brancheopleiding te ontwikkelen voor medewerkers die de potentie hebben om te gaan leidinggeven. ’ legt Caroline Molendijk, Manager

Onderwijsprojecten Reisbranche bij Reiswerk uit. ‘Reiswerk heeft de vraag opgepakt en na gesprekken met vertegenwoordigers in de branche koos het bestuur van Reiswerk voor een verdere uitwerking van een één jarige opleiding via de Beroeps Begeleidende Leerweg van het bekostigd mbo onderwijs.’ De branche geeft zelf door middel van het BBL- traject mede vorm aan de opleiding van haar eigen medewerkers in de praktijk. Het mbo onderwijs zorgt voor de theoretische kennis. Het bedrijfsleven en onderwijs gaan nauw samenwerken en delen expertise waar nodig.

Volg trainingen bij TravelPro en win studiereizen! www.reisburoactueel.nl/travelpro

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 5

5

26-07-11 17:30


Reisburo Actueel

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 6

26-07-11 17:30


Reisburo Actueel

Reisburo Cruise Class Cruise Class: Dresscode Wat mag je wel en niet dragen aan boord van een cruiseschip? Voor veel mensen een lastige vraag. in deze Cruise Class lees je meer over de do’s en dont’s op het gebied van kleding aan boord van een cruiseschip. Holland America line “Aan boord van onze schepen geldt dagelijks een wisselend kledingvoorschrift. Normaal gesproken vinden er twee zogenaamde formal nights plaats tijdens een 8-daagse cruise. Op langere cruises komt dit uiteraard vaker voor. De overige avonden geldt ‘smart casual’. Deze kledingvoorschriften gelden voor de publieke ruimtes aan boord van onze schepen. Indien onze gasten uitsluitend vrijetijdskleding willen dragen, kunnen zij bijvoorbeeld dineren in het Lido restaurant. Voor de heren is het belangrijk een net pak mee te nemen. Dit kan gedragen worden op zogenaamde “formal nights”, maar bijvoorbeeld ook tijdens een diner in ons exclusieve restaurant de Pinnacle Grill. Dames kunnen een cocktailjurkje meenemen of een klassieke lange avondjurk. Indien gasten vergeten avondkleding mee te nemen, biedt de Front Office de mogelijkheid om een smoking voor de heren of avondkleding voor dames te huren. Dit aanbod is echter beperkt. Het dragen van spijkerbroeken in de Dining Room, slippers en korte broeken of mouwloze hemden voor heren is écht ‘not done’. Mijn persoonlijke tip: Een eenvoudig zwart jurkje voor dames en een net jasje voor heren.” Chantal Hettich, Marketing Coördinator Holland America Line

Wil jij een échte Cruise Class specialist worden? ga dan snel naar www.reisburoactueel.nl en geef daar de goede antwoorden op de vragen die gaan over de Cruise Class. Heb jij voldoende vragen goed beantwoord, dan verdien jij een Cruise Class specialist certificaat én maak je bovendien kans op het winnen van een cruise voor twee personen. Houd de Reisburo Actueel Cruise Class én www.reisburoactueel.nl goed in de gaten!

star Clippers ‘‘De sfeer aan boord van Star Clippers schepen is informeel. Een ‘casual outfit’ wordt daarvoor aangeraden, alsook de nodige strandkleding. Overdag draag je gemakkelijke vrijetijdskleding en ‘s avonds dragen de dames een jurkje, rok of broek met blouse of trui en de heren een lange broek met overhemd. Jasje mag, maar hoeft niet. Gasten kunnen dus de dassen en strikken vergeten, tenzij ze er één wil dragen - voor de “Captain’s diner” bijvoorbeeld. Een vrijblijvende beschrijving van wat er aan boord zoal gedragen kan worden: badkleding, soepele schoenen met rubberen zolen (voor op het schip), katoenen kleding, licht windjack en sweat-shirt, polo’s en T-shirts, lange broeken, zonnebril, hoed. Er is altijd nog gelegenheid om nautische lifestyle kleding en accessoires voor zowel dames, heren als kinderen uit de “Star Clippers Collection” aan te schaffen in de ‘Sloop Shop’ (het boetiek aan boord), of op de Star Clippers website op sloopshop.starclippers.com.’’ Olivia van der Ghinst, Sales Manager Benelux Star Clippers AmCA ‘‘Bij Royal Caribbean International en Celebrity Cruises zijn er dress codes voor de formele avonden. Op een cruise van zeven nachten zijn er twee formele avonden. Mensen die zich minder prettig voelen bij het fenomeen formele kleding hoeven bij beide rederijen niet echt iets te missen. Celebrity Cruises hanteert een strikter beleid tijdens de formele avonden dan Royal Caribbean International, waar een jasje/dasje voor de heren in principe al voldoende is. Hoewel Azamara Club Cruises nog een tandje luxer is dan Celebrity Cruises hebben zij geen formele avonden en geen dress codes. Hou ook altijd rekening met eventuele excursies, voor een aantal plaatsen is gepaste kleding vereist dus is het handig als mensen ongeveer weten wat ze willen doen. Aan boord van alle schepen zijn ook winkels, waar men smokings kan huren met ook terecht kan om een nieuwe zwembroek of een nieuwe gala jurk te kopen. Echt not done, is zwemkleding in het restaurant, ongeacht de

rederij. Mijn persoonlijke tip: neem zelfs naar warme gebieden ook altijd iets warms mee. De airco’s kunnen soms heel hard staan en op zee kan het zelfs in tropische gebieden soms best fris zijn.’’ Hans Venhuizen, AMCA (Royal Caribbean Int’l®, Celebrity Cruises® & Azamara Club Cruises) Oceania Cruises ‘ ‘De dresscode bij ons is elegant-casual. Wij willen dat onze gasten zich comfortabel en op hun gemak voelen. Country club en resort-style kleding is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Geen formele avonden waarbij avondjurken of smokings nodig zijn. Aan tafel hoeft er dan ook geen das te worden gedragen. Gewoon gemakkelijk en elegant. Een jeans, korte broek of t-shirts in het restaurant voor het diner is overigens minder gewenst. Ik

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 7

26-07-11 17:31


Reisburo Actueel Cruise Class: nieuws In de rubriek ‘Cruise Class: Nieuws’ lees je de laatste nieuwtjes uit de cruise-industrie. Niet alleen handig om te weten, maar ook bij het stimuleren van de verkoop. Dutch Cruise Council noviteiten DCC heeft de maand oktober uitgeroepen tot cruisemaand! In diverse media wordt die maand aandacht besteed aan cruises en speciaal voor reisagenten organiseert DCC een unieke roadshow, waarbij de deelnemende rederijen op vier verschillende locaties door heel Nederland alles vertellen over de laatste trends in de cruisewereld. Daarnaast is er de mogelijkheid om direct contact te leggen met de vertegenwoordigers van maar liefst twintig rederijen. Voorafgaand aan de roadshow worden reisagenten uitgenodigd voor een buffetdiner. De roadshows vinden van 10 tot en met 13 oktober plaats in achtereenvolgens Roermond, Eemnes, Heerenveen en Breda. Opgeven kan nu al via www.dutchcruisecouncil.nl of door te mailen naar info@dutchcruisecouncil.nl ovv je naam, agentschap en gewenste datum en locatie. Het programma is vanaf 17.00 uur tot 22.30 inclusief een buffet. Build Your Own Cruise Regent Seven Seas biedt haar gasten sinds kort de exclusieve mogelijkheid om zelf een langere cruise in elkaar te zetten door middel van het ‘Build Your Own Cruise’ concept. Wie cruises combineert en in totaal 90 nachten weg is geniet van meer extraatjes. Oceanwide Expeditions De Nederlandse expeditie-cruisemaatschappij Oceanwide Expeditions sluit het financiële jaar 2010 positief af. Door een beperktere capaciteit aan hutten in 2010 daalde de omzet van Oceanwide Expeditions licht naar € 16.5 miljoen. De operationele kosten daalden met 9%. Het bedrijfsresultaat uitgedrukt in EBITDA steeg met 63 %. De vooruitzichten voor 2011 zijn wederom positief. De schepen die deze zomer actief zijn in het Arctisch gebied hebben een bezettingsgraad van bijna 100% terwijl de boekingen voor de cruises van het schip Plancius naar Antarctica een stijging laten zien van 70% t.o.v. vorig jaar. nCl wereldwijde brochure 2012/13 Norwegian Cruise Line heeft de Freestyle Cruising 2012/13 brochure gelanceerd met vroegboekkortingen.

Ook nieuws voor deze rubriek? Mail reisburo@t-en-s-productions.nl.

denk dat de dresscode voor elke rederij net iets anders is. Maar over het algemeen is de dresscode bij ons sportief elegant overdag en net dat tikje extra ‘s avonds.’’ Riet Goetschalckx, Sales Manager Mainland Europe Oceania Cruises Hapag-lloyd Cruises ‘‘De dresscode hangt af van de categorie van het cruiseschip en de soort cruise. Op de ‘Europa’, ons 5-sterren plus schip, vragen wij om een casual look. ‘s Avonds dragen de heren een jasje in de restaurants. Een stropdas is bijvoorbeeld niet nodig. Dames kiezen voor bijbehorende kleding. En op gala evenementen of in het traditionele afscheidsdiner dragen heren een smoking of een donker pak. Op de Columbus 2, het schip dat in april 2012 wordt toegevoegd aan onze vloot, is de atmosfeer meer sport elegant (jeans, polo). Wij vragen onze gasten zich te onthouden van het dragen van korte broeken en sportkleding in de lounges en restaurants. Mijn persoonlijke tip: Zorg dat je ook warme kleding meeneemt, bijvoorbeeld voor op het dek waar het nog wel eens fris kan zijn. En vergeet natuurlijk je zonnebril niet. En wanneer je je aan boord aankleed voor een excursie aan land, vergeet dan niet kleding die comfortabel zit en tevens praktisch is voor aan boord van het schip.’’ Romy Nandelstädt, PR Executive Hapag-Lloyd Cruises Regent seven seas Cruises ‘‘Tot 18.00 uur is casual geschikt aan boord. Zwemkleding is geen geschikte kleding binnen de overdekte ruimtes en casual kleding, inclusief shorts en jeans, is na 18.00 uur niet geschikt (met uitzondering van de laatste avond). Regent heeft twee soorten dresscodes voor ‘s avonds in openbare ruimtes. Casual elegant en formeel. In de avonduren wordt het aanbevolen elegant casual te dragen. Een cruise van zeven nachten of minder heeft geen formele avonden, cruises van acht tot dertien nachten hebben twee formele avonden en cruises van veertien nachten of meer hebben drie formele avonden. Onder elegant casual vallen: rok of broek met een blouse of trui voor dames, broek en shirt met kraag voor heren. Jassen zijn optioneel. Jeans, T-shirts, baseball petjes, korte broeken, sportschoenen en badjassen zijn niet toegestaan in openbare ruimtes na 18.00 uur. Onder formele kleding vallen: Jassen, jurken en cocktail jurken voor dames, smoking of een donker pak met stropdas voor de heren. Gasten die zich liever niet formeel kleden tijdens de formele avonden hebben de mogelijkheid te dineren in het La Veranda restaurant. Hier is elegant casual altijd toegestaan tijdens de avonduren. Gasten die een grote of langere reis maken, verwijs ik graag ook naar onze website voor specifieke dagelijkse dresscode richtlijnen.’’ Samantha Farrar, Senior PR Executive Regent Seven Seas Cruises VCK Travel ‘‘Eén van de voordelen van een cruise met Fred. Olsen Cruise Lines is dat er aan boord nog veel tradities in ere worden gehouden. De medepassagiers zijn voornamelijk Brits, waardoor voordringen bij het buffet en het reserveren van dekstoelen uit den boze is. Het respect voor traditie vind je ook terug in de dresscode aan boord. Spijkerbroeken, shorts en gympen zijn taboe aan de dinertafel. Toch hoef je niet iedere avond in smoking aan het diner te verschijnen: er zijn op iedere cruise meerdere avonden waarbij vrijetijdskleding volstaat. Op de meeste avonden worden van de heren een colbert en stropdas verwacht en op de formele avonden kleden mensen zich extra feestelijk. Leuk bij Fred. Olsen is dat er op formele avonden altijd wel een paar heren in kilts te bewonderen zijn.’’ Bart de Boer, VCK Travel (Fred. Olsen Cruise Lines) seaDream Yacht Club ‘‘De dresscode aan boord van SeaDream Yacht Club is Smart Yacht Casual of Chique Elegant. Geen gala-avonden, maar gezellig buiten op het dek dineren: Al fresco Dining! Overdag: informeel, vrijetijdskleding. ’s Avonds: “elegant casual” (geen dassen of smokings!).’’ Paul Nuyens Director Business Development Benelux, Spain & Portugal SeaDream Yacht Club

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 8

26-07-11 17:31


Reisburo Actueel

Rederijen

Wil jij een échte Cruise Class specialist worden? ga dan snel naar

Dutch Cruise Council uitgelicht De Dutch Cruise Council is een vereniging van samenwerkende cruiserederijen of haar vertegenwoordigers in Nederland welke zich als doel heeft gesteld om de totale cruisemakrt in Nederland te vergroten door middel van het op neutrale wijze verstrekken van informatie, het geven van educatie en het in de meest brede zin van het woord promoten van het cruiseproduct als een bereikbare en geweldige vakantie ervaring. In de Reisburo Actueel Cruise Class lees je meer over de rederijen die lid zijn van de DCC.

vragen die gaan over de Cruise Class. Heb jij voldoende vragen

www.reisburoactueel.nl en geef daar de goede antwoorden op de goed beantwoord, dan verdien jij een Cruise Class specialist certificaat én maak je bovendien kans op het winnen van een cruise voor twee personen. Houd de Reisburo Actueel Cruise Class én www.reisburoactueel.nl goed in de gaten! en Zuid-Amerika en de Galapagoseilanden, en steken ook de Atlantische Oceaan over. Aantal schepen: 10. Scheepsnamen: Celebrity Mercury®, Celebrity Century®, Celebrity Millennium®, Celebrity Infinity®, Celebrity Summit®, Celebrity Constellation®, Celebrity Solstice®, Celebrity Equinox®, Celebrity Eclipse sm en Celebrity Xpedition®. Aantal bedden: 18.604

Azamara Club Cruises

Het vernieuwde Azamara Club Cruises biedt onvergetelijke bestemmingen op een unieke, verfrissende manier. De twee schepen Azamara Quest sm en Azamara Journey sm zijn gemaakt om in ’s werelds meest afgelegen havens te kunnen aanmeren, daar waar de grote schepen niet kunnen komen. Beide schepen zijn identiek en bieden elk aan 710 passagiers een onvergetelijke en unieke cruise ervaring. De langere verblijven in de havens en uitgebreide excursiemogelijkheden in combinatie met gastronomische dinermogelijkheden, uitstekende service en een verbazingwekkend gezellige omgeving zijn de schepen van Azamara Club Cruises een ideaal nieuw thuis weg van huis. Azamara Club Cruises staat bekend om haar goede prijs-kwaliteitverhouding, bijna alles is bij de reissom inbegrepen zoals fooien voor personeel, maar ook rode en witte klassewijnen bij de lunch en het diner, gebotteld water, frisdranken en zelfs de specialiteitenkoffies en –thees zijn van het huis. Club Suite gasten kennen het gemak van een echte Engelse butler. Verder kent de rederij uitgebreide havenprogramma’s die zich focussen op de lokale cultuur en geschiedenis, alsmede de unieke aspecten van ieder bestemming. Dit om er zeker van te zijn dat u een ervaring op maat beleeft. Aantal schepen: 2. Scheepsnamen: Azamara Quest, Azamara Journey. Aantal bedden: 1420 Celebrity Cruises De vloot van Celebrity Cruises wordt altijd tot de beste ter wereld gerekend bij de belangrijkste cruiseprijzen, ook al voor de komst van de nieuwe, weergaloze schepen van de Solstice-klasse. De lezers van Condé Naste Traveler hebben Celebrity Cruises onlangs voor de zesde achtereenvolgende keer tot ‘Beste grote schepen ter wereld’ verkozen. Maar de belangrijkste beloning is het grote aantal gasten dat telkens opnieuw terugkomt om met Celebrity Cruises te varen. De schepen van Celebrity Cruises varen naar ruim 200 spectaculaire havens over de hele wereld, in Europa, Alaska, de Caribbean, Noord-

Crystal Cruises Crystal Cruises biedt alleen service met 6 sterren. De gasten die reizen met deze rederij mag het werkelijk aan niets ontbreken. Grote lounges, veel ruimte aan boord en een spa die geheel is ingericht in de Feng Shui stijl. De enige rederij met Ceasars Palace casino’s aan boord. Alleen de beste topkoks zorgen voor de maaltijden die beter omschreven kunnen worden als een culinair festijn. Veelgeprezen koks als Wolfgang Puck en Jaques Pépin tekenen voor veel van de menu’s aan boord. Ook worden er aan boord demonstraties kooktechniek gegeven en zijn de wijnproeverijen een evenement op zich. Crystal Cruises is ontspannen in ongekende luxe. Aantal schepen: 2 Scheepsnamen: Crystal Serenity, Crystal Symphony Aantal bedden: 2.110

Fred. Olsen De naam Fred. Olsen is een begrip in de cruisewereld. Het van oorsprong Noorse familiebedrijf dat opgericht werd in 1848 hecht grote waarde aan gastvrijheid en persoonlijke benadering. Hun schepen zijn niet te groot en niet te klein; van alle gemakken voorzien maar toch intiem. Je zult je aan boord direct thuis voelen, niet in de laatste plaats door de vriendelijke bemanning. De Noorse kapitein doet iedere dag om twaalf uur uitgebreid verslag over de omroepinstallatie en de charmante Filippijnse serveerster in de Morning Light Pub komt spontaan je favoriete drankje brengen. De slagzin van Fred. Olsen Cruise Lines, ‘It’s all about the people’, is geen loze kreet. Het is de voornaamste reden dat veel mensen jaar na jaar opnieuw voor Fred. Olsen kiezen; gemiddeld is 60% van alle passagiers dan ook ‘op herhaling’. Elke cruise is uniek en altijd kan je rekenen op een uitgelezen combinatie van rustgevende zeedagen en inspirerende aanloophavens. Wat denk je van La Gomera? Sinop aan de Turkse Zwarte Zee kust? Australië? Iran? De comfortabele schepen van Fred. Olsen Cruise Lines brengen je er graag heen in alle comfort. Aantal schepen: 4 Scheepsnamen: Balmoral, Braemar, Boudicca, Black Watch Aantal bedden: 4.408

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 9

22

26-07-11 17:31


Reisburo Actueel

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 10

26-07-11 17:31


ARJEn luTgEnDORFF

Reisburo Actueel

Hart Het is bijna twee jaar geleden, maar ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik zette die avond mijn wekker extra vroeg, want dit wilde ik meemaken. De volgende ochtend sloop ik stilletjes uit mijn bed, trainingsbroek aan, tanden poetsen en onderweg naar buiten. Op het dek bleek ik niet de enige te zijn met dit idee. De zon was nog niet eens op en toch al zoveel mensen wakker. Hetgeen wij met zijn allen

wilde zien had dus een bepaalde aantrekkingskracht. Langzaam voeren we langs kleine eilandjes en aan de rand van die eilandjes waren houten, mooi gekleurde huisjes zichtbaar. Stuk voor stuk sloeg ik ze op in mijn herinnering, het zag eruit zoals ik had verwacht; mooi. De eilandjes van Noorwegen. Wat heb ik er vaak aan gedacht de afgelopen week. Mijn hart voor dit prachtige land werd hard geraakt. Toch wil ik het mooie beeld niet verliezen en hopelijk denkt de vakantieganger daar net zo over. De reisbranche zegt altijd geen invloed te hebben op gebeurtenissen op bestemmingen. Toch doen we met z’n allen maar wat ons best om sommige bestemmingen weer terug op de rails te krijgen. Noorwegen heeft dat (hopelijk) niet nodig, maar toch wil ik deze hard geraakte prachtige bestemming een hart onder de riem steken. Hard, hart. Slechts twee letters, maar wat een wereld van verschil. I love Norway! Arjen Lutgendorff

iJsland: mid Atlantic Workshop Van 2 tot 5 februari 2012 zal in Reykjavik de 20ste Mid-Atlantic Workshop & Travel Seminar plaatsvinden. Een event waarbij aanbieders van accommodaties/activiteiten en reisinkopers vanuit Noord-Amerika en Scandinavia elkaar halverwege de route ontmoeten.

Kenya Classic:

steun Kirstin en Helena

Kirstin Poot en Helena grimbergen (beiden lufthansa) doen op 22 oktober mee aan de Kenya Classic (360 kilometer, acht uur per dag fietsen) en zijn hard op zoek naar sponsors. De reis betalen Poot en Grimbergen zelf, ‘‘maar we willen daarnaast € 10.000 ophalen om AMREF te steunen. En daarvoor doen we graag een beroep op de lezers van Reisburo Actueel’’. AMREF zet veel lokale projecten op en leidt mensen

in de kleine gemeenschappen in Afrika op, zodat zij zich in kunnen zetten. Ze zorgen zo voor optimaal rendement van het geïnvesteerde geld.

willen leveren aan AMREF. Het maakt niet uit wát je geeft, het gaat erom dát je geeft. Want met heel weinig valt al zo veel te bereiken in Kenia. Met € 25 bescherm je vier kinderen tegen malaria, voor € 50 koop je een fiets voor een gezondheidsmedewerker om van dorp naar dorp te fietsen om medische hulp te bieden en met € 122 zorg je voor een opleiding in basisgezondheidszorg voor een lokale zorgverlener’’, aldus Helena Grimbergen. Sponsor Kirstin en Helena via http://www. kenyaclassic.com/PersonalPage. aspx?teamId=22. Ook voor bedrijven zijn er diverse mogelijkheden om te sponsoren.

sponsor “In Nederland is de gezondheidszorg zo goed geregeld. Als je moeder wordt, ervaar je dat nog eens extra. Vandaar dat we een bijdrage

Fred van Eijk nieuwste blogger voor website modestylist Bastiaan van schaik Fred van Eijk, general manager en oprichter van Travel Counsellors nederland is gevraagd de nieuwste blogger te worden van de website van modestylist Bastiaan van schaik (onder meer bekend van Holland next Top model). Fred schrijft inspiratieverhalen en geeft tips over de mooiste plekken ter wereld en de hipste hotspots. Op www.bastiaanvanschaik.com kun je een kijkje nemen in het leven van Bastiaan van Schaik als beauty, fashion en lifestylegoeroe. Fred van Eijk: ‘‘In de reiswereld worden blogs nog steeds vooral gebruikt door reizigers die hun vrienden en bekenden op de hoogte willen brengen van hun reisavonturen. Toen ik door het bedrijf van Bastiaan werd benaderd om blogger te worden was ik dan ook meteen enthousiast. Ik ben erg trots dat ik een bijdrage kan leveren aan de nieuwe website van Bastiaan en ik hoop dat ik de lezers kan inspireren en tips kan geven over bestemmingen waar ze misschien nog nooit over na hadden gedacht’’.

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 11

11

26-07-11 17:31


Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 12

26-07-11 17:31


Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 13

26-07-11 17:31


Reisburo Actueel

Diederik Pen algemeen directeur martinair Diederik Pen (43) wordt met ingang van vandaag aangesteld als algemeen directeur van martinair. Diederik Pen trad in 2006 in dienst bij martinair Holland. Als operationeel directeur maakte hij al deel uit van het martinair management Team en de Board of managing Directors. Diederik Pen: “Ik ben er trots op dat ik deze gespecialiseerde vrachtvervoerder met een groot technisch bedrijf en veel toegewijde medewerkers, mag leiden. Ik zie de toekomst van Martinair vol vertrouwen tegemoet”. De benoeming van Diederik Pen is met volledige steun van de Raad van Commissarissen van Martinair en de Ondernemingsraad. Hij zal met Rob Hougée, Financieel Directeur, de nieuwe directie vormen. De heer Pen volgt Paul Gregorowitsch op.

dat de aansturing van Martinair in goede handen is bij Diederik Pen. Diederik heeft immers ruime ervaring in de luchtvaart. Paul Gregorowitsch ben ik zeer erkentelijk voor de herstructurering die hij sinds 2007 succesvol heeft doorgevoerd. Beide heren wens ik veel succes in hun nieuwe functie”.

Diederik Pen: “Ik ben er trots op dat ik deze gespecialiseerde vrachtvervoerder mag leiden”.

Verandering managementstructuur El Al Benelux De israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft uit strategische en efficiency overweging besloten om de lokale kantoren in Amsterdam en Brussel samen te brengen onder één general manager. Samenwerking Benelux Oranit Beithalachmy, General Manager El Al the Benelux, in een verklaring: “El Al bedankt Mark Wentzel voor de afgelopen twee succesvolle jaren als General Manager in Amsterdam en de ontwikkeling van het passagiersvervoer naar Israël. De nieuwe managementstructuur en processen zullen gericht zijn op een efficiëntere samenwerking voor de totale Benelux. Ik kijk er naar uit

om mijn jarenlange ervaring bij El Al nu ook te kunnen inzetten voor Nederland.”

Als aanvulling op reguliere groepskortingen, biedt airberlin met directe ingang een kosteloze plaats voor iedere elfde groepspassagier aan (exclusief taxen en brandstoftoeslagen). groepsboeking in uw GDS of via groepenafdeling team Benelux.

Overtuig je klanten met de video’s van TravelPro! www.reisburoactueel.nl/travelpro

14

Reisburo_actueel_nr15.indd 14

James Mennekens, CEO van de Pierre & Vacances Center Parcs Group: ‘‘Met de benoeming van Robert Visser en Roger Scheffer beschikken we over twee echte zwaargewichten die in de Pierre & Vacances Center Parcs Group hun

sporen ruimschoots hebben verdiend. Door hun jarenlange ervaring en kennis van de markt zijn zij de aangewezen personen om Pierre & Vacances in Nederland en de rest van Europa stevig op de kaart te zetten’’.

sunny Cars laat vroege boekers voor het komende winterseizoen profiteren van 10% korting. Dat geldt voor alle ruim 5.000 bestemmingen wereldwijd. Deze vroegboekactie loopt van 25 juli tot 8 augustus en geldt voor autohuur in de periode van 1 november 2011 tot en met 31 maart 2012. Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België van Sunny Cars: “Steeds meer vakantiegangers boeken pas op het laatste moment hun vakantie. Niet verstandig, want de kans dat er geen beschikbaarheid is of dat je de hoofdprijs betaalt, is groot. Ook een huurauto kun je beter op tijd reserveren. De ‘verstandige’ vroegboekers van een huurauto voor een wintervakantie belonen wij nu met een speciale korting van 10 procent. Dit geldt voor al onze bestemmingen. Dus niet alleen voor de sneeuwbestemmingen, maar ook bijvoorbeeld voor de Verenigde Staten en natuurlijk bij uitstek geschikt voor een huurauto.

Denk ook aan populaire winterzonbestemmingen als Curaçao en de Canarische eilanden of minder bekende autohuurbestemmingen als Mexico, Thailand en Maleisië. Veel touroperators komen nu met hun nieuwe gidsen uit, dus een uitstekend moment om autohuur mee te nemen in het verkoopgesprek.”

Vakantiegeld nog altijd zeer belangrijk voor vakantiebestedingen

Aanvulling groepskorting airberlin

Deze actie geldt voor iedere nieuwe groepsboeking in de reisperiode van vandaag t/m 29 maart 2012 (Canarische Eilanden t/m 30 april 2012) van Amsterdam, Düsseldorf, Münster, Weeze, Keulen, Dortmund en andere airports. De aanvullende korting is geldig vanaf vandaag tot en met 30 september 2011 als

De Pierre & Vacances Center Parcs group heeft Robert Visser benoemd als director nederland, België en Duitsland. in deze functie drukt hij een belangrijk stempel op de positionering van Center Parcs en sunparks in de Belgische, nederlandse en Duitse markt. Daarnaast treedt Roger scheffer aan als sales Director nederland. in deze hoedanigheid heeft scheffer als belangrijkste taak de activiteiten van de groep in nederland op de kaart te zetten.

sunny Cars beloont vroege boekers met 10% korting

Erkentelijk

Paul Gregorowitsch wordt per 1 september 2011 benoemd bij airberlin als chief commercial officer en zal toetreden tot de Executive Board. Peter Hartman, presidentdirecteur KLM: “Martinair heeft een stevige positie binnen de KLM groep. Ik heb het volle vertrouwen

invulling topfuncties Pierre & Vacances Center Parcs group

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: talloze advertentiecampagnes rond de 20e mei die inspelen op de besteding van het vakantiegeld dat vanaf deze datum wordt uitgekeerd. maar het zijn economisch slechte tijden en steeds vaker wordt dit inkomen gebruikt om financiële tegenvallers of zelfs schulden mee betalen. Vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl wilde wel eens weten wat nederlanders nu echt met hun vakantiegeld doen en vroeg aan ruim 1600 vakantiegangers hoe zij hun vakantiegeld dit jaar hebben besteed. Daan Lodewijks, general manager Vakantiepanel.nl: “Maar liefst 80% geeft het bedrag deels of volledig uit aan zijn vakantie, dus de term vakantiegeld is nog steeds zeer toepasselijk! Maar liefst 33 % verklaart het gehele bedrag te besteden aan zijn vakantie en 44% van de ondervraagden heeft een deel van het vakantiegeld hiervoor apart gelegd. Het meest gehoorde antwoord op de vraag met er met de rest van het geld wordt gedaan is sparen. Daarnaast worden er deels grote

aankopen mee gefinancierd en wordt het geld verder uitgegeven aan extraatjes, kleding, schulden aflossen en uitgaan/uit eten.

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

26-07-11 17:31


Reisburo Actueel

nieuwe Disneyland Paris brochure winter 2011/2012 nog één seizoen staat alles in het teken van Disney’s Festival vol magische momenten. Nieuw dit winterseizoen is de mogelijkheid tot het boeken van een verblijf in het voorjaar van 2012 waarbij klanten profiteren van een vroegboekkorting. Boekingen voor een verblijf in het voorjaar (van 29 maart tot en

met 30 juni 2012) kunnen nu al worden vastgelegd. Wanneer er vóór 31 oktober 2011 een verblijf in één van de Disney Hotels wordt geboekt, ontvangt de klant een Voorjaar Vroegboekkorting van 15%. Hetzelfde geldt voor een verblijf met aankomst in de winter. Wanneer er vóór 26 september 2011 wordt geboekt, ontvangt de klant een Winter Vroegboekkorting van 15% of 25%. Ook voor agenten heeft Disneyland Paris een speciale aanbieding. Deze is geldig voor aankomsten op bepaalde data in juli, augustus en september. Ga naar www.disneystars.com voor prijzen en voorwaarden.

Een jaar lang gratis op vakantie “Vertederd, schattig en lief. Deze foto straalt het ultieme vakantieplezier uit. gewoon een prachtfoto die zo in onze Oad-gids past.” Dit unanieme oordeel van de Oad-vakjury leverde de inzending van de familie moll, een foto van dochter sarah die zwemt met dolfijnen in mexico, één jaar lang gratis vakantie met Oad Reizen op. De familie Moll is al jarenlang trouwe klant bij Reisburo Internoord aan de Oosterstraat in Groningen. Het reisbureau maakte de familie attent op de fotowedstrijd die deel uitmaakte van de Oad autocampagne. Ter promotie van deze campagne toerde ‘De als je op Vakantie BAND’ dit voorjaar kriskras door heel Nederland in een knalgeel Volkswagenbusje.

Sarah en Noor) was hierbij aanwezig. De prijs bestaat uit een stedentrip, een weekendje Disneyland® Paris en een zon- en wintersportvakantie.

Op woensdagmiddag 13 juli reikte Monique Luurs van Reisbureau Internoord de Oad-vakantiecheque uit. De gehele familie Moll (ouders Maurice en Eveline en dochters

Winterinspiratiebrochure 2011-2012 van de Jong intra Vakanties Ter ondersteuning van het nieuwe winterprogramma van de Jong intra Vakanties, verschijnt er komende week weer een handzame en praktische uitgave voor de reisagenten onder de titel Winterinspiratie 2011-2012. In de brochure een compleet overzicht opgenomen van alle producten

en bestemmingen van de Jong Intra Vakanties voor komende winter.

Uitgebreid aandacht is er voor de nieuwe wintersportbrochure, die nu nog handiger en overzichtelijker is geworden. Tevens is er aandacht voor de excursiebrochure, Uiteraard ook informatie over het aanbod verre bestemmingen.

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 15

Prijsvraag De Winterinspiratiebrochure wordt eind week 29 op alle reisbureaus afgeleverd. Tevens is er een prijsvraag verbonden aan deze brochure. Winnaars van de prijsvraag maken kans op een tijdschriftenbon.

15

26-07-11 17:31


Reisburo Actueel

ga jij mee naar Wenen? Door de jaren heen zijn de populaire Wenen trips uitgegroeid van een nachtje stappen in Wenen (Vienna by night) tot een volwaardige kennismaking met deze trendy stad (Vienna in 24 hours). Ook dit jaar organiseert Austrian Airlines in samenwerking met Reisburo actueel en het sofitel een geweldige reis naar Wenen (1 night in Vienna). Op vrijdagmiddag vertrek je vanaf Schiphol met Austrian Airlines richting Wenen. Na aankomst checken we in in het ´Sofitel Vienna Stephansdom´. Dit Ultra moderne 5-sterren hotel met spa en fitness centrum heet ons van harte welkom. We bereiden ons snel voor

op een onvergetelijke avond in stad. Geniet boven op het dak van het Natuur Historisch museum van een glaasje bubbels en droom weg bij het magnifieke uitzicht over “Vienna by night”. Breng tevens een persoonlijk bezoek aan Venus van Willendorf. Eindig de dag moe

Opnieuw uitbreiding netwerk sunny Cars sunny Cars heeft Belize, Colombia en Kosovo aan haar bestemmingen toegevoegd Sunny Cars heeft Belize, Colombia en Kosovo aan haar bestemmingen toegevoegd. In Belize heeft Sunny Cars verhuurstations in de hoofdstad Belize City, op de nationale luchthaven en de luchthaven van badplaats Placencia. In Zuid-Amerika heeft Sunny Cars het aanbod uitgebreid met Colombia in zeven Colombiaanse steden zijn verhuurstations aanwezig. De verhuurstations in Kosovo bevinden zich op de luchthaven en in het centrum

van Pristina, de jongste hoofdstad van Europa. Het aanbod van auto’s varieert van de compacte en zuinige Opel Corsa of de betrouwbare en ruime Chevrolet Optra, tot de Mitsubishi Wagon, een luxe minivan voor een reisgezelschap van maximaal zeven personen. Ook kan de stoere Toyota LandCruiser jeep gehuurd worden. Alle auto’s worden verhuurd volgens het complete Sunny Cars ‘all-inclusive’ concept.

Charter Holland America line De Holland America Line gaat voor het eerst een charter inzetten voor een cruise van Rotterdam naar Rome aan boord van ms Rotterdam. Vertrek 19 september.

22 16

Reisburo_actueel_nr15.indd 16

De Holland America Line biedt vanaf e 999 ( tarief binnenhut) de cruise aan inclusief transfers (cruise, transfer, havengelden, luchthavenbelasting, vlucht).

maar voldaan met je blote voeten in het zand langs het Donaukanaal; bij strandbar Herrmann staan de strandstoelen op je te wachten of waag een salsadansje in Club Havana waar de lichten pas vroeg in de ochtend weer aangaan. Na een heerlijk nacht in het luxe Sofitel staat er een uitgebreid ontbijtbuffet te wachten. Daarna is er nog genoeg tijd om de faciliteiten van het hotel te bewonderen. We beginnen aan de stadswandeling die je langs de highlights van Wenen voert, gevolgd door een bezoek aan een typische Oostenrijkse koffiehuis. In de middag is er nog voldoende gelegenheid om zelf op ontdekkingstocht te gaan. In de namiddag wordt het dan echt tijd om richting de luchthaven van Wenen te gaan om weer met de vlucht van Austrian Airlines terug naar Schiphol te vliegen.

De inschrijving voor deze trip is gestart dus ga naar de website van Austrian Airlines (www.lufthansaexperts.com) of Reisburo Actueel (www.reisburoactueel.nl) en schrijf je nu in voor de exclusieve reis. Wie weet vlieg jij straks mee naar Wenen!

Air France start vluchten vanaf Eindhoven Airport Vanaf 4 oktober start Air France met vliegen op de belangrijke route marseille – Eindhoven – marseille vanaf Eindhoven Airport. Vanaf 2 oktober start de maatschappij met een nieuwe basis op de luchthaven van Marseille. Vanaf 4 oktober 2011 vliegt de maatschappij driemaal per week, op dinsdag, donderdag en zaterdag met een moderne Airbus A320 met 178 stoelen. Air France biedt de nieuwe vlucht tegen concurrerende tarieven vanaf e 50 per enkele reis inclusief belastingen. Verder mag je als passagier één stuk ruimbagage meenemen, krijg je een snack aan boord en keuze uit kranten en zitplaatsen.

Eindhoven Airport te gaan vliegen. Eindhoven Airport laat met de komst van Air France zien dat de Regio Eindhoven als serieuze bestemming met een volwassen markt wordt gezien door kleinere en grotere luchtvaartmaatschappijen. Marseille is een goed lopende bestemming welke het met name zeer goed doet bij zakelijke passagiers en bij tweede huis bezitters uit de regio.”

Serieuze bestemming Fons Latour, Hoofd Commerciële Zaken van Eindhoven Airport: “Air France stond al lang op het lijstje van Eindhoven Airport als gewenste luchtvaartmaatschappij. Het is dan ook geweldig goed nieuws dat ze hebben aangekondigd om vanaf dit najaar op

Vluchtdetails: Marseille (MRS) – Eindhoven (EIN) AF 4312 v. 11:35 a. 13:20 di/do/za Eindhoven (EIN) – Marseille (MRS) AF 4313 v. 13:55 a. 15:35 di/do/za

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

26-07-11 17:31


Reisburo special

Winternoviteiten 2011/2012 Deel ii 333TRAVEl gidsen: 333TRAVEL heeft twee magazines: Asia Travelers en een Bali magazine. De magazines zijn gebaseerd op de beleving binnen Azië. Er wordt geschreven over religies, de smaak van Azië, de Do’s en Dont’s, Vulkanen enzovoorts. Op 1 augustus wordt het verfrissende en bijzondere Indonesië Asia Travelers Magazine gelanceerd. Dit magazine staat boordevol interessante informatie en verhalen. Het magazine is voor reisagenten op te vragen via TWI. noviteiten: - Nieuw in het aanbod zijn een uitbreiding van exotische overwinteringsreizen op Bali in accommodaties en/of villa’s. - Meer Trendy Asia aanbod: 333TRAVEL heeft afgelopen november het Trendy Asia concept gelanceerd. Dit betreft reizen waar je verblijft in kleinschalige, trendy, boutique en design villa’s inclusief executive lounge op Schiphol, inclusief privé-chauffeur bij aankomst, persoonlijke service tijdens het verblijf en wordt de reis gecompleteerd met tips op gebied van trendy restaurants, hippe lounge- en barlocaties enzovoorts. Nieuw in het aanbod zijn de trendy hotels op Bali zoals The Legian in Seminyak en The Bale in Nusa Dua. In Thailand is het aanbod uitgebreid met de Sala Phuket in Phuket, de Sala Samui in Koh Samui en The Racha in Koh Racha behorende tot de top tien mooiste strandbestemmingen ter wereld. - Nieuw in het aanbod (lancering oktober 2011) is de Molukken. - India en Nepal zijn twee nieuwe bestemmingen in het aanbod van 333TRAVEL die gelanceerd worden vanaf 31 augustus.

airberlin noviteiten: - airberlin vliegt vanaf november 2011 eens in de veertien dagen naar het Latijns-Amerikaanse Costa Rica. Om de week vertrekt op zaterdag een vliegtuig vanaf Düsseldorf naar Liberia, de hoofdstad van de provincie Guanacaste in het noordwesten van het land. Daar vandaan kan verder worden gereisd naar de Stille Oceaankust of naar diverse nationale parken in het binnenland. - airberlin vliegt tijdens de aankomende winterdienstregeling naar het Caribische eiland Curaçao. Vanaf 15 november 2011 vertrekt eens per week een Airbus A330-200 vanaf de dicht bij de grens gelegen luchthaven Düsseldorf naar het grootste eiland van de voormalige Nederlandse Antillen. Als enige aanbieder uit Duitsland vliegt airberlin de route non-stop. - Komende winter wordt er vijf keer per week non-stop van Düsseldorf naar Bankok gevlogen (op andere dagen ook via Berlijn mogelijk). Er wordt vier keer per week van Düsseldorf naar New York gevlogen (op andere dagen ook via Berlijn mogelijk) en daarmee voor het eerst year round. Verder kun je vanaf komende winter voor het eerst dagelijks van Düsseldorf naar Tenerife, Gran Canaria en Antalya vliegen. In totaal is er ook veel meer aanbod op de Canarische Eilanden en Turkije, ook vanaf Münster en Keulen. Met ingang van november wordt de long haul vloot geupgrade.

AmCA gidsen: in oktober komen de nieuwe Nederlandstalige brochures van Royal Caribbean International® 2012/2013 en Celebrity Cruises 2012/2013 uit. De huidige gidsen lopen tot 31 maart 2012. De in de brochure vermelde tarieven staan niet vast. Afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment dat men wil boeken, worden deze tarieven bepaald. Vanzelfsprekend kan men te allen tijde een tarief opvragen. Vanaf half oktober zijn de nieuwe brochures weer via TWI te bestellen. noviteiten: - Brilliance of the Seas doet vanaf half november 2011 tot en met april 2012 vanuit Dubai 7-nachten cruises. Door het succes van afgelopen winter is het Dubai-seizoen aanzienlijk verlengd. Een andere populaire bestemming in de winter onder Nederlanders is de Caribbean. - Nieuw voor Celebrity Cruises is dat Celebrity Century vanaf eind november tot en met maart cruises gaat aanbieden van Sydney naar Auckland en omgekeerd. Het allernieuwste schip Celebrity Silhouette vaart de gehele winter vanuit New York. De schepen Celebrity Summit en Celebrity Infinity worden ge-‘Solsticized’; conform de normen van de nieuwste schepen van Celebrity Cruises krijgen deze schepen een aantal nieuwe Solstice-klasse kenmerken zoals de hippe iLounge en meer specialiteitenrestaurants. - Royal Caribbean International NL heeft sinds kort haar eigen Facebookpagina. Like it! Consumentenacties: ook het Family Time Programma die dit jaar werd

geïntroduceerd is aankomend winterseizoen van toepassing op alle Dubaiafvaarten! Dit programma geldt voor (maximaal twee) kinderen tot twaalf jaar die alleen de havengelden en taxen betalen, mits zij bij twee volbetalende gasten in dezelfde hut verblijven. Cruisetip: cruisen aan boord van één van de twee grootste cruiseschepen ter wereld: Allure of the Seas of Oasis of the Seas! Deze schepen bieden meer dan welke ander schip dan ook.

ArkeFly noviteiten: - ArkeFly breidt haar routewerk deze winter opnieuw uit met nieuwe bestemmingen: Zanzibar vanaf zondag 6 november vliegt ArkeFly elke zondag met op de heenvlucht een tussenstop in Mombasa, Kenia. De eerste vlucht naar Puerto Vallarta in Mexico is op 7 november. Vanaf dan wordt er elke maandag rechtstreeks naar Puerto Vallarta gevlogen. Vanaf 3 november vliegt ArkeFly twee keer per week naar Dubai, op donderdag en zondag. De terugvluchten zijn op vrijdag en maandag. Vanaf 7 november vliegt ArkeFly tevens elke maandag en donderdag naar Eilat en Tel Aviv in Israël. - De Premium Comfort Class is voor het eerst deze winter te boeken in alle toestellen. Een eigen incheckbalie, tien kilo extra bagage, de ruime stoel en extra beenruimte van 94cm zorgen voor een ontspannen reis.

AViAREPs Tourism, Kroatië noviteiten: - Kroatië is nu ook te volgen via Facebook en Twitter. Je kunt op de hoogte blijven van alle gebeurtenissen in Kroatië en ‘like’ de Facebook pagina: facebook.com/ontdekkroatie. Je kunt via http://twitter.com/#!/ontdek_kroatie alle nieuwtjes over het Mediterrane land volgen. - Voor alle vragen en het bestellen van brochures voor de klant kun je contact opnemen met het Kroatisch Verkeersbureau. - Kroatië is het gastland voor Europa tijdens de Vakantiebeurs 2012. In 2010 hebben 331.000 Nederlanders Kroatië bezocht, wat goed was voor 2,5 miljoen overnachtingen. Kroatië, een Mediterrane bestemming is goed bereikbaar en gevarieerd. De lifestyle, de cultuur en Kroatische gastronomie zijn alom bekend en geliefd. Velen kennen de goed verzorgde kampeerfaciliteiten in Kroatië, aan de kust en richting binnenland.

BEsT tours gidsen: In augustus verschijnen de drie gekende brochures. noviteiten: - Thailand: Jetairfly brengt je vanaf november per charter rechtstreeks van Brussel naar Phuket. Twee nieuwe Classic Rondreizen sieren de brochure. ‘Ontdekking van Zuid-Thailand’ laat je proeven van het prachtige zuiden in negen dagen en ‘Natuur en strand’ het mooiste van de natuur samen met een verblijf in één van de strandhotels in vier en vijf dagen. Het aanbod biedt ook een aantal nieuwe hotels, zoals het trendy Rocky’s boutique resort in Koh Samui en het BEST tours exclusive Dewa Phuket Beach Resort. - Rondreizen: BEST tours biedt een aantal bestemmingen met de all-inclusive Classic Collection aan. Een goede mix van activiteiten met alle uitstappen en maaltijden in half pension inbegrepen. Ook de nieuwe bestemmingen Jordanië en Oezbekistan worden voorgesteld, net zoals een nieuwe rondreis op China in combinatie met Tibet. Om in groep te reizen maar toch een zekere onafhankelijkheid te behouden zijn er de Signature Reizen. Brazilië en Ecuador zijn nu onder meer beschikbaar onder deze formule. BEST tours INDIVIDUEEL laat je individueel op eigen tempo reizen. Alle Thailand rondreizen, samen met Sri Lanka, Indonesië, Vietnam, China, Zuid-Afrika en Cuba zijn als individuele reis te boeken. - Exotische stranden: Buiten de traditionele bestemmingen Thailand, Bali, Mauritius, Emiraten en Oman biedt BEST tours ook een mooie selectie hotels aan op de Seychellen.

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 17

17

26-07-11 17:31


Reisburo special Buro scandinavia gidsen: Scandinavië wintervakanties 2011/2012, vol met avontuurlijke wintervakanties naar Finalnd, Noorwegen, Zweden, IJsland en Groenland. noviteiten: - Zweden: Vorig jaar is voorzichtig gestart met de verkoop van schaatsvakanties via de website. Vanaf dit seizoen zijn in de brochure de 7- en 10-daagse arrangementen naar het Falunmeer in MiddenZweden te vinden. Een walhalla voor schaatsliefhebbers, met kilometerslange banen op natuurijs. - Een nieuwe bestemming in Noorwegen is Voss. Met de rechtstreekse vlucht van KLM en aantrekkelijke tarieven ter plaatse komen klanten er voordeliger dan ooit. Een 8-daagse reis inclusief vakantiewoning, retourvlucht en transfer is te boeken vanaf € 359 bij vier personen. - Nieuw in Finland is het overnachten in het Luvattumaa Sneeuwkasteel. Klanten slapen in sneeuwkamers met prachtige ijssculpturen. In het hoofdgebouw is een typisch Fins restaurant aanwezig. Het complex ligt in de wilderness, op zeven kilometer afstand van het centrum van Levi, aan de Ounasjoki rivier. Dit is ideaal voor sneeuwschoen wandelingen in de omgeving of om het noorderlicht te aanschouwen. - IJsland: vijfdaagse hotelreis ‘Rondom Reykjavik’. Na het succes in de zomer is ook deze reis nu opgenomen als winterarrangement. De korte vakantie combineert een verblijf in het centrum van Reykjavik met fascinerende excursies.

DFDs seaways noviteiten: - Door overname van diverse maatschappijen is het route overzicht van DFDS Seaways behoorlijk gewijzigd. Er zijn routes bijgekomen maar ook routes verdwenen. De route IJmuiden-Newcastle vormt nog steeds de meest noordelijke ‘gateway’ naar Schotland, want vanaf Newcastle is het nog slechts een uurtje rijden naar de Schotse grens. Door de overname van Norfolkline heeft DFDS er een Kanaalroute bijgekregen. Er wordt dagelijks diverse keren van Duinkerken naar Dover gevaren, een mooie opstap voor een bezoek aan Zuid en Midden Engeland. Door de overname van LisLine verzorgt DFDS nu ook routes van Duitsland naar Litouwen en van Litouwen naar Zweden. Alle routes zijn te vinden op www.dfds.nl. Consumenten- en/of reisagentenacties: - Ook komend seizoen kan men gebruik maken van de voetbalreizen naar Sunderland en Newcastle United. Vanaf half juli zijn deze gewilde Premier League voetbaltrips weer te boeken. - Er staan diverse speciale minicruises op de planning gedurende het jaar. - Nieuw is een speciale 100% partycruise met op heen- en terugreis exclusieve optredens van bekende Nederlandse artiesten, zoals Wolter Kroes, Frans Duijts, Jan en Anny en Marianne Weber. - Via DFDS kan men regelmatig concerten van internationaal bekende artiesten bijwonen in Newcastle.

Disney gidsen: Dit winterseizoen staat de Disneyland Paris Oad-brochure weer vol met magisch en gevarieerd aanbod. Van Disney Hotels tot hotels in de omgeving, van vervoer met eigen auto tot vervoer per trein, vele aanbiedingen en allerlei bij te boeken magische extra’s. Kijk op pagina 58-60 van de brochure voor de 1 Dag en 1 Nacht Gratis en Disney’s Davy Crockett Ranch aanbiedingen. noviteiten: - Tot en met 4 maart 2012 kunnen je klanten genieten van een bijzondere winter, in het teken van Disney’s Festival vol Magische Momenten. Van 7 november 2011 tot en met 8 januari 2012 is het misschien wel de meest magische tijd in Disneyland Paris: twee maanden lang beleeft je klant Disney’s Kerstseizoen in gezelschap van Disneyfiguren én de kerstman. - Wanneer je vóór 31 oktober 2011 een verblijf in één van de Disney Hotels boekt, profiteert je klant van de Voorjaar Vroegboekkorting van 15%. Boek vóór 26 september 2011 een verblijf in één van de Disney Hotels tot en met 28 maart 2012 en je klant profiteert van een Winter Vroegboekkorting van 15% of 25%. - Van 1 januari tot en met 28 maart 2012 krijgen kinderen tot en met 11 jaar hun toegang, verblijf en vervoer cadeau. Consumenten- en/of reisagentenacties: Op www.disneystars.com vind je meer informatie en kun je je inschrijven voor de maandelijks Disneyland Paris nieuwsbrief. Je blijft dan op de hoogte van het laatste nieuws uit de Parken, Hotels en aanbiedingen voor jou en je klanten.

18

Reisburo_actueel_nr15.indd 18

Hertz noviteiten: - Deze winter heeft Hertz een upgrade-promotie opgezet. Deze is boekbaar via alle touroperators die met Hertz werken. De promotie geldt voor de bestemmingen USA en Canada en ziet er als volgt uit: * Boek vóór 31 oktober een auto uit de autogroep F en betaal voor een C. * Boek vóór 31 oktober een auto uit de autogroep G en betaal voor een F. De huurperiode dient plaats te vinden tussen 1 november 2011 en 31 maart 2012.

holidaycars.com gidsen: holidaycars.com heeft een innovatief partnerprogramma waarop alle producten, informatie en tips overzichtelijk worden gepresenteerd. Ook kunnen veel formulieren gedownload worden, zodat men desgewenst de informatie kan meegeven aan de klant. Hierdoor wordt de papieren brochure overbodig. In het najaar wordt er een nieuw hulpmiddel geïntroduceerd dat reisagenten helpt om consumenten te attenderen waarop zij moeten letten als ze gebruik maken van hun huurauto op vakantie. noviteiten: - Vanaf medio september gaat het vernieuwde partnerprogramma live. Het wordt onder meer mogelijk om ook te vergelijken op opties en voorwaarden. Het aanbod wordt groter per bestemming, op de website wordt goed zichtbaar welke huurauto’s direct beschikbaar of op aanvraag zijn en de betaalmogelijkheden worden uitgebreid. Consumenten- en/of reisagentenactie: in november start holidaycars.com weer met een ludieke en goede vroegboekactie voor de snelle beslissers en vroege boekers. Deze actie kunnen reisagenten gebruiken om uit te leggen dat het aanzienlijk scheelt in het vakantiebudget om van te voren een huurauto te boeken. Daarnaast zijn er altijd aantrekkelijke tarieven en scherpe aanbiedingen via het low-cost label WOW voor de klant. Voor de reisagent hanteert holidaycars.com een interessant commissiemodel. Indien de klant er een NoRisk Garantie bij neemt, krijgt de reisagent hier ook commissie over. Daardoor is autohuur via holidaycars.com uitermate geschikt voor bijverkoop. Daarnaast kunnen reisagenten voordelig rondrijden op alle vakantiebestemmingen, want reisagenten of medewerkers die werken voor een luchtvaartmaatschapij ontvangen een flinke relatiekorting als zij een huurauto boeken bij holidaycars.com om zo te ervaren hoe eenvoudig het is om een auto te huren bij holidaycars. com.

FOTO

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

26-07-11 17:31


Reisburo special

FOTO

Holland international gidsen: De Holland International is gevuld met een uitgebreid sneeuwaanbod. Oostenrijk blijft nummer één voor de Nederlandse skiër maar Frankrijk is een goede tweede en ook Duitsland en Italië mogen niet vergeten worden. Finland is met de chartervluchten van ArkeFly op Kittilä en Rovaniemi gemakkelijk bereikbaar. De touroperator komt deze winter met een aparte brochure Finland, met als nieuwtje de bestemming Kuusamo-Ruka. noviteiten: - Nieuw is de directe charter naar Åre in Zweden; ArkeFly vliegt op vier vertrekdata rechtstreeks naar dé skibestemming van Noord-Europa. - Vorige winter kon er al overwinterd worden in Spanje en Portugal, daar komen nu Turkije, Tunesië en Bali bij. Een trend onder de overwinteraars is dat zij niet alleen voordelige appartementjes boeken maar ook grote, luxe resorts zoals RIU in Spanje. Op alle bestemmingen kunnen overwinterklanten gebruik maken van de Holland International hostess service. - Deze winter heeft Holland International twaalf nieuwe hotels aan het aanbod in New York toegevoegd naast vele excursies, zoals een fietstour met Nederlandse gids. Alle excursies en musicaltickets zijn vooraf boekbaar. Door de vluchten van ArkeFly naar Florida, is nu ook een City-Trip naar Miami betaalbaar binnen handbereik. - Holland International heeft vier nieuwe winterbestemmingen aan het aanbod toegevoegd: Puerto Vallarta, Dubai, Israël en Zanzibar. Deze bestemmingen zijn terug te vinden in de brochures Mexico, Israël/ Jordanië en Kenia/ Tanzania/Zanzibar. Dubai heeft een eigen nieuwe brochure. Ook is de capaciteit op bestaande bestemmingen Egypte en de Canarische Eilanden fors uitgebreid deze winter.

interhome gidsen: In de 160 pagina’s tellende winterbrochure ‘Winter in de Bergen 2011/2012’ is een selectie van het totale wintersportaanbod in Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk gepubliceerd. Tsjechië, Polen, Duitsland en Slowakije staan in het kort genoemd. Het totale winteraanbod van meer dan 6.400 vakantiewoningen is te vinden op http://retailer.interhome.com. noviteiten: - Bij boeking kan je meteen een skipas met korting in diverse Zwitserse bestemmingen voor je klant reserveren. - Je zoekt eenvoudig naar een passende vakantiewoning voor je consument door gebruik te maken van de vele zoekcriteria’s die het zoek & boeksysteem biedt; zoals afstand tot de skilift, het soort skigebied (ski, langlauf of snowboard) of woning met sauna. Consumenten- en/of reisagentenacties: - 10% vroegboekkorting als men negen maanden vóór vertrek reserveert. Deze actie geldt met name voor de consument die aan de schoolvakanties gebonden zit voor langere termijn. - 33% last minute korting op een selectie bij boeking binnen een week vóór aankomst. - Reisagenten ontvangen de gebruikelijke agentenkorting van 15%, die alleen

landal greenParks noviteiten: - Landal Winterberg: Het gloednieuwe vakantiepark Landal Winterberg ligt aan de voet van een van de mooiste skipistes van Sauerland, op slechts 320 kilometer van Utrecht. Gasten stappen hier, mede dankzij het gebruik van sneeuwkanonnen, direct de skipiste op (ski-in/ski-out). Landal Winterberg beschikt over 120 royale chalets, variërend van 4-, tot 16-persoons types in de kenmerkende stijl van de regio, met sfeervolle houtkachel. Het park beschikt over een restaurant met Bolloclub, een overdekt zwembad en biedt in de schoolvakanties een Fun & Entertainmentprogramma. - Landal Salztal Paradies: Het in juli 2010 geopende Landal Salztal Paradies ligt aan de zuidrand van het prachtige natuurgebied de Harz in Midden-Duitsland. Harz is makkelijk bereikbaar, slechts 500 autokilometer van Utrecht en biedt een gevarieerd winterseizoen. De comfortabele appartementen zijn van alle gemakken voorzien. De centrumvoorzieningen bestaan uit een groot subtropisch zwemparadijs, saunalandschap met ijsbronnen, wellnessfaciliteiten, overdekte ijsbaan en tennis-, squash- en bowlingbanen. - Landal Resort Walensee biedt een onvergetelijke vijfsterren ervaring aan de Walensee. De accommodatie is gelegen aan de voet van het dalstation. Hier vertrekt de gondellift naar het fantastische skigebied de Flumserberg, een van de meest sneeuwzekere gebieden van Zwitserland. Het luxe park biedt een scala aan voorzieningen, waaronder diverse restaurants, een cocktailbar en entertainment voor de kinderen.

liveToTravel noviteiten: - LiveToTravel breidt haar aanbod op het Afrikaanse continent, en vooral de Indische Oceaan, flink uit. De belangrijkste nieuwe bestemming in het uitgebreide aanbod is Zimbabwe. Hier biedt LiveToTravel een 16-daagse budgettour (all inclusief) vanaf € 1595. Daarnaast biedt LiveToTravel ook groepsreizen aan in comfortabele lodges, alsmede een individuele rondreis met chauffeur. Het aanbod is verder flink uitgebreid in Botswana. In oostelijk Afrika wordt het al ruime aanbod op Tanzania en Kenia ook nog uitgebreid. - Het aantal pagina’s in de Afrika brochure is verviervoudigt. Vooral door nieuwe programma’s (waaronder een safari met meereizende luxe tenten) en een aantal lodges, van budget tot top luxe. - Ander groot nieuws is een aparte brochure ‘Droomstranden’. Het aanbod van LiveToTravel in de Indische Oceaan wordt op deze manier uitgebreid naar 68 pagina’s zon en zee op Mauritius, Réunion, De Seychellen, Mozambique, Zanzibar en Kenia. Sommige lodges of hotels in deze regio vind je exclusief bij LiveToTravel. Deze strandbestemmingen kan je als direct bestemming voor je klanten boeken, maar uiteraard in combinatie als verlenging op een rondreis uit het aanbod op het Afrikaanse vasteland.

neckermann Vliegvakanties gidsen: De nieuwe Neckermann brochurecovers stralen meer vakantiebeleving uit en zijn totaal vernieuwd maar hebben niet het Neckermann-gevoel verloren. noviteiten: - Er is deze winter weer volop aandacht voor Egypte en de Canarische eilanden. De capaciteit is hier wederom uitgebreid, nieuwe en meer vertrekdagen en vluchtcapaciteit en er wordt veel aandacht geschonken aan de exclusieve partnerhotels. Kinderprijzen worden gehanteerd vanaf € 199. - De tweede editie van de ‘‘Neckermann Specials’’ wordt gelanceerd voor Winter 2011/2012. Hierin hanteert Neckermann opnieuw vier concepten; Aquamania, Xperience, Neckermann Top Club en het nieuwe concept Neckermann Wellness, welke verspreid liggen over Turkije, Egypte, Spanje met extra aandacht voor de Canarische eilanden, Tunesië, Marokko, Dominicaanse Republiek en Mexico. Neckermann Specials is reeds boekbaar vanaf begin juni. - Neckermann heeft een geheel nieuw concept ontwikkeld, genaamd ‘Neckermann Wellness’. Dit SPA & Wellness concept is ideaal voor de vakantieganger die zich tijdens de koude wintermaanden in de watten wil laten leggen in een betaalbare kwaliteitsaccommodatie op één van de zonnige Neckermann bestemmingen. Bij elke Wellness boeking geeft Neckermann twee entreekaarten weg voor een ontspannen bezoek aan één van de deelnemende sauna’s in Nederland. - De Neckermann Top Club is een comfortabel vakantieadres dat beschikt over een uitstekende Nederlandse service en veel aantrekkelijke, familievriendelijke faciliteiten; in sommige gevallen is er zelfs een compleet waterpark aanwezig. De Top Clubs zijn geschikt voor grote reisgezelschappen. De Top Clubs bieden vele voordelen zoals een aangename sfeer, persoonlijke service en vele faciliteiten.

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 19

19

26-07-11 17:31


Reisburo special P&O noviteiten: - In het najaar starten er minicruises naar Hull en York met een accent op kerstreizen vanaf november. De tarieven zijn momenteel nog niet bekend. - De ticketes voor zowel Calais-Dover als Rotterdam/Zeebrugge-Hull 2012 zijn nu al boekbaar. Er worden meer aantallen verwacht richting Londen in verband met de Olympische Spelen.

Riu noviteiten: - Nieuwe hotels van RIU in de winter van 2011 zijn: RIU Palaca Bavaro in Punta Cana, Dominicaanse Republiek, RIU Touareg, Boavista, Kaapverdië (het vierde hotel van RIU in Kaapverdië en heeft een adults only-deel met extra faciliteiten), RIU Calypso, Fuerteventura, Canarische Eilanden (na een renovatie nu adults only). Nieuwe hotels van RIU in de zomer van 2012 zijn: RIU Palace Peninsula, Cancun in Mexico en RIU Palace Tikida Agadir, Agadir, Marokko. - Met ingang van winter 2011 zijn alle kamers en algemene ruimtes van RIU Naiboa gerenoveerd. Met ingang van zomer 2012 zijn alle kamers van RIU Imperial Marhaba gerenoveerd. - Vanaf winter 2011 vliegt er een ArkeFly charter naar Puerto Vallarta voor RIU Palace Pacifico, ClubHotel RIU Jalisco en RIU Vallarta. - In diverse ClubHotels in Europa en Marokko wordt nu RIUFIT en RIUART aangeboden.

ROBinsOn noviteiten: - Onlangs heropende de gerenoveerde ROBINSON Club Jandia Playa op Fuerteventura haar deuren. Alle Peublo kamers zijn gerenoveerd en opnieuw gedecoreerd in een stijlvol design. De Pueblo kamers zijn voor twee of drie personen, maar er is ook een suitevariant van ruim 45 vierkante meter met een groot terras en aparte woon- en slaapkamer. - Deze winter is ROBINSON Club Agadir in Marokko boekbaar op basis van All Inclusive. De Club ligt aan een zandstrand, heeft veel verschillende sporten spelactiviteiten en een uitgebreid wellnessprogramma.

FOTO

Transhotel noviteiten: - De beoordelingen van Tripadvisor zijn geïntegreerd in het Tor System Advanced. Je kunt klikken op Tripadvisor om vervolgens een objectieve beoordeling te krijgen van de accommodatie in het Nederlands. - De ‘zoek op kaart’ is aangepast waardoor het nu gemakkelijker is om een accommodatie te vinden op de juiste plek voor je klanten. Zo kun je selecteren op basis van afstand tot plaats. - Je kan bij Transhotel in de meeste gevallen tot één dag van te voren de boeking cancelen zonder kosten. Wanneer er geannuleerd wordt vanaf één dag vóór aankomst, hoef je vaak alleen maar de kosten van de eerste nacht te betalen. - Klachten kunnen vanaf heden worden ingediend in het TOR System Advanced. - Naast steden biedt Transhotel ook tal van zonvakantie accommodaties aan. Naast hotels vind je ook populaire appartementen en bungalows in het assortiment van Transhotel. - Naast de hotels, transfers en excursies biedt Transhotels nu ook een speciaal tabblad voor het zoeken van wintersportaccommodaties en services. Aanbod is hier boekbaar voor Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigde Staten, Argentinië en Chili.

Travelhome noviteiten: - Deze winter is het heerlijk de zon op te zoeken in Florida of een prachtige rondreis door Nieuw-Zeeland of Australië te maken. Travelhome zorgt voor een goed verzorgde en complete camperreis op maat. - In oktober 2011 en maart 2012 heeft Travelhome diverse one-way specials waarbij klanten voor een gunstig tarief een camperreis door de Verenigde Staten kunnen maken. De reis is te combineren met een cruise met het camper & cruiseconcept van Travelhome.

Vrij uit noviteiten: - Vrij Uit heeft voor komende winter zo’n 70 nieuwe accommodaties opgenomen in het aanbod. Nieuw zijn onder meer de charme hotels waar je met z’n tweeën of met ’n paar vrienden kunt genieten in kleinschalige, sfeervolle en centraal gelegen accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Daarnaast biedt Vrij Uit vele extra’s, zoals: vluchten, buspendels, treinen, hotels voor onderweg, skipassen, skischolen en huur skimateriaal. - Families met kinderen hebben een streepje voor door de vele kindvriendelijke accommodaties, familiekamers en spectaculaire kinderkortingen. Voor grote groepen zijn er een aantal fraaie XL appartementen en chalets toegevoegd in het aanbod. Geschikt voor zeven personen of meer en met minimaal drie slaapkamers. - Vrij Uit heeft een groot aantal accommodaties waar je niet een hele week hoeft te boeken, maar in bepaalde periodes ook een kort verblijf kunt reserveren. Op de meest populaire bestemmingen in Oostenrijk heeft Vrij Uit skipakketten samengesteld, waarbij de accommodatie en skipas inclusief zijn. Op veel bestemmingen in Oostenrijk biedt Vrij Uit 3-daagse skisafari’s aan, onder begeleiding van een professionele Nederlandse gids. Geschikt voor zowel skiërs als snowboarders. Vakantietip: Aparthotel Adler in Hinterglemm. Goed ingerichte appartementen op basis van een zeer aantrekkelijke All Inclusive formule, met voor de kinderen vanaf drie jaar een Kidsclub. Op 100 meter van de Reiterkogelbahn die toegang geeft tot de 200 kilometer pistes van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang.

Deze special is ook te lezen op www.reisburoactueel.nl. Melanie van Grunsven

20

Reisburo_actueel_nr15.indd 20

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

26-07-11 17:31


Reisburo Actueel

met Zoover korting naar PhoCusWright Conference

Beloning voor beste verkopers The Travel Club

Van 15 tot 17 november vindt de Phocuswright conference plaats in miami. met ruim 1500 bezoekers is dit de grootste online-travel conferentie in de wereld. Wie de iD code “Zoover” gebruikt, krijgt 5% korting op het conferentienbedrag. met toonaangevende sprekers als Jeffery Boyd (CEO Priceline/Booking), Dara Khosrowshahi (CEO Expedia) en Brain sharples (CEO Homeaway) is het bezoek zeker de moeite waard.

Elk kwartaal worden de beste verkopers van verzekeringen beloond door The Travel Club. De reisadviseurs Lynn Mulder uit Borculo en Marijke Smit-Kuyt van The Travel Club uit Winschoten zijn de beste

De conferentie staat steeds meer in de belangstelling van Europeanen. Door de vergaande consolidatie in de reiswereld richten steeds meer Amerikaanse spelers zich op Europa. Ook de “War on the OTA’s” is een interessant dossier. Naast sprekers uit de travel komen er ook sprekers van Facebook, Livingsocial en ITA software. De conference is van dinsdag 15 tot en met donderdag 17 november in het Westin Diplomat (Miami/Fort

Reischeque Relik & van Hooft

Lauderdale). Het Early Bird tarief ($ 2900) is geldig tot en met 31 juli. Overnachting zijn onder andere mogelijk in het Westin Diplomat voor een gereduceerd tarief van $ 229 per nacht. Vliegen kan

Wimdu naar nederland Internationaal online platform Wimdu opent een vestiging in Nederland. Wimdu creëert met social travelling een nieuwe trend op het gebied van reizen. Gastheren en reizigers worden met elkaar verbonden onder het mom ‘Travel

like a local’ waarbij handige insider tips en de lokale cultuur een unieke en bijzondere ervaring creëren. Met de opening van de vestiging in Nederland wordt het aanbod uitgebreid met particuliere accommodaties in Nederland.

Alle klanten die teruggekeerd zijn van hun vakantie worden door medewerkers van Reisburo Relik & van Hooft gebeld met de vraag of de vakantie naar wens is geweest. Na dit gesprek wordt de reizigers middels een enquête per mail gevraagd naar hun vakantiewaarderingen. Deze waarderingen worden weer gebruikt door de medewerkers en de klanten om te kunnen zien welke waarderingen klanten geven aan de bestemming en accommodatie. De enquêtemail wordt automatisch gegenereerd uit het Bas/Fadiro systeem. Uit alle teruggezonden enquêtemails wordt een winnaar getrokken die een reischeque wint van € 1000. Onlangs is de gelukkige winnaars, de heer en mevrouw Verhoeven, de cheque uitgereikt. Op de foto enkele medewerkers van Reisburo Relik & van Hooft, van links naar rechts Rob Jongmans, Nicolette van der Horn, Roel Verkaaik, (die de reis voor deze passagiers had geboekt) de winnaars mevrouw en meneer Verhoeven, Conny van Dongen en Astrid van der Bijl.

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 21

verkopers van het tweede kwartaal voor wat betreft respectievelijke verkoop van doorlopende en aflopende verzekeringen. Beide ontvangen een cadeaubon van The Travel Club van € 100.

21

26-07-11 17:31


Reisburo Actueel

Ontbijt & Tuk Tuk Tour Travel Trend lanceert de brochures voor 2011/2012 in een volledig nieuwe ‘look’, een aangepast logo èn een unieke kijk op maatwerkreizen. Om dit te vieren nodigt Travel Trend je uit voor een ontbijt op grote hoogte, gevolgd door een spectaculaire Tuk Tuk Tour door Rotterdam op zondag 28 augustus 2011. Je gaat ontbijten op de Euromast, zelf een tuk tuk besturen tijdens een puzzelrit door Rotterdam, kennismaken met de medewerk(st)ers van Travel Trend, informatie verkrijgen over maatwerkreizen en je maakt kans op een studiereis naar Argentinië! Je wordt deze zondagochtend om 10.30 uur ontvangen op de Euromast door het salesteam van Travel Trend. Van circa 13.00uur tot 17.0 0uur

bestuur en navigeer je een Tuk Tuk door de binnenstad van Rotterdam. Dit wordt een onvergetelijke dag! Degene die de opdrachten tijdens de puzzelrit het beste en/of origineelst heeft vervuld, wint een studiereis naar Argentinië in maart 2012. inschrijven Schrijf je in via sales@traveltrend.nl onder vermelding van TUKTUKTOUR 2011! De week erna ontvang je de bevestiging van je deelname. De Tuk Tuks staan klaar voor een beperkt aantal deelnemers, dus schrijf je snel in!

DJi presentaties ‘Zuid-Afrika’ 2011 Zuid-Afrika staat voor uiteenlopende natuurlandschappen, uitgebreide wildlife, de kleurrijke bevolking, prachtige stranden en de heerlijke keuken en beroemde wijnen.

schrijf je nog in voor de Oad wintergidspresentaties schrijf je in nu het nog kan voor de Oad-wintergidspresentaties met speciale aandacht voor de nieuwe bestemming Argentinië. Op oad.nl/reisagenten vind je meer informatie over de verschillende locaties en data. Op alle locaties is nu nog beschikbaarheid. Inschrijven kan via de agentensite van Oad.

locaties en data: • • • • • •

22 23 24 29 30 31

augustus augustus augustus augustus augustus augustus

Voorafgaand aan de presentatie staat er een warm buffet klaar en na afloop is het mogelijk onder het genot van een drankje te genieten van een tango demonstratie.

Zwolle (Nieuwe Buitensociëteit) Hengelo (Creatieve Fabriek) Utrecht (Jocobi Theater) Eindhoven (locatie volgt z.s.m.) omgeving Rotterdam (locatie volgt z.s.m.) Amsterdam (locatie volgt z.s.m.)

last-minutes vliegen weg De afgelopen twee weken zijn er een kwart meer last-minute vakanties geboekt dan tijdens dezelfde periode in 2010. Mede door het slechte weer is er een ware run ontstaan op lastminutes naar met name Spanje, Turkije en Griekenland. Opvallend is dat veel mensen kiezen voor een Europese zonbestemming. Arabische landen zijn duidelijk minder populair

22

Reisburo_actueel_nr15.indd 22

door de revoluties. De toeristische branche in Griekenland is blij dat de vakantiegangers het land weer weten te vinden. Maar daarnaast zijn de Grieken zich er ook bewust dat er wel dringend hervormingen nodig zijn.

De Jong Intra Vakanties biedt diverse groepsrondreizen aan en ook individuele rondreizen onder meer per camper en per auto. Tijdens één van de kosteloze presentatieavonden over Zuid-Afrika kun je dit boeiende land en het veelzijdige aanbod van de Jong Intra Vakanties nog beter leren kennen. Dinsdag 27 september 2011 vindt er een presentatie plaats in de regio van Groningen en op dinsdag 4 oktober

2011 vindt er een presentatie plaats in de regio van Breda. Je kunt je tot en met dinsdag 13 september 2011 aanmelden voor deze avonden via het inschrijfformulier op Quickwin. Programma: 18.00 uur: Ontvangst met buffet 19.30 uur: Aanvang presentatie 20.30 uur: Pauze 20.45 uur: Vervolg presentatie 21.45 uur: Einde presentatie

nieuwe cursusorganisatie Topotoko Topotopko is een nieuwe cursusorganisatie die de markt voor toeristische topografiecursussen claimt. Voor de pilot hebben zich 317 studenten aangemeld van de HTRO van Hogeschool inHolland in Haarlem, Amsterdam (Diemen) en Rotterdam. Onlangs ontvingen 177 studenten hun diploma. Vanaf september biedt Topotoko de cursus aan onder de naam ‘TOPO-Professional: Wereldwijd Toerisme in Kaart’. In samenwerking met Noordhoff Uitgevers is een beeldend cursusboek ontwikkeld, met daarbij een digitaal werkboek. De lessen gaan dieper in op de inhoud, waardoor de cursisten inzicht krijgen in belangrijke toeristische bestemmingen. De voornaamste peilers zijn dan: beleving, positionering en het ‘tot product maken’ van bestemmingen. Topotoko traint ook op het kunnen afwegen tussen bepaalde bestemmingen, het leren samenstellen van reisprogramma’s en het geven van reisadvies. Topotoko werd opgericht door Ine Hustinx-Schaekers, verbonden aan de toeristische opleiding van InHolland Haarlem, en Diederick Janssens, schrijver van

het boek Toerisme in Kaart. ‘Wij willen Toegepaste Topografie, zoals wij dit aanbieden, laten erkennen als absolute vereiste voor iedereen die in de reisbranche werkt of wil gaan werken. Verder willen wij dat het TOPO-Professional diploma het standaardniveau wordt voor kennis van Toeristische Topografie, zo zegt Diederick Janssens.

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

26-07-11 17:31


Reisburo Actueel

iTAC App live

Oad deelt Blackberry’s uit

De iTAC inspire Travel App is sinds 15 juli live. Via de App wordt de consument met enkele simpele handelingen geïnspireerd in de keuze voor een optimale vakantie.

Om de samenwerking met het afscheidvierende martinair als huiscarrier voor de Caribbean in stijl af te sluiten, bedacht Oad een spetterende agentenactie.

In drie stappen kan de reiziger een vakantie zoeken die het meest bij hem of haar past. Binnen deze stappen worden onder meer criteria als reisgezelschap, vertrekdatum, periode en vervoer geselecteerd. Ook kan de reiziger de zoektocht naar een vakantie een persoonlijk tintje geven door middel van het aanklikken van trefwoorden en afbeeldingen die passen bij de persoonlijke interesses van de reiziger. De reiziger krijgt keuze uit

verschillende bestemmingen. Als de ideale vakantie is gevonden, kan de reiziger de reis boeken door het invullen van zijn of haar e-mailadres en postcode. De reis wordt doorgestuurd naar het dichtstbijzijnde ITAC reisbureau die de afhandeling gaat doen. De App is beschikbaar in de Appstore en is te gebruiken voor de iPhone, iPod Touch en de iPad. Binnenkort zal de ITAC Inspire Travel ook beschikbaar zijn op Hyves, Facebook en via Android.

Eliza was here lanceert APP Klanten die een vakantie boeken kunnen nu zowel voor, tijdens als na de speciale Eliza-App downloaden die is ontwikkeld voor iPhone en Android. De unieke tool wordt klanten aangeboden na een gemaakte boeking. Eliza was here maakt met deze App niet alleen een extra slag in haar dienstverlening op het gebied van klantcontact en aftersales, maar ook aan de vakantie ter plekke worden extra bijzonderheden toegevoegd. Vooraf vinden klanten alle reizigersinformatie op de App terug: reisbe-

scheiden kunnen worden ingezien en opgehaald, en inpaklijsten erbij genomen. Ook tijdens de vakantie wordt de klant voorzien van up-to-date en handige informatie en kunnen zij vakantiemomenten online delen. Ter plaatse kunnen zij de tips van Eliza met routebeschrijvingen direct inzien en handige woorden opzoeken in het woordenboekje.

Bij het maken van zomerboekingen naar Aruba en/of Curaçao met Martinair kon men een Blackberry winnen. Diegene die zich tot de gelukkigen mogen rekenen zijn: Reisburo de Arkelstede Gorinchem, Globe Reisburo Pelikaan Zevenbergen, Globe Reisburo Holten en Globe Telefonisch Reisburo Holten. Door een reis te boeken naar Bali met Cathay Pacific maakte men tevens kans op twee keer twee tickets naar dit Indonesische eiland. De geluk-

st. maarten promoot op de HisWA Het st. maarten Tourist Bureau zal weer aanwezig zijn op de grootste openlucht botenshow van Europa: de HisWA te water. Dit jaar vindt deze botenbeurs plaats van 6 t/m 11 september in de Marina Seaport te IJmuiden. Op deze beurs zal St. Maarten zich presenteren als de nautische bestemming in de Caribbean!

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 23

kige winnaars hiervan zijn: Ingrid Hoogerheide van Globe Reisburo Vianen en Marianna Duiten van VakantieXperts Kampen.

Episch centrum St. Maarten is het episch centrum voor de watersporter in de regio, denk alleen al maar aan de grootste regatta in de Caribbean, de jaarlijkse Heineken Regatta.

23

26-07-11 17:32


Reisburo Actueel

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 24

26-07-11 17:32


Reisburo Actueel

Effect Tour de France op boekingen moeilijk te overzien De Tour de France zit er al een week op. Het lijkt erop dat steeds meer partijen uit de reisbranche hun heil zoeken in de sport die mondiaal steeds meer aandacht begint te trekken. Onder andere de ploeg van Vacansoleil reed in de Tour de France van 2011 vaak in beeld met Johny Hoogerland in de bolletjestrui en Rob Ruijgh als beste Nederlander. De ploeg van Europcar reed zelfs lange tijd rond in de gele leiderstrui.

John Gerards

John Gerards, Senior marketing manager Vacansoleil, hoe leeft de Tour de France bij jullie? ‘‘De prestaties van ons Vacansoleil wielerteam leeft heel erg binnen ons bedrijf met als hoogtepunt natuurlijk de deelname aan de Tour de France. Maar ook voor de Tour kregen we veel reacties en navraag van onze collega’s over de prestaties van de renners.” Sinds wanneer zijn jullie eigenlijk sponsor van deze wielerploeg en hoe lang zijn jullie dit nog van plan? ‘‘Sinds 2008 zijn wij overgestapt van voetbal naar wielrennen. Het eerste jaar hebben we reclame uitingen gehad bij een bestaand profteam. Maar al snel waren we zo enthousiast over de wielersport als naamdrager en communicatiemiddel dat we in 2009 ons eigen Vacansoleil team begonnen en sinds seizoen 2011 heten we Vacansoleil - DCM en fietst ons team in ’s werelds hoogste divisie van het wielrennen ‘de worldtour’.’’ Waarom hebben jullie ervoor gekozen om een wielerploeg te gaan sponsoren? ‘‘We waren erg tevreden over onze voetbalsponsoring, maar waren op zoek naar een sponsoringmogelijkheid met een uniforme Pan Europese uitstraling. We hebben namelijk ook verkoopkantoren in negen andere Europese landen en die deelden niet erg veel mee in de exposure van onze sponsoring bij onder andere PSV, Vitesse, FC Eindhoven en andere profclubs waar we sponsor waren.’’ Zijn wielerfans eigenlijk het type ‘kampeerders’? ‘‘Onze doelgroep zijn families met kinderen en die vind je ook bij mensen die van fietsen houden en ons kampeerproduct sluit perfect aan bij het vrije gevoel, de natuur en het outdoor gevoel van het fietsen. Naast het profteam proberen we

ook het recreatief fietsen te promoten en te ondersteunen, zodat het voor ons ook een breder draagvlak genereert en dat kunnen we goed combineren met ons luxe kampeerproduct.’’ Verwachten jullie dat er meer partijen uit de reisbranche in de wielerwereld gaan stappen als sponsor? ‘‘Dat is moeilijk te zeggen, maar als ik kijk naar de tijd dat we in voetbal stapten, zou dat zo maar kunnen gebeuren.’’ Mart Smeets opperde in het televisieprogramma ‘De Avondetappe’ dat het sponsors vooral om de aandacht gaat en dat het niet uitmaakt hoe. Of dat nu door een etappewinst is of door een val in het prikkeldraad... Jullie naam is met de beelden van Hoogerland natuurlijk wel de hele wereld over gegaan en al helemaal in Nederland is er veel aandacht van de media. ‘‘Dat is een stelling die nuancering behoeft. Natuurlijk zijn we blij met exposure, daar doen we het onder andere voor. Maar we hadden die week al erg veel aandacht door de goede prestaties van de renners en

als Johny Hoogerland niet van zijn fiets was gereden had hij de etappe misschien gewonnen en dat had ons veel meer gebracht zowel sportief als commercieel.’’ Zien jullie door de sponsoring en de Tour de France dat het aantal boekingen stijgt? ‘‘De sponsoring van het wielrennen draagt daar zeker aan bij. Gedurende de tour ontstond er een ware race op last minutes, maar of dit alleen door deelname aan de Tour de France komt, durf ik niet te bevestigen. Ik denk dat het weer en een goede extra voorraad inkoop daar ook aan bij heeft gedragen.’’

uit de reisbranche een ploeg in de Tour de France gaan sponsoren? ‘‘Dat is moeilijk te zeggen. Ik kan niet bij andere bedrijven in de keuken kijken. Maar voor Europese grote organisaties die op zoek zijn naar veel positieve exposure zoals Europcar, is het een logische keuze.’’ Esther van Koot

Esther van Koot, commercieel directeur Europcar, hoe leeft de Tour de France bij jullie op kantoor? ‘‘Heel erg. We leven er met het hele bedrijf al een tijd naar toe. Het fantastisch wanneer je merkt dat alle medewerkers het er over hebben en dat het zo leeft. Tevens hebben we een Tour de France prijsvraag bij de startdatum voor onze eigen medewerkers uitgezet. Onder de deelnemers met het juiste antwoord werden een aantal originele Tour de France uniformen verloot. De deelname was erg groot.” Levert de investering meer op dan dat hij Europcar kost? ‘‘Dat is altijd moeilijk te zeggen. Maar voor dit jaar zijn we enorm tevreden. Het team heeft zeer goed gepresteerd en we hebben erg veel exposure gehad op televisie, print en online en dat in alle Europese landen.’’ Merken jullie dat er ook vanuit Nederland meer aandacht is voor Europcar? Helemaal nu jullie naam meerdere dagen op de gele trui heeft gestaan... ‘‘Jazeker, we merken toch dat Nederlanders erg verbonden zijn aan de wielersport en dat de Tour echt heel erg leeft in Nederland. We kunnen vooral het effect merken op onze site en natuurlijk op Twitter en Facebook krijgen we leuke reacties binnen.’’ Weet jij of Europcar nog lang doorgaat met het sponsoren van de wielerploeg? ‘‘Het contract is voor drie jaar. We zijn in Nederland erg blij met dit contract. Dit jaar heeft het team echt goede resultaten gereden en mogen we heel tevreden zijn.’’ Verwachten jullie dat er meer bedrijven

Merijn Vunderink, Marketing & Communicatie Het Frankrijk Huis, leefde de Tour een beetje bij jullie op kantoor? ‘‘Vooral bij de ‘mannen’, Michel en ik hielden elkaar via het live verslag op NOS.nl op de hoogte. De meiden zijn iets minder geïnteresseerd.’’ Merk je dat de Tour voor extra boekingen zorgt? ‘‘Is moeilijk te zeggen. Accommodaties langs de Tour zijn bijna een jaar van tevoren volgeboekt. Uiteraard heeft de Tour aantrekkingskracht en er zijn inderdaad enkele klanten die speciaal voor de Tour bij ons hebben geboekt. Maar geen hele volksstammen, de echte fans gaan met caravan of camper langs het parcours staan!’’ Op jullie site is ook niet echt iets te zien wat met de Tour te maken heeft. ‘‘Niet bewust wel of niet, er is al zo’n overload aan partijen die dingen doen met de Tour. Niet echt aan ons besteed denk ik.’’ Hoe gaat het verder met de boekingen richting Frankrijk? ‘‘Redelijk tot goed, we zien een stijging in mensen die echt last minute boeken. Daarnaast werkt het slechte weer in Nederland ook erg goed mee. Algemeen zien we deze zomer een stijging in boekingen via reisagenten.’’

Arjen Lutgendorff

Neemt het aantal boekingen via het reisbureau ook toe tijdens en na de Tour de France periode? ‘‘Ja, maar ook daar geldt mijn vorige opmerking over het weer en de goede extra voorraad inkoop, waardoor we nog steeds boekingen krijgen en kunnen bevestigen. Of er effect zal blijven van de Tour de France, na de Tour de France, kan ik nu nog niet overzien.’’

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 25

Merijn Vunderink

25

26-07-11 17:32


Reisburo special

Wintersport Wintersportliefhebbers beginnen uit hun zomerslaap te komen. De wintersportgebieden gaan er met ‘frisse’ moed weer vol tegenaan!

De Jong intra

In 2012 viert De Jong Intra Vakanties haar 40-jarig jubileum. SPORT2000 trakteert alle wintersportklanten op € 40 jubileumvoordeel bij aanschaf van ski-jassen en broeken. Bij boeking van een wintersportvakantie bij de Jong Intra Vakanties ontvangt je klant, op vertoon van een speciaal voucher, de tweede pizza geheel gratis. Ook komende winter kunnen je klanten profiteren van prijsgaranties en sieren talloze vroegboekkortingen de brochure. Je klant krijgt voor de musical ‘De Nieuwe IJstijd’, op het gelijknamige stripverhaal van Marten Toonder, met Ollie B. Bommel en Tom Poes, 50% korting op ieder tweede kaartje.

Club med

Wintersport bij Club Med betekent alles erop en eraan: kinderclubs, skien snowboardfaciliteiten, lekkere maaltijden, de hele dag drankjes en snacks, comfortabele familiekamers en suites. Bij Club Med boek je een compleet all-inclusive arrangement waarin de liftpas is inbegrepen. Beginners kunnen deelnemen aan skilessen en meer ervaren skiërs kunnen met een gids avontuurlijke pistes ontdekken, allemaal inclusief. Kinderen kunnen vanaf vier jaar al deelnemen aan de lessen, waar ze op een speelse manier het skiën onder de knie krijgen. Een aantal resorts biedt ook opvang voor baby’s, zodat ook de allerkleinsten mee kunnen. Voor diegene die

26

Reisburo_actueel_nr15.indd 26

een dagje niet skiën zijn er genoeg andere faciliteiten, bijvoorbeeld een heerlijk warm zwembad, een ontspannen sauna of een wandeling op sneeuwschoenen. Ook ’s avonds wordt bij Club Med ook de inwendige mens niet vergeten, ’s ochtends, ’s middags en ’s avond staan onze chefkoks klaar om onze gasten te voorzien van de meest fantastische gerechten. En om wat cultuur en sfeer te proeven is er het specialiteitenrestaurant, voor traditionele kaasfondue of raclette. Je klanten kunnen kiezen uit 21 resorts in Frankrijk, Zwitserland of Italië. Nu beschikbaar: vroegboekkorting tot € 150 per persoon.

met wellness faciliteiten steeds verder uit te breiden. Op dit moment vormen dit soort wintersportvakanties al een groot deel van ons totale aanbod.’’ Vrij Uit is hoofdsponsor van RTL Snowmagazine. Het programma is een echte wintersportbeleving. De presentatoren Sander, Koert-Jan en Sophie nemen je mee naar een wintersportbestemming en verkennen deze samen met bijvoorbeeld een familie of een groep jongeren. De presentatoren gaan in de wintersportplaats op stap en op zoek naar de mooiste pistes, bars, après-ski, de leukste rodelbaan en eigenlijk alles wat er in een wintersportplaats gebeurt. Bij een wintersportvakantie met Vrij Uit krijg je de gratis Holiday Bonuscard ter waarde van € 34,90. Een unieke vakantiekortingskaart waarmee je in heel Europa bij veel bedrijven korting kunt krijgen. Bijvoorbeeld op skiles, skihuur, skipas, in restaurants, in winkels en nog veel meer. Vrij Uit biedt het beste van Lapland samengevoegd in één rondreis dwars door het land. Van het beleven van de Lapse cultuur, met onder meer een bezoek aan de Kerstman en het Arktikum museum tot het actief deelnemen aan winterse activiteiten zoals een sneeuwscootersafari, een rendier- en huskysafari tot het varen op een echte IJsbreker! Vrij Uit heeft een groot aantal accommodaties waar je niet een hele week

zoek naar een vrij luxe accommodatie waar men na een dagje skiën op de piste heerlijk kan ontspannen in het wellnesscentrum. Van der Meer: ‘‘Wij noemen dit ook wel onze ‘winterluxe’ accommodaties. Vrij Uit selecteerde circa 100 accommodaties van minimaal 4-sterren, die beschikken over een zwembad, wellnessfaciliteiten en het liefst ook nog schoonheidsbehandelingen en/of massagemogelijkheden.’’

hoeft te boeken, maar in bepaalde periodes ook een kort verblijf kunt reserveren. Veel wintersportplaatsen zijn met de auto snel te bereiken door de goede snelwegen in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk, maar je kunt er ook voor kiezen om te vliegen naar onder meer Innsbruck, Salzburg, Grenoble en Genève. Vrij Uit biedt frequent vluchten aan op deze luchthavens. Vrij Uit heeft twintig accommodaties geselecteerd in het aanbod en gekroond tot Vrij Uit Favoriet. Je herkent deze accommodaties aan het Vrij Uit Favoriet logo. Deze accommodaties bieden volop vakantieplezier en scoren daardoor een hoge klantenbeoordeling. Klanten van Vrij Uit zijn steeds vaker op

Er kan hier met recht gesproken worden van sneeuwzekerheid. Beide skicentra zijn geschikt voor alle leeftijden en alle soorten skiërs. Van kleine kinderen en gezinnen tot zeer ervaren skiërs. Buro Scandinavia biedt scherp geprijsde weekpakketten aan met een rechtstreekse vlucht met KLM naar Bergen, transfers en zeven overnachtingen, vanaf € 399 per persoon (bij twee personen).

Buro scandinavia

Buro Scandinavia biedt dit jaar een nieuwe winterbestemming in Noorwegen aan: Voss. Voss is een bijzondere ski-bestemming in het hart van het Noorse fjordengebied. De sneeuwcondities zijn al jarenlang van uitstekende kwaliteit, met veel poedersneeuw. Bovendien zijn er vanuit Voss leuke excursies naar de fjorden of de Hanzestad Bergen te maken. In Voss zijn twee skigebieden die zo’n twintig kilometer van elkaar liggen: Voss Resort en Voss Fjellandsby. Voss Resort is het grootste gebied en ligt rond het stadje Voss. Er zijn twaalf liften en negentien pistes. Voss Fjellandsby is een nieuw ontwikkeld gebied. Het is kleinschalig ingericht met vier liften en negen pistes, wat het zeer geschikt maakt voor families met kinderen. Voss Fjellandsby heeft al een aantal jaren de hoogst gemeten sneeuwval in Noorwegen.

Thomas Cook

Terwijl door de onzekere tijden consumenten de hand op de knip houden, ziet Neckermann juist dat de meer luxe wintersportaccommodaties meer dan uitstekend boeken. ‘‘Het hele karakter van de Nederlandse wintersportklant is aan het verschuiven’’, laat Hanita van der Meer woordvoerder Thomas Cook, weten. ‘‘Sterker nog, het hele karakter van de Nederlandse wintersportklant is aan het verschuiven. Waar we voorheen vooral de hardcore skiërs boekten die vanaf de pistes de après-ski bar bezochten, zien wij nu grote groepen wintersporters die hun vakantie op een meer relaxte manier beleven. Het gaat hen niet alleen om de wintersport, maar vooral om de complete winterse beleving. Dat betekent lekker skiën in een mooi uitgestrekt gebied maar ook de tijd nemen om te ontspannen, in een sauna of whirlpool en daarna loungen met vrienden rond de openhaard. Bij de Vrij Uit klant zien we deze ontwikkeling elk jaar verder toenemen. Wij spelen daar op in door het aanbod van comfortabele accommodaties

ROBinsOn

De clubs van ROBINSON zijn gelegen in Oostenrijk en Zwitserland en zijn allen voorzien van uitgebreide faciliteiten, service en luxe. De Clubs in Oostenrijk liggen in Zürs, Kleinarl en Nassfeld. In Zwitserland

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

26-07-11 17:32


Reisburo special

zijn de Clubs in Vulpera, Klosters en Arosa te vinden. Voor de winter 2011/2012 geldt tot 1 september een vroegboekkorting. Alle clubs liggen in mooie gebieden met veel mogelijkheden voor de sneeuwliefhebber. ROBINSON bergclubs bieden ski- en snowboardlessen voor alle niveaus en leeftijden. De ski- en snowboardleraren zijn ervaren en gediplomeerd en kennen het gebied zeer goed. In vijf van de zes ROBINSON wintersport Clubs zijn lessen en liftpassen voor het hele skigebied bij de prijs inbegrepen. ROBINSON CLUB Schweizerhof in Vulpera ligt op meer dan 1.200 meter hoogte en heeft een prachtig uitzicht over het dal van de INN. Het uitgestrekte skigebied ligt in

het gebergte van het Unterengadin en heeft de meeste zonuren van Zwitserland. Op de Arlberg, aan de rand van het kleine en exclusieve skidorp Zürs in Oostenrijk, ligt ROBINSON CLUB Alphenrose Zürs. Deze club ligt in dit sneeuwzekere en beroemde skigebied, en onderscheidt zich vooral door de vele culinaire hoogstandjes. Eten is hier een avondvullend programma.

ties in uitgebreide en gevarieerde skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Tsjechië, Zwitserland, Italië en Amerika. Nieuw voor de winter 2011/2012 is de directe charter naar Åre in Zweden. Op de vier belangrijkste vertrekdata in de winter, zondag 12, 19, 26 februari en 4 maart wordt rechtstreeks op Åre gevlogen. Aantrekkelijke accommodaties met veel faciliteiten of perfect gelegen in Åre zijn dit jaar Holiday Club Åre en Hotel Tott Åre. Daarnaast vliegt Holland International met ArkeFly dit jaar vanaf 25 december elke zondag vanaf Amsterdam naar Kittilä en Rovaniemi in Fins Lapland. Onder andere de ongerepte natuur, het noorderlicht, ijsvissen en overnach-

Holland international

Voor de ervaren sneeuwliefhebber focust Holland International zich komende winter vooral op de meest bekende en sneeuwzekere skibestemmingen, zoals Gerlos en Val Thorens. Holland International heeft scherpgeprijsde accommoda-

Top 10 langlaufgebieden

Europa biedt voor elke langlaufer wel wat wils. Deze langlaufgebieden mogen beslist niet ontbreken op je to do-lijstje:

1. Oostenrijk, Mieminger Plateau – Tirol: een panoramtisch landschap met weides, bossen en lichte glooiingen maken van het Mieminger Plateau een van Oostenrijks favoriete langlaufregio’s. Door de hogere ligging en sneeuwzekerheid is deze bestemming zeer geliefd bij de recreant en sportlanglaufer. 2. Oostenrijk, Ramsau am Dachstein – Salzburgerland: de winter in Ramsau am dachstein is altijd een bijzondere met uitzicht op het indrukwekkende Dachstein Massief. Door de gunstige ligging op een hoogplateau ben je hier altijd verzekerd van sneeuw en veel zon. Naast grote evenementen en internationale wedstrijden is de regio ook zeer geliefd bij de recreatieve langlaufer. Er ligt 220 kilometer loipe voor zowel klassiek als skating, je kunt terecht in het biatlon stadion en les en verhuur is volop mogelijk. 3. Zwitserland, Goms – Wallis: Vooral tussen Niederwald en Oberwald op een hoogte tussen de 1250 en 1350 meter slingeren de landschappelijk prachtige sporen door het dal. Evenwijdig aan de loipes loopt de spoorbaan, zodat je altijd de route kunt inkorten door op de trein te stappen. Al vanaf eind november biedt het Gomsdal sneeuwzeker heid tot ver in april. 4. Zwitserland, Jura: Het middelgebergte van de Zwitserse Jura is één van de beste langlaufgebieden van midden Europa. De regio vraagt wel enige voorbereiding want het aanbod is groot. Deels zijn de loipes met elkaar verbonden, maar er liggen ook tal van solitaire routes. 5. Frankrijk, Bessans – Mauriennedal: Aan het eind van het Haute Mauriennedal ligt het langlaufcentrum Bessans. Onbekend in Nederland, maar zonder meer één van de favorieten van Frankrijk. Sneeuwzeker, rustig en zonnig gelegen biedt deze regio 80 kilometer loipe op een hoogte van 1750 meter. Je vindt hier ook tal van winterwandelpad. 6. Frankrijk, Les Saissies – Haute Savoie: Het alom bekende Les Saisies

7.

8.

9.

10.

was het Nordische centrum tijdens de Olympische Winterspelen van Albertville in 1992. Je vindt hier 120 kilometer loipe die door en langs het skigebied slingeren. De combinatie van alpine en langlauf is hier ideaal. De rustieke en authentieke regio is charmant en het op de Col de Saissies gelegen dorp is uitermate sneeuwzeker. Italië, Val dj Fiemme – Trentino: Het Italiaanse Val Di Fiemme in het hart van Trentino biedt zowel skiërs als langlaufers optimale omstandigheden. In het dal vind je 150 kilometer loipe voor skating en klassiek, terwijl je in de buurt ook nog op hoogte terecht kunt op de Lavazepas en de Passo Rollo. Ook het Lago di Tesero biedt mogelijkheden. Duitsland, Reit jm Winkl – Beieren: De thuisbasis voor de Nederlandse kampioenschappen langlauf biedt voor ieder niveau uitstekende mogelijkheden. Van topsporter tot recreant, van skating tot klassiek. In de winter verandert de omgeving van bossen, weides en paden tot een waar langlaufparadijs. Als extra kun je ook nog de hoogteloipe op 1100 meter gebruiken op de Winklmoosalm en de Hemmersuppenalm. De regio biedt in totaal 81 kilometer voor klassiek en 67 kilometer voor skaters. Duitsland, Willingen – Sauerland: Op slechts vier uur rijden vanaf Nederland vind je al goede langlaufmogelijkheden. Het Duitse Willingen in het Sauerland biedt een uitgebreid netwerk aan loipes voor zowel klassiek als skating. Scandinavië: De echte liefhebber moet eens in zijn leven de langlaufski’s hebben ondergebonden in het Noorden van Europa. In Noorwegen, Zweden en Finland zijn de mogelijkheden onbeperkt. Het ideale winterlandschap met vele glooiingen en heuvels zijn perfect voor de langlaufsport. Zowel recreanten, sporters als toerlanglaufers kunnen hier hun hart ophalen.

Deze special is ook te lezen op www.reisburoactueel.nl. Melanie van Grunsven

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 27

ten in een ijshotel maken Lapland een prachtige wintersfeerbestemming. Gerlos is al jaren een van de belangrijkste bestemmingen van Holland International. Met het ruime aanbod aan accomodaties, het gezellige centrum en sneeuwzeker skigebied heeft Gerlos veel te bieden. Exclusief bij Holland International zijn onder andere het gerenoveerde hotel Gerloserhof, hotel Monro’s dat ideaal is voor jongeren, Appartementen Arbiskogelblick met een gunstige ligging ten opzichte het centrum of de luxe appartementen van Residence Zillertal of Alpine Estate. Nieuw in het aanbod zijn hotel en appartementen Alpenhof en de zeer luxe appartementen Gerlos Mountain Estate.

27

26-07-11 17:32


Reisburo_actueel_nr15.indd 28

26-07-11 17:32


Reisburo Actueel

VisitPanamá biedt toeristen gratis reisverzekering VisitPanamá biedt alle buitenlandse toeristen die het land bezoeken tijdens de eerste dertig dagen van het verblijf in Panamá een gratis reisverzekering. De verzekering dekt vrijwel alle medische onkosten en vergoed ook verloren of gestolen paspoorten. Aanspraak maken op de verzekering werkt vrij simpel. Toeristen die op Tocumen International Airport in Panamá-City aankomen krijgen bij de douane een brochure met de benodigde informatie en voorwaarden en een pasje. Als je medische hulp nodig hebt laat je bij de betreffende zorginstelling het pasje zien samen met je paspoort. grote dekking De verzekering dekt repatriëringkosten, ook bij overlijden door verongelukking (tot $ 20.000) en

opname in ziekenhuizen. Medische onkosten na een ongeval of door het oplopen van ziektes tijdens de reis (tot $ 7.000) worden tevens vergoed. Tot $ 2.000 aan tandheelkundige zorg wordt vergoed in noodgevallen. Je kunt aanspraak maken op administratieve en juridische hulp bij ongevallen en verloren of gestolen documenten (zoals paspoorten) worden vergoed. De verzekering dekt echter geen ongevallen veroorzaakt door nalatigheid, alcohol- en drugsgebruik en extreme sporten. Toeristen worden gekoesterd “Een goede reisverzekering is een extraatje voor toeristen die Panamá bezoeken. We geven onze toeristen graag het gevoel dat ze goed verzekerd kunnen genieten van al het moois dat Panamá te bieden heeft.” Aldus Solomon Shamah, Minister voor Toerisme en directeur van Autoridad de Turismo Panamá (ATP). De verzekeringsmaatschappij Assicurazioni Generali verstrekt de verzekeringspolissen. Tot eind 2012 hebben zij een contract met Panamá.

Dode Zee strijdt om new 7 Wonders of nature De Dode Zee is een onbetwist natuurwonder, zo denkt ook de organisatie achter de new 7 Wonders of nature. nog tot 11 november 2011 kan iedereen stemmen in deze actie waarbij 28 bijzondere plekken strijden om zich één van de zeven nieuwe natuurlijke wereldwonderen te mogen noemen. De officiële commissie van de New 7 Wonders of Nature campagne maakte in 2007 bekend dat de Dode Zee uit meer dan 440 andere deelnemers was verkozen tot finalist. Tijdens de verkiezing van de nieuwe wereldwonderen in 2007 gaven circa 100 miljoen kiezers hun stem. De laatste 28

finalisten, die in 2009 bekend werden, strijden nog tot 11 november 2011 om zichzelf één van de zeven nieuwe wereldwonderen te mogen noemen. Naast de Dode Zee staan ook plekken als Komodo in Indonesië en de Tafelberg in Zuid-Afrika op de lijst.

Discovery urban Adventure Amsterdam Speciaal voor reisagenten die lid zijn van de Discovery Best Sellers Club heeft Discovery een Urban Adventure georganiseerd door Amsterdam. In twee groepen van twaalf reisagenten werd het centrum van Amsterdam te voet verkend. De wandeltocht eindigde bij een Oudhollands café, alwaar door middel van een Discovery quiz de kennis van de Best Sellers

werd getest. De winnaars gingen naar huis met een Reischeque ter waarde van een Urban Adventure in een stad naar keuze. Deze zeer geslaagde dag eindigde met een diner. Urban Adventures worden aangeboden in meer dan 100 steden wereldwijd. Het volledige aanbod, inclusief prijzen in euro’s, is te vinden op de website www. urbanadventures.com.

Duitsland lanceert nieuwe website met www.germany.travel heeft de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) wereldwijd haar nieuwe website gelanceerd. De site is beschikbaar in 26 talen.

Als overkoepelende toeristische organisatie van zestien deelstaten, vakantieregio’s en brancheorganisaties biedt de Deutsche Zentrale für Toerismus met het nieuwe portaal een compleet overzicht van de vakantiemogelijkheden in Duitsland. Duitsland is ook op Facebook te

nieuw reclamebureau israëlisch Bureau voor Toerisme Het israëlisch nationaal Bureau voor Toerisme heeft na een intensieve pitch besloten haar marketing- en communicatiebelangen voor de nederlandse markt onder te brengen bij Rademakkers. RadeMakkers heeft de opdracht gekregen om Israël als vakantieland op de kaart te zetten. Zowel stedentrips, zonvakanties als themareizen zullen worden gepromoot. De eerste activiteit van het bureau betreft de ontwikkeling van een

nieuwe communicatiethematiek die uitgewerkt gaat worden voor diverse media met de nadruk op print en online. Daarnaast worden er joint promotions ontwikkeld. De nieuwe campagne van het Israëlische Bureau voor Toerisme start komend najaar.

Atout France organiseert workshop Frankrijk Exclusief Op dinsdag 6 september 2011 organiseert Atout France een workshop met als thema Frankrijk Exclusief: bijzondere accommodaties, activiteiten en ontdekkingen. Achttien Franse partners komen naar nederland om touroperators, miCE specialisten en zelfstandige reisagenten te informeren. De producten zijn bestemd voor zowel individuele vakantiegangers als voor groeps- en incentivereizen. Bezoekers zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom op Landgoed Duin & Kruidberg (Duin en Kruidbergerweg 60, 2071 LE, www.duin-kruidberg. nl) in Santpoort. ’s Avonds wordt er afgesloten met een aperitief en diner in aanwezigheid van de

Franse exposanten. De workshop eindigt om 22.00 uur. Voor meer informatie of een antwoordformulier kunnen geïnteresseerden een mailtje sturen naar Jojanneke.kramer@franceguide.com.

nieuw logo Frankrijk

Van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 juli hebben Frankrijk liefhebbers van over de hele wereld hun stem uitgebracht voor het nieuwe Frankrijk logo. De Franse staatssecretaris van Toerisme, Frédéric Lefebvre, en Atout France deden een beroep op de consument maar ook op professionals uit de toeristische branche.

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 29

vinden via www.facebook.com/ VakantielandDuitsland. Om de opening van het Facebookprofiel te vieren, verloot het Duits Verkeersbureau onder elke vijftig nieuwe fans de reisgids ‘Verrassend Duitsland van Mo’media.

29 26-07-11 17:32


Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 30

26-07-11 17:32


Reisburo Actueel

Airport Weeze verwacht meer dan 400.000 passagiers

Zakenreizigers boeken vroeg voordeliger

Op Airport Weeze worden dit zomervakantieseizoen weer enkele tienduizenden Duitse en nederlandse vakantiegangers verwacht. Zo rekent de luchthaven tijdens het eerste vakantieweekend met ruim 33.000 passagiers uit nordrhein-Westfalen en nederland.

Zakenreizigers boeken hun reizen steeds eerder. Vroeg boeken heeft voordelen, een boeking veertien dagen voor vertrek levert gemiddeld een besparing op van 2,2%, zo blijkt uit onderzoek van CWT Air solutions group. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat 60% van de intercontinentale tickets en 33% van de continentale tickets minimaal twee weken voor vertrek worden geboekt. De belangrijkste oorzaak van deze ontwikkeling is volgens het onderzoek van de CWT Air Solutions Group de beperking van het aantal plaatsen in de goedkopere boekingsklassen die luchtvaartmaatschappijen doorvoeren. Ook gelden er meer restricties op de voordeligste vliegtickets, zoals bijvoorbeeld een verplichte zaterdagavondovernachting.

De luchthaven verwacht tijdens de komende zes vakantieweken in Nordrhein-Westfalen meer dan 400.000 passagiers. Dat zijn ca. 20 procent minder bezoekers dan vorig jaar. In het zomerseizoen worden de gevolgen van de in het begin dit jaar ingevoerde vliegtax duidelijk merkbaar. Deze had op Niederrhein bij alle luchtvaartmaatschappijen een krimp in het aanbod als gevolg. Het vakantieseizoen is in Weeze al op 1 juli van start gegaan. Vanaf toen begonnen de schoolvakanties in midden Nederland. Door de verschillende schoolvakanties in Nederland en Nordrhein-Westfalen duurt het hoogseizoen in Weeze bijna tien weken.

Airlines en bestemmingen In het zomerseizoen van dit jaar starten en landen op Weeze iedere dag ongeveer 50 vliegtuigen. Precies 52 bestemmingen staan er op het zomerprogramma in Weeze: bijna alle bestemmingen zijn non-stop. De Ierse low-cost Airline Ryanair biedt wederom het grootste vliegaanbod op Niederrhein: De vliegtuigen van Ryanair vliegen naar maar liefst 45 bestemmingen, waarvan 14 op het Spaanse vasteland, de Balearen en de Canarische Eilanden. Verder worden twaalf luchthavens in Italië en Sardinië aangedaan. Voor het eerst vliegen de Ieren vanaf Weeze deze zomer ook het het Griekse eiland Rhodos.

Finnair’s eerste vlucht op biobrandstof Finnair vloog vorige week donderdag ’s werelds langste commerciële vlucht op biobrandstof. Finnair zet de aankomende weken vier vluchten in waarbij gevlogen wordt met biobrandstof. met de komst van deze ecologische, financiële en sociaal duurzame vlucht zet Finnair een enorme stap in de richting van duurzaam vliegen. “Belangrijk om te weten is dat Finnair, in tegenstelling tot andere luchtvaartmaatschappijen, geen enkele financiële steun krijgt voor deze milieuvriendelijkere brandstof”, aldus Kati Ihamäki, Vice President Duurzame Ontwikkeling van Finnair. Biobrandstof Tijdens Finnair’s eerste biovlucht wordt gebruik gemaakt van SkyNRG biobrandstof bestaande uit gerecyclede biomassa. De benzine is een mix van biobrandstof en “reguliere” brandstof en geloof het of niet

maar het is gemaakt van het frituurvet uit restaurants. De SkyNRG brandstof is al vele malen getest en onderzocht en voldoet dan ook aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen waaraan vliegtuigbrandstof dient te voldoen. Brandstofoplossing “Het doel in onze sector is om duurzame brandstofoplossingen te vinden zonder dat we hiermee de biodiversiteit en voedselvoorziening negatief beïnvloeden” aldus Andrea Debbane, Airbus hoofd Milieuzaken.

“Dubai stopovers” bij Emirates Het product “Dubai stopovers” van Emirates is een pakket met hotel en sightseeing dat over de gehele wereld wordt aangeboden om de passagiers kennis te laten maken met Dubai. De packages beginnen bij € 69 per persoon per nacht. Passagiers kunnen kiezen uit een ruim aanbod aan hotels en appartementen. Dubai Stopover omvat een persoonlijk afgestemde meet-and-assist in Dubai, hoteltransfers, buffetontbijt, belastingen en administratiekosten. De Dubai Stopover-aanbieding is geldig voor alle Emirates-passagiers, kan worden gecombineerd met alle tarieven en is niet beperkt tot een specifieke reisklasse. Gasten aan boord van een Emirates-vlucht kunnen zowel op de heen- als terugreis gebruikmaken van deze aanbieding, waardoor de passagiers twee maal

de kans krijgen om kennis te maken met Dubai en hun verblijf te verlengen.

merkbeleving scoort bij consument De consument laat zich leiden door zijn merkbeleving bij de keuze voor een touroperator. Dit blijkt uit intern onderzoek van Zoover aangaande het klikgedrag van consumenten op de vakantiebeoordelingssite. Voor touroperators is er werk aan de winkel, zij moeten ervoor zorgen dat de consument hun merk voor een specifieke bestemming tussen de oren krijgt. De consument let op een drietal aspecten. Sterke merken, de prijsvechters en de specialisten op een bestemming worden door de consument eerder gekozen. Reisorganisaties met een algemene propositie krijgen het steeds zwaarder. Additionele marketing Volgens Jitske Roos, commercieel manager bij Zoover, valt er voor die laatste groep zeker winst te behalen: “De inzet van additionele marketing gericht op een specifieke bestemming of land is een advies dat wij vaak geven”. Er blijkt soms een behoorlijk gat te zitten tussen de perceptie van de touroperator en

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 31

Ondanks dat het wijzigen of annuleren van vroeg geboekte tickets vaak bijkomende kosten met zich mee brengen worden er zelfs dan nog besparingen gerealiseerd. CWT Air Solutions Group is het onderzoeksinstituut van Carlson Wagonlit Travel dat wereldwijd de trends en ontwikkelingen in de luchtvaartbranche nauwlettend volgt.

die van de consument: ”Je kunt je namelijk zelf wel zien als specialist, maar als de consument het anders ervaart, dien je te investeren in branding campagnes op landniveau”. Zoover richt zich steeds meer op consultancy bij haar adverteerders: “In deze tijd is het zaak om de adverteerder te begeleiden zodat hij het maximale uit een campagne kan halen, wij zullen hem van het beste advies voorzien dat aansluit bij de behoefte van de bezoeker van Zoover”. Naast adverteren op landof bestemmingsniveau biedt Zoover andere mogelijkheden: “Een perfecte tool hiervoor zijn bijvoorbeeld advertorials in de Zoover nieuwsbrief”, besluit Roos haar verhaal.

31

26-07-11 17:32


Reisburo Actueel

Win een luxe Odysseus verblijf in Four seasons istanbul

sandton Hotels opent eerste vestiging in Oostenrijk

Om de samenwerking te onderstrepen en de reisagenten hiervoor te bedanken, is deze maand een verblijf te winnen in het Four seasons Hotel at the Bosphorus te istanbul.

middenin het skigebied saalbach – Hinterglemm heeft sandton Hotels haar eerste Oostenrijkse vestiging verworven. sandton Reisidenz Hochalm is een luxueus viersterrenhotel met 34 hotelkamers en negentien (familie-)suites.

Winnen Een arrangement bestaande uit een driedaags luxe verblijf voor twee personen inclusief ontbijt is te winnen door alle Odysseus boekingen van de maand juli door te geven via e-mail: sales@odysseus.nl, inclusief het antwoord op de volgende vragen:

1. In welke bijzondere locatie is het Four Seasons Istanbul at Sultanahmet gevestigd? 2. Wat is de prijs van drie nachten verblijf in Four Seasons at Bosphorus in een superior double incl. ontbijt (zie voor het antwoord www.odysseus.nl) 3. Hoeveel hotels biedt Odysseus aan in Istanbul ?

De Nederlandse Margriet Cosijnse voert de dagelijkse leiding over het hotel dat geschikt is voor een wintersport- of zomerse wandelvakantie. Het hotel ligt aan de pistes tussen de Hochalm en de Zwölferkogel en biedt direct toegang tot het uitgestrekte skigebied. Sandton Residenz Hochalm ligt namelijk direct aan de skiliften van de Hochalmbahn en de Zwölfnordbahn. Het is een vertrekpunt voor tochten door het gehele

gebied, via de noord- of de zuidkant. De laatste afdaling van de dag van de Hochalm eindigt voor de deur van het hotel.

Duurzame kwaliteitsimpuls landal Aelderholt Op landal Aelderholt is de eerste fase van de uitbreiding opgeleverd. Op de voormalige golfbaan van het park staan nu onder andere tien luxe Eco-woningen en een 24-persoons bungalow. Onlangs werden de eerste gasten verwelkomd. Met de uitbreiding geeft Landal GreenParks een duurzame kwaliteitsimpuls aan het park. In oktober wordt de laatste

32

Reisburo_actueel_nr15.indd 32

fase van het uitbreidingsproject van Aelderholt opgeleverd. Landal Aelderholt heeft er dan in totaal dertig hoogwaardige, grote vrijstaande woningen bij.

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

26-07-11 17:32


Reisburo Actueel

studiereizen in beeld Op weg naar… * Augustus - 28-31: Sunair, Lissabon, € 100, uiterlijke inschrijfdatum 31 juli via SJORS. * september - 10-13: ROBINSON, Turkije, € 150, op uitnodiging.

31 augustus via TUI Online. - 09-13: Wintersport, Oostenrijk met luxe touringcar, € 99, uiterlijke inschrijfdatum 31 augustus 2011 via Quickwin. - Oad Reizen Megastudiereis, Megasneeuw, meer informatie volgt.

Terug van weggeweest * Bulgarije

*Oktober - 04-07: ROBINSON, Marokko, € 150, op uitnodiging. - 05-09: Holland International, Kaapverdië, minimaal drie jaar ervaring balie en minimaal 60% parttime werkzaam, € 350, uiterlijke inschrijfdatum 3 augustus via TUI Online. - 06-14: Holland International, Kenia & Zanzibar, minimaal drie jaar ervaring balie en minimaal 60% parttime werkzaam, € 495, uiterlijke inschrijfdatum 3 augustus via TUI Online. - 29 of 30 oktober tot en met 2 of 3 november: Oad Reizen, Aruba Xperience, € 195 of drie Oadboekingen naar een intercontinentale bestemming, uiterlijke inschrijfdatum 1 oktober via de agentensite van Oad. * november - 02-08: Holland International, Mexico (Puerto Vallarta), € 399, uiterlijke inschrijfdatum 10 augustus via TUI Online. - half/eind november: Holland International, Gran Canaria & Tenerife, € 250, uiterlijke inschrijfdatum 17 augustus via TUI Online.

Voor veel reisagenten is Bulgarije een nog tamelijk onbekende bestemming. De ondernemers van de Thomas Cook Travel Shops ondervonden dit tijdens een studiereis. Hoewel het hoogseizoen reeds was aangebroken hebben zij een goede indruk gekregen van de veelzijdigheid van Bulgarije. Zoals velen inmiddels van Neckermann gewend zijn werd een groot gedeelte van Zonnestrand en Goudstrand individueel ontdekt. In groepjes werden de beide bestemmingen onderzocht met de taxi, openbaar vervoer, op de fiets of te voet, zoals de klant zich ook beweegt tijdens de vakantie. Goudstrand laat een groene en vooral gezellige indruk achter en Zonnestrand wordt gerekend tot het meest populaire vakantiegebied van Bulgarije. Alle reisadviseurs kwamen enthousiast terug en alle vooroordelen die er waren zijn weggenomen. * sicilië 24 reisagenten van VakantieXperts zijn van 14 tot en met 18 mei met Neckermann naar Sicilië geweest. Tijdens deze studiereis werd kennisgemaakt met de plaatsen Cefalu, Taormina en Giardini Naxos. Daarnaast mocht een bezoek aan de (wat onrustige) Etna zeker niet ontbreken.

Voor, tijdens en na de vakantie delen reizigers hun ervaringen en foto’s maar wat graag met de rest van de wereld. Hierop inspelend heeft Kuoni de interactieve website www.the-detourist-100.org gestart over de toekomst van het reizen. Reizigers wereldwijd gedragen zich verschillend, de behoeften op het gebied van vakanties zijn anders en de ideeën over de toekomst van het reizen ook. Het verkennen van onbekende plekken, duurzaamheid en ecotoerisme lijken steeds belangrijker te worden. Reizigers geven aan een steeds groter wordend verantwoordelijkheidsgevoel te hebben om bij te dragen aan de gebieden die zij bezoeken. Luxe blijft echter ook een zeer belangrijk element. Dit en meer standpunten over reizen in de toekomst kunnen nu wereldwijd gedeeld worden. Platform Op de website staan artikelen geschreven door beroemde filosofen, schrijvers en denkers en deze worden gecombineerd met 100

2000 passagiers Oad nachtbus in twee weken

Cyprus- winnaars bij Odysseus Deluxe Travel Collection

nacht naar Schiphol, nadat de NS de proef met de nachttrein is gestopt. In twee weken tijd heeft Oad al meer dan 2000 passagiers voor dit nachtelijk vervoer geboekt.”

De winnaars die door Sales Manager Mirelle Bergenhenegouwen verrast werden met een bos bloemen en hun luxe verblijf zijn: Panta Reizen te Rotterdam (wint een 4-daags verblijf in Hotel Anassa), Arke te Heemstede (wint een 4-daags verblijf in Hotel Almyra) en The Travel Company Verdouw in Leusden (wint een 4-daags verblijf in Hotel The Annabelle). Alle vouchers zijn voor twee personen en inclusief ontbijt.

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

Reisburo_actueel_nr15.indd 33

quotes (bijvoorbeeld van Socrates en Jimi Hendrix) over reizen. Doel is dat reizigers dit als basis gebruiken voor een open discussie. Reizigers worden uitgenodigd om hun gedachten te delen, te discussiëren met anderen over de hele wereld en/of deel te nemen aan de (maandelijkse) wedstrijd voor de beste 101ste quote. Een blog over de ‘future of travel’ vormt de hoofdmoot van de site. Het interactieve naslagwerk op het gebied van reizen en toerisme wordt continue bijgewerkt. Nieuwe richtingen en denkwijzen ontstaan doordat nu ook de consument zich in de discussies mengt. Om aan de individuele behoeften te voldoen, wil Kuoni de consument graag een platform bieden om mee te discussiëren over reizen 2.0.

De maanden mei en juni stonden bij luxe reizen specialist Odysseus Deluxe Travel Collection, extra in het teken van Cyprus. Reisagenten konden met hun boekingen en het antwoord op een aantal vragen een luxe verblijf op dit heerlijke eiland verdienen in een van de Thanos Hotels: Almyra, The Annabelle en Anassa.

* December - 08-12: Wintersport Zwitserland, € 150, uiterlijke inschrijfdatum

“De Oad nachtbus die vanaf 1 juli jl. tussen Twente en Schiphol rijdt is nu al een succes”, aldus Oad directeur Frans Schuitemaker. “De bus rijdt tot en met 4 september elke

“Detourist 100” bloggen en discussiëren over reizen 2.0

33

26-07-11 17:32


Reisburo Actueel

COLOFON Postadres: Postbus 120, 6500 AC Nijmegen Tom van Apeldoorn Uitgever

Lisette van Dinteren Accountmanager

Melanie van Grunsven Redacteur

Sanne van der Wijst Stagiaire

34

Reisburo_actueel_nr15.indd 34

Tj van Apeldoorn Accountmanager

Arjen Lutgendorff Eindredacteur

Leroy Joosen Stagiair

Kantooradres: Sint Agnetenweg 56, Nijmegen Tel: +31(0)24-8200203 E-mail: reisburo@t-en-s-productions.nl internet: www.reisburoactueel.nl Oplage: 5078 exemplaren Verschijning: 2 keer per maand Verantwoording: Reisburo Actueel is een uitgave van uitgeverij T&S Productions B.V. Doelgroep: alle eigenaren, bedrijfsleiders en medewerkers van reisbureaus, managers van luchtvaartmaatschappijen, touroperators, hotels en industrieën die raakvlakken met de reiswereld hebben. Abonnementsprijs: Jaarabonnement: € 95.Thuisabonnement: € 85.Studentenabonnement: € 75.Proefabonnement (3 maanden): € 20.Deze tarieven zijn exclusief BTW.

Vormgeving & DTP: DigiScript, Nijmegen Druk: Van der Wiel & Rosmalen, Arnhem management: t.van.apeldoorn@reisburoactueel.nl tj.van.apeldoorn@reisburoactueel.nl Redactie t.van.apeldoorn@reisburoactueel.nl a.lutgendorff@reisburoactueel.nl m.van.grunsven@reisburoactueel.nl l.joosen@reisburoactueel.nl sales tj.van.apeldoorn@reisburoactueel.nl l.van.dinteren@reisburoactueel.nl Auteursrechten: Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerde database, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij electronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ©REISBURO ACTUEEL

Kijk voor het laatste nieuws op www.reisburoactueel.nl

26-07-11 17:32


Reisburo_actueel_nr15.indd 35

26-07-11 17:32


Magic News D e

D i s n e y l a n d

P a r i s

N i e u w s p a g i n a

Een uitgave van Oad Reizen en Disneyland Paris

Magische tip Heeft jouw klant tijdens het bezoek aan Disneyland Paris iets te vieren? Verkoop een lunch of diner met Disney figuren of bestel een verjaardagstaart. In Café Mickey, bijvoorbeeld, komen de Disney figuren aan tafel en heeft je klant alle tijd om met ze op de foto te gaan en handtekeningen te verzamelen. Om er zeker van te zijn dat je klant op de gewenste dag en tijd terecht kan, reserveer je het restaurant via de Oad servicebalie ter plaatse: balie.disney@oad.nl.

Wist je dat... je voor aankomsten t/m juni 2012 nu al een verblijf in één van de Disney Hotels kunt boeken? Dat is ook voor aankomst tijdens de feestdagen en meivakantie. Boek je vóór 31 oktober 2011, dan profiteert je klant van -15% Voorjaar Vroegboekkorting! Kijk op pagina 58-60 van de winterbrochure voor meer informatie over deze aanbieding.

Nr.10 - 28 juli 2011

Aan het woord

Reisagentenaanbieding!

Maartje Brommersma, marketing & PR trainee Disneyland Paris Een gat in de lucht sprong ik, toen ik te horen kreeg dat ik was aangenomen als stagiaire bij Disneyland Paris! Het was dan ook de geweldigste stage ooit! Naast diverse kantoorwerkzaamheden, heb ik ook de kans gehad om te assisteren bij de organisatie van twee evenementen in Disneyland Paris. Het eerste evenement was het ‘persevenement’ ter ere van het nieuwe themajaar ‘Disney’s Festival vol Magische Momenten’. Het was een fantastische ervaring. Toen ik ‘s avonds in een vrijwel leeg Walt Disney Studios Park liep besefte ik hoe bijzonder dit was. Daarna mocht ik voor een tweede evenement naar het park: het Pirates Event! De première van de nieuwe film ‘Pirates of the Caribbean 4’ werd in de Imax bioscoop in Disney Village gehouden. Geheel met rode loper en BN-ers! Na afloop was er een Piratenfeest met avondopenstelling van de attracties in het Disneyland Park. Ik heb tijdens dit evenement de BN-ers in het Disneyland Hotel mogen ontvangen. Het was wel heel apart om opeens met Robert ten Brink en René Froger oog in oog te staan! Op zaterdag mocht ik een filmploeg begeleiden. Het was interessant om te zien hoe dat allemaal in zijn werk gaat, en nog leuker om later het resultaat op de televisie te zien! De voorbereidingen voor dit evenement waren vaak stressvol en hectisch, maar ik houd wel van spanning. En wat is er mooier om uiteindelijk het resultaat van weken hard werken zelf te kunnen beleven! Kortom, een stage vol magische momenten, waar geen dag hetzelfde is en die helaas eind juli alweer voorbij is…

Exclusief voor reisagenten heeft Disneyland Paris een aanbieding deze zomer: vanaf 3 dagen toegang tot beide Parken en 2 nachten in een Disney Hotel voor slechts €110,- per persoon (o.b.v. 2 volwassenen per kamer en beschikbaarheid). Er is nog beschikbaarheid met aankomst t/m september (dus ook tijdens de zomervakantie)! Ga naar www.disneystars.com voor prijzen, data en voorwaarden.

Win gratis Cars 2 bioscoopkaartje!

aanbiedingen voor je klanten

30% korting op toegang en verblijf + kinderen t/m 6 jaar gratis! Reisnummers Eigen vervoer: Bus: Trein: Vlieg:

Reisburo_actueel_nr15.indd 36

2 Dagen/1 Nacht DPAZB0 DPBZB0 DPTZB0 DPVZB0

Vanaf 3 Dagen/2 Nachten DPAZB1 DPBZB1 DPTZB1 DPVZB1

Je klant bespaart op dit moment maar liefst 30% op toegang en verblijf in Disneyland® Paris. Bovendien krijgen kinderen t/m 6 jaar gratis toegang en verblijf. De korting is geldig vanaf een 2 Dagen/1 Nacht arrangement in een Disney Hotel, inclusief ontbijt én toegang tot de beide Disney Parken. Aankomst op diverse data in juli, augustus en september 2011, tijdens Disney’s Zomerseizoen! Korting is geldig op bepaalde data en op basis van beschikbaarheid. Kijk op Oad Webscope voor meer informatie en alle voorwaarden van deze aanbieding.

Heb jij in de maand juli de “Cars 2 aanbieding” geboekt voor je klanten? Dan ontvang je een gratis Cars 2 bioscoopkaartje als beloning! Heb je meer Disney boekingen gemaakt? Dan maak je kans op meer bioscoopkaartjes. Stuur de gegevens van je boeking(en) snel naar disneystars@oad.nl. Je ontvangt schriftelijk bericht of je hebt gewonnen (wees er snel bij, want op=op). Cars 2 draait sinds 6 juli in de Nederlandse bioscopen en is te zien in 3D.

26-07-11 17:32

Reisburo_actueel_nr15  

Wintersporters uit zomerslaap Razende Reporters: Beregoed Berlijn Effect Tour op boekingen... 28 juli 2011 Hét praktisch vakblad voor de rei...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you